Kellari mzlf + levy (laatikon muotoinen pohja) - monoliittinen laatikon muotoinen pohjakerros:

Useiden eri tyyppisten alustojen synteesiä varten laatikon muotoinen säätiö on laajalti käytössä monikerroksisten rakennusten rakentamisessa äärimmäisen epävakaissa maissa. Se on innovatiivinen suunta, jota käytetään tukirakenteiden luomiseen eri rakenteille, jotka on rakennettava epästandardeihin olosuhteisiin. Suuri luotettavuus yhdistyy suhteellisen helppokäyttöisyyteen, joten kannattaa harkita sen rakennetta, etuja ja tekniikkaa.

Box Base -rakenne

Pääversion laatikon pohja koostuu kolmesta elementistä. Nämä ovat 2 monoliittistä levyä, joiden väliin teipin pohjan kylkiluita tehdään. Joissakin tapauksissa laatikkomuotoa käytetään yksinkertaistetussa versiossa: alempi levy on poissa ja alustan valmistus alkaa teipin täyttämisellä, jota seuraa laatta- tai sementtivasaran asennus.

Laatikon perusteet

Tätä tyyppistä perustusta kutsutaan usein kelluvaksi, koska se voi liikkua maan kanssa ilman, että päärakenne romahtaa. Laatikon perusrakenteen suunnittelua varten otetaan huomioon seuraavat ehdot:

 • alemman kannen paksuus ei saa olla alle 15 cm;
 • sen rakenne sisältää yhden vahvistusrivin, jonka elementtipaksuus on 10 cm;
 • päällyslevyn paksuus saavuttaa 10 cm samanlaisella vahvistuksella;
 • Teippityyppisen välikerroksen valmistukseen käytetään kiinteää muottirakennetta, jonka avulla voit edelleen vahvistaa ja eristää rakenteen;
 • kylkien paksuus ei saa olla pienempi kuin seinien paksuus;
 • nämä reunat asennetaan kaikkiin tukirakenteisiin (seinät ja väliseinät);
 • nauhan korkeus on 35 cm.

Ylä- ja alalevyinä voit käyttää valmiita betoniteräksiä. Voit tehdä tämän käyttämällä teitä varten valmistettuja tuotteita. Voit käyttää valumenetelmää, joka on hyvin monoliittisen perustan ominaispiirre.

Kahden levyn väliin kuuluu tyhjä tila, joka on muodostettu nauhapohjasta. Se vaatii täyttöä. Paras materiaali tähän työhön on vaahtopolystyreeni tai laajennettu savi. Talousarvion rakentamisessa käytetään tässä laatukartsahiekkaa.

Jyrsimen, sienen tai muotin kehityksen välttämiseksi rakenteen pohjalle hiekka on siivilöity, huuhdeltava, kuivunut ja rakennuksen lisäsuojaus ja karkaisu.

Tarvittaessa tällainen perusta

Monoliittista ja nauhamaista itseään pidetään kestävänä, jota käytetään vaikeissa maissa. Siksi niiden symbioosi lisää perustan luotettavuutta, joka kestää ja estää useiden kerrosten rakenteen muodonmuutoksen. Säätiön laatikkorakenteen katsotaan olevan erityisen vaatimaton seuraavilla mailla:

 • turve:
 • pölyiset kappaleet;
 • sedimenttisiä metsän kaltaisia ​​kiviä.

Kaikilla näillä mailla on suuri liikkuvuusaste. Suuremman kosteuden takia ne jäätyvät suuressa määrin kylmäkauden aikana, ja vetovoimat ovat erityisen voimakkaita niissä. Tästä syystä rahaa ei tarvitse säästää säätiön asettamisessa. Kaikki kiinnostuksen kohteena olevat maksavat itselleen pitkät palvelusvuodet ilman lisäinvestointeja.

Teknologian edut ja haitat

Ennen kuitukerroksen asennusjaksoa kuvaamista on kiinnitettävä huomiota sen eduihin:

 • tällainen säätiö voi rakentaa luotettavia monikerroksisia rakennuksia;
 • Tämän tuen rakenteen ansiosta rakennuksen kuormitus on tasaisesti jakautunut, mikä on erityisen tärkeää vedetylle maaperälle;
 • tällä perusteella rakennuksen kutistuminen vähenee noin 4 kertaa;
 • laatikon pohjaan voit rakentaa taloja mistä tahansa materiaalista, kuten tiilistä, paneeleista, puusta; vaahto lohkot ja niin edelleen;
 • koska valetut levyt eivät eroa suurella paksuudella, materiaalien kulutus vähenee;
 • ohut kerros betonista vaatii vähemmän aikaa kovettua, mikä lyhentää aikaa täyttää säätiö;
 • ei tarvita tunkeutumista maaperän jäädyttämiseen;
 • sopii koteihin, joissa on kellari tai kellari;
 • monet teokset voidaan suorittaa manuaalisesti, koska suurta maapinta-alaa ei tarvita;
 • sellaisenaan ei ole vaikeaa tehdä viestintää;
 • laatikon muotoinen säätö mahdollistaa "lämpimän lattian" järjestelmään liittyvän rakenteen, joka on asennettu ylemmän levyn yläpuolella olevaan tasoituskerrokseen.

Samaan aikaan tällainen perusta ei koske halpoja lajeja. Materiaalihankinnan lisäksi suunnittelu vaatii runsaasti työtä ja erikoislaitteiden osallistumista.

Valmistelutyöt

Ensimmäinen vaihe on määrittää rakennuksen koko ja alue, joka on selvitettävä ennen rakentamista. Budjetin rakentamisen kannalta on hyvä laskea projekti niin, että oli tarpeen poistaa mahdollisimman vähän puita ja pensaita. Tämä ei vain lyhentää aikaa ja rahaa valmisteluvaiheessa vaan myös tulevaisuudessa paremmin sovittamalla kotiasi maisemaan.

Ennen rakentamisen aloittamista hedelmällinen maaperäkerros poistetaan väistämättä. Se otetaan joko lannoittaa maata muualla tai se säästetään talon ympärillä olevan alueen parantamiseksi.

Nyt on aika hahmotella rakennuksen kokoa. Puiset tangot ajetaan tulevan talon kehän varrella, jonka väliin venytetään merkkijono. Näiden maamerkkien mukaan on mahdollista kaivaa kaivantoa alemmasta laudasta tai varustaa nauha yksinkertaistetulla perustustyypillä.

Säätiö kuoppa

Pohja täyttö

Suunnitellun koon mukaan sinun täytyy kaivaa kuoppaan. Tämä työ voidaan tehdä manuaalisesti tai teknologian avulla. Koska pohjalevyn ei tarvitse olla maanpinnan alapuolella, työn määrä on pienempi kuin muilla pohjalla.

Edellytys tässä on perusteellinen puhdistus pohjan ja seinät kuoppaan.

Pohjan suojaamiseksi kosteuden tunkeutumiselta on huolehdittava geotekstilikerroksesta. Samoin kuin monoliittisen levyn asentamisessa, syvennyksen pohjalle on sijoitettu tyyny hiekkaa ja hiekkaa. Molemmat kerrokset suoritetaan vuorotellen ja varovasti tamped. Samassa työvaiheessa kannattaa käsitellä eristyskerros. Tässä laatuisena ekstrudoitu polystyreeni on paras vaihtoehto.

Seuraava työvaihe on muottien asennus. Tässä ominaisuudessa voit käyttää puuta, kosteutta kestäviä vanerilevyjä tai uudelleenkäytettäviä metallisuojuksia. Jälkimmäisessä tapauksessa on välttämätöntä varmistaa, että laite on valmistettu. Se on puhdistettava betonista ja liasta. Tämän ansiosta sileä pohjalevy kaatuu sen jälkeen.

Nyt sinun on vahvistettava väliseinää muottien ansiosta, jotta saadaan lisää tukea. Viimeinen vaihe on täyttö. Tämä työ kannattaa tehdä yhtä aikaa. Tätä varten betonia kaadetaan perustuksen kahdesta vastakkaisesta päästä ja tasataan välittömästi. Liuoksen tiivistämiseksi tarvitaan erityisiä värähteleviä rakkolevyjä.

Kun betoni on asetettu, muotti voidaan purkaa ja jäykisteet voidaan tehdä.

Monoliittinen levy jäykisteillä

Asenna jäykisteet ja täytä ylälevy

Tämä rakenneosa voidaan suorittaa eri tavoin:

 • nauhateollisuuden täyttö tavalliseen tapaan;
 • kaatamalla betonia pysyvään muottipesään;
 • esivalmistettujen rakenteiden asennus;
 • valmiiden kevyiden mallien käyttö.

Kun teippi on ajettu jollakin tavoin, säätiön näkymä on sarja soluja. Tyhjennysten täyttämiseksi käytetään polystyreenivaahtoa tai muuta halvempaa täyteainetta.

Tästä työvaiheesta on esitetty muita suosituksia seuraavassa videossa:

Viimeisessä työskentelyvaiheessa perustana on vielä kerätä muotti ja täyttää ylempi levy.

Kuinka tehdä lämmin kerros

Yksi laatikkoperheen eduista on mahdollisuus käyttää lämmintä lattiatekniikkaa siinä. Voit tehdä tämän käyttämällä ylälevyä. Se on alustan rakentamisen rooli.

Välittömästi ennen eristettyjen rakenteiden asennusta pinta tasoitetaan ja puhdistetaan. Toinen algoritmi toimii riippuen rakennetyypistä: vesi tai sähkö.

Ensimmäisessä tapauksessa prosessi alkaa ylimääräisellä eristyskerroksella ja vahvistusverkolla. Aikaisemmin pinta on peitetty polyetyleenikerroksella.

Sitten lämmitetty alue jaetaan enintään 40 neliömetrin alueisiin, joiden kuvasuhde on 1: 2. Rajojen yli saumat on valmistettu polyeteenisvaasta ja vaipan nauhasta. Putket kiinnitetään vahvistusverkkoon ja sen jälkeen asennetaan kollektorikaappi. Koko järjestelmä on kytketty kattilaan tai keskuslämmitykseen.

Viimeisessä vaiheessa koko rakenteen on täytettävä betonipinnoilla. Teokset toteutetaan rajojen määrittelemillä alueilla. Menetelmässä kaivataan isäntä tarvitsee pienen kappaleen lankaa lävistämään valurauta. Niinpä ilmakuplien muodostumisen riski vähenee.

Seuraavien kolmen päivän aikana lattia on peitettävä kalvolla, jotta vältetään ylemmän kerroksen kuivuminen ja halkeilu ja säännöllisin väliajoin kostutetaan vedellä. Neljäntenä päivänä pinnat on kostutettava uudelleen, peitettävä ja jätettävä kaksi viikkoa. Sen jälkeen valmiin lattian voi koristella laatat ja muut lattianpäällysteet.

Tällaisia ​​malleja käytetään useimmiten yksityisissä kodeissa. Asunnossa tekniikoita käytetään erittäin harvoin, sillä jos järjestelmä hajoaa, naapureiden tulva on suuri.

Sähkön lattialämmityksessä erikoiskalvoja valmistetaan lämmityselementeillä. Tästä johtuen rakenne ei vaadi vahvistamista eikä sementtirautausta. On pidettävä mielessä, että tämä edellyttää kaapelikanavan ja termostaatin valmistusta, joka on asetettu aallotettuihin kaapeleihin ennen asennusta.

Sitten lämmitysmatot asetetaan lattialle paitsi huoneen osiin, joissa huonekalut asennetaan. Tämä tehdään sähkön säästämiseksi. Sementtilaastia ei tarvita. Laattoja voidaan asettaa mattojen päälle, mutta järjestelmä on aloitettava aikaisintaan 3 viikkoa työn loppuunsaattamisen jälkeen.

Laatikon muotoinen säätiö on yksi parhaista perusvaihtoehdoista vaikeassa maassa. Valmistuksensa vuoksi kaadetaan 2 levyä jäykisteiden asentamisella ilman merkittävää aikaa ja työvoimakustannuksia.

Täyttölaatikko perustus omiin käsiisi

Laatikon muotoiset perustukset ovat yksi innovatiivisista suunnista moderneissa tekniikoissa, joissa rakennetaan vaikeissa olosuhteissa pystytettyjen rakennusten ja rakenteiden tukirakenteita.

Laatikon tuki: kuvaus, ominaisuudet

Heikkoissa maissa, joilla on alhainen kantavuus, huomattava jäädytyssyvyys ja läheinen pohjavesi, on sallittua rakentaa vain tietyntyyppisiä perustuksia, useimmiten käytetään rakennuksia, joissa on paaluja tai laattoja.

Uusi tekniikka tukialustojen tukipohjien pystyttämiseksi on järjestää alemman ja ylemmän levyn yhdistetty rakenne, joka on yhdistetty pystysuorilla jäykillä kylkiluilla (seinät, kuten monoliittinen nauha), jolla voi olla huomattava korkeus. Tällaisia ​​kannattimia kutsutaan laatikon muotoiseksi.

Suunnittelu perustuu monoliittiseen laattoon, jonka lujuuslujuus on parantunut ja joka saadaan aikaan vahvistetulla vahvistuksella, johon on rakennettu monoliittisen raudoitetun betonin kaistale. Ylhäältä sinun täytyy kaataa toinen levy.

Laatikkopohjan rakenne yhdistää nauhan ja laattapohjan edut

Joissakin tapauksissa on sallittua pystyttää esivalmistettujen elementtien laatikon ylälevy. Laatikkotukien jatkuva suljettu rakenne voi merkittävästi vähentää rakennuksen paineita maaperän pohjalle.

Hihnavyö (kylkiluut) on pystytetty monoliittiseen muotoon kiinteässä muottirakenteessa, joka toimii lisäeristeenä perustusrakenteille, vaahtolevyjä käytetään yleensä muottirakenteena.

Koska pystyt rakentamaan korkean maanalaisen osan, pohjakerroksia, joilla on tämä perusta, voidaan käyttää tuottavammin. Pohjatukilevyn ja jäykisteiden täyttö suoritetaan kelluvan levyn kannattimen ja monoliittisen nauhan tekniikan mukaan, laatikon muotoinen pohja rakennuksille on yhdistetty tyyppinen laatta- ja nauhalisää.

Laatikon peruslaite

Klassisen laatikon muotoinen tuki koostuu kolmesta pääelementistä: ylä- ja alemmat levyt ja jäykisteet monoliittisesta nauhasta. Alempi pohjalevy on pystytetty 15 cm: n paksuudella monoliittisesta betonista, jossa on yksirivinen vahvike (vahvistuskori on valmistettu teräsraudoista, jonka halkaisija on 10 cm).

Yläpuolella oleva laatta, jonka paksuus on korkeintaan 10 cm, monoliittisella valulla on yksi kerros vahvike, joka on valmistettu samanlaisesta teräksestä.

Jäykistysrivat on pystytetty kaikkiin kantaviin seiniin monoliittisen betonin kaistaleina, korkeintaan 35 cm: n korkeuteen. Nauhan kylkiluutin leveys on tavallisesti yhtä suuri kuin seinien leveys ja sisäiset laakerin väliseinät.

Levyn sisäisten ontelojen täyttämiseksi on tarpeen käyttää laajennettua savea tai kvartsihiekkaa.

Pohjan laatikon kaltaisen rakenteen levyjen välinen sisätila kannattaa lämmitellä ekstrudoituneella polystyreenivaahdolla tai laajennetulla savella.

Alhaisen budjetin kohteiden rakentamisen aikana voidaan käyttää kvartsihiekkaa rungon kaltaisen pohjan täyttämiseksi, joka on välttämätöntä seuloa, pestä ja kuivaa perusteellisesti (ihanteellisesti kalsinoitu). Tällainen varovainen hiekka-aineen valmistelu auttaa välttä- mään tulevien kehityshäiriöiden syntymistä sieni-leesioiden rottien, muotin ja fo- tojen alapuolella.

Pohjalevyn tulee olla eristetty alhaalta, minkä vuoksi on kätevää käyttää eristäviä rakennusmateriaaleja, jotka on valmistettu laajennetusta polystyreenistä.

Laatikon tyyppisten säätiöiden edut

Laatikotyyppisten rakennusten tuet ovat merkittäviä etuja verrattuna muuntyyppisiin säätiöihin:

 • Mahdollisuus rakentaa tukirakenne korkealle rakennuksille.
 • Laatikkomuotoinen pohja soveltuu käytettäväksi ongelmallisissa maissa, joissa on pieni kantavuus: turve; silkkihiekka; sedimenttiset loesslike kiviä.
 • Tukikotelon pohja jakaa kuorman rakennuksista kokonaan veteen upotetuilla maaperillä syväjäähdyttäen.
 • Säätiön laatikon muotoinen rakenne tukee täysin kitkakertoimien voimia - rakennuksen epätasaista luonnosta pienennetään nelinkertaisesti muihin perustuksiin verrattuna.
 • Laatikkotyyppien perustuksiin on mahdollista rakentaa rakennuksia eri rakennusmateriaaleista: puutavara, tiilet, paneelit, vaahtoblockit, kaasusilikaatti.
 • Kannattavuus - Levyjen pienen paksuuden vuoksi rakennusmateriaalien suuria säästöjä noudatetaan.
 • Rakennuksen nopeus - laatikon pohja on helppo rakentaa lyhyessä ajassa, kaikki säätiön rakentamistoimet voidaan suorittaa manuaalisesti. Omalla kädelläsi ei ole ollenkaan vaikeata täyttää kelluvaa laatua ja rakentaa kylkiluita käyttämällä valukankaan säätötekniikkaa.
 • Laitteen "lämmin kerros" mahdollisuus, joka on asennettu kerroksiin levyn päälle ylälevyn päälle.

Katso video kaikista tämän tyyppisistä syistä saaduista etuja ja haittoja.

Laatikon pohjan rakentamisen tekniikka

Aluksi on välttämätöntä suorittaa monimutkainen valmistelutoimi paikalla - irrottaa ylempi maa, poistaa roskat ja poistaa vanhat puut ja pensaat sekä myös poistaa kasvillisuus, joka häiritsee kohteen rakentamista.

Tarvittaessa voit työskennellä sivuston pystysuoraan suunnitteluun, se auttaa täyttämään kaikki kaivot ja leikkaamaan kuoppia.

Kaivannon kaivaminen olisi aloitettava säätiön tulevaisuuden merkitsemisen jälkeen, jonka varat sijoitetaan kulmiin rakennuksen ympärysmittaan. Vakiintuneiden panosten mukaan piirretään merkkijono, joka auttaa näkemään visuaalisesti tulevan säätiön ääriviivat.

Pohjalevyn säätökaivo voidaan kaivata erikoislaitteiden avulla tai käsin, mutta molemmissa tapauksissa on syytä huolellisesti puhdistaa pohja ja seinät.

Geotekstiilejä voidaan kiinnittää kaivamaan valmistettuun ja hieman säröivään perustukseen, joka auttaa eristämään haudatut rakenteet kosteudelta ja kosteudelta.

Suosittelemme katsomaan videota siitä, miten laatikon alustan asennus on tehty.

Hiekka- ja soramateriaalit tehdään louhinnan pohjalla, molemmat inerttien materiaalien kerrokset asetetaan kerroksiksi huolellisesti tiivistämällä. Hiekka-murskatun kivipehmustuspinon eristys, täydelliset puristetut polystyreeni-vaahtomuovit.

Vahvistus ja betonin kaataminen

Laatoituslaatat voidaan valmistaa puusta, kosteutta kestävistä vanerilevyistä tai käyttää uudelleenkäytettäviä metallisuojuksia, jotka on puhdistettava huolellisesti betonista ja likaista.

Rakenne asennetaan laattarakenteen kehän ympärille, jonka jälkeen lujitussäiliö sijoitetaan siihen. On erittäin tärkeää, että kehyksen paljaat sauvat eivät työntyvät rakenteen pinnalle. Rakenteen parantamiseksi betoniseoksella rakennetta nostetaan puupalkkien tai metallien palasiksi.

Katso videota, miten asennat muottiin lisää valua.

On suositeltavaa suorittaa betonin betonointi kerrallaan, jolloin betonin kaataminen alkaa samanaikaisesti rakenteen vastakkaisista puolista. Jatkuvasti virtaavaa betonilaastia on tasoitettava ajoissa, jolloin seoksen tiivistäminen muottiin käyttäen värähtelevää rakeutinta.

Asennus pystysuorat kylkiluut ja ylälevy

Hihnavyö voidaan pystyttää millä tahansa tavalla: kaatamalla nauhahaaran kiinteästä betonista, kokoamalla esivalmistetuista elementeistä tai valmiista kevytrakenteista. Tässä artikkelissa tarkastellaan 40 cm: n paksuisten polystyreenilevyjen rakennetta, mikä vähentää huomattavasti rakennuskustannuksia ja pienentää laatikkotyypin painoa itse.

Levyjä, joiden mitat ovat 1x1 m, asennetaan 10 cm: n etäisyydelle, minkä jälkeen voit aloittaa ylemmän levyn kehyksen valmistuksen ja asentamisen.

Kun runko on asennettu, muotti on tehty ja ylempi monoliittinen levy kaadetaan, jolloin laite on mahdollista järjestää tarvittavien elementtien asentamiseksi lattialle.

Perusta "laatikkolevy" - eli // FORUMHOUSE

Tampilkan kontrol pemutar

Kommentti • 105

Suuri video, hyvä idea. Jos teräksen sijasta käytetään esimerkiksi lasikuitua, - erityisessä pyramiditalossa - lujuus on hyväksyttävissä lattiatason päällekkäisyyksien välityksellä (vain PPP-olkikääreiden tai arboliitin sijaan).
Myös pyramidin seinät - voit rakentaa ne pohjasta, vähitellen, kuten mobiili ontto muotti, polttamalla pitkät raudoitustangot (mutta samalla lisäämällä irrotettavat mini-aukot betonilaattoihin (10 kertaa pienempiä) - seinien tulee olla hengittäviä, joten betoni + olki voi toimia synteesissä.
Muoviset kylpyammeet mainitaan tässä kommentissa? Jos jopa muovinen lapio on pieni ja joustava (ja kallis), niin miten konkreettinen pää kestäisi tällaisen muovikylvyn seinää valettaessa, vaikka 25-kA-levyä ei suositella muottiin? Ajatus vaahdolla - paras.

mitä hölynpölyä KYTKENTÄ SISÄLTÄEN KÄYTTÖÖN TARKOITETTUAN SÄILYTYSTÄ. 5 kertaa säästö verrattuna betoniin. Ja sen lisäksi, että teet tavallisen rei'itetyn perustan.

Mikä betoni on tarpeen?

Kuinka tehdä asioita oikein?

Tällaisella lautasella tarvitset sitten pohjan? Tai voitko välittömästi ajaa seiniä?

Materiaalien suuri monimutkaisuus ja kustannukset. Mielestäni on parempi käyttää käänteistä kulhoa.

Kyllä, se on vain ihmeperusta.
Kuka tuli tähän?

tällaiset grandmas rakentamisen investoida ja työskennellä sinulle rakennustyömaalla jotkut Tadžiksit. kampanja on myös vapautettu lainvalvontaviranomaisille, jotta heitä ei kosketa.

Nämä ovat Uzbekeja. Oletko nationalistinen? Mitä kansalaisten kansalaisuus on tekemisissä työn laadun kanssa? Ettekö luulisi, että kaikki ihmiset ovat erilaiset?

Mielenkiintoinen päätös. Eikä mitään, että pohjalevy kaadetaan erikseen ylhäältä kylkiluilla? Missä venttiili on keski- ja ylälevyissä keskellä?

Useita venttiilejä videossa, ilmeisesti ei ole keskellä laattaa, vaan yksinkertaisesti PPP: llä

Monoliittirakenteiden vaiheistettu valu on vakiorakenne. Ankkuri sijaitsee levyjen keskellä.

Toivotan teille, että elätte, kunnes alun perin nostatte ihmeellisen perustuksesi. Laajennettu polystyreeni 10-20 vuodessa alkaa sortua, betoniperustuksen reunat alkavat kaatua laajentuneeseen polystyreeniin. Tietenkin tämä ei tapahdu tasaisesti, talossa on kantapää, voi olla stressiä, joka johtaa halkeamiin talossa. Ehkä jopa viiden vuoden kuluttua voit alkaa odottaa tätä.

Styrofoam ei osallistu laskentaan. Se voidaan poistaa. Joten olet innoissasi johtopäätöksiä.

Kultainen säätiö. Tätä rahaa varten voit lentää Marsille.

Kulibin, yhdestä tällaisesta vaahtomaasta vaurioitumisesta voi pilata

mitä tapahtuu, jos täytät talon ympyrällä, ja tee sitten täyttö ja määritä osiot täyttöön niiden täyttämiseksi.

Tämä on hylätty rahaa. Tarkoitat käänteisiä pohjatukit pohjassa

Tällainen säätiö on paljon lämpimämpää kuin kiinteä betonilaatta.

Mielenkiintoinen aihe, mutta miksi jäykisteet polystyreeni vaahtoa ilman vahvistusta?

Katso tarkemmin. Siinä se lasketaan.

2-3 cm irtotavarana, mutta tämän rahan on peruttava B 0

Säätiö nollaan kaataa vain ihmealan asiantuntijoita. Emme ole "ihme", ja ymmärrämme, että seinien rakentaminen ja säätiön kuormitus sekä rakentamisen aikana aiheuttavat väistämättömän eron sedimentissä. Se ei todellakaan ole yhtä suuri kuin klassiset perustukset, mutta se ei vieläkään ole. Siksi, vaikka säätiö nostettaisiin nollaan, asiakas joutuisi yllättymään siitä, että vuodessa lattiasta on tullut käyrä. Ei paljon, 5-10 mm - helppoa. Kun seinien muodostaminen tapahtuu, ratkaisu myös väistämättä laskee perustalle ja silloin ei ole järkevää jauhaa sen loistoon. Siksi se kertoo itsetasaava lattia.

4:20 alhaiset kustannukset tapettiin paikalla

Säätiön kustannukset ovat hyvin korkeat

Kerro minulle, jos vakiokokoisten pohjalevyjen mitat ovat 13-15, mikä on vahvistus, jos sen pituus on vain 11,7

Ankkurin piiska on päällekkäin 30-40 halkaisijaltaan ja. kaikki))) tarvitsevat myös "up-up", jotta päällekkäisyydet eivät kuulu samaan jaksoon

kuinka monta talvea tällainen laatikko selviää?

Kerro minulle, onko mahdollista rakentaa tällainen säätiö Moskovan leveysasteelle?

Sitä kutsutaan myös ruotsalaiseksi säätiöksi. Rehellisesti, ei meidän "pehmeä" ilmasto. Ponty - enemmän rahaa.

Tämäntyyppisen säätiön mielenkiintoinen käyttäytyminen ajoissa. Suuntaa ilmaa?
Kuinka laatikko tuuletetaan?

Ja mikä on tuulettaa jotain? Polyfoam tuulettaa? Joten hän ei ime kosteutta. Pohjassa kaikki on suljettu, ympyrän tyhjennys, betonin päälle.

Mielestäni tätä rakennetta voidaan edelleen houkutella - ei vahvistaa alempaa laattaa eikä tehdä sitä lainkaan. kohdista. nukahtaa, se voidaan kaataa ohut betonikerros. jatka kuten videossa. saada sama asia, mutta vähennä pohjalevyä. minusta tuntuu siltä, ​​että se ei vaikuta suuresti vahvuuteen, varsinkin henkilö sanoo, että se on jo 8 kertaa vahvempi kuin levy. Pohjimmiltaan se on laatta, jonka kylkiluita käännetään vain ylösalaisin kylkiluiden avulla.

ja he eivät yrittäneet asettaa laatikkoa grillataudelle täyttämällä sitä irtotavarana? ja helvettiin sen kanssa, se on kylmä sekoitus betonista. tiili pidättää, ja grillage ei liitä tyyppiä liesi)))

Kuten ymmärsin, tällaisen säätiön tietoliikenne ei ole parempaa kuin ylälevyn ja vahvistetun ylimmän kerroksen levy. ja kyllä ​​- korkea pohja ja kylmien siltojen ja jäykkyyden puute

Tämä säätiö 10-kerroksisen talon alla?

+Taras Dovgalyuk, voisitko kommentoida näkemyksesi?
Mikä on tämän säätiön heikko yhteys, paitsi hinta.

Stalinin pilvenpiirtäjän alla)))))

jopa kalliimpia ei päässyt halvin halkaisijaltaan 60 cm: n grillin sisäpuolelta täyttämään maata, joka lähes kaikissa paikoissa dofiga senttimetreissä 5 hiekka vaahtomuovia ja 10 cm: n levyinen riittää 6 mm mesh

ruotsalainen liesi halvempaa

No, kuinka paljon tämä uuni maksoi? Siellä on Tyschin ankkuri 300 ja betonikuutiot 100

Kaikki tämä on erittäin kallista.

+Andrei Becker
Saksassa korkeimmat verot ja niiden palauttaminen eivät auta paljon.
Muuten voimme myös palauttaa osan maksetuista veroista.

+Andrei Aleksasha ei koskaan tee niin kuin lännessä, maa köyhtyy, mutta he tulevat heti lukutaitoon ja löytävät mahdollisuuksia paitsi peittää verot myös palata enemmän kuin he maksavat. Et tiedä, mitä Saksassa osa veroista voidaan palauttaa.

+Andrei Becker
Vero on käden ulottuvilla. Kun lännessä on tehty täysin, Ponte on vähentynyt.

hyvä show-off on kalliimpaa kuin rahaa, 99% venäläisistä haluaa pelastaa, mutta viettää, mieluiten näyttelyssä.

20 cm Epps ei liikaa?

ja mitä jos palestirolla nukahtaa PGS: n sijasta? Ja älä tee pohjalevyä?
Tämä ei ole tyhjä. Anna vastaus.

Sinun on ensin täytettävä seinien reunat ja täytettävä ne sitten PGS: llä ja ylhäällä, tässä videossa ne kaatoivat rahaa vessaan

Entä Tajiks taivuta? mitä varten?

Tämän seurauksena en ymmärrä, mikä tämä muotoilu on parempi kuin UWB, paitsi sen jäykkyydestä ja pohjan korkeudesta. Miksi liiallinen eristys ja PPP ruumiissa säätiön ja EPS sen alapuolella (näin 4 kerrosta). Hinta todennäköisesti kaksi kertaa kalliimpaa kuin UWB. Haluan vain selvittää sen. Mielenkiintoista, ja UWB yleensä ylläpitää kivitaloa heikoilla mailla. Teoriassa, jos annat hyvän perustan: hiekka-geotekstiili-murskattu-kivi-geotekstiili, sinun pitäisi. Ja miksi sitten tällainen ylipalkkaus?

+Smart STORY Pavel, hello! Erittäin mielenkiintoinen ratkaisu. Kerro minulle, mikä oli työn laajuus ennen kuin asetit kaksi Epps-kerrosta? Mikä on kuopan syvyys ja onko 65 cm: n paksuus (korkeus) verrattuna UWB: ään verrattuna, jos kaivata syvälle, ja sen seurauksena puhtaan lattian taso on edelleen ympäröivän alueen maaperällä. Luulen, että säätiön hyvä paksuus on ilmeinen, jos ylimmäisen hedelmällisen maaperän kerros on pieni, lopulta säätiö nousee yläpuolelle hyvällä korkeudella ja pohja on korkea, mutta entä jos päällyskerroksen paksuus poistetaan suurelta 50 cm tai enemmän? Tällöin laatta tulee tehdä paksummaksi, esimerkiksi käyttämällä kovertaista ainetta, joka ei ole 40 cm mutta 60-70 cm tai enemmän, mikä heijastuu kustannusarvion nousuun. Korjaa minua, jos olen väärässä jotain. Kiitos!

+Dmitry Palych laatta 2 kerros EPS 100 mm. PPP levyn rungossa, ei eristettä varten, vaan rullalle. Klassinen UBP on paljon hauras muotoilu. Rahan arvo on myös murskattu kivenvalmistus, jonka paksuus on 30-40 cm.

täydellinen hölynpölypaksuus tiheän perustan 30 cm, ehdotettu 25 ja välittömästi luonnos on paljon vähemmän. kaveri kehyksessä todennäköisesti täyttää laatan vaahtotaseilla.
tavallisen kaksikerroksisen talon alapuolella on varsin sopiva kaistaleen pohja, joka on matalalla laidalla, ja maaperän tyyppiä voidaan muuttaa pohjalle. lisäksi laatan rakenne ei ole samanlainen kuin tämä laatta, koska laatta on aukot yhteen suuntaan ja työn periaate on erilainen. Oletko koskaan nähnyt putkilevyjä, joilla on aukkoja?

arvioituna kuvan kehyksessä - laskenta tehtiin Robotissa (RSA)

Laattojen perustaminen ja asennus

Laattojen pohjalla on kiinteä monoliittibetoninen laatta, joka on sijoitettu koko talon alueelle raunion ja hiekan tyynyyn. Yleensä kiinteä pohjalaatta rakennetaan talojen rakentamisen aikana kellarissa tai pohjakerroksessa. Tämä on suosituin rakentamisen perusta rakentamisen aikana, jolla on useita kiistattomia etuja.

Liukuvan laattaperustan ominaisuudet

Laattojen perustukset tai ne, joita muuten kutsutaan - "kelluvat" ovat erilliset alustyypit, jotka on tarkoitettu rakennusten ja rakenteiden pystyttämiseen erityisesti epäedullisilla ominaisuuksilla olevilla maaperärakenteilla, "pistetuki" -rakenteet - korkeat rakennukset, mastotyyppiset rakenteet sekä matalat rakennukset.

Laattojen perustusten suunnittelu perustuu joustavan pohjan tuella olevan jäykän levyn toiminnan luonteen tutkimiseen ja ymmärrykseen, jonka avulla voit valita lujittavan häkkeen ja betonirungon optimaaliset ominaisuudet.

Tällaisen säätiön toiminnan erityispiirteet antavat mahdollisuuden jättää huomioimatta taustalla olevan maakerroksen monet negatiiviset tekijät, joilla voi olla alhainen kantavuus, tulva, jäätyminen ja niin edelleen.

3d hanke laattojen perustan talon

Laattaperustassa rakennuksen painon osuutta ei siirretä uudelleen sen havaitsemiseen tarkoitetun laakeripukin osalle, vaan se tuntuu koko laatta-alueen mukaan ja se siirretään siten maaperän laakerikerrokseen tasaisen keskiarvon avulla.

Pohjallisen maakerroksen liikkeet ja muodonmuutokset eivät johda säätiön geometristen ominaisuuksien muuttamiseen eivätkä siten vaikuta rakennuksen tai rakenteen suorituskykyominaisuuksiin. Toisin kuin muuntyyppiset alustat, pohjalaatu on suhteellisen paljon materiaalia ja sen laite liittyy rakennuspaikan työvoimakustannusten nousuun.

Tärkeä tekijä on pätevä muotoilu, joka mahdollistaa säätiön tarvittavien parametrien varmistamisen mutta myös materiaalien ja työvoimaresurssien käytön optimoinnin.

Monoliittinen laattasäätiö yksityiselle talolle

Laattojen perustan edut:

 1. Tämäntyyppisellä pohjalla on suurin laakerialue. Jopa erittäin raskas talo tältä pohjalta seisoo tasaisesti ja kestää pitkään, koska monoliittinen säätiö on muodostettu paksuudeltaan 10 cm.
 2. Kiinteällä pohjalevyllä on suuri pinta-ala ja sitä pidetään paremmin heikossa ja kallistuvassa maaperässä. Tällaisen levyn talo ei liiku maahan liikkuessaan, mikä vähentää vääristymien ja siirtymisten vaaraa. Koska kiinteistö liikkuu tasaisesti maan kausittaisten liikkeiden kanssa, säätiötä kutsutaan "kelluvaksi".
 3. Tällaisen pohjan laite ei useimmissa tapauksissa vaadi merkittäviä maanrakennustöitä jopa rinteessä.
 4. Laattojen pohja kestää maaperän huomattavia kuormituksia ja muutoksia, jotka sopivat rinteiden rakentamiseen, seismisissä ytimissä, jäädytysmailla.
 5. Tällaista perustusta voidaan käyttää aluslattiana.
 6. Vähemmän kantokykyä vastaan ​​eroavat toisistaan ​​nauhan ja levyn alustaan ​​verrattuna.
 7. Kelluva säätiö on kestävin, se ei vaadi maaperän jäädyttämisen syvyyttä ja käyttöikä saavuttaa sata viisikymmentä vuotta.
 8. Tämä säätiö on täydellinen talojen rakentamiseen, jotka on tarkoitus rakentaa kellarilla tai kellarilla, koska pohja on minimaalinen.

Häiriötalustat:

 1. Rakennuskustannukset ovat paljon suurempia materiaalien määrän vuoksi.
 2. Paljon aikaa vieviä käsitöitä.
 3. Monoliittisen laattojen perustukset rakentamisen aikana edellyttävät erityisen raskaiden koneiden käyttöä.
Takaisin sisällysluetteloon

Yleistä tietoa

Laattojen pohja voidaan tehdä kahdella tavalla: valmiiden betoniterästen tai monoliittisen perustuksen kaatamalla.

Ensimmäisessä tapauksessa sopivat käytettäväksi tiepiireillä, jotka on sijoitettu lähelle toisiaan valmistetulla pohjalla, jossa on tyyny ja vedeneristys.

Laattapohjan asettelu kaaviossa

Tämä projekti mahdollistaa nopean asentamisen, mutta vaatii lisäkustannuksia erikoislaitteiden kuljetukseen ja käsittelyyn.

Laattojen pohjan ominaisuudet aiheuttavat melko monimutkaisten laskelmien tarve huomioida kuormien vaikutukset laattojen eri osiin. Tämän tyyppisen alustan pätevälle suunnittelulle kannattaa käyttää "Ohjausta runkorakenteiden ja tornin tyyppisten rakenteiden pohjapohjiin."

Tämä käsikirja antaa suosituksia perusparametrien valinnasta, suunnitteluohjelmista. Sen avulla voit määrittää pohjalaatan alustavat mittasuhteet betonin minimaalisen kulutuksen kriteerillä. Laattaperustusten suunnittelun ja rakenteen piirteitä kuvataan. Rullat, sedimentit ja siirtymät mittaavat vaatimukset annetaan.

Nauhan tapaan laattapohjalla on hiekka- ja sora-seoksen etummainen tyyny.

Sitten siihen asennetaan vedenpitävä ja vahvistushäkki. Vahvistettaessa on tarpeen käyttää kahta lujittavaa silmää - ylempi ja alempi, jotka on jäykästi kiinnitetty lanka toisiinsa. Laattapohjan liittimiä käytetään halkaisijaltaan 12 mm - 16 mm. Sen on oltava vaihteleva poikkileikkaus, toisin sanoen rei'itetty. Jos nauhalevyä on pystytetty, on käytettävä vain rei'itettyjä vahvikkeita vain pitkittäisraudoitukseen.

Talon pohjalla on kuormitus pituussuunnassa, koska sen leveys on pienempi kuin korkeus. Ja laattasäätiöön vaikuttaa kuormitukset kaikkiin suuntiin.

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys havaitaan 20 - 40 cm. Jos lujitettavuus asetetaan 30 cm: n askelin, käytetään noin 14 metriä vahviketta neliömetriä kohti. Monoliittinen pohjalevy kaatamista varten edellyttää suurempaa raudoituksen ja betonin kulutusta kuin muut samantyyppiset perustukset. Näin ollen sen rakentamisen kustannukset ovat korkeammat.

Levyjen perustukset on jaettu uurrettuihin, laatikkomaisiin ja kiinteisiin.

Jos rakenne on suunniteltu toteutettavaksi ilman kellarista, ne rakentavat kiinteän kelluvan pohjan ja laatta on tässä tapauksessa lattia.

Asuinrakennusten rakentamisessa käytettävät tukirakenteiset hylsykannattimet, joiden korkeus on yhtä suuri kuin pohjan korkeus ja joka sijaitsee levyn alapuolella, eli alaspäin. Levyn yläosa toimii samanaikaisesti lattiana keskeneräisessä huoneessa. Tällaiset reunat on tehty betonista monoliitista tai käytä teräsbetonilohkoja.

Tällaisen levyn edut:

 • levy on kestävämpi muotoutumiseen;
 • jäykisteet estävät levyn liikkumista vaakasuunnassa.

Laatikkomuotoinen pohja, joka kestää raskaita kuormia, pystyttää monikerroksisten rakennusten rakentamisen aikana.

Piirustus useista säiliön pohjan muunnelmista

Se näyttää ristikkäiseltä pohjalta ja sen kylkiluiden korkeus on yhtä suuri kuin seinän korkeus maan alla, rivat on liitetty toisiinsa laatan avulla muodostaen siten betonilaatikon.

Monoliitti-pohjalevy voidaan syvästi haudata tai haudata alhaalla. Syvään haudattujen kellarien täyttö tapahtuu aikaisemmin kaivettuun kaivantoon. Tämä parantaa rakenteen kantavuutta. Mutta tällaisten piirteiden läsnäolo yksityisen rakentamisen kannalta ei ole järkevää, joten tätä tyyppistä säätiötä käytetään melko harvoin.

Matala perustus merkitsee maapohjan osan poistamista ja tyynyn läsnäoloa hiekan ja soran seoksesta, jonka syvyys on puolet metristä. Tämän seurauksena laatan yläpinnan pitäisi olla hieman maanpinnan yläpuolella - n. 10 cm.

Rakennustyöt kaatamalla säätiö on tehtävä talon projektiin. Jotta laskettaisiin tarve referenssitasolle taloon, on välttämätöntä korjata pohjan kuormitus ja maaperän kantavuus. Parasta kaikesta, kelluva säätö soveltuu rakentamiseen heikossa tai epätasaisessa maaperässä tai paikoissa, joissa on korkeampi maaperän vesi. Samaan tarkoitukseen palvelee ja laattojen perustusta.

Kuorman laskeminen säätöön ja maaperään

Kun taloprojekti on suunniteltu, säätiö lasketaan. Tämä on tärkeä osa työtä, koska käytön aikana betonilaatta on usean tyyppisessä paineessa: taivutus, puristus, maadoitus. Suunnittelun tarkoituksena on laskea pohjaan ja maahan kohdistuva kuorma, niiden vertailualueen määrittely ja levyjen vahvistamismenetelmä. Ensinnäkin on määritettävä monoliittisen levyn paksuus, sen pinta-ala ja syvyys.

Lujuusominaisuuksien parantamiseksi kellarialue on hieman suurempi kuin rakenteen pinta-ala. Ulkoisen kuorman laskemiseksi sinun on kerrottava talon jatkuva kuorma ja tilapäinen kuorma lumesta tai tuulesta, tämä tehdään erityisellä kaavalla. Kokonaiskuorman paino lasketaan taloon, mukaan lukien ihmiset, laitteet, kalusteet ja niin edelleen. Levyperustan keskimääräinen paksuus on noin 20 cm.

Pintakerroksen ja pohjan kuormitus

Kevyille rakennuksille riittää levy, jonka paksuus on 15 cm, ja suuret alueet, joiden pohjan paksuus on korkeintaan 25 cm. Jotta vältettäisiin masentava tulos, kannattaa kääntyä asiantuntijoille, jotka käyttävät tällaisia ​​laskelmia suunnittelulaskimella. Työn vaiheittaisen toteutuksen selkeyden ja kätevyyden parantamiseksi ne kuvaavat laattapohjan kaaviota.

Rakennamme säätiön itse

On mahdollista rakentaa laattojen säätiö omilla käsilläsi ilman paljon vaikeuksia. Rakennuksessa käytetään seuraavia materiaaleja: hiekka, murskattu kivi, muotti, vesi- ja lämpöeristys, vahvistaminen ja betoni.

Rakentamisen tekniikka sisältää useita vaiheita, joiden toteuttaminen on pakollista myönteisen tuloksen saavuttamiseksi:

 1. Sivusto on valmistauduttava. Tässä vaiheessa maaperän yläkerros poistetaan. Kuonan syvyys lasketaan talon projektissa ja se on tavallisesti 50 cm.

Helpottaakseen säätiön kuoppaan tulisi olla 1-2 metriä leveä joka puolelta. Tässä työvaiheessa on tärkeää poistaa viimeisen kerroksen maaperä ja kohdistaa se manuaalisesti välttäen pienimmätkin epäsäännöllisyydet - ne voivat tulevaisuudessa aiheuttaa rakenteen epämuodostumia.

 • Seuraavaksi valmistetaan tyyny hiekkaa ja soraa. Se on tarpeen kompensoimaan maaperän muodonmuutosta ja pohjaveden poistoa. Pyyhkeen paksuuden laskemiseksi oikein sinun on otettava huomioon maaperän ominaisuudet. Hiekkapohjaisessa maaperässä pehmuste voi nousta 15 cm, maaperän kaltevuus ja savipitoisuus vaativat 30 cm: n tyynyä. Hiekka jaetaan tasaisesti kaivon pohjalle ja tiivistetään. Pehmuste lisäämällä murskattua kiveä on välttämätöntä suolla tai märällä maaperällä, se parantaa betonin vedeneristystä. Tyyny on peitetty vedeneristämällä, jotta kosteus ei pääse pohjaan.
 • Muottien tekemiseksi on käytettävä paksuja, yli 20 mm: n paksuisia höylättyjä levyjä, kiinnitä ne ruuveilla ulkopuolelta. Pysyvää muottirakennusta varten käytetään kuituvahvisteista levyä, joka kiinnitetään metallikulmien ja -astioiden avulla. Tässä vaiheessa on välttämätöntä järjestää telineitä viestintään.
 • Laattapohjan vedenpitävyys toteutetaan tiheällä polyeteenikalvolla, kateaineella tai geotekstil- lä. Se asetetaan pohjan päälle kaivauksen yli tyyny hiekka sora päällekkäisyyttä ja tulee muottiin suojella päät. Betonipohjan puolelle levitetään suojakerrosmastikerros. Tämä eristää betonilaatan alaosan. Kun laasti on kaadettu samalla tavalla, sinun on vedenpitävä säätiön yläkerros.
 • Levyperustan vahvistaminen - toinen tärkeä rakennusvaihe. Alustan ja koko talon vahvuus riippuu siitä. Laattapohjan vahvistus asetetaan ristikkoon kahdessa kerroksessa ja solujen koko riippuu rakenteilla olevan rakennuksen tyypistä. Pienille rakennuksille riittää verkko, jonka solut ovat 10 cm - 15 cm, ja metallipalkki asetetaan paikkoihin, joissa kantavat seinät on asennettu. Massiivisissa rakennuksissa on käytettävä verkkoa, joka sopii ristikon muotoon ja joka on yhdistetty lanka risteyksillä. Tangon halkaisijan tulee olla vähintään 10 cm. Lujitettu verkko on asennettu erikoistukien pohjaan niin, että se on täysin peitetty betonilla valun jälkeen suojaamaan sitä korroosiolta. Jos aiot täyttää paksun kerroksen säätiön, sinun täytyy rakentaa useita ristikon kerroksia vahvistettua kehystä. Lujitekerroksen korkealaatuisen tarttumisen saavuttamiseksi betonilla on välttämätöntä käyttää raudoitusta kylkiluutin kanssa.
 • Laattojen pohjan muotoilu edellyttää, että betoniprosessin on tapahduttava samanaikaisesti koko alueelle virheiden välttämiseksi, joten sinun on välittömästi oltava suuri määrä laastia. Yksityiskohtaisen pohjalevyn suunnittelun kaavio

  Se voidaan tuoda konkreettiseen sekoittimeen tai aktiivisesti vaivata omiin käsiisi. On järkevää suorittaa tämä toimenpide neljän tai viiden henkilön avulla, riippuen pohjan koosta. Kun muotti on asennettu ja raudoitus on asetettu, betonin kaataminen alkaa, mistä ei käytetä M300: n alhaisempia materiaaleja, joiden pakkasvastus on 200 ja veden kestävyys lähellä 4: aa. Tämän jälkeen liuos tiivistetään perusteellisesti vibropressin avulla ilmaklusterien vapauttamiseksi. Tiivistysprosessin lopussa taso tasoitetaan, jonka jälkeen pinta tasoitetaan.

 • Säätiön kuivausmenetelmä vaatii 4-5 viikkoa, jolloin betoni saavuttaa vaaditut lujuusominaisuudet ja sitä voidaan käyttää rakentamisen jatkamiseen.

  Tärkeää: Kuivauksen aikana kostuta yläkerros kuumalla säällä ylikuumenemisen välttämiseksi, ja sateen sattuessa kerros tulee peittää estämään umpeutuminen.

  Lämmitys ja veden poisto

  Jos rakenteilla oleva talo on suunniteltu ympäri vuoden elin, niin on tarpeen tehdä eristys laatta säätiö. Lämpöeristyskerros asetetaan betonipohjan päähän ennen tasoituskerroksen tasoituskerroksen levittämistä. Erilaiset eristemateriaalit sopivat tähän sopivimmin, mutta useimmin käytetään 100- 200 yksiköiden tiheydeltään suulakepuristettua polystyreenivaahtoa. Hinta on alhainen ja se on helppokäyttöinen. Levyt on pinottu siten, että poistetaan kylmäsiltojen läsnäolo, mikä johtaa lautan jäähdyttämiseen kylmässä.

  Tässä vaiheessa voit järjestää lattialämmitysjärjestelmän.

  Hyvin laukaisevan tai vetistävän maaperän tapauksessa pohjalevyn rakentaminen takaa sen täyttämisen. Myös pohjan ympärillä on betonista valmistettu sokea alue, jossa on viemärijärjestelmä.

  Pohjustuslaitteen lämmitysjärjestelmä

  Järjestelmän käyttöönotto edellyttää seuraavia toimenpiteitä:

  • Aluksi kaivetaan kapeita kaivoksia, jotka ovat täynnä raunioituneita;
  • geotekstiilillä peitetään kivikerros - se ei salli kaatopaikan siirtymistä vaan tyhjentää vettä;
  • rei'itetyt tyhjennysputket asetetaan geotekstiileille;
  • putki putoaa uudestaan ​​runkorakenteesta.
  Takaisin sisällysluetteloon

  Asennus rinteillä

  Rakennettaessa taloa rinteeseen, on tarpeen määrittää sen kaltevuus oikein. Jos kaltevuus on yli 120-150 cm pitkä, on parempi rakentaa laatatakan pohja rakennuksen rakentamiseen. Yksinkertaisen laattojen pohjan haitat tässä tapauksessa ovat ilmeisiä - maaperä ja sen rakentamisen mahdottomuus aiheuttaa pohjaveden korkeutta.

  Yhdistetty pylväslevyn säätö mahdollistaa kehittäjän säilyttää maiseman luonnollisen muodon, mikä myös vähentää merkittävästi maanrakennuksen kustannuksia. Lisäksi luonnos estetään rakentamasta ajan myötä.

  Joten porrastettu pohjalaatta kaadetaan rinteeseen

  Joskus rakennuksen pystyttämiseen pienelle rinteelle käytetään bändikollegiontaa. Se sopii hyvin pienen kaltevuuden ongelmaan, mutta sen rakentamisen hinta on liian korkea laattapohjan perustaan ​​verrattuna. Monet asiantuntijat pitävät tällaisen säätiön rakentamista sopimattomana.

  Jos ei ole raskasta puu- tai kehysrakennusta kaltevalla pinnalla, käytetään usein pylväspohjaa. Pylväiden syvyys voi vaihdella pysymästä täysin maanalaiseksi pääosin pilarin pinnalle.

  Tällaisen talon rakentaminen ja pystyttäminen erottuu halvalla - sen hinta on noin 20 prosenttia koko rakennuksen hinnasta. Se sallii myös, että et pilaa maisemanäkymää, ja se vie vähemmän aikaa kuin kelluva.

  Esimerkki valmiista laattapohjista

  Mutta sarake-säätiöllä on joitain haittapuolia:

  • tämän säätiön ehdotus ei salli sitä rakentaa pohjaveden korkealle maaperälle;
  • samoin kuin laattojenpohjapohja, se ei salli kellarinhuoneen sijoittamista.

  Valinta on aina sinun. Onko hyvä rakentaminen!

  Kiinteät ja laatikkoihin perustuvat;

  Kiinteitä perustuksia käytetään heikon ja epätasaisen maaperän rakentamiseen, jolloin suuret kuormat siirretään pohjaan korkeiden rakennusten rakentamisen aikana. Näitä perustuksia voidaan pitää erityisenä tapana nauhan, jossa tyynyt ovat sellaisia ​​ulottuvuuksia suunniteltaessa, jotka yhdistyvät yhteen kiinteään laatikkoon koko rakennuksen. Kiinteät perustukset on suunniteltu betonilla tai vahvistettuina tasomaisina tai uurteina. Tällöin levyjen reunoja voidaan ohjata ylös tai alas. Laakereita ja itsekantavia seiniä tai pylväitä tuetaan kiinteiden perustusten levyille. Yläpuolella suunnatut reunat ovat täynnä hiekkaa tai soraa ja betonin valmistus on järjestetty päälle. Kiinteiden perustusten litteiden levyjen paksuus on 1/8 - 1/6 pystysuuntaisten tukirakenteiden etäisyydestä ja betonipäällysteiset betonipalkit - 1/10 betonista - 1/8 astetta (kuva 16.11).

  Jos pohjalla on suuri syvyys materiaalin säästämiseksi ja tarvittavan lujuuden ja jäykkyyden varmistamiseksi, ne voidaan suunnitella teräsbetonilaatikoilla, jotka on sijoitettu kellareihin ja kattoihin kellareihin tai maanalaisiin autotalliloihin (kuvat 16.2 d ja 16.11 g, d). Laatikkomaiset perustukset on suunniteltu yhdessä tai useammassa kerroksessa.

  Rakennuksen luuston (seinät, pylväät) pystysuuntaisten tukirakenteiden lähettämien kuormien epätasaisten sedimenttien tasoittamiseksi voidaan käyttää kiinteiden perustusten sijaan ristin monoliittisia raudoitettuja betoniliuskatalkoja (kuva 16.12).

  Kuva 16.11. Kiinteiden perustusten vaihtoehdot: a - tasaisten kiinteiden levyjen muodossa; b - levyt, joiden reunat ovat alaspäin; in - levyt, joiden reunat ovat ylöspäin; g, d - laatikko

  Kuva 16.12. Ristin monoliittiset rauta-betoniraudat: 1 - sarake; 2 - monoliittinen vahvistettu nauha, jossa on tyyny