onko mahdollista tehdä kuona-pohja

Kysymys: Theo

Voidaanko säätiö kaataa kuona + sementtiä vahvistaen rakenteen.

 • Musta maa noin 1 metri lisää savi
 • Suunnittelen tehdä kuoren kiven (mahdollisesti M15, maksimi M25) seinät riittävän leveäksi lämmönjohtavuudelle.
 • Talo on yksi tarina ilman kellarissa ja ullakolla
 • Puukatto
 • Alue Ukraina Dnepropetrovsk

Olen jo kaadanut pienen osan kuonan pohjasta sementillä jo olemassa oleville seinille (6 osaa kuonaa 1 sementtiä, pura seinät, koska ne on aikaisemmin asetettu ilman perusta), ja mielestäni säätiön vahvuus oli korkea.

Jos voit, miten se parhaiten

Kommentit

Vastaus on valmis maanantaista tiistaihin (7-8. Helmikuuta).

Sanotaan, että kuona tulee lopulta vahvemmaksi + sementiksi.

Ehkä ei ole tarvetta raunioille?

Kiinnitti huomiota kuonaan, TC. Mielestäni se voi olla melko edullinen vaihtoehto säätiön materiaalin valitsemiseen.

Anteeksi, mutta emme voi vastata mitään kuonapohjaiseen säätiöön, koska emme käsittele sitä käytännössä. Ehkä joku lukijoista voi jakaa kokemuksen.

Keväällä katson, kuinka osa säätiöstä käyttäytyy, jota kaaduin kuonista ja raportoin huomautukseni myöhemmin.

Kiitos gazovikille kokemuksen jakamisesta tässä asiassa.

Linkki hänen vastaukseensa:

Kiipesin useisiin rakennusfoorumiin ja huomasin erilaisia ​​vastauksia tähän ongelmaan. Muista, että kaikki alla mainitut ovat mielipiteitä, jotka löytyvät eri foorumeista ja artikkeleista verkkosivuilla.

 1. on mahdotonta käyttää kuonaa säätiölle (sitä ei väitetä)
 2. rikki sisältää kuona-> pahasti vaikuttaa raudoitukseen, koska rungon "liukenee" rikin vaikutuksen alaisena
 3. on mahdollista järjestää kuonan perustana (kaikki tekivät sen omalla tavallaan jopa kahdessa kerroksessa), kun taas enimmäkseen sanottiin kuonan perustuksen rakentamisesta tampingilla ja kaatamalla vettä (joskus sementin lisäämisellä)
 4. kuona-pohjainen talo upposi, sokea alue oli alusta alkaen (ei ole osoitettu, miten juuri perustus tehtiin ja onko sen rakentamiseen käytetty sementti ja raudoitus, olipa säätiö ladattu talvella)
 5. kun muodostat säätiön kuonasta (tiili, tiili), se on tehtävä 5 cm leveämmäksi kuin pääseinä
 6. Tulin esiin artikkelissa, jossa eri ominaisuuksia (enimmäkseen positiivisia) osoitettiin betonin valmistuksessa käytetystä kuonasta, jossa mainitaan erilaisia ​​testejä, taulukoita, joissa en ymmärrä mitään))) (M. Fakhratov) Tehokas teknologia teollisuusjätteen käytölle betonissa ja betoniterästuotannossa / / Rakennusmateriaalit 2003. No 12. C. 48-49)

6 kohdassa mainituissa artikkeleissa törmäsin referenssiluetteloon, tarjoan sen sinulle, en ole vielä lukenut sitä:

Viitteet
1. Fakhratov MA, Kalgin A. A., Gorshkov V.B., Krasnenkov SI, Aprailov RA, Yusupov Kh.Yu. Kokemus lentäen tuhkan ja tuhka- ja kuonan jätteiden hyödyntämisestä rakennusteollisuuden yrityksiltä "Rossevzapstroy" // Tieteellinen ja tekninen tiedonkeruu. 1991. №2. S. 28-32.
2. Fakhratov M.A. Tuhkan ja kuonan käyttö sementin säästämiseksi RSFSR // Scientific and Technical Information Collectionin ekologisen ja luonnonvaraministeriön organisaatioissa. 1990. № 3. S. 11-12.
3. Kalgin A. A., Fakhratov M.A., Kikava O.S., Baev V.V. Teollisuuden jätteet rakennusmateriaalien valmistuksessa. M., 2002. S. 131.

Tämän seurauksena haluan sanoa, että useissa foorumeissa usein sanottu on enemmän kuin huhuja (loppujen lopuksi näyttävän hyvältä konkreettisesta koostumuksesta muodostetut perustukset jäävät ja romahtavat, toinen kysymys on miksi).

Sen vuoksi on mielestäni tarpeellista lukea joitakin vakavia kirjallisuutta, jotta voitaisiin ymmärtää, onko kuonaa mahdollista käyttää säätiön laitetta käytettäessä.

Kuonan perustus - spesifisyys ja materiaalin valinta, maanalaisen osan laite

Kuonan käyttö laitteen perustassa materiaaliresurssien talouden takia. Mutta on muistettava, että tällainen rakentaminen ei sen ominaisuuksien perusteella voi perustella toiveita. Tämän seurauksena talon uudistamisen kustannukset ylittävät merkittävästi laadun perustan rakentamiseen tarvittavan määrän. Asiantuntijat eivät suosittele kuonan käyttöä asuinrakennusten maanalaisen osan rakentamisessa. Se voi käyttää tällaista menetelmää viimeisenä keinona tai rakentaa merkityksettömiä esineitä, kuten varastot, autotallit, kesäkeittiöet ja muut ulkorakennukset. Vaikka ei pidä jättää huomiotta sitä, että monet talonrakentajille, jotka on rakennettu kuonaan 20-25 vuotta sitten yleisen pulan aikana, väittävät, että heillä ei ole ollut ongelmia vuosien aikana.

Materiaalin yksityiskohdat

Lisäksi standardit eivät kuvaa algoritmia kuonan pohjan laskemiseksi, eikä selkeää teknologiaa sen asentamiseksi. Mestareita ohjaavat omat kokemuksensa tai vihjeiden ystävät. Tämä ei kuitenkaan aina johda myönteisiin tuloksiin.

Höyry veden altistumisesta voi hajota, joten sitä ei saa käyttää rakennustyömaalla, jossa on korkea pohjavesi. Samasta syystä pohja, joka on pystytetty kuivalla pohjalla, vaatii parannettua vedenpitävyyttä, mutta suojaa sateelta ja sulavedeltä. Lisäksi on huolehdittava ennen tyhjennysjärjestelmää, joka tyhjentää kosteuden maanalaisesta rakenteesta pysähtyneiden prosessien muodostumisen välttämiseksi.

Säätiön kantokyvystä kuonasta on riittämättömästi indikaattori pääkaupunkitalojen pitämisestä, vaikka monet tapaukset sen onnistuneesta rakentamisesta dachassa ja suhteellisen kevyissä asuinrakennuksissa ovat tunnettuja.

Kuonaa ei saa käyttää rakentamaan perustuksia seismisesti aktiivisilla alueilla. Ei pidä edes epäillä, että maanalainen rakenne ei kestä jyrkkiä maaliikennettä ja romahtaa. Mahdollisissa maanjäristyksissä riskialueilla sijaitseville alueille annetaan erityisiä rakennesuunnittelujärjestelmiä.

Minkä kuonan valita

Yhdenlaiset kuonat sopivat rakennusten perustamiseen. Niiden ominaisuudet määritetään useista osista riippuen, joista tärkeimmät ovat:

 • kemiallinen koostumus;
 • jäähdytystila;
 • käsittely ensisijaisuus;
 • raekoko.

Kuidut muodostetaan prosessissa, jossa rautapitoiset tai ei-rautametallit sulatetaan polttoaineiden polttamisen seurauksena yhdistetyissä lämpö- ja voimalaitoksissa, lannoitteiden, erityisesti fosforin jne. Tuotannossa. Tuotteen ominaisuuksista, joihin materiaali saatiin, muodostuu sen kemiallinen koostumus ja komponenttien mittasuhteet. Perustukset on asetettu metallurgisissa tai terästehtaissa muodostuvista raskaista kuona-kuonista.

CHP: ssä tai kemianteollisuudessa toimivien yritysten tuottamat jätteet eivät ole sallittuja.

Kuonan likimääräinen koostumus voidaan arvioida sen värin mukaan. Esimerkiksi harmaa sävy osoittaa, että sementin, vihertävän tai mustan, esiintyminen ei-rautametallien sulatusprosessissa, ja sinertävä osoittaa mangaanin sulkeutumisen. Kuonan ulkoinen arviointi tuotetaan myös jyvien koon ja suurien palojen mukaan. Materiaalin rakenne on murrattava ja fraktion tulisi olla alle 5 mm. Vedessä kastelemalla pienet hiukkaset edistävät kuonan parempaa tampingia, mikä vähentää perustilohkon tulevan rakenteen huokoisuutta.

Kuori sementin seoksella, jolle on tehty toistuva käsittely, menettää mahdollisuuden asettaa ja kovettaa sitovan komponentin maksimaalisen tappion vuoksi. Tästä syystä monoliitti ei koskaan toimi siitä. Ihanteellisessa tapauksessa tulisi olla noin kolmasosa sementtipölystä kuonassa, mikä on tärkeätä tiivistetyn massan kovettumiselle.

Perusrakenteiden yhteydessä on suositeltavaa käyttää kuumaa kuonaa tai melko lämmin, mutta tupakointi. Tästä materiaalista saadaan rakenteita, joilla on hyvä kantavuus. "Tuore" kuona on mureneva rakenne ilman kokkareita, mikä on paras ratkaisu.

Jos on välttämätöntä säilyttää kuona ulkoilmassa, on muistettava, että sateen tai korkean kosteuden vaikutuksesta materiaali alkaa kovettua. Ylempi kuori voi olla varsin voimakas ja murskata sitä, sinun on käytettävä huomattavaa voimaa vapauttamaan käytettävää materiaalia. Siksi aiemmin tuodut ja kaadetut kuonat on suojattava kosteudelta ennen työskentelyn aloittamista.

Kuonan perustuslaite

Edellä esitetyn perusteella voidaan todeta, että:

 • kuonasta ei saa rakentaa raskaita rakenteita;
 • kovettuneen kuon rakenne nauhan kehän ympärillä ei saa olla yhtenäinen;
 • materiaalia ei saa liottaa ennen työn aloittamista;
 • on melko vaikeaa saada metallurgisesta tuotannosta korkealaatuista jätettä toivoen ulkoisia merkkejä;
 • valmiin rakenteen pelkää vettä, joten se vaatii hyvää vedenpitävyyttä.

Kaikki nämä tekijät on otettava huomioon kuonan pohjan rakentamisessa. Ensinnäkin on välttämätöntä tehdä valmistelutöitä, jotka käsittelevät sivuston puhdistamista vieraista esineistä, poistavat hedelmällisen kerroksen ja siirtävät sen toiseen paikkaan, tekevät merkinnät ja kaivaavat kaivannon. Materiaalina on varastoitava kiinteitä levyjä ja kynsiä sekä poistettava tiedonsiirto - putkien leikkaus.

Pohja-teipin syvyys otetaan riippuen maaperän jäädyttämisestä. Ja kaivo on kaivettu ottaen huomioon murskattujen kivi tyyny 30 cm paksu. Maanalaisen rakenteen paras vakauden varmistamiseksi se asetetaan pakokaasun pohjaan ja kerrostuneen rypytyksen tiivistämiseen.

Kallion tuhoutumisriskin vähentäminen maaliikenteestä voi auttaa sen tunkeutumista vähintään 1,2 m. Kaivannon korkeus on tällöin vähintään 1,5 m.

Muottipaketti irtoaa sen perusteella, että kuonapohjan leveyden on oltava vähintään 60 cm. Tällöin on otettava huomioon tarve korottaa suojuksia maanpinnan yläpuolella vähintään 25 cm Rakenteen kovettamiseksi kanavaan asennetaan sisä- ja ulkotukit, ja putkikappaleet asennetaan viestinnän uloskäynnille.

Tärkeä asia on metallikotelojen aseman oikea määritys puulaatikossa suhteessa viemäriin ja putkistoihin. Tämän ehdon noudattamatta jättäminen johtaa myöhemmin tarpeeseen rei'ittää pohjatuote, joka ei ole sallittua kuon monoliittiselle.

Säätiön alaosassa on suositeltavaa asettaa neulottu vahvistusverkko. Sen ansiosta pohja voi olla yksi ja auttaa jakamaan kuorma tasaisesti. Sen valmistuksessa käytetään lujittavia tangkoja, joilla on vaihteleva poikkileikkaus, jota käsitellään korroosionestokoostumuksella, jotta vältettäisiin ruostumista aiheuttava metalli. Kuonan pohjakehikon runkoon ei ole asennettu irtotavaran massan pa- rantamista.

Nauhan muodostus

Keskeisimmässä vaiheessa säätiön rakentamisessa on kuonan oikea täyttö kaivannossa ja säädettyjen kerrosten huolellinen tamping.

 • Ensimmäinen edellytys - alemman ja keskikerroksen paksuuden tulisi olla 20-25 cm, kun taas yläosat voidaan lisätä 5 cm.
 • Toinen edellytys on runsaasti vettä tai sementtimaitoa kullakin kerroksella. Neste valitaan riippuen kuonan sitojien sisällöstä.
 • Kolmas ehto on kaikkien kerrosten tunnollinen tamping.
 • Neljäs edellytys on ylemmän vahvistetun hihnan laite, joka tarjoaa voimakkaan telakoinnin maanalaisen ja maanpäällisen osan rakenteelle.

Höyryn kyllästys vedellä takaa paremman tampingin laadun, mikä edistää materiaalin huokoisen rakenteen tiivistymistä. Tuloksena on hiukkasten melko voimakas kiinnittyminen. Jotkut käsityöläiset viittaavat siihen, että kuona on vähän sementtiä ja kaadetaan sitovaa komponenttia suoraan kaivantoon sekoitettuna metallurgisen tuotannon jätteen kanssa. Toiset suosittelevat sementtimaidon käyttöä veteen. Kummallakin tapaa on varmasti olemassa oikeus.

Kunkin kerroksen asettamisen ja tampingin jälkeen tehdään noin yhden tunnin tauko ja aloitetaan sementin asettaminen. Siirry sitten seuraavan kerroksen täyttöön.

Odottamatta, että viimeinen kuonan kerros asetetaan, siihen asetetaan vahvistusverkko, jossa pohjatangot syvenevät haudattuun pohjaan. Sen jälkeen muotoilu jätetään noin 12-16 tuntiin. Viimeisessä vaiheessa ylempi betonivyö on tehty paksuus vähintään 20-30 cm. Tätä varten betoniseos kaadetaan muottiin suunnittelumerkkiin pakollisella särmäyksellä.

Turvalaite

Maanalaisen rakenteen kovettamisen jälkeen etenevät sen vedeneristys. On selvää, että kuonapohjan kestävyys ja luotettavuus riippuvat suojan laadusta. Se on huokoinen ja nopeasti kyllästetty kosteudelta, joten on välttämätöntä lähestyä eristystyötä vastuullisesti.

Jotta rakennetta voidaan irrottaa tarkasti ja saada vapaan pääsyn rakenteen pinnalle, sen on puhdistettava sen ympärysmitta. Tämä tapahtuu, kun rinteet ovat liian lähellä perustusta. Jos tilaa on riittävästi, voit ohittaa tämän valmisteluvaiheen.

Vedeneristys on suositeltavaa tehdä kahdesta kerroksesta:

 • kipsi - auttaa kompensoimaan pintojen huokoisuutta, tiivistää mikro-halkeamia ja sulkee lavoja;
 • neste kumi - luo läpäisemättömän, vettähylkivän kerroksen, joka jakautuu tasaisesti suihkuttamalla.

Ilman ylimääräistä suojaa kipsi ei pysty takaamaan täydellistä vedenpitävyyttä, koska se kykenee murtamaan.

Pystysuojauksen lisäksi tulisi olla kaksi vaakasuoraa vedeneristyskerrosta. Ensimmäinen niistä tehdään kuonan täyttämiseksi ja toinen asetetaan ylemmän betonivyöhykkeen ja seinän väliin. Näissä laitteissa molemmissa tapauksissa käytetään valssattuja materiaaleja, joiden luotettavuus saadaan bitumimateriaalista. On muistettava, että pystysuoran ja vaakasuoran vedeneristyksen telakointiin tulisi olla hermeettinen.

Säätöosan asentamisen jälkeen sinun ei pitäisi välittömästi ladata sitä maanpohjarakenteella. Rakenteen optimaalinen lepoaika on vähintään kuusi kuukautta.

Onko mahdollista käyttää kuonaa, kun kaadetaan säätiötä?

Huomasin, että he kaatoivat säätiön ja käyttivät vain kuonaa, sementtiä, hiekkaa ja tiilien rikkoutumista estääkseen, voisiko se tehdä vai ei ja miksi.

 • 6 vastausta
 • 6 Liittyvät kysymykset

Tietenkin 1000 dollaria on hyvää rahaa, ja haluan tallentaa ne. Mutta ei säätiön rakentamisessa! Aiot rakentaa talon, jos ei vuosisatoja, sitten vähintään 2-3 sukupolvea, ja kuona, kun kaatamalla säätiö ei ehkä vastaa odotuksiasi. Joten kun olet tallentanut tuhansia tuhansia rakennustöiden alkaessa, voit menettää enemmän, kun ongelmat alkavat vääntyneiden seinien muodossa, halkeamia seinissä ja vielä pahempaa.

En missään tapauksessa suosittelen käyttää kuonaa, kun kaatoa säätiötä, ei yhden kerroksen taloon eikä usean kerroksen taloon. Tällaista säätiötä voidaan käyttää, viimeisenä keinona, varastolle tai muulle kodinhoitohuoneelle. Kyllä, ennen, joskus perustuksia rakennettiin, mutta ensinnäkin rakennusmateriaalien valikoima oli erittäin vähäistä, ja toiseksi talot rakennettiin paljon vaatimattomampia kuin nykyaikaiset mökit.

Rakennus oli noin 6 * 5 yksikerroksista, tiilestä rakennettu ja se on jo noin kuusi vuotta vanha ja toistaiseksi kaikki näyttää olevan kunnossa, minun täytyy rakentaa uusi hiilikaivos, joten ajattelin, että sitä voitaisiin myös kaataa kuonaan, varsinkin kun on kuona ja pieni hiilen seinä.

Säästöt, vaikka pienet, mutta samalle talolle 10x10 se saavuttaa noin 1000.e. Siitä lähtien, kun 1000 pesetanterästä - ei rahaa.
Tietoja shlagoblokov. Kustannusten välttämiseksi on syytä noudattaa sääntöä: syvyys on 1 m: n suuruinen, ja sen yläpuolella on oltava vahvistustaso. Myös kuumaa kuonaa tulisi käyttää. Ja sitten luodaan vankka perusta pienelle rakennukselle!

Kuona nyt ei ole yhtä kannattavaa käyttää kuin aiemmin. 2-3 vuotta sitten, se oli kaksi kertaa, jopa kolme kertaa halvempaa. Ja sitten se oli rakennettu monia taloja käyttämällä sementtiä.
Nyt ero hinta ei ole niin suuri verrattuna muihin luotettavampiin rakennusmateriaaleihin.
Lisäksi maaperä ja pohjaveden sijainti vaikuttavat voimakkaasti kuonan aiheuttamien perustusten laatuun. Ja jos yhtäkkiä päätetään, niin maksimikäyttöinen kuona 1,5-2x kerroksinen pienet talot (6x8 tai 10x10). Samanaikaisesti kuona on täynnä kerrosten välisiä sementtikerroksia. Tällainen helvetti rikkoo perustan.

Se riippuu siitä, mikä rakennus. Kuonan käyttö on usein esiintynyt nykyisessä rakenteessa. Useimmissa tapauksissa - rahan säästämisen takia. Mistä näit, että vuodattasitte sellaisen säätiön, jonka oli tarkoitus rakentaa tulevaisuudessa? Jos yksi tarina talo, niin hieno. Mutta silti konkreettinen nauha on välttämätön.

Hei Aloitan uuden talon rakentamisen, sillä asuinni sijaitsee

Päätin aloittaa talon rakentamisen. Rakennan talo lämpölohkojen, kuten myös ajatella tehdä

Hei Olen erittäin tyytyväinen, jos kerrot maakuntien asukkaille teknologian betonin sekoittamisesta

Hyvää iltapäivää, minulla on kysymys säätiön asiantuntijoille. Tarkemmin sanottuna minun on pyydettävä apua

Säätiön valintaa käsitellään aina voimakkaasti kaikissa perheissä, joissa talon rakentaminen alkaa ja meidän

Ostin itse kesämökin talon kanssa, nyt olen mukana pieni korjaus. No, lainaan

Cinder block foundation - muninta tekniikka

Karkeiden lohkojen perusta on kenties edullisin nauhatyyppinen alusta. Loppujen lopuksi kinkkuhinnan hinta on minimaalinen, ja jokainen aloitteleva rakennusmestari voi hallita tämän materiaalin valmistuksen tekniikkaa. Lisäksi kranaatin lohkosta voidaan rakentaa vain pohja, mutta myös kantavat seinät sekä sisäosat.

Siksi tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten rakentaa kuonan perustusta, joka tuo lukijoillemme tavallisen teknologian kierrätysmateriaalien käyttöön.

1. Menetelmä karkkilohkon valmistamiseksi

Tyypillinen kuonan lohko valmistetaan valemalla erityinen ratkaisu standardoituun muotoon, jota seuraa puolivalmistetusta tuotteesta vibropressointi. Ratkaisuina käytetään sekoitusta, joka koostuu kuivasta osasta (hiekka, sementti, jätelukko tai tiilimuuraus) ja vettä.

Lisäksi jätekuonan perustan luominen tai pikemminkin säätiön lohko ratkaisee kaksi ongelmaa samanaikaisesti: se auttaa kierrättämään sekundaarisia raaka-aineita (tosiasiassa jonkinlaisen tuotannon myrkytöntä jätettä) ja vähentää rakennusmateriaalin kustannuksia. Voitossa on lopulta ihmisiä ja luonnetta.

Kaistaleen leveys ja koko

Lämpöpohjamallien alue koostuu monoliittisista ja ontotuotteista. Lisäksi lohkot, joissa on sisäpuoliset aukot, tehdään valettujen "kuorien" muodossa, joiden läpimitta on 28-40 prosenttia. Noin, ontto solujen muoto jakaa joukon tällaisia ​​lohkoja viidestä lajikkeesta.

Monoliittiset tuotteet kulkevat vain perustuksen rakentamiseen, ja niistä voidaan rakentaa onttoja rakenteita sekä laakeri- ja sisäseinää. Tämän selektiivisyyden syynä on monoliittisten lohkojen riittämätön lämmönkestävyys. Ja tyhjä tuote, joka on täynnä vaahtoa tai löysä eristys, pitää lämpöä yhtä hyväksi kuin tavallinen vaahtoblock.

Lisäksi seinätyyppisen hiomalaikan pohja voidaan valmistaa samasta materiaalista - monoliittisesta kuonan lohkosta. Loppujen lopuksi ontolohkosta rakennetun rakennuksen kokonaispaino on huomattavasti pienempi kuin tiilen tai kiinteän rakennuksen massa.

Säätölohkon mitat (pituus, leveys, korkeus) ovat vakiona - 390 x 190 x 188 mm.

Sementtilohkon edut ja haitat

Kuonalohkon etujen luettelossa olisi mainittava seuraavat ominaisuudet:

 • Edullisuus - tämä rakennusmateriaali on lähes puolet jätteistä.
 • Kestävyys - lohkojen pohja pystyy kestämään jopa 100 tonnin painoisen rakenteen.
 • Jäätymisvastus - ontto lohko pitää ruumista niin hyvänä kuin vaahtobetoni.

Lisäksi kalkkikappaleen suhteellisen pieni massa ja riittävän suuret mitat johtuvat samankaltaisen materiaalin perustuksen tai seinien rakentamisesta nopeammin kuin vastaavanlainen työt, jotka perustuvat munintapaloihin tai betonituotteiden asentamiseen.

Kepin lohkon haitat sisältävät seuraavat ominaisuudet:

 • Riittämätön hydrofobisuus. Tämä laite imee kosteutta maaperästä ja ilmakehästä. Tämä ominaisuus vaikuttaa tuotteen kestävyyteen ei ole paras tapa.
 • Monoliittisten tuotteiden korkea lämmönjohtavuus. Koko yksikkö, ilman tyhjiä, ei voi estää ei-toivottua lämmönvaihtoa lämmitetyn huoneen ja kadun välillä.
 • Riittämätön lujuus poikittaissuunnassa. Tällaisten lohkojen pohjaseinä ei voi sisältää lateraalista kuormitusta. Siksi tällaisia ​​emäksiä ei ole asennettu maanjäristyksille alttiille alueille tai paikkoihin, joissa maaperän kerrostumien vaara on olemassa.

Kuitenkin jotkut haittablokin haitoista voidaan eliminoida käyttämällä pitkään vakiintuneita tekniikoita tähän tarkoitukseen. Esimerkiksi alhaisen lämmönkestävyyden tasoittaa eristyspaneelien asennus. Ja kosteuden absorptio katoaa luotettavasti seinien ja pohjan pohjan vedenpitävyydellä.

Kuinka rakentaa säätiö talon sementtiryhmälle?

Kuonan lohkojen rakentaminen on mahdollista vain suhteellisen kuivilla mailla, joissa pohjavesi on matala ja pieni maaperän jäädytys syvyys. Lisäksi tällaista säätiötä ei voida rakentaa savi (tai vastaava) maaperä. Tämän selektiivisyyden syynä on riittämätön poikittainen vakaus.

Ja jos alue sijaitsee syvän pohjaveden vyöhykkeellä ja sen maaperä ei sisällä liiallista liikkuvia kerroksia, karkeiden lohkojen perustuksen rakentaminen tehdään seuraavan kaavion mukaan:

 • Kaistaleenpohjille kaivettu kaivanto. Pilarivaihtelut - kaivoja ratkaistaan.
 • Lisäksi kaivannon tai kaivosten pohjalle kaadetaan hiekan ja soran kerros. Kattotiili levitetään soraa varten - pohjan alapinnan vedenpitävä pohja.
 • Valmisbetonilohko (BF tai FL tyyppi) voidaan asentaa kerrosmateriaalikerrokseen tai voit kaataa vahvistettua pohjaa (10x10 cm ristikko ja M300 betoni).
 • Pohjan järjestämisen jälkeen lohkot ensimmäiselle riville asetetaan betoni- tai betonituotteille (kaistaleen rakentamisen aikana) tai ensimmäisen lohkakerroksen (sarakepohjan rakentamisen aikana).
 • Seuraava rivi (kerros) sijoitetaan ylösalaisin (kulmista keskelle), joka yhdistää alemmat ja ylemmät kerrokset senttimetrikerroksella kiinnitysratkaisua. Tämä toimenpide toistetaan, kunnes rakenne on valmis - pohja poistuu suunnittelukorkeudesta.
 • Nauhapohjan rostveri on vahvistettu vahvistusvyöllä, joka kaadetaan viimeisen rivin lohkojen ylempään tasoon. Rostverk -pilariväline on tehty betonista, puusta tai metallista.

Lopullisesti kellari seinät peitetään mastikerroksella, johon lämmöneristys on liimattu - vaahtopolystyreeni paneelit. Tämän jälkeen voit täyttää kuoppaan ja siirtyä rakennuksen seinien rakentamiseen.

Kuonakivirahasto (teknologiavaiheet)

Sementtikappaleen perustus ei ole enää yksilöllisen rakentamisen uutuus.

Tämä ei ole yllättävää, koska se on halpa ja kestävä rakennusmateriaali.

Ja sen käyttö on hyvin laaja ydinosan ja seinien asentamisesta aidan muodostamiseen jne.

Ja jos kaikki nämä hetket tunnetaan lähes kaikille, rakentaen perustan monille on epäselvä.

Tässä muodossa pohjatekniikka poikkeaa tavanomaisesta, ja on syytä tietää, oliko päätetty rakentaa luuranko karkkilohkosta. Selvitämme sen.

Teoria eikä vain

Kuonakivi on materiaalia, joka tuotetaan värjättämällä puristamalla sementistä, täyteaineista ja nesteestä koostuva betoniliuos.

Se osoittautuu huokoiseksi, mikä helpottaa lämpöä, mutta samanaikaisesti on ollut alhainen roiskeenkestävyys. Hänen painonsa on huomattava.

Ja juuri tämän vuoksi tätä materiaalia käytetään yleensä alhaisissa kerroksissa oleviin rakennuksiin.

Mutta kaiken tämän, sillä on alhainen äänieristys, sisältää myrkyllisiä aineita ja sen voimakkuus voidaan haastaa. Nämä haitat kuitenkin eliminoidaan erityisillä teknologisilla prosesseilla.

Sementtilohkon haitat ovat merkityksettömiä ennen sen alhaista hintaa, joka on joskus ratkaiseva yksittäisessä rakentamisessa. Ja jopa yksi henkilö voi työskennellä tämän materiaalin kanssa.

Kärsivyöhykkeen luurangon edut

Jos teet perustuksen ja ota kuonakiveksi pohja, voit saada 4 merkittävää etua muihin tyyppisiin ytimiin verrattuna:

 • Se on helppo tehdä itsenäisesti, mutta ei menetä rakenteen lujuutta ja kestävyyttä. Ei ole aina mahdollista löytää avustajia tai rahaa rakennustyöryhmälle, mutta on tarpeen rakentaa. Sitten tämä vaihtoehto on sinulle mitä tarvitset.
 • Rakennusaika ja betoniliuoksen paino huomattavasti pienentyneet;
 • Ei ole tarvetta muodostaa ja rakentaa muottirakennetta;
 • Tämä materiaali ei kutistu. Tämä vähentää koko rakennusaikaa, koska ei ole välttämätöntä odottaa aikaa materiaalin kutistumiseen.

Haittalohkon perustuksen haitat

Kaikilla sen positiivisilla seikoilla on kuitenkin niin monia haittoja:

 • Tällaisen pohjan pystytettävän rakenteen enimmäismassa on 100 tonnia;
 • Materiaalin paino ei ole pieni, mikä tekee itse prosessista erittäin työläs ja joissakin tapauksissa tarvitaan erityistä tekniikkaa;
 • Monimutkaisten maaperien, kuten kallistuksen, liepeen, hiekkomaisen siilon - sitä ei voida tehdä, koska Se voidaan siirtää vaakasuoraan;
 • Se ei ole toivottavaa ja sen rakentaminen kostealle maaperälle, samoin kuin jos pohjavesi sijaitsee lähellä pintaa, koska sen hydroskooppiset indikaattorit ovat alhaiset.

Rakennustekniikan vaiheet

Saadaksesi laadukkaan alkutuloksen, sinun on noudatettava tarkasti seuraavia ohjeita.

Jos tämä on nauha runko, sitten kaivaamme kaivannon ja jos se on pylväs, niin muodostumme reiän. Varustamme pohjan hiekka- tai sora-tyynyllä. Ja varmista laittaa kerros katemateriaali, jolloin muodostuu ensimmäinen kerros vedeneristys.

Seuraavaksi laitetaan valmiit lohkot tai tehdään betonityyppi mesh-vahvikkeella. Jälkimmäisessä tulisi olla 100 solua 100 millimetriä kohden. Kuivauksen jälkeen laita ensimmäinen rivi lohkojen päälle. Tämä hetki on muuttumaton kaikentyyppisille alustalle.

Seuraavaksi muodostumme kuonakiviä, jolloin kerroksen kerros on vähintään 10 mm. Ja niin jatkamme, kunnes siirtyminen grillage.

Nyt nauhaydin on tehtävä lujittava vyö, joka kaadetaan lohkojen pinnalle viimeisellä rivillä.

Kun laasti on kuivunut, käsittelemme säätiön seinät mastilla ja teemme tarran lämpöeristysmateriaalista. Esimerkiksi polystyreenipaneelit.

Nyt voit täyttää kuoppaan ja rakentaa talon seinät itse.

Se on tärkeää! Korun eristäminen tekee siitä jopa kuiville maille, eikä sitä saa tehdä vain vaakasuoraan, vaan myös maanalaisiin ja pintaosiin.

Laastijalustalo

Jotta kuorilohkot olisivat tiiviisti ja tiukasti kiinni, niiden on tehtävä oikea ja laadukas sementtilaasti. Osa seoksesta on valmistettava ennen jokaisen seinän asennusta, jotta laatuominaisuudet eivät menetettäisi.

Varmista, että se on joustava ja kestävä. Tätä varten sen on sisällettävä punaista savea.

Yleensä tämä osa on 1/3 osaa suhteessa 4 osaan sementtiä ja täyteainetta (hiekkaa). Hiekkaan tulee olla korkealaatuista ja hienoksi hajallaan.

Liitä ensin kaikki kuivat ainesosat ja vähitellen lisää nestettä niihin. Sementin osuus suositellaan yleensä pussiin ja riippuu sen brändistä.

M400: n alapuolella ei ole suositeltavaa merkintää, jossa 1 osa tarvitsee 4 osaa hiekkaa. Mutta kokemus on osoittanut, että lohkot eivät pidä kosteutta, ja siksi on tarpeen vähentää täyteainetta 1 osaan. Joten jos merkintä on M400, sen 1 osaan tarvitset 3 osaa täyteainetta.

Tässä on toinen lisäys videon artikkeliin:

Se on tärkeää! Lisää pehmittimiä laastille, jotta se kylmää kestävä muovi pieni määrä vettä.

Kuinka laittaa cinder lohkot?

Mielipiteen mukaan tämä voidaan tehdä tiilimuurausperiaatteella. Mutta tämä ei ole totta. Asennus tehdään juoksemassa. Toisin sanoen kulmista ja keskustaan. Sallitut vaakasuorat poikkeamat eivät saa olla yli 15 mm.

Itsetulo voidaan tehdä puoliksi tai yhdestä tai kahdesta korttelista. Se riippuu projektista ja tulevan rakenteen massasta. Vahvempi se vahvistaa. Tätä varten käytä vahvistusverkkoa.

Tarkista kaikki poikkeamat mahdollisimman usein soveltamalla tasoa muuraukseen. Kaikki nivelet ja ompeleet on täynnä laastia. Tyhjät ja mitätöidyt eivät ole sallittuja. Seoksen paksuus on vähintään 15 mm.

Millaista säätiötä tarvitaan kotiisi ja mitä sen perustana on ratkaistava kollektiivisesti tämän asian asiantuntijoiden kanssa.

Tietenkin tällaisen hankkeen kustannustehokkuutta ei voida kyseenalaistaa. Mutta sinun on ymmärrettävä, että ei aina ja kaikkialla, kun säästöt tulevat yrityksessä.

Ja useimmiten se päättyy samaan - koko luuston hauraus ja siksi rakenteen haavoittuvuus ja sen asukkaiden hengen uhka. Tietenkin päätät, mutta päätös on painotettava ja vastuussa.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Favorit-D

Rakentaminen ja rakennusmateriaalit

Kuonan perustuksen tyyny: asennusominaisuudet

Yksityinen talon tai ulkorakennuksen perustana on erityinen tyyny, jos maaperä rakennustyömaalla on lieventävä tai yksinkertaisesti heikko. Tällainen keinotekoinen pohja mahdollistaa säätiön paineen jakamisen suuremmalle alueelle, mikä tekee talosta vakaamman ja välttää epätasaisen kutistumisen rakenteesta. Laitteen tyynyssä käytettiin paikallista maaperää, jossa oli tiheämpää, soraa, hiekkaa ja masuunikuonaa. Tämä viimeinen vaihtoehto on yksi tehokkaimmista ja edullisimmista.

Pohjan ja pohjan paksuus lasketaan kullekin kohteelle erikseen, joka perustuu jäätymisnopeuteen, pohjaveden määrään ja tulevan rakenteen koon mukaan. Yleensä tämän elementin korkeus on 1,5-5 metriä. On tärkeää huomata, että tyyny ja säätiö itse on alle maan jäädyttämisen tason. Kuonaa voidaan käyttää ensimmäisessä istutustyypissä kuohkeamattomissa maissa ja maaperässä. Vain tässä tapauksessa tyyny tulee luotettavaa tukea rakentamiseen.

Kuonan materiaalit on kaadettava valmiiseen kuoppaan kerroksittain, huolellisesti tasaamalla ja tampingilla. On mahdollista järjestää tällainen säätö koko rakenteen tai yksittäisten elementtien alueelle. On edullista käyttää pienimpiä fraktioita, jotka jalostuksen ansiosta muuttuvat melko kovaksi pinnaksi. Erikoistuneita koneita käytetään tiivistämiseen. Suhteellisen pienille alueille on kätevää käyttää raskaita rämeitä ja itseliikkuvat rullat.

Teknologian kulku on toivottavaa järjestää koko kuoppaan. On välttämätöntä, että jokainen seuraava kaista päällekkäin edellisen kanssa 0,2-0,5 metriä. Ei ole välttämätöntä aloittaa tällaisen pohjan järjestelyjä jäädytetyllä tai lämpöisellä maaperällä. Tällöin saadaan todella kestävä tyyny. Tämän vaiheen päätyttyä on välttämätöntä jättää pohja kovetettavaksi vähintään yhden talven ja mieluiten vuoden ajan.

Tämän jälkeen on tarpeen tarkistaa tuloksena olevan elementin lujuus, tarkistaa sen tiheys, tyhjien aukkojen puuttuminen. Jotta perustus kovettuisi kunnolla, käytä riittävän tuoretta ja laadukasta materiaalia luotetusta toimittajalta. On parempi olla käyttämättä vanhoja ja / tai märkiä kuonaa. Tällaisen tyynyn pääasiallinen etu on sen alhainen hinta, jolla on hyvät lujuusominaisuudet. Oikein laskemalla pohja ja noudattamalla sen asennusohjeita voit saada saman pinnan kuin korkealuokkaisesta betonista.

Jätteiden kuonan perustuksen rakentamisen ominaisuudet

Pääomarakenteiden rakentaminen vaatii valtavia voimavaroja ja energiakustannuksia. Samanaikaisesti pelkästään säätiön rakentaminen on noin 30% kokonaiskuluista. Ei ole yllättävää, että monet asunnon omistajat etsivät vaihtoehtoja ja haluavat käyttää edullisempia materiaaleja. Valitettavasti halvalla halvalla monet eivät pidä korkealaatuisimmista tuotteista, joita he erittäin pahoittelevat. Kun valitset tulevaisuuden säätiön, sinun on noudatettava tervettä järkeä. Huono perusta voi aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa ja jopa tuhota koko rakenteen.

Säätiö perustuu kaatopaikkamateriaaleihin

Tällaista pohjaa voidaan käyttää talojen rakentamisessa tietyillä alueilla, joille on ominaista pohjaveden alhainen indikaattori ja pieni määrä sadetta. Jos suunniteltu rakennuspaikka sopii näihin vaatimuksiin, silloin säätiö voi turvallisesti ostaa kaatopaikkamateriaaleja. Tämä säästää huomattavasti. Huolimatta siitä, että ne tarvitsevat myös lisää raunioiden ja hiekan käyttöä, niiden kustannukset ovat edelleen huomattavasti alhaisemmat kuin vastaavat materiaalit.

On tärkeää muistaa, että tällainen säätiö sopii vain matalille rakennuksille. Se on huokoinen rakenne ja tarvitsee lisää vedenpitävyyttä. Tämä on ainoa tapa saavuttaa vahvin ja luotettavin perusta. Monet asiantuntijat väittävät, että tällaisten halpojen materiaalien perusteella luotavat säätiöt soveltuvat vain autojen, varastojen ja muiden taloudellisten rakenteiden järjestämiseen. Tämä on vain osittain totta. Tällaiset lausunnot liittyvät lähinnä amatöörien työhön. Ammattimaiset päälliköt voivat rakentaa heille jopa asuinrakennuksia, jotka kestävät siellä vuosikymmeniä.

Aineiston erottamiskyky

Materiaalin valinnassa olisi suositeltavaa tuoreen pienen murto-osan kuona, jota ei ole käsitelty sekundaarisella käsittelyllä. Se on sementtihiukkasten korkea ja sopii parhaiten tähän tarkoitukseen.

Pohjan asentaminen olisi tehtävä mahdollisimman nopeasti, jotta materiaalilla ei ole aikaa saada kosteutta ja itsesementtiä. Betoni- tai tiilirivit on sijoitettava pohjan päälle.

Säätöön kohdistuva suurin sallittu kuormitus on enintään 20 tonnia ja sen syvyys on vähintään 1,2 m. Näiden olosuhteiden noudattaminen estää rakenteen mahdollisen muodonmuutoksen maaperän siirtymisen vaikutuksesta. Vedenpitävä säätö on parhaiten kipsiä, nestekumia jne. Pääasia on, että vedenpitävyys on kerrostettava. Vältä nestemäistä nestettä, jotta hyvä kuivatusjärjestelmä voidaan käyttää. Siitä hetkestä lähtien, kun säätiö on pystytetty, vähintään 6 kuukautta on kulunut ennen rakentamisen alkamista. Vain tässä tapauksessa alustalla on aikaa saada riittävästi voimaa. Tämän seurauksena vuokranantaja saa luotettavan ja edullisen perustan.

Kuinka tehdä pohjan hiutaleet

Kuonan lohkot ovat halpoja rakennusmateriaaleja. Viime aikoina niitä käytetään yhä enemmän yksityisessä rakentamisessa. Heistä rakentaa taloja, laajennuksia, autotallit ja aidat. Monet ovat huolissaan vastauksesta kysymykseen siitä, onko mahdollista perustaa säätiö hiiliharjoituksista. Joissakin tilanteissa se on varsin hyväksyttävää ja järkevää, ja joskus johtaa kielteisiin seurauksiin.

Sementtikappaleen perustuksen malli.

Kuonan lohkopohjan edut ja haitat

Ensin sinun on päätettävä, mitä hiekkalaatikko on. Tämä rakennusmateriaali tuotetaan värähtelypuristuksella käyttäen sellaisia ​​komponentteja kuin sementti ja täyteaine (hiekka, kuona, sora tai seulonta, tiilien rikkoutuminen jne.). Huokoisen koostumuksensa ansiosta hiomalaikka hoitaa lämpöä hyvin, ja sille on tunnusomaista vähäinen jäätymisvastus. Lisäksi se painaa melko paljon. Pohjimmiltaan sitä käytetään rakennettaessa alhaisen korkeuden, rakenteellisen rakennusmateriaalin, se on vähän käyttöä. Karkeiden lohkojen haitat sisältävät myös alhaisen äänieristyksen, myrkyllisten aineiden sisällön ja ei kovien vahvuuksien. Suurin osa tämän materiaalin puutteista voidaan eliminoida käyttämällä pitkään vakiintuneita tekniikoita. Esimerkiksi alhainen lämmönkestävyys voidaan tasoittaa asentamalla eristäviä paneeleja ja suuria veden imeytymisnopeuksia voidaan vähentää lujasti vedeneristämällä seinät ja pohjan pohja.

Materiaalin edut sisältävät alhaiset kustannukset, sementin vähäisen kulutuksen munimiseen, rakenteen yksinkertaisuus ja nopeus sekä materiaalin monipuolisuus.

Tämän seurauksena sementtilohkoa käytetään usein rakentamisessa. Suuri koko ja kustannukset, jotka vaihtelevat 50 ruplaa kappaletta kohden, mahdollistavat rakennustyöt talousarvion puitteissa, varsinkin jos teet itse työtä.

Kuona voi olla ontto ja karkea. Seinien rakentamiseen ontto lohko, koska lämmön- ja ääneneristysmittarit ovat korkeammat. Täysikypsä hiekkalaatikko, jossa on murskatun kiven täyttö, on kestävämpi ja sitä voidaan käyttää perustuksen asettamiseen.

Soodakappaleen perustan edut

 • tällainen säätiö voidaan rakentaa itsenäisesti menettämättä kestävyyttä ja voimaa;
 • merkittävästi lyhentänyt betonin rakennusaikaa ja määrää;
 • kuonakiven käyttö ei ole tarpeen rakentaa puutavaraa;
 • sementtilohko ei kutistu.

Haittalohkon perustuksen haitat

 1. Tällaisella säätiöllä ei ole suositeltavaa rakentaa taloja, joiden paino on yli 100 tonnia.
 2. Suuren tiheyden ansiosta kranaatin lohko on melko raskas materiaali, joten nostolaitteita voidaan tarvita.
 3. On mahdotonta rakentaa tällaisia ​​säätiöitä maaperään (savi, lieppu, hiekkasauma jne.) Johtuen mahdolli- suudesta siirtyä vaakatasossa.
 4. Kuonapohjaperustan rakennetta ei hygroskooppisten ominaisuuksiensa vuoksi myöskään suositella märälle maaperälle ja korkeille pintavesialueille. Lisäksi pohjaveden pinnan tulee olla jäätymisrajan alapuolella.

Kynttilöiden perustuksen rakentamisen teknologia

Sementtilohkojen rakenne.

Tällaisen säätiön rakentamisessa erotetaan seuraavat vaiheet:

 1. Teipin pohja kaivamaan kaivantoa. Pylväspohjan alapuolella sinun täytyy varustaa reikä.
 2. Hiekka ja sora kaadetaan kaivannon tai reiän pohjaan, johon rosooidi levitetään, mikä toimii perustana pohjan alapinnan vedenpitävyydelle. Katemateriaalin lisäksi voit käyttää bitumia, bitumimateriaalia, vesitiivistystä, lasikuitua.
 3. On valmiin katemateriaali asennettu betonilohkon (BF tai PL-tyyppi) tai M300 kaadetaan betoni vahvistettu aluskehykseen 10x10 cm. Tämä tehdään, koska rakennuspalikoita ei ehkä toimi taivutus ja vastata muutoksiin maahan.
 4. Ensimmäinen lohkon rivi seuraa (nauhapohjalla) tai lohkojen ensimmäinen kerros (sarakkeella yksi).
 5. Seuraavat rivit sekoittuvat (kulmista keskelle) ja yhdistävät ne 1 cm: n paksuiset kiinnityslaastikerrokset, joita toistetaan, kunnes pohja saavuttaa grillata.
 6. Hihnan pohjan yläosa vahvistetaan vahvistusvyöllä, joka kaadetaan viimeisen rivin lohkojen pinnalle. Pylväspohjan yläosa on valmistettu betonista, puusta tai metallista.
 7. Kellariseinän päällä on peitetty mastikerros, johon on liimattu polystyreeni- vaahtopaneelit tai muu eristysmateriaali.
 8. Tämän jälkeen kuoppa nukahtaa ja rakennuksen seinämien rakenne alkaa.

Se on tärkeää! Säätiön seinät on eristettävä epäkelvottomasti (vaikka pystytettävä rakenne olisi kuivalla alustalla). On välttämätöntä suojata ei pelkästään pystytaskuja, vaan myös sijoittaa vaakasuora kerros maanalaisen ja maanpinnan yläpuolelle. Tämä auttaa estämään liiallisen kosteuden talon seinistä kapillaarisella kosteudella.

Miten valmistaa liuos hiutaleille?

Järjestelmä, jossa valmistetaan liuos karkeiden lohkojen liittämiseksi.

Kuonan lohkot on liimattu sementtilaastiin. Lohkojen pohjan rakentamisen edellytys on liittää ne tiiviisti toisiinsa sementtilaastilla. Seos on valmistettava välittömästi ennen seinien pystytystä.

Tämäntyyppisen materiaalin käsittelemiseksi kuin hiekkalaatikolla liuoksen on oltava kestävä ja muovinen.

Halutun sakeuden ja plastisuuden saavuttamiseksi sinun on lisättävä punaista savea 1/3: n ämpäriin ja 4: n kauhaan sementin ja hiekan sekoituksesta.

Pehmeän ja homogeenisen seoksen valmistamiseksi liuos on sekoitettava tarkkailemalla ainesosien oikeaa suhdetta.

Ensinnäkin, sinun täytyy sekoittaa kuivat ainesosat, sitten vettä lisätään vähitellen seokseen sekoittaen kaikki perusteellisesti. Tyypillisesti sementtiä ja hiekkaa tulisi ottaa suhteessa 1: 4 (eli 1 osa sementistä on 4 osaa hiekkaa), mutta koska kuonakivet eivät pidä kosteudelta, seinämän lujuuden lisäämiseksi on parempi valmistaa seosta suhteessa 1: 3. On tarpeen lisätä vettä vähitellen, tarkastaen huolellisesti liuoksen koostumuksen. Seosta tulisi käyttää 1-1,5 tuntia.

Sementti-hiekkalaastin valmistukseen tulee ottaa sementti M400 tai M500. Hiekka voi ottaa sekä joen että uran. Urahiekka itsessään sisältää saviä, joten ratkaisu muuttuu muoviksi ja on helpompi työskennellä. Voit työskennellä puhtaan hiekkarannan kanssa lisäämällä savi edellä mainittuun määrään tai pesuaineeseen (pesuainetta tai astianpesuaine 400-450 g / 80-100 l).

Voit myös lisätä myymälästä ostetun pehmittimen liuokseen. Hyvin valmistettu seos on edellytys korkealaatuiselle muuraustyölle, kun taas jäykkä laasti vaikeuttaa työtä huomattavasti ja liian rasvaiset tarttuvat lastalle.

Se on tärkeää! Ei ole suositeltavaa lisätä vettä jo valmistettuun seokseen - nestemäinen liuos heikentää merkittävästi muninta.

Kuonan kivenmurskausmenetelmä

Pohjan kuonan lohkot on asetettava juoksutukselle (kulmista keskelle). Samanaikaisesti vaakasuoran toleranssin on oltava enintään 1-1,5 cm. Asettelu voidaan tehdä 1/2, 1 tai 2 lohkossa materiaalin mittojen ja perustason seinämän paksuuden mukaan.

Vahvistinverkko soveltuu hyvin vahvistamiseen. Vaakasuuntaiset poikkeamat on tarkastettava rakennustasolla. Liitokset ja saumat on täytettävä huolellisesti liuoksella, joka ei anna aukkoja. Liuos asetetaan paksuksi 1 - 1,5 cm.

Kuinka rakentaa pohjan hiiliharkkoja

Karkeiden lohkojen perusta on yksi suosituimmista ja halvimmista vaihtoehdoista säätiön rakentamiselle, mutta onko sen arvoista hyötyä rakennettaessa taloa?

Monet uskovat, että tämä on erinomainen tapa säästää rahaa, mutta siinä ei oteta huomioon tämän rakennemuutoksen käyttämistä. Ennen varsinaisen päätöksen tekemistä kannattaa tutkia karkean lohkon ominaisuuksia mahdollisimman rakennusmateriaalina.

Tällaisen valinnan mahdolliset edut ja haitat

Kuonakivi on huokoinen materiaali, joka syntyy sekoittamalla täyteaine ja sementti. Täyteaineena käytetään rikkijäitä, kuonaa, hiekkaa, murskattua kiveä, jonka ansiosta yhden blokin tuottaminen on vähäistä. Lisäksi materiaali on melko kestävä, joten se kestää suurta painoa. Säätiön järjestämisessä otetaan huomioon nämä kaksi tekijää, mutta monet ihmiset unohtavat muutamia tärkeämpiä vivahteita:

 1. Kuonan lohkot ovat erittäin raskaita - niin paljon, että yksi henkilö tuskin pystyy käsittelemään kappaleen kuljetusta. Tästä johtuen erikoislaitteiden vuokraukseen voi liittyä lisäkustannuksia.
 2. On myös syytä huomata, että lohkossa on huokoinen rakenne, jonka takia materiaali ei siedä huurretta eikä vaikuta rakenteen eristämiseen. Tämän puutteen estämiseksi on hyvä käyttää hyvällä vedeneristyksellä ja eristyksellä, ja nämä ovat lisäkustannuksia.
 3. Kuonan pohja ei missään olosuhteissa saa olla pystysuorassa maaperässä kiviaineksen päällä, koska rakennuksen siirtyminen omalla painollaan.
 4. Ei ole suositeltavaa sijoittaa rakennuksia tämän materiaalin pohjaan korkealla kosteudella ja pohjavesien läheisyydessä.
 5. Älä unohda, että kuona on myrkyllinen aine, joka on erittäin haitallista ihmisten terveydelle.

Kuten näette, tällä materiaalilla on monia puutteita. Onko olemassa etuja, jotka voivat estää ne?
Itse asiassa on useita kohtia, jotka voivat hieman korvata kustannukset:

 1. Lohkot ovat suuria, joten rakenteen kokoamiseen tarvitaan vähemmän materiaalia. Lisäksi kinkkuhinnan kustannukset - penniäkään, jonka avulla voit jakaa suuren osan budjetista puutteiden korjaamiseksi.
 2. Mitään erityistä taitoa ei tarvita kuorilohkon riviin, joten ne voidaan sijoittaa itsenäisesti.
 3. Jos suojaat säätiötä kunnolla, se pysyy käytössä pitkään - useisiin vuosikymmeniksi.
 4. Säätiön järjestämiseen kuluu vähemmän aikaa, ei tarvita muottirakennetta.
 5. Ei kutistumista.

Joten on tiettyä järkeä tehdä säätiö hiipan talon talolle, mutta korvaamaan kaikki tämän valinnan puutteet, sinun on käytettävä huomattavaa määrää lisäaineistoihin.

Työn ominaisuudet materiaalin kanssa

Ensinnäkin sinun on valittava oikeat lohkojen muodot kuonasta säätiön asennukseen. On onttoa materiaalia - sitä ei tarvita, mutta sen sijaan on välttämätöntä ostaa hiekkalaatikko raunioina. Tämä lajike on kestävin, ja kaikki muu voi muokata lisäaineilla.
Talon perusta on aloitettava kuivana kautena ja yritettävä päätyä ennen sadekautta. Mitä enemmän kosteutta kertyy lohkojen sisällä ennen talvea, sitä huonompi koko rakennetta.
Kun otetaan huomioon muuraustekniset ominaisuudet, lohkon koko ja muut piilot, jopa yksi henkilö selviytyy kiinteän talon asentamisesta alle viikossa. Välittömästi sinun on huolehdittava suojauksesta kosteudelta, muuten on olemassa vaara, että kaikki työ tehdään turhaan, kun sataa yhtäkkiä.
Sitten sinun täytyy rakentaa nopeasti seinää, jotta ainakin karkea katto, niin että rakennus on suojattu kosteudelta niin paljon kuin mahdollista kaikilla puolilla.
On tarpeen analysoida tarkemmin joitakin asennustyön piirteitä ja niiden toteutuksen järjestystä.

Teemme hiomakiven pohjan

Jotta voit luoda säätiön koteihin tai muuhun materiaaliin, sinun on noudatettava selkeää työnjakoa.

 1. Tietenkin kaikki alkavat kaivamaan kaivannot ja hiekka- ja soratyynyt.
 2. Yli tyyny hiekasta ja soraa yksi kerros katemateriaalia pitää sisällä. Ruberoidin lisäksi sopivat myös esimerkiksi lasikuidusta ja bitumista vedeneristykset.
 3. Vahvistettu betoni (teräsbetonilohko) on kiinnitetty ruberoidiin. Sekoita 1 rivi tai kerros karkeita lohkoja.
 4. Seuraavaksi sinun täytyy pinoa lohkot kulmista keskustaan ​​yhdistämällä ne sementtilaastiin. Elementtien välinen askel ei saa olla enempää kuin 1 cm.
 5. Viimeisen rivin yläpuolella on lujittava hihna. Pylvään yläosa on valmistettava puusta, metallista tai teräsbetonista.
 6. Kun pääosa säätiöstä on valmis, se on suojattava vedeneristyskerroksella, voit käyttää mastista. Vedeneristysmateriaalin päälle asennetaan eristyskerros. On suositeltavaa järjestää suoja kaikkiin mahdollisiin sivuihin kosteudelta, niin että kosteus ei pääse tunkeutumaan karkeisiin lohkoihin millään tavalla.
 7. Nyt kaivanto voi turvallisesti nukahtaa ja alkaa rakentaa seiniä.

Sementtitalon talon perusta on valmis. Tämä muotoilu pystyy kestämään kahden ja kolmen kerroksen talon ilman mitään vahinkoja.

Kuinka varustaa tukipohjan pohja betonirakenteen alapuolella?

Jos haluat kiinnittää kranaatin pohjan omiin käsiisi, sinun täytyy ostaa paljon lisäaineita. Tässä on perusluettelo:

 • murskattu kivi, hiekka, sora, sementti;
 • liittimet, voit ottaa vavat paksumpi;
 • pehmittimen seokselle;
 • karkea lohko;
 • höyrysulkukalvot;
 • vedenpitäväksi;
 • eristys, voit käyttää mineraalivillaa.

Tällainen sarja on välttämätön, jotta varmistetaan mahdollisimman suuri rakenteellinen lujuus halkeamien välttämiseksi ajan myötä. Lisäksi pohja itse talon alle olisi oltava vähintään 0,7 m maanpinnan yläpuolella. Tällainen toimenpide on välttämätön estämään kosteuden imeytyminen kellarissa lohkareissa.
Kranaatin lohkojen kellarikerroksen omalla kädellä tehtävän työn järjestys näyttää tältä:

 1. Ensimmäinen asia, jonka täytyy kaivaa kaivannot, täytä sitten hiekka ja sora 25 cm kerroksittain.
 2. Seuraavaksi tehdään muotti, kokoamme vahvistusverkko ja täytetään kaikki betonilla. Seoksen suositeltu koostumus - Portland-sementti, hieno hiekka ja hieno murskattu kivi suhteessa 1: 3: 3.
 3. Sementtirungon asettaminen alkaa 1 viikko betonin massan kaatamisen jälkeen. Rakennuskorkeus - 3 korttelia. Ennen pohjaseinän asettamista on tarpeen asettaa vesihöyry- ja höyrysulku erottamaan pohja karkeasta lohkosta. Käytettävän pohjan asettamiseksi käytettiin pehmittimen ja sementin seosta.

Liuos valmistetaan karkeiden lohkojen rakentamiseksi

Jotta kuonan lohko perustus muodostaa kiinteä, luotettava rakenne, elementit on yhdistettävä muoviseen sementtilaastiin. Tämän erityispiirteen vuoksi viereisten elementtien välin tulee olla noin 1 cm.

Sementti ja hiekka ovat pohjana, ja punainen savi tai pehmitin voi toimia muovisena aineena. Käytetty sementtibrändi M400, ja hiekka voidaan ottaa joki. Näiden kahden sakeuttamisvaihtoehdon väliset erot ovat vähäisiä, joten jos ei ole pehmitintä, voit ottaa savea ja päinvastoin. Liuososuudet eivät muutu.

Suositeltava vaihtoehto on kolmasosa saviä (pehmitintä) jokaisesta 4 haarasta hiekan ja sementin seoksesta. 1 ämpärillä sementtiä - 4 kauhoa hiekkaa.

Seoksen valmistamiseksi suositellaan sekoittuneiden kuivien ainesosien sekoittamista ja vasta sitten alkavat lisätä vettä. On mahdotonta lisätä vettä jo laimennetulle liuokselle, muuten seos muuttuu erittäin nestemäiseksi. Kun lisäät vettä, sinun on sekoitettava huolellisesti seos halutun sakeuden saavuttamiseksi. Liuoksen ei tulisi olla hyvin viskoosi tai nestemäinen: sinun on noudatettava tiettyä tasapainoa muovimassan saamiseksi.

Valmistelun jälkeen liuosta tulee käyttää 1-1,5 tunnin kuluessa.

johtopäätös

Jos haluat varustaa kotipohjasi karkeiden lohkojen, valmistaudu useisiin eri teoksiin. Ennen perustuksen asettamista on suositeltavaa kaataa pohja raudoitetun betonin monoliittinauhana. Vain tällä tavoin rakenne voi kestää muutoksia maassa, jos ne näkyvät. Muussa tapauksessa muotoilu menee saumoihin. Vedeneristys on äärimmäisen tärkeää sementtilohkojen kannalta, joten sinun ei pidä säästää sitä ja ostaa materiaalia parhaimmillaan hydrofobisilla ominaisuuksilla. Älä myöskään unohda eristystä, muuten lohkot jäätyvät.
Kokonaiskustannukset ja työn määrä eivät ole aina niin kannattavia, joten kannattaa harkita uudelleen muita talon perustarpeita.