Kun talo alkaa UWB: llä

Pohja - lämmitetty ruotsalainen levy (UShP) kuuluu laattapohjiin.

Merkittävä piirre on se, että tämä säätiö monien joukossa on progressiivisempi ja alkuperäisempi säätiö, joka periaatteessa täyttää nykyaikaisimmat energiatehokkuuden vaatimukset kotona ja periaatteessa koko perustan. Neuvostoliiton jälkeinen UWB-säätiö on suhteellisen nuori vaihtoehto.

Ensimmäistä kertaa lämmitetyn ruotsinuunin perustamisesta ilmeni rakentamisen foorumeilla 10-15 vuotta sitten. Siellä hänet keskusteltiin erittäin aktiivisesti. Mutta muutamia asioita, jotka sinun kannattaa tietenkin tietää käyttäen samankaltaisia ​​säätiöitä, jätettiin pois. Pohjimmiltaan tämä säätiö oli kiitollisia.

UWB: n edut, kuten kaikki laattojen perustukset

UWB: n ja kaikkien laattojen perustusten haitat

Kuormat siirtyvät melko tasaisesti, koska laatta enemmän kuin pelkästään nauha jakaa kuorman ja siirtää ne tasaisesti pohjaan maaperän muodossa säätiön alapuolella.

Jollei turvotusta ja epätasaista sadetta ole, koska ne ovat huonolaatuisten maaperän epäsuotuisassa vyöhykkeessä ja jäätymisalueella, koska ne eivät syvene kantajaperustaa syvyyden jäätymiseen.

Kiinteys. Kaikki monoliittiset työt töiden täyttämiseksi betonilla suoritetaan kerralla. Kaatamista varten tarvitaan betonipumppu ja syvä värähtelijä. Tuloksena on monoliittinen betonikerros, joka on erittäin tärkeä perustaksi.

Viestinnän laitteessa ja sivuston vapautuksessa on vivahteita

Pienet työmäärät. Toisin kuin monoliittisten nauhojen perustukset, työ UWB: llä on paljon vähemmän, kuten maapallolla, ja vastaava vahvistus, betonin hyväksyminen, laitteen muotti.

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn erot tavallisesta pohjalevystä:

Kun laite UWB käyttää suurta eristysmäärää. Sitä käytetään kellarin kehän ympärillä ja pääsääntöisesti ei jäätymisnopeudelle vaan pohjustuslaitteen syvyydelle, tämä on yleensä 600 mm, mikä vastaa puristetun polystyreeni-vaahdon levyn vakiokokoa.

Eristysaikaa käytetään myös suoraan uunin alla ja sokea alue lämmitetään.

Tällainen säätiö Dmitry Marchenkon mukaan on kaukana ihanteellisuudesta. Marchenko uskoo, että tämäntyyppisen säätiön valinta viittaa todennäköisemmin epäonnistuneisiin päätöksiin kuin järkeviin päätöksiin.

Tämäntyyppisen säätiön edistämisen jälkeen rakentamisen foorumeilla polystyreenivaahdon eristysvalmistajia otettiin aktiivisesti vastaan ​​vuokaavioilla ja ohjeilla tällaisten säätiöiden järjestämiseksi. Tämän seurauksena UWB: n aihe sai vieläkin suuremman tilan ammatillisena ratkaisuna yksityisen talon perustamiseen. Nämä valmistajat eivät ole ilman syytä kiinnostuneita tästä perustekniikasta - se käytti paljon enemmän eristettä ja suurin osa sitä käytettiin yksinkertaisesti irrationaalisesti, voisi turvallisesti tehdä sen ilman sitä.


Marchenko on sitä mieltä, että tämä tekniikka on kannattavampaa eikä tulevaisuuden talon omistajille eikä rakentajille, se on hyödyllistä laajennetun polystyreeniin valmistajille.

Dmitry Marchenko opiskeli tätä säätiötä yksityiskohtaisesti ja ei nähnyt muita kiinnostuneita tätä säätiötä, paitsi puristettujen polystyreeni-vaahdon valmistajien.

Kuinka järkevä on UWB: n perusta?
Useilla sivustoilla, jotka tukevat tätä säätiötä, näet suuren luettelon sen hyödyistä. Dmitry Marchenkon mielestä suurin osa näistä eduista on yksinkertaisesti keksitty ja tosiasiassa ei ole todisteita.

USP: N MÄÄRITELMÄT

USP-FOUNDATIONIN TODISTUS

Hiekkavyötön paksuus on 300-400 mm, silloin on harvoin mahdollista saavuttaa korkealaatuista hiekkapuhallusta. Rakennuttajat jättävät tämän usein laiminlyödä.

Esimerkiksi he eivät kerro kerroksittain tai he eivät kaada tarpeeksi tai päinvastoin kaataa hiekkaa ja sitä ei voida asianmukaisesti painaa. Ja vaikka kaikki tämä toteutettaisiin laadullisesti, kaikki samat, epätasaiset puristuspaikat ovat mahdollisia koko hiekkalaatan alueella. Tämän seurauksena tämä johtaa siihen tosiasiaan, että hiekkalaatan pohja talon alle ja se ei ole paikallinen, mutta yhteinen kaikille levyille, voi olla epätasaista ja johtaa epätasaiseen säteilyn kutistumiseen. perustan epätasainen kutistuminen puolestaan ​​aiheuttaa säätiön mahdollisen halkeilun ja sitten yhden kerroksen vahvistaminen on erittäin riittämätön, jotta säätö säilyttää geometriansa ja ei halkeile, mikä johtaa halkeamien esiintymiseen talon tukirakenteissa. Näin hiekka tyyny vaikuttaa koko talon vakauteen.

Haittana on myös EPS: n mahdollinen muodonmuutos. Huolimatta siitä, että valmistaja vaatii korkeita teknisiä ja toiminnallisia ominaisuuksia sen tuotteissa, materiaali on erittäin suuri puristuslujuus, käytäntö osoittaa, että suulakepuristettu polystyreeni suurilla kuormituksilla toimii ainakin ei sellaisenaan kuin sen ominaisuuksista. Tämä tarkoittaa, että materiaalin muodonmuutokset ovat mahdollisia, mikä johtaa epätasaiseen perustan kutistumiseen. Suulakepuristettu polystyreeni suoraan pohjakerroksen alla saa suuria kuormia talon paineen muodossa, joten sen kestävyys on kyseenalaista. Huolimatta siitä, että valmistajat julistavat ihanteellisia ominaisuuksia, Eppsillä on tällä hetkellä hyvin vähän historioita, ei ole tietoja sen kokoonpanosta 10-15-20 vuotta, ja tämä kyseenalaistaa koko talon koskemattomuuden. Ei ole varmuutta siitä, että henkilö haluaa vaarantaa omat investointinsa taloon kokeilemaan itselleen, kuinka hyvin EY: n valmistaja oli.

Tämän säätiön haitat ja muut laatat perustuvat alhaiseen alustaan. Yleensä se on 10 cm jo sokea alueelta ja talon seinämärakenteet ovat hyvin lähellä maan päällä, mikä tarkoittaa, että ne sijaitsevat korkeassa kosteudessa, mikä on hyvin haavoittuva ilmapiiri. 10 cm korkea korkki ei riitä ilmastoomme, ilmasto-olosuhteissamme pohjan tulee olla korkeudeltaan 50-60 cm, mikä takaa riittävän etäisyyden maaperältä seinärakenteiden osalta ja poistaa niistä kosteuden ja lumen. Kuten muutkin laattojen perustukset, tämä säätiö vaatii tasaisen osuuden ja kummankin puolen kaltevuuden puuttumisen kohti taloa, koska mikä tahansa sade tai sulavesi veti pohjan pohjan sivuosista ja nämä paikat ovat epätasaisesti täyttyneet, heikentävät sokea aluetta, saattavat jopa aiheuttaa noston osan perustusosan osista ja epätasaisella alustalla, pohjalla tai seinämärakenteilla voi esiintyä epämuodostumia.


Useimmat tekniset kartat tai ohjeet tämän säätiön järjestämiseksi edellyttävät vedenpoistojärjestelmän rakentamista. Se on asennettava maan lämpimään vyöhykkeeseen, muuten ensimmäisen talven viemäröinti todennäköisesti yksinkertaisesti hajoaa turvottamalla. Se kertyy veteen talvella, kun lämpötila on alle nolla, se jäätyy ja jäätyy. Mutta kaikki viemäröintisysteemillä on taipumus murskata, ja tässä tapauksessa tämä talon sisäinen järjestelmä on suurempi taipumus, koska se on jo rakennusvaiheessa, jossa talon pohja altistuu mahdollisille työntekijöiden puutteesta, tärisevä levy toimii. Tietenkin geotekstilien muodossa oleva suojelu on järjestetty, mutta käytäntö osoittaa, että on olemassa liitoksia ja joitain rakentajien puutteita, minkä seurauksena vedenpoistojärjestelmät ovat tulvia. On olemassa ratkaisu, joka ratkaisee osittain tilanteen, jossa luodaan revisionluukut, joiden kautta on mahdollista huuhdella vedenpoistojärjestelmät veden paineessa, mutta useimmissa tapauksissa piilotetut vedenpoistojärjestelmät eivät ole paras ratkaisu, varsinkin jos se ei ole tyhjennysasiantuntijoita, jotka osallistuvat säätölaite. Tällaisissa tapauksissa tärkeitä kohtia unohdetaan usein, koska jos ei ole käytäntöä, sitä ei voi korvata Internetin kautta. Lisäksi vain viemäriputkien asettaminen ei riitä. On tarpeen tehdä peruutus kanssa razuklonku, sinun täytyy tehdä hyväksymistä hyvin, asenna viemäripumppu. Näin saat entistä kalliimman rakenteen.

Paikan päällä on varattava tilaa viemäröintiä varten, säännöllisesti ylläpitävä ja valvottava sitä ja puhdistettava viemärijärjestelmä, joka on todennäköisesti täysin tuhoutunut 5-10 vuodessa. Ja viemärijärjestelmien ylläpidettävyys näissä paikoissa on yksinkertaisesti mahdotonta. Kaikki kaivaukset tässä paikassa johtavat yksinkertaisesti säätiön ratkaisuun. Tämä on toinen haitta kysymyksille tämän säätiön hinnasta. Tässä vaiheessa on periaatteessa mahdollista sanoa, että tällainen säätiö ei ole kannattava.

Mutta hänen puutteellisuutensa eivät pääty loppuun.
Yksityiset talot on yleensä rakennettu kaupungin ulkopuolelle, jossa jyrsijöitä, muurahaisia ​​jne. On runsaasti. Eristys pohjan alla on ihanteellinen paikka reikien järjestämiseksi. Eristys ei ole täydellinen, mutta talon paine pysyy samana. Näin ollen epämuodostumat, eristyksen liukuminen ja sen alapuolisen sumentuminen ovat mahdollisia. Ja 10-5 vuoden kuluessa, säätiön geometrian kuva voi heikentyä voimakkaasti.
On olemassa ratkaisu, jota käytetään osittain talonrakentamisessa, sillä on aina järkevää lämmittää otvostok-talo, lämmittää säätö, estää seoksen jäädyttäminen, estää roudan pääsy pohjasta, jopa monoliittinen, joten asennettaessa eristys EA: lta oikea ratkaisu. Mutta jos suojaat koko eristysmäärän metalliristikkoa, se on erittäin kallista, eikä se ole tosiasia, että muurahaiset eivät pääse sinne.

Lämpimät lattiat tämän pohjan laitteen kanssa: Putkien asentaminen lattialämmitykseen voidaan tehdä jo rakennusvaiheessa. Putkiston lämpimät lattiapihdit kiinnitetään venttiiliin, joka sijaitsee levyn pohjassa. Tuloksena saat kaatamisen jälkeen valmiin pohjan, jossa lattialämmitysputket sijaitsevat, joten sinun ei tarvitse tehdä lämmintä lattialämmitysjärjestelmää klassisella järjestelmällä, kun eristys asennetaan talon monoliittiseen laattaan, lämpökuituputket asetetaan, laskeutuu ja näin syntyy Saat myös lämpimän kerroksen, mutta maksat ylimääräistä työtä.

Lattiataso, joka on järjestetty lämpimän kerroksen putkien kautta, on suhteellisen matala tiheys ja siksi lämmönkestävyys verrattuna monoliittiseen laattaan. Tämä sallii lattialämmitysputket lämmittävän kerroksen suhteellisen nopeasti ja vapauttaa lämmön huoneeseen. Jos tarkastelet UWB: n lämminkerrosten järjestelmää, sen sijaan klassinen tasoitus. saamme: uunissa on suurempi tiheys ja suurempi lämmönkestävyys, mikä tarkoittaa, että kattilan on työskenneltävä paljon enemmän tämän lämmittimen lämmittämiseksi. ja sinun täytyy maksaa enemmän, jotta se lämmittää koko betonimäärä ja vain silloin se antaa korkealaatuista lämpöä huoneeseen. Ja jos putkien paksuus lattialämmityksestä maalipinnoitteeseen on 5-6 cm, niin UWB: n tapauksessa tämä etäisyys nousee 2-2,5 kertaa. Jotta lämmitettäisiin talosi, sinun on lämmitettävä liesi itsestään 1-2 päivää, ja vasta sitten jonkinlainen lämpövaikutus lattialämmitysputkista alkaa. Tämä järjestelmä on hyvin hidasta lämmitykseen ja jäähtymiseen. siksi, jos verrataan laitetta lämmin kerrosta, klassinen järjestelmä on edullisempi, koska se mahdollistaa lämpöenergian alhaisemmalla kustannuksella tämän energian siirtämisen huoneeseen nopeammin.


koska Koska tämä järjestelmä on suoraan yhteydessä veteen, sillä voi olla vuotoja. Rakentajat voivat vahingossa siirtää tai vahingoittaa putkea, mikä saattaa johtaa korjaustarpeisiin. Klassisen järjestelmän tapauksessa kytkin on rikki, paikannuspaikka havaitaan ja poistetaan. Tässä hajoamispaikka ei ole vaikea löytää, koska lattialla se näyttää märkäpisteen. ja jos kyseessä on monoliittinen laatta, vahingoittumispaikan etsiminen on melko ongelmallista, sinun on myös tehtävä paljon vaivaa päästä putkeen ja talon tukirakenteen lujuus murtuu. Kytkimen tapauksessa reikien etsintä ja poistaminen ei vaikuta tukirakenteiden eheyteen.

Kuten kaikki muutkin laattojen perustukset, tämä perusta edellyttää selkeää teknistä laskentaa sekä selvän ymmärtämisen ja selkeän suunnittelun nollapainesuunnittelujärjestelmistä jo säätiövaiheessa. eli jos sinulla on mahdollisuus miettiä muiden tyyppisten säätöjen asennusta, putkiliitäntöjä ei voi siirtää ennen putkiston asentamista, tämän järjestelmän avulla et voi siirtää jo poistettuja putkia..
Jos olet joutunut siihen, että putket, hihat tulevat ulos pohjalevystä, suojaavat ne aina, kattavat ne jotain, joka on puutteellinen ratkaisu, todistetusti on tehtävä puinen laatikko..
Tämä tekniikka hyödyttää suulakepuristetun polystyreenivaahdon valmistajia.

USP Foundation: rakennustekniikka

Rakentaminen ei pysähdy. Valmistajat pyrkivät tuottamaan kehittyneitä materiaaleja ja tarjoamaan uusia tekniikoita, joiden ansiosta ei ole mahdollista pelkästään alentaa rakennuskustannuksia vaan myös parantaa lopputuotteen teknistä suorituskykyä. Yksi viimeisimmistä kehityksestä, joka on peräisin Ruotsista, on USP-säätiö - yksityisen talon tai kaksikerroksisen mökin säätiön taloudellinen ja nopea rakentaminen.

Monoliittinen pohja insulated Swedish stove - erinomainen vaihtoehto perinteiselle laatoitettu säätiö

Laattojen pohjan tyypit, niiden ominaisuudet

Tällä hetkellä on olemassa kolmen tyyppisiä laattojen perustuksia, joista jokaisella on omat erottuva piirre. Perinteinen on venäläinen versio, jonka suunnittelivat kotimaiset suunnittelijat. Tuote on paksu monoliittinen teräsbetonilaatta, jossa on massiiviset kylkiluut. Säätiölle on ominaista suuri lujuusmarginaali, muodonmuutosten puuttuminen, joten sitä voidaan käyttää ääriolosuhteissa.

Suomalaisen levyteknologian askel askeleelta

Rakenteen haitat ovat riittämätön eristys ja tarve kaataa betonia kahteen kertaan: ensimmäinen - luodaan jäykisteitä, toinen - muodostaen itse laatan. Tämä kuitenkin lisää käyttöaikaa.

Pohja lämmitetyn suomalaisen levyn muodossa tulee Suomesta. Suunnittelulla on pienempi paksuus, mutta sille on tunnusomaista riittävä lujuus. Se on hyvin eristetty ja mukautettu lattialämmitysjärjestelmään. Tällainen säätiö on kylmä muoto. Lattialle asetetaan vähintään 150 mm: n paksuinen lämpöeristys, joka katkaisee pohjan kylmän ääriviivat rakennuksen ensimmäisen kerroksen lämpimältä lattialta, joka on asennettu ylimääräiseen vahvistettuun tasoitukseen.

Energiatehokkaampi mutta edullisempi verrattuna suomalaiseen vaihtoehtoon on eristetty ruotsalainen liesi. UWB ei tarvitse lisäkytkintä, koska lattialämmitysjärjestelmä asennetaan suoraan laattaan, jonka paksuus saavuttaa vähimmäismitat.

Mikä on UWB: käyttöalueet

Eristetty ruotsalainen kellari -laatta on matala perustuslaatta, joka on monoliittinen pohja. Hänellä on lämpeneminen kehän ympärillä ja pohjan alueella. Tämä on ensimmäinen kerroksen lattiapinta-ala, jossa on sisäänrakennettu lattialämmitys ja tekninen viestintä.

UWB-säätiön suuri lujuus ja lämmönkestävyys mahdollistavat sen käytön vaikeissa ilmastollisissa olosuhteissa mihin tahansa materiaalirakennukseen.

Tällaista säätiötä käytetään rakennuksissa, joissa ei ole kellarikerroksia ja kellarikerroksia. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa käyttää UWB-tekniikkaa rakenteille, joiden sivukoko on 15 metriä:

 • kylmille alueille, mistä johtuen talon lämpöhäviö vähenee;
 • alueilla, joilla on korkea pohjavesi;
 • yksityisissä talotushankkeissa, joissa lämmin kerros on käytössä;
 • kun käytetään faksiverkkotekniikkaa, sekä paneelin, paneelin tai kehysrakennuksen luomisessa;
 • kun valitaan lohko tai tiilimuuraus;
 • heiluttavilla ja heikoilla mailla, joille ei ole ominaista hyvä kantavuus, mikä edellyttää porattujen tai ruuvien perustusten rakentamista.

Säätiön muotoilu UWB: tuotteen kuva kohdassa

Suunnittelu koostuu seuraavista kerroksista, jotka näkyvät selvästi ruotsalaisen pohjalevyn kuvassa:

Ruotsalainen kellarilevy osiossa

 • vahvistettu kerros;
 • säiliöiden poistot;
 • eristyskerrokset.

Betonin kaatamista tai monoliittia kuvataan tavallisella pohjalla, jonka paksuus on vain 10 cm, mikä tekee rakenteen muodostuvan yhdessä päivässä. Tällä on positiivinen vaikutus laatan laatuun, nimittäin: kerrostuminen eliminoituu ja työn kustannukset pienenevät. Tässä kerroksessa on lämmöneristetyn lattian järjestelmä. Pohja on eristetty maasta eristämällä, jota edustaa ekstrudoitu levy polystyreeni vaahto.

Vahvistus suoritetaan myös lyhyessä ajassa pienen määrän metallitankoja käytettäessä. Tiiviisti vahvistettu verkko estää betonin halkeilua ja estää pohjan vahingoittumisen maaperän luonnollisen liikkumisen aikana.

Perinteinen heikkouskerros, joka koostuu hiekasta ja raunioista, jota käytetään tavanomaisessa pohjalla, täydentää UWP-tekniikka käyttämällä tätä kerrosta savea. Tämän vuoksi geotekstiilit, jotka on sijoitettu mineraalikerrosten väliin, eivät altistu kosteudelle. Pohjaan on lisättävä vedenpitävää kerrosta, jotta rakennetta voidaan suojata pohjaveden vaikutuksesta, mikä voi heikentää kerroksia. Paksuus hiekka alla kerros eristys asennettu viemäri-ja vesihuollon, jonka luonne vaikuttaa hintoihin UWB.

Vahvistettu verkko estää betonin halkeilua, mikä estää pohjan vahingoittumisen

Luodakseen kestävän ja kiinteän rakenteen, on tarpeen varustaa sen eristys, jotta säätö ei halkeile ja koukistuisi lämpötilavaihteluilla. Prosessi toteutetaan styreenien johdannaisten avulla, minkä seurauksena käyttöikää lisätään useita kertoja. Eristys sijoitetaan alhaalta, mutta myös pystysuoraan laatan ympäryksen ympärille, kopioimalla muottipohjan. Myös kerros sijaitsee rakennuksen sokean alueen alapuolella vaakasuoraan betonirakenteen pohjan syvyydessä. Tämä tekniikka lisää UWB: n kustannuksia, mutta vähentää huoneen lämmittämisen lisäkustannuksia.

Viemäröinti on välttämätöntä järjestelmän luomiseksi kosteuden poistamiseksi pohjasta, mikä estää sen vahingoittumiselta. Vedeneristyskerros, jossa on höyrysulkuominaisuudet, suojaa betonia kosteudelta.

UWB-säätiön edut ja haitat

UWB: n perusta, joka voidaan tilata missä tahansa suuressa rakennusyrityksessä, on ominaista lukuisia erottavia etuja:

 • alhaiset työmäärät, joihin liittyy pieni määrä rakennusmateriaaleja ja jotka houkuttelevat pienen määrän työntekijöitä;

Lattialämmitysjärjestelmään asennettava lämmitys ja muut apuvälineet

 • nopea suorituskyky;
 • johtuen ylimääräisestä eristyskerroksesta, maaperän jäädyttämisen todennäköisyys alustan pohjan alapuolella poistuu, mikä vapauttaa levyn pohjan kallistumisesta ja kutistumisesta;
 • pohjalevy on täysimittainen lattiapinta, johon on mahdollista laatoittaa ilman alustavaa tasoittamista;
 • lämpimän kerroksen järjestäminen säätiössä vähentää tulevaisuudessa lämmönkustannuksia lämpöenergian pienemmän kulutuksen vuoksi;
 • eristys on ominaista korkea puristuslujuus ja kutistuu rakennuksen 2%;
 • lämpöä eristävä kerros ei koske kosteutta, mikä lisää sen käyttöikää;
 • koska säätiö on eristetty, kosteus ja hometta ei muodostu taloon;
 • hyönteisten ja jyrsijöiden ulkonäkö eristyskerroksessa on suljettu pois;
 • eristävän kerroksen pieni paksuus antaa tarvittavan lämmönjohtavuuden kertoimen;
 • lämmöneristeen läsnäolo levyillä eliminoi kylmäsiltojen syntymisen;
 • uuni toimii samanaikaisesti lämmitys-, lämpöeristys- ja tukitoiminnoissa;

UWB-pohjan perustana on jo karkea lattia, joka on valmis lattiapäällykseen

 • on kestävä suunnittelu, jossa säilytetään kaikki tekniset ja taloudelliset ominaisuudet;
 • sen korkean lämmönkapasiteetin vuoksi sitä voidaan käyttää kylmäilmastoalueilla.
 • Pohjalevy luodaan yksinomaan luotettavasti, mikä sulkee pois sen järjestelyn märkä-, maaperä- tai kasvismailla;
 • merkittävä osa teknistä viestintää sijaitsee laatan paksuudel- la, minkä seurauksena pääsy niihin on rajoitettu;
 • UWB: tä ei voida käyttää raskasrakennusrakentamisessa;
 • säätiö estää talon perustamisen.

Hyödyllisiä suosituksia laitteen pohjalle

Ruotsalaisessa säätiössä on useita kerroksia, joista jokaisella on tärkeä toiminnallinen tarkoitus. On erittäin tärkeää järjestää kutakin kerrosta oikein niin, että tuloksena saadaan luotettava, vahva ja kestävä rakenne. Tärkeitä huomioita tässä. Hiekan tai sora-alustan paksuus määritetään maaperän tyypin mukaan, riippuen sen kantavuudesta. Tämä arvo on 300-600 mm, mikä vaikuttaa UWB-säätiön hintaan. Vakaimmille, tiheille maille vähimmäisindikaattori on käytössä ja suuren sallitun sumun osalta.

UWB on yhdistelmä teippipohjasta ja betonilattiasta, minkä vuoksi tämäntyyppinen pohja vaatii tarkkuuslaskelmia ja sitoutumista selkeään tekniikkaan rakentamisen aikana

Ennen pohjakerroksen rakentamista on poistettava maaperän yläkerros. Tason ja rakennustason avulla tarkistetaan pinnan pystysuuntaisuus ja vaakasuora asento. Kuopan tulee olla suurempia mittoja kuin laatan kehä. Tätä tarkoitusta varten on tarpeen vetäytyä 50-70 cm pohjan merkintäreunojen kummalta puolelta

Eristysmateriaalin levyt on asetettava pohjan koko pinnalle. Niitä ei suositella sidottavaksi lisäliimakoostumuksella. Yhtenäisen, tiheän kerroksen luomiseksi betonia on kaadettava kerrallaan. Siksi on tärkeää täten laskea oikein mittatilaustyön määrä.

Hyvä neuvoja! UWB-laitteen paras vaihtoehto on betoni luokka B20-B25.

Ennen rakentamista tulisi valmistaa kaikki viestinnän putket ja kehittää asettelua. Säätiön reunan yli on välttämätöntä aikaansaada viemärijärjestelmä, joka varmistaa kosteuden poiston rakennuksen pohjasta.

On tärkeää, että viestintä haudataan maaperän jäädyttämisen alle talvella.

Tutkimustyö, UWB-laskenta ja maastomittaus

Maanmittaustoimet edeltävät rakentamisen aloittamisen. Ne suoritetaan maaperän luonteen ja sen kantokyvyn määrittämiseksi. Määritetään alueen pohjaveden taso, maaperän koostumus ja maaperän alemman kerroksen mahdolliset vaihtelut. Näiden indikaattoreiden tulisi olla mahdollisimman tarkkoja ja tarkkoja, jotta ne olisivat myöhemmin vankka perustus. Siksi sinun tulisi käyttää asiantuntijoiden palveluja.

Suurin ero eristetyn kellarialustan laskemisessa on kutakin kerrosta koskevien parametrien johdonmukainen määritys, kun se on rakennettu ottaen huomioon todelliset kuormat ja vaikutukset. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä tietokoneohjelmia, jotka määrittävät säätiön yksilölliset ominaisuudet.

Hyvä neuvoja! Ruotsin säätiön suunnittelu on parhaiten ammattilaisten mukana, mikä estää monia virheitä laskennassa.

Kaikkien valmistelutoimien jälkeen suoritetaan suoraan säätiön rakentaminen. Tätä varten sinun on merkittävä alue, joka on täysimittaisten akselien käyttö. Louhinnan ääriviivat on piirretty maan päällä, putkistoja asennetaan, joiden varret ovat jousen kiinnittämiseen tarvittavat johdot. Rintojen tärkein etu (verrattuna tavanomaisiin tappeihin) on kätevä U-muotoinen muoto, jonka asento tasataan kerran vaakatasossa. Jos johto on tilapäisesti poistettu, sen asentamisen jälkeen ei tarvita säätöä.

Ennen perustuksen asettamista tehdään tutkimustyö, jonka tarkoituksena on määrittää maaperä ja sen kantavuus

Säätökuoppan on oltava suurempi kuin pohjalevy. Jokaiselle puolelle tulisi jättää noin 1 m: n annos. Tällaisia ​​viistoja käytetään viemäreiden asentamiseen. Tämä voi olla pyöreä tyhjennys pohjaveden tai seinän pinnan laskemiseen, jota käytetään vesiputkien säätämiseen, joka muodostuu vakiovyöhykkeellä muodostuvan kerroksen sateen ja tulvaveden jatkuvasta kertymisestä.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Rakennuksen päävaiheet, tärkeät vivahteet. Talousarviohankkeet, jotka perustuvat erilaisiin materiaaleihin ja oikeisiin tapoihin säästää.

Luettelo tarvittavista materiaaleista ja työkaluista

UWB omilla käsillään ei ole niin vaikeaa kuin miltä se näyttää ensi silmäyksellä. Ennen töiden aloittamista sinulla on oltava uusi rakennusprojekti ja määritettävä rakennustyöpaikka. Voit tietysti hyödyntää asiantuntijoiden palveluita ja tilata avaimet käteen -periaate UWB-säätiöön. Tiukasti noudatettu tekniikka ja korkealaatuisten materiaalien käyttö mahdollistavat itsenäisen luotettavan ja luotettavan perustan myöhempää rakentamista varten.

Ennen betonin kaatamista on välttämätöntä valmistaa litteä alusta ja kiinnittää se erityisellä koneella.

Laitemalliin tarvittavia materiaaleja koskeva luettelo UWB:

 • keskikokoinen hiekka;
 • keskikokoinen murskattu kivi;
 • geotekstiilit;
 • ekstrudoitu polystyreeni vaahto 100 mm paksu;
 • viemäriputket;
 • puiset levyt;
 • lujitustangot;
 • neulonta lanka;
 • eri läpimitaltaan olevat putket käyttö- ja lattialämmitykseen;
 • nailonpihdit;

Työtä varten tarvitset seuraavat työkalut:

 • Neuvostoliitto ja bajonettilevyt;
 • kottikärryt;
 • tasolla;

L-lohkot on vuorattu litteillä liuskalla pohjan asettamiseksi

 • rakennustaso;
 • ruuvimeisseli;
 • veitsi;
 • Bulgaria;
 • tärisevä levy;
 • syvä värähtelijä;
 • vannesahan;
 • betonisekoitin;
 • lastalla;
 • suojavaatteet.

Louhinta- ja viemäröintijärjestelmät

Lämpöä pohjaa ei voida levittää kasvulliselle kerrokselle, jonka paksuus on enintään 0,3-0,5 m, joten se on poistettava kokonaan. Voit tehdä tämän käyttämällä bajonettisia lapioita. Jos säätiö asetetaan hedelmälliselle kerrokselle, se väistämättä kutistuu, mikä on seurausta orgaanisen aineksen mätämisestä.

Ennen UWB-pohjan kaatamista, sinun on poistettava hedelmällinen kerros, peitettävä se hiekalla ja kimmoisalla alustalla

Hyvä neuvoja! Luotettavuuden kannalta kasvillisuudesta vapautettu alue on suositeltavaa käsitellä kemikaaleilla, jotka pysäyttävät kasvien kasvun.

Maapallonäytteenoton jälkeen on välttämätöntä pintaa pintaa saven avulla, joka kuivassa, murskaantuneessa muodossa kaadetaan kuoppaan, kostutetaan ja rypytetään. Seuraava sovittaa geotekstiilit. Kudotun kankaan päiden on ulotuttava tulevan pohjan rajojen ulkopuolelle vähintään 30 cm: n etäisyydellä.

Jotta uuni pysyisi aina kuivana, on tärkeää järjestää kuivatusjärjes- telmä asianmukaisesti, mistä maasta, sateesta ja sulavedestä on poistettu pohja. Tätä tarkoitusta varten kaivannon koko kehällä on tarpeen tehdä kaivanto, jonka syvyys on yhtä suuri kuin rei'itetyn putkiston halkaisija, jota käytetään vedenpoistoon. Täällä sinun tulee suorittaa 3-4 asteen gradientti, joka varmistaa painovoiman. Rakennuksen kulmissa on pystytettävä pystysuoria kaivoja, joiden ansiosta vedenpoistojärjestelmään pääsyä voidaan käyttää säännöllisen puhdistuksen suorittamiseen.

Jotta uuni pysyisi aina kuivana, on tärkeää järjestää asianmukaisesti säätiön kuivatusjärjestelmä.

Toimintasarja on seuraava:

 • geotekstiilien päälle asetetaan kerros hiekkaa;
 • rakenteen kulmissa tehdään kuopat, jotka on tehty kiinteistä, sileistä tai aallotetuista putkista, joiden halkaisija on 20-30 cm, asennettuna pystysuoraan;
 • aallotettujen putkien asentaminen rakennuksen kehän ympärille päiden tuloihin vierekkäisiin kaivoihin, joissa vastaavat reiät on tehty;
 • täyttämällä kaivanto ryövällä, joka on peitetty top geotekstiilillä.

Teknisen viestinnän jakelu ja tyynynpäällisen luominen

Seuraavaksi siirrytään iskunvaimennustyynyyn, jonka paksuus on noin 15 cm soraa tai murskattua kiveä, jonka koko on 20-40 mm. Pohja on täynnä hienoa hiekkaa, joka on tiivistetty 20 cm: n välein käsinmuuntimella tai värähtelijällä, kunnes saavutetaan suunnittelumerkki.

Kaikki tekniset viestinnät on asetettava ennen monoliittisen alustan luomista, joten ne asetetaan hiekkalaatikkoon, jonka tiivistys on jäätymätason alapuolella olevassa johdotussuunnitelmassa. Kaikki putkipäät on saatettava pinnalle, jotta järjestelmä voidaan liittää edelleen. Putkistoverkkojen ylläpidettävyyden lisäämiseksi on parempi pinota halkaisijaltaan suurempia putkia. Jätevesijärjestelmään on sijoitettava kaivo, jotta jäteveden tarkastus ja korjaus voidaan suorittaa.

Kaikki nykyiset putket alapinnan alla on tuoda pinnalle järjestelmien liittämiseksi edelleen.

Hyvä neuvoja! Keskeisten viestintöjen epäonnistumisen takia syntyy teknisen kopioinnin jälki, johon voidaan vaihtaa vanhan korjauksen yhteydessä.

Kaikkien teknisten viestien asettamisen jälkeen pinta on peitetty pienellä 15 m paksuisella soralla, jota seuraa tiivistys. Hyvän vedenpitävyyden takaamiseksi pohja peitetään vedenpitävällä materiaalilla. Täällä voit käyttää sekä edullisia katemateriaaleja että nykyaikaisempia tuotteita. Kertakäyttöiset kankaat ovat päällekkäin 10 cm tiivistysliitoksilla. Vedeneristysmateriaalin reunojen tulee ulottua vähintään 15 cm alapäähän.

Asennus lämpöä eristävä kerros pohja UShP

Kellarin lämmitys on tärkeä tapahtuma, jonka vuoksi lämpö ei jätä rakennusta maahan, eikä kylmä tunkeudu maaperästä huoneeseen. Eristämisellä on oltava suuri lujuus. Siksi UWB: n tekniikassa on suositeltavaa käyttää levyjä puristetusta polystyreeni-vaahdosta, joka on (johtuen grafiitin läsnäolosta koostumuksessaan) ominaista lisääntyneen puristuslujuuden vuoksi.

Hyvä neuvoja! Laajennetuissa polystyreeni-muisteissa ja muissa hyönteisissä voi päätyä. Siksi materiaali tarvitsee lisäsuojaa. On suositeltavaa käyttää rikki lasi-, metalliverkko- tai vaahtokeramiikkalevyjä.

Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa varten levyt asetetaan sokea alueelle ja peitetään kalvolla.

Levyt, joiden paksuus on 10 cm, on asetettava kahteen kerrokseen. Ensimmäisen tulisi kattaa pohjan ja sokean alueen koko kehä. Toinen kerros on asetettava vähintään 45 cm: n etäisyydellä reunoista, mikä luo jäykisteitä. Levyn keskellä lämpöeristekerroksessa tehdään 20-30 cm leveitä uria tulevien kantavien seinien alla, jolloin eristys ei sovi.

Kun käytetään tasomaisia ​​eristysmateriaalilevyjä, niiden kiinnittämiseen käytetään erityisiä muovikollia, joissa on leveät korkit. Kosketuspaikkoja voidaan käsitellä liimalla. Elementtejä suositellaan sijoitettavaksi ruutupaketin kuvioon, joka auttaa välttämään kylmäsiltojen muodostumista niiden liitoskohdissa. Voit myös käyttää l lohkoja UWB: lle, jotka asennetaan rakenteen päihin. Ne ovat erityisen suunniteltuja, eivät vaadi lisäkiinnitystä asennuksen aikana.

Minkä eristeen on parempi valita säätiölle

Nykyään rakennusmarkkinoilla on laaja valikoima eristysmateriaaleja tunnetuista valmistajista, kuten Technonicol, Stirex, Technoplex, Penoplex ja URSA. Materiaali PSB-S ei sovellu näihin töihin, koska se tuotetaan ilman painavaa askelta.

Eristeen paksuus perustukselle määräytyy monilla eri tekijöillä.

Kaikista vaihtoehdoista ehdotettu ekstrudoitu polystyreeni Penoplex on johtava asema. Tuotteen hinta on 1200 ruplaa / pakkaus. Materiaalille on ominaista useita erottuvia etuja:

 • kestävyys;
 • monitoiminnallisuus, koska se luo samanaikaisesti hydro- ja lämpöeristystä;
 • ympäristönsuojelu;
 • lisääntynyt vastustuskyky kosteudelle;
 • jotka eivät ole alttiita erilaisten mikro-organismien kerroksen paksuuteen.

Myöskään vähemmän suosittu on USP TechnoNIKOL: n eristys. Aine ei absorboi kosteutta, kutistuu, ei turvota, on ominaista alhainen lämpöjohtavuuskerroin, osoittaa kemiallista kestävyyttä eikä röyhtä. Suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon valmistamiseksi Technonicol käytti hiilihydraatin nanokokoisia hiukkasia, mikä lisää materiaalin lujuutta ja vähentää sen lämmönjohtavuutta lisäämällä siten energiatehokkuutta.

Kellarieristys on erittäin tärkeä tehtävä, joten sopivan materiaalin valinnassa on otettava huomioon sen ominaisuudet.

Materiaalille on ominaista korkea puristuslujuus ja vakaa paksuus kuorman vaikutuksen alaisena, minkä seurauksena se voidaan käyttää kuormitetuille rakenteille. On mahdollista ostaa materiaalia 1400 ruplaa / yksikköä. L-lohkojen hinta UShP: lle on keskimäärin 1300 ruplaa / yksikköyritys.

Tässä vaiheessa puukehys on asetettu tulevan monoliittisen laattojen alle. Tätä varten telineet on asennettu, johon reunat on kiinnitetty ruuveilla ja ruuvimeisselillä. Puukehys on lisäksi vahvistettu napalähetyksillä, jotta rakenne saa suuremman lujuuden. Muotti on sisustettu lämpöeristyksellä. Kun levy on riittävän voimakas, aita puretaan ja eristys jää rakennuksen alaosan suojapuoleiksi.

Eristys- ja lattialämmitysjärjestelmien kaksikerroksen arvo USHP: n kotiin

Koska UWB-tekniikka edellyttää lämmöneristysmateriaalin asettamista kahdessa kerroksessa, kaikki lämpö pysyy talossa. Ensimmäinen kerros, joka on 10 cm koko pohjan kehän ympäri, estää kosteuden tunkeutumisen. Toinen 10 cm: n lämpöeristys luo hyvän eston maalta tulevalta kylmältä.

Koska lämmitetty lattia kaadetaan betoniin, monoliittinen laatta toimii erinomaisena lämpöakkujana

Lattialämmitysjärjestelmän, joka on asennettu erillisiin piireihin jokaisessa huoneessa, lämpö jaetaan tasaisesti huoneeseen ja ilmastovyöhykkeitä säädetään. Jos rakennat rakennuksen seinien ja katon tarvittavan eristyksen, riittää, että lämpötila lämmitysjärjestelmässä on enintään 28 astetta, mikä vastaa kiertävän nesteen lämpötilaa (31-32 astetta), jotta taloon muodostuu mukava mikroilmasto. Se riippuu myös viimeistelystä. Tällaiset toimenpiteet tarjoavat lisäetua käytettäessä matalalämpöisiä lämmönlähteitä, kuten kaasukondensaattorikattiloita ja lämpöpumppuja.

Kiitos lämpimän ruotsalaisen liesiin, säästät noin 30% lämmityksestä. Tämä on mahdollista siksi, että lattialämmitys lämmittää betonilaatan ja betoni kertyy lämpöä huoneeseen. Lämmönjohtavuuskerroin on 0,17 W / m²K, ja ei-eristettyjen betoniperustusten osalta 0,4 W / m²K.

Ruotsalaisen levyn pohjan vahvistaminen ja lattialämmitys

Rakenteen avulla saadaan aikaan vakiomurtokuormituksen havainnointi. Tekniikka toteutetaan seuraavasti:

 • jäykisteiden luonti grillattaessa: 10-16 mm: n paksuisista vahvikkeista, jotka on liitetty suorakulmaisilla kiinnittimillä 6-8 mm ja korkeus 300 mm, kehykset asetetaan betonin suojakerroksen suhteen;

UShP-säätiön vahvistaminen

 • levyjen vahvistaminen: kahden vahvistusverkon jäykisteiden asennus soluihin 150x150 mm, jotka on valmistettu sauvoista, 10-14 mm paksuisesta, 15 cm: n solun leveydestä ja rakenteellisten elementtien vanteiden kanssa lankaviisteillä 25-30 cm välein.

Tangojen paksuus valitaan ottaen huomioon rakenteelliset, lumi- ja käyttökuormat pinnalla. Jäykisteissä ei saa asentaa teknistä viestintää. Jotta eristys ei vahingoittuisi, on suositeltavaa asentaa paikallinen vahvike häkki erikseen, ja sen jälkeen se on asetettava valmiiksi erityisiin kiinnikkeisiin grillausalueella, jossa kehykset ovat yhteydessä toisiinsa. Laattaverkkosidonta tehdään paikan päällä. Alempi rakenne on asennettu PVC-kiinnittimiin.

Ruotsin lämmitetyn levyn tekniikka edellyttää lämpöeristetyn lattian laitetta monoliittisen kellarin paksuuteen. Lämmin kerroksen ääriviiva asetetaan yläreunaan ja kiinnitetään nailonpihdeillä. Tässä suhteessa tulisi harkita betonin ylemmän suojakerroksen paksuutta, jonka tulee olla 50-70 mm. Paikoissa, joissa sijaitsevat seinät tai oviaukot, putket on sijoitettava kestävään materiaaliin. Putkien välissä on oltava vähintään 10 cm etäisyydellä.

Parempi kiinnittimiä paremmin erityisellä aseella.

Jos asennus on tiheämpää, se ei vaikuta tehokkuuteen, mutta se aiheuttaa materiaalin ylityksen. Yli 25 cm: n välinen etäisyys heikentää lämmön tasaista jakautumista pinnan yli. Putken seinien lähellä on sijoitettava tiiviimmin kuin tulevien tilojen keskellä. Seinästä tulisi sisennetty noin 15 cm.

Se on tärkeää! Lämmityskattilat on järjestettävä erikseen jokaisen huoneen eristetyllä piiriin kuuluvalla lämmitysputkella, mikä mahdollistaa kunkin huoneen lämmittämisen toisistaan ​​riippumatta.

Järjestelmän jakeluelementit näytetään ylös ja kiinnitetään tankoihin, tukkeutuu pystysuoraan. Keräilijän on sijaittava projektin tarjoamassa paikassa tietyllä korkeudella. Laitetta varten on neljä tukirautaa, joiden pituus on 1,5 m, pohjaan. Lauta kiinnitetään niihin ja keräilijä on tilapäisesti kiinnitetty. Lämpöputket on liitetty siihen. Asennettaessa joustavia putkia kollektorille, ne on suojattava erityisellä aaltoputkella.

Se on tärkeää! Lämmitysjärjestelmä on testattava tiiviydelle ja täytettävä se jäähdytysnesteellä.

UWB-pohjalla koko alue on hitsattu hitsatulla verkolla, ja jäykisteissä käytetään lujitangot

UWB-säätiö: teknologia betonirakentamiseen

Lämmitetyn pohjalevyn asennuksen viimeinen vaihe on täyttää pohja betoniliuoksella. Täällä on tärkeää suorittaa prosessi kerralla. Voit tehdä tämän käyttämällä betonisekoittoria, johon on asennettu betonipumppu. Liuos jakautuu tasaisesti pintaan lapojen ja trowelien avulla. Yhtenäisen pinnan saamiseksi täyttö ei saa levitä halkaisijaltaan yli 1,5 metrin etäisyydelle.

Erätäyttö voidaan suorittaa 1 tunnin välein. Jos on tarpeen keskeyttää pidempi aika, työsaumat on järjestettävä. Työn uudelleen aloittamisen jälkeen ne kostuvat vedellä ja käsitellään sementtihyytelöalukkeella. Liuos tulee tiivistää värähtelevällä levyllä tai syvällä värähtelijällä.

Jotta lopullinen pinta olisi yhtä suuri, pohja jauhetaan. Tämä on tärkeä tapahtuma, koska betonilaatta on pohjakerros. Muussa tapauksessa sinun on käytettävä lisäaikaa tasoituslevyllä.

Hyvä neuvoja! On suositeltavaa rakentaa UWB-säätiö kesän lopussa, jolloin pohjaveden taso laskee.

UWB-pohjainen työ valmistuu kaatamalla betonia ja injektoimalla / jautamalla se

Pohjan jähmettymisen aikana tulisi luoda asianmukaista hoitoa betonipinnalle. Kuumalla säällä on tarpeen kostuttaa säätiö ja sulkea se sademäärästä muovikelmulla. Strippaus voidaan suorittaa 48 tunnin jälkeen 30 asteen lämpötilassa ja 5-7 päivän kuluttua - kylmällä säällä 10-12 asteen lämpötilassa.

USP-säätiö avaimet käteen: töiden hinta

Lämmitetty ruotsalainen levy on nykyaikainen keino perusrakenteen laitteistolle, joka saa suosiota yksityisten ja mökkien rakentamisessa. Nykyään monet rakennusalan yritykset tarjoavat korkealaatuisen ja nopean asennuksen UWB: n avaimet käteen, jonka hinta riippuu pohjan koosta, sivuston sijainnista, maaperän ominaisuuksista, teosten luettelosta ja asiakkaiden toiveista. Se lasketaan erikseen kullekin erityistapaukselle. UWB-laskimella, joka on helppo löytää erikoistuneilla Internet-sivuilla, voit myös laskea itsenäisesti arvioidut työn kustannukset. Tarvitaan tietoja, kuten alustan ala ja kehä, levyn reunan korkeus.

Tärkein palveluiden luettelo sisältää tällaiset tapahtumat:

 • valmistelutyö ennen rakentamisen aloittamista: alueen merkitseminen, kaivaus;
 • geotekstiilien levittäminen;

Hinta asennus neliö. USP-säätiö alkaa 5500 ruplaa. ja edellä

 • hiekka ja sora-tyyny;
 • kaikkien viestintäjärjestelmien asentaminen;
 • muottien valmistus ja asennus;
 • eristys- ja lattialämmitysjärjestelmien asennus;
 • vahvistuskehyksen sitominen sauvoista neulomalla lanka;
 • betonipäällystäminen tiivistämällä syvällä värähtelijällä;
 • jauhamalla.

Se on tärkeää! UShP-säätiön kustannukset sisältävät tarvittavien materiaalien toimittamisen rakennustyömaalle.

Hinta neliömetriä. m Ruotsalainen kellarilevy alkaa 5500 ruplaa. Mitä suurempi ala on, sitä pienemmät ovat kustannukset. Esimerkiksi 150-200 m²: n lämmitetyn ruotsalaisen levyn hinta on 7 500 ruplaa ja 50-70 m²: n koko on 9 000 ruplaa.

Huolimatta siitä, että UWB-säätiön rakentamisen kustannukset ylittävät perinteisen monoliittisen alustan kustannukset, tällainen laite tulevaisuudessa säästää huomattavasti lämmitystä.

USP-säätiölle sinun tarvitsee vain laittaa laatikko kotona, ja kaikki muu on jo sisällä - lämmitys, viestintä, eristys

On olemassa yrityksiä, jotka tarjoavat laajan valikoiman palveluja UWB: n avaimet käteen. Vakioluettelon lisäksi voit tilata geologisia tutkimuksia. Tässä tapauksessa materiaalin käsittelykustannukset ovat 7500 ruplaa.

Tekniikan eristettyjen ruotsalaisten levyjen käyttö auttaa vähentämään merkittävästi materiaalien kulutusta ja vähentämään rakennusaikaa. Sisäänrakennetun lämpöeristetyn lattian ansiosta huoneiden lämmitykseen voidaan säästää tämäntyyppisten korkean energiansäästöominaisuuksien takia. Korkealaatuisen ja kestävän perustan saamiseksi on suositeltavaa tilata UWB erikoistuneisiin yrityksiin.