Monikerroksisen rakennuksen perusta

Rakennuksen perusta on perusta. Tämä on tae siitä, että rakenne kestää monta vuotta ilman muodonmuutoksia. Säätiön tärkein tehtävä on kuljettaa rakennuksen massaa, ja sen tärkein vaatimus on vahvuus.


Monikerroksisen rakennuksen projekti

Alustavat tapahtumat

Ennen kuin aloitat esimerkiksi korkean rakennuksen rakentamisen, kuten asuinrakennuksen, on tarpeen tehdä maanpäällinen tutkimus. Sen liikkuvuutta, kantavuutta ja muita fyysisiä ominaisuuksia arvioidaan. Jos maaperä on löysä, on tarpeen vahvistaa sitä. Myös pohjavesi on erittäin merkittävä. On olemassa monenlaisia ​​säätiöitä, ja jokaisessa tapauksessa geologiset insinöörit voivat ehdottaa, mikä vaihtoehto on hyväksyttävämpää.

Pile-pohja

Tehokkain, edullinen ja suosituin monikerroksinen rakentaminen on edelleen monikerroksisen rakennuksen paalusäätiö. Sitä käytetään usein, jos maaperä on vetistä tai sivusto on suonensisäinen. Pinoajon syvyys valitaan siten, että kasa sen pohjaan kuuluu voimakkaan maaperän kerrokselle. Joskus on tarpeen asentaa lisärakenteisia betonitelineitä - "tyynyjä" paalujen alla.

Kaksi tyyppistä paalua ajetaan, kun valmiin kasa ajetaan maahan ja täytetään, kun betoni ja raudoitus kaadetaan valmiiseen kaivoon.

Vahvistettu betonipohja

Jos maaperä on kuiva ja vakaa, on suositeltavaa laittaa rakennuksia teräsbetoniseoksiin, jotka puolestaan ​​jaetaan monoliittisiksi (laattoiksi) ja valmiiksi valmistetuiksi.

Monikerroksisen rakennuksen monoliittisessa kellarissa tärkein elementti on täytebetoni. Se ylläpitää hyvin kuormituksia ja muutoksia maaperässä. Rebar asennetaan kaivettuun kaivoon ja betonin jatkuva kaataminen tapahtuu. Lisäksi, jotta kovettaa rakenne ennen kaatamista kaivoon, kerros hiekkaa kaadetaan. Vahvistus tehostuu, raudan ja betonin tilavuusprosentti voi nousta jopa 2/3.

Vaiheen täyttö ja muut vivahteet

Talon perusta on täynnä betonipumppuja. Tavallisesti betonin kulutus tunnissa on 9-15 kuutiometriä. Ensinnäkin rakennuksen kulmat ovat tulvia, sitten - haarukat ja reunat, ja lopulta - seinien sisäiset elementit. Kaadetun betonin värähtelyä tarvitaan. Laakerin seinien liitokset on vahvistettu kovaa. Samanaikaisesti itse säätiön tason on oltava maaperän jäädytyksen tasoa alhaisempi.

Monimutkaisen esivalmistetun rakennuksen rakentaminen vaatii erikoislaitteiden käyttöä. Tämä tekniikka ei salli monimutkaisen muodon rakentamista, mutta sen tärkeimmät edut ovat alhaiset kustannukset ja nopeus.


Vahvistettu betoniperusta

Muitakin kerrostumia - pylväs-, nauha- jne. Monikerroksisten rakennusten rakentamiseen ei käytetä missään vaiheessa.

Rakenteen aktiivisen toiminnan alkuvaiheessa maaperä puristuu yleensä, mikä johtaa koko rakenteen luonnokseen. Tämä ei ole välttämätöntä pelätä. Pääasia on, että se ei ylitä suunnittelussa määritettyä arvoa.

Paneelitalojen perustatyypit

Kehysrakennukset helposti, edullisesti ja rakentamisen nopeuden vuoksi ovat erittäin suosittuja. Oikea eristys ja lämmitysjärjestelmän asennus sellaisessa asunnossa voi elää pysyvästi. Runkopohjan pohja sopii mihin tahansa, myös putkimaiseen, pylväs- ja ruuviin. Baselin valinta riippuu maaperän ominaisuuksista.

Tämän tyyppinen tukikohta on luotettavin, mutta myös kallein. Se on pystytetty kahdessa tapauksessa: liikkuvassa maaperässä, joka on altis kutistumiselle tai turvotukselle ja raskaan kivenrakenteen alaisena. Nauhan perustus voi olla 2 tyyppiä: monoliitti ja lohko, jotka poikkeavat rakentamismenetelmässä. Voit tehdä kehysrakennetta tällä tavalla itse.

Monoliittinen säätö voidaan rakentaa betonipuhalta tai betonista. On tarpeen kaivaa kaivannot ympärillä ja väliseinien paikoissa, niiden on oltava 0,2 metriä leveämpiä kuin suunnitellut seinät. Syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä (yleensä 0,5-1,4 m), on syytä mennä syvemmälle 0,4 m: n etäisyydellä tästä tasosta.

Ensimmäisessä tapauksessa asennus suoritetaan seuraavasti: kantokassi asetetaan kaivantoihin ja kaadetaan betoniin. Tämä työ on tehtävä vaiheittain: ensin kiviä kolmasosaa syvyydestä ja sementin huolellisesti, anna sen kovettua, täytä sitten kolmasosa ja niin edelleen maaperän pinnan tasolle. Tehdäksesi säätiön tukevaksi, työ tehdään 2-3 päivää, ja jatka sitten kellariosaan ja tasoittaa sen tasolle. Kivet on valittava hyvin tarkasti siten, että niiden väliset reiät ovat vähäiset, aikaa vievää, mutta tulos on 2: 1: luotettavuus ja koristeellinen viimeistely. Asennuksen jälkeen rakentaminen jätetään kuukausi niin, että se asettuu ja saavuttaa monoliittisen alustan lujuusominaisuudet.
Toisessa tapauksessa käytetään lujittavaa ristikkoa, joka on 1,2-1,4 mm: n poikkileikkaukseltaan saumattomat ristikko, joka on liitetty toisiinsa hitsaamalla (tämä on nopeampaa, sitä käytetään edelleen myös teräslevyn leikkaamiseen) tai erikoislankaa, jota pidetään luotettavampana, mutta vie aikaa ja kokemusta. Rakenne on asennettu muotin varsin reunaan, minkä jälkeen se on täysin täytetty liuoksella, joka on varovasti tamputettu täryttimellä tai palkilla, jossa on poikkipalkki. Tällaista säätiötä puolustetaan 28 vuorokautta, minkä jälkeen rakennetta voidaan purkaa ja jatkaa edelleen rakentamista. Lohkoperustan poikkeama edellisestä rakennustöiden nopeudesta vaatii nostolaitteiden käytön. Alkuvaiheet ovat samanlaiset: kaivaminen kaivannot, tasoitus pohja hiekalla, vain muotti ei ole tarpeen, valmiit lohkot on asetettu lähelle nosturi, joka muodostaa pohjan.

Pilarin perusta

Tämä tyyppi on helppo asentaa ja halpa, sopii vaaleisiin puurakenteisiin. Pylväsperustainen kehysrakennus on pystytetty vakaaseen maahan, kivinen maasto korkeuseroilla. Tukien materiaalit ovat erilaisia: muovi- tai rautaputket, tukit, betonipylväät, tiilet, paalut.
Jos haluat luoda sarakeyhdistelmän omiin käsiisi kehystaloon, se ei vaadi erityisiä tietoja ja taitoja. Pohjan hanke lasketaan maaperän laadun ja rakennuksen painon perusteella. Tukit on sijoitettava talon kulmiin ja laakerin seinien keskelle, minkä jälkeen ne jaetaan kaikkiin alueisiin 1,5-2,5 metrin etäisyydeltä (materiaalin ja putken halkaisijan mukaan). Piirustusten mukaan on helpompaa työskennellä, jos laskelma on vaikeaa, voit vain tilata hankkeen.

Ennen rakentamista hedelmällinen maapintakerros poistetaan paikoilta kasvien mukana, niin että ne eivät vahingoita rakennetta juurtajärjestelmäänsä tulevaisuudessa, ja jos altistunut maaperä on tarvittaessa tiivistettävä.

Lisäksi suunnitelman mukaan merkintä suoritetaan pylväiden alle, raudan sauvojen avulla. On suositeltavaa valita visuaalisesti kehä hiekan avulla, jotta vältetään poikkeamat piirustuksesta. Tämän jälkeen suoritetaan kaivojen poraus tai kaivaminen pohjaan jäätymisen alapuolelle. Pohja on tiiviisti tiivistetty ja tasoitettu hiekkapyyhkeellä. Vedeneristys asetetaan päälle. Kun valmisteleva maadoitus on valmis, poraus on asennettu kaivoon, joka tasoitetaan, tiivistetään rauniolla tai betonilla ja laastin jälkeen se täytetään maapallolla.

Luotettavin pidetään lohkojen 20x20x40 pylväsperustaisena. Asennuksen monimutkaisuus on kohdistaa teräsbetonilaatat tasaiselle tasolle, kun taas putket voidaan yksinkertaisesti leikata tai asettaa vuoraus niihin.

Yksi mielenkiintoisista vaihtoehdoista on ruuvipillojen perusta. Se on yksinkertainen ja nopea asennus - prosessin helpottamiseksi käytetään erikoislaitteita, joiden avulla paalut ruuvatetaan suoraan maahan 1,5 metrin syvyyteen ja sitten leikataan tasolta. Metal-korroosion estämiseksi sementti kaadetaan sisään. Sen jähmettymisen jälkeen on asennettu kuori, jolla kuormaa jaetaan kantaviin seiniin.

Kuinka kallista tukirakenne on, voidaan laskea projektin perusteella neliörakenteelle, esimerkkinä voit ottaa pohjan 8x8 ja 6x6. Laskentamenetelmä:

 • ensiksi, kehä lasketaan tässä tapauksessa 8 × 4 = 32 m tai 6 × 4 = 24 m;
 • seinämän leveys otetaan, se on vähintään 0,4 m;
 • maanpinnan yläpuolella olevaa korkeutta pidetään - enintään 0,5 m ja pohja- syvyys - enintään 1,5 m, yhteensä enintään 2 m;
 • saadut tiedot kerrotaan: 32 × 0.4 × 2 = 25.6 m3 (8 × 8) tai 24 × 0.4 × 2 = 19.2 m3.

Tämä laskee tarvittavan liuoksen määrän. Lisäksi siinä määritetään hiekan, sementin, veden, lisäaineiden (tarvittaessa) suhde. Kustannukset lisätään liittyvien materiaalien kustannuksiin (muotti, palkki). Valmiiden teräsbetonien hinta on yleensä 3500 ruplaa / m3. Yhteensä 8x8-talon tukikohta maksaa noin 89,600 ruplaa, 6 × 6 - 67,200 ruplaa.

Kehysrakennuksen sarakepohjan hinta riippuu sarakkeiden määrästä, niiden halkaisijasta, kaivojen porauslaitteista. Koska tukien välinen sallittu etäisyys on 1,5 m, tarvitaan noin 30 tukia 8 × 8 taloon. Niiden kokonaistilavuus on noin 3,62 m3. Valukappaleiden kokonaiskustannukset ovat 12,670 ruplaa. Tarvitset myös kolme rullaa ruberoidia - tämä on 900 ruplaa. Yhteensä - 13 570 ruplaa.

Tämän seurauksena kehysrakennuksen pylväsperustainen kustannus maksaa noin 5-6 kertaa halvempaa kuin nauha.

Rakennuksen ominaisuudet suolla

Moderni teknologia mahdollistaa rakennusten pystyttämisen jopa kaikkein vaikeimmalla maaperällä, myös suolla. Nyt se on vain tekninen tehtävä, eikä syy luopua rakentamisesta. Kehysrakennuksen pohja voi olla kolme tyyppiä:

 • ei syvällä kaakeloitu;
 • hienoksi upotettu teräsbetoni;
 • pylväs ja kasa.

Tärkeintä on kunnolla tyhjentää, on parempi houkutella hyviä asiantuntijoita. On tarpeen tehdä viemäröintijärjestelmiä, asentaa viemäriputket, kaivaa kuopat, geotekstiilien levittäminen, kaataa tarvittava määrä hiekkaa ja roskaa sivuston alla ja niin edelleen. Vain sen jälkeen voit alkaa rakentaa.

Siviili- ja teollisuusrakennusten arkkitehtuuri. perustukset

Uusi palvelu - Rakennuslaskimet verkossa

Perusteet:

- vakautta, kaatumista ja liukumista pohjan pohjan tasossa;

- vastustuskyky aggressiiviselle pohjavedelle;

- ilmakehänkestävyyteen kohdistuva vastustuskyky (frost resistance, maaperän turvotus jäädyttämisen aikana);

- rakennuselämän kestävyyden noudattaminen;

Suunnittelujärjestelmän mukaan perustukset jaetaan: nauha, pylväs tai vapaasti seisova, kiinteä ja kasa.

Rakennuksen kokonaisarvon perusrakenteiden kustannukset ovat: perusteettomalla liuoksella 8-10%; jossa kellarissa 12-15% ja monimutkaisuus on 10-15%

Kaistaleet

Monoliittiset nauhan perustukset

Yksinkertaisimmassa tapauksessa suorakulmainen. Useimmissa tapauksissa paineen siirtäminen alustaan, joka ei ylitä maanpinnan standardipainetta, on tarpeen laajentaa pohjan pohjaa.

Perustoiminnan syvyyden tulisi vastata maakerroksen syvyyttä, jota voidaan pitää luonnollisena perustana.

On myös otettava huomioon maaperän jäädytyksen syvyys.

Säännöllinen paleltumissyvyys määritellään SnIP: ssä.

Sekoittuvissa maissa pohjaveden syvyyttä on pidettävä 100 mm alempi kuin pakastussyvyys.

Muissa kuin kallioisissa maissa pohjan syvyys on riippumaton pakkasnopeuden syvyydestä.

Kivipesäkiven perusteet eivät täytä teollisen rakentamisen vaatimuksia (työmekanisoituminen on vaikeaa, rakentamisen tahti pienenee erityisesti talvella).

Betoni- ja betonirakenteiden käyttö mahdollistaa koneellistamisen laajemman käytön rakentamisessa.

Esivalmistetut nauhan perustukset

Ulkoseinien 400, 500, 600mm;

Säätölohkon korkeus on 580 mm;

Estä sauma - 20 mm

Monoliittisen nauhakauden yhdestä syvyydestä toiseen siirtyvät vähitellen liukuportaiden laitteella.

Haaran korkeuden suhde pituuteensa saa olla enintään 1: 2, ja haaran korkeuden on oltava enintään 0,5 m ja pituus vähintään 1 m.

Vahvemmalla maaperällä reunan korkeuden suhde pituuteensa sallitaan enintään 1: 1 ja haaran korkeus on enintään 1 m.

Jos rakennus on pystytetty esivalmisteisiin säätöihin, haaran korkeus voidaan ottaa yhtä suureksi kuin yksikön korkeus, ts. 0.6m; tässä tapauksessa haaran pituuden on oltava vähintään 1,2 m.

Saumojen akseleiden välinen etäisyys on 600 mm (korkeus).

Lohkot on pinottu kaistaleiden ompeleilla porrastetusti.

Pituus - 1180 mm; 2380 mm (koirat) lisäpaksuus - 180 mm.

Vahvistettu betonilaasti, saumojen pohjalevyt, 300 mm korkeudelle ja leveydeltään 2,80 m.

Törmät perustukset kantavien seinien päälle

Monoliittiset teräsbetonivyöt alueilla, joilla on korkea seismisyys.

Vahvistustangot + betoni kaataminen 5-6 cm.

Monoliittisten alueiden fragmentit: viestien sijaintien kulmissa.

Nauhapöydän perustukset

Suurikokoisissa rakennuksissa erilliset alakerrokset ja kellari-seinät on korvattava suurikokoisilla elementeillä.

Ne koostuvat loputon kehyksetön ristikko (paneelit ja lohkot tai ristikkäiset paneelit - tyynyt).

Pilarin perustukset

Kun maaperän paine on tavanomaista pienempi, nauhan perustukset on korvattava sarakkeittain.

Pohjapilarit (betoni tai teräsbetoni) peitetään teräsbetonipalkkeilla, joihin seinät on pystytetty.

Jotta alapääpalkki ei pääse kohoamaan maahan pudotettaessa, sen alapuolella on 0,5 m paksu hiekka tai kuona.

Kiinteät perustukset

Heikoilla tai epähomogeenisilla mailla sekä erittäin suurilla kuormilla pylväät epätasaisen sademäärän välttämiseksi perustukset yhdistävät (uurretun) raudoitetun betonilaatan järjestelmän.

Kiinteät perustukset varmistavat yhtenäisen vedon, mikä on erityisen tärkeää runko-paneeli- ja suurikokoisille rakennuksille, joissa on runsaasti kerroksia.

Lisäksi se on hyvin suojattuja kellareja pohjaveden tunkeutumiselta korkeilla tasoilla, kun kellarikerros altistuu suuren hydrostaattisen paineen pohjalle.

Pallosäätiöt

Niitä käytetään silloin, kun luonnollisen perustan saavuttaminen on taloudellisesti tai teknisesti mahdotonta johtuen sen perusteellisesta syvyydestä merkittävällä kuormituksella sekä muissa tapauksissa.

Erota pylväsjalustat (kestävän maaperän paksuus), jälkijäämät, joita pidetään heikossa maaperässä tiivistymisen vuoksi ja siirtävät maaperän kuormituksen paalun ja maaperän välisellä kitkalla.

Riippuen maan upottamista koskevasta menetelmästä käytetään ajo-, räpäytys-, porotus-, kuori-, poraus- ja ruuvipalloja.

Pudotusraudoitetut betoni- ja puupallot upotetaan paalun kuljettajien, tärinänvaimentimien ja tärinänvaimentimien avulla.

Vahvistettu betonipilareita voidaan valmistaa kokonaisuudeksi ja komposiittisiksi (erillisistä osista)

Timber-ajo-paalut järjestetään, kun lämpötila ja kosteus ovat vakiona.

Särmättyjä paaluja on järjestetty täyttämällä betoni tai muu aikaisemmin porattujen, lävistettyjen tai leimattujen kaivojen seos.

Kuopien alaosaa voidaan laajentaa räjähdyksillä (paalut, joissa naamiointi kantapää).

Porauspaalut erotellaan pakatuista pinnoista sillä, että kaiteeseen on asennettu valmiit raudoitetut betonipilot, joissa paalun ja kaivon välinen rako täyttyy hiekkasementtilaastilla.

Pallojen yläpäätyihin tai ylempien päiden (kärjen) erityiseen leviämiseen asetetaan "palkit tai laatat - grillat.

Niitä käytetään esivalmistetut (teräsbetoni) tai monoliittiset.

Viime aikoina on kehitetty rakentavia ratkaisuja paalun perustuksiin ilman grillausta.

Pallot voivat koostua yksittäisistä paaluista - kannattimien alla; nauhojen paalut - yhden tai useamman rivin alapuolella; paalunhampaat; kiinteä kenttä - raskaissa rakenteissa.

Rakennusten suojelu pohjavesiltä

Pohjakerroksen seinien suojelemiseksi kapillaarista kosteutta kaikissa seinissä on vaakasuorassa vedeneristyskoneessa 2 kerroksen katemateriaalin, kateaineen tai rasva-sementtiastian 1: 2 kerros, 20-30 mm paksuus 150-200 mm ensimmäisen kerroksen lattian alapuolella ja 150-200 mm jalkakäytävän tai sokean alueen merkin yläpuolella.

Pohjavedessä olevat aggressiiviset koostumukset ovat aggressiivisessa ympäristössä (pohjaveden aggressiivisten koostumusten läsnäollessa) betonista Pozzolanin Portland-sementistä ja kuonasta Portland-sementistä lukuun ottamatta alkalista aktiivisuutta, kun voidaan käyttää mitä tahansa sementtityyppiä, paitsi Pozzolan ja kuonan Portland-sementtiä.

Veden paineen ollessa 0,1 - 0,2 m suojaamaan kellarista veden tunkeutumista kellarikerroksen alapuolelle kerrotaan kerroksesta pehmeää öljyistä savea, jonka paksuus on 250 mm ja betonivalmiste, jonka paksuus on 100-200 mm.

Seinien ulkopinta eristetään kipsi-sementtilaastilla, jota seuraa pinnoitus kuumalla bitumilla kaksi kertaa ja tukkeutuu pehmeällä öljyisestä savesta, jonka paksuus on 200-250 mm.

Kun vedenpaine on 0,2-0,8 m, lattialle voi vaurioittaa, joten lattia on keinotekoisesti raskaampaa.

Tällöin maahan sijoitetaan 100-150 mm paksu betonipinta, jonka pintaa tasoitetaan sementtilaastilla tai asfalttikerroksella 20-25 mm paksuiseksi, jota seuraa tarra bitumipitoisella tai asfaltti-mastilla, joka on 2 tai 3 kerrosta kateaineen vedeneristysmatto, vedeneristys, brizol.

Vedenpitävän maton tämän osan suojaamiseksi mekaanisilta vaurioilta järjestää sementtilaastiin kiinnitetyn suojapinnan, jonka paksuus on 120 mm hyvin leikattuja tiiliä.

Korkeissa vedenpaineissa, kun pohjaveden pinta ylittää kellarikerroksen korkeuden yli 0,8 m, lattia on järjestetty litteällä, vahvistetulla betonilevyllä, joka on kuormattu talon seinämillä, tai levyllä, jossa on kylkiluut.

Litteälle betoniteräkselle (ja kun neulotaan - kylkiluiden välissä), asetetaan raskaaseen betoniin, johon on järjestetty puhdas lattia.

Tietyntyyppisen säätiön tehokkuus riippuu materiaalin määrästä, kustannuksista, työvoimakkuudesta ja kulutuksesta.

Pallon säätiöt ovat edullisempia kuin teippiä 32-34% kustannusten, 40% konkreettisen kulutuksen ja 80% maanrakennusten määrän suhteen. Tällaiset säästöt mahdollistavat kustannusten alentamisen lisääntyivät - 1 - 3 kg / 1 m 2.

Paneelin korkean rakennuksen perusta

Tällaista rakennusta tehdään useimmiten:

 • - Monikerroksisen rakennuksen nauhaosasto suoritetaan kohtisuorina tai rinnakkaisina nauhoina. Tällaiset rakenteet sopivat hyvin asennuspaikkaan korkealla sääntelyvastuksella, joten niitä käytetään suhteellisen harvoin maa- ja vesirakennuksessa.
 • - Monikerroksisen rakennuksen monoliittinen pohja on jäykisteillä varustettu laatta. Kuitenkin, jos laskenta sallii, tämäntyyppisen perustuksen rakentaminen toteutetaan saumattomalla tekniikalla. Tämä mahdollistaa muottien määrän pienentämisen, koneistustyön ja yksinkertaistamisen tehostamisen sekä vauhdittavan valuprosessin;
 • - laatikon muotoinen (yksi - kahdessa kerroksessa);
 • - monipuo- lisen rakennuksen pile-perustus. Tämän mallin laitteeseen sovelletaan pehmeitä tai täytettyjä paaluja sekä pino-kuori. Tämä on edullisin ja suosittu menetelmä, joka on löytänyt laajamittaisen sovelluksen korkeajärjestyksessä. Tämä menetelmä kuorman siirtämiseksi pohjaan on erityisesti kysyntää suhteellisen ongelmallisilla mailla. Syvyys, jolla paalut ajetaan, pitäisi antaa luotettavaa tukea kiinteille maakerroksille.

Säätiön laskeminen ja järjestely

Monikerroksisen asuinrakennuksen perusta on monimutkainen rakenne, johon tehdään vakavia vaatimuksia, sillä koko rakennuksen luotettavuus ja kestävyys, rakentamisen kustannustehokkuus, nopeus ja työvoimavaltainen työ riippuvat laskennan ja rakentamisen oikeellisuudesta. Tässä tulisi ottaa huomioon suuret kuormat, jotka vaihtelevat 15 MN: sta. Siksi monikerroksisen rakennuksen perustan laskeminen olisi suoritettava asiantuntijoiden toimesta sääntelyasiakirjojen vaatimusten perusteella.

Säätiö kaadetaan louhinnan, pohjankäsittelyn, vahvistuskammion ja muottien jälkeen. Toimenpide toteutetaan betonipumppujen ja apulaitteiden avulla, jotka varmistavat betoniseoksen syötön 10-15 m 3 / tunti virtausnopeudella. Aluksi materiaali on syötettävä rakennuksen kulmiin ja sitten seinien reunat, haarat ja sisäosat valetaan. Tarvittavan laadun saamiseksi tärinän tiivistys suoritetaan. Esivalmistetun perustuksen järjestelyssä olisi käytettävä erityislaitteita. Tämän menetelmän etuna on työn suuri nopeus.

Mikä on perusta kehysrakennuksen rakentamiselle

Talon perustan oikea valinta määrittää rakenteen kestävyyden. Talon perustus on välttämätön seinien kuormituksen ja paineen jakamiseksi maaperän pinnalle. Se estää myös talon tuhoutumisen ja halkeamien muodostumisen. Mikä on paras kehys kehykselle - laatta, kasa tai nauha? Ja miksi rakennus ilman säätiötä on lyhytikäinen?

Runkopohjan pohja

Talvella lämpötila nollan alapuolella neste jäätyy vettä ja maan pintakerroksia. Veden määrä kasvaa jäädyttämisen aikana ja maataso nousee muutamalla senttimetrillä. Maaperän talven turpoamisen taso riippuu sen sisältämästä kosteudesta.

Kanadan tekniikkaa käyttävän kehysrakennuksen pile-pohja

Sandy maaperät nousevat vähemmän kuin toiset. Ne eivät käytännössä kestä vettä ja pysyvät kuivina. Vahvemmat kuin muut, nousevat savi- maaperä. Pintaan jää huomattava määrä vettä, mikä johtaa maaperän turvotukseen pakastamisen aikana.

Ja jopa vaalean rungon talon epätasaisen sileyden maaperä voi myös aiheuttaa rikkoo sen geometria, erottaminen osia ihon ulkonäkö kaltevuus kehyksen tuet. Siksi mikä tahansa rakennus pystytetty säätiö - säätiö. Mikä on paras perusta kehysrakennukselle - kasa, laatta tai nauha?

Säätiön tyypit

Kehysrakenne eroaa muista tunnetuista rakenteista pienessä painossa. Runkorakenteiden seinissä on sisäeriste, jonka massa on paljon pienempi kuin tiheä betoni tai puumateriaalit. Siksi luuran seinämän paino on pienempi kuin tiiliseinän paino - 4-6 kertaa ja puu - 2 kertaa. Se asettaa omat ominaisuutensa perustan valintaan.

Runkorakennetta varten ei ole tarvetta rakentaa suurta, syvällä haudattua pohjaa, joka lepää ei-jäädyttävillä maakerroksilla. Tällaisen säätiön rakentaminen on melko kallista, mikä maksaa rakentajille kolmanneksen rakentamisen määrästä. Tällainen säätiö on välttämätöntä raskaille tiili- ja monoliittisille betoniseinille, muurille tai raskaalle pinnoille. Kevyille rakennuksille voi saada matalaa pohjaa - laatta tai nauha.

Säätiön laskenta

Alustan pienestä syvyydestä huolimatta kehysrakennuksen perustan on kestettävä seinien, katon ja kodinkoneiden (lämmitys, vesihuolto) paino. Maanalaisen pohjan turvallisuustekijän pitäisi riittää nostamaan runkorakenteen painoa itselleen talven talviseen turvotukseen. Ja myös mennä alas seinien ja katon kanssa kevään sulamisen aikana. Näiden vaatimusten perusteella valitse matalan pohjan korkeus sellaiseksi kooltaan, jotta perustukselle saadaan tarvittava voima.

Käytettäessä matalia syvyyksiä betonia ja betonia, riittää 500-600 mm nauhan kokonaiskorkeudesta. Sana "kokonaissumma" tarkoittaa maanpinnan yläpuolella sijaitsevaa kellarikerroksen kokonaiskorkeutta ja sitä, joka on haudattu maaperään. Laattojen pohjalla laatan paksuus tai peruspohjan korkeus voi olla pienempi ja 300-400 mm, koska sen rakenne on massiivinen ja ominaislujuus on suurempi.

Pino-sora-pohjan syvyys, toisessa neliön version sarakkeessa, määräytyy kiinteiden maakerrosten syvyyden mukaan. Pilarin tai kannan kantapää yleensä putoaa alas kiinteälle kalliolle maahan. Jotka voivat päästä pinnalle, ja ne voivat olla useita metrejä syvemmälle.

Videon rungon talojen perustelut osoittavat eron erilaisten perustusten välillä. Rakennustyön piirteet, kaatavat tai tukkeutuvat pylväät, paalut ja rakentamisen eri vaiheet.

Säätiön rakentamisvaiheet

Runkorakennuksen perustana on useita vaiheita:

 • Kehysrakennelman runkorakenteiden rakentaminen alkaa maatyöläisillä. Poista hedelmällinen maakerros nauhan, levyn tai paalun vyöhykkeeltä. Kaivon pohja kaadettiin kerrosta hiekkaa, joka syöksyi ja vuodatti vettä. Hiekka tyynytoiminto vedenpoistosta ja iskunvaimentimesta. Tiivistämiseen tarvitaan veden vuoto.

Kanadan teknologialla paalusäätiössä.

 • Asennusvahvistus - tämä toiminta on välttämätöntä suurien runkorakenteiden rakentamiseksi, joiden pinta-ala on yli 40 neliömetriä. m ja korkeus on yli 1 kerros. Lankavahvistimen halkaisija riippuu tulevan rakenteen koosta (pinta-ala, lattiamäärä).
 • Asenna muotti myöhempään betonivalutukseen.
 • Täyte pannaan muottiin - rikkoutunut tiili, murskattu kivi, kivi.
 • Vaivaa betoniliuos rakennustyömaalla tai tilaa se tehtaalla.
 • Se kaadetaan betonilla, jonka jälkeen liuosta käsitellään värähtelijällä ja puristetaan pinnalta tiivistämiseksi.
 • Jos käytetään ei-vedenkestävää betonia, sen pinta vedenkestävä.

Ja nyt harkitsemme eroa erilaisten perustusten välillä, mitkä ovat rakenteiden rakenteiden piirteet. Ja kuinka valita paras kehys kehysrakennukselle?

Strip-säätiö

Ribbon säätiö - yhteinen perustyyppi, jota käytetään eri talojen rakentamiseen. Samaan aikaan eri seinien valitaan eri korkeus säätiön "nauha". Raskaaseen tiiliin hän voi olla 1,5-2 m, ja kevyt runko - jopa puoli metriä.

Nauhan pohjan leveys määräytyy seinämän paksuuden perusteella. Perustan nauhan on oltava seinää leveämpi, 50-100 mm kummallakin puolella (sisä- ja ulkopuolella). Runkopinnan seinien paksuus määräytyy eristeen, ilmanvaihtoaukkojen ja verhouspaksuuden mukaan. Usein se vaihtelee välillä 300-500 mm.

Rungon nauha on upotettu maahan 200-400 mm: n päähän. Hautaamisen syvyys määräytyy hedelmällisen maaperän sijainnin mukaan, joka poistuu rakentamisen aikana kokonaan.

Perinteisessä tiilenrakentamisessa nauha on sijoitettu paitsi ulkoseinien alle myös laakereiden sisäseinien alle. Kehysrakenteissa perusnauha on järjestetty vain pitkin talon ulkokehää. Tällaisen perustan lujuus riittää kestämään vaurioittamattomasti runkorakenteen kevyiden seinämien painoa.

Valumateriaali voi olla betoni tai kiven ja betonin seos. Kiven sijasta voit käyttää murskattua tiiliä, murskattua kiveä.

Laattojen pohja rakenne

Laattapohjaa tai pohjalevyä käytetään usein runkorakenteessa. Sitä kutsutaan usein kelluvaksi. Laatta "nousee" yhdessä talon kanssa, kuten laivan kannella talven turvotuksen aikana. Ja "putoaa" yhdessä rakennettu "snap."

Levypohja on useita etuja "nauhan" suhteen:

 • Laattoja ei tarvitse poistaa maasta. Se ei saa tunkeutua maaperään lainkaan tai laskea enintään 100 mm: iin tai hedelmällisen kerroksen syvyyteen.

SNiP: n normien mukaan talojen rakentamisen aikana on välttämätöntä poistaa hedelmällinen maaperän kerros. Siksi usein pohjalevyn syvyys määräytyy hedelmällisen maaperän syvyyden mukaan.

 • Laatta on yksinkertaisin teknisessä mielessä, säätiö, jolla on helpompi käyttää omaa kättä. Se vaatii vähimmäismuotoa ja se kaadetaan yhdellä monoliittisella "kappaleella".
 • Monoliittinen pohjalevy tarjoaa kehittäjälle valmiin lattialevyn ja tarvittavan eristyksen. Kun "teipillä" tällainen lattia on kerättävä viivästyksistä ja sen alla oleva tila on täytettävä laajennetulla savella tai muulla lämmöneristimellä.

Laattapohja - parhaan version säätiöstä kehysrakennuksen alla omilla käsillään. Sitä käytetään yhden, kahden ja kolmen kerroksen ruhojen rakentamiseen. Samanaikaisesti, kun lattiamäärä kasvaa, laatan pohjan paksuus ja lujituksen koko kasvavat.

Pilarin perusta

Pylväs on tangot, paalut tai muut vaihtoehdot pystyasennuksiin, jotka putoavat maahan ennalta määrätylle syvyydelle. Tämä on yksi taloudellisimmista perustyypeistä, joita käytetään pohjan rakentamiseen luurangon alle edellyttäen, että maanpäällinen rakenne, kun kallioinen maa tulee pinnalle. Jos on tarpeen ajaa tai vasaraa paaluja maahan tietyssä syvyydessä, niin tällainen rakenne vaatii erikoislaitteiden työtä ja on kallista.

Sarakepohjalla.

Runkorakennetta oleva pilari tai kasa kerätään metallisista tai betonipoikista. Pieni kevyt talot kausiluonteiseen asumiseen voidaan laittaa puupinoihin. Tällainen perusta on kuitenkin lyhytikäinen.

Runkopohjan pylväspohja voidaan kaataa suoraan betonin maahan. Tee näin tekemällä tulevan rakenteen kehän merkintä tulevien paalujen sijainnilla. Sen jälkeen nimetyissä paikoissa osa maaperästä otetaan ennalta määrätylle syvyydelle käyttämällä manuaalisia porakoneita. Sen jälkeen sijoitetaan sylinterimäisen syvennyksen sisään vedeneristys (esimerkiksi kateaine tai polyetyleeni), jonka jälkeen vahvistusta asennetaan, betonia kaadetaan.

Laite on betonipilaripohja.

Kaapin seinien maanalaiseen osaan kuuluvat kaivon seinät. Yläosan yläpuolelle on rakennettu pyöreä muotti. Sisäinen vahvistus takaa paalujen lujuuden. Sen pituus määräytyy paalun kokonaiskorkeuden mukaan + 100-200 mm lisää horisontaalisen päällekkäisyyden muodostamiseksi.

Talon seinät tulevaisuudessa perustuvat pystysuoriin paikkoihin asennettaviin vaakasuoriin levyihin. Tämä päällekkäisyys on nimeltään grillage, joten itse asiassa tällainen säätiö on kehysrakennuksen grillaus pilariväli.

Pienissä rakennuksissa paalut tai perustuspilarit voivat sijaita vain talon kulmissa. Suurissa tiloissa paalut sijoitetaan myös ulkoseinien keskelle useissa paikoissa.

Paras säätiö

Säätiön tyyppi ja koko määräytyvät maaperän ominaisuuksien ja itse rakenteen, sen alueen, kerrosten lukumäärän ja koon mukaan. Työn ominaisuuksien lisäksi myös kehittäjän ammatilliset ja rakentavat taidot.

Rakentaminen paalusäätiössä.

Kun teet omia käsiäsi, on helpompi rakentaa pohja lautasen muodossa. Tämä on edullisin rakennusvaihtoehto, jossa on helppo suorittaa kaikki työ itse. Irrota maaperä, aseta vahvistusvaippa, kaada betoniliuosta.

Hieman vaikeampaa on tehdä konkreettista nauhaa. Tätä varten sinun on asennettava uusi muottirakenne, myös vahvistus, murskattu kivi ja täyttö.

Vielä vaikeampi noviisi rakentaja - rakentaa pilarit tai paalut. On syytä valmistaa lieriömäisiä kaivoja, käsin vaivaa betonia ja täyttää ne. Ja myös laadullisesti vahvistavat vaakasuorat palkit grillata. Tällainen rakentaminen vaatii ammattitaitoisten työntekijöiden, toisinaan rakennustarvikkeiden käyttöä ja usein osoittautuu aloitteentekijän voiman ulkopuolelle.

Monikerroksisen asuinrakennuksen säätiö

Yrityksellämme on laaja kokemus monikertaisten perustusten rakentamisesta monikerroksisille asuinrakennuksille. Meillä on kaikki hyväksynnät ja luvat tällaiselle työlle. Todettu luotettaviksi kumppaneiksi monoliittirakenteiden rakentamisessa. Pätevä henkilöstö ja laadunvalvontatyöt jokaisen säätiön rakentamisen vaiheessa auttavat toteuttamaan laadukkaita ja ajankohtaisia ​​vakavia hankkeita. Työskentelemme Voronezhin ja Kalugan alueen läpi. Meillä on mahdollisuus järjestää liikematkoja ja toteuttaa rakentaminen muissa Venäjän kaupungeissa. Soita meille, olemme valmiit tekemään yhteistyötä!

Monimutkaisen asuinrakennuksen rakentamisen konkreettisen työn kustannukset, hieroa

* Edellyttäen, että tontilla on sähkö, vesi ja prikaatin elinolosuhteet.

Hintaan sisältyy:

Vahvikotelo

Teemme myös lisätoimenpiteitä vedenpoistojärjestelmien asennuksen, vedenpitävyyden ja säätöeristyksen tekemiseksi, teemme kaivoja vesihuoltoon, asennamme septisäiliöitä ja jätevedenpuhdistamoita.

** Voit oppia tarkempia konkreettisia töitä soittamalla meille.

Paneelin korkean rakennuksen perusta

Tällaista rakennusta tehdään useimmiten:

 • - Monikerroksisen rakennuksen nauhaosasto suoritetaan kohtisuorina tai rinnakkaisina nauhoina. Tällaiset rakenteet sopivat hyvin asennuspaikkaan korkealla sääntelyvastuksella, joten niitä käytetään suhteellisen harvoin maa- ja vesirakennuksessa.
 • - Monikerroksisen rakennuksen monoliittinen pohja on jäykisteillä varustettu laatta. Kuitenkin, jos laskenta sallii, tämäntyyppisen perustuksen rakentaminen toteutetaan saumattomalla tekniikalla. Tämä mahdollistaa muottien määrän pienentämisen, koneistustyön ja yksinkertaistamisen tehostamisen sekä vauhdittavan valuprosessin;
 • - laatikon muotoinen (yksi - kahdessa kerroksessa);
 • - monipuo- lisen rakennuksen pile-perustus. Tämän mallin laitteeseen sovelletaan pehmeitä tai täytettyjä paaluja sekä pino-kuori. Tämä on edullisin ja suosittu menetelmä, joka on löytänyt laajamittaisen sovelluksen korkeajärjestyksessä. Tämä menetelmä kuorman siirtämiseksi pohjaan on erityisesti kysyntää suhteellisen ongelmallisilla mailla. Syvyys, jolla paalut ajetaan, pitäisi antaa luotettavaa tukea kiinteille maakerroksille.

Säätiön laskeminen ja järjestely

Monikerroksisen asuinrakennuksen perusta on monimutkainen rakenne, johon tehdään vakavia vaatimuksia, sillä koko rakennuksen luotettavuus ja kestävyys, rakentamisen kustannustehokkuus, nopeus ja työvoimavaltainen työ riippuvat laskennan ja rakentamisen oikeellisuudesta. Tässä tulisi ottaa huomioon suuret kuormat, jotka vaihtelevat 15 MN: sta. Siksi monikerroksisen rakennuksen perustan laskeminen olisi suoritettava asiantuntijoiden toimesta sääntelyasiakirjojen vaatimusten perusteella.

Säätiö kaadetaan louhinnan, pohjankäsittelyn, vahvistuskammion ja muottien jälkeen. Toimenpide toteutetaan betonipumppujen ja apulaitteiden avulla, jotka varmistavat betoniseoksen syötön 10-15 m 3 / tunti virtausnopeudella. Aluksi materiaali on syötettävä rakennuksen kulmiin ja sitten seinien reunat, haarat ja sisäosat valetaan. Tarvittavan laadun saamiseksi tärinän tiivistys suoritetaan. Esivalmistetun perustuksen järjestelyssä olisi käytettävä erityislaitteita. Tämän menetelmän etuna on työn suuri nopeus.

Korkeiden rakennusten perustukset, ruuvipillojen perusta

Nykyaikaiset rakennusteknologiat tuntevat kymmeniä erilaisista säätiöistä. Perinteisistä nauhateoksista pitkään vanhentuneisiin puupinoihin. Kaikilla niillä on oikeus olla olemassa ja niitä käytetään menestyksekkäästi yhdessä tai muussa rakenteessa. Mutta tekniikka oli aina todella testattu vain perustana korkealle rakennuksille. Viime aikoihin asti harvat ihmiset olisivat olleet vastuussa säätiön käytöstä ruuveilla, jopa viisikerroksisen talon rakentamiseksi. Mutta ajat ovat muuttumassa, ja nykyään Moskovan-kaupungin hankkeen yhteydessä rakennettavan uuden monitoimikokonaisuuden monien rakenteiden rakentamiseen päädyttiin käyttämään ruuveja.

Mieti, mitkä ovat monikerroksisten rakennusten yleiset perusteet:

 • nauha-pohjainen;
 • monoliittinen levy;
 • ajetut paalut;
 • tylsät paalut;
 • yhdistetyt säätiöt;

Strip-säätiö

Temppelin kuningas epäilemättä on nauha. Yksinkertainen, luotettava ja valtava turvallisuustaso, valitettavasti vaatii valtavia taloudellisia, aikaa ja työvoimakustannuksia. Teippiä voidaan käyttää ehdottomasti kaikkialla, ainoa kysymys on, johtuuko säätiön kustannukset itse talon kustannuksista. Monet väittävät, että on mahdotonta soveltaa nauhan perustusta vaikeisiin maaperään. Miksi niin? Voit aina saada luotettavan perustan pohjalle, kaikki riippuu vain tällaisen työn kustannuksista ja toteutettavuudesta. Yksi nauhapohjan eduista on mahdollisuus järjestää kellarihuone. Esimerkiksi kellarikerroksen muodostaminen monoliittisen levyn alle olisi ongelmallista.

Monoliittinen levy

Tämäntyyppistä säätiötä käytetään raskasbetonisten rakenteiden faneissa, kun rakennustyömaalla on monimutkaisia ​​ja epäluotettavia maaperä. Pohja tässä on kiinteä, vahvistettu betoni monoliittinen kilpi, joka siirtää kuorman tasaisesti koko pintaan pohjaisen maan pohjalta. Valitettavasti tämä säätiö on hyvin vaikea suunnitella. Kuorman jakamisen vähimmäisvirhe johtaa rakennuksen tuhoutumiseen, joten sen puhtaassa muodossa monoliittista laatua käytetään harvoin perustana korkealle rakennukselle.

Drift paalut

Neuvostoliiton tutkijoiden liiallinen innostus teräsbetoniin johti paalupohjaisen perustan syntymiseen. On vaikeampaa luetella tällaisen perustan etuja kuin sen haittoja. Ensimmäinen voi helposti perustua ajatukseen itse. Vahvistetut betonipallot ajetaan maahan kunnes tilanne on, kun hydraulinen vasara tai tärinänvaimennus ei yksinkertaisesti pysty upottamaan niitä edelleen ilman, että pino itse tuhoutuu. Tällöin paalun kantavuus on yhtä suuri kuin pyrkimykset, jotka eivät voineet syventää tukea. On selvää, että tällainen matematiikka suuresti vaikeuttaa jo vaikeaa suunnittelu- ja suunnittelutyötä. Lisäksi paalun perustilohkolla on suurin osa tukien tuhoutumisesta asennuksen aikana. Rajoitettu käyttöalue (jota ei voi käyttää kaupunkissa lähellä useita jo rakennettuja rakennuksia) liittyy ensisijaisesti voimakkaisiin tuhoaviin tärinöihin ja suuriin melusaasteisiin.

Pahaavat paalut

Tehokas moderni säätiö, jota käytetään onnistuneesti vaikeissa maissa. Sen ydin on kuopan poraus, joka saavuttaa kiinteät puristamatonta maaperää. Tällaisten pohjien syvyys on joskus 45 metriä. Lisäksi kaivo on täytetty vahvistetulla betonilla. Tällaisten tukien ainoa mutta ei merkityksetön haitta on säätiön kokonaiskustannukset. Jos on tarpeen asentaa useita tylsistyneitä tukia, tämä on yksi asia. Ja jos korkea-asuntorakennus on tarpeen varustaa kasa kentällä?

Yhdistelmäperustat

Tällaisten tukikohtien korkeat kustannukset ovat johtaneet yhdistettyjen perustusten syntyyn. Jos esimerkiksi annetaan luotettavuus ja stabiilius perustukseen monoliittisen levyn perusteella, käytetään poranteroituja tai käytettyjä paaluja. Yhdistämällä erilaisten säätiöiden vahvuudet suunnittelija onnistuu usein saavuttamaan optimaalisen tuloksen. Nykyään uusien korroosionestopinnoitteiden myötä saumattomien saumattomien ruuvipallojen kehittyminen on mahdollistanut tämäntyyppisten perustusten käytön korkeajärjestyksessä. Luonnollisesti ja ruuvatukeen kohdistuvat lujuus ja luotettavuus tietenkin lisääntyivät.

Käsityöläisten, ei-sertifioitujen ruuvitukien käyttö korkealla rakennustyömaalla ei ole a priori hyväksyttävissä. Periaate ruuvien paaluissa käytettävien korkeiden rakennusten käyttämisessä pysyy samana kuin muiden paalujen tukien käyttö. Laakerin seinämien alla syntyy paalukenttä, mutta vain betonielementtien sijaan käytetään metallia. Kehittäjän etu on tällaisen säätiön alhaiset kustannukset. Loppujen lopuksi ruuvitukien asennus on monta kertaa halvempi kuin samanlaisten ajo- ja kyllästyskuoppien asentaminen, eikä sen luotettavuus ole mitenkään huonompi kuin vahvistetut betonianalogit. Yrityksessämme 20 toteutettiin toimenpiteitä 16-kerroksisen asuinrakennuksen perustamisen jälleenrakentamiseksi, mikä on selvä vahvistus ruuvipillojen käytön universaalisuudesta.

Monoliittiset ja paneelinauhat

Monoliittisissa perustuksissa betoniseos asetetaan 0,2 m paksuisille kerroksille kerroksellisilla tärinöillä. Taipuneeseen betoniin upotettujen kivien suurin koko ei saa ylittää 1/3 pohjaseinien paksuutta.

Piirustuksessa esitetyt valoiset kuopat ovat tyypillisiä vanhoille rakennuksille ja niitä käytetään niiden restaurointiin.

Levyjen perustuksissa laajennettu osa on säädetty standardilevyistä. Kellarin seinälevyt on asennettu laattoihin 20 - 50 mm: n sementti-hiekkalaastikerroksen avulla, jotka on nivelletty toisiinsa pohjimmiltaan samalla tavalla kuin pohjakerrosten paneelit tai niiden rakenteiden mukaan.

Ulompi- ja sisäseinien kellaripaneelit eroavat lattiasta pienemmässä korkeudessa, joissakin tapauksissa - eri paksuus (johtuen tilojen ääni- ja lämpöeristyksen puutteesta) ja kolmikerroksisissa paneeleissa - ja sakeutetulla ulkokerroksella.

Suojaus kerros - ja kellari seinämien tunkeutuminen kapillaari - rakennusmateriaali, joka nousee huokoset ja seeps läpi säätiön saavutetaan laite:

1) vaakasuora olekarakka vedeneristys, joka on tasoitettu sementtilaastilla, joka sijaitsee korkin yläpinnan tasolla;

2) päällystää pystysuorat pinnat, jotka ovat kosketuksissa kellari seinämien kanssa;

3) vaakasuora vedenpitävyys rasva-sementtilaastikerroksen sisällyttämiseksi teknisen maanalaisen tai kellarikerroksen pohjan kerroksen koostumukseen;

4) viemäröinnin aikana, joka rajoittaa pohjaveden määrää kausiluonteisen nousun aikana 0,5 metrin korkeudella teknisen maanalaisen tai kellarikerroksen alapuolella.

Tape monoliittiset perustukset "tiilen ja suuren korttelin rakennuksista

Kanadan koteihin perustuvat säätiötyypit

Kanadalaisen talon paino on vain 20 kg / 1m2, joten kaikki säätiöt tekevät. Voit tehdä massiivisen perustan, mutta tämä on epäkäytännöllistä korkeiden kassavirtojen vuoksi. Koska kanadalaisen tekniikan talon rakentaminen on esteettömyyttä ja yksinkertaisuutta, ei ole järkevää monimutkaistaa säätiön perustamisprosessia.

Riippumatta siitä, mikä on kevytrakenne, on vielä otettava huomioon joitain parametreja:

 1. Veden horisontin syvyys. Alhaisilla tasoilla ei tarvitse tehdä suurta kaivantoa.
 2. Maaperän jäädyttämisen syvyys. On pidettävä mielessä, että maa lakkautti pohjaveden läpi.
 3. Pohjan tyyppi on valittava perustuen maaperän rakenteeseen, sen liikkuvuuteen ja maaperätyyppiin.

Kanadan talon perustaksi on päästävä vastuullisesti, koska tätä rakentamisen osaa pidetään tärkeänä eikä ilman syytä. Poikkeaminen sääntelystä ja teknisistä vaatimuksista voi johtaa ennakoimattomiin tuloksiin, mukaan lukien rakennuksen purkaminen.

Säätiön tyypit

Esivalmistettujen talojen rakentamisen aikana käytetään useita erilaisia ​​säätiöitä:

Runkopohjan nauha-pohja on suosituin. Sitä voidaan käyttää erilaisten kokoonpanojen rakennuksiin, mistä tahansa materiaalista. Ribbon matala-pohja on helppo valmistaa ja on edullinen. Se soveltuu rakenteilla oleviin taloihin, joissa on vähän kuohuvia maaperä.

Hyvin suolla maissa kanadalaisen talon perusta valmistetaan ruuveilla, joita kuljetetaan huomattavan syvälle. Tällainen pohja mahdollistaa maaperän mahdolli- sesta liikkumisesta huolimatta vahvan ja luotettavan rakenteen.

Pilarin perustus, tai kuten sitä kutsutaan myös nimellä - pile-screw foundation. Edustaa useita paaluja, joissa on laajennettu pohja. Sitä käytetään metallirakenteisten tai puurunkoisten talojen rakentamiseen.

Monoliittista raudoitettua betonipohjaa tehdasvalmisteisille taloille käytetään saviä vetävissä maissa. Asennuksen jälkeen sinun on ensin tyhjennettävä vesi ja kaivaa sitten kuoppa.

Levyperustaa käytetään harvoin. Sitä käytetään maaperän vesien läheisiin kerroksiin. He laittavat siihen kehysrakennuksen, jonka he aikovat heittää tiiliä.

Turpeellisissa maissa, joita pidetään kaikkein vaikeimpina, rakennustöiden aikana käytetään paalujen kanavia. Säätiön rakentamisen aikana turve poistetaan ja hiekkaa kaadetaan paikalleen.

Jotta voit valita perustan, joka sopii sinulle parhaiten, sinun tulisi keskustella asiantuntijoiden kanssa. Sitten sinulla on takuu siitä, että pohja on todella luotettava.

Monoliittiset ja paneelinauhat

Monoliittisissa perustuksissa betoniseos asetetaan 0,2 m paksuisille kerroksille kerroksellisilla tärinöillä. Taipuneeseen betoniin upotettujen kivien suurin koko ei saa ylittää 1/3 pohjaseinien paksuutta.

Piirustuksessa esitetyt valoiset kuopat ovat tyypillisiä vanhoille rakennuksille ja niitä käytetään niiden restaurointiin.

Levyjen perustuksissa laajennettu osa on säädetty standardilevyistä. Kellarin seinälevyt on asennettu laattoihin 20 - 50 mm: n sementti-hiekkalaastikerroksen avulla, jotka on nivelletty toisiinsa pohjimmiltaan samalla tavalla kuin pohjakerrosten paneelit tai niiden rakenteiden mukaan.

Ulompi- ja sisäseinien kellaripaneelit eroavat lattiasta pienemmässä korkeudessa, joissakin tapauksissa - eri paksuus (johtuen tilojen ääni- ja lämpöeristyksen puutteesta) ja kolmikerroksisissa paneeleissa - ja sakeutetulla ulkokerroksella.

Suojaus kerros - ja kellari seinämien tunkeutuminen kapillaari - rakennusmateriaali, joka nousee huokoset ja seeps läpi säätiön saavutetaan laite:

1) vaakasuora olekarakka vedeneristys, joka on tasoitettu sementtilaastilla, joka sijaitsee korkin yläpinnan tasolla;

2) päällystää pystysuorat pinnat, jotka ovat kosketuksissa kellari seinämien kanssa;

3) vaakasuora vedenpitävyys rasva-sementtilaastikerroksen sisällyttämiseksi teknisen maanalaisen tai kellarikerroksen pohjan kerroksen koostumukseen;

4) viemäröinnin aikana, joka rajoittaa pohjaveden määrää kausiluonteisen nousun aikana 0,5 metrin korkeudella teknisen maanalaisen tai kellarikerroksen alapuolella.

Tape monoliittiset perustukset "tiilen ja suuren korttelin rakennuksista