Miten tehdä päällysteen kaakeli päällysteen ympärillä yksityiseen taloon - laite suojaa vettä vastaan

Hyvä vaihtoehto tavalliselle, mutta ei ilman puutteita, betonipäällyste oli jalkakäytävä tai jalkakäytävä. Helposti asennettava ja edullinen laatta antaa sinulle mahdollisuuden tehdä työtä itse ilman asiantuntijoiden osallistumista.

Sokean alueen ympärillä talon päällysteen laatat lisäksi suojella säätiö vedestä voit luoda kaunis ja mukava kävellä ympärille yksityisen talon tai mökki. Harkitse laitteen asianmukaisen kaihtimen tekniikkaa vaiheittaisten ohjeiden muodossa.

Miten tehdä päällystysalue päällystyslaatat

Sokean alueen rakentaminen koostuu kahdesta kerroksesta: sisemmästä, käsityöläiset kutsuvat sitä alustaksi, vuodevaatteeksi tai tyynyksi. Sekä ulkokäyttöön, meidän tapauksessamme käytetään päällystyslaatat. Jotta jokainen kerros voi suorittaa sille määrätyt toiminnot, ne on tehtävä sääntöjen mukaisesti.

Materiaalit talon päällystämiseen

 • (tai päällystekivi). Valinta riippuu halutusta kuvioista. Mutta aloittelijoille on parempi ottaa tavallinen laatta kuin "tiili". On sitä mieltä, että mitä suurempi laatta, sitä yksinkertaisempaa ja nopeampaa asennusprosessi on (käytännössä päinvastoin, on vaikeampaa tasoittaa ja laatia suurikokoisia laatat). "Tiilen" (kivilohkojen) koot vaihtelevat rajoissa: paksuus 40-60 mm, leveys 60-120 mm, pituus 100-280 mm. Sokea varten sopivat laatat, joiden paksuus on korkeintaan 40 mm (jalankulkualue) tai enintään 60 mm (ajokeskus). Kipsilevyt voidaan tehdä käsin;
 • hillitä. Kun seisoo ulkokehällä, ei ole tarvetta jalkakäytävään;
 • vedenpitävä kalvo, PVC-kalvo tai kattohuopa;
 • eristys (tarvittaessa);
 • savea. Tarvitaan hydraulisen lukon aikaansaamiseksi.

 • hiekka, on toivottavaa seuloa osa;
 • raunioista. Sora vastaa sen varmistamisesta, että tyyny, joka on suoraan laattojen alla, on kuiva. Murskattu kivi, jonka murto-osa on 20-30 mm;

 • sementti;
 • putki tiedonsiirtoon, sekä putket ja jakotukit, jos on suunniteltu viemärijärjestelmä.

työkalu:

Lapio, hankaus, kumivasara, taso, sekoitusvalmistussäiliö, bulgariini timanttisylinterillä (leikattujen laatat leikataan kokoon).

Käyttäjien arvion mukaan sokean alueen sijoittaminen vie vähän aikaa (riippuen alueesta). Ja suurin osa annetaan pohjan ja tampingin valmistelulle.

Suositeltava! Ohjeet putkenlaskualusten asettamiseksi, kuvaamalla koko prosessia vaiheittain. Seuraavassa keskitymme sokean alueen laatta-asennuksen ominaisuuksiin.

Vaihe 1 - Sokean alueen alla olevan paikan valmistelu

Talon ympärillä olevan sokean alueen rakentaminen alkaa paikan, niin kutsutun lohkon, valmistelusta. Jos vanha sokea alue on, se on poistettava. On myös tarpeen puhdistaa säätiön / jalustan osa, joka "piilottaa" tyynyn alle. Jos uusi rakenne - sinun on poistettava kerros maaperän. Jos on suunniteltu myrskyjen viemäröintijärjestelmä, on syytä sijoittaa putki putken pohjaan vastakkaiselle puolelle.

Sokean alueen valmistelu - merkintä Ruoppaus sokeiden alla

Sängyn leveys määritetään ottamalla huomioon rajan parametrit. Se on kätevää, kun sen leveys on moninkertainen laatta kokoon. Tässä tapauksessa sokea alue talon ympärillä päällystyslaatat tehdään ilman leikkauksia. Pienentynyt työaika ja ei edellytä hiomakoneiden käyttöä.

Sängyn syvyys määritetään pohjan kerrosten suunnitellulla korkeudella. SNiP 2.02.01-83 mukaan se ei saa olla pienempi kuin 150 mm. Käytännössä suositeltava syvyys on kuitenkin 400 mm.

Huomaa, että kaivettaessa vuodejärjestelyyn muodostuu vankka maaperä, joten sinun on harkittava etukäteen, mihin se sijoitetaan. Muussa tapauksessa maanmurtaja häiritsee paikan päällä olevaa liikettä.

Sängyn pohja on hyvin kaareva. Täyttö on välttämätöntä, kunnes maa pysäyttää sen liikkeen työkalun vaikutuksen alaisena.

Vaihe 2 - merkitsemällä talon sokea alue

Talon sokean alueen merkitseminen Muodostettujen sängytangojen kulmat on asetettu. Köysi ulottuu niiden väliin. Hänen nimitystään toimii oppaana työssä. Siksi sinun on tarkistettava etukäteen sen oikeellisuuden taso.

SNiP III-10-75: n mukaan tulevan suljetun alueen ulkoreunan yli 10 mm: n kaarevuus ei ole sallittu. Tämä koskee tietysti suoraan osia, ja yksityisessä rakentamisessa annetaan pinoamiskyky.

Vaihe 3 - laitteen pohja sokean alueen alla

Koska päällystyslaatan päällystys on pehmeä päällystyslaatta, se tarvitsee laadukasta substraattia. Se on eräänlainen kerros kakku, jonka rakenne on esitetty kuvassa. On huomattava, että säästämiseksi ja maaperän tyypin huomioon ottamiseksi voit muuttaa kerroksen paksuutta, mutta ei ole suositeltavaa sulkea pois mitään kerroksia.

Layout of päällystyslaatat jalkakäytävä

Ensimmäinen kerros - hydraulisen lukon luominen

Sokean alueen laite on savi kerros, joka kertyy 50-100 mm: n paksuiselle savi- kerrokselle. Kuten jo todettiin, sokea alue laattojen päällystämisellä vaatii kaltevuuden syntymisen, se voidaan tehdä saven täyttämisen vaiheessa ja sitten kaikki kerrokset asetetaan rinteeseen. Ja voit tehdä kaltevuuden vain, kun asetat viimeisen kerroksen ennen laatan.

Muuten jotkut käyttäjät ovat korvanneet savi betonilla. 100-150 mm: n betonikerros myös tyhjentää veden hyvin.

Huom.
Jotta säästettäisiin lateraalisen kuormituksen, sinun tulisi tehdä aukko sen ja sokean alueen välillä. Ero on täynnä hiekkaa tai taitettua ruberoidia kahdesti.

Hyvä vaihtoehto on asentaa vaahtoa, mikä lisää lämmitystä.

Geotekstiilit, kattopyyhkeet, PVC-kalvot tai vanha mainospalkki voivat toimia hydrolockina. Aseta kalvo, älä venytä sitä. Ja lähellä säätiötä yleensä, sinun on luotava taitettava. Tämä lähestymistapa varmistaa kalvon liikkuvuuden maaperän lämpötilavaihtelujen vaikutuksen alaisena ja varmistaa sen eheyden koko palvelusaikana. Banneri tai kalvo tulee asettaa päällekkäin alapäässä. Liikkeen estämiseksi kalvon yläreuna painetaan kiskolla tai kulmassa.

Sokea alue hydraulinen lukituslaite - vahvistettu kalvo Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit Sokea alue hydraulinen lukituslaite - geotekstiilit 200

Jos sadevesijärjestelmä on suunniteltu, putki asetetaan kalvon päähän rakennuksen seinää vastapäätä ja putki peitetään rauniolla. Se suojaa putkea tukkeutumiselta. Asennetaan myös tyhjennysaukko ja asetetaan sadeveden putket.

Tyhjennys sokea alueelta - tyhjennysaukot tyhjennys sokea alueelta - viemärijärjestelmä tyhjennys sokea alueelta - tuloveden tyhjennys.

Toinen kerros on hiekkaa

Sokean alueen laite on kerros hiekkaa. Hiekoituksen paksuus on 50 mm. Hiekka tasoitetaan, kaadetaan veteen ja kaadetaan.

Mitä kasteluun on, on vivahde. Vesi on tehtävä vain suuttimella - suihkulla tai puutarhan kastelulla.

Kastelu suoritetaan ennen lokeroiden muodostumista, sitten hiekka kuivuu ja syöksyy. Tämän kerroksen tarkoituksena on suojata vedenpitävyys ja savi vahingoittumiselta.

Huom. Tässä vaiheessa sinun on laitettava putkiviestintä, jos sellainen on.

Asennetaan jalkakäytävän jalkakäytävä

Sokean alueen jalkakäytävän asettaminen Jalkatuki asetetaan tiukasti jännitetyn johtoa pitkin ja tasataan tasolle. Rajan kiinnittäminen tässä vaiheessa on tilapäistä, se on kiinnitetty puisilla tapilla. Ulkopuolelta se on sementoitava sokean alueen suojelemiseksi rönsyiltä. Koska betonijyrsin on melko kallis ja raskas materiaali, se voidaan menestyksekkäästi korvata muovirajoilla, joka asennetaan myöhemmin viimeistelyvaiheessa.

Kolmas kerros - murskattu kivi

Talon sokea alue - kerrostumisraja Sora-altaan paksuus vaihtelee 50-100 mm. Tarkka arvo riippuu alueen sademäärästä.

Kun murskattu kivi on täynnä, voit poistaa puiset tapit, jotka pitävät jalkakäytävän. Seuraavaksi viedyt rauniot tasoitetaan, rypytetään ja peitetään hiekalla.

Sokean alueen lämmitys Sokean alueen lämpeneminen

Neljäs kerros - sementtihiekka (viimeistely)

Tehokkaalla kuormitussuhteella: 1 osa hiekkaa 4 osaan sementtiä tai hiekkaa (minimi kuormituksella), johon laatta asetetaan. Jos vaadittua esijännitystä ei muodosteta aiemmissa vaiheissa, se olisi tehtävä siinä.

Jos jalkakäytävää ei ole asennettu, sinun on asennettava muovi jalkakäytävä ja muodostettava jalkakäytävä (aseta laatat pystysuoraan), asenna tyhjennysaukko tai laatoitettava.

Tulevaisuudessa muovinen jalkakäytävä on täynnä maata.

Muovinen reunus päällystyslautojen päälle Muovinen raja esimerkillään asetetut päällystyslaatat Viemärit Livnevka

4 vaihetta - maalauslaatat (päällystystekstiilit)

Päällystyslautojen valmistus alkaa kellari seinästä. On helpompaa laittaa kaakeli menetelmällä itsestään. Niinpä sementti-hiekkasten tyyppisen puristetun päällysteen eheys ei häiriinny.

Jokainen kaakeli asennetaan nimetylle paikalle ja tasoitetaan kumitaksetasolla. Tällöin on suotavaa ohjata puhalluksia suoraan laattaan, se voi halkeilla, mutta laattojen päälle asetetun levyn päälle. Jos laatta laskee tason alapuolelle, se on tarpeen kaataa seoksen kanssa.

Viereisten laattojen välinen rako on 2 mm. Se varmistetaan etälukon läsnäollessa useimmissa laattojen tyypeissä. Viimeisimmät asennettujen leikattujen laatat tai reunus (jos ei ole asennettua jalkakäytävää).

päällystyslautojen asentaminen päällystyslautojen päällysteen päällystämiseen

Vaihe 5 - Tiivistetään liitokset putkien välissä

Seinämää varten sovelletaan samaa seosta, joka muodostaa viimeistelykerroksen. Toisin sanoen, kun sementti-hiekkalaatta on toivottavaa käyttää kuivaa sementti-hiekkaseosta samassa suhteessa 4: 1.

Seos kaadetaan laattoon, joka tasoitetaan luudalla niin, että täyte täyttyy laattojen väliin. Sitten pinta kastellaan. Tämä mahdollistaa sementin kytkemisen ja asennus on kiinteä.

Betonipäällysteiden levyt

Luotettavuudestaan ​​huolimatta betoninen sokea alue ei ole iankaikkinen, se voi kaatua kaatamisen tekniikan rikkomisen vuoksi. Se voi yksinkertaisesti romahtaa tai peittää pienet halkeamat. Sokean alueen korjaus on tavallista ja ajanjaksolla kustannukset ovat enemmän kuin uusi laite. Lopulta sokea alue, jossa laatat ovat, on tehokas tapa koristaa piha ja juoni alkuperäiseen tapaan.

Kuinka laittaa päällystyslaatat betonialustalle

Vaihtoehto 1 - Aseta päällystyslaatat betonipohjalle

Betonia käytetään uudena tukikohdana.

Tämä menetelmä käsittää konkreettisen ratkaisun käyttämisen hydraulisen lukon muodostamiseksi ja sokean alueen vahvistamiseksi. Käyttää sitä esimerkiksi ajaa autoa.

Teosten sarja:

 • maaperän louhinta haluttuun syvyyteen;
 • muottien asennus;
 • polystyreenin (tai vaahtomuovin) asentaminen pohjan pinnalle (talon kellari), se suorittaa eristeen tehtävän ja kompensoivaa rajaa perustan ja betoniperustan välillä;
 • täyttöä hiekkaa. Monet pinosta geotekstiilien tai kalvot betonin alla. Tämän jälkeen kalvon tulee olla kahden kerroksen hiekkaa, jonka paksuus on 30-50 mm. Tämä paksuus riittää soraa tai murskattua kiveä varten, jotta se ei repäisi vedenpitävää kalvoa. On muistettava, että säädetyn kalvon ei tarvitse venyttää. Muodostetut taitokset mahdollistavat sen muuttavan kokoonpanoa maaperän liikkeen vaikutuksen alaisena;
 • roskien täyttö;

  Huom. Älä unohda, että kaikki kerrokset ovat paikoillaan.

 • rebar-asennus. Pinta-alan betonin laadullista jakautumista varten raudoitusta on nostettava 20-30 mm: n raja-arvojen yläpuolella (käytetään välilevyjä).
 • puukotelojen asennus kompensoimaan laajennusliitintä. Toisin kuin viimeistelyvaihtoehto, tällaiset tiivisteet voidaan asentaa jopa 6 metrin etäisyydelle toisistaan. Edellytys on kuitenkin asennus kulmissa ja taivutuspaikassa;
 • betoniliuoksen kaataminen. Kun kaatat betonia, sinun on tehtävä kaltevuus, koska sen laite viimeistelykerroksen muodostusvaiheessa ei enää ole haluttua vaikutusta. Jos betonia sekoitetaan työn prosessiin, on tärkeää tarkkailla sementin osuuksia halutun lujuuden liuoksen saamiseksi;

Betonikomponenttien mittasuhteet on esitetty taulukossa.

 • muottien poisto. Jos muotti on vähäinen, se voidaan jättää, mutta voit poistaa sen ja sijoittaa sen paikalle tyhjennyskerroksen;
 • tarvittaessa asenna jalkakäytävä;
 • viimeistelykerroksen muodostuminen betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen. Tällöin on käytettävä vain sementti-hiekka-kuivaseosta;
 • jotka asettavat betoni- ja tiivistysliitoksia.

Vaihtoehto 2 - Aseta päällystyslaatat jo olemassa olevaan betonirakenteeseen

Ennen työn aloittamista suoritetaan:

 • olemassa olevan (vanhan) betonipinnan tilan arviointi;
 • kaikkien virheiden poistaminen:

  - sokean alueen halkeamien tiivistys. Enintään 3 mm: n sementtiliima sopii (mittasuhteet: 1 osa sementistä 1 osaan vettä). Yli 3 mm - sinun on valmisteltava uusi betoniliuos tai käytettävä tiivistettä esimerkiksi TEKTOR 103 (225 ruplaa / kpl), ISOSEAL P-40 (280 hankaa / pala);

  - sokean alueen kerrostumisen poistaminen. Tätä tarkoitusta varten pienemmät delaminaatiot kattavat koostumuksen, joka sisältää nestemäistä lasia (liuoksen suhteet: sementti, vesi ja nestemäinen lasi - 1: 1: 1). Merkittävä vahinko poistetaan ja paikalleen kaadetaan uusi sokea alue.

 • jalkakäytävän asennus. Tässä tapauksessa tämä on pakollinen vaihe. koska vanha sokea alue on jo maanpinnan yläpuolella ja viimeistelykerroksen myöhempi täyttö ja laattojen asettaminen nostavat sitä vielä suuremmaksi. Vähintään 100 mm. (40 mm kerros + 60 mm kaakeli). Toisin sanoen, jotta voit poistaa laattojen ristiriitaisuuden, sinun on korjattava se jotain. Vaihtoehtoisesti voit ehdottaa täyttöä ylimääräiselle sokea alueelle. Se toimii rajoittajana. Mutta tämä on melko pitkä ja työläs prosessi.
 • piirustus pohjustusliuoksen sokean alueen palautetulle pinnalle. Sopiva AURA Unigrund KRAFT (90 ruplaa) tai Ceresit CT-17 (450-500 rupla / 10 l);
 • viimeistelykerroksen muodostaminen, betonilaattojen ja tiivistysliitosten asettaminen.

Sokea aluetta kattojen ympärillä - video

Sokean alueen tekeminen kotona

Kauneuden ystäville huomaamme, että voit suunnitella kauniin muotoilun päällystyslaatat ja tehdä siitä täydellisen kukkapuutarhan.

Kukkapenkki sokea alueelle Laitevuorojen täytyy rajoittaa laattojen reunustajia. Ja tuloksena olevat urat täyttävät maaperän ja istuttavat kasvit.

On tärkeää siirtää vettä syvennyksistä (sängyt), koska se voi vahingoittaa säätiötä. Kussakin syvennyksessä on vedenpoisto ja vedenpoisto sivulle.

Sinun pitäisi myös ruokkia pensaat ajoissa, koska heillä ei ole pääsyä avoimeen maaperään. Kiipeilykasvit voidaan ohjata seinää pitkin ikkunaan, joka tarjoaa kauniin näkymän ikkunan ulkopuolelle ja luo varjon lämpimässä kaudella.

Teollisuustyökalujen kustannukset satelliittipaikkojen sokean alueen rakentamisessa m2: aa kohti ilman materiaalia

Johtopäätöksenä on muutama sana siitä, mitä säästöjä saavutetaan tekemällä työ omalla kädelläsi. Laskeeko kuinka paljon sokea alue maksaa päällystyslaatat talon ympärillä, jos palkitset ammattilaisia.

Taulukossa esitetään vuoden 2016 arvioidut hinnat tiimin palveluille, se auttaa määrittämään kannattavuuden ja tekemään oikean arvion.

Kuinka tehdä pohjan kävelytielle päällystyslaatikoista - päällystekivet: kaavio, kerrokset, toteutus

Puutarhan tai takapihan polun rakentaminen vain ensimmäisellä silmäyksellä on yksinkertainen tehtävä, koska itse asiassa se vaatii usein paljon valmistelua. Tässä se ei tarkoita sitä, että valmistauduttaisiin se, joka laatoi laattojen, vaan perustan valmistelu tulevalle polulle. Ja vaikka on yksinkertaisia ​​harjoitteluvaihtoehtoja, niitä voidaan soveltaa vain tietyllä maaperällä sekä riippuen kappaleesi tarkoituksesta. Seuraavassa opit kaikki vaiheet rakentamisen perustan päällystyslaatat - päällystyskivet, askel askeleelta, miten tehdä pohjan kävelytielle.

Kun rakennat puutarhaa tai takapihan polkua päällystyslaudoista, sen lujuus määräytyy pääasiassa hyvin valmistellun pohjan tai pohjan kävelytie. Jos päätät rakentaa koko kappaleen omilla kädilläsi, sinun on tiedettävä, miten perustus saadaan oikein, mitkä kerrokset ovat osa säätiötä ja miten päällystyslautan säätiön malli näyttää maaperän läpäisevyyden ja polun tarkoituksen mukaan.

1. Mitkä ovat radan säätiön toiminnot?

Taustalevyt (päällystekivet) aiheuttavat tasaisen kuorman siirtämisen laudasta suoraan maahan. Raiteen perustana toimii myös jäätymistä suojaava kerros, joka on pohja, jolla radan oikea sijainti pystysuoraan ja vaakasuoraan. Esimerkiksi yksi säätiön kerroksista on tasoituskerros hiekkaa, mutta liian suuret erot tämän tasoituskerroksen paksuuteen voivat johtaa epätasaisuuksien muodostumiseen radan pinnalla. Tasaiselle jakelulle hiekkakerroksen, kuten muiden radan taustalla olevat kerrokset, on oltava yhtä suuri. Huonosti tehty säätiö voi johtaa yksittäisten päällystyslautojen muodostumiseen tai jopa epäonnistumiseen. Päättäessään tehdä jopa yksinkertaisimmista putkiastioiden polku, et silti pääse pois perustarpeesta.

2. Säätiön toteutus jalkakäytävän alla - kolme tärkeää sääntöä

Päällystyslaattojen puutarhatien perustuksen tulisi toimia parhaalla mahdollisella tavalla. Tätä varten säätiö on suunniteltava ja toteutettava paikallisten erityispiirteiden ja tiettyjen sääntöjen mukaisesti.

• Perustilakerroksen oikean paksuuden valinta.

Raiteen säätiön paksuus määräytyy maaperän ominaisuuksien ja suunnitellun kuorman mukaan. Jos käytät kävelyä puutarhassa tai kotona vain kävellessä, paksuus pohja 10-20 cm riittää.

Se on tärkeää! Pohjakerroksen paksuuden tiedot eivät osoita perustuksen koko kakkua, vaan vain soraa kerros! (Tässä ja jäljempänä).

Järjestelmä kävelytietä puutarhaan. 1. Raja 2. Rajan pohja 3. Ensimmäinen maaperä 4. Kerrostaso - 10 cm (jakeet 20-40) 5. Tasoitushiekkakerros - 5 cm,

Jos raitaa käytetään liikenteessä (vaikkakin harvoin), optimaalinen paksuus on 25-40 cm. Mahdollisuus antaa täsmällisiä mittoja poissa ollessa, koska määrittävä linkki on maaperän ominaisuuksia. Hiekkapohjainen maaperä on optimaalinen ja mahdollistaa säätiön paksuuden minimoimisen.

Raiteen järjestelmä autoliikenteellä. 1. Raja 2. Rajan pohja 3. Ensimmäinen maaperä 4. Murskakivi - 30 cm (jakeet 20-40) 5. Tasoitushiekkakerros - 5 cm, 6. Levyt

• Laatoitusperusmateriaalin käyttö kivitystuotteille.

Laattojen päällysteen polun tulee olla veteen läpäiseviä materiaaleja kosteuden tyhjentämiseksi päällystyskivien läpi ja jättö kosteuden poissulkemiseksi päällystystekkien väliin. Siten perustuksen valmistukseen käytetyt tavallisimmat materiaalit ovat sora, murskattu kivi, kuona tai hiekan ja soran seos.

• Korkeatasoinen aluskerrosten täyttö

Jotta varmistettaisiin perustan kerrosten hyvät sovitukset toisiinsa ja päällystyskivien pakottamisen tai uppoamisen vaara, jokaisen kerroksen täytyy mekaanisesti tiivistää hyvin huolellisesti. Kaikkien pohjakerrosten varovainen kimmoisuus laattojen päällystämiseen ei ainoastaan ​​vähentä paksuutta vaan myös sen kestävyyden takaamista. Optimaalinen käyttö värähtelevän paineilmakoneen tai pneumaattisen tamping-koneen kanssa. Manuaalinen tamping on mahdollista, mutta sitä ei todellakaan voida verrata tampingiin erikoismekanismien avulla.

3. Geotekstiilit radan perusrakenteiden rakentamisessa - onko tarpeen soveltaa?

Tällä hetkellä geelipäällysteisten puutarhojen rakentamista käytetään yhä enemmän geotekstiileissä - maataloudessa, lääketieteessä, kalusteiden valmistuksessa ja rakentamisessa käytettävää materiaalia. Geotekstiilien päätoiminnot ovat suodatus, erottaminen, viemärit ja suojaus mekaanisilta vaurioilta.

Geotekstiilien jalankulkukäytävän järjestelmä. 1. Raja 2. Rajan pohja 3. Lähde maaperä 4. Hiekkakerros 10 cm 5. Geotekstiilit 6. Murskakivi - 10 cm (jakeet 20-40) 7. Tasoituskerros hiekkaa - 5 cm 8. Päällystyslaatat

Monet uskovat virheellisesti, että geotekstilien käyttö tehtiin päällystyslautojen päälle ennen kaikkea, jotta rikkakasvien itävyys jätettäisiin pois raiteilta, mutta ulkopuolelta lentävät siemenet risteytyivät keskenään.
Usein puutarhan tai talon kaistaleiden muodonmuutoksen syyt ovat maaperän eroosio tai sen kohoaminen. Tämän estämiseksi geotekstiilit ovat kaikkein sopivimpia. Sen käyttö tuo mukanaan monia etuja.

Maaperän toisen kerroksen erottaminen toisistaan, geotekstiilit eivät anna maan keskinäistä tunkeutumista toiseen maaperään. Ei ole sekoitus murskattua kiveä ja esimerkiksi saviä, koska ei ole suurta keskittynyttä kuormaa. Esimerkiksi Saksassa vahvistettujen geotekstiilien käyttö on kiinteä askel teiden rakentamisessa, koska se lisää asfalttirakenteen käyttöikää jopa kymmenen kertaa. Erityisesti suositellaan geotekstilien käyttöä savi-, vesi-kyllästyneiden ja peitotettujen maalien ra- kenteiden rakentamisessa.

Vihje: Geotekstiilien sijasta on mahdollista käyttää vanhaa linoleumia, välttämättä reikiä, jotka on lyöty siihen tietyllä taajuudella sen pinnalla.

4. Betonilaatta perustana putkenlaskualustalle

Puheenvuoro päällystystekniikoista on mainittava äskettäin luotu myytti. Tällainen konkreettinen rakennusmateriaali on tullut suosittua nykyään varsinkin urakoitsijoiden keskuudessa.

On virheellinen käsitys, että betonin käyttö (tässä tapauksessa sementti - hiekkalaastin ja murskattujen kivien seos ilman lisäaineita) on erittäin hyödyllinen tienpinnan vakauden ja kantavuuden parantamiseksi käytettäessä päällystyslaatat. Tämän ratkaisun yleisimmät vaikutukset ovat kuitenkin negatiivinen tulos, mikä johtuu pääasiassa betonin kyvyttömyydestä siirtää vettä itseensä. Tämä voi johtaa tiettyjen osuuksien vuotamiseen tiellä. Toinen vaara tässä tapauksessa on lämpötilan aleneminen alle 0 ° C, minkä seurauksena kertynyt kosteus jäätyy ja laajenee, mikä voi johtaa polun murtumiseen.

Tietenkin on olemassa tapauksia, joissa betonipohjan käyttöä suositellaan tai jopa tarpeellista. Tämä tapahtuu kuitenkin vain erityistapauksissa, ja se edellyttää useiden lisäedellytysten täyttymistä, kuten esimerkiksi erityisen kuivatusjärjestelmän rakentamista.

Vihje: On erittäin suositeltavaa käyttää betonipohjaa, jolla päällystyslaatat voidaan asentaa talon ympärillä olevalle sokealle alueelle.

Vankka perusta puutarhalle, talon vieressä tai takapihan polulle on avain sen kestävyyteen ja estetiikkaan. On ymmärrettävä, että vain säätiön rakentamisen vaiheessa on mahdollista tehdä kaikki oikein ja tehokkaasti.

DIY puutarha polku.

Joten keskitymme portaikon rakentamisen vaiheeseen. Muutoin saatat huomata, että olet tehnyt virheitä ja huonolaatuista työtä vasta monien kuukausien tai vuosien kuluttua, kun kävelet puutarhassasi toisen talven jälkeen, tulet mäkeä kohti tai näet reitin tai epäonnistumisen...

Tehdä jalkakäytävä talon ympärillä omiin käsiisi

KakPostroit.by> Sokea alue> Sokea alue katukiviä talon ympärillä omilla kädillä

KakPostroit.by 08/24/2016 0 kommenttia

Monien yksityisten pihojen katseluun näet talon ympäröivien päällystystilojen sokean alueen. Tämä ei ole yllättävää, koska se ei ole alhaisempi kuin muut rakenteet toiminnalliseen tarkoitukseen ja samalla on kaunis esteettinen ulkonäkö. Myös sen rakentaminen voidaan toteuttaa yksinään. Siksi monet kodinomistajat tekevät päätöksensä tehdä talon ympärillä talon omin käsin. Miksi tarvitset sitä ja miten se tehdään?

Sokean alueen tarkoitus

Sokean alueen päätehtävä - kosteuden poistaminen pohjasta

Ensinnäkin laadullisesti taitettu sokea alue ratkaisee ylimääräisen kosteuden ongelman lähellä säätiötä. Se heikkenee hitaammin, jos vedenpitävyys vahingoittuu. Keväällä ei tule olemaan ongelmia maaperän talteenoton kanssa. Oikein valitut laatat antavat talolle houkuttelevuutta ja eleganssia, jolloin ulkonäkö on täydellinen.

On tärkeää, että sokea alue voidaan tarvittaessa helposti irrottaa, esimerkiksi kun se korjataan viestinnän ja sitten räätälöidään - ei ole vakavia vahinkoja, kuten sokea ikkunan kaatamista betonista. Ja tietysti omien käsiensa päällystystilojen sokea alue voidaan suorittaa - ei ole tarpeen houkutella asiantuntijoita, joiden palvelut ovat erittäin kalliita. Sinun ei tarvitse olla erityisiä taitoja tai kalliita laitteita.

Mitä vaatimuksia on noudatettava sokea alueella?

Sokean alueen päätehtävä on siirtää vettä pohjasta. Siksi sen on oltava vedenpitävä. Tämä saavutetaan paitsi sopivien materiaalien valinnalla myös erittäin tarkalla työllä.

Talon omistajan osittain voi valita leveyden itsenäisesti, mutta hiekkaisen maaperän sokea alue ei saisi olla 0,6 metriä, vaan saviä ja voimakkaasti kallistamalla 1,5-2 metriä. Jos käytät sokea aluetta poluksi, kannattaa harkita mahdollisuutta käydä mukavia kävelylenkkejä kahdelle henkilölle, eli sinun ei pitäisi tehdä sokea alue liian kapeaksi.

Älä unohda puolueellisuutta. Rakentajat kutsuvat optimaalisen kaltevuuden 1,5-2%. Eli on oltava noin 15-20 mm: n kulmakerros metrillä. Se on lähes huomaamaton paljaalle silmälle, mutta se takaa nopean ja luotettavan veden poistamisen seinistä ja pohjasta.

Kaikki eivät tiedä, mutta sokean alueen ja pohjan välillä on pieni aukko - 1 senttimetri riittää. Tämä johtuu siitä, että sokea alue kasvaa maankäytön kausiluonteisesti, mutta säätiö ei. Tämän seurauksena vedenpitävä kerros voi olla vaurioitunut, mikä merkitsisi veden sisääntuloa ja sen varhaista tuhoutumista.

Mitä rakentamiseen tarvitaan?

Ennen jalkakäytävän rakentamista sinun täytyy varustaa sopivilla työkaluilla ja materiaaleilla. Tarvitset:

 • Rakentaminen polyeteeni;
 • Hiekka (se voidaan korvata murskattuna);
 • savi;
 • sementti;
 • laatta;
 • rajoja;
 • lapio;
 • Kumimetsät;
 • lastalla;
 • tasolla;
 • Johdosta.

Tällaisen yksinkertaisen työkalujen ja materiaalien avulla voit turvallisesti päästä töihin. Mutta ensin sinun täytyy päättää materiaalien valinnasta, ennen kaikkea - laatat.

Tänään myynnissä näet kymmeniä malleja, jotka eroavat muodon, värin ja materiaalin eroista. Ensimmäiset kaksi parametriä riippuvat täysin omasta makusi. Mutta materiaalin valinta on otettava erittäin vakavasti.

Tyylikäs ja kiinteä näyttää graniitti päällystys. Se on erittäin kestävä ja kestää huomattavia mekaanisia kuormituksia. Mutta sen kustannukset ovat erittäin korkeat. Siksi, jos et aio ajaa sokea aluetta autolla, on parasta valita tavalliset päällystyslaatat. Talon päällysteen päällystyskivi sopii täydellisesti: se maksaa paljon vähemmän ja valtava värimaailma antaa sinulle mahdollisuuden valita haluamasi värin (tai värit).

Päällysteen sokea-alueen askel askeleelta

Vaihe 1 - merkinnät ja maanrakennustyöt

Mittaa sopiva etäisyys talosta ja ajaa tappeissa, jotka on liitetty toisiinsa ohuella, mutta vahvalla langalla. Edellä mainittu etäisyys on tavallisesti 0,6-1,5 metriä, mutta haluttaessa sitä voidaan lisätä. Tärkeintä laskea etukäteen kaikki pienet asiat on katukivien määrä ja leveys, niiden väliset raot, säädetyt reunat ja 1-2 senttimetrin etäisyydet laattojen ja säätiön välillä. Eräässä muutamassa senttimetrissä tapahtuvasta virheestä pakotetaan huomattava määrä uudistettavaa työtä.

Nyt aseellinen lapio, kaivaa reikä noin 40 senttimetriä syvälle ympäröimään talon - seinältä venytetty johto. Voit päästä eroon maasta tai käyttää sitä kukkapenkkeihin, alppimaisiin kukkuloihin ja muihin maiseman yksityiskohtiin.

Vaihe 2 - "sokean kohdan" kerrosten järjestely

Kuopan ensimmäinen kerros on savi - tärkein vedeneristys. Optimaalinen kerros on 10 senttimetriä. Savi on huolellisesti tasoitettava, jolloin se on hieman kaltevuus talon seinistä. On tarpeen käyttää tasoa niin, että kaltevuus on sama kaikkialla, eikä levytyökaluissa ollut ongelmia. Tämän jälkeen savi riitaan - on suositeltavaa käyttää pieni käsipyörä, mutta sen puuttuessa voit vain kävellä useita kertoja löysä saven päälle. Jos työ suoritetaan savi maalla, niin tämä vaihe voidaan hylätä.

Seuraava vaihe on polyeteenin rakentaminen - lisävesieristys. Se asetetaan suoraan savelle ja seinälle päällekkäin, jotta pohja voidaan suojata luotettavasti vedestä. Liitos voidaan käsitellä tavanomaisella ulkokäyttöön sopivalla tiivistysaineella.

Ylimääräisen vedenpitävyyden yli kaadamme pienen kerroksen hiekkaa noin 50 mm, leimaamme. Geotekstiilit asetetaan hiekkaan, siihen kaadetaan murskattua kiveä - 10-15 cm paksu, hyvin tamped ja tasoitettu kulmassa. Seuraavaksi asetamme siihen geotekstilikerroksen päällekkäisyydellä seinämässä, mutta se ei salli kerrosten ja hiekan sekoittamista. Kiinnitä geotekstiilit ja lisää vedenpitävyys, voit kiinnittää yhden kiinnityskiskon.

Seuraava vaihe on hiekka. Tämän kerroksen päätavoite on parantaa sokea alueen eristysominaisuuksia. Maa jäätyy vähemmän ja vetää vähemmän lämpöä säältä, mikä tarkoittaa, että se voi kestää vuosikymmeniä pidempään ilman suuria korjauksia. Jos et voi käyttää hiekkaa, voit tehdä hienoa soraa. Pääasia on, että murto-osa ei saa olla suurempi kuin 15-20 millimetriä. On tarpeen täyttää se 15 cm: n kerroksella, tarkkailemalla edelleen kallistuskulmaa ja tarkistamalla sen tasolle. Tasotuksen jälkeen hiekka kostutetaan kastelusäiliöstä ja huuhtoutuu varovasti. Kaada varovasti, ettei hiekkaa tuhoutu. Tarvittaessa toimenpide voidaan toistaa kahdella tai kolmella kerralla laadukkaan häiriönpoiston saavuttamiseksi.

Vaihe 3 - asennuskorbi

Kun hiekka on tamped ja kuivattu, voit aloittaa roikkuu. Muokkausprosessi voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 1. Laske vaadittu etäisyys jalkakäytävän sisäreunaan ja tulevan sokean alueen kallistuskulmaan. Etäisyys lasketaan laattojen koon perusteella niin, että leikkaus on vähäisempi. Jos laattojen leveys on 100 mm, seinämän ja reunuksen välinen etäisyys on noin 1020 mm, jalkakäytävän leveys on 1 m.
 2. Me venyttämme langan edellä mainittujen laskelmien mukaan, niin että johto kulkee rajan sisäreunan yli ja on merkki niiden tasosta.
 3. Kaivamme kaivannon kaarteen alle. Kaivannon koko riippuu jalkakäytävän koosta. Jos rajakorkeus on 200 mm, kaivon syvyys on 300 mm, annamme betonille 100 mm, mittaa etäisyys joustimesta mitattuna. Raja-leveydellä 80 mm, haarukan leveydellä 280 mm, anna marginaali betonille molempiin suuntiin 100 mm.
 4. Vaivaa betonia. Suhde 1: 3: 5-sementti: hiekka: murskattu kivi. Teemme sen paksuksi, niin reunus ei hukkua siinä.
 5. Asettamme betonin kaivantoon ja asemoimme sen reunan, joka on sama kuin lanka, käyttäen kumiraitaa. Varmista, että betonilla on aikaa saada lisää työtä, ainakin yhden päivän ajan.

Vaihe 4 - päällystystoiminta

Yleensä päällystystekniikan päällystys on mahdollisimman yksinkertaista. Ei tarvitse olla erityisiä taitoja tehdä kaikki työ omilla käsillään. Riittää tutkia tarkasti teoriaa, ja työn aikana näytetään mahdollisimman kärsivällisyyttä ja tarkkuutta. Tämä saa aikaan hyvän tuloksen.

Asennuslevyt voidaan tehdä kahdella tavalla, suoraan hiekalle tai liuoksen hiekkasementtikerrokselle. Ensimmäinen vaihtoehto on hyväksyttävämpi, koska vesi kulkee nopeasti vedeneristyskerrokseen ja lähtee kauemmas perustalta. Toisessa vaihtoehdossa vesi lähtee hitaammin, ja huurre ilmestyy talvella.

Miten päällysteen asettaminen hiekkasementtiseokseen? Valmistettuun hiekkapohjaan asetetaan kuiva laasti - sementtiä ja hiekkaa sekoitetaan suhteessa 1: 4. Liuos täytetään hiekkasyynyllä, jonka kerros on vähintään 2-3 senttimetriä. Välittömästi sen jälkeen, kunnes laasti alkoi asettaa, sinun on aloitettava polttokiviä, unohtumattomia puolueellisuudesta.

Aloituksen on oltava talon seinästä, jolloin pieni sisennys - 1-2 senttimetriä riittää. Jalkakäytävä on tiukasti kiinnitetty toisiinsa, jonka jälkeen se on hieman upotettu hiekka- tai sora-alustalle. Jotta tiukempi istuvuus, käytetään kumisuojaa. Jos se ei ole käsillä, voit tehdä säännöllisen vasaran. Levitä puutavara laattoihin ja osua siihen. Kummassakin tapauksessa ei ole mahdotonta taputtaa jalkakäytävää tavallisella vasaralla - se voi jakautua.

Voit koputtaa laattoja ei vain ylhäältä, vaan myös sivulta, jotta ne voidaan asentaa mahdollisimman tiukasti. Niiden välinen kuilu on pidettävä vähäisenä, enintään 2-4 millimetriä. Älä unohda käyttää tasoa ylläpitämään sokean alueen suunniteltua kaltevuutta. On helpointa pitää kaltevuus, tasoittaa laatta tarpeellisella tasolla kumimetsän avulla.

Vaihe 5 - Tiivistys

Viimeinen vaihe - saumojen tiivistys. Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität sovittaa, jalkakäytävän välissä on aukkoja. Peitä ne pieni hiekka. Kaada se ja lakaise se luudalla, täytä saumat. Sitten kaada vettä kastelupulloon ja toista menettely. Tällä tavoin puristat hiekkaa mahdollisimman paljon ja vähennät särkyä. Nyt sade ja sula vesi vähitellen jättävät sokean alueen hiekkasaumojen läpi ja tyhjenevät vedenpitävyydestä poispäin talosta.

Jotkut ihmiset mieluummin käyttävät konkreettista ratkaisua saumojen ripustamiseen. Kuivan sementin valmistelu sekoitetaan kuivaan hiekkaan suhteessa 1: 6-1: 8. Tuloksena oleva seos täytetään myös saumoilla, minkä jälkeen se kaadetaan vedellä. Betonin tarttuminen luo kestävän kerroksen, joka ei päästä vettä läpi. Nyt se ei mene sokean alueen läpi, vaan se kulkee siitä nurmikolle. Betonikerros osoittautuu melko ohut, joten kun purkaa sokea alue, se murtuu helposti aiheuttaen erityisiä ongelmia.

Julkisivun valmistuksessa ei ole mitään vaikeaa. Ostamalla tarvittavat materiaalit ja työkalut kärsivällisesti jokainen kodinomistaja selviytyy tästä tehtävästä.

Kuten tämä artikkeli!? Sitten jakaa se ystäviesi kanssa sosiaalisissa verkostoissa:

Miten itsenäisesti rakentaa jalkakäytävän tiilen sänkyyn? Ylösperusta

Miten rakentaa terassi omalla kädellä, näkymät terasseille, terassilla klinkkerin tiiliä ja levyt.

Kaksi erilaista virkistysaluetta - terassi ja veranta ovat usein sekaantuneet keskenään, kutsuen kaiken yhdellä sanalla "veranta". Näiden kahden virkistysalueen välillä on kuitenkin erityisiä eroja:

 1. Terassi on yksinomainen istuinalue, jolla voi olla kevyt katto.
 2. Terassi ei koskaan ole aidattu eikä siinä ole kiinteitä seiniä, mutta veranta on aina perusteellisesti rakennettu. Tämä johtuu verannan toimivuudesta - se on suunniteltu suojelemaan tilat kylmältä, toimii eräänlaisena esteenä.
 3. Verannalla voi olla erikokoisia ja jopa pieniä (eteinen), terassilla on aina suuri alue, usein koko asuinrakennuksen ympärysmitan ympärillä.
Sisällysluettelo: Paikan valitseminen terassin alapuolelle Suunnitteluvaihtoehdot Terassin tekeminen klinkkerimäisistä tiilistä Suoritusten kohotetun terassin tekeminen - Kuinka luoda säätiö ulkokierrokselta terassin alapuolella - Kuinka laittaa levyt koholla sijaitsevalle terassille prosessi.

Paikan valinta terassin alla

Yleensä on tavallista rakentaa terassi yksityisen talon pääsisäänkäynnin viereen, mutta voit varustaa sen rakennuksen ympärillä ja jopa tehdä siitä etäisyyttä. Tiettyä valintaa harkitun rakenteen sijainnista tehdään erikseen, mutta joitain vivahteita, joita asiantuntijat suosittelevat kiinnittävän erityistä huomiota, ovat valittavissa. Täällä he ovat:

 1. Muista kiinnittää huomiota maailman puolelle. Esimerkiksi, jos poistuminen talosta etelään, olisi loogista rakentaa terassi tälle puolelle - se on mukava lepää se viileässä kaudella.
 2. Jos talon uloskäynti laskeutuu pohjoispuolelle, silloin terassilla on mukava vain kuuma kausi. Tässä tapauksessa asiantuntijat suosittelevat terassin rakentamista koko asuinrakennuksen ympärille - voit siirtyä virkistysalueelta toiseen auringon jälkeen.
 3. Muista pitää mielessä, että samanaikaisesti on useita ihmisiä rentoutumaan terassilla - sen on oltava leveä, jotta voit järjestää penkit / tuolit ja pöydän.
 4. Kannettava terassi on tavallisesti pystytetty tietylle virkistysalueelle henkilökohtaiseen juoniin, esimerkiksi lähellä keinotekoista säiliötä tai mangaliryhmää.

Materiaalin valinta ja jopa rakennusprosessin kesto riippuvat paikkakunnasta, jossa tehdään päätös terassin rakentamisesta.

Suunnitteluvaihtoehdot

Elementtiset terassit on rakennettu maanpinnan tasolla. Ei ole tarvetta rakentaa perustusta, päämateriaali (klinkkerin tiili tai laatta) asetetaan hiekka- ja sora-alustaan, joka sijaitsee kaivannossa 20-30 cm: n syvyydessä., joka suorittaa log-toiminnon (palkit voidaan korvata teräsprofiileilla).

Monimutkaisempia vaihtoehtoja on terassien rakentaminen - esimerkiksi jonkin verran maata korkeammalle. Lisäksi tällaisia ​​terasseja voidaan nostaa maanpinnan yläpuolelle ja 15-30 cm ja 2 metriä (tässä tapauksessa virkistysalue sijaitsee asuinrakennuksen toisessa kerroksessa). Mutta nostettaessa korotettua terassityyppiä sinun on varattava säätiö - se voi olla pylväs-, kasa- tai nauha.

Kuinka tehdä klinkkerin terassi omilla käsillään

Suosituin vaihtoehto terassin järjestämiseksi on klinkkerin tiilarakenteen rakentaminen - tämä on käytännöllistä ja yksinkertaista. Tietysti on tarpeen noudattaa päälliköiden suosituksia - prosessissa on jonkin verran vivahteita, ilman että uuden tulokkaan on vaikea suuntautua työn oikeellisuuteen.

Vaiheittainen ohje klinkkeriterassin rakentamiseen:

 1. Terassille annettava tila on täysin puhdistettu ruohosta, roskista, pensaiden ja puiden juurista. Poista maaperän kerros vähintään 20 cm.
 2. Muodostuneessa kuopassa hiekkaa asetetaan 15 cm: n kerroksella ja varovasti täytetään. Jos hiekka on liian kuivaa, tämä prosessi on parasta tehdä hiekkakuilun kastelun jälkeen.
 3. Tulevan terassin ympärillä sijaitsevalta talolta tappuja ajetaan maahan 2, 5 - 3 m etäisyydelle toisistaan. Lisäksi sinun on tehtävä 2-3 cm: n kaltevuus 1 metriin - tämä toimii erinomaisena vedenpoistoa varten.
 4. Hiekka kattaa koko sivuston, sopii rakennuksen tasolle ja varovasti paisutettu. On parempi tehdä tämä samanaikaisesti kastelemalla hiekkaa vedellä.
 5. Voit aloittaa klinkkerin tiilien asettamisen (tai laatat eivät myöskään ole huono vaihtoehto terassin järjestämiseksi). Jokainen fragmentti asetetaan hiekkasyynyyn ja kevyesti upotettu sisään kumi-vasaralla.
 6. Tiilien / laattojen väliset saumat ovat täynnä hiekkaa - tämä on kätevää tekemään kovalla harjalla.
 7. Näiden töiden jälkeen on tarpeen poistaa ylimääräinen hiekka klinkkerin tiilen / laattojen pinnalta terän pinnalta - tämä tehdään vedellä, mutta varmista, että paine ei ole liian voimakas.

Asiantuntijat suosittelevat välttämättä varustamista viemäriin - joten rivitaloalue on melkein kuiva, myös rankkasateiden jälkeen. Tämä tehdään reunan puolella, mikä vähentää esijännitystä. Älä unohda, kun putki putoaa vettä, koristele se - se voi olla säännöllinen säleikkö.

Raised terassi

Varaudu välittömästi - tässä osassa annetaan askel askeleelta ohjeet terassin rakentamisesta jalkakäytävän päällä, mutta voit säästää hieman ja päästä liukupintaa.

Koko terassin järjestämisprosessi sisältää kolme päätyyppiä - säätiön järjestely, lankojen rakentaminen laatoilta ja virkistysalueen koristelu. Jos viimeinen vaihe voidaan suorittaa yksityisen talon omistajalta ehdottomasti ilman suosituksia ja neuvoja, niin kaksi ensimmäistä on suoritettava tiukasti noudattaen vaiheittaisia ​​ohjeita.

Kuinka hillitä terassin alapuolella

 1. Merkintä teräsrakenteen paikan päällä - maaperä on poistettu roskista, ruoho ja pensaat, puiset sauvat tai metalliset tangot ajetaan maan päällä pitkin kehää, ja venettä venytetään niiden väliin.
 2. Asettamme tilapäisiä tukia kulmiin - nämä voivat olla myös päällystyslaatat, ja voimme laittaa sivulokit niihin. Tehdään kaiken oikein, huomioi - nostettu terassi sijaitsee yleensä 30-40 cm maanpinnan yläpuolella.
 3. Otamme rakennustason ja tasoitamme vaakasuoran, josta voit laittaa levyt, palikat ja niin edelleen laatat (tilapäiset tuet). Muista huomata, että lokit on sijoitettava lievästi esijännitteellä, joka antaa täyden vesivirran terassin pinnalta.
 4. Nyt nyörit, jotka on venytetty tappien / oksojen väliin, on kapillaarisesti kiinnitettävä täsmälleen viiveen sijainnin mukaan.
 5. Viiveet poistetaan, nurkissa asetamme sementtisarakkeet - niiden korkeuden on vastattava täsmälleen tilapäisten tukien korkeutta, johon vaakasuora taso on asetettu.
 6. Asennettujen sementtipylväiden välissä kaivamme matalaa kaivantoa ja täytämme betoniliuoksella. Tätä ratkaisua varten on asennettu reunukset, joiden syvyys on enintään puolet sen korkeudesta. Varmista, että jalkakäytävät ovat linjassa rakennustason kanssa ja jätetään yksin, kunnes betoniliuos on täysin kuiva.

Kiinnittäkää huomiota: rajan ympärillä on välttämättä muodostunut tyhjyys - tämä on väistämätön hetki. Se voi olla täynnä hiekkaa, jotkut maalaistalot omistajat täyttävät tilan ympärillä hienon murto-osan soraa.

Kuinka laittaa levyt koholla terassille

Sen jälkeen, kun betoniliuos, johon reunat olivat alttiina, jäätyi, voit jatkaa puulattian asentamista. Kaikki tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 1. Sementtiraudat (ne sijaitsevat kulmissa) ja jalkakäytävät asetetaan lokeihin - ne on kiinnitettävä ruuveilla.
 2. Seuraavaksi asetetaan palkit - ne on kiinnitettävä viiveellä ja tämä tehdään erityisten kulmien avulla.
 1. Nyt voit jatkaa lattian asentamista - me laittavat levyt, mutta eivät ole lähellä toisiaan, mutta jätämme aukkoja. Tällainen vastaanotto tarjoaa täydellisen tuuletuksen lattian terassille.

Kiinnitä huomiota: asiantuntijat suosittelevat puulattian hankkimista lehtikuusi terassilla. Levyjä käytetään yleensä 15 cm leveä ja 3 cm korkea.

 1. Kaikki levyjen reunat on leikattava - tämä tehdään jigsawilla.
 2. Jäljelle jää vain maalaa lattia tai levitä lakkaa levyille useissa kerroksissa.

Huomaa: tämä vaiheittainen ohje koskee vain asetettaessa lankojen terassia. Jos lattiapäällysteeksi valitaan terassi, se aloitetaan päärakennuksesta, joka lähtee 1 cm: n seinästä.

Kattojärjestely terassin yli

Yleensä katon yli oleva terassi on paikallaan eikä lämmitä - loppujen lopuksi se ei ole kuisti. Koska katemateriaalia käytetään sama, jota käytettiin tontilla päärakennuksen katolla. On tarpeen altistaa puuta tukevat pylväät ja jo niiden päälle tehdä kattorakenne.

Polykarbonaattikattojen katsotaan olevan erittäin suosittuja - ei tarvitse pystyttää monimutkaisia ​​rakenteita. Riittää metalli- tai puupylväiden asentaminen - polykarbonaatti on erittäin kevyt materiaali, joten vahvistamista ei tarvita.

Monet omistajat maalaistalot unelma varustaa "vihreä" katon yli terassilla. Tämä on melko mahdollista, mutta vain joitain vivahteita:

 • sinun täytyy täyttää tarpeeksi suuri kerros maata - sinun on istutettava kasvit jonnekin;
 • tulee järjestää kerros vedenpoistoa ja vedenpitävyyttä;
 • On tarpeen hallita tiettyjä tietoja kasvien valinnasta vihreän katon suunnittelussa.

Tällaiset rakenteet ovat vain valtava paino - et voi tehdä tavallisten tukipylväiden kanssa, sinun on asennettava ne terassin kehän ympärille. Kyllä, ja katon laatikkoa on vahvistettava, koska jopa näiden pienien rikkomusten vuoksi, voit aina odottaa katon romahtamista.

Terassi omalla kädelläsi voi olla paitsi miellyttävän levon paikka koko perheelle tai kaveriporukalle. On mahdollista, että tämä rakenne on syy ylpeillä ystäville ja sukulaisille - rakentaa helposti ja yksinkertaisesti, ja terassin edut ovat ilmeisiä kaikille.

Kuinka laittaa kukkapenkki tiilistä

Tiiliseinän rakentaminen on edullinen tapa koristella puutarhan juoni. Puutarhan yleisestä muotoilusta riippuen kukkapenkkiin sopiva reunus voi olla eri materiaaleista, mutta tavallinen punatiili näyttää sopivalta lähes kaikissa tilanteissa. Klassisia vuoteita varten voit valita päällystysmateriaalin, jossa on sileät reunat ja sivut, käytä vaaleaa silikaattilajiketta tai punaisten ja valkoisten tiilien yhdistelmää. Brutal tai maalaismainen tyylejä, muuraus voi olla sopiva, ehkä jopa keinotekoisesti vanhennettu tai jo käytetty tiili. Sen epätasaiset reunat voivat onnistua jäljittelemään ripustetun luonnonkiven asettamista tai muistuttamaan tuhoutuneesta muinaisesta linnoituksesta.

Muurattuja vuoteita varten voit käyttää vanhaa tiiliä.

Miten valmistautua työhön?

Ennen kuin teet tiiliä, sinun täytyy valita paikka, johon se sijoitetaan. Sen pitäisi olla riittävän valaistu koko päivän, jotta kasveilla on tarpeeksi aurinkoa. On otettava huomioon mahdollisuus talvien tulvista lumen kevään sulattamisen aikana. Pitkään pitäytymisen hillitsemiseksi talon omistajat tarvitsevat kokonaan poistaa maaperän kausiluontoisen vaikutuksen, joka voi tuhota muuraustyöt. Tässä massiivisessa, korkea aidan kukkapenkit tätä tarkoitusta varten yleensä antaa konkreettisen perustan.

Esimerkki viereisten kukkapenkkien järjestämisestä.

Ennen työn aloittamista sinun on piirtävä rajan luonnos ja piirrettävä järjestelmä sopivassa mittakaavassa, laskemalla tarvittava määrä muurattuja elementtejä sivustosuunnitelmaan viitaten. Kaikki tiilen sängyt voidaan jakaa useisiin lajikkeisiin:

 • rabatki - yksinkertaiset suorakulmaiset kukkapenkit;
 • saari - erikseen sijaitsevat, pyöreät tai vaikeasti muotoillut;
 • rengasrunko - altaat, puiden rungot, pylväsrakenteet tai veistosten jalustat;
 • pystysuorien seinien vieressä;
 • monitasoiset - monimutkaiset rakennukset, joissa on useita eri korkeuksia.

Kun olet luonut luonnoksen ja piirustuksen, voit aloittaa rakennustyöt. Mutta ensin sinun on valmisteltava joitain työkaluja ja materiaaleja:

Scheme esitelty sänky.

 • tiili;
 • sementti, hiekka, murskattu kivi perustukselle (tarvittaessa) ja muurauslaasti;
 • lastalla;
 • kyky sekoittaa liuos;
 • lapio.

Suunniteltu rakentamaan tiilidiä rajaviivaa tasoittamaan ja puhdistamaan turpeen. Esitä aitouden tulevaisuus maahan, jota opastaa luonnoksella.

Eri tyyppisten rajojen asettaminen

Yksinkertaisimmat kivirakenteiset kukkapenkit, jotka osittain upotetaan maaperään, vaativat hoidosta, kun ne on asetettu. Siksi on toivottavaa merkitä kaikki suorat viivat kierteillä, joilla muurauselementit kohdistuvat. Sileiden kaarevien ääriviivojen on oltava kohdakkain silmään, koskettamalla asennettuja tiiliä hanan tai kahvan varren kahvalla.

Vaiheet yksinkertaisten kukkapenkkien tekemisestä tiilistä.

Jos haluat tehdä pystysuoraan asennetun tiilen rajan, perustusta ja muurauslaastia ei tarvita. Kiven kukkapenkkien ääriviivoja pitkin sinun täytyy kaivaa kaivanto, jonka syvyys on ½ tiilen pituutta. Sen leveyden tulisi olla hieman suurempi kuin kivenelementin leveys. Kaivannon pohjan on oltava hyvin vaakasuorassa.

Asettelu voidaan aloittaa nauhan mistä tahansa reunasta: asenna ensimmäinen tiili päähän, varmista, että se on sijoitettu ilman pystysuoria vinoja. Sen vieressä, aseta seuraava elementti, joka kohdistaa sen yläpään korkeuteen alkuperäisen kiven kanssa. Joten asenna ja kaikki seuraavat tiilet, unohtamatta niiden vertikaalisuutta ja jopa yläreunaa reunus. Kaikkien elementtien asentamisen jälkeen niiden ja kaivannon seinien väli on täytettävä kaivetuilla mailla ja tamped down.

Ei huonoja ulkonäköjä ja samoja yksinkertaisia ​​töitä, joissa on punaisia ​​tiiliseinämiä. Niiden luominen vaatii syvemmän kaivannon, koska pinnan on oltava ½ jokaisesta tiilestä ja asetettava 45 ° kulmaan.

Tiilen rajan asettaminen.

Samanaikaisesti vain kiven kulma pysyy maan yläpuolella. Sellaiselle sängylle voidaan käyttää rikkijäitä, puolikkaita, joilla on vähintään yksi kulma, joka on pitänyt muodon.

Kaivossa asetetaan ensimmäinen kivi kapealle pitkälle sivulle 45 ° kulmassa. Se voidaan tukea kiven tai maan päällä. Seuraava tiili on asetettava samalla tavalla, kun yksi päätypinnan kulmista ylöspäin ja toinen sijoitetaan suunnilleen edellisen elementin pitkän puolen keskelle (jos se on täydellinen). Jotta hampaat osoittautuisivat samalta korkeudelta, voit käyttää rakennustasoa tai venyttää lankaa munuaisen yläpuolella halutulla korkeudella. Joten työskentelyprosessissa reunakivi ei ole vääntynyt, 3-4: n kerrostuneen tiilen on peitettävä maaperällä ja painettava.

Muurausjyrsin seinämä

Tiiliseinän muotoinen kukkapenkki aitaa rakennetaan kaikkien tällaisten rakenteiden yhteisten periaatteiden mukaisesti:

 • perusta kuoppaan kaivetaan;
 • se sijoitetaan hiekan ja soran tai betoniseoksen tiivistetyn seoksen pohjaan;
 • perustan tasoitetulle pinnalle muuraus asetetaan sementtilaastille.

Jos kukkapenkki-aitojen korkeus ei ylitä 4-5 riviä tiiliä, riittää, että säätiö kaivaa kaivannon noin 30 cm syvyyteen ja hieman leveämpi kuin tulevan seinämän paksuus.

Raja kukkapuutarhasta, joka on tehty tiilestä leikkauksessa.

Kaada jauhe ja hiekka (1: 1) seos kaivoon ja tiivistä se varovasti. Tämän pohjan päällä on 1 rivi tiilistä, jotka asetetaan työntämällä (etupuolella ulos) tai lusikalla (kapea pitkä sivu). Laita laasti laastille tiiliin 3 osaa hiekkaa ja 1 sementtiä. Seuraava rivi on suunniteltava siten, että saadaan aikaan saumojen klassinen sidonta: siirtämällä lusikan kanssa järjestetyt tiilet suhteessa toisiinsa ¼ - ½ pituudella tai päällekkäin lusikan päälle asettamalla tychkovy. Nostaakseni munia tarvittavaan korkeuteen, jotta raja kuivuu hyvin 7-10 päivän kuluessa.

Korkean tiilikerroksen perusta on kaivaminen omilla käsillään ottaen huomioon sen parametrit: 5 riviä korkeudella 15 cm syvyys riittää, suurempien aidojen lisäksi tarvitaan enemmän syvyyttä (jopa 30-40 cm). Valmista laasti 1 osa sementistä, 3 - hiekasta ja 3 - murskattua kiveä. Kaivoon kaadettava liuos on jätettävä täydelliseen kovettumiseen 1-2 viikon ajan. Sen jälkeen se voidaan asettaa pinnalle edellä kuvattujen periaatteiden mukaisesti.

Tiivis kukkapenkkien vaihtoehdot

Minkä tahansa miellyttävän korkeuden yksikerroksisen kukkapenon yläreunan yläosa voidaan koristella penkkipaikan muodossa. Tätä varten voit asettaa sille levyt tai kivilaatat, joiden leveys hieman ylittää seinän leveyden ja muodostavat ulkoneman julkisivulle. Rajan yläosaa voidaan täydentää koristekivellä, mukulakivellä, kaakeli- tai kivi-, simpukankuori- jne. Palasilla.

Tiilen monikerroksinen kukkapenkki voidaan tehdä eri korkeuksien lohkoista, satunnaisesti järjestettynä. Alkuperäinen rakennustöiden epätasainen taso on esitetty kuvassa 1. On helppoa tehdä tällainen pesuallas:

 1. Piirrä halutun halkaisijan maahan kierre vaaditulla etäisyydellä käämien välistä. Kaivaa ja kaataa säätiö.
 2. Asettaminen, alkaen helixin ulkoreunasta. Kun siirryt keskustaan, lisää tiilien riviä, niin että helixin keskelle saadaan mahdollisimman suuri haluttu arvo.

Kun minkä tahansa kokoonpanon jalkakäytävä lopulta kuivuu ja saa voimaa, kukkien maaperä voidaan kaataa kukkapenkkien sisäpintaan. Kun olet antanut hänelle 2-3 päivää kutistumaan tai juottamalla sitä runsaalla vedellä, voit jatkaa istuttamalla kukkia ja koristepensaita.

Kuinka tehdä pohjan tieltä laatoille

Puutarhan tai takapihan polun rakentaminen vain ensimmäisellä silmäyksellä on yksinkertainen tehtävä, koska itse asiassa se vaatii usein paljon valmistelua. Tässä se ei tarkoita sitä, että valmistauduttaisiin se, joka laatoi laattojen, vaan perustan valmistelu tulevalle polulle. Ja vaikka on yksinkertaisia ​​harjoitteluvaihtoehtoja, niitä voidaan soveltaa vain tietyllä maaperällä sekä riippuen kappaleesi tarkoituksesta. Seuraavassa opit kaikki vaiheet rakentamisen perustan päällystyslaatat - päällystyskivet, askel askeleelta, miten tehdä pohjan kävelytielle.

Kun rakennat puutarhaa tai takapihan polkua päällystyslaudoista, sen lujuus määräytyy pääasiassa hyvin valmistellun pohjan tai pohjan kävelytie. Jos päätät rakentaa koko kappaleen omilla kädilläsi, sinun on tiedettävä, miten perustus saadaan oikein, mitkä kerrokset ovat osa säätiötä ja miten päällystyslautan säätiön malli näyttää maaperän läpäisevyyden ja polun tarkoituksen mukaan.

1. Mitkä ovat radan säätiön toiminnot?

Taustalevyt (päällystekivet) aiheuttavat tasaisen kuorman siirtämisen laudasta suoraan maahan. Raiteen perustana toimii myös jäätymistä suojaava kerros, joka on pohja, jolla radan oikea sijainti pystysuoraan ja vaakasuoraan. Esimerkiksi yksi säätiön kerroksista on tasoituskerros hiekkaa, mutta liian suuret erot tämän tasoituskerroksen paksuuteen voivat johtaa epätasaisuuksien muodostumiseen radan pinnalla. Tasaiselle jakelulle hiekkakerroksen, kuten muiden radan taustalla olevat kerrokset, on oltava yhtä suuri. Huonosti tehty säätiö voi johtaa yksittäisten päällystyslautojen muodostumiseen tai jopa epäonnistumiseen. Päättäessään tehdä jopa yksinkertaisimmista putkiastioiden polku, et silti pääse pois perustarpeesta.

2. Säätiön toteutus jalkakäytävän alla - kolme tärkeää sääntöä

Päällystyslaattojen puutarhatien perustuksen tulisi toimia parhaalla mahdollisella tavalla. Tätä varten säätiö on suunniteltava ja toteutettava paikallisten erityispiirteiden ja tiettyjen sääntöjen mukaisesti.

• Perustilakerroksen oikean paksuuden valinta.

Raiteen säätiön paksuus määräytyy maaperän ominaisuuksien ja suunnitellun kuorman mukaan. Jos käytät kävelyä puutarhassa tai kotona vain kävellessä, paksuus pohja 10-20 cm riittää.

Se on tärkeää! Pohjakerroksen paksuuden tiedot eivät osoita perustuksen koko kakkua, vaan vain soraa kerros! (Tässä ja jäljempänä).

Järjestelmä kävelytietä puutarhaan. 1. Raja 2. Rajan pohja 3. Ensimmäinen maaperä 4. Kerrostaso - 10 cm (jakeet 20-40) 5. Tasoitushiekkakerros - 5 cm,

Jos raitaa käytetään liikenteessä (vaikkakin harvoin), optimaalinen paksuus on 25-40 cm. Mahdollisuus antaa täsmällisiä mittoja poissa ollessa, koska määrittävä linkki on maaperän ominaisuuksia. Hiekkapohjainen maaperä on optimaalinen ja mahdollistaa säätiön paksuuden minimoimisen.

Raiteen järjestelmä autoliikenteellä. 1. Raja 2. Rajan pohja 3. Ensimmäinen maaperä 4. Murskakivi - 30 cm (jakeet 20-40) 5. Tasoitushiekkakerros - 5 cm, 6. Levyt

• Laatoitusperusmateriaalin käyttö kivitystuotteille.

Laattojen päällysteen polun tulee olla veteen läpäiseviä materiaaleja kosteuden tyhjentämiseksi päällystyskivien läpi ja jättö kosteuden poissulkemiseksi päällystystekkien väliin. Siten perustuksen valmistukseen käytetyt tavallisimmat materiaalit ovat sora, murskattu kivi, kuona tai hiekan ja soran seos.

• Korkeatasoinen aluskerrosten täyttö

Jotta varmistettaisiin perustan kerrosten hyvät sovitukset toisiinsa ja päällystyskivien pakottamisen tai uppoamisen vaara, jokaisen kerroksen täytyy mekaanisesti tiivistää hyvin huolellisesti. Kaikkien pohjakerrosten varovainen kimmoisuus laattojen päällystämiseen ei ainoastaan ​​vähentä paksuutta vaan myös sen kestävyyden takaamista. Optimaalinen käyttö värähtelevän paineilmakoneen tai pneumaattisen tamping-koneen kanssa. Manuaalinen tamping on mahdollista, mutta sitä ei todellakaan voida verrata tampingiin erikoismekanismien avulla.

3. Geotekstiilit radan perusrakenteiden rakentamisessa - onko tarpeen soveltaa?

Tällä hetkellä geelipäällysteisten puutarhojen rakentamista käytetään yhä enemmän geotekstiileissä - maataloudessa, lääketieteessä, kalusteiden valmistuksessa ja rakentamisessa käytettävää materiaalia. Geotekstiilien päätoiminnot ovat suodatus, erottaminen, viemärit ja suojaus mekaanisilta vaurioilta.

Geotekstiilien jalankulkukäytävän järjestelmä. 1. Raja 2. Rajan pohja 3. Lähde maaperä 4. Hiekkakerros 10 cm 5. Geotekstiilit 6. Murskakivi - 10 cm (jakeet 20-40) 7. Tasoituskerros hiekkaa - 5 cm 8. Päällystyslaatat

Monet ihmiset virheellisesti uskovat, että geotekstilien käyttö tehtiin päällystyslautojen päälle ensisijaisesti, jotta estetään rikkakasvien itäminen putkesta, mutta ulkopuolelta lentävät siemenet putkikupuihin puhkeavat polulle.. Tämän estämiseksi geotekstiilit ovat kaikkein sopivimpia. Sen käyttö tuo mukanaan monia etuja.

Maaperän toisen kerroksen erottaminen toisistaan, geotekstiilit eivät anna maan keskinäistä tunkeutumista toiseen maaperään. Ei ole sekoitus murskattua kiveä ja esimerkiksi saviä, koska ei ole suurta keskittynyttä kuormaa. Esimerkiksi Saksassa vahvistettujen geotekstiilien käyttö on kiinteä askel teiden rakentamisessa, koska se lisää asfalttirakenteen käyttöikää jopa kymmenen kertaa. Erityisesti suositellaan geotekstilien käyttöä savi-, vesi-kyllästyneiden ja peitotettujen maalien ra- kenteiden rakentamisessa.

Vihje: Geotekstiilien sijasta on mahdollista käyttää vanhaa linoleumia, välttämättä reikiä, jotka on lyöty siihen tietyllä taajuudella sen pinnalla.

4. Betonilaatta perustana putkenlaskualustalle

Puheenvuoro päällystystekniikoista on mainittava äskettäin luotu myytti. Tällainen konkreettinen rakennusmateriaali on tullut suosittua nykyään varsinkin urakoitsijoiden keskuudessa.

On virheellinen käsitys, että betonin käyttö (tässä tapauksessa sementti - hiekkalaastin ja murskattujen kivien seos ilman lisäaineita) on erittäin hyödyllinen tienpinnan vakauden ja kantavuuden parantamiseksi käytettäessä päällystyslaatat. Tämän ratkaisun yleisimmät vaikutukset ovat kuitenkin negatiivinen tulos, mikä johtuu pääasiassa betonin kyvyttömyydestä siirtää vettä itseensä. Tämä voi johtaa tiettyjen osuuksien vuotamiseen tiellä. Toinen vaara tässä tapauksessa on lämpötilan aleneminen alle 0 ° C, minkä seurauksena kertynyt kosteus jäätyy ja laajenee, mikä voi johtaa polun murtumiseen.

Tietenkin on olemassa tapauksia, joissa betonipohjan käyttöä suositellaan tai jopa tarpeellista. Tämä tapahtuu kuitenkin vain erityistapauksissa, ja se edellyttää useiden lisäedellytysten täyttymistä, kuten esimerkiksi erityisen kuivatusjärjestelmän rakentamista.

Vihje: On erittäin suositeltavaa käyttää betonipohjaa, jolla päällystyslaatat voidaan asentaa talon ympärillä olevalle sokealle alueelle.

Vankka perusta puutarhalle, talon vieressä tai takapihan polulle on avain sen kestävyyteen ja estetiikkaan. On ymmärrettävä, että vain säätiön rakentamisen vaiheessa on mahdollista tehdä kaikki oikein ja tehokkaasti.

DIY puutarha polku.

Joten keskitymme portaikon rakentamisen vaiheeseen. Muutoin saatat huomata, että olet tehnyt virheitä ja huonolaatuista työtä vasta monien kuukausien tai vuosien kuluttua, kun kävelet puutarhassasi toisen talven jälkeen, tulet mäkeä kohti tai näet reitin tai epäonnistumisen...

Rajat ja hillitykset - mikä on eroa

Ensimmäistä kertaa jalkakäytävät ilmestyivät 1900-luvulla Englannissa sekä englantilaisten nurmikoiden suosio. Käännetään ranskaksi, "bordure" tarkoittaa rajaa tai raitaa, joka rajaa tietyn alueen. Niinpä aluksi rajat käytettiin vain puutarhanhoitoon.

Rajat puutarhan suunnittelussa

Rajavarat ja asennusmenetelmät

Rajat voivat olla erilaisia ​​materiaaleja. Ihanteellinen olisi materiaali, joka täyttää nämä vaatimukset:

 • kestävyys;
 • pakkasenkestävyys;
 • kosteuden kestävyys;
 • mekaanisten vaurioiden kestävyys;
 • ei tarvitse huolta.

Kaikkien jalkakäytävien asentamiseen käytettävät materiaalit eivät kaikki täytä näitä vaatimuksia.

 1. Tiiliä käytetään perinteisesti kukkapenkkien kehystämiseen. Useimmiten se altistuu hampaiden muodossa. Tätä varten riittää kaivaa pieni kaivanto haluttuun syvyyteen ja asentaa tiilet varovaisesti yksitellen tiettyyn kulmaan. Materiaalin haitta on heikko huuruvastusta. Useiden vuosien ajan tällainen aita menettää houkuttelevan ulkoasunsa, mikä ei ole kovin miellyttävä, kun otetaan huomioon sen melko korkeat kustannukset. Toisaalta se korostaa aidatun puutarhan tai kukkapenkin ikä.
 2. Tiilet, jotka jäljittelevät tiiliä, voivat olla erinomainen materiaali jalkakäytävälle. Niiden asennus tehdään nauhamaisella pohjalla, joten ääriviivan muuttaminen ei todennäköisesti ole mahdollista. Lisäksi se lisää huomattavasti työvoimakustannuksia ja avenut kustannuksia.
 3. Ne soveltuvat hiekkakivilevyjen rajoille, mutta niitä käytetään useammin polkujen rakentamiseen kukkasolujen lähellä. Jotta reunusrakenne olisi kestävä ja kätevä, on täytettävä laattojen väliset raot sementtiseoksella. Hiekka- ja raunioyhdistelmän lisäpohjan ansiosta voit saavuttaa miellyttävän vaikutuksen: reunus kuivuu nopeammin kuivatusalustan vuoksi.
 4. Voit asentaa metallin rajan: teräs, kupari, alumiini tai ruostumaton teräs, jos ne ovat nauhan muodossa. Tällöin aita täytyy kaivata vähintään 10 cm: n syvyyteen, mutta yläpuolella oleva osa on korkeintaan 2 cm, mikä riittää suojaamaan kukkapenkkiä monivuotisista juurista.
 5. Lyhytaikainen, mutta silti käytetty materiaali rajoille on puu. Aidat ovat tavallisesti yksinkertaisimpia levyjä, mutta vaikka ne käsiteltäisiin tahroina tai erityisinä antiseptisina yhdisteinä huonoista sääoloista, hyönteisten läheisyydestä ja korkeasta kosteudesta, sen käyttöikä on alhaisempi kuin rauta, betoni tai muovi. Mutta puiset reunat voidaan helposti tehdä koristeellisiksi veistämällä, puulohkoilla tai oksilla. Lisäksi ne voidaan helposti asentaa kestävälle helpotukselle.
 6. Muovirajat myydään melko laajalla alueella. Ne ovat kestäviä, niillä on keskimääräinen hinta ja ne voivat olla mitä tahansa väriä ja ulkonäköä. Sekä epätavallisia muovirappeja myydään kuin varsin vakiot, jotka jäljittelevät luonnonmateriaaleja tai tiiliä, joten voit valita ne helposti puutarhityylistä. Älä vaadi erityiskoulutusta ennen asennusta.
 7. Puutarhan reunus voi toimia yhden tai kahdenlaisina kasveina. Yleensä tätä tarkoitusta varten käytetään monivuotisia kukkia tai matalan kasvun pensaita. Joten sinulla on vilkas kaunis reunus. Se on laaja (jopa 40 cm) ja korkea (jopa 50 cm) verrattuna muihin materiaaleihin.
 8. Valuraudat on sijoitettu betonilla asennuspaikalla. Ne voivat olla sekä suorat että kaarevat. Jälkimmäiset on tehty asentamalla vahvikkeet ja muottipesät.
 9. Yksi parhaista vaihtoehdoista hillitsemiseksi: betonilohkojen käyttö. Ne voivat olla kooltaan erilaisia. Asennustilasta riippuen aidan ulkonäkö vaihtelee. Voit asettaa laajaan tai kapeaan puoleen, päkiän tai pienen aukon. Jäykkä (sivukivi) on kätevä asennus, joka soveltuu kaikkiin tämän materiaalin materiaalivaatimuksiin ja jolla on houkutteleva ulkonäkö. Käytä kahta kiviä: halkaistu tai kiillotettu. Hän voi erottaa kaksi merkittävää haittaa: tarve luoda erityinen pinnoite betonista tai hiekasta raunioilla ja melko korkea hinta verrattuna moniin muihin materiaaleihin. Kaupunkiolosuhteissa asennettaviksi sopivimpia ovat vibropressoidut tienvarsit. Kaikkiin puutarhavaihtoehtoihin.

Kun asennat jalkakäytäviä, varmista, että kiinnität kevyesti mallin yksityiskohdat. Näin varmistetaan jyrsimen lujuus ja vakaus.

Materiaalit hillityille ja asennusmenetelmille

Tämän sanan etymologiassa on kaksi versiota. Yhden version mukaan se tuli venäjänkielelle Pietarin I aikana yhdessä hollantilaisten kanssa, jotka olivat ryntäneet Pietariin. Toisen version mukaan reunus on ikivanha venäläinen sana, joka muodostettiin sanasta "reuna", johon rakenne rakennettiin. Toinen versio näyttää todennäköisemmältä.

Jalkakäytävä on edelleen erityinen tapa sijoittaa tiiliä, kun erillinen rivi asetetaan kulmassa toisiinsa. Siksi se osoittautuu eräänlaiseksi esteettisesti houkuttelevaksi sisustustarvikkeeksi rakennuksen seinälle.

Jalkakäytävä, päinvastoin kuin jalkakäytävä, viittaa vain rakenteisiin, jotka erottavat jalkakäytävän tai polkuja tieltä tai maantieajosta. Hieman erilaiset ja sen toiminnot:

 • vyöhykkeiden jako;
 • lisätä liikenneturvallisuutta;
 • ajoradan vahvistaminen;
 • parannettu ulkonäkö.

Jalkakäytäville käytetään useimmiten sivukiviä. Asennuksensa aikana tarvitaan pieni pintavalmistelu: mäkirouhe ja hiekka tai nauhatus. Mutta materiaalin ominaisuudet antavat meille mahdollisuuden luottaa erityiseen lujuuteen ja pitkäikäisyyteen.

Valitse, että jalkakäytävä voi murskata tai kiillotettua kiveä. Ne ovat hyvin erilaisia ​​ulkonäöltään, mutta niiden ominaisuudet ovat samankaltaiset. Jos pysähdyt sivukiviin, voit valita sen mittojen lisäksi myös värin. Maalatkaa ne kokonaan, joten jos tarvitset viipaleen, kasvojen välinen väriero ei ole ilmeinen. Pintojen tasaisuuden välillä on pieni ero, mutta vain jos tarkastelet tarkkaan.

Voit hillitä betonia vahvistamalla, mutta ilman erityistä pinnoitetta, se ei kestää kauan. Tiili ei myöskään ole paras vaihtoehto, koska se tuhoutuu nopeasti.

Sidekivi hillitä tai hillitä - mikä on niiden välinen ero?

Sivuseinän käyttö on mahdollista hillitä asennusta ja hillitä asennusta. Jos se asennetaan suurimmalle pinnalle, se on todennäköisesti hillintä. Jos sivukivi asetetaan ylöspäin (reunaa) ylöspäin, useimmissa tapauksissa se on reunusta.

Sivukivi, jalkakäytävä ja jalkakäytävä

Kuitenkin, on otettava huomioon paitsi sivukivien reunat myös erilliset tasot. Erot käsitteiden välillä ovat tässä. Jos jalkakäytävä ja tie ovat samalla tasolla, olisi oikein sanoa, että ne on erotettu raja-arvolla. Jos jalkakäytävä on eri tasoilla kuin tienpinta, ne rajaavat reunus. Jalkakäytävä ja jalkakäytävä voi olla yhdellä rivillä. Tämä on erityisen havaittavissa jalankulkusillan läheisyydessä. Samaa materiaalia voidaan käyttää rajojen määrittämiseen, mutta sen levittämisen (laajan reunan) ja laskeutumisen vuoksi saadaan hieman erilainen rakenne - hillintä. Voidaan päätellä, että jalkakäytävä on rakenne, joka estää hiljaisen liikkumisen tien ja jalkakäytävän välillä, ja jalkakäytävä on vain visuaalinen rajaaja.

Yksinkertaisempi valinta erottajan nimien välillä voi olla sijaintisi. Moskovassa kaikkia näitä rakenteita kutsutaan yleensä kaarteiksi, ja Pietarissa. Valitettavasti tämä ei ole täysin oikea, mutta tällaiset "vitamiinit" eivät vaikuta vakiintuneisiin nimiin. He voivat ymmärtää sinua riippumatta siitä, mitä sanaa käytetään missä tahansa maassa. Joten kannattaa huolestua sen oikeellisuudesta?

Kuinka laittaa jalkakäytävän. Kuinka laittaa. KakPravilno-Sdelat.ru

»Miten laittaa

Asentaminen, asentaminen, asentaminen jalkojen, jalkakäytävän, (jalkakivikivi).

Jalkakäytävä on kapea betoniliuska koriste-reunustamalla nurmikoita ja

kukkapuutarhat puistoissa, puutarhojen polut ja kukkapenkit yksityisissä pihoissa. Myös päällystyslautojen asettamisessa raja on välttämätön. Rajalla ei ole vain esteettistä kuormitusta, vaan se myös täydentää erilaisten pinnoitteiden asettamista, mikä tekee niistä entistä vahvempia. Monivuotisen kokemuksen mukaan laidatut laatat pyrkivät indeksoimaan saumoja pitkin vuodenaikojen muutosta ilman hillityksiä, varsinkin liiallisen kosteuden ja saumojen eroosion vuoksi. Suosittelemme kiskon käyttöä sekä pienillä reiteillä että suurilla kattavilla alueilla niiden pitkästä käyttöiästä ja kestävien aluslevyjen kestävyydestä. Ne ovat: puutarha, nurmikko, maantieajo sekä koristeellinen reunus. Jyrsimen nimi kuvaa sen kuormitusta ja tarkoitusta. Sisustusraja on suunniteltu pienimpiin kuormituksiin, ja sitä voidaan käyttää eri sävyissä. Vaativimmissakin olosuhteissa käytetty kestävin tienjousitus on erivärinen, eri paksuus. Jäykät on helppo asentaa. Älä vaadi erityiskoulutusta. Tietenkin raja harmonisesti täydentää tien ja puutarhan jalkakäytävien suunnittelua.

Tekniikka, jossa jalkakäytävä (reunakivi).

Jalkakäytävä voidaan tehdä sekä kiinteistä luonnonkiveistä että tuotetuista jalkakivistä. Suuremmat mitat hiekkakivestä ja hiekkapohjaisesta maaperästä ovat riittävät vain asettamaan kivet vaaditulle syvyydelle ja täyttämään se maaperällä, pienet reunat ja jalkakivet voidaan asettaa betonipohjalle tai laastille lisäämällä myös jalkakäytävän seinän ja tienvarsia jalkakäytävä ja puutarhatyylit.

Valmiin jalkakäytävän on valittava sopivan muodon ja tarkoituksen mukaisesti, muuten pienellä juonialueella ne voivat olla liian hankalia ja esimerkiksi nurmikon jalkakäytävä on hauras eikä käytännöllinen. Asuinjarrut - kiinteä osa viherrakentamista, joka seuraa mökin rakentamista.

Asettelu - koristeellinen raja. Jäykisteen asentaminen ei ole vaikea prosessi. Pääsääntö on kevyiden osien pakollinen kiinnittäminen ratkaisuun siten, että reunus ei kulje.

Tiejarrutusmekanismi.

Betonirunko voi olla eri tyyppisiä: suuri reunus - jossa on toiminnallinen kuormitus (esimerkiksi tieosuuden erottaminen päällysteestä) tai pieni reunakivi - joka antaa alueelle visuaalisen ja esteettisen eheyden. Tiejousien koko ja muoto voivat vaihdella.

Tieputki on valmistettu raskaasta betonista, mikä takaa luotettavuuden ja kestävyyden ympäristövaikutuksille (sademäärä) sekä hyvän roiskeenkestävyyden.

Parhaiten sopeutuneet kaupungin käyttöolosuhteisiin ovat vibropressointimenetelmällä aikaansaadut tienvarsit. Tämän menetelmän ja korkealaatuisten raaka-aineiden avulla tuotetaan tieverkosto, joka täyttää kaikki laatuvaatimukset, vahinkojen ja ulkonäön vaatimukset. Värähtelevän tienrajoitin on erittäin korkealaatuinen ja pitkäikäinen verrattuna valuraudasta tehtyihin tuotteisiin, jotka eivät ole yhtä kestäviä ja joiden käyttöikä lyhyt (2-3 vuotta) ja jotka voivat alkaa särkyä ja murua tuotantoprosessin aikana.

Tiejyrsimien tuotannossa värjäys tapahtuu koko syvennyksen reunalla. Tämän vuoksi samaa sävyä ylläpidetään jatkuvasti. Tiejyrsimet ovat kooltaan suhteellisen pieniä ja sopivan muotoisia, minkä ansiosta niiden asennus on nopeaa ja helppoa.

Konkreettinen tienvarsilaite asetetaan erikoislaitteiden avulla, mikä mahdollistaa korkeat tulokset. Pohjapäällysteen perusteet ovat pääsääntöisesti tasoitettu sora, betoni tai hiekka. Sitten perustus kaadetaan betoniliuoksella, jonka kaataminen on välttämätöntä odottaa, ennen kuin se laskeutuu. Pääsarakkeita asennetaan pääsääntöisesti ensin, ja ainoastaan ​​päällysteen päällystys tehdään. Tiepäätymisen esivalmistelu luo selkeät raja-alueet muurille ja vahvistaa sitä.

Järven oikea asennus on myös kuljettajien kurinpito.

Sauman leveys laiturilla ei saa olla yli 5 mm. Täyte saumat tuottavat sementtilaastekoostumuksen 1: 4, ja neulotaan sitten liuoksella 1: 2.

Rajat tienrakennuksessa

Täytyy käyttää kääntyessään antaessaan käytävälaatat ilmeinen, koska sen lisäksi visuaalinen vaikutus kehyksen rajalla päällystys fragmentteja, jälkimmäinen kantaa taakkaa kestävyyttä tehdyn käytävälaatat. Käytäntö on osoittanut, että kun sulaa (kauden aikana), sillä ehdolla, että curbstone ei ole käytetty pakkaus, alustat katulaattojen säädettyjä erkanevat eli kuilu laatat, vesi kerääntyy, joka osaltaan lisää tuhoutumiseen katulaat- tehdyn sivustoja. Siksi on suositeltavaa käyttää aina hillitä kehystää pintoja, jotka ilmoittautuivat tehdyn käytävälaatat.

Liity ryhmään. ja voit katsella täyskokoisia kuvia

Kommentit 0

Kuinka tehdä ja asentaa jalkakäytävän kädet

Erottaa ajoradan päällystys tai pyörätietä, sekä suojaa nurmikoilla ja pysäköinti käyttö erityisesti vuodatetaan tai puristetaan betoni kääntyessään (kääntyessään). Tee ne GOST 6665-91: n mukaan.

Ja vibrocompression soveltaa liuos sementin, joilla on alhainen vesipitoisuus, mikä hillitsee ovat vakaampia ja kestävä. Tällaiset hillitsee kestävät mekaanista rasitusta, pitkään ei voi poistaa eikä murene.

Valmistuksessa kivet saadaan värähtelyn valumenetelmällä tasaisempi ja kauniita tuotteita, jolloin ne ovat vähemmän selkeät, verrattuna puristettu kiviä ja vastaavasti vähemmän stoyat.Dlya lujuuden lisäämiseksi pitkä reunakivi (3 m tai enemmän) tuotteen valmistajia on vahvistettu raudoituksen. Betonia käytetään hienorakeisena ja raskaana.

Peitä tai hillitä?

Jalkakäytävä ja jalkakäytävä ovat yhtä ja samaa tuotetta, jolla on rakennusnimi "sivukivi". He saivat erilaisia ​​nimiä erilaisten tapojen vuoksi.

Itse asiassa kaikki sivukivet on tarkoitettu tieliikenteen, jalankulkijoiden ja muiden alueiden erottamiseen. Näiden kivien asennustekniikka riippuu siitä, kuinka aita kutsutaan.

Jalkakäytävä on aina sijoitettu alaspäin suurimman alueen puolelle ja sitä käytetään suojaamaan ajorataa jalkakäytävältä. Näin hän makaa alas. Tällaista sivuseinämateriaalia käytetään vain paikoissa, joissa jalkakäytävä on samalla tasolla kuin tie.

Jalkakäytävä

Jalkakäytävä on asennettu seisomaan muotoon, jonka kapea puoli on ylöspäin ja jonka tarkoituksena on erottaa ajorata ja jalkakäytävä. Samalla jalkakäytävän on sijaittava tien yläpuolella. Jalkakäytävää kutsutaan myös menetelmäksi, jolla asetetaan useita koristeellisia tiilisiä kulmassa muihin tiiliin.

Kivi hillitä

Jyrsimet on tehty useista tyypistä, jotka eroavat koosta ja tyypistä. Niitä merkitään kirjaimilla ja numeroilla, jotka on muotoiltu seuraavasti:

 • BR - reunakivi tavallinen kivi
 • BC juoksupinta kaareva kivi
 • BL - reunus, jossa on lokero.
 • Curb BU - levy laajentamalla.
 • Curb BUP - puoli ajoittaisella laajenemisella.

Numerot kirjainten jälkeen osoittavat sivukivien mitat.

Jalkakäytävä hillitä välikalvo on sijoitettu pois varsinaisista-board "BR" kiviä, jotka on tuotettu neljä kokoa.

"BR 100x30x15", jossa 100 cm on tuotteen pituus, 30 cm korkeus ja 15 cm leveä. Tätä jalkakäytävää käytetään esteettömän kulkureitin talojen lohkoissa sisäänkäynneistä, kukkapenkkeistä, nurmikoista tai jalkakäytävistä. Yksi reunakivi painaa 96 kg.

Rajoja "BR 100h30h18" ja "BR 300h30h18" on tarkoitettu suojelemiseksi pääkaduista tai valtateiden pysähdyksiä, jalkakäytävät, sekä nurmikoilla. Ensimmäinen painaa 120 kg ja toinen 240 kg.

Eristämiseksi nurmikon tai flowerbed päässä jalkakäytävät kääntyessään sovelletaan merkki "BR 100h20h8" tai "BR 50h20h8" ne.Vesyat 36 ja 16 kg.

Tee-se-itse-jalkakäytävä

On myös mahdollista tehdä jalkakäytäviä itsenäisesti nurmikon, koriste-polkujen tai kukkapuutarjontaan.

Tätä työtä varten tarvitaan seuraavia kohteita:

 • Polyeteenikalvo
 • Metallilevyt
 • Kiillotus tai sekoittimet
 • Liuottimen valmistuskapasiteetti
 • Kanavapalkki
 • Kuitulistat

Aluksi on välttämätöntä löytää täysin tasainen pinta, jolla työtä tehdään betonin kaatamiseksi muottiin.

Tuottavan jalkakäytävän mitat riippuvat kanavan korkeudesta ja leveydestä. Kanava on pitkä "P" -profiili, joka on valmistettu metallista, joka kestää voimakkaita laajennuskuormia. Useiden jalkojen valmistukseen ennen kaatamista on tarpeen lisätä kuitulevyn väliseinät yhtä kauas toisistaan.

Metallilevyt asetetaan kanavan esileikkausreunaan. Sen jälkeen polyeteenikalvo asetetaan muotteihin. Kaadettiin 1 kerros nestemäisen sementin liuosta. Kovettumisen jälkeen asetetaan 2 kerrosta paksua sementtiä. Sitten työnnä vahvistuspalat ja täytä uudelleen paksu liuos. Viimeinen kerros peitetään nestemäisellä liuoksella.

Riippumaton istutus

Jalkakäytävä asetetaan kaivettuun kaivantoon, joka on täynnä vettä ja tamped. Tämä on välttämätöntä, jotta estetään taivutetun jalkakäytävän muodonmuutos asennuksen jälkeen. Syvyys yhdessä betonisuojuksen kanssa tulisi olla 1/3 korkeuden reunasta. Kivitabletti on suunniteltu pitämään jalkakäytävän hyvä tartunta maahan. Tätä varten kaada kaivon pohjaan pieni murskattu kivi ja kaada se betoniin. Jalkakäytävä asetetaan pakastetulle betonille. Jalkojen seinät tulisi myös tahrata ratkaisuun paremman vetoaisan kohdalla.

Video maan rajalta betonista

Miten valita laastaria kipsistä

 • X Vuosittainen Internet-resurssien kansainvälinen kilpailu "Vuoden sähköistys"

  Laattaliiman kulutus / m2

  Pumput vedenpaineen lisäämiseksi

  Oikea teknologian asennus hillitsee

  Jäykistyskehyksen asentamisen jälkeen laatoitetun kannen asennus voidaan katsoa täydelliseksi. Curb, hän hillitä kivi voi ostaa rakennusmarkkinoilla ja asentaa itse. Teos on teknisesti yksinkertaista, joten sitä voidaan pitää eräänlaisena ulkotilana raitista ilmaa. Asiantuntijamme tarjoavat oikean asennustekniikan hillitsemisen, jolle on ominaista kutistumisen ja muodonmuutoksen puuttuminen.

  Käsin tehtyjen jalkakäytävän edut

  Jäykkäistuotteiden valikoima ei ole rikas. Koristeellinen muotoilu jättää paljon toivomisen varaa. Tämä on yksi syy siihen, miksi kodin käsityöläiset mieluummin tekevät tien tai puutarhan jalkakäytävän minkä tahansa osan ja minkä tahansa värin kotona.

  Tätä tarkoitusta varten hankitaan kuivia rakennusmalleja, jotka antavat lopullisille tuotteille halutut ominaisuudet. Tässä tapauksessa kosteus - pakkanen. Tuotteet maalataan irtotavarana lisäämällä alkaliselle kestäviä väriaineita työstöratkaisuihin. Tämä sisustus on kalliimpaa, mutta reunusta ei tarvitse ajoittain päivittää suojamaalilla ja lakalla.

  Parempaa, jalkakäytävä on värähtelevää, aluksi suunnattu käytettäväksi vaikeissa olosuhteissa, joissa on korkea kosteus ja lämpötilat. Valmistajien mukaan tällaisten materiaalien voimavarat sekä päällystystekit. on vähintään 30-vuotias.

  Mitkä ominaisuudet tekevät reunakannasta sopivan itsekokoonpanoon?

  • Tämä on kohtuullinen pituus, perustaso 2 metrin sisällä,
  • Vibropressoituja tuotteita on 20% kevyempi
  • materiaalin leikkaamiseen riittää ostamaan erityinen timanttipäällysteinen levy hiomakoneelle.
  • Yksinkertainen tekniikka ei vaadi kalliita tai niukkoja tarvikkeita.
  • Asennustekniikan oikea järjestys varmistaa ammattitaitoisen työn laadun.

  Valmistelutoimien luettelon hallinta

  Runkokehyksen järjestely laatoitetun päällysteen ympäryksen ympärille tehdään kaivaukseksi. Louhinnan syvyys määräytyy tiivistetyn murskatun tyynyn tilavuuden mukaan. Pohja poistaa kokonaan kurenuotannon kutistumisen ja muodonmuutoksen.

  Jalkakivikappaleen yläreuna on asetettu laatoitettuina tai kiinnitetty tiettyyn ylimäärään. Tämä ero ei vaikuta rakenteen lujuuteen ja kestävyyteen.

  On suositeltavaa sijoittaa geotekstiilien erotin soran alle. Tämä järjestelmän osa eliminoi raunioitumisen maaperään, sisäisten aukkojen muodostumisen ja rakenteen muodonmuutoksen kokonaisuutena. Murskattu kivi on tiiviisti puristettu koko alueelle. Sen pinta toimii pohjana hiekkakerrokselle. Kuiva hiekka on kostutettava, muuten on mahdotonta tiivistää.

  Tässä valmistelutyössä päästään päätökseen. Asennus tehdään vakiojärjestelmän mukaisesti. Jalkakäytävän vaakasuoran asennuksen hallinta edellyttää rakennustasoa.

  Asennuksen aikana, koputtaminen jalkakäytävään mökillä tai materiaalin pudottaminen ei ole toivottavaa. Betonimateriaali on hauras, joten myös vahvistetussa versiossa reunus voi halkeilla.

  Toinen tapa asentaa reunuskehyksen muodostaminen edellyttää, että jalkakäytävä asetetaan konkreettiseen ratkaisuun. Jäykkyyden ja syvennyksen seinämien väliset raot ovat myös betonisoituja. Lisäntynyt pinta-ala lisää rakenteellista vastustuskykyä havaitut staattiset ja dynaamiset kuormitukset.

  Asiantuntijoidemme suositukset

  Jos jalkakäytävä on asennettu ennen hankitut päällystyslaatat. on mahdollista aloittaa pohjan tukkiminen aikaisintaan pari päivää. Tänä aikana hillityn muotoilu lopulta ratkaistaan. Saumojen tiivistämisen tai vahingoittumisen todennäköisyys vähenee huomattavasti.

  Lähteet: http://subscribe.ru/group/chastnoe-domostroenie/1560367/, http://nagdak.ru/sovetu/161-porebrik-svoimi-rukami, http://bruschatka-trotuarnaya.ru/trotuar-master / pravilnaya-TEKHNOLOGIYA-ustanovki-porebrika /

  Ei kommentteja vielä!

  Pienten rakennusten säätiön valinta

  Maan talon perusta

  Maalaistaloissa kevyet perustukset valitaan yleensä siksi, että tällaisten rakennusten paino on pieni. Mutta tällaisten rakennusten kohdalla on myös otettava huomioon maaperän luonne valittaessa säätiötä.

  Puuportaan perusta

  Kevyt puutalo rakennetaan useisiin säätiöihin. Tässä on tärkeää ottaa huomioon pohjaveden syvyys.

  Hihna on matala-syvempi perusta puutalolle

  Tämäntyyppinen säätö soveltuu heikosti keramiikkaan, puurakenteiden rakentamiseen ja pieniin kivirakennuksiin. Jäätymisen syvyyden vähentämiseksi on suositeltavaa lämmittää säätö. Nauhatyypin matala perustus on teräsbetoniliuska, joka kulkee talon koko kehä- ja sisäseinämät 0,5 - 0,7 metrin syvyydessä.

  Pylväsperusta puutalolle

  Tämä säätiö on erittäin taloudellinen ja sopii puutaloihin, joissa ei ole varaa kellariin. Sitä voidaan käyttää vahvalla kentällä. Kun rakennetaan pylväsperusta, louhinnan kulmissa ja erityisesti raskaiden kuormitusten kohteena olevissa paikoissa sarakkeet ovat tiiliä, muurausta tai betonista valmistettuja butoobetonia.

  Säätiön ominaisuudet tiilitalle

  Tiilarakennetta varten tarvitaan sellainen säätiö, joka kestää suuria kuormia. Deep strip foundation on paras vaihtoehto, kun valitaan pohja, jolla on tällaisia ​​vaatimuksia. Siksi tiilikaupunki on useimmiten pystytetty syvän pohjan nauhan pohjalle.

  Tämän tyyppinen perustus on teräsbetoniliuska, joka on sijoitettu rakennuksen kaikkiin seiniin (ulkoinen ja sisäinen). Säätiön paksuus riippuu talon painosta.

  Laattaperusta on toinen perusmuunnos tiilitalolle. Kun puristettavien, hiekkaisten ja kelautuvilla mailla rakennetaan rakenteita, tällainen säätiö on hyväksyttävin. Se on monoliittinen teräsbetonilaatta, joka vastaa rakennuksen aluetta.

  Runkopohjan pohja

  Kehystalo on kaikkein kevyin kaikista rakennuksista, joten sen kuormitus säätiöön on vähäinen. Tällaisen rakennuksen seinämille on olemassa tietty vaara viereisen maan kerroksista.

  Matala vaippa tai nauhan perustukset sopivat hyvin runkorakenteisiin, joissa hanke ei sisällä kellareja.

  Valitaan kehysrakennuksen säätiö

  Kehysrakennuksen perusta on taloudellisin. Tämä johtuu siitä, että kehysrakenteen pienen painon vuoksi ei ole syytä käyttää syvää pohjaa. Laattaperusta on kohtuullinen ja kannattava ratkaisu tällaiseen tapahtumaan.

  Kylpyammeet

  Kylpyammeen rakentaminen on välttämätöntä luotettavalla ja kestävällä pohjalla. Pohja, joka on tehty kiveistä tai raunioista, soveltuu hyvin puuhauteeseen, jossa on yksi huone. Alapatyyppi voidaan valita maaperän luonteen perusteella. Useimmissa tapauksissa säätö tehdään nauhalla tai pilarilla.

  Vahvan maan syvyys määrittää pohjan syvyyden. Esimerkiksi hiekkapohjaisilla mailla tämä syvyys on vähintään puoli metriä.

  Strip-pohja kylvyssä

  Useimmiten nauha-säätiö on valmistettu betoni-, betoni- ja raakakivestä. Ei harvoin käytettyjä betonilohkoja, jotka asetetaan kuopan hiekkakerrokseen. Säätiön leveyttä käytetään tyypillisesti 25 - 50 senttimetreinä.

  Pylväspohja kylpyyn

  Pylväspohja on suositeltavaa pienen painon omaavan kylvyn kevyelle rakenteelle. Säätiön alapuolella sijaitsevan kuopan kulmissa on vahvistustangot. Sitten sarakkeet sijoitetaan seinien risteykseen ja edelleen pitkin reunaa enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan.

  Aidan perusta

  Luotettavuus, kestävyys, estetiikka - tärkeimmät vaatimukset aita. Molemmat aidat itse ja niiden perustukset on rakennettu monista materiaaleista.

  Säätiön rakentaminen

  Vahvan aidan rakentamiseen tarvitaan myös säätiö niin, että se siirtää rakenteen painon maahan. Säätiön on luotettava tuki aidalle.

  Tekniikka, joka luo pohjan aidalle

  Aloittamiseksi alustapilareille valmistetaan kaivoja. Tällöin kaivetaan kaivantoja (pylväiden välissä), 2-3 varret sijoitetaan näihin kaivantoihin vahvistamaan pylväitä ja kaivannot täytetään betonin päälle.

  Tangojen välinen etäisyys, useimmiten jopa kolme metriä. Pylväiden alle olevien syvennysten leveys on vähintään 40 cm, syvyys on 1,5 metriä ja riippuu maaperän jäädyttämisestä.

  Portin ja portin laitteissa kulmikkaat sarakkeet rakentuvat pääsääntöisesti voimakkaammin kuin tavalliset.

  Vihjeitä oikean asennustekniikan hillitsemiseksi

  Jäykistyskehyksen asentamisen jälkeen laatoitetun kannen asennus voidaan katsoa täydelliseksi. Curb, hän hillitä kivi voi ostaa rakennusmarkkinoilla ja asentaa itse. Teos on teknisesti yksinkertaista, joten sitä voidaan pitää eräänlaisena ulkotilana raitista ilmaa. Asiantuntijamme tarjoavat oikean asennustekniikan hillitsemisen, jolle on ominaista kutistumisen ja muodonmuutoksen puuttuminen.

  Käsin tehtyjen jalkakäytävän edut

  Jäykkäistuotteiden valikoima ei ole rikas. Koristeellinen muotoilu jättää paljon toivomisen varaa. Tämä on yksi syy siihen, miksi kodin käsityöläiset mieluummin tekevät tien tai puutarhan jalkakäytävän minkä tahansa osan ja minkä tahansa värin kotona.

  Tätä tarkoitusta varten hankitaan kuivia rakennusmalleja, jotka antavat lopullisille tuotteille halutut ominaisuudet. Tässä tapauksessa kosteus - pakkanen. Tuotteet maalataan irtotavarana lisäämällä alkaliselle kestäviä väriaineita työstöratkaisuihin. Tämä sisustus on kalliimpaa, mutta reunusta ei tarvitse ajoittain päivittää suojamaalilla ja lakalla.

  Parempaa, jalkakäytävä on värähtelevää, aluksi suunnattu käytettäväksi vaikeissa olosuhteissa, joissa on korkea kosteus ja lämpötilat. Valmistajien mukaan tällaisten materiaalien ja päällystystekniikan resurssi on vähintään 30 vuotta.

  Mitkä ominaisuudet tekevät reunakannasta sopivan itsekokoonpanoon?

  • Tämä on kohtuullinen pituus, perustaso 2 metrin sisällä,
  • Vibropressoituja tuotteita on 20% kevyempi
  • materiaalin leikkaamiseen riittää ostamaan erityinen timanttipäällysteinen levy hiomakoneelle.
  • Yksinkertainen tekniikka ei vaadi kalliita tai niukkoja tarvikkeita.
  • Asennustekniikan oikea järjestys varmistaa ammattitaitoisen työn laadun.

  Valmistelutoimien luettelon hallinta

  Runkokehyksen järjestely laatoitetun päällysteen ympäryksen ympärille tehdään kaivaukseksi. Louhinnan syvyys määräytyy tiivistetyn murskatun tyynyn tilavuuden mukaan. Pohja poistaa kokonaan kurenuotannon kutistumisen ja muodonmuutoksen.

  Jalkakivikappaleen yläreuna on asetettu laatoitettuina tai kiinnitetty tiettyyn ylimäärään. Tämä ero ei vaikuta rakenteen lujuuteen ja kestävyyteen.

  On suositeltavaa sijoittaa geotekstiilien erotin soran alle. Tämä järjestelmän osa eliminoi raunioitumisen maaperään, sisäisten aukkojen muodostumisen ja rakenteen muodonmuutoksen kokonaisuutena. Murskattu kivi on tiiviisti puristettu koko alueelle. Sen pinta toimii pohjana hiekkakerrokselle. Kuiva hiekka on kostutettava, muuten on mahdotonta tiivistää.

  Tässä valmistelutyössä päästään päätökseen. Asennus tehdään vakiojärjestelmän mukaisesti. Jalkakäytävän vaakasuoran asennuksen hallinta edellyttää rakennustasoa.

  Asennuksen aikana, koputtaminen jalkakäytävään mökillä tai materiaalin pudottaminen ei ole toivottavaa. Betonimateriaali on hauras, joten myös vahvistetussa versiossa reunus voi halkeilla.

  Toinen tapa asentaa reunuskehyksen muodostaminen edellyttää, että jalkakäytävä asetetaan konkreettiseen ratkaisuun. Jäykkyyden ja syvennyksen seinämien väliset raot ovat myös betonisoituja. Lisäntynyt pinta-ala lisää rakenteellista vastustuskykyä havaitut staattiset ja dynaamiset kuormitukset.

  Asiantuntijoidemme suositukset

  Jos jalkakäytävä on asennettu ennen hankittujen päällystyslaattojen asentamista, on mahdollista aloittaa pohjan tukkiminen aikaisintaan pari päivää. Tänä aikana hillityn muotoilu lopulta ratkaistaan. Saumojen tiivistämisen tai vahingoittumisen todennäköisyys vähenee huomattavasti.