Betoni kaatuu ja kaatuu - mitä tehdä?

Betoni on rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla hiekkaa, sementtiä, raunioita ja vettä ja tarvittaessa tarvitsevat erityisiä lisäaineita liuoksen vahvuuden lisäämiseksi. Betonilla on monia etuja: pakkasenkestävyys, veden kestävyys, suuri lujuus ja pitkäikäisyys. Eri rakennuselementit on valmistettu betonilaastista, ja rakennukset ja rakenteet on pystytetty. Mutta kuten mikä tahansa rakennusmateriaali, betoni altistuu erityisesti muodonmuutokselle ja murenemiselle. Miksi konkreettiset rakenteet tuhoutuvat ja mitä tehdä, jos betoni murenee? Tällaisia ​​kysymyksiä kysytään kiinteistönomistajille, jotka ovat murentaneet konkreettisia ratkaisuja, sitten he etsivät mahdollisia tapoja poistaa ongelma ja estää sen jatkokoulutus.

Mikä on syy betonin tuhoamiseen?

Betonin lujuudesta huolimatta se on herkkä tuhoutumiselle, joka johtuu seuraavista tekijöistä:

 • Kosteus, joka tunkeutuu liuoksen huokosiin negatiivisten lämpötilojen aikana, laajenee ja muodostaa suurempia aukkoja. Kun ilman lämpötila nousee, tapahtuu huokostilavuuden pieneneminen, mikä johtaa muodostuneiden kosteiden kosteuden täyttämiseen. Tämän seurauksena tyhjennysten ja betonipinnan väliset halkeamat romahtavat.
 • Lämpötila laskee. Jotta betonikoostumus ei heikkene lämpötilan muutosten vaikutuksesta, tulva pinta on suojattu eristysmateriaalilla tai pakkasenkestävällä liuoksella.
Takaisin sisällysluetteloon

Miksi betoni murenee?

Betoni kaatuu seuraavista syistä:

 • Rakenteen kaatamisen vaiheessa käytettiin heikkolaatuista ratkaisua. Tämä olisi voinut olla huono sementti tai osa sitä, jota ei ole käytetty konkreettisesti. Mutta tämä on epätodennäköinen syy.
 • Tärkein syy muodonmuutosten muodostumiselle betonissa on vesi. Betoniyhdistelmä imeytyy täydellisesti veteen, joka nolla-lämpötilassa jäätyy ja kasvaa tilavuudeltaan täyttäen huokoset. Kun lämpötila nousee, vesi sulatetaan ja tilaa lisätään huokosiin uuteen nesteeseen. Prosessi toistetaan ja johtaa lopulta betoniteosten hävittämiseen.
 • Työseoksen valmistuksessa käytettiin suurta määrää vettä. Liiallinen vesi vähentää betonipinnan lujuutta.
 • Rakennusmateriaalin virheellinen kunnossapito työn aikana. Kun seoksen kaadetaan, se kastellaan vedellä ensimmäisten kolmen päivän ajan. Kun kaatetaan laasti muottiin, se on suljettava huolellisesti, minkä jälkeen seoksen rakenne homogeeniseksi ja betonin huokoisuus vähenee.
Takaisin sisällysluetteloon

Miten estää konkreettinen mureneminen?

Seuraavien suositusten noudattaminen estää betonin rikkoutumista käytön aikana:

 • betoniliuoksen valmistuksessa siihen lisätään lisäaineita, jotka kykenevät estämään veden;
 • sisältävät pehmittimiä seoksessa, mikä tarjoaa liuoksen homogeenisen rakenteen ja lisää sen lujuutta;
 • jo täytetty liuos kyllästetään hydrofobisella koostumuksella;
 • varmista, että kaadetun liuoksen pinta liota vettähylkivillä aineilla kuumakauden aikana ilman erityisiä laitteita;
 • rakenteen jatkuvassa kosteudessa, pinta impregnoidaan paineen alaisena erikoislaitteiden avulla;
 • On tärkeää varmistaa täytetyn pinnan asianmukainen hoitaminen eikä käyttää rakennetta etukäteen, betonilaastin lujuusominaisuudet ovat 28 päivää asennuksen jälkeen.
Takaisin sisällysluetteloon

Murskaava perusta, mitä tehdä?

On tärkeää kiinnittää huomiota ajoissa, että rakennusten ja rakenteiden perustana on alkanut murentua. Huomaat, että säätiön epämuodostumat ovat ensimmäisiä, sinun ei pidä viivyttää korjausta, sillä tulevaisuudessa se vie paljon enemmän rahaa ja aikaa sen palauttamiseksi. Ongelman myöhäinen poistaminen aiheuttaa seinien tuhoutumisen. Siksi on tarpeen tarkastaa rakennukset säännöllisesti ja tarkistaa sen lujuus ja luotettavuus. Jotta ymmärtäisimme, että säätiö on murentunut, seuraavat merkit ovat mahdollisia:

 • Päällystää viimeistelymateriaalia. Tämä voi tapahtua, jos säätiön rakentamiseen on valittu laadukkaita materiaaleja.
 • Halkeamat ja talon koko pinta voivat viitata rakennuksen sumentumiseen ja epätasaiseen istumiseen.
 • Kosteusmittari.
 • Lattian vaurioitunut vaakataso. Tämä vika tekee selväksi, että talon perustan muodonmuutos on alkanut.
 • Maaperän taso on muuttunut.

Ennen kuin aloitat korjaustyöt peruskorjauksen tekemiseksi, selvitä vahinkojen syyt, minkä tyyppinen määritys ratkaisee ongelman korjaamisen. Kun tunnistetun säätiön muodonmuutoksen syyt alkavat, korjaa se. Rakennusten perustusten täysi korvaaminen on tarpeen, jos pohja rikkoutuu täysin seinän rakenteen vastaisesti. Korvattava ensimmäinen asia ovat rakenteelliset elementit, jotka muodostavat suurimman kuormituksen.

Tuhoutuneen jalustan palauttamisprosessiin kuuluu asteittainen valu vahvikkeella. Tämä menetelmä lisää uuden pohjan lujuutta. Vaiheittainen valu suoritetaan silloin, kun vaurioituneiden säätiöiden säästäminen on mahdotonta, kaikissa muissa tapauksissa ei ole välttämätöntä turvautua tällaiseen monimutkaiseen menetelmään. Se riittää vain täyttämään säätiön puuttuva pala ja kiinnittämään sen pohjaan.

Jotta säätiö ei romahtaisi tulevaisuudessa, sinun on jatkuvasti tarkastettava rakennusten sivuja ja tehtävä säännöllistä pätevää hoitoa heille. Hoidon laadussa ne tarkoittavat säätiön lämpösuojaa ja sen tulvien ehkäisyä.

johtopäätös

Betoni on kestävä rakennusmateriaali, jonka elinkaari on satoja vuosia. Ei kuitenkaan ole mitään ikuista! Betoniin kohdistuu myös erilaisia ​​muodonmuutoksia, erityisesti murenemista. Betonin kaatumisen estämiseksi on syytä määrittää vian syy ja jatkaa sitten rakennusten perustusten palauttamista.

Mutta se on vielä parempi, jos konkreettinen koostumus ei murene ollenkaan, sillä sinun on tehtävä ennaltaehkäiseviä menetelmiä, joilla pyritään säilyttämään betonin voima.

Mitä tehdä, jos säätiö murenee ja murenee talven jälkeen

Mitä on tehtävä, jos säätiö murenee ja murenee? Yksityisten talojen omistajat kohtaavat usein samanlaisen ongelman. On aivan loogista, että epäoikeudenmukaisen perustan luominen on täynnä seurauksia. Kuitenkin sattuu, että rakenne on murskattu, joka on rakennettu noudattaen kaikkia sääntöjä ja määräyksiä. Ennen kuin aloitat korjaustyöt, sinun on ymmärrettävä perusteet muodonmuutoksen suhteen ja harkittava kaikkia mahdollisia vahinkoja korjaavia vaihtoehtoja.

"Oireet" murtumassa

On erittäin tärkeää ymmärtää mahdollisimman pian, että perusperusta on tuhottu. Jos talon omistaja odottaa hetkellä, jolloin eroosiosta tulee ilmeistä, korjaus vaatii huomattavia fyysisiä, tilapäisiä ja materiaalisia kustannuksia. Lisäksi on tarpeen korjata paitsi rakennuksen perustan myös seinät.

Rakennuksen suojaamiseksi on syytä tarkastaa tilansa ajoittain. Tätä tarkoitusta varten ei tarvita erikoislaitteiden hankintaa, säätiön silmämääräinen tarkastus riittää.

On olemassa useita merkkejä siitä, että säätiö menettää kestävyyden ja luotettavuuden:

 • Kaikkien kokoisia halkeamia - he sanovat rakennuksen epätasaisesta kutistumisesta, minkä seurauksena pohja on vahingoittunut;
 • Maatason muutokset;
 • Vuoripuhallus - osoittaa, että rakenteen rakenne on huonolaatuista materiaalia;
 • Rakennuksen lattian horisontaalisen tason vähäiset loukkaukset - signaloivat epäsuotuisat prosessit, jotka johtavat säätiön eroosioon;
 • Säätiön kosteus.

Hävittämisen syyt

Ensin sinun on selvitettävä ongelman syy, jonka avulla voit valita tehokkaimman tavan korjata. Jos jätät tämän vaiheen huomiotta, murenemisen poistamiseen tähtäävä toiminta on turhaa.

Lähtöperustaan ​​vaikuttavat pääasialliset tekijät:

 • Teknologian epäonnistuminen säätiön rakentamisessa. Huonolaatuisten rakennusmateriaalien valinta, riittämätön laskemis syvyys, laskelmissa ja suunnittelussa tehdyt virheet ovat erittäin haitallisia lopputuotteen tilalle;
 • Väärän alustan valinta. Väärin valitulla rakenteella on pieni kantavuus ja se ei kestä kestämään rakenteen massaa;
 • Epätasainen kutistuminen kotona. Vaarallisten seurausten välttämiseksi on huolehdittava pohjan säilyttämisestä. Sopiva ratkaisu olisi lisätä alustan pinta-alaa voimakkaalla kiinnityksellä vanhaan perustukseen.
 • Epävakaa maaperä paikan päällä. Yksi yleisimmistä syistä tuhoutumisen perusta, joka on mahdotonta poistaa. Tuotos on rakennuksen pohjan ja seinien lisävahvistus;
 • Huonolaatuisen vedenpitävyyden käyttö laitteen perustan aikana. Tässä tilanteessa rakenne kärsii maaperästä ja sedimenttistä vedestä, kausivaihteluista (siksi hyvin usein säätiö romahtaa talven jälkeen). Rakennuksen turvaamiseksi on välttämätöntä huolehtia vedenpurkausjärjestelmän perustamisesta pohjasta;
 • Rakennuksen uudistaminen. Tällainen manipulointi johtaa säätöön lähetetyn kuorman siirtymiseen tai lisääntymiseen. Tämän vuoksi sen osat, joihin kohdistuu suurin kuorma, alkavat kaatua.

Suoritetun pohjan pätevä korjaus

Mitä on tehtävä tilanteessa, jossa säätiötä ei voitu murentaa? Jos rakenne on kokonaan romahtanut ja eroosio on aiheuttanut rakenteen seinämien muodonmuutoksen, on tehtävä täydellinen peruskorjaus.

Ensimmäinen askel on korvata elementit, joilla on suurin paino: kulmat, ikkunan ja käytävän alla olevat alueet. Tätä varten käytetään asteittaista betoniteräksen betoniteräksen tekniikkaa. Emme saa unohtaa, että jokaisella korvatulla osalla on oltava vahvistussidonta. Tämä vahvistaa uutta perusta.

Jos on mahdollista rekonstruoida viallinen, jaettu rakenne, edellä mainitun menettelyn suorittaminen on epäkäytännöllistä. Se riittää täydentämään perustaa - rakentaa sen puuttuva osa ja sitoa rakennetta.

Korjaa leikkeiden avulla

Jotkut kehittäjät uskovat, että pohjan vahvuus riippuu vuoden ajasta, jolloin sen rakentaminen väheni. Jos mallia kolminkertaistettiin kaikkien sääntöjen mukaan, ei ole väliä, mikä kausi oli säätiön aikaan (kesä, syksy). Säätiö hajoaa. Mitä tehdä tässä tilanteessa?

Tähän mennessä betoni- ja teräsbetonilevyjen käyttö murenevan pohjan jälleenrakentamiseen on saanut erityistä suosiota. Teknologia on vahvistaa perusta, jotta pysäytetään eroosiota. On sanottava, että korjaustyöt on toteutettava äärimmäisen varovasti, koska vaurioitunut rakenne on erityisen hauras ja mahdollinen vahingoittaminen on vieläkin enemmän.

Jos rakennuksen seinät ovat tiilet, kaivamista ei voida tehdä. Vahvistaa perustaa vain laajentamalla sen aluetta. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistettuja betonileikkeitä, jotka on asennettu ulko- ja sisäpuolelle.

Työ toteutetaan useassa vaiheessa:

 • Kaivaa kaivanto. Talon reunalla (mahdollisimman lähellä pohjaa) kaivetaan 50 cm leveä syvennys, jonka syvyys on samanlainen kuin pohjan syvyys;
 • Pohjan pinta puhdistetaan murskaavista kerroksista;
 • Pohja päällystetään pohjamaalilla;
 • Ankkureita asennetaan rakenteen ulkoreunaa pitkin (vaihe - 50-100 cm);
 • Reikiä porataan ankkureissa;
 • Armeija asennetaan reikiin, joka on vanha ja ylimääräinen liitoselementti;
 • Esivalmistettu kaivanto kaadetaan betonilla.

Betonin kypsytys kestää 28 päivää, tänä aikana rakenne on kostutettava vedellä.

Viimeinen vaihe, jossa puhdistuspohjan korjaus on suoritettu, on vedeneristys. Ammattimaiset rakentajat suosittelevat hyvin vastuullista lähestymistapaa itse työhön ja käyttävät vain korkealaatuisia vedenpitäviä materiaaleja. Loppujen lopuksi korkealaatuinen vedeneristys on yksi takaosan vakauden takaajista.

Riippumatta siitä, kuinka vastuullisesti päällikkö lähestyy perusrakenteen kaatamista, on todennäköistä, että ajan kuluessa se alkaa muuttua. Kun ensimmäiset eroosion merkkejä ilmestyvät, on tarpeen aloittaa korjaaminen mahdollisimman nopeasti, koska perusrakenteen tuhoaminen aiheuttaa koko rakenteen tuhoutumisen.

Monoliittisen alustan korjaus:

Asiantuntija kertoo, mitä tehdä, jos säätiö murenee:

Talven jälkeen talon perusta oli hyvin murentunut, miten se korjataan

Metallin ulosvirtauksen poistaminen ja pohjan päällystäminen

Poista betonista kellarikerros kevyellä vasaralla ja perforatorilla

Varmista, että uuden betonikerroksen lujuus on perustuksen runko. Tee näin:

-leikattu raudoituspalat, joiden pituus on 100 mm, halkaisija 12 mm;

-tehdä sisennyksiä pohjan runkoon 45 - 50 cm: n välein, syvyys 50 mm, halkaisija 11-12 mm rei'ittimellä;

-vasaraa korjatut raudoitetut kappaleet vasaralla;

-käsitellään pohjapinta syvä tunkeutuva aluke;

- asenna metalliristikko pohjan reunaa pitkin 50 mm: n kennolla, halkaisijaltaan 4-6 mm, vahvistaen asentoaan lanka- vanteella vasaralla varustetuilla vahvistuspinoilla;

- asennettava muotti 20 mm: n etäisyydellä raudoituksen reunasta, jotta saadaan aikaan suojaava kerros betonista raudoituksen pinnalle;

- 8 tunnin kuluessa täytä tavaratilan ja betonirunko välisellä tilalla betoniseoksella B-25, joka on valmistettu tehtaalla ja toimitettu tälle kuorma-autolle;

- huolehdittava betoniseoksen kovettumisesta sääolosuhteiden mukaisesti;

- 7 vuorokauden kuluttua irrottaa muottipesän;

- käsitellä pohjamaalilla olevan syvän tunkeutumisen pohjamaalaus olemassa olevan sokean alueen ympärillä;

- asenna sivuseinämä 5 cm korkeudella sokean alueen pinnalta sokea alueen reunalla;

- kellarin pystysuorassa pinnassa piirrä nauha pitkin koko kehä - majakka korkeudella korkeintaan 10 cm: n etäisyydellä nykyisen sokean alueen pinnasta tarvittavan kaltevuuden aikaansaamiseksi;

- Asenna metalliverkko, jossa on halkaisijaltaan 4-6 mm halkaisijaltaan 50 mm: n kenno muovi- tai puupäällysteellä koko alueen sokea alueella varmistaen 1 cm: n rako verkon ja nykyisen sokea alueen välillä

- 8 tunnin kuluessa betoniseoksen asettamiseksi, joka varmistaa pinnan kaltevuuden pohjasta;

Kaivetaan p-muotoisen vedenpoisto-kaivoja, jotka taivutetaan pohjan ympärillä sokea pitkin, vähintään 50 cm leveä, 1,5 m syvältä maanpinnasta ja täytä kaivostoiminta 30-50 mm: n murto-osan avulla;

Mitä on tehtävä, jos säätiö murenee ja murenee? Yksityisten talojen omistajat kohtaavat usein samanlaisen ongelman. On aivan loogista, että epäoikeudenmukaisen perustan luominen on täynnä seurauksia. Kuitenkin sattuu, että rakenne on murskattu, joka on rakennettu noudattaen kaikkia sääntöjä ja määräyksiä. Ennen kuin aloitat korjaustyöt, sinun on ymmärrettävä perusteet muodonmuutoksen suhteen ja harkittava kaikkia mahdollisia vahinkoja korjaavia vaihtoehtoja.

"Oireet" murtumassa

On erittäin tärkeää ymmärtää mahdollisimman pian, että perusperusta on tuhottu. Jos talon omistaja odottaa hetkellä, jolloin eroosiosta tulee ilmeistä, korjaus vaatii huomattavia fyysisiä, tilapäisiä ja materiaalisia kustannuksia. Lisäksi on tarpeen korjata paitsi rakennuksen perustan myös seinät.

Rakennuksen suojaamiseksi on syytä tarkastaa tilansa ajoittain. Tätä tarkoitusta varten ei tarvita erikoislaitteiden hankintaa, säätiön silmämääräinen tarkastus riittää.

On olemassa useita merkkejä siitä, että säätiö menettää kestävyyden ja luotettavuuden:

 • Kaikkien kokoisia halkeamia - he sanovat rakennuksen epätasaisesta kutistumisesta, minkä seurauksena pohja on vahingoittunut;
 • Maatason muutokset;
 • Vuoripuhallus - osoittaa, että rakenteen rakenne on huonolaatuista materiaalia;
 • Rakennuksen lattian horisontaalisen tason vähäiset loukkaukset - signaloivat epäsuotuisat prosessit, jotka johtavat säätiön eroosioon;
 • Säätiön kosteus.

Hävittämisen syyt

Ensin sinun on selvitettävä ongelman syy, jonka avulla voit valita tehokkaimman tavan korjata. Jos jätät tämän vaiheen huomiotta, murenemisen poistamiseen tähtäävä toiminta on turhaa.

Lähtöperustaan ​​vaikuttavat pääasialliset tekijät:

 • Teknologian epäonnistuminen säätiön rakentamisessa. Huonolaatuisten rakennusmateriaalien valinta, riittämätön laskemis syvyys, laskelmissa ja suunnittelussa tehdyt virheet ovat erittäin haitallisia lopputuotteen tilalle;
 • Väärän alustan valinta. Väärin valitulla rakenteella on pieni kantavuus ja se ei kestä kestämään rakenteen massaa;
 • Epätasainen kutistuminen kotona. Vaarallisten seurausten välttämiseksi on huolehdittava pohjan säilyttämisestä. Sopiva ratkaisu olisi lisätä alustan pinta-alaa voimakkaalla kiinnityksellä vanhaan perustukseen.
 • Epävakaa maaperä paikan päällä. Yksi yleisimmistä syistä tuhoutumisen perusta, joka on mahdotonta poistaa. Tuotos on rakennuksen pohjan ja seinien lisävahvistus;
 • Huonolaatuisen vedenpitävyyden käyttö laitteen perustan aikana. Tässä tilanteessa rakenne kärsii maaperästä ja sedimenttistä vedestä, kausivaihteluista (siksi hyvin usein säätiö romahtaa talven jälkeen). Rakennuksen turvaamiseksi on välttämätöntä huolehtia vedenpurkausjärjestelmän perustamisesta pohjasta;
 • Rakennuksen uudistaminen. Tällainen manipulointi johtaa säätöön lähetetyn kuorman siirtymiseen tai lisääntymiseen. Tämän vuoksi sen osat, joihin kohdistuu suurin kuorma, alkavat kaatua.

Suoritetun pohjan pätevä korjaus

Mitä on tehtävä tilanteessa, jossa säätiötä ei voitu murentaa? Jos rakenne on kokonaan romahtanut ja eroosio on aiheuttanut rakenteen seinämien muodonmuutoksen, on tehtävä täydellinen peruskorjaus.

Ensimmäinen askel on korvata elementit, joilla on suurin paino: kulmat, ikkunan ja käytävän alla olevat alueet. Tätä varten käytetään asteittaista betoniteräksen betoniteräksen tekniikkaa. Emme saa unohtaa, että jokaisella korvatulla osalla on oltava vahvistussidonta. Tämä vahvistaa uutta perusta.

Jos on mahdollista rekonstruoida viallinen, jaettu rakenne, edellä mainitun menettelyn suorittaminen on epäkäytännöllistä. Se riittää täydentämään perustaa - rakentaa sen puuttuva osa ja sitoa rakennetta.

Korjaa leikkeiden avulla

Jotkut kehittäjät uskovat, että pohjan vahvuus riippuu vuoden ajasta, jolloin sen rakentaminen väheni. Jos mallia kolminkertaistettiin kaikkien sääntöjen mukaan, ei ole väliä, mikä kausi oli säätiön aikaan (kesä, syksy). Säätiö hajoaa. Mitä tehdä tässä tilanteessa?

Tähän mennessä betoni- ja teräsbetonilevyjen käyttö murenevan pohjan jälleenrakentamiseen on saanut erityistä suosiota. Teknologia on vahvistaa perusta, jotta pysäytetään eroosiota. On sanottava, että korjaustyöt on toteutettava äärimmäisen varovasti, koska vaurioitunut rakenne on erityisen hauras ja mahdollinen vahingoittaminen on vieläkin enemmän.

Jos rakennuksen seinät ovat tiilet, kaivamista ei voida tehdä. Vahvistaa perustaa vain laajentamalla sen aluetta. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahvistettuja betonileikkeitä, jotka on asennettu ulko- ja sisäpuolelle.

Työ toteutetaan useassa vaiheessa:

 • Kaivaa kaivanto. Talon reunalla (mahdollisimman lähellä pohjaa) kaivetaan 50 cm leveä syvennys, jonka syvyys on samanlainen kuin pohjan syvyys;
 • Pohjan pinta puhdistetaan murskaavista kerroksista;
 • Pohja päällystetään pohjamaalilla;
 • Ankkureita asennetaan rakenteen ulkoreunaa pitkin (vaihe - 50-100 cm);
 • Reikiä porataan ankkureissa;
 • Armeija asennetaan reikiin, joka on vanha ja ylimääräinen liitoselementti;
 • Esivalmistettu kaivanto kaadetaan betonilla.

Betonin kypsytys kestää 28 päivää, tänä aikana rakenne on kostutettava vedellä.

Viimeinen vaihe, jossa puhdistuspohjan korjaus on suoritettu, on vedeneristys. Ammattimaiset rakentajat suosittelevat hyvin vastuullista lähestymistapaa itse työhön ja käyttävät vain korkealaatuisia vedenpitäviä materiaaleja. Loppujen lopuksi korkealaatuinen vedeneristys on yksi takaosan vakauden takaajista.

Riippumatta siitä, kuinka vastuullisesti päällikkö lähestyy perusrakenteen kaatamista, on todennäköistä, että ajan kuluessa se alkaa muuttua. Kun ensimmäiset eroosion merkkejä ilmestyvät, on tarpeen aloittaa korjaaminen mahdollisimman nopeasti, koska perusrakenteen tuhoaminen aiheuttaa koko rakenteen tuhoutumisen.

Monoliittisen alustan korjaus:

Asiantuntija kertoo, mitä tehdä, jos säätiö murenee:

Lisäaineita betoneissa. Voit kokeilla lisäainetta C3 - noin 0,5 - 0,7 painoprosenttia sementtiä. Punnitaan sementti asteikolla (yksi erä) ja laske lisäaine seuraavaan suhdelukuun perustuen - 10 kg: n välein. sementti - 70 grammaa (!) kuivaa lisäainetta. Hänet laimennetaan kuumalla vedellä, kunnes se on täysin liuennut 2 tuntia ennen työn aloittamista. Sitten tämä liuos kaadetaan sekoittimeen sekoitusveden kanssa, minkä jälkeen sementti kaadetaan ja koko seos sekoitetaan homogeeniseen, kermanväriseen koostumukseen. Sitten lisätään hiekkaa ja murskattua kiveä. Tämän lisäaineen käyttö vähentää betoniin syötetyn veden määrää ja tämä vahvistaa betonia suoraan.

Kaatamisen jälkeen kaikki kaadetut kiristimet täytyy kiristää päiväksi (estämään kuivaus.) Voit käyttää raaka-aineita, jotka kostuvat säännöllisesti vedellä. Jos jotain on epäselvä - kirjoita sähköpostia. Onnea.

Toisen talven jälkeen säätiö alkoi murentua (ylempi kerros)

Kysymys: AlexandrSergeevich

Hei rakkaat asiantuntijat!

Talven jälkeen tällainen tilanne tapahtui talven jälkeen: säätiö tulvii esineeseen 10.29.2012, olin aiemmin kirjoittanut irrotetuista kulmista, mutta se näytti olevan vasta alkua. Viime kesän aikana (ja se oli hyvin sateinen), kun pohjan pinta kuivattiin - suolaa ilmestyi, kuten minulle kerrottiin, sementtipastan korroosiota alkoi. Toisin sanoen tuhoaminen. Tämä suola ja treshchenka kelleripinnan ympärillä havaittiin lähes kaikkialla. Tämä kevät, paikat näiden halkeamien "turvonnut." Syynä tähän oli mielestäni syksyinen lumi, joka säällä "suli kosteutta betonin pinnalle". Syksyllä se jäädytti, sulanut, sitten kevät sulava vesi laskeutui kuoppaan, sitten jäädytti ja teki työnsä. Tämän seurauksena betonin ylempi "crust" kuoritaan ja "high-pressure cutter" pestään pois. Löysin surullisimman paikan, päätin taltalla "päästä" armosta. Kuten ajattelin: betoniosat eivät murtuisi vaan irtoavat, kuorivat teräviä reunoja.

Tuomaan siihen, että perusta, joka alun perin kaadettiin syksyyn, ei onnistunut saamaan voimaa ennen kylmää säätä (minusta tuntuu, että kesti noin 5-6 päivää negatiivisiin lämpötiloihin). Loppujen lopuksi, minusta tuntuu, että säätiö jäädytettynä ilman, että olisi ollut aikaa saada voimaa. Todennäköisesti ylempi rivi venttiileistä luultavasti ei toimi. koska kun se on saavuttanut betonilla olevan talttaisen iskun "monoliittisen äänen", jäljelle jää jäljelle kohdistuspaikalla, eli materiaalilla ei ole kiven ominaisuutta. (ehkä siitä, että raaka, ehkä viime vuoden aikana, koska koirat eivät kuivuneet). Suolan perusteella on tyypillistä, että "aurinkoinen puoli" on paikka, jossa pinta on monoliittinen suolan päästä, ei anna paljon. Ja tämä puoli, joka syksyllä oli varjossa, antaa enemmän suolaa ja sen "kaari" putoaa paljon pienemmäksi (kuten kuvissa näkyy)

Itse asiassa mielestäni on turhaa etsiä syyllisiä, sillä ymmärrän täysin, että he kaatoivat sen syksyllä myöhään. Sen jälkeen, kun se oli kaadettu neljäntenä päivänä illalla, tulin kaataamaan vettä pinnalle ja 5-7 päivän kuluttua kaatamisen jälkeen suljettiin se elokuvilla (rakenne oli kuin kasvot, yritti tehdä tuuli puhaltaa pinnalle) illalla, koska viimeinen säätiön osa oli suljettu, lunta.

Kysymys kuuluu perinteiseen: mitä tehdä? Kädet alas. 15 saraketta 25: stä oli tulvinut viime vuoden 2013 aikana (kaikki viime kesänä syksyllä, se taisteli vedellä, teki pylväsmuottiin, teen kaiken lähes yksin, ystävät auttavat vain kaatamisen hetkellä).

Minulla on useita vaihtoehtoja, useita sairaita kysymyksiä, joista jokaisella on omat peräpukamat, kuinka kohtuullisia ovat nämä vaihtoehdot ja ne voivat auttaa?

Kysymykset: Luulen, että katon alla ei minulla ole aikaa nostaa vielä kahta vuodenaikaa, tänä vuonna, jos onnistun: tulen tulvaksi seinät, jäljellä olevat sarakkeet ja jos on tarpeeksi aikaa, tulen nippuset (palkit) sarakkeiden väliin. Sarakkeet, joissa on seinät ja palkit sekä seinät, joissa on palkit, liitetään vahvikkeeseen. Toisin sanoen, 14 säleikköä liitetään toisiinsa ympäryksen ympärille ja yläpuolisten palkkien verkkoon. 2 seinämatkaa ei ole mahdollista, koska kellarissa on autotalli. 1. kerros on runko, seinät sarakkeiden välillä ensimmäisen ja toisen kerroksen - kerrostetaan vaahto estää.

Tällä hetkellä säätiö ei ole puhjennut missään, eli poikittaisia ​​halkeamia ei havaita.

Lämpötila-analyysi (keskimääräinen tunti ja lämpötila tunnin alussa) 13 päivän kuluttua kaatamisesta, lämpötila oli positiivinen.

En tiedä mitä tehdä :(

Valokuvat ja lämpötilakaavio ladataan.

Murskausperusta

Hyvät päälliköt, apua. Syksyllä ja talvella he asensivat minulle kesämökin, heittivät säätiön, asensivat jalustan päälle, sitten kaksikerroksisen talon. Nyt olen huomannut, että säätiö on kaatunut melkein kädelläni, ikään kuin sementtiä, kiinteää hiekkaa ei olisi, kaikki kaatuu, sekaisin. Yhtiö sanoi, että se ei ollut heidän syynsä, että sellainen tapahtuisi (sekoitus on jotain syyllistä?) Ja että he ovat minusta kopioina tukikohdan alapuolella ja nostattamatta taloa, jotkut käsittämättömin tavoin he koputtavat / purkavat / poistavat säätiön ja vaihtavat sen välittömästi parempaa sekoitusta varten. En ymmärrä tätä, mutta minusta näyttää siltä, ​​että kaikki tämä on jonkinlaista amatöörisyyttä. Missä sitten on säätiön vahvuus, miten se kaikki tulee palasiksi, ja niin edelleen. Näyttää siltä, ​​että ne johtavat nenäni. Kerro mitä tehdä. Voiko suorittaa itsenäisen tutkinnon? Mistä saada sen? Onko olemassa testaajia, jotka voivat vaikuttaa rakentajiin. Kuinka poistaa nuudelit korvista? Se näytti rakentavan vakavaa yritystä, jolla on tekniikka, joka on jotenkin voit silti soittaa häntä tilille ja pakottaa hänet tekemään mitä tarvitsen. Ainoastaan ​​nyt en täysin ymmärrä kysymystä ja täysin luottaa heihin. Kuinka olla?

Kiitos jo etukäteen. Tatiana.

Todennäköisin syy on se, että betonin kaatamisen aikana asetettiin vähemmän pakkasvastusta kuin ulkolämpötila oli tuolloin, esimerkiksi M-300 (-5 C) asetettiin marraskuun lopulla, jolloin lämpötila laski -15 yöksi. Jääkiteet yksinkertaisesti päivittäin rikkoutuivat vielä jäykistynyttä betonia.
Hakkerointi on selvää. Jolle ei ole tärkeää, pääurakoitsija vastaa tuloksesta

Tilanne voi vaihdella vakavasti.
Eniten
Jos työ on tehty sopimuspuolen toimesta, sinulla on sopimus, tarkistus ja he periaatteessa sopivat syyllisyydestään, on parempi ratkaista asian ystävällisesti. Kirjoita valituksen kahtena kappaleena, vie se yhtiön pääosastolle, saat kopion valituksen rekisteröintinumero ja vastaanottajan allekirjoitus.
Hänen jälkeensä ongelmat ovat heidän ongelmansa. Älä huoli - säätiön korvaaminen maksaa heille enemmän kuin uusi talo. Ja anna urakoitsijoiden tehdä se itse.
Jos sama tilanne, mutta yritys ei ole kiire vastausta tai ei ole samaa mieltä sen vika.
Soita kuluttajayhteiskuntaan ja pyydä heidän asianajajaa. Todennäköisesti sinua kehotetaan tekemään oikeudenkäynti yritystä vastaan ​​ja tarkastuksen sijainti. Ole valmis julkaisemiseen.
Puutteellinen tilanne - säätiö kaadettiin juopuneet vieraat työntekijät herkkääsi ja otti rahaa vuotanut.

Kiitos vastauksesta. Ongelmana on, että yritys ymmärssi yllättäen ongelman ja korjaa sen. Se pelottaa erityisesti, miten he korjataan ongelman. Heidän mukaansa tämä on yleensä penniä hölynpölyä - he korvaavat säätiön kappaleilla aivan pohjan alla, ottamatta minulta penniää. Tästä syystä kysymys - onko tällainen tekniikka vai he haluavat kiihdyttää minua, ikään kuin vahvistavat vain säätiön ulkoreunaa muuttamatta sitä. Ulkona kaikki näytti vahvalta. Minun ystäväni sanoi, että säätiötä ei ole mahdollista muuttaa talon nostamatta tai purkamatta. Muutoin kaikki tämä ei ole vankka kokonaisuus, mutta siellä on mosaiikkiominaisuus - mitä.

Auttakaa neuvoja, tällä viikolla minun on joko annettava eteenpäin tai vaadittava muita töitä. Mutta mitä muuta? Jos tiesit, että säätiö oli inhottava, miten korvaisit sen? Nosta taloa? Pura talo? Kaikki uudestaan ​​tai edelleen samaa mieltä heidän käsittämättömästä päätöksestään minulle? Pelkäänpä, että olen nyt samaa mieltä, ja sitten nämä korvannut talot menevät suihkuun, loimiin jne.

Mitä haluat kuulla täällä? että sinun täytyy katkaista koko talo ja rakentaa se uudelleen? Kyllä, tämä on totta, mutta näyttää siltä, ​​että urakoitsija ilmoittautuu itsestään konkurssiin kuin hän on tilannut tämän, joten olen samaa mieltä siitä, että jos talo murtuu, voit aina näyttää ne uudelleen.

Kysymys on tekninen, mutta vaikea. Tärkeintä on säätötyyppi (pylväs-, pylväs- ja teräslevy, pintahihna, matala syvyysvyö, hihnan syvä syvennys, monoliittinen pintalevy) sekä talon materiaali (puu, runko sandwich, monoliittipuristettu savi, vaahtobetonialustat, laajennettu savi). On myös toivottavaa tietää vaurion syvyys ja vakavuus, yksi asia kärsi vain 5-6 cm: n pintakerroksesta, toinen - betonin läpi.
Yksi asia on "paskuttaa" huono betoni kuutio kolmesta, toinen, koko korkki on iski.

Ilman näkemästä - et voi päättää.

Pylväspohjasta ja massiivipuusta, tämä menettely on NORMAALI.

Halusin kuulla rakentajien näkemyksiä teknologian korvaamisesta säätiö yleensä. Tässä tapauksessa voisin valita vaihtoehdoista ja ei olisi merkki vuohesta. Ja nyt minun on jälleen uskottava urakoitsijan sanaan, ikään kuin luonnollisia vaihtoehtoja ei olisi. Vain näin ja ei muuten. Samoin uskoin, että säätiö olisi erinomainen. Täältä pelkään, että he haluavat otmazatsya minulta vähäisiä resursseja, siirtää ne pois mega-duper-teknologia korvaamaan säätiö. Siksi kysyn asiantuntijalta, onko mahdollista tehdä tämä vai onko olemassa muita tapoja.

Perusnauha on matala (6m x 8m kehällä), keskellä on useita (4 tai 5) pylväitä, nauha on puolen metriä leveä, 40 cm syvä, en muista. Tämä nauha murskaa koko kehän ympäri kaikkialla, koko kappaletta on helppo lyödä jalat / kädet. Yläosasto, kaikki on kunnossa. Siinä on bar-muotoinen talo (baari 15x15). Yleensä kaikki on vahvaa, paitsi tämä nauha. Huokoisuuden aste on vaikea määrittää, mutta missä se kosketat sitä, se murenee kaikkialla, aivan kuin 100% tai, kuten sanoitte, käytettiin väärää seosta.

Tanya, sinulta kysyttiin mikä talo, mistä? Tästä riippuu suurelta osin säätiön korvaamismahdollisuus ja teknologia. Jos talo on puinen, se näyttää olevan elementtiliitin.

Sinulla oli aikaa ennen minua. No, jos se on bar-muotoinen, niin luulen, ei ole mitään ongelmaa, samaa mieltä.

SN Hän kirjoitti:
elementtiliitin

Yhdessä socle (tiili / betoni)?

Halusin kuulla rakentajien näkemyksiä teknologian korvaamisesta säätiö yleensä. Tässä tapauksessa voisin valita vaihtoehdoista ja ei olisi merkki vuohesta.
Yleensä ei ole.
Tekniikan tekniikoita eierenno kuvaamaan niitä, tarvitset koko kirjan. Jokaisella teknologisella menetelmällä on hyvin kapea ulottuvuus, jotta saataisiin tietää, missä yhteisten päästöjen käytön rajat ja toisen käytön rajoitukset alkavat, sinun täytyy oppia tuntemaan opettaja jo usean vuoden ajan ja sitten työskennellä rakennustyömaalla useita vuosia jatkuvasti!

Sanotaan, että puutalo voidaan nostaa melko helposti hydraulisten liittimien avulla kokonaisuutena, nostamalla jopa edestakaisin uudelle perustukselle ilman sen purkamista. Sandwich-paneelit voidaan helposti irrottaa poistamalla kynnet ja purkamalla talo. Sitten koota uudelleen.
Tiiliseinä ei voi nousta, se murenee sisäisistä jännityksistä. Voit vain kaivaa ttranshey sen vieressä, rei'ittää yksittäisiä kappaleita siitä ja välittömästi kaataa se.
Kaikki kirjoitti samanaikaisesti

Ei tietenkään. Mutta tärkeintä - nostaa talon ja saada mahdollisuus työskennellä. Kellari on luultavasti myös korvattava. Onko se tiili? Osa tiilistä voidaan säästää sementin heittämisellä, mutta kuka tekee sen, ovatko he? anna niiden antaa uusia tiiliä. Jos base on valettu, mielestäni voit myös löytää ratkaisun. Totisesti, epäilen, että hänen kanssaan, toisin kuin säätiö, kaikki on kunnossa. Yleisesti halusin sanoa, että puutalolla tehtävää yksinkertaistetaan huomattavasti.

DSP007 kirjoitti:
kaivaa erillinen kappale ttranshe: n vierestä, heitä se ulos ja kaada se välittömästi

Näyttää siltä, ​​että he aikovat tehdä sen - pelastaa tiilipohja. Lisäksi syvyys on puoli metriä kaikesta.

Barilla tietenkin kaikki on yksinkertaisempaa, mutta on epäselvää, mitä nämä sarakkeet ovat keskipisteenä 5 kappaletta, kattorakenteet ovat keskuksen sisällä, kattorakenteiden seisoo näissä pylväissä ja niiden välissä oleva nauha niin pienillä tiedoilla, että punkkien täytyy vetäytyä kirjailijasta kaikki on joko totta tai väärä

FinalBurn kirjoitti:
Toli tämä keskusta on kehän sisäpuolella, Toli-talo seisoo näissä pylväissä ja nauha niiden välissä

Tämä on keskustan sisäpuoli, kuten sanotaan, talon kuormitetuissa paikoissa, kaikki on hieno heidän kanssaan.

Pohja on tehty teipillä olevista betonilohkareista, lohkojen väliset raot on sementoitu. Talo seisoo pohjassa, pohja nauhalle, ja tämä nauha murenee. Sokeilla ulkonäöltään kaikki on kunnossa. Yhtiö tarjoaa osia (kummankin osan nauha on jaettu kolmeen) vaihtamaan nauha uuteen, joka on oikealla alapuolella, täyttämällä seos uudelleen. Tämä on persiljaa ja anna minulle anteeksi, jos en millään tavalla kerro sitä niin, enkä edes pysty valitsemaan näitä rakennussanoja. Kiitos kaikille palautteestasi. Siltä osin kuin ymmärrän, he haluavat tehdä ilman vähän verta, he eivät halua nostaa taloa, he eivät halua purkaa kellarissa. He sanovat, että jokainen tekee tämän hyvin usein ja että en ole huolissani. Minulla on valinnanvapaus, olipa se hyväksyä tai korottaa buchia ja vaatia monimutkaisempaa (itse asiassa) uutta säätiön uudistamista. Tässä on.

Kiitos kaikille uudestaan, olet rauhoittanut minua hieman.

kehittäjä sai sinut rehelliseksi, mielestäni on järkevää olla samaa mieltä, muuten he voivat lähettää ja tehdä mitään, mikä tapahtuu paljon useammin, voit tietenkin pyytää, että nostat talon ja täytät kaiken normaalisti jalustaan, mutta sinun on arvioitava tilannetta huolellisesti

Yleensä "voi rikkoa kätesi" on kaksikymmentäneljäkymmentä kilogrammaa kilogrammaa puristamista varten (kolmiosaa tai viisisataa prosenttia). Jos perustan leveys on 0,2, sen pinta-ala ei ole yli 2,5 metriä ja se kestää 50 tonnia tasaisella kuormalla.. Kotona kymmenen tonnin painoisena hän voi (teoriassa) olla rajoittamaton.
Mutta IMHO, matala nauha ei sovi edes hiekkaan. Jälleen vanhan maaseudun nauhan alla kolmessa tiilissä, joiden syvyys oli 40 cm, pantiin vuosittain (mutta noin yhden kulman, loput kuolivat).
Koska et ole voittanut voimaa betonissa (hyvin, hän saa vielä 10 kg / cm2 vuodessa, tämä on pienikokoinen), ja jos sääolosuhteissa on halkeamia, kantokyvyn menetys on nopeaa, suosittelen sinua ottamaan yhteyttä yritykseen seuraavalla ehdotuksella.
"Me maksamme sinulle eron matalimman säätiön hinnan ja normaalin syvenemisen perustuksen välillä, ja teet meille normaalin pohjan, joka on 1,5 metriä syvä ja siirrämme sen kotiin.
Heille ei ole paljon kalliimpaa korjata kuolleita teippiä, mutta se on paljon turvallisempaa sinulle.

DSP007 kirjoitti:
tee meille normaali pohja 1,5 metrin syvyyteen siirtäen sen kotiin

Toivommekin, että kesän aikana harjoittaisimme sisäistä rakennetta, ooh, uusi säätiö on 1,5 metriä syvä ja kuinka kauan se kestää aikaa, en edes tiedä. Ja mihin laittaa talon? Jacking, kuten täällä jo sanoin? Siinä on vielä sellainen asia - nämä ovat perusta - tämä koskee kaikkia hankkeita, jotka näyttävät sovittuina / päättyneinä ja niiden pohjalla ne laittaa talot yksitellen, kuten leipomopastat. Onko tällaisten hankkeiden halkeamien riski todella korkea? Teidän ehdotuksenne on erinomainen - houkutella heitä lisää rahaa melkein samalle työhön (jos ei ole helpompaa), muuttamaan joka tapauksessa, totta kai, järjestää luotettavampi perusta vastineeksi.

Hei Masters! Auta minua tämän kysymyksen kanssa. Minulla on vastaava tilanne. Lokakuussa 2010 valmistettiin pylväspohja TISE-menetelmän avulla, jossa oli grillata maanpinnan yläpuolella. Koko 6x6 pyatistyonok. Pylväät ovat syvennyksessä 1,7 m. Grillauksen koko on 30x30 cm. Minulla ei ole epäilyksiä betoniseoksen laadusta pilareille. Tein ne itse. Mutta grillata. Tosiasia on, että se osoittautui tällä tavalla: työntekijöiden valmistama sekoitus ei säästänyt hiekkaa, kävi jopa 2 hiekkakoria, yksi 500 sementtisementtikuljetusta ja yksi pieni sora-auto. Tämän seurauksena sementin väri oli lähempänä hiekan väriä. Talven jälkeen kaikki alkoi murentua niin, että koko säätiö voitaisiin purkaa käytännössä käsin. Ole hyvä ja anna neuvoja siitä, mitä tehdä. Jätä säätiö ja katso, kuinka hän johtaa edelleen, tai nosta taloa, rikkoa vanhan säätiön ja tekee uuden. Poraus palkista 150х150. En halua investoida uudelleen)) Kiitos.

Andrey2010 kirjoitti:
Tosiasia on, että se osoittautui tällä tavalla: työntekijöiden valmistama sekoitus ei säästänyt hiekkaa, kävi jopa 2 hiekkakoria, yksi 500 sementtisementtikuljetusta ja yksi pieni sora-auto. Tämän seurauksena sementin väri oli lähempänä hiekan väriä. Talven jälkeen kaikki tuli

.. Ei ole paljon hiekkaa, ellei tietenkään puhuta samasta kuljetuksesta... mutta sora ei riitä. Teit jonkinlaisen muurauslaastin. että työntekijät todella kaadettiin, tietenkin, sitä ei tiedetä, mutta he tietenkin säästyivät sementtiin ja tekivät elämänsä helpommaksi sekoittumatta raportoimatta kokonaisuutta (murskattua kiveä). Luota jokaiseen rahastoon. työ ei voi koskaan, hyvin, tai se oli ainakin prosessin hallinta. Ymmärrän, että tällaisista tehtävistä ei tule helpompaa, mutta on myös vaikea neuvoa jotain tällaisessa tilanteessa. Millaista taloa? vain dacha viikonloppu tai pysyvä asuinpaikka? kuten vahvistaminen siellä?

Hiekka, kuten sanoin, oli 2-3 kuorma-autoa, 1 kuorma-auto sementtiä ja 1-2 kuorma-autoa. Nyt voit nähdä visuaalisesti, että säässä on tarpeeksi raunioita. Viikonlopun kylpy, puuta 150x150, erinomainen raudoitus (4 venttiiliä 12-14 mm). Pylväiden vahvistaminen on kiinteästi kytketty lujitukseen. Luulen, että jos jätät sen näin, kuinka kauan se hajoaa? Ja milloin se romahduttaa, että kylpy on seisomassa vahvikehäkissä? Tai pudota pilareille?

Andrey2010 kirjoitti:
1-2 kuorma-autoja.

Andrey2010 kirjoitti:
2-3 vaunua

.. mutta ero on 1 tai 2, melko merkittävää. mitä nyt? odota todellista kevää, katsokaa.. ehkä se riittää "rasvaamaan" verkon läpi.. Bath, se ei ole kohtalokas.. Yli pääsi! Ja jos pylväät ovat betonisoituneet normaalisti, ja niiden välillä on "huilu" (ilman grillausta) ja jättävät kylpylän niihin, kunnes keksit jotain.. ehkä se riittää koko elämääsi.

DSP007 kirjoitti:
Säätiön korvaaminen maksaa heille enemmän kuin uusi koti.

Täydellinen korvaaminen säätiö puun alle ei ole niin kallista. Teimme tämän useammin kuin kerran. Mikään ei ole monimutkaista. Noin kolme kertaa kalliimpaa kuin itse työ. (ilman vanhan betonin vientiä). Korjaus murentava säätiö on mahdotonta. Säätöosien vaihto on mahdollista, mutta vain huonompi monoliitti. Kyllä, ja säätiön täydellinen korvaaminen uudella, ja talon hymyileminen näyttää helpolta minulle. Muuten, jos joku tarvitsee korvata säätiön tai siirtää puutaloa, soita minulle. Tee se helposti. Pahoittelen mainonnasta

Andrey2010 kirjoitti:
Jätä säätiö ja katso, kuinka hän johtaa edelleen, tai nosta taloa, rikkoa vanhan säätiön ja tekee uuden. Poraus palkista 150х150. En haluaisi investoida uudelleen))

Riko vanha säätiö ja tee uusi. Joka tapauksessa tätä ei voi välttää ennemmin tai myöhemmin.

Andrey2010 kirjoitti:
se jopa osoittautui 2 hiekkakuljetusta, yksi 500 sementtiä sementti kuorma

Huono hiekka tai huono sementti. Se tapahtuu

Ja hän todella kaataa. Täytin sen syksyllä ennen ensimmäistä pakkasta, eristettiin, avattiin se viikonloppuna - en pidä väriä, hiekkaisia, hauras mutta kun se kuivuu kuva muuttuu - se saa tummemman värin, se muuttuu vahvemmaksi.

Andrey2010 kirjoitti:
Hiekka, kuten sanoin, oli 2-3 kuorma-autoa, 1 kuorma-auto sementtiä ja 1-2 kuorma-autoa. Nyt voit nähdä visuaalisesti, että säässä on tarpeeksi raunioita. Viikonlopun kylpy, puuta 150x150, erinomainen raudoitus (4 venttiiliä 12-14 mm). Pylväiden vahvistaminen on kiinteästi kytketty lujitukseen. Luulen, että jos jätät sen näin, kuinka kauan se hajoaa? Ja milloin se romahduttaa, että kylpy on seisomassa vahvikehäkissä? Tai pudota pilareille?

Olen jo kuvannut syytä tanjaan kaksi vuotta sitten. Ei ole kyse siitä, että he ovat pahoittaneet raunioita, mutta se, että se ei jäätynyt jäädytetyllä betonilla yöllä ja jääkiteet pistävät sitä. Kuinka kauan se hajoaa - on mahdotonta sanoa näkemättä, mitä tapahtui, emme tiedä, kuinka syvä betoni on lyöty, onko vesi päässyt siihen, onko vahvistus jännittynyt vai onko vierejä sivuttaissuunnassa, jonka vahvistaminen kireytyy ja repeytyy.
Yksi asia, jonka voin sanoa varmasti, ei ole, että kylvyn paino (tämä on useita tonneja) ei ole vahvistuslankaa, ja vaikka ero ei olekaan, onko Yhdysvallat hitsattu vai ei, se taipuu kiven taaksepäin.
Poraa leikkuuterä, jossa leikkaaja syvyyteen, jos kuorinta ei pääse vahvikkeeseen, ei mikään outo, irrota vasaralla ja työnnä betonikerros suihkeen päälle. Jos se on mennyt syvälle betoniin, on parempi purkaa kylpy, rikkoa grillata ja suoraan samasta materiaalista, joka on valettu uuteen.

Miksi se murenee, halkeilee, murtaa betonin perustukseen, polkuun tai pilariin? Konkreettisen tuhoutumisen syyt

Täynnä kesäraita ja säätiö. Talven jälkeen näkyvät vakavat vauriot, murenemista havaitaan. Se ei ole vielä romahtanut lainkaan, mutta jos se menee näin, niin kolmessa vuodessa kaikki muuttuu pölyksi. Mitä tehdä (10+)

Miksi betoni murenee? Mitä tehdä

Täynnä kesäraita ja säätiö. Talven jälkeen näkyvät vakavat vauriot, murenemista havaitaan. Se ei ole vielä romahtanut lainkaan, mutta jos se menee näin, niin kolmessa vuodessa kaikki muuttuu pölyksi. Mitä tehdä

Betoni voi kaatua, koska kaatamisen aikana ei käytetty riittämätöntä laadukasta liuosta. Sementti voi olla huono tai liian vähän sementtiä ja paljon hiekkaa voitaisiin käyttää. Tämä on kuitenkin epätodennäköinen syy. Betoni kovettuu, vaikkakin hitaasti ja vaikeasti, jopa sementti-hiekka-suhteella 1:12. Huonolaatuinen sementti näkyy paljaalla silmällä. Luultavasti ei käytä pahaa sementtiä.

Tärkein syy betonin halkeiluun ja tuhoamiseen on vesi, varsinkin kun kirjoitat, että tuhoutuminen ilmeni kylmän sään jälkeen. Betoni imee vettä kuin sieni. Kun ilman lämpötila laskee alle nollan, vesi jäätyy. Veden jäätymisen ja repeämisen aikana laajentaa huokosia, joissa se sijaitsee. Sitten lämpenemisen aikana vesi sulaa, kutistuu. Uuden veden täyttävän paikan huokosissa. Seuraavaksi jäätyy. Jos tätä prosessia ei tapahdu usein talvella (se jäätyy talven alussa ja sulatetaan keväällä), sitten keväällä ja syksyllä off-seos, jäädytys ja sulatus voi tapahtua joka päivä, aamulla ja illalla. Tämän seurauksena betonirakenteemme, säätiöt, kulkutiet, laiturit, pilarit hämärtyvät ja rikkovat. Mutta on olemassa ratkaisu!

Jos aiot vain kaataa betonia, varmista, että siihen lisätään vettä hylkivä lisäaine, jotta vesi ei pääse tunkeutumaan siihen ja pehmitintä, jotta betoni on homogeeninen ilman suuria onteloita ja suuria huokosia. Tällaiset lisäaineet ovat varsin halpoja, mutta ne tekevät betonin erittäin kestäväksi. Tällaisten lisäaineiden betoni ei saa romahtaa sata vuotta tai kauemmin.

Jos betoni on jo kaadettu, se on kyllästettävä hydrofobisella koostumuksella. Nämä ovat myynnissä.

Jos betonirakenne on sijoitettu siten, että tietyllä ajanjaksolla, esimerkiksi kesän keskellä, se kuivuu kokonaan eikä siihen ole märkiä pisteitä, se voidaan kyllästää vettähylkivällä yhdisteellä ilman erityisiä laitteita. Käytä vain hydrofobista yhdistettä betoniin. Kuiva betoni alkaa heti imeä vettä ja sen kanssa koostumusta.

Jos betonirakenne on aina märkä, esimerkiksi se on pohja, niin se on tarpeen liottaa paineen alaisena käyttäen erikoislaitteita.

Joka tapauksessa on syytä määrittää vedenpitävä koostumus, sen ominaisuudet ja käyttöohjeet huolellisesti.

Säätiön ylläpito kaatamisen jälkeen

Ylivoimaisten puutarhurien määrä uskoo, että seuraava tärkein askel betonirakentamisen loppuun saattamisen jälkeen on omaan työhönsä ryöstäminen ja hyödyntäminen. Todellisuudessa kaikki on täysin erilainen. Kun betoni on kaadettu muottiin, on välttämätöntä jatkaa teknisen prosessin seuraavaan vaiheeseen - betonin huoltoon.

Betonikiven lujuus riippuu pitkälti siitä, kuinka lähellä on ihanteelliset olosuhteet nesteytykselle betonin käsittelyssä. Jos laiminlyömme betonin käsittelyvaihetta, se voi aiheuttaa sen muodonmuutoksia halkeamien muodossa ja johtaa myös kovettumisen nopeuteen. Säätiön hoito betonin kaatamisen jälkeen sisältää joukon toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on luoda sellainen mahdollinen ympäristö, joka parantaa betonin kovettamista vaaditun brändin lujuuteen.

Tärkeimmät betonin huoltoa koskevat tehtävät ovat seuraavat:

 • Pienennä täytetyn seoksen muovi kutistuminen;
 • Tarjoa korkean lujuusbetoni;
 • Estää betonin kuivumista ennenaikaisesti;
 • Neutraloidaan lämpötilaeron vaikutus;
 • Estää kemiallisten ja mekaanisten vaurioiden todennäköisyys;
 • Varmista betonin kestävyys.

Asennetun betonin hoito alkaa välittömästi sen jälkeen, kun se on valmistunut sen kaatamiseksi, ja se on saatu päätökseen vasta 65-75% tuotemerkin vahvuudesta tai muusta teknisesti kohtuullisesta määräajasta strippaamiseksi.

Kun betonirakennustyöt on saatu päätökseen, muottiin voidaan tarkistaa, jonka aikana on tarpeen tarkistaa geometriset parametrit ja kiinnittää huomiota hajoamisten ja perkoloiden esiintymiseen. Jos vikoja havaitaan, ne on eliminoitava ennen betonijoukkoja - tämä aika on 1,5-2 tuntia sen jälkeen, kun seos kaadetaan.

Karkaistusta betonista ei saa aiheutua iskuja, iskuja tai muita mekaanisia vaikutuksia. Betonin pinnan ensimmäisessä vaiheessa, joka alkaa välittömästi kaatamisen jälkeen, betonin pinnalle tulee peittää muovikelmu, kuori tai tarra, jotta estetään sen mahdollisuus pestä pois.

Suurin huomio tulee kiinnittää betonin kovettumisen kosteus- ja lämpötilajärjestelmiin. Betonin kovettumisen optimaalisen kosteustason on oltava 90 - 100%, mikäli ylimääräinen vesi täyttyy. Sementtikiven viimeinen lujuus kasvaa merkittävästi riittävän kosteuden olosuhteissa.

Jos käytät betonin ennenaikaista dehydraatiota, joka johtuu usein sementin maitovaihtelusta, koska muotti ei riitä vedenpitävyyteen, se voi vähentää pintavoimaa, lisätä veden imeytymistä, vähentää kemiallista ja säänkestävyyttä sekä jopa hiekkapuhallusta. Lisäksi ennenaikainen vedenpoisto voi aiheuttaa varhaisia ​​kutistumisvaiheita sekä kasvattaa todennäköisyyttä myöhäisillä kutistumisparametreilla.

Ennenaikaiset kutistumiskudokset johtuvat paisutetusta betonin tilavuudesta, joka on kaadettu pinta-alaltaan avoimen pinnan vaikutuksesta sään ja kosteuden haihtumisen vuoksi. Kun vesi haihtuu, betonin määrä vähenee ja se kutistuu. Tämän muodonmuutoksen vuoksi muodostuu sisäisiä ja rakenteellisia rasituksia, jotka voivat johtaa halkeiluun.

Aluksi kutistumisparit muodostuvat betonipinnalle ja alkavat sitten levitä sisämaahan. Tässä suhteessa on vältettävä betonin kuivausaikaa, jota ei saa esiintyä, ennen kuin se on riittävän vahva, varmistaen kutistumisjännityksen kutistumisen ilman muodonmuutosta. Värähtelyjen avulla voidaan estää varhaisten halkeamien esiintyminen jopa betonin plastisuusvaiheessa.

Betoni kuivuu paljon nopeammin tuulessa kosteissa olosuhteissa ja ilman lämpötilassa, joka on alhaisempi kuin betonin kiinteytymisen lämpötila. Siksi betonia huolettaessa on tarpeen suojata pinnan ennenaikaiselta kuivaukselta. Kun kovetus on noin 1,5 MPa (se kestää noin 8 tuntia), on välttämätöntä pestä säännöllisesti kostealla diffuusiokastelulla. Voit myös peittää betonin pinnan sahanpurun, hameen tai tarranauha-aineen kanssa jatkuvasti kostuttamalla sitä ja luomalla olosuhteet märkäkuivaukseen.

Betoni tulee kostuttaa vain, kun keskimääräinen päivittäinen ilman lämpötila ylittää + 5 ° C. Jos on todennäköistä, että lämpötila putoaa suojaamaan betonia jäätymiseltä, se voidaan peittää eristysmateriaaleilla - mineraalivilla, vaahtomuovilla, sahanpurulla, rätillä, oljella jne. Jos betonipinnan säännöllinen kastuminen on mahdotonta, sen suojaaminen on varmistettava polymeerikalvolla, jonka paksuus on yli 200 mikronia. Kalvon paneelit on asetettava päällekkäin, mutta sinun on yritettävä minimoida liitosten määrä. Kaikki liitokset on liimattava erityisellä nauhalla tai nauhalla.

Vain kaatuneen betonin vaurioitumisen ehkäisemiseksi pohjaveden kanssa on vältettävä sen eroosion todennäköisyyttä, kunnes se saavuttaa 25-30% sen voimakkuudesta, yleensä se kestää 3-4 päivää. Betonin huolto suoritetaan vasta sen betonin poistamisen jälkeen.

Murtumien syyt

Jos betonin kaatamista tai huonolaatuista huolta aiheuttavan tekniikan loukkaaminen aiheuttaa riittävän voimakkuuden muodostumista, erilaiset halkeamat:

 • Ensimmäisen 1,5-2 tunnin aikana, kun taas betoni säilyttää plastisuuden, sen kutistuminen voi tapahtua. Kutistumisen syy on pintakerroksen tilavuuden nopea väheneminen tuulen, auringon tai matalissa lämpötiloissa tapahtuvan vedenpoiston seurauksena. Pituussuuntaiset halkeamat ovat peräisin yläraudoituksen yläpuolelta, tällainen vika voidaan välttää huolellisesti valmistellulla seoksella ja toistuvalla värähtelyllä, joka suoritetaan ennen laastin asetuksia.
 • Ennenaikaista muovin kutistumista esiintyy ensimmäisten 1-2 tunnin kuluessa betonin kaatamisen jälkeen. Syynä sen ilmentymiseen on betonin kuivaus ja ulkopinnan kerroksen puristus. Pinnan halkeamilla ei ole erityistä suuntausta. Estää ennenaikaisen muovin kutistumisnopeuden vähentämällä betonin kuivauksen nopeutta, voit turvautua uudelleen värähtelemiseen ennen seoksen asettamista.
 • Hydraatiolämmön vapautuminen havaitaan ensimmäisinä päivinä betonoitumisen jälkeen johtuen betonisydämen lämmityksestä jäähdytyskuoren aikana johtuen kosketuksesta ilmakehän ja maaperän kanssa. Lämpötilaeron vuoksi muodostuu puristusjännityksiä, jotka johtavat pintaan tai halkeamiin. Jotta vältettäisiin halkeamien syntyminen johtuen nesteytyksen lämpö voi olla, järjestää laajennus liitokset.
 • Kuivumisesta johtuva kutistuminen voi tapahtua useita viikkoja betonin kaatamisen jälkeen pinta- ja halkeamien muodossa. Tällaista kutistumista voidaan välttää valitsemalla seos, kestävä vahvistus ja laajennusliitosten asennus.
 • Lämpötilan muodonmuutoksia voi esiintyä milloin tahansa betonin käytön aikana äkillisten lämpötilamuutosten vuoksi. Manifestoitu muodonmuutos halkeamien muodossa taivutuksessa tai pintakuvissa. Lämmön muodonmuutoksia voidaan välttää vahvistamalla, laajentamisliitosten asentamisella ja vahvistamisella.
 • Mekaanisia muodonmuutoksia voi esiintyä milloin tahansa, ne näkyvät halkeamien ja halkeamien halkeamien kautta. Tämä haitta voidaan välttää vahvistamalla, vahvistamalla esijännitys, laajentamisliitosten asennuksella.
 • Oikea rasitus voi aiheuttaa murtumia milloin tahansa käytön aikana. Tällaisen kielteisen vaikutuksen välttämiseksi on mahdollista saada oikea vahvistus.
 • Taivutusmurtumia ja ulkoisia mikroprekareja ulkoisen kuormituksen seurauksena voi tapahtua milloin tahansa käytön aikana. Jotta estettäisiin betonin muodonmuutos ulkoisen kuormituksen vuoksi, se mahdollistaa asianmukaisen vahvistamisen.
 • Säröjä varrella tai vedenpeitossa olevien jäämien alueella voi tapahtua, kun ne altistuvat alimmille lämpötiloille. Jäätymisen vaikutus voidaan neutralisoida seoksen laadukkaan tärinän tiivistyksen avulla.
 • Rakennuselementtien kulmissa ja raudoituksen varrella voi esiintyä halkeamia betonirakentamisen jälkeen muutaman vuoden kuluttua raudoituksen korroosiosta. On mahdollista välttää tällaisia ​​vikoja samalla, kun noudatetaan suojakerroksen järjestelyn teknisiä normeja ja sulkemalla pois vahvistamisen kosketusta maan kanssa.

Pieni crack-korjaus

Jos halkeamia ilmestyy tuoreen betonipinnalle heti, kun säätö on kaadettu ennen sen asettamista, ne voidaan poistaa toistuvilla tärinöillä.

Halkeilut, jotka ilmestyvät asetusten jälkeen, voidaan poistaa hankaamalla erityisellä korjausseoksella tai sementtilaastilla, jonka valmistukseen sekoitetaan sementti vedellä suhteessa 3: 1 ja lisätään pehmittimen.

Jos silmän muodossa olevat halkeamat löydettiin paljon myöhemmin kuin betonin kovettumisaika 8 tunnin raja-alueella, niin seuraavat menetelmät ovat sopivia niiden poistamiseksi:

 • Halkeamia voidaan hierotella metallisella harjalla tai vaahtolaseilla, jotta betonia voidaan puhdistaa kerroksista.
 • Säröitynyt pinta voidaan peittää korjausseoksella;
 • Voidaan puhdistaa ilmavirralla.

Kiinteät halkeamat korjataan, tyhjennetään halkeama ja poistetaan hiukkaset ja sitten hankautetaan korjausseos halkeamassa. Pinta on tasoitettava lastalla ja kovettumisen jälkeen - pyyhi metallisella harjalla tai vaahtolaseilla.

Pohjaveden kanssa kosketuksiin joutuvat betonin halkeamat eliminoituvat ruiskuttamalla erityisiä vedenpitäviä aineita.

Enemmän Artikkeleita Perusta