Maaseudun helpoin ja budjetin perusta? Materiaalit, työjärjestys, ominaisuudet?

Miten tehdä itsellesi yksinkertaisin ja budjetin perusta pienelle talolle?

Mitä materiaaleja ja työkaluja tarvitaan?

Työn suoritusjärjestys, ominaisuudet?

Pienen maaseudun rakentamiseen käytetään neljää edullisia säätiörakenteita:

Valitaan konkreettinen pohjarakenne sen mukaan, millaisen maaperän tyyppi on suunniteltu, jäätymisen syvyydestä ja pohjaveden sijainnista.

Jos oletamme, että maa-alueen, jossa rakentaminen on tarkoitus tapahtua, talletetaan tiheä maaperä (hiekka- tai savimaat, hiekkasauma jne.), Joka helposti kestää kuorman pienestä maalaistalosta, sitten taloudellisin kellari vaihtoehto on tässä tapauksessa pylväsperusta.

Tällainen säätiö luodaan asentamalla yksittäiset pylväät, jotka on asennettu hiekkipyyhkeeseen tulevan talon ympärille laakerin seinämien alle portaittain mittarista 2,5: een. Pylväiden materiaali voi toimia tiilen tai roskakivenä, joka on sidottu sementti-hiekkalaastiin sekä kiinteään betoniin tai betonielementteihin. Niiden alaosa haudataan maahan, ja ylempi on yhdistetty puutavaran avulla, johon talon rakentaminen asennetaan.

sora tai murskattu kivi;

teräslanka vahvistuksena;

Ensinnäkin maa-alue on merkitty, ja suunnitellaan, mistä reikiä kaivataan virtojen asentamiseen. Kun olet suorittanut maatyöt ja hiekkalaatan, asennetaan valittua tyyppiä olevat sarakkeet. Ylhäältä ne peitetään kattohuopalla, ja sitten baarilla tai lankkuilla, jotka yhdistyvät kynsien kanssa yhteen grillausrakenteeseen.

Tärkein ominaisuus on tarve asentaa sarakkeet siten, että niiden merkki on samalla tasolla.

Tosiasia on, että sinun on otettava paljon huomioon säätiön valinnassa.

Ja materiaali, josta rakennetta rakennetaan (tämä on kuormitus säätiöön).

Ja maaperän tyyppi tietyllä alueella.

Ja pohjaveden taso.

Maasto ja niin edelleen.

Eli tämä ei ole aina "kallein" vaihtoehto, se voi toimia, sinun on tehtävä säätiö itse (ks. Edellä), eikä rahaa.

Jos kaikki tämä ei oteta huomioon, on mahdollista käyttää renkaita (käytetään)

Poistamme maapohjan kerroksen, asetamme renkaat sisään, täytämme ne rauniolla tai hiekalla, muottipesällä ja täytämme sen betonilla.

Toinen vaihtoehto on matala-uraauurtava nauha-pohja (se kilpailee käytännöllisesti pilarivaiheella).

Tämän koko tuotantoprosessin hinnan alentaminen on seuraava:

Betoni vaivaa suoraan rakennustyömaalla sen sijaan, että ostaa sen (vuokraa betonisekoittimen, eikä osta).

Täyteaineena käytetään rikkoutuneita tiiliä, rikkoutuneita liuskekiviä.

Kaivamme kaivannon itse.

Tai tässä on toinen vaihtoehto, käytettyjen ratapölkkyjen perustus (puiset ratapölkyt, on mahdollista käyttää betoniteräksiä, mutta ne ovat kalliimpia ja myös kuljetuksissa).

Käytetyt ratapölkyt maksavat yleensä penniäkään.

Kaivamme kaivannon, tässä otetaan jo huomioon yhdet kerrokset tai kahdessa kerroksessa olevat rajat siteet (tarvitsemme laskelmia säätiön kuormitukselle).

Tampaamme kaivannon pohjan.

Hiekka (noin 10 cm), hiekkakerros, tamping, tasoitettu, vedeneristys ja asetetut ratapölkyt.

Voidat voidaan kaataa vahvistetulla betonilla, et voi kaataa (aukkoja kaivojen ja ratapölkkyjen välissä.

Creosote pölkkyissä, tässä tapauksessa valtava plus, tällainen säätiö toimii pitkään.

Risteytämme toisiinsa rakennussarjoilla.

Voit grillata käytetyistä ratapölkyt, tällainen säätiö on hieman kalliimpi, koska grillataessa tarvitsemme pylväitä, betonia tai tiiliä.

Yleisimmät nauhalevyt eri versioina: upotettu, matala syvyys, korkea ja matala pohja jne. Viittaa suhteellisen yksinkertaisiin ja edullisiin vaihtoehtoihin. Se on yksi kestävimmistä ja luotettavimmista perustuksista rakennusten eri korkeuksissa.

Toinen tyyppinen nauhalevyt on pylväs- tai paalusäätiö, jossa on syvennetty grilli, nauha-paalu tai nauhan pylväspohja. Laajentaa tällaisten säätiöiden laajuutta.

Luotettavin ja kallein säätiö on esivalmistettu ja tylsä ​​teräsbetonipilari. Suurin kantavuus. Soveltamisala on erittäin suuri. Kustannukset ovat korkeat.

Toinen tyyppinen säätiö, jossa on monia muunnelmia - laatta. Yksi kalleimmista ja teknisesti vaikeimmista perustuksista.

Suurin budjettivaihtoehto, etenkin pienille talotilanteille - on lohkoperuste. Se on täydellinen yhden kerroksen taloja, joiden pinta-ala on jopa 60 neliömetriä. säätiö toteutetaan ennalta tasoitetulla alueella. Lohkot voidaan järjestää tavallisista tiilistä, vakiokokoisista betonilohkoista (400 * 400 mm, 300 * 300 mm jne.). Mitä massiivisempi talo on, sitä korkeampi on lohkojen taajuus. Tavallisesti lohkot avaruudessa on säädetty 1,5-2 metrin välein. säätö on asennettu erittäin nopeasti ja helposti. Asennukseen tarvitaan: yksi työntekijä, kiyanka, taso, lapio, lohkot itse ja hiekka ohuille vuodeloille (enintään 50 mm).

Toinen vaihtoehto kevyiden talojen (tilapäinen) varten on rautapinoja. Helppo, nopea, suhteellisen halpa, mutta ei luotettava.

Maan talon perusta - parhaat vaihtoehdot, laitteen pilarit

Rakenna oma pieni ja mukava maalaistalo omalle maallemme, sillä monet ovat vaaleita unelmia. Toiminnan kausivaihtelu mahdollistaa kevyen rakenteen rakenteen ja säästävät huomattavasti säätölaitetta. Kaikki tässä vaiheessa tehdyt virheet voivat kuitenkin myöhemmin olla kalliita kiinteistöjen omistajalle. Oikealla valinnalla annettavalle perustalle tulisi ottaa huomioon maaperän koostumus, pohjaveden sijainti ja maaperän jäädytys syvyysalueella. Nämä tiedot auttavat estämään pystytetyn rakenteen mahdolliset muodonmuutokset ja siirtymät, mutta myös määrittelemään sopivan tyyppisen alustan valinta.

Maatiloihin perustuvat säätiötyypit

Pohjavesirakenteiden rakentaminen on suositeltavaa päällysrakenteisten talojen rakentamisessa, joissa on raskas katot.

Optimaalinen kellari vaihtoehto helposta maalaistalolle pidetään haudattuna pohjana. Ne ovat melko luotettavia, niitä voidaan käyttää melko pitkään ja lisäksi niitä on helppo rakentaa omin käsin. Useimmin käytetään seuraavia perustyyppejä:

Jokaisella niistä on sen etuja ja haittoja. Yhden tai toisen tyyppisen rakenteen valinta riippuu ensisijaisesti paikan topografiasta, maaperän koostumuksesta sekä pohjaveden läsnäolosta ja sijainnista.

Laattojen pohja on syvyydeltään lujitetusta betonista valmistettu monoliittinen laatta, joka on muodostettu kaatamalla betoniliuos omilla kädillä suoraan avoimen kuoppaan valmistetulle alueelle. Tällainen pohja soveltuu parhaiten maaperän karsimiseen, koska se ei pelkää niiden siirtymistä eikä se ole riippuvainen pohjaveden sijainnista. Rakennusmateriaalien ja maansiirtokoneiden aiheuttamat huomattavat kustannukset, jotka aiheutuvat laattojen asettamisesta koko rakennukselle, tekevät tällaisista säästöistä taloudellisesti kannattamattomia suurille maalajeille.

Matala pohjan nauhatyyppi on järjestetty tasaiselle koostumukselle kuiville maille, ja se voi olla:

 • yhden kappaleen ja muodon monoliittinen teräsbetoniteippi. Pohja asetetaan valmiiksi valmistettuun uraan, johon on asennettu raudoitus, kaatamalla betoniliuosta koko rakennuksen ympärysmittaan sekä sisäisten kantavien seinien alle;
 • betonielementti. Avoimessa kaivossa pinottu, ne on kiinnitettävä toisiinsa lujittamalla ja sementtilaastilla.

Kaistaleen perustuksen tärkein etu on omistajan tarjoama tilaisuus varustaa rakennuksen lisää kellarilla tai kellarissa. Lisäksi melko yksinkertainen rakennusmenetelmä mahdollistaa perustan rakentamisen omiin käsiisi. Työn monimutkaisuus ja käytettyjen materiaalien suuri määrä tekevät tällaisen säätiön rakentamisen helppoon maalaistaloon epäkäytännölliseksi.

Taloudellisimmillaan on mahdollisuus käyttää sarakepidikkeitä, mikä on edullista useimmissa tapauksissa kevyen runkorakenteen tai paneelitalojen rakentamisessa heikoilla maaperillä tai jäädytetyllä maaperällä. Tiilen, kiinteän betonin tai puun peruspilarit voivat puolittaa rakennusten rahoituksen kustannuksia. Ne eroavat työvoimavaltaista työtä vähäisemmässä määrin kuin teippi- tai laattapohjat.

On syytä muistaa, että pylväsperusta ei kategorisesti ole sopiva vaakasuoralle liikkuvalle maaperälle rakennuksen mahdollisen kallistumisen vuoksi!

Niiden tärkein haitta on mahdottomuus asentaa massiiviset ulkoseinät, vaikeus rakentamalla jalusta sekä tarve rakentaa grillage varten joukko ylemmät leikkaukset tukia upotettu maahan.

Pylväsperustan laite

Perusrakenteiden suosio maakotitalon tukikohdista johtuu paitsi suhteellisen vähäisestä työlästä työstä, mutta myös mahdollisuudesta käyttää erilaisia ​​rakennusaineita rakenteen muodostamiseksi. Tukit voidaan tehdä käsin tiilestä tai betonista, sementtilohkoista, puusta tai metallista. Lisäksi tekniikka tällaisen säätiön suorittami- seksi porattujen kaivojen avulla on laajalti käytetty, joka sisältää seuraavat työvaiheet.

 • Sivuston valmistelu. Jätteiden ja maaperän poisto.
 • Merkinnät rakennustyömaalle ja tiloille. On huomattava, että pilarit on sijoitettava tulevan rakenteen kaikkiin kulmiin ja kantavien seinien liitospisteisiin.
 • Poraa kuopat tukeen. Pehmeät, taipuisat maaperät mahdollistavat porauksen perinteisen puutarhakyörän avulla ilman, että kiinnität raskaita koneita.
 • Tukien muodostuminen. Se on tehty kattopölystä, joka on kiedottu putken muotoon, joka vastaa kaivon halkaisijaa. Kaivannon pohja on esipakattu ja kaadettu pienellä määrällä betoniliuosta, minkä jälkeen valmistetaan kaivoon ruberoidiputki. Valmistetun rakenteen korkeus ei saa ylittää 30-40 cm maanpinnan yläpuolella.

Asbestisementtiputkien käyttö ruploidin sijasta tukien muodostuksen aikana lisää koko rakenteen lujuutta ja nopeuttaa prosessia.

 • Vahvistustukit. Järjestelmän vahvistamiseksi perustetaan lujitemuovaus ennen kaadettujen kaivojen kaatoamista. Tämä edellyttää 3-4 metallinen tankoa, joiden halkaisija on 8-10 mm ja pituus hieman suurempi kuin vastaavan kokoinen ruberoidisisäke tai asbestisementtiputki, mikä on välttämätöntä grillattavan terän kestävyyden varmistamiseksi.
 • Valmistetun rakenteen täyttäminen betonilla. Jotta aukkojen muodostuminen estettäisiin, kaivon täyttämisprosessissa on välttämätöntä jäädä tulevaa seosta väliaikaisesti.
 • Laite grillata. Se tehdään riittävän voimakkaan betonin joukon jälkeen. Tarvitaan pilarin perustuksen tekemiseksi suuremman vakauden ja jäykkyyden vuoksi. Grillin rakentamista varten on tehtävä muotti ja valmistettava metallivahvikeharja. Valukappaleen jälkeen grillataika jätetään 2-3 viikkoa, kunnes betoniliuos on täysin kovettunut.

Laaja-alainen on myös mahdollisuus asentaa tiilipylväiden perustat kevyiden rakennusten maalajeille. Tätä varten käytä vain korpulentaalisesti poltettua keraamista tiiliä, jossa ei ole halkeamia. Se on valittava jäätymisindeksin mukaan. Mitä korkeampi se on, sitä enemmän jäädyttämiseen ja sulattamiseen liittyviä syklejä voi kestää materiaalia.

Kun asennat pylväsperiaatteita, silikaatin tai onton tiilien käyttö on ehdottomasti kielletty!

Suurten raskaiden komponenttien puuttuminen säätiön suunnittelussa sallii paitsi perustaa omia käsiään myös itsenäisesti palauttaa tai korvata yksittäiset osat osittaisella tuhoamisellaan. Tiilipilarien rakentaminen on sijoitettu rakennuksen jokaiseen kulmaan erillisten seinien ja pitkien palkkien alla. Tukit sijoitetaan enintään 2 m: n etäisyydelle toisistaan ​​ja niiden syvyys on yleensä 0,5... 0,7 m.

Tiilen pylväspohjan asennus koostuu seuraavista työvaiheista.

 • Sivuston merkitseminen tukien ja maanrakennusten alle. Näytteenotto tehdään laskemalla, mikä mahdollistaa laitteen muurauksen pitokorkeudessa jopa 70 cm.
 • Laitteen tyynyt ja vedeneristys. Se tehdään lisäämällä hiekkakerros, joka on 15 cm paksuista murskattua kiveä jokaisessa avoimessa kuopassa, ja sen jälkikäsittelyä. Tiilen suojelemiseksi maaperän kosteuden sisääntulokerroksesta sijoitetaan kaksikerroksinen katemateriaali hiekka-sora-alustaan.
 • Pilarien rakentaminen. Asennus tehdään puoliksi tiilen, jolloin keskellä on neliömäinen ontelo, joka ulottuu koko sarakkeen korkeudelle. Tulevaisuudessa se täytetään betonilla. Suuremman lujuuden vuoksi rakennetta vahvistetaan asettamalla tangot syvennykseen.
 • Vedeneristyskannattimet. Kosteudelle suojaamiseksi käytetään bitumimastia tai muita polymeeri-bitumin suojamateriaaleja pystytettyihin tiilikantoihin.
 • Täytä täyttö tampingilla. Se vähentää huomattavasti maakerrosten kausittaisten liikkeiden perustan suunnittelua. Se tehdään roskien, sillin tai kuonan avulla aikaisintaan 6-7 päivän kuluttua pilareiden asennuksesta.

Muita töitä ovat valmistetun pylväspohjan asennus puupalkkeineen tai metallikanavalla. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa jakautuvan tasaisesti säätiölle siirrettyyn kuormaan. Palkit sijoitetaan pystytettyihin tukiin, joiden yläosaan on esipainettu vedeneristysmateriaaleilla.

johtopäätös

Maa-talojen perustusten rakentaminen ei rajoitu yllä kuvattuihin menetelmiin eikä käytettyihin materiaaleihin. Valitaan tietyn tyyppinen pohja rakentamiseen, joka auttaa tasapainoista lähestymistapaa ottaen huomioon paitsi maaperän koostumuksen paikan päällä tai rakennusmateriaalien kustannukset. Rakenteiden taitojen puuttuessa voit yliarvioida niiden kykyjä jopa yksinkertaisimpien rakenteiden rakentamisessa omilla käsillään. Näissä tapauksissa sinun on käytettävä asiantuntijoiden palveluja, jotka auttavat ei ainoastaan ​​välttämään valitun virheen vaan myös välttämään tarpeettomia rahoituskustannuksia säätiön rakentamisen aikana.

Maan talon perusta

Maan talon perustaksi kannattaa harkita:

 • Maaperä tyyppi tulevan rakennuksen kohdalla;
 • Maaperän jäädyttämisen syvyys;
 • Pohjaveden esiintyminen.

Maanjäätymisen tyypin, syvyyden syvyyden ja maanalaisen syvyyden syvyyden määrittämiseksi voit käyttää asiantuntijoiden palveluita tai suorittaa testejä omalla kädelläsi (Internetissä videopuhelut voivat itse tehdä tutkimusta).

Tämän taulukon avulla voit määrittää maanjäristyksen likimääräisen syvyyden Venäjän alueilla.

Säätiön vaihtoehdot maalaistalolle

Useimmiten puutarha-talon rakentamiseen omilla käsillään he käyttävät:

 • Pilarin perustus;
 • Nauha levyt;
 • Pile-pohja;
 • Laattoalaptio.

Pilarin perusta

Pylväspohja on pienin talon yleisin perusta. Tällaisen säätiön rakentaminen on edullisinta taloudelliselta kannalta.

Perusta koostuu maaperään upotetuista pylväät. Pylväiden yläosa on vaakasuorassa.

Pilarit asennetaan rakennuksen ympärysmittaan ja tukiseinien risteykseen. Rostverk voidaan valmistaa metallista tai puusta.

Pylväät ovat tiilisiä, lohkareita, sementtiputkia asbestilla, roski kivi. On myös mahdollista (asentamalla muotti) kaatamalla betonipylväät vahvikkeella.

Pylväspohjan rakentamiseen omilla kädillä tarvitset tasaisen alueen ilman korkeuseroja.

Pylväsperusta on merkityksellinen tiheille, ei-karkottaville maatyypeille.

Kolonnin alustan edut:

 • Alhaiset rakennuskustannukset;
 • Nopea asennus;
 • Luotettavuutta.

Pilariväli:

 • Puutteellinen mahdollisuus perustaa kellari;
 • Ei sovellu suurille rakenteille;
 • Ei koske talteenottotyyppejä.

Nauhan tyyppikanta

Nauhapohja on raudoitettu betonirakenne, joka kulkee koko rakennuksen ja väliseinien ympärillä.

Maalitalon nauhan perustuksen asentaminen antaa mahdollisuuden varustaa kellarikerroksessa rakennuksen alle.

Alustan teippityyppi voidaan jakaa seuraavasti:

 • Matala syvyys (käytetään ei-karkottavilla maatyypeillä ja säädetty enintään 70 senttimetrin syvyyteen);
 • Upotettu (kestää maan talteenottoa ja alle jäätymisaste, noin kaksi metriä).

Voit rakentaa oman puutarhasi, joka on tehty tiilistä, lohkosta, puusta jne. Nauhakuvioon.

Vahvan jäädyttämisen altistavia maatyyppejä, joissa on suuri pohjavesi, nauha-alustaa ei käytetä.

Vyölenkelin etuja:

 • Mahdollisuus järjestää kellari;
 • kestävyys;
 • vahvuus;
 • Voit tehdä omia käsiäsi ilman rakennustarvikkeita;
 • Laaja valikoima sovelluksia.

Väärennetyt nauhat:

 • Korkeat kustannukset;
 • Korkea työvoimakustannus;
 • Mahdollisuus käyttää maaperää, jolla on korkea pohjavesi.

Pile-pohjatyyppi

Rakennuksen paalusäätiö on maaperään upotettujen paalujen monimutkainen yhdistelmä, joka on yhdistetty metallista, betonista tai puusta. Pilejä voi ostaa tai kaataa suoraan maaperään.

Metallipilari on pitkä sauva, jossa on terävä kärki. Pilejä voidaan ajaa sisään tai ruuvattaa maaperään terävällä päällä, kunnes se asennetaan tiheään kerrokseen maaperään.

Puutarhassa käytetään yleisesti ruuvipalloja. Paalun ja ruuvin alustan asennus tehdään hyvin nopeasti. Piles pystyvät kestämään vakavia kuormia ja ovat riittävän vahvoja.

Pilejä käytetään kehysrakennusten, hirsimökkien, tiilipuutarhojen rakentamiseen.

Paalun kantapohjaa ei voida soveltaa kallioihin.

Paalun kantapohjaa ei voida soveltaa kallioihin. Muilla mailla, myös heikoilla, paalut ovat erinomainen ratkaisu.

Pilarin ja ruuvin tyypit:

 • Alhaiset kustannukset;
 • Nopea asennus;
 • Kestävyys (jopa 150 vuotta).
 • Kyky käyttää uudelleen paaluita;
 • Vähintään työvoimavaltainen työ;
 • Kyky käyttää lähes kaikentyyppisiä maaperä;
 • Luotettavuutta.

Pohjalevytyyppi

Laattapohja on monoliittinen laatta, jossa on vahvistusta. Tämäntyyppinen pohja pystyy laskeutumaan ja nousemaan itsestään samalla kun maaperää pudotetaan ilman muodonmuutosta.

Laattojen pohjatyyppiä käytetään kaikentyyppiseen maaperään.

Monoliittiselle levylle voit rakentaa runko-, puu-, lohko- ja tiilipuutarha-talon.

Laattojen tyyppisen alustan etuja:

 • Korkea lujuus;
 • Erinomainen kantavuus;
 • Kestävyys.

Tärkein haitta levylautatyypille - korkeat kustannukset.

Puutarhatalon kellarin korjaus

Jotta vältetään tarve korjata perusta hänen seuraamaan: sen on oltava kiinteä, kipsi, bitumi tai vastaava materiaali.

Merkit, joiden avulla tunnistat tukipinnan vaurion:

 • Ovien ja ikkunoiden aukkojen vääristyminen.
 • Kellarikerros.
 • Halkeamien ulkonäkö laakerissa ja sisäseinissä.
 • Levyn ulomman osan tuhoutuminen.

Suositukset puutarha-talon teippipohjan korjaamiseksi

 • Vahingoittuneen levyn koko kehän (tai vaurioituneen osan) ympärillä kaivetaan kaivantoa puoli metriä syvälle (tarvittaessa syvemmälle).
 • Maasta poistetun tukipinnan osa on puhdistettava lian ulkopuolelle.
 • Puhdista pinta aluke-seoksella tartunnan parantamiseksi.
 • Poraa reikiä puhdistetussa tukipylväässä.
 • Kierrä ankkuripultit reikiin, vaakatasossa puolen metrin metriä.
 • Hitsauta tai kiinnitä ankkuripultteihin johtoa varten, joka on valmistettu etukäteen vahvistusverkosta.
 • Kaikkien halkeamien ja syvennysten käsitteleminen sementtilaastilla ja sen kuivumisen.
 • Jos seinä on vaurioitunut, on asennettava puun tai vanerin muotti. Peitä hiekkalaatikko kaivannon pohjalla, tiivistä se ja kaada liuos.
 • Kovettumisen jälkeen asenna vedeneristyskerros.
 • Työnnä kaivanto kattamaan maaperä kerroksittain, varovasti kumpaankin kerrokseen.

Levyn tyyppikanta palautetaan analogisesti nauhan kanssa.

Korjaus nauhatehtaan maalaistalossa.

Me järjestämme puutarhan talon perustan

Perusta puutarhalle

Maalaistalolla on yksi tärkeä piirre, joka usein johtaa surullisiin seurauksiin. Tosiasia on, että tähän mennessä monet asunnon omistajat uskovat, että maalaistalo voidaan rakentaa käsillä olevista materiaaleista käyttäen primitiivistä teknologiaa ja johtaa laadukkaaseen rakenteeseen. Joten saat alhaiset eritelmät ja talo ei vastaa odotuksia. Tämän seurauksena turhautuminen ja lisäkustannukset.

On tärkeää ymmärtää tarkasti ja yksiselitteisesti, että pienen talon rakentaminen on ensisijaisesti talonrakennus. Alustavien sääntöjen noudattamatta jättäminen suunnittelulaskennalle johtaa sen tuhoamiseen. Siksi, jos päätät tehdä omakotitalon ja puutarhan talon perustan, harkitse huolellisesti kaikkia rakennusvaiheita.

Pohja toimii pääkannattimen toiminnalla, joka kestää kaikki talon luomat kuormat paitsi rakennustöiden aikana myös käytön aikana. Ulkoisten vaikutusten ja rakenteen painon lisäksi säätiö on pohjaveden ja aktiivisten elementtien jatkuvan vaikutuksen alaisena, joilla on haitallinen vaikutus säätiöön.

Puutarha talo omilla käsillään

Puutarhatalustan perustana tulisi olla koko rakennuksen vakaus ja rakennuksen luotettavuus. Jotta rakenne täyttäisi vaaditut lujuusparametrit, on tarpeen suorittaa standardi esisuunnittelun ja suunnittelutyöryhmä. Lujuuden oikean laskemisen ansiosta rakennuspaikan erityisominaisuudet ja rakennuksen parametrit huomioon ottaen on mahdollista saavuttaa riittävä suorituskyky mahdollisimman vähän aikaa ja rahaa.

Valmistelu rakentamiseen

Perusrakenteen ominaisuuksien määrittämiseksi tulevaa rakennetta varten on välttämätöntä analysoida huolellisesti pohjaisen maaperän kunto. On myös tärkeää tietää maaperän jäädytyksen syvyys ja pohjaveden esiintyminen. Paras vaihtoehto luonnollisesti perustuu yhtenäiseen periaatteeseen: se mahdollistaa yhdenmukaisen kutistumisen ja estää rakenteiden vääristymät ja rullat.

Se on maaperä, joka toimii pohjana kodin talon tyypin valitsemiselle. Maaperä määrittää säätiön ominaispiirteet - tämä sääntö sopii erikokoisten esineiden rakentamiseen. Taustalla olevat maaperät määrittävät alueen kantavuuden ja ne otetaan väistämättä huomioon alustan laskennassa.

Vakiomuodossa maaperän on täytettävä tietyt vaatimukset:

 1. Riittävä kantavuus.
 2. Tasainen kokoontaitettavuus matalissa rajoissa.
 3. Ei turvotusta.
 4. Maanviljelytilanne ja paineen aleneminen.
 5. Suuri turvallisuuskyky.

Perusta puutarhalle omalla kädelläsi täyttää vahvistetut ja välttämättömät parametrit, jos noudatat tiettyjä vaatimuksia ja sääntöjä.

Säätiötyyppiset puutarhatalot

Talojen talojen rakentamiseen kesämökkeihin ja puutarhatiloihin käytetään monenlaisia ​​syitä. Tätä rakennetta varten sopivat samantyyppiset pohjat, joita käytetään tavallisessa muodossa.

Käytettävät säätiöt ovat seuraavat:

 • Pilarin perusta.
 • Nauhan vaihtoehdot.
 • Pallosäätiöt.
 • Laattoalaptio.

Jokaisella tämän tyyppisellä pohjalla on omat ominaisuutensa ja ominaisuutensa. Valittaessa tietyn vaihtoehdon tulisi pitää lukuisia indikaattoreita.

Pilarin perusta on suosituin vaihtoehto. Se on tasaisesti asennettu rakennustyömaalle, joka sijoitetaan maahan tiettyyn syvyyteen, mikä mahdollistaa riittävän rakenteellisen lujuuden. Kun kaikki paalut ovat upotettu, on tärkeää varmistaa, että yläosa on samalla tasolla. Asennuspisteet määritetään etukäteen ottaen huomioon rakennuksen suunnittelu. Tukien tulisi olla kääntöpisteitä rakennuksen kehällä.

Perusta puutarhan taloon

Tyypillisesti paalut ovat tiilet, betonilohkot tai asbestisementtiputket. Joskus ne tekevät kiinteitä monoliittisia pilareita. Puutarhojen 4-6 metrin tiilipohja tarjoaa riittävän rakenteellisen lujuuden ja säilyttää sen pitkään.

Nauha säätiö talon omalla kädellä

Ribbon säätiö on yleensä suosittu versio pohjasta. Tämä muotoilu tarjoaa korkean tehokkuuden ja taloudellisuuden. Klassisessa muodossaan se on vahvistettu betoniraina. Joissakin tapauksissa voidaan käyttää myös tiiliä tai roskaa. Luotu nauha kulkee pitkin rakennuksen kehää - tämä varmistaa rakenteen vakauden.

Nauhapohjan rakentamisen aikana pääosa upotetaan maahan ja pieni osa työntyy maanpinnan yläpuolelle. Tämä rakenne mahdollistaa kellarin perustamisen.

Nauhapohjan rakentaminen on erittäin yksinkertaista ja kaikki rakentamisen vaiheet tunnetaan laajalti:

 1. Kaivoksen valmistelu alustavalla merkinnällä paikan päällä.
 2. Luotuissa ojankaapeleissa kiinnitetty muotti. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisesti koottuja suojia, jotka on sijoitettava kuoppaan tarkasti pystyasentoon. Muottien on oltava kestäviä kestämään laajenemista seoksen kovettamisen aikana, ja sen on myös työntävä tiettyyn korkeuteen maanpinnan yläpuolella.
 3. Kun muotti on asennettu, se alkaa kaataa betoniseosta. Se kaadetaan kerroksiin "kuplien" muodostumisen poistamiseksi.
 4. Kun betoni on asetettu, säätö soveltuu jatkokäsittelyyn.

Kaistaleperusteet voivat vaihdella tunkeutumisasteella: ne jakautuvat matalaksi ja syviksi.

Yleiskattavuus ja yksinkertaisuus, kun otetaan huomioon tällaisen säätiön taloudellinen toteutettavuus, sallii sen käytön monissa loma-hankkeissa.

Säätiön nauha-versio on pätevä rakentamaan valumismailla. Ainoat poikkeukset ovat täysin sopimattomat maaperät, joissa on runsaasti pohjavesivarastoa, vähäinen jäätymissyvyys ja muut rakenteiden rajoittavat indikaattorit. Tällaisessa tilanteessa on tarpeen käyttää pylväspohjaa.

Ribbonsäätiö valitaan monien etujen takia, mukaan lukien seuraavat:

Nauhan perusta maalaistalolle

 1. Mahdollisuus luoda eri kokoinen kellari.
 2. Jalustan peruskestävyys on erinomainen.
 3. Pitkä käyttöikä.
 4. Helppo asennus, jonka aikana voit rajoittaa itsesi manuaaliseen työhön.
 5. Laajakaistainen nauha-ala.

Puutarhan talon perustaminen on tehtävä huolellisesti ja tarkasti. Jokaisen rakenne-elementin asianmukainen työ ja todennettu laskenta mahdollistavat korkean tehokkuuden ja koko rakennelman riittävän laadun.

Puutarhatalon ja sen vaiheittaisen rakentamisen valinta

Kaupunkien unelma on olla talossa maassa, jossa voit rentoutua kaupungin kiireestä ja saada raikasta ilmaa. Eräänä päivänä viettänyt tällaisessa paikassa antaa elinvoimaa koko työviikolle. Mutta ei kaikilla ole varaa tällaiseen taloon.

Tässä tapauksessa rajoitetun budjetin omaavat ihmiset voivat joko ostaa valmiin kehystyspuutarhan, tai rakentaa puutarhavarren omiin käsiinsä.

Maalaistalot

Jos päätät ostaa valmiin pienen talon talon, tällä hetkellä on suuri joukko tällaisia ​​taloja rakennusmarkkinoilla. On olemassa vaihtoehtoja pienikokoisille taloille, jotka ovat täydellisiä niiden sijoittamiseksi kesämökkiin, puutarhaan tai mihin tahansa paikkaan ulkoiluun.

Nämä runko talot ovat hyvin eristettyjä, joten voit säästää niiden lämmitykseen, koska kustannukset ovat vähäiset.

Suuret talot ovat täydellisiä maanmökin roolissa. Puutarhayrityksiä valmistavat yritykset tarjoavat vain valmiita taloja, mutta voivat myös rakentaa talon asiakkaan yksittäisen hankkeen mukaan.

Alla on esimerkkejä valmiista talosta.

 1. Maalaistalon koko 6x4.3 m runko-paneelirakenne. Käytettävässä vuorauksessa. Talo on eristetty noin 50 mm paksuisen lämpö- basalttimen ympärille. Katto on galvanoitua rautaa. Lattiaa käytettiin lattiapintaan.
 2. Maalaistalon talousluokka. Seinän koristelu tehty kaatopaikalle. Talo on eristetty ympäri kehä, katto mukaan lukien. Sisätiloissa on kaksi huonetta, jotka on erotettu osiolla. Talon korkeus on 3,2 m. Muut asennus- ja asennusvaihtoehdot. Päällyste on mahdollista lohkotalo, ammatillinen lattia, jäljitelmä baari.

On olemassa monia vaihtoehtoja näiden talojen käyttämiseen puutarhaksi, kalastukseksi, varastolle. Seuraavassa esitettyjen talojen valmistukseen käytetään puuta, jota käsiteltiin erityisillä välineillä, joten niillä on suuri lujuus, luotettavuus, ympäristöystävällisyys ja kestävyys.

Riippuen kehyksen puusta puutarhassa voi olla erilaisia ​​tarkoituksia. Pieni talo voidaan käyttää varastotilana kotitalouksien varastointiin. Talon tuotanto tilauksen mukaan yksittäisessä hankkeessa on mahdollista.

Materiaalien valinta ja askel askeleelta rakentaminen

Ennen kuin aloitat kehystystornin rakentamisen omilla kädillä, on tärkeää miettiä, mitä materiaaleja käytetään ja laskea tarvittava määrä niitä. Kehysrakennuksen rakentamiseksi on tarpeen valmistaa seuraavat rakennusmateriaalit:

 • puutavaran rakenne;
 • leikattu aluksella;
 • eristys;
 • asennus vaahto;
 • kattotiiliä;
 • vesi- ja höyrysulku;
 • asennusmateriaali.

Kevytrakenteen rakentamiseen voit käyttää sarakepohjaa. Jos itsenäisesti järjestät säätiön, työn kustannukset ovat noin 10 tuhatta ruplaa. Nauhapohjan laitteeseen tarvitaan enemmän aikaa, mutta pohja on luotettavampi ja kestävämpi. Tällaisen säätiön kustannukset ovat 15-20 tuhatta ruplaa.

Kehysrakennuksen seinien rakennusmateriaalin määrä riippuu tulevan talon koosta. Voit esimerkiksi ottaa talon, jonka korkeus on 2,8 m, pituus 10 m, leveys 8 m. Näiden parametrien avulla laske pystysuorat viestit talon kehykseen. Talon ympärysmitta on 36 m.

Räkit tulee sijoittaa 50 cm: n etäisyydelle toisistaan. Jos telineissä käytetään 10 x 15 cm: n puutavaraa, tarvitset noin 4 kuutiota puuta. Laitekannasta ja lopullisesta liitännästä tarvitaan vielä 3 kuutiota, yleensä se on 7 kuutiota.

 • Jos seinien peittämiseen käytetään 3 m: n pituista, 15 cm leveyttä ja paksuutta 2,5 cm, tarvitset 4,65 kuutiometriä levyä.
 • Seinien, väliseinien, ovien ja ikkunoiden rungon hinta on noin 70-80 tuhatta ruplaa.
 • Sisustuksessa materiaalien ja vuokra-asiantuntijoiden kustannuksella on käytettävä noin 20-25 tuhatta ruplaa.

Niinpä helppokäyttöinen runkomitalo maksaa noin 250-300 tuhatta ruplaa.

Päättänyt olla maalaistalo, on tarpeen päättää, mikä talo on parempi laittaa. Voit ostaa valmiiksi. Rakennusmarkkinoilla on nyt suuri joukko yrityksiä, jotka myyvät valmiita taloja tai rakentaa tilauksen yksittäisiin hankkeisiin.

Mutta jos rakennustöissä on vähän kokemusta, voit rakentaa talon omiin käsiisi ja sisällyttää siihen kaikki fantasiat. Lisäksi rakennuttajille on mahdollista säästää.

Idean toteuttamiseksi ihanteellinen vaihtoehto on rakentaa kehysrakennus. Tällainen talo on erittäin nopeasti rakennettu, halpa, ja lisäksi kuka tahansa voi rakentaa sen omiin käsiinsä.

Puutarhan talonrakentaminen

Yleensä rakennamme puutarhakalusteita joko vanerista tai puusta. Seuraavassa tarkastellaan molempia vaihtoehtoja rakentamiseen.

vaneri

Uskotaan, että yksinkertaisin kokoonpano ja rakentaminen on kehys mökki talon vaneri. Sen rakenne kestää vain viikon. Jos hän tekee kauniin ulkoasun, esimerkiksi puisen seinälevyn, hänellä on varsin näkyvä ulkonäkö.

Talonrakennusmateriaalin luettelo riippuu omistajan makujen ja taloudellisten mahdollisuuksien henkilökohtaisista mieltymyksistä. Siksi harkitaan vain alustavaa luetteloa.

Työkaluista tulisi valmistella:

 • moottorisaha,
 • ruuvimeisseli;
 • pora;
 • vasara;
 • rulettipyörä;
 • rakennustaso;
 • romahtamaan;
 • ruuvitaltat ja porat.

Materiaaleista, joita sinun tarvitsee ostaa:

 • sementti ja hiekka;
 • vedeneristys - kateaine;
 • 4 metrin levyinen koko 5x20 kehyksen lattian ja kiskojen asentamiseksi;
 • 4 metrin levyinen koko 5x15 kehyksen tukiseinien rakentamiseksi;
 • 4 metrin levyinen koko 5x10 sisäisille väliseinille;
 • vaneri;
 • OSB levyt;
 • Minvatu lämpöeristeenä;
 • lattia;
 • paksu lattiapäällyste;
 • kipsilevyä;
 • asennusmateriaali.

Seuraavaksi harkitaan vaiheittaista asennusta:

Säätiön laite. Rakennuksen alussa rakennamme säätiön. Koska runko talot ovat kevyitä, nauha tai sarake säätiö soveltuu heille. Pienten puutarhojen talossa on parempi käyttää tukipylväsperustaa. Säätiön rakentamiseen tarvitaan puutarhan ruuvimeisseli. Niiden avulla reikiä tehdään noin 1,6 m syvyyteen 2 m: n välein.

Jotta rakentaminen olisi vakaa, suoritetaan hiekkotyyny, jonka korkeus on noin 0,2 m. Ennen pylväiden asettamista on tarpeellista vedenpitävä reiät kateaineella. Vyöt asetetaan reikien päälle ja sitten kaikki kaadetaan laastilla.

Kehyksen rakentaminen. Kehyksen perusta on pohja vanteet. Sen suorittavat palkit pitkin tulevan rakenteen koko kehää. Vanteiden ja tukkien alaosa tulee käsitellä antiseptisellä aineella puun suojaamiseksi sieltä ja hyönteisiltä.

On tärkeää suojata puu hajoamiselta vedenpitävään kerrokseen pohjan ja puun välille. Seuraavaksi aseta pystytukit, jotka määrittävät tulevan rakenteen korkeuden.

Älä tee taloa liian korkeaksi, sillä silloin on vaikea lämmittää.

Lattian paksujen levyjen laitetta käytettäessä.

Kattoasennus. Katon rakentamiseen on asennettava kattotuolit. Asennuksen nopeuttamiseksi keskustaan ​​on asennettava 1,5 m: n korkeudeltaan korkeat telineet. Telineeseen kiinnitetään puuta, joka yhdistää reunat 50 asteen kulmaan päätyliitännän kanssa.

Tuloksena olevasta rakennussarvet. Katto voidaan asentaa omiin käsiisi yhden päivän aikana. Kattotavaroina voit valita minkä tahansa, se riippuu jo henkilökohtaisista mieltymyksistä ja taloudellisista ominaisuuksista. Galvanoitu rauta sopii taloon.

Baarista

Puutavarapuutarhojen rakentaminen ja vanerin talo ovat samanlaisia. Samoin perustus tehdään ensin: pylväs tai nauha. Pilarin säätiö on valittu pienelle talolle.

On mahdollista käyttää betonilaattoja, jotka on asetettu hiekkalaatikkoon ja upotettu maaperään 15 cm: n päällä. Rakennetulle pohjalle on asetettu kattotiili vedenpitävyyteen.

Kun säätiö on pystytetty runko. Ensin alareuna ja lokit asetetaan pohjaan ja sitten asennetaan pystysuorat kannattimet. Kehyksen rakenne vie vähän aikaa, mutta samalla rakenne on vahva ja kestävä.

On puutarha talo veranta. Voit tehdä tämän laajentamalla alhaisemman viiveen ehdotetun verannan pituudella lisätuen avulla.

Lattiapinta levitetään paksuilta levyiltä. Lämmöneristyksen yhteydessä lattia on ensin peitetty eristämällä, sitten vesihöyryä ja höyryä eristetään, esimerkiksi lasikatto. Lattiaan voi käyttää paksua linoleumia tai lattioita.

Sen jälkeen, kun lattian laite kulkee puun seinään. Liitännät kiinnitetään nastat. Kruunujen väliin sopivat eristeet. Lämmittäminen olisi tehtävä jokaiselle kerrokselle. Lämmitintä käytettäessä voit käyttää hinausta tai juuttia. Sitten katto asennetaan: palkit ja kattotangot on muodostettu. Seuraavassa vaiheessa leikkaus suoritetaan baarilla ja kerros katemateriaalia asetetaan.

Maalaistaloa voidaan tehdä houkuttelevammaksi, jos ulkopinta valmistetaan sivuraidalla tai puuportaalla.

Kun päärakennustyöt rakennetaan talon omilla käsillä, voit asentaa ikkunat ja ovet ja siirtyä sisustukseen.

Talon rakentaminen baarista vie enemmän aikaa kuin vanerin talo, mutta se on luotettavampi ja kestävämpi. Riippumatta siitä, mikä onkin, omalla kädellä rakennettu talo palvelee sinua monta vuotta.

Puutarha talo omilla käsillään

Kuinka rakentaa puutarha talo omalla kädellä, rakentamisen vaiheet, miten eristää talon, vinkkejä rakentamiseen säätiön, seinät ja katto. Sisäinen ja ulkoinen sisustus.

Suuri määrä ihmisiä, jos heillä ei vieläkään ole, niin ainakin he haluavat kesämökinsä mielessä, ja tietenkin, että puutarha talo olisi rakennettava siihen. Rakentamisen säästämiseksi monet luovat pieniä rakennuksia omilla käsillään, mutta jos mahdollisuudet ovat mahdollisia, se voidaan rakentaa vaikuttavammaksi.

Tämän artikkelin avulla voit luoda unelmiesi puutarhan talon lukemisen jälkeen, josta opit - puutarhan talon ominaisuuksista, siitä, mitä työkaluja käytetään, miten säätiö on asetettu, kehyksen rakentamisen vivahteita ja vuorauksen oikeellisuutta. Kuinka tehdä korkealaatuista eristystä, mikä on vaahtokerros ja mikä on ilmastoitu julkisivu.

Kuinka luoda ja huomioida puutarha-talon projekti, pätevä avaruussuunnittelu, puutarhan talonrakennustekniikka, seinärakennuksen luotettavuus, laadukkaan lattian ja lattian muodostaminen, katon asentaminen ja maanrakennuksen vivahteet. Kuinka paljon puutarhan talon rakentaminen maksaa?
Kattoon ja ullakolle sopiva rakentaminen, rakennuksen sisäisen ja ulkoisen koristelun korkeatasoinen toteutus, kattokiinnikkeiden asentaminen.

Mitkä ovat talousluokan talot, paneelirakennuksen julkistamisen, mistä materiaaleista käytetään parhaiten?

Suunnittelun ominaisuudet

Rakennustekniikka tarjoaa nykyisin rakennustekniikoita, jotka eivät ole pelkästään klassisia materiaaleja (loki, hiekkalaatikko, tiili), vaan myös päällystämiseen käytettäviä vanerilevyjä, OSB: tä, ilmastettuja betonilohkoja, vaahtopaloja, puuta jne.

Mutta vanerista valmistetut puutarhatalot, joissa on erinomaiset äänieristys- ja lämmöneristysominaisuudet sekä työn yksinkertaisuus ja edulliset rakennuskustannukset.

Tämän rakenteen toinen etu on kyky valmistaa vanerin talo omiin käsiinsä. Tämä voi vähentää merkittävästi ammattijoukkueiden houkuttelemista. On kuitenkin pidettävä mielessä, että puun ja vanerin puutarhataloissa on joitain haittapuolia, esimerkiksi jälkimmäisen haavoittuvuus ulkoisen ympäristön aggressiivisiin toimiin. Tämän vuoksi on tarpeen toteuttaa lisätoimenpiteitä tämän rakennusmateriaalin suojaamiseksi, mikä puolestaan ​​lisää kustannuksia.

Myös vaneri on turvallisen talon rakennusmateriaali asukkaille talon asukkaiden kannalta. Siksi kun rakennetaan puutavarasta ja vanerista valmistettu puutarha, tarvitaan ulkopuolisia viimeistelyitä, kuten esimerkiksi sivuraidepäällyste, sisustuksen lisäksi se myös piiloutuu urhoollisista silmistä rakentamisen pääaineena.

Tämä johtuu sen tärkeimmistä eduista:

 • ei ole tarvetta vuokrata erityisiä rakennustarvikkeita;
 • voimakasta alustaa ei tarvita;
 • maalaistalolla on erinomaiset ominaisuudet energiansäästöstä;
 • mahdollisuus tehdä rakennuskohteita nopeasti;
 • Rakenteiden helppokäyttöisyys ja rakentamisen aikana käytettävät materiaalit johtuvat siitä, että seinät eivät kutistu.

Talon rakentamiseen käytettävän puun (kattolevyjen levyt, seinien rungon tangot) on kuitenkin oltava kuiva, ja vanerilevyillä on oltava mahdollisimman vähän lastuja reunoilla. Lisäksi kaikki puusta valmistetut materiaalit käsitellään lisäksi erityisillä yhdisteillä, jotka voivat tuottaa tarvittavan paloturvallisuuden sekä suojata ne kosteudelta.

Kehyksen vaneritehtaan rakentaminen voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 • perusta rakentaminen;
 • kehysseinien ja viilulevyn rakentaminen;
 • kattolaitteita;
 • eristys;
 • viimeistely (sisäinen ja ulkoinen).

välineet

Talon rakentamiseen tarvitset näitä työkaluja:

Säätiön asettaminen

Massiivinen säätiö pieni puutarha-talon runkoon ei ole pakollista, mutta talon on täytettävä tiukasti kaikki tekniikat. Vahvistettu betonipohjapaneeli, kaistalevy, jossa on syvennys, kaatopaikat - kaikki tällaiset perustukset sopivat kehysrakennuksen alkuun. Yleensä sovellettu nauha näkymä säätiön.

Merkittävissä helpotuksissa on parasta käyttää paalusäätiötä. Tämä tekee mahdolliseksi tasoittaa talonrakennuksen ja välttää vääristymät minimaalisilla rakennusmateriaaleilla ja säätiön normaalilla lujuudella.

Vaneritehtaan perustamisen edellyttämät materiaalit:

 • murskattu kivi, hiekka;
 • betoni (jo valmiina tai sen osat: murskattu pieni murto-osa, sementti, hiekka);
 • lattian ilmanvaihto putki;
 • vahvistuspalkit.

Ennen kuin aloitat rakentamisen, sinun on tehtävä merkintä alueesta omalla tavallaan ja kiinnitettäväksi köysien ja köyden avulla, merkitse tulevan rakenteen rajat. On parasta kohdistaa paikka, jossa talo asennetaan. Tietyllä ääriviivalla kaivantoaukko on kaiverrettu enintään 60 cm leveäksi 70 cm: n syvyydellä. Sellainen syvyys on riittävän suuri varmistamaan runko-talon tarvittava luotettavuus ja lujuus. Kaivannon pohja on täynnä, sitten se täytetään kerroksella hiekkaa ja tiivistetään uudelleen.

Sitten nukahtaa kerros hienoja raunioita ja tamped. Tällainen tyyny jakaa tasaisesti kuormituksen ja pystyy tarjoamaan vedenpitävyyden alustan alapokerroksen. Pieniä määriä vettä käytetään pehmusteiden tiheyden parantamiseksi roskan ja hiekan kitkemisen aikana. Sitten sinun täytyy rakentaa muotti, joka voidaan tehdä levyt, kiinnittää ne toisiinsa hyppyjä kynsillä. Betoni voi vuotaa säätiön kaatamisen aikana käyttämällä vanerilevyjä, joiden paksuus on 7-8 mm.

Alapuolen kuivumisen ja muottien poiston jälkeen näitä arkkia voidaan käyttää uudelleen. Nauhalevyn korkeuden yläpuolella on oltava noin 45-50 cm. Jotta muotti ei häviäisi betonin kaatamisen aikana, yläosat liitetään toisiinsa poikittaisnauhoilla.

Armature on sijoitettu sekä muottiin että pitkin. Ja sinun on jätettävä lujitustangot päiden alapäästötason yläpuolelle kehyksen seuraavalle kiinnitykselle. Useilla alueilla putki työnnetään muottiin, jonka pituus on yhtä suuri kuin pohjan leveys. Tämä luo riittävän tuuletuksen lattialle.

Sitten perustus kaadetaan valmiiksi sekoitetulla betonilla tai vaivaa murskattu kivi, hiekka, sementti suhteessa 2: 3: 1 veden kanssa. Kaatumisen aikana sinun on painettava liuosta hieman, jotta estettäisiin aukot. Pinta on tasoitettava lian tai säännön avulla, jotta pohjan yläkerros on mahdollisimman tasainen. Kun pohja kovettuu (noin viikon kuluttua, ottaen huomioon syvyys- ja sääolosuhteet), lisärakentaminen voi alkaa.

Kehys ja päin

Sen jälkeen rakennat maalaistalon vanerista omiin käsiisi, ja sinun on koottava kehys.

Kehyksen rakentaminen on vaiheittainen toteutus seuraavissa työvaiheissa:

 1. Vedenpitävä kerros asetetaan pohjan päälle, koska kattotiili on useimmiten valittu.
 2. 15x15 cm: n puusta tai lankusta 15 x 5 cm: n osuudella on rakennettu alapäällyste, joka on kiinnitetty tukirakenteeseen. Jäljitelmät tehdään samassa palkissa myöhempää lattiaa asennettaessa ne alareunaan. Maaperän ja tukkien välinen tila voidaan täyttää laajennetulla savella. Kiinnittimet on tehty metallikulmista ja ankkuripultteista. Viivästykset on sijoitettava selvästi tasolle. Viilun pohjalle kiinnitetään 2 x 2 cm: n puutavaraa. Tämän puupäällysteen vanerilevyt, joiden paksuus on 1,5 cm, leikataan kokoon ja kiinnitetään ruuvilla. Aseta mineraalivilla eristykseen. Sijoita sitten kalvo vedenpitävyyteen, kiinnittämällä niittejä käyttämällä rakennetta nitoja. Sitten ruuveilla kiinnitetään noin 2 cm: n levyiset vanerilevyt. Aluslattian asennus on valmis.
 3. Aseta pystysuoraan vähintään yhden metrin etäisyydellä toisistaan ​​ottaen huomioon talon projekti. Jotta rakenteen vahvistaminen niiden välissä vaakasuorasti varmistetaan hyppääjä. Tukit on kiinnitettävä selvästi pystysuoraan tasolle ilman vääristymiä. Kiinnittämisen kannalta on parasta käyttää tilapäisiä tukia. Ristikkäiden ja tukien asennuksen aikana on välttämätöntä jättää ikkunat ja oviaukot.
 4. Sen päälle asetetaan yläputkisto, sen järjestely on samanlainen kuin pohja. Tässä on kiinteä palkit ja katon katon jälkeen katon rakentamiseen.
 5. Rungon rakentamisen jälkeen on vain ulkonevaa vaneriviilua. Kiinnitys tehdään ruuveilla ruuvitaltalla, jonka etäisyys on vähintään 40 cm.
 6. Sitten eristys tehdään kehän ympärillä ja siihen kiinnitetään höyrysulku, joka on päällekkäin ja kiinteästi kiinnitetty.
 7. Vaneria sisältäviä lakanoita on myös kiinnitetty ruuveilla ruuvimeisselillä. Vaneriarkkien väliset liitokset on täytettävä, ja seinien ja säätiön väliset aukot on täytettävä rakennusvahalla. Kun vaahto kuivuu, sen ylijäämä poistetaan veitsellä.
 8. Yläreunassa on kiinnitetty 15 x 2 cm: n levyjä, jotka muodostavat katto-elementin. Kun projekti tarjoaa asuinrakennuksen kahdessa kerroksessa, lautojen on valittava suurempi osa. Vaneriarkit kiinnitetään tähän laatikkoon, niihin kiinnitetään höyrysulku, jonka päälle asetetaan mineraalieristys. Sitten höyrysulku asetetaan uudelleen ja peitetään vanerilevyillä, jotka on kiinnitetty itsepuristusruuveilla.

Intrawall eristys

 • Kehys, joka on ulkotettu, on suljettu vedeneristyskalvolla.
 • Rungon sisäpuoli väliseinällä asennettuihin mineraalieristyslevyihin.
 • Sitten kaikki tämä suljetaan höyrysululla.
 • Sisällä kehys on päällystetty kahdella kerroksella kipsilevyä tai OSB: tä.

Vaahtomuoto

Polyfoam C25: tä ja muuta käytetään ulkoseinien kanssa:

• Vaahto kiinnitetään sementtiliima-aineeseen, kun taas liima-anturit voivat kompensoida epätasaiset seinäpinnat. Muoviset tuppi-sateenvarjot käytetään levyn lisäasennukseen.

• Samaa sementtiliimaa levitetään vaahtomuovin päälle, jossa on laaja lusikka, johon on upotettu lujitus - lasikuitu, jonka silmäkoko on 3x3 mm ja tiheys vähintään 170 g / m2. Verkko on liimattu 70-80 mm: n päällekkäisillä nauhoilla.

• Sitten verkko peitetään liimakerroksella, jotta sen rakenne voidaan piilottaa.

Jälkikäynti on isännän harkinnan mukaan. Pääsääntöisesti seinät on viimeistelty koristeellisella kipsillä tai maalattu julkisivumaalilla. Vaahdon sijaan voit käyttää liimattuja mineraalivillaa. Kuitenkin ne ovat paljon turvallisempia tulen leviämisen kannalta, mutta ne maksaavat paljon enemmän.

Tuulettu julkisivu

Jos seinien höyrynläpäisevyys on tärkein, tuuletettu julkisivu valmistetaan:

 • Seinälle rakennetaan laatikko (galvanoituun profiiliin tai palkkiin).
 • Mineraalivillan levyt työnnetään välilevyyn pohjaosan elementtien tai sen alla olevien elementtien väliin.
 • Eristeen yläpuolella suljetaan tuulenpitävä kalvo.
 • Sen jälkeen, kun julkisivu on ommeltu kattolaudoitukseen.

Garden House -projekti

Miljoonat kesän asukkaat lisätään vuosittain armeijalle puutarhanrakentajille. Loppujen lopuksi kysytään, missä asut kesäisin, miten asutte maassa ja missä pidät työkalusi? Voit luonnollisesti rakentaa ison talon, vieläkin parempaa - rakentaa perhetalo! Mutta jos käytettävissä vain muutaman sadan, niin miksi ei rakentaa pieni puutarha talo omilla käsillään. Lisäksi rakentaminen ei vie paljon aikaa ja rahaa, eikä "raskasta tykistöä" tarvitse houkutella.

Ennen puutarhan talon rakentamista sinun on huolehdittava hankkeen dokumentaatiosta. Mutta ensin päätä mihin tarkoitukseen haluat rakentaa tällaisen rakenteen, ja mitä toimintoja talossa pitäisi tehdä.

Mutta kaikesta huolimatta, sen pitäisi aina olla lämmin, kuiva, kevyt, kodikas ja mukava täällä. Ja sen pitäisi haistaa hyvää!

Kuumalla säällä kesällä talossa pitäisi olla viileä. Alkusyksystä ja keväästä märällä säällä sen pitäisi olla tarpeeksi lämmin täällä. Kylmällä säällä puutarhan taloon tulee lämmetä nopeasti ja mukavissa lämpötiloissa, jos aiot käydä sen vieressä. Hyödyntämisen asemasta päärakennukseksi talossa ei tarvitsisi päivittäistä hoitoa, liian raskaita talven ja takaisin valmistelua.

Talon tulee olla ympärivuotista sähköä ja juomavettä (no, ainakin kesällä). Monien ihmisten on voitava suojata useita päiviä, esimerkiksi odottamattomien vieraiden tai sukulaisten saapumisen yhteydessä. On parempi, kun kaikki huoneet ovat monitoimisia: kaudesta riippuen huone voidaan käyttää makuuhuoneena kesällä ja talvella varastona asioista, taloustavaroista, puutarhakalusteista.

Puutarha-talon hankkeen tulee ensinnäkin sisältää pohjapiirrokset ja ilmoittaa kaikkien huoneiden mitat. Erikseen on toimitettava rakenteellisia yksiköitä koskevia piirustuksia, joissa seinät on yhdistetty lattian ja katon, kattojen ja lattiatukien kanssa. Varmista, että rakennuksen pystysuora osio osoittaa kaikki tärkeimmät merkit: pohjan pohja, katon taso ja puhdas lattia.

Toinen kohde talon hankkeen luettelosta ovat kaaviot viestintäverkoista - sähköasentajat, vesihuolto, kaasutus ja kaasuntoimitukset, joissa mainitaan pääviivojen yhteydet. Suorita kaikki piirustukset asteikolla, noudattamalla mittasuhteita. On suositeltavaa määrittää lineaariset mitat millimetreinä.

Puutarhassa kruunataan selittävä huomautus, joka sisältää kehitettyjen ratkaisujen ominaisuudet, käytetyt rakennusmateriaalit ja tarvittavan määrän. Tällaiset yksityiskohtaiset tiedot säästävät puutarhan talon rakentamismenetelmää materiaalien optimoinnin ansiosta.

Avaruuden suunnittelu

Joten, puutarhurit yleensä rakentaa pieniä puutarhoja, jotka ovat koko koon pohjan rakennuksen - noin 6-7 metriä. Vaikka alue, jota käsitellään talon alla, on hieman pienempi kuin näiden numeroiden tuote, koska pohjan muoto ei ole täysin suorakulmainen - jokainen kulma näyttää leikkaavan.

Määritä paikka, jossa haluat rakentaa puutarhatalouden. Harkitse, että rakennusta ei suositella sijoitettavaksi matalissa maissa, joissa vesi kertyy. On parempi valita maan korkein kohta. On ihanteellista sijoittaa talon luoteeseen tai pohjoiseen, mutta ei lähemmäksi kuin kolme metriä sen reunasta. Muista, että rakenteilla oleva paikka ei saa varjostaa mitään.

Pientä tonttirakennusta varten on pieni, yhden kerroksen talo, joka sopii hyvin kesäaikaan, kesävarusteiden säilytykseen ja kesäkeittiöön. Yksinkertaiset kerrostalot, joissa on ullakko, näkyvät mukavasti, koska ullakko voidaan muuntaa puutarhan omaisuuden säilyttämiseksi. Yhden kerroksen taloissa, joissa on terassi tai oma veranta, voit jopa sijoittaa täysimittaisen ruokasalin.

Jos valitsit kaksikerroksisen talon, ullakko, jolla on T-muotoinen lattian muoto ja katon ja seinien liitokset, jotka ovat vinoon kulmassa, toimivat parhaiten toisessa kerroksessa. Pohjakerroksessa puutarhanrakennuksen mukaan he yleensä varustavat keittiön, tekevät valtavia ikkunoita niin, että se on aina kirkas. Seuraavaksi yleinen lämmitetty huone, joka usein on sisäänkäynti, asetti usein portaat toiseen kerrokseen.

Tietenkin, puutarhassa talo päätti varustaa makuuhuoneen kylmä syksy-kevätkausi. Erikseen, harkitse tarvetta luoda vierashuone talossa, kylpyamme ja puusepäntyöpaja. Ullakolla voit luoda biljardihuoneen, opiskelun tai kesäasunnon. Koska on suuria ikkunoita ja paljon valoa, voit varustaa kasvillisuuden kasvien kasvikset tai vihannekset. Talvella on tavallista säilyttää koivupensaat ja kuivat yrtit.

Arkkitehtuurin näkökulmasta ei ole erityisiä ylilyöntejä tai röyhkeitä piharakennusten vakiokuvioihin, lukuunottamatta ullakkoa. Puhuessani rakennuksen ulkoasusta haluaisin korostaa, että ei ole erityistä tarvetta kerätä kaikki samassa katossa olevat ei-asuin- ja asuintilat. Jos talon ympärillä on huvimaja, jota käytetään syömiseen, niin et voi varustaa ruokasali. Sama koskee kylpyamme, jos alueella on kesäsuihku. Ei ole tarvetta tehdä wc talossa. Mutta jos aiot tulla mökkiin talvella, kaikki huoneet on järjestettävä taloon.

Mutta puutarhitalon hyödytön ja epämiellyttävä elementti on parveke. Ei ole mitään hänen kanssaan, paitsi jatkuva ongelmia lumi poistamalla. Kun poistut parvekkeelta, joka on 3 metriä korkeampi kuin maasta, et näe hämmästyttäviä maisemia, vaan vain viehättävää rakennusta lähialueiden kesämökissä.

Mitä verannalla on oma katto, voit väittää. Jos se on auki, niin talvella kulkeutuu lunta, sadepisarat ja kosteus, lentää kesäpäivänä, hyttysiä iltaisin. Mutta jos veranta on suljettu, suurilla ikkunoilla se suojaa sinua täysin säältä ja antaa sinulle mahdollisuuden rentoutua kesällä ja juoda teetä piiloutumasta paahtavasta auringosta. Mutta jos veranta on aurinkoisella puolella, lämpöllä on tukahduttava lämpö.

Jos päätät rakentaa kellarin tai kellarin puutarhan talon alle, sinun on huolehdittava puutarhatalouden lämmittämisestä. Muussa tapauksessa huone jäätyy talvella ympäristön lämpötilaan, mikä ei lisää lämpösuojausta. Muista, että kellari pystyy tulvimaan kevätvesiin kaikin seurauksin.

Puutarharakennustekniikka

Modulaarisen rakenteen periaate tekee rakenteesta hyvin yksinkertaisen. Ensin perustetaan säätiö, siihen rakennetaan seinäelementtejä, luodaan ristikkojärjestelmä, rakennetaan katto, ikkunat ja ovi asennetaan. Talon julkisivu voidaan täydentää katolla, jonka alapuolella on hyvä levätä kesällä.

Walling

Aseta ensin säätiön pinnalle yksi rivi pitkin puun alareunaa, joka luo talon seinien ääriviivat ja niiden väliin kiinnittyy nauloja. On tavallista asettaa vesitiiviys betoniperustuksen ja tämän alemmalle puurivin välille, jota käytetään kateaineiden nauhana, kuten puutarha-talojen kuvassa on esitetty.

Kehyksen perusta koostuu pääsääntöisesti neljästä pylväästä, jotka kaivetaan kehän kulmissa. Ne täytyy kaivaa maahan turvallisesti käärimällä alaosansa kattohuovan avulla. Pylväiden pystyttämisen jälkeen kiinnitä ne karkeaan puuhun alareunaan ja kiinnitä ne ylhäältä väliaikaisilla venytysmerkeillä, jotka oli asetettu pystysuoraan linjan viereen. Kehyksen elementtien kiinnittämiseen voit käyttää pitkiä kynsiä.
Nyt kun kehys on tullut kovaa, se on leikattava sisäpuolelta ja ulkopuolelta.

Laita leikattu puukappale etukäteen nurkkien reunojen väliin. Katkaise ne yhteen 150 mm: n naulojen kanssa, jos puun paksuus on 100 millimetriä, kynsi kulkee ylemmän puun läpi ja koskettaa alaosan keskellä. Pylväiden välissä on oltava pellavanhihnan kerros. Tarkista pystysuoran seinäelementin jatkuvasti.

Kiinteästi vaaditussa paikassa ja kohdistetut laatikot pystysuorassa toimivat lisäksi pystysuorissa ohjaimissa, jotka sijaitsevat ruudutetun puun vastaaviin kulmiin.

Lattia ja katto

Puuportaan talon ensimmäisen kerroksen palkit asetetaan nauhapinnan tasolle. Palkkien yläpuolella on karkea lattia, joka on valmistettu tavallisista reunoista, jotka kuivumisen jälkeen vähentävät väistämättä kokoa tai laattoja. Tämä aiheuttaa halkeamien muodostumista. Sen vuoksi on suositeltavaa puhdistaa kesällä asetettujen kuivattujen lepavien lattia. Tässä kerroksessa tehdään saviesteri ja sijoitetaan eristys.

Tällöin aluslattia voidaan irrottaa ja peittää kattopaperin kerroksella. Lämmöneristysmateriaalina on suositeltavaa käyttää mineraalivillaa. Eristyskansi päälle toisen kerroksen katto. Sementti-hiekkalaatan, jonka paksuus on 2 cm, asettuu eristeen päälle. Pinnoitteena voi käyttää tumman värin antiseptistä impregnointia.

Samalla puunpalkit toimivat kehyksenä, joka on välttämätön toisen kerroksen lattiaan ja ensimmäisen kerroksen kattoon. Suorita tämä päällyste struganny leikattu levy. Katon ja lattian välinen tila on täytettävä suurella sahanpurulla ja pienillä siruilla, joita tarvitaan lämpö- ja äänieristykseen. Tämän jälkeen katto on päällystetty takaluukulla samaan aikaan kuin seinänvaippamenetelmä ja kuivauksen jälkeen toisen kerroksen lattia on peitetty ylhäältä lattialaudalla.

Lattia asetetaan kohtisuoraan aluslattiaan. Samanaikaisesti he käyttävät prosessiinsa pakattujen puristusten lisäämistä useilla alustoilla kahden kiilan avulla, joita käytetään tilapäisesti tuetun tukipalkin ja lattian reunan välissä. Tällä tekniikalla voit minimoida lattian halkeamat, jotka muodostuvat säleiden viimeisen kuivauksen aikana.

Lattian alue, joka liittyy suoraan takka- tai kivihelle, sinun on tehtävä lattian keraamiset laatat, kuten puutarhan talon kuva omilla kädillä. Aseta kerros kosteudenkestävää kipsilevyä aluslattialle ja liimaa laatta päälle. Lattiakiskon paksuus on melkein yhtä suuri kuin kaakeli- ja kipsilevyjen kokonaispaksuus, joten lattiapinta puutarhassa on tasainen.

Katteen asennus

Pohjakerrokset olisi tehtävä samalla tavalla. Tällaisten kattojen palkit päätyvät lepäävät seinämien päällä. Palkit tavallisimmissa rakenteissa, jotka leikataan ylhäältä. Kiven ja tiiliseinissä järjestetään pesiä, joiden takaseinä on peitetty kuoritun huovan kerroksia. Palkkien tukipisteissä on tarpeen asettaa kaksi kerrosta katemateriaalia tai katemateriaalia.

Puutarhatalon katto koostuu katosta (ulompi kansi) ja kattorakenteista - kallistetuista tukipalkkeista, joihin lattia tai vaippa on sijoitettu. Pieniä puutarharakennuksia varten kannattaa käyttää kaikkein yksinkertaisimpia kattoja - yksi ja kaksinkertainen kaltevuus. Niiden kaltevuus riippuu paikallisista ilmasto-olosuhteista ja kateaineista. Mitä enemmän sade sattuu tällä alueella, sitä jyrkempi katon kaltevuus rakennettaessa puutarhataloa omilla kädilläsi.

Aallotetun asbestisementtilevyn katolla katon kaltevuuden taso on 1: 3, jos käytetään litteitä asbestisementtilevyjä ja laattoja - 1: 2, jos olet ottanut teräslevyä -1: 3.7. Katon tukijärjestelmä on melko monimutkainen rakenne, sen tuotanto vaatii ammattipätevyyttä. Helpoimmat luodit ovat ramppeja.

Raasteiset jalat sellaisessa rakenteessa, joka on leikattu seinien yläreunaan tai seinän yläreunan ympärille sopivaan sähkökeskukseen, terävällä kulmalla. Varmista, että palkin poikkipinta on vähintään 100 x 100 millimetriä. Asenna kattotuolin päälle ristikko, pylväät, jotka ovat naulattu vrazbezhku tai läheisesti ristin katon talon katon.

Katon yläosassa oleva laatikko muodostaa kiinteän lattian. Puutarhojen rationaalimpi on aallotettujen asbestisementtilevyjen katto. Kiedo kattolevyt vaipan päälle, joka on valmistettu palkkeista ja asetettu 530 mm: n välein.

Asbestisementtilevyt on sijoitettu siten, että vaakatasossa reunat ovat päällekkäin aallon koon kanssa. Korkeampi pystysuunnassa oleva levy pitäisi päästää taakse noin 100 - 140 millimetriä.

Asbestisementtilevyissä, joiden kalteva kaltevuus on kalteva, on asetettava päällekkäiset kankaiden kattotarvikkeet, jotka ovat rinnakkain harjan kanssa. Levyn molemmat sivut on kiinnitetty 3-4 kynällä tai ruuveilla. Katteen harjan ja muiden murtumien on peitettävä erityisillä muotokappaleilla.

Nuances in maaseudun luominen

Veranta on sijoitettava lähempänä talon sisäänkäyntiä. Tämän huoneen kautta järjestetään usein käytävä olohuoneisiin. Voit rakentaa sisäänrakennetun verannan tai laajennuksen. Se on hyvä, jos ne avautuvat levähdysalueelle tai puutarhaan. Älä käännä kuistia kadun suuntaan, jos puutarha on liian lähellä juonialueen ja kadun reunaa. Veranta on parhaiten suuntautunut etelään, lounaaseen tai kaakkoon.

Tee seinien pääpinta lasitetun lasimaisin muodossa. Sisustuksen vaikuttavin ulkonäkö on kahden seinän lasitus, jotka ovat vierekkäin ja jotka erotetaan kapealla kulmaosastolla. Lattian ja lasituksen välinen vähimmäisetäisyys on 30 - 40 senttimetriä. Kattoman alle jätä kuuroille pieni osa seinistä verhotankoa varten. Verannan verhot ripustetaan koko huoneen korkeudelle, myös aurinkosuojatuotteita varten. Voit käyttää kevyitä kaihtimia.

Kun olet itse rakennettu puutarha-talon, asenna ovi- ja ikkunalaatat. Nämä rakenteet on valmistettava korkealaatuisesta puusta, jonka kosteus on enintään 12 prosenttia ovesta, ja ikkunat, ikkunalaudat ja parvekeovet lähes 18 prosenttia. On yleisesti hyväksytty käyttää yksittäisiä ja erillisiä sideaineita puutarharakennuksiin. Windows - yleensä puinen mänty.

Useimmiten puutarharakennuksessa käytetään tavallisia ikkunoita. Ensimmäisen kerroksen huoneissa on suositeltavaa asentaa kaksoisikkunat. Joissakin tapauksissa voit asentaa erikoisrakenteisia ikkunoita - liukumista ja nostoa. Jos teet nämä rakenteet itsellesi, muista, että puun viimeistelyyn tarkoitetut puupohjaiset pinnat, sekä maalit, jotka ovat toistensa kanssa yhteensopivia, on puhdistettava puhtaasti ja suljettava kaikki puun virheet korkilla liimalla.

Tämän jälkeen voit siirtyä puun puutarhan talonrakennuksen viimeiseen vaiheeseen - arkkitehtonisten yksityiskohtien valmistukseen. Ristikkopalkkien etulevyt ja laatat, ovenkehykset ja ikkunat, kuistitapit ja aitauslevyt... Näitä elementtejä varten puutarhan talon rakentamisesta jäänyt materiaali ei toimi, tarvitset vain valittua rakennusmateriaalia.

Joten tiedät, miten tehdä puutarhatalasta tontti! Rakennuksen jälkeen voit turvallisesti mennä puutarhan talon eristykseen ja viimeistelyyn sekä ryhtyä rakentamaan liesi tai uuni.

Puutarhatalon arvioidut kustannukset

Runkopuutarhan rakentaminen on edullista. Lopullinen hinta voi poiketa: se riippuu käytetyistä materiaaleista, valituista rakenteista (puusta tai vanerista), sen koosta ja avustajien läsnäolosta tai puuttumisesta. Lyhyesti sanottuna talo-sarjan yhden neliön likimääräiset kustannukset voivat olla kahdesta, jossa on pieniä tai neljää tuhatta ruplaa.

Tätä hintaa varten erillisessä kehysrakennuksessa valmistettu valmispakkaus sisältää lämpöeristysseinäpaneelit, puupalkit, asennuspiirustukset ja kiinnittimet kokoonpanolle, tarvittaessa väliseinät päällekkäin. Jos toisen kerroksen rakentaminen on liian monimutkaista, voit pysähtyä vaihtoehtoisesti puutarhavarustolla, jossa on mansara.

Puhdas kätesi kätevästi kehystetty runkopuutarha-talo sopii käytettäväksi pysyvään tai tilapäiseen asumiseen. Se on tarpeeksi tilaa varastoida varastoja ja kotitalous tarvikkeita. Hotellissa on tilaa hotellivieraiden vastaanotolle ja majoitukselle. Ja jos tulevaisuudessa rakennetaan suuri rakennelma, siitä voi tulla koko rakennuskadun asuinpaikka ja koti.

Se ei ole niin vaikeaa rakentaa pieni 4x6 puutarhatalo omalla kädelläsi houkuttelematta työntekijöitä. Tärkeintä on vastuullinen asenne rakentamiseen, huomiota ja kärsivällisyyttä kohtaan. Tiukasti noudatetaan suosituksia ja vaatimusten noudattamista. Ja pian sinun maasi muuttuu ja hankkii todellisen kotitalouden ilmestymisen.

Suunnittelun valinta

Miksi valitsimme tämän projektin?

 • Eristeellä täytetyt kehysseinät mahdollistavat tehokkaan eristyksen mahdollisimman pieninä kustannuksina. Lisäksi ne sietävät helposti pienen muodonmuutoksen maatilan perustuksen kutistumisen aikana.

Selvennys: jotkut vaihtoehtoiset ratkaisut (esim. Viilupaneelit) takaavat paremman eristämisen ja rakenteeltaan suuremman jäykkyyden.

Kuitenkin niiden käytön kustannukset, jotka johtavat puutarhan talon rakentamiseen tai uudelleenjärjestelyyn, lisääntyvät merkittävästi.

 • Sarakepohja taas tarkoittaa pieniä kustannuksia pienellä määrällä maanrakennustöitä. Kaikki vaihtoehdot ovat vaikeampia ja kalliimpia. Kyllä, tämäntyyppisellä säätiöllä on pieni kantavuus; Kuitenkin kehysrakenteen paino on enemmän kuin pieni.
 • Vyöhykkeet, jotka on asetettu kiinteälle kilvetlle, houkuttelevat täydellisen äänen puutteen sateisessa säässä. Paitsi että: sen alla oleva suojus yksinkertaistaa huomattavasti lämpöeristystä.

Katto ja ullakko

Puutarha-talon rakentaminen omilla käsillä ei pääty seinien rakentamiseen: meidän on rakennettava katto.

 1. Asettamme kattopalkit viimeistelyn päälle (50x100 levyt, jotka on laitettu reunaan). Kiinnitä ne kulmiin. Vaihe - sama 60 cm kuin telineissä.
 2. Laitoimme naulojen kulmat samasta alustasta. Jokainen pariluukku on kytketty vaakasuoralla hyppyjohdolla. Ristikkojärjestelmän tilapäiseen kiinnittämiseen käytetään taas tynkäjä.
 3. Rakennamme pylväskehyksiä, joissa on kevyitä ikkunoita ja sisäänkäyntiä.
 4. Me ompelemme katon (myös tarrat) 15 mm: n OSB-levyillä ja peitämme sen alustalla laattojen alla.
 5. Asettamme ullakolle lattialle asetetun höyrysulun yläpuolella laudalla rei'itetyt tai uritetut, riippuen siitä, käytetäänkö ullakkoa.
 6. Asennetaan höyrysulku mineraalivilla-laatan ja nitoja kattopalkkien väliin.
 7. Tarvittaessa ullakon eristys suorittaa samanlaisia ​​toimenpiteitä katon alla.
 8. Katetaan katto vyöruusuilla. Levyt on kiinnitetty galvanoiduilla napeilla.

Sisätilojen viimeistely

Rakennustekniikan perinteinen ohje on melko vakio: kehys on ommeltu OSB: llä ulkopuolelta ja sisäpuolelta, jonka jälkeen omistajan on ryhdyttävä sisäisiin töihin.

Suurin osa laastareista ja maaleista OSB: n pinnalla ei ole; erikoistuneiden alukkeiden hinta voi jopa syvään juurtuneita optimisteja syventää syvään masennukseen.

Yksinkertaistamme elämämme ja käytämme kipsilevyä sisäseinään. Koska pystysuorat pylväät ovat melko suuret, sinun on käärittävä kahdessa kerroksessa, joissa on päällekkäisiä saumoja. Itsekierteittävien ruuvien nousu on 15-20 cm, pituus on 50 mm; Seinille käytetään 12,5 mm: n paksuisia levyjä ja kattoihin 9,5.

Halkeamia voi esiintyä vain talon kehyksen vakavan muodonmuutoksen takia.

Ulkopinta

Oli kummallista rakentaa talon tai muun, eikä koristella sitä ulkona. Yksinkertaisin ratkaisu on käyttää vinyyli sivuraide; Se on kiinnitetty 40 mm: n paksuiseen laatikkoon, joka on välttämätön sen takaamiseksi. Älä unohda, että sivuraide ulottuu suuresti kesän lämpöön, joten sen asentamisen tulisi mahdollistaa offset-letkujen mahdollisuus.

Kattotasojen asennus

Tämä vaihe asettaa viiveen kattoon. Tämä on tehtävä samalla tavalla kuin lattialle asetetut viivästykset, mutta vain molemmin puolin korttia on 20 cm pitkä (tämä on välttämätöntä, jotta reunat eivät roikkuvat seinien yli). Voit myös kokeilla katon reunojen ääriviivaa, jos aiot rakentaa ylimääräisen verannan puutarhitalolle. Tällöin tulee olemaan ongelma kahden korkeustasotason yhdistämisen jälkeen puutarhassa se on korkeampi, ja alla verannalla.

Katon asennus

Tämä vaihe on lopullinen. Ensin sinun on valmisteltava harjakorkeus 50 * 150mm, 50 * 100mm kattotuolit ja kiskot 25 * 10mm. Jotta katto olisi voimakkaampi, on tarpeen asentaa jouset. Rattaat kiinnitetään pitkillä ruuvikiilillä (100 mm) ja kulmilla.

Kun olemme kiinnittäneet kattotuolit, pehmustetaan ne vaneriin (vähintään 10 mm paksu) ja asetetaan vyöruusu tai katemateriaali (kattokynsien avulla). Etuna on antaa laatta, koska se on helppo asentaa, ei kosteutta, tuulenpitävä ja kestää haitallisia vaikutuksia.

Tarvittavat viestinnät

Tarvittaessa päästä taloon sähköjohdot, jätevesi ja vesihuolto.

Pienen talon lämmitykseen sopii hyvin sähkölämmitin ja kaasukonvektori. Tällaiset kaasukompressorit käyttävät nestekaasua polttoaineena. Tehokkaimman lämmönjakautumisen varmistamiseksi järjestelmä olisi varustettava heijastimella, joka on valmistettu sinkitystä teräksestä.

Kaasukonttori on varustettava savuputkella. Savupiippu on varovasti eristetty estämään tulipalojen esiintyminen. Savupiipun suojaamiseksi lumelta, sateelta ja erilaisilta jätteiltä asenna erityinen suojavaipa katupäähän.

Tällä pienellä maalaistalolla on valmis. Teit erinomaisen työn houkuttelemalla ulkopuolisia asiantuntijoita, jotka säästävät huomattavan määrän rahaa ja varmista, että tällaisten rakenteiden pystyttämisessä ei ole mitään vaikeata - sinun on vain noudatettava ohjeita ja noudatettava ammatillisten rakentajien ohjeita. Voit aloittaa oman rakennetun talon käytön.

Puutarhatalot talouteen

Monet ihmiset, jotka haluavat viettää kesälomaa luonnossa, ovat keränneet varoja kesämökin hankkimiseksi pääkaupungin kanssa jo vuosia ja kieltäytyvät edullisista puutarhatuotteista. Ja mitään! Loppujen lopuksi ei ole ollenkaan tarpeen rakentaa tiilihuvilaa dachassa, voit mennä toiseen tapaan - rakentaa puutarhatalo. Tämä kevytrakenne on pystytetty mahdollisimman lyhyessä ajassa, edullinen ja sopii hyvin kesäisin. Tässä pienessä artikkelissa kerromme, kuinka rakentaa hyvää kesämökkiä tontille, noudattaen toiminnallisuuden ja käytännöllisyyden periaatteita.

Puutarhan talot ovat yleensä puusta valmistettuja tai runko-kilven tekniikkaa käyttäviä. Molempien vaihtoehtojen rakentaminen ei ole kovin erilainen toisistaan: ensin perustus rakennetaan, kehys kootaan, joka sitten peitetään. Ero on näkyvissä pinnoitusvaiheessa, koska paneelitalot on leikattu vanerilevyillä, lastulevyllä tai kuitulevyllä, ja baarien talot - tavallisella tai profiloidulla baarilla.

Puutarhojen rakentaminen baarista

Voimme sanoa, että puusta valmistetut puutarhatalot ovat tulleet maan talon tyylilajiksi. Baari näyttää melko koristeelliselta, ja se on myös kestävä, vahva ja vaatimaton materiaali. Halutessasi et voi käyttää tavallista palkkia, vaan profiilia, jossa on piikkejä ja uria, joiden avulla voit koota elementtejä kuten suunnittelija.

Monet rakennusyritykset tarjoavat valmiita hankkeita puutaloista puusta ja jopa täydellisiä elementtejä, joita tarvitset vain yhteen suunnitteluun. Tällainen talo on asennettu hyvin nopeasti, mutta sen kustannukset ovat huomattavia.

Katsotaanpa tärkeimpinä vaiheina talon rakentaminen baarista.

 1. Rakentamme säätiötä, joka voi olla nauha tai pylväs. Suurta taloa rakennettaessa on suositeltavaa sulkea säätiö, jolle on ominaista korkea luotettavuus ja kyky kestää huomattavia kuormituksia. Jos pieni puutarha-talon rakentaminen on oletettu, sarakepohjan rakentaminen riittää.
  Jotta tällainen säätiö olisi rakennettu, sinun on määritettävä pilarien sijainti, joka on välttämättä sijoitettava tulevan talon kulmiin ja seinien viereen 2 metrin askelin. Näissä paikoissa reikiä porataan syvyyteen 1,5 - 2 m, jotka kaadetaan betonilla.
  Puutarha-talojen perustana käytetään usein esivalmistettuja betonilaatuja (esimerkiksi 200x200x400 mm: n mitat), jotka on asennettu maahan noin 15 cm: n syvyyteen esipakattuun hiekkalaatikkoon.
  Kun säätö on valmis, sille asetetaan vesieristysmateriaali, esimerkiksi kateaine.
 2. Me järjestämme kehyksen. Pohjalevy (kruunu, lokit) 150x150 mm: n kallistuksella asetetaan perustustukeen, jolloin pystypinnat asennetaan samasta palkista (tai pienemmästä profiilista).
  Jos päätät rakentaa puutarhakaupungin verannalla, tällöin alemmat viivästykset on ulotettava verannan pituuteen ja asennettava ne tukipylväät.
 3. Laatoitamme levyille karkean lattian, jonka paksuus on vähintään 20 cm.
 4. Keräämme puun seinät. Samanaikaisesti kiinnitämme liitokset kiinnikkeillä, peitetään puristimella ja levitetään seuraava kruunu tuloksena olevaan riviin. Jokainen kerros toimitetaan tiivistysmateriaalilla, jota voidaan käyttää hinauksessa, sammalina ja juuttina.
 5. Me järjestämme katon. Harjojen asennukseen käytämme 150 x 40 mm: n levyjä, ja pienemmät levyt - 100 x 40 mm sopivat ristikudoksiin ja tukirakenteisiin. Lisäksi rakenne on päällystetty tangolla, johon kateaine on asetettu.
 6. Katetaan lattialohko kerroksella kivennäisvillaa, joka toimii lämpöeristeenä ja lasikattoina - vedenpitävänä ja höyrysulkumateriaalina. Sitten voit siirtyä puhtaalle lattialle, joka suoritetaan levyt, paksu vaneri, linoleumi.
 7. Peitä talon ulkopinta alustalla ja maalata sitä emalilla. On toinen vaihtoehto, mielenkiintoisempi - kaareutumaan baaripalkki tai sivuraide.
 8. Rakennus on valmis, nyt voit asentaa ovet ja ikkunat sekä ajatella sisätilojen puutarhassa. Jos maalaistyyli on lähellä sinua tyylikkäästi, niin puutarha talo on paras paikka tehdä sisustus fantasioita totta. Loppujen lopuksi, kaupungin huoneisto, yleensä maalaismainen tyyli on sopimatonta, ja puutarhan juonta - aivan oikeassa.

Miten rakentaa kilven talon?

Puutarhatalot rakennetaan suuruusjärjestykseen nopeammin kuin puun "suunnittelija", koska rungon vahvistamiseksi tarvittavia leikkauksia ei ole pieniä puisia elementtejä ja suuria vanerilevyjä. Kestää viikon tai kaksi, jotta kevyt kesärakenne näkyy sivustossasi, ja se näyttää varsin hyvältä, jos se on päällystetty puuportaalla tai sivuraidalla. Kuten jo todettiin, tällaisen talon rakentaminen on lähes sama kuin talon rakentaminen baarista.

Pidämme kuitenkin edelleen tärkeimpiä rakennusvaiheita ja korostamme eroja:

 1. Perusrakenteet on vahvistettu.
 2. Talon runko on pystytetty: alempi iho, ylempi iho, pystytuet, kattotuolit. On syytä huomata, että ikkunoiden ja ovien asennusta varten on tarpeen muodostaa niiden muoto muista palkkeista.
 3. Tee karkea lattia paksuista levyistä.
 4. Käännä rungon ulkopuolelta vanerilevyjä ja kiinnitä ne pystysuoraan tukiin, joissa on itsekiertyvät ruuvit. Lisäksi jo talon sisäpuolella, kehys on peitetty toisella kerroksella vaneria, lastulevyä, kuitulevyä tai kipsilevyä. Jotta talo olisi lämmin ja kylmässä yötuissa ei jäätyä, ensimmäisen ja toisen kerroksen välissä on eristyskerros - mineraalivilla.

Rakennusmateriaalit

Pienen talon rakentaminen voi olla: puuta,

Vaahtolohkojen ja OSB: n rakentaminen - nopein vaihtoehto.

OSB-levyt valmistetaan puusta, jonka koko on noin 15 cm. OSB on ympäristöystävällinen ja halpa materiaali, ja OSB: stä valmistetun talon kokoonpano muistuttaa suunnittelijan kokoonpanoa.

OSB-levyt valmistetaan painamalla kolme kerrosta siruja - paine materiaaliin on niin voimakasta, että ne kirjaimellisesti toisiinsa toisiinsa, joten lopputulos - OSB - osoittautuu erittäin vahvalle, ei murene eikä hajoa.

Maan talon osalta on suositeltavaa valita OSB tai vaahtoblock-rakennus - tällä tavalla et käytä paljon aikaa ja rahaa rakentamiseen, kun taas rakenne tulee lämpimänä ja kestävänä.

Kumpi tahansa vaihtoehto valitset, et voi tehdä ilman puupalkkia - sitä tarvitaan kehyksen rakennuksen.