Koristeelliset paneelit talon perustamiseen

Nykyään perinteisiä kipsi- ja tiilipinnoitteita korostetaan entistä enemmän uusilla perustape- rusteilla. Samalla käytetään nykyaikaisia ​​materiaaleja.

Näihin tekniikoihin kuuluu erilaisten paneelien käyttö pohjan pinnalle. Säätöpaneelit toimivat suojaavana pinnoitteena.

Näiden pinnoitteiden ulkonäkö voi jäljitellä luonnollisia viimeistelyaineita.

Niiden käyttö tekee huoneesta houkuttelevan ja tyylikkään. Materiaalille on ominaista erityinen lujuus ja kestävyys.

Venäjällä pohjapaneelien käyttö rajoittuu pääasiassa pohjan vuoraukseen, joka on haavoittuvin osa rakennetta. Euroopassa ja Amerikassa koko etupinta on koristeltu koristeellisilla paneeleilla.

Kellarikankaan käyttäminen on kallista. Mutta ne korvataan viimeistelyaineiston eduilla.

Sisustuselementtien edut

Levytuotteiden valmistuksessa käytettiin polyvinyylikloridia. Siinä on useita etuja:

 • Se suojaa kellarin pintaa ulkopuolisilta ympäristövaikutuksilta;
 • Se on erittäin tiheää ja kestävää. Julkisivun käyttöikä voi olla jopa 50 vuotta;
 • Asennus on yksinkertaista. Viimeistely voidaan tehdä itsenäisesti;
 • Plinth-sivuraide antaa rakenteen kaunis näköala;
 • Materiaalilla on universaaleja ominaisuuksia. Sitä voidaan käyttää asuinrakennusten, ostos- ja viihdekeskusten verhoiluun;
 • Pinnoite soveltuu hyvin vinyyli- julkisivuverhouksiin;
 • Kuljetus ei vaadi erityisiä ehtoja.

Kellarissa on hyvät tekniset ominaisuudet ja niitä voidaan käyttää useilla luonnon alueilla. Se pystyy kestämään suuria lämpötilanvaihteluita; säilyttää alkuperäiset ominaisuudet, kun ne altistuvat pakkaselle, eivät romahdeta iskutilanteista voimakkaalla jäähdytyksellä, vastustavat sieniä ja hometta.

Asennus kellariin

Socle sivuraiteella on mukavat mitat. Tämä mahdollistaa itsekokoonpanon. Tuotteiden yhteydessä käytetään linnan menetelmää. Käytössä on kynsille tai itsekierteittäville ruuveille kiinnitys.

Työn aikana tulee ottaa huomioon tiettyjä pisteitä, jotka mahdollistavat laadukkaan asennuksen:

 • Aloita alustan pohjan asettaminen;
 • Seuraava seinä voi alkaa loppuun sen jälkeen, kun edellinen on käsitelty;
 • Ruuvit on kierrettävä kohtisuorasti pohjan pintaan nähden;
 • Kun laatta kiinnitetään seinään, on oltava aukko. Materiaali voi laajentua lämpötilan altistumisesta;
 • Leikkuupäällysteen avulla voit käyttää pistoolia, sahaa tai hiomanaa;
 • Paneelien kiinnittäminen kulma-alueilla on tehtävä erityislevyjen avulla.

Kellaripinnan tyypin valitseminen kannattaa harkita rakenteen seinämien muotoa ja pohjan mittoja. Jos arkkia on leikattava merkittävästi, on parempi käyttää kiveä simuloivaa materiaalia. Silloin paneelien kulutuksen vähentäminen on mahdollista.

Katso videota saadaksesi lisätietoja kellarikerroksen asennuksesta:

Käyttöalue

Säätöpaneeleja voidaan käyttää erilaisiin toimintoihin. Niitä käytetään pinnoitukseen:

 • Asenna rakennuksen osat ja seinät;
 • Sisäseinät ja väliseinät asuin- ja toimistorakennuksissa, ravintoloissa ja kahviloissa;
 • Autotallit, katokset, aidat ja muut rakenteet. Tämän seurauksena pinta saa luonnollisen ilmeen;
 • Rakennuksen eristetyt seinät;
 • Savupiipun julkisivut;
 • Pinnat korkeissa kosteustasoissa.

Kellaripinnoitteen käyttö auttaa poistamaan säännöllisen seinämaalauksen tarpeen ja säännölliset korjaukset. Se parantaa säätiön ominaisuuksia ja edistää rakennuksen kaunista ulkonäköä.

PVC-tuotteiden käyttö

PVC-tuotteita kutsutaan vinyliksi. Ne on valmistettu kaksikerroksisten osien muodossa. Tuotannossa käytetään polyvinyylikloridia. Kaksikerroksisen päällysteen ansiosta suuri lujuus ja luotettavuus varmistetaan.

Yhden kerroksen avulla maalauksen fysikaaliset ominaisuudet säilyvät, ja toistensa avulla pintarakenne on suojattu haitallisten vaikutusten vaikutuksesta. Tällaisilla päällysteillä on yleismaailmallisia ominaisuuksia.

Voit lukea lisää PVC-tuotteista alustan pinnoittamiseksi katsomalla videota:

Asennus voidaan tehdä missä tahansa rakenteen osassa. Vinyyli ei kaada, muotti ei vaikuta siihen. Hänelle lämpötilavaihtelut eivät ole kauheita. Aine ei voi vahingoittaa mikro-organismeja ja loisia.

Tämä pinnoite antaa hyvän suojan kosteudelta. Se ei vaadi jatkuvaa hoitoa. Tarvittaessa materiaali voidaan puhdistaa tavallisella vedellä.

Käyttö kellari sivuraiteelle

Säätöpaneelit voidaan tehdä polypropeenista. Sillä on vahvempi perusta ja vastustuskykyisempi ympäristövaikutuksiin. Näiden ominaisuuksien syynä ovat materiaalin sisältämät erityiset stabilisaattorit. Lisäksi tällaiset paneelit ovat paksumpia.

Tuotteilla on edullinen hinta, joka on hieman korkeampi kuin vinyylimateriaalin hinta. Tällaisen vuorauksen käyttöikä voi kestää useita vuosia. Se ei kuitenkaan menetä suorituskykyä ja houkuttelevaa ulkonäköä.

Maadoituksen avulla voit jäljitellä lähes kaikkia pinnoitteita. Näin voit käyttää sitä rohkeimmista taiteellisista malleista.

Asennuksen perustaminen ei vaadi erityisiä taitoja. Tällainen viimeistely voi tapahtua lyhyillä työvoimakustannuksilla.

Paneelit jäljittelevät luonnonkiviä

Materiaali, jonka valmistuksessa käytetään keinokivää, lähes ei eroa luonnollisesta pinnoitteesta. Mutta tällaisten paneelien kanssa työskentely on paljon helpompaa kuin todellinen kivi.

Kun edessä on yksinkertaisia ​​toimintoja. Voit tehdä itsenäisen asennuksen eikä osallistua ammattirakentajien työhön.

Myynnissä on paneeleita kulmikasvien viimeistelyyn. Pohjan kulmat voidaan suunnitella erityisen huolellisesti. Tekokivistä, toisin kuin luonnollinen, se on varsin kohtuullinen hinta.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Peruslevy talon alla

Yleensä huolellisesti valitset pohjan tulevan talon alla. Tällä hetkellä kaikkein luotettavimpia pidetään säätiön muotoisena monoliittisena laatana. Sopii mihin tahansa rakennukseen, mutta sopii erityisesti raskasrakennuksiin. On syytä harkita, että sen kustannukset ovat melko korkeat, joten aina ei ole oikein asentaa uunia. Tässä artikkelissa tarkastellaan ominaisuuksia, joita pohjalevy on, samoin kuin tapauksia, joissa se on rakentamisen kannalta merkityksellinen.

Edut betonirakenteiden käyttämisestä perustuksiin

Monoliittinen pohjalevy on matala tai kelluva pohja. Sitä kutsutaan niin, että sen jälkeen, kun se on kaadettu suuret laatta muotoja koko alueen talon.

Ennen kuin laatta kaadetaan, järjestetään hiekka- ja sora-alusta, josta tulee siirtymäelementti säätiön ja maan välillä, jolloin voit jakaa kuorman kunnolla rakennuksesta. Tällainen säätiö on välttämätön rakentamiselle maaperillä, joilla on suuri jäätymisnopeus, sekä epävakaan tyypin maaperään. Lisäksi se on paras vaihtoehto hiilihapotetun talon talon ominaisuuksien vuoksi.

Monoliittinen laatikko ilman mitään ongelmia voidaan varustaa omilla käsillä ilman ammattilaisten osallistumista. Betoniseos voidaan tehdä suoraan sekoittimesta. Jos teet kaiken tekniikan työn, voit tehdä kaiken itse.

Asennuksen helppouden lisäksi pohjalevyssä on useita muita etuja:

 • Koska pohja on sovitettu korkeudeltaan 15 - 40 cm: n korkeudella, louhinnan louhinta on vähentynyt.
 • Myös täyttömäärä vähenee 1/3.
 • Rakennuksen helppouden takia rakentuu säätiö vähemmän aikaa.

Edellä mainitut piirteet viittaavat matalaan tai hautautuneeseen laattojen pohjaan, kun taas kellari tai kellariin asennettava monoliittinen levy on kalliimpaa kuin tunnetuilla perustusteknologialla. Jos aiot rakentaa talon, jossa jalusta on epätasaista maata, et voi tehdä ilman laatta säätiö, se tulee pohja alakerrassa. Kuitenkin kustannukset, jotka voivat olla jopa 50 prosenttia kokonaistalousarviosta, maksavat nopeasti luotettavuudella ja kestävyydellä sekä pitkällä aikavälillä asianmukaisen asennuksen ansiosta.

Jäätymisentyyppistä monoliittista perustetta, joka on hyvin yleinen Skandinavian maissa, käytetään pohjana maaperäille, joilla on hyvin pieni jäätymispiste. Lämmöneristyskyky saavutetaan pohjalevyn lämmittämällä.

Pohjalevytyypit

Kaikki laattojen perustukset voidaan jakaa kolmeen tyyppiin:

 1. Classic. Tämäntyyppiselle pohjalevylle on ominaista teräsbetonilaatan asentaminen hiekkaa ja soraa varten, lämpöeristystekniikalla tai ilman. Betoni kaadetaan laattoon, jonka paksuus on 20 - 50 cm, riippuen siitä, millaista kuormaa on. Tyynyjen tasot asetetaan niin paksuksi, mikä on hedelmällinen kerros, se on poistettava ennen täyttöä.
 2. Eristetty Ruotsin liesi. Tämä tekniikka on ominaista vähäinen lämpöhäviö, joka syntyy vaahtopolystyreenimuottien muodostamisessa. Myös ylhäällä on lämmitetty lattia, joka kaadetaan 10 cm: n betonikerroksella. Kaikki tekniset viestinnät asetetaan täyttövaiheessa hiekkalaatan päälle. Tämä pohjamateriaali, vaikka se vähentää huomattavasti rakennusaikaa, on yksi kalleimmista ja sen itsenäinen tuotanto on yksinkertaisesti mahdotonta, koska se vaatii tarkkoja laskelmia ja suunnitteluideoita. Mutta sen kustannukset ovat perusteltuja, koska tuloksena oleva kerros ei salli lämmön lähteä talosta.
 3. Venäjän. Tämäntyyppinen säätiö merkitsee lisäjäykisteiden käyttöä laakerin seinämien alla ja paikoissa, joissa on suurin kuormitus säätöön. Tällainen levy on erittäin kestävä ja luotettava, mutta rakentamisen kustannukset ja aika lisääntyvät.

Monoliittisen perustan materiaaleja koskevat vaatimukset

Jotta voit luoda kaiken tyyppisen pohjan, tarvitset vain korkealaatuisia materiaaleja. Tärkein tässä luettelossa on konkreettinen, joka standardin mukaan vastaa seuraavia indikaattoreita:

 • Vedenkestävyyskerroin ei saa olla alle W8: n
 • Betonin arvosanan on oltava asteikolla M300.
 • Liikkuvuuskerroin on riittävä materiaali, jolla on P-3-indikaattori
 • Mitä tulee F-200: n jäätymisvastukseen?

Muista myös kiinnittää huomiota betonivaihtoehtojen valintaan. Jos perinteisen rakenteen lujittaminen on perustelevyllä lujittamalla, voidaan käyttää minkä tahansa tyyppistä raudoitusta. Jos se hitsataan muilla osilla, on tarkoituksenmukaisempaa valita vähintään 12 mm halkaisijaltaan lujittavan teräsbetonin luokka A500C. Tällaista terästä käytetään vain hitsaukseen.

Polymeerityypin useimmin käytettyjen bitumimateriaalien vedeneristäminen rullina. Voit myös valita jonkin muun materiaalin, sillä nyt rakennusmarkkinat ovat valmiita tarjoamaan asiakkaille paljon erilaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja, jotka soveltuvat kussakin tapauksessa ominaisuuksiin. Niillä on edullisempi koostumus, joka sallii materiaalin jäätyä talvella eikä sulaa kesän lämpöön.

On myös syytä mainita lämmitysmateriaalit, joita voidaan käyttää myös pohjalevyn asennuksessa. Aikaisemmin se oli vain tavallinen vaahto, mutta nyt se on kehittänyt vaahtosekstriiniksi kutsuttua materiaalia, jolla on korkea laatu, kestävyys, kestävyys ja joka ei ole lainkaan mätää.

Sitä käytetään eristyspyyhkeiden valmistukseen säätiön alapuolella sekä kellarin ja kellarikerrosten ulkoseinien eristyksessä asennettaessa eristettyä ruotsalaista laattaa lämpimän lattiatekniikan mukaan.

Pohjalevyn tekeminen omiin käsiisi

Ennen töitä sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut työskentelyn aikana, jotta he eivät häiritse heidän hautaan tulevaisuudessa. Tämä luettelo sisältää betonisekoituksia, varusteita, betonilevyjä, muottilevyjä, vasaraa, tasoa, merkintäjohtoa, sovitusta ja bajonettityyppisiä lapsia, kirveitä, käsiosoja, kulutushyödykkeitä, lankoja ja virkkuukoukkua.

Muista huolehtia raskaiden koneiden vuokraamisesta kuopan kaivamiseksi, jos syvennetyn tyypin pohja on muodostettu.

Teknologian asennuslaatta

Ensimmäinen ja ratkaiseva asennusvaihe on pohjalevyn tarkka laskenta ja maaperän kantavuus sekä pohjan kuormitukset. Tässä vaiheessa lasketaan säätiön muodonmuutoksen, rullan ja kutistumisen riski. Jo kaikkien näiden indikaattoreiden mukaan määritetään, miten säätiö asetetaan. Tämä vaihe on parhaiten uskottu ammattilaisille, koska itsenäinen opiskelu ja laskelmat voivat antaa vääriä tuloksia.

Seuraava vaihe on kuopan kaivauksen kaivaminen ja geotekstilimateriaalien asentaminen sen pohjaan, jotta hiekkalaatikko ei sekoittuisi taustalla olevan maaperän kanssa.

Sinun täytyy nukahtaa sora-hiekka tyyny kerroksittain. Hiekka sopii parhaiten mukavaan istuvuuteen, joka on välittömästi märkä. Jokainen 10 cm: n materiaalikerros on käsiteltävä värähtelevällä levyllä. Jos ruotsalainen eristetty uuni on asennettu, tekninen viestintä otetaan käyttöön samassa vaiheessa.

Kaikkien toteutettujen toimien jälkeen betoniliuos kaadetaan. Tavallisella monoliittisella pohjalla, ennen tätä vaihetta, vahvistettu verkko asetetaan muottipesän hiekkalaatikkoon.

Kun asennat ruotsalaista laattaa, sinun on valmisteltava betonin kerros 10 cm: n paksuisen alustatyynyn päällä. Kuivumisen jälkeen vedenpitävä materiaali asetetaan pohjalle, joka on 30-50 cm suurempi kuin tuleva perusta ja joka on juotettu reunaan polttimella. Puristettua polystyreeni-vaahtoa asetetaan päälle ja päälle asetetaan muovikalvo. Tuloksena oleva kellari asetetaan vahvistavaan verkkoon ja järjestetään ympäröivän muotin ympärille, joka kaadetaan ja korkealaatuista betonia. Näin saadaan lämpimän kerroksen tekniikka.

Valmiit säätiö kuivuu noin kuukaudessa. Linnoituksen rakentamiseen tarvittava aika riippuu lämpötilasta, jossa pohja kuivuu. Tämä suhde on jäljessä alla olevassa taulukossa.

Vaikka tämä prosessi on käynnissä, on tarpeen kostuttaa sen pintaan vedellä useita kertoja päivässä, erityisesti kuumina päivinä. Sinun on myös peitettävä sitä polyetyleenillä niin, että pinnalle ei pääse sakkaa ja erilaisia ​​jätteitä.

johtopäätös

Pohjalevyt ovat joissakin tapauksissa menestynein perusta. Monoliittiset perustukset ovat monenlaisia, jotka eroavat toisistaan ​​laatuominaisuuksissa ja kustannuksissa. Niistä löytyy juuri se, joka sopii tietyissä olosuhteissa. Mutta valinta, kuten säätiön rakentaminen - ei ole helppoa, joten niille, joilla ei ole kokemusta asiasta, on parempi luottaa asiantuntijoiden mielipiteisiin.

Plinth keramiikka

Jalusta on rakennuksen ulkoseinän alempi paksuuntunut osa, joka sijaitsee pohjalla, jossa on vedeneristyskerros tai liuskajohdon yläpuolinen osa. Pohjakerroksen paksuuntuminen lisää kellarin lämpöä ja vesitiivistystä, visuaalisesti lisää hyvän laadun ja vakauden rakentamista, koristeellinen sisustus on tärkeä osa arkkitehtuuriratkaisua.

Kattopinta on pääosin talon rakentamisen viimeinen vaihe

Jalusta voidaan valaa monoliittisesta teräsbetonista tai tiilestä, betonilohkosta, luonnonkivestä. Koska tämän hihnan sijainti maan läheisyyteen on lähempänä, kellari on alttiimpi saastumiselle kuin rakennuksen seinät, ja pölyisten rakennusmateriaalien pinnat ovat vaikeita puhdistaa. Siksi kellarin alue tarvitsee esteettisesti houkuttelevaa materiaalia, joka ei edellytä monimutkaista hoitoa.

Menestyvä tekninen ja arkkitehtuurinen ratkaisu on kellarin koristelu posliinista, klinkkeristä tai luonnonkivestä valmistetuista laatikoista, joilla on ominaisuuksia, jotka täyttävät pinnoitteen käyttöolosuhteet. Harkitse tekniikkaa, jolla keraamit kohtaavat keramiikkaa, mikä on aiemmin rikkonut työn määrä vaiheittain.

Materiaalien valinta

Keramiikan viimeistelyaineet:

 1. laatat;
 2. liima;
 3. lianvalmiste.

Oikean valinnan mukaan jokainen niistä riippuu työn lopputuloksesta. Harkitse periaatteet, joiden tulisi ohjata materiaalien valintaa.

laatta

Kellarin viimeistelyyn käytettävien laatikoiden pitäisi olla seuraavat ominaisuudet:

 • kovuus - vastustaa sokkia;
 • pakkasenkestävyys on edellytys ulkoiselle viimeistelyaineelle;
 • vähäinen veden imeytyminen - poistaa kosteuden kerääntymisen viimeistelyaineistossa;
 • kemikaalinkestävyys - kestävyys tien reagensseille talvella;
 • esteettisyys - tarve noudattaa julkisivun arkkitehtonisia ratkaisuja;
 • UV-kestävyys on edellytys vuorin värin kestävyydelle.

Kasvojen avulla voit suojata pohjaa negatiivisilta vaikutuksilta

Kun otetaan huomioon rakennuksen vastuu ja valmiin alueen suhteellisen pieni neliö, ei ole järkevää säästää materiaalin laatua tässä työssä, joten sen alapuolella, jossa on posliinista valmistettu kivitavara (gres) tai klinkkeri, joka on lueteltu, on täysin perusteltu. Laattojen väri, koko ja muoto valitaan erikseen, perustuen kellariin ja rakennuksen kokonaissuunnitteluun.

Luonnonkivirakenteiden hinta on paljon suurempi kuin gresin ja klinkkerin hinta, joten sen käyttö yksityisissä kotitalouksissa on harvinaisempaa.

Liima laattojen asettamiseen kellarikerrokseen

Liima-aineen ominaisuuksien on täytettävä sekä käyttöolosuhteet että verhous niin, että ei kielletä laattojen ansioita. Jotta säiliö perustuisi keraamisesti, on käytettävä ulkoisia töitä, kuten Ceresit CM 117, Isomat AK-22, Ferozit, Baumit Flex Top, Baumit Flex Uni, Scanmix Multisuper ja Scanmix Plastics.

Tärkein tekijä viimeistelyssä kellarissa on liiman käyttö ulkotöissä.

Nämä ovat erittäin elastisia liimoja, jotka neutraloivat rasituksia vuorauksessa lämpötilavaiheissa, ja ne on suunniteltu pinnanmuodostukseen, jonka veden imeytyminen on alle 0,3% (graniitti, klinkkeri).

Liimat Baumit Flex ja Baumit Flex Uni

Säätiö sekoittuu säätiön viimeistelyyn

Laattojen laastin pohjaan tulisi myös olla joustava ja pakkasenkestävä. Lisäksi lian värin on sovitettava sisätiloihin, eli se on tai se on tehokkaasti kontrastia laattojen väreissä tai päinvastoin sopusoinnussa sen kanssa.

Ceresit, Litochrom ja Starlike Monomix -laatat

Esimerkki oikeasta maalieristeen valinnasta kellarikerroksesta ovat sementtipohjaiset seokset Litochrom 3-15 (hitsin paksuus 3-15 mm), Litochrom 1-6 Luxury (1-6 mm), Camonica (5-30 mm x 14 väriä), valmiit koostumukset polyuretaanipohjainen CE40 Ceresit "Anthracite" (musta) ja Starlike Monomix (1-6 mm, saatavana 12 väriä).

Materiaalien kulutus

Laatan tarve lasketaan materiaalin tyypin ja muodon mukaan.

Jos materiaali on tasainen laatta, sen kulutus on yhtä kuin kellarin pinta-ala lisättynä 5% siitä trimmaukseen ja kellarin pinta-ala määritetään kertomalla sen kehä metreinä korkeuden mukaan.

Jos kellari on suunniteltu viimeistelevän klinkkerin kanssa "tiilen alla", on erikseen määriteltävä tasapinta (neliömetreinä) ja kulma-elementtien kulutus (lineaarimoottoreissa). Pääsääntöisesti ei ole tarvetta tehdä tällaista laskutoimitusta omalla tavalla - myyjä, joka on saanut tukikohdan neliön ja kulmien ja rinteiden lineaarisen pituuden, kutsuu viimeistelyyn tarvittavia materiaaleja.

Pakkauksessa kilogrammoina neliömetriä kohti on merkitty liimakoostumusten kulutusta laattojen asettamiseksi ja injektointia varten, joten liiman tarve on helppo laskea, koska pohjan neliö tunnetaan.

Pintavaatimukset

Menemme siitä tosiasiasta, että pohja on säädetty ilman poikkeamia pystytasossa, ja pohjan valmistelu ei vaadi aikaa vievää ja pinta-tasausvoimaa kipinöinnillä.

Rakennuksen sokean alueen viimeistelyyn liittyvän työn aloittamisen yhteydessä on jo järjestettävä, koska laattaosan alarivin on ripustettava sokean alueen päälle muodostaen parin, joka takaa mahdollisimman suuren vedenpoiston seinistä ja pohjasta.

Korkin viimeistelymenetelmät

Säätiön ulkokehää voidaan asettaa kahdella tavalla: "kuiva" ja "märkä", jotka eroavat toisistaan ​​materiaalin ja toteutuksen tekniikassa.

Kuiva tapa

Kellariin asennetaan useita laattoja tai useampien laattojen palasia, jotka on tiukasti kiinnitetty tietyn muotoisen puristetun polystyreeni-vaahdon levyn pohjalta. Pohjan reunoilla on kiinnityslukit viereisiin sirpaleihin. Tällainen vuoraus, jossa on eristyskerros, on asennettu suoraan pohjaan tai esirektiiviseen kehykseen erikoisruuvien avulla. Asennuksen jälkeen putkistojen ja sementtiseoksen välisten liitosten täyttö ja injektointi suoritetaan polystyreeni-vaahdon suojaamiseksi nivelissä.

Märkä viimeistely

Märkä vuorausmenetelmä on yleisempi ja se on perinteinen levytuotteiden kiinnittäminen liimaseoksessa, jota seuraa injektointi.

Märkä menetelmä, jossa käytetään liimakoostumusta keraamisten laattojen asennukseen

Useimmissa tapauksissa kellari on viilutettu valmiiksi valmistetulla eristyksellä ja vedenpitävä sen ulkopinta estääkseen pohjan jäädyttämisen ja lauhteen ulkonäön pohjakerroksen seinämiin.

vahvistaminen

Ennen raudoituksen aloittamista vedeneristyspinta pohjustetaan yhdellä adheesiota parantavista yhdisteistä, esimerkiksi Novol Plus 700: llä. Kun aluke kuivuu, vedeneristyskerroksen päälle asetetaan kerros erityistä vahvistusseosta, esimerkiksi "Baugut", jonka paksuus on 3-5 mm tai laattaliima. laatta. Sitten, odottamatta seoksen asettamista, se upotetaan liima-aineeseen kaikkialle pohjaan ja teräs- tai nailonpanssaroidut verkot vahvistetaan, mikä lisää liimakerroksen kantavuutta.

Vahvistusseos, esimerkiksi Baugut ja Novol Plus 700

Tätä tarkoitusta varten on mahdollista käyttää esimerkiksi alkalista kestävää vahvistusverkkoa ulkoisille eristysjärjestelmille SSA 1111 tai CCA 1111 Valmiera. Lujittava silmä on kiinnitetty pohjaan teräsputkilla tai itsekierteillen ruuvilla betonille, jossa käytetään suuria halkaisijaltaan olevia aluslevyjä, niin että sen pinnalla ei ole kuplia.

Liimakerros upotetun verkon pinnalla tasoitetaan laajan maalaustelan kanssa. Päi- vän kuluttua pohja on valmis pinnalle, jonka alkua ei pidä viivästyä - tarttuvuus tuoreella liimaseoksella on parempi ja pohja ei vaadi pohjustusta.

Laatoitus

Kun otetaan huomioon säiliön suuri pituus ja mahdolliset poikkeamat sokean alueen seinän vaakatasosta, ensimmäinen rivi laatat sijoitetaan tukipalkkiin, joka on kiinnitetty tiukasti vaakasuoraan rakennuksen kehällä. Pylvään tulee olla mahdollisimman kapea, koska sen purkamisen jälkeen on aukko, joka on patched with a trowel compound.

Jos kellarissa on tuuletusikkunoita, keramiikan sijoittaminen niiden väliin tapahtuu esikäsitellyn merkinnän mukaan, johtaen rivejä rinteestä kaltevaan suuntaan toisiaan kohti niin, että laatta ei välttämättä ole kulmassa.

Kaakelileikkaus suoritetaan jauhimella "sukhorez".

Suuri tiheys ja paleltumiskestävyys posliinista tai klinkkeristä eivät tarkoita täydellistä lämmön muodonmuutoksen puuttumista, joten laattojen tekeminen tehdään pakollisella liitoksen järjestelyllä, jonka vähimmäisleveys on 2 mm.

Keramiikkaa valittaessa on erittäin tärkeää kiinnittää huomiota sen suorituskykyyn.

Jos viimeistelyn taiteellinen päätös merkitsee saumatonta asennusta, huovutus on valittava laatan värin mukaan. Kiinteän paksuuden omaavien välilevyjen laitteeseen käytetään sopivan kokoisia muovisia ristejä.

Kun viimeistely on loppunut tasolle, jossa kellarin laajennus päättyy, on täytettävä viimeisen rivin ja seinän välinen tila sementtilaastilla tai laattaliimalla. Viimeinen keramiikan rivi asetetaan pohjan päähän, jonka kaltevuus on 10-15 astetta ulospäin. Viimeisten pystysuoran ja vaakasuoran rivin laattojen liitospäät maadoitetaan kulmassa "kuivan leikkurin" kanssa, kunnes niiden rajapinnassa ei ole aukkoa.

Liimaa levitetään laattojen takapuolelle tasaisella lastalla ja levitetään tasaisesti, minkä jälkeen sen ylimäärä poistetaan "kampalla" liimakerroksen valittujen hampaiden mittojen mukaan. Liima-aineen paksuuden tulee olla 5-10 mm.

2-3 päivän kuluessa muninnan lopettamisesta he alkavat täyttää tarttuvat nivelet.

Saumaus

Kellarissa olevan pinnan liitosten täyttötekniikka ei poikkea sisäisen työn samanlaisesta suorituksesta. Kiinnitysliitokset, niiden leveydestä riippuen, tehdään kumilastalla tai rakennus-ruiskulla, jota seuraa seoksen tiivistäminen ja tietyn muotoisen profiilin muotoilu lastalla.

Viimeinen vaihe laattapohjasta on tiivistys.

Kun viimeistelee kiviä, ylimääräinen seos poistetaan 15-20 minuutin kuluttua injektoinnista, kun liimalla oleva liima asetetaan. On parempi poistaa ylimääräinen liima ja lika klinkkerilevystä välittömästi, koska myöhemmin sen huokoinen rakenne on vaikeampi puhdistaa.

johtopäätös

Klinkkerilattian tai posliinista valmistetun kattokerroksen alapuolella on kallis toiminta, mutta monien positiivisten ominaisuuksien kestävyys, jonka säätiö hankkii tuotannonsa jälkeen, kattaa kaikki kustannukset. Ja jos harkitsemme mahdollisuutta suorittaa tällainen sisustus itsenäisesti, mikä antaa merkittäviä kustannussäästöjä, tämä teknologia säätiön järjestämiseksi tulee entistä houkuttelevammaksi, mikä selittää sen suosion.

Monoliittinen säätölevy tekee sen itse

Usein maaperän ominaispiirteet rakennustyömaalla eivät salli paalun tai nauhan perustan käyttöä. Ainoa mahdollinen vaihtoehto tällaisissa tilanteissa on raudoitetun betonin monoliittisen levyn perusta. Vain tällainen levyalusta pystyy jakamaan pistekuormitukset, jotka johtuvat kausivaihtelusta ja minimoivat maaperän paineen ja jakavat talon painon koko monoliitin. Jalustan intensiteetti ja kustannukset ovat korkeat. Tehdä itseäsi ei kuitenkaan ole niin vaikeaa.

pitoisuus

Mikä on pohjalevy?

Massiivisuuden ja voimakkuutensa ansiosta monoliittinen perustus, joka muodostaa yhden levyn, kykenee kestämään voimakkaita paikallisia vaikutuksia maaperän alapuolelta ilman tuhoutumista ja muodonmuutosta. Voimakkaasti talvella kallistumassa se kohoaa tasaisesti ja koko kohoaa talon kanssa, ja keväällä myös putoaa. Jos tällainen säätiö rakennuksen alla tehdään täsmälleen tekniikan mukaan, se on kestävä ja kestävä.

Alhaisen rakennuksen perustana on kolme kerrosta:

Hiekkapohjainen tyyny.

Vahvistettu betonirakenne.

Se olisi ymmärrettävä selvästi, tämä ei ole ihmelääke missään tilanteessa. Kyllä, se voidaan varustaa vaikeista syistä. Mutta jos tontti on koskematon tai se sijaitsee pohjoisilla alueilla, joilla on vaikeat talvet, niin yksityiselle talolle on parempi mieluummin paalujen analogi. Tällaisessa tilanteessa olevasta uunista tulee vähän sekaannusta.

Kaikki tällaiset perusteet on jaettu kahteen alalajiin:

Ensimmäinen tyyppi sisältää betonin monoliitin kaatamisen vahvistamalla suoraan hiekka-sora-alustalle. Toisessa tapauksessa valmiit betoniterästuotteet asetetaan ensin hiekalle, ja betoni on jo kaadettu hiekalle ohuemmalla kerroksella.

Laatta perustuskuvio

Kestävyyden ja luotettavuuden kannalta molemmat vaihtoehdot ovat vertailukelpoisia. Tässä säätiön viimeiset parametrit riippuvat enemmän projektin alustavien laskelmien laadusta. Esivalmistettujen raudoitettujen betonilaattojen käyttö nopeuttaa kuitenkin entisestään valmistetun monoliittisen perustan rakentamista tulevaan taloon.

Edut ja haitat

Ei tarvita erikoislaitteita (lukuun ottamatta kokoonpanoasetusta);

Vähimmäismäärä maanrakennusta - riittää poistamaan vain ylempi hedelmällinen kerros;

Kuormien tasainen jakautuminen;

Mahdollisuuksien laajentaminen monimutkaisten rakenteiden maaperän rakentamisessa;

Työn yksinkertaisuus - voit tehdä laattojen perustan omilla käsissänne jopa yksin.

Pohjusylinterillä on suuri lujuus ja luotettavuus. Lisäksi sillä ei ole erityistä rakentamistaitoja itsenäiselle luomukselleen. Riittää, että pystyt yhdistämään puiset muottipaneelit ja vaivaamaan betonia.

Ajan myötä betoni muuttuu vain vahvemmaksi, joten älä pelkää jättää sitä "kaada" kausi tai kaksi

Pohjalla vahvistettu säätiö ilman pelkoa voit laittaa lähes kaikki mökit. Keraamisia betonia, keraamisia ja silikaattilohkoja sekä kaikentyyppisiä puita (profiilipuuta, hirsiä jne.) Käytetään rakennusten rakentamiseen yhdelle tai kahdelle kerrokselle. Seinämateriaali, johon kaasuliesi tai tiili on otettu, ei tällaisella monoliitillä juuri särkyä maaperän turvotuksesta. Liesi voi laittaa sekä puisia että betonisia, rungon tai runkopaneelin taloja.

Puutteita olisi mainittava:

Pinta-alan tasaisuuden rajoitukset;

Kyvyttömyys varustaa kellarissa tai kellarissa;

Viestinnän levittämisen vaikeudet;

Materiaalien korkea kulutus ja laitteen arvio.

Yksi tällaisen monoliittisen perustan yksi tärkeimmistä ongelmista on viestintä. Talon vesijohto ja jätevesi on suunniteltava etukäteen. Kaikki putket on asetettava ennen betonin kaatamista. Sitten monoliitti on vaikea ja mahdoton murtaa. Lisäksi rinteessä tällainen säätiö omilla käsillään tai ammattirakentajien osallistuminen ei toimi. Se tarvitsee tasaisen alustan.

Askel askeleelta ohjeet levyn pohjan järjestelystä

Ehdotettu askel askeleelta käsittävä opetus mahdollistaa perusalustan muodostamisen ilman konkreettisia tavaroita. Tämä estää nostolaitteiden käytön, joten voit tehdä kaiken itse. Työlle kannattaa houkutella pari apulaista, mutta kaikki voidaan tehdä yksin. Teknologia on äärimmäisen yksinkertainen.

Tällaisia ​​teoksia tehdään kuudessa vaiheessa:

Merkintä ja kaivaus. Runsaasti maata, joka on poistettava laattapohjan alla, ei tarvita. Se on tarpeeksi leikattava sooda ja syvempi 20-30 cm. Kaivettu kaivo on tarkoitettu hiekkalaatikkoon ja tasoittaa betoniliuoksen kaatamista. Asettelu on vielä helpompaa. Monoliittisen laatan muoto on banaaninen suorakulmio, joka on talon koko. Sen määrittelemiseksi maahan vain neljä koukkua ja lanka vaaditaan.

Mittaa maaperän taso ja korkeusero paikan päällä

Kaivamme kaivauskaivua

Pyykimme kuopan pohjan korkeuden mukaan pienellä kaivinkoneella

Hiekka tai hiekka-sora-tyyny täyttö. Säännön mukaan perustapehmuste on valmistettu erillisistä kerroksista hiekkaa ja soraa. Ja pohjan pitäisi mennä tarkalleen hiekkakerrokselle. Tämä vähentää riskiä maaperän kosteuden lisäämisestä betoniin. Pohjasta ja kerrosten välillä ei ole välttämätöntä, mutta geotekstilien käyttöä suositellaan. Tästä johtuen maaperä, hiekka ja sora ei sekoitu keskenään.

Nukuimme pohjan pohjalle hiekalla

Drum hiekka tyyny erikoiskone

Laitemuotti ja munivien viestintä. Muotti on tehty lankojen ympärysmitan ympärille, jonka paksuus on 20-40 mm tai erikoismateriaalilevy, jossa on laminointi. Ensimmäinen vaihtoehto on halvempi. Toista rakennustyöt käyttävät usein niitä, joita nämä lastulevyt käyttävät uudestaan. Muotoilun yleinen rakenne on äärimmäisen yksinkertainen - suojaa kaivosta ja tukee ulkopuolelta.

Valmista ristikko ja levy muottiin

Layout roll vedenpitävä (kateaine). Asettamalla arkkeja, jotka ovat vedeneristyslaitteita päällekkäin ja vapautettuna sivuilla siten, että teräsbetonilaatta pysyy avoimena vain ylhäältä. Usein tavallista piiraa täydennetään kerroksella betonivalmistusta (tasoitus). Tämä on tavallinen ratkaisu ilman 10-15 cm paksuista vahviketta, joka on tarkoitettu ainoastaan ​​kaivamisen pohjan tasoittamiseen ja katonmateriaalien rikkoutumien poistamiseen raunioilla.

Liittimien asennus. Lujitushäkki on valmistettu kahdesta kerroksesta halkaisijaltaan 14-16 mm olevilla teräspalkkeilla, joiden neliösolut ovat 20-25 cm ja poikittaissillat. Vahvistuksen kiinnitys valmistetaan sähköhitsauksella tai pehmolangalla.

Me olemme neuloneet vahvistamista ja koottavat laattojen kaatoa

Yhden kerroksen paksuus on tavallisesti 250-300 mm. Ei ole suositeltavaa tehdä sitä enää, koska maassa on lisääntynyt kuormitus. Jos pohjalevyä kaadetaan autotallille tai muulle valoalueelle, niin saat 100-150 mm: n päällä yhdellä vahvistuskerroksella. Useimmissa tapauksissa tämä paksuus on enemmän kuin tarpeeksi. Mutta jos kaikki on päättänyt tehdä oikein, tarvitaan projekti, jossa lasketaan kaikki kuormat ja muut parametrit.

Betonin läpivienti. Seuraavaksi asetettua raudoitusta kaadetaan betoniliuoksella, jonka merkintä ei ole pienempi kuin M-300 ja F yli 200. Rakennuskoodien ja -ohjeiden kaakeloitu pohja kestää vähintään kuukauden kuluttua kaatamisesta. Betoni on tarttua ja vakiinnutettava, prosessi on hidas. Vain silloin on mahdollista laittaa talon seinät siihen.

Aloita täyttämään levy

Casting-prosessissa käsittelemme betonia koko pinnalle.

Betonin tulee peittää tasaisesti kaatopaikka.

Noudata vaikeasti tavoitettavia alueita, työnnä betonikoneen alusta

Levitämme kaikki betonin pinnalle

Sileä valetun betonin pinta

Betoni laattojen alla kaadetaan

Me peitetään muovikalvo täynnä pohja

Käyttö

Tällaisen säätiön itsenäisessä rakentamisessa ei ole kyse superkompleksista. Betoni voidaan tilata valmiiksi tai sekoittaa sementtiä, raunioita ja hiekkaa suhteessa 1: 3: 3. Mökin seinien ja katon rakentamisen jälkeen on suositeltavaa lämmittää pohja päistä ja lopettaa se. Sisustus, vastapäätä tiili tai metalli sivuraide on täydellinen.

Tile talon kellariin

Erityisesti on kiinnitettävä huomiota rakennuksen kellarikerroksen viimeistelyyn, koska siihen vaikuttavat monet luonnolliset tekijät, kuten korkea kosteus. Hyödynnettäessä sopivaa kaakeliä soclen valitsemiseksi, on parempi kunnioittaa korkealaatuisia materiaaleja, jotka voivat toimia uskossa ja ovat totta vuosikymmenien ajan. Kyseessä on kellarilevyn viimeistelyprosessi, kuvataan myöhemmin.

Mikä tässä artikkelissa on

Ominaisuudet kaakeloitu jalusta edessä

Talon kellari ei ole alttiina vain jatkuvalle suurelle kuormalle, mutta se on melkein koko ajan kosketuksissa märän ympäristön kanssa. Tässä yhteydessä pohjan pinnan ei pitäisi olla vain koriste, vaan myös eräänlainen suoja ulkoisista aggressiivisista tekijöistä.

Samanaikaisesti tällainen vaihtoehto kuin keraamisten lattialaattojen asentaminen katsotaan tavallisimmaksi tavaksi suojella sään ja kosteudelta. Lisäksi tämä sisustus on ainutlaatuinen muotoilu. Kaikki ero putkilinjan ja julkisivun välillä on ensimmäisessä korkeammassa lujuudessa, joka saavutetaan mm. Elementtien huomattavan paksuuden avulla. Tässä yhteydessä rakennuksen eristys kasvaa, sen alaosa vahvistuu. Myös talon kellarikerroksen kaakeli toimii eräänlaisena linjana, joka rajaa talon pohjan apinaalisella osalla.

Liimaelementit yhdistetään usein vedeneristys- ja lämmöneristysmateriaaleihin. Tarvittavan vahvuuden takia talon kellarissa on saatavana erilaisia ​​muunnelmia. Jos talon omistajalla on vähän kokemusta normaalilevyn käsittelystä kellarissa, hänellä ei ole mitään ongelmia. Tällaisessa tilanteessa paras ratkaisu on kuitenkin hakea asiantuntijoiden apua. Loppujen lopuksi säätiön edessä olevaa laatua ei voida tallentaa, sen toiminnan kestävyys riippuu siitä. Tällöin päällikkö on tietyn tiedon ja kokemuksen omistaja. Hän pystyy varoittamaan siitä, mitä materiaaleja voi olla ja mistä on mahdotonta vahvistaa laatta.

Laatta-aineiston ominaisuudet pohjalle

Useimmissa tilanteissa, kun käytetään käytettyjä klinkkerilevyjä, jotka jäljittelevät erilaisia ​​rakennusmateriaaleja. Koska laatta on vastuussa tärkeistä toiminnoista, laatuvaatimukset ovat hyvin tiukat.

Tässä yhteydessä kellarissa viimeisteltävälle kaakelilevylle tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

 1. Lisääntynyt paksuus. Kun verrataan pohjalevyä tyypilliseen, ensimmäisen paksuus on kaksi kertaa toisen paksuus. Tyypillisesti paksuus voi vaihdella ja olla arvojen välillä 15 - 20 mm. Se on tämä laattaelementtien paksuus, joka antaa heille kyvyn kestää rakennusrakenteen pääosan yläpuolelta tulevia kuormia;
 2. Vastusta aggressiivisista ympäristötekijöistä. Koska ympäristötilanne pahenee joillakin alueilla eli erilaisten luonnonkatastrofien ilmaantuminen (esim. Happosata) ei ole suljettu pois, kellarin kellarissa on oltava korkealaatuista eikä missään olosuhteissa häviä ulkonäköään;
 3. Alhainen verhoilun lämmönjohtavuus on laatu, jonka avulla voit lisätä laattoja talon eristysjärjestelmään sisältyvien materiaalien lukumäärään. Vaikka luonnollisesti kukaan ei ole peruuttanut pakollista vesivoimaa ja lämpöeristystä. Tässä yhteydessä estää kylmän sisäpuolen tunkeutumista ja koko talon lämpöhäviökerrointa pienenee.

Pohjakansiotyypit

Alustan voi olla eri materiaaleja. Mutta tässä luettelossa erotetaan suosituimmat rakennusmarkkinoilla. Nämä ovat seuraavia materiaaleja.

Klinkkerilevyt

Se valmistetaan puhdistetusta savesta yksittäisillä korkean lämpötilan (1000 asteen) paahtamalla. Julkisivulla sitä käytetään vain sen ansioiden takia:

 • lisääntynyt lujuus;
 • alhainen veden imeytyminen;
 • kestävyys (klinkkerillä valmistetut rakennukset Euroopassa ovat olleet lähes uudistettavia viime vuosisadalta);
 • lisääntynyt pakkasenkestävyys;
 • kosteuden kestävyys;
 • kestävyys aggressiivisia osia vastaan.

"Irrotettu vyö"

Tällainen materiaali on yksi keinotekoisista kivityypeistä. Koostumus sisältää marmorisiruja ja akryylisideainetta. Vain etupinta näyttää helpotuksen, kun taas sisäpuolella on tasainen, mikä helpottaa asennusta. Lisää myönteisiä kohtia:

 • kosteuden kestävyys;
 • paloturvallisuus;
 • vahvuus;
 • vastustus jäätymiseltä;
 • estetiikka luonnontuotteiden tasolla;
 • sävyjen ja tekstuurien monimuotoisuus;
 • hoidon helppous;
 • ympäristönsuojelu (kyky hakeutua sisustukseen sisäpuolelta).

Polymer hiekka päin

Polymer hiekka päin. Tällaisen materiaalin koostumus sisältää hiekkaa, polymeerejä, väriaine modifioijilla. Ominaisuudet ovat:

 • pakkasvaste (enintään -70 astetta);
 • kosteuden kestävyys;
 • UV-säteilyn kestävyys;
 • kulumiskestävyys;
 • lämpötilavaihtelu;
 • alttius aggressiivisten aineiden - öljyjen, happojen ja muiden sateiden ja puhdistuskoostumusten haitallisten aineiden vaikutuksille;
 • pieni paino;
 • erinomaiset ääni- ja lämmöneristysominaisuudet.

Muita yhtä tärkeitä vaihtoehtoja.

 1. Sementtimaalaus. Se on valmistettu betonista, jolle on ominaista hyvä kosteuden imeytyminen. Siksi tällainen vuoraus on välttämättä käsiteltävä vettähylkivillä kyllästyksillä;
 2. Keinotekoinen kivi. Se luo vaikutelman, joka ei ole huonompi kuin luonnonkivi, mutta sen kustannukset ovat pienemmät. Se painaa hieman. Miinukset - käyttöikä verrattuna luonnolliseen materiaaliin on vähäisempi, tarvitaan vettähylkivää ainetta;
 3. Luonnonkivi. Ulkomaisuus, kestävyys, voimakkuusindikaattorit kuvaavat tätä materiaalia. Haittoihin kuuluvat korkeat kustannukset, suuri paino, kuljetus- ja asennusvaikeudet, lisäkuormitus pohjaan;
 4. Julkisivusivut. Se on muovi / tiilimuuraus simulaattori. Se ei paina paljon, se on vesitiivis, se on alhainen, se on vain asennettu, erilaisia ​​suunnittelun kehitystä. Kiinnitys runko-oloon mahdollistaa hyvän tuuletuksen alemman kerroksen. Haittoihin kuuluu lämpölaajeneminen, pieni UV-säteilyn kestävyys;
 5. Hyperpuristettu materiaali. Se on valmistettu löysäksi mineraalien fraktioista hitsauksen periaatteella lisäämällä sitovia komponentteja paineen alaisena. Edut ovat kosteuden kestävyys ja pakkasenkestävyys.

Lähestymiset rakennuksen pohjan leikkaamiseen

Kellaristossa, kuten yllä mainittiin, on useita hyödyllisiä piirteitä. Materiaali ei kuitenkaan pysty osoittamaan toimivia ominaisuuksiaan oikein, jos se on pinottu virheillä.

Laattojen viimeistelysäännöt

 1. Laskettaessa kattavuutta, sinun on otettava huomioon leikattava alue. Yksityisen talon kellarikerroksen korkeus vaihtelee 20-50 cm: n välein. Jos kellarissa on kellari, luku kasvaa. SNiP: n mukaisesti ei saa tehdä kellarikertaa alle 20 cm, koska sen pieni korkeus ei todennäköisesti suojaa sulatusta ja sadevedestä, ja se estää sen tunkeutumisen taloon;
 2. Kiinnityselementtien liimausmenetelmä on yleisin asennusvaihtoehto. Sen lisäksi on olemassa mekaaninen kiinnitysmenetelmä (itsekierteittävät ruuvit), kehysmenetelmä (tuulettuva julkisivu).

Liiman kiinnittämiseen sopivat tällaiset viimeistelyt:

 • kivi koriste-ja luonnollinen;
 • klinkkerin;
 • polymeerihiekka tai sementtilaatta.

Samanaikaisesti on mahdollista asentaa mekaanisesti mekaanisesti polymeerimateriaalihionta ja kehys, sivuraide - kiinnittämällä runkoon.

Ennen työn suorittamista rakennuksen kehällä tasolle horisontaalisen jalustan profiilin mukaisesti. Työn päätyttyä se poistetaan. Tämä toimenpide johtuu suurelta osin socle-pinnasta, jolla rivit alkavat yksinkertaisesti "kellua" ilman lähtöviivaa.

Liimaustekniikka

Liimausmenetelmän tekniikan noudattaminen ansiosta voit luoda kauniin kellariviin, joka suojaa tiloja sisältä kaikenlaisia ​​vaikutteita.

Ensimmäinen vaihe on rakenteen rakenteen valmistelu. Riippumatta valitusta materiaalista, seinät puhdistetaan vanhoista tahroista ja viimeistelevät ja tasoitetaan. Asenna tarvittaessa vahvistusverkko eristyksen ja vedeneristysmateriaalien peittämiseksi. Lisäksi pinta pinnoitetaan huurteen kestävällä alukkeella.

Seuraavaksi arvioi elementtien sijainti pinnalla. Kellarimateriaali kiinnitetään sopivilla liimakoostumuksilla. Älä käytä tätä koostumusta sementillä, sillä niillä ei ole tarvittavia ominaisuuksia, jotta viimeistely olisi mahdollisimman tehokasta. Ei ole tarpeen noudattaa periaatetta säästää materiaaleja (loppujen lopuksi sementtilaasti on halvempaa), koska se voi mennä sivuttain jonkin ajan kuluttua. Tässä tapauksessa valittu liima on erotettava hyvillä alhaisilla lämpötiloilla. Liimaa levitetään kerroksella, jonka paksuus on enintään 4-5 mm.

Jotta elementtien rivien välisten muodostuneiden saumojen tasaisuus olisi mahdollista, käytä välikappaleita yhtenäisen muurauksen varmistamiseksi. Etumateriaalia ei ole vaikea antaa liimalla omalla tavallaan ilman ammattilaisten apua.

Elementtien asettaminen alustalle alkaa ylhäältä merkistä. Tämä lähestymistapa takaa elementtien yhtenäisen ja tiiviin sovittamisen seinään. Lisäksi alarivillä on paljon vähemmän väärinkäsityksiä. Esimerkiksi jos on tarpeen leikata osia, ei-esteettinen osa voidaan peittää maaperällä.

Kellarin viimeistely on suoritettava sokean alueen rakentamiseen saakka. Tämän vaihtoehdon avulla on mahdollista poistaa alemman elementin leikkauksen tarve. Koska pohja on edelleen peitetty sokealla materiaalilla.

Kulmien koristelu on ongelma, jota usein esiintyy yksityisten asuntojen omistajien kanssa, kun viimeistellään julkisivujen pinnat. On järkevää viimeistellä nivelet kulmavälineillä. Mutta jopa niiden puute kaakeloitu koristelu julkisivu näyttää hyvältä.

Yksittäisten elementtien välisten saumojen tiivistäminen suoritetaan erikois-fuusiolla, jonka koostumus sopii ihanteellisesti liima-ainesosien kanssa (tässä tapauksessa yhdistetyt materiaalit hankitaan yhdessä päällystysmateriaalin ostamisen aikana). Kiinnitä nivelet varmistaen, että lastalla ei sekoitu liimaa. Tässä yhteydessä ammattilaiset suosittelevat injektointia sen jälkeen, kun pohjalevy on kokonaan kuivunut.

Ratkaisu, kuten laatan jalusta, on kaikin puolin oikea. Jalkakäytävän tämän vaihtoehdon valitseminen on ymmärrettävä, että se on melko kallis (socle-laatat ja -laatat eivät ole halpoja). Jos kellari on suuri, on suositeltavaa hankkia laaja kalibraattinen laatta, joka luo ainutlaatuisen vaikutelman käsityksen siitä, että pinta on ulkoasultaan leikattu. Lisäksi asennusprosessi sen kanssa on paljon helpompaa.

Säätölevy tee se itse askel askeleelta ohjeita

Kaikkien yksityisten kehittäjien valitsemat perustukset, jotka valitsevat maanrakennusten ja kiinteistöjen rakentamiseen, ehdottomasti johtavat käyttötaajuuden kannalta ovat teippityyppiset perustukset. Rakennustyömaan maaperän ominaispiirteet, alueen erityinen ilmapiiri, maanalaisten vesistöalueiden muutosten sijainti ja dynamiikka vaativat kuitenkin melko usein syvälle liukastumisjalan jalkaan sijoittamisen, mikä tekee siitä epäedullisen ratkaisun etenkin silloin, kun rakennetaan suhteellisen pieni koko ja kokonaismassa rakennus. On tarpeen etsiä muita, taloudellisesti perusteltuja, mutta samanaikaisesti vaihtoehtoja, jotka eivät ole kantavien mahdollisuuksien kannalta huonompia.

Säätölevy tee se itse askel askeleelta ohjeita

Yksi tällainen ratkaisu voisi olla monoliittinen laatta, joka kaadetaan koko tulevan rakennuksen alle. Samanlaiseen pohjaan kuuluvan kuorman tasainen jakautuminen koko merkittävällä alueella mahdollistaa tällaisen järjestelmän soveltamisen niillä mailla, joiden kantavuus on pieni. Ja vertaileva yksinkertaisuus tällaisen kehyksen rakentamisessa tekee siitä melko toteuttamiskelpoiseksi. Joten tämän julkaisun aihe on omat käsitystyöt, askel askeleelta käsin, laskelmista käytännön toteutukseen.

Yleistä tietoa säätiöstä - monoliittinen levy

Monoliittisen laattasäteilyn tyypillinen muotoilu

Laattojen perustus ei vaadi syviä kuivikkeita, pikemminkin päinvastoin sen kantokyky ja "kelluva" ominaispiirteet ilmenevät täsmälleen riittävän läheisessä paikassa maan pinnalle. Tällöin maaperän pakkasella ei ole myöskään sen tuhoisan vaikutuksen rakentamisen vakautta - itse levy ja sen korkealaatuinen rakenne yhdessä siihen rakennetun rakennuksen kanssa "kelluvat" maaperän pinnalla.

Monoliittisen pohjalevylaitteen kaaviokuva on esitetty alla olevassa kuvassa:

Monoliittisen pohjalevyn periaate

1 - Taitettu maaperä - pohjaveden pohja.

2 - Hiekka, hiekka ja sora, "murskattu" tyyny, joka edistää kuormien tasaista jakaantumista, muuttuu eräänlaiseksi peltipeliksi, joka pehmentää maan värähtelyjen vaikutusta. Käytetään tällaisen "tyynyn" kerrostettua täyttöä ja tampingia, jossa on yksi tai useampi materiaalien vuorottelu tai homogeeninen CBC: n käyttö.

3 - Geotekstiilien kerros (dornit), joka antaa hiekkaiselle "tyynylle" jonkinlaisen "vahvistuksen", estää sen mätämisen tai hämärtymisen ylikyllästetyillä mailla. Tässä kuvassa näkyy vain yksi geotekstilikerroksen sijoitteluvaihtoehdoista, mutta niiden määrä ja sijainti voivat vaihdella tietyistä ehdoista riippuen. Joten tällainen kerros sijoitetaan louhoksen täytetyn pohjan pinnan ja hiekkaisen "tyynyn" ensimmäisen kerroksen väliin, jotta estetään maaperän hiukkasten tunkeutuminen siihen. Geotekstiilien kerros erottaa myös täyteaineen hiekka- ja sora-kerrokset - jälleen vahvistamisen ja välimatkan välttämiseksi. Samanaikaisesti hiekkakerroksen yläpuolella olevan soran tai sora- kerroksen sijainti näyttää olevan optimaalisempi - koska pohjaveden kosteuden kapillaari "imeytyy" lähes kokonaan pois.

4 - ns. Betonivalmisteen kerros. Laattapohjan yhteisen "kakun" elementti jätetään usein laiminlyöntiin aineellisten säästöjen ja työn kokonaiskeston lyhentämisen vuoksi. Sillä välin tällaisella konkreettisella valmistuksella on merkittävä rooli - se mahdollistaa säätiön "selkeän geometrian" menemisen, jotta voit kaataa pohjaa tai antaa eristysmateriaaleja. Sen ansiosta voit saada erittäin laadukkaasti laattaan tarvittavan vedenpitävyyden asentamisen.

5 - Jo mainittu kerros, joka on pakollinen tällaiselle pohjalevylle, suojaa rakennuksen perustan kosteudelta alhaalta. Optimaalinen ratkaisu on vähintään kaksi kerrosta rullaneristysmateriaaleja polymeeri-bitumipohjaisesti.

6 - Monoliittinen levy itse lasketun paksuuden kanssa.

7 - betonilaatan vahvistaminen. Sen klassinen toteutus on kaksi tasoa vahvistuspalkkeja, jotka on liitetty toisiinsa rakenteellisen tilavuuden antamiseksi erityisillä puristimilla. Vahvikkeen järjestely on suunniteltu siten, että betonikerros, joka on noin 50 mm, syntyy palkkien ja reunojen ylä-, alapuolella ja päissä metallipro- sessien alkamisen estämiseksi.

Tämä on yleinen järjestelmä, mutta monoliittisia pohjalevyjä on useita, joita käytetään riippuen yhdestä tai toisesta erityisestä rakenneominaisuudesta.

Yksinkertaisin versio ja luultavasti yleisin muunnos on kiinteä laatta, jonka yhtenäinen paksuus havaitaan koko alueella.

Tässä kaaviossa monoliittisen levyn yksinkertaisin versio on esitetty yksinkertaistetussa muodossa - yhtä paksuudeltaan kaikilla alueilla.

Tällainen järjestelmä valitaan useimmiten talojen ja ansiorakenteiden rakentamisessa melko vakaalla maaperällä. Kuitenkin sillä on ilmeinen haitta - laattojen paksuus on yleensä pieni ja osittain maanpinnan alapuolella, eli yläreuna sijaitsee lähellä maata, mikä ei ole kovin hyvä seinärakenteisiin. On taloudellisesti järjetöntä lisätä tämän paksuisen levyn paksuutta, mikä tarkoittaa sitä, että voit harkita toista vaihtoehtoa - kaatamalla säätöjä lujittavalla jäykistysvyöhykkeellä, jolla on jonkin verran samankaltaisuutta nauhalevyn kanssa. Lisäksi nämä kylkiluut voidaan sijoittaa sekä laatan yläpuolelle että sen alapuolelle.

Siten voidaan saada aikaan eräänlainen pohja-grillata, jos kaadetaan samanaikaisesti levyn kanssa levyn pinnan yläpuolelle ulkonevat jäykistysrivat, jotka saadaan "kulhon" tyypin avulla. Tällaiset grillit sijoitetaan pitkin rakennustelineiden tukiseinien rakennetta pitkin, sen jälkeen, kun niiden vaakasuorat pinnat on vedettynä, muuraus alkaa täältä.

Laattapohja, joka on lujitettu ulkonevilla betonisärmäyksillä, jotka muodostavat perustan talon kantavia seiniä varten

Samankaltaista järjestelmää käytetään usein tapauksissa, joissa kellarikerroksen tai kellarikerroksen suunniteltu käyttö - samaan aikaan liesi tulee näiden huoneiden lattia. Ja grillistä, kun he alkavat laittaa kellariin.

Jos et halua syventää laattoja liian syvälle maahan ja samaan aikaan saavuttaa maksimaalinen kantavuus ilman paksuuntumista, voit käyttää järjestelmää, jossa jäykisteet ovat alaspäin.

Betonilla täyttämisen jälkeen vasemmat "kanavat", joissa on lisävahvisteiset häkkiin sijoitetut, muuttuvat jäykisteiksi, monessa suhteessa kuin liuskan perustukset

Pintavalmisteen, muotin ja lujittavan kehyksen asentamisen yhteydessä on välittömästi järjestetty syvällisiä "kanavia", jotka laatan valssauksen jälkeen muuttuvat jäykisteinä maahan päin.

Tämä johtaa myös eräänlaiseen "symbiosiin" laattojen ja nauhojen perustuksille. Stiffeners on suunniteltu ulkoisten seinien ja pääkaupunkiseudun väliseinien alle. Jos sisäisiä väliseiniä ei ole, niin kylkiluiden tulee sijaita rinnakkain toisiinsa ja talon kehän lyhyemmän puolen kanssa, enintään 3 000 mm: n välein.

Tämän järjestelmän ansiosta voit saavuttaa vakavia betonin säästöjä, koska asianmukaisesti suunnitelluilla jäykisteillä voidaan levyn paksuutta pienentää merkittävästi 100 ÷ 150 mm menettämättä kantavuuttaan. Tämä on loppujen lopuksi 1,0 ÷ 1,5 kuutiometriä liuosta jokaiselle 10 neliömetriä tilaa.

Lisäksi pohjaelementin lämmittämiseen on runsaasti mahdollisuuksia - korkein ero pääpinnalla ja kylkiluilla suoritetaan usein asettamalla kestävä lämpöeristysmateriaali, esimerkiksi ekstrudoitu polystyreenivaahto. Muuten tämä lähestymistapa on keskeinen edellytys jonkin parannetun laattaperustyypin rakentamisesta - ns. "Eristetty ruotsalainen levy".

Eristetty ruotsalainen liesi (UShP) - pohja koteihin, joissa on vain vähän virrankulutusta

Rakenteiden rakentamisen taipumus minimaalisella, nollaan tai jopa negatiivisella energiankulutuksella, jota käytetään laajalti nykyaikaisessa rakennustyössä, johtaa innovatiivisten teknologioiden, kuten USP: n syntymiseen ja kehittämiseen. Ruotsin levytekniikan päävahvistuksia käsitellään yksityiskohtaisesti portaalin vastaa- vassa julkaisussa.

On järkevää esittää vielä yksi huomautus. Laattojen perustukset eivät voi olla täysin täytettyinä, monoliittisiksi vaan myös valmiiksi tehdyiksi, ja ne koostuvat valmiiksi tehdyistä raudoitetuista betonirakenteista, jotka on pinottu keskenään. Vaikuttaa siltä, ​​että on paljon helpompaa kuitenkin, että vierekkäisten levyjen välisen jäykkyyden puuttuminen tekee tällaisesta säästä epävakaaksi mahdolli- sista maatärinöistä. Tästä syystä tällaista järjestelmää ei käytetä laajalti, ja yksityisasuntojen rakentamista ei käytännössä käytetä. Poikkeuksena voi olla vain pienikokoiset sivurakennukset, joiden pinta-ala rajoittaa yhden vakiolevyn kokoa, mutta tiedätte, että tämä on erittäin harvinaista.

Laattojen perustuksen käyttö. Sen tärkeimmät edut ja haitat

Laattojen perustuksen käyttö on täysin perusteltua rakennustyömailla, joille on ominaista maaperä, jolla on alhainen kantavuus. Yleensä turvautuu siihen, missä yksinkertaisemmat järjestelmät, kuten matala tai pylväs, ovat yksinkertaisesti mahdottomia "geologian" erityispiirteiden vuoksi: maaperän taipumus jäätymiseen, horisontaaliset "liikkeet", vesistöjen läheisyys jne.

Laattojen perustusta käytetään yleensä maaperällä, jolla ei ole riittävästi kantavuutta, kun enemmän näennäisesti taloudellisia järjestelmiä tulee mahdottomiksi tai vaativat liiallista hautaamista.

Lisäksi tällainen säätiö, huolellinen laskenta ja suunnittelu, voi olla erittäin luotettava perusta monikerroksiselle rakentamiselle. Kuormien tasainen jakautuminen pohjan suurelle alueelle antaa erittäin merkityksetön paineen painetta maan päällä jopa massiivisten rakennusten ja teknisten rakenteiden rakentamisen aikana. Totta, tämä koskee suurelta osin teollisessa mittakaavassa tehtyä rakennustyötä.

Laattojen säätiön eduista ja haitoista, todellakin ja suoraan sanottuna, paljon haavoittuneita, on paljon kiistoja. Yritetään luetella ne ja hieman ymmärtää tämä kysymys.

Mitä he sanovat ansioista?

 • Yleinen mielipide on, että monoliittinen laattasäätiö on ehdottomasti "ihmelääke" kaikissa tapauksissa, eli se voidaan pystyttää millä tahansa maaperällä. Oletettavasti tällainen liesi kotiseudulla, jopa suolla alueella, on luotettava perusta raskaalle rakennukselle, koska sen "kelluvuus" vuoksi se heilahtelee maaliikenteen kanssa ilman, että se muuttuu epämuodolliseksi.

Jotta voin olla samaa mieltä tämän lausunnon kanssa, tietenkin, mahdotonta. Todennäköisesti olisi oikeampaa sanoa vain, että pohjalevy avaa laajennetut rakentamismahdollisuudet monimutkaisilla maaperäalueilla, joiden kantavuus riittämättömäksi nauhakannalle, ja keskimääräiset korotusparametrit.

Mutta ilmeisesti myrkyllisissä, vettähylkivissä maissa, joissa esiintyy todennäköistä sakkautumista, etenkin alueilla, joilla on ankara talviaikainen ilmasto, luultavasti vain paalusäätiö on luotettava perusta, vuodet paalut hammered (ruuvattu) tiheä, joilla kalliot sijaitsevat selvästi alle jäädytysasteen.

Ja pohjalevy, joka sijaitsee käytännöllisesti katsoen pinnalla, voi todellakin liikkua tietyissä rajoissa yhdessä maan värähtelyjen, eli "float" kanssa. Mutta vaiva on se, että alueilla, joilla on vakava maaperän epävakaus, näillä värähtelyillä voi olla erittäin suuri amplitudi ja ne levitetään epätasaisesti alla olevan levyn pinnalle. Vaikka maa on täysin homogeeninen koko alueelle, tämä epäyhtenäisyys selittyy banallisista syistä - eteläpuolella lähes aina routaantuminen menee pienempään syvyyteen ja sulaminen keväällä tapahtuu paljon nopeammin. Ja tämä merkitsee sitä, että laatta alkaa, paljastuessaan, kokonaan valtava sisäinen taivutusjännitys.

Jopa näennäisesti hyvin pienet pohjalevyn muodonmuutokset maaperän "liikkeiden" epätasaisuuden vuoksi voivat johtaa vakaviin seurauksiin.

Laattojen perustuksille on pääsääntöisesti erittäin merkittävä varmuusmarginaali, ja on mahdollista, että levy itsessään kestää tällaisia ​​kuormia, ei repäise, mutta pienet lineaariset muodonmuutokset ovat varsin todennäköisiä. Ne siirretään myös seiniin, ja lisäksi koko rakennuksen rulla pystysuorasta akselista ei suljeta pois. Puurakennuksissa hän ei välttämättä ole niin kriittinen, johtuen rakenteen erityisestä liikkuvuudesta. Kuitenkin jäykkän kiven (lohkojen) seinämien rasitukset kasvavat korkeudella eli voiman levityksen vivulla. Ja on mahdollista, että jonnekin seinän ylemmälle alueelle crack tulee yhtäkkiä esiin ja alkaa laajentua.

Joten, jos puolustat objektiivisesti, sinun ei pidä yliarvioida laattajalustan monipuolisuutta - tämä olisi ihottuma. Joka tapauksessa, jos ei ole varmuutta ehdottomasta menestyksestä, olisi tarkoituksenmukaisempaa kutsua asiantuntijoita suorittamaan sivuston geologinen analyysi. Lisäksi on aina hyödyllistä tutustua ympäröivän laattojen perustusten käytön "historiaan" - mihin ja kuinka pitkään talot rakennettiin, mitä laattojen syvyys ja paksuus olivat, onko valituksia toiminnasta, miten rakennukset kokeneet kausivaihtelut maaperässä - nämä ja muut kysymykset auttaa tekemään oikean valinnan.

 • Monoliittisten laattojen perustukset mahdollistavat suurien, jopa monitasoisten talojen rakentamisen raskaista materiaaleista.

Tämä on totta, ja monet suurkaupungit suurkokoisissa kaupungeissa ovat samanlaisia. Hänen kykynsä levittää tasaisesti suurta aluetta tasaisesti, tällaisella säätiöllä ei ole yhtäläisyyksiä. Tietenkin kaikki tämä pätee ammattimaisesti tehtyihin laskelmiin ottaen huomioon kehitystyön erityispiirteet ja laaduntarkkailu.

Mielenkiintoinen seikka - Moskovan pääarkkitehdas, ensimmäinen, toisin sanoen Venäjän vahvistettu betonirakennus, on monoliittisen laattojen pohjalla.

Niinpä perinteinen viisaus, että laattojen säätiö soveltuu vain pienille kompaktille talolle ja että "sen ikä ei ole pitkä", rajoittuu 35-50 vuoteen - tämä on vain fiktiota. Toistamme - kaikki riippuu pätevistä ammatillisista laskelmista ja toteutuksen laadusta hankkeen mukaisesti.

 • Laattojen pohjan rakenne minimoi kuopan kaivamisen - ei syvä tunkeutuminen maahan.

Jos puhumme pohjapintaan tai pieneen syvyyteen sijoitetulle laudalle, tämä on totta - vain ylimmän hedelmällisen maaperän kerros poistetaan ja syvennyksen suuruus määräytyy suuresti hiekka-sora-alustan laskennallisen korkeuden mukaan. Kuitenkin, jos tämä syvyys kerrotaan koko alueelle (ja laatta on asetettava laajemmalle kuin tuleva rakennus ja lämmitetty jalkakäytävä), niin valitun maaperän määrä voi silti olla huomattava. Joten tämä etu on hyvin epäselvä - massiivisella pohjalla on nauhan perustus, joskus tässä suhteessa se on yksinkertaisempi.

Kaikki laattojen perustukset eivät ole samoja - tällaisella syvällä maavalliolla on enemmän kuin tarpeeksi

Jos aiot käyttää monoliittista levyä, jossa on syvä upotus, eli luoda sen pohjalta talon, jossa on täysimittainen kellari, niin sinun täytyy kaivaa vastaava kuilu, eli sitä on hyvin vaikea hallita ilman erityislaitteiden osallistumista.

 • Laattojen perustuksen käyttö ratkaisee automaattisesti luotettavan perustan ongelman ensimmäisen (tai kellari) kerroksen lattialle.

Tämä on todella tärkeä etu. Ja jos samaan aikaan kuin laatta valmistetaan valu, tarjota korkealaatuista lämpöeristysvyö, lattiat myös esilämmitetty. Tämän lisäksi "lämmitetty ruotsalainen lautanen" asentaa välittömästi vesilämmitteiset lattiat.

 • Laattojen pohjalla tapahtuvaa työtä ei voida pitää monimutkaisen luokkaan kuuluvien tehtävien vuoksi.

Epäselvä toteamus, jonka kanssa on kuitenkin mahdollista sopia jossain määrin. Itsenäisesti liesi ei sisällä toimia, jotka edellyttävät työntekijöiden korkeaa pätevyyttä. Kaivetaan kaivantoa ja hiotaan hiekka- ja soratyynyjä, sitomaan lujitushihnaa, asentamalla muottipesät, kaatamalla ja jakamalla betonia, huolehtimalla hankkimalla laatikko ja muut askelmat - kaikki tämä on joko aluksi ymmärrettävää tai aloittelijan päällikkö voi "täyttää kätensä" hyvin lyhyessä ajassa.

Toinen asia on se, että useat operaatiot edellyttävät erityisten työkalujen ja laitteiden käyttöä. Joten laadukkaan tampingin ansiosta on mahdotonta tehdä ilman värähtelevää levyä, jotta lujittavien kiinnittimien nopea ja yhtenäinen tuotanto on mahdollista, on tarpeen rakentaa asianmukainen laite. Vedeneristys kierrätetyillä materiaaleilla merkitsee kaasupolttimen käyttöä ilmapallolla. Ja koska kaadetun betonin määrä voi osoittautua huomattavaksi, ja on toivottavaa kaataa laatta yhdeksi päivälle, ei ole tuskin riippuvainen laastin itsenäisestä tuotannosta - sinun on tilattava se toimittamalla.

Työntekijöiden korkeaa pätevyyttä ei ole erityisesti vaadittu, mutta jotkin toiminnot on vielä suoritettava erityisten laitteiden mukana.

Voidaan sanoa, että jos jollekin toiminnalle haetaan voimia ja keinoja ulkopuolelta, omistaja, joka keksi ystävien tai sukulaisten apua, voi selviytyä suuresta työstä. Totta, meidän on oltava valmiita siihen, että työ on melko pitkä, fyysisesti kova ja joskus jopa tylsää ja yksitoikkoista. Mutta pieni joukko joukko useita vahvoja miehiä - toteutettavissa. Tietenkin, jos noudatat kaikkia teknisiä suosituksia.

Mielenkiintoista on, että joissakin julkaisuissa, jotka on tarkoitettu laattojen perustuksille, tätä ei ole esitetty hyveinä, mutta haittapuolena - he sanovat, tällaisen laatan työ on äärimmäisen vaikea asia. On mahdollista, että asia on yksinkertaisesti eri arviointiperusteissa - mistä näkökulmasta tämä ongelma on otettava huomioon.

Nyt kiinnitämme huomiota laattaperustan haittoihin:

 • On melko selvää, että tällainen talon perustus soveltuu rakentamiseen suhteellisen tasaisella juonialueella. Jos rakennuspisteessä havaitaan merkittäviä korkeuseroja, tällainen järjestelmä on joko äärimmäisen monimutkainen, kohtuuton tai tunnustetaan täysin mahdottomaksi.

Alueilla, joilla on jyrkkä kaltevuus, pohjalevy on mahdoton tai epäkäytännöllinen - sinun on etsittävä uutta ratkaisua, esimerkiksi pile-pohja

 • Laattojen on oltava koko aluettaan täydellä paikallaan - tämä on juuri sen lisääntynyt tukikapasiteetti jopa väärässä maaperässä. Ja tämä puolestaan ​​tarkoittaa, että ei ole mitään kysymystä minkään kellarista tai kellarista laatta itsessään.

Poikkeuksena voi olla vain edellä mainittu järjestelmä, jossa itse liesi muuttuu täysimittaiseksi kellariksi, puoliksi kellari- tai kellarihuoneeksi. Se yleensä sisältää nousevia jäykisteitä kylkiluita tai hyvin harkittuja vahvistuskirjeitä, joista seinien uppoasennetun osan edelleen pystytys on jo käynnissä, analogisesti syvän upottamisen nauhan perustuksineen. Mutta tällainen säätiö on erittäin kallis "ilo", joka vaatii erittäin ammattitaitoisia laskelmia ja käytännön toteutusta.

 • Laattojen perustuksen rakentaminen vaatii etukäteissuunnittelua ja tarvittavia apuvälineitä, kuten jätevettä, vesijohtoa ja joskus - sähkökaapelia.

Jos maanpäällisen viestinnän tarve on tarpeen tuoda tulevaan taloon, tämä kysymys tulee harkita etukäteen - laatta kaatamisen jälkeen tiiviste tulee mahdottomaksi tai erittäin monimutkaiseksi.

On epätodennäköistä, että tällaiset vaatimukset johtuvat puutteista - arvioidaan pikemminkin vain erityisenä teknisenä ominaisuutena, ja hyvin suunnitelluilla teoksilla se ei erityisesti vaikeuta koko rakentamisprosessia.

 • On paljon puhetta tällaisen säätiön korkeista kustannuksista, mikä voi saavuttaa lähes puolet koko rakennusbudjetista.

Tällaiset pelottavat indikaattorit ovat todennäköisesti päteviä vain edellä mainitulle syvällä levylle. Jos säätiötä ei ole syvennetty, kuva ei todellakaan ole niin "mahtavaa".

Tietenkin, vaikka pienen paksuuden laatta, mutta sen huomattava kokonaispinta-ala, senttimetrit kehittyvät nopeasti nopeasti kuutiometreinä betonilaastia. Kerrossängyn vahvistaminen vaatii huomattavaa lujituksen kulutusta, tietenkin enemmän kuin liuskan pohjalla. Emme kuitenkaan saa unohtaa, että kehittäjä saa yhdessä pohjalevyn kanssa heti valmiin perustan - itse asiassa ensimmäisen kerroksen aluslaudan, jossa on korkealaatuinen vedeneristys ja joskus eristys. Toisin sanoen nämä työvaiheet menevät jo kokonaistalousarviosta.

Joten liian korkeat kustannukset eivät ole aina ilmeinen haitta, ja laatan rakentamisen yksinkertaisuus kompensoi suurelta osin myös rakennusmateriaalien lisääntyneen kulutuksen.

Kuinka monoliittinen pohjalaatu lasketaan

Jokainen säätiö tarvitsee laskelmia, ja laatta tässä asiassa ei ole poikkeus. Totta, on erityisen tärkeää huomata, että tällaisten rakenteiden suunnittelu on edelleen paljon ammattilaisia, varsinkin jos suunnitellaan rakentaa täysimittainen maalaiskartano.

Kuitenkin joskus on mahdollista turvautua itse laskutoimituksiin, esimerkiksi muiden kuin asuinrakennusten rakentamiseen - autotalliin, varikkoon, kylpyläosastoon tai talonrakennukseen. Ja yksi laskentan avainparametreista on aina monoliittisen levyn paksuus. Liian pieni paksuus ei pysty selittämään taivutuskuormia, liiallinen paksuuntuminen on tarpeetonta työvoiman ja laitteiden menoja.

Miten optimaalinen levypaksuus lasketaan?

Laskelmia tulisi mieluummin edel- lyttää maaperän analyysi rakennuspaikalla, koska on tarpeen ajatella etukäteen pohjanlevyn perustan muodostumisen kantavuutta. Yleensä porauslautalle on kutsuttu asiantuntijoita, jotka tekevät useita reikiä esimerkiksi kulmissa ja keskustassa.

Laadukas säätiön suunnittelu edellyttää tiettyjen geologisten tutkimusten suorittamista.

Tämä antaa meille mahdollisuuden arvioida kerrosten koostumuksen ja paksuuden, "vesiputken" läsnäolon, vesipatsaiden sijainnin, jonka perusteella on mahdollista suorittaa muita laskelmia.

Millä tahansa maaperällä on ominaista sen vastustuskyky kuormalle eli itse asiassa - kantavuus. Tämä parametri voidaan ilmaista kilopaksaleina (kPa), mutta metrijärjestelmän laskelmissa on helpompi käyttää kilogramman voimaa neliösenttimetrillä (kgf / cm2).