Pohja kuistilla - laitteen tyypit ja ominaisuudet

Kun rakennat talon perustan, se on kaukana aina siitä, että kehittäjät ennakoivat pohjan perustamisen samanaikaisesti kuistilla. Tässä tapauksessa on tarve tehdä perusta kuoren alla omiin käsiinsä rakennuskotelon pystyttämisen jälkeen, mutta mitä pitäisi olla? Seuraavassa yritämme vastata tähän kysymykseen ja tarkastella tämän rakenteen yleisimpiä perustyyppejä.

Kuistin perusta

Yleistä tietoa

Niinpä näiden tavoitteiden perusta voidaan tehdä useilla eri tavoilla. Lisäksi valinta riippuu itse kuistista, sen koosta, materiaaleista, joista se on tehty ja suunnittelun piirteistä.

Tavanomaisesti kuoren laitteen kaikki vaihtoehdot voidaan jakaa kolmeen tyyppiin:

Jokainen näistä vaihtoehdoista vaatii erityisen lähestymistavan laitekantaan.

Miksi kuisti säätiö

Kuten tiedätte, säätiön päätavoite on jakaa kuorma päärakenteiden seinistä ja katosta. Mutta tarvitsetko säätiön yksityisen talon kuistille? Tietenkin, jos esine seisoo kiinteällä maaperällä ja kuistilla on "kevyt" rakenne, se ei vaikuta talon seinämiin, niin vain vankka pohja vaiheiden alle riittää.

Jos kuisti on massiivinen ja vaikuttava paino, et voi tehdä ilman vankkaa perustetta. Muussa tapauksessa rakenne alkaa "upotua" ja pilkkoutua. Ja jos tällainen kuisti on liitetty laakeriseinään, se voi jopa rikkoa sen koskemattomuutta.

Levyn perusasennus

Tyypit säätiöt

laatta

Tällaista säätiötä voidaan kutsua universaaliksi. Se pystyy kestämään massiivisen rakenteen pylväineen ja korkealla pohjalla, ja sitä voidaan käyttää myös yksinkertaisesti perustana kuistien portaille.

Slab-pohja voi olla kahdentyyppinen:

 • upotettu;
 • Matala syvyys.

Kuoren alla oleva säätiön syvyys riippuu ensisijaisesti maaperän ominaisuuksista. Jos maaperä kallistuu ja pohjavesi on lähellä, se on sijoitettava samaan syvyyteen kuin pohja itse rakennuksen alla.

Jos maaperä on tiheä ja vakaa ja pohjavesi on syvä, voit suorittaa matala ruoppaus. On huomattava, että kelluva säätiö on win-win -vaihtoehto kaikentyyppiselle maaperälle. Tarkastele esimerkiksi esimerkkinä matala-kelluva kelluva säätiö.

Laattapohjan täyttö

Joten, ohjeet tämän työn tekemiseen näyttävät tästä:

 • Työn aloittaminen on välttämätöntä sivuston merkinnällä. Tätä varten, kiinnittimen avulla, nurkkauspisteet on merkitty ja köydet vedetään niiden päälle.
 • Sitten koko alueelle täytyy poistaa maaperä syvyyteen noin 30-50 senttimetriä. Syvyys riippuu maaperätyypistä - sitä märkä ja kallis on, sitä syvemmälle on syvennettävä laatta.
 • Tuloksena oleva pieni kaivanto on tasoitettava, minkä jälkeen pohja on vuotanut vedellä ja täytettävä hyvin. On myös toivottavaa tiivistää sivuseinät, jotta rakennusta ei käytetä.
 • Seuraavaksi sinun on asetettava geotekstileitä, jotka estävät hiekkavyöhykkeen ekstruusion.
 • Sen jälkeen hionta on tehty. On suositeltavaa kaataa hiekkaa asteittain viiden senttimetrin kerroksittain. Jokainen kerros täytyy kaataa veteen ja tiivistää.
  Hyvä apulainen tässä tapauksessa on tärisevä levy, mutta jos tämä työkalu ei ole käytettävissä, voit käyttää suurta jakopalkkia. Tämän seurauksena tyynyn korkeuden tulisi olla noin 15-30 senttimetriä.
 • Sitten vahvistusverkko asetetaan ja säätö kaadetaan betonilla.
 • Muut toimenpiteet betonin jähmettymisen jälkeen riippuvat kuistityypistä - jos se on rakennettu erilliseksi rakenteeksi, kattotiili levitetään laattaan. Jos askelta taloon ja sisäänkäyntiryhmän perustuksiin kaadetaan laattaan, vedenpitävyys ei ole tarpeen.

Kiinnitä huomiota!
Foundation casting on tehtävä yhdessä vaiheessa.

Strip-pohjapiirros

Nauhapohja

Tämä säätiö on erinomainen vaihtoehto niissä tapauksissa, joissa malli liittyy laakerin seinään, sillä tällaisella säätiöllä ei käytännössä ole maanjäristystä kausiluonteisesti.

Lisäksi rakenteella on muita etuja verrattuna edelliseen:

 • Se vaatii paljon vähemmän työvoimaa.
 • Pohjan hinta on alhaisempi, koska vähemmän materiaalia kulutetaan sen rakentamisen aikana.
 • Se voidaan pystyttää jopa vaikeassa maastossa.

Nauhapohjan rakentamisen työ on seuraava:

 • Merkintä tehdään ensin. Se on hieman vaikeampaa tehdä kuin levy, koska on välttämätöntä toteuttaa nauhan ulko- ja sisäinen muoto.
 • Jälkeen merkkiä pitkin kaivetaan 60-70 senttimetrin syvyyksiä.
 • Sitten vedeneristys asetetaan ja hiekka kaadetaan edellä kuvatulla tavalla.
 • Sen jälkeen kaadetaan kerros hiekkaa ja tiivistetään tiiviisti.

Muottiasetukset

 • Sen jälkeen asennetaan levyt tai lastulevyt.
 • Muotti on vahvistettu lujitustangoilla. Metallirakenteen ylävyön on oltava viisi senttiä matalampi kuin muotin yläosa.
 • Seuraavaksi muotti kaadetaan sementti M400: lla suhteessa 1: 3.

Tämä prosessi on valmis.

Kuvassa - puutalo, jossa kuistilla sarakkeen säätiö

Pilarin perusta

Jos sinun täytyy luoda omat käsiisi puinen kuisti, paras vaihtoehto olisi pylväsrakenne. Rakentamisessa tarvitaan vähemmän työtä ja materiaalikustannuksia - jos kuisti on pieni, tarvitset vain 4 pylvästä. Lisäksi tällainen säätiö rakennetaan paljon nopeammin.

Viesteinä voit käyttää:

 • Valmis tehdasvalmisteiset rautabetonit;
 • Kanavapalkki
 • Lokit tai puutavarat.

Kiinnitä huomiota!
Ennen puupylväiden käyttöä ne on käsiteltävä antiseptisellä aineella mätänemisen estämiseksi.

Asennuspylväs

Laitteeseen tehdyt toimenpiteet suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Ensinnäkin sinun on valmisteltava sivusto - taso se, puhdista se roskista ja kasveista.
 • Lisäksi projektin mukaan sinun on tehtävä merkintä - merkitä pilareiden sijainti.
 • Sitten sinun pitäisi muodostaa syvennykset, sillä voit käyttää mitä tahansa puutarhan ruuvia tai kaivaa niitä lapioilla. Kanavan pylväät voidaan ajaa maanpinnalle murskaimella. Minun on sanottava, että kun kannattimet haudataan syvemmälle kuin yksi metri, voit välttää harjoittelua grillata.
 • Seuraavaksi pylväät asennetaan valmiiksi kaivoihin ja ne ovat pystysuorassa linjassa välikappaleiden kanssa.
 • Tämän jälkeen sinun on täytettävä kaivo soralla ja hiekalla. Täyttö on tehtävä kerroksittain, jatkuvasti kaatamalla ja kaatamalla. Jos maksimaalinen voima on esimerkiksi pystytetty massiivinen kuisti, jokainen kerros voidaan betonoitua.

Kiinnitä huomiota!
Työn suorittamisessa on varmistettava, että pilarit pysyvät pystyssä.

Tässä ehkä kaikki yleisimmät perustajatyypit, jotka yleensä tehdään kuistille.

johtopäätös

Kuten huomasimme, talon kuistilla sijaitseva säätiö voidaan toteuttaa usealla eri tavalla. Lisäksi jokaisella vaihtoehdolla on omat ominaisuutensa, joten valinta riippuu kuistityypin maaperästä ja ominaisuuksista. Mitä tulee toteutukseen, kaikenlaista säätöä voidaan tehdä itsenäisesti noudattaen edellä mainittuja suosituksia.

Tämän artikkelin videosta löytyy lisätietoa aiheesta.

Säätiön kuistilla hänen kätensä

Kuisti on yksi talon tärkeimmistä rakennuksista. Kiitos hänelle asukkaille useita mukavuuksia. Jos lähestyt sen rakentamisen kaikella vakavuudella ja luovuudella, kuisti on kodin koristelu. Kun olet päättänyt tehdä omia käsiäsi kuistilla, sinun pitäisi laskea tärkeimmät kohdat ja tutustua sen rakentamisen erityispiirteisiin.

Aluksi määrittelemme, minkä kokoinen tuleva rakenne on. Valitse sitten verhotyypin tyyppi. On selvää, että mitä suurempi rakenne on, sitä enemmän laitteessa syntyy ongelmia sen perustaksi. Nykyään suuret mökit ovat muodissa, mistä muodostuu massiivinen kuisti tai kuisti-veranta. Tällaisilla mitoilla on mahdotonta jättää huomiotta tukirakenteen järjestely. Myös keskikokoisia rakenteita tarvitaan. Tällaisissa tapauksissa voimme puhua kuistin toiminnan kestävyydestä. Muussa tapauksessa rakenne alkaa kaatua, muodostaa halkeamia ja tämä johtaa väistämättä tuhoamiseen. On erittäin tärkeää määritellä säätiön tyyppi. Se riippuu tietyistä olosuhteista: ilmasto-olosuhteet, pohjaveden saatavuus ja maaperä. Kuoren pohjalla on useita vaihtoehtoja:

 • monoliittinen nauha-pohja;
 • perusta paaluilla;
 • sarakealkio;
 • laatta pohjan kuistilla.

Mikä syy valita

Yleisin säätiö sekä rakentajat, joilla on kokemusta ja aloittelijat rakentamisessa, ovat kuoren alle nauhat.

Tämä tyyppi on suosittu, koska se on erittäin helppo laskea, laitteen tekniikka on melko yksinkertainen ja käytetyt materiaalit ovat yhteisiä kaikille. Pile perustus tehdä hieman vaikeampaa. Tämä vaatii tiettyjä pituuksia. Heidän asennuksensa on erittäin hankalaa. On myös tarpeen laskea oikein paalut ja niiden lukumäärä. Kuusen toiminta-ajan lisäämiseksi on parempi ottaa vahvistetut betonipilvet. Toisaalta ne on korostettava. Tällaisia ​​paaluja on helpompi ruopata maaperään. Hieman helpompi tehdä sarakkeen säätiö.

Betonipilarien sijainti määräytyy kulmien perusteella. Kalliimpia pidetään laattojen perustana. Mutta tämä tyyppi on luotettavin.

Säädön määrittäminen säätiön valitsemiseksi

Jokaisella säätiöllä on omat ominaisuutensa. Erityinen tyyppi sopii tiettyihin olosuhteisiin, joissa vain tätä alustaa voidaan käyttää. Harkitse joitain tekijöitä, jotka vaikuttavat valintaan.

Pilarin perusta

Tätä tyyppiä pidetään optimaalisena heikossa maaperässä. Jos paikan päällä voi turvota savea, niin tämän tyyppinen säätiö on tehtävä itse taloon. Sitä voidaan käyttää myös pienissä, kevyissä kodeissa. Pylväät voivat olla metallia, puuta tai betonia. Viime aikoina on käytetty asbestiputkia. Helpoin tapa rakentaa pylväsperusta betonipilareilla.

Harkitse esimerkkiä siitä, kuinka kaadatte säätiön puisen kuistin alle omiin käsiisi:

 • Teoksen alussa on tarpeen tehdä tiettyjä laskelmia, joiden tulos riippuu suunnitellun rakennelman koosta. Pylväiden lukumäärä määritetään. Yleensä ne sijaitsevat kulmissa ja rakenteen ympärillä. Pilarien välinen etäisyys on noin metri. Pilarien syvyys ja maanpinnan korkeus määritetään pohjan korkeuden mukaan.

Yksi osa tikasta kiinnitetään grilliin ja toinen lepää maahan. Tämän vuoksi tikkaiden tämän osan pitäisi olla suojattu. Voit tehdä tämän tekemällä konkreettisia kirjanmerkkejä ja vielä paremmin täyttämään täysimittaisen betonialustan. Sivuston koon on vastattava kuistin kokoa.

Strip-säätiö

Monoliittinen nauhapohja kätillä laskeutuu rakennusten alle, jotka kantavat raskaan kuorman. Tällainen säätö voi olla mikä tahansa koko ja mahdollinen kokoonpano. Sitä käytetään millä tahansa maaperällä. Pohjan säätämisen syvyyden tulisi olla sama kuin talon syvyys. Erittäin tärkeä asia on se, että säätiö yhdistetään taloon. Jos sitä ei ole valmis, kuvaruudulla ja talon kellarissa muodostuu halkeama. Katsotaanpa useita vaihtoehtoja yhteyksien järjestämiseksi itse:

 • Kova kytkentä. Tätä menetelmää käytetään siinä tapauksessa, että talo rakennettiin pitkään ja sen kutistuminen on jo tapahtunut. Se valmistetaan vahvistuspalkkeilla. Reiät, joiden läpimitta on yhtä suuri kuin sauvojen diametraalinen osa, porataan kellarin seinään. Sitten vahvistus asennetaan reikiin siten, että se tulee myöhemmin osaksi kuoren pohjan vahvikenauhaa. Kun täyttö tapahtuu. Voimme olettaa, että monoliittinen yhdiste saadaan.
 • Siirrä saumaa Tätä menetelmää käytetään hiljattain rakennetun talon kuistilla. Tässä tapauksessa jäykkää kytkentää ei suositella, koska näiden kahden rakennuksen kutistuminen on täysin erilainen niiden painon vuoksi. Tärkeintä on, että alusta kuoren ja talon kellarikerroksen väliin asetetaan, joka puretaan betonin valun ja kovettumisen jälkeen. Saatu rako eristetään vaahdolla asennusta varten.

Aloitamme täyttää säätiön omilla kädillä. Tarkastele yksityiskohtaisesti askel askeleelta algoritmia:

 • Merkitämme sivuston tietyissä kokoluokissa. Kuusen leveyden optimaalinen koko on vähintään puolitoista metriä. Tässä tapauksessa kaksi ihmistä voi helposti levittää sitä. Koukkuja vasaroidaan kulmissa, ja naru vedetään. Tällä tavoin monoliittisen säätiön rajat on rajattu.
 • Irrota sitten yläkerros maaperästä ja aloita kaivaa syvennys alustaan ​​merkityn alueen ympärillä. Jos matalaa perustusta rakennetaan, kaivantoa kaivetaan 0,7 cm syvältä, mutta on parempi, jos syvyys vastaa talon perustusta.
 • Päästäksesi hiekkavyöhykkeen järjestelyyn. Sen paksuus on 0,2-0,3 m. Tyyny on tiheästi repeytynyt ja vuotanut vedellä.
 • Teemme monoliittipohjan vahvistamisen. Rakennamme kehyksen omiin käsiimme metallista, jotka jäykän kytkimen tapauksessa liittävät perustukseen kiinnitettyyn vahvikkeeseen.
 • Asennamme muottien kaivannon reunoja pitkin korkeuden, joka vastaa kuistin korkeutta. Se olisi valmistettava levyistä.
 • Teemme konkreettisia kaatoja ja anna aikaa sen kiinteyttämiseen.

Laattoalaptio

Paras vaihtoehto epävakaalle maaperälle. Laastin, jota käytetään valueseen, on betoni, joka ei ole alempi kuin M300.

Jotta voit tehdä laattojen perustan omiin käsiisi, tarvitset:

 • valmistele syvennys noin 0,3-0,5 m. Jos rakennuksen mitat ovat suuret, syvyys voidaan nostaa 0,8 metriin.
 • Seuraavaksi valmistetaan hiekka ja sora. Tätä varten kaadetaan seos, jonka paksuus on 0,2-0,3 m holven pohjalle, mikä takaa tulevan rakenteen sujuvan kutistumisen.
 • sitten työtä vahvistusta. Vahvistustankojen avulla asennamme metalliristikkoa kahteen tasoon.
 • Viimeistelemme työtä kaatamalla betonia.

Se on tärkeää! Voidaan käyttää jo valmiiksi vahvistettua betonilevyä. Tärkeintä on se, että se sopii valmistetun syvennyksen kokoon.

Metallirakennuksen perusta

Yksi usein tehdyistä päätöksistä on päätös tehdä metallinen kuisti omin käsin. Se on pieni paino, materiaali on yksi kestävimmistä ja väärennettyjen elementtien avulla, voit antaa sille tietyn ainutlaatuisuuden. Laitetta varten voit käyttää useita erilaisia ​​säätiöitä. Tässä annamme esimerkin metallikuoppaan perustuvasta tukipohjasta.

 • Merkitse asennuspaikan paalut. Ensinnäkin kulmissa. Kuusen koosta riippuen lisäpaloja asennetaan tarpeen mukaan.
 • Tällöin paalut ovat toisiinsa sidottuna metallikiinnityksellä.
 • Täysin metallinen kuisti ei ole koskaan tehty. Yleensä alusta on varustettu puulla.

Hyödyllisimmät vinkit, kun asetetaan pohja kuistille

Jotta laatikon järjestelyn laatu omilla kädillä pysyisi korkealla tasolla, on noudatettava perusvihjeitä. Mitkä työkalut ovat parhaiten käytössä?

 • Yksinkertaisin mutta välttämätön työkalu on pikalippa.
 • Armeija vahvistaa perusta. Parasta käyttää teräsputkia.
 • Betoni. Ratkaisun valmistelu on erittäin tärkeä hetki. Jos teet sen väärin, kaikki työ menee alas viemäriin. Liian heikko ratkaisu romahtaa hyvin nopeasti. Parasta on ostaa betonia valmiissa muodossa.
 • Johdin vahvistuspaketeille.
 • Katemateriaali ja bitumi vedeneristysvalmistukseen.

Suuri merkitys on vedenpitävä perusta. Perustaan ​​kuistilla omia käsiään palvelleet pitkään ja luotettavasti on tarpeen minimoida vaikutus kosteuden siihen. Jos pohjaveden läsnäolo on korkea, katodisädeputken vedenpuhdistuksen lisäksi on syytä varustaa vedenpoistojärjestelmä. Sen avulla voit siirtää vettä rakenteesta. Suojaa kuisti ja voit käyttää tavallista kattoa sen yli. Jos on olemassa yksi, myös ulkoiset vaikutukset vähenevät. Jos kuisti on liian suuri tai leveä, sen on rakennettava vahvempi säätö. On parasta olla pohja kuistille lähellä taloa, ei ole haittaa, ja suunnittelun luotettavuus kasvaa merkittävästi. Ihanteellisessa tapauksessa kuoren alla oleva pohja on kaadettava yhdessä talon tukirakenteen kanssa. Tämä välttää halkeamien ja vääristymien muodostumisen.

Joten, vastaamalla kysymykseen siitä, onko mahdollista tehdä ilman perustan kuistille, negatiivista vastausta ehdotetaan yksiselitteisesti. Pohja kuistilla on pakko. Vain tässä tapauksessa voit luottaa sen kestävyyteen.

Kuvien rakentamisen perusteet. Henkilökohtainen kokemus

Miten laskea optimaalinen koko kuisti, tee se kätevä, miten valita säätiö - FORUMHOUSE käyttäjät jakavat kokemuksensa!

FORUMHOUSEn säännölliset lukijat tietävät hyvin, että sen kuisti voi toimia minkä tahansa yksityisen talon käyntikorttina.

Se voi olla kivi, puu tai metallista valmistettu, katoksen alla tai suljettuna.

Mutta mitä materiaalia ja rakentamista valitset, tärkein vaatimus tästä rakentamisesta on luotettavuus ja toimivuus.

Ja jotta kuisti toimisi kaikilta osin uskollisesti monien vuosien ajan, on noudatettava useita perussääntöjä, joita sivuston käyttäjät kertovat!

Kuinka rakentaa mukava kuisti

Sinun on kysyttävä itseltäsi tulevan asunnon suunnitteluvaiheessa.

Sen päätavoitteena on tarjota vapaa pääsy kadulta taloon. Suljettu ja lämmitetty kuisti, jossa on sisäänkäynnin ovi, muuttuu niin kutsutuksi eteiseksi.

Tambour, joka on puskurivyöhyke, katkaisee kylmän ilman virtauksen ja estää lämmintä ilmaa tultaessa olohuoneesta kadulta.

Tästä johtuen kotitalouksien lämpöhäviö vähenee, mikä on erityisen tärkeää kylmissä ilmastoissa. Oikein suunniteltua kuistia käytetään ilolla, kun taas epämukava muuttuu päänvaivaa kaikille kotitalouksille. Kuisti käyttöikä on yhtä suuri tai suurempi kuin talon käyttöikä. Sen vuoksi ennen sen rakentamista on tarpeen ymmärtää sen tehtävät:

 • Antaa kätevä sisäänkäynti taloon ja luotettava suoja sisäänkäyntien saostumista vastaan;
 • Sovittavat sopusointuisesti mökin koko arkkitehtonisiin kokonaisuuksiin, eivätkä näytä ulkomaalaiselta elementiltä;
 • Rakenteelliset elementit eivät saa häiritä sisäänkäynnin oven vapaan avaamisen ja sulkemisen;
 • Rakennettaessa on tarpeen käyttää kestäviä materiaaleja;
 • Yksityisen talon kuistin optimaalinen koko, sijainti, aitaosien osat, portaiden korkeuden ja kulman pitäisi varmistaa suurikokoisten kohteiden vapaa pääsy: huonekalut, jääkaappi, kattilahuoneen tai teknisen huoneen laitteet;
 • Suunnitelman tulisi tarjota lapsille ja vanhuksille toimivuus ja turvallisuus. Tämä pätee erityisesti korkean kuistin - 1 metri tai enemmän. Tässä tapauksessa sinun on miettinyt etukäteen aitojen järjestelmää - kaiteen asentamista jne. Varten;
 • Tikkaiden portaiden pitäisi antaa mukava kiipeily.

Suunnittelu kuisti, sen koko ja muotoilu on parasta ajatella vaiheessa luoda projektin kotona! Ja voit tutustua kaikkiin ominaisuuksiin rakennuksen portaiden yksityisessä talossa tästä artikkelista.

Vain ottamalla huomioon kaikki edellä mainitut vaatimukset, voit aloittaa selvittämään yksityiskohtia kuistin elementteistä. Sinun on aloitettava säätiöstä.

Perusrakentamisen ominaisuudet kuistilla

Kuistion rakentamista olisi käsiteltävä vastuullisesti talonrakennukseksi. Rakennuksen perusta on vankka perusta. Mutta kehittäjät voivat harkita kuistin rakentamista vasta sen jälkeen, kun tärkein säätiö on kaadettu tai talo on jo rakennettu. Ja tässä se johtaa:

Sakyra10:

- Kun asetimme talon perustan, emme tee pohjaa kuistille. Nyt, kun aika on tullut ulkokoristeluun, meillä on edessämme oleva ongelma - siitä, miten ja miten sisäänkäynnin ryhmä pystytään rakentamaan. Ei ole toivottavaa kaivata kaivetta syvyyteen, jossa on tärkein säätiö, eikä raskaan kaluston jo laittaa aidan. Ajattelen laittaa metallinen kuisti - yksinkertaisin tekninen suorituskyky, mutta en tiedä, pitäisikö sen sitoa taloon ja mihin säätiö valita sen.

Erittäin laajalti talon rakentamisen jatkaminen jää jälkikäteen. Sitten kehittäjät yrittävät korjata tämän virheen, mutta sallivat toisen: ne tekevät kiinteän sidoksen perustarpeesta, joka on kiinnitetty tärkeimpään "kotiin" perustukseen. koska kahden säätiön liittymällä ei ole riittävää turvallisuustasoa, ja itse säätöjä asetetaan eri syvyyksille ja kuljetetaan eri kuormituksilla, sitten kausittaisten maaliikennettä (pakkanalastuksen aikana), eri toimivat voimat rikkovat napapistettä.

Perustukset liikkuvat, ne kohoavat, halkeamat ilmestyvät ja rakenteet alkavat johtaa. Muista siis seuraava sääntö:

Mikä tahansa laajennus (kuisti, terassi) on erillinen rakennus, joka edellyttää itsenäisen perustuksen rakentamista.

Vit1959:

- Tässä tapauksessa kahden pohjan välissä on järjestetty muodonmuutos sauma, joka on tiivistetty minkä tahansa elastisen materiaalin kanssa ja peitetty koristekuvilla.

Tämän seurauksena perustukset näyttävät yhtenä kokonaisuutena, mutta ne ovat sidottuja toisiinsa nähden.

VictorUfa:

- Laajennusliitäntä voidaan järjestää PSUL-nauhan (esipuristetun polyuretaanipäällysteisen nauhan) avulla, ja on parempi asentaa porakaivon päällysteiden kattojärjestelmä saranoituun liitokseen. Yhteys itse sulkee liitäntäpalkin.

Elementtien saranamari antaa rakoille suhteellisen liikkuvuuden ja pienellä sekoituksella solmu pysyy ehjänä.

Jos laajennusliitännän laite ei yleensä ole vaikeaa, valittaessa kuoren säätiötä tulee esiin useita kysymyksiä.

Vetalt:

- Ajattelin perustaa säätiön kuistilla. Mutta en tiedä vielä, mistä valita. Mielestäni otetaan huomioon kaksi vaihtoehtoa: metalli tai kivi. Molemmilla on etuja ja haittoja:

 • Metallipohja on yksinkertainen ja helppo asentaa. Maaleihin porataan reikiä paikoilleen, kaadetaan tukiputki. Sitten metallikulma tai kanavapultti ruuvataan tai hitsataan siihen. Kiinnittiin leikkipaikka, kosoura laitettu, koottu vaiheet;
 • Kivipohja on vaikeampaa tehdä. Matala perustus on järjestetty. Levy kaadetaan ja tällä perusteella lisätään vaiheita betonista. Tällaiseen työhön liittyy korkeampia kustannuksia, jotka liittyvät viskoosiin vahvistukseen, betonin kaatamiseen, maanrakennuksiin jne.

Vit1959:

- Laitoin sen tavalliselle kasaalustalle, joka oli aikaisemmin porattu kaivoja maan jäädyttämiseen. Tämä on yksinkertaisin ja halvin versio pohjasta rakennuksen kuistilla.

Mutta käyttäjä, jolla on lempinimi VictorUfa uskoo, että jos valitaan paalun perustan alla kuistilla, paaluilla voi liikkua sivuttaisten voimien pakkasella, kuten usein on tapit navat alla.

Dimastik25:

- Tehdän kuistilla paalupohjaan käyttämällä tekniikkaa, joka suojaa paaluja puristamatta. Viime vuosi edellisenä vuonna naapuri täytti aitauksen metallipylväät tällä tavoin. Toinen talvi on jo olemassa, eikä kukaan ole kallistunut!

Teknologia on seuraava:

 1. Kaivo on 2 metriä syvä, halkaisijaltaan 350 mm;
 2. Vahvistettu häkki työnnetään siihen ja pohjaan heikentää lievästi;
 3. Betoni kaadetaan kaivoon 0,5 metriä syvennyksen pohjasta;
 4. Asbestiputki, jonka läpimitta on 150-200 mm, asetetaan vahvikekantaan ja laskee 1,5 metriä jo täytettyyn betonirakenteeseen.
 5. Betoni kaadetaan asbestiputkeen.

Pilarin ympärillä oleva tila on tukossa savi. Se osoittautuu pylvääseen, jonka pohjalla on laajeneminen, joka toimii ankkuna TISE-tyyppisen roiskeilun aikana. Monoliittinen taso kaadetaan pinnoille samanaikaisesti portaiden kanssa.

Savi lukko suojaa paalusäätiötä ylemmästä kerroksesta.

Paalusäätiön yksinkertaisuudesta huolimatta sillä on niin suuri haitta, kuin tarve laitetta varten, joka on kasettirakenteen avoin pohja tai pylväsperusta. Siksi kuistin alla oleva säätö on levyn tai MZLF: n muodossa.

44alex:

- Jos talon pohja on matala, täytämme tavallisen levyn. Laatan pohja on samanlainen kuin UWB: n perusta. Esieristetty ekstrudoitu polystyreenivaahto. Jos säätiö on korkea, teemme nauhan eristämällä sen ympärillä. Täytä pohja sisäpuolelta hiekalla ja heitä laatta ylhäältä.

Tällä perusteella voit asentaa minkä tahansa kuisti tai kuisti - puusta, metallista tai sijoittaa RC-sarakkeet. Säästääksesi konkreettista työtä, et voi laskea monoliittista, vaan reunustavaa laattaa.

FORUMHOUSE-aihe kertoo, miten ja miten kuistia tehdään ja kuistin optimaaliset mitat suhteessa oveen. FORUMHOUSE-käyttäjät voivat selvittää vanhan kuistin korjaamisen seuraukset. Ja tutustukaa hyvät vaihtoehdot tilan käyttämiseen kuistilla.

Katso videoamme siitä, miten rakentaa terassi auton renkaiden perustalle.

Kuusen alla oleva säätiö: mahdolliset vaihtoehdot

Jokaisen rakennuksen sisäänkäyntiryhmä harvoin menee ilman kuistia. Yksityisessä rakentamisessa tämä arkkitehtoninen muoto ei ainoastaan ​​suorita erityisiä toimintoja vaan myös koko rakennelman ulkonäkö. Kuistit on rakennettu erilaisiin maaperään, valmistettu eri massasta ja tiheydestä.

Näistä kriteereistä riippuen niiden rakentamisen perustan vaatimukset. Kuinka perustaa säätiön kuistilla taloon, jotta vältetään mahdolliset ongelmat rakennuksen toiminnan aikana, minkälainen säätiö valitaan ja miten luotettavasti ja oikein yhdistetään kuistin perusteet päärakennuksen pohjaan, pidämme tässä artikkelissa.

Perusasetukset perustaksi

Ennen talon rakentamista omistajat tekevät perusteellisen analyysin maaperäalueesta. Nämä tiedot ovat erittäin hyödyllisiä laajennuksen rakentamisessa.

Joten, mitä kiinnitämme huomiota, kun asetetaan kuonon perusta:

Kun olet kerännyt kaikki tiedot, sinun on valittava talon optimaalinen perusta kuistille. Ja kussakin tapauksessa valinta ei ole ilmeistä. Vaatii analyysin ja laskennan. Erittäin usein talon ulkoisen laajennuksen rakentamisen aikana kysytään, onko kuistille välttämätöntä perustetta vai onko se riittävä ulostuloalustan vahvistamiseksi?

Valinta on aina omistajille. Kevyt rakenne voi kestää pitkään ja ilman perusta. Perustamiselle koko spanille ei ole käytännön merkitystä.

Kiinnitä huomiota! On tärkeää, että portaikon merkkijonon äärimmäisissä osissa on riittävän vahvat tukipisteet.

Mahdolliset perusopetuksen vaihtoehdot

Huolimatta siitä, että kuisti on osa rakennusta, useimmiten talon muilla osilla on itsenäinen perusta. Tämä johtuu siitä, että kuistit ovat kiinni jonkin ajan kuluttua, ja joskus ne on tehty materiaalista, joka eroaa päärakenteesta.

Tyypit perusteet käytetään rakentamiseen kuisti, standardi:

Kukin näistä alustoista voi olla erilainen penetraation taso. Valinta riippuu maaperän jäädytyksen syvyydestä, kuistin painosta sekä talon pääperustan syvyydestä. Projektin kehittämisessä on suositeltavaa käydä asiantuntijoiden kanssa. Jokaisella erityisalueella on omat erityispiirteensä, jotka on tunnettava etukäteen.

Laitteen tiedot

Jokaisella alustyypillä on omat ominaisuutensa laitteessa. Jos osaat tehdä pohjan kuistille, voit järjestää minkä tahansa geometrian perustan: neliön, puoliympyrän, soikean tai suorakaiteen muotoisena.

Monoliitti kaadetaan raskaisiin rakenteisiin konkreettisia, kiveä tai tiilikiviä varten. Pino ja pylväspohja alhaalla kevyiden kuistien alla.

Pohjan kuoren syvyys portaiden alle on tavallisesti sama kuin talon pohja. On tarpeen sijoittaa tukiasema oikein ja yhdistää se talon pohjaan.

Täytä nauha

Kuoren portaiden alla oleva nauha-ala on optimaalinen ratkaisu. Tällainen perusta soveltuu sekä tiilisentille että puurakenteelle. Jos kevyen rakenteen rakentaminen on tarkoituksen mukaista, pohjasta on syvä syvyys, enintään 70 cm.

Kuinka kaataa oikea nauhan säätiö kuistille omilla käsillänne: video tässä artikkelissa mestareiden vinkkejä.

Nauhalevyn tavallinen leveys on tulevan rakenteen seinämän paksuus ja teknisen kannan 5 cm kummallakin puolella.

Monoliittinen levy

Levy oli täydellisesti vaikeassa maaperässä. Tällainen säätiö soveltuu rakennukseen suolla tai turpeessa.

 • Pohjakankaan kaataminen kuoren alle on perusteltua tilanteessa, jossa pohjaveden taso kulkee lähellä pintaa.
 • Epästabiililla maaperällä laatta suorittaa kelluvan pohjan toiminnon.
 • Täyttöalue on aina suurempi kuin tulevan kuistin mitat. Pohjan paksuus kuistilla voi olla pienempi kuin talon alla oleva täyttö.
 • Onko mahdollista laatoitussäde kevyelle kuistille? Tietenkin. Mutta huomattavien materiaalikustannusten vuoksi et saa lisäetuja toiminnasta.
 • Levyn laitteessa on mahdollista täyttää kuisti yhdessä pohjan kanssa. Rakentamisessa käytetään irrotettavaa muottirakennetta. Samaan aikaan on mahdollista muodostaa kuistia mistä tahansa muodoista, joissa on eri vaiheiden kokoonpano.

Se on tärkeää! Perusmateriaalin täyttäminen kuistilla laatan tai nauhan muodossa on tehtävä monoliittirakenteisen laitteen perusvaatimusten mukaisesti. Muista noudattaa betonirakenteen mittasuhteita. Voimaominaisuuksien lisäämiseksi tulisi käyttää teräsnaarmoria.

Sarakepohja

Kuistin alla oleva pylväspohjan laite on yksi budjettivaihtoehdoista. Taloudellisten säästöjen lisäksi tämä perusta on yksinkertainen laitteessa, se on nopeasti asennettu ja on mahdollista käyttää alueilla, joissa on kostea ilmasto ja jäädytetty maa.

Pylväsperusta kuistille taloon voi olla vaahtolohkoista, tiilistä, betonista aihioista - tai kaadetaan muottiin ja panssaroiduksi.

Kukin pylväs kaadetaan itsenäisesti:

 • pohjaan on järjestetty hiekka-sora-alusta ja se on varovasti tamped;
 • asennetaan suojakalvot ja asetetaan vedenpitävä materiaali;
 • jauhemaalipylväs;
 • vedenpitävä materiaali asetetaan yläpinnalle.

Kun betonin lujuus on muodostunut, muotti poistetaan ja täyttö täyttyy.

Pylväät on asennettu punnitun painon kuormitukseen:

 • kulmat,
 • sisääntulon alueen reunat,
 • nivelet päärakennuksen kanssa,
 • opas portaita.

Kuistion pylväsrakenteella on yksi tärkeä spesifisyys: pilarien pystytaso on erittäin tärkeää. Alustan elementtien välinen etäisyys voi olla erilainen, harvoin yli 2 m.

Vaihe valitaan suunnitteluvaiheessa rakenteen ympärysmitan perusteella. Tämä säätiö kuistilla taloon on erittäin tärkeä pohjoisen talvipeltojen laajenemisen rakentamisessa.

Edullisin tukikohta. Laitteeseen kuluu vähän aikaa. Samalla tällainen perusta voidaan järjestää melkein mihin tahansa maaperään, missä tahansa sääolosuhteissa, missä tahansa jäätymisasteella.

Sitä käytetään usein alueilla, joilla on huomattava korkeusero, kun järjestetään suuren alueen terasseja. Pallojen avulla voit tasata kuistin horisontaalisen tason pienimmillä taloudellisilla kustannuksilla.

Kuistirakenteisen pylväsrakenne on itsessään yksinkertainen, mutta melko työläs, kun se järjestetään yksin. Kierrä paalut helpommin avustajien kanssa. Aivan kuten aikaisemminkin, paalujen pystytason tarkka noudattaminen on erittäin tärkeää.

Se on tärkeää! Pilejä on kierrettävä ilman tukoksia. Muuten grillauksen kuormitus jakautuu epätasaisesti ja kuisti puristuu.

Rostverk (kuvassa yllä) - on virtojen ja paalujen "silmukka". Hihna, joka yhdistää kaikki paalut yhdeksi rakenteeksi ja jakaa tasaisesti painon ja tehon kuormituksen. Alla voit nähdä, miten järjestää kuopan perustus kuistille talon videolle.

Sijainti ja yhteys

Jos kuisti on kiinnitetty jo toimiviin rakennuksiin, on erittäin tärkeää yhdistää perustukset oikein. Muistakaa, että perustusten pitäisi olla itsenäisiä, mutta samanaikaisesti molempien perustusten pitää olla yhteydessä toisiinsa, heidän on "tanssittava" pareittain.

Kuusen perustan rakentaminen talon perustaan ​​voidaan tehdä monin tavoin:

Koko rakenne kaadetaan betonilla ja muuttuu täysin monoliittiseksi.

Pohjojen - laajennuskappaleen välisen etäisyyden on oltava vähintään 50 mm. Tämä aukko jätetään, jotta päärakennus ei pystyisi siirtämään painonsa liitteen perustana. Avaruuden tilaa säädetään kosteutta kestävällä materiaalilla. Työn päätyttyä materiaali puretaan ja täytetään vaahdolla.

johtopäätös

Päätimme rakentaa säätiön portaiden portaisiin omilla kädillä - laskea oikein vahvuusi. Kuisti ei näytä olevan monimutkainen rakenne, mutta ilman kuormien huolellista laskemista ja maaperän tutkimusta, ei ole syytä rakentaa jatkoa.

Hankkeen laskemista varten ota yhteyttä asiantuntijoihin, silmän rakentaminen silti ei ole sen arvoista. Kun olet laskenut perustan yksityisen talon kuistille, vältät odottamattomat kustannukset rakennusprosessin aikana ja käyttöjakson aikana.

Miten rakentaa kuisti puu - kaunis ja toimiva laajennus päästä taloon

Mikä on kuisti, miksi se ja mitä toimintoja se suorittaa?

Kuisti on laajennus taloon, joka portaiden kautta helpottaa tuloa / poistumista ovelle. Koska kuistilla on yleensä autokatos, tämä on ylimääräinen suojaa ovia auringolta, sateelta ja lumelta.

Lisäksi kuisti toimii koristeellisena elementtinä, joka tekee talon ulkoasu täydelliseksi ja sen käyttö on kätevää.

Tyypillisesti kuistien parametrit harkitaan talon, mökin tai mökin rakentamisen vaiheessa. Mutta usein kuisti on kiinnitetty olemassa olevaan rakenteeseen.

Perinteisesti, talon rakentamiseksi kuistille käytetään samaa materiaalia, josta se on pystytetty (esim. Puinen tai tiilitalo). Kuisti voi olla puusta, betonista, metallista, tiilestä. On tärkeää, että valittu materiaali (portaat, verhous, kuisti sisustus) on sopusoinnussa talon yleisen rakenteen kanssa.

Koska puu on suosituin, sekä edullinen ja halpa materiaali, useimmiten kuisti on rakennettu puusta. Ottakaamme siis yksityiskohtaisesti (askel askeleelta) kuinka järjestää puisen kuistin rakentaminen. Toinen syy puutavaran hyväksi on puun kanssa työskentelevän yksinkertaisuuden, joka tekee mahdolliseksi puukalliston tekemisen omiin käsiisi.

Puinen kuisti yksityiseen taloon - projekti

Rakentaminen alkaa projektin kehittämisellä, jossa otetaan huomioon:

Tyypit kuistilla

 • Tavallinen (yksinkertainen kuisti), joka koostuu useista vaiheista, avoimella tai suljetulla nousuputkella, käsijoilla tai ilman. Yksinkertainen puinen kuisti on vähäinen, ja se on huomattava laajan lattian puutteessa.

Siisti pieni kuisti Puinen kuisti ja kaide Puinen kuisti ilman kaaria Puinen kuisti klassinen muoto

 • Kuisti-patio, ts. kuisti, jossa on alusta, joka on suunniteltu kukkien kukkien istuttamiseen tai lepopaikan järjestämiseen.

  Puinen kuisti-patio Kuisti-patio, jossa on alusta puusta Porch-patio, jossa on aidattu alusta Kuisti-patio massiivisia askeleita

 • Kuisti-terassi tai kuisti. Tässä tapauksessa kuisti yhdistetään talon avoimeen alueeseen.

  Puinen kuisti-terassi Puinen kuisti-kuisti

  Kuistirakentaminen

  • Sisäänrakennettu kuisti - rakennettu taloon, on yhteinen perusta sen kanssa;
  • liitteenä (liitetty kuisti) - valmistunut talon toimintaprosessissa.

  Materiaali kuistille yksityisessä talossa

  1. puu;
  2. betoni;
  3. metalli (taonta, teräs, rauta);
  4. tiili (kivi).

  Tapoja rakentaa puinen kuisti

  Se on mahdollista toteuttaa kahdessa versiossa:

  • Sivulla, jossa on suora ja kalteva runko

  Suora kuisti runko - kaavio Suora kuisti runko - piirretty Sloped kuisti runko - kaavio.

  Tämä menetelmä on yksinkertaisempi ja se koostuu siitä, että valmistettuun alustaan ​​on asennettu puulaatikko (tai metalliprofiilista valmistettu kuisti runko), johon askelmat on asennettu.

  Tämä vaihtoehto on myös enemmän talousarviota, se voidaan toteuttaa missä tahansa rakennusvaiheessa tai talon toiminnassa. Suljettu puinen kuisti mahdollistaa piilottamisen kaikki rakennusvaiheessa esiintyvät puutteet.

  • Vahvistettu jousi tai jousi

  Kuistirakenne vahvistetulla vartaalla - kaavio Kuistirakenne vahvistetulla vartaalla - piirustus

  Tämän menetelmän erityispiirteenä on se, että pohjakehys valmistetaan vain kosour / auntsin alaosaan, ja ylempi on palkkeihin tai lattialevyyn. Tämä kuoren rakentamismenetelmä tarjoaa enemmän mahdollisuuksia alkuperäisten ratkaisujen toteuttamiseen.

  Miten tehdä kuistilla puuta omilla käsillä ilman virheitä

  Ennen kuin kerromme, kuinka rakennat puisen kuistin, kuvaamme tärkeimmät virheet, jotka aloittelevat käsityöläiset voivat kohdata.

  • tyylisiä virheitä. Suojuksen mitat, ulkonäkö ja materiaalin tulee olla sopusoinnussa rakennuksen yleisen ilmeen (talon rakenne);
  • kuvien kokoiset virheet. Kuistion tulee olla oikeassa suhteessa päärakennukseen.
  • virheitä mittauksissa. Jokainen parametri mitataan useita kertoja ja sovelletaan järjestelmään;

  • materiaalin ylitys. Poistetaan huolellisella suunnittelulla.
  • jättäen huomiotta rakenteellisen lujuuden vaatimukset. Kuisti on rakennuksen kaikkein hyväksikäytetty osa. Lisäksi se altistuu ulkoisille tekijöille, ja siksi materiaali on valittava turvallisuustasolla ja ottaen huomioon kuistin mitat;
  • tarjoavat lisäsuojaa puisen kuistille. Käsittelemätön puu vähitellen menettää ominaisuutensa, joten se tarvitsee suojelua ja jatkuvaa hoitoa;

  • talon ja kuistien (eri (erillisten) perustusten hajoaminen johtaa kuoren epätasaiseen kutistumiseen ja halkeamien muodostumiseen elementtien välillä. Tämän välttämiseksi kynnys asetetaan kuistin risteykseen taloon. Tai asettamalla kynnys ilman marssi, jonka ensimmäinen vaihe on 150-170 mm kynnysarvon alapuolella. Mutta se on täynnä vammoja, koska, jättäen oven, käyttäjän on pakko mennä alas;
  • säätiön puute johtaa siihen, että kuisti "kelluu" maaperän siirtymisen vaikutuksesta (leikkaus);
  • oven lukitus (lukitus, kiristys). Se tapahtuu geologisten muutosten vuoksi (jäädytetty maaperä voi nostaa kuistin pari senttimetriä).

  Miten rakentaa kuisti talossa

  Materiaali kuistille

  Kaunis kuisti puu tarvitsee rakennusmateriaalia:

  • tukeille 100 x 200 mm sopivaa puutavaraa. Koko riippuu kuistityypistä, odotetusta kuormituksesta, tukien määrästä jne. Valittaessa puuta tukille kannattaa suositella lehtikuusi tai mänty hartsien läsnäolon vuoksi, ne ovat hyvin kestäviä koko kauden toimintaolosuhteissa.
  • portaiden sisäänkäynnistä voi käyttää 30-50 mm paksuista levyä;
  • valmiit koristerit ja kaiteet. Tai puuta ja rautaa niiden valmistukseen. Sahatavaran koot riippuvat tulevan tuotteen muuttujista.
  • liuokset, formulaatiot ja impregnoinnit puunsuojaukseen;
  • sementtilaasti (betoni);

  Piirustus puinen kuisti

  Jopa yksinkertainen (tyypillinen) piirustus, jota itse piirtäjä, auttaa välttämään rakenteiden vaikeuksia.

  Piirustustelineen tulee sisältää tietoja:

  • kuistin ulkonäkö. Antaa mahdollisuuden esittää visuaalisesti rakennuksen lopullinen ulkonäkö;
  • kuistin leveys - on puolitoista kertaa leveämpi kuin oviaukko (voit laskea, kuinka leveä kuisti on: 1,5 kertaa leveys, tämä on minimileveys). Tämä leveys antaa sinulle mahdollisuuden avata ovi, joka on kuistilla;
  • portaiden leveys kuistilla (portaiden lento) - on oltava vähintään 700 mm. Muussa tapauksessa vaikeuksia syntyy ihmisten ja esineiden liikkumisessa askeleilla;
  • kuistin alustan (lattian) sijainti. Kuistion lattian tulee olla 30-50 mm kynnyksen alapuolella (oviaukko). Alaslaskettu kuistialusta estää oven lukituksen lumen tai kuistitason korkeuden vuoksi;
  • kuistin kulma;
  • säätiö. Tyypit, syvyys, maaperän ominaispiirteet;
  • kuistien vaiheiden lukumäärä ja koko. Standardi suosittaa kiinnittämään seuraavat vaiheiden mitat: korkeus - 170-180 mm, askelman syvyys (kulutuspinta) - 300-350 mm. On toivottavaa, että vaiheiden määrä on outoa. Tällaiset mitat tekevät portaiden liikkeen mukavaksi;
  • aitausten läsnäolo ja asennus (kaiteet ja kaiteet).

  Piirustus puisella kuistilla, hyvä esimerkki:

  Piirustus puinen kuisti mitat

  Järjestelmä kuistilla puusta

  On kätevää työskennellä, kun puisen kuistin rakenne on tehty suurelle arkille ja on aina silmien edessä.

  Hyvä vaihtoehto olisi kartonki, joka valmistettiin täysikokoisina. Paperipohja on välttämättö- mä merkkijonon portaiden valmistukseen.

  Säätiö talon kuistilla

  Puiset portaat kuistille Puinen kuisti valittu ja kaadettu pohja takaa sen vahvuuden ja kestävyyden.

  Puuportaat kuistille voidaan asentaa ilman perustusta. Mutta kaatamalla se välttää kuilun syrjäyttämisen maaperän kausittaisen liikkeen vuoksi.

  Kun rakennat kuistia, voit valita jonkin seuraavista alustyypeistä:

  Pylväsperusta kuistin pylvään alla. Hyvä kevytrakenteinen rakenne. Tukipylväiden määrä riippuu kuistin koosta.

  Laatta pohja kuistilla Laatta. Rakenteellisesti se on monoliittinen betonilaatta. Suunniteltu raskaille (massiivisille) rakenteille. Laattojen perustusta ei useimmissa tapauksissa tarvitse sitoa päärakenteen (talon) perustuksiin.

  Ribbon säätiö kuistilla nauhan alla. Se on huomattava turvallisuustaso ja vaatii vähemmän materiaalikustannuksia. Tarvitaan nippu, jossa on talon perusta.

  Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

  Mikä säätiön alla on parempi kaataa?

  Jotkut käyttäjät suosittelevat kuoren nauhan perustamista. Tällöin eliminoidaan kuilun ja talon välisen eron todennäköisyys, kuten sarakkeen käyttämisen yhteydessä. Ja myös vähentää materiaalin kulutusta verrattuna laattaan. Tämän tyyppisen järjestelyn monimutkaisuus on se, että se on kytkettävä taloon.

  Kuinka sitoa (solmio) kuistin ja talon perusta?

  Ensinnäkin kuistin ja talon viereisillä pohjalla on oltava yksi syvyys upotukseen.

  On parasta olla täyttämättä säätimien liitäntäpistettä (kiinnittimiä, liitoksia) välittömästi, mutta jättää tekninen aukko (20-30 cm: n rako), jossa on liitäntäelementit (nastat, liittimet).

  Vanhassa talossa on reikiä porattu 50-60 mm: n etäisyydellä. Uuden perusta kuistilla tehdä tangon näihin nastat. Laske vain (älä kierrä tai salpaa).

  Kun uusi säätiö "selviää" (selviää) vuoden (tai ainakin talven), mieluiten alle kuormituksen, on mahdollista yhdistää vahvistuksen (solmio, kierre, hitsaus). Kaada joukko betoniliuosta.

  Alla oleva kaavio osoittaa, kuinka tehdä kuistilla puuta sitova säätiö taloon.

  Sidonta kuistin ja talon kellariin - kaavio Sarja pohjan kuistille ja talon - kaavio

  Mikä on säätiön syvyys kuistilla

  Kuoren pohjan syvyyden tulisi vastata talon perustan syvyyttä ja se on alle maaperän jäädytyksen taso.

  Nauhan säätiö on ehdottomasti erinomainen ratkaisu kuistin rakentamiseen. Kuitenkaan kaikki eivät tarvitse massiivista rakennetta. Loppujen lopuksi useimmat porraskäytävien portaat on rakennettu kosourovilla tai keulavyöllä. Tällöin ei ole tarpeen täyttää nauhalevyä, vaan antaa etusijalle paalu tai pylväs. Tällaisen säätiön järjestämiseen sinun on tehtävä konkreettisia "tyynyjä" tukien ja kosurin / keulanhihnan alustaan.

  Betonipanon järjestelytapa on esitetty kaaviossa.

  Laatikon kuistin rakenne betonialustalla

  Kuinka rakentaa talon kuisti

  Harkitse puun pilareiden (paalut, kannattimet, palkit) asentamisen tekniikka.

  Pylväiden (tukipylväät) tukipylvään muodostaman kuoren muodostaminen perustukseen on perusteltua vain, jos noudatetaan useita sääntöjä:

  • kosourin pohjan on vastattava pohjan ja kosourin puun välistä vedenpitävyyttä;
  • kannatusta varten on parempi ottaa havupuuta, se on edullista korkeassa kosteudessa;
  • puutavarat on käsiteltävä antiseptisellä aineella;
  • tukien asennussyvyys vähintään 800 mm;
  • laajempi ja massiivisempi rakentaminen, sitä enemmän tukea pitäisi olla;
  • kun betoni, joka kaadetaan tukea, kuiva, sinun täytyy tarkistaa niiden korkeus. Korkeusero säädetty;
  • Asennuksen viivästyminen tukeen vaaditaan. Ihannetapauksessa kosourin yläreuna olisi kiinnitettävä rautateitse.

   Porrashortin asettaminen telineille

   • tukien päissä on oltava neljäsosa. Tämä tarjoaa turvallisemman asennuslokin ja kosouran.

   Pyykin alas puuportaan kosour

   On huomattava, ettei ole olennaista eroa kuoren rakentamisessa puu- tai tiilitalle. On tärkeää tehdä tietoinen valinta säätiön tyypistä ja tarvittaessa kohdistaa se oikein talon perustuksiin.

   Lattiat kuisti ja portaikko asennus

   Tässä asiassa käyttäjien mielipiteet eroavat toisistaan. Jotkut neuvoo muuttamaan lattialaudat mahdollisimman tiiviisti toisiinsa estääkseen halkeamien aiheuttamien halkeamien ilmenemisen sekä tekemään 1,5 - 2 asteen kulmakerroin, joka mahdollistaa vettä hiljalleen lattiasta.

   Toiset suosittelevat 2-3 mm: n aukon jättämistä siten, että vesi virtaa vapaasti alas. He kuitenkin väittävät, että nämä aukot eivät aiheuta loukkaantumisvaaraa, kun he kävivät lattialla (paitsi stetoskoot). Puiset portaat kuistille - voit ostaa valmiita tai tehdä omia käsiäsi. Jos jälkimmäinen vaihtoehto valitaan, alla on yksityiskohtainen kuvaus.

   Kuinka tehdä askelmat kuistille puuta

   Jatkojen kiinnittämisen tapit merkkijonoon Askelmat on asetettu kosour / merkkijonon alareunasta lähtien. Kiinnitys suoritetaan käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja, jotka on hukutettava puuhun vahingoittumisen välttämiseksi.

   Ensimmäinen nousuputki on asennettu, sitten askel. Tämä johtuu siitä, että ulottuvuuksia on helpompi ylläpitää.

   Koskisen tikkaiden laitteessa kiinnittyy siihen. Kaaviossa on esitetty kiinnitysvaiheiden vaihtoehdot merkkijonoon.

   Suojapeima puusta

   On tärkeää huomata, että portaiden yli kolmen askeleen läsnä ollessa on toivottavaa varustaa se aidalla. Kuistin aidan voi olla metalli (taottu, ruostumaton teräs), puu, tiili, kivi (tai betoni). Kuoren puinen kaide ei voi olla pelkästään liikkumisvarmuuden takaaja vaan myös ylimääräinen sisustus.

   Koristeellinen puu kuisti aidan Tyylitelty puinen kuisti aita

   Liukumaton pinnoitus kuistien portaissa

   Kysymys siitä, kuinka tehdä puinen kuisti selvisi, on nyt tärkeää oppia pidentämään sen käyttöikää.

   Kuinka suojata puinen kuisti - hoito

   Kuomu kuistilla suojaa puurakenteita ja rakennetta kokonaisuutena ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta (auringolta, lumelta ja sateelta). Puuhuoneen kuistin yläpuolella oleva puinen visiiri näyttää erityisen hyvältä. Muihin materiaaleihin (esim. Kivitaloon) soveltuvat rakennukset sopivat polykarbonaattiin, teräspinnoitteisiin, laatoihin tai muihin kateaineisiin. Visiiri voidaan valmistaa telineillä tai ilman niitä. Tärkeintä on tukea visiiri ei häiritse liikkumista.

   Puunjalostus on jaettu valmiiksi operatiiviseen ja toiminnalliseen. Ensimmäinen koskee erityisten formulaatioiden käyttöä ennen kuistin rakentamista. Liuosten koostumus vähentää puun taipumusta roikkuuteen, deformoitumiseen, kuivumiseen jne. Ja toinen - antaa mahdollisuuden säilyttää rakenteen alkuperäinen ilme. Maalausta, käsittelyä vahalla tai lakalla on mahdollista viitata tällaiseen käsittelyyn.

   Maalaaminen puusta

   • männynpuu olisi avattava (peitetty) maalilla useissa kerroksissa ja säännöllisesti uudistetulla kerroksella;
   • Ennen maaleja levittämistä täytyy avata (prosessoida, impregnoida) puuta pohjamaalilla;

   • ei ole suositeltavaa peittää mäntyä, jossa on läpinäkyvät rakenteet. Hiekka ja lika puristetaan pehmeään kalliolle;
   • lehtikuusia tai lehtipuuta voidaan avata läpinäkyvinä formulaatioina. Erinomainen todistettu öljy impregnointiin Vermeister Deck.Oil;
   • Kun valitset puukäytävän maalaamisen kadulla, sinun on tiedettävä, että puun peittämiseen tarkoitetut sävellykset ulkona ja talon sisällä voivat poiketa toisistaan. Maalaamalla puukatos kadulta (ulkona) käytä tällaisia ​​maaleja, emaleita:
   • öljy (johtuen pistävä haju vähitellen menettää suosio);
   • vesiemulsio (tarvitsee jatkuvaa päivittämistä);
   • alkydi (kestää kosteutta ja mekaanista hankausta);
   • polyuretaani (käytetään pääasiassa tuotanto-olosuhteissa);
   • (koostuvat kahdesta komponentista, niiden jakautuminen rajoittaa korkeat kustannukset ja lyhyt käyttöaika komponenttien sekoittamisen jälkeen).
   • Jokainen puun päällysteen päivitys suoritetaan vasta sen jälkeen, kun vanha maali on poistettu edellisestä kerroksesta.

   Kuinka kiinnittää puinen kuisti - video

   Edellä mainittujen vaiheiden noudattaminen mahdollistaa kauniin, luotettavan ja käytännöllisen puukallion luomisen omiin käsiisi.