FBP-lohkot

Säätiölojeja käytetään laajalti erilaisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa asuin- ja teollisuusrakentamisessa. Perustablokit on varustettu suurella lujuudella ja ovat välttämättömiä tukirakenteiden perustana, joihin kohdistuu lisääntynyt kuormitus.

Karminseinien rakentamiseen käytettävien teräsbetonipäällysteiden käyttö mahdollistaa mahdollisimman lyhyessä ajassa rakennuksen minkä tahansa kokoonpanon ja syvyyden "nollakierron" rakentamisen ottaen huomioon tietyn alueen geologiset olosuhteet.

FWP 24.4.6-L
FBP 24.4.6-C
FBP 24.4.6-T
FWP 24.5.6-L
FBP 24.5.6-C
FWP 24.5.6-T
FBP 24.6.6-L
FBP 24.6.6-C
FBP 24.6.6-T

Pohjaseinät FBP-ontotettu teräsbetoni - tukevat laakerirakenteita, joita käytetään laajasti rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa betonielementteinä. Peruslohkoja käytetään pääsääntöisesti vähän rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Säätiölohkojen avulla rakennetaan myös eri syvyydessä olevia maanalaisia ​​tiloja, joissa lohkot toimivat seinärakenteina (kellari, apuvälineet, käyttö- ja kellarihuoneet, tekniset maanalaiset rakennukset jne.). Siksi ne löytyvät usein erilaisesta nimestä - FBP-ontelon kellarikerrosten lohkot.

Vahvistettu betonipohjainen FBP-lohko käytetään pääsääntöisesti rakennusten tai teollisuustilojen seinien rakentamiseen ilman keskuslämmitystä. Onton aluslohkojen konstruktiivinen piirre ovat tyhjät (lohkon pinnan kautta tai rajoittavat), jotka on täytetty eristeellä tai betonilla. Lohkojen välinen liitäntä on täytetty erikoisratkaisulla, jonka avulla voit muodostaa lohkojen ja suojauksen välttämätöntä vahvuutta ympäristön aiheuttamilta vaurioilta (kosteus, ilman lämpötilan muutokset, ilmastolliset sadet jne.).

FBP-pohja-elementtien pääasiallinen käyttötapa on teollinen rakentaminen, mutta näiden tuotteiden pieni paino ja monipuolisuus mahdollistavat niiden käytön yksityisessä rakentamisessa, koska tuotteiden asennus ei edellytä erityislaitteiden läsnäoloa, mikä puolestaan ​​mahdollistaa säätiön ja maanalaisen huoneen mahdollisimman pikaisen järjestämisen alue ja kokoonpano. Betonituotteiden pohjapaneeleja käytetään myös tienrakentamisessa, ne suorittavat pysyvien tai väliaikaisten esteiden tehtävän valtatien kulkureitillä ja paikoissa, joita ei ole tarkoitettu ajoneuvojen saapumiseen.

Vahvistettu betoni on riittävän voimakas ja kykenee kantamaan mahdollisimman kauan rakenteen vaikutuksia. Lisäksi vahvistetulla betonilla on suuri vedenpitävyyskynnys: betonin pintaa ei tuhoa kostealla ja aktiivisella kemiallisella yhdisteellä, joka on kosteassa ympäristössä. Siksi sen käyttö materiaalina maanalaisten perustusten ja muiden tukirakenteiden valmistukseen on melko järkevä: esivalmistettujen betonilohkojen perustan FBP suorittaa täysin tehtävänsä - käsityksen kuormituksesta rakennuksen painosta sen pohjaan ja näiden kuormien jakautumisesta maahan.

FBP-teräsbetonipohjan lohko on suorakulmainen suuntaissärmiö, jossa on läpivientireiät tai suljetut aukot, jotka on täytetty eristeellä tai betoniseoksella asennettaessa tuotteita. Säätölohkon yläpinnalla on asennuslenkit, jotka toimivat helpottamaan asennusta.

FBP-ontto ydinlohkot valmistetaan raskaan, kevyen tai tiheän silikaattibetonin betonielementtien GOST 13579-78 mukaisesti. Puristuslujuusluokka on hyväksytty: B3.5: stä B15: ksi valolle ja raskaalle betonille, B12.5 - tiheän silikaattibetonin lohkojen osalta. Jäätymisen ja veden kestävyyden mukaiset betonilajit hyväksytään maaperän kunnosta ja rakennusaineiden ilmastollisista olosuhteista riippuen.

Pohjustuslohkoja VGF: tä ei pääsääntöisesti ole vahvistettu, mutta joissakin tapauksissa tuotteilla on vahvistuspäästöt esimerkiksi asennettaessa nauhalisää. Tällaisissa tapauksissa lohkot on liitetty kiinteästi toisiinsa ja yhdistetty yhdeksi kehysrakenteeksi. Tämä tekninen ratkaisu on tärkeä myös silloin, kun perustaa säätöjä kosteutta ja kosteutta. Nostolenkit, jotka helpottavat lohkojen asennusta, on tehty terästangon kuumavalssatusta lujasta sileästä luokasta A-I tai säännöllisestä osasta Ac-II teräksestä.

FBP-pohjaelementit on merkitty aakkosnumeerisella merkinnällä, joka ilmaisee lohkon tyypin (FBP - ontto peruslohkot) ja sen kokonaismitat decimetreissä - pituus, leveys ja korkeus, pyöristettynä kokonaislukuihin. Lisäksi yhdysviiva ilmaisee betonityyppiä, missä T on raskas, L on kevyt, C on tiheä silikaatti.

Yrityksessä GC "BLOCK" ei voi vain tilata FBP: n ontotetusta betonista valmistettuja pohjalevyjä, vaan myös neuvotella asiantuntijoidemme kanssa valitsemalla vaaditut teräsbetonituotteiden rakenteet. Myyntiosastollamme voit selvittää etukäteen FBP: n teräsbetonipäällysteiden hinnan ja laskea koko tilausarvon. Voit ostaa FBP-raudoitettuja betonipäällysteitä ja kuulla yleisiä hankinta- ja toimitusasiakirjoja soittamalla GC "BLOCK" -yrityksen puhelinnumeroihin: Pietari: (812) 309-22-09, Moskova: (495) 646-38-32, Krasnodar : (861) 279-36-00. Yrityksen toimintatapa: ma-pe 9.00-18.00. Yhtiö GC "BLOCK" toimittaa betonirakenteisia betoniseoksia kaikkialle Venäjälle suoraan asiakkaan toimipaikkaan tai rakennustyömaalle, jos infrastruktuuri sallii.

Jos haluat asentaa betoniteräksen FBP-lohkot, soita numeroon (812) 309-22-09.

Betonielementit (FBS, FBP, FBV) esivalmistettaville nauhateille

 • FBS - kiinteä;
 • FBV - kiinteä, jossa on leikkuulaite, joka on tarkoitettu hyppäämään hyppääjiin, sekä viestien välittämiseen kellareihin, teknisiin maanalaisiin;
 • FBP - ontto (tyhjät aukot).

* - paino raskaaseen betoniin, jonka tiheys on 2400 kg / m3.
** - paino käytettäessä kevytbetonia, jonka tiheys on 1800 kg / m3
*** - paino käytettäessä tiheää silikaattibetonia, jonka tiheys on 2000 kg / m3.

Merkin merkki on merkitty seuraavasti:

 • tyyppi - FBV / FBV / FBP;
 • pituus desimaaleina (pyöristetty);
 • leveys desimaaleina;
 • korkeus desimaaleina (pyöristetty);
 • betonityyppi: T - raskas, P - huokoisilla aggregaatteilla (keramit); C - silikaatti

Esimerkiksi esivalmistettujen nauhalementtien elementti FBS 12.6.3 - T-betonielementti kellareissa FBS 1180 mm pitkä, 600 mm leveä, 280 mm korkea, valmistettu raskasta betonia.

FBS-lohkot: yleisen rakennusmateriaalin mitat ja ominaisuudet

Nykyään FBS-lohkot ovat erittäin suosittuja perustusten ja matala-rakenteiden rakentamisessa: tuotteen koko ja sen hinta ovat laajalla alueella. Näin voit päättää sopivasta rakennusmateriaalista tietyissä olosuhteissa. Materiaalin tyypin ja sen mittojen valintaa koskevien sääntöjen noudattaminen voi luoda luotettavan ja luotettavan mallin lyhyessä ajassa.

Kiinteät pohjalevyt ovat betonielementtejä, jotka on valmistettu betonista vahvistamalla sitä metallivarret

Peruslohkojen FBS ominaisuudet ja ominaisuudet

Betoni-lohko perustukselle FBS on kiinteä monoliittinen tuote raudoitetusta betonista, jonka muoto on suuntaissärmiö. Muiden tyyppisten lohkojen lisäksi materiaalilla on korkeimmat lujuusominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää säätiön rakentamisessa.

FBS-lohkoilla on kiinteä suorakaiteen muotoinen osa ja saranat, jotka helpottavat kuljetuksen ja asennuksen prosessi

PBS on luotettava, vakaa ja kestävä rakennusmateriaali, jolle on ominaista lisääntynyt vastustuskyky ympäristövaikutuksille. Tuotteen vahvuusominaisuudet ovat erityisen tärkeitä, koska elementit ovat perusta rakennuksen perustalle.

Materiaali valmistetaan yksinomaan tehtaalla, koska kunkin tuotteen laatua on valvottava tiukasti GOST-laboratoriotyökalujen avulla. Pohjapaneelit voidaan tehdä tällaisista materiaaleista:

 • silikaattibetoni tai savi, jonka tiheys on vähintään 1800 kg / m³;
 • kevyt, lujatekoinen betoniluokka B100;
 • raskas, lujatekoinen betoni M50-M200.

Betoni valitaan pystytetyn rakenteen toimintaolosuhteiden perusteella. Se ottaa huomioon lämpötilahäviöt, mekaaniset kuormitukset ja kosteustasot. M200-brändin betoni on kestävä. Harvoissa käyttöolosuhteissa voit käyttää täyteainemerkkiä M150 ja vakio - M100.

Lohkojen valmistuksen pääaineena käytetään betonin lujuusluokkaa B7.5: stä B15: een

Betonipäällysteen lisäksi käytetään A1- tai A111-luokan teräksestä valmistettua vahviketta, joka parantaa lujuusominaisuuksia ja vähentää paineen ja puristuksen vaikutuksia sekä pehmittimiä, jotka lisäävät materiaalin räjähdys- kestävyyttä.

Lujitetun betonipohjan lohkojen edut ja haitat

Tämän betonista valmistetun rakennusmateriaalin suuren lujuuden ja suorituskykyominaisuuksien ansiosta, joka on vahvistettu sisäpuolelta vahvistamalla häkkiä, voidaan käyttää pylväspohjan rakentamiseen yhdistelmänä nauhalementtien kanssa matalien rakennusten, kellarien ja kellareiden rakentamisessa.

Betonimateriaalilohkoille on ominaista seuraavat edut:

 • hyvä kantavuus;
 • korkea asennusnopeus;

FBS-lohkot on suunniteltu rakentamaan vahvoja ja luotettavia perustuksia eri rakennuksille, koska ne pystyvät "pitämään" suurimmat kuormat.

 • materiaalin luotettavuutta, sillä varmistetaan se, että tuotteet valmistetaan tehtaalla nykyaikaisilla laitteilla erikoistuneen teknologian avulla ja lisäksi niille suoritetaan tiukkaa laboratoriokontrollia;
 • elementtien telakointiin liittyvä suuri tiheys, joka saavutetaan hyvin harkitun tuotesuunnittelun ja betonilohkojen täsmällisten mittojen ansiosta;
 • elementit on varustettu erityisillä asennusuraan helpottamaan asennusta;
 • materiaalin monipuolisuus mahdollistaa monimutkaisten rakennusten perustamisen;
 • asennustyöt voidaan suorittaa milloin tahansa vuoden ajalta, koska materiaali ei pelkää lämpötilavaihteluita ja korkeaa kosteutta;
 • materiaalin suuri jännitysresistanssi sallii sen käytön haitallisissa olosuhteissa, kuten jäissä tai happamissa maissa;
 • lohkojen asennuksen jälkeen voit aloittaa välittömästi muut rakennustyöt.

Materiaalin haitat ovat:

 • korkeat kustannukset tuotteista;

Lohkojen suuren painon vuoksi asennus vaatii erikoislaitteiden osallistumista.

 • alhainen lämmönkestävyys;
 • tuotteiden suuri paino, jonka seurauksena elementtien asentamiseen liittyvä asennustyö edellyttää erityislaitteiden käyttöä;
 • liitospisteet eivät ole tiukkoja.

Perusrakentamisen peruskokoonpanojen valinta

Tällä hetkellä pohjan rakentamisessa yhdistetty menetelmä laskeutumista käyttäen FBS-elementtejä on erittäin suosittu. Tämän tekniikan ansiosta rakennuskustannukset pienenevät, mikä ei vaikuta haitallisesti rakenteen lujuuteen ja kestävyyteen. Kun valitset säätiön FBS-lohkojen koon, on pidettävä mielessä, että tulevan perustuksen ei pidä ainoastaan ​​tukea rakenteiden painoa, vaan myös jakaa se tasaisesti koko säätiön päälle.

Se on tärkeää! Tuotteiden mittojen välinen ristiriita voi heikentää säätiön tilaa, mikä johtaa lopulta rakennuksen tuhoamiseen.

Säätiön objektin laskennallisesta kuormituksesta riippuu siitä, mihin kokoon lohkot on valittava.

Tuotteiden koko riippuu suunnittelun lujuudesta, elementtien asennuksen teknisestä prosessista, "nollajaksosta" ja tuotteiden kustannuksista. Rakennuslohkojen mitat määräytyvät maaperätyypin ja sen kantavuuden perusteella. On myös otettava huomioon seinien ja lattioiden paksuus, rakenteen paino, alue ja perustan vahvuus. Mitä alhaisempi maaperän stabiilius, kokonaiskoko tulee olla perustilohkoja. Esimerkiksi savipinnoille olisi valittava suurimmat elementit, ja karkeilla hiukkasilla maaperä voidaan tehdä pienikokoisista tuotteista. Tiheimpää muotoilua suositellaan käytettäväksi eri ulottuvuuksina.

Hyvä neuvoja! Seinien pystyttämiseen käytettävien lohkojen kokoa valittaessa on noudatettava sääntöä, jonka mukaan viisi elementtiä seinäpituutta kohden pidetään optimaalisena.

FBS-lohkot: tuotteen koko valikoiman mukaan

Jokaisella yksiköllä on oma tarra, joka ilmaisee tuotteen pituuden, leveyden ja korkeuden desimaaleina. Näiden parametrien on oltava GOST 13579-78: n vaatimusten mukaisia. Jos kirjaimella "T" on numeerisen arvon vieressä, tämä osoittaa, että lohkon valmistuksessa käytettiin raskasta betonia, kirjain "P" osoittaa keramiittibetonia ja "C" tarkoittaa tiheää silikaattibetonia.

Säätiölohkot FBS: llä on omat merkinnät, joka on erityinen kirjainten ja numeroiden joukko

GOST: n mukaan FBS-lohko on esitetty 15 standardikokonaisuudessa, jossa tärkeä yleinen ominaisuus on tuotteiden leveys, joka on 300-600 mm. FBS-alueen pituus on jaettu kolmeen kokoon, joiden arvot ovat 880, 1180 ja 2380 mm. Tuotteiden korkeus on 580 mm. Vain lohko, jonka pituus on 1180 mm, on korkeus 280 mm. Pienin elementti on 880x300x580, ja suurin tukilohko FBS 24.6.6 - 2380x600x580 mm.

Standardituotteiden merkitseminen on esitetty taulukossa:

Hyvä neuvoja! Vakioyksikkö on kiinteä tuote, jolla ei ole aukkoja. Materiaalin ostamisen yhteydessä on valmistajan kanssa tarkastettava laatusertifikaatti, joka takaa, että lohkot täyttävät nykyisen standardin vaatimukset.

FBS-lohkojen koko valikoimasta

Miten valita FBS-lohkojen koko rakentamiseen

Perusrakenteita käytettäessä voidaan käyttää eri kokoisia pohjaosastoja, ja tuotteen kappalemäärä riippuu sen mitoista. Jos haluat tarkasti määrittää lohkojen koon ja niiden numeron, sinun on tarkistettava tukiasema. Erityisen piirustuksen mukaan kaikki tuotteet on ehdollisesti esillä rakennuksen kellariseinän pituuden ja korkeuden mukaan. Tässä on otettava huomioon lohkojen välinen ligaatio, joka on vähintään 25 cm.

Tuotteen leveys valitaan rakennuksen seinien paksuuden perusteella. Tällöin sallitaan maanpäällisten rakenteiden vähäiset ylitykset. Jos seinät on rakennettu tiilestä, ulokkeen koko ei saa olla yli 40 mm kummallakin puolella. Tässä on mahdollista käyttää FBS: ää 600 mm: n leveydellä 640 mm: n seinämille ja 500: lle rakenteelle 510 mm.

Säätölohkon pituus on määritettävä lakaisulla, jossa erikokoisia elementtejä on järjestetty siten, että ne ovat litteitä ilman merkittäviä ulkonemia.

Hyvä neuvoja! Jos vakiokokoonpanon elementtejä ei ole mahdollista asettaa oikein, ne voidaan jakaa pituuteen.

PBS: n perusta on huomattavasti nopeampi, ja työvoimakustannukset vähenevät huomattavasti.

Perusrakenteiden ja seinien rakentamiseen käytetään tuotteita, joiden korkeus on 580 mm. Lisäosina käytetään lohkoja, joiden arvo on 280 mm, kun verkon ilmanvaihtoa, syöttöä tai lähtöä varten on tarpeen tehdä aukko.

FBS-lohkojen paino on tärkeä arvo, koska tiedät, että voit päättää tarvittavista erikoisvarusteista, joita tarvitaan tuotteiden pinotta- miseen, sekä kuljetuksiin, jotka osallistuvat lohkojen toimittamiseen rakennustyömaalle.

Hyvä neuvoja! Nykyään valmistajat tuottavat pieniä pohjalevyjä 200x200x400 mm, jotka voidaan asentaa ilman erityislaitteiden käyttöä.

Lohkojen lajikkeet GOST: n mukaan: FBS, FBP, FBV, FL ja BF

Teknisten maanalaisten, kellari-seinien, pylväs- ja nauhalementtien asentamista, huonolaatuisten seinien, lämmittämättömien rakennusten ja muiden rakenteiden, jotka toimivat järjestelmällisissä lämpötiloissa +50 - -70 astetta, voidaan käyttää betonilohkoja, jotka perustuvat GOST 13579-78 On olemassa kolme tyyppiä: FBS, FBV ja FBP. Tuotteet valmistetaan silikaatista, raskasta betonia tai laajennettua savea. Niiden tiheys ei saa olla alle 1800 kg / m³.

FBP - lohkot, joissa on yksi tai kaksipuolinen aukko munintaviestintään

Dekoodauksen mukaan FBS on pohjaseinäelementti, jolla on suurin mahdollinen varmuusmarginaali. Monoliittisten pienten elementtien valmistuksessa ei ole käytetty lujitemuotoa. Metallia käytetään vain saranoiden valmistukseen asennusta varten. Mitoituslohkojen tuotannossa välttämättä käytetään pituussuuntaisen vahvikkeen tangot, mikä lisää FBS: n painoa.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

Sandwich-paneelityypit ja niiden ominaisuudet. Talot sandwich-paneeleista. Algoritmin asennus.

FBV: n yksiköt, toisin kuin edellisellä tyypillä, on pituussuuntainen osa tuotteen ontelosta. Se on tarkoitettu teknisen viestinnän asentamiseen. Tällaisten tuotteiden valmistusprosessi on samanlainen kuin edellisen version valmistamismenetelmä. Betonia käytetään tässä ei alhaisempi kuin luokka M100. Kuitenkin FBV-lohkojen rakentamisessa käytetään erittäin harvoin, joten ne tehdään pääasiassa tilauksesta. Tuotteet valmistetaan 880 mm: n pituisina, 580 mm: n korkeuksina ja 400, 500 ja 600 mm leveinä.

Säätölevyillä ei ole vahvistusta, lukuun ottamatta upotettuja asennuslenkkejä

FBP-lohkot ovat onttoja kevyitä betonituotteita, joissa on auki neliöreikät elementin pohjassa. Käytettäessä käytettyä betonia M150. Tuotteet valmistetaan pituudeltaan 2380 mm. Muut perustilalohkon lineaariset mitat ja tuotteiden hinnat ovat laajalla alueella. FBP-lohkoja käytetään luomaan perustuksia teollisuuslaitteille tai kellarin sisäseinien laitteille.

Pylväs- tai nauhapohjan pohjana käytetään trapetsoidimuotoisia tuotteita, jotka on merkitty FL: llä. Säätötyynyjen parametrit ja mitat säätelevät GOST 13580-85. Tuotteiden leveys vaihtelee välillä 600-3200 mm. Elementtien korkeus voi olla 300 tai 500 mm. Jälkimmäinen arvo vastaa tuotteita, joiden leveys on vähintään 2000 mm. Lohkon pituus on 780-2980 mm. Suurimmat elementit ovat koko 2980x2000x500 ja 1180x500x3200 mm, ja pienimmät valmistetaan 1180x600x300 mm: n kokoisina.

Maa- ja teollisuusyritysten rakennusten sisäisten ja ulkoisten seinien rakentamiseen käytetään raskaaseen betoniin tehtyjä teräsbetonisia nauhalohkoja BF, joita hallitsee GOST 28737-90. Kaikki elementit on jaettu kuuteen lajikkeeseen, jotka poikkeavat toisistaan ​​poikkileikkaukseltaan.

Trapezoidisten lohkojen nauhapohjan asennus, jotka on merkitty FL: ksi

Luotettavien kotimaisten valmistajien peruslohkojen: tuotteiden hinnat

Betonielementit FBS ovat osa tuotteita, joita valmistetaan missä tahansa betonilaitoksessa. Hyvin usein tuotteita valmistetaan huomioimatta prosessin kaikkia hienouksia ja vaiheita. Koska raaka-aineena voidaan käyttää raznomarochny betonia. Siksi kun valitset laadukkaan ja luotettavan materiaalin, sinun on valittava yrityksiä, jotka ovat osoittautuneet parhaimmalta puolelta maailmanlaajuisilla rakennusmarkkinoilla.

Yksi Venäjän suurimmista yrityksistä rakennusmateriaalin tuottamiseksi betonista on teollisuusrakennusten tehdas. Tuotteille on ominaista kestävyys ja laadukas valmistus, joka toteutetaan GOSTin vaatimusten mukaisesti. Säätiölohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl.

Venäläinen yritys "Vira" on erikoistunut betonituotteiden valmistukseen. Tuotevalikoimassa on yli 400 paikkaa, joista mm. Tuotteiden hinnan hinta riippuu sen mitoista ja keskimäärin 1 650 ruplaa.

Kotimaisten valmistajien säätiön betonilohkot ovat luotettavin ja käytännöllisin ratkaisu progressiiviselle teollisuudelle.

Toinen suosittu kotimainen valmistaja on yritys "Master". Se tekee kaikenlaisia ​​betonilohkoja, joiden hinta riippuu tuotteen tyypistä ja alkaa 1150 ruplaa / kpl.

Aleksandrian keramitsilaitos tuottaa erilaisia ​​betonituotteita. Pienet betonilohkot, joita voidaan käyttää kantavien seinien, aidojen ja pilarien rakentamisessa tai joita käytetään tukikappaleina kellari- ja puuportaisiin, pohjakerrokset ovat erittäin vaatimattomia. Tuotteet valmistetaan erikoismuodoissa, joiden vuoksi niillä on tarkat mitat. Peruslohkojen 200x200x400 mm hinta alkaa 55 ruplasta / kpl.

Toinen luotettava valmistaja on Zlatoust-tehdas, joka tuottaa laajan valikoiman FBS-, FBP-, FVP-, portaita, paneeleja, kattopaloja ja betoniseinäbetonia. Tuotteet eroavat hyväksyttävissä kustannuksissa. FBS-säätiön hinta alkaa 950 ruplasta / kpl.

FBS: n perustilohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl

FBS-lohkojen asennuksen ominaisuudet

Lohkojen asentamisen säätiö ei edellytä erityistä osaamista ja erityisosaamista. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää noudattaa tiukasti kolmessa vaiheessa suoritettavia toimia.

Ensimmäinen vaihe on laskea säätiön rakentamiseen tarvittavien elementtien lukumäärä. Voit tehdä tämän määrittämällä rakennemäärän, jolloin tulokseksi saatava arvo jaetaan yhden blokin tilavuudella. Toinen vaihe on perustaa pohja. Lohkot on sijoitettava hiekkalaatikkoon, jonka paksuus on 50-100 mm, esivalmistettu ja täytetty. Pohjan pituuden ja leveyden tulee olla 25-30 cm pidempi kuin suunnitellun rakennuksen mitat. Seuraavaksi tontti jaetaan akseleilla käyttäen rakennuspaskua ja tasoa.

Viimeinen vaihe on suoraan FBS-lohkojen asettaminen nostomekanismilla. Esiasennetut lohkot-säätimet säätiön kulmissa, risteyksissä ja kannoissa. Taso tarkistaa majakkojen ylemmien tasojen samansuuntaisuuden, jonka välissä johto on vedettävä. Sen päälle paljastetaan ensimmäisen rivin jäljellä olevat elementit. Hankkeen mukaan on välttämätöntä jättää aukkoja teknisen viestinnän läpikäymiseen lohkojen välillä.

Suunnitteluvaiheessa kannattaa huolehtia lohkojen ostamisesta, joissa on pitkät indikaattorit.

Hyvä neuvoja! Ennen asennusta lohkot on puhdistettava mahdollisesta saastumisesta ja kostutettava vedellä.

Koko säätiön geometria riippuu ensimmäisen lohkon rivin oikeasta asennuksesta. Asennuksen tarkkuutta hallitsee taso. Rakennuksen elementit saavat paremman romun. Seuraava rivi on rakennettu tiilipinnan periaatteelle. Rivien väliin on järjestetty sementtilaastikerros, joka on tiivistetty bajonettivaihteella. Säätiön korkeus on yleensä 5 riviä tuotetta.

Se on tärkeää! Älä asenna laitetta pohjaan, joka on peitetty vedellä tai lumella.

Pienen rakenteen rakentamisen aikana on mahdollista käyttää toisen käden pohjalevyjä, joiden koko on 400x600x200 mm. Ja tuotteen kappalemäärä on vain 300 ruplaa.

Säätiön järjestely sisältää joukon toimenpiteitä, FSB-yksiköiden asennuksen nopeus ja laatu riippuvat oikeasta toteutuksesta.

FBS-lohkojen käyttö perustusten ja muiden esineiden rakentamisessa voi merkittävästi nopeuttaa prosessia. Tuotteen koon oikea valinta ja asennusvaiheen noudattaminen ovat avain kiinteän, luotettavan ja kestävän suunnittelun luomiseen.

VWF-pohjaseinä

LLC "Vahvistettu betoni" myy onttoja perustilohkoja, joita käytetään pääasiassa rakennusten rakentamiseen kellareilla. Ne varmistavat rakenteen maanalaisen osan muodostamisen, samalla kun se muodostaa perustan tulevalle rakenteelle. Näiden lohkojen käyttö voi parantaa säätiön luotettavuutta. Turvallisuustekijä nousee johtuen siitä, että aukot täytetään ratkaisulla. Näin ollen lohkot toimivat pysyvän muottirakenteena, eroavat jäykän monoliittisen adheesion betoniin. Tämän takia säätiö ei käytännössä reagoi sivuttaiskuormiin.

FBP-lohkoille on ominaista suuri massa ja tarvetta asentaa erikoislaitteita käyttäen, joten ne yleensä ostetaan korkealle rakennukselle. Korkea rakennusten rakentamisen aikana näistä tuotteista kaikki edut ilmenevät, mukaan lukien:

 • asennusnopeus, koska ei ole tarvetta rakentaa muottirakennetta ja odottaa betonin lopullista asettamista;
 • sileä geometria kellariseinistä johtuen standardin lohkokokoista;
 • suuri tiheys ja lujuus.

Betonin lisäksi myös onttoja rakenteita voidaan täyttää eristyksellä, joka mahdollistaa perustilohkojen käytön kuumentamattomien kellareiden seinämien, maanrakennelmien ja ulkorakennusten muodostamiseksi. Lisäksi joissakin tapauksissa niitä voidaan käyttää suojakuorina lämmitys- ja vesijärjestelmien välittämiseen.

Voit ostaa FBP-lohkoja tai ilmoittaa toimituksen hinnan Rostov-on-Donille, Stavropolille, Voronezhille, Krasnodarille tai Volgogradille ottamalla yhteyttä Reinforced Concrete LLC: n johtajiin.

Peruslohkojen mitat ja paino FBS yksityisen talon rakentamiseen: paino, pituus, leveys, korkeus - taulukko + kuva

Yksi alustyypeistä on yhdistetty pohja lohkoista, kuten nauhapohjan tyyppi. Lohkoja käytetään myös kellareiden valmistuksessa. Säätölevyt tuottavat erikokoisia ja eri painoja. Lohkot tuottavat suurta tiheyttä ja kestävyyttä, joten niitä käytetään laakeripilarina valtavissa kuormissa.

Peruslohkojen lajit

Säätölohkot ovat monenlaisia:

FBS - pohjaseinämä seinä, se on tämäntyyppisten lohkojen eniten kysyttyjä, on kiinteä rakenne ja sitä käytetään asentamaan seinät seinälle.

FBP - ontto ydinlohko, tämä on kevyt lohkotyyppi, jonka muotoilu on suljettu neliöosan pystysuorat aukot. Käytetään sisäseinien rakentamiseen kellariin ja kellariin sekä mekanismeihin.

UDB - yhtenäiset rei'itetyt lohkot, jotka ovat suorakaiteen poikkileikkaukseltaan läpikulkevia aukkoja, joita käytetään sisäseinien pystyttämiseen kellareissa ja kellareissa.

FBS-lohkojen parametrit

Tee pohjaseinäkohdat GOST 13579 - 79: n mukaan, siinä on peruskokoonpanon vakiokoot:

 • korkeus on 300 tai 600 mm;
 • leveys on 300mm, 400mm, 500mm tai 600mm;
 • lohkojen pituus on 600 mm, 800 mm, 900 mm, 1200 mm tai 2400 mm.

Säätiölohkot on merkitty.

Antakaa esimerkki, ottakaamme FBS 24 - 6 -6 t -lohkon, tällainen merkintä on purettu seuraavasti: pohjapaneeli on seinämä, 2380 mm pitkä, 600 mm leveä ja 580 mm korkea, kirjain "t" tarkoittaa, että lohko on valettu raskasta betonia.

Missä käytetään lohkoja PBS

FBS-lohkoja käytetään niiden rakennusten rakentamisessa, joihin niillä on erityisvaatimukset, joten nämä lohkot on valettu raskaasta betonista, on myös mahdollista käyttää silikaattia tai paisutettua betonia, sen tiheys on vähintään 1800 kg / m3.

FBS-lohkot tehdään yleensä erikoisbrändin vahvikekaarteilla, niiden silmukat tehdään mukavalle kuljetukselle. Sivupäät on urat, joissa pohjan asettamisen yhteydessä liuos asetetaan. Tämä antaa erityisen vahvan rakenteen.

FBS-lohkot asetetaan pystysuuntaisilla saumoilla, lohkojen välisen etäisyyden on oltava vähintään 0,4 lohkon korkeudella. Jotta pohjaseinien koon määrä vähenee pituudeltaan ja viestinnän tulojen valmistelu säätöön, jätä aukot enintään 0,6 m ja täytä ne sitten tiili- tai betonilaastilla.

Asettaa lohkot UDB

UDB - yleiset rei'itetyt lohkot - jotka ovat välttämättömiä maanalaisten rakenteiden ja kellarien rakentamiseksi. Lohkot UDB käytetään myös säätiön rakentamisessa erittäin kuormitettuihin paikkoihin.

UDB-lohkot ovat kiinteän betonin lohkoja, joissa on vyön vahvistus ja pystysuorat reiät. Rakennettaessa seiniä ne asetetaan siten, että kanavat on tehty rei'istä. Näihin kanaviin on asennettu vahvistinhihna, joka kaadetaan betonilla. Kun kaikki työ ja betonin kovettuminen kanavien sisäpuolella on saatu päätökseen, rakenne muuttuu kiinteäksi ja saavuttaa paremman lujuuden ja kulumiskestävyyden, sillä se on erinomainen leikkausvastus.

UDB-lohkoja käytetään paneelirakennusten rakentamisessa.

UDB-lohkokoot:

 • Pituus on 1,2 - 6 m. (Vaihe - 60 cm);
 • Lohkon mitat ovat 0,6 * 0,58 m.

Sovelluslohkot FWP

FBP-lohkoilla tai ontolla peruslohkoilla on tietty yhtäläisyys UDB-lohkoihin, ero siitä, että neliöreikien reiät eivät ole läpikulkevia, mutta hiljaisia ​​eivätkä ole ainoastaan ​​pystysuoria vaan myös vaakasuoria.

Näiden lohkojen valmistusta varten käytetään ns. Raskasbetonia, silikaattibetonia tai kuonaa.

FBP-lohkot tehdään vakiokokoisina:

 • leveys 60 cm;
 • korkeus 58 senttimetriä;
 • pyramidin muotoisten reikien pintakoko on 60 senttimetriä ja tuotteen pituus on enintään 6 metriä.

Peruslohkon paino vaihtelee 200 kilosta 3 tonniin. Lohkon seinien paksuus - 10 senttimetriä.

FBP-lohkojen käytöllä on rajoitettu ala, josta valmistan perustekniikoita suurille koneistetuille laitteille, joissa on liikkuvia osia erilaisille murskauslaitteille, valssaamoille ja metallintyöstökoneille.

Usein FBP: tä käytetään kokoonpainuvissa perustuksissa.

Ennen jonkin säätiön valitsemista on määritettävä sen alueen hydrogeologiset ja insinööri-geologiset olosuhteet, joilla rakennusta rakennetaan, sekä selvittämään rakennuksen tai rakenteen suunnittelumahdollisuudet, perustan ja lohkojen kuormituksen määrä.

Säätiölohkot: GOST-merkinnät, koot ja hinnat, asennusohjeet

Yksi yleisimmistä kellarinviljelyvaihtoehdoista on betonilohkojen käyttö.

Nämä rakenteet eivät tarvitse laattoja, ja niiden vahvuus taataan värähtelevän ja höyryävän betonin tehtaalla.

Rakennettaessa heikkoon maaperään lohkot lepäävät pohja-tyynyille - leveät prismat-levyt, jotka vähentävät maaperän paineita.

Esivalmistettujen perustusten lisäksi lohkoja käytetään myös kiinnitysseinien, luiskien, aidojen, alustojen ja telineiden rakentamiseen.

Teknisiä tuotanto-olosuhteita, tyypillisiä mittoja ja lujuusominaisuuksia säännellään vuonna 1978 annetulla valtion standardilla nro 13579. Raskasbetonin lisäksi tämä standardi mahdollistaa lohkojen valmistuksessa kevyt silikaattiseokset edellyttäen, että niiden tiheys on vähintään 1800 kg / m3.

Erilaisia ​​peruslohkoja

Yleisin tyyppi on kiinteä betonilohkolohko, jota merkitään kirjaimilla FBS. Sitä käytetään asennettaessa ulkoisiin ja sisäisiin kantaviin seiniin.

GOST selkeästi osoittaa näiden rakenteiden mitat:

 • Pituus 2,38 metriä, FBS-lohkojen paksuus voi olla 30-60 cm (pitch on 10 cm). Kaikilla on sama korkeus - 58 cm;
 • Kolmiosainen pituus on 1,18 metriä ja siinä on kolme paksuutta: 40, 50 ja 60 cm. Korkeus on kaksi standardikokoa - 58 ja 28 cm;
 • Lyhyt (lisä) lohkot. Pituus on 0,88 metriä. Paksuus on 30, 40, 50, 60 cm. Vakiokorkeus on 58 cm. Sitä ei käytetä täysikokoisen lohkon karsimiseen, mikä rikkoo sen lujuutta.

Kokoluokasta riippuen standardin FBS-yksikön paino voi olla 380 - 1960 kg (tiheys 2400 kg / m3).

FBV-tuotemerkin lohkot

Saatavana tilauksesta pieninä erinä, joten rakennustyömaat ovat melko harvinaisia. Tärkein ero FBS-lohkoista on pituussuuntainen lovi, jota käytetään asennettaessa apuvälineitä. Nämä ovat lyhyitä rakenteita, joiden vakiopituus (L) on 88 cm. Leveys voi olla 40,50, 60 cm ja korkeus (H) 58 cm.

FBV: n sekä FBS: n tuotantoa varten käytetään laatua olevaa betonia, joka ei ole alle 100 kg / cm2 (V7.5) ja 50 astetta (luokasta F50). Vahvistuksessa käytetään luokan A-I ja A-III terästä.

FBP-brändin lohkot

Tämä on kevyt muoto perusrakenteita, joilla on neliön aukkoja. Leveys ja korkeus ovat täysin analogiset FBV-lohkojen kanssa. Ne on valmistettu yhdellä 238 cm: n pituisella muunnoksella, joita käytetään kellareiden sisäseinien pystyttämiseen sekä teollisuuslaitosten perustuksiin.

Käytettävissä betonin B12,5 (M 150) perusteella. Pakkasenkestävyys on 50 jäädytys-sulatusjaksoa. Vahvistaminen tehdään teräsrakenteiden - A-I ja A-III kanssa.

merkki

Kaikentyyppisten perustusten lohkojen merkitseminen - pyöristysmitat desimaaleihin. Siksi esimerkiksi kiinteä lohkon hyväksytty GOST-nimitys, jonka ulkomitat ovat: pituus 238 cm, paksuus (leveys) 40 cm, korkeus 58 cm näyttää tältä: FBS 24.4.6t (t - raskas betoni). Tämän mallin vähimmäispaino on 260 kg ja korkeintaan 2 tonnia (tiheys 2300 kg / m3).

Jos rakenne on kevytbetoni, sen jälkeen digitaalinen merkintä tehdään "L" tai "P" (huokoisella täyteaineella - laajennetulla savella). Vähimmäispaino on 230 kg, enimmäismäärä on 1,47 tonnia (tiheys 1800 kg / m3).

Jos digitaalisen koodin jälkeen on kirjain "C", niin tämä tarkoittaa sitä, että valuraudassa käytettiin silikaattibetonia. Tällaisen yksikön vähimmäispaino on 250 kg ja suurin (pituus 2,38 metriä ja leveys 60 cm) 1,63 tonnia. Tiheys - 2000 kg / m3.

Kaikkiin perustilohkoihin on asennettu 2 silmukkaa (silmät), joiden halkaisija on 12 mm. Ne on asennettava ja käsiteltävä.

Säätöbetonilohkojen edut

 • Merkittävä työajan kesto. Kun rakennat säätiön menetelmää betonin kaatamiseksi muottiin asteikolla, sinun on odotettava 4 viikkoa;
 • Vakiokokoiset. Antaa sinun laskea tarkasti tarvittavien lohkojen lukumäärän;
 • Ei tarvitse ostaa kalliita kulutushyödykkeitä (levyt tai OSB-levyt muottiin, pakkasnesteen lisäaineet ja nopeuttaa betonin asettamista);
 • Valintamahdollisuus määritetyille ominaisuuksille (vedenkestävyys, pakkasenkestävyys, aggressiivisten nesteiden kestävyys);
 • Kestävyys (asianmukaiset asennukset ja toimintaolojen noudattaminen tällaiset rakenteet palvelevat yli 100 vuotta).

Arvioidut hinnat

Lyhyt katsaus maa- ja vesirakennustöissä käytettävien pohjaseinäkokoon ja hintoihin.

Raskasbetonin pienimmän (lisä) lohkon FBS-6-3-6t (pituus 0,6 m, leveys 0,3 m) kustannukset ovat keskimäärin 500 ruplaa / kpl.

Sama lohko, mutta 1,2 metriä pitkä (FBS-12-3-6t) maksaa 1000 ruplaa. Valmistajat tarjoavat täysikokoisia lohkoja, joiden paksuus on 30 cm (pituus 2,4 m), hintaan 2100 ruplaa / kpl.

Lohkot 40 cm paksuus ja 2,4 metriä pitkä (FBS 24-4-6) maksaa noin 2800 ruplaa / kpl, 1,2 metriä pitkä (FBS 12-4-6) ja noin 1400 ruplaa / kpl.

Suosituimpia ostajia ovat FBS-lohkot 60 cm leveä, koska se on tämän asuntorakentamisen yhteydessä valittu säätiön paksuus.

Moskovan alueen hintatunnisteet näyttävät tältä:

 • FBS-6-6-6t - 1 100 ruplaa kappaletta kohden;
 • FBS-12-6-6t - 2 200 ruplaa / kpl;
 • FBS-24-6-6t - 4 100 ruplaa kappaleelta;

Hollow-lohkot (FWP) toimittajien hinnoilla ovat paljon harvinaisempia. Näiden rakenteiden keskimääräiset hinnat ovat 10-15 prosenttia korkeammat kuin korpulaattilohkot. Tämä johtuu siitä, että muotin kaataminen ja vahvistaminen tyhjiin työvoimakkuuteen on suurempi.

Lohkojen hinta, jossa on katkaisu (FBV), jota ei löydy tehdasluettelosta. Hinnoittelua ja valmistusta varten sinun tulee ottaa yhteyttä konkreettisiin tavaroihin ja tehdä yksittäinen tilaus.

Usein markkinoilla on tarjouksia käytettyjen lohkojen myynnistä. Älä kiirehdi nauttimaan edullisista kustannuksista, vaan mieluummin kokeneesta rakentajasta. Hän arvioi pätevästi virheiden luonteen ja laajuuden ja antaa käytännön neuvoja tällaisen ostoksen perustelusta.

Laskennan ja asennuksen ominaisuudet

Kuten sanoitte, lohkojen lukumäärän laskeminen on melko yksinkertainen. Tätä varten sinun on määritettävä tulevan säätiön määrä ja jakaa se haluamasi lohkon tilavuuden mukaan. Tämän tuloksena saat tarvittavan määrän malleja tilauksesta

Mitä tulee kerrosten lukumäärään, sinun ei pidä huolehtia. Tehdasyksikön vahvuus on melko riit- tävä rakentaa siihen viisi tarinaa.

Tämän suunnittelun kannalta kriittisempi on maaperän kunto. Tässä on otettava huomioon yksi lohkoperusteista ominaisuus - alhainen lujuus. Toisin kuin jatkuvassa nauhalevyssä, lohkossa on pystysuorat ja vaakasuuntaiset saumat, mikä heikentää sitä. Sen vuoksi ennen FBS-lohkojen asennusta kaivannon pohjaan kaadetaan monoliittista vahvistettua betonihihnaa. Se ottaa merkittävän osan turvotusvoimista, jotka syntyvät jäätymisen kosteassa maaperässä.

Jos rakennuksen perustana on korkea (on kellari), niin asiantuntijat suosittelevat, että armopoyat tehdään joka toinen rivi lohko.

Lohkoperustan ihanteellinen perusta on karkeasta hiekasta koostuva maa, jossa on syvä vesipohja. Koska tällaiset olosuhteet ovat hyvin harvinaisia, kaikissa muissa tapauksissa lohkareitintä on vahvistettava. Panssaroidun vyön käyttöä lukuun ottamatta kukin riviä ei saa asettaa kuivaksi, vaan betoniliuokseen M 150, jonka paksuus on vähintään 3 cm.

Säätiön valmistelu

Lohkojen alapuolelle riittää tehdä hiekkakivi. Se toimii tasoituskerroksen roolina ja sen paksuus ei tavallisesti ole yli 15 cm. Jos rakennusta tehdään kuivilla hiekkakiveillä, lohkot voidaan sijoittaa suoraan maahan.

Ongelmasolosuhteissa pystytettyjen rakennusten osalta lohkojen alapuolelle on asennettu betoniteräksiset tukipohjat (FL) vertailualueen lisäämiseksi.

Asennus betonilohkojen pohjaan

Säännöt kieltävät FBS-lohkojen pohjan asentamisen, jos kaivannon pohja on lumipeitteellä tai vedellä vettä. Näiden rakenteiden liike tapahtuu nosturin avulla.

Asenna ensin lohkot säätiön kulmiin ja sisäseinien liitoskohdissa. He tekevät asennus-majakoiden roolin. Tarkastettuaan kaikki majakka-lohkojen ylemmät tasot tasolta, ne vetävät johtoa niiden väliin ja sijoittavat sen välirakenteita. Hankkeessa määritetyissä pisteissä jätetään aukkoja teknisten verkkojen läpi kulkevien lohkojen väliin.

Ennen asennusta lohkot puhdistetaan lian ja kostutetaan vedellä. Asennus tehdään betoniliuoksella, jossa on pystysuorat liitokset (johtuen rivien siirtymisestä ja lisälohkojen käytöstä). Pystysuorat saumat täyttyvät myös laastilla, sulkemalla se bajonettivaihteella.

Hyödyllinen vihje: kun hankit säätiöitä, muista tarkistaa myyjän kanssa vaatimustenmukaisuustodistus ja vaatia kopiota itsellesi. Tällä asiakirjalla varmistetaan, että tuotteiden laatu vastaa nykyisen GOSTin vaatimuksia. Saattaa olla tarpeen esittää väitteet ja vahingot.

Holey estää UDB FBP: n

Osta rei'itetyt lohkot UDB FBP betoni GOST 13015.0-83 kaupungissa Voronezh, saat selville mitat, hinnat, paino ja muut ominaisuudet puhelimitse +7 (473) 204-53-22.

Yhdensuuntainen rei'itetty lohko perustukselle UDB GOST 13015.0-83 - on suuritehoinen teräsbetonituote, joka on suorakulmaisen suuntaissärmiön muotoinen. Tuotteen rakenne tarjoaa aukkoja kahdesta kahdeksaan. UDB-yksikön aukkojen määrä riippuu tuotteen pituudesta. Näiden end-to-end-kanavien ansiosta BDB-laitetta käytettäessä laite ei vaadi lisäkantoja ja tukilaitteita. Lohkojen pystysuorat aukot on tarkoitettu seuraavaan monoliittoon. Tästä johtuen teknisten laitteiden perustekniikat kestävät jopa 233 t / m (2283,4 kN / m). Myös UDB-lohkoa käytetään Voronezhin rakentamisessa kellariseinien, liuskojen perustuksiin, jotka vastaavat lohkojen kantavuutta. UDB-lohkot ovat välttämättömiä maanalaisten kerrosten rakentamiselle, varsinkin jos huoneeseen tarvitaan korkeita kattoja. Myös UDB-pohjaisia ​​lohkoja käytetään Voronezhin rakentamisessa säätiöissä paikoissa, joissa oletetaan olevan suuri dynaaminen kuormitus ja suuret kuormat maasta. UDB-lohkoja käytetään myös niin sanottujen "paneelirakennusten" rakentamisessa, joissa on verhoseinät. Tällaisten lohkojen perustus on suunniteltu estämään rakenteiden kantaelementtien tärinää ja tärinää. Tämä vaikutus johtuu dynaamisten kuormien siirtämisestä työyksiköistä suoraan maahan. UDB-lohkot ovat lujia materiaaleja luotettavan perustan luomiseksi tulevalle rakennukselle.

tuotanto

Yhdistetty rei'itetty lohko UDB-pohjaan on valmistettu raskaasta betonimerkistä M200. Tästä materiaalista valmistetuilla tuotteilla on erinomainen korroosionkestävyys, kosteuden kestävyys ja kestävyys. Lohkojen vahvistaminen tehdään asettamalla aluekehys, joka koostuu hitsattujen silmien ja luokan AI ja A-III teräsrakenteiden vahvistamisesta. Lohkon kaikki metalliosat esikäsiteltyä korroosiota aiheuttavilla aineilla. Valmiin tuotteen massa on noin 5 kg. Asennuksen sekä lastaamisen ja purkamisen helpottamiseksi tuotteen rakenne mahdollistaa asennussilmukoiden läsnäolon.

Tuotteen laadunvalvonta

UDB-yksiköiden tärkeimmät vaatimukset ovat tae niiden erityisestä lujuudesta ja puristumisvastuksesta, koska peruslohkojen päätehtävä on kestää valtavia rakenteellisia kuormituksia. Korkealaatuisen betonin valmistuksessa säätölevyt eivät mene muodonmuutoksiin, ja ne eroavat lisääntyneestä jäätymisvastuksesta ja vedenkestävyydestä. Ne kestävät aggressiivista materiaalia. Betonissa, josta kattorakenteiden lohkot on tehty, ei sallita halkeamia, lukuun ottamatta paikallista pinnan kutistumista.

asennus

Rakennuksen aikana lohkot pinotaan siten, että läpivientireiät muodostavat kanavia toisistaan. Sitten tyhjät kanavat täytetään lujittavalla häkillä, jonka jälkeen ne kaadetaan erityisellä betonityypillä, jolle altistetaan värähtelevä tiivistys. Kun kaikki työ on suoritettu loppuun ja läpikulkukanavien sisällä oleva betoni kovettuu, yksiosainen rakenne saavuttaa suuren lujuuden, kulutuskestävyyden ulkoisiin vaikutuksiin - erityisesti leikkaukseen tai edellä mainittuihin dynaamisiin kuormituksiin.

mitat

Yhdensuuntaiset rei'itetyt lohkot ovat saatavana vakioleveyteen ja korkeuteen 600x580 mm. Vain tuotteen pituus ja suorakaiteen muotoisten aukkojen määrä vaihtelevat.

Tuotemerkintä

Merkintälohkot UDB on aakkosnumeerinen sarja, joka on pohjapohjan tyypin symboli, pyöristetty pituus desimaalikuvioina ja kantavuusindeksi. Lisäksi osoittavat resistenssin aggressiiviselle materiaalille P.

Tarkastellaan esimerkiksi lohkoja UDB 12A, jossa:

"UDB" - yhtenäinen rei'itetty yksikkö;

Luku "12" - pituus desimaaleina;

Kirjain "A" on kuormituskykyindeksi.

Kuljetus ja varastointi

UDB-lohkot säilytetään paaluilla, jotka lajitellaan makeillä ja erillä tiukasti toistensa kesken. Samanaikaisesti yhden tukipinon korkeus ei saa ylittää 4 riviä lohkoa. Lankojen alemmalle riville (vähintään 30 mm: n paksuiset) on oltava tiukka, huolellisesti tasoitettu pohja. Lohkojen kuljetus pohjaan on mahdollista vain varmalla kiinnityksellä estämään sekoittumisen ja vahingoittumisen mahdollisuus.

Toimitamme myös tuotteita kaupunkeihin, kuten Borisoglebsk, Liski, Rossosh.

Betondetalin valmistamat betonituotteet valmistetaan GOSTin kaikkien standardien ja vaatimusten mukaisesti, niillä on kaikki tarvittavat asiakirjat ja ne on suoritettu tiukalla laadunvalvonnalla.

Säätiö estää fbp: n

Vastaus: GOST 13579-78: n mukaiset kellari seinät ovat jaettu kolmeen tyyppiin:

FBS - kiinteät pohjapaneelit;

FBP - ontot ydinlohkot, joilla on avoimet aukot;

FBV - vankat pohjaosat, joissa on leikkaus hyppääjille ja ohittaminen

Kuinka tulkitaan legendaa perustusten lohkojen merkinnöissä?

Vastaus: Säätiölohkojen selite koostuu aakkos- ja numeerisista arvoista:

-Ensimmäinen ryhmä on perustablokin tyyppi;

-Toinen ryhmä on geometriset ulottuvuudet;

-Kolmas ryhmä - betonityyppi, "T" - raskas, "P" - huokoisilla aggregaatteilla; "C" - silikaatti.

Viitenumero:

FBS 24.4.6 - T GOST 13579-78 - perustilohko on kiinteä, 2380 mm pitkä, 400 mm leveä ja 580 mm korkea, valmistettu raskasta betonia

nimi

Korkeus mm

Pituus mm

Leveys mm

luonnos

FBS 24.4.6-T

Mitkä betonit käytetään kiinteiden perustilohkojen (FBS) valmistukseen?

Vastaus: Kiinteät perustilohkot (FBS) on valmistettu raskaasta betonista ja tiheästä silikaattibetonista, jonka tiheys on vähintään 1800 kg / m3

Tuotannossa (FBS) käytetään betoniluokkaa B-7.5 (100), 12.5 (150) ja 15 (200) toimintaolosuhteista riippuen: kosteus, lämpötilan muutokset.

Missä onttoja ydinlohkoja käytetään? Kuinka perustan ontto lohkojen symboli (FBP)?

Vastaus: Voimakkaita pohjapaloja (FBP) käytetään liuskajohtojen, kattorakenteiden, tukiseinien ja teollisuuslaitteiden perustuksiin. FBP: n käytetyn betoniluokan 200 tuotantoa varten, pakkasvastus F50.

Terästä A-I käytetään vahvistamaan FBP; A-III; BP-I.

Onttojen lohkojen perustuksen muodot koostuvat aakkos- ja numeerisista arvoista:

-Ensimmäinen ryhmä on perustablokin tyyppi;

-Toinen ryhmä on geometriset ulottuvuudet;

-Kolmas ryhmä - betonityyppi, "T" - raskas, "P" - huokoisilla aggregaatteilla; "C" - silikaatti.

Esimerkki säätötyyppisten lohkojen tunnuksesta:

FBP24.5.6 -S GOST 13579-78 - perusta ontto lohko, 2380 mm pitkä, 500 mm leveä ja 580 mm korkea, tiheä silikaattibetoni, valmistettu GOST 13579-78 mukaan

Säätiö estää GOSTin ulottuvuudet

Säätiölohkot

PBS-pohjalevyt ovat betonituotteita, joita käytetään perustusten rakentamiseen. Usein niitä kutsutaan kellari-seinälohkoiksi tai kellari seinälohkoiksi (FBS-lohkoja käytetään myös rakentamaan kellareja). Perustablokit ovat kiinteä tuki koko rakennukselle. FBS-lohkot on valmistettu raskasta betonia ja ne ovat suorakaiteen muotoisia. Kun asennat lohkot FBS päällekkäin maahan tai hiekkasyynyyn. Perustablokit FBS siirtävät koko rakenteen kuormituksen perustaan.

FBS-lohkot ovat yksi kolmesta tyyppisestä peruslohkosta. Onttoa ydinlohkoa ja pohjalevyjä, joissa on lovi, joissa on erityinen ura hyppyjohtojen asentamiseksi, jotka asettavat altaaseen. Perustablokkeja FBS käytetään rakennusten rakentamiseen mihinkään ilmasto-olosuhteisiin erilaisilla maaperätyypeillä.

Vahvistettu betonilevynauhat perustuvat raskasbetoniin, ovat lujatuotteita ja ne on tarkoitettu nauhan peruspohjan rakentamiseen. FL: n nauhan perustus yhdistetyssä muodossa on yksi keino rakentaa rakennuksen tai rakenteen perustuspohjaa.

Tyypillisiä tyynyjä (kuten usein kutsutaan laattojen nauhan perustuksiksi) käytetään laajalti maanrakennusten ja mökkien rakentamisessa. Ne asetetaan sisäisten ja ulkoisten pääseinien alle. FL-nauhan perustuksia on käytettävä asennettaessa talon kellariin, autotalliin tai kellariin. Asennetut nauhan perustukset ovat sidottuja yhteen sementtilaastin kanssa.

Minkä kokoisia FBS-kortteja käytetään yksityisen talon perustamiseen?

Säätiön rakennuspalikoita tai helpompaa FBS, meidän aikanamme, tavallisimpia betonituotteita. Valmiit lohkot ovat helpompia ja halvempaa sijoittaa talon pohjaan kuin täyttää kiinteä betoni ja odottaa, kunnes se kovettuu. Block FBS: tä käytetään kellari seinien ja kellarien rakentamiseen.

FBS-lohkojen tyypit säätiölle

FBS-lohkojen tehtävänä on kestää valtavia kuormia pitämällä koko rakennuksen paino sille. Keskeisten lohkojen valinnassa tulisi harkita niiden kykyä palonsietoon, veden kestävyyteen ja pakkasvasteeseen.

GOST 13579-78: n mukaan perustablokit on jaettu kolmeen tyyppiin - FBS, FBV ja FBP. Ne on valmistettu silikaatista, laajennetusta savesta tai raskasta betonia.

FBS - konkreettisia, voimakkaimpia betonilaatuisia tuotteita. Tämän tyyppistä rakennetaan talon perusta. kellareihin tai teknisiin osa-alueisiin. Valmistettu rinnakkaismuodossa, metallia käytetään vain erityisiin saranoihin, jotka on tarkoitettu asennettaviksi lohkoihin.

FBV-tyyppiset lohkot ovat vähiten yhteisiä ja ne tulee tilata etukäteen valmistajalta. Ne poikkeavat FBS-lohkoista, kun läsnä on pitkittäisleikkaus, joka on tarkoitettu viestintään.

FBP-brändi - ontto tukilohko. Niiden vakiopituus on 2,4 m, mutta niiden korkeus ja leveys voivat vaihdella. Kevyitä lohkoja tehdään jättämällä pystysuoraan suljetut tai vaakasuorat aukot.

FBP-lohkoja ei suositella käytettäviksi märällä, viskoosilla pohjamaalilla.

Tekniikan mukaan FBS-lohkot tiivistetään tärinän avulla, standardipulloissa on oltava samat mitat kaikista tuotteista ja sileä pinta. Jos tekniikka on rikki, on mahdotonta sijoittaa kaikki lohkot tasaisesti, näkyvät raot, viisteet, jotka vähentävät merkittävästi pohjan laadun hydro- ja lämpöeristykseen.

Gostovskin lisäksi on useita merkintöjä. Referenssille annamme lyhyen luettelon nollapisteen elementtien rakenteista:

 • F on betoniteräs- tai betonirakenne painotetulle betonille, joka on tarkoitettu yleensä lasin tyyppisille sarakkeille;
 • FL - samaan tapaan raudasta valmistettu betoni, joka on tarkoitettu nauhateollisuudelle;
 • BF - teräsbetoninen nauhaelementti, joka on valmistettu raskaasta betonista, jota käytetään rakennuksen sisäisten ja ulkoisten seinien rakentamiseen teollisuuden ja maatalouden tarpeisiin;
 • FR - teräsbetoni, joka on painotettua betonia kolmelle saranalle.

Nyt yritetään selvittää, mikä betoni on useimmiten käytössä. Strip-perustukset ovat ennen kaikkea rakennustekniikoita, jotka toimivat ensisijaisesti puristuksessa (lukuun ottamatta perustapyyhkeitä). Siksi käytännössä ei ole tarvetta käyttää korkeita laatuja ja betonityyppejä. Viitaten GOST 13579-78: maksimi puristuslujuusluokka on B15 tai betoni merkitty M-200. Pidämme B3.5- tai M-50-merkintöjen olevan vähimmäisluokka sardeldi-betonituotteille tai raskaalle betonille. Ja silikaattibetonista valmistettujen tuotteiden vähimmäisluokka on B12.5 tai M-150.

Useimmissa tapauksissa painotettu sementtibetoni B7.5 valitaan FBV- ja FBS-tyyppisten lohkojen pohjalle. Heikomman FBP: n osalta tarvitaan paljon kestävämpiä B12.5-materiaalia.

Jotta saisit selville, mitkä rakennustyöt tarvitsevat perustilohkojen kokoa, on tarpeen piirtää etukäteen kaavio, piirustus, jossa kaikki lohkojen sijainnit määritellään yksityiskohtaisesti.

Foundation Block Marking

Harkitse peruslohkojen merkitsemistä. Seuraavat numerot ensimmäisten kirjainten jälkeen ilmoittavat lohkon pituuden, leveyden ja korkeuden. Huomaa, että parametrit on yleensä yliarvioitu 20 mm: llä.

Esimerkiksi FBS -24-3-6, pituus - 2380mm, leveys - 300mm, korkeus - 580 (20 mm).

Betonin merkistä riippuen lohkon paino voi vaihdella.

Raskasbetonilevyjä, joissa on vahvistusta, kutsutaan perustapeiliksi, lyhennettynä PL. Niitä käytetään asuinrakennusten kaistaleiden rakentamiseen. Koska FL-lohkot kestävät suurta kuormitusta, valmistuksessa vaaditaan suuria vaatimuksia mittatarkkuuden ja materiaalin laadun suhteen. Vahvistetut betonipohjapinnat kestävät 9 pisteen seismisaktiivisuutta, kestävät suuresti lämpötilavaihteluja ja korroosiota.

Säätiölohkojen FL koko määrää GOST 13580-85.

Rakennuspohjan valinta

Peruslohkojen tyyppi valitaan seuraavien parametrien mukaan:

 • maaperä ja sen vakaus;
 • perusta-alue;
 • muuraukseen ja rakennusseinämiin käytettävät materiaalit;
 • rakennuksen mitat ja paino;
 • seinämän paksuus ja pituus

Tavallisesti 4-5 lohkoa FBS lasketaan yhden seinän pituudesta. Märkä- ja savimaille valitaan suuret FBS-pohjaiset lohkot, ja kuiville, joissa on tehty 60-70 cm: n syvyydessä, käytetään FBS-aluetta.

Pienten talojen, huviloiden, kylpytynnyreiden, mökkien rakentamiseen käytetään pohjapaneeleja kooltaan 40x20x20 mm. Ne voidaan asettaa manuaalisesti ilman erityislaitteiden käyttöä. Kätevien mittojen ansiosta säätölevyä 20x20x40 käytetään paitsi pohjan asettamisessa myös rakennuksen seinien asennuksessa.

Säätiölohkot: GOST-merkinnät, koot ja hinnat, asennusohjeet

Yksi yleisimmistä kellarinviljelyvaihtoehdoista on betonilohkojen käyttö.

Nämä rakenteet eivät tarvitse laattoja, ja niiden vahvuus taataan värähtelevän ja höyryävän betonin tehtaalla.

Rakennettaessa heikkoon maaperään lohkot lepäävät pohja-tyynyille - leveät prismat-levyt, jotka vähentävät maaperän paineita.

Esivalmistettujen perustusten lisäksi lohkoja käytetään myös kiinnitysseinien, luiskien, aidojen, alustojen ja telineiden rakentamiseen.

Teknisiä tuotanto-olosuhteita, tyypillisiä mittoja ja lujuusominaisuuksia säännellään vuonna 1978 annetulla valtion standardilla nro 13579. Raskasbetonin lisäksi tämä standardi mahdollistaa lohkojen valmistuksessa kevyt silikaattiseokset edellyttäen, että niiden tiheys on vähintään 1800 kg / m3.

Erilaisia ​​peruslohkoja

Yleisin tyyppi on kiinteä betonilohkolohko, jota merkitään kirjaimilla FBS. Sitä käytetään asennettaessa ulkoisiin ja sisäisiin kantaviin seiniin.

GOST selkeästi osoittaa näiden rakenteiden mitat:

 • Pituus 2,38 metriä, FBS-lohkojen paksuus voi olla 30-60 cm (pitch on 10 cm). Kaikilla on sama korkeus - 58 cm;
 • Kolmiosainen pituus on 1,18 metriä ja siinä on kolme paksuutta: 40, 50 ja 60 cm. Korkeus on kaksi standardikokoa - 58 ja 28 cm;
 • Lyhyt (lisä) lohkot. Pituus on 0,88 metriä. Paksuus on 30, 40, 50, 60 cm. Vakiokorkeus on 58 cm. Sitä ei käytetä täysikokoisen lohkon karsimiseen, mikä rikkoo sen lujuutta.

Kokoluokasta riippuen standardin FBS-yksikön paino voi olla 380 - 1960 kg (tiheys 2400 kg / m3).

FBV-tuotemerkin lohkot

Saatavana tilauksesta pieninä erinä, joten rakennustyömaat ovat melko harvinaisia. Tärkein ero FBS-lohkoista on pituussuuntainen lovi, jota käytetään asennettaessa apuvälineitä. Nämä ovat lyhyitä rakenteita, joiden vakiopituus (L) on 88 cm. Leveys voi olla 40,50, 60 cm ja korkeus (H) 58 cm.

FBV: n sekä FBS: n tuotantoa varten käytetään laatua olevaa betonia, joka ei ole alle 100 kg / cm2 (V7.5) ja 50 astetta (luokasta F50). Vahvistuksessa käytetään luokan A-I ja A-III terästä.

FBP-brändin lohkot

Tämä on kevyt muoto perusrakenteita, joilla on neliön aukkoja. Leveys ja korkeus ovat täysin analogiset FBV-lohkojen kanssa. Ne on valmistettu yhdellä 238 cm: n pituisella muunnoksella, joita käytetään kellareiden sisäseinien pystyttämiseen sekä teollisuuslaitosten perustuksiin.

Käytettävissä betonin B12,5 (M 150) perusteella. Pakkasenkestävyys on 50 jäädytys-sulatusjaksoa. Vahvistaminen tehdään teräsrakenteiden - A-I ja A-III kanssa.

merkki

Kaikentyyppisten perustusten lohkojen merkitseminen - pyöristysmitat desimaaleihin. Siksi esimerkiksi kiinteä lohkon hyväksytty GOST-nimitys, jonka ulkomitat ovat: pituus 238 cm, paksuus (leveys) 40 cm, korkeus 58 cm näyttää tältä: FBS 24.4.6t (t - raskas betoni). Tämän mallin vähimmäispaino on 260 kg ja korkeintaan 2 tonnia (tiheys 2300 kg / m3).

Jos rakenne on kevytbetoni, sen jälkeen digitaalinen merkintä tehdään "L" tai "P" (huokoisella täyteaineella - laajennetulla savella). Vähimmäispaino on 230 kg, enimmäismäärä on 1,47 tonnia (tiheys 1800 kg / m3).

Jos digitaalisen koodin jälkeen on kirjain "C", niin tämä tarkoittaa sitä, että valuraudassa käytettiin silikaattibetonia. Tällaisen yksikön vähimmäispaino on 250 kg ja suurin (pituus 2,38 metriä ja leveys 60 cm) 1,63 tonnia. Tiheys - 2000 kg / m3.

Kaikkiin perustilohkoihin on asennettu 2 silmukkaa (silmät), joiden halkaisija on 12 mm. Ne on asennettava ja käsiteltävä.

Säätöbetonilohkojen edut

 • Merkittävä työajan kesto. Kun rakennat säätiön menetelmää betonin kaatamiseksi muottiin asteikolla, sinun on odotettava 4 viikkoa;
 • Vakiokokoiset. Antaa sinun laskea tarkasti tarvittavien lohkojen lukumäärän;
 • Ei tarvitse ostaa kalliita kulutushyödykkeitä (levyt tai OSB-levyt muottiin, pakkasnesteen lisäaineet ja nopeuttaa betonin asettamista);
 • Valintamahdollisuus määritetyille ominaisuuksille (vedenkestävyys, pakkasenkestävyys, aggressiivisten nesteiden kestävyys);
 • Kestävyys (asianmukaiset asennukset ja toimintaolojen noudattaminen tällaiset rakenteet palvelevat yli 100 vuotta).

Arvioidut hinnat

Lyhyt katsaus maa- ja vesirakennustöissä käytettävien pohjaseinäkokoon ja hintoihin.

Raskasbetonin pienimmän (lisä) lohkon FBS-6-3-6t (pituus 0,6 m, leveys 0,3 m) kustannukset ovat keskimäärin 500 ruplaa / kpl.

Sama lohko, mutta 1,2 metriä pitkä (FBS-12-3-6t) maksaa 1000 ruplaa. Valmistajat tarjoavat täysikokoisia lohkoja, joiden paksuus on 30 cm (pituus 2,4 m), hintaan 2100 ruplaa / kpl.

Lohkot 40 cm paksuus ja 2,4 metriä pitkä (FBS 24-4-6) maksaa noin 2800 ruplaa / kpl, 1,2 metriä pitkä (FBS 12-4-6) ja noin 1400 ruplaa / kpl.

Suosituimpia ostajia ovat FBS-lohkot 60 cm leveä, koska se on tämän asuntorakentamisen yhteydessä valittu säätiön paksuus.

Moskovan alueen hintatunnisteet näyttävät tältä:

 • FBS-6-6-6t - 1 100 ruplaa kappaletta kohden;
 • FBS-12-6-6t - 2 200 ruplaa / kpl;
 • FBS-24-6-6t - 4 100 ruplaa kappaleelta;

Hollow-lohkot (FWP) toimittajien hinnoilla ovat paljon harvinaisempia. Näiden rakenteiden keskimääräiset hinnat ovat 10-15 prosenttia korkeammat kuin korpulaattilohkot. Tämä johtuu siitä, että muotin kaataminen ja vahvistaminen tyhjiin työvoimakkuuteen on suurempi.

Lohkojen hinta, jossa on katkaisu (FBV), jota ei löydy tehdasluettelosta. Hinnoittelua ja valmistusta varten sinun tulee ottaa yhteyttä konkreettisiin tavaroihin ja tehdä yksittäinen tilaus.

Usein markkinoilla on tarjouksia käytettyjen lohkojen myynnistä. Älä kiirehdi nauttimaan edullisista kustannuksista, vaan mieluummin kokeneesta rakentajasta. Hän arvioi pätevästi virheiden luonteen ja laajuuden ja antaa käytännön neuvoja tällaisen ostoksen perustelusta.

Laskennan ja asennuksen ominaisuudet

Kuten sanoitte, lohkojen lukumäärän laskeminen on melko yksinkertainen. Tätä varten sinun on määritettävä tulevan säätiön määrä ja jakaa se haluamasi lohkon tilavuuden mukaan. Tämän tuloksena saat tarvittavan määrän malleja tilauksesta

Mitä tulee kerrosten lukumäärään, sinun ei pidä huolehtia. Tehdasyksikön vahvuus on melko riit- tävä rakentaa siihen viisi tarinaa.

Tämän suunnittelun kannalta kriittisempi on maaperän kunto. Tässä on otettava huomioon yksi lohkoperusteista ominaisuus - alhainen lujuus. Toisin kuin jatkuvassa nauhalevyssä, lohkossa on pystysuorat ja vaakasuuntaiset saumat, mikä heikentää sitä. Sen vuoksi ennen FBS-lohkojen asennusta kaivannon pohjaan kaadetaan monoliittista vahvistettua betonihihnaa. Se ottaa merkittävän osan turvotusvoimista, jotka syntyvät jäätymisen kosteassa maaperässä.

Jos rakennuksen perustana on korkea (on kellari), niin asiantuntijat suosittelevat, että armopoyat tehdään joka toinen rivi lohko.

Lohkoperustan ihanteellinen perusta on karkeasta hiekasta koostuva maa, jossa on syvä vesipohja. Koska tällaiset olosuhteet ovat hyvin harvinaisia, kaikissa muissa tapauksissa lohkareitintä on vahvistettava. Panssaroidun vyön käyttöä lukuun ottamatta kukin riviä ei saa asettaa kuivaksi, vaan betoniliuokseen M 150, jonka paksuus on vähintään 3 cm.

Säätiön valmistelu

Lohkojen alapuolelle riittää tehdä hiekkakivi. Se toimii tasoituskerroksen roolina ja sen paksuus ei tavallisesti ole yli 15 cm. Jos rakennusta tehdään kuivilla hiekkakiveillä, lohkot voidaan sijoittaa suoraan maahan.

Ongelmasolosuhteissa pystytettyjen rakennusten osalta lohkojen alapuolelle on asennettu betoniteräksiset tukipohjat (FL) vertailualueen lisäämiseksi.

Asennus betonilohkojen pohjaan

Säännöt kieltävät FBS-lohkojen pohjan asentamisen, jos kaivannon pohja on lumipeitteellä tai vedellä vettä. Näiden rakenteiden liike tapahtuu nosturin avulla.

Asenna ensin lohkot säätiön kulmiin ja sisäseinien liitoskohdissa. He tekevät asennus-majakoiden roolin. Tarkastettuaan kaikki majakka-lohkojen ylemmät tasot tasolta, ne vetävät johtoa niiden väliin ja sijoittavat sen välirakenteita. Hankkeessa määritetyissä pisteissä jätetään aukkoja teknisten verkkojen läpi kulkevien lohkojen väliin.

Ennen asennusta lohkot puhdistetaan lian ja kostutetaan vedellä. Asennus tehdään betoniliuoksella, jossa on pystysuorat liitokset (johtuen rivien siirtymisestä ja lisälohkojen käytöstä). Pystysuorat saumat täyttyvät myös laastilla, sulkemalla se bajonettivaihteella.

Hyödyllinen vihje: kun hankit säätiöitä, muista tarkistaa myyjän kanssa vaatimustenmukaisuustodistus ja vaatia kopiota itsellesi. Tällä asiakirjalla varmistetaan, että tuotteiden laatu vastaa nykyisen GOSTin vaatimuksia. Saattaa olla tarpeen esittää väitteet ja vahingot.