Kasvihuone muovipulloista omilla käsillä: miten rakentaa omat kätensä, piirustukset, säätiö, katto, valokuva,

Kasvihuone muovipulloista omilla käsillä

Valitse kasvihuone muovipulloista, etkä koskaan pahoillasi. Muovipulloja pidetään roskia, mutta ei kesän asukkaille, jotka voivat löytää käytännöllisen käytön kaikesta. Ja jos aiemmin käytimme pulloja luomaan pieniä kasvihuoneita taimien kasvattamiseen, tänään päättäisimme rakentaa täysimittaisen kasvihuonekaapin muovipulloista.

Monet sanovat, että tämä on todellista hölynpölyä, mutta olemme valmiit väittelemään sen kanssa juuri nyt, kuten olemme oppineet omasta kokemuksestamme, että muovipulloista valmistettu kasvihuonekaasu on mahdollista. Mikä on mielenkiintoinen, on olemassa jopa useita tapoja asentaa.

Mikä on pullojen kasvihuone?

Itse asiassa, miksi siinä on esivalmistettuja kasvihuoneita, jotka on valmistettu profiileista ja lasista, polykarbonaatti kasvihuoneista, putkista, elokuvista tai yleensä vanhoista ovista? Miksi keksimään pyörä uudelleen, jos kaikki on keksitty jo kauan sitten? Mutta vastaus on aina olemassa.

Kestävyys, lujuus, yksinkertainen kokoonpano ja vähäinen kunnossapito, vahingoittuneiden elementtien nopea korvaaminen ja mikä tärkeintä - kasvihuoneen naurettavat kustannukset

Muovipulloista valmistettu kasvihuone on todellinen säästö, sillä sen rakentaminen on tarpeen vain tilata baari kasvihuoneen koon mukaan, ostaa nauloja ja noutaa pulloja. Keskimääräisen kasvihuoneen osalta 400-600 pulloa riittää, ja usko minua, tämä ei ole niin paljon, koska tilastojen mukaan keskimääräinen perhe saa jopa 30 muovipulloa kuukaudessa.

Tämä malli on erittäin vahva, ja kummallakin tavalla kestävä. On kokeellisesti todettu, että muovipulloja kuluu lähes 30 kertaa pidempään kuin tavallinen kalvo kattamaan kasvihuone.

Kaikkien edellä mainittujen lisäksi pullojen kasvihuonekaasut pitävät lämpöä täydellisesti lämmön vaikutuksesta johtuen (pullojen sisällä oleva ontelo). Kokeneet puutarhurit väittävät, että kevättalvella istutettavaksi ei tarvitse jopa kasvihuonekaasua lämmittää, tietysti alueen mukaan.

On olemassa useita muita tapoja rakentaa tällaisia ​​rakenteita - suurista muovipulloista, liimapulloista ja niin edelleen.

On olemassa paljon vastaavia väitteitä - kasvihuoneen vähäinen paino, yksinkertaiset kokoonpanot ja rikkoutuneiden seinien vaihto, uskomattoman materiaalin vahvuus, kestävyys, kustannukset, kaunis ulkonäkö ja muut, mutta on järkevää keskustella jotain muuta, kun se on tarpeen ottaa ja rakentaa.

Jos kattolevityksessä on ongelmia, puukehon sijasta voit laittaa tavallisen metalliverkon, joka kiinnittyy sen päälle tärkeimmälle puukattorakenteelle

Kasvihuone muovipulloista omilla käsillä

Luuletko, että se on kovaa? Olet väärässä, koska yksinkertaisesti oppinut teknologian ja oikean algoritmin, jopa koululainen pystyy rakentamaan tämän rakenteen muutamassa päivässä. Jos ajatat samanmielisten ihmisten, vähintään 2-3 henkilön, pienen yrityksen, voit suorittaa projektin päivän aikana.

Kireyden vuoksi katto on sidottu Scotch-nauhalla tai se voidaan peittää muovisella öljypinnoilla.

Työkalut ja materiaalit kasvihuoneiden rakentamiseen

Kehyksen asentamista ja kokoamista sekä pullojen seinämien asentamista varten tarvitsemme särmäys-, leikkuri-, käsi-, vasara-, kynsi-, nylon-, nauha-, taso-, lyijykynä- ja paperiraudat.

Hankkeen toteuttamiseksi tarvitset muovipulloja (määrä riippuu kasvihuoneen koosta), puupalkin ja kiskokokoonpanon.

On mahdollista rakentaa tällaista kasvihuonetta hieman eri tavalla, ei alhaalta, vaan sivuriviltä ja valmiiden sarakkeiden asentamisesta seinämien pulloihin

Kasvihuoneen koko ja muotoilu

Erityisesti ei ole välttämätöntä viettää aikaa projektissa, on toivottavaa vain mainita piirustuksessa kasvihuoneen korkeus, leveys ja pituus, kuljettajien asennustiheys, katon muoto ja muut vihjeet. Se on tämän ja sen täytyy tietää tarkat mitat, jotka voidaan siirtää paperille.

Lisäksi yksinkertaisin projekti ja arvio, joka taas osoittaa, että meidän tapauksessamme ei käytännössä ole kuluja.

Niinpä, että pylväät eivät vaipu pystypalkkien välissä, jotka sijaitsevat 1-1,2 m: n pienen askeleen välissä, täytyy kiristää langan kiinnittämiseksi tai jopa täyttää kiskon

Valitaan paikka kasvihuoneen ja alueen valmistelussa

Me kaikki tiedämme hyvin missä kasvihuone on sijoitettava - rakennusten etelästä, kaakosta tai lounaasta, jotta saadaan normaali valaistus ja korkealaatuinen suoja kylmiltä tuulilta. Jos kasvihuone on asennettu avoimeen alueeseen, sinun on harkittava vain sängyn sijaintia, mutta tämä riippuu jo viljelykasvien lajista.

Rakennuksen sijoituspaikan valmistelu on hyvin yksinkertaista - maaperän pinnan puhdistaminen eri versoista ja roskista. Lisäksi sinun tulee merkitä sopivasti kasvihuoneen kokoonpano, joka otetaan projektista.

Emme tarvitse kasvihuonekaasupäästöjä, koska suunnittelu on erittäin kevyt.

Kasvihuonekaasujen kehyksen asentaminen

Emme tarvitse kasvihuonekaasupäästöjä, koska rakentaminen on erittäin kevyt. Ainoa edellytys on nostaa hieman pohjaa maanpinnan yläpuolelle suojaamaan sitä kosteudelta. Voit esimerkiksi asentaa kasvihuoneen hiekkalaatat, lokit tai paksut säteet.

Jos vanhasta kasvihuoneesta on valmiina säätiö, voit käyttää sitä, mutta tässä on tärkeää unohtaa maaperän korvaaminen ja vanhan rakennuksen desinfiointi aiemmista kasvien sairauksista ja infektioista.

Nyt rakennamme kehyksen. Tätä varten meidän on asetettava suorakaiteen muotoinen paksu tukipalkki, esimerkiksi 10x7 cm. Seuraavaksi meidän on asennettava pystysuorat tukipalkit samasta palkista 1-1,2 m: n askelin, koota kehys katon alla, sitoa kaikki keskellä palkkia, korkeus 1,5 m maanpinnasta. Tämä on tarpeen rakenteen vahvistamiseksi ja vakauttamiseksi.

Materiaalia voidaan leikata eri tavoin - käyttämällä asennusveitsiä, leikkuria tai yksinkertaisesti saksia.

Kasvihuoneen rakentamiseksi käytämme puutavaraa, vasaraa ja kynsiä, ruuvimeisseliä ja ruuveja kokoonpanoon.

Kun kehys on valmis, voit siirtyä tärkeimpään asiaan - muovipullojen muurien rakentamiseen.

Kasvihuone muovipulloista tee se itse ()

Rakennamme pullot kasvihuone seinät

Rakenteen oikean kokoonpanon vuoksi on noudatettava vain muutamaa perussääntöä:

 • Pullon pohja on katkaistava välittömästi leikkurin avulla, jotta pullot voidaan asettaa päällekkäin, mutta leikkaus on tehtävä pullon pohjalla, jossa siirtyminen pohjasta laajaan osaan tapahtuu niin, että kiinnitys on vaikeampaa ja laadukasta
 • Nyt sinun pitäisi asentaa ensimmäinen rivi pullojen loimessa. Niiden on oltava pohjassa, mutta yläreunassa, niin että pullon tyhjyyden kautta se voidaan naulata tai ruuvatella ruuveihin, jotka on valmistettu puusta.
 • Seuraavaksi kerää pullojen sarakkeet, jotka leikkaavat toisiaan jo leikkaamalla pohjan. Älä yritä tallentaa ja tiukasti kerätä sarakkeita painamalla;
 • Niinpä, että pylväät eivät vaipu pystypalkkien välissä, jotka sijaitsevat 1-1,2 m: n pienen askeleen välissä, meidän on kiristettävä langan kiinnittäminen tai jopa kiskon täyttäminen.

Muovipulloista valmistettu kasvihuone on todellinen säästö, koska teidän tarvitsee vain tilata puutavara kasvihuoneen kokoon, ostaa nauloja ja poimia pulloja sen rakentamiseen.

Tällaista kasvihuonetta on mahdollista rakentaa hiukan eri tavalla, ei kuitenkaan alhaalta, vaan sivuriviltä ja valmiiden sarakkeiden asentamisesta seinämöiden pulloihin.

Kasvihuone katto

Katto voidaan myös rakentaa pullosta aivan samalla tavoin kuin seinät, paitsi että on välttämätöntä tehdä valmiita töitä. On tarpeen asentaa tavallisempi lava niin, että rakennusmateriaali ei pääse kasvihuoneeseen omaa painonsa vuoksi, joskaan ei suurena.

Kireyttä varten katto on sidottu teipillä tai se voidaan peittää muovisella öljypinnoilla. Se kestää vähän, vain estääksesi kosteuden sisäänpääsyn ja varmistaa veden ja lumen virtauksen katolta.

Jos kattolaudassa on ongelma, puukehyksen sijasta voit laittaa tavallisen metalliverkon, joka kiinnittyy sen päälle puulattian pääkehykseen.

Rakennamme kasvihuone muovipulloilla

Muuttamme hieman tekniikkaa, mutta vain muovimateriaalin suhteen. Nyt emme rakenna koko pulloista, vaan niistä tehdyistä levyistä.

 • Tätä varten on tarpeen leikata pullon ylä- ja alaosaa ja leikata ns. Putki. Tämän seurauksena saamme melko vahvan suorakaiteen muovia.
 • Ompelemme kaikki syntyneet suorakaiteet ohuella lanka- tai erikoisjohtolangalla, koska olemme aikaisemmin tehneet reikiä. Tärkein vaatimus on, että huuhtelu ei ole päällekkäistä, vaan päällekkäin, niin että yksi levy menee toiselle.
 • Valmiiden materiaalien kiinnittäminen, eli pullojen rungot, tapahtuu rungossa hyvin yksinkertaisesti - toisaalta kangasta puristetaan runkoa vasten kiskolla ja istuu kynsillä tai ruuveilla. Lisäksi sitä on kiristettävä ja kiinnitettävä samalla tavoin kuin muilta kolmelta puolelta.

Muovipulloja pidetään roskia, mutta ei vain kesän asukkaiden keskuudessa, jotka voivat löytää käytännöllisen käytön kaikesta.

On olemassa useita muita tapoja rakentaa tällaisia ​​rakenteita - suurista muovipulloista, liimatuista pulloista jne. Mutta uskomme, että luotettavin ja laadukas kasvihuone on rakennettu edellä kuvattujen tekniikoiden avulla.

Pullon kasvihuoneen kokoamisen salaisuudet

 • On tarpeen kerätä kasvihuonekaasupäästöjä etukäteen, ehkä kesän loppupuolelta, jotta saataisiin tarvittava määrä seuraavalle kevälle.
 • Pullot voidaan aina ostaa, tai voit kysyä naapureita kesän asukkailta, joita he eivät tarvitse.
 • Voit leikata materiaalia eri tavoin - käyttämällä asennusveitsiä, leikkuria tai yksinkertaisesti saksia.
 • Voit sitoa pullot yhdessä langan, kalastuslinjan, viiran tai liimaa ne yhteen, sulaten reunat hieman tulessa.
 • Oikean päätöksen rakentaminen ja kätevä toiminta kerää saman pullon. Sopii parhaiten mukavaan rakennuskapasiteettiin 1,5 litraa.
 • Jos olet huolissasi seinien lujuudesta ja niiden stabiilisuudesta, on monia tapoja varmistaa nämä ominaisuudet - kiristä nailonlankkaa molemmin puolin kasvihuoneesta useammin, asenna ohut laatikko, mutta joka kahdesta tai kolmesta pulloista asenna metalliverkko kummallekin puolelle, ohuin, yksinkertainen tiiviys.
 • Jos olet hankala rakentaa katto niin, voit aina vain venyttää edullisen elokuvan. Tärkeintä on, että se riittää yhden vuoden, ja seuraavassa voit aina ostaa uuden, koska se maksaa penniäkään.
 • Kasvihuoneen ovet voidaan myös valmistaa pulloista, mutta jotta ei kiduteta itseäsi, kalvolla peitetyn puun runkorakenne riittää.

Tämä malli on erittäin vahva, ja kummallakin tavalla kestävä. On kokeellisesti todettu, että muovipulloja kuluu melkein 30 kertaa pidempään kuin tavallinen kalvo kasvihuoneen kattamiseksi

Edullinen kasvihuone muovipulloista ()

Valitse muovipulloista kasvihuone ja et tule koskaan katumaan sitä. Kestävyys, lujuus, yksinkertainen kokoonpano ja vähäinen kunnossapito, vahingoittuneiden elementtien nopea korvaaminen ja mikä tärkeintä - kasvihuoneen naurettavat kustannukset. Hyväksy, hyvä idea.

Kasvihuone muovipulloista

Kuinka monta asiaa voidaan tehdä käyttämällä tavallisia käytettävissä olevia materiaaleja, joita yksinkertaisesti heitetään pois. Ota esimerkiksi pullo muovia. Verkossa on paljon muovipulloista valmistettuja tuotteita. Tämä on monipuolinen materiaali: halpa, edullinen, helppo käsitellä ja turvallinen. Saatat olla yllättynyt, mutta ei vain pieniä käsityötaitoja tai puutarhatarvikkeita, vaan myös suuria rakenteita. Yksi niistä on kasvihuone. Älä usko? Tässä artikkelissa kerromme, mitä se on, muovipulloista valmistettu kasvihuone omilla käsillänne.

Voit toistaa kaiken yksityiskohtaisten ohjeiden ansiosta. Siksi voit nyt varustaa muoviastioita tällä hetkellä, eikä heittää sitä pois, ja voit yhdistää ystäviä naapureiden kanssa, tarvitset paljon raaka-aineita.

Muovipullojen edut

Miksi puhumme muovipulloista? Loppujen lopuksi voit rakentaa kasvihuonekaasua ja puuta tai metallia, joka on vuorattu folioilla. Mutta koko asia on materiaaliin liittyvissä eduissa. Katsotaanpa niitä niin, että voitte olla vakuuttuneita muovista valmistetun kasvihuonekaasun tarkoituksenmukaisuudesta:

 1. Korkea kestävyys. Toisin kuin kasvihuonekalvo, joka usein suojaa kasvihuoneita, pullo näyttää paljon vaikuttavammalta. Kyllä, ja verrattuna lasiin, se ei ole hauras eikä rikkoudu. Muovipullo ei haalistu UV-säteilyn vaikutuksen alaisena, eikä se murtaudu eikä purista lumikerroksen painoa.
 2. Materiaalilla on erinomainen valonläpäisykyky, joka on niin tärkeä kasvihuoneille. Sinun tarvitsee vain poimia läpinäkyviä muovipulloja. Tästä johtuen kasvit saavat valoa, mutta eivät yksinkertaisia, mutta hajallaan. Ja kun käytät ruskeita tai vihreitä pulloja, voit säätää tulevan valon määrää, mikä hämärtää joitain alueita. Kaikki on teidän tehtävänne.
 3. Hyvä eristys on tärkeää kasvihuoneille. Pullot kykenevät tarjoamaan sitä, koska sisällä on ilmakerros, joka säilyttää lämpöä rakenteen sisällä. Voit jopa kehittää kotelon kahdella kerroksella, jotta lämpö säästyy mahdollisimman korkealla.
 4. Valmiin hankkeen alhaiset kustannukset. Sinun ei tarvitse rahaa ostaa muoviastioita kasvihuoneeseen. Voit kerätä vaaditun määrän tuotteita. Loppujen lopuksi lähes kaikki heittää ne pois. Voit pyytää sukulaisia ​​ja ystäviäsi tekemään tämän, mutta keräämään raaka-aineet ja antamaan heille sinulle. Itse asiassa joka viikko heitetään melko paljon tuotteita. Muutaman kuukauden kuluttua sinulla on tarpeeksi vapaata tavaraa. Siksi kustannukset ovat vain kurja.
 5. Ekologinen puhtaus. Ei vain, että materiaali itse ei ole haitallista terveydelle, myös puhdistat ympäristön. Rakentamiseen tarvitaan pullot, levyt, pakkausrasiat kehyksen luomiseksi. Ja säätöön sopivat autonrenkaat.
 6. Helppokäyttöisyys. Sinun ei tarvitse olla erityisiä taitoja tai työkaluja, jotka toimivat pullojen kanssa. Jopa lapsi voi käsitellä sitä.

On vain yksi potku, joka voisi pelotella sinua. Puhumme näiden samojen pullojen määrästä. Riippuen kasvihuoneen koosta, se kestää 600-2000 kpl. muovisäiliö. Valmiste on perusteellinen, mutta realistinen. Tarvitset vain aikaa ja ystävällisiä naapureita. Muussa tapauksessa kestää vähän aikaa, vaivaa ja haluaa. Tämän joukon avulla voit tehdä kasvihuone.

Kuinka tehdä kasvihuone

Kasvihuoneemme peitetään muovipulloilla. Runko itse on valmistettu kestävistä materiaaleista pitämään seinät ja katto. Ennen kuin pääset töihin, sinun on varastoitava nämä pullot itse. Yleensä keskimääräinen kasvihuone tarvitsee noin 1000 kpl muovipulloja. Jokainen niistä on valmisteltava. Miten? Selvitämme.

Pullojen esikäsittelypinnoitus

Lajittele ensin pullot niiden siirtymän ja värin mukaan. Ihannetapauksessa käytä tasainen läpinäkyvä pullo, vaalea tai ruskea sävy. Niiden tilavuus on 2-3 litraa. Säiliön etiketit eivät saa olla, poista ne. Ja liiman jäämien poistamiseksi muovista, ne täytyy liottaa tuotteisiin saippualiuoksessa. Sitten pullot ovat puhtaita ja sopivia töihin.

Seuraava vaihe on muovisten seinien rakentaminen. Tässä artikkelissa tarkastellaan kahta vaihtoehtoa kasvihuonekaasujen luomiseen:

 • jatkuvasta muovikangasta;
 • kokonaisista muovipulloista.

Voit valita haluamallesi eniten. Aloitetaan siis luomalla kanava kasvihuoneeseen.

Muovilasi kasvihuone

Kaikki alkaa pulloilla. Tehtäväsi on leikata pullon pohja ja kaula, koska emme tarvitse niitä, ja katkaista tuloksena oleva sylinteri molemmin puolin. Joten näet suorakulmionäytteen muovipullosta. Tämä on vain pieni osa koko rakennetta, kuten tiili muurauksessa.

Koska aihiot käpristyvät, ne voidaan asettaa jonkinlaiseen. Aikana, kun käsittelet loput pullot, jokainen kappale tasoitetaan. Seuraava vaihe on ommella tuloksena olevat levyt. Tämä tehdään päällekkäin käyttäen ompelukoneen. Luotu kapeat muoviset nauhat. Päällekkäisyydet on luotava yhteen suuntaan. Jotta kytkentä kestäisi, suosittelemme käytettäväksi keskipaksua olevaa nailonkierrea.

Tuloksena olevien nauhojen pituuden on oltava sama kuin kasvihuonekaasun korkeus ja 20 cm: n marginaali loppuun helmassa. Tuloksena olevat kapeat nauhat täytyy ommella yhteen kiinteäksi aihioksi tai kankaaksi. Tämä on eräänlainen elokuva, joka on vain tiheämpi ja halvempi. Kankaan leveys voi olla samanlainen kuin tukien (kehyksen) välinen rako tai suuri, jotta kasvihuone ympäröi täysin kehän ympäri. Päättekö.

Voit luoda katon käyttämällä samasta pullosta tehtyjä liuskekivejä. Hänen olisi myös valmistauduttava etukäteen. Sinun tehtäväsi on jakaa tuloksena oleva sylinteri (ilman pohjaa ja kaulaa) kahteen osaan. Lisäksi nämä osat pidetään toistensa kanssa muodostaen aallon. Tämä prosessi luoda liuskekiviä, joita näet valokuvassa.

Kehyksen valmistus ja viimeistely

Kehyksen luominen alkaa säätiöllä. Mutta koska pulloilla on pieni paino, samoin kuin kehyksen puiset elementit, säätö voi olla matala. Riittävän matala nauhaosasto. Rakenteen kehä on mahdollista täyttää vanhoilla renkailla. Heidät haudataan puoleen ja unohdetaan sora.

Jopa perustuksen rakentamisessa voit kaivaa reikiä tukipylväiden alle. Niiden syvyys on 50-60 cm kasvihuoneen korkeudella 2 m. Tämän jälkeen tukipylväitä vahvistetaan vanteilla, lisäsiltoilla ja tuuliliitoksella. Kiinnitys suoritetaan yksinkertaisilla nauloilla tai, paremmin, itsekierteittävin ruuvein. Samassa vaiheessa etuoven ja ikkunoiden runko asennetaan. Puu on kyllästettävä pellavansiemenöljyllä sen suojaamiseksi mätäältä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tätä muotoilua, joka asetetaan vahvoille palkkeille.

Se on kaikki, nyt voit leikata kehyksen. Parempi, jos joku auttaa sinua. Muovisten kankaiden kiinnittäminen puuhun tehdään ruuveilla ohuiden nauhojen alla. Varmista, että leikkaus on hyvin venytetty, mutta älä liioittele sitä saumojen muodonmuutoksen välttämiseksi. Lopuksi liimataan liitokset rakennusteipillä, jolloin muovipullojen kasvihuone suljetaan. Taita ylemmän saumanvara (ne 20 cm) palkin ympärille ja kiinnitä se sisäpuolelta. Pohja on kiinnitetty pohjaan.

Jäljellä on vain laittaa katto. Käytä valmiita liuskekiveä. Alla olevassa kuvassa voi nähdä toisen kasvihuoneen version jatkuvasta levystä. Kuten näette, hänen ulkonäönsä on erittäin kunnollinen.

Kasvihuoneet muovipulloissa master-luokka

Pidimme yhtenä mahdollisuutta luoda kasvihuone muovisäiliöistä. Se on vaikeampaa ja kallista ajassa ja voimassa. On yksinkertaisempi vaihtoehto. Tässä tapauksessa pulloja ei tarvitse leikata. Tässä on yksityiskohtaiset ohjeet luomalla:

 1. Perusta ja kehys luodaan samalla periaatteella kuin alussa. Vain täällä rungon tulisi koostua nurkkapalkkeista, alemmasta ja ylemmästä rungosta. Seinät toimivat raudoitustangeina, joihin tuotteet asennetaan. Laitteiden halkaisijan suhteen sauvan on sovitettava tiukasti pullon kaulaan. Ja tangon pituus - 10 cm enemmän kuin kehyksen korkeus. Muovisäiliön kiinnittämiseksi sauvaan, pohjassa tulisi tehdä aukko, joka on sama kuin kaulan.
 2. Mutta seuraavat pullot on leikattava vain pohjaan, ja ne on asetettava tiukasti toisiinsa. Tämä näkyy kuvassa.
 3. Vahvistustangot on kiinnitetty runkoon ylä- ja alapuolelta itsekierteittävin ruuvein.
 4. Jäljellä olevat aihiot kerätään samalla periaatteella.
 5. Muovisten säiliöiden pylväitä puristetaan tiukasti toisiinsa siten, etteivät ne muodosta aukkoja.

Katto voidaan myös koota samalla periaatteella. Vedeneristyskyvyn aikaansaamiseksi elokuva kimmoilee pullojen alle. Niiden sisällä ne sulavat, jotta kasvit tuhoutuvat.

johtopäätös

Nyt tiedät, miten kasvihuone on omalla kädellä ilman ylimääräisiä rakennuskustannuksia. Kuten näette, tehtävä on helppoa. Jopa lapset voivat selviytyä tästä tehtävästä. On vain tarpeellista jakaa aikaa, ponnistella ja kerätä oikea määrä muovisia astioita. Sitten asia on pieni.

Optimaalinen pohja polykarbonaattikasveille: ei pelkää huonoa säätä ja mooleja

Jotta aikaa säästyy, monet puutarhurit eivät enää rakenna kasvihuone rakenteita, vaan ostavat valmiita rakenteita tai kehyksiä, jotka on peitetty folioilla. Mutta joitakin alustavia töitä on vielä tehtävä, muuten tuulen voimakasta tuulta, kasvihuone "vetää" koko sivuston tai pahempaa, heittää sen sängyille naapureilleen. Kestävyyden kannalta sinun on luotava perustana polykarbonaattikasveille.

pitoisuus

Videon tarina yksinkertaisen pohjan asentamisesta kasvihuoneeseen ↑

Miten se tulee - määrittää omistajan. Mutta on muistettava, että säätiön pitäisi ratkaista seuraavat tehtävät.

 1. Kiinnitä runko tiukasti.
 2. Irrota seinät kosketuksesta maan kanssa, jonka läpi kuluu noin 10% lämpöä sisältä.
 3. Älä anna sumu sisään, huurre.
 4. Luo esteet ei-toivotuille vieraille: ruuveja, mooleja jne.

Mikä on perusta tehdä paremmin? Harkitse suosituimpia vaihtoehtoja, jotka luodaan käytettävissä olevien rakennusmateriaalien perusteella.

Tiilipohjainen kasvihuone

Strip-perustukset ↑

Vaihtoehto 1. Block polykarbonaatti kasvihuonekaasu ↑

Tämä vaihtoehto ei ole vain vahvuus vaan myös sen vedeneristysominaisuudet. On suositeltavaa asentaa alhaisiin paikkoihin, joissa maa on liian täynnä kosteutta, koska se häiritsee kasvien normaalia kasvua.

 1. Mittaa tarkasti mitat ja merkitse ne.
 2. Reikiä käännetään kulmissa, köysi venytetään nähdäksesi ääriviivat.
 3. Kaivaa kaivanto ympäri kehää niin, että venytetty lanka tulee keskelle.
 4. Kaivannon leveys on noin 25 cm, syvyys määräytyy alueesi maaperän jäädyttämisen perusteella. Jos talvella maaperä jäätyy 1,4 metriä, niin tällainen syvyys on kaivettava.
 5. Soraa kaadetaan reunan ympäri (korkeus 10 cm).
 6. Vaivaa liuos ja kaada se päälle.

Onttojen lohkojen pohja on esitetty liian märällä maalla

Suunnittele kasvihuoneilmiö tehdä se itse

Vaihtoehto 2. Betonin tiilipohja ↑

Tee näin kaivaa pienempi syvyyskäyrä kuin edellisessä menetelmässä. Runsas 10 cm maahan. Mutta tämä vaihtoehto on tehottomana, kun se alkaa istuttaa taimia jopa talvella, koska pakkanen voi nousta sisään betonin alapuolella. Mutta kesän asukkaille, vain käytettäväksi keväällä ja syksyllä, se on varsin sopiva.

Kiinnitä huomiota ankkuripulttien oikeaan paikkaan.

 1. Ne mittaavat tulevan kasvihuoneen parametrit, kaivaavat ojan samat parametrit, noin 20 cm leveä.
 2. Jotta maa ei romahtanut kaatamisen aikana, kannattaa vahvistaa se laatoilla. Vanhat levyt, vanerikappaleet jne. Tekevät.
 3. Valmistele betoniseos ja kaada se kaivoksi maaperän tasolle.
 4. Tasainen levy asetetaan päälle vaakatason tarkistamiseksi. Tätä varten tarvitset rakennustason.
 5. Tasaa koko yläosa tasolle.
 6. Merkitty ympäröivän alueen ympärille, johon on luotava yhteydet, keskittyen kehykseen. Pultit on työnnetty Ø12 mm: iin.
 7. Viikon ajan säätiö on jäädytetty. Kuumalla säällä se on kostutettava säännöllisesti, jotta betonia ei halkeile.
 8. Aseta tiilirivit päälle niin, että kaikki saumat ovat tiiviisti "hammered" laastilla ja liitäntäpultit saadaan saumojen paikoissa.
 9. Jos pohja on valmistettu puinen kasvihuone, niin vedeneristysmateriaali olisi asetettava tiilen päälle.
 10. Asennettaessa runko alustalle, poraa reiät ruuveille, kiinnitä rakenne muttereihin.

Tiilien sijaan betoni voidaan kaataa, mutta muotti on pakollinen

Vaihtoehto 3. Ribbon säätiö ↑

Puutavaran perusteet voidaan pitää tilapäisen tuen vaihtoehtoina, jos aiot luoda kasvihuoneen vuodeksi tai kahteen. Maaperän puu on murtuva, joten se romahtaa vuosittain. Ja vielä, se on suosittu, koska se on helppo purkaa, siirtää toiseen paikkaan. Puu pitää lämpöä hyvin, antaa ilmaa ja luo suotuisan mikroilmaston.

Ilman vedenpitävyyttä puuta kiertyy liian nopeasti

 1. Kaivaa kaivanto tulevan kehyksen koosta. Syvyys lasketaan puun poikkileikkauksen mukaan. Esimerkiksi 10 x 10 cm: n syvyydelle sopiva levy riittää. Massiivisille rakenteille kannattaa ottaa paksumpi (15 * 15) luotettavan tuen antamiseen. Kaivannon leveyden tulee olla suurempi kuin puun koko noin 7-8 cm.
 2. Vedenpitävyyden kannalta kaivannon (seinät ja pohja) koko sisäpinta on vuorattu kattohuopa, kattohuopa tai bitumivalssatulla materiaalilla.
 3. Maapallon puu on päällystetty antiseptisellä aineella lopettamaan hajoamisprosessin, joka asetetaan vedenpitävän materiaalin päälle.
 4. Valssatun materiaalin reunat on sidottu lähemmäksi puuta ja jäljelle jäänyt tyhjää tilaa kaivannon seinämien ja pohjan välissä on täynnä maata, joka toimii puristimena.
 5. Kulmat ovat sidoksissa toisiinsa.
 6. Kehyksen rakentamisen avulla kiinnitä kehyksen pohja.

Monoliittinen betoniseos ↑

Tällainen kasvihuoneessa oleva jalusta tarjoaa täydellisen suojan tuholaisten tunkeutumista vastaan, ja sen avulla voit nopeasti poistaa ylimääräisen kosteuden rakenteesta. Mutta se on erittäin kallista, siksi se on suositeltavaa vain epävakaalle, "pelissä" maaperälle. Monoliittinen säätiö kaadetaan talvisin toimivien, ei-erotettavissa olevien kasvihuoneiden alle.

Kuinka tehdä laatta-pohja omalla kädelläsi?

 1. Kaivetaan kaivantoa, jonka mitat ovat 7-10 cm leveämpiä kuin kasvihuoneen suunniteltu koko. Ne poistavat koko maaperän hedelmällisen kerroksen, jota voidaan käyttää vuodevaatteisiin. Kuopan syvyys on noin 30 cm.
 2. Koko sisäpinta on vuorattu geofabrilla, joka ei salli seinien levittämistä, tarjoaa erinomaisen kuivatuksen.
 3. Reunoilla asetetaan lankkuja, joiden tulee nousta noin 20 cm maanpinnan yläpuolella.
 4. Kaada (10 cm) hiekkalaatta, joka on tiukasti täytetty, kostutettu vedellä.
 5. Hiekalle kaadetaan soraa soraa, joka tukee betonia (n. 5 cm).
 6. Sora- linjan vahvistusverkossa.
 7. Valmistettu kaivo kaadetaan juuri valmistetulla betonilla, tasoittaa ja tasoittaa pintaa työn edetessä.
 8. Tunnin kuluttua, kun betoni "tarttuu", ankkuripultit työnnetään säätöön kasvihuoneen kehän varrella niin, että ne ovat täsmälleen tulevan kehyksen perusviivalla.
 9. Anna jäähtyä pari päivää.
 10. Betoni on ajoittain kostutettava, ja jos ei ole mahdollista, heittäkää päälle märkiä rätmeitä, jotka eivät anna liuoksen kuivua liian nopeasti.

Jotta vesi ei pääse putoamaan betonista, voit luoda tyhjennysjärjestelmän (mutta asenna se ennen täytön täyttämistä!).

Tee-se-itse säätiö säätiö ↑

Jos kasvihuone on pieni ja sitä tarvitaan vain kesäkaudella, sinun ei tule häiritä betoniseosten kaatamista. Katkoviiva antaa kehyksen tarpeellisen vakauden, vaikkakaan se ei tule esteenä tuholaisille. Tietenkin tämä tuki ei säilytä lämpöä, mutta kesällä se ei ole välttämätöntä.

Tämä säätiö on helppo tehdä omalla kädelläsi.

Ennen kuin teet säätiön, sinun on valmisteltava tukipylväät. Nämä voivat olla tavallisia rakennuspalikoita, puutavaraa tai hamppua. Puu on leikattava puoleen metriin yhtä suureen osaan, jolloin se on suunnattu siten, että askel niiden välissä aseman ollessa yhtä suuri kuin mittari. Esimerkiksi kasvihuoneessa 2x4 sinun on valmisteltava: 4 saraketta kulmille + 6 saraketta pitkin kehää, päällystää ne antiseptisellä.

 1. Merkintä suoritetaan valmiin kehyksen koon tai suunnitellun mukaan.
 2. Nurkissa tukipylväät kaivetaan niin, että yläosa on huuhtomassa maaperän kanssa.
 3. Kaiva jäljellä olevat sarakkeet nurkan väliin: 1 päissä ja 2 sivuilla. Etäisyys niiden välillä on metriä.
 4. Rakennuskulma on täytetty valmiiksi pohjalle, johon kehys kiinnitetään.

Taivekartongin levyt eivät tarjoa rakenteellista lujuutta vaan eristävät säteen suoraan kosketuksesta maan kanssa

Lasipullojen taloudellinen perusta ↑

Löyhkeät omistajat ajattelivat, kuinka kasvihuoneessa voidaan lisätä ilmankosteutta epätavallisen perustuksen avulla. Tätä varten käytettiin lasipulloja.

Lasipohjan rakentaminen

 1. Ensin oja kaivetaan (ks. Vaihtoehto 1).
 2. Lohkojen sijaan pullot asetetaan vuotaneeseen liuokseen (seisomaan).
 3. Toppullot kaatavat betonia, tasoittavat ylhäältä.
 4. Aseta muotti korkeaksi noin 30 cm.
 5. Täytä ja laita pullo ei enää seiso, vaan makuulla. Kaula tulee suunnata kasvihuoneeseen ja pohjaan.
 6. Aseta ensimmäinen pullo kerros ja pudota ne betonin päälle. Tällöin on varmistettava, että kaulat eivät ole tukkeutuneet.
 7. Siten rivit riviin ylemmäksi.
 8. Viimeisessä rivissä on paksu liuos, joka tasoittaa ja tasoittaa pintaa.
 9. Ankkurointi asetetaan paksunnettuun betoniin.
 10. Laastin kiinteytymisen jälkeen muotti poistetaan ja tarkistetaan, onko betoni tullut pulloihin. Tarvittaessa puhdista kaula terävällä esineellä.

Jos kasvihuone on sijoitettu alhaiseen paikkaan, pullot tulee kääntää ylösalaisin, jotta vältetään liiallinen kosteus.

Ja nyt pääasia: kuinka kosteus säilyy tällaisessa kasvihuoneessa. Ennen sängyn muodostamista on tarpeen "ajaa" suurin määrä vettä kaulaan letkun avulla. Ota noin puolet pulloista. Tämä kosteus haihtuu vähitellen syöttämällä kasvien juuret.

Lasialustalla on myös erinomaiset lämpöeristysominaisuudet. Pulloissa oleva ilma on lämmin, koska kaula kääntyy sisäänpäin, missä lämpötila on korkeampi, mutta se ei pääse käsiksi.

Valitse säätiön vaihtoehdoista se, joka vastaa alueesi ilmasto-olosuhteita, materiaalimahdollisuuksia ja itse kasvihuoneen suunnittelua.

Kuinka perustaa kasvihuone - vinkkejä mestareista

Kasvihuoneen rakentaminen tekniikan yksinkertaisuudesta huolimatta on hieman vivahteita. Ensinnäkin se liittyy mallin ja materiaalien valintaan kasvinrakennuksen pohjan rakentamiseksi. Sen kestävyys ja luotettavuus riippuu pohjan laadusta.

Kasvihuoneen pohjan tarkoitus

Jokaisella rakenteella, tarkoituksesta ja painosta riippumatta, on oltava luotettava perusta. Kasvihuone ei ole poikkeus ja tarvitsee rakentaa säätiön.

Säätiön päätehtävänä on luoda luotettava perusrakenne, jonka ansiosta rakenne pystyy kestämään erilaisia ​​ilmakehän ilmiöitä, mutta ei romahta.
Maaperän kosketuksen puuttuminen estää maaperän kielteiset vaikutukset kasvihuonemateriaaliin, mikä lisää merkittävästi rakenteen kestävyyttä.

Oikein järjestetty pohja mahdollistaa lämpöhäviön vähentämisen, mikä parantaa sisäilmastoa ja tarjoaa lämmitykseen käytettäviä konkreettisia energiansäästöjä.

Säätiön avulla voit säästää satoa, sillä se on luotettava este jyrsijöiden ja hyönteisten tunkeutumiselle.

Tyypit säätiöt

Strip-säätiö

Nauhateoksen rakenne on universaali, koska se sopii kaikentyyppisten rakennusten perustusten rakentamiseen. Riippuen maan tunkeutumisesta, se voi olla:

 • Ei haudattu Se on sijoitettu suoraan maahan, jossa ylempi hedelmällinen maakerros poistetaan.
 • Matala syvyys. Rakentamiseen liittyy syvenemistä noin 700-800 mm. Kaivannon pohjalle on rakennettu hiekka tai sora-tyyny. Korkealla horisontilla sijaitsevan pohjaveden läsnä ollessa tällaisen rakenteen asentaminen ei ole toivottavaa.
 • Upotettava. Kaivanto haudataan jäätymisen alapuolelle 200-400 mm alueesta riippuen.

Huomautus: Teippityyppisten perustusten rakentamisessa on noudatettava yleisiä sääntöjä: korkeus on suurempi kuin leveys, pituus viittaa leveyssuhteeseen 1,5-2: 1, syvyys viittaa korkeuteen 700: 300-400.

Nauhalevy voidaan rakentaa seuraavasti:

 • monoliittinen betoni, jossa teräsvahvisteinen runko;
 • käyttämällä tehdasvalmisteisia lohkoja, jotka ovat toisiinsa yhteydessä;
 • kivien ja savien rakentaminen;
 • tiili- tai vaahtolohkojen rakentaminen;
 • raaka-aineista.

Rakentaminen tapahtuu seuraavassa järjestyksessä.

Säätiön rakentamiseen tarvittava alue määritetään.

Kaivo kaivuu kasvihuoneen kokoonpanon mukaisesti, ja pohjaan on järjestetty tyyny. Kun rakennetaan muottipohjaa, on välttämätöntä lähteä laskelmasta, että säätiön korkeuden on oltava korkeus 200-300 mm maanpinnan yläpuolella.

Kaivannon syvyys on noin 500-600 mm ja leveys 250-400 mm.

Muotti on kiinnitetty tyynyyn. Betoniliuos valmistetaan ja kaadetaan muottiin. Voidaan lisätä kevyen raudoitushihnan lujuutta.

Monoliittinen pohja betonilaatasta

Korkealla pohjavesi- tai kasvihuoneviljelyllä epävakaassa maaperässä on suositeltavaa rakentaa laattatyyppinen pohja. Tämä perusta on järjestetty kahdella tavalla:

 1. Kelluva. Betonin paikka on erittäin korkea, melkein maaperän pinnalla.
 2. Jäykisteillä. Se on yhdistetty rakenne. Se koostuu monoliittisesta levystä, joka sijaitsee betonin nauhoilla. Toisin kuin nauhalevy, malli ei tarjoa piirin pakollista sulkemista.

Tällaisen perustuksen rakentamiseksi on tarpeen kuoppa, jonka syvyys on 300-700 mm. Pohjassa on rakenteeltaan hiekkaa ja soraa, joka on peitetty geotekstiilillä ja kateaineella luotettavan vedenpitävyyden aikaansaamiseksi.

Kevyen kasvihuoneen pystyttämisen vuoksi riittää, että rakennetaan 100 mm: n paksuiset, massiiviset kiinteät rakennukset edellyttävät tämän parametrin suurentamista 200-250 m: iin.

Pilarin perusta

Kasvinrakennuksen sarakepohjan rakentaminen säästää aikaa ja rahaa sen rakentamiseen. Tätä tarkoitusta varten pilarien syvyys on 700-800 mm. Kevytrakenteisen rakenteen asennuksessa sallitaan vähäinen läpäisy. Pilarien välisen etäisyyden tulisi olla 1,5-2 m.

Pylväsperiaatteiden materiaali ovat:

 • Tiili- tai ryöstökivet;
 • T-muotoiset betonipilarit;
 • Betonipylväät, jotka on saatu upottamalla erityiseen rakenteeseen, haudataan maahan;
 • Jos rakennetaan hautautumaton pohja, voidaan käyttää vaahtolohkoja, tasomaisia ​​pulloja tai puupaloja.

Tällaisten perustusten tärkein haitta on kasvien ja pohjan välisen kuilun läsnäolo, joka mahdollistaa vapaan ilman tunkeutumisen rakennuksen sisään. Tämä ei ole hyväksyttävää, joten on tarpeen säätää erilaisista toimenpiteistä rakenteen säästämiseksi.

Yksinkertaisimpien säätöjen asennus

Lohkoperustan polykarbonaatti kasvihuoneisiin

Lohkoperustan muotoilu on kasvihuoneen kaistaleen tyyppi. On suositeltavaa käyttää sitä rakennettaessa alamäkiin, kun maaperän kosteutta lisätään.

Lohkoperustan rakenne toteutetaan rakenteen muodon mukaisen merkinnän mukaisesti.

Ohjauskaivojen kaivaminen on merkkijonoa venytetty merkkijono. Kaivanto on 250 mm leveä ja syvyys otetaan riippuen alueen ilmastollisista olosuhteista, joissa rakennusta tehdään.

Kaivannon pohjalla on sora-alusta, joka on täynnä betonikerroksen kerrosta. Se asentaa lohkot tiukasti vaakasuoraan ja pystysuoraan. Lohkojen asennus suoritetaan koko kaivannon pituudelta. Ylhäältä muodostuneet aukot on täytetty betonilla, ja sivuilla on maapohja.

Pohjan yläosa tasoitetaan lian avulla. Rakenteen korkeuden on vastattava maatasoa. Sitten siihen muodostetaan tiilimuuri useissa riveissä.

Nauhan pohja kasvihuoneille puusta

Kasvihuoneen pohja, joka on valmistettu puusta, on yksinkertaisin säätiö. Rakentamista varten valmistellaan rakennustyömaa. Tämän jälkeen siirry merkintäalueelle. Tämä rakennusvaihe alkaa määrittämällä rakennuksen kulmien sijainti ja sitten ajamalla 100 - 200 mm: n välein. Palkin optimaalinen koko on 120 x 120 mm: n osa.

Seuraavaksi kaivaa kaivanto pohjan mittoihin syvyyteen 100-200 mm. Syventyminen on välttämätöntä kasvihuoneen lämpöeristyksestä alhaalta ja antaa suuremman stabiilisuuden rakenteelle. Suojaa kosteudelta altistuakseen, alustaan ​​asetetaan ruberoidi. Asennettu palkit kaivannosta kaikkiin sivuihin käärittyyn vedeneristykseen. Luotettavan pohjan luomiseksi palkit voidaan sijoittaa useisiin riveihin. Tässä tapauksessa kaivannon syvyys kasvaa suhteellisesti. Ennen puun asettamista on antiseptinen käsittely, mikä lisää rakenteen kestävyyttä.

Puun pohja

Tangojen rivien liitos suoritetaan napeilla. Kiinnityspalkit toistensa välillä suoritetaan millä tahansa sopivalla tavalla: käyttämällä tappeja, kulmia ja lukuisia muita.

Tämän pohjan tärkein etu on kyky rakentaa nopeasti ja purkaa rakenne. Kun käytät kasvihuoneen polykarbonaattia ja rakenteen pieniä mitoja, koko rakennetta voidaan siirtää toiseen paikkaan.

Puun käyttö säätiön rakentamisessa aiheuttaa kannan herkkyyden mätä ja nopea vika. Tämä seikka määrittelee tällaisen säätiön käytön vain tilapäiseksi rakenteeksi.

Dot-säätiö

Pienen rakenteen rakentamisessa pääomapohjan rakentaminen betonin avulla on epäsuotuisa. Riittää, että rakennetaan pistemäinen säätiö, josta tulee kasvihuoneen perustana vain yhden kauden. Se ei ole luotettava suoja tuholaisilta ja sillä on hyvät lämmöneristysominaisuudet, mutta kotitekoiseen puukasville, tämä malli täyttää vähimmäisvaatimukset.

Tällaisen perustuksen rakentamiseksi on tarpeen valita sopiva materiaali tukipylväät. Tällöin sen saatavuus riippuu siitä, mitä voidaan käyttää: kantoja, lohkoja ja puupaloja. Kun puuta valitaan pylväiksi, se saha- taan työkappaleiksi, joiden koko on noin 500 mm. Tukien etäisyys on yksi metri.

Ennen asennusta pylväät käsitellään erityisillä aineilla, joilla on antiseptiset ominaisuudet.

Laitekanta alkaa merkinnällä, joka riippuu kasvihuoneen suunnittelusta. Sen jälkeen tukia syvennetään paikoissa, jotka on määritetty merkinnällä siten, että niiden yläosa on maanpinnan tasolla.

Rakennuksen perusta ja runko yhdistetään rakentamalla kulmia, jotka on kiinnitetty pylväisiin. Jotta vältytään puun kosketuksesta maaperän kanssa, aseta päällystyslaatat.

Kasvihuone on hyvä pohja

Lasipullojen taloudellinen perusta

Halu saavuttaa suurimmat säästöt johtavat kasvihuonekaasupäästöjen rakentamiseen erilaisten ja joskus odottamattomien materiaalien käyttöön. Näihin kuuluu lasipulloja. Alustan rakenne ei ole alhaisempi kuin monoliitti, ja jopa ylittää sen joissakin parametreissä.

Lasipullojen kasvihuoneen pohja

Lasin käyttö säätiön rakenteessa on useita etuja. Materiaali ei altistu kutistumiselle eikä pelkää kosteuden vaikutusta lainkaan. Pullojen ontto muoto antaa hyvän lämpöeristyksen.

Rakenteen yksinkertaisuus mahdollistaa säätiön rakentamisen omalle. Prosessi koostuu pullojen sijoittamisesta riveihin, joita seuraa kaataminen savi- tai sementtilaastilla. Se ei vaadi erityistä tietämystä tai erikoistyökalua.

Lasiin liittyvän työn suoritus vaatii huolenpitoa ja tarkkuutta. Tämä johtuu siitä, että meidän on käsiteltävä haurasta materiaalia, jonka tuhoutuminen voi olla loukkaantunut.

Pullo-pohjaisen tekniikan valmistusprosessi on seuraavanlainen.

Ensin valmistellaan valmistelutyötä, jonka aikana alueen selvitys ja merkitseminen toteutetaan.

Merkinnän lopussa tehdään kaivaustyöt, joiden seurauksena kaivantoa kaivetaan syvälle, joka on yhtä suuri kuin jäädytyksen syvyys. Sitten tyyny luodaan kuopan pohjalle käyttäen hiekkaa ja roskaa. Sen päälle on järjestetty sementtilaastikerros, johon pullot sijaitsevat. Asennettaessa ne eivät saa olla sallittuja. Suora kaula tulee olla rakenteen keskellä ja pohjaosa - kehälle. Jos tätä sääntöä rikotaan, kuullaan määräajoin pitkittyneitä ääniä.

Kun pullo on pakattu, pohja kaadetaan liuoksella uudelleen. Kerroksen koon on oltava sellainen, että se vastaa pullojen keskiosaa. Tämä on välttämätöntä lisäpakkausmateriaalin helpottamiseksi.

Kasvihuoneen perustus

Huolimatta siitä, että kasvihuone on kevyt rakenne, se vaatii luotettavan ja vahvan perustan. Hyvän perustan puuttuessa on olemassa vaara, että se kävelee ympäri paikkaa, ja nuoret kasvit voivat kuolla pakkaselta ja tuulelta. Joten millaista perustusta kasvihuoneeseen tarvitaan ja miten sitä voidaan rakentaa oikein?

Polykarbonaatti kasvihuone

Kasvihuoneen perustus

Kasvihuoneen perustus: toiminnot ja ominaisuudet

Kasvihuoneen perustana on luotettava perusta rakentamiselle, joka pidentää käyttöikää ja suojaa laskeutumiselta negatiivisilta tekijöiltä. Monilla kesän asukkailla on kysymys: onko mahdollista säästää aikaa ja rahaa kasvihuoneen rakentamiseksi ilman säätiötä?

Kuinka valita kasvihuonekaasupää

Tietenkin tämä on mahdollista, mutta kasvihuonekaasupohjan järjestelyllä on useita etuja:

 • säätiö kiinnittyy kasvihuoneeseen lujasti maahan, jonka ansiosta myös voimakkaimmat tuulet eivät pelkää;
 • rakenne on maanpinnan yläpuolella - tämä säästää noin 10% lämpöä;
 • hyönteiset, moolit ja muut tuholaiset eivät pysty saavuttamaan laskeutumisia;
 • kasvit suojataan pakkaselta, sadolta ja muilta haitallisilta tekijöiltä.

Hothouse-säätiöllä on erittäin tärkeä rooli.

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joiden pitäisi olla kasvihuonekaasujen perustana, ovat vahvuus, kestävyys ympäristövaikutuksineen ja suunnittelun ominaisuuksien noudattaminen.

 1. Luotettavuutta. Pohjan vakaudella on erityinen rooli talven lopussa, koska sulava lumi ja vesi voivat tuhota koko rakenteen.
 2. Kielteiset tekijät. Taloudellisuuden vuoksi jotkut kesäasukkaat rakentavat tätä tarkoitusta varten improvisoidut välineet (esimerkiksi muovipullot tai vanhat renkaat) tai heikkolaatuisen materiaalin, joka voi olla suuri virhe - pohjaveden vaikutuksen ja lämpötilahäviöiden vuoksi tällainen säätiö voi nopeasti romahtaa.
 3. Kasvihuoneen koon, muodon ja materiaalin noudattaminen. Jos rakenteen tekniset ominaisuudet eroavat merkittävästi säätiön ominaisuuksista, kasvihuone muuttuu nopeasti ja voi jopa romahtaa.

Järjestelmä puukuituton kanssa polykarbonaattilevy

Yhteenvetona voimme sanoa, että paitsi ulkonäkö ja toimivuus, myös istutusten "terveys" ja tuleva sadonkorjuu riippuvat kasvihuonepohjan tyypin ja materiaalin oikeasta valinnasta.

Kasvihuonekaasutyyppien lajit

Kasvihuoneen perustana on valittu materiaali, josta rakenne on tehty (esimerkiksi silikaattilasi vaatii jäykempää alustaa kuin polykarbonaattia), rahoitus- ja aikakustannukset sekä alueen ilmasto-olosuhteet. Kasvihuoneiden järjestelyyn käytettävien säätötyyppien joukkoon kuuluvat nauha ja pinta (vähän tai ei ole haudattu). Rakenteiden periaatteet ovat lähes identtisiä, sillä ainoa ero on se, että nauhateollisuudelle tarvitaan syvempiä säätökuoppia.

Yksi käytettävissä olevista materiaaleista on puu. Tämä säätiö pystyy kestämään pieniä kuormia.

Rakennusmateriaalien tapauksessa tässä tapauksessa voit ottaa puuta (puuta), tiiliä, betoniseosta sekä valmiita betonilaatuja tai -lohkoja. Jokaisella vaihtoehdolla on sen edut ja haitat, jotka on otettava huomioon säätiön valinnassa.

Kasvihuoneiden perustatyypit

Pöytä. Eri tyyppisten säätiöiden edut ja haitat.

Kuinka tehdä kasvihuone muovipulloista omilla käsillään

Monet ihmiset yksinkertaisesti hylkäävät muovipullot, koska ei ole järkevää ottaa niitä pois sen halvemmasta, eikä kaikki voi löytää suurta määrää tällaisia ​​säiliöitä, mutta ei kesän asukkaita. He keksivät, kuinka kasvihuone on mahdollisimman pieni. Tätä me harkitsemme nyt.

Muovipullot materiaalina kasvihuoneessa: edut ja haitat

Miksi tarvitsemme kasvihuonekaasuja muovipulloista, jos nykyään on paljon nykyaikaisia ​​materiaaleja, joiden avulla voit rakentaa hyvän staattisen kasvihuoneen monta vuotta?

Koko kasvihuoneilasi

 • Muovipullot ovat täysin vapaat materiaalit, jotka muodostavat koko rakenteen (seinät ja katon). Noin 600 pulloa tarvitaan koko kasvihuoneen kokoamiseen, ja keskimäärin heitetään kukaan 30-40 kappaletta joka kuukausi.
 • Tämä on todellinen säästö, koska sinun tarvitsee vain ostaa nauloja ja lautasia kasvihuonekaasun kokoa mukaan ja jos sinulla on niitä maassa, niin sinun ei tarvitse ostaa mitään.
 • Se voi kuulostaa kummalliselta, mutta tällainen "pullon muotoinen" kasvihuone on riittävän vahva, vakaa ja kestävä, koska tällaisilla pulloilla on 30-kertainen käyttöikä kuin muovikalvolla.
 • Pullojen kasvihuoneessa on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet, mikä johtuu pullon onttojen sisäisten osien tuottamasta "termos-vaikutuksesta".
 • Kuten monet puutarhurit sanovat, myös kevättalvella istutettavaksi ei ole tarpeen lämmittää kasvihuonetta (riippuen maan alueesta).
 • Kevyt rakenne (tällaiset olut- tai limonadipullot ovat jopa paljon kevyempiä kuin polyeteeni).
 • Rakentamisen nopeus (jos on useita avustajia, kasvihuone voidaan rakentaa yhteen päivään).
 • Muovipullot kestävät täydellisesti tuulen, sateen, lumen ja raekuurojen tuulet (jos teet kaiken oikein ja vahvistitte tukialustan rakennetta kasvihuoneen rakentamisen aikana).

Tämän muotoilun haittapuolena voidaan pitää vain se, että sinun on kerättävä pulloja pitkään, pese ne ja poista kaikki tarrat. Mutta jos alat kerätä heidät syksyllä, talvella kerätään riittävä määrä.

Muovipulloja kasvihuoneiden luomiseksi

Valmistelu rakentamiseen: piirustukset, kaaviot ja mitat

Voit rakentaa kasvihuone hyvin nopeasti, tietäen kaiken tekniikan ja tarkasti noudattamalla koko vaatimusten luetteloa.

Erityisesti sinun ei tarvitse tehdä projektia, koska tässä sinun tarvitsee vain määrittää kolme parametria: rakenteen korkeus, leveys ja pituus sekä tukirakenteiden rakenteen taajuus, katon muoto ja muut vivahteet.

Kun tiedät kaikki koot, voit luoda oman piirustuksesi itse ja kasvihuoneesi on erityinen.

Teemme kasvihuoneesta 3x4x2.4 metrin, jossa on katto katolla.

Piirustus muovipullojen kasvihuoneen kehyksestä

 • Ensin sinun on valmisteltava tarvittava määrä pulloja 600 kappaletta 1,5 tai 2 litraa. On muistettava, että eteläisen seinän laitetta varten on parempi käyttää vain läpinäkyviä valkoisia pulloja, ja pohjoisen seinälle on mahdollista ottaa monivärisiä pulloja joidenkin läpinäkyvien pullojen kanssa.
 • Kaikki pullot on pestävä ja puhdistettava tarroista.
 • Seuraavaksi sinun pitäisi valmistaa alue kasvihuoneen rakentamiseen. Kesän asukkaat tietävät, että kasvihuone rakennetaan etelästä, kaakosta tai lounaasta pääosin asuinrakennuksista, jotta rakennuksen sisällä on hyvä valaistus ja suojata sitä kylmiltä pohjoisilta tuulilta. Mutta jos alue ei anna laittaa rakennusta niin kuin pitäisi, niin voit laittaa sen avoimeen alueeseen, vain silloin sinun on oikein sijoitettava sängyt huoneeseen.
 • Seuraavaksi sinun on tyhjennettävä roskat, ylimääräinen ruoho ja pehmennettävä hyvin, keskittymällä koko rakennelman kehän kokoon.

Pullon valinta, vinkkejä valinnasta

Valitse pullon tulisi olla samankokoinen ja mieluiten sama niiden suunnittelussa. Kaksi litraa olutta tai limonadipulloa täydentävät kasvihuoneen rakentamista. Ja voit ottaa puolen litran pulloja kivennäisveden alle.

Periaatteessa valinta on sinun, mutta on vain tarpeen muistaa, että mitä suurempi pullon määrä, sitä paksummat seinät ovat, ja sitä paremmin ne säilyttävät lämpöä kasvihuoneessa, mikä periaatteessa on tämän rakenteen ja sen päätavoite.

Materiaalin laskenta ja työkalut

 • Tulevan kasvihuoneen luomiseksi tarvitsemme noin 600 tyhjää muovipulloa, joissa ei ole korkkeja.
 • Puulevy tai puutavara - 2 kpl (3 m) ja 2 kpl (4 m).
 • Asennusraite (määrä ja koko on laskettava hankkeen perusteella).

Instruments:

 • leikkuri;
 • Ohut awl;
 • Ompelukone;
 • vasara;
 • Kynnet tai ruuvit;
 • Nailonkierre tai paksu kalastuslinja;
 • Ruletti ja taso.

Vaiheittaiset ohjeet kasvihuoneiden rakentamiseen omilla käsillään

Lasi-kasvihuone

 1. Koska koko rakenne on hyvin kevyt, ei ole järkevää tehdä voimakasta perustetta. Emme yksinkertaisesti nosta emästä maanpinnan yläpuolella hiekkalaatikoilla, tiilillä, lokeilla tai levyillä.

puinen jalusta kasvihuoneeseen

Muovipullojen kasvihuoneen puukehys

Pullojen valmistelu työhön

Pullot viedään kalastuslinjalle ja kiinnitetään seinään

Pullon kasvihuone katto

Muovipullojen kasvihuoneiden katto ja ovet

Video: kasvihuoneet antaa

Leikattu kasvihuone

Muuttaisimme hieman kasvihuoneilman muokkausmuotoja muovipulloista, ja nyt teemme samankokoisen kasvihuoneen, mutta vain "jätteestä" leikattujen suorakaiteen muotoisista levyistä.

 1. Leikkaa pullon ylä- ja alapuoli ja jätä "keskellä". Leikkaa se ja ota suorakulmio.
 2. Teemme tarpeeksi tällaisia ​​suorakaiteita ja ommellamme ne yhdessä kalastuslinjan, lanka- tai köysien kanssa. Tätä varten ne tavallisesti ottavat aistin ja tekevät reikiä levyn reunan ympärille, vetävät tietyn etäisyyden reunasta ja ommuttavat kaiken käsin. Mutta voit käyttää ompelukoneita ja ompele kaikki neliöt (jos tietenkin sinulla on hyvä voimakas kone, joka voi ommella muovia). On välähtää vain päällekkäisyyttä.
 3. Kanva on nyt kiinnitettävä kasvihuoneen kehykseen. Tätä varten asetamme sen pohjaan ja painamme sitä kiskolla ja kynsimme sen alaspäin tai kiinnitämme ruuvit. Sitten venytämme kankaan hyvin ja samalla tavalla me kynsimme sen ympäri (eli kaikilla puolilla).

Muovipulloista leikattujen levyjen kasvihuone

Vinkkejä kesän asukkaille

 • Jos sinulla ei ole tarpeeksi pulloja kasvihuoneiden luomiseen, voit aina kysyä ne naapureilta tai ostaa niitä vastaanottopisteiltä.
 • Mutta jotta sinulla olisi tarpeeksi niitä, kannattaa aloittaa kerääminen kesän lopusta, ja seuraavana keväänä sinulla on tarpeeksi, ja voit säilyttää ne tassasi, eikä kukaan varasta niitä.
 • Voit kiinnittää levyt paitsi kalaverkolla tai kierteellä, myös tulen avulla sulaten reunat hieman ja liimaamalla ne yhteen. Mutta tämä ei ole kovin kätevä tapa, koska muovia ei voida laskea ja sulata voimakkaasti tai reikä katoaa.
 • Seinämien suuremman lujuuden vuoksi on mahdollista kiristää langan tai nailonkuitujen verkko kahdelta puolelta, ja voit myös tehdä metallista ohutta vaipan.
 • Jos et halua tehdä pullon kattoa, koska se vuotaa joka tapauksessa, voit aina tehdä siitä muovikelmu. Ja jos se rikkoo, niin ensi vuonna voit muuttaa sitä, koska se maksaa vain penniä.
 • Jos et halua tehdä pullon ovet, voit yksinkertaisesti venyttää kalvon runkoon. Teemme suorakaiteen muotoisen kehyksen ja kaksi hyppyrää lävistäjäksi niin, että se ei kallistu, ja sitten venytämme kalvon päälle ja kiskojen avulla kynsimme sen hyvään jännitteeseen.
 • Haluttaessa ja mahdollisuuksien mukaan kalastuksen tai kapronin kierteen sijasta voidaan käyttää samanpituisia ja ohuita ja kestäviä bambukuppeja keräilyyn, ja usko minua, että tämä malli on kestävämpi ja luotettava. Ei myöskään tarvitse tehdä kalkkia.

Pullot bambusta kasvihuoneisiin

"Video: Australian koululaiset rakensivat oman kasvihuoneensa

Tee kasvihuone muovipulloista teelastasi missä tahansa edellä mainituista tavoista, eikä koskaan tule katumaan sitä. Saat kiinteän, kestävän, energiaa säästävän ja edullisen rakenteen, joka auttaa sinua kasvattamaan kaikkein rakastetuimpia ja terveellisempää hedelmää ja vihanneksia koko perheelle ja ennen kaikkea pienille lapsillemme.