Rakentamme teippi-säätiön omilla käsillä: askel askeleelta tekniikka toimii

"Vartija Nikanor käytti rakennustyömailla varastettuja sementtipusseja kahdeksi vuodeksi, ja kun hänen naapurit tulivat hänelle, hän ei voinut välittömästi mennä heille vannomaan."

Olen iloinen voidessani toivottaa sinut tervetulleeksi, rakkaat blogin kävijät!

Hihna - tämä on yleisin yksityisen rakentamisen perusta. Talo, autotalli, kylpy - kaikki alkaa hänen kanssaan. Sen järjestely on suhteellisen halpa, ja mikä tärkeintä, se ei vaadi erityisiä laitteita (älä pidä betonisekoittimia). Ja se tarkoittaa, että voit rakentaa sen itse.

Joten tänään teema on nauha-säätiö omilla käsilläsi, askel askeleelta ohjeita rakentamisesta. Mistä sen rakentaminen alkaa? Oikea vastaus on maaperän tutkiminen. Lisäksi tämä koskee kaikkea, jopa aidan, vähintään kolmen tarinan mökki kellarilla. Ja täällä - kaksi vaihtoehtoa.

Ensimmäinen (klassinen, ilman riskiä) on järjestää geologisia tutkimuksia (virallinen määritys maaperän analysointityöhön kutsutaan virallisesti) vastaavassa organisaatiossa. Tietenkin sinun on maksettava heidän työstään, mukaan lukien reiän poraaminen, maaperän louhinta eri syvyyksistä ja kemiallisen analyysin suorittaminen. Mutta sitten ymmärrät, mitä ja miten sinun on otettava huomioon rakentamisen aikana.

Toinen (vaarassa) - porata itseäsi. Tämä voi olla parhaillaan järjestää vesihaute. Viimeisenä keinona - kysy naapureilta, joilta on jo useita vuosia kestäneitä rakennuksia. Tämä on kuitenkin erillinen aihe, en kuvata sitä.

Seuraavana hetkenä, minkälainen nauhataso - syvennetty tai matala. Valinta riippuu kuormista. Sanon, missä matala syvyys on hyödyllinen, kaikki muu on toista tyyppiä.

 • Puutaloille;
 • Ilmastettu, ei yli 2 kerrosta;
 • Runko (sandwich-paneelien talo);
 • Monoliitit, joissa on kiinteä muotti;
 • Luonnonkivirakenteet;

"Tällaisen säätiön perustan syvyys on ≈ 0,3 - 0,7 m. Se ei sovellu taloja, joissa on syviä kellareja ja maaperän karsimiseen."

Tästä artikkelista opit:

Alalajien nauhalämykset

 • Raunioista betoni. Sementti-hiekkaseoksen sydämeen lisäämällä kivet. Hänen laitteensa kuuluu sora (hiekka) tyyny.
 • Brick. Pohjimmiltaan on selvää, että. Mutta meidän on muistettava, että tiili on hygroskooppinen ja vaatii vedenpitävyyden, muutoin ensimmäisen huurteen jälkeen tuhoaminen alkaa.
 • Vahvistettu betoni. Sementin, hiekan ja sinkin seos, joka on vahvistettu metallista tai verkosta.
 • Block-laatoitettu. Lohkot ja levyt, voit muuten tuoda toisarvoisesti kaikki purkaminen.

Matala, käyttäen vahvistettua betonia tai butobetonny-tyyppiä. Suosituin, ensimmäinen. Se on halpa, kestävä ja mahdollistaa monimutkaisten kokoonpanojen määrittämisen. Hänelle ja puheelle.

Ensinnäkin tärkeä kohta - maanalainen tekninen verkosto (vesi, jätevesi jne.). Ottakaa huomioon verkossa maaperän jäädyttämistä koskevat tiedot. Ne asetetaan ennen perustustyön aloittamista. Ja suurella todennäköisyydellä kommunikaatio sijoitetaan matalimman perustan alapuolelle (ellei tietenkään ole Sochiin asuva).

Rakennusprosessin päävaiheet

 1. Selvitys ja merkintä;
 2. Oven ja tyyny;
 3. muotti;
 4. Armature-kytkin;
 5. Täyttö ja hoito;

Selvitys ja merkintä

Poista ensin roskat ja kasvit (puut / pensaat). Tämän jälkeen siirry merkintään. Työkalut ja materiaalit: puiset tangot (tai raudoitustangot), köysi (kalastuslinja), neliö, mittanauha. No, jos taso tai hyvä laser taso on - olet kuningas.

 • Määritä pystytetyn rakenteen keskipiste. Kun tiedät talon koon, suunnista kehä paikalle ja aseta köydet nurkkiin;
 • Tarkista kaikki neljä kulmaa, keskittyen diagonaaliin. Jos kaikki "chiki-piki" - tarttuvat navat ja vedä köysi;
 • Tee myös sisäinen merkintä, vetäydyttäsi ulkona sen pohjan paksuuden mukaan.
 • Tarkan merkinnän jälkeen valitse alin pisteen. Se on lähtökohtana kaivannon syvyyden laskemiselle erojen poistamiseksi perustusten korkeudesta. Selvästi esitelty?

"Rakennuksen tasoittamispaikalla tulisi olla kumpaankin suuntaan sisennys 2-4 metriä enemmän kuin tulevan rakennuksen ulottuvuudet."

Kaivo ja tyyny

Kaivantoon. välineet: lapio (pikkaxe) ja putkimainen vesi "taso".

 • Aloita kaivaminen alimmalta kulmalta;
 • Älä työskentele lapio "silmällä". Tarkista kaivannon pohjan vedenpinnan taso. Yritä pitää se mahdollisimman hyvin;
 • Seinien on oltava pystysuoraan tasaisia, on tärkeää täytön laadun kannalta;
 • Jos käytät kaivuria, muista puhdistaa ja tasata seinät ja pohja sen jälkeen;

Tyyny. Sen avulla voit vakauttaa kuormituksen ja lisätä vakautta säätöön.

välineet: lapio, paari, kotitekoinen jyrsijä (baari / loki kahvoilla) tai tärisevä levy, viivoitin, taso. tarvikkeet: hiekka, sora, vesi. Jos on soraa hiekkaa, niin se on yleensä onnekas.

 • Hiekka täytetään kerroksittain (kumpikin kerros, ≈ 2-3 cm) ja kostutetaan vedellä. Parempi, jos hiekka sekoitetaan soran tai soran kanssa, se antaa enemmän voimaa. Suositeltava korkeus, 10 - 30 cm. Seulonta on erittäin tehokasta (pieni murskattu murto-osa);
 • Rumpu ja tarkista jokainen kerros. Paras tapa on mennä läpi. Jos jälkiä ei jää, niin tiheys on normaali;
 • Seuraa peittohorisonttia rakennustasolla.

Vähimmäiskorkeutta käytetään tavallisesti maaperän pinnan tasoittamiseen. Optimaalinen korkeus voidaan laskea käyttämällä yhtälöä: säätiön keskimääräinen korkeus on kolme kertaa leveys. Mielestäni tässä on yksinkertaista.

"Hiekkalaatikoiden heikentämiseen (liikkuvien) maaperät ovat tehottomia. Ruuvipallot ovat parempia täällä. "

Vedenpitävät tyynyt. Suositellaan. Estää kosteuden imeytymisen hiekasta betoniin. Tämän vuoksi vedenpitävä kalvo on asetettu 10-15 cm: n päälle tyynyn päällekkäin. Jos sinulla on varaa ostaa geotekstiilejä, se on vieläkin turvallisempaa.

muotti

välineet: vasara, saha, kone, ruuvimeisseli, taso, mittanauha. tarvikkeet: terälevy (vähintään 2 cm paksu), tanko, kynnet (itsekierteittävät ruuvit), kulmat, lanka.

On valmis (kokoontaitettava suojus) muotti. Mutta kuvittelemme, että sinulla ei ole sitä. Ruoanlaitto perinteinen. Tietenkin on olemassa kokeneita käsityöläisiä, jotka kykenevät rakentamaan muottipohjan romumateriaalien (palanpalat, vanhat raudan levyt, vaneri, OSB jne.) Perustamista varten, mutta emme ole. Teemme niin kuin pitäisi...

 • Kulmissa sijoitetaan tangot tangosta ja tarkista lävistäjä;
 • "Kanavat" kootaan laudalta (puhdistetaan toisaalta). Tämä puoli on suunnattu sisälle;
 • Levy poistetaan kynsillä tai ruuveilla kierretään ulkopuolelta (helpottamaan purkamista betonin asettamisen jälkeen);
 • Suositeltu muottikorkeus (tuleva perusta) on ≈ 30-40 cm maanpinnan yläpuolella, mutta se on mahdollista ja enemmän - se ei ole huonompi (pitkä talo näyttää aina kauniilta). Älä anna aukkoja;
 • Ulkopuolelta ne kiinnittävät tukia (70-90 cm: n askelin), jotta rakenteen muodonmuutos voidaan ratkaista liuoksen paineessa. Kiinnitä erityistä huomiota tähän;
 • Sijoita muottipesän sisällä köysi korkeimman täytön tasolle.

"Tarkasta seinien pystysuuntaus käyttämällä linjaa. Niiden tarkkuus riippuu vakaudesta ja siten säätiön kestävyydestä. Valukanava oli sileä ja myös liuoksen vuotamisen välttämiseksi on hyödyllistä naulata polyeteenikalvo sen sisällä. Sen kiinnittämiseen tavallinen kalusteiden nitoja on kätevä. "

Asennuksen kytkentä

Vahvistus on "luuranko", johon "konkreettinen runko" rakennetaan. välineet: pihdit, vasara, hiomakone. tarvikkeet: teräsbetonipalkit (osa 10-12 mm), eikä - polymeerivahvistusta, neulomalla tai muovipuristimilla.

 • Leikatut raudoitetut kappaleet on sijoitettu pohjan akselin ympäri ja pitkin ja yli 40 cm: n kaato-syvyydellä, myös pystysuorassa, 25-35 cm: n neliösolun "askeleella";
 • Vahvikkeen kiinnitys suoritetaan neulomalla (teräslangalla) toisiinsa ja muottien seinämiin;
 • Kun asetat lujitteen kaivantoon, sen on täytettävä siten, että sen yläosa ja sivuseinämät ovat vähintään 5 cm (eli vahvistus on täytettävä kokonaan);
 • Jotta runkorakenne ei pääse kosketuksiin kaivannon pohjaan, aseta tiilet tai palkit lujittavan hihnan alaosaan.

"Älä käytä hitsauskoneita vahvistuskotelon kiinnittämiseen. Muussa tapauksessa korroosiota muodostuu nopeasti hitsausliitosten kohdissa. Poikkeuksena on teräslaatu A500 C ".

Täytä (kruunuprosessi)

välineet: betonimylly, paari, kauha, lapio, puinen vasara, kouru. tarvikkeet: laasti (PGS, PGS, sementti, vesi).

 • On oikeampaa (laadun suhteen) tilata valmiin betonin laitoksen perustaksi (ne laskivat kuutiokapasiteetin - tilasivat oikean määrän "sekoittimia");
 • Älä unohda tuuletusaukkoja. Yksinkertainen ja nopea vaihtoehto: me hieno tavallinen muovinen viemäriputki, jonka halkaisija on 110 mm. Putkien määrä on yhtä suuri kuin aukkojen lukumäärä.
 • Täyttö tapahtuu asteittain. 15-20 cm: n kerros tiivistetään käsin puristamalla tai värähtelijällä (tämä on mahdollisten aukkojen poistaminen monoliittisesta pohjasta). Tällöin virtaa uusi, ja niin edelleen köyden avulla merkittyyn tasoon asti;
 • Kaatumisen jälkeen pinta tasoitetaan sääntöllä (lastalla). Muottien seinät koputetaan puukahvalla (mäkkäri) parantamaan kutistumista ja etsimällä kukoistavia ääniä (aukkoja). Tällaisissa paikoissa irrotetaan lävistys (liitos), kerääntynyt ilma.

"Betoniliuos, joka kaadetaan yli 1,5 m: n korkeudelta, jollei delaminaatio ole mahdollista. Siksi tällaisissa tapauksissa käytä kourua.

Hieman ratkaisu. Jos et ole ostanut valmis - tee se itse. Sementin laatu on M 400, saadun betonin aste on M 100. Suhteellinen klassinen laskenta on 5/3/1, ts. 5 osaa raunioista / 3 osaa hiekkaa / 1 osa sementistä. Vesi suhteessa 0,5-0,6, kokonaismassasta. Käytä määritettyjä ainesosia ilman roskaa. Betoni "rakastaa" puhdasta vettä ja samoja komponentteja.

Sanon käytännöstä, yleensä täytämme aina näin: 5 osaa hiekka- ja soramakeita (hiekka- ja soramakeita) tai PGS (hiekkaa ja soraa) ja 1 osa sementtiä. Eli yksi tai viisi. Vettä samanaikaisesti, noin 1-1,5 osaa. Kaikki riippuu käytettävän materiaalin kosteudesta...

"Muista, että jos ei onnistunut täyttämään massiivipuuta kokonaan, saattaa syntyä" kylmiä siltoja ". Jos kyseessä on subzero-sää, älä unohda lisätä pehmittimiä liuokseen ja parantamaan kovettumista, käytä kuumaa vettä (ja kesällä päinvastoin - kylmä).

Huuhtele kaatamisen jälkeen

Asiantuntijat suosittelevat sprinkling svezhezalituyu pinta, siementä sementti (läpi seula). Tämä mahdollistaa ylemmän kerroksen lujuuden nopeammin ja suojaa halkeilua vastaan ​​(ns. Rautabetoni).

Kolmen tunnin kuluttua (kun liuos asetetaan) betoni peitetään kostutetulla materiaalilla (kuori, rätit, lastut) ja ensimmäiset kolme päivää kuivalla säällä vedetään vedellä 5 tunnin välein. Kastelemisen jälkeen peitä kosteudenestopäällyste (p / e, katehuopa jne.). Tällaiset "vesimenetelmät" ovat erittäin hyödyllisiä tulevia säätiöitä varten.

Muotti poistetaan noin 7-10 päivän kuluttua. Poistettujen muottien jättämät aukot peitetään hiekalla ja kaadetaan hyvin. 28 päivän jälkeen säätiö on valmis. Tämä on koko prosessin ajanjakso.

Viimeinen sointu - vedeneristys. Tätä tarkoitusta varten käytetään lämmitettyä bitumimuovia, johon liimataan päällekantomatta 15-20 cm päällekkäin. Vaikka nykyaikaisempia materiaaleja, kuten erityisiä bitumimastisia, on olemassa. Erittäin kätevä ja kätevä käyttää. No, nyt on hetki - sokea alue. Päätät, mutta asia on välttämätön.

Muuten, matala perustus soveltuu hyvin kylpyyn. Tonttia ei yleensä tarvita kellariin, ja kustannusluku on melko henkinen. Totta, on välttämätöntä ryppyjä, mutta kuinka miellyttävää se on, kylmässä talvella kuumassa kuumassa hyllyssä, muistaa - "mikä hieno mies, jonka päätin ja rakensin sellaisen ihmeen!"

Toivottavasti aihe on selvennetty ja antaa ymmärtämyksen siitä, kuinka kaataa säätiö. Tilaa uutiset ja menestyy! Rauhan kotiisi, vailkaa!

Viisauden lainaus: Kykenee kestämään, pystyy saavuttamaan kaiken, mitä hän haluaa.

Ribbon säätiö: miten se tehdään itse

Alhaisten yksityisten talojen rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. Mutta useimmiten kotimaan mökit ratkaistu vaihtoehto muodossa betoniteräs nauha alle laakerin seinät. Loppujen lopuksi tee nauha-säätiö omalla kädelläsi, tarvitset vain vähimmäisvaatimukset betonin sekoittamiseksi ja noudata ohjeita. Tällaisen perustan tekniikka on yksinkertainen, siksi se on niin usein valittu itsenäiseen toteuttamiseen.

pitoisuus

Mikä se on?

Rakenteellisesti nauha-pohja on raudoitetun betonin rakenne, joka luodaan ympäröivän rakenteen ympärille kuorman uudelleenjakoon maan päällä. Samankaltaista tukea käytetään talojen, autotallien, ansiorakennusten, kylpyammeiden, autotallien ja jopa aidojen rakentamiseen. Itse tekeminen ei ole vaikeaa.

Joten hän näyttää

Tällaisen säätiön rakentamisessa on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä ja suosituksia. Nauhapohjan valmistustekniikan noudattamatta jättäminen on mahdollista unohtaa tukirakenteen ja rakennuksen kestävyys. Pitkä se ei kestä.

Maaperän kausiluonteinen turvotus, kosteuden vaikutukset betoniin ilman vedenpitävyyttä, väärin lasketut kuormat - syyt, joiden vuoksi talo on jo seisomassa, nauhan pohjan tuhoutumisen syyt ovat moninaiset. Kaikki on ennakoitava ja huomioitava etukäteen, muuten vahingoittunut tai täysin tuhottu rakenne on rakennettava uudelleen.

Tyypit ja tyyppiset säätiöt

Syvyys on MZLF (matala) ja yksinkertaisesti upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa alhaisen rakennuksen alapuolella oleva betonihihna haudataan maahan vain 200-400 mm ja toinen haudataan puolitoista metriä (maanpinnan alapuolella).

Jos maaperä rakennustyömaalla on kivinen ja pohjavesi on syvä, on parempi valita matala syvyysvaihtoehto, joka on halpa ja pieni betonin tilavuudessa. Lahennuksessa, talon korkeilla GWL- ja hiekka-alueilla on tehtävä voimakkaampi ja kalliimpi tuki. Usein arvio tällaisesta asunnosta on sellainen, että yleensä on tarpeen valita toisenlainen säätiö.

Seinäasennus MZLF: llä

Rakenteellisesti nauhan w / b-pohja on:

Ensimmäinen tyyppi suoritetaan kaatamalla vahvistettua vahvistettua hihnaa. Toinen vaihtoehto on erikoistehosteista tehdyt pohjalevyt (FBS) tai tiilet.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Hänellä on kolme epäilemättä ansioita.

Laitteen äärimmäinen yksinkertaisuus - kaikki pyrkivä rakentaja selviytyvät kaatamalla betonia ja asennuspaloja (on vaiheittainen ohje - jotta kaikki oikein rakennettaisiin, hän tarvitsee vain seurata vaiheittain);

Universaalisuus - tällaisista syistä voit laittaa tiili-, vaahtobetoni- ja kehysrakennuksia sekä mökkejä baarista, tavallisesta tai pyöristetystä lokista;

Kyky kestää raskaita kuormia pohjan pohjalta ja ylhäältä mökin painon ja kaiken siinä.

Vahvistettu betoni nauhan pohja kestää monta vuotta, vaikka talon seinämien rakentamista ei ole tehty hiilihapotettujen betonilohkojen, vaan kiinteän kiinteän tiilen rakentamiseen. Kustannusten kannalta se on huonompi vain ruuvipinoille, mutta luotettavuuden kannalta useimmissa tapauksissa ne ylittävät ne.

Tämän säätiön haittoja voidaan tunnistaa:

Velvollisuus analysoida perusteellisesti maaperä rakennustyömaalla;

Tarve käyttää nostolaitteita (FBS: n käytössä);

Pitkäaikainen betonin kovettuminen vähintään 3 viikkoa (monoliittisen vaihtoehdon valinnassa);

Mahdollisuus laittaa vahva vuorattu ja tulva maaperä.

Askel askeleelta ohjeet - säätiö omilla käsillään

Punnitun pohjan teipin paksuus ja korkeus sekä perustan syvyys valitaan maaperän, alueen ilmasto-olosuhteiden ja pystytettävän rakennuksen kerrosten lukumäärän perusteella. Ilman tietämystä tällä alalla, on parempi antaa tämä suunnitteluvaihe ammatilliselle. GOST-sivuilla on monia vivahteita ja vaatimuksia, joita on noudatettava.

Mutta kotimaasi tukemalla jo valmiiksi hankittu tuki on täysin mahdollista ja itsenäistä. Virheiden välttämiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä nauha-säätiö seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla. Siinä kuvataan kaikki yksityiskohdat samankaltaisen rakenteen rakentamisesta tyypilliselle yhden tarinan mökille.

Työn vaiheet

Ensimmäinen vaihe - merkintä ja maanrakennus. Säätiön syvyydestä riippumatta tulisi perustua voimakkaisiin maakerroksiin. Se voi olla savi, hiekkametsä, kalliot kerrokset tai siilot. Yleensä ne piilotetaan turpeen ja tavallisten maan kerrosten alla. Kaikki tämä on peitettävä ja poistettava, ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen.

Valmistamme tontin, levitämme perusmateriaalit: armatuuri, eristys, laudat muottiin

Sivuston merkitsemiseen tarvitaan tapit, mittanauha ja lanka. Jos maaperä on tiheä, niin kaivetun kaivannon seinistä saat suuren muottipesän. Sitä on vain lisättävä sitten ylhäältä. Jos maaperä on löysä ja kaatuu jatkuvasti, kaivantoa täytyy kaivata hieman leveydeltään niin, että muottipaneelit voidaan sijoittaa kaivon sisään.

Toinen vaihe on tyynyvalmistelu. Kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan hiekalla ja pienellä soralla. Tämä hiekka-sora-kerros on syvästi puristettava, kaataa vettä, kun sitä kaadetaan. Sen pituus on noin 10 - 30 cm. Tämä pehmustettu pehmuste vähentää kuormitusten jakamista alaspäin kaistaleen talteenoton aikana.

Jäähdytin voidaan sijoittaa tyynyn päälle - tämä estää talteen jäämistä

Kolmas vaihe - muottien asettaminen. Tarvitset tangot, joissa on jakso 30 - 40 mm ja levyt 15-20 mm paksuina tai laminoidut lastulevyt. Talon betonialustalle luotu muotti on tällöin velvollinen ylläpitämään huomattavaa betonin massaa kaadettuna. Sen pitäisi olla kestävä ja luotettava. Jos se täyttyy betonin sekoittamisen jälkeen, se kaatuu, niin kaiken täytyy alkaa uudelleen.

Laitamme levyn muottiin

Jos pohjavesi rakennustyömaalla on korkea, niin betoniteräkselle tarvitaan vedenpitävyys. Ylhäältä, talon kellarikerroksessa, se tehdään yleensä peittokuvana. Jotta maan pohjaan jäävä osa voidaan suojata, kateaine on sijoitettava kaivoon sivuille ja pohjalle. Se suojaa betonia liialliselta kosteudelta maaperässä sen kovettumisen ja sen jälkeen.

Neljäs vaihe - venttiilien asennus. Vahvikkeille käytetään tavallisesti 14-16 mm: n poikkileikkausta ja ohutta sidontalankaa. Liitokset voidaan myös sulkea sähköhitsauksella. Mutta tässä tapauksessa tarvitset kokemusta hitsauskoneesta ja itsestäsi. Lisäksi hitsauksessa on oltava valmis metallisen korroosion esiintymiseen.

Rebar-sitomisvaihtoehto

Tämän seurauksena 25-30 cm: n solujen vahvistamisen kehys tulisi muodostaa kaivannon sisään ja se sopii niin, että kaikki sivut ovat peitetty kaatamalla betonia. Muussa tapauksessa metalli väistämättä ruostuu, talossa sitten pitkään vain ei kestä.

Näin muottien pitäisi näyttää ennen kaatamista.

Eristeiden ja varusteiden välissä on oltava 5 cm: n tila

Viides vaihe - betonin kaato tai FBS. Jos päätetään varustaa talon rakentaminen talotekniikalla, se nopeuttaa rakentamisen prosessia. Ei ole tarvetta tehdä muottirakennuksia ja odota lähes kuukausi ennen betonin asettamista.

Kuitenkin riippuvuus säätiölohkoista maksaa enemmän kuin monoliittinen vastine. Lisäksi niiden täytyy kaivata suuremman kaivannon leveydeltä. Kuormien jakautumi- seksi muurauslaatan alariville FBS tehdään laajenevalla alustalla.

Jos tukilaitteelle valitaan monoliittinen versio, betoni on kaadettava välittömästi koko pinnalle. Ei aukkoja ja ei korkeuskerroksia. Monoliitti on monoliitti. Talon on pysyttävä luotettavasti.

Kynnet voivat merkitä rajatäytteen muodon

Betoniseoksen itsensä valmistuksessa on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa 1: 3: 3. Mutta on parasta ensin järjestää valmis ratkaisu, jonka merkki M300 ja sitä korkeampi.

Autamme lastalla ja lastalla tasaisen levittämään betonia

Betonin kaatamisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, ettei siinä ole aukkoja. Tiivisteen suorittamiseen on erityisiä värähteleviä koneita. On kuitenkin myös mahdollista käyttää vahvistusosaa täytetyn massan ja vuotoveden puhkaisemiseksi pois siitä.

Siirrämme värähtelevän betonin päälle tyhjennysten poistamiseksi

Säätiön valu päättynyt

Kuudes vaihe - vedeneristys ja sokea alue. Vedenpitävyys on sallittua 3-4 vuorokautta betonin kaatamisen jälkeen. Kestää noin kolme viikkoa. Mutta on mahdollista aloittaa käsittely mastilla, vaikka se ei ole täysin jäädytetty nauhan säätiön taloon.

Rakennuksen koko kehän varrella sinun on myös tehtävä sokea alue, joka ohjaa sadeveden poispäin sen seinistä.

Valmis säätiö kellarikerroksilla

Käytä kodin rakentamiseen

Tällainen tuki voi helposti olla kaksikerroksisia yksityisiä taloja. Voit rakentaa mökin siihen, voit valita liimattu laminoitu puutavara, loki, vaahtomuovi tai keraamiset lohkot. On vain pätevää tutkia maaperää ja laskea kaikki kuormat oikein. Säätiön lopussa ei vahingoiteta viilua, jotta se suojaisi säästä. Tämä ihanteellinen luonnonkivi tai klinkkerilevy julkisivuun. Mutta voit valita yksinkertaisemman asennuksen ja edullisen profiilin tai sivurajan.

Säätiö omilla käsillään. Tyypit perusta yksityisille kodeille.

Se, että säätiö on talon perusta ja koko rakennuksen kestävyys riippuu sen luotettavuudesta, joka on jokaisen kehittäjän tiedossa. Mutta tiedetään myös, että tämä on yksi kustannusten kannalta kalliimmista rakennusmenoista. Mutta jos noudatat vaiheittaisia ​​ohjeita säätiön rakentamisesta omiin käsiisi, on täysin mahdollista selviytyä tällaisesta työstä ja säästää rahaa.

Perusrakenteiden päätyypit suunnittelun ja valmistusmenetelmän avulla

Yksityisen talon rakentaminen voidaan toteuttaa yhdellä neljästä päätyyppiä:

 1. vyö;
 2. kasa;
 3. columnar;
 4. monoliittinen laatta, ns. laattaperusta.

Ne eroavat toisistaan ​​paitsi rakentavasti, myös kustannuksiltaan, työn määrästä, mukaan lukien maanrakennus, kantavuus ja monimuotoisuus omassa lajistossaan.

Tältä aiheesta on samanlainen artikkeli - Tape-perusta omilla käsilläsi.

Stripin perustukset yksityisen talon rakentamiseen

Hihna rakentamismenetelmän mukaan voi olla:

 • monoliitti;
 • joukkueet.

Ensimmäisessä tapauksessa on rakennettu ura, jonka pystytys, irrotettava tai irrotettava muotti on asennettu, perustetaan raudoituskehys ja asennetaan betonia.

Lisäksi perustavan, kaistaleen perustuksen syvyys voi olla matala syvyys. Tämä on erittäin suosittua yksityisten kehittäjien kanssa, koska se mahdollistaa huomattavasti kustannusten ja rakennustöiden lyhentämisen. Useimmin matala-teippiperusta käytetään yksikerroksisissa kevytrakennuksissa, joissa on vankka maaperä, jossa on vähäinen maaperän jäädytys ja matala pinnanalainen pinta.

Kaikentyyppiset nauhalevyt ovat melko kalliita, joten kysymys kustannusten vähentämisestä on aina esityslistalla. On olemassa ulosmatka - rakentaa rakoa perustan talolle, mutta edellyttäen, että paikoissa hallitaan tiheä maaperä, mieluiten savi, ja pohjaveden taso on alle aloituskohdan.

Pohjimmiltaan sitä käytetään talonrakentamisessa, joka on korkeintaan yhden kerroksen ja taloudelliset rakennukset. Tämä on pohjimmiltaan sama monoliittista nauha-alustaa, sillä alempaan (maanalaiseen) osaan, johon ei tarvita perustusta, betoni kaadetaan suoraan kaivantoon.

Kellariosan rakentamista varten tarvitaan vain muottirakennetta, jos rakennetaan perusrakenteinen monoliittirakenne. Mutta perustaa kellari on täysin hyväksyttävää, esimerkiksi tiilistä.

Huolimatta siitä, että nauhamaisen säätiön laite on melko kallis ja monimutkainen tapaus, sillä on kiistaton etu - mahdollisuus saada luotettava ja tilava kellarihuone, jonka arvoa kaupungin ulkopuolisissa elämäntilanteissa on vaikea yliarvioida.

Pilarin perusta

Tällainen säätiö on erittäin suosittu kehysrakennusten tai puusta valmistettujen talojen rakentamisessa, mutta vain edellyttäen, ettei maanalaista tasoa ole.

Päälaakerielementti ovat pylväät, joiden asennus on tehtävä kaikissa rakenteen ulkokulmissa sekä laakerin seinämien risteyksissä. Lisäksi, jos niiden pituus on yli 3 metriä, asennetaan lisäpylväät, jotka edesauttavat kuorman uudelleenjakoa ja varmistavat sekä perustuksen että siihen rakennetun talon vakauden ja luotettavuuden.

Pilarien poikkileikkauksen koko määritetään pääsääntöisesti kuormituksesta riippuen ja valitusta materiaalista riippuen. Pylväspohjan tärkeä rakenneosa on razdbalka (teräsbetoni, metalli tai puu), joka mahdollistaa grillauksen rakentamisen, joka toimii yhtenäisenä kuormanjakajana talosta kaikkiin pylväisiin.

Pilarin perustukset ja nauhat voivat olla kahta tyyppiä:

 • monoliitti;
 • joukkueet.

Kun kyseessä on yksityisen talon perustamiseen tarkoitetun betonimerkin monoliittinen versio, sen on täytettävä luokan B10-B25 vaatimukset. Kaksikerroksisten rakennusten rakentamisessa tarvitaan vahvistamista, ja yksikerroksisille rakennuksille päätetään erikseen riippuen rakennuksen painosta, materiaalista, josta sitä rakennetaan ja maan kunnosta.

Ennaltaehkäisevien sarakkeiden perustuksia voidaan käyttää:

 • keraaminen tiili;
 • luonnonkivi, mukaan lukien rauniot;
 • teräsbetoni- tai asbestiputket;
 • betonia kaadettaessa valmistettuihin ja vahvistettuihin kaivoihin.

Siinä tapauksessa, että kysymys kylpysyvystä on parempaa, harkitaan puun käsiteltyä tammea, lehtikuusi tai männynrunkoja.

Huolimatta siitä, että tällaisen säätiön kustannukset ovat alhaisemmat 30-50% verrattuna nauhapohjaisiin, erityistarvikkeiden houkuttelemisen vuoksi, se ei ole suosittua 2-3 kerroksen päärakennuksille, vaikkakin sellaisten kevyiden rakennusten rakentamiseen, jotka eivät vaadi suurta syvyyttä ja kaikki työ voidaan tehdä käsin, on melko rationaalinen valinta.

Lisäksi on tärkeää tarkkailla sementin ja hiekan mittasuhteita säätiölle, koska säästöt, jotka johtuvat halvempien materiaalien käytöstä, ovat tässä tapauksessa sopimattomia.

On pidettävä mielessä, että kaikentyyppisissä pylväsperusteissa on voimakas voimien voimakas vaikutus, joten niitä voidaan käyttää vain stabiileissa, kiinteissä maissa.

DIY-säätiö video, video:

Ihanteellinen perusta talon rakentamiseen vaikeissa olosuhteissa

TISEN yhdistetty perusta on sen tyyppinen sarake-nauha. Se on välttämätön vaikeiden maaperien rakentamiseen raskas rakennusten kahdesta kerroksesta. Esimerkiksi olosuhteissa, joissa maaperän jäädyttämisen syvyys on niin suuri, että liuskajohdon rakenne ei ole kannattavaa, ja pylväs ei yksinkertaisesti pysty selviytymään sen tehtävästä.

Laipatyyppien erottuva piirre on ns. Kantapään läsnäolo, joka on erityinen laajennus, jonka ansiosta saavutetaan suurempi lujuus ja vakaus. Useimmiten tässä tapauksessa valmistetaan monoliittisia pylväitä ja käytetään myös perustan raudoitusta, mutta rakennelma asbestisementillä tai metalliputkilla on sallittua.

Grillausmateriaalina tähän perustukseen tehdään teipin monoliitin valmistukseen tarkoitettu muottirakenne maanpinnan tasolla.

Terien kaivojen valmistukseen käytettiin poran TISE, joka on laite, joka koostuu kahdesta tangosta ja leikkausastiasta. Maan syvyydessä tapahtuvan pyörimisen vuoksi se siirtyy vähitellen ja muodostaa kupolin muotoisen laajenemisen kaivon alaosassa.

Tämän muotoilun ansiosta saavutetaan lisärakenteinen säätörakenne, joka luonnollisesti vaikuttaa koko talon lujuuteen. Suunnittelukuormista riippuen voidaan käyttää useampia kokoja, jotka eroavat toisistaan ​​pitkillä sauvoilla ja joiden auraus halkaisijaltaan maadoitusmomentin tilavuudella.

Pile-pohja

Niissä tapauksissa, joissa tarvitaan rakennuksen rakentamista vaikeisiin tai ongelmallisiin maaperäihin, kuorman tasaisen uudelleenjakamisen varmistamiseksi maassa käytetään pino- tyyppisiä perustuksia. Käytetään laajalti matala- ja korkea-arvoisia rakennuksia varten. Seuraavia tyyppisiä paaluja käytetään tähän:

 • teräsbetoni;
 • metalli, mukaan lukien ruuvi;
 • Yhdistetyt;
 • puuta (harvoin käytetty, pääasiassa maanrakennuksessa kevytrakenteiden rakentamiseen).

Muuten laitepallosäätiöt ovat:

 • sisennetty, toisin sanoen ne, jotka ulkoisten voimien vaikutuksen alaisena ovat upotettu maahan. Useimmin tähän käytetään hydraulista tärinää, vaikka on mahdollista "ruuvata" esim. Ruuvipuristin käsin;
 • täyteaineena - tällä menetelmällä säätiö kaadetaan aikaisemmin valmistettuun kuoppiin käyttäen jatkuvaa menetelmää, lisää lujuutta ja luotettavuutta, esivahvistettua;
 • paalut, joten vahvistettuja betonipaloja asennetaan pääasiassa, mikä edellyttää erikoislaitteiden käyttöä - copraa. Mutta tämän tekniikan käytöllä on rajoituksia: tiheän rakenteen olosuhteissa kopra-työn vaikutus voi johtaa maaliikkeisiin ja siten lähentelevien esineiden muodonmuutokseen tai tuhoutumiseen.

Pallosäätiöiden etu on:

 • mahdollisuus tehdä ympärivuotista työtä;
 • vähemmän maanrakennuksia;
 • vähentää materiaalien hankintakustannuksia
 • vetovoima erikoislaitteiden kuljettamiseen epätyypillisten pitkän rakenteiden, sekä niiden upottamista.

Typerä säätiö: suunnitteluominaisuudet ja rakentamismenetelmä

Bourneous tai burzoalivaya perustan on suunniteltu toimimaan monimutkaisissa, heikoissa tai märissä maissa. Käytännöllisesti katsoen ainoa mahdollinen vaihtoehto käytettäväksi tiheissä rakennusolosuhteissa, koska se ei edellytä laitteiden käyttöä paalujen ajoa varten, eli prosessia, joka vahingoittaa ympäristöä ympäröivien rakennusten tilaan.

Se on korvaamaton rivitaloissa tai kaltevilla tontilla, koska sen avulla voit järjestää talon tasainen pohja.

Tällainen säätiö on suunniteltu raskaille kuormille, mutta yksityisissä asuntorakentamisessa sitä käytetään pääasiassa kehys- tai puutavaratalouksiin. Tiili- tai kivitaloille sen tyyppinen on optimaalinen - paaluhiilipohja, joka on yhdistetty tyyppi paalujen muodossa monoliittisella nauhalla, joka ei ole upotettu maahan.

Porakoneen laitetta varten kaivo valmistetaan ensin käsin tai erikoislaitteiden avulla. Tätä tarkoitusta varten käytetään useimmin koteloa, jossa on leikkauskärki, joka myöhemmin suorittaa pysyvän muottirakenteen.

Sitten siihen asennetaan esivalmistettu raudoituskehys ja rakenne kaadetaan betonilla.

Tämäntyyppisen perustuksen valinnassa on huomattava, että sitä voidaan pystyttää milloin tahansa vuoden ajalta, sillä säätiön alapää on maaperän jäädytyksen alapuolella. Tämä tosiasia on erityisen tärkeä, kun rakennuspäivät tulevat esiin. Esimerkiksi siinä tapauksessa, että rakennetaan puurakenne tai puusta valmistettu talo. Se soveltuu myös pohjaksi vaahtobetonialustalle tai muille selluloosamateriaaleille.

Säätiö kyllästyneillä paaluilla, video:

Ruuvipillojen perustus: suunnittelun edut ja haitat

Runkopallojen talojen rakentaminen mahdollistaa maanrakennusten määrän minimoinnin. Alueen erityistä valmistelua ei tarvita, kaivojen tai ojan kaivamista, koska paalut yksinkertaisesti ruuvataan maahan käsin tai mekaanisesti. Tämäntyyppisen säätiön valitseminen ei ole tarpeen jäädyttää rakennusta talvikaudeksi.

On pidettävä mielessä, että ruuvipallot ovat monenlaisia, jotka eroavat keskenään paitsi rakentavina myös suorituskyvyssä. Siksi ennen kuin valitset tuotteita, laskea paino kotona ja huomioi maaperän ominaisuudet.

Ruuvipallot ovat:

 • valettu, eli tanko ja kärki edustavat yhtä yksikköä. Kykenee kestämään huomattavia kuormituksia, eikä niiden rikkoutuminen ole vaarallista asennuksen aikana;
 • hitsattu, joka edustaa metallitankoa hitsattujen terien kanssa;
 • yhdistetyt, paalut, kampaus kartion ja terät yhdellä supistuksella, on suuri kantavuus, kestää jopa 50 tonnin kuormitusta.

Kiilahihnan perustaminen on välttämätöntä:

 1. valmistele tontti: ryöstää kantoja tasoittamaan aluetta, päästä eroon kivistä mahdollisimman paljon;
 2. suorita laitteen;
 3. paalujen asentaminen olisi aloitettava tulevan rakennuksen kulmista;
 4. rungon ruuvaamisen aikana pystytasoa tulee seurata jatkuvasti;
 5. jos työ tehdään manuaalisesti, tarvitaan 3-5 henkilöä, ja prosessi kestää 1-2 viikkoa riippuen talon pinta-alasta ja vastaavasti paalujen lukumäärästä;
 6. Prosessia voidaan kiihdyttää kiinnittämällä erikoislaitteita: samanlainen työ voidaan suorittaa 2-4 vuorolla;
 7. kun kaikki paalut on asennettu, sinun on tarkistettava niiden taso vaakasuoraan tarvittaessa tekemällä säätö leikkaamalla ylimääräinen korkeus joissakin niistä. Huolimatta siitä, että paalujen pituus on sama ja ne kiertyvät suunnilleen samalle syvyydelle, joissakin tapauksissa tiivistyminen tai kivi maaperässä voi estää niiden etenemisen perusteellisesti, juuri tästä johtuen korkeusero esiintyy;
 8. kun paalujen perustus on asennettu, ei ole väliä missä lämpötilassa säätiö voidaan kaataa, sillä tähän voidaan käyttää konkreettista liuosta, jossa on erityisiä roiskeita lisääviä lisäaineita, mikä nopeuttaa kovettumisprosessia tapauksissa, joissa työ tehdään talvella;
 9. Ogolovniki on asennettu pilarin reunaan ja grilli on valmistettu baarista, metallipalkista, kanavapalkista tai muusta materiaalista.

Pile-ruuvi-pohjaisten kehittäjien tärkein haittapuoli on se, että mahdottomuus rakentaa täysimittainen maanalainen taso tai kellari, mutta mahdollisuus kehittää edelleen sivuston lisäämällä muita esineitä päärakennukseen on kiistaton etu ja se, että se on yksi edullisimmista tavoista rakentaa luotettavia ja kestävä perusta talolle.

Säätiö "monoliittinen levy"

Tämäntyyppinen säätiö on yksi luotettavimmista ja kestävämpiä, joka soveltuu kaikkien maaperän laitteille. On mahdollista rakentaa raskas ja kevytrakennus, mutta se on erityisen suosittu kehysrakenteisessa rakenteessa.

Ennen kuin pohja asetetaan omiin käsiisi, lujittaminen on tehtävä 12 - 25 mm: n osuudella riippuen suunnitelluista kuormista talon perustuksiin ja lisäksi sinun on valmisteltava laatua, joka ei ole alempi kuin M400.

Tällöin taataan tasainen pystysuuntainen ja horisontaalinen kuormitus kentällä, mikä varmistaa rakennuksen vakauden ja suojaa sen muodonmuutoksilta.

Rakennustyömaalla on mahdollista tehdä laasti, mutta tämä vaatii voimakkaan betonisekoittimen, koska se vaatii kaatoprosessin jatkuvuuden noudattamista. Siksi on järkevämpää tehdä betonilaitokselle tilaus, jossa tarkasti osoitetaan toimitusaika esineelle teollisesta ja taloudellisesta näkökulmasta.

Tällöin voit olla varma, että kaikki tarvittavat betoniosuudet pohjaan otetaan huomioon, ja siitä ei ole mitään ongelmia rakennetun talon kanssa. Laattojen perustuksille on käytettävä vain betonista valmistettua betonia, jonka luokka ei ole pienempi kuin B15.

Jos päätetään, mikä säätö on parempi hiilihapotettua taloa varten, voimme harkita tätä vaihtoehtoa, mutta koska sen kustannukset ovat melko korkeat, sitä käytetään lähinnä silloin, kun toisen tyyppinen rakenne on yksinkertaisesti mahdotonta.

On huomattava, että monoliittinen säätiö voi olla:

 • kiinteänä aineena;
 • rei'itetyt, kotelotyyppiset, kevytrakenteiset rakenteet, joissa jäykisteiset kylkiluut ovat kantavia seiniä ja niiden väliin jääneet aukot, jotka ovat täynnä hiekkaa ja soraa;
 • Ruotsin, joka on rakentamisen yhdistelmä viestinnän ja lämmöneristyslaitteen muodostamisella, useimmiten vesilattialämmityksen muodossa.

Säätiön rakentaminen: jotkut vivahteet

Sekä pohjavesi että saostuminen ovat vaarallisia. Siksi sinun pitäisi ajatella viemäröintijärjestelmää etukäteen ja suunnitella se. Ja jos maanalaisen veden taso on korkea, on tarpeen järjestää kuivatus, tehokkain järjestelmä talon tuhoutumisen torjumiseksi.

Lisäksi on välttämätöntä, että pohja on vedenpitävä ennen seinien pystyttämistä, jonka tarkoituksena on suojata pohjaa itse ja itse taloja, erityisesti sen kellarista. Muista tehdä ja sokea alue.

Koska pylväs- tai paalusäätiöön rakentuvilla rakentavilla taloilla ei ole maanalaista tasoa ja socle, kysymys syntyy, kun sen alaosa on eristetty. Tehdäksesi tämän, rakentaa tällaisen talon elementin, pyyhkäisyksi, joka on väärä socle.

Mikä tahansa askel askeleelta opetus siitä, miten perustaa a zabirki alkaa siitä, että sinun täytyy ensin kaataa improvisoitu "lattia", joka on ohut monoliittinen laatta. Kun he saavat vahvistuksen, voit aloittaa harjoituskirjan rakentamisen, mutta unohtamatta teknisiä ikkunoita - tuotteita maanalaisen tilan ilmanvaihtoa varten.

Layout-säätiö video

Yleiset kysymykset säätiön rakentamisesta

Ennen kuin teet oman talosi talon perustaksi, sinun on suoritettava useita arviointiin liittyviä toimintoja:

Tape-säätiö tee se itse: askel askeleelta ohjeita ja valokuvia

Suosituimpiin tukirakenteisiin tulisi kuulua teippityyppinen säätiö. Se on käytännöllinen ja edullinen hinta. Se ei ole niin vaikea järjestää teippi-säätiö omilla käsillä: vaiheittainen ohje auttaa tekemään sen oikein ja tehokkaasti. Asennustyön aloittamisen jälkeen kannattaa oppia teknologian suunnittelun suunnittelusta ja myös ottaa huomioon tämän perusteen kaikki tärkeät ominaisuudet.

Ennen rakennustöiden aloittamista kannattaa laskea rakennusparametrit.

Perusnauhan tyypin ominaisuudet: hyvät ja huonot puolet

Nauhaosasto on valettu nauha, joka on luotu betoniseoksesta. Pohja on tehty tukirakenteiden ja sisäisten väliseinien alle.

Nauhatuen rakenne on omat ominaisuutensa

Tällaista tukirakennetta suositellaan kiinteille ja suurikokoisille betonista tai tiilestä valmistetuista rakennuskohteista. Käytetään myös rakenteisiin, joissa on raskaita päällekkäisyyksiä. Nauhapohjaa sovelletaan erilaisiin lastausrakenteisiin. Alustan korkeus voi vaihdella. Jos rakennetaan pieniä rakennuksia tai kehysrakennuksia, ja maaperä on huonosti säteilevä, käytetään pohjan matalaa syvyyttä.

Maaperän tyyppi vaikuttaa sopivan tukijärjestelmän valintaan.

Jos maaperälle on tunnusomaista heterogeenisuus, sovelletaan syvään asettuvaa perustusta. Pohjakorkeuden arvo tehdään maanpinnan jäätymisen perusteella kylmien jaksojen aikana. Oikean ja asianmukaisen säätiön perustaminen omiin käsiinsä, askel askeleelta edellytetään, että otetaan huomioon tulevan rakenteen seinämien koko, maakerroksen ominaisuudet ja pohjaveden syvyys.

Vahvistusmenetelmiin vaikuttavat pohjan lujuus.

Nauhapohjalla on seuraavat edut:

 • helppo asentaa;
 • kestävä käyttöikä;
 • kyky kestää suurimmat kuormat;
 • rakennuksen aikana et voi käyttää erikoislaitteita;
 • eräiden rahoitusmahdollisuuksien valinnan valinta.

Koko pohjan vakaus ja luotettavuus riippuvat kiinnitysmenetelmästä.

Tähän malliin liittyy tiettyjä haittoja:

 • sitä ei voi käyttää joihinkin maaperätyyppeihin;
 • huomattava määrä raaka-aineita.

Vaiheittainen opetus ja laadukas video auttavat luomaan laadukkaat nauha-pohjat omilla käsillä. Tällaiset rakenteet voivat olla monoliittisia, ja myös käytetään esivalmistettuja rakennuksia. Koko paikan päälle kaadetaan betoni monoliittista alustaa. Esivalmistettu järjestelmä koostuu erikseen täytetyistä elementeistä, jotka asennetaan myöhemmin.

Monoliittiselle rakenteelle on ominaista lukuisia positiivisia ominaisuuksia.

DIY-säätiö: vaiheittaiset ohjeet ja asennusvaatimukset

Miten rakentaa nauha-säätiö omilla käsilläsi, voit oppia askel-askeleelta ohjeita ja yksityiskohtaisia ​​valokuvia. Tässä tapauksessa pohjan järjestelyä pidetään rakennustöiden nollakierroksena, johon liittyy paikanvalmistusta, tasoittamalla aluetta ja puhdistamalla häiritseviä puita ja pensaita.

Ennen asennusta on tärkeää suorittaa asianmukainen valmistelu.

Valmistelutyö: hanke ja laatumerkintä

Ennen rakennustöitä tehdään suunnittelutyötä ja tehdään myös geodeettisia tutkimuksia. On tarpeen määrittää maaperän rakenne, maaperän jäädyttämisen syvyys ja syvien vesien kulku. Valmisteluvaiheessa maa puhdistetaan ja kohotustaso tasoitetaan. Katos on rakennettu rakennusmateriaalien varastointiin. Piirustusten mukaisesti maaston merkintä tehdään. Se käyttää lankaa tai köyttä, ja voit myös valita raudoituksen.

Merkkijoukossa on tiettyjä hienouksia

Ensin asennetaan kaksi tappi, joista johdot vedetään. Paikoillaan niiden risteys luo neljännen piikin. Sitten linjat mitataan kantavien seinien sisärajoille. Alapinnan leveys on yhtä suuri kuin seinien paksuus ja viimeistelyaineet. Muista ottaa huomioon muita rakenteita: kuisti, kuisti tai takka. Se säätää myös korkeustasoja. Ympärysmitta on erikoisnauhoja. Tason avulla köysiä venytetään ja korkeuseron arvo korjataan.

Merkitystä varten voidaan käyttää köyttä tai lankaa.

Maanrakennuksen ominaisuudet

Työvoimavaltaisiin prosesseihin perustuksen rakentamisessa tulisi olla syvän kaivannon luominen. Se auttaa kaivaamaan tarvittavan syvennyksen nauhalevyn alla omiin käsiinsä - askel askeleelta ohjeita, työn kuvista on esitetty alla. Kaivetun kaivon korkeus riippuu maaperätyypistä. Hiekka-kaivosta vedetään noin metrin syvyyteen. Kevytyönteinen koostumus - noin 1,25 m, ja savimassaa yli puolitoista metriä.

Kaivannon leveys on välttämätöntä suunnitellun perustan koon mukaan.

Seinien on oltava pystysuorat, joten niitä voidaan ohjata ylitse. Pehmittymisen aikaansaamiseksi on välttämätöntä luoda hiekka- ja soratyynyjä. Tätä varten asetetaan kerros hiekkaa, joka on kostutettu pakollisella pohjalla ja sora-murskattu kivikerros.

Se on tärkeää! Jos kaivannon aikana kaivetaan maata, sinun on asennettava rinteitä.

Laskin laskeutumaan sora-hiekkaseoksen määrän perustapeitteelle

Kuinka tehdä kiinteä muotti?

Lomakkeen kokoonpanossa käytetään puusta valmistettua paneelirakennetta. Samanaikaisesti valitaan reunat. Muotoseinät on tehty tulevaisuuden säätiön yläpuolelle. Näin varmistetaan seoksen ylivuoto. Suojukset on koottu reunapaneeleista ja asennettu sitten tukiin, jotka on asennettu kaivannon reunoja pitkin. Muottireikissä tehdään viemärinjat.

Suunnittelun luotettavuus riippuu rakennustöiden luomisen työn laadusta

Merkkijonon taso on venytetty, jonka on noustava maanpinnan yläpuolelle korkeudeltaan 30 cm: n korkeudelle. Näihin tarkoituksiin voit käyttää kattohuopaa tai geotekstiilejä.

Valmis muotti näyttää tältä

Vahvistuksen ja perustusvalun asettaminen

Sen ansiosta voit tehdä teippi-pohjan täydellä omalla kädellä - askel askeleelta käsin, joka kertoo yksityiskohtaisesti, miten vahvistusta tehdään. Tätä vaihetta tarvitaan luomaan luotettava ja kestävä kehys.

Ennen rakennustöiden tekemistä kannattaa valita vahvistusvaihtoehto.

Rungon asennus vahvikkeesta toteutetaan yhdessä muottirakenteen asettamisen kanssa. 12-25 cm: n välein asennetaan raudatangot. Ne on asennettu vahvistuksen elementteihin lanka. Liittimeen voidaan kiinnittää erityinen putki luonnollisen ilmanvaihdon aikaansaamiseksi. Säätiö on valettu. Erityispaperi asetetaan muottien seiniin. Betoniseos kaadetaan kehykseen. Tässä tapauksessa jokaisen kerroksen on lävistettävä ilmaa ulos.

Näet, kuinka vahvistus sijaitsee tässä kaaviossa.

Tekniikka toteutetaan useassa vaiheessa:

 • Ennen töitä kannattaa tarkistaa seoksen paksuus, jonka tulee olla homogeeninen rakenne;
 • liuoksen kaatamisen jälkeen se on pakattava. Tätä varten käytä erikoistyökalua, jossa on värähtelyominaisuuksia, ja tasoitat sen jälkeen tasolasin avulla;
 • betonin seos kiinteytyy noin kolme viikkoa. Jos työ on suoritettu kuumana aikana, pinnan tulee olla säännöllisesti kostutettu materiaalin halkeamisen estämiseksi.

On kätevää kaataa betoniliuosta pyöristetyn laitteen läpi.

Ratkaisulaskuri

Kaatamalla tehdään suositeltavaa käyttää erityistä kourujen muotoista kiinnitystä. Seinämaalaus on sallittu 16-25 päivässä.

Tulva pohja huolellisesti tasoitettuna.

Miten valita betoni merkki nauhan rakentamiseen?

On tarpeen valita sopiva betonimerkki ennen kuin luot ompeleen pino-ja-nauha-säätiön: vaiheittaiset ohjeet auttavat tekemään sen. Seuraavia vaihtoehtoja on syytä harkita:

 • matala-pohjaiset pohjat ovat sopivia M.100-M150 -materiaaleihin, mutta pohjaveden matalalla läpikululla on valittava merkintä M250;
 • sillä upotettu versio on mieluummin brändi M200 tai M250;
 • kun luot perustusta raskaille rakennuksille, on suositeltavaa käyttää M300- tai M350-merkkien materiaaleja.

Valitse erityisen vahva tukikohta valitsemalla suuremmat numerot.

Suunnittelun asennuksessa vedenpoisto ja socle asennus ovat tärkeitä

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Taulukko betonin osuuksista 1 m3 kohden. Miten valmistella laadukkaita betoniseoksia eri tarkoituksiin. Lue lisää portaalin erillisessä julkaisussa.

Hyödyllisiä suosituksia

Kun asennat nauhalevyn, sinun on määriteltävä maaperän laatu etukäteen. On syytä kiinnittää huomiota talojen johtaviin teihin. Jos ne ovat epätasaisia ​​ja epäonnistumisissa, niin maaperä on heterogeeninen. Kiinnitä huomiota myös naapurimaisiin rakennuksiin. Onko niissä mitään halkeamia?

Säätiöllä on erityinen rakenne, joka on rakennettu paksuihin maaperään.

Jos maaperä on homogeeninen, mutta monissa paikoissa on savi välikerroksia, voit kaivaa kaivannon syvemmälle ja ripotella sen hiekalla. Nauhan säätö voidaan tehdä omalla tavallaan, jos otat huomioon sen ominaisuudet ja seuraat tarkasti asennustyötä.

Koko rakenteen kestävyys riippuu peruskokoonpanon asianmukaisesta asennuksesta.

Lisäys paalunrakentamisessa

Talon perusta omilla käsillä

Rakentaa taloa tyhjästä omalla on vaikea tehtävä, mutta toteutettavissa. Huolellinen laskenta, rakennusmateriaalien valinnainen valinta ja kunkin prosessin laadukas toteutus auttavat selviytymään ilman asiantuntijoiden osallistumista. Keskeisin askel on säätiön asettaminen, koska minkä tahansa rakennuksen kestävyys ja luotettavuus riippuu säätiön vahvuudesta. Kestää noin 2-3 kuukautta, jotta perustukseksi omalle talolle.

Talon perusta omilla käsillä

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Säätiön suunnittelu

Asuinrakennusten rakentamiseen käytetään useimmin nauhalevitystä. Se voi olla syvä, jos talo on yksikerroksinen ja pieni alue tai standardi - asetettu syvyyteen 1,8 - 2 m. Alusnauhan leveys on yleensä 40 cm, mutta sitä voidaan lisätä riippuen rakennuksen erityisestä kuormituksesta. Talon suunnittelussa sinun on välittömästi otettava huomioon mahdolliset laajennukset ja järjestelyt kellarista ja puolipohjien tiloista. Yhteisen pohjan läsnäolo yksinkertaistaa merkittävästi verannan tai muiden rakenteiden asennusta, joita voidaan myöhemmin tarvita.

Jotta ei saa olla virheitä perusparametrien kanssa, on arvioitava huolellisesti maaperän kokonaiskuormitus neliömetriä kohti ja vertailtava sitä sallittujen arvojen kanssa.

Laskettaessa kuormaa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • seinän rakennusmateriaali;
 • tyyppinen lämpöeristys;
 • kattotyyppi;
 • talon kerrosten lukumäärä;
 • maaperän tyyppi paikan päällä;
 • pohjaveden taso;
 • alueella;
 • lunta ja tuulikuormaa.

Nauhapohjan poikkileikkaus

Laskutoimitukset tehdään käyttäen erityisiä taulukoita kullekin tekijälle erikseen. Tämän jälkeen kaikki kuormat summataan, mikä määrittää tämän alueen pohjan syvyyden ja pohjan pohjan sallitun leveyden.

Perusmerkintä

Merkitettäessä pohjaa perustalle tarvitset tappeja, vahvaa ohut köyttä ja mittanauhaa. Poista ensin kaikki, mikä voi estää merkitsemisen - kiviä, pensaita, kuivia kantoja ja paljon muuta. Määritä talon julkisivun viiva suhteessa paikkaan ja nimeä se köysi, joka on venytetty köysien välissä. Etäisyys majakasta toiseen on 30-40 cm pidempi kuin julkisivun leveys. Talon kulmien sijainti on merkitty köydellä, ja näiden kohtien kautta kulkee kaksi kohtisuoraa viivaa, hieman pitempää kuin sivuseinien pituus.

Mittaa nyt etäisyys julkisivun kulmasta takaseinän kulmaan ja merkitse molempien rivien kohdat ja venytä sitten toinen köysi ensimmäiseen suuntaan. Köysien leikkaukset muodostavat rakennuksen kulmat, ja näistä kohdista on tuloksena olevan suorakulmion lävistäjä mitattava. Jos diagonaalit ovat yhtä suuret, asettelu on oikein. Tämän jälkeen kellarintanauhan sisärajat ovat merkittyjä, jotka poikkeavat 40 cm: n ympärysmittakaavion linjoista. Koukut on sijoitettava ympärysmittaan - tämä antaa sinulle mahdollisuuden tarkentaa pohjan kulmat tarkemmin. Viimeinen hahmotellaan sisäiset laakerin seinät, pohjan verannan tai kuistin alle.

Kaivannon valmistelu

Kun merkintä on valmis, aloita kaivaa kaivannot pohjan alapuolella. Tämä voidaan tehdä lapioilla tai erikoislaitteiden avulla, jotka ovat paljon nopeampia ja kätevämpiä. Matalalle alustalle kaivojen syvyys on 60-70 cm normaalille pohjalle - 1,8 m riippuen maaperän jäädyttämisestä. Kaivannon pohjan on oltava vähintään 20 cm tämän tason alapuolella. Laskeutumissyvyys johtaa alimmilta pisteistä.

Kaivannon seinät tulisi tasoittaa pystysuoraan, jos maa kaatuu, asenna rekvisiitta. Kaivamisen jälkeen pohja tarkistetaan välttämättä vaakasuoraan, kaikki epäsäännöllisyydet katkaistaan ​​lapioilla, ylimääräinen maa poistetaan. Kaivantojen sijainnin ja leveyden on oltava täysin projektin mukaisia. Seuraavana vaiheena on hiekka-sora-tyynyn asennus, joka on suunniteltu vähentämään rakennuksen kuormitusta maaperän pohjasta.

Hiekka- ja soramalaitteella on seuraava järjestys:

 • kaarteiden pohja kehällä on peitetty ohut kerros joen karkeaa hiekkaa;
 • vuotaa hiekkaa vedellä ja ramilla perusteellisesti;
 • kaada toinen kerros hiekkaa ja tiivistää uudelleen;
 • kaada hienon jaoksen taso 15 cm kerroksen tasolle;
 • puristettu pinta.

Matalalle alustalle kaivojen sisäpinta on vuorattu geotekstiilillä ennen hiontaa. Tämä materiaali suojaa hiekkalaatua eroosiosta pohjavedellä ja siltämällä.

Muottien asennus

Pohjakerroksen pohjan on noustava vähintään 15 cm: n korkeudelta maanpinnan yläpuolelta. Tulvatut alueet pohjaosan yläpinnan korkeus voivat olla 50-70 cm. Mutterit kootaan halutun korkeuden mukaan käyttäen romumateriaaleja.

Pohjamuotojen asennus

Kun asennat muottiin, tarvitaan:

 • 2 cm: n paksuiset leikatut levyt tai vanerilevyt;
 • muovikalvo;
 • mittanauha;
 • ruuvit tai kynnet;
 • vasara ja ruuvimeisseli;
 • tangot tangot.

Muottirainan alusta

Laudat kiinnittyvät suorakaiteen muotoisiin kilpiin kiinnittämällä poikittaiset palkit ulkopuolelta. Sisäpuolelta ruuvatut ruuvit purkamaan muottiin oli kätevämpää. Samasta syystä on suositeltavaa käyttää ruuveja ja ei nauloja. Asennuksessa kannattaa harkita viemäriverkkojen sijaintia ja leikkuukappaleiden halkaisijan leikkauksia. Lopuksi suojat peitetään kalvolla, joka ei salli puun imeä vettä liuoksesta.

Asenna muottiosat kaivukoneiden molemmille puolille ja vahvista sitten poikittaiset palkit puolen metrin välein. Suojukset asetetaan pystysuoraan, tarkkailemalla samalla etäisyydellä vastakkaisia ​​puolia pitkin koko kehän pituutta. Ulkopuolella muotti on tuettu telineillä palkista. Levyjen alareunan ja kaivantojen yläreunan välillä ei saa olla aukkoja, muuten liuos virtaa ulos.

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen läsnäolo pohjan paksuuteen sallii sinun vahvistaa pohjaa ja pidentää sen käyttöikää useita kertoja. Kehyksen valmistukseen käytetään tavallisesti teräsvahvistusta 10-16 mm. On erittäin tärkeää sitoa tangot tasaisesti kuorman jakamiseksi tasaisesti koko alueelle.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Lisätyötä varten tarvitaan:

 • neulonta lanka;
 • rakennustaso;
 • Bulgaria;
 • muovi putki leikata;
 • rulettirengas

Kaappien pituutta ja leveyttä leikataan kaapelilla, minkä jälkeen neulotaan 30 cm: n kennojen ristikko. Tämän vuoksi 4-5 pitkittäisvaijeria kiinnitetään poikittaisosilla 30 cm: n välein.

Luokan ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta nivelessä, koska se heikentää kiinnityspisteitä ja edistää saumojen korroosiota. Kehyksen on oltava kolmiulotteinen, joten horisontaaliset ritilät sijoitetaan 3-4 tasolle, sidottuna pystypalkkeihin.

Lisävarusteita tulisi tehdä jokaisen pohjan kulmassa ja tukevien sisäseinien risteyksissä. Voit laskea rungon osien osissa ja jo liittää ne yhteen. Jotta korroosiota ei vältettäisi mahdollisimman paljon, raudoitusta ei voida asettaa suoraan hiekalle: ne ottavat vanhan muoviputken, leikkaa ne 4-5 cm leveiksi renkaiksi ja aseta ne säleikköön kulmissa ja 50-60 cm: n etäisyydellä kaivannosta. Rungon sivuseinämien ja reunojen välissä on oltava noin 5 cm, sama koskee myös raudoituksen yläreunaa.

Lujittavan kehyksen asennus

Kun ruudukko on kiinnitetty muottipesän sisäpuolelle, levyn sisäpuolella ilmoitetaan betonin kaatamisen taso. Voit tehdä tämän kalastuslinjan avulla: muottien päissä täytä pienet neilikat ja kiinnitä niihin tiukasti vaakasuorassa oleva rivi. Se on sijoitettava 5 cm vahvistusrinnan reunojen yläpuolelle ja kulje pitkin koko kehä samalla vaakasuoralla tasolla.

Betonivaihto

Betonivaihto

Liuos on suositeltavaa kerrallaan, mutta ei kokonaismassaa vaan kerroksittain. Jokainen kerros ei saa olla paksumpi kuin 20 cm; tämä sallii tasaisen levittämisen lujittavan solun välillä ja vähentää ilman aukkojen lukumäärää. Seoksen valmistukseen otetaan sementti M400 tai M500, hienojakoisen murto-osan ja karkeiden jokien hiekka.

On erittäin tärkeää tarkkailla mittasuhteita oikein sekoitettaessa, muuten ratkaisun laatu on normin alapuolella. 1 säiliöön tarvitaan 3 kauhaa hiekkaa ja 5 kauhan kaivoa. Vesi on otettava noin puolet kokonaismäärästä, lisää se annoksina, jotta ei liioitella sitä. Laastin ei pidä olla liian likainen tai liian paksu: korkealaatuisesta betonista on yhtenäinen sakeus, ja kun se käännetään, lapio hitaasti laskee kokonaismassalla.

Ensimmäisen erän kaatamisen jälkeen liuos tasataan lautasella ja lävistetään kaivantojen koko pituudelta vahvistusosalla, jotta vapautuu ilmasta, joka on kerääntynyt liuokseen sekoittamisen aikana. On erittäin tehokasta kompakti betonia vibraattorin kanssa, se lisää monoliitin vahvuutta useita kertoja. Samalla tavalla kaada jäljelle jääneet kerrokset, kunnes betonin pinta tasoitetaan venytetyn kalastuslinjan kanssa. Nosta muottiin vasaralla, jonka jälkeen laastin yläosa tasoitetaan säännön tai haalarin avulla.

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi. Jotta pintaa ei halkeile, sitä kostutetaan jatkuvasti ja se peitetään polyeteenistä sateelta. Betonin lämmössä on myös suljettava suoralta auringonvalolta halkeamien välttämiseksi. Muotti voidaan purkaa 10-15 päivän kuluttua kaatamisesta, ja rakennustöitä voidaan jatkaa 28-30 päivän kuluttua.