Höyrybetonin talon pohja 2 kerrosta. Tise tai asbestisementtiputket?

Kysymys: afania

Kerro minulle, onko mahdollista rakentaa TISE-säätiö talolle, jossa on 8-kertainen 10-kertainen ikkuna, jossa on hiilihapotettu betoni, 2 kerrosta? Maa on savi, makrohuokoinen.

 • 1. kerroksen korkeus on 2.50 m, toinen 2.50;
 • talon korkeus harjanteessa - 7.50 m;
 • katomuoto - dvukhskatnaya;
 • katto - metalli;
 • pohjaveden taso noin yksi metri;
 • rakennusalue - Leningradin alue, Staraya Ladoga;
 • päällekkäisyydet - palkit;
 • kantava seinää pitkin taloa, keskellä;
 • höyrystetyn betonin paksuudet seinissä - 300 mm.

Vai onko parempi tehdä säätiö paaluilla ilman asbestisementtiputkia, joiden läpimitta on 300 ja grillata?

Paljon kiitoksia etukäteen.

tiedostojen

Kommentit

Laskemme, että vastaus on huomenna 12. lokakuuta. Jos sinulla on vielä selvitys säätiöstä, kirjoita ne samaan säikeeseen (ei uusi kysymys).

Harkita. Näin käy ilmi:

On mahdollista saada perustus 30 kappaletta TISE-pilaria, joiden äänenvoimakkuus on noin 1,5 m, toisinaan vähemmän. Pilarit vaaditaan kaikissa kulmissa. Sarakkeet -250 mm, laajennus - 500 mm. Otin huonoimman savi laskemiseen, näissä olosuhteissa kukin pylväs kantaa 3 tonnia (laajennuksella 400 m, ja 8 laajennuksella 500 mm). Talon paino, - (noin) 90 tonnia eli 400 mm: n jatke - se osoittautuu "aivan sen vieressä", joten se on mahdotonta. Siksi 500 mm. Syvyys 1,5 m. Ylhäältä irrotettuna maasta (15-20 cm).

Grillipinnan poikkileikkaus (TISE) ja pylväiden vahvistaminen ja grillaus määrittelemme. Selventää myös putkipylväitä, mutta on jo selvää, että niillä on pieni osa pohjasta (300 mm). Siellä todennäköisesti se osoittautuu joko askel on melko pieni, tai on tarpeen tehdä kantapää (laajennus). Selventää myös betonin koostumusta, sinulla on vettä siellä. Kaikki nämä selvennykset perustuvat pari päivää (viikonloppuna).

Asbestisementtiputkien pylväät, joiden halkaisija on 300 mm, varsinkin ilman laajennusta, eivät valitettavasti sovi kotiisi. Jos pylvässuuntainen säätö, niin vain laajentamisella kallistamalla maata. Asbestisementtiputki itsessään ei ole mitään toimintoa, pilarien vahvistaminen on vielä tehtävä samoin, myös grillage. Niinpä ei ole mitään syytä soveltaa niitä. Vain lisäkustannuksia.

TISE-pylväiden vahvistaminen: 4 pitkittäistä vahviketta, joiden läpimitta on 10 mm, yhdistettynä poikittaiseen vahvikkeeseen, jonka halkaisija on sama kuin 30 cm: n askel. Rostverder leveys 300 mm ja korkeus 45 cm. 2 tankoa kussakin rivissä), jotka on yhdistetty saman halkaisijan poikittaisella vahvikkeella 40 cm: n askeleella. Pylväiden runkorakenne on kytketty ruuvien vahvistamiseen, kuten kuvassa esitetään kysymyksessä Maltan pohja. Vain siinä on kaksi riviä (3 sauvaa peräkkäin), ja niissä on 3 riviä (2 tankoa kussakin rivissä).

Betoni, pohjaveden tasolla, perustaa parhaiten B20 W2 (tai B20 W4).

Gazoblokovin talon perusta

Säätiö hiilihapotetulle talolle

Nyt hiilihapotettuja betonilohkoja käytetään yhä useammin rakennusten rakentamiseen, ja kysymys sopivan perustan valitsemisesta rakenteelle syntyy usein.

Hiilihapon ja talon talon perustan valinta riippuu useista osista:

 • Maasto.
 • Paikan ominaisuudet (maaperän koostumus, pohjaveden esiintyminen tai puuttuminen, talteenotto).
 • Kuormitus rakenteen osien perusteella.
 • Väliaikainen kuorma (kaiken painon, joka tulee talon seinämiin).

Siksi valinta olisi ohjattava edellä mainitut tekijät sekä talon erityinen projekti ja luonnollisesti kunkin vaihtoehdon hintaan. On tärkeää muistaa, että säätiön päätavoite on taata kuormien harmoninen jakautuminen. Oikein valittu, se jakaa tasaisesti rakenteen kuormituksen, ei sedimenttiä ajamisen aikana, estää nostovoimat, estää rakennuksen muodonmuutoksen, vähentää epätasaista kuormitusta rakennuksen seinissä.

Tyypit ja niiden ominaisuudet

Höyrytettyjen betonilohkojen perustukset ovat seuraavia:

 • Matala syvyysnauha maaperän kastelemiseen.
 • Laatta.
 • Kärsyttyt paalut vahvistetulla betoniteräksellä.
 • Teknologian perusta TISE.

Pieni syvyysnauha (maaperän karsimiseksi).

Jotta voit selvittää, mikä sopii kotiisi, sinun on ensin määritettävä kuorma 1 alapäässä. Yleensä 1-2 kerroksen rakennuksissa kuorma on 40-120 kN, joskus se voi nousta 150-180 kN. Koska kuorma on pieni, rakennuksen heikko kestävyys maaperän turpoamisessa pohjan alla on heikko. Tämän prosessin estämiseksi on suositeltavaa asettaa matalalle nauhalevylle hiekkalaatikko. Hieman hienojakoinen, pehmustettu hiekkavyöhyke korvaa karkean maaperän kallioon ja estää paineen alhaalta. Tässä tapauksessa sivuseinät ovat pieniä ja sivuttainen paine on pieni. Hiilihapollisen betonin rakennuksen paino riittää järjestelmän tasapainottamiseen.

Tämä vaihtoehto on yksi halvimmista ja sitä käytetään rakentamisessa useammin kuin toiset. Hintaluokka 2 500 ruplaa kohdasta. nauhamaiden koko 200x500 mm - 6 500 juoksumetriin, jotka on vahvistettu pohjakoko 800x200 + 400x500 mm ja riippuvat pohjan koosta ja työn määrästä.

Monoliittinen laatta on toinen tyyppinen säätiö hiilihapotetulle betonirakennukselle. Vahvistettu betonilaatta kaadetaan koko rakenteen alle, tärinät toimivat monoliittina, luo yhtenäisen paineen maaperälle ja sen liikkeiden aikana estää muodonmuutoksen rakenteen eri osissa. Tämä vaihtoehto on melko luotettava, mutta samalla kallein ja aikaa vievä. Hinta alkaa 4 000 ruplasta / m 2 ja riippuu monoliittisen levyn paksuudesta.

Kärsyttyt paalut vahvistetulla betoniteräksellä

Tässä vaihtoehdossa määritetään tarvittava pylväiden lukumäärä, ne ovat betonisia, ja niihin asennetaan vahvistettu betonivyö, joka yhdistää rakenteen monoliittiseksi. Pylväsversio on helppo valmistaa ja edullinen 5 500 ruplasta metriä kohden, riippuen tukipylväiden määrästä ja grillauksen koosta.

Säätiö TISE hiilihapotetulle betonille

Tekniikka TISE on pohjimmiltaan versio paalusuojasta, jossa on grillata. Se eroaa siitä, että tällä tekniikalla tuotettu erityinen muotti on läsnä ja että tukipilarit muodostetaan laajennetulla pohjalla. Uskotaan, että tämä estää pylväiden poistumisen maasta, jos heilahdusprosesseja tulee.

Tätä tekniikkaa edistetään aktiivisesti rakennusmarkkinoilla, vaikka luotettavuudesta on erilaisia ​​mielipiteitä. Tämä vaihtoehto on kuitenkin edullisin käytettyjen rakennusmateriaalien ja työvoiman määrän osalta, koska se voidaan tehdä käsin.

Säätiön kustannukset alkavat 4 000 ruplasta metriä kohti ja riippuvat suunnittelusta, joka puolestaan ​​määräytyy talon hankkeen mukaan.

Mikä säätiö on parempi?

Rakentaa talon hiilihapollisen betonin sopii kaikenlaisia. Tietty vaihtoehto riippuu sivuston geologiasta, talon projektista ja arvioidusta budjetista. Siksi tässä asiassa on parempi kuulla ammattimaisten rakentajien kanssa.

Millä syvyydellä säästää kaasuliesi taloa?

 • Jos juoni vilkkuu
 • Monoliittisen nauhan perustuksen rakentaminen ilmastettujen betonilohkojen taloon
  • MZL-rakennusvaiheet
 • Kuinka laskea syvyys säätää kaasuliesi taloon
  • Esimerkkejä syvyyslaskelmista, joilla perustetaan.

Höyrytettyjen betonilohkojen talot ovat yhä useammin taloudellisten kehittäjien valinta. Tämä materiaali on käytännöllinen, kestävä ja sitä voidaan käyttää kaikissa ilmasto-olosuhteissa. Lohkon solurakenne viittaa sekä epäilyttäviin etui- hin erinomaisen lämmön säästön että epäedullisuuden vuoksi, joka johtuu lohkon taipumisesta alhaisella resistanssilla. Siksi, jos tällainen rakennus ei luo vankkaa, luotettavaa perustetta kausittaisten ja muiden maaliikenteen vuoksi, säröjä seuraa pian sen seiniä.

Hiiltyneen betonilohkon solurakenne altistuu lohkon epätasaiselle taivutukselle, jolloin luo vankka perustus tällaiselle rakennukselle. # 8211 on kehittäjän päätehtävä.

Jotta ymmärrettäisiin, mitä säätiön syvyyttä pitäisi olla ilmastettujen betonilohkojen taloon, sinun on harkittava seuraavia sivuston ominaisuuksia:

 • ilmasto-olosuhteet rakentamisen alueella
 • jäädytyssyvyys
 • pohjaveden syvyys, maaperä
 • paino ja pinta-ala
 • läsnäolo tai poissaolo kehittäjän kellarissa
 • tontin sijainti (pieni tai korkea)
 • tulvariski, joka johtuu luonnollisten vesistöjen tai kaupunkien tai muiden maanalaisten laitosten läheisyydestä.

Jos juoni vilkkuu

Yleiset säännöt maaperän leviämisen syistä

On huomattava, että maaperän jäädytyksen syvyys ja pohjavesien esiintymistiheys # 8211 ovat erilaisia. Jos rakennustyömaalla ei ole pohjavettä, laskeutumisreunan syvyyden laskemiseksi ilmastetun betonilohkon talon alapuolelle voit jättää maaperän jäätymispisteen huomiotta ja asettaa yläpuolelle rakennuksen perustan. Mutta maaperä, jolla on korkea savi, se (nauhan pohja) on jäätymisen alapuolella. Miksi niin?

Koska savi viittaa maaperään. Näin ollen maaperän juurten ja halkeamien läpi kulkeutuvat sadevesi ja muu vesi tunkeutuvat saven paksuuteen ja säilytetään siellä. Jäätymisen myötä nestemäinen väliaine jäätyy ja laajenee samanaikaisesti. Sen lisäksi, lähellä oleva vesi ei laajene, vesi ei pysty työntämään savea alaspäin, joten laajeneminen tapahtuu vain ylöspäin. Niinpä maaperän turvotus tapahtuu. tästä syystä kutsutaan savimaita.

Siksi pohjalla, jonka syvyys on riittämätön, maaperän vesi toimii kuin nostin, nostaa rakennusta ja työntää sen ulos. Jos seinät on rakennettu hiutaloitujen betonilohkojen kanssa, halkeamien esiintyminen on väistämätöntä. On olemassa tietoja: talon seinämän 1 m²: n osalta maaperä kausittaisten liikkeiden aikana painaa 5-8 tonnin painoa. Siksi kaiken syvyyden lohkojen talon perustuksille on tärkeää saada aikaan laadukas vahvistus. Ja niissä paikoissa, joissa on tarkoitus asentaa ikkunat ja oviaukot, se olisi vahvistettava.

Takaisin sisällysluetteloon

Monoliittisen nauhan perustuksen rakentaminen ilmastettujen betonilohkojen taloon

Rakenteellinen kaistaleperusteiden rakentaminen hiilihapattujen betonilohkojen taloon.

Tämä vaihtoehto suhteellisen kevyiden materiaalien (lohkojen) vähäisten rakennusten rakentamisessa on suositeltava. Se on jatkuva vahvistettu nauha. Tämä tyyppi on optimaalinen siinä tapauksessa, että kellarista vaaditaan. Voit järjestää ja komposiittipohja: pylväät nauhalla näiden kannattimien välillä: grillage. Mutta sen rakentamisen säännöt ovat erilaiset. Monoliittisen nauhan perustuksen tapauksessa on ensin ensin laskettava nauhan leveys oikein. Sen pitäisi olla vähintään 25% leveämpi kuin talon seinät. Sen perustuksen syvyys määräytyy rakennuspaikan erityisolosuhteiden perusteella.

MZL-rakennusvaiheet

Pohja vahvistetaan sen jälkeen, kun se on valmistettu kaksikerroksisesta vedeneristyksestä. Vahvistuselementtien # 8211 välinen etäisyys on enintään 30 cm.

Ilmastetun betonin talon perusta

Ilmastetun betonin talon perusta

Höyrytettyjen betonilohkojen rakennukset ovat suosittuja yksityisissä asunnoissa. Tämä on materiaalia, jota on erittäin helppo käsitellä. Se on suhteellisen pieni paino, ja siksi kaasutetun betonin talon rakentaminen ei edellytä kiinteän perustan luomista.

Mutta kuitenkin ilmastoidut betonilohkot talon alapuolella tarvitaan vielä. Tällaisen säätiön luomiseen on useita vaihtoehtoja.

Betonielementin pohja ilmastetun betonin taloon

Hyvin suosittu ja melko yksinkertainen tapa luoda pohjapohja hiilihapollisen betonin taloon on betoniraudan perustaminen. Se on rakennettu suoraan talon rakennustyömaalle ja luotettavasti kestää kuormaa. Vyönbetonipohja voi olla kooltaan erilainen, kuten pohjan ja syvyyden leveys. Nämä luvut lasketaan erikseen joka kerta riippuen rakenteen rakenteesta ja maaperän karakterisoinnista.

Kaistaleen pohja ilmastetun betonin taloon

Hiilihapotetun talon kaistaleet ovat betonivalut, jotka sijaitsevat tulevan kodin kaikkien kantavien seinien alla. Tällainen säätiö voi myös sisältää infrastruktuurin osia, kuten esimerkiksi sisäänkäynnin vaiheet. Mitä tulee nauhan perusta voi olla erittäin outoa muotoja. Tällaisen säätiön tärkeä etu on se, että talon riittävän syvyys on mahdollista perustaa kellariin ja asumiskelpoisiin tiloihin kellarissa.

Teoksen järjestys teippiperustaan

Kaikki säätiön luomiseen liittyvät työt alkavat hankkeen laatimisesta. Säätiön projektin on vastattava tulevan kodin hanketta, kantavien seinien kokoonpanoa.

Hankkeen koordinoinnin jälkeen on välttämätöntä siirtää se paikalle.

Merkitseminen säätiölle

Pohjaan merkitsemistä varten käytetään U-muotoisia puurakenteita ja tiukasti venytettyä merkintäjohtoa. Kun rakennat tulevan säätiön pohjaa maahan, älä unohda tarkasti kulmia. Perusta on talon perusta, sen selkäranka ja sen rakenteen oikeellisuus riippuvat sen geometrisen muodon oikeellisuudesta.

Jotta perustus perustettaisiin oikein maahan, eikä sen tarvitseman paitsi mitata syntyvän kehän sivuja, vaan myös sen lävistäjä. Vain diagonaalien mittauksella voit tarkistaa konstruoidun suorakulmion kulmien täydellisen tasaisuuden Pythagoraan lauseella. Tarkistettiin siis muinaisen Egyptin tulevan rakenteen ulkoasu ja tämä menetelmä ei ole vielä menettänyt nykyistä yksinkertaisuuttaan.

maavalli

Maanrakennustyöt säätiön rakentamiseksi

Käytämme lapio kaivannon kaivamiseen, erityisen vaikeissa maissa ja nostolaitteessa. Prosessin nopeuttamiseksi suurilla työmäärillä voit käyttää kapean kauhan kaivukoneen palveluja.

Luomme puiset muottipesät

Jos olet teippi betoniperustainen säätiö heikossa hiekkapohjaisessa maaperässä, sinun on laskettava betonielementin puiset muottipesät suoraan kaivantoon. Jos kaivon seinät ovat riittävän tiheät ja ne voivat toimia luonnollisina muottirakenteina, sinun on rakennettava vain yläpuolinen osa puurakenteesta konkreettiselle ratkaisulle. Tällaisen muottien korkeus riippuu projektista.

Säätiön muodot

Puurakenteinen betoniliuoksen kaatopaikka voidaan luoda kiinteistä taloista tai lastulevyistä valmistetuista esivalmistetuista levyistä. Muista, että puisen muottirakenteen rakentamisen on oltava vahvaa ja kovaa, sillä kaatopaikalle asetetulla konkreettisella ratkaisulla on erittäin suuri massa ja se voi tuhota herkän rakenteen. Puumateriaalin vahvistamiseksi käytetään diagonaalisia pysäytyksiä. Lisäksi puurakenteiden vastakkaiset kantopalkit on liitetty toisiinsa tiukasti naulatuilla tankoilla tai teräslangalla.

Metallivahvikkeet

Itsekseen betonivalun voi hyvin torjua puristuskuormia. Kuitenkin se tulee erittäin hauras, jos kuormat vaikuttavat taivutus- tai rikkomisvektoreihin. Tämän puutteen kompensoimiseksi betonivaluun paksuuteen lisätään spatiaalinen metallirakenne - vahvistusvyö.

Metallivahvikkeet

Lujittava hihna on valmistettu metallipalkkeista. Ne muodostavat vähintään kaksi vaakasuoraa pituussuuntaista vahviketta. Sisäpuolella vaakatasoiset pitkittäisvaijerit on yhdistetty vaakasuorilla hyppyillä, ja vaakasuuntaiset hihnat on yhdistetty pystysuorilla hyppyillä. Metalli-tangojen leikkauspisteessä voidaan kiinnittää neulomalla oleva lanka, muovirakenteiset puristimet tai pistehitsaus. Jälkimmäinen menetelmä sopii yksinomaan venttiileihin, joiden nimityksessä on kirjain "C".

Huomaa, että kun lujitushihna luodaan seinien kulmissa ja pylväissä, vahvistusaltaiden ei pidä vain leikkautua keskenään. Niiden tulisi taivuttaa ja sovittaa toisiaan, vain tällä tavoin voidaan saavuttaa rakenteen vaadittu luotettavuus.

Metallivahvikkeet eivät saa ulottua betonivalun tulevaisuuden yli. Sen pitäisi myös olla noin viisi senttiä valun reunasta.

Betonivaihto

Tuloksena olevassa rakenteessa kaadetaan betoniliuosta. Suurten myyntimäärien ollessa rakenteilla on järkevää käyttää konkreettisen sekoittimen koneita, jotka pystyvät täyttämään tarvittavan määrän konkreettista ratkaisua kerrallaan.

Prosessi kaatamalla betoniliuosta

Jos konkreettisen työn määrä ei kuitenkaan näytä liian suurelta, betoniliuos voidaan sekoittaa itsenäisesti. Samalla, kun rakennat paikoissa kylmää ilmastoa, älä unohda saada routa kestäviä lisäaineita liuoksessa.

Kun asetetaan betonia muottiin, sitä on painettava. Rammer täyttää ratkaisun puisilla laitteilla. Lisäksi käytettäessä liuosta voidaan käyttää erikoistunutta värähtelylaitetta.

Säätiön värähtelijä

Nämä laitteet vaikuttavat betonin paksuuteen ja poistavat ilmakuplat pinnalle. Lisäksi tällainen vaikutus betoniliuokseen aiheuttaa sen jakautumisen koko laattojen tilavuudelle estäen ilman tyhjennysten muodostumisen.

Kuinka riski on rakentaa säätiö TISElle

Artkul5 kirjoitti:
Säätiö itsessään itse asiassa tulee halvemmaksi kuin mikään muu tapauksessani (kullakin on omat tehtäviinsä) minimi raha (tällä kesällä (2 kk kuluttua) 9x9m 70t ruplaa vain materiaalia, vain minä olen työläinen + veljenpoika, kun täytät grillata, 27 pylvästä, grillage 300x450mm) ero

Artkul5 kirjoitti:
Poraaminen on erittäin vaikeaa, tämä on lievästi, itse asiassa (minun tapauksessani tiheä savipinta, kivet, pohjaveden taso 10 cm) pystysuoran pitämiseksi on vaikeaa, pylväs osoittautuu hieman kartiomainen (betonin kulutus on hieman enemmän kuin laskettu 250 mm: llä), maa ei murene maahan.

2 kuukautta on erittäin viileä! Kilpailijat todennäköisesti tekevät nauhan viikossa. Ja siltä nähtävästi tylsä ​​niin paljon, että loppujen lopuksi se maksaa enemmän kuin nauha. Näyttää siltä, ​​että on olemassa asia, jos on avustaja ja paljon omaa aikaa.
Yakovleville olisi hyvä kehittää mekaaninen porata! Periaatteessa se ei voinut maksaa niin paljon.

bondmich kirjoitti:
Näyttää siltä, ​​että on olemassa asia, jos on avustaja ja paljon omaa aikaa.

TISEssä on tunne heikosti kantavissa, kostutetuissa maissa, joissa on korkea GWL.

No mitä voin sanoa - tietenkin TISE halvempi kuin nauha. Ja vähemmän konkreettisia, ja työvoimakustannukset ovat pienemmät - kaivamaan vähemmän, porata on vielä helpompaa (minulla on savi). Työntekijät maksavat samat rahat poraukseen kuin kaivamiseen (volyymin suhteen), lopulta kaada vähemmän, kaivaa vähemmän.

Laajeneminen alla, kuten ymmärrän, ei ole tarpeen tehdä, jos asetamme alle syvyyteen huurteen tunkeutumisen.
Tein juuri niin - stolbachy-säätiön, yläosan nauhan, ilmastetun betonin 2-kerroksisen talon. Hyvä arvo (5 vuotta)

Haluan myös sanoa, että Yakovlevin kirja on erittäin hyvä, suosittelen kaikkia lukemaan sen. Siellä kaikki on kirjoitettu, kaikki on perusteltua, kaikki yksityiskohdat on purettu, paljon vinkkejä prosessin optimoinnista. Et voi tehdä säätiötä TISElle, mutta sinun täytyy lukea kirja

Ainoastaan ​​jatkojohto on tarpeen, jos se porataan, muuten työntymisen tangentiaaliset voimat voivat nostaa paalun.

PS - Kirjoja luen, todellakin voidaan käyttää matalia teippiä, mutta vain vaahdottamattoman maaperän tapauksessa tai jos talteenotto maaperään on korvattu ei-fossiilisella (hiekka, sora) täydellisen syvyyteen.

shaban kirjoitti:
Ainoastaan ​​jatkojohto on tarpeen, jos se porataan, muuten työntymisen tangentiaaliset voimat voivat nostaa paalun.

Ei "voi", mutta nostaa, koska kallistuksen tangentiaalisia voimia ei kompensoi kuorma kuormasta.

shaban kirjoitti:
tai jos koko maaperän paleltuma korvataan tahattomalla maaperällä (hiekka, sora).

Miksi koko jäädytyksen syvyys? Mistä tämä johtopäätös tulee? Kaaren syvyys ja leveys saadaan laskemalla.

bondmich kirjoitti:
Yakovleville olisi hyvä kehittää mekaaninen porata! Periaatteessa se ei voinut maksaa niin paljon.

On kehitetty. Moottoripyörän kiinnitys
Vain kalliita ovat kaikki

Yakovlev on kansalle, ei nuorelle. Tämä on teknologian avain: kun vähän rahaa ja aikaa ja vaivaa on paljon.

En kuitenkaan rakenna seiniä TISE: n mukaan, koska tehokkaammin FIBO-tyypin (kaikkialla Euroopassa käytössä olevat) valmiit lohkot on valmistettu laajennetusta savesta, mutta TISEN perustus on kilpailun ulkopuolella

2 vanha mestari
Lupaanne jatkamme teidän lauseenne:

Vanha mestari kirjoitti:
Säätiö TISE- pois kilpailusta

 • perusteettomat talot, joiden kokonaispaino on perustan pohjalla
 • heikosti maahan korkealla GWL: llä.
  TISE, kuten kaikenlaiset säätiöt, ei ole ihmelääke.

shaban kirjoitti:
muuten tangentiaaliset työntövoimat voivat nostaa pinoa.

Nosta vain sillä edellytyksellä, että tangentiaaliset voimat ovat suuremmat kuin rakenteen kuormitus ja pilarin ja jäädytetyn maan levyn välinen kitkavoima. Pylvääseen kohdistuva erityinen kuormitus rajoittaa maaperän kantavuus ja on verrannollinen napakengän halkaisijan SQUARE-arvoon. Kitkavoima on yksinkertaisesti verrannollinen halkaisijaan.
Siksi käytämme mahdollisimman pieniä sarakkeita, joiden suurin mahdollinen halkaisija on ilman laajennuksia. Yritämme vähentää tangentiaalisia voimia tyhjentämällä ja lämmittämällä maata ja minimoimalla hankaus käyttämällä silikonipäällystyspylväsastian heikosti absorboivia materiaaleja.

Belomor kirjoitti:
Ja mitä, PVC-putken työntämisen tangentiaaliset voimat eivät toimi jo? Mitä kunniaksi?

Frosts tulee pian - täällä ja yrittää arvioida käytännössä PVC: n kiinnittymistä jäädytettyyn maahan.

Belomor kirjoitti:
2 vanha mestari
Lupaanne jatkamme teidän lauseenne:
Quote:
Vanhan mestarin viesti
Säätiö TISE- pois kilpailusta

 • perusteettomat talot, joiden kokonaispaino on perustan pohjalla
 • heikosti maahan korkealla GWL: llä.
  TISE, kuten kaikenlaiset säätiöt, ei ole ihmelääke.

100% samaa mieltä. Ja lisään, että pylväsperinnön periaate voi antaa säästöjä, jos talo rakennetaan "leveydeltään" (lisäksi materiaalista, jolla on suuri vetolujuus), ja se on täysin epäsuoraa, jos talo kasvaa "ylöspäin". Ja normaalin sarakkeen säätö on teknisesti vaikeampaa kuin normaali vyö tai laatta.

vologda kirjoitti:
Laajeneminen alla, kuten ymmärrän, ei ole tarpeen tehdä, jos asetamme alle syvyyteen huurteen tunkeutumisen.

Se olisi muistettava, jos jätät talvella kuormittamattoman perustan, et voi tehdä ilman laajentamista tai laita puinen tai runkorakenne.

Arr kirjoitti:
Frosts tulee pian - täällä ja yrittää arvioida käytännössä PVC: n kiinnittymistä jäädytettyyn maahan.

En ole riittävän rikas kokeilemaan kaikkia keinotteluja käytännössä... Olen jotenkin vanhanaikainen, vanhanaikainen muotoilla ja kyllä.

Belomor kirjoitti:
Olen jotenkin vanhanaikainen tapa, vanhanaikainen tapa - muotoilla ulases ja kyllä.

Valitettavasti pakkanen kallistuminen on niin monimutkaista, ja maaperät ja sääilmiöt ovat niin monipuolisia, etteivät kaavat ja aritmometrit anna luotettavia tuloksia.
Isoisä on kymmenkertainen marginaali, kirjanmerkki pahimmille olosuhteille

Kuitenkin lomakkeen fanit mainitsevat luettelon ensisijaisista lähteistään:

TSN MF-97 MO Suunnittele, laske ja laske matala-asuntorakennusten matalat perustukset Moskovan alueella vuonna 1998
Dalmatov B.I. Maaperän pakkastumisen vaikutukset rakenteiden perustuksiin. L: Gosstroyizdat, 1957.
Kiselev MF Mittaa rakennusten ja rakenteiden epämuodostumat roiskeilun vaikutuksesta. M., 1971.
Orlov V. O. Jäätymisen maaperä ja sen vaikutus rakenteiden perustuksiin. L: SI, 1977.
Suunnittelu matalan syvyyden pohjalla matala-maaseudun maaseudun rakennuksia kallistuvan maaperän. VSN 29-85 / Minselstroy USSR. M., 1985.
Sazhin V.S., Shishkin V.Ya., Volokh A.S. Suunnittelu ja rakentaminen rakenteiden perustekijöitä kumpuilevilla mailla. Saratovin yliopisto, 1988.
Simagin VG: n säätöjä. Petroskoi: Karjala, 1974
Simagin V.G., Kuznetsov Yu.S. Vahvuuden ja vakauden perusta. Petroskoi: Karjala, 1986.
Simagin V.G., Vikhorev A. K. Tehokkaat säätiöt. Laitemuutosten ominaisuudet tiivistetyissä kaivoissa tiheissä moraine-maissa Neuvostoliiton luoteisosissa. Petroskoi: Karjala, 1989.
Simagin V.G., Vikhorev A.K Fundamentals in rammed kaivannossa. Suunnittelun ominaisuudet ja laitteet. Petroskoi: PGU, 1994.
Fedorov VI Rakenteiden maaperän kertymisen ja pakkasvaaran prosessit. Vladivostok: DalNIIS, 1992.
Serba B.I., Levkin Yu.M., Samokhvalov V.A. Karjalan maat. Petroskoi: Karjala, 1989.

TISE teknologiaperusta hiilihapotetulle betonille

Yksi hiilihapollisen talon rakentamisen ensisijaisista kysymyksistä on säätiön valinta. Lisärakennuksen luotettavuus ja talon olemassaolon kestävyys riippuvat tästä valinnasta.
Tilanteissa, joissa talon rakentaminen on rajoitetulla budjetilla, monet omistajat yrittävät säästää säätiöön, mieluummin vaihtoehtoja säätiön rakentamiseksi ilman kellarista ja kellarista. Rakentajat tässä tapauksessa neuvoo pylväsperiaatteiden käyttöä.
Tällaisten säätiöiden tärkeimpiä etuja ovat alhaiset hinnat ja rakentamisen nopeus. Epäilemättä useimmat pylväsperustaiset ovat herkkiä maaperälle, jolla ne ovat, eivät ole suuria kantokykyä. Kirjoitin tästä artikkelissa "The Foundation on Stilts".
Voidaan kutsua yksi tyyppisistä pylväspohjista, joka soveltuu paremmin pystytykseen maaperän pudottamisessa (savi, jossa on läheistä pohjavesivarastoa) - TISE-teknologian perusta. TISE on yksilöllisen rakentamisen ja ekologian tekniikka. Se eroaa muista pylväsperusteista laajennetun kantapään läsnä ollessa, mikä lisää pylväsosan pinta-alaa ja pienentää paineita neliösenttimetriä kohti, mikä kaksinkertaistaa paalin arvioidun kantavuuden.
TISEN perustuksen rakentaminen on yksi yksinkertaisimmista: se ei vaadi raskaita rakennusmateriaaleja ja suurta osaa asiantuntijoita. Standardi-työkalujen lisäksi tarvitaan TISE-porakone ja kannettava muotti. Betonia voidaan häiritä käsin, mutta joissakin tapauksissa on järkevää tilata valmiin betonin sekoittimessa. Erikoisvarusteiden ja kalliiden työkalujen / materiaalien säästäminen vie enemmän työntekijöitä, jotka kaivaavat reikiä ja betonisekoittimella nopeuttamaan kaatoprosessia.
Bur TISE (RN Yakovlevin luoma) eroaa tavanomaisesta auran läsnä ollessa, joka voi vähitellen avautua hyvin kuopan luomisessa, jolloin se muodostaa laajennetun ontelon kaivon pohjalle.
Paalujen kuopat porataan syvyyteen lasketun maapähkinän maksimipisteen alapuolelle 1,2-1,5 metrin etäisyydellä toisistaan. Kuopien seinät on eristetty (tavallisesti kattopuhalluksella), jonka jälkeen kaivot vahvistetaan ja täytetään betonilla. TISE-paalujen vahvistaminen mahdollistaa 50 cm: n korkeudeltaan korkeudeltaan 50 cm: n korkeudeltaan korkeudeltaan 50 cm: n korkeudeltaan sitovien paalujen paalut. Ristveri on asennettu tiettyyn maahan korkeudelta, jolloin betonille on jäänyt 5-10 cm: n ilmaväli, jotta estetään talven laajeneminen betonipölylle.
Päävaatimus seinille asennettaessa säätiön TISE - seinien helppous. TISE-teknologian keksimishetkellä Yakovlev ehdotti laattojen käyttöä sekä säätiön valmistukseen että seinien rakentamiseen tulevaisuudessa. Nykyään TISE-lohkot voidaan korvata kaasusekoituksella. Höyrytettyjen betonilohkojen taloilla on useita etuja, kuten asennuksen helppous ja yksinkertaisuus, suhteellisen pieni paino, korkea lämmön- ja höyryeristys, paloturvallisuus.
Höyrytetyn betonin käyttö TISEN perustana on täysin perusteltu ja tällainen talo palvelee omistajiaan monen vuoden ajan. Hankkeen kehittämisen yhteydessä on kuitenkin pidettävä mielessä, että hiilihapotettu betoni ei pidä liikkumista kovin paljon ja rakentaa talon pois siitä käyttämällä TISE-säätiötä on parempi vakaisiin maaperäihin, joita ei ole jatkuvassa liikkumisessa. Ja on myös toivottavaa vahvistaa paalujen yhdistävää konkreettista grilliä päällekkäin olevan monoliittisen laatan kanssa. Samasta syystä, ennen seinien rakentamista, sinun on varmistettava, että säätiö itsessään on vakaa ja valmis talon uudisrakentamiseen eli perustamaan ennen syksyä, ja keväällä tai alkukesällä, juuri ennen ilmastetun betonilohkon talon rakentamista, tarkista säätiön geometria.

On erityisen tärkeää muistaa, että TISE-säätiö on alunperin tarkoitettu kevyisiin taloihin ja hiilihapotettu betoni, vaikka se on suhteellisen kevyt, mutta suuri hiilihapotettu betonirakennus voi painaa yli 250 tonnia, joten sinun ei pidä laiminlyödä tulevan säätiön kantavuuden laskentaa.

Säätiö TISE: tekniikan ominaisuudet, laitteiden kuopat, betonipilarit ja nauha (grillage)

Jos olet kokenut talon, kylpytynnyrin tai aidan rakentamisen, luultavasti tiedät, mikä säätiön rooli tässä prosessissa. Kuinka paljon aikaa ja energiaa tarvitaan hankkimaan laadukkaita materiaaleja, tekemään hyvä sementtilaasti tai sijoittamaan rakennustyöntekijöihin. Tietenkin kaikki tämä on läsnä kaikissa rakennusprosesseissa, mutta haluamme näyttää, kuinka paljon TISE: n perusta tiilitalolle ylittää kaikki muut tyypit.

Kaikissa sääolosuhteissa ilmanvaihtoaukot ovat tärkeä tekijä.

Johdatus TISE-tekniikkaan

Aloitetaan kaikkein banalimmista - me kuvaamme, mitä modernin rakennuksen ihme on. Tämän teknologian perusta ei ole rakennettu maan alla, mutta sen yläpuolella tämä poistaa jähmettyneen maaperän vaikutuksen materiaaliin.

Mutta mitä sitten perustetaan tueksi? Se käyttää kestäviä ja luotettavia kylmäkestäviä materiaaleja (metallia, teräsbetonia).

Näin ollen TISEn perusta rakentuu kahdessa vaiheessa:

 • Ensimmäinen poraus ja paalujen asentaminen maahan.

Tuen tyyppi riippuu työkalusta, jota sinulla on.

 • Toinen on levyn (teipin) kaataminen.

Yrityksen edustajat sanovat, että tällaisen säätiön rakentamisen tekniikka katsotaan varsin edulliseksi. Se ei kuitenkaan vaadi erityisiä ponnisteluja teiltä, ​​voit tehdä kaiken työn itse. Ainoa asia on hankkia tarvittavat laitteet (jopa ottamalla huomioon työkalujen kustannukset, sinut jäävät mustalle).

Tärkeintä on ostaa TISSE-säätöpora, joka koostuu kahdesta varresta, jossa on leikkaava löysäämätön kuppi, ja laitteen pituus on enintään 2 metriä.

Kuvassa näkyy TISE-porata irrotettava aura.

Tietosi! Voit ostaa lisäpalkkeja lisäämällä syvyyttä, mutta jopa heikon talon osalta tiilitalolle, riittää poraa 1,5-2 metriä.

Kysyt, mikä on ero tämän porauksen ja muiden välillä? Hänellä on aura, joka mahdollistaa syvennyksen laajentamisen, eli kuoppa muuttuu kartiomaiseksi. Tietenkin tämä on vallitseva piirre, koska maaperän jäädyttämisen mahdollinen puristaminen ei toimi tällaisessa kuopassa sijaitsevassa paalussa. Lisäksi laajempi alaosa antaa voimaa koko rakenteelle.

TISE-teknologian edut

mainos

Tässä osiossa tarkastellaan yksityiskohtaisesti kaikkia teknisiä ominaisuuksia, joita TISE-säätiöillä on:

 • Ensimmäinen, kuten olemme sanoneet, on TISEN perustuksen kustannukset. Se on ihanteellinen budjetin rakentamiseen, kun jokainen pennu laskee. Samanaikaisesti osa rahoista voidaan palauttaa - myydä pora (ja jos olet ostanut betonisekoittimen, sitten yksityiset kehittäjät mielellään ostavat sitä).
 • Koko rakenteen suuri lujuus on ehkä yksi tämän teknologian tärkeimmistä eduista. Monet säätiöt särkyvät ja muuttuvat 10-15 vuoden kuluttua, mikä pakottaa maanrakennusten omistajat käyttämään rahaa säätiön korjaamiseen, mutta ei TESE-paalun ja nauhan. Valmistajat kertovat käyttöiästä 25 vuoden kuluttua, mutta kun ensimmäiset epämiellyttävät hetket ilmestyvät tuntemattomiksi.

HUOM! Tekniikka on suhteellisen nuori, sitä on käytetty vasta noin 30 vuoden ajan, mutta tänä aikana ei ole tehty kommentteja, ihmiset ovat tyytyväisiä eivätkä käytä rahaa säätiön palauttamiseen.

 • Koska puhumme seurauksista, voimme turvallisesti katkaista sellaiset tekijät kuin heikot ja karkottavat maaperät. Luotettavasti kiinteät paalut eivät pelkää tällaisia ​​olosuhteita, he luotettavasti täyttävät tehtävänsä. Ainoa mitä tarvitset on mennä syvemmälle 2,5-3 metriä, mutta ei ole vaikeaa käyttää erityistä auger.

Näin naulanpohjalla asennetun talon seinät näyttävät. Se oli tulvia maanviljelyssä, jossa oli runsaasti pohjavettä.

Mikä on TISEn perusta

TISE-säätiö maksaa kaksi tai kolme kertaa vähemmän kuin muut vaihtoehdot, eikä alhaiset kustannukset vaikuta mitenkään sen laatuun ja turvallisuuteen.

Yksittäiset rakentaminen maassa kehittyy nopeasti. Kehittäjät, joilla on hyvät kassavarat, luovat perustansa kodeilleen ja huolehtivat vain luotettavuudestaan ​​- he ovat vähäisiä huolenaiheita tämän yrityksen arvosta.

Toinen asia - ihmiset, joilla on vaatimattomat mahdollisuudet. Heidän on laskettava huolellisesti kustannukset kussakin rakennusvaiheessa. TISE-kehittäjille kehitettiin ainutlaatuinen teknologia, jonka avulla voit rakentaa edullisen, mutta luotettavan perustan kotiisi.

Suunnittelun ominaisuudet

Mikä on TISEn perusta? Tämä on paalun ja nauhan rakenne, joka koostuu raudoitetuista betonista ja lujitetusta betoniteräksestä (monoliittisen grillatahon rakentaminen).

Tämän rakenteen piirre on kasa: sen alaosassa on puolipallon laajennus. Tämä tukimuoto auttaa lisäämään säätiön tukikapasiteettia ja estää sen suulakepuristusta kallistuvalla maaperällä.

Piles TISE vastaa yhtä hyvin raskaiden kivien ja kevyiden runkorakenteiden kuormitusta (joka valitsee runkopohjan perustan) ilman kutistumista.

Laitoksen perusta TISE.

Grillityön tehtävänä on yhdistää kaikki tuet yhdeksi rakenteeksi. Se ei kosketa maata, ja jakaa kuorman tasaisesti talosta paalujen välillä.

Edut ja haitat

TISE-säätiön etuja ovat:

 • alhaiset kustannukset;
 • ei tarvitse houkutella raskaita rakennusmateriaaleja;
 • rakennustöiden tuotannon itsenäisyys: teknisten toimintojen suorittaminen ei edellytä verkkoliitännän kytkemistä;
 • korkea rakentamisnopeus ja vähimmäiskustannukset;
 • yksittäisten kehittäjien itsensä rakentamismahdollisuudet, joilla ei ole kokemusta ja erityisosaamista;
 • Helppokäyttöisten apuvälineiden liittäminen jopa täysin rakennettuun laitokseen.


TISE-perustaustekniikan haitat:

 • Tätä rakentamismenetelmää ei voida käyttää kosteikoilla, tulvilla ja silkkimetsillä;
 • käyttäen vain manuaalista työtä: rakennusprosessi, koska tämä on erittäin monimutkaista kivistä ja kiinteitä maaperä. Totta, nyt alkoivat tuottaa kattiloita TISE mekaanisella ajon, powered by kevyt bensiinimoottori;
 • ei ole mahdollista järjestää kellarikerroksia koko talon alle;
 • vaaditaan suuremman leveyden omaavaa sokea aluetta.

Edellä mainitut TISE-säätiön haitat ovat päällekkäin plussien kanssa, joten tätä tekniikkaa voidaan pitää edullisimpana ja progressiivisena yksityisen rakentamisen kannalta.

TISE-perusporan laite

TISE-F-porakone on tärkein ja ainoa työkalu, jota tarvitset, kun rakennat oman säätiesi TISE-tekniikan avulla.

Rakenteellisesti se on tehty liukuvan tangon muotoon, jossa on kaksi kahvaa ja leikkausreunat. Sen massa on vain 7,5 kg. Työkalu on varustettu leikkureilla ja lukitusmekanismilla. Aura nostetaan nauhan avulla, jonka toinen pää kiinnitetään poikkipalkkiin.

Palkkia voidaan siirtää mihin tahansa pituuteen kierteitetyn lukon avulla. Hän myös välittää vääntömomenttia.

Aura asennetaan liikutettavaan kannattimeen poran ja sauvan välissä. Vapauta se poraustasolla, jossa on suunniteltu TISE-paalin laajentamista. Maaperän säiliön rooli leikittelee poran rungon.

TISE-perusporan laite.

Poraustekniikka

Poraus perustusteknologialla TISE koostuu useista yksinkertaisista toimista:

 1. Paalutusasettelu on käynnissä.
 2. Sod poistetaan porauspaikoilla.
 3. Porakoneen halkaisijaltaan halkaisijaltaan 0,15 m: n syvyys kaivetaan täsmälleen tulevan paalun keskelle. Tämä toimenpide voidaan suorittaa porauslaitteella varustetulla piikillä tai erikoistyökalulla.
 4. Aura poistetaan tangosta ja sen yläosaan on kiinnitetty kahva.
 5. Palkin alkuperäinen pituus on asetettu (tähän on järjestetty kolme reikää).
 6. Laajennuspakkaus sisältyy. Jos se on tarpeen käyttää, se asennetaan sauvaan kahvan sijaan. Jälkimmäinen siirretään jatkojohdon päähän.
 7. Poraamalla maaperä kerätään säiliöön. Kun se täyttyy, taajuusmuuttaja nousee ja vapautuu maasta.

TISE-teknologiapallojen halkaisija on pieni, joten kaivon pystysuuntaisuutta on valvottava tarkasti: betoni ei toimi kunnolla taivutuksen aikana, ja jos se poikkeaa normaalista toiminnon aikana, se voi puhjeta.

Suunnittelumerkin saavuttamisen jälkeen kaivoa laajennetaan alaosaan.

Näin tehdään näin:

 • avaa ruuvit säiliöön;
 • aura asennetaan ja kiinnitetään: tutustu ensin poran ohjeisiin. Sieltä näet, että tässä osassa on kolme asennustapaa - riippuen laajennuksen koosta (400, 500, 600 mm);
 • kaapeli kiinnitetään kannattimeen (poikkipalkki), jonka avulla aura nousee kuljetusasentoon;
 • kun aura lasketaan kaivoon, johto vapautetaan - työkalu vie työskentelyasennon;
 • porata pyörii vastapäivään ja katkaisee puolipallon maahan.

TISE-paalujen rakentaminen on helpompaa kumppanin kanssa.

Porausjärjestelmä ja paalut käyttäen TISE-tekniikkaa.

Säätiön laskenta

Ennen kuin ryhdyt käytännön työhön, sinun on selvitettävä, kuinka monta tukea kannattaa kestää kuormaa rakennuksestasi.

Säätiön laskeminen käyttäen TISE-tekniikkaa suoritetaan klassisen mallin mukaan:

 • rakennuksen kokonaiskuormitus lasketaan (se on kaikkien rakennusmateriaalien, tuuli- ja lumikuormien painon summa);
 • yhden kyllästetyn paalun kantokyvyn määrittäminen: tämä osa laskentaan on parempi antaa esimerkiksi asiantuntijoille, esimerkiksi kaupunginhallinnon arkkitehtonisesta osastosta. He kysyvät sivustosi maantieteellisen numeron, rekisterissä he selittävät alueen geologisten tutkimusten tietoja - ja he käyttävät vain yhtä kaavaa nopeasti laskemaan;
 • jaa kuormitus paalun kantavuudelle - ja määrität niiden määrän.

Nyt pysyt pohjapiirroksen kohdalla tuet. Aloita paalujen järjestely olisi rakennuksen kulmilla ja seinien risteyksillä. Jakaa jäljellä olevat kannattimet tasalaatuisesti koko säätiön ympärille. Tämän jälkeen teet merkinnän maastossa.

Säätiön laskentaohjelma TISE.

Täytä paalut

Täytä tunkit betonibrändillä M300 (oikein täyttää talon perustukset). Rubble fraction - enintään 25 mm.

Asenna kaivon akseleiden välissä neljä vahvistuspalkkia A-4, joiden läpimitta on 14 mm. Niiden pituus ylittää reiän syvyyden 15-20 cm. Sen jälkeen kaadetaan betoni kaivoon ja suljetaan sen säännöllisesti syvällä värähtelijällä. Jos sinulla ei ole tällaisia ​​laitteita, käytä pitkää kärkeä. Toimenpiteen tarkoituksena on poistaa mahdollisuudet muodostaa tyhjiä betonimassaan.

Välittömästi kaatamisen jälkeen paalukorkki on betonoitu. Muotoiluna voit käyttää muoviputkea, jonka halkaisija on suuri.

Järjestelmä, jolla kaadetaan paalujen perustekniikkaa käyttäen TISE-tekniikkaa.

Laitteen grillauksen säännöt

Kun rakennat säätiötä käyttämällä TISE-tekniikkaa, sinun ei pidä tehdä erittäin suurta grilliä. Massiivinen monoliitti on lisäkuorma paaluilla ja - kehittäjän lompakolla.

Kallistetun betonin kulutuksen teknisesti perusteettoman kasvun myötä epätasapainoinen TISE-kalanpohjan perusta on vähäinen. Vahvistettu betonivyöhön on vastattava seinämän paksuutta. Jos tulevaisuudessa aiot asettaa tiiliä taloon - pidä tämä mielessä, kun määrität grillauksen leveyden.

Ennen kuin asennat muottiin, tee run-around - käytä johtoja merkitsemään kaikki tulevan rakenteen akselit (kuinka luoda talon perusta omalla kädelläsi). Tämä on tarpeen, koska on vaikea kestää tarkkaa sijaintia akseleilla, kun poraavat ja kaadetaan paalujen tuet. Grillaus on kuitenkin tehtävä kaikkien sen sivujen kohtisuoruuden ja samansuuntaisuuden mukaan. Muussa tapauksessa talon seinät ovat satunnaisesti.

Taustalevitys TISE.

Rostverk vahvistettu pohjaan. Vahvistinverkko on yhdistettävä paalujen kärjistä ampuneet sauvat. Täyttö tulee tehdä kerrallaan - betoniteräksen rungossa ei saa olla saumoja.

TISE-teknologia-säätiö

Halu rakentaa talosi edullisesti ja luotettavasti vaatii yhä enemmän kehittäjiä etsimään tehokkaampia uusia rakennushankkeita. Rakentamassa matalan rakennuksen rakennuksia, arbolit talot, ilmastettu betoni tai säätiö käyttäen TISE tekniikka on jo kauan saapunut ja tullut tavallisia asioita. Säätöjärjestelmät TISE-paaluilla, joilla on lisääntynyt kantavuus, ovat hitaasti mutta varmasti saamassa suosiota yksittäisissä rakennuksissa, usein myös silloin, kun niiden käyttö ei tuota erityisiä etuja.

Mikä on TISE-säätiö ja missä sitä käytetään

Se on teknologiasta, joka on luotu teollisesta rakentamisesta, joka on kehitetty monimutkaisten betonirakenteiden rakentamiseen ongelma-alueille. Talon rakentaminen säätiölle käyttäen TISE-tekniikkaa mahdollisti useita erityistehtäviä:

 • Jotta varmistettaisiin säätiön rakentaminen, jolla on suuri laakerikapasiteetti, mahdollisimman vähän kaivustyötä, mikä parantaa ympäröivän alueen ympäristöä;
 • Tehdä talon rakentaminen epäherkiksi maaperän värähtelyille, esimerkiksi metro-, raitiovaunu- ja rautatiekuljetuksille;
 • Vältä talon rungon tuhoutumista, kun maaperä kallistetaan, etenkin alueilla, joilla on suuri maaperän jäädytys.

Pohjimmiltaan universaalinen perustustekniikka TISE ei ole kovin erilainen kuin muissa paalun tukijärjestelmissä. Tärkein ja tärkein ero on pinoon itsessään TISE. Se muistuttaa kääntöruuvia, jossa on piilotettu pää, paalun alaosassa on puolipallonmuotoinen laajennus, kaksi kertaa päärungon halkaisija.

Pile TISE, päinvastoin kuin muut kantotavaraa, valetaan betoniseoksesta maaperään, mikä huomattavasti yksinkertaistaa tekniikkaa ja minimoi kuljetuskustannukset ja asentamisen säätiölle. Mutta valu on tuotettava hyvin syvyys jäätymispisteen alapuolella, ja että, esimerkiksi, Moskova-alue voi olla 120-150 cm. Käytännössä syvyys täyttää toimivat alueella 150-250 cm. Tällaiselle vähän tuhlausta, vaan ne ovat. Ensinnäkin, betonirungon TISE paaluilla maaperän edistää syvemmälle maaperään jäädyttämistä, niin yritä haudata tuen alapuolelle, ja toisaalta, lämpimämpi alemmat kerrokset maaperän, jonka lämpötila on 3 ° C: sta 5 ° C lämmintä osa betonirakenteen ja vähentää riskiä sen tuhoaminen.

Perusta TISE tekee sen itse

Positiivisten hetkien massan lisäksi TISE-tekniikan yleismaailmallisilla perustuksilla on varsin paljon vivahteita ja olosuhteita pinojärjestelmän käyttöön. Esimerkiksi TISE: n perusta, toisin kuin nauha-versio, ei anna anteeksi virheitä, väärinkäsitykset ja teknologian rikkomukset ovat paljon kalliimpia kuin klassisessa versiossa. Ennen kuin aloitat työskentelyn, sinun on suoritettava TISE: n perusta.

Arviointimuoto paalujen määrän ja koon laskemisesta TISE

On olemassa monia suosituksia ja tekniikoita, myös käytännöllisiä, jotka perustuvat maaperän tarkkaan geologiseen tutkimukseen ja perustan vahvistamiseen. Mutta ilman kokemusta ja täydellistä teknistä tietämystä, on parempi olla käyttämättä monimutkaisia ​​metodisia suosituksia, vaan arvioimaan TISE-paalujen lukumäärää ja asennusvaihetta.

Menetelmä paalusäätiön parametrien arvioimiseksi TISE:

 1. Luonnoksen ja tarkkojen tietojen mukaan talon geometrisista mitoista, seinämateriaaleista, kattoista, kattorakenteista, kateaineista pidetään talon tarkka paino. Saadulle arvolle on tarpeen lisätä huonekalujen, varastojen ja massan enimmäispaksuuden summa;
 2. Poraa vähintään kolme metrin syvyisen reiän paikkaa, jossa TISE-kellarin rakentaminen on tarkoitus, luokitella maaperä ja määrittää paalin kantavuus tonnilta taulukon viitetiedon mukaan;
 3. Seuraavaksi jaamme rakennuksen painon taulukoiseksi standardiksi TISE-paalun tukialustan tiettyä kokoa varten. Saamme tuet TISE. Jäljellä on jakaa tukipuiden lukumäärä tukipohjan nauhan pituuteen, saamme halutun askeleen paalujen välillä.

Paalujen määrän arvioimiseen käytettävän lyijykynämenetelmän lisäksi voit käyttää erikoistuneita ohjelmia, joiden avulla voit työskennellä mahdollisimman tarkasti TISE-säätiön parametrien kanssa. Useimmiten tätä menetelmää käytetään, jos rakennusbudjettia on rajoitettu, tai asiakirjojen yksityiskohdat ovat välttämättömiä arvioitaessa rakentamisasiakkaalle.

Valmistelu peruspilareiden asennukseen TISE

TISE-tekniikkaa käyttävien säätiöiden vaikein vaihe on paalujen reikien tai kaivojen poraaminen. Tise-F-käsiporaat suorittavat tällä hetkellä käytännössä koko TISE-paalujen porausmäärän yksityisellä sektorilla. Työ on kovaa, suorituskyky riippuu suuresti maaperän tiheydestä. Ennen kuin ryhdyt ryöstämään kaivoja, tee säätiön vakiomerkki paikalle, kaada TISE-paaluja ja porausreikiä. Pinnalle otettu maaperä voidaan sijoittaa autoon tai tarranauhalle, tauon aikana se voidaan poistaa roskien ja palojen avulla.

Asiantuntijat suosittelevat poraamista kahdessa vaiheessa:

 • Ensin suoritetaan poraus kaikissa paalupaikoissa syvyyteen noin 80-90% lasketusta arvosta. Esiporaus tehdään parhaiten työkalulla ilman sivusuutinta, sitä on helpompi työskennellä;
 • Kutakin porattuun kaivoon kaadetaan kahta vettä, ja yhden ja puolen tunnin kuluttua ne alkavat muodostaa laajenemisen tai syvennyksen TISE-paalun tukipukin alla. Liotettu maa on helpompaa ja nopeampaa.

Koron suurella halkaisijalla on melko vaikea valita maaperää ontelosta, mutta tämä on tehtävä mistä tahansa kustannuksesta. Voit kaataa vettä tai kääntää poraa lenkkeillä - tärkein asia on, että terä tai aura työkalu varovasti leikata ontelo vaaditun koon.

Casting paalut käyttäen TISE-tekniikkaa

Ennen betonin kaatamista, sinun on tehtävä kaksi tärkeämpää toimintaa - asenna vedeneristys ja vahvistaminen. Pilarin sivupinnan laatu ja tukitason kestävyys jäätymiselle märässä ympäristössä riippuvat vedeneristyskerroksen laadusta. Ei ole tarpeen selittää vahvikkeen oikean asentamisen merkitystä: tämä takaa TISE-paalin vahvuuden, joka toimii sekä puristuksessa että murtumisessa.

Vedeneristyskäyttöön käyttämällä tavanomaista kate- materiaalilevyä. Yhden metrin leveä arkki leikataan kaivon syvyyden koon ja vedenpitävyyden poistamiseksi maanpinnan yläpuolelta. Aihio kierretään kaivon halkaisijaan putkeen ja eristeen yläosassa oleva sauma tiivistetään mastiksella. Vedenpitävyyden poistamisen määrä maanpinnan yläpuolella on tehtävä pohjakankaan pohjaksi ja 3-5 cm: n korkeudelle. Vedeneristys lasketaan kaivoon ja kiinnitetään välikiskoilla.

Säätöpankin lujitemuovi on useimmiten hitsattu etukäteen 10-12 mm: n vahvistuspalkkeilta sivusillan kanssa. Tangojen alapäät liitetään ja vahvistetaan paksummilla metallielementeillä. Levyn yläpäät leikkaavat TISE-kannan yläpuolella pohjan tai grillauksen korkeuteen. Jäljellä on vielä kehyksen muodostaminen kaivon kohdalle ja kohdistaa sen asento siten, että tangon päät ovat samassa pystytasossa perustan vaakasuoran vahvikkeen kierteiden kanssa.

Tämä TISE-säätökehyksen valmistusmenetelmä ei anna TISE-paalun täyteen kantapäätä, ja tämä on yksi tekniikan merkittävimmistä haitoista. Joissakin tapauksissa runko on rekrytoitu yksittäisillä tankoilla, joiden kaarevat päät ovat sivulle. Kun 6-8 tankoa on asennettu kaivoon, ne on sijoitettu ja suunnattu siten, että vahvistuksen kaarevat osat poikkeavat radiaalisesti eri suuntiin vahvistaen siten TISE-paalin kantapään. TISE-paalun aksiaalinen osa vahvistetaan tavanomaisen hitsatun kehyksen asentamisella neljään tankoon, joilla on ligaatio ja reunaelementit.

Ennen betonin kaatamista kaivoon pinnan yläpuolelle ulkonevan vedenpitävyyden yläosa asetetaan jäykkään kokoontaitettavaan puuhun tai metalliseen muotoon ja hiekalla ripotellaan. TISE-halkaisijalle, jonka halkaisija on 25 cm, se kestää 60-90 litraa liuosta riippuen kylvösi syvyydestä. Tilavuus on huomattava, joten kätevä olisi käyttää manuaalista tai sähköistä betonisekoitinta. Lisäksi se mahdollistaa hyvän liuoksen kaikkien komponenttien sekoittumisen ja siksi yhtenäisen pohjan kutistumisen ja pintavikoja.

Täyttäminen tapahtuu parhaiten suukappaleen tai holkin kautta. Kun kaadetaan enemmän kuin puolet paalun ontelosta, on suoritettava liuoksen kotelo. Tätä varten otetaan romu ja ram-ratkaisu, joka pyrkii saavuttamaan täydellisen täytön kaikkiin tyhjiin TISE-paalun kantapäässä. Samoin täytämme ja kompaktoidaan säätiön tukoksen toiselta puoliskolta.

Asiantuntijat, jotka osallistuvat TISE-säätiön järjestelyihin liittyviin neuvotteluihin, uskovat, että normaalin viskositeetin avulla osa sementistä ja vedestä virtaa pohjan pohjaan ja muodostaa savi-sementtipohjan. Näin ollen TISE-säätöpilojen kantavuus on kasvanut vähintään 40-60% lasketusta arvosta.

Säätiön rakentaminen TISE

Klassisessa versiossa köynnöksen perustana on grillata, joka on 5-10 cm: n korkeudella maanpinnan yläpuolella olevista paaluista. Tämä laitekannan TISE-menetelmän avulla voit suojata betonipainot kosteudelta ja maaperältä.

Grillityskannattimen nauhan kokoaminen tapahtuu samankaltaisella tavalla kuin liuskan perustusten valuminen. Ennen kuin aloitat paneelirakenteen kokoonpanon perustan tukevan massan valssaamiseksi, TISE-yläjalkojen väli on peitettävä hiekalla, jotta se voi muodostaa tuen muottipohjan suojalle.

Seuraavaksi tulevan pohjan muotin alemmat ja sivuseinämät asennetaan hiekkamurskaaseen, puurakenne on huolellisesti tasoitettava horisonttiin, niin että kun laasti kaadetaan, liikkuva betonipää ei ylivuotoa toiselle puolelle. Boca vahvistettu puupinoilla ja rekikoilla. 5x8 m: n pienelle kehysrakennukselle riittää tekemään 30 cm: n ja leveydeltään 25 cm: n säätöruuvi.

Seuraavassa vaiheessa on tarpeen asettaa kalvo- tai ruberoidivetensuojaus muotin pohjalle, TISE-paakkueristeen kateaineen reunat leikataan "kamomilla" ja ne kulkevat perustusmuotin kalvon alapuolella.

Aikaisempana vaiheena perustusnauhan valussa on oikea asennus ja lankojen vahvistaminen. Grillin ja pohjan vahvistamiseksi käytetään 10 mm: n teräsnauhaa. Perustan vahvistamiseksi aluskerros vahvistetaan neljästä langasta 3 cm: n etäisyydeltä pohjasta ja vastaavasta ylemmästä kerroksesta.

Alustavahvistuslangojen liittäminen voidaan suorittaa kuvassa esitetyn mallin mukaisesti.

Teipin kaatamiseksi betonirunkoon kiinnityspultit tai kiinnikkeet on kiinnitetty, jonka avulla tulevien seinien pohja kiinnitetään, päällystetään kalvolla ja säilytetään vähintään kaksi viikkoa ennen sarjaa alustavalla lujuusvalulla. Ensimmäisen parin päivän voimakkaassa kuumassa rakennetta on ruiskutettava vedellä kerran päivässä.

johtopäätös

Säätiötä TISE voidaan käyttää kahdelle tai jopa kolmikerroksiselle kehysrakennukselle. On kuitenkin otettava huomioon, että 350-370 tonnin keskimääräinen rakennus heikossa maaperässä edellyttää vähintään sata TISE-tukea, mikä on melko vaikeaa ja aikaa vievää suorittaa manuaalisesti. Lisäksi, toisin kuin useimmat säätösuunnitelmat, TISE-tuet edellyttävät erittäin teknistä ja laadukasta sementtiä.