Matala ja ei-haudattu pylväsperustainen valmistusteollisuus

Pylväspohjaiset matalat laidat ovat kysyntää puurakenteiden rakentamisen aikana. Pilarin perustus (suosittu nimi - pylväs), joka johtuu rakenteellisista ominaisuuksista sekä lämpötilan ääripäiden, sademäärien ja muiden säämuutosten kielteisistä vaikutuksista, ratkaistaan ​​useimmissa puurakennuksissa.

Haudatun pylväsperustan edut ja haitat

Matala pylväsperusta

 • Kaivamisen kustannusten vähentäminen. Rakennustarvikkeita ei ole tarpeen houkutella lisää.
 • Betonin täyttö suoritetaan pienillä työvoimakustannuksilla.
 • Kehysteen vahvistamisen metallitangon kulutus on suhteellisen pieni.
 • Pilarin perustuksen valmistelu kallistamalla maaperää vie vähän aikaa.
 • Kun posti jähmettyy, tämä tukipohja on erittäin vakaa.

Matala pylväsperusta on myös haitta:

 1. Rakennettaessa mitään rakennetta, joka perustuu hauttamattomiin pylväsperustaan, maaperä on otettava huomioon. Ei ole suositeltavaa rakentaa asunto liian löysäksi maaperälle tai kosteikkoon.
 2. Säätiön vähäinen tuhoaminen, sirujen ulkonäkö ja halkeamat osoittavat, että välittömät korjaustyöt ovat tarpeen.

Nämä ovat pylväsperustan tärkeimmät heikot kohdat. Jos tällaisen säätiön koko tekninen tuotantoprosessi toteutetaan ammattimaisesti, rakenteen elinikä on yli viisikymmentä vuotta.

Matala pylväsperusta on muutos. Tämä sarake-nauha analoginen, jota käytetään usein kivitalojen rakentamisessa. Tämän pohjan edut sisältävät korkean vakauden ja kestävyyden sekä korkean stabiilisuuden.

Pylväspohjan tuotantoteknologia pilkkoutumilla

Pylväskannan asennusohjelma.

Teknologiajärjestelyä on vähennetty useiden tehtävien ratkaisemiseksi:

 1. Suunnittelu, toteutuslaskenta.
 2. Erityinen merkintä maaperän pinnalla.
 3. Tee maanrakennuksia.
 4. Monoliittisten betonityynyjen valmistus.
 5. Tukipylväiden muottirakenne.
 6. Betonin betoniliuos.
 7. Monoliittiset pylväät.

Jos kehittäjä haluaa rakentaa matalaa pohjaa kumpuilevalle maaperälle itselleen, hänen tulee olla tietoinen siitä, että rakennuksen alussa lasketaan perustuslaskenta ja kootaan tarvittava rakennusmateriaali.

Ensin määritä alueen maaperän jäädytyksen korkeus ja laske sen tiheys. Kun olet saanut tietoa jäädytyksen syvyydestä, huomioi betonipylvään korkeus, kun otetaan huomioon, että monoliittinen pad on jäätymislinjan alapuolella.

Tässä materiaalissa esitetyn laskelman menetelmä ja esimerkki.

Betonipilarien poikkileikkaus on usein neliön muotoinen, 25 cm: n sivuilla, mutta rakennuksen rakenteellisista ominaisuuksista riippuen on olemassa muita muotoja. Monoliittisen pylvään tuottamiseen tarvittavan betoniseoksen määrä lasketaan kaavalla. Tähän lisättiin myös tukityynyn konkreettinen ratkaisu.

Itsenäinen pylväspohjan valmistaminen kallistamalla maaperää

Tulevan rakenteen suunnittelu edellyttää tarvittavan määrän laskemista betonipylväistä ja niiden välisestä etäisyydestä. Tässä ensisijaisesti tärkeä rakennusmateriaali on pylväitä, on erityisen tärkeää tietää sen määrä.

Betonipylväät kallistuvan maaperän alueella sijaitsevat noin 1,5 - 2 m etäisyydellä toisistaan. Sen pitäisi olla erittäin tarkka määritellä sarakkeiden lukumäärä ja sijoittaa ne asianmukaisesti kuoppaan.

Välittömästi sarakkeet sijoitetaan kulmiin suurimmilla kuormitetuilla alueilla, minkä jälkeen ne asentavat lisävarusteita.

Erityisten merkintöjen käyttö maaperälle

Pylväskannan laskujen loppuun saattamisen jälkeen ne siirtyvät erityiseen merkintään, minkä jälkeen ne kaivaavat neliöreikää 40 cm: n tai 50 cm: n sivuilla.

Saatujen kuoppien pohja tiivistetään ja peitetään keskimmäisen murto-osan kymmenen senttimetrin kerroksella murskattua kiveä.

Kun ryöstö on päättynyt, monoliittisten tyynyjen vahvistaminen suoritetaan.

Kolonnin perustan syvyys lasketaan riippuen pohjaveden pinnasta, maaperän rakenteesta ja jäätymisasteesta.

Pilarivälien vahvistaminen kohottavilla mailla

Tyynyjen vahvistamiseksi käytetään A3-raudoitusta, jonka poikkileikkaus on 10-12 neliömetriä. mm, joka leikataan tankoihin, joiden pituus on 35-45 cm.

Kun ne asetetaan tasaiselle alustalle, neulominen tehdään niin, että saadaan metallinen grilli, jonka silmäkoko on 15 x 15 cm tai 10 x 10 cm.

Sitten ne sijoitetaan kaivosten sisään ruuan kerroksen päälle, kun he ovat aiemmin asettaneet useita tiilien alle.

Tämä on välttämätöntä, joten kun säleikkö kaadetaan, se päätyy betonikerroksen sisään.

Monoliittisten pilarien täyttäminen

Pilarien täyttäminen säätiölle

Seuraava tuotantovaihe valmistuu kaatamalla tyynyt, joiden paksuus on noin 10 cm. Käytetään betonia M250. Valuprosessin aikana sauvat työntyvät tyynyistä pilarin ytimen sitomiseksi edelleen. Tyynyjen täydellinen pehmusteaika on 7-10 päivää, kun niiden pättymisestä on asennettu pilarin muotti.

Muotti on puulaatikko, jossa ei ole pohjaa, joka on valmistettu leikatuista leikkuulaitteista. Ammattimaisilla rakentajilla on erilaisia ​​laatikoita erilaisten säätiöiden järjestämiseksi, joten he tekevät tämäntyyppisen työn tehokkaimmin.

M250-betonilla suoritetaan myös pilvenpohjapintojen täyttö pinnankorkeuden pohjalla. Puulassin sisällä, joka on täytetty betoniseoksella, laske sisäinen värähtelijä, joka aiheuttaa tärinää, jolloin koko betonipaino tiivistyy. Betonimassan tiivistyminen alkaa tuottaa laatikon pohjan, joka nostaa värinää ylöspäin.

Täyttäminen täytetään lisäämällä tarvittava määrä betoniliuosta, jonka päälle taivutettu kulma tai metallilevy asetetaan päälle, jotta jälkimmäiset vanteet voidaan suorittaa. Loppujen lopuksi syntyy monoliittirakenne. Viimeisen viilennyksen jälkeen 5-7 vuorokautta, puinen muotti poistetaan, mikä nopeuttaa asennusprosessia.

Kolme viikkoa myöhemmin, kanavan avulla, pylväät sidotaan, ja kuukauden jälkeen rakenne on valmis vedenpitävyyteen. Paras tapa: betonipilarien koko betonipinnan kattaminen bitumimateriaalilla, jota seuraa kattotavan asentaminen. Vedeneristysmateriaalin täydentämisen jälkeen pylväät peitetään maalla pohjalla ja painuvat alas.

Kauniit kolonnit perustuvat omiin käsiisi


Kaikki tietävät, että talon rakentaminen alkaa aina säätiöltä. Tavallisesti valinta riippuu laatta- tai teippiasemasta, ja muut tukityypit jätetään huomiotta. Ja turhaan, koska on vaikeaa löytää yksinkertaisempaa ja halvempaa vaihtoehtoa kuin matalan perustuksen sarakkeen perusta. Ensi silmäyksellä se voi tuntua monimutkaiselta ja epävakaalta, mutta jos rakentaisit matalalla haudalla pylväsperusta omilla käsillänne, jota kaikki säännöt ohjaavat, säätiö on erittäin vahva ja kestää vuosia.

Pilarin pohja, sen edut ja haitat


Mikä on sarakepohja? Nämä ovat maanpohjapintoja maassa, jonka päälliset työntyvät maanpinnan yläpuolelle. Jokainen tuki on eräänlainen mini-säätiö. Useimmiten niiden yläosat on yhdistetty tukevaan runkoon - tämä lisää luotettavuuden rakentamista ja auttaa jakamaan painon oikein.

Tämäntyyppisellä säätiöllä on monia etuja:

 • se ei vie paljon aikaa kirjanmerkkiin;
 • ei tarvitse ostaa lisävälineitä;
 • ei tarvita suurta määrää maanrakennustöitä;
 • säätiö pystyy kestämään kaikki ilmasto-olosuhteet, erityisesti äkilliset lämpötilan muutokset;
 • se on mahdollista tehdä itse ilman asiantuntijoiden apua;
 • rakentaminen voi olla hyvä säästäminen.

On pylväsperusteisia syitä ja haittoja, joita kannattaa mainita:

 • korjata tarvittaessa paljon työtä, aikaa ja rahaa;
 • ei ole järkevää luoda samankaltaista perustetta suolla ja löyhällä maaperällä - rakenne tulee epäluotettavaksi ja järkyttäväksi.

Sarakepohjaisten lajikkeiden lajit


Pylväspohjan tyyppejä on matala. Riippuen materiaaleista, joista ne on tehty, perustukset ovat:

 • Puuta. Aiemmin niitä rakennettiin usein, mutta nykymaailmassa tällaisia ​​säätiöitä ei käytetä koskaan - kirjanmerkki on kallis ja itse suunnittelu ei ole kovin kestävää.
 • Betoni tai teräsbetoni. Nyt he ovat suosion huippu. Vahvistetut sementtisäädöt ovat halpoja, luotettavia ja helppoja suorittaa.
 • Brick. Edullisimpia, mutta niiden asennuksen on vietävä liikaa vaivaa.

Tyypiltään on luokittelu, ne ovat:

 • neliöitä;
 • pyöreä;
 • suorakulmainen;
 • Lyhytetyn kartion tai pyramidin muodossa (jos niillä on rakenne, joka laajenee kohti pohjaa).

Sarakepohjan itsenäinen asennus "a" - "z"


Itsenäisesti pilarin perustus, varsinkin matala, ei tee paljon vaivaa. Mutta ponnistelu on sen arvoista, koska koko rakennuksen tulevaisuus riippuu peruskorjauksen oikeasta asennuksesta ja tämäntyyppisen säätiön korjaus maksaa ihmisarvoisen määrän.

Muutamia yksinkertaisia ​​vaiheita, eikä tulos kestä kauan:

Vaihe 1. Ennen töitä, sinun on valmisteltava sivustoa - puhdista se kasvillisuuden ja hieman tasoittaa maaperää.

Vaihe 2. Merkintä tehdään. On erittäin tärkeää tarkistaa projektin. Pilarit on sijoitettava nimenomaan rakennuksen kulmiin sekä seinien leikkauspisteisiin ja yhteyksiin. Pilarin keskiakselin ja siihen lepäävän seinän on oltava samat. Tukien kokonaismäärä ja niiden sijainti lasketaan suhteessa maan kuormituksiin ja kantavuuteen.

Vaihe 3. Kaivaa reikiä tukeille. Jos pylväät ovat tukevia, kaivoja kaivetaan niiden koon ja muodon mukaisesti ottaen huomioon pysyvä muotti. Jos tuet on tehty tiilistä, kaivetaan laajempia syvennyksiä. Kuoppien syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä.

Vaihe 4. Tyynyn valmistelu pilarien alla. Sora tai hiekka kaadetaan kaivon pohjaan, sitten ne on tamped alas ja arkki vedeneristys (katemateriaali) on asetettu päälle, niin että seos ei virrata alas aikana betonisoitumista.

Vaihe 5. Muotoilun asennus alkaa. Seinät on suojattava vedeneristysmateriaalilla. Sen jälkeen asennetaan sisäänrakennettu vahvikeharja, joka on valmistettu metallista, jotka on yhdistetty lanka. Jos aiot kiinnittää tukia grillata, on tärkeää huolehtia pilarien lujitemuovin lisäämisestä, jotta se voidaan liittää tällaisen pohjan vahvistamiseen.

Vaihe 6. Betoni sijoitetaan. Seos on sijoitettu lähelle toisiaan, paremman vaikutuksen aikaansaamiseksi tarvitaan vibraattori 20 cm: n välein värähtelijän avulla.

Vaihe 7. Betonin täydellisen kuivaamisen jälkeen sen yläosa peitetään vedeneristyksellä. Jos suunnitelmia kiinnittää pylväät kiinteällä betonipohjalla, kannattaa ohittaa tämä vaihe (vedeneristys asetetaan grillattavan rakenteen jälkeen).

Mitä sinun tarvitsee tietää matalan perustan pilarien rakentamisesta


Tiedot, jotka auttavat rakentamaan laadun perusta:

 • Parasta kaikesta sarakepohjaisen rakenteen rakentamisesta sopii lämpimän kauden - kesän. Äärimmäisissä tapauksissa - syksyn alussa. Kehittynyt pohja, joka pystytään kosteaan maahan ja hylätään kylmällä säällä, voi olla vaurioitunut - pylväät asettuvat ja alkavat muuttua.
 • Jos pohja on rakennettu puupylväisiin, kaivetaan kaivoja, tuet asetetaan niihin ja niiden pohja kaadetaan betonilla. Jokainen puupylväs on esikäsitelty kosteudelle ja loisista.
 • Matala-asennuksen pylväspohja ei edellytä eristämistä ympärysmitan ympärillä, koska se sijaitsee maan jäädyttämisen paikan päällä. Maapallon jäädyttäminen ulkopuolelta ja sisäpuolelta tasapainottavat toisiaan, joten pilarien siirtymisvaara vähenee minimiin. On parempi keskittyä lattian lämpenemiseen ensimmäisessä kerroksessa.

Älä toista kotona: virheitä sarakkeen rakentamisessa

Säätiön heikko perustaminen aiheuttaa monia ongelmia: pilarien järkkyminen, eroosio jne. Tämä voi johtaa koko rakennuksen tuhoamiseen. Epämiellyttävien yllätysten välttämiseksi on syytä muistaa useimmat ammattilaiset tekemät yleiset virheet eikä toistaa niitä. On vältettävä:

 • Virheellinen kuormituslaskenta;
 • Virheet laskettaessa syvyyttä peruskorjauksen aikana;
 • Huonolaatuisten rakennusmateriaalien käyttö;
 • Rakennusmateriaalien käyttö päättymispäivän jälkeen;
 • Asennus tukee eri syvyydessä;
 • Sivuston maaperätyyppi on virheellinen.

Johtopäätöksenä voimme sanoa, että matalan perustan pylväsperusta on erinomainen vaihtoehto käsityönä. Se on helppo suorittaa, sen asennus ei vaadi erityisiä taitoja ja suuria taloudellisia investointeja. Lisäksi se voidaan rakentaa pari päivää. Hyvin valmistettu pylväskanta kestää kuormituksen ja tulee luotettavaa tukea rakennukselle.

Kauniit kolonnit perustuvat omiin käsiisi

Matala pylväspohjan maksimaalinen yksinkertaisuus ja suhteellinen edullisuus mahdollistavat rakennuksen perustamisen lyhyessä ajassa, suhteellisen vähän työ- ja materiaalinkulutusta. Rakenna pylväsperusta suurissa määrissä monissa olosuhteissa, jopa savesta ja kyllästetystä hiekasta. Jos käytät nykyaikaisia ​​tietolähteitä pyynnöstä kuvaamaan matala pylväsperusta, saat valtavan määrän neuvoja, mielipiteitä ja suosituksia, joita ei ole helppo ymmärtää.

Pienen ja vaalean rungon talon tai kylpyläosaston tapauksessa hautautunut pylväspohja sopii paremmin, on huomattavasti helpompi valmistaa ja pystyy menestyksellisesti kestämään kymmeniä vuoroja yhdellä ehdolla - jos olet onnekas kentällä, johon kannat ovat.

Hyvät matalat kellariasetukset

Jos rakennus rakennettiin kallioon tai tiivistettyyn merenpohjamaahan, ja kysymys väheni vain pystysuoraan staattiseen kuormitukseen, pylväspohjan upottamattoman version laakerikapasiteetti ja voima riittäisi pään kanssa. Valitettavasti maa, joka tuntee kuorman talon painosta, käyttäytyy erittäin epäyhtenäiseltä ja arvaamattomalta. Pylväspohjan minkä tahansa osan vedos voi johtaa koko rakenteen pylvästukien tai rullan kaatumiseen.

Vain yksi ulosmeno: yksittäisten elementtien yhdistäminen ja pilarin perustan vaakasuoran vakauden ja jäykkyyden lisääminen tarvittavaan tasoon.

On monia tapoja käsitellä ongelmaa:

 1. Rakennuksen pylväsnauhojen rakentaminen ja yhdistäminen erittäin voimakkaalla ja vahvistetulla betoniteräksellä. Monoliittinen teräsbetonipalkki pystyy helposti pitämään ja tasoittamaan sivuttaiskuormat, mikä kompensoi rakennuksen luonnosta;
 2. Yhdistä kellarin pylväiden matala-pohjainen kellariin ja hanki hybridi pylväs- ja teippivariaatiosta, joka voi helposti pitää jopa tiilitalon, jolla on yli 150 tonnia painoa. Tällöin jäykkyyttä kasvatetaan suuruusluokalla, joka johtuu maaperästä ja betoniteipistä;
 3. Lisää pilarien syvyyttä 1-2 metriä, jolloin pylväsperusta kääntyy pinoon. Tällöin on helpompaa ja taloudellisempaa asentaa porattuja tai ruuvaamattomia paaluja grillaukseen;
 4. Rakenna pylväsperusta omilla käsillä käyttäen matalia pylväitä, jotka on sidottu tukevaan betoni- tai sora-tyynyihin.

Usein saman alueen sisällä on mahdollisia linssejä ja alueita savesta, hienoista hiekkakivestä tai kovista roskista. Yksityiskohtaisempi tilannearviointi on mahdollista vain poraamalla reikiä alueella.

Kaikista edellä olevista vaihtoehdoista on vain syvällistä järjestelmää, jolle on tunnusomaista se, että säätiön järjestelyyn liittyvästä työn kustannuksesta on hieman kasvanut. Järjestelmät, joissa käytetään grillausta tai lujitetta matalaisella betonisella nauhalla, käytännössä estävät pylväsperustan tärkeimmät edut.

Matala-pilari kellari, askel askeleelta järjestelyohjeet

Rakenteellisesti tämä on sama versio sarakepohjasta, jossa kannattimet upotetaan maaperään 30-40, korkeintaan 50 cm riippuen pohjaveden pinnasta, kerrosten koostumuksesta ja jäykästä vanteesta. Näin ollen matalat kellarijärjestelmät päästävät eroon tärkeimmistä syistä, joiden takia pylväiden kallistaminen tai rullaaminen on mahdollista:

 • Tukisivun siirtäminen pylvässuppilon alle syvyyteen vähentää merkittävästi märkien ja irtonaisten pintakerrosten kastelua ja pakottamista. Suurten sateen ja sulaveden suoraa osumista tukevan alustan alapuolella maapallon pylvään alapuolella oleva maaperä muuttui limpäksi ja menetti vastarintaa kuormalle;
 • Pohjan pylvästyöntöjen matala syvyysasennus mahdollisti huomattavasti kaatumismomentin pienentämisen johtuen sivuttaisvoimien kompensoinnista louhinnan seinien ja sinusien murskattujen kiven täytön vuoksi;
 • Nyt on mahdollista käsitellä maadoitusta tehokkaasti korkealaatuisen vedenpoiston avulla sarakepidikkeen ympärillä, tyynyn ja täytön tyhjennyksellä, kiinnittimen matalimman osan kiinnittämiseen.

Tässä tapauksessa kaivon pohjalla on valmiina tukeva elementti betonivahvisteisen levyn muodossa, jossa on keskitysreikä. Pohjalevylle asennettu matala pylväskanta pystyy hyväksymään kaksinkertaisen kolmoiskuorman verrattuna siihen, että napa asennetaan tavanomaiseen syvyystyynyyn. Mutta tällaiset ratkaisut ovat melko kalliita, joten järkevämpää paranta- minen on yksinkertainen lisäys pylväsosan paksuuden ja vahvistamisen suhteen.

Kaivoksen valmistelu matala-astioiden asennusta varten

Sivuston merkinnän jälkeen sidot kiristetään, mikä määrittää kunkin sarakepohjaisen tukipisteen tarkan sijainnin. Lattiakaivon koosta riippuen riippuen tangon tuke- misesta voi olla 30-40 cm korkeampi kuin tukipinnan halkaisija, kuten esimerkiksi valetun betonipilarin tapauksessa tai vaatia vähintään yhden metrin tilaa, jos elementti on asetettu tiilistä tai betonilohkosta.

Joka tapauksessa matalimman ojan seinät ja pohja on sovitettu oikein, jotta maaperä ei pääse tukityynyyn, pohja tiivistetään lisäksi useissa läpikulkureissa ja täytetään pienellä sora- kerroksella. Säätiön syvyys ja sen kyky kestää kausiluonteista kallistumista riippuvat siitä, kuinka maaperä on tiiviisti tiivistynyt.

Jos tiilen tai lohkojen pylväskiinnitys on suunniteltu, asennamme pohjaosassa olevan 12-15 cm: n korkean puukehikon alareunaan pakattuun pintaan. Kohdista kehysrunko horisonttiin ja täytämme se hienolla sora-aineella puolelle, aseta metalliverkko.

Jos pohjatuki on valettu betonista, kaivon pohja kaadetaan yksinkertaisesti sora-alustalla, jonka paksuus on vähintään 20 cm. Suoritamme polkumyynnin 5 cm: n kerroksilla, joista kukin tasoitetaan ja kulkee useita kertoja sähkökäyttöisellä jyrsimellä.

Matala perustustuki

Helpoin ja nopein tapa tehdä pylväitä matalalle perustukselle on betoniseoksen muodostaminen puurakenteeseen, joka on valmistettu laatikosta tai pyöreästä osasta. Jälkimmäisessä tapauksessa 200. asbestisementtiputkea käytetään useimmiten lomakkeena. Pylväspohjan valetun tuen tarkan ja tarkasti pystysuoran asennon kiinnittämiseksi kaape- leen ulkoseiniin on kiinnitetty kaksi rinnakkaista levyä, joiden päälle lomake on ripustettu ja sijoitettu pystysuoraan asentoon juuri talon tulevan seinän keskellä.

Kun murskausasento on säädetty, runko kiinnitetään lisäpuupuilla. On suositeltavaa muodostaa sisäpuolelta puinen muottirakenne muovikelmulla tai muulla pinnoitteella, joka varmistaa seinien normaalin erottumisen pakastetusta betonista. On toivottavaa, että ennen betonin kaatamisen aloitusta muottien alapää ei päässyt eikä koskenut soraa, ja lomake pysyi ripustettuna ulkotilaan, joka oli tehty lankkuista.

Seuraavassa vaiheessa asetetaan teräsvahvikehys puu- tai asbestisementtimuotoon, ripustetaan se sora- pinnalle ja kiinnitetään kiilillä muottipesän sisällä. Jos betonirypäleiden valmistukseen on suunniteltu matala-asteisen pohjan rakentaminen, lujitusholkin yläpuikot on nostettava tukin yläpuolelle korkeudeltaan vähintään 30-40 cm, jotta se voidaan sitoa edelleen vaakasuoran betonipalkin vahvistamisen avulla.

Tätä seuraa betoniliuoksen kaataminen. Betonin ensimmäinen osa, jonka tilavuus on 5-6 litraa, kaadetaan muottiin ja varovasti saostetaan betonirummalla siten, että osa laastista ja sementtihyytelöistä tunkeutuu syvälle sora-alustaan ​​ja muotin ympärille muodostaen eräänlaisen tiivisteen. Loput betonista kaadetaan kahteen osaan, joiden välissä on ohut putkimaista rakeita. Kovettamisen jälkeen kiinnike irrotetaan ja pohjakotelon puinen muoto poistetaan. Jos pinnassa ei ole puutteita, kuoret, avonaiset raudoitteet, betoni on päällystetty bitumimateriaalilla ja peitetty maaperällä. Matalan pylväselementin ympärillä oleva täyttö on tiivistettävä suurimpaan syvyyteen.

Hieman vaikeampaa on tiilenpylväisten tukien valmistus. Tällöin on vahvistettava vähintään 8 mm: n paksuisesta tanko- soraaltaasta valmistettu vahvikehilaan ja täytettävä se kerroksella betonia. Paksuus betoniteräs on välillä 2,5-3 cm. Ligaatiota tiilestä pylväskannattimen ja upotettu tyyny venttiili hilan ovat usein betonista poistetaan 3-4 teräslanka segmentti, jolloin ensimmäinen rivi liitettiin muuraus ja tyyny elin. Useimmiten tuki on asetettu tiiliin ja puoleen kooltaan 60-70 cm: n korkeudelle. Jos tarvitaan suuri korkeus, betonilohko asetetaan pylväselementin pohjaan ja vasta silloin tiili asetetaan.

johtopäätös

Vedenpitävyyden ja matalan pylväspohjan täyttämisen jälkeen tuki- elementtien yläpinta on leikattu korkeuteen siten, että tukien välinen ero on vähintään 1-2 mm. Useimmiten matala pylväspohja on sidottu puupalkkiin tai valuraudoitetulle betoniteräkselle. On muistettava, että kun kyseessä on valmistus- lauttaa säätiön ja pilarit teräsbetonista säätiön melkozaglublennogo on ensin siteen vahvistaminen, ja sitten muotti virkaa ja lauttaa säätiön samalla täytetään betonilla koko melkozaglublennoy suunnitteluun.

Matala säätiö

Kun maanalaisen tukirakenteen kellarikerroksen syvyys on 0,2-0,7 m, sitä kutsutaan matalaksi perusteeksi (MLF) ja sillä on minimaalinen rakennusbudjetti. On matalia levyt, pylväät, nauhat. Piles aina upotetaan alle jäätymisen, joten ne kuuluvat oletettujen temppelien luokkaan.

MLF: n lajikkeet

Maan alla käytettävien rakennusten tukirakenteiden tärkein ongelma on maaperän pakkasen turvotus seuraavissa olosuhteissa:

 • korkea savi prosenttiosuus
 • runsaasti kosteutta kyllästämään nämä nuggets
 • maaperän jäädyttäminen, minkä seurauksena eri paikoissa esiintyy epätasaista määrää

Ongelman ratkaisemiseksi käytettiin useita ratkaisuja:

 • kelluva levy - on merkittävä laakeripinta, korkea horisontaalinen jäykkyys, luottavaisesti kestää nousevia voimia
 • ulkopohja jäädyttämällä - eliminoi 100% turvotuksen
 • täyteaineiden täyttö - inertti materiaali, joka on välttämätöntä tangentiaalisten ponnistusten poistamiseksi maaperän laajenemisen aikana ja pyrkii vetämään pohjan pois maasta

Työvoiman intensiteetin vähentämiseksi, laitosten määräaikojen ja rakennusbudjetin osalta luotiin joukko toimenpiteitä kylmän turvotuksen vähentämiseksi tai poistamiseksi kokonaan:

 • ei-metallisia materiaaleja - eivät sisällä saviä, käytetään alla olevassa kerroksessa + sinusien täyttöä
 • seinä, säiliö tai rengasmainen, ei salli maaperän kyllästymistä kostealla
 • eristys - sokea alueet ja eri elementit perustuksesta geotermisen lämmön säilymiseen kaikissa tukirakenteissa ja vierekkäisissä maissa

Huomio: Jos näitä toimenpiteitä noudatetaan, on mahdollista sijoittaa hankkeeseen matala syvyys laatta-, nauha- tai pylväitystyyppiin, kuten asetuksessa SP 22.13330 on esitetty asuntojen perustuksille.

Matalia ja upotettuja rakenteita kutsutaan yleensä matalaksi, jonka pohja on 0,2-0,7 m. Siksi alhaisella savipitoisuudella maaperää ei ole lainkaan tarvetta tyhjentää ja eristää.

MZLF nauha

Pieni tunkeutumisen nauhan perustus on taloudellisesti perusteltu erittäin raskaille seinämateriaaleille. MZLF: n rajoitukset ovat:

 • maaperä, jolla on alhainen vastustuskyky (siltti, turve, hiutale)
 • korkea pohjavesi (alle 1 m nauhan pohjalta)
 • korkeusero yli 1,5 m (rakennuksen vastakkaisten seinien välissä)

Niiden yläpuolella on esivalmistettuja nauhoja yhdestä FBS-lohkon rungosta ja käsivarsinauhasta, oletusarvoisesti monoliittiset rakenteet, joilla on maksimaalinen suorituskyky. Valmistusmenetelmä monoliittinen MZLF seuraava:

 • kun otetaan huomioon kylän "punaiset viivat", akselit suoritetaan, juoksujohtojen köydet venytetään nauhan ulko- / sisäpuolella, jotta asennetaan muotti
 • jokaisen kantavan seinän alapuolella, jonka leveys on enemmän kuin suunnitteluarvo 0,8 metrin etäisyydellä sisäpuolelta, 1,2 m ulkopuolelta, jotta työntekijät voivat päätyä muottiin, sijoittaa seinän kuivatus
 • 40-60 cm: n kaltevien maalien läsnä ollessa kiven kerros korvataan ei-metallisella materiaalilla (murskattu kivi tai hiekka), joka on tiivistetty 10-15 cm: n värähtelevillä kerroksilla
 • alapuolisessa kerroksessa on asennettu kulmia rakennuksen kulmissa, niiden väliin sopivat viemärit
 • Jalkakylttiä, jonka paksuus on 5-10 cm, kaadetaan peruspidottimen päälle estämään sementtihyytelöä imemästä, lasin leveys on myös kaksinkertainen nauhan kokoon verrattuna
 • rulla vedeneristys levitetään jalkaan tai polyetyleeni on juuttunut
 • joka on kiinnitetty ankkureilla (L-muotoinen tai U-muotoinen) kiinnityshöyheniä kantavien seinien konjugaatioissa
 • betoni asetetaan kerroksiksi (40 cm), seos tiivistetään syvän värähtelijän suuttimella

Huomio: Paneelin sisäpinnalle tulee kiinnittää polyeteeniä estämällä sementtihyytelöiden vuotaminen, mikä helpottaa irrottamista. On parempi eristää MZLF ulkopuolelta vedenpitävyyden jälkeen, koska vain tässä tapauksessa muodostuu jatkuva kalvokerros.

Kelluva levy

90%: n mökkihankkeista käytetään matalaa pohjalaattaa. Teknologiaa pidetään kalleimpana, mutta se tarjoaa maanalaisen rakenteen enimmäiskapasiteetin.

Huolimatta siitä, että betonilaatan korkea lujuus on kaksi kerrosta lujittavaa silmätietoa, rasvattomilla mailla on vakavia kuormituksia pakkasesta. Siksi uudistetut versiot kelluvaa laatua ovat suosittuja yksittäisten kehittäjien kanssa:

 • USP - lämmitetty muutos
 • rei'itetyt levyt - jäykistysrivat osoittavat ylöspäin (voit saada täyden perustan) tai alas (pienentää rakenteen keskimmäisen osan paksuutta rakennusbudjetin pienentämiseksi)

Huomio: Laattojen perustusten vähimmäissyvyys on säädetty 40 cm: llä. Tämä yläkerros on runsaasti humusta, joten sen tukirakenteita on kielletty. Orgaaniset aineet rikkoutuvat ilman hapen pääsyä 12 - 36 kuukauden ajan, minkä jälkeen maaperän leviäminen on väistämätöntä.

Pilari MTF

Matala pylväsperusta saa varustaa yksinomaan kuivalla maaperällä, jonka pohjavesi on yli 1,5 metrin päässä pohjasta. On kiellettyä rakentaa rinteille, heiluttaen maaperää. Lisäksi pylväillä on pieni vastustuskyky kallistumiseen, joten ne on kytkettävä grillattavaan:

 • puupalkit - "luurankot", puuportaiden talot, talot CIP-paneeleista tai hirsitalon alemman kruunun kiinnityspalkki kiinnitetään ankkureilla betoniin
 • teräsmetallikanava tai I-palkki, joka on hitsattu yläosaan tai kiinnitetty betoniin ankkureilla
 • monoliittinen grillataite - kaadetaan teräsbetonipilarien yli, palkkikehykset on yhdistetty pystysuoraan sijoitettuihin vahvistussauvoihin

Huomio: Pilarivaihtelut, joiden syvyys on jäätymispisteen yläpuolella, vaaditaan toimenpidekokonaisuutta, joka sulkee pois turvotusrenkaan tai seinän tyhjennyksen, alapuolisen kerroksen + täyttöjätteet / hiekka reikien akseleista.

Erotustekniikka

Matala perustus on rakennettu paljon nopeammin kuin syvä pohja. Rakennustalousarvio on pienentynyt, mutta säilyttäminen talvella ilman kuormaa ei ole toivottavaa.

Merkintä ja kaivaus

Tyypistä riippuen matala perustus määritellään eri tavoin:

 • kelluva laatta on muotoiltu yhdellä johtoa pitkin muotin ulkokehää
 • pylväisiin ja nauhoihin MZLF on hihnan kaksi jousia venytetään sisempi / ulompi muottisuojus

Orava laskeutuu vain levylle, kaivanto on järkevämpää nauhalle, sarakkeet, joilla on harvinainen järjestelyvaihe. Jos rakennuksen painosta laskettu yhdistetty kuorma on pieni, pilareille erilliset kaivokset irtoavat.

Huomio: Joka tapauksessa pääsy betonirakenteiden pintoihin vedenpitäviksi on välttämätöntä. Siksi maanalainen muototekniikka on väärä

Viemäröinti ja vuodevaatteet

Hiekka / roska-pohja-pad korvaa edellisessä vaiheessa poistetun hedelmällisen maaperän kerroksen. Taustalla olevan kerroksen paksuus on 40 - 80 cm, riippuen alueen geologiasta, esiasetetuista kuormista asunnosta.

Viemäröinti on upotettu tähän kerrokseen pitkin sokean alueen ulkokehää pohjan pohjan tasolla. Tätä varten mökin kulmiin asennetaan pystysuoria kaivoja, joiden putket ovat rei'itetty putken yläosassa (180 - 270 astetta) niiden välissä.

Huomaa: Ei-metalliset materiaalit sijoitetaan 10 - 15 cm: n kerroksiin, joista jokainen on värähtelevä levy. Ei ole suositeltavaa päästää hiekkaa veden kanssa, koska se voi johtaa maaperän alemman kerroksen hämärtymiseen, vesiputken muodostamiseen rakentamisen aikana.

Inerttien materiaalien pohjapinon leveyden tulee olla kaksi kertaa suurempi kuin teipin, pilarin koko. Kelluvien levyjen alapuolella kerros kerrotaan 40 - 60 cm ulkona.

Vuoraus vedeneristämällä

Vähärasvaisen betonipinta 5-10 cm tarvitaan vain monoliittisiin rakenteisiin. Jos alhaisen syvyyden nauha, pylväspohja on valmistettu esivalmistetuista raudoitetuista betonielementteistä, ei käytetä jalkaa. Kytkimen avulla voit muodostaa tiivistetyt liitokset vedenpitävästä materiaalista sulkemaan pois alapuolisen kerroksen sementtimaidon ei-metallista materiaalin imeytymistä.

Huomio: Jalustan leveys on yhtä suuri kuin alapuolisen kerroksen koko, eli kaksinkertainen nauha, postin poikkileikkaus.

Vesitiivistykseen käytetään yleensä polyeteenikalvoa (vähintään 15 mikrometriä), joka on liimattu jalustaan ​​tai valssattuja materiaaleja (TechnoNIKOL, hydroglass eristetty lasi), joka on rakennettu betonipinnalle. Reunat vapautetaan myöhemmin markkinoille betonirakenteiden pystysuorilla pinnoilla.

Muotti ja vahvistaminen

Matalapohjaisten mallien vuoksi on käytetty useita muotojen tyyppejä:

 • kelluva levy - suojukset ulkoreunaa tai polystyreeni L-muotoisia lohkoja pitkin
 • MZLF nauha - ulkoinen + sisäinen kansi
 • pylväät - neliö kilpilevyn laajentamista varten ja pystysuorat kilvet pylvääseen

Jokaiselle edellä mainituista vaihtoehdoista käytetään erilaisia ​​vahvistusjärjestelmiä:

 • pilarit ovat ristikko laajenevassa laatassa, pystypalkit pilarin sisällä
 • levy - kaksi ristikkoa, joiden pituus on 8 - 16 mm
 • nauha - runko, joka on tehty vaakasuorista tangoista, yhdistettynä U - tyyppisiin ikeenkiinnikkeisiin

Huomio: Asennus tapahtuu betonirakenteiden sisällä suojakerroksen mukaan. Tangot vedetään 2-7 cm: n etäisyydelle, alaraja asetetaan jalalle muovisuojuksilla.

Betoni ja vedeneristys

Betonin sijoittaminen on tehtävä 40 - 60 cm: n kerroksilla 2 tunnin välein. Siksi on toivottavaa, että kaikki matalat perustukset ovat yhtä aikaa konkreettisia. Käytettävissä olevien betonipintojen vedeneristys suoritetaan lävistämällä, päällystämällä ja liimaamalla materiaaleja 70%: n vahvuusjoukosta.

Huomio: erilliset elementit yhden kellarikerroksessa (kuisti, nauha, jonka veranta lakkaa) erotetaan teknisellä ommelella. Eri käyttökuormat eivät johda seinien, perustusten, tuhoutumiseen, jos jatke katto on riippumaton pääasunnon katosta.

Näin matalat säätiöt eivät aiheuta vaikeuksia yksittäiselle kehittäjälle. Näitä suosituksia on kuitenkin otettava huomioon, jotta rakennuksen mahdollisimman suuri resurssi saadaan mahdollisimman vähäiseksi rakennusbudjetiksi.

Kolonnaarinen syväpohjainen perusta: edut, työjärjestys

Pienien rakennusten, kuten kylpyammeiden tai suojien, rakentamiseen on tärkeää käyttää matala-pilarin perustuksia. Heillä on edullinen hinta, ja voit luoda rakenteen muutamassa päivässä. On huomionarvoista, että tämän tyyppistä pohjaa voidaan käyttää tapauksissa, joissa rakentaminen on suunniteltu huonosti maaperälle. Harkitse rakenteiden, niiden ominaisuuksien ja asennustekniikan tärkeimmät edut ja haitat.

Vahvuudet ja heikkoudet

Pylväsperustan etuja ovat seuraavat tekijät:

 • suunnitelman laatiminen ja laskujen tekeminen voidaan tehdä itsenäisesti ilman asiantuntijoiden osallistumista;
 • säätiön asennus ei vie paljon aikaa ja vaivaa, ei vaadi erityisiä laitteita - jos sinulla on taidot, rakenne voidaan luoda itsenäisesti;
 • voidaan asentaa mihinkään muuhun kuin kallioperään;
 • vaikka alueella on voimakkaita kohokohdat, voit silti tehdä pylväsperustaisen perustan;
 • rakenteen luomiseksi ei ole tarpeen tasata aluetta - se säästää huomattavasti aikaa ja vaivaa;
 • vaikean vedenpitävyyden järjestämistä ei tarvita;
 • pitkä käyttöikä - keskimäärin 70 vuotta;
 • jos rakennat matala pylväsperusta omilla käsilläsi, kaikki työ on halpaa.

Jotta objektiivinen arviointi voidaan tehdä, harkitse myös haittoja. He ovat harvoja, ei mainitsemisen arvoisia:

 1. On mahdotonta rakentaa tällaista perustusta, jos suunniteltu raudoitetun betonin, kiven tai tiilen rakentaminen. Tämä vaihtoehto ei myöskään toimi, jos aiot rakentaa talon, jossa on useita kerroksia.
 2. Jos päätät käyttää tämän tyyppistä pohjaa - järjestää kellari ei onnistu.

Pieni perusta: nuhteet, jotka ovat tietoisia

Jos haluat rakentaa rakennuksen tiivistettyihin roskiaineisiin - tässä tapauksessa hienosti vaurioituneen perustuksen voima riittää kokonaan. Mutta useimmiten maa, jolla rakennusta rakennetaan, käyttäytyy ennalta arvaamattomasti. Jos yksi pylväspohjan osista kutistuu - lopulta kaikki päätyy siihen, että huokoset kaatuvat ja koko rakennus kallistuu.

Tähän tilanteeseen päästään ulos: voit yhdistää kaikki yksittäiset elementit sekä kasvattaa pohjan jäykkyyttä ja vakautta vaaditulle tasolle.

Tarkastele menetelmiä, joilla tämä ongelma voidaan poistaa:

 1. Vahvan lujituksen (grillage) lujittaminen teräsbetonista. Tällainen palkki tasoittaa ja pitää lateraalisen kuorman ilman mitään ongelmia, minkä vuoksi rakennuksen luonnos kompensoidaan.
 2. Ponnauta pylväitä syvemmälle - pilarin perustana on siis kasa.
 3. Voit yhdistää myös pilareita - tulos on nauhan ja sarakkeen perusta. Tällainen muotoilu on ongelmatonta.

Voit luoda omalla kädelläsi matalalla halkioidulla sarakkeen säätiöllä, ja tällainen säätiö voi toimia pitkään. Mutta rakennettaessa on tärkeää ottaa huomioon monia vivahteita. Jotta voit suorittaa kaikki työn oikein, sinulla on oltava kokemus - teoreettinen ja käytännöllinen.

Tärkeää: Ennen kuin aloitat rakentamisen, sinun on tiedettävä täsmälleen maaperän koostumus paikassa, jossa rakennuksen rakentaminen on suunniteltu. Voit tehdä tämän joko joudut ottamaan yhteyttä asiantuntijoihin tai porata reikiä sivustossa.

Teknologinen prosessi: vaiheet

Matala perustus on laadittava tiukasti kaikkien standardien mukaisesti. Rakennuksen perusta on sen tuki, ja jos se rakennetaan väärin, luonnollisesti tällainen rakennus ei kestä pitkään aikaan. Harkitse prosessin vaiheet:

 1. suunnittelu;
 2. summan laskeminen materiaalin hankkimiseksi jne.;
 3. alueen merkitseminen;
 4. kaivaminen;
 5. betonityynyjen asennus;
 6. muotti;
 7. betonipilarien luominen;
 8. sitovat pylväät.

Kaikki nämä kohteet on suoritettava tiukasti.

Ensinnäkin projektiasiakirjat kootaan aina, muutos laaditaan. On myös tärkeää määrittää maaperän jäädyttämisen taso sekä sen tiheys. Seuraavaksi sinun on laskettava, kuinka kauan sarakkeet pitäisi olla. Sen jälkeen, kun tuotteen sivujen parametrit ovat tunnettuja, on tarpeen laskea, kuinka paljon betonia tarvitaan yhden yksikön valmistamiseksi. Sinun on lisättävä täällä tukipylvään tilavuus. Jos et ole koskaan tehnyt matalan pohjan pylväsperustaista, sinulla ei ole aavistustakaan mitä sekvenssi on - tässä tapauksessa on parasta hakea asiantuntijan apua.

Projektin laatimisessa on tärkeää pohtia sekä sarakkeiden määrää että niiden välistä etäisyyttä. On myös tärkeää ottaa huomioon materiaali, josta aiot rakentaa talon seinät, rakennuksen kokonaispaino. Pilarien sijainnin laskeminen on tärkeää - ensinnäkin on tarpeen laittaa ne kulmiin ja muihin aloihin, joilla suunnitellaan suurinta kuormitusta. Vain silloin voit aloittaa lisäpilarien asentamisen.

Harkitse kaikki työn vaiheet yksityiskohtaisesti.

1. Maavalli

Kun kaikki tarpeelliset laskelmat on tehty, voit siirtyä suoraan maanrakennustöihin. Mitä he ovat? On tarpeen kaivaa kaivoksen suunnitellun pohjan kehää tulevaa rakentamista varten.

Pohjakosketukset ovat poikkeuksetta erilaisia ​​kuin maanalaiset. Viimeisen paljon vähemmän ongelmia, ja ne voidaan pystyttää 24 tunnin kuluessa. Kun reiät on kaivettu, täytyy täyttää pohja ja täyttää se myös kerroksella soraa - noin 10 cm. Materiaali pakataan pakollisesti. Tällaiset tyynyt vaativat vahvistamista - varsinkin jos suunnitellaan pystyttää suuri massa.

2. Vahvistaminen

Vahvistus on vahvistus, jonka avulla koko rakenne voi muuttua entistä vakaammaksi. Suorittaaksesi sen, käytä tangot, joiden poikkileikkaus on enintään 12 mm. Neulominen on hyväksyttävin ja kestävä vaihtoehto. Tangot on kiinnitettävä siten, että ne muodostavat ristikot. Ne asetetaan fossa pohjalle, soran päälle, ja etukäteen on tärkeää asettaa tiilet. Näin ollen betonin kaatamisen aikana ristikko tulee koko massan paksuuteen.

3. Miten pylväät ovat tulvia

Ennen kuin täytät pylväät, sinun on täytettävä tyynyt. Tämä on tehtävä erityisellä betoniseoksella, jonka kerroksen tulee olla noin 10 cm. Koko prosessin aikana vahvistaminen olisi poistettava keskustasta - on tarpeen sitoa vahvistuskotelo edelleen.

Kun nämä työt on suoritettu, on odotettava jonkin aikaa betonin asettamista varten, niin on tehtävä tiiviste. Se edustaa pohjatonta pitkänomaista laatikkoa, se on valmistettava reunoista. Jos päätettiin käyttää asiantuntijoiden palveluja, heillä on pääsääntöisesti jo sellainen muotti, joka sopii erilaisten perustusten luomiseen.

Pylväät kaadetaan käyttäen samaa betoniseosta, jota käytettiin tyynyjen täyttämiseen. Sitten tärytin lasketaan betonilaatikkoon - tämä on välttämätöntä niin, että massa tiivistyy. Sinun on aloitettava tärinän pohjasta, vähitellen nosta instrumenttia. Kaikkien näiden töiden jälkeen lisätään betoniseoksen tarvittava määrä muottiin, niin sinun on myös asetettava taivutettu metallikulma tai levyjä vanteille. Näiden menettelyjen avulla voit tehdä monoliittisen rakenteen.

6 (keskimäärin) päivän kuluttua valun tekemisen jälkeen muotti on poistettava - jotta betoni jäätyy nopeammin. Kolmen viikon kuluttua sinun täytyy sitoa kaikki pilarit kanavalla. Samaan aikaan sinun on tehtävä vedenpitävyys.

4. Vesitiivistyksen toteutus

Luodessaan säätiön maanalaista tilaa tarvitaan eristys sekä suojelu haitallisilta tekijöiltä - pöly, kosteus, lika. Tätä varten sinun on tehtävä kiila (tämä on sarakkeiden väliin asennetun erityisen suojaseinän nimi). Voit luoda sen mistä tahansa rakennusmateriaalista, mutta yleensä käytetään tiiliä tai kiveä. Pohjan kannattimien välissä on tässä tapauksessa tärkeää tehdä myös betonipinnoitus.

Jos levyt tehdään pylväspohjaksi ilman tunkeutumista, se on sijoitettava hiekkalaatikkoon, jonka syvyys on noin 20 cm. Lattian muodostamiseksi vaaditaan muottirakennetta sekä lujitemuovia. Aita on sijoitettava konkreettiseen sidokseen, ja siinä täytyy luoda niin kutsuttuja teknisiä ikkunoita - niitä tarvitaan viestinnän tuomaan tulevaisuuteen. Ei ole tarpeen sitoa aita tukien kanssa, sillä sedimentti, joka virtaa epätasaisesti, voi johtaa materiaalin halkeamiin. Rakenteen korkeuden on oltava noin 40 cm.

Tärkeä asia: korkeampi on varustettu männällä, sitä vähemmän on kosteuden kielteinen vaikutus seiniin.

Vedenpitävyys voidaan käyttää useilla menetelmillä:

 1. Urinojen yläosa sekä tukit on peitettävä kerroksella erityistä rakennusmateriaalia, jota kutsutaan bitumiksi. Tällöin on tarpeen laittaa päälle katon materiaali.
 2. Urat ja kannattimet on peitettävä sementillä, päälle täytettäväksi kuivalla sementillä. Kun hän tarttuu, sinun on asetettava kerros katemateriaalia tai katemateriaalia.

Vedenpitävien betonipäällysteiden vedenpitävyyden jälkeen on välttämätöntä ripotella maapallon kanssa ja myös kaatamaan maata.

johtopäätös

Materiaalin laskenta, työsuunnitelman laatiminen jne. Voidaan tehdä itsenäisesti ilman erikoislaitteita ja asiantuntijoita. Tärkeintä on noudattaa teknistä prosessia sekä suorittaa kaikki työn vaiheet laadukkaasti. Jos sinulla ei ole kokemusta, et ole koskaan ryhtynyt säätiön rakentamiseen eikä edes ole aavistustakaan siitä, mitä kannattaa ryhtyä ensinnäkin - tietenkin tässä tapauksessa on parempi heti ryhtyä ammatilliseen apuun, koska et voi tehdä virheitä luotaessa säätiötä, kestävyys riippuu siitä suunniteltu rakentaminen.

Kuinka tehdä matala höylätty säätiö?

Kolonnallinen matala perusta

Pylväspohjan rakentaminen on halvempaa kuin teipin rakentaminen.

Ei-haudattua pylväsperustaa käytetään pienpaneelikohteissa ja puusta, kylpy-talosta ja kotitalousrakennuksista, jotka on pystytetty makeuttamattomiin ja huonosti taitettuihin maaperään. Kallioon ja karkeaan maaperään pystytettäessä tällainen säätö voidaan käyttää myös puulevyille tai suurille hirsitaloille.

Pylväsperusta: hyvät ja huonot puolet

Kolonnin alustan edut:

 • lujittavan raudan vähäinen kulutus;
 • nopea tuotantoaika;
 • minimaalinen kaivaminen ja betonityö;
 • korkea vakaus, kun maaperää karsitaan pakkasen tapauksessa.

Pilarin perusta on haitannut:

 • Kaikki maaperä ei ole sopiva sarakepohjaan. Et voi rakentaa sitä suolla tai erittäin löysällä maaperällä;
 • pilarin kellarin korjaaminen sen vakavalla tuhoamisella on suuri ongelma.

Työkalut ja materiaalit

Järjestelmä matala-sarakkeen perustus.

 • seinälohkot;
 • vedenpitävä, eristys;
 • bitumimaali;
 • hiekka, betoni, murskattu kivi;
 • lapio, rake;
 • rakennuksen ruletti;
 • lyijykynä, taso, johto;
 • puiset tapit 50 cm;
 • neliöitä;
 • pistooli terävä ja suoralla leikkausosalla;
 • lapio, liitos;
 • pikkaxe, vasara, tong;
 • harja ja harja;
 • betonisekoittimet, laasti;
 • kastelukannu, tynnyri, kauha;
 • rammer;
 • raastimet, taltat.

Kolonnaispohjan perustekniikoita lyhyillä tukeilla (vaihe 1.5 - 2.5 m) käytetään usein yksityisessä rakentamisessa.

Asennuksen sarake pilarin pohja..

Rakennettaessa puutaloa helpottamaan työskentelyä säätiön kanssa, pohjaseinät voidaan asettaa maahan ja talon voi asentaa niihin. Tämä tekniikka soveltuu rakentamiseen epätarkoituksessa ja heikosti maadoittamassa maaperää. Jos maaperälle on tunnusomaista kouristus, samankaltaisia ​​vaikutuksia taloon voidaan vähentää levittämällä maaperää hiekkaisella alustalla.

Valmis seinä- tai perustilohkoja voidaan käyttää materiaalina, josta telineet asennetaan. Pilarit voidaan tehdä muurattuina tiilinä, ne voidaan myös valmistaa hiekkakivestä, betonista tai butobetonista. Keraamisia tiiliä, joille on tunnusomaista vähäinen jäätymisvastus ja silikaattipintoja, ei voida käyttää perustukseen.

Jos alue on kallioinen tai karkea maaperä, kannat voidaan asentaa vankkeisiin karkeisiin maaperän palasiksi, poistaen heikot ja säänkestävät osat. Tukia voidaan valmistaa käyttämällä hitaan ja hiekkasementtiliuoksen, joka antaa tukien ja pohjan lujuuden.

Joissakin tapauksissa säätiö voi olla puusta tehtyjä tukia. Tätä varten he käyttävät männyn tai tammenpuun osaa, joiden läpimitta on noin 20 cm. Tukien vakauden lisäämiseksi ne kaivaavat reiän alle, täyttämällä betonilla 10-15 cm ja upottamalla tukia liuokseen. Puupylväillä on haitta - hauraus; nämä tuotteet palvelevat enintään 8-15 vuotta. Puun käyttöiän lisäämiseksi se tulisi hiiltyä matalalämmöllä, joka on kyllästetty jäteöljyllä tai tervalla.

Betonirakenteiden rakenne vahvistuskannella.

Matalan pohjan perustan tukien valmistaminen takaa vedenpitävyyden, joka on välttämätön talon rakenteen suojaamiseksi kosteudelta pohjavedestä. Kosteus nousee helposti betonin, tiilen ja puun rakenteeseen aiheuttaen rouhkia, sieniä ja hometta. Vedeneristyspinnoitteena voi käyttää bitumimastia, tervaa, kattohuopaa, stekloisolia jne. Materiaali on sijoitettava rakennuksen risteykseen säätiön kanssa.

Jos keraamisia betonielementtejä käytetään pylväinä, jotka huonosti kykenevät vastustamaan pakkasaa, niiden ulkopuolella ne on peitettävä bitumimateriaalilla, lukuunottamatta maan alla olevaa puolta. Tämä estää laitteen kostuttamisen ja kuivaa sen.

Syväpylväinen pylväspohja omalla kädellä: rakennustekniikka

Sarakepohjan rakentaminen omiin käsiisi koostuu seuraavista vaiheista:

Suurin sallittu nimellishalkaisija pituussuuntaisesta ja poikittaisesta vahvikkeesta perustuksen vahvistamisen yhteydessä.

säätiön suunnittelu ja laskenta;

 • merkinnät sivustolla;
 • maanrakennustyöt;
 • monoliittisten betonityynyjen rakentaminen;
 • monoliittisten pilarien muottien asennus;
 • täyttöpilarit ja vanteet.
 • Rakennusaineiden suunnittelusta, laskemisesta pylväsperustaan ​​ja budjetoinnista tehdään ensin. Maaperän tiheys ja maaperän jäädyttäminen määritetään kokeellisesti. Sitten lasketaan pylvään pituus, sillä pylvään alla oleva betonipyyhe on sijoitettava jäätymispisteen alapuolelle. Betonipylväitä valmistetaan yleensä 25 x 25 cm: n sivuilla. Kun tiedät sivun mitat ja pituudet, laske betonin määrä 1 pilarin valmistukseen. Tähän lisätään yhden tukityynyn tilavuus.
  Suunnittelussa lasketaan sekä pylväiden määrä että niiden välinen kuilu. Laskelmissa rakennusmateriaaleilla on tärkeä rooli, mistä seinät pystytetään ja sen kokonaismassa. Monoliittiset pilarit sijaitsevat suunnilleen 1,5 - 2 m etäisyydellä. On myös tärkeää laskea pylväiden sijainti oikein. Ensinnäkin, on sarakkeita kulmissa ja muilla alueilla, joilla on suurin kuorma. Sitten lisätään lisää pilareita.

  Tehdä maanrakennuksia omin käsin

  Laskemisen jälkeen jatka merkitsemistä maaperän pinnalle ja maanrakennuksen toteuttamista. Kaivaustyöt koostuvat kaivamisesta tulevien pohjakerrosreikien reunojen ympärille 50 x 50 cm: n tai 40 x 40 cm: n sivuilla. Tämän jälkeen kuopat pohjaan pudotetaan ja peitetään 10 cm: n kerroksella murskattua kiviä, pääasiassa keskimmäisestä jakeesta. Tee sitten tamping ja jatka tyynyjen vahvistamiseen.

  Säätiön vahvistaminen omiin käsiisi

  Tyynyjen lujittamiseen käyttämällä vahvikekappaleen A3 osaa 10-12 mm. Ensinnäkin leikkaat 35-45 cm: n tankoja, jotka on asetettu tasaiselle alustalle ja sidottu siten, että saadaan verkko, jonka solu on 15 × 15 cm tai 10 × 10 cm. Liitetyt verkot sijoitetaan kuopan pohjaan roskien päällä, jotta ristikon valuminen olisi betonipaksuuden paksuutta.

  Täytä viestit

  Betoniseoksen valmistusmenetelmä.

  Seuraavassa vaiheessa, tyynyt kaadetaan, se tehdään M250 betonilla. Betonityynyjen paksuuden tulisi olla pieni, 10 cm. Kaatamisen yhteydessä raudoitus poistetaan betonipyyhkimen keskeltä pylvään vahvistuskammion lisäämiseksi. Jos tämä ei häiritse kaatamista, on mahdollista sitoa kehys vahvistusverkkoihin etukäteen. Castingin jälkeen ne odottavat noin 7 - 10 päivää betonin asettamista varten ja aloittavat pilarin muottien asennuksen. Pilarien muodostelma, joka on pitkä laatikko ilman pohjaa, joka on tehty leikkaavista levyistä. Jos et tee sarakkeen säätiötä itse, mutta ammattilaisten palveluilla, rakennustyöryhmällä on jo valmiiksi valmiita muottirakenteita erilaisten perustusten valmistukseen.

  Monoliittisten pylväiden täyttö sarakepohjaan omilla kädillä suoritetaan samaan tuotemerkkiin kuuluvilla betonilla, jota käytettiin tukityyppien valmistukseen. Avaa betoniin täytetty laatikko alas syvän värähtelijän pää. Tärinän vaikutuksen alaisena betonipaino on hyvin tiivistetty. Aloita tuottamaan tärinää pylvään alareunasta, nostamalla värinää vähitellen pintaan. Tämän jälkeen tarvittava määrä betonia lisätään pylväskalvoon ja taivutettu metallikulma tai metallilevyt asetetaan betonimassaan lisää vanteita. Tällaisen laitteen peruspylvään avulla voit tehdä monoliittisen rakenteen.

  5-7 päivän kuluttua pylväiden valssauksesta muotti poistetaan betonin kovettumisen nopeuttamiseksi ja noin kolmen viikon kuluttua kaikki pylväät sidotaan kanavaan. Myös 30 päivän kuluttua pylväspohjan rakentamisesta, pilarien betonipinnan vedenpitävyys suoritetaan omilla käsillä.

  Pohja vedeneristys tee se itse

  Vaaka vedeneristysjärjestelmä.

  Pylväspohjan rakentaminen on välttämätöntä eristää maanalainen tila ja suojata se roskista, lumi, kosteudesta, pölystä jne. Tätä tarkoitusta varten on järjestetty puhdistus (seinämän välinen seinä). Se on valmistettu eri materiaaleista, mutta pääasiassa kiveistä tai tiilestä. Perusrakenteiden välisen aidan rakentamiseksi pohjaan tehdään betonipinta.

  Betonipinnoitteita, joissa ei ole tunkeutumista, sijoitetaan hiekkalaatikkoon, jonka syvyys on noin 15 - 20 cm. Betonipinnoitteiden valmistuksessa on käytettävä raudoitusta ja muottirakennetta. Aita asetetaan betonipinnoille. Siinä, samoin kuin socle, tekniset ikkunat on tehty viestinnän tarjontaan. Tukia tukeilla ei ole sidottu, koska epätasainen sedimentti aiheuttaa halkeamia. Sen korkeuden on oltava vähintään 40 cm. Mitä korkeampi aita on, sitä pienempi kosteus on seinillä.

  Vedenpitävään säätöön on useita tapoja:

  • tukien yläosaa ja bitumien kerrosta peitettyjä zabirkejä. Kattolevyn kaistale on asetettu siihen ja bitumi kerros levitetään uudelleen sen jälkeen, kun seuraava kateaineen kaistale on asetettu;
  • tukien yläosa ja zabriki peitetään sementtilaastilla, jonka suhde on 1: 2. Ylhäältä se sprinkles 2-3 mm kerroksella kuivaa sementtiä. Sementin asettamisen jälkeen asetetaan katto-aineen tai katemateriaalin kaistale.

  Vedeneristyksen jälkeen betonipäällyste kaadetaan maahan ja maaperä tiivistetään.

  Tärkeitä kohtia sarakeyhdistelmän rakentamisessa

  Pylväspohja, joka on rakennettu kostealle alueelle ja jätetty talveksi ilman seiniä, kattoja ja kattoja, voi muuttua epämuodolliseksi. Kukin pylväs on erillinen perusta, koska ei ole olemassa yhtä jäykää kehystä. Jokainen pylväs antaa luonnoksen, joka vaikeuttaa entisestään grillin ja seinien rakennetta.

  Säätiön rakentaminen on suositeltavaa kesällä tai syksyn alussa.

  Jos pylväspohjan kannattimet on tehty kiinteästä betonista, muista, että betoni on valmis kuukaudessa. Älä lataa betonikiinnikkeitä tällä hetkellä, ja varmista, että ylempi kerros ei kuivu. Voit peittää sen kalvolla tai kattopyyhkeellä. Jotta betoni asetettaisiin tasaisesti, kannat kannattaa kastua aika ajoin.

  Ongelmia tehdessä säätiötä

  Epätasaisen uppoamisen syyt:

  • perusteellinen laskeminen syvyyteen perustan asettamiseksi;
  • epätasaista kuormitusta tukiin;
  • tukien syvyyden erilaiset arvot;
  • huonolaatuiset materiaalit;
  • materiaalin pitkä säilyvyys (puolivuotisen varastoinnin aikana sementtilaatu pienenee 25%, varastoinnin aikana 1 vuosi - 35-50%);
  • virheellinen maa-arvo.

  Pilarivaraston perustaminen omiin käsiinsä voi tehdä jopa yksi henkilö houkuttelemalla palkattua voimaa ja teknologiaa Tämä on yksi sen tärkeimmistä eduista. Lisäksi tämä vaihtoehto tarjoaa merkittäviä säästöjä materiaaleissa, toisin kuin monoliittiset levyt ja nauhat.