Tekniikka lattian asettamisesta patsas-laattojen huvimajaan, sen laadun perusvaatimukset

Arbor on levähdyspaikka ja mukava lepo siinä riippuu paljolti sen lattian ja katon järjestelystä. Erityisvaatimukset tehdään huvimajaan lattian pinnalle, jonka täyttäminen takaa turvallisen ja mukavan oleskelun siihen.

Lattia laatat huvimaja

Gazeboin lattian perusvaatimukset

Ennen lattian asettamista huvimajaan, sinun on tunnettava perusvaatimukset, jotka sen on täytettävä:

 • Vuorattu lattian pinta ei saisi olla liukas, välttää vahinkoa.
 • Päällysteen tulee olla mahdollisimman vähän veden imeytymistä, jotta talvella ei ole materiaalin tuhoutumista.
 • Esteettinen näkymä lattialle lehtimuseossa, joka vastaa lehtien yleistä muotoilua.
 • Yksinkertainen hoito ja vastustuskyky eri kemikaaleille, sillä lattiat tällaisissa paikoissa likaantuvat hyvin nopeasti.
 • Lattiamateriaalin pakkasvaste, joka estää sen varhaisen muodonmuutoksen.

Tutkittuaan kaikki vaatimukset, on selvää, että paras vaihtoehto viimeistely lattia on gazebos on päällystyslautojen, joilla on karkea pinta.

Alkuperäinen lattian viimeistelyratkaisu

Asennusmenetelmät

On monia tapoja rakentaa päällystyslaatat. Yhdistämällä eri värejä ja muotoja tuotteita voit luoda epätavallinen ja houkutteleva lattiapäällyste.

Pinnoitteen yleisin muunnos koostuu suorakaiteen tai neliön muotoisista laatoista.

Ne voidaan sijoittaa seuraavien järjestelyjen mukaisesti:

 • yhdellä rivillä;
 • tasoitetaan tasaisesti laatat (tiilimuodostuman periaatteella);
 • kalanruoto, säädetään materiaalin asettamisesta diagonaalisesti oikeaan kulmaan;
 • punottu käyttäen poikittaista ja pitkittäispoistoa;
 • shakki, käyttää kahden kaistaleen väriä, joka on asetettu shakkilaudan periaatteelle;
 • eri värien laatat muuraus, joka muodostaa erilaisia ​​koristeita ja kuvioita.

Tekniikka, jossa seulotaan laatat paviljonkihuoneessa

Ennen kerrosrakenteen rakentamista on tarpeen varustaa sen pohja ja lattia. Tämä prosessi voidaan jakaa useaan vaiheeseen, joista kullakin on oma jono.

projekti

Hankkeen valmistelu edellyttää piirustuksen luomista ja tarvittavan aineiston laskemista.

Se on tärkeää! Lattiapintojen merkitsemisen kannalta on tärkeää määritellä sen alue oikein, jotta laske- taan kerratut kokonaiset laatat.

piirustus

Piirustuksen mukaan alusta on merkitty huvimajaan käyttäen tappeja ja lankoja. Tämän vaiheen tärkeä kohta on oikein valittu pintasylinteri, joka on tarpeen veden virtaamiseksi. Tällöin lattian korkein kohta määritetään ja tarvittava kaltevuus tehdään tasolle.

Piirustus runko puutavaran ja lattian

Pohja

Merkinnän jälkeen viemärin tyyny asetetaan, mikä toimii pohjana lattian päällystämiselle.

 • Lisämaata poistetaan noin 20-25 cm.
 • Lonkan pohja on tasoitettu ja tiivistetty.
 • Kerros 15 cm: n paksuinen kaivo on kaadettu päälle ja varovasti tamped down.
 • Lisäksi hiekkakerros (3-5 cm) täytetään epätasaisten pintojen poistamiseksi sora-elementeistä. Täyteprosessissa on välttämätöntä ripotella tämä kerros vedellä ja myös tiivistää se hyvin.
 • Koko pinta on hyvin kasteltu vedellä ennen lätäköiden muodostumista. Tämä on tarpeen tiivistemateriaaleille.
 • Seuraavaksi sinun on asetettava pääkerros hiekkaa, jolla viimeinen kohdistus suoritetaan ja jossa laatta asetetaan. Tasoitus tehdään tasaisella aluksella.

Vihje! Lattiapohjan voimaa varten viimeinen kerros voidaan täyttää hiekkabetonin kuivalla seoksella, joka voidaan tehdä omalla kädellä 3: 1-suhteessa. Pölyn muodostumisen estämiseksi ennen laatoituksen levittämistä on ripoteltava vedellä.

Perusta laudoitetun kerroksen altaista

Toinen menetelmä käsittää betonikerroksen muodostamisen. Mutta sitä käytetään lähinnä alueilla, joilla on suuri kuorma. Sekoita varten käytetään hiekkaa ja kalkkia.

Tätä menetelmää käytettäessä kehys on valmistettu puulaaduista, joihin liuos kaadetaan. Työt lopussa poistetaan.

muuttamisesta

 • Levyjen asettaminen tapahtuu sinne suuntautuvassa suunnassa, jotta hiekkakerroksen eheys ei loukata.
 • Valitun kaavion mukaan ensin kaikki tiilet pinotaan, ja sitten vain jäljellä oleva tila asennetaan. Kun ajatteli tavalla käytetty puu runko levyt.
 • Ensimmäinen rivi sopii pitsiin, joka venytetään valitun rinteen mukaan. Jos levystä on kehys, sitä ei tarvita.
 • Työn aikana on suositeltavaa tarkistaa säädetyn peiton taso korjaamalla ulkonevat elementit napauttamalla tai kaatamalla uppoamispaikkoja.
 • Levyjen väliset tilat asennuksen lopussa ovat täynnä hiekkaa. Levyjen pinnan välisen paremman liimautumisen varmistamiseksi on hyvin vettä.
Aseta laatat hiekalle


Yhteenvetona voimme sanoa, että huvivenäytössä oleva lattia on suuri rooli mukavassa oleskelussa siihen. Tässä yhteydessä sen järjestelyä tulisi lähestyä täysipainoisesti. Suunnittelun yleisimpiä materiaaleja ovat päällystyslaatat, jotka on asetettu ennen kehärakenteen rakentamista.

Valitsemalla säätiön tuleville gazeboksille

Yksityisen talon tai mökin omistaja, joka haluaa viettää aikaa raitisessa ilmassa auringon ja sateen varalta, tarvitsee huvimaja. Tietenkin joissakin tapauksissa voit yksinkertaisesti tehdä lattiapäällysteen laatat tai päällystekivet hiekkakivipyyhkeellä, mutta ei voi tehdä ilman perustusta huvimajaa rakennettaessa, jos se ainakin jossain määrin pyrkii kestävyyteen. Luotettava säätiö ei ainoastaan ​​suojaa puuta tai terästä rakenteellisia elementtejä kosteudelta, vaan myös säästää sitä kausittaisesta ilmastonmuutoksesta johtuvien vääristymien vuoksi, pitää sen pystyasennossa "kelluvaan" maaperään ja antaa tarvittavan korkeuden maan yläpuolelle.

Gazebo on melko pieni rakenne, mutta sen asentaminen siihen voi maksaa huomattavan paljon, joten on parasta tehdä kaikki työ omalla tavallaan tämän oppaan avulla. Artikkelissa kuvataan kaikenlaisia ​​huvivenemateriaaleja, yksityiskohtaisia ​​ohjeita annetaan suosituimmista järjestelmistä.

Arborin perustuksen rakentamiseen on olemassa melkoisesti useita tekniikoita:

1. Vyö - monipuolisin ja kestävä, joka soveltuu kaikentyyppiseen maaperään ja pohjaveden sijaintiin. Se on 20-40 cm paksuinen monoliittinen, vahvistettu betoniteräs, joka on sijoitettu 0,5 - 1,5 m: n syvyyteen kaivannon ja tukikohdan ympärysmitan ympärillä olevalle hiekkipyyhkeelle. Tällainen pohja voi olla tarpeen raskaiden materiaalien - tiilien, betonin, graniitin jne. Rakentamiseksi, muissa tapauksissa sen käyttö rajoittaa korkean hinnan ja laitoksen monimutkaisuus. Vähemmän luotettavia vaihtoehtoja ovat - tiilen, raunion, seinän pohjaseinä (FBS).

2. Pylväsperusta - tavallisin ja halpa, kivikkoisista ja hiekkaisista pohjista, joilla on alhainen pohjavesi, ei kausittaisten muodonmuutosten vuoksi. Materiaali - keraaminen tiili tai FBS.

3. Paalusäätiö on rakenne, joka varmistaa kuorman siirtämisen maan yläkerroksista alempiin. Se soveltuu asennettavaksi kevyiden kantorakettien uinti- tai kallistustyypeihin korkealla pohjaveden pinnalla ja suurella syvyyksellä. Se on lähes aina käytössä, jos on tarpeen organisoida rakennuksen epätasaiseen maastoon - lähellä säiliöä, kukkulaa sekä taloon kiinnitetty huvimaja. Levitä teräsruuvi, puu, tylsä ​​(teräsbetoni, putkibetoni, asbestisementti) paalut.

4. Monoliittinen säätö, kuten liuska, sopii mihin tahansa järjestelyyn ja tyyppiseen puutavaraan, mutta se vaatii suhteellisen tasapohjaista ja jopa korkeampia materiaalikustannuksia. Se on monoliittirautabetonilaatta, jonka paksuus on 30-40 cm ja joka on asennettu tiivistettyyn murskattuun kivityynyyn. Sitä käytetään vain äärimmäisissä tapauksissa, kun nauha- tai paalusäätiö ei riitä - kun asennat raskaita rakenteita raskaaseen tai kelluvaan maaperään, jossa on suuri jäätymissyvyys. Erityisen vaikeissa olosuhteissa monoliittinen säätö asetetaan kannen päälle upotettuun vyöhön.

Erikseen kannattaa korostaa pohjan rakentamista kierrätysjätteiden renkaiden ympäröimänä. Ne asetetaan maahan kahdessa kerroksessa päällekkäin, täyttämällä kaikki aukot rypistyneellä hiekalla. Tuloksena oleva rakenne jakaa painon suurelle alueelle, eliminoimalla esijännitys maaperän epävakauden aikana, elastinen kanta purkaa taivekehikon ja lisää sen käyttöaikaa. Tämä vaihtoehto on erittäin halpa ja helposti toteutettavissa omilla käsillä ilman erityisiä laitteita. Renkaiden kestävyys ja kestävyys tekevät tällaisesta säikeestä lähes ikuisen perustan, mutta esteettisestä ja ekologisesta näkökulmasta se on hyvin kaukana ihanteellisuudesta.

Tietenkin jokaisella säätiöllä on omat etunsa ja haittansa, eikä betonipäällysteitä voi sijoittaa paaluille tai pylväille, mutta yhä useimmat tällaiset rakennukset valmistetaan terästä, puuta tai puuta käyttäen. Siksi on mahdollista erottaa useat tyyppiset kellarit kellareille, jotka yhdistävät kestävyyden, edullisen hinnan, tekniikan yksinkertaisuuden ja pystyvät kuljettamaan raskaimpia hirsirakenteita.

Tiilipylväät

Pylväspohjainen tiilipohja on yksinkertaisin ja halvin tapa asentaa huvivenekerros omille käsiinsä, eikä tarvitse mitään hienostuneita laitteita ja erikoismateriaaleja. Kirjanmerkki, joka on tehty seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Merkitse alue. Jokainen pylväs on merkittävä siten, että se on seinän kulmassa tai leikkauspisteessä. Jos pylväiden välinen etäisyys laakerin seinän alapuolella on yli 2,5 m, on järjestettävä lisäkannattimet, joiden askel on 1,3-2 m.

2. Laita 1x1 metrin syvyys jokaiseen napaan. Syvyys - 70-150 cm, määräytyy alueen ja maaperän mukaan. Jos se on heikko ja jäädytyksen syvyys on yli 140 cm, on parempi vaihtaa tiili paalujen kanssa. Tarvittavat tiedot alueelle löytyvät SNiP 2.01.01-82, liite 1, kuva. 3.

3. Kaivon pohjalla on asetettava 20 cm: n hiekkakerros, joka heikentää ympäröivän maaperän muodonmuutosten vaikutusta napaan.

4. Varmista, että käytät monoliittirakenteisia keraamisia tiiliä.

5. Ensimmäiset tiilet tulee sijoittaa kattopyyhkeeseen tai laastiin tai 20 cm: n paksuiseen betonipintaan. Toinen vaihtoehto on erityisen edullinen, kun työskentelet heikon maaperän kanssa.

6. On olemassa kaksi päävaihtoehtoa sarakkeen asettamiseksi - yksi ja puoli tai kaksi tiiliä. Puutavaran tai teräsrakenteen perustamista varten on parasta käyttää tiiliä ja puoli-tiiliä, jossa on kanava.

7. Säätiö tarvitsee ratkaisun, jolla on korkea jäätyvyys ja alhainen läpäisevyys. Suositeltu sementin ja hiekan suhde on 1-3.

8. Pilarien on oltava vähintään 20 cm maanpinnan yläpuolella ja kohdakkain keskenään.

9. Kanavan sisällä oleva kanava on kaadettava betonilla, kun se on vahvistettu.

10. Vedenpitävyyden suhteen käsitellään pylvään pintaa bitumimastilla ja peitetään päällimmäisellä kateaineella.

11. Viikon kuluttua voimahyötysuhteen jälkeen pilari on täytettävä maanpinnan tasolla raunioilla tai soralla, ja on hyvä pakata ne.

On pidettävä mielessä, että tiilet, kuten muutkin pylväsperustaiset pinnat, "float" epävakaalla maaperällä ilman kuormaa. Sen vuoksi on erittäin tärkeää laskea voimat ja aika siten, että säätiön rakentamisen jälkeen siirtyy välittömästi loput.

Säätiölaitos

Betoni on parempi kuin tiili kestävyys ja veden kestävyys. Lohkojen pohjan asennus avainkohtiin (askel, vuodevaatteet, pad, vedeneristys) on samanlainen kuin pylväsvaihtoehto, mutta sovelluksessa on joitain ominaisuuksia:

1. Betoniperustekivien paino on suuri ja läpäisyn syvyys on pieni, joten käyttöalue on rajoitettu kiinteisiin maaperään, jossa pohjavesi on alhainen.

2. 20x20x40 cm: n seinälohkoihin voidaan asentaa vain erittäin kevyitä rakenteita, mutta ne voidaan helposti asentaa itse.

3. FBS 30x40x40 cm tai enemmän, on sallittua asentaa huvipuuta, joka on valmistettu puusta tai puusta, mutta niiden asennusta varten tarvitaan erikoislaitteita.

4. Rakennuspaikka on puhdistettava huolellisesti ja tasoitettava vaakasuoraan, pieni 40 cm pitkä lohko ei pysty säätämään korkeutta yli 10 cm maasta.

Pile-pohja on hyvä tapa säästää betoniin, jos haluat asentaa suhteellisen kevyt puutavaran heikkoon maaperään tai epätasaiseen maastoon. Ruuvien paaluista on melko kallista, mutta puuhaara ei ole helppo tehtävä, joten tylsistyneiden paalujen perustusta voidaan kutsua optimaaliseksi. On 3 tuotantotekniikkaa:

 • Asbestisementtiputkien perustus - putkea käytetään betonirakennelmana, lujittavaa palkkia tai kehystä sijoitetaan sisäänpäin. Edut - suuri lujuus, kunnollinen ulkonäkö, edullinen.
 • Betonipallot - Betoni kaadetaan putkimaiseen kattotiiliin tehtyyn vahvistettuun häkkiin. Etuna on yksinkertaisuus ja saatavuus. Haitat - alhainen esteettisyys, mahdolliset vaikeudet kattolevyn sijoittamisessa kaivoon, tarve muottiin rakentamisen aikana maanpinnan yläpuolella.
 • Teräsputkipilkut - tehdään samoin kuin asbestisementistä, mutta ilman pakollista vahvistamista; haitta on korkea hinta.

Taloudellisen omistajan paras valinta olisi käyttää asbestisementtiputkien perustusta. Se on helppo rakentaa seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Pilejä asennetaan 1,2 - 1,5 m: n askelin ja kaikkiin huvimaailman kulmiin. Yhden tukin kuormitus ei saa olla yli 800 kg.

2. Poran avulla kuopat tehdään 50 cm syvemmältä jäätymispisteen alapuolelta. Halkaisijan tulisi vastata putkea - 15 cm kevyiden rakenteiden osalta, 20 - puutavaraa varten, 25-30 - lokeihin.

3. Hyvin 30 cm: n nukkumassa ja ram-hiekka-seoksessa.

4. Putkea käsitellään vedeneristysyhdisteellä ja asetetaan kaivoon.

5. Kun putki on täytetty puolet metrillä betonilla, on tarpeen nostaa hieman nostoa niin, että liuos virtaa kuopan läpi muodostaen tartunnan maahan. Tässä vaiheessa tehdään paalin lopullinen kohdistus.

6. Liitokset on sijoitettu putki - 1 tankoon halkaisijaltaan 15 cm; 4 tangon häkki, jos halkaisija on 25 cm tai enemmän.

7. Pino on täytetty nestemäisellä betonilla, jonka murskattu kivi on pieni osa, eroon onteloista tärinän avulla pitkällä tapilla, yläosa peitetään kalvolla. Kaikki työ on tehtävä yhdellä lähestymistavalla. Kuuden kuukauden kuluttua kasa on täysin valmis asentamaan lehtimaja.

Gazeboin perusta tekee sen itse

Artikkelin sisältö

 • 1 laji
 • 2 Pylväspohjan rakentamisen tekniikka
 • 2.1 Putkien sarakepohjan rakentaminen
 • 3 Pile-pohja
 • 4 Laattapohjan valmistuksen järjestys
 • 5 Nauhapohjan rakentaminen
 • 6 videota

Asuntojen rakentamisessa käytettävien tekniikoiden avulla on mahdollista perustaa huvimaja. Mutta koska gazebot eivät ole niin suuria kooltaan ja painoltaan, pohja voi olla vähemmän haudattu ja vahva. Voit tutustua erikoispiirteisiin tehdä kellarissa huvimaja omilla käsillään lukemalla tätä artikkelia.

laji

Jääkaapin perustukset jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Pylväsperusta soveltuu kivinen ja hiekkainen maaperä, eli ei-kasa. Maaperän muodonmuutoksen mahdollisuus on vähäinen. Tämä perusta löytyy useimmiten. Sen tuottaminen ei edellytä ammattitaidon ja tietämyksen läsnäoloa. Se voidaan rakentaa eri materiaaleista, esimerkiksi putkista tai pylväät, upotettu maahan ja sijoitettu tasaisesti ympäröivän aidan ympärille. Tällainen huvimaja on sidottava puupalkilla, johon lattioiden pystysuorat elementit asennetaan myöhemmin.
 • Kasaan. Sitä käytetään viskooseissa saveja, joiden melko suuri muodonmuutos.
 • Laattojen säätiö on universaali. Se voidaan asentaa mihin tahansa maaperään. Tämäntyyppistä pohjaa voidaan soveltaa maaperään, jolla on korkea pohjavesi.
 • Hihnaa käytetään usein, ja sitä pidetään luotettavana perustana huviveneiden rakentamiseen. Se on rakennusmateriaalien nauha, joka on vuorattu ympäröivän aidan ympärille. Tällainen pohja voi olla kestävämpi kuin itse huvimaja.
 • Renkaiden huvimajaon alla oleva pohja on kokeellinen näkemys säätiöstä. Monilla puutarhureilla ei ole varaa ostaa kalliita rakennusmateriaaleja, joten he käyttävät yhä enemmän käytettävissä olevia työkaluja rakentaakseen pieniä rakennuksia, kuten kahviloita, hozblokia ja karjahyllyjä. Renkaiden perusta on edullinen, sen rakentaminen vie vähän aikaa.

Pylväskannan rakentamisen tekniikka

 1. Tulevan huvimaja-alueen reunojen kulmissa kaivaa 40 x 40 cm: n sivuja ja 70-80 cm: n syvyyttä. Tarvittaessa perustaa suuri huvimaja, reiät pitäisi kaivata 1,5 metrin välein.
 2. Tee hiekkapuhallus tyynyn reiän pohjalle, joka on 10 cm. Sijoita sitten kateaine. Tämä on välttämätöntä pohjaveden nousun katkaisemiseksi.
 3. Kaada kattosäiliöön kymmenen senttimetrin betonikerros. Jotta saataisiin ulos betoni sekoitus, lävistää sitä, eli teräs tai puinen sauva lävistää betonia useita kertoja. Tämä on pilarin perusta.
 4. Kolmen ja neljän päivän kuluttua betoni kovettuu, minkä ansiosta voit asettaa saranan tiilien tai lohkojen.
 5. Joten, sinun pitäisi kaataa sementtilaasti betoniin ja laatia 2 tiiliä sen vieressä. Sovelluksen jälkeen sinun täytyy asettaa kaksi tiiliä kohtisuorasti kahteen ensimmäiseen. Tämän järjestelmän mukaan kolonni, jonka korkeus on 30-50 cm, olisi muodostettava.

Nämä pilarit ovat perusta, jolla ensimmäinen kruunu asetetaan. Tämän jälkeen voit siirtyä suoraan huvimajaan rakentamiseen.

Pylväspohjan rakentaminen putkista

Putkimaisen pilarin perustus rakennetaan seuraa- vassa järjestyksessä:

 • Poraa porataan maahan. Sen pohja on painettava huolellisesti.
 • Pienemmällä halkaisijalla varustetut putket työnnetään kaivoon kuin reiän itse maassa.
 • Putket kiinnitetään tiukasti pystysuoraan. Tätä varten heidän pitäisi nukahtaa vankka maa.
 • Seuraavassa vaiheessa betoni on kaadettava putken sisäosaan kolmasosaan sen pituudesta. Sen jälkeen kun putki on nostettava, niin että betoni täyttää kaikki vapaan tilan.
 • Sitten betoni on kaadettava putkeen uudelleen, jättäen sen 10-15 cm täytettämättä. Tätä matkaa käytetään perustusten ja perusseinien sidontaan.
 • Sen jälkeen, kun seosta sekoitetaan shtykovaniyan menetelmällä. Putken keskelle on asennettu vahvikekaappi.

Betonin täydellisen jähmettymisen jälkeen sinun on pidettävä joukko perustuksia ja pystytettyjä seinämiä. Tätä varten betoniputken tyhjään tilaan asennetaan ankkuri sopivaan 10 tai 15 cm: n syvyyteen, joka on asennettava putken keskelle, jonka jälkeen se on betonoitava.

Pile-pohja

Arborin rakentamiseen voit ostaa halvimmat ruuvipallot. Niinpä paalusäätiön rakenne toteutetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Merkitse asennuskohteet kulmiin. Jos se on melko suuri rakenne, merkitse paalut niin, että ne asennetaan 1,5 m: n välein.
 2. Pilejä on kierrettävä maaperään.
 3. Sitten paalut pitäisi tasoittaa
 4. Paalun yläosa leikataan yhteen tasoon ja sen ontelo täytetään betonilla.
 5. Pohja on hitsattu yläosaan kruunun asettamiseksi.

Voit vähentää säätiön asennuksen kustannuksia vähentämällä tylsistyneitä paaluja:

 • Täytä reikä poraamalla 40 x 40 cm: n reiän jokaiselle paakalle.
 • Peitä pohja kymmenen senttimetrin kerroksella.
 • Aseta kaivoon, joka on valssattu rullalle ja sinetöity liimanauha-ruberoidilla. Samanaikaisesti rullan sisällä on asennettava vahvistuksen runko.
 • Täytä putki betonilla, jonka korkeus on 20 cm. Ilman ilmaa varten sinun on koskettava jokaista kerrosta.

Laatikoiden valmistuksen järjestys

Laattojen säätiö on kalliimpaa kuin sen vastakappaleet paaluista ja pylväistä, joten on suositeltavaa tehdä se kaasupalojen tai rakennusten uunissa. Ennen kuin teet laattapohjan, sinun on suoritettava useita valmistelutöitä:

 • Sivuston merkitseminen säätiön ja sen sulkeutuvien tapien ja johdon alle.
 • Maapallon yläkerroksen poistaminen 40-50 cm: llä. Pinnan tasoittaminen.
 • Muottien asennus.
 • Hiekka-sora-tyyny täyttö. Tällöin kaadetaan viisitoista senttimetriä hiekkaa, murskataan, samasta paksusta soraa oleva sora kaadetaan, vuotaa vettä ja repeytyy uudelleen. Nämä toimenpiteet suojaavat myöhemmin lehtipuita pakkaselta.

Sitten sinun täytyy työskennellä kaatopaikan pohjalla. Tämän tekemiseksi hiekalle ja sora-alustalle tulisi asettaa telineissä myytävä vedeneristysmateriaali. Esimerkiksi katemateriaali tai muovikalvo. Vedeneristys tulee sulkea kokonaan.

Tämän jälkeen ruberoidi / kalvo viedään viiden senttimetrin kerrosrappeja. Vahvikotelo voidaan koota suoraan kuoppaan. Tangon korkeuden on oltava 20 cm. Runko on asetettava raunioille niin, että vedenpitävä kerros ei kosketa sitä kehällä tai pohjalla.

Betoni on kaadettava muottipesään (erä voidaan tehdä käsin tai betonisekoittimessa) 30 cm: n päähän. Lisäksi betonilevy nousee hiukan maanpinnan yläpuolelle.

Betoni saa tarpeeksi voimaa 28 päivän kuluttua valun jälkeen. Sitten voit aloittaa huvivenemisen rakentamisen.

Nauhapohjan rakentaminen

Ribbonsäätiötä voidaan valmistaa lähes kaikentyyppisille arkeille, kuten tiilille, puulle ja kehykselle. Siitä on ominaista riittävän lujuus, jonka ansiosta tasaisen kuormituksen esiintyminen tapahtuu.

Jos aiot rakentaa grillin huvimajaan, sinun täytyy tehdä erillinen betonipannu uunista.

Nauhatus voidaan tehdä tiilistä, lohkoista tai betoniseoksesta. Työlle tarvitaan:

 1. Hiekkaa.
 2. Spade kaivannon kaivamiseen.
 3. Taso, tapit ja köysi merkinnän tekemiseen.
 4. Taulut tai valmiit laudat muottiin.
 5. Betonilaastin / lohkojen / tiilien rakentaminen nauhan perustuksiin. Kaikki riippuu valitusta materiaalista.
 6. Lohko- / tiilirakenteelle tarvitaan muurauslaasti.
 7. Vedeneristysmateriaali.
 8. Materiaali.

Joten, pohjan rakentaminen sisältää seuraavat toimenpidekokonaisuudet:

 1. Valitse paikka, johon haluat rakentaa, merkitä sivuston.
 2. Kaivaa kaivanto tulevan lehtivarren ympäryksen ympärille. Kaivannon syvyyden tulisi olla 50-60 cm, leveys - 40 cm.
 3. Peitä pohja hiekalla, paina sitä alas. Tiivistetyn hiekkakerroksen kerroksen tulee olla 10 cm.
 4. Seuraava työvaihe riippuu täysin rakentamisessa käytettävästä nauhamaisesta pohjamateriaalista. Esimerkiksi betoniseoksen täyttämiseksi on ensin asennettava levy- tai puupaneeleja. Materiaalin korkeus maanpinnan yläpuolella voi olla 40 cm. Jos lattiaa / tiiliä käytetään kellarikerroksen rakentamiseen huvimajaan alla, muotti ei ole tarpeen. Sinun tarvitsee vain valmistaa muurauslaasti. Tiilen tai lohkon muurareiden rivejä on vahvistettava teräsnauhalla.
 5. Nauhatuloksen yläosan tulee olla vedenpitävä. Tätä yleisimmin käytettyä ruberoidia, joka on asetettu useisiin kerroksiin.

Vyölenkit ja laatta antavat voimaa 28 päivän ajan.

Kun huvimaja on valmistunut, perustus on luotava. Tämä olisi tehtävä sen perusteella, mitä materiaalia säätiön rakentamiseen käytettiin. Yleensä koristelevia julkisivuja käytetään päällystämateriaalina.

Toivomme, että tämä artikkeli on hyödyllinen sinulle. Olisimme kiitollisia tämän artikkelin lopussa jäljellä olevasta palautteesta. Jos sinulla on jotain jakaa lukijoidemme kanssa, kirjoita kommentteja artikkeliin. Todelliset kysymykset voit aina kysyä asiantuntijalta.

video

Tarjotussa videomateriaalissa voit tutustua huvivenemuksen kellarikerrosten hienoihin osiin:

Gazeboin perusta tekee sen itse

Gazeboin perusta tekee sen itse

Huolimatta siitä, että puutarhakaupat ovat yleensä kevyitä, avoimia rakennelmia - niiden perustan rakentaminen on vielä tarpeen. Erityisesti on tarpeen rakentaa kellari huvimajaan paikkoihin, joissa alueita on todennäköisesti tulvilla. Lisäksi huvimaja voi olla melko raskas rakentaminen, joten ilman korkealaatuista säätiötä huvimaasi voi yksinkertaisesti mennä maahan. Myös ilman huvivenettä perustus on välttämätön. Jos aiot rakentaa rakenteen epätasaiseen maastoon.

Valmistelutyöt

Ensin sinun täytyy päättää huvimaerän rakennustyömaalla. On äärimmäisen tärkeää arvioida oikein sen näkemystä. Jos aiot rakentaa huvimajaa suhteellisen tasaiselle maaston alueelle - tasoita sitten sivusto. Voit poistaa hedelmällisen maaperän kerroksen - sitä voidaan käyttää aiottuun tarkoitukseen toisessa paikassa.

Hankkeen valmistelu

Kellarin muotoilun valinta lehtien alla koostuu kahdesta pääkysymyksestä:

 1. -Kuinka vahva maa on sivustossasi?
 2. -Mikä on säätiön kuorma?

Maaperän lujuus lasketaan vertailukirjoista, mutta säätiön kuormituksen määrittämiseksi - on tarpeen laskea tulevaisuuden huvimaja paino eli käytetty materiaalien paino ja hyötykuorma.

Teipin pohjan rakentaminen lehtien alle

Suhteellisen matala perustus on suhteellisen yksinkertainen ja luotettava perusta. Projektin mukaan tila on merkitty johtoilla. Säädä varovasti tulevan huvimaidon kulmat.

 1. Rakentamalla kaistaleen perustusta hauen alla riittää kaivata noin 40 senttimetrin syvä ja 30 senttimetriä leveä kaivanto, jonka pohjaan asetetaan 10 cm: n hiekkalaatta.
 2. Tällöin rakennetaan muotti - tälle käytetään kiinteitä levyjä tai suojuksia. Vahvikotelo kootaan muottien sisäpuolelle. Hänen on oltava 5 cm etäisyydellä laattojen reunasta.
 3. Sitten betoniliuos kaadetaan tuloksena olevaan rakenteeseen. Se muodostuu noin kuukaudeksi.
 4. Tällainen säätiö voi kestää jopa pienen tiilitalon.

Pilarin perustus varren alle

Sen sijaan, että voit käyttää vankkaa perustetta pienen painon omaavalle puupöydälle, voit rakentaa sarakkeen. Tällöin maksimikuorma lasketaan myös aluksi. Sitten lasketaan pylväiden lukumäärä.

Pilarin perustus varren alle

 1. Rakenteen kulmissa kaivaa reikiä 30 senttimetrin syvyydessä. Ne ovat rakennettu tiilen sarakkeita. Pylvään yläosassa pitäisi nousta maanpinnan yläpuolelle 10 senttimetriä.
 2. Tiilipylvään alla ja sen ympärillä nukahtaa ja heittää hiekkaa.
 3. Pylvään yläosassa on vesitiiviin tiiviste. Tällöin näihin pylväisiin voidaan asentaa vaakasuora valssi tukkien tai puutavaran avulla.

Perusta buranabivnyh pilarien huvimajaan

Erinomainen yksinkertainen menetelmä perustustukeen valmistukseen on kuutionmuotoisten pylväiden muodostuminen. Tämän lähestymistavan avulla voit päästä eroon suurista työvoimakustannuksista puisen muottien valmistuksessa.

 1. Tällaisen perustuksen rakentamiseksi - merkitse sen jälkeen putket, jotka on valmistettu muovista tai suuresta halkaisijaltaan asbestisementistä (30-50 senttimetriä).

Suuri halkaisija muoviputki

Leikkaa muoviputki yhtä suureen osaan

Poraamme reiät säätiölle

Valmista säätiön rakentamiseen tarvittavien putkien määrä. Huomaa, että kun rakennat haaran rinteessä, saatat tarvita eri pituisia tukia (ja näin ollen putkia).

Valmistamme putket säätiölle

Tuen asennus telakan pohjalle

Täytä betoniliuos putken sisällä

Hyvä lisä

Kiva palkkio porakaivojen valmistuksessa huvipuistossa muoviputkien avulla voi käyttää betonipäällysteitä ja putkia valmistettaessa päällystyslaatat, jotka ovat välttämättömiä sivustosi järjestämiseksi.

Katolevyjen valmistusmenetelmä

Tätä varten putkien jäännökset leikataan samansuuruisiin korkeuskohtiin. Levitä litteä kova pinta. Tämä voi olla metalli- tai muovilevyarkki. Betoniliuos kaadetaan asetettuihin muovikansiin ja kymmenen päivän jälkeen saat valmiit alkuperäiset päällystyslaatat. Jotta aihioiden betoni ei pääse kuivumaan - kun se kypsyy, se on irrotettava vedellä ja peitetty vedeneristysmateriaalilla.

Perusta huvimaja-te-itse: vaihtoehdot, videon ohjeet, valokuva

Gazeboin perusta on yksi rakentamisen tärkeimmistä "solmuista", joihin koko rakennelman luotettavuus ja vakaus riippuvat. On tärkeää paitsi tehdä pätevästi perustus, mutta myös valita käytännöllisin ja sopivin vaihtoehto.

Ei ole aina suositeltavaa käyttää kallista ja massiivista perustaa tavalliselle klassiselle lehterille.

Useimmissa tapauksissa tässä vaiheessa on mahdollista säästää hyvin.

Tässä artikkelissa luetellaan suosituimmat säätiön rakentamisvaihtoehdot erityisesti huvivenekniikan rakentamiseksi sekä kuvattu erityisen monimutkaiset ja tärkeät vaiheet sen asennuksessa.

Kävelyvaihtoehdot huvimajaan

Perusteiden siirtyminen siirtyy halvemmasta ja yksinkertaiselta kalliiksi ja luotettavaksi.

Ensinnäkin harkitsemme sarake-versiota, jota on äskettäin käytetty rakentaa pieniä rakenteita, kuten arbors. Sitten harkitsemme enemmän pääomavaatimuksia nauhan ja monoliittisen tyypin.

columnar

Tämän vaihtoehdon valmistuksessa käytetään pienimpiä rakennusmateriaaleja. Kaikissa tapauksissa se ei ole kaikkein halvin (lukuun ottamatta säätölevyjä ja renkaita), mutta oikea asennus on erittäin luotettava ja vakaa.

modulaarinen

Jos olet hankkinut valmiin puutavaran, olet luultavasti nähnyt, että yleensä rakentajat tarjoavat runko-pohjaisia ​​pohjapaneeleja, joiden koko on 20 x 20 x 40 cm rakentamisen perustana.

Kunkin hinnan hinta vaihtelee 100-300 ruplasta, ja säätiön rakentamiseen tarvitaan vain 9-54 kpl (kokonaiskustannukset ovat noin 2-7 tuhatta ruplaa). Esimerkiksi kahdeksankulmainen puutavaran rakentaminen tarvitsee 12 lohkoa.

Tämä on halvin, nopein ja suosituin tapa järjestää säätiö nykyaikaiseen rakentamiseen. Ajoittain on ongelmia maanteiden kävellessä ja lehtien lisäsyvyydessä jommallekummalle puolelle. Tämä voidaan välttää tekemällä konkreettisia kuoppia jokaiselle lohkolle.

Lohkojen lisäksi voidaan käyttää tiili- tai päällystyslaatat.

Alla on videota, jossa kerrotaan, kuinka rakennetaan puutavaran lohkotausta.

Pahaavat paalut

Paalatut paalut ovat putkiloita, jotka on valmistettu betonilaastista vahvikkeilla, jotka on asennettu pitkin ulkokehää ja huvivenekeskuksen keskustaa.

Tuotantotekniikka on seuraava:

 1. Poraamalla erikoisvalmisteiset kaivot.
 2. Sisällä on kierrätysmateriaalin vedeneristys, joka suojaa kasaa veden vaikutuksilta.
 3. Lisätään pieni asbestisementtiputki, jonka korkeus on noin 30 cm (lisävaruste syvennyksen loppuun asti).
 4. Betoniliuos kaadetaan sisään ja liitokset asetetaan.

Tämän seurauksena meillä on täydet betonipallot, jotka toimivat erinomaisena perustana tulevalle rakentamiselle. Jokainen kasa vie noin 400 ruplaa rakennusmateriaalista.

Tise ja pidennys maahan

Analogisesti tylsistyneiden paalujen kanssa TISE (yksittäisen rakentamisen tekniikka ja ekologia) tehdään laajenemalla maan "tyynyn" pohjalla (oikea valokuva). Tämän lisäbetonikerroksen ansiosta säätiön kantavuus kasvaa entisestään. Kunkin pilarin hinta nousee hieman ja on noin 500 ruplaa.

Poistuessa betonipylväät saavat erinomaiset laakeriominaisuudet, jotka riittävät pitämään pienen maalaistalon 6 - 6 metriä. Siksi tällaisen pohjan huvimaja on enemmän kuin tarpeeksi.

Kierrä paalut

Metallipinoja käytetään tapauksissa, joissa on tarpeen lisätä merkittävästi rakenteen rakennetta maan yläpuolella tai asentaa huvimaja veden päälle. Tässä tapauksessa käytetään ruuveja, jotka kiristetään erikoislaitteiden tai vipumekanismin avulla (romu ja pitkät putket).

Yhden paalun hinta vaihtelee 800 ruplaa ja edellä. Jos tilaat avaimet käteen, ruuvaamalla, betonilla ja merkinnällä tasolla, hinta on useita kertoja korkeampi - yli 2 tuhatta ruplaa yhdelle pylväälle.

Alla on video ruuvipillojen laadusta ja luotettavuudesta betoniin verrattuna.

nauha

Suosituin ja usein käytetty säätiön rakentamisessa (ei vain paviljongin rakentamiseen). Se on teippi, joka kaadetaan ympäryksen ympärille ja rakennusten kantavien seinien paikoissa.

Sellaisissa tapauksissa, joissa 99,9% vaihtoehdoista on valaistu, betoniliuoksen kaataminen ympärysmittaan riittää, ellei uunin kompleksin asennusta ole suunniteltu.

Valmistusprosessi on seuraava:

 1. Kaivantoa kaivetaan syvyyteen noin 30-40 cm.
 2. Puinen muotti on asennettu tiukasti noin 20 cm: n korkeudelle maasta.
 3. Pohja on hieman ripoteltu ja hiekka on kirjaimellisesti 1-2 cm.
 4. Betoniliuos valmistetaan ja kaadetaan ylemmän tason päälle.
 5. Rakenne puretaan betonin kovettumisen jälkeen (10-14 vrk).

Monoliittinen (laatta)

Luotettavin ja massiivin pohja, jonka kantavuus riittää pitämään paitsi kevyitä kiveä, myös täysimittaisia ​​betonirakennuksia.

Monoliittinen pohja on kiinteä betoniterä, jossa käytetään vahvistamista. Tämä vaihtoehto soveltuu pääomainekoille, kuten tiiliarkeille ja liesirakenteille. Puun ja metallin tapauksessa tarpeeksi nauhaa tai muuta.

Renkaista

Melko hullu tapa, jota käyttävät "kokeneet" kesän asukkaat. Autojen vanhoja renkaita voidaan toteuttaa uudelleen luotettavan ja edullisen kesämökin kellarikerrokseen.

Ensimmäisessä tapauksessa renkaat on järjestetty vaaditun korkeuden pylväät, jotka sitten kaadetaan betoniliuokseen. Vedeneristys (kattohuopa) asetetaan päälle, jonka jälkeen huvimaja rakentuu alhaalta, tukipylväät ja niin edelleen.

Tärkeät rakennusvaiheet

Säätiön rakentaminen on todellakin vaikea prosessi fyysisen rasituksen kannalta, mutta projektin hylkäämisellä ja työjaksolla ongelmia ei tavallisesti ole (tämä koskee ensisijaisesti nauhaa ja vankkaa perusta, koska voi olla vaikeaa säästää pylväsperustaisesti).

merkki

Kun olet valinnut sivuston ja alustyypin, on tehtävä sivuston ulkoasu. Pylväskäynnin tarve tunnistaa reiät ja kaivannon nauhan leveys.

On tärkeää tarkkailla pilarien ja kaivannon tasaisuutta. Tee näin vedä merkkijono ja tukileikit tiukasti siihen. Tulevaisuudessa tarvitset tasoa (useimmissa tapauksissa vesi riittää).

Kaivaa reikiä, kaivoksia tai sivustoja

Alustan tyypistä riippuen on välttämätöntä valmistautua siihen tasaiselle alustalle, jolla on tietty syvyys. Kerron teille vähän kokemusta, että sain nauhan perustusten valmistukseen.

Jaamme kokemuksemme: ystäväni ja minä kaivoimme kaivannon, ja oli tarpeen laskeutua tiettyyn syvyyteen (68 cm muottien yläreunasta). Koska kaivannon alku oli valmis, tarvittiin vain jatkaa maaperän kaivaamista samalla syvyydellä.

Kun käsittelimme kirsikan juuret ja nostimme kaiken tarpeellisen maaperän. Silmällä kaikki oli melko sileä.

Jotta voitaisiin tarkistaa säätiön todellinen korkeus jokaisessa nurkassa, oli tarpeen ottaa metrin rivi ja laskea se useaan kohtaan. Jos korkeus sammui kaikkialla, niin kaivantoa voidaan kutsua valmiiksi.

Näytti siltä, ​​että korkeusero on noin 15 cm. Tämä on silmälle huomaamatonta, varsinkin kun pehmeä, tuore maaperä hiljalleen syöksyy jalkojemme alla. Minun täytyi kaivaa muun maan.

Muottien valmistus

Prosessi on melko uupumaton, mikä vaatii muottien asentamista tiukasti. Sen rakentamiseen tarvitset lastulevyä tai OSB: tä, levyjä, leikkeitä, ruuveja, ruuvimeisseliä ja tasoa.

Kaikki työt on asennettava tasolle kaikissa seinien ulkonemissa, jotka lisäksi joutuvat kestämään betoniliuoksen eikä sortumaan. Tätä varten ne kiinnitetään ruuveilla. Liitosten tulee olla mahdollisimman jäykkiä.

Neulomisvarusteet

Neulelangalla kiinnitetyt metalliset tangot tekevät säästä todella vahvan ja luotettavan. Ilman teknologisia piirteitä sanon: siellä on oltava ainakin jonkinlainen rebar, jota ei missään tapauksessa saa hylätä, muuten konkreettinen ratkaisu saattaa epäonnistua.

Jokaista säätiötä varten käytetään omaa vahvistusta, tylsistyneille paaluille ja monoliittiselle perustukselle se on pohjimmiltaan erilainen. Ehdotan, että katsot videota, joka selvästi osoittaa parantavan häkkiä.

Betonin valmistus

On olemassa kolme vaihtoehtoa, joista kullakin on etuja ja haittoja.

 1. Valmis betoniliuos "sekoittimessa" (3500 ruplaa kuutiota kohden ja toimitus paikan päällä). Korkeiden kustannusten lisäksi sinun täytyy nopeasti toteuttaa ratkaisu, koska se jäätyy nopeasti. Riippumattoman erän tapauksessa kiire on huomattavasti pienempi.
 2. Sekoituslaasti betonisekoittimessa. Hiekkaa, raunioita, sementtiä ja vettä käsin tapahtuvaan hiomiseen liittyvät fysikaaliset kuormat jätetään pois, ja ratkaisu osoittautuu todella sekoittuneeksi (tämän tuloksen manuaalinen saavuttaminen on vaikeampaa). Vakava haitta on se, että säätötyyppien täyttöaste ei voi siirtyä nopeammin kuin sekoitetaan liuos betonisekoittimessa. Jos puhumme suuresta määrästä, se on hyvin havaittavissa.
 3. Sekoitusliuos kourussa tai kalvossa. Viihtyvämpi menetelmä, joka ei vaadi erityisiä laitteita. Tarvitset kauhat, kauhat ja suuren halun häiritä, häiritä ja häiritä uudelleen.

Gazebo-säätiön rakentamisen tekniikka tekee sen itse

On vaikea kuvitella henkilökohtaista tonttia ilman kätevää, mukavaa ja toimivaa ulkona lepopaikkaa. Se riippuu monista tekijöistä. Jotta rakennus olisi kiinteä, luotettava ja kestää pitkään, on tärkeää järjestää asianmukaisesti huvivenesataman perusta.

Tässä artikkelissa puhumme pienen arkkitehtonisen muotoilun perusteiden suunnittelusta ja rakentamisesta ja kiinnitämme erityistä huomiota kysymykseen siitä, miten perustaa huvimaja, jossa on grilli tai grilli.

yleiskatsaus

Arbor on pieni arkkitehtoninen muoto, jonka koko riippuu suoraan sivuston alueesta, omistajien toiminnallisuudesta ja kotitalouksien tarpeista. Se voi olla mini-rakenne, ja joskus se on suuri yhdistetty rakennukset 2 kerroksessa.

Tyypit, muodot ja koot

Ja lisäksi kahvilat ovat avoimia - markiisit, rotunda, klassinen ulkonäkö tai suljetut paviljongit, grilliravintolat suomalaisten standardien tai kesäkeittiöiden mukaan. Rakennuksen muoto voidaan valita myös: pyöreät, suorakulmaiset, monipuoliset, kaarevat, joissa yhdistyvät useita eri geometrian huoneita kerralla.

tarvikkeet

Rakennuksen päämateriaaleja ovat: erilaiset puut, metallit, myös taonta ja hitsatut rakenteet, kivi - marmori, graniitti, rauniot ja keinotekoinen tiili, betoni laatat tai veistokselliset luonnonmateriaalit - bambu, ruoko, paju, olki. Ja viime aikoina on ollut taipumus rakentaa kotitalousmateriaaleista, kuten muovista tai lasipullosta.

Optimaalinen ratkaisu

Arkkiautojen rakentamisen aikana betonia, kiveä ja tiiliä suositaan edelleen - nämä ovat palamattomia materiaaleja, joten ne ovat käytännöllisiä tulisijan asettamisessa. Usein nämä materiaalit yhdistetään taontaan, puuhun tai polykarbonaattiin.

Olemme tunnistaneet tärkeimmät trendit, mutta joissakin tapauksissa omistajat päättävät luopua kivi- tai tiilitalleista puisten oksien hyväksi. On tärkeää ymmärtää, että tällaiset rungot edellyttävät puisten elementtien lisäkäsittelyä palonkestävillä kyllästyksillä.

Tärkeää: Paloturvallisuussyistä ulkorakennusten tulee olla 5 metrin päässä päärakennuksesta ja enintään 8 metrin päässä naapuritalosta. SNiP säätää myös, että tällaiselle rakennukselle on annettava tulipalo.

Laattojen pohja puuhelmiin, jossa on grilli

Mikä riippuu säätiön valinnasta

Säätiö takaa rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden, joten kysymys: miten valita huvimaja huvimajaan, erityistä huomiota olisi kiinnitettävä. Niinpä pienten ja kevyiden rakennusten kohdalla on parempi valita sarakepohja: lohkoista, putkista - asbestisementistä, ruberoidista, metallista, betonista ja puupylväistä, tiilestä, raakakivestä ja valmiista monoliittisista betonituotteista.

Yksinkertainen monoliittinen betonipylväs on valmistettu kiertyneestä monikerroksisesta kateaineistosta ja vahvikekehyksestä

Hänen laitteensa ei edellytä suuria rahoituskustannuksia. Pilarien avulla useimmiten säätiö asetetaan puutavaran tai metallin huvimaailmaan.

Säätiö tarvitsee sekä vaakasuoraan että pystysuoraan vedenpitävyyteen, on suositeltavaa päällystää navat bitumilla tai liimalla kateaineella

Pienille ja keskikokoisille veistoksille varastosäiliö yleensä kaadetaan, tietenkin tämä on kallis tapahtuma, mutta liesi toimii välittömästi lattiana ja haluttaessa se voidaan myöhemmin laatoittaa laatat, puu tai komposiittimateriaalit.

Laattojen vahvistamiseksi käytetään vain 8-12 mm: n poikkileikkauksessa olevaa rei'itettyä raudoitusta, jonka paksuus on 100-400 mm

Keskikokoisille ja suurille rakennuksille, varsinkin jos ne ovat suljettuina, liuska-säätiö sopii, ja se on myös optimaalinen grillin ja grilliin tarkoitetun huviveneen rakentamiseksi. Pääasiassa teipin pohja on tiilestä, betonista, kivestä, suurista rakenteista baarista tai lokeista.

Teipin pohjaa suositellaan kaatamaan betonilla kerralla, jotta saumoja ei muodostuisi, tuulilasit valmistetaan ylhäältä ilmaa varten

Mutta kaikki ei ole niin yksinkertainen, että perusta-teippi tai levy ei sovi huvimaailman alle, jos paikan päällä on vaikea rinteiden helpotus, tällaisissa olosuhteissa rakennetaan puuhelmi. Peräpohjaiset tai ruuvipallot ovat yksinkertaisesti välttämättömiä muurahaisten rakentamiseksi säiliöihin, mutta se on täysin sopimatonta, jos alue on kivinen.

Arbor aivoitetuilla vahvistetuilla pihdeillä

Ruuvien paaluilla oleva arbor on rakennettu erittäin harvoin, koska se vaatii taloudellisia kustannuksia ja erikoislaitteiden osallistumista, mutta tällainen säätiö voidaan järjestää jopa talvella ilman laadun heikkenemistä, mikä eliminoi aikaa vievää maanrakennusta.

Ruuvien paalujen vaikeat perustukset soveltuvat tilanteisiin, joissa kaivosten rakentaminen on erittäin epätasaista

Tietenkin on olemassa muita vaihtoehtoja, kuten perustaa puita, esimerkiksi renkaita tai vain alustaa, päällystetty päällystyslautalla tai peitetty raunioilla. Tällaiset perustukset soveltuvat lähiöalueille, ellei aiot rakentaa hyvää, suurta huvimaata.

Renkaiden pohja on pieni arbor

Miten kaataa säätiön huvimaailman alle omiin käsiinsä

Joten olemme jo selvittäneet, miten valita oikea säätiö riippuen rakennustyypistä ja sivuston geodeettisista ominaisuuksista. Pohjapaneeli, jossa on haarukka: nauha, pylväillä tai paaluilla.

Säätiön säännöt:

 1. Pilarit ja paalut on sijoitettava enintään 2-2,5 m etäisyydelle toisistaan.
 2. Nauhakannen leveys ei saa olla suurempi kuin sen korkeus. Nauhan optimaalinen leveys on 300-400 mm.
 3. Uppoamaton nauhateos sopii alueille, joilla on lievä ilmasto, vain laitteelle on poistettu pehmeä hedelmällinen maakerros, syvyys on 300-500 mm.
 4. Kaadetaan matala-jalkainen nauha-pohja huvimajaan, 700 mm syvä kaivantoa tarvitaan.
 5. Jos huvivenäytössä on laakerielementtejä - pylväät, on parempi täyttää pylväs- tai paalusäätiö maaperän jäädytystason alapuolella, jossa ei-upotettu teippi monoliittinen betonikiinnitys.
 6. Pileät on aina järjestetty alle 200-300 mm: n maaperän jäädytysasteen alapuolelle. Indikaattorit vaihtelevat alueittain.

Perussäännöt, jotka auttavat valitsemaan huvivenäytön perustan oikein

Aloittaminen

Ennen kuin aseta huvivenettä omilla kädellänne, kannattaa selvittää rakennustyömaja, merkitä ylös, panna pisteitä kulmissa ja vetää köysi niiden väliin.

Merkitään puutavaran alla oleva alue

Seuraavaksi sinun on tarkistettava kehän geometria: neliö tai mittaa lävistäjä, jonka tulee olla yhtä suuri. Tarkempaan testiin käytetään Pythagoraanin lause: hypotenusen neliö on yhtä suuri kuin jalkojen neliöiden summa. Vedä tontti sitten hedelmällisestä maaperäkerroksesta.

Naula-, laatta- tai pylväslaitetta varten kaivosta, kaivosta tai kaivosta, jolla on sopiva syvyys, kaivetaan ulos huvimaailman alta, pohja on huolellisesti tasoitettu ja tamped, on parempi peittää se geotekstiilillä vältytään silting.

Sitten järjestetään tyyny: 100-200 mm murskakiviä, 100-200 mm hiekkakiveä, tyyny tiivistetään, jonka jälkeen pohja voidaan kaataa.

Tärkeää: Rakentamisessa huvimaassa, grilli, grilli tulee tarjota oma riippumaton säätiö, joka ei ole sidottu päähän. Yleensä se on monoliittinen betonilaatta. Jos kaadetaan nauha-ala, jolla on omat kädet ja välittömästi pohja uunin alle, joissakin tapauksissa uunin pohjakerros on sidottu nauhaan ja kaadettu kerralla, mutta on suositeltavaa tehdä kaksinkertainen vaakasuora vahvike hihnaan.

Uunissa olevan uunin optimaalinen paksuus on vähintään 400 mm

Muotti ja vahvistaminen

Kun hiekka ja murskatut tyyny valmistetaan, siihen on vuorattu katemateriaalin kerros, se toimii alemman vaakasuoran vedenpitävänä. Seuraavaksi kaivo asennetaan kaivoon, tavallisesti se tyhjennetään 50 mm: n paksuisesta tai vanerista valmistetusta levystä, jossa on erityinen kyllästys. Laatikko on vahvistettu tukipyörillä ja kiristetty yläpuolella olevilla tankoilla säätiön geometrian säilyttämiseksi, kun se valetaan betonilla.

Järjestelmä, miten tehdä laatikko säätiölle

Kotelon kiinnityskorissa. Matala-alustaan ​​perustuen se koostuu kahdesta vaakasuorasta kerroksesta, joista yhdessä kerroksessa on 2-3 aaltoputkia, joiden osuudeksi on 8-12 mm, pystysuorat, tukevat, tukeutuvat sileään vahvikkeeseen. Kehys on paremmin kiinnitettävä neuletiheydellä tai muovisilla kiinnikkeillä, muotoilu heikentyy hitsauksesta.

Kuinka tehdä raudoituksen rungon nauhan perustuksille

Ennen kuin asennat kehyksen, laita kaivon pohjaan kivet tai seisot siten, että aukko on 50 mm alapuolella. Tosiasia on, että raudoitus tulee upottaa betoniin vähintään 50 mm: n etäisyydeltä. On mahdollista kaataa liuos valmistettuun alustaan.

Kuvamateriaalissa, jossa on asennettu vahvistinkehys

Tuore betoni on upotettu tai käsitelty upotusvärähtelijällä siten, ettei sisällä ole kuplia, tyhjät voivat myöhemmin johtaa pohjan tuhoamiseen.

Järjestelmä, miten järjestää nauhatus säätiö huvimajaan

Seitsemäntenä päivänä muotti voidaan irrottaa, nauhan sivut tulisi liimata katepaperilla tai käsitellä päällystetyypin vedeneristyksellä. Tarvittaessa säätö voidaan lämmittää. Kuuden kuukauden kuluttua, kun betoni on täysin noussut, täyttyy maaperän kanssa, ja voit ladata pohjan lehtimuseinällä.

Arbor paikka: miten järjestää kunnolla

Riippumatta siitä, missä rakennuksessa on: avoin pergola, rotunda, kuusisilmäinen näköalapaikka tai lasitettu paviljonki, ensimmäinen tehtävä, joka vaatii oikean ratkaisun, on pohjan rakentaminen. Kysymys ei ole tyhjäkäynnillä ja varsin vastuullisella tavalla, koska huvivenemuksen sivuston valmistelu voidaan tehdä eri tavoin.

Mitkä ovat kriteerit yhden tai toisen vaihtoehdon valitsemiseksi ja miten varmistetaan, että sateen jälkeen rakennuksessa ei ole vettä? Lukijoille tarjotaan video tässä artikkelissa sekä ohjeet huvimajaisen lattian järjestämiseen, jossa on kattavia vastauksia moniin kysymyksiin.

Alusta puutavaralle: mitä on harkittava valmistautuessasi

Ennen kuin ymmärrät sivuston itsensä järjestämisen tekniset vaikeudet, sinun on päätettävä huvimaja, sen tarkoitus ja sisäinen suunnittelu.

On selvää, että jos pergola on rakennettu viistokuorella, joka ei suojaa rakennusta sateelta, puulattian asettaminen ei ole järkevää.

 • Tällaisessa tilanteessa on parempi, jos huvimaja alustana on betonoitu, sitten vuorattu keraamisella graniitilla tai vuorattu päällystyslaattoilla, kivipehmustetuilla kivillä ja klinkkerin tiilillä.
Alue on vuorattu aluslaudalla

Ja vielä, sivusto voidaan revetted puutarhakalusteet tai tehdä rivitalo lattiapäällyste - kosteutta kestävä polymeeri-komposiitti aluksella. Viimeinen vaihtoehto on hyvä kaikenlaisille huviloille: kevyt, pääkaupunki, lasitetut (ks. Lasitetut Gazebos: tyypit ja rakentamismenetelmät), suomeksi (ks. Siksi meidän on kiinnitettävä huomiota siihen artikkelin aikana.

Monoliittinen emäs

Tietenkin, paikan päällä olevan huviveneen valmistelu riippuu paitsi siitä, millaisesta katosta se on. Sillä on merkitystä, mitä itse puu on. Jos tämä vaihtoehto on valmistettu tehdasosista, alusta on valmisteltava etukäteen. Rakenne ei tässä tapauksessa kiinnitetä pohjaan ja se voidaan purkaa milloin tahansa ja siirtää toiseen paikkaan.

Leikkikenttä kansalliselle lehterille, vuorattu laatat

 • Tällaisten huvilasten lattia kattaa alueen. Ne ovat kevyitä ja eivät vaadi perusteellista valmistelua päärakennuksina. Yksinkertaisimmassa muodossa leikkipaikka on yksinkertaisesti betoni, ja se tehdään näin. Ensinnäkin rakenteen varattu pinta-ala puhdistetaan kasvillisuuden ja kontrastimerkinnän avulla.
 • Betonoitu sivusto voi vastata tulevan huvimaja-alueen tai olla laajempi - se riippuu sinulle. Merkinnän mukaan kaivaus suoritetaan syvyyteen 15-20 cm, joten hedelmällinen maaperäkerros poistetaan. Sen sijaan, ennen kaatamista alue huvimajaan, kaatopaikka olisi kaadettava: 5 cm tiivistettyä hiekkaa ja 8-10 cm ryöstöä.
Laattojen säätölaite
 • Sen jälkeen louhinnan ympärysmitan ympärille asennetaan laudasta tai reunakivestä muotokappale, ja betonipalkki valetaan. Yleensä tämä kaato on monoliittisen betonilaatan tyyppiä oleva mini-pohja. Miksi "mini"? Kyllä, koska betonin paksuus on korkeintaan 5-6 mm eikä sisäraudoitusta ole. Asenna kevyt, taitettava huvimaja, joka riittää.
 • Rakenteessa olevan rakennuksen mittojen ja painon kasvaessa säätiön voima kasvaa suhteellisesti. Tämä tarkoittaa, että kaivamisen syvyys, tyhjennyskerrosten paksuus ja tietysti betonipinta (12-15 cm) kaksinkertaistetaan. Samanaikaisesti betonin paksuus vahvistetaan verkolla, joka on yhdistetty 6-8 mm: n paksuisista vahvistuspalkkeista.
Tiilikivi betonipaikalla
 • Betonilaatta voi olla joko kokonaan tai puoliksi haudattu tai se voidaan jopa tuoda maahan pinnalle, mitä näemme yllä olevassa kuvassa. Se riippuu maaperän imukyvystä. Jos se on hiekkaista tai turpea, veden sateen jälkeen nopeasti poistuu, mutta jos huvimaja on rakennettu savimaahan ja sitä ei kohota, sen lattia joutuu aina veteen.
 • On olemassa tiettyjä maaperän tyyppejä, joissa monoliittinen pohjalevy on yleensä ainoa vaihtoehto, esimerkiksi jos maa on heikko tai kallistunut. Muissa tilanteissa tämä ei ole järkevää, koska tällaisen mallin hinta on melko korkea. On parempi suositella nauhaa tai pistemaa.
Porch, jossa on posliinista valmistettu kivitavara

Tässä tapauksessa, kuten lattialle - jos haluat peittää sen posliinista tai luonnonkivestä, kaada yksinkertainen betonipinta, kuten yllä mainittiin, huvimajaan sisäpuolella. Mutta on myös kaaren tapa kohdata paikka, jossa konkreettista työtä ei saa suorittaa. Tämä päällystyslaatat tai päällystys, ja kerromme niistä edelleen.

Julkisivun jalkakäytävä

Kiven lohkot voivat pitää sekä betonissa että leimattujen sora-pohjalla. Kuinka tehdä betonipinta, olemme jo sanoneet.

Ainoa asia, jotta voidaan parantaa pohjaveden tyhjennysominaisuuksia, on toivottavaa geotekstilien sijoittaminen hiekkavyöhykkeen alle. Kun olet odottanut määrättyä aikaa asettaa betonivahvuus, ja se on 28 päivää, voit asettaa päällystyslaatat, klinkkerin tai kiven päällystys.

 • Ne eivät aseta levyn päälle - ensin on tarpeen kaataa ohut kerros hiekkaa (2-3 mm) tai erikoisvalmisteinen kuiva kasvi-seos. Se kompensoi betonin lineaarista laajenemista ja suojaa päällysteen eheyttä maanjäristyksen aikana.
 • Tiilien tai laattojen välissä on oltava 6-8 mm: n suuruisia aukkoja, jotka nukkuvat kuivassa hiekosementtiseoksessa. Asentamisen jälkeen laattavuotovesi, joka pudottaa seokseen, auttaa kovettumaan.
Kivilohkareita arbor-kerroksena

Se on tärkeää! Kultainen sääntö, jossa todetaan, että pohjan vahvuus on aina suurempi kuin päällysteen lujuus, pätee myös tässä tapauksessa. Siksi on järkevää asettaa päällystekiviä betonipohjalle vain, jos paikan päällä on heikko maaperä: hiekka, hiekkasauma, löysä. Jos maa on kivinen, se voi kestää jopa pienen rakennuksen ilman pohjaa, eikä se, että lattia on tehty päällystekivistä.

 • Miksi ylimääräiset kustannukset lasketaan betonilaastarin laitteesta, jos maaperä on kuiva ja normaali tiheys? Kasvatuskerroksen poistamisen jälkeen se yksinkertaisesti tamped alas ja geotextileiden levittämisen jälkeen 10-15 cm paksuinen sora-alusta ja sitten sama kerros karkeaa hiekkaa kaadetaan ja tamped.
Klinkkerin päällystystekstin asettaminen hiekkavyöhykkeelle
 • Huomaa, että nyt tyhjennyskerrosten järjestys on muuttunut. Tällöin laatta tai jalkakäytävä asetetaan hiekkaiselle, hyvin tiivistetylle tyynylle. Tehtäessä taustalla olevia kerroksia on suositeltavaa tehdä pieni poikkeama, jotta päällystetyllä alueella oleva vesi voi tyhjentää nopeasti.

Tämä on erityisen tärkeää, jos betonipinnoite on jalkakäytävän alla ja vesi voi pysähtyä sen päälle. Betoni samaan aikaan kaatuu, hiekka pestään laattojen liitoksista ja sen seurauksena pinnoite alkaa kulkea jonkin aikaa. Jos rakennat jo huvipuistoa tavalliselle alustalle ilman korokkeita, on myös suositeltavaa järjestää korkealaatuinen viemäröintijärjestelmä.

Terassi pergolan alla

Kun "ikuinen puu" tuli, kun kansat kastivat komposiittipuun, maisemat paikan rakentamiseksi huvimajaan ovat laajentuneet.

Nyt kalliiden maalaustarvikkeiden sijaan tai posliinisen kivitavaran sijaan voit saada lattian, joka jäljittelee lankakerrosta, joka näyttää paljon harmonisemmalta puisessa huvimaassa. Lisäksi ei ole tarvetta suorittaa "märkä" työtä odottamassa betonin kovettumista jne.

 • Terassilevyllä tai laattojen parvekkeella on mahdollista levittää koko piha muutamassa tunnissa, eikä pelkästään leikkuulaudan alla. Terän pinta voi olla tasainen maaperän pinnan kanssa, kuten alla olevassa kuvassa.
Rivitalo puuhelmissä
 • Se ei uhkaa sitä, sillä terasseilla on aukkoja, ja niiden kautta kulkeutuva kosteus menee helposti tyhjennyskerroksiin. Rahoitus, tämä on vähimmäiskustannus. Mutta kuten aina, on yksi "mutta".

Se on tärkeää! Jos paikan päällä oleva maa on savi, ja savessa, kuten tiedetään, on vedenkestäviä ominaisuuksia, vesi lamaantuu lattian alle ja on parempi tehdä suuri palkintokorokko huvimaailman alla nostamalla sitä vähintään 20 cm.

Kiinnitä terassilauta viiveeseen

 • Kun aluslevyä käytetään lattiamateriaalina erityisesti rakennuksen sisällä, se asennetaan, kuten tavallinen aluksella, podium-kehyksen viereen. Yleensä terassilla on oma kehysjärjestelmä, koska useimmiten sen pinta-ala ylittää huvimaja-alueen.

Kiinnitä huomiota! Terassin pinta pystyy kestämään vain vaalean kansallisen kaarevan profiilin tai muovin, tai kevytkitan paviljongin, joka on koottu "puolivalmiiksi tuotteiksi" - ns. Muissa tapauksissa lehtien kehyksen tulisi perustua omaan perustukseen.

Kuten päällystyskivien tapauksessa, myös terassin alapuolella tarvitaan vankka perustus. Jos esilasi esilasi, voit asentaa lokit suoraan betoniin tukilevyillä.

Jos pohja on vankka ja kestävä maaperä, betonilohkot on asennettu lokeihin. Kun sinulla on käsiteltävä melko tasaista pintaa, käytä tätä varten erityisiä säädettäviä tukia.