Omien käsiensa tynnyrien perusta - hyvät ja haitat, työn ominaisuudet ja vaiheet

Yksityiset kehittäjät yrittävät usein nopeuttaa rakennusten rakentamista omilla sivuillaan, joten he käyttävät usein ei-perinteisiä rakennusmenetelmiä. Yksi niistä on tynnyreiden perusta, mikä viittaa siihen, että laitteen pohja on rakennuksen alapuolella. Tuloksena on pistetuki - upotettu tai asennettu hiekkalaatikkoihin suoraan maan pinnalle. Tällä menetelmällä on paljon faneja ja vastustajia, joista jokaisella on omat argumenttinsa ja olettamuksensa. Mutta tosiasia on, että on olemassa keino rakentaa betonipäällysteisiin betoniin pohja, vaikka sillä on joitain rajoituksia.

Kansanteknologian erityispiirteitä

 • tilavuus - 200 litraa;
 • halkaisija - 60cm;
 • korkeus - 85cm;
 • seinämän paksuus - noin 1 mm.

Valmistetut tynnyrit asennetaan rakenteen kulmiin ja niiden väliin, riippuen rakennuksen koosta suunnitelmassa. Maaperän tyypin ja sen jäädytyksen merkin perusteella pohja upotetaan 30-50 cm: n korkeudella tai maapallon vasemmalle puolelle, minkä jälkeen metalliset kotelot kaadetaan betonilla. Tarvittaessa ristikkorakenteet asetetaan etukäteen, mikä yksinkertaistaa pylväiden kahvaa grillata- malla. Tulos on yksinkertaisin pohja, joka on tehty omilla kädilläsi, joka pystyy kestämään pieniä rakennuksia:

 • maalaistalo;
 • kesäkeittiö;
 • talviloma;
 • kylpyammeet jne.

Positiiviset ja negatiiviset puolet "barrel" -perusta

Yksi betonilla täytettyjen metalliputkien perusteknologian eduista on muottien rakentamisen hyödyttömyys. Ensinnäkin se säästää aikaa, ja toiseksi se ei edellytä työntekijöiden erityisosaamista. Mutta tässä työssä olevat haitat voidaan laskea valitettavasti paljon enemmän. Erityisesti ne liittyvät käytetyn menetelmän tehokkuuteen.

Kotitalouksessa harvoilla on oikea määrä 200 litran tai muita metalliputkia perustuksen rakentamiseen, joten sinun täytyy ostaa ne. Tällainen hankinta voi maksaa paljon enemmän kuin kustannukset laudoille, kiinnikkeille ja muille materiaaleille, jotka tarvitaan muottiin asennukseen. Useimmissa tapauksissa on myös järjetöntä, kun betonin syvyyteen tarvitaan enemmän kuin metriä, kun maaperän jäädyttämistä on vähän. Tällöin korkeuden ei tarvitse asettaa yhtä, vaan kaksi tynnyriä. Vaikka pienissä rakenteissa, joissa on syvä pohjavesi, ne käyttävät usein hiekkalaatan asennusta, eikä kaivamisen lisäksi kallioilla, tynnyrit jäävät suoraan pinnalle.

Monimutkaiset savimaat ja korkea pohjavesi edellyttävät, että perustus jäätymisnopeuden alapuolelle, muutoin turvotusvoimat voivat olla korkeammat kuin perustuspaine, mikä johtaa tynnyreiden nousuun ja rakenteiden vinoutumiseen.

On myös ymmärrettävä, että kosteudeltaan kyllästyneet maaperät sulatuksen jälkeen aiheuttavat usein muutoksen kellarin metallipilarien sijainnissa ja sakkautumisessa siinä tapauksessa, että hautaaminen, täyttö tai hiekkalaatikko on suoritettu väärin.

Työn vaiheet

Putken yläosa on poistettava. Irrotettava kansi on yksinkertaisesti irrotettu, ja suljetussa astiassa ympyrä on kokonaan katkaistu. Tynnyrin pohja voidaan jättää, ei ole tarpeen päästä eroon siitä. Valmistetut kotelot asennetaan valmistettuun, tasoitettuun pohjaan rakennuksen kulmissa, tukiseinien liitoksissa ja tarpeen mukaan jo asennettujen perustustukien väliin.

Ensinnäkin tuotetaan merkintä, joka vetää johtoja rakenteen kehän varrella. Ne toimivat ohjeena tynnyreiden sijaintien oikeaan määrittämiseen suunnitelmassa. Erikseen jokaisen säiliön alla kaivetaan maanalainen rakenteen syvyys, jonka pohjaan vaiheittain:

 • tasoittava hiekka tyyny 10-15 cm paksu on kaadettu;
 • Katonmateriaali asetetaan 1-2 kerrokseksi vedenpitävänä;
 • Käytetään rasvaamalla jäteöljymetallikuorilla.

Kun altaat täytetään hiekkaseoksella kerrosten kerroksen kostutuksella ja puristamalla, ne aloittavat tankkien täyttämisen betonilla. Rakennuksessa suunnitellut raudoitusrivat on asetettu ja kiinnitetty metallikoteloihin etukäteen. Jokainen tynnyri tulisi täyttää liuoksella kerrallaan, muuten epätasainen asetus voi johtaa konkreettisen monoliitin erottamiseen, mikä ei ole hyväksyttävää. Pohjustusvalmisteita tehdään useimmiten manuaalisesti, koska betonipumput löytyvät harvoin ylimääräiseltä yksityiseltä tilalta, eikä erityisten kourujen asentaminen ole aina järkevä päätös.

Asiantuntijat suosittelevat rakennuksen pystyttämisen järjestämistä niin, että talvikaudelle "tynnyri" perustus ei pysy kuormittamattomana. Muussa tapauksessa maaperän sulatuksen jälkeen tulee todennäköisyys muuttaa täytettyjen säiliöiden sijaintia.

Betonin tynnyreiden yläpuolelle on vedeneristys, joka suojaa seiniä kosteuden tunkeutumiselta rakennuksen maanalaiseen osaan. Tätä varten useimmiten käytetään perinteistä ruberoidia kerrostettuna kahteen kerrokseen. Valmis säätiö on sidottu teräsbetonilla tai kruunulla, jos kyseessä on esim. Hirsitalon kylpylärakennus.

Sokea alue

Rakennuksen ja lisärakennuksen tärkein rakenneosa on sokea alue. Sen tehtävänä on suojata pohjaa heikentämättä sateen, sulavan lumen tai korkean veden vaikutuksesta. Aseta vedenpitävä pinnoite koko rakennuksen kehälle ympäri alustaan ​​suuntautuvalla kaltevuudella. Sokean alueen leveys ja kaltevuus riippuvat useista tekijöistä, joista tärkeimpiä ovat:

 • maaperän tyyppi;
 • kattolevyjen poisto.

Ensinnäkin sokea alueen ulkoiset ja sisäiset ääriviivat on hahmoteltu paikassa. Ensimmäinen, pääsääntöisesti, kulkee 0,9 - 1 metrin etäisyydellä tynnyreiden ulkopinnasta ja toinen - keskiakselinsa ympäri. On huomattava, että ulkoinen viiva voidaan sijoittaa hieman säiliöiden läheisyyteen maaperän olosuhteista ja rakenteen yleisestä rakenteesta riippuen. Suunnitelluilla rajoilla valitaan maapintakerros suunnilleen piikkikohtaisesti, kummallakin puolella reunuslevy asetetaan muottiin. Kaivantoon kaadetaan 10 cm: n kerros hiekkaa, joka kostuu kastumisen jälkeen. Sen jälkeen seuraa 2-3 cm kerros murskattua kiveä ja paina sitä.

Sokea, joka on kohtisuorassa sokea, 1,8-2 metrin pituiset, ohut puulevyt, jotka ovat välttämättömiä laajennusliitosten järjestämiseksi, asetetaan reunalle. Ne suojaavat betonilastetta vaurioilta lämpötilanvaihteluiden tai maaperän säröjen vuoksi.

Viimeisessä vaiheessa betonikerros, joka on noin 4-5 cm paksu, tasoittaa ja muodostaa kaltevuuden pois rakennuksesta. Seuraavaksi suoritetaan silitys tai valmiin pinnan kyllästetään polymeerikoostumuksilla, jotka estävät mikrokruunujen muodostumisen lasilla tai muilla virheillä, jotka mahdollistavat kosteuden tunkeutumisen betonikerrokseen. On syytä huomata, että tasoitusta voidaan lisäksi leikata laatat tai kivet, mutta tämä riippuu jo omistajan makusta.

Betoniin täytettyjen tynnyrien perusta

Vain kansalliset käsityöläiset eivät ajattele säästääkseen rakennustöitä ja vähentävät suoritettujen teosten määrää. On vaikea kuvitella, että jotkut maanviljelijät Iowassa olisivat hullu idea laittaa talvi traktoreihin tai tehdä niistä hyvin. Meillä ei ole mitään ongelmia - melko usein kotitekoiset ihmiset keksivät tällaisia ​​"pyöriä" ja sitten käyvät foorumeilla kysyä, miksi heidän säätiönsa oli kierretty, seinämä säröillä, miten korjata kaikki ja mitä tehdä.

Sama pätee erilaisiin "epätavallisiin" säätiötyyppeihin, joiden tiedot Internetin ansiosta levittäytyvät nopeasti amatöörirakentajien keskuudessa, jotka yrittävät toteuttaa näitä ideoita maakohtaisissa sivustoissaan luottaa vain huhuihin ja erittäin hajanaisiin tietoihin rakentamisen alalla.


Barrel-pohjarakenne

Yleensä metalliputkien perustuksen rakentaminen ei ole kovin erilainen kuin millä tahansa pilaripohjalla - pystytettävän rakennuksen kulmissa ja tietyissä välein seinämien alla sijoitetaan tynnyreitä, joissa rikkoutuneet tiilet nukkuvat tai vahvistukset asennetaan riippuen vanteiden rakenteesta. Sen jälkeen tynnyri täytetään betonilla.


Jäätymissyvyys

Säätiön rakentamisessa tärkeimmät tekijät ovat maaperän jäädytyksen syvyys ja maaperän koostumus rakennuspaikalla. Ja täältä miksi.

TÄRKEÄÄ! Jäykkä jäänpinta voi lisääntyä jopa 10%!

Siksi, kun rakennetaan tällaisia ​​maaperä, pohjan pohja on haudattu jäätymispisteen alapuolelle niin, että säätiö on vankalla pohjalla, joka on melko syvä eikä jäädy talvella. Jos tätä ei oteta huomioon, rakentamisen tulokset ovat säröityneet seinät, rakenteiden tuhoutuminen ja koko rakennuksen työvoimavaltaisen korjauksen tarve.


Hiekka tyyny

Jos rakennelma on suunniteltu heikoille maille, jotka on kasteltu hiekkasaumaa tai märkää hiljaista hiekkaa, maaperän olosuhteita voidaan parantaa merkittävästi poistamalla osa tästä maaperästä ja korvaamalla se hiekalla, jolla on riittävän suuri vastus eikä heikennä kuormitusta.


Jäätymissyvyys vähenee

Jäätymisen syvyyden pienentämiseksi on mahdollista vähentää pakkasen voimakkuutta rakennus- ja savimaassa. Esimerkiksi rakennuksen ympäryksen ympärillä tavallinen suihkutus voi vähentää ruuvien läpäisyn syvyyteen maaperän suurimman paksuuden.


Miten määritetään tynnyreiden määrä säätiölle

Kuinka määrität, kuinka monta tynnyriä tarvitset talon, kylpyammeen tai muun rakenteen rakentamiseen?


Perustuen siihen, että 200 litran tynnyrin halkaisija on 59,4 cm, on mahdollista määrittää sen poikkileikkauksen alue, joka on tuen ala - 2771 neliömetriä.

Tynnysten perusta

Kuinka asentaa puutteet tynnyreiden perustalle?

Vitaly, Perm.

Hei, Vitaly Permista!

Teitte väärän muotoilun kysymyksen. Ja minä vain arvahdan sen olemuksesta.

Eräs älykäs pää tajusi, että tavallisten normityyppien sijaan voit käyttää normaaleja metalli-tynnyreitä, joiden halkaisija on noin 0,6 metriä ja korkeus noin 0,85 metriä. Tynnyrin kapasiteetti 200 litraa, teräspaksuus enintään 1 millimetrin paksuiseen. / Tämä on yleisin muoto, vaikka toisinaan toisetkin.

Tällainen tynnyri poistetaan kansiosta, jos se on irrotettava tai leikattu pois, jos se hitsataan. Joskus pohja poistetaan. Tuloksena on kuori, joka on asennettu talon tukikohdalle, kylpyyn, muihin rakenteisiin. Tällaiset tukipisteet, riippuen rakenteen koosta, vaihtelevat 4: stä kahteen kymmeneen tai enemmän. Sitten betoni kaadetaan muottien sivuille. Joskus se haudataan ja vahvistetaan. Ylemmässä tasossa vedenpitävyys asetetaan kahteen kerrokseen (tavallisesti kattopyyhkeisiin). Perusmateriaalin leikkaaminen seinämateriaalista ja estää kosteuden lisääminen maaperästä.

Tämän seurauksena alasurkukerroksen tai vahvistetun ruuvihihnan saa aikaan ristikkoseinien pystyttämiseen kohdistimet. Aion heti tehdä varauksen, että voi olla paljon vaihtoehtoja, jotka poikkeavat mainituista.

Tynnyrien reunat voidaan haudata maaperän jäädyttämisen määrällä tai ne sijoitetaan suoraan maahan, lisäämällä kompensointipöytää pohjan alapuolelta yli 10 senttimetrin paksuisesta hiekkakerroksesta.

Mitkä ovat etuja ja haittoja samankaltaisista tempeista tynnyreistä?

Yksi epäilemättä on se, että sinun ei tarvitse sotkea rakenteen rakentamista varten perustuspiste kannat. Koska muottiin tarvitaan usein levyjä, muita materiaaleja, kiinnittimiä, työkaluja ja paljon aikaa sen rakentamiseen. Ja niin - toin tynnyrit, asensin, kaadettiin betonia ja kaikki on valmis.

Ja paljon miinoja on, ja tärkein on, että betonin massa menee pois. Tuomari itsellesi, mikä on 200 litran tynnyrin täyttämiseen tarvittavan materiaalin kuutiomäärä? Erittäin tehottomasti. Ja jos olet arvokas rakentamaan, jos maaperän jäädyttämisen syvyys on yli metriä? Haluatko säilyttää suunnittelijoiden suositteleman pohja-syvyyden ja jättää silti maanpinnan yläpuolelle jalka- ja puolet kellarista? Sitten sinun on käytettävä kahta tynnyriä kiinnitettynä toisiinsa. Aineiden kulutus kaksinkertaistuu.

Mutta niin kuin mahdollista, esimerkkejä tällaisesta rakentamisesta harjoitetaan ja useimmiten tynnyreitä ei haudata vaan yksinkertaisesti kaadetaan kerros hiekkaa kuorensa alle, ne kaadetaan rauniolla ilman vahvistusta. Pohjimmiltaan tätä käytetään samojen kylpyammeiden ja muiden rakenteiden rakentamiseen. Ei kovin suuria rakenteita, joiden pinta-ala on alle 40 neliömetriä.

Kevään maaperän kosteuden kyllästymisestä riippuen kaikki erilaiset vivahteet ovat mahdollisia "tynnyreiden" asennon muodossa.

Ja nyt, pohjimmiltaan, kysymys, koska esitin juuri aiheen "tynnyreiden" pohjalta eikä mitä te kysytte.

Joten, heitetään tynnyreiden pohjalle. Sanahakujen alla olisit voinut tarkoittaa jotain kahta asiaa.

Ensimmäinen. Laite, joka vetää alustalle "tynnyreitä" lokeista tai puuseinistä. Koska ne voivat olla pituudeltaan 6 metriä ja suuri osa. Keräilijänkeräimet tällaisten ulottuvuuksien vetämiseen käyttävät laitetta kahden pitkän tukin muodossa, jotka on sijoitettu kulmaan kannattimiin (tynnyreisi). Vedetyt lokit (palkki) heittävät kaksi köyttä koukkuineen ja vetävät ne ylöspäin pitkin viistosti asetettuja tukkeja. Vahvuuden ja nopeuden lisäksi mitään muuta ei tarvita. Ja niin, että työntekijä, joka saa kiinni koukut alareunassa, ei "avata kääreään" ja kykenee kääntymään sivulle, jos loki lentää alas kolmantenatoista kruunun korkeudesta.

Toinen. Jos sinä, enemmän kuin toiveet, käsitteiden käsitteleminen tarkoittaa triviaalia sokea alue ympärilläsi ympärilläsi kylvyssä, se on yleensä rakennettu. Tämä tarkoittaa sitä, että hahmottelet sokea alueen ulkoiset ja sisäiset ääriviivat (rajoittaaksesi tavallisesti leikattujen levyjen käyttöä, jotta sokean alueen materiaali ei ylitä sen ulottuvuutta).

Sisäviiva kulkee yleensä tynnyreiden keskipisteiden ja ulkopinnan noin 0,6 metrin etäisyydellä niiden ulkopinnasta. Sen jälkeen kaivaa maata pikakiinnitteellä, irrota se, kaada hiekkakerros noin 0,1 metrin paksuiseksi, niin voit täyttää rauniot kerroksella kaksi tai kolme senttimetriä ja asettaa hitsatun verkon vahvistamiseen. Jokainen muutaman metrin puulevyt (lämpötilan kompensointiero, joka tulevaisuudessa ei saisi antaa räjähdysastetta).

Sitten betonikerros levitetään noin 4-5 senttimetrin paksuiseksi. Kaikki tasoitetut, rautaa.

Kaltevuus on pakko havaita rakenteelta poispäin (noin 1/10, eli yksi lineaarinen mittari sokean alueen leveydestä, korkeuden eron tulisi olla 0,1 metriä).

Joskus hiekkakerroksen alla sopii katemateriaalin tai sen analogien vedeneristys, myös kaltevalla etäisyydellä rakennuksesta. Mutta en usko, että tällainen tekniikka käyttävät asiakkaita, jotka rakentavat tynnyreiden perustan, se osoittautuu hieman kalliiksi.

Ja lopuksi, jos joudut vielä sanomaan jotain erilaista sanan puitteissa, kirjoita kysymys selvemmin ja yksityiskohtaisemmin. Muussa tapauksessa vastausta ei voida taata.

Muut kysymykset koskien kodin säätiön korjauksia:

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Säätörakenne ilman tynnyreitä

Säätiön rakentaminen on tärkeä vaihe talon tai kylpyammeen rakentamisessa. Tämä on melko kallis rakennusvaihe. Se kuluttaa noin 20% rakentamisen kokonaiskustannuksista. Siksi kaikki työ on tehtävä oikein, jotta mitään ei voi tehdä uudelleen.

Se, miten säätiö rakennettiin, riippuu rakennuksen kestävyydestä.

Vahvistettuja monoliittisia perustuksia, esivalmistettua betoniterästä perustuspäällysteistä ja tyynyistä, pilariväliin eri materiaaleissa olevista sauvoista ja paaluista.

Viime vuosina esikaupunkialueilla on usein mahdollista löytää betonista kaadettujen metalliputkien pohja.

Niiden korkeus on 85 cm, halkaisija 60 cm, kapasiteetti 200 l. Putken seinien paksuus on noin 1 mm. Tällaiset tynnyrit ovat yleisimpiä materiaaleja perustuksen rakentamiselle, vaikka toisinaan muitakin kokoja voidaan käyttää.

Minkään säätiön rakentamisen aikana on otettava huomioon monia tekijöitä: materiaalin ja asennuksen syvyys, kylpy- tai talon suunnitteluominaisuudet, rakennuksen suunnitellun alueen ominaisuudet. Myös pohjaveden korkeus ja maaperän jäädytys syvyys otetaan huomioon.

Maaperän laadun arviointi

Säätiön täyttökuvio.

Perinteisesti kaikki maaperät voidaan jakaa: hyvä rakentamiseen, tyydyttävä ja huono. Hyviä ovat hiekka- ja sora-alueet sekä kalliot, jotka ovat yli metrin paksuisia. Tyydyttävät maaperät - savimaat, hiekka ja siilot. Sopivin maaperän - metsän ja puutarhan maaperän rakentamiseen. Määritä maaperän koostumus asianmukaisesti - se on erittäin tärkeä.

Maaperän laadun määrittämiseksi on suositeltavaa tehdä reikä tai kaivo, jonka syvyys on noin 2,5 m. Tällainen syveneminen antaa mahdollisuuden arvioida maaperätyyppiä ja pohjaveden syvyyttä oikein. Kallisilla mailla voit rakentaa pohjan suoraan maan pinnalle. Kivi- ja sora-alueesta koostuvat karkeat maaperät edellyttävät 50 cm: n tai suuremman perussyvyyden. Hiekkapohjaisissa maissa pohja alkaa 40-70 cm: n syvyydellä. Monimutkaisissa savimaissa pohja asetetaan maaperän jäädyttämiseen.

Työjärjestys tynnyrin kanssa

Säätiön asettaminen.

Jos tynnyreissä on irrotettavat kannet, ne poistetaan. Hitsattuihin tynnyreihin kansi on katkaistava millä tahansa tavalla. Pohja voidaan myös poistaa, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Tuloksena oleva kuori asennetaan tukihaun, kodin tai muiden rakennusten kohtaan. Tulevaisuudessa se toimii muotona. Näistä viitepisteistä tulisi olla vähintään neljä. Suunnitellun rakentamisen huomattavan suuruisella määrällä tukipisteiden määrä voi olla useita kymmeniä.

Kuoressa, joka pelaa pelin roolia, kaataa valmiin betoniseoksen. Haluttaessa se vahvistetaan metallipalkkeilla. Kaksoisvärinen vedeneristyskerros asetetaan betonille kaadettujen tölkkien yläpinnalle. Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää valssattua katemateriaalia. Tämä tehdään, jotta pohja voidaan eristää asianmukaisesti seinistä estääkseen maaperän kosteuden tunkeutumisen seinien materiaaliin.

Tuloksena on erillinen pistetuki, joka on asennettu seinien alakerrokseen. Voidaan käyttää useita muita vaihtoehtoja pistetukien rakentamiselle.

Kuoria voidaan haudata maaperään maaperän jäädyttämiseen. Jos ne asennetaan suoraan maahan, on suositeltavaa kaataa niiden alla oleva korvauslevy. Se on valmistettu hiekasta. Sen kerroksen paksuus on vähintään 10 cm.

Betoniputkien perustuksen rakentaminen aloittaa maaperän merkitsemisen ja tasoittamisen paikan päällä. Oikein se tehdään näin:

 1. Tulevan rakenteen kehän varrella köydet venytetään.
 2. Jännitetyt johdot esittelivät tynnyreiden asennuspaikan.
 3. Kaivetaan noin 50 cm: n syvennys jokaisen putken alle (maaperästä riippuen).
 4. Se on valmistettu puhtaasta hiekasta, jonka kerros on noin 10 cm.
 5. Hiekalle asetetaan 1-2 kerrosta kateaineita.
 6. Tynnyriä asennetaan ja voiteluöljystä käytetään ulkopuolelta.
 7. Vapaa tila on täynnä hiekkaa ja riisuttu.
 8. Tynnyrit täytetään valmiilla betonilla. On parempi tehdä se yhdessä vaiheessa niin, että betoni ei erota.

Pohjarakenteen kaavio.

Talon tai kylvyn rakentaminen on suositeltavaa aloittaa heti betonin kypsymisen jälkeen. Tämä on oikein, koska sinun ei pitäisi jättää säätiötä ilman kuormaa talvella. Se voi olla epämuodostunut.

Tällainen tynnyrillä täytetty tynnyri, jolla on useita etuja ja haittoja. Sen edut ovat seuraavat: ei ole tarpeen rakentaa muottirakennetta tukirakenteelle. Näin voit säästää levyjä ja muita materiaaleja, työkaluja, kiinnittimiä ja rakennusaikaa. Vain tuodaan tynnyrit, asetetaan ne paikalleen ja kaadetaan betonia. Riittämättömätkin. Tarvikkeiden täyttöä varten tarvitaan 200 litraa paljon betonia. Ja jos teet betonipohjan, sinun on asennettava 2 tynnyriä jokaiseen vertailupisteeseen. Betoni kuluttaa vielä enemmän.

Tämä menetelmä, jolla rakennetaan perustuksia ilman perinteistä muottirakennusta, harjoitetaan melko usein. Tynnyriä ei yleensä haudata. Niiden alla kaadetaan hiekkakerros, jonka jälkeen säiliöt kaadetaan betonilla, jossa on raudoitusta tai betonirautaa ilman vahvistusta. Tätä menetelmää, jolla rakennetaan perustuksia tynnyreistä ilman muottia, käytetään kylpytynnyreiden ja muiden pienikokoisten rakenteiden rakentamiseen, jotka ovat jopa 40 neliömetriä. m. Suurten rakenteiden tynnyreissä syvennetään paremmin.

Sokean alueen rakentaminen

Sokean alueen järjestelmä.

Samanaikaisesti tynnyreiden asennuksen kanssa rakennetaan ja rakennetaan sokea alue tulevan rakenteen ympärille. Tämä työ suoritetaan oikein seuraavasti:

- Hahmottaa sokean alueen sisä- ja ulkopuomat. Rajat on merkitty leikkuulaudoilla. Ne myös suorittavat muottien tehtävän. Sisäisen muodon tulisi seurata tynnyreiden keskiviivaa, ulompi - noin 90 - 100 cm etäisyydellä sisemmästä ääriviivasta.

 1. Maaperä kaivetaan piikkipalkin syvyyteen.
 2. Hiekka kaadettiin noin 10 cm: n kerrokseksi. Se kostutetaan vedellä ja tiivistetään. Ylhäältä voit kaataa noin 3 cm: n kerrosta ja myös tamp.
 3. Hitsattu teräsverkko asetetaan rauniolle.
 4. Sokean alueen reunan yli reunatut puupalkit, joiden lämpötilaa kompensoidaan, asetetaan 2 metrin välein.
 5. Sokean alueen muotti on kaadettu betonipinnoitteella, jonka paksuus on noin 5 cm, jonka pinta on huolellisesti tasoitettu ja silitys. Muista tehdä esijännitys niin, että vesi vuotaa pois rakennuksesta.

Tätä voidaan pitää betonilla täytettyjen tynnyreiden perustuksen rakentamisessa. Jos rakennussääntöjä noudatetaan, sellainen perustus, joka on rakennettu ilman muottirakennetta, kestää useita vuosia.

Betoniin täytettyjen tynnyrien perusta

Säätörakenne ilman tynnyreitä

 • Maaperän laadun arviointi
 • Työjärjestys tynnyrin kanssa
 • Sokean alueen rakentaminen

Säätiön rakentaminen on tärkeä vaihe talon tai kylpyammeen rakentamisessa. Tämä on melko kallis rakennusvaihe. Se kuluttaa noin 20% rakentamisen kokonaiskustannuksista. Siksi kaikki työ on tehtävä oikein, jotta mitään ei voi tehdä uudelleen.

Se, miten säätiö rakennettiin, riippuu rakennuksen kestävyydestä.

Vahvistettuja monoliittisia perustuksia, esivalmistettua betoniterästä perustuspäällysteistä ja tyynyistä, pilariväliin eri materiaaleissa olevista sauvoista ja paaluista.

Viime vuosina esikaupunkialueilla on usein mahdollista löytää betonista kaadettujen metalliputkien pohja.

Niiden korkeus on 85 cm, halkaisija 60 cm, kapasiteetti 200 l. Putken seinien paksuus on noin 1 mm. Tällaiset tynnyrit ovat yleisimpiä materiaaleja perustuksen rakentamiselle, vaikka toisinaan muitakin kokoja voidaan käyttää.

Minkään säätiön rakentamisen aikana on otettava huomioon monia tekijöitä: materiaalin ja asennuksen syvyys, kylpy- tai talon suunnitteluominaisuudet, rakennuksen suunnitellun alueen ominaisuudet. Myös pohjaveden korkeus ja maaperän jäädytys syvyys otetaan huomioon.

Maaperän laadun arviointi

Säätiön täyttökuvio.

Perinteisesti kaikki maaperät voidaan jakaa: hyvä rakentamiseen, tyydyttävä ja huono. Hyviä ovat hiekka- ja sora-alueet sekä kalliot, jotka ovat yli metrin paksuisia. Tyydyttävät maaperät - savimaat, hiekka ja siilot. Sopivin maaperän - metsän ja puutarhan maaperän rakentamiseen. Määritä maaperän koostumus asianmukaisesti - se on erittäin tärkeä.

Maaperän laadun määrittämiseksi on suositeltavaa tehdä reikä tai kaivo, jonka syvyys on noin 2,5 m. Tällainen syveneminen antaa mahdollisuuden arvioida maaperätyyppiä ja pohjaveden syvyyttä oikein. Kallisilla mailla voit rakentaa pohjan suoraan maan pinnalle. Kivi- ja sora-alueesta koostuvat karkeat maaperät edellyttävät 50 cm: n tai suuremman perussyvyyden. Hiekkapohjaisissa maissa pohja alkaa 40-70 cm: n syvyydellä. Monimutkaisissa savimaissa pohja asetetaan maaperän jäädyttämiseen.

Takaisin sisällysluetteloon

Työjärjestys tynnyrin kanssa

Säätiön asettaminen.

Jos tynnyreissä on irrotettavat kannet, ne poistetaan. Hitsattuihin tynnyreihin kansi on katkaistava millä tahansa tavalla. Pohja voidaan myös poistaa, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Tuloksena oleva kuori asennetaan tukihaun, kodin tai muiden rakennusten kohtaan. Tulevaisuudessa se toimii muotona. Näistä viitepisteistä tulisi olla vähintään neljä. Suunnitellun rakentamisen huomattavan suuruisella määrällä tukipisteiden määrä voi olla useita kymmeniä.

Kuoressa, joka pelaa pelin roolia, kaataa valmiin betoniseoksen. Haluttaessa se vahvistetaan metallipalkkeilla. Kaksoisvärinen vedeneristyskerros asetetaan betonille kaadettujen tölkkien yläpinnalle. Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää valssattua katemateriaalia. Tämä tehdään, jotta pohja voidaan eristää asianmukaisesti seinistä estääkseen maaperän kosteuden tunkeutumisen seinien materiaaliin.

Tuloksena on erillinen pistetuki, joka on asennettu seinien alakerrokseen. Voidaan käyttää useita muita vaihtoehtoja pistetukien rakentamiselle.

Kuoria voidaan haudata maaperään maaperän jäädyttämiseen. Jos ne asennetaan suoraan maahan, on suositeltavaa kaataa niiden alla oleva korvauslevy. Se on valmistettu hiekasta. Sen kerroksen paksuus on vähintään 10 cm.

Betoniputkien perustuksen rakentaminen aloittaa maaperän merkitsemisen ja tasoittamisen paikan päällä. Oikein se tehdään näin:

 1. Tulevan rakenteen kehän varrella köydet venytetään.
 2. Jännitetyt johdot esittelivät tynnyreiden asennuspaikan.
 3. Kaivetaan noin 50 cm: n syvennys jokaisen putken alle (maaperästä riippuen).
 4. Se on valmistettu puhtaasta hiekasta, jonka kerros on noin 10 cm.
 5. Hiekalle asetetaan 1-2 kerrosta kateaineita.
 6. Tynnyriä asennetaan ja voiteluöljystä käytetään ulkopuolelta.
 7. Vapaa tila on täynnä hiekkaa ja riisuttu.
 8. Tynnyrit täytetään valmiilla betonilla. On parempi tehdä se yhdessä vaiheessa niin, että betoni ei erota.

Pohjarakenteen kaavio.

Talon tai kylvyn rakentaminen on suositeltavaa aloittaa heti betonin kypsymisen jälkeen. Tämä on oikein, koska sinun ei pitäisi jättää säätiötä ilman kuormaa talvella. Se voi olla epämuodostunut.

Tällainen tynnyrillä täytetty tynnyri, jolla on useita etuja ja haittoja. Sen edut ovat seuraavat: ei ole tarpeen rakentaa muottirakennetta tukirakenteelle. Näin voit säästää levyjä ja muita materiaaleja, työkaluja, kiinnittimiä ja rakennusaikaa. Vain tuodaan tynnyrit, asetetaan ne paikalleen ja kaadetaan betonia. Riittämättömätkin. Tarvikkeiden täyttöä varten tarvitaan 200 litraa paljon betonia. Ja jos teet betonipohjan, sinun on asennettava 2 tynnyriä jokaiseen vertailupisteeseen. Betoni kuluttaa vielä enemmän.

Tämä menetelmä, jolla rakennetaan perustuksia ilman perinteistä muottirakennusta, harjoitetaan melko usein. Tynnyriä ei yleensä haudata. Niiden alla kaadetaan hiekkakerros, jonka jälkeen säiliöt kaadetaan betonilla, jossa on raudoitusta tai betonirautaa ilman vahvistusta. Tätä menetelmää, jolla rakennetaan perustuksia tynnyreistä ilman muottia, käytetään kylpytynnyreiden ja muiden pienikokoisten rakenteiden rakentamiseen, jotka ovat jopa 40 neliömetriä. m. Suurten rakenteiden tynnyreissä syvennetään paremmin.

Takaisin sisällysluetteloon

Sokean alueen rakentaminen

Sokean alueen järjestelmä.

Samanaikaisesti tynnyreiden asennuksen kanssa rakennetaan ja rakennetaan sokea alue tulevan rakenteen ympärille. Tämä työ suoritetaan oikein seuraavasti:

- Hahmottaa sokean alueen sisä- ja ulkopuomat. Rajat on merkitty leikkuulaudoilla. Ne myös suorittavat muottien tehtävän. Sisäisen muodon tulisi seurata tynnyreiden keskiviivaa, ulompi - noin 90 - 100 cm etäisyydellä sisemmästä ääriviivasta.

 1. Maaperä kaivetaan piikkipalkin syvyyteen.
 2. Hiekka kaadettiin noin 10 cm: n kerrokseksi. Se kostutetaan vedellä ja tiivistetään. Ylhäältä voit kaataa noin 3 cm: n kerrosta ja myös tamp.
 3. Hitsattu teräsverkko asetetaan rauniolle.
 4. Sokean alueen reunan yli reunatut puupalkit, joiden lämpötilaa kompensoidaan, asetetaan 2 metrin välein.
 5. Sokean alueen muotti on kaadettu betonipinnoitteella, jonka paksuus on noin 5 cm, jonka pinta on huolellisesti tasoitettu ja silitys. Muista tehdä esijännitys niin, että vesi vuotaa pois rakennuksesta.

Tätä voidaan pitää betonilla täytettyjen tynnyreiden perustuksen rakentamisessa. Jos rakennussääntöjä noudatetaan, sellainen perustus, joka on rakennettu ilman muottirakennetta, kestää useita vuosia.

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Omien käsiensa tynnyrien perusta - hyvät ja haitat, työn ominaisuudet ja vaiheet

Yksityiset kehittäjät yrittävät usein nopeuttaa rakennusten rakentamista omilla sivuillaan, joten he käyttävät usein ei-perinteisiä rakennusmenetelmiä. Yksi niistä on tynnyreiden perusta, mikä viittaa siihen, että laitteen pohja on rakennuksen alapuolella. Tuloksena on pistetuki - upotettu tai asennettu hiekkalaatikkoihin suoraan maan pinnalle. Tällä menetelmällä on paljon faneja ja vastustajia, joista jokaisella on omat argumenttinsa ja olettamuksensa. Mutta tosiasia on, että on olemassa keino rakentaa betonipäällysteisiin betoniin pohja, vaikka sillä on joitain rajoituksia.

Kansanteknologian erityispiirteitä

Metalli tynnyreitä, joissa on katkaistu kansi ja usein pohja, käytetään säätiön perustukseen, minkä seurauksena saadaan aikaan eräänlainen muottirakenne sylinterimäisen kuoren kuoren muodossa. Vakiotuotteissa on:

 • tilavuus - 200 litraa;
 • halkaisija - 60cm;
 • korkeus - 85cm;
 • seinämän paksuus - noin 1 mm.

Valmistetut tynnyrit asennetaan rakenteen kulmiin ja niiden väliin, riippuen rakennuksen koosta suunnitelmassa. Maaperän tyypin ja sen jäädytyksen merkin perusteella pohja upotetaan 30-50 cm: n korkeudella tai maapallon vasemmalle puolelle, minkä jälkeen metalliset kotelot kaadetaan betonilla. Tarvittaessa ristikkorakenteet asetetaan etukäteen, mikä yksinkertaistaa pylväiden kahvaa grillata- malla. Tulos on yksinkertaisin pohja, joka on tehty omilla kädilläsi, joka pystyy kestämään pieniä rakennuksia:

Positiiviset ja negatiiviset puolet "barrel" -perusta

Yksi betonilla täytettyjen metalliputkien perusteknologian eduista on muottien rakentamisen hyödyttömyys. Ensinnäkin se säästää aikaa, ja toiseksi se ei edellytä työntekijöiden erityisosaamista. Mutta tässä työssä olevat haitat voidaan laskea valitettavasti paljon enemmän. Erityisesti ne liittyvät käytetyn menetelmän tehokkuuteen.

Kotitalouksessa harvoilla on oikea määrä 200 litran tai muita metalliputkia perustuksen rakentamiseen, joten sinun täytyy ostaa ne. Tällainen hankinta voi maksaa paljon enemmän kuin kustannukset laudoille, kiinnikkeille ja muille materiaaleille, jotka tarvitaan muottiin asennukseen. Useimmissa tapauksissa on myös järjetöntä, kun betonin syvyyteen tarvitaan enemmän kuin metriä, kun maaperän jäädyttämistä on vähän. Tällöin korkeuden ei tarvitse asettaa yhtä, vaan kaksi tynnyriä. Vaikka pienissä rakenteissa, joissa on syvä pohjavesi, ne käyttävät usein hiekkalaatan asennusta, eikä kaivamisen lisäksi kallioilla, tynnyrit jäävät suoraan pinnalle.

Monimutkaiset savimaat ja korkea pohjavesi edellyttävät, että perustus jäätymisnopeuden alapuolelle, muutoin turvotusvoimat voivat olla korkeammat kuin perustuspaine, mikä johtaa tynnyreiden nousuun ja rakenteiden vinoutumiseen.

On myös ymmärrettävä, että kosteudeltaan kyllästyneet maaperät sulatuksen jälkeen aiheuttavat usein muutoksen kellarin metallipilarien sijainnissa ja sakkautumisessa siinä tapauksessa, että hautaaminen, täyttö tai hiekkalaatikko on suoritettu väärin.

Työn vaiheet

Putken yläosa on poistettava. Irrotettava kansi on yksinkertaisesti irrotettu, ja suljetussa astiassa ympyrä on kokonaan katkaistu. Tynnyrin pohja voidaan jättää, ei ole tarpeen päästä eroon siitä. Valmistetut kotelot asennetaan valmistettuun, tasoitettuun pohjaan rakennuksen kulmissa, tukiseinien liitoksissa ja tarpeen mukaan jo asennettujen perustustukien väliin.

Ensinnäkin tuotetaan merkintä, joka vetää johtoja rakenteen kehän varrella. Ne toimivat ohjeena tynnyreiden sijaintien oikeaan määrittämiseen suunnitelmassa. Erikseen jokaisen säiliön alla kaivetaan maanalainen rakenteen syvyys, jonka pohjaan vaiheittain:

 • tasoittava hiekka tyyny 10-15 cm paksu on kaadettu;
 • Katonmateriaali asetetaan 1-2 kerrokseksi vedenpitävänä;
 • Käytetään rasvaamalla jäteöljymetallikuorilla.

Kun altaat täytetään hiekkaseoksella kerrosten kerroksen kostutuksella ja puristamalla, ne aloittavat tankkien täyttämisen betonilla. Rakennuksessa suunnitellut raudoitusrivat on asetettu ja kiinnitetty metallikoteloihin etukäteen. Jokainen tynnyri tulisi täyttää liuoksella kerrallaan, muuten epätasainen asetus voi johtaa konkreettisen monoliitin erottamiseen, mikä ei ole hyväksyttävää. Pohjustusvalmisteita tehdään useimmiten manuaalisesti, koska betonipumput löytyvät harvoin ylimääräiseltä yksityiseltä tilalta, eikä erityisten kourujen asentaminen ole aina järkevä päätös.

Asiantuntijat suosittelevat rakennuksen pystyttämisen järjestämistä niin, että talvikaudelle "tynnyri" perustus ei pysy kuormittamattomana. Muussa tapauksessa maaperän sulatuksen jälkeen tulee todennäköisyys muuttaa täytettyjen säiliöiden sijaintia.

Betonin tynnyreiden yläpuolelle on vedeneristys, joka suojaa seiniä kosteuden tunkeutumiselta rakennuksen maanalaiseen osaan. Tätä varten useimmiten käytetään perinteistä ruberoidia kerrostettuna kahteen kerrokseen. Valmis säätiö on sidottu teräsbetonilla tai kruunulla, jos kyseessä on esim. Hirsitalon kylpylärakennus.

Rakennuksen ja lisärakennuksen tärkein rakenneosa on sokea alue. Sen tehtävänä on suojata pohjaa heikentämättä sateen, sulavan lumen tai korkean veden vaikutuksesta. Aseta vedenpitävä pinnoite koko rakennuksen kehälle ympäri alustaan ​​suuntautuvalla kaltevuudella. Sokean alueen leveys ja kaltevuus riippuvat useista tekijöistä, joista tärkeimpiä ovat:

 • maaperän tyyppi;
 • kattolevyjen poisto.

Ensinnäkin sokea alueen ulkoiset ja sisäiset ääriviivat on hahmoteltu paikassa. Ensimmäinen, pääsääntöisesti, kulkee 0,9 - 1 metrin etäisyydellä tynnyreiden ulkopinnasta ja toinen - keskiakselinsa ympäri. On huomattava, että ulkoinen viiva voidaan sijoittaa hieman säiliöiden läheisyyteen maaperän olosuhteista ja rakenteen yleisestä rakenteesta riippuen. Suunnitelluilla rajoilla valitaan maapintakerros suunnilleen piikkikohtaisesti, kummallakin puolella reunuslevy asetetaan muottiin. Kaivantoon kaadetaan 10 cm: n kerros hiekkaa, joka kostuu kastumisen jälkeen. Sen jälkeen seuraa 2-3 cm kerros murskattua kiveä ja paina sitä.

Sokea, joka on kohtisuorassa sokea, 1,8-2 metrin pituiset, ohut puulevyt, jotka ovat välttämättömiä laajennusliitosten järjestämiseksi, asetetaan reunalle. Ne suojaavat betonilastetta vaurioilta lämpötilanvaihteluiden tai maaperän säröjen vuoksi.

Viimeisessä vaiheessa betonikerros, joka on noin 4-5 cm paksu, tasoittaa ja muodostaa kaltevuuden pois rakennuksesta. Seuraavaksi suoritetaan silitys tai valmiin pinnan kyllästetään polymeerikoostumuksilla, jotka estävät mikrokruunujen muodostumisen lasilla tai muilla virheillä, jotka mahdollistavat kosteuden tunkeutumisen betonikerrokseen. On syytä huomata, että tasoitusta voidaan lisäksi leikata laatat tai kivet, mutta tämä riippuu jo omistajan makusta.

17.8.2015 klo 16:08

Tynnysten perusta

Kuinka asentaa puutteet tynnyreiden perustalle?

Hei, Vitaly Permista!

Teitte väärän muotoilun kysymyksen. Ja minä vain arvahdan sen olemuksesta.

Eräs älykäs pää tajusi, että tavallisten normityyppien sijaan voit käyttää normaaleja metalli-tynnyreitä, joiden halkaisija on noin 0,6 metriä ja korkeus noin 0,85 metriä. Tynnyrin kapasiteetti 200 litraa, teräspaksuus enintään 1 millimetrin paksuiseen. / Tämä on yleisin muoto, vaikka toisinaan toisetkin.

Tällainen tynnyri poistetaan kansiosta, jos se on irrotettava tai leikattu pois, jos se hitsataan. Joskus pohja poistetaan. Tuloksena on kuori, joka on asennettu talon tukikohdalle, kylpyyn, muihin rakenteisiin. Tällaiset tukipisteet, riippuen rakenteen koosta, vaihtelevat 4: stä kahteen kymmeneen tai enemmän. Sitten betoni kaadetaan muottien sivuille. Joskus se haudataan ja vahvistetaan. Ylemmässä tasossa vedenpitävyys asetetaan kahteen kerrokseen (tavallisesti kattopyyhkeisiin). Perusmateriaalin leikkaaminen seinämateriaalista ja estää kosteuden lisääminen maaperästä.

Tämän seurauksena alasurkukerroksen tai vahvistetun ruuvihihnan saa aikaan ristikkoseinien pystyttämiseen kohdistimet. Aion heti tehdä varauksen, että voi olla paljon vaihtoehtoja, jotka poikkeavat mainituista.

Tynnyrien reunat voidaan haudata maaperän jäädyttämisen määrällä tai ne sijoitetaan suoraan maahan, lisäämällä kompensointipöytää pohjan alapuolelta yli 10 senttimetrin paksuisesta hiekkakerroksesta.

Mitkä ovat etuja ja haittoja samankaltaisista tempeista tynnyreistä?

Yksi epäilemättä on se, että sinun ei tarvitse sotkea rakenteen rakentamista varten perustuspiste kannat. Koska muottiin tarvitaan usein levyjä, muita materiaaleja, kiinnittimiä, työkaluja ja paljon aikaa sen rakentamiseen. Ja niin - toin tynnyrit, asensin, kaadettiin betonia ja kaikki on valmis.

Ja paljon miinoja on, ja tärkein on, että betonin massa menee pois. Tuomari itsellesi, mikä on 200 litran tynnyrin täyttämiseen tarvittavan materiaalin kuutiomäärä? Erittäin tehottomasti. Ja jos olet arvokas rakentamaan, jos maaperän jäädyttämisen syvyys on yli metriä? Haluatko säilyttää suunnittelijoiden suositteleman pohja-syvyyden ja jättää silti maanpinnan yläpuolelle jalka- ja puolet kellarista? Sitten sinun on käytettävä kahta tynnyriä kiinnitettynä toisiinsa. Aineiden kulutus kaksinkertaistuu.

Mutta niin kuin mahdollista, esimerkkejä tällaisesta rakentamisesta harjoitetaan ja useimmiten tynnyreitä ei haudata vaan yksinkertaisesti kaadetaan kerros hiekkaa kuorensa alle, ne kaadetaan rauniolla ilman vahvistusta. Pohjimmiltaan tätä käytetään samojen kylpyammeiden ja muiden rakenteiden rakentamiseen. Ei kovin suuria rakenteita, joiden pinta-ala on alle 40 neliömetriä.

Kevään maaperän kosteuspitoisuudesta riippuen kaikenlaisia ​​vivahteita on mahdollista muuttaa "tynnyreiden" sijainnin muodossa.

Ja nyt, pohjimmiltaan, kysymys, koska esitin juuri aiheen "tynnyreiden" pohjalta eikä mitä te kysytte.

Joten, heitetään tynnyreiden pohjalle. Sanahakujen alla olisit voinut tarkoittaa jotain kahta asiaa.

Ensimmäinen. Laite, joka vetää tukkeja tai puupalkkeja "tynnyreitä". Koska ne voivat olla pituudeltaan 6 metriä ja suuri osa. Keräilijänkeräimet tällaisten ulottuvuuksien vetämiseen käyttävät laitetta kahden pitkän tukin muodossa, jotka on sijoitettu kulmaan kannattimiin (tynnyreisi). Vedetyt lokit (palkki) heittävät kaksi köyttä koukkuineen ja vetävät ne ylöspäin pitkin viistosti asetettuja tukkeja. Vahvuuden ja nopeuden lisäksi mitään muuta ei tarvita. Ja niin, että työntekijä, joka saa kiinni koukut alareunassa, ei "avata kääreään" ja pystyi hyppäämään syrjään, jos loki lentää alas kolmantenatoista kruunun korkeudesta.

Toinen. Jos sinä, enemmän kuin toiveet, käsitteiden käsitteleminen tarkoittaa triviaalia sokea alue ympärilläsi ympärilläsi kylvyssä, se on yleensä rakennettu. Tämä tarkoittaa sitä, että hahmottelet sokea alueen ulkoiset ja sisäiset ääriviivat (rajoittaaksesi tavallisesti leikattujen levyjen käyttöä, jotta sokean alueen materiaali ei ylitä sen ulottuvuutta).

Sisäviiva kulkee yleensä tynnyreiden keskipisteiden ja ulkopinnan noin 0,6 metrin etäisyydellä niiden ulkopinnasta. Sen jälkeen kaivaa maata pikakiinnitteellä, irrota se, kaada hiekkakerros noin 0,1 metrin paksuiseksi, niin voit täyttää rauniot kerroksella kaksi tai kolme senttimetriä ja asettaa hitsatun verkon vahvistamiseen. Jokainen muutaman metrin puulevyt (lämpötilan kompensointiero, joka tulevaisuudessa ei saisi antaa räjähdysastetta).

Sitten betonikerros levitetään noin 4-5 senttimetrin paksuiseksi. Kaikki tasoitetut, rautaa.

Kaltevuus on pakko havaita rakenteelta poispäin (noin 1/10, eli yksi lineaarinen mittari sokean alueen leveydestä, korkeuden eron tulisi olla 0,1 metriä).

Joskus hiekkakerroksen alla sopii katemateriaalin tai sen analogien vedeneristys, myös kaltevalla etäisyydellä rakennuksesta. Mutta en usko, että tällainen tekniikka käyttävät asiakkaita, jotka rakentavat tynnyreiden perustan, se osoittautuu hieman kalliiksi.

Ja lopuksi, jos joudut vielä sanomaan jotain erilaista sanan puitteissa, kirjoita kysymys selvemmin ja yksityiskohtaisemmin. Muussa tapauksessa vastausta ei voida taata.

Muut kysymykset koskien kodin säätiön korjauksia:

Esitä kysymys Semenychille (materiaalin kirjoittaja)

Sivustoamme päivitetään säännöllisesti mielenkiintoisilla ja ainutlaatuisilla materiaaleilla ja artikkeleilla puutavaraa, rakennusmateriaaleja ja työtä varten, antaa tekijän mielipiteen ja tietämyksen todellisesta shabashnikista, jolla on yli 15 vuoden kokemus. On osa - hauskat tarinat shabashniki. Jos haluat saada tietoja tästä, tilaa tilauksesi uutiskirjeeseen. Osoitteen siirtäminen kolmansille osapuolille on taattu.

Kylpytynnyrin perusta: 4 lajia kaikkiin tilaisuuksiin

Ennen kylpytynnyrin ostamista tai itsekokoamista herää kysymys siitä, tarvitaanko kylpytynnyriin erityistä perustetta ja mitä voidaan käyttää. Kysymykset ovat oikeita, ymmärrämme yhdessä, mitä perustetaan kylpylähuoneeseen ja mitkä ovat vaihtoehdot.

Kylpy-tynnyrin paino voi olla 750 kg - MINI-mallille (2-metrinen höyryhuone), enintään 2250 kg - 6-metrinen kylpy-tynnyrin malli Octa Exclusive (sivu sisäänkäynnillä). Siksi on välttämätöntä kiinnittää huomiota paikan kohdistamiseen kylvyn alle, mutta myös pohjan perusrakenteiden rakentamiseen.

Nyt harkitsemme useita vaihtoehtoja kylpy-tynnyrin perustamiseksi, mikä voidaan tehdä sivustollasi.

Päällystys- tai sora-alue

Keskimääräisen kylpy-tynnyrin paino ei ylitä 1500-2000 kg, mikä tarkoittaa sitä, että rakenne ei vaadi erityistä pohjaa. Ainoa ehto - paikka, johon asenna kylpy-tynnyri, pitäisi olla sileä. Voit laittaa kylvyn hyvin tasoitettuun rammed-alueeseen, joka peitetään laatoille tai soraa varten.

Laatta asetetaan hiekkalaatikkoon tai betonilevyyn. Asettamalla päällystyslaatat hiekalle:

 1. Poista maaperän yläkerros (10 cm tavalliselle maaperälle) ja paina se hyvin,
 2. Jos et halua myöhemmin vetää ulos ruohoa, joka kasvaa laattojen välissä, aseta geotekstiili tai muu suojasuodatin koko pinnalle,
 3. Aseta kaksi säleikköä pitkin kuopan yläreunaa miinuslaatan korkeudelle rinnakkain pitkin kaivoa reunoja pitkin. Ne toimivat tasona
 4. Peitä koko alue kerroksella hiekkaa 5-6 cm, tasoita hiekka rakeilla. Jos haluat lisätä sementtiä hiekkaan, ota sitten 1 säkin sementti suhde 5 kottikärryt hiekkaa. Sitten hienompaa kohdistusta varten käytä puu- tai metallinen hallitsija, joka liukuu pitkin aikaisemmin asetettuja kahta ohjauskiskoa. Samaan aikaan olet vielä vielä tasoitettu sivusto, siirtymällä taaksepäin,
 5. Kun tasoitat, irrota varovasti säleet, täytä tyhjä tila hiekalla. Älä kulje tasaisella alustalla!
 6. Aseta laatta mahdollisimman lähelle toisiaan, säädä se kumiharmaalla tai laudalla. Siirrä rivillä riviä eteenpäin polvillasi ja laita alla oleva alus. Yritä olla kauempana laattojen äärimmäisistä riveistä, jottei heitä syrjäytä,
 7. Kun siirryt, tarkista uuden rivin pinta tasolla, säädä korkeutta kaatamalla hiekkaa tai tasoittamalla laatta kumi-vasaralla,
 8. Tee jalkakäytävät. Leikkikenttä valmis!

Betonipohjan kaakeleiden asettamiseksi:

 • Huuhtele betoni paineen alaisena
 • Aseta märälle betonille sementtilaastikerros 1,5 - 2 cm. Liuoksen suhde: 50 kg sementtiä + 200 kg (tilavuus 135 litraa) hiekkaa + 25 litraa vettä,
 • Aseta laatta samalla tavalla kuin hiekkavyöhykkeellä.

Paikka betonikylvyssä

Jos sinulla ei ole päällystyslautasia, etkä halua laittaa kylpyamme vain särkyneeseen ja sora-alustaan, voit tehdä betonipohjan. Paikan täyttäminen kylvyn alla:

 1. Poista maakerros - 15-20 cm
 2. Asenna muotti,
 3. Kaadamme tyhjennyskerroksen: 5 cm hiekkaa (me leimaamme) ja 10 cm hiekkaa,
 4. Me vahvistamme,
 5. Täytä ratkaisu. Betonimassan mittasuhteet: sementti 10 kg, hiekka 30 kg, murskattu kivi hienojake 40 kg, vesi 40 litraa (50 paino-% seoksesta). Jos liuos on hyvin paksu, lisää vettä.

Valmis paikan tulee kovettua ainakin 20 vuorokautta.

Pylväspohja kylpy-tynnyrin alla

Kylpy-tynnyri voidaan asentaa sarakepohjaan tai pylväisiin.

Tätä varten riittää tekemään 2-3 paalua kummassakin kylpytynnyrissä. Tukien määrä (jalustat) riippuu sen pituudesta ja mallista: kaksi tukia, joissa on 2 metrin kylpytynnyri ja neljä viisi ja 6 metriä.

Jokainen tukiputki on asennettu päiden ja väliseinien alle. Huomioi myös: jos kylpyamme on varustettu verannalla, siihen lisätään lisätuki. Jalkatuen pituus - 1800 mm. Nyt voit laskea paalujen määrän, mitä tarvitset.

Column Foundation ei ole vaikea tehdä omia käsiä, sinun on vain noudatettava rakennustekniikkaa. Tämä on hyvä ratkaisu kevyille rakennuksille, kuten kylpy-rummuille. Tällaisia ​​tukiaineita varten on vain yksi rajoitus - maaperä.

Laukaisuaste osoittaa, kuinka paljon maaperän tilavuus kasvaa sen jäätyessä. Jos 1 m: n syvyyslämpötilaan maaperän tilavuus kasvaa yli 1 cm, tällainen maaperä kallistuu.

Jos alueesi maaperä eroaa lisääntyneestä kudoksesta, suurin osa maaperästä paikoissa, joissa pilarit asennetaan, on korvattava hiekalla.

Kolonnin alustan edut

 • Monipuolisuus, se sopii mihin tahansa maastoon,
 • Vedenpitävyys- ja valmistelutöiden vähimmäismäärä,
 • Korkea asennusnopeus. Ei tarvita lisää avustajia,
 • Täytäntöönpanon helpottaminen. Riittää, että niillä on vaatimatonta rakentamistaitoja, jotka eivät vaadi erityistä tietämystä, koska tällaisen säätiön rakenne on teknisesti yksinkertainen.

Pilarien valmistukseen tarkoitettu materiaali voi olla: tiili, puu, kiinteä betoni, roskakivi, lippikivi. Materiaalin valinta riippuu budjetistasi ja siitä, mihin olet tekemässä tämän perustaksi:

 • valokehysrakenne - markiisit, huvimajat,
 • kaksikerroksinen rakennus,
 • kylpylä, terassi, ansiorakennukset.

Pylväsperustaiset tyypit, todella näkemisen arvoinen:

 • Monoliittinen, suurin puristus- ja vetolujuus, jos pohja vahvistetaan,
 • tiili,
 • raunioista betoni,
 • Vuoristosta,
 • Luonnonkivestä.

Tiilen perustuksille, sinun täytyy ostaa erityinen paistettua tiiliä. Sen käyttöikä on 100 vuotta. Tämän tyyppinen tärkein haitta on aikaa vievä muotoilu. Tällaisen säätiön asennukseen tarvitaan runsaasti maanrakennustöitä.

Työt voidaan tehdä: pyöreät tuet; neliöitä; suorakulmainen. Ne voivat olla samankokoisia ylä- ja alareunassa, ja niillä voi olla katkaistun pyramidin tai katkaistun kartion muoto. Lyhennettyä muotoa käytetään hehkuttavilla maaperillä, pylväiden sivuilla on täynnä hiekkaa tai muuta ei-fossiilista koostumusta.

Tukijalatuksen syvyys voi olla:

 • huuhtelu,
 • matala syvyys
 • ei haudattu.

Kylpy-rummuissa käytetään matala-pohja, jonka tukitaso on 40-70 cm maasta. Sitä voidaan soveltaa useimpiin pohjaveden pohjavesiin. Ja myös kaikille rakennuksille, joilla on pieni paino. Kuormituksen jakamiseksi tasaisesti on toivottavaa sitoa sarakepohja grillataan. Tämä varmistaa suunnittelun luotettavuuden. Monet asiakkaat rostverk pehmustettu tai antaa sille terassi hallituksen, se osoittautuu palkintokorokkeelle varten kylpy-tynnyri:

Tee-se-itse-sarake säätiö: Vaiheittainen ohje

 • Sivustonvalmistus on tärkeä työvaihe. Puhdista alue, tasoita se, jos sinulla on savimaita, tee täyttö.
 • Merkintä - kiinnitä akselit piirustusten mukaan. Tarkkaile tarkasti kulmia ja lävistäjiä. Järjestä kuopat tarkalleen akseleille.
 • Kaivamme reikiä pilareiden alla. Voit käyttää lapio- tai mekaanista porausta sen mukaan, minkä tyyppistä pylväspohjaa olet valinnut. Kun pilarien syvyys mittariin vahvistaa seinää ei ole välttämätöntä. Jos syvyys on suurempi, reikä on kaivettava kaltevuuden alle ja järjestettävä kiinnike puupalkkeihin. Niitit tekevät hieman enemmän kuin pilareiden koon. Väliseinien ja muottien asentaminen on välttämätöntä.
 • Sinun on myös tarjottava suojaa käärmettä vastaan, esimerkiksi tehdä erityinen tyyny pilarien alla. Tätä varten kaivetun kuopan pohjalle nukahtaa hiekkaa kerroksella 100 - 200 mm, se kostutetaan ja tiivistetään. 150-170 mm betonikerros kaadetaan hiekkalaatikkoon.
 • Teemme muottipesän. Muotti on yleensä tehty levyistä, lastulevystä, kosteutta kestävästä vanerista, kateaineista tai rautalevyistä. Myös asbestisementtiputkia, joiden läpimitta on vähintään 100 mm, voidaan myös käyttää.
 • Vahvikkeet tekevät sauvat pituussuunnassa horisontaalisilla hyppyjoilla lanka. Jotta saumaton yhteys olisi mahdollista, sauvojen tulee ulottua 15 cm korkeammalle alustalle.
 • On tarpeen kaataa betonia 20 cm kerroksiin, minkä jälkeen seos tiivistetään. Tee vedenpitävä ruberoidi. Jos sinulla on märkä maa, tarvitset kaksinkertaisen kerroksen. Tavallisella maaperällä on yksi kerros vedeneristys riittää.
 • Asennuksen grillata. Tee vahvistuskehys. Tätä varten kytke hyppykytkimet vahvikkeisiin ja hitsaa ne kiinnityslenkillä. Tee muotti ja monoliittinen vyö. Kaada betonia, pidä tauko saadaksesi tarvittavan voiman. Suorita vedeneristys ja täytä kuoppaan maaperä.

Pile-ruuvi-pohja

Paaliruuvi voidaan tehdä millä tahansa maaperällä, paitsi kallio. Usein tämä on perustus, jota käytetään valmistettaessa kylpytynnyripaikkaa. Kutsutut käsityöläiset tekevät sinulle säätöruuveja 1-2 vuorokauden kuluttua. Ja hän palvelee sinua vähintään 50 vuotta.

Ruuvi on metalliputki, joka on käsitelty erikoisella korroosionestoaineella. Sen alapää on terävä ja kärjessä on terät. Pino ruuvataan maahan, kuten ruuvi, vahingoittamatta, mutta puristamalla sitä vain sukelluksissa.

Ruuvipallot ovat monenlaisia:

 • Ruuvi-terä simuloi lankaa melkein koko pinoa pitkin. Niitä käytetään maaperä, jolla on heikko kantavuus, yleensä pohjoisilla alueilla, joilla on permafrostia,
 • Erilaiset putken halkaisijat. Pallon suurempi halkaisija valitaan rakennuksen suuremmasta painosta. Yli 108 mm: n paalun halkaisijaa ei voida kiristää käsin, tarvitaan erikoislaitteita,
 • Eri halkaisijaltaan suuret terät. Mitä pienempi ja mahdolli- sesti veteen kyllästynyt, sitä suurempi siiven halkaisija. Kuiville ja tiheille maaperäille terän halkaisija on pienempi,
 • Ruuvien pinon tyyppi ja muoto riippuu valmistajasta.

Pohjan asennus ruuveilla

 • Pilejä ruuvataan maaperään kulmissa ja sisäseinien leikkauspisteessä asteikolla 1 - 3 metriä,
 • Ruuvatut paalut leikataan samalle tasolle ja suljetaan metalli- tai puupalkkeilla. Tämä luo yhden jäykän rakenteen -
 • Maaperän ja grillatautojen välillä on vapaa tuuletettu tila.

Jotta ylipainot eivät olisi suurempia ja halkaisijaltaan halkeilevia paaluja tai että rakenne ei johda epävakauden vuoksi, paalut olisi valittava tiukasti laskelman mukaan. On otettava huomioon maaperän jäädyttämisen syvyys omalla tonttialueellasi ja tulevan rakenteen paino.

On parempi, jos tämä tehdään suunnittelutyöntekijä sivuston hydrogeologisten tutkimusten perusteella. Kun tilaat ruuvipallojen asentamisen urakoitsijoiden kautta, valitse huolellisesti yritys, koska kaikki eivät noudata tekniikkaa ja toimivat kunnolla.
Tässä videossa voi tarkastella kaikkia, mitä sinun tarvitsee tietää ruuvipapeista:

Ruuvipuristimen perusteet

 1. Suuria irtotavaraa ei tarvita;
 2. Ei tarvitse ennalta tasata sivustoa;
 3. Voit työskennellä lähes milloin tahansa vuoden aikana
 4. Perusta voidaan tehdä millä tahansa maaperällä. Poikkeukset ovat kiviä.

Tässä videossa kaikki ruuvipillojen etuja ja haittoja puretaan:

Pile-ruuvin säätö tee se itse askel askeleelta ohjeita

 • Laske suunnitteluun tarvittavien paalujen määrä. Jakaa ne siten, että kuormitus säätöön on yhtenäinen.
 • Siirrä asettelu paperista alueelle, johon asennat kylvyn paikkoihin. Merkitse ja aja pylväät paalun asennuspisteissä:
 • Kaada jokaisen paalin alla oleva lyijyreikä. Voit tehdä tämän poistamalla maapohjan kerroksen tässä paikassa. Reiän syvyys on enintään 10-15 cm, leveys on 2-3 cm suurempi kuin paalun halkaisijan halkaisija. Tietenkin voit tehdä ilman kaivamista ylöspäin, mutta tämä lisää ponnisteluja ruuvaamaan sen maahan.
 • Kierrä erikoisvarren avulla asennettu paalu avustajien kanssa maahan. Säädä asennon pystysuuntaus. Pölkkyjen upottamisen taso maaperään pitäisi olla talvisen maaperän jäädytyksen alapuolella.
 • Tasaa tasojen yläpinta, merkitse se tasolle ja ylimääräiseksi, katkaise "hiomakone"
 • Pileissä sinun täytyy kaataa betonia, mikä lisää sen voimaa. Ja myös se vähentää metallin korroosionopeutta.
 • Pane kullakin paalulla metallilevy, jonka paksuus on 8-10 mm. Tämän levyn sivujen tulee työntyä muutamaan senttimetriin paalusta. Ja tässä levyssä on oltava ruuveja ruuvit kiinnittämiseen:
 • Tee grillage, niin tee se, kiinnitä palkit levyyn hitsaamalla tai pultteilla.

Tässä videossa esitetään master-luokka ruuvipillojen asentamisessa manuaalisesti ilman erikoislaitteita:

On myös huomattava, että ruuvipillojen merkittävä etu on niiden purkamisen mahdollisuus. Kun liikutat tynnyrillä, voit ottaa säätiön mukanasi ja asentaa sen sitten uudelle paikalle.