Pylväspohja kylpyyn omalla kädellä

Kaikkia esikaupunkia ei voi kuvitella ilman kylpyä. Se on kiinteä lisävaruste sekä kesämökille että pääkaupunkiseudulle. Tältä osin jokaisen asunnon rakentamisen jälkeen jokaisen maan onnellinen omistaja jatkaa kylvyn rakentamista. Tänään on monia tekniikoita, joiden avulla voit rakentaa kylpyamme omalla kädelläsi mahdollisimman vähän vaivaa ja rahaa. Yksi keino optimoida arvioidut kustannukset on rakentaa pylväsperusta kylpyyn omalla kädellä.

Kevytrakenteinen säätiö

Yksityisen kehityksen tietyn tekniikan valintaan vaikuttava pääkriteeri on sen taloudellinen rakenne ja rakentamisen helppous. Tämä pätee täydellisesti valaisimien tukialustan rakentamiseen. Yleisimmät päivämäärät, joita käytetään matalarakenteisissa rakenteissa, ovat monoliittinen kaistaleperusta.

Suunnittelun tärkein etu on sen monipuolisuus, suhteellinen yksinkertaisuus ja korkeat kantokykyominaisuudet. Kuitenkin mikä on hyvää pääoman massiiviselle rakentamiselle, se ei ole lainkaan hyväksi pienille rakennuksille, joissa on pieni massa.

Tärkein erehdys ansiorakenteiden perustamisen valinnassa on niiden kantokyvyn virheellinen arviointi. Tämä johtaa pääsääntöisesti huomattavaan aineelliseen, vahvaan ja taloudelliseen resurssiin. Näin ollen säätönauhalla on kantokyky, joka on useita kertoja suurempi kuin kylvyn tai muun kevyen rakenteen todellinen massa. Siksi ei ole suositeltavaa käyttää nauha-pohja- muotoa kevyisiin rakenteisiin. On paljon kannattavampaa käyttää kylvyn sarakepohjaa.

Tällaisella vaihtoehdolla vähennetään merkittävästi sekä rakennusalan väliaikaisia ​​että rahoituskustannuksia.

suunnittelu

Rakenteellisesti pylväsperiaatteet edustavat useita erillisiä tukia, jotka on haudattu maaperään ja jotka tuntevat rakennuksen massan.

Pilarivälien pitkäaikaisen toiminnan tärkein edellytys on kuormituksen tasainen jakautuminen kannattimille sekä niiden hyvin tunkeutuminen.

Jotta tukirakenteen jäykkyys ja vakaus saataisiin, kaikki sarakkeet yhdistetään toisiinsa vanteiden avulla. Riippuen materiaalista, josta pohja on tehty, se voi olla metallipalkkeja, betonin täyttöä, puupalkkeja.

Pylväät puristetaan maasta pudottamalla voimaa

Kuorman tasainen jakautuminen alustalle estää tukien tahatonta sakkautumista maahan rakennuksen aikana. Tätä varten tukipylväät sijoitetaan yleensä seinien ulkoreunaan sekä sisäisten pääkaupunkien sisäpuolelle. Askel niiden välillä ei tarvitse olla yhtenäinen: jos rakennuksen massa on suurempi, tukien välinen etäisyys tulisi pienentää ja kevyen odotushuoneen tai kuistin alla.

Syvyys esiintymiseen

Säätöpohjan vahvuus riippuu säätöpohjan syvyydestä. Tämä parametri valitaan seuraavien indikaattoreiden perusteella:

 1. Maaperän tyyppi.
 2. Pohjaveden taso.
 3. Maaperän jäädyttämisen syvyys.

Pohjan tyyppi riippuu maaperätyypistä. Pylväsperiaatteet perustuvat yleensä riittävän vahvaan maaperäkiviin, joilla on suuri laakeritoiminta. Tämä johtuu siitä, että pylväspohjan tukipinta on huomattavasti pienempi kuin samaan säätöteippuun tai säätölevyyn.

Jos sarake, jossa on pehmeitä, tukahduttavia, maaperänsuolaisia, löyhiä tai orgaanisia rikkaita maaperä (chernozems), valitaan pylväsmateriaaleille, on suuri todennäköisyys, että pohja muodostuu merkittävästi kutistumiselta ja sen epäonnistumisesta maahan. Kantoalustan epätasainen kutistuminen voi olla suora syy sen muodonmuutokseen ja sen seurauksena koko rakenteen tuhoamiseen. Tältä osin, kun rakentaa kylpyamme heikkoon maaperään, on parasta käyttää paalutekniikkaa tukien syvenemiseen asti kiinteisiin maakivioihin - hiekkakivi, sora, hiekkasauma.

Pintaveden taso vaikuttaa toisen maaperän ominaisuuteen - huurteiseen nousuun. Korkea kallistuminen on yksi rakennusten rakentamisen tärkeimmistä ongelmista. Tämä johtuu siitä, että veden kyllästyneet maaperät jäätymisensä aikana kasvattavat tilavuuttaan, muodostaen jäänmuruja, jotka tarttuvat maanpinnan yläpuolelle. Näiden voimien vaikutuksen vuoksi säätiön yksittäiset elementit puristetaan maaperästä, mikä myös johtaa sen tuhoamiseen.

Tähän tilanteeseen päästään pohjakerroksen syveneminen pohjaan jäädytyksen alapuolella vähintään 1/4, sekä tukipinnan ympärille muodostuvan karkean hiekan tai hiekan ja soran seoksen muodostamisen. Lisäksi on toivottavaa järjestää tehokkaan viemäröinti- ja viemäröintijärjestelmän tulevan rakenteen pohja.

Maaperän jäädytyksen syvyys riippuu alueen ilmastollisista ominaisuuksista, joissa rakentaminen on käynnissä. Nämä indikaattorit löytyvät rakennusstandardien yhteenvetotaulukoista osassa "Rakentamisen ilmasto".

Maaperän jäädytys syvyys eri alueilla

Jos kylvyn rakentaminen tapahtuu melko tiheillä maaperillä, säästää rakennusmateriaalia ja aikaa, voit käyttää matalaa syvyyttä. Tällöin pylväspohjan pohja on sovitettu käytännössä maaperän pinnalle - 15-30 cm: n syvyyteen. Kevyiden runkokylpyjen yhteydessä perustuspohjia käytetään usein suoraan maaperän pinnalle.

Matalan pohjan asettamisen yhteydessä on välttämätöntä esipuhdistaa alue humuksen monimutkaisesta maaperästä. Siihen sisältyvä orgaaninen aines, ajan myötä, vähenee tilavuudestaan, mikä voi aiheuttaa sen, että uppouma pudottaa.

Pilarin materiaali

Kylvyn tukipylväitä on valmistettu erilaisista materiaaleista: se voi olla teräs- tai asbestisementtiputkia, betoni monoliittia, hiekkakiviä, tiiliä ja jopa puuta. Yksityisen rakentamisen yleisimpiä vaihtoehtoja ovat betonirakenteet. Betonin tärkein etu on sen suuri lujuus ja kestävyys. Se pystyy kestämään erilaisia ​​aggressiivisia ulkoisia vaikutuksia: korkea kosteus, suuret mekaaniset kuormat, lämpötilan muutokset.

Metalliputkien käyttö mahdollistaa säätiön rakenteen nopeuttamisen, koska niiden asennus ei edellytä muottityökalua, kuten betonin kaatamista. On kuitenkin pidettävä mielessä, että teräs on altis korroosiolle, joten käyttöiän parantamiseksi metalliputket on käsiteltävä vettä hylkivällä pohjamaalilla tai maalilla.

Tiilen sarakepohja

Vaihtoehtona voidaan käyttää tukeille valurautaa tai asbestisementtiputkia, joilla on paras mahdollinen kosteuspitoisuuden osoitin. Asbestisementillä on haittapuoli - hauraus ja siten asbestisementtituotteiden lujuuden lisääminen sisälle sisälsi betoniliuosta.

Tiilen, hiutaleiden tai ilmastetun betonin tukipilarit pelkäävät kosteutta. Niiden huokoisella pinnalla on korkea hygroskooppisuus - kyky imeä kosteutta ja säilyttää sen sisälle. Kun kylmä sää alkaa, niiden sisältämä vesi jäätyy ja laajenee, mikä johtaa materiaalin asteittaiseen tuhoamiseen. Tässä suhteessa tiilen tai hiutaleiden pylväiden rakentamisen tulisi olla betonipohjassa, ja niiden pinnan on oltava vesitiivis - maali öljymaalilla, lakalla tai vettähylkivällä mastilla.

Puuta käytetään joskus budjettivaihtoehtona pylväsperustan tukemiselle. Mutta koska tämä materiaali pelkää enemmän kosteita kuin metalli, sitä on käytettävä mahdollisimman varovasti. Vain massiivipuulajit sopivat tukeille - lehtikuusi, tammi jne. Lisäksi puupylväiden tulee olla hyvin eristettyjä: kyllästetty vettä hylkivillä yhdisteillä tai lakkautettu vedeneristyksellä.

Puuportaiden käyttöä ei voida hyväksyä maaperällä, jolla on korkea kosteuspitoisuus - suolaiset tai savimaat. Parasta tämän vaihtoehdon käyttämistä käytetään korkeisiin alueisiin, jotka koostuvat hiekkakivestä tai kalliomuodostuksista.

Rakentamisprosessi

Pylväspohjan rakentamisen prosessi voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 1. Valmistelutyöt.
 2. Maa toimii.
 3. Tukien pystyttäminen.
 4. Strut-tuki.

Valmisteleva vaihe

Ennen kuin aloitat kylvyn rakentamisen pylväsperustaan, on tehtävä useita valmistelutöitä. Ne liittyvät ensisijaisesti rakennustyömaan valmisteluun ja valmisteluun. Kylpy on melko yksinkertainen rakenne, joten on melko mahdollista tehdä projekti itsenäisesti tai käyttää yhtä monista tyypillisistä hankkeista, jotka on otettu Internetistä tai erikoistuneista rakennusalan lehdistä.

Ensimmäinen vaihe on vapauttaa maa kasvillisuudesta - ruoho, pensaat, puut, pato on tehty. Sen jälkeen valitun projektin mukaan tontti on merkitty. Tätä tarkoitusta varten rakennuksen lineaariset mitat piirilevystä siirretään maahan mittakaavan mukaisesti. Voit tehdä tämän ottamalla lähtökohdan, joka on yksi tulevaisuuden kylpyammeen kulmista. Tästä lähtökohdasta piirustuksen siirto alkaa.

Ensinnäkin rakennuksen orientaatio paikan päällä määritetään, ts. miten se sijoitetaan suhteessa muihin rakennuksiin. Tällöin teodoliitin avulla saadaan suorakulmioita niin, että rakennuksessa on tiukasti suorakulmainen eikä timanttinen muoto. Muussa tapauksessa huonekalujen sisustuksessa saattaa olla ongelmia ja tällaisen "väärän" rakennuksen katto.

Asbestisementtiputket

Jos teodoliittia ei ole tai ilman taitoja työskennellä sen kanssa, voit tehdä kokonaan mittanauha tai tavallinen merkkijono. Jotta tuleva säätiö olisi säännöllinen, molemmat lävistäjät mitataan: geometrian lainsäädännön mukaan säännöllisen suorakulmion tai neliön läpimitan on oltava yhtä suuri. Jos niiden pituudet ovat erilaiset, niin tämä on suora merkki siitä, että kylpyläsi on yleensä timanttimuoto. Tilanteen korjaamiseksi korjaa merkintä niin, että molemmat lävistäjät tulevat samalle pituudelle.

Perusmallin kehän määrittämiseksi käytetään valulaitteita, joiden välissä on venytys. Obnoska on lauta, joka on kiinnitetty pareittain tangoilla rakennuksen kulmissa, jonkin matkan päässä niistä.

Rutojen välinen johto visuaalisesti merkitsee tulevan rakennuksen rajoja. Johdinten reiät on järjestetty tukilinjojen asentamiseen. Niiden määrä ja korkeus riippuvat seinien kehän pituudesta ja rakennuksen massasta. Kaikkien valmistelutöiden jälkeen voit siirtyä suoraan sarakkeen tukien asentamiseen.

Maa toimii

Maanrakennustyöt tehdään kaikenlaisen mallin ja kaikenlaisen maaperän pohjalla. Pilarivälien erityispiirteet ovat kuitenkin suhteellisen pieni määrä maaperän liikkumista, mikä erottaa tämän tyyppiset perustukset samoista suosituista nauhoista. Joten kun rakentaa kylpy pylväspohjaan, ei ole ollenkaan tarpeen tasoittaa rakennustyömaata.

Rakennuksen sijoittaminen tukipylväisiin antaa sinulle mahdollisuuden tasoittaa kaikki epäsäännöllisyydet ja rinteet. Ja kylvyn suhteen maan pinnan syvyydellä on tärkeä etu: se mahdollistaa ilman erityisiä ponnisteluja järjestää tehokkaasti toimiva tyhjennysjärjestelmä pesualtaalta valuma-ainekerääjälle.

Ainoa pakollinen ehto, joka on sama kaikkien laakeripohjien osalta, on ylemmän hedelmällisen maakerroksen poistaminen rakennustyömaalla. Toisaalta tämä antaa meille mahdollisuuden välttää maaperän ei-toivottua saostumista sen orgaanisen komponentin hajoamisen seurauksena ja toisaalta maaperän yläkerroksen kosteuspitoisuuden vähentämiseksi.

Seuraava askel on kaivata reikiä pylväiden alle reikien reikien sijaan. Niiden halkaisijan on oltava 10 - 15 cm suurempi kuin tuen halkaisija ja syvyys riippuu maaperän ominaisuuksista (ks. Edellä).

Tukien asennus

Asennustukien tekniikka riippuu niiden tyypistä. Asenna suosituin vaihtoehto - monoliittiset teräsbetonipylväät - sinun täytyy rakentaa muotti ja tehdä sen sisäinen vahvistaminen. Muotti on kaatunut lankkuista, ja sisäpuolelta se on verhottu vanerilla, tina. LDSP ja muut sileät materiaalit. Tämä yksinkertaistaa purkamista, välttäen sen "kiinni".

Jotta paneelit voitaisiin helpommin erottaa betonin kaatamisesta, on suositeltavaa päällystää muottipesän sisäpuolella erityinen voiteluaine, joka on kaupallisesti saatavilla rakennusmarkkinoilla. Erityisen voiteluaineen puuttuessa voit käyttää moottoriöljyjä ja kotona luotuja sekoitteita perustuen siihen. Yksinkertaisempana vaihtoehtona puurakenteelle, voit käyttää rullaan käärittäviä kateaineita sisältäviä arkkeja, jotka on ommeltu risteyksestä itsekierteittävien ruuvien tai rakennustöiden avulla.

Muottien sisäpuolella on asennettu vahvistustekniikka, jossa on 3-4 metallitankoa, jotka työnnetään maahan. Tangot yhdistetään itsestään 2-3 paikoilla, joissa on johtohyppyjä, antaen rungon äänenvoimakkuuden. Vahvisteita varten on käytettävä aallotettua vahviketta, jonka halkaisija on 6-10 mm, terästä tai lasikuitua. Tämä raudoituksen paksuus on riittävän suuri pilarien tukemiseksi suhteellisen kevyelle rakenteelle, joka on kylpyamme. Betoniliuos valmistetaan hiekan, raunioiden, sementin ja veden seoksesta. Ennen betonin kaatoa kaivon pohjalle kaadetaan karkeaa hiekkaa tai soraa.

Muottiin kaadettu laasti on pakattava värähtelijällä tai improvisoitujen työkalujen avulla. Näin voit päästä eroon sisäisestä ilmakasvusta ("kuoret"), jotta täyttö olisi kestävämpää ja kestävää.

Eri tuotemerkkien betonikomponenttien suhde

Betonipäällystysmenetelmää käytetään myös tiili- tai cinderblock-pohjaan. Koska tiilen syveneminen maaperään johtaa väistämättä tuhoutumiseen kosteuden vaikutuksen alaisena, tarvitaan pieniä perustuksia kullekin yksittäiselle tuelle. Kun betoni on kovettunut, voit jatkaa halutun korkeuden tiilien tai lohkojen pilarien rakentamista. Betonin ja tiilen välissä on oltava vedeneristyskerros katemateriaalista tai paksuisesta muovikalvosta.

Monoliittisen raudoitetun betonin lisäksi voidaan käyttää erilaisia ​​putkia, joiden halkaisija on 10-20 cm. Asbestisementti, valurauta tai paksuseinämäiset teräsputket soveltuvat hyvin näihin tarkoituksiin. Ne on asennettu ulkoseinien kehän ympärille ja tarvittaessa sisäisten pää- seinien sisäpuolelle. Asennuksen jälkeen ne leikataan samalle korkeudelle hitsaamalla tai hiomalla.

Suuremman lujuuden vuoksi putkissa on kaatunut betoni- liuos. Joissakin tapauksissa putkien asemesta käytetään tuke- muksia lehtikuusi-, tammi- tai männikööreitä. Mutta koska puu pelkää kosteutta, on tarpeen tehdä tyhjennysmateriaalin polttaminen kaikkien puupylväiden - sora, sora, hiekka ja sora sekoitus jne., Ja liota pylväät vedenpitävällä kyllästyksellä.

Ylimääräisten valokuvakehojen ansiosta voit käyttää hautautuneen rakenteen pilarin perustuksia. Yksinkertaisin vaihtoehto on pienet betonilohkot, jotka asetetaan suoraan tasoitetulle alueelle tai autonrenkaat, jotka on täytetty sisäpuolella betonilla tai yksinkertaisesti täynnä soraa. Viimeisenä vaiheena tehdään joukko säätiöpilarit niiden välillä.

Betonikannat liittyvät tavallisesti monoliittiseen grillatukseen, joka toimii samalla pohjana seinien alemman kruunun asettamiselle. Metallipylväät liitetään teräspalkkeilla hitsaamalla, puukannat voidaan liittää toisiinsa suoraan rakennuksen alapuolella. Kiinnitys antaa koko tukirakenteen jäykkyyden, lisää sen kestävyyttä fyysiseen rasitukseen.

Video näyttää, miten täyttää sarakepohja kätevästi omilla käsillä:

Pylväspohja kylpyyn omalla kädellä

Pilarin perusta valitaan monet lähiöiden omistajat, jotka suunnittelevat kylvyn rakentamista. Tämä johtuu siitä, että tällainen säätiö on edullinen ja se voidaan rakentaa omin käsin. Samanaikaisesti sarakepohja on riittävän luotettava kestämään paitsi kylpy, myös kaksikerroksisen talon paino.

Milloin valitaan pilarin säätiö

Alla kuvattu säätötyyppi tulee pystyttää pienten rakennusten luomisen aikana baarista.

On syytä muistaa, että tällaista säätiötä ei suositella asennettavaksi heikkoon maaperään, koska se ei tarjoa riittävää rakenteiden vakautta. Tällöin ulospääsy on lujitettua betonirannikkoa, joka lisää talon rakentamisen kustannuksia.

Ei myöskään ole tarpeen luoda sarakepohjaa alueilla, joilla on suuria korkeuseroja. Tämä johtuu siitä, että rakentamisen aikana voi olla vaikeuksia perustaa perustaa.

Tällaisen pohjan laite baarista voi säästää välineitä ja aikaa. Suunnittelu voidaan tehdä omin käsin vain päivän. Voit luoda omalla kädellä kylpyläpilarin tukikohdan ilman kokemusta tällaisesta työstä.

Sarakepohjaiset lajit

Ennen kylvyn rakentamista baarista kannattaa tutkia tarkemmin sarakepohjan ominaisuuksia. Tällainen säätiö on rakenne, joka koostuu useista kannattimista, jotka on yhdistetty rullaamalla tai rakenteen pienemmällä sidoksella.

Tukien määrä riippuu rakennuksen koosta ja sen painosta. Kylpyksen painon määrittämiseksi sinun on selvitettävä sen luomisessa käytettävien materiaalien massa.

Pylväsperusta on jaettu useisiin eri tyyppeihin. Tietyn vaihtoehdon valinta riippuu monista tekijöistä, kuten maaperätyypistä ja varojen määrästä, jonka sivuston omistaja on halukas käyttämään rakennukseen. Jos haluat luoda halvemman mallin, voit asentaa puupylväitä. Mutta on syytä muistaa, että niitä voidaan käyttää enintään 30 vuoden ajan, vaikka käsitellään puuta erikoisyhdisteillä.

Joissakin tapauksissa on kannattavampaa rakentaa tiilenpohjaa, koska tämä materiaali jää usein paikan päärakenteen luomisen jälkeen. Käyttämättömien materiaalien käyttö vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia.

Selitetyt säätiötyypit voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

Syvennetyn pohjan asennus tapahtuu 0,5 - 1 metrin syvyydessä. On tärkeää muistaa, että pylväiden on oltava maaperän jäädytyksen alapuolella. Tämäntyyppistä pohjaa luodaan usein alueilla, joilla on korkea kosteus.

Matala pohja luodaan 40 - 70 cm: n syvyyteen. Tätä perustusta käytetään, jos paikan päällä oleva maaperä on erittäin kantokykyinen. On syytä muistaa, että kun luodaan pylväskellari, ei ole mahdollista luoda kellarihuoneita. Mutta kylvyn luomisessa et voi ajatella sitä.

Mitä materiaaleja voidaan tehdä sarakkeen perustukseksi

Ennen kuin aloitat, sinun on valittava paras vaihtoehto luoda palkin kylpyamme. Käytettävien pilareiden rakentamiseen:

 1. Kivi. Tämä materiaali on riittävän vahva kestämään kaksikerroksisen rakenteen, joten kun käytät sitä, et voi olla huolissaan tukikohdan luotettavuudesta baarista. Mutta on syytä muistaa, että tällaisella materiaalilla on korkeat kustannukset.
 2. Brick. Tämä materiaali on helpommin saatavilla. Mutta kaikki tiilimuodot eivät sovi pylväsperustaan.
 3. Betonielementit. Tällaisten tuotteiden koko sallii laitteen pohjan lyhyessä ajassa.
 4. Asbestisementtiputket. Tällaiset tuotteet asennetaan esivalmistettuihin syvennyksiin ja täytetään betoniliuoksella.

Puuta ei yleensä käytetä, kun luodaan pohja kylpyyn baarista, sillä monissa rakennuksissa tyhjennysaukko on suoraan rakennuksen alla, mikä lisää pohjan tuhoutumisen riskiä kosteuden jatkuvasta altistumisesta. Pylväskannen luominen kylpyammeen omien käsien alla on syytä muistaa, että ennen työn aloittamista sinun on laskettava kuorma oikein pohjaan.

Merkintäalue

Jotta vältetään virheitä säätiön rakentamisen aikana, on välttämätöntä suorittaa kaikki työ vaiheittain ja kiinnittää huomiota jokaiseen toimintaan. Ensinnäkin laskelmat ja piirustuksen luominen. On suositeltavaa antaa tämä työ asiantuntijoille virheen välttämiseksi. Jos laskelmat tehdään väärin, säätö ei kestä kuormaa ja rakenne voi olla epämuodostunut. Jotta voit suorittaa kaikki toiminnot oikein, kannattaa katsoa videota, jossa luodaan pylväspohjainen kylpyamme.

Piirroksen luomisen jälkeen voit aloittaa alueen merkitsemisen. Piirustuksen siirtäminen rakennustyömaalle on seuraava:

 1. Ensimmäinen on sivuston kohdistaminen. Täysin tasainen pinta ei ole tarpeen. Mutta on parempi tehdä korkeuserot merkityksettömiksi. Tämä voidaan tehdä sekä rakennuslaitteiden avulla että manuaalisesti.
 2. Sen jälkeen tappuja ajetaan maahan. Ne sijoitetaan paikkoihin, joissa rakenteen nurkatuet sijaitsevat. Ensinnäkin ajetaan kaksi tappia, joiden välinen etäisyys on yhtä suuri kuin asennettavan sarakkeen leveys. Tämän jälkeen kaksi muuta on asennettu vastakkaiselle puolelle. Johtimet on venytetty niiden väliin. Tämä luo merkinnän tulevan rakenteen ulkokehälle. Samoin tapit asetetaan muille paikoille. Paikoissa, joissa johteet leikkaavat ja muodostavat neliöitä, asennetaan säätiötuki.
 3. Sen jälkeen merkinnän mukaan luodaan useita kaivoja. Niiden syvyys määräytyy maaperän jäädytyksen syvyyden ja rakenteen painon mukaan. On tärkeää harkita, että pylväiden tulee jakautua tasaisesti kylvyssä, niin että jokaisella on sama kuorma. Jos vierekkäisten kannattimien välinen etäisyys osoittautui yli 2 metriksi, niiden väliin olisi asennettava toinen pilari.
 4. Kaikkien luodujen syvyyden tulee olla sama.

On helpompaa luoda kaivoja poran avulla. Mutta ilman tätä työkalua, voit tehdä kaiken työtä lapiolla.

Pilarin asennus

Seuraava askel on asentaa pylväät:

 1. Ensinnäkin maaperä tiivistetään syntyneiden kuoppien pohjalle.
 2. Tämän jälkeen luodaan hiekkasyyny. Noin 15 cm hiekkaa kaadetaan kunkin kuopan pohjaan. Materiaali on kostutettava vedellä ja täytettävä. Jos näin ei tehdä, kylvyt voivat kutistua.
 3. Seuraavassa vaiheessa raunio nukahtaa. Jälkeen täyttämisen jälkeen on tarpeen tiivistää materiaalia, kerroksen paksuuden tulisi olla noin 15 cm.
 4. Tämän jälkeen materiaali kaadetaan betonilla noin 20 cm: n korkeudelle. Jos rakenne on puinen, ei ole asennettu vahvikekaasua.
 5. Kun betoni on asetettu, luodaan pylväät. Jos ne on rakennettu tiilestä, materiaali asetetaan suoraan betonipohjalle. Jos käytetään betonipylväitä, niiden asentamisen jälkeen ympäröivä tila on täynnä raunioita. Pohjan kestävyyden varmistamiseksi on tarpeen pintaa vedettäväksi. Yleensä käytetään ruberoidia tähän. Tällainen materiaali luotettavasti suojaa kosteudelta ja on edullinen.
 6. Kuormituksen jakamiseksi tasaisesti kaikille pylväille, ne on yhdistetty betonirypäleillä. Tämä muotoilu voidaan tehdä itsenäisesti. Tällöin valmistetaan valmiiksi tuetuista puumuotteja, jonka jälkeen siihen asennetaan vahvike häkki, joka sitten kaadetaan betoniin.

Sarakepohjan luomisen säännöt

Pylväsperustan luomisen aikana sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

 1. Pilarien luomiseen käytetyn sementtikoostumuksen ei pitäisi olla liian likainen tai paksu. Liuos valmistetaan muovista, mutta ei nestettä.
 2. Pilarien asentaminen kaivoihin tulee tapahtua vasta sen jälkeen, kun pohja on tiivistetty. Jos et noudata tätä sääntöä, maa voi kutistua.
 3. Työn aikana on varmistettava, että kaikki kannattimet sijaitsevat samassa vaakatasossa. Jopa yksi väärin asennettu pylväs voi aiheuttaa rakennuksen vinoutumisen.
 4. Rakentamisen aikana kannattaa käyttää korkealaatuisia materiaaleja. Pilarien luomiseksi on välttämätöntä valita sementti, jonka merkki ei saisi olla pienempi kuin M400.
 5. Säätiön eliniän lisäämiseksi pilarit tulisi eristää vedenpitävällä materiaalilla. Tyypillisesti käytetään kateaineita, koska se luotettavasti suojaa vettä vastaan ​​ja on edullinen.
 6. Ennen työn aloittamista on otettava huomioon maaperän ominaispiirteet.

Noudattamalla kaikkia kuvattuja työtapoja voit luoda luotettavan ja kestävän perustan kylpyyn. Puu-pohjainen puukylpy lattia muodostuu tavallisesti puun alaosaan.

Tyhjennä kylpy pylväsperustaan

Jotta emäs ei tuhoutuisi kosteudella, on tarpeellista varustaa asianmukaisesti valua. Koska useimmiten kylpyammeet ovat pienikokoisia, pylväät sijaitsevat vain ulkoisten seinien ja kulmien alapuolella. Tällaisessa kylvyssä syntyy syvennys, jossa vesi virtaa lattian luodun kaltevuuden ansiosta. Vedenpoiston tekemiseksi monet vedenpitävät lattiaa kylvyssä ja asentavat viemäriputken.

Viemäröinti voi poistaa kosteuden kylvyssä tai viemärijärjestelmässä, mikä edistää veden ulostuloa rakennuksen ulkopuolelle.

Pylväsperusta kylpylälle omilla kädillä - tämä mestari on kaikki olalla

Jos kysymys uuden kylpyammeen rakentamisesta on tullut erittäin akuutiksi, etkä tiedä mistä aloittaa, annamme sinulle vihjeen - työ alkaa säätiön valulla. Siinä tapauksessa, että sivustosi sijaitsee usein tulvilla alueilla tai maa muodostaa kiven, kylvyn pylväspohja on ihanteellinen sinulle.

Venäjän kylpy on asennettu sarakkeen pohjaan

Pilarin perusta - mitä se on

Säätiö täyttää kaikki ammattirakentamisen säännöt

Aloitetaan siitä, että tämäntyyppinen säätiö näyttää sarjalta kantavia pilarit, jotka puolestaan ​​sijaitsevat paikoissa, joissa on huomattavia kuormituksia ja rakenteen nyplispisteissä (ks. Myös artikkeli "Uunissa olevan kylpylän säätiö: tyypit, vinkit ja kuvaus olemassa olevista rakenteista" ).

Yleensä pylväät sijaitsevat tavallisesti laakerin seinämien alla, sekä niiden välisten seinien kulmissa ja risteyksissä. Jos rakenteessa on sisäiset väliseinät tai muut raskaat rakenneosat, myös pilareita kaadetaan niiden alle.

Kuten käytännössä on osoitettu, pylväiden välinen optimaalinen etäisyys on kooltaan 1,5 - 2,5 m. Jotta rakennetta lisäten jäykkyys, sarakkeet sidotaan toisiinsa grilliin, jotka paitsi vahvistavat ja yhdistävät rakenteen yhteen, mutta ovat myös hyödyllisiä asennusalusta.

Baarit, jotka ovat jo valmiita asentamaan uuden kylpyamme

Yleisin pylväsperustainen tyyppi, jota käytetään kylvöissä - monoliittisia teräsbetonipylväitä. Mutta suosioaan huolimatta säätiön materiaali valitaan rakenteen ja maatyypin painosta riippuen - pylväät voidaan valmistaa betoni-, tiili-, kivi-, teräs- tai asbestipäällysteistä, puusta jne.

Joten, ennen kuin kaadat sarakepohjaa altaan alla omilla käsilläsi, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • Kylpy tulee olla kevyt eikä ole kellarissa;
 • Materiaalien ja työvoimakustannusten hinta on useita kertoja alhaisempia kuin nauhan perustukset;
 • Pylväspohjainen säätö on vähiten herkkä, kun maaperä on hyvin jäätynyt.

Sarakepohja on myös edullinen tapauksissa, joissa:

 • Sen sedimentti maan päällä on paljon pienempi kuin samassa liuskan perustassa;
 • Kylvyn nauhan perustuksen korkeus on yli 1,5 m (materiaalien säästämiseksi).

Asiantuntijat eivät suosittele sarakepohjan valitsemista, kun:

 • Korkeusero yli 2 metrin alueella;
 • Alueellasi on heikko maa, joka siirtyy vaakasuoraan (voi johtaa pilarien kallistamiseen tai kaatumiseen);
 • Siinä tapauksessa, että sivustosi sijaitsee alhaisella kantavuudella, kuten savella tai turvemailla;
 • Korkean massarakenteen kanssa;
 • Jos seinien rakentaminen edellyttää korkeaa perustaa (tässä tapauksessa rakennuskustannukset ovat paljon suurempia).

Jotkin suunnittelutoiminnot

Jotkut mestarit täyttävät välittömästi sokean alueen - tulevaisuudessa se on hyödyllistä perustaa pohja

Jos otetaan huomioon se, että hirsi tai baari, joka on rakenteeltaan rakenteellinen, viittaa kevyisiin rakennuksiin, on suositeltavaa rakentaa matala tai ei-haudattu pohja kuohumismaille.

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että syvemmälle perustalle vaikuttavat merkittävästi pakkasenkestävät voimat, jotka ylittävät saman valorakenteen kuorman. Tämä voi johtaa yksinkertaisesti kaltevuuteen, halkeiluihin ja muihin mahdollisiin muodonmuutoksiin.

Varoitus! Uppoamattoman pylväspohjan syvyys saa olla enintään 40-50 cm! Myös välilehden tulee olla arvojen välillä 1/3 - puolet lasketusta syvyydestä, kun maa jäätyy.

Huomionarvoista on, että matalan perustuksen pääominaisuus on, että pilarien syvyys on 60-70% pienempi kuin maaperän jäädyttämisen taso. Toisin sanoen 1 m: n jäädytyssyvyysarvon mukaan pylväitä kaadetaan enintään 60-70 cm: n syvyyteen.

Asbestisementtiputket - toinen tapa kaataa kiinteä säätiö

Lisäksi, kuten on jo tullut selväksi monille, kallistusvoimat aiheuttavat valtavia kuormia säätöön, jotka suuntautuvat sen lateraalisille ja istutuspinnoille. Kitkavoiman vähentämiseksi asiantuntijat suosittelevat jokaisen pilarin sivupintojen käsittelemistä bitumimastilla, hartseilla tai synteettisillä voiteluaineilla.

Varoitus! Jos sinulla ei ole taloudellista kykyä ostaa kalliita keinoja suojella säätiötä, niin vaihtoehtoisesti voit käyttää tavallista kattohuopaa.

Pilarivarastoa asennettaessa on noudatettava seuraavia minimipilarin osia:

 • Kivi - vähintään 500-600 mm;
 • Tiili - vähintään 380 mm;
 • Monoliittinen - vähintään 400 mm: n osa;
 • Puinen - vähintään 200 mm.

Kylmäasennuksiin asennetut kylmät - helpompi vaihtoehto putkilinjan asennusta varten

Myös kylvyn pylväspohjaan (tai pikemminkin sen rakenteeseen) kuuluu seuraava menettely:

 • Alun perin maaperä ja sen ominaisuudet;
 • Lisäksi perustuksen (pylväiden) asettelu tehdään rakennuksen rakennesuurien kaikissa kulmissa ja nivelissä. Jos pylväiden välinen etäisyys on yli 2 m, keskellä tulee merkitä yksi lisäpylväs. On tärkeää muistaa, että pilarien välinen optimaalinen etäisyys ei saa ylittää 1,5-2 m;
 • Seuraavaksi siirry reikien kaivamiseen erikoislaitteiden avulla tai manuaalisesti. Kaivon syvyys riippuu maaperätyypistä ja sen jäädytyksen syvyydestä;

Varoitus! On muistettava, että kaivojen mitat olisivat jonkin verran suurempia kuin pylväiden mitat. On helpompaa lisätä lujitushäkkejä tällaisiin reikiin. Jos pylvään halkaisija on esimerkiksi 400 mm, halkaisijan halkaisijan pitäisi olla noin 100 - 200 mm suurempi.

Nyt kun meillä on yleinen käsitys tämäntyyppisistä säätiöistä, voimme turvallisesti siirtyä kysymykseen siitä, miten kylmäpohjan perustus voidaan tehdä omillaan.

Monoliittiset betonipilarit - yleisin vaihtoehto

Ennen töitä, älä unohda valmistella kaikkia tarvittavia välineitä ja materiaaleja.

Jos haluat tehdä kaiken oikein, sinun tulisi tietää, että kaikki asennukseen liittyvät vivahteet toimivat tämäntyyppisellä säätiöllä:

 • Sinun on tiedostettava, että betonipilareilla on suuri lujuus ja niitä voidaan käyttää melko pitkään (noin 150 vuotta). Puinen kylpylä tällaiseen pohjaan sijoittamiseksi voi kaataa matalaa pohjaa enintään 700 mm: n syvyyteen + matala syvyys tyynyyn (noin 120-150 mm);
 • Kun rakennat kevyitä rakennuksia ilman kellareja (myös kylvyt), ei ole tarvetta rakentaa erityistä muottirakennetta. Sinun tarvitsee vain käyttää tunnettua menetelmää, jossa tavallista katemateriaalia käytetään muottiin. Tätä varten sinun on rullattava haluttuun haluttuun putkeen ja kiinnitettävä reunat vahvistetulla nauhalla.
 • Nyt valmis muotti on sijoitettava reikään, minkä jälkeen kaadetaan kerros hiekkaa (noin 10-15 cm) ja kaada se veteen (vaaditaan "tyynyn" tiivistämiseksi). Tiivisteen jälkeen asennat vahvistetun kehyksen, jonka läpimitan halkaisija on alle 5 cm kolonnin halkaisijaltaan. Viimeinen vaihe tässä vaiheessa on asettaa muottiin tiukasti pystysuoraan, koska se on pystysuora, joka vähentää jälkikasvun vaikutusta kylpyyn käytön aikana;
 • Viimeinen vaihe - betoni kaadetaan valmistettuun muottiin, joka sitten tiivistetään värähtelijällä tai pienellä raudoituksella.

johtopäätös

Käytännöllisyys ja huikea ulkonäkö ovat taattuja

Se on periaatteessa kaikkea mitä sinun tarvitsee tietää kaatamalla pylväsperusta. Jos kaikki työ on tehty oikein, kylpyamme kestää yli kymmenen vuotta, ilahduttaa sinua sen ylittämätön ulkonäkö (katso kuva). Toivomme, että tämä ohje on todellakin suunniteltu ja voit tehdä kaiken työn itse ilman mitään ongelmia.

Tässä artikkelissa näkyvä video näyttää paitsi kaikki kaatumiseen liittyvät hienovaraisuudet, mutta myös tutustuttaa sinuun tällaiseen kysymykseen, kun järjestät lattian kylvyssä pylväspohjasta ja valaisee monia muita mielenkiintoisia vivahteita, jotka saattavat kiinnostaa sinua työn aikana (ks. Myös artikkeli "Sewage in the bath omalla kädellä: teemme sen tehokkaasti ja nopeasti").

Pylväspohja kylpyyn - DIY-valmistustekniikka

Säätiö on tärkeä osa jokaista kylpyammea, joka takaa sen kestävyyden, kulutuksenkestävyyden ja toiminnan luotettavuuden.

Sopivimman säätiön valinta toteutetaan tulevan rakenteen suunnitteluvaiheessa.

Standardipilaripohja on paras vaihtoehto kevyiden kylpyhuonekalusteiden rakentamiseen - paneeli, runko, puusta valmistetut ja vaahtolohkot.

Rakenna sellainen säätiö omalla kädelläsi on melko yksinkertainen, vaiheittainen ohjeemme avulla voit seurata työn vaiheittaista toteutusta.

Tärkeimmät ominaisuudet

Pylväspohja, joka on valmistettu moderniin kevyisiin runkorakenteisiin, joiden paino on enintään 1000 kg / kuutiometri, erotetaan yksinkertaisuudesta, edullisuudesta ja edullisesta järjestelystä.

Tukipylväskannalla on merkittäviä etuja, jotka erottavat sen edullisesti muista alustoista:

 • Pylväsperusta voidaan suunnitella ja laskea itsenäisesti ilman lisävarusteita ja ulkopuolisten tahojen osallistumista.
 • Tämän tyyppinen pohja on varustettu kaikilla maaperillä, joilla on alhainen nousu ja pohjaveden syvä sijainti;
 • Säätiön sijoittaminen on mahdollista alueilla, joilla on merkittäviä eroja eri pisteissä;
 • Pylväspohjan rakentaminen toteutetaan lyhyessä ajassa. Vähimmäisaika on 14 päivää;
 • Valmiin rakenteen suuri lujuus ja kestävyys on varmistettu (tällaisen pohjan käyttöikä on vähintään 50 vuotta);
 • Alhaiset kulutushyödykkeet ja rakennustyöt.

Merkittävistä puutteista ovat seuraavat tekijät:

 • Pohja ei sovellu tiilen, betonin ja hiutaleiden raskasrakenteiden rakentamiseen;
 • Tämäntyyppistä perustusta ei suositella kylpyammeeksi, jossa on kellarit;
 • Suojaa kosteutta lisäämällä vaaditaan lisäeristyskerros.

Saraketyypin pohjan lajikkeet

Kylpylä- tai asuinrakennuksen pylväspohja koostuu maahan asennetuista erikoistukista (sarakkeista) aina 155 cm: n tasolle ja ulkohalkaisijaltaan 0,25 - 0,55 m maanpinnasta.

Tukien asennus suoritetaan rakennuksen kulmapisteissä sekä väliseinien liitoskohdissa. Jos rakennustyömaalla on kaltevuus, on suositeltavaa asentaa vielä 3,6 metriä pitempiä tukielementtejä.

Pääosat voidaan sijoittaa 150 - 300 cm: n etäisyydelle toisistaan.

Tällaisen perustuksen erityispiirre on grillage - järjestely, joka koostuu kiskoista ja vannenauhoista. Se on suunniteltu jakamaan mekaaninen kuorma tasaisesti ja turvallisesti valmiille alustalle.

Runko- ja puuhauteisiin käytetään betonipalkkeja tai puutöitä, betoni- ja tiilarakenteisiin - kanavatangot ja metallipalkit.

Ennen kuin rakennat sarakepohjaa omilla käsillä, sinun on määriteltävä maiseman tyyppi ja rakenteen rakenne. Tämä vaikuttaa rakennusmateriaalien valintaan säätiön perustalle ja syvyyteen.

Tällaisten emästen rakentamiseen käytetään seuraavia materiaaleja:

 • Asbestisementti-, metalli- ja muoviputket;
 • lohkot;
 • Frost-resistentti tiili;
 • kivi;
 • Rauta ja butobetoni;
 • Tree.

Tiettyä materiaalityyppiä valittaessa on tärkeää laskea oikein laskentakerroin, jonka perusteella määritetään sopiva tukin poikkileikkaus.

Betonista ja lohkojen rakenteista on riittävästi tukea, jossa on 45 cm: n osa, betonille ja raunioille - jopa 65 cm. Käytettäessä putkia, joiden läpimitta on 35 cm, on suositeltavaa vahvistaa onton rakenteen ohuesta raudasta ja betonista valmistetusta kehyksestä.

Tällainen parametri määräytyy tulevan säätiön suunnittelun ja teknisten ominaisuuksien sekä maaperän geologisten indikaattorien perusteella.

Kylvyn perustuspylvään syvyys on:

 • Upotettu - kirjanmerkin taso mahdollisen maaperän jäädyttämisen sallitun merkinnän alapuolella;
 • Matala syvyys - syvyys vaihtelee 45 - 75 cm: n korkeudella maaperästä;
 • Ei-haudattu - sijaitsee yläosassa. Maan päällyskerros poistetaan tukien asennuskohdissa ja täytetään epämetallisella materiaalilla.

Perusrakentamisen tekniikan mukaan ovat: monoliittinen ja esivalmistettu.

Monoliittisten perustusten suosituimpia muunnelmia ovat:

 • Pylväsnauha. Se on tarkoitettu kehystyyppisten rakenteiden ja puurakenteiden rakentamiseen - talot, huvilat ja kylpytilat. Eroa yksinkertaisuus ja toiminnan luotettavuus. Säätiön pohja on erikoisreikiä maahan, jossa vahvistin on asennettu ja betoniseos kaadetaan. Valmis sarake ylläpitää suurinta kuormitusta 16 tonniin;
 • Vahvistettu betonipohja. Siinä on suuri lujuus, kulutuskestävyys ja hyvä kantavuus. Se on rakennettu hiekkaa ja soraa suojaavasta asbestisementistä ja metalliputkista. Voit lisätä lujitushihnan lujuutta.

Monoliittinen pylväsperusta - melko käytännöllinen ja taloudellinen vaihtoehto, joka sopii maalaistaloiden ja kylpyammeiden rakentamiseen.

Tarjoamme perehtyä täydelliseen tekniseen oppaaseen, joka auttaa tekemään sarakkeen säätiön omilla kädellänne lyhyessä ajassa.

Valmistelu- ja suunnittelutyöt

Valmisteluvaiheessa kylpy ja talon tuleva pylväspohja edellyttävät rakenteen tukikapasiteetin oikeaa laskemista tukipilarien poikkileikkauksen yli.

Monoliittisen rakenteen osalta pienin sallittu osuus on 25 cm. Rakenteen vakauden lisäämiseksi on suositeltavaa laajentaa pylväiden pohja erityisillä reunuksilla: 60 cm: n korkeudella leveys 120 cm. Pylväiden sallittu asennusvaihe on korkeintaan 2 metriä.

Seuraavaksi sivusto valmistellaan rakentamista varten - roskat kerätään ja leikataan päällyskerros 22 cm: n syvyyteen tulevaan kylpyammeen reunaan. On suositeltavaa tunkeutua pohjan kehältä 200 cm: iin.

Toisessa vaiheessa tehdään horisontaalinen tasoitustarkkuus, jolla poistetaan olemassa olevat puutteet - reiät, kukkulat, kukkulat ja raot. Tätä varten käytetään seosta, joka perustuu soraa ja hiekkaa.

Tukipylväiden merkintä, niiden asennus

Kolmas vaihe on asennettavaksi tarkoitettujen tukipylväiden sivuston merkintöjen valmistelu. Se toteutetaan seuraavasti:

 • Asennustyöt - tukipylväiden asentaminen kulmiin enintään 200 cm: n etäisyydelle toisistaan. Samaa järjestelmää käytetään jäljellä olevien tukien siirtämiseen hyväksytyn rakennusjärjestelmän mukaisesti.
 • Kireiden kiristäminen ulkoisille akseleille kussakin laakerin seinämässä sekä sisäisten akseleiden suhteen uudelleenjärjestelyihin;
 • Tarkista kaikkien sisä- ja ulkoseinien diagonaalien tarkkuus.

Pylväiden asentaminen edellyttää sellaisten reikien valmistusta, jotka voidaan kaivata manuaalisesti tai erikoislaitteiden avulla. Reikien syvyys - 20 cm, leveys - jopa 50 cm.

Hiekkasyyny ja panssaroitu runko

Neljäs vaihe on tyynyn järjestely. Ei-metallista ja käytännöllistä materiaalia käytetään tyynyn sijoittamiseen, joka toimii tulevan perustan tukena. Tyynyjen valmistus tekniikka on seuraava:

 • Tiheä hiekkakerros, hieno fraktio - 15 cm;
 • Keskimmäisen murskaman murskakivi - 18 cm.

Jokainen tyynypintainen pehmustettu ja kostutettu vedellä. Kun asennat monoliittista rakennetta, on lisäksi suositeltavaa kiinnittää tyyny sementtipohjaisella ratkaisulla.

Vahvistus antaa lisää jäykkyyttä, kulutusta ja luotettavuutta valmiissa rakenteissa. Se perustuu asbestisementistä valmistettuihin putkiin ja metalliin, jotka upotetaan maadoitettuihin reikiin.

Putken onteloon syötetään lujitussäiliö, jota seuraa betoniseoksen kaataminen. Betonin kaataminen välttämättä värähtelee.

Värähtelymenetelmällä poistetaan ilma-aukot ja lisätään tukien lujuutta. Vahvistus suoritetaan pituussuunnassa vahvistuksella A3, jonka läpimitta on enintään 14 mm. Vaakapuskurin asennus tehdään asteikolla 18 cm. Tätä tarkoitusta varten käytetään metallilangasta, jonka läpimitta on 7 mm.

Päättävän rakenteen lujuuden lisäämiseksi pylväiden pohja on varustettu monoliittisella tai metallityypillä varustetulla grillauksella. Tällöin lujitustangot nousevat perustan yläpuolelle vähintään 15 cm: n etäisyydelle.

Vedeneristyssuoja ja täyttö

Pohjan (pinta- ja maanalaisten osien) suojeleminen sademäärän ja pohjaveden vaikutuksilta auttaa vedenpitävän kerroksen järjestämisessä. Tätä tarkoitusta varten käytetään moderneja kosteudenkestäviä mastoaineita, valssattuja kateaineita ja ohutkalvoja.

Vedeneristyskäytön päätyttyä suoritetaan maanpinnan ja tukipalkkien seinämien välisten täyttöjen täyttö. Tätä varten käytä tavallista maata tai soraa ja hiekkaa.

Jatkuva täyttö suoritetaan vaiheittain, jolloin jokainen aiempi kerros varovasti syöksyi. Yhden kerroksen syvyys on enintään 30 cm.

Base putter

Zabirko on sokkeli kylpyjä, joka suorittaa suojaava ja esteettinen tehtävä - ulkonäön parantamisessa julkisivun rakenne ja suojaa lian ja kylmä.

Aidan optimaalinen korkeus on 40 cm.

Jotta varmistettaisiin luonnollisen ilmanvaihdon turva-aukkoihin - hengitysteihin. Lisäksi se asettaa kaikki tarpeelliset tiedot.

Aidan rakentamiseen saa käyttää mitä tahansa rakennusmateriaalia - tiilet, luonnonkivi, hiekkalaatikko. Valmisrakenne voi olla laatoitettu, posliinista valmistettu kivitavara, koristeellinen kipsi, tuulettuva julkisivu, sivuraide tai tavallinen katemateriaali.

Ennen työn aloittamista syvennykselle on suositeltavaa valmistaa 20 cm: n paksuinen sementtipohja, joka antaa luotettavan tuen seinille.

Pylväsperusta - luotettava, kestävä ja kulutusta kestävä. Järjestä työtä sen rakentamiseksi, jopa aloittelijaksi.

Vastaavanlaista teknologiaa käytetään hyväksi kylpytynnyreiden, talojen, teknisten ja taloudellisten rakenteiden rakentamisessa.

Säätiö kylvyn alla omin käsin

Rakennuksen rakentaminen alkaa kiinteän perustan rakentamisella. Bath tässä tapauksessa ei ole poikkeus. Uimapohja ei ole paljon erilainen kuin brownie. Artikkelissamme käsitellään kylpylärakennuksen suosituimpien perustusten ominaisuuksia ja ominaisuuksia.

Säätiö kylvyn alla omin käsin

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Valmisteleva vaihe

Tarkastellaan ensin, mitä on otettava huomioon ennen säätiön tyypin valitsemista ja sivuston valmistelemista.

Rakenteen perustan asettaminen riippuu seuraavista indikaattoreista:

 • maaperätyyppi ja kosteus;
 • maaperän jäädyttämisen taso;
 • koot kylpyjä.

Aloitetaan määrittelemällä maaperä. Tee näin kaivaa reikä ja tutki maaperä.

 1. Yritä tehdä sormus maasta, joka on runsaasti kostutettu vedellä. Se voi muuttua vain savesta. On mahdotonta tehdä sormus hiekasta. Hiekkarannasta luomuksesi nopeasti romahtaa pieniin osiin ja loimesta 3 osaan.
 2. Jos hiukkasten koko saavuttaa puolentoista millimetriä, maa on hiekkaista.
 3. Laita maaperä lasilliseen vettä ja sekoita. Vaikea sameus osoittaa, että olet tekemisissä maan kanssa, joka on runsaasti savea.

Laita maaperä lasilliseen vettä ja sekoita

Lisätietoja GWL: stä voit puhua naapureidesi kanssa. Lisäksi, jos rakennat taloa, olet jo törmännyt tähän. Tarkka tapa selvittää, miten syvä vesi on porata maata puutarhatyökaluilla. Tällaisen reiän tulee olla riittävän syvä, vähintään 2-2,5 m. On helpointa rakentaa pohja, jossa pohjavesipöytä on puolitoista metriä syvempi kuin nollapisteen lämpötila.

Maaperän määrittäminen

Maaperän tyypin ja ominaisuuksien tuntemus on helpompi valita säätiön muunnelma.

 1. Pienen kylpyammeen järjestämiseksi savi- ja maaperämailla, joilla on syvä pohjavesi, pylväspohja sopii.
 2. Keskikokoisten rakennusten yleismaailmallinen vaihtoehto katsotaan nauhapohjaksi, mistä on erityinen tapaus märälle maaperälle, joka on monoliittinen perusta.

On muitakin perustuksia, mutta silti suosituin ja usein omilla kädillä rakennettu on nauha ja pylväs.

Kun rakennat säätiöä alustavaan vaiheeseen, on tarpeen tehdä merkintä kylvyn rakentamisalueesta.

Kuinka tehdä merkintä

Kuinka tehdä merkintä

Merkitse alue kylvyn alapuolelle tämän sivuston valmistelun jälkeen. Voit tehdä tämän poistamalla verkkotason ja tasoittamalla sivuston. Tulvien poistamiseksi alue on tasoittunut kaltevuudella mihin tahansa muuhun kuin pohjoiseen suuntaan.

Nyt voit aloittaa merkitsemisen säätiölle.

Kiinnitä huomiota! Alustan leveyden ja pituuden tulisi olla vähintään 10 cm enemmän kuin samat kylpyhaun rakenteen parametrit.

Vaihe 1. Aloita valmistelemaan puoli metriä koukut, esimerkiksi vahvistamisesta. Tarvitset myös köyden, joka ei ulotu ja neliö.

Vaihe 2. Aja ensimmäinen koukku yhteen kulmasta.

Vaihe 3. Ketjuun kohdistetaan neliö, jossa on oikea kulma ja joka keskittyy jalkoihin, mittaa sivut ja osoittaa alapinnan vierekkäiset kulmat. Toimenpide toistetaan, kunnes kaikki neljä kulmaa on merkitty. Kaikki köydet vetävät köyden. Tämä on sisäinen merkintä.

Vaihe 4. Tarkista oikeat merkinnät, mittaamalla lävistäjä, jonka pituus ei saa olla yli 20 mm.

Vaihe 5. Asenna putki noin puolitoista metrin etäisyydeltä tappuista. Se on pystysuoraan asetettu puupalkit, joihin aluksella on naulattu yläosaan tulevan kerroksen korkeudella. Levyjen tulee olla pakollisia rinnakkain tulevan kylpyammeen seinämien kanssa.

Vaihe 6. Tappujen merkintä siirretään rättiin. Tätä varten kynnet työnnetään alustaan ​​säätiön kulmien vastaaviin paikkoihin, ja niihin kiinnitetään köysi, joka merkitsee sisäseiniä.

Vaihe 7. Alapinnan ulkopinnat on merkitty samalla tavalla suojukseen. Kylpyammeen pohjan leveys voi olla 25 cm puusta ja 35 cm tiilitalleille.

Vaihe 8. Mittaa ulomman suorakulmion lävistäjä tarkistaaksesi, onko säätöosan ulkosivut tasaisesti asetettu.

Nyt voit siirtyä suoraan säätiön rakentamiseen.

Pilarin perusta

Jos päätät rakentaa puisen kylpylän ja maan päällä, voit tehdä pylväspohjan, joka säästää huomattavasti rahaa tässä rakennusvaiheessa.

Kiinnitä huomiota! Tällaisen säätiön laakerielementit sijaitsevat enintään 2 metrin etäisyydellä toisistaan.

Kylpypylvään pylväspohjan materiaali voi olla erilainen: tiilipylväät, lokit, teräsputket tai asbestit, betonilla täytetyt.

Se on viimeinen vaihtoehto, joka on suosituin, harkitsemme.

Miten kaadetaan pylväsperusta

Vaihe 1. Buryatsin suunnitelluissa kulmissa puutarhaporauksen avulla on yksi ja puoli metrinen tunneli, jonka halkaisija on tavallisesti 5-10 cm suurempi kuin säätiön asennukseen valmistetun asbestiputken halkaisija.

Vaihe 2. Kuoppiin työnnä putket, joiden on noustava maanpinnan yläpuolelle 0,4 m. Yleisimmin käytetyt tuotteet, joiden läpimitta on 200 mm.

Vaihe 3. Kohdista putket keskittyen veden tasoon.

Vaihe 4. Täytä maa maaperään putkien ympärille. Polkumyynnissä maadoitettu maali.

Vaihe 5. Kaada sementtilaastia putkeen noin puoli metriä. Sementti ei kannata säästää.

Kiinnitä huomiota! Liuoksen valmistaminen kuumalla säällä on parempi käyttää kylmää vettä. Jäähdytysaikana nesteen tulee olla lämmin.

Vaihe 6. Nosta putki hieman kaivoon, jotta sementti tyhjennetään hieman kaivon pohjaan.

Vaihe 7. Jatka sementtiä, jolloin putken täyttöaukko on 15 cm.

Vaihe 8. Vaikka sementtiä putkessa ei ole jäätynyt, vahvistuspalkki upotetaan siihen.

Vaihe 9. Nyt voit kaataa sementin putkien reunoihin.

Vaihe 10. Pilarien väliin tehdään tiilimuuri puoliksi tiilen leveä.

Kiinnitä huomiota! Vuotoa on syvennettävä neljäsellä metrillä, ja sen rakenteessa on otettava huomioon paikat, joissa jätevesi poistuu.

Vaihe 11. Saatu pohja tasoitetaan sementillä ja peitetään katelevyllä.

Yksinkertainen ja kestävä puukanta on valmis.

Strip-säätiö

Tällaisen säätiön rakentamiseen tarvitaan enemmän työvoiman ja materiaalin resursseja. Mutta se on yleismaailmallista. Ja sen rakentamisen periaate on melko nopea.

Vaihe 1. Korttien kaivamurskainten merkitsemisen rajoissa säätiön sivuilla. Ovien syvyys riippuu pohjan kuormituksesta, maaperätyypistä ja maaperän jähmettymisestä. Oven pohja on tyypillisesti 0,2 m maanpinnan alapuolella. Ovenkaaren on oltava 10-20 cm leveämpi kuin pohjan seinät. Ruuhkaisilla mailla ojat ovat käänteisen puolisuunnikkaan muotoisia. Kaivamisen lopussa on tarpeen tasata ja tampata pohja, poista mureneva maaperä siitä.

Matala kellari perustukset - kaivanto

Vaihe 2. Kaivannossa tehdään tyyny hiekasta ja soraa. Ensin kymmenen senttimetrin kerros hiekkaa täytetään, mieluiten hieno fraktio, sitten se kaadetaan vedellä ja peitetään soraa myös 10 cm kerroksella. Menettely toistetaan, kunnes kaivon keskiosa on saavutettu. Viimeisen kerroksen tulisi olla hiekkaa.

Laattapohjamoduulien asennus

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Vahvikehyksen kokoonpano

Muotti ja vahvistaminen

Vaihe 3. Ylhäällä tyyny on vuorattu yhdellä tiilikerroksella, joka tukee vahvistamista ja poistaa sen sagging.

Vaihe 4. Asenna muotti. Tässä vaiheessa on huolehdittava viemäriputkista. Tehdä tämä, muottiin tehdä tulo ja pistorasiaan ja vetää läpi ne putki segmentti.

Kiinnitä huomiota! Muottipaneelit on kiinnitettävä toisiinsa tiukasti estämään laastin vuoto. Voit myös peittää muottien sisäpuolelta polyetyleeniä.

Vaihe 5. Valmenna sementtiliuos. Tee tämä ensin sekoittamalla tarvittava määrä hiekkaa ja kuivaa sementtiä, lisää sitten soraa tähän seokseen ja sekoita. Lisää vettä.

Vaihe 6. Aseta muottipesän sisäpuolelle kohtisuorat vahvikepalkit. Tangojen leikkauspisteitä ei ole kiinnitetty hitsaamalla vaan lanka- vanteilla. Tämä antaa vahvuuden ja samalla joustavuuden tulevalle säätiölle. Vanteiden reunasta raudoitukseen tulee olla vähintään 50 mm.

Neuloa vahvistus

Vaihe 7. Nyt voit kaataa sementtiosat. Kunkin kerroksen korkeus, joka on huolellisesti tasoittunut ja rammed, ei saisi ylittää 0,15 m.

On parempi sytyttää sementtiä ilman sakkaa. Toinen viikko säätiö on kasteltu joka neljäs tunti. Pohjan säilyttäminen kosteassa tilassa tulisi suorittaa vielä 2-3 viikkoa, jolloin se peitetään polyetyleenillä. Muotti on poistettu noin kuukaudessa. Mutta joissakin tapauksissa se säilyttää säätiön eristyksen.

Valmiin pohjan kylpyyn

Kylpyamme pohja on valmis. Suurten kylpytuotteiden kohdalla ne rakentavat usein pylväsnauhan perustan. Tässä tapauksessa nauhan pohja on tehty ulkoseinien alapuolelle ja pylväsinen sisäseinien alle.