Rakentamme teippi-säätiön omilla käsillä: askel askeleelta tekniikka toimii

"Vartija Nikanor käytti rakennustyömailla varastettuja sementtipusseja kahdeksi vuodeksi, ja kun hänen naapurit tulivat hänelle, hän ei voinut välittömästi mennä heille vannomaan."

Olen iloinen voidessani toivottaa sinut tervetulleeksi, rakkaat blogin kävijät!

Hihna - tämä on yleisin yksityisen rakentamisen perusta. Talo, autotalli, kylpy - kaikki alkaa hänen kanssaan. Sen järjestely on suhteellisen halpa, ja mikä tärkeintä, se ei vaadi erityisiä laitteita (älä pidä betonisekoittimia). Ja se tarkoittaa, että voit rakentaa sen itse.

Joten tänään teema on nauha-säätiö omilla käsilläsi, askel askeleelta ohjeita rakentamisesta. Mistä sen rakentaminen alkaa? Oikea vastaus on maaperän tutkiminen. Lisäksi tämä koskee kaikkea, jopa aidan, vähintään kolmen tarinan mökki kellarilla. Ja täällä - kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäinen (klassinen, ilman riskiä) on järjestää geologisia tutkimuksia (virallinen määritys maaperän analysointityöhön kutsutaan virallisesti) vastaavassa organisaatiossa. Tietenkin sinun on maksettava heidän työstään, mukaan lukien reiän poraaminen, maaperän louhinta eri syvyyksistä ja kemiallisen analyysin suorittaminen. Mutta sitten ymmärrät, mitä ja miten sinun on otettava huomioon rakentamisen aikana.

Toinen (vaarassa) - porata itseäsi. Tämä voi olla parhaillaan järjestää vesihaute. Viimeisenä keinona - kysy naapureilta, joilta on jo useita vuosia kestäneitä rakennuksia. Tämä on kuitenkin erillinen aihe, en kuvata sitä.

Seuraavana hetkenä, minkälainen nauhataso - syvennetty tai matala. Valinta riippuu kuormista. Sanon, missä matala syvyys on hyödyllinen, kaikki muu on toista tyyppiä.

 • Puutaloille;
 • Ilmastettu, ei yli 2 kerrosta;
 • Runko (sandwich-paneelien talo);
 • Monoliitit, joissa on kiinteä muotti;
 • Luonnonkivirakenteet;

"Tällaisen säätiön perustan syvyys on ≈ 0,3 - 0,7 m. Se ei sovellu taloja, joissa on syviä kellareja ja maaperän karsimiseen."

Tästä artikkelista opit:

Alalajien nauhalämykset

 • Raunioista betoni. Sementti-hiekkaseoksen sydämeen lisäämällä kivet. Hänen laitteensa kuuluu sora (hiekka) tyyny.
 • Brick. Pohjimmiltaan on selvää, että. Mutta meidän on muistettava, että tiili on hygroskooppinen ja vaatii vedenpitävyyden, muutoin ensimmäisen huurteen jälkeen tuhoaminen alkaa.
 • Vahvistettu betoni. Sementin, hiekan ja sinkin seos, joka on vahvistettu metallista tai verkosta.
 • Block-laatoitettu. Lohkot ja levyt, voit muuten tuoda toisarvoisesti kaikki purkaminen.

Matala, käyttäen vahvistettua betonia tai butobetonny-tyyppiä. Suosituin, ensimmäinen. Se on halpa, kestävä ja mahdollistaa monimutkaisten kokoonpanojen määrittämisen. Hänelle ja puheelle.

Ensinnäkin tärkeä kohta - maanalainen tekninen verkosto (vesi, jätevesi jne.). Ottakaa huomioon verkossa maaperän jäädyttämistä koskevat tiedot. Ne asetetaan ennen perustustyön aloittamista. Ja suurella todennäköisyydellä kommunikaatio sijoitetaan matalimman perustan alapuolelle (ellei tietenkään ole Sochiin asuva).

Rakennusprosessin päävaiheet

 1. Selvitys ja merkintä;
 2. Oven ja tyyny;
 3. muotti;
 4. Armature-kytkin;
 5. Täyttö ja hoito;

Selvitys ja merkintä

Poista ensin roskat ja kasvit (puut / pensaat). Tämän jälkeen siirry merkintään. Työkalut ja materiaalit: puiset tangot (tai raudoitustangot), köysi (kalastuslinja), neliö, mittanauha. No, jos taso tai hyvä laser taso on - olet kuningas.

 • Määritä pystytetyn rakenteen keskipiste. Kun tiedät talon koon, suunnista kehä paikalle ja aseta köydet nurkkiin;
 • Tarkista kaikki neljä kulmaa, keskittyen diagonaaliin. Jos kaikki "chiki-piki" - tarttuvat navat ja vedä köysi;
 • Tee myös sisäinen merkintä, vetäydyttäsi ulkona sen pohjan paksuuden mukaan.
 • Tarkan merkinnän jälkeen valitse alin pisteen. Se on lähtökohtana kaivannon syvyyden laskemiselle erojen poistamiseksi perustusten korkeudesta. Selvästi esitelty?

"Rakennuksen tasoittamispaikalla tulisi olla kumpaankin suuntaan sisennys 2-4 metriä enemmän kuin tulevan rakennuksen ulottuvuudet."

Kaivo ja tyyny

Kaivantoon. välineet: lapio (pikkaxe) ja putkimainen vesi "taso".

 • Aloita kaivaminen alimmalta kulmalta;
 • Älä työskentele lapio "silmällä". Tarkista kaivannon pohjan vedenpinnan taso. Yritä pitää se mahdollisimman hyvin;
 • Seinien on oltava pystysuoraan tasaisia, on tärkeää täytön laadun kannalta;
 • Jos käytät kaivuria, muista puhdistaa ja tasata seinät ja pohja sen jälkeen;

Tyyny. Sen avulla voit vakauttaa kuormituksen ja lisätä vakautta säätöön.

välineet: lapio, paari, kotitekoinen jyrsijä (baari / loki kahvoilla) tai tärisevä levy, viivoitin, taso. tarvikkeet: hiekka, sora, vesi. Jos on soraa hiekkaa, niin se on yleensä onnekas.

 • Hiekka täytetään kerroksittain (kumpikin kerros, ≈ 2-3 cm) ja kostutetaan vedellä. Parempi, jos hiekka sekoitetaan soran tai soran kanssa, se antaa enemmän voimaa. Suositeltava korkeus, 10 - 30 cm. Seulonta on erittäin tehokasta (pieni murskattu murto-osa);
 • Rumpu ja tarkista jokainen kerros. Paras tapa on mennä läpi. Jos jälkiä ei jää, niin tiheys on normaali;
 • Seuraa peittohorisonttia rakennustasolla.

Vähimmäiskorkeutta käytetään tavallisesti maaperän pinnan tasoittamiseen. Optimaalinen korkeus voidaan laskea käyttämällä yhtälöä: säätiön keskimääräinen korkeus on kolme kertaa leveys. Mielestäni tässä on yksinkertaista.

"Hiekkalaatikoiden heikentämiseen (liikkuvien) maaperät ovat tehottomia. Ruuvipallot ovat parempia täällä. "

Vedenpitävät tyynyt. Suositellaan. Estää kosteuden imeytymisen hiekasta betoniin. Tämän vuoksi vedenpitävä kalvo on asetettu 10-15 cm: n päälle tyynyn päällekkäin. Jos sinulla on varaa ostaa geotekstiilejä, se on vieläkin turvallisempaa.

muotti

välineet: vasara, saha, kone, ruuvimeisseli, taso, mittanauha. tarvikkeet: terälevy (vähintään 2 cm paksu), tanko, kynnet (itsekierteittävät ruuvit), kulmat, lanka.

On valmis (kokoontaitettava suojus) muotti. Mutta kuvittelemme, että sinulla ei ole sitä. Ruoanlaitto perinteinen. Tietenkin on olemassa kokeneita käsityöläisiä, jotka kykenevät rakentamaan muottipohjan romumateriaalien (palanpalat, vanhat raudan levyt, vaneri, OSB jne.) Perustamista varten, mutta emme ole. Teemme niin kuin pitäisi...

 • Kulmissa sijoitetaan tangot tangosta ja tarkista lävistäjä;
 • "Kanavat" kootaan laudalta (puhdistetaan toisaalta). Tämä puoli on suunnattu sisälle;
 • Levy poistetaan kynsillä tai ruuveilla kierretään ulkopuolelta (helpottamaan purkamista betonin asettamisen jälkeen);
 • Suositeltu muottikorkeus (tuleva perusta) on ≈ 30-40 cm maanpinnan yläpuolella, mutta se on mahdollista ja enemmän - se ei ole huonompi (pitkä talo näyttää aina kauniilta). Älä anna aukkoja;
 • Ulkopuolelta ne kiinnittävät tukia (70-90 cm: n askelin), jotta rakenteen muodonmuutos voidaan ratkaista liuoksen paineessa. Kiinnitä erityistä huomiota tähän;
 • Sijoita muottipesän sisällä köysi korkeimman täytön tasolle.

"Tarkasta seinien pystysuuntaus käyttämällä linjaa. Niiden tarkkuus riippuu vakaudesta ja siten säätiön kestävyydestä. Valukanava oli sileä ja myös liuoksen vuotamisen välttämiseksi on hyödyllistä naulata polyeteenikalvo sen sisällä. Sen kiinnittämiseen tavallinen kalusteiden nitoja on kätevä. "

Asennuksen kytkentä

Vahvistus on "luuranko", johon "konkreettinen runko" rakennetaan. välineet: pihdit, vasara, hiomakone. tarvikkeet: teräsbetonipalkit (osa 10-12 mm), eikä - polymeerivahvistusta, neulomalla tai muovipuristimilla.

 • Leikatut raudoitetut kappaleet on sijoitettu pohjan akselin ympäri ja pitkin ja yli 40 cm: n kaato-syvyydellä, myös pystysuorassa, 25-35 cm: n neliösolun "askeleella";
 • Vahvikkeen kiinnitys suoritetaan neulomalla (teräslangalla) toisiinsa ja muottien seinämiin;
 • Kun asetat lujitteen kaivantoon, sen on täytettävä siten, että sen yläosa ja sivuseinämät ovat vähintään 5 cm (eli vahvistus on täytettävä kokonaan);
 • Jotta runkorakenne ei pääse kosketuksiin kaivannon pohjaan, aseta tiilet tai palkit lujittavan hihnan alaosaan.

"Älä käytä hitsauskoneita vahvistuskotelon kiinnittämiseen. Muussa tapauksessa korroosiota muodostuu nopeasti hitsausliitosten kohdissa. Poikkeuksena on teräslaatu A500 C ".

Täytä (kruunuprosessi)

välineet: betonimylly, paari, kauha, lapio, puinen vasara, kouru. tarvikkeet: laasti (PGS, PGS, sementti, vesi).

 • On oikeampaa (laadun suhteen) tilata valmiin betonin laitoksen perustaksi (ne laskivat kuutiokapasiteetin - tilasivat oikean määrän "sekoittimia");
 • Älä unohda tuuletusaukkoja. Yksinkertainen ja nopea vaihtoehto: me hieno tavallinen muovinen viemäriputki, jonka halkaisija on 110 mm. Putkien määrä on yhtä suuri kuin aukkojen lukumäärä.
 • Täyttö tapahtuu asteittain. 15-20 cm: n kerros tiivistetään käsin puristamalla tai värähtelijällä (tämä on mahdollisten aukkojen poistaminen monoliittisesta pohjasta). Tällöin virtaa uusi, ja niin edelleen köyden avulla merkittyyn tasoon asti;
 • Kaatumisen jälkeen pinta tasoitetaan sääntöllä (lastalla). Muottien seinät koputetaan puukahvalla (mäkkäri) parantamaan kutistumista ja etsimällä kukoistavia ääniä (aukkoja). Tällaisissa paikoissa irrotetaan lävistys (liitos), kerääntynyt ilma.

"Betoniliuos, joka kaadetaan yli 1,5 m: n korkeudelta, jollei delaminaatio ole mahdollista. Siksi tällaisissa tapauksissa käytä kourua.

Hieman ratkaisu. Jos et ole ostanut valmis - tee se itse. Sementin laatu on M 400, saadun betonin aste on M 100. Suhteellinen klassinen laskenta on 5/3/1, ts. 5 osaa raunioista / 3 osaa hiekkaa / 1 osa sementistä. Vesi suhteessa 0,5-0,6, kokonaismassasta. Käytä määritettyjä ainesosia ilman roskaa. Betoni "rakastaa" puhdasta vettä ja samoja komponentteja.

Sanon käytännöstä, yleensä täytämme aina näin: 5 osaa hiekka- ja soramakeita (hiekka- ja soramakeita) tai PGS (hiekkaa ja soraa) ja 1 osa sementtiä. Eli yksi tai viisi. Vettä samanaikaisesti, noin 1-1,5 osaa. Kaikki riippuu käytettävän materiaalin kosteudesta...

"Muista, että jos ei onnistunut täyttämään massiivipuuta kokonaan, saattaa syntyä" kylmiä siltoja ". Jos kyseessä on subzero-sää, älä unohda lisätä pehmittimiä liuokseen ja parantamaan kovettumista, käytä kuumaa vettä (ja kesällä päinvastoin - kylmä).

Huuhtele kaatamisen jälkeen

Asiantuntijat suosittelevat sprinkling svezhezalituyu pinta, siementä sementti (läpi seula). Tämä mahdollistaa ylemmän kerroksen lujuuden nopeammin ja suojaa halkeilua vastaan ​​(ns. Rautabetoni).

Kolmen tunnin kuluttua (kun liuos asetetaan) betoni peitetään kostutetulla materiaalilla (kuori, rätit, lastut) ja ensimmäiset kolme päivää kuivalla säällä vedetään vedellä 5 tunnin välein. Kastelemisen jälkeen peitä kosteudenestopäällyste (p / e, katehuopa jne.). Tällaiset "vesimenetelmät" ovat erittäin hyödyllisiä tulevia säätiöitä varten.

Muotti poistetaan noin 7-10 päivän kuluttua. Poistettujen muottien jättämät aukot peitetään hiekalla ja kaadetaan hyvin. 28 päivän jälkeen säätiö on valmis. Tämä on koko prosessin ajanjakso.

Viimeinen sointu - vedeneristys. Tätä tarkoitusta varten käytetään lämmitettyä bitumimuovia, johon liimataan päällekantomatta 15-20 cm päällekkäin. Vaikka nykyaikaisempia materiaaleja, kuten erityisiä bitumimastisia, on olemassa. Erittäin kätevä ja kätevä käyttää. No, nyt on hetki - sokea alue. Päätät, mutta asia on välttämätön.

Muuten, matala perustus soveltuu hyvin kylpyyn. Tonttia ei yleensä tarvita kellariin, ja kustannusluku on melko henkinen. Totta, on välttämätöntä ryppyjä, mutta kuinka miellyttävää se on, kylmässä talvella kuumassa kuumassa hyllyssä, muistaa - "mikä hieno mies, jonka päätin ja rakensin sellaisen ihmeen!"

Toivottavasti aihe on selvennetty ja antaa ymmärtämyksen siitä, kuinka kaataa säätiö. Tilaa uutiset ja menestyy! Rauhan kotiisi, vailkaa!

Viisauden lainaus: Kykenee kestämään, pystyy saavuttamaan kaiken, mitä hän haluaa.

Ribbon säätiö: miten se tehdään itse

Alhaisten yksityisten talojen rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. Mutta useimmiten kotimaan mökit ratkaistu vaihtoehto muodossa betoniteräs nauha alle laakerin seinät. Loppujen lopuksi tee nauha-säätiö omalla kädelläsi, tarvitset vain vähimmäisvaatimukset betonin sekoittamiseksi ja noudata ohjeita. Tällaisen perustan tekniikka on yksinkertainen, siksi se on niin usein valittu itsenäiseen toteuttamiseen.

pitoisuus

Mikä se on?

Rakenteellisesti nauha-pohja on raudoitetun betonin rakenne, joka luodaan ympäröivän rakenteen ympärille kuorman uudelleenjakoon maan päällä. Samankaltaista tukea käytetään talojen, autotallien, ansiorakennusten, kylpyammeiden, autotallien ja jopa aidojen rakentamiseen. Itse tekeminen ei ole vaikeaa.

Joten hän näyttää

Tällaisen säätiön rakentamisessa on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä ja suosituksia. Nauhapohjan valmistustekniikan noudattamatta jättäminen on mahdollista unohtaa tukirakenteen ja rakennuksen kestävyys. Pitkä se ei kestä.

Maaperän kausiluonteinen turvotus, kosteuden vaikutukset betoniin ilman vedenpitävyyttä, väärin lasketut kuormat - syyt, joiden vuoksi talo on jo seisomassa, nauhan pohjan tuhoutumisen syyt ovat moninaiset. Kaikki on ennakoitava ja huomioitava etukäteen, muuten vahingoittunut tai täysin tuhottu rakenne on rakennettava uudelleen.

Tyypit ja tyyppiset säätiöt

Syvyys on MZLF (matala) ja yksinkertaisesti upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa alhaisen rakennuksen alapuolella oleva betonihihna haudataan maahan vain 200-400 mm ja toinen haudataan puolitoista metriä (maanpinnan alapuolella).

Jos maaperä rakennustyömaalla on kivinen ja pohjavesi on syvä, on parempi valita matala syvyysvaihtoehto, joka on halpa ja pieni betonin tilavuudessa. Lahennuksessa, talon korkeilla GWL- ja hiekka-alueilla on tehtävä voimakkaampi ja kalliimpi tuki. Usein arvio tällaisesta asunnosta on sellainen, että yleensä on tarpeen valita toisenlainen säätiö.

Seinäasennus MZLF: llä

Rakenteellisesti nauhan w / b-pohja on:

Ensimmäinen tyyppi suoritetaan kaatamalla vahvistettua vahvistettua hihnaa. Toinen vaihtoehto on erikoistehosteista tehdyt pohjalevyt (FBS) tai tiilet.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Hänellä on kolme epäilemättä ansioita.

Laitteen äärimmäinen yksinkertaisuus - kaikki pyrkivä rakentaja selviytyvät kaatamalla betonia ja asennuspaloja (on vaiheittainen ohje - jotta kaikki oikein rakennettaisiin, hän tarvitsee vain seurata vaiheittain);

Universaalisuus - tällaisista syistä voit laittaa tiili-, vaahtobetoni- ja kehysrakennuksia sekä mökkejä baarista, tavallisesta tai pyöristetystä lokista;

Kyky kestää raskaita kuormia pohjan pohjalta ja ylhäältä mökin painon ja kaiken siinä.

Vahvistettu betoni nauhan pohja kestää monta vuotta, vaikka talon seinämien rakentamista ei ole tehty hiilihapotettujen betonilohkojen, vaan kiinteän kiinteän tiilen rakentamiseen. Kustannusten kannalta se on huonompi vain ruuvipinoille, mutta luotettavuuden kannalta useimmissa tapauksissa ne ylittävät ne.

Tämän säätiön haittoja voidaan tunnistaa:

Velvollisuus analysoida perusteellisesti maaperä rakennustyömaalla;

Tarve käyttää nostolaitteita (FBS: n käytössä);

Pitkäaikainen betonin kovettuminen vähintään 3 viikkoa (monoliittisen vaihtoehdon valinnassa);

Mahdollisuus laittaa vahva vuorattu ja tulva maaperä.

Askel askeleelta ohjeet - säätiö omilla käsillään

Punnitun pohjan teipin paksuus ja korkeus sekä perustan syvyys valitaan maaperän, alueen ilmasto-olosuhteiden ja pystytettävän rakennuksen kerrosten lukumäärän perusteella. Ilman tietämystä tällä alalla, on parempi antaa tämä suunnitteluvaihe ammatilliselle. GOST-sivuilla on monia vivahteita ja vaatimuksia, joita on noudatettava.

Mutta kotimaasi tukemalla jo valmiiksi hankittu tuki on täysin mahdollista ja itsenäistä. Virheiden välttämiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä nauha-säätiö seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla. Siinä kuvataan kaikki yksityiskohdat samankaltaisen rakenteen rakentamisesta tyypilliselle yhden tarinan mökille.

Työn vaiheet

Ensimmäinen vaihe - merkintä ja maanrakennus. Säätiön syvyydestä riippumatta tulisi perustua voimakkaisiin maakerroksiin. Se voi olla savi, hiekkametsä, kalliot kerrokset tai siilot. Yleensä ne piilotetaan turpeen ja tavallisten maan kerrosten alla. Kaikki tämä on peitettävä ja poistettava, ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen.

Valmistamme tontin, levitämme perusmateriaalit: armatuuri, eristys, laudat muottiin

Sivuston merkitsemiseen tarvitaan tapit, mittanauha ja lanka. Jos maaperä on tiheä, niin kaivetun kaivannon seinistä saat suuren muottipesän. Sitä on vain lisättävä sitten ylhäältä. Jos maaperä on löysä ja kaatuu jatkuvasti, kaivantoa täytyy kaivata hieman leveydeltään niin, että muottipaneelit voidaan sijoittaa kaivon sisään.

Toinen vaihe on tyynyvalmistelu. Kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan hiekalla ja pienellä soralla. Tämä hiekka-sora-kerros on syvästi puristettava, kaataa vettä, kun sitä kaadetaan. Sen pituus on noin 10 - 30 cm. Tämä pehmustettu pehmuste vähentää kuormitusten jakamista alaspäin kaistaleen talteenoton aikana.

Jäähdytin voidaan sijoittaa tyynyn päälle - tämä estää talteen jäämistä

Kolmas vaihe - muottien asettaminen. Tarvitset tangot, joissa on jakso 30 - 40 mm ja levyt 15-20 mm paksuina tai laminoidut lastulevyt. Talon betonialustalle luotu muotti on tällöin velvollinen ylläpitämään huomattavaa betonin massaa kaadettuna. Sen pitäisi olla kestävä ja luotettava. Jos se täyttyy betonin sekoittamisen jälkeen, se kaatuu, niin kaiken täytyy alkaa uudelleen.

Laitamme levyn muottiin

Jos pohjavesi rakennustyömaalla on korkea, niin betoniteräkselle tarvitaan vedenpitävyys. Ylhäältä, talon kellarikerroksessa, se tehdään yleensä peittokuvana. Jotta maan pohjaan jäävä osa voidaan suojata, kateaine on sijoitettava kaivoon sivuille ja pohjalle. Se suojaa betonia liialliselta kosteudelta maaperässä sen kovettumisen ja sen jälkeen.

Neljäs vaihe - venttiilien asennus. Vahvikkeille käytetään tavallisesti 14-16 mm: n poikkileikkausta ja ohutta sidontalankaa. Liitokset voidaan myös sulkea sähköhitsauksella. Mutta tässä tapauksessa tarvitset kokemusta hitsauskoneesta ja itsestäsi. Lisäksi hitsauksessa on oltava valmis metallisen korroosion esiintymiseen.

Rebar-sitomisvaihtoehto

Tämän seurauksena 25-30 cm: n solujen vahvistamisen kehys tulisi muodostaa kaivannon sisään ja se sopii niin, että kaikki sivut ovat peitetty kaatamalla betonia. Muussa tapauksessa metalli väistämättä ruostuu, talossa sitten pitkään vain ei kestä.

Näin muottien pitäisi näyttää ennen kaatamista.

Eristeiden ja varusteiden välissä on oltava 5 cm: n tila

Viides vaihe - betonin kaato tai FBS. Jos päätetään varustaa talon rakentaminen talotekniikalla, se nopeuttaa rakentamisen prosessia. Ei ole tarvetta tehdä muottirakennuksia ja odota lähes kuukausi ennen betonin asettamista.

Kuitenkin riippuvuus säätiölohkoista maksaa enemmän kuin monoliittinen vastine. Lisäksi niiden täytyy kaivata suuremman kaivannon leveydeltä. Kuormien jakautumi- seksi muurauslaatan alariville FBS tehdään laajenevalla alustalla.

Jos tukilaitteelle valitaan monoliittinen versio, betoni on kaadettava välittömästi koko pinnalle. Ei aukkoja ja ei korkeuskerroksia. Monoliitti on monoliitti. Talon on pysyttävä luotettavasti.

Kynnet voivat merkitä rajatäytteen muodon

Betoniseoksen itsensä valmistuksessa on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa 1: 3: 3. Mutta on parasta ensin järjestää valmis ratkaisu, jonka merkki M300 ja sitä korkeampi.

Autamme lastalla ja lastalla tasaisen levittämään betonia

Betonin kaatamisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, ettei siinä ole aukkoja. Tiivisteen suorittamiseen on erityisiä värähteleviä koneita. On kuitenkin myös mahdollista käyttää vahvistusosaa täytetyn massan ja vuotoveden puhkaisemiseksi pois siitä.

Siirrämme värähtelevän betonin päälle tyhjennysten poistamiseksi

Säätiön valu päättynyt

Kuudes vaihe - vedeneristys ja sokea alue. Vedenpitävyys on sallittua 3-4 vuorokautta betonin kaatamisen jälkeen. Kestää noin kolme viikkoa. Mutta on mahdollista aloittaa käsittely mastilla, vaikka se ei ole täysin jäädytetty nauhan säätiön taloon.

Rakennuksen koko kehän varrella sinun on myös tehtävä sokea alue, joka ohjaa sadeveden poispäin sen seinistä.

Valmis säätiö kellarikerroksilla

Käytä kodin rakentamiseen

Tällainen tuki voi helposti olla kaksikerroksisia yksityisiä taloja. Voit rakentaa mökin siihen, voit valita liimattu laminoitu puutavara, loki, vaahtomuovi tai keraamiset lohkot. On vain pätevää tutkia maaperää ja laskea kaikki kuormat oikein. Säätiön lopussa ei vahingoiteta viilua, jotta se suojaisi säästä. Tämä ihanteellinen luonnonkivi tai klinkkerilevy julkisivuun. Mutta voit valita yksinkertaisemman asennuksen ja edullisen profiilin tai sivurajan.

Kuinka tehdä nauha säätiön

Yksi perinteisistä, ajallisesti testatuista perustyypeistä on monoliittinen, nauha-versio. Voit helposti rakentaa nauha-säätiön omilla kädilläsi, jos tiedät koko toimenpidekokonaisuuden. Rakenteeltaan se on betoniteräsnauha, joka kulkee tulevan rakennuksen tukiseinien alle.

Rakennusvaiheet

Kaistaleen monoliittinen säätö voi olla matala, 50-70 cm syvyyteen (vaahtobetoniin, puisiin, runko-vaaleisiin taloihin) ja upotettu 70-150 cm: iin (huomattavien kuormien vuoksi seinistä). Uppoasennettu versio on vakaampi, koska se on alle maaperän jäädyttämisen.

Vaihe 1: suunnittelu

Kun olet asettanut tavoitteesi tehdä säätiön omilla kädilläsi oikein, et voi luottaa mahdollisuuksiin ja jättää huomiotta suunnittelu- ja geologisten tutkimusten vaiheet. Suunnittelun suorittavat suunnitteluorganisaation asiantuntijat, ja tässä vaiheessa he määrittelevät:

tyyppiset ja pääominaisuudet;

sen kantavuus;

pohjaveden esiintyminen.

Tämän analyysin avulla voidaan kehittää yksityiskohtainen projekti, jossa lasketaan kaikkien kuormien vaikutukset tulevasta rakenteesta, valitun materiaalin valinnasta ja tarvittavan turvallisuustason määrittämisestä. Hankkeessa kuvataan ympäröivän maiseman tulevan rakenteen turvallisimman sijainnin olosuhteet.

Jos työ on oletettu ilman hankkeen kehitystä, sinun on joka tapauksessa tiedettävä maaperän koostumus (hiekka, hiekkasauma, lieju tai savesta), pohjaveden läsnäolo ja maakerroksen likimääräinen jäätymisnopeus. On pidettävä mielessä, että upotettu pohja saa vakautta pakkaselta, jolle on tunnusomaista se, että vesi, joka laajenee jäätymisen aikana, puristaa sen voimalla. Tämä ilmiö on voimakkain savi- ja raskas loemainen maaperä.

Vaihe 2: valmistelu


Valmisteluvaiheessa koko rakennustyöpaikka tyhjennetään. Se vaatii helpotuksen yhdenmukaistamista huomattavilla korkeuseroilla.

Valmistellaan tarvittava rakennusmateriaali. On välttämätöntä järjestää katos väliaikaiseksi varastoksi.

Tiukasti piirustusten mukaisesti tehdään merkintä, jota varten käytetään köyttä tai lankaa (jälkimmäinen on edullisempi, koska se ulottuu vähemmän) ja panokset. Kiinnikkeitä varten on suositeltavaa ottaa varusteet. Ensinnäkin keskiakselit on merkitty tulevan rakenteen kehällä. Koukku ajetaan talon nurkkaan ensimmäiseen pisteeseen, ja siitä merkkijono kiristetään tiukasti kahdessa kohtisuorassa suunnassa tiukasti suorassa kulmassa. Kun merkitty pituus on kaksi, kiinnitetään kaksi kiinnitystappiä, jotka ovat saaneet kaksi suorakulmion korkeutta, joista myös suorassa kulmassa, joka tarkistetaan neliön avulla ja venyttää vielä kaksi johtoa. Niiden risteyksessä on neljäs huippu. Kaikkien merkintöjen noudattami- seksi kulma neljännestä kärkipisteestä saadaan automaattisesti suoralla linjalla (tarvitaan säätömittaus).

Geometrisen kuvan oikeellisuutta on tarkasteltava mittaamalla kaksi diagonaalia, joiden on oltava yhtä suuret. Virheitä ei sallita. Jos ne havaitaan, tehdään täydellinen viimeistely koko merkinnästä.

Sitten sisäisten laakeri-seinien akselit on sovitettu noudattamaan kaikkia kohtisuoruuden vaatimuksia risteyskohdassa.

Kun kaikki aksiaaliset viivat on tarkasti merkitty pinnalle, merkitse tulevan kaivon ääriviivat ja laske molempiin suuntiin lasketun leveyden akselin puolelta, joka on yhtä suuri kuin pohjan leveys ottaen huomioon muottipesän asentaminen.

Pohjan laskettu leveys on yhtä suuri kuin seinien leveys. Samanaikaisesti lisätään seuraava ulkopinta, jos se on sisällytetty hankkeeseen, ja eristys, joka myös perustuu pohjaan, lisätään.

Vaihe 3: merkintä

Tällainen työ on välttämätöntä rinteillä. Obnozhka, jossa on kaivattuja sarakkeita, joiden korkeus on 1,0-1,3 m, ja jotka on istutettu ulkopuolelta, asennetaan noin kahden metrin etäisyydelle rakennuksen merkinnästä. Levyjen ylemmän tason leikkauksen tulisi olla samassa vaakasuorassa tasossa, joka toimii ohjauksena kaivannon pohjan merkitsemisen yhteydessä. Tällainen valvonta takaa, että säätiön pohja on samassa tasossa ilman vääristymiä.

Vaihe 4: kaivaminen kaivantoon


Säätiö voidaan pystyttää omilla kädillä nopeammin, jos kaivinkoneen avulla tapahtuva käsikäyttöinen kaivaminen vie aikaa. Sen jälkeen pohja ja rinteet on kohdistettava manuaalisesti. Kaivannon syvyys vaihtelee maaperän mukaan: hiekka - 1 m, hiekka ja kevyt pilkullinen - 1,25 m, raskas loema ja savipinta - 1,5 m.

Järven seinät on tehty pystysuoraan, ohjaamalla näitä alueita lyijylinjalla. Pehmittymisen varmistamiseksi maaperän kausittaisen turvotuksen aikana tasoitetulle pohjalle on järjestetty hiekka-sora-alusta (noin 10 cm hiekkaa, joka kostutetaan ja tiivistetään ja 10 cm soraa tai murskattua kiveä). Ei ole hyväksyttävää peittää tyynyä kaivannon pohjan epätasaisuudesta.

Tyyny säätökuoppaan

Vaihe 5: muottien asennus

Materiaalina käytetään kokoontaitettavaa paneeliteräsrakennetta tai käytetään reunapaneeleja cm: ssä. Vähimmäispaksuus on standardoitu leveys ja litteä reuna. Tällaisten levyjen asennus, joka on suunniteltu sisäpinnan toiselle puolelle, suoritetaan maahan. Tämän jälkeen kaivannon reunoilla he asentavat telineitä, joihin koputuskilvet on kiinnitetty.

Muottien seinät on tehty tulevaisuuden perustan yläpuolelle, joten seos ei kaada ylhäältä. Koko asennusprosessia seurataan jatkuvasti lyijyllä tiukan pystysuoran seinämän saavuttamiseksi. Välittömät aukot tehdään tuleville viemäröinti- ja teknisille verkostoille. Puurakenne puristetaan kaivannon seiniin välikkeineen ja runsaasti kostutetaan vedellä.

Merkittävän kaatumisen taso kiristetään johtoa odottaen sen nousevan vähintään 30 cm maanpinnan yläpuolelle, jolloin rakennuksen seuraava kellari muodostuu.

Vaihe 6: vahvistaminen


Säätiön lujuus ja luotettavuus riippuu vahvistamisesta, joka määrittää betonin kiinnityksen. Vahvistimen pienin poikkipinta-ala on 8 mm. Lujitushäkkeen asennus hankkeen mukaisesti toteutetaan rinnan asennuksen kanssa.

Asenna tangot kahteen riviin pystysuoraan 10-25 cm: n välein. Vaakatasossa on kiinnitys johtoineen. Vahvistetut ristikot, joissa on melkein neliömäisiä soluja, jotka ovat jäykästi kiinnittyneet keskenään, on muodostettu poikittaisiksi vaakatuiksi. Runko on valmistettu kellarikorkeudelle, rungon väliseinän ja sauvan keskiakselin välinen rako on 40-70 mm, joten se on kokonaan rakenteen sisällä.

Vaihe 7: maadoituksen ilmanvaihto


Kellarin luonnollisen ilmanvaihdon varmistamiseksi ja sen jälkeen kotiin asennetaan asfalttimassa tai muoviputki, jonka läpimitta on noin 100 mm.

Vaihe 8: Säätiön viemäröinti

Peruutuksen tuhoutumisen poistamiseksi, joka on tehty omilta käsiltä läheiseltä pohjavedeltä, on suositeltavaa järjestää viemäröinti suljettu kanava, jossa on kaltevuus veden tyhjentämiseen puolitoista-kolme metriä etäisyydellä kehästä. Sen syvyys on puolet metriä enemmän kuin pohja ja rei'itetty tyhjennysputki asetetaan pohjaan.

Vaihe 9: betonin kaataminen


Ennen kaatamista on vahattu paperi asetettu muottiseinille, mikä helpottaa sen myöhempiä purkamista.

Rungossa oleva betoni (tuotemerkki valitaan vähintään M200: ksi) kaadetaan kerroksiin. Lisäksi jokaista kerrosta lävistetään ilmaa vapauttaen, ja sitä murskataan, kunnes pinnalle ilmestyy "maito" tyhjennysten poistamiseksi ja säätiön lasketun lujuuden saavuttamiseksi. Tätä varten puupalkkeja käytetään samanaikaisesti muottien seinämien kanssa tai jos mahdollista, käytetään tehokkaampaa betonivärähtelijää.

Tässä vaiheessa on tarpeen valvoa betonin laatua, jolla on oltava yhtenäinen koostumus ja joka ei saa olla liian nestemäinen. On tarpeen käyttää lisälaitteita kourujen muodossa betoni- sekoittimien kaatamisen aikana, joiden korkeus on yli puolitoista metriä, koska on olemassa vaara, että seos erottuu, kun se kaadetaan tällaisesta etäisyydestä.

Kun itse valmistelee betonia M-200, tarvitset sementtiä (luokka M-400), hiekkaa ja murskattua kiviä (hienojakeista) suhteessa 1: 3: 5. Veden määrä määritetään suhteesta: 0,68 = sementti / vesi, josta vesi = sementti / 0,68.

Ylimmällä kerroksella rypytyksen jälkeen tasoitetaan lisäksi rakennuslouttimen avulla. Kolme tuntia myöhemmin, kattaa koko purkamisen rakenne. Pinta kuivuu tasaisesti kuumalla säällä. Jos sataa, se peitetään muovikelmulla. Viikon kuluttua, jotta saavutat mahdollisimman suuren kutistumisen, voit asettaa useita riviä tavallisia tiiliä yläleikkauksessa.

Vaihe 10: vedeneristys

Kaksi-kolme viikkoa betonin kaatamisen päättymisen jälkeen, poistamalla muotti, aloittaa vedenpitävyys. Tätä varten ulkoseinät on päällystetty bitumimuovilla ja liimattu kateaine. Muutaman päivän kuluttua laadunvalvonta toteutetaan materiaalin sovituksen voimalla koko pinnalle ilman kuorintaa. Tunnistetut virheet poistetaan.

Vaihe 11: täyttö


Perus teippi omilla kädillä on melkein valmis, koska tämä on viimeinen rakennusvaihe. Se koostuu käsin täyteaineiden täyttämisestä hiekalla, joka on kostutettu ja tiivistetty kerroksittain. Käytetään vaihtoehtoa vedenpitävyyden suojelemiseksi vaurioilta täytön aikana geotekstiilin kerroksella.

laskin

Kaikki säätiö tehdään kesän aikana systemaattisesti, tarpeettomasti pakottamalla tapahtumia, koska talon kestävyyden ja luotettavuuden perustana on. Perusrakennuksen viimeisen vaiheen lopussa, jos se on rakennettu tilapäiseen suojarakennukseen, on tarvittaessa lopetettava rakentamisprosessi vasta ensi vuonna.

Tape-säätiö tee se itse: askel askeleelta ohjeita ja valokuvia

Suosituimpiin tukirakenteisiin tulisi kuulua teippityyppinen säätiö. Se on käytännöllinen ja edullinen hinta. Se ei ole niin vaikea järjestää teippi-säätiö omilla käsillä: vaiheittainen ohje auttaa tekemään sen oikein ja tehokkaasti. Asennustyön aloittamisen jälkeen kannattaa oppia teknologian suunnittelun suunnittelusta ja myös ottaa huomioon tämän perusteen kaikki tärkeät ominaisuudet.

Ennen rakennustöiden aloittamista kannattaa laskea rakennusparametrit.

Perusnauhan tyypin ominaisuudet: hyvät ja huonot puolet

Nauhaosasto on valettu nauha, joka on luotu betoniseoksesta. Pohja on tehty tukirakenteiden ja sisäisten väliseinien alle.

Nauhatuen rakenne on omat ominaisuutensa

Tällaista tukirakennetta suositellaan kiinteille ja suurikokoisille betonista tai tiilestä valmistetuista rakennuskohteista. Käytetään myös rakenteisiin, joissa on raskaita päällekkäisyyksiä. Nauhapohjaa sovelletaan erilaisiin lastausrakenteisiin. Alustan korkeus voi vaihdella. Jos rakennetaan pieniä rakennuksia tai kehysrakennuksia, ja maaperä on huonosti säteilevä, käytetään pohjan matalaa syvyyttä.

Maaperän tyyppi vaikuttaa sopivan tukijärjestelmän valintaan.

Jos maaperälle on tunnusomaista heterogeenisuus, sovelletaan syvään asettuvaa perustusta. Pohjakorkeuden arvo tehdään maanpinnan jäätymisen perusteella kylmien jaksojen aikana. Oikean ja asianmukaisen säätiön perustaminen omiin käsiinsä, askel askeleelta edellytetään, että otetaan huomioon tulevan rakenteen seinämien koko, maakerroksen ominaisuudet ja pohjaveden syvyys.

Vahvistusmenetelmiin vaikuttavat pohjan lujuus.

Nauhapohjalla on seuraavat edut:

 • helppo asentaa;
 • kestävä käyttöikä;
 • kyky kestää suurimmat kuormat;
 • rakennuksen aikana et voi käyttää erikoislaitteita;
 • eräiden rahoitusmahdollisuuksien valinnan valinta.

Koko pohjan vakaus ja luotettavuus riippuvat kiinnitysmenetelmästä.

Tähän malliin liittyy tiettyjä haittoja:

 • sitä ei voi käyttää joihinkin maaperätyyppeihin;
 • huomattava määrä raaka-aineita.

Vaiheittainen opetus ja laadukas video auttavat luomaan laadukkaat nauha-pohjat omilla käsillä. Tällaiset rakenteet voivat olla monoliittisia, ja myös käytetään esivalmistettuja rakennuksia. Koko paikan päälle kaadetaan betoni monoliittista alustaa. Esivalmistettu järjestelmä koostuu erikseen täytetyistä elementeistä, jotka asennetaan myöhemmin.

Monoliittiselle rakenteelle on ominaista lukuisia positiivisia ominaisuuksia.

DIY-säätiö: vaiheittaiset ohjeet ja asennusvaatimukset

Miten rakentaa nauha-säätiö omilla käsilläsi, voit oppia askel-askeleelta ohjeita ja yksityiskohtaisia ​​valokuvia. Tässä tapauksessa pohjan järjestelyä pidetään rakennustöiden nollakierroksena, johon liittyy paikanvalmistusta, tasoittamalla aluetta ja puhdistamalla häiritseviä puita ja pensaita.

Ennen asennusta on tärkeää suorittaa asianmukainen valmistelu.

Valmistelutyö: hanke ja laatumerkintä

Ennen rakennustöitä tehdään suunnittelutyötä ja tehdään myös geodeettisia tutkimuksia. On tarpeen määrittää maaperän rakenne, maaperän jäädyttämisen syvyys ja syvien vesien kulku. Valmisteluvaiheessa maa puhdistetaan ja kohotustaso tasoitetaan. Katos on rakennettu rakennusmateriaalien varastointiin. Piirustusten mukaisesti maaston merkintä tehdään. Se käyttää lankaa tai köyttä, ja voit myös valita raudoituksen.

Merkkijoukossa on tiettyjä hienouksia

Ensin asennetaan kaksi tappi, joista johdot vedetään. Paikoillaan niiden risteys luo neljännen piikin. Sitten linjat mitataan kantavien seinien sisärajoille. Alapinnan leveys on yhtä suuri kuin seinien paksuus ja viimeistelyaineet. Muista ottaa huomioon muita rakenteita: kuisti, kuisti tai takka. Se säätää myös korkeustasoja. Ympärysmitta on erikoisnauhoja. Tason avulla köysiä venytetään ja korkeuseron arvo korjataan.

Merkitystä varten voidaan käyttää köyttä tai lankaa.

Maanrakennuksen ominaisuudet

Työvoimavaltaisiin prosesseihin perustuksen rakentamisessa tulisi olla syvän kaivannon luominen. Se auttaa kaivaamaan tarvittavan syvennyksen nauhalevyn alla omiin käsiinsä - askel askeleelta ohjeita, työn kuvista on esitetty alla. Kaivetun kaivon korkeus riippuu maaperätyypistä. Hiekka-kaivosta vedetään noin metrin syvyyteen. Kevytyönteinen koostumus - noin 1,25 m, ja savimassaa yli puolitoista metriä.

Kaivannon leveys on välttämätöntä suunnitellun perustan koon mukaan.

Seinien on oltava pystysuorat, joten niitä voidaan ohjata ylitse. Pehmittymisen aikaansaamiseksi on välttämätöntä luoda hiekka- ja soratyynyjä. Tätä varten asetetaan kerros hiekkaa, joka on kostutettu pakollisella pohjalla ja sora-murskattu kivikerros.

Se on tärkeää! Jos kaivannon aikana kaivetaan maata, sinun on asennettava rinteitä.

Laskin laskeutumaan sora-hiekkaseoksen määrän perustapeitteelle

Kuinka tehdä kiinteä muotti?

Lomakkeen kokoonpanossa käytetään puusta valmistettua paneelirakennetta. Samanaikaisesti valitaan reunat. Muotoseinät on tehty tulevaisuuden säätiön yläpuolelle. Näin varmistetaan seoksen ylivuoto. Suojukset on koottu reunapaneeleista ja asennettu sitten tukiin, jotka on asennettu kaivannon reunoja pitkin. Muottireikissä tehdään viemärinjat.

Suunnittelun luotettavuus riippuu rakennustöiden luomisen työn laadusta

Merkkijonon taso on venytetty, jonka on noustava maanpinnan yläpuolelle korkeudeltaan 30 cm: n korkeudelle. Näihin tarkoituksiin voit käyttää kattohuopaa tai geotekstiilejä.

Valmis muotti näyttää tältä

Vahvistuksen ja perustusvalun asettaminen

Sen ansiosta voit tehdä teippi-pohjan täydellä omalla kädellä - askel askeleelta käsin, joka kertoo yksityiskohtaisesti, miten vahvistusta tehdään. Tätä vaihetta tarvitaan luomaan luotettava ja kestävä kehys.

Ennen rakennustöiden tekemistä kannattaa valita vahvistusvaihtoehto.

Rungon asennus vahvikkeesta toteutetaan yhdessä muottirakenteen asettamisen kanssa. 12-25 cm: n välein asennetaan raudatangot. Ne on asennettu vahvistuksen elementteihin lanka. Liittimeen voidaan kiinnittää erityinen putki luonnollisen ilmanvaihdon aikaansaamiseksi. Säätiö on valettu. Erityispaperi asetetaan muottien seiniin. Betoniseos kaadetaan kehykseen. Tässä tapauksessa jokaisen kerroksen on lävistettävä ilmaa ulos.

Näet, kuinka vahvistus sijaitsee tässä kaaviossa.

Tekniikka toteutetaan useassa vaiheessa:

 • Ennen töitä kannattaa tarkistaa seoksen paksuus, jonka tulee olla homogeeninen rakenne;
 • liuoksen kaatamisen jälkeen se on pakattava. Tätä varten käytä erikoistyökalua, jossa on värähtelyominaisuuksia, ja tasoitat sen jälkeen tasolasin avulla;
 • betonin seos kiinteytyy noin kolme viikkoa. Jos työ on suoritettu kuumana aikana, pinnan tulee olla säännöllisesti kostutettu materiaalin halkeamisen estämiseksi.

On kätevää kaataa betoniliuosta pyöristetyn laitteen läpi.

Ratkaisulaskuri

Kaatamalla tehdään suositeltavaa käyttää erityistä kourujen muotoista kiinnitystä. Seinämaalaus on sallittu 16-25 päivässä.

Tulva pohja huolellisesti tasoitettuna.

Miten valita betoni merkki nauhan rakentamiseen?

On tarpeen valita sopiva betonimerkki ennen kuin luot ompeleen pino-ja-nauha-säätiön: vaiheittaiset ohjeet auttavat tekemään sen. Seuraavia vaihtoehtoja on syytä harkita:

 • matala-pohjaiset pohjat ovat sopivia M.100-M150 -materiaaleihin, mutta pohjaveden matalalla läpikululla on valittava merkintä M250;
 • sillä upotettu versio on mieluummin brändi M200 tai M250;
 • kun luot perustusta raskaille rakennuksille, on suositeltavaa käyttää M300- tai M350-merkkien materiaaleja.

Valitse erityisen vahva tukikohta valitsemalla suuremmat numerot.

Suunnittelun asennuksessa vedenpoisto ja socle asennus ovat tärkeitä

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Taulukko betonin osuuksista 1 m3 kohden. Miten valmistella laadukkaita betoniseoksia eri tarkoituksiin. Lue lisää portaalin erillisessä julkaisussa.

Hyödyllisiä suosituksia

Kun asennat nauhalevyn, sinun on määriteltävä maaperän laatu etukäteen. On syytä kiinnittää huomiota talojen johtaviin teihin. Jos ne ovat epätasaisia ​​ja epäonnistumisissa, niin maaperä on heterogeeninen. Kiinnitä huomiota myös naapurimaisiin rakennuksiin. Onko niissä mitään halkeamia?

Säätiöllä on erityinen rakenne, joka on rakennettu paksuihin maaperään.

Jos maaperä on homogeeninen, mutta monissa paikoissa on savi välikerroksia, voit kaivaa kaivannon syvemmälle ja ripotella sen hiekalla. Nauhan säätö voidaan tehdä omalla tavallaan, jos otat huomioon sen ominaisuudet ja seuraat tarkasti asennustyötä.

Koko rakenteen kestävyys riippuu peruskokoonpanon asianmukaisesta asennuksesta.

Lisäys paalunrakentamisessa

Matala säätiö omilla käsilläsi

Säätiön työtä ei pidetä vaikeimpana rakennustyönä, mutta vastuullisuus on yksi rakennuksen kriittisistä rakenteista. Useimmat virheistä säätiön rakentamisen aikana aiheuttavat erittäin vakavia seurauksia, niiden korjaaminen on hyvin vaikeaa ja kallista, ja joissakin tapauksissa se on mahdotonta. Kaikki säätiön laskelmat on suoritettava SNiP 2.02.01-83: n määräysten mukaisesti.

Matala säätiö omilla käsilläsi

Lataa tiedosto. SNiP 2.02.01-83. Rakennusten ja rakenteiden perustukset. SP 22.13330.2011

Laskelmien aikana otetaan huomioon:

 • säätöön vaikuttavat kuormat;
 • maaperän indikaattorit, pohjaveden esiintyminen ja sijainti;
 • suurimmat sallitut muodonmuutokset ja mitoitusominaisuudet;
 • ilmastovyöhykkeiden ominaisuudet ja pohjan syvyys.

Nämä ovat hyvin monimutkaisia ​​laskelmia, emme asu niihin. Yksinkertaisimmissa rakenteissa rakentajat tekevät perustan standardiparametreille tietylle ilmastovyöhykkeelle ja maaperän ominaisuuksille. Niillä on jo suuri vahvuus, joka mahdollistaa suunnittelun luotettavuuden.

Matala nauhasäätiö - parametrit

Suuntaviiva kaistaleen likimääräisen leveyden mukaan

Nauhan leveys riippuen seinästä

Matala perustalohko on yksi yleisimmistä vaihtoehdoista yksityisessä rakentamisessa, ja kaikella toiminnalla se täyttää suurimman osan kehittäjistä. Säätiön rakentaminen voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: merkintä, kaivaminen kaivosta ja muottien rakentaminen, betonin kaataminen ja tasoitus.

Säätiön järjestelyn päävaiheet

Tarkastele yksityiskohtaisesti jokaista vaihetta. Me puhumme hiekkalaatan matalaa vahvistettua kellarista.

Strip-merkinnät

Teoksia on tehtävä huolellisesti ja hitaasti. On parempi menettää ylimääräinen tunti tai kaksi merkinnän aikana kuin saada valmiita perustusnauhoja.

Kylpyammeen pohjan asettelu

Vaihe 1. Pohjan reunassa aja puupalkkeihin. Teippien mittojen ja kulmien kohdistamiseksi on tarpeen valmistaa elementtilaite pienten penkkien muodossa. Voittaa kaksi tappaa maahan pienellä etäisyydellä säätiön kulmista ja kiinnittää ne vaakatasoon.

Vaihe 2. Vahvista kynnet levyt, kiinnitä ne köydet. Yritä ensin tarkistaa tavallisen suuren neliön köysien välinen kulma. Joten voit löytää noin kellariviitit.

Vaihe 3. Kohdista nauhan kulmat, ne tulisi olla ehdottomasti 90 °. Tämä olisi tehtävä tarkistamalla diagonaalit. Kahden diagonaalin mitat eivät voi erota enempää kuin kaksi senttimetriä. Tällainen leviäminen voidaan helposti poistaa rakennuksen laatikon rakentamisen aikana.

Vaihe 4. Älä irrota köysiä, käytä lapiota merkitsemällä teipin asentoa lastalla, on suositeltavaa kaivaa kaivo syvennyksellä piikkipalkki (noin 20 cm).

Vaihe 5. Nyt voit irrottaa köydet ja jatkaa kaivamista. Määritä välittömästi, mistä maata sijoitetaan. Se voidaan ottaa rakennuksen ulkopuolella tai tasoittaa sen alle. Joka tapauksessa hedelmällinen kerros on poistettava kokonaan.

Vaihe 6. Kaivon leveys on yhtä suuri kuin rakennuksen seinien leveys. Jos tontti maa on tiheä, ei ole tarvetta tehdä muottirakennusta kaivannossa, jos seinät murenevat, niin sinun on käsiteltävä rakennusta koko säätiön korkeudella.

Kaivannon syvyys on 60-80 cm, ottaen huomioon jopa 20 senttimetrin paksuinen hiekkalaatta.

Video - Layout for foundation

Muottien valmistus

Muottien valmistukseen voidaan käyttää toisen asteen reuna-alustoja tai erityistä vedenpitävää vaneria. Levyjä, joiden paksuus on 20 ÷ 25 mm ja leveys 20 cm, levyt ja leikatut levyt asennetaan suojien kokoonpanolle.

Vaihe 1. Muottipöydät. Sinun ei tarvitse tehdä niitä kovin suuriksi, sitten on vaikea asentaa ja purkaa. Suojusten pituus riippuu niiden korkeudesta, mutta yritä joka tapauksessa varmistaa, että rakenteen kokonaispaino ei ylitä 50 ÷ 60 kiloa. Tällaista painoa voidaan vaivattomasti korottaa yhdessä. Yritä mukauttaa levyjen levyt ilman suuria aukkoja, kynsien pystysuorat jalustat 50 - 60 senttimetrin etäisyydellä. Tarkemmat indikaattorit määräytyvät perustusnauhan parametrien mukaan.

Käytä kynsiä vasaraa varten, itsekierteittävät ruuvit eivät vain lisää muottien kustannuksia vaan myös aiheuttavat ongelmia purkamisen aikana. Lähes kaikki puutavaran purkamisen jälkeen rakennusta voidaan käyttää rakennuksen edelleen rakentamiseen, mutta toivottavaa, että ne eivät enää vahingoita niitä. On epätodennäköistä, että voit laskea tarkasti suojusten pituuden, jättää 1,5 - 2 metrin pituisen marginaalin, teet tämän suojuksen, kun olet juuri asentanut kaikki edelliset. Tässä asennossa on mahdollista ottaa tarkat mitat kulmaan ja tehdä haluttu pituus.

Vaihe 2. Aloita asettamalla säätiön muotti. Yksi ei tee tällaista työtä, sinun täytyy soittaa avustajaan. Laske kaikki suojukset kaarteeseen ja kiinnitä asento tapilla ja kulma pysähtyy. Struts on sijoitettava suojien väliin siten, että ne eivät muuta asentoaan kiinnitettäessä muottipesää. Struts eivät toimi betonin kaatamisen aikana, vaan ne ovat vain merkityksellisiä muottien kokoonpanon aikana. Suosittelemme, että valmistat välittömästi välilevyt mallille, määrä määräytyy ottaen huomioon säätönauhan pituus ja korkeus sekä levyjen parametrit.

Vaihe 3. Kiinnitä suojat turvallisesti, on parempi sijoittaa kulmatukit useammin kuin tasoittaa säätö. Kilvet altistuvat köydelle ja seuraavat jatkuvasti niiden asemaa. Korttien liitokset suljetaan laudalla, tässä paikassa on tarpeen tehdä kiinnitys. Aja tapit niin syvälle kuin mahdollista, että kilven kulmakannat on kiinnitettävä erityisillä pienillä pysäkeillä leikkauslevyiltä. Sinun on poistettava jopa pienimmätkin mahdollisuudet murtaa muottien eheys betonin kaatamisen aikana. Tällainen "onnettomuus" on aina kallis.

Muottijärjestelmä pysähtyy

Vaihe 4. Muotoilun asennuksen aikana on aina varmistettava sen purkaminen edelleen. Tämä tarkoittaa, että kynnet on ajettava paikkoihin, joissa ne voidaan poistaa. Aseta kaikki kokoonpuristettavat yksiköt vain ulkosivun ulkoreunalle.

Vaihe 5. Vahvista muottien asennus. Kiinnitä huomiota ei ainoastaan ​​lentokoneiden lineaarisuuteen vaan myös kiinnityksen luotettavuuteen. Sovita monisuuntaisia ​​töitä muottiin - jos havaitset pieniä rakenteellisia vaihteluita, asenna välittömästi lisää pysähdyksiä. Muista, että muottien asennusvirheiden korjaaminen betonin kaatamisen aikana on äärimmäisen kiittämätön tehtävä.

Muottien kokoonpano - kuva

Video - Muotoilu

Vaihe 6. Aseta muoviputket muottiin ilmanvaihtokanavien paikoille ja apuvälineiden toimitukseen. Kiinnitä muottipaneelien ylälevyt levyihin tai vedä ne yhteen johtoineen tulpastamisen estämiseksi.

Perustaamme on vahvistettava - sen kantavuus kasvaa merkittävästi. Vahvistuksessa käytetään jatkuvatoimisen profiilin Ø 10 mm: n rakennusliittimiä. Vahvistus voidaan sitoa, mikä on hyvin pitkä ja voit asettaa vaakasuoria tankoja jo betonin kaatamisen aikana. Valitsemme tietenkin toisen vaihtoehdon. Kestävyyden suhteen nauhatalapset menettävät lähes mitään, ja paljon vähemmän työtä ja rahaa tarvitaan.

Jos kaikki on normaalia, voit alkaa kaataa betonia.

Betonin kaataminen

Betoni tehdään riippumatta sementtimerkistä 400, hiekasta ja soraa tai raunioista.

Käsin niin kovaa fyysistä työtä ei enää tehdä aikaisemminkin, sinun täytyy ostaa tai lainata pieni betonisekoitin, jonka rumpukapasiteetti on noin 0,2 m3.

Ennen työn aloittamista sinun on laskettava tarvittava määrä rakennusmateriaaleja, laskelmat tehdään ottaen huomioon perustusnauhan kokonaistilavuus. Laske tilavuus on helppoa, moninkertaista pituus leveydellä ja korkeudella. Yksi kuutiometri betonia tarvitsee 325 kg sementtiä, 760 kg hiekkaa ja 1100 kg murskattua kiveä. Nämä ovat likimääräisiä lukuja, niitä tarvitaan vain materiaalien määrän suuntaamiseen. Materiaalin ostamisen aikana niiden määrä kasvaa 10%. Hiekkalaatikko on ostettava vielä hiekkalaatikosta.

Kukaan ei paina yksittäisiä ainesosia lähimpään grammaan betonin valmistuksen aikana. Betonin valmistuksessa otetaan kaksi sakkaa hiekkaa ja kolme kaatopaikkaa tai soraa yhdellä sementtipaalalla. Vettä käytetään tarpeen mukaan, spesifinen määrä määritetään empiirisesti, betonilla on oltava optimaalinen viskositeetti.

Vaihe 1. Kaada kaivoon hiekka, jonka paksuus on ≈15 ÷ 20 senttimetriä. Hiekka on täytettävä hyvin, käytä mitä tahansa keinoa tämän tekemiseen tai tehdä yksinkertainen laite.

Hiekka kaivannon pohjassa

Vaihe 2. Täytä betoniseos rakennuksen kehän ympäri, älä salli suuria korkeuseroja. Jos sinulla on sähköinen tärinänvaihde - suuri, se voi simuloida betonia välittömästi koko säätökorkeuden yli. Jos tamping tehdään manuaalisesti, betonikerros ei saa ylittää 25 ÷ 30 senttimetriä.

Säätiön asettaminen

Vaihe 3. Samanaikaisesti valukappaleen kanssa kiinnitä huomiota muotin "käyttäytymiseen", jos löydät erilaisia ​​kuoppia tai kaarevuuksia, ryhdy välittömästi toimenpiteisiin niiden poistamiseksi.

Vaihe 4. Päätimme, että säätiön vahvistaminen toteutetaan yksinkertaistetulla tavalla. Tangot sijoitetaan suoraan betoniin. Yhteensä nauhalla on neljä riviä vahvistamista, kaksi kerrosta. Kaada hiekkalaatikko, jonka paksuus on noin 30 ÷ 40 senttimetriä. Kohdista se vaakasuoraan, anna kaksi riviä vahvistusta. Erityisesti sinun ei pitäisi yrittää, tangot tällöin tulvataan massalla ja pieni kaltevuuskulma (jos se säilyy) ei vaikuta kielteisesti.

Vaihe 5. Jatka perunan kaatamista ympäri, kun sinulla on kaksikymmentä tai kolmekymmentäkaksi senttimetriä nauhan päähän, aseta toinen vahvistusrivi. Kiinnitä huomiota siihen, että lujitustangojen päät ovat päällekkäin noin 20 ÷ 30 senttimetriä.

Vaihe 6. Tasaa nauhatason nolla, korkeuskäyrä nurkissa ei saa ylittää kahta senttiä. Käytä kiristettyä köyttä ja sen avulla voit tehdä kohdistuksen nopeammin ja paremmalla laadulla.

On erittäin toivottavaa, että koko perusta kaadetaan yhden työpäivän kuluessa.

Useimmiten tämä on mahdollista kylpylöille, mutta kaikki riippuu rakennuksen, rakennustyön, ammattitaidon ja työntekijöiden määrätyypistä. Jos joudut jättämään jonkin osan työstä seuraavana päivänä, muottipesän nestemäinen betoni on leikattava mahdollisimman vaakasuoraan. "Askeleiden" läsnäolo suurilla korkeuserotuksilla vähentää merkittävästi säätiön kantavuutta. Muotti on poistettava kaksi viikkoa betonin kaatamisen jälkeen. Jos sää on kuuma ja kuiva, on suositeltavaa kastella betonia useita kertoja päivässä runsaalla vedellä. Nopeasti kuivuva säätö ei ole laskenut lujuusarvoja.

Miksi? Betoni on ainutlaatuinen materiaali. Ihanteellisissa olosuhteissa betonirakenteiden vahvuus kasvaa jatkuvasti. Ensimmäisten 14-15 päivän aikana betonivahvistukset ovat 70-80% maksimaalisesta lujuudesta, lujuuden kasvuvauhti hidastuu ja 30 ÷ 40 vuoden jälkeen sen voima kasvaa vain murto-osaan. Mutta kasvaa! Tietenkin tämä tapahtuu vain tapauksissa, joissa saostuminen, lämpötilan muutokset, ulkoiset voimat jne. Eivät vaikuta rakenteeseen. Siksi ei ole suositeltavaa poistaa muottiosastoa alle kaksi viikkoa. Älä aja purkaa sitä, sillä tällä kertaa on parempi valmistautua seuraavaan rakennusvaiheeseen.

Video - Foundation Casting Workshop

Käytännön neuvoja

Nyt sinulla on yleinen käsitys säätiön rakentamisesta, voit antaa muutamia käytännön vinkkejä. Avustuksellaan ei ole mahdollista yksinkertaistaa ja helpottaa useita rakennuskohteita, vaan myös parantaa niiden laatua ja vähentää kustannuksia.

Miten tehdä konkreettisia

Paljon riippuu työn asianmukaisesta järjestämisestä, annamme neuvoja käsityöläisille, joilla on vankka käytännön kokemus.

Betonisekoittimen on pysyttävä paikallaan paikallaan, valmiit betonit tuodaan säätiöön kottikärryillä.

On olemassa joitain "käsityöläisiä", jotka neuvoo vetämään betonisekoitinta pitkin säätiötä täytettynä. Ne tuovat jokaiseen uuteen paikkaan erikseen vettä, hiekkaa, sementtiä ja soraa. On hauskaa ja tuskallista katsoa tätä "teknologiaa". Tällainen työn organisointi lisää työvoiman intensiteettiä vähintään kaksi kertaa ja lisää aikaa niin paljon.

Mitä me suosittelemme? Betonisekoittimen on oltava paikallaan, asenna se ottaen huomioon sisäänkäynnin mahdollisuus. Asenna noin 200 litran vesisäiliö lähellä sekoitinta. Toimittaa hiekkaa ja soraa erottamaan paalut, anna sementin olla pussin kuormalavoissa. Kaikkien materiaalien on oltava valmiita täyttämään betonisekoittimeen ilman uudelleenlastausta.

Heitä sementtipussi kasa hiekkaa, leikkaa se puoliksi lapiolla. Puolipussi sementtiä on vain yhden betonin erän tavoite. Kytke betoniseos päälle, kaada kahtia vettä kahteen veteen, ota kädestäsi puolet säkki sementtiä ja kaada se veteen. Voit heti heittää soraa tai raunioita, kivet rikkoavat sementtiä hyvin. Seuraavaksi, heittää hiekkaa ja sora sekoittimeen. Laskelma on yksinkertainen - yhdelle sementtihaalalle tarvitset kaksi hiekka-lapiota ja neljä sora-lapiota.

Casting materiaalit betonisekoittimeen

Erityinen määrä riippuu lapojen koosta, sillä ensimmäisellä erällä voidaan mitata sementin määrä puolessa puskurissa, mikä antaa mahdollisuuden suunnata suunnilleen. Tulevaisuudessa sinulla on kokemusta ja määrität silmän betonin laadun massan viskositeetilla. Jos liuos on liian paksu, lisää vettä pienissä osissa. Jos se osoittautui nesteeksi - lisää hiekkaa, sora lähes ei vaikuta betonin viskositeettiin, se imee vähän vettä. Minun täytyi lisätä paljon hiekkaa - heittää toinen sementtipata betonisekoittimeen. Sementti, joka herätti hiekkaa, valitaan ja käytetään siinä tapauksessa.

Rakennustyömailla

Et heti arvaa veden kanssa, veden määrä riippuu hiekan ja sora kosteudesta. Ensimmäisen erän osalta on parempi ottaa vähemmän vettä ja lisää se tarvittaessa. Liian suuri määrä vettä voi aiheuttaa ongelmia - ei ole tarpeeksi betonisekoittimia, jotka lisäävät suuria määriä hiekkaa ja soraa.

Aja betonia kottikärryssä

Valmiit betonityöt on saatettava säätiöön kallionvarsilla. Työn organisoinnin suunnittelussa on tarpeen suunnitella niin monta ihmistä, että työ olisi suoritettava kuljettimen avulla, kukaan ei odottanut ketään. Säätiön täyttöajan on oltava yhtä pitkä kuin sen valmistuksen aika. Näihin tekijöihin vaikuttavat monet tekijät: etäisyys säätönauhasta, betonisekoittimen määrä, työntekijöiden ammattitaito ja huolellisuus.

On tärkeää

 1. Älä koskaan jätä puolta pussia sementtiä yöllä, tee toinen erä.
 2. Huuhtele sekoittimen huolellisesti työpäivän päätyttyä. Muista, että jäädytetty betonipannu on pitkä ja vaikea, lisäksi tällainen työ ei läpäise betonin sekoittimelle jälkiä.

Huuhtele sekoittimen työn jälkeen

Taloudellinen katos

Ehkä tämä on kaikki, mitä voimme neuvoa aloittelijoille, tulevaisuudessa sinulla on kokemuksesi ja pystyt muuttamaan ja parantamaan algoritmia betonin tuottamiseen.

Kuinka kerätä taskut

Ehdottomasti kaikki yksittäiset solmut toimivat taivuttamalla tai puristamalla. Miksi puhumme tästä? Ja sitten, että muottien kokoonpanon aikana ei ole tarvetta käyttää valtavia kynsiä ja sitten viisi senttiä taivuttamiseksi taaksepäin. Yksinkertainen kynsi ei toimi venyttämällä. Kynsien kulmaliitoksissa on voimia taivutuksessa ja piirtämisessä hyvin merkityksetöntä. Normaalien kynsien käyttö ei vähennä rakenteen lujuutta, mutta se helpottaa työtäsi purkamisen aikana.

Rakennekynsi 3,0 x 70

Useimmat levyt muottien jälkeen käytetään jatkokäsittelyyn - poistamalla muotti, irrota se välittömästi ja puhdista levyt. On olemassa tapauksia, joissa laadukkaita levyjä käytetään muottiin - suosittelemme sulkemaan ne muovikelmulla. Asenna kalvo muottien sisäpuolelta, kiinnitä se tavallisella nitoja käyttäen. Elokuvakustannukset - penniä verrattuna puutavaran kustannuksiin. Koneiden sementtiä saastuttavia levyjä ei käsitellä mihinkään mestariin, ja polyeteeni pitää materiaalit alkuperäisessä kunnossaan.

Muottirakenteinen muovikelmu

Kuinka kaivaa kaivanto

Näyttäisi siltä, ​​ettei mikään ole helpompaa - kaivaa syvemmälle ja heittää edelleen. Mutta ajattele niitä, jotka eivät ole koskaan kaivaneet. Jokaisella teoksella on omat salaisuutensa, tässä vain muutamia niistä.

 1. Ensin sinun täytyy leikata ruohonjuurit koko kaivannon pituudelta. Trimmeri turpeen pitkin linjaa kummallakin puolella pohja nauhan syvyyteen noin kymmenen senttimetriä. Tämä ei ainoastaan ​​helpottaa karvanpoistoa, vaan myös sileät reunat.
 2. Heitä ensimmäinen kaivautunut maa niin pitkälle kuin mahdollista nauhan reunoilta. Sinun täytyy vielä heittää häntä pidemmälle kuin luulisi. Vaikka et mene syvälle, helpottakaa. Ajan myötä kaivanto tulee syvemmälle, enemmän ponnisteluja on käytettävä kuluttaa maasta poistamiseksi. Ja jos olet jo tehnyt törmäyksen reunojen lähellä, niin sinun täytyy heittää se.
 3. Nosta piikkipistoolin syvyyttä kaivon koko pituudelta ja kohdista reunat välittömästi. Puhdista löysä maa sitten lapioilla ja aloita työ paikasta, jossa olet valmis kaivamaan bajonettia. Joten et haata maata itsellesi. Viimeistele maaperän puhdistus - toista kaikki uudestaan, työskentele bajonettilavalla koko pituudelta ja puhdista sitten kaivannon pohja.

Aloita kaivaminen

Kaistaleiden pohja

Video - Kuinka kaivaa kaivantoa säätiölle

Takaamme, että tällä tavoin voit kaivaa säätiön paljon nopeammin ja ilman "sankarillisia työhahmoja". Yhdessä artikkelissa on mahdotonta kertoa kaikista rakennustyön rakenteista. Älä tee yksitoikkoista työtä pitkään, mikä nopeuttaa fyysistä ja henkistä väsymystä, mikäli mahdollista tunnin tai kahden vaihdella.

Voimme antaa yhden yleisön neuvon: etsiä logiikkaa jokaisessa työssä. Kaikkien toimien pitäisi olla yksi asia - saavuttaa mahdollisimman suuri tulos minimiin tappiin. Ei ole väliä mitä menetyksiä: aikaa, rahaa tai vaivaa. Jos kuuntelet neuvomme, niin työ on aina ilo eikä rangaistus. Varsinkin jos se tehdään omalla kädelläsi ja itsellesi.