Kuinka rakentaa vankka perustusmateriaali rennosti?

Jokainen rakennus aloitetaan ensimmäisen tiilen, eli perustuksen, asettamisella. Ihmisille, jotka eivät ole koskaan kohdanneet robotien rakentamista elämässään, säätiön perustamisprosessi saattaa tuntua mahdottomalta monimutkaisuuden korkean tason vuoksi. Tietenkin voit vuokrata joukko rakentajia, jotka lyhyillä linjoilla ja ilman mitään kysymyksiä ymmärtävät asiakkaan toiveita.
Ja entä ihminen, joka haluaa rakentaa huvimajaa tai rakentaa kestävän aidan tontilleen, mutta hänen budjetinsa ei pysty vetämään rakennustyöryhmän kustannuksia, että on olemassa joukko rakennusmateriaaleja riittämättömästi? Ja jos haluat myös jonkin verran korottaa maan talon, mutta käytettävissä oleva raha ei anna sinun ymmärtää tätä kaikkea?
On aina ulospääsyä! Ensin sinun on selvitettävä, mitä tarvitaan kestävän perustan luomiseen, koska rakennamme paitsi itseämme, mutta myös lapsillemme ja lastenlapsiamme. Säätiön rakentamiseen tarvitset vain valmistelemaan seuraavaa:
- kaivanto, joka on rikki ja kaivettu ennalta määrättyyn kokoon;
- sementti;
- rauniot;
- hiekkaa.

Toiminnan järjestys kiinteän perustan rakentamiseksi:

1) Kaivettu kaivanto on välttämätöntä toimittaa se muottiin, jotta säätiön korkeus kasvaa maan yläkerroksen yläpuolella. Muottien voi tehdä mistä tahansa vanhasta levystä tai rikki huonekaluista. Kaivannon pohjalla varmista, että lujasti aseta tyyny rikki ja hiekka. Tämä tehdään niin, että talvella, kun maaperä jäätyy, säätiö ei hyppää maasta, mutta sillä on tilaa vapaille liikkeille.
2) Kaikki jäljellä olevat vapaat tilat on sijoitettava huolellisesti roskakiviin, mutta jos ei ole, niin tämä ei myöskään ole ongelma, koska voit laittaa sen rikki tiiliksi, täyttää se rikki lasiin tai jopa laittaa käyttämätöntä betonipyörää.
3) Tässä vaiheessa säätöprosessi päättyy, koska se jää vain kaataa kaikki tämä cocktail nestemäisellä hiekalla ja sementillä yhden ja kolmen välillä ja odota sen kovettumista. Perusrakentamisen loppuun saattamisen jälkeen sinun täytyy "nostaa nolla" eli tasoittaa kaikki säätiön kulmat tasolla, joka helpottaa tiilien asettamista tai muita rakennusrobotteja.

Johtopäätöksenä on syytä huomata, että jos säätiö on pystytetty kuumakauden aikana, on pidettävä mielessä, että ratkaisu kovettuu liian nopeasti uloimpaan osaan ja hitaasti sisäpuolelta. Jotta epätasaista jähmettymisreaktiota voi syövyttää koko pohjasta, se on kasteltava vedellä kaksi tai kolme kertaa päivässä.
Tämä menetelmä on yleisin rakennusaineiden yksinkertaisuuden ja alhaisten kustannusten takia.

Ilmainen, laadukkaita, romumateriaalista - renkaiden perustasta

Usein talon tai kylpylän perustan rakentamiseksi omalla maallaan omistajat haluavat säästää hyvin sekä rahoituksen että ajan mukaan. Nykyään tällaisia ​​mahdollisuuksia on esimerkiksi säästää hyvin säätiöön ja vaikuttamatta rakennuksen laatuun.

Tämä on usein motivaatiota perustaa autojen renkaita. Ensi silmäyksellä tämä ratkaisu näyttää jonkin verran seikkailulta. On kuitenkin paljon etuja.

Esimerkki tällaisesta säätiöstä tehdystä työstä:

Edut ovat:

 1. Alhainen työnkulutus.
 2. Korkea ympäristöystävällisyys.
 3. Pienin vaadittu työkalu.
 4. Lähes vapaa tavara - käytetyt renkaat.
 5. Vaikuttava palveluaika.
 6. Tehokas kulutuskestävyys.
 7. Maanjäristyksen vastus. Maan mekaaniset liikkeet voivat haitata muiden materiaalien perustan muotoa. Ja renkaat materiaalista johtuen ovat joitain pehmusteita. Ne eivät salli halkeamia säätiössä.
 8. Erinomainen pehmuste.
 9. Rakennuksen helppous.
 10. Vähimmäiskustannukset.
 11. Soveltamisen tehokkuus.
 12. Suuri luotettavuus.

On kuitenkin myös haittoja:

 1. Liian leveä. Se häiritsee kantavien seinien asentamista. Tämä vaikeuttaa ulkoisen suunnittelun suorittamista, mutta rakennuksen ulkonäkö vaikuttaa jonkin verran.
 2. Huono UV-vastustuskyky.
 3. Ei sovellu korkeisiin rakennuksiin ja massiivisiin rakennuksiin.

Poistamalla ensimmäinen vika voi olla erilaisia ​​luovia ratkaisuja. Toinen on materiaalin käsittely suojaavilla aineilla.

Tärkein peruste autojen renkaiden perustamisen kannalta on niiden asemien hallinta samassa tasossa ja samalla tasolla. Virheet voivat johtaa koko säätiön vääristymiseen.

Menetelmät kumipohjan luomiseksi

 1. Laatoitettu.
 2. Sarake.

Laatoitettu menetelmä. Työvaiheet

Säätiö on yksinkertainen ja nopea luoda myös kaupalliselle omaisuudelle.

Työ vie vähän aikaa. Liuos kovenee pisin.

 • renkaat;
 • sora;
 • hiekka;
 • kattotiiliä;
 • puupalkki (tarvitaan puristamiseen);
 • muotti.

Työskentelemme suunnitelman mukaisesti:

 1. Sivuston valmistelu. Poista roskia, kiviä, kasvillisuutta. Pitääkö minun kaivaa maata? On välttämätöntä poistaa ylempi maadoitettu kerros, jos pohja kiinteälle rakenteelle. Likimääräinen paksuus on 25-35 cm. Työtila tasoitetaan tasoituslaitteella.
 2. Vanhojen renkaiden perustana on kaksi kerrosta. Tässä on yksinkertainen malli: enemmän materiaalia - vahvempi perusta. Renkaissa muodostuneet ja niiden välissä olevat tähteet on täynnä hiekkaa, soraa (fraktio on välttämättä pieni), jauhe tai murskattu kivi. Rikkoutunut tiili tulee alas tähän tarkoitukseen.
 3. Jos aiot luoda kellarin, älä laita renkaita tälle alueelle. Sitten kellarin seinät voidaan muodostaa tiilistä.
 4. Renkaat on peitetty linoleumilla tai kattohuopilla. Tällainen toimenpide auttaa tasaisesti kaataa betoniseosta.
 5. Suljettu säätiöalue. Aidat ovat metallikulman olkapäät. Niiden enimmäiskorkeus on 15 cm. Jatkossa yksinkertaisempaa on luoda lankojen muotti.
 6. Suljetussa tilassa on metallitangot. Tila (muotti) on täynnä betonikoostumusta.
 7. Betonin kovettumisvaihe. Kestää 2 viikkoa. Tällä hetkellä betoni on suojakalvon alla. Tämän jälkeen voit rakentaa seiniä.

Bar-menetelmä. Työvaiheet

Menetelmän luotettavuus on erittäin korkea. Ja sen käyttö on varsin loogista alueilla, joilla on suuri seisminen toiminta. Tämä tekniikka merkitsee auton renkaiden käyttöä tulevan rakenteen pilareina. Renkaiden sijainti tällä menetelmällä: kulmat ja avainpisteet.

Näin voit tehdä algoritmin:

 1. Huolellinen tilaus työmaalla. Jätteet, juurakot, pensaat jne. Poistetaan.
 2. Topsoil on poistettu. Pinnan tasoitus on tasolla.
 3. Ylempi maakerros poistetaan: 10-15 cm.
 4. Kaiva pieni kuoppaan.
 5. Maaperä tiivistyy. Tätä toimintoa varten käytetään rullaa tai paksua lokia.
 6. Ojan täyttäminen pienellä soralla. Sora.
 7. Muodostui reikä renkaan halkaisijan alle.
 8. Käännä tuki ylös. Renkaiden määrä määräytyy suunnitellun pohjan ja työtason yläkuvion mukaan.
 9. Merkintä tehdään. Koukut asetetaan renkaan asennusalueille. Neliön tai suorakulmion (isäntälaitteen määrittelemän alustan muodon) on oltava tarkka lävistäjä. Siksi mittanauhaa käytetään mittauksiin. Jos merkintä on oikea, tulokset saadaan ilman eroja tai pienet poikkeamat.
 10. Nämä tapit asettavat renkaita. Varren tulee olla tarkasti renkaan keskellä. Tarvitset rakennustason yhdenmukaistamiseen. Laajan levyn avulla on vaakasuora kohdistus.
 11. Jokaisen rengas on varustettu vedenpitävällä materiaalilla. On tarpeen tehdä 1-2 kerrosta.
 12. Lisäksi hieno sora kaadetaan sisälle. Yksi kerros kaadetaan, kaadetaan, sitten kaadetaan. Murskakiven tulee täyttää korkeus enintään 6 cm renkaiden ylätasolle.
 13. Murskattu kivi on kostutettu.
 14. Jokainen pylväs on täynnä betonia. Ylimääräiset seokset poistetaan levyn reunasta.
 15. Betonin vahvistamisen vaihe. Se kestää viikon. Sitten voit kiinnittää pohjan trimmaukset klassisen lujituksen sijasta.

Näiden vaiheiden jälkeen renkaiden päälle muodostuu voimakasta voimaa sisältävä betonipohja. Se välittää avainkuormat rauniokerrokselle. Ja murskattu kivi jakaa ne tasaisesti. Tällainen säätiö on optimaalinen kevyen talon rakentamiseksi baarista. Sopii autotalliin, huvimajaan. Vanhat pyörät ovat ihanteellisia navetalle ja muille ankkureille.

Kumipyörän sivut ovat erinomaisia ​​kompensoimia maaperän äärimmäisissä olosuhteissa: jäätyminen ja sulatus. Poikallinen kerros vaimentaa helposti maadoitusta. Ja täällä toinen etu renkaan renkaiden syntyy - alhainen maametallien määrä.

Kuinka noutaa materiaalia

Joitakin ideoita ja vinkkejä kokeneelta rakentajalta YouTubessa:

Työssä on tärkeää noudattaa näitä kriteereitä:

 1. Seuraa selkeästi rakentamisen tekniikoita ja järjestelmiä.
 2. Jos otat renkaita autoteollisuudessa, valitse lisävarusteita, joiden halkaisija on suurempi. Heillä on paras voima.
 3. Pohja ei saa mennä jäädytetyn maamerkin alapuolelle. Järjestetty säätiö matalalla syvyydellä ei pelkää jopa karvas kylmä.
 4. Asettaessasi alhaisimmat renkaat kaivoon maaperässä, varmista, että noudata niiden asentoja vaakasuorassa asennossa. Tässä työssä on taso. Jos tässä vaiheessa esiintyy epäsäännönmukaisuuksia ja rinteitä, niitä on erittäin vaikea korjata.
 5. Tällaisen säätiön yläpisteiden hallinta. Ne on sijoitettava samalle tasolle. Tarvittavat toimet:
  • pyörät asetetaan luoduille kaivoille, kiskot asetetaan niille (kiskojen pituus on sama), ohut lanka ulottuu aina ylhäältä,
  • horisontaalisuus tarkistetaan; se auttaa paljastamaan minkä kaivon poistamaan maasta, ja mikä yksi lisätä,
  • korkeuserot eliminoidaan, tätä tarkoitusta varten vaaditun pituiset levyt kiinnitetään nauhan alaosiksi.
 6. Renkaiden vaikuttavan leveyden ansiosta säätö on keskittynyt rakenteen kulmiin ja väliasentoihin. Tällaisen virheen korjaus suoritetaan seuraavasti: ulkonemat koristellaan koristeeksi. Työtä varten voit käyttää kaikkia saatavilla olevia materiaaleja.
 7. Käytä massiivisia rakennuksia vain nauhan tai levyn perusteella.

tulokset

Seuraavassa on esimerkkejä rengastyypin rakennuksista:

Uusi tai vanha talo näyttää tältä.

Avoimessa kentässä on hyvin yksinkertainen perustaa kuisti, wc tai veranta.

Keksintösuositukset on valmistettu vapaista rakennusmateriaaleista kokonaisuuksilta ottaen huomioon maiseman erityispiirteet.

Nykyään yhä useammat ihmiset pitävät perustana renkaille. Ja se on täysin perusteltua. Useimmin käytetään kuorma-autojen renkaita, kuten KAMAZ-kuorma-autoja. Joku, joka laatii platylnyn, joku sarakevaihtoehdon. Päätökset tehdään paikan, maaperän, maaperän ja ilmaston tutkimisen jälkeen. Joku voi saada paljon erilaisia ​​halkaisijaltaan olevia renkaita. Joku vähemmän. Näin ollen perustusten mitat ovat erilaiset. Ei ole olemassa ainutlaatuisia malleja. Lisäksi tällaisilla perustuksilla rakennetaan eri profiileja (taloja, autotallia, saunoja jne.). Voit noutaa kaiken kanafileille, kesäaikaan.

Perustukset romumateriaaleista

Kysymys: sita

Se on luultavasti epärealistinen, mutta kysyn, mitä mieltä olet siitä.

 • Saatavana ilmaiseksi :) eri muotoisia lohkareita. Ehkä joku niistä voi asettaa kevyen talon perustan? Eli käytä niitä pilarien sijaan, niin sanoakseni. Nurkissa huoneissa ja kotona laittaa heille puinen rostverk, jne. Darma-materiaalia ja lähellä kohdetta, vain anteeksi, katoaa. Onko mahdollista korjata ne jotenkin?
 • Edulliset tielevyt. Ei käytössä. 3x1.75x0.17 m. Samaan tarkoitukseen - kaada soraa maahan, kaada sitä, sitten matala, kaada se ja laita levyt kulmiin niin, että kuormitus lautasen keskelle menee. Tai ehkä jotenkin hiekalla.

Kommentit

Valitse säätötyyppi (vyö, pylväs, laatta, pino jne.) Ja valkoista, josta se tehdään (betoni, butobetoni, FBS) lähtien sivustosi olosuhteista. Koska se ei ole kovinkaan sopiva kaikille maaperäille, esim. Raunion betoniperusta (joka on tehty kivistä, kuten kuvataan). Sitä ei voida rakentaa kallistuviin maaperään. Puupellitöitä ei myöskään voida tehdä heiluttavilla mailla, vain monoliittista vahvistamista. Silti et kirjoita mistä materiaalista sinulla on julkisia kiviä, niin sanotusti. Betoniraudan, graniitin, tiheän kalkkikiven, hiekkakivi soveltuvat parhaiten. Kivien enimmäispituus on 30 cm, kaksi suunnilleen samansuuntaista pintaa ja paino enintään 30 kg. Joten jos maat ovat hiekkaisia ​​tai kallioita ja kivet ovat sopivia, niin on melko mahdollista soveltaa butobetonin säätiötä. Vaikka suosittelisin teitä tekemään kaiken saman nauhan, ei pilareiden. Sitten kaikki on selkeää grillattaessa - sitä ei tarvita, poista nauha vain 20-40 cm maanpinnan yläpuolella ja se on niin. Kyllä, ja tehdä kiven nauha on helpompaa kuin pilareita. Koska betoniperustuksen rakentamisen aikana on välttämätöntä varmistaa, että roskakivet on tiukasti liitetty toisiinsa. Joten kivet on valittava tarkasti ja mukautettava. Muuraustekniikka koostuu vuorottelevista toimista pilkkopäällystyskerrosten päälle, niiden tiivistämisestä ja niiden välisestä betonista. Tässä tapauksessa betonin tulee olla hienojakoista - murskatut, pienet sora, hiekka.

Entisestään. Tieastiat. Ymmärrän, että haluat tehdä niistä jotain laattoja. Ainoastaan ​​silloin käy ilmi, että pohjan (näiden levyjen) erilliset osat eivät ole millään tavoin yhteydessä toisiinsa. Ja säätiön pitäisi toimia yhtenä, muussa tapauksessa se heikkenee / nousee epätasaisesti, etenkin kohoavilla mailla, ja näin ollen on epätasaisia ​​seinäliikkeitä, jotka voivat johtaa niiden tuhoamiseen. Yleensä tämä ei ole vakava. Jos edes harkitsemme tällaista säätiötä lainkaan, niin vain kivinen tai hiekkainen (hiekkasauma ei ole enää sopiva) maa. Ja sitten, sinun täytyy ajatella, miten liittää nämä levyt yhteen.

Joten tunnista maa, ainakin maaperän jäädyttämisen syvyyden (90 cm Kiovan alueelle) ja mieluiten syvyyteen 1,5-2 metriä. On myös tärkeää tietää, millainen pohjavesi on tällä sivustolla, säätiön valinta riippuu myös tästä. Ja vasta silloin on mahdollista valita objektiivisempi säätiö tulevan kodin seinien alla.

Tontilla oli mäntymetsä, ne leikkasivat, yrittivät kasvattaa sitä ja hylätä sen. Eräänlainen hiekkapohjainen maaperä, hedelmällinen kerros on hyvin ohutta, en tiedä mistä vesi on, mutta 300 metrin säteellä joki virtaa, silmän ontto on 10-12 metriä. Kuten käy ilmi - tällä on pieni kaltevuus, mäntymetsän jatkuminen - suolaisella alamäellä.

Vain ne ovat suuria, joissa on 30 cm, eikä rei'itetty kuin kuvassa. Tiheä. Pienet olivat luultavasti jo. Jäljitelmät, jotka ovat metriä pituutta / leveyttä, jotka ovat enemmän. Lohkareita yhdellä sanalla.

Ajattelin, että hän voisi laittaa ne kulmiin, kiinnittää ne hiekkaan ja tasoittaa ne. Ilman jatkuvaa nauhaa. Grillauksen yläpuolella.

Mielipiteeni - et voi tehdä sitä. Lohkareet ovat kaikki erilaisia, ne kaikki istuvat eri tavalla. Kiinnittää ne kunnolla (varsinkin hiekka hiekkaan) on epärealistista. Puinen rostverk heille tulee kaikki "kävellä", ja talon, vastaavasti.

Tatiana ilmaisee mielipiteensä myöhemmin.

Rehellisesti, on vaikea sanoa kuvasta millaista kiveä. Mutta jos se on riittävän vahva, voit käyttää sitä vain säätiön rakentamisessa leikkaamalla se halutun kokoiseksi palasiksi (kirjoitin yläpuolelle butobetonin pohjan kivien mitat). Tee sitten hyvä konkreettinen säätiö näiden kivien avulla. Vain kivet, riippumatta siitä, minkä kokoiset ne ovat, jopa kiinnitetty maahan kaikilla mahdollisilla tavoilla - tämä ei ole perusta. Ja on mahdotonta luottaa siihen, että se kestää jopa monta vuotta. Loppujen lopuksi säätiön on työskenneltävä yhtenä kokonaisuutena - sekä puristuksina että jännitteinä. Joten joko kirjoittaessani (sahaaminen ja butobetonin tekeminen), tai joudun täysin hylkäämään ajatuksen näiden lohkojen käytöstä. Lisäksi jopa tällaista rakentamista ei suosittaisi rakentaa, ja varsinkin, se on liian vaarallinen. Olemme jo nähneet paljon väärän perustuksen seurauksia portaalissamme. Ja usko minua, on paljon vaikeampaa ja kallista käsitellä niitä myöhemmin kuin tehdä aluksi hyvä perusta.

Nyt siitä, mitä säätiötä voi pystyttää maaperäsi.

Voit nauhoittaa. Jos hiekka on kooltaan (suuri, keskikokoinen, pieni, siltti), niin matala syvyys sopii sinulle sopivaksi. Tämä nauha, joka kasaantui maahan vain 50 cm, plus vähintään 20 cm maanpinnan yläpuolella.

Jos sinulla ei ole hiekkaa, mutta hiekkomaista sienellä, voit tehdä nauhan, joka on 70 cm syvä (70 cm maassa ja toinen 20 maan yläpuolella - socle).

Jos maaperä (hiekka sekoitettu savea), niin ei vähäisempää kuin maaperän jäädytys - 90 cm (+20 cap).

Voit selvittää tarkemmin, mitä sinulla on maahan (hiekka, hiekkasauma, siipi). Poista pieni kerros turpeesta ja hedelmällisestä maaperästä paikassa. Sitten 15-20 senttimetrin syvyydeltä otetaan pieni määrä (kourallinen) maaperää, hieman kosteuttava ja yritä rullata sitä kämmenten avulla. Maaperän tyyppi voidaan määrittää arvioimalla valssauksen tulosta:

 • yleensä rullat - savi maaperä;
 • halkeamia ja taukoja - pilkkoa;
 • älä rullata, maaperä putoaa erillisiin palloihin - hiekkainen siipi;
 • murenevat ilman liukumista lainkaan - hiekkainen maa.

Tee samoin maaperän jäädyttämisen syvyydessä (90 cm).

Entisestään. Riippumatta maaperätyypistä, voit harkita sarakepohjaisen laitteen valintaa. Yksinkertaisin laite on sarake-pohja käyttäen TISE-tekniikkaa. Ne käyttävät erikoisporaa laajennuksella, ja jos vuokraat sen, niin tällainen säätiö voidaan tehdä helposti omasta. Pilarien syvyys on 1,5 m, piki on 1,5-2 m. Lisätietoa tällaisesta säätiöstä löytyy säätiön kysymyksestä ja tiilitalon lämpenemisestä.

No, kolmas vaihtoehto - laattasäätiö. Tämä on kiinteä monoliittinen levy. Tällaisen säätiön säätiö voidaan tehdä helposti ja nopeasti. Mutta tällainen säätiö on hieman kalliimpi kuin nauha ja pylväs, sillä sen konkreettisempi ja vahvempi seikka.

Ajattele, valitse ja kysy, onko prosessissa kysymyksiä.

Sain sen.

Ja jos tasoitat maaperän, kaada hiekkaa (tai soraa? Mikä paksuus?), Tee muotti laatta, voittaa kivet hieman matalampi, laita muottiin väliin, välille, vahvista, viestintä ja kaataa kaikki betoni. Tällainen laatta 20-30 cm (haluan ohuempi - kuinka paljon tarvitsen?) Korkeus.

Tai ehkä et tarvitse vahvistamista? Esimerkiksi vankka boortio on helppo tehdä. Hiekalla ei teoriassa saa turvota.

Pohjalevy on vahvistettava. Muussa tapauksessa se ei toimi jännittyneenä, vaan vain puristuksessa ja sen seurauksena se ei kestota mitään maaliikkeitä, vaan se vain romahtaa. Siksi ei ole tehty raunioista valmistettua pohjalevyä. Deck-nauha voidaan tehdä. Laatta on vain - vahvistettua betonia. Ainoa tapa käyttää kivet on konkreettinen aggregaatti. Vain tätä varten ne täytyy murskata 5-10 mm: n kokoiseksi. Muuten ei ole mitään keinoa käyttää niitä uunissa. Suuremmat kivet ovat vain haitaksi.

Jos teet levyn niin kuin pitäisi, ts. (murskattu kivi tai kivi Ø 5-10 mm), se tulee olemaan seuraava. Korkeus 30 cm, raudoitus: 2 riviä silmää AIII Ø12 mm vahvikkeella 200x200 mm solulla ja pystysuorat liitokset saman halkaisijan vahvikkeesta porrastetusti. Betonin reunasta on 5 cm: n raudoituksen sisennys 5 cm. Kaavamaisesti laatta näyttää alla olevasta kuvasta.

Lisään, että kaikki mahdolliset laiteperustaehdot, joita ehdotan teille - tämä on osoittautunut vakavaksi perustukseksi. Tietenkin voit tehdä sen vain kivistä, jotka on asetettu hiekkaan. Mutta miten hän (tällainen "säätiö") käyttäytyy - en minä eikä kukaan muu voi kertoa teille. Joten älä. Ja jos päätät tällaisesta laitekannasta, sinun on ymmärrettävä, että yksinkertaisella sanalla kokeilet kodin. Mutta en voi neuvoa tätä. Siksi kirjoitan vain siihen, mistä olen täysin varma.

Ja ohuempi valoiselle yksikerroksiselle kehykselle millään tavalla? Esimerkiksi 20 tai 15? Mikä on tyynyn paksuus?

Teipin perustuksen asennus omiin käsiisi

Kaivannon pohjan tulee olla tasainen. Tätä varten on suositeltavaa käyttää vesitasoa.

Talon rakentamisessa tärkeä vaihe on nauhapohjan laite. Tämä vaatii muutamia työkaluja ja materiaaleja, jotka voidaan ostaa mistä tahansa rakennuksen valintamyymälästä.

Tässä tapauksessa sinun on selvitettävä sen järjestelyn tekniset näkökohdat ja tehtävä tarvittavat laskelmat ennenaikaisesti.

Tällaista pohjaa käytetään erilaisten rakennusten rakentamiseen, jotka mahdollistavat kellarin, alakatot tai kellarin asennuksen.

Tulevan työn vaiheet

Nauhan perusta kotona.

Talon nauhapohjan laite sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Maaperän analyysi.
 2. Pohjan asento.
 3. Muottien asennus.
 4. Vedeneristyskerros.
 5. Vaahto pohjaan.

Tehdä nauha-säätiö omalla kädelläsi, sinun on ensin analysoitava maata tonttialueella, josta aiot rakentaa talon. Tätä tarkoitusta varten käytetään geologisten tutkimusten tietoja, jotka suorittavat erityisorganisaatiot. Tarvittaessa maaperän analyysi voidaan suorittaa itsenäisesti.

Tätä tarkoitusta varten kehitetään kaivoa ja otetaan maaperänäytteet eri syvyyksissä. Jos laitetta ei ole vakiovarustettu, on suositeltavaa porata kaivo tai kaivaa reikä. Tämän kaivon maaperän syvyyden tarkan arvioinnin tulisi olla 50-70 cm suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys.

Jos pohja asennetaan yli 400 mm: n korkeuteen, sinun on tehtävä hiekkalaatan kerros hiekkakivestä tai soraa.

Toinen tärkeä asia tässä asiassa on maaperän ja irtokerrosten syvyyden mittaaminen. Alhaisen kantokyvyn vuoksi ei ole suositeltavaa asentaa jopa matalia nauhalevyjä tällaisiin pohjaan. Jatkossa nämä kerrokset poistetaan, ja hiekka, savi tai liepeet jätetään perustaksi.

Koska se on tyypillistä, että maaperä kohoaa kylmäkauden aikana, päätehtävä liuskan säätämisen järjestämisessä on turvata yhtenäinen turvotus koko talon perustan alueelle. Tällaisessa tilanteessa on mahdollista varustaa pohja niin, että se lepää epätasoittamattomilla maakerroksilla. Tarvittaessa laajennettu maaperä korvataan kerroksella soraa tai hiekkaa, joka on kastettava ja puristettava.

Hienojakoiset ja silkkiset hiekkarannat erotetaan kivistä maaperästä. Nauhapohjan asennus toteutetaan parhaiten hiekka-, kallio- ja karkeilla mailla, eli kuivilla mailla, joilla on matala jäädytys.

Valmistelutyöt

Talon pohjan vahvistaminen on välttämätöntä. Käytetty metalli toimii säätiön luurankoiksi, ja rakentajat kutsuvat vahvistusprosessin perustan pohjan viskoosiin vahvistukseen.

Jotta rakennettaisiin nauha-säätiö omilla käsillänne oli luotettava perusta talolle, sen on oltava merkintä valmisteluvaiheessa. Jos aiot rakentaa matalan talon, sen leveys voi olla 400 mm. Merkinnöissä rakennuttajat suosittelevat teodoliittia tai improvisoituja keinoja. Heti kun tulevan säätiön kehä on hahmoteltu, voit aloittaa vasaran vahvistamisen tai jalkojen kulmissa. Samanaikaisesti on tarpeen tarkistaa, että kulmakappaleessa on oikeat kulmat. Tappeissa tai runkopalkissa on venytetty kalastusviiva. Samaa menetelmää tarvitaan merkinnän tekemiseen. Huomaa, että sinun on syvennettävä talon pohjan leveys.

Pohjan syvyydessä tämä ilmaisin riippuu alueen ilmasta ja rakennuksen korkeudesta. Tärkeä rooli tässä asiassa on aineisto, josta rakennuksen asennus on toteutettu. On huomattava, että kaivannon pohjan on oltava sileä. Tätä varten on suositeltavaa käyttää vesitasoa.

Järjestelytekniikka

Talon perusrakennuksen osalta se voidaan tehdä manuaalisesti tai rakennuslaitteiden avulla. Ensimmäinen menetelmä tarkoittaa tämän työn tekemistä tarkemmin. Toisen menetelmän avulla voit kuitenkin kaivaa kaivannon mahdollisimman lyhyessä ajassa. Joka tapauksessa kaivannon pohja on tasoitettava ja puhdistettava.

Kun kaivantoa kaivetaan, pehmentää ja jakaa rakennuksen tulevaa kuormitusta, asiantuntijat neuvovat tekemään hiekkalaatan 100-150 mm paksu. Se tasoitetaan myös tasolta. Jos pohja asennetaan yli 400 mm: n korkeuteen, on tehtävä hiekkalaatan päälle kerrostettu kivi tai sora. Tämän kerroksen paksuuden tulisi olla 100-150 mm. Voit hiertää hiekkaa tärisevän levyn tai improvisoidun keinon avulla. Samanaikaisesti se kastellaan vedellä, mikä lisää tyynyn maksimaalista tiivistymistä. Tämän jälkeen asetetaan murskattu kivi tai rikkoutunut tiili, joka toimii asennetun vahvistuksen tukena. Tämän kerroksen paksuuden on oltava vähintään 200 mm. Seuraavaksi on vedenpitävä talon perustan alin kerrokset. Näihin tarkoituksiin käytetään ruberoidia, tiheää polyeteenikalvoa tai muuta tehokasta ainetta, joka mahdollistaa kosteuden pysymisen betonissa sen kovettumisen aikana.

Tämän kerroksen täyttämisen jälkeen voit siirtyä muottien rakentamiseen. Voit tehdä tämän käyttämällä materiaaleja käsin: vaneria, metallilevyjä ja levyjä. Teippityypin perustamista varten tarkoitettu muottirakenne asennetaan suoraan rakennuksen suunnitellulle rakennukselle. Tasainen alue on korostus. Jotta rakennustyöt toimisivat oikein, rakentajat suosittelevat kopioimista sisäpuolelta ja taivuttamalla kynnet ulkopuolelta. Tällöin saadaan aikaan pehmeämpi pinta ja rakenteessa olevan rakenteen purkaminen on helppoa ja yksinkertaista. Heti kun muotti on asennettu yli betoniteollisuuden suunniteltu taso, on tarpeen korjata tämä taso. Voit tehdä tämän asettamalla merkinnän ulkopuolelle ja viiva vetää koko kehyksen ympärysmitan. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä rakenteiden suojien pystysuuntaiseen asentoon, mukaan lukien niiden kyky kestää sisäpuolelta painetta.

Näitä töitä suoritettaessa on huomattava, että muottien asennus toteutetaan kaivetun kaivannon (kiinteällä rakenteella) täydellä syvyydellä. Myös asennettaessa on suositeltavaa tehdä tuuletus, viemäriverkko, vesireiät, jotka kulkevat teipin pohjan läpi.

Ribbonvahvistus

Jos nauhalementin vahvistaminen on tehty oikein, käytetään käytetyn betonin ominaisuuksia kvalitatiivisesti. Tässä tapauksessa materiaalin lujuusominaisuudet pysyvät. Talon pohjan vahvistaminen on välttämätöntä. Käytetty metalli toimii säätiön luurankoiksi, ja rakentajat kutsuvat vahvistusprosessin perustan pohjan viskoosiin vahvistukseen.

Tehdäksesi tämän työn, sinun täytyy sitoa metallitangot yhteen johtoineen. Tuloksena oleva rakenne sijoitetaan muottien väliin. Riippuen maan tyypistä, kohdistuu kuormia talon pohjalle ja muita näkökohtia halutun halkaisijan vahvistamisen valinta. Useimmiten puuhun käytetään metalleja, joiden halkaisija on 12-14 mm. Tämä malli on esitetty 2-3 riviä pystysuuntaisia ​​metallisia tangkoja, jotka on yhdistetty horisontaalisten vastaavien tuotteiden kanssa.

Tässä otetaan huomioon 100-250 mm: n nousu "lattiat", poikittaiset, pitkittäiset, pystysuorat ja vaakasuorat komponentit. Rakenteen kaikilla puolilla on jäljellä yli 50 mm vapaata tilaa. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden olla monoliitti. Teräsvahvistuksen asentamiseksi sinun on asetettava pohjan pohja tiiliin. Heti kun 330 x 350 mm: n kennot valmistetaan metallirakenteeseen neulontankaalla, syntyvä kehys asetetaan tiilikerroksen kaivon pohjalle. Jos teet vahvistusverkon hitsausmenetelmän, tuloksena oleva rakenne menettää joustavuutensa.

Betonin kaataminen

Konkreettisen ratkaisun tekemiseksi tarvitset betonisekoittimen ja sementtimerkin M200, M300 tai M400. Tämän materiaalin valinta toteutetaan ottaen huomioon sääolosuhteet, jotka ovat tyypillisiä talon liuskan asentamisen aikana. Joka tapauksessa kylmäkauden aikana on suositeltavaa käyttää erityisiä lisäaineita.

Mitä tulee betoniseoksen valmistukseen, sinun on otettava komponentit seuraavassa suhteessa: rauniot, hiekka, sementti - 3: 3: 1. Vettä lisätään niin paljon nestemäistä betonia, joka voi pitää muodonsa. Lisäksi jokaisen käytettävän komponentin on oltava puhdas ja kelvollinen säilyvyysaika (sementti).

Kaatamalla betonia muottipesässä tulee olla vähitellen. Tällaista työtä suoritettaessa pääsääntö on sulkea pois mahdollisuudet tyhjiin betoniin. Jotta liuos voidaan sijoittaa hyvin muottien seiniin, asiantuntijat suosittelevat säännöllisin väliajoin koskettamista betoniseoksen kuormituksen jakamiseksi. On tarpeen täyttää talon nauhapohjan syvyys mahdollisimman pian. Tässä tapauksessa perusjoukko ei hajota. Säätiön maksimaalisen lujuuden varmistamiseksi sen yläosa vedetään säännöllisesti.

Kun seos kaadetaan, sen on lävistettävä useissa paikoissa koettimen avulla. Tämä poistaa ylimääräisen ilman siitä. Muotti on poistettu vain 3-5 päivää. Jos säätiö on saavuttanut tarvittavan vahvuuden, asiantuntijat suosittelevat talon perustan vedenpitävyyttä, mukaan lukien sen järjestäminen soclen kanssa ja viestien tekeminen.

Näitä töitä on mahdollista suorittaa vain 5-7 päivää betonin kaatamisen jälkeen. Vedeneristyskykyä varten sinun on purettava muotti, joka kattaa talon pohjan sivupinnan tarpeellisella materiaalilla: bitumimastilla tai kateaineella.

Teatterityyppisen alustan luomiseksi tarvitset seuraavat työkalut:

 • betonisekoitin;
 • theodolite;
 • astelevy;
 • vedenpinnan taso;
 • sähköinen häiriösuoja;
 • tärisevä levy;
 • vasara;
 • vasara;
 • moottorisahan;
 • Bulgaria;
 • vannesahan;
 • hitsaus kone;
 • lapio;
 • kauhat.

Tämän prosessin loppuvaihe esitellään kellareiden sinusementtien täyttämisen muodossa. Näitä töitä varten käytetään kostutettua hiekkaa, joka täyttöönoton jälkeen on tiiviisti tiivistetty (koska pohja on jo vedeneristetty). Kolmen viikon kuluttua betonilaasti kovettuu kokonaan. Aikaindikaattori tässä tapauksessa riippuu sääolosuhteista. Talon pohjan yläosan suojaamiseksi ulkoiselta sademäärästä on suositeltavaa peittää se esimerkiksi muovikelmulla.

Kuinka tehdä muotteja romuainesta omiin käsiisi

Jäteainemateriaalit on asennettava kaikkien standardien mukaisesti. Oikein lasketut tiedot - vahvan perustarakenteen rakentamisen lupaus. Rakenteita on kahta tyyppiä:

 1. Irrotettava muotoilu, jota käytetään tilapäisissä rakennuksissa ja nauhalevyn nostamiseksi. Rakennustöissä sopiva puupalkki tai -levy.
 2. Kiinteää rakennetta käytetään pylväsporaustyön perustusten rakentamisessa. Jos perustana ovat asbestisementtiputket tai muut rakennusmateriaalit. Tekniikan mukaan putket on täytettävä betoniseoksella ja jätettävä tukikannen osaksi.

Sopivia rakennusmateriaaleja

Kun herää kysymys siitä, mitä tehdä säätiön muottiin? Rakenne on valmistettu metallista, teräsbetonista, polystyreenivaahdosta, puusta, improvisaatiosta. Tarkastele niitä tarkemmin.

metalli

Se on monipuolinen ja kallein muotti vaihtoehto. Rakenteen rakentamiseksi on suositeltavaa käyttää teräslevyjä, joiden paksuus on 1-2 millimetriä. Materiaali soveltuu monoliittisen ja nauhamaisen perustuksen rakentamiseen. Muottialustalle hitsatut liittimet lisäävät betonipohjan jäykkyyttä. Materiaalin tärkein etu on se, että sitä voidaan helposti käsitellä ja kaartaa sopivan perustusmuodon alla. Minus raudan muotti - korkea hinta verrattuna muihin raaka-aineisiin.

Vahvistettu betoni

Tätä betonilaatan rakentamistapaa pidetään kalliina. Betoniliuoksen kulutus riippuu lohkojen paksuuden suuruudesta. Tämän tekniikan avulla voit säästää perustaa alustan, kun taas rakenteen lujuusominaisuudet eivät heikkene. Haittapuolena on teräsbetonituotteiden suuri paino, jonka asennukseen tarvitaan erikoislaitteita.

Kätevät materiaalit

Kierrätysmateriaaleina käytetään liuskekiveä, kuormalavoja ja profiileja. Suunnittelun tärkein etu on edullinen.

Yleisimmin käytettyjä kuormalavoja tähän:

 1. Kaksi kuormalavaa kiinnitetään yhteen ja asetetaan päähän.
 2. Toisaalta aukot sulkevat EPS: n. Kiinnitysruuvien kiinnittämiseen aluslevyillä tai tukipuilla.
 3. Toisaalta ne kiinnittävät puulevyt ja kiinnittävät vedenpitävään materiaaliin tai kipsilevyyn.

Kotimaisen rakentamisen haitat romumateriaaleista:

 1. Kokoonpanon vaikeudet johtuen mittasuhteiden epäjohdonmukaisuuksista.
 2. On olemassa vaara, että vuotanut betonilaasti.
 3. Matala ominaisuustaso.
 4. Rakennuksessa on tarve käyttää muita tukia ja tukia.
 5. Tämän tyyppinen muotti on suunniteltu pienikokoiselle talolle.

Puu on suosittu sekä ammattilaisten että yksityisten rakentajien kanssa. Levitä pääosin levyjä ja vanerilevyjä. Edut sisältävät rakennusmateriaalien edulliset kustannukset ja asennustyön helppous. Tärkein haitta on lisäelementtien rakentaminen rakenteellisten ominaisuuksien vahvistamiseksi. Tarve syntyy, kun käytettyjen materiaalien koot ovat erilaiset.

Kuinka tehdä perustuslaudalle omat kädet

Asennustyöt tehdään useimmiten ensimmäisen tai toisen luokan levyiltä. Työjärjestys:

 1. Valmisteluvaihe, tulevan muottien sijainti selvitetään.
 2. Kaivaa kaivanto.
 3. Pre-cut-levyt ja palkit rakentavat kilvet. Kohdistusta suositellaan pystysuorassa ja vaakasuorassa järjestyksessä 1 metrin etäisyydeltä toisistaan. Esimerkiksi 3 m: n pituisen levyn pituus tulisi liittää kolmeen paikkaan pitkittäisillä tankoilla.
 4. Rakennustason määrittämisen tulisi olla SNiP: n suosituksia.
 5. Taulut menevät harhaan - se on halpaa, mutta pitkä. Ruuviruuvit maksavat enemmän, mutta rakentamismenetelmä on paljon nopeampi.
 6. Ulkopuolelta suojaavan suojuksen tulee olla sileä ja sileä - tämä takaa pohjan alapinnan pintakerroksen luotettavuuden ja laadun.

Liitoselementtien korkkien tulee olla ulkopuolelta, jossa kosketusta betonirakenteeseen tapahtuu.

Kuinka paljon voit poistaa rakennustyöt säätiöltä? Kaikki riippuu rakennuksen suunnittelusta. Oikein se poistetaan, kun betoni saavuttaa lujuusindikaattorit 75-80%. Kun rakennetaan pienikokoisia rakenteita, joilla ei ole huomattavaa kuormitusta, muottien poistaminen sallitaan 50% vaaditusta lujuudesta.

Video: Kuinka tehdä muottipesän, ompele, rekvisiitta, mittaa horisontaalinen?

Suositukset perustuksen säätämiseksi

 • Kun suojat asennetaan kaivannon koko pituudelle, tee puupäällysteitä. Puristimen pituuden on oltava yli puolet suojuksen korkeudesta. Tällaiset elementit vahvistavat muottiinpanon. Mikä on tärkeää, kun kaatetaan laastia perustuksen muodostamiseen, kun puukehikon seinämiin vaikuttaa merkittävä paine.
 • Laudan kiinnittämisen paikassa suojuksen kanssa on asennettava lisätukielementti - alipyörä. Tällaiset apuosat vahvistavat säätöraudoitusta ja eivät salli liuoksen siirtymistä pois.
 • On suositeltavaa välttää murtumia muottipesässä. Muutoin betoniseos virtaa ulos. Halkeamien poistamiseksi hihna, vedeneristysmateriaalit.
 • Pohja vedeneristys. Tätä varten muottien ja kaivannon sisäpuoli on peitetty kattohuopalla. Muovikalvo voi myös luoda tiukan muottirakenteen ja luoda optimaaliset lämpötila- ja kosteusolosuhteet betonin kovettumiselle. Tämän jälkeen siirry perustuksen vahvistamiseen.

Riippumaton laskenta

Jotta laskettaisiin vaaditun materiaalin määrä, annamme esimerkin säätiölle tarkoitetusta standardipuusta. Valmiit puiset aihiot ovat sellaisia ​​- 6 m pituisia, 15 cm leveitä ja paksuja 2, 5 cm.

Pätevän laskennan tekemiseksi tulevan muottien kehä on jaettava käytetyn levyn pituudella. Säätiön korkeus jaetaan levyn leveyden mukaan. Seuraavaksi arvot on kerrottava ja saatava oikea määrä rakennusmateriaalia. 1 - 3 kappaletta, 45 - 60 kappaletta tarvitaan, määrä riippuu käytettyjen levyjen leveydestä.

Ennen kuin laitat laatoituksen, se on lisättävä esineeseen, sillä kustannukset hankitaan puuta varten pääosien ja tukien kiinnittimiin, jotta lujitemuovausrakenne voidaan vahvistaa. Useissa suoritusmuodoissa ylimääräinen menoerä on korkeintaan puolet perusmateriaalin kustannuksista.

Tarvitset myös lisävaroja osien, työkalujen ja kiinnikkeiden hankintaan. Asiantuntijat suosittelevat irrotettavien muottien käyttöä, joka vuokrataan. Pienen paneelin muotti koostuu joukosta pienikokoisia elementtejä, joiden paino on enintään 50 kg, mikä helpottaa järjestelmän kokoamista ja purkamista. Tämä vaihtoehto on halvempi kuin itseasennus.

Kiinteä näkymä muotista

Kiinteiden rakenteiden asennus on yksinkertaista ja erittäin nopeaa. Sen jälkeen, kun betoniseos on valettu, muotti pysyy osa säätiötä.

 • kynnet 70 mm;
 • 18 mm vanerilevyt;
 • liitäntäpultit (halkaisija 10 mm);
 • aluslaatat 30-40 mm;
 • puuta 50x50 mm.
 1. Suojakerroksen valmistuksessa jokainen puu on kiinnitettävä vanerilevyyn itsenäisesti. Erityistä shunt-yhteyttä ei tarvita.
 2. Vanerilevyt 1525x1525 mm leikataan puoliksi.
 3. Kiinnitä vaneri kehykseen kynsillä 100-150 mm.
 4. Rakenne on kyllästetty öljyllä työpuolelta ja päättyy.

Kiinteät muottipesät kerätään romumateriaaleista tai suosittelevat DSP: n, puukuitulevyn käyttöä. Hollow-metalli tai asbestiputket voivat toimia puitteina. Tämä menetelmä lisää betonin pohjan lujuutta.

Tarkemmat tiedot aiheesta:

Kehykset kasvien kasvoille omilla käsillään romumateriaaleista

Vain taloudelliset keinot ja ajattelu mahdollistavat kesällä asuvan näiden tai muiden rakenteiden luomisen sivustossaan. Loppujen lopuksi maassa pyrimme pääsääntöisesti luomaan kaiken omilla käsillämme. Tänään voimme puhua sellaisten rakenteiden luomisesta, kuten kasvihuoneista, ja ne tehdään vanhojen ikkunoiden kehyksistä. Tämä on kaikkein talousarvion vaihtoehto, joka voi olla olemassa. Ja materiaalien ei tarvitse katsoa, ​​koska vanhat ikkunat löytyvät kaikkialta.

Mistä ottaa ikkunan kehykset? Se on hyvin yksinkertainen: seuraavassa talossa tai jopa huoneistossa, lastentarhassa, koulu voi vaihtaa ikkunoita. Älä menetä mahdollisuutta: sinun on otettava kehys hänen autotalliinsa. Tässä tapauksessa olet jopa kiitollinen siitä, että rakennusjätteet (joka on kehys) poistetaan sivustolta.

Mutta vain rakennusmateriaalien saatavuus ei ratkaise ongelmaa. Sinun on tiedettävä, kuinka oikeasti kasvihuone on kasvihuoneesi kehyksistä.

Vanhojen ikkunoiden kasvihuoneet tekevät sen itse

Kasvihuoneen perustana: valitse sopiva säätiö

On huomattava, että kasvihuonekaasupäässä on tarpeen täyttää perusta. Ilman sitä rakenne hajoaa. Kehysten paino on niin suuri, että kasvihuone yksinkertaisesti puristaa ajoissa.

Korkealaatuinen ja luotettava materiaali on tiili. Materiaali on kuitenkin melko kallista. Mutta pitkällä aikavälillä se kannattaa. Liiallisen kosteuden vuoksi kivi voi hajota.

Luonnonkivi on myös kallis, mutta pystyy kestämään tehokkaimmat kasvihuonekaasut. Luonnonkivi voi myös kestää kaikkein kostein ympäristö, jonka avulla voit antaa etuja tämän tietyn materiaalin käytössä.

Puu on myös erittäin kestävä materiaali, mutta viiden vuoden aikana on tarpeen muuttaa puupohja, joka alkaa murentua kosteuden ja lämpötilan muutosten vaikutuksesta.

Asiantuntijat sanovat, että paras vaihtoehto on konkreettinen. Tällainen säätiö voi toimia niin kauan kuin mahdollista. Tietenkin voit käyttää ehdottomasti mitään rakennusmahdollisuuksia. Kaikki riippuu siitä, millaisia ​​taloudellisia keinoja sinulla on.

Runkorakenne

On syytä huomata, että kasvihuone itse ikkunoista on jo melko kestävä. Se on vain tarpeen vahvistaa ja kiinnittää se asianmukaisesti. Jotta kehys olisi vahva, se on lujitettava tukevasti. Ikkunakehykset on yksinkertaisesti yhdistetty toisiinsa nähden kulmien, ruuvien, napojen ja muiden kiinnitysmateriaalien avulla. Jokainen henkilö määrittää, mitkä materiaalit kiinnitetään. Kaikki riippuu talousarviosta.

Katsokaa siis tavallisimpia kehyslaitteiden tyyppejä.

Oikealla olevat kulmat ja ruuvit ovat luotettavia. Kasvihuoneen asennuksen aikana on vain laadullisesti sijoitettava kasvihuone ja vahvistettava sitä perustukselle. Kulmat kiinnittävät kasvihuoneen osia, ja ne liitetään toisiinsa ruuveilla. Joten on mahdollista saavuttaa maksimaalinen stabiilisuusaste.

Voit myös asentaa kasvihuoneen, jossa on puiset kynnet sekä baarit. Tämä vaihtoehto on edes yksinkertaisempi kuin edellisellä rakenteiden yhdistämismenetelmällä. Kehyksen sisäpuolella on pienten poikkipalkkien avulla.

On toinenkin tapa, joka vaatii aikaa ja vaivaa. Tätä varten tarvitset lankaa ja kiinnittimiä. Johdon avulla se voidaan ruuvaa osalle liitosta ja vedä yhdessä pihdeillä. Jännitteitä ja muovisia kiinnittimiä käytetään, joita voi ostaa rautakaupasta.

Kasvihuoneiden asennus vanhoista ikkunoista

On sanottava, että kehyksestä voit luoda minkä tahansa kasvihuoneen suunnittelun. Ainoa asia, jonka sinun on kerättävä kaikki oikein, jotta malli olisi ollut pitkään. Jotta työtä voitaisiin tehdä laadullisesti, on välttämätöntä suorittaa vähitellen kaikki työ.

Runko ja jalusta ovat kasvihuoneen tärkeimmät osat asennuksen aikana. Kiinnikkeet olisi valittava voimakkaiksi ja luotettaviksi niin, että kasvihuonekaasut toimivat pitkään. Saattaa olla yhdisteitä, jotka vaativat hitsausta.

Kuinka suojata kehysten kasvihuone?

Koska kehyksillä itsessään on suuri massa, ei ole suositeltavaa käyttää lasia. Tällöin paino kasvaa entisestään. Lasia käytetään, kun pieni kasvihuone on koottu. Paras vaihtoehto on kattaa kasvihuone muovikelmulla. Voit tehdä tämän käyttämällä yksinkertaista laatikkoa rakennuksen yläosassa. Heti kun elokuva peitetään kasvihuoneessa, voit aloittaa elokuvasi.

Kun kaikki työ on valmis, sinun on tarkistettava niiden laatu. Jos puutteita ei ole, voit aloittaa eri viljelykasvien istuttamisen. Nyt sivustoosi tahansa vuoden aikana voit istuttaa erilaisia ​​kasveja, joita voidaan kasvattaa vain sivustolla.

Lämpimässä ilmastossa oleva kasvirakenne on rakennettu mihinkään mökkiin. Äkilliset kylmäkatkokset, maan pinnalla olevat pakkaset tuhoavat kasveja, jotka on istutettu avoimella maaperällä, samalla kun kasvihuone mahdollistaa niiden kasvattamisen jo kevättalvella.

Ja koska harvat ihmiset haluavat käyttää rahaa monimutkaisiin rakenteisiin ja kalliisiin materiaaleihin, on aina kiusaus tehdä kasvihuone käytöstä käytettävissä olevista työkaluista, joista yksi on ikkunoiden kehyksiä. Jos sinä tai joku, jonka tiedät, on ikkunoiden vaihtaminen, tämä on hyvä mahdollisuus saada halpaa materiaalia kasvihuoneen rakentamiseen.

Puiset ja muoviset kehykset: hyvät ja huonot puolet

Rakennetaan kasvihuone omilla käsillä vanhojen ikkunoiden kehyksistä: mikä kehys valita - puuta tai muovia?

Ikkunakehyksillä on epäilemättä etuja verrattuna muihin materiaaleihin. Ensinnäkin se on ikkunoiden kehyksen vahvuus.

Puukehys on joka tapauksessa rakennettu, mutta yhteen kiinnitetyt kehykset osallistuvat mekaaniseen kuormitukseen itseensä ja tuloksena oleva rakenne on vahvempi kuin kaiteet tai männynporat, joista useimmiten on tehty kasvihuoneiden kehyksiä teräskehykset).

Tällaisessa kasvihuoneessa esiintyy lisäetuna, jos ikkunat voidaan avata. Tällä tavalla on helppo säätää lämpöä kevättalvella ja kesällä, kun aurinkoisena päivänä suljetussa kasvihuoneessa lämpötila voi johtaa kuolemaan 60 astetta.

Tarvittavien ikkunoiden avaaminen ja sulkeminen on mahdollista säätää jopa tietyissä kasvihuoneen osissa, jos se on riittävän suuri.

Kaksikerros tarjoaa hyvän lämpöeristyksen halkeamien puuttuessa, jonka kautta lämpö voi paeta ja puhaltaa kylmää tuulta.

Toinen plus on kestävyys. Lasi ei hajoa auringon alla, kuten polyeteenikalvo, ja jos se menee jostain syystä, se on helppo korvata, varsinkin puukehyksillä.

Lopuksi, hinta. Jos muutat ikkunat itsellesi, saat materiaalin kasvihuoneeseen ilmaiseksi, mutta jos ystäväsi muuttaa niitä, hän voi myydä materiaalia, jota ei tarvitsekaan.

Haittana on pienempi lujuus verrattuna metallikehyksiin, haavoittuvuus putrefaktiivisten sienten, puun hajoamisen ja erilaisten hyönteisten tuholaisten vaikutuksiin. Tämä tekee lyhytikäisten puukehysten kasvihuoneesta.

Akkukehyksistä valmistetulla kasvihuoneella on sen edut ja haitat, mutta jos kasvihuone on tarpeen rakentaa, kokeile itseäsi.

Kasvihuoneiden muovi-ikkunat

Pääsääntöisesti kaksinkertaiset ikkunat asennetaan muovi-ikkunoihin, joiden ansiosta ne pystyvät antamaan luotettavampaa lämpöeristystä kuin yksittäiset lasiset puiset kehykset.

Lasin positiivinen puoli on lujuus (ja rakenteen jäykkyys) sekä resistenssi negatiivisille ympäristötekijöille. Ne eivät turpoja eivätkä repäise kosteutta, kuten puuta, eivätkä murskata. Siksi niitä ei tarvitse käsitellä antiseptisilla tai maalatuilla.

Muovi-ikkunoiden haitat ovat niiden suuri paino, saavuttamattomuus ja korjauksen vaikeus (puukehys lasi voidaan korvata tai vain tukkia kehyksen kalvolla, jos lasi on rikkoutunut ja lasiyksikkö on vaihdettava kokonaan).

Valmistelutyöt

Kuinka rakentaa kasvihuone vanhasta ikkunan kehyksestä omiin käsiisi, miten valita paikka, millaista säätiötä tehdään? Yritetään vastata näihin kysymyksiin.

Sijaintivalinta

Kasvihuoneeseen valittaessa kesän asukkailla on tavallisesti huono valinta. Pääasia on, että paikka ei ole varjostettu etelästä, kaakosta ja lounaasta. Naapurustossa oleva pähkinä on erityisen haitallista kasvihuoneviljelylle, koska puu paitsi varjostaa, mutta myös vapauttaa kasviksia, jotka estävät kaikkien muiden kasvien kasvun.

Puut voivat myös olla vaarallisia, koska raskas kuiva haara katkaisee myrskyn, joka voi vahingoittaa tai tuhota kasvihuone.

On myös toivottavaa, että rakennus on suojattu tuulta, joka voi tuhota sen.

Rakenteen alapuolella olevan maan on oltava tasainen, liikkumaton ja kuiva. On toivottavaa, että se oli hiekkainen maa. Jos maa on savi, täytä se soraa ja kaada hiekkaa päälle ja levitä hedelmällinen kerros.

Lisätietoja sivuston kasvihuoneiden sijaintia koskevista säännöistä voidaan lukea linkin kautta.

Hankkeen valmistelu ja piirustus

Tehdessään kasvihuone on tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • ikkunoiden kehyksen ja tarvittavan korkeuden suhde (on toivottavaa, että seinät eivät ole alle 180 cm), jos kehyksiä ei ole mahdollista asettaa päällekkäin, sinun on rakennettava seiniä alhaalta käyttäen muita materiaaleja;
 • katto: todennäköisimmin sen on käytettävä puuta tai metalli runkoa katolle, koska talvella jopa useita tonnia lunta voi kerääntyä katolle;
 • Katon harjan tulee suuntautua pohjoisen ja etelän akselin suuntaisesti varmistamaan kasvihuoneen asianmukainen valaistus.

Jos laskutoimitusten mukaan käy ilmi, että ikkunoita ei ole riittävästi, voit käyttää sopivan kokoisia polykarbonaattilevyjä.

Jos kasvihuone on lämmitetty liesi, välittömästi harkita missä savu menee. Savupiippu voi mennä ulos sekä seinän läpi että katon läpi, mutta jos se on valmistettu metallista, se kuumenee hyvin, eikä siksi saa joutua kosketuksiin polyetyleenin tai polykarbonaatin kanssa.

Hänelle on toivottavaa tarjota erityinen ikkuna (voit käyttää olemassa olevaa ikkunaa) ja sulkea välilyönti pyöreän putken ja ikkunalevyn neliön rungon välillä esimerkiksi tinan tai vanerin avulla.

perusta

Toisin kuin perinteiset puu- tai teräskehyksestä valmistetut kasvihuoneet ja muovikalvot, ikkunoiden kehyksissä olevat kasvihuoneet tarvitsevat säätiön. Tämä johtuu siitä, että kehykset ovat liian raskas ja niiden alapuolella oleva maa heikkenee epätasaisesti, jos kasvihuone on rakennettu ilman perustusta.

Mitä materiaaleja voidaan käyttää tällaisen kehyksen luomiseen? Näyttää melko paljon vaihtoehtoja:

 1. Tree. Se on erittäin kestävä, mutta täysin lyhytikäinen materiaali. Maaperässä se menee nopeasti, ja muutaman vuoden kuluttua (yleensä 5-6, mutta se voi tapahtua nopeammin, riippuu kosteudesta), kasvihuone on rakennettava uudelleen.
  Kuva 1. Kasvihuone ikkunankehyksistä, joissa on puiset perustukset.
 2. Punainen tiili. Materiaali on hyvä, kestävä, mutta ei kovin luotettava. Kosteuden ja lämpötilan muutosten vaikutuksesta tuhoutuu paistettua savesta tehty tiili, ja tällaisen säätiön kasvihuone ei todennäköisesti kestä yli kymmenen vuotta.

Kuva 2. Punainen tiili.

 • Silikaatti (valkoinen) tiili on jonkin verran voimakkaampi kuin punainen, eikä säähänkäynnit voi voittaa sitä vuosikymmeniä, joten vaikka kasvihuone itsessään tulee hyödyttömäksi, voit rakentaa uuden samalla pohjalla. Valkoisen tiilen puute on sen korkea hinta.
 • Betoni. Tämä materiaali on halvempaa kuin tiilet, ja se on valmistettu itsestään sementistä, hiekasta, raunioista ja vedestä. Tällaisen materiaalin nauha-pohja kestää monta vuotta ja on altis vain vaikeille pakkasille.
  Kuva 3. Betonirahasto
 • Kivi. Tämä materiaali on luotettavin, mutta erittäin kallis erityisesti alueilla, jotka ovat kaukana tämän rakennusmateriaalin kerrostumasta.
 • Alueilla, joilla on vakavia pakkasia, säätiön tulisi saavuttaa maapallon suurin jäätymis syvyys. Käytä samaa eristettä, esimerkiksi vaahtoa.

  Askel askeleelta: kasvihuoneilmiö

  Kuinka kehittää kehystä?

  Ennen kuin aloitat seinien rakentamisen, kehys on valmisteltava. Poista ensin kaikki metalliset osat, kuten saranat, markiisit, pultit ja ulkonevat kynnet. Sitten kehykset puhdistetaan vanhasta maalista metalliharjojen avulla.

  Sen jälkeen puu on syövytettävä antiseptisellä, jotta bakteerit ja sienet eivät tuhoa sitä liian nopeasti. Onneksi antiseptisten aineiden valinta on melko laaja. Sen jälkeen voit maalata lisäksi kehyksen, mutta antiseptinen ja itsessään tarjoaa riittävän suojan sieniä, hyönteisiä, jyrsijöitä ja kosteutta vastaan.

  Jos päätät naulata kehyksiä kynsillä, sinun on poistettava lasia asennuksen aikana, jos käytät ruuveja, et voi tehdä sitä.

  kehys

  Miten kasvihuone rakennetaan vanhoista ikkunoista omilla käsillä: valokuvat ja piirustukset auttavat meitä näkemään tämän selvemmin ja rakentamaan kasvihuoneemme version puusta tai muovista ikkunoista. Kehyksen rakentamiseksi käytä palkkia 50x50 mm tai levyä 40 mm paksu. Kehys koostuu telineistä, ylemmistä ja alemmista hihnoista. Jälkimmäinen olisi valmistettava samanlaisista levyistä ja kasvatettava kasvihuoneen seinämien korkeutta. Telineitä toisistaan ​​olisi pidettävä niin kauas, että ikkunakehys sijoitetaan tiukasti niiden väliin, ja ne puolestaan ​​kattavat kahden vierekkäisen kehyksen väliset aukot.

  Todella kestävä olisi katkorunko. On parasta pitää pylväskatto, jossa on ylimääräisiä tukia harjan alla, sillä muuten se voi romahtaa lumen painon alla. Siksi katon rungon suorittaminen on parasta palkista.

  Kuva 4. Laitteen kehyksen malli ja sen ikkunakehysten sijoittaminen siihen.

  kokoonpano

  Asennus voidaan tehdä sekä kynsillä että ruuvilla. Ruuvit ovat vahvempia, mutta ovat kalliimpia. Jokainen kehys on kiinteä sekä ulko- että sisäpuolelta, ja sen neljä sivua. Tällöin kehysten väliset aukot tiivistetään vaahdolla.

  Kasvihuoneiden asennus muovi-ikkunoista on tehtävä pulttien ja muttereiden avulla, poraamalla reikiä niille.

  katto

  Se ei ole toivottavaa käyttää ikkunan kattoon. Sen sijaan voit venyttää polyeteenikalvoa tai käyttää polykarbonaattia. Täysin läpinäkyvä katto tarkoittaa sitä, että se on liian kuuma sisällä lämpimien kuukausien aikana, joten on välttämätöntä ripotella sitä kalkin ripustuksella (kuten valkaisuun) luoda pieni varjo. Valo, joka tunkeutuu seiniin, riittää fotosynteesiin. Kalvo on kiinnitetty kiskoilla.

  ovet

  He ovat toivottavia tekemään kaksi kasvihuoneen päistä, niin että ilmanvaihto voi tarvittaessa luoda luonnoksen. Helpoin tapa koputtaa kehystään levyiltä ja kiristää ne muovikelmulla, naulaamalla ne puulle ohuiden nauhojen avulla.

  Kuva 5. Oven roolia leikataan avausikkunassa.

  johtopäätös

  Näin ikkunakehykset ovat halpoja ja käteviä materiaaleja kasvihuoneen itserakennukseen. Tällaisen kasvihuoneen edut ovat materiaalien saatavuus, helppokäyttöisyys ja käyttö, ja haitat ovat säätiön tarve ja alhaisempi lujuus verrattuna teräskehykseen.

  Hyödyllinen video

  Videosta voi nähdä joitakin lisätietoja kotitekoisista kasvihuoneista ikkunoiden kehyksistä.

  Kehyksiä ei pidä hukata - ne voidaan aina sovittaa hyödylliseksi syiksi!

  Tässä artikkelissa kerron teille, kuinka rakentaa kasvihuone ikkunoista. Tämä tehtävä on varsin työläs, varsinkin jos emme halua väliaikaista kasvihuoneilmaa vaan pysyvää rakennetta, mutta tulos on sen arvoinen. Vanhojen kehysten uudelleenkäyttö mahdollistaa huomattavan säästämisen kasvihuoneilmiöön, joten se on varmasti haastava.

  Tällaisia ​​rakenteita voidaan pystyttää erilaisiin järjestelmiin, koska tässä kuvataan rakennuksen yleisiä periaatteita, jotka testataan käytännössä. Kun ymmärsit, mitä on, voit tehdä muutoksia algoritmiin, jonka ehdotan minulle lopputuloksen toiveiden mukaisesti.

  Valmistelutyöt

  Vaihe 1. Säätiö

  Ikkunoiden kasvihuone on koottu suunnittelijan periaatteen mukaisesti, ja vaikein hetki tässä on kehysten etsiminen itse. Rakentaminen aloitetaan pääsääntöisesti maan talon uudistamisen jälkeen, kun useita ikkunoita ilmestyy korvaamisen jälkeen.

  Loppujen lopuksi on sääli heittää pois, mutta haluan liittää sen johonkin liiketoimintaan. Mutta valitettavasti riittävän suuri rakentaminen tästä numerosta ei riitä, koska sinun täytyy mennä naapureille ja pyytää, vaihtaa tai ostaa tarpeettomia ikkunoita.

  Sitä me tarvitsemme!

  Yleensä vakio puurakenteita käytetään kasvihuone rakenteiden pystyttämiseen, ja puhun niistä artikkelissa. On myös mahdollista rakentaa kasvihuoneita ja kasvihuoneita PVC-ikkunoilta, mutta tämä on melko kallis ilo ja siksi tätä asetteluvaihtoehtoa ei käytännössä tapahdu.

  Joka tapauksessa, oletetaan, että meillä on tarvittava määrä lasitettuja kehyksiä. Nyt meidän pitäisi jotenkin asentaa ne maahan.

  Ja tässä meidän on annettava ainakin yksi perusta: ilman perustaa ollenkaan vain hyvin pieni kasvihuone voidaan tehdä, koska pääomarakenne väistämättä uppoaa oman painonsa alla.

  Puun pohja tiilipylväät

  Kasvinrakennuksen pohjan järjestämistä kehyksistä on useita vaihtoehtoja, ja luonnehdit niitä alla olevassa taulukossa:

  Tällaisen pohjan suorituskykyominaisuudet ovat tyydyttävät, mutta ajan myötä myös jopa kosteudelta käsitelty puu menettää voimaa. Joten palkkien vaihto (ja näin ollen kasvihuoneen täydellinen rekonstruktio) olisi suoritettava vähintään kerran 5-7 vuoden välein.

  Haittapuoli on korkealaatuisen rakennuskiven korkeat kustannukset - kuitenkin, jotta voit säästää, voit käyttää käytettyjä tiiliä.

  Tämän ratkaisun haitat ovat järjestelyn huomattava monimutkaisuus ja vakavat taloudelliset kustannukset.

  Päätin tehdä tämän kasvihuonekaasun omilla käsilläni, pysähdyin yhdistetyssä versiossa:

  Ennen kuin teet kasvihuoneesta ikkunakehyksiä, sinun on täytettävä tämä perusta

  1. Ensinnäkin hän poisti hedelmällisen maaperän kerroksesta tontilta noin 30 cm: n syvyyteen. Maaperä taitettiin erikseen ja sittemmin käytettiin sänteiden muodostamiseen.
  2. Tasoitetulla alueella hän asetti tulevan kasvihuoneen perustan ja kaivoi 50 cm syvyisen ja 40 cm leveän kaivannon.
  3. Jokaisen kaivannon pohjalle peitettiin hiekkaa kerros 10 cm ja varovaisesti tiivistetty tyyny.
  4. Asensin muottien vanhoista levyistä, peitettiin tiheällä polyetyleenillä ja kaadettiin teipin pohja betonista. Teräslevyn vahvistamisen sijaan hän lisäsi rikkoutuneen kiven laastille.
  5. Betonin alkupolymeroinnin jälkeen hän irrotti muottipesän ja peitti pohjan polyeteenillä kuivauksen välttämiseksi.

  Puutavara betonialustalle

  1. 25 päivän kuluttua (normaalisti on odotettava 28-30 päivää, mutta tuskin selviydy) poisti polyeteeniä ja koottiin 150 mm: n poikkileikkauksen sitoumuksen betonialustaan. Palkin alle laittaa kaksi kerrosta katemateriaalia vedenpitävyyteen.
  2. Kulmissa yhdistin palkit puolipuihin ja kiinnitin betonilla ankkureilla. Puun osat itse käsiteltiin kosteutta kestävillä yhdisteillä.

  Luonnollisesti tämä järjestelmä ei ole ainoa mahdollinen. Lisäksi se on melko työläs, koska kasvihuoneiden osalta on yksinkertaisempaa käyttää joko vain solmua tai vain betonirainaa.

  Vaihe 2. Kehyksen asennus

  Itsenäinen kasvihuone ikkuna kehystää yleensä kokoontuu puitteissa. Se on ylhäältä ja alhaalta vanteita, jotka on yhdistetty pystyviivoilla kulmissa.

  Siinä tapauksessa, että kasvihuoneen seinämät ovat huomattavan pitkiä (4 m ja yli), on syytä vahvistaa kehystä lisää pystysuoria tukia.

  Kiinnitys jalkaa jalkaa

  1. Minun tapauksessani betoniin pohjautuva puu toimi alhaalta. Sivut, pudotin ne levyillä siten, että ne työntyvät vähintään 100 mm palkin yläpuolelle.

  Kiinnitys telineiden leikkaamiseen tai vuoraukseen

  1. Nurkissa laitoin puupalkkeja 50 x 50 mm: n osuudella. Kiinnitä kiinteät ruuvit vetämällä ne pohjalevyyn.
  2. Ylärajaus on tehty samasta palkista, kiinnittämällä se telineisiin.

  Tarvitsin pienen kasvihuoneen, koska en asensin lisätukia ja ristikappaleita vahvistamalla. Jos tarvitset suurta rakennetta, kannattaa rakentaa kaikki tarvittavat piirustukset ja katsoa, ​​missä on mahdollista vahvistaa rakenteita tukien, tukien jne. Avulla.

  Kehyksen suunnitelma

  Vaihe 3. Katto

  Seuraavaksi kasvihuoneen rakentaminen tarjoaa kattolaitteita. Täällä on pidettävä mielessä, että rungon asettaminen katolle on mahdollista vain luurangon tapauksessa, jos sinulla on huomattava turvallisuustaso.

  Useimmiten katto on peitetty joko solupolykarbonaatilla tai muovikelmulla - joten kattorakenteessa oleva kuorma on paljon pienempi.

  Se on viimeinen vaihtoehto, jonka valitsin:

  1. Levystä 100x25 mm leikatut kattotuolit. Jokaisen ristikkopalkin pohjassa tehtiin näyte ylhäältä.
  2. Kiinnitä kelat pareittain ja kiinnitä ne sitten harjaspalkilla.
  3. Karhotin x kiinnitti kehyksen ikkunan avaamiseksi.
  4. Tuloksena oleva katon runko kahdella kasvatuskehyksellä korotetun kynän avulla, joka oli asennettu yläreunaan ja kiinnitti kattotat metallisilla laastarilla.

  Tämä vahvistettu kalvo sopii kattotielle.

  1. Ylhäältä katto peitettiin valoa stabiloidulla kalvolla (molemmat rinteet ja pylväät) jättäen vain tuuletusikkunan auki.

  Tattan katon miinus on ilmeinen: kalvolla ei ole mekaanista lujuutta, ja se on melkein taattu, että sitä on muutettava kahdessa tai kolmessa vuodessa.

  Toisaalta kustannukset katon järjestämisestä ovat vähäiset, ja vähemmän (verrattuna lasiin tai polykarbonaattiin) polyeteenin läpinäkyvyys kompensoidaan ylimääräisellä valaistuksella, joka tunkeutuu ikkunoiden seinien läpi.

  Kasvihuoneasennus

  Vaihe 4. Kehysten asentaminen

  Nyt rakennustyömme on lähestymässä lopullisia vaiheita: meidän on asennettava ikkuna-kehyksiä, ripustettava ovet ja ikkunan lehdet ja varattava myös huone sisätiloista.

  Kehysten asentaminen kulmaan

  Aloitamme kuvauksen kehysten asennuksella:

  1. Vanhat ikkunat ennen asennusta runkoon on valmisteltava. Tämä valmiste koostuu saranoiden ja lukituselementtien purkamisesta, eliminoimalla ilmeisin vaurio, rikki lasin korvaamiseksi jne.

  Lasin vaihtaminen on suositeltavaa, kun asennus on valmis: pienempi riski uuden ikkunan rikkomisesta asennuksen aikana.

  1. Aloitamme tuotteiden asennuksen kulmasta. Asettamme ensimmäisen ikkunan alemman puun pystysuoran kannen lähelle, kohdistamalla se ja kiinnittämällä se runkoon metallisella vuorauksella.
  2. Seuraavat rakenteet on asennettu pienin aukkoin, jotka liittävät teräslevyt itsekierteittäviin ruuveihin.

  Kehykset liittävät levyjä ruuveilla

  1. Jos kasvihuone (hyvin, yhtäkkiä olet niin onnekas!) On koottu muovi-ikkunoista, silloin on parasta kiinnittää yksittäiset rakenteet parvekelupistokkeella. Se on halpa, se on yksinkertaisesti asennettu (ulkonemat napsahtaa vierekkäisten kehysten uria), mutta se tarjoaa erittäin vahvan kiinnityksen.
  2. Kun olet asentanut kaikki kehykset, täytä niiden väliin vaahto.
  3. Ulkopuolella täytämme ohut puinen lankku jokaiselle raolle - se ei ainoastaan ​​auta lämpöhäviöiden minimoimista vaan myös lisää jäykistävää kylkiluuta.

  Kuva osoittaa, että aukot on suljettu kiinnitysvaahdolla

  Ensimmäisen kehysrivin kohdalla kaikki on selkeää, mutta koska rakenteen korkeus on enintään 1400 - 1600 mm. Jos haluat kasvihuonekaasua suuremman, niin asennetun kehyksen rivin yläreunan ja yläreunan välinen etäisyys on paras kiristää kalvoa.

  Jotta toinen rivi ruutuja (vaikka laitat ne sivulle) En halua - säätiö on liian epävakaa.

  Vaihe 5. Ovet ja tuuletusaukot

  Se ei riitä kasvihuoneen rakentamiseen - sinun on varattava sitä niin, että kasveille saadaan optimaalinen mikroilmasto. Ja jos lämmön osalta kaikki riippuu tapauksen kireydestä, on sitten ajateltava tuuletusta erikseen.

  Ilman tuoretta ilmaa kasvihuoneen tiloihin ei käytännössä ole merkitystä. Siksi käytän yksinkertaisinta rakennetta puukuidulla, joka on peitetty useilla kerroksilla polyetyleeniä. Kiinnitän sen tavallisiin saranoihin ja varustaan ​​yksinkertaisella lukolla, joka pitää ovilehteä suljetussa asennossa.

  Oven puun rungossa

  On paljon tärkeämpää, jotta ikkunat toimisivat tehokkaasti kasvihuoneessa. Näyttäisi siltä, ​​että vastaus kysymykseen siitä, kuinka tehdä ikkuna kasvihuoneessa on äärimmäisen yksinkertainen - ota se ja käytä mitä tahansa tuuletinta, jonka seinät muodostavat.

  Mutta tosiasia on, että tällaiset ikkunat on avattava ja suljettava itsenäisesti riippuen lämpötilasta kasvihuoneessa - ja tämä on melko hankalaa, ja aina on olemassa vaara puuttua oikea hetki.

  Automaattinen ikkuna, joka avautuu ja sulkeutuu lämpötilan mukaan, ei ole näistä haitoista. Helpoin tapa on varustaa se erityisellä hydraulisylinterillä, mutta tällaisen laitteen hinta saattaa tuntua tarpeettomalta korkealle monille.

  Siksi tässä jaksossa kerron teille, kuinka rakentaa samanlainen toiminto omalla kädelläsi improvisoiduilla tavoilla:

  Sylinteri kasvihuoneeseen

  1. Otan valmiin pienen kehyksen tai valmistan sen profiilipalkista. Asen aksiaaliset saranat rungolle niin, että ristikkoa pyöritetään vaakasuoran akselin ympäri ja pystysuorassa (tai kallistettuna, jos rakennamme rakennuksen jossakin kattorinteessä) asento on täysin suljettu.
  2. Kiinnitän puupalkin tuuletusaukkojen alapäähän - se vaikuttaa kuorman rooliin automaattisen sulkemisen yhteydessä.
  3. Täytä astia nesteellä (käytän pakkasnestettä, mutta voit myös ottaa vettä) noin 40% ja tiivistää se tiukasti. Kannessa asenna ohut putki.
  4. Kapasiteetti, jossa pakkasnestettä ja putkea kiinnitetään tiukasti kasvihuoneen harjan alla.
  5. Sulen myös toisen kannen (pienemmän tilavuuden) kansi, jossa on putki. Kannessa laita reikä, jonka läpimitta on 3 mm ilman pääsyä varten. Täytän säiliön jäätymisenestoainetta siten, että putken alareuna upotetaan noin 10-12 mm.
  6. Avausikkunan rungon yläpalkissa ajetaan pitkiä kynsiä, johon ripustin turvallisesti pieni purkki.
  7. Yhdistän molemmat säiliöt joustavalla letkulla.

  Kotitekoinen automaattiruutu: 1) vastapaino; 2) kehys; 3) rajoitin; 4) jousitus pienempi kapasiteetti

  Itsekiinnittyvät ikkunat kasvihuoneessa toimivat seuraavasti:

  1. Kun lämpötila nousee, yläsäiliöstä tuleva neste haihtuu ja virtaa letkun läpi alempaan säiliöön. Lisäksi. Pyrkii lisäämään painetta pakkasnesteen laajenemisen aikana.
  2. Tästä johtuen poistoikkunan ylemmän poikkipalkin paino nousee ja tuuletusikkuna aukeaa ja vapautuu raittiiseen ilmaan.
  3. Kun lämpötila laskee, havaitaan käänteinen prosessi: neste vedetään ylempään (hermeettiseen) säiliöön ja tuuletusikkuna sulkeutuu omalla painollaan.

  Ennen kuin asennat koko ilmastointilaitteen tällaisen suunnittelun perustan, sinun on konfiguroitava se, valitsemalla optimaalinen nesteiden määrä järjestelmän luotettavalle toiminnalle.

  Itse asiassa kasvihuoneen järjestely ei pääty sinne: sinun on sijoitettava sängyn sisäpuolelle, rakentaa polkuja, jos tämä on hankkeen edellytys - asenna valaistus ja lisälämmitys. Joka tapauksessa malli on varsin luotettava ja toimiva!

  johtopäätös

  Kasvihuone, jolla on omat kätensä vanhoista ikkunoista, voidaan luoda myös sellaisille puutarhurijoille, joilla ei aiemmin ollut yhteyttä rakentamiseen ja suunnitteluun. Sen rakenne on melko yksinkertainen, ja sen jälkeen kun olet lukenut tekstin suositukset ja tutkinut videota tässä artikkelissa, voit rakentaa tämän rakenteen nopeasti ja suhteellisen edullisesti.

  Jos olet kiinnostunut tästä ideasta, kaikki alla esitetyt kysymykset voidaan esittää alla olevissa huomautuksissa: jos voin, suosittelen ehdottomasti jotain järkevää!

  17. lokakuuta 2016

  Jos haluat ilmaista kiitollisuutta, lisätä selvennyksiä tai vastustaa, kysy kirjoittajalta jotain - lisää kommentti tai kiitos!

  Kaukokas omistajat voidakseen kasvattaa varhain vihreitä ja vihanneksia, miettiä, miten järjestää kasvihuoneita. Tämän vuoksi kekseliäisimmistä ja taloudellisimmista niistä valitaan suuri joukko rakennusmateriaaleja, jotka kirjaimellisesti ovat jalkojensa alla. Eräs vaihtoehto kasvihuoneen omalla kädellä tapahtuvalle rakennustöille käytetystä improvisoidusta materiaalista on vanhoja ikkunoita.

  Vaihtoehtoiset tapit rakentaa kasvihuoneita

  Yksinkertaisin kasvihuone on peitossa. Se on polyeteenin kalvo, joka peittää kehysrakenteen.

  Kehyksen luominen edellyttää materiaalia, jolla on tietty lujuus ja joustavuus. Tämä voi olla suuri halkaisija, putki tai muu materiaali, jolla on vastaavat ominaisuudet. Runko taivuttamalla kehys peitetään polyeteenillä, jonka reunat on kiinnitetty maahan levyllä ja peitetty maalla.

  Tämän rakenteen toisen version toteuttamiseksi tarvitaan vanha kuormalava ja kalvolla peitetyt levyt. Tämä muotoilu on pienikokoinen. Se sijaitsee lähellä rakennuksen seinää, joka sijaitsee aurinkoisella puolella. Laskelma on, että yöllä lämpö siirretään seinältä kasvihuoneeseen.

  Käytettäessä polypropeeniputkea ja kalvoa voit varustaa luotettavamman ja käytännöllisemmän kasvihuonekaasun. Kokoamiseen tarvitaan putket ja kulmat polypropeenista. Vaadittavan koon runko saadaan sijoittamalla rakenne putkista kulmiin hitsaamalla ja liimalla. Polypropeeni on helppo käsitellä, joten voit helposti koota halutun kokoisen kasvihuoneen.

  Kasvihuone polypropeeniputkesta ja kalvosta

  Jos käytät putkea, jonka halkaisija on suuri, kalvo voidaan korvata levyn polykarbonaatilla. Jos voimme jäykistää koko rakenteen erikoisilla kylkiluilla, saamme luotettavan ja kestävän kasvihuoneen.

  Suuri määrä muovia käytettyjä pulloja sai sysäyksen suunnittelulle. Kasvihuoneiden rakentaminen tällaisesta materiaalista vaatisi huomattavan määrän tällaisia ​​tyhjiä säiliöitä. Johdolla tai vahvalla langalla vedetään kaksi riviä asennettuun runkoon. Niiden väliin on asennettu pullon sarakkeet, jotka ovat aiemmin poistaneet pohjan. Jotta pullon rakenne olisi tiiviimpi, se tulisi asentaa mahdollisimman tiheään.

  Pullon kasvihuone

  Kuitenkin kaikkien kuvattujen rakenteiden eduilla kasvihuoneet, joilla on omat kädet ikkunoiden kehyksistä, ovat suosio ja laatu johtajia.

  Kuinka toimittaa rakentaminen aihioilla?

  Näyttäisi siltä, ​​että ratkaisematon kysymys, joka koostuu siitä, että rakennuksessa on riittävästi vanhoja ikkunoita, on yksinkertainen vastaus. Lisäksi ongelman laajuus on liioiteltu, koska kasvihuoneen mitat eivät edellytä useampia ikkunamalleja. Asukkaiden massiivinen siirtyminen puukehyksistä moderniin kaksinkertaisiin ikkunoihin määrittää tarvittavan materiaalin saatavuuden talon lähellä. Jos vanhoja ikkunoita ei ole mahdollista havaita, voit pyytää lasiyksiköiden asentajilta apua. Useimmin käytettyjä kehyksiä ei lunasteta.

  Vanhat ikkunat

  Prosessi kasvihuoneen ikkunarakenteiden rakentamisesta

  Sivuston valinta

  Rakennuspaikan valinta riippuu tällaisista tekijöistä:

  • kuinka hyvin alue on valaistu;
  • onko varjo muita rakenteita, joilla on suurempi korkeus;
  • kun maa on suojattu tuulelta;
  • sijainti suhteessa päätepisteisiin.

  Kasvihuoneen mittojen valintaan vaikuttavat:

  • tontin koot;
  • viljelykasvien tyyppi ja niiden lukumäärä;
  • ikkunoiden kehysten mitat.

  Tärkeä tekijä on maaperän ominaispiirteet. Se ei ole toivottavaa rakentaa rakennusta suolaiselle tai erittäin märälle maaperälle, koska rakenteen sumentumisen riski kasvaa. Kasvihuoneen luotettava asennus soveltuu parhaiten kuivaan maaperään, jossa on riittävä tiheys. Lisäksi pohjaveden esiintyminen vaikuttaa merkittävästi rakennuspaikan valintaan. Niiden vähimmäissyvyys on oltava vähintään puolitoista metriä.

  On tärkeää tarjota sopiva huoneen korkeus, joka mahdollistaa työskentelyn kasvihuoneessa. Kun olet määrittänyt rakennuksen likimääräiset mitat, tehdään vanhat ikkunarakenteet, joiden avulla voidaan määrittää rakenteen pituus.

  Lopussa laaditaan suunnitelma ja rakenteen leveys lasketaan ottaen huomioon haluamasi sängyt ja polut.

  Säätiö tai säätiö

  Koska mallissa on tietty massa, sen perustan järjestäminen on välttämätön askel. Kasvihuoneen uppoamisen tai tuhoutumisen estämiseksi sekä sen lujuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi sen asennus tehdään säätiöön.

  Säätiön järjestämiseen on useita vaihtoehtoja:

  • Brick. Luonnehditaan luotettavuudella, mutta samalla suhteellisen korkealla kustannuksella. Oikealla asennuksella on riittävä kestävyys. Kuitenkin altistuvat kosteudelle ja lämpötilanvaihteluille, jotka ovat alttiita tuhoutumiselle.
  • Kivi. Kustannukset vaihtelevat suuresti, mutta samaan aikaan se on erittäin luotettava. Se voi kestää suuremman massan kuormituksen. Kestää ulkoisia tekijöitä ja sillä on pitkä käyttöikä.
  • Puinen. Tällaisen materiaalin perustalla on hyväksyttävä lujuus ja vakaus, mutta ei pitkä käyttöikä. Kestävyys ei ylitä 5-8 vuotta. Olisi ymmärrettävä, että ikkunan kehykset itse eivät todennäköisesti kestä enää.
  • Betoni. Laitteen nauhanauha on optimaalinen kestävyyden, suorituskyvyn ja rakennuskustannusten kannalta.

  Säätiö - kasvihuoneen tukikohta

  Valmistelutyö kehysten kanssa

  Ennen kuin rakennat kasvihuoneesi ikkunakehyksistä omilla käsilläsi, yksinkertaista rakenteen kokoamista ja lisää lujuusominaisuuksia, on ryhdyttävä valmisteleviin toimenpiteisiin. Kehysten osat voidaan tehdä käyttökelvottomiksi, joten ne on purettava tai vaihdettava. Valmistelu merkitsee:

  • lisävarusteiden poisto;
  • vanhojen maalien poistaminen;
  • antiseptinen hoito;
  • lasin purkaminen likaantumisen ja muiden vikojen läsnäollessa;
  • jotka eivät ole käytössä.

  Kehysten valmisteluun ja kokoonpanoon olisi otettava huomioon, että kasvihuoneen korkeuden on oltava vähintään 1,7 m.

  Lattiamateriaali

  On tärkeää, että lattia järjestetään ennen järjestämiseen, jotta se ei estäisi rakennusten tulvia eikä sen elementtien ennenaikaista vaurioitumista. Tätä varten on syytä kaivaa 150 mm: n syvyys ja sen pohjalla luoda hiekan ja soran tyyny. Jos lattia on rakennettu betonista, sen on muodostettava kalteva pieni kulma ja myös avata veden tyhjennys.

  Kasvihuoneen sisäisen tilan asianmukaisella järjestämisellä on suuri käytännön ja erityinen esteettinen arvo. On toivottavaa suojata läpikulkuja, jotka ovat puusta tai muovista valmistettuja. Tämä estää maaperän siirtymisen kulkuneuvoon.

  Sen lisäksi, että betonia voidaan järjestää kasvihuonekaasujen sisällä,

  • sahanpurua. Ne imevät kosteutta, luovat edellytyksiä ihmisen mukavalle liikkuvuudelle, mutta estävät laitteiden liikkumisen. Sahanpurun käyttö johtaa kasvihuonekaasujen roskiksi;
  • keraaminen laatta. Merkittäviä Merkittäviä erittelyjä kasvihuoneessa olevista kappaleista

  materiaalin hinta ei tarkoita sen käyttöä edullisissa malleissa. Mutta siinä tapauksessa, että on jäljellä tai laatta taistelu korjauksen jälkeen, sitä voidaan käyttää järjestämään käytännön lattia;

 • puu. Luodaan lattia, joka on sijoitettu pitkin kasvihuonepalkkeja, jotka asennetaan levyt poikittaiseen suuntaan. Tällainen lattia tulisi altistaa antiseptiselle käsittelylle rakenteen käyttöiän lisäämiseksi;
 • tiili. Tiilet asetetaan hiekkasyynyyn. Tämän jälkeen märkä hiekka kaadetaan niiden väliin ja tiivistetään. Tämä muotoilu on pitkäikäinen ja käytännöllinen.
 • Oikean kehyksen luominen

  Kasvien kasvien kasvatus kehyksenä on parempi käyttää levyjä. Niiden paksuuden tulisi olla suunnilleen sama kuin kehykset ja oltava 40-50 mm. Laudat on liitetty siten, että rakenne on sitova. Liittämisen pitäisi olla ylä- ja alareunassa, kun taas on toivottavaa, että pohja koostuu kahdesta rivistä levyjä.

  Walling

  Vertikaalisten telineiden asentaminen mahdollistaa rakenteen muodon muodostamisen. Telineet ovat kiinnitettynä pitkien sivujen telineisiin. Olemassa olevat aukot on sinetöitävä rakennusvahalla. Lujemman jäykän rakenteen ansiosta kehykset kiinnitetään sisäpuolelta tukipalkkien avulla.

  Näiden osien poikkileikkaus voi olla pienempi kuin pääelementtien materiaali.

  Varmuus on pystysuoran rekvisiitta, joka on suositeltavaa asentaa laitteen kehyksen ajan. Niiden kiinnitys tapahtuu sementin avulla tai kiinnittämällä nauloja telineillä.

  Jotta vältetään luonnosten esiintyminen, on välttämätöntä varmistaa, että kaikki aukot poistetaan. Poikkeuksena ovat tuuletukseen tarkoitetut tuuletusaukot.

  Kattorakenne

  Ennen kuin teet vanhan ikkunakehyksen kasvihuoneen, sinun täytyy päättää kattotyypistä. Katto voidaan tehdä yhdellä tai kahdella luiskalla. Valinta riippuu tietyssä määrin käytettävissä olevien rakenteellisten tekijöiden määrästä. Rajoitetulla määrällä niitä on mahdollista päättää katto katon rakentamisesta, jonka kaltevuus olisi edistänyt esteettä.

  Yhtä tasoisissa olosuhteissa pöydän katto on suositeltava. Kehyksistä valmistetut ja käsitellyt aihiot asetetaan yläreunaan ja naulataan niihin. Sen jälkeen harja on valmistettu puusta tai muovista. On tärkeää, että nivelet ovat mahdollisimman tiukkoja. Vuotojen esiintyminen johtaa mikroilmaston häiriöön kasvihuoneessa ja edistää muotin kehittymistä.

  Jos kehyksistä puuttuu aihioita, voidaan käyttää levyn polykarbonaattia tai paksua kalvoa, jotka on erityisesti suunniteltu kasvihuoneiden rakentamiseen.

  Kasvihuonekaasujen asennus: vaiheittaiset ohjeet

  • Sivuston rakennustyöpaikan valitseminen. Jos mahdollista, katon kaltevuus tulee suunnata etelään suurimman osan aurinkoenergiasta.
  • Sivuston rakentaminen. On suositeltavaa, jos maaperä on riittävän tiheä ja siinä on kuivatuskerros. Kasvihuoneessa olevan maaperän tulee olla hyvä vedenläpäisevyys.
  • Säätiön rakentaminen. Kaikilla mahdollisilla rakentavilla ratkaisuilla on levyn kehyksen rakentaminen suosituin. Tukit ovat palkkeja, jotka on asennettu pitkin kehää yhdessä valmistetun levyn kanssa. Asennus tapahtuu kynsillä ja metallisilla leikkeillä. Kasvien kasvihuone

  Tarvittaessa päärakenteiden rakentaminen, sovitettu tiilimuuraus. Kattokäyttöön tarkoitettujen ikkunakehysten asentamiseen on asennettu puupinnoitteet. Seinien rakentamisessa käytetään myös rungon osia, jotka asennetaan pitkin rakennetta, mikä mahdollistaa suurimman valaistuksen.

 • Kattoasennus. Sen rakenne voi vaatia useita kehysten aihioita. Kiinnitys suoritetaan puukappaleiden silmukoilla. Tämä muotoilu sallii kasvihuoneen vapaan avaamisen toisella puolella tai tarvittaessa puretaan.
 • Kehyksistä peräisin oleva kasvihuone voi selviytyä useammasta talvesta. Pitkä kasvihuone kehyksistä.