Suomen pohjalevyn laitteen tekniikka

Modernit talonrakennusmenetelmät sisältävät useita tekniikoita, joista on mahdollista erottaa levyversio, joka erottuu suurella lujuudella ja luotettavuudella. Säätiö suomalainen liesi on litteä betoniterä, joka vastaa itse rakennetta (hieman suurempia) ja koostuu useista toiminnallisista kerroksista. Monoliittisen säätiön rakentamista koskeva järjestys esitetään ja kuvataan yksityiskohtaisesti lukuisissa videoissa, jotka löytyvät aina Internetistä.

Materiaalien laskeminen pohjalevyyn

Monoliittisen rakenteen monimutkaisuuden ja monimutkaisuuden takia tarvitaan alustavia laskelmia sekä vaadittavasta materiaalimäärästä että niiden kustannuksista. Volumetric foundation Suomalainen liesi, jonka laskeminen riippuu useista tekijöistä, on kallein, eikä siitä näin ollen ole suurta kysyntää kehittäjiltä.

Jotta laskelmat toimisivat oikein, seuraavat parametrit olisi otettava huomioon:

 • maaperän kunto tietyllä juurella;
 • pohjaveden taso;
 • ilmasto-olosuhteet alueella;
 • suunnitellun rakenteen korkeus.

Suomalainen keittotason teknologia

Laattapohjan ainutlaatuisella tekniikalla on suuri laakerialue, joka tekee siitä vastustuskykyä mihinkään iskuihin maasta.

Tämän tyyppisen alustan laite suoritetaan vaiheittain seuraavassa järjestyksessä:

 1. Sivustoa valmistellaan tai kaivataan kaivaa, joten syvyys vaihtelee riippuen pohjatyypistä, joka voi olla matala tai syvä;
 2. Kaivannon pohja on geotekstiilillä (ei-kudottu kangas, joka on suunniteltu vahvistamaan ja estämään hiekan, soran, soran syrjäyttämistä);
 3. Muotti on asennettu perusreunan ympärille;
 4. Tällöin täytetään murto-osa 40-70 ja murskattu pieni murto-osa 20-40 (kukin kerros 15 cm);
 5. Hiekkalaatikko (10-20 cm), jäykistysrivat on suunniteltu pohjan vahvistamiseksi;
 6. Lämmitin pysyy sisällä (vaahtomuovia 5 cm paksuina kahdessa kerroksessa);
 7. Se luo rullan vedenpitävyyden stekloizolasta, rubemastasta jne.;
 8. Vahvistettu runko on asennettu;
 9. M-300-betonia kaadetaan;
 10. Levitys tehdään.

Vihje! Pohjaveden korkealla maaperällä on suunniteltu viemäröintivälineiden perustamista, tällaisia ​​töitä tehdään rakennusvaiheen alkuvaiheessa.

Suomalaisia ​​pohjalevyjä voidaan käyttää kaikilla maaperäalueilla, jotka ovat erityisen tärkeitä maaperän kallistamiseksi, jotka aiheuttavat suuria paineita ja kuormituksia sekä maaperä, jolla on alhainen kantavuus. Mutta kalliista kustannuksista huolimatta niillä on useita etuja. Kiinteässä monoliittisessa rakenteessa on lämmitetty lattia ja kaikki tekniset ja viestintäjärjestelmät (vesijohto, jätevedet), sähköverkot, jotka tekevät talosta mahdollisimman mukavan. Asettelueristys tehdään lämmön säilyttämiseksi, mikä on välttämätöntä lämpimän kerroksen rakentamisessa.

Vihje! Yksinkertaisesti on mahdotonta tehdä tällaista työtä itsestään, koska betoni kaadetaan yhteen vaiheeseen, joten on parempi antaa asiantuntijat.

Suomen pohjalevykaavio

Tämäntyyppinen säätiö on saanut nimensä johtuen ruotsalaisen eristetyn levyn ainutlaatuisen teknologian parantamisesta, joka on kehitetty nimenomaan Venäjän ilmasto-olosuhteisiin. Monoliittisen perustuksen rakenteessa annetaan lisävaihe työtä varten - jäykisteiden muodostaminen koko kehälle.

johtopäätös

Ottaen huomioon kaikki lautan pohjan hyvät ja huonot puolet, voimme sanoa, että tämä on luotettavin ja kestävä rakenne, joka voi varmistaa minkä tahansa rakenteen kestävyyden, jos kaikki laskelmat tehdään oikein ja työ suoritetaan laadullisesti.

Video, josta ilmestyy selvästi perustekniikka Suomen uuni:

Ruotsin ja Suomen kiukaan perusta: ero, asennus, haitat ja ammattilaiset

Eurooppalaisen näytteen pohjalevy on innovaatio Venäjän teknisten ratkaisujen rakentamisessa. Mitä olemme yrittäneet ja ajattelemme useita vuosia, ulkomaiset kaupalliset yritykset testaavat, parantavat ja sen myötä myyvät kaikkialla maailmassa. Tämä pätee myös pohjalevyihin, joiden haitat ja ammattilaiset, asennusmenetelmät, pidämme erittäin huolellisesti.

Mikä on ero

Säätiö ruotsalainen tai suomalainen takka on ulkomaista teknologiaa, joka on kehitetty paikallisille maaperille tai ilmastovyöhykkeille. Meillä on "venäläinen" laattojen pohja, jonka rakenteellinen piirre on paksu laatta ja massiiviset kylkiluut. Kaikissa säätiöissä tärkein on vahvuus ja kestävyys, joten "Venäjän" säätiön tarkoitus on suuri vahvuus.

Suomalainen liesi - on suomalaisten insinöörien kehittäminen. Ja paljon tätä Euroopan maata pidetään tehokkaana ja harkittuna. Suhteellinen "venäläinen" liesi on hieman ohuempi, mutta huomattavaa lämpenemistä. Tämäntyyppinen laattojen pohja on ennalta laskettu paitsi kovaa ilmastoa, myös lattialämmitysjärjestelmää varten. Tällainen "modernisoitu teknologia" on normi Baltian maille. Suomalaista levyä kutsutaan myös kylmäksi.

Siksi tämä on ajateltu: paksu kerros katkaisee kylmän pudotuksen kentän ja lämpimän lattian välissä. Myös lattialämmitysjärjestelmä on lujitettu lattiapäällyste. Mielenkiintoista on, että suomalainen liesi on kaadettava kerrallaan. Joten rakentamisprosessi on paljon nopeampi.

Ruotsin tyyppinen säätiö tai laatta tuli luonnollisesti samasta maasta. Itse asiassa tämä on sama suomalainen tekniikka, mutta siinä on useita eroja. Ruotsalaisilla levyillä ei ole tavanomaista tehdä lattiapäällysteitä, ja lämmitetyn lattian järjestelmä (sen putket) on sijoitettu suoraan laattaan. Tämä lähestymistapa tekee levyt ohuemmiksi ja halvemmaksi. Mutta tällaisen järjestelmän säästämisen kannalta säätiö on huonompi kuin suomalainen teknologia. Ruotsalaiset levyt kaadetaan samaan tapaan kuin suomalaiset yhden kierroksen aikana. Mikä on rakennuksen kannalta edullisempi, mutta ei kannattavaa eristykselle tai pikemminkin lämmön kulutukseen tulevaisuudessa.

Mistä hakea

Ruotsin ja suomalaisen tekniikan harjoittaminen tapahtuu useammin tällaisissa tapauksissa:

 1. Työn aikana maaperän kosteustasolla.
 2. Yksityisissä talouksissa heikoilla alueilla.
 3. Jos maalla on korkea pohjavesi.
 4. Ongelma-alueet, joissa on monia korkeuksia.

Mitä asiantuntijat suosittelevat

Ennen kuin poistat maaperän ja alkavat merkitä sekä suomalaisille että ruotsalaisille säätiöille, on suositeltavaa huolehtia seuraavista kohdista:

 1. Varmista, että tarvitset tyhjennysjärjestelmää. Ilman sitä ei ole veden poistamista rakennuksesta.
 2. Hiekka ja rauniot kestävät paremmin yhtä suuressa määrin ja kaatuivat hyvin huolellisesti.
 3. Voit käyttää geotekstiilejä. Se on asennettu maahan tai kerrosten välille.
 4. On parempi ajatella sähkön tarjontaa ja johdotusta. Sinun on myös laskettava lämmitys- ja viemärijärjestelmä.
 5. Suomalaisen uunin osalta eristys on tärkeä, pikemminkin sen laatu. Luonnollinen kerros tulee sen jälkeen vaakasuoralle kerrokselle, joten sitä ei voi säästää.
 6. Sisäisen komponentin kestävyydelle on tavallista käyttää seuraavia materiaaleja: polybutaani, polyeteeni, kupari ja muovi.

Kuinka kiinnittää

Aloitetaan kuvaus ruotsalaisilla levyillä. Työ (valmistelu) tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 1. Poista maaperä huolellisesti (sen yläkerros). Laskettiin kellarialueella, mutta oikeammin, kun maa poistettiin puolentoista ja puolentoista marginaalilla.
 2. Kaada iskunvaimennus hiekan laatuun. Runsas kerros 15-20 senttimetriä. Kuiva hiekka on kostutettava ja vain silloin täynnä.
 3. Onko salaojitus ja välttämätön elämäviestintää.
 4. Nukahtaminen sora. On toivottavaa säilyttää sama osuus kuin hiekalla.
 5. Styroksi on asetettu. Samassa jaksossa sinun on huolehdittava muottipesästä. Se muodostaa tulevaisuuden rakentamisen sivut.
 6. Tarkista syntyvän alustan horisontti.
 7. Tarkistuksen jälkeen sinun on asennettava väliaikainen jalusta. Sitten ne laittavat levyille vahvistustason.
 8. Samassa "kerroksessa" täytyy laittaa putket lämpimään lattiaan, joka on pumpattava lämpimällä ilmalla.
 9. Ennen kaikkea kaadetaan pieni kerros (enintään 10 cm) betonia.

"Suomen kilven" tekniset vaiheet:

 1. Valmistelutyöt.
 2. Hiekkapuhaltimet.
 3. Asennus vedeneristyskerroksesta.
 4. Sulautettujen putkien asennus ja tekninen viestintä.
 5. Levyn levitys itse.
 6. Paksun eristyskerroksen asennus (vähintään 15 cm).
 7. Levyjen asennus lämmitetyillä lattioilla ja lisäviestinnän avulla.

Ja tämä on pinnallinen listaus. Kuten näette, työt verrattuna "Ruotsi" ainoa ero eristys ja lattialämmitys. Yhteisen ymmärryksen vuoksi on kuitenkin parempi lisätä muutamia sanoja työnkulusta.

Aloita työskentely laskelmilla. On tarpeen selvittää "nolla" -kulma ja korkeusero alueella. Useimmiten käytetään tasoa. Nykyaikaisen laitteen avulla on helppo laskea tarvittavat tasoitustyöt, joilla on myönteinen vaikutus kokonaissuunnitteluun. Ja vasta sen jälkeen jatka merkintää.

Joten, ero asennus on:

Sekä suomen että ruotsin kielet ovat välttämättömiä. Mutta jos toinen on suojattu kuumuuden menetykseltä sivuilta (maadoitusosa), niin suomalaisella on vaikuttava kerros eristeen ja betonin välillä. On selvää, että suomalainen tekniikka tarjoaa korkean, lämpimän ja nykyaikaisen säätiön. On mielenkiintoista, että lasin kuivaamisen jälkeen voit siirtyä välittömästi maalipeitteeseen.

Suomen teknologian perusta

Tekniikka ei pysy paikallaan, jonka yhteydessä lämpimän suomalaisen säätiön rakentaminen on entistä helpompaa. Tällaisille taloille on ominaista nopea käyttöönotto, koska niitä ei tarvitse kaataa voimakkaaseen syvälle pohjalle. Liuskajohdon kiinnitys tapahtuu tai tietyissä olosuhteissa pylväs- tai paalun tuki. Säätiö suomalainen liesi (FFP) on vakio lattia, jossa on kova sänky hiekkaa ja hiekkaa. Levitys on helppo erottaa rakennuksen kellarista käyttäen laajennettua polystyreeniä.

Mikä on UFF

Lämmitetyllä suomalaisella säätiöllä on erityinen tekniikka, jonka vuoksi se ei levinnyt. Venäläisiä rakentajia käyttää usein UFP: tä. Kiinteistön ominaisuuksien vuoksi voidaan välttää suuria virheitä rakennuksen perustuksen rakentamisessa.

 1. Korkea kannattavuus.
 2. Lautaset ovat käyttökelpoisia.
 3. Laastilla ei ole laakerointia, koko kuorma jakautuu säätönauhan osaan.
 4. On mahdollista käyttää useita kerrosvaihtoehtoja sähköstä veteen.
 5. Työvoimakustannukset ovat erittäin pienet.
 6. Suuri rakennus vaikeissa olosuhteissa, kuten rinteillä.

Suomalaisilla levyillä on puolestaan ​​joitain haittoja:

 1. Tarvikkeiden kaivaminen.
 2. Kaivantojen ja sisäisen kehäalueen täyttö.
 3. Tarve käyttää ei-metallista materiaalia.
 4. Tarvitsetko erikoisuuksia.

UVF: n käyttäminen on hieman kalliimpaa kuin ruotsalaisten levyjen käyttö. Rakennustöiden kustannukset perustuvat sellaisiin parametreihin kuin jalustaosan korkeus ja syvyysmittarin MZLF syvyys.

Tällä periaatteella tekniikka on seuraava: MZLF ei ole eristetty ulkopuolelta, mikä johtaa jäädyttämiseen ja monet tällaiset perustukset ovat tuloksena alttiita sumentumiselle.

Eristetty ruotsalainen levy "USHP"

Tämä tekniikka koostuu vaahtomateriaalin kourusta, jolla on suuri lujuus. Suunnittelussa on kiinteä rakenne, jossa on kiinteä muotti, joka suorittaa tyhjennystoimintoja ja sijaitsee hiekka-hiekkatiellä. Seuraavaksi luodaan kehyksen runkoverkko, on tarpeen kirjata kaikki tulevan rakennuksen viestit. Seuraava askel on täyttää runko betonilla ja edelleen jauhaa se erityisten rakennustyökalujen avulla, esimerkiksi betonisekoittimella.

 1. Lämmitetty levy - vaatimaton ja nopea materiaali.
 2. Valmiiden viestien saatavuus.
 3. Jätevesijärjestelmän läsnäolo.
 4. Korkea lämmönkestävyys.

Materiaalilla on myös sen haitat:

 1. On tarpeen valmistaa maaperä, tasoittaa se.
 2. Ei voida käyttää turvemailla.
 3. Viestinnän asentamisella on useita vaikeuksia, joten asiantuntijoiden apua on äärimmäisen välttämätöntä.
 4. Epätaloudellista.

Joten "ruotsalaisilla" levyillä on sekä etuja että haittoja. Kaikki tässä riippuu ennen kaikkea erityistilanteesta eli maaperätyypistä, taloudellisista resursseista ja henkilökohtaisista mieltymyksistä.

Suomen levyjen ja "USHP"

Eristettyä suomalaista kellarista käytetään usein poistamaan erilaisia ​​puutteita, joita voidaan havaita käytettäessä "ruotsalaisia" levyjä, esimerkiksi matalaa pohjaa. Jotkut ovat taipuvaisia ​​uskomaan, että alhaisen alustan läsnäolo vaikuttaa haitallisesti rakennukseen. On olemassa tietty pelko, että se leviää lunta. Lisäksi "ruotsalaiset" levyt ovat melko kalliita ja vaativat enemmän huomiota, erikoislaitteiden, laitteiden saatavuutta sekä asiantuntija-apua.

Kaivutyötä tarvitaan paljon enemmän kuin käytettäessä. Näin ollen säätiön rakentamiseksi UWB: n avulla on tehtävä tasainen summa ja tehtävä koko rakentamisen ja korjaustyön kokonaisuus, mutta jokaisella ei ole varaa siihen.

Lämmitetyt ruotsalaiset levyt edustavat kokonaisuutta, joka on suunnattu pohjan rakentamiseen. Siinä on monimutkainen lohkojen, sähkökaapeleiden, putkistojen ja lattialämmityksen viemäröinti- ja viestintäjärjestelmä, ja itse levyt ovat valmiita viimeistelemään pinnoituksen.

Lisäksi UWB vaatii tiettyä tietämystä ja Suomessa käyttämien erityisten menetelmien käyttöä niiden rakentamisessa, joiden yhteydessä kotimaassamme UVF: tä käytetään useimmiten ymmärrettävämmäksi ja helppokäyttöisimmäksi keinoksi perustaa säätiö.

Suomalaisen tekniikan mukaan voit luoda aidosti korkealaatuisen säätiön perustaksi, joka voi toimia jo vuosia.

Miten UFP

Niinpä UFV: n oikean kirjanmerkin varmistamiseksi on välttämätöntä käydä läpi monta monimutkaista teosta, kun rakennettavan säätiön laatu riippuu niiden toteutuksen oikeellisuudesta. Tätä tarkoitusta varten:

 1. Se on määritettävä rakennuksen sopivalla paikalla.
 2. Kun valitset paikan, otetaan huomioon kaikki maiseman ominaisuudet.
 3. Merkintä tulisi tehdä noin 0,5 metrin etäisyydellä.
 4. Päällystetty pinta on poistettava kokonaan.
 5. Sitten kaivetaan kaivantoa syvyyteen, joka on yhtä suuri kuin tyynyn pehmustustaso ja sopivin vuoteiden korkeus.
 6. Asenna sitten viemäröinti.
 7. Vedeneristys asennetaan tyynyn alle ja vahvistetaan.
 8. Muotti on asennettuna.
 9. Asentaa tietoliikennejärjestelmän.
UFF-laite

Tämä on melko monimutkainen ja vaativa prosessi, joka vaatii suurempaa huomiota keskittymiseen, ja siksi asiantuntijoiden apu on joskus yksinkertaista.

Älä unohda palveluitasi ongelmien välttämiseksi.

Budjettirahasto

Teippityypin pohjan levittämistä käytetään konkreettisten ratkaisujen avulla sekä puhtaassa muodossa että epäpuhtauksien kanssa esimerkiksi kuonalla. Valmistettaessa pylväspohjaa, kyseessä on punainen kiinteä tiili tai betoniliuos, jossa on raakakivi. On itsestään helppo tehdä sellainen seos itse, kun ratkaisu on vahva ja kestävä. Laattahuovan valmistukseen kaikki komponentit ovat kohtuuhintaisia ​​eivätkä vaadi erityisiä käteisinvestointeja. Tämä on valtava plus, joka auttaa säästämään rahaa rakennuksen rakentamisessa.

Kehittynyt suomalainen teknologia mahdollistaa perustan sekä itse rakennuksen laadun, laadun ja ajoissa. Ainoa haitta UVF: n käytöstä voi olla tiettyjen työ- ja aikakustannusten ja valtavan monimutkaisen teoksen läsnäolo. Suomalaiset ovat erittäin suosittuja kilpirakennuksia ja CIP-paneelien taloja, joita käytetään usein keräysnauhalla ilman vahvistusta. Tällä vaihtoehdolla on sen edut, koska se mahdollistaa huomattavasti muottien ja konkreettisen työn kustannusten alentamisen.

Maassamme on ihanteellinen monoliittinen rakenne, johon tuetaan vaahtoa ja hiilihapotettua betonilaattaa sekä tiiliseinät. Ehkä hieman jäätynyt MZLF. Tämä johtuu siitä, että sokean alueen eristys ei ole eristyksissä. Kun se täytetään romumalla tyhjennyksen avulla, tämä ei ole kriittinen.

Suomalaisia ​​levyjä voi käyttää kaikkialla millä tahansa maaperällä ilman merkittäviä rajoituksia. Rakennuksen alussa kehittäjä saa vain karkean kerroksen tiivistetystä maaperästä.

Edut UFF

Huolimatta siitä, että lämpimät suomalaiset levyt saattavat olla kalliimpia kuin "ruotsalaiset" useita kertoja, on suositeltavaa ensin antaa etusija. Joten UFF: llä on mahdollisuus maksujen "eräpalkkioina", korkean tukikohdan, joka on Venäjän kannalta hyväksyttävämpää. On myös mahdollista pystyttää epätasaisella pinnalla eri rinteillä. Tämä pätee alueille, jotka sijaitsevat lähempänä vuoristoa.

Klassisessa muodossa oleva suomalainen takka on esikuvioitu nauhatulppa, joka voidaan taittaa useisiin KBB-riveihin (sardeldi-betonilohkot). Korkeus, nauha saavuttaa jopa 800 mm ja leveys - 200 mm. Kaikki rivit on vahvistettu toisiinsa käyttämällä 2 teräspalkkia. Pohja on eristetty laajennetulla polystyreenillä. Sitten se on täynnä hiekkaa ja tiivistetty, teknisiä verkostoja asetetaan.

Talon, rakennuksen tai rakenteen rakentaminen on aina vastuullinen ja kallis prosessi. Rakentaessaan niitä on seurattava laskentatekniikkaa ja laadittava oikein piirros tulevasta rakenteesta. Oikealla lähestymistavalla voit merkittävästi säästää rakentamisen alkuvaiheessa.

videot:
Tarkastellessasi asiaa - mitä tekniikkaa asennustyön aloittamiseksi se riippuu sekä asiakkaan että esittäjän henkilökohtaisista mieltymyksistä. On kuitenkin suositeltavaa käyttää UFF-levyjä, koska korkeista kustannuksista huolimatta niillä on useita käyttökelpoisia ominaisuuksia, mikä oikeuttaa niiden hinnan.

Tekninen pohja suomalainen liesi

Talon lämmitetyn perustuksen rakentaminen rakennettiin ensimmäistä kertaa talonrakentajalle Omatalo. Se on yhdistelmä matala nauha-pohja ja lämmitetty monoliittinen lattia, joka on järjestetty suoraan maahan. Lisäksi järjestelmä tarjoaa ulkopuolisen lämmöneristeen läsnäolon sokea alue koko rakennuksen ympärysmitta.

Tämän seurauksena eristetyn suomalaisen kellarirakennusteknologian avulla:

 • lohkojen reunustama MZLF-lattia, jossa on tukeva betonipohja, jonka leveys on vähintään 600 mm ja paksuus 200 mm;
 • 80 mm paksua teräsbetonipäällystettä, joka on kaadettu 150 mm: n paksuiseen polystyreeni-vaahtomuovi (PPS) -levyyn;
 • pohjan ja betonilevyn erottaminen 50 mm: n paksuisesta polystyreenivaahtolevystä, joka nousee tukipohjasta pohjan yläosaan;
 • Sokean alueen eristys PPS-kerroksella, jonka paksuus on vähintään 120 mm rakennuksen ympäryksen ympärillä.

Riippuen ilmastovyöhykkeestä, jossa rakentaminen tapahtuu, eristävien kerrosten paksuus voi olla erilainen ja materiaali korvataan kestävällä vaahtomuovilevyllä.

Ennen betonin kaatamista rakennuksen sisäpuolelle asetetaan tavallisesti vesilämmitteisen lattian putket. Rakennuspalikoita voidaan myös korvata betonilla monoliittirakenteella. Tämä muotti on valmistettu kestävistä polystyreenilevyistä.

Kaikkien mahdollisten UVF-mallien yhdistävät merkit pysyvät matalassa läpinäkyvässä pohjalevyn sijainnissa leikkauksessa, lämpöä eristävien kerrosten läsnä ollessa lattiapinnoitteen alla, soclen sisäpinnalla ja sokean alueen alla.

Hyvät ja huonot puolet lämmitetystä pohjarakenteesta

Pienien syvenemisten perustusten käyttö on lupaavin suunnitelma matalan rakentamisen kehittämiselle. Nykyaikaisten rakennusmateriaalien ja -tekniikan käyttö on vähentänyt huomattavasti rakennettavien rakennusten kokonaispainoa.

Kaikki tämä johti mahdollisuuteen kehittää ja toteuttaa uusi teknologia eristetty kerrostalo rakennusten. Ensimmäisten rakennettujen talojen kymmenen vuotta kestäneen toiminnan jälkeen rakennusyhteisö pystyi varmistamaan, että eristetyt suomalaiset levyt näyttäytyivät käytännössä hyvin käytännön kestävyyden, energiansäästön ja mukavien olosuhteiden ansiosta.

Tämäntyyppisten säätiöiden tärkeimmät edut ovat:

 • yksinkertainen ja edullinen ratkaisu lämpöhäviön vähentämiseen;
 • korkea energiatehokkuus, vain vähän huonompi kuin lämmin ruotsalainen liesi;
 • hyvä mukautuminen kuormien ja teknisen viestinnän muutoksiin;
 • työn suorittaminen pienellä määrällä työntekijöitä;
 • johdonmukainen työteho, joka mahdollistaa lämpimän lattian ja tasoitteen laitteen seinien pystyttämisen ja katon asennuksen jälkeen;
 • mahdollisuus soveltaa säätörakennetta kaikentyyppiseen maaperään ja korkeaan pohjavesiin.

Haittoihin sisältyy riittävän suuri määrä maanrakennuksia ja lämmitysjärjestelmien riittämätön tehokkuus perinteisten lämpöpatterien kanssa.

Rakenteelliset erot muuhun perustusrakenteeseen

Suomalaisen tekniikan mukaisen säätiön tärkein ero muun tyyppisistä säätiöistä on lämmitetyn lattialevyn läsnäollessa, johon ei liity matalaa nauhaa. Tämä tekee rakenteesta entistä vakaamman, kun se rakentuu heikkoihin ja heiluttaviin maaperäihin. Lisäksi tehokkaan eristävän kerroksen läsnäolo koko rakennuksen ympärysmitan ympärillä lisää säätiön suojaa alhaisten lämpötilojen vaikutuksilta kylmäkaudella.

Suomalaisen ristikkolaatan rakentamisen kustannukset Omatalo-tekniikalla toteutettuna ovat keskimäärin 100 dollaria / m 2. Ensisilmäyksellä se on hieman kalliimpaa kuin perinteiset järjestelmät. Jos kuitenkin katsotaan, että rakennuksen rakentaminen samanaikaisesti talon kanssa on eristetty ja lämmitysjärjestelmä asennetaan, ehdotettu suomalainen järjestelmä on paljon halvempaa.

UFP: n erittäin tärkeä ominaisuus on pystytetyn kellarin korkeus, koska se edellyttää lisärakennusmateriaalien hankintaa ja toimittamista. Sen arvo riippuu maaperän rakenteesta ja kasvikerroksen paksuudesta, joka on kokonaan poistettu rakentamisen aikana.

Suunnittelun mukaan lämpimän suomalaisen kellarikerroksen suurin osa muistuttaa ruotsalaista lämmintä liesi (materiaalia, josta se luetaan). Mutta UWB-järjestelmässä ei ole varaa lämmin korkki, ja itse tasoittava lattia muodostaa yhden monoliittisen rakenteen matalalla syvyydellä. Ruotsalaisten kehittämä pohjalevy on luonnostaan ​​betonieristeinen, ja suomalainen järjestelmä on itsenäisen lattialevyn ja MZLF: n dynaamisempi rakenne, jolla on eristys ympärysmitan ympärillä. Muussa tapauksessa se ei ole kovin erilainen kuin hän.

On huomattava, että jokainen toteutettu hanke edellyttää yksilöllistä laskentaa (esimerkiksi ulkonäköä), jossa otetaan huomioon nykyinen maaperä, alueen ilmasto-olosuhteet, huurteen tunkeutuminen, pohjavesi, rakennusten rakenteiden paino ja muut tekijät.

UFF: n mahdollinen käyttöalue

Kun otetaan huomioon säätiön tekniset ominaisuudet, lämmitetyn rakentamisen suomalainen liesi, voimme puhua sen sallitusta käytöstä kaikissa Venäjän ilmastovyöhykkeissä kaikentyyppiseen maaperään rakennusten rakentamisessa, joiden painon paino on enintään 3 tonnia metriä kohti.

Vastaava ominaisuus vastaa suurinta osaa kehystyyppisistä pystytetyistä rakennuksista, joiden korkeus on 2 kerrosta.

Nauhalevyn tukityynyn kasvun myötä rakennusteknisten rakenteiden paino kasvaa jopa 4-5 tonnilla, mutta tässä tapauksessa on välttämätöntä suorittaa pakollinen kalibrointilaskenta nauha-tyyppisten säätöjen avulla.

Rakennustekniikan kuvaus

Lämmitetyn suomalaisen säätiön rakentaminen koostuu useista peräkkäisistä vaiheista:

 1. rakennuspaikan määrittely, suunnittelulaskelmien suorittaminen ja graafisen osan kehittäminen;
 2. kuopan merkintä;
 3. hedelmällisen kerroksen täydellinen poistaminen;
 4. kaivannon kehittäminen matalalle nauhalevitykselle;
 5. raunion tyhjennyskerroksen laite;
 6. vedeneristyskerroksen asennus;
 7. vahvistetun tukityynyn asennus MZLF;
 8. perusalustan asennus rakennuspalikoista;
 9. nauhan pohjan sisäinen lämpeneminen polystyreeni-vaahtolevyillä;
 10. kuopan sisäosan täyttö hienolla murtoalueella ja hiekalla;
 11. lattian lämmittimen levyt ja vahvistusverkko;
 12. lattialämmitysputkien asennus;
 13. kaatamalla betonia laattalaitteeseen;
 14. rakennetaan sokea alue rakennuksen reunaa pitkin.

Viimeisessä vaiheessa suoritetaan sokea alueen laite ja käyttämättömän maaperän poisto.

Merkintä ja maanrakennustyöt

Tulevan säätiön merkintä on tehtävä tiukasti suunnittelupäätösten mukaisesti. Samanaikaisesti on otettava huomioon olemassa olevat ulkoiset viestinnät, tietyt tiet, kehityssivuston rajat ja muut tekijät. Työakselit on merkitty langalla, joka on venytetty vaakatasossa, jonka reunus on 500 mm rakennuksen ulkokehästä.

Tämän jälkeen hedelmällinen kerros poistetaan kasvien juurisysteemin itävyyden syvyydelle. Kaikissa kantavien seinien kohdalla on tarpeen kaivaa kaivanto kaistaleen pohjan suunnittelusyvyydelle marginaalilla irtotavaran tyhjennyskerroksen rakentamiseksi.

Ruoppaus ja tyynynpäälliset.

Viemäröinti, vuodevaatteet ja pohjaseinän asennus

MZLF-laitteen kaivannossa kaadetaan, tiivistetään ja peitetään kerros 200 mm paksuinen murskattua kiviä geotekstilikerroksella.

Seuraavaksi aseta alla oleva hiekkalaatikko ja aseta muotit täyttämään pohjalevyn nauha.

Vahvistettu häkki on sidottu, pinottu muottipesän sisäpuolelle ja täynnä betonia.

Betonin kovettumisen aikana voit tehdä työtä kaivosta ja kaivannoumasta poistetun maaperän poistamisesta tai suunnittelusta. Kun betoniseos on asetettu, on mahdollista sijoittaa rakennuspalikat pohjaosan laskettuun korkeuteen. Korkea korkeuskorkeus on suositeltavaa asentaa vahvistusverkko joka kolmas lohko.

Pohjan ulkopinta ja sisäpinta tulisi eristää kosteudelta. Tätä varten on tarpeen käyttää vedenpitäviä materiaaleja ulkopintaan ja päällystysmateriaaleihin sisäpuolelle (tästä löydät lisätietoja tyypistä).

Taustalla olevien kerrosten täyttö ja eristyksen asettaminen

Asenna vaahtopolystyreenilevyt pystysuoraan pohjan sisäpintaa pitkin paksuudeltaan vähintään 100 mm ja kiinnitä ne. Aseta geotekstiilikalvo kuopan pohjalle ja täytä se soraa tyhjennyskerroksen laitteelle. Täytteen täyttö on tiivistettävä tärinän avulla.

Aseta 3 kerrosta valssatun hydraulisen eristyksen murskattua kivikerrokselle kaikkien liuskojen ja kerrosten mitoituksen välissä. On tarpeen säätää vedenpitävyysvaraa sen käärimiseksi liuskan alapinnan kellariosan pystysuoraan seinään.

Kaivoksen koko alueelle eristävät levyt 200 millimetrin tai enemmän paksun kerroksen aikaansaamiseksi.

Vahvistaminen, putkien asentaminen ja betonin kaataminen

Valmista valmiita tai neulottuja itseristysverkkoja, joiden kennoko on korkeintaan 150 mm eristeen pinnalla (lisätietoja vahvistamisesta saat klikkaamalla tästä).

Asenna vesijohtoveden lattian putket ristikon päälle kiinnittämällä ne kiinnikkeeseen.

Putkilinjan pituus kussakin yksittäisessä piireessä saa olla enintään 90 metriä halkaisijaltaan 14 mm ja 120 metriä halkaisijaltaan 16 mm. Siksi asennettaessa putkia tulee olemaan useita lämmityspiirejä riippuen talon kokonaispinta-alasta.

Betoniseos on kaadettava yhteen työvaiheeseen tekemättä teknisiä taukoja. Tätä varten on suositeltavaa käyttää tehtaalla valmistetun betonin keskitetyn toimituksen palveluja. Tulvan seoksen on oltava hyvin tiivistetty upottamalla värähtelijä tai vibrolaatti.

Lämmin sokea alueen laite

Sokean alueen pohja on kerros hiekkaa ja hiekkaa, peitetty geotekstiilillä. Sen päälle asetettiin eristyslevyt, vahvistettiin verkkoa ja kaadettiin kerros betonia. Sokea alue on vähintään yksi metri. Asennettaessa betonia tarkkaile pinnan kaltevuutta talosta.

Yksityiskohtaisemmin lämmitetyn suomalaisen tukiaseman tekniikkaa askeleelta voidaan tarkastella seuraavassa videossa.

Suomalainen lämmin säätiö: tee se itse

Portaalin käyttäjä jakaa kokemuksensa eristetyn suomalaisen basementin budjettiesityksen valmistamisesta.

SUOSITUOTTEEN USHP: n (Insulated Swedish Slab) suosittu suosittu käyttäjäkunta on kiinnostunut myös toisesta energiatehokkaasta säätiöstä. Tämä on UFF, lämmitetty suomalainen säätiö, joka on lämmitetty nauha-pohja lattioiden kanssa. Se on hänen puolestaan, ja siitä keskustellaan tämän päivän aineistossa.

UWB: n ja eristetyn suomalaisen kellarin vertailu

Ensinnäkin ne kehittäjät, jotka ajattelevat, kuinka tasoittaa useita UWB: n sisäisiä (sekä kuvitteellisia että todellisia) puutteita, haluavat rakentaa UFV: n. Tämä on alhainen perusta. Tämä johtuu suurelta osin venäläisestä ajattelusta ja pelosta, että pieni liesi ja talossa seisova talo lakaisevat lumen talvella. Kuten portaalin UWB: n käyttäjien laaja käytäntö osoittaa, tämä säätiön ominaisuus ei vaikuta erityisesti sen toiminnan mukavuuteen.

Toinen indikaattori on UWB-laitteen korkeat kustannukset alueilla, joilla on suuri erotusero. Vaikuttaa suuresta määrästä valmistelevaa maadoituslaitetta. Kolmas tekijä on UWB: n korkea hinta, pikemminkin tarve asettaa välittömästi suuri määrä koko tämäntyyppisen säätiön rakentamiseen liittyville teoksille.

Edellä mainittujen lisäksi USP vaatii urakoitsijoilta rakentamisen korkeaa kulttuuria, mikä ei ole aina mahdollista meidän ehtojen suhteen. Täältä: monet yksityiset kehittäjät, UFF on ymmärrettävämpi, vähemmän monimutkainen toteutuksessa, ja voit myös venyttää työn ajoissa.

Tämän seurauksena UFU voi olla kalliimpi kuin UWB, mahdollisuutta "eräpalkkioon" koko työkierrokselle sekä tavallinen korkeat perusteet tai mahdollisuus perustaa säätiö epätasaiseen osaan ovat suurempia kuin edellä.

Klassisessa muodossa UFF on esiväripalkki, joka koostuu 3 - 4 riviä KBB: stä (ontot tai kiinteät runko-sardelliittibetonilohkot) (200x200x400 mm). Nauhan poikkileikkaus - 600 - 800 (korkeus) x 200 (leveys) mm. Jokainen lohkon rivi on vahvistettu kahdella "kymmeniä" teräsrungolla.

Pohja on eristetty sisäpuolelta pursotettua polystyreeni-vaahtoa, jonka jälkeen ympärys peitetään hiekalla, hiekka tiivistetään ja kaikki tarvittavat tekniset viestinnät asetetaan. Tällöin betonirauta kaadetaan putkilla, vaihtoehtoisena, lattialämmitys.

eli klassisia ja tunnettuja kerroksia on järjestetty. Myös UFP: n kustannusten pienentämiseksi ja rakennuksen nopeuttamiseksi voidaan pystyttää ilman klassista puumuotoa.

Tämä tapahtuu seuraavalla tavalla: kaivanto on kaivaa (itse asiassa vain hedelmällinen kerros poistetaan), murskattu kiveä kääritään siihen, muovikalvo on vuorattu, jonka ulkoreunat johtavat CBB: hen.

Kuinka tämä on tehty on näyttävästi esillä seuraavilla, portin käyttäjällä, jonka nimi on Tim1313, aiheista "Finnish Feng Shui under St. Petersburg".

Harkitse lämmitetyn suomalaisen keittotason perustetta - millaista tekniikkaa?


Suomalaisen asuntorakentamisen teknologiasta puhuminen on mahdotonta olla koskematta säätiön teemaan.

Yleensä kehystekniikan talo voidaan rakentaa kaikilla tunnetuilla pohjalla - nauha-vaihtoehtona sopii tähän ja jopa lohkareihin - ne olivat niiden skandinaavisia kansoja, joita aiemmin käytettiin aiemmin.

Skandinavian teknologia pysyi tärkeänä aikanamme. Tähän mennessä suosituimpia lajikkeita ovat lämmitetty ruotsalainen säätiö - USHF tai USHP ja lämmitetty suomalainen levy - UFF tai UFP. Tällaiset lajit ovat saavuttaneet suosiotaan paitsi Skandinavian kansojen lisäksi myös Venäjällä.

Yleistä tietoa

Rakennuksen alku on säätiön asennus. Ominaisuuksiltaan: laatu, lujuus, vakaus ja luotettavuus riippuvat rakentamisen toimintakaudesta, joten rakenteen suunnittelussa sinun on valittava oikea laatu. Lukuisten lajikkeiden perustusrakenteiden joukossa lämmin suomalainen lajike on erikoinen paikka.

Viite: UFP: n suunnittelusta on keksitty asiantuntijoita Suomesta ja voit asentaa sen monenlaisiin maatyyppeihin. Tämä lajike on suhteellisen vaatimaton paksuus, mutta sillä on suuri lujuus ja kyky pitää lämpö hyvin.

hakemus


Tällainen säätiötyyppi soveltuu erityisen hyvin niille, jotka aikovat laittaa lämmintä lattiaa kotiinsa, mutta se on mahdollista ilman sitä.

Lisäksi tämä perusta voi olla sopiva paitsi kehystyyppisten talojen kanssa.

Suomalaisella säätiöllä on joitakin yhtäläisyyksiä ruotsalaisen tyynyn kanssa, mutta niiden väliset erot ovat hieman suurempia. Lisäksi tällä lajilla on paljon sopeutumista Venäjän ilmastoon.

UFP: n ja UWB: n tärkeimmät erot ovat:

 • läsnäolo lisää jäykisteitä ympärysmitta;
 • erityinen eristys.

UVF asennetaan koko rakennuksen alueelle, mikä vähentää merkittävästi paineita maaperän pohjalle.

Tämän rakentamisen periaatteen takia kuormitus maasta tuntuu lähes olemattomalta.

Jos projekti tarjoaa kuormituksia pohjalle, lisää jäykisteitä lisäävät leikkauksen korkeutta. Jos esimerkiksi tulevan rakennuksen ulottuvuudet ovat varsin vaikuttavia, sinun on rakennettava jäykempi perustus.

Eristys, joka peittää tämän tyyppisen perustan, auttaa pitämään lämmintä huoneessa ja varmistaa kylmäsiltojen puuttumisen, koska muotoilu ei kosketa lattiaa. Kytkin on tehty lattialämmitysjärjestelmien ja viemäriverkkojen asennuksen jälkeen. Tuloksena saadaan luotettava, tasainen pohja, jota täydentää lämmitysjärjestelmä.

Tärkeää: UVF: tä voidaan käyttää myös silloin, kun pohjavettä on lisätty. Tietenkin, ilman viemärijärjestelmää tässä tapauksessa ei riitä. On usein suositeltavaa asentaa pyöreä tyhjennysjärjestelmä hiekkalaatikon kanssa ja asentaa geotekstiilit niiden väliin.

Suomen ja ruotsalaisten levyjen välinen ero


Vaikka UWB: n ja UFP: n rakentamisen teknologialla on joitain yhtäläisyyksiä, niiden suunnitteluerot ovat yhä suuremmat.

Erot tärkeimmät tekijät ovat:

 1. UVP-tyyppisen mallin pohjamallia ei ole yhdistetty tukiosaan sukupuolen kanssa. Rakenteellisesti se on samankaltainen kuin nauha-alusta, jonka sisällä betonilattia on pystytetty eristämällä maaperän pohjaan.
 2. Suomalainen lajike ei ole kiinteä monoliittinen - osa sen osista on tehty lohkoista.
 3. UFP ei sijaitse maaperän pinnalla, kuten ruotsalainen versio, ja sen oma syvyys esiintymällä on puolitoista metriä.

Lisäksi suomalaisella mallilla, joka on osittain tehty lohkoista, on enemmän rakennusmahdollisuuksia. Jos muutat pystysuuntaisten osien muurauskorkeutta, voit ratkaista useita ongelmia tällä tavalla, joista yksi on nostaa lattiatasoa korkeammalle ja toinen - sijoittaa tällainen tukikohta alueille, joilla on merkittävä kaltevuus.

Säätiön suomalaisen levyn tekniikka on samanlainen kuin ruotsalainen: on mahdollista erottaa yhtä alhainen lämpöhäviötaso, samanlainen jätevedenkasvatusjärjestelmä ja myös se, että nämä levyt voidaan rakentaa rakennuksen kokonaispainolle ja maaperätyypille.

Hyödyt ja haitat

Tällaisen levyn tärkeimmistä eduista voidaan tunnistaa:

 1. Pienentyneet työvoimakustannukset alueilla, joilla on voimakas rinne (toisin kuin muut lajikkeet).
 2. Mahdollisuus lisätä korkin korkeutta.
 3. Hyvä sovitus rakennuksen painoon.
 4. Ei kustannuksia muottiin.
 5. Yksinkertainen erektiotekniikka.
 6. Kyky johtaa viestintää kehyksen rakentamisen jälkeen.

Rakenteellisen tärkeimmät haitat ovat:

 1. Melko korkea hinta, ja sitä korkeampi perusta, sitä enemmän hinnankorotusta.
 2. Suuri määrä maanrakennuksia.
 3. Suuri määrä irtotavaraa kulutetaan täyttöteknologialla.

Kun valitset, on otettava huomioon myös kaikki laudan pohjan edut ja haitat.

Suunnittelun ominaisuudet


UFF: n yleinen rakenne koostuu kerroksista:

 1. Perusta, joka on pystytetty koko talon alueelle ja varustettu kylkiluutin jäykkyydellä.
 2. Eristys, joka asetetaan tämän pohjan päälle.
 3. Lattialämmitysjärjestelmät ja viestintä.
 4. Sementtilaasti.

Rakenteellisesti suomalaisen pohjalevyn tyyppi on kylmä muoto.

Eristysmateriaali on sijoitettava pohjalevyyn, kun taas eristävän kerroksen paksuus ei saa olla alle 150 millimetriä.

UFP: tä käytetään usein kehystyyppisissä kodeissa, mutta se voi olla myös perustana muille lattialämmitysjärjestelmille varustetuille taloille. Tämän rakenteen piirre on sen erektiota nopea, koska levyä kaadetaan kerrallaan, mutta sen hinta on pääsääntöisesti suurempi verrattuna muihin perustuksiin. Tällaisen laatan asennusta varten on vahvistettu lattian levittämisen edellytys.

Huomiota: eristeen käyttö rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa poistaa kylmän pohjan suoran kosketuksen, joten lämpimään lattiaan rakennetaan vähintään 80 millimetrin paksuinen lujitettu savi.

Lämmitetty pohja suomalaisena versiona soveltuu seuraavissa tapauksissa:

 • kun rakennuksen pystyttämiseen tarvitaan vähintään aikaa;
 • kun pohjan perusedellytys on sen kestävyys;
 • jos tulevaisuudessa rakennuksen rakentaminen edellyttää lattialämmitysjärjestelmän luomista;
 • jos maaperä, jolle talo rakennetaan, on korkea jäätymisaste.

tekniikka


Kun puhutaan pohjan rakentamisesta suomalaisen kilven tyypistä, on mahdollista erottaa seuraavat päävaiheet:

 1. Alueen valmistelu.
 2. Hiekkalaatan täyttö.
 3. Asennus vedeneristys.
 4. Asuntolainojen asennus.
 5. Viestinnän järjestäminen.
 6. Täytä levy
 7. Eristyskerroksen asennus.
 8. Lattialämmitys- ja viestintäjärjestelmän sisältävän laatan asennus.

Ensinnäkin on tarpeen laskea pinnan korkeusero myöhempää rakennetta varten tasoituslaitteella.

Tämä lähestymistapa myötävaikuttaa tarkemman suunnitteluprojektin luomiseen sekä rakentamisen perustan asianmukaiseen yhdenmukaistamiseen.

Seuraava vaihe on tukikohdan merkintä. Tätä varten ylempi maakerros on poistettava maanpinnasta. Homogeeninen maaperä edistää yhtenäistä luonnosta tulevaisuuden rakenteesta.

Ominaisuudet: säätiön asennuksen kannalta kaikkein epämukavampi on kallioinen maaperätyyppi - tässä tapauksessa rakenteellinen luonnos voi aiheuttaa vääristymiä.

Seuraavaksi sinun täytyy merkitä sivusto - tähän tarvitset erikoisia tappeja, joilla on kalastuslinja. Koukkuja ajetaan tulevan säätiön kehällä ja niiden välille on vedettävä kalastuslinja.

Seuraavassa vaiheessa pohjakuorta kaivetaan pohjalevyn syventämiseksi. Sen syvyys riippuu maaperän ominaisuuksista: sen ominaisuuksista jäätymiseltä ja vesitasolta. Joka tapauksessa FPI ei vaadi liian syvää.

Seuraava askel on geotekstilien asentaminen kaivetun kaivon koko alueelle. On valittava lajike, jonka tiheys on enintään 350. Tämä materiaali on täytettävä romuilla, asenna sitten putket vesi- ja sähköasentajille.

Seuraavaksi sinun täytyy puristaa kerros rikki hyvin, ja sitten kaivaa erityisiä viemärien viemäriputket siihen. Seuraavaksi tämä kerros suljetaan jälleen geotekstiilien avulla, johon hiekka kaadetaan päälle. Geotekstiilien kerrokset tässä tapauksessa ovat hyvin tärkeitä, emmekä pysty käsittelemään niitä ilman niitä.


Tämän jälkeen tarvitaan uusi tamping ja sitten koko pinta täytetään betonin liuoksella.

Eristyskerros on asetettava betonilastan ja monoliittisen pohjan väliin, minkä jälkeen muodostetaan lattialämmitysjärjestelmä. Tarvitaan tarvittava tiedonsiirto ja sen jälkeen, kun kaikki putkistot on asennettu vahvistimeen. Sen jälkeen järjestelmä voidaan kaataa betonipinnoitteella.

Muita verkkosivuilla käsiteltyjä levypohjaja: tiekarttojen perusta.

tulokset

Lämmitetty suomalainen liesi tarjoaa hyvät mahdollisuudet sen käyttöön. Erityisesti se on hyödyllistä, jos talon rakentaminen käsittää lämmitetyt lattiat. Lisäksi tällainen säätiö olisi erinomainen ratkaisu, jos paikkakunnalla on voimakas kaltevuus tai kohonnut pohjavesi.

Teknologia, jolla perustetaan suomalainen laatikko


Jokaisen kodin rakentaminen alkaa säätiön asettamisesta. Sen vahvuus, vakaus, materiaalin laatu ja tehty työ vaikuttavat koko rakenteen elämään. Modernin talonrakentamismenetelmistä suomalaisen kivitalo-variantti on erittäin suosittu.

Tämä tekniikka keksittiin Saksassa, mutta sitä kutsutaan suomeksi, koska Hän löysi laajaa jakelua Norjassa, Ruotsissa, Suomessa. Ja sen kykyjen mukaan se on hyvä Venäjän ilmastoon.

Teknologiaominaisuudet

Vaiheittainen rakennusalan teknologiaperusta suomalainen liesi

Tämän saavuttamiseksi ensin tason avulla on tarpeen laskea korkeusero niiden pintojen äärimmäisten pisteiden välillä, joilla talo sijaitsee. Tämä antaa tarkemman rakennushankkeen ja valitsee pisteen, jonka suhteen pinta vastaa;

 • Tulevan säätiön merkintä toteutetaan tangoilla, jotka työntyvät rakennustyömaalla ja niiden välissä olevaan kalastuslinjaan;
 • Maaperän kerros poistetaan;

Vihje! Poistettua maaperän kerrosta voidaan sitten käyttää puutarhan luomiseen.

 • Kaivetaan kaivo, jonka syvyys voi vaihdella riippuen toiminnallisesta kuormituksesta, pohjaveden pinnasta, maaperän jäädytyksestä. Tällöin suomalainen liesi ei merkitse syvää kuoppia;
 • Jalustan vahvistamiseksi ja jyrkän, hiekan ja soran kerrosten välttämiseksi on kuitukangas - geotekstiili, jonka tiheys on 350;
 • Tärkeimmät viestit taloon ovat: vesi, jätevesi, sähkö;
 • Puu- tai vanerimuotit asennetaan pohjan kehäksi. Jälkimmäinen on asiantuntijoiden mukaan suositeltavampi;
 • Murskattujen kivien kerrostaminen suoritetaan: 15 cm suuri osa, sitten 15 cm pieni osa. Jokainen kerros tiivistetään huolella;
 • Nykyaikaisten eristysmateriaalien, esimerkiksi rubemasta- ja stekloizola-aineiden, vedeneristys;
 • Styroksi tai vaahto on eristetty 15 cm: n eristykseen;
 • Vahvistettu runko on asennettu;
 • Jalustan vahvistamiseksi 10-30 cm: n korkeudelle asennetaan jäykisteitä (riippuen kuormasta);
 • Talon tulevien seinien virtuaalinen merkintä köysien avulla;
 • Viestinnän jakelu (vesi, jätevesi, sähkö, maadoitus) talossa köysimerkinnän mukaan; Viestinnän jakelu (vesi, jätevesi, sähkö, maadoitus) talossa
 • Lattialämmitys on rakenteilla;
 • Hiekkalaatikko täytetään viestintäjohdotuksen peittävien jäykisteiden korkeuteen;
 • Liitintä kaadetaan betonimerkillä M-300. Betoni asetetaan samanaikaisesti sekä kylkiluutin että itse laatan kanssa, mikä luo täydellisen tasaisen pinnan, joka on valmiina lopulliseen lattiapinnoitteeseen.

Varoitus! Kun rakennetaan pohjaveden korkealle maaperälle, viemärijärjestelmä muodostetaan rakentamisen alkuvaiheessa.

Vihje! Jos vielä on pyöreä tyhjennysjärjestelmä, sitten jokaisen laatan (sora, hiekka) kerros asetetaan geotekstilikerroksella.

Tuloksena on tasainen levy, jonka suhteellisen pieni paksuus on hyvä lujuus ja erinomainen lämpöteho. Lattia ei suoraan kosketa laatan eristyksen kerroksen ansiosta. Kaikki tietoliikennejärjestelmät asetetaan tasoitukseen, mukaan lukien lämmitysjärjestelmä, joka voidaan sijoittaa lattialle koko asuinalueiden alueelle.

Kuormituksesta riippuen jäykisteiden syvyys ja sijainti voivat vaihdella. Mitä raskaampaa rakennusta on suunniteltu rakennettavaksi, sitä kovempaa oletetaan rakennuksen rakentamisvaiheessa.

Laskelma materiaaleista säätiölle Liesi

Tämä malli vaatii suurempaa materiaalin kulutusta kuin muut talotyypit, joten kulutustarvikkeiden oikea laskenta säästää rahaa.

Seuraavia parametreja laskettaessa tulisi harkita:

 • Pohjaveden taso;
 • Maaperän yleinen kunto tontilla;
 • Lämpötilat ja ilmasto-olosuhteet;
 • Tulevan rakenteen kerrokset;
 • Seinien sijaintipaikan tarkka suunnitelma (yhteenveto viestinnästä).

Vihje! Tämäntyyppinen säätiö tarjoaa monia alkuvaiheita ja suurta valmistelevaa työpanosta. Ja koska betoni kaadetaan samaan aikaan, on parempi luottaa ammattilaisiin.

Kiuas perustus valitaan, jos:

 • Tarvitsee rakentamista mahdollisimman lyhyessä ajassa;
 • Rakentaminen tapahtuu vaikeassa maastossa;
 • Korkean pohjaveden läsnäolo;
 • Rakentaminen toteutetaan kentällä voimakkaalla jäädyttämisellä;
 • Tarvitaan kestävä ja kiinteä perusrakenne taloon;
 • Tämä merkitsee lattialämmitysjärjestelmän asennusta;
 • Hanke edellyttää rakennuksen korkean kellarin perustamista.
 • Ei ole mitään keinoa kaivaa syvää kuoppia;
 • Tarvitset suurta energiatehokkuutta;
 • Aluslattian järjestämistä ei tarvita.

Kun olet valmis, voit aloittaa viimeistelyn.

Säätiön suomalaisen uunin haitat johtuvat siitä, että suuren tilan ja näin ollen materiaalien kustannusten takia suunnittelua pidetään melko kalliina.

UFF lämmitti suomalaista säätiötä - mitä se on, laitteen tekniikan tarkistus

Mekaanisen liuskakiven (MZLF) runkorakenteet ovat nykyisin yksi lupaavimmista alueista matalan rakentamisen kehittämiseksi. Yksi- tai kaksikerroksisen talon painoarvo laskee tehokkaasti tehokkaiden teknisten ratkaisujen käyttämistä, joille on ominaista alhainen työvoimakkuus. Lämmitetty suomalainen säätiö (UFF) ilmestyi kotimaassa 8 - 10 vuotta sitten. Skandinaavisissa maissa vallitseva teknologia havaittiin aluksi epäluottamuksella. Työn määrän vähenemiseen liittyvät innovaatiot kohtaavat merkittävän osan rakennusyhteisön hylkäämisestä. Mutta muutamassa vuodessa UVF-tekniikan avulla rakennetut rakennukset ovat osoittautuneet energiansäästöä ja mukavuutta ajatellen. Kuitenkaan ei havaittu ongelmia tukirakenteiden lujuuden ja jäykkyyden kanssa.

Mikä on uff?

Termi on tullut kuuluisa rakentamisen foorumeiden ansiosta, mutta se ei ole virallinen. SNiP-luokkien mukaan puhumme MZLF: n ja lattian yhdistelmästä maan päällä, missä laitteessa käytetään ulkoista lämpöeristystä.

Suomen rakennusyhtiö Omatalan suosio Venäjän federaation perushakemuksessa tarjoaa:

 1. Syväpohjainen nauhakudos, joka koostuu 600 × 200-kerroksisesta betonipohjasta ja 200 mm: n paksuisista pohjalevyistä, jotka muodostavat tarvittavan korkeuden pohjan. Täyttömateriaalin perusteellinen painaminen on pakollista.
 2. 80 mm paksua teräsbetonisilloitettua sementtihiekkastetta, joka on valettu 150 mm: n ekstrudoitua polystyreenivaahtokerrosta (EPS). Ennen täyttöä on asennettava vesilattialämmitysputket. Eristyslevyt lepäävät pienelle murto-osalle anti-kapillaarimyrkkyjä. Rohken alla on hiekka täyttö.
 3. Kellarin ja lattialaattojen rakenteellinen erottaminen kerroksella EPPS. Paksuus 50-70 mm paksua, joka on lähellä pohjan sisäpuolta ja sijaitsee sen koko korkeudelta alapuolelta alustasta.
 4. Eristettyjen telineiden sovitus 120 mm: n EPS-levyjen avulla, jotka on asennettu kellarin ulkokehälle alapäästötason yläosan syvyydessä.

Kaaviokuva laitteen UFF - eristetystä suomalaisesta kellarista

Kehittäjät muuttavat tätä järjestelmää muuttamalla kerrosten, eristemateriaalien ja joidenkin muiden komponenttien paksuutta. Esimerkiksi liittimen alle olevan EPPS: n sijaan voidaan asentaa PSB-S-levyjä (kestävämpiä vaahtomuovityyppejä) ja joissain tapauksissa asennetaan lattialämmitys, suositaan sähköjärjestelmiä. Ilmastovyöhykkeillä, joiden pakkasindeksi on yli 70 000, kellarista on suositeltavaa, että se valetaan suulakepuristetusta polystyreenistä pysyvään muottiin. Sama kaikille uff-muutoksille on kolmen periaatteen noudattaminen:

 • MZLF sijaitsee kaivannossa, johon on upotettu täyttömaata;
 • lämmöneristyskerrokset sijaitsevat lattiaterien alapuolella sekä pohjan ja levyn väliin;
 • lämmitetyn rakennustelineen asennus vierekkäin pohja-nauhan pohjaan on pakollinen.

Euroopan ja Pohjois-Amerikan käytännössä tämä järjestelmä ei erottua erityisluokittain, vaan se sisältyy pakkasnesteen tai eristetyn MZLF: n ryhmään. Periaatteessa on kaksi termiä:

 • Frost Protected Matala jalat / perustukset (FPSF) ja
 • Eristetty matala jalka.

Sovellusalue ja piiriominaisuudet

Jokainen hanke edellyttää säätiön yksilöllistä laskemista maaperän ominaispiirteiden, talon painon, rakennuksen alueen suhteen kehän pituuden, ilmastovyöhykkeen ominaisuuksien ja muiden tekijöiden mukaan.

Määritetty kuormitusalue vastaa suurinta osaa kehysrakennushankkeista, joiden korkeus on 1 - 2 ja yksikerroksiset mökit rajoittamatta niiden rakennustyypin määrää. UVF: n mukauttaminen raskaampiin taloihin ei kuitenkaan ole ongelma: tässä tapauksessa mallin muuttaminen tehdään lisäämällä pehmusteiden poikkileikkauksia ja nauhalevyn pohjaa.

Tyypillinen muotoilu MZLF - matalat nauhan perustukset

Taloudellisesti tämä järjestelmä sopii vain rakennuksiin, joissa ei ole kellareja.

UFP: n etuja ovat:

 • Tyylikäs ja yksinkertainen ratkaisu jäätymisen estämiseen.
 • Suuri energiatehokkuus, joka on vain hieman heikompi kuin eristetyn ruotsalaisen levyn (USW) tyypin mukainen järjestelmä.
 • Hyvä mukautuva kyky vaihtaa kuormia, kellarin korkeutta, yksittäisten vaiheiden toteutusjaksoa, säädetyn viestinnän ylläpitoa.
 • Mahdollisuudet työskennellä pienten voimien ja pienien keinojen kanssa tekemällä merkittäviä aikaratkaisuja (esimerkiksi on mahdollista tehdä ilman muottirakennuksia, ja on sallittua lämmitysjohdotuksen tekeminen ja lattialaattojen asentaminen katon asennuksen jälkeen).
 • Vaihtoehto on parempi kuin UWB mukautuu juoksun kaltevuuteen.
 • Järjestelmä on sallittua soveltaa korkealla pohjaveden pinnalla.
[blockquote_gray "] UWB-laitetekniikan ominaisuudet ja eroja UVF: stä, tutustu tämän yksityiskohtaisen aineiston linkkiin [/ blockquote_gray]

Tämäntyyppisten säätiöiden haitat (monissa suhteissa, ehdolliset) liittyvät energiatehokkuuteen riittämättömästi suhteessa "passiivitalon" käsitteeseen ja huomattavaan määrään maanrakennustöitä. Kierroksen kustannukset Omatalo-teknologian lähellä toteutettavien järjestelmien toteuttamisessa on 100-120 $ / m² rakentamissuunnitelmaa.

Tekninen ja taloudellinen vertailu UWB: n kanssa antaa seuraavat tulokset: peruskorkeus 80 cm tai enemmän, vaihtoehto on kalliimpi kuin lämmitetty ruotsalainen levy 10% - 15%. Korkin korkeus vaikuttaa merkittävästi kustannuksiin, koska se on suoraan verrannollinen esineeseen toimitettujen täytemateriaalien määrään.

On huomattava, että suulakepuristetun polystyreenivaahdon korvaaminen vaahdolla (samalla kun eristyskerroksen paksuus säilyy) ei vähennä projektin kustannuksia merkittävästi (kokonaismäärä vähenee enintään 2% - 3%). Jos jatkamme samaa energiatehokkuustasoa, joka ottaa huomioon kosteuden imeytymisen, lattian eristys PSB-S-levyillä on kalliimpaa kuin XPS: n avulla.

UFF-laitteen tekniikka

Harkitse askel askeleelta teosten monimutkaisuus, joka perustuu niiden toteutuksen optimointiin (vähennys).

 1. Rakennuspaikan määrittäminen paikan päällä (jos sitä ei ole määritetty talon yksittäisillä hankkeilla). Kaikki luonnolliset esteet, ulkoiset viestinnät, sivuston rajat, kulkuväylät ja niin edelleen otetaan huomioon.
 2. Kaivannon merkitseminen rätteillä (tangot kiinnitetyillä hihnoilla) tehdään ottaen huomioon marginaali (0,3 - 0,5 m) suhteessa eristetyn sokea-alueen ulkokehään.
 3. Hedelmällinen kerros on kokonaan poistettu.
 4. Jäykkä kaivetaan kantavien seinien alle tyynyn syvyyden ja kuivikerroksen vaaditun korkeuden mukaan.

Hyvin hedelmällinen kerros poistetaan ja kaivanto kantavien seinien alle asetetaan hiekka- ja sora-kerrokset 20 cm: iin

Kattorakenteiden eristys ja vedeneristys. Hyvin näkyvä vahvistus ja vedeneristys.

Palautus on tehty. Nauhan sisäpinnan sisäpuolella on näkyvästi esiasennettu esilämmitin. Vaihtoehtoisesti käytetään usein vaahtoa.

Asennettu lattialämmitysjärjestelmä UVF: n suunnittelussa

Pinta UFF laatta betonin kaatamisen jälkeen

johtopäätös

Tämän järjestelmän mukaisen lämpöeristeen säätölaitteen vaikuttavin tulos voidaan katsoa kaksinkertaiseksi hyödyksi yhden manipulaation suorittamisessa. Nimittäin: eristävä kerros on toisaalta esteenä lämmön kulkureitistä huoneesta maahan, toisaalta se kerää geotermistä lämpöä, joka kohoaa syvyydestä, suojaa betonia ja maaperää jäätymiseltä.

Toinen tärkeä bonusteknologia on verrattain yksinkertainen ja suosittu kaikkien työtapojen suosio suurimmalle osalle kotimaisia ​​rakennustehtäviä.