Mikä on nauhalevitys kylpy + DIY-asennusohjeeseen

Kylvyn rakentaminen on tehtävä, jonka merkitys ei ole kiistetty yksityisen tai maalaistalon omistajan mukaan.

Tärkein ja tärkein osa työtä on luoda luotettava ja laadukas perusta.

Perusmallin valinta tulevan rakenteen koosta ja materiaalista johtuen.

Useimmat omistajat pysyvät nauhatulostuksessa, yleisimpiä ja suosituimpia vaihtoehtoja.

Harkitse sen ominaisuuksia ja järjestysjärjestystä.

Miksi kannattaa valita nauhan tukikohta kylpyyn

Nauhatalusto on jatkuva betoniliima, joka sijaitsee rakennuksen kaikkien seinien alapuolella.

Se on johtava asema vaihtoehtoisten tapojen rakentamisessa säätiöön useista syistä:

 • Ensinnäkin sillä on suuri kantavuus ja suhteellisen pieni rakennusmateriaalin kulutus. Jos katsomme vertailevaa tarvetta erilaisten alustyyppien materiaaleille, nauhatyyppi edustaa "kultaista keskiarvoa", joka yhdistää kustannukset ja tulokset parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Nauhapohjalla on useita vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat erilaisten rakennusmateriaalien käytön. Rakennuksen aikana käytetään sekä monoliittista betonivalua että elementtivalmisteita (FBS), tiiliä tai kiveä ja muita menetelmiä.
 • Maaperän upotuksen syvyys voi olla joko pienempi tai korkeampi kuin talven jäätymisen taso, minkä ansiosta voit valita parhaan vaihtoehdon riippuen alueen hydrogeologisista olosuhteista.
 • Liuskajohdon ominaisuudet ja ominaisuudet tutkitaan paremmin kuin muuntyyppiset perustukset. Suunnittelu mahdollistaa tarvittaessa korjaustyöt, vedenpitävyys tai muut korjaus- ja restaurointityöt.

Nauhapohjan rakenne on yksinkertainen ja selkeä kaikille käyttäjille. Kaikki nämä ominaisuudet yhdessä määrittävät nauhan ensisijaisuuden ennen muita keinoja luoda säätiö.

Vahvuudet ja heikkoudet

Nauhapohjan etuja ovat:

 • Materiaalien ja työn kustannukset ovat suhteellisen alhaiset.
 • Työn tuotannon nopeus erottaa nauhan muista kiinteistä perustuksista.
 • Nauhan rakenne on yksinkertainen, ja se voidaan luoda myös aloitteleville rakennuttajille.
 • Laakerikapasiteetin ansiosta voit rakentaa rakennuksia useisiin kerroksiin.
 • Rakentaminen on mahdollista erilaisilla, jopa ongelmallisilla maaperityypeillä.

On haittoja:

 • Syvyyden laskemisessa on otettava huomioon maaperätyyppi, joka parhaiten tehdään asiantuntijoiden kanssa.
 • Rakennuksen on suoritettava valmistelu ja huomattava maanrakennus.
 • Castingin jälkeen on tarpeen kestää tietty aika, joka tarvitaan betonin täydelliseen parantamiseen.

Nauhatuloksen haitat määräytyvät sen suunnittelun ja rakentamisen avulla, joten niitä käsitellään rakennusominaisuuksina.

Ne eivät aiheuta perustavanlaatuisia vaikeuksia, ja säätiön hyödylliset ominaisuudet ylittävät huomattavasti negatiivisia pisteitä.

Yleinen asettelu

Puun käyttö on perinteinen tapa rakentaa Venäjän kylpy (6x6 tai 6x4). Palkin ansiosta voit saada vahvoja ja lämpimiä seiniä, joilla ei ole paljon painoa, eivätkä aiheuta liiallista kuormitusta pohjaan.

Tämän ansiosta voit käyttää matalan syvyyden muotoa nauhalevystä, joka vaatii pienempiä maalajeja ja ei tarvitse suurta rakennusaineistoa.

Ainoa valintamahdollisuus on edelleen hydrogeologinen tilanne paikoilla, maaperän koostumus ja muut olosuhteet.

Nauhan kokoonpano toistaa kupin tukiseinien muodon sekä sisäpuoliset seinät, jotka vahvistavat rakenteen ja ottavat suurimman osan kuormista.

Uunin pohja on rakennettu erikseen eikä se ole mekaanisesti kytketty yhteiseen pohjaan.

Jotta voit luoda säätiön, sinun on tehtävä useita teoksia:

 • Sivuston valmistelu. Ylin hedelmällinen maaperäkerros poistetaan, sivustosuunnittelu suoritetaan.
 • Merkintä tapilla.
 • Kaivaa kaivanto.
 • Valmistelut ennen nauhan kiinnittämistä (ns. Jalka).
 • Muottien asennus.
 • Lujittavan häkin luominen.
 • Täytä nauha.
 • Altistuminen, syödä muotti.

maavalli

Maanrakennuksen ensimmäinen vaihe on ylemmän kerroksen poistaminen paikannuksen samanaikaisesta kohdistamisesta (suunnittelusta). Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää puskutraktoria, vaikka pienissä rakennuksissa, jotka sijaitsevat tasaisella alueella, manuaalinen valmistelu on sallittua.

Valmis kohta on merkitty huolella puisten tapien avulla. Ne ovat jumissa kulmassa ja välikohdat, jotka määrittävät tulevan kaivon ääriviivat. Kun merkintä on päättynyt, kaivanto kaivetaan laskettuun syvyyteen.

Kaivettu maaperä poistetaan paikan päällä tai varastoidaan lähellä myöhempää käyttöä varten.

Säätylaukku

Maanrakennuksen päättymisen jälkeen on välttämätöntä luoda irtotavarana (pohja), joka suorittaa tyhjennystoiminnon. Tyyny koostuu yleensä kahdesta materiaalista - jokien hiekasta ja murskatusta kiveistä. Ensiksi täytetään hiekkakerros, jonka paksuus määräytyy alueen hydrogeologisten olosuhteiden ja kaivannon syvyyden perusteella (yleensä 20-30 cm).

Hän on täynnä vettä. Saman paksuisen murskakiven kerros on päällystetty ja kaatunut mahdollisimman varovasti.

Kaadetaan noin 5 cm: n tasoitushiekkakerros, joka on kaadettu veden päällä ja tiivistetty äärimmäisen varovasti.

Kuinka laskea syvyys ja leveys

Säätiön täydellinen laskenta on monimutkainen suunnittelutyö, jota voi käyttää ainoastaan ​​koulutetulle asiantuntijalle.

Sen on suoritettava kattava maaperän tutkimus, laskettava kylvyn paino ilman pohjaa ja sen mukana, otettava huomioon suuri määrä erikoisarvoja, kertoimia ja indikaattoreita.

Ulkopuolisille, joilla ei ole asianmukaista koulutusta ja kokemusta, ei ole mahdollista suorittaa tällaista laskentaa.

Asian käsittely on vetoomus ammattilaisille, jotka ammattimaisesti harjoittavat tällaisia ​​laskelmia. Tämä vaihtoehto on optimaalinen, mutta vaatii tiettyjä käteisinvestointeja.

Toinen tapa on mahdollista - online-laskimia, jotka ovat monissa verkossa. Tämän menetelmän avulla saadut tulokset on kopioitava muilla resursseilla, jotta pystytään varmistamaan saadut tiedot ja ottamaan luotettavat arvot.

Muottien asennus

Luo oma muotosi käyttäen 25-40 mm paksuisia leikattuja levyjä.

On muita materiaaleja, mutta puuta on edullisempaa, halvempaa ja helpompi työskennellä. Lisäksi työlevyjen valmistuttua voidaan käyttää muihin tarkoituksiin.

Levyjen paksuus riippuu nauhan korkeudesta.

Muotti on koottu vaiheittain:

 • Rakenna kilvet. Korkeus on 5-10 cm enemmän kuin nauhan korkeus, levyn pituus määräytyy seinien pituuden tai levyjen koon mukaan.
 • Asenna suojukset kaivannossa. Ne kiinnitetään yhdessä tukinauhojen kanssa, jotka määrittävät tulevan nauhan paksuuden. Ulkopuolella levyt on vahvistettu tukien avulla, jotka eivät salli betonin massan puristaa muotin seinämät ulkopuolelle.
 • Jos suojat ovat alhaiset (enintään 20 cm), rekvisiittaa ei voida käyttää, kiinnittää seinät ulkosivulla.

Asennettu muotti on rakenne, jonka sisäinen tila on konkreettisen nauhan tarkka muoto. Kokoamisen jälkeen kaikki mitat on tarkistettava virheiden poistamiseksi.

Seuraavaksi mitään ei voida vahvistaa, joten kokoonpanoprosessia tulee seurata huolellisesti.

Valitse venttiili ja sen halkaisija

Vahvistuksen valinta on menettely, joka on joka tapauksessa tehtävä itsenäisesti. Jos betonia tai muuta materiaalia voi ostaa valmiina, teippi kehys tehdään paikan päällä, joten sinun on valittava paras vaihtoehto.

Kaksoismuotoja on kaksi:

 • Perinteinen metallipalkki, jossa on uita.
 • Koostumukset, jotka on valmistettu lasikuidusta tai muusta vastaavasta materiaalista.

Komposiittivahvike on 9 kertaa kevyempi kuin metalli. Lisäksi se on halvempi noin 20%, mikä antaa sille merkittävän edun. Mutta metallivarret kykenevät mutkaamaan, mikä lasikuitu ei salli.

Lisäksi lasikuidun betonikerroin betoni on pienempi kuin metallin. Jos kehystä on tarkoitus hitsata, voidaan käyttää vain metallista tyyppiä.

Säätötyynyn kulutus on suuri, joten säästämismahdollisuutta pidetään suurena etuna. Jos kehys on suunniteltu koottavaksi sitomismenetelmällä, eikä sitä tarvitse taivuttaa tankoja, on suositeltavaa käyttää lasikuituputkia.

Kylvyssä suositeltava halkaisija on 10 mm, jos rakenne on suuri - 12 mm.

Pohjan vahvistaminen ja vahvistaminen neulonta

Vahvikotelo on suunniteltu kompensoimaan vetoelimiä, joita nauha havaitsee taivutusjännityksessä. Betoni pystyy helposti kestämään paljon paineita, mutta se ei voi toimia jännitteenä, joten vahvistamisen asennus on välttämätön menettely.

Kehyksen rakenne on spatiaalinen ristikko, jonka pääelementit ovat pituussuuntaiset sauvat. Ne pidetään paikallaan pystysuorilla tankoilla, joiden halkaisija on pienempi ja jossa on sileä pinta. Ne tarvitsevat vain tärkeimpien sauvien tukemista kaatumisaikaan saakka.

Kehyksen kytkentä tehdään hitsatuilla menetelmillä tai neulomalla hehkutetulla teräslangalla. Hitsausta ei aina ole saatavana, ja parittelu antaa rakenteelle jonkin verran joustavuutta, mikä mahdollistaa sen eheyden säilyttämisen pieninä eteneminä.

Parituksen prosessi ei ole monimutkainen eikä vaadi paljon aikaa, mutta osaamista tarvitaan.

Säätiön valu

Hiekka-sementtilaastin kaatamista käytetään. Se voidaan tehdä itsenäisesti, mutta useimmat rakentajat mieluummin käyttävät valmiina laastia, joka tuodaan suoraan tehtaalle sekoittimessa.

On tarpeen käyttää betonilaatuja M 200 tai M 300. Paras vaihtoehto on täyttää koko vyön kerralla, jolloin voit saada kiinteän perustan samoilla ominaisuuksilla koko pituudelta.

Et voi kaataa ainetta yhteen paikkaan, odottaa levyn leviämistä koko nauhan pituudelle. On tarpeen täyttää useita kohtisuorassa olevia kohtia, mikä nopeuttaa työtä ja varmistaa betonin yhtenäisen rakenteen.

Jos betonin valu mistä tahansa syystä keskeytyy yli yhden päivän ajan, sitä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun edellinen osa materiaalista on täysin karkaistu.

Valetun nauhan pinta on tasoitettava säännellä tai lastalla. Kuivaus on tehtävä polyeteenin kerroksen alla, joka kastelee 4 tunnin välein 3 ensimmäisen päivän ajan. Sitten 7 päivän kuluessa kastelusta tuottaa 3 kertaa päivässä.

Muotti voidaan poistaa 10 päivän kuluttua, ja täydellinen kuivaus katsotaan tehdyksi 28 päivän kuluttua.

vedeneristys

Nauhatusperusta on vedenpitävä. Suosituin ja helpoin vaihtoehto on käyttää kuumaa bitumia tai valmiita bitumimastaria, joka ei vaadi esilämmitystä.

Materiaalia käytetään vähintään kahdessa kerroksessa. Käytä usein lisävesieristys ruberoidilla, joka on tiheästi jaettu muottien sisäseiniin ennen kaatamista. Päätehtävänä on varmistaa vedenpitävän kerroksen täydellinen kireys, pohjapintaan sijoitetun materiaalin jatkuvuus ja yhtenäisyys.

Työn lopulliset vaiheet

Työn loppuun saattaminen on se, että pohjusihottimet täytetään maaperällä, tiivistetään ja luodaan betonisokea. Nämä työt suoritetaan tarkastamalla vedenpitävyyden laadun, muut peruselementit.

Ei ole mahdollista kiirehtiä muottipesässä, jotta jätettäisiin aikaa, kunnes betonikerros kovettunut. Tavallisesti sinusit nukahtavat, karsivat materiaalin ja jatkavat seinien ja kattojen rakentamista. Muotti kaadetaan ennen sisustuksen aloittamista.

Hyödyllinen video

Tässä videossa opit kuinka laittaa nauha alikehittyneeksi pohjaksi kylpyyn:

johtopäätös

Kylvyn nauhan pohja antaa vahvuuden, kestävyyden ja pohjan korkean kantavuuden.

Jos haluat myöhemmin rakentaa ylemmän kerroksen, vahvistaa seiniä tai suorittaa muita töitä, jotka lisäävät kuormitusta, niin nauhan kantokykyominaisuudet kestävät sen tuhoamatta.

Nauhapohjan luominen ei ole erityisen vaikeaa, mutta se edellyttää työn organisointia siten, että se poistaa seisokit ja ajan menetykset.

Maan talon perusta - parhaat vaihtoehdot, laitteen pilarit

Rakenna oma pieni ja mukava maalaistalo omalle maallemme, sillä monet ovat vaaleita unelmia. Toiminnan kausivaihtelu mahdollistaa kevyen rakenteen rakenteen ja säästävät huomattavasti säätölaitetta. Kaikki tässä vaiheessa tehdyt virheet voivat kuitenkin myöhemmin olla kalliita kiinteistöjen omistajalle. Oikealla valinnalla annettavalle perustalle tulisi ottaa huomioon maaperän koostumus, pohjaveden sijainti ja maaperän jäädytys syvyysalueella. Nämä tiedot auttavat estämään pystytetyn rakenteen mahdolliset muodonmuutokset ja siirtymät, mutta myös määrittelemään sopivan tyyppisen alustan valinta.

Maatiloihin perustuvat säätiötyypit

Pohjavesirakenteiden rakentaminen on suositeltavaa päällysrakenteisten talojen rakentamisessa, joissa on raskas katot.

Optimaalinen kellari vaihtoehto helposta maalaistalolle pidetään haudattuna pohjana. Ne ovat melko luotettavia, niitä voidaan käyttää melko pitkään ja lisäksi niitä on helppo rakentaa omin käsin. Useimmin käytetään seuraavia perustyyppejä:

Jokaisella niistä on sen etuja ja haittoja. Yhden tai toisen tyyppisen rakenteen valinta riippuu ensisijaisesti paikan topografiasta, maaperän koostumuksesta sekä pohjaveden läsnäolosta ja sijainnista.

Laattojen pohja on syvyydeltään lujitetusta betonista valmistettu monoliittinen laatta, joka on muodostettu kaatamalla betoniliuos omilla kädillä suoraan avoimen kuoppaan valmistetulle alueelle. Tällainen pohja soveltuu parhaiten maaperän karsimiseen, koska se ei pelkää niiden siirtymistä eikä se ole riippuvainen pohjaveden sijainnista. Rakennusmateriaalien ja maansiirtokoneiden aiheuttamat huomattavat kustannukset, jotka aiheutuvat laattojen asettamisesta koko rakennukselle, tekevät tällaisista säästöistä taloudellisesti kannattamattomia suurille maalajeille.

Matala pohjan nauhatyyppi on järjestetty tasaiselle koostumukselle kuiville maille, ja se voi olla:

 • yhden kappaleen ja muodon monoliittinen teräsbetoniteippi. Pohja asetetaan valmiiksi valmistettuun uraan, johon on asennettu raudoitus, kaatamalla betoniliuosta koko rakennuksen ympärysmittaan sekä sisäisten kantavien seinien alle;
 • betonielementti. Avoimessa kaivossa pinottu, ne on kiinnitettävä toisiinsa lujittamalla ja sementtilaastilla.

Kaistaleen perustuksen tärkein etu on omistajan tarjoama tilaisuus varustaa rakennuksen lisää kellarilla tai kellarissa. Lisäksi melko yksinkertainen rakennusmenetelmä mahdollistaa perustan rakentamisen omiin käsiisi. Työn monimutkaisuus ja käytettyjen materiaalien suuri määrä tekevät tällaisen säätiön rakentamisen helppoon maalaistaloon epäkäytännölliseksi.

Taloudellisimmillaan on mahdollisuus käyttää sarakepidikkeitä, mikä on edullista useimmissa tapauksissa kevyen runkorakenteen tai paneelitalojen rakentamisessa heikoilla maaperillä tai jäädytetyllä maaperällä. Tiilen, kiinteän betonin tai puun peruspilarit voivat puolittaa rakennusten rahoituksen kustannuksia. Ne eroavat työvoimavaltaista työtä vähäisemmässä määrin kuin teippi- tai laattapohjat.

On syytä muistaa, että pylväsperusta ei kategorisesti ole sopiva vaakasuoralle liikkuvalle maaperälle rakennuksen mahdollisen kallistumisen vuoksi!

Niiden tärkein haitta on mahdottomuus asentaa massiiviset ulkoseinät, vaikeus rakentamalla jalusta sekä tarve rakentaa grillage varten joukko ylemmät leikkaukset tukia upotettu maahan.

Pylväsperustan laite

Perusrakenteiden suosio maakotitalon tukikohdista johtuu paitsi suhteellisen vähäisestä työlästä työstä, mutta myös mahdollisuudesta käyttää erilaisia ​​rakennusaineita rakenteen muodostamiseksi. Tukit voidaan tehdä käsin tiilestä tai betonista, sementtilohkoista, puusta tai metallista. Lisäksi tekniikka tällaisen säätiön suorittami- seksi porattujen kaivojen avulla on laajalti käytetty, joka sisältää seuraavat työvaiheet.

 • Sivuston valmistelu. Jätteiden ja maaperän poisto.
 • Merkinnät rakennustyömaalle ja tiloille. On huomattava, että pilarit on sijoitettava tulevan rakenteen kaikkiin kulmiin ja kantavien seinien liitospisteisiin.
 • Poraa kuopat tukeen. Pehmeät, taipuisat maaperät mahdollistavat porauksen perinteisen puutarhakyörän avulla ilman, että kiinnität raskaita koneita.
 • Tukien muodostuminen. Se on tehty kattopölystä, joka on kiedottu putken muotoon, joka vastaa kaivon halkaisijaa. Kaivannon pohja on esipakattu ja kaadettu pienellä määrällä betoniliuosta, minkä jälkeen valmistetaan kaivoon ruberoidiputki. Valmistetun rakenteen korkeus ei saa ylittää 30-40 cm maanpinnan yläpuolella.

Asbestisementtiputkien käyttö ruploidin sijasta tukien muodostuksen aikana lisää koko rakenteen lujuutta ja nopeuttaa prosessia.

 • Vahvistustukit. Järjestelmän vahvistamiseksi perustetaan lujitemuovaus ennen kaadettujen kaivojen kaatoamista. Tämä edellyttää 3-4 metallinen tankoa, joiden halkaisija on 8-10 mm ja pituus hieman suurempi kuin vastaavan kokoinen ruberoidisisäke tai asbestisementtiputki, mikä on välttämätöntä grillattavan terän kestävyyden varmistamiseksi.
 • Valmistetun rakenteen täyttäminen betonilla. Jotta aukkojen muodostuminen estettäisiin, kaivon täyttämisprosessissa on välttämätöntä jäädä tulevaa seosta väliaikaisesti.
 • Laite grillata. Se tehdään riittävän voimakkaan betonin joukon jälkeen. Tarvitaan pilarin perustuksen tekemiseksi suuremman vakauden ja jäykkyyden vuoksi. Grillin rakentamista varten on tehtävä muotti ja valmistettava metallivahvikeharja. Valukappaleen jälkeen grillataika jätetään 2-3 viikkoa, kunnes betoniliuos on täysin kovettunut.

Laaja-alainen on myös mahdollisuus asentaa tiilipylväiden perustat kevyiden rakennusten maalajeille. Tätä varten käytä vain korpulentaalisesti poltettua keraamista tiiliä, jossa ei ole halkeamia. Se on valittava jäätymisindeksin mukaan. Mitä korkeampi se on, sitä enemmän jäädyttämiseen ja sulattamiseen liittyviä syklejä voi kestää materiaalia.

Kun asennat pylväsperiaatteita, silikaatin tai onton tiilien käyttö on ehdottomasti kielletty!

Suurten raskaiden komponenttien puuttuminen säätiön suunnittelussa sallii paitsi perustaa omia käsiään myös itsenäisesti palauttaa tai korvata yksittäiset osat osittaisella tuhoamisellaan. Tiilipilarien rakentaminen on sijoitettu rakennuksen jokaiseen kulmaan erillisten seinien ja pitkien palkkien alla. Tukit sijoitetaan enintään 2 m: n etäisyydelle toisistaan ​​ja niiden syvyys on yleensä 0,5... 0,7 m.

Tiilen pylväspohjan asennus koostuu seuraavista työvaiheista.

 • Sivuston merkitseminen tukien ja maanrakennusten alle. Näytteenotto tehdään laskemalla, mikä mahdollistaa laitteen muurauksen pitokorkeudessa jopa 70 cm.
 • Laitteen tyynyt ja vedeneristys. Se tehdään lisäämällä hiekkakerros, joka on 15 cm paksuista murskattua kiveä jokaisessa avoimessa kuopassa, ja sen jälkikäsittelyä. Tiilen suojelemiseksi maaperän kosteuden sisääntulokerroksesta sijoitetaan kaksikerroksinen katemateriaali hiekka-sora-alustaan.
 • Pilarien rakentaminen. Asennus tehdään puoliksi tiilen, jolloin keskellä on neliömäinen ontelo, joka ulottuu koko sarakkeen korkeudelle. Tulevaisuudessa se täytetään betonilla. Suuremman lujuuden vuoksi rakennetta vahvistetaan asettamalla tangot syvennykseen.
 • Vedeneristyskannattimet. Kosteudelle suojaamiseksi käytetään bitumimastia tai muita polymeeri-bitumin suojamateriaaleja pystytettyihin tiilikantoihin.
 • Täytä täyttö tampingilla. Se vähentää huomattavasti maakerrosten kausittaisten liikkeiden perustan suunnittelua. Se tehdään roskien, sillin tai kuonan avulla aikaisintaan 6-7 päivän kuluttua pilareiden asennuksesta.

Muita töitä ovat valmistetun pylväspohjan asennus puupalkkeineen tai metallikanavalla. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa jakautuvan tasaisesti säätiölle siirrettyyn kuormaan. Palkit sijoitetaan pystytettyihin tukiin, joiden yläosaan on esipainettu vedeneristysmateriaaleilla.

johtopäätös

Maa-talojen perustusten rakentaminen ei rajoitu yllä kuvattuihin menetelmiin eikä käytettyihin materiaaleihin. Valitaan tietyn tyyppinen pohja rakentamiseen, joka auttaa tasapainoista lähestymistapaa ottaen huomioon paitsi maaperän koostumuksen paikan päällä tai rakennusmateriaalien kustannukset. Rakenteiden taitojen puuttuessa voit yliarvioida niiden kykyjä jopa yksinkertaisimpien rakenteiden rakentamisessa omilla käsillään. Näissä tapauksissa sinun on käytettävä asiantuntijoiden palveluja, jotka auttavat ei ainoastaan ​​välttämään valitun virheen vaan myös välttämään tarpeettomia rahoituskustannuksia säätiön rakentamisen aikana.

Pienet talotyyppiset perustukset: valitse optimaalinen perusta

Lomakodit ovat yleensä kausiluonteisia pienehköjä rakennuksia, joihin liittyy vähimmäistietämys. Niinpä ne painavat vähän, kuormitus maahan antaa pienen. Siksi kesämökkien perustelut pyrkivät käyttämään kevyitä, ei monimutkaisia ​​rakenteita, runsaasti maa- ja betonityöpaikkoja. Yritetään selvittää, mitkä säätilastot sopivat erilaisiin maanrakennustöihin.

Maan talon perustan valinnasta riippuu sen kestävyys

pitoisuus

Jokaisella sivustolla on oma perusta

On tärkeää, että säätiön valinta ei ole riippuvainen henkilökohtaisista mieltymyksistä, vaan rakentamisen olosuhteista. Määritä ne tekemällä geologisia tutkimuksia tietyllä sivustolla. Mitä on määriteltävä?

1. Maaperän tyyppi

Kiviset (kalliot, hiutaleet) maaperä ovat parhaita rakentamiseen. Niitä pidetään ei-crassy bases, ne antavat kosteuden kulkea hyvin eikä ole muuttunut talvikaudella. Niille voit järjestää säätiöitä.

Turve- ja saviperäiset maaperä päinvastoin säilyttävät suuren määrän kosteutta, jäätyvät talven aikana ja aiheuttavat sen. Tämä johtaa rakennusten tuhoaviin muodonmuutoksiin. Siksi pohjat, jotka estävät maaperän heikentymistä ja eivät kutistu, soveltuvat maaperän karsimiseen. Näissä ominaisuuksissa on matala-, laatta- ja paaliruuvi-pohja.

Jäätymisen aiheuttama maaperä

2. Maaperän jäädytysaste

Maaperän jäädytys riippuu ilmastosta ja SNiP säätelee sitä. Esimerkiksi Leningradin alueella jäätymisaste on keskimäärin 1,5 metriä Moskovan alueella 1,6-1,7 metriä. Yleensä pohja laskeutuu maaperän jäädyttämisen alapuolelle.

Taulukko - maaperän jäädyttämisen normatiivinen syvyys

3. Pohjaveden taso

Vesi maahan, joka on liian lähellä maata, on vaara perustukselle ja koko rakenteelle. Se edistää säätiön tuhoamista ja lisää maaperän jäädyttämisen syvyyttä. Mahdolliset tulvat kellareihin, kellareihin.

Siksi, kun rakennetaan maalaistalo samankaltaiselle alueelle, on parempi tehdä ilman kellarin rakentamista ja syy käyttää ruuveja (jotka on valmistettu metallista päällystetyillä korroosionestoaineilla) tai asbestiputkien pylväitä.

Tyypit perusta pienelle talolle

Maaseudun rakentamisen suosituimmat perusteet ovat:

Tarkastelemme kaikkia näitä tyyppejä, määrittelemme niiden tarkoituksenmukaisuuden eri tyyppisille rakennuksille ja rakennusolosuhteille.

Pilarin perustus - pilarin tuki

Pilarin säätiö on kesämökin suosituin perusta, mikä on melko edullinen vaihtoehto. Se koostuu maahan upotetuista pilareista, joiden yläosa ulkonevat ulospäin. Kaikkien pilarien yläpinta on kohdistettu vaakasuunnassa ja se on täysin tasainen pinta.

Esivalmistettu tiilipohjainen sarake, jossa on puinen grilli

Navat asennettu rakenteilla kulmat leikkauspisteissä seinät, seinät ja väliseinät -. Kun lisäyksin 1-2,5 m yhdistää olemassa olevia sarakkeita yksi rakenne, jakaa tuloksena kuorman ja tuottaa tuki seinämien talon, käytetään grillage metallia (I-palkki, kanava) tai puuta (puuta).

Useimmiten pylväät on koottu tiilistä, betonilohkosta, asbestisementtiputkista ja raunioista. Vähemmän - betonirakenteita (vahvistettu) kaadetaan.

soveltamisalansa

Pylväsperusta soveltuu kevyisiin runkorakenteisiin, tukkeihin, puutavaraan. Tällaisten talojen altaat, autotallit ja kellarit eivät ole tyytyväisiä.

Betonipilarin säätiö pitää kirjaa mökki talon

Rakentamispaikan on oltava sileä, merkittävät korkeuserot johtavat pilarien "kallistamiseen" maaperän sivuttaispaineen ja rakennuksen tuhoutumisen avulla.

Pylväsperusta on suositeltavaa järjestää vain tiheä, jolle ei ole altista pakkastutusta eikä maanjäristyksiä.

Pilaripohjien edut ja haitat

 • taloudellinen erektio;
 • suhteellisen nopea asennus;
 • luotettavuutta.
 • sulkevat pois kellarin, kellarin, kellarin talon;
 • käytetään vain kevyisiin, pienempiin rakenteisiin;
 • eivät koske mobiili- ja kallistusmaata.

Nauhapohja - vahva nauha

Toinen yhteinen perusta on nauha, joka on teräsbetonista, tiilestä ja raunioista valmistettu nauha. Se toistaa talon ääriviivat (seinien ja väliseinien välissä), varmistaa rakenteen vakauden ja luotettavuuden myös vaikeissa maissa.

Ribbon säätiö luo kiinteän vaakasuoran kehyksen, joka pitää rakennuksen seinät kunnolla

Osa kellari nauha upotetaan maahan, osa jää pinnalle. Tämän ansiosta pystytään rakentamaan rakenteilla olevia kellareja, autotallia, kellareja ja kellareita (vain upotettaessa pohjaa).

Kaistaleet perustuvat syvyyden mukaan jauhetaan matala ja syvä.

Matala haudattu puku muualla kuin kalliolla tai matalalla kivillä. Tällaisten rakenteiden syvyys on 40-70 cm.

Uppopuolen nauhan perustukset pystyvät kestämään huomattavasti suuremman kuorman, myös maaperän talteenotosta. Rakenteen syvyys on 20-30 cm maanpinnan alapuolella, eli alle 1,5-1,8 m. Tällainen muotoilu on välttämätön, jos autotalli tai kellari rakennetaan talon alle.

Liuskajohdotyypit riippuen valmistusmateriaalista

soveltamisalansa

Strip-säätiöitä voidaan käyttää mihin tahansa maanrakennustyyppiin: tiili, lohko, betoni. Kevyisiin runkorakenteisiin ja yhden tarinan hirsimökkeihin myös nauhat ovat perusteltuja, mutta ne eivät aina ole suositeltavia lisäkustannusten vuoksi. Tällaisten rakennusten pieni paino on parempi "luottaa" enemmän talousarvioihin.

[sisältää id = "5" title = "YAN - teksti"]

Hihnan perustuksia käytetään märkä- (syvennys-) ja kalkkikivien (matala syvyystyyppinen) kasaamiseen. Jyrkästi pakastetuille, voimakkaasti turpoaville maille, joille on ominaista korkea pohjaveden pitoisuus, nauhan perustukset eivät ole taloudellisesti ja teknisesti perusteltuja.

Vahvuudet ja heikkoudet

 • mahdollisuus järjestää kellari;
 • korkea kantavuus, luotettavuus (kestää raskaita tiili- ja kivitaloja);
 • kestävyys;
 • kun laite voidaan tehdä yksinomaan manuaalisella työllä, ilman erityislaitteiden käyttöä (erityisesti matala syvyys);
 • laaja soveltamisala.
 • korkeat kustannukset;
 • työn monimutkaisuus;
 • kyvyttömyys käyttää tulvilla alueilla.

Pile foundation - yhdistettyjen paalujen rakentaminen

Pallosäätiö on pinoja, jotka upotetaan maahan ja jotka liitetään yläpuolelta lujitetulla betonilla, puulla tai metallilla. Piles voidaan tehdä tehtaalla tai paikan päällä, eli suoraan maahan.

Pile-pohja auttaa ratkaisemaan ongelmia, jotka ovat alttiita tulvien altistamiselle

Valmis (esivalmistettu) paali on pitkä sauva, jossa on terävä pää. Se ajetaan maahan tai ruuvataan maahan terävällä päällä alas, kunnes se saavuttaa tiheän kerroksen ja on tiukasti kiinni siinä. On myös mahdollista valmistaa paaluja suoraan maaperään pystysuorassa tai kallistetussa muodossa. Tätä varten kaivoja ensin porataan, sitten putket asennetaan niihin ja niiden sisäiset ontelot tasoitetaan.

Seuraavat tyyppiset paalut ovat säätiöille:

 • Zabivny - viimeistelty metalli, teräsbetoni, puutangot. Kierteisen pään ja erikoistekniikan (tärinänvaimentimien, puristuslaitteiden) ansiosta ajo paalut puristetaan maahan ilman alustavaa kaivausta.
 • Painettu - luo suoraan maahan, suorittamalla porauskaivoja ja täyttämällä se betonilla.
 • Vahvistettu betonipilareita - valmiita teräsrakenteita, jotka on asennettu porakaivoihin.
 • Ruuvatut metalliset pitkät tangot, joiden terävällä sivulla on ruuvimeisseleitä maahan. Ruuvipallot ruuvataan maahan käsin tai käyttämällä erityisiä mekanismeja.

Dacha-rakenteessa käytetään pääasiassa ruuveja, joiden perustuksia kutsutaan paaluksi ja ruuveiksi.

Rakenteissa käytettävät paalut

Paalun ja ruuvin runko asennetaan mahdollisimman lyhyessä ajassa. Se ei edellytä monimutkaisten maa- ja konkreettisten töiden toteuttamista. Kaikki, mitä tarvitaan, on ruuvattaa paalut maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle ja sitten betoniin. Tarvittaessa paalujen syveneminen niiden pituuden alapuolella vaatii kapasiteettia. Yhdistämällä kaikki paalut yhdeksi pohjaksi käytetään grilliä - metallia, puuta tai teräsbetonia.

Pylväsruuvi, jossa metallikorkit ja kaksinkertainen ligaatio

Ruuveilla on suuri lujuus, luotettavuus ja kyky kestää huomattavia kuormia. Esimerkiksi yhteiset paalut d = 108 mm kestää jopa 8 tonnia!

Porausruuvien perustuksiin käytettävät grillatyypit

soveltamisalansa

Pilejä käytetään yksityisessä rakentamisessa pitämään runkorakennuksia, hirsimökkejä, pieniä tiilikattoja.

Paaliruuveja ei käytetä kallioilla. Kaikki muut maaperät, mukaan lukien liikkuvat ja heikot (soita, savia), ovat erinomaisia ​​pilkkujen käyttämiseksi. Laajennuksen mahdollisuuden takia ruuvi on kasvanut pituudeltaan, mikä mahdollistaa sen vakauttamisen vakaassa maaperäkerroksessa.

[sisältää id = "6" title = "YAN - teksti"]

Pile-ruuvin perustuksia pidetään parhaana alueille, joilla on korkea pohjavesi ja tulvan todennäköisyys.

Usein porausruuvin perustukset valitaan epätasaisille alueille, mukaan lukien ne, jotka sijaitsevat rinteessä. Tällöin sivuston kohdistamisen monimutkainen työ ei ole välttämätöntä. Riittää ruuvata kasa ja leikata ne yhteen tasoon.

Vahvuudet ja heikkoudet

 • alhaiset kustannukset (30-40% edullisempi kuin kaistaleet);
 • nopea ja helppo asennus;
 • mahdollisuus purkaa puristus;
 • vähimmäiset maanrakennustyöt;
 • Mahdollisuus käyttää maaperää;
 • luotettavuus;
 • kestävyys (jopa 100 vuotta).

Haittoja ovat se, että paaliruuvi perustetaan vain kevyisiin rakenteisiin.

Laattoalaptio - monoliittinen säätiö

Pohjalevy on monoliittinen vahvistettu laatta, joka on asetettu hiekkamaljakkoihin. Kellarin tätä versiota kutsutaan kelluvaksi, koska se voi laskea itsensä ja nousee maaperän kastelemisen aikana ilman deformoitumista samanaikaisesti.

Lujitemuovilla vahvistetun pohjan betonilaatta on samaan aikaan rakennetun rakenteen pohja.

Laattojen pohjaa pidetään kestävimpänä ja luotettavana minkä tahansa tyyppisille kesämökille.

soveltamisalansa

Laattojen pohja soveltuu mihinkään maaperään. Jopa monimutkainen, kova, korkealla pohjavedellä.

Maanrakennustyypin osalta monoliittinen laatta kestää lähes kaiken. Alkaen kehysrakennuksista ja päätyen 2-3 kerrosta olevien raskaiden tiilitalojen kanssa.

Vahvuudet ja heikkoudet

 • vahvuus;
 • korkea kantavuus;
 • monenlaisia ​​sovelluksia vaikeissa olosuhteissa;
 • kestävyyttä.

Laattapohjan haitta on yksi, se on korkeat kustannukset, jotka liittyvät betonin ja raudoituksen hankintaan.

Johtopäätökset - mikä on perusta sopivaksi?

Maan talon perustan valitseminen huomioi kunkin mallin ominaisuudet ja edut. Loppujen lopuksi rahoitusinvestoinnit ovat usein 30-40 prosenttia arvioiduista kokonaiskustannuksista. Ja väärin valittu ja laskettu tuki on lähes tae siitä, että koko perusrakennetta, mutta myös koko rakennetta on uudistettava täydellisesti.

Perusta antaa (61 kuvaa): kuinka rakentaa laadukas ja kestävä säätiö!

Mökkiä pidetään tavallisesti tilapäisenä asumisena yhden kauden ajan, jolloin oletetaan, että vain välttämättömimmät viestinnät ovat käytettävissä. Useimmiten tämä on pieni kerrostalohuoneisto, joka ei paina kovin paljon, joten omien käsien rakentaminen perustuu kevyeen versioon ilman monimutkaisia ​​rakenteita.

Maaseudun talon tutkiminen

Maan talon valitsemista varten on otettava huomioon maaperän ominaispiirteet ja helpotuksen muoto. Voit tehdä tämän ottamalla huomioon seuraavat säännöt:

Mökin perustilat riippuvat suoraan maaperän koostumustyypistä:

 • jos maaperä on puolikiinteä ja savipitoisuus on läsnä, on mahdollista kaataa jokin pohja;
 • hienoja hiekkaisia ​​maaperä, joilla on pohjavesi ja virtaukset, mieluummin nauhatyyppisen perustan, paalun tai laattojen;

On suositeltavaa pohtia, miten pohjavesi virtaa. Jäätymisen välttämiseksi on suositeltavaa rakentaa pinoille nostettu säätiö.

Maaperän jäädyttämisindeksin erityisnormeja on harkittava, ja perustus on rakennettava alle määritetyn tason.

Jos otamme huomioon ja analysoimme nämä säännöt, saamme toimivaltaisen järjestelyn perusta tietyssä määrin.

Tärkeimmät esikaupunkien kellarista

Annetun säätiön kuva näyttää sen nykyiset tyypit:

Pilarin perusta

Pylväät tai pylväsperustaiset tukemat ovat suosituin tyyppi ja lisäksi huomattava taloudellinen vaihtoehto. Rakenteen kulmien alapuoliset pylväät upotetaan maaperään, ja niiden yläosa pysyy ulospäin, joka on täysin linjassa vaakasuoran asettelun kanssa.

Yleensä tällaiset pylväät on varustettu tiilillä, mutta ne voidaan kaataa betonista. Säätiön alapuolella olisi valittava ihanteellinen litteä alue, jotta pylväiden kallistaminen ei pääse, ja sen seurauksena rakennus kaatuu.

Tällainen säätiö on suosittu kevyen kehysrakennuksen tai hirsimökkien rakentamisessa. On kuitenkin syytä harkita, että rakennuksen alapuolella ei ole lattian tai autotallin rakentamista.

Tämän laitoksen edut ovat nopea asennus, säätiön luotettavuus ja kustannustehokas työ.

Strip-säätiö

Dacian nauhan perustus on varsin tärkeä, koska se voi kestää rakennuksen kuormitusta epätasaisella pohjalla ja pitää sen turvallisesti.

Tietty osa nauhan tukia on maaperässä, ja toinen ulos, jonka avulla voit jättää tilaa kellariin, kellariin, autotalliin tai muuhun kellarirakennukseen.

Tätä tukea käytetään minkäänlaisiin kesämökkeihin ja sillä on useita positiivisia näkökohtia:

 • kellarin järjestely;
 • pitkä palvelusaika;
 • kestää raskaita kuormia;
 • Materiaalin työ ei vaadi erityisiä laitteita, joiden avulla voit rakentaa nauhalevyn omilla käsilläsi.

Pyllyjen säätiö

Paalusäätiö on tietty määrä paaluja, jotka upotetaan maaperään, ja päälle on yhdistetty puusta, raudasta tai betonista valmistettu grillata.

Ennen kuin teet tämäntyyppisen säätiön, sinun on valittava paalutyyppi:

 • Vetotangot ovat valmiita materiaaleja työstä, joka työnnetään maaperään terävällä päällä.
 • Piles poraus asetettu valmistettu hyvin.
 • Painetut vaihtoehdot on rakennettu maaperään, jota varten on tarpeen porata hyvin ja kaataa se betoniin.
 • Kierrä ruuvimeisseleitä omalla kädellä tai erikoislaitteilla.

Syvyys nauhateollisuuteen maalaistalolle?

Lähitulevaisuudessa rakennan maaseudun Moskovan alueella (Naro-Fominsky-alue). Maa on lama. Talo: 6 * 6 + 6 * 2 veranta. Attic on 6 * 8. Ehkä yksi seinä hieman pidennetty, toisin sanoen. 6 * 9 verannalla. Ilman kellarissa. Todennäköisesti rakennan talon vaahtolohkoista ja viilusta vuorauksella tai tiilellä, jotta minua ei kiduteta puunjalostuksella.

Nyt on kysymys säätiöstä. Luin paljon ja kysyin. Ymmärrän, että tarvitsemme tällaisen maaperän nauha-pohjan. Naapurien kumppanuus tarjoaa myös nauhan. Yksi prikaatista naapurimaasta slaavilaisesta valtiosta työskentelee tontilla, joka tekee kaiken työn. Vain minä en löydä missään, missä määrin säätiö pitäisi mennä maan alle (nollakohdan alapuolella). Sotilas piirsi näin: maanpinnan yläpuolella: sementti - 60 cm, maanalainen: sementti - 80 cm ja hiekkainen tyyny - 15 cm. Leveys punta oli 40 cm.

Kerro minulle:
1) kuinka oikein tällaisen syvyyden perusta.
Silti sementti - nyt melko kallis. Ja joukkue ottaa työn kuution, ts. sitä enemmän ne kaivaavat, sitä enemmän kuutiometriä ja rahaa vastaavasti.

2) ensimmäisessä kerroksessa - väliseinät. Onko rakentaa pohja kaikille osioille tai juuri tarpeeksi viidennen seinän alla.

Isä sanoo, että säätiö on halvempaa betoniteräksistä. En voi uskoa sitä. Ymmärrän, että nosturi tarvitsee purkaa ne ja laittaa ne kaivantoihin.

Kuka tietää, kirjoita.

Platinum kirjoitti:
Vain minä en löydä missään, missä määrin säätiö pitäisi mennä maan alle (nollakohdan alapuolella). Sotilas piirsi näin: maanpinnan yläpuolella: sementti - 60 cm, maanalainen: sementti - 80 cm ja hiekkainen tyyny - 15 cm. Leveys punta oli 40 cm.

Jos talvella taloa ei kuumenneta, pohjan syvyys tulisi tehdä niin kauan kuin maaperän jäädyttäminen on mahdollista. Nimittäin 140 cm Moskovan alueelle. Leveys riittää 25-30 cm.
Lue tämä viesti ">
Katso kuvaa ja paranna koko aihe.
Älä yritä rakentaa "rauta" -koristeesta.

Platinum kirjoitti:
Kuka tietää, kirjoita

He kirjoittavat sinulle nyt - he joutuvat myymään asunnon perustamaan dachan. itse asiassa jo alkanut

Ensisijainen lähde tietää parhaiten tästä - normatiivista asiakirjaa "VSN 29-85 - matalien perustelujen suunnittelu matala-
Lataa se täältä - ">, lue huolellisesti ja tee kaikki niin kuin se sanoo. Ja sinä olet onnellinen

Käytettävissä olevasta kielestä tämä tapaus on esitetty suunnittelukäsikirjassa - ">

PS. Älä anna kyseisen joukkueen johtajan sivustollesi!

Platinum kirjoitti:
Isä sanoo, että säätiö on halvempaa betoniteräksistä. En voi uskoa sitä. Ymmärrän, että nosturi tarvitsee purkaa ne ja laittaa ne kaivantoihin.

Tämä on selkeä hölynpölyä. Ensinnäkin lohko itsessään on kalliimpaa kuin sama määrä betonia, ja toiseksi olet aivan oikeassa nosturista.

Igor SPb kirjoitti:
Jos talvella taloa ei kuumenneta, pohjan syvyys tulisi tehdä niin kauan kuin maaperän jäädyttäminen on mahdollista. Nimittäin 140 cm Moskovan alueelle. Leveys riittää 25-30 cm.
Lue tämä viesti ">

Katso kuvaa ja paranna koko aihe.
Älä yritä rakentaa "rauta" -koristeesta.

Igorin neuvot ovat täysin oikeita, ja nyt selitän, miksi sinun ei pitäisi rakentaa perustusta lohkojen materiaalista.
Itse lohkomateriaali on hyvin kestävä (M-500), mutta on teknisesti mahdotonta muodostaa normaali yhteys lohkojen väliin, vaikka liitos rasvattiin laastilla - ensinnäkin sementti-hiekkalaasti on heikko (M-200 maksimi) ja toisaalta maa- puristus ja taivutus. Ja ilman vahvistusta, jäädytetty liuos siirtää tällaisia ​​kuormia huonosti ja kun tietty kuorma ylitetään (1/10 merkki), se murtuu. Ja kun maa liikkuu (kaltevuus siirtyy tai kallistuu jäädyttämisen aikana), kuormat ovat valtavia - tonnia / m2. Korkea rakennuksissa tämä ei ole niin kriittinen - niillä on valtava paino ja erittäin jäykkä rakenne, ja tiili- tai vaahtobetonirakennus repeytyy, jos perusyksikkö siirtyy pois.
Siksi ohjaa monoliittinen säätiö, joka asetetaan jäätymissyvyyteen.

On useita vivahteita.
1) Maaperän jäädyttämisen syvyys ja taipumus pahentaa niitä eri paikoissa on erilainen ja riippuu maaperän veden kyllästymisestä. 1,4 metriä on suurimman syvyyden suolla alueella hyvin kylmä talvi, mutta on parempi olla vaarasta.
2) Periaatteessa nauha, jonka kokonaiskorkeus on yli 1,7 metriä, on erittäin edullinen, kun louhintaan on muodostunut kellari, mutta jos pohjavesi on lähellä, tämä kellari joutuu jatkuvasti tulviin.
Lisäksi tässä tapauksessa nauha ei ole riippuvainen kiinteästä kallioon, vaan hiljalleen.
Tällöin päinvastoin on täysin haudattu perusta (laaja monoliittinen nauha tai laatta, joka sijaitsee hiekkakerroksessa), on edullinen / ei vaaranneta vaarallisimmat leikkaus- ja taivutuskuormat / - mutta tällainen perustus on sallittu vain pienillä pinnankorkeuksilla (enintään 5 astetta), muuten talo lähtee kuin reki.
Lopuksi on mahdollista tehdä säätiö monoliittisten paalujen muodossa, joiden syvyys on yli 2,5 metriä - se on erittäin halpa ja riittää kevytrakennukseen, mutta kokemuksesta, jossa ei ole täysin hitsattua grillata, se soveltuu vain puurakenteisiin (joiden kohdalla paalut eivät ole vaarallisia, koska puuta on vaikea tauko).

Eddy21 kirjoitti:
Käytettävissä olevasta kielestä tämä tapaus on esitetty suunnittelukäsikirjassa - ">

PS. Älä anna kyseisen joukkueen johtajan sivustollesi!

Kyllä, tämä on hyvä materiaali, mutta sanotaan, että Karjalan olosuhteet (kalliot lähellä) ovat hieman erilainen Moskovan alueen olosuhteista.
Mustan matalin maaperän tamping on täsmälleen huoneiston hinnassa, mutta syvään sijoitettu, mutta kapea monoliittinen nauha voidaan valaa varsin hyväksyttäville rahoille (noin 30 tuhatta ruplaa) jopa tehtaan betonista.

DSP007 kirjoitti:
kun taas syvään sijoitettu, mutta kapea monoliittinen nauha voidaan valaa täysin hyväksyttäville rahoille (noin 30 tuhatta ruplaa), jopa tehdasbetonista

Moskovan alueella kirjoitetussa BCH-kirjassa on hyvin selkeästi kirjoitettu, miksi syvälle sijoitetut nauhat kevyille taloille ovat samanlaisia.
Ja laskemalla väärentämisen. Mitä sinä puhut?

Igor SPb kirjoitti:

Igor, kiitos vastauksesta.

Taloa ei todennäköisesti kuumenneta. Periaatteessa talvet lähiössä eivät ole niin vakavia.
Ja kuten ymmärrän, neuvo on tämä: maan alla - 140 cm sementtiä ja 15 cm hiekkalaatikkoa ja maanpinnan yläpuolella 60 cm sementtiä. eli yhteensä 215 cm?

Platinum kirjoitti:
Periaatteessa talvet lähiössä eivät ole niin vakavia.

Me Pietariin, nämä toiset talvet olivat myös lämpimiä. Ja talvi on 05-06gg. - Se oli noin -30 ja maa jäädytettiin 1,5 metrillä.

Platinum kirjoitti:
Ja kuten ymmärrän, neuvo on tämä: maan alla - 140 cm sementtiä ja 15 cm hiekkalaatikkoa ja maanpinnan yläpuolella 60 cm sementtiä. eli yhteensä 215 cm?

Ei sementtiä vaan betonia. Tässä tapauksessa on suositeltavaa järjestää kellari: suihku, kylpyamme, varastotila ja niin edelleen.
Jos et tarvitse kellarista, lue sitten säätiö - laatta. Se on halvempaa.

Eddy21 kirjoitti:
Moskovan alueella kirjoitetussa BCH-kirjassa on hyvin selkeästi kirjoitettu, miksi syvälle sijoitetut nauhat kevyille taloille ovat samanlaisia.
Ja laskemalla väärentämisen. Mitä sinä puhut?

Ja on mielenkiintoista, millaisia ​​maaperä he ovat, ei ole kirjoitettu siellä? Ne ovat vain yhden tyyppiselle maaperälle - märkä turvemaata, jolla on taustalla oleva savi, mutta tämäntyyppisen maaperän kohdalla kaikki osoittautuu samanlaisiksi.

Ja tamper-tamper-olet osoittanut hyvän kirjan, ja jopa unohdin lukea sisällysluetteloa. Eräässä luvussa käsitellään nimenomaan sivutörmäyksen vaikutuksia maata vähentämällä.

Igor SPb kirjoitti:
Ei sementtiä vaan betonia. Tässä tapauksessa on suositeltavaa järjestää kellari: suihku, kylpyamme, varastotila ja niin edelleen.
Jos et tarvitse kellarista, lue sitten säätiö - laatta. Se on halvempaa.

Olen täysin samaa mieltä kuivan paikan tapauksessa. Suolaisuudessa kellarin vedenpitävyys on korkeampi kuin muun talon hinta.
Jälleen kerran, runko-vaate, joka on valmistettu levyistä ja vaahtomuovista yön ajaksi heinä-elokuussa, näyttää hieman kummalliselta monoliittiselta laatalta, jonka kustannushinta on kymmenes tällainen mökki.

DSP007 kirjoitti:
Ja on mielenkiintoista, millaisia ​​maaperä he ovat, ei ole kirjoitettu siellä?

No, lataa ja lue - linkki on suora. Lyhyesti sanottuna - mihinkään kohoavaan maaperään.

Ja olet lukenut VSN-29-85 jo kauan sitten?!
">

Ja nyt, mikä on monoliittista nauhaa? Monoliittisen betonin tuhoaminen on lähes mahdotonta pahentavilla voimilla, monoliittisen luonteen vuoksi ei ole heikkoja kohtia sellaisenaan, tangentiaalisen agglomeroinnin lisäksi on melko helppo päästä eroon, kun taas tämä vähentää huomattavasti rakennuskustannuksia. Hävittämismenetelmä - kaivannon leveyden täyttöosa kaatuneen betonin ulkopuolelle, joka on epätäydellistä materiaalia, kuten hiekkaa, jolloin nämä materiaalit on erotettu millä tahansa materiaalilla (puiset kilvet, raudanvalmisteet, parranajot, paremmin laajennetut polystyreeni) Joka tapauksessa kevyen talon betoniteräksen paksuus on 40-80 cm ilmeisesti liiallinen, ja tällä tavoin betonin kulutusta voidaan vähentää huomattavasti. Samalla lämmitys- ja kuivatusongelmat ratkaistaan ​​osittain. Ja syvään asettuvalla säätiöllä säätiö on ainakin vapaa vaarallisimmalta agglomerointityypiltä - alhaalta.
Matala perustus altistuu kaikentyyppiselle agglutinaatiolle samanaikaisesti - sekä poistoon että sivuttaiseen ja tangentiaaliseen, koska koko on kokonaan jäätymisalueella.

Kyllä, Oksana, neuvoja. Jos täytät, varastoi vanhoja tyhjiä tölkkejä ja muovisia vesipulloja, jotka ovat täynnä hiekkaa. Tällä hetkellä, kun betoni nousee maanpinnan yläpuolelle, ne on sijoitettava tulevien tuuletusaukkojen ja ikkunoiden päälle. Sitten, jotta ne voidaan muodostaa jäädytetyssä hameessa, ei tarvita vasaraporaa, kynsiä ja vasaraa. Se riittää lyömään kapselia vasaralla ja kaataa hiekka muodostuneesta reiästä ja sitten murtautua jäljelle jäävästä muovista tulevasta ikkunasta kädelläsi.

Tilanne lohkoineen on seuraava: Moskovasta 700 km: stä on rakennettu betonilohkosta valmistettu autotalli, jonka pääkoko on l = 600cm, h = 120cm, w = 30cm. Noin 12 kappaletta lohkoja. Hän pystyy myös järjestämään pienempiä lohkoja käyttämällä vanhoja rakennusliittymiä. Isä sanoo, että hän mielellään pura autotalli ja lähettää lohkot autolla. Myös 1-2 kappaletta päällekkäisiä bonuksia lähetetään. Hinnastojen analysointi ja lastaus = lähes 0 ruplaa, toimitus Moskovan alueelle = 20 000 ruplaa / kone, jossa nostin 20 tonnia. Hänen mukaansa kulmat ja liitokset voidaan hitsata jollakin tavalla - vahvistettu ja mitä muuta on olemassa upotettujen osien ja varusteiden avulla (tämä on se, mitä onnistuin tallentamaan ja puhumaan puhelimitse). Minun tehtäväni: etsiä työntekijöitä kaivamaan kaivantoa ympäröivästä alueesta, nosturista purkamiseen, hitsaajaan.

Tuloksena on ensin hiekkalaatikko, sitten nollakohtaan - 80 cm betonilohkosta maanpinnan yläpuolella (kellarissa) - loput 40 cm ja sitten vaahtobetonilla seinien nostamiseksi.

Kysymykseni: miten viemärit tehdään, sanoi, että se voidaan porata.
Tämä hetki erityisesti hämmentää minua.

Kuinka pidät tästä ratkaisusta?

Platinum kirjoitti:
Tilanne lohkoineen on seuraava: Moskovasta 700 km: stä on rakennettu betonilohkosta valmistettu autotalli, jonka pääkoko on l = 600cm, h = 120cm, w = 30cm. Noin 12 kappaletta lohkoja. Hän pystyy myös järjestämään pienempiä lohkoja käyttämällä vanhoja rakennusliittymiä. Isä sanoo, että hän mielellään pura autotalli ja lähettää lohkot autolla. Myös 1-2 kappaletta päällekkäisiä bonuksia lähetetään. Hinnastojen analysointi ja lastaus = lähes 0 ruplaa, toimitus Moskovan alueelle = 20 000 ruplaa / kone, jossa nostin 20 tonnia. Hänen mukaansa kulmat ja liitokset voidaan hitsata jollakin tavalla - vahvistettu ja mitä muuta on olemassa upotettujen osien ja varusteiden avulla (tämä on se, mitä onnistuin tallentamaan ja puhumaan puhelimitse). Minun tehtäväni: etsiä työntekijöitä kaivamaan kaivantoa ympäröivästä alueesta, nosturista purkamiseen, hitsaajaan.

Tuloksena on ensin hiekkalaatikko, sitten nollakohtaan - 80 cm betonilohkosta maanpinnan yläpuolella (kellarissa) - loput 40 cm ja sitten vaahtobetonilla seinien nostamiseksi.

Kysymykseni: miten viemärit tehdään, sanoi, että se voidaan porata.
Tämä hetki erityisesti hämmentää minua.

Kuinka pidät tästä ratkaisusta?

Madness on valmis.
Ensinnäkin on tarpeen purkaa tämä autotalli ja poistaa lohkot kaivosta. Tämän kokoinen lohko (pikemminkin nämä olivat pylväitä) painaa 300 kg, joten sitä voidaan nostaa vain nosturilla.
Epäilen vahvasti, että lohkojen kuljetus vapautetaan 20 000 ruplaa - 6 metrin lohkot eivät sovi normaalin kuorma-auton koriin, sinun on otettava pituusmittari. Lisäksi lohkojen massa on sellainen, että tätä pituutta ei voida ladata mihinkään muuhun. Lohkojen kokoonpano edellyttää myös nosturia, venyttää vähintään 5 tuntia, nosturi on käytössä 2 000 ruplaa tunnissa.
Tärkeintä on, että nämä lohkot eivät riitä säätiölle, sinun on ostettava enemmän tai rajoitettava itseäsi, joka ei ole haudattu perusta.

Hitsaaminen dacha-olosuhteissa ei ole täysin mahdotonta, mutta se on voimakkaasti haitaksi (sähköverkkojen teho on alhainen). Ei ole tae näiden lohkojen liitosten vedenpitävyyttä! Jotta teippi kääntyisi kellariin, on välttämätöntä lohkaista nämä lohkot tarvivedellä vähintään viikon ajan useassa kerroksessa. Takuu, että näitä lohkoja ei heikennetä ilman hitsausta, on myös nolla.
Jälleen, huomaan. Puuportaalle tällainen risteys ei ole tappava (maksimi hehkuu), tiili- tai vaahtosbetoni, kuolema.

Jotta tällainen yksikkö porata, tarvitset perflatorin, jossa on kallis (vähintään 450 mm: n) porakruunu. Jokainen tällainen porakone maksaa kolmesataa, kymmentä reikää, ei ole harjoituksia (Neuvostoliitoksessa betonista valmistettiin reunoilla rehellisesti), ikkunoiden reikiä tarvitaan vähintään viisikymmentä. Jos pora osuu runkopalkkiin, ei ole pelkästään porata, vaan myös reikälevyä. Tietenkin näitä lohkoja ei voida porata sen jälkeen, kun ne on asetettu ja purettu ennen pienempiä osia kouristusvasaralla ja hiomakoneella, mutta tämä on hymor.
Arvioin tällaisen säätiön viimeiset kustannukset noin 70 tuhannella ruplalla ja rakentamisen aika onnea vähintään kaksi viikkoa. Jos onnea (esimerkiksi, autotalli ei riko) - ei koskaan.

Nyt lasketaan materiaalin kustannukset ovat erittäin kalliita, syvävetoinen nauha, jonka kokonaiskorkeus on 2 m ja paksuus 25 cm. Tilavuus on 6x4 * 0,25 * 2 - 12 kuutiometriä, joka maksaa kuutiometriä M-300 3000 ruplaa kohden on 36 000 ruplaa, ja lisäksi toimitetaan viisi mikseriä toinen tuhatta ruplaa. Kysymys on varusteiden kanssa - se vie paljon (100 metriä, se maksaa noin 5 000 ruplaa), mutta itse asiassa se maksaa todennäköisesti vain 10 minuuttia lähimpään roskakoriin (mikä tahansa lanka tai putket kulkevat varusteina). Arvioin tällaisen säätiön lopulliset kustannukset 80 tuhannella ruplalla, mutta se on täysipintainen kellarikerros, jossa on kaupungin asunto. Esiintymisaika on kaksi viikkoa ja toinen kuukausi odottaa täydellistä jähmettymistä. Mutta huono onne on sinun hallinnassasi.

Ja suhteellisen halpa, mutta erittäin luotettava vaihtoehto on 40 cm: n korkeudeltaan ja paksuudeltaan epäsymmetrinen nauha, jonka nauha on 6 * 4 * 0.4 * 0.4 = 4 kuutiometriä. Betonin kustannukset ovat vain 12 tuhatta ruplaa + 500 ruplaa, venttiilit todella menevät paljon (samat 100 metriä) eikä roskia saa tehdä täällä. No, kellari ei ole kissan kellari. Tällaisen säätiön lopulliset kustannukset ovat kuitenkin täysin penniäkään (alle 20 000 ruplaa), koska itse rakennusmäärä on hyvin pieni. Kellari ei todellakaan toimi..
Rakennusaika on 3-4 päivää ja kuukauden kiinteytys, mutta rakentamisen riski ei ole vain hallinnassa vaan vain nolla.