Opas itse-kaatamalla talon perustan

Jotta perustus voitaisiin tehdä oikein, sinun on tutkittava huolellisesti rakenteiden tyypit ja niiden ominaisuudet. Maanalaisen osan rakentaminen suoritetaan seuraavin vaatimuksin:

 • taloudellinen toteutettavuus;
 • luotettavuus;
 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • vakautta.

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, sinun on tehtävä maaperän tutkimus. Oikean perustan valintaan vaikuttavat talon kokonaispaino, maaperän lujuusindikaattorit ja pohjaveden taso. Tekniikan kunnioittaminen ja rakentaminen säätiö toimii pitkään eikä aiheuta ongelmia käytön aikana.

Valmisteleva vaihe

On syytä aloittaa akseleilla tai poraamalla. Tapahtuman päätavoite on selvittää, mitkä maaperät sijaitsevat paikan päällä sekä tietää pohjaveden esiintymistiheys. Säätiö on asetettava säännön noudattamiseen: ainoa merkki on oltava vähintään 50 cm veden horisontin yläpuolella.

Miten tehdään maaperän tutkimus? Voit tehdä tämän käyttämällä kahta tapaa:

 • kaivosten fragmentti (syvät kuopat, suunnitelman mitat ovat yleensä 1x2 m);
 • manuaalinen poraus.

Ensimmäisessä tapauksessa pitää maaperä kuopan seinissä. Tarkista myös, ettei vesi ole mennyt pohjasta. Toisessa vaihtoehdossa tutkitaan työkaluterän maata.

Kun olet päättänyt, millaista maaperää on sivustossa, sinun on löydettävä sen lujuusominaisuudet. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityisiä taulukoita.

Erilaisten maametallien kantavuustaulukko

Talon säätiön kustannukset voivat olla jopa 30 prosenttia koko rakennuksen arvioista. Kustannusten ylitysten välttämiseksi sinun on tehtävä laskelma, jonka avulla voit löytää optimaaliset suunnitteluparametrit, jotka samalla takaavat vähimmäiskustannukset, kestävyyden ja luotettavuuden. Voit käyttää online-laskentaa avuksesi.

Säätiön tyypit

Säätiön tee-se-itse rakentaminen edellyttää useiden teknologioiden käyttöä:

Pilarin kannattimille on ominaista alhainen kantavuus. On mahdollista rakentaa monoliittisia pylväitä tai koota ne kompaktiksi betonilohkoiksi. Molemmat vaihtoehdot ovat hienoja tehdä omia käsiinsä.

Palo perustus talon on kolme tyyppiä:

 • (sitä ei suositella yksityisille rakennuksille, koska tarvetta houkutella laitteita);
 • tylsää (sopii tiilen tai betonitehtaan rakentamiseen);
 • ruuvi (ihanteellinen kevyisiin puurakenteisiin).

Piles voi vähentää maanrakennusten määrää. Kaivetta tai kaivausta ei tarvitse kaivata, jotta maasta viedään paljon maata. Tämän laadun ansiosta tällainen säätölaite on erittäin taloudellinen valinta. Tärkein haittapuoli on mahdottomuus varustaa kellarissa tai maan alla apuvälineille. Rakenteen kellari on tässä tapauksessa suljettu koristeellisilla materiaaleilla.

Toinen paalujen etu on mahdollisuus käyttää niitä suolla alueella. Vaikka pohjaveden pinnan taso on lähellä maata, tuet tarjoavat tarvittavan kantavuuden.

Seuraava vaihtoehto on nauha. Se voidaan tehdä monoliittiselta tai lohkolta. Toinen vaihtoehto on järkevä käyttää massarakentamiseen. Ribbon säätiö on:

 • upotettu (rakennuksiin, joissa on kellari, tiili- ja betonirakenteet);
 • matala syvyys (puiset ja kehysrakennukset);
 • ei ole haudattu (teknologia kaatamalla perustan pienten rakennusten kiinteälle pohjalle).

Ennen kuin teet nauhan, tarkista pohjaveden taso ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan pohja ei saa olla alle 50 cm: n etäisyydellä pohjaveden horisontista. Muussa tapauksessa kellari pystytään todennäköisesti tukemaan, jolloin alustan tukikapasiteetti ja rakennuksen tukijalan materiaalien tuhoutuminen vähenevät.

Mitä tehdä korkea GWL? Jos rakennus on tehty tiilestä tai kivestä riippumattomasti, ruuvipallot eivät toimi, ja varttuneelle vedelle on tehtävä veden alentaminen. Erinomainen vaihtoehto olisi täyttää laatta pohja. Tällöin tehdään haudattu tai hieman haudattu pohja. Levyn paksuus on kuormituksesta riippuen keskimäärin 300-400 mm.

Kuinka kaataa talon perusta

Monoliittinen säätiö - paras vaihtoehto yksityisille asuntoille. Tässä tapauksessa asennus voi merkittävästi säästää rakenteiden kuljetusta ja asennusta. Ei tarvitse palkata nosturia asentamaan elementtejä suunnitteluasentoon tai KAMAZin betonielementtien ja -laattojen kuljetukseen.

Monoliittiset perustukset voidaan valmistaa esivalmistetusta betonista tai voit vaivaa ratkaisun itse betonisekoittimella. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava. Tosiasia on, että käsityön olosuhteissa on erittäin vaikea noudattaa koostumuksen mittasuhteita. Tehdasvalmisteiselle betonille tällainen takaaja on passi, jossa todennetut materiaali-indikaattorit on ilmoitettu.

Tee materiaali itse tekemällä puhdas vesi, sementti, hiekka ja murskattu kivi (tai sora). Ne sekoitetaan toisiinsa tarkasti noudattamalla mittasuhteita, jotka riippuvat siitä, mitä konkreettisia merkkejä tarvitset. Jos lisäät hiekkaa tai soraa koostumukseen kuin tarvitaan, rakennuksen tukiosan vahvuus kärsii.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa

Jotta voit kunnolla täyttää säätiön, sinun on tutustuttava betonin perusohjeisiin:

 • Betoni on kaadettava kerrallaan enintään 1,5 tunnin välein. Jos teet pitkät tauot työstä, liuos tarttuu ja betonisulku muodostuu, mikä heikentää rakennetta. Teknologia mahdollistaa horisontaalisten liitosten tekemisen, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Monoliittisen perustuksen pystysuuntaisten saumojen rakentamista ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa talon tuki ei pysty vastustamaan maaperän muodonmuutoksia.
 • Betonin luokka valitaan tuen tyypistä riippuen. Pylväs- tai paalusäätiölle on luokka B 15. Hihnalle tarvitaan B 15-B 22.5-merkkejä. Talonrakennuksen rakentaminen laattojen avulla edellyttää betonilaatua B 22.5 tai B 25.
 • Kaatumisen jälkeen materiaalin on vahvistettava. Keskimäärin kestää 28 päivää. Rakennustöitä voidaan jatkaa 70% brändinvoimakkuuden jälkeen.
 • On parempi tehdä työ lämpimällä ja kuivalla säällä. Ihanteellinen keskimääräinen päivittäinen lämpötila betonin kovettumiselle on + 25 ° С. Alle + 5 ° C: n lämpötilassa materiaali ei käytännössä jääty. Normaaliin kovettumiseen käytetään tässä tapauksessa erityisiä lisäaineita ja lämmitystä.
 • 1-2 viikon kuluttua betonista tulisi huolehtia. Se kostuttaa pinnan vedellä.
 • Seoksen itsesekoittuminen vaatii sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (soraa) ja puhdasta vettä. Mittasuhteet riippuvat lujuusluokasta. Tehtaalta materiaali toimitetaan kuorma-autossekoittajalla - sen avulla voit pidentää ratkaisun käyttöikää ja toimittaa sen suhteellisen pitkiä matkoja pitkin.

Miten täyttää säätiö? Yleensä työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. muottien ja lujitushihnan asennus;
 2. asennus vedenpitävästä materiaalista muottipesässä;
 3. betonin kaato;
 4. sen tiivistyminen värähtelemällä tai tarttumalla;
 5. betonin hoito;
 6. purkaminen (tarvittaessa).

Betonipumpun tilaaminen on suositeltavaa betonisekoittimen ja betonisekoittimien nopeaan suoritukseen. Tämä tekniikka on yleensä betonin valmistajien käytettävissä. Tällöin vaaditaan liikkuvuutta varten konkreettisia sekelaatuja luokkiin P3 tai P4. Muuten tekniikka hajoaa.

Askel askeleelta ohjeet kaistaleetimen kaatamiseksi

Betonointia pidetään monoliittisen nauhan esimerkissä. Jotta rakennuksen tukiosa voidaan avata, on tarpeen merkitä rakennuspaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä räystä ja rakennekaapelia. On tarpeen näyttää nauhan reunat.

Merkinnän jälkeen suoritetaan maaperän kehittyminen. Kellarin puuttuessa riittää kaivamaan kaivantoa. Sen pohjalla sinun täytyy tehdä hiekka tyyny. Se suorittaa useita toimintoja:

 • maanpinnan tasoitus;
 • jäätymisen estäminen;
Kaivannon reunoilta tulisi mennä täsmälleen pitsiin

Seuraava vaihe on muottien asennus. Tässä ominaisuudessa arvioinnissa käytettyä materiaalia käytetään: levyt (irrotettava tyyppi) tai laajennettu polystyreeni (ei irrotettava). Toinen vaihtoehto tekee toiminnon paitsi betonin kaatamista varten myös rakennuksen maanalaisen osan eristämiseksi. Kun asennat muottiin, nosta jalusta haluttuun korkeuteen.

Seuraavaksi koota vahvistushyöt. Nauhatyypissä työtangot on järjestetty vaakasuoraan. He havaitsevat taivutuskuormat. Lue lisää tästä artikkelista "Reinforcement strip foundation".

Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta nauhamaiseen pohjaan

Kun teet betonia tehtaalta ajoissa, tarvitset kätevän pääsyn rakennustyömaalle. Muussa tapauksessa laite ei pääse sivustoon.

Täytä tarvitaan muutamia ihmisiä. Asennuksen jälkeen seos on tiivistettävä. Tämä voidaan tehdä syvällä täryttimellä tai tavallisella vahvistustangolla (tarttuminen). Tehtävänä on poistaa ilmakuplat, jotka jähmettymisen jälkeen tulevat rakenteen heikoksi pisteeksi. Halkeamat voivat näkyä täällä.

Ensimmäinen askel betonin huollossa on kosteuden säilyminen. Jos materiaali kuivuu liian nopeasti, näkyvät pintamaalaukset. Suunnittelu olisi peitettävä hameella tai polyeteenillä. Joka muutaman tunnin välein se kostutetaan puhtaalla vedellä. Tämä jatkuu viikon ajan.

Kalvo säilyttää halutut kosteusolosuhteet kovettumisen aikana

Ei ole välttämätöntä olettaa, että konkreettisia tekijöitä voi vain antaa. Mutta et voi huolimattomasti liittyä tähän prosessiin.

Kuinka tehdä oikeat perustukset talon omille käsille: rakentamisen salaisuudet

Jokainen rakennus perustuu vankkaan perustaan. Tämän mallin valinnan oikeellisuus riippuu koko rakennuksen kestävyydestä. Kuinka perustaa talon, jossa otetaan huomioon kaikki vivahteet, jotta se palvelisi yli kymmenkunta vuotta?

Toimivaltaisessa rakennustyössä tehdään useita tekijöitä:

1) maaperän tyyppi ja rakenne;

2) tarvittavien materiaalien valinta ja oikea laskenta;

3) valmiin pohjan luotettava vesi- ja lämpöeristys.

Talon perustan rakentaminen tarkoittaa oikean teknologian valintaa laitteelle ottaen huomioon kaikki nykyiset olosuhteet ja kehittää tärkeitä yksityiskohtia. Prosessia ei saa keskeyttää äkillisesti havaittujen olosuhteiden tai epäjohdonmukaisuuksien vuoksi.

Laitteen nauhapohja

Ribbonsäätiö on Keski-Venäjän yleisimpiä rakennuksia. Tätä perusta on useita etuja:

 • mahdollisuus rakentaa omia;
 • alhaiset työ- ja materiaalikustannukset;
 • tällaisen säätiön sisällä voit varustaa kellarin tai maanalaisen kerroksen;
 • nauhoja, jotka kulkevat kaikkien kantavien seinien ja korkeimpien kuormitusten alla, tarjoavat suuren lujuuden;
 • toiminnan kestävyys.
Kaistaleen pohja osassa

On mahdotonta rakentaa teippityyppinen säätiö kallistuville maaperäille, jotka ovat alttiita vesikalvolle. Maaperän ominaisuuksia on mahdollista oppia geologista tutkimusta harjoittavista erikoistuneista organisaatioista.

Tärkeää: veden syvyyttä koskevia tietoja ei tarvita vain säätiön rakentamisessa, vaan myös veden lähteen suunnittelussa paikan päällä (hyvin, hyvin tai keskitetty putki).

Jotta voisit rakentaa kiinteän pohjan nauhalle, tarvitset seuraavat materiaalit:

 1. hiekka-sementtiseos;
 2. rauniot tai sora;
 3. vesi liuoksessa;
 4. muokkaamattomista levyistä muottien valmistukseen;
 5. lanka neulontaan;
 6. lujitustangot;
 7. tangot;
 8. tiili;
 9. vedenpitävä materiaali;
 10. kynnet.

Mestari tarvitsee seuraavan työkalun: lapio, taso, johto, vasara, taso, mittanauha, lastalla. Betonin valmistus vaatii kapasiteettia.

Tärkeää: jos teipin pohja on kunnollista kokoa, on parempi ostaa valmiin betonin sekoittimilla tai ostaa syvä värähtelijä.

Työn aloittaminen: sivuston merkintä ja kaivaus

Kaikki säätiön rakentaminen alkaa sivuston merkinnällä. Hankkeen tietojen mukaan päällikön on sijoitettava maastoon tulevan säätiön kulmat ja välikohdat. Pisteiden sijainnit on merkitty tapilla. Kahden vasaran tapin välinen leveys on pohjalevyn leveys, jonka tulee aina olla suurempi kuin kantavien seinien leveys. Kaikki reunat ympäröivät koukut yhdistävät johto tai lanka.

Merkinnän tarkkuus on tarkistettava tasolla, joka mittaa tuloksena olevan suorakulmion lävistäjät. Kaikkien tulevien pohjien diagonaalien on oltava yhtä suuret. Jos jopa muutaman millimetrin aritmeettisia poikkeamia esiintyy, merkintä alkaa uudelleen, kunnes saadaan tarkka ohjausmittaus.

Kun olet tehnyt ulkoisen merkinnän, voit mennä sisälle. Nauhojen leveys on yleensä 30 - 40 cm. Merkittyjen kehän sisäpuolella sinun täytyy kaivaa kaivo kasettien syvyydelle. Kaikkien kuoppien seinien tulee olla sileitä, ilman ulokkeita ja syvennyksiä.

Tärkeää: Kaivinkannattujen louhosten syvyyden on aina ylitettävä pohjaveden taso.

Jokaisella maan alueella on oma maaperän jäädytyspisteen arvo, tiedot näytetään graafisesti kartalla.

Kartta maaperän jäädyttämisestä Venäjän eri alueilla

Tyypillisesti kaivo on kaivettu syvyyteen 1,2 - 1,5 m. Tämä on melko tarpeeksi ei-tylsää eikä altista maaperän tulvia. Seuraavaksi sinun on tehtävä muodikkaus nauhan kulkureittiön suuntaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään epäjohdonmukaisia ​​levyjä ja tappeja. Kortit kiinnittävät toistensa kanssa kynnet.

Kellarin pohjan muodostamisen jälkeen on järjestetty hiekkalaatikko ja murskattu kivi (tai sora), joka tiivistetään perusteellisesti ja kostutetaan vedellä. Asiantuntijat suosittelevat jokaisen kerroksen tyynyn erikseen: ensin hiekka, sitten sora. Tällaisen tuoksun "kakun" optimaalinen korkeus on 15-20 cm. Hiekka-sora-tyynyn tarve johtuu siitä, että maaperän kuumeneminen vaikuttaa vuodenaikojen muutoksiin. Hyvin tiivistetty pohja säätiön alla suojaa luotettavasti yksittäisten maakerrosten laajenemisesta.

Vahvistettu runko ja pohja vedeneristys

Jos päällikkö haluaa muodostaa tuen talolle kaikkien sääntöjen mukaisesti, hänen on tiedettävä, että nauharakenteen täytyy välttämättä olla vahvistettu kehys. Kaivon pohja on vuorattu tiilillä, jotka on rakennettu vahvikkeisiin. Verkko tulisi muodostaa vahvistuspalkkeista, ts. ne asetetaan ristikkäiskuvaksi. Johtojen liitoksessa kaapeli on liitetty erityisellä johtimella.

Tärkeää: Rebar-sidonta edellyttää, että päällikkö on varovainen ja varovainen, älä kiristä liian suuria kiinnittimiä.

Työn manuaalinen luonnehdinta riippuu joustavuudesta kiinnitettäessä. Hitsauksen käyttö nopeuttaa prosessia, mutta ei takaa tulevan pohjan vahvuutta.

Vahvikotelon liittämisen jälkeen on tarpeen asettaa vesikerroksen kerros. Yleisimmin käytetty ruberoidi, jolle on ominaista kestävyys ja demokraattinen hinta. Vahvistettaessa ruberoidilevyjä on päällekkäisyydet ja niiden kerrosten liimausnauhan paikat. Tämä lisää vedenpitävyyden luotettavuutta ja estää pohjaveden pääsyn.

Betonituotanto ja säätövalu

Betoni tehdään itsenäisesti tai ostetaan erikoistuneilta yrityksiltä. Jos päällikkö valitsee ensimmäisen vaihtoehdon, on suositeltavaa ostaa vain korkealaatuinen sementti (arvot M300, M400). Aggregaattien tulee olla karkeaa hiekkaa ja murskattua kiveä. Kaikkien osien suhde on esitetty taulukossa.

Taulukko betonin osien suhdetta käytettäessä sementtiä M400

Mitä parempaa liuoksen valmistamiseen käytettävät materiaalit ovat, sitä vahvempi valmis pohja on. Tärkeä asia on veden liittäminen sementtiin, kun tietty vesi-sementtisuhde (W / C) on suoritettava. Tämä indikaattori yhdessä sementtimerkin kanssa on äärimmäisen tärkeä perustan vahvuuden ominaisuuksille. Jos betonia tehdään soraa käyttäen, taulukon taulukossa on esitetty käytännön arvot W / C:

Taulukko 1. V / C: n arvot eri sementtityypeille ja betoniseoksille soraa varten

Ribbon säätiö: miten se tehdään itse

Alhaisten yksityisten talojen rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. Mutta useimmiten kotimaan mökit ratkaistu vaihtoehto muodossa betoniteräs nauha alle laakerin seinät. Loppujen lopuksi tee nauha-säätiö omalla kädelläsi, tarvitset vain vähimmäisvaatimukset betonin sekoittamiseksi ja noudata ohjeita. Tällaisen perustan tekniikka on yksinkertainen, siksi se on niin usein valittu itsenäiseen toteuttamiseen.

pitoisuus

Mikä se on?

Rakenteellisesti nauha-pohja on raudoitetun betonin rakenne, joka luodaan ympäröivän rakenteen ympärille kuorman uudelleenjakoon maan päällä. Samankaltaista tukea käytetään talojen, autotallien, ansiorakennusten, kylpyammeiden, autotallien ja jopa aidojen rakentamiseen. Itse tekeminen ei ole vaikeaa.

Joten hän näyttää

Tällaisen säätiön rakentamisessa on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä ja suosituksia. Nauhapohjan valmistustekniikan noudattamatta jättäminen on mahdollista unohtaa tukirakenteen ja rakennuksen kestävyys. Pitkä se ei kestä.

Maaperän kausiluonteinen turvotus, kosteuden vaikutukset betoniin ilman vedenpitävyyttä, väärin lasketut kuormat - syyt, joiden vuoksi talo on jo seisomassa, nauhan pohjan tuhoutumisen syyt ovat moninaiset. Kaikki on ennakoitava ja huomioitava etukäteen, muuten vahingoittunut tai täysin tuhottu rakenne on rakennettava uudelleen.

Tyypit ja tyyppiset säätiöt

Syvyys on MZLF (matala) ja yksinkertaisesti upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa alhaisen rakennuksen alapuolella oleva betonihihna haudataan maahan vain 200-400 mm ja toinen haudataan puolitoista metriä (maanpinnan alapuolella).

Jos maaperä rakennustyömaalla on kivinen ja pohjavesi on syvä, on parempi valita matala syvyysvaihtoehto, joka on halpa ja pieni betonin tilavuudessa. Lahennuksessa, talon korkeilla GWL- ja hiekka-alueilla on tehtävä voimakkaampi ja kalliimpi tuki. Usein arvio tällaisesta asunnosta on sellainen, että yleensä on tarpeen valita toisenlainen säätiö.

Seinäasennus MZLF: llä

Rakenteellisesti nauhan w / b-pohja on:

Ensimmäinen tyyppi suoritetaan kaatamalla vahvistettua vahvistettua hihnaa. Toinen vaihtoehto on erikoistehosteista tehdyt pohjalevyt (FBS) tai tiilet.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Hänellä on kolme epäilemättä ansioita.

Laitteen äärimmäinen yksinkertaisuus - kaikki pyrkivä rakentaja selviytyvät kaatamalla betonia ja asennuspaloja (on vaiheittainen ohje - jotta kaikki oikein rakennettaisiin, hän tarvitsee vain seurata vaiheittain);

Universaalisuus - tällaisista syistä voit laittaa tiili-, vaahtobetoni- ja kehysrakennuksia sekä mökkejä baarista, tavallisesta tai pyöristetystä lokista;

Kyky kestää raskaita kuormia pohjan pohjalta ja ylhäältä mökin painon ja kaiken siinä.

Vahvistettu betoni nauhan pohja kestää monta vuotta, vaikka talon seinämien rakentamista ei ole tehty hiilihapotettujen betonilohkojen, vaan kiinteän kiinteän tiilen rakentamiseen. Kustannusten kannalta se on huonompi vain ruuvipinoille, mutta luotettavuuden kannalta useimmissa tapauksissa ne ylittävät ne.

Tämän säätiön haittoja voidaan tunnistaa:

Velvollisuus analysoida perusteellisesti maaperä rakennustyömaalla;

Tarve käyttää nostolaitteita (FBS: n käytössä);

Pitkäaikainen betonin kovettuminen vähintään 3 viikkoa (monoliittisen vaihtoehdon valinnassa);

Mahdollisuus laittaa vahva vuorattu ja tulva maaperä.

Askel askeleelta ohjeet - säätiö omilla käsillään

Punnitun pohjan teipin paksuus ja korkeus sekä perustan syvyys valitaan maaperän, alueen ilmasto-olosuhteiden ja pystytettävän rakennuksen kerrosten lukumäärän perusteella. Ilman tietämystä tällä alalla, on parempi antaa tämä suunnitteluvaihe ammatilliselle. GOST-sivuilla on monia vivahteita ja vaatimuksia, joita on noudatettava.

Mutta kotimaasi tukemalla jo valmiiksi hankittu tuki on täysin mahdollista ja itsenäistä. Virheiden välttämiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä nauha-säätiö seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla. Siinä kuvataan kaikki yksityiskohdat samankaltaisen rakenteen rakentamisesta tyypilliselle yhden tarinan mökille.

Työn vaiheet

Ensimmäinen vaihe - merkintä ja maanrakennus. Säätiön syvyydestä riippumatta tulisi perustua voimakkaisiin maakerroksiin. Se voi olla savi, hiekkametsä, kalliot kerrokset tai siilot. Yleensä ne piilotetaan turpeen ja tavallisten maan kerrosten alla. Kaikki tämä on peitettävä ja poistettava, ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen.

Valmistamme tontin, levitämme perusmateriaalit: armatuuri, eristys, laudat muottiin

Sivuston merkitsemiseen tarvitaan tapit, mittanauha ja lanka. Jos maaperä on tiheä, niin kaivetun kaivannon seinistä saat suuren muottipesän. Sitä on vain lisättävä sitten ylhäältä. Jos maaperä on löysä ja kaatuu jatkuvasti, kaivantoa täytyy kaivata hieman leveydeltään niin, että muottipaneelit voidaan sijoittaa kaivon sisään.

Toinen vaihe on tyynyvalmistelu. Kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan hiekalla ja pienellä soralla. Tämä hiekka-sora-kerros on syvästi puristettava, kaataa vettä, kun sitä kaadetaan. Sen pituus on noin 10 - 30 cm. Tämä pehmustettu pehmuste vähentää kuormitusten jakamista alaspäin kaistaleen talteenoton aikana.

Jäähdytin voidaan sijoittaa tyynyn päälle - tämä estää talteen jäämistä

Kolmas vaihe - muottien asettaminen. Tarvitset tangot, joissa on jakso 30 - 40 mm ja levyt 15-20 mm paksuina tai laminoidut lastulevyt. Talon betonialustalle luotu muotti on tällöin velvollinen ylläpitämään huomattavaa betonin massaa kaadettuna. Sen pitäisi olla kestävä ja luotettava. Jos se täyttyy betonin sekoittamisen jälkeen, se kaatuu, niin kaiken täytyy alkaa uudelleen.

Laitamme levyn muottiin

Jos pohjavesi rakennustyömaalla on korkea, niin betoniteräkselle tarvitaan vedenpitävyys. Ylhäältä, talon kellarikerroksessa, se tehdään yleensä peittokuvana. Jotta maan pohjaan jäävä osa voidaan suojata, kateaine on sijoitettava kaivoon sivuille ja pohjalle. Se suojaa betonia liialliselta kosteudelta maaperässä sen kovettumisen ja sen jälkeen.

Neljäs vaihe - venttiilien asennus. Vahvikkeille käytetään tavallisesti 14-16 mm: n poikkileikkausta ja ohutta sidontalankaa. Liitokset voidaan myös sulkea sähköhitsauksella. Mutta tässä tapauksessa tarvitset kokemusta hitsauskoneesta ja itsestäsi. Lisäksi hitsauksessa on oltava valmis metallisen korroosion esiintymiseen.

Rebar-sitomisvaihtoehto

Tämän seurauksena 25-30 cm: n solujen vahvistamisen kehys tulisi muodostaa kaivannon sisään ja se sopii niin, että kaikki sivut ovat peitetty kaatamalla betonia. Muussa tapauksessa metalli väistämättä ruostuu, talossa sitten pitkään vain ei kestä.

Näin muottien pitäisi näyttää ennen kaatamista.

Eristeiden ja varusteiden välissä on oltava 5 cm: n tila

Viides vaihe - betonin kaato tai FBS. Jos päätetään varustaa talon rakentaminen talotekniikalla, se nopeuttaa rakentamisen prosessia. Ei ole tarvetta tehdä muottirakennuksia ja odota lähes kuukausi ennen betonin asettamista.

Kuitenkin riippuvuus säätiölohkoista maksaa enemmän kuin monoliittinen vastine. Lisäksi niiden täytyy kaivata suuremman kaivannon leveydeltä. Kuormien jakautumi- seksi muurauslaatan alariville FBS tehdään laajenevalla alustalla.

Jos tukilaitteelle valitaan monoliittinen versio, betoni on kaadettava välittömästi koko pinnalle. Ei aukkoja ja ei korkeuskerroksia. Monoliitti on monoliitti. Talon on pysyttävä luotettavasti.

Kynnet voivat merkitä rajatäytteen muodon

Betoniseoksen itsensä valmistuksessa on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa 1: 3: 3. Mutta on parasta ensin järjestää valmis ratkaisu, jonka merkki M300 ja sitä korkeampi.

Autamme lastalla ja lastalla tasaisen levittämään betonia

Betonin kaatamisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, ettei siinä ole aukkoja. Tiivisteen suorittamiseen on erityisiä värähteleviä koneita. On kuitenkin myös mahdollista käyttää vahvistusosaa täytetyn massan ja vuotoveden puhkaisemiseksi pois siitä.

Siirrämme värähtelevän betonin päälle tyhjennysten poistamiseksi

Säätiön valu päättynyt

Kuudes vaihe - vedeneristys ja sokea alue. Vedenpitävyys on sallittua 3-4 vuorokautta betonin kaatamisen jälkeen. Kestää noin kolme viikkoa. Mutta on mahdollista aloittaa käsittely mastilla, vaikka se ei ole täysin jäädytetty nauhan säätiön taloon.

Rakennuksen koko kehän varrella sinun on myös tehtävä sokea alue, joka ohjaa sadeveden poispäin sen seinistä.

Valmis säätiö kellarikerroksilla

Käytä kodin rakentamiseen

Tällainen tuki voi helposti olla kaksikerroksisia yksityisiä taloja. Voit rakentaa mökin siihen, voit valita liimattu laminoitu puutavara, loki, vaahtomuovi tai keraamiset lohkot. On vain pätevää tutkia maaperää ja laskea kaikki kuormat oikein. Säätiön lopussa ei vahingoiteta viilua, jotta se suojaisi säästä. Tämä ihanteellinen luonnonkivi tai klinkkerilevy julkisivuun. Mutta voit valita yksinkertaisemman asennuksen ja edullisen profiilin tai sivurajan.

Tee se itse

Talon rakentaminen alkaa säätiöltä. Rakenteiden rakentaminen valitaan usein alueellisen saatavuuden vuoksi. Joillakin alueilla kaistaleperusteiden kustannukset ovat oikeassa suhteessa kestävään graniittirakenteeseen perustuvalle perusrakenteelle. Tällainen säätiö pitää tiukasti minkä tahansa talon kooltaan, joka on rakennettu jopa mustalle maaperälle ja muulle epätasaiselle alustalle. Kun otetaan huomioon nykyiset rakentamisen vaatimukset, tarkastelun pääasiallisena tarkoituksena on kertoa innovatiivisista lähestymistavoista ja siitä, miten nauhalistan tae on luotettava.

Jos ei ole olemassa mahdollisuuksia "turvatyynykoneelle", joka on tarkoitettu suuremmalle lujuudeltaan kestävästä materiaalista valmistetusta talosta, alustavat rakentajat suosittelevat valmiita perustilohkoja. Tämä rakennusmahdollisuus auttaa välttämään lukuisia virheitä, joita monista syistä ei oteta huomioon tapauksissa, joissa nauhan perustus rakennetaan omiin käsiisi.

Klassiset virheet nauhan perustusten rakentamisessa

Ribbonsäätiö on edelleen edullisin vaihtoehto omien käsien talon rakentamisen helpottamiseksi ja suositellaan kevyiden talojen rakentamista varten. Sitä vastoin säätiön vahvuus ei riipu pelkästään sen rakentamisen olosuhteista vaan myös alueen alueellisista piirteistä. Harkitse perussäätöjen perusrakenteiden virheitä sekä niiden välttämistä.

Geologinen ja hydrologinen työ

Ennen työn aloittamista on suositeltavaa hankkia geologisten ja hydrologisten tutkimusten tietoja, jotka hankkeen kehittämisen yhteydessä mahdollistavat laskujen laskemisen viitaten maastoon. Tyypillisimpiä projekteja odotetaan toteuttamatta huomioimatta maaperän ominaisuuksia, joten joillakin alueilla jalustan epäsäännöllinen käyttäytyminen voidaan havaita.

Mustalle maaperälle asennettuja kaistaleita ei pidetä vankana perustana mihinkään asuinrakennukseen. Yleensä pohjan alapuolella sijaitsevat chernozem-alueet on valittu, peitetty kerroksittain hiekalla, varovasti vedellä vettä ja päällystetty tyynyllä graniittikiveä.

Äärimmäisen muotoilun ominaisuudet

Itserakennetuilla taloilla voit tehdä maaperän analyysia omalla tavalla. Tätä varten sinun on tyhjennettävä alue 2-3 paikoilla ja tarkista hedelmällisen kerroksen, veden, saven ja hiekan syvyys. On hyödyllistä kysyä naapureilta eri vuosikymmenien kestäneiden säätiöiden erityispiirteitä:

 • syvyys, johon säätiöt haudattiin;
 • tyypit ja materiaalit;
 • vedenpoistojärjestelmän läsnäolosta talon lähellä;
 • tapauksista, joissa maaperä kohoaa rinteillä.

Virheet työn ja asennuksen aikana

Säätiöiden asennus syksy-talvella

Säätiöitä ei ole asennettu ylipainotettuun ja jäädytettyyn maahan eikä lunta. Betonipohjan rakentaminen talvikaudella ei ole toivottavaa tai se olisi toteutettava tiukan tekniikan mukaisesti rakennuslaitteiden avulla. Asennettaessa betonia kaivannossa muodostuu lumipeitteitä, täynnä vettä.

Jauhemaat ja niiden ominaisuudet

Vakiovirhe on maaperän puute, kun kaivetaan pohjan alapuolella olevaa kaivoa rakennuksen korkeudelle. SNiP: n mukaan maanpinnan laskemisen aikana pohjan pohja voidaan syventää lasketun kuoren tunkeutumisvyöhykkeen alapuolella.

Paalun ja teippa-uppoasennetun (nauha-paalutyypin) perustuksia ei ole asennettu valumismaille. Pallot pitävät pohjan paikoillaan ja kallistusvoima työntää sen pinnalle, minkä seurauksena on hyvin todennäköistä, että betoniraina murtaa tai kaataa kasa.

Maaperän mahdolli- suus heikentää maaperää

Turvotuksen estämiseksi vedenpoisto sijoitetaan pohjan alapuolelle, savea valitaan ja pohjakuoppa täytetään hiekalla ja rauniolla, poislukien lähteen lähdöstä. Tällaisissa maissa sokea alue on välttämättä lämmitetty, mikä estää perustan jäätymiseltä ja eliminoimasta kallistuksen alkamisen edellytyksen.

Ulomman sivun liimaus ja lämpöeristys mahdollistavat kastepisteen siirtymisen perustan ulkopuolelle, mikä sulkee pois tangentiaalisten vetovoimien vaikutuksen.

Säätiön suoja sisältää:

 • liimaamalla vedenpitävä kalvo;
 • XPS-paisutetun polystyreenin (korkea tiheys) asennus;
 • suojaa 2 kerrosta tiheää polyeteeniä;
 • Lisäksi polystyreenilevyjä PSB 25 puristetaan pohjaa vasten täyttämällä maaperä.

Periaate: maaperän pilkkomisvoima murskataan PSB: llä 25, joka siirtyy ylöspäin polyeteeniä pitkin vahingoittamatta peruslämmöneristystä. Sulatuksen jälkeen rakenne palauttaa sen sandwich-rakenteen.

Tape-säätiö tekee sen itse valokuvan: askel askeleelta ohjeet

Nauhapinnan perusrakenteet: niiden ulkonäkö ja laitteen kaaviot

Valitse maaperän ominaisuuksista ja rakennetyypistä riippuen talon tulevan betonipohjan rakenne. Talonrakentamisen aikana mustalla maaperällä sovelletaan upotettuja ja syväsyvennyksiä. Kun rakennetaan chernozemia, pohjan syvyys riippuu chernozem-kerroksen paksuuteen. Joissakin tapauksissa se saavuttaa 2 m.

Säätiö huvimajille ja kevyille talonrakennuksille

T-muotoinen pohja kantapäällä rungon ja puutalojen kanssa

Uimapohjainen pohja hedelmällisille maille

Pohja rakentamiseen hedelmällisille alueille

Monoliittinen säätiö

Kaivon ja betonin vedeneristys

viestintä

Samanaikaisesti maaperän näytteenoton kanssa säätiö valmistelee viestintää, joka tulee tuoda taloon. Tässä vaiheessa on kiinnitettävä erityistä huomiota jätevesi- ja jätehuoltolaitteeseen. Jos vettä syötetään kuopasta, on välttämätöntä tehdä samanaikaisesti tiedonsiirtoa, koska vesijohtoputkien asentaminen tapahtuu 1,5 - 2 m syvyydessä.

Betonin vedeneristys

Kun maaperä on otettu näytteenottotasoon, hiekka kaadetaan 10 cm: n kerroksille, joissa on vuoto. Joissakin tapauksissa turvatyyny voi saavuttaa 40-80 cm: n korkealla pohjavedellä tai haluavat tehdä edullisen turvatyynyn, täyttöpaksuus on 40-80 cm, josta jopa 2/3 korkeudesta voidaan murskata.

Seuraavaksi muotti on asetettu 10 cm: n syvyyteen, kooltaan kaksi kertaa leveämpi kuin nauhan pohja ja täytetty "ihanalla" betonilla (seos B7.5). Sen jälkeen, kun seos on 70-voimaa, on asetettu vesitiiviin kalvo tai polyeteeni, jonka paksuus on 0,15 mm, 20-30 cm: n etäisyydellä nauhan reunasta.

Vahvistinhihnan asettaminen

Vahvikelan vahvistusvyö on 10-12 mm (mäntymaalla korkeintaan 16 mm A400-asteikkoa) sijoitettu kaivannon yläpuolelle ja alapuolelle kiinnittämällä se avaruuslangan runkoon (luokka A240, 6-8 mm). Asennus tehdään muovialustalla, jonka leveys on 2-4 cm. Kehyksen yläpinta on sijoitettava lähelle pintaa, ei alle 5 cm, betonin kiinnityskerroksen alle.

Ankkuri on tavallisesti päällekkäin 50: n halkaisijaltaan lujittavan langan päällekkäisyydestä SNiP: n uusien vaatimusten (12 mm: n päällekkäisen johtimen, 60 cm: n, aiemmin vaatimusten mukaan päällekkäisyys 20-30 cm). Nurkissa ei saa asentaa päätä päähän, nurkissa, L-muotoisia ja U-muotoisia muotoja käytetään ja kiinnitetään kuvassa esitetyn mallin mukaisesti.

Muotti ja lisäelementit

 • asenna hihnat vahvistusvyöksi, jotta pääset viestintään mökkiin tai suorittaisi samanaikaiset putket;
 • 40 cm: n etäisyydellä päällysteestä, jossa on palkkikattojen taloja, on tarpeen huolehtia ydinmuodostajien asennuksesta aluslattian ilmanvaihtoa, korroosion, hajoamisen estämiseksi ja haitallisen radonin poistamiseksi. Tuulettimien mittojen tulee olla yhteensä 1/440 talon kellarista.

Täytä säätiö valmiilla tai kotitekoisilla muotteilla. Suojukset voivat olla OSB-levyjä, vaneria tai levyjä. Suojukset kiinnitetään sisäisellä solmulla, kuten kuvassa näkyy. Valmis muotti mahdollistaa betonirakenteet, joissa on monimutkaisia ​​muotoja.

Säätiön valu

Perustoissa on toivottavaa käyttää valmiita betonia. Tässä tapauksessa on mahdollista suorittaa talvitaitotöitä, koska näihin tarkoituksiin käytetään erityistä laastin kovettumista kylmässä. Tuotemerkki valitaan rakennustyypin mukaan:

 • M100 - puutaloihin ja ulkotiloihin;
 • M150 - vaahtobetonin rakennuksiin;
 • М200 - yksi- ja kaksikerroksisiin mökkeihin, joissa on kevyt lattiat;
 • M250 ja M300 - jopa 5 lattialle ja monoliittisille lattioille;
 • M400 - korkeisiin rakennuksiin (enintään 20 kerrosta).

Ei ole suositeltavaa kaataa kerrallaan korkeintaan 60 cm kerrosta. Syväpohjaiset perustukset kaadetaan useaan vaiheeseen ja pidetään tauko niiden välissä enintään 2 tuntia. Betonia voidaan kaataa 12 tunniksi, mutta pintakalvoa harjataan pois tai poistetaan vedellä. Kaivon betoni on asetettava värähtelevällä puristimella. Loose betoni ei saa ilmoitettua brändin vahvuutta.

Muotti on poistettu aikaisintaan kolme päivää. Tämän ajanjakson aikana hihnan yläosa kostutetaan sahanpurun tai veteen kastettujen rättien avulla, mikä antaa tarvittavan voimakkuuden ja mahdollistaa myös kraatterien ja halkeamien muodostumisen.

vedeneristys

Asennettaessa betonipohjaa ei ole toivottavaa jättää huomiotta pystysuora vedeneristys (pohjaseinät), mikä auttaa säästämään sitä vaurioilta ja varmistamaan pitkäaikaisen käytön. Tämä on erityisen tärkeää niille alueille, joille on tunnusomaista talven sulat, joiden aikana pohja kostuu ja useita jäätymisjaksoja tapahtuu.

Älä unohda horisontaalista eristettä, jonka puuttuminen voi johtaa sienten ulkonäköön seiniin ja kosteaan kosteuteen, koska märästä pohjasta imeytyy kosteutta ensimmäisen kerroksen seiniin.

Tape-säätiö tekee itsesi videosta

Kuinka tehdä nauha-säätiön tee-se-itse-video: monoliittinen levy

Lopuksi esitämme yhden modernin ratkaisun. Kuten tiedätte, yksi liuskanjalatyypeistä on monoliittinen levy. Monolithic Insulated Swedish plate (UShP) -laitteen tekniikka on innovatiivista kehitystä, joka on yhä suosittu. Ja myös voidaan tehdä käsin.

Talon perustana on luotettava sandwich-rakenne, joka tarjoaa tarvittavan lujuuden talon pohjalle ja sen eristykselle. Tätä teknistä ratkaisua käytetään passiivitalojen rakentamiseen, jossa rakennuksen sisäinen lämpö säästetään energiakustannusten pienentämiseksi. Ylimmän johtopäätöksen, miten luoda säätiö omalla kädet videolla, nyt tarjoamme teknologiaa UWB: n rakentamiseen.

Rakennuskysymys on kuvattu yksityiskohtaisesti videossa.

DIY-säätiö

Kuinka oikein valittu ja laskettu säätiö riippuu talon elämästä. Tämä aihe ei ole ollenkaan yksinkertainen, mutta voit ymmärtää sen, jos haluat, ja tee kaikki itse, oikein ja luotettavasti. On aluksi tutkittava niiden järkiperäisen käytön perustaa ja aluetta.

Kun olet määrittänyt talosi suunnitellun talon sopivat tyypit, ne on laskettava, jotta voidaan arvioida rakennusmateriaalien määrä. Verta sitten kustannuksia ja valitse tietysti vähemmän investointeja.

Seuraava vaihe on valitun perustan parametrien tarkka laskenta, vahvistusohjelman valinta ja sen parametrit. Ne määräytyvät paikan geologisen kuvan ja talon suunnitellun kuormituksen mukaan. Betonimerkin valinta, sen koostumuksen ja määrän määrittäminen sisältyvät talon perustan laskemiseen omiin käsiisi.

Sitten on vain käytännön tehtäviä: kaivaminen kuoppaa, asentaminen muottirakenne, joka vahvistaa rautaa ja lopullinen vaihe, kaatamalla säätiö konkreettisella. Mutta tämä ei ole kaikki. Sinun on huolehdittava betonista - säilyttää normaalit olosuhteet vaaditulle lujuudelle. Vain sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut 50% vahvuuden, voidaan jatkaa työtä.

Mutta tämä ei ole loppu. Pohjalla on oltava tietty vedenpitävyys. Jos betonin ominaisuudet eivät riitä - toteutettava lisätoimenpiteitä vedenpitäviksi - sisä- ja / tai ulkopuolelta. Riippuu tilanteesta.

Kustannustehokkaan energian valossa jokainen yrittää vähentää lämmityskustannuksia. Tälle talolle lämmitetään ja alkaa säätiöstä. Joten tässä asiassa - eristys säätiölle ja eristetty sokea alue, sinun on myös ymmärrettävä. Jos haluat, tietenkin tee se itse.

Ilmanvaihto (tuuletusaukot) säätiön tuuletukseen - tarvitaan vai ei?

Jotta ala-alue olisi kuiva, perustelut ilmanvaihto on välttämätöntä. Se voidaan tehdä kahdella tavalla - tuuletusaukkojen avulla rakennuksen kellarissa (tuuletusaukot tai tuuletusaukot) tai poistamalla pakoputki kattoon ja tekemällä useita reikiä ilmavirtauksille eri puolilta...

Perusta betoniterästen muodossa

Säätiötä valittaessa ne ohjataan ensinnäkin luotettavuuden, toiseksi kustannusten perusteella. Olisi mukavaa, jos molemmat ominaisuudet yhdistettäisiin, mutta tämä ei aina ole mahdollista. Yksi luotettavimmista talonrakennusperusta on monoliittisen levyn perusta. Joissakin tapauksissa normaali...

Pylväsperustusten tyypit ja vaiheet

Yksi suosituista pienten talojen ja tilojen rakentamisesta - pylväs. Se on houkutteleva alhaisin kustannuksin, yksinkertaisella toteutuksella ja siitä, että jopa henkilö, jolla ei ole erityistä kokemusta rakentamisessa, voi jopa rakentaa sitä omilla käsillään. Hyvä sarake säätiö on myös se, että...

Betonin merkki yksityisen talon perustamiselle

Luotettavan talon perusta on vankka perusta, ja säätiön lujuus määräytyy pitkälti betonin riittävän varmuusmarginaalin sekä muiden ominaisuuksiensa mukaan: rikki vastustuskyky ja korkea pohjaveden läpäisevyys. Talon seisomaan pitkään ja ilman ongelmia, tarvitset oikein lasketun...

Vahvistuksen sijainti ja laskenta nauhalevyssä

Ribbonsäätiöllä on epätasainen geometria: se on kymmenen kertaa pidempi kuin syvyys ja leveys. Tämän mallin ansiosta lähes kaikki kuormat jakautuvat vyöhön. Betonikivi ei yksinään kompensoi näitä kuormia: sen taivutuslujuus ei riitä. Jotta suunnittelu olisi korkeampi...

Lohkojen perusta FBS tekee sen itse

Luotettava säätiö haluaa kaiken ilman poikkeuksia. Ja yksi luotettavimmista ja ennustettavimmista on teippi. Monoliittinen nauha-säätiö on kuitenkin rakennettu pitkään: muottien kokoaminen kestää vain kolme päivää, mutta vielä on vahvistettava, sitten betoniin ja odotellaan muutamia päiviä...

Hihnan säätiö: tyypit ja ominaisuudet

Suosituin yksityisen rakentamisen perusta - nauha. Tämä on yksi muovista pohjasta, joka voidaan suunnitella mihin tahansa rakennukseen ja maaperään. Se on sijoitettu rakennuksen kehäksi ja kaikkiin laakeri-osiin, minkä vuoksi se on nauhan muodossa....

Monoliittinen nauhan perusta talolle

Monoliittinen nauhaosasto on yksiosainen teräsvahvike- ja betonirainan rakenne. Se sijaitsee rakennuksen ympäryksen ympärillä ja kaikkien laakereiden ja elementtien alla. Tekniikan noudattamisen ansiosta muotoilu on yksi kokonaisuus - monoliitti - ja sillä on erittäin korkea luotettavuus ja vahvuus...

Minkä syvyyden pitäisi olla perusta

Säätiön syvyys - ennustettu arvo, joka riippuu rakennuksen tai rakenteen tyypistä, ilmastovyöhykkeestä, maaperästä ja pohjaveden pinnasta. Tähän arvoon vaikuttavat myös rakennuksen rakenne (joko kellarin kanssa tai ilman), sen käyttötapa (lämmitys...

Laske nauhateos omilla käsilläsi

Suosituin yksityisillä rakentamisen nauhalevyillä. Niitä voidaan käyttää eri talojen eri tyyppisille maaperä, laskelma voidaan tehdä käsin. Tätä varten sinun ei tarvitse tietää paremmasta matematiikasta tai materiaalien lujuudesta. On olemassa menetelmä, jossa kaikki on yksinkertaista, totta, hankalaa: on välttämätöntä...

Miten kaataa talon perusta - vinkkejä, järjestelmiä ja tapoja säästää

Itse kaataminen talon perusta ei ole vaikeuksia, vaikka ne, jotka eivät ole koskaan törmänneet rakentamiseen, joutuvat selviytymään siitä. Jotta tämä voidaan tehdä, riittää, että noudatetaan kaikkien vaiheiden järjestyksen järjestystä ja järjestystä, josta keskustelemme tässä artikkelissa.

Jokainen on luultavasti kuullut lause "He eivät tallenna säätiöön!" Joten sanon erittäin luottamuksellisesti, että voit säästää rahaa kaatamalla talon perustan tietenkin kohtuullisin rajoin ja myöhemmin tässä artikkelissa kerron sinulle, miten.

Kaikkiin säätiöihin perustuva prosessi sisältää useita vaiheita:

 1. Sivuston valmistelu ja perustusmerkintä
 2. Kaivaminen, kaivaminen, pilarin poraus
 3. Pyyhkeen valmistelu säätiölle
 4. Vahvikehikon ja rakennemuottien asennus
 5. Betoni ja tasoitus

Kerroin jossakin edellisessä artikkelissa siitä, millaisia ​​talon perusta täällä on tänään, joten en pidä tästä.

Tässä artikkelissa puhun yksityiskohtaisesti ja askel askeleelta suosituimman nauhatulostuksen perustaksi tänään ja muiden tyyppisten valumuotojen erityispiirteistä.

Tehdä säätiö omalla kädelläsi

On olemassa useita tyyppejä nauhalevyt, mutta tekniikka tehdä omia käsiään on lähes sama kaikille.

Voit lukea minun matalasta perustapohjaisesta nauhan perustasta sekä aiemmista artikkeleistani olevista ei-upotetuista nauhan perustuksista.

Sivustonvalmistus ja merkintä nauhan perustuksille

Sivuston valmistusprosessi ei ole vaikea. Ensinnäkin, sinun on puhdistettava sivusto tai ainakin paikka, jossa aiot rakentaa talon, ylimääräisestä kasvillisuudesta, roskista, suurista juurista jne.

Kun sivusto on puhdas, merkitsemme tulevaisuuden perustusnauhan projektin mukaan.

Jos sinulla ei ole tasoa tai muita erikoislaitteita, älä epäröi, laadullista merkitsemistä varten tarvitsemme vain mittanauha, tapit, johto ja mahdollisesti paperiarkki.

Merkitään kaikki ulkoseinät asentamalla varren tulevan talon kulmiin. Kiinnittimien asentamisen jälkeen - mittaa jokaisen suorakulmion lävistäjät. Sinun pitäisi olla suorakulmion vastakkaiset sivut ja sen diagonaalit ovat yhtä suuret. Jos näin ei tapahdu, piirrämme paperille talon luonnoksen, kiinnitämme sen mukaiset ulottuvuudet ja ajattelemme, mihin ja mihin koukkuun liikkuu. Korjausten jälkeen toistamme mittaukset varmasti. Ja niin edelleen, kunnes kaikki koot sopivat yhteen.

Yritä tehdä tulevaisuuden rakenteen mahdollisimman tarkasti, mikä auttaa tulevaisuudessa välttämään joitain vaikeuksia kulmien tasoittamiseksi rakennettaessa talon seinämiä. Ja niille, jotka haluavat oppia lisää talon säätiön ulkoasusta, lue artikkelini siitä, joka kuvaa yksityiskohtaisesti merkintäprosessin painoa esimerkkeinä.

Kaivaminen kaivannosta monoliittisille nauhalevityksille

On mahdollista kaivaa kaivannon kaistaleesta käsin tai mekaanisesti.

Se on nopea ja halpa kaivata kaivinkoneella, mutta se ei todellakaan noudata kokoa, se voi olla hieman laajempi jonnekin, hieman syvemmälle jossain määrin, mikä vaikuttaa betonin määrän kaatamiseen. Säästöt tässä tapauksessa ovat erittäin epäilyttäviä.

Jos et halua kaivaa itseäsi, on parempi palkata työntekijöitä ja varmistaa, että kaikki koot ovat havaittavissa, mikä auttaa sinua säästämään määrätyn betonin määrää.

Voit helposti laskea kaistaleen perustan syvyyden tutkimalla jotain artikkeleistani. Siinä kuvataan yksityiskohtaisesti kaikentyyppiset nauhalevyt, niiden perustan syvyys ja millä tekijöillä se riippuu.

Rakennamme hiekkipyyhkeen säätiölle talon alle

Perustapehmuste on säädetty pestyyn hiekkaan, ilman erilaisia ​​saviastioita jne.

Hiekka, päinvastoin kuin maaperä, jossa perustus on asetettu, on paljon vähemmän altis turvotukselle ja jakaa tasaisesti pohjaan perustuvan veden, mikä poistaa perustan epätasaisen kutistumisen.

Hiekka kaadetaan kaivantoon ja murskataan. Tällaisen hiekkapyyhkeen tulee olla vähintään 20 cm.

Jos sinulla ei ole erityisiä työkaluja hiekan hiekkailua varten, sinun täytyy ainakin kaataa se veteen ennen kaatamista.

Vahvistamme tulevaisuuden perustusnauhan ja rakennamme muottiinpanon

Vahvikoteloon käytetään halkaisijaltaan 8 - 14 mm vahvistusta ja lujituksen halkaisijan ja määrän tarkempaa määrittämistä varten. Sen avulla valitset perustan oikean halkaisijan ja vahvistuksen määrän.

Pääsääntöisesti pystysuoraan sijoitetut sauvat, joiden läpimitta on 8-10 mm ja vaakasuora pituussuuntainen 12-14 mm. Kaivannon varret ovat aina paksumpia, koska niihin kohdistuu suuri kuorma, ja niiden on puolestaan ​​vastattava sitä.

Kuinka neulotaan vahvikehä, kaivannossa tai kaivannon vieressä, ja lopullisen kehyksen alentamisen jälkeen sinun on päätettävä itsellesi, kuinka tunnet olosi mukavaksi. Kaivantoon liittyvän neulontanon miinus on se, että jos kaivanto ei ole riittävän leveä, ripottele se ruumiillesi.

On toivottavaa, että lujitushihna rakennetaan neuloverkon avulla eikä hitsauskoneen avulla, sillä hitsauspisteissä heikkotilat näkyvät vahvistuspalkissa.

Lattian päällyste on tarvittaessa rakennettu lankkujen avulla, 10-20 cm leveä ja 2,5 - 4,0 cm paksu.

Muotoilun muodostaminen on välttämätöntä poistaa suuret reiät muottirakenteessa ja jäykästi korjata se. Vastakkaiset muottipaneelit on kiinnitettävä yhteen pulttien avulla, jolloin estetään muottien työntyminen betonin kaatamisen aikana.

Muottien kulmat on myös vahvistettava tiukasti, koska nämä ovat heikoimpia pisteitä.

Miten kaadetaan betonia säätiölle

Betonin valaminen kaikentyyppiselle perustukselle on sama. Pääsääntöisesti, kun suuria määriä betonia kaadetaan, on mahdollista saavuttaa monoliittinen teräsbetoni nauha vain siinä tapauksessa, että kaadetaan säätiötä kerrallaan.

Niinpä kaikki tehdyt valmistelutyöt on nyt kaatanut konkreettisia talon tulevaa perustusta varten.

Kaatamista varten käytetään betonia M200 - M400, joka riippuu betonin koostumuksesta.

Betoni betoniseksi kaivoksi alkaa aina kulmista, ja jäljelle jäävät tyhjät aukot täytetään.

Ihanteelliset olosuhteet kaatamaan säätiö talon alle ovat se, että automixerilla on pääsy kaikkiin talon kulmiin.

Sekoitin vetää kulmaan ja kaatoprosessi alkaa. Tällä hetkellä yhden henkilön on pidettävä kourua ohjaamalla sitä ja toinen (mieluiten kaksi) - auttamaan konkreettisesti tasaisesti jaettua kaivantoa pitkin esimerkiksi lapioon.

Jotta ilma pääsee ulos betonista, on syytä käyttää syvää värähtelijää, jos sitä ei ole, silloin on vältettävä improvisoitujen keinojen värinää. Voit värähtää bajonettilevyllä, tällaista värähtelyä kutsutaan silmukkamenetelmäksi. Hyvä tulos voidaan saada napauttamalla vasaralla vahvistimen runkoon tai muottiin (ei paljon!).

Kun kaivanto on täynnä betonia, on tarpeen leikata betoni oikeilla paikoilla, kunnes betoni on "asetettu". Kun betoni alkoi "murentua" - ei ole toivottavaa koskettaa sitä.

Kuten sanoin, talon perusta ei ole vaikea kaataa, tässä vaiheessa olemme tarkastelleet yksityiskohtaisesti nauhatulostuksen täyttämistä, jonka vaiheet ovat useimmiten sopivia kaikentyyppisten säätiöiden täyttämiseen.

Ominaisuudet kaatamalla pylväsperusta talolle

Pylväsperusta on tunnusomaista se, että säätiö ei koostu monoliittisesta nauhasta vaan pylväistä, jotka yhdistyvät monoliittisella nauhalla.

Tältä osin merkinnän jälkeen pilarit porataan käyttämällä automaattista porausta tai kädessä pidettävää porausta, pylväät vahvistetaan liittimillä, joiden läpimitta on 10-12 mm, ja liittimet vapautetaan 15-20 cm korkeammalla pylvään tasolla.

Pylväiden kaatamisen jälkeen on valmistettu grillatilaa, joka yhdistää kaikki pylväät, luodinkotelo luodaan ja betoni kaadetaan muottiin.

On muistettava, että pylväsperusta on rakennettu kevyisiin rakennuksiin ja "hyvä" maaperään.

Laattapohjan valun ominaisuudet

Monoliittisen levyn erottuva piirre on, että tällainen laatikko sijaitsee koko rakenteen alla, eikä vain talon seinien alle.

Yleensä laattojen perustaminen omiin käsiisi ei ole monimutkainen prosessi, mutta se edellyttää vastuullista lähestymistapaa, ja uskon, että se voidaan siirtää erilliseen artikkeliin.

Eräänlainen monoliittinen levy on jäykisteiden pohjalaatta, tämäntyyppisen perustuksen kaataminen ei ole kovin erilainen kuin tavallinen.

Merkinnät tehdään talon ympäryksen ympärille, jolloin maaperä poistetaan tulevan talon alle, hiekkavyöhykkeen tulevan laatan + paksuuden syvyyteen.

Sitten on tarpeen rakentaa hiekka tai hiekka-sora-tyyny ja myöhempi tamping.

Lujitushäkki on neulottu kahdella rivillä ristikon muodossa.

Täyttäminen on sama kuin minkään muun tyyppisen säätiön täyttö.

Menetelmät kaatamalla ja säästää talon perusta

Riippuen oman työvoiman käytöstä, voit säätää säätiön kolmella tavalla:

 1. Aseta säätiö itse käyttäen vain omaa työtäsi. Tämä on luonnollisesti työläs prosessi, mutta ei niin paljon, että et voi selviytyä itsestäsi. Ihannetapauksessa 2-3 ihmistä selviytyy kaikista vaiheista ilman paljon vaivaa.
 2. Käyttää osittain ulkomaista työvoimaa joihinkin perustuksen täyttövaiheisiin. Tämä menetelmä on useimmiten talojen rakentamisessa itsenäisesti, vaan se koskee palkattujen työntekijöiden käyttöä erityisen vaikeissa työvaiheissa. Tämä säästää omaa työtä, mutta taloudellisesti se on hieman kalliimpaa.
 3. Luota säätiön kaataminen talon alle ammattitaitoiselle työntekijälle. Tämä on kallein tapa kaataa, mutta tässä tapauksessa sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin paikan päällä ja hallita prosessin asettamista säätiöön, koska jopa ammattilaiset eivät joskus noudata tiukkaa tekniikkaa omaan hyötyynsä.