Monikerroksisen rakennuksen perusta

Rakennuksen perusta on perusta. Tämä on tae siitä, että rakenne kestää monta vuotta ilman muodonmuutoksia. Säätiön tärkein tehtävä on kuljettaa rakennuksen massaa, ja sen tärkein vaatimus on vahvuus.


Monikerroksisen rakennuksen projekti

Alustavat tapahtumat

Ennen kuin aloitat esimerkiksi korkean rakennuksen rakentamisen, kuten asuinrakennuksen, on tarpeen tehdä maanpäällinen tutkimus. Sen liikkuvuutta, kantavuutta ja muita fyysisiä ominaisuuksia arvioidaan. Jos maaperä on löysä, on tarpeen vahvistaa sitä. Myös pohjavesi on erittäin merkittävä. On olemassa monenlaisia ​​säätiöitä, ja jokaisessa tapauksessa geologiset insinöörit voivat ehdottaa, mikä vaihtoehto on hyväksyttävämpää.

Pile-pohja

Tehokkain, edullinen ja suosituin monikerroksinen rakentaminen on edelleen monikerroksisen rakennuksen paalusäätiö. Sitä käytetään usein, jos maaperä on vetistä tai sivusto on suonensisäinen. Pinoajon syvyys valitaan siten, että kasa sen pohjaan kuuluu voimakkaan maaperän kerrokselle. Joskus on tarpeen asentaa lisärakenteisia betonitelineitä - "tyynyjä" paalujen alla.

Kaksi tyyppistä paalua ajetaan, kun valmiin kasa ajetaan maahan ja täytetään, kun betoni ja raudoitus kaadetaan valmiiseen kaivoon.

Vahvistettu betonipohja

Jos maaperä on kuiva ja vakaa, on suositeltavaa laittaa rakennuksia teräsbetoniseoksiin, jotka puolestaan ​​jaetaan monoliittisiksi (laattoiksi) ja valmiiksi valmistetuiksi.

Monikerroksisen rakennuksen monoliittisessa kellarissa tärkein elementti on täytebetoni. Se ylläpitää hyvin kuormituksia ja muutoksia maaperässä. Rebar asennetaan kaivettuun kaivoon ja betonin jatkuva kaataminen tapahtuu. Lisäksi, jotta kovettaa rakenne ennen kaatamista kaivoon, kerros hiekkaa kaadetaan. Vahvistus tehostuu, raudan ja betonin tilavuusprosentti voi nousta jopa 2/3.

Vaiheen täyttö ja muut vivahteet

Talon perusta on täynnä betonipumppuja. Tavallisesti betonin kulutus tunnissa on 9-15 kuutiometriä. Ensinnäkin rakennuksen kulmat ovat tulvia, sitten - haarukat ja reunat, ja lopulta - seinien sisäiset elementit. Kaadetun betonin värähtelyä tarvitaan. Laakerin seinien liitokset on vahvistettu kovaa. Samanaikaisesti itse säätiön tason on oltava maaperän jäädytyksen tasoa alhaisempi.

Monimutkaisen esivalmistetun rakennuksen rakentaminen vaatii erikoislaitteiden käyttöä. Tämä tekniikka ei salli monimutkaisen muodon rakentamista, mutta sen tärkeimmät edut ovat alhaiset kustannukset ja nopeus.


Vahvistettu betoniperusta

Muitakin kerrostumia - pylväs-, nauha- jne. Monikerroksisten rakennusten rakentamiseen ei käytetä missään vaiheessa.

Rakenteen aktiivisen toiminnan alkuvaiheessa maaperä puristuu yleensä, mikä johtaa koko rakenteen luonnokseen. Tämä ei ole välttämätöntä pelätä. Pääasia on, että se ei ylitä suunnittelussa määritettyä arvoa.

MONITOSTON RAKENNUSTEN PERUSTEET

Korkea rakennuksissa kuormitus pohjalla ja vastaavasti pohjalla kasvaa voimakkaasti. Tämän vuoksi monikerroksisissa rakennuksissa olevien kaistaleiden ja pilarien perustusten lisäksi käytetään "matalarakennuksia", käytetään kiinteitä ja paalun perustuksia (syväperustaiset).

Kiinteät perustukset (kuva 1).

Monikerroksisten runkorakenteiden rakentamisen aikana heikoilla mailla yksittäisten pylväsperustaisten epätasaisen sademäärän välttämiseksi on järjestetty ristiinnauhat. Ne edustavat jatkuvan, monoliittisen, vahvistetun betonisen, keskinäisesti kohtisuoran palkin järjestelmää. Jos näiden nauhojen pohja saavuttaa huomattavan leveyden, ne yhdistetään kiinteäksi rihmaksi tai ei-palkkioksi. Korkeissa rakennuksissa, joissa on 12 lattiatasoa korkeammat kantavat seinät ja useampia nauhamaiden pohjia, ne liittävät ja muuttuvat kiinteiksi laatoiksi. Kun kiinteä levy lisää huomattavasti pohjan pohjan pinta-alaa ja pienentää sen vuoksi tiettyä paineita maassa. Tällaisten perustusten ansiosta rakennukset voivat luotettavasti olla pehmeät maaperät.

Niinpä Moskovassa sijaitsevan keskusarkkitehtaan rakentamisessa rakennuksen rakentamiseen käytettiin maaperää, joka oli voimakkaasti laimennettu r: n vesillä. Neglinka. Rakennus "kelluu", sellaisena kuin se oli, tällaisessa maassa, lepäämällä kiinteään jättiläiseen vahvistettuun laatikkolevyyn, joka oli tehty kulhon muotoon.

Kuva 1. Kiinteät perustukset:

ja - ristikkäistetyistä betonilaudoista; b - kiinteä, uritetusta levystä; jatkuvassa sälekalvossa

Pallosäätiöt (kuva 2).

Kun rakennetaan heikkoihin ja puristettaviin maaperään (esim. Suoita), luonnollisen pohjan saavuttamiseksi on syytä kaivaa syväkauhat kaistaleiden tai pylväsperiaatteiden alle, mikä on erittäin kallista ja aikaa vievää. Tässä tapauksessa käytetään paaluperustuksia.

Pilejä käytetään myös voimakkaissa maissa, jos toteutettavuuden vertailu paljastaa niiden kustannustehokkuuden. Pallon perustukset koostuvat paaluista ja grillata.

Läpivienti on lineaarinen betonielementti, joka on neliömäinen, pyöreä tai putkimaista. Useammin pristenyatsya neliön paalut jakso 350x350 mm. Putkimaisia ​​paaluja (pino-shell) käytetään massiivisiin rakennuksiin ja rakenteisiin, joissa on suuri staattinen ja dynaaminen kuormitus. Niiden halkaisija on 600 - 1200 mm. Pallojen pituus on 3 - 24 m. Pallot upotetaan maaperään ajamalla (täten paalujen nimet), sisennyksellä tai tärinällä.

Aiemmin käytetyt puiset havupuut. Lähes kaikki XVIII - XIX vuosisadan rakennukset. Leningradissa, kuten esimerkiksi Iisakin tuomiokirkossa, lepää puisten jalustalla.

Räjähtävä kasa on kaivo maanpinnalla, joka on täytetty betonilla kerroksittain kerrallaan tiivistämällä täryttimiä. Sen tärkein etu on mahdollisuus asentaa ahtaisiin olosuhteisiin nykyisten rakennusten lähellä. Työn luonteen vuoksi paalut jaetaan paikoille, jotka päästävät kiinteään maahan ja lepäävät siihen, ja roikkuvat paalut, jotka eivät pääse tukevaan maaperään ja siirtävät kuorman heikkoon maahan johtuen sivuttaistelusta.

Kuva 2. Pallosäätiöt:

ja - paalutelineet; 6, sisään - kitka kitkaa (roikkuu); g - paalujen järjestely riveissä; d - samat pensaat; 1,4-tahtiiset paalut; 2 - rakennuksen tukirakenne; 3 - grillata; 6 - täytetyt paalut

Kuormitus rakennuksesta paaluihin välitetään grillauksen kautta.

Rostverk edustaa massiivista monoliittista tai betonirakennetta, jota rakennuksen tukirakenne tukee. Seinien alapuolella grillaus tehdään liuskan alapuolella sarakkeiden alla - pylväsperustaisina. Grillin pohjaosa peittää ja yhdistää paalujen kärjet.

Hihnakuljettimen alla paalut sijoitetaan yhteen tai kahteen riviin (pareittain tai ruutupiirroksessa). Pylväskoukku yhdistää yhden holkin useista paaluista, joskus "paalujen pensaat" pienenee yhteen kasaan. Pallojen lukumäärä määritetään laskemalla. Paalujen asettelua kutsutaan paalukentiksi.

Massarakennuksessa käytetään esivalmistettuja teräsbetonikehyksiä. Esivalmistettujen betonipilarien perustukset muodostavat pylväspannun.

Se tarjoaa pesän (kuppi), jossa sarake asetetaan asennuksen aikana, kohdista se suunnitteluasentoon ja monoliittiin. Lasin mitat riippuvat poikkileikkauksesta ja pylvään korkeudesta. Sarakkeet ovat korkeus 1, 2 ja joskus 3 kerroksessa. Sitoutumiskolonnit koordinaatioakseleihin aikaansaavat sarakkeiden keskipisteen molempiin suuntiin. Asteellisen muodonmuutosparin sarakkeissa, joissa on aksiaalinen insertti, sijoitetaan.

Kuva 8. Stacked sarake perustus:

1 - levy (yhdellä tai kahdella haaralla); 2 - patella; 3 - betonielementti; 4 - lasi; 5 - horisontaaliset urat pylväässä, jotta se voidaan kiinnittää paremmin lasin sisään; 6 - betonin valmistus; hC - lasin syvyys; ft. - säätökorkeus; a, - pohjan pohjan koko; jaettä, bettä - sarakkeen koko

Maassamme on yhtenäinen mallisarja 1.020-1 esivalmistetuille betoniterärakenteille. Tämän sarjan rakentava rakenne on yhtenäinen, sillä rakennuksen jäykkyys varmistetaan pystysuorilla jäykisteillä (teräsbetonipäällysteet tai teräsketjut) ja horisontaalisia päällekkäisiä levyjä. Rakennuksen mittasuhteet 1.020-1-sarjassa on esitetty kuvassa 1. 9.

Asuinrakennusten perustan kuvaus

Kysymys säätiön valitsemisesta - yksi ensimmäisistä rakenteen suunnittelusta. Jopa yksinkertaisin aita - ja hän luottaa johonkin. Ja jos se ei ole niin vaikeaa käsitellä sitä, sitten talon rakentamiseen (jossa elätte seuraavan 5-30 vuoden ajan), olette samaa mieltä, et suostu kevyesti. Ja vielä on otettava huomioon miljoona tekijää: maaperä, pohjaveden korkeus, ilmastovyöhyke, käytettävissä olevat rakennusmateriaalit. Jos et huomaa sitä, voit "päästä sisään" kunnollisen penniäkseen: niin kuin kohtuuttoman ylihinnoitelluilla, ja kun korjaat sagging-elementtiä. Harkitse kaikki mahdolliset talon perustat, päättää, mikä on parempi.

Perussyvyyden syvyys on erilainen:

 • Deep esiintyminen
 • Matala vuodevaatteet

Pienet perustukset käytetään pieniin rakenteisiin, jotka eroavat suhteellisen yksinkertaisessa laskennassa. Tyypillisesti talon tyyppisiin perustuksiin liittyy useita samankaltaisia ​​piirteitä: pieni paino, suunnittelun ja asennuksen helppous, alhaiset kustannukset. Voidaan käyttää eri ilmastovyöhykkeissä. Ehkä niiden rakentaminen laaja valikoima rakennemateriaaleja.

Syvän tapahtuman perusteet vaihtelevat suuresti:

 • Ensinnäkin niiden käyttötarkoituksen vuoksi (toli, tarve voittaa paalut suurelle syvyydelle tai suurta jäätymisnopeutta tai ehkä vain valtava paino rakennetta tai erityisvaatimuksia, esimerkiksi pommisuojaan);
 • Toiseksi monipuoliset rakennustyypit: yhtenäisistä monoliittisista lohkoista tai monimutkaisista yhdistetyistä muunnelmista;
 • Kolmanneksi, kustannuksella. Vaihtoehdot: Kaada monoliittinen laatikko muotoinen perusta rakennuksen tai panostaa perinteisten paaluilla, vaihtelevat suuresti kustannuksista, sekä ajoissa että keinoin.

Perusrakenne - tärkeimmät ominaisuudet

Useimmin käytetyt nauhatalustat. Mutta muut lajit syntyivät myös syystä: maaperän tai esineiden ominaisuudet johtivat muuntyyppisten perustusten kehittämiseen. Mieti, minkä tyyppiset rakennukset ovat talon perusta:

 • Vyö (perinteinen ilmastovyöhykkeille, joilla on pieni jäätymisnopeus).
 • Pile (jaettu materiaalityypin mukaan: teräsbetoni, tylsä ​​betoni, puu, raskaille rakenteille, epävakaalle maaperälle, pohjaveden korkeille alueille).
 • Levyt (monoliittiset, esivalmistetut, reunatut, laatikot, kaikki seismisesti vaarallisille alueille ja korkealle kohottaville maille).
 • Sarake (kevyisiin rakennuksiin).

Ribbonpohjat (pienemmät virheet huomioon ottaen verrattuna muihin säätiöihin) ovat tavallisimpia yksinkertaisista syistä:

 1. Pystyy pitämään suuria kuormia, kestäviä.
 2. Valmis rakentaminen kellariin tai kellariin.
 3. Ihanteellinen lähes mille tahansa ilmastovyöhykkeelle ja maaperälle.
 4. Rakennuksen perinteistä teknologiaa käytetään kaikkialla.
 5. Se on muodostettu monista eri materiaaleista (betoni, raudoitetut betonirakentajat, hiekka-sora-sekoitukset, roskakivi).

Strip-perustukset ovat perinteisiä, ja niitä käytetään kaikkialla puu- ja tiilitalojen talojen rakentamiseen, hiilihapotettujen talojen tai muiden lohkojen taloon.

Pilarit ovat pystytettyjä yksittäisistä elementeistä - paalut, jotka on peitetty palkkeilla tai laattoilla. Ne kuuluvat syvälle perustaan. Sitä käytetään haavoittuvassa maaperässä (kasa ajetaan maaperään kiinteämmäksi maaperäksi) suuria painoja sisältäville rakennuksille. Joko rakennuksissa, joissa kuormituksen epätasainen jakautuminen pohjaan tai korkeaan pohjavesiin. Rakenne on kallista, joten sitä ei käytännössä käytetä yksittäisissä rakenteissa.

Pinoiden suurin etu on vähäinen kutistuminen verrattuna muihin tyyppeihin. Toinen etu - se tarjoaa mahdollisuuden rakentamiseen rinteille ilman suurta määrää kaivamista. Kolmas - toiminta välittömästi asennuksen jälkeen. On myös haittoja. Yksi niistä on tarve käyttää erikoisvarusteita paalujen ajoon ja kustannukset - pelastamiseksi ei ole jotain, jota ei suositella vaan yksinkertaisesti kielletty.

Suunnitteluperiaatteen mukaan paalujen perustat on jaettu kahteen tyyppiin: kasa, joka lepää kiinteällä maalla ja "roikkuva paalu", joka pidetään paalujen ja maan välisten kitkavoimien vuoksi (ei tuettu). He puolestaan ​​jaetaan rakentamisen tyypin mukaan seuraavasti:

 • Zabivny (erikoislaitteet yksinkertaisesti ajaa kasa maahan)
 • Bored (heille porataan reikiä ensin ja heitetään sitten betonista).
 • Ruuvi. Pallot käyttävät rautatieputkia, joissa on ruuvikierre (tai betonipilvet, joissa on kierteiset raudat), jotka on yksinkertaisesti ruuvattu maaperään. Useimmiten käytetään paikoilleen.

Pilarin perustuksia käytetään kevyisiin rakennuksiin ja kuuluvat matalaisiin rakenteisiin. Yksi edullisimmista ja yksinkertaisista ratkaisuista taloille, joissa ei ole kellareja, kehysrakennuksissa. Pylväät sijaitsevat laakerin seinämien ympärillä ja niiden leikkauspisteiden kohdissa, joissa rakennuksen pääkuormat ovat keskittyneet. Elementtien välissä on vanteita tai satunnaisia ​​palkkeja, eli grillata. Varojen ja ajan menojen osalta pylväsmalliset kustannukset ovat 1,5-2 kertaa halvempia kuin nauha-alustat. Haittapuolena on, että saraketyypin perustaa ei voida soveltaa rinteisiin. "Kuluttaja" puutteita - mahdottomuus järjestää kellarissa.

Laattojen perustuksia - yksi yksinkertaisimmista rakenteista, käytetään seismisesti aktiivisilla alueilla ja korkealla muovausmaalla. Etuna on kuorman yhtenäinen jakautuminen talon alle. Suosituin tapa rakentaa hiekkapohjaisille maille.

Laattaperusta voi olla sekä halpa että kallis. Esimerkiksi vaalean rakennuksen rakentamisessa aavikolla sen kustannukset eivät saa ylittää 10-15 prosenttia kaikkien kustannusten kustannuksista (200 mm: n levyinen levy riittää). Mutta samanlaisen kohteen rakentaminen korkealla pohjavesillä sijaitsevaan kohtaan voi maksaa jopa 70% koko talon arvosta - sinun on tehtävä monoliittinen laatikko, jonka leveys on 400 mm.

Miten 25-kerroksisen rakennuksen perusta on tehty?

Ja nämä korkeat rakennukset ovat siellä ylläpitämään tällaista massaa.

Tässä tehtävä ei ole vain se, että talo ei epäonnistu, vaan myös se, että se ei kaadu. Tästä syystä suuri osa korkeista rakennuksista on puusepäillä. Tietenkin ne ovat monta kertaa pidempiä ja laajempia kuin yksityisessä rakentamisessa käytetyt. Jos kaksikerroksisessa talossa on halkaisijaltaan kolme metriä 30 cm, niin kasaan korkeiden rakennusten alapuolella voi olla metrin leveys 20 syvyyteen. Kyllä, paaluilla on pieni jalanjälki, mutta mitä syvemmälle maahan, sitä korkeampi maaperän kantavuus on, minkä vuoksi rakennus ei laske.

Muissa tapauksissa säätiö on tehty laatasta, mutta sitten se haudataan ja tehdään socle. Muutoin talo taas kaatuu.

Mutta teippi pilvenpiirtäjille käytettiin erittäin harvoin: epäkäytännöllistä. Sen syventäminen maksaa tarpeettoman kalliiksi, ja pinnalla sen kantokyky on paljon pienempi.

Korkea kerrostalojen rakennustekniikka. Monikerroksisen rakennuksen perusta

Monikerroksisten rakennusten rakentaminen: vaiheet ja monoliittinen tekniikka

Monikerroksisen asuinrakennuksen rakentaminen tänään on tärkein ratkaisu monien kehittäjien asunto-ongelmalle. Teknologian etuna on se, että taloon ei tapahdu yhdestä vaan useasta perheestä, vaikka rakentaminen toteutettaisiin myös pienellä tontilla. Suosio on useita rakennusmuotoja: paneeli, tiili, kiinteä, monoliittinen tiili. Rakennustyypin valinta toteutetaan maaperän, seismologisten olosuhteiden, ilmastollisten ominaisuuksien, materiaalien, laitteiden ja kykyjen saatavuuden mukaan. Monikerroksisten rakennusten maankäyttö on vastuullinen työ, joka ei salli tietämättömyyttä tai puutumista ja vaatii tiukasti kiinni kaikkia vivahteita.

Paneelin rakenne

Teknologia on saanut viime vuosisadan lopulta nopeaa kehitystä kaikkien työvaiheiden tehokkuuden vuoksi. Valmiiden elementtien läsnäolo mahdollistaa talojen asentamisen ilman viivytyksiä, prosessi muistuttaa suunnittelijan kokoonpanoa, elementit valmistetaan tehtaalla.

Levyjen käytön edellytyksillä on omat ominaispiirteensä:

 1. Vaatimus suorittaa massarakenne rajoitetulla alueella;
 2. Valmiiden asuntojen myynti hinnalla, joka ylittää työn kustannukset;
 3. Tehokkaan resurssikannan ja käytettyjen laitteiden saatavuus.

Vihje! Paneelirakennuksen rakentaminen on mahdotonta ilman nostomekanismeja ja energiaresurssien tarjoamista.

Teknologian soveltamisalaa laajennetaan paitsi julkisen asutuksen monikerroksisten rakennusten rakentamiseen, myös yksityiseen talonrakentajaan, jossa rakennuksen on rakennettava 2-4 kerrokseen. Teknologiaan liittyy kahdenlaisia ​​asuinrakennuksia: runko, kehyksetön.

Karkasnikilla on myös kaksi vaihtoehtoa: täydellinen kehys tai sisäinen. Ensimmäiset ovat spatiaalinen luuranko, jonka muodostamisessa ulkoista tyyppiä tukevat ja ristikkäiset paneelit ovat mukana, jolloin luuranko muodostaa poikittaiset ja pitkittäiselementit. Toinen vaihtoehto on rakenne, jossa ei ole tukipaneeleja. Kuljettajat ovat sisäisiä sarakkeita, jotka vievät koko kuorman. Tällöin optimaalinen span on 500-600 cm, rungon pituussuuntainen osa on sarakkeita, joiden korkeus on enintään 300 cm, sallittu lattian korkeus on 280 cm; Sarake peitetään I-palkkikonsoleilla. Runkorakennusten korkeus lasketaan rakennuksen tarkoituksen mukaan.

Rakennuksen päävaiheet

Paneelirakenteiden vaiheet:

 1. Toimii säätiön kanssa. Pohjan valinta riippuu rakennuksen korkeudesta, maaperän tyypistä ja muista vivahteista. Kun työskentelet kevyiden paneelien (SIP) kanssa, kevyet perustukset ovat suositeltavia, kun työstetään raskaiden teräsbetonipaneelien kanssa, pohja valitaan voimakkaaksi ja upotettavaksi.
 2. Pohja vedeneristys, puun suojaus, metalliosat, ala-palkin asennus.
 3. Järjestely kellarista, jossa pohjakerros ensimmäisessä kerroksessa.
 4. Ensimmäisen kerroksen runko tai asennus paneelielementtien pystyttämisen kautta, kiinnitysosat hitsaamalla.
 5. Lattian kehärakenteiden päällekytkennän asennus.
 6. Lämmitettävät ja vedenpitävät rakennukset.
Kaikkien seuraavien kerrosten rakentaminen on sama kuin ensimmäisen asennuksen

Se on tärkeää! Kaikkien seuraavien kerrosten rakentaminen on sama kuin ensimmäisen asennuksen. Jos oletetaan, että on olemassa suuria alueita, suunnittelua tehostetaan suurella lujuudella varustetulla säteellä.

 1. Katon asettaminen. Teokset tehdään ottaen huomioon paneelien painon kuormitus.
 2. Ikkunoiden, ovien, kattojen asennus.
 3. Viimeistely.

Tällä tekniikalla on sen edut ja haitat, paneelirakennuksen etuja ovat seuraavat:

 • Lisääntynyt rakennuksen nopeus;
 • Mahdollisuus pienentää rakennuspaikan kokoa "pyöristä" johtuen, eli materiaali toimitetaan valmistajalta ja asennetaan välittömästi esineeseen esteettömäksi rakennuspaikalle;
 • Vähimmäisvalikoima välineitä ja laitteita esivalmistettujen rakenteiden asennukseen.

Paneelirakennuksen haitat:

 • Alhainen lämpöteho verrattuna muihin materiaaleihin;
 • Äänieristys riittämätön;
 • Pienet poikkeamat liitosten liitännän tekniikassa johtavat aukkojen muodostumiseen;
 • Korkea pystysuoran paneelityypin alentunut seisminen vastustuskyky;
 • Valmistettujen paneelielementtien asettelun riippuvuus (tämä koskee vain suurikokoisia taloja).

Tiilitalojen rakentaminen

Tiilen rakennustekniikka tunnettiin jo kauan sitten, jopa ennen aikakaudellemme, ihmiset rakensivat palaneita savi-paloja taloja, jotka antoivat ne melkein oikean koon. Tekniikka on yksinkertainen, luotettava, ei vaadi erityisiä laitteita lukuun ottamatta hissejä, mutta on vaikea tehdä ja melko työläs. Samalla tiilien rakentaminen on mahdotonta ilman korkeasti koulutettujen työntekijöiden kokemusta, tietämystä ja työllistymistä. Pienet muurausvirheet johtavat korjaamattomaan ulkonäön menetykseen, joten monikerroksisen rakennuksen tiilen rakentaminen olisi joko suoritettava jatkuvassa valvonnassa tai vain ammattilaisten käsissä.

Suosittelemme lukemaan:

Tänään käytetään 2 tyyppistä tiiliä:

 1. Keraamisella kappaleella on lujuus, lämmönkestävyys, seisminen vastus, kosteuden kestävyys. Tässä tapauksessa tiili on helppo valmistaa.
 2. Silikaatti valmistetaan kalkin ja hiekan seoksesta, sillä on halvempi hinta ja sen ominaisuudet ovat vaatimattomampia: se ei siedä kosteutta eikä korkealämpötiloja.

Vihje! Valmistajat tarjoavat hyvän vaihtoehdon: ontto (viistetty, huokoinen) tiili. Massan aukkojen ansiosta tuotteella on suurempi lämpökapasiteetti ja se tarjoaa paremman lämmöneristyksen.

Vaatii vahva, kestävä ja hyvin haudattu perusta, sillä tiilimuuraus on massiivinen

Tiilitalon rakentamisen vaiheet:

 1. Säätiö. Se vaatii vahvaa, kestävää ja hyvin haudattua perustusta, sillä tiilimuuraus on massiivinen.
 2. Pohja vedeneristys.
 3. Ensimmäinen muurausrivi on "kuivalla", sitten seuraavat muurausrivit suoritetaan ja tiilien asennus valitaan hankkeen, talon korkeuden ja asiakkaan mieltymysten mukaan;
 4. Kaikissa 2-4-sarjoissa on oltava vahvistustekniset elementit tai "nippu";
 5. Liitosten päällekkäisten levyjen asentaminen tapahtuu levytekniikalla;
 6. Jokainen myöhempi kerros on esitelty, kuten ensimmäinen, emme saa unohtaa seppeleiden nippua ja vahvistamista.
 7. Lämmitys- ja vedeneristysrakennukset;
 8. Katto on asennettu vedelle, enimmäkseen tasainen. Viimeistetyn katon asentaminen tehdään vasta rakenteen kutistumisen jälkeen.
 9. Ikkunoiden, ovien asennus.
 10. Lopullinen viimeistely.

Monikerroksisen rakennuksen tiilenrakentamisessa on paljon vivahteita: muuraustyypin valinnasta nipun vaihtelevuuteen. Vaikeuksista huolimatta lopputuloksen lukuisat edut vapautuvat kaikista teknisistä haitoista:

 1. Korkein lämpöteho;
 2. Paras äänieristysmittari;
 3. Miellyttävän mikroilmaston säilyttäminen talon sisällä;
 4. Rakennusmuotojen muuttuvuus;
 5. Selvä julkisivu, koska paljain tiilen hyvä esteettinen ulkonäkö.

On useita haittoja:

 1. Velvollisuus käyttää ammattitaitoista työvoimaa;
 2. Rakennustyön korkea hintataso;
 3. Hidas talonrakennus;
 4. Kutistumisaika;
 5. Rakennusten kerrosten rajoitettu määrä;
 6. Rakennustyömaan materiaalin pakolliset läsnäolot.

Monoliittinen rakenne

Yksi uusimmista tekniikoista on asuinrakennuksen monoliittinen rakentaminen. Rakennustyyppi perustuu rakennuksen kaatamiseen betoniseoksella suoraan rakennustyömaalla. Työkustannukset ovat korkeat, työvoimakustannukset ovat myös korkeat, joten useimmin käytetään monoliittipaneelirakennusta, jossa rakennus toteutetaan esivalmistetuilla monoliittisilla raudoitetuilla betonilejeillä. Kun otetaan huomioon monoliittinen tekniikka, on syytä selventää, että kaikki prosessit suoritetaan vain lämpimässä lämpötilassa, sateen sattuessa työ pysähtyy. On äärimmäisen välttämätöntä saada yksityiskohtainen suunnitelma suoritettavasta työstä, koska jokainen poikkeama prosessista, viivästyminen tai sementin tuotemerkin virheellinen valinta uhkaa rikkoa tekniikkaa, minkä seurauksena kehittäjä saa herkän talon, joka vaatii jatkuvaa kunnostusta.

 1. Sivuston valmistus, syvennetyn tyypin säätöjärjestelyt;
 2. Vahvikotelon asennus;
 3. Muottien asennus;
 4. Betonin betoniseos;
 5. Lämpökerros betoniin, kun asetus huononee ympäristön lämpötilassa;
 6. Muottien purkaminen;
 7. Väliseinien päällekkäisyyksien järjestäminen;
 8. Katon asennus;
 9. Ulkopinta.
Betoniseoksille on ominaista korkea eristys, energiankulutus, joten rakenne ei vaadi lisätyötä veden, lämpö-, äänieristyksen

Se on tärkeää! Betoniseoksille on tunnusomaista korkea eristysenergia, energia, joten rakenne ei vaadi lisätyötä veden, lämpö- ja äänieristyksen asennuksessa. Ei tarvitse enää kohdistaa seinäpaneeleja, eli kaikki työ päättyy viimeistelyyn.

Monoliittisen rakenteen edut:

 • Ilmainen layout;
 • Rakennuksen konfiguraation yksilöllisyys;
 • Kaikkien seinä- ja kattopaneelien sileys, mikä vähentää viimeistelyvaihetta minimiin;
 • Rakenteiden lisääntynyt seisminen kestävyys.

Monoliittirakenteiden haitat:

Suosittelemme lukemaan:

 • Erittäin ammattitaitoisen työvoiman käyttö;
 • Rakentamisen korkeat kustannukset;
 • Teknologian vähäinen käyttö.

Se on tärkeää! On syytä huomata, että monoliittisen rakentamisen teknologialla on vain vähän kysyntää nykyisillä markkinoilla, mutta lukuisia etuja voidaan soveltaa erilaisten maaperän talonrakentamiseen. Ja jos käytät monoliittipaneeli vaihtoehtoa, rakennukset vastaavat omistajien korkeimpia vaatimuksia ja vaatimuksia, jotka eroavat kestävyydestä, käytännöllisyydestä, pitkästä käyttöiästä ja erinomaisista lämpö- ja tehoindikaattoreista.

Monoliittinen tiilien rakentaminen

Kehys-monoliitti-teknologian kehitys on yleistä. Nykyaikaisimpana vaihtoehtona rakennuksen tyyppi on luotettava, sillä se yhdistää kaikki lämpimän, äänieristetyn tiiliseinän indikaattorit rakennusten suunnitteluratkaisujen vaihtelevuuteen monoliittisillä vahvistetuilla lattialevyillä yhdessä esineessä. Rakennusten hintataso on edullisen laaja-alaisen tekniikan ja kalliiden tiilitalojen välillä.

Rakentamisen vaiheet ovat samanlaisia ​​kuin muut tekniikat:

 1. Vahvan perustan järjestäminen;
 2. Talon rungon asennus betonivalulla, kun muotti on irrotettu ja prosessi toistetaan, kunnes rakennus on saavuttanut halutun korkeuden;
 3. Ensimmäisten kerrosten jälkeen valitaan tarvittava määrä tiiliseinämiä;
 4. Liitäntälaitteiden asennus;
 5. Seuraavien kerrosten rakentaminen;
 6. Rakenteen katon asennuksen ja rakenteen kutistumisen jälkeen viimeistelykaton asentaminen;
 7. Viimeistely.

Monoliittisen tiilien rakentamisen edut:

 • Nykyaikainen tekniikka, jonka avulla voit rakentaa nopeasti eri korkeuksia, muotoja, muotoja;
 • Ilmainen layout;
 • Korkea lämmönkestävyys ja äänieristys: tällainen korkeatasoinen rakennus yhdistää kaikki tiilen ja betonin ainutlaatuiset ominaisuudet;
 • Seinien ja kattojen kohdistamista koskevat vähimmäisvaatimukset ja siksi kevyt viimeistely.

Asunto-monoliitti-tiilitalon puute on yksi - rakennustekniikan pakollista noudattamista ja näin ollen korkeasti koulutettujen työntekijöiden työtä.

Monoliittinen ventfasada

Tarkkaan ottaen tämä ei ole rakennusmenetelmä, vaan viimeistelytyyppi. Järjestelmille on ominaista seuraavat indikaattorit:

 1. Seinämän pinnan ja viimeistelyn välisen ilmavälin läsnäolo;
 2. Mahdollisuus käyttää eri tyyppisiä verhouspaneeleja;
 3. Estetiikan antaminen julkisivulle ja minimointi kondensaation uhasta talossa;
 4. Merkittävä lämmityskustannusten lasku koko rakennuksen lämpötehon vuoksi.

Tätä tekniikkaa käytetään monissa monikäyttöisissä rakennuksissa. Samanaikaisesti ilmanvaihtoradioiden asennukseen käytettävät materiaalit valmistetaan valtavassa lajikkeessa: alumiini, vinyylilevyt tai komposiittimateriaaleista valmistetut paneelielementit ovat kestäviä ja kestäviä.

Monikerroksisten rakennusten rakentamisen kannalta sopivan teknologian valinta on otettava huomioon paitsi kaikkien taloudellisten näkökohtien lisäksi myös erityisten laitteiden, resurssien ja ammattimaisten rakentajien vahvan perustan saatavuus. Yksin talon kanssa 2-3 kerroksessa on vaikea hallita, on parempi antaa tämä yritys asiantuntijoille.

Suosittelemme lukemaan:

Arvioi julkaisu: Lataa.

Asuinrakennuksen perusta. On tärkeää tietää

Asuinrakennuksen perustana on se osa rakennuksesta, joka on otettava mahdollisimman vakavasti. Se on se, joka takaa kodin pitkäikäisyyden. Virheitä ei voida hyväksyä täällä - esimerkiksi katon vuodot voidaan korjata, mutta mitä teet, jos talo alkaa murtautua lukemattomasti perustetun perustuksen vuoksi?

Harkitse, mitä ominaisuuksia sinun tarvitsee tietää ja alkaa valita perustan. Tässä ei ole yhtään reseptiä, sillä jokaisella paikkakunnalla on omat historialliset perinteensa säätiöiden valinnassa ja järjestelyssä. Ja ne johtuvat seuraavista alkuperäisistä tiedoista:

1. Maaperän jäädyttämisen syvyys.

2. Geologinen rakenne (millä perusteella rakennuksesi).

3. Paikallisten rakennusmateriaalien saatavuus.

Maaperän jäädyttämisen syvyys.

Kuinka tärkeä se on ja mitä se antaa? Ukrainassa on jäätymissyvyys 0,8 - 1,2 m. Tarkastele tätä vaihtoehtoa. Te ette tiedä jäätymisen ilmiöstä, päättelemättä, ettet kaivaa syvälle ja istuttamaan pohjanne 80 cm maan pinnasta. Jos asut etelässä (ja tämä ei auta kaikkialla), oletetaan, että arvasit sen. Mitä tapahtuu pohjoisessa? Erityisen sateisessa syksyssä jokin vettä ruokkii maata ja sitten tulee erityisen kylmä talvi. Ja säätiön alapuolella oleva maa alkaa kohota. Kuva on surullinen - pohjat ovat halkeamia, takana ovat talon seinät, mutta et voi ymmärtää mitään, koska niin paljon konkreettisia ja kalusteita haudataan maahan... Keväällä kiertämisaika menee - maa sulaa, pehmenee ja säätiö alkaa laskea. Ja hän voi tehdä sen epätasaisesti - toisella puolella taloa enemmän kuin toisella - ja taas seinät halkeilevat. Ja niin vuosi vuodelta. Ja rakennamme talon elämään. Joten voit hyödyntää näitä tietoja ja ennen rakentamista oppia maaperän jäädyttämisen syvyydestä alueellasi. Jos se on 1,0 m, pohja on haudattava vähintään 1 m maanpinnasta.

Pohjan geologinen rakenne perustuksissa

Tämä on toinen tärkeä kysymys. Jos tulet projektiorganisaatioon hankkimaan talon hankkeen, yksi ehdoista on tilata geologinen insinööritutkimus sivustossasi. Monet yrittävät välttää sitä, koska tällainen tutkimus on tarpeetonta ja kallista. Mutta jos aiemmin niitä ei voitu tehdä ja perusteet voitaisiin suunnitella keskimääräisten indekseiden mukaan, nyt Ukrainan normien mukaan on kiellettyä tehdä hanke ilman geologisia geologisia tutkimuksia. Mitä he edustavat? Paikka on porattu kuoppaa ja maaperä otetaan testausta varten. Määrätyt maaperän kerrosten syvyydestä, niiden ominaispiirteistä ja pohjaveden läsnäolosta. Myös geologi määrittää jokaisen maaperätyypin luotettavuuden - onko niiden joukossa katoava, irtotavarana tai muu epäluotettava; onko pohjavettä aggressiivinen rakennusmateriaaleihin - ja päättää näiden olosuhteiden perustan valinnasta.

Koetulosten mukaan suunnittelija suorittaa rakennuksen perustan laskennan. Vielä yksi asia - Jos joskus tulevaisuudessa aiot rakentaa toisen kerroksen talosi, huolehdi etukäteen, että perustukset on suunniteltu lisää kuormitusta varten ja raportoivat suunnitelmistasi suunnittelijalle.

Viimeinen asia koskee säästämistä. Säätiön mitat riippuvat geologiasta - nauhojen leveydestä, pohjan syvyydestä, vahvistamisesta. Jos tahdotte suunnittelija tehdä perustukset ilman geologiaa, niin hän luonnollisesti vie kaiken huomattavasti marginaalisesti, ja tämä johtaa konkreettisiin kuutiomuotoihin, puhumattakaan liitososista. Tämän seurauksena kaikki tämä maksaa paljon enemmän kuin itse suunnittelu-geologinen testi. Puhumattakaan heikosta maaperästä, kun talo voi vain alkaa ponnahtaa.

Materiaalit säätiöille.

Klassinen, luotettava ja aika testattu materiaali on betonielementtiä tai monoliittista teräsbetonia. Kun olet valinnut säätiön materiaalin, muista yksi asia: tiiliä ja hiekkaa ei voi käyttää maahan. Pohjaveden pienimmän läsnäolon aikana (ja tämä voi olla vain vesijohtoverkon läpimurron aikana muodostunut vesiputki), vesi alkaa tuhoisaa vaikutusta tiilen seinään (hiekkalaatikko). Vedenpitävyys tässä tapauksessa ei säästä paljon. Materiaali alkaa hajota ja menettää kantokykyään - kaikki seuraamukset.

Minkälainen säätiö - esivalmistetut tai monoliittiset - riippuu vain alueen materiaalien markkinoista ja tietyntyyppisen rakentamisen kustannuksista.

Lisää hyödyllisiä artikkeleita:

"Mitä sinun tarvitsee tietää teippi monoliittisesta säätiöstä"

"Perusta talon kellarissa"

"Pilarin perustukset tukirakenteelle"

"Kuinka suunnitella pidätysseinä?"

"Kuormien kerääminen rakenteiden laskemiseksi - perusperiaatteet"

"Keräämme kuorman talon nauhan perustuksille"

"Pohjan laskeminen kellarin ulkoseinän alle. Laskentayksikkö

Varoitus! Jotta voit vastata kysymyksiisi, on luotu uusi jakso "ILMAINEN KUULEMINEN".

Lisää kommentti

Alhaisten asuinrakennusten perusta. Laite ja valinta

 • Säätiön asennus
  • Tyyppivalinta
  • Lohkoista
  • nauha
  • laatta
  • nukka
  • columnar
 • laite
  • vahvistaminen
  • vedeneristys
  • Asennuksen jälkeen
  • korjaus
  • Seokset ja materiaalit
  • laite
  • Muottiyksikkö
  • lämpeneminen
 • sokkeli
  • Miten valita
  • koristelu
  • laite
 • paalutus
  • tyypit
  • työkalu
  • työ
  • laite
 • laskelma

Säätiöt A: sta Z: hen

 • Säätiön asennus
  • Kaikentyyppisten lohkojen valinta Tape Plate

  Pohja metallintyöstökoneelle

  FBS-korttelien säätölaite

  Jalustan täyttäminen talon alle

  Liuskajohdon ominaisuudet

  Säröjen eliminointi säätiön seiniin

  Kuinka vahvistaa grillata

  Tarve muottiin

  Kuinka tehdä vedenpitävä korkki

  Viimeistely peruskiviin

  Valitaan jalusta kaakeli julkisivuun

  Mikä on perusta

  Miten suljetaan ruuvipallot

  Dynaaminen ja staattinen paalun testaus

  Lujitetun betonipilarin käyttö

  Tee ruuveja omilla käsilläsi

  Pile-pohjainen ajo

  Miten rakentaa monoliittinen talo - C maailma kierteellä

  Talon rakentamisen ensimmäinen vaihe on maanrakennus. eli Ensin kaivaa säätiö pitkin tulevaa rakennusta varten. Kun kaivo on valmis, pölkkikenttä ajetaan. Piles eivät ole aina tukossa, mutta kaupunkissamme tämä tehdään usein. Olipa halkeamia tarvita vai ei, riippuu rakennuksen valittujen kohteiden geologisista olosuhteista. Vasemmanpuoleisessa kuvassa näkyy paalikentän osa. Oikealla on koneiston rakentamisen ensimmäinen vaihe - kaivuri kaivon kehittämiseen ja konepilariin.

  Tässä on toinen paalutuskone. Tällaiset koneet ovat erilaisia ​​- millainen työ riippuu paalun tyypistä ja käytetystä paalun tyypistä. Pääsääntöisesti kaupunkimme käyttävät joko käytettyjä paaluja tai kyllästynyttä (ruskea injektio). Drift-paalut ovat yleensä betoniteräksiä. Upotus maahan vaatii vain erikoislaitteita. Siksi niitä käytetään harvoin yksittäisissä rakenteissa. Pallojen korkeat kustannukset sekä laitteiden vuokraus on painettu. Useimmin käytetään pahoja paaluja. Ensin tehdään maaperään reikä, johon kone sitten työntää vahvistetun kehyksen. Sitten kaivo täytetään betoniliuoksella, joka täyttää kaikki aukot.

  Tässä kuvataan prosessin, jossa kaivosta valmistetaan tulevalle porakoneelle.

  Pillikenttä lähemmäksi. Nyrkkeät paalut ovat näkyvissä täällä.

  Sitten perustus tehdään. Tämä on jokaisen rakennuksen perusta, joka takaa, että rakentaminen kestää monta vuotta ilman muodonmuutoksia. Säätiön tärkein tehtävä on kuljettaa rakennuksen massaa, ja sen tärkein vaatimus on vahvuus. Säätiöt ovat myös erilaisia, esimerkiksi monoliittinen (laatta) ja esivalmistetut. Monikerroksisessa rakennuksessa käytetään laattaperustaa. Tällainen säätö on vastustuskykyinen kaikenlaisille muodonmuutoksille ja se kestää hyvin vertikaalisten maksimikuormien kanssa ilman merkittäviä toiminnallisten ominaisuuksien menetystä. Koska tämä on monoliittinen perusta, sen pääosa on vahvistettu betoni. Se ylläpitää hyvin kuormituksia ja muutoksia maaperässä. Vahvistettu runko asennetaan kaivettuun kaivoon, joka sitten kaadetaan betonilla. Lisäksi täyttö on jatkuvaa. Kuvassa näkyy jo täytetty monoliittinen säätiö.

  Suurempi. Talvella betonin kuluminen on peitetty erityisellä materiaalilla. Tämä tehdään betonin lämmittämiseksi, mikä edistää betonin lujuuden säilyttämistä.

  No, sitten tulee tulevan talon kerrosten rakentaminen. Koska talomme on monoliittinen, tällaisen rakenteen tärkeimmät tehtävät ovat lujitetun kehyksen valmistus ja sen jälkeinen kehyksen kaataminen betonilla.

  Betoniin tarttuva vahvistus on tulevien seinien kehyksen tuleva perusta.

  Kun kehys on valmis, se on koteloitu muottiin. Muotti muodostaa tulevan seinän, sarakkeen ja katon muodon ja mitat. Kun muotti on koottu ja betonin kaatopaikka tapahtuu. Täyttö tapahtuu betoniseinillä. Vaikka rakennuksen korkeus ei ole korkea, käytettyjä betonipumppuja. Kuvassa näkyy betonipumppu - se on valkoinen kone, jossa on pitkänomainen sininen nuoli. Betoni on suunnattu tämän nuolen suuntaan.

  Muuten ennen raudoitetun kehyksen keräämistä tai sen kaatamista betoniin, alue puhdistetaan pölystä ja erilaisista elementeistä (kivet, hiekka jne.). Tämä tehdään erityisillä pölynimureilla, ja se näyttää alla olevasta kuvasta.

  Betonipumppu on suurempi - hetki, jolloin sekoittin betonilla lähestyi sitä.

  Näin rakennuksen seinät ovat tulvia

  Mutta itse asiassa, prosessin koota vahvistettu runko. Kehyksen runkorakenne on suunnattu sekä pystysuoraan että vaakasuoraan.

  Aukot kehyksessä tehdään välittömästi.

  Betoni toimitetaan ylempiin kerroksiin erikoispumpulla tai nosturilla, käyttäen tätä "kelloa".

  Näin betonia kaadetaan nosturiin ja "kelloon" - painetaan vipuja, toinen ohjaa virtausta.

  Nosturia käytetään myös muiden rakennusmateriaalien nostamiseen lattiaan - muottiin, vahvikkeisiin, palkkeihin.

  Lattialevyjen rakentamiseen (tämä on asunnon tulevaa lattiaa tai kattoa) tarvitaan myös vahvistettu runko.

  Mutta ensin muottiin asennetaan (valokuvassa), jonka jälkeen rakenteen kehys kootaan muottiin, joka myös kaadetaan betonilla.

  Rakentajien on kuitenkin tiedettävä tarkkaan, mihin raja-alueet ovat, missä reiät, seinät, sarakkeet ja muut elementit sijaitsevat. Tätä varten rakennustyöntekijä tarvitsee tarkastajan, joka eri välineiden avulla (kuten valokuvassa) tarkkailee edellä mainittujen elementtien sijaintia.

  Rakennuksen perustana on monoliittinen runko. Mutta eri väliseinät ja parvekkeet on tehty tiilestä (kuvassa) tai rakennuspalikoista. Ja täällä et voi tehdä ilman muurareita, jotka suorittavat nämä teokset.

  Parvekkeet on tehty tiilistä, julkisivuseinät ja väliseinät on tehty lohkoista.

  Tämä on vain osa talon rakentamista. Siitä huolimatta ei ole mahdollista tehdä viimeistelyä - sekä ulkoista (laitteen julkisivua) että sisäistä. Mutta kerron siitä vielä kerran.

  Mikä olisi monoliittisen talon perusta?

  Monoliittisen talon perustana käytetään tiilien, lohkorakenteiden ja talonrakennusten rakentamista betoniseinien osiin. Tällaista perustusta käytetään parhaiten, kun rakennuspinta on epätasaista. Erityisen yksinkertaisen rakenteen ansiosta monoliittinen säätö voi kestää suurta kuormitusta tuen laajennetun alueen ansiosta. Toinen tämän tyyppinen ominaisuus on se, että tällaisen perustuksen rakentamisessa pystyt suojelemaan itseäsi erilaisista rakenteellisen pinnan muodonmuutoksista.

  Nykyään rakentajat käyttävät useampaa monilitaalisten talojen lajikkeita. Harkitse jokainen niistä.

  1) nauha - rakennettu kiinteästä nauhasta, joka on tehty teräsbetonista, joka ympäröi talon koko kehää. Jos vaalea talo rakennetaan, esimerkiksi lokista, niin riittää rakentamaan ns. "Hienoksi istutettu" nauhatus, mutta jos raskas talo rakennetaan kellarilla, niin säätiö on "syvä".

  2) pylväs - perustus, joka on rakennettu pylväistä, jotka vastaavat talon eri rakenteita sopivissa kulmissa.

  3) kiinteä - perusta monoliittiselle talolle, joka on jatkuvan tason muoto ja joka rakennetaan koko tulevan rakenteen alaan.

  Mitä tulee teknologian rakentamiseen säätiö, asiantuntijat erottavat kaksi tyyppiä: betoni ja betoniteräs. Toista vaihtoehtoa pidetään yhtenä vahvimmista ja vakaimmista, sitä käytetään usein korkeiden rakennusten rakentamisessa.

  On syytä muistaa, että ennen kuin päätät säätiön tyypistä, sinun on huolehdittava kaikki maanrakennustyöt, mukaan lukien kaivon valmistelu, muottien asennus jne. Hiekkalaatikko asetetaan kaivantoon kaivetuilla kaivannoumilla, jonka jälkeen kuivatus ja vedeneristys. Säätölaitteen asennuksen aikana on muistettava, että sen on oltava hyvin kiinnitetty. Ennen betonin kaatamista muottiin, on muistettava, että raudoituksen on ulotuttava pinnan yläpuolelle seinien auttamiseksi. Betonin ominaisuuksien parantamiseksi ennen sen kaatamista lisätään usein erilaisia ​​erikoisratkaisuja, esimerkiksi antifrosty-lisäainetta. Kun kaikki edellä mainitut työt on tehty, on aika säätiön lämpö- ja vedeneristys.

  olemassa olevia tyyppejä, niiden etuja ja haittoja, askel askeleelta ohjeita

  Säätiö on erittäin tärkeä osa rakennusta, koska siihen kohdistuu huomattavaa fyysistä rasitusta ja stressiä. Ennen kuin aloitat rakennuksen, sinun on tutkittava tarkasti kaikki tämän ongelman vivahteet.

  Ennen kuin aloitat sen, sinun on tehtävä maaperää koskeva tutkimus. Tämä tehdään maaperän tyypin, sen jäätymisen syvyyden ja pohjaveden läheisyyden määrittämiseksi. Nämä tiedot ovat välttämättömiä, jotta talon rakentamista ei tuhota lähitulevaisuudessa. Ei ole mikään salaisuus, että tällaiset teokset ovat melko kalliita. Jos heillä ei ole tarpeeksi rahaa, voit kysyä naapurimaailmastasi, kuinka syvälle heidän talonsa perustusta, sen tyyppiä, onko talvella vääntymiä ja kesän särkyä.

  On myös tarpeen tietää tulevan rakentamisen piirteet: itse talon rakenne ja paino, ihmiset, huonekalut, odotettu toiminta-aika, käytetyt materiaalit, kellareiden läsnäolo ja maanalaiset apuvälineet. Lisäksi sinun on otettava huomioon tuulen ja lumen kuorma.

  Yleisimmät perustajatyypit

  Useimmiten rakennustyössä käytetään seuraavia säätiöitä:

  • Laatta. Säätiö tehdään yhtenä betonilaatan muodossa ja se asetetaan talon koko alueelle. Laattojen paksuus voi olla 30 - 1 m. Se on pystytetty maaperään, joten sitä kutsutaan kelluvaksi.
  • Vyö. Se asetetaan pitkin rakennuksen seinien ja väliseinien reunaa. Se tapahtuu monoliitti- ja maajoukkueita. Monoliittinen säätö kaadetaan muottiin lujittamalla, ja esivalmistettu on tehty lohkoista.
  • Kasaan. Käytettäessä käytettyjä yksittäisiä paaluita ja joskus pinoiden ryhmiä. Useimmiten ne on tehty betoniteräksestä rakennustyömaalla.
  • Columnar. Kun se on pystytetty paikoissa, joissa on suurinta kuormaa kotona, pylväitä ajetaan. Tällaiset paikat ovat seinien kulmat ja risteykset.

  Suositukset säätiön valitsemiseksi

  • Hyväksyy pystysuoran ja horisontaalisen kuorman.
  • Kuorma jaetaan koko laatta.
  • Suuri luotettavuus.
  • Kestää kosteutta.
  • Kallis materiaalien ja asennuskustannusten vuoksi.
  • Lähes mahdotonta purkaa.
  • Se on rakennettu vain positiivisessa lämpötilassa.
  • Jäätymisen aikana saostuminen ei saisi vaikuttaa.
  • luotettavuus
  • Taloutta.
  • Pieni määrä maanrakennuksia.
  • Vaurioituu pitkittäiskuormille kuin pohjalevy.
  • On tarpeen säätää pohjan vedeneristys. Jäteveden ja viemäröintityöt ovat kalliita.
  • Matala materiaalikulutus.
  • Rakennettu nopeasti.
  • Vähimmäisrakentaminen.
  • Kestävämpi säätiö.
  • Vaatii erityisen tekniikan.
  • Korkeat palvelut ammattikäyttöön.
  • On vaikea rakentaa kellari ja kellari.
  • tehokkuutta;
  • luotettavuus;
  • Ei vaadi ylimääräistä vedenpitävyyttä.
  • On mahdotonta rakentaa kellari ja kellari.
  • Sopii vaalean puun tai runkorakenteiden rakentamiseen.

  Jos on mahdollista luoda taloudellinen kaistale tai sarakepohja, niin sinun ei pidä laiminlyödä tätä. Samaan aikaan et voi tallentaa sitä.

  Sinun on oltava valmis siihen, että sen hinta voi olla 1/3 koko rakennuksen kustannuksista. Talon tulevaisuus ja vuokralaisten turvallisuus riippuvat käytettyjen materiaalien laadusta ja tehdystä työstä. Jos et ole varma siitä, että voit perustaa säätiön oikein, kannattaa kääntää asiantuntijoille. He valmistelevat hankkeen, tekevät tarvittavien materiaalien valinnasta ja laskelmasta, suorittavat kaikki korkealaatuiset rakennustyöt. Tässä tapauksessa ei ole tarpeen vahvistaa rakenteen vahvistamista ja käyttää ylimääräisiä varoja.

  Askel askeleelta Opas rakentamaan säätiötä

  Useimmiten rakennettaessa taloa rakennetaan raidallinen säätiö. Esimerkiksi kivimökille, jossa ei ole kellarikerrosta, se olisi upotettava. Tosiasia on, että huomattavan painon vuoksi talo kutistuu. Jotta vältät seinämien halkeamat, voit rakentaa lujitetun ja vankan perustan. Rakentaminen tapahtuu seuraavasti:

  1. Suunnittelua. Ensin sinun on luotava suunnitelma, joka ilmoittaa kaikkien kantavien seinien koon ja määrän sekä tulevan kodin seinät.
  2. Kaivannon valmistelu. Irrota ensin hedelmällinen maakerros. Tulevaisuuden säätiön järjestelmä on siirrettävä maahan. Sen jälkeen sinun pitäisi pisteet ja vetää köysi. Tuloksena olevan merkinnän mukaan sinun täytyy kaivaa kaivanto. Sen leveys on parasta tehdä enemmän 20 cm: n etäisyydellä tulevan talon seinistä. Jos pohjavesi on lähellä pintaa, kaivantoa on syvennettävä. Monikerroksisen rakennuksen pohjalle asetetaan korkeus 0,5-1 m, niin että se nousee maasta korkeudelta 10-15 cm. Kaivannon reunalla on oltava levyjen tai vanerin muottirakenne ja kierrä se ruuveilla. Jotta estettäisiin betonia murskaamasta muottipesua, sinun on asennettava poikittaiset ristikkorakenteet sen ala- ja yläreunoihin 1-1,5 m. Muotti on asetettava tasolle, ja säätö on sileä.
  3. "Tyynyn" rakentaminen. Ilman sitä säätiö ei pidä tiukasti kiinni. "Tyyny" voidaan tehdä raunioista. On tarpeen hajottaa se kaivannon pohjalla vähintään 5 cm: n kerroksella, mikä heikentää muodonmuutosta kutistumisen aikana.
  4. Vahvistaminen. Vahvistusta tarvitaan estämään perusta krakkautumisesta. Se vähentää kantaa, vähentää nostotasoa. Kaivannon koko pituus on välttämätön lujittavan laatikon valmistamiseksi. Sen pitäisi näyttää volumetrisille suorakulmioille, jotka on yhdistetty rakennuksen kulmiin. Laatikon osat voidaan hitsata tai neuloa yhteen.
  5. Betonin läpivienti. Säätiön erityispiirre on, että sen on oltava kiinteä. Osien täyttö ei ole sallittua. Tämän vaiheen toteuttamiseksi tarvitsemme työntekijöitä ja rakennustarvikkeita (betonisekoittimet). Betoni kaadetaan kauhan kerroksista ylhäältä. Ensimmäisen kerroksen kaatamisen jälkeen kaivannon pohjalla sinun täytyy heittää kappaleita vanhoista betonista, graniittilohkoista. Jotta betonisovitus sopii hyvin, on tehtävä kosketus lian päälle muottiin. Heidän on myös tasoitettava betonin yläkerros. Älä unohda pohjan vedenpitävyyttä. Maatasolla se asetetaan päälle kaksikerroksisen katemateriaalin päälle. Maanalainen osa on myös suojattava kosteudelta. Tätä varten sulanut bitumi soveltuu.

  Kun rakennat säätiötä, sinun on noudatettava tekniikkaa ja noudatettava välttämättömiä vaatimuksia. Yritetään säästää materiaalia tai vähentää työvaihetta johtaa seuraamuksiin. Talo tulee nopeasti asumattomaksi. Ei ole aina mahdollista korjata tehtyjä virheitä, ja jos on tällainen mahdollisuus, tämä prosessi on erittäin työläs ja kallista.

  Monikerroksisten rakennusten rakentaminen: teknologia, vaatimukset

  Viime vuosikymmenien aikana monikerroksisten rakennusten monoliittinen rakentaminen on tullut todellinen läpimurto koko rakennusteollisuudelle. Tällaisten rakenteiden rakenteet sisältävät pylväiden, pääseinien ja pylonsien muodossa olevien laakerielementtien vähimmäismäärän, mikä avaa mahdollisuuksia säästetyn asuintilaisuuden järkevämpään käytännön soveltamiseen.

  Syyt monoliittisen rakentamisen kasvavaan suosioon

  Tällä hetkellä monien uusien materiaalien syntyminen ja innovatiivisten rakennusmenetelmien kehittäminen yksinkertaistavat huomattavasti rakenteiden monoliittirakentamista, mikä tekee siitä edullisemman ja nopeamman.

  Monoliittisen talon rakentaminen omiin käsiinsä, asunnon tuleva omistaja huomaa, että tilojen järjestämisessä hänen mielikuvituksensa rajoitetaan vain rakennuksen ulkoseinämiin. Monoliittisen tekniikan mukaisen yksityisen talon rakentamisen aikana on mahdollista jakaa riittävästi tilaa viihtyisän ja samalla tarpeeksi suurelle keittiötilalle, joka luo tilavat olohuoneen, pukuhuoneet ja sisustuksen studiossa.

  Monoliittisen asuntorakentamisen hankkeiden toteuttamisen edut ovat hyvin tunnettuja rakennusalan yrityksille ja ammattimaisille jälleenmyyjille, sillä vuosittain asukkaiden tai talonrakennuksessa asuvien henkilöiden määrä kasvaa vain.

  Monoliittisten talojen rakentaminen: teknologia ja päävaiheet

  Monoliittisen rakentamisen tekniikan mukainen asuntorakentamisen prosessi sisältää seuraavat työvaiheet:

  • vankka perustus;
  • kehyksen asennus vahvistuksen perusteella;
  • betoniseos;
  • muottien asennus;
  • muottien tai muottien poistoon (kun kyseessä on irrotettavan tekniikan käyttö).

  Rakennustyömailla monoliittisten talojen rakentamiseksi muottipesät täytetty betoniseos käyttämällä suuritehoisia betonipumppuja. Jos puhumme tällaisten rakenteiden rakenteellisesta rakenteesta, pääpaino tässä on vahvat kalvot ja jäykistysytimet, jotka yleensä muodostuvat hissien ja portaiden alueille. Nämä elementit ovat vastuussa monoliittisen rakennuksen vakaudesta.

  Monoliittisten asuinrakennusten rakentaminen edellyttää asuntojen välisen eron ja asunnon välisen tilan erottamista tiiliseinien asennuksen kautta. Viime vuosina, koska vaihtoehtona tiilille, perliitti- ja kipsilevyosioita käytetään yhä enemmän tähän tarkoitukseen. Tällainen lähestymistapa avaruudelliseen jakamiseen vähentää asumisajan käyttöönottoa, koska säätiö on laskenut yli viisi kertaa. Lisäksi asumistilan jakaminen tällä tavalla ei edellytä erikoisjoukkojen kulutusta pintapäällysteessä, koska voit välittömästi käyttää tapettia tai maalausta kipsilevyyn.

  tarvikkeet

  Monoliittisen tekniikan mukaisten pääomarakenteiden rakentamisessa useiden merkittävien komponenttien kuten betoni- ja metallirakenteiden käytön lisäksi suurin osa suuryrityksistä keskittyy kiinteän muottirakenteen käyttämiseen laajennetusta polystyreeniä. Tuleva monoliittirakennuksen tällaiset rakenteelliset elementit on tehty onttoa polystyreenilohkon sisäpuolelta, jonka komponentit ovat kaksi paneelia, joihin yhdistyvät sillat. Paneelit ja kattoraketit on valmistettu samasta materiaalista tai kestävästä muovista. Laajennettu polystyreeni eroaa todella merkityksettömästä painosta, mikä edistää helppoa ja nopeaa asennusta.

  Monoliittirakenteiden rakenteen ominaisuudet

  Mikä on monikerroksisten rakennusten monoliittirakenne? Tekniikka on melko yksinkertainen, mutta sillä on omat ominaisuutensa. Päätyö, kuten muiden rakennustekniikoiden tapauksessa, alkaa luotaessa perusta. Koko rakennuksen laatu riippuu siitä, kuinka monoliittisen rakenteen perusteet ovat laadulliset ja todennetut.

  Kun kaikki tarvittavat maanrakennustyöt on suoritettu, on suoritettu kaikki organisaatiotoimenpiteet, suoritetaan erikoisvalmisteisten lujitushäkkien asennus sekä monoliittisen säätiön upotetut elementit. Lisäksi, kun rakenteesta on valmiita perustuksia ja runkoelementtejä, mukaan lukien vedenpoistoliikennevälineiden ja vedeneristysjärjes- telmien järjestely, alkaa lattian rakentaminen monoliitti- sestä betonista.

  Monoliittisen vaahtobetonin talojen rakentaminen pylväiden, seinien, hissikuilun ja pylonien rakentamiseen vaatii suojarakenteiden käyttöä, joka on osa monoliittisia kattoja. Yläpäällysteiden järjestämisen yhteydessä ensin rakennetaan muotti, jossa vahvistuksen runko asennetaan myöhemmin.

  Yksi tärkeimmistä vaiheista kiinteän monoliittisen rakenteen rakentamisessa on tarkan projektin kehittäminen muottien asennon valitsemiseksi. Tämä ongelma ratkaistaan ​​soveltamalla pätevien asiantuntijoiden kokemuksia ja geodeettisten palvelujen henkilöstön osallistumista.

  Monoliittisten rakenteiden betonointiprosessi

  Monoliittisen rakennustekniikan avulla pystytettyjen rakennusten betonisointi suoritetaan tiivistyneen massiivisen tasaisen jakautumisen avulla. Betonin tiivistämiseksi muottiin käyttämällä suuritehoisia pumppuja, jotka pystyvät syöttämään sitä huomattavan korkeuteen, käytetään erityisiä värähtelymekanismeja.

  Talon talon monoliittisen kehyksen rakentamisesta on omat poikkeukselliset piirteet. Jotta kiinteä betoni hankkii lujuuttaan ja kovettunut ajoissa kehitetyn hankkeen mukaan, "talvi" betoniseos muodostetaan pakkasnesteen lisäaineiden avulla. Samanaikaisesti tulevan monoliittisen rakenteen vahvikekaasut on varustettu erityisillä lämmityskaapeleilla. Tällaisten toimien toteuttaminen äärimmäisen kylmässä tekee suuresti yksinkertaisen monoliittisen tiilitalon rakentamisen.

  Luotettavuustaso

  Runko-monoliittisen talon rakenne koostuu ensinnäkin kuormitettujen kuormien siirtämisestä raudoitetuille betonipylväille sekä vahvistettuihin kattoihin monoliittiselle betonille, joka vastustaa merkittäviä kuormituksia. Tämän periaatteen soveltaminen käytännössä edistää aidosti kestävää ja erittäin luotettavaa monikerroksista rakennetta.

  Monoliittirakennuksissa ne ovat pelkästään muodollisia ja eivät takaa kuormia. Ostamalla talon monoliittisessa talossa voit helposti luopua kaikenlaisista väliseinistä rekisteröimällä omasi huoneistasi tilavassa studiossa, jossa on avoin tila.

  Mikä määrää monoliittisen talon rakentamisen laadun?

  Monoliittisten rakennusten rakentamisen työn laatu riippuu ensisijaisesti sileiden kiillotettujen rakenteiden läsnäolosta sekä tiukasta valvonnasta kaikkien toimintojen toteuttamiseen poikkeuksetta. Tällaisen valvonnan tulokset on kirjattava erityiseen lehteen. Erityisesti monoliittisen tiilitalon rakentaminen edellyttää tarkkaa testaamista parittelun vahvistuskoteloiden laadun määrittämiseksi, mittalaitteen sijainnin tarkkuuden määrittäminen betonin luotettavuuden tarkkailemiseksi alkaen sen vastaanottohetkestä lähtien ja lopettaen muottiin kaadetun betoniseoksen lujuuden saavuttamisen.

  Issue hinta

  Tällä hetkellä monoliittisten talojen rakentaminen, joiden rakentamisen tekniikka on kuvattu edellä, voi merkittävästi vähentää asuntoon liittyviä kustannuksia, jotka ovat valmiita siirtymään. Tämä johtuu rakentamisen suuresta nopeudesta, joka johtuu siitä, että työnkulut ovat erittäin sopeutettavissa. Jos verrataan asuintilojen hintoja monoliittirakennuksissa, joissa on samankaltaisia ​​kustannuksia esivalmistetuissa rakennuksissa, tässä luvut ovat pienemmät 10-15%.

  Monoliittisen rakenteen edut

  Miksi monoliittinen monikerroksisten rakennusten rakentaminen on suositeltavaa? Tällaisten rakennusten rakennustekniikalla on seuraavat edut:

  • rakennusten pitkä käyttöikä;
  • tilojen suunnittelun ja sisustuksen rajoittamattomat mahdollisuudet;
  • rakennustöiden suurin nopeus;
  • parannettujen ääni- ja lämmöneristysominaisuuksien saatavuus johtuen liitosten, saumojen ja pintojen puuttumisesta;
  • vähentää materiaalien kulutusta.

  Kiinteän rakentamisen haitat

  Huolimatta huomattavista ilmeisistä eduista, sillä on useita miinuksia monoliittiseen monikertaiseen rakennukseen. Tekniikka ei ole puutteellisia, mutta ne liittyvät ensisijaisesti rakentamisen edistymiseen eivätkä ne koske valmiiden rakenteiden laatua. Monoliittisen rakenteen pääasialliset haitat ovat:

  • vakavan viivästymisen todennäköisyys suunnitelman kiireellisessä toteuttamisessa, jos huonontuu sääolot, jotka vaikeuttavat muottien täyttämistä betonilla;
  • tarvetta suorittaa kaikki rakennustyöt avoimessa tilassa, mikä aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia ja epämukavuutta rakennustyöntekijöiden asiantuntijoille.

  johtopäätös

  Artikkelissa tutkittiin yksityiskohtaisesti monikerroksisten rakennusten monoliittista rakennetta. Rakennustekniikka mahdollistaa korkean asuinrakennuksen käyttöönottamisen mahdollisimman pian. Tämä puolestaan ​​on ilmeinen etu paitsi rakennusyrityksille, jotka tarvitsevat suunnitelman täsmällistä täyttämistä, mutta myös tuleville asunnoille, jotka hankkivat elintilaa kauan ennen rakennustöiden rakentamisen aloittamista.

  Luotettavan muottien ja kiinteän metallin lujuuden käyttäminen perustana on rakenteeltaan vaikeampi tehdä kriittinen rakenteellinen virhe tai vika. Monoliittisten monikerroksisten rakennusten suunnittelu, joka on rakennettu viimeisimpien standardien mukaisesti, on sellainen, että niillä on korkein seisminen vakaus. Seinät, lattia ja katto ovat mahdollisimman litteät, pinnalla ei ole kaikenlaisia ​​saumoja ja tyhjiöitä.

  Vain monoliittisten asuinrakennusten rakentamisessa on runsaasti mahdollisuuksia toteuttaa erilaisia ​​kolmiulotteisia ja avaruudellisia ratkaisuja, mikä puolestaan ​​lisää rakennuksen toimintaominaisuuksia.

  Mitä tulee monoliittisten rakennusten ympäristöystävällisyydestä, jotka ovat pääasiassa vain alkuperäisen suunnittelun laatikoita, rakennusyritykset tarjoavat mahdollisuuden luoda tiiliseinämiä ja väliseinämiä. Se on tiili, sekä kipsilevy ja muut yhteiset väliseinät, joilla on korkein ympäristönsuojelun taso.