Kuinka perustaa uuni - kaikki vaihtoehdot

Kaukana menneisyyteen, kukaan ei ole suunnitellut perustellusti takkaa venäläiselle majalle, uuni sijoitettiin yksinkertaisesti lattialle ja jotta se kestää kuorman, se yksinkertaisesti vahvisti lattiapalkkeja tai asetti lisävarusteita.

Nykyään kysymys on, onko perustus perustettava uunin alle yksinkertaisesti ei oikein, koska laatu perusta ei ole pelkästään vakaus vaan myös suojelu liesi hävittämisestä, halkeilusta ja tietysti tulipaloista. Jokaisella pohjalla tietylle uunille on omat erityiset vaatimukset ja kriteerit, pidämme niitä tarkemmin.

Tyyppien perusteet

Puhuminen siitä, mihin temppuun tarvitaan uuni, harkitse kolmea päävaihtoehtoa:

 • raskasbetoni;
 • betoni kiinteä valu;
 • tukea paalun perustusta.

Uunin klassinen pohja on tehty sementtipohjaisesta sementistä tai betonista. Pohjan tulee itse olla 50-100 mm suurempi kuin uunin alue itse koko kehällä. Säätiön korkeuden tulisi olla sama kuin kylpy- tai puutalon perustana.

Katemateriaali tai kaksi kerrosta katelevyä asetetaan valmiiseen pohjaan vedenpitäviksi, tiilet asetetaan eristykseen ja metalliset ongelmat valmistetaan tulenkestävistä leikkauksista.

Nivelten erektiota

Ensimmäinen vivahde on se, että uunin alla oleva perustus ei liity rakennuksen pääosaan. Lisäksi, jos ne sijaitsevat riittävän lähellä, niin niiden väliin olisi sijoitettava noin puolet metriä leveä hiekkasyyny.

Toinen seikka on se, että vanha perusta ei missään tapauksessa voi betonoitua, kuten lisäasennuksessa kutistuminen tapahtuu koko uunin rakenteessa, halkeamia esiintyy ja monia muita ongelmia ilmenee.

Mikä syvyys pitäisi olla?

Uunin klassinen pohja pystyttää kiinteän levyn. Pohjan syvyys riippuu seuraavista tekijöistä:

 • pohjaveden taso;
 • maaperän tyyppi;
 • maaperän jäädyttämisen syvyys.

Jotta vältetään tulevaisuuden yllätyksiä, ennen säätiön rakentamisen aloittamista on syytä suorittaa geologinen tutkimus koko sivustosta, sen hinta vaihtelee noin 50 dollaria. Näin saat tarkat tiedot pohjaveden, maaperän tyypistä, maaperän jäädytyksestä. Nämä tiedot auttavat määrittämään tarkalleen, mikä säätiön syvyys on valittava.

Syvyyslaskenta Esimerkki:

 • hiekka ja kuiva maaperä - 80cm;
 • heittää - jäätymisvyöhykkeen alapuolella, vähintään 1 m;
 • tiilen uunin paino lasketaan seuraavan kaavan mukaan: 1350xV = P, V on muurausmäärä.

Rakentamisvirheet ja niiden seuraukset

Jos suunnittelu- ja rakentamisvirheet on tehty, tulevaisuudessa saattaa ilmetä seuraavia ongelmia:

 • uunin halkeamat ja sen pohja;
 • tuhoutuminen ja murtaminen muuraus (tiili uunissa);
 • savupiipun eheyden rikkominen;
 • aluksen sakkaus, uuni kiertää.

Suurin ongelma on, että tällaiset virheet eivät sovellu normaaliin korjaukseen. Tilanne heikkenee ja uuni putoaa.

Uunin sijainti

Kun määrität tulevan säiliön syvyyden, sen mitat, on tarpeen valita oikea paikka, jossa uuni on. Tämä vaikuttaa suoraan savupiipun sijaintiin ja tehoon. Tulevaisuudessa menestyksekkäästi valittu paikka luo joukon ongelmia tukirakenteiden ohi ja savupiipun putken ja sen ulostulon kadulla.

Betonirakenne

Sen rakentamiseksi tarvitsemme:

 • sementti, jos maa on kyllästynyt sulfaateilla ja pohjavesi on tarpeeksi korkea, käytä sulfaattia kestävää sementtiä SSPC-tuotemerkin alla;
 • hiekka on välttämätöntä karkeaa, ilman sulkeumia, paras vaihtoehto - vuori, mutta myös sopiva joki ja meri;
 • muotti;
 • sora;
 • valssatun vedeneristysmateriaalin, kuten kattopuhaltimen;
 • sekoituskourut;
 • lapio ja lapio;
 • tasolla;
 • vasara ja kynnet;
 • rakentaminen nitoja.

Jotta voitaisiin rakentaa korkealaatuista perustetta monille vuodelle palvelevalle uunille, on noudatettava tarkasti kaikkia ohjeita. Harkitse kunkin vaiheen yksityiskohtaisesti.

Säätiö kuoppa

Edellä on jo kirjoitettu uunin pohjan syvyydestä. Kuopan pitäisi olla syvempi kuin maaperän jäädyttämisen taso, 100 mm leveämpi kuin itse säätiö - tämä tehdään maaperän liikkumisen vaikutuksen poistamiseksi.

Kuiva hiekkapohjainen maaperä - syvyys noin 80 cm, maaperä - vähintään puolet metriä.

tyyny

Pohjassa on 15 cm hiekkakerros, täytä se vedellä. Kun vesi on poistunut, kaada enemmän hiekkaa alkuperäiselle tasolle, kaada vesi uudelleen. Tämän jälkeen kerroksen murskattu kivi ja rikkoutunut tiili ovat tämän kerroksen paksuutta noin 20 cm. Kerros tiivistetään, enemmän hiekkaa pirstoutuu ja vesi virtaa. Joten toistamme, kunnes hiekka ei enää laskeudu.

Muotti ja varusteet

Laatoitamme kaiteet louhinnan ympärysmitan ympäri, tuemme tunkkeja joka 50 cm: n etäisyydelle. Jousituksen ja maanpinnan välillä on oltava vähintään 10 cm tyhjää tilaa. Jos maa on hyvin tiheä eikä murene, niin voit tehdä ilman muottirakennetta.

Vahvistinverkko tavallisesti, myynnissä on valmiita vaihtoehtoja.

Betonin kaataminen

Seos, jolla perustetaan valua uunin alle, valmistetaan seuraavan reseptin mukaan:

 • 1 osa sementtiä;
 • 3 hiekkaa;
 • 5 kpl raunioita;
 • vettä.

Kaikki sekoittuu, liuos kaadetaan muottiin. Muotti on ensin kostutettava siten, että puu ei absorboi vettä betoniseoksesta. Täyttö on kerroksittain 20 cm, jokaisen kerroksen on oltava katteltu ilman poistamiseksi seoksesta. Näin saavutat korkeimman pisteen. Säätiön yläosa on tasoitettu ja peitetty kattohuopa tai -peitteellä.

Tärkeä näkökohta: kuivauksen aikana (noin 3 viikkoa) perustus on jatkuvasti kasteltu ja mieluiten suojattava auringolta.

Suuttimen poistamisen jälkeen maakerroksen ja pohjan väliset aukot täytetään hienolla sora- ja karkealla hiekalla.

Betonialusta

Ensimmäinen vaihe on kuopan merkintä sekä betonin betonipohjamaalaus, mikä vaatii kuopan koon 10-15 cm enemmän, jotta maaperä ei pääse kallistumaan. Sängyn pohjalla on 15 cm: n päällystetty kerros, jossa kerros peitetään.

Muotti on asennettuna samalla tavoin kuin esimerkissä betonialustalla.

Seuraavaksi asetetaan kerros isoja kivet pohjaan, mutta halkaisijaltaan enintään 15 cm. Kaivos kaadetaan täyttämään kivien väliset aukot. Sementti-hiekkalaasti valmistetaan ylhäältä, valmistettu suhteessa 1-3. Sementtiä ei ole alle 400 markkaa.

Jokainen uusi kivi kerros asetetaan vain päivässä. Jos et päästä kerroksia laskeutumaan, tulevaisuudessa se vähentää huomattavasti raunioitumisperustan elämää. Yleensä täyttö on suoritettu, kun lattiatasolle jää noin 7 cm, minkä jälkeen rakennustaso otetaan ja pinnan tasapinta tarkistetaan. Jos on poikkeamia, ne puhdistetaan sementti-hiekkaseoksella.

Tasoitettu pohja peitetään polyetyleenillä ja jätetään pari viikkoa kuivumaan kokonaan. Tässä tapauksessa liuos on kasteltava päivittäin vedellä ja pyrittävä suojaamaan sitä auringolta.
Parin viikon kuluttua muotti poistetaan ja vedeneristys suoritetaan. Vaihtoehtoisesti sulaa tervaa käytetään pohjaan. Kaikki uunin pohjan ja maan alapuoliset aukot ovat täynnä karkeaa hiekkaa ja hienoa soraa.

Kuten näette, roska-pohja rakennetaan uunin alle melkein yhtä hyvin kuin tavallinen betoni.

Uunin perussäde

Tämä on yksi moderneimmista ja tehokkaimmista tavoista rakentaa säätiöitä. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti kylpyyn ja puutaloon.

Menetelmän ydin on se, että pinoille tai pylväsporteille on asennettu 15-20 cm paksuinen teräsbetonilaatta - tämä riippuu maaperän jäädyttämisestä.

Tällaisen säätiön asennus on äärimmäisen yksinkertainen:

Reiät, joiden läpimitta on noin 20 cm, porataan haluttuun syvyyteen maahan. Sora on 10-15 cm paksua pohjaan. Seuraavaksi putkistot, jotka on valmistettu kateaineista, asetetaan kaivoihin, ne toimivat muottipesäksi. Betoni kaadetaan niihin. Kaikki tämä jätetään kuivumaan 14 päivän ajan.

Heti kun pylväät ovat täysin voimaa, on asennettu vahvistettu betonilaatta. Yläreunassa suoritetaan vesieristys ruberoidilla. Pinta leviää kuumalla bitumilla tai kylmällä mastilla, jonka päälle poltetun kattolaamateriaalin päälle asetetaan.

Metallin uunin pohja

Metallikattila, vaikkakin se valmistetaan kevyestä ohutterästä, vaatii itselleen myös erillisen jalustan. Tämä johtuu siitä, että jos uuni ei kestä tasaisesti - tämä voi aiheuttaa monia ongelmia.

Algoritmi metallin uunin perustan rakentamiseksi enintään 150 kg painavalle alustalle.

 • Vaihe 1. Merkitään ja kaivaamme kuoppaa enintään puolen metrin syvyydellä.
 • Vaihe 2. Laitamme kerroksen rauniot ja kaada se. Viimeisen kerroksen paksuus on vähintään 30 cm.
 • Vaihe 3. Betoni kaadetaan, jätetään päiväksi sen asettamiseksi.
  Liuos valmistetaan seuraavissa mittasuhteissa: 1 h. Sementti, 4h. Hiekkaa, vettä, kunnes seoksesta tulee rasvaa hapankermaa. Tässä vaiheessa asetimme säätiön pohjan.
 • Vaihe 4. Kun kerros on otettu, on tarpeen asettaa kattohuopa vedeneristykseen.
 • Vaihe 5. Muuta kaadettua betonia, mutta toisen reseptin mukaan: 1h. Sementti, 4h. Sora, 3h. Hiekka ja vesi.
 • Vaihe 6. Päätykerroksen tasot tasolle. Sen pitäisi olla täysin sileä.

Säätiö jähmettyy muutamassa viikossa. Älä unohda kosteuttaa sitä jatkuvasti.

Artikkelissa tarkasteltiin, millaisia ​​perusteluja uuneille on, kuinka tehdä tällainen säätiö, kuinka syvä on sijoitettava.

Toivomme, että neuvoja auttavat teitä uunin rakentamisessa kylpy- tai puutaloissa.

Uunin perusta: laskenta, tekniikka, esimerkit, eri versiot laitteesta

Tällä hetkellä on olemassa laaja valikoima esivalmistettuja metalliseoksia, jotka on hitsattu teräslevyistä ja valuraudasta. Älä kuitenkaan anna luopua asemistaan ​​ja tiiliuuneista, jotka koristelevat kylpyammeen suurilla muodoillaan ja pitävät lämpöä pitkään. Joka tapauksessa on tarpeen asentaa uunin pohja, jonka mitat riippuvat sen painosta, ennen uunin rakenteen asennusta. Laskennan oikeellisuus ja perusrakenteen rakentamisen tekniikan noudattaminen suojaavat uunin vääristymiltä, ​​murtumien esiintymisestä tiilimuurauksessa ja rakenteen täydellisestä tuhoutumisesta.

pitoisuus

Tehdasuunin laskeminen ↑

Säätiön pituus, leveys ja syvyys riippuvat tulevan uunin mitoista ja painosta. Tämän indikaattorin arviota arvioitaessa on syytä muistaa, että yksi kuutiometriä tiilimuurausta kiinnittää noin 1350 kg. Tämä arvo on jo ottanut huomioon tiilien ja laastin painon, joka sulkee vaaka- ja pystysuuntaiset saumat. Uunin tilavuuden tunteminen on helppo laskea sen painon avulla kertomalla tämä arvo 1350: een. Jos uunin paino ei ylitä 750 kg, voit tehdä ilman erillistä säätölaitetta. Tällaisessa pienessä uunissa on yleensä enintään 200 kappaletta tiiliä. Siksi perustana käytetään asbestilevyä, joka on asetettu savi- liuokseen, jonka päälle asetetaan kattolevyarkki.

Tiilestä valmistettuun kylpyammeiseen lujaan perustuva luottamus on sijoitettava alueen maaperän jäädytyksen alapuolelle. Tässä tapauksessa on mahdollista välttää kausiluonteisten maaliikkeiden vaikutusta uunin rakenteeseen, sillä sen alapuolella on kiinteä, keinotekoisesti pystytetty pohja.

Se on tärkeää! Maaperän jäädyttämisen syvyys kaikilla alueilla on omat arvot. Jos haluat tietää tarkkoja tietoja tästä ongelmasta, sinun on käytettävä viitetietoja.

Uunin perustuksen rakentamisen vaiheet ↑

 1. Työ alkaa kaivaa säätiön kuoppa, tasoittaa sen pohjan ja asettaa hiekkamaljakkeen. Tampingin jälkeen ne järjestävät pohjan käyttäen rikkiä tai murskattua kiveä. Seuraavaksi pohja kaadetaan nestemäisellä sementtiseoksella.
 2. Seuraavaksi he suorittavat ruumiillisten tiilien tai raakakivien asettamisen samalla varmistaen, että rivit ovat tasalaatuisia ja oikeita. Älä unohda tarvetta lankojen ompeluun. Ulkoretjut asetetaan sementtilaastille lastan alle ja sisäiset rivit asetetaan. Ylempi taso tasoitetaan sementtikerroksen avulla. On tarpeen saavuttaa ihanteellinen vaakasuora pinta, joten kaikki työ suoritetaan käyttäen sääntöä tasolle.
 3. Lämpökaapin suojaamiseksi pohjaveden tunkeutumiselta varmista, että pinoat kaksikerroksisen katemateriaalin, joka toimii erinomaisena vedenpitävänä.
 4. Levittämällä toinen tai kaksi tiilirivistöä lattiatasolle. Voidaan harkita tämän laitteen pohjapäässä. Hänelle annetaan aikaa kuivua ja saavuttaa voimaa. Seuraavaksi tee töitä teurasuunissa.

Laitekaapin järjestelmä ↑

 1. Pohjamurha.
 2. Muuraus maanalaiseen osaan.
 3. Yläreunus.
 4. Kerrosvesieristys.
 5. Uunin muuraus.

Se on tärkeää! Kylpyammeen pohja ei ole missään tapauksessa yhdistetty kylpyammeen seinämien perustukseen perustettuun säätiöön. Jopa lähietäisyydellä jäljellä on muutaman senttimetrin aukko, joka on peitetty hiekalla tai hienolla soralla.

Uunin säätiön pilarirakenne ↑

Uunin pylväspohja vähentää maanrakennusten määrää ja edistää materiaalien taloudellisuutta.

[sisältää id = "1" title = "Mainosteksti"]

Pilarien asentamisen lisäksi uunin neljää kulmaa varten on tarpeen kiinnittää nämä kannattimet. Pohjaan voi käyttää teräsprofiileja hitsattua teräsbetonilaattaa tai kehystä. Muista samalla, että uunin tulee olla kooltaan suurempaa kuin uuni, jolloin se voi pitää paremmin uunin rakenteen painon.

Pilarit tai paalut, jotka toimivat luotettavana tukialustalle, mahdollistavat kaatuneiden maaperän liikkeiden vaikutuksen välttämisen, joka johtuu savi- ja savimaiden talteenotosta kovien pakkasen aikana.

Perustuspilarien asennus ↑

 1. Sylinterimäiset reiät, joiden läpimitta on noin 20 cm, porataan tarvittavaan syvyyteen maahan.
 2. Murskattu kivi-kerros 10-15 cm paksu kaadetaan saatujen kuoppien pohjalle. Murskattu kivi on varovasti kaatunut.
 3. Porautuneissa kaivoissa työnnetään kateaineen putket, jotka toimivat muottipesäksi.
 4. Kaada betoniseos.
 5. Anna betonipaaluja kymmenen päivän ajan kuivua.
 6. Määrätyn ajan päättymisen jälkeen siirry vahvistamalla betonilaattoja.
 7. Kellarin yläreunassa ne järjestävät vedenpitävyyden käyttäen samaa kattohuopaa, joka on kuohkeaa kuumalla bitumilla ja asetettu kahteen kerrokseen.

Se on tärkeää! Jotta varmistettaisiin vapaa kutistuminen alustan ja maan välille, on jätettävä rako.

Jos maaperän ominaispiirteet mahdollistavat matalalla haudatusta pohjasta käytön, laatta sijoitetaan tiivistettyyn murskaaseen matalalle kaivolle. Tällöin paalujen asennusta voidaan välttää. Ja vähentää säätiön kustannuksia tiiliseinän alla.

Butobetona-säätiön laite ↑

 1. Ne suorittavat kuopan merkinnät, joiden mitat ylittävät laskennallisen luvun 10-15 cm.
 2. Seuraavaksi kaada 15 senttimetrin kerros raunio ja suorita sen tamping erityisellä käsikäyttöisellä laitteella.
 3. Muotti on tehty lankkuja, joka on laatikko ilman pohjaa, joka on yhtä suuri kuin tuleva perusta.
 4. Muottien seinät ovat vedenpitäviä sisäpuolelta, ja ne on vuorattu kattotuilla.
 5. Pohjaan asetetaan kerros isoja kiviä, joiden optimaalinen halkaisija on enintään 15 cm.
 6. Epätoivottujen kivien väliin jää nukkumassa rauniot.
 7. Kerroksittain kaadettu sementti-hiekkalaasti, valmistettu suhteessa 1: 3. Sakeuden ratkaisu tulisi muistuttaa paksua hapankermaa. Jos kellarialue on suuri, niin toinen kivikerros asetetaan vain päivässä. Muuten kaikki työ suoritetaan yhdessä päivässä.
 8. Rakenne valmistuu heti, kun seitsemän senttimetriä jätetään valmiin lattian tasolle. Pinta on tarkasti tarkastettu rakennustasolla vaakasuoraan asentoon. Jos havaitaan poikkeamia, lisätään sementtilaastia, kunnes laite näyttää halutun tuloksen.
 9. Pohjan tasoitettu ja tasoitettu pinta peitetään polyeteenillä ja jätetään viikon kuluttua betonin kuivuttua kokonaan.
 10. Kun työn päätyttyä perustuksen säätiö puretaan muottiin.
 11. Pohjan sivuilla sulaa tervaa kahdessa kerroksessa.
 12. Kuopan seinämien ja pohjan väliset raot peitetään hienolla sora- tai karkealla hiekalla.

Se on tärkeää! Liuoksen valmistamiseksi hankitaan vähintään 400 asteella oleva Portland-sementti.

Pohja metallihaudeille ↑

Monet aloittelevat rakentajat miettivät, miten perustaa teräslevystä valmistettu uuni.

[sisältää id = "2" title = "Mainosteksti"]

Tällaisten valmiiden uunien paino ei yleensä ylitä 150 kg: a.

Tässä tapauksessa säätö tehdään seuraavasti:

 • ne kaivaavat kuopan, jonka syvyys on puoli metriä ja leveys ja pituus riippuvat betonimetallin uunista;
 • 30 senttimetrin kerros murskattua kiveä kaadetaan tasoitettuun pohjaan, joka on kunnolla tamped;
 • Laskennan pohjalta valmistettu sementti-hiekkalaasti kaadetaan murskattua makadamaista kerrosta kohti: yksi osa sementistä - neljä osaa hiekkaa; vettä lisätään tarpeen mukaan, kunnes saadaan aikaan kermainen sakeus;
 • työ keskeytetään päivälle, jonka aikana sementti kovettuu;
 • edelleen jäädytetyn kerroksen päälle sijoitettiin kaksi kattoma-aineksen osaa, jolloin se sai aikaan pohjan vedenpitävyyden;
 • kaadetaan kuoppa betoniseos ja tarkista vaakapinnan taso;
 • Punavärillä varustettujen tiilien avulla asetetaan useita rivejä, jolloin pohjan pohja poistetaan puhtaan lattian tasolle.

Se on tärkeää! Betoniseos on tehty sementistä, hiekasta, hienosta sora- ja vedestä, ja ensimmäiset kolme osaa otetaan suhteessa 1: 2,5: 4.

Nopein ja helpoin tapa tehdä säätiö on betoni kaivettu oja. Samanaikaisesti, tiilihyllyjen alla, vahvistushäkki sijoitetaan kaivauskaivoon, joka kaadetaan betonilla maatasolle. Joskus nämä teokset tehdään ilman muottirakennetta. Kun ne raportoivat säätiölle tiilen, joka ei saavuta lattiatasoa 10 cm: llä, viimeisen tiilirivin pinta tasoitetaan sementtilaastin tasolla. Se on peitetty kahdella kerroksella kattopaperia tai kattohuopaa vedeneristykseen. Yläpuolelle asetetaan paksuja puupaneeleja tai rakennetaan tiilikotelo, jonka koko vastaa uunin pohjaa. Laatikko on täynnä kuonaa tai tiilikokemusta.

Jos laitteen pohja toteutetaan märällä maaperällä, vaihda tavalliset tiililattiat. Tässä tapauksessa pohjan alaosa kaadetaan butobetoniin tai betoniin, ja yläosa on tiilistä. Samaan aikaan hiekan (9 osaa) ja sementin (1 osa) lisäksi lisätään liuokseen kalkkipastaa (1 osa). Kuivat maaperä voi käyttää savi-liuosta, johon lisätään sementtiä.

Pohja takan alla omilla käsillä: video ↑

Säätiön rakentaminen omalla kädelläsi ei yritä säästää käytettyjen materiaalien laadussa. Rakenteen vahvuus riippuu kylpyammeen käyttöiästä ja siten itse kylvystä. Loppujen lopuksi uuni on tämän rakenteen "sydän", joka hoitaa sekä ruumista että ihmisen sielua.

Tiili uunin perusta

Kun merkitset perustan tiiliseurasta valitulle paikalle, joka on suunniteltu pystytettäväksi, älä unohda lisätä 100 mm kummankin sivun kokoa, koska säätiön pinta-alan on oltava suurempi kuin siihen perustuvan uunin perusala.

Kun valitset paikan uunin myöhemmäksi asettamiselle, on ensiksi varmistettava, että sen pystyttäminen ei edellytä leikkaamista tukevien seinärakenteiden tai lattiapalkkien läpi.

On toinen vivahde, joka olisi otettava huomioon siinä vaiheessa, kun valitaan paikka uunin asentamiseksi taloon. Savupiipun poistaminen ei saisi häiritä lattiapalkkeja ja ullakon kattotuoleja.

Sen ei tarvitse rakentaa perustusta tiiliuuniin, kun:

 • Talo seisoo vankalla pohjalla (uunin pohja, tässä tapauksessa, asetetaan siihen);
 • Jos uuni ei ole raskaampaa kuin 750 kg (valurautainen uuni tai uunissa vuorattu tiili ¼).

Niissä tapauksissa, joissa aiot laittaa uunin laakeripesäseinän aukkoon, sinun on ehdottomasti otettava hallinta niin, että sen alapuoliset vanteet eivät jätä tulevaa perustetta.

Laitekannan ominaisuudet tiiliseipille

Tiili uunin perusta

Tapauksissa, joissa valmiin uunin suunniteltu massa on enemmän kuin 750 kg, on asetettava pohja tiiliseipän alapuolelle.

Viime vuosina ilmestyneet tekniikat ovat mahdollistaneet lähes minkä tahansa massan uunin asentamisen suoraan lattian viimeistelyyn.

Tarvitsenko tällaisissa tapauksissa takan perustan? Tietenkin, kyllä.
Vain lista suoritetuista töistä on hieman erilainen. Ja lattiaan tiukemmat vaatimukset lujuusominaisuuksille: viivästykset ja rullalevyt eivät saa taipua.

Uunin ylimärä tässä tapauksessa jaetaan:

 • (tässä tapauksessa on tarpeen kiinnittää ylimääräiset palkit, laatat jne.).
 • erityisesti pystytettyjen tukien osalta, jotka on lisäksi säädetty viivästyksissä.

Samalla tavalla laitettua uunaa yritetään keventää mahdollisimman paljon, koska sen seinät sakeutuvat vain silloin, kun se on ehdottoman välttämätöntä.

Savupiiput pyrkivät helpottamaan asbestisementin asentamien putkien käyttämistä ja eristämistä samasta materiaalista.

Uunin pohjan laskeminen riippuu sen massasta, joka voidaan ensimmäisen approksimaation perusteella laskea seuraavien tietojen perusteella. yhden kuutiometrin tiilimuuraus painaa noin 1350 kg.

Perustukset on tehty raunioista, tiilestä tai kaatavasta betonista. Märällä maaperällä on suositeltavaa käyttää tiilirehua tähän tarkoitukseen, mikä ei sulje pois kiviaineksen tai betonin käyttöä tähän tarkoitukseen.

Miten perustaa tiilen uuni?

Laitteet perustetaan uunin alla

Tällä hetkellä talon uunin perusta voidaan sijoittaa:

 • muottipesässä;
 • johtoon;
 • kuopan seinien välissä, joka kaivetaan tulevan säätiön kokoon.

Ilman ylittämistä (korkeus) 2 riviä (140-150 mm) tiilen tasolle, jossa puhtaat lattiat asetetaan, kun säätö on tehty.

Näissä tapauksissa, kun teit uunin perustan omiin käsiisi, käytä tätä tarkoitusta varten kiviä, on tarpeen tasoittaa pohjan yläpinta tasolle käyttäen betoniratkaisua.

Sen jälkeen yksi rivi yksittäisistä tiilistä asetetaan mahdollisimman sujuvasti ja myös taso tasolle. Mutta ei enää betonia, vaan monimutkaista tai sementtilaastia.

Tämän työn päätyttyä jätämme säätiön 7-8 päivää. Sitten teemme uunin perustan omilla käsillämme.

Pohjaan asetetaan vedeneristys luistilla (kaksi kerrosta, kohtisuorassa toisiinsa nähden).

 • Jos käytät kattoa vedeneristyksenä, se on asetettava tervamastille.
 • Jos katemateriaali - bitumissa.

Toisen rivin rivit asetetaan päälle asetetun eristeen päälle. Sen päätyttyä säätiö ulottuu puhtaiden lattiatasojen yläosaan ja voit aloittaa itse uunin asettamisen.

Laitteen pohjan vaiheet uunille

Laitteen pohjan vaiheet uunille

Joskus näitä teoksia käytetään virheellisesti nimellä "kaataa säätiö uunin alle".

Jos pohja on kokonaan tiilestä, sen viimeinen mutta yksi rivi tulee myös peittää vedeneristyskerroksella ja viimeinen rivi on asetettava päälle. Samoin perustus asetetaan savupiipun alle.

Syvyys alle kuoppa, joka myöhemmin perustetaan perustan tiiliuuni, määräytyy perustuu laatuun maaperän, jossa talosi seisoo.

Se voi olla 200-500mm, jos ne ovat tiheitä, jopa 500-1000mm löysä ja pehmeä maa.

Pohja on puhdistettava ennen tasaamista ja tasoa. Löysällä ja heikolla maaperällä, kun säätösäiliö on valmis, on tarpeen peittää sen pohja.

Tulevaisuuden säätiön ensimmäinen rivi kuivuu. Voit tehdä tämän käyttämällä joko kuivia pieniä luonnonkiviä tai tiilihiiltä.
Käytettävien kivien sivuttaissuureiden raja-arvo on enintään yksi kolmasosa säätiön kokonaisleveydestä. Levittämisen jälkeen ensimmäistä riviä ajetaan yksinkertaisesti tamping maahan.

Tämän prosessin aikana muodostuneiden kivien (tiilen) väliset raot on hajotettava pienillä kivillä (murskatut kivet, sora) ja myös tamped down.

Täytä saatu pohja sementtiastialla (hiekka / sementti suhteessa 1: 6 tai 1: 5). Kun sementti on asetettu, se levitetään sen päälle seuraavan kerroksen alla.

Joissakin tapauksissa näitä käyttötarkoituksia varten on käytettävä monimutkaista laastia (sementti / hiekka / kalkkipastaa) suhteissa 1: 1: 9 tai 1: 1: 8. On tärkeää muistaa, että mitä paremmin kiviä (tiiliä) on sidottu muuraukseen, sitä suurempi on sen vahvuus.

Varmista oikea laatu tiili (kivi), kun munat on vuorottelevat (lusikat / pukki). Saumat on täytettävä tiukasti.

Niissä tapauksissa, joissa tiilen uunin pohja asetetaan kuiville maaperäille, tietyin varauksin on sallittua käyttää saviratkaisuja osittain sementin lisäämisellä.

On kiellettyä sallia, että perustus rakennetaan uuniin, jonka perustana on talo, johon kantavat seinät ovat. Muista jättää vähintään 50 mm: n rako ja täytä määritetty tila hiekalla.

Kaivetun kuopan seinämien ja pystyttämäsi alapinnan väliin kaadetaan maata kiukaan alla, joka on tällöin pakattava huolellisesti.

Jos järjestyksen mukaan perustat samanaikaisesti sekä uunin että juuriputken alle, ne on suoritettava toisistaan ​​riippumatta (ilman kosketusta ja sidoksia).

Kiven (tarvittaessa betoni) säätiön runko voidaan tehdä täysin. Voit suorittaa toimenpiteen, kuten kaatamalla pohjan uunin alle.

Tässä tapauksessa pohjan alapäälle valmistetun kaivon alaosa täytetään kerroksittain märällä hiekalla ja soralla (roska), huolellisesti sekoittaen jokaiseen kerrokseen ja kaadetaan sitten nestemäisellä liuoksella.

Jos välilehti on tehty oikein, vain pystysuuntaiset kuormat vaikuttavat säätösi (tulevan uunin massa), joka neutraloidaan 100% maaperän resistanssilla määritetyssä paikassa.

Ennen työskentelyn aloittamista on välttämätöntä jatkaa sitä, että uunin pohjan koko ja sen tyyppi suunnitelmassa riippuvat suoraan sen uunin koosta ja muodosta, jonka aiot rakentaa.

Kuinka perustaa raskaan tiiliseinän: askel askeleelta ohjeet

Huolimatta tekniikan kehityksestä lämmityslaitteiden alalla, kodin uunit ovat edelleen hyvin suosittuja. Niiden avulla voit lämmittää koteja sivistyneeltä alueelta. Silloin kun sähköä ja kaasuuntumista ei ole. Uunin rakentaminen alkaa säätiön rakentamisella. Puhumme siitä, miten perustaa uuni oikein tässä artikkelissa.

Pohja uunin alla leikattu

Uunin tekeminen vaatii tietenkin paljon työtä, kokemusta ja tekniikan tuntemusta. Ajattelemalla uunin rakentamista maassa ja rakentamalla säätiö voit tietysti palkata asiantuntijoita. Itse asiassa kiukaan perustuksen järjestely voidaan turvallisesti suorittaa yksinään.

Kohta ei ole niin kallis ja monimutkainen, mutta itsensä pystytettyjen rakentamisen ilo on enemmän kuin vaivan arvoista.

Perussääntöjen perustavat perusteet

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen kivityypin valintasi mukaan tahansa ja mitä kokoa haluat käyttää, on olemassa useita perussääntöjä, joita ei pidä jättää huomiotta:

 • Liesi on perustuttava itsenäisesti, eikä se saa olla yhteydessä koko talon pohjaan. Miksi? Tosiasia on, että talon aikana toiminta voi pienentyä. Laskeutumisen vuoksi hänen ei pidä vetää uunia taaksepäin, koska se voi johtaa sen muodonmuutokseen, vetovoiman heikentymiseen ja teknisten ominaisuuksien rikkomiseen.

Uunin alaosa on erotettu yleisestä

Joissakin tapauksissa voit yhdistää osittain kaksi pohjaa yhdistämällä ne yhdeksi seinäksi.

 • Jos molemmat perustukset (talon ja uunin) ovat lähellä toisiaan, sinun on tehtävä niiden välissä 50 mm: n paksuinen hiekoitus.
 • Jos yhteisessä talossa oleva pohja on nauha, ei pohjalla olevan uunin sisällä missään tapauksessa saa olla kosketuksessa tämän pohjaseinän kanssa.
 • Kun valitset uunin ja näin ollen säätiön paikan, sinun ei pidä vain luottaa toiveisiin vaan myös sellaisiin tekijöihin kuin ovien, ikkunoiden ja kattopalkkien sijainti. Savupiipun sijainti on otettava huomioon siten, että putki ei pääse lattiisiin ja palkkeihin uunin rakentamisen aikana.
 • Laskettaessa pohjan kokoa ja syvyyttä kannattaa harkita katon vakavuutta ja uunin painoa savupiipun mukana.

Säätiön mittoihin vaikuttavat paitsi uunin mitat myös maaperän tiheys, johon se rakennetaan. Uunin pääkuorma syntyy tavallisesti savupiipusta, joten uunin suunnittelussa on välttämätöntä kuljettaa se lähemmäksi pohjan keskustaa. Tämä auttaa välttä- mään uunin epäsymmetrisen kuormituksen ja ennenaikaisen väärän kutistumisen.

Joskus suunniteltaessa erittäin suurta ja massiivista kammiota, jossa kivipuomi, uunit tekevät erillisen pohjan savupiipun alla.

Myös perustan valinta riippuu uunin materiaalista. Metallirakenteelle ja kiveelle se on syvemmällä, koko tiilimuovin massa on vähintään 400-500 kg, kun taas metallin uuni painaa noin 150 kg.

Kuinka laskea kiviuunin paino

Periaatteessa pienelle metalliteollisuudelle on mahdollista rakentaa säätiö erikseen, varsinkin jos se rakennetaan taloon, joka seisoo kaakeloitu monoliittinen säätiö.

Se on tärkeää! Ennen uunin pohjan varustamista on tarpeen selvittää maaperän tyyppi paikan päällä.

Maaperän tiheys ja jäätymisen aste vaikuttavat merkittävästi säätiön koon määrittämiseen. Venäjän ilmastoon liittyy melko ankaria talvia lähes koko sen alueella. Siksi uunin pohja on sijoitettava koko maaperän jäädyttämiseen.

Tärkeää on myös maaperä.

Se on kolmesta tyypistä:

Paikoissa, joissa vallitsee suuri määrä jokia, säiliöitä ja järviä, ovat pääsääntöisesti sedimenttiset maaperätyypit. Täällä on parempi antaa uunin ja talon perustukset ammattilaisille, joten veden läpikulku lasketaan.

Keski-Venäjällä on erittäin yleinen maaperä, joka on hiekan ja saven seos. Savi hallitsee sitä, joten tämä maaperä on vähemmän muovia.

Tällaisen maan pohjan rakentaminen liittyy tavallisesti ongelmiin ja lisäongelmiin, koska lieju on kuivana kuivana, kun pakkanen alkaa, se alkaa kuivua ja suuri määrä sedimenttiä tulee viskoosi.

Tällöin uunin pohjan syvyys on tällöin tehtävä jäätymispisteen yläpuolella.

Metsäalueilla päinvastoin on kuitenkin perustettava uunin pohja maanpinnan alapuolelle ja perustaa pohja 60-90 cm paksuiselle hiekkalaudalle.

Yksi luotettavimmista pohjaveden maaperälajista on hauras ja kallioinen, mutta valitettavasti joskus talon ja uunin on rakennettava epävakaalle. Luotettavan säätiön asianmukainen rakentaminen auttaa tasoittamaan tätä tosiasiaa.

Säätiön tyypit

Tiiliuuneille on olemassa kolme päätyyppiä:

Mikä on niiden tärkein ero, ja mikä säätiö on parempi valita uunissa?

Tarkastelemme yksityiskohtaisesti useita rakennusvaihtoehtoja, joiden avulla voit valita itsellesi paras vaihtoehto.

Monet ovat myös kiinnostuneita kysymyksestä, mutta kuinka paljon sitä pitäisi syventää, kaivaa perusta kuoppaan?

Kaikki riippuu maaperän tiheydestä ja lämmitysrakenteen painosta, mutta sinun ei pidä liioitella sitä. Paras vaihtoehto on kuopan syvyys 80-100 cm. Jotkut käsityöläiset ovat vähemmän kestävillä poluilla ja poistavat vain maan kasvullisen kerroksen, rakennuttavat 20 cm: n korkuiset mökit ja kaada betoniseosta. Mutta tämä on huono vaihtoehto.

Säätiö painaa useita satoja kilogrammaa, erityisesti kuorma kohoaa talvella, kun maa jäätyy. Siksi sinun ei pitäisi olla laiska ja säästää rahaa säätiön järjestelyyn, jossa uunin toiminnan lujuus ja luotettavuus riippuu kokonaan.

Työkalut ja materiaalit säätiön rakentamiseen

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä ennen rakennustöiden aloittamista, on varastoida tarvittavat työkalut.

Työtä on tehtävä paitsi savi, myös puusepäntyöt, joten valmistele seuraavat työkalut:

 • Spade (tarvitaan kaivamaan pääaukkoa).
 • Lapio (kätevä valmistaa hiekkasementtilaastia).
 • Hammer.
 • Haarukka tai saha.
 • Sementti sementin seulomiseksi (solun koko 1 * 1 mm).
 • Siivilöi hiekkaa (kennon koko 2 * 2 mm).
 • Kauhan vesi (sementti-hiekkalaastin valmistukseen).
 • Metallikouru, jossa valmistelemme ratkaisun.
 • Rakennustaso.
 • Nauhamitta ja lyijykynä.
 • Nitoja.
 • Betonisekoittimet

Materiaaleista, joita tarvitset:

 • Taulut (muottien valmistukseen).
 • Polyeteeni (muottien vedeneristys).
 • Hiekkaa.
 • Sementtiä.
 • Soraa.
 • Vahvistetut verkot tai sauvat.

Alamme kerätä säätiö tiiliseinän alle omiin käsiisi

Tiiliuuniin perustuva

Vaihe 1. Asettelu säätiölle ja kuoppa

 • Kun olet päättänyt tulevan uunin sijainnista, on tarpeen laskea oikein mitat tehon perusteella. Se riippuu huoneen alueesta, ovien lukumääristä, ikkunasta jne.

Merkintä maahan pohjan alla

Vaihe 2. Asenna muotti ja vahvike

 • Jatkamme puulevyjen rakentamista. Muotoon periaatteessa kaikki vanhat levyt tai vaneri, jotka ovat kotitalouksissa, sopivat. Tämä ei vaikuta säätiön teknisiin ominaisuuksiin.

Decking for stove

Muotti on puinen laatikko, joka luotettavuudeltaan kiinnitetään metallikulmissa kulmissa. Liitä levyt yhteen kynsillä.

 • Alamme valmiin muottipesän kuopan pohjalle.

  Ruberoyd vedenpitävyyteen

  Vahvistustyökalut

  Muotti ja vahvistaminen

  Vaihe 3. Betonimassan valmistelu pohjan kaatamiseksi

  Valmista seos seuraavista mittasuhteista: 4 osaa hiekkaa otetaan 1 osaa sementtiä + 3 osaa murskattua keskijakeen kiveä.

  Sekoitetaan kuiva seos hienosti ja lisää vettä. Sekoitetaan hyvin liuos betonisekoittimella. Sakeuden mukaan sen pitäisi muistuttaa paksua hapankermaa.

  Valmistamme konkreettista ratkaisua

  Täytä tämä osa kuopasta tällä seoksella, jolloin emolevy ei pääse 8 cm: n päähän. Nämä työt on suoritettava 24 tunnin kuluessa. Betoniratkaisun on oltava täydellinen eikä asetettava.

  Täytä ja odota 2 viikkoa

  Kun olet täyttänyt koko säätöveden betonilla, on jälleen kerran tarkistettava pinnoitteen vaakasuora taso rakennustasolla. Liuoksen täydellisen kuivaamisen jälkeen virheiden korjaaminen on vaikeampaa.

  tarkista rakennuksen taso horisontaalinen kellari

  Peitä pohja polyeteenin tai kateaineen kerroksella ja jätä 2 viikkoa kuivumaan kokonaan.

  Poistamme ylemmästä muovista vain täydellisen kuivauksen jälkeen, lyödäksesi levyjä vasaralla. Muodostuneessa aukossa täytetään sora hiekalla ja puskurilla.

  Metallin uunin säätäminen omilla kädillä

  Jos uuni on asennettu jo valmiiksi taloon, jossa laitetta ei ole aiemmin tarkoitettu ja puulattiat jo asetettu, perustuksen rakentaminen on aloitettava lattiapäällysteen osittaisella purkamisella.

  Metallin uunin pohja

  1. Teemme merkinnän lattialla rakennusmerkin avulla uunin koosta riippuen. Alustan tulee ylittää uuni 7-10 cm kummallakin puolella.
  2. Hiomakoneella leikattiin suorakulmio lattialle.
  3. Kaivamme kuoppaa 50 cm: n bajonettikupilla.
  4. Kaivoon pohjaan kaivaa soraa ja hiekkaa, kiristä tiiviisti ja kaada vähän vettä.
  5. Luomme lamellilaudan tai vanerilevyjen massiivipuikkoa ja pinoamme yhden kerroksen kateaineen ympärille.

  Kuten näette, tämä on helpompi tapa rakentaa säätiö, joka ei vaadi tällaista perusteellista valmistelua ja vahvistamista. Metallirakenteen pieni paino 150-170 kg: ssa ei edellytä niin voimakasta perustetta.

  Jotta vältetään kriittiset virheet perustuksen rakentamisessa uunin alla, suosittelemme katsomaan tätä videota.

  Video: Uunin säätiö, perussäännöt

  Mahdollisuus luoda betonin alapinta uunin alle

  • Ensimmäiset vaiheet suoritetaan samalla tavalla kuin edellinen menetelmä: kaivaus vedetään ulos, muotti on asennettu ja vesitiivis polyeteenillä (tai kateaineella).

  Betonirakenteen malli

  Esimerkki betonirakenteesta

  Paalun perustuksen asennus laatan kanssa

  Uunin alle yksi lajike on paalarakenne, jolle on ominaista hyvä luotettavuus ja helppokäyttöisyys.

  Pyllyjen säätiö

  1. Teemme merkinnät kentällä tulevan uunin koon mukaan ja mitataan kumpaankin suuntaan 10 cm - tämä on säätiön koko.
  2. Poista 20 cm maaperän kasvillisuuskerroksesta bajonettikiekalla.

  Maan kasvulliset kerrokset poistetaan

  Palo pohja uunille

  Vahvistinnauha

  Asenna vahvistettu runko.

 • Kääntäkää kateaineen paksut hihnat ja lisäämme tällaiset paalut kaivoihin. Asbestiputkia voidaan käyttää paaluina.

  Ruberoid hihat

  Video: Miten perustaa uunin

  Pavel Vorobiev päätoimittaja

  Kirjoittanut 06/29/2018

  Kuten tämä artikkeli?
  Tallenna, jotta et menetä!

  Kuinka perustaa tiili uunin tee se itse

  Tarvitsen säätiön tiiliuuniin

  Kuinka laskea leivän pohja

  Säätiövaihtoehdot tiiliseinille

  Pallosäätiöt

  Pilarin perustukset

  Vahvistettu betoniperustat

  Kiukaan asettaminen puulattialle

  Kuinka laittaa ensimmäisen kerroksen tiiliin pohjalle

  Miten vältetään säätiön puristaminen

  Lämminvesilokeron tehon ja lämpötilan laskeminen

  Lämmityskattilan teholaskuri

  Laskin laskettaessa lämpöpatterien osuuksien lukumäärää

  Laskuri lämpimän vesikerroksen putken laskemista varten

  Lämpöhäviön ja kattilan suorituskyvyn laskeminen

  Lämmityksen kustannusten laskeminen polttoaineen tyypistä riippuen

  Laskin paisuntasäiliön tilavuudesta

  Laskin Lämmitys PLEN ja sähkökattilan laskemiseen

  Kattilan ja lämpöpumpun lämmittämisen kustannukset

  Tiili uunin perusta

  Tulevaisuuden tiilen uunin perusta on ensimmäinen rakennusvaihe. Uunin kohtalo riippuu sen luotettavuudesta ja pätevästä laitteesta. Keskimääräinen tiilen uuni on 700-800 tiiliä. Tiilen paino on 4 kg, koska tällaisen uunin paino on noin kolme tonnia. Suuri liesi on vielä enemmän. Kyllä, tiiliputki lisää painonsa, mutta se painaa yleensä yhdestä kulmasta. Ja uunin pinta-ala on 1-2 m 2. Tuloksena on, että säätiön kunnollinen kuorma on tulossa ulos. Joten sitä on käsiteltävä erityisellä huomiolla ja kunnioituksella.

  Ensinnäkin me määrittelemme maaperän koostumuksen: hiekka, savi, lieja, jne. Se riippuu koostumuksesta, miten se käyttäytyy talvella pakkasilla. Sämpylöiden ja loamyyden aikana jäädyttämisen yhteydessä on koukku, eli se laajenee, kun se jäätyy sen sisältämästä kosteudesta. Ja jäädyttäminen ja laajeneminen voivat olla epätasaisia, mikä aiheuttaa kellarin liikkua, sen ulkonemista ja sen seurauksena vääristymiä. Kaksoisvaikutuksesta (uunin paino painaa alhaalta ylöspäin, ulkoneva voima alhaalta), säätö voi jopa halkeilla ja sen jälkeen uunin.

  Kuinka tehdä kiinteän perustan uunille

  Jotta vältetään tällaiset vaikutukset ja säilytetään uuni ehjänä, seuraavat vaiheet otetaan.

  Ensinnäkin pohjan alapuolelle on tehty suurempaa alustaa kuorman pienentämiseksi. Levy on hyvin vahvistettu halkeamien ja murtumien välttämiseksi.

  Toiseksi, laattojen alla on tehty lisääntynyt hiekka-sora-alusta, joka kompensoi alhaalta tulevaa painetta pakkasen jäädyttämisen tapahtuessa.

  Kolmanneksi, antinodin pienentämiseksi talon alla oleva tila tyhjennetään maksimiin, kuivaus tehdään talon ympärillä. Tämä vähentää maaperän kosteutta.

  Neljänneksi perustus on kiinteä ja eristetty (jos säätö on kasa, se on ommeltu ja eristetty), mikä vähentää jäädytyksen todennäköisyyttä. Talon pitäisi myös olla luotettavasti eristetty, mukaan lukien lattian ensimmäisessä kerroksessa. Sitten talonrakentaminen toimii kuten lämpöä, joka säilyttää maaperän lämpöä, joka ei salli maaperän jäädyttämistä.

  Näiden ehtojen yhdistelmä tarjoaa mahdollisuuden luoda vankka ja luotettava perusta.

  Tarkastellaan nyt erityistä esimerkkiä. Kiukaan perustana on kohtuullisen pennun maaperä kausittaisessa talossa.

  Pohjalevy

  Pohja tehdään 10 cm leveämmäksi kuin uunin pohja, niin että 5 cm on jäljellä kumpaankin suuntaan. Koska uunia käytetään kausiluonteisesti talossa, joka on jo rakennettu ja maa jäätyy talvella, voi maaperä paisua. Jotta estettäisiin perusta murtumasta, panemme sen betoniteräksi.

  Levyn mitat (cm): 200x150x20 (0,6 m 3)

  Laattojen alla tehdään hiekka tyyny, 5 cm paksu (hiekkamäärä: 200x150x5 = 0,15 m 3)

  Sementtilaasti laattaan 1: 3 (sementti / hiekka)

  Laattoja on vahvistettava 1 cm: n halkaisijaltaan metallipalkilla, ristikot on sijoitettava ristikkäin, ristikkäin 10 cm: n askelin ja solmut on sidottu neulomalla (ei hitsata, jotta ne eivät heikennä palkkia).

  Säätiö - säätiö

  Jos teemme betonirakenteemme betonin perustan, tarvitsemme: sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (tai soraa, roskaa tai rikkoutua tiiliä). Tämä säätö on kätevää, jos sen korkeus on alhainen (0,5 metrin sisällä).

  Jos se on korkeampi, on betonielementtien tai tiilien perustamista helpompi säätää (se voi olla silikaattia tai tavallista punaista muurausta). Ja zabutovat sisätilaa, kaada betonia sekoitettu tiili-kivi täyteaine: sora, kiviä, raakakivi, tiili taistelu. Vain sinä et voi käyttää tiiliä, joka on pitkään tallennettu ulkoilmaan, se menettää voimaa kostutuksesta ja jäätymisestä ja voi murentua.

  Muurauslaasti tehdään myös nopeudella 1: 3. Täyteaineena (sisäinen täyttö, liuoksen osuus on 1: 4). Aggregaatin tilavuus (suhteessa liuokseen ei ole yli ½) eli kivi ei ole enemmän tilavuudelta kuin liuoksessa, jotta laastin seoksen sitoutumisominaisuudet eivät häviä.

  Esimerkkikohtaiset estimaatit säätiölle

  OVIK uuni -15 uunilla 4,5x3 tiili. (117x78 cm)

  Levy: betoni, vahvistettu met. (läpimitta 8-10 mm), kennolla 10 cm Levyn mitat (cm): 200x150x20 (0,6 m3)

  Laatta kaadetaan 25 cm: n syvyyteen kaakeloituun muottiin 5 cm: n paksuisella hiekkatyynyllä, joka on aiemmin hyvin tiivistetty. Metallivarret asettuvat 10-12 cm: n välein ja sitovat solmun langalla. Levyn syvyys on lähemmäksi keskustaa. Sementtilaasti, joka valmistetaan nopeudella 1: 3 (sementti / hiekka).

  Perus koostuu:

  tiilirasia 130x90 (5x3.5 tiiliä. = 15 kpl peräkkäin)

  täyttö - täyttö (betoni-kivi-tiili seos)

  Silikaattitiilen koko: 250x120x88 mm.

  Tiilikotelo asetetaan valmiiksi kypsyneelle laudalle (5-7 päivää kestäväksi) lyijylinjojen päälle. Asettumiskorkeus - jopa sukuelinten viiveen alareunan tasoon asti - 12 riviä.

  Muurauslaasti lautasella 1: 3 (sementti / hiekka)

  Sementtilaasti pakkaukseen 1: 4 (sementti / hiekka).

  Varmuuskopiointiin käytetään tiiliskiviä ja kiviä enintään ½ täytettävän ontelon tilavuutta.

  materiaalit:

  silikaatti tiili (250x120x88) 15 kpl x12 rivi = 180 kpl

  Jos tiili asettaa talven kadulle avoimen taivaan alla, sitä ei voi käyttää.

  muuraus (V = 0,65 m3): sementti-60 kg (130 l rr)

  tukos (1.107 m3): sementti (1: 2-liuoksen tilavuusosuus = 0,55 m3) = 182 kg

  Yhteensä:

  silikaatti tiili = 180 kpl.

  sementti = 502 kg (pussissa oleva määrä määritetään pakkauksen painon mukaan)

  Tyypillisesti nämä luvut kasvavat 10%, jotta et menetä merkkiä.

  metalli

  Rod metalli. (halkaisija 10-12 mm) 2 mx 15 kpl, 1,5 mx 20 kpl. = 60 m

  neulontanka (1-1,5 mm) = 10 m

  Pakastevaatimus vedenpitävyyden (kateaineen 2 kerrosta) välillä pohjan pohjan ja pohjan välille kosteuden nousun (kappillary effect) katkaisemiseksi silikaattilihalle, joka säännöllisesti kosteana menettää voimaa. Valmiin perustuksen on oltava vähintään 2 viikkoa saadakseen konkreettisen tietyn voiman.

  Uunin alainen säätiö - säännöt ja vinkit hänen hyvästä "terveydestään"

  Massiiviset rakennukset tarvitsevat vahvan ja luotettavan "telakoinnin" maan kanssa. Huolimatta pienestä koostaan, tiilihalkaisija oikeutetusti kuuluu raskaiden painoisten kastiin, jonka kuormitus ei pysty kestämään tavallista betonilattiaa. Kiukaan perustuksen on otettava oikein "puhaltaa" itsestään - nämä ovat sen rakentamisen vivahteita, joista puhumme tänään.

  Uunin perusta ei anna anteeksi virheitä

  Nollapisteen työt perinteisesti "syövät" 25-30% koko rakennusbudjetista. Paljon, eikö? Säästöt eivät kuitenkaan ole sopivia, sillä terve "juuret" takaa koko "kasvin" eheyden.

  Uunin pohja on tehty kiinteän pohjalevyn muodossa eikä se saa olla kytkettynä rakennuksen pohjaan. Mutta sen syvyys riippuu kolmesta päätekijästä:

  • vedenpinnan korkeudet;
  • maaperän tyyppi;
  • maaperän jäädytysaste.

  Kaikki nämä tiedot uutetaan geologisen alueen tutkimisen aikana, kun asiantuntijat poraavat testikuopat, saavat maaperänäytteitä, vettä ja tekevät asianmukaiset analyysit. Menettely on maksettu (50 dollaria), niin monet kotitekoiset ihmiset saattavat kasvaa "silmällä" tai ohjataan folk-menetelmillä (esim. Kamelin runko). Arvaus ei aina ole, joten heikko perustuslokeron alla osoittaa sen "tyytymättömyyden" tällaisten oireiden kanssa:

  1. Tapauksessa halkeamat.
  2. Muurausmateriaalien yksittäisten osien osittainen tuhoaminen.
  3. Savupiipun eheyden rikkominen.

  Edellä lueteltujen virheiden tärkein ominaisuus on, että vikaa ei voida korjata. Uunin palauttamisen jälkeen halkeamat ja romahtavat toistuvat, mikä osoittaa suoraan virheellisen perustan. Tässä muistat "pseudo-talouden" ystävällisen sanan - mutta myöhään. "Heikko" korjaus tiiliuuneille, joilla on heikko säätö, on mahdotonta. Meidän on pudottava yksikkö kokonaan ja tehtävä se uudelleen.

  Miten perustaa uuni?

  Niille, jotka pelkäävät nollapisteen työn monimutkaisuutta, on hyvä muistaa, kuinka vaikeaa esi-isämme työskentelivät tässä vaiheessa: he keräsivät suuria lokeja ja ajoivat ne manuaalisesti yhteen saadakseen oikean tuen "märkä sairaanhoitajalle".

  Nyt kotitekoisten tuotteiden arsenalissa on olemassa kaksi mahdollista tapaa saada aikaan vahva perusta tiiliseurannalle:

  1. Levyn kokoaminen. Rakennusmateriaalina käytetään pieniä betonilohkoja tai keraamista tiiliä.
  2. Täytä levy Pohja on muodostettu betoniliuoksesta, johon jäykkää runkoa lisätään jokibussista tai raudan vahvikkeesta.

  Täyteinen monoliittinen liesi - halvin ja luotettavin tapa varustaa Venäjän liesi, sauna lämmitys. Sen saumaton muotoilu suojaa ihanteellisesti kausittaisen maaperän "levottomuuksia" vastaan, ja verrattuna yhdistettyyn vaihtoehtoon, nollapainohyvikki pienenee keskimäärin 30%. Kyllä, ja tiilien tai lohkojen pohjalevyn asettaminen vaatii rakentajan ja muurarin varmentamaa toimintaa.

  Monoliitilla on haittapuolet: laatta täytyy olla yksinään vähintään kolme viikkoa. Periaatteessa tällainen rakentamisen viivästyminen ei ole ongelma. Esimerkiksi, jos perustetaan uuni, sitten teknisen tauon aikana rakentajat tekevät viimeistelytyötä höyryhuoneessa.

  Koska teet uunin perustan nopeammin, monet rakennuttajat käyttävät erityisiä betonin lisäaineita, joiden avulla ne voivat huomattavasti nopeuttaa kovettumista (jopa 7 päivää).

  Ohjeet tee-se-itse miten tehdä perustan uunin

  Työn etenemisen kuvaamiseksi valitsimme monoliittisen takan perustuksen, joka on vahvistettu vahvikekaarilla, koska se on tämäntyyppinen säätiö, joka on suosituin kotitekoisten työntekijöiden keskuudessa. Muista, että pohjalevyn tulee olla 5 cm leveämpi kuin uunin runko.

  1. Valmistamme säätiölle kuopan. Louhinnan kokoa lisätään edelleen 15-20 cm: n välein. Tämä varastointi on tarpeen murtovenemateriaalin ja suodattimen sivukerroksen oikean kiinnittämisen vuoksi. Kaivon syvyys lasketaan geologisen kyselyn mukaan (lisäys lisätään suodattimien "tyynyihin").
  2. Meillä on hiekkaa "tyyny" säätiön alla. Kuopan pohjassa nukahtaa 15 cm hiekkakerrosta, joka on varovasti tamped. Kutistumisen estämiseksi se vuotaa vedellä, kunnes täyttötaso loppuu. Käämityksen aikana hiekka on kaadettava haluttuun merkintään.
  3. Laitamme murskattujen kivisuodattimien pohjalle. Tiivistettyä hiekkaa kaadetaan 20 senttimetrin kerros kerrosta, joka on sekoitettu tiilitaisteluun ja keskikokoisiin kiviin. Kivi "matto" kevyesti ripotella hiekkaseoksella täyttämään siihen muodostuneet aukot. Jotta paremmin hiekka tunkeutuu myös tarvitsevat vettä. Sijoita sitten 10 senttimetrin kerros pienempää murskattua kiveä ja peitä syntyvä suodatus "tyyny" kaksinkertaisella kerroksella.
  4. Muottien asennus. Kaivon ympärysmitan varrella ne asentavat kiinteän vanerin (tai laudan) aidan, joka vahvistetaan 50 cm: n välein tuella. Vähintään 10 cm: n vapaata tilaa pitäisi jäädä kuopan reunan ja muottien väliin.
  5. Kirjanmerkin vahvistusverkko. Kaivon pohja kaadetaan betonilla (aloituskerros 4-5 cm), joka toimii tukena "säätiön" rungolle. Heti kun hän tarttuu, asetetaan ennalta sidotut raudoitusverkot kuiluun (valmiita sarjoja myytävänä).
  6. Juotto ratkaisu. Betoni valmistetaan todetun osan mukaan: sementti - 1, hiekka - 3, murskattu kivi - 5 ja vesi. Ennen laastin kaataamista kostuta runko huolellisesti, jotta vesi ei imeisi betonipuuta. Työseos kaadetaan kerroksittain (20 cm kukin), joka vähitellen saavuttaa levyn nollamerkin. Jokainen kerros on varovasti irrotettu kuorella, jotta ilmakuplat poistetaan liuoksesta. Laattojen yläosa on huolellisesti tasattu ja peitetty aluslaudalla (kateaine) ensimmäisen asennuksen jälkeen.

  Kaikkien kolmen viikon aikana kamiinan säätiö olisi piilotettava auringosta ja jaksottaisesti kostutettava.