Tiilimuuraustekniikka

Savupiipun tiilennusteknologia on melko yksinkertainen ja suoraviivainen, sillä toisin kuin itse tiiliuunissa, putkessa ei tavallisesti ole monimutkaisia ​​sisäisiä kanavia. Rakenteen suhteellisen yksinkertaisuudesta huolimatta on mahdotonta olla ottamatta huomioon tämän uunin osuuden valtavaa merkitystä, koska talon lämmityksen laatu ja rakennuksen ja siihen asuvien ihmisten turvallisuus riippuvat siitä suoraan. Siksi, jotta kaikki työ onnistuttaisiin, on välttämätöntä lähestyä sitä mahdollisimman huolellisesti kokeneiden käsityöläisten suositusten ja kehitettyjen ja testattujen suunnitteluohjelmien pohjalta.

Tiilimuuraustekniikka

Savupiipun pystyttämisessä on muistettava, että kanavan sisäseinien tasaisuus ei ole yhtä tärkeä kuin ulkoseinän esteettisyys. Tämä ei ole pelkästään vaaditun syvennyksen vakaus uunissa vaan myös savupiipun toiminnan kesto ilman puhdistusta, koska putken läpi nouseva savu jättää sileät seinät, ei ulkonevat ratkaisut ja särmätyt saumat, paljon pienempi polttoaineen polttaminen ja kanava kasvaa paljon hitaammin.

Mitkä ovat tiilihitsut?

Tiilestä valmistettujen uunien savupiiput voivat olla erilaisia, riippuen asennuspaikastaan, uunin rakenteesta ja kuinka monista lämmittimistä liitetään putkeen. Joten on olemassa kolme päätyyppiä savupiipun putkia: asennettu, ydin ja seinä.

 • Asennetut savupiiput. Yleisimmin käytetyt rakenteet ovat asennetut putket. Ne ovat hyviä, koska ne ovat pienikokoisia eivätkä ne vie tilaa ylimääräistä tilaa, vaan ovat yksinkertaisesti uunin pystysuora jatko.

Asennettu savupiippu - on itse asiassa uunin jatko. Hyvin usein uunin järjestys sisältää välittömästi ja putken alkuosan asettelun

Ne on pystytetty viimeisen päälle, joka peittää tiilirivin uunin, jäljellä olevan reiän ympärillä. Sitten putki kulkee ullakkokerroksen, ullakolla, kattorakenteella ja nousee katon yläpuolelle.

 • Radikaalit savupiiput. Tällainen putki asennetaan tilanteisiin, joissa se on suunniteltu yhdistämään siihen metallia tai useita lämmityslaitteita, jotka sijaitsevat yhdellä tai useammalla kerroksella.

Root-savupiipun avulla voit liittää siihen metalliuunit. Sekä useita lämmityslaitteita, jotka sijaitsevat rakennuksen eri tasoilla.

Metallin lisäksi tiiliuunit voidaan liittää myös tällaiseen putkeen. Tällainen savupiippu on erityisen kätevää siinä tapauksessa, että talon naapurihuoneisiin on tarpeen rakentaa kaksi uunia. Esimerkiksi keittiö tarvitsee liesi, jossa on liesi, ja seuraavaan huoneeseen - vain lämmitysuunit. Jotta kumpaankin ei sijoitettaisi erillistä putkea, niiden huoneiden väliin rakennetaan juuripyniä, johon molemmat lämmityslaitteet on kytketty. Tämän tyyppiseen putkeen voidaan liittää talon eri kerroksissa sijaitsevat kaksi, mutta myös kolme neljä uunia. Joka tapauksessa on tarpeen laskea tarkasti savupiipun sisäkanavan koko, muutoin se ei saa aikaan normaalia työntövoimaa useiden laitteiden samanaikaisen toiminnan kanssa.

 • Seinämäteknit on rakennettu pääkaupungin (ulkoinen tai sisä) seinien ympärille tai upotettuina niihin. Niitä voidaan käyttää, aivan kuten alkuperäiset, liittää useita uuneja, jotka sijaitsevat rakennuksen eri kerroksissa.

Seinähihna asennetaan talon ulkoseinän ulkopintaan.

Tämän suunnitelman mukavuus on se, että se sijaitsee tilojen ulkopuolella, kuten oli, ilman miehittämättömiä alueita. Esimerkiksi talon pohjakerroksessa takka voidaan rakentaa ja liittää seinään sijoitettavaan savupiippuun (putki on samankaltainen kuin asennettu), ja toisessa kerroksessa upotetaan metallikattilan savupiippu (kuten peruskysynnän tapauksessa).

Kyseisen savupiipun version haitat ovat hankkeen huomattavat kustannukset ja työn monimutkaisuus. Ensinnäkin tämän rakenteen rakentaminen vaatii paljon enemmän rakennusmateriaalia. Toiseksi savupiippu, jos se on osittain kadulla, vaatii vakavia eristystoimenpiteitä, muuten talvella, kun lämpötila laskee, kondensoituu sisäisillä kanavilla, mikä heikentää huomattavasti lämmittimen käyttötehokkuutta. Siksi, jos tämä vaihtoehto on valittu savupiippu, olisi järkevää vielä luovuttaa alue tiloissa ja tuoda putki talon sisäseinää pitkin.

Tiilimuoviparametrit

Tiilikuoren tärkeimmät osat

Tiilihuippu on jaettu osioihin, joilla on owl-tarkoitus ja joita kutsutaan eri tavalla. Näitä ominaisuuksia on selkeytettävä välittömästi, jotta myöhemmin olisi helpompi ymmärtää putken rakentamisen työn kuvausta.

Kaaviokuva perinteisistä tiiliseinäosastoista

1 - Putken pää. Tämä osa savupiippua levitetään ja tiilet siirretään ulkopuolelle, jotta saadaan aikaan eräänlainen "visiiri", kuten roikkuu alareunojen yli, osittain suojaamalla putken seinämät saostuksesta.

2 - Putken kaula on välittömästi kärjen alla ja sillä on sama ympärys koko pituudeltaan ilman ulkonemia, laajennuksia tai kapenemista.

3 - "Otter" on monimutkaisempi asennuskuvio, koska sille on annettu suojaava toiminto. Ensinnäkin puukotus, joka roikkuu lumen päälle, muodostuu katodimateriaalin ja putken seinämien liitokseksi sulkee sen saostumisen läpäisystä ja muodostaa tilaa vedeneristysmateriaalin asentamiseksi. Toiseksi sen laajennetut seinät tulevat turvaamaan turvallisuuden - kattopäällysteen läpi kulkevan paikan kohdalla lisääntyneen paksuuden ansiosta syntyy tarvittava lämmöneristyksen taso.

4 - Otterin pohjalle asennettu metalli tai muu arkki (esiliina) muodostaa erikoisen ulosvirtauksen, joka sulkee putken ja katemateriaalin tiiliseinän liitoksen.

5 - "Muovaus" - tämä laajennettu osa putkesta, joka sijaitsee sen ullakkokerroksen läpi kulkevan alueen alueella. "Sumeat" seinät, kuten "saukot", ovat paksumpia kuin muut savupiipun litteät osat - tämä on välttämätöntä paloturvallisuuden kannalta, koska ullakkokerros koostuu usein palavista materiaaleista ja niiden ei pidä sallia ylikuumenemisen.

6 - Kattorakenteet.

7 - Kannatin on suora osa putkesta, jossa on tasainen muuraus koko pituudelta ja se sijaitsee ullakkotilassa "sumealta" otteriin.

8 - Pohjakerros.

9 - Korkki päällä on usein korkki-sateenvarjo, joka suojaa savupiipun sisäistä kanavaa vedestä ja roskista.

Savupiipun tärkein tehtävä on palamistuotteiden tehokas poistaminen polttokammiosta ilmakehään. Tätä varten savuputki on kytketty useisiin kanaviin, jotka sijaitsevat uunin rakenteessa ja joiden kanssa sen on oltava harmonisesti vuorovaikutuksessa. Jos uuni ja savupiippu on rakennettu oikein, kehitettyjen parametrien mukaan silloin, kun lämmitintä käytetään kanavien sisällä, on luotava hyvä vetokyky, mikä helpottaa savun oikeaa poistamista kadulle. Samalla tämä ei kuitenkaan saa johtaa siihen, että sen tuottama lämpö kirjaimellisesti "lentää ulos" uunista. Lyhyesti sanottuna kaikki tarvitsevat "kultaisen keskiarvon".

Tiukan savupiipun sisäisen kanavan seinämät ovat epäsäännölliset suoraa reittiä sen nopealle ylikuormitukselle nokea

Savupiipun poikkipinta

Kun valitset savupiipun poikkileikkauksen oikeat parametrit, sinun on harkittava uunin kapasiteettia sekä palotilan koosta. Savupiiput pysyvät puhtaina pidempään, jos niiden sisäseinät ovat sileät, ilman ulkonäköä ja liuoksen muodostumista.

Tästä syystä saumojen ulkonevat muurauslaastit on puhdistettava paitsi ulkoseinän lisäksi myös sisäseiniltä. Jotkut talon omistajat, joissa on takat tai uunit, käyttävät toista tapaa saavuttaa kanavaseinien sileys - keraaminen putki, jota kutsutaan välilehdeksi, asennetaan tiilipihdeeseen.

Tämän rakenteen etuna ei ole pelkästään, että välilehdellä on täysin sileät sisäseinät. Se on poikkileikkaukseltaan pyöreä, eli siinä ei ole kulmia, mikä tarkoittaa, että savunvirrat eivät kohtaudu esteisiin ja samalla turhia turhia ja "käänteisen työntövoiman" vaikutusta ei synny.

Kaavio kaasumoottoreiden virtauksen liikkumisesta savupiipun kanavaan

Oikealla olevassa kuvassa näkyy kuumien kaasujen virran "ihanteellinen" liike, joka kiertyy pyöreässä putkessa tavalliseen kierteeseen eikä vastaa vastarintaan.

Neliömäisessä putkessa tätä spiraalia ympäröivät "parasiittiset" kierteet, jotka väistämättä näkyvät kulmissa (vasemmalla kuvassa). Tämä jo hajoaa jonkin verran, hidastaa normaalia kaasuvirtausta ja tasaisen, vakaan työntövoiman lasku. On selvää, että tilanne on vielä pahempi savupiipujen kanavissa, joiden suorakaide on poikkileikkaus.

Lisäksi on otettava huomioon se, että suurikokoisissa savupiippuissa, jotka vielä asennetaan vanhoihin taloihin, on usein huono kuorma. Tämä johtuu siitä, että uunissa lämmitetty ilma suuressa tilassa putken sisällä jäähtyy nopeasti, mikä johtaa lauhteen muodostumiseen, mikä osaltaan vähentää työntövoimaa sekä huoneiden savua ja kanavan nopeaa kasvua nokea. Lämmittämällä uunia tällaisella savukaasuputkella, sinun on käytettävä liikaa polttoainetta. Siksi on järkevää korjata ne purkamalla savupiipun leveä yläosa, sitten kaventamalla akselia ja asentamalla pyöreä tai neliö, jossa on pyöristetyt kulmat, keraaminen, metalli tai asbesti.

Laaja tiiliputki, kavennettu vaaditulla poikkileikkauksella olevilla keraamisilla ja metalliosilla

Nyt lomakkeesta lineaarisiin parametreihin. Savupiipun sisäisen osan koko on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, koska uunin tehokkuus riippuu suoraan tästä. Varmista, että voimanlähteen oikea suhde ja putkenosan koko ovat oikein. Toinen opas kanavan oikean koon määrittämiseksi voi olla puhaltimen luukun avaaminen - putkiosan ei missään tapauksessa saa olla pienempi kuin puhaltimen reikä.

Savupiipun akselin poikkileikkaus suhteessa polttokammion ikkunankokoon voidaan määrittää seuraavasti. Takka-avotulella varustettujen tulisijojen osalta savupiipun aukon koko on keskimäärin 1:10. Kuitenkin, riippuen osan muodoista ja putken korkeudesta, tämä ilmaisin voi vaihdella yhdestä suunnasta tai toisesta. Kanavan poikkipinta-alan likimääräiset arvot (prosentteina) esitetään alla olevassa taulukossa.

Suhde f / F% (f on savuhormin poikkipinta-ala, F on polttokammion ikkunan alue)

On selvää, että uunin ikkunan koon lisäksi on välttämätöntä aloittaa putken kohtuullisesta korkeudesta - esimerkiksi pieni kymmenen metrin putken kattava pieni putki näyttäisi täysin naurettavalta.

Laskenta itse on yksinkertainen. Pöydän mukaan putken korkeuden ja sisäisen kanavan muodon perusteella määritetään optimaalinen suhde f / F. Sen jälkeen uunin ikkunan alueen perusteella ei ole vaikeata määrittää savupiipun kanavan osa-aluetta. Sitten geometristen kaavojen avulla saadaan vain tuodaan saatu arvo lineaarisiin mittoihin - pyöreän putken halkaisijaa tai sivun pituutta suorakaiteen suhteen.

Tämä laskentalgoritmi toteutetaan alla olevassa laskimessa:

Laskin savupiipun poikkileikkauksen lineaaristen parametrien laskemiseksi

Huomaa, että ympyrän tai neliön suositeltu osa on millimetreinä - halkaisija tai sivun pituus. Suorakulmion muotoiset osat ovat mahdollisia, toisin sanoen pidentäminen toisen puolen lyhentämisen vuoksi, mutta siten, että poikkipinta-ala on suunnilleen yhtä suuri (ei vähäisempi) kuin suositeltu arvo "B" (ilmaistuna neliösenttimetreinä).

Toinen tapa, jota voidaan käyttää tiilipihdeen kanavan poikkileikkauksen määrittämisessä, on edetä uunin lämpötehosta. Se on yksinkertaisempaa, mutta se on todellakin "sidottu" muurattujen tiilien kokoon.

Tämän taulukon avulla voit valita leikkauksen koon (ottamatta huomioon saumojen paksuutta, joka voi olla 6-10 mm) riippuen lämmönsiirrosta uunista:

Jotta lämmönsiirto vastaa projektissa mainittua, sinun on noudatettava edellä mainittuja laskelmia.

Tämän menetelmän avulla lasketun poikkileikkauksen mukaan tiilen uuni on asetettu. Alla olevassa taulukossa on esitetty muurausvaihtoehtoja ottaen huomioon muurausliitosten päällekkäisyys, toisin sanoen vuorottelevat tasaiset ja parittomat rivit:

Savupiipun korkeus

Lyhyesti sanottuna savupiipun korkeus on jo mainittu edellä - se osallistui yhtenä kanavajakson laskennan parametreista. Nyt on tarpeen tarkastella tarkemmin - ja mikä pitäisi olla optimaalinen korkeus?

 • Ensinnäkin, mitä kauemmin lämmitetty ilma tulee sisään savupiipun ja uunin sisällä, sitä enemmän lämpöä siirretään tiloihin. Siksi, jos putken korkeus valitaan oikein, se normalisoi luonnoksen ja edistää lämmön enimmäistehoa uunin sisällä pidemmäksi ajaksi.
 • Toiseksi, jos savupiippu on liian korkea, tämä johtaa lisääntyneeseen kuormitukseen, joten lämpö, ​​kuten he sanovat, "ohittaa savupiipun", eikä liesi pääse täysin lämmittämään. Tässä tapauksessa talon lämmittämiseksi se vie paljon suuremman polttoainemäärän.
 • Kolmanneksi puutteellinen korkea putki voi edistää putken tarpeetonta turbulenssin muodostumista akselille ja sen seurauksena käänteisen työntövoiman muodostaminen, joka johtaa savun talon tiloihin ja jolla on riski myrkyttää hiilimonoksidia.

Vaatimus on, että savupiipun korkeus ei saa olla alle 5 metriä. Tällöin korkeuslukema alkaa polttokammion arinan tasosta ja päättyy kärjen reunaan, mutta ei oteta huomioon huppu-, siipipyörä-, kipinäsuoja-ainetta tai muuta putken päällä olevaa laitetta.

Tärkeä parametri on aina katon yläpuolelle kohoava putkiosan korkeus sen sijainnista riippuen harjanteeseen, katon laajennuksiin ja ristikkojärjestelmän luiskan kulmaan. Jos lasket tämän alueen korkeuden väärin, saatat myös päätyä liian pieneen työntövoiman vähenemiseen. Lisäksi on välttämätöntä suojata kattopäällyste mahdollisilta kipinöiltä, ​​jotka eivät palaneet loppuun.

Tällöin on olemassa erityisiä suosituksia, jotka perustuvat erityisiin laskelmiin, joita tulisi noudattaa tiilipihneen rakentamisessa. Huomiota järjestelmään:

Suunnitelma savupiipun korkeuden oikeasta suhteesta katon sijainnin mukaan

 • Jos savupiippu pääsee katon päällysteen läpi L1: n etäisyydellä, ei enempää kuin 1500 mm: n päässä harjanteesta (vaakatasossa mitattuna), sen yläpään reuna nostetaan harjan yläpuolelle vähintään 500 mm.
 • Katon läpi kulkeva savupiippu 1500 - 3000 mm: n etäisyydellä harjasta (kuvassa L2) on oltava vähintään harjan tasolla.
 • Yli 3000 mm: n (L3) harjanteelta asennettu savupiippu on sijoitettava sen yläreunaan tavanomaisella viivalla, joka kulkee harjapisteestä 10 asteen kulmassa vaakasuoraan.

Kaikissa näissä tapauksissa katon katon yläpuolella olevan putken korkeus ei saa olla pienempi kuin 500 mm riippumatta harjan etäisyydestä. Tämä koskee täysin kaikkia litteitä kattoja.

Savupiippujen parametrien lopussa on tärkeä huomautus. Itsenäiset laskelmat ovat suuria, mutta oikein suunniteltu ja taitettu savupiippu on niin suuri (sekä lämmitystehokkuuden että turvallisuuden kannalta), että ammatillinen muotoilu on aina paras vaihtoehto. Itseaktiviteetti tällaisissa tärkeissä asioissa on erittäin vaarallinen liiketoiminta.

Muuten, useimmat kehittäjät taulukoita asetettu tiili uunit ja tulisijat loppuun poistua savupiippu, jossa jo laskettu ja todistettu osa. Kaventaminen eikä laajentaminen sen pitäisi olla - uunin toiminta on tehokkain ja turvallinen sellaisen savupiipun avulla, joka on laskettu ja joka on jo todistettu käytännössä.

Tiilet Savupiipun kerrosmateriaalit

Kuinka valita paras tiili muurareiden savupiipulle?

Savupiipun muuraukseen on tärkeää ostaa korkealaatuista tiiliä, koska se on osa uuninrakennetta, johon kohdistuu äärimmäisiä testejä useista ulkoisista tekijöistä, joihin kuuluvat sesongin ilman lämpötilahäviöt, tuuli, sademäärä ja kosteus, ultraviolettisäteet, joihin korkeiden lämpötilojen vaikutukset lisätään lämmityksen aikana ja palamistuotteiden aggressiivinen kemiallinen koostumus.

Katolla oleva savupiippu on alttiina äärimmäisille ulkoisille vaikutuksille, ja siksi sen pitäisi olla laadultaan yksinomaan laadukas tiili

Siksi savupiiput on rakennettava korkealaatuisesta korpulentaalisesta palaneesta tiilestä. Tämä pätee erityisesti avoimiin, kattoalueiden yläpuolelle.

On välttämätöntä tietää, että kaikki poltettu punainen keraaminen tiili ei ole sama, koska se jaetaan kolmeen lajikkeeseen, jotka pääosin määräytyvät suoritettavan paahtamisen voimakkuuden mukaan.

Ensimmäisen asteen tiili on välttämätöntä - sen koostuva putki on kestävin

 • Keraamisen punaisen tiilen ensimmäinen laatu on korkealaatuista ja kohtuullista. Se sisältää seuraavat erityisominaisuudet:

- korkea savi tiheys, eli valmiin tiilen käytännössä ei ole huokosia;

- tiili tekee soittoäänen napauttamalla sitä vasaralla;

- sille on ominaista sileät reunat, ilman murenemista ja kuoppia, ja pinta - ilman halkeamia, uria ja muita puutteita;

- korkein jäätymisvastus;

- Pohjimmiltaan materiaali on kirkkaanpunainen tai oranssi.

 • Toinen luokka on palamatonta tiiliä, jolle on tunnusomaista se,

- kun napautat sitä, voit kuulla lyhyen tyrmäyksen;

- tiili on huokoista, joten se ei ole kovin sopiva savupiippujen sijoittamiseen - sillä on pieni tiheys ja pakkasenkestävyys;

- pinnoilla voi olla naarmuja ja kylkiluut ovat osittain murentuneet, mikä huomattavasti vaikeuttaa muurausmenetelmää;

- väri - tyydyttymättömän vaalean okran tai vaalean oranssin.

 • Kolmas luokka on poltettu rakennusmateriaali, jolla on seuraavat ominaisuudet:

- kun napaat tiilillä vasaralla, se tekee erittäin äänekästä ääntä;

- materiaalin rakenne on huokoista, mutta samaan aikaan - tiheää;

- tiilillä on vähäinen paleltumiskestävyys, mutta korkea lämmönjohtavuus, joka ei ole avoinna oleville savupiippuille;

- poltettu läpikuultava tiili ei siksi voi kestää suuria kuormia, se voi halkeilla tai halkeilla;

- pinnat voivat leikata, ja kylkiluut - vaurioituvat;

- värisävyt voivat vaihdella syvän punaisesta tummanruskeaan.

Savupiipun osalta vain ensimmäinen tiilimuoto, joka kuuluu lujuusluokkaan M150 ÷ ​​200, on ihanteellinen.

Jos jostain syystä on pystytettävä savupiippu palamattomasta tiilestä toisesta luokasta, katon kannen yläpuolella sijaitsevan putken ulkoseinät on kastettava hyvin, muuten tiili huononee nopeasti kosteuden ja matalien lämpötilojen vaikutuksesta.

Usein turvautuneet kipsiä tiili putki - lisätä sen vastustuskykyä ulkoisen sään

Jokaisella liesi-setterillä on oma mökitekniikka. Jotkut mestarit mieluummin liottaa tiiliä ennen työn aloittamista, toiset - anna sen kuivua. Liotusprosessia käytetään sen varmistamiseksi, että tiili, etenkin jos se on toisesta luokasta, ei absorboi kosteutta muurauslaastista, ja saumojen asteittainen kuivaus tapahtuu luonnollisesti. Jos käytetään tätä munintamenetelmää, se yleensä osoittautuu paljon voimakkaammaksi kuin kuivien tiilien käyttäminen.

Tämä kuva näyttää tiilipinnat ja niiden hyväksytyt nimet.

Yksi lisätieto siitä, että aloittelevien muurareiden on tiedettävä tästä rakennusmateriaalista voidakseen puhua "yhdellä kielellä" ovat termit, jotka merkitsevät tiilen pintaa. Ne ovat hyödyllisiä, jotta voidaan ymmärtää muurausmenetelmän kuvaus.

Mitkä liuoksista käytettiin savupiippuun?

Uunitaidolla on omat salaisuutensa erilaisten materiaalien valinnasta ja käytöstä työhön. Ei tässä suhteessa poikkeus ja ratkaisu levittämiseen.

Erittäin paljon riippuu oikein valituista muurauslaastareista.

Erityisen tärkeää on valita laastin optimaalinen koostumus savupiipun ja uunin sellaisten osien asettamiseksi, jotka tulevat ulkona ja joutuvat kosketuksiin avotulen kanssa, koska suurimmat kuormat eri luonteeltaan kuuluvat niihin. Siksi, kun seos kuivuu, sen tulisi luoda tiukat ja luotettavat saumat, jotka kestävät erilaisten luontaisten tekijöiden vaikutuksen.

Alla olevassa kuvassa on esitetty uunin rakenteen erottaminen asennetusta savupiipusta eri vyöhykkeisiin, joissa voidaan käyttää korkeintaan kolmea eri muurausratkaisua.

Uunin eri osastot vaativat erityistä lähestymistapaa muurauslaastin valintaan

Tämän julkaisun puitteissa on järkevää tarkastella yksityiskohtaisesti savupiipun rakentamisen muuraustyötä ja sen kytkentää polttokammion palamistuotteita johtavan kanavan kanssa. Tästä syystä puhumme edelleen vyöhykkeistä nro 7, 8, 9, 10 ja 11. Näiden alueiden lisäksi on tarpeen käsitellä osasto 3, mikäli valitaan radikaali savupiippu, joka asetetaan säätiöstä.

 • Osastonumero 7 on alku, jolloin savupiippu asetetaan viimeiseen, kokonaan päällekkäiseen liesi riviin jääneen reiän ympärille. Tätä vyöhykettä kutsutaan lähteeksi, ja se kärsii melko korkeista lämpötilan kuormituksista, jotka ovat 360 ÷ 400 astetta, minkä vuoksi tällä alueella valmistetaan savi-hiekkalaasti.
 • Osaston numeroa 8 kutsutaan "fluffiksi" ja se voi koostua 2 ÷ 4 riveistä. Joskus se on vain huoneessa, kuten esimerkiksi esitetyssä kuvassa. Sitten se asentaa eristysaineella täytetyn metallirasian (tässä näkyy vyöhykkeellä nro 9). Muissa suoritusmuodoissa "raspuska" alkaa huoneesta ja kulkee ullakkokerroksen koko paksuuden läpi ullakkokerroksen puhtaalle lattialle. Tämä savupiipun vyöhyke on paksumpia ja se on suunniteltu luotettavasti palavien kattotuotteiden ja ullakkeen lattian eristämiseen lämmöstä, joka ulottuu 360 ÷ 400 asteeseen, joka muodostuu savupiipun sisäpuolelle uunin lämmityksen aikana. Tiilet ovat myös savi-hiekkalaasti.
 • Osaston numero 9 - eristysosasto laatikon muodossa. Leikkaus on valmistettu metallilevystä ja se on kiinnitetty putken ympärille sen alueen läpi, jossa se kulkee ullakolla. Metallikotelo on täynnä palamatonta materiaalia. Tämä voi olla laajennettu savi, asbesti, vermikuliitti, mineraalivilla ja muut palamattomat materiaalit, joilla on alhainen lämmönsiirtokerroin.
 • Osasto 10 - tätä osaa kutsutaan putken kaulaksi. Yksi osa siitä on ullakolla, useimmiten lämmittämätön, ja toinen - nousee kattopäällysteen yläpuolelle. Tämä alue altistuu erilaisille ulkoisille vaikutuksille, joten tämän alueen käyttöönottamiseksi sinun on käytettävä luotettavaa ratkaisua, joka kestää kaikki testit. Tämä muuraus koostuu hiekasta ja savi, mutta lisäämällä tietty prosenttiosuus sementtiä. Samaa ratkaisua käytetään saukkoihin, jos se on suunniteltu putkistossa.
 • Laitoksen numero 11 - savupiipun kärki käyttää samaa ratkaisua kuin vyöhykkeen numero 10.
 • Laitoksen numero 3 on tarpeen asennettaessa savupiipun perusversiota, kun se asennetaan pohjaan uunin vieressä. Tämä vyöhyke altistuu suurelle mekaaniselle kuormitukselle, koska koko putkarakenteen muuraus painostaa sitä. Näille kahdelle muurariville käytetään sementistä ja hiekasta valmistettua laastiosuutta, joka on 1: 3 tai 1: 4. Jotkut mestarit plastiheydelle ja pidentää liuoksen asettamisaikaa lisätään siihen ½ osaa kalkkia.

Uuninrakentamisen ratkaisut voidaan tehdä itsenäisesti, jos on mahdollista saada hiekkaa ja korkealaatuista savea. Se on ymmärrettävää hiekalla, mutta voit ostaa puhdistettua savea rakennuksessa - varsinkin uunin töissä.

Puhdistetun saven pakkaus muurausuunin liuoksen valmistamiseksi

Lisäksi rakennusmateriaalien valmistajat tarjoavat tänään valmiita kuivaseoksia uunin työstään, joka koostuu hienostuneista komponenteista jo tarpeellisissa tasapainoisissa mittasuhteissa. Jos haluat suorittaa asennus nopeasti, voit käyttää tätä vaihtoehtoa, mutta tämä ratkaisu maksaa tietenkin hieman kalliimpaa.

Erittäin kätevä vaihtoehto on käyttää valmiita muurausuunia, joka myydään kuivana rakennusseoksena.

Jos aiot tuoda materiaaleja liuoksen valmistukseen, sinun on muistettava, että sinun täytyy työskennellä kovasti. Ensinnäkin ainesosat on puhdistettava hyvin epäpuhtauksista ja ulkomaisista vihannesten sulkeista. Lisäksi savi on kyettävä poimimaan oikeaan rasvaan.

Alla olevassa taulukossa on muutamia uunin muurauslaastin "reseptejä".

Uunien ja putkien perustuksen asettaminen. Yleiset säännökset

Tee säätiö - työn ensimmäinen vaihe tulevan uunin rakentamisen polulla ja vaihe on aivan tärkeä. Pääset käsittelemään sitä, älä unohda, että suunnitelman muoto ja sen mitat riippuvat suoraan uunin koosta ja muodosta, joka asetetaan sille. Se on laajennettava 50-100 millimetriin verrattuna jälkimmäisen kokoon kaikissa neljässä suunnassa. Kun olet valinnut säätiöiden sijainnin (joka on asetettu ennen kaikkea päätöksellä, jossa uunin on tarkoitus sijaita tässä huoneessa), sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin kysymyksiin:

 • Haluatko leikata tukiseinien ja lattiapalkkien rakenteet uunin asentamiseksi valittuun paikkaan?
 • Eivät häiritse savupiipun kattojen ja lattiapalkkien tuottoa?

Jos alussa on tarkoitus sijoittaa tuleva uuni erityisen puoleisen seinän aukkoon, joka on pääkaupunkia, niin ensinnäkin, kun rakennetaan säätiötä, seuraa seuraavat seikat: seinän alareunat eivät saa jäädä uunin pohjaan.

Sillä on oikeus kieltää erityisrahaston rakentaminen tapauksissa, joissa:

 • Tulevan uunin massa ei ylitä 750 kiloa. Se on asetettu ¼ tiiliin tai valuraudasta;
 • Talo, jossa on tarkoitus laittaa liesi, seisoo vankalla pohjalla. Se on siinä, että uunin pohja asennetaan määriteltyyn tapaukseen.

Jos suunnitellaan entistä massiivisemman rakenteen rakentaminen, säätiön esivalmistelu on työn pakollinen vaihe ennen asennuksen aloittamista. Vaikka viimeisimmän rakennustekniikan käyttö monissa tapauksissa sallii sinun laittaa suoraan lattialle ja melko massiivisen uuninrakentamiseen. Tietenkin lattialle tällaisissa tapauksissa tehdään suuria vaatimuksia: ensinnäkin niiden vahvuus; toiseksi laatikon ja lattialaudan laatuun. Joka ei saa kaatua. Tätä varten uunin ylimärä jakautuu erikoisvalmisteisten tukien päälle. Ne ovat sarja, joka on erityisesti asetettu viivästymiseen. Toinen ratkaisu on massan jakautuminen suurelle alueelle (johon on asennettu lisälevyjä, vahvistuspalkkeja jne.). Jos uunin päätetään tehdä tällä tavoin, sen muotoilu on mahdollisimman helppoa useiden teknisten päätösten vuoksi (ellei ehdottoman välttämätöntä, että muuraus ei ole paksuuntunut, nykyiset savupiiput ovat helpompia, kevyitä asbestisementtiputkia jne. Käytetään asennettuina). Rakenteen aiemman massan määrittämiseksi ohjataan seuraavat vertailuarvot: yhden kuutiometrin tiheyden massan oletetaan olevan 1350 kg. Säätiön rakentaminen toteutetaan raunioina, tiilinä ja betonina. Märissä maissa etusija on tällaiselle materiaalille kuin tiilirunko, vaikkakin alempi osa ja näissä olosuhteissa voidaan tehdä betonista ja raunioista. Asettelu voidaan tehdä usealla eri tavalla. Kolme käytetään yleisimmin:

 • Johdolla;
 • Muottipesässä;
 • Kaivon seinämien välissä, joka on aiemmin kaivettu perustan mittoihin.

Kun rakennat säätiön, sen asentaminen on ripustettu korkeudelle, joka ei saavuta 140-150 mm: n huoneesi puhtaita lattiatasoja (nämä ovat kaksi riviä asettamista). Tapauksissa, joissa pohja on kallistettu, saavuttanut määritetyn korkeuden, tuloksena oleva pinta tasoitetaan tasolle käyttäen sääntöä. Tämä menetelmä suoritetaan monimutkaisella tai sementtilaastilla.

Noin viikko siitä, kun säätiö on asetettu, pintaan asetetaan yksi rivi tiiliä ja sen päälle kaksi kerrosta vedenpitävästä materiaalista (yleensä katto- tai kateaineista), joilla on pienet päällekkäisyydet. Vedenpitävän tiivisteen laadun parantamiseksi materiaali on asetettava mastiksi. Lisäksi kattolevy sijoitetaan tervaan, ja kattopäällinen - bitumimastilla. Toinen tiilikerros sijoitetaan vedenpitävän materiaalin kerroksen päälle, mikä johtaa pohjakerroksen poistumiseen puhtaiden lattiatasojen tasolle. Sen jälkeen voit aloittaa uunin varsinainen asentamisen.

Jos pohja asetetaan vain tiilien käyttämistä varten, viimeistä mutta yhtä riviä käytetään myös vedenpitävään rakenteeseen, jolle sitten asetetaan viimeinen rivi. Samalla tavalla erilliset perustukset asetetaan savupiippuihin. Päätös siitä, mihin syvyyteen tarvitaan säätiön kaivaaminen riippuu työskentelyalueen maaperän laadusta. Tämä arvo voi olla välillä 200-500 millimetriä maissa, joiden tiheys on 500-1000 millimetriä löyhästi ja pehmeällä maaperällä. Kuopan pohja on puhdistettava tason alapuolella. Jos maaperä on löysä tai heikko, sen on ehdottomasti painettava ennen työn aloittamista. Useimmiten perustuksen ensimmäinen rivi on tehty pienestä kivestä tai tiilestä. Nämä materiaalit kuivataan ilman liuosten käyttöä. Kiinnitä huomiota siihen, että käyttämiesi kivien sivuttaissuuntaiset mitat eivät ylitä 1/3 kokoonpanon kokonaisleveydestä. Nämä materiaalit yksinkertaisesti ajetaan runkopalkin pohjaan.

Tämän työn jälkeen kivien (tiilien) väliset raot hajoavat pienillä kivillä. Sitten pohja kaadetaan betonin tai sementin liuoksella (viimeisen sementin / hiekan osuus on 1: 5 tai 1: 6). Levitä sitten laastin kerros seuraavalle riville. Joissakin tapauksissa näitä tarkoituksia varten voidaan käyttää monimutkaista liuosta, joka sisältää sementtiä, kalkkipastaa ja hiekkaa suhteissa 1: 1: 8 tai 1: 1: 9. sitä paremmin pukeudut kiven muuraukseen, sitä vakaampi säätiö on. Varmistaaksesi paremman laadun, käytetään munien tiilien ja kiviä, vuorotellen rivit, lusikat ja pukkaa. On tarpeen hallita nivelten tiheyttä makaamisessa. Kuivilla mailla, tietyin varauksin, on mahdollista käyttää savi ratkaisuja, joilla on merkityksetön sementti lisäaineita. (Katso artikkeli "saviastiasto").

Kiukaan perustan kieltäminen on ehdottomasti kielletty sen kanssa, jolla rakennuksen seinät ovat. Näiden säätiöiden etäisyys lähimpään paikkaan ei saa olla alle 50 millimetriä. Määritetty tila on täynnä hiekkaa koko tilavuuden ajan. Kaivon seinämien välissä, kaivettuna pohjan asettamista varten ja tämän pohjan seinämille, maaperä kaadetaan ja laadullisesti repeytyy. Jos samanaikaisesti pohja asetetaan juuriputkeen ja uunin alle, ne on suoritettava toisistaan ​​riippumatta.

Koska pohja nousee kaivon pitkin pohjan yläpuolelle kaivettuna sen rakentamiseen, se on mahdollista, jos tällainen tarve on tarpeen, pystyttää muotti ja työskennellä siinä. Muottien sijasta voidaan käyttää tiiliä tai kivia, jotka perustuvat pinnanmuotoiseen laastiin tai jotka määrittävät ulkoiset mitat. Sitten riviin keskitetään vasara, tukkeutuu raunioineen, kaadetaan, ja lopuksi se kaadetaan nestemäisellä muurauslaastilla, useimmiten sementillä. Työ määritetyllä sekvenssillä suoritetaan jokaisessa seuraavassa rivissä.

Säätiön runkoa, jos sitä vaaditaan, ei voida täysin tehdä täysin betonista. Tällöin täytä kuopan pohja hiekalla (karkea jyvä) noin 400-600 millimetriä. Säätiön pohja on edelleen alkuperäisellä merkillä ja valmistettu samalla tavalla, toisin sanoen tasoitettu ja tasoittunut. Hiekka kaadetaan annoksiin. Ensimmäinen kerros on 100-150 millimetriä korkea. Nukahtamisen jälkeen se on kostutettava ja tiivistettävä. Kaada kerros hiekkakiviä, soraa tai murskattua kiveä, jonka paksuus on 80 - 200 millimetriä, tasoita se ja täytä se muurauslaastilla (sementtihiekka). Seuraavaksi tulee toinen kerros hiekkaa 100-150 millimetriä. Samoin kopioi se, kosteuttaa ja ram. Sitten jälleen kerros hiekkaa tai sora 80-100 millimetriä paksu. Siten vuorottelevilla kerroksilla saavutetaan taso 400-600 millimetriä.

Siinä tapauksessa, että perustus on asetettu oikein, vain yksi voima, joka suuntautuu pystysuoraan alaspäin, vaikuttaa siihen lisätoiminnan aikana. Tämä on painovoima, jonka arvo määräytyy uunin massan mukaan. Tämä voima neutraloidaan kokonaan sen vastustuskyvyn aiheuttaman maaperän kestävyyden vuoksi. Tämä tilanne takaa suunnittelun kestävyyden, lujuuden ja vakauden.

Jos välilehti tehdään rikkomalla, vuorattu uuni altistuu lisäksi monisuuntaisten voimien vaikutukselle ja tämä voi aiheuttaa sen tuhoutumisen. Tällaiset voimat syntyvät, useimmiten sen takia, että käytettyjen muurauslaastareiden huuhtoutuminen käytettävissä olevalla pohjavedellä, maaperän turvotus jäädyttämisen aikana, sekä epätasaisen pohjan perustan luomiseen tapahtuu.

Jotta voitaisiin jättää tällaisten voimien todennäköisyys, jäljempänä luetellut käytettävissä olevat tiedot on arvioitava asianmukaisesti. Koska tämän analyysin tuloksena on tehty päätös syvyydestä, jossa tietyn alueen tulisi luoda perustus sille tulevan uunin rakentamiselle.

Niinpä alustavan analyysin kohteena oleviin tietoihin olisi sisällyttävä seuraavat tiedot:

 • Maaperän kantavuus työmaalla;
 • Maaperän rakenne;
 • Maaperän esiintymisen luonne;
 • Niiden rakenteiden ominaisuudet;
 • Ilmastolliset tekijät.

Yksinkertainen esimerkki. Kun työskentelet kallioilla, säätö voidaan tehdä syventämättä. Riittää poistamaan turpeen yläkerros. Muissa tapauksissa, ilman kaivaa perusta kuoppa, et voi tehdä. Kuiville tai hiekkapohjaisille maille on syytä kaivata syvemmällä vähintään 700-800 millimetriä. Loppu, tämä arvo määräytyy maaperän jäädytyksen syvyyden alueella. Kaivon pohjan on joka tapauksessa oltava vähintään 200 millimetriä jäädytystason alapuolella.

Savupiipun pohja: tarve, laskenta, asennus yksinään

Savupiippu on suunniteltu purkamaan haitallisten palamistuotteiden olohuoneesta uunista tai takasta. Savupiippu pystyy selviytymään onnistuneesti sille määrätyistä toiminnoista vain, jos se on rakennettu oikein kaikkien standardien mukaisesti. Savupiipuun oli vakaa ja palvellut pitkään aikaan, se on asennettava erilliselle pohjalle. Savupiipun pohja voidaan tehdä itsenäisesti. Lue, miten tämä tehdään.

Perusta savupiipulle

Milloin tarvitaan säätiö?

Uunien ja tulisijojen savupiippuja voidaan tehdä:

 • tiilistä. Tiilikivejä erottaa asennus monimutkaisuus, lauhteen esiintyminen ja nokikerrostumien muodostuminen putken sisällä, mikä vähitellen johtaa sen tuhoamiseen. Näistä tekijöistä huolimatta tiilipihneillä on esteettinen ulkonäkö ja niitä käytetään laajasti uunien rakentamisessa;

Tiilimuovipino

Putkiputkesta koottu savupiippu

 • keraamisista putkista. Keraamisen savupiipun suurin haittapuoli on sen valmistuksessa käytettyjen materiaalien korkea kustannus;

Suihkukerroksen keraaminen lasi

Muovinen savupiippu

Kellarin mitat

Savupiipun perustusten laskenta suoritetaan savupiipun kokonaismittojen perusteella.

Vakiopohjamaalisää on parametrit:

 1. vähintään 40 cm maanpinnan alapuolella;
 2. 15 cm kummastakin reunasta enemmän kuin savupiipun koko.

Menetelmä säätiön koon määrittämiseksi

Teollisuuden savupiippujen rakentajat tuottavat täydellisen laskelman savupiipusta: pohjasta, sen korkeudesta, poikkileikkauksesta ja niin edelleen. Se toteutetaan SNiP: n "Säätiöt ja säätiöt" ehdottamien kaavojen perusteella ja siinä otetaan huomioon kaikki putken parametrit ja maaperän jäädyttämisen syvyys savupiippuasennuksen alueella.

Säätiön rakentaminen

Vaaditut materiaalit

Ennen kuin säätiön rakentaminen vaaditaan valmistelemaan kaikki tarvittavat materiaalit, joihin kuuluvat:

 • hiekka;
 • sora tai rikkoutunut tiili;
 • betoniseosta. Betoniluokka B15 on optimaalinen, mutta korkeampaa laatua voidaan käyttää;
 • metallinen vahvike, jonka poikkileikkaus on vähintään 12 mm;
 • lämmönkestävä tiili;
 • kaikki vedeneristysmateriaalit.

Päävaiheet

Savupiippujen perusteet rakennetaan seuraavan kaavion mukaisesti:

 1. asennuspaikka ja savupiippu on valittu. On toivottavaa, että savupiippu ei tule kosketuksiin asuinrakennuksen seinämien kanssa, koska tämän järjestelyn avulla voidaan muodostaa lisäkondensaatti. Uunin ja savupiipun perustan on sijaittava jonkin matkan päässä talon perustasta;

Optimaaliset vaihtoehdot uunin ja savupiipun sijainnille asuinrakennuksessa

 1. uunin ja savupiipun asennuksen sijasta on kaivettu vastaavien kokonaismittojen reikä;
 2. muotti on tehty kaivon ympäryksen ympärille, joka voidaan tehdä itsenäisesti improvisoituista levyistä;
 1. kuopan pohja noin 20 cm täytetään hiekan ja soran seoksella (rikkoutunut tiili). Tämän toimenpiteen ansiosta on mahdollista tasata kaivon pohja ja luoda "tyyny" tulevalle säätiölle;
 2. hiekka-sora-seos on päällekkäin kerros vedenpitävä materiaali vähentää lauhteen muodostumista, joka voi tuhota konkreettisia täyttö;
 3. metalliset tangot pinotaan vahvistaviksi elementteiksi. Tangojen käyttö on kaatumisen edellytys, koska raudoitus lisää betonipohjan lujuutta;

Savupiipun perustan rakentamisen alkuvaihe

 1. kaatamalla betonia. Betonikerroksen paksuuden tulisi olla 200-300 mm. Betonin on oltava tasainen tai hieman maanpinnan yläpuolella;

Perusrakentamisen päävaihe

 1. savupiipun perustusta levitetään toisella vedeneristyskerroksella;
 2. on suositeltavaa tehdä tiilimuuraus asunnon lattiatasolle. Jotkut rakentajat laiminlyövät tämän vaiheen. Lisämateriaali antaa kuitenkin savupiipun lisävakavuuden ja vähentää lähes kokonaan rakennusten kausivaihtelut, mikä johtaa pienempiin tappioihin ja vähentää ylläpitokustannuksia ja kausiluonteista palautumista.

Säätiön rakentamisen viimeinen vaihe

Voit tutustua kaikkiin vaiheisiin, joissa rakennetaan savupiippuun ja kamiinan säätö videoihin.

Rakentaminen savupiippu perustuu vain asennettaessa massiivinen rakenne. Useimmiten säätiö ratkaistaan ​​heti sekä takalla että takalla. Suunnittelu ei vaadi tarkkaa laskemista. Riittää, että tiedetään yleiset säätiöiden asettamat säännöt.

Keraaminen savuputki: askel askeleelta asennusohjeet. Savupiipun perustus

Tiilinen savupiippu: laite ja rakenne

Tiilipyörä on halpa ja kohtuullisen luotettava ratkaisu. Tiilikiviä löytyy lähes kaikkialla. Myös niiden rakentaminen ei yleensä aiheuta ongelmia. Mutta on joitain hienouksia, ja kehittäjän on voitava arvioida rakennuksen suorituskykyä.

Tiilikivneitä löytyy lähes kaikista talosta, mikä johtuu suhteellisen alhaisesta hinnasta ja käytännöllisestä suunnittelusta.

Perinteisesti samaan aikaan talon rakentamisen kanssa kulkee savupiippujen rakentaminen. Suunnittelussa on kaksi versiota: itsekantava, erotettu talon tukijalosta (lattiat, seinät) tai talon kannen seinämän osa. Savupiipun asentaminen on sama riippumatta siitä, mitä kanavia siinä on - savua, ilmaa, savua tai kaikkia kerralla. Kaikissa tapauksissa sen osat ovat: tina-kaulus, joka takaa savupiipun katon tarttumisen; korkki, tulo, runko ja säätiö.

Savupiipun perustus

Tämä on pakollinen osa savupiippua. Tämän elementin muuraus voidaan järjestää kiinteästä tiilestä tai kivestä, mutta vahvimpaa betonia käytetään useimmiten. Tyypillisesti perustan korkeus on vähintään 30 cm ja sen muoto on suorakulmainen suuntaissärmiö. Leveys ja pituus valitaan siten, että se työntyy vähintään 15 cm: n päähän piipun rajoista. Suunnittelija tekee kuitenkin lopullisen päätöksen koosta riippuen savupiipun painosta ja pohjan kantavuudesta. Hän vastaa vaaditun raudoituksen määrästä ja betoniluokan määrittämisestä.

Useimmiten on riittävästi verkkoa ruostumattomasta teräksestä ja B15-betonista, joka sijaitsee 20 cm: n välein. Tärkeä elementti on tärkeimmän raudoituksen suojakerroksen parametrien noudattaminen, kun kyseessä on savupiippu:

 • 7 cm, jos säätelyllä ei ole eristystä;
 • 5 cm, jos kosteudeneristys on säädetty ja pohja on valmistettu vähärasvaisesta betonista (luokka B7.5).

Varoitus! Tiilipohjapohjan pohja voi olla 50 cm lattian alapuolella siinä tapauksessa, että talon sisäpuolella on tiilinen savupiippu. Jos savupiippu sijaitsee ulkona, pohjan pohja on sijoitettava maaperän jäädytyksen rajalle. Useimmiten tämä raja on talon perustan syvyydessä.

Laitteen perustekniikka

Savupiipun rakentaminen

Tiili savupiippu. 14 × 14 cm: n mitattaviksi vaaditaan tiilestä sijoitettuja kanavia, joiden koko on vähintään 14 × 14 cm, jolloin ne muodostavat ½ × ½ tiilet ja saumat. Riippuen tehokkaasta kanavien korkeudesta ja tarkoituksesta rakennetaan myös suuremman osan savupiiput, esimerkiksi 14 x 20 cm (1/2 × 3/4 tiilet, joissa on saumat), 20 × 27 cm (3/4 × 1 tiilet, joissa on saumat) 20 × 20 cm, on parasta antaa heille suorakulmio tai neliön muoto, jonka kuvasuhde on 2: 3. Yleensä laattojen maalauskanavan asennus tapahtuu samoin kuin talon kantavia seiniä. Asettelu suoritetaan tavallisesti perinteisten nivelten liitosmenetelmän mukaan, jossa käytetään lusikan ja päittäisten rivien vaihtelevaa pinoamista.

Laite on perinteinen tiilinen savupiippu.

Asettelu on suoritettava siten, että savupiipun putkien pinnalla ei ole ulkonemia, painumat (saumat ovat seinän kanssa samassa tasossa) ja sileät. Tästä syystä on parasta rakentaa ne teräs- tai puukuvioilla. Menetelmä on melko yksinkertainen: kädensijat nostavat mallin, kun muuraus on pystytetty, jotta kanavan seinämien sujuvuus ja tarkat mittasuhteet voidaan varmistaa. Tapauksissa, joissa tiilipyynnys on rakennettu pystysuuntaisella taipumalla (suhteessa), kanavat sisäpuolelta asetetaan tiilillä, joka on kohtisuorassa suhteelliseen linjaan nähden.

Ulkopuolelta, savupiiput tulisi kipata tai kirjailla täysimittaiseen lukuun ottamatta alueita, jotka kulkevat tulenkestävien kattojen läpi (esim. Teräsbetoni). Savukanavien sisäpinta ei ole tarpeellista kipsiä, koska kipsiä ja palamistuotteita muodostavien aineiden väliset kemialliset reaktiot vaikuttavat vakavasti savupiipun tiilikoostumuksen melko nopeasti hajoamiseen. Kanavien välisten väliseinien asettamisen on oltava vähintään puolta tiilenpaksuista (12 cm). Sisäseinän etusivun tulee olla samanpaksuinen.

Jos savupiipun kanavat on pystytetty talon ulkoseinään tai jos nämä kanavat kulkevat lämmittämättömän ullakolla, savupiipun ulkoseinät on tehtävä 1 tiilenpaksuiseksi (25 cm) tai lämmitettävä lisävälineillä. Voit käyttää tätä esimerkiksi mineraalivillaa asettamalla sen 5 cm: n kerrokseen. Useimmissa tapauksissa on myös suositeltavaa yhdistää pakokaasu- ja savukaasut yhdessä ilmanvaihdon kanssa. Tämä vähentää merkittävästi lämpöhäviötä savupiipussa ja tarjoaa myös paremman vedon. Kanavien rakentamisprosessissa poikkeamat eivät saa ylittää 1 cm: n suuntaa ylittävänä ja enintään 5 mm: n suunnassa pienennyksen suuntaan.

Savupiipujärjestelmät ovat savupiipun nykyaikaisin tekniikka.

Savupiipun korkeus ei saa olla yli 50 senttimetriä korkeinta katon korkeimmasta kohdasta.

Ne edustavat monimutkaisia ​​onttoja modulaarisia lohkareita kevytbetonista, jonka sisällä ne kiinnittävät mineraalivillasta eristetyn keraamisen putken. Tällaisilla järjestelmillä on useita vaihtoehtoja savupiipun halkaisijoille (halkaisija 14 - 60 cm) ja käytännöllisesti katsoen käytettäessä kaikkia käytettävissä olevia lämmityslaitteita: uuneja, tulisijoja, kattiloita (nestemäisissä, kaasumaisissa ja kiinteissä polttoaineissa). Tällaiset järjestelmät mahdollistavat myös erityisten yhdistettyjen modulaaristen elementtien avulla mahdollisuuden ryhmitellä tiilen savupiipun pakokaasu-, ilmanvaihto- ja savukanavat.

Pariliitos seinän kanssa. Nykyään perinteiset pinoiset savupiiput rakennetaan usein seinien vieressä, joita ei ole tehty tiilestä, vaan esimerkiksi laajennetusta savibetonista ontosta tai keraamisesta huokoisesta lohkosta tai solutasosta. Tällaisissa tapauksissa seinän ja savupiipun rakenne on tarpeen liimalla, jonka läpimitta on 6 mm, tai 1,5 mm: n 20 mm: n terästangoista valmistetut ankkurit. Tällaisia ​​yhdisteitä on myös sijoitettu joka toinen rivi tiiliä, mutta ottaen huomioon huomattavan koon nykyaikaisia ​​seinämateriaaleja, viime aikoina ankkurit tehdään jokaisen rivin seinään. Lisäksi ne on kääritettävä muurausseinässä ja savupiipussa vähintään 20 senttimetrin syvyydessä.

Kytke savupiippu katon läpi. Jos tiilinen savupiippu on erillinen ja se on itsekantava rakenne, katon ja sen välissä on oltava kompensoiva sauma. Jos tiilinen savupiippu on kantavan seinän fragmentti, voit rakentaa päällekkäisiä palkkeja (seinämän paksuus on puoli tiiliä), mutta edellyttäen, että staattiset laskelmat tehdään ennen tätä.

Laite on perinteinen tiilinen savupiippu

Savupiipun tuotanto katon yläpuolella

Cap-savupiippu. Tämä muotoilu suojaa ilmanvaihtokanavia ja savupiippua saostuksesta. Se on tavallisesti valmistettu betonista (vähintään B15) ja vahvistettu terästangoilla (St 0 tai St 3, joiden halkaisija on 6 mm). Kattomateriaalin yläosassa kattopäällysteen etupäällystyseristys. Korkki työntyy yleensä useita senttimetrejä savukaasuputkiston rajojen yli niin, että kummallakin puolella muodostuu kuoppaja - ellei, savukaasujen vuoraus altistuvat jatkuvasti sulatetuille ja sadevedelle, jotka virtaavat korkin pohjapintaan. Lisäksi pakokaasu- ja savukanavien pistorasia on jätettävä korkkiin.

Suuttimet. Joskus sattuu, että alueen maiseman tai ilmastollisten ominaisuuksien takia, vaikka parvekkeilla, joilla on asianmukainen muotoilu, voi olla joitain ongelmia taakan kanssa. Niissä paikoissa, joissa on rakennuselementti lähellä savupiippua, joka aiheuttaa työntövoiman kallistamista, esteenä tuulelle tai joissa voimakkaat tuulet yksinkertaisesti puhaltavat, joskus ne voivat asentaa savupiipun - betonin tai tinan.

On olemassa erityinen suuttimien tyyppi - rakennuksen deflektorit. Ne on tehty betonista tai teräslevystä. Laitteen deflektorit ovat erilaiset. Ne on asennettu savupiipun suuhun suojaamaan kanavia roskista (esimerkiksi putoavat lehdet) ja kostuttamalla.

Tina-kaulus. Useimmissa tapauksissa savupiipun katon läpi kulkeva kanava suljetaan metallilevyllä (alumiini, sinkitty teräs tai kupari), joka koostuu profiileista. Tämä tehdään veden vuotamisen estämiseksi. Myös ullakolla suojelemiseksi saostuksesta voidaan asettaa savupiipun pinon asettaminen käyttämällä tiilien jatkeita ("saukkoja") 10-15 cm: n korkeudella kattopeitteen yläpuolella.

Tämä mahdollistaa savupiippuun virtaavan sadeveden purkamisen kattoon mahdollisimman pitkälle savupiipun läpi kulkevan putken kohdalta. Tapauksissa, joissa savupiippu on hyvin leveä tai katto on melko jyrkkä, harjan sivulle sijoitetun kauluksen rengasmainen esiliina on profiiloitu pyramidin ulkonemalla veden ja lumen kerääntymisen estämiseksi.

Luo savupiippu omasta tiilestäsi: askel askeleelta kuvaohje

Brick-savupiippu on yksi edullisimmista ja luotettavimmista malleista, joten useimmat tulisijat tai lämmitysuunit pysähtyvät siihen. Monet yritykset tarjoavat palveluita tällaisten savupiippujen rakentamiseen, mutta voit rakentaa sen itse ja säästää rahaa. Kysymys on, miten? Katsotaanpa.

Tiilinen savupiippu, jossa kupu suojaa sitä putoamasta

Ennen kuin selvität, kuinka luoda savupiippu tiilestä omilla käsilläsi, sinun on päätettävä, millaisia ​​muurauksia on olemassa.

Tiiliseinämäiset savupiipun asettelut

Tiilikivit ovat yleisimpiä ja niitä käytetään lähes jokaisessa yksityisessä talossa. He alkavat perinteisesti rakentaa samaan aikaan talon kanssa. Kaksoismuovipuita on kaksi:

 • kantajaa. Yksi savupiipun seinistä on huoneen seinä;
 • erilliset.

Erillinen savupiippu ullakolla

Riippumatta tyypeistä, muninta on sama.

Tavanomaisesti tiilisen takan savupiippu voidaan jakaa useisiin osastoihin:

 • säätiö. Päärakennuksen ja pakollisen osaston, joka on peräisin kokonaan tiilestä tai kivestä. Säätiön korkeus on 30 senttimetriä, ja ne antavat sille suorakulmion ulkonäön. Parametrit, kuten leveys ja pituus, valitaan sen perusteella, että sen tulee paisuttaa enemmän kuin viisitoista senttimetriä. Mutta myös säätiön koko riippuu pohjan massasta ja kantavuudesta;

Tiilen savupiipun alapuolelle valmistettu paikka

 • tiili savupiipun kanava. Se on neliö, mutta paras vaihtoehto olisi näyttää se suorakulmion muodossa. Kanavan optimaaliset mitat ovat 14 x 14 tai 14 x 20 senttimetriä. Tällainen savupiippu useimmiten määrittelee saumojen liittämisen lusikalla tai sidotuilla muuririvillä. Savupiipun pinta on tehtävä täysin sileäksi ilman ulkonemia ja painumia. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisesti valmistettuja teräs- tai puusta valmistettuja malleja. Kun teet muurausta, ne on nostettava ylös.

Vihje! Ulkopuolella tulee olla täynnä. On parempi olla koskematta sisäpintaan, sillä polttamisen seurauksena syntyvä kemiallinen reaktio voi johtaa hävittämiseen mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Laying tiili savupiippu käyttäen puun mallia

 • savupiippu tai hattu vaatii suojan saostuksesta. Se on yleensä betonista ja teräsbetonilla. Tällainen korkki asennetaan tavallisesti viisi senttiä ylittäen savupiipun rajat ja estää näin sateen tai sulaveden pääsyn verhousmateriaaliin. Myös korkilla on muurauksen rakentamisen aikana poistettava aukkoja ja savukaasuja.

Vihje! Putkiston ongelmien estämiseksi savuputken on oltava katon harjan yläpuolella. Tee näin asenna suutin. Ne voidaan valmistaa betonista tai teräslevystä.

 • Liesi on asennettava venttiilillä varustettu napaputki, jonka jälkeen se on kiellettävä tiilillä käyttäen erikoistunutta sidontatapaa. Laidunosan lopussa savupiipun kulkua tulisi pidentää vain 25,5 cm: n etäisyydellä ulkopuolelta, mutta poikkileikkaus ei ole muuttunut;
 • savupiippu, joka sijaitsee ullakolla tai nousuputkessa, nousee aivan katolle. Sen jälkeen kummallakin puolella tehdään vähintään kymmenen senttimetrin pituinen jatke. Sitä kutsutaan otteriksi. Sateen laajentumisen vuoksi - lumi tai sade - älä putoa katon aukkoon katon ja savupiipun ääressä;
 • "Kaula" - osa katon yläosassa sijaitsevasta savuputkesta, joka on säädetty otterin jälkeen.

Suorakulmainen tiilipihde on paras vaihtoehto

 • sääasennossa. Savupiipun ja ullakon suojaamiseksi käytetään tinapinnoitettuja metallilevyjä, kuten galvanoitua terästä, alumiinia tai kuparia. Täten saostuneet kupu rullat tina kaulus, sitten katolla, eikä vuori ja ullakolle.

Lue lisää galvanoiduista savupiippuista portaalissamme.

Kaikki osat ovat välttämättömiä, kun rakennetaan savupää, riippumatta siitä, onko työ tehty isännällä tai omilla käsillään. Kattilan tiilinen savupiippu on rakennettu vastaamaan uunia.

Askel askeleelta ohjeita tiilipihneen luomiseen omiin käsiisi

Korkealaatuisen tiilipihdeen rakentaminen ei ole helppo tehtävä, ja on erittäin tärkeää asettaa tiilimuuraus niin, että kaikki on tiukka, tulenkestävä ja jokaisella saumalla on suuri rooli tässä. Savupiipun etusuunta on poltettavan polttoaineen poistaminen savusta ja polttoaineen polttaminen työntövoiman avulla, joka ei vain vedä ulos vaan myös tuottaa ilmavirtausta uuniin ja tämän seurauksena polttoprosessi ylläpidetään ja ylläpidetään.

Järjestelmä rakentamaan tiilipihne omalla kädelläsi

Tällaisen savupiipun suuri etu on se, että sillä on hyvä vetovoima kaikissa sääolosuhteissa ja käyttöikä verrattuna metalliputkiin. Katsotaanpa kysymys siitä, miten rakentaa tiilipihne omilla käsilläsi kaikkien sääntöjen mukaan.

Suosittelemme, että tutkit suosituksia tarkemmin: mitä tehdä savupiipun kanssa tämän artikkelin lisäksi.

Tiilikivejä asetetaan kolmessa vaiheessa:

 • Vaihe 1. Valmistelutyön tekeminen ja perusta.

Muurahainen tiili perusta tulevaisuuden savupistettä

Tässä vaiheessa sinun on perehdyttävä huolellisesti tulevan savupiipun rakennesuunnitteluun. Perinteisille ja perinteisille puulämmitteisille uuneille tarvitaan täydellinen muuraus, kun kyseessä on kaasulieden tiilipyynnys, erikoistuneesta seoksesta valmistetusta metalliputkesta. Ennen kuin aloitat laskutoimituksen toteuttamisen tiilen savupiipun pitäisi rakentaa perustan. Rakennettu kiinteästä tiilestä tai teräsbetonista.

Vihje! Säätiön pohjan korkeuden on oltava vähintään 30 senttimetriä ja leveys, joka on 15-20 senttimetriä enemmän kuin savupiippu, on optimaalinen. Tällaisella pohjalla savupiippu seisoo tasaisesti.

 • Vaihe 2. Savupiipun kanava.

Toinen vaihe tiilipihneen rakentamisesta omiin käsiisi. muuraus

Savupiippu on rakennettu viiden metrin korkeudelle tai ei matalampi kuin katon harjanteella, sillä sillä on suuri rooli työntövoimassa. Tällaiset savupiiput on suunniteltu yksinomaan erikoistuneella palonkestävällä tai täyteläisellä punatiilillä. Nippuja varten käytetään sementtiä, hiekkaa tai kalkkikiviä ja erityisen korkeissa lämpötiloissa erikoistunut seos, jota käytetään louhintaan.

Tarvittavan palan katkaisemiseksi on hyödyllistä käyttää punnituskonetta ja merkkiainetta (merkkikynää). Soveltamalla näitä työkaluja voit luoda aivan tarkkoja kokoisia levyjä, joita tarvitaan otterin alueella sekä leikkaus.

Vihje! Saumat on tehtävä ohuemmiksi. Täten savupiippu tehostuu. Saumojen leveys ei saa olla yli 15 millimetriä.

Muurauskaasu kaasulämmityslaitteelle

Leikkaamisen ja saukkojen muodostusta varten on parasta käyttää metalliputkia, jotka on asennettu tiilimuuraukseen ja siten, että ne eivät ylitä savukanavaa. Savupiipun kanavan leveys ja paksuus riippuu siitä, mikä sauma on paksu. Niiden tulee olla kooltaan yhtä suuria, jotta tiili voi asettua tasaiseksi. Suosittelemme lukemaan artikkelin teräksisen savupiipun oikeasta valinnasta ja lisäämään se kirjanmerkkeihisi.

Vihje! Muurauksen kokonaispaksuus tulisi olla noin kymmenen senttimetriä. Tämä takaa paloturvallisuuden.

Jos rakennat tällaista savupäätä, muista puhdistaa erikoisreikiä.

Tiilet savun poistoilmakanavan yläosassa savunpoistoon ja puhdistukseen

Seinän sisäpuolella tulisi olla täysin sileä sekä tasainen pinta ja kulmat suoritetaan 45 astetta. On parasta kipata sisäseiniä sileyden vuoksi, sillä karkealla pinnalla noki tyydyttää enemmän, mikä heikentää himoja. Tämä voi aiheuttaa tulipalon, joka ei ole turvallinen. Myös monet kokenut liesi asiantuntijat suosittelevat valkaista liesi paitsi sisätiloissa myös ulkona, minkä ansiosta voit heti päättää, missä savu ja noki voivat vuotaa.

 • Vaihe 3. Kiinnitys ja lämpöeristys.

Jos savupiippu on rakennettu lähelle seinää, se on kiinnitettävä - se on luotettavampi. Tätä varten kiinnitä metallinen ankkuri kolmekymmentä senttimetrin etäisyydelle. Kun savupiippu kytketään kattoon ja kattoon, on välttämätöntä sijoittaa palamaton materiaali tai lasivilla, mikä vähentää tulipalovaaraa.

Suosittelemme artikkelin lukemista: Säätäkää savupiippu omalla kädelläsi.

Tiilipihde olisi puolet metrin päällä katon harjan yläpuolella. Savupiipun yläosa tulisi eristää ja vuorattu erikoistarkoituksiin katolle tai tiilestä verhousta varten.

Kiinnitys tiilen seinään ankkureilla luotettavuutta

Jos savupiippu valmistetaan kaikkien tekniikoiden mukaan, se on vahva, turvallinen, luotettava ja kestää pitkään. Kaikki nämä vaiheet tallennetaan, jos tarvitset rakentaa savupiipun tiilestä valmistetusta kiinteän polttoaineen kattilasta.

Video: tiilipihneen rakentamisen vaiheet

Voit tiilittää savupiipun itse, seuraamalla neuvoja ja tallentamalla ammattilaisten puhelun. Rakennuksen tärkein asia on oikean piirroksen rakentaminen ja vapaa-ajan saatavuus. Sinun ei pitäisi kiirehtiä, nopeus ei ole paras indikaattori, sinun on keskityttävä muurauksen laatuun.

Muurareiden savupiipun tiili | Rakentamisportaali

Savupiipun muuraus on valmistettu erilaisista materiaaleista. Jotkut kykenevät menestyksekkäästi vastustamaan korroosiota, kondensaatiota ja nokikerrostumia. Toisten avulla voit tehdä monimutkaisen kokoonpanevan savupiipun. Kuitenkin, kuten aiemmin, perinteiset tiilipihkakkeet, jotka ovat osoittaneet luotettavuutensa ja tehokkuutensa satoja toimintoja pitkin, ovat erittäin suosittuja.

 1. Tiilikivien ominaisuuksia
 2. Tiilipuijun rakentavat elementit
 3. Materiaalivalikoima muurattujen tiilien savupiippuille
 4. Tiilikivien asentamista koskevat vaatimukset
 5. Kuinka tehdä tiilinen savupiippu uunista: askel askeleelta ohjeita
 6. Mitä harkita, kun asetat tiilen savupiipun kattilaan
 7. Tyypillisiä virheitä savupiipun virittämisessä

Tiilikivien ominaisuuksia

Massiivisen maalaistalon rakentamisen ohella kamppailu tulisijoista, uuneista ja kattiloista on lisääntynyt. Järjestä palamistuotteiden ulosvirtaus useimmiten pystyttää tiili tiili. Tämän materiaalin taipumisrakennetta käytetään yleensä yksittäisiin lämmitys- ja lämmityslaitteisiin.

Erityyppiset tiilimuovipatjat ovat saaneet laajan suosion monien etujen takia:

 1. Korkean lämpötilan kestävyys. Fireclay-tiilet voivat kestää jopa + 1000 ° C (polttolämpötila takasta / uunista + 750 ° C).
 2. Korkea tehokkuus. Lämmityksen aikana tiili kerää täydellisesti lämpöä.
 3. Edulliset rakennuskustannukset.
 4. Tiili-savupiippu sopii sisustuksen eri tyyliin.

Tiilimuovin negatiiviset ominaisuudet ovat:

 1. Rakenteen kulmaisuus johtaa pyörrevirtojen muodostumiseen, mikä pahentaa palamistuotteiden ulosvirtausta.
 2. Savupiipun sisäseinämillä on karkeus - tämä vaikuttaa noki sedimentoitumiseen. Saastuneessa savupiipussa työalue pienenee ja työntövoima pienenee.
 3. Tiilien rakentaminen on suurta ja painaa paljon. Tällaisen savupiipun rakentamiseen tarvitaan säätiön asettaminen.

Tiilipuijun rakentavat elementit

Harkitse tiilipihneen tyypillistä rakentamista - se auttaa ymmärtämään rakentamisen päävaiheet.

Tiilipyörä: Laitteen asettelu

 1. Uunin kaula on osa savupiippua, joka kulkee suoraan uunista leikkaukseen. Tässä he asentavat savuventtiilin, joka on välttämätöntä polttoaineen työntövoiman, polttoaineen voimakkuuden ja polttamisen säätämiseksi.
 2. Aukko (putken leikkaus) on järjestetty jokaisen katon kulkuun. Kyseisen savupiipun tarkoituksena on suojata palavia kattoja lämmöltä. Vuoren seinät ovat paksumpia verrattuna savukaasujen muihin osiin. Tämän osan paksuus on noin 35-40 cm.
 3. Yläkerta on litteä osa savupiippua, joka sijaitsee ullakolla ja pääsee kattoon.
 4. Lintu sijaitsee katolla ja suojaa savupiipun rakennetta saostuksesta ja lauhdes- ta.
 5. Putken kaula on heti otterin yläpuolella. Asettamalla tämä osa savupiippua muistuttaa nousuputkea.
 6. Putken kärki on kaulan yläpuolella oleva laajeneminen. Sateenvarjo tai korkki on asennettu "palvelevien korkkien" päälle, mikä estää saastumisen ja saostumisen tunkeutumasta savukanavaan. Lisäksi asennettu laippa lisää savupiipun luonnetta.

Materiaalivalikoima muurattujen tiilien savupiippuille

Tärkeä kohta rakennuksessa savupiippu - valinta tiiliä. Pakokaasukanavan rakentamisen eri vaiheissa voit käyttää eri tyyppisiä tiiliä:

 1. Punainen kiinteä tiili tai keraaminen tiili - hyvin palanut. Materiaalilla on sileät reunat ja selkeä suorakulmainen muoto. Kun käytetään punaista tiiliä, kuulet tyypillisen "metallisen" äänen. Tämän tyyppistä tiiliä suositellaan minkä tahansa savupiipun osalle. Minimimerkki on 200.
 2. Tiilipunainen - palamaton. Tällaisen tiilen koputessa on tylsää ääntä. Yleensä sitä käytetään vähemmän tärkeisiin alueisiin.
 3. Tummanruskea tiili (poltettu) - paras vaihtoehto savupiipun perustalle.
 4. Savupiipun järjestelyn tiilen koko - 25 * 12 * 6.5 cm.

Se on tärkeää! Huokoinen, kevyt ja ontto tiili on kielletty käytettäväksi savupiipun rakentamisessa

Rakenteen eri osien muuraus on merkitty eri kokoonpanolla toimivalla työliuoksella:

 • katon yläpuolella oleva savupiippu on säädetty sementti-hiekkaseokseen;
 • katon alla oleva kalkki on kalkki tai sementti-kalkkilaasti.

Tiilikivien asentamista koskevat vaatimukset

Kotona tapahtuva turvallisuus, mukavuus, polttoaineenkulutus ja ilmanlaatu riippuvat paljolti savupiippujen laskennan tarkkuudesta. Kattilan, takan tai uunin savukaasujen suunnittelun on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 1. Asennettaessa savupiipun kanava ei saa olla vaaka-osia pakokaasujen kulkua. Kun niiden muodostumista ei voida välttää, kanavien käyttö sallitaan edellyttäen, että niiden kokonaispituus ei ole yli 100 cm.
 2. Litteän katon katon yläpuolella olevan savupiipun on oltava vähintään 100 cm.
 3. Savupiipun asentamiseksi jalkakattoon noudatetaan seuraavia standardeja:
  • jos etäisyys harjanviivasta putken ulostuloon on pienempi kuin 150 cm, savupiipun korkeuden on oltava yli 50 cm: n pituinen harjan rakenne;
  • jos määritetty etäisyys on noin 300 cm, sitten savupiippu asennetaan harjanteelle harjanteella;
  • kun harja on vähintään 300 cm etäisyydellä putkesta, savupiipun yläleikkauksen tulisi vastata linjaa, joka tavanomaisesti vedetään 10 ° kulmassa harjan horisonttiin.

Tiilitalon savupiippujen lisävaatimukset:

 1. Tuotteen on täytettävä paloturvallisuusvaatimukset. Palavalla materiaalilla päällystettyjen seinien on oltava vähintään 380 mm ulkoseinän ulkopuolelta. Lattian välissä on oltava paksuuntuminen, niin kutsuttu reuna.
 2. Putken korkeus vaikuttaa putkeen. Uskotaan, että savupiipun tulisi olla vähintään 5 m.
 3. Asuintiloissa savupiipun seinien paksuus on vähintään 100 mm.
 4. Savupiipun sisäosan on oltava koko putken pituudeltaan vakio.
 5. Yhdessä savupiipussa ei saa päästää enemmän kuin kaksi uunia.
 6. Ulkoseinien sisäpuolella on sallittua asentaa savupiippuja, jos ne on valmistettu syttyvistä materiaaleista. Lisäedellytys on seinäeristys kadun puolelta. Tällainen toimenpide pelastaa savupiipun kondensaatin muodostumisesta.
 7. Pellettien, puun, brikettien, kivihiilen jne. Venttiilit, joiden aukko on 1,5 * 1,5 cm, on asennettu.

Se on tärkeää! Jos talon katto on peitetty palavalla materiaalilla (vyöruusu), putken suu on lisäksi varustettu kipinäsuuttimella, jonka ristikkosolut ovat enintään 0,5 x 0,5 cm

Kuinka tehdä tiilinen savupiippu uunista: askel askeleelta ohjeita

Savupiipun muodon ja koon määrittäminen

Savu liikkuu spiraalisesti uunin / savupiipun yli. Siksi on optimaalinen, jos savupiipun sisäosa on ympyrän muotoinen. Mutta on mahdotonta laatia putki tällaisesta muodosta tiilestä. Siksi savupiipun tiilen sijoittaminen suoritetaan suorakaiteen muotoisena.

On toivottavaa käsitellä sisäisiä kulmia tasoitusyhdistelmän kanssa. Tällaista työtä varten on parempi käyttää kipsiä - usein lämpötilan vaihteluista johtuen materiaali voi nopeasti murua.

Savupiipun koko määräytyy koko rakennuksen mittojen mukaan. Pienessä, kompakti talo on liian korkea ja suuri savupiippu näyttää naurettavalta. Venäjän uuneille savupiiput ovat rakennettu 260 * 260 mm: n kokoisina.

Neuvoston. Taloudellinen tiilikulutus saavutetaan putkessa 260 * 130 mm. Tämä muotoilu on mahdollista, kun asetat jokaisen viiden tiilen rivin.

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Työssä tarvitaan seuraavia työkaluja:

 • hammer pickaxe;
 • vasaralla kumisuuttimella;
 • mittanauha;
 • tasolla;
 • Bulgaria;
 • lastalla;
 • kauhat vedelle ja työliuokselle;
 • sähköpora suuttimen "sekoittimella";
 • seula.

Materiaaleista on välttämätöntä valmistaa etukäteen: tiili, savi ja hiekka.

Työkoratkaisun vaivaaminen

Ratkaisu on sopiva puhdas savea ilman roskia ja epäpuhtauksia, jotka on kaivettu 1,5 metrin syvyydestä ja jokien hiekasta. Ennen työskentelyä, poista savi ja hiekka seulan läpi, jonka reiät eivät ole yli 5 mm. Kaksi päivää ennen munintaa savesta tulee liottaa veteen (noin 48 tuntia) ja sekoitetaan.

Liuoksen valmistuksen järjestys:

 1. Yhdistä hiekka, jossa savea 2: 1-suhteessa.
 2. Kaada seos suhteeksi 1: 4.
 3. Jätä liuos 12 tuntia infusoimaan.
 4. Sekoita seos perusteellisesti, kunnes se on yhtenäinen - sokeiden läsnäoloa ei voida hyväksyä.
Savupiipun pohjan asennus

Ennen kuin savupiippu asetetaan tiilipinnoitetusta putkesta. Se on rakennettu tiilikastikkeiden pakolliseksi noudattamiseksi. Suutinputki on sijoitettu suoraan takan yläpuolelle tai suorakulmion muotoiseen kammioon, joka on kooltaan 4-6 tiiliä. Rakenteessa on ontelo - savukaivo. Pääty asennettava putki, joka ei pääse viidelle tai kuudelle riville päällekkäin.

Särmäys ja savupiippu

Seuraavaksi lisättiin savupiippu tiilestä omilla käsillä - järjestämällä sumean kaulan. Leikkuukärjen korkeus on viisi tiiliä, savukanavan koko on 140x270 mm.

Rasping, joka on laadittu useiden sääntöjen mukaisesti:

 1. Tämän savupiipun ulkomitat - 590x450 mm. Käytettäessä käytettyjä puolia ja neljäsosaa tiiliä.
 2. Savukanavaan asennetaan tiililevyjä - ne "säilyttävät" savupiipun muodon.
 3. Kolmas särmäysjyrä kasvaa, 60 mm paksuja levyjä työnnetään sisään. Sen mitat ovat 650x510 mm.
 4. Seuraavien kahden rivin mitat ovat 710x570 mm. Putken lujuudelle työnnetään sisälle 90-100 mm paksuisia tiiliä.
 5. Viides rivi - asetti kaksi kiinteää tiiliä lähistöllä.
 6. Kuudes rivi toistaa viidennen, mutta kastikkeen mukaan.

Aiemmin katossa sinun täytyy tehdä reikä, joka tuo savupiipun ulos. Yläkerta on pystytetty ullakolle ja näytetty katolle tarkkailemalla muurauslatausta. Kattokorkeuden korkeus - 1-2 tiiliä.

Pakoputkisto katon yli

Seuraavassa vaiheessa nousuputken asennuksen jälkeen on otter-järjestely. Tämä putken osa koostuu yhdeksästä rivistä, kun taas jokaisen jälkimmäisen ulomman koon pitäisi olla ¼ suurempi kuin edellämainittu tiili.

Se on tärkeää! Tässä työn vaiheessa erityistä huomiota olisi kiinnitettävä kanavan sisäiseen kokoon - sen ei pitäisi kaventaa eikä laajentaa

Kolmannessa rivissä otterin leveyttä kasvattavat eteenpäin tuodut tiilet - etupaneeli tulee sivuille. Neljännellä - kuudennella rivillä pidennetään sivuttaissuuntaisia ​​ulkonemia. Seitsemännessä rivissä sivuttaisten ulkonemien muodostuminen on valmis. Kahdeksas ja yhdeksäs rivi täyttävät suunnittelun ja muodostavat kaikki putken ulkonemat.

Seuraavaksi muodostuu savupiipun kaula. Tämän elementin korkeus on keskimäärin 5-8 riviä. Sen jälkeen, kun kaula on asetettu, pää on varustettu samalla tekniikalla kuin raspuska.

Savupiipun rakentamisen loppuvaihe on tuulilasin tai korkin asennus.

Tiiliseinä: video

Mitä harkita, kun asetat tiilen savupiipun kattilaan

Kun asennat savupiipun kattilaan, on tärkeää ymmärtää palamisprosessin ominaisuudet ja hajoamistuotteiden poistamisen erityispiirteet. On otettava huomioon kaikki savupiippujen rakentamisen tekniikat, joten tämä työ on parasta antaa asiantuntijoille. Putken rakentamisessa ja savupiipun käyttö voi johtaa hiilimonoksidimyrkytykseen.

 1. Paras vaihtoehto on järjestää erillinen huone kattilan talolle. Jos kattilahuoneessa ei ole tilaa, käytä pieniä käytäviä talon tai kellarikerroksen sisäänkäynnin läheisyydessä.
 2. Huoneen, jossa savupiipun asennus kaasukattilalle on suunniteltu, pitäisi olla mahdollista ilmanvaihtoa ja riittävä vetovoima.
 3. Savupiippu ja tuuletusaukot on valmistettu samalle seinälle - tämä on välttämätöntä, jotta vältetään tuulenpuhallusten aiheuttama painehäviö ja käänteinen työntövoima.
 4. Pieni kaasuvuoto on mahdollista polttoaineen lataamisessa, kattilan polttamisessa ja polttoprosessin loppuun saattamisessa.

Kuinka laittaa savupiippu tiilen kattilaan: video

Tyypillisiä virheitä savupiipun virittämisessä

Lämmittimen toiminnassa voi olla puutteita, jotka liittyvät savupiipun asennuksen aikana tehtyihin vikoihin:

 1. Putken riittämätön korkeus suhteessa talon kattoon vaikuttaa työntövoiman vähenemiseen.
 2. Huonossa heikkolaatuinen laasti, joka tuhoutuu erilaisten lämpötilojen vaikutuksesta - savupiipun lujuus ja tiukkuus heikkenevät.
 3. Sisäisen kanavan epätasaisuus aiheuttaa turbulenssin ulkonäköä - nokea / noki kerrostetaan seinille.
 4. Pystysuora toleranssi on 30 ° С 2 metrin osassa.

Keraaminen savupiipun putki - perusta valmistelu

Savupiipun rakentaminen

Keraamisista putkista valmistettu savupiippu sisältää kolme keskeistä osaa:

 • Keraamiset asennukset, jotka on valmistettu suoraan tämän tyyppiselle mallille;
 • Erityinen lämpöeristys;
 • Kantajärjestelmä, joka on valmistettu kevyestä betonista.

Koko rakenne voidaan jakaa useisiin vyöhykkeisiin: savupiipun pohjaan; säiliö, jossa kondensaatti kerääntyy; tee puhdistusta ja savupiipun tilan tarkastamista varten ja tee kattilan ja uunin kytkemiseksi.

Lauhteenpoistoon suunniteltu sifiili on tehty vähintään 15 cm korkeaksi ja 10 cm korkeudelle sulkupainon tasosta. Koko rakenteen kokonaiskorkeuden tulisi olla vähintään 5 metriä. Mitä korkeampi se on, sitä voimakkaampi savupiippu on.

Tässä mallissa on tiettyjä vaatimuksia:

 • Jos rakennuksen katto on litteä, putki nousee vähintään 1,5 m korkeudelta;
 • Sen on oltava pidempi kuin pyöreä tai pyörällinen puoli metriä;
 • Kulmalle horisonttiin olisi ehdottomasti 10 astetta;
 • Putken suulta putken suulle savupiipun korkeus on vähintään 5 metriä.

Tällaisen savupiipun rakenne on paljon monimutkaisempi kuin suora virtausjärjestelmä.

Tämä malli on suojattava altistumiselta ulkoiseen ympäristöön erillisen rakenteen saamiseksi, koska hiilimonoksidivuodon tulevaisuudessa ei ole liian helppoa.

Täysin luotettava savupiippu, joka on valmistettu keraamisesta putkesta, sisältää seuraavat osat:

 • Tiili- tai betoni- vaippa, jonka tarkoituksena on lämmön hävittäminen;
 • Lämpöeristyksen kotelo, jonka ansiosta kaikki paloturvallisuusvaatimukset on noudatettu, erityisesti niissä paikoissa, joissa savupiippu joutuu kosketuksiin rakennuksen puurakenteiden kanssa;
 • Halutun halkaisijan keraaminen putki, joka valmistetaan kaikkien teknisten vaatimusten mukaisesti.

Savupiipun asennus

Savupiippu tulee pystyttää pohjasta, jonka jälkeen jokaisen rakenteen osa asennetaan - toinen putki asetetaan toiseen. Tällaisen kokoonpanojärjestelmän ansiosta lauhde ei kerääntyy rakenteeseen.

Kun rakennat savupiipun omiin käsiisi, otetaan huomioon, että kun se asennetaan lämmittämättömässä rakenteessa (esimerkiksi kattilahuoneessa), putken on noustava vähintään puoli metriä yläpisteen yläpuolella.

Jos katto on valmistettu palavista materiaaleista, on pakollista rakentaa lämpöä eristävä kerros putken ympärille ja nostaa se itsestään harjan yläpuolella mittarilla.

Koska savupiipun rakentaminen painaa melko paljon, siihen on tehtävä erillinen säätiö. Koska se sijaitsee huoneen alla, sitä ei voi peittää liian syvälle - noin puoli metriä riittää.

Punaista tiilipohjaa asetetaan siihen ja lämmöneristyslohkot asennetaan tämän pohjan päälle ja niihin lisätään keraamisia putkia.

Asennuksen aikana mahdollisesti tarvitsevista työkaluista tärkein on kulmasihio tai hiomakone. Hänen täytyy säätää putket ja eristyslohkot korkeuteen. Tarvitset myös lastalla tai lastalla - tarvitaan putkien välisten liitosten viimeistely, lohkojen kiinnittäminen laastilla.

Yksityiskohtaiset vaiheittaiset ohjeet savupiipun asentamiseksi

 1. Valmisteleva vaihe. Tässä selvitä tarkalleen, missä uuni kytketään. Sen alapuolella ja suoraan savupiipun alapuolella. Sen on oltava kiinteä, jotta liesi ja savupiippu putoavat tasaisesti painonsa alle. Säätiön ei tarvitse olla liian syvä, koska se sijaitsee maanalaisessa huoneessa, jossa se ei ole liian kylmää talvikuukausina. Se poistetaan valmiin lattian tasolle, jossa se tasoitetaan sementtilaastilla. Kun se on täysin kuivunut, sille asetetaan moduuli, jossa kattila tai uuni kytketään - siihen asennetaan lauhdevedenpoisto-ura;
 2. Savupiipun liitäntä. On valmistettava erityinen liuos, joka on happoa kestävä. Voit tehdä tämän ottamalla seitsemän osaa erityisestä jauheesta yhdelle vedelle. Voit vain vaivautua lämpötilassa, joka ei ole alle +20 astetta, ja sinun on käytettävä sitä puolitoista tuntia. Sitä käytetään elementtien liittämisen yhteydessä, minkä jälkeen kaikki nivelet pyyhitään märällä sienellä ylimääräisen liuoksen poistamiseksi. Tällöin kaikki sisäiset saumat ovat sileitä, mikä estää nokojen muodostumisen;
 3. Savupiipun vuoraus. Rakentajat suosittelevat tämän rakenteen vaipan sementtiä sitovilla lastulevillä. Eristyslevyt sijoitetaan ennen keraamisten rakenteiden asennusta. Paljon huomiota kiinnitetään alueille, joilla savupiippu kulkee kattojen tai väliseinien läpi, joissa niillä on erityinen lämpöeristys. Koska se voi toimia palonkestävänä materiaalina, joka sijoitetaan katon ja savupiipun väliin. Sen ja päällekkäisyyden välillä on pidettävä 15 cm etäisyydeltä tai hieman enemmän;
 4. Järjestelmän kiinnittäminen. Jotta rakentaminen olisi mahdollisimman voimakasta, ne vahvistavat. Tämä tehdään parhaiten terästangoilla, joiden halkaisija on 10 mm. Ne asetetaan erikoisvarusteisiin reikiin ja kaadetaan nestemäistä sementtiä. Voit myös vahvistaa ulkoketjun teräkulmilla ja metallinauhalla.
 5. Takka talon katolla. Voit tehdä sen punaisten tiilien, laatat, betoni ja muut materiaalit - tärkeintä on, että ne eivät ole palavia.

Savupiipun valinta

Valittaessa materiaalia savupiipun valmistukseen tulee nähdä erittäin huolellisesti, erityisesti sisäpuolelta. Jos lasikerros on rikki, niin ei ole toivottavaa hankkia tällaista elementtiä. Tarkista, kuinka pehmeä pinta on niin, ettei kerää nokea tai tuhkaa.

Jos kaikki nämä kohdat havaitaan, tuloksen pitäisi olla hyvä järjestelmä, jolla on hyvä lämmön absorptio.

Savupiipun lämmitysosan tulee olla myös kiinteä, ilman halkeamia ja siruja. Muussa tapauksessa hiilimonoksidi ja palamistuotteet voivat vuotaa sen läpi, mikä voi haitata ihmisten hyvinvointia.

Keraamisten putkien edut

Keraamisilla savupiipuilla on monia positiivisia näkökohtia, joiden vuoksi niitä käytetään nykyään varsin laajalti:

 1. Tämän materiaalin avulla luodaan hieno luonnos. Tiilen tapauksessa pinnalla on tietty karheus, kun taas keraamisten putkien sisäpuolella on lämmönkestävä kerros lasia;
 2. Lasinen käytännössä ei anna kosteutta itseensä, joten putki ei absorboi vettä, joten kaikki lauhde haihtuu ja poistuu itse työstä;
 3. Nielun kerääntymisen kestävyys. Tämä voidaan saavuttaa sileän lasitetun pinnan takia, jossa noki ei käytännössä ole asettunut. Kaikki tulee ulos savupiipusta savun mukana;
 4. Paloturvallisuuden taso verrattuna keraamiputken tiiliin - noki ei syty, koska se ei riitä. Jos näin tapahtuu, jäänpoisto ei salli liekin leviämistä;
 5. Immuniteetti savun sisältämien kemiallisten ja muiden aggressiivisten yhdisteiden vaikutuksiin.

Esimerkiksi rikki- ja typpiyhdisteitä, jotka joutuvat kosketukseen veden kanssa, muutetaan hapoksi.

Blitz-vinkkejä

 1. Asennettaessa savupiipun pitäisi olla tietoinen siitä, että se painaa melko paljon, joten sinun on annettava sille aikaa kutistua;
 2. Jotta kutistuma yhtenäistyisi, ne vahvistavat savupiippua koko pituudeltaan. Vain tässä tapauksessa on mahdollista saada laadukas ja ehjä savupiippu;
 3. Happoa kestävää liuosta käytettäessä pintaa, jossa sitä käytetään, puhdistetaan pölystä ja kaikentyyppisistä kontaminaatiosta.
 4. Ennen kattotyötöiden aloittamista valmistettu savupiippu.

askel askeleelta ohjeita ja vinkkejä mestareita

Savupiipun oikea rakenne - prosessi on yhtä vakava kuin itse uunin rakenne. Kuinka oikein ja huolellisesti tämä työ tehdään, joten omistaja suojaa talonsa ja taloutensa tulelta tai hiilimonoksidimyrkytykseltä. Siksi tämän elementin rakentamista on käsiteltävä erittäin vastuullisesti. Voit rakentaa tiilipihneitä omiin käsiisi, jos sinulla on kokemusta tästä työstä, mutta jos hän ei tunne, on parempi antaa se ammattilaiselle.

Tiilikivit omilla käsillä

Tyypit savupiiput

Tiilikiveillä voi olla kahta tyyppiä: natiivi ja asennettu. Kussakin tapauksessa yksi niistä valitaan rakentamiseen, joka soveltuu tiettyyn uuniin.

 • Radikaalit savupiiput eroavat asennetuista, koska niitä ei ole pystytetty uuninrakennuksen jatkona, vaan itsenäisesti lähellä paikkaa, johon uuni asennetaan ja jonka jälkeen se liitetään siihen haaraputkella.

Tyypillinen juuripyörä

Tämä savupiippurakenne sopii valurauta- ja tiilikattiloihin ja jopa kaksi tai kolme uunia voidaan liittää yhteen päähineeseen. Luonnollisesti tässä tapauksessa sen sisäisen poikkileikkauksen mukaan sen on vastattava tarvittavat parametrit tietylle sille liitetyille lämmityslaitteille.

Jos asennetaan juurikynnyri, johon putki valuraudasta tai kaasukattilasta, saattaa olla tarpeen asentaa metalliputki savupiipun kanavaan.

Yläkerros asennetaan pohjaan, joka on erillään yleisestä rakennuksesta ja uunista. Säätösuojan syvyyden tulisi olla vähintään 30-50 senttimetriä riippuen savupiipun korkeudesta ja leveydestä, ja sen kehän tulee olla 12-15 cm suurempi kuin savupiipun pohja.

 • Asennettu savupiippu on jatkoa uunin suunnittelulle, joka on sen erottamaton osa. Tällainen putki on suunniteltu purkamaan vain yhden uunin palamisjätettä, jonka jatkamista se on.

Savupiippu tyyppi

Savupiipun komponentit

Kummankin tyyppisten savupiipujen rakentamisen periaate on sama, mutta jos kaksi- tai kolme uunia on kytketty juuriputkeen, sillä voi olla useita kohoajia ja useita leikkauksia, joiden määrä riippuu talon kerrosten lukumäärästä.

Savupiipun osia ja osastoja

Tässä kuvassa näkyy kaikki savupiippujen rakentamisen osat, jotka koostuvat seuraavista elementeistä ja osastoista:

 • Uunin kaula on osa savupiippua, joka menee uunista leikkaukseen. Se on savuventtiili, joka säätää polttoaineen polttamisen tai poltettavan polttoaineen voimakkuuden tarvitseman työntövoiman.
 • Putken leikkaaminen tai sakeuttaminen on järjestetty kullekin päällekkäin kulkevalle putkelle, ja sen tarkoituksena on suojata palavat enimmäismäärät korkeilta lämpötiloilta. Se on paksumpia seiniä kuin muualla savupiipun kanava. Sen paksuuden tulisi olla vähintään 35-40 senttimetriä, jolloin eristeen ympärillä on 20-25 senttimetriä.
 • Nousuputki on tiilipylväs, jossa on savunpoisto. Se sijaitsee sekä ennen leikkaamista että ullakkokerroksessa.
 • Otter - tämä osa sijaitsee välittömästi katon yläpuolella ja suojaa putkea kosteudelta - sateelta, lumelta, lauhdelta jne.
 • Putken kaula nousee heti otterin yläpuolelle.
 • Visiiri, jossa on alusta, niska ja ulkoneva korkki muodostavat yhdessä putken kärjen.
 • Kansiin on kiinnitetty korkki tai sateenvarjo, joka estää erilaiset epäpuhtaudet ja kosteuden pääsemästä kanavaan. Myös tämä laite pystyy luomaan normaalin vedon savukaasukanavaan.

Savupiipun muuraus

ohjelma

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on tarkkailla huolellisesti savupiipun mallia ja selvittää, miten se sopii jokaiseen riviinsä. Järjestelmä voi valita yhden monista - sitä parempi, josta kaikki on hyvin selkeää. Asennettaessa tavanomaista tiilimuovia, tilaus sopii tavalliselle tiilipihneelle.

Yksi savupiipun yleisimmistä tilauksista

Imuputken rakentaminen

Asennettaessa kiinnitysputki, uunin sijoittaminen päättyy 50-60 senttimetriä kattoon ja sitten savupiipun suora rakentaminen alkaa. Tämä järjestelmä esittää kaksi vaihtoehtoa muurareiden savupiipulle: neliön ja suorakaiteen muoto.

 • Ensimmäisen rivin järjestelmän mukaisesti savupiipun kaula rakennetaan ennen leikkaamista. Jokaisessa seuraavassa rivissä tiilet pinotaan siten, että tiilen keskellä on päällekkäisyys edellisen rivin tiilien välisen sauman kanssa.

Kun ensimmäisellä rivillä on esitetty kolme tai neljä riviä, putken sivelemisen poistaminen alkaa.

Näyttää siltä, ​​että fuzz...

 • Toisen rivin kuva osoittaa selvästi, että tiilet pinotaan kolmasosa tiilestä siirryttäessä ulkoiselle puolelle. Jotta materiaali sopisi täydellisesti, sinun on käytettävä kiinteiden tiilien jakamista kahteen tai kolmeen osaan pitkin tai poikki.

... ja tämä on hänen järjestyksensä

Samanaikaisesti on muistettava, että savukaasuputkessa on säilytettävä alkuperäinen poikkileikkaus, sillä seinien paksuuntumisen merkitys on lisätä katon turvallisuutta käytön aikana. Lisäksi sisäisen ontelon kaventuminen tai laajentuminen voi vaikuttaa haitallisesti tulen aikana.

 • Kolmannen, neljännen ja viidennen särmän riviä säädetään myös siirtymällä ulkopuolelle, pitämällä kanavan lumen.
 • Kuudes rivi on kooltaan sama kuin viides rivi ja se on sijoitettu tasasuuntaan savukanavan seinän ulkoreunan ja sisäreunan kanssa.
 • Seitsemäs ja kahdeksas rivi on suunniteltu ensimmäisen riviin.

Kun olet sijoittanut fuzzin, voit jatkaa otterin työskentelyä, ja täällä sinun on todella kokeilla, sillä jokainen rivi muodostaa seuraavan askeleen ja ulkonevat, kolmasosa.

 • Ensimmäinen rivi asetetaan samankokoisena kuin viimeinen särmäys.
 • Toisesta rivistä he alkavat asettaa ensimmäisen askeleen, ja savupiippu laajenee ulospäin.
 • Lisäksi jäljellä olevat kahdeksan rivit on esitetty järjestelmän mukaisesti.

Kun otter on asetettu, putken kaula on asetettu, joka näkyy ensimmäisen rivin mallin mukaan korkin kahteen yläreunaan asti, jossa myös tiilen ulkonema ulospäin.

Putken korkeus harjan yläpuolella

Savupiipun pitäisi nousta katon harjan yläpuolelle puoli metriä, jos se sijaitsee puolentoista metrin päässä vaakasuorasta.

Putken ja katon harjan keskinäinen järjestely

Jos se sijaitsee alemmalla kaltevuudella, se nousee harjanteelle harjanteella tai enintään 10 astetta kulmassa harjanteeseen nähden. Näitä parametrejä on noudatettava tiukasti, koska ne takaavat lämmityslaitteen toiminnan turvallisuuden ja varmistetaan monivuotisella kokemuksella.

Toinen, hieman yksinkertaistettu versio savupiipusta

Toinen vaihtoehto muurareiden savupiipulle voi olla yksinkertainen suora rakenne. Se sopii niille, joilla ei ole kokemusta tällaisen rakentamisen toteuttamisesta.

 • Koko savupiippu, joka on uunista ylhäältä, on sijoitettu tasaiseen sarakkeeseen sisäpuolella olevan kanavan kanssa ja kaikki tarvittavat elementit toteutetaan muottien, sementtilaastin ja lujituksen avulla metallipalkilla, jonka paksuus on 4-7 millimetriä.
 • Alueella, jossa ramping olisi aloitettava, haluttua kokoa ja muotoa oleva muotti on järjestetty.
 • Putkiin kiinnitetään metallipalkki tai lanka.
 • Muotti on päällystetty ohut kerros savi laasti. Tarvitaan niin, että muottilevyt voidaan helposti irrottaa pakastetusta betoniliuoksesta.
 • Sitten betonilaatta laitetaan muottiin ja jätetään kiinteytykseen kokonaan.
 • Kun sementti kovettuu, muotti poistetaan ja kaikki betoniosat tarvittaessa tasoitetaan antamaan heille ulkonäkö.

Näin ollen on mahdollista kiertää muurauskokoonpanojen monimutkaisuus. Tietenkin tämä työ kestää paljon enemmän aikaa, mutta siinä on mahdotonta tehdä virhe. Pääasia on järjestää mittatila oikein, siististi ja tasaisesti.

Fuzz-eristäminen

Sumean seinien paksusta huolimatta on tarpeen järjestää lämpöeristys sen ympärille, kun kulkee katon läpi. Se on valmistettu asbestista, joka on kyllästetty savihuovalla tai on järjestetty metallirasia, joka on täynnä savea tai hiekkaa. Avaus on eristettävä katon koko paksuuden yli.

Aisle vedenpitävä

Kun olet suorittanut muurauskorkit, voit asentaa sateenvarjon ja jatkaa vedenpitävyyden putken kulkua katon läpi.

Puhallusvesisuojauksen suunnitelma

Vedeneristys on tärkeä hetki savupiipun asennuksessa, ja sen työskentelyn kestävyys ja tehokkuus riippuu siitä.

Putken ja katon välille muodostuva etäisyys, sinun on peitettävä esiliina. Useimmiten näihin tarkoituksiin käytetään kateaineita, jotka on kiinnitetty tiivisteeseen.

Tämän vedeneristyskerroksen päälle tehdään "esiliina", joka on tehty seinäprofiilista tai erityisestä vedeneristysnauhasta. Se on kiinnitetty myös kateaineisiin tiivisteen kanssa, ja tanko kiinnitetään putkeen tähän tarkoitukseen.

"Esiliina" savupiippuun

Vihjeitä kokeneilta käsityöläisiltä

Jotta savupiipujärjestelmä toimisi tehokkaasti, sinun on noudatettava joitain suosituksia, joita ammatti-uunit tekevät aina huomioon.

 • Kun asetat tiilirivit, muista valita varovasti ylimääräinen liuos, joka työntyy savupiipun sisään. Näiden pintojen tulee olla hyvin tasalaatuisia, jotta nokkasaumat saataisiin mahdollisimman pieniksi.
 • Savupiipun tiilimuodossa olevien tiilien liittäminen vaatii erityistä huomiota, koska tässä mallissa voidaan käyttää paljon muuta kuin kiinteää tiiliä, mutta niiden puolikkaat, levyt, kolmas tai neljäs osa. Jotta voit jopa katkaista tai katkaista tiilet, voit käyttää "hiomakone" (hiomakone). Jos se täyttää halutun osan, on helpompi erottaa haluamasi koon fragmentti. Levyjä, jotka ovat välttämättömiä tietyissä muurareunoissa, on katkaistava kokonaan, koska tällaiset ohuet osat voivat helposti murtaa.
 • Muuratun savupiipun saumat eivät saa olla liian paksuja - ne voivat olla 4-5 millimetrin paksuja. Tätä on noudatettava, koska laasti, jopa jäädytettynä, on alttiimpi hävittämiselle alttiina ulkoisille tekijöille kuin karkaistu tiili.
 • Ja tietenkin erittäin tärkeä tapahtuma savupiipun ylläpidossa sen toiminnan aikana on sen ajoissa tapahtuva puhdistus tai säännöllinen ennaltaehkäisevä työ estää sen tukkeutumista.

Videoesitys tutkittavasta savupiipusta tekee sen itse

Savupiipun asentaminen - erittäin vaikea tapahtuma, koska se tapahtuu korkeudella ja vaatii suurta huomiota. Siksi sinun on realistisesti arvioitava vahvuuksiasi ja voimavarojasi. Jos epäilet, että tämä työ on mahdollista tehdä itsenäisesti, on parempi antaa sen kokeneelle isännälle.

Miten rakentaa savupiippu tiilien omilla käsillä

Tiilipyynnys vaatii enemmän työtä kuin käyttää metalliputkea tähän tarkoitukseen. Mutta tämä malli näyttää paljon arvostetulta ja kestää kauemmin. Tarkastelemme kolmentyyppisiä tiilipihneitä: klassinen yksittäinen, laajennettu ilmaventtiileillä ja yksinkertaistettu. Jokaisella lajilla on omat ominaisuutensa ja etunsa. Kehittäjät valitsevat lopullisen päätöksen, jossa kylpyammeen yksilölliset ominaisuudet, suunnittelumahdollisuudet, taloudelliset valmiudet ja taitojen saatavuus olisi otettava huomioon.

Miten rakentaa tiilinen savupiippu

Savupiippujen rakentamista koskevat yleiset säännöt

Kaikissa tiilipinnoissa on useita yleisiä säännöksiä, jotka sitovat.

Poistu klassisen savupiipun katolle

Korkeus katon yläpuolella. Luistimien kallistuskulman suhteen on säädettävä, että sen on varmistettava paloturvallisuus ja suljettava pois vetovoiman puhaltaminen harjanteelta. Jos katto on valmistettu palamattomista materiaaleista, tulenkestävyyttä koskevia vaatimuksia ei voida jättää huomiotta, mutta savupiippu on varoitettava turbulenssista. Suositeltavat korkeusarvot näkyvät kuvassa.

Paloturvallisuusvaatimukset

Valmistusmateriaali. Useimmille savupiippuille voidaan käyttää tavallista punaista tiiliä. Jos haluat, osta tulenkestävä, mutta se maksaa paljon enemmän, eikä sinun pitäisi odottaa suurta myönteistä vaikutusta sen käyttöön.

Punainen tiili savupiipun asettaminen

Suosittelemme tulenkestävien tiilien käyttöä vain tarttumaputkien asettamiseen, tässä paikassa korkeimmat kaasun lämpötilat. Tosiasia on, että punainen tiili voi kestää jopa + 800 ° C lämpötiloja ilman ongelmia, ja savupiipun kaasujen lämpötila on paljon pienempi. Tiililattian käyttö on ehdottomasti kiellettyä - lämmityksen aikana se päästää myrkyllisiä kemiallisia yhdisteitä ilmaan. Tätä tiiliä voidaan käyttää vain ulkoseinille.

Silikaattitiili on kielletty

Kaikkien tiilien tärkeä vaatimus - sivupintojen on oltava sileitä. Epäsäännöllisyyksien ja karheuden lisääntyminen lisää nokikerroksen talteenottoa savukanavaan, joten se on puhdistettava paljon useammin. Suuri määrä noki paitsi vain pahentaa himoa, mutta voi myös aiheuttaa syttymistä, ja tämä on suora tulipalovaara. Savupiipun sisäpuolella sisäpuoli on puhdistettava välittömästi saumojen ulkonevasta liuoksesta. Käytä tätä varten kosteaa kangasta tai sientä, jolloin kanavan sisäpintojen maksimaalinen sileys saavutetaan.

Muurauslaasti. Vaihtoehtoja on kaksi. Jotkut liesi-talot käyttävät vain savi ratkaisu, toiset lisää sementtiä siihen. Kannatamme toista vaihtoehtoa, sementti lisää huomattavasti rakenteen vahvuutta. Mutta valitset, molemmat ratkaisut sopivat hyvin tehtäviinsä.

Valmis saviastiasto uunille

Classic savupiippu

Tarkastellaan klassisen savupiipun rakenteellisia elementtejä.

Laite on klassinen savupiippu

Alaosa

Kiukaan yläosasta savupiipuun (portti). Se hyväksyy hyvin kuumat kaasut, sillä kanavalla voit käyttää palo-tiiliä. Shiber ostaa paremmin valmiiksi kaupassa, ei ole mahdollista - tee se itse. Kauppamallit ovat luotettavampia, ne on valmistettu pallografiittisesta raudasta ja ne eivät ole muodonmuutoksia lämmityksen aikana. Teräsputket voidaan muotoilla karkaisun seurauksena. Deformoituneet porttikiilat urissa, avaaminen / sulkeminen on vaikeaa. Savupiipun pohjan asentamiseksi on suositeltavaa käyttää saviainetta lisäämättä sementtiä.

Teräsportti tiiliseipissä

nöyhtä

Suorittaa kaksi tehtävää: lisää savupiipun vastustusta tuulikuormiin - lepää lattiapalkkeihin. Lisäksi sumentumisen lisääntyneet mitat toimivat puurakenteiden palosuojana.

rinta

Osa savupiippuista fuzzistä ja otterista. Pisin annostelun aikana on huomioida kaikkien rivien pystysuora asento.

Muurareiden savupiippu

saukko

Erityinen paksuuntuminen katon kannen päälle. Perinteiset savupiiput valmistetaan ilman nykyaikaisia ​​menetelmiä sulkemisen poistamiseksi katon yli, otterin suuremman koon vuoksi luonnollisten sedimenttien sisäänpääsyyn ei pääse kylpyammeen ullakolle. Voit parantaa eristettä viderin kehän ympärillä, joten voit naulata galvanoidut teräslevyt.

Kaula ja kärki

Niskan pituus riippuu kallistuskulmasta ja kattotyypistä, erityiset mitat huomioivat rakenteen kaikki ominaisuudet. Kaulan korkeus vaikuttaa työntövoiman vakauteen tuulen voimakkuudesta riippumatta.

Kun kaula on muodostettu, voit asettaa kärjen

Korkki on savupiipun koristeellinen elementti.

Savupiipun vinkkejä

Suojakorkki

Suojaa sateen ja lumen pääsemästä savukanavaan. Korkissa on toinen toiminto. Jos kukaan ei käytä pitkään saunan kiukaan, niin linnut voivat tehdä pesän kanavalla - savupiippu on puhdistettava. Tällaisten tilanteiden estämiseksi on suositeltavaa sulkea poistuminen metalliristikon avulla.

Laitteen visiiri savupiipussa

Voimme antaa vain suunnilleen mitat kunkin savupiipun elementistä, tarkemmat parametrit olisi laskettava ottaen huomioon uunin ja kylpyammeen arkkitehtoniset ominaisuudet.

Klassisen savupiipun rakennusvaiheet

Tiilipihdeen läsnäoloa on harkittava myös kylvyn suunnittelun aikana. Liesi on tiilimuodostettava ja sen on oltava erillisellä betonipohjalla.

Saunauunit uunin rakentamisen aikana

Useimmissa uunissa on 250 × 120 mm: n kanava, nämä ovat vakiokoot punaisen tiilen. Asennettaessa savupiippu vaatii erityisiä tiiliä puolessa standardin, voit ostaa valmiita tai jauhaa kanssa jauhin kanssa timantti levy.

Liuoksen paksuus on enintään 1 cm, mitä paksumpi liuos on, sitä suurempi riski sen halkeilua lämpölaajenemisen aikana. Emme suosittele tällaisen monimutkaisen savupiipun tekemistä metallia varten, vaan se on tarpeeksi asennettava siihen.

Vaihe 1. Valmista tiilet, työkalut ja laasti. Irrota mitat portille ja fuzziksi.

Vaihe 2. Aloita savupiipun pohjan asettaminen uunista, tarkista jokaisen rivi- taso kaikilla neljällä tasolla. Puhdista ylimääräisen liuoksen kanava kolmen tai neljän rivin jälkeen.

Käytännön neuvoja. Savupiipun muuraus voidaan merkittävästi kiihdyttää. Aseta 2-3 riviä tiiliä kiinnittämällä ne nurkkiin kulmissa ja vedä ne kiinni kattoon. Aseta köydet pystysuoraan, ne ohjaavat savupiipun asentoa. Ei enää tuhlata aikaa tarkistaa jokaisen rivi tason.

Vaihe 3. Kiinnitä kehys portin asennuspaikassa. Kehyksen asennus ei saisi rikkoa tiilien ylemmän tason asemaa, joten sinun on valittava aukko porttikehyksen mittojen mukaan.

Vaihe 4. Jatka rouhimista kunnes sytytyslaite alkaa. Laske rivien määrä, jotka sinun on asetettava ennen fuzzin poistumista haluttuun kokoon. Samaan aikaan pidä mielessä, että yhdelle riville savupiipun ympärysmitta nousee neljäsosalla tiilen leveydestä. Avaus on kiinnitettävä tiukasti kattopalkkeihin. Jos ne sijaitsevat suurella etäisyydellä savupiipusta, on välttämätöntä kehittää erityisiä runkorakenteita.

Vaihe 5. Levitä fluffia järjestelmän mukaisesti. Muista, että tämä on vain kaavamainen kaavakuva, tiilien rivien määrä tiheyden enimmäisleveyden saavuttamiseksi riippuu kylvyn suunnittelusta. Neliöprofiilia ei tarvitse tehdä, joten voit muodostaa suorakulmion.

Kuvassa - raspuska

On tärkeää. Kattopalkkien ja raspuskojen välissä ei saa olla aukkoja, muuten savupiippu hajoaa äkillisten tuulenpuuskien vaikutuksesta. Oscillations rikkovat putken risteyksen tiukkuutta katolle, ja tämä aiheuttaa varmasti vuotoja. Mikä on jatkuvasti märkä kattojärjestelmä tai ullakko, ei tarvitse selittää. Älä liitä mitään mineraalivillaa lämpöeristykseen, paksun puun täydellinen poistaminen puun elementtien spontaanisesta poltosta.

Vaihe 6. Siirrä asteittain samasta määrästä rivejä sumealta savupiipun kokoon vedä se kattoon.

Vaihe 7. Aloita otteen sijoittaminen katon alemmalle tasolle. Kyseisen savupiipun elementti on monimutkaisempi kuin polttaminen, savupiipun leveyden lisääntyminen tapahtuu vähitellen ottaen huomioon rinteiden kaltevuus. On erittäin suositeltavaa, että rakenteen pysyvyyden lisäämiseksi muninnan aikana me tarttumme metallilevyihin otteriin ja kiinnitämme ne ristikkojärjestelmään.

Tiilien päät on katkaistava, mikä pienentää kattopäällysteen ja näyterin välistä rakoa. Jos et halua leikata - suosittelemme asentamaan metallilevyt otterin alapuolelle ja katon pinnoille estämään sademäärän katolle ja ullakolle.

Tiiliputken läpivienti. nöyhtä

Pass putki katon läpi

Käytännön neuvoja. Niille, jotka rakentavat ensimmäisen kerran tiilestä valmistetun savupiipun, suosittelemme lujittamaan tiilien maata ilman laastia järjestelmän mukaan ennen polttamista. Näin voit paremmin ymmärtää muuraustekniikkaa ja välttää ärsyttäviä virheitä.

On tärkeää. Jos savupiipun kipsiä ei ole suunniteltu, seinän näkyvä osa on tehtävä sisä- tai ulkopuolen liitoksen alla. Tiilet ovat sileät ja kauniit - ompele ompeleet, materiaalien ulkonäkö on epätyydyttävä - sinun on kipsiä. Kerromme siitä rappaus teknologiasta hieman pienemmäksi.

Vaihe 8. Kärjen asettaminen. Puhtaasti koristeellinen elementti, savupiipun ulkokehä, kasvaa neljäsosalla tiilestä. Ogolovok yksi rivi ja heti sen jälkeen. Viimeistelurivissä suosittelemme rakentaa lintujen metalliristikko. Kiinnitä savupiipun yläosassa oleva suojakorkki tukilevyihin.

Anna kuivua kaksi tai kolme päivää ja käynnistä sitten ensimmäinen lämmitys uuniin. Älä ole huolissasi, jos protopin alussa työntövoima on pieni tai kokonaan poissa, kun kaikki kaatuu paikalleen.

Kuinka kipata tiilisen savupiipun päällä

Vaihtoehtoja on kaksi:

 • ostaa erikoismarkkinakulmat myymälässä;
 • tee itsellesi yleisvalaistus.

Uskomme, että yleispalvelun tekeminen on paljon kannattavampaa.

 1. Ensinnäkin se on paljon halvempaa.
 2. Toiseksi sitä voidaan käyttää ovien ja ikkunoiden aukkojen, ulkoseinien ja seinien kipsin aikana. Tämä tarkoittaa, että tällaiset laitteet ovat aina hyödyllisiä rakennustyömaalla.
 3. Kolmanneksi voit itse säätää kipsikerroksen paksuutta riippuen pintojen kunnosta.

Laite on valmistettu langoista tai rakennusosista Ø 6 ÷ 8 mm. Lujitteen pituus riippuu savupiipun tai seinien leveydestä. Palkin on oltava taivutettu kirjaimella V, taivutuksen keskipiste sijaitsee keskellä. Päät taivutetaan noin 90 ° kulmassa. Kuinka käyttää laitetta?

Vaihe 1. Valitse tasainen puulevyt, joiden pituus on sama kuin pinnan pituus. Ehkä lyhyempi, mutta sinun on kipsi kahdessa vaiheessa.

Vaihe 2. Asenna säleet savupiipun (tai aukon) kulmiin ja kiinnitä ne kahteen valmistettuun kiinnikkeeseen. Kiinnittimien pitää olla tukevasti paikallaan.

Vaihe 3. Valitse kipsipinnoitteen paksuus riippuen savupiipun pinnan kunnosta. Yritä olla enintään 1,5 cm, jos on suuria ulkonemia, poista ne sitten.

Vaihe 4. Käytä tasoa asettaaksesi säleet pystysuoraan asentoon. Toisen puolen savupiipun tulee olla kaksi säppiä. Toista sama toimenpide vastakkaiseen seinään.

Vaihe 5. Aloita kipsipintojen poistaminen, yleensä poista ylimääräinen massa ja kohdista se asennettuihin kiskoihin. Toista neitsyen vastakkaiselta puolelta.

Seuraavana päivänä, irrota kiinnikkeet ja säleet huolellisesti. Nyt kipsin tasaiset kulmat toimivat säännönmukaisina ohjeina kahden jäljelle jääneen savupiipun rappauksen aikana. Yksinkertainen, nopea, halpa ja kaunis. Älä heitä leikkeitä, vaan niitä voidaan käsitellä rakennusten ulkokulmissa.

Rappausputki esimerkki

Yksinkertaistettu savupiippu

Toivomme, että olet lukenut huolellisesti vinkit ja että sinulla on jo ajatus perinteisen savupiipun asettamisesta. Tässä tapauksessa yksinkertaistettu versio ei aiheuta suuria ongelmia. Kannatkaamme sen eroja ja teknisiä ominaisuuksia.

Video - yksinkertaistettu savupiippu

Savupiipulla ei ole särkyjä ja saukkoja. Reuna toimii kiinteytyksen osana, koska sitä ei ole olemassa - on tarpeen vahvistaa rakenne toisella tavalla. Suosittelemme kehyksen muodostamista keittiön reunan ympärille nurkasta ruuviyhteyden avulla, jotta kehys kiinnitetään savupiippuun kattotasolla. Seuraavaksi sinun on kiinnitettävä se kattopalkkeihin kattoon. Se on mahdollista kiinnittää metallilevyillä tai rakennusosalla, sillä ei ole väliä. Tärkeintä on, että savupiippu ei horju.

Otter tarvittiin sulkemaan savupiipun uloskäynnin kattopäällyksen yläpuolelle. Häntä ei mutatoida - sulje sinä itsesi. Käytä metallilevyjä tähän, erityinen tiivistetekniikka riippuu katon tyypistä. Mainitsemme vain tärkeimmät yleiset kohdat.

Muuraus yksinkertainen tiili savupiippu

Tiilikuomu kulkee katon läpi

Putken poisto katon läpi

 1. Suojalevyjen on taivuttava ja kiinnitettävä uuniin, joka leikkaa savupiipun tasot.
 2. Kosteuden pääsyn kokonaan poistamiseksi on erittäin toivottavaa käsitellä kaikkia tukipisteitä millä tahansa tiivistysaineella.
 3. On mahdollista - kattojärjestelmän järjestelyn aikana hankitaan tehdasjärjestelmiä savupiipun ulostulon sulkemiseksi.

Jos muurausohjelmaan käytettyä tiiliä on jo käytetty, on välttämätöntä kipsata sisäkanava. Erityisiä kulmia ja suoruutta ei saa noudattaa, kunhan pinnat ovat mahdollisimman sileät.

Kuinka tehdä tiilinen savupiippu ilmanvaihtokanavien kanssa

Tehokkaan ilmanvaihdon läsnäolo höyryhuoneessa ja suihkussa - yksi tärkeimmistä edellytyksistä vedenkäsittelyn mukavuuteen. Lisäksi se auttaa nopeasti kuivattamaan tilat ja lisää kaikkien puurakenteiden käyttöikää.

Kuinka tehdä tiilinen savupiippu ilmanvaihtokanavien kanssa

Savupiipun asettaminen vain savun takia kivestä on epäkäytännöllistä. Tällöin seinissä on oltava ilmanvaihtokanavat. Suosittelemme, että ilmanvaihtokanavat tulevat välittömästi. Jos uuni ja savupiippu on sijoitettu oikein, on mahdollista varustaa ilmanvaihto paitsi höyryhuoneessa myös myös suihkussa. Muissa huoneissa kylpyamme ei voi tuuleta lainkaan.

Kanavissa on sallittua asentaa sähköpuhaltimet (pakattu ilmanvaihto) tai koristeelliset säleiköt, joissa on säädettävät luukut tai sulkimet.

Kuinka toimivat tuuletuskanavien asettaminen?

Vaihe 1. Aseta tiilen pohjalle savupiipun alustava asento, anna sille yksi kanava savulle ja kaksi tuuletusta varten. Jotta säästät rahaa, aseta putken asentaminen uunista höyrystetystä betonilohkosta, ne ovat paljon halvempia, käytä vain tiilet savukaasulle. Tiilien koko savupiippu on asetettava vain ilmanvaihtokanavien avautumisesta (höyryhuoneen ja suihkun yläosasta). Kanavien avaamisen jälkeen savupiippu valmistetaan vain keraamisista tiilistä.

Vaihe 2. Aseta tiilet, joissa on ligaatio, ilmanvaihtoaukkojen mitat riittää tekemään ≈ 12 cm: n ympärysmitan ympärille, joka on yksi leveys ja kaksi paksua tavanomaista punaista kiinteää tiiliä.

Vaihe 3. Jos teknisistä syistä tuuletuskanava on tehtävä savupiipun kulmassa, Bulgarian on leikattava tiilet ja anna heille haluttu geometrinen muoto. Tiivistä saumat huolellisesti, älä jätä aukkoja. Saumanvaimennuksen rikkominen vähentää huomattavasti huoneiden ilmanvaihdon tehokkuutta.

Vaihe 4. Suositeltava seinämänpaksuus puoli-tiilikanavien välillä, mutta voit vaihtaa sen riippuen vaaditusta etäisyydestä tuuletus- ja savukaasujen välillä. Kiinnitä kaikki uudet rivit vanhaan minimiin puoliksi tiilellä. Muista, että savupiipun koko ilmanvaihtokanavilla kasvaa, tuulen purjehduskuormat kasvavat, joten sen stabiilisuutta on lisättävä.

Vaihe 5. Käytä samaa algoritmia jatkamalla savupiipun koko pituutta. Nopeuttaa työskentelyä äärimmäisten kulmien välillä, kiristä köyttä ja hallitse tiilien sijaintia sen yli. Se ei haittaa tarkistaa rakennuksen pystysuoraa aika ajoin. Korkki suoritetaan tavallisella tavalla - kolmasosan tiilen ylitse rivin läpi.

Asentaminen savupiippujen ja tuuletusaukkojen: a) seinät 1,5 tiilet paksu; b) seinissä, joiden paksuus on 2 tiiliä

Yksinkertainen savupiippu pakokaasulle ja kaasulle sekä ilmanvaihto

Savupiipu ventkanalamiin

Video - Savupiipun muuraus ilmastointikanavilla

Näitä savupiippuja ei pidä tehdä, kiinnitä savupiippu palkkeihin ja kannakkeisiin metallikulmilla ja levyillä.

Kuinka laskea savupiipun halkaisija

Löydät väitteet siitä, että savupiipun korkeus ei voi olla alle viisi metriä. Se ei ole, älä kiinnitä huomiota tällaisiin lausuntoihin. Kuvittele vain noin kaksi metriä korkea kylpyamme, jonka yläpuolella on kolme metriä korkea savupiippu.

Täsmälliset laskelmat ovat melko monimutkaisia, sinun on tiedettävä paljon kaavoja ja otettava huomioon lukuisia tekijöitä: kaasun lämpötila savupiipun sisäänkäynnillä, ilmavirran nopeus, korkeus, palamisnopeus ja polttoaineen tyyppi, tuulen nousu jne. Sinun ei pitäisi käsitellä tällaisia ​​monimutkaisia ​​laskelmia, suosittelemme käytä Ruotsin menetelmää. Siinä otetaan huomioon tärkeimmät indikaattorit, joiden perusteella laskelmat tehdään ja aikataulu laaditaan. Tietolähteenä sinun tarvitsee vain tietää uunin alue (F), savupiippu (f) ja sen korkeus (H). Kahden parametrin avulla voit aina löytää tuntemattoman kolmanneksen.

Kuvio, jossa määritetään savupiipun parametrit

Tunnet esimerkiksi uunin ja savupiipun mitat, sinun on tiedettävä sen korkeus riippuen profiilikokoonpanosta. Etsi näistä parametreista prosenttiosuus ja etsi kaaviosta vähimmäiskorkeus. Tai päinvastoin tunnetaan savupiipun korkeus ja tulipesän pinta-ala, ja sinun on tiedettävä savupiipun kanava. Jälleen kerran aikataulun yksinkertaisimpien aritmeettisten operaatioiden avulla opit kanavan mitat leikkausmuodon suhteen.

Käytännön neuvoja

Näppien ja pöytien asettaminen voidaan yksinkertaistaa metallilevyillä tai tankoilla. Ottamalla niiden avulla yhteen rivit, mutta älä anna palkkien päästä työkanaville.

Voit tavata neuvoja siitä, että huonolaatuisia tiiliä ei tapeta, vaan peittää ne erikoisilla keraamisilla laatoilla. Emme suosittele tämän tekemistä useista syistä.

Keraaminen laatta uunille - esimerkki

Takalla liesi ja savupiipun keraamiset laatat

 1. Ensinnäkin on olemassa suuri todennäköisyys, että laatta häviää, jatkuvan suhdannevaihtelut savupiipun lineaarisissa mitoissa vaikuttavat erittäin kielteisesti laattajuovion indikaattoreihin.
 2. Toiseksi, ennen kuin ne ovat epätasaisia ​​pintoja, ne on joka tapauksessa korjattava. Miksi sitten tehdä kaksinkertainen työ triple rahaa?

On tärkeää. Tiiliputkimen käyttöaika riippuu paljolti uunin tilasta. Punainen tiili pelkää suurta kosteutta. Erityisesti talvikaudella, kun vesi jäätyy ja kaksinkertaisella nopeudella, katkeaa sen eheys. Mitä tehdä tiiliin savupiipussa ei ollut märkä? Kaikki on hyvin yksinkertaista - kaasun lämpötila savupiipun ulostulossa on oltava vähintään + 110 ° C, joten tällaiset olosuhteet sulkevat pois kondensaatin ulkonäön kanavan seinämiin.

Mutta tässä on ongelmia. Tällaisen savupitoisuuden saavuttamiseksi uloskäynnillä on tarpeellista nostaa liesi voimakkaasti, eikä tämä ole aina mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Lisäksi useimmilla nykyaikaisilla tehtaan uuneilla on melko korkea hyötysuhde, polttoaineen palamislämpötila annetaan polttokammiossa ja suhteellisen kylmät kaasut tulevat jo savupiippuun. Siksi kondensaatin ulkonäkö on väistämätöntä. Muuten lauhde vaikuttaa paitsi kielteisesti tiilen lujuuteen. Paljon noki kiinnittyy kanavan märille seinämille, savupiippu on puhdistettava melkein vuoden kuluessa.

Savupiipun kondensaatti

Tästä tilanteesta on kaksi tapaa.

 1. Ensimmäinen on lämmittää liesi voimakkaasti.
 2. Toinen on sijoittaa ohutseinäinen seosteräksinen putki savukaasukanavaan.

Valitse mikä menetelmä sopii sinulle parhaiten.

Tiili savupiippu teräsakselilla

Teräsputki tiilen savupiipun sisällä

Keraaminen tiilipihde

Rakentaminen ja asennus savupiippujen pohjaksi.

Savun asentamisen vivahteet omin voimin.

Kaikentyyppiset savupiipujärjestelmät eroavat toisistaan ​​kahdella tavalla:

ensimmäinen on materiaali, josta savupiippu valmistetaan;

toinen on koko rakenteen kiinnitystapa, riippuen savupiippujen perustuksesta.

Aineiden mukaan savupiiput luokitellaan kahteen ryhmään:

 • tiilirakentaminen;
 • metalliset savupiiput.

Savunpoistojärjestelmät on perustuslaitteiston mukaan jaettu kolmeen pääluokkaan:

 • asennetut - savupiiput asennetaan pohjaan, joka asetetaan laitteen päälle, aivan kuin ne asennetaan siihen ja putki itse ylittää katon;
 • radikaali - savupiippu ja tulisija ovat yhteinen perusta;
 • julkisivu - tällaisten savupiippujen asentaminen edellyttää putkien poistamista talon ulkopuolelle, sen julkisivulle.

Tällaiset savunpoistojärjestelmät auttavat ratkaisemaan paitsi huoneen ilman puhtauden ongelman myös antamalla kuluttajalle mahdollisuuden valita optimaalinen muotoilu yksittäiselle suunnitteluratkaisulle.

Savupiippujen rakentaminen ei tarkoita erityisten teknologisten prosessien tuntemusta, vaan se voidaan toteuttaa myös omakotitalon tavallisen omistajan omilla käsillä. Mutta jopa yksinkertaisimpien teknologioiden avulla olisi otettava huomioon eräitä vivahteita, joihin koko rakennelman työn laatu riippuu. Kun asennat savunpoistojärjestelmän, huomioi seuraavat seikat:

 • savupiipun korkeuden on oltava vähintään 0,5 m talon katon harjan yläpuolella. Kun tasakatto on tarpeen, jotta savupiipun ja katon yläosan välinen etäisyys voidaan optimaalisesti pienentää, se vähentää huomattavasti putken itseisarvoa;
 • Kun asennat savupiipun tai savupiipun, on otettava huomioon se, että rakenteen läpi kulkevan savun lämpötila voi saavuttaa 800ºC. Mikä tahansa materiaali tällaisen pitkän aikavälin altistumisen jälkeen voi menettää lujuutensa ja polttaa. Siksi savupiipun, erityisesti metallin, rakenne on kokoonpainettava, jotta se voi korvata alemman osan. Kuitenkin, jos olet hankkinut savupiipun sisäpinnan vuorauksen tekniikalla valmistetun savupiipun, sinun ei tarvitse huolehtia metallin laadusta. Valmistajat ovat huolissaan tästä, ja tällaisen parannetun laitteen hinta on tavallista suurempi.
 • savupiippu on suunniteltava periaatteen mukaisesti - "yksi lämmönlähde - yksi savupiippu". Toista keskustaa ei voida yhdistää jo olemassa olevaan kosketukseen, koska se vähentää huomattavasti molempien kanavien työntövoimaa.
 • Savupiipun vähimmäismittojen vakioarvo on 140 mm x 270 mm. Näitä parametrejä voidaan luonnollisesti lisätä, mutta ilmoitettuja mittoja ei voida pienentää, koska savupiipussa ei yksinkertaisesti ole vetovoimaa.

Asenna säätö savupiipun alle.

Kerää savupiipun rakenne alustaan. Savupiippujen perustana voi olla:

 • betonilaatta, vähintään 10 cm paksu;
 • jossa käytetään jatkuvaa yksikerroksista muurausteknologiaa.

Huomaa, että tiili- savupiipun pohja huoneessa voi olla 50 cm lattiatason alapuolella. Kun savupiippu sijoitetaan talon seinien ulkopuolelle, sen perustuksen on oltava tasolta talon perustana.