Kuinka tehdä pohjan liukuoville?

Liukuvien ovien suunnitteluominaisuudet aiheuttavat huomattavia painoja kuormille tukeilleen aiheutetun pitkittäisen telan takia työasennossa. Jotta vältetään koko rakenteen vinoutuminen ja vääristyminen sekä estävät portin alaosan koskettamasta maahan, niiden asennukseen tarvitaan luotettava ja kestävä perusrakenne.

Tämän seurauksena liukuporttien asennus peruspohjaan varmistaisi nykyisten kuormien oikean jakautumisen ja antaa riittävän laakerin.

Yleiskuvaus optimaalisesta perusrakenteesta

Käytännöllinen kokemus on osoittanut, että paras liukuoviin perustuva perusta toteutetaan P-kirjaimen muodossa, joka koostuu kahdesta tukipylväästä, jotka on haudattu maahan ja vahvistetusta pääkaaresta yläosaansa. Tällä lomakkeella saavutetaan optimaalinen kestävyys ja luotettavuus rakennusaineiden vähimmäiskulutuksessa.

Ensimmäinen tukipylväs on asennettu yhdensuuntaisesti portaalipylvään akselin kanssa, jonka suunnassa aukot avautuvat. Toinen perustustuki on sijoitettava etäisyyteen, joka on yhtä suuri kuin sivupidikkeen lähdön pituus. Useimmiten tämä pituus on puolet portin leveydestä.

Kiinnitys-ankkurit asennetaan ylemmän liitoslehden sarjaan lujittavan käyttömekanismin ja tukirullojen vahvistamiseksi.

Paras, mutta myös kalliimpi rakenne, tämän palkin pinta on suljettu vastaavan numeron kanavalla. Tällöin telojen kiinnitys ja käyttömekanismi voidaan helposti kiinnittää sähköhitsauksella. Itse kanavan asennus suoritetaan käyttäen samoja ankkuripultteja.

Halvempi, mutta vähemmän kestävä korvaus voi olla teräsnauha, jonka paksuus on 6-8 mm. Sen jäykkyys on hieman alhaisempi kuin U-muotoinen osa, joten peruspulttien lukumäärää on lisättävä.

Jos kantokanavan käyttö kieltäytyy, on hankittava joukko käyttöelementtejä ennen perustusrakenteen asennuksen aloittamista. Tämä mahdollistaa sulautettujen osien tarkan paikoituksen ja laitteiden oikean asennuksen tulevaisuudessa.

Rakenteen mahdollisten kuormitusten määrittäminen

Säätöön kohdistuva suurin kuormitus tapahtuu silloin, kun siirrettävä lehti on melkein suljetussa asennossa. Tällä hetkellä lehtien paino on maksimissaan. Kun portti on suljettu, niiden kaukainen osa pohjasta tulee ansaan ja kuorma on tasapainossa kummallakin puolella.

Betonipylväs, joka sijaitsee lähemmäksi portin aukkoa, toimii vertailupisteeksi, joka tuntee suurimman osan kuormasta, suunnattu lähes pystysuunnassa alaspäin. Toinen napa, joka on kauempana aukosta, on kuormitettu vastakkaiseen suuntaan. Sen vuoksi kannattavuus on suositeltavaa kaataa korkeintaan 15 °: n kulmaan suhteessa pystysuoraan.

Vaakasuoran kantovaunun lujuus lasketaan perinteisen vahvistetun betonipalkin taivutusvastuksena. Tällöin pystysuorassa suunnassa oleva voima vastaa portin massaa kerrottuna haaran työleveyden suhde tämän horisontaalisen palkin lähdön pituuteen.

Tukipylväiden alareunan aseman syvyyden tulisi olla maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolella. Tämä suojaa rakennetta maaperän kohottavien voimien vaikutuksilta kylmäkaudella.

Työn vaiheet

Liukuoventtiilien asennustyöt tehdään neljässä vaiheessa:

 • maanrakennustyöt;
 • teräsvahvikehyksen kokoonpano;
 • sulautettujen osien tuotanto ja niiden asennus;
 • perusta valu.

Jokaisella vaiheella on omat erityispiirteensä ja vaatimukset sen toteuttamiseksi. Kuinka tehdä tällainen säätiön rakenne on kuvattu seuraavissa ohjeissa, ja artikkelin lopussa voit katsella koko prosessia videossa.

Louhintatyöt

Maaperän kehittyminen alkaa kaivannon louhinnalla täyttääkseen ylemmän vaakasuoran palkin, joka tulisi tapahtua aidan alapinnan alapuolella.

Leveys 400 mm varmistaa taajuusmuuttajien ja liikkuvien mekanismien luotettavan kiinnityksen pinnalle. Jos kyseessä on voimakkaasti murentuva maaperä, leveys on 150-200 mm, jotta se voidaan asentaa muottiin.

Syvyys riippuu suunnittelun kuormituksesta ja on:

 • 300-350 mm, koukun paino jopa 800 kg ja pituus jopa 5 metriä;
 • 350-400 mm, jonka kantapaino on 800-1000 kg ja pituus 5 metriä;
 • 400-450 mm, jonka kantapaino on 1000-1200 kg ja pituus 6 metriä.

Kun vaaka-aukko on auki, voit aloittaa pystysuorat reiät kaivamalla raudoitusta ja pylväiden kaatamista. Riittävä osa ensimmäisestä pylväästä on 400x400 mm ja syvennyksen tulee olla 20-30 cm maanpinnan alapuolella.

Toisen pilarin kaivon poikkipinta on 500x400 mm. Koon lisääminen on välttämätöntä, jotta laite pystyy kallistamaan pylvään, joka on aikaansaatu levyn tai vastaavan materiaalin kaltevalla asennuksella.

Kaivettuun kaivoon hiekkaa kaadetaan 15-20 cm kerroksella, ja se on hyvin kaatunut vedellä. Kaivojen seinissä ja alhaalla sinun täytyy asettaa geotekstilien kaistale. Helpoin tapa tehdä tämä on ompelemalla tämän materiaalin pussit vaaditun pylväiden poikkileikkauksen mukaan.

Vaakatasoisen kaivon reunoilla on puulautaan, jonka yläosa nousee 2-4 cm maanpinnan yläpuolelle.

Hän määrittelee porttilukon asennuskorkeuden. Kaivannon ja muottien pohja on peitettävä geotekstilikerroksella. Kaikki rainan yksittäisten kaistaleiden väliset liitokset on yhdistetty suluilla tai lämpöjuotoksella.

Lujittavan kehyksen asennus ja asennus

Täydellinen rakenne koostuu kolmesta suorakaiteen muotoisesta kehyksestä, jotka on valmistettu teräsvahvikkeesta, jonka läpimitta on 12-18 mm ja joiden poikkileikkaus on neljä työtasoa. Pintabetonikerroksen aikaansaamiseksi korroosiosuojan suojaamiseksi pylväiden rungon poikkileikkauksen koko on 280 x 280 mm, ja tangot 300 mm ylöspäin.

Vaakasuuntaisen palkin tapauksessa rungon poikkileikkauspiirustus riippuu sen mitoista, mutta sen on joka tapauksessa oltava vähintään 50 mm: n betonirakenteinen kerros. Ylävarsien tulee olla suurennettu 16-18 mm, ja alempi voi olla 12-14 mm. Tämä johtuu siitä, että palkin pinnalla on suurempi kuorma.

Työtangot voidaan liittää toisiinsa halkaisijaltaan 8-10 mm: n vahvuisilla lankavahvisteilla tai hitsaamalla. Toinen menetelmä on vähemmän toivottava, koska se johtaa materiaalin voimakkaaseen lämpö- lämmitykseen ja sen ominaisuuksien muutoksiin.

Rebar -pylväät on asennettu kaivoihin. Tämän jälkeen vaakasuora osa asetetaan ja kaikki kolme elementtiä yhdistetään yhdeksi rakenteeksi.

Pohjapulttien asennus

Säätiön suunnittelussa kiinnitys ankkurit on asennettava:

 • jokaisen laakeripilarin keskellä mahdollisuutta kiinnittää tukirullat;
 • missä tahansa sopivassa paikassa kahden ankkurin välillä käyttömekanismin asennusta varten.

Valtion standardi tarjoaa 6 tyyppisiä kiinnityspohjaisia ​​pultteja ja niitä voi ostaa kaupasta ja tehdä tilauksesta. Mutta jos teet perustuksen liukuovista omalla kädelläsi, voit käyttää yksinkertaisimpia ankkureita, jotka ovat metallinen sauva, jossa on kaareva reuna ja kierre toisella puolella.

Asennettaessa kaarevat koukut on suunnattava betonirakenteen sisään.

Ankkureiden asennon säätö tehdään parhaiten käyttämällä levyä tai muuta litteää materiaalia, jota voidaan käyttää asennuspohjan valmistamiseen. Pöydässä on porattava reikiä upotettujen elementtien asennuspaikkoihin, kiinnitä ne ankkuriin niin, että osa langasta on pinnalla ja kiinnitä sitten pähkinöihin.

Kiinnitykset portin kiinnittämiseen.

Betoniseoksen kaatamisen jälkeen tällainen rakenne lasketaan tuoreeseen betoniin, kunnes levy on tiukasti pinnalla. Asennuksen tarkkuus annetaan. Ei ole välttämätöntä sitoa ja kiinnittää upotettuja elementtejä vahvistuskammioon, koska voi syntyä taivutusvoimia, jotka eivät takaa ohjaustelojen ja aseman tarkkaa asennusta.

Betonimassan asettaminen

Suurin vaikeus betonirakentamisessa yksityisessä rakentamisessa on sen laadukas tiivistyminen. Tämän työn aikana ei tavallisesti ole vedenalaisia ​​täryttimiä, ja tiivisteen on oltava "kiinnittämällä" seoksen asteittaisella kaatamalla 30-50 cm kerroksiin. Jos kaivon syvyys ylittää 2 metriä, on suositeltavaa ensin kaataa betoniseos 0,5 - 1,0 metrin kerroksella ja sen jälkeen asenna ne vahvistin häkkiin.

Betoniyhdistelmän tulisi vastata merkkiä М200, jonka lujuusluokka ei ole pienempi kuin B15. Kuva osoittaa, kuinka asianmukaisesti täytetään liukuporttien pohja.

Ruuvipillojen käyttö säätöön

Paalusäätiö pitää portaarakenteen hyvin ja varmistaa sen riittävän vakauden. Tällaisen työn toteuttaminen on kuitenkin usein kalliimpaa ja vaikeampaa.

Pohjaportaiden liukuoviin voidaan asentaa vain ennen aidan rakentamista. Muutoin sinulla ei ole teknistä kykyä kääntää paalut ja asentaa ne näin.

Lisäksi on välttämätöntä asentaa teräskanava vaakasuoraksi palkkioksi (grillage), koska se pystyy tarjoamaan vakautta vain esiintyvien lävistäjien kuormituksella.

Liukuovien perusta: järjestelmä, materiaalit, tekniikka

Liukuovien asennuksessa säätiön läsnäolo on pakollista. Säätiö on suunniteltu siten, että sillä on merkittävä painopinta ja että portin esteettömyys ja luotettavuus varmistetaan. Voit rakentaa sitä itse, koska liukuvien porttien säätiö on hyvin selkeä ja yksinkertainen. Jos sinulla on vain perustiedot rakennustöistä, voit kaataa siistin ja vankan perustan portille, jos käytät oikeaa järjestelmää ja asiaankuuluvia materiaaleja.

Laitteen pohja portin alla

Ensimmäinen vaihe: suunnittelupiirustus ja sivuston valmistelu

Kokenut rakennusmestari selviytyy tällaisesta työstä ilman järjestelmää, mutta aloittelijalle on välttämätöntä valmistautua yksityiskohtaisesti betonointiin. Vakiomalli sisältää vahvistuksen häkän, kanavan ja automaattisen portin. Etsi sopiva piirustus ei ole vaikeaa, mutta tärkeintä - vain ymmärtää se. Yksi puutteellinen osa voi johtaa rakenteen sumentumiseen ja betonin asteittaiseen tuhoamiseen.

Niinpä liukuovien perustuksen valmistelujärjestelmä merkitsee:

 • tukiaseman paikan puhdistaminen;
 • rakennuksen piirustus;
 • ojitus;
 • kehyshitsaus

Kaikki on selkeää paikan tyhjennys - siirrä silta, tarvitaan tyhjää istuinta pitkin aitaa sivuston sisällä. Portit kääntyvät takaisin joko aukon oikealle tai vasemmalle puolelle, joten rullauksen sivusta ei saa olla puita, pensaita tai jotain muuta, joka häiritsee portin kulkua. Maaperän tulee olla sileä, puhdistettava kaikesta, mikä on tarpeetonta.

Suunnittelun piirustuksen avulla sinun on ymmärrettävä tarkemmin kunkin elementin tarkoitus. Sankarin parametrien perusteella. Laske säätiön tarvittavat mitat. Mitä suurempi ovilehden paino, sitä syvemmälle perustana on betonivalettu, niin että portti ei löysä sitä. Vähimmäisveneen syvyys on 1,2 m, useimmiten ne on tehty 1,5 tai 1,8 m. Leveys 50-60 cm, pohjan pituuden tulisi olla puolet pituudelta, ja se on sijoitettava lähelle laakeripylvää.

Portaiden perusmalli

Säätiön reuna on tehty samassa tasossa pilariin, se ei saa työntyä portin aukkoon. Lujuutta varten perustus on vahvistettu metallisella U-muotoisella grilla, jota varten käytetään 16 mm: n poikkileikkausta. Ylhäältä 200 mm: n kanavapalkki on hitsattu säleikköön, jolloin lisävarusteiden konsoli kiinnitetään siihen. Sekä ristikko että kanava tekevät tärkeitä toimintoja, joten niiden käyttö betonitoimissa on pakollista. Tämä takaa luotettavan toiminnan hyvin pitkäksi ajaksi. Nyt, kun säätösuunnitelman liukuva portti on tutkittu yksityiskohtaisesti, on mahdollista kaivaa kaivanto.

Betonin valmistaminen

Kaivaminen on yksinkertainen prosessi, joka ei vaadi erityistä tietämystä. Kuopan tulee olla tasainen ja sovittaa parametrit.

Seuraavassa vaiheessa kehyksen hitsaaminen vaatii:

 • liittimet 16 mm;
 • pieni kanava 180 mm;
 • kanava 200 mm;
 • hitsauskone.

Vahvikotelon kokoaminen

Ensinnäkin useat pitkät raudoituspalaset hitsataan yhteen U-muotoisen alustan muodostamiseksi. Sitten pitkät sauvat on yhdistetty lyhyellä vahvistuksella hitsaamalla. Tuloksena oleva arina lasketaan kaivoon, jonka pohja on esitäytetty hiekkakerroksella. Kun kehys on asennettu hiekkavyöhykkeelle, siirrä se hieman kaivannon reunasta aitaukseen ja kiinnitä se pystysuoraan. Vahvistuksen yläosan tulee olla 4-5 cm maanpinnan alapuolella ja samaan aikaan sijoitettava vaakasuoraan. Jopa pieni siirtyminen alaspäin tai sivulle tekee rakenteen epätasaiseksi ja estää sillan liikkeen.

Esimerkiksi jos pohja siirretään pystysuoraan, oven ja betonin välinen rako on epätasainen, mikä on hyvin havaittavissa. Vaakasuora siirtymä lisää aidan ja portin välistä rakoa. Siksi rungon asennuksessa on tarpeen tarkistaa asentoa tasolta ja asennus on suoritettava viimeistelyn jälkeen.

Se näyttää valmialta kehykseltä

Liukuvan portin perustana on, että kehyksen mittasuhteet ja oikea asennus takaavat paitsi koko rakenteen luotettavan palvelun myös portin hyvin siisti ulkonäkö.

Foundation Casting Technology

Kaivanto asennetulla kehyksellä kaadetaan sementtilaastilla. Tämä tulisi tehdä kahdella tai kolmella kerralla, antamalla edellinen kerros kuivua. Kun lujitusholkki täytetään liuoksella kolmella neljäsosalla, kanavan horisontaaliset kanavat kierretään rungon ulkonevien osien väliin ja vapautetaan ne luotettavasti hitsaamalla. Nyt hitsattu pituussuuntainen kanava, jonka pinnan on oltava tasainen maan kanssa. Kaada kaikki liuos ja anna kuivua.

Jos kaikki on tehty oikein, liukuvan portin säätiö valitaan oikein ja käytetään sopivia materiaaleja, niin säätiö ja portti toimivat laadukkaasti ja pitkään aikaan.

Liukuoviin perustuva säätö

Irrotettavat portit, verrattuna yksinkertaisiin, liukuviin, varmasti hyötyvät sekä ulkonäöstä että helppokäyttöisyydestä. Jos avaamisprosessi on automatisoitu, mukavuus kasvaa monta kertaa. Tämän tyyppinen rakenne on välttämätön portin perustan toteuttamiseksi. On täysin mahdollista tehdä kaiken henkilökohtaisesti, tärkeintä on laskea kaikki oikein ja noudattaa päälliköiden suosituksia.

Tämän tyyppisen alustan ominaisuudet

Tee kaikki tuotteen ohjeet ja oikeat rakennusmateriaalivalinnat. Ensin sinun on valmisteltava alue, jossa työ tehdään, laatimaan järjestelmä. Jos teet virheitä työskentelyn aikana, se voi johtaa rakenteen tuhoutumiseen, sen kaarevuuteen. Aita on betonoitava seuraavassa järjestyksessä:

 1. Puhdista tarvittava alue kaikista esteistä ja roskista, jotka voivat häiritä betonitointia.
 2. Portin piirtämisen suorituskyky pohjan kanssa.
 3. Kaivamalla reikää pohjaan.
 4. Hitsaamalla tarvittavat osat ja asentamalla ne.

Perusta liukuporttien omille käsille on varsin realistinen. On tärkeää muistaa, että pohjan kaatamisen syvyys riippuu yläosaan asennettavien osien koosta. Kaivannon on oltava vähintään 1,2 m syvä, joskus jopa 2 metriä.

Portin tyypistä riippuen portille on asetettu toinen säätiö. On olemassa seuraavia tyyppejä:

 1. Vauhdissa. Käytetään kaikkialla, helpoin vaihtoehto. Perusta heille - kaksi pylvästä, jotka on asennettu portin reunaan, kolmas pylväs, joka vastaa portin pituuden asettamisesta. Nämä sarakkeet ovat tavallisesti betonoituja.
 2. Liukuva. Ne voivat olla monenlaisia. Jokainen vaatii toisen tyyppisen alustan asennuksen. eroavat:
  1. Liukuvat, jotka liikkuvat kiskoa pitkin.
Laitteet liukuoville
  1. Keskeytetty. Asennetaan erityinen levy, johon portin osa liikkuu. Ne eivät aukea enempää kuin profiilin vakiintunut pituus, johon rakenne on kiinnitetty.
  2. Konsoli. Portin osat on kiinnitetty palkkiin, joka liikkuu pitkin aitaa.

Portin pohja voi olla seuraavista tyypeistä:

 1. Kiinteä kangas, joka kaadetaan pitkin koko aita. Ensin sinun täytyy kaivaa kaivanto noin 1,3 m syvyyteen ja leveys noin puoli metriä. On tärkeää ottaa huomioon maan jäädyttämisen syvyys, jotta perustus alittaa tämän tason. Lujittava silmä on asetettu kaivoon, jonka jälkeen kaikki on betonoitu.
Esimerkki vankasta perustasta
 1. Pilarityypit: vahvistetut pylväät kiinnitetään maahan. Kanava yhdistää porttituen osat.
 2. Kierrä tukea. Se ei vaadi betonoitumista ja kaivamista maahan. Pilejä käsitellään yksinkertaisesti korroosionestoaineella ja ajetaan maahan.

Säätiön kaatoprosessi

On tärkeää kiinnittää aita hyvin maahan, koska ne ovat melko raskas, ne voivat sag, mikä ei ole hyväksyttävää tässä tapauksessa. Alustan on kestettävä vaadittu kuorma. Voit täyttää säätiön käyttämällä seuraavia materiaaleja:

 • betoniliuosta. Se koostuu vedestä, murskakivestä, edullisesti pienemmästä valkoisesta hiekasta, optimaalisesti - joesta, sementistä;
 • halkaisijaltaan noin 20 mm;
Pintavahvistus
 • kanava-palkki Se on kiinteä sähköjohto, joka vastaa portin pituutta ja konsolin järjestelmää.

Betoniä voidaan testata kestävyyden suhteen: jos jäädytetty vasara lyödään liukastumisvasaralla, murskat eivät murene. Kaikki voidaan rikkoa vain suurissa kiinteissä kappaleissa.

Kaikkien liukuvien porttien pohjaksi tehdään seuraava suunnitelma:

 1. alue puhdistetaan, valmistetaan kaikki tarvittavat työkalut ja tarvittavat komponentit.
 2. Kuoppa tulee pois.
 3. Gate-kehys on muodostettu. Aidan on oltava lähellä, etäisyys kehyksestä on noin 5 cm.
 4. Kaivo on täytetty betonin liuoksella, minkä jälkeen koostumus jätetään pari päivää, jotta se kovettuu.
 5. Kehyksessä on ulkonevat osat. Niiden välille on tarpeen asettaa poikittain muotoillut kanavat.
 6. Näiden vaiheiden jälkeen järjestelmä on täytettävä ratkaisulla.
 7. Asentaa pääyksikön ja kanavan asemaan.
 8. Pohjasta, joka tulee näkyviin maasta, on peitettävä peitteellä. Tämä parantaa sen käyttöikää.

Kierrä pohja liukuoville

Jos portin pituus on noin 5 metriä, voit käyttää ruuvipalloja pohjana. Tämäntyyppisten säätiöiden myönteiset näkökohdat ovat nopeus, helppokäyttöisyys. Talvella on mahdollista luoda tällainen perusta. Aita, joka kulkee portin lähelle, ei vaikuta mitenkään. Erityispiirteitä ovat, että kangas ei voi koskettaa alla olevaa tietä.

Pintapinnoitus esimerkki

Asennus sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Alueen merkitseminen.
 2. Talvella talvella on tarpeen poistaa jäädytetty maa-kerros. On mahdollista käyttää jackhammeria puhdistukseen.
 3. Pilejä kierretään maahan. Se on noin 1,5-2 m syvä, mikä riittää estämään rakenteen vääristymistä. Kaikkien osien tulee sijaita 20-35 cm: n etäisyydellä. Pallon halkaisijan tulee olla yli 75 m. On tärkeää ottaa huomioon seuraavat ominaisuudet:
  1. Paalujen vahvistamiseksi voit käyttää konkreettista ratkaisua. Tämä parantaa merkittävästi suorituskykyä.
  2. Kanavan pitää kiinnittää kasa. Se on asennettu yläosaan, jossa aita lähestyy porttia.
  3. Jos teet betonointiprosessin, metallia suojataan hapettumiselta.
Säätiön asettamat säännöt

Betonisointimenetelmä valitaan maaperän ominaisuuksien perusteella. Perusta 4 m pitkälle liukuvalle portille voidaan tehdä yksinkertaisemmaksi: paalujen järjestelmä tekee. Suuret leveät liukuovet vaativat suuremman perustan.

Perusta liukuportille omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Aseiden ja aidojen tärkein tehtävä on suojata yksityisomaisuutta ulkopuolisilta tahoilta. Tällaisia ​​rakenteita on useita muunnelmia; tällä hetkellä sisäänvedettävät portit ovat erittäin suosittuja ja käteviä käytössä. Toiminnan periaate on melko yksinkertainen. Asennetuilla rullalaakereilla ja ohjaimella, jonka läpi terä liikkuu. Koska liukuva portti on melko massiivinen rakenne, se tarvitsee luotettavan ja vankan perustan.

Mikä on pohjan liukuoviin?

Portti liikkuu telineeseen, joka on asennettu tukikohtaan. Kiinteä säätö tehdään vain, jos venttiilien alaosat lepäävät maahan. Pohja on pehmeä rakenne, jolla on suuri lujuusluokka, joka on suunniteltu kiinnittämään rakenteeseen pitävät kallistetut lohkot.

Pohja sijaitsee maassa ja on muodoltaan säännöllinen monikulmio, joka on vahvistettu vahvikkeella ja kaadettu betoniliuoksella. Tällaisen perusteella on tärkeää valita oikea paikka ja tehdä tarkkoja laskelmia.

Foundation Casting Technology

Säätiön valu on yksi tärkeimmistä hetkeistä koko prosessissa. Perinteisesti kaikki teosten suorittamiseen liittyvät toimet voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 1. Laske kaivannon koko. Säätiön leveyden tulisi olla noin puoli metriä, syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä, yleensä se vaihtelee 1,5-2,2 metriä. Aukon reunalta portin takaisinkelauksen sivusta tulee vetäytyä etäisyydeltä, joka on puolen kulkutien leveydestä.
 2. Kaivaa kaivanto. Kuopan pitäisi vastata saavutettuja mittoja, pohjaan sijoitetaan 10-15-15 cm korkea tyyny, joka koostuu soraa ja hiekkaa.
 3. Vahvistuksen perusteet. Metalliset tapit voidaan kiinnittää yhteen erikoisjohdon kanssa tai hitsata toisiinsa. On varmistettava, että liittimet ovat tiukasti kiinni. Tuloksena oleva kehys on sijoitettava niin, että ulkonevien rakenteiden osuus on vähintään 10 cm maanpinnan alapuolella. Pohjan on oltava tasainen maahan, rakennustason avulla on tarpeen tarkistaa rakenteen oikea sijainti, se on asennettava tarkasti vaakatasossa.
 4. Tee konkreettinen ratkaisu. Se kestää noin 2 kauraa sementtiä ja 5-6 kauhoa hiekkaa. Jotta perustus voisi nousta paremmin ja olla kestävämpi, roskaa yhtä paljon kuin sementti voidaan lisätä laastiin. Jotta seos olisi vahva ja laadukas, sinun on otettava vähintään 500 sementti ja murskattu kivijake 30-40. Seoksen ei tulisi olla liian paksu. Laastin valmistuksen jälkeen voit tarkistaa sen laadun, sillä voit lyödä betonikappaleen vasaralla, sen ei pitäisi kaatua.
 5. Betonivaihto. Liuos on kaadettava siten, että se sulkee vähintään kaksi kolmasosaa vahvikkeesta, mikä antaa rakenteen lujuuden. Kaatamisen aikana on huolehdittava siitä, että vahvike ei siirry sivulle.
 6. Kanavien asennus. Elementit on kiinnitettävä tiukasti pystysuoraan ja vaakasuoraan, vasta sen jälkeen, kun niitä käytetään hitsauskoneella, kiinnitä ne lujittavan osan päälle, joka työntyy esiin. Sitten kaada betonia muuhun säätiöön. Liukuporttien pohjan täyttäminen tulisi tehdä yhdessä tukikanavan kanssa, muuten kankaalle liikkuu tyhjää kanavaa pitkin. Sitten pää- ja ohjauskanava on hitsattava portin liikkeen suuntaan. Älä aseta sitä lähelle aita, niin että portti voi liikkua vapaasti koskematta pylväitä.
 7. Betonin kovettuminen. Se kestää 7-14 päivää riippuen kaudesta ja sääolosuhteista. SNIP-määräysten mukaan säätiö on pidettävä vähintään 28 päivän ajan.

Säätiön rakentaminen

Kaivannon koon määrittämiseksi pohjan alapuolella on otettava huomioon portin koko ja paino sekä aukon leveys. Oikea järjestelmä näyttää kolme parametria:

 • Pituus (vähintään puolet aukon leveydestä);
 • Leveys (se riittää 50-70 cm);
 • Syvyys (vähintään 1,5 metriä, riippuen maaperän jäädyttämisestä).

Kaivannon pitäisi olla suorakaiteen muotoinen. On tarpeen tehdä piirustus, johon kaikki rakenteelliset elementit ja ulottuvuudet on asetettava, se auttaa jatkossa.

Vaaditut materiaalit

Liukuovien pohjan täyttämiseksi tarvitaan tiettyjä materiaaleja ja työkaluja:

 • Sementti, murskattu kivi ja hiekka betoniliuoksen valmistamiseksi;
 • Pituussuuntainen metallikanava;
 • Konsoliyksiköt;
 • Liittimet laatikoiden valmistukseen;
 • Puiset lankut, jos rakennetaan muotti;
 • Hitsaus kone;
 • Betonisekoittimet;
 • Rakennustaso;
 • romu;
 • lapio;
 • ruletti;
 • Akseli, käsihaara ja vasara.

Asiantuntijat eivät suosittele raaka-aineiden kustannusten säästöä, koska tämä ei parhaiten heijastu rakennuksen laatuun, sen kestävyyteen ja jatkokäyttöön.

Perusta liukuportille omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Tällaisen portin rakentamisen perusta on vakava ja melko työvoimavaltainen prosessi, mutta voit rakentaa sen omalle, jos noudatat kaikkia vaiheita johdonmukaisesti ja noudatat edellä kuvattua kaatoustekniikkaa.

Seuraavat työvaiheet voidaan erottaa toisistaan:

 1. Kaavion laatiminen ottaen huomioon kaikki tulevaisuuden säätiön parametrit (portin koko ja aukko, kaivon pituus, syvyys ja leveys, maaperän jäädytysaste).
 2. Kaivaa reiät pohjan kaatamiseksi.
 3. Vahvikehän ja kanavien asennus. Rakenne tulisi sijoittaa noin 50 cm portin yläosan alle. Aukon toisella puolella tehdään kaksi kiinnitystä, jotka poikkeavat reunasta 10-15 cm. Niissä on kiinnitetty koukkuja, jotka rajoittavat oven lehtiä. Kuinka tehdä kiinnitys, kuvataan alla.
 4. Betoniliuoksen (sementti, hiekka ja murskattu kivi oikeissa mittasuhteissa).
 5. Vaahto pohjaan. Prosessissa betonia on kevyesti painettava. Betoni on annettava seistä muutaman päivän ajan, minkä jälkeen lujituksen, joka työntyy esiin, asentaa kolme poikittaiskanavaa siten, että ne sijaitsevat tarkasti pystysuorassa ja vaakasuunnassa. Näiden toimien jälkeen voit kaataa loput konkreettisesta ratkaisusta.
 6. Sulkimen nopeus. Ihanteellinen vaihtoehto olisi säilyttää perusta 28 päivää, mutta käytännössä 14 päivä riittää tämän tyyppiselle rakenteelle.

Kuinka tehdä kiinnityksiä

Sisuselementti on rakenne, joka koostuu vahvistamisesta ja kanavista, jonka päätehtävänä on jakaa betonielementissä syntyvä jännitys.

Rakentaa se on melko yksinkertainen:

 1. Kanava leikataan pohjan pitkin pitkin pitkin.
 2. Pyyhi se halkaisijaltaan 1,6 - 2 cm: n vahvikkeeksi ja kiinnitä sitten tiukasti sen osat yhteen esimerkiksi sidelangan avulla.
 3. Asenna kiinnitys kaivantoon varusteineen alaspäin niin, että rakenteen puoli sopii tiukasti napaan ja yläosaan - aukon reunaan.

Hyödyllisiä vinkkejä

Säätiön rakentamisprosessissa voit jättää huomiotta joitain tärkeitä asioita, jotka auttavat säätiön vahvistamista ja portin työn itsestäänselvyys.

Kiinnitä huomiota seuraaviin väreihin, jotta vältät yleisimmät virheet:

 1. Laskun laskemista varten on otettava huomioon portin paino ja pylväiden lujuus, sillä kaikkien rakenteellisten elementtien kuormitus säätöön voi olla erilainen.
 2. Asuntolainan varusteet on sidottava neulomalla tai hitsaamalla, koska tämä mahdollistaa rakenteen kiinteän kiinnityksen.
 3. Kiinnityselementin asentamisen jälkeen on tarpeen täyttää kaivo betonilla niin, että se ei peitä täydellisesti kiinnityksiä, mikä auttaa asentamaan portin tulevaisuudessa.
 4. Koko rakennetta tukevat viestit tulisi asentaa etukäteen.
 5. Säätiö tulee kaataa paitsi itse portin, myös tukipylväiden alle.

Kun rakennat pohjaa liukuoville, on noudatettava kaikkia edellä mainittuja sääntöjä ja teknisiä vaiheita. Todennäköisesti sulautetun elementin säätö tai väärin asennettu runko ei salli automaattisen järjestelmän toimimista oikein, ne aiheuttavat rakenteen osien tuhoutumisen, koska portin säätiön toiminta on kiinnityselementtien kiinteä kiinnitys ja pystysuuntaisten voimien käsitys.

Perusta liukuoviin

Irrotettava portti voittaa suosion suuresta käytännöllisyydestä ja helppokäyttöisyydestä. Jotta portti toimisi moitteettomasti jo vuosia, sinun on suunniteltava huolellisesti pohjan asennus. Liukuporttien perustuksen tulisi olla mahdollisimman kestävä, koska liukuva rakenne on varsin korkea. Työn aikana on tärkeää kiinnittää asianmukaisesti kiinnitys. Ainoastaan ​​tässä tapauksessa portti toimii oikein monta vuotta.

Teknologiaominaisuudet

Liukuvien porttien asentamisen yhteydessä on tärkeää, että pohja siirretään oikein. Koko rakenteen käyttöikä riippuu sen voimasta. On tärkeää tehdä oikea merkintä, rakentaa kiinnitys, vastaamaan tiettyjä teknisiä vaatimuksia. Yleisin tapa luoda pohja liukuoviin on runko-monoliittinen betonointi. Säätö voidaan tehdä myös ruuveilla.

Useimmat rakennushankkeet eivät ole perusta. Tämän rakenteellisen osan rakentamisessa tulisi noudattaa tiukkaa järjestystä. Koko prosessin olisi perustuttava hyvin suunniteltuun hankkeeseen.

Säätiön valmistelu

Ammattilaisten mukaan tärkein asia portin rakentamisessa on korkealaatuinen perusta. Hyvin vahva portti on erittäin vahva tukikohta. Pohjan lujuus vaikuttaa suoraan rakenteen vakauden lisäksi myös sen kaikkien osien toimintaan.

Ennen nukkujen asettamista tehdään merkintä. Perusrakenteen luomiseksi 4 metrin pituisille liukuoville tarvitaan puolet rakenteen puolikasta. Tällaisten porttien rakentamiseen vaaditaan 2 metrin pituisten perustusten vapaa alusta. Pohjan leveys on puolet metriä.

Merkinnöissä käytetään tikkaita ja lankaa tai venytystä. Stakes laittaa suorakulmion kulmat ja vedä lanka. Tulevan pohjan suorakulmaisen muodon kaikkien kulmien on oltava suorat: tämä tarkastetaan rakennusmittarin neliöllä.

Maaperän valmistelu säätiölle

Merkinnän perusteella he alkavat kaivaa ojan, jonka syvyys on yksi ja puoli metriä. Korkeus voi vaihdella riippuen veden jäädyttämisestä ja pohjan paksuudesta. Annettua syvyyttä pidetään kuitenkin keskimäärin ja soveltuu keskialueiden alueille. Rakennustandardien mukaan liukuoviin, joiden leveys on puolet metriä, tarvitaan 1,5 metrin syvyys.

Pohjan alapuolella olevan kuopan koko ei ole kovin suuri, joten voit selviytyä hänen kaivamisesta itsestään houkuttelemalla erikoislaitteita.

Kun kaivo on valmis - tyyny sijoitetaan sen pohjaan. Se suojaa pohjaa maaperältä ja pohjavedestä. Ensimmäinen kerros on hiekkaa, toinen on soraa tai murskattua kiveä. Tyynyn paksuus on 10 - 20 cm. Hiekkapuhalluksen jälkeen se vuodatetaan puhtaalla vedellä tiivistämiseksi. Sitten nukahtaa sora ja taso

Asuntolainan asennus

Useimmiten tuetun portin tukemiseen. Sen stabiilisuus on testattu käytännössä useammin kuin kerran.

Rakenne on itsessään kanavapalkki, johon on kiinnitetty hitsiliitoksia. Asuntolainan asennus suoritetaan seuraavasti:

 • kanavan leikkaaminen ja telineiden metalliprofiili;
 • kanavan ja telineiden hitsaus (kohtisuoraan);
 • putkiosat;
 • hitsaustarkkuuden ja vanteiden mittauksen mittaus.

Monin tavoin pohjan vahvuus riippuu upotetun rakenteen tarkkuudesta. Toiminnan aikana kunkin elementin kiinnitys on tarkistettava useita kertoja poikkeamista normaalista. Kun asuntolaina on valmis - kerää yksinkertaisin muottirakenne kuopan sisään.

Säätiön valu

Sulautetun rakenteen on oltava samansuuntainen nollatason kanssa - tien taso juonteen sisäpuolelta. Hitsattu rakenne on asennettu kaivoon valmiina muottiin siten, että kanava on ylhäällä. Kanavan vaakasuora asento tarkistetaan pitkällä tasolla.

Kohdista rakenne puupylväillä tai metallirakenteilla. Kun asuntolaina on juuri vaakatasossa, ne alkavat kaataa betonia.

Kaatopaikan seosta voidaan ostaa - tämä vaihtoehto on käytännöllisin tapa. Ratkaisun itsensä valmistelu on välttämätöntä hankkia tai vuokrata laitteita. Lisäksi tehdasbetoni on erittäin muovia.

Kun betoni kaadetaan - tarkista kanavan vaakasuora asento ja tarvittaessa kohdista se uudelleen.

Pile-pohja

Betoniperusta on erittäin massiivinen ja vaatii runsaasti rahaa ja paljon aikaa. Jos haluat säästää, on parempi valita paalusäätiö. Suunnittelua edustavat ruuvipallot, joiden läpimitta on enintään 10 cm ja pituus puolitoista metriä. Pallojen lukumäärä riippuu aidan koosta. 4-6 metrin malleista riittää 3 paalu. Jos neljän metrin aitassa on tukipylväs, niin kaksi pinoa riittää.

Asennus tukee tätä mallia on hyvin yksinkertainen. Ensimmäistä kasaa ajetaan vastakkaiseen suuntaan portin liikkuvaan osaan, toinen perustuksen eteen ja kolmas pohjan päähän. Standardipituus tukeille, joiden halkaisija on enintään 10 cm, on 2,5-3 metriä.

Ennen paalarakenteen asennusta sinun tulisi tietää sen eduista:

 • Pidä erittäin suuri paino. Pinoihin voidaan asentaa jopa 18 tonnia.
 • Pitkä käyttöikä. Paalujen suorituskykyiset ominaisuudet säilytetään, kun ne on asennettu mihin tahansa maaperään ja milloin tahansa vuoden aikana.
 • Asennus- ja materiaalikustannukset ovat alhaiset. Tällainen säätiö maksaa vähintään kaksi kertaa halvempaa kuin betoni.
 • Helppo huolto. Vaikka korroosio tai mekaaninen shokki vahingoittaisi kasaakin, se on erittäin helppo korvata.
 • Pika-asennus. Paalun perustuksen asennus voidaan tehdä muutamassa päivässä, ei kuitenkaan sementin kuivaamista.
 • Mahdollisuus asentaa milloin tahansa vuoden aikana. Toisin kuin betoni, metalliset kannattimet voidaan asentaa jopa talvella.
 • Vaikka aiotte rakentaa aidan perustan aidalle tulevaisuudessa, kasaa voidaan käyttää tilapäisenä. Tämä on erittäin kätevä, jos haluat säästää.

Paalujen asennus suoritetaan seuraavien vaiheiden mukaisesti:

 • Pitkät kaivaminen on 3-5 cm pienempi kuin halkeaman halkaisija. Mittatukikohdan syvyys - 40 cm.
 • Pilejä vuorotellen ruuvataan maahan. Tämän työn helpottamiseksi tarvitaan toisen henkilön apua.
 • Kun paalut on ruuvattu, niiden yläosa leikataan ja tukeen ontto osa kaadetaan sementin ja hiekan liuoksella. Tämä tekniikka laajentaa huomattavasti tukien elämää.
 • Pohjan luomiseksi kanava hitsataan tukiin ja oja kaadetaan laastilla.

Kestävyydelle paalain perustus on maadoitettu kanavapalkin sähkönjohtavuudesta johtuen. Asennus johdotus voidaan tehdä missä tahansa työvaiheessa. Jos noudatat asennusohjeita, säätiö kestää hyvin kauan. Älä unohda maadoitusta ja metallin käsittelyä työn aikana.

Edellä annettujen ohjeiden noudattamisen ansiosta voit vaivattomasti tehdä pohjan sisäänvedettävästä portista.

Perusta liukuoviin

Perusta liukuoviin, joiden pituus on 4 metriä

Nykyään liukuvat portit ovat hyvin suosittuja kehittäjien keskuudessa. Tällaisen järjestelmän suunnittelu edellyttää erityistä säätiötä ja kiinnitystä. Tämä johtuu suuresta purjekanvasta tällaisista portista, varsinkin kun voimakkaat tuulet.

Siksi on tarpeen rakentaa pohja 4 metrin pituiselle liukuvalle portille, jotta koko rakenne olisi riittävän vakaa ja kestävä.

Säätiön rakentaminen

Tällaisen portin asennus edellyttää luotettavan perustan rakentamista. Maan koostumuksesta riippuen säätötyyppi valitaan. Yleisin tapa luoda vankka pohja-liukujärjestelmä on betonitointi sen suunnittelun tuella.

Teknologia sisältää seuraavat rakennusvaiheet:

 • Tontin merkintä;
 • earthwork;
 • Vahvistuskehyksen asennus;
 • Asuntolainan asennus;
 • Betonoinnin.

Kaikki rakennustyöt on suoritettava kehitetyn hankkeen mukaisesti, mukaan lukien tiettyjen materiaalien ja laitteiden käyttö. Ennen tällaisen rakenteen rakentamisen aloittamista maaperän koostumus on tutkittu huolellisesti.

Valmisteleva vaihe

Ammattimaiset rakennuttajat väittävät, että liukuvien porttien vakaus ja niiden pitkä käyttöikä riippuvat suoraan luotettavasta ja kestävästä betonipohjasta. Se olisi rakennettava kaikkien standardien mukaisesti teknisten vaatimusten vastaisesti.

Oikein järjestetty säätiö pystyy tarjoamaan kaikille mekanismeille keskeytymättömän ja pitkäaikaisen toiminnan. On muistettava, että tehokkaampi "tyyny" pitäisi vastata raskaampaa rakennetta.

Ensinnäkin maa-alue on merkitty suunnitelman mukaan. 4 metrin pituisen liukuvan portin perustamiseen vaaditaan alusta, joka on puolet tällaisen portaalin avaamisesta. Niinpä neljän metrin aukon kohdalla on tarpeen muodostaa ala, jonka pohjan alapinta on noin 2 m pitkä.

Samanaikaisesti sen leveys on tavallisesti 0,5 m. Maaperän louhinta on merkitty portin sisäpuolella, poispäin kulkureitistä.

Käytännössä betonipohja sijaitsee aukon sivussa, johon porttiosa avautuu. Tontti on merkitty tapilla, köydellä tai langalla.

Samanaikaisesti on tarpeen aikaansaada suorakulmat, jotka voidaan tarkistaa rakentamiskulman avulla vähintään 1 metrin sivuilla. Tapit ajetaan kulmiin, jonka jälkeen köysi vedetään.

Vaiheen maanrakennus

Sivuston merkitsemisen jälkeen ne alkavat kaivaa kuoppaa, jonka syvyys yleensä suoritetaan 1,7 metrin korkeudessa riippuen maaperän jäädyttämisestä. Tällaiset parametrit määräytyvät alueen ilmasto-olosuhteiden keskiarvon mukaan. Ne on yleensä lueteltu asiakirjoissa geofysiikan ja klimatologian rakentamisessa.

Tämäntyyppisten ovien vakiomallit on suunniteltu kuoren tietyn koon mukaan, jonka vähimmäissyvyys on 1,5 m ja leveys 0,5 m.

Pohjan alapuolella olevan reiän kaivaaminen voidaan tehdä sekä manuaalisesti että erikoislaitteiden avulla. Samaan aikaan, kun otetaan huomioon pienikokoinen kaivo, tällainen työ on parhaimmillaan ilman teknisten keinojen osallistumista.

Se on tärkeää! Tällaisen kaivon muodostaminen vaatii tarkkuutta ja täsmällisiä mittoja, mikä on varsin mahdollista perinteisten käsityökalujen käytöllä.

Kaivetun kaivon pohjassa, joka on perustana sähkökokoonpanon asennukselle liukuovien suunnittelussa, sopii tyyny, joka koostuu sora- ja hiekkakerroksesta. Sen paksuus on tavallisesti 10 - 18 cm. Työt tehdään myös tasaisesti asetettujen tyynyjen tiivistämisessä, jotta tulevaisuuden pohjan katoaminen ei ole mahdollista.

Asuntolainan asennus

Käytännössä ovien rakentamisen tukena on parempi käyttää kanavaa, johon hitsattava runko on hitsattu. Tällainen elementti on rullamekanismin ja automaation perusta.

Kiinnitysasennus toteutetaan useassa vaiheessa, nimittäin:

 • Tietyn pituisen kanavan leikkaaminen;
 • Metalliprofiilin leikkausrasiat;
 • Profiiliputken hitsaaminen kanavaan kohtisuorat elementit;
 • Kiinnitysmetallikehyksen sitominen sauvoista;
 • Rakenteen tarkistaminen kohtisuoruuden ja horisontaalisen palkin noudattamiseksi.

Asuntolaina on tärkeä elementti liukuvan tyyppisen portin perustamisesta, joten sen asennus suoritetaan tiukasti kaikissa kokoluokissa ja tasoissa. Tällaisen rakenteen asennuksen jälkeen sinun on asennettava muotit ojan alle kaivettuun ojaan.

Asuntolainan ja betonin asennus

Tällaisen työn pääasiallisena edellytyksenä on tarjota nollatason laakerikanavan ylempi taso, jota pidetään tien pinnalta sisäpuolelta asennettavan aukon alueella. Asuntolainan koko rakenne laskeutuu ylöspäin kanavan kaivoissa.

Se on tärkeää! Asuntolainan sijoittaminen kaivolle, sen vaakasuora asento tarkistetaan välttämättä pitkällä rakentamisella.

Luotettava perusta 4 metrin pituisille liukuoville varmistetaan asuntolainan oikein kiinnitetyllä rakenteella ja sen asentamisella kaivoon tarkasti vaakasuoralla tasolla.

Tällaisen metallipohjan kohdistaminen kaivoon tehdään käyttäen tukia tangosta tai tankoista. Asuntolainan onnistuneen asentamisen jälkeen säätökaivo kaadetaan betonilla.

Betoni ratkaisu voidaan tehdä itsenäisesti tai tilata profiiliyhtiössä. Toinen vaihtoehto on sopivampi, koska tehtaalla valmistettu seos on yhtenäisempi ja joustavampi. Liuoksen kaataminen kaivoon on välttämätöntä tuottaa tiiviste tärinää käyttämällä.

Betonin kaatamisen jälkeen on tarpeen tarkistaa uudelleen tukikanavan taso.

Liukuovien säätelyjärjestelmä

Liukuvien liukuovien edut ovat hyvin tunnettuja: korkeusrajojen puute, vähäinen repäisy, turvallisuus, yksinkertainen ja luotettava automaatio. Mutta tämä malli on kallis ja sillä on erityisvaatimukset säätiölle, sen kokonaispaino on 2-3 kertaa enemmän. Betonointi suoritetaan koko liikkuvan läpän pituudella, tason, jossa rullatuki on tasainen ja leveä. Säröjä ei voida hyväksyä, koko rakenne on kiinteä, matala pohja ei riitä. Ihanteellisessa tapauksessa muodostetaan paalun perustus portille, rungon monoliittinen tyyppi soveltuu vain stabiileille, ei-jäädyttäville maille ja edellyttäen pakollista vahvistamista vähintään 1 metriin syvyyteen. Betonin kaatamista käytetään korkeimmalla voimakkuudella.

Perustutkimuksen valinta

Tärkeimmät maamerkit ovat odotetut käyttökuormat ja maaperän ominaisuudet. Liukuva tai liukuva portti sopii kahteen perusvaihtoehtoon: runko-monoliitti tai kasa. Ensimmäistä käytetään pienissä kausittaisissa siirtymissä maaperässä, mutta tällaisen säätiön rakentaminen kestää vähintään viikon. Rakenne on betoninen U-muotoinen kehys, joka sijaitsee portin aukon vastaavalla puolella. Kääntämisen välttämiseksi on suositeltavaa noudattaa seuraavia kokoja:

 • Leveys - 60 cm.
 • Syvyys - 25 cm enemmän kuin maaperän jäädytys (1,6 - 2 m).
 • Pituus - vähintään 50% liukuvan portin aukon leveydestä.

Vaahtomuovilla, suihkuttamalla, suolla alueilla tai korkeilla pohjavesien pinnalla tarvitaan paalusäätiö. Hän puolestaan ​​voi olla monoliittinen tai ruuvi. Ensimmäisessä tapauksessa kanava on sijoitettu tukeville pylväille, jotka on yhdistetty teräsbetoniuralla.

Tätä muotoilua pidetään erittäin luotettavana, mutta se kestää vähän kauemmin kuin ruuvipallot. Jälkimmäiset sijaitsevat 1 päivä, tämä on hyvä kellari vaihtoehto, parantaa kestävyyttä rauta on käsitelty korroosionestoaineilla ja betonoitu. Toinen kasa kaivaa maata aukon vastakkaiselle puolelle riippumatta alustan tyypistä (jos aita ei riitä tukemaan).

Askel askeleelta asennustekniikka

Liukuporttien runko-monoliittinen säätö on sijoitettu seuraaviin järjestyksiin:

 • Merkintä ennalta suunnitellussa järjestelmässä.
 • Kaivaa kaivanto.
 • Vahvikotelon asennus.
 • Betoniliuoksen valmistaminen ja kaatoaminen, sulkimen nopeus, joka tarvitaan raon voimakkuuden saavuttamiseksi.

Liukuovien pohjalla on oltava taso, joka on vapaa kasveista ja juurien alueesta. Kaivanto kaivetaan ainakin pakastuksen syvyyteen (ihanteellisesti - 25 cm enemmän). Mitä kylmempi ilmasto on, sitä alhaisempi on vahvike häkki. Alareunassa on hiekkaa ja soraa sen yläpuolella: aluetta tulevien tukien ja kanavan alla. On suositeltavaa täyttää vähintään 10 cm paksu tyyny alueille, joilla on lämpenemisriski - 15.

Vahvikotelo on koottu erikseen, se on sovitettava vapaasti kaivettuun reikään. Asennuselementti on U-muotoinen, vaakasuoran kanavan vähimmäisleveys on 20 cm. Mitat riippuvat avautumisparametreista, joten 4 metrin pituiselle portille on asetettava vähintään 2 metrin säde, vähintään poikittainen vahvistusetäisyys on 30-40 cm. runko:

 • hitsaamalla vahvikehyksen ja kiinnittämällä siihen kanava;
 • hitsaamalla pitkien sauvien tai kulmien metalliseen kaistaleeseen.

Sijoituksen jälkeen kiinnityselementin taso tarkistetaan (vaakasuoraan ja suhteessa liukuvan portin viivaan), kaapelointi asetetaan kanavapalkkiin.

Kaatopaikka sekoitetaan sementtipohjaiseen betonisekoittimeen, jonka lujuus on vähintään M400. Suositellaan 1: 3: 4 -osuuksia, liuoksen valmistamiseen käytetään jokikvarsi- hiekkaa ja laastia (löyhä sedimenttikiviä, joiden jakeet ovat enintään 30 mm). Jos tällainen täyteaine puuttuu, se voidaan korvata soramurskeilla, joiden raekoko on enintään 20 mm. Ratkaisu, jolla on kohtalainen sakeus, kaadetaan 3-4 asteeseen, aina kun se tiivistetään ennen yläkerroksen asettamista uudelleen varmistaaksesi, että vahvistetuilla alueilla ei ole tyhjiöitä. Liukuovien asennus itsestään toteutetaan aikaisintaan 2 viikkoa betonimäärän jälkeen, mieluiten kuukauden kuluttua. Kaikissa vaiheissa kehyksen ja kanavan asentoa tarkkaillaan tarkasti: vääristymät ja muutokset eivät ole hyväksyttäviä.

Pile-pohjaseinätekniikka

Tämäntyyppistä säätiötä pidetään luotettavimpana. Tällöin maaperään haudataan ruuvipallot, joiden läpimitta on 75-100 mm ja pituus 1,5 metriä. Asettelu on yksinkertaista: tuki on siirrettävän lehtien vastakkaisella puolella, toinen alustan alussa ja viimeinen ääripisteessä. Paalujen välinen optimaalinen etäisyys on 2,5-3,5 m. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 6 m: n portin pituudella on kolme paalia ja 8 m: n aukon leveys ei riitä. Jos aidan vastakkainen puoli voi kestää suuria kuormia (sillä on tukipylväs), niin kaksi on tarpeeksi.

Pieni aloitusreikä on tehty (pienempi kuin terän läpimitta) 40 cm: n syvyyteen. Ruuvipillojen pyöriminen suoritetaan tarkasti pystysuoraan, tässä vaiheessa assistentti on mukana. Asennuksen jälkeen vaaditulla syvyydellä yläosa leikataan tukeen, sen koko ontelo täytetään sementti-hiekkalaastilla. Tämä toimenpide on tarpeen paalun keston lisäämiseksi, tilapäistä sijoittamista varten sitä ei suoriteta. Seuraavaksi muodostetaan yksi paalusäätiö - sarakkeet hitsataan kanavaan, ura kaadetaan betonilla. Hitsauspisteitä on käsiteltävä korroosionestoaineilla.

Automaattisen ohjauksen johdotukset suoritetaan missä tahansa vaiheessa. On muistettava, että paalun perustus tarvitsee erillisen kentän (kauemmas kannattimista, sitä parempi). Tämä johtuu siitä, että kanavan ja paalujen materiaali on homogeeninen, pohja johtaa virtaa. Mutta tämä on enemmän hyöty kuin haitta - rakenteet, joilla samat ominaisuudet kestävät kauemmin. Jos asennussääntöjä noudatetaan, liukuvat portit ruuvipuristimissa kestävät vuosikymmeniä.

Ruuvipohjan edut

Tärkeä ominaisuus on tällaisen tuen tukema paino. Linkki on suora: sitä raskaampi portti, sitä syvemmät paalut ruuvatetaan. Asennuksen paksuuden ja syvyyden mukaan paalusäätiö ylläpitää rakennetta 5 - 18 tonnia.

Tämän tekniikan edut ovat:

 • Korkea käyttökyky, riippumatta maaolosuhteista.
 • Taloutta.
 • Mahdollisuus laittaa ruuveja talvella.
 • Nopeat asennus- ja maalaustyöt.
 • Ylläpitoa.
 • Yksinkertainen säätiön järjestely.
 • Käytä tilapäisenä rakennelmana (paalut on sovitettava lopullisen asennuksen jälkeen).

Rahoitus- ja työvoimakustannusten minimoimiseksi tämä on paras vaihtoehto. Se on huonompi luotettavuus monoliittisiin paalun perustuksiin, mutta toisaalta portaalin rakenteen avautuminen ei ole rajoitettu korkeuteen. Mutta vaikeissa maissa on parempi täyttää liitäntäkanava vahvistetulla betonilla.

Päälliköiden palveluiden kustannukset

Ammattilaisten kääntämisen etuna on rakenteen luotettavuus ja laatu, ennen työn aloittamista he analysoivat maaperän ominaisuudet ja valitsevat optimaalisen perustan. Keskimäärin liukuoviin asennetun 1 mäntisen raudoitetun betonipohjan kulutus maksaa 13 000 ruplaa. Yhden paalun asentamisen hinta betonitoimalla 1,5 metrin syvyyteen on 5 000 ruplaa. Pilarien koko ja lukumäärä (vähintään 2) vaikuttavat kustannusten määrään. 4 metrin laajuisen avaimet käteen -moniliittisen paalun perustan arvioitu kustannus on 30 000.

Perusta liukuportille omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Aseiden ja aidojen tärkein tehtävä on suojata yksityisomaisuutta ulkopuolisilta tahoilta. Tällaisia ​​rakenteita on useita muunnelmia; tällä hetkellä sisäänvedettävät portit ovat erittäin suosittuja ja käteviä käytössä. Toiminnan periaate on melko yksinkertainen. Asennetuilla rullalaakereilla ja ohjaimella, jonka läpi terä liikkuu. Koska liukuva portti on melko massiivinen rakenne, se tarvitsee luotettavan ja vankan perustan.

Mikä on pohjan liukuoviin?

Portti liikkuu telineeseen, joka on asennettu tukikohtaan. Kiinteä säätö tehdään vain, jos venttiilien alaosat lepäävät maahan. Pohja on pehmeä rakenne, jolla on suuri lujuusluokka, joka on suunniteltu kiinnittämään rakenteeseen pitävät kallistetut lohkot.

Pohja sijaitsee maassa ja on muodoltaan säännöllinen monikulmio, joka on vahvistettu vahvikkeella ja kaadettu betoniliuoksella. Tällaisen perusteella on tärkeää valita oikea paikka ja tehdä tarkkoja laskelmia.

Foundation Casting Technology

Säätiön valu on yksi tärkeimmistä hetkeistä koko prosessissa. Perinteisesti kaikki teosten suorittamiseen liittyvät toimet voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 1. Laske kaivannon koko. Säätiön leveyden tulisi olla noin puoli metriä, syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä, yleensä se vaihtelee 1,5-2,2 metriä. Aukon reunalta portin takaisinkelauksen sivusta tulee vetäytyä etäisyydeltä, joka on puolen kulkutien leveydestä.
 2. Kaivaa kaivanto. Kuopan pitäisi vastata saavutettuja mittoja, pohjaan sijoitetaan 10-15-15 cm korkea tyyny, joka koostuu soraa ja hiekkaa.
 3. Vahvistuksen perusteet. Metalliset tapit voidaan kiinnittää yhteen erikoisjohdon kanssa tai hitsata toisiinsa. On varmistettava, että liittimet ovat tiukasti kiinni. Tuloksena oleva kehys on sijoitettava niin, että ulkonevien rakenteiden osuus on vähintään 10 cm maanpinnan alapuolella. Pohjan on oltava tasainen maahan, rakennustason avulla on tarpeen tarkistaa rakenteen oikea sijainti, se on asennettava tarkasti vaakatasossa.
 4. Tee konkreettinen ratkaisu. Se kestää noin 2 kauraa sementtiä ja 5-6 kauhoa hiekkaa. Jotta perustus voisi nousta paremmin ja olla kestävämpi, roskaa yhtä paljon kuin sementti voidaan lisätä laastiin. Jotta seos olisi vahva ja laadukas, sinun on otettava vähintään 500 sementti ja murskattu kivijake 30-40. Seoksen ei tulisi olla liian paksu. Laastin valmistuksen jälkeen voit tarkistaa sen laadun, sillä voit lyödä betonikappaleen vasaralla, sen ei pitäisi kaatua.
 5. Betonivaihto. Liuos on kaadettava siten, että se sulkee vähintään kaksi kolmasosaa vahvikkeesta, mikä antaa rakenteen lujuuden. Kaatamisen aikana on huolehdittava siitä, että vahvike ei siirry sivulle.
 6. Kanavien asennus. Elementit on kiinnitettävä tiukasti pystysuoraan ja vaakasuoraan, vasta sen jälkeen, kun niitä käytetään hitsauskoneella, kiinnitä ne lujittavan osan päälle, joka työntyy esiin. Sitten kaada betonia muuhun säätiöön. Liukuporttien pohjan täyttäminen tulisi tehdä yhdessä tukikanavan kanssa, muuten kankaalle liikkuu tyhjää kanavaa pitkin. Sitten pää- ja ohjauskanava on hitsattava portin liikkeen suuntaan. Älä aseta sitä lähelle aita, niin että portti voi liikkua vapaasti koskematta pylväitä.
 7. Betonin kovettuminen. Se kestää 7-14 päivää riippuen kaudesta ja sääolosuhteista. SNIP-määräysten mukaan säätiö on pidettävä vähintään 28 päivän ajan.

Säätiön rakentaminen

Kaivannon koon määrittämiseksi pohjan alapuolella on otettava huomioon portin koko ja paino sekä aukon leveys. Oikea järjestelmä näyttää kolme parametria:

 • Pituus (vähintään puolet aukon leveydestä);
 • Leveys (se riittää 50-70 cm);
 • Syvyys (vähintään 1,5 metriä, riippuen maaperän jäädyttämisestä).

Kaivannon pitäisi olla suorakaiteen muotoinen. On tarpeen tehdä piirustus, johon kaikki rakenteelliset elementit ja ulottuvuudet on asetettava, se auttaa jatkossa.

Vaaditut materiaalit

Liukuovien pohjan täyttämiseksi tarvitaan tiettyjä materiaaleja ja työkaluja:

 • Sementti, murskattu kivi ja hiekka betoniliuoksen valmistamiseksi;
 • Pituussuuntainen metallikanava;
 • Konsoliyksiköt;
 • Liittimet laatikoiden valmistukseen;
 • Puiset lankut, jos rakennetaan muotti;
 • Hitsaus kone;
 • Betonisekoittimet;
 • Rakennustaso;
 • romu;
 • lapio;
 • ruletti;
 • Akseli, käsihaara ja vasara.

Asiantuntijat eivät suosittele raaka-aineiden kustannusten säästöä, koska tämä ei parhaiten heijastu rakennuksen laatuun, sen kestävyyteen ja jatkokäyttöön.

Perusta liukuportille omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Tällaisen portin rakentamisen perusta on vakava ja melko työvoimavaltainen prosessi, mutta voit rakentaa sen omalle, jos noudatat kaikkia vaiheita johdonmukaisesti ja noudatat edellä kuvattua kaatoustekniikkaa.

Seuraavat työvaiheet voidaan erottaa toisistaan:

 1. Kaavion laatiminen ottaen huomioon kaikki tulevaisuuden säätiön parametrit (portin koko ja aukko, kaivon pituus, syvyys ja leveys, maaperän jäädytysaste).
 2. Kaivaa reiät pohjan kaatamiseksi.
 3. Vahvikehän ja kanavien asennus. Rakenne tulisi sijoittaa noin 50 cm portin yläosan alle. Aukon toisella puolella tehdään kaksi kiinnitystä, jotka poikkeavat reunasta 10-15 cm. Niissä on kiinnitetty koukkuja, jotka rajoittavat oven lehtiä. Kuinka tehdä kiinnitys, kuvataan alla.
 4. Betoniliuoksen (sementti, hiekka ja murskattu kivi oikeissa mittasuhteissa).
 5. Vaahto pohjaan. Prosessissa betonia on kevyesti painettava. Betoni on annettava seistä muutaman päivän ajan, minkä jälkeen lujituksen, joka työntyy esiin, asentaa kolme poikittaiskanavaa siten, että ne sijaitsevat tarkasti pystysuorassa ja vaakasuunnassa. Näiden toimien jälkeen voit kaataa loput konkreettisesta ratkaisusta.
 6. Sulkimen nopeus. Ihanteellinen vaihtoehto olisi säilyttää perusta 28 päivää, mutta käytännössä 14 päivä riittää tämän tyyppiselle rakenteelle.

Kuinka tehdä kiinnityksiä

Sisuselementti on rakenne, joka koostuu vahvistamisesta ja kanavista, jonka päätehtävänä on jakaa betonielementissä syntyvä jännitys.

Rakentaa se on melko yksinkertainen:

 1. Kanava leikataan pohjan pitkin pitkin pitkin.
 2. Pyyhi se halkaisijaltaan 1,6 - 2 cm: n vahvikkeeksi ja kiinnitä sitten tiukasti sen osat yhteen esimerkiksi sidelangan avulla.
 3. Asenna kiinnitys kaivantoon varusteineen alaspäin niin, että rakenteen puoli sopii tiukasti napaan ja yläosaan - aukon reunaan.

Hyödyllisiä vinkkejä

Säätiön rakentamisprosessissa voit jättää huomiotta joitain tärkeitä asioita, jotka auttavat säätiön vahvistamista ja portin työn itsestäänselvyys.

Kiinnitä huomiota seuraaviin väreihin, jotta vältät yleisimmät virheet:

 1. Laskun laskemista varten on otettava huomioon portin paino ja pylväiden lujuus, sillä kaikkien rakenteellisten elementtien kuormitus säätöön voi olla erilainen.
 2. Asuntolainan varusteet on sidottava neulomalla tai hitsaamalla, koska tämä mahdollistaa rakenteen kiinteän kiinnityksen.
 3. Kiinnityselementin asentamisen jälkeen on tarpeen täyttää kaivo betonilla niin, että se ei peitä täydellisesti kiinnityksiä, mikä auttaa asentamaan portin tulevaisuudessa.
 4. Koko rakennetta tukevat viestit tulisi asentaa etukäteen.
 5. Säätiö tulee kaataa paitsi itse portin, myös tukipylväiden alle.

Kun rakennat pohjaa liukuoville, on noudatettava kaikkia edellä mainittuja sääntöjä ja teknisiä vaiheita. Todennäköisesti sulautetun elementin säätö tai väärin asennettu runko ei salli automaattisen järjestelmän toimimista oikein, ne aiheuttavat rakenteen osien tuhoutumisen, koska portin säätiön toiminta on kiinnityselementtien kiinteä kiinnitys ja pystysuuntaisten voimien käsitys.