Laitetta koskevat perusteet - asennusominaisuudet

Laitteiden perusteet eroavat asuin- tai teollisuusrakennusten perustekijöistä, ei ainoastaan ​​kooltaan. Erot eroavat olennaisesti tällaisten perustusten suunnittelussa. Loppujen lopuksi tällaisten perusteiden on vastustettava paitsi staattisia (laakereita) myös dynaamisia kuormia, joiden lähde on kiinnitetty peruslaitteistoon.

Lisäksi olosuhteet, joissa laitteiston säätiötä käytetään, lievää laittamista varten, ovat kaukana ihanteellisuudesta. Rungon tärinän lisäksi tällainen pohja imee paljon aggressiivisia aineita - voiteluaineita, öljyjä, jäähdytysaineita ja muita aineita, jotka vaikuttavat säätiön runkoon tuhoisimmin.

Mutta tässä artikkelissa emme kerro teille klassisen pohjan ja laitteiston perustan välisistä eroista, vaan rakennustekniikan menetelmistä, joilla voi olla sekä koneiden että mekanismien massa ja värähtely.

Teknisten laitteiden perustusten asennus: yleiset säännöt

Teollisuustarvikkeiden perustuksen rakentaminen edellyttää alkuperäisten ominaisuuksien rakennetta:

 • Merkittävä massa - sitä suurempi on peruspaino, sitä korkeampi tärinän kestävyys.
 • Lisääntynyt lujuus - sitä suurempi staattisten ja dynaamisten kuormitusten kestävyys, sitä pidempi toiminta-aika ja itse säätö ja asennetaan laitteen pohjaan.
 • Erittäin tukeva aggressiiviselle materiaalille - sitä korkeampi on ainakin perustan yläkerrosten hitaus, sitä pidempi se toimii pohjana koneelle tai mekanismille.

Näitä ominaisuuksia täydennetään myös säätiön mitoituksella. Tämä tarkoittaa sitä, että pultit, joihin laitteisto on asennettu pohjaan, pitäisi olla "paikan päällä" - poikkeamat lasketuista mitoista (pituus, korkeus, leveys) tulisi minimoida.

Grillauksen kärjen pitäisi olla periaatteessa poissa. Muussa tapauksessa käyttökuormat jakautuvat epätasaisesti, mikä heikentää käyttöiän ja mekanismin alustaa ja kehystä.

Erilaisia ​​perusmalleja

Tällaisia ​​piirteitä voidaan tarjota vain seuraavilla alustarakenteilla:

 • Baseless base plate tyyppinen, vaimennus tärinää sen massa. Tällaiset perustukset voidaan kaataa muottiin vain työpajan ensimmäisessä kerroksessa. Tämä malli maksaa huomattavan määrän, koska kiinteän pohjalevytyypin rakentaminen käyttää rakennusaineiden enimmäismäärää. Kuitenkin suurimmat koneet ja mekanismit asennetaan vain tällaisiin perustuksiin.
 • Kellari kellari, asennettu toisessa kerroksessa ja edellä. Tällainen säätely vaimentaa tärinää siirtämällä tärinät itse työpajan kehyksestä (kosketuksessa liitäntälaitteen päällekkäisyyteen). Itse asiassa se on sama laatta, mutta ei kaadettu, vaan se on asennettu lattiapalkkeihin asennetuista teräsbetonituotteista. Tällainen alusta pystyy kestämään vain staattiset kuormat tai tärinät, joilla on vähimmäisamplitudi.
 • Portaittainen säätiö, joka kehittää ajatuksen nauhapohjasta. Kuorman ja tärinän kuljettaminen tässä tapauksessa vie kantavien seinämien tai sisäisten väliseinien. Tällaiset perustukset pääsevät yleensä työpajan toisessa kerroksessa sijaitseviin mekanismeihin.
 • Runkotyyppiset perusnumerot (palkki grillata). Tämä muotoilu kestää korkeataajuista tärinää. Siksi useimmissa tapauksissa perustausmekanismien perustekijöillä on "kehysrakenne". Loppujen lopuksi on mahdollista kiinnittää vaimentimet runkotukeen, jotka vaimentavat tärinää.

Perusrakennusmateriaalit

Tietenkin tätä laatua ei voida rakentaa ensimmäisestä rakennusmateriaalista.

Useimmissa tapauksissa tällaiset perustukset ovat peräisin:

 • Vahvistettu betoni (kaatamalla muottiin).
 • Vahvistettu betonilohko (asennusmenetelmä ligaatiolla).
 • Metalli (paalun kokoonpanorakenne ja runko grillaus).
 • Vahvistettu betoni ja metalli (betonipilvet tai -lohkot ja metalliteräkset).

Kellari, perusteeton ja seinäsäätiöt luo teräsbetonista tai betoniteräksistä. Lisäksi raudoitettu betoni valmistetaan M200-M300-ratkaisun (pienimmille painoisille koneille) tai M300-M400-laitteelle (todella raskaille laitteille). Runkopohjat voidaan koota mistä tahansa edellä mainituista materiaaleista.

Laitteen säätiön laskeminen

Kaikki rakentaminen alkaa talon tärkeimmän osan laskutoimituksineen - sen perustaksi. Ja uuden työpaikan rakentaminen alkaa laskemalla koneen tai mekanismin pohja.

Tällaisten laskelmien perustana on maaperän tukikapasiteetin vertailu säätöön asennetun laitteiston aiheuttaman staattisen ja dynaamisen kuormituksen kanssa. Lisäksi jalka-alueelle siirrettyjen staattisten ja dynaamisten kuormien summan on vastattava vertailumassan kantavuutta.

Maaperän ominaispiirteet lasketaan tekniikan geologisten tutkimusten pohjalta, joiden avulla määritetään pohjaveden syvyys, maaperän koostumus, jäätymisnopeus ja niin edelleen.

Staattinen kuorma määräytyy laitteen massan mukaan, laskettuna koneen tai mekanismin eritelmän mukaan. Dynaaminen kuormitus määräytyy suunnittelupaineen perusteella perunan grillata- malla.

Lisäksi koneen massan tuottamaa määritettyä painearvoa säädetään kahdella kertoimella:

 • Työolojen vakioarvot (0,5 seulan vasaralle, 1,0 ruuvinleikkaus sorveille).
 • Maaperän sedimenttikvantit (0,7-1,0 - riippuen maaperän kosteudesta).

Tämän seurauksena koneen massasta, maaperätyypistä ja työskentelyolosuhteista tuntuva tieto on mahdollista laskea (maaperän kantavuuden mukaan) pohjan mittojen mukaan.

Laitteiden rakennuspohja

Yksinkertaisin pohjalevytyyppinen rakenne koneen tai pienitehoisen puristimen alla on seuraava:

 • Ensin määritä pohjan sijainti. Säätiö ei saa joutua kosketuksiin rakennuksen seinien, pilarien tai sisäisten osioiden kanssa. Pienin etäisyys puristimen pohjasta kauppaan on 100 senttimetriä. Muussa tapauksessa tärinä menee kantavien seinien, sarakkeiden tai väliseinien pohjaan.
 • Tämän jälkeen on määritettävä puristimen tai koneen kehyksen kiinnittävien kiinnityspulttien asento. On pidettävä mielessä, että vähimmäisetäisyys säätimen reunasta pulttiakseliin on 20 senttimetriä. Tämä tarkoittaa sitä, että perustuksen pitäisi ulottua sängyn reunojen yli, vähintään 20-30 senttimetriä.
 • Kun olet määrittänyt yllä olevat parametrit, voit aloittaa louhintatyöt (kaivamalla kaivoa). Lisäksi louhinnan syvyys lämmittämättömässä työpajassa on yhtä suuri kuin huurteen tunkeutumisen syvyys + 25-40 senttimetriä. Lämmitetyssä työpajassa säätiön syvyys on 50-80 senttimetriä. Kuurin mitat ovat yhtä suuret kuin pohjan + pohjan ja syvyyden leveys ja korkeus. Loppujen lopuksi kuopan seinät ovat pääsääntöisesti 45 asteen kaltevuus.
 • Lopputyön jälkeen voit lisätä maaperän kantavuutta lisäämällä pohjaan kaksikerroksista hiekkaa ja soraa (15-20 senttimetriä jokaiselle osalle).
 • Seuraavana vaiheena on muottirakenne, joka ympäröi jalka-ääriviivaa. Se on kerätty irrotettavalla metallilla tai puisilla suojilla, jotka on liitetty poikittaisliitoksilla.
 • Seuraavassa vaiheessa perusrungon sisäiseen onteloon syötetään vahvikekehä (pienikokoisten koneiden pohjalla, jota voit käyttää ilman runkoa), ja muottiosan pohja peitetään vedeneristyskerroksella (katemateriaali). Erikoistapauksissa käytetään erikoismateriaalia pohjan pohjalle, vaimennus tärinää (tammenpalkki tai jotain muuta).
 • Sen jälkeen sisäinen ontelo täytetään betonilla, jolloin liuos asetetaan 10-15 cm: n kerroksiksi.

Lisäksi jokainen kerros tiivistetään huolellisesti. Kunkin kerroksen täyttö ja tamping tulisi suorittaa ennen laastin asettamista (35-40 min siitä hetkestä, kun betoni lisätään muottiin).

 • Lopullisesti kartiomaisten tai kaarevien päiden pohjapultit työnnetään täytön yläkerrokseen.

Säätiö katsotaan käyttövalmiiksi 25-30 päivän kuluttua täyttöhetkestä. Tänä aikana perusmonoliitti saavuttaa suunnittelun voimakkuuden. Ennen tätä aikaa laitteita ei ole asennettu säätöön.

Ravistelutaulukko

Keksintö liittyy testilaitteisiin. Vibrostandit koostuvat pohjasta, jossa on pohja, liikkuvan järjestelmän, joka on liitetty alustaan ​​ohjaamalla ohjaimia, jalusta ja tasainen jousi, joka on kiinnitetty pystysuoraan perustukseen. Jalustaan ​​kiinnitetty tasainen jousijousi. Kärki on kiinnitetty vasemmalle tasaiselle jouselle ensimmäisen saranan avulla. Kaksi kiinnittimestä on kytketty nastat, joissa on kiristysruuvi, jossa on litteä jousi ja kärki. Lamellin sylinterin muotoinen jakoprofiili peittää kiristimet. Kierrejousi, jossa on kavennettu kärki, asennetaan tasaisen jousen kiristysruuvin sisään. Levy on kiinnitetty oikealle tasaiselle jouselle toisen saranan kanssa. Teline on kiinnitetty liikkuvalle järjestelmälle ja se on kosketuksessa levyn kanssa. Kaksi pyörää on asennettu tasaiselle jousijännitysruuville ja laukaisuriville. Hydraulisen vaimennuksen levy on asennettu pohjaan, joka on yhdensuuntaisen liikkeen ohjainten kanssa yhdensuuntainen, joka on valmistettu neljällä levyllä, jotka on asennettu vaakasuoraan pohjaan. Kaksi kumitulppaa on pystysuorassa asennossa, ensimmäinen asennetaan pohjan ja tasorungon väliin ja toinen liikkuvan järjestelmän ja alustan väliin. Kolmiosainen kiihtyvyysmittari sijaitsee liikkuvassa järjestelmässä siten, että sen kaksi mittausakselia sijaitsevat horisontin tasossa ja kolmas suunnataan pystysuoraan. Kahdeksan kuulalaakeria on asennettu liikkuvalle järjestelmälle. Kaksi lieriömäistä jatkojousta on sijoitettu symmetrisesti tasaiseen jouseen nähden ja ne on liitetty päätään liikkuvalla järjestelmällä ja jalustalla vastaavasti. VAIKUTUS: testien parempi tarkkuus. 4 il.

Keksintö koskee tärinän testauslaitteita, erityisesti vibraattoreita, jotka testataan seismisten laitteiden taajuusalueella 1 - 40 Hz.

Tunnettu vektori (ks. USSR Author's Certificate, nro 169842, kohta G 01 M 7/00), jolloin muodostuu seismisiä tärinöitä, jotka sisältävät liikkuvaa järjestelmää, joka on asennettu joustoihin, nopeusanturi, jonka liikkuva osa on kiinnitetty liikkuvalle järjestelmälle ja staattori ravistelukotelo; nopeusanturin ulostulo vahvistimen kautta on kytketty värähtelevän magneettisen tai sähkömagneettisen heijastimen tuloon. Värähtelyjen herättäminen tällaisessa värähtelytaulussa suoritetaan positiivisen palautteen kustannuksella, joka sisältää nopeusanturin, vahvistimen ja värähtelysyötteen. Tämä ravistin synnyttää sinimuotoisia värähtelyjä järjestelmän "joustavat ohjaimet - liikkuvan järjestelmän" luonnollisten heilahtelujen taajuudella eikä pysty toistamaan monimutkaisia ​​seismisiä pulsseja, kuten Berlage-pulssi

missä V (t) on seismisen pulssin toistettavissa oleva nopeus; V0 - suurin nopeus; ζ on seismisen pulssin vaimennuskerroin; w0 - seismisten tärinöiden vallitseva taajuus.

Lisäksi, koska oskillaattoreiden liikkeiden voimakas amplitudi ei ylitä (10 ÷ 20) mm, tämä ravistin ei pysty tuottamaan seismisiä pulsseja, joiden värähtelyn amplitudi on enintään (100 ÷ 200) mm nopeudella 50 m / s.

Nykyisin lähinnä oleva lähinnä on ravistelija (ks. Kruglov Yu.A., Tumanov Y.A. Udovibrozashchita koneet, laitteet ja laitteet L., Mashinostroenie, 1986, s. 150 - 154), joka sisältää pohjan, järjestelmä, joka on liitetty alustaan ​​lineaaristen liikkeenohjainten avulla; liikkuvaan järjestelmään asennetun testiseismisen anturin ja pulssinottimen, joka koostuu jauhekaasun generaattorista ja ammutettavasta liitäntälaitteesta.

Sellaisen seisomisen impulssin parametrit, jotka tällainen jalusta tuottaa, määräytyvät jauhemuodon koon ja palamisnopeuden mukaan. Verrattuna edellä esitettyyn, tämä ravistin luo tarvittavan nopeuden ja amplitudin seismisten tärinöiden.

Prototyypin haittapuolena on vaikeus hallita tuotetun seismisen pulssin parametreja, jotka saadaan muuttamalla pulverin palamisnopeutta, mikä johtaa seismisen pulssin tarkkuuteen. Lisäksi tällainen ravistin ei pysty toistamaan bipolaarisella nopeudella seismisiä pulsseja, koska kynnysvaraus luo yhteen suuntaan kohdistuvan voiman.

Esillä olevan keksinnön aikaansaama tekninen tulos on parantaa seismisen pulssin lisääntymisen tarkkuutta.

Tekninen tulos saavutetaan sillä, että ravistimessa, jossa on pohja, jossa on pohja, siirretään siirrettävä järjestelmä, joka on kytketty alustaan ​​lineaaristen ohjainten avulla: jalusta ja tasainen jousi, joka on kiinnitetty pohjaan pystysuoraan pohjan vasemmalle puolelle; tasainen jousijousinruuvi, joka on liitetty jalustaan ​​kierteitetyn liitännän avulla; kärki, joka on kiinnitetty vasemmalle tasaiseen jouseen ensimmäisen saranan avulla; kaksi liuskaa, jotka on liitetty nastat, joissa on tasaisen jousen ja kärjen kiristysruuvi; lamelliarinen sylinterimäinen jousi, joka peittää kiristimet; lieriöruuvi, jossa on kireä kärki, joka on asennettu kierteitetyn liitoksen avulla tasaisen jousen kiristysruuvin sisällä; levy, joka on kiinnitetty litteän jousen oikeaan toiseen saranan kanssa; kiinnike, joka on asennettu liikkuvalle järjestelmälle ja kosketuksessa levyn kanssa; kaksi pyörää, jotka on asennettu vastaavasti tasaiselle jousijännitysruuville ja liipaisuralla; suorakulmaisen liikkeen ohjaimien kanssa yhdensuuntaisen hydraulisen vaimentimen levy, joka on valmistettu neljän levyn muodossa, jotka on asennettu vaakasuoraan pohjaan; kaksi pystysuoraan sovitettua kumitulppaa, joista ensimmäinen asennetaan pohjan ja litteän jousen väliin, ja toinen liikkuvan järjestelmän ja alustan välillä; kolmiosainen kiihtyvyysmittari, joka sijaitsee liikkuvassa järjestelmässä siten, että sen kaksi mittausakselia sijaitsevat horisontin tasossa ja kolmas suuntautuu pystysuoraan; kahdeksan kuulalaakeria, jotka on asennettu liikkuvalle järjestelmälle; kaksi sylinterimäistä jatkojousta, jotka sijaitsevat symmetrisesti tasaisen jousen suhteen ja jotka on liitetty niiden päihin vastaavasti liikkuvalla järjestelmällä ja jalustalla.

Kuvio 1 esittää yleiskuvan shakerista; kuvio 2 esittää tasaisen jousen kireyden mekanismia; kuvio 3 esittää piirustusta liikkuvaa järjestelmää, ohjaimia ja hydraulista vaimenninta; kuvio 4 esittää ylhäältä katsottuna, mitkä ovat litteän jousen kiinnittäminen ruuviin ja tärinän liikkuvalle järjestelmälle.

Värähtelytaulukko sisältää: perustuksen 1; pohja 2; neljä lineaarisen ohjaimen 3 laattaa; matkaviestinjärjestelmä 4; aiheuttava seisminen anturi 5; kahdeksan kuulalaakerin 6; kolmiosainen kiihtyvyysanturi 7; tasainen jousi 8; ruuvi 9, joka kiinnittää tasaisen jousen pohjaan; levy 10; ensimmäinen liitos 11; kärki 12; ruuvi 13 tasainen jousi; teline 14; kaksi pidikettä 15; lamellin sylinterimäinen jakoprofiili 16; pyörä 17 ruuvi kiristys litteä jousi; pyörä 18 laukaisuruuvi; liipaisukappale 19; kaksi kumitulppaa 20; hydraulinen säätölevy 21; ruuvit 22 hydraulisen vaimentimen välyksen säätämiseksi; kaksi lieriömäistä jatkojousta 23; nastat 24, 25; ensimmäisen liitoksen akseli 26; toinen sarana 27; kiinnike 28.

Pohja 2 on kiinnitetty jäykästi pohjaan 1. Tuki 14 ja tasainen jousi 8 on myös kiinnitetty pohjaan 1. Tässä tapauksessa tasainen jousi 8 voidaan irrottaa säätöpinnasta 1 ruuvalla 9 ja korvata toinen esimerkiksi pienemmällä paksuudella. Teline 14 on ruuvattu ruuvi 13 lehtijousen 8 sisällä kiristysruuvin 13 on sijoitettu ruuvin kierteen liipaisimen 19. oikea pää ruuvin 13 on asennettu tapit 24 ja 25 ovat kaksi leikkeet 15, jotka on puristettu ulkohalkaisija lieriömäisen uritetun lattajousen 16. Oikealla tason levy 8 ensimmäisellä saranalla 11 akselin 26 kautta on kiinnitetty levy 10 ja vasemmalle toisen saranan 27 avulla tasaiselle levylle 8 kiinnitetyn kärjen 12 avulla. Levyjousi 8 on kiinnitetty säätöön 1 ruuvilla 9. Vasemmalla ruuveilla 13 ja 19 kiinnitetyt pyörät 17 ja 18, pyörimällä Nia ruuvit liikkua joko vasemmalle tai oikealle. Pohjaan 2 on neljä lineaarisen ohjaimen 3 levyä vaakasuoraan asennettuna, jota pitkin liikuteltavaa järjestelmää 4 liikutetaan kahdeksan kuulalaakerin 6 välityksellä. Liikkuvan järjestelmän alemman tasaisen pinnan ja hydraulisen vaimennuslevyn 21 väliin on sijoitettu paksu voiteluaine, joka vaimentaa liikkuvan järjestelmän 4 värähtelyä pohjaan 2. Ruuvit 22 säätävät hydraulisen vaimennuksen 21 ja liikkuvan järjestelmän 4 välisen raon. Kaksi lieriömäistä jännitysjousia 23 painaa liikkuvaa järjestelmää 4 tasaiselle pinnalle. Stine 10 ja kumi pysähtyy 20 raja iskun liikkuvan järjestelmän 4. Kannatin 28 on liitetty matkaviestinjärjestelmän 4 ja levy 10 puristetaan vasten vaikuttavat voimat jousista 23.

Ravistin toimii seuraavasti. Liikkuvaan järjestelmään 4 on asennettu testiseisminen anturi 5. Liikkuvan järjestelmän 4 keskipisteessä on myös asennettu kolmikomponenttinen kiihtyvyysmittari 7 sen liikkeen kiihtyvyyden ja nopeuden mittaamiseksi. Tässä tapauksessa kiihdytysmittarin yksi mittausakseli suunnataan liikkuvan järjestelmän liikesuuntaan ja sijaitsee horisontin tasossa; toinen mittausakseli sijaitsee horisontin tasossa kohtisuorassa ensimmäiseen mittausakseliin nähden ja kolmas suunnataan pystysuoraan. Liikkuvan järjestelmän 4 liikuttaminen ohjaimia 3 pitkin suoritetaan kuulalaakereiden avulla, kuten kuviossa 2 on esitetty. Ennen testausta liikuteltava järjestelmä 4 yhdessä litteän jousen 8 kanssa vedetään ääriasentoon ruuvi 13 ja pyörän 17 avulla. Jousen 8 vapauttamiseksi käytetään ruuvi 19 pyörällä 18 pyörittämällä sitä oikealle, jolloin irrotetaan kiristimet 15 ja vapautetaan kärki 12, joka on kiinnitetty jouseen 8 sylinterimäisen saranan 27 avulla. Kun jousi 8 vapautetaan, liikkuva järjestelmä 4 jousen vaikutuksesta jousen 8 joustavista muodonmuutoksista alkaa kiihdyttää oikealle. Kun jousi 8 on kosketuksessa joustavan kumitulpan 20 kanssa, liikkuva järjestelmä 4 irtoaa jousesta 8 ja jatkaa liikkuvuutta inertiaan. Lisäksi sen lisäksi, että inertian lisäksi viskoosi vastustuskyky liikkumisesta levyn 21 muodostamasta hydraulisesta pelasta, joka on kiinnitetty pohjaan 2 ja liikkuvan järjestelmän 4 pohjaan, sekä kuviossa 2 esitetyn jousien 23 jännitysvoimasta. Tämän seurauksena matkaviestinjärjestelmä 4 palaa alkuperäiseen tilaansa ja puristetaan jälleen tasainen jousi 8 vasten. Näin ollen seismisen pulssin jäljitysprosessi päättyy.

Liikkuvan järjestelmän 4 liikkumista tasaisen jousen 8 vapauttamisen jälkeen on tunnusomaista differentiaaliyhtälön (2) alkuolosuhteissa y (0) = y0= Amax; y '(0) = 0.

jossa Cpl - tasainen jousen 8 lineaarinen jäykkyyskerroin; mps - liikkuvan järjestelmän massa; ξ on vaimennuskerroin, jonka arvo määräytyy kuulalaakerien 6 kuivakitkan voimien perusteella;max - litteän jousen 8 muodonmuutos; w0 - liikkuvan järjestelmän 4 vapaan värähtelyn taajuus 4 kiinnitettynä tasaiseen jouseen 8.

Kun liikkuva järjestelmä 4 on erotettu tasaisesta jousesta 8, yhtälö (2) pätee myös alkuperäisissä olosuhteissa y (t1) = 0 ja y '(t1) = Vmax, jossa t1 - aika, jolloin liikkuvan järjestelmän 4 liikkumisnopeus saavuttaa V: n maksimiarvonmax. Taajuuden w0 määritettynä (3) C: lläpl= 2Cjne., jossa Cjne. - jännitysjousien lineaarinen jäykkyyskerroin 23 ja vaimennuskerroin riippuu pääasiassa hydraulisen vaimennuksen 21 aiheuttamasta liikkeen aiheuttamasta vastusvoimasta. Ehdotetulla jalustalla toistettujen impulssiseismisten vaikutusten parametrien muutos suoritetaan muuttamalla alkuperäistä tietoa. Liikkuvan järjestelmän 4 poikkeama nollakohdasta (0) = Amax ja tasainen jousen 8 lineaarisen jäykkyyden arvo vaikuttaa maksimaalisen toistettavan nopeuden V arvoonmax ja pulssin etu kesto t1, ja hydraulisen vaimennuksen vaimennuskerroin ja jännitysjousien 23 lineaarinen jäykkyyskerroin ovat pudotuksen keston ajan.

Täten ehdotettu vibra-testi mahdollistaa vertailussa prototyypin kanssa seismiset pulssit, myös bipolaarisella nopeudella, suuremmalla tarkkuudella nopeusalueella 0,5 - 50 m / s ja kestoksi 10-2 - 10 sekuntia.

Vibro-teline, joka sisältää pohjan, jossa on pohja, liikuteltava järjestelmä, joka on yhdistetty pohjaan suorilla ohjainohjaimilla, tunnettu siitä, että seinään on lisätty jalusta ja tasainen jousi, joka on kiinnitetty pohjaan pystysuunnassa pohjan vasemmalle puolelle; tasainen jousijousinruuvi, joka on liitetty jalustaan ​​kierteitetyn liitännän avulla; kärki, joka on kiinnitetty vasemmalle tasaiseen jouseen ensimmäisen saranan avulla; kaksi liuskaa, jotka on liitetty nastat, joissa on tasaisen jousen ja kärjen kiristysruuvi; lamelliarinen sylinterimäinen jousi, joka peittää kiristimet; lieriöruuvi, jossa on kireä kärki, joka on asennettu kierteitetyn liitoksen avulla tasaisen jousen kiristysruuvin sisällä; levy, joka on kiinnitetty litteän jousen oikeaan toiseen saranan kanssa; kiinnike, joka on asennettu liikkuvalle järjestelmälle ja kosketuksessa levyn kanssa; kaksi pyörää, jotka on asennettu vastaavasti tasaiselle jousijännitysruuville ja liipaisuralla; suorakulmaisen liikkeen ohjaimien kanssa yhdensuuntaisen hydraulisen vaimentimen levy, joka on valmistettu neljän levyn muodossa, jotka on asennettu vaakasuoraan pohjaan; kaksi pystysuoraan sovitettua kumitulppaa, joista ensimmäinen asennetaan pohjan ja litteän jousen väliin, ja toinen liikkuvan järjestelmän ja alustan välillä; kolmiosainen kiihtyvyysmittari, joka sijaitsee liikkuvassa järjestelmässä siten, että sen kaksi mittausakselia sijaitsevat horisontin tasossa ja kolmas suuntautuu pystysuoraan; kahdeksan kuulalaakeria, jotka on asennettu liikkuvalle järjestelmälle; kaksi sylinterimäistä jatkojousta, jotka sijaitsevat symmetrisesti tasaisen jousen suhteen ja jotka on liitetty niiden päihin vastaavasti liikkuvalla järjestelmällä ja jalustalla.

Suositukset ravistimien sijoittamiseksi

A. Säätiön organisaatio.
Asennus ilman perustusta.
Sängyn- ja nivelkäyttölaite - vakiomalli keskisuurista ja suurikokoisista toimilaitteista. Tämä vaihtoehto on shakerin asennus - yleisin. Vaimennuselementtien moduuli on sovitettu pyörittäjän ja sängyn väliin tai sängyn ja lattian väliin. Keskikokoisille tiloille tämä on kumi-iskunvaimennin, suurikokoisille, pneumaattisille tyynyille (on tarpeen erottaa turvatyynyn alla liikkuvan osan pohjassa, joka kohdistaa värähtelevän pöydän kuormituksen alle). Vaaka-pöydällä toimiville sekoittimille on järjestetty pneumaattisten tyynyjen järjestely monoblockin kannen ja tukipinnan väliin.
Vaimennusmoduulin rakenne tarjoaa kaksi työskentelypaikkaa: kelluva ja jäykkä asennus. Floating-tilassa toimilaite lepää iskunvaimentimilla tai ilmatyynyillä. Tärinän dynaamista komponenttia ei lähetetä kehykseen ja tukipintaan.

 • Suurempi signaalihallinta,
 • Suurempi taajuusalue
 • Vähemmän vaikutusta paikan päällä ja lähistöllä oleviin laitteisiin.

Säätiön massan likimääräinen laskeminen kansainvälisten standardien suositusten mukaisesti suoritetaan erityisellä kaavalla. Säätiön perustusmateriaalien tiheys on yleensä betoni ja teräs, ja niiden suhde on mahdollista määrittää säätiön geometristen ulottuvuuksien mukaan.
Säätiö on yleensä asennettu hiekkalaatikkoon tai eristysmateriaaleihin. Voit tehdä alustavien laskelmien eri kokoonpanojen epätasaisten perustusten ja arvioida niiden eristysominaisuudet, voit ottaa yhteyttä AssemRus LLC: n asiantuntijoihin
AssemRus LLC: n asiantuntijat järjestävät testauslaitteiden asennusta varten tarvittavien rakennustöiden suunnittelua ja rakentamista.
B. Asennuspaikan järjestäminen.
Liikkuvan osan kulumisen vähentämiseksi ja poikittaisten komponenttien kasvun välttämiseksi on välttämätöntä varmistaa vaakasuorat lattiat.
B. Sähköliitännät.
Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sähkön laatuun, jännitehäviöiden puuttumiseen ja vaiheen vääristymiseen. Käytä tarvittaessa stabilointiainetta. Tämä toimenpide lisää merkittävästi toistetun profiilin laatua ja pienentää laitteiden ei-takuun korjauksen riskiä.
Erityistä huomiota on kiinnitettävä maadoituksen laatuun. Maadoituksen järjestäminen on tehtävä tiukasti valmistajan vaatimusten mukaisesti. Näin vältetään ylimääräiset kuormitukset ravistimen sähköosaan ja minimoidaan sähkömagneettisten lähteiden tuottamat pickupit ohjauspolulla.
Ohjausjärjestelmä ja pienet ravistimet

220V, 50Hz, 1φ, 3 johdot;
Teho osa keskisuuria ja isoja kokoja

380V, 50Hz, 3φ, 5 johtoa.
G. Jäähdytys
Luonnollinen.
Pienikokoisten kuorittimien, joilla on asianmukainen lämmöntuotannon rakenne, on luonnollista ilmanjäähdytystä.
Ilma pakotettu.
Elektrodynaamisen värähtelytelineen kelat johtuen nykyisen voimakkuuden suurista arvoista ovat erittäin kuumia. Lämmön poistamiseksi kelalta jäähdyttimen mukana toimitetaan värähtelykoetin. Riippuen ravistelijan tyypistä 50-70% kulutetusta tehosta muunnetaan lämpöksi. Jäähdyttimen ennalta määrätyn lämpötilajärjestelmän varmistamiseksi on suuri ilmavirtaus. Jotta vältetään lämmitetyn ilman kierrättäminen huoneeseen, on suositeltavaa järjestää syöttö- ja poistoilmastointi teollisuuden puhdistusaineella. EMIC Corp.: n Japanin värähtelevät pöydät, joiden nostokyky on jopa 60 kN, jäähdytetään ilmanjäähdyttämällä.
Vesi pakotettiin.
Suuritehoiset ravistelukelat jäähdytetään vedellä. Ensisijaisessa jäähdytyspiirissä kierrätetään vaaditun puhtaustason tasainen neste (vesi). Lämmönvaihdin mukana. Toissijaisen jäähdytyspiirin liittäminen lämmönvaihtimeen suorittaa asiakas.
Kaikki liitäntämitat ja yhdistelmäparametrit on merkitty lisäasiakirjoihin (tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, aseta javascripttuki päälle nähdäksesi sen.) - toimittaa AssemRus LLC).
Toisen piirin kytkemiseen on olemassa kolme päävaihtoehtoa:

 1. Liitäntä yksittäiseen jäähdytysyksikköön (jäähdytin),
 2. Liitäntä jäähdytysjärjestelmään (jäähdytystorni),
 3. Liitäntä putkistoon viemäriin viemäriin (avoin silmukka).

D. Paineilman syöttö.
Järjestelmä, joka sammuu automaattisesti.
Kun ravistin on kytketty päälle, kun tärytystaulukko on ladattu tai purettu, järjestelmä kohdistaa sen asentoon nollamerkin suhteen.
Paine 5-7 Bar, virtausnopeus 5-10 l / min (ilman öljyä).
Pneumaattiset tärinäneristyslevyt.
Vaihtoehto, on epäkäytännöllistä käyttää asennettaessa ravistinta säätöön. Jos on mahdotonta järjestää irrottamaton säätö, kun jalusta on sijoitettu alustalle, joka ei anna tiettyä jäykkyyttä, räiskintä voidaan asentaa pneumaattisiin tärinänkestäviin tyynyihin. Kun ilma pakotetaan tyynyihin, jalusta on eristetty pohjasta, kun ilmavirtaus on vaikeaa istua istuimille. Ehkä ilmajohdon yhteinen käyttö tasoitusjärjestelmän tärisevän pöydän kanssa.
Paine 5-7 Bar, virtausnopeus 10-30 l / min (ilman öljyä).
E. Seulonta.
Korkean tarkkuuden omaavan mekaanisen profiilin saavuttamiseksi on välttämätöntä suojata mahdollisimman paljon kaikki sähkömagneettisen säteilyn lähteet. Jos tämän vaatimuksen täyttäminen ei ole mahdollista, on suositeltavaa käyttää signaalikaapeleiden lisäsuojausta ja maata suojus.
J. Melun eristäminen.
On suositeltavaa, että operaattorin työpaikka (ohjausjärjestelmä, vahvistinteline) sijoitetaan erilliseen melutasoiseen laatikkoon.
H. IP-suojauksen asteet.
Tärinähallidemikaaleja laitteistoja voidaan suorittaa lisävaatimusten mukaisesti kammioiden suojauksen osalta: räjähdyssuojaus, luontainen suojaus, aggressiivisen materiaalin käsittely yhdistettyjen laitteistojen kokoonpanossa jne.

Säätölaite laitteisiin

Laitteiden ja asuin- tai tilarakennusten perusteet eroavat toisistaan ​​sekä koossa että suunnittelussa. Usein staattisten kuormien lisäksi ne on suunniteltava mekanismin toiminnasta aiheutuvien dynaamisten voimien vaikutukseksi. Myös emäkset altistuvat jatkuvasti erilaisille kemikaaleille, joilla on tuhoisaa vaikutusta niihin. Siksi niiden on oltava kestäviä ja kestäviä aggressiivisille materiaaleille. Yrityksissä ja pienissä työpajoissa käytetään erilaisia ​​laitteita, joilla on erilaiset ominaisuudet. Jokaisen mallin perusteet on suunniteltu asiaankuuluvien teknisten eritelmien mukaisesti, joiden noudattaminen takaa luotettavan rakenteen luotettavuuden.

Laitteiden perusrakenteiden vaatimukset

Teollisuuslaitteiden säätiöiden vaatimukset asetetaan korkealle eri perusteiden mukaan. Tämä johtuu siitä, että heillä on monenlaisia ​​kuormia ja ovat usein alttiita aggressiivisille aineille.

Pit perustaa

Laitteen perusrakenteessa on oltava seuraavat ominaisuudet:

 • huomattava lujuus kestää asennettujen mekanismien dynaamiset ja staattiset vaikutukset;
 • kemiallinen kestävyys (inertti);
 • huomattava massa, joka antaa resistenssin värähtelykuormille (tärinävaimennus);
 • vähimmäispoikkeamat suunnitelluista mitoista, ts. tuen mittojen on lähes täysin oltava suunnitteluparametrien mukaisia;
 • suurempi kuin asennettu yksikkö, tukialue.

Suuri vahvuus ja kemiallisesti aktiivisten komponenttien toiminnan kestävyys määrittävät suuressa määrin pohjan ja joissakin tapauksissa työskentelylaitteiden käyttöiän.

Tuhoa tukevat aggressiiviset aineet ovat:

 • voiteluaineet;
 • jäähdytysnesteet;
 • erilaisia ​​teknisiä öljyjä;
 • erilaiset polttoaineet ja muut.

Tärinän vaimennus massiivisella pohjalla dynaamisten kuormien mekanismien toiminnasta (esimerkki tällaisista aggregaateista on valsseja, vasara) on erittäin tärkeä. Tämä johtuu siitä, että vaihtelut vähentävät koko rakennuksen elämää ja itse laitteistoa sekä naapurimekanismeja.

Tärinät johtuvat epätasaisesti pyörivistä osista koneessa: leikkaustyökalut, roottorit, hihnapyörät ja muut.

Tukirakenteen mittojen (pituus, leveys, korkeus) lisäksi kiinnittimien sijainti on myös samansuuntainen piirustuksen kanssa. Vain vähäiset poikkeamat ovat sallittuja.

Jos laitteiston suunnittelun piirteitä ei ole määrätty, asennuspaikan rinteillä ei tulisi olla, jotta asennustyöt voidaan suorittaa oikein ja nopeasti.

Pienet massat (enintään 2 tonnia), jotka eivät aiheuta merkittäviä dynaamisia vaikutuksia tukeen, asennetaan suoraan betoniteräksille tai päällekkäisyyksille. Tarvittaessa ne valmistetaan vastaavasti vahvistaen pohjaa vahvistamalla ja kaatamalla betoniin. Tällaiset tukirakenteet kohdennetaan ensimmäisen ryhmän perustuksiin.

Yleiset määräykset

Laitteen asennuksen perustana on oltava työprosessin turvallisuus (vastaa nykyistä voima- kuormitusta) ja siihen asennettavien mekanismien huolto. Voit tehdä tämän, tehdä kaivoja (tai kellareja), antaa muita teknisiä viestintä.

Arvioitavien perusteiden lisäksi, millä laitteiden tukirakenteiden on täytettävä, dynaamiseen kuormitukseen perustuvat perusteet ja niiden rakentamisen prosessi edellyttävät seuraavia vaatimuksia:

 • on tarpeen, että perusteiden rakentaminen ja suunnittelu tehdään pätevyyden omaavilla pätevöidyillä asiantuntijoilla sekä kokemuksella tällaisen työn suorittamisesta;
 • hankkeen luominen, on välttämätöntä, että alkuperäiset tiedot ovat vaaditussa määrin ja tulkitaan vain ammattilaisille;
 • rakennusprosessiin on liitettävä työn jatkuva laadunvalvonta;
 • on tarpeen, että kaikkien rakennusprosessin osanottajien toimet koordinoidaan selkeästi;
 • perustukset on käytettävä aiottuun käyttötarkoitukseen, joka vastaa hankesuunnittelussa mainittuja;
 • rakennuksen pitäisi käyttää materiaaleja, jotka täyttävät sääntelyvaatimukset;
 • perusteiden huolto olisi toteutettava siten, että rakentaminen kestää niin kauan kuin mahdollista;
 • luotettavuus ja kiinnityksen helpottaminen (esimerkkinä - betoniin upotetut ankkuripultit).

Video antaa lisäksi suosituksia koneiden laitteiden säätämiseksi.

Laitteiden monipuolisuus

Kun on kyse laitteiston alla olevista syistä, on syytä muistaa, että se on hyvin monipuolinen, yhdistettynä erillisiin ryhmiin. Sääntelyasiakirjat edellyttävät laskennan perustan kutakin niistä suoritettaessa ottaen huomioon mekanismien toiminnalliset ominaisuudet.

Pohjarakenteet suunnitellaan ja rakennetaan seuraavien koneiden ryhmien alle:

 • kampimekanismilla: mäntäkompressorit, sahalaitteet, dieselmoottorit, moottorikompressorit;
 • turbiiniyksiköt: turbopuhaltimet, turbokompressorit, turbiinigeneraattorit;
 • sähkökoneet, kuten synkroniset kompensaattorit ja moottorigeneraattorit;
 • taonta vasarat tai taonta vasarat;
 • liikkuvan kaluston (lisä- tai ensisijainen tyyppi);
 • copra, joka on suunniteltu romuttamaan romu;
 • pyörivät uunit;
 • murskaimet (pyöritys, putkimainen, leuka, rulla) ja myllykartat;
 • työstökoneet;
 • lehdistö;
 • (käytetään sekä valimossa että betoniterästen valmistuksessa).

Jokaisella dynaamisella kuormituksella varustetuilla laitteilla on omat erityispiirteensä peruslaskelmista. Tämä johtuu työstökoneiden aikana esiintyvien voimien erityispiirteistä.

Monoliittinen perusta monimutkaisen rakentamisen

Peruslajikkeet

Yksiköiden asentamiseen käytetään erilaisia ​​perusrakenteita, jotka täyttävät standardien asettamat vaatimukset.

Käytännössä koneita asennetaan lähinnä seuraavassa taulukossa esitetyille tukirakenteille.

Shakerin perustusmassa

Jos haaveilet omasta kodistasi, on järkevää aloittaa rakentaminen. Tarjolla on lukuisia projekteja ja luonnoksia, jotta saat hienostuneimmat ratkaisut. Kuitenkin, sinun ei pidä unohtaa rakenteen vakautta, sinun pitää asettaa perustuksen massa ravistelijalle. Tällainen talo on pitkä, voit nauttia monien vuosikymmenien elämisen mukavuudesta. Ihana muotoilu antaa iloa ja loistoa.

Moderni kaupunkilaiset ovat hyvin väsyneitä kaupungin vallitsevasta melusta. Jos pidät rauhaa ja mukavuutta, on järkevää siirtyä vihreään vyöhykkeeseen. Kaupungin ulkopuolella on aina rauhaa ja hiljaisuutta, runsaasti puita, linnut laulavat hurisoi korvan. Sinun tarvitsee vain rakentaa talo, joka sopii sinun ajatuksestasi onnea. Rakennuksen luotettavuuden kannalta tarvitaan sardelditti-betonikuivaa, joten huolehditaan korkealaatuisista materiaaleista.

Kesän alkaessa maanrakennusten, mökkien ja huviloiden rakentaminen alkaa aktiivisesti. Jos sinulla on oma sivusto, on järkevää huolehtia rakennuksen mukavasta rakennuksesta. Rakennuksen alku alkaa aina tutkimalla aluetta, Saranskin ensimmäinen perustus asetetaan. Tämä vaihe on otettava vastuullisesti varmistaaksesi, että rakenne on luotettava ja vakaa. On suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattilaisiin, jotka noudattavat tiettyä asentamisen tekniikkaa.

Vibropressin perusta.

Perusta on erittäin tärkeä ja itse asiassa osa vibropressi (lukuun ottamatta liikkuvia tai itseliikkuvat vibropressit).

Joskus, kun olet viettänyt useita kuukausia etsimään sopivaa vibropressin mallia, sen hankinnan jälkeen laitteiden onnelliset omistajat eivät ehdottomasti kiinnitä huomiota säätiön asianmukaiseen järjestelyyn. Huomion kiinnittäminen tähän hetkeen, emme yritä sakeuttaa maalia ja esitellä tämä prosessi hyvin vaikeana ja aikaa vievänä. Kaikki ei ole niin pelottavaa. Mutta se, että on välttämätöntä lähestyä tätä vakavasti, ei edes keskustella. Koska edes hyvin, erittäin hieno vibropressi ei pysty toimittamaan laadukkaita tuotteita ilman hyvää perustetta.

Betonimassan koostumus on hyvin perinteinen. Ainoa toive ei ole rajoittaa pääkomponenttien laadullista koostumusta. eli sementin on oltava tuoretta, raudoitusta ilman ruostetta, hiekkaa, joka on pesty ilman savea tai sementtiä, on suotavaa käyttää soraa tai graniittisoraa. On erittäin hyödyllistä käyttää aktiivisia lisäaineita (piidioksidihöyry, lentotuhka) ja kuitua.

Kysy, mutta mistä kaikki tämä saa? Kaikki on melko yksinkertaista, esimerkiksi kirjoitat hakusanan "murskattu sora 5 20 hinta" tai yksinkertaisesti: "murskattu kivi FR 5-20 osta hinta" ja muutaman sekunnin saat luettelon läheisistä toimittajista hintojen ja jakelupalvelujen kanssa. Samoin muiden komponenttien kanssa. Loppujen lopuksi voit tilata tarvittavan tuotemerkin valmiin betonin toimituksen, jolla on myös sen edut, koska tässä tapauksessa säätiö kaadetaan yhteen kerrokseen ilman kerroksia, jotka jollakin tavalla muodostuvat erien valmistamisen välillä.

Lehden tärkein perusta on eristettävä ympäröivästä alueesta hiekka- tai hiekkakivilevyllä. Näin ollen voit vähentää huomattavasti tärinän kuormitusta puristimen vieressä olevilla alueilla ja vähentää tuotannon melua. toiseksi, kun poikkeuksellinen tilanne syntyy, kun perustus irrotetaan, on helpompi poistaa pohja tällaisella tyynyllä kuin ilman sitä (tämän vuoksi on mahdollista ennakoida asianmukaisten kiinnitysten asentaminen siihen).

Perusta tärinän alla

Rakennusten tutkimus- ja tarkastusosasto: +7 (343) 328-45-06

Vahvistuksen ja rakenneuudistuksen osasto: +7 (343) 328-45-06

Kääntämisen, kunnostamisen ja hyväksynnän laitos: +7 (343) 328-95-06

Mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan. Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen.

Hankkeen osasto: +7 (343) 328-45-03

Ravistelutaulukko

Keksintö liittyy testilaitteisiin. Vibrostandit koostuvat pohjasta, jossa on pohja, liikkuvan järjestelmän, joka on liitetty alustaan ​​ohjaamalla ohjaimia, jalusta ja tasainen jousi, joka on kiinnitetty pystysuoraan perustukseen. Jalustaan ​​kiinnitetty tasainen jousijousi. Kärki on kiinnitetty vasemmalle tasaiselle jouselle ensimmäisen saranan avulla. Kaksi kiinnittimestä on kytketty nastat, joissa on kiristysruuvi, jossa on litteä jousi ja kärki. Lamellin sylinterin muotoinen jakoprofiili peittää kiristimet. Kierrejousi, jossa on kavennettu kärki, asennetaan tasaisen jousen kiristysruuvin sisään. Levy on kiinnitetty oikealle tasaiselle jouselle toisen saranan kanssa. Teline on kiinnitetty liikkuvalle järjestelmälle ja se on kosketuksessa levyn kanssa. Kaksi pyörää on asennettu tasaiselle jousijännitysruuville ja laukaisuriville. Hydraulisen vaimennuksen levy on asennettu pohjaan, joka on yhdensuuntaisen liikkeen ohjainten kanssa yhdensuuntainen, joka on valmistettu neljällä levyllä, jotka on asennettu vaakasuoraan pohjaan. Kaksi kumitulppaa on pystysuorassa asennossa, ensimmäinen asennetaan pohjan ja tasorungon väliin ja toinen liikkuvan järjestelmän ja alustan väliin. Kolmiosainen kiihtyvyysmittari sijaitsee liikkuvassa järjestelmässä siten, että sen kaksi mittausakselia sijaitsevat horisontin tasossa ja kolmas suunnataan pystysuoraan. Kahdeksan kuulalaakeria on asennettu liikkuvalle järjestelmälle. Kaksi lieriömäistä jatkojousta on sijoitettu symmetrisesti tasaiseen jouseen nähden ja ne on liitetty päätään liikkuvalla järjestelmällä ja jalustalla vastaavasti. VAIKUTUS: testien parempi tarkkuus. 4 il.

Keksintö koskee tärinän testauslaitteita, erityisesti vibraattoreita, jotka testataan seismisten laitteiden taajuusalueella 1 - 40 Hz.

Tunnettu vektori (ks. USSR Author's Certificate, nro 169842, kohta G 01 M 7/00), jolloin muodostuu seismisiä tärinöitä, jotka sisältävät liikkuvaa järjestelmää, joka on asennettu joustoihin, nopeusanturi, jonka liikkuva osa on kiinnitetty liikkuvalle järjestelmälle ja staattori ravistelukotelo; nopeusanturin ulostulo vahvistimen kautta on kytketty värähtelevän magneettisen tai sähkömagneettisen heijastimen tuloon. Värähtelyjen herättäminen tällaisessa värähtelytaulussa suoritetaan positiivisen palautteen kustannuksella, joka sisältää nopeusanturin, vahvistimen ja värähtelysyötteen. Tämä ravistin synnyttää sinimuotoisia värähtelyjä järjestelmän "joustavat ohjaimet - liikkuvan järjestelmän" luonnollisten heilahtelujen taajuudella eikä pysty toistamaan monimutkaisia ​​seismisiä pulsseja, kuten Berlage-pulssi

missä V (t) on seismisen pulssin toistettavissa oleva nopeus; V0 - suurin nopeus; ζ on seismisen pulssin vaimennuskerroin; w0 - seismisten tärinöiden vallitseva taajuus.

Lisäksi, koska oskillaattoreiden liikkeiden voimakas amplitudi ei ylitä (10 ÷ 20) mm, tämä ravistin ei pysty tuottamaan seismisiä pulsseja, joiden värähtelyn amplitudi on enintään (100 ÷ 200) mm nopeudella 50 m / s.

Nykyisin lähinnä oleva lähinnä on ravistelija (ks. Kruglov Yu.A., Tumanov Y.A. Udovibrozashchita koneet, laitteet ja laitteet L., Mashinostroenie, 1986, s. 150 - 154), joka sisältää pohjan, järjestelmä, joka on liitetty alustaan ​​lineaaristen liikkeenohjainten avulla; liikkuvaan järjestelmään asennetun testiseismisen anturin ja pulssinottimen, joka koostuu jauhekaasun generaattorista ja ammutettavasta liitäntälaitteesta.

Sellaisen seisomisen impulssin parametrit, jotka tällainen jalusta tuottaa, määräytyvät jauhemuodon koon ja palamisnopeuden mukaan. Verrattuna edellä esitettyyn, tämä ravistin luo tarvittavan nopeuden ja amplitudin seismisten tärinöiden.

Prototyypin haittapuolena on vaikeus hallita tuotetun seismisen pulssin parametreja, jotka saadaan muuttamalla pulverin palamisnopeutta, mikä johtaa seismisen pulssin tarkkuuteen. Lisäksi tällainen ravistin ei pysty toistamaan bipolaarisella nopeudella seismisiä pulsseja, koska kynnysvaraus luo yhteen suuntaan kohdistuvan voiman.

Esillä olevan keksinnön aikaansaama tekninen tulos on parantaa seismisen pulssin lisääntymisen tarkkuutta.

Tekninen tulos saavutetaan sillä, että ravistimessa, jossa on pohja, jossa on pohja, siirretään siirrettävä järjestelmä, joka on kytketty alustaan ​​lineaaristen ohjainten avulla: jalusta ja tasainen jousi, joka on kiinnitetty pohjaan pystysuoraan pohjan vasemmalle puolelle; tasainen jousijousinruuvi, joka on liitetty jalustaan ​​kierteitetyn liitännän avulla; kärki, joka on kiinnitetty vasemmalle tasaiseen jouseen ensimmäisen saranan avulla; kaksi liuskaa, jotka on liitetty nastat, joissa on tasaisen jousen ja kärjen kiristysruuvi; lamelliarinen sylinterimäinen jousi, joka peittää kiristimet; lieriöruuvi, jossa on kireä kärki, joka on asennettu kierteitetyn liitoksen avulla tasaisen jousen kiristysruuvin sisällä; levy, joka on kiinnitetty litteän jousen oikeaan toiseen saranan kanssa; kiinnike, joka on asennettu liikkuvalle järjestelmälle ja kosketuksessa levyn kanssa; kaksi pyörää, jotka on asennettu vastaavasti tasaiselle jousijännitysruuville ja liipaisuralla; suorakulmaisen liikkeen ohjaimien kanssa yhdensuuntaisen hydraulisen vaimentimen levy, joka on valmistettu neljän levyn muodossa, jotka on asennettu vaakasuoraan pohjaan; kaksi pystysuoraan sovitettua kumitulppaa, joista ensimmäinen asennetaan pohjan ja litteän jousen väliin, ja toinen liikkuvan järjestelmän ja alustan välillä; kolmiosainen kiihtyvyysmittari, joka sijaitsee liikkuvassa järjestelmässä siten, että sen kaksi mittausakselia sijaitsevat horisontin tasossa ja kolmas suuntautuu pystysuoraan; kahdeksan kuulalaakeria, jotka on asennettu liikkuvalle järjestelmälle; kaksi sylinterimäistä jatkojousta, jotka sijaitsevat symmetrisesti tasaisen jousen suhteen ja jotka on liitetty niiden päihin vastaavasti liikkuvalla järjestelmällä ja jalustalla.

Kuvio 1 esittää yleiskuvan shakerista; kuvio 2 esittää tasaisen jousen kireyden mekanismia; kuvio 3 esittää piirustusta liikkuvaa järjestelmää, ohjaimia ja hydraulista vaimenninta; kuvio 4 esittää ylhäältä katsottuna, mitkä ovat litteän jousen kiinnittäminen ruuviin ja tärinän liikkuvalle järjestelmälle.

Värähtelytaulukko sisältää: perustuksen 1; pohja 2; neljä lineaarisen ohjaimen 3 laattaa; matkaviestinjärjestelmä 4; aiheuttava seisminen anturi 5; kahdeksan kuulalaakerin 6; kolmiosainen kiihtyvyysanturi 7; tasainen jousi 8; ruuvi 9, joka kiinnittää tasaisen jousen pohjaan; levy 10; ensimmäinen liitos 11; kärki 12; ruuvi 13 tasainen jousi; teline 14; kaksi pidikettä 15; lamellin sylinterimäinen jakoprofiili 16; pyörä 17 ruuvi kiristys litteä jousi; pyörä 18 laukaisuruuvi; liipaisukappale 19; kaksi kumitulppaa 20; hydraulinen säätölevy 21; ruuvit 22 hydraulisen vaimentimen välyksen säätämiseksi; kaksi lieriömäistä jatkojousta 23; nastat 24, 25; ensimmäisen liitoksen akseli 26; toinen sarana 27; kiinnike 28.

Pohja 2 on kiinnitetty jäykästi pohjaan 1. Tuki 14 ja tasainen jousi 8 on myös kiinnitetty pohjaan 1. Tässä tapauksessa tasainen jousi 8 voidaan irrottaa säätöpinnasta 1 ruuvalla 9 ja korvata toinen esimerkiksi pienemmällä paksuudella. Teline 14 on ruuvattu ruuvi 13 lehtijousen 8 sisällä kiristysruuvin 13 on sijoitettu ruuvin kierteen liipaisimen 19. oikea pää ruuvin 13 on asennettu tapit 24 ja 25 ovat kaksi leikkeet 15, jotka on puristettu ulkohalkaisija lieriömäisen uritetun lattajousen 16. Oikealla tason levy 8 ensimmäisellä saranalla 11 akselin 26 kautta on kiinnitetty levy 10 ja vasemmalle toisen saranan 27 avulla tasaiselle levylle 8 kiinnitetyn kärjen 12 avulla. Levyjousi 8 on kiinnitetty säätöön 1 ruuvilla 9. Vasemmalla ruuveilla 13 ja 19 kiinnitetyt pyörät 17 ja 18, pyörimällä Nia ruuvit liikkua joko vasemmalle tai oikealle. Pohjaan 2 on neljä lineaarisen ohjaimen 3 levyä vaakasuoraan asennettuna, jota pitkin liikuteltavaa järjestelmää 4 liikutetaan kahdeksan kuulalaakerin 6 välityksellä. Liikkuvan järjestelmän alemman tasaisen pinnan ja hydraulisen vaimennuslevyn 21 väliin on sijoitettu paksu voiteluaine, joka vaimentaa liikkuvan järjestelmän 4 värähtelyä pohjaan 2. Ruuvit 22 säätävät hydraulisen vaimennuksen 21 ja liikkuvan järjestelmän 4 välisen raon. Kaksi lieriömäistä jännitysjousia 23 painaa liikkuvaa järjestelmää 4 tasaiselle pinnalle. Stine 10 ja kumi pysähtyy 20 raja iskun liikkuvan järjestelmän 4. Kannatin 28 on liitetty matkaviestinjärjestelmän 4 ja levy 10 puristetaan vasten vaikuttavat voimat jousista 23.

Ravistin toimii seuraavasti. Liikkuvaan järjestelmään 4 on asennettu testiseisminen anturi 5. Liikkuvan järjestelmän 4 keskipisteessä on myös asennettu kolmikomponenttinen kiihtyvyysmittari 7 sen liikkeen kiihtyvyyden ja nopeuden mittaamiseksi. Tässä tapauksessa kiihdytysmittarin yksi mittausakseli suunnataan liikkuvan järjestelmän liikesuuntaan ja sijaitsee horisontin tasossa; toinen mittausakseli sijaitsee horisontin tasossa kohtisuorassa ensimmäiseen mittausakseliin nähden ja kolmas suunnataan pystysuoraan. Liikkuvan järjestelmän 4 liikuttaminen ohjaimia 3 pitkin suoritetaan kuulalaakereiden avulla, kuten kuviossa 2 on esitetty. Ennen testausta liikuteltava järjestelmä 4 yhdessä litteän jousen 8 kanssa vedetään ääriasentoon ruuvi 13 ja pyörän 17 avulla. Jousen 8 vapauttamiseksi käytetään ruuvi 19 pyörällä 18 pyörittämällä sitä oikealle, jolloin irrotetaan kiristimet 15 ja vapautetaan kärki 12, joka on kiinnitetty jouseen 8 sylinterimäisen saranan 27 avulla. Kun jousi 8 vapautetaan, liikkuva järjestelmä 4 jousen vaikutuksesta jousen 8 joustavista muodonmuutoksista alkaa kiihdyttää oikealle. Kun jousi 8 on kosketuksessa joustavan kumitulpan 20 kanssa, liikkuva järjestelmä 4 irtoaa jousesta 8 ja jatkaa liikkuvuutta inertiaan. Lisäksi sen lisäksi, että inertian lisäksi viskoosi vastustuskyky liikkumisesta levyn 21 muodostamasta hydraulisesta pelasta, joka on kiinnitetty pohjaan 2 ja liikkuvan järjestelmän 4 pohjaan, sekä kuviossa 2 esitetyn jousien 23 jännitysvoimasta. Tämän seurauksena matkaviestinjärjestelmä 4 palaa alkuperäiseen tilaansa ja puristetaan jälleen tasainen jousi 8 vasten. Näin ollen seismisen pulssin jäljitysprosessi päättyy.

Liikkuvan järjestelmän 4 liikkumista tasaisen jousen 8 vapauttamisen jälkeen on tunnusomaista differentiaaliyhtälön (2) alkuolosuhteissa y (0) = y0= Amax; y '(0) = 0.

jossa Cpl - tasainen jousen 8 lineaarinen jäykkyyskerroin; mps - liikkuvan järjestelmän massa; ξ on vaimennuskerroin, jonka arvo määräytyy kuulalaakerien 6 kuivakitkan voimien perusteella;max - litteän jousen 8 muodonmuutos; w0 - liikkuvan järjestelmän 4 vapaan värähtelyn taajuus 4 kiinnitettynä tasaiseen jouseen 8.

Kun liikkuva järjestelmä 4 on erotettu tasaisesta jousesta 8, yhtälö (2) pätee myös alkuperäisissä olosuhteissa y (t1) = 0 ja y '(t1) = Vmax, jossa t1 - aika, jolloin liikkuvan järjestelmän 4 liikkumisnopeus saavuttaa V: n maksimiarvonmax. Taajuuden w0 määritettynä (3) C: lläpl= 2Cjne., jossa Cjne. - jännitysjousien lineaarinen jäykkyyskerroin 23 ja vaimennuskerroin riippuu pääasiassa hydraulisen vaimennuksen 21 aiheuttamasta liikkeen aiheuttamasta vastusvoimasta. Ehdotetulla jalustalla toistettujen impulssiseismisten vaikutusten parametrien muutos suoritetaan muuttamalla alkuperäistä tietoa. Liikkuvan järjestelmän 4 poikkeama nollakohdasta (0) = Amax ja tasainen jousen 8 lineaarisen jäykkyyden arvo vaikuttaa maksimaalisen toistettavan nopeuden V arvoonmax ja pulssin etu kesto t1, ja hydraulisen vaimennuksen vaimennuskerroin ja jännitysjousien 23 lineaarinen jäykkyyskerroin ovat pudotuksen keston ajan.

Täten ehdotettu vibra-testi mahdollistaa vertailussa prototyypin kanssa seismiset pulssit, myös bipolaarisella nopeudella, suuremmalla tarkkuudella nopeusalueella 0,5 - 50 m / s ja kestoksi 10-2 - 10 sekuntia.

Vibro-teline, joka sisältää pohjan, jossa on pohja, liikuteltava järjestelmä, joka on yhdistetty pohjaan suorilla ohjainohjaimilla, tunnettu siitä, että seinään on lisätty jalusta ja tasainen jousi, joka on kiinnitetty pohjaan pystysuunnassa pohjan vasemmalle puolelle; tasainen jousijousinruuvi, joka on liitetty jalustaan ​​kierteitetyn liitännän avulla; kärki, joka on kiinnitetty vasemmalle tasaiseen jouseen ensimmäisen saranan avulla; kaksi liuskaa, jotka on liitetty nastat, joissa on tasaisen jousen ja kärjen kiristysruuvi; lamelliarinen sylinterimäinen jousi, joka peittää kiristimet; lieriöruuvi, jossa on kireä kärki, joka on asennettu kierteitetyn liitoksen avulla tasaisen jousen kiristysruuvin sisällä; levy, joka on kiinnitetty litteän jousen oikeaan toiseen saranan kanssa; kiinnike, joka on asennettu liikkuvalle järjestelmälle ja kosketuksessa levyn kanssa; kaksi pyörää, jotka on asennettu vastaavasti tasaiselle jousijännitysruuville ja liipaisuralla; suorakulmaisen liikkeen ohjaimien kanssa yhdensuuntaisen hydraulisen vaimentimen levy, joka on valmistettu neljän levyn muodossa, jotka on asennettu vaakasuoraan pohjaan; kaksi pystysuoraan sovitettua kumitulppaa, joista ensimmäinen asennetaan pohjan ja litteän jousen väliin, ja toinen liikkuvan järjestelmän ja alustan välillä; kolmiosainen kiihtyvyysmittari, joka sijaitsee liikkuvassa järjestelmässä siten, että sen kaksi mittausakselia sijaitsevat horisontin tasossa ja kolmas suuntautuu pystysuoraan; kahdeksan kuulalaakeria, jotka on asennettu liikkuvalle järjestelmälle; kaksi sylinterimäistä jatkojousta, jotka sijaitsevat symmetrisesti tasaisen jousen suhteen ja jotka on liitetty niiden päihin vastaavasti liikkuvalla järjestelmällä ja jalustalla.