Miten lasketaan laattojen monoliittisten perustusten paksuus

Luonnos, jossa esitetään pohjalaatan paksuus

Monoliittisten laattojen perustuksia ei löydy pelkästään yksityiseltä vaan myös taloudelliselta rakentamiselta. Monoliittiset laatat kykenevät kestämään raskaita kuormia, rakennettu rakennuksen massa jaetaan tasaisesti laattojen ja maan väliin, joten senkaltainen syy ei ole.

Ne voivat olla eri malleja, asennussyvyyttä ja tyyppiä, mutta yleensä ne koostuvat betonista ja lujitushihnoista. Lisäksi käytetään hiekkaa ja soraa ja vedenpitävyyttä, mutta nämä ovat jo mukana olevia materiaaleja, eivätkä ne vaikuta levyn paksuuteen. Käytetään usein ilmastettujen ja tiilien rakennusten pohjana.

Mitkä parametrit vaikuttavat levyn laskentaan?

Kaaviot, jotka osoittavat kaikkien pohjakerrosten paksuuden

Kaikkien laskentamallien laskeminen monoliittiselle pohjalle on aloitettava suoraan tulevan talon suunnittelun valmistelusta. Lisäksi otetaan aluksi huomioon joukko tärkeimpiä parametreja, joita ilman on mahdotonta laskea perusteellisesti pohjan paksuutta:

 • tulevan rakennuksen materiaali, se voi olla puuta, tiiliä tai hiutaloitua betonia;
 • vahvistuskerrosten välinen etäisyys. Tämä on suunnitteluparametri, riippuu pohjaveden syvyydestä, maaperän rakenteesta ja levyn valmistuksesta.
 • arvioitu betonin paksuus. On muistettava, että betonista on suljettava täysin lujitukset kaikilla tasoilla, poikkeuksetta on toivottavaa, että varastopaksuus on vähintään 5-7 cm;
 • paksuus, tyyppi ja mitat.

Pehmeille ja kevyille rakennusmateriaaleille, kuten hiilihapotetulle betonille, yleensä riittää vain yhteenveto kaikista näistä indikaattoreista ja sitten levyn paksuus saadaan. Optimaalinen levyn paksuus on 20-30 cm, mutta lopputulos määräytyy myös maaperän koostumuksen ja kaikkien maakerrosten yhtenäisyyden mukaan. Joskus kerroksen kerroksen summausparametri lisätään tällaisiin indikaattoreihin, jos maaperät eivät ole yhdenmukaisia.

Pohjalevyn mittojen lisäksi itse asiassa on myös tyhjennyskerroksen, hiekkalaatan ja vedeneristyskerroksen paksuus. Sinun on myös muistettava, että tällaisen säätiön järjestämiseksi sinun on poistettava ylempi hedelmällinen maaperäkerros ja kaivaa kaivo vähintään 0,5 metrin syvyyteen.

Tuloksena on, että pohjalevyn laskennallinen paksuus on yhteensä noin 0,6 m. Mutta tätä arvoa ei myöskään pidetä vakiona, koska rakennuksen massasta johtuva maaperän sumentuminen on myös maaperän ominaispiirteitä ja maaperän horisontin korkeutta. On myös syytä harkita betonin massaa, joka vaikuttaa myös koko rakenteen paksuuteen.

Esimerkiksi tiilitalon perustan tulisi olla 5 cm paksumpi kuin hiilihapotetulla betonilla. Lisäksi otetaan huomioon lisäkerrosten läsnäolo, koska kukin lisää omaa kuormitusta pohjaan ja se nousee tasaisesti paksuudeltaan.

Joten rakennuksen korkeampi ja suurempi, paksumpi säätölevy, ja jos talo on valmistettu hiutaloitua betonia, laatta on vielä paksumpi. Standardi kaksikerroksinen hiilihattu talo järjestetään 35 cm: n paksuiselle laudalle, joskus vieläkin enemmän, jos talossa on monimutkainen rakenne ja laaja kantavien seinien ja väliseinien järjestelmä.

Miksi laskentakerroksen paksuus on laskettava

Rakennuksen alla olevan valmiin laatikon pohjan paksuus

Kaikki laskentamallit tehdään aina tiukasti GOST- ja SNiP-normien mukaisesti. Jos täsmälleen lasketaan, mitä rakentamista varten tämä rakennus on optimaalinen, on mahdollista laskea tarvittava määrä betonia sen rakentamiselle ja säätiö on erittäin vahva, kuten tuleva talo.

Ennen laskelmien aloittamista sinun on lisäksi hankittava seuraavat tiedot:

 1. Säätiön yleinen ympärysmitta (vastaa talon kokoa, ehkä hieman enemmän johtuen ylimääräisestä sokea alueesta tai ulkoisesta vedeneristyskerroksesta).
 2. Levyn kokonaispinta-ala, ottaen huomioon kaikki suojakerrokset ja vedeneristys.
 3. Pinta-ala, joka on suorassa kosketuksessa maan kanssa.
 4. Rakennusmateriaalien määrä
 5. Lasketut kuormat pohjasta johtuen maaperästä.

Lisäksi tarvitaan vahvistusvyön muotoa, solujen taajuutta ja raudoituksen kokonaispainoa.

Hiekka- ja murskattujen tyynyjen laskeminen

Pohjakerroksen kaavamainen kartoitus, joka osoittaa hiekan ja murskatun tyynyn paksuutta

Pyyhkeen paksuus vaihtelee usein riippuen maan kunnosta ja rakennustyypistä sekä siitä, mitä talosta on valmistettu. Paksuus riippuu useista indikaattoreista, sillä puurakennuksissa riittää, että pehmustettu pehmuste on 15 cm, mutta massiivisiin taloihin, jotka on valmistettu hiutaloituneesta betonista - jo puolet metriä. Tyypillisen pehmeän paksuudensäätö lasketaan yleensä jokaiselle talolle erikseen, ja seuraavat tekijät otetaan huomioon:

 • maaperän kunto ja rakenne;
 • maaperän jäädytysaste;
 • maaperän talteenotto ja kausittaiset liikkeet;
 • maaperän kosteus ja maapallon korkeus;
 • talon materiaali ja rakennuksen kokonaismassa;
 • levyn mitat.

Pehmustettu murskattu kivi on tarpeen maaperän talteenoton kompensoimiseksi, joten maan matala tiheys kompensoidaan kivikivillä. Se on myös erinomainen kuivatusmateriaali, erityisesti kostealla maaperällä. Hiekka antaa rakennuksen massan tasaisen jakautumisen pohjan koko alueelle.

Esimerkki perusalustan perusparametrien laskemisesta

Luo pohjalevyn optimaalinen paksuus

Jotta ymmärtäisit laattapohjan parametrien laskennan asianmukaisesti ja laski selvästi vaaditun betonin määrän, käytä seuraavaa esimerkkiä:

 1. Tyypillinen hiilihapollisen betonin rakennus, jonka pinta-ala on 100 m² (10 x 10), otetaan käyttöön ja pohjalevy asetetaan kallioille, joiden syvyys on 0,25 m.
 2. Tällaisten levyjen tilavuus on 25 m³. Tämä on betonin kokonaismäärä, joka tarvitaan tällaisen rakenteen täyttämiseen. Tällöin vahvistusverkon tilavuus nollataan, jotta laskelmia ei monimutkaistaisi. Käytännössä tällaisia ​​laskelmia tehdään myös, mutta jo suuria rakenteita varten.
 3. Asennus jäykisteille, joita käytetään parantamaan suunnittelun luotettavuutta. Runkojen askel on 3 m, ja neliöt luodaan.
 4. Runkojen pituus vastaa perustan pituutta ja korkeus on laatan paksuus.

Tällöin 100 m²: n laattasäiliön täyttämiseksi on käytettävä 25 m³ betonia. Myös täällä tulee jonkin verran raudoitusta, vedenpitävyyttä ja hiekkaa rämeillä tyynyjä varten. Yleisesti haluaisin huomauttaa, että jokainen kehittäjä voi laskea itsenäisesti laatan paksuuden, riittää, että sillä on vain vähän matemaattista tietämystä.

Mutta jos lasket suoraan pohjalevystä, voit yleensä hallita rakennusmateriaalien kustannuksia ja seurata häikäilemättömiä rakennuttajia sekä määrittää selvästi ilmastetun betonin tai tiilen talon koko. Voit myös laskea vaaditun määrän materiaaleja online-laskimistamme.

Höyrybetonin talon perusta - vertailu ja valinta

Hyvin usein teemme suuren erehdyksen, kun ajatellaan, että talon perustaksi valitaan tärkein ja käytännöllisesti katsoen ainoa rooli maaperän ja sen jäädyttämisen syvyydessä rakennustyömaalla, mutta emme kiinnitä huomiota muihin tekijöihin. Itse asiassa on olemassa monia tekijöitä, joihin "ihanteellinen" säätiö riippuu, ja yksi niistä on aineisto, josta tuleva talo tullaan rakennuttamaan, sekä sen koko.

Joten mitkä ovat säätiön piirteet ilmastetun betonin taloon ja kuinka talon koko vaikuttaa säätiön valintaan?

Lähes välittömästi rakennusmarkkinoille pääsemisen jälkeen ilmastettu betoni alkoi saada suosioaan yksityisten talojen rakentamisessa. Tämä johtui tämän materiaalin monista positiivisista ominaisuuksista:

- matala lämmönjohtavuus
- alhainen äänenläpäisevyys
- pieni paino
- suhteellisen edullinen

On vaikea olla eri mieltä rakentajien enemmistön kanssa siitä, mikä ei ole erityisen tärkeää, josta rakennat talon, joka tapauksessa perustuksen on oltava kiinteä, luotettava ja kestävä.

Muuten haluan muistuttaa teitä siitä, että kuvasin aiemmin, kuinka kaataa talon perusta ja säästää hieman säätiöön. Samassa artikkelissa puhumme kaivosbetonirakenteen perustan kaatamisesta.

Nykyään taloon on monenlaisia ​​perustuksia, mutta jokaisella niistä on sen edut, haitat ja rajoitukset rakennettaessa hiilihapotettua betonia.

Monet noudattavat virheellistä käsitystä siitä, että hiilihapotetun betonin pienen painon ansiosta säästöt voidaan säästää hyvin. Sinun ei pitäisi uskoa tätä, pikemminkin tällaisen talon kevyt paino voi vaikuttaa kielteisesti rakennuksen koskemattomuuteen, jos talon tuki ei ole riittävän vahva.

Puhutaan nyt kunkin tyyppisen säätiön erikseen, koska se on välttämätöntä hiiltyneiden betoniseinien rakentamiselle.

Ilmastettu betoni on suhteellisen hauras materiaali, minkä seurauksena tällaisesta materiaalista tehdyt seinät ovat hyvin alttiita muodonmuutoksille, jotka on ensinnäkin otettava huomioon säätiön suunnittelussa.

Laattojen pohja hiilihapotetulle talolle

Monien rakennusalan asiantuntijoiden mukaan laattojen pohja (monoliittinen laatta koko talon alla) on universaali, sopii melkein mihin tahansa taloon ja soveltuu mihinkään maaperään, jos noudatat tekniikkaa ja laskelmia.

Monoliittinen teräsbetonilaatta, 40 cm paksu ja vahvistettu vahvikkeilla, joiden läpimitta on 12-14 mm, antaa riittävän jäykkyyden säilyttääksesi hiutaloituneen betonin talon seinämän eheyden. Joissakin tapauksissa lujittamiseen on mahdollista käyttää lasikuituvahvisteita.

Mutta tällainen säätiö voi suurelta osin osua talousarvioon, joten jos alue ei ole "heikko" maaperä, laattojen perustaminen ei ole aina suositeltavaa.

Kaistaleen pohja ilmastetun betonin taloon

En ole kyllästynyt toistamaan, että nauha-säätiö on talon rakentamisen yleisimmät perusta. Mutta kuinka sopivaa on se, että rakennetaan hiilihapollisen betonin talo?

Teippi monoliittinen pohja

Jopa 10-20 cm: n pakastussyvyyden alapuolella olevan teipin monoliittisen perustan syventäminen, lukuun ottamatta talteenoton maaperän vaikutusta pohjaan, emme voi tarjota konkreettiselle talolle merkittävää vakautta. Koska perustuksen sivuseinille vaikuttavat tangentiaaliset voimat ovat merkittäviä, kun otetaan huomioon rakenteen keveys.

Kun käytät höyrystetyn betonin taloa varten upotetun nauhalistan, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

 1. Riittävän jäykkyyden varmistaminen monoliittisen nauhan lujituksen oikean laskemisen avulla sekä nauhaosaston seinämien mahdollisimman sileyden varmistaminen.
 2. Jos projekti tarjoaa tiilipohjan, on suositeltavaa sitoa se monoliittisen, vahvistetun betonivanteen päälle, mikä lisää jäykkyyttä koko rakenteeseen.
 3. Jopa kaikkein kestävin ja luotettava säätiö ei vapauta sinua ilmastoidusta betonista valmistettujen seinien pakollisesta vahvistamisesta sekä panssaroidun vyön rakentamisesta liitoskattojen alle.
 4. Ei ole toivottavaa käyttää esivalmistettua nauha-pohjaa hiutaloitua betonia varten, sitomatta säätölohkoja jäykällä monoliittisella vahvistetulla teipillä.
 5. Teipin perustuksen parempaa vakautta varten voit laajentaa sitä alustalle, jotta voit luoda suuremman tuen alueelle kentällä.
 6. Pohjustuslohkojen käyttöä päätueksi ilmastetun betonin taloon on lähestyttävä erittäin varovaisesti ja varovasti, koska esikäsitelty liuska ei voi itsessään tarjota riittävää jäykkyyttä tällaisen talon seinille, kun otetaan huomioon niiden epävakaisuus.

Nauha matala-pohja kaasuteollisuudelle

Joissakin tapauksissa vaihtoehdon upotettuun nauhaan voi olla matala-teippi, joka on asetettu kauas jäätymisen syvyyden yläpuolelle.
Jos haudatussa tapauksessa yritämme luoda kiinteän perustan, matala-laidattavan perustuksen käyttö merkitsee sitä, että se liikkuu mahdollisimman tasaisesti pystysuoraan yhdessä talteenoton kanssa.

Yhtenäisyyden varmistamiseksi hiekoitetun betonihallin alapuolella oleva matala perustus on käsiteltävä erittäin huolellisesti, koska ilmastetut betoniseinät ovat erittäin alttiita halkeilulle ja hävittämiselle.

Ei ole suositeltavaa käyttää matalaa pohjaa suurille, pitkiä seiniä olevia taloja varten, koska pitempi seinä, sitä vähemmän kestävät ja luotettavat ovat matalia nauhoja.

Matala syvemmällä pohjalla on samat vaatimukset kuin syvälle, vain tiukemmassa muodossa.

On tärkeää tietää, että hiilihapotettujen betoniharkkojen rakentamisen temppuja ei sovelleta.

Pylväspohjan käyttö ilmastetun betonin seinille

Pylvaaristen perustusten käyttö on erittäin vähäistä kivi-, lohko- ja tiilitalleille, mutta joissakin tapauksissa sen käyttö on perusteltua rakentamisen alhaisten kustannusten vuoksi.

Tällaiseen säätiöön hiilihappopäällysteisiin taloihin on lisätty vaatimuksia:

 1. Pehmustetun pohjan käyttäminen hiutaleille betoniseinille ei ole sallittua heikoilla maaperällä ja korkeilla pohjaveden pinnalla.
 2. Paitsi, että pilarit asetetaan jäätymissyvyyteen 10-30 cm: n alapäähän, niitä on myös laajennettava alustalle, jotta laakerialue nousisi maahan.
 3. Tällaisen säätiön grillaus olisi vahvistettava monoliittisella vahvistetulla teipillä, jonka pitäisi mielestäni jäykistää "heikoimmalle" pohjalle.
 4. Jos on olemassa mahdollisuus sijoittaa kaistaleen tai levyn kaasu-betoniteettiin, käytä yhtä epätyypillisesti yhtä niistä.

No, pohdimme hiilihapotettujen betonien asennetta erilaisiin säätiöihin. Yritin kuvata mahdollisimman paljon kunkin tyypin käyttöä. Jos kaipaan jotain, tai luulet, että olen jonnekin väärässä, kritiikki on tervetullut kommentteihin.

Mikä on parasta pohjaa ilmastetun betonin talolle - vertailu eri tyyppejä

On virheen olettaa, että hiilihapotetun betonin kevytrakenne mahdollistaa sen rakentamisrakenteet valmistautumattomalla pohjalla. Välittömästi huomataan kysymys siitä, miten rakennetaan taloa höyrykarkaistua betonia ilman säätiötä ei oteta huomioon.

Hiilihapattujen betonilohkojen hauraus huomioon ottaen periaatteessa rakennuksen laatuperusta on välttämätön. Maaperän liikkuminen, jota säätiö ei kompensoi, ilmenee hiutaloituun betoniin.
Todellisuudessa hiilihapotettu betoni ei kuitenkaan ole niin hauras materiaali.

SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja teräsrakenteiden mukaan" sen kimmomoduuli (jota yleisesti kutsutaan haavoittuvuudeksi) on alhaisin indeksi kaikentyyppisten solujen betonien välillä.

Hiilihapotetun talon säätiö

Mikä säätiö tarvitaan ilmastetun betonin taloon?

Valinta olisi tehtävä sen perusteella, voidaanko säätiö täyttää pääkohde:

 • tarjoamaan muodon vakautta kotona. Tämä termi viittaa säätiön kykyyn jäykistää rakennetta;
 • kuorman jakaminen talon kokonaispainosta (ei pelkästään ilmastettujen betonilohkojen seinät vaan myös täysin kalustettu talo) maahan;
 • Älä tee epätasaista luonnosta. Muuten rakenne heikentyy ja seinät rikkovat;
 • kompensoivat talteenoton voimat ja estävät talon mahdolliset muodonmuutokset;
 • tasoittaa sivukanteet talon kellarissa tai seinissä.

Näiden vaatimusten on vastattava minkäänlaista perustetta.

Mikä on paras pohja ilmastetun betonin talolle

Tulevan rakenteen keveyden vuoksi pehmeämpi vaatimus asetetaan pohjaan. Ja päättää, sinun täytyy harkita

Tyypit ja tyyppiset perustukset kaasuliesi-talon rakentamiseksi (suositukset, vaatimukset, vertailu)

Laattojen pohja hiilihapotetulle talolle

Useimpien ammattilaisten ja käyttäjien mukaan tämä on luotettavin perusta. Vahvistettu betonilaattojen pohjalla on onnistunut ratkaisu, jolla varmistetaan tasaisen kuormituksen jakautuminen kahdelta puolelta.

 • Ensinnäkin paineen alaosasta, maaperän sivusta, ei oteta huomioon. Loppujen lopuksi maaperän pakkasen turvotus ei pysty tuhoamaan laatan. Liikkuminen synkronisesti maaperän kanssa, monoliittinen säätiö takaa integroidun talon koskemattomuuden.
 • Toiseksi talon paine on tasaisemmin jakautunut. Näin ollen ilmastetun betonirakenteen muodonmuutoksen todennäköisyys on nolla. Järjestelyssä on tärkeä näkökohta viemäröintijärjestelmän olemassaolo.

Laattojen perustusta kutsutaan usein monoliittiseksi tai kelluvaksi, mutta tämä ei ole täysin totta. Laattojen pohja on valmis betonilaattoja, jotka on asetettu aikaisemmin valmistetulle alustalle. Levyjen liitokset kaadetaan betonilla. Tällöin kaasupalve- lon talon alapuolen jäykkyys (eheys) saadaan aikaan. Etuna on, että sen järjestely ei vie paljon aikaa.

Kaasulaitosten talon lautasen pohjalle kaikkein vievin vaihe on kaivon valmistelu. Kaivon laite koostuu useista eri vaiheista: täytetään pohja rauniolla ja seuraa tamping ja muodostaa ohuen betonipohjan, joka kaadetaan kahden kerroksen suojaavan vedenpitävän kalvon väliin.

Täytetyt laatat ovat riittävän pitkät, jotta ne kovettuisivat betonikerroksen. Laattojen rakentamisen vaikeus on teräsbetonilevyjen huomattava paino ja tarve käyttää erikoislaitteita (nosturi), mikä lisää merkittävästi työn kustannuksia.

Monoliittinen perusta ilmastetun betonin talolle

Monoliitti kaadetaan suoraan talon rakennustyömaalle. Monoliittisen perustuksen laite koostuu kaivamisesta ja betonin kaatamisesta koko tulevan mökin alueelle. Samanaikaisesti on mahdollista muodostaa välittömästi rakennustekniset elementit - askelmat, muottirakenteet.

Monoliittinen perusta vahvistetaan epäonnistumatta. Tällöin betonitointi tulisi tehdä yhdessä vaiheessa. Jos kaasubetonikotelon pinta-ala on pieni, voit tehdä ilman vahvistusta, minkä jälkeen betoni on kaadettava useaan kerrokseen, korkeintaan 150 mm paksuiseksi ja vasta sen jälkeen, kun edellinen kerros on kokonaan kovettunut (kuivunut).

Tärkein vivahde on pohjan (tiukasti murskattujen rakeiden) ja bajonettien asianmukainen valmistelu, joka on betoniin kohdistuva vaikutus bajonettikupilla, jotta ilmakuplat poistettaisiin betoniseoksessa.

Kaistaleen pohja ilmastetun betonin taloon

Varustettu kaivamalla kuoppaan talon ympärysmitta ja sisemmän laakerin seinämien alle. Monoliittirakenteinen raudoitettu betoni, joka muodostaa suljetun silmukan, auttaa varmistamaan kaasutetun betonilohkon talon vakauden. Tässä tapauksessa materiaalien ja työn kustannukset pienenevät (verrattuna monoliittiseen), mutta säätiön vaatimukset kasvavat.

Ja tärkein vaatimus on joko poistaa maaperän pudotus järjestämällä peruspyyhkeitä ei-tulenkestävillä maaperäkerroksilla (sinänsä tämä edellyttää jo merkittävää syventämistä maaperään). Tai luottaa siihen, että säätiö, joka kaadetaan raunion ja hiekan valmistelupohjalle, siirtyy synkronisesti maaperän kallistumiseen ja siten tasoittaa sen vaikutuksen betonirakennuksen seinille.

Syvyyden näkökulmasta nauhalevyn kaksi alalajia ovat:

Uppoasennetaan maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolella (GPG)

Syvä pohjan säätönauha on järjestetty niin, että pohjan pohja on maaperän jäädytyksen tasoa alhaisempi ja suojataan eristyksellä maaperän pakkasvastuksen vaikutuksesta.

Pohjakerroksen säätiö on hyvä, koska sen avulla voit varustaa kellarista tai kellarista sekä lisätä talon infrastruktuurin elementtejä esimerkiksi konkreettisten sisäänkäyntien tekemiseen.

Hiilihappopitoisen talon matala perustus (MZLF)

Matala perustuspalkki nauha on ihanteellinen ilmastetun betoniteräksen rakentamiseen normaaleille maaperäille, jotka eivät ole liikkuvia ja eivät ole alttiita kelautumiselle. Koska kaksi keskeistä tekijää, jotka vaikuttavat säätiön kykyyn tarjota muovattavuutta, eliminoidaan, ei ole tarvetta mennä syvemmälle jäätymissyvyyteen. MZLF: lle 500 millimetrin syvyyttä pidetään riittävänä. Tällaisissa olosuhteissa on mahdollista rakentaa kaksikerroksinen ilmastoitu betonilohko tai ilmastoitu betoni talo ullakolla.

Puhallusmailla on mahdollista rakentaa matala pohja paksulle, tiheälle tiivistetylle hiekkaa ja raunioita varten. Tämä kerros toimii korvaamana maaperän kallistamiselle kalliolle. Tässä tapauksessa on kuitenkin otettava huomioon pohjaveden syvyys. Korkealla tasolla, matala-pohja ei ole myöskään syytä kaataa. Tällöin ei ole toivottavaa rakentaa kaasulohkojen taloa, jonka korkeus on useampi kuin yksi kerros MZLF: ssä, joka sijaitsee maanpinnalla.

Huom. Asiantuntijat suosittelevat voimakkaasti, että kummankin tyyppiset nauhatyöt saadaan voimaa vähintään vuoden kuluttua kaatamisesta. Tänä aikana hän näyttää mahdollisia puutteita, jotka on helpompi korjata matkan varrella kuin talon rakentamisen jälkeen.

Tiilen pohja ilmastetun betonin taloon

Yksinkertainen, joka ei ole altis talviaikaan, pohjaveden alhaisen esiintymisen ja yhden kerroksen pienikokoisen kaasuliesi-talon rakentamisen aikana, tiilipohja on hyvä valinta.

Tiilipohjan etuna on kyky antaa mikä tahansa muoto rakentamatta muottipohjaa ja betonivalun tekemistä. Tällöin tiilipohja säästää sen toimintoja ja asianmukaisella vedeneristyksellä (tiili on hygroskooppinen) kestää jopa 50 vuotta.

Mitä tiiliä käytetään säätiölle?

Tiilipohjan rakentamiseksi vain M-200 ja sitä korkeammat arvot täyttävät tiheät tiilet, joiden F 35-10 -luukutusindeksi on sopiva.

Tiilen perustan laskeminen

Tällaisen yrityksen kannattavuuden laskemiseksi sinun on tiedettävä, että tiilet, joiden mitat ovat 250x120x65 / 1 kuutiometri. perusta tarvitsi 513 kpl. Ottaen huomioon laastin paksuuden, joka riippuu muurauksen paksuudesta riippuen 20-25% - noin 400 kpl. Yhden tiilen hinta on keskimäärin 15 ruplaa / kpl, kun taas 1 kuutiometrin hinta. betonista riippuu 2,500 (itsenäisestä tuotannosta) 3500 ruplaan (valmiin betonin ostamiseen) sekä vahvikkeita ja muottirakenteita.

Pilari-pohja hiilihapotetulle talolle

Se koskee pilarien asentamista rakennuksen avainkohdissa ja kehän ympärillä. Huolimatta siitä, että materiaalikustannusten näkökulmasta sitä voidaan pitää taloudellisimmaksi vaihtoehdoksi, sen soveltamisalaa rajoittavat myös monet tekijät. Niistä on seuraavat: huomattava korkeusero, maaperän kääntymisen taipumus, maaperän pilkkoutuminen. Pylväskannan käyttö eliminoi kellarin tai autotallin rakentamisen.

Huom. Säätiön kaatamisen vaiheessa on tärkeää kiinnittää huomiota vedenpoistojärjestelmän rakentamiseen perustan alla sekä jalustaan ​​ja muottiin. Tämä suojaa materiaalin alariviä liialliselta kosteudelta.

Paalun pohja ilmastetun betonin taloon

Paalujen perustuksen rakentamisen edellytys on pohjavesi, joka sijaitsee lähellä pintaa. Ero pilarista on halkaisijaltaan pienempiä paaluja, mutta niiden pituus, samoin kuin valmistusmateriaali.

Kiinnitä ruuvi ja tylsät paalut.

Kierrä paalut

(kustannukset, joiden terän halkaisija on 200 mm ja pituus 1500 mm - 850 ruplaa / kpl, pituus 4500 mm - 1400 ruplaa / kpl). Niitä käytetään heikosti laakereissa, lietemättömissä, kohoavissa maissa tai siinä tapauksessa, että rakennustyömaalla on eroavaisuudet korkeuseroilla.

Ruuvipallot ovat teräksisiä. Pilarin alaosa on varustettu keloilla (terillä), jotka helpottavat syvenemisen maahan ja mahdollistaa kasaamisen kiinteään yksinkertaiseen maaperään, jolla on hyvä kantavuus. Lisäksi syvennyksen syvyys on vähintään 300 mm. Maaperässä käännöksillä on ankkurin rooli, mikä eliminoi kasaantumisen todennäköisyyden.

Pahaavat paalut

(halkaisijaltaan 150 mm - 3 800 ruplaa / kpl, halkaisijaltaan 200 mm - 51 ruplaa / kpl). Niitä käytetään sellaisissa maaperän tyypeissä kuin hiekka, lieja, hiekkasauma, savi, turvemaata. Samanaikaisesti tylsät paalut kestävät jopa 10 tonnin kuormitusta.

Kaikkien kiinnitetyt paalut on yhdistetty toisiinsa monoliittisen roverin avulla.

Paalujen asennustekniikka on varsin monimutkainen, mutta säätiön valmistuksen kustannukset ovat alhaisimmat verrattuna lueteltuihin perustyyppeihin.

Kuten näette, on jotain valittavissa, mutta silti on olemassa yleisiä sääntöjä, joiden mukaan kaikkien säätiöiden on noudatettava.

Höyrystysbetonirakennuksen säätiövaatimukset

 • säätiön mitat, syvyys, leveys, korkeus maanpinnan yläpuolella riippuvat talon yksilöllisistä ominaisuuksista ja lasketaan kussakin tapauksessa. Työnsuunnittelu tulee antaa asiantuntijalle, koska ilmastoidun betonin koko talon luotettavuus ja kesto riippuvat säätiön muodostavasta kapasiteetista. Lisäksi säätiön on noudatettava talon hanketta kaikkien kuormien kanssa.

Yleensä on muistettava, että talon paino voi säästää säätiön leveyttä. Sen leveys laskee 25%. Samalla sen syvyys (etäisyys ylhäältä pohjaan) ja raudoituksen asteen pitäisi olla riittävä poistamaan mahdolliset säätömuutokset;

 • Valitessaan on otettava huomioon sellaiset tekijät kuin suurin mahdollinen staattinen kuorma (seinät, katto, lattiat) ja suurimman väliaikaisen kuorman (talon kalusteet);
 • tontin helpotus. Kuten näette, korkeusmuutokset voivat aiheuttaa vaikeuksia liuska- tai monoliittisten säätöjen järjestelyissä. Ja ehdottomasti, kun työskentelet paaluilla;
 • geologiset ominaisuudet. Näihin kuuluvat pohjaveden taso, kantavuus ja maaperän kuluminen;
 • lattian pystysuoran ja vaakasuoran vedenpitävyyden sekä sen eristyksen. Levyt kova eristys jakaa uudelleen paineen maaperään.
 • kohtuulliset säästöt. Säästämiseen ei ole suositeltavaa säästää materiaalin laatua, kuten betonia tai raudoitusta. Betoni M200 tai klassinen sementti-hiekka-sora ratkaisu sopii kaatamaan säätiö. Ja koska raudoitusta ei voida käyttää verkkojen rabittsa, vain erityiset sauvat liittyvät toisiinsa joustavasti (hitsausliitokset eivät kuulu). Lisäksi ei ole välttämätöntä poistaa rakenteellisia elementtejä tai sulkea pois erilliset kerrokset, kun järjestetään alustalle tyyny.

Väärin säätiön valinta tai sen parametrien virheellinen laskenta on täynnä halkeamien ilmaantumista kaasuliesiin seinään. Parhaimmillaan halkeamien läsnäolo vaikuttaa talon ulkonäköön. Pahimmassa tapauksessa se vähentää merkittävästi sen ominaisuuksia.

Tällaisen tilanteen välttämiseksi sinun pitäisi vastuullisesti tehdä hiilihapollisen betonin talon valinta.

Pohjaseulan paksuus hiilihapotetulle talolle

Miten lasketaan laattojen monoliittisten perustusten paksuus

Luonnos, jossa esitetään pohjalaatan paksuus

Monoliittisten laattojen perustuksia ei löydy pelkästään yksityiseltä vaan myös taloudelliselta rakentamiselta. Monoliittiset laatat kykenevät kestämään raskaita kuormia, rakennettu rakennuksen massa jaetaan tasaisesti laattojen ja maan väliin, joten senkaltainen syy ei ole.

Ne voivat olla eri malleja, asennussyvyyttä ja tyyppiä, mutta yleensä ne koostuvat betonista ja lujitushihnoista. Lisäksi käytetään hiekkaa ja soraa ja vedenpitävyyttä, mutta nämä ovat jo mukana olevia materiaaleja, eivätkä ne vaikuta levyn paksuuteen. Käytetään usein ilmastettujen ja tiilien rakennusten pohjana.

Mitkä parametrit vaikuttavat levyn laskentaan?

Kaaviot, jotka osoittavat kaikkien pohjakerrosten paksuuden

Kaikkien laskentamallien laskeminen monoliittiselle pohjalle on aloitettava suoraan tulevan talon suunnittelun valmistelusta. Lisäksi otetaan aluksi huomioon joukko tärkeimpiä parametreja, joita ilman on mahdotonta laskea perusteellisesti pohjan paksuutta:

 • tulevan rakennuksen materiaali, se voi olla puuta, tiiliä tai hiutaloitua betonia;
 • vahvistuskerrosten välinen etäisyys. Tämä on suunnitteluparametri, riippuu pohjaveden syvyydestä, maaperän rakenteesta ja levyn valmistuksesta.
 • arvioitu betonin paksuus. On muistettava, että betonista on suljettava täysin lujitukset kaikilla tasoilla, poikkeuksetta on toivottavaa, että varastopaksuus on vähintään 5-7 cm;
 • paksuus, tyyppi ja mitat.

Pehmeille ja kevyille rakennusmateriaaleille, kuten hiilihapotetulle betonille, yleensä riittää vain yhteenveto kaikista näistä indikaattoreista ja sitten levyn paksuus saadaan. Optimaalinen levyn paksuus on 20-30 cm, mutta lopputulos määräytyy myös maaperän koostumuksen ja kaikkien maakerrosten yhtenäisyyden mukaan. Joskus kerroksen kerroksen summausparametri lisätään tällaisiin indikaattoreihin, jos maaperät eivät ole yhdenmukaisia.

Pohjalevyn mittojen lisäksi itse asiassa on myös tyhjennyskerroksen, hiekkalaatan ja vedeneristyskerroksen paksuus. Sinun on myös muistettava, että tällaisen säätiön järjestämiseksi sinun on poistettava ylempi hedelmällinen maaperäkerros ja kaivaa kaivo vähintään 0,5 metrin syvyyteen.

Tuloksena on, että pohjalevyn laskennallinen paksuus on yhteensä noin 0,6 m. Mutta tätä arvoa ei myöskään pidetä vakiona, koska rakennuksen massasta johtuva maaperän sumentuminen on myös maaperän ominaispiirteitä ja maaperän horisontin korkeutta. On myös syytä harkita betonin massaa, joka vaikuttaa myös koko rakenteen paksuuteen.

Esimerkiksi tiilitalon perustan tulisi olla 5 cm paksumpi kuin hiilihapotetulla betonilla. Lisäksi otetaan huomioon lisäkerrosten läsnäolo, koska kukin lisää omaa kuormitusta pohjaan ja se nousee tasaisesti paksuudeltaan.

Joten rakennuksen korkeampi ja suurempi, paksumpi säätölevy, ja jos talo on valmistettu hiutaloitua betonia, laatta on vielä paksumpi. Standardi kaksikerroksinen hiilihattu talo järjestetään 35 cm: n paksuiselle laudalle, joskus vieläkin enemmän, jos talossa on monimutkainen rakenne ja laaja kantavien seinien ja väliseinien järjestelmä.

Miksi laskentakerroksen paksuus on laskettava

Rakennuksen alla olevan valmiin laatikon pohjan paksuus

Kaikki laskentamallit tehdään aina tiukasti GOST- ja SNiP-normien mukaisesti. Jos täsmälleen lasketaan, mitä rakentamista varten tämä rakennus on optimaalinen, on mahdollista laskea tarvittava määrä betonia sen rakentamiselle ja säätiö on erittäin vahva, kuten tuleva talo.

Ennen laskelmien aloittamista sinun on lisäksi hankittava seuraavat tiedot:

 1. Säätiön yleinen ympärysmitta (vastaa talon kokoa, ehkä hieman enemmän johtuen ylimääräisestä sokea alueesta tai ulkoisesta vedeneristyskerroksesta).
 2. Levyn kokonaispinta-ala, ottaen huomioon kaikki suojakerrokset ja vedeneristys.
 3. Pinta-ala, joka on suorassa kosketuksessa maan kanssa.
 4. Rakennusmateriaalien määrä
 5. Lasketut kuormat pohjasta johtuen maaperästä.

Lisäksi tarvitaan vahvistusvyön muotoa, solujen taajuutta ja raudoituksen kokonaispainoa.

Hiekka- ja murskattujen tyynyjen laskeminen

Pohjakerroksen kaavamainen kartoitus, joka osoittaa hiekan ja murskatun tyynyn paksuutta

Pyyhkeen paksuus vaihtelee usein riippuen maan kunnosta ja rakennustyypistä sekä siitä, mitä talosta on valmistettu. Paksuus riippuu useista indikaattoreista, sillä puurakennuksissa riittää, että pehmustettu pehmuste on 15 cm, mutta massiivisiin taloihin, jotka on valmistettu hiutaloituneesta betonista - jo puolet metriä. Tyypillisen pehmeän paksuudensäätö lasketaan yleensä jokaiselle talolle erikseen, ja seuraavat tekijät otetaan huomioon:

 • maaperän kunto ja rakenne;
 • maaperän jäädytysaste;
 • maaperän talteenotto ja kausittaiset liikkeet;
 • maaperän kosteus ja maapallon korkeus;
 • talon materiaali ja rakennuksen kokonaismassa;
 • levyn mitat.

Pehmustettu murskattu kivi on tarpeen maaperän talteenoton kompensoimiseksi, joten maan matala tiheys kompensoidaan kivikivillä. Se on myös erinomainen kuivatusmateriaali, erityisesti kostealla maaperällä. Hiekka antaa rakennuksen massan tasaisen jakautumisen pohjan koko alueelle.

Esimerkki perusalustan perusparametrien laskemisesta

Luo pohjalevyn optimaalinen paksuus

Jotta ymmärtäisit laattapohjan parametrien laskennan asianmukaisesti ja laski selvästi vaaditun betonin määrän, käytä seuraavaa esimerkkiä:

 1. Tyypillinen hiilihapollisen betonin rakennus, jonka pinta-ala on 100 m² (10 x 10), otetaan käyttöön ja pohjalevy asetetaan kallioille, joiden syvyys on 0,25 m.
 2. Tällaisten levyjen tilavuus on 25 m³. Tämä on betonin kokonaismäärä, joka tarvitaan tällaisen rakenteen täyttämiseen. Tällöin vahvistusverkon tilavuus nollataan, jotta laskelmia ei monimutkaistaisi. Käytännössä tällaisia ​​laskelmia tehdään myös, mutta jo suuria rakenteita varten.
 3. Asennus jäykisteille, joita käytetään parantamaan suunnittelun luotettavuutta. Runkojen askel on 3 m, ja neliöt luodaan.
 4. Runkojen pituus vastaa perustan pituutta ja korkeus on laatan paksuus.

Tällöin 100 m²: n laattasäiliön täyttämiseksi on käytettävä 25 m³ betonia. Myös täällä tulee jonkin verran raudoitusta, vedenpitävyyttä ja hiekkaa rämeillä tyynyjä varten. Yleisesti haluaisin huomauttaa, että jokainen kehittäjä voi laskea itsenäisesti laatan paksuuden, riittää, että sillä on vain vähän matemaattista tietämystä.

Mutta jos lasket suoraan pohjalevystä, voit yleensä hallita rakennusmateriaalien kustannuksia ja seurata häikäilemättömiä rakennuttajia sekä määrittää selvästi ilmastetun betonin tai tiilen talon koko. Voit myös laskea vaaditun määrän materiaaleja online-laskimistamme.

Hiilihapotetun talon säätiö

Hiilihapollisen betonin valinta talon rakentamiseen on perusteltua yhdistämällä korkea luotettavuus, hyvä lämmöneristys, pieni paino ja alhaiset kustannukset. Samaan aikaan tällaisen rakennuksen säätiön valinta olisi toteutettava erittäin huolellisesti. Tämä pidentää koko rakenteen elämää ja hyödyntää kaiken kaasutetun betonilohkon edut.

Ominaisuudet perustuvat hiutaloituun betoniin.

Kun valitset sopivimman perustan, kannattaa harkita hiilihapotettujen betoniseinien ominaisuuksia:

 • höyrystetyn betonilohkon minimileveys on 200 mm. Siksi myös pienten ja kevyiden ulkorakenteiden rakentamisen vuoksi on tarpeellista varustaa riittävästi leveä pohja;
 • Vaikka hiilihapotettu betoni kykenee kestämään vakavia staattisia kuormituksia, se on erittäin herkkä jopa pienelle alustalle. Siksi pohjalla olisi oltava mahdollisimman suuri mekaaninen lujuus, ei taivuta talon painon alle eikä se saa muuttaa geometriaa maanalaisten voimien vaikutuksen alaisena.

Teoriassa voidaan ehdottomasti perustaa minkäänlainen pohja hiilihapattujen betonirakenteiden muodossa: pylväs-, ruuvi-, matala-nauha jne. Käytännössä maaperän geologisen rakenteen erityispiirteistä johtuen tällaiset perustukset eivät kuitenkaan aina pysty vastaamaan olemassa oleviin vaatimuksiin. Siksi yleisimmin käytetty monoliittinen laatta, joka tarjoaa tasaisimmat kuormien siirrot seinistä pohjaan.

Monoliittisen laatan täyttö.

Monoliittiominaisuudet.

Valettujen pohjalevyjen etuja ovat seuraavat:

 • suuri mekaaninen kestävyys, joka suojaa kaasutonta betonia halkeilulta. Vaikka maa liikkuisi rakennuksen alle, se ei vaikuta kellarimallioon;
 • sopivuus laitteeseen kaikentyyppisessä maaperässä: savi, turve, hiekka, kivi tai sekoitettu;
 • täydellinen riippumattomuus pohjaveden läpikulun syvyydestä;
 • edullinen valmistusmenetelmä, jonka avulla voit työskennellä ilman kalliita ammattilaisia;
 • kestävyyttä.

Samaan aikaan on otettava huomioon joitain haittoja:

 • runsaasti maanrakennustöitä kuopan kaivauksen aikana;
 • mahdottomuus järjestää syvempi kellari;
 • merkittäviä materiaalikustannuksia.

Valmistelu työstä.

Valmistelutoimien määrään kuuluu:

 • puhdistamalla jätteiden ja mahdollisuuksien mukaan vanhat puut, jotka voivat häiritä tekniikan lähestymistapaa;
 • merkinnät tulevaisuuden säätiön kulmista. Koot valitaan talon projektiasiakirjojen tietojen perusteella. Samanaikaisesti säätiön kummankin sivun pituuden on ylitettävä talon vastaavan seinän pituus vähintään 1 m. Tämä yksinkertaistaa töitä muotin asennuksen aikana.

Kaivaa kaivanto.

Koska talon pohjan pinta-ala on riittävän suuri, työn määrä on huomattava, vaikka siinä onkin hieman syvyyttä. Siksi on järkevää käyttää rakennustarvikkeiden palveluja. Viimeisen 15 cm: n maaperän suositteleminen on kuitenkin poistettava manuaalisesti. Näin voit seurata jatkuvasti kuopan syvyyttä ja sen pohjan vaakasuoraa tarkkailua.

Pintaversion osalta syvennyksen syvennyksen tulisi olla 30 cm, haudattuna yksi - 50 cm.

TÄRKEÄÄ: Jos kaivettaessa kuoppaa tietyssä pisteessä syvyys ylittää lasketun, sinun ei pidä vain täyttää syntyvää kuoppia maaperällä. On paljon turvallisempaa lisätä syvyyttä hieman koko alueelle ja sitten kaataa korkeampi tyyny.

Täyttävät tyynyt.

Pintakertiselle kellarille riittää täyttämään 30 cm: n paksuinen hiekkakerros. Syvennetyn pohjan tapauksessa täytetään ensin 20 cm soraa ja sitten 30 cm hiekkaa. Valmis tyyny on varovasti sekoitettu vibroplettia.

Muottien asennus.

Materiaalina on suositeltavaa käyttää kestäviä levyjä ilman mekaanisia vaurioita. Materiaalin laatu on tässä erittäin tärkeä, koska valunut betoni on erittäin merkittävä ja muottien on kestettävä tämän kuorman. Levyjen välissä on nauloja.

Ulkopuolella muurausseinä on sijoitettava rekvisiitta. Tuloksena olevan rakenteen luotettavuus tarkistetaan voimakkailla jaloilla. Kun iski, mitään ei saa liikkua.

Muottipesän sisäpuoli kastuu vedellä. Tämä antaa tasaisen pinnan levyn sivupinnalle.

Täytä tasoitus.

Monoliittinen säätiö vaatii kahta kerrosta kaatamalla. Kunkin kerroksen paksuus on 4-5 cm.

Voit aloittaa toisen kerroksen kaatamisen vasta sen jälkeen, kun ensimmäinen on kuivunut. Vedenpitävyys on valmistettu polyeteenistä kuivalla kerroksella siten, että vierekkäisten levyjen päällekkäisyys on noin 10 cm. Kaivannon reunojen kalvon marginaalin on oltava vähintään 1 m. Tämän jälkeen kaiverruskerroksen toinen kerros kaadetaan.

Vahvistaminen.

Kehys on valmistettu vahvistusluokasta A-III. Tangon halkaisija on 10-16 mm, mikä riippuu talon korkeudesta. Tämän seurauksena lanka-aukkoja, joiden sivut ovat 15-20 cm, muodostavat kaksi silmukkakenttää, jotka on neulottu keskenään teräslangalla, jonka läpimitta on 5 mm.

Betonin läpivienti.

Kaatuneen betonin laatu ja yhtenäisyys ovat ensiarvoisen tärkeitä. Höyrystetyn betonin talon pohjalle on osoittautunut niin voimakkaaksi, että on toivottavaa käyttää sekoitinta syöttöpumpun kanssa. Automixerin vakiomäärä on 6-8 kuutiometriä liuosta. Betonipumpun jakopuomi voi olla jopa 30 m pitkä. Parasta on selkeyttää tätä parametria etukäteen, mikä antaa sinulle mahdollisuuden suunnitella tarkemmin kaatumisen kulkua ja vaihtoehtoja lähestyä autoa sivustolle.

Jos jostain syystä on mahdotonta käyttää sekoittimella, niin että betonin jatkuva tarjonta varmistetaan, voit käyttää manuaalista vaivaamista konkreettisessa sekoittimessa. Tämä edellyttää kuitenkin lisää työntekijöitä ja jatkuvaa laadunvalvontaa.

Sähköbetonisekoittimet mahdollistavat 50 - 200 litraa laastia yhdessä eräkäytössä. Sekoitusaika - 3 - 5 minuuttia. On kuitenkin pidettävä mielessä, että sementtiä, hiekkaa, vettä ja murskattua kiveä toimitetaan sekoittimelle, sekä aika purkaukseen ja kaatopaikalle toimittamiseen. Näin ollen on tärkeää suunnitella valuprosessi 10-15 minuutin välein eräkohtaisesti. Käytettäessä 50 litran sementtisekoittimen voi kestää noin 5 tuntia täyttöä 1 kuutiometriä laastia.

Syöttöseos jaetaan koko muotin alueelle. Voit yksinkertaistaa tätä menettelyä ohjauskourun avulla. Samanaikaisesti tarvitaan lisää käsin kaivamista betonista koko kaatopaikan alueelle. Vaikka liuos on melko nestemäinen, yritettäessä täyttää se yhdestä pisteestä syöttöpaikassa, raskaimmat fraktiot asettuvat ja vain vesipitoinen komponentti voi virrata vapaasti rebar-kentän yli. Tämä on täynnä levyn lujuusominaisuuksien epätasaisuutta ja halkeilua kuivauksen aikana.

Betoniyhdistelmä välittömästi kaatamisen jälkeen tulee olla varovasti suljettu upotusvärähtelijä. Tämä poistaa ilmakuplat ja lisää betonipinnan vahvuutta. Ei ole tarpeetonta kumota muotin koko ympärysmitta, jossa voimakkuus on erityisen tärkeä.

Flooded laatta sileä koko vaakasuoraan. Tämän prosessin ohjaamiseksi auttaa ohutta kerrosta vettä, joka työntyy ulos liuoksesta ja osoittaa kaiken syvyyden ja korkeuden.

Kaikkia muottien kaatamista kokonaan yhteen työpäivään ei aina saada. Työn keskeyttämisen järjestys riippuu tauon kestosta:

jos työ pysähtyy alle 12 tunnin ajan, viimeistelypinta peitetään yksinkertaisesti muovikelmulla. Ennen työn jatkamista kalvo poistetaan ja betoni "maito", joka on otettu ulos, pestään pois betonista. Seuraavaksi täyttö jatkuu normaalisti;

siinä tapauksessa, että tauko ylittää 12 tuntia, betoni alkaa lujuutta ja on tarpeen käyttää "kylmä yhdistää" tekniikkaa. Tällöin työ alkaa vasta jo täytetyn betonimäärän täydellisen kovettumisen jälkeen.

TÄRKEÄÄ. Jatkoa kaadettaessa hieman kuivattua betonia ei ehdottomasti suositella. Karkaistusta kerroksesta tässä tapauksessa on hyvin pieni paksuus ja se purkautuu kaatuneen tuoreen betonin painon alle.

Monoliittinen säätiö on valmis jatkamaan rakentamista yhden kuukauden kuluttua. Ensimmäistä viikkoa suositellaan, kun se kuivuu märkää se vedellä. Tämä välttää halkeilua. Vedenpitävän kalvon loput vapaat päät on kääritty uuniin ja juotettu siihen taskulampulla.

Käyttämällä teknologiaa, jolla kaivataan monoliittista pohjalevyä hiilihapotettujen lohkojen talon alle, et voi enää huolestua pohjan tiettyjen osien sileydestä. Seinät pysyvät ehjinä, sillä vaikka säätö taipuu hieman, se tapahtuu koko alueella kerralla ilman murtumia.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Tallenna navigointi

Kuinka paksu olisi monoliittisen säätiön levy?

Laattojen pohjaa pidetään luotettavimpana ja valitaan, kun rakennetaan taloja epävakaisiin ja tulviin maastoihin. Tämän tyyppisellä materiaalilla on vähäinen vaikutus maaperään ja se takaa tasaisen rasituksen. Kaatustekniikka itsessään on yksinkertainen, pääpaino on laattaparametrien laskemisessa, nimittäin posliinin syvyydestä, tyynyn korkeudesta, betonin brändistä ja paksuudesta, poikkileikkauksesta, eristämistarpeesta. Alue vaihtelee 15: stä 35 cm: iin, jos laskettu arvo on erilainen, silloin otetaan huomioon perusasetusten muut vaihtoehdot.

Laattapohjan ominaisuudet

Se on konkreettinen monoliitti, jossa on kaksi riviä raudoitusverkkoa, joka on sijoitettu tiivistetyn hiekkalaatan päähän erityisen vaikeissa tapauksissa - vahvistettu jäykisteillä. Rakentamisen kustannukset riippuvat pohjan syvenemisen asteesta: vakaissa maissa se käytännössä verrataan maahan ja vaatii vähäisiä investointeja ja vaivaa. Kelluvilla mailla tai tarvittaessa pohjakerroksen järjestämisellä laattaverkostossa on enintään 1/3 yleisestä rakennusbudjetista, koska välilehti on jäädytyksen alapuolella.

On olemassa normeja, joiden mukaan armo-ristikkokerros asetetaan vähintään 5 cm: n etäisyydelle levyn reunasta, 7 niiden välistä, vähintään 12 cm: n vahvuus. Kun otetaan huomioon kahden tangon asentaminen ruudukkoon, kokonaispaksuus on 21,8 cm, mutta käytä sitä oletuksena mahdotonta, monoliittisen säätiön tarkat parametrit määrittävät laskelman. Saavettua arvoa verrataan suositeltuun arvoon ottaen huomioon rakennuksen paino ja alueen geologiset olosuhteet:

Vastustuskykyisille maille

Voimakasta heittämistä

Puuhuoneen laatan paksuus riippuu lattiamääristä, kun kuivattuja materiaaleja käytetään, niiden paino ei ylitä 600 kg / m 3, mikä on 2,5-3 pienempi kuin tiilen. Tämän seurauksena suositeltu arvo on 30 cm.

Tulevan levyn paksuuden laskentajärjestys

Lähdetietoihin kuuluvat: kaikki painon kuormat, mukaan lukien lumikuormat, erityinen maaperän paine tämäntyyppiselle perustalle (vertailuarvo riippuu maaperätyypistä), rakennusalue. Itsenäisen monoliittisen levyn painoa ei oteta huomioon, koska se on sijoitettu hiekkalaatikkoon. Laskennan päävaiheet, kun:

 • Maaperän analyysi ja säätöön perustuvan optimaalisen erityispaineen määrittäminen.
 • Rakennuksen massan laskeminen. Tiivistetään seinien paino (mukaan lukien sisustus ja eristys), katot, kattorakenteet, huonekalut, talvella katolle.
 • Määrätyn kuormituksen määrittäminen maaperällä jakamalla talon paino alueittain ja vertailemalla sitä standardiarvoon. Tuloksena oleva ero kerrotaan laattasäteilyn mittojen mukaan, lopullinen numero vastaa sen vaadittua massaa.
 • Optimaalisen tilavuuden laskeminen (edellisen arvion jakaminen betonin tiheydellä) ja monoliitin paksuus.
 • Kierrä lähimpään 5-kertaan (ei väliä millä tavalla).
 • Monoliittisen kellarin massan uudelleenlaskenta ja sen vertailu suositeltavaan, poikkeama ei saisi ylittää ± 25%.

Seuraava vaihe on määrittää rakeiden ja hiekan tyynyn optimaalinen syvyys ja paksuus, nämä tekijät riippuvat suoraan maaperätyypistä. Pienin kaivannon korkeus on 60 cm, mutta tämä välilehti on sallittu vain vakaissa maissa. Kaikissa muissa tapauksissa pohjalevy asetetaan 60 cm: n alapuolelle jäätymisasteelle. Takatäytteen paksuus riippuu rakennuksen painosta, minimi on:

 • Autolle - 25 cm.
 • Valopaneelirakenteet - 15 cm.
 • Talon pohja baarista - 25-30 cm.
 • Tiilen ja betonin rakentamiseen - 50 cm (ei 20 - murskattua, 30 - hiekkaa).

Tämä kerros antaa tasaisen painon kuormituksen, monimutkaisilla maaperäalueilla sitä lisätään vähintään 5 cm: n välein.

Monoliittisen perustuksen rakentaminen vaiheittain askel askeleelta

Työ alkaa maaperän kunnon analyysin ja pohjan ja pehmusteen paksuuden laskemisen perusteella, minkä jälkeen määritetään tarvittava määrä rakennusmateriaaleja. Kun rakennetaan monoliittista laattaa, on suositeltavaa noudattaa seuraavia toimintatapoja:

1. Paikan ja maanrakennusten merkitseminen.

2. Geotekstiilikuoren lattiat pitkin pohjaa ja kaivetun kaivon seinämien reunaa.

3. Vedenpoistoaukon sijoitus. Valinnainen vaihe, joka valitaan korkeilla pohjavesialueilla. Tällöin louhinnan pohjalle lävistetään matala kaivanto, jota peittää sama geotekstiili, jonka päälle asetetaan muovisia putkia, joissa on reiät. Sen jälkeen ne peitetään raunioilla ja peitetään verkon toisella kerroksella. Suositeltu putkiasennelma on tulevaisuuden monoliittisen laatta.

4. Tyynyn järjestäminen, murskattu kivi ensin kaadetaan ja imeytetään (erityisen vaikeilla maaperillä, bitumilla kyllästetty), jonka jälkeen tämä toimenpide toistetaan hiekalla tiivistämisprosessin helpottamiseksi, se on hieman kostutettu. Tässä vaiheessa vibrotekniikka on mukana, ei ole helppoa saavuttaa tarvittava tiheys ilman laitteita.

Tärkeä huomautus: hiekkaa käytetään vain suurten jakeiden päälle, kun yli 10 cm: n pituisen tyynyn paksuus ylittyy, se kerääntyy kerroksittain.

5. Tietoliikenneyhteyden asettaminen ennalta määritetyn järjestelmän mukaisesti (tarvittaessa). Tämä vaihe suoritetaan samanaikaisesti edellisen kanssa, veden tai viemäriputket asetetaan kerroksen päälle. Monoliittisen pohjalevyn poraaminen kiinteytymisen jälkeen katsotaan tekniikan vakavaksi rikkomukseksi, joten on tärkeää miettiä yksityiskohtaisesti.

6. Kuopan pohja tasoitetaan vähärasvaisella betonilla. Toinen valinnainen, mutta suositeltava askel, joka valitaan maaperän tulvan tai siirtymisen vuoksi. Valukerroksen paksuus - 10 cm: n sisällä.

7. Muottirakenteiden asennus, merkkien ja tasoeroiden tarkistaminen.

8. Decking roll -vesieristys pakollisella irrotuksella noin 1 m: n reunoilla. Kokeneet rakennuttajat käyttävät vähintään kahta kerrosta, kaikki nivelet käsitellään juotosraudalla.

9. Tulevan monoliittisen levyn lämpöeristys (suositeltava) - polttopolystyreeni vaahto pohjalla ja kuopan sivuilla, ottaen huomioon viestintäreiät. Paksuus otetaan huomioon etukäteen, ennen asennusta.

10. Vahvike - ligaation rauta tangot vähintään poikkileikkaus 12 mm x muovisia kiinnikkeitä tai johtoja välein 20-30 cm mesh sijoitetaan kaksi kerrosta, alaraja paksumpi ja vahvempi vahvistaminen.. Tässä vaiheessa on tärkeää, että se ei vaurioidu eristyksessä (jos sellainen on) tai vedeneristys, joten vanteiden alle on sijoitettu erityisiä muovisia tukia.

11. Betonin valmistaminen. Tämä vaihe toteutetaan eräänä päivänä, ja sillä on suuri määrä säätiöitä, on järkevää tilata valmiin ratkaisun. Itsenäinen betonivalmistus, jonka vahvuusmerkintä on pienempi kuin M300, sallitaan, mutta sallittu keskeytys prosessissa ei ylitä 12 tuntia. Betoni kaadetaan, tasoitetaan ja sekoitetaan yksinomaan kerroksiin monoliittisen levyn kehän ympärillä. Täyttäminen yksittäisillä alueilla johtaa halkeamien muodostumiseen, tämä tekijä on toinen väite tehdasratkaisun hyväksi. Tulva betoni tiivistetään syvällä täryttimellä, ääritapauksissa - manuaalisesti, jonka jälkeen sen pinta tasoitetaan, tasoitetaan hyllyillä ja peitetään muovikelmulla.

12. Monoliittisen perustuksen altistuminen - vähintään 4 viikkoa, pinnan pakollinen hoito (ruiskuttamalla vedellä) ensimmäisten 7-10 päivän ajan.

13. Muottien poistaminen, laatan sivuseinien vedeneristäminen, nimittäin nostaminen ja kiinnittäminen aikaisemmin viivästettyjen valssattujen rakennusmateriaalien seiniin.

Säätiön rakentamiseen tarvittava teknologia vaatii huomattavia investointeja ja työvoimakustannuksia, on tärkeää ymmärtää, että kaikki ovat hyödyttömiä, kun valitaan laattojen virheellinen paksuus tai sen syvyys. Tällaisia ​​vaiheita, kuten maaperän tilan analyysi, säätiön parametrien laskeminen ja betonointi suoraan, olisi ehdottomasti annettava asiantuntijoille. Tämä askel askeleelta opas rakentamiseen tasainen monoliittisen teräsbetonilaatta, tarvittaessa tiivisteet jäykisteiden prosessi on monimutkainen: valmistettiin erityinen kaivannon pitkin kantavien seinien kanssa piki ei ole pienempi kuin 3 metriä, mutta niiden tarkka koko ja väli määrittää monimutkainen tekniikan laskelmia, erityisesti rakentamisessa tätä vaihtoehtoa käytetään harvoin..