Tehdä perusta kuistilla talon

Talvi lumi, kesä sade, kevät tai syksy muta. Ja ennen mökkiin saapumista jokainen omistaja unelmoi puhtaista askelmista tai varastosta, jossa voit nauttia ympärillämme olevasta maailmasta lähes kaikissa sääolosuhteissa.

Samalla ihminen keksin tällaisen arkkitehtuurin ihmeen kuin kuistilla. Puhuttaessa toteutuksen tyylistä, käytetään keskeistä sääntöä - sen ei pitäisi merkittävästi erottaa julkisivujen yhtenäisestä tyylistä. Puhuminen sen perusta - perusta, tuomiot ovat epäselviä.

Onko välttämätöntä saada säätiö kuistilla ja mikä on sen salaisuus

Pikemminkin tämä kysymys voisi kuulua "Kuuluuko säätiö kuilun alapuolelle?" Tässä asiassa ei ole vakiintunutta esitystä. Jotkut sanovat, että säätiön kuistilla ei ehdottomasti tarvita. Toiset ovat vakuuttuneita siitä, että pylväspohjaiset pylväspinnat, joissa on sakeus alemmassa maanalaisessa osassa, riittää. Toiset ovat varmoja siitä, että tällaisen rakenteen täytyy luonnollisesti olla täsmälleen sama kuin koko rakenteen pohja.

Kaikki alkaa perustuksesta, ja tulos on niin kaunis kuisti talosta

Kaikilla näillä kolmella näkemyksellä on oikeus olemassaoloon, koska kokemukset vahvistavat sen, mutta... Kun tarkastellaan tällaisia ​​arviointeja, varmasti kiinnität huomiota mielenkiintoiseen tosiasiaan siitä, että riita-asioiden osapuolten rakennusten eri maantieteellisestä sijainnista puhutaan.

Tästä on erittäin helppoa päätyä siihen, että ongelman ratkaiseminen, millainen on juuri perustana rakentaminen ja onko se tarvita kuistilla yleensä, edellyttää henkilökohtaista lähestymistapaa sen ratkaisuun ja riippuu erityisesti niiden maaperän ominaisuuksista, joissa kotelorakenne sijaitsee.

Mielenkiintoisen kysymyksen ratkaiseminen, mikä voisi olla perustana rakennuksen kuistille, harkitsemme yhdessä etukäteen muutamia yleisiä ja henkilökohtaisia ​​kysymyksiä, jotka liittyvät rakentamiseen, joka mainitaan rakentamisessa "säätiön" käsitteellä.

Perusta kuistilla yleensä miksi?

Jos lähestymme tällaisen ongelman ratkaisua hyvin pohjimmiltaan, luodaan perusta ammatillisen päärakennerahastojen rakentamiselle, mutta se on ensimmäinen askel lähes kaikkien esineiden rakentamisessa. Rakennetun talon lujuus ja turvallisuusolosuhteet riippuvat täysin tämän vaiheen laadusta.

Pääasiallinen tarkoitus on lähes kaikki säätiöt - kuormien jakautuminen seinistä ja katosta. Kun otetaan huomioon tämä yleisesti hyväksytty kanta, on suositeltavaa päättää mielenkiintoinen kysymys siitä, onko kuoren alla olevaa säätiötä tarpeen lainkaan.

Tietenkin, kun esineemme seisoo kiinteällä kiinteällä kentällä ja kuistilla on vain nimellinen kuormitus vaikuttamatta rakennuksen seinämiin ja pääosaan - epäilemättä riittävän vahva tukikohta vaiheiden alle.

Rakennamme talon kuistille perustan

Toinen asia, jos kuisti toteutuu, on vakava rakentaminen, jolla on vaikuttava paino sen rakentamisessa. Tässä tapauksessa ilman luotettava säätiö ei vain voi tehdä. Laitteen laiminlyönti, usein ennemmin tai myöhemmin johtaa ennustettavissa oleviin seurauksiin - kohde alkaa "istua alas" ja räjähtää.

Päättäessään pääverkkomme tärkeimmistä vivahteista ajattelemme, millaista perustetta on toivottavaa luoda kuistilla.

Tämän käytännön kysymyksen ratkaisemiseksi on toivottavaa saada käsitys olemassa olevista lajikkeista ja universaaleista säännöistä kunkin säätiön muodostamiseksi.

Video betonoitava pohja kuistilla

Tämä video osoittaa selkeästi, miten kuorta varten tarkoitetun säätiön betonointi toteutetaan.

Kuvien järjestelyjen perusteet

Moderni teknologia rakentamisen alalla erottaa kolme päätyyppistä perustusrakennusta:

columnar

Tämän tyyppisen säätiön tarve on perusteltua erityisesti rakennusalueen vyöhykkeiden ominaispiirteiden vuoksi. Kohtuullisin on asennus epävakaalle epätasapainoiselle maaperälle sekä kevyisiin rakennuksiin, esimerkiksi puurakenteiden alla.

Kuisti pylväsperustaan

Suunnittelun ytimessä ovat pylväät, jotka upotetaan maahan. Rakennemateriaalien roolissa käytetään joskus sopivia erikoiskoostumuksia ja hartsilla kyllästettyjä puupylväitä, teräsbetonia, asbestisementtejä tai rautaputkia. Vaimennusmateriaalin vahvistamisen roolissa käytetään täyttöputkien täyttöä irtotavarana tai betonilla.

nauha

Usein todettu tyyppinen pohja, joka on rakenteeltaan monoliittisesta raudoitetusta betonista tai erityisistä peruslohkoista. Se on järjestetty päärakennuksen kohteiden alle, sillä sen oma paino on huomattavaa.

Tämän mallin pääominaisuuksien tekniset laskelmat lasketaan kullekin talolle erikseen. Kuoren alla sijaitsevan säätiön rakentamiseksi tarvittavat ominaisuudet, jotka voidaan ottaa huomioon, ovat sellaisia ​​ominaisuuksia kuin rakenteen läsnäolo kantavien seinien alla ilmeisen läheisyydessä kellarin kuistin alueella.

Merkittävä paino kuistin tai sen pohjan rakentamisessa, joka on tavallisesti saatavissa tilanteissa, joissa tarvitaan portaiden rakentaminen edellä esiteltävään kohteeseen kuistin kuoren alla.

kaakeloitu

Paras ratkaisu epätasaisen maaperän tai hauraspintojen rakentamiseen. Laitteen tekniset ominaisuudet määräytyvät myös ottamalla huomioon rakennuksen ja kuistin projektisuunnittelun tietyt subjektiiviset mieltymykset.

Valokuvanäytekappaleen esimerkki

Tällaisen perustuksen laitteelle on toivottavaa valita betonista raudanverkosta vahviste, joka ei saa olla alhaisempi kuin M300.

Tee se itse tai tilaus?

Se on täysin järkevä päätös palkata ammatillisia rakentajia tähän tarkoitukseen, joilla on laaja kokemus teknisistä laskelmista ja erilaisten perustusten rakentamisesta.

Kun laskettu budjetti on vähän "paineita" - kuoren alla sijaitseva säätiö pystyy varmasti suorittamaan itsesi myös yhden henkilön toimesta, vaikka rakentajien tuki ei ole liiallinen.

Onko mahdollista tehdä talon kuisti omalla kädelläsi?

Riippumatta siitä, mitä se oli, minkä tahansa perustuksen, jota rakennamme, tietenkään emme voi tehdä ilman työstämistä maasta tai yksinkertaisesti tavallisen lapion avulla ja kaivamalla maata. Tai voi olla pilareita tai kaivantoa nauhalevystä tai syvennyksestä lautasen alla olevan maan koko tilavuuden mukaan - kellarin alaosasta voidaan ripotella löysällä ja kuivalla materiaalikerroksella.

Täydellinen sopivuus tällaisiin tehtäviin on rakentaa roskaa tai soraa, hiekka on paljon vähemmän merkityksellistä, ennen kaikkea erityisiä metallurgisia kuonaprojekteja, joita ei voi ostaa kaikkialla.

vahvistaminen

Käytännöllisesti katsoen minkä tahansa rakennettavan perustuksen on vahvistettava tai muuten pilarien liittäminen tai kiinteiden rakenteiden sisäinen täyttäminen. Näihin tehtäviin tärkein materiaali on teräsvahvistus. Vahvistinverkon kiinnittämiseen on vain kaksi tapaa - hitsauksen avulla tai tavallisin tapa on sitoa raudoitus keskinäisten vuorovaikutuspisteiden kanssa erityisellä neulomalla.

Näin perustan vahvistaminen toteutetaan.

Toinen usein kysymys on, miten laastia tehdään ja kuinka kaatetaan säätiö kuistilla? Betonituotanto tehdään parhaiten suoraan säätiöasennuksen paikan päällä käyttäen sellaista hyödyllistä työkalua kuin betonisekoittimella tai asiantuntijoilla, mikä takaa myös säätiön valuprosessin tarvittavan jatkuvuuden.

Jos käytät erikoistuneita perustilohkoja (FBS) - varmasti ei ole mahdollista ilman vuokrausnosturia. Mutta koko prosessin pysyvyyttä ei tarvitse tarkkailla, kuten konkreettisessa työssä.

Tärkeä vivahde

Yhteenvetona voidaan todeta, että on perusteltavissa vielä yksi vivahde kuoren alla. Jos kuistien rakentamisprosessi eroaa koko rakennuksen rakentamisen ajankohdasta, sen alla oleva perustus voidaan varmasti "liittää" itse rakennuksen avainrakenteeseen.

Tämä toteutetaan poraamalla niiden reikien pääosaa, joihin betoniteräkset ovat betonisoituja, jotka ovat linkki vanhalle rakennettavan säätiön kiinteyden ja täydellisyyden toteutumiseen estäen halkeamia ja "viivästyttävän" kuistia rakennuksen seinistä.

Varustettu annetuista tiedoista ja tarvittaessa erikoiskirjallisuuden lukemisen jälkeen sinun on asetettava itsellesi perus-2 työkalut, joita ilman perustuksia ei voi rakentaa, varsinkin kuistilla. Nämä työkalut ovat kynän laskenta ja tavallinen lapio kaivamiseen. Ja menestys sinulle uuden kuistin rakentamisessa!

Kuvien rakentamisen perusteet. Henkilökohtainen kokemus

Miten laskea optimaalinen koko kuisti, tee se kätevä, miten valita säätiö - FORUMHOUSE käyttäjät jakavat kokemuksensa!

FORUMHOUSEn säännölliset lukijat tietävät hyvin, että sen kuisti voi toimia minkä tahansa yksityisen talon käyntikorttina.

Se voi olla kivi, puu tai metallista valmistettu, katoksen alla tai suljettuna.

Mutta mitä materiaalia ja rakentamista valitset, tärkein vaatimus tästä rakentamisesta on luotettavuus ja toimivuus.

Ja jotta kuisti toimisi kaikilta osin uskollisesti monien vuosien ajan, on noudatettava useita perussääntöjä, joita sivuston käyttäjät kertovat!

Kuinka rakentaa mukava kuisti

Sinun on kysyttävä itseltäsi tulevan asunnon suunnitteluvaiheessa.

Sen päätavoitteena on tarjota vapaa pääsy kadulta taloon. Suljettu ja lämmitetty kuisti, jossa on sisäänkäynnin ovi, muuttuu niin kutsutuksi eteiseksi.

Tambour, joka on puskurivyöhyke, katkaisee kylmän ilman virtauksen ja estää lämmintä ilmaa tultaessa olohuoneesta kadulta.

Tästä johtuen kotitalouksien lämpöhäviö vähenee, mikä on erityisen tärkeää kylmissä ilmastoissa. Oikein suunniteltua kuistia käytetään ilolla, kun taas epämukava muuttuu päänvaivaa kaikille kotitalouksille. Kuisti käyttöikä on yhtä suuri tai suurempi kuin talon käyttöikä. Sen vuoksi ennen sen rakentamista on tarpeen ymmärtää sen tehtävät:

 • Antaa kätevä sisäänkäynti taloon ja luotettava suoja sisäänkäyntien saostumista vastaan;
 • Sovittavat sopusointuisesti mökin koko arkkitehtonisiin kokonaisuuksiin, eivätkä näytä ulkomaalaiselta elementiltä;
 • Rakenteelliset elementit eivät saa häiritä sisäänkäynnin oven vapaan avaamisen ja sulkemisen;
 • Rakennettaessa on tarpeen käyttää kestäviä materiaaleja;
 • Yksityisen talon kuistin optimaalinen koko, sijainti, aitaosien osat, portaiden korkeuden ja kulman pitäisi varmistaa suurikokoisten kohteiden vapaa pääsy: huonekalut, jääkaappi, kattilahuoneen tai teknisen huoneen laitteet;
 • Suunnitelman tulisi tarjota lapsille ja vanhuksille toimivuus ja turvallisuus. Tämä pätee erityisesti korkean kuistin - 1 metri tai enemmän. Tässä tapauksessa sinun on miettinyt etukäteen aitojen järjestelmää - kaiteen asentamista jne. Varten;
 • Tikkaiden portaiden pitäisi antaa mukava kiipeily.

Suunnittelu kuisti, sen koko ja muotoilu on parasta ajatella vaiheessa luoda projektin kotona! Ja voit tutustua kaikkiin ominaisuuksiin rakennuksen portaiden yksityisessä talossa tästä artikkelista.

Vain ottamalla huomioon kaikki edellä mainitut vaatimukset, voit aloittaa selvittämään yksityiskohtia kuistin elementteistä. Sinun on aloitettava säätiöstä.

Perusrakentamisen ominaisuudet kuistilla

Kuistion rakentamista olisi käsiteltävä vastuullisesti talonrakennukseksi. Rakennuksen perusta on vankka perusta. Mutta kehittäjät voivat harkita kuistin rakentamista vasta sen jälkeen, kun tärkein säätiö on kaadettu tai talo on jo rakennettu. Ja tässä se johtaa:

Sakyra10:

- Kun asetimme talon perustan, emme tee pohjaa kuistille. Nyt, kun aika on tullut ulkokoristeluun, meillä on edessämme oleva ongelma - siitä, miten ja miten sisäänkäynnin ryhmä pystytään rakentamaan. Ei ole toivottavaa kaivata kaivetta syvyyteen, jossa on tärkein säätiö, eikä raskaan kaluston jo laittaa aidan. Ajattelen laittaa metallinen kuisti - yksinkertaisin tekninen suorituskyky, mutta en tiedä, pitäisikö sen sitoa taloon ja mihin säätiö valita sen.

Erittäin laajalti talon rakentamisen jatkaminen jää jälkikäteen. Sitten kehittäjät yrittävät korjata tämän virheen, mutta sallivat toisen: ne tekevät kiinteän sidoksen perustarpeesta, joka on kiinnitetty tärkeimpään "kotiin" perustukseen. koska kahden säätiön liittymällä ei ole riittävää turvallisuustasoa, ja itse säätöjä asetetaan eri syvyyksille ja kuljetetaan eri kuormituksilla, sitten kausittaisten maaliikennettä (pakkanalastuksen aikana), eri toimivat voimat rikkovat napapistettä.

Perustukset liikkuvat, ne kohoavat, halkeamat ilmestyvät ja rakenteet alkavat johtaa. Muista siis seuraava sääntö:

Mikä tahansa laajennus (kuisti, terassi) on erillinen rakennus, joka edellyttää itsenäisen perustuksen rakentamista.

Vit1959:

- Tässä tapauksessa kahden pohjan välissä on järjestetty muodonmuutos sauma, joka on tiivistetty minkä tahansa elastisen materiaalin kanssa ja peitetty koristekuvilla.

Tämän seurauksena perustukset näyttävät yhtenä kokonaisuutena, mutta ne ovat sidottuja toisiinsa nähden.

VictorUfa:

- Laajennusliitäntä voidaan järjestää PSUL-nauhan (esipuristetun polyuretaanipäällysteisen nauhan) avulla, ja on parempi asentaa porakaivon päällysteiden kattojärjestelmä saranoituun liitokseen. Yhteys itse sulkee liitäntäpalkin.

Elementtien saranamari antaa rakoille suhteellisen liikkuvuuden ja pienellä sekoituksella solmu pysyy ehjänä.

Jos laajennusliitännän laite ei yleensä ole vaikeaa, valittaessa kuoren säätiötä tulee esiin useita kysymyksiä.

Vetalt:

- Ajattelin perustaa säätiön kuistilla. Mutta en tiedä vielä, mistä valita. Mielestäni otetaan huomioon kaksi vaihtoehtoa: metalli tai kivi. Molemmilla on etuja ja haittoja:

 • Metallipohja on yksinkertainen ja helppo asentaa. Maaleihin porataan reikiä paikoilleen, kaadetaan tukiputki. Sitten metallikulma tai kanavapultti ruuvataan tai hitsataan siihen. Kiinnittiin leikkipaikka, kosoura laitettu, koottu vaiheet;
 • Kivipohja on vaikeampaa tehdä. Matala perustus on järjestetty. Levy kaadetaan ja tällä perusteella lisätään vaiheita betonista. Tällaiseen työhön liittyy korkeampia kustannuksia, jotka liittyvät viskoosiin vahvistukseen, betonin kaatamiseen, maanrakennuksiin jne.

Vit1959:

- Laitoin sen tavalliselle kasaalustalle, joka oli aikaisemmin porattu kaivoja maan jäädyttämiseen. Tämä on yksinkertaisin ja halvin versio pohjasta rakennuksen kuistilla.

Mutta käyttäjä, jolla on lempinimi VictorUfa uskoo, että jos valitaan paalun perustan alla kuistilla, paaluilla voi liikkua sivuttaisten voimien pakkasella, kuten usein on tapit navat alla.

Dimastik25:

- Tehdän kuistilla paalupohjaan käyttämällä tekniikkaa, joka suojaa paaluja puristamatta. Viime vuosi edellisenä vuonna naapuri täytti aitauksen metallipylväät tällä tavoin. Toinen talvi on jo olemassa, eikä kukaan ole kallistunut!

Teknologia on seuraava:

 1. Kaivo on 2 metriä syvä, halkaisijaltaan 350 mm;
 2. Vahvistettu häkki työnnetään siihen ja pohjaan heikentää lievästi;
 3. Betoni kaadetaan kaivoon 0,5 metriä syvennyksen pohjasta;
 4. Asbestiputki, jonka läpimitta on 150-200 mm, asetetaan vahvikekantaan ja laskee 1,5 metriä jo täytettyyn betonirakenteeseen.
 5. Betoni kaadetaan asbestiputkeen.

Pilarin ympärillä oleva tila on tukossa savi. Se osoittautuu pylvääseen, jonka pohjalla on laajeneminen, joka toimii ankkuna TISE-tyyppisen roiskeilun aikana. Monoliittinen taso kaadetaan pinnoille samanaikaisesti portaiden kanssa.

Savi lukko suojaa paalusäätiötä ylemmästä kerroksesta.

Paalusäätiön yksinkertaisuudesta huolimatta sillä on niin suuri haitta, kuin tarve laitetta varten, joka on kasettirakenteen avoin pohja tai pylväsperusta. Siksi kuistin alla oleva säätö on levyn tai MZLF: n muodossa.

44alex:

- Jos talon pohja on matala, täytämme tavallisen levyn. Laatan pohja on samanlainen kuin UWB: n perusta. Esieristetty ekstrudoitu polystyreenivaahto. Jos säätiö on korkea, teemme nauhan eristämällä sen ympärillä. Täytä pohja sisäpuolelta hiekalla ja heitä laatta ylhäältä.

Tällä perusteella voit asentaa minkä tahansa kuisti tai kuisti - puusta, metallista tai sijoittaa RC-sarakkeet. Säästääksesi konkreettista työtä, et voi laskea monoliittista, vaan reunustavaa laattaa.

FORUMHOUSE-aihe kertoo, miten ja miten kuistia tehdään ja kuistin optimaaliset mitat suhteessa oveen. FORUMHOUSE-käyttäjät voivat selvittää vanhan kuistin korjaamisen seuraukset. Ja tutustukaa hyvät vaihtoehdot tilan käyttämiseen kuistilla.

Katso videoamme siitä, miten rakentaa terassi auton renkaiden perustalle.

Pohja kuistilla - laitteen tyypit ja ominaisuudet

Kun rakennat talon perustan, se on kaukana aina siitä, että kehittäjät ennakoivat pohjan perustamisen samanaikaisesti kuistilla. Tässä tapauksessa on tarve tehdä perusta kuoren alla omiin käsiinsä rakennuskotelon pystyttämisen jälkeen, mutta mitä pitäisi olla? Seuraavassa yritämme vastata tähän kysymykseen ja tarkastella tämän rakenteen yleisimpiä perustyyppejä.

Kuistin perusta

Yleistä tietoa

Niinpä näiden tavoitteiden perusta voidaan tehdä useilla eri tavoilla. Lisäksi valinta riippuu itse kuistista, sen koosta, materiaaleista, joista se on tehty ja suunnittelun piirteistä.

Tavanomaisesti kuoren laitteen kaikki vaihtoehdot voidaan jakaa kolmeen tyyppiin:

Jokainen näistä vaihtoehdoista vaatii erityisen lähestymistavan laitekantaan.

Miksi kuisti säätiö

Kuten tiedätte, säätiön päätavoite on jakaa kuorma päärakenteiden seinistä ja katosta. Mutta tarvitsetko säätiön yksityisen talon kuistille? Tietenkin, jos esine seisoo kiinteällä maaperällä ja kuistilla on "kevyt" rakenne, se ei vaikuta talon seinämiin, niin vain vankka pohja vaiheiden alle riittää.

Jos kuisti on massiivinen ja vaikuttava paino, et voi tehdä ilman vankkaa perustetta. Muussa tapauksessa rakenne alkaa "upotua" ja pilkkoutua. Ja jos tällainen kuisti on liitetty laakeriseinään, se voi jopa rikkoa sen koskemattomuutta.

Levyn perusasennus

Tyypit säätiöt

laatta

Tällaista säätiötä voidaan kutsua universaaliksi. Se pystyy kestämään massiivisen rakenteen pylväineen ja korkealla pohjalla, ja sitä voidaan käyttää myös yksinkertaisesti perustana kuistien portaille.

Slab-pohja voi olla kahdentyyppinen:

 • upotettu;
 • Matala syvyys.

Kuoren alla oleva säätiön syvyys riippuu ensisijaisesti maaperän ominaisuuksista. Jos maaperä kallistuu ja pohjavesi on lähellä, se on sijoitettava samaan syvyyteen kuin pohja itse rakennuksen alla.

Jos maaperä on tiheä ja vakaa ja pohjavesi on syvä, voit suorittaa matala ruoppaus. On huomattava, että kelluva säätiö on win-win -vaihtoehto kaikentyyppiselle maaperälle. Tarkastele esimerkiksi esimerkkinä matala-kelluva kelluva säätiö.

Laattapohjan täyttö

Joten, ohjeet tämän työn tekemiseen näyttävät tästä:

 • Työn aloittaminen on välttämätöntä sivuston merkinnällä. Tätä varten, kiinnittimen avulla, nurkkauspisteet on merkitty ja köydet vedetään niiden päälle.
 • Sitten koko alueelle täytyy poistaa maaperä syvyyteen noin 30-50 senttimetriä. Syvyys riippuu maaperätyypistä - sitä märkä ja kallis on, sitä syvemmälle on syvennettävä laatta.
 • Tuloksena oleva pieni kaivanto on tasoitettava, minkä jälkeen pohja on vuotanut vedellä ja täytettävä hyvin. On myös toivottavaa tiivistää sivuseinät, jotta rakennusta ei käytetä.
 • Seuraavaksi sinun on asetettava geotekstileitä, jotka estävät hiekkavyöhykkeen ekstruusion.
 • Sen jälkeen hionta on tehty. On suositeltavaa kaataa hiekkaa asteittain viiden senttimetrin kerroksittain. Jokainen kerros täytyy kaataa veteen ja tiivistää.
  Hyvä apulainen tässä tapauksessa on tärisevä levy, mutta jos tämä työkalu ei ole käytettävissä, voit käyttää suurta jakopalkkia. Tämän seurauksena tyynyn korkeuden tulisi olla noin 15-30 senttimetriä.
 • Sitten vahvistusverkko asetetaan ja säätö kaadetaan betonilla.
 • Muut toimenpiteet betonin jähmettymisen jälkeen riippuvat kuistityypistä - jos se on rakennettu erilliseksi rakenteeksi, kattotiili levitetään laattaan. Jos askelta taloon ja sisäänkäyntiryhmän perustuksiin kaadetaan laattaan, vedenpitävyys ei ole tarpeen.

Kiinnitä huomiota!
Foundation casting on tehtävä yhdessä vaiheessa.

Strip-pohjapiirros

Nauhapohja

Tämä säätiö on erinomainen vaihtoehto niissä tapauksissa, joissa malli liittyy laakerin seinään, sillä tällaisella säätiöllä ei käytännössä ole maanjäristystä kausiluonteisesti.

Lisäksi rakenteella on muita etuja verrattuna edelliseen:

 • Se vaatii paljon vähemmän työvoimaa.
 • Pohjan hinta on alhaisempi, koska vähemmän materiaalia kulutetaan sen rakentamisen aikana.
 • Se voidaan pystyttää jopa vaikeassa maastossa.

Nauhapohjan rakentamisen työ on seuraava:

 • Merkintä tehdään ensin. Se on hieman vaikeampaa tehdä kuin levy, koska on välttämätöntä toteuttaa nauhan ulko- ja sisäinen muoto.
 • Jälkeen merkkiä pitkin kaivetaan 60-70 senttimetrin syvyyksiä.
 • Sitten vedeneristys asetetaan ja hiekka kaadetaan edellä kuvatulla tavalla.
 • Sen jälkeen kaadetaan kerros hiekkaa ja tiivistetään tiiviisti.

Muottiasetukset

 • Sen jälkeen asennetaan levyt tai lastulevyt.
 • Muotti on vahvistettu lujitustangoilla. Metallirakenteen ylävyön on oltava viisi senttiä matalampi kuin muotin yläosa.
 • Seuraavaksi muotti kaadetaan sementti M400: lla suhteessa 1: 3.

Tämä prosessi on valmis.

Kuvassa - puutalo, jossa kuistilla sarakkeen säätiö

Pilarin perusta

Jos sinun täytyy luoda omat käsiisi puinen kuisti, paras vaihtoehto olisi pylväsrakenne. Rakentamisessa tarvitaan vähemmän työtä ja materiaalikustannuksia - jos kuisti on pieni, tarvitset vain 4 pylvästä. Lisäksi tällainen säätiö rakennetaan paljon nopeammin.

Viesteinä voit käyttää:

 • Valmis tehdasvalmisteiset rautabetonit;
 • Kanavapalkki
 • Lokit tai puutavarat.

Kiinnitä huomiota!
Ennen puupylväiden käyttöä ne on käsiteltävä antiseptisellä aineella mätänemisen estämiseksi.

Asennuspylväs

Laitteeseen tehdyt toimenpiteet suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • Ensinnäkin sinun on valmisteltava sivusto - taso se, puhdista se roskista ja kasveista.
 • Lisäksi projektin mukaan sinun on tehtävä merkintä - merkitä pilareiden sijainti.
 • Sitten sinun pitäisi muodostaa syvennykset, sillä voit käyttää mitä tahansa puutarhan ruuvia tai kaivaa niitä lapioilla. Kanavan pylväät voidaan ajaa maanpinnalle murskaimella. Minun on sanottava, että kun kannattimet haudataan syvemmälle kuin yksi metri, voit välttää harjoittelua grillata.
 • Seuraavaksi pylväät asennetaan valmiiksi kaivoihin ja ne ovat pystysuorassa linjassa välikappaleiden kanssa.
 • Tämän jälkeen sinun on täytettävä kaivo soralla ja hiekalla. Täyttö on tehtävä kerroksittain, jatkuvasti kaatamalla ja kaatamalla. Jos maksimaalinen voima on esimerkiksi pystytetty massiivinen kuisti, jokainen kerros voidaan betonoitua.

Kiinnitä huomiota!
Työn suorittamisessa on varmistettava, että pilarit pysyvät pystyssä.

Tässä ehkä kaikki yleisimmät perustajatyypit, jotka yleensä tehdään kuistille.

johtopäätös

Kuten huomasimme, talon kuistilla sijaitseva säätiö voidaan toteuttaa usealla eri tavalla. Lisäksi jokaisella vaihtoehdolla on omat ominaisuutensa, joten valinta riippuu kuistityypin maaperästä ja ominaisuuksista. Mitä tulee toteutukseen, kaikenlaista säätöä voidaan tehdä itsenäisesti noudattaen edellä mainittuja suosituksia.

Tämän artikkelin videosta löytyy lisätietoa aiheesta.

Me järjestämme säätiön talon kuistilla

Me järjestämme talon kuistin

Maan talon tai mökin rakentamisessa tulee kiinnittää erityistä huomiota sisäänkäyntiryhmän suunnitteluun, sillä kuisti on tärkeä osa rakennusta. Tämän elementin ulkonäkö on eräänlainen käyntikortti kotona. Lisäksi kuisti auttaa suojaamaan rakennusta tuulta, sateelta ja lumelta.

Perusrakentamisen ominaisuudet kuistilla

Kuusen, jota on käytetty pitkään aikaan, on tarpeen asianmukaisesti varustaa sen pohja. Tätä varten sinun on kiinnitettävä huomiota tiettyjen piirteiden rakentamisen ominaisuuksiin kuistilla:

Perusta kuistilla talon

 • Oikea muotoilu. Tarkat mittaukset, tarvittavien laskelmien toteuttaminen auttavat tekemään säätiön oikean projektin, joka ei ainoastaan ​​tarjoa luotettavaa tukea kuistille, vaan myös vahvistaa koko taloa.
 • Laadukkaita materiaaleja. Alhaisten materiaalien käyttö säätiön järjestelyyn voi johtaa rakenteen muodonmuutokseen ja jopa sen tuhoamiseen, mikä vaikuttaa kielteisesti taloon.
 • Kohtuullinen alueiden valmistelu. Suunniteltu työ puhdistaa alue kuistilla ja sen valmistelu auttaa vähentämään aikaa ja helpottaa joitakin rakennusvaiheita.
 • Säätiön vahvistaminen. Vahvistuksen läsnäolo on välttämätöntä alustalle ja talolle sekä sen sisääntulolle. Tämä on tarpeen paitsi lisätä rakenteen lujuutta, myös yhdistää säätiö kuistilla talon pohjan kanssa.
 • On yhteys talon pohjaan. Kun rakennat taloa kiinteälle, vakaalle alustalle, kuistin pohja voidaan liittää kiinteästi talon pohjaan. Kuitenkin heikon tai kosteuden kyllästämän maaperän läsnäolo alueella edellyttää kuistia erillisen rakenteen muodossa. Tämä johtuu kuistin ja talon eri painosta ja niiden erilaisesta liikkumisesta maaperän kausittaisen talteenoton aikana. Tuloksena on pohjan ja koko rakenteen halkeilu.
sisältöön ↑

Tyyppien syistä kuistilla talon

Kun valitset talon kuistia, on tärkeää ottaa huomioon rakennuksen rakenteelliset ominaisuudet, sen paino ja maaperän kunto rakennustyömaalla. Näiden indikaattorien yhdistelmästä riippuen käytä kolme päätyyppiä kuistille:

Kuistityyppityyppejä

 • Kelluva pohja
 • Monoliittinen levy. Tällainen säätö voidaan varustaa raskaille irtorakenteille. Erityisesti monoliittinen laatta sopii ihanteellisesti betoni- tai tiilihallin rakentamiseen, jossa on enemmän kuin kolme vaihetta. Monoliittinen alusta on luotettava ja kestävä vaihtoehto, mutta edullisesti se ylittää muut vaihtoehdot useita kertoja.
 • Nauhapohja. Monoliittisen nauhan muodossa oleva säätiö on myös kestävä vaihtoehto, joka kestää raskaita kuormia. Yhdistettynä päärakennuksen pohjaan muodostuu yksi kiinteä rakenne. Nauhalevyn suurin etu on edullinen.
 • Luottamus pilareihin. Kevyiden rakenteiden rakentamiseen voit käyttää sarakepohjaa. Se perustuu betonilohkareiden tai kiinteän betonin pylväisiin.
sisältöön ↑

Hihnan pohja kuistille tekee sen itse

Yksinkertaisin ja kohtuuhintaisin vaihtoehto on kuoren rakentaminen nauha-tyyppiselle pohjalle. Jotta talon sisäänkäyntiryhmä voisi palvella pitkään aikaan, on välttämätöntä tehdä työtä alustan järjestelyyn tietyssä järjestyksessä:

 1. Ensin sinun on valmistettava pinta alueelle, joka on jaettu kuistille. Voit tehdä tämän poistamalla roskat, kivet ja kasvillisuuden. Poista yläkerros maaperästä ja tasoita puhdistettu alue.
 2. Nyt sinun täytyy merkitä kaivannon rajat. Puiset tai metalliset tapit on asennettu tulevan perustuksen ulkokehälle, ja niiden välissä on johto. Samanlaisia ​​toimia suoritetaan pohjan sisäpuolella. Tämän avulla voit kaataa tasaisen pohjan tulevalle kuistille. Kun kaivaa merkitään, harkitse muotin ja kuivatuskerroksen paksuutta.
 3. Pinnan perusteellisen valmistelun jälkeen voit alkaa kaivaa kaivannon. Sen leveys on vakiintuneessa merkinnässä, ja syvyyden on oltava yli 20 cm: n normaali. Tämä on tarpeen kaivannon järjestämiseksi.
 4. Kuivatuslevy on tehty raunioista, joiden kerrospaksuus ei saa olla alle 10 cm ja hiekkakerros 5 cm. Jokainen kerros tasataan ja tiivistetään tiiviisti.
 5. Asenna nyt kaistaleet. Useimmiten se on valmistettu puulevyistä, koska se on edullisin ja halvempi materiaali. Jäähdytyslevyjen säilyttäminen kaivannetavaroiden reunoilla, pitäen niiden välinen etäisyys 0,5 metriä.
 6. Jos aiot suorittaa suuren kuistin raskasta rakennusmateriaalia käyttäen, on suositeltavaa vahvistaa tällaisen rakenteen perusta. Tätä varten viemärikerros peitetään kattohuopalla tai muulla vedenpitävällä materiaalilla. Seuraavaksi kaada betoniliuosta noin 15 cm: n kerroksella, joka kiinteytyksen jälkeen toimii tukirakenteena.
 7. Kaada pohja kuoren alle parhaiten yhdellä askeleella. Kerroksen paksuus ei saa olla alle 20 cm. Betonimassan tiivistäminen syvällä värähtelijällä. Tämä estää liuosten muodostumisen aukkojen, jotka johtavat pohjan tuhoamiseen.
 8. Päärakenteen rakenne alkaa sen jälkeen, kun säätö on kokonaan kuivunut. Jotta tarvittava voima saavutettaisiin, betonin on oltava vähintään kuukausi.
sisältöön ↑

Pilarin pohja kuistille

Toinen yksinkertainen ja taloudellinen vaihtoehto on kuistin sarakepohja. Se suoritetaan seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Alue puhdistetaan, tasoitetaan rakennustason avulla ja tiivistetään tiiviisti.
 2. Sitten merkitse tulevan pohjan rajat käyttäen puisia tappeja ja johtoa.
 3. Seuraavaksi kaivaa reikiä tai porata reikiä pylväiden alle. Niiden tulee sijaita samalla linjalla, jonka etäisyys on 0,4 metriä. Kaivaa reiät syvyys 0,5-0,8 metriä.
 4. Puupylväiden pohjan tekeminen on välttämätöntä suorittaa materiaalin käsittely erikoisratkaisuilla, jotka estävät emäksen mätänemästä.
 5. Pilarien asennuksessa on tärkeää noudattaa sääntöä: niiden on noustava vähintään 20 cm: n pinnasta. Työn aikana vältä vääristymiä.
 6. Suuremman lujuuden vuoksi asennettuja hylkyjä kaadetaan paksulla betonilaastilla.
 7. On suositeltavaa asentaa pylväitä koko merkityn alueen ympärysalle. Tulevan rakenteen lujuutta voidaan lisätä asettamalla lisäkannattimia nimetyn alueen keskelle.
 8. Nyt sinun täytyy tehdä eräänlainen muotti. Voit tehdä tämän pylväiden sisäpuolella ja sen ulkopuolella naulata levyt.
 9. Tuloksena oleva puinen kaivanto peitetään 5 cm: n hiekkakerroksella ja tiivistetään hyvin. Sitten kaada betoniseos, joka lisätään pienten rautaosien kappaleisiin.
 10. Tontin rakentamista voidaan jatkaa betonilaastin asennuksen jälkeen.
 11. Jos metalliputkia käytetään tukina, tällaisen pohjan lisäbetonisointi suoritetaan kunkin elementin sisällä.
sisältöön ↑

Miten sitoa kuisti päärakennukseen

Vain nauha-alusta on kytkettävä taloon, ja kaikki muut lajit voivat laskeutua ilman tätä prosessia. Työ suoritetaan vaiheessa, jossa pohja on asetettu kuistille tietyn sekvenssin mukaisesti:

 1. Kuusen kellarikerroksessa ja talon pohjalla valmistetaan kuoppaan. Sen syvyyden on vastattava talon perustan syvyyttä.
 2. Päärakenteen pohjassa poraa reiät, joiden etäisyys on noin 0,5 metriä. Ne lisäävät erityisen laajenevat ankkuritukot.
 3. Muottien ja lujitusholkin asennus suoritetaan niin, että lujitustangot sijaitsevat lähelle laajennusantureita. Samalla on säilytettävä 0,2-0,3 metrin etäisyydellä talon pohjan ja kuistin muottien välissä.
 4. Nauhapohja kaadetaan betoniliuoksella ja jätetään kiinteytykseen. Rakennus on hyvä jättää vuodeksi, mutta joissakin tapauksissa riittää kestää vain talvi.
 5. Seuraavaksi talon pohjalla ja kuistin pohjalla olevat metallielementit hitsataan tai kierretään ja säätöjen välinen tila täytetään betonilla.

Talon kuisti toimii paitsi sisätilojen lisäyksen lisäksi myös rakennuksen suojana. Siksi luodaksesi vankan, luotettavan kuistin, tarvitset hyvin suunniteltu ja laadukas perusta, joka on tehty kaikkien sääntöjen ja suositusten mukaisesti.

Kuusen alla oleva säätiö: mahdolliset vaihtoehdot

Jokaisen rakennuksen sisäänkäyntiryhmä harvoin menee ilman kuistia. Yksityisessä rakentamisessa tämä arkkitehtoninen muoto ei ainoastaan ​​suorita erityisiä toimintoja vaan myös koko rakennelman ulkonäkö. Kuistit on rakennettu erilaisiin maaperään, valmistettu eri massasta ja tiheydestä.

Näistä kriteereistä riippuen niiden rakentamisen perustan vaatimukset. Kuinka perustaa säätiön kuistilla taloon, jotta vältetään mahdolliset ongelmat rakennuksen toiminnan aikana, minkälainen säätiö valitaan ja miten luotettavasti ja oikein yhdistetään kuistin perusteet päärakennuksen pohjaan, pidämme tässä artikkelissa.

Perusasetukset perustaksi

Ennen talon rakentamista omistajat tekevät perusteellisen analyysin maaperäalueesta. Nämä tiedot ovat erittäin hyödyllisiä laajennuksen rakentamisessa.

Joten, mitä kiinnitämme huomiota, kun asetetaan kuonon perusta:

Kun olet kerännyt kaikki tiedot, sinun on valittava talon optimaalinen perusta kuistille. Ja kussakin tapauksessa valinta ei ole ilmeistä. Vaatii analyysin ja laskennan. Erittäin usein talon ulkoisen laajennuksen rakentamisen aikana kysytään, onko kuistille välttämätöntä perustetta vai onko se riittävä ulostuloalustan vahvistamiseksi?

Valinta on aina omistajille. Kevyt rakenne voi kestää pitkään ja ilman perusta. Perustamiselle koko spanille ei ole käytännön merkitystä.

Kiinnitä huomiota! On tärkeää, että portaikon merkkijonon äärimmäisissä osissa on riittävän vahvat tukipisteet.

Mahdolliset perusopetuksen vaihtoehdot

Huolimatta siitä, että kuisti on osa rakennusta, useimmiten talon muilla osilla on itsenäinen perusta. Tämä johtuu siitä, että kuistit ovat kiinni jonkin ajan kuluttua, ja joskus ne on tehty materiaalista, joka eroaa päärakenteesta.

Tyypit perusteet käytetään rakentamiseen kuisti, standardi:

Kukin näistä alustoista voi olla erilainen penetraation taso. Valinta riippuu maaperän jäädytyksen syvyydestä, kuistin painosta sekä talon pääperustan syvyydestä. Projektin kehittämisessä on suositeltavaa käydä asiantuntijoiden kanssa. Jokaisella erityisalueella on omat erityispiirteensä, jotka on tunnettava etukäteen.

Laitteen tiedot

Jokaisella alustyypillä on omat ominaisuutensa laitteessa. Jos osaat tehdä pohjan kuistille, voit järjestää minkä tahansa geometrian perustan: neliön, puoliympyrän, soikean tai suorakaiteen muotoisena.

Monoliitti kaadetaan raskaisiin rakenteisiin konkreettisia, kiveä tai tiilikiviä varten. Pino ja pylväspohja alhaalla kevyiden kuistien alla.

Pohjan kuoren syvyys portaiden alle on tavallisesti sama kuin talon pohja. On tarpeen sijoittaa tukiasema oikein ja yhdistää se talon pohjaan.

Täytä nauha

Kuoren portaiden alla oleva nauha-ala on optimaalinen ratkaisu. Tällainen perusta soveltuu sekä tiilisentille että puurakenteelle. Jos kevyen rakenteen rakentaminen on tarkoituksen mukaista, pohjasta on syvä syvyys, enintään 70 cm.

Kuinka kaataa oikea nauhan säätiö kuistille omilla käsillänne: video tässä artikkelissa mestareiden vinkkejä.

Nauhalevyn tavallinen leveys on tulevan rakenteen seinämän paksuus ja teknisen kannan 5 cm kummallakin puolella.

Monoliittinen levy

Levy oli täydellisesti vaikeassa maaperässä. Tällainen säätiö soveltuu rakennukseen suolla tai turpeessa.

 • Pohjakankaan kaataminen kuoren alle on perusteltua tilanteessa, jossa pohjaveden taso kulkee lähellä pintaa.
 • Epästabiililla maaperällä laatta suorittaa kelluvan pohjan toiminnon.
 • Täyttöalue on aina suurempi kuin tulevan kuistin mitat. Pohjan paksuus kuistilla voi olla pienempi kuin talon alla oleva täyttö.
 • Onko mahdollista laatoitussäde kevyelle kuistille? Tietenkin. Mutta huomattavien materiaalikustannusten vuoksi et saa lisäetuja toiminnasta.
 • Levyn laitteessa on mahdollista täyttää kuisti yhdessä pohjan kanssa. Rakentamisessa käytetään irrotettavaa muottirakennetta. Samaan aikaan on mahdollista muodostaa kuistia mistä tahansa muodoista, joissa on eri vaiheiden kokoonpano.

Se on tärkeää! Perusmateriaalin täyttäminen kuistilla laatan tai nauhan muodossa on tehtävä monoliittirakenteisen laitteen perusvaatimusten mukaisesti. Muista noudattaa betonirakenteen mittasuhteita. Voimaominaisuuksien lisäämiseksi tulisi käyttää teräsnaarmoria.

Sarakepohja

Kuistin alla oleva pylväspohjan laite on yksi budjettivaihtoehdoista. Taloudellisten säästöjen lisäksi tämä perusta on yksinkertainen laitteessa, se on nopeasti asennettu ja on mahdollista käyttää alueilla, joissa on kostea ilmasto ja jäädytetty maa.

Pylväsperusta kuistille taloon voi olla vaahtolohkoista, tiilistä, betonista aihioista - tai kaadetaan muottiin ja panssaroiduksi.

Kukin pylväs kaadetaan itsenäisesti:

 • pohjaan on järjestetty hiekka-sora-alusta ja se on varovasti tamped;
 • asennetaan suojakalvot ja asetetaan vedenpitävä materiaali;
 • jauhemaalipylväs;
 • vedenpitävä materiaali asetetaan yläpinnalle.

Kun betonin lujuus on muodostunut, muotti poistetaan ja täyttö täyttyy.

Pylväät on asennettu punnitun painon kuormitukseen:

 • kulmat,
 • sisääntulon alueen reunat,
 • nivelet päärakennuksen kanssa,
 • opas portaita.

Kuistion pylväsrakenteella on yksi tärkeä spesifisyys: pilarien pystytaso on erittäin tärkeää. Alustan elementtien välinen etäisyys voi olla erilainen, harvoin yli 2 m.

Vaihe valitaan suunnitteluvaiheessa rakenteen ympärysmitan perusteella. Tämä säätiö kuistilla taloon on erittäin tärkeä pohjoisen talvipeltojen laajenemisen rakentamisessa.

Edullisin tukikohta. Laitteeseen kuluu vähän aikaa. Samalla tällainen perusta voidaan järjestää melkein mihin tahansa maaperään, missä tahansa sääolosuhteissa, missä tahansa jäätymisasteella.

Sitä käytetään usein alueilla, joilla on huomattava korkeusero, kun järjestetään suuren alueen terasseja. Pallojen avulla voit tasata kuistin horisontaalisen tason pienimmillä taloudellisilla kustannuksilla.

Kuistirakenteisen pylväsrakenne on itsessään yksinkertainen, mutta melko työläs, kun se järjestetään yksin. Kierrä paalut helpommin avustajien kanssa. Aivan kuten aikaisemminkin, paalujen pystytason tarkka noudattaminen on erittäin tärkeää.

Se on tärkeää! Pilejä on kierrettävä ilman tukoksia. Muuten grillauksen kuormitus jakautuu epätasaisesti ja kuisti puristuu.

Rostverk (kuvassa yllä) - on virtojen ja paalujen "silmukka". Hihna, joka yhdistää kaikki paalut yhdeksi rakenteeksi ja jakaa tasaisesti painon ja tehon kuormituksen. Alla voit nähdä, miten järjestää kuopan perustus kuistille talon videolle.

Sijainti ja yhteys

Jos kuisti on kiinnitetty jo toimiviin rakennuksiin, on erittäin tärkeää yhdistää perustukset oikein. Muistakaa, että perustusten pitäisi olla itsenäisiä, mutta samanaikaisesti molempien perustusten pitää olla yhteydessä toisiinsa, heidän on "tanssittava" pareittain.

Kuusen perustan rakentaminen talon perustaan ​​voidaan tehdä monin tavoin:

Koko rakenne kaadetaan betonilla ja muuttuu täysin monoliittiseksi.

Pohjojen - laajennuskappaleen välisen etäisyyden on oltava vähintään 50 mm. Tämä aukko jätetään, jotta päärakennus ei pystyisi siirtämään painonsa liitteen perustana. Avaruuden tilaa säädetään kosteutta kestävällä materiaalilla. Työn päätyttyä materiaali puretaan ja täytetään vaahdolla.

johtopäätös

Päätimme rakentaa säätiön portaiden portaisiin omilla kädillä - laskea oikein vahvuusi. Kuisti ei näytä olevan monimutkainen rakenne, mutta ilman kuormien huolellista laskemista ja maaperän tutkimusta, ei ole syytä rakentaa jatkoa.

Hankkeen laskemista varten ota yhteyttä asiantuntijoihin, silmän rakentaminen silti ei ole sen arvoista. Kun olet laskenut perustan yksityisen talon kuistille, vältät odottamattomat kustannukset rakennusprosessin aikana ja käyttöjakson aikana.

Säätiön kuistilla

Perusta kuistilla taloon omilla käsillään

Kuisti on tärkeä elementti jokaisesta rakennuksesta - huolimatta sen merkityksettömästä merkityksestä, on mahdotonta ilman sitä. Tämä koskee erityisesti rakennuksia, joissa on korkea tukikohta, jossa sisäänkäynti kadulta sijaitsee huomattavan korkealla maasta. Kuitenkin, useimmissa tapauksissa, talon rakentamisen aikana perusta kuistilla ei ole riittävästi huomiota. Useimmiten kuistin rakentaminen alkaa päärakennuksen päärakennuksen jälkeen.

Tyyppien syistä kuistilla

Talon kuistin perustana käytetään kolmea päätyyppistä säätiötä. Jokaisella näistä tekniikoista on omat edut ja haitat, joten on oltava mahdollisimman vastuuntuntoisia valitsemalla tietty malli.

Luotettava kuisti vaatii laadun perustan

Sopivimman tekniikan valinta riippuu useista näkökohdista, joista tärkein on maaperän ominaispiirteet ja rakenteen yleiset ulottuvuudet.

 1. Verhon alla oleva nauhasäätiö kaadetaan tulevan kuistin ympärillä.
 2. Monoliittisen laatan pohjaa käytetään melko voimakkailla maaperillä. Useimmiten toimii pohjana melko massiivinen rakentaminen kuistilla.
 3. Pylväsperusta kuistilla - käytetään heikkoa tai liian tyydyttynyttä kosteutta, maaperää, joka yleensä turpoaa talvikaudella.

Valmistelutyöt

Ennen työn aloittamista on välttämätöntä valmistautua. Ensinnäkin - valitse pohja kuistilla, joka sopii parhaiten sinun tapauksessasi. Ensinnäkin on tarpeen arvioida maaperää. Jos se on riittävän vahva - hiekkainen, jossa sora, kivinen - sitten liuskatus tai säätiö muodossa monoliitti laatta on varsin sopiva. Jos talossa on heikko maaperä, joka on altis kausittaiselle "kävelylle", paras vaihtoehto olisi pylväsperusta kuistilla.

Valmistustyön seuraava vaihe on merkintä. Ensinnäkin on välttämätöntä laatia suunnitelma tulevaisuuden kuistista määrittämään sen mitat ja sijainti suhteessa taloon. Näiden tietojen perusteella merkinnät kentällä. Nauhamittauksen avulla mittaamme vaaditun etäisyyden, lyömme varren ympärysmitta ja kiristämme langan, kalastuslinjan tai ohutjohdon "aksiaalikierre". Se merkitsee kuoren pohjan ulkoreunoja.

On välttämätöntä, että tulevassa perustuksessa kuistilla merkinnän jälkeen on selvästi suorakulmainen tai neliömäinen muoto, eikä siitä tule timanttia tai trapezia. Voit tehdä tämän mittaamalla ristin ristin kulmien ja tulevan pohjan kulmien väliset diagonaalit - niiden on oltava yhtä pitkiä. Jos diagonaalien pituudet ovat erilaiset, sinun on tehtävä säätö, muuten kuoren rakentamisprosessissa saattaa syntyä ongelmia timanttimaisen pohjan kanssa.

Joissakin tapauksissa ei tarvitse yhdistää säätiötä kuistilla.

Jos valitset nauhan tai kaakeloitu monoliittisen tekniikan, sinun on päätettävä, onko kuistasi perustus tiukasti kytketty talon pohjaan tai se on erillinen rakenne. Ensimmäinen vaihtoehto on parempi kestävillä maaperillä, joissa maaperän kausittaisen "kävely" koko on vähäpätöinen.

Tällöin talon betonipohjassa niissä paikoissa, joissa kuisti liittyy siihen, poran avulla tehdään reikiä, jossa vahvistuksen tangot ajetaan. Nämä nastat hitsataan myöhemmin tai ne on sidottu neulomalla lankaa terän pituussuuntaisiin kierteisiin.

Jos maaperä on riittävän heikko tai tyydyttynyt kosteudelta, on suositeltavaa jättää talon pohjan ja kuoren pohjan väliin ns. vain erottaa ne. Tosiasia on, että ottaen huomioon kuilujen ja talon massojen välisen eron, vedon ja niiden nousu pilkkoutumismaan jäädytys- ja sulatusjakson aikana ovat erilaiset. Tämä puolestaan ​​voi johtaa betonipohjan halkeiluun ja itse kuoren muodonmuutokseen.

Strip-säätiö

Keskiviivan merkinnän ja kiristämisen jälkeen sinun tulee jatkaa kaivannon laitetta asennettavaksi muottiin. Koska kuisti on melko kevytrakenne, voimakkailla perusteilla riittää 30-40 cm: n syvyys. Kaivanto kaivetaan pitkin kuistin kehää pitkin aksiaalijohdinta pitkin siten, että sen sisäpuolen leveyden ollessa vähintään 25-30 cm.

Tämä konkreettisen nauhan paksuus riittää kevyiden puurakenteiden painoon. Jos maaperä on riittävän tiheä ja se ei pudota, on mahdollista tehdä ilman asennusta muottiin kaivannon sisällä. Riittää, että pintaan tehdään muotti, riippuen kuistin pohjan korkeudesta.

Rakenteen ja kaivon sisällä on asennettava vahvistuksen runko. Aaltopahvi, jonka läpimitta on 8-12 mm, sekä teräs että muovi, soveltuu hyvin tähän. Runko voidaan valmistaa hitsaamalla ja asentaa kaivantoon tai asentaa suoraan muottiin sisäpuolella neulelangalla. Tätä varten tangot ajetaan kaivannon pohjaan, ja niihin kiinnitetään vaakasuuntaisia ​​vahvistuslangkoja. Tämän jälkeen betoni kaadetaan muottiin.

On toivottavaa täyttää pohja kerralla. Jos jostain syystä tämä ei ole mahdollista, kaatopaikan keskeytyspaikalle on välttämätöntä tehdä 45 asteen kulmakerroin. Tämä estää halkeamia tältä paikalta betonin kuivumisen ja kutistumisen aikana.

Floating foundation teknologia

Jos pohja on heikossa, veteen kyllästyneessä maaperässä, lisätoiminta on tarpeen sen muodonmuutoksen välttämiseksi. Kuoren alla olevan kelluvan pohjan laitteen tekniikka vähenee pääasiassa betonipohjan eristämisestä päämaalta. Ensinnäkin kaivannon pohjalle kaadetaan murskattua kiveä tai karkeaa soraa. Tämän tyynyn paksuuden tulisi olla 15-25 senttimetriä. Ylhäältä rauniot peitetään geotekstiilillä.

Sen päälle kaadetaan toinen kerros - noin karkeasta hiekasta, jolla on suunnilleen sama paksuus. Jokainen kerros on peitettävä perusteellisesti tärisevällä levyllä tai manuaalisella särmäyksellä. Voit tehdä sen leikkaamalla paksun lokin tai palkin, joka on kiinnitetty kahvaan sivuille.

Myös hiekkavaippa voidaan tiivistää, joten voit varovasti huuhdella sen vedellä. Vedeneristys asetetaan hiekkakerroksen päälle. Tätä varten tarvitaan erityinen geotekstiili, katemateriaali tai tarvittaessa paksu muovikalvo, joka on taitettu useaan kerrokseen.

Monoliittinen levy

Kuopan perustana voit käyttää valua monoliittisen betonilaatan muodossa. Tätä vaihtoehtoa käytetään yleensä tukikohtien asentamiseen pienikokoisille kuistirakenteille. Tosiasia on se, että kun kaatetaan laattaa, tarvitaan paljon suurempi määrä betonia kuin nauhan tai pylväspohjan. Siksi suurta sisäänkäyntiä tai taloa vierekkäin veranta, on parasta käyttää nauha- tai paalutekniikkaa.

Laatoituksen valmistelu on seuraavanlainen: merkinnän jälkeen sinun on kaivaa reikä 20-30 cm: n syvyyteen.Jos rakentaminen tehdään heikossa maaperässä, on otettava huomioon irtotavaran eristävien kerrostumien ja hiekan paksuus - reiän syvyys kasvaa 30-40 ks. Kuopan pohja on tasoitettava tasolta ja se on sinetöitävä liimalla tai irrotettava vedellä. Kaivon pohjaa suositellaan nukahtamaan pienellä (5-10 cm) kerroksella. Tarvittaessa voit käyttää "kelluva" teknologiaa, sillä se on varustettu vedenpitävällä kerroksella.

Ympyrän ympärillä asettuu muottiin vaaditulle korkeudelle ja kuoren pohjalle asetetaan raudoituskehys. Jos levyssä on pieni paksuus (enintään 10 cm), eikä sitä ole kasvanut kuormia, kehys voi olla tasainen. Jos levy on riittävän massiivinen, olisi suositeltavaa käyttää kolmiulotteista kehystä, joka koostuu kahdesta kerroksesta, jotka on yhdistetty poikkipalkkeihin yhdistetyllä vahvistusverkolla. Riippuen maan tyypistä, monoliittinen levy voidaan joko kiinnittää taloon tai olla talon erillinen rakenne.

Kehyksen pohja ei saa olla maassa. Alle on tarpeen laittaa paloja tiiliä tai kivet niin, että runko on korkeudella vähintään 3-5 cm maanpinnasta.

Porraskäytävät monoliittisella levyllä muodostetaan tiilien tai hiutaleiden muurauksen avulla. On myös mahdollista asentaa kosour teräksestä tai kulmasta, johon askelmat ovat. Tällöin alustan pohjamaalauksen aikana betoniin kiinnitetään kiinnityshihnat, jotka tukevat kosouria. Vastaava vaihtoehto sopii myös nauhan valuun.

Pilarin perustukset

Tämä tekniikka on suositeltavin kun rakennetaan pohjat kuistille. Toisaalta pylvästeknologia on varsin budjetti - kovempaa vähemmän betonipäällysteitä tarvitaan kuin levyt tai kaistaleet. Tämä tekee pylvästystekniikasta mahdollisimman tehokasta, kun rakennetaan säätiö melko suurelle sisäänkäyntiryhmälle, mukaan lukien veranta tai avoin terassi. Lisäksi pylväsperiaatteet ovat erinomaisia ​​maaperän talteenottoa varten.

Rakennuksen muodonmuutoksen välttämiseksi maaperän "talteenotto" aikana talvella on syytä syventää pylvään pohjaa maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Tämä on melko helppo tehdä manuaalisella porakoneella.

Tätä varten reiät porataan tietyin väliajoin tulevan kuistin kehällä. Valmis paalut sijoitetaan (hammered, twisted) niihin, tai niistä kaadetaan muotti, joka kaadetaan betonilla. Helpoin tapa tehdä muottiin on kattoarkista. Kattotarvikkeet kierrätetään halutun halkaisijan putkeen ja työnnetään porattuun reikään.

Putken reunat kiinnitetään ruuvilla puristinlevyllä ("bugs") tai huonekalusuojalla. Putken sisäosaan poratun reiän pohjaan vasaran pystysuorat tangot vasarataan. Heidän keskenään ne kiinnitetään langalla, muodostaen sisäisen kehyksen. Sitten betoni kaadetaan tähän improvisoituun muottiin vaaditulle tasolle. Muotti- tai asbestisementtiputkia voidaan käyttää myös muottina.

Kun kaadetaan betonia pylväsmuottiin, se on pakattava siten, että vältetään sisäisten tyhjiöiden muodostuminen - "nieluja". Voit tehdä tämän, kun kaatamalla, sinun täytyy lyödä rungon vahvistus vasaralla.

Pylväsperustainen tyyppi pätee myös ruuvipillojen kuistille. Tämä tekniikka on tehokkain ja voit nopeasti asentaa pohjan kuistille. Valmiit paalut upotetaan manuaalisella tai mekaanisella karhottimella. Pallojen välinen etäisyys olisi laskettava riippuen kuistin odotetusta painosta. Kevyissä ja kompakteissa puurakenteissa kulmissa on tarpeeksi saraketta. Koristekivi- tai taotun metallikorin käytöstä tehtyihin raskaisiin rakennuksiin tarvitaan 0,5-2 metriä enemmän paalujen asennusta.

Huolimatta siitä, että talon kuisti ei näytä tällaiselta merkittävältä rakenteelta, on tarpeen lähestyä säätiön rakentamista täydellä vastuulla. Peruslaitteen oikein valittu tekniikka tulee pitkäksi ajaksi palvelemaan kuistia.

Me järjestämme säätiön talon kuistilla

Me järjestämme talon kuistin

Maan talon tai mökin rakentamisessa tulee kiinnittää erityistä huomiota sisäänkäyntiryhmän suunnitteluun, sillä kuisti on tärkeä osa rakennusta. Tämän elementin ulkonäkö on eräänlainen käyntikortti kotona. Lisäksi kuisti auttaa suojaamaan rakennusta tuulta, sateelta ja lumelta.

Perusrakentamisen ominaisuudet kuistilla

Kuusen, jota on käytetty pitkään aikaan, on tarpeen asianmukaisesti varustaa sen pohja. Tätä varten sinun on kiinnitettävä huomiota tiettyjen piirteiden rakentamisen ominaisuuksiin kuistilla:

Perusta kuistilla talon

 • Oikea muotoilu. Tarkat mittaukset, tarvittavien laskelmien toteuttaminen auttavat tekemään säätiön oikean projektin, joka ei ainoastaan ​​tarjoa luotettavaa tukea kuistille, vaan myös vahvistaa koko taloa.
 • Laadukkaita materiaaleja. Alhaisten materiaalien käyttö säätiön järjestelyyn voi johtaa rakenteen muodonmuutokseen ja jopa sen tuhoamiseen, mikä vaikuttaa kielteisesti taloon.
 • Kohtuullinen alueiden valmistelu. Suunniteltu työ puhdistaa alue kuistilla ja sen valmistelu auttaa vähentämään aikaa ja helpottaa joitakin rakennusvaiheita.
 • Säätiön vahvistaminen. Vahvistuksen läsnäolo on välttämätöntä alustalle ja talolle sekä sen sisääntulolle. Tämä on tarpeen paitsi lisätä rakenteen lujuutta, myös yhdistää säätiö kuistilla talon pohjan kanssa.
 • On yhteys talon pohjaan. Kun rakennat taloa kiinteälle, vakaalle alustalle, kuistin pohja voidaan liittää kiinteästi talon pohjaan. Kuitenkin heikon tai kosteuden kyllästämän maaperän läsnäolo alueella edellyttää kuistia erillisen rakenteen muodossa. Tämä johtuu kuistin ja talon eri painosta ja niiden erilaisesta liikkumisesta maaperän kausittaisen talteenoton aikana. Tuloksena on pohjan ja koko rakenteen halkeilu.

Tyyppien syistä kuistilla talon

Kun valitset talon kuistia, on tärkeää ottaa huomioon rakennuksen rakenteelliset ominaisuudet, sen paino ja maaperän kunto rakennustyömaalla. Näiden indikaattorien yhdistelmästä riippuen käytä kolme päätyyppiä kuistille:

Kuistityyppityyppejä

 • Kelluva pohja
 • Monoliittinen levy. Tällainen säätö voidaan varustaa raskaille irtorakenteille. Erityisesti monoliittinen laatta sopii ihanteellisesti betoni- tai tiilihallin rakentamiseen, jossa on enemmän kuin kolme vaihetta. Monoliittinen alusta on luotettava ja kestävä vaihtoehto, mutta edullisesti se ylittää muut vaihtoehdot useita kertoja.
 • Nauhapohja. Monoliittisen nauhan muodossa oleva säätiö on myös kestävä vaihtoehto, joka kestää raskaita kuormia. Yhdistettynä päärakennuksen pohjaan muodostuu yksi kiinteä rakenne. Nauhalevyn suurin etu on edullinen.
 • Luottamus pilareihin. Kevyiden rakenteiden rakentamiseen voit käyttää sarakepohjaa. Se perustuu betonilohkareiden tai kiinteän betonin pylväisiin.

Hihnan pohja kuistille tekee sen itse

Yksinkertaisin ja kohtuuhintaisin vaihtoehto on kuoren rakentaminen nauha-tyyppiselle pohjalle. Jotta talon sisäänkäyntiryhmä voisi palvella pitkään aikaan, on välttämätöntä tehdä työtä alustan järjestelyyn tietyssä järjestyksessä:

 1. Ensin sinun on valmistettava pinta alueelle, joka on jaettu kuistille. Voit tehdä tämän poistamalla roskat, kivet ja kasvillisuuden. Poista yläkerros maaperästä ja tasoita puhdistettu alue.
 2. Nyt sinun täytyy merkitä kaivannon rajat. Puiset tai metalliset tapit on asennettu tulevan perustuksen ulkokehälle, ja niiden välissä on johto. Samanlaisia ​​toimia suoritetaan pohjan sisäpuolella. Tämän avulla voit kaataa tasaisen pohjan tulevalle kuistille. Kun kaivaa merkitään, harkitse muotin ja kuivatuskerroksen paksuutta.
 3. Pinnan perusteellisen valmistelun jälkeen voit alkaa kaivaa kaivannon. Sen leveys on vakiintuneessa merkinnässä, ja syvyyden on oltava yli 20 cm: n normaali. Tämä on tarpeen kaivannon järjestämiseksi.
 4. Kuivatuslevy on tehty raunioista, joiden kerrospaksuus ei saa olla alle 10 cm ja hiekkakerros 5 cm. Jokainen kerros tasataan ja tiivistetään tiiviisti.
 5. Asenna nyt kaistaleet. Useimmiten se on valmistettu puulevyistä, koska se on edullisin ja halvempi materiaali. Jäähdytyslevyjen säilyttäminen kaivannetavaroiden reunoilla, pitäen niiden välinen etäisyys 0,5 metriä.
 6. Jos aiot suorittaa suuren kuistin raskasta rakennusmateriaalia käyttäen, on suositeltavaa vahvistaa tällaisen rakenteen perusta. Tätä varten viemärikerros peitetään kattohuopalla tai muulla vedenpitävällä materiaalilla. Seuraavaksi kaada betoniliuosta noin 15 cm: n kerroksella, joka kiinteytyksen jälkeen toimii tukirakenteena.
 7. Kaada pohja kuoren alle parhaiten yhdellä askeleella. Kerroksen paksuus ei saa olla alle 20 cm. Betonimassan tiivistäminen syvällä värähtelijällä. Tämä estää liuosten muodostumisen aukkojen, jotka johtavat pohjan tuhoamiseen.
 8. Päärakenteen rakenne alkaa sen jälkeen, kun säätö on kokonaan kuivunut. Jotta tarvittava voima saavutettaisiin, betonin on oltava vähintään kuukausi.

Pilarin pohja kuistille

Toinen yksinkertainen ja taloudellinen vaihtoehto on kuistin sarakepohja. Se suoritetaan seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Alue puhdistetaan, tasoitetaan rakennustason avulla ja tiivistetään tiiviisti.
 2. Sitten merkitse tulevan pohjan rajat käyttäen puisia tappeja ja johtoa.
 3. Seuraavaksi kaivaa reikiä tai porata reikiä pylväiden alle. Niiden tulee sijaita samalla linjalla, jonka etäisyys on 0,4 metriä. Kaivaa reiät syvyys 0,5-0,8 metriä.
 4. Puupylväiden pohjan tekeminen on välttämätöntä suorittaa materiaalin käsittely erikoisratkaisuilla, jotka estävät emäksen mätänemästä.
 5. Pilarien asennuksessa on tärkeää noudattaa sääntöä: niiden on noustava vähintään 20 cm: n pinnasta. Työn aikana vältä vääristymiä.
 6. Suuremman lujuuden vuoksi asennettuja hylkyjä kaadetaan paksulla betonilaastilla.
 7. On suositeltavaa asentaa pylväitä koko merkityn alueen ympärysalle. Tulevan rakenteen lujuutta voidaan lisätä asettamalla lisäkannattimia nimetyn alueen keskelle.
 8. Nyt sinun täytyy tehdä eräänlainen muotti. Voit tehdä tämän pylväiden sisäpuolella ja sen ulkopuolella naulata levyt.
 9. Tuloksena oleva puinen kaivanto peitetään 5 cm: n hiekkakerroksella ja tiivistetään hyvin. Sitten kaada betoniseos, joka lisätään pienten rautaosien kappaleisiin.
 10. Tontin rakentamista voidaan jatkaa betonilaastin asennuksen jälkeen.
 11. Jos metalliputkia käytetään tukina, tällaisen pohjan lisäbetonisointi suoritetaan kunkin elementin sisällä.

Miten sitoa kuisti päärakennukseen

Vain nauha-alusta on kytkettävä taloon, ja kaikki muut lajit voivat laskeutua ilman tätä prosessia. Työ suoritetaan vaiheessa, jossa pohja on asetettu kuistille tietyn sekvenssin mukaisesti:

 1. Kuusen kellarikerroksessa ja talon pohjalla valmistetaan kuoppaan. Sen syvyyden on vastattava talon perustan syvyyttä.
 2. Päärakenteen pohjassa poraa reiät, joiden etäisyys on noin 0,5 metriä. Ne lisäävät erityisen laajenevat ankkuritukot.
 3. Muottien ja lujitusholkin asennus suoritetaan niin, että lujitustangot sijaitsevat lähelle laajennusantureita. Samalla on säilytettävä 0,2-0,3 metrin etäisyydellä talon pohjan ja kuistin muottien välissä.
 4. Nauhapohja kaadetaan betoniliuoksella ja jätetään kiinteytykseen. Rakennus on hyvä jättää vuodeksi, mutta joissakin tapauksissa riittää kestää vain talvi.
 5. Seuraavaksi talon pohjalla ja kuistin pohjalla olevat metallielementit hitsataan tai kierretään ja säätöjen välinen tila täytetään betonilla.

Talon kuisti toimii paitsi sisätilojen lisäyksen lisäksi myös rakennuksen suojana. Siksi luodaksesi vankan, luotettavan kuistin, tarvitset hyvin suunniteltu ja laadukas perusta, joka on tehty kaikkien sääntöjen ja suositusten mukaisesti.