Erityinen pohja rakennukselle vuorenrinteelle

Vaikeassa aikakaudessamme on helppo rakentaa erilaiset perustukset erilaisille teknologioille tasaisilla tontilla. Mutta mitä tehdä, jos hankitut osat sijaitsevat lähellä jokien tulva-alueita tai jyrkkiä mäen rinteitä?

Kun maapallon erot ylittävät yli 120-150 cm? Itse asiassa syksyllä tai keväällä voimakkaat kestävät sademäärät, jopa raskasbetoniperustukset voidaan yksinkertaisesti pestä pois pieniltä kukkuloilta ja korkeuksilta. Maaperän veden vaikutuksesta maaperä pehmenee hitaasti, ja tämä johtaa usein huomattaviin muutoksiin maaperän kerrosten yläpuolella.

On olemassa ratkaisu! Luotettava säätörakenne uuden ekotekniikan mukaisella kaltevuudella täyttää täydellisesti kaikki olemassa olevat rakennusmääräykset ja ei aiheuta huolestuttavaa syytä pitkäaikaisen käytön aikana. Mutta ei pitäisi unohtaa olemassa olevia sääntöjä, ellei kunnioitusta kunnioiteta siitä, että rakennukset alkavat tuottaa tiettyjä vaikeuksia välittömästi rakentamisen jälkeen.

Kuuntele aina korkeasti koulutettujen ammattilaisten neuvoja ja yritä täyttää kaikki perustavanlaatuiset vaatimukset erilaisten säätiöiden rakentamiselle omilla kädilläsi.

Valitaan paras perusta

Monet kansalliset käsityöläiset, jotka ovat ostaneet maata kaupungin ulkopuolelle ja aikovat tehdä omia unelmoijaan lähitulevaisuudessa, mutta jotka ovat kokemattomia itsenäisesti turvallisten alueiden rakentamisessa rinteillä, ovat epäilemättä huolissaan siitä, miten valmistellaan rakennuksen pohjaa vuorenrinteelle, kukkuloille, kukkuloille, merenrannalle tai pienet kukkulat?

Paras perusta kotona? Ehkä se näyttää siltä.

On olemassa useita vaihtoehtoja parhaiden säätöjen valinnalle alueille, joilla on melko epätasa-arvoinen maasto, jossa säätöjä hallitaan täysin sopivassa määrin kaikissa olosuhteissa ja säilyttävät pisimmän käyttöiän huolimatta huonoista sääolosuhteista huolimatta.

Varoitus. Rinteisiin perustuvat sääteet ovat ankaria! Koko seuraava rakentamisen kompleksi riippuu perustusten laadullisesta rakentamisesta.

Pilarit ja pilarit

Jos aiot säilyttää luonnollisen koskemattoman maiseman omalla sivustossasi rakennetun kauan odotetun rakennuksen rakentamisessa, mutta et ymmärrä, miten tehdä kasaan perustuvaa rinteillä riehuvilla, erinomainen tapa päästä ulos tästä tilanteesta ovat Venäjän federaatiossa yleistyneiden ihanteellisten porausruuvien perustusten uudet teknologiat.

Pile perustukset - tämä on erittäin harvinaista järjestelmää paaluilla ja grillata.

Rinteisiin perustuva paalusäätiö on sopivasti suunniteltu paalut, jotka ovat haudattu maahan valmiiksi tai jotka on luotu suoraan maaperään pystysuorissa tai kallistetuissa asennoissa yhdistettynä ylhäältä tukien (grillage) tai massiivisten betoniterästen avulla. Palkit ovat matalat - sataprosenttisesti upotettu maaperään tai korkein, ulkonevat maanpinnan yläpuolella.

Pile-pohja soveltuu parhaiten talvella vuorenrinteellä.

Useimmat eri rakennusten rakentamiseen osallistuvat ammattilaiset ovat yksimielisiä ajatuksesta, että parhaita ja tärkeimpiä keinoja kantavien rakenteiden rakentamiseksi rinteille on paalujen käyttö. Valmistajat tuottavat tällaisia ​​materiaaleja, kuten raudoitettua betonia, metallia ja puuta, tällaisia ​​poikkileikkausvaihtoehtoja neliöiden, suorakulmioiden ja ympyrän muotoina.

Pallosäätiön kustannukset ovat useimmiten lähes 20 prosenttia rakennusten kokonaiskustannuksista. Tästä syystä, vaikkakin on vaikea kutsua paalun perustuksia rinteillä halvalla, on kehittäjille hauskaa, että ne ovat pari kertaa helpommin kuin kiinteät perustukset.

Nopea pylväskokoelma jokaisen kukkulan rinteessä omilla kädillä, toisin kuin manuaalisen menetelmän pohjalta tehdyt samankaltaiset rakenteet, on varmasti yksi parhaimmista rakentaa omia rakennuksia vaikeisiin alueisiin, koska se on halpaa, vakaa, kestävä ja helppo asentaa. jotta useat asiantuntijat voisivat selviytyä tästä kohteesta manuaalisesti.

Pylväsperusta talon rinteelle

Pilarin perustukset ovat luotettavia pylväitä, jotka on tehty puumateriaaleista, tiilestä ja betonista, jotka on haudattu maahan ja toimittavat kuorman talon esineiltä maahan.

Pylväsperusta - yksinkertaisesti kopioitava käsin jopa yhden henkilön avulla

Säätiön rakentamiselle varatusta kokonaispinta-alasta riippuen saadaan selville, kuinka monta tukea käytetään ensimmäisen tai useamman erikoisalan toimijoiden kanssa kulmissa, rakenteiden seinien leikkauspisteiden alueilla sekä laakereiden ja vaivattomien seinien alla. Useimmissa tapauksissa puurakennukset rakennetaan pylväsperustaan.

Sekä kummankin tyyppiset perustukset

 • suuri puutavaran, puutavaran, hirsimökkien ja kehysasuntojen rakentamiseen;
 • sopii rinteiden rakennusten rakentamiseen;
 • jos tällaisten säätiöiden hinta on hieman yli 30 prosenttia rakenteen kokonaishinnasta, sillan ja pylväsperiaatteen kustannukset eivät ylitä 20: tä prosenttia;
 • työvoimakustannukset ovat 1,7 kertaa pienemmät kuin matalat säätiöt (maaperän jäädyttäminen ei ole kauheaa);
 • asennus valitulla ajanjaksolla ja pitkäaikainen käyttöikä.

haittoja

 • laitteiden kellarissa ei ole mahdollisuutta;
 • maaperä on mahdotonta asettaa erittäin korkealle maaperän vesille;

Videoesitys rakennuksen pohjasta vuorenrinteellä

Tämä tietokonemalli osoittaa selvästi kaikki vaiheet, joissa rakennetaan säätiötä rinteellä sijaitsevalle talolle. Erittäin hyödyllinen materiaali kaikille, jotka haluavat saada luotettavaa tietoa tästä aiheesta.

Muut rinteiden perustilat

nauha

Rinteessä oleva matala, nopeasti säädetty ja matala perustus tarjoaa usein mahdollisuuden selviytyä kaltevuusongelmasta, koska se kestää kuormat ja takaa kaikkien esineiden käyttöiän.

Mutta kokemuksen mukaan tämä menetelmä ei ole vain turvallinen, helppo ja pitkäkestoinen, vaan myös kalliin:

 • ensimmäisessä tapauksessa liuskapohjien asettamisesta aiheutuvat kustannukset varjostavat jopa hyvin rikkaiden kehittäjien ennustukset;
 • Toisessa vaiheessa ne ovat verrattavissa pino- ja pylväsmallien asentamiseen, joiden hinta on verrattavissa matalan perustan rakentamiskustannuksiin verrattuna miellyttävään vaikutukseen myös kaikkein vaikeimpiin asiakkaisiin.

Rinteiden rungon matalat perustukset eivät ole parhaat mahdollisuudet rakennusten rakentamiseen, kuten monet projektit sanovat. Rakentamisessa on valtava määrä teknisiä ratkaisuja perustusten rakentamiseen. Sopivilla lähestymistavoilla maastoon vaikuttavilla rinteillä on mahdollista rakentaa muita sellaisia ​​säätiöitä, jotka eivät vaadi merkittäviä rahallisia kustannuksia.

vaihe

Vakaa sijoittaa rakennukset klassisiin matala-alustaan ​​ei voi olla monta, koska laitteen avainesteen matala pohja palvelee niiden konkreettista hintaa.

Vaiheperustukset ovat yksi parhaista menetelmistä pohjarakenteiden rakentamiseksi rinteille.

Ajoittain esimerkiksi auttaa rakentamaan porrastettu pohja mihinkään rinteeseen, mikä on yksi monista mahdollisista ratkaisuista hyvin monimutkaisiin säätiöihin.

Monimutkainen ja upea porrastettu pohja

Mutta emme saa unohtaa, että tulevaisuuden väärä valinta voi uhata odottamattomia yllätyksiä.

Toinen ratkaisu kysymykseen siitä, miten kunnolla valmistettaisiin askeleiden pohjaa rinteelle, on kellareiden luominen kartanon ensimmäisen kerroksen alueilla, toisin sanoen kun niiden volyymit upotetaan rinteisiin.

 • rinteiden yläosissa - tehdä kellareja;
 • alemmassa - järjestää autotallit.

On totta, että kun tällaista päätöstä analysoidaan, perustusten rakentaminen toteutetaan samassa tasossa, mikä edellyttää yläkertojen asentamista tuleviin kellareihin. Jos sitä ei aiemmin harkittu, kannattaa tutkia tulevia kustannuksia etukäteen.

laatta

Nykyisin kaikkein käytetyin tyyppisillä alustoilla on vaikea alue, joka on laattasäteilyn rakenne, joka on suuri ristikko tai vaikuttava yksi laatan korkealaatuisesta monoliittisesta raudoitetusta betonista tai massiivisten ristikkopalkkien pohjasta, joka on tehty betonista ja vakavista päittäisliitoksista.

Laattojen perustukset - yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys.

Levyjen pohjamateriaalin kaataminen rinteeseen tapahtuu koko rakennuksen tilavuudella. Laattapohjat pystyvät kestämään maapallon ylemmän kerroksen liikkeet, sekä pystysuorat että vaakasuorat.

Suosittu laattasäätiö

makeiset

Laattapohjan tärkeimmät edut:

 • epätavallisen yksinkertainen asennus ja helppokäyttöisyys;
 • mahdollisuus rinteiden rakentamiseen raskas- ja kallistuvilla mailla.

haittoja

Laattapohjan avain miinus on vain yksi, mutta se on riittävän suuri:

 • suhteellisen kallis rakentaminen.

Jos käytössänne on alueita, joilla on monimutkaisia ​​helpotuksia, älä anna periksi! Oikeanlaisen lähestymistavan avulla kukin rakennusmestari pystyy varustamaan sen oman unelmansa mökkiin - kaunis ja monikäyttöinen!

Rinteessä oleva perustus: sopivan tyyppisen alustan valinta ja asennus

Rakentaminen säätiö tasainen tontti nykyaikaisen teknologian on helppoa. Kuitenkin joskus rakennustyöt sijaitsevat jyrkillä rinteillä. Kaltevilla pinnoilla sijaitsevilla taloilla on etunsa: ne ovat paremmin suojattuja tuulelta ja tulvilta ja ovat kustannustehokkaampia. Lisäksi näkymä vuorelta on tavallisesti vaikuttava. Suurten sademäärien ja maaperän veden vaikutuksen alaisena maaperä vähitellen pehmentää.

Tulevaisuudessa tämä voi johtaa maaperän ylemmän kerroksen siirtymiseen. Jos haluat suojata itsesi haitallisilta seurauksilta, sinun on oikein valittava ja rakennettava säätiö. Miten tämä tehdään, kerro tästä artikkelista.

Erityisominaisuudet

Talon rakentaminen rinteelle ei ole helppo prosessi, joka edellyttää erityistä lähestymistapaa ja tekniikan noudattamista, koska säätiö on kunkin rakennuksen tärkein osa. Kaltevalle pinnalle valitaan yleensä nauha, kasa tai porrastettu pohja.

Ensin sinun on laskettava kaltevuuskulma, mitattuna prosentteina. Jos kaltevuus on noin 10 prosenttia merkki, se osoittaa korkeaa harhaa. Jyrkempi rinne, sitä enemmän ponnisteluja ja materiaaleja tarvitaan. Jos kaltevuuskulma ei ole yli kahdeksan prosenttia, niin podgorny-osa voidaan kaataa maaperään. Jos kulma on yli kahdeksan prosenttia, sinun täytyy rakentaa kellari.

On syytä muistaa, että kaltevalla alueella sijaitseva säätiö voi olla korkeintaan neljä leveydeltään. Ennen rakentamista, sivusto on jaettava neliöihin ja kullakin niistä, jotta ryhdytään maanviljelijöihin.

Ribbon säätiö - yksi suosituimmista malleista tänään. Asiantuntijat kuitenkin suosittelevat tämäntyyppisen säätiön rakentamista vain rinteille, joilla on vähimmäiskaltevuus. On myös syytä harkita eri vasta-aiheita tarkastajien.

Nauhatyökalu on suljettu raudoitettu betonipalkki ja se asetetaan sekä ulko- että sisäseinien alle tarvittaessa. Tämä tyyppi sopii rakenteille, joilla on raskas päällekkäisyys, sekä jos suunnitelmat sisältävät kellarin perustamisen. Kaistalevyä on kaksi tyyppiä: monoliittinen ja esivalmistettu.

Pile-pohja on paalujen kiinteä rakenne, joka haudataan maahan ja liitetään ylhäältä tukien avulla. Monet asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että paalusäätiö on paras rinteiden tukirakenteiden rakentamiseen. Tämä on tehokas ja käytännöllinen vaihtoehto säätiön järjestämiseksi millä tahansa syvyydellä.

Asennusprosessi on yksinkertainen, vaikkakin se vaatii erikoislaitteita. Lisäksi tällainen taloudellinen etu verrattuna muihin vaihtoehtoihin. Paalut voidaan tehdä puusta, teräsbetonista tai metallista. Maaperän (savi, pilkko, hiekkasauma) aiheuttavat erityisiä vaatimuksia. Tässä paalusäätiö on myös sopiva.

Perusta rakentaminen rinteelle omalla kädelläsi

Perusrakentaminen rinteillä - ensimmäinen vaihe

Kuinka voittaa maaperän häiriöt, niiden tyypit

Jos haluat rakentaa pohjan säiliön rinteelle tai rannalle, saattaa syntyä tiettyjä vaikeuksia mahdol- lisen maanvyörymien ja rinteiden ja rappujen korkean jyrkkyyden vuoksi.

Rinteessä olevan säätiön järjestelmä.

Rinteiden rakentaminen liittyy tiettyihin ominaisuuksiin, jotka muodostuvat tarvittavan jäykkyyden aikaansaamiseksi kokoon asennettavan metallikehyksen rakenteen perusteella asennetun vanteen vahvistuksen perusteella.

Rinteiden ja maaperän rakenteet määräytyvät useilla erityispiirteillä, jotka edellyttävät tärkeiden kohtien pakollista noudattamista, jolloin saadaan luotettavia rakenteita. Mitä voimakkaampi kaltevuus on, sitä todennäköisempää on, että maa kaatuu. Jos kaltevuus on jopa 10%, maa on vakaampi. Seuraavat tyypit maaperän vakauden loukkauksista voidaan tunnistaa:

Jos alueen kaltevuus on alle 10%, maa on vakaampi.

 1. Laimennus kosteuden lisääntymisen vuoksi.
 2. Liukuminen maaperän kalliolle, joka on oman kerroksensa voiman paineessa.
 3. Liukuu kaarevalla viivalla.
 4. Liukuvasten liukuminen nopeudella, joka on pienempi kuin alla olevien kerrosten.
 5. Purkautuminen johtuen rinteen pohjan tuhoutumisesta.

Kaikkien rikkomusten voittaminen voi auttaa ruuvipallojen asentamista kiinteään talon pohjaan. Näin voidaan selviytyä heikosta maaperästä, pohjavesien määrän lisäämisestä ja vaikeasti tavoitettavissa olevista alueista.

Menetelmät rinteiden vahvistamiseksi

Rinteiden vahvistamiseksi käytetään erilaisia ​​materiaaleja ottaen huomioon kaikki helpotuksen ominaisuudet, kaltevuus ja pohjaveden syvyys. Jos kaltevuus on korkeintaan 8%, kasveja ja puita vahvistavat, joiden juurisysteemillä on pystysuorat ja vaakasuorat vahvistavat vaikutukset rinteeseen. Kasvit voidaan istuttaa erityisiin lujittavan kaltevuuksin. Maanjäristysprosessi pysäytetään kasvien juurien ja kiinnittimien välisten yhteyksien vuoksi.

Jos kaltevuus on alle 8%, sitä vahvistaa puiden ja kasvien juurtajärjestelmä.

Nykyaikainen rakennusteollisuus tarjoaa monenlaisia ​​materiaaleja, jotka vahvistavat rinteitä säätiön rakentamisessa. Esimerkiksi, jos vesi on laskenut alas, erikoispaneeli ohjaa sen oikeaan suuntaan. Lokien ja kivien käyttö estää maanvyörymien rinteiden korkeimman jyrkkyysasteen. On mahdollista käyttää keinotekoisia rakenteita - geogrids, biomats ja nurmikko ristikot. Ne käyttävät sekä keraamisia että betonilohkoja, jos on mahdotonta vahvistaa kaltevuutta kasvien kanssa. Kaikki rinteen vahvistamismenetelmät perustuvat erilaisiin sisäisen lujituksen menetelmiin, jotka liittyvät rakenteen kehyksen "implantointiin" maaperän vahvistamiseksi kerroksessa.

Säätiön sijoittaminen rinteelle

Voit rakentaa pohjan rinteelle tarjoamalla kellarikerroksen. Samaan aikaan asennus lattialle alustan alle ei tarvitse. Pohjakerroksen laitteelle maa-massa leikataan tarvittavan osan rinteestä. Voit rakentaa maanalaisen autotallin, jos pääsy rinteeseen on mahdollista.

Laitteen perusta talon rinteessä.

Talon pohjan pinnalle on tarpeen asettaa vedeneristyskerros, kun se asennetaan, eli tervaa, katemateriaalia jne. Vedeneristyskerroksen asettaminen voidaan suorittaa ennen rakenteen kaatamisen alkua. Asiantuntijat suosittelevat perustusten asennusta rinteille eri tasoilla sijaitseville terasseille. Rakentamisen jälkeen virkistysalueet perustuvat edelleen talon perustuksiin, jotka perustuvat terasseihin, jotka kiinnitetään tukiseinillä portaiden läsnäollessa.

Suurten 15%: n kallistuskulman laatimisen yhteydessä tehdään tiilestä, betonista tai lohkareista valmistetut kiinnitysseinämät siten, että kaikki kivireunojen pystysuorat nivelet eivät ole samat. Jos seinät ovat korkeat, kivet on tiivistetty laastilla. Kallion riviä laskettaessa, ottaen huomioon sisäinen kulmakerroin, kiinnitysseinien luotettavuus ja lujuus lisääntyvät. Alueen kaikilla rajoilla kaltevuus on vahvistettava kivillä, joista parhaiten ovat graniitti, kalkkikivi ja hiekkakivi.

Hyvin suunniteltu talo voidaan asentaa vuorelle, mutta tärkeintä ei ole pelätä asentaa itse. Asettaessasi talon pohjan rinteelle, olisi harkittava, että talon julkisivu on avoin alue niin, että koko talo näyttää yksinoikeudeltaan ja ainutlaatuiselta. No, jos rinteestä avautuu kaunis maisema.

Minkälainen säätiö on paras valita

Kuinka määritellä talon säätiön kustannukset?

Määritä kustannukset tulevan rakentamisen perustan talon rinteessä voi perustua kaikkiin kustannuksiin, jotka riippuvat:

Rinteessä olevan porrastetun perustuksen järjestelmä.

 1. Tarvittava määrä materiaaleja perustuksen rakentamiseksi (murskattu kivi, hiekka, betoni, paalut jne.).
 2. Maa-alueiden kustannukset.
 3. Erikoislaitteiden vuokrausmaksut.
 4. Palkkiot rakennustyömaan maaperän koostumuksen tutkimiseksi.
 5. Laitteen tyhjennysjärjestelmän kustannukset ja vahvistusjärjestelmät.

Talon rakentaminen rinteelle ei ole kätevin vaihtoehto, mutta on joitain etuja, että rakennusta suojellaan rinteiden kausittaisesta tulvasta. Tuulisilmiin kohdistuva sietokyky on myös tärkeä syy talon pohjan kaltevuuden rakentamiseen myöhempää rakentamista varten.

Korkean lujuuden saavuttamiseksi on luotava vankka perustus, joka on yksi kolmesta tyypistä:

Jokainen edellä mainittujen vaihtoehtojen malli on käytännöllinen sen asentamiseksi rinteeseen.

Suositukset laitteesta erityyppisten perustusten kaltevalla kädellä

Nauhan pohjan rakenne rinteessä.

Asiantuntijat suosittelevat rakentaa teippityyppiä siinä tapauksessa, että kallistuskulma ei ole liian suuri. Jos maaperäopintojen tutkimisen jälkeen ei löydy vasta-aiheita, rakennuksen aikana voidaan käyttää matalaa syvyyttä.

Porrastetun säätiön laite tulee järkevämpi vaihtoehto kaltevuuden suurelle jyrkkyydelle, jos sen kohdistamisen mahdollisuus puuttuu. Asennettaessa säätöä se nostetaan askeleiden muodossa rinteen suuntaan.

Pallasäätiön käyttö on välttämätöntä sellaisilla mailla, joilla on lisääntynyt liikkuvuus ja korkea pohjavesi. Joskus käytä yhdistelmää kasa ja nauha säätiö.

Ennen kuin aloitat rakentamisen, sinun on varmistettava, että maaperän kantokyky kapasiteetilla antaa sinulle säätiön. Kaltevuuden tulee myös olla mahdollisimman vakaata. Jos kallistuskulman parametrit ovat noin 27-31 astetta, tämä kaltevuus on hiekkapohjainen, turvallinen rakentamiseen. On mahdollista rakentaa pohja jäätymisen ja kiinteiden muovisten savimaiden maaperälle, vaikka kaltevuus olisi jopa 70 astetta.

Osa talosta rinteessä.

Kaltevuuden rakentaminen suoritetaan seuraavilla ominaisuuksilla:

 1. Kallistuskulma tärkeimpänä parametrina rakentamisen aikana, johon perustustapa riippuu.
 2. Maaperän koostumus, joka määrittää kellarin syvyyden ja vedenpoistojärjestelmän ominaisuudet.
 3. Pohjaveden korkeus, jolle syvyys riippuu tulevasta perustuksesta. Se määrittää vedenpitävän järjestelmän tyypin.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä siihen, kuinka viemäröintijärjestelmä on asennettu ja miten viemäröintijärjestelmä luodaan.

Miten rakentaa säätiön omilla kädillä rinteessä

Säätiön nauhatyyppi ei ole vastustuskykyinen huurteen tunkeutumiselle, joten se voidaan sijoittaa alueille, joita ei eroteta kovilla pakkasilla. Aluksi on määritettävä maan alin kohta, merkitse sen jälkeen jäädytysaste ja lisää puoli metriä raunioitumiseen. Tämän tyyppistä säätiötä luonnehtii laitteen korkeat kustannukset ja suurin monimutkaisuus. Kun asetat sen yläpohjan nauhan pohjan, se on sijoitettava samalle tasolle.

Hihna astui perustaksi, kun korkeus alimman ja yläpisteen välillä on yhtä kuin yksi metri. Tämäntyyppisen säätiön luominen mahdollistaa pohjakerroksen, autotallin tai ensimmäisen tason rakentamisen käyttämällä pohjan itsensä seinämiä eli perustaa.

Kallion pohjan rakenne rinteessä.

Porrastetun kellarikerroksen taso ei ole sama, toisin kuin nauhatyyppi. Ulkopuolella se on vaihe, joka sijaitsee eri tasoilla, joilla on sama syvyys. Kaltevuuden rakenne toteutetaan ottaen huomioon rakennustyömaan kaltevuuden pintakuvion kulmakerroin, jonka tulee olla sama porrastetun perustuksen tason kanssa.

Paalutyypin malli perustuu porattujen tai ruuvaamalla olevien paalujen käyttöön. Ensimmäinen menetelmä voidaan toteuttaa yksinään, eikä siihen liity muita erikoislaitteita, toisin kuin toinen menetelmä. Pallosäätiöillä voi olla joko grilli tai lattialevyt paaluilla. Paalusäätiö mahdollistaa talon alemman tason ilmanvaihdon esimerkiksi sateisen sään seurauksena tulvakauden aikana.

Porakoneiden asentaminen porakoneilla tai ruuveilla alkaa ylä- ja alareunasta, jolloin sisennys tulee paikoista, joissa paalut ja maanpinta sijaitsevat, mikä on 15-20 cm. Ylähihna on ehdottomasti vaakasuora ja alaviira on sijoitettava maanpinnan suuntaisesti. Poraukseen on kiinnitetty erityisasiakirjat, joiden mukaan kaikki asennustoimet on suoritettava. Suunnitteluratkaisu tarjoaa:

 1. Kiinnittimien kiinnitys ja hitsaus.
 2. Nauhojen läsnäolo maaperän kaltevuudesta riippuen.

Kiinnittimien kiinnitys paalusäätiön asennuksen yhteydessä suoritetaan suoraan paalujen rungoissa. Kiinnityselementti voi olla profiiliputki, jonka mitat ovat 60x30x2. Säätölevy on hitsattu siihen rakenteen jokaiseen kulmaan sen jälkeen, kun kulmaliitos, joka on välttämätön materiaalin sitomiseksi, tehdään.

Pile-pohjalla voi olla kohokuvioita, jotka suoritetaan riippuen maan vinosta. Samalla otetaan huomioon paalujen asennus akseliin. Vartalon alaosassa hitsataan paaluun, joka on vähiten ulkoneva maanpinnan yläpuolella. Suurin ulkoneva yläosa on hitsattu seuraavaan eniten ulkonevaan osaan, jossa on paalusuojan akselin suunta. Sen suhteen pilarin perustuksen jäykkyys vahvistuu.

Upotettu nauhalevy: laite, rakennussäännöt

Suosituin ja yksinkertaisin säätiö on teippirakenne. Pienien yhden kerroksen rakennusten rakentamiseksi melko yksinkertainen liuskajohto, mutta monikerroksisten rakennusten osalta on välttämätöntä järjestää upotettu kellari.

Perusta, joka upotettiin maahan, ei perustele itseään kaikissa tapauksissa. Jos varustat tällaisia ​​rakenteita matalille rakennuksille, turvallisuustasoa käytetään vain kolmanneksella. Uppoasennetut järjestelmät on suositeltavaa rakentaa vain raskaille rakennuksille sekä alueen monimutkaiselle maaperälle.

Materiaalin valinta

Ennen kuin rakennat syvän jalkaisen perustan, sinun täytyy noutaa materiaaleja. Nämä voivat olla suuria kiviä, joista saadaan luotettavia perustuksia. Vahvistettu betoni on edullinen materiaali, mutta se on täysin sopimaton kevyille hiekkarannoille ja kallioille, koska rakenne voi murtua.

Tiililistat perustuvat vain runkorakenteisiin. Mutta tiili voidaan asettaa vain pieneen syvyyteen. Jos pohjavesi on alueella korkealla, tämä pohja ei toimi. Yleisratkaisu on PBS: n liuskan perusta. Kaikki kerrostalo voidaan asentaa lohkoihin.

Suosituin ja kestävä materiaali on betoniteräksen perusta. Sen avulla voit rakentaa eri kokoonpanoja. Yksi tärkeimmistä vaatimuksista, kun tätä tekniikkaa käytetään, on seoksen valittava valinta. Muun muassa sinun on tehtävä enemmän ja vahvistettava.

Valikoima betonimerkki

Pohjavesi voidaan asentaa betonista. Jotta suunnittelu osoittautuu korkealaatuisiksi, sinun on valittava oikea seos, johon rakennuksen kestävyys ja lujuus riippuvat. Tuotemerkki on valittava ottaen huomioon rakennuksen paino, käytetyt varusteet ja maaperän ominaisuudet.

Pienikokoisten puurakennusten tai puurakenteiden rakentamiseen sopii M200-betoni. Jos suunnitellaan rakennettavan raskaampaa ja suurempaa rakennusta, on suositeltavaa käyttää M250- tai M300-tyyppistä betonia. Massiivisissa rakennuksissa tulisi käyttää betonimerkkiä M350.

Tämän elementin valinta riippuu maaperästä. Jos maaperä on tiheä, merkintä M200 tai M250 riittää. Mutta maaperän kyllästämiseksi, jotta tukikelpoisuus olisi riittävän hyvä, tulee valita M300 tai korkeampi betoni.

Maaperän vaatimukset

Uppoasennettu nauha-pohja voidaan asentaa tiettyihin maaperään. Sopivimmat vaihtoehdot ovat:

 • kiviä;
 • savi;
 • loemainen maaperä;
 • hiekkainen maa;
 • karkea;
 • vakaa maaperä.

Maaperän ei pitäisi murentua. Tämä viittaa siihen, että työtä ei saa tehdä sora- tai hiekkakivellä. On myös tärkeää, jos rakennustyömaat sijaitsevat. Mitä pehmeämpi sivusto on, sitä vähemmän vaivaa ja rahaa tarvitaan.

Valmistelu työstä

Ennen rakenteen aloittamista on syytä tehdä valmiste. Ensin suoritetaan perussuunnitelma, joka mahdollistaa ongelmien ratkaisemisen rakennuksen toiminnan aikana. Rakennusorganisaation laatiminen on paras tehtävä. Säätiön suunnitelma on siirrettävä sivustoon. On tarpeen sallia tarkastajan tarkastaa alue.

Kaivannon on aloitettava kaivaminen, kun merkit ovat paikallaan. Jos rakennus on pieni, kaivaus voidaan tehdä käsityökaluilla. Suurten rakennusten osalta tarvitaan laitteita - kaivinkone, jonka jälkeen kaivannon sivut ja pohja tasoitetaan käsityökaluilla.

Asiantuntijaneuvosto

Työn helpottamiseksi sinun on tehtävä pieni aukko. Kaikki maaperän urat on tehtävä 10 cm leveämmäksi kuin peruselementit. Tämä helpottaa muottien asennusta. Soraa kaadetaan pohjaan ja se on tasoitettava, kostutettava ja täytettävä. Sora paksuuden tulisi olla noin 25 cm. 120 cm hiekkaa kaadetaan ylhäältä pakollisella tampingilla.

Jotta suojaa pohjat kosteudelta, on tarpeen asettaa pohja tai tiheä polyeteenikalvo hiekan päälle. Ensimmäisessä tapauksessa hiekan ja soran tyyny kaadetaan sementin nestemäisellä liuoksella. Tämän jälkeen materiaalit tasoittuvat hyvin ja jätetään viikon ajan, kunnes kaikki on hyvin kiinni.

Muotti- ja vahvistusvälilehden asennus

Jos haluat rakentaa nauhan perustan omiin käsiisi, askel askeleelta ohjeet auttavat sinua varmasti tämän kanssa. Kuvatun rakenteen rakentamisen aikana on varustettu täyteainejärjestelmä. Tätä varten tarvitset muottipesän, joka on yleensä tehty vanerista tai OSB-levystä. Sen paksuuden tulisi olla noin 15 mm. Voit käyttää puulevyjä höylätyistä puulevyistä. Niiden paksuuden on oltava vähintään 30 mm.

Muottien korkeuden on oltava sellainen, että se on noin 100 mm suunnitellun kellarikerroksen yläpuolella. Jotta rakennetta ei vääristettäisi kaatamisen aikana, suojat on lisäksi vahvistettava tukien avulla. Kellarissa on muoviputkia. Ne ovat välttämättömiä viestinnän aloittamiseksi heidän kauttaan tulevaisuudessa. Jotta ne eivät vääristy kaadettaessa, ne ovat täynnä hiekkaa.

Vahvistusominaisuudet

Perustan lujuuden ja kimmoisuuden lisäämiseksi on tarpeen vahvistaa sitä terästangoilla. Maanalaisen nauhan perustuksen vahvistaminen mahdollistaa 14 mm halkaisijaltaan rei'itetyn teräsnauhan käytön.

Vahvistuskonfiguraatio valitaan ottaen huomioon rakennuksen odotetut kuormat. Ankkuri on sijoitettava ylä- ja alapuolelle. Asenna kaksi vaakasuoraa hihnaa. Liitettävät neulomalla käytettävät sauvat. Mutta järjestelmän luotettavuuden varmistamiseksi voit käyttää hitsausta.

Stage kaatamalla betonia

Seuraavan vaiheen upotetun nauhan perustuksen rakentaminen edellyttää betonin kaatamista. On parempi käyttää valmiita betonimerkkejä M200 tai M300. Koostumus on suositeltavaa tilata, koska muuten sinun on tehtävä hieno työ.

Jotta ei muodostu jännitekerrosta kerrosten välillä, on suositeltavaa kaataa liuos ylhäältä. Muussa tapauksessa kohtaat kerrosten muodostumista eriasteisilla kutistumisasteilla.

Kun käytät lapiota työn alussa, sinun on levitettävä betoniseos ja lävistettävä massa metallipalkilla poistaakseen muodostuneet kuplat. Näitä manipulaatioita kutsutaan bajonetiksi. Voit säästää aikaa metallipalkin sijaan käyttämällä värähtelevää puristinta.

Alapatason yläreuna kaatamisen jälkeen ja sitten kuivattu polyetyleenikerroksen alla. Säätiön mittojen mukaan on tarpeen jättää säätiö 7 - 12 päivän ajaksi. Sen jälkeen muotti on purettu.

Vahvistussäännöt SNiP 52-01-2003 mukaan

Jos päätät rakentaa nauhan säätiön omilla käsillä, vaiheittaiset ohjeet työn suorittamisesta auttavat sinua tämän kanssa. Kun olet lukenut sen, voit ymmärtää, mikä on vahvempi vahvistusprosessissa seuraamaan terveyssäännöksiä ja sääntöjä, jotka mainitaan tekstityksessä.

Vavat valittaessa on otettava huomioon useita tekijöitä, niiden tulisi olla osa raudoitusta ja sen sijaintia betonin kaatumisen suuntaan nähden. On tärkeää pohtia tapaa, jolla betoni asetetaan muottiin ja tiivistetään. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä vahvistamisen sivuttaissiirtymiseen. Pituuden on oltava 300 mm tai puolet sauvan poikkileikkauksen korkeudesta.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä kulmien vahvistamiseen. Tässä tukirakenteen osassa käytetään suuremman osan vahvistamista. Hänen luokan ei pitäisi olla pienempi kuin kolmas. Päällekkäisiä kulmia ei voida vahvistaa, vahvistus on taivutettava. Teippi-nauhan sulautetun perustuksen varustaminen, sinun on vahvistettava sitä jollakin nykyisestä järjestelmästä, nimittäin:

 • L-muotoisten elementtien käyttö;
 • U-muotoisten puristimien käyttö;
 • vahvistus L-muotoisilla puristimilla.

Ankkuri on kiinnitetty lisäksi. Tämä viittaa siihen, että ankkurointi on välttämätön taivutettu elementti. Poikittaissuojaus asennetaan kulmaleikkausalueelle 2 kertaa useammin. Emme saa unohtaa, että etäisyys ei saa olla yli 25 cm. Tämä menetelmä on tärkeä esivalmistettujen tai monoliittisten nauhojen perustusten vahvistamiseksi.

Kun noudatat syvälle säädetyn pohjan vahvistamista koskevia sääntöjä, sinun on muistettava, että kehyksen leveyden on oltava alle kaksi kertaa sen korkeus. Alempaa ruudukkoa on tuettava betonipinnoilla tai tiilillä. Voit käyttää valmiita osia. Etäisyys alemman ruudukon ja kaivannon pohjaan on oltava vähintään 7 cm.

syvyys

Rakennuksen massiivisuudesta riippuen nauhatus on sijoitettava tiettyyn syvyyteen. Jos se on haudattu rakenne ja maaperä kallistuu alueelle, sen on syytä olla 30 cm enemmän kuin maaperän jäädytyssyvyys. Sisäseinien alapuolella, jos käytetään raskaita materiaaleja, talon rakentamiseen yleensä sijoitetaan vähemmän syvä säätiö.

Jos huoneet on lämmitetty, pohjusyvyys sisäseinien alapuolella lasketaan ottamatta huomioon jäädytyslinjoja. Mutta samaan aikaan sinun on suoritettava rakentaminen lämpimän kauden aikana tai toteutettava toimenpiteitä maaperän jäädyttämistä varten työn aikana.

Jos mietin, mitä kaistaleen pohjan syvyyttä kannattaa tietää, että laskettaessa pohjan kokoa lämmittämättömien rakennusten laakerin seinämien alle, maanpinnan jäädytyslinjojen arvioitua syvyyttä on lisättävä 10% keskiarvosta. Lämmitetyille rakennuksille tämä arvo pienenee 30%. Jos rakennuksessa on kellari, mittaukset tulee tehdä lattiasta.

Jos päätät kysymyksen siitä, miten syvä pohja-teippi tehdään oikein, on tärkeää tarkastella maaperätyyppiä. Kun hiekka- tai kuivaa maata on, pohja voidaan syventää maaperän jäädyttämisen yläpuolella. Mutta ainoa tässä tapauksessa ei saa olla lähemmäksi kuin 50 cm maanpinnasta. Jos pohjavesi sijaitsee pinnan läheisyydessä ja pohjalla on oltava suurempi syvyys, käytetään nauha-tiilipohjaa.

Lopuksi

Kun rakennat talon perusta, jokainen rakennusvaihe on lähes yksi tärkeimmistä. Tämä pätee myös upotettuun nauhapohjaan. Sitä varten 25 mm: n levyt ovat suuria, ja ne pitäisi suunnitella. Tämän paksuuden ansiosta materiaali kestää betonin paineen.

On tarpeen antaa etusijalle havupuiden levyt, sillä niiden elastisuus ja kestävyys ovat erikoisia. Työskentelyn helpottamiseksi, valmistele puiset neliömäiset palkit sekä tangot. Ensimmäistä käytetään välikkeinä, toinen on tarpeen suojata suojat.

Kaistaleen rakentaminen rinteelle

Talon rakentamista ei aina suoriteta ihanteellisesti tasaisella maastossa. Usein asuinrakennukset rakennetaan vuoristossa tai mäkisellä alueella. Tällaisissa tapauksissa on erittäin tärkeää valita oikea tyyppinen säätiö, joka vaikeasta maisemasta huolimatta tuottaa laadullisesti koko rakenteen tukitoiminnot.

Jos talo on rakennettu kivestä ja betonista, sen optimaalisin pohja on nauha-tyyppinen perusta. Se on jaettu useisiin alalajiin, ja tämän ansiosta on aina mahdollista valita sopivin vaihtoehto. Artikkelissamme lukijat voivat oppia rakennusliuskajohtojen ominaisuuksista rinteessä.

Nauhatalojen tyypit ja alatyypit

Rinteillä ja mäkeillä sijaitsevien talojen rakentaminen on omat ominaisuutensa. Luonnollisesti työ, kuten tavallisessa tapauksessa, alkaa luotaessa perusta. Rakennusteollisuudessa on neljä päätyyppiä asuin- ja teollisuusrakennuksiin. Heille kuuluvat:

 • kasa,
 • columnar,
 • laatta
 • ja nauhatyypit.

Kokeneet asiantuntijat suosittelevat talojen rakentamista rinteille käyttämällä laattoja, nauhoja tai pylväsjalkoja. Mutta jopa pohjasedustauksen asettaminen vuoristoisella maastossa monimutkaistaa se, että on välttämätöntä luoda penger, joka muodostaa tasainen alusta. Tämä työ on täynnä ongelmia ja erilaisia ​​vuorauksia, jotka liittyvät lisäämään maaperää, sen yhtenäinen tasoittaminen yli rakennetun alueen.

Paras vaihtoehto tällaisissa tapauksissa, monien asiantuntijoiden mukaan, on nauha-tyyppisen perustuksen käyttö, joka sopii raskaiden ja kevyiden rakenteiden rakentamiseen.

Joten kaikki rinteiden rakentamisessa käytetyt liuskajohdot on jaettu monoliittirakenteisiin (ne on valmistettu raudoitetusta betonista) ja tehdasvalmisteiset (tiilestä, betonista tai muista pienistä elementeistä).

Kuva-arkki monoliittinen perustus rinteessä

Monoliittinen säätiö on suurta kysyntää, koska sen rakentaminen on paljon helpompaa, eikä se edellytä pitkäaikaisia ​​rakenteen rakentamista ja sen vahvuus. Verrattuna esimerkiksi tiili- tai betoniseinään, peruslaitteen tämä vaihtoehto on yksinkertaisesti täydellinen. Muun muassa sementtiin liittyvä tiilimuuraus ei pysty kestämään tällaista pitkäaikaista toimintaa, kuten raudoitetun betonin rakenne.

Joidenkin lausuntojen mukaan konkreettinen korjaus kestää noin 49 vuotta. Seuraavien 49 vuoden aikana tapahtuu päinvastainen, kun sementtikoostumus palaa alkuperäiseen tilaansa hävittämisen kautta.

Lisäksi on erittäin syvä ja matala perustus. Tämän parametrin määrittelyyn vaikuttaa merkittävästi maaperän alempi jäätymispiste. Jos säätiön pohja on syvyydeltään jäädytyksen yläpuolella, säätiön rakennetta kutsutaan syvyykseksi. Näin ollen, jos kaivon syvyys on suurempi kuin jäätymispiste, niin perustan tyyppi syvennetään.

On syytä huomata, että matala-teippi pohja kaltevuus on hyväksyttävä vain, jos vakaa maa, joka ei ole altis turvotusta. Jos maaperälle on tunnusomaista teknogeniciteetti ja kallistuminen, siinä on rakennuksen lopullisesta painosta riippumatta suositeltavaa rakentaa vain hyvin haudattuja emäksiä.

Yleensä perustusten asentaminen rinteille ei käytännössä poikkea tällaisten rakennusten suunnittelusta tasaisilla pinnoilla. Ainoa erottuva laatu on rakenteen korkeus maanpinnan yläpuolella, joka on jonkin verran suurempi kuin tavanomaisissa tilanteissa.

Riippumatta tilanteesta, pohjan kuoppaan rinteessä on oltava ehdottomasti vaakasuora. Sen päälle ennen kuin kaadetaan pohjaa, asenna ns. Tyyny, joka on tehty betonista tai hiekasta. Seuraavaksi sinun on asennettava muottirakenne pohjan kasaamiseksi ja sen pitäisi nousta maanpinnan yläpuolelle korkeudelle, joka vastaa talon kellarikerroksen parametreja. Evättöalueella muotti on korkeampi.

Suositus. Pohjan luominen rinteessä edellyttää välttämättä kehän hajoamista. Yleensä se tehdään teodoliitin avustuksella, mutta jos ei ole, niin voit määrittää oikean kulman tavallisen rakennuksen ruletin kanssa. Tätä varten tietyssä paikassa puupäätä tulisi lyödä, ja siihen olisi kiinnitettävä kaksi vahvaa lankaa 3 ja 4 metriä. Oikean kulman saavuttamiseksi riittää, että langan päät puretaan 5 metrin päähän.

Valitaan säätiö talon ominaisuuksien mukaisesti

Klassinen matala-pohjainen nauhatyyppinen pohja rinteelle saa rakentaa hieman kaltevuuskulmalla. Jos tämä vaatimus täyttyy, tällainen perusta on sallittu käytettäväksi.

Nauhan tyypin pohjapohjan laitteen kaavio rinteessä

Jyrkimmille rinteille porrastettu säätö on paras vaihtoehto. Tämän rakenteen piirre on se, että se on pystytetty portaiden muodossa, joiden määrä lisääntyy lähestyttäessä kaltevuuden yläosaa. Tällainen säätiö on riittävän vahva ja pystyy kestämään kaltevuuden sivuilta tulevia vakavia kuormia.

Huomautamme myös, että rinteillä, joilla on suuria maaliikkeitä, on parempi olla tekemättä liuskajohdon järjestelyä ollenkaan, mieluummin kuin muita perustuksia. Yleensä liuskajohtoja suositellaan asennettavaksi rinteille vain tapauksissa, joissa kaltevuus on hieman kulmassa. On tarpeen varustaa matala-syvempi perusta teatterityyppiselle talolle saatuaan asianmukaiset luvat geodeettisilta palveluilta.

Liuskajohtojen rakentaminen rinteelle alkaa aina valmistelutyössä. Mestarin on tutkittava paikka, jossa talon perustusta rakennetaan, puhdista se perusteellisesti roskista ja tietenkin merkitse säätiön paikka. Tämä työ tehdään käyttämällä apuvälineitä - mittanauhaa ja kestävää johtoa.

Kun järjestetään säätiö rinteessä, rakennusalan asiantuntijat neuvovat ottamaan huomioon valitun alueen ominaispiirteet:

 1. Vedon kulma. Tätä parametria pidetään tärkeimpänä kaikkien muiden joukossa, koska perusmallin valinta riippuu siitä.
 2. Pohjaveden taso. Tämän indikaattorin perusteella syvyys, johon pohja on laskettava, määritetään myöhemmin, ja valinta tehdään yhden tai toisen tyyppisen vedenpitävyyden puolesta.
 3. Maaperän koostumus. Tämän parametrin mukaan valitaan syvyys, johon pohja on, ja myös - viemärijärjestelmä varustetaan.

Neuvoston. Ole erityisen varovainen kuivatusjärjestelmän ja vedenpoiston muodostumiseen. Se on ylhäältä tulevaa kosteutta, joka usein heikentää asuinrakennuksen perustan, mikä vähentää merkittävästi sen käyttöikää.

Kosteuden vuoksi rakennuksen vakaus heikkenee ja rakennusmateriaalit menettävät toiminnallisuutensa. Lisäksi vesi voi muuttaa rinteiden topografiaa ja vähitellen pestä maaperän niistä. Maaperän irtoamisen estämiseksi on oltava etukäteen ennen laitteen pohjaa. Tätä varten toteutetaan useita tehokkaita toimenpiteitä:

 • Kasvillisten viljelykasvien luominen, joka koostuu pensaista ja puista, joilla on kehittynyt juurisysteemi. Tämä menetelmä on yksi edullisimmista ja tehokkaimmista, mikä mahdollistaa maaperän lujittamisen jyrkkyyden rinteillä. Tämän toiminnon lisäksi puut koristelevat rakennuksen ympärillä sijaitsevaa luonnollista maisemaa.
 • Maantieteelliset järjestelmät, jotka vahvistavat maaperää. Niitä edustavat pääasiassa metalliosat, jotka on kaivettu kaltevuuden koko pinnalle.

Järjestelmä turvallisen valmistelun sivuston kaltevuus säätiö

Ennen kuin aloitat säätiön rakentamisen rinteessä, sinun on varmistettava, että maaperällä on hyvä kantavuus ja että rinne on melko vakaa. Rakentamisessa katsotaan, että hiekkateollisuudelle turvallisin kaltevuusaste on 27 - 31 ºC: n taso. Jos rakennustöitä tehdään kiinteän muovin tai savustetun maaperän kaltaisilla savimailla, kallistuskulma voi nousta 70 ºC: een.

Kuinka laskea rakennuksen pohja rinteelle?

Ennen kuin aloitat kuopan kaivamisen pohjan alapuolella, on tarpeen suorittaa geodeettinen tutkimus tähän tarkoitukseen varatuista alueista. Näiden tutkimusten aikana saadut tiedot auttavat määrittämään, kuinka vakava nousu muuttuu. Näiden tietojen avulla on helppo määrittää, millainen korkeus on muotoseinä ja mikä syvyys on parempi säätökuopalle. Mittaukset tehdään pituussuunnassa pitkin nauhan koko pituutta. Valmisteluvaiheessa olisi myös harkittava väliaikaista suojaa sedimenteistä muodostuvasta jätevedestä, koska ne voivat tulvata kaivoksia. Tätä tarkoitusta varten perustason ja talon rakentamiseen valittua aluetta varten on rakennettu väliaikainen oja tai maasiseinä.

On myös toivottavaa määrittää pohjan pohjan leveys. Sen arvo ei saa missään tapauksessa ylittää talon pohjan ja maan alapuolelle asetetun tyynyn erityispaineen sallittuja arvoja. Itse asiassa tämän leveyden perusteella kaivetaan tarvittavan koon kaivannot myöhemmin.

Kuopan pohjalle tehdään sitten hiekka täyte, jonka paksuus on 15-20 cm. Sen tulee olla hyvin tiivistetty ja kasteltu runsaasti. Takatäytteen päälle vedeneristyskerros asetetaan telojen muotoon ja sitten asennetaan puinen muotti. Tässä on huomattava, että muottien korkeus on muuttuva kaltevuuden vuoksi. Alareunassa korkeus on yleensä enemmän kuin ylhäältä.

On suositeltavaa laskea liuskajohtimen laskeminen rinteelle ammatilliselle isännälle. Tosiasia on, että tällaisen työn suorittamiseksi sinun on kerättävä tiettyjä tietoja pohjaveden sijainnista ja tasosta sekä maaperätyypistä. Tarvitaan muita tärkeitä mittauksia. Rakennusalan valmistelutyötä kutsutaan suunnittelu- ja geologisiksi tutkimuksiksi. Ei ole mahdollista tehdä laskelmia säätiöön ilman niitä.

Tutkimustulosten on tarjottava rakentajille vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

 • Mikä on maaperän jäädyttämisen syvyys?
 • Mitkä ovat alueen maaperän ominaisuudet?
 • Mikä on pohjaveden esiintymistiheys?
 • Mikä on maaperän tyyppi valitulla alueella?

Keskittymällä näihin ominaisuuksiin voidaan määrittää nauha-tyyppisen pohjarakenteen kannattavuus rinteessä. Myös rakennusalan asiantuntijat pystyvät selvittämään tutkimuksen määräämien tietojen perusteella, mikä on maaperän kutistumisaste, onko olemassa riski uuden rakenteen vakavasta samentumisesta riippumatta siitä, tarvitsetko käyttää paaluja (ja jos on, mikä niiden lukumäärä olisi).

Rinteessä olevan säätiön laskemisella on omat ominaispiirteensä. Niinpä geodeettiset tutkimukset suorittaa vain erikoistuneita insinöörejä, koska vain ne voivat ottaa huomioon kaikki maaperän ominaispiirteet rakennuskohteessa. Tavallinen ihminen voi yksinkertaisesti unohtaa tärkeitä tekijöitä (esimerkiksi dynaamisia tai pysyviä kuormituksia maaperässä). Huonosti toteutetut tekniset ja geodeettiset tutkimukset vähentävät huomattavasti uuden rakenteen elämää.

Rinteessä olevan säätiön järjestelmä

Kaistaleveyden kaavamainen suunnitelma rinteelle

Perusrakenteen kaavamainen esitys talon yleisestä rakenteesta, joka asettuu rinteeseen, on edellytys korkealaatuiselle rakentamiselle. Rakennuksen luotettavuus riippuu pitkälti oikein perustetusta perusjärjestelmästä.

Jos haluat näyttää säätiön kaavamaisesti, sinun on löydettävä talon alimman pisteen maapohjan piirroksesta, ja tästä lähtien mittaa pohjan syvyys (ja sen pitäisi olla hieman enemmän kuin huurteen tunkeutumisen arvo). Mitatulle arvolle on lisättävä noin 50 cm - hiekan ja murskatun kiven paksuus.

Lisäksi kun rakennetaan kaavioita talon pohjasta rinteessä, on otettava huomioon, että rakennuksen alueella olevien suurien pakkasten ja tuulien läsnäollessa on tarpeen kaivata vielä 2-2,5 m: n syvä kaivanto, kun taas pohjan yläosan pitäisi hieman nousta maanpinnan yläpuolelle.

Laskentamenetelmä

Suunnittelutyön suorittaminen tutkimuksen tuloksena saatujen tietojen pohjalta voidaan suorittaa itsenäisesti käyttäen oppikirjoja GOSTin rakentamisesta jne. helpottaa tällaisiin laskelmiin liittyvää tehtävää, auttaa erikoistuneita tietokoneohjelmia tai säännöllistä online-laskinta, joka esiintyy joillakin rakennusteknisten kohteiden sivustoilla.

Joskus, johtuen heikoista tai liian liikkuvista maaperä rinteillä, on välttämätöntä luoda yhdistelmä perustana nauha-paalujen tyyppi. Tässä suoritusmuodossa paalun rakenneosien kuormituksen enimmäistasoa koskevat tiedot ovat erittäin tärkeitä. Mestarin on myös määriteltävä vaihe, jossa paalut on asennettava. Tätä varten on tarpeen laskea grillatahon kuormitus sekä rakenteen kokonaispaino. Näiden ominaisuuksien lisäksi sinulla on oltava tietoja seuraavista:

 1. Paino tasoittaa.
 2. Päällekkäinen paino.
 3. Painolattiat.
 4. Kattoon ja väliseinien muodostukseen käytetyt materiaalit sekä niiden paino.
 5. Tuuli- ja lumikuormitus.
 6. Painon ristikkorakenteet.
 7. Hyötykuormat.

Suunnittelutyön käsitteeseen kuuluu myös rakennusmateriaalien kustannusten määrittäminen, minkä päällikön tulee ehdottomasti tarvita. Nämä kustannukset voidaan määrittää arvioitujen materiaalikustannusten perusteella seuraavista tekijöistä riippuen:

 • Säätiön rakentamiseen tarvittavien materiaalien määrä (paalut, roskat, hiekka, betoni).
 • Kustannusten vuokraus.
 • Maanmittaus- ja maanrakennustöiden hinta.
 • Palvelut maksetaan maaperän tutkimiseksi rakennustyömaalla.
 • Maa- ja kuivatusrakenteiden vahvistusjärjestelmien järjestämisen kustannukset.

Yleensä talon rakentamista vuorelle tai mäkisellä rinnealueella ei pidetä hyväksyttävänä, mutta joissakin tapauksissa sillä on tiettyjä etuja. Erityisesti kukkuloilla varustetut asuinrakennukset ovat luotettavasti suojattuja tulvilta rankkasateiden aikana. Toinen rakentamisen etuna kukkuloilla on rakennusten kestävyys voimakkaisiin tuuliin. Jotta talon olisi mahdollisimman kestävä, se olisi rakennettava joko hihnalle, pinoille tai porrastetulle pohjalle. Kaikille niistä on ominaista luotettavuus ja käytännöllisyys.

Perusta rakentaminen rinteelle: mitä työkaluja ja materiaaleja tarvitset?

Näkymä rakennetun pohjan rinteelle

Jos talon tuleva omistaja aikoo rakentaa säätiön omilla käsillään, hänen tulisi huolellisesti tutkia työkalujen ja materiaalien luetteloa, jotka ovat hyödyllisiä tällaisessa työssä. Täällä he ovat:

 • sementti
 • sepeli
 • hiekka
 • levyt
 • kalusteet
 • Betonisekoittimet
 • Vedenpitävät materiaalit
 • Puupalkit
 • Lasertaso
 • kauhat
 • Tärinänvaimennuslaitteet
 • Nauhamitta
 • istutuslapio
 • Betonisekoittimet
 • romahtaa
 • lapio
 • Kestävä johto
 • Johdin kiinnittimen kiinnittämiseen
 • Ketjuhaara tai haavasaha
 • Ruuvimeisseli ja vasara

Alustan asentaminen suoraan listattujen työkalujen avulla suoritetaan standarditekniikan mukaan. Toisin sanoen geodeettiset tutkimukset suoritetaan ensimmäisen kerran, paikkakunnasta puhdistetaan erilaiset roskat, kivet ja ruoho, sen jälkeen tehdään merkintä, kaivetaan kaivosta (nauhateollisuudelle) tai perusta kuoppaan (yhdistetty pino-ja-nauha-pohja). Lisäksi kaivon pohjassa muodostuu hiekkalaatikko, joka on asianmukaisesti tiivistetty ja sen päälle on asennettu muottipesä betonin kaatamiseksi. On huomattava, että muottilaadulla on oltava hyvä lujuus, ei saa olla heikkoja kohtia, ja tätä varten maaperä on vahvistettu välikeelementeillä. Usein muottien luominen vie paljon enemmän aikaa kuin itse talon perustana.

Rakennussarja

Teippi-tyyppisen perustuksen itsenäinen rakentaminen rinteelle suoritetaan käyttäen erityistä teknologiaa, johon kuuluu vaiheittainen työn suorittaminen.

 1. Valmistelutyöt. Ennen liuskan perustuksen asettamista vaaditaan ns. Tiedustelutyö, johon liittyy pienihalkaisten kaivojen muodostuminen. Niiden päätavoite on tietysti antaa tietoa pohjaveden syvyydestä. Lisäksi ne tulevat puhtaan lähdeveden lähteeksi.
 2. Laskentamenetelmä. Ne suoritetaan pohjan painon, maaperän paineen, lumen ja tuulikuorman arvioidun painon määrittämiseksi, säätiön koon mukaan. Lisäksi on tarpeen säätää tietoja. Talon paino voidaan saada rakennuksen tilavuuden läsnä ollessa, joka vuorostaan ​​lasketaan matemaattisesti. Rakennusaineiden määrän määrittämisen jälkeen on mahdollista laskea tietty paino. Talon tarkan tilavuuden ja materiaalien osuuden avulla voit helposti laskea koko säätiön kokonaispainon. Tähän arvoon on lisättävä kaikkien talon sisällä olevien kodin laitteiden paino sekä auton paino (jos kerrostalossa on autotalli). Pohjan syvyys määritetään rakennuksen kesannoidun alueen maaperän laskelmien mukaan. Jos hiekka on maaperän pääainetta, kaivannon syvyyden tulisi olla vähintään 0,7 m, savimassalla, pohjan syvyyden tulisi olla suurempi kuin jäätymisnopeus ja ei-karkottavissa maissa - noin 0,5 m.
 3. Kaivolaite Pohjan syvyys riippuu maaperän tyypistä, joka vallitsee rakennusalueella. Kuivissa maissa läpäisyaste voi olla hieman suurempi. Samaan aikaan syvyyden vähimmäisparametri on vielä 50 cm. Kaivetun kaivannon leveyden tulisi olla hieman suurempi kuin talon seinämän leveys. Kuopan pohja on tehtävä sileäksi, poikkeamia ei ole tervetullut. Jos kaltevuus on liian voimakas, niin rakentajat suosittelevat, että rakennettaisiin tällaiseen mäkeä varten porrastetun tyyppinen teippi. Mutta tässä tapauksessa ohjeiden mukaan pohjan pohjan on oltava ehdottomasti vaakasuora. Jos säätiön suunnittelu on suunniteltu monoliittiseksi, on vahvistettava, mikä estää säätiön ennenaikaisen tuhoutumisen.

Kaivetaan kaivannot teippityypin pohjaksi kaltevuudella

Joten jos melkozaglublenny säätiö teipillä tai porrastyyppisistä tehdään noudattaen kaikkia rakennusmääräykset, koti, joka sijaitsee rinteessä, seisoo pitkään ansiosta korkealaatuista tukea.