Miten perustaa uunin kylvyssä omilla käsillään

On toivottavaa täyttää uunin pohja yhdessä kylvyn perustuksen kanssa. Mutta jos tämä on jo mahdotonta, voit tehdä sen valmiiseen kylpyyn.

On toivottavaa tehdä uunin pohja samanaikaisesti yleisen perustan kanssa

Säätiön mitat riippuvat uunin mitoista: pohjan tulee olla 5-10 cm suu- rempi kaikissa suunnissa kuin uunin mitat ja sen korkeuden tulisi olla yhtä suuri kuin kylvyn perustan korkeus. Pohjan ja sen paksuuden syvyys riippuu uunin painosta ja maaperätyypistä (perustan tyypin valinta on samanlainen kuin kylvyn perustan valinta).

Yleisimmät säätiövaihtoehdot: betoni tai raskas sementtipohjainen. Vetoeristyskerroksen päälle asetetaan valmiin pohjan päälle ja sille asetetaan tiilet tai kerätään betonikerros, joka on joskus koristeltu keraamisilla laatoilla.

Kilven pohjan korkeus

Tässä on kolme vaihtoehtoa:

 1. lattiatason alapuolella;
 2. samalla tasolla;
 3. edellä.

Kysymyksiä voi syntyä vain siitä, miksi teemme uunin pohjan lattiatason alapuolelle. Vastaus koostuu kahdesta osasta:

 • Palamisilmaan otettiin maanalainen. Sitten liesi, jos on halu, voit hukkua ulos höyrysaunasta eikä muusta huoneesta tai odotushuoneesta: huoneen happea ei polteta, koska se "ulottuu" maanalaisesta. Ainoastaan ​​perustassa tulisi olla ilmanottoaukot, joissa on ilmanotto.
 • Lattialle oli lämmin. Huolimatta lisäntymisestä alikentässä, uunin tällaisen järjestelyn lattiat kuumennetaan nopeasti. Sitten kylmällä kerroksella ei ole ongelmia, vaikka se olisi puinen, vaikka betoni olisikinkin.

Kuinka järjestää ilmaa poltettavaksi alustalta

Myös bonus, tämän järjestelyn yhteydessä, ei ole ongelma lattian kuivauksessa. Vain tämä pätee vain, kun lattian kuivatus ja vedenpitävyys on tehty asianmukaisesti.

Kaikki toimii, jos puhallin on lattiatason alapuolella. Jos pohja tehdään samalle tasolle lattian tai yläpuolella, ja ilmanotto on järjestettävä kellarista, metallikehikkoa uudistetaan (kuvassa vaihtoehto on oikealla). Sivuseinään hitsataan paksuseinämäinen metalliputki, jossa on portti. Venttiili säätelee ilmansaannin tasoa ja palamisen voimakkuutta. Huomaa vain, että uunin eheyden rikkomisesta se poistetaan takauksesta (jos sellainen on).

Tarkempi kuva uunista

Vastaavasti hitsausputki ratkaisee jo asennetun uunin polttamisen ongelmat. Ongelmia syntyy hapen puutteen takia. Ja nykyiset tekniikat aiheuttavat sen: vähentää lämmönhukkaa ja lämmityskustannuksia, teemme taloja ja saunoja - termoja. Jos unohdat tehdä ilmanvaihdon tai tehdä sen tarpeettoman tehokkaaksi, uuni polttaa huonosti. Täällä on kuitenkin vaihtoehto, joka ei vaadi muutoksia uuniin: putken, joka lähtee säätöruukun reiästä, poistetaan puhaltimen alueella. Joskus se riittää tuomaan aluksen alle, joskus sinun on näytettävä tasainen lattia tai hieman korkeampi. Ei paras ja esteettinen vaihtoehto, mutta uuni polttaa normaalisti.

Huomaa, että jos uunin pohja on lähellä kylpyhuonetta (talo), on välttämätöntä tehdä niistä epäjohdonmukaisia. Tämä tarkoittaa, että heidän ei pitäisi koskettaa toisiaan. Niiden välissä on oltava vähintään 5 mm: n rako raudan uunissa ja 50 cm: n lypsäminen tiiliä. Raudan uunissa rako voidaan täyttää kerroksella lämmöneristäjä (basaltti pahvi).

Raudan uunin säätiö

Huolimatta siitä, että kylpyammeiden rauta-uunit ovat yleensä kevyitä, myös kevyimmän ohutseinäisen mallin kohdalla on toivottavaa saada erillinen säätiö. Tosiasia on, että jopa pienikokoinen harha, joka joskus näkyy silmissä, johtaa nopeampaan kulumiseen. Ja vain kiinteän perustuksen läsnäolo takaa sen poissaolon ja siten uunin pitkän aikavälin toiminnan.

Raudan uunin säätäminen on helppoa. On välttämätöntä:

 1. Kaivaa sopiva kuoppaan. Säätiön koko on oltava 10-15 cm suurempi kuin uuni (enemmän mahdollista, vähemmän - ei mahdollista). Jos metallikattila sijoitetaan tiiliseinämään, sisennys otetaan huomioon näytön ulkoreunalta. Pohjan ja kaivon syvyys riippuu maaperätyypistä. 50-60 cm riittää murskaamattomilla maaperillä.
 2. Ruuhkan pohjalla nukahtaa, joka on varovasti kaatunut. Tämän kerroksen koko kompaktissa muodossa on oltava vähintään 30 cm.

Raudan uunin säätiö

Kiukaan perustana voi olla tiili, mikä tekee siitä houkuttelevammaksi.

Muotti voidaan poistaa kolmen päivän kuluttua ja betonin laskettu voima on 3-4 viikkoa. Normaaliin ikääntymiseen se on kostutettava säännöllisesti vedellä: runsaasti 2-4 kertaa päivässä riippuen lämpötilasta. Ei pitäisi olla lätäkkö, mutta ratkaisu pitäisi kastua hyvin. Jos se on liian kuuma ulkona, peitä pohja muovikelmulla, niin kosteus ei haihdu nopeasti.

On kosteuttava vaihtoehto, joka ei vaadi usein roiskeita: laita kuppi tai muu liina siihen, kaada hyvä kerros sahanpurua ja kostea sitä. Tämä riittää yhden päivän.

Betonipohja on halvempaa ja vahvempaa, mutta se vaatii enemmän fyysistä työtä, vaikka sinulla olisi konkreettinen mikseri. Konkreettisten haittojen on lisättävä sen purkamisen monimutkaisuutta.

Kuinka vedä metallin uunin pohja

Jos pohjan yläosa valetaan betonista, niin ulospäin se näyttää houkuttelevalta. On mahdollista päällekkäin säätiön ulkona tiilillä, mutta tämä jos olosuhteet sallivat: tiili on vielä kunnollista kokoa. Muissa tapauksissa vuoraus soveltuu paksuihin keraamisiin laatoihin (eli paksuihin). Posliinilaatat korkeissa lämpötiloissa todennäköisesti pilkkovat. Ehkä luonnollinen viimeistelykivi.

Aseta aluslevyt, jotka on valmistettu paksuisesta pehmeästä metallista (kupari tai alumiini). Terävät, jäykät jalat naarmuttavat usein laatan kasvot ja aiheuttavat sen rikkoutumisen. Aluslaatat ovat naarmuurivakuutus.

Lämmönkestävä laattaliima

Laatta asetetaan erityiselle lämmönkestävälle liimalle (on olemassa sellaisia). Grout myös valita sopivan - kestävät korkeisiin lämpötiloihin. Voit tehdä ilman injektointia: varo ompele ompeleet liimalla. Jos teet kaiken huolellisesti, se näyttää normaalilta. Grout vain näyttää hyvältä aluksi. Sitten, kun tuhkaa ja nokea lisätään, sinua kidutetaan hieroamaan sitä.

Tiiliuuniin perustuva

Tällaisen uunin paino on tavallisesti hyvin suuri (raakamuodossa jopa 8 tonnia ja enintään 4 tonnia kuivana), joten pohjan on oltava kiinteä. Painon laskemiseksi voit kertoa yhden tiilen painon määrästä ja lisätä 40% painosta laastia (maadoitusta varten, paino on erittäin suuri). On vielä yksi erityispiirre: tiiliuuniin ei saa sijoittaa lähelle seiniä, vaan sen on oltava vähintään 0,5 metrin päässä päärakenteista.

mitat

Tiiliseinän mitan tulee olla kooltaan vähintään 10-15 cm, mutta pohjaveden sijainti on heikko. Sitten suuremman stabiilisuuden vuoksi pohja voidaan haudata niin paljon kuin maaperän painon tai heikkenemisen aste vaatii. Esimerkiksi keskikokoisen tiilen uunin hiekkasilla, riittää syventää pohjaa 80 cm: llä. Jos maaperä on taikina tai savi, sinun täytyy kaivaa alhaisemman maaperän jäädyttämisen tasoa. Yleensä uunin pohjan syvyys on yhtä suuri kuin rakennuksen pohjan syvyys.

Jos pohjavesi on lähellä, se on haudattu minimiin. Jotta normaali vakaus saavutettaisiin tässä tapauksessa, säätö tehdään paljon suuremmaksi pituudeltaan ja leveydeltään.

Pyllyjen säätiö

Ei-paksujen maalien raskaan tiilen uuni voidaan sijoittaa 15 cm: n paksuiseen teräsbetonilaateriin (laattojen on oltava monoliittisia eli tyhjiä).

Tällaisen perustan vakauden lisäämiseksi on toivottavaa tehdä paaluita. Ne voidaan valmistaa asbestisementtiputkista, jotka vahvistetaan vahvikkeella ja täytetään betonilla. Muotoiluna (putkien sijaan) voit käyttää ruberoidilevyjä, kateaineita jne. jotka rullattavat puhelinta. Ne myös vahvistetaan, kaadetaan sitten betonilla, tehdään vuodevaatteet. Pallojen tuotanto yksi kerrallaan toistaa laitteen paalusäätiön teknologian.

Pohjapiirros betoniteräksen uunille paaluilla

Yksi vaihtoehto on käyttää metalliruuveja. Erityisten terien läsnäolon vuoksi ne ruuvataan maahan, mikä nopeuttaa prosessia. Heidän haittansa on hinta ja suuri määrä heikkolaatuisia tuotteita. Edut: maaperän asennuksen ja tiivistymisen nopeus, joka tapahtuu, kun tällaiset paalut ruuvataan. Jos maa sallii, ne voidaan ruuvattua itsenäisesti, muutoin (kovilla ja kallisilla maaperillä) erikoiskoneen työ on välttämätöntä.

Yksi kasa

Pallon syvyys on 30-50 cm matalampi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys (sora kaadetaan paalun alla kaivetun kaivon pohjaan, painaa ja jatka kasaamista). Kymmenen päivän kuluttua tuotannosta monoliittinen teräsbetonilaatta asetetaan paaluille. Sen yläpuolelle asetetaan vedenpitävä kerros (kateaine kahdessa kerroksessa, kuumaa kyllästys bitumilla jne.).

Betonin rauniot pohja tiilen uunille

Betonista ja buta-aineesta voidaan tehdä tiiliuuni. Se edellyttää vähimmäiskustannuksia (jos löydät pullon lähistöllä). Tätä varten tarvitset:

 • Kaivaa kaivo (suurempi koko kuin vaadittu säätö);
 • Alareunassa kaada kerros rikki, tiivistetty. Tämän paksuuden paksuus tiivistetyssä tilassa on vähintään 15 cm. Voimakkaasti kallistamalla maaperä on toinen kerros hiekasta, joka kaadetaan vedellä kahdesti tiivistämiseksi. Vain sen jälkeen, kun vesi kerääntyy uudelleen ja hiekka kuivataan, kaatuu kaatama. Sitten jatkamme säätiön kaatamista yleisesti hyväksyttyjen tekniikoiden mukaisesti.

Betoni- ja roskakiven uunin asettelu

 • Seuraava askel on asennus- ja vedeneristysmoduuli tulevan säätiön koon mukaan. Muottien sisäpinnan vedeneristys suoritetaan bitumikyllästyksellä tai kerrosmateriaalikerroksella. Sitten sinun täytyy laittaa suuria kiviä pohjaan, täytä välilyönti niiden välillä pienellä rauniolla.
 • Sallitut kivet kaadetaan sementtilaastilla (3 osaa hiekkaa ja osaa (hieman vähemmän vettä) käytetään 1 osaan 400 sementtiä.
 • Kerroksia toistetaan kunnes 6 cm on jäljellä lattiatasolle asti. Tämän kerroksen pinta on huolellisesti tasoitettu.
 • Pohja peitetään polyeteenillä tai kattohuopailla ja jätetään kuivumaan 10-14 päivän ajan.

Pohja peitetään polyeteenillä tai kattohuopailla ja jätetään kuivumaan 10-14 päivän ajan.

Tehdasvalmistuksen valmistuksessa uunin alla on oltava etäisyys sen ja pääperustan välillä. Tämä on välttämätöntä, jotta käytön aikana uunin pohjaa voidaan vapaasti nostaa ja laskea, kutistua. Tämän ehdon noudattamatta jättäminen johtaa uunin tuhoutumiseen. Pää- ja uunipohjan välinen etäisyys on täynnä hiekkaa ja / tai tervaa.

Sen varmistamiseksi, että tiilen uunin kutistuminen on yhtenäinen, on toivottavaa sijoittaa tiiliputki (eli se antaa pääosan kuormasta) mahdollisimman lähelle uunin pohjan keskustaa.

Tiili uunin perusta

Kiukaan perustuksen lämmittäminen tai ei

Täällä voi olla useita tilanteita, ja yhdessä tapauksessa sääennustaminen on toivottavaa, toisessa taas on aivan mahdollista tehdä ilman sitä.

Jos rakennuksen pohja on eristetty ja lattiat eivät ole. Usein tilanne kylvyssä. Uunissa oleva lämpö lämmittää lattiaa. Polttopuut tarvitsevat enemmän, mutta kylpytyntymisen mukavuus kasvaa. Tässä - harkintasi mukaan. Voit tehdä eristyksen, mutta et voi.

Mineraalivillaeristystä käytetään useimmiten.

Säätiö ei ole eristetty, ja lattiat on tehty eristyksellä. Tässä tapauksessa lämmitystason eristys on välttämätöntä: lämmität maata ja sulat talon pohjan. Tämä ei ole pelkästään tarpeeton vaan myös haitallinen: jokaisen kellarin sulatus tuo aikaan, jolloin se alkaa romahtaa. Puhumattakaan siitä, että tulipesään kuluu paljon aikaa ja polttopuut, ja lattiat jäävät edelleen kylmiksi. Lämmityksen säätäminen tässä tilanteessa suojaa myös uunin jäätymiseltä. Se voi täysin ja ei säästää, mutta se jäätyy vähemmän ja lämpenee nopeammin.

Joten tämän vaihtoehdon säätiökakussa on eristyskerros. Sitten betonikerros jaetaan kahteen osaan, keskelle sijoitat eristävän kerroksen. Se voi olla basaltti kartonkia, kovaa mineraalivillaa, ekstrudoitua tiheää polystyreenivaahtoa (ei vaahtoa, se ei kestä kestämistä). Betonikerroksen päälle sijoittamista on vahvistettava. Rei'itetty palkki asetetaan 10-12 mm: n pituiseksi ja 20 cm: n askeleen poikki. Liitoksissa vedä ne yhteen muovisten kiinnittimien kanssa tai kiinnitä ne yhteen neulomalla vahvistuksella perustukseen.

Eristetty ja kylpyamme pohja ja pohja. Voit tehdä ilman lämpenemistä. Mutta polttopuun kulutuksen vähentämiseksi voit lämmittää ja säästää. Jos eristys ei ole ollenkaan, on luultavasti parempi lämmöneristimen asentaminen. Vaikka loppuun asti liesi lämmittää lattiaa, yleensä päätät tässä tapauksessa.

Kylpyammeet, saunat ja altaat

Liesi on todella kylvyn sydän, ilman että on mahdotonta luoda höyryhuoneen olosuhteet. Aikaisemmin uunissa sijaitseva uuni asennettiin suoraan lattialle, tänään täysin erilaisia ​​sääntöjä ja määräyksiä. Matalissa kiviaineissa, jotka pitävät lämpöä pitkään, tarvitaan varmasti säätiö. Ja tässä esiin tulee useita kysymyksiä ja vivahteita, jotka vaativat valaistusta: mitä perustusta tarvitaan uunin alla, miten se tehdään, miksi sitä tarvitaan. Laskelmien oikeellisuus ja säätiön asennustekniikan noudattaminen mahdollistavat sinun suojautua uunin mahdollisesta vinosta, savupiipun tuhoutumisesta tai halkeamien ilmestymisestä uunin muurauksessa.

Tarvitsen perustan uunille

Ensimmäiset kysymykset, jotka syntyvät, tarvitsette todella perustan uunille ja jos on, miksi?

Ensinnäkin, onko uunin tarvitseva perusta riippuu sen painosta. Esimerkiksi metallikattila, jonka paino ei tavallisesti ole yli 200 - 250 kg, ei tarvita henkilökohtaista säätiötä. On täysin mahdollista laittaa se lattian vankalle pohjalle. Poikkeuksena on puulattia - joskus on suositeltavaa tehdä yksinkertainen pohja metalliselle uunille. Tämä vähentää tulipalon vaaraa sekä vähentää lattian vaikutusta puulattialle.

Tiiliseipillä voi olla erilainen paino: 500 kg - 8 - 10 tonnia. Yleisin vaihtoehto on 1200 - 1500 kg painava uuni. Alle 750 kg painavien tiiliseinien osalta tarvitaan erillinen säätiö. Ensinnäkin se liittyy maaliikkeisiin ja vedonottoon.

Kylpyen rakenne ja uunin rakenne aiheuttavat sedimenttiä, joka riippuu alueen jakaumasta alueella. Suunnittelusta huolimatta raskas massiiviliesi, jonka paino on kylpyammeen perustana, on epätasainen, se painaa kosketuspisteessä. Tämän seurauksena säätiö heikkenee epätasaisesti, kylvyn rakenne voi leikata. Jotta tämä ei tapahdu, henkilökohtainen säätiö rakennetaan tiiliseinän alle.

Se on tärkeää! Vaatimus varustaa erillinen pohja uunille on määritelty SNiPs. On kuitenkin olemassa poikkeuksia. Kun nämä SNiP: t kirjoitettiin, ne eivät teettäneet kaikkialla esiintyviä laattojen perustuksia, enimmäkseen vain kaistaleita. Jos betoniseinä kaadetaan kylvyn koko rakenteen alle, ei tarvita henkilökohtaista pohjaa uunille.

Valittaessa säätiön tyypissä on otettava huomioon maaperän ominaisuudet. Esimerkiksi toinen syy, miksi on tarpeen tehdä erillinen pohja uunissa kylvyssä, on maaperän kallistuminen pakkanen aikana. Kylpy ei ole aina lämmitetty, usein se maksaa lämmittämätöntä. Tänä aikana kylvyn alapuolella oleva maaperä jäätyy ja laajenee sitten kapenee, jota kutsutaan heavingksi. Putoamisen seurauksena uunin alla oleva säätö voi nousta kellarikerroksen yläpuolelle kylvyn alla. Jos perustukset olivat toisiinsa yhteydessä ja niissä ei ollut aukkoja, niin uunin ja rakennuksen tuhoutuminen ja epätasaisuus väistämättä esiintyisi.

Miten perustaa tiiliuuni

Tärkein vaatimus uunissa olevan leivän perustukselle on luotettavuus ja alttius maata liikkumiselle. Sen varmistamiseksi sinun täytyy tietää tarkalleen, millaista maaperää on kylpy, ja kuinka syvä se jäätyy. Jos sinulla ei ole tällaisia ​​tietoja, ota yhteyttä alueen geologiseen palveluun, sillä heillä on kaikki tiedot.

Ennen kuin teet uunin pohjan, sen paino on laskettava. Säätiön koko ja sen syvyys riippuvat siitä. 1 m3 tiiliä painaa 1350 kg, tämä jo sisältää tiilien painon ja sementtilaastin painon. Uunin painon laskemiseksi on tarpeen moninkertaistaa muurausmäärä (uuni) 1350 kg: lla. 750 kg painavalle uunille ei tarvita erillistä pohjaa. Tällaisen uunin pohja voi olla asbestipaperi. Lattian päällä on asbestisivua asetettava savimaastiin, asbestipäällysteen päälle asetetaan kattolevyarkki. Tämä riittää eristämään lattiaa ja varmistamaan paloturvallisuuden. Asbestin ja raudan levyjen mitat ylittävät uunin mitat 25 cm kummallakin puolella.

Uunin upotettu betonirakenne

Jos tiilen uunin paino ylittää 2 tonnia, on tarpeen varustaa haudatun betonijohdon alla. Myös tällaisen säätiön järjestelyn perusta voi olla maaperän huokoinen savea tai löysämaata. Huokoinen savi, joka on kyllästynyt vedellä, laajenee huomattavasti, varsinkin kun se jäätyy. Loessin maaperä, märkä, muuttuu vain hilseeksi. Siksi tällaisella maaperällä rakennetaan pohja, jolla on syvyys maan alapuolella jäädyttämistä talvella.

Työn vaiheet:

 • Kaivaamme säätiön kuoppaan. Kaivon mitat ylittävät uunin koon kummallakin puolella 10 - 15 cm. Kuopan syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttäminen. Monilla alueilla 1,5 m riittää.
 • Me kondensoimme kuoppan pohjan.
 • Kaadetaan kerros ryöstöä ja myös tiivistetään. Tampingin jälkeen runkopinnan korkeuden on oltava vähintään 15 cm.
 • Ylhäältä kaadamme kerrosta 20 - 30 cm hiekkaa, vuotaa se vedellä ja odota, kunnes se imeytyy roskien fraktioiden väliin.
 • Kun hiekka on kuivaa, kaada toinen kerros rikki 15 - 20 cm.
 • Asennetaan puiset muottipesät kaivoon. Me voitelemme muotin sisäpinta kuumalla bitumilla tai vedenpitävällä tavalla toisella tavalla.
 • Sisällä lasketaan teräsvaarnan 8 - 12 mm paksuinen vahvikekehys.
 • Täytä betoni tasolle 6 cm lattian alapuolella kylvyssä. Otamme ratkaisun samoin kuin kylpyammeen pohjalle.
 • Tarkista kaatamisen jälkeen säätöalueen vaakapinta.
 • Peitä betoni kalvolla tai kattopyyhkeellä ja anna kuivua. Se kestää 15-30 päivää.
 • Kun betoni on täysin asetettu, poistamme muottipesän.
 • Meillä kerrotaan kellari seinistä vedenpitävällä materiaalilla - tervalla tai muulla. Parempi tehdä se 2-3 kerroksella.
 • Maapallon ja seinien väli sekä tukikohdan välinen tila tulisi peittää hiekalla.

Pohjan pinnan vedenpitävyys voidaan tehdä ylhäältä ennen uunin asettamista. Ja se on mahdollista säätiön rakentamisen vaiheessa. Esimerkiksi liuokseen voidaan lisätä sopivia lisäaineita. Tai lopullisen murskattujen kastelulaattojen vaiheessa tee betonivalmiste yläosasta kerroksella, joka on vain 2 cm nestemäistä liuosta. Kun se kuivuu, voit levittää katemateriaalin tai muun valssatun materiaalin 2-3 kerroksen päälle. Betoni kaadetaan vedenpitävyyden yläpuolelta.

Ei-haudattu betonirakenne uunille

Uunissa, jonka paino on 1 - 1,5 tonnia, voidaan päättää matala pohja. Varsinkin jos maaperä on mannermainen tai sedimenttinen, ja pohjaveden taso on hyvin alhainen. Jos alueella ei ole vakavia tulvia, tällainen säätiö riittää, kuten alla kuvataan.

Uunissa olevan matalimman perustuksen järjestelyn vaiheet:

 • Kaivoimme säätiökaivon: mitat ovat 20 cm suurempia kuin uunin, syvennyksen syvyys on 70 cm.
 • Pitän pohjassa tehdään jatko - kantapää. Kummallakin puolella laajennamme kaivoa 10 cm: iin, jolloin maaperäliikkeitä voidaan välttää.
 • Me ripustaa hiekkaa 15 cm: n kerroksella, vuotaa se vedellä ja odota, kunnes vesi imeytyy ja hiekka laskeutuu.
 • Täytä hiekka siten, että kerros oli vielä 15 cm ja täytä se uudelleen vedellä ja odota, kunnes vesi imeytyy.
 • Kaadamme rikkoutuneita tiiliä, kiveä ja murskattua kiveä 20 cm: n kerroksella.
 • Kaada hiekka päälle ja päästä vettä. Odotamme hiekkaa asettumaan kivien väliin. Täytä hiekka ja täytä se vedellä, kunnes koko kivien väli on täynnä hiekkaa.
 • Me nukuimme kerrosta murskattua kiveä 10 cm ja me leimasimme.
 • Sitten asennamme muottialueen sisäpuolelle siten, että vapaata tilaa on 10 cm muottipesän ja kaivon seinien väliin.
 • Laitamme kuoppaan 8 mm: n tanko.
 • Täytä betoni lattian tasolle kylvyssä.
 • Tarkista pohjan vaakasuora pinta.
 • Kannatamme betonia kalvolla ja odotamme sitä kuivana, noin 2-3 viikkoa.
 • Kun betoni on täysin asetettu, poistamme muottipesän ja päällystämme seinät pohjalla vedeneristysmastilla.

Säätiön seinämien ja kaivon seinämien välinen vapaa tila on täynnä hiekkaa tai pieniä soraa. Hiekka on edullinen.

Laattapohjan tukipylväät

Voimakkaasti kallistuvien maaperien osalta sopii myös säätiö monoliittisen betonilaatan muodossa paaluilla tai pylväillä. Jos syvennetät pilareita syvyydelle maaperän jäädyttämisen alapuolelle, maaperän liikkuminen talvella tuntuu vähäiseltä. Tämä vaihtoehto uunin pohjan järjestämiseksi sopii niille alueille, joissa maa jäädytyy hyvin syvästi, eikä yksinkertaisesti ole kannattavaa tehdä täysipainoista perusta tällaiselle syvyydelle.

Ei-kallisilla mailla, voit tehdä monoliittisen laatta ilman sarakkeen tukia. Loppujen lopuksi, jos maaperä kallistuu, betonilaatta liikkuu maan kanssa. Ja jos se liittyy myös lattian muotoiluun, älä päästä pois tuhoutumasta kylpyyn. Se on minimoida levyn liike ja tehdä pino- tai pylväsetuja.

Laattapohjan järjestäminen pylväsnauhoituksiin:

 • Betonilaatan korkeus on 15 cm, joten poistamme maaperän yläkerroksen tällaiseen syvyyteen. Kaivon mitat ylittävät uunin koon kummallakin puolella 15 - 20 cm.
 • Kuopan neljässä kulmassa 15-20 cm: n etäisyydellä rikkaruohon reunasta, pylväiden reiät. Reikien syvyys on alle maaperän jäädytyksen taso, halkaisija on 20 cm.
 • Pyyhkimme alaspäin 10 cm pohjaan ja me tamp.
 • Aseta ruberoidi rullattu reikään reikään. Se toimii sekä ylemmäksi että vedenpitäviksi sarakepohjaksi.
 • Sisällä laitetaan raudoituksen runko, jonka paksuus on 8 mm.
 • Järjestämme muottien koko louhinnassa laattojen kaatamiseksi. Sisällä myös laskee vahvistuskehyksen.
 • Täytä kaikki betonilla. Ensinnäkin pylväät, tiivistämällä betonia vibraattorin kanssa ja sitten laatta.

Se on tärkeää! On suositeltavaa, ettet ota taukoja pylväiden kaatamisen ja kaatamisen välillä. Muussa tapauksessa malli irtoaa irti, mutta on välttämätöntä osoittautua monoliittiseksi.

Kun betoni kuivuu noin kuukauden kuluttua, laatan pinta peitetään vedeneristysmateriaalilla. Sitten voit turvallisesti varustaa uunin.

Lautaset ruuveilla:

 • Betonipilarien sijaan voit käyttää ruuveja. Ne kierretään maahan kierteellä. Tämän seurauksena maaperä tiivistetään ja säätöluonnos on vähäinen.

Ruuvipallojen perusta on vahvempi ja kestävämpi kuin pylväistä valmistetuilla napoilla. Mutta kalliimpaa. Betonilaatikko kaadetaan ruuvitukien päälle tavalliseen tapaan. Levyn korkeus on 15 cm, joten ruuvipillojen kärki on haudattu riittävään syvyyteen.

Butobetonin uunikuoren pohja

Uunin perustan yleisin muunnos - butobetonny. Se on taloudellisempaa kuin konkreettinen perusta, etenkin jos on olemassa paljon rakennusjätteitä, jotka ovat tiilet tai kivet. Tällainen säätö voidaan varustaa upotetun betonipohjan sijaan.

 • Kaivaamme säätiön kuoppaan. Syvyys - 1 - 1,2 m. Mitat ovat suurempia kuin uunin mitat 15-20 cm.
 • Kopioimme maapohjan.
 • Kaadamme murskattua kiveä 15 cm: n kerroksella ja peukaloidaan.
 • Asennetaan puiset muottipesät. Me vedenpitävät sisäseinät.
 • Alareunassa sijoitamme suuria kiviä tai tiiliä, joiden enimmäiskoko on 15 cm. Kokonaiskerros on 20-30 cm.
 • Hollowit nukahtavat hieno sora.
 • Valmista konkreettinen liuos, jolla on sakeus, kuten nestemäistä hapankermaa, ja kaada se kiviä siihen. Betonin on täytettävä kaikki aukot.

Se on tärkeää! Jos säätiön korkeus on suuri, niin seuraava kivikerros ja betonivuoto voidaan suorittaa seuraavana päivänä. Jos säätiön korkeus on sellainen, että 2 kerrosta riittää, niin kaikki voidaan tehdä yhdellä päivällä.

 • Viimeisen kivikerroksen pitäisi päätyä sellaiselle tasolle, että 6 - 7 cm säilyy loppuun asti.
 • Tarkista pohjan pinta horisontaaliseen asentoon. Jos on poikkeamia, lisää sitten betoniliuos, kunnes säätö on tasaisesti vaakatasossa.
 • Peitä betoni kalvolla ja anna kuivua 2 - 3 viikon ajan.
 • Kun betoni on asetettu, poistamme muottipesän.

Kellariseinien pinnan on oltava vesitiivistynyttä materiaalia. Säätiön ja kuopan seinien välinen tila nukahtaa hiekkaa. Tulevaisuudessa liesi alkaa 6 - 7 cm lattian alapuolella.

Älä myöskään unohda, että kylvyn ja pohjan alapinnan välissä on oltava 5 cm: n rako, joka parhaiten täytetään hiekalla.

Kuinka perustaa metallikattiloita kylpyyn

Kuten jo edellä todettiin, joskus perustus tehdään myös raudan uunin alla, vaikka sen paino ei ole niin suuri. Jos kylvyssä oleva lattia on betonia, ei ole tarpeen tehdä perustusta rautasuolalle. Ja jos puuta, se ei ole välttämätöntä, mutta mahdollista.

 • Kaivamme 50 cm: n syvän uunin säätiön kaivon. Mitan mitan pitäisi olla hieman enemmän kuin metallin uunin koko - 5 - 10 cm.
 • Kaadetaan kaivoa kaivon pohjalle ja varovasti tamp. Tampingin jälkeen runkokerroksen korkeuden on oltava vähintään 30 cm.
 • Ylhäältä kaadetaan betonivalmiste 2-3 cm: n kerroksella. Teemme seuraavan ratkaisun betonin valmistukseen: 1 osa sementistä, 4 osaa hiekkaa, vettä niin, että sakeus on keskitiheys.
 • Kun betoni on kuivunut, aseta vesitiivis kerros 2-3 kerroksessa.
 • Asenna sitten muotti.
 • Laitamme teräsvaarnan 8 mm vahvistusrungon sisään.
 • Täytä betoni 20 cm: n kerroksella. Valmistamme laastin tämän reseptin mukaan: 1 osa sementistä, 2,5 osaa hiekkaa, 4 osaa hienoa murskattua kiveä.
 • Tarkista pohjan vaakasuora pinta. Tarvittaessa lisää ja tasoita ratkaisu.
 • Kun betoni on täysin asetettu, i. kahden viikon aikana asetamme punaiset palavat tiilet, jolloin säätiön taso lattian tasolle.

Punainen tiili voidaan sijoittaa sekä koko alustan pohjan että vain tukipylväät. Myös metallin uunin koko perustus voidaan tehdä tiilestä.

Uunin perusta - ratkaiseva tehtävä. Jos aiot tilata uunin asentamisen asiantuntijalta, sinun ei pitäisi tehdä säätiötä itse. Ensinnäkin, sinun on neuvoteltava uunin kanssa ja vain hänen johdollaan, jotta he voivat varustaa säätiön. Huomaa, että väärin tehty säätiö uhkaa sinua siitä, että savupiippu katkeaa päällekkäin ja katon aikana maaliikenteessä. Kaikki tämä voi johtaa epämiellyttävään tuhoamiseen. Ajattele kaikkea etukäteen.

Uunin pohja kylvyssä

Pohjalla kylpyammeen alla - esimerkkejä vaiheittaisesta työstä

On mahdotonta kuvitella Venäjän kylpyamme ilman uunia. Tänään, kuten satoja vuosia sitten, liesi on sijoitettava aikaisemmin valmistettuun pohjaan, josta lattiat puretaan, louhinta kaivetaan ja kaadetaan betoniin. Parasta on aloittaa tämä prosessi rakennusvaiheessa, mutta joskus uuni valitaan viime hetkellä, jolle sinun on "hylkää" lattia. Säätiön tehtävänä on ensin jakaa kuorma päärakenteesta. Toiseksi riittävän paloturvallisuuden varmistamiseksi. Kuinka kunnostaa kunnolla kylpyamme altaan alla, joka valita ja mitä tarvitaan tähän - artikkelissamme.

Kunkin tyyppisen uunin säätiötyypit

Koska on olemassa runsaasti kylpy "lämmöntuottajia", säätiö olisi valittava täsmälleen tietyntyyppiselle. Lisäksi jokaisella mallilla on omat rakenteensa ominaisuudet, joita kuvataan tarkastelussa.

Betoni tai tiili

Yleensä kylvyssä olevan uunin pohja voi olla betonista tai tiilestä. Betoni seurauksena on kalliimpi kuin tiili, mutta paljon vahvempi ja vakaampi, mikä on erityisen tärkeää rakennettaessa tiili- tai kiviuunit. Tiilipohja on vähemmän kestävä, mutta sitä on helpompi purkaa, jos jossakin vaiheessa ajatus muuttaa uunia tai siirtää kylpyamme toiseen paikkaan.

Pohja hiekalle, sementille, betonille ja raunioille pohjautuvasta betonista on perinteistä. Hänellä ei ole konkreettisia etuja, mutta se säästää materiaalia. Ratkaisu täyttää vain kivien välisen tilan, kun taas monoliittinen - täysin koko kuoppaan.

Yleiset säännöt

Kylvyssä olevan kammion korkeuden pitäisi vastata päätä, koska nauhan on aina oltava samalla tasolla. Kokonaispinta-alan on ylitettävä liesi-värjäys vähintään 10 cm: llä, optimaalisesti 15-17 cm, jotta vältetään sytytys putoamasta hiiltä tai polttimesta.

Kun pohja on valmistettu, se suljetaan kahdella kerroksella katemateriaalia vedenpitävänä ja useita kerroksia tervaa tai 1-2 kerrosta rauta. Se on myös palontorjuntatoimenpide.

Viitteitä. Katto on tarred-pahvi, joka toimii korvauksena raudasta, kun asennetaan katto.

Parasta on perustuksen rakentaminen kylpytyn alla samaan aikaan kuin tärkein. Tällöin kutistuminen tapahtuu tasaisesti ilman ilmeisiä vääristymiä. Jos tämä ei ole mahdollista, lattia rikkoutuu paikassa, jossa uuni on asennettu, säätökuori vedetään ulos ja uusi pohja kaadetaan uppoamaan nykyiseen.

On mahdotonta rakentaa liesi perustus kylvyssä - sekä yksi että toinen "johtaa".

Myös uuden ja vanhan tukikohdan välinen sidos on kielletty. Sinun pitäisi luoda hiekka tyyny niiden välillä, joiden paksuus on 50-60 cm.

Miten määrität pohjan koon

Mitat - esiintymän koko ja syvyys määräytyvät vain rakennetyypin ja sen lopullisen massan mukaan. Tiili- tai kivi-uunin rakentamisen yhteydessä on otettava huomioon, että se heti painamisen jälkeen painaa kaksi kertaa tavallista painoa - tavallinen uuni on noin 8 tonnia märällä tilalla 4 tonnia kuivauksen jälkeen.

Liesi on lisäksi tehtävä savupiipun alapuolelle, ja pohja on todella helppoa jopa kutistumisen jälkeen.

Arvioitu syvyys

Jotta voit selvittää syvän kaivamisen, sinun on tiedettävä seuraavat tiedot:

 • maaperän jäädytys syvyys tietyllä alueella;
 • maaperän tyyppi ja sen taipumus turvota;
 • pohjaveden sijainti ja nousun korkeus (mieluiten mitattuna kevääseen keskellä tulvan tai maaperän sulamisen jälkeen);
 • pohjan paksuus kylvyn huoneessa;
 • uunin massa, myös märässä tilassa.

Joten esimerkiksi, jos maaperällä on merkittävä hiekkajalkaisija, kellarin syvyys olisi 80 - 100 cm maaperässä - jäätymisen alapuolella, yleensä 1,5-2,5 metriä. 80 cm riittää kalliossa maaperässä.

Seuraavaksi määritetään valmiin tuotteen massa. Jos kyseessä on tehdasnäyte, painotiedot sisältyvät passiin. Jos uuni on koottu käsin tiilestä, laske sen määrä ja massanmuurauslaasti. Kerro kertoimella 1,2 ja ota paino, joka painostaa säätiötä.

Metallin kylpyamme

Jopa tällainen kevyt rakenne vaatii kiinteän ja täysin sileän perustan. Virheen jopa 50, se toimii väärin, mikä johtaa nopeampaan kulumiseen. Metallihauteen pohjan laskeminen kylvyssä suoritetaan yleisten sääntöjen mukaisesti.

Selvyyden vuoksi se johtaa vaiheittaisen jalustan rakentamisen 150 kg: n painoiseen rauta-uuniin.

Työjärjestys

 1. Laskettuun syvyyteen perustuva kuoppaan vedetään ulos lämmöntuottajan paikalla, ottaen huomioon 15-20 cm pitkin sen kehää.
 2. Kaivon pohjalle kaadetaan 15-20 cm hiekkaa, kaadetaan runsaasti vettä ja tiivistetään hyvin tiukasti. Lisäksi kaadetaan noin 50 cm: n murskattua kiveä, ja ne myös puristetaan. Tämän seurauksena tyynyn kokonaispaksuus ei saa ylittää 40 cm.
 3. Muottien valmistelu - on mahdollista käyttää kiinteitä, mutta irrotettavia laudoista on järkevämpää. Sen jälkeen valmistetaan sideaineliuos 4 osaa hiekkaa, 5 osaa vettä ja 1 osa sementtiä. Kaada hiekka tyyny, jätä sitten 2-4 päivää riippuen ympäristön lämpötilasta. Kuivauksen jälkeen saat sementtipohjan, joka vie osan kuormasta pois säältä ja levittää sen ympärille.
 4. Pohjan päälle asetetaan 2 kerrosta kateaineita vedenpitävälle alustalle ja jo yli sen kaadetaan betoniliuoksella, joka on valmistettu seuraavista komponenteista:
 • 4 hienoa soraa;
 • 2,5 osaa joen hiekkaa;
 • 1 osa sementtiä;
 • vettä.

Liuoksen kaatamisen jälkeen yläosa on linjassa sääntöön ja taso suoruus tarkistetaan.

 1. Betonin kovettuminen on erittäin tärkeä vaihe, joka vaikuttaa kaikkiin myöhempään hyödyntämiseen. Peitä yläosa muovikelmulla ja kaada vettä siihen 3-4 vuorokautta, poista sitten kalvo ja anna kuivua vähintään viikon ajan.

Pohja tiiliseinän alle

Keskikokoinen uuni painaa noin 4 tonnia, joten pohjan pitäisi olla paljon massiivisempi ja kestävä. On huomattava, että raskaan rakenteen alla säätiö kokee lisääntyneen paineen - uuni painetaan ylhäältä, maaperä painaa alhaalta.

Rakentamisprosessi

 1. Kaivaa kaivo maanpinnan alapuolella - 1,5-2,5 metriä riippuen alueesta. Älä unohda, että kehän ympärillä oleva pohja olisi 15 cm leveämpi kuin liesi.
 2. Tee hiekkapyykki 35-45 cm leveä, joka koostuu useista kerroksista hiekkaa, runsaasti kostutetulla vedellä. Jokainen kerros 10-15 cm tiheästi tiivistetty.
 3. Kun vesi on täysin imeytynyt ylhäältä, kaada soraa 20-25 cm: n päähän ja myös särkyä, hiekkaa jälleen 10-15 cm ja vettä. Toista tämä sekvenssi aivan niin kauan kuin hiekka menee veden sisään.
 4. Seuraavaksi kaada murskattua kiveä 10-15 cm ja valmistella levyt.

Varmista kehyksen vahvistaminen metallisella verkolla, jossa on 50x50 solua.

 1. Valmista pohja 4 osaa hiekkaa, 5 osaa vettä ja 1 osa sementistä. Kaada hiekka tyyny, jätä sitten 2-4 päivää riippuen ympäristön lämpötilasta.
 2. Jos käytät irrotettavaa muottia, purkaa sen jälkeen sivuseinät bitumimastilla.
 1. Pohjan ja maan välinen kuilu nukahtaa hiekalla, joka on sekoitettu yhtä suurilla osilla raunioilla, ja asbestipaperi on vuorattu alareunaan.
 2. Sitten kaadetaan betoniliuosta, joka on valmistettu seuraavista komponenteista:
 • 4 hienoa soraa;
 • 2,5 osaa joen hiekkaa;
 • 1 osa sementtiä;
 • vettä.

Liuoksen kaatamisen jälkeen yläosa on linjassa sääntöön ja taso suoruus tarkistetaan.

 1. Betonin kovettuminen on erittäin tärkeä vaihe, joka vaikuttaa kaikkiin myöhempään hyödyntämiseen. Peitä yläosa muovikelmulla ja kaada vettä siihen 3-4 vuorokautta, poista sitten kalvo ja anna kuivua vähintään viikon ajan.

VIDEO: Kuinka perustaa uuni kylpyyn

Antoimme 2 esimerkkiä perustuksille kevyelle ja massiiviselle rakenteelle. Mitä tahansa valitset, on tärkeää muistaa, että jos kylvyssä olevan uunin perustus rakennetaan sen jälkeen, kun rakenne on valmis, sitä ei voida yhdistää pääperustaan. Tämä aiheuttaa uunin vinoutumisen.

On mahdollista rakentaa metallipohja, kuten tiilen. Mutta on tiukasti kiellettyä asettaa tiiliuuni metallilämmöntuottajalle tarkoitettuun perustukseen.

Uunin perusta: laskenta, tekniikka, esimerkit, eri versiot laitteesta

Tällä hetkellä on olemassa laaja valikoima esivalmistettuja metalliseoksia, jotka on hitsattu teräslevyistä ja valuraudasta. Älä kuitenkaan anna luopua asemistaan ​​ja tiiliuuneista, jotka koristelevat kylpyammeen suurilla muodoillaan ja pitävät lämpöä pitkään. Joka tapauksessa on tarpeen asentaa uunin pohja, jonka mitat riippuvat sen painosta, ennen uunin rakenteen asennusta. Laskennan oikeellisuus ja perusrakenteen rakentamisen tekniikan noudattaminen suojaavat uunin vääristymiltä, ​​murtumien esiintymisestä tiilimuurauksessa ja rakenteen täydellisestä tuhoutumisesta.

pitoisuus

Säätiön pituus, leveys ja syvyys riippuvat tulevan uunin mitoista ja painosta. Tämän indikaattorin arviota arvioitaessa on syytä muistaa, että yksi kuutiometriä tiilimuurausta kiinnittää noin 1350 kg. Tämä arvo on jo ottanut huomioon tiilien ja laastin painon, joka sulkee vaaka- ja pystysuuntaiset saumat. Uunin tilavuuden tunteminen on helppo laskea sen painon avulla kertomalla tämä arvo 1350: een. Jos uunin paino ei ylitä 750 kg, voit tehdä ilman erillistä säätölaitetta. Tällaisessa pienessä uunissa on yleensä enintään 200 kappaletta tiiliä. Siksi perustana käytetään asbestilevyä, joka on asetettu savi- liuokseen, jonka päälle asetetaan kattolevyarkki.

Tiilestä valmistettuun kylpyammeiseen lujaan perustuva luottamus on sijoitettava alueen maaperän jäädytyksen alapuolelle. Tässä tapauksessa on mahdollista välttää kausiluonteisten maaliikkeiden vaikutusta uunin rakenteeseen, sillä sen alapuolella on kiinteä, keinotekoisesti pystytetty pohja.

Se on tärkeää! Maaperän jäädyttämisen syvyys kaikilla alueilla on omat arvot. Jos haluat tietää tarkkoja tietoja tästä ongelmasta, sinun on käytettävä viitetietoja.

 1. Työ alkaa kaivaa säätiön kuoppa, tasoittaa sen pohjan ja asettaa hiekkamaljakkeen. Tampingin jälkeen ne järjestävät pohjan käyttäen rikkiä tai murskattua kiveä. Seuraavaksi pohja kaadetaan nestemäisellä sementtiseoksella.
 2. Seuraavaksi he suorittavat ruumiillisten tiilien tai raakakivien asettamisen samalla varmistaen, että rivit ovat tasalaatuisia ja oikeita. Älä unohda tarvetta lankojen ompeluun. Ulkoretjut asetetaan sementtilaastille lastan alle ja sisäiset rivit asetetaan. Ylempi taso tasoitetaan sementtikerroksen avulla. On tarpeen saavuttaa ihanteellinen vaakasuora pinta, joten kaikki työ suoritetaan käyttäen sääntöä tasolle.
 3. Lämpökaapin suojaamiseksi pohjaveden tunkeutumiselta varmista, että pinoat kaksikerroksisen katemateriaalin, joka toimii erinomaisena vedenpitävänä.
 4. Levittämällä toinen tai kaksi tiilirivistöä lattiatasolle. Voidaan harkita tämän laitteen pohjapäässä. Hänelle annetaan aikaa kuivua ja saavuttaa voimaa. Seuraavaksi tee töitä teurasuunissa.
 1. Pohjamurha.
 2. Muuraus maanalaiseen osaan.
 3. Yläreunus.
 4. Kerrosvesieristys.
 5. Uunin muuraus.

Säätiön rakenne altaan alla olevassa uunissa

Se on tärkeää! Kylpyammeen pohja ei ole missään tapauksessa yhdistetty kylpyammeen seinämien perustukseen perustettuun säätiöön. Jopa lähietäisyydellä jäljellä on muutaman senttimetrin aukko, joka on peitetty hiekalla tai hienolla soralla.

Uunin pylväspohja vähentää maanrakennusten määrää ja edistää materiaalien taloudellisuutta.

[sisältää id = "1" title = "Mainosteksti"]

Pilarien asentamisen lisäksi uunin neljää kulmaa varten on tarpeen kiinnittää nämä kannattimet. Pohjaan voi käyttää teräsprofiileja hitsattua teräsbetonilaattaa tai kehystä. Muista samalla, että uunin tulee olla kooltaan suurempaa kuin uuni, jolloin se voi pitää paremmin uunin rakenteen painon.

Uunin pohjan pylväsrakenne

Pilarit tai paalut, jotka toimivat luotettavana tukialustalle, mahdollistavat kaatuneiden maaperän liikkeiden vaikutuksen välttämisen, joka johtuu savi- ja savimaiden talteenotosta kovien pakkasen aikana.

 1. Sylinterimäiset reiät, joiden läpimitta on noin 20 cm, porataan tarvittavaan syvyyteen maahan.
 2. Murskattu kivi-kerros 10-15 cm paksu kaadetaan saatujen kuoppien pohjalle. Murskattu kivi on varovasti kaatunut.
 3. Porautuneissa kaivoissa työnnetään kateaineen putket, jotka toimivat muottipesäksi.
 4. Kaada betoniseos.
 5. Anna betonipaaluja kymmenen päivän ajan kuivua.
 6. Määrätyn ajan päättymisen jälkeen siirry vahvistamalla betonilaattoja.
 7. Kellarin yläreunassa ne järjestävät vedenpitävyyden käyttäen samaa kattohuopaa, joka on kuohkeaa kuumalla bitumilla ja asetettu kahteen kerrokseen.

Se on tärkeää! Jotta varmistettaisiin vapaa kutistuminen alustan ja maan välille, on jätettävä rako.

Jos maaperän ominaispiirteet mahdollistavat matalalla haudatusta pohjasta käytön, laatta sijoitetaan tiivistettyyn murskaaseen matalalle kaivolle. Tällöin paalujen asennusta voidaan välttää. Ja vähentää säätiön kustannuksia tiiliseinän alla.

Lujitetun betonilaatan uunin pohja on vakiomuotoinen luotettava vaihtoehto, joka kestää kaikki painoiset yksiköt.

 1. Ne suorittavat kuopan merkinnät, joiden mitat ylittävät laskennallisen luvun 10-15 cm.
 2. Seuraavaksi kaada 15 senttimetrin kerros raunio ja suorita sen tamping erityisellä käsikäyttöisellä laitteella.
 3. Muotti on tehty lankkuja, joka on laatikko ilman pohjaa, joka on yhtä suuri kuin tuleva perusta.
 4. Muottien seinät ovat vedenpitäviä sisäpuolelta, ja ne on vuorattu kattotuilla.
 5. Pohjaan asetetaan kerros isoja kiviä, joiden optimaalinen halkaisija on enintään 15 cm.
 6. Epätoivottujen kivien väliin jää nukkumassa rauniot.
 7. Kerroksittain kaadettu sementti-hiekkalaasti, valmistettu suhteessa 1: 3. Sakeuden ratkaisu tulisi muistuttaa paksua hapankermaa. Jos kellarialue on suuri, niin toinen kivikerros asetetaan vain päivässä. Muuten kaikki työ suoritetaan yhdessä päivässä.
 8. Rakenne valmistuu heti, kun seitsemän senttimetriä jätetään valmiin lattian tasolle. Pinta on tarkasti tarkastettu rakennustasolla vaakasuoraan asentoon. Jos havaitaan poikkeamia, lisätään sementtilaastia, kunnes laite näyttää halutun tuloksen.
 9. Pohjan tasoitettu ja tasoitettu pinta peitetään polyeteenillä ja jätetään viikon kuluttua betonin kuivuttua kokonaan.
 10. Kun työn päätyttyä perustuksen säätiö puretaan muottiin.
 11. Pohjan sivuilla sulaa tervaa kahdessa kerroksessa.
 12. Kuopan seinämien ja pohjan väliset raot peitetään hienolla sora- tai karkealla hiekalla.

Ominaisuudet, jotka asettavat perustan uunin alle

Se on tärkeää! Liuoksen valmistamiseksi hankitaan vähintään 400 asteella oleva Portland-sementti.

Monet aloittelevat rakentajat miettivät, miten perustaa teräslevystä valmistettu uuni.

[sisältää id = "2" title = "Mainosteksti"]

Tällaisten valmiiden uunien paino ei yleensä ylitä 150 kg: a.

Metallihaudeliin tarvitaan myös säätiö.

Tässä tapauksessa säätö tehdään seuraavasti:

 • ne kaivaavat kuopan, jonka syvyys on puoli metriä ja leveys ja pituus riippuvat betonimetallin uunista;
 • 30 senttimetrin kerros murskattua kiveä kaadetaan tasoitettuun pohjaan, joka on kunnolla tamped;
 • Laskennan pohjalta valmistettu sementti-hiekkalaasti kaadetaan murskattua makadamaista kerrosta kohti: yksi osa sementistä - neljä osaa hiekkaa; vettä lisätään tarpeen mukaan, kunnes saadaan aikaan kermainen sakeus;
 • työ keskeytetään päivälle, jonka aikana sementti kovettuu;
 • edelleen jäädytetyn kerroksen päälle sijoitettiin kaksi kattoma-aineksen osaa, jolloin se sai aikaan pohjan vedenpitävyyden;
 • kaadetaan kuoppa betoniseos ja tarkista vaakapinnan taso;
 • Punavärillä varustettujen tiilien avulla asetetaan useita rivejä, jolloin pohjan pohja poistetaan puhtaan lattian tasolle.

Metallikylpyuunin pohjapiirros

Se on tärkeää! Betoniseos on tehty sementistä, hiekasta, hienosta sora- ja vedestä, ja ensimmäiset kolme osaa otetaan suhteessa 1: 2,5: 4.

Nopein ja helpoin tapa tehdä säätiö on betoni kaivettu oja. Samanaikaisesti, tiilihyllyjen alla, vahvistushäkki sijoitetaan kaivauskaivoon, joka kaadetaan betonilla maatasolle. Joskus nämä teokset tehdään ilman muottirakennetta. Kun ne raportoivat säätiölle tiilen, joka ei saavuta lattiatasoa 10 cm: llä, viimeisen tiilirivin pinta tasoitetaan sementtilaastin tasolla. Se on peitetty kahdella kerroksella kattopaperia tai kattohuopaa vedeneristykseen. Yläpuolelle asetetaan paksuja puupaneeleja tai rakennetaan tiilikotelo, jonka koko vastaa uunin pohjaa. Laatikko on täynnä kuonaa tai tiilikokemusta.

Jos laitteen pohja toteutetaan märällä maaperällä, vaihda tavalliset tiililattiat. Tässä tapauksessa pohjan alaosa kaadetaan butobetoniin tai betoniin, ja yläosa on tiilistä. Samaan aikaan hiekan (9 osaa) ja sementin (1 osa) lisäksi lisätään liuokseen kalkkipastaa (1 osa). Kuivat maaperä voi käyttää savi-liuosta, johon lisätään sementtiä.

Säätiön rakentaminen omalla kädelläsi ei yritä säästää käytettyjen materiaalien laadussa. Rakenteen vahvuus riippuu kylpyammeen käyttöiästä ja siten itse kylvystä. Loppujen lopuksi uuni on tämän rakenteen "sydän", joka hoitaa sekä ruumista että ihmisen sielua.

Suosittelemme artikkeleita

Miten perustaa uunin kylvyssä omilla käsillään

Liesi on todella kylvyn sydän, ilman että on mahdotonta luoda höyryhuoneen olosuhteet. Aikaisemmin uunissa sijaitseva uuni asennettiin suoraan lattialle, tänään täysin erilaisia ​​sääntöjä ja määräyksiä. Matalissa kiviaineissa, jotka pitävät lämpöä pitkään, tarvitaan varmasti säätiö. Ja tässä esiin tulee useita kysymyksiä ja vivahteita, jotka vaativat valaistusta: mitä perustusta tarvitaan uunin alla, miten se tehdään, miksi sitä tarvitaan. Laskelmien oikeellisuus ja säätiön asennustekniikan noudattaminen mahdollistavat sinun suojautua uunin mahdollisesta vinosta, savupiipun tuhoutumisesta tai halkeamien ilmestymisestä uunin muurauksessa.

Tarvitsen perustan uunille

Ensimmäiset kysymykset, jotka syntyvät, tarvitsette todella perustan uunille ja jos on, miksi?

Ensinnäkin, onko uunin tarvitseva perusta riippuu sen painosta. Esimerkiksi metallin uunin alla. jonka paino ei yleensä ole korkeampi kuin 200 - 250 kg, sinun ei tarvitse henkilökohtaista säätiötä. On täysin mahdollista laittaa se lattian vankalle pohjalle. Poikkeuksena on puulattia - joskus on suositeltavaa tehdä yksinkertainen pohja metalliselle uunille. Tämä vähentää tulipalon vaaraa sekä vähentää lattian vaikutusta puulattialle.

Tiiliseipillä voi olla erilainen paino: 500 kg - 8 - 10 tonnia. Yleisin vaihtoehto on 1200 - 1500 kg painava uuni. Alle 750 kg painavien tiiliseinien osalta tarvitaan erillinen säätiö. Ensinnäkin se liittyy maaliikkeisiin ja vedonottoon.

Kylpyen rakenne ja uunin rakenne aiheuttavat sedimenttiä, joka riippuu alueen jakaumasta alueella. Suunnittelusta huolimatta raskas massiiviliesi, jonka paino on kylpyammeen perustana, on epätasainen, se painaa kosketuspisteessä. Tämän seurauksena säätiö heikkenee epätasaisesti, kylvyn rakenne voi leikata. Jotta tämä ei tapahdu, henkilökohtainen säätiö rakennetaan tiiliseinän alle.

Se on tärkeää! Vaatimus varustaa erillinen pohja uunille on määritelty SNiPs. On kuitenkin olemassa poikkeuksia. Kun nämä SNiP: t kirjoitettiin, ne eivät teettäneet kaikkialla esiintyviä laattojen perustuksia, enimmäkseen vain kaistaleita. Jos betoniseinä kaadetaan kylvyn koko rakenteen alle, ei tarvita henkilökohtaista pohjaa uunille.

Valittaessa säätiön tyypissä on otettava huomioon maaperän ominaisuudet. Esimerkiksi toinen syy, miksi on tarpeen tehdä erillinen pohja uunissa kylvyssä, on maaperän kallistuminen pakkanen aikana. Kylpy ei ole aina lämmitetty, usein se maksaa lämmittämätöntä. Tänä aikana kylvyn alapuolella oleva maaperä jäätyy ja laajenee sitten kapenee, jota kutsutaan heavingksi. Putoamisen seurauksena uunin alla oleva säätö voi nousta kellarikerroksen yläpuolelle kylvyn alla. Jos perustukset olivat toisiinsa yhteydessä ja niissä ei ollut aukkoja, niin uunin ja rakennuksen tuhoutuminen ja epätasaisuus väistämättä esiintyisi.

Miten perustaa tiiliuuni

Tärkein vaatimus uunissa olevan leivän perustukselle on luotettavuus ja alttius maata liikkumiselle. Sen varmistamiseksi sinun täytyy tietää tarkalleen, millaista maaperää on kylpy, ja kuinka syvä se jäätyy. Jos sinulla ei ole tällaisia ​​tietoja, ota yhteyttä alueen geologiseen palveluun, sillä heillä on kaikki tiedot.

Ennen kuin teet uunin pohjan, sen paino on laskettava. Säätiön koko ja sen syvyys riippuvat siitä. 1 m3 tiiliä painaa 1350 kg, tämä jo sisältää tiilien painon ja sementtilaastin painon. Uunin painon laskemiseksi on tarpeen moninkertaistaa muurausmäärä (uuni) 1350 kg: lla. 750 kg painavalle uunille ei tarvita erillistä pohjaa. Tällaisen uunin pohja voi olla asbestipaperi. Lattian päällä on asbestisivua asetettava savimaastiin, asbestipäällysteen päälle asetetaan kattolevyarkki. Tämä riittää eristämään lattiaa ja varmistamaan paloturvallisuuden. Asbestin ja raudan levyjen mitat ylittävät uunin mitat 25 cm kummallakin puolella.

Uunin upotettu betonirakenne

Jos tiilen uunin paino ylittää 2 tonnia, on tarpeen varustaa haudatun betonijohdon alla. Myös tällaisen säätiön järjestelyn perusta voi olla maaperän huokoinen savea tai löysämaata. Huokoinen savi, joka on kyllästynyt vedellä, laajenee huomattavasti, varsinkin kun se jäätyy. Loessin maaperä, märkä, muuttuu vain hilseeksi. Siksi tällaisella maaperällä rakennetaan pohja, jolla on syvyys maan alapuolella jäädyttämistä talvella.

 • Kaivaamme säätiön kuoppaan. Kaivon mitat ylittävät uunin koon kummallakin puolella 10 - 15 cm. Kuopan syvyyden tulisi olla suurempi kuin maaperän jäädyttäminen. Monilla alueilla 1,5 m riittää.
 • Me kondensoimme kuoppan pohjan.
 • Kaadetaan kerros ryöstöä ja myös tiivistetään. Tampingin jälkeen runkopinnan korkeuden on oltava vähintään 15 cm.
 • Ylhäältä kaadamme kerrosta 20 - 30 cm hiekkaa, vuotaa se vedellä ja odota, kunnes se imeytyy roskien fraktioiden väliin.
 • Kun hiekka on kuivaa, kaada toinen kerros rikki 15 - 20 cm.
 • Asennetaan puiset muottipesät kaivoon. Me voitelemme muotin sisäpinta kuumalla bitumilla tai vedenpitävällä tavalla toisella tavalla.
 • Sisällä lasketaan teräsvaarnan 8 - 12 mm paksuinen vahvikekehys.
 • Täytä betoni tasolle 6 cm lattian alapuolella kylvyssä. Otamme ratkaisun samoin kuin kylpyammeen pohjalle.
 • Tarkista kaatamisen jälkeen säätöalueen vaakapinta.
 • Peitä betoni kalvolla tai kattopyyhkeellä ja anna kuivua. Se kestää 15-30 päivää.
 • Kun betoni on täysin asetettu, poistamme muottipesän.
 • Meillä kerrotaan kellari seinistä vedenpitävällä materiaalilla - tervalla tai muulla. Parempi tehdä se 2-3 kerroksella.
 • Maapallon ja seinien väli sekä tukikohdan välinen tila tulisi peittää hiekalla.

Pohjan pinnan vedenpitävyys voidaan tehdä ylhäältä ennen uunin asettamista. Ja se on mahdollista säätiön rakentamisen vaiheessa. Esimerkiksi liuokseen voidaan lisätä sopivia lisäaineita. Tai lopullisen murskattujen kastelulaattojen vaiheessa tee betonivalmiste yläosasta kerroksella, joka on vain 2 cm nestemäistä liuosta. Kun se kuivuu, voit levittää katemateriaalin tai muun valssatun materiaalin 2-3 kerroksen päälle. Betoni kaadetaan vedenpitävyyden yläpuolelta.

Ei-haudattu betonirakenne uunille

Uunissa, jonka paino on 1 - 1,5 tonnia, voidaan päättää matala pohja. Varsinkin jos maaperä on mannermainen tai sedimenttinen, ja pohjaveden taso on hyvin alhainen. Jos alueella ei ole vakavia tulvia, tällainen säätiö riittää, kuten alla kuvataan.

Uunissa olevan matalimman perustuksen järjestelyn vaiheet:

 • Kaivoimme säätiökaivon: mitat ovat 20 cm suurempia kuin uunin, syvennyksen syvyys on 70 cm.
 • Pitän pohjassa tehdään jatko - kantapää. Kummallakin puolella laajennamme kaivoa 10 cm: iin, jolloin maaperäliikkeitä voidaan välttää.
 • Me ripustaa hiekkaa 15 cm: n kerroksella, vuotaa se vedellä ja odota, kunnes vesi imeytyy ja hiekka laskeutuu.
 • Täytä hiekka siten, että kerros oli vielä 15 cm ja täytä se uudelleen vedellä ja odota, kunnes vesi imeytyy.
 • Kaadamme rikkoutuneita tiiliä, kiveä ja murskattua kiveä 20 cm: n kerroksella.
 • Kaada hiekka päälle ja päästä vettä. Odotamme hiekkaa asettumaan kivien väliin. Täytä hiekka ja täytä se vedellä, kunnes koko kivien väli on täynnä hiekkaa.
 • Me nukuimme kerrosta murskattua kiveä 10 cm ja me leimasimme.
 • Sitten asennamme muottialueen sisäpuolelle siten, että vapaata tilaa on 10 cm muottipesän ja kaivon seinien väliin.
 • Laitamme kuoppaan 8 mm: n tanko.
 • Täytä betoni lattian tasolle kylvyssä.
 • Tarkista pohjan vaakasuora pinta.
 • Kannatamme betonia kalvolla ja odotamme sitä kuivana, noin 2-3 viikkoa.
 • Kun betoni on täysin asetettu, poistamme muottipesän ja päällystämme seinät pohjalla vedeneristysmastilla.

Säätiön seinämien ja kaivon seinämien välinen vapaa tila on täynnä hiekkaa tai pieniä soraa. Hiekka on edullinen.

Laattapohjan tukipylväät

Voimakkaasti kallistuvien maaperien osalta sopii myös säätiö monoliittisen betonilaatan muodossa paaluilla tai pylväillä. Jos syvennetät pilareita syvyydelle maaperän jäädyttämisen alapuolelle, maaperän liikkuminen talvella tuntuu vähäiseltä. Tämä vaihtoehto uunin pohjan järjestämiseksi sopii niille alueille, joissa maa jäädytyy hyvin syvästi, eikä yksinkertaisesti ole kannattavaa tehdä täysipainoista perusta tällaiselle syvyydelle.

Ei-kallisilla mailla, voit tehdä monoliittisen laatta ilman sarakkeen tukia. Loppujen lopuksi, jos maaperä kallistuu, betonilaatta liikkuu maan kanssa. Ja jos se liittyy myös lattian muotoiluun, älä päästä pois tuhoutumasta kylpyyn. Se on minimoida levyn liike ja tehdä pino- tai pylväsetuja.

Laattapohjan järjestäminen pylväsnauhoituksiin:

 • Betonilaatan korkeus on 15 cm, joten poistamme maaperän yläkerroksen tällaiseen syvyyteen. Kaivon mitat ylittävät uunin koon kummallakin puolella 15 - 20 cm.
 • Kuopan neljässä kulmassa 15-20 cm: n etäisyydellä rikkaruohon reunasta, pylväiden reiät. Reikien syvyys on alle maaperän jäädytyksen taso, halkaisija on 20 cm.
 • Pyyhkimme alaspäin 10 cm pohjaan ja me tamp.
 • Aseta ruberoidi rullattu reikään reikään. Se toimii sekä ylemmäksi että vedenpitäviksi sarakepohjaksi.
 • Sisällä laitetaan raudoituksen runko, jonka paksuus on 8 mm.
 • Järjestämme muottien koko louhinnassa laattojen kaatamiseksi. Sisällä myös laskee vahvistuskehyksen.
 • Täytä kaikki betonilla. Ensinnäkin pylväät, tiivistämällä betonia vibraattorin kanssa ja sitten laatta.

Se on tärkeää! On suositeltavaa, ettet ota taukoja pylväiden kaatamisen ja kaatamisen välillä. Muussa tapauksessa malli irtoaa irti, mutta on välttämätöntä osoittautua monoliittiseksi.

Kun betoni kuivuu noin kuukauden kuluttua, laatan pinta peitetään vedeneristysmateriaalilla. Sitten voit turvallisesti varustaa uunin.

Lautaset ruuveilla:

 • Betonipilarien sijaan voit käyttää ruuveja. Ne kierretään maahan kierteellä. Tämän seurauksena maaperä tiivistetään ja säätöluonnos on vähäinen.

Ruuvipallojen perusta on vahvempi ja kestävämpi kuin pylväistä valmistetuilla napoilla. Mutta kalliimpaa. Betonilaatikko kaadetaan ruuvitukien päälle tavalliseen tapaan. Levyn korkeus on 15 cm, joten ruuvipillojen kärki on haudattu riittävään syvyyteen.

Butobetonin uunikuoren pohja

Uunin perustan yleisin muunnos - butobetonny. Se on taloudellisempaa kuin konkreettinen perusta, etenkin jos on olemassa paljon rakennusjätteitä, jotka ovat tiilet tai kivet. Tällainen säätö voidaan varustaa upotetun betonipohjan sijaan.

 • Kaivaamme säätiön kuoppaan. Syvyys - 1 - 1,2 m. Mitat ovat suurempia kuin uunin mitat 15-20 cm.
 • Kopioimme maapohjan.
 • Kaadamme murskattua kiveä 15 cm: n kerroksella ja peukaloidaan.
 • Asennetaan puiset muottipesät. Me vedenpitävät sisäseinät.
 • Alareunassa sijoitamme suuria kiviä tai tiiliä, joiden enimmäiskoko on 15 cm. Kokonaiskerros on 20-30 cm.
 • Hollowit nukahtavat hieno sora.
 • Valmista konkreettinen liuos, jolla on sakeus, kuten nestemäistä hapankermaa, ja kaada se kiviä siihen. Betonin on täytettävä kaikki aukot.

Se on tärkeää! Jos säätiön korkeus on suuri, niin seuraava kivikerros ja betonivuoto voidaan suorittaa seuraavana päivänä. Jos säätiön korkeus on sellainen, että 2 kerrosta riittää, niin kaikki voidaan tehdä yhdellä päivällä.

 • Viimeisen kivikerroksen pitäisi päätyä sellaiselle tasolle, että 6 - 7 cm säilyy loppuun asti.
 • Tarkista pohjan pinta horisontaaliseen asentoon. Jos on poikkeamia, lisää sitten betoniliuos, kunnes säätö on tasaisesti vaakatasossa.
 • Peitä betoni kalvolla ja anna kuivua 2 - 3 viikon ajan.
 • Kun betoni on asetettu, poistamme muottipesän.

Kellariseinien pinnan on oltava vesitiivistynyttä materiaalia. Säätiön ja kuopan seinien välinen tila nukahtaa hiekkaa. Tulevaisuudessa liesi alkaa 6 - 7 cm lattian alapuolella.

Älä myöskään unohda, että kylvyn ja pohjan alapinnan välissä on oltava 5 cm: n rako, joka parhaiten täytetään hiekalla.

Kuinka perustaa metallikattiloita kylpyyn

Kuten jo edellä todettiin, joskus perustus tehdään myös raudan uunin alla, vaikka sen paino ei ole niin suuri. Jos kylvyssä oleva lattia on betonia, ei ole tarpeen tehdä perustusta rautasuolalle. Ja jos puuta, se ei ole välttämätöntä, mutta mahdollista.

 • Kaivamme 50 cm: n syvän uunin säätiön kaivon. Mitan mitan pitäisi olla hieman enemmän kuin metallin uunin koko - 5 - 10 cm.
 • Kaadetaan kaivoa kaivon pohjalle ja varovasti tamp. Tampingin jälkeen runkokerroksen korkeuden on oltava vähintään 30 cm.
 • Ylhäältä kaadetaan betonivalmiste 2-3 cm: n kerroksella. Teemme seuraavan ratkaisun betonin valmistukseen: 1 osa sementistä, 4 osaa hiekkaa, vettä niin, että sakeus on keskitiheys.
 • Kun betoni on kuivunut, aseta vesitiivis kerros 2-3 kerroksessa.
 • Asenna sitten muotti.
 • Laitamme teräsvaarnan 8 mm vahvistusrungon sisään.
 • Täytä betoni 20 cm: n kerroksella. Valmistamme laastin tämän reseptin mukaan: 1 osa sementistä, 2,5 osaa hiekkaa, 4 osaa hienoa murskattua kiveä.
 • Tarkista pohjan vaakasuora pinta. Tarvittaessa lisää ja tasoita ratkaisu.
 • Kun betoni on täysin asetettu, i. kahden viikon aikana asetamme punaiset palavat tiilet, jolloin säätiön taso lattian tasolle.

Punainen tiili voidaan sijoittaa sekä koko alustan pohjan että vain tukipylväät. Myös metallin uunin koko perustus voidaan tehdä tiilestä.

Uunin perusta - ratkaiseva tehtävä. Jos aiot tilata uunin asentamisen asiantuntijalta, sinun ei pitäisi tehdä säätiötä itse. Ensinnäkin, sinun on neuvoteltava uunin kanssa ja vain hänen johdollaan, jotta he voivat varustaa säätiön. Huomaa, että väärin tehty säätiö uhkaa sinua siitä, että savupiippu katkeaa päällekkäin ja katon aikana maaliikenteessä. Kaikki tämä voi johtaa epämiellyttävään tuhoamiseen. Ajattele kaikkea etukäteen.