modulaariset rakennukset

Modulaarinen rakenne - esivalmistetut modulaariset rakennukset kontityypeittäin

Säätiön moduulirakennus

Nykyaikaisia ​​modulaarisia rakennuksia voidaan asentaa lähes kaikkiin pintoihin: betonilaatoihin, murskattuihin kiviin tai suoraan maahan.

1. Modulaaristen rakennusten asennuksen perustan valmistelemiseksi on noudatettava yhtä korkeutta.

2. Maaperän mahdolliset muodonmuutokset on jätettävä pois maaperän laskeutumisen ja talteenoton vuoksi.

3. Peruslaitteen suositeltu materiaali on monoliittista teräsbetonia, betonielementtiä, tiiliä, paaluja (metallia, teräsbetonia), asfalttipäällysteitä, razklintsovanny murskattua kiveä.

4. Täydellä kehälaitteella vaihtoehtoja ovat monoliittinen teräsbetoni, betonielementti, metalli jne., Jotta saadaan perusrakenteen seuraava kantavuus:

  Yhden kerroksen rakennukselle - 3 t / m 2
  Kaksikerroksinen rakennus - 6 t / m 2
  Kolmikerroksiselle rakennukselle - 9 t / m 2

5. Asennettuna polkumyynnillä tai olemassa olevalle alueelle vaihtoehdot ovat razklintsovanny murskattu kivi, asfalttipinta, suositellaan yksinomaisen yhden kerroksen rakennusta.

5.1. Murskauslautan rakentaminen: pohjakerros on GOST 8736-85: n mukaista hiekkaa, jonka suodatuskerroin on tiivistetty vähintään 2 m / päivä, tiivistekerroin on vähintään 0,95 ja kerrospaksuus vähintään 300 mm. Kattavuusalue - murskakiven murto-osa 20-40 ja rasklintsovkoy murskattu kivenfraktio 5-20 GOST 8267-93 * mukaan. Kerroksen paksuus on vähintään 250 mm.

5.2. Rakennuspaikka asfalttipäällysteellä: samanlainen kuin murskattu kivi. Asfalttibetonin määrä ja laatu GOST 9128-84 mukaisesti, työn tuotantotekniikan vaatimukset - SNiP 3.06.03-85.

6. Pistekannattimella vaihtoehdot ovat tiilipylväspohjat, monoliittiset pylväspohjat, paalut jne., Joilla saadaan toimiston ja kodin moduulin rakentamisen kantavuus seuraavien kaavioiden mukaisesti.

Yleinen säätiö 10, 16, 20 ja 24 jalkaisille modulaarisille yksiköille

Jokainen yksittäinen modulaarinen yksikkö on asennettava alustalle, joka on kiinnitetty tukipisteisiin: 4 kpl. 10 'modulaariset yksiköt, 6 kpl. 16 ja 20 "modulaarisia yksiköitä varten. Säätiön kääntöpisteen vähimmäiskoko on 20 x 20 cm. On otettava huomioon maaston ominaisuudet, normit, maaperän rakenne, huurteen tunkeutumissyvyys ja sallitut kuormat.

Modulaaristen rakennusten perustukset

Millaisia ​​perustuksia käytetään modulaarisiin rakennuksiin?

Mikä on perustus, jota käytetään sandwich-paneelien modulaariseen rakentamiseen? Tämä kysymys yrityksemme asiantuntijoille kysyy monia asiakkaita. On mahdotonta antaa yksiselitteistä vastausta siihen: tietyn tyyppisen alustan valinta riippuu monista tekijöistä, kuten tulevan rakenteen alueesta ja valitun alueen maaperän tyypistä.

Modulaarisen rakenteen rakenne on erittäin kevyt eikä se anna suurta kuormitusta säätöön, joten useimmissa tapauksissa käytetään tällaisia ​​perustuksia, kuten kaistaleita, betoni-tulvia, raunioista, tiilistä tai puupalkkeista. Joissain tapauksissa moduulirakennuksen moduulirakennuksen perustamista ei ole lainkaan tarpeen, mutta tämä koskee vain yksinkertaisimpia rakenteellisia rakenteita, jotka on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön. Jos esimerkiksi rakennusprosessiin kohdistuu raskaita kuormia, jota voidaan käyttää esimerkiksi autokeskukseen tai tuotantopisteeseen, sen on silti oltava vankka perusta. Modulaaristen rakennusten perustukset määräytyvät tulevan rakenteen suunnittelussa ja niissä otetaan huomioon kaikki rakenteen ominaispiirteet.

Strip-säätiö

Tällainen säätiö on suositeltavin esivalmistettujen rakennusten rakentamiseen. Tämä johtuu sen monipuolisuudesta, jonka avulla voit asettaa nauhatuloksen lähes kaikentyyppiselle maaperälle. Luotettavuuden ja kohtuullisen hinnan optimaalinen yhdistelmä ei anna asiakkaillemme epäilyksiä.

Nauhan perustuslaite on betonirakenne, joka sopii koko rakennuksen ympärysmittaan. Tämän tyyppinen modulaarinen rakennus pystyy kestämään huomattavia kuormituksia, joten yhden kerroksen rakennusta voidaan helposti lisätä ajan myötä, sillä se on valmistunut vielä 1-2 kerrosta.

Monoliittinen betonilaatta

Tämä säätiö on yksi luotettavimmista moduulirakennuksen rakentamiselle. Betonilaatta asetetaan pakattuun hiekka-hiekkapinnalle koko rakennuksen alueella. Tällainen säätiö pystyy kestämään rakennuksen raskaita kuormituksia myös heikoilla mailla.

Tieastioista

Tämäntyyppinen pohja on "keski" monoliittisen betonilaatan ja nauhan perustuksen välillä. Alustan laite tapahtuu mahdollisimman lyhyessä ajassa. Ajan myötä maaperän kutistumisesta johtuvat tienlevyt voivat muuttaa asentoaan aiheuttaen rakenteen loimenemisen tai muodonmuutoksen.

Murskattu tyyny ja puupalkit

Jos aiot rakentaa yksikerroksisen modulaarisen rakennuksen lyhyeksi ajaksi (1-2 vuodenaikaa), on suositeltavaa valita irtotavarana oleva romukuvio. Väliaikaisen rakennuksen lyhyimmän mahdollisen asennusajan olosuhteissa moduulit voidaan asentaa tasaiselle alueelle puupalkkeihin.

Voit tilata säätiön laitteen modulaarisen esineen yritykselle "Evrial" puhelimitse. +7 (495) 374-59-10. Ota yhteyttä johtajaamme, ja hän laskee työn kustannukset puolestasi!

Modulaaristen rakennusten säätiö: tyypit, sovellukset, ominaisuudet

Modulaariset rakennukset on rakennettu erillisistä elementtisäiliöistä, jotka voidaan käyttää erikseen tai osaksi lähes kaikkia asuin- tai teollisuustiloja päiväkodeista varastolle.

Modulaaristen rakennusten suurin etu on niiden rakentamisen nopeus, mikä on erittäin tärkeää suuria nopeuksia ajatellen. Moduulit-kuutio valmistetaan tuotannossa, modernin työpajan olosuhteissa, joissa on huippuluokan laitteisto. Joten modulaaristen rakennusten rakentaminen lopulta pienenee kaikkien elementtien kokoonpanoksi yhdeksi kokonaisuudeksi ja viestinnän toteuttamiseksi. Mutta toisin kuin lasten suunnittelija, rakennuksen on pysyttävä lujasti ja turvallisesti paikallaan, eli hän tarvitsee oikean perustan.

Kaikkien rakennusten hyväksi perustettu säätiö ei ole vain koko rakenteen tuki, vaan sen keskeinen elementti, kestävyyden ja vahvuuden perusta. Modulaariset rakennukset ovat kevyempiä kuin pääomamarkkinat, mutta on myös tärkeää, että ne luovat oikean perustan. Riippuen maan tyypistä, rakenteen painosta ja sen toiminnan odotetusta kestosta, voit järjestää yhden useista eri tyypeistä:

 1. Betoniraudan säätö
 2. Strip-säätiö
 3. Tiekarttojen perusta
 4. Murskattu kivipohja
 5. Vuorattu maa, jossa on puiset baareja.

Luotettavin - kiinteä betoni, jonka paksuus on enintään 200 mm. Se varmistaa modulaarisen rakennuksen kestävyyden yli 10 vuoden ajan, suojelee rakennusta muodonmuutokselta maaperän kutistumisen aikana. Tällainen säätiö on yleistä asennettaessa kesän modulaarisia taloja, mutta se ei vaadi irtotavaran maanrakennusta.

Nauhatusperusta sopii rakennuksen rakentamiseen, joka antaa pienen kuormituksen pohjalle. Se on tehty nopeasti, mutta hyvälaatuista, on tärkeää seurata sen korkeutta. Tierilevyjen perusta on kompromissi monoliittisen betonin ja nauhan perustusten välillä. Se jakaa tasaisesti kuorman nopeasti asennettuna, mutta ei anna niin suurta luotettavuutta kuin monoliitti. Kun maaperä kutistuu, yksittäiset levyt voivat muuttaa vaakasuuntaansa kaltevaksi ja siten muodostaa koko rakennuksen.

Kevyille yksikerroksisille modulaarisille rakennuksille, jotka on pystytetty lyhyeksi ajaksi, voit tehdä irtotavaran rämeitä. Se tasaa pohjan ja sallii rakennuksen pysyvän tasaisesti yhden tai kahden vuoden ajan. Äärimmäisessä tapauksessa, kun nopeus on tärkeintä, voit asentaa modulaarisen rakennuksen mihin tahansa litteisiin alustoihin, asettaen puupaneelit sen alapuolelle.

Modulaarisen rakennuksen perustuksen valmistelu

Säiliöistä koostuvia modulaarisia tiloja pidetään suhteellisen kevyinä, koska niiden kantavuus on 200-300 kilogrammaa neliömetriä kohden. Heille ei ole tarvetta rakentaa erityisesti perustuksia teräsbetonista tai tiilitalleista.

Rakennuksen käyttöaikaa moduuleista ja sen korkeudesta riippuen asiantuntijat valitsevat koko rakennuksen eri tyyppisiä perustuksia.

Yksikerroksisten pienien rakennusten osalta riittää, että käytössä oleva litteä lautanen on esitelty laattoja, jotka tukevat betonilohkoja tai teräsbetonipaloja. Tällaisen sivuston kohdistaminen voi edellyttää hiekkaa tai murskattua kiveä, joka muodostaa moduulin alla olevan tyynyn. Tämä tyyny on pakattava ennen rakenteen asennusta.

Parempi luotettavuus ja kestävyys (jos haluat käyttää moduulia jopa 10 vuotta peräkkäin) yhdessä paikassa, voit käyttää pohjalla betoniteräksistä betoniportaita, jonka paksuus on 150-200 mm.

Aerodromiset teräsbetonilaatat, jotka ovat hyvin vaakasuorassa, voivat olla säätiön paras käyttö. Ne voivat myös avata sisäänkäynnin rakennustyömaalle.

Vahvistettu betonipilareita, jotka on asetettu tasaiselle irtotavarakohdalle, ovat toinen taloudellinen tapa rakentaa säätiö. Tällaisella vankalla pohjalla voit helposti laittaa kolmikerroksisen modulaarisen rakennuksen. Tällöin kaikkien käytettyjen modulaaristen yksiköiden on oltava riittävän lujitettuja ja kestäviä, jotta rakennuksen paino vastaa alakerroksen konttien kuormitustasoa.

Helpoin ja helpoin tapa asentaa pieni yksiportainen moduuli on asettaa betonilohkareita, joiden koko on 400 x 200 x 200 mm tiheässä maadoitetussa alustassa. Joka tapauksessa laitetta asennettaessa on tärkeää muistaa, että moduulirakennuksessa on oltava vähintään kuusi tukipistettä, muuten vaadittu jäykkyys ja lujuus loukataan.

Yleisin vaihtoehto modulaarisen rakennuksen asentamiseksi konttien lohkosta on varustaa pohja kestävillä, vahvistetuilla betonilohkoilla, joiden koko on 400x400x1200 mm. Samalla kaikki betonilohkot asetetaan tiukasti konttien lohkon reunaan.

Voit myös asentaa kaksikerroksiset moduulirakennelmat erikoistuneeseen nauhamaiseen pohjaan. Sen järjestelyn katsotaan olevan erittäin kallista, mutta edut ovat kiistattomia. Nauhan säätiö antaa helposti tarvittavan tukivahvuuden kaksikerroksisen modulaarisen rakennuksen raskasrakenteelle. Se auttaa tekemään rakennuksen tarkin asennuksen lohkoilta ja takaa myös hyvän rakenteen jäykkyyden ja kestävyyden.

Kuinka täyttää perusta modulaarisissa kodeissa

Kuinka täyttää perusta modulaarisissa kodeissa

Modulaarisia rakennuksia pidetään suhteellisen kevyinä rakenteina, koska niiden kuormitus säätöön on vain 2-300 kiloa neliömetriä kohden. Siksi tällaisten talojen ei tarvitse täyttää kalliita perinteisiä säätiöitä, kuten on kyse tiilen vastapuolten kanssa.

Modulaarisissa kodeissa voit hakea useita erilaisia ​​säätiöitä. Valinta riippuu rakennuksen käyttöajasta ja sen korkeudesta. Jos on tarpeen rakentaa pienikokoinen yhden kerroksen rakennus, niin se on melko tarpeeksi käyttää pohjana tasainen alusta, jossa on vahvistettuja betonipilareita, lohkoja tai laattoja. Pinta voidaan tasoittaa hiekan tai roskien avulla, joka toimii moduulin tyynynä. Tällaista tyynyä täytyy vaivata huolellisesti ennen modulaarisen rakenteen asennusta.

Jotta modulaarinen talo osoittautuu moninkertaiseksi luotettavammaksi ja kestävämmäksi, on suositeltavaa valita betoni, joka on täytetty 15-20 senttimetrin paksuus.

Talonmallit

S 27 m 2

S 40 m 2

S 53 m 2

S 80 m 2

Tarvitsen säätiön valu

Modulaariset rakennukset ovat hyviä, koska niitä voi rakentaa ilman kaatamista. Rakenne on erittäin helppo asentaa, eikä asuntoa ole vaikea siirtää uuteen asuinpaikkaan. Lisäksi sen kustannukset modulaarinen asunto tänään on yksi edullisimmista. Lohkorakenteiden asennus ja tuotanto vie aikaa, rakentaminen voidaan toteuttaa kausikuvasta riippumatta. Kaikki modernit viestintäjärjestelmät, kuten ilmanvaihto, vesi- ja lämmitysjärjestelmä sekä jätevedet, liitetään tiloihin ilman mitään ongelmia.

Jos modulaarisen talon maa ei ole riittävän hyvä, niin ei ole mitään keinoa ilman hyvälaatuista säätiötä. Muussa tapauksessa muutaman vuoden kuluttua rakenne alkaa laskea maahan.

Monoliittinen tai nauhalevy - klassinen perustyyppi, jota käytetään useimmiten modulaarisessa rakenteessa. Erinomainen ratkaisu rakennuksiin, joiden tarkoituksena on toimia kymmenen vuotta tai enemmän. Usein tällaisten rakennusten tapauksessa säätiön roolia leikataan ruuveilla. Niiden asennus ei kestä paljon aikaa, ja liikkuvuus ja helppo asennus helpottavat asuntojen siirtämistä uuteen paikkaan. Säätiön ansiosta on mahdollista välttää sellaisia ​​ongelmia kuin rakennuksen vääntyminen ja rakenteen heikko kantavuus.

Säätiö modulaariselle rakennukselle Moskovassa

Katsotaan, että modulaaristen rakennusten pienen painon ja luotettavan kehyksen ansiosta niiden rakentamisen aikana on mahdollista tehdä ilman perustusta. Tämä toteamus pätee vain suhteessa tilapäisiin rakennuksiin ja vain silloin, kun malli on suhteellisen kevyt: omakotitalo tai yhden tarinan rakenne. Jos modulaarisessa rakennuksessa on 2 tai 3 kerrosta ja suunnitelmat sisältävät moduulirakennuksen pitkäaikaisen ja menestyksekkään toiminnan, niin ei voi tehdä ilman laadun perusta. Ja tässä on useita vaihtoehtoja.

Modulaarisen rakennuksen perusta: valinnan tekijät

Perustaksi valitut tärkeimmät tekijät:

 1. Maaperän ominaispiirteet paikan päällä, rinteen läsnäolo;
 2. Odotettu käyttöikä;
 3. Kerrosten ja moduulien lukumäärä.

Sinun on myös harkittava, siirtyykö rakenne toiseen paikkaan.

Säätiön järjestely: perussäännöt

Moduulirakennuksen alapuolella järjestelyssä:

 • Sakkautumisen riski poistuu;
 • Tarkistaa säätiön korotusten sijainnin oikeellisuuden;
 • Käytetään esimerkiksi betoniteräksen, soran, tiilen, asfaltin tai paalujen kaltaisia ​​materiaaleja.
 • Sen saa asentaa vain yhden kerroksen rakennuksia olemassa olevalle tai valmistellulle alueelle (ilman perustusta).
 • Täyden tuen tapauksessa rakenteen oikea kantavuus (3, 6 tai 9 t / m2 rakennusten 1, 2 ja 3 kerroksessa) on oltava oikea.
 • Murskaantuneen kiven alapohjan järjestelyä kaadetaan alhaalta. Materiaalien vaatimukset määräytyvät GOST 8267-93 ja GOST 8736-85 mukaan.
 • Käytettäessä asfalttibetonipäällysteitä käytetään GOST 9128-84 ja SNiP 3.06.03- 85.
 • Kun järjestetään monoliittisia pylväsperiaatteita, paaluja tai tiilen perustuksia, kullakin toimistoyksiköllä on oltava kuusi tai kahdeksaa tukipistettä (tukien määrä riippuu rakenteen koosta). On mahdotonta ottaa huomioon maaston ominaisuudet, maaperän rakenne, sallitut kuormat, jäätymisen syvyys jne.

Modulaaristen rakennusten perustuksen järjestäminen on tärkeä vaihe, jota ei pidä jättää huomioimatta niiden pitkäaikaisesta toiminnasta.

Modulaaristen rakennusten säätiön vaatimukset

 • Moduulit (38)
 • Vaihda talo (27)
 • Kontti (23)
 • Rakennukset (23)
 • Talo (14)
 • Moduulisäiliö (11)
 • Merenkulku (11)
 • Rakentaminen (9)
 • Säätiö (8)
 • Mökki (6)

Rakennetta rakennettaessa lohkokauppiailta on tarpeen täyttää standardit SP 22.13330 -standardien mukaisille säätiöille. Modulaariset rakennukset on luotu liikuttamaan esineiden välillä, joten omistaja on kannattavampi käyttää liikkuvia säätiöitä, jotka voidaan kuljettaa yhdessä moduulien kanssa vähentäen käyttökustannuksia.

Modulaaristen rakennusten perustukset

Koska säätiön päätehtävä on jakaa ja siirtää kuormia tasaisesti pohjaan, ne on suunniteltu täyttämään vaatimukset:

 • kantavuus
 • taattu geometria koko palvelukauden ajan
 • hydroterminen eristys
 • nosto-voimien poistaminen kellarikerroksilta

Perusteelliset moduulirakenteet ovat taloudellisesti kannattamattomia, koska ne maksaavat enemmän kuin itse rakennus. Siksi useimmin käytetyt teknologiat perustuksen rakentamiselle

 • pylväs - esivalmistetut tai monoliittiset
 • porausruuvi tai porattu
 • vyö - matala, ei haudattu ja monoliittinen vyö
 • laatta - lentokenttä / tienlevyt tai monoliittinen rakenne

Toisin kuin pääomahankkeissa, moduulirakennuksen rakenteellisia ja toiminnallisia kuormia ei tarvitse laskea. Niiden oletetaan olevan 3 t / m2, 6 t / m2 tai 9 t / m2 yhden, kahden, kolmikerroksisen rakenteen osalta. Suurin ulottuvuus ovat modulaariset rakennukset konttien lohkosta koko kauden elämää varten.

Suurin budjettivaihtoehto - ilman säätiötä käytetään yksinomaan yksikerroksisiin modulaarisiin rakenteisiin. Rakennus rakennetaan suoraan säätiölle, joka täyttää ehdot:

 • maanpinnan epäpuhtauksien puuttuminen ja pohjaveden pinnan taso alle 1,5 m
 • korkea laskettu maaperänkestävyys (ei sakkautumista)
 • murskattujen kivien tiivistyminen (vähintään 30 cm) kerroin 0,95 yksikköä tai asfalttibetonipäällysteen läsnäolo maassa

Kun ryöstö tiivistyy värähtelevällä levyllä, alla olevan kerroksen tulee tarjota luonnollista suodatusta vähintään 2 m 3: n sadeveden viemäreihin päivittäin.

Alueen normaaleissa geologisissa olosuhteissa halvimpia pidetään seinäseinässä (40 x 20 x 20 cm) pylväsperustaisena. Kun siirrät liikkuvaa rakennusta uudelle toimipaikalle, lohkot puretaan ja otetaan uudelleen käyttöön seuraavassa laitoksessa. Kunkin pilarin vähimmäispään sallittu poikkileikkaus on 20 x 20 cm (sijoitetaan yhteen korttiin)

Vaikeissa geologisissa olosuhteissa tai rinteillä ruuvipohjaperusta on halvin tai ainoa vaihtoehto modulaariselle kompleksille. Ruuvi paaluja voidaan myös käyttää uudelleen toiselle esineelle, eikä hevosvoimat vaikuta niihin.

Käytettyjen tienpohjien perustukset vähentävät myös moduulirakennuksen rakentamisen budjetia, niillä on suuri liikkuvuus ja käyttöresurssit. Kuitenkin kelluva levy on äärimmäisen epämiellyttävä liitäntälaitteiden yhteydessä:

 • sen on täytettävä reikiä jäteveden, kylmän veden syöttämiseksi
 • tai yhdistä elämäntuen järjestelmät sivuun, tekevät yksittäisiä rakennuksia lähelle rakennusta eristämään nämä tekniset järjestelmät

Teippiä valittaessa MZLF: n rakentamisen estimaatit ovat enimmäismäärät, koska se vaatii työtä huurteen turpoamisen estämiseksi:

 • seinän kuivatus
 • osan talteenotettavan maaperän korvaaminen murskatulla kivikerroksella
 • nauhan ja sokean alueen pohjan lämmittäminen

Siksi tätä tekniikkaa käytetään modulaarisiin järjestelmiin harvemmin. Venäjän federaation muutoshallinnon työntekijät tarjoavat ilmaisia ​​neuvoja säätiön valinnasta, antavat säätiöiden lämpö- ja lujuuslaskelmia sekä hanketoimituksia. Sinulla on iloisesti yllättynyt modulaariset talot hinta ja korkea laatu. Soita tänään, katso itsellesi modulaaristen kompleksien edut.

Miten valmistellaan säätiö modulaariselle rakennukselle

Modulaarinen rakenne rakentuu kevyiden ja kuljetettavien rakenteiden nopeasta rakentamisesta. Tämän tekniikan piirre on, että huolimatta suhteellisen pienistä kokonaisista moduuleista, jotta rakenne olisi vakaa, tarvitaan edelleen vankka perusta - perusta.

Modulaarinen rakenne rakentuu kevyiden ja kuljetettavien rakenteiden nopeasta rakentamisesta. Tämän tekniikan piirre on, että huolimatta suhteellisen pienistä kokonaisista moduuleista, jotta rakenne olisi vakaa, tarvitaan edelleen vankka perusta - perusta.

Pakolliset vaatimukset

Riippumatta siitä, mikä säätiön perusta on valittu, on tiettyjä normeja, joita on noudatettava epäilemättä:

 • pohja on asetettava tasolle ja tukevalle alustalle;
 • kaikkien lohkojen korkeuden on oltava sama;
 • jos rakenteen paine on yli 200 kg neliömetriä kohden, on parempi käyttää täysimittaista pohjaa tai alustaa, joka on täytetty raskasbetonilla.

Moduulien perustuksen rakenteen ominaisuudet

Asennustyypin ja sen kokoonpanon tekniikka riippuu rakennettavan rakennuksen tarkoituksesta ja sen lattiamääristä. Yhden kerroksen rakenteiden rakentamisessa käytetään pohjaan tasaista betonialustaa, jotka ovat vahvistettuja paaluita.

Säätiön perustukseen voidaan käyttää aerodrome RC -laattoja ennen laatoitusmoduulien asennusta.

On mahdollista käyttää perustana betonipilareita, jotka on sijoitettu rämeen tyynyyn. Tällainen säätiö voi kestää kolmen moduulin kerroksen painon.

Erikoistuneiden raskaiden laitteiden puuttuessa modulaarisen rakenteen perustus voidaan järjestää tavallisista betonilohkoista. Ensin sinun on valmisteltava sivusto. Pohjaan perustuva taso tasoitetaan ja rypytetään, jonka jälkeen lohkot asetetaan. Ne on sijoitettava rakenteen rakenteen mukaan. Jokaisella moduulilla on oltava oma tukensa eli RC-lohkot sijoitetaan moduulin asennuksen odotettuun kehäalueeseen.

Jos aiot suunnitella modulaarisen rakennuksen pitkäaikaisen käytön yhdessä paikassa, on järkevää rakentaa erityinen nauha-pohja. Rakenteensa tekniikka on melko monimutkainen ja toteutetaan useassa vaiheessa:

 • kaivannon muodostus;
 • muottien tuotanto ja asennus;
 • vahvistaminen;
 • täyttää.

Tällaista säätöä voidaan käyttää monikerroksisten moduulirakenteiden rakentamiseen, mikä takaa kestävyyden ja riittävän jäykkyyden laskeutumisen.

Perusta modulaariselle rakennukselle

Säätiö kokee koko kuorman rakenteen, mukaan lukien kaikkien rakenteellisten elementtien painon, joista rakennusta ja rakennetta rakennetaan. Säätiön tehtävät ovat havainnoida ja jakaa tasaisesti tämän kuorman pohjaan ja maahan.

Lisäksi monilla Venäjän alueilla maaperä jäätyy tiettyyn syvyyteen talvella. Sen läsnä oleva vesi laajenee aiheuttaen maaperän paisumisen. Mitä enemmän kosteutta, sitä vahvempi tämä prosessi on havaittavissa. Laajennuskerroin on 10-12% - keskimääräisellä jäädytyssyvyydellä 1,7 m, maaperä nousee noin 10-15 cm. Tällaiset prosessit voivat vaikuttaa rakennuksen muodonmuutokseen.

Joissakin tapauksissa modulaariset rakennukset voidaan asentaa ilman säätöä:

On huomattava, että kannassa oleva kuorma ei tässä tapauksessa saa ylittää 200 kg / m². m.

Voidaan asentaa yksittäisiä moduulirakennuksia, jotka on tarkoitus siirtää paikasta toiseen noin kolmen kuukauden välein (jos vain niitä ei ole hiekkasella)

tasoitetulla ja tiivistetyllä maalla;

litteällä asfaltilla (on parempi laittaa laaja laatta kussakin kulmassa);

tasaisella alueella, jossa on puinen jalusta.

Puutavaran alusta on varustettu seuraavasti:

Alareunan mökit ja talot perustivat poikittaiskaistat. Siksi tuotteiden oikean asennuksen vuoksi on täytettävä useita ehtoja:

1. Alustan on oltava tasainen. On suositeltavaa tarkistaa taso.

2. Mökkien ja ohjaamojen asennuksen perustana on puusta 100x100 (150x100) tai ratapölkistä, betonilohkoista, metallipalkkeista.

Levyt (tai muu materiaali) on sijoitettava joko pituudelta (vasemmalla olevassa kuvassa) tai leveydestä (oikeassa kuvassa). Toisessa tapauksessa on toivottavaa, että pohjan keskilenkit putoavat asunnon alapuolen poikittaisten tankojen alle.

Jos maaperä on löysällä, suolla jne., Tulee tehdä soraa (mieluiten fraktio 20-40). Tyynyn korkeus on 20-30 cm.

Kaikissa muissa tapauksissa säätiön järjestelyä suositellaan.

Säätiö on koko rakennuksen keskeinen osa, moduulirakennuksen rakentaminen alkaa tästä vaiheesta.

Rakentajien tilan oikean perustan rakentaminen on pääsääntöisesti katsastajaa. Se ratkaisee lukuisia asioita: asettamisen korotukset, ottaen huomioon maaperän ominaisuudet, mahdollisuuden tukea.

Korkeus on asetettu sen varmistamiseksi, että säätö on tasainen, eli silloin, kun siihen asennetaan modulaarinen rakennus, se on selvästi tasainen. Tee näin ohjeet, laske kaltevuuskulma, valitse haluttu taso ja aseta täyttötaso.

Suorita sitten maaperän tutkimus. Tämä tehdään määrittämään kutistumisen, asteen ja muodonmuutoksen mahdollisuuden, joka johtuu maaperän kallistumisesta. Säätiön valinta riippuu tästä: monoliittista tai esivalmistettua teräsbetonia, tiilen perustusta, paaluja (metalli tai raudoitettu betoni), asfalttia, rasklintsovannoe murskattua kiveä.

Perusperiaate on - sitä epäluotettava maaperä, sitä luotettavampi on säätiön tyyppi. Esimerkiksi: ei ole mahdollista asettaa tiilenkannattimia hämäräksi, löysäksi, sillä se antaa laskostuksen moduulirakennuksen painon alle, mikä johtaa väistämättä rakenteiden deformaatioon.

Laskennan jälkeen valitse laakerityyppi: täysi tai piste.

Rakenteen jäykkyyden varmistamiseksi on tiukasti noudatettava tietyntyyppisen perustan rakentamista koskevia teknisiä standardeja:

2 kerrosta - 6 t / m 2;

3 kerrosta - 9 t / m 2.

- murskattua kiveä varten:

Ensimmäinen kerros on GOST 8736-85: n mukaista hiekkaa, jonka suodatuskerroin on tiivistetyssä tilassa vähintään 2 m / päivä, tiivistekerroin on vähintään 0,95 ja kerrospaksuus yli 300 mm.

Toinen kerros on murskakiven murto-osa 20-40, jossa on rasklintsovka murskattu kivifraktio 5-20 GOST 8267-93 * mukaan. Kerroksen paksuus yli 250 mm.

- asfalttipohjalle:

asfalttibetoni GOST 9128-84: n mukaan, työstötekniikan vaatimukset - SNiP 3.06.03-85.

- pistetukeen lasketaan jokaisen yksittäisen tuen kuorma, joka perustuu itse moduulirakenteen painoon.

Tyypit säätiöt:

Monoliittinen tai nauhalevitys.

Säätiön klassinen ilme, joka usein ei oikeuta modulaariseen rakentamiseen. Tällaisen pohjan lujuus ja tekniset ominaisuudet ovat erittäin suuret. Mutta tilapäisen, suhteellisen kevyen lohkokauppiaan rakentamisen suhteen hinta, laatu, energia ja aika ovat irrationaalisia.

Monoliittisen tai nauhamaisen perustuksen laite on perusteltu vain, jos: rakennusta käytetään vähintään kymmenen vuotta, suurta aluetta ja kerrosten määrää.

Kuitenkin kelluva matala perustus - se on ihanteellinen valmiiksi valmistetuille rakennuksille, jotka on rakennettu jäätymisalueilla.

Kiinteä ja kestävä alusta, joka voi liikkua maahan, ei romahda ja säilyttää rakennuksen eheyden. Viime aikoina käytetään usein lämmitettyä monoliittista laatua - se ei ainoastaan ​​toimi hyväksi pohjaksi vaan myös estää maaperän jäädyttämistä rakennuksen alla.

Tieliikenteen tai lentokenttäbetonilaatan perustaminen - hyvä ratkaisu säätiön kysymykseen. Voidaan käyttää usean kerroksen rakennuksiin. Yksi eduista on seismisten muutosten herkkyys. Voidaan käyttää esineissä, joiden lähellä on maa- tai kaivontyö (poraus, rautateiden asennus, räjäytys), on suuri värähtelevä tausta, joka voi vääristää epätasapainoa.

Lautaset on asennettu valmiiksi vaakasuoralle alustalle ja ne on edelleen tasoitettu. Pohja on nopeasti pystytetty ja jakaa kuorman tasaisesti pinnan yli, mutta sillä on merkittävä haittatekijä. Lisätoiminnassa maaperän kutistumisen aikana levyt voivat muuttaa asentoaan kaltevaksi, mikä voi johtaa rakennuksen muodonmuutokseen ja vinoutumiseen.

Levyt voivat myös avata sisäänkäynnin rakennustyömaalle.

Kun säätiö järjestetään pistetukeen (tiilipylväsperiaatteet, monoliittiset pylväsperiaatteet, paalut), kukin moduuli asennetaan valmiiseen perustukseen ja on tärkeää noudattaa ankkurointipisteiden vähimmäisvaatimuksia, jotka ovat:

10 kiloa - 4 tukipistettä;

16 ja 20 kiloa - 6 tukipistettä;

24 ja 30 kiloa - 8 tukipistettä.

Vahvistettu betonipilareita, jotka on asetettu tasaiselle irtotavarakohdalle - varsin edullinen tapa järjestää säätiö. Tällaisella vankalla pohjalla voit helposti asettaa kolmikerroksisen moduulirakennuksen. Tällöin kaikkien käytettyjen modulaaristen yksiköiden on oltava riittävän lujitettuja ja kestäviä, jotta rakennuksen paino vastaa alakerroksen konttien kuormitustasoa.

Kierrä paalut - ehkä paras mahdollinen säätiö. Yhdistää liikkuvuus, lyhyt asennusaika ja edullinen hinta on ihanteellinen moduulirakenteelle. Pillakentän rakentaminen kestää 1-2 arkipäivää.

Tällaisella säätiöllä ei ole suuria puutteita.

Työn alussa alue, jolla rakennus asennetaan, tasataan. Mittaus ja merkitseminen suoritetaan ottaen huomioon paalujen optimaalinen sijoitus kussakin rakenteessa erikseen.

Erikoisporausreiät paaluille. Porauskaivoja ruuvipallojen asentamiseen suoritetaan yleensä 2 metrin välein. Vakiovarusteille tai säiliölohkoille riittää 6 ruuvipilareita. Asennuksen aikana paalun taso tarkastetaan tasolta.

Sisäiset syvennykset täytetään betonilla, mikä eliminoi paalusuojan korroosion, pidentää merkittävästi käyttöikää ja lisää vahvuutta.

Asennuksen päätyttyä asennetaan tarvittaessa hyppyjä ja päätylevyjä - maalaamalla suojamaalilla ja vanteilla, jossa on palkki, kanava tai loki.

Suositukset laitekannasta modulaaristen rakennusten asennukseen.

1. Modulaaristen rakennusten asennuksen perustan valmistelemiseksi on noudatettava yhtä korkeutta.

2. Maaperän mahdolliset muodonmuutokset on jätettävä pois maaperän laskeutumisen ja talteenoton vuoksi.

3. Peruslaitteen suositeltu materiaali on monoliittista teräsbetonia, betonielementtiä, tiiliä, paaluja (metallia, teräsbetonia), asfalttipäällysteitä, razklintsovanny murskattua kiveä.

4. Täydellä kehälaitteella vaihtoehtoja ovat monoliittinen teräsbetoni, betonielementti, metalli jne., Jotta saadaan perusrakenteen seuraava kantavuus:

  Yhden kerroksen rakennukselle - 3 t / m 2
  Kaksikerroksinen rakennus - 6 t / m 2
  Kolmikerroksiselle rakennukselle - 9 t / m 2

5. Asennettuna polkumyynnillä tai olemassa olevalle alueelle vaihtoehdot ovat razklintsovanny murskattu kivi, asfalttipinta, suositellaan yksinomaisen yhden kerroksen rakennusta.

5.1. Murskauslautan rakentaminen: pohjakerros on GOST 8736-85: n mukaista hiekkaa, jonka suodatuskerroin on tiivistetty vähintään 2 m / päivä, tiivistekerroin on vähintään 0,95 ja kerrospaksuus vähintään 300 mm. Kattavuusalue - murskakiven murto-osa 20-40 ja rasklintsovkoy murskattu kivenfraktio 5-20 GOST 8267-93 * mukaan. Kerroksen paksuus on vähintään 250 mm.

5.2. Rakennuspaikka asfalttipäällysteellä: samanlainen kuin murskattu kivi. Asfalttibetonin määrä ja laatu GOST 9128-84 mukaisesti, työn tuotantotekniikan vaatimukset - SNiP 3.06.03-85.

6. Pistekannattimella vaihtoehdot ovat tiilipylväspohjat, monoliittiset pylväspohjat, paalut jne., Joilla saadaan toimiston ja kodin moduulin rakentamisen kantavuus seuraavien kaavioiden mukaisesti.

Yleinen säätiö 10, 16, 20 ja 24 jalkaisille modulaarisille yksiköille

Jokainen yksittäinen modulaarinen yksikkö on asennettava alustalle, joka on kiinnitetty tukipisteisiin: 4 kpl. 10 'modulaariset yksiköt, 6 kpl. 16 ja 20 "modulaarisia yksiköitä varten. Säätiön kääntöpisteen vähimmäiskoko on 20 x 20 cm. On otettava huomioon maaston ominaisuudet, normit, maaperän rakenne, huurteen tunkeutumissyvyys ja sallitut kuormat.