Kuinka rakentaa teippi pohja maahan heikoilla mailla

Kaavio jonkin menetelmän mukaisesta laitteen nauhateoksesta

Tulevien rakenteiden suunnittelussa suunnittelijat kiinnittävät aina huomiota maaperän tilaan ja tyyppiin, sillä jokaisella säätiöllä on oma perusta. Huolimatta siitä, että nauhan perustukset voidaan rakentaa käytännöllisesti katsoen mihin tahansa maaperään, paitsi kallioisella maaperällä, tekniikka on edelleen erilainen.

Maaperän sallitun kuormituksen laskentamenetelmä ja menetelmät voivat myös erota, ja luokka-luokan mukaan valitaan täysin erilainen rakennusmateriaali. Siksi se ei ole niin helppoa rakentaa nauhatusperusta kumpuilevalle maaperälle, ja sen kokonaismittoja on vielä vaikeampi laskea. Sinun on myös harkittava, että tarjota kellari tällaisille maille on ongelmallista sekä tarvetta luotettavasti suojata pohja pieniltä maaliikkeiltä. Mutta rakennuttajat rakentavat usein matala-nauhan perustuksia savi ja hiekka maaperän, jotka ovat alttiita turvotusta.

Mikä on maaperän turvotus?

Maaperän lujuuden määrittäminen porauksen aikana kasettialustan vahvistamiseksi maahan

Maaperä on epäyhtenäinen sekoitus erilaisista mineraaleista ja komponenteista, jotka ovat lisäksi kyllästettyjä kosteudelle. Pohjaveden syvyydestä ja maaperän koostumuksesta riippuen kosteus voi olla melko syvä ja yläkerrokset ovat jo kuivia. Talvella kosteus voi jäädyttää vain tiettyyn syvyyteen, samalla kun maaperä laajenee ja turvotetaan. Mitä suurempi kosteuspitoisuus, sitä vahvempi maaperän kausittainen muodonmuutos. Voimakkaaseen maaperään kuuluu:

 • savi;
 • multa;
 • hiekkasauma;
 • hiekka-pölyinen maaperä (löysä).

Maaperän nimet puhuvat itsestään, toisin sanoen ne kaikki sisältävät erilaisia ​​saviä, ja savi heikosti imeytyy veteen ja turvonnut.

Jos säiliö nousee tarpeeksi korkealle ja voimakas, se pystyy täysin tuhoamaan jopa kiinteät ja paksut monoliittiset alustat.

Ja lämpenemisen myötä maaperä laskeutuu uudelleen, vapaata tilaa säätiön alapuolella on täynnä tukilohkoja ja se laskee sallitun korkeuden alapuolella. Tämän seurauksena rakennuksen tukirakenteen osittainen tuhoaminen alkaa.

Kuinka rakentaa liuskajohdon savea

Laitteen nauhapohjan kaavamainen esitys epävakaalle maaperälle

Jos rakennustyömaalla on merkittäviä kerrosta saveja, on aivan ongelmallista rakentaa pohja tällaiselle kentälle. Ensin sinun on tehtävä useita suojatoimia:

 1. Ensin sinun on tehtävä heikko maaperän korvaaminen suuren murto-osan hiekkaranta- tai hiekkapohjaisella maaperällä. Hiekka on kestävämpi, sillä on korkeat lujuusominaisuudet ja pystyy kestämään rakennuksen massaa. Myös tämä suojaustekniikka toteutetaan, kun säätiön sivuseinien kuormitusta on vähennettävä.
 2. Voit suunnitella nauhalevyn laajennetulla pohjalla. Tällä järjestelyllä maaperän pinnan peitto kasvaa ja maaperän pinta-alan kuorma pienenee. Tätä harjoitetaan, jos maaperä sisältää savi- ja hiekkaseoksen, ja se viittaa irtotavaraan.
 3. Voit myös luoda voimakkaan ja paksun pehmeän vedeneristyskerroksen, joka kestää maaperän heilumista. Mutta tämä ei aina perustele itseään, ja heikoilla maaperäillä tämä menetelmä lisää rakenteen massaa. Tämä menetelmä on tehokas, jos rakennuksessa on lattialämmitys ja kellarit.
 4. Vedenpitävän kerroksen asennus säätiön ympärille ja myrskyjätevesi muodostaminen yhdessä viemäröintijärjestelmän kanssa. Tämä tarjoaa erinomaisen vedenpoiston, kuivaa maaperän pohjan ympärillä ja vähentää turvotusta.
 5. Jätevesijärjestelmän järjestäminen. Viemäröinti tapahtuu pohjan ympärillä, joka on peitetty soralla tai löysällä maalla.

Tällaiset suojausmenetelmät ovat sallittuja, jos nauha-matala perustus on asennettu ja samalla se on tarkoitettu kevyisiin kuormituksiin. Sitä ei voida asentaa saviin ilman lisävahvistusta luotettavalla muottipesällä. Tällaisissa tapauksissa käytetään vain irrotettavia rakenteita, on myös mahdollista vapauttaa muottipesä sellaisenaan, hiekkaa ja soraa ulkoisena suojautumisympäristönä ja irtotavarana maaperän parantamiseksi myrskyn ja pohjaveden poistamiseksi.

Muottirooli

Tehdasmuottien valmistus nauhateollisuudelle heikossa maaperässä

Muottirakenne tarjoaa tasaisimmalle tasolle vedenpitävien materiaalien asennuksen. Lisäksi:

 • Rakenteen ulkosivulla on helpompi asentaa viemäröinti- ja myrskyjärjestelmä;
 • tarjoaa nauhalle laajemman pohjan kuin laskujen vuoksi;
 • kiinteä muotti tarjoaa rakennetta suuremman luotettavuuden maaperän vaakasuoralle kallistumiselle;
 • toimii lämmöneristeenä;
 • suojaa myös pohjaa pohjavedestä, mikäli varmistat suurimman mahdollisen suojan.

Jotkut rakentajat eivät käytä muottien käyttöä. Tässä on syy, edellyttäen, että käytetään erityisesti valmistettua massaa. Sen tulee sisältää karkeaa hiekkaa, soraa ja edullisesti kivennäisveden absorboivia lisäaineita.

Tällöin kaivossa oleva polyeteenikalvo asennetaan pystysuuntaisiin kiinnittimiin kahdessa kerroksessa, jauhettua maata kaadetaan kalvon ja rypytyksen väliin. Tällöin kaadetaan täysimittaista nauhamaista pohjaa ja vahvistus liitetään pääteippuun. Tällöin ei ole tarvetta käyttää muottirakennetta, ja ainoa laajennus.

Kun heikot maaperät ovat liian korkeita

Kaavion laitepallon perustuksesta heikkoon maaperään

Jos geodeettinen tutkimus löysi liian korkeita heikkoja maaperäalueita ja maaperän jäädytyksen syvyys on alhainen, niin nauhan perustus on yhdistettävä paalusäätiöön. Lisäksi paalut tehdään lujitetuilla ja laajennetuilla pohjilla, jotka kompensoivat rakennuksen suurta massaa paalujen pohjan suhteellisen pienillä alueilla.

Pilejä ajetaan tai asetetaan jäätymissyvyyteen, kunnes saavutetaan kiinteät kallistuskerrokset. Järjestelyä varten on välttämätöntä:

 1. Valmista ensin juoni. Tämä sisältää alueen puhdistamisen, poistamisen hedelmällisen maaperän kerroksen, kuopan valmistamisen. Koska heikko ja löysä maaperä ei ole kovin tiheää, se hajoaa jatkuvasti kaivojen kaivamisen aikana, joten ne porataan 45 asteen kulmassa. Täyskorkeudella pystytetty muotti. Kuopien välinen etäisyys on enintään kaksi metriä, porauksen syvyys on jopa vahvan kallion taso.
 2. Jos kaivoa porataan, on uimuri tai maapintakerros, joka on liian täynnä vettä, niin silloin asbestiputkiputkia tulee käyttää vedeneristysmateriaalina. Putket on sijoitettava kaivoihin, tasolle ja kiinnitettävä.
 3. Sitten alkaa kaataa paaluilla. Ensin sinun on täytettävä putki kolmasosalla betonilla, nosta sitten niin, että betoni täyttää sen alla olevan tilan. Sitten muodostetaan tarvittava paksuuntuminen pohjasta. Kompressoreita voidaan käyttää konkreettisesti, mutta tämä on taloudellisesti kallis prosessi. Sitten valmiiksi valmistetut vahvistusliittimet asennetaan putkeen ja kaadetaan betoniin ylemmällä tasolla.
 4. Kaistaleen pohjan kaivon pohja on täynnä hiekka-soraa (pad), riimu- ja kiinnitetyt muottipesät. Kaivossa asetettiin kerros vahvistuskori ja kaikki kaadettu betoni.

Jotta paalusäätiö kestää myrskyn ja pohjaveden vaikutukset, lisäksi tehdään pystysuora vedeneristys ja sokea alue. Jos se on rakennettu märälle maaperälle, sitä ei voi tehdä ilman kuivatusta, ja vaikeissa ilmasto-olosuhteissa säätöä lämmitetään lisäksi polyuretaanilla tai vaahdolla. Kaivanto on täynnä erikoisvalmisteista irtomaan maata, jonka päälle sokea alue on järjestetty.

1. Heikot maaperät rakennusten ja rakenteiden perustana

Heikosti kutsuttiin nuoria (geologisessa merkityksessä) erilaisten koostumusten ja genesien sedimenttejä, jotka luonnollisissa olosuhteissa eivät saaneet riittävää tiivistymistä. Nykyaikaisen teknisen kirjallisuuden heikon kentän käsite tulkitaan melko laajalti. Muodostumisen ja esiintymisen ehtojen mukaan nämä maaperät voidaan jakaa kolmeen ryhmään: meren ja järven sedimenteitä, jotka muodostavat kerrostuneet kerrokset (hiekka, hiekkasauma, lieja, savipinta, organogeeninen ja mineraalinen muta); litteillä alueilla, rinteillä ja rinteillä (turvealueilla, kallioperän savi eluvium, liotettu liha, kaltevien kaltevien kerrostumien, rei'itettyjen tuulettimien reiät) aiheuttamat pintasiennökset; keinotekoiset tai hillittyjen sedimenttien muodossa, suihkut, taskujen muodossa olevat taskut (kaupunkitalletukset, vanhojen kaupunkien kulttuurikerrokset, teollisuusjätteiden kaatopaikat, jätteiden kertyminen jne.).

Heikot maaperät ovat erityisen yleisiä UZSR: n luoteis-osavaltioiden alueilla, jotka äskettäin geologisessa menneisyydessä vapautettiin viimeisen maanosien jäätikön jääpeitteestä liiallisen kosteuden ja tukkeutuneiden pohjavesien ja pintaveden olosuhteissa. Nämä maaperät muodostavat kerrostumia pohjaan ja meren ja järvien rannoille, tulvien ja suistoalueiden, marssien vesistöihin. Heikon maaperän kerrosten kokonaispaksuus on suhteellisen pieni, yleensä enintään 20-30 m; Joillakin alueilla se saavuttaa 50 m. Heikot maaperät ovat yleensä veteen kyllästyneitä, niillä on erittäin korkea kosteus (ω> ωL ), suuri huokoisuus ja erittäin suuri puristuvuus; ne ovat herkkiä tärinän ja muiden rakennusteollisuuteen liittyvien tekijöiden vaikutuksille.

Useissa kaupungeissa, jotka sijaitsevat Luoteis-Venäjällä, erityisesti Leningradissa, heikot maaperät jaetaan lähes kaikkialla. Näihin kaupunkeihin rakennetut rakennukset ja rakenteet jo alkuvuodesta vallankumouksellisilta ajoilta kiviaineksesta valmistetuilta sedimenttiseltä pohjalta sekä lyhyt puiset paalut saivat sedimentejä kymmenien senttimetrin järjestyksen mukaan. Sateen kehittyminen jatkui monien vuosien ajan rakentamisen päätyttyä ja aiheutti yleensä muurausseinämien vaurioitumisen.

Heikon maaperän olosuhteissa modernit suurikokoiset kehykset ja tiilitalot on pystytetty paalujen päälle, jotka upotetaan tiheään taustalla olevaan maahan. Tällaisten paalujen pituus on yleensä 9-15 m, ja joissakin rakennuksissa - 32 m [28]. Monista syistä pitkät paalut eivät kuitenkaan takaa epätasaisia ​​sedimenttejä mahdollisesta kehityksestä [32].

2. Perustusten asennus nykyisen rakennuksen olosuhteissa heikoille savimaille

Heikot savimaat - savi, pilkko, hiekkasauma, korkea kosteus (ω> 0,5), suurempi huokoisuus (e> 1), kantamoduli noin 1 - 10 MPa, alhainen vedenläpäisevyys [7]. Tärinän altistuessa näiden maalien lujuus vähenee, ts. ilmeiset tiksotrooppiset ominaisuudet. Tällaisista syistä rakennettavien rakennusten sedimentit kehittyvät vuosikymmenien ajan ja saavuttavat suuria arvoja. Maakuntamme luoteis-osalla jakautuvat kaistaleita - myöhäiset ja jälkijäämäiset makean veden altaat. Näillä mailla on luonteenomainen (nauha) rakenne; eli koostuvat suuresta joukosta ohutta kerrosta hiekka- ja savimateriaalia, jotka rytmisesti korvaavat toisiaan, joten maaperän läpäisevyys pystysuorassa (kerroksen poikki) on paljon pienempi kuin vaakasuorassa. Kosteuden jakautuminen savialtaiden kerroksissa on normaalia (kuvio 6.1): kerrosten keskellä kosteus on huomattavasti suurempi kuin oheisosissa, joten maaperä on 2-3 metrin syvyydessä ja huomattavasti heikommin kuin pinta. Hihnaseilla on korkea kallistusnopeus jäädyttämisen aikana.

Lisäksi nämä savet ovat erityisen herkkiä peremyatyulle, ts. muuttaa dramaattisesti ominaisuuksia erilaisissa teknologisissa vaikutuksissa. Siksi, kuten B.D. Vasiliev, kyseisissä maissa olevien kaivojen kehittämisessä tarvitaan erityisiä varotoimenpiteitä (ks. Luku 5). Kaivosten kehittäminen lähellä perustuksia nauhateollisuudelle on hyvin vaarallista.

Lämpötilavuuden laskennassa voidaan ottaa huomioon myös muita nauhamaaleja sääteleviä sedimenttejä. Tässä tapauksessa, kuten kokemus osoittaa, on käytettävä laboratoriokokeiden tuloksia, ottaen huomioon maaperän puristustekijän arvot pakkauskäyrän alueella, mikä vastaa perustan jännitystilan muutosta uuden rakennuksen rakentamisen aikana.

Ribbon-savet ovat erittäin alttiita pakkaselle, joten talvikaudella tehtävät kaivannot, jotka paljastavat nauhateitä, on tarpeen lämmittää luotettavasti nykyiset perustukset. Jotta estettäisiin saven puristaminen vanhojen talojen pohjasta, on yleensä käytettävä teknistä kieltä, joka upotetaan 2-4 metriä kaivannon pohjan alapuolelle.

Jos rakennusaukkoa kehitetään nykyisten perustusten pohjan alapuolella, suojakäytön käyttö on pakollista. Kieli on laskettava paitsi vakauden, myös muodonmuutoksen avulla. Tätä varten voit käyttää LISI: ssa kehitettyä menetelmää [8].

Sileät ja urat päästävät helposti kaistaleihin, joten kokonaisen dynaamisen vaikutuksen pohjaan on suhteellisen pieni. On tapauksia, joissa vaadittiin vain 30-40 mekaanista vasaraa puhaltaa 5 m: n paksuiselle nauhateollisuudelle [18]. Kuitenkin nykyisen perustan lähimpien paalujen ja urien tulee olla vähintään 2 metrin päähän, ja paalun etu on suunnattava nykyisiin perustuksiin [6].

Kun kehität hankkeita säätiöille nauha-savien läsnä ollessa, tarvitaan yksityiskohtaisia ​​tutkimuksia, jotka vahvistavat olemassa olevien säätöjen perustusten luotettavuuden koko risteyksestä. Jos kyselyaineistoissa näitä tietoja ei ole saatavilla, maaperää voidaan heittää ulos. Esimerkiksi Leningradissa kadulla. Kuibyshev vuonna 1978 kehittää kuoppaan rakentamiseen perustan rakennuksen kauppaan lähellä asuttu kolmikerroksinen talo viimeinen muodostunut vaarallinen deformation. Kävi ilmi, että tämä talo koostui kahdesta osasta moni-ajallista rakentamista: yhdestä osasta pohjan pohja syvensi 0,5 m enemmän kuin toinen, jolloin pohja avasi kuopan etsinnän aikana. Tämän tuloksena syntyi maaperäjuoppa, vuokralaiset kiellettiin kiireellisesti ja rakennus irrotettiin saadusta vaurioista, joten sen uudistaminen ei ollut mahdollista.

3. Perustusten perustaminen lähellä rakennuksia, jotka on rakennettu vedellä täytettyihin löysähiekkaan

Veteen kyllästyillä hiutaleilla (alluvial, lacustrine-meri ja muut) eivät saa suuria muodonmuutoksia staattisissa kuormitusolosuhteissa, joten näiden maaperien 6-7 kerrosta olevien rakennusten saostuminen ei yleensä ole vaarallista kehitystä. Rakennusten toteuttaminen tällaisten rakennusten läheisyydessä voi kuitenkin muuttaa kuvaa merkittävästi. Esimerkiksi vuonna 1979 Leningradissa sijaitsevassa Bolshaya Okhta -alueella kaivanto- ja paalunvaihdon aikana kaksi rakennusta, jotka oli rakennettu 1960-luvulle, olivat vakavasti vaurioituneita veden kyllästyneiden hiekkojen epätasaisen lisävahvuuden vuoksi (kuva 6.2).

Vähärasvaisen, veteen kyllästetyn hiekan hiekalla sijaitsevien tärinän tai ajo-osan (mekaaninen vasara, diesel-vasara) veden alla olevat paalut on sijoitettava riittävän kauas olemassa olevista perustuksista. VNIIGS: n ja GPI Fundamentproektin tekemät tutkimukset osoittivat, että 20 metrin matka on turvallinen [11]. Läheisempi lähestymistapa olemassa olevaan säätiöön vaatii erityisiä vibraattiset tutkimukset geologisten geologisten tutkimusten aikana ja värähtelevän valvonnan aikana paalun aikana.

Paikan päällä, lähellä nykyisiä säätöjä, on tarkoituksenmukaista käyttää paaluja, jotka on upotettu sisennyksellä, samoin kuin ruuveja ja tylsistyneitä paaluita. Poraus ontelot paikoilleen sijoitettujen paalujen asentamiseksi, jopa mudan alapuolella, löysällä, kyllästetyllä hiekalla olemassa olevien perustusten ympärillä on vaaratonta. Näissä olosuhteissa järkiperäinen käyttö kuoreissa jääneiden teräskoteloputkien ja vedenalaisen betonitoiminnan ilman pumpattaessa vettä ontelosta. Tätä menetelmää käytettiin menestyksekkäästi Leningradissa, kun rakennettiin hotellin "Moskovan" rakennuksen perustuksia aiemmin perustetun metroaseman välittömässä läheisyydessä (valtion perustutkimuslaitoksen säätiön Leningradin haaran projekti).

Tyydyttyneellä hiekalla syvän vedenpoiston käyttö kuopan lähellä sijaitsevien rakennusten läsnä ollessa on ei-toivottu toimenpide, koska pohjaveden pinnan alentaminen pitkään aikaan aiheuttaa maaperän tiivistymistä ja lisää sakkautumista. Tästä syystä pysyvien kuivatuslaitteiden käyttöä rakennetuilla alueilla, jotka johtavat pohjaveden pudottamiseen useilla metreillä, ei voida hyväksyä (ks. Luku 1).

Sotnikov S.N. Perustusten suunnittelu ja rakentaminen lähellä olemassa olevia rakenteita

Optimaalinen valinta tiettyä maaperää varten. Heikko säätiö

savi, heikot maaperät, hiekkainen maa

Kaavio jonkin menetelmän mukaisesta laitteen nauhateoksesta

Tulevien rakenteiden suunnittelussa suunnittelijat kiinnittävät aina huomiota maaperän tilaan ja tyyppiin, sillä jokaisella säätiöllä on oma perusta. Huolimatta siitä, että nauhan perustukset voidaan rakentaa käytännöllisesti katsoen mihin tahansa maaperään, paitsi kallioisella maaperällä, tekniikka on edelleen erilainen.

Maaperän sallitun kuormituksen laskentamenetelmä ja menetelmät voivat myös erota, ja luokka-luokan mukaan valitaan täysin erilainen rakennusmateriaali. Siksi se ei ole niin helppoa rakentaa nauhatusperusta kumpuilevalle maaperälle, ja sen kokonaismittoja on vielä vaikeampi laskea. Sinun on myös harkittava, että tarjota kellari tällaisille maille on ongelmallista sekä tarvetta luotettavasti suojata pohja pieniltä maaliikkeiltä. Mutta rakennuttajat rakentavat usein matala-nauhan perustuksia savi ja hiekka maaperän, jotka ovat alttiita turvotusta.

Mikä on maaperän turvotus?

Maaperän lujuuden määrittäminen porauksen aikana kasettialustan vahvistamiseksi maahan

Maaperä on epäyhtenäinen sekoitus erilaisista mineraaleista ja komponenteista, jotka ovat lisäksi kyllästettyjä kosteudelle. Pohjaveden syvyydestä ja maaperän koostumuksesta riippuen kosteus voi olla melko syvä ja yläkerrokset ovat jo kuivia. Talvella kosteus voi jäädyttää vain tiettyyn syvyyteen, samalla kun maaperä laajenee ja turvotetaan. Mitä suurempi kosteuspitoisuus, sitä vahvempi maaperän kausittainen muodonmuutos. Voimakkaaseen maaperään kuuluu:

 • savi;
 • multa;
 • hiekkasauma;
 • hiekka-pölyinen maaperä (löysä).

Maaperän nimet puhuvat itsestään, toisin sanoen ne kaikki sisältävät erilaisia ​​saviä, ja savi heikosti imeytyy veteen ja turvonnut.

Jos säiliö nousee tarpeeksi korkealle ja voimakas, se pystyy täysin tuhoamaan jopa kiinteät ja paksut monoliittiset alustat.

Ja lämpenemisen myötä maaperä laskeutuu uudelleen, vapaata tilaa säätiön alapuolella on täynnä tukilohkoja ja se laskee sallitun korkeuden alapuolella. Tämän seurauksena rakennuksen tukirakenteen osittainen tuhoaminen alkaa.

Kuinka rakentaa liuskajohdon savea

Laitteen nauhapohjan kaavamainen esitys epävakaalle maaperälle

Jos rakennustyömaalla on merkittäviä kerrosta saveja, on aivan ongelmallista rakentaa pohja tällaiselle kentälle. Ensin sinun on tehtävä useita suojatoimia:

 1. Ensin sinun on tehtävä heikko maaperän korvaaminen suuren murto-osan hiekkaranta- tai hiekkapohjaisella maaperällä. Hiekka on kestävämpi, sillä on korkeat lujuusominaisuudet ja pystyy kestämään rakennuksen massaa. Myös tämä suojaustekniikka toteutetaan, kun säätiön sivuseinien kuormitusta on vähennettävä.
 2. Voit suunnitella nauhalevyn laajennetulla pohjalla. Tällä järjestelyllä maaperän pinnan peitto kasvaa ja maaperän pinta-alan kuorma pienenee. Tätä harjoitetaan, jos maaperä sisältää savi- ja hiekkaseoksen, ja se viittaa irtotavaraan.
 3. Voit myös luoda voimakkaan ja paksun pehmeän vedeneristyskerroksen, joka kestää maaperän heilumista. Mutta tämä ei aina perustele itseään, ja heikoilla maaperäillä tämä menetelmä lisää rakenteen massaa. Tämä menetelmä on tehokas, jos rakennuksessa on lattialämmitys ja kellarit.
 4. Vedenpitävän kerroksen asennus säätiön ympärille ja myrskyjätevesi muodostaminen yhdessä viemäröintijärjestelmän kanssa. Tämä tarjoaa erinomaisen vedenpoiston, kuivaa maaperän pohjan ympärillä ja vähentää turvotusta.
 5. Jätevesijärjestelmän järjestäminen. Viemäröinti tapahtuu pohjan ympärillä, joka on peitetty soralla tai löysällä maalla.

Tällaiset suojausmenetelmät ovat sallittuja, jos nauha-matala perustus on asennettu ja samalla se on tarkoitettu kevyisiin kuormituksiin. Sitä ei voida asentaa saviin ilman lisävahvistusta luotettavalla muottipesällä. Tällaisissa tapauksissa käytetään vain irrotettavia rakenteita, on myös mahdollista vapauttaa muottipesä sellaisenaan, hiekkaa ja soraa ulkoisena suojautumisympäristönä ja irtotavarana maaperän parantamiseksi myrskyn ja pohjaveden poistamiseksi.

Muottirooli

Tehdasmuottien valmistus nauhateollisuudelle heikossa maaperässä

Muottirakenne tarjoaa tasaisimmalle tasolle vedenpitävien materiaalien asennuksen. Lisäksi:

 • Rakenteen ulkosivulla on helpompi asentaa viemäröinti- ja myrskyjärjestelmä;
 • tarjoaa nauhalle laajemman pohjan kuin laskujen vuoksi;
 • kiinteä muotti tarjoaa rakennetta suuremman luotettavuuden maaperän vaakasuoralle kallistumiselle;
 • toimii lämmöneristeenä;
 • suojaa myös pohjaa pohjavedestä, mikäli varmistat suurimman mahdollisen suojan.

Jotkut rakentajat eivät käytä muottien käyttöä. Tässä on syy, edellyttäen, että käytetään erityisesti valmistettua massaa. Sen tulee sisältää karkeaa hiekkaa, soraa ja edullisesti kivennäisveden absorboivia lisäaineita.

Tällöin kaivossa oleva polyeteenikalvo asennetaan pystysuuntaisiin kiinnittimiin kahdessa kerroksessa, jauhettua maata kaadetaan kalvon ja rypytyksen väliin. Tällöin kaadetaan täysimittaista nauhamaista pohjaa ja vahvistus liitetään pääteippuun. Tällöin ei ole tarvetta käyttää muottirakennetta, ja ainoa laajennus.

Kun heikot maaperät ovat liian korkeita

Kaavion laitepallon perustuksesta heikkoon maaperään

Jos geodeettinen tutkimus löysi liian korkeita heikkoja maaperäalueita ja maaperän jäädytyksen syvyys on alhainen, niin nauhan perustus on yhdistettävä paalusäätiöön. Lisäksi paalut tehdään lujitetuilla ja laajennetuilla pohjilla, jotka kompensoivat rakennuksen suurta massaa paalujen pohjan suhteellisen pienillä alueilla.

Pilejä ajetaan tai asetetaan jäätymissyvyyteen, kunnes saavutetaan kiinteät kallistuskerrokset. Järjestelyä varten on välttämätöntä:

 1. Valmista ensin juoni. Tämä sisältää alueen puhdistamisen, poistamisen hedelmällisen maaperän kerroksen, kuopan valmistamisen. Koska heikko ja löysä maaperä ei ole kovin tiheää, se hajoaa jatkuvasti kaivojen kaivamisen aikana, joten ne porataan 45 asteen kulmassa. Täyskorkeudella pystytetty muotti. Kuopien välinen etäisyys on enintään kaksi metriä, porauksen syvyys on jopa vahvan kallion taso.
 2. Jos kaivoa porataan, on uimuri tai maapintakerros, joka on liian täynnä vettä, niin silloin asbestiputkiputkia tulee käyttää vedeneristysmateriaalina. Putket on sijoitettava kaivoihin, tasolle ja kiinnitettävä.
 3. Sitten alkaa kaataa paaluilla. Ensin sinun on täytettävä putki kolmasosalla betonilla, nosta sitten niin, että betoni täyttää sen alla olevan tilan. Sitten muodostetaan tarvittava paksuuntuminen pohjasta. Kompressoreita voidaan käyttää konkreettisesti, mutta tämä on taloudellisesti kallis prosessi. Sitten valmiiksi valmistetut vahvistusliittimet asennetaan putkeen ja kaadetaan betoniin ylemmällä tasolla.
 4. Kaistaleen pohjan kaivon pohja on täynnä hiekka-soraa (pad), riimu- ja kiinnitetyt muottipesät. Kaivossa asetettiin kerros vahvistuskori ja kaikki kaadettu betoni.

Jotta paalusäätiö kestää myrskyn ja pohjaveden vaikutukset, lisäksi tehdään pystysuora vedeneristys ja sokea alue. Jos se on rakennettu märälle maaperälle, sitä ei voi tehdä ilman kuivatusta, ja vaikeissa ilmasto-olosuhteissa säätöä lämmitetään lisäksi polyuretaanilla tai vaahdolla. Kaivanto on täynnä erikoisvalmisteista irtomaan maata, jonka päälle sokea alue on järjestetty.

Miten syventää perusta. Oikea perusta. KakPravilno-Sdelat.ru

Oikea perusta

Lisää perustuksen syvyyttä

Perustusten syvyys toteutetaan käyttämällä rauniot (tiiliseinä), monoliittista betonia ja teräsbetonia.

Menetelmä syvennystä perustuksiin käyttäen raunioitunut muuraus on erittäin työvoimavaltainen ja sitä käytetään pienillä kuormituksilla. Tässä tapauksessa pohjat puretaan ensin ja seinien heikentyneiden osien läsnä ollessa asentaa randabalit. Sitten erillisissä korkkeissa, joiden pituus on 1,5. 2 m etukäteen suunnitellusta sekvenssistä repeytyvät kuopat suunnittelusyvyydelle väliaikaisesti kiinnittämällä seinät, purkamalla alapinnan heikentynyt osa (tarvittaessa) ja poistamalla maaperä, jolloin väliaikaiset kiinnittimet saadaan perustuksen alle. Uuden säätiön asettaminen suoritetaan saumojen liittämisellä, irrottamalla kiinnike alhaalta ylöspäin. Uuden muurauksen yläreunan ja vanhan perustuksen alareunan välinen rako on kalkilla puolikiinteä sementti-hiekkalaasti, joka on 1: 3.

Kuva 9. Säätöjä syvennettiin erillisinä lohkoina: 1 - seinä; 2 - perusta; 3 - tyynyt; 4 - liitin; 5 - betonilohko; 6 - puukehys; 7 - inventaariosuojat

Tehokkaampi tapa on syventää perustuksia monoliittisella betonilla (kuva 9). Kuten edellisessä tapauksessa, ne ensin purkavat säätiön ja sitten repeytyvät aukot 0,7: lla. 1 m pohjakerroksen alapuolella, reikien seinät kiinnitetään suojuksilla. Etuseinässä asenna kiinteä puun tai pyöreän puun runko. Kehyksen ylempi ristipalkki tulisi olla 30. 50 mm alapinnan alapuolella. Taimet työntyvät maahan rungon pohjan ja ylemmän poikkipalkin väliin; ne järjestävät kiilan, jonka suojaamiseksi kaivo on ripustettu suunnittelun syvyyteen. Sitten betoniseos asetetaan kaivoon ja tiivistetään jättäen 300. 400 mm: n raon pohjan pohjan ja betonin pinnan väliin. Sen jälkeen, kun vaaditun lujuuden omaava betonikierre muodostaa perustan uuden osan pohjan puristamisen käyttämällä olemassa olevan rakennuksen massaa. Tämän jälkeen rako betonoituu asettaen betoniseoksen 100 mm vanhan pohjan alapuolelle tiukan kosketuksen varmistamiseksi.

Jotta aikaa vievää työtä puretaan, säätiö sallii teknologian tehdä työtä sen syventämiseen ja samanaikaiseen laajentamiseen (kuva 10). Tarttumalla ne repivät kaivannon pohjan syvyyteen. Sitten järjestää kaivaa olemassa olevan säätöpohjan alla pitkin koko pituutta napaan puoleen leveydeltään. Horisontaaliset poikittaiset lujitustangot, joiden halkaisija on 14,8 mm, ajetaan tunnelin sivuseinään. Alareunan rivi asennetaan 200 mm: n korkeudella 100 mm: n etäisyydellä kaivannon pohjasta, ja yläraja asennetaan samalla pinnalla 50: llä. 70 mm nykyisen pohjan pohjan alapuolella. Profiilitangot, joiden halkaisija on 200 mm, on hitsattu poikittaisakseleihin. Kaivoon asennetaan suojakansi pohjan pohjan tasolla ja 200 mm: n etäisyydeltä sen sivupinnasta. Sitten betoniseos asetetaan ja puristetaan, pystysuora vahvistusverkko asennetaan (kennon koko 200x200 mm, pystysuuntaisten sauvojen halkaisija on 14. 18 mm, vaakasuora - 6 mm). Vahvistinverkko on upotettu 200 mm: iin 250 mm: iin vastavalmistetussa betonimassakerroksessa, toinen muotti on asennettuna, betoniseos asetetaan ja tiivistetään. Kun tarvittava lujuus on tehty betonilla, muotti on purettu, vedenpitävä ja täytteen täyttö suoritetaan. Vastaavasti työ tehdään vastakkaisella puolella (poislukien vaakasuuntaisten poikittaisten sauvien asennus).

Kuva 10. Perustan pohjan syventäminen ilman purkamista:

Miten rakentaa ja kaataa säätiö - 10 vinkkejä

Kuinka rakentaa ja kaataa säätiö oikein Jos sinulla on päätös rakentaa kylpy tai talon, sinun on harkittava huolellisesti, miten asianmukaisesti asetetaan perusta tulevalle rakenteelle. Tässä on kymmenen vinkkejä rakentaa ja kaataa säätiö.

1. Ensin sinun on tutkittava muiden lähistöllä olevien rakennusten perustuksia. Tämä on ruokavaliota, koska itse elämä hylkää virheelliset laskelmat ja jättää vain ajan testatut.

2. Toinen vaihe - laske maaperän kantavuus. Eri tyyppiset maaperät antavat toisen luonnoksen, koska ne eroavat toisistaan ​​ominaisuuksiltaan:

 • jotkut kulkevat helposti vettä, toiset pitävät sitä;
 • jotkut uhkaavat maanvyörymän, toiset ovat melko vakaina;
 • Jotkut maaperät pakastavat voimakkaasti, kun taas toiset - aivan päinvastoin.
Jos et ota huomioon luonnonkiveä tai graniittilaatuja, niin luotettavat ovat homogeenisia, karkeita hiekkamäkiä. Tällaiset maaperän raskaat kuormitukset eivät vaikuta säätiöön, luonnos on yhtenäinen, ilman vääristymiä. Tällaisilla maaperillä, jos rakennuksen rakentaminen mahdollistaa, käytetään matalia säätiöitä, jotka toimivat luotettavasti talon tukena. Jauhemaisilla tai hienorakeisilla hiekalla ja savimainen kuivilla mailla on myös hyvä kantavuus, mutta kostutetusti ne virtaavat ja talvella jäätyvät. Tämän prosessin tulos on suuri kuormitus säätöön, talon kourut ja halkeamat seinissä. Päästäksemme tilanteesta on yksinkertaista - sinun täytyy laskea pohjan pohjaa syvemmälle, tehdä hieman alhaisempi kuin syvyys, johon maaperä jäätyy.

Vaarallisinta on turve. Samanaikaisesti turpeen valitaan ja perusta kuoppa peitetään hiekalla, jolloin hiekkavyöhyke.

3. Erittäin tärkeä yksityiskohti on taso, jossa pohjavesi sijaitsee. Jos jäädytys on yhtäkkiä alhaisempi kuin pohjaveden taso, maaperän turvotus saattaa ilmetä talvella. Lisäksi tämä voima voi nostaa rakennustasi ja jopa muuttaa sen geometriaa. Lähtö tulee olemaan perusteellinen kellari, jossa pohja on pienempi kuin jäätymisen taso.

4. Seuraavassa on asennettava säätö vain tiivistettyyn pohjaan. Muista sulkea maali, muuten ajan mittaan vedetään. Maan tiivistämiseen voit käyttää rullia, rullia ja tärinää.

5. Katsotaan nyt kanssasi tiettyjä perustyyppejä:

 • Edullinen ja nopea rakennustyyppi - tämä on liuskan perusta. Se näyttää eräänlaiselta betoniteräkseltä, joka toistaa rakennusten ja kantavien seinien ääriviivat. Tällainen säätiö on parempi rakentaa raskaisiin rakennuksiin.
 • Pylväsperusta on hyvin yleinen nyt - nämä ovat betonipilareita, jotka tukevat taloa useissa kohdissa. Tämä säätiö on paljon halvempaa kuin nauha. Tämä on optimaalinen ratkaisu runko- ja puutalojen rakentamiseen ilman kellari- ja kellarihuoneita suurella jäätymisalueella oleviin tiloihin.
 • Pallosäätiöt ovat tyyppisiä pylväsperiaatteita. Aluksi ne tekevät pölkkikentän - ne pilkottavat paalut syvennyksen pohjasta tulevan rakenteen alueelle askelmilla - kaksi metriä. Tämän jälkeen kaivon pohja kaadetaan betoniin. Tätä säätiötä suositellaan turvealueille, joissa maaperä on heikko ja melko korkea pohjavesi. Se on kuitenkin erittäin luotettava, melko kallis. Tällaisia ​​säätiöitä pidetään ympäristöystävällisimpinä niiden vaikutuksilta maastoon.
 • Raskaassa, karkeassa maaperässä laatoitettu pohja. Samalla rakennusaukko kaadetaan täydellisesti betonilla. Tämäntyyppinen säätö vaatii runsaasti betonia ja metallia, se sopii talojen rakentamiseen ilman kellarista. 6. On tarpeen hallita kohteen jokaisen vaiheen. On tarpeen tarkistaa perustuksen luuranko, jotta varmistetaan, ettei hitsausta ole, jos vahvistus on tehty hitsausta varten. Jos kierre, lanka, niin sinun täytyy tarkistaa kaikki sidokset. On ehdottomasti tarkistettava, onko muotti kunnolla kiinni - jos kiinnitys on huono, betoni yksinkertaisesti rikkoo muottipesän.

  7. Ja tämä neuvonta on tarkoitettu niille, jotka haluavat aloittaa talon rakentamisen mahdollisimman nopeasti loppuun nollasyklin loppuun. Jos käytät sementtimerkkiä kahden tai kolmen päivän kuluttua siitä, kun betonia on kaadettu, seinämiä ei voida pystyttää. Sen on kestettävä vähintään kuukausi täyttää säätiön kuormitus - on tärkeää, että betonilla on aikaa saada voimaa.

  8. Käytä tehdasbetonia, koska yritys on paljon helpompi noudattaa kaikkia teknisiä vivahteita. Näissä tapauksissa on kuitenkin tarpeen käyttää tärinää. Tämä lisää betonin lujuutta, kun sen huokoisuus vähenee. Itse huokoset eivät ole kauheita, mutta kosteus, joka tulee niihin, rikkoo betonin, kun se jäätyy. Tärinän aikana huokosten määrä vähenee ja säätiön vahvuus kasvaa.

  9. Varmista, että pohja on eristetty sisään ja ulos. Sisäinen vedeneristys tarvitaan vain taloja, joissa on kellareja. Ulkoilu tehdään koko seinän pinnalle. Perusteelliset vedeneristysmuodot, joita käytetään rakentamisessa, ovat päällystys, valettu, maali, hitsaus, liimaus, injektio ja tunkeutuminen. Mikä on sinun paremmin, vain asiantuntija neuvoo.

  10. Ja lopuksi - ei tarvitse säästää työtä. Ajattele, jos talosi 3 vuodessa yhtäkkiä menee, mistä sitten etsit syyllistä Tadžikistanissa? Muista - miser maksaa kahdesti. Katso rakentajia, joilla on suuri kokemus ja kokemus, jotka ovat perehtynyt erilaisiin teknologioihin perustusten rakentamisessa.

  Liittyvät uutiset

  Kuinka tehdä kivirakennuksen syväteräsnauha: suunnittelu, valmistus, asennus, työkalut ja materiaalit, säätiön vahvistaminen ja valu, neuvoja, suosituksia - perustaa kivitalon säätiö omalla kädellä

  Perusta rakentaminen kivitalolle

  Jokainen meistä ajattelee: "Kotini on minun linnoiteni". Mistä tämä ilmaus tuli? Todennäköisesti niiltä ajoilta, jolloin talot todella muodostuivat vahvoista kivirakenteista, jotka eivät olleet alttiina ajan myötä tuhoutumiselle. Kuinka rakentaa tällaista taloa, kerron sarjasta artikkeleita "Kotini on minun linnoitusni". Ja alamme tietenkin perustaa.

  Jokainen talo alkaa säätiöllä. Säätiön laite riippuu siitä, kuinka monta lattiaa aiot tehdä. Kivirakennukselle, jossa ei ole kellarikerroksessa sopivaa nauha-upotettua pohjaa. Tämä johtuu siitä, että aiomme työskennellä raskaiden materiaalien kanssa ja tietenkin, kivitalo kutistuu ajan mittaan. Jotta särmätään seinät, meillä on oltava kiinteä valettu, vahvistettu perusta. Koska säätiö on hieman erilainen kuin kehysrakennuksen tavallinen perusta, tarkastelen tätä asiaa yksityiskohtaisesti.

  Työkalut ja materiaalit:

  Ensimmäinen vaihe. suunnittelu

  Määritämme kantavien seinien koko, seinien lukumäärä ja sijainti. Laakereita kutsutaan seiniksi, jotka pitävät katon. Seinät ovat seinät, jotka erottavat huoneet, kylpyhuoneet, wc: t ja muut huoneet. Piirrä kaiken myöhempää siirtämistä maahan.

  Pääsääntö - jokaisen seinän tai seinän alla täytämme erillisen osan, joka on osa koko säätiötä.

  Vaihe kaksi. Kaivannon valmistelu

  1. Pidämme järjestelmämme maahan, lyö tappeja ja vedämme neulan niille.
  2. Sitten kaivamme kaivoja pitkin köyttä.
  3. Jos aiot rakentaa talon korkeintaan kolme kerrosta korkeinta, niin säätiön korkeuden on oltava 60-100 cm, ja vähintään 10-15 cm tulisi nousta maanpinnan yläpuolelle. Tätä tarkoitusta varten laatoitamme reunusmuottien kaareen: työnnä tai kierrä ruuveja. Muotti on valmistettu levyistä tai vanerista.
  4. 1-1,5 m: n mittaisten muottien avulla teemme poikkisuuntaiset tukirakenteet ylemmässä ja alareunassa. Tämä estää betonin murskaantumasta.
  5. Asettamme ylemmän reunan taso tasolle siten, että säätölaitteen koko taso on täysin tasainen. Saavutamme tämän lävistämällä koneen rakentamisen vesitason kautta.

  Kolmas vaihe. "Tyynyjen"

  Jotta perustus "nukkumaan" maassa, tarvitsee tyynyn. Teemme sen, kun olemme murskaneet raunioita kaivantojen pohjasta. Tämä antaa perustuksellemme tiukemman pohjan, joka vähentää muodonmuutoksia ja halkeamia kutistumisen aikana. Tyynyn tulee olla vähintään 5 cm paksu.

  Vaihe neljä. Säätiön vahvistaminen

  Vahvistus ei salli säätiön halkeilua, tekee siitä kokonaisuuden ja vähentää pohjan ja seinien luonnosta ja muodonmuutosta. Siksi teemme laatikon koko pituudelta ja kaikkien säätiön kaivantojen osalta.

  Laatikko on tilavuudeltaan muodoltaan muodoltaan liitettynä rakennuksen kulmiin. Laatikko voidaan hitsata, mutta on helpompi sitoa neulomalla lanka ja kiertämällä se pihdeillä.

  Vaihe viisi. Betonin kaataminen

  Joten, tyyny kaadetaan, vahvistin laatikko on kytketty, muotti on asennettu, nyt voit kaataa säätiö.

  Perus ja tärkein sääntö säätiön valmistukseen - se on kiinteä valu. Eli kaikki kaivokset, koko säätiö on kaadettava kerrallaan. Luonnollisesti konkreettinen sekoittelija tai valmis betoni sekä apulaisryhmä olisi täysin hyödyllinen tällaisessa asiassa.

  1. Kauhat kaatoavat betonia. Tämä voidaan tehdä kerroksittain - vuorotellen täyttää kerrokset ylhäältä.
  2. Kun syvennys on yli 60 cm, voin salliminen: kun ensimmäinen kerros on asetettu, heitämme suuria graniittilohkoja kaivoksiin, vanhoihin rikkoutuneisiin betoniin tai muuhun tiheään kiviin.
  3. Kun alat kaataa muottipesua, kosketa sen ulkosivuilla hankaus betonin paremman kutistumisen vuoksi. Ihannetapauksessa, tietysti, käytä syvää vibraattoria, mutta ilman tällaisia, voit päästä koputtamaan.
  4. Tasoitamme betonin yläreunan lastalla, mikä tekee siitä tasaisen.

  Joissakin tapauksissa, lujittavan laatikon läsnä ollessa, se saa täyttää laakerin ja seinät tauolla (enintään 7-10 tuntia). Jos olisikin tauko, muista kostuttaa paikka, jossa säätiö liitetään tuoreeseen ja jo täytettyyn paikkaan.

  Nyt säätiö on valmis. Tuomme rakennusaineita sivustoon, levätä ja odota, kunnes betoni otetaan. Jos kahden ensimmäisen päivän aikana havaitset halkeamia tarttuvan pohjan päälle, kaada vettä runsaasti siihen. Ihanteellinen aika kuumentamiseen on 24 vuorokautta. Kuitenkin, jos et voi odottaa niin kauan, anna säätiö viikoksi.

  Sivuston materiaalien perusteella: http://www.diy.ru

  Lähteet: http://www.e-ope.ee/_download/euni_repository/file/2679/kivi.zip/___2.html, http://tutknow.ru/building/96-kak-pravilno-postroit-i- zalit-fundament-10-sovetov.html, http://fix-builder.ru/remont/montazh-fundamenta/30493-fundament-pod-kamennyj-dom

  Ei kommentteja vielä!

  Tehokas perusta heikoille maille

  Jokainen rakennuttaja, joka rakentaa talon haluaa, että hänen kotinsa on vahva, seinät pysyvät turvallisesti ja tulevaisuus, joka asuu siinä, on pilvetöntä.

  Ja tietenkin jokainen omistaja on järkyttynyt, kun yhtäkkiä, ilman mitään syytä, taloon syntyy erilaisia ​​ongelmia - halkeilua esiintyy seinissä, väliseinä "ratsastaa", lattia alkaa nousta yhdestä kulmasta ja toisessa - laskeutuu.

  Heikko maaperä

  Laajan tutkimuksen jälkeen käy ilmi, että koko asia on perusta. Sen sijaan se ei sovellu maaperän tyyppiin, jossa on yksityinen asunto. Yksi tällaisista maaperistä, joka vaatii vakavaa suhtautumista itselleen säätiön rakentamiseen, on heikko maaperä. Näihin kuuluvat ennen kaikkea veteen kyllästyneet hiekkaperustat ja turvetta sisältävät maaperä.

  Pohja heikkoon maaperään

  Tällaisissa maissa tavallinen MZFL- tai pile-grillage foundation ei ole sopiva. Tällaiset "heikot maaperä" -periaatteet "hajoavat", koska MSFL: n nauhan pohja ja grillauksen pohjapinta pylväspohjalla eivät ole maaperän jäykkyyttä korkealaatuisen tasaisen tuen ansiosta. Säätiöt räjähtävät ja kokevat erilaisia ​​kuormia eri osiinsa.

  Pile-pohja ruuvipolleille ei myöskään ole paras vaihtoehto heikoille maille. Piles purjehtuu heikoissa maissa johtuen niiden riittämättömästä kantavuudesta.

  Itse asiassa ainoa pohja, joka voi luotettavasti "seistä" veteen kyllästetystä hiekasta ja turpeesta, on laattapohja. Laatta rakenteensa vuoksi on "yläpuolella" heikkoa maata. Rakennuksen kuormitus laatta-alueen kokonaispinta-alasta on paljon pienempi kuin MSFL-, kaistale- tai paalusäätiöissä.

  Vaakasuorissa liikkumisissa laattapohjassa oleva talo "menee" kokonaan, mikä estää talorakenteeseen kohdistuvat muodonmuutosprosessit epätasaisesta kuormituksesta säätiön yli.

  Laattojen rakenteelliset ominaisuudet heikossa maassa

  Laatta heikossa maassa on järjestetty täsmälleen samalla tavalla kuin millä tahansa muulla maaperällä. No, paitsi, lukuun ottamatta kivilajia, joilla tällaisella pohjalla on järjestelyn ominaisuudet.

  Laatta on kiinteä "pohja" talon alle, jäykistysliitokset rakennuksen ulko- ja kantavien seinien alla. Erilaisten kuormien alla kaadetaan eri paksuuslevy. Stiffenerit ovat yleensä 100 mm paksumpia kuin itse levyn pinta.

  Levyperusta - yksi järkevimmistä vaihtoehdoista heikoilla mailla

  Siinä tapauksessa, että "eristetty ruotsalainen liesi" (USW) on kunnostettu, siinä asetetaan lämmitysjärjestelmän elementit projektin mukaan - lanka lattialämmitys tai neste. UWB-laitteen verkkosivustossa artikkelissa käsitellään tätä aihetta tarkemmin.

  Mitä muita säätiöitä on mahdollista heikoilla mailla?

  Laattojen lisäksi, heikoilla mailla, voit varustaa ankkuripylväsperusta - "levy on päinvastoin". On olemassa positiivisia historioita tällaisten säätiöiden käyttämisestä käytännössä "suolla" - tulva-alueen tulva-alueilla.

  Niinpä rakennettaessa taloa samankaltaiselle alustalle omistaja itse asiassa ratkaisee ongelman, mitä hänen pitäisi panostaa - integroidun jäteveden tyhjentämiseen paikallisella alueella (ei ole mitään takeita siitä, että on mahdollista rakentaa säännöllinen säätiö) tai erikoistuneelle säätiölle.

  Tällaisessa tilanteessa oleva laattasäätiö olisi talousarvion kannalta edullisin ratkaisu ongelmaan. Ankkurointipilarin säätiö on kalliimpi ratkaisu, mutta sitä voidaan soveltaa erittäin vaikeisiin rakennustyömaisiin, jopa alhaisen valumaisten jokipankkien varaan.

  Muissa sivuilla olevissa artikkeleissa on tietoja ankkuripilaripohjasta.

  Onko maaperän jäädyttämisen alapuolella mahdollista tehdä säätiö

  • Säätiön asennus
   • Tyyppivalinta
   • Lohkoista
   • nauha
   • laatta
   • nukka
   • columnar
  • laite
   • vahvistaminen
   • vedeneristys
   • Asennuksen jälkeen
   • korjaus
   • Seokset ja materiaalit
   • laite
   • Muottiyksikkö
   • lämpeneminen
  • sokkeli
   • Miten valita
   • koristelu
   • laite
  • paalutus
   • tyypit
   • työkalu
   • työ
   • laite
  • laskelma

  Säätiöt A: sta Z: hen

  • Säätiön asennus
   • Kaikentyyppisten lohkojen valinta Tape Plate

   Pohja metallintyöstökoneelle

   FBS-korttelien säätölaite

   Jalustan täyttäminen talon alle

   Liuskajohdon ominaisuudet

   Säröjen eliminointi säätiön seiniin

   Kuinka vahvistaa grillata

   Tarve muottiin

   Kuinka tehdä vedenpitävä korkki

   Viimeistely peruskiviin

   Valitaan jalusta kaakeli julkisivuun

   Mikä on perusta

   Miten suljetaan ruuvipallot

   Dynaaminen ja staattinen paalun testaus

   Lujitetun betonipilarin käyttö

   Tee ruuveja omilla käsilläsi

   Pile-pohjainen ajo

   erilaisten epävakaiden, heikkojen maaperien ominaisuudet

   Maapallon kuva

   Jokainen ihminen, joka päättää rakentaa talon maatilaansa, joutuu valitsemaan perustan, joka on optimaalinen tietyntyyppiselle maaperälle. Jos et tee yksityiskohtaista maantieteellistä geodeettista tutkimusta, äläkä ota huomioon myös huurteen tunkeutumisen syvyyttä, muutaman vuoden kuluttua perusta epämuodostuu edelleen tuhoamalla. Siksi minkä tahansa rakennuksen rakentamisen tulisi aina alkaa paikan tutkimisesta ja maaperän rakenteen tutkimisesta, koska maaperän ominaisuuksilla on tärkeä rooli.

   Maaperän kunnon kriteerit

   Koska suosituimmat ja halvimmat rakennustyöt ovat kaistaleperustat ja pylväskohdat siteillä, nyt ei ole ongelma niiden täyttämisessä, mutta ne eivät aina pysty kestämään sallittuja kuormia ja tietyn maaperän ominaisuudet eivät salli suurien talojen rakentamista.

   Suositut perustukset eivät aina ole optimaalisia tietyllä alueella, koska ne eivät aina pysty kestämään suuria pysyviä kuormia pehmeillä maaperillä. Siksi "hinta-laatu" -periaatteen lisäksi perustukset valitaan maaperän tilan kriteerien mukaan, nimittäin:

   • minkälainen maa-alue on ensisijainen;
   • pohjaveden kunto ja korkeus;
   • vertikaalinen maaperän rakenne;
   • huurteen tunkeutumisen syvyys;
   • sateen läsnäolo;
   • rakennuksen tyyppi, sen paino ja koko;
   • pohjan ominaispiirteet ja kiinteiden kivien läsnäolo eri syvyyksissä.

   Kehittäjän tai vuokranantajan on tärkeää tietää, onko samanaikainen mahdollisuus esiintyä eri maaperäalueilla.

   Maaperän rakenteet ja ominaisuudet

   Kuvan koostumuksen määrittely värin mukaan

   Maaperä voidaan jakaa viiteen päätyyppiin, ja jokaisella on omat ominaisuutensa. Esimerkiksi soraa maaperä koostuu hiekasta ja savesta, on kivinen pohja. Alhaisen sakeuden vuoksi tällainen maaperä on rakenteeltaan optimaalinen, se ei heikennä vettä, sillä on pieni jäätymislujuus ja korkea lujuus.

   Maaperän erilaisesta koostumuksesta johtuen maaperä on hyvä suodatus, sillä on erinomaiset kantokykyominaisuudet ja kestävät huomattavia kuormituksia. On olemassa muita tyyppejä:

   1. Hiekkapohjainen maa on melko kevyt, nopeasti kulkee veden ja veden horisontit ovat syvällä. Yleensä se jäätyy jopa 1 metriin syvyyteen, johon on kiinnitetty teippityyppisiä alustoja teräsbetonilevyistä tai jonkinlaisista pylväsrakenteista. Sakkauskivien sisältö on valtava, joten tällaiset maaperät ovat alttiita horisontaaliselle ja pystysuoralle siirtymiselle.
   2. Kallioista maata pidetään yhtenä kestävimmistä, ei altistumattomana, rypäleiden tunkeutumisen syvyys on vähäpätöinen. Rakentaessaan taloja tällaisille maaperäille, joskus ne eivät edes syventää pohjaa kovin paljon, joten talon rakentamisen kustannukset ovat merkityksettömiä ja kalliokiven säilyttäminen on käytännössä minimoitu.
   3. Savi-maaperän ominaisuudet ovat sellaisia, että ne sisältävät runsaasti vettä, joten pienien sedimenttien vaikutuksesta ne muuttuvat välittömästi lieviksi. Siksi ne eivät eroa lujuudessa, ne ovat alttiita turvotukselle ja niillä on suuri jäätymisnopeus, ja niillä on myös runsaasti kalkkikiviä. Epätasaisen maaperän kerrostumisen takia usein tukialustan sakkautuminen eri paikoissa johtaa väistämättä talon täydelliseen tuhoamiseen. Tällaista maaperää pidetään rakentamattomana, sitä käytetään lohko- tai betonirakenteisella pohjalla, jonka ominaisuudet mahdollistavat turvotuksen neutraloinnin.
   4. Turvepintaiset maaperät ovat hyvin kevyitä, niillä on suuri määrä huokosia ja ne eivät eroa toisistaan. Suola on hyvin kyllästynyt kosteudelta, pohjavesi on korkea. Tällöin ainoa oikea vaihtoehto on monoliittisen betonilaatan tai pylväs-peräpeilin pohja. Tällaiset maaperät ovat epätasaisen kallistumisen omaavia, ne ovat epästabiileja ja sisältävät monia kalkkikiviä.

   Maan perusominaisuudet peruskokoonpanon valinnassa

   Piirros vaihteluista ja suurista eroista

   Säätötyypin valinta riippuu maaperän jäädytyksen syvyydestä. Kivikkoiset maaperät pidetään jäädytettynä, koska niissä on vähintään pohjavesi. Tietenkin ne voidaan myös jäähdyttää negatiivisiin lämpötiloihin, mutta ne eivät sisällä liukuvia kiviä eikä täällä ole tarvetta vahvistaa pohjia. Mutta savi ja turve maaperä jäädyttää syvemmälle, joten sinun täytyy välittömästi kaivaa syviä kuoppia, ja tämä on kallista.

   Myös maaperän leviäminen maaperään, johon kuuluvat savea, hiekka tai turve, on myös huomattava vaikutus. Mitä enemmän heistä, sitä vähemmän vakaata maata, ja tässä tapauksessa on tarpeen vahvistaa myös pohjaa. Voit luonnollisesti muuttaa savikerroksia hiekalla ja tampilla, mutta tämä on kallis ilo eikä kaikilla ole varaa.

   Putoamisaste ja mahdollisuudet liikkua seismisen tai muun toiminnan aikana ovat erittäin tärkeitä. Epästabiilit maaperät ovat alttiita vaakasuoralle liikkumiselle, minkä vuoksi maaperän lisävahvistus suoritetaan välittömästi paaluilla tai pylväillä pakastussyvyyden alapuolella. Tällaiset maaperät ovat hyvin heikkoja, joten pohjan pohja asetetaan syvälle.

   Rakenteen tyypin vaikutus optimaalisen perustan valintaan

   Rakenteen tyypin perusteet

   On selvää, että maaperän pohjan pinta-alan kuormitus riippuu suuresti siitä, mitä rakennusmateriaaleja käytetään rakennuksen rakentamisessa. Loppujen lopuksi tiilestä ja puulattiasta tehtyjen kantavien seinien massa on huomattavasti pienempi kuin vastaava raudoitettu betonirakenne. Näin ollen vain optimisti voi rakentaa massiivisen tiilitalon märällä, heikolla maaperällä. Se säästää ehkä pienen kompaktin talon pino grillage.

   Tärkeää on myös kellarin tai kellarin läsnäolo tai puuttuminen. Esimerkiksi on teknisesti käytännöllisesti katsoen mahdotonta tehdä kellari pylväsperustaan, mutta esiohjelmoitu monoliitti on mahdollista. Täällä voit yhdistää myös syvyyksien lajit, mutta nyt ei ole helppoa. Kellarit perustelevat itseään, jos heikot maaperät ovat epästabiilien maametallien kerrostuneella järjestelyllä.

   Joka tapauksessa on syytä järjestää syyt siten, että pohja on alle jäätymisen syvyyden alapuolella. Tällaisen syvyyden maaperä on vakaa, ennustettavissa ja hyvin kuormitettuna, ja ominaisuuksien ansiosta se kestää huomattavia kuormia. Ja paras vaihtoehto on kallioinen kivi, mutta on vaikea löytää niitä tasaisella maastossa.

   Säätiön materiaali

   Tässä on myös lukuisia vaihtoehtoja luonnonkivestä tai puusta, voimakkaaseen ja raskaaseen vahvistettuun betoniin. Näin ollen säätiöllä on tärkeä rooli, kun otetaan huomioon rakennusmateriaalit. Rakenteen massa on kuitenkin erilainen, joka on aina muistettava:

   1. Raunioista betoni. Tämä on moderni rakennusmateriaali, joka on suosittu pienen massan, pienen koon ja kosteuden kestävyyden kannalta. Se koostuu luonnonkivestä ja betonilaastarista, jossa liuos toimii liimana ja luotettavasti suojelee kiviä siirtymästä. Sitä käytetään tapauksissa, joissa läheisellä alueella on riittävästi kiviä. Se on optimaalinen talojen rakentamisessa hiekkaisilla ja kallisilla mailla, eikä sitä voi käyttää heikoissa ja epävakaissa savimaissa.
   2. Vahvistettu betoni. Nämä ovat monoliittisia tai betonielementtejä, jotka on vahvistettu teräsvauvoilla pääkuormien suunnassa. Vahvistetut betonirakenteet voidaan tehdä itsenäisesti välittömästi paikan päällä tai ostaa valmiita tuotteita.

   Tiiliä ja puuta ei käytännössä käytetä nyt, nämä materiaalit eivät ole kestäviä, heikkoja ja epävakaita. Niitä käytetään usein grillata- mien luomiseen, lisäksi asennetaan vedenpitävyys ja lämmöneristys.

   Säätiötyypit ja niiden käyttö tiettyihin maaperätyyppeihin

   Nykyaikaisten säätiöiden suunnitteluominaisuudet antavat sinulle mahdollisuuden valita paras vaihtoehto hyvän maaperän ja erittäin haitallisten ominaisuuksien kannalta. Harkitse kukin niistä tarkemmin.

   Pilarin perustukset

   Se on rakenteeltaan suorakulmainen tai pyöreä muotoinen tukipylväitä. Pilarit on valmistettu erilaisista materiaaleista, mutta useimmiten käytetään butobetonia, jossa on lisävahviste.

   Betonikourut täytetään maan korkeuteen ja nouse- vat sitten grillauksen tiilen tasolle. Pylväsperiaatteet ovat edullisia erektiossa, voit käyttää improvisoituja rakennusmateriaaleja, sinun ei tarvitse käyttää vedenpitävyyttä, ja voit myös pystyttää rakennuksen heikkoon maaperään. Mutta grillat eivät ole suojattuja ilmanvaihdosta, joten sinun on tehtävä maanalainen eristys. Nämä ovat lisärahoituskuluja.

   Tällaisia ​​emäksiä käytetään suhteellisen kevyissä maissa, joihin ei kohdistu turvotusta tai horisontaalista siirtymistä. Loppujen lopuksi pylväät eivät ole käytännöllisesti yhteydessä toisiinsa, joten kun siirrytään, muodonmuutos ja rypistyminen rakennuksen edelleen romahduksella ovat mahdollisia.

   Pilarin perustukset ligaatiolla

   Tällaiset pohjat ovat kestävämpiä ja stabiileja kuin tavanomaiset rakenteet, ne käyttävät horisontaalisten ja pystysuuntaisten hihnojen vahvistamista. Mutta hameen laite (bandage) nostaa huomattavasti kustannuksia ja vaikeuttaa säätiötä. Koska se vaatii yhden raudoituksen (louhinnan vahvistus) sekä palkissa että virassa. Ryndbalku on joko maaperän pinnalla, tai pienellä syvyydellä, järjestämällä hiekkapuhaltimen alle.

   Matala nauhasisäätiö

   Se on monoliittinen rakenne, joka on pystytetty matalalla syvyydellä ja ulottuu pinnan yläpuolelle muodostaen pohjan. Nauha on jopa metrin syvyyteen asti, joskus jopa 50 cm: n päähän, betonikaistaleen alla oleva hiekkalaatta.

   Tämäntyyppistä säätiötä harjoitetaan pienten korkeiden rakennusten rakentamisessa, voit tehdä kellarista tai pienestä kellarista. Tällaisten alustojen laitteistossa käytetään akselin laitetta, jota käytetään lisärakenteiden vahvistamiseen.

   Reikien välinen etäisyys on puolitoista metriä, ne on vahvistettu ja täynnä betonia, ja kuopat järjestetään usein pakkasyvyyden alapuolelle. Se harjoitetaan hiekkapohjaisilla maaperillä ja patoilla, sen etu on universaalisuus ja edullinen. Vain sinun on muistettava, että tämä on monoliittinen rakenne ja kaikki lohkot on yhdistettävä toisiinsa vahvistamalla ja laadukkaalla betoniliuoksella.

   Deep Ribbed Foundation

   Tämä on kaikkein luotettava tyyppi pohjasta, jota käytetään heikossa kohoumassa tai korkealla pitoisuudella. Tällaisen pohjan ominaisuudet mahdollistavat sen käytön myös kiviä, joissa on syvä esiintyminen sedimenttikerroksessa.

   Nauhan pohja on aina alle maaperän jäädytyksen syvyyden, joten se voi kestää jopa voimakkaat maaston pystysuorat liikkeet. Tämä perusta edistää myös eri korkeuksien täysimittaisen kattorakenteen järjestämistä.

   Monoliittinen emäs

   Tämä on ainoa perustyyppi, jota voidaan käyttää turve- tai savitynnyreissä, joilla on korkea pohjavesi. Se voi olla matala tai syvä, joten voit tehdä kellarissa, koska hiekkamaljakkalla syntyy laskettu paksuus monoliittista teräsbetonilaattaa.

   Ainoa haittapuoli on tarve luoda täysin tasainen rakennuspaikka, muuten monoliitti alkaa hitaasti ryömiä ajan mittaan. Rakenteen ominaisuudet ovat sellaiset, että ei ole mahdollista tehdä monimutkaisia ​​laskelmia kantavuudesta tai jopa lisätä maaperän vahvistamista.

   laattojen ja paalun perustusten tyypit ja asennus

   Talo voidaan rakentaa missä tahansa paikassa. On hyvä, jos siellä on vakaa maa ja säätöasennus voidaan suorittaa tavanomaisten standardien ja vaatimusten mukaisesti. Toinen asia on epävakaa, märkä maa. Tähän tarvitaan lisäkustannuksia paitsi laitteille, myös oikeasta suunnittelusta ottaen huomioon rakennustyön erityispiirteet. Marshland ei ole sopivin rakentamisen perusta. Mutta täälläkin, kun noudatamme kaikkia normeja ja vaatimuksia, on mahdollista kehittää vahva, vahva perusta, joka toimii luotettavana perustana talolle jo vuosia. Tärkein vaatimus on oikea teknologia epävakaalle, kostealle maaperälle rakentamiselle. Artikkelissa esitetään yksityiskohtaisesti, millä pohjalla valitaan perustekniikka suolavedessä, suunnittelun rakentaminen tällaisessa ongelmallisessa paikassa.

   Säätiötyypit ja niiden edut ja haitat

   Marshy maaperä - vaikea perusta säätiölle. Tässä tapauksessa voidaan käyttää kahdenlaisia ​​säätöjä: pino ja laatta. Palliseos, joka on vahvistettu metallilla tai betonilla, on laatikko monoliittisen betoniteräksen muodossa, joka kaadetaan hiekka-graniitti-tyynyyn.

   laatta

   Laattojen pohja on suunniteltu varmistamaan tasalaatuisen rakennuksen kuormituksen koko laatikon pohjalle. Tällainen säätiö kestää suurta kuormitusta ja sitä käytetään paitsi yksittäisissä myös teollisessa rakentamisessa.

   Levyteknologia soveltuu erittäin myrkyllisille maille, epätasaisesti pakatulle maaperälle, jolla on korkea pohjavesi. Kuitenkin sellaisen säätiön puuttuminen epäasianmukaisuudesta asentaa sen rinteisiin. Jos on vielä hieman kaltevuus, uuni voi "liukua". Laattojen perustuksen erityisominaisuudet ovat sen suuri kantavuus. Haitta tässä on vain lisääntyneestä materiaalin kulutuksesta, joka yksittäisen rakentamisen kannalta on erittäin tuskallinen tosiasia.

   Tämän pohjapohjan täyttämiseksi tarvitaan monta kertaa enemmän raudoitusta ja betonia kuin perustaa pohja kiinteille maaperäille, mikä luonnollisesti lisää rakentamisen kokonaiskustannuksia.

   nukka

   Asentaminen koskematonta maapalloa varten on järkevämpää ja sen plus suuntaan epätasaisen maaston suuntaan. Pilejä voidaan sijoittaa mihin tahansa vaikeasti tavoitettavaan paikkaan, rinteillä, millä tahansa teknisesti vaikealla maaperällä. Paalujen etujen joukossa ei ole vain asennus vaikeasti tavoitettavissa oleville alueille, joilla on vaikea maasto ja epästabiili maaperä, sekä paalujen asentamisen nopeus ja hyväksyttävä hinta on plus.

   Mielipiteeni, että paalusäätiö sopii parhaiten pieniin, kevyisiin rakenteisiin, on väärä. Tukien lukumäärän kasvaessa pohjan korkein kantavuus saavutetaan, ei mitenkään huonompi kuin pohjalevyn parametrit. Tämä kuitenkin lisää tällaisen säätiön kustannuksia ja sen kustannukset ovat yhtä suuret kuin laatta. Rakennettaessa vahvistettuja, raskasrakenteita, tämä seikka on aina otettava huomioon säätiöpöydän tehokkuuden kannalta.

   Valmisteleva vaihe

   Rakennuksen ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan täysimittainen maaperäkysely. Tätä varten voidaan käyttää kädessä pidettävää anturia, ja siihen otetaan maaperänäytteet. Tätä menetelmää käytetään kevyiden puurakennusten ja rakenteiden rakentamisessa.

   Koetin lasketaan syvennykseen 5 m syvyyteen. Kivi- tai tiilitalojen pääomarakentamiseen tarvitaan vakavaa geologista etsintää. Samaan aikaan mittausten syvyys on 8-10 m. Mittausten kuopat sijaitsevat tulevan rakenteen kulmissa. Vähintään neljä tällaista mittausta (kaivoja). Määritä maan koostumuksen indikaattorit ja sen kerrosten syvyys; pohjaveden taso, määrä ja koostumus. Toinen indikaattori tarvitaan - tämä on maan jäädytyspiste.

   Suojamaidon yläkerrokset ovat pääosin turvepuita. Seuraava voi olla savi ja hiekkakivi. Turve on huokoinen, täysin irtonaista materiaalia, jolla on pieni vastustuskyky puristukselle ja epävakaudelle. Pienellä kerrospaksuudella turpe poistetaan ja pohja asetetaan alemman kovan kiven päälle. Tämä on matala pohja. Sen ominaisuus on alustan sijainti pohjan alapuolella olevan jäädytyspisteen yläpuolella. Tämä pohja soveltuu kevyisiin rakennuksiin.

   Matala perustus on järjestetty siten, että se voi hieman nousta ja laskea maanpinnan kallistumisprosessien aikana. Tämän vuoksi se ei pilata ja säilyttää muodonsa. Tämä säätiö ei koske tiili- ja kivitaloja. Jos rakennustyömaalla oleva turvekerros on tarpeeksi syvä (yli 5 metriä), on tarpeen soveltaa pohjamurtona paaluja.

   Turpeen kerros ei ole ainoa ongelma, kun rakennetaan säätiötä suolaiselle maaperälle. Toinen ongelma on läheinen pohjavesi. Tämän ongelman torjumiseksi on kaksi tapaa:

   • laskea vedenpinnan tasoa;
   • nosta tontti.

   Se vähentää merkittävästi pohjaveden määrää auttaa laitteen salaojitusjärjestelmää. Tyhjennysvesi rakennustyömaalta kaivetaan noin kahden metrin syvyyteen, koko tyhjennysjärjestelmä johdetaan kuivatuskaivoihin. Kaivoon kaadetaan kerros ryöstöä, johon on asetettu viemäriputket. Kuopasta poistettu vesi pumpataan ulos upotettavien pumppujen avulla.

   Kohottaaksesi alueen sinun täytyy tehdä kiveä ja hiekkaa. Tee näin poista ylä-, heikko kerros maaperästä ja peitä alue kivi- ja hiekkakerroksella. Tämä mäki on tiiviisti tiivistetty ja teloittunut teloilla.

   Teknologian asennuslaatta

   Laattojen pohja on tehtävä kaikkien normien mukaisesti seuraavan perusjärjestelmän mukaisesti:

   1. Maakerroksen poistaminen. Syvyys 1 m.
   2. Malmin (tyyny) tekeminen soraa, kiveä ja hiekkaa. Möykkäämistä ja konkreettista valmistelua.
   3. Vedeneristys ja lämmöneristys.
   4. Vahvistuksen runko. Kehyksen kiinnittäminen puisilla sokeilla.
   5. Kaadetaan betonia pitkin runkoa ja sen jälkeistä tampingia teollisella värähtelijällä.
   6. Pinnan tasoitus on sääntö.

   Laattaperustan asettelu

   Paalun perustuksen asennus

   Tärkeintä tässä on paalut. Niitä voidaan vain vahvistaa ja yhdistää. Paalujen tyyppejä on kolme:

   • metalliruuvi;
   • betonielementti;
   • Tylsää.

   Tyytymättömiä paaluja, joissa on asbestisementtiä, on asennettu vain, kun ne suorittavat tukevaa maakerrosta. Niillä on melko hyvä kantavuus. Ruuvat metallipallot ovat jonkin verran huonompia kuin niiden kantavuus, mutta ne ovat korkeat asennusominaisuudet: nopea ja helppo asennus, helppo kuljettaa.

   Säätiön parittelujärjestelmä

   Ruuvatuotteiden erityispiirre on kyky rakentaa ne haluttuun pituuteen. Ajopilot asennetaan paalutuslaitteiden avulla. Ei kuitenkaan aina ole mahdollista käyttää raskaita laitteita yksittäisissä rakenteissa.

   Tärkeimmät perusteet tukipilojen lukumäärän laskemiselle ovat kuorman tyyppi ja suuruus. Riippumatta lajikkeesta, paalut voidaan asentaa seuraavaan järjestykseen:

   1. Rivit seinien alle.
   2. Yhden kannen alla.
   3. Pylväät sarakkeiden alla.
   4. Kentät, joilla on voimakas pystysuuntainen kuormitus.

   Kaikki paalujen pituuden ja tilavuuden laskelmat suoritetaan geologisten tutkimustietojen mukaan rakennusstandardien ja määräysten mukaisesti. Pallojen alareunan tulee olla tiukalla maalla. On syytä huomata, että jokaisessa tarkasteltavana olevasta syystä voidaan asuinrakennuksessa asentaa jokainen asuinrakennus. Jokainen talon rakentamiseen soveltuva rakennusmenetelmä, rajoitukset voivat liittyä vain rakennetun rakennuksen toimintaolosuhteisiin.

   Yhteenvetona on syytä huomata, että kaikkia rakennusmateriaaleja ei voida soveltaa mökeissä oleviin rakennuksiin. Esimerkiksi suurella kosteudella ei ole suositeltavaa käyttää vaahtobetonia, laajennettua savea betonia, hiutaloitua betonia materiaalin voimakkaan hygroskooppisuuden vuoksi. Bruce ei myöskään ole paras materiaali. Märkäalueilla on parasta rakentaa tiili-, kivi- tai kehysrakennuksia. Mutta mikä tärkeintä, se on oikea ja ehdottomasti perusteltu. Suurelta osin juuri tämän vuoksi kaikkien sääntöjen mukaan rakennettu talo toimii pitkään ja luotettavasti.