Asentajaryhmien asennus ja valmistus

Tapa, jolla tuloryhmä on asennettu, määräytyy ensisijaisesti sen tilakokoonpanon mukaan. Tuloryhmää on neljä tyyppiä:

1. Julkisivu - ei kannata rakennuksen julkisivuseinän mittoja;

2. Sisäinen - täydennetty eteisessä rakennuksen sisällä

3. Ulkoilu - täydennetty olohuoneen rakennuksen ulkopuolella;

4. Kautta - yhdistää sekä ulkoiset että sisäiset vestibulit (tai siinä on jatkuva eteinen-tunneli, joka kulkee rakennuksen julkisivuseinän läpi).

Edessä olevien sisäänkäyntien ryhmien asennus

Etutyyppinen sisäänkäynti

Etupään sisäänkäynnin ryhmä on helpointa asentaa. Työn monimutkaisuus pienenee oven saranaan ja lämmityslaitteiden (lämpöverhot) sijoittamiseen, kiinnittämällä lattialle tai lattialle höyhenpeitteitä ja kumipeitteitä puhdistuskengille ja merkin yläpuolella rakennuksen ulkopuolella olevan sisäänkäynnin yläpuolella; Tarvittaessa koriste-lasit tehdään oven sivuilla.

Tukirakenteina käytetään julkisivuseinämiä, lattiapäällysteen alapohkana, kattolevyjä. Se varustaa niihin oven saranoiden, laitteen lämmitysjärjestelmän nastat, kiskot liukuovien ja muiden asennusinfrastruktuurien varalle.

Yleinen käsitys tässä artikkelissa tarkoitetuista rakenteista antaa yleiskatsauksen "sisääntuloryhmistä: missä sinä menet, mene sinne!"
Voit myös lukea niin suosittua liukuovien valikoimaa kuin ranskalaiset ikkunat verkkosivuillamme.
Lue muovisten kääntöovien korjauksesta täältä: http://oknanagoda.com/balkony-lodzhii/remont-otdelka/remont-i-regulirovka-doors.html

Mukaan niiden tyyppisiä ovia on jaettu:

 • swing
 • heiluri
 • liukuva
 • teleskooppinen
 • pyörivät (pyörivät).

Teleskooppinen sisäänkäyntiovet

Uskotaan, että pyörivät (pyörivät) ovet säilytetään parhaiten rakennuksen sisällä.

Pendulum - eräänlainen keinu, joka avautuu molempiin suuntiin.

Teleskooppiovia käytetään sisäänkäyntiryhmän kapasiteetin lisäämiseen. Ne eroavat tavallisista liukuvista, koska niissä ei molemmilla puolilla ole yhtä vaan useita silmukoita, jotka liikkuvat rinnakkaisten oppaiden suuntaisesti. Avaamisen aikana tällaisten ovien ovet eivät liiku vain etuseinää pitkin, vaan myös käännä "pussiin".

Revolving etuovi

Tällä hetkellä liukuvien ja teleskooppisten ovien sisäänkäyntien ovet ovat lähes välttämättömiä automaatiomekanismien käyttämiseksi.

Paloturvallisuus tekee laitteen vaatimuksesta liukuvien, teleskooppisten ja pyörivien saranallisten varareittien läheisyydessä evakuointia tulipalon sattuessa. Tällaisessa hätätapauksessa pyörivät sisääntuloryhmät ovat yhä useammin varustettu taittolaitteilla.

Valmistus sisäänkäyntiin ryhmiin, joissa on sisäiset vestibulit

Sisäovet esikaupunkiryhmä

Näiden ryhmien päätehtävä on toimia katujen ja rakennusten huoneiden välisenä lämpötilan estona - kaupankäyntihallit, toimistotilat, käytävät jne.

Tällaisen syöttöryhmän rakentaminen ei ole vaikeaa. Tyypillinen sisäinen eteinen laite perustuu alumiini-, muovi- tai teräsprofiileihin, jotka puristetaan sementtilaskoon välittömästi sisäänkäyntiovien taakse. Niille seinien runko on jo rakennettu. Usein sisäisiä sisäänkäyntiosia ei tuoda kattoon, ja korkeus 2,5-3 m tarjoavat oman katon.

Lasitetut sisätilat

Tyypillisen tambourin seinän ja kattorakenteen muodostavat leikkaavat profiloidut nauhat; seinien alemman osan täyttäminen PVC-, MDF- tai lastulevylevyillä, ylemmällä kerroksella yhdellä lasilla tai kaksoisikkunalla (riippuen asiakkaan lämpösuojauksesta).

Tämäntyyppiset lasitusvalmisteiset ryhmät, niiden eristys ei ole olennaisesti erilainen kuin lasit (sekä lämpimät että kylmät) ja eristävät parvekkeet, loggiat, ikkunat, jotka on kuvattu yksityiskohtaisesti verkkosivuillamme.

Ryhmän sisemmässä sisääntulokerroksessa on oltava lovi kumin päällysteen asentamiseksi kengän puhdistukseen. Puhdasta lattiaa "käsittelylaitoksen" ulkopuolella - posliinilaatta tai laatta.

Rakennuksen ulkopuolisten sisäänkäyntiryhmien rakentaminen

Tällainen sisäänkäyntiryhmä tarvitsee säätiön.

Riippumatta tällaisten ryhmien tarkoituksesta (laitteen lämpötilan este tai edustavien tehtävien ratkaisu, joka takaa rakennuksen sisäänkäynnin turvallisuuden ja pysyy lähellä sitä), ulkoilma-sisäänkäynnin ryhmät ovat yleensä paljon suurempia kuin sisäiset. Nämä ovat tiili, kivi, metalliportaat, ramppeja, korotettuja alustoja, terasseja, esplanadeja sisäänkäynnin edessä; nämä ovat tiiliseinät ja raskaat valurautaiset aidat, kaiteet jne.

On hyvä, jos tämäntyyppisen sisäänkäyntiryhmän perustus rakennettiin etukäteen, vaikka rakennettaisiin koko rakennuksen perustana. Mutta tarvittaessa se voidaan rakentaa uudelleen.

Sisäänkäyntiryhmien perustana on kaksi tyyppiä: laatta ja nauha.

Järjestelmä kaatamalla laattojen pohjaa ilman muottirakennetta

Laattasäätiö voidaan järjestää kahdella tavalla: muottipesuilla tai ilman.

Kummassakin tapauksessa kentän pitäisi merkitä tulevaa sisäänkäyntiä ja kääntyä sen muotoon 10-20 cm syvällä ojaan 30 - 50 cm: n syvyyteen. Vedenpitävyys asetetaan pohjaan - tavallisesti kattolamateriaaleille, joiden päällekkäisyys on vähintään 10 cm.

Sitten tyyny on tehty hiekkakerroksista ja soraa, jonka kokonaispaksuus on 15 cm (yläpuolella on soraa, alapuolella on hiekkaa), se kostutetaan ja huuhtoutuu varovasti.

Ei-kannella menetelmällä myös kaivon seinät tiivistetään. Kiinnitä sitten liittimet - spatiaalinen hila, joka on hitsattu terästangoista. Samassa vaiheessa kuistin, luiskan jne. Laakerielementtien asennus: telineet, tukipylväät, profiilit.

Ojan täyttö suoritetaan yhdessä ajossa.

Menetelmä säätiön muodostamiseksi muottiin on erilainen siinä suhteessa, että soran ja hiekan tyyny on kyllästetty nestemäisellä betonilla (laasti), ja sen kovettumisen jälkeen muotti on sijoitettu. Täyttäminen betonilla suoritetaan useassa vaiheessa, lävistämällä jokaisen kerroksen betonista metallinen tanko - niin ettei siinä sisällä ilmakuplia.

Valukappaleet voidaan poistaa 5 päivän kuluttua, ja betoni itsessään "kypsyy" vain kolmesta neljään viikkoon. Kaikkien tämän ajanjakson aikana betoni on suojattava kuivumiselta: kostuta kostealla liinalla, kesällä - suihkuttaa vettä kastelupulloon tai letkuun.

Valmistelu perustaan ​​nauhan valu

Kun asetat nauhateoksen sisäänkäyntiryhmän ääriviivoon, vedetään ura, jossa pystysuorat seinät ovat 30 cm leveitä ja 60 cm syviä. Vedenpitävyys asetetaan uran pohjalle. Sen päälle - 10 cm: n hiekkakerros, kostutetulla ja kyllästyneellä. Ylhäältä - kerros sortaa - jota seuraa myös tiivistyminen.

Muotoa täydennetään sisäisellä vahvistuksella alueellisesta verkosta. Betoni kaadetaan kerroksiin betonin lävistysvarrella (ilmanpoisto) ja tampingiin.

Jos ulkoinen sisäänkäyntiryhmä on kevytrakenne - tina tai polymeerin visiiri, metalli- tai puutikkaat, silloin perustuksen sijasta voidaan käyttää maanpohjia. Yleensä - vähintään 4: kaksi talon etuseinässä ja kaksi etureunan etuseinän kulmissa.

Kolonnin asennus maahan

Pylvään syvyys on seuraava:

Reikä 60-80 cm syvä on porattu. Yleensä tämä on valssattu tina-arkki.

Sen jälkeen lähelle muottirakennetta vahvistetaan - myös rullalle (joskus 2-3 kerrosta) netistä. Pylväs sijoitetaan reiän keskelle (teräs tai asbestisementtiputki, kanava tai I-palkki jne.). Pilarin ja muottien välissä oleva tila, hiekka, murskattu kivi, sora on pakattu kerroksiksi, jolloin jokainen kerros tiivistetään. Reiän täyttämisen aikana ja betonin kaatamisen yhteydessä on varmistettava, että pylväs pysyy pystyasennossa.

Metalli sisäänkäynnin ryhmä

Teräsputkien, kanavien, I-palkkien ja muiden hitsaukseen sopivien teräsprofiilien sarakkeita käytetään usein metallin syöttöryhmän valmistuksessa. En ymmärrä tätä termiä kuin eteinen tai muu rakenne, jossa on vuoraus metallista tai alumiinista. Se on kallista ja ei käytännöllistä: metalli on hyvä lämmön ja melun johdin.

Metalli-sisäänkäyntiryhmän alla useimmat ymmärretään teräskannatinpylväiden aitaa, jonka välissä on täyttö taotun valuraudan, "jousen" tai "elävän" ruostumattoman teräksen tai karkaistujen lasilevyjen tai kolmipyöräisten levyjen muodossa.

Erillinen aihe on puun sisääntuloryhmät. Koska niiden pieni paino, puupylväitä käytetään usein laakerin osina. Heille vinosti kiinnitetty tikkaiden runko sekä aidan runko (hallin seinät), visiirin runko jne. elementtejä. Portaiden alla oleva tila on myös ommeltu levyineen ja sitä käytetään lisävarastoina.

Miten sisääntuloryhmä tehdään etuseinällä molemmilla puolilla?

Läpivientiryhmä

Helpoin vaihtoehto on yhdistää kaikki kolme edellä mainittua vaihtoehtoa: ulkoiset, etu- ja sisäiset sisääntuloryhmät. Kehittyneempi - kääntäkää sisäänkäyntiryhmä etuseinän kautta kulkevaan läpi tunneliin, joka alkaa ja päättyy oviin. Kaikkien asiaankuuluvien rakenteiden sisällä: kumi puhdistuskengille, puhallinlaitteet lämpöverhojen, mainospaneelien jne. Luomiseksi.

Tämä vaihtoehto on erityisen houkutteleva käytettäessä nykyaikaisia ​​materiaaleja. Esimerkiksi "tunnelin" muotoilu kaarevan polykarbonaatin kaaren muodossa, polykromivalaistuksen käyttö jne. kunshtyukov.

Avaimet käteen -ryhmät

Polykarbonaatin sisäänkäyntiryhmä

Voit tilata minkä tahansa rakennusorganisaation sisäänkäyntiryhmän. Mutta on olemassa useita yrityksiä, jotka ovat erikoistuneet erityisesti asennuspaneelien asentamiseen ja niiden rakentamiseen mistä tahansa erikoismateriaalista.

Esimerkiksi Moskova, Art Ultra on mukana valmistuksessa sisäänkäynti ryhmien läpikuultava rakenteita.

, puusta - LLC New House, alumiinista - yritys "Alustem". Ja niin edelleen Voit tehdä tilauksen vaikeuksitta viitaten näiden ja muiden vastaavien organisaatioiden sivustoihin.

Vaikein kysymys on, kuinka paljon se maksaa avaimet käteen -luetteloryhmällä?

All-glass sisäänkäynnin ryhmä

Vastaus siihen on vaikeaa jopa päivitettäessä rakennusorganisaatioiden johtajia. Ihmiset viittaavat liian monta tekijää, jotka on otettava huomioon budjetoinnissa: rakennusmateriaalin tyyppi, eteisten mitat, lasien prosenttiosuus ja kaarevien pintojen läsnäolo. Lisäksi "luomme sisäänkäyntiryhmät sijainnin mukaan" - meidän on nähtävä, mihin saavutamme rakennuksen! "

Tästä huolimatta on täysin kohtuuhintainen Art Ultra studio -sivustolla, jonka mukaan:

 • kustannukset kaikkien lasin eteisen alueella 45-50 neliömetriä. m on noin 580 tuhatta ruplaa.
 • Alumiiniprofiilien lasituksen hinta on 240 tuhatta ruplaa;
 • muoviprofiililla - 230 tuhatta ruplaa.

Sisäänkäynti ryhmä lasimaalauksella

Olmaxin kotisivulle on saatavana luettavien hintaluettelo valolaatikoiden ja muuntyyppisten merkkien osalta (valolaatikot ovat 7,500 ruplaa neliömetriä kohden, ruostumattomasta teräksestä valmistetut kirjaimet ovat taustavalaistusta 150 ruplasta 1 cm: n korkeudelle jne. ).

1 sq. tuhkan kääntyvä puinen ovi maksaa noin 16 tuhatta ruplaa uuden talon hinnan mukaan ja tammesta noin 18 tuhatta ruplaa; siellä voit nähdä muiden puutuotteiden hinnat ja tehdä laskelman puuportaan kustannuksista.

Lopullista hintaa voidaan luonnollisesti määritellä, kuten eräässä resurssissa todetaan, vasta sen jälkeen, kun "suunnittelija lähtee paikasta", jonka lähtö maksaa 1 500 ruplaa tunnissa.

Me järjestämme säätiön talon kuistilla

Me järjestämme talon kuistin

Maan talon tai mökin rakentamisessa tulee kiinnittää erityistä huomiota sisäänkäyntiryhmän suunnitteluun, sillä kuisti on tärkeä osa rakennusta. Tämän elementin ulkonäkö on eräänlainen käyntikortti kotona. Lisäksi kuisti auttaa suojaamaan rakennusta tuulta, sateelta ja lumelta.

Perusrakentamisen ominaisuudet kuistilla

Kuusen, jota on käytetty pitkään aikaan, on tarpeen asianmukaisesti varustaa sen pohja. Tätä varten sinun on kiinnitettävä huomiota tiettyjen piirteiden rakentamisen ominaisuuksiin kuistilla:

Perusta kuistilla talon

 • Oikea muotoilu. Tarkat mittaukset, tarvittavien laskelmien toteuttaminen auttavat tekemään säätiön oikean projektin, joka ei ainoastaan ​​tarjoa luotettavaa tukea kuistille, vaan myös vahvistaa koko taloa.
 • Laadukkaita materiaaleja. Alhaisten materiaalien käyttö säätiön järjestelyyn voi johtaa rakenteen muodonmuutokseen ja jopa sen tuhoamiseen, mikä vaikuttaa kielteisesti taloon.
 • Kohtuullinen alueiden valmistelu. Suunniteltu työ puhdistaa alue kuistilla ja sen valmistelu auttaa vähentämään aikaa ja helpottaa joitakin rakennusvaiheita.
 • Säätiön vahvistaminen. Vahvistuksen läsnäolo on välttämätöntä alustalle ja talolle sekä sen sisääntulolle. Tämä on tarpeen paitsi lisätä rakenteen lujuutta, myös yhdistää säätiö kuistilla talon pohjan kanssa.
 • On yhteys talon pohjaan. Kun rakennat taloa kiinteälle, vakaalle alustalle, kuistin pohja voidaan liittää kiinteästi talon pohjaan. Kuitenkin heikon tai kosteuden kyllästämän maaperän läsnäolo alueella edellyttää kuistia erillisen rakenteen muodossa. Tämä johtuu kuistin ja talon eri painosta ja niiden erilaisesta liikkumisesta maaperän kausittaisen talteenoton aikana. Tuloksena on pohjan ja koko rakenteen halkeilu.
sisältöön ↑

Tyyppien syistä kuistilla talon

Kun valitset talon kuistia, on tärkeää ottaa huomioon rakennuksen rakenteelliset ominaisuudet, sen paino ja maaperän kunto rakennustyömaalla. Näiden indikaattorien yhdistelmästä riippuen käytä kolme päätyyppiä kuistille:

Kuistityyppityyppejä

 • Kelluva pohja
 • Monoliittinen levy. Tällainen säätö voidaan varustaa raskaille irtorakenteille. Erityisesti monoliittinen laatta sopii ihanteellisesti betoni- tai tiilihallin rakentamiseen, jossa on enemmän kuin kolme vaihetta. Monoliittinen alusta on luotettava ja kestävä vaihtoehto, mutta edullisesti se ylittää muut vaihtoehdot useita kertoja.
 • Nauhapohja. Monoliittisen nauhan muodossa oleva säätiö on myös kestävä vaihtoehto, joka kestää raskaita kuormia. Yhdistettynä päärakennuksen pohjaan muodostuu yksi kiinteä rakenne. Nauhalevyn suurin etu on edullinen.
 • Luottamus pilareihin. Kevyiden rakenteiden rakentamiseen voit käyttää sarakepohjaa. Se perustuu betonilohkareiden tai kiinteän betonin pylväisiin.
sisältöön ↑

Hihnan pohja kuistille tekee sen itse

Yksinkertaisin ja kohtuuhintaisin vaihtoehto on kuoren rakentaminen nauha-tyyppiselle pohjalle. Jotta talon sisäänkäyntiryhmä voisi palvella pitkään aikaan, on välttämätöntä tehdä työtä alustan järjestelyyn tietyssä järjestyksessä:

 1. Ensin sinun on valmistettava pinta alueelle, joka on jaettu kuistille. Voit tehdä tämän poistamalla roskat, kivet ja kasvillisuuden. Poista yläkerros maaperästä ja tasoita puhdistettu alue.
 2. Nyt sinun täytyy merkitä kaivannon rajat. Puiset tai metalliset tapit on asennettu tulevan perustuksen ulkokehälle, ja niiden välissä on johto. Samanlaisia ​​toimia suoritetaan pohjan sisäpuolella. Tämän avulla voit kaataa tasaisen pohjan tulevalle kuistille. Kun kaivaa merkitään, harkitse muotin ja kuivatuskerroksen paksuutta.
 3. Pinnan perusteellisen valmistelun jälkeen voit alkaa kaivaa kaivannon. Sen leveys on vakiintuneessa merkinnässä, ja syvyyden on oltava yli 20 cm: n normaali. Tämä on tarpeen kaivannon järjestämiseksi.
 4. Kuivatuslevy on tehty raunioista, joiden kerrospaksuus ei saa olla alle 10 cm ja hiekkakerros 5 cm. Jokainen kerros tasataan ja tiivistetään tiiviisti.
 5. Asenna nyt kaistaleet. Useimmiten se on valmistettu puulevyistä, koska se on edullisin ja halvempi materiaali. Jäähdytyslevyjen säilyttäminen kaivannetavaroiden reunoilla, pitäen niiden välinen etäisyys 0,5 metriä.
 6. Jos aiot suorittaa suuren kuistin raskasta rakennusmateriaalia käyttäen, on suositeltavaa vahvistaa tällaisen rakenteen perusta. Tätä varten viemärikerros peitetään kattohuopalla tai muulla vedenpitävällä materiaalilla. Seuraavaksi kaada betoniliuosta noin 15 cm: n kerroksella, joka kiinteytyksen jälkeen toimii tukirakenteena.
 7. Kaada pohja kuoren alle parhaiten yhdellä askeleella. Kerroksen paksuus ei saa olla alle 20 cm. Betonimassan tiivistäminen syvällä värähtelijällä. Tämä estää liuosten muodostumisen aukkojen, jotka johtavat pohjan tuhoamiseen.
 8. Päärakenteen rakenne alkaa sen jälkeen, kun säätö on kokonaan kuivunut. Jotta tarvittava voima saavutettaisiin, betonin on oltava vähintään kuukausi.
sisältöön ↑

Pilarin pohja kuistille

Toinen yksinkertainen ja taloudellinen vaihtoehto on kuistin sarakepohja. Se suoritetaan seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Alue puhdistetaan, tasoitetaan rakennustason avulla ja tiivistetään tiiviisti.
 2. Sitten merkitse tulevan pohjan rajat käyttäen puisia tappeja ja johtoa.
 3. Seuraavaksi kaivaa reikiä tai porata reikiä pylväiden alle. Niiden tulee sijaita samalla linjalla, jonka etäisyys on 0,4 metriä. Kaivaa reiät syvyys 0,5-0,8 metriä.
 4. Puupylväiden pohjan tekeminen on välttämätöntä suorittaa materiaalin käsittely erikoisratkaisuilla, jotka estävät emäksen mätänemästä.
 5. Pilarien asennuksessa on tärkeää noudattaa sääntöä: niiden on noustava vähintään 20 cm: n pinnasta. Työn aikana vältä vääristymiä.
 6. Suuremman lujuuden vuoksi asennettuja hylkyjä kaadetaan paksulla betonilaastilla.
 7. On suositeltavaa asentaa pylväitä koko merkityn alueen ympärysalle. Tulevan rakenteen lujuutta voidaan lisätä asettamalla lisäkannattimia nimetyn alueen keskelle.
 8. Nyt sinun täytyy tehdä eräänlainen muotti. Voit tehdä tämän pylväiden sisäpuolella ja sen ulkopuolella naulata levyt.
 9. Tuloksena oleva puinen kaivanto peitetään 5 cm: n hiekkakerroksella ja tiivistetään hyvin. Sitten kaada betoniseos, joka lisätään pienten rautaosien kappaleisiin.
 10. Tontin rakentamista voidaan jatkaa betonilaastin asennuksen jälkeen.
 11. Jos metalliputkia käytetään tukina, tällaisen pohjan lisäbetonisointi suoritetaan kunkin elementin sisällä.
sisältöön ↑

Miten sitoa kuisti päärakennukseen

Vain nauha-alusta on kytkettävä taloon, ja kaikki muut lajit voivat laskeutua ilman tätä prosessia. Työ suoritetaan vaiheessa, jossa pohja on asetettu kuistille tietyn sekvenssin mukaisesti:

 1. Kuusen kellarikerroksessa ja talon pohjalla valmistetaan kuoppaan. Sen syvyyden on vastattava talon perustan syvyyttä.
 2. Päärakenteen pohjassa poraa reiät, joiden etäisyys on noin 0,5 metriä. Ne lisäävät erityisen laajenevat ankkuritukot.
 3. Muottien ja lujitusholkin asennus suoritetaan niin, että lujitustangot sijaitsevat lähelle laajennusantureita. Samalla on säilytettävä 0,2-0,3 metrin etäisyydellä talon pohjan ja kuistin muottien välissä.
 4. Nauhapohja kaadetaan betoniliuoksella ja jätetään kiinteytykseen. Rakennus on hyvä jättää vuodeksi, mutta joissakin tapauksissa riittää kestää vain talvi.
 5. Seuraavaksi talon pohjalla ja kuistin pohjalla olevat metallielementit hitsataan tai kierretään ja säätöjen välinen tila täytetään betonilla.

Talon kuisti toimii paitsi sisätilojen lisäyksen lisäksi myös rakennuksen suojana. Siksi luodaksesi vankan, luotettavan kuistin, tarvitset hyvin suunniteltu ja laadukas perusta, joka on tehty kaikkien sääntöjen ja suositusten mukaisesti.

Kuusen alla oleva säätiö: mahdolliset vaihtoehdot

Jokaisen rakennuksen sisäänkäyntiryhmä harvoin menee ilman kuistia. Yksityisessä rakentamisessa tämä arkkitehtoninen muoto ei ainoastaan ​​suorita erityisiä toimintoja vaan myös koko rakennelman ulkonäkö. Kuistit on rakennettu erilaisiin maaperään, valmistettu eri massasta ja tiheydestä.

Näistä kriteereistä riippuen niiden rakentamisen perustan vaatimukset. Kuinka perustaa säätiön kuistilla taloon, jotta vältetään mahdolliset ongelmat rakennuksen toiminnan aikana, minkälainen säätiö valitaan ja miten luotettavasti ja oikein yhdistetään kuistin perusteet päärakennuksen pohjaan, pidämme tässä artikkelissa.

Perusasetukset perustaksi

Ennen talon rakentamista omistajat tekevät perusteellisen analyysin maaperäalueesta. Nämä tiedot ovat erittäin hyödyllisiä laajennuksen rakentamisessa.

Joten, mitä kiinnitämme huomiota, kun asetetaan kuonon perusta:

Kun olet kerännyt kaikki tiedot, sinun on valittava talon optimaalinen perusta kuistille. Ja kussakin tapauksessa valinta ei ole ilmeistä. Vaatii analyysin ja laskennan. Erittäin usein talon ulkoisen laajennuksen rakentamisen aikana kysytään, onko kuistille välttämätöntä perustetta vai onko se riittävä ulostuloalustan vahvistamiseksi?

Valinta on aina omistajille. Kevyt rakenne voi kestää pitkään ja ilman perusta. Perustamiselle koko spanille ei ole käytännön merkitystä.

Kiinnitä huomiota! On tärkeää, että portaikon merkkijonon äärimmäisissä osissa on riittävän vahvat tukipisteet.

Mahdolliset perusopetuksen vaihtoehdot

Huolimatta siitä, että kuisti on osa rakennusta, useimmiten talon muilla osilla on itsenäinen perusta. Tämä johtuu siitä, että kuistit ovat kiinni jonkin ajan kuluttua, ja joskus ne on tehty materiaalista, joka eroaa päärakenteesta.

Tyypit perusteet käytetään rakentamiseen kuisti, standardi:

Kukin näistä alustoista voi olla erilainen penetraation taso. Valinta riippuu maaperän jäädytyksen syvyydestä, kuistin painosta sekä talon pääperustan syvyydestä. Projektin kehittämisessä on suositeltavaa käydä asiantuntijoiden kanssa. Jokaisella erityisalueella on omat erityispiirteensä, jotka on tunnettava etukäteen.

Laitteen tiedot

Jokaisella alustyypillä on omat ominaisuutensa laitteessa. Jos osaat tehdä pohjan kuistille, voit järjestää minkä tahansa geometrian perustan: neliön, puoliympyrän, soikean tai suorakaiteen muotoisena.

Monoliitti kaadetaan raskaisiin rakenteisiin konkreettisia, kiveä tai tiilikiviä varten. Pino ja pylväspohja alhaalla kevyiden kuistien alla.

Pohjan kuoren syvyys portaiden alle on tavallisesti sama kuin talon pohja. On tarpeen sijoittaa tukiasema oikein ja yhdistää se talon pohjaan.

Täytä nauha

Kuoren portaiden alla oleva nauha-ala on optimaalinen ratkaisu. Tällainen perusta soveltuu sekä tiilisentille että puurakenteelle. Jos kevyen rakenteen rakentaminen on tarkoituksen mukaista, pohjasta on syvä syvyys, enintään 70 cm.

Kuinka kaataa oikea nauhan säätiö kuistille omilla käsillänne: video tässä artikkelissa mestareiden vinkkejä.

Nauhalevyn tavallinen leveys on tulevan rakenteen seinämän paksuus ja teknisen kannan 5 cm kummallakin puolella.

Monoliittinen levy

Levy oli täydellisesti vaikeassa maaperässä. Tällainen säätiö soveltuu rakennukseen suolla tai turpeessa.

 • Pohjakankaan kaataminen kuoren alle on perusteltua tilanteessa, jossa pohjaveden taso kulkee lähellä pintaa.
 • Epästabiililla maaperällä laatta suorittaa kelluvan pohjan toiminnon.
 • Täyttöalue on aina suurempi kuin tulevan kuistin mitat. Pohjan paksuus kuistilla voi olla pienempi kuin talon alla oleva täyttö.
 • Onko mahdollista laatoitussäde kevyelle kuistille? Tietenkin. Mutta huomattavien materiaalikustannusten vuoksi et saa lisäetuja toiminnasta.
 • Levyn laitteessa on mahdollista täyttää kuisti yhdessä pohjan kanssa. Rakentamisessa käytetään irrotettavaa muottirakennetta. Samaan aikaan on mahdollista muodostaa kuistia mistä tahansa muodoista, joissa on eri vaiheiden kokoonpano.

Se on tärkeää! Perusmateriaalin täyttäminen kuistilla laatan tai nauhan muodossa on tehtävä monoliittirakenteisen laitteen perusvaatimusten mukaisesti. Muista noudattaa betonirakenteen mittasuhteita. Voimaominaisuuksien lisäämiseksi tulisi käyttää teräsnaarmoria.

Sarakepohja

Kuistin alla oleva pylväspohjan laite on yksi budjettivaihtoehdoista. Taloudellisten säästöjen lisäksi tämä perusta on yksinkertainen laitteessa, se on nopeasti asennettu ja on mahdollista käyttää alueilla, joissa on kostea ilmasto ja jäädytetty maa.

Pylväsperusta kuistille taloon voi olla vaahtolohkoista, tiilistä, betonista aihioista - tai kaadetaan muottiin ja panssaroiduksi.

Kukin pylväs kaadetaan itsenäisesti:

 • pohjaan on järjestetty hiekka-sora-alusta ja se on varovasti tamped;
 • asennetaan suojakalvot ja asetetaan vedenpitävä materiaali;
 • jauhemaalipylväs;
 • vedenpitävä materiaali asetetaan yläpinnalle.

Kun betonin lujuus on muodostunut, muotti poistetaan ja täyttö täyttyy.

Pylväät on asennettu punnitun painon kuormitukseen:

 • kulmat,
 • sisääntulon alueen reunat,
 • nivelet päärakennuksen kanssa,
 • opas portaita.

Kuistion pylväsrakenteella on yksi tärkeä spesifisyys: pilarien pystytaso on erittäin tärkeää. Alustan elementtien välinen etäisyys voi olla erilainen, harvoin yli 2 m.

Vaihe valitaan suunnitteluvaiheessa rakenteen ympärysmitan perusteella. Tämä säätiö kuistilla taloon on erittäin tärkeä pohjoisen talvipeltojen laajenemisen rakentamisessa.

Edullisin tukikohta. Laitteeseen kuluu vähän aikaa. Samalla tällainen perusta voidaan järjestää melkein mihin tahansa maaperään, missä tahansa sääolosuhteissa, missä tahansa jäätymisasteella.

Sitä käytetään usein alueilla, joilla on huomattava korkeusero, kun järjestetään suuren alueen terasseja. Pallojen avulla voit tasata kuistin horisontaalisen tason pienimmillä taloudellisilla kustannuksilla.

Kuistirakenteisen pylväsrakenne on itsessään yksinkertainen, mutta melko työläs, kun se järjestetään yksin. Kierrä paalut helpommin avustajien kanssa. Aivan kuten aikaisemminkin, paalujen pystytason tarkka noudattaminen on erittäin tärkeää.

Se on tärkeää! Pilejä on kierrettävä ilman tukoksia. Muuten grillauksen kuormitus jakautuu epätasaisesti ja kuisti puristuu.

Rostverk (kuvassa yllä) - on virtojen ja paalujen "silmukka". Hihna, joka yhdistää kaikki paalut yhdeksi rakenteeksi ja jakaa tasaisesti painon ja tehon kuormituksen. Alla voit nähdä, miten järjestää kuopan perustus kuistille talon videolle.

Sijainti ja yhteys

Jos kuisti on kiinnitetty jo toimiviin rakennuksiin, on erittäin tärkeää yhdistää perustukset oikein. Muistakaa, että perustusten pitäisi olla itsenäisiä, mutta samanaikaisesti molempien perustusten pitää olla yhteydessä toisiinsa, heidän on "tanssittava" pareittain.

Kuusen perustan rakentaminen talon perustaan ​​voidaan tehdä monin tavoin:

Koko rakenne kaadetaan betonilla ja muuttuu täysin monoliittiseksi.

Pohjojen - laajennuskappaleen välisen etäisyyden on oltava vähintään 50 mm. Tämä aukko jätetään, jotta päärakennus ei pystyisi siirtämään painonsa liitteen perustana. Avaruuden tilaa säädetään kosteutta kestävällä materiaalilla. Työn päätyttyä materiaali puretaan ja täytetään vaahdolla.

johtopäätös

Päätimme rakentaa säätiön portaiden portaisiin omilla kädillä - laskea oikein vahvuusi. Kuisti ei näytä olevan monimutkainen rakenne, mutta ilman kuormien huolellista laskemista ja maaperän tutkimusta, ei ole syytä rakentaa jatkoa.

Hankkeen laskemista varten ota yhteyttä asiantuntijoihin, silmän rakentaminen silti ei ole sen arvoista. Kun olet laskenut perustan yksityisen talon kuistille, vältät odottamattomat kustannukset rakennusprosessin aikana ja käyttöjakson aikana.

Pohjapiirros kuistille: miten rakentaa kiinteä pohja sisäänkäyntiryhmälle

Harvaan maalaistaloon kuuluu ilman kuistia, joka tarjoaa pääsyn ovelle, suojaa käytävää saostuksesta ja roskista ja antaa myös kodin julkisivun houkuttelevan ulkonäön. Mutta kuten mikä tahansa muu arkkitehtoninen elementti, sisääntuloryhmä tarvitsee luotettavan perustan.

Ja vaikka voit tehdä kuistilla ilman säätiötä, sinun ei pidä laiminlyödä jälkimmäisen rakentamista. Kuinka perustaa säätiö omalla kädelläsi on omistettu tämän aineiston käyttöön.

Luotettava säätiö - takuu talon kuistin lujuudesta ja kestävyydestä

Suunnittelun tarve

Kysymys siitä, tarvitaanko säätiötä portaikon portaalle ja alustalle sisäänkäynnin oven edessä, rakennustyön erikoisasiantuntijat eivät ole vielä saavuttaneet yhteistä mielipidettä:

 1. Jotkut uskovat, että valo kuin kuisti, pohjaa ei tarvita ollenkaan. Oletettavasti voit asentaa alarivin muuraus tai kruunu suoraan maaperään, kun ryhdyt toimenpiteisiin vedeneristämiseen. Tällainen mahdollisuus rakentaa sisäänkäynnin ryhmä voi joskus nähdä pienessä puutalossa.

Mahdollisia seurauksia kuistin rakentamisesta ilman säätiötä

 1. Toiset ovat täysin vakuuttuneita siitä, että he eivät voi tehdä ilman säätiötä. Mutta he haluavat käyttää kevyesti pylväsrakennetta, jonka kustannukset ovat alhaiset ja sen vahvuus riittää pitämään kuistilla turvallisesti.
 2. Kolmas insinööriryhmä uskoo, että säätiö on yksinkertaisesti välttämätön, mutta yksityisen talon kuistia ei voi tehdä erillisellä säätiöllä;

Kuusen perustuksen on oltava kiinteästi sidoksissa talon pohjaan.

On huomattava, että jokainen näistä lausumista on totuuden vilja. Perustamisen ja sen suunnitteluominaisuuksien tarve valitaan erikseen, riippuen alueen ilmastollisista olosuhteista ja kuistin koosta. Lisäksi on otettava huomioon maaperän luonne, pohjaveden esiintyminen ja muut tekijät.

Vihje!
Jos et voi päättää suunnittelusta, ota yhteyttä erikoistuneeseen suunnitteluorganisaatioon tai kysy, miten naapurit tekivät sisäänkäynnin ryhmiä.

Tässä voit tuoda vain muutamia vinkkejä, jotka auttavat valitsemaan:

 1. Jos taloon johdetaan vain pieni kuisti tai tiili, ei ole tarvetta rakentaa massiivista säätiötä. Kevyt pylväsrakenne tai pieni paksuus monoliittinen levy on riittävä.

Puinen kuisti voi levätä useille ei-massiivisille sarakkeille.

 1. Kun aiot rakentaa suuren alueen, jota on tarkoitus käyttää ruokasalina ja kesälomapaikoiksi, suunnittelemaan huomattavaa terassia, sinun on huolehdittava voimakkaasta nauhakannasta, joka suojaa laajennusta romahdukselta ja jakaa kuorman tasaisesti maahan.

Mahdolliset säätiövaihtoehdot

columnar

Useimmiten paikat, joihin sisääntuloryhmän alempi pylväs on, asennetaan alueille, joilla on epätasainen ja epätasapainoinen maaperä. Lisäksi kuistilla itsessään pitäisi olla kevyt.

Rakenteellisesti pylväsperusta, kuten nimestä käy ilmi, on teräsbetonista tai hiutaleesta pilkkoutunut maahan, joka asettuu kuistin kulmiin. Erityisen vaaleille sisääntuloryhmille voidaan käyttää teräs- tai asbestiputkia, joiden sisätilat on täytetty sementtilaastilla tai täyteen hienorakeisella hiekalla.

Pylväsperusta kuistin järjestelylle

nauha

Suunnittelun perusta on yleisin. Se edustaa kohtuullista kompromissia valmistuskustannusten ja kestävyyden välillä.

Tämä pohja tehdään kahdella tavalla:

 1. Käytettäessä sopivia kokoisia tukiasemia.
 2. Kaatamalla betonia valmiiksi asennettuun muottiin.

Nauhapohja voi kestää melkoisen massiivisen tiilen, betonin tai hiutaleiden rakenteen painon. Usein tällainen säätiö on rakennettu korkealle kuistille, jolla on suuri alue, joka toimii verannan roolissa.

Ribbon säätiö tuloryhmälle

laatta

Tämä on erittäin luotettava perusta. On suositeltavaa käyttää sitä epävakaalla maaperällä. Suunnittelun piirre on, että sinun täytyy tehdä paljon työtä, poistaa maaperän kuopasta, vahvistaa pohjaa ja kaataa huomattava määrä betonia.

Vihje!
Laatoitettujen säätiöiden rakentamisen korkeista kustannuksista johtuen on suositeltavaa valita se kuoren koristelemiseksi vain, jos arkkitehti tai insinööri suosittelee sitä.

Levyasema sisäänkäyntialueelle

Valmistus tekniikka

Koska liuska-säätiötä käytetään useimmiten kuistien rakentamiseen, keskitymme harkitsemaan tämän erityyppisen perustuksen rakentamisen ominaisuuksia.

Valmistusohjeet koostuvat useista vaiheista:

 1. Valmistellaan rakennustyömaa. Sisäänkäynnin oven edessä on välttämätöntä poistaa kaikki kasvit ja poistaa hedelmällinen maaperän kerros.

Sivuston valmistelu pohjan rakentamiseksi

 1. Merkintäalue. Tätä varten on suositeltavaa käyttää köysiin sidottua valkoista köyttä, jota käytetään tulevan säätiön reunoissa.
 2. Kaivaus on tehty. Jos maaperä on kiinteä, ei ole tarpeen tehdä kaivantoa, joka on suurempi kuin pohjan leveys. Kaivon seinät voivat itse toimia kaatopaikkana. Muussa tapauksessa geometriset parametrit tulisi hieman kasvattaa, jotta voit asentaa muottiarkit ja suorittaa vedenpitävyyden.

Valokuvassa - kuoppa, jossa raakapyyhe

 1. Kuopan pohja peitetään kerroksella hiekkaa sekoittamalla. Välttääkseen maaperän myöhempi kutistumisen, jonka takia perusta-nauha voi halkeilla, muodostettu tyyny on varovasti pudonnut.
 2. Rakenteita rakennetaan. Hänelle voi käyttää vanhoja puulevyjä, vanerilevyjä, ohutlevyjä ja niin edelleen. Jos valitset puuta, älä unohda suojata sitä varovasti vedestä, jolloin muotti on tavanomaisella polyeteenikalvolla.

Asennetut muottirakenteet, joissa on vahvistushäkki

 1. Lujittava runko on asennettu. Materiaali on tankoja, joiden paksuus on 8-12 mm, josta verkko on kytketty solun kokoon 20 x 20 mm. Osat on sijoitettava niin, että ne lopetetaan betonin syvennykseen vähintään 5 cm: n syvyyteen, mikä suojaa korroosiolta.

Vihje!
Rakennusliuskapohjien kustannusten vähentämiseksi on mahdollista vahvistaa rakenteita vanhoilla teräsputkilla, paksuilla langoilla ja niin edelleen.

 1. Betonia kaadetaan. Jos kuisti on riittävän tilava, tarvitset runsaasti nestemäistä laastia. Et voi sekoittaa sitä manuaalisesti. On välttämätöntä vuokrata sähköinen betonisekoitin tai ostaa valmiita betonia tehtaalla ja toimittaa se paikan päällä erityisellä kuljetuksella.

Betonilaatat

 1. Alustan rakentamisen muottirakenteen täyttäminen ei pääty loppuun. Varovainen konkreettinen monoliitti täytyy kovettaa oikein. Tällöin valmiin pohjan 3-4 vuorokautta peitetään muovikelmulla, joka estää liian nopean kuivumisen.
 2. Kun säätiö saa voimaa, voit poistaa muottipesän. Jäljellä on vain suojata rakennusrakenne kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta, päällystämällä kerrosmateriaalia kerrostumia pitkin seiniä ja täyttämällä maaperä uudelleen.

Vaakatasoinen pohja vedeneristys

Kiinnitä huomiota!
On välttämätöntä suorittaa pystysuoran, mutta myös vaakasuoran vedenpitävyyden.
Varmista siis, että peität pohjapintaa eristysmateriaalilla ennen kuoren rakentamisen jatkamista.

Yhteys talon perustaan

Sisäänkäynnistysryhmän perustamisen yhteydessä on tärkeää pohtia muutamia kohtia:

 1. Valitse oikea syvyys. Mikä parasta, kun kuistin pohja upotetaan samaan matkaan kuin mökin tuki. Jos jostain syystä tämä ei ole mahdollista, kaivanto on kaivettava talven alapuolisen maaperän jäädytyksen alapuolelle.
  Nämä vaatimukset on täytettävä epäonnistumatta, muuten kaikki ponnistelut koristella kuistilla on hukkaan. Rakennettu arkkitehtoninen elementti murtuu epäluotettavan perustuksen vuoksi.

Syöttöryhmän kellarikerroksen syvyys riippuu maaperän jäädytyksestä ja pohjaveden syvyydestä

 1. Yhdistä talon pohja ja kuisti keskenään, muutoin voi muodostua kutistumisparametrejä. Tehdäksesi tämän ennen betonin kaatamista, on tarpeen porata useita reikiä talon pohjalla, jossa voit ajaa kappaletta raudoitusta. Ne tulevat osaksi vahvistuskoria.

johtopäätös

Rakenteiden perustana on harvoin rakennusalan työn päätyttyä. Mutta sen merkitys jokaisen rakennuksen, kuistin mukaan lukien, vahvuuden ja kestävyyden suhteen, ei voida yliarvioida. Siksi sisääntuloryhmän pohjan valmistusprosessin kuvausta annetaan niin paljon huomiota.

Mitä tulee prosessin rakentamiseen sivuston edessä oven ja portaat siihen, tämä prosessi on kuvattu yksityiskohtaisesti video tässä artikkelissa.

Kuvien rakentamisen perusteet. Henkilökohtainen kokemus

Miten laskea optimaalinen koko kuisti, tee se kätevä, miten valita säätiö - FORUMHOUSE käyttäjät jakavat kokemuksensa!

FORUMHOUSEn säännölliset lukijat tietävät hyvin, että sen kuisti voi toimia minkä tahansa yksityisen talon käyntikorttina.

Se voi olla kivi, puu tai metallista valmistettu, katoksen alla tai suljettuna.

Mutta mitä materiaalia ja rakentamista valitset, tärkein vaatimus tästä rakentamisesta on luotettavuus ja toimivuus.

Ja jotta kuisti toimisi kaikilta osin uskollisesti monien vuosien ajan, on noudatettava useita perussääntöjä, joita sivuston käyttäjät kertovat!

Kuinka rakentaa mukava kuisti

Sinun on kysyttävä itseltäsi tulevan asunnon suunnitteluvaiheessa.

Sen päätavoitteena on tarjota vapaa pääsy kadulta taloon. Suljettu ja lämmitetty kuisti, jossa on sisäänkäynnin ovi, muuttuu niin kutsutuksi eteiseksi.

Tambour, joka on puskurivyöhyke, katkaisee kylmän ilman virtauksen ja estää lämmintä ilmaa tultaessa olohuoneesta kadulta.

Tästä johtuen kotitalouksien lämpöhäviö vähenee, mikä on erityisen tärkeää kylmissä ilmastoissa. Oikein suunniteltua kuistia käytetään ilolla, kun taas epämukava muuttuu päänvaivaa kaikille kotitalouksille. Kuisti käyttöikä on yhtä suuri tai suurempi kuin talon käyttöikä. Sen vuoksi ennen sen rakentamista on tarpeen ymmärtää sen tehtävät:

 • Antaa kätevä sisäänkäynti taloon ja luotettava suoja sisäänkäyntien saostumista vastaan;
 • Sovittavat sopusointuisesti mökin koko arkkitehtonisiin kokonaisuuksiin, eivätkä näytä ulkomaalaiselta elementiltä;
 • Rakenteelliset elementit eivät saa häiritä sisäänkäynnin oven vapaan avaamisen ja sulkemisen;
 • Rakennettaessa on tarpeen käyttää kestäviä materiaaleja;
 • Yksityisen talon kuistin optimaalinen koko, sijainti, aitaosien osat, portaiden korkeuden ja kulman pitäisi varmistaa suurikokoisten kohteiden vapaa pääsy: huonekalut, jääkaappi, kattilahuoneen tai teknisen huoneen laitteet;
 • Suunnitelman tulisi tarjota lapsille ja vanhuksille toimivuus ja turvallisuus. Tämä pätee erityisesti korkean kuistin - 1 metri tai enemmän. Tässä tapauksessa sinun on miettinyt etukäteen aitojen järjestelmää - kaiteen asentamista jne. Varten;
 • Tikkaiden portaiden pitäisi antaa mukava kiipeily.

Suunnittelu kuisti, sen koko ja muotoilu on parasta ajatella vaiheessa luoda projektin kotona! Ja voit tutustua kaikkiin ominaisuuksiin rakennuksen portaiden yksityisessä talossa tästä artikkelista.

Vain ottamalla huomioon kaikki edellä mainitut vaatimukset, voit aloittaa selvittämään yksityiskohtia kuistin elementteistä. Sinun on aloitettava säätiöstä.

Perusrakentamisen ominaisuudet kuistilla

Kuistion rakentamista olisi käsiteltävä vastuullisesti talonrakennukseksi. Rakennuksen perusta on vankka perusta. Mutta kehittäjät voivat harkita kuistin rakentamista vasta sen jälkeen, kun tärkein säätiö on kaadettu tai talo on jo rakennettu. Ja tässä se johtaa:

Sakyra10:

- Kun asetimme talon perustan, emme tee pohjaa kuistille. Nyt, kun aika on tullut ulkokoristeluun, meillä on edessämme oleva ongelma - siitä, miten ja miten sisäänkäynnin ryhmä pystytään rakentamaan. Ei ole toivottavaa kaivata kaivetta syvyyteen, jossa on tärkein säätiö, eikä raskaan kaluston jo laittaa aidan. Ajattelen laittaa metallinen kuisti - yksinkertaisin tekninen suorituskyky, mutta en tiedä, pitäisikö sen sitoa taloon ja mihin säätiö valita sen.

Erittäin laajalti talon rakentamisen jatkaminen jää jälkikäteen. Sitten kehittäjät yrittävät korjata tämän virheen, mutta sallivat toisen: ne tekevät kiinteän sidoksen perustarpeesta, joka on kiinnitetty tärkeimpään "kotiin" perustukseen. koska kahden säätiön liittymällä ei ole riittävää turvallisuustasoa, ja itse säätöjä asetetaan eri syvyyksille ja kuljetetaan eri kuormituksilla, sitten kausittaisten maaliikennettä (pakkanalastuksen aikana), eri toimivat voimat rikkovat napapistettä.

Perustukset liikkuvat, ne kohoavat, halkeamat ilmestyvät ja rakenteet alkavat johtaa. Muista siis seuraava sääntö:

Mikä tahansa laajennus (kuisti, terassi) on erillinen rakennus, joka edellyttää itsenäisen perustuksen rakentamista.

Vit1959:

- Tässä tapauksessa kahden pohjan välissä on järjestetty muodonmuutos sauma, joka on tiivistetty minkä tahansa elastisen materiaalin kanssa ja peitetty koristekuvilla.

Tämän seurauksena perustukset näyttävät yhtenä kokonaisuutena, mutta ne ovat sidottuja toisiinsa nähden.

VictorUfa:

- Laajennusliitäntä voidaan järjestää PSUL-nauhan (esipuristetun polyuretaanipäällysteisen nauhan) avulla, ja on parempi asentaa porakaivon päällysteiden kattojärjestelmä saranoituun liitokseen. Yhteys itse sulkee liitäntäpalkin.

Elementtien saranamari antaa rakoille suhteellisen liikkuvuuden ja pienellä sekoituksella solmu pysyy ehjänä.

Jos laajennusliitännän laite ei yleensä ole vaikeaa, valittaessa kuoren säätiötä tulee esiin useita kysymyksiä.

Vetalt:

- Ajattelin perustaa säätiön kuistilla. Mutta en tiedä vielä, mistä valita. Mielestäni otetaan huomioon kaksi vaihtoehtoa: metalli tai kivi. Molemmilla on etuja ja haittoja:

 • Metallipohja on yksinkertainen ja helppo asentaa. Maaleihin porataan reikiä paikoilleen, kaadetaan tukiputki. Sitten metallikulma tai kanavapultti ruuvataan tai hitsataan siihen. Kiinnittiin leikkipaikka, kosoura laitettu, koottu vaiheet;
 • Kivipohja on vaikeampaa tehdä. Matala perustus on järjestetty. Levy kaadetaan ja tällä perusteella lisätään vaiheita betonista. Tällaiseen työhön liittyy korkeampia kustannuksia, jotka liittyvät viskoosiin vahvistukseen, betonin kaatamiseen, maanrakennuksiin jne.

Vit1959:

- Laitoin sen tavalliselle kasaalustalle, joka oli aikaisemmin porattu kaivoja maan jäädyttämiseen. Tämä on yksinkertaisin ja halvin versio pohjasta rakennuksen kuistilla.

Mutta käyttäjä, jolla on lempinimi VictorUfa uskoo, että jos valitaan paalun perustan alla kuistilla, paaluilla voi liikkua sivuttaisten voimien pakkasella, kuten usein on tapit navat alla.

Dimastik25:

- Tehdän kuistilla paalupohjaan käyttämällä tekniikkaa, joka suojaa paaluja puristamatta. Viime vuosi edellisenä vuonna naapuri täytti aitauksen metallipylväät tällä tavoin. Toinen talvi on jo olemassa, eikä kukaan ole kallistunut!

Teknologia on seuraava:

 1. Kaivo on 2 metriä syvä, halkaisijaltaan 350 mm;
 2. Vahvistettu häkki työnnetään siihen ja pohjaan heikentää lievästi;
 3. Betoni kaadetaan kaivoon 0,5 metriä syvennyksen pohjasta;
 4. Asbestiputki, jonka läpimitta on 150-200 mm, asetetaan vahvikekantaan ja laskee 1,5 metriä jo täytettyyn betonirakenteeseen.
 5. Betoni kaadetaan asbestiputkeen.

Pilarin ympärillä oleva tila on tukossa savi. Se osoittautuu pylvääseen, jonka pohjalla on laajeneminen, joka toimii ankkuna TISE-tyyppisen roiskeilun aikana. Monoliittinen taso kaadetaan pinnoille samanaikaisesti portaiden kanssa.

Savi lukko suojaa paalusäätiötä ylemmästä kerroksesta.

Paalusäätiön yksinkertaisuudesta huolimatta sillä on niin suuri haitta, kuin tarve laitetta varten, joka on kasettirakenteen avoin pohja tai pylväsperusta. Siksi kuistin alla oleva säätö on levyn tai MZLF: n muodossa.

44alex:

- Jos talon pohja on matala, täytämme tavallisen levyn. Laatan pohja on samanlainen kuin UWB: n perusta. Esieristetty ekstrudoitu polystyreenivaahto. Jos säätiö on korkea, teemme nauhan eristämällä sen ympärillä. Täytä pohja sisäpuolelta hiekalla ja heitä laatta ylhäältä.

Tällä perusteella voit asentaa minkä tahansa kuisti tai kuisti - puusta, metallista tai sijoittaa RC-sarakkeet. Säästääksesi konkreettista työtä, et voi laskea monoliittista, vaan reunustavaa laattaa.

FORUMHOUSE-aihe kertoo, miten ja miten kuistia tehdään ja kuistin optimaaliset mitat suhteessa oveen. FORUMHOUSE-käyttäjät voivat selvittää vanhan kuistin korjaamisen seuraukset. Ja tutustukaa hyvät vaihtoehdot tilan käyttämiseen kuistilla.

Katso videoamme siitä, miten rakentaa terassi auton renkaiden perustalle.

Säätiön kuistilla

Perusta kuistilla taloon omilla käsillään

Kuisti on tärkeä elementti jokaisesta rakennuksesta - huolimatta sen merkityksettömästä merkityksestä, on mahdotonta ilman sitä. Tämä koskee erityisesti rakennuksia, joissa on korkea tukikohta, jossa sisäänkäynti kadulta sijaitsee huomattavan korkealla maasta. Kuitenkin, useimmissa tapauksissa, talon rakentamisen aikana perusta kuistilla ei ole riittävästi huomiota. Useimmiten kuistin rakentaminen alkaa päärakennuksen päärakennuksen jälkeen.

Tyyppien syistä kuistilla

Talon kuistin perustana käytetään kolmea päätyyppistä säätiötä. Jokaisella näistä tekniikoista on omat edut ja haitat, joten on oltava mahdollisimman vastuuntuntoisia valitsemalla tietty malli.

Luotettava kuisti vaatii laadun perustan

Sopivimman tekniikan valinta riippuu useista näkökohdista, joista tärkein on maaperän ominaispiirteet ja rakenteen yleiset ulottuvuudet.

 1. Verhon alla oleva nauhasäätiö kaadetaan tulevan kuistin ympärillä.
 2. Monoliittisen laatan pohjaa käytetään melko voimakkailla maaperillä. Useimmiten toimii pohjana melko massiivinen rakentaminen kuistilla.
 3. Pylväsperusta kuistilla - käytetään heikkoa tai liian tyydyttynyttä kosteutta, maaperää, joka yleensä turpoaa talvikaudella.

Valmistelutyöt

Ennen työn aloittamista on välttämätöntä valmistautua. Ensinnäkin - valitse pohja kuistilla, joka sopii parhaiten sinun tapauksessasi. Ensinnäkin on tarpeen arvioida maaperää. Jos se on riittävän vahva - hiekkainen, jossa sora, kivinen - sitten liuskatus tai säätiö muodossa monoliitti laatta on varsin sopiva. Jos talossa on heikko maaperä, joka on altis kausittaiselle "kävelylle", paras vaihtoehto olisi pylväsperusta kuistilla.

Valmistustyön seuraava vaihe on merkintä. Ensinnäkin on välttämätöntä laatia suunnitelma tulevaisuuden kuistista määrittämään sen mitat ja sijainti suhteessa taloon. Näiden tietojen perusteella merkinnät kentällä. Nauhamittauksen avulla mittaamme vaaditun etäisyyden, lyömme varren ympärysmitta ja kiristämme langan, kalastuslinjan tai ohutjohdon "aksiaalikierre". Se merkitsee kuoren pohjan ulkoreunoja.

On välttämätöntä, että tulevassa perustuksessa kuistilla merkinnän jälkeen on selvästi suorakulmainen tai neliömäinen muoto, eikä siitä tule timanttia tai trapezia. Voit tehdä tämän mittaamalla ristin ristin kulmien ja tulevan pohjan kulmien väliset diagonaalit - niiden on oltava yhtä pitkiä. Jos diagonaalien pituudet ovat erilaiset, sinun on tehtävä säätö, muuten kuoren rakentamisprosessissa saattaa syntyä ongelmia timanttimaisen pohjan kanssa.

Joissakin tapauksissa ei tarvitse yhdistää säätiötä kuistilla.

Jos valitset nauhan tai kaakeloitu monoliittisen tekniikan, sinun on päätettävä, onko kuistasi perustus tiukasti kytketty talon pohjaan tai se on erillinen rakenne. Ensimmäinen vaihtoehto on parempi kestävillä maaperillä, joissa maaperän kausittaisen "kävely" koko on vähäpätöinen.

Tällöin talon betonipohjassa niissä paikoissa, joissa kuisti liittyy siihen, poran avulla tehdään reikiä, jossa vahvistuksen tangot ajetaan. Nämä nastat hitsataan myöhemmin tai ne on sidottu neulomalla lankaa terän pituussuuntaisiin kierteisiin.

Jos maaperä on riittävän heikko tai tyydyttynyt kosteudelta, on suositeltavaa jättää talon pohjan ja kuoren pohjan väliin ns. vain erottaa ne. Tosiasia on, että ottaen huomioon kuilujen ja talon massojen välisen eron, vedon ja niiden nousu pilkkoutumismaan jäädytys- ja sulatusjakson aikana ovat erilaiset. Tämä puolestaan ​​voi johtaa betonipohjan halkeiluun ja itse kuoren muodonmuutokseen.

Strip-säätiö

Keskiviivan merkinnän ja kiristämisen jälkeen sinun tulee jatkaa kaivannon laitetta asennettavaksi muottiin. Koska kuisti on melko kevytrakenne, voimakkailla perusteilla riittää 30-40 cm: n syvyys. Kaivanto kaivetaan pitkin kuistin kehää pitkin aksiaalijohdinta pitkin siten, että sen sisäpuolen leveyden ollessa vähintään 25-30 cm.

Tämä konkreettisen nauhan paksuus riittää kevyiden puurakenteiden painoon. Jos maaperä on riittävän tiheä ja se ei pudota, on mahdollista tehdä ilman asennusta muottiin kaivannon sisällä. Riittää, että pintaan tehdään muotti, riippuen kuistin pohjan korkeudesta.

Rakenteen ja kaivon sisällä on asennettava vahvistuksen runko. Aaltopahvi, jonka läpimitta on 8-12 mm, sekä teräs että muovi, soveltuu hyvin tähän. Runko voidaan valmistaa hitsaamalla ja asentaa kaivantoon tai asentaa suoraan muottiin sisäpuolella neulelangalla. Tätä varten tangot ajetaan kaivannon pohjaan, ja niihin kiinnitetään vaakasuuntaisia ​​vahvistuslangkoja. Tämän jälkeen betoni kaadetaan muottiin.

On toivottavaa täyttää pohja kerralla. Jos jostain syystä tämä ei ole mahdollista, kaatopaikan keskeytyspaikalle on välttämätöntä tehdä 45 asteen kulmakerroin. Tämä estää halkeamia tältä paikalta betonin kuivumisen ja kutistumisen aikana.

Floating foundation teknologia

Jos pohja on heikossa, veteen kyllästyneessä maaperässä, lisätoiminta on tarpeen sen muodonmuutoksen välttämiseksi. Kuoren alla olevan kelluvan pohjan laitteen tekniikka vähenee pääasiassa betonipohjan eristämisestä päämaalta. Ensinnäkin kaivannon pohjalle kaadetaan murskattua kiveä tai karkeaa soraa. Tämän tyynyn paksuuden tulisi olla 15-25 senttimetriä. Ylhäältä rauniot peitetään geotekstiilillä.

Sen päälle kaadetaan toinen kerros - noin karkeasta hiekasta, jolla on suunnilleen sama paksuus. Jokainen kerros on peitettävä perusteellisesti tärisevällä levyllä tai manuaalisella särmäyksellä. Voit tehdä sen leikkaamalla paksun lokin tai palkin, joka on kiinnitetty kahvaan sivuille.

Myös hiekkavaippa voidaan tiivistää, joten voit varovasti huuhdella sen vedellä. Vedeneristys asetetaan hiekkakerroksen päälle. Tätä varten tarvitaan erityinen geotekstiili, katemateriaali tai tarvittaessa paksu muovikalvo, joka on taitettu useaan kerrokseen.

Monoliittinen levy

Kuopan perustana voit käyttää valua monoliittisen betonilaatan muodossa. Tätä vaihtoehtoa käytetään yleensä tukikohtien asentamiseen pienikokoisille kuistirakenteille. Tosiasia on se, että kun kaatetaan laattaa, tarvitaan paljon suurempi määrä betonia kuin nauhan tai pylväspohjan. Siksi suurta sisäänkäyntiä tai taloa vierekkäin veranta, on parasta käyttää nauha- tai paalutekniikkaa.

Laatoituksen valmistelu on seuraavanlainen: merkinnän jälkeen sinun on kaivaa reikä 20-30 cm: n syvyyteen.Jos rakentaminen tehdään heikossa maaperässä, on otettava huomioon irtotavaran eristävien kerrostumien ja hiekan paksuus - reiän syvyys kasvaa 30-40 ks. Kuopan pohja on tasoitettava tasolta ja se on sinetöitävä liimalla tai irrotettava vedellä. Kaivon pohjaa suositellaan nukahtamaan pienellä (5-10 cm) kerroksella. Tarvittaessa voit käyttää "kelluva" teknologiaa, sillä se on varustettu vedenpitävällä kerroksella.

Ympyrän ympärillä asettuu muottiin vaaditulle korkeudelle ja kuoren pohjalle asetetaan raudoituskehys. Jos levyssä on pieni paksuus (enintään 10 cm), eikä sitä ole kasvanut kuormia, kehys voi olla tasainen. Jos levy on riittävän massiivinen, olisi suositeltavaa käyttää kolmiulotteista kehystä, joka koostuu kahdesta kerroksesta, jotka on yhdistetty poikkipalkkeihin yhdistetyllä vahvistusverkolla. Riippuen maan tyypistä, monoliittinen levy voidaan joko kiinnittää taloon tai olla talon erillinen rakenne.

Kehyksen pohja ei saa olla maassa. Alle on tarpeen laittaa paloja tiiliä tai kivet niin, että runko on korkeudella vähintään 3-5 cm maanpinnasta.

Porraskäytävät monoliittisella levyllä muodostetaan tiilien tai hiutaleiden muurauksen avulla. On myös mahdollista asentaa kosour teräksestä tai kulmasta, johon askelmat ovat. Tällöin alustan pohjamaalauksen aikana betoniin kiinnitetään kiinnityshihnat, jotka tukevat kosouria. Vastaava vaihtoehto sopii myös nauhan valuun.

Pilarin perustukset

Tämä tekniikka on suositeltavin kun rakennetaan pohjat kuistille. Toisaalta pylvästeknologia on varsin budjetti - kovempaa vähemmän betonipäällysteitä tarvitaan kuin levyt tai kaistaleet. Tämä tekee pylvästystekniikasta mahdollisimman tehokasta, kun rakennetaan säätiö melko suurelle sisäänkäyntiryhmälle, mukaan lukien veranta tai avoin terassi. Lisäksi pylväsperiaatteet ovat erinomaisia ​​maaperän talteenottoa varten.

Rakennuksen muodonmuutoksen välttämiseksi maaperän "talteenotto" aikana talvella on syytä syventää pylvään pohjaa maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Tämä on melko helppo tehdä manuaalisella porakoneella.

Tätä varten reiät porataan tietyin väliajoin tulevan kuistin kehällä. Valmis paalut sijoitetaan (hammered, twisted) niihin, tai niistä kaadetaan muotti, joka kaadetaan betonilla. Helpoin tapa tehdä muottiin on kattoarkista. Kattotarvikkeet kierrätetään halutun halkaisijan putkeen ja työnnetään porattuun reikään.

Putken reunat kiinnitetään ruuvilla puristinlevyllä ("bugs") tai huonekalusuojalla. Putken sisäosaan poratun reiän pohjaan vasaran pystysuorat tangot vasarataan. Heidän keskenään ne kiinnitetään langalla, muodostaen sisäisen kehyksen. Sitten betoni kaadetaan tähän improvisoituun muottiin vaaditulle tasolle. Muotti- tai asbestisementtiputkia voidaan käyttää myös muottina.

Kun kaadetaan betonia pylväsmuottiin, se on pakattava siten, että vältetään sisäisten tyhjiöiden muodostuminen - "nieluja". Voit tehdä tämän, kun kaatamalla, sinun täytyy lyödä rungon vahvistus vasaralla.

Pylväsperustainen tyyppi pätee myös ruuvipillojen kuistille. Tämä tekniikka on tehokkain ja voit nopeasti asentaa pohjan kuistille. Valmiit paalut upotetaan manuaalisella tai mekaanisella karhottimella. Pallojen välinen etäisyys olisi laskettava riippuen kuistin odotetusta painosta. Kevyissä ja kompakteissa puurakenteissa kulmissa on tarpeeksi saraketta. Koristekivi- tai taotun metallikorin käytöstä tehtyihin raskaisiin rakennuksiin tarvitaan 0,5-2 metriä enemmän paalujen asennusta.

Huolimatta siitä, että talon kuisti ei näytä tällaiselta merkittävältä rakenteelta, on tarpeen lähestyä säätiön rakentamista täydellä vastuulla. Peruslaitteen oikein valittu tekniikka tulee pitkäksi ajaksi palvelemaan kuistia.

Me järjestämme säätiön talon kuistilla

Me järjestämme talon kuistin

Maan talon tai mökin rakentamisessa tulee kiinnittää erityistä huomiota sisäänkäyntiryhmän suunnitteluun, sillä kuisti on tärkeä osa rakennusta. Tämän elementin ulkonäkö on eräänlainen käyntikortti kotona. Lisäksi kuisti auttaa suojaamaan rakennusta tuulta, sateelta ja lumelta.

Perusrakentamisen ominaisuudet kuistilla

Kuusen, jota on käytetty pitkään aikaan, on tarpeen asianmukaisesti varustaa sen pohja. Tätä varten sinun on kiinnitettävä huomiota tiettyjen piirteiden rakentamisen ominaisuuksiin kuistilla:

Perusta kuistilla talon

 • Oikea muotoilu. Tarkat mittaukset, tarvittavien laskelmien toteuttaminen auttavat tekemään säätiön oikean projektin, joka ei ainoastaan ​​tarjoa luotettavaa tukea kuistille, vaan myös vahvistaa koko taloa.
 • Laadukkaita materiaaleja. Alhaisten materiaalien käyttö säätiön järjestelyyn voi johtaa rakenteen muodonmuutokseen ja jopa sen tuhoamiseen, mikä vaikuttaa kielteisesti taloon.
 • Kohtuullinen alueiden valmistelu. Suunniteltu työ puhdistaa alue kuistilla ja sen valmistelu auttaa vähentämään aikaa ja helpottaa joitakin rakennusvaiheita.
 • Säätiön vahvistaminen. Vahvistuksen läsnäolo on välttämätöntä alustalle ja talolle sekä sen sisääntulolle. Tämä on tarpeen paitsi lisätä rakenteen lujuutta, myös yhdistää säätiö kuistilla talon pohjan kanssa.
 • On yhteys talon pohjaan. Kun rakennat taloa kiinteälle, vakaalle alustalle, kuistin pohja voidaan liittää kiinteästi talon pohjaan. Kuitenkin heikon tai kosteuden kyllästämän maaperän läsnäolo alueella edellyttää kuistia erillisen rakenteen muodossa. Tämä johtuu kuistin ja talon eri painosta ja niiden erilaisesta liikkumisesta maaperän kausittaisen talteenoton aikana. Tuloksena on pohjan ja koko rakenteen halkeilu.

Tyyppien syistä kuistilla talon

Kun valitset talon kuistia, on tärkeää ottaa huomioon rakennuksen rakenteelliset ominaisuudet, sen paino ja maaperän kunto rakennustyömaalla. Näiden indikaattorien yhdistelmästä riippuen käytä kolme päätyyppiä kuistille:

Kuistityyppityyppejä

 • Kelluva pohja
 • Monoliittinen levy. Tällainen säätö voidaan varustaa raskaille irtorakenteille. Erityisesti monoliittinen laatta sopii ihanteellisesti betoni- tai tiilihallin rakentamiseen, jossa on enemmän kuin kolme vaihetta. Monoliittinen alusta on luotettava ja kestävä vaihtoehto, mutta edullisesti se ylittää muut vaihtoehdot useita kertoja.
 • Nauhapohja. Monoliittisen nauhan muodossa oleva säätiö on myös kestävä vaihtoehto, joka kestää raskaita kuormia. Yhdistettynä päärakennuksen pohjaan muodostuu yksi kiinteä rakenne. Nauhalevyn suurin etu on edullinen.
 • Luottamus pilareihin. Kevyiden rakenteiden rakentamiseen voit käyttää sarakepohjaa. Se perustuu betonilohkareiden tai kiinteän betonin pylväisiin.

Hihnan pohja kuistille tekee sen itse

Yksinkertaisin ja kohtuuhintaisin vaihtoehto on kuoren rakentaminen nauha-tyyppiselle pohjalle. Jotta talon sisäänkäyntiryhmä voisi palvella pitkään aikaan, on välttämätöntä tehdä työtä alustan järjestelyyn tietyssä järjestyksessä:

 1. Ensin sinun on valmistettava pinta alueelle, joka on jaettu kuistille. Voit tehdä tämän poistamalla roskat, kivet ja kasvillisuuden. Poista yläkerros maaperästä ja tasoita puhdistettu alue.
 2. Nyt sinun täytyy merkitä kaivannon rajat. Puiset tai metalliset tapit on asennettu tulevan perustuksen ulkokehälle, ja niiden välissä on johto. Samanlaisia ​​toimia suoritetaan pohjan sisäpuolella. Tämän avulla voit kaataa tasaisen pohjan tulevalle kuistille. Kun kaivaa merkitään, harkitse muotin ja kuivatuskerroksen paksuutta.
 3. Pinnan perusteellisen valmistelun jälkeen voit alkaa kaivaa kaivannon. Sen leveys on vakiintuneessa merkinnässä, ja syvyyden on oltava yli 20 cm: n normaali. Tämä on tarpeen kaivannon järjestämiseksi.
 4. Kuivatuslevy on tehty raunioista, joiden kerrospaksuus ei saa olla alle 10 cm ja hiekkakerros 5 cm. Jokainen kerros tasataan ja tiivistetään tiiviisti.
 5. Asenna nyt kaistaleet. Useimmiten se on valmistettu puulevyistä, koska se on edullisin ja halvempi materiaali. Jäähdytyslevyjen säilyttäminen kaivannetavaroiden reunoilla, pitäen niiden välinen etäisyys 0,5 metriä.
 6. Jos aiot suorittaa suuren kuistin raskasta rakennusmateriaalia käyttäen, on suositeltavaa vahvistaa tällaisen rakenteen perusta. Tätä varten viemärikerros peitetään kattohuopalla tai muulla vedenpitävällä materiaalilla. Seuraavaksi kaada betoniliuosta noin 15 cm: n kerroksella, joka kiinteytyksen jälkeen toimii tukirakenteena.
 7. Kaada pohja kuoren alle parhaiten yhdellä askeleella. Kerroksen paksuus ei saa olla alle 20 cm. Betonimassan tiivistäminen syvällä värähtelijällä. Tämä estää liuosten muodostumisen aukkojen, jotka johtavat pohjan tuhoamiseen.
 8. Päärakenteen rakenne alkaa sen jälkeen, kun säätö on kokonaan kuivunut. Jotta tarvittava voima saavutettaisiin, betonin on oltava vähintään kuukausi.

Pilarin pohja kuistille

Toinen yksinkertainen ja taloudellinen vaihtoehto on kuistin sarakepohja. Se suoritetaan seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Alue puhdistetaan, tasoitetaan rakennustason avulla ja tiivistetään tiiviisti.
 2. Sitten merkitse tulevan pohjan rajat käyttäen puisia tappeja ja johtoa.
 3. Seuraavaksi kaivaa reikiä tai porata reikiä pylväiden alle. Niiden tulee sijaita samalla linjalla, jonka etäisyys on 0,4 metriä. Kaivaa reiät syvyys 0,5-0,8 metriä.
 4. Puupylväiden pohjan tekeminen on välttämätöntä suorittaa materiaalin käsittely erikoisratkaisuilla, jotka estävät emäksen mätänemästä.
 5. Pilarien asennuksessa on tärkeää noudattaa sääntöä: niiden on noustava vähintään 20 cm: n pinnasta. Työn aikana vältä vääristymiä.
 6. Suuremman lujuuden vuoksi asennettuja hylkyjä kaadetaan paksulla betonilaastilla.
 7. On suositeltavaa asentaa pylväitä koko merkityn alueen ympärysalle. Tulevan rakenteen lujuutta voidaan lisätä asettamalla lisäkannattimia nimetyn alueen keskelle.
 8. Nyt sinun täytyy tehdä eräänlainen muotti. Voit tehdä tämän pylväiden sisäpuolella ja sen ulkopuolella naulata levyt.
 9. Tuloksena oleva puinen kaivanto peitetään 5 cm: n hiekkakerroksella ja tiivistetään hyvin. Sitten kaada betoniseos, joka lisätään pienten rautaosien kappaleisiin.
 10. Tontin rakentamista voidaan jatkaa betonilaastin asennuksen jälkeen.
 11. Jos metalliputkia käytetään tukina, tällaisen pohjan lisäbetonisointi suoritetaan kunkin elementin sisällä.

Miten sitoa kuisti päärakennukseen

Vain nauha-alusta on kytkettävä taloon, ja kaikki muut lajit voivat laskeutua ilman tätä prosessia. Työ suoritetaan vaiheessa, jossa pohja on asetettu kuistille tietyn sekvenssin mukaisesti:

 1. Kuusen kellarikerroksessa ja talon pohjalla valmistetaan kuoppaan. Sen syvyyden on vastattava talon perustan syvyyttä.
 2. Päärakenteen pohjassa poraa reiät, joiden etäisyys on noin 0,5 metriä. Ne lisäävät erityisen laajenevat ankkuritukot.
 3. Muottien ja lujitusholkin asennus suoritetaan niin, että lujitustangot sijaitsevat lähelle laajennusantureita. Samalla on säilytettävä 0,2-0,3 metrin etäisyydellä talon pohjan ja kuistin muottien välissä.
 4. Nauhapohja kaadetaan betoniliuoksella ja jätetään kiinteytykseen. Rakennus on hyvä jättää vuodeksi, mutta joissakin tapauksissa riittää kestää vain talvi.
 5. Seuraavaksi talon pohjalla ja kuistin pohjalla olevat metallielementit hitsataan tai kierretään ja säätöjen välinen tila täytetään betonilla.

Talon kuisti toimii paitsi sisätilojen lisäyksen lisäksi myös rakennuksen suojana. Siksi luodaksesi vankan, luotettavan kuistin, tarvitset hyvin suunniteltu ja laadukas perusta, joka on tehty kaikkien sääntöjen ja suositusten mukaisesti.