Rakennustyöt, joissa perustetaan kiviaineteollisuutta

Kelluvan pinnan perustana on oltava melko vaikeissa olosuhteissa hyväksyttävä stabiilisuus ja koko rakenteen rakenteen rakenne jäykkyys. Loppujen lopuksi polttopuut ovat useimmissa tapauksissa täysin epätyydyttäviä maaperän rakentamisen kannalta.

Modernin teknologian ansiosta säätiö voidaan rakentaa myös sellaisissa, ei kovin hyväksyttävissä olosuhteissa. Tässä artikkelissa tarkastelemme pientareiden tyypillistä rakennetta, joka tarjoaa lukijoillemme useita vaihtoehtoja prosessin rakentamiseksi epävakaalle maaperälle.

Mikä on vaarallisten aineiden uhka?

Tyypillinen kiviaines on erittäin erityinen maaperä, joka perustuu hienoihin hiekkoihin (pöly), jotka on juotettu runsaalla vedellä. Siksi perustuksen alapuolella oleva kiviaines on vain kehittäjän painajainen: loppujen lopuksi tällaisella kentällä ei ole riittävää jäykkyyttä eikä se kestä rakennuksen painoa.

Eli rakennus, joka on pystytetty hiekkalaatikkoon, yksinkertaisesti "vetää" maaperään. Ja "upotus" ja perusta, ja rakenteen seinät yksinkertaisesti puhkesi omalla painollaan. Tällaista vaikutusta voidaan kuitenkin havaita vain, jos talon omistaja jättää huomiotta kiviaineksen vaaran eikä ryhdy toimenpiteisiin, jotka tasoittavat maaperän riittämätöntä vakautta.

Tällaisina vastatoimenpiteinä on tavallista käyttää joko liian syviä pohjia, jotka läpäisevät hiekkalaatikkoa etsimään vakaampaa maata tai liian laajoja perustuksia, jotka jakavat rakenteen painon maksimaalisella alueella, mikä vähentää paineita maahan.

Rakennuksen perustusten teknologia kiviaineksen päälle

Päättäessä, mitkä perustukset rakennetaan kiviainekselle, on otettava huomioon epävakaan maaperän syvyys ja hiekkakerroksen paksuus.

Ensimmäinen parametri määritellään etäisyydeksi nollatasosta ja lohkareiden rajalle. Toinen parametri on itsepilkkupohjan syvyys - etäisyys hiekkakerroksen alusta vakaan maaperän kerrokseen.

Lisäksi ensimmäinen ja toinen parametri määritetään käyttäen geologisia tutkimuksia, jotka suoritetaan alueen rajoissa. Ei ole muuta vaihtoehtoa määritellä kelluvan maan syvyys ja etäisyys nollatasosta vakaaseen maahan.

Tämän seurauksena, jos hiekkalaatan syvyys ei ylitä kolmea metriä, säätiön rakentamisprosessissa tulisi soveltaa matala-asennusteknologiaa, nauhan perustusta.

Jos kelluvan maan syvyys ei ylitä yhtä metriä, ja vakaan maaston syvyys on 4-5 metriä, silloin rakennuksen aikana on käytettävä paalupohjaa monoliittisella grillatahalla.

Kun pohja on huomattavan syvä (yli kuusi metriä) ja pieni (alle yhden metrin) syvyys, käytetään pohjaan monoliittista laatua, joka kaadetaan nollatasolle.

Ominaisuudet jalostamon rakentamisprosessissa kiviaineksesta

Pohjarakenteen rakentaminen pölytyyppiselle hiekkapohjaiselle maaperälle (kelluva) on tarpeen noudattaa seuraavia järjestelysääntöjä:

  • Ensinnäkin maanrakennustyöt kiviainekselle on järjestettävä ilman raskaita rakennusmateriaaleja. Siksi perustuksen teippityyppi, jonka järjestämiseen on tarpeen kaivaa melko yleinen kaivanto, on vähemmän suosittu tapa järjestää perustukset kuin monoliittiset tai kasaavat vaihtoehdot, jotka eivät edellytä irtotavaran kaivamista.
  • Toiseksi perusmuunnoksen rakentamisessa on tarpeen käyttää vahvistettua häkkiä. Loppujen lopuksi, quicksies hellittävät maaperää. Sillä ei ole väliä kuinka syvälle ne ovat - maaperän kausittaisen muodonmuutoksen vaikutukset näkyvät joka tapauksessa. Siksi säätiö olisi vahvistettava mahdollisimman korkealle. Muuten se räjähtää, mikä herättää koko rakenteen tuhoutumisen.
  • Kolmanneksi säätiön leveys tulisi maksimoida. Toisin sanoen paras perusvaihtoehto on monoliittinen levy - pohjan leveys, tässä tapauksessa, on samansuuntainen kuin sen ympärysmitat. Nauhan perustukset rakennetaan nauhan kasvaneen paksuuden avulla. Ainoastaan ​​tällainen rakenne optimoi rakenteen paine-voiman maaperälle, joka on kääntäen verrannollinen alustan ja maan välisen kosketuspinnan kanssa.
  • Neljänneksi nauha-tyyppisten säätöjen rakentaminen olisi järjestettävä tiloille, jotka on varustettu viemäröintijärjestelmällä. Lisäksi kuivatuskaivojen ja kaivojen tulee olla varustettu yläpuolella. Muussa tapauksessa ne täytetään tyydyttyneiden horisonttien kosteudella.
  • Viidenneksi, kun rakennetaan säätiö epävakaalle maaperälle, on välttämätöntä seurata tarkasti louhintaprosessia. Koska pienin puhkaisu monimutkaisen maaperän syvyyden rajoissa aiheuttaa maaperäkerrosten siirtymisen itse kelluvasta maasta. Siksi kaikki kaivannot, sekä itse säätiö että apuvälineet, asetetaan yli ongelmallisen maaperän tasolle.
  • Kuudenneksi, mikä tahansa säätiö, paitsi vaihtoehto, on sijoitettu 30-40 senttimetrin pehmusteeseen, joka koostuu hiekka-sora-seoksesta. Lisäksi tämä tyyny sijoitetaan kuopan pohjaan vedenpitävän kerroksen tai kalvon päälle, jossa on yksipuolinen läpäisevyys.
 • Seitsemäs, on välttämätöntä varustaa laaja syvä alue valmiin pohjan ympärille, suojelemaan maaperää pohjan alapuolelle kostuttamalta sateelta ja sulavedeltä.

Talon rakentaminen

Rakentaminen talon quicksands on monimutkainen prosessi. Pyyhe on maaperän ja veden yhdistelmä, joka sijaitsee tietyllä syvyydellä. Tarvittaessa perustuksen rakentaminen on useita kysymyksiä siitä, miten ei rikota tätä kokonaisuutta. Tutustu kellariin ja kellarineisiin sekä niiden rakentamiseen.

Sisällysluettelo:

Talo omilla käsillään: ominaisuuksia ja tyyppisiä kiviaineksia

Terminen hiekka on maaperä, jonka pohja sisältää hienorakeista hiekkaa ja runsaasti vettä. Koska tämä massa on melko kelluva, se ei kestä suurta kuormitusta, mikä vaikuttaa haitallisesti rakentamisprosessiin.

Huonosti rakennettu talo voidaan yksinkertaisesti kiristää maan alla ja seinillä. Siksi rakennuksen rakentaminen quickshipiin olisi otettava suurella vastuulla.

Maaperän tyypin suhteen on olemassa useita tyyppisiä kiviaineksia, joista kullakin on yksilöllisiä ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Quicksies ovat:

 • tosi alkuperä - savimaahan, lieppeinä tai hiekkasaumoina;
 • väärää alkuperää - soran hiekan muodossa.

Ensimmäisellä vaihtoehdolla on suuret hydrofobiset ominaisuudet. Tämä maaperä imeytyy hyvin veteen, sillä molekyylit ovat vuorovaikutuksessa hiukkasten välillä. Pehmeä tila muodostaa erityisen kalvon, jossa on vähintään puhdistuskerroin. Todellinen koostumus määräytyy ulkoisten merkkien mukaan. Kaivon pohja on tulvilla "sementtimaitolla", kun maaperä otetaan altaan pohjasta, se hämärtyy välittömästi. Paikan päällä tapahtuvien paastopisteiden määrittämiseksi maa luovutetaan laboratorioon.

Jos kaivaat alueen reikää, se täyttyy välittömästi punaisen värisävyn kanssa. Kuivumisen jälkeen syntyy melko tiheä massa. Kelluva kerros vaikeuttaa asennustöiden suorittamista, maaperä rakennuksen aikana täyttää kaikki syvennykset. On melko vaikeaa luoda suljettu silmukka.

Väärennetyt viiriäiset ovat vähemmän vaarallisia, niiden koostumuksella ei ole vahvoja molekyylisidoksia. Savupiipun pohjassa oleva vesi on kevyt ja helposti haihtuu maaperästä. Kuivumisen jälkeen muodostuu massa, jossa on hieman löysä rakenne. Ennen kuin rakennat taloa laudalle, päätä maaperän sisällöstä ja kelluvaan maahan laboratoriossa.

Pohjan rakentaminen uimisiin omiin käsiisi: kuinka käsitellä kivet

Taistelemaan kivennäisjalkineen mukana tulee erityinen vastuu, aloittaa tämä prosessi määrittämällä, millaista polttouunit ovat. Mattojen kielteisiä vaikutuksia on kolme vaihtoehtoa:

 • keinotekoinen vedenpoisto;
 • aitauksen luominen levyn pylvässeinillä;
 • kiintoaineiden kiinnittäminen maaperään.

Ensimmäinen vaihtoehto liittyy veden pumppaamiseen kiviainesta. Jos on tarpeen tyhjentää maahan 600 cm: n syvyys, suosittelemme neulansuodattimien käyttöä. Suuremmalla kasteluvälillä asiantuntijat käyttävät erityisiä sähkökuivatuslaitteita.

Levyjen seinät leikkaavat kerroksen kiviaineksen läpi. Näin ollen tietty paine ja kyky kestää kuormaa. Puinen kieliryhmä laitetaan 10 metrin syvyyteen, ja metallivariantit sopivat jopa 35 metrin syvyyteen. Tämä menetelmä ei toimi likaisten tiheiden maalien välillä.

Kiipeilyalusten kiinnittäminen alueella tapahtuu kolmella tavalla:

 • jäädyttäminen;
 • grouting;
 • silicification.

Ensimmäinen vaihtoehto on melko epäluotettava. Sen toteuttamiseksi käytetään erityisiä jäädytyslaitoksia, mutta korkeissa lämpötiloissa, jäätymisenesteet vielä sulavat.

Silikointi on erittäin tehokasta ja siihen liittyy nestemäisen lasin pumppaus maaperään. Sopii vääriin uintiin. Estää maadoituksen ja parantaa perustan lujuutta.

Todellisissa kiviaineksissa vain tällaiset taistelut ovat merkityksellisiä:

 • sähkökemialliset;
 • jäädyttäminen;
 • suojamenetelmällä.

Kun kaivaa kaivoa tai kaivantoa juoniin, on pakollista vahvistaa seiniään.

Lisäksi hiekkakiviä käsittelevässä prosessissa rakennetaan vedenpoistojärjestelmä, joka on maanpinnan alapuolella. Pyyhe sisältää hienoja pölyhiukkasia, jotka on liitetty veteen käyttäen hyvälaatuista vedenpoistoa, se tyhjennetään, rakenne kestää ja maa kestää kuormaa. Rakennuksen toiminnan aikana vedenpoistojärjestelmän määräaikaistarkastus on pakollinen prosessi.

Jos hiekkalaatikko sijaitsee maaperän jäädyttämisen alapuolella, on mahdollista tehdä monoliittinen kaistaleperä, jolla on matala laiduntaminen, kun taas soran täyttö on pakollista.

Jos veden virtaus syvyys on yli 50 cm, samanaikaisesti paksuus on pieni ja niiden alapuolella on kiinteä maaperä, suosittelemme pysymään perustan paaluvariantissa.

Jalankulkijoiden variantit: matala-kastettu nauha-säätiö omalla kädelläsi

Kun asetat pohjan korkeudelle 150 cm heikosti puhkeavalle maaperälle, suosittelemme, että se pysyy matalassa nauhalevyssä. Jos talossa on kellari, kellari nousee maan yläpuolelle, mutta se ei missään tapauksessa pääse tunkeutumaan maahan.

Ohjeet matalan pohjan rakentamiseen:

1. Määritä maaperäkysely alueen jäätymätyypin määrittämiseksi. Luo piirustuksia, ne osoittavat sen koon, paksuuden, kaatamisen.

2. Valmista sivusto työhön. Poista kasvillisuus ja roskat, tasoittaa pinta, tee säätiön kuoppaan säätiön koon mukaan.

3. Varusta vaakasuora viemärit, jotta vältetään kosteuden kapillaarinen nosto maaperän alemmista kerroksista. Pohjan kuopan syvyys ei saa olla yli 70 cm. Aseta kaivon pohjalle uunin tyyny ja kaada sitten karkean jakeen hiekka. Peitä pohja varovasti erikoistyökalulla, vähitellen kostuttamalla sitä.

4. Rakenna rakennuksen kellariosaston korkeus. Käytä laminaattilevyä, metallia tai muovia sen tekemiseen. Suosittelemme jättämään kokoonpainuvan version. Tarkista tasoitusmallin tasaus. Aseta vedenpitävä kalvo tai kattohuopa muottipesän sisälle - nämä materiaalit tarjoavat pohjaan vedenpitävyyden lisäsäiliöön ja estävät betonimaidon vuotamisen kaatamisen aikana.

Lisäksi aikaisemmin suoritettujen laskelmien ja piirustusten suhteen tehdään vahvistus. Tätä varten käytä erityistä hitsausta ja korroosionkestävää vahviketta. Elementtien määrä määritetään erikseen ja riippuu talon koosta ja painosta.

6. Seuraava vaihe on täyttää matala perustus. Työlle tarvitaan vähintään 300-merkkinen korkealaatuinen betoniliuos. Jos haluat poistaa ilmakuplat betonista ja parantaa sen tarttumista pinnalle, käytä erikoislaitteita betonielementin muodossa.

7. Seuraavaksi sinun on tasoitettava pinta tavanomaisella levyllä tai erikoislaitteilla. Betoniseoksen kypsymisaika on vähintään 26 päivää. Tänä aikana pohja peitetään kalvolla, jotta vältettäisiin saostuminen sen pinnalta ja suojattu auringon säteilyltä.

8. Sen jälkeen, kun betonikoostumus kuivuu, se noudattaa vedenpitävyyttä ja lämpenemistä. Tätä seuraa kuopan täyttö hiekkaisella maaperällä.

Mitä säätiöitä tulee tekemään viemäriin: teknologia laattaperustan rakentamiseen

Laattojen pohjaa käytetään siinä tapauksessa, että hiekkalaatikko on syvällä kovaa ja kosteaa maata pitkin. Pohjalevyn rakentamisen kustannukset ovat useita kertoja korkeammat kuin kaistaleen. Tämä vaihtoehto on kuitenkin kestävämpi ja hyvä suorituskyky.

Laattapohjaa kutsutaan myös kelluvaksi, se kestää suuria rakennuksia, ja kun maaperä tai pakkanen kulkee, se siirtyy suoraan koko taloon vahingoittamatta sitä.

Ohjeet laattojen perustuksen rakentamiseksi säätiölle:

1. Luo maaperätyypin pohjapiirrokset kiviainesta. Ne määrittävät laatan koon ja paksuuden, sen sijainnin, kaatumismenetelmän ja muut rakenteen yksittäiset ominaisuudet.

2. Tasaa maata, poista roskia ja kasvillisuutta. Täytä se vähintään 50 cm: llä, kiristä tiiviisti ja täytä vedellä. Aseta alue käyttämällä napoja ja johtoa.

3. Rakenna maanalaisia ​​vesi- ja saniteettilaitteita. Vedenpitävyys ja lämpöeristys perustetaan ennen sen kaatamista. Tätä varten pinnalle asetetaan eristyksen ja polystyreenivaahdon vuodevaatteet, jota seuraa vedeneristyskerros kateaineen tai muun rullamateriaalin muodossa.

4. Laatoitustyökalujen valmistukseen käytä levyt tai levyt, jotka ovat noin 50 cm korkeita. Varo laattojen lujuutta, koska betoni on melko painava ja rasittaa runsaasti kuormitusta.

5. Valmisteltu pinta, joka on välttämättä täynnä muovikelmua, liimaa materiaalien väliset liitokset tavalliseen nauhaan. Kalvo estää betoniliuoksen ulosvirtausta ja tekee levystä liikuteltavan maaperän kallistamisen aikana.

6. Laattapohjan vahvistamiseksi käytetään aallotettu sauvaa, jonka läpimitta on 1,2-1,6 cm. Materiaali asetetaan ristikon muodossa 15 cm: n välein. Tangojen leikkauspisteessä käytetään nipuna lankaa. Vahvike asetetaan muovikiskojen päälle, materiaalin on oltava täysin upotettuna betoniin.

7. Valmista konkreettinen ratkaisu. Käytä tätä tarkoitusta varten erikoiskoneita tai valmiita tehdasbetonia. Koska työmäärä on hyvin laaja, tavallinen betonisekoittimet eivät toimi.

8. Kaada betoniliuosta aikaisemmin valmistettuun muottiin, tasoita se ja käsitellä erikoisella värähtelijällä. Käytä sääntöä tasoittamiseen. Betonin kuivausaika on noin 3-4 viikkoa kuivassa ja lämpimässä säässä ja 5-6 viikossa kylmässä. On suositeltavaa peittää pohja muovikelmulla, jotta se ei pääse kastumaan.

Temppelin rakentamisen monimutkaisuus kiviaineteollisuudessa: pile-pohjainen kivet ja omat kädet

Kun hiekkalaatikoiden läheisyys on pinnalla, suosittelemme pysymään kasaalustasolla. Tämä vaihtoehto on merkityksellinen, jos jäkälän alla on vahva ja vakaa maaperä.

Tämä tilanne on tyypillistä märkäpuristetuille hiekkasaumoille, joissa ei ole mahdollista tyhjentää siltaa ja ainoa vaihtoehto on paalujen asentaminen. Metallipilarin perustana olevista eduista huomaamme:

 • sopii kaikenlaiseen maaperään;
 • eroaa maanpinnan vähimmäismäärästä;
 • pystytetty milloin tahansa vuoden aikana;
 • rakentamisen kustannukset ovat lähes puolet vähemmän kuin kaistaleet;
 • eroaa korkeissa laakereissa.

Ohjeet kasaatteen rakentamiseksi kelluvilla omilla käsillä:

1. Puhdista alue pintakerroksesta 10-12 cm. Piirrä merkintä suhteessa aiemmin piirrettyihin piirustuksiin. Pallojen määrä määritetään erikseen riippuen rakennuksen kokonaispainosta, sen koosta ja maaperässä olevan kiviainekon tyypistä.

2. Betonin tai metallipallojen mahdollinen käyttö. Suosittelemme pysymään toisessa versiossa. Tämä menetelmä on vähemmän työvoimavaltainen, kohtuuhintainen ja ei heikennä tehokkuutta betonipapeille. Teräspilojen asennukseen ei tarvita erikoislaitteita, ja työ tehdään 1-2 päivää.

3. Ruuvaa paalut - ihanteellinen. Nämä laitteet eivät vaadi esiporausta. Ne on asennettu ja ruuvattu maahan. Siksi kaivon tulvan vaara ja pumppausvesi puuttuvat.

4. Pallojen asennuspaikat on määritelty piirustuksessa, kulmaosat, seinien leikkauspiste ja myös 200 cm: n välein laakerityypin seinien välissä.

5. Metallipallojen ruuvaamiseen tarvitaan vähintään kaksi henkilöä. Erikoisrakenne eroaa vipusta, joka on kierrettävä ruuveilla. Muista tarkistaa mallin tasaisuus. Kiekkoa ei saa poistaa maaperästä ja ruuvaa se samaan paikkaan uudelleen.

6. Betonipilarien asentamiseen vaaditaan erikoislaitteita. Kaivojen esikäsittelyä varten.

7. Saavutettuaan kiinteä maa, kasa syvenee siihen vähintään 100 cm. Tarvittaessa syntyy metallikapas. Ylimääräisen perustuksen poistamiseksi käytä hiomalaikkaa ja varusta sitten vanteet metallirakenteilla.

Kaikki kaivaustyöt suorittaessa on noudatettava turvaohjeita. Kun louhoksen eheys vahingoittuu, kuoppa täyttyy useita sekunteja. Lisäksi päästä ulos tästä massasta on melko vaikeaa. Siksi työskennellessäsi varmista, että louhinnan seinät vahvistuvat puisilla lankkuilla, joilla on suuri syvyys louhinnasta, asenna tikkaat nopeasti kiipeämään ylhäältä. Kaikki työ suoritetaan vähintään yhdellä, mieluiten kahdella, kolmella ihmisellä.

Raudanjalostuksen perusta. Rakentamisen vaikeudet ja ominaisuudet

Johtuen alueen maakerrosten koostumuksesta, joissakin tapauksissa se ei sovi alueen rakentamiseen sopimattomaksi. Se riippuu kaiken tyyppisistä kiviaineksista, sen syvyydestä ja paksuudesta. Rakentamisessa käytävällä kiviaineksella osoitetaan, että huonon laskun seurauksena talo voi kirjaimellisesti hukkua maahan seinillä ja lyhyessä ajassa.

Uimapuvut ovat kiviä, joilla voi esiintyä nesteiden ominaisuuksia tietyin edellytyksin eli uimaan tai virtaukseen. Kvalaattien kallioiden koostumus on hieno hiekkainen hiekka, hieman koaguloituvat savet ja paalut. Erota todelliset ja väärennetyt nopeudet. Todellisissa nesteissä on orgaanisia aineita, jotka toimivat kolloidisena voiteluaineena löyhille kiveille, ja ne kykenevät nopeasti muuttumaan nestemäiseksi tilaksi pienellä mekaanisella iskulla tai tärinöillä. Jos todellisen kivennäisaineen kosteus on vähäpätöinen ja tiheys on riittävän suuri, niin kiviaines on kestävä. Kun se jäätyy, tapahtuu vakava turvotus. Vääriä tulvia erotetaan orgaanisen aineksen todellisesta puutteesta koostumuksessa ja siitä, että virtausominaisuudet näkyvät pääasiassa hydraulisen paineen vaikutuksesta, joka ilmenee vedenottoaukkojen avatessa.

Yksi käytännön johtopäätös seuraa tästä koko teoriasta - jos et kosketa kivikaarta, se ei ole vaarallista. Mutta jos rikkoa sen tiukkuutta, nestemäisen kivin paine alkaa puhkaista pinnalle. Todennäköiset seuraukset ovat:

 1. Sivuston hydrogeologinen järjestelmä muuttuu peruuttamattomasti
 2. Jätteidenpinnan yläpuolella olevien maalien kantavuus pienenee - parhaimmillaankin talossa yksinkertaisesti vain maan alla
 3. Maaperän pinta antaa epätasaisen sakeuden
 4. Mahdollinen tuhoaminen - putken läpimurrot, muodonmuutokset läheisissä rakennuksissa. Epämuodostumat voivat olla mistä tahansa asteesta - vinoista ikkunasta ja oviaukosta loppuun asti.

Kun perustetaan kiviaineksen perustuksia, suurin vaikeus on varmistaa, että veden kyllästyneiden kerrosten paineenalennus ei ole mahdollista.

Taistelu kiviainesalueilla, joka sijaitsee rakennustyömaalla - ei ole helppoa ja kallista. Käytännössä kosteikon vedenpoisto on joskus mahdollista, jos viemäröintijärjestelmä asetetaan alle kerrosten kerrosten alle, jotka voivat aiheuttaa kelluvia ongelmia. Tehokas viemäröintijärjestelmä voi estää tulvien syntymisen tulevaisuudessa, mutta tämän järjestelmän korjaukset, puhdistus ja järjestelmällinen ylläpito ovat pakollisia. Mutta kaikkein täydellinen viemäröintijärjestelmä ei aina ole mahdollista järjestää, teknisesti, eikä vain taloudellisista syistä - jos tulviveden kerros on voimakas ja syvästi asetettu.

Jos kiviainesta ei ole mahdollista tyhjentää, on tarpeen soveltaa rakennuksen perustuksen laitteen muunnosta, joka ei sisällä tai minimoi kosketusta kiviaineksen kanssa.

Käytettyjen perustusten tyypit, riippuen kivien määrästä

Luotettavin perusta on laatta. Jopa silloin, kun polttouunit ovat lähellä pintaa, jopa puolitoista metriä ja samaan aikaan syvälle tiheitä kerroksia - 5-6 metriä tai enemmän

Kun kyseessä on hiekkakivi, jolla on pieni paksuus kerroksesta, joka sijaitsee matalalla syvyydellä pinnasta (0,5 m - 1 m) ja mikä tärkeintä, jos sementtipölyn alla on riittävän kantokykyä sisältäviä tiheitä maaperäkerroksia, on mahdollista tukea niiden tulevaa rakennetta paaluilla. Pölkkyjen on läpäistävä hiekkakivi ja laittaa kiinteät kerrokset maahan.

Yksinkertaisin tapaus on, kun kiviainesta on maaperän jäädyttämisen syvyyttä. Tällöin ei ole kallistumista eikä kosketusta floatin kanssa. Säätiö tässä tapauksessa voit ottaa - matala teippi.

Tapauksissa, joissa pohjaveden taso on korkea ja hiekkalaatikko sijaitsee maanpinnan alapuolella, joissakin tapauksissa pinnan vahvistamismahdollisuus luodaan luomalla keinotekoinen päällyste ei-hankaavasta maaperästä - murskattua hiekkaa ja soraa. Tyyny on valmistettu kerroksittain kerroksittain, mutta yksinomaan manuaalisella menetelmällä - tamping tai tärinää levy. Raskaita koneita ei oteta huomioon, koska kuormituksilla ja tärinöillä voi olla kielteinen vaikutus ravintoalustalle.

Kaikesta tästä on selvää, että ilman geologisia tutkimustietoja ei ole järkevää tehdä päätöksiä sivuston rakentamisesta ja perusvaihtoehdon valitsemisesta. Sinun on tiedettävä, mihin syvyyteen se sijaitsee, ja mikä on sen paksuus tai paksuus. Sinun pitäisi myös tuntea pohjaveden merkki vuodenaikoina. On mahdollista, että useita naapureita on jo rakennettu, porattu tai kaivettu kaivoihin, tämä voi antaa joitain tietoja.

Todennäköisesti läsnäoloaltaiden leviäminen alamäkeen, paikassa, jossa siellä oli suola tai runko vettä, on jopa hyvin pieni. Eräs tapa eristää itsetuntuma itsenäisesti on kaivata reikä tai porata kuoppa, jonka syvyys on suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys (piirin standardin mukaan). Jos seinät alkavat sulautua ja ontelot ovat täynnä virtaavaa nestemäistä hiekkaa, on mahdollista tehdä johtopäätöksiä meloen läsnäolosta osiossa. Mutta kuinka paksu se on, asiantuntijat voivat sanoa vain geologisen tutkimuksen suorittamisen jälkeen. On selvää, että kiviaines ei vain aiheuta ongelmia, se voi olla vaarallista, eikä sinun pidä vitsailla sen kanssa.

Huolehdi turvallisuudestasi ja ryhdy varotoimiin

 1. Jos maaperässä on kivennäisvesiä, sen satunnaista avaamista kaivutyön aikana voi muuttua tragedyksi. Veteen kyllästetyn nestemäisen hiekan läpimurto kuoppaan tapahtuu valtavassa paineessa ja täyttää tuotoksen hyvin lyhyessä ajassa. Viskoosisen nestemäisen hiekan virtausta ei voida ohjata, vaan se voi vain paeta hänestä, hukkua siinä on aivan todellista. Vaikka kaikki onneksi onnistunut poistamaan tämä hiekka kuopalta, se on erittäin ongelmallista. Rautapolttoaineiden läpimurtojen käytöksessä oli tapauksia, joissa, kun kiviaineksen toimintaa lopetettiin, oli mahdollista kävellä pitkin hiekan pinnalle ylöspäin kuin asfaltilla.
 2. Kuivien ja kaivosten rinteiden vahvistamiseksi sinun on käytettävä puisia kilpiä
 3. Syvennykseen on asennettava tikapuita, jossa on ulostuloaukko, jotta pystyt nopeasti poistumaan säätiön kuopasta, jos ukkosentti läpäisee.
 4. On järkevää asettaa velvollisuus, joku pitää noudattaa töitä kaivauksessa, ollessaan alkuun - tarkkailla ja tarvittaessa auttaa
 5. Kaikkien rakennusten maanalaiseen osaan kuuluvien maanrakennustöiden ja teknologian turvallisuusmääräysten noudattaminen on työn edellytys

Raudanrakennuksen perusrakenteessa on ominaisuuksia

Säätiön paine-ero maassa riippuu tämän pohjan alueesta. Jos perustana on monoliittinen laatta, kuormien optimaalinen jakauma suoritetaan sillä edellytyksellä, että rakennuksen päällysrakenne suunnitelmaan vastaa laatan ääriviivoja. Tämä ei aina ole taloudellisesti perusteltua. Jos teippityypit otetaan käyttöön, niiden pohjien leveyden on oltava mahdollisimman suuri. Savupellossa on alhainen jäykkyys ja sinun on minimoitava painetta siihen.

Kaikki kaivaustyöt on suoritettava erittäin huolellisesti. Jos jäänmurtajien tiiviys murtuu, virtaava hiekka nousee ylös ja seurauksena voi olla maaperän kerrosten siirtyminen sileydeltään. Lisäksi teknisen viestinnän, läpimurtojen ja kallioiden työntekijät voivat joutua onnettomuuksiin ja läheisten rakennusten tukirakenteiden vaihtelevuuteen. Sääntö - kaikki kaivaustyöt suoritetaan yksinomaan altaan syvyyden yläpuolelle.

On mahdotonta käyttää perustusten rakentamista raskaiden koneiden kelluille, mikä voi johtaa kellukkeiden avautumiseen, koska niiden tärinä ja mekaaniset vaikutukset ovat epävakaita. Kaikki maanrakennustyöt on tehtävä manuaalisesti. Siksi, kun on valinnanvaraa, rakentajat mieluummin kasa perustukset.

Hiekassa on hiekkaa, savea ja vettä. Savupellossa näkyvät jännitysvoimat jäätymisen syvyydessä. Joka tapauksessa maaperän turvotus on mahdollista vaihtelevassa määrin, joten jalkakäytävien perustuksissa (grillage) vahvistuskotelot vahvistetaan.

Säätiön alapuolella on hiekkakivi tai murskattu kivi tyyny, jonka paksuus on 300-400 mm, pakollisella vedeneristyslaitteella. Valssatun materiaalin kerrosta käytetään pohjatason nauhan, levyn tai näiden yhdistelmän täyttämiseen betonilla. Säätiön täyttö tapahtuu hiekalla.

Leveän sokean alueen toteutus valmiiden perustusten ympärillä on välttämätön maanalainen rakenteiden suojaamiseksi ilmakehästä.

Pohjanpohjapohja - mikä on vaara, taistelun menetelmät, erityisesti rakentaminen

Lietelan läsnäolo maaperän kerrosten koostumuksessa vaikeuttaa rakenteen maanalaisen osan rakentamista ja usein edistää alueen tunnistamista rakentamattomaksi. Mutta nykyaikaisilla tekniikoilla on mahdollista selviytyä erityisistä geologisista olosuhteista ja luoda pohja laiturille. Talon laitekannalle on useita vaihtoehtoja epävakaalle maaperälle. Heidän valintansa määräytyy ns. Nollapisteen ja sen paksuuden suhteen.

Mikä on vaarallista kivikaarta

 • hydrogeologisen järjestelmän muutos paikan päällä;
 • kelluvan pinnan yläpuolella olevien maalien kantavuuden pieneneminen;
 • maaperän epätasainen sedimentti;
 • läheisten läheisten rakenteiden muodonmuutos;
 • teknisen viestinnän tuhoaminen.

Lisäksi savea hiukkasilla kyllästetyt nopeat ovat vaarallisia maaperän jäädyttämisen aikana, koska ne ovat voimakkaasti kallistumassa. Tämä seikka on otettava huomioon hankkeen asiakirjoissa.

Suurin vaikeus rakentaa säätiö kelluvaan maahan on varmistaa, että on mahdotonta paljastaa ja vahingoittaa veden kyllästämisen muodostumisen lujuutta.

Talon suunnittelussa ja rakentamisessa epävakaan maaperän osalta on toteutettava toimenpiteitä maankerrosten kantavuuden tasoittamiseen. On syytä muistaa, että suunnittelijoiden ehdottamien toimenpiteiden huomiotta jättäminen voi johtaa haitallisiin seurauksiin, jotka vaihtelevat vinoista aukkoista ja päättyvät vakavasti kuohuntaan ja tuhoutumiseen.

Tapoja taistella

Tyhjennä maa-aines draining-järjestelmän voiman alle, joka sijaitsee ongelmanmuodostuksen tason alapuolella. Tulevaisuudessa se pystyy estämään sen uudelleen ilmenemisen, mutta vedenpoiston moitteettoman toiminnan kannalta järjestelmällisiä tilintarkastuksia tarvitaan.

Jätteiden syvän sijainnin ansiosta vedenpoistojärjestelmä voi olla joko liian vaikeaa tai taloudellisesti kannattamatonta, olipa se täydellinen, joten säätiön valintaan kiinnitetään enemmän huomiota. Jos vedenpoisto on mahdotonta, on välttämätöntä jäädä maanalaisen laitteen tämän vaihtoehdon päälle, mikä ei salli sen kosketusta kiviaineksen kanssa. Hyppysessä se minimoi sen.

 • Matala perustuspohja sopii maaperän olosuhteisiin, joissa on hiekkakivi, joka sijaitsee maanpinnan alapuolella.
 • Paalusäätiö on järjestetty, kun ongelmallinen säiliö sijaitsee pienellä paksulla 0,5 - 1 m: n etäisyydellä maan pinnasta, jos sen alapuolella on vankat maaperät, jotka kestävät pystysuuntaisia ​​kuormia tulevasta rakenteesta. Merkitys on paaluissa, jotka johtavat heikkoa kerrosta ja niiden tukia vankalla pohjalla.
 • Laattojen säätiö on osoittautunut myönteiselle puolelle tilanteissa, joissa tiheät maaperät sijaitsevat suurella syvyydellä (yli 6 metriä) ja lisukkeella - pienellä (noin 1-1,5 m).

Kun pohjaveden taso on korkea ja hiekkadirektiivin sijainti maapallon läheisyyteen, usein harkitaan epäyhtenäisen maaperän pystyttämistä rakennustyömaalla. Tällöin hiekka- ja sora-kerrosten täyttäminen on suoritettava ilman raskaita laitteita, koska lisääntyneet kuormat vaikuttavat kielteisesti kiviainesta.

Rakennuspaikan maastoolosuhteet määritetään geologisilla tutkimuksilla. Samanaikaisesti ne selkeyttävät pohjaveden määrää, kiviaineksen syvyyttä ja sen paksuutta. Naapurit, jotka ovat jo rakentaneet talon, voivat kertoa mahdollisesta sijainnista ongelmatilanteessa. Mutta jos ei ole, sinun pitäisi yrittää määrittää sen läsnäolo tai poissaolo itse.

Todennäköisyys laitureiden löytämiseksi alamäkialueilta, aikaisemmin kosteikkoalueilla tai paikoissa, joissa oli ainakin pieni vettä, on melko korkea.

Voit tutustua ongelma-alueeseen kaivamalla reikää tai poraamalla kaivo rakennustyömaalla syvyyteen, joka on enemmän kuin tavallinen maa-jäätymisindikaattori alueella. Jos syvennys on täynnä nestemäistä hiekkaa ja sen seinät ovat turvoksissa, voidaan väittää, että alueella on tulvia. Säiliön paksuuden määrittämiseksi kannattaa soittaa asiantuntijoille, koska on mahdotonta selvittää omaa syvyyttä.

Peruslaitteen ominaisuudet ravintoalustalla

Jos haluat luoda perustan laudalle omilla kädilläsi, sinun on noudatettava tiettyjä asiantuntijoiden suosittelemia sääntöjä. Annamme niistä merkittävimmät.

Maanrakennustöissä ei pitäisi olla raskaita rakennusmateriaaleja, joten monoliittisten nauhojen ja laattojen kaivannon täytyy kaivaa käsin. Tämän vuoksi kehittäjät suosivat paalarakenteita, jotka jättävät suuren määrän työtä.

Vesi- ja savipartikkeleiden läsnäolo plummeissa merkitsee sitä, että maaperä kallistuu. Riippumatta syvyydestä, maakerrosten kausittaiset muodonmuutokset ilmenevät jossain määrin. Kuorman tasoittaminen auttaa vahvistamaan tukirakennetta, joka on asennettu pohjaan tai grillattamaan.

Mitä laajempi säätiö on, sitä vähemmän paineita sillä on kentällä. Jos tarkastellaan kiviaineksen ongelmaa rakennuksen optimaalisen kuormituksen sijainnista, olisi parempi valita monoliittinen laatta sen maanalaiseksi osaksi, jonka ääriviivat vastaavat suunnitelmaan kuuluvien talojen ulottuvuuksia. Mutta tämä säätiön malli ei aina ole taloudellisesti perusteltua. Mitä tulee teippirakenteeseen, se vaatii niin leveän leveyden kuin mahdollista.

Siipikarjatuilla ei ole riittävää jäykkyyttä, joten niiden paineita on vähennettävä mahdollisimman paljon.

Digikaivojen on oltava huolellisesti, jotta vältettäisiin avomerialueen avaaminen. Eheyden loukkauksessa saattaa esiintyä virtaavan hiekan läpäisyä ja sen seurauksena maakerrosten siirtyminen ja maakerrosten sakeutuminen. Tällainen tilanne on täynnä muodonmuutosten ilmenemistä läheisten rakennusten tukirakenteissa ja hätätilanteiden esiintyminen nykyisissä teknisissä putkistoissa. Älkää unohtako, että maanpinnan kaivaaminen olisi sijoitettava viemärien tasolle. Kielletään vetäytyä tästä säännöstä.

Monoliittinen nauha ja laatta on kaadettava betonilla hiekka-sora-alustalla, joka on asetettu vedenpitäviksi. Alapuolisen kerroksen paksuuden tulisi olla 35... 40 cm. Valmiin pohjan kehällä on välttämätöntä suorittaa laajamittainen alue, joka kykenee suojelemaan maanalaisen rakenteen kosteudelta järjestämällä saostumisen järjestäytyneen.

Turvatoimet

Huolimaton asenne turvallisuuteen työskennellessä paikassa, jossa on nopeuksia maan syvyydessä, voi johtaa tragediaan. Jos vahingossa avattu kerros veteen kyllästynyttä hiekkaa hajoaa paineen alla kaivoon, se vuotaa sen muutamassa minuutissa. Kiekko on kuin ilmapallo, joka on täynnä vettä, joka ei ole vaarallista ilmatiiviissä tilassa ja hallitsematonta, kun se murtuu. On vaikea piiloutua viskoosisen hiekan virrasta ja poistaa se kaivauksesta on vaikea tehtävä. Siksi on syytä ryhtyä varotoimiin ja maksimaaliseen turvallisuuteen etukäteen. Tämä edellyttää:

 • vahvistaa kuopan tai kaivannon rinteitä puisilla kilpillä;
 • asenna tikkaat tiettyyn paikkaan niin, että se voidaan nopeasti nostaa syvennykseen nestemäisen massan läpimurron tapauksessa;
 • jätä yksi työntekijöistä ylhäältä katsomaan sivuston visuaalisesti ja avustamaan tarvittaessa;
 • noudattaa ongelmallisten maalien yleisiä sääntöjä ja teknologiaa.

Maaperän koostumuksen perusteellinen tarkastelu rakennetulla alueella auttaa ajoissa tekemään oikean päätöksen säätiön valinnasta ja suojaamaan mahdollisia ongelmia myöhemmin. Ei pidä unohtaa, että vain todellinen tutkimus antaa todellista tietoa maaperän olosuhteista, ottaen huomioon, mitä asiantuntijat löytävät talon luotettavia perustuksia varten parhaan ja taloudellisesti järkevän vaihtoehdon.

Säätiö kelluu omilla käsillään

Yksi rakennusrakennuksen vaikeista tilanteista on kelluvan maaperän läsnäolo maaperässä - maaperän hiukkasten seos veden kanssa. Savupiippu on yleensä lokalisoitu tiettyyn syvyyteen, ja jos se ei ole vahingoittunut, se on melko vakaa. Kuitenkin, kun yrittää rakentaa syvemmän perustan, kivilouhokset voivat aiheuttaa paljon ongelmia rakentajille.

Kuinka perustaa säätiö uimahalliin? On useita tapoja, ja niiden valinta riippuu epästabiilin maakerroksen sijainnista ja syvyydestä. Siksi ennen kuin teet valinnan millä tahansa menetelmällä, on tarpeen tilata geologinen selvitys rakennustyömaasta. Tutkimuksessa on tarpeen määrittää:

 • Maaperän jäädytyksen syvyys (GPG);
 • Pohjaveden taso (GWL);
 • Savupiipun syvyys ja kerroksen paksuus.

Menetelmät, joilla käsitellään ravintoaineita ja valitaan säätiön tyyppi

Kilpavarustus kiviaineksen kanssa on mahdollista vain yhdessä tapauksessa - jos on mahdollista järjestää viemäröintijärjestelmä sen tason alapuolelle. Kiekko on suspensio hienoja pölyisiä hiukkasia hiekka-seoksista vedessä ja on puolenesteen sakeus, jolla on korkea viskositeetti. Korkealaatuinen viemäröinti vedenpoistolla voi kuivata polttouunin ja estää sen tulevan esiintymisen. Samaan aikaan rakennuksen toiminnan aikana on säännöllisesti tarkastettava tyhjennysjärjestelmä.

Itse seikka ei ole vaarallinen, ellei sen eheys vahingoitu. Siksi, jos ei ole mahdollista tyhjentää kiviainetta, on tarpeen valita sellainen menetelmä, jolla rakennetaan säätiö, jolloin voit välttää säätiön kosketuksen pikkupurtavaa tai minimoida tämän kontaktin.

Jos maaperän geologisen tutkimuksen tuloksena saatiin selville, että hiekkalaatikko on huomattavan syvyydessä maaperän jäädytyssyvyyden alapuolella, yksityiselle talolle voit valita monoliittisen matalan säätiön, jossa on sora-alusta, tai jos rakennusten koko ja paino ovat merkittäviä, pohjalevy on hiekka-hiekkainen koulutusta.

Jos hiekkalaatikko sijaitsee alle 0,5 metrin syvyydessä ja sen paksuus on vähäpätöinen ja sen alapuolella ovat kiinteät ja vakaat maaperät, on parempi valita paalusäätiö betonilla tai ruuvipillojen avulla. Pilejä haudataan maaperän kiinteissä kerroksissa vähintään 1 metrin päähän, ja alustassa ne suorittavat sakeutuksen, joka estää paalujen työntämisen pakkasnopeusvoimilla.

Täysin upotettu pohja hiekkalaatikkoon

Tämä pohja toteutetaan, kun hiekkalaatikko esiintyy vähintään 1,5 metrin syvyydessä heikosti puhkeavilla mailla. Tarvittaessa peruskallion rakentaminen on varus- tettu nostamalla pohja maanpinnan yläpuolelle syvemmälle pohjan maanalaiseen osaan.

 1. Sivuston valmistelu vähenee alueen puhdistamiseen, tasaamiseen, kaivamaan matalaa kuoppaa ja järjestämään vaakasuoraa viemäröintiä. Pohjavesien nousuessa vedenpoisto estää kosteuden kapillaarin nousun. Kaivon syvyys - 0,5 - 0,7 metriä. Kaivon pohja on täynnä raunioita, raakamaiden päälle - karkeaa hiekkaa. Pyyhi perusteellisesti pellava, vuotaa se vedellä.
 2. Suorita laudat tai suojukset muottiin perustuksen kellarikerroksen korkeudelle. Muovikalvo tai muu vedeneristysmateriaali asetetaan muottiin, jotta betoni voi vuotaa konkreettisesti, minkä jälkeen pohja vahvistetaan laskennan mukaisesti.
 3. Muotti on täytetty betonilla, joka on M200-astetta tai sitä korkeampi, ilmakuplat poistetaan betonista tärinän avulla ja tasoittavat sen pinnan. Betonin kypsyminen kestää vähintään 28 päivää, tällä hetkellä sää on peitetty sademäärästä ja suorasta auringonvalosta.
 4. Kun betoni on kuivunut, on tarpeen vedenpitävä pohja ja tarvittaessa eristää se ja täyttää se sitten hiekalla.

Levyn pohja kivikellolle

Käytä syvälle menevän jätepisteen ollessa suihkussa ja märissä maissa. Laattojen perustusta kutsutaan kelluvaksi - sen rakenne sallii sen kestämään rakennuksen merkittävän kuormituksen, ja pakkasnopeuden ja maaliikenteen aikana säätiö siirtyy koko rakennukselle ilman muodonmuutoksia.

 1. Tasaa maata ja tee vuodevaatteet roskien ja hiekan kanssa jopa 0,5 metrin korkeuteen. Pistä se hyvin, vuotaa vettä. Tee merkintä. Aseta maanalainen viestintä.
 2. Laattapohjan pohjan vaakasuora vesi- ja lämpöeristys toteutetaan: valmistettuun kerrospohjaan levitetään polystyreenieristyksen kerros ja siihen lisätään rullaneristystä.
 3. Muottipohjan kellari on valmistettu levyistä tai vanerilehtiöistä, muoton taso on noin puoli metriä. Valmistettu pinta peitetään muovikelmulla, liimalla nauha-nauha-liitokset. Kalvo estää betonin ja betonin maidon virran muottirakenteesta, lisäksi se varmistaa levyn liikkuvuuden maaliikkeissä.
 4. Suorita vahvistus aallotetulla tangolla, jonka läpimitta on 12-16 mm ja aseta se verkolla, jonka korkeus on 15-20 cm. Tangon leikkauspisteessä neulotaan lankaa. Jotta raudoitus olisi täysin upotettu betoniin, on välttämätöntä asettaa palkit muovikiskoihin.
 5. Betoni kaadetaan valmistettuun muottiin, tasoitetaan ja tiivistetään syvällä värähtelijällä ja värähtelevillä kiskoilla, tasoitettuna sääntöä noudattaen. Betoni kuivuu 4 viikon ajan, tällä hetkellä se on peitettävä sademäärästä.

Pile-pohjainen kiviainesta

Tällainen säätiö toteutetaan siinä tapauksessa, että hiekkalaatikko sijaitsee lähellä maaperän pinnasta, mutta sen syvyys on pieni, ja alapuolella on kiinteät stabiilit kerrokset maaperästä. Tämä tilanne on tyypillistä märille hiekkakampaille, kun pohjavesi on matala. Ne syöttävät vettä ja tyhjennyslaite ei ole riittävä toimenpide maaperän valua varten. Siksi ainoa tapa luoda vakaa ja luotettava perusta on paalujen tunkeutuminen kovan maaperän syvyyteen.

 1. Sivuston valmistelu vähenee kasvillisuuden, roskien ja merkintöjen puhdistamiseen.
 2. Pilejä voidaan käyttää sekä betoni- että ruuveilla. Toinen vaihtoehto on edullinen hinnan takia, lisäksi ruuvapaalut voidaan asentaa helposti ilman erityislaitteiden käyttöä. Ruuvipillojen etuna on myös se, että niiden asennus tapahtuu samanaikaisesti porauksen kanssa, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse ryhtyä toimenpiteisiin kaivon tulvan estämiseksi ja pumpata vettä, jos virtausvesi on vaurioitunut.
 3. Pallot asennetaan rakennuksen kulmiin, seinien leikkauspisteeseen ja joka toinen metri laakerin seinämien alle. Kierrä metalli paalut yhteen, käyttämällä vipua asetettu erityinen korvat, tarkistaa niiden vertikaalisuus tasolle. Betonin paalut, jotka teurastetaan erikoislaitteilla.

Metallipilareita kierretään kiinteään maahan ja ne tunkeutuvat edelleen vähintään metriin. Tarvittaessa ne kasvavat. Hiomakone katkaisee ylimääräiset teräspilvet, ja päälle ne kiinnittävät vanteet: metallirakenteista - hitsausta varten puupalkista - erityisten kärkien avulla.

onnettomuuksien ehkäisy

Kaikkien louhintatyöskentelyä varten, jossa on kiviainetta, on ryhdyttävä toimenpiteisiin laituriin kohdistuvien tulvien varalta. Jos se vahingoittaa sen koskemattomuutta, kuopan tulvia voi tapahtua muutamassa sekunnissa, ja on erittäin vaikea päästä irti viskoosista massasta.

Siksi työskentelyssä on välttämätöntä:

 • Vahvistaa kaivojen seinät laudoilla;
 • Jos syvyys on yli metriä, asenna tikkaat, jotka antavat nopean nousun huipulle.
 • Kaikkien töiden on oltava kaksi tai useampia ihmisiä.

Kelluva säätiö

Alueilla, joilla on pääosin hiekkainen maaperä tai jo joki tai järvi, kosteikkojen kehittäjä voi odottaa epämiellyttävän yllätyksen - lannoitteen läsnäolon maaperässä. Puhallinta kutsutaan hiekka- tai hiekkasaumaksi, joka on kyllästynyt vedellä. Ongelmana on se, että se on nestemäistä, nesteytetään kuormitettuna. Mikä on perusta rakentamaan kelluva maa, mitä etsiä tällaisessa tilanteessa - puhumme kaikesta tässä artikkelissa.

Rakentaminen temppelin talon on kivet

Huolimatta siitä, että hiekkaa käytetään usein pehmusteen materiaalina (lue tästä hiekkakankaasta), sen läsnäolo maaperässä voi vaikuttaa haitallisesti säätiöön. Kaikki riippuu hiukkasten koosta. Kuten tiedätte, hiekka fraktiossa ei ole vain suuria ja keskitasoisia, mutta myös pieniä ja silkkisiä. Jälkimmäiset ovat yhtä vaarallisia, jos ne ovat läsnä maalla rakennustyömaalla. Tosiasia on, että kun ne ovat kyllästettyjä vedellä, ne saavat fluidisuuden ominaisuuden, joka vaikuttaa negatiivisesti tällaisen maaperän kantokykyyn. Tilanne pahentavat saven epäpuhtaudet, jotka ovat tavallisesti läsnä viinirypäleiden koostumuksessa. Kun otetaan huomioon märän hiekkamolekyylisen maaperän vähäinen kestävyys (ks. Alla oleva taulukko), kellarin pohjaan ei ole hyväksyttävää.

Miten selvittää, mitä meillä on kelluvilla

Ilman geologista tutkimusta ei riitä. On parasta tilata geologinen insinööritutkimus ammatillisessa yrityksessä ennen rakentamisen aloittamista. Mutta jos päätät luoda säätiön itse, voit säästää tällaisia ​​palveluja:

 • jos naapurit tontissa ovat jo rakentaneet talon, on todennäköistä, että heillä on tarvittavat tiedot kentällä. Helpoin vaihtoehto on kysyä heiltä;
 • Maaperän itsenäinen tutkimus tulevan kehityspaikan alla vähennetään kaivamaan reikä syvyyteen, joka ei ole pienempi kuin GIP tai porauskaivot. Jätteiden läsnäoloa todistetaan kuopan seinien liukumisella, täyttämällä kaivo tahnamaisella seoksella "nestemäistä hiekkaa";
 • jos maaperän havaittiin olevan pikkupurtavaa, on lähes mahdotonta selvittää säiliön paksuutta. eli Kun otetaan huomioon ruuvipilareiden tai sarakepohjan perusta, joka on haudattu viinitarhojen alapuolelle, talon perustana, sinun on haettava ammattitaitoisia palveluja

Säätiön asetukset

Yleisesti, jos puhumme talon rakentamisesta sivustoon, jossa on kiviaineksia, melkein kaikkia tyyppejä voidaan pitää sen perustana - kaikki riippuu erityisistä olosuhteista:

 • Rypälepaperilla varustettu paalusäätiö soveltuu tilanteisiin, joissa louhoksen paksuus tunnetaan ja se on merkityksetön. Tukina voidaan käyttää esivalmistettuja betonipilareita tai ruuvi- terästuotteita. Ajatuksena on sijoittaa säätiön pohja kiviaineksen alapuolelle. Tukien kiinnitys suoritetaan lujitetulla betoniteräksellä;
 • Ribbon matala-pohja voidaan käyttää kahdessa tapauksessa: verho on huomattavassa syvyydessä (yli 3 m) tai pohjaventtiili on mahdollinen. Viimeinen vaihtoehto on kätevä tontilla, jossa on kaltevuus - tyhjentää polttouunit, me yksinkertaisesti poistamme sen negatiiviset ominaisuudet;
 • Pohjalaattaa käytetään useimmiten tapauksissa, joissa talon kuorma on merkittävä, ja polttokivi on lähellä maata (1-2 m). Näissä tilanteissa edellä mainittujen alustyyppien laitteiden säästöt näyttävät kyseenalaisilta, joten se on kaatanut levy

Vaihtoehtona, jossa on suuri GWL ja matala vuodevaatteet, voidaan tarkastella irtotavaran laitteen muunnelmia. Tätä tarkoitusta varten tarvittava materiaalin määrä (yleensä hiekka, sora, jne. - ei-kivinen maaperä) tuodaan paikalle ja sitten perustus on pystytetty irtotavaraan.

Ui turvallisuusohjeet

Kuvittele ilmapallo täytetty vedellä ja sidottu. Heti kun lävistät sen, vesi välittyy välittömästi. Tilanne on samankaltainen kuin quicksands: ne käyttäytyvät enemmän tai vähemmän ennustettavasti, kun ne ovat maan paksuuden suhteen ja niiden pääsyä rajoittaa päällekkäiset kerrokset. Yksi on vain lävistää "kuori", virtaava hiekka murtuu. Siksi, kun rakennetaan altaita (tai syviä kaivoksia) perustuksen alle, paikoissa, joissa on mahdollista havaita viinirypäleitä, on välttämätöntä työskennellä vähintään kaksi ihmistä: yksi harjoittaa kaivausta, toinen - ohjaa prosessia.

Yleensä kelluvan pohjan rakentaminen liittyy samaan vaikeuteen, joka ilmenee muiden talteenottoalojen kanssa. Olitpa sitten rakennettu säätiö turpeen, saven, laastin tai hiekkasauman kanssa - sinun on aina otettava huomioon tällaisten kosteiden maalien kyky turvota koko HGT: n paksuudelta. Siksi suositaan yleensä monoliittisia rakenteita, jotka pystyvät vastaamaan paikallisiin kuormituksiin riittävästi.

Rakennamme pohjan kiviainelle: maaperän ominaisuudet, rakenteiden tyypit, asennusohjeet

Pohjan rakentaminen pinnalle on monimutkainen prosessi, koska tässä on otettava huomioon kosteuden kanssa liian tyydytettyjen maakerrosten syvyyden yksityiskohdat. Rakennustyöt on suunniteltava siten, että ne eivät häiritse erittäin epävakaita muodostumia.

Tyypit ja ominaisuudet quicksies

Tämän nimenomaisen maaperän monimuotoisuuden perusta on vesi ja hieno hiekka, tämä kelluva massa (joka aiheuttaa nimen) ei sovellu raskaisiin kuormituksiin. Jos on väärin suunnitella säätiö, talo voi olla melko kaunis. Todellisia ja vääriä nopeuksia esiintyy.

Todellinen alkuperä

Tämä maaperä koostuu lian, savimaisen hiekan, hiekkasauman, sen korkeista hydrofobisista ominaisuuksista. Maaperä imeytyy nopeasti ja runsaasti vettä, hiukkasille on tunnusomaista molekyylien vuorovaikutus. Nesteet voidaan tunnistaa tietyllä kalvolla, jossa on vähäinen puhdistusaste. Ulkopuolisia merkkejä voidaan käyttää maaperän olemuksen määrittämiseen: kuopan pohjassa on "sementtihyytelö", kun näyte uutetaan sieltä, viimeksi mainittu leviää välittömästi. Tarkastaakseen tarkasti samankaltaisen maaperän saatavuuden paikassa, näyte on tutkittava laboratoriossa.

Mitä marmoria näyttää

Tällaisessa paikassa kaivettu kaivaa täyttyy nopeasti vedellä ja nesteellä on punertava sävy. Kun se kuivuu, se muodostaa tiheän, tahmean massan. Tällainen kelluva kerros voi aiheuttaa monimutkaista asennustyötä, sillä rakennusprosessin aikana maaperä pystyy tunkeutumaan mihin tahansa syvennyksiin. Tällaisissa olosuhteissa on vaikeampaa muodostaa suljettu silmukka.

Väärä alkuperä

Tärkeä osa tässä tapauksessa on sora-hiekka. Muodostumat eivät ole yhtä vaarallisia kuin edellisessä tapauksessa, koska koostumuksessa ei ole vahvoja molekyylisidoksia. Pohjaan ilmestyvä neste on yleensä kevyt, se haihtuu nopeasti ja seurauksena on löyhä massa.

Uimapäästöjen sallitut perustelut

Tällaisissa vaikeissa olosuhteissa asiantuntijat suunnittelevat nauha-, laatta- ja paalusäätiöitä. Jokainen lajike soveltuu erityistilanteisiin, joita käsitellään edelleen.

nauha

Jos hiekkalaatikko sijaitsee alle 1,5 metrin syvyyteen huonosti puhkeavan maaperän syvyydessä, matala syvä nauhatekniikka on paras ratkaisu. Siinä tapauksessa, että rakennuksen projektissa on täysipainoinen kellari, kellari on järjestetty siten, että se nousee maanpinnan yläpuolelle (täten maaperään ei saa upottaa ylimääräisiä rakenteita).

laatta

Tällainen pohja on suositeltavaa märkä- ja kallistusalueella, jos epästabiili kerros on tarpeeksi syvä. Materiaalikustannukset ja asennustyöt laattojen pohjalla ovat huomattavasti korkeammat kuin nauhat. Mutta tämä ratkaisu on ominaista korkea vakaus ja vaikuttava toimintakyky.

Rakennustekniikan toinen nimi on kelluva pohja. Pakkasen ja talteenoton aikana tällainen säätiö voi kestää vakavia kuormia, koska se voi liikkua rakenteen mukana vahingoittamatta jälkimmäistä.

nukka

Jos hiekkalaatikko on lähellä pintaa, ainoa turvallinen ulosmatka on asentaa paalusäätiö. Tämä vaihtoehto on tarkoituksenmukainen vain, jos veden kyllästyskerroksen alla on tiheä ja vakaa kerros. Eri olosuhteet vastaavat märkäpuun hiekkasaumoja, niitä on erittäin vaikea valua, joten on helpompi asentaa paaluja.

Pile perustus aluksella

 • universaalisuus - mahdollisuus käyttää kaikenlaista maaperää;
 • mahdollisuus järjestää työtä ilman, että siihen viitataan sääolosuhteissa;
 • korkea kuormitettavuusominaisuudet;
 • rajoitettu luettelo tarvittavista maanrakennuksista.

Verrattuna nauhan säätiöön, paalun hinta on lähes kaksinkertainen.

Kuinka perustaa uima-allas: tekniikka ja säännöt

Rakennuksen ohjeet riippuvat kokonaan valituista säätiöistä, ja siksi kannattaa antaa yksityiskohtaisia ​​ohjeita jokaisesta vaihtoehdosta.

Liuskajohtojen rakentaminen

Sivuston tutkimisen jälkeen kootaan tulevan rakenteen piirustukset, joissa esitetään segmenttien paksuus, mittasuhteet ja ominaisuudet. Sivusto on puhdistettu roskista ja kasvillisuudesta, taso, asettaa sille kuoppaan.

Jotta estettäisiin veden kapillaarin nousu alhaalta, otetaan käyttöön vaakasuora viemäröintijärjestelmä. Kaivon suurin sallittu syvyys on 70 cm, alhaalla ne muodostavat murskatun kivipeitteen, se peitetään karkealla hiekalla päällekkäin, kostutetaan ja täytetään.

Muottien korkeuden tulisi vastata tulevaa pohjaa, se on valmistettu metallista, laminoitujen levyjen tai muovista, sopivin tapa on käyttää kokoontaittavia muunnelmia. Ontelo on täynnä katehuopaa tai vedeneristyskalvoa, suorita vahvistus.

Strip-pohjainen kiviainesta

Korkealaatuista betonia tarvitaan valu, ja kun se on lisätty, täryttimet käytetään päästä eroon ilmakuplat. Pinta tasoitetaan ja jätetään sakeutumaan vähintään 26 päivän ajan. Pohja on peitetty kalvolla, jotta vältetään auringon ja saostumisen vahingolliset vaikutukset.

Kun betoni on kuiva, voit jatkaa vedeneristys- ja eristystoimenpiteitä. Seuraavaksi kaivo peitetään hiekkaisella maaperällä.

Tekniikka laattaperustan luomiseksi

Suunnittelun piirustus tehdään ottaen huomioon sivuston erityispiirteet. Optimaalisen levyn paksuus ja koko, laskentamenetelmä ja sijoituspaikka lasketaan. Työalue puhdistetaan, tasoitetaan ja peitetään 50 senttimetrin kerroksella. Työkappale on perusteellisesti kyllästynyt ja veteen liotettu. Alusta on merkitty johtoineen ja panoksineen.

Aseta maanalainen viemäriverkko ja vesiliikenne. Ennen pohjan kaatamista suoritetaan kaikki lämmöneristys- ja vedeneristystoimenpiteet. Täyte, joka koostuu polystyreeni-vaahdosta ja eristeestä, asetetaan työkappaleeseen, se on päällystetty telaneristyksellä.

Muotti on muodostettu paneelipaneeleista tai lankkuista, joiden korkeus on vähintään 50 cm. Materiaalin on oltava kestävä, joka pystyy kestämään suuren kuormituksen betonin painosta. Valmistettu pinta on päällystetty polyetyleenillä niin, että liitokset voidaan kiinnittää teipillä. Kalvon ansiosta betoniliuos jää muotin sisäpuolelle, eikä se pääse vuotamaan. Tällainen levy maaperän pudotuksen tapauksessa on liikkuvia.

Levyn pohja kivikellolle

Vahvistetaan käyttäen aallotettuja tangkoja, joiden halkaisija on välillä 1,2-1,6 cm. Materiaali asetetaan ristikon muodossa, nivelet vahvistetaan lanka. Ankkuri asetetaan muovikiskoihin, ja se on täysin upotettava liuokseen.

Muotti on täynnä betonia, tasoituksen jälkeen sitä levitetään vibraattorin avulla. Sääntö helpottaa pinnan sileyttä. Jos sää on kuiva ja lämmin, liuos kuivuu 3-4 viikkoa, kylmissä olosuhteissa se kestää jopa 6 viikkoa. Kostutuksen estämiseksi pohja peitetään polyeteenillä.

Pile perustus aluksella

Yläkerros noin 10 cm poistetaan paikasta, jolloin siihen luodaan merkintä aiemmin tehtyjen piirustusten mukaisesti. Riippuen siitä, minkä tyyppisten kivien määrä, rakennuksen tuleva paino ja mitat, laske syöttämäsi paalujen optimaalinen lukumäärä.

Asiantuntijat suosittelevat metalli- tai betonirakenteita, useimmiten käytetään ensimmäistä vaihtoehtoa. Metallipilarien asennus on yksinkertaisempaa, sillä niillä on alhaisemmat kustannukset. Lisäksi niiden tehokkuus ja luotettavuus eivät ole alhaisemmat kuin betonilla. Teräsputket asennetaan ilman erikoislaitteiden mukanaoloa, kaikki manipuloinnit voidaan suorittaa muutamassa päivässä.

Ruuvimuutokset eivät edellytä alustavaa porausta, ruuvaamalla ne maaperään ei ole tulvien vaaraa, ei tarvitse pumpata vettä. Kaikki toteutuskohteet on kuvattu piirustuksessa, erityistä huomiota kiinnitetään kulmavyöhykkeisiin, seinämien leikkauspisteisiin, tukirakenteisiin.

Teräksen vaihteluiden ruuvaaminen voi käyttää 2 työntekijää, joilla on erityinen kääntövipu. Prosessissa injektoinnin tasaisuutta seurataan jatkuvasti. Betonipilvet edellyttävät tekniikan käyttöä.

Kun kiinteä kerros on saavutettu, kasa upotetaan vielä 1 metriin. Tarvittaessa voit rakentaa rakennetta. Ylimäärän poistamiseksi tarvitaan hiomakone. Viimeisimmässä vaiheessa syötetyille paaluille ne järjestävät valjaat.

Ui turvallisuusohjeet

Veden kyllästyneen säiliön vahingossa tapahtuvan vahingon tapahtuessa sen läpimurron riski on suuri, tässä tapauksessa perusta kuoppaan todennäköisesti tulvii. Jätteiden ydin muistuttaa ilmapalloa, jossa vettä kaadetaan - hermeettisessä muodossa, tuote ei ole vaarallinen, mutta taukojen aikana on mahdotonta ohjata virtausta.

Haitallisten vaikutusten minimoimiseksi sinun on noudatettava ammattilaisten suosituksia:

 • lujittamaan ovien ja kaivojen rinteitä puisilla suojilla;
 • kehottaa yhtä työntekijöistä jäljittämään kaikki työskentelyvaiheet paikan päällä niin, että hän voi ryhtyä kiireellisiin toimiin hätätilanteissa;
 • sopivassa paikassa tikkaiden asentamiseen, jonka avulla voit nopeasti kiivetä pinnalle, jos on aukko.

Ongelman syntymisen estämiseksi on tarpeen tutkia perusteellisesti rakennustyömaa. Ammattitutkimus auttaa selvittämään maaperäolosuhteet, saadun tiedon perusteella, valitsemaan taloudellisesti kannattavan ja turvallisen rakentamisen algoritmin.

Jätteiden käsittelyyn tarkoitetut tavat

Jotta rakennettaisiin talon temppeliä, sinun täytyy valita paras kolmesta menetelmästä:

 • arkkipilareiden aidan muodostaminen;
 • epästabiilin maaperän esiintymisen vyöhykkeen vahvistaminen;
 • keinotekoinen vedenpoisto.

Jälkimmäisessä tapauksessa järjestetään avoin pumppaus. Jos säiliö on enintään 600 cm: n syvyydessä, on parempi ottaa käyttöön neulasuodattimet, jos taso on alhaisempi, tarvitaan sähköisiä viemäröintilaitteita.

Pylvään seinät pystyvät sulkemaan kerroksen pikkupurtavaa, ne muodostavat paineen, joka johtaa eristämiseen. Uima-alusta otetaan maahan 10 metrin korkeuteen, jos käytetään metallituotteita, se voidaan sijoittaa 35 m: n merkkiin. Tätä menetelmää ei voida käyttää, jos maapallon tiheät kerrokset ovat lähellä polttareita.

Kivien kiinnittäminen voidaan järjestää käyttämällä kolmea menetelmää: jäädyttäminen, silikonisointi tai sementointi. Silisaatio on tehokkainta - tässä tapauksessa nestemäinen lasia pumpataan maaperään, mikä lisää pohjan lujuuden kasvua ja maaperän liikkuvuuden poistamista. Jäädytys on äärimmäisen epäluotettavaa, vaikka altistuminen voimakkaille kylmäyksiköille altistuu.

Jos hiekkalaatikko on maaperän jäädyttämisen alapuolella, monoliittisen liuskajohdon asentaminen pieneen kirjanmerkkiin on sallittua, tällöin sora-aineksen täyttö on olennainen osa. Jos hiekkalaatikko sijaitsee alle 50 cm: n etäisyydellä pinnasta ja sillä on merkityksetön paksuus, voidaan asentaa paalusäätiö (kiinteän maaperän on oltava vesijohdon alla).