Rakenteiden rakentaminen ontosta, teräsbetonista ja vaahtobetonialustasta

Lohkojen käyttö rakennusten perustusten järjestämiseen

Esivalmistettujen rakenteiden perustuksia käytetään laajalti paitsi teollisuudessa myös yksityisessä rakentamisessa. Niitä käytetään yksityisen talon, huviveneen tai mökin rakentamiseen. Sen tärkein etu on rakenteellisen ajan huomattava väheneminen ja kyky ladata säätiö välittömästi asennuksen jälkeen.

Säätiön alapuoliset lohkot eli niiden asennus ovat kuitenkin kalliimpia kuin monoliittiset perusteet. Lisäksi tällä tyyppisellä pohjalla ei ole silmiinpistäviä etuja. Päinvastoin, elementtien välinen suuri määrä liitoksia vaikeuttaa kellarin kellarikerroksen vedenpitävyyttä.

Lisäksi, kun perustukseen käytetään teräsbetonilohkoja, tarvitaan vakavia nostolaitteita.

Mallien tyypit

Vahvistettu betonilohkotyypit

Aikaisemmin betonilohkot valmistettiin yksinomaan GOST 13579-78: n mukaan. Nyt valmistajat saavat kuitenkin tehdä ne eritelmien mukaisesti koon vaatimusten noudattamisen mukaisesti. Rakennustuotteiden markkinoiden perustusten rakentamiseen käytetyt betoniteräkset ovat useita lajikkeita. Periaatteessa on mahdollista erottaa seuraavista tyypeistä:

 1. Lohkot F ovat sylinterimäisiä pylväitä ja niitä käytetään pystysuorissa kannakkeissa pino- / pylväsperiaatteissa.
 2. Lohkot FL - puolisuunnikkaan muotoisia elementtejä, joita käytetään laitteen pohjaan teipin pohjaan ja tukina saraketyypin perustuksille.
 3. FBS-lohkot ovat suuntaissärmiöitä, joiden kaarevat leikkaukset pitkin päitä. Tämäntyyppistä rakennetta käytetään kellari-seinämissä, joissa on asuntorakennus ja liuskakiviseinät.
 4. BF - T-muotoinen tai puolisuunnikkaan muotoinen osa. Näitä tuotteita käytetään sarake / paalun perustuksen grillauksen kokoamiseen. Tätä näkemystä voidaan käyttää myös rakennettaessa pohjaa talon tai lehtivarren nauhan perustuksen alle.
 5. FBP - ontto suorakulmainen suuntaissärmiö. Niitä käytetään kevyitä materiaaleja laitteen esiohjatun nauhan pohjaan. Tällaisia ​​onttoja lohkoja voidaan käyttää muottien muodostamiseen monoliittisella nauhalla. Yleensä ne on vahvistettu teräs A-1 tai A-3 muotoilu tai esijännitys. Nämä tuotteet on valmistettu raskasta silikaattibetonia laajennetusta savibetonista tai huokoisista aggregaateista.
 6. FR - käytetään runkorakenteiden rakentamisessa. Nämä ovat lujitetuotteita kestävistä laatuluokista: M500 ja edellä.

Edellä lueteltujen tyyppien lisäksi on olemassa pieniä lohkoja säätöön (hiekkaan ja betoniin), jotka voidaan tehdä itsenäisesti.

Tuotannossa käytetään 20x20x40 cm: n mittoja, minkä vuoksi liuos, jossa on Portland-sementtiä ja hiekkaa, sekoitetaan suhteessa 1: 3. Vahvistusaine on polymeerikuitu ja sora, jossa 5,5 osaa laskee 1 osaan sementtiä. Tuotteiden muodostuksessa välttämättä käytetään värähteleviä pöytiä.

Näiden lohkojen koko ja paino (enintään 40 kg) antavat heille mahdollisuuden käyttää mökin tai kesämökin itsenäistä rakentamista. Pohja hiekkakivestä valmistettujen tuotteiden avulla voi siirtää monoliittisen hihnan tyyppisten alustojen laakerikapasiteettia vastaavat kuormat betonilajikkeista 150, 200 ja 250.

Ilmastettu ja kaasusilikaatti

Kaasusilikaattilohkojen tyypit

Rakennusaika, materiaalien ja työn kustannukset sekä talon toimintaominaisuudet riippuvat pitkälti seinätyypin valinnasta. Yksittäisten talojen, autotallien, majatalojen ja mökkien rakentamisen suosituimpia tuotteita ovat solu- / huokoisen betonin seinämateriaalit. Niiden yleinen käyttö johtuu suurelta osin kehittäjän teknisistä ominaisuuksista ja taloudellisista eduista.

Höyrytetyt betonilohkot valmistetaan teollisesti. Muottiin kaatamiseksi otetaan sementin, alumiinipulverin, kalkin (kalkki) ja kvartsihiekan seos. Tulvatut lomakkeet asetetaan autoklaaviin, kunnes ne ovat täysin kovettuneet.

Valmiin tuotteen yleisimmät parametrit - 60x25x20 senttimetriä. Vertailua varten: 1 lohko = 17 kpl. tiilet, paino 60 kg.

Huokoisen betonin ominaisuudet

Huokoiset lohkot säätiöiden järjestämiseksi

Sen tärkein ero on materiaalin suuri huokoisuus, pienempi paino (verrattuna tiiliin), hyvä kyky säilyttää lämpöä. Joitakin tapoja se voidaan verrata puuhun.

Betonin huokoisuuden ansiosta saavutetaan myös hyvä äänieristys ja lämmöneristys. Suhteellisen pieni paino vähentää merkittävästi laitteen kustannuksia.

Lisäksi hiilihapotetut ja vaahtobetonialustat ovat palonkestäviä, houkuttelevia jyrsijöille ja eivät aiheuta mätää. Lohkot ovat helposti poratut, sahatut, joten on helppo tehdä strobilla niiden asettamiseksi sähköjohdotukseen.

Vaahtobetonialustat

Vaahdon käyttö säätiön rakentamisessa

Näiden tuotteiden valmistuksessa käytettiin hiekan, sementin, veden ja teknisen vaahdon seosta. Hyvin sekoitettu seos kaadetaan muotteihin ja sen annetaan jähmettyä.

Kovettumisprosessin lopussa ilmenee materiaali suljetuilla huokosilla. Valmistusteknologia mahdollistaa lohkojen valmistus suoraan rakennustyömaalla.

Valmiin vaahtolohkon paino on 31 kg, vakiokoot 20 x 30 x 60 cm. Vertailua varten: 1 lohko = 15 kpl. tiilet, joiden paino on 53 kg.

Tärkeimmät erot

Hiilihappopitoiset lohkot asetetaan erityiseen liima-aineeseen, ja hiilihappopitoiset lohkot sijoitetaan sementtilaastiin. Liiman hinta on korkeampi, mutta sen tarve on paljon pienempi kuin ratkaisu. Hiilihapotetun betonin hinta on kuitenkin suurempi kuin vaahtolohkot. Kokonaisuutena töiden päättyessä makaamiskustannukset ja ensimmäisen ja toisen lohkotyypit ovat suunnilleen samat. Vaahtobetonin ja hiilihapotetun betonin edut ja haitat voidaan tiivistää seuraavasti:

 • liima, jota käytetään hiilihapollisen betonin asettamisessa, on hyvä lämmönjohtavuus eikä se vähennä lohkojen ominaisuuksia. Mekaanisissa vaahtolohkoissa käytettävät sementtiastiat muodostavat "kylmäsiltoja" rakenteellisten elementtien välille;
 • kaasujen läpäisevyys kaasutettuun betoniin on paljon parempi, mikä mahdollistaa seinien "hengittämisen". Verrattuna siihen, vaahtobetoni-lohkot imevät kosteutta vähemmän, ja ne on lisäksi laatoitettava. Tämä johtaa lisäkustannuksiin talojen ja huvilojen rakentamisessa;
 • Toisaalta, koska vaahtobetoni ei absorboi kosteutta, sillä on parempi kylmävastus ja lämpösuojaus. Nämä ominaisuudet tekevät materiaalista sopivan korkean kosteuden omaavien rakenteiden rakentamiselle. Ilmastettu betoni ei sovellu tai vaatii höyrysulun, jossa kondensaatio on mahdollista;

Ekologian näkökulmasta katsottuna turvallisimpien aineiden muodostama vaahtobetoni pidetään turvallisimpana. Hiilihapollisen betonin koostumus on alumiinipulveria, mutta kun sitä käytetään oikein, se on myös vaaratonta ihmisille.

Laajennetut savilohkot

Perusrakenteiden rakentaminen kevyiden keräyslohkojen kanssa

Laajennettu savi - materiaali, jolla on hieman suuri paino. Kaasu / vaahtobetoniin verrattuna sardeldittibetonipainot painavat kaksi kertaa niin paljon. Valmistuksessa käytetty materiaali on paistetun saven, sementin, hiekan ja erityisten täyteaineiden ontto osa. Lohkojen kestävyys ja ympäristönsuojelun taso ovat hyvät.

Laajennetut savityöt voivat olla kahdentyyppisiä: ontto tai ontto. Talon, huvivenesataman tai kesäterassin toiminnalliset ominaisuudet riippuvat käytetyistä lohkojen tyypistä. Vaikka ne ovat huomattavasti kevyempiä kuin tiilet, säätö on suunniteltava rakennuksen painon kuormitukseen. Tämäntyyppisten tuotteiden kustannukset ylittävät vaahtobetonin tai hiilihapotetun betonin lohkojen 10-20%, ja niiden käsittely on vaikeampaa.

Vahvuuden suhteen ne ovat kuitenkin selvästi paremmat kuin kaikki muut huokoiset materiaalit. Ceramsite-betonituotteet ovat kooltaan pienempiä, ja ne asetetaan sementtilaastille, ja syntyy lukuisia "kylmäsiltoja". Mökkien seinien leveyden tulisi olla vähintään 40 senttimetriä, pienempi leveys, esimerkiksi 20 cm, voidaan käyttää vain lisäeristeenä tai huvimaja tai veranta.

Lisäksi on syytä muistaa, että runko-tuotteilla on alhaisempi äänieristys kuin ontuvilla. Mitä tulee paisutetun savimassan höyrynläpäisevyyden indikaattoriin, se on alempi kuin muiden materiaalien (hiilihapotettu betoni, puu). Seinien asentaminen tästä materiaalista edellyttää kipsiä tai muita vastaavia töitä.

Jokainen säätiö sopii sardelliittibetonielementtien rakentamiseen, ja sen valinta riippuu maaperän ominaisuuksista ja rakennusalueen ilmastosta.

Oikea valinta

Laitelohkon perustus

Jotta tilat olisi helppo valita huvimajaan tai kotona, on otettava huomioon alueen ilmasto-olosuhteet, maaperä ja rakennuksen toiminnan vaatimukset. Ei ole välttämätöntä hankkia perustuskappaleita tuntemattomilta valmistajilta. Laatutuotteita voidaan valmistaa ainoastaan ​​teollisuustuotannossa.

Seuraavat yksinkertaiset ohjeet auttavat sinua päättämään, mitkä tuotteet ovat parhaiten ostettavissa:

 1. Seuraa yrityksiä, jotka sijaitsevat rakennuksen läheisessä läheisyydessä.
 2. Valitse vain hyvämaineiset valmistajat.
 3. Vaatimus vaatimustenmukaisuustodistuksista ja tuotepassi, tai jäljennös.
 4. Harkitse tarvetta ostaa tuotteita, joilla on erityisiä aukkoja viestintään.
 5. Laske tarvittava määrä lohkoja.

Muista, että vain tavallisesta tai raskaasta betonista valmistetut tuotteet sopivat säätiöihin.

Hollow-ydinlohkot - standardit ja ominaisuudet

Esivalmistetut rakenteet vähentävät merkittävästi rakenteiden rakentamisen aikaa. Säätiölohkot on tarkoitettu pääsääntöisesti rakennusten rakentamiseen kellareilla. Ne muodostavat rakennuksen maanalaisen osan seinät, samalla kun ne ovat tulevaisuuden kodin perusta. Lohkot säätiölle ovat kiinteitä ja onttoja. Ja ne on valmistettu raskaista, huokoisista tai silikaattibetonista.

standardit

 • betonituotteiden rakennetyypit;
 • tekniset eritelmät;
 • kolmiulotteiset parametrit;
 • materiaalivaatimukset;
 • toleranssit;
 • hyväksymistä ja valvontaa koskevat säännöt;
 • varastointi ja kuljetusmenetelmät.

Hollow-lohkot annetaan FWP: n nimellä. Rungossa, jonka pituus on 2380 mm, on sokeita onttoja, jotka eivät pääse 30 mm: n suljettuun reunaan. Tuotteiden korkeus on 580 mm, leveys 400, 500 ja 600 mm. Sisäänkäynnin aukkojen suorakulmainen poikkileikkaus on kapeampi niiden tunkeutumisen aikana. Niiden koko:

 • sisääntulon pituus - 430 mm, pohjassa - 350 mm;
 • sisäänkäynnin leveys on 160, 220 ja 320 mm, riippuen siitä, kuinka laaja ovat perustilohkot;
 • 550mm syvyyteen.

Kussakin FBP: ssä on neljä reikää, jotka kulkevat suorakaiteen muotoisesta avoimesta pyöristetystä osasta - suljetussa.

Säätiölohkoissa on symbolit, jotka osoittavat tuotteiden tyypin (meidän tapauksessamme - FBP), kolme kokoja desimaaleina, pyöristetty alas, betonityyppi ja valtion standardinumero. Esimerkiksi: FBS 24.5.6-C GOST 13579-78. Tällaisia ​​merkintöjä pidetään vakiona, vaikka alan määräyksillä on oikeus muuttaa sitä hieman.

Betonielementtien muodossa:

 • T - raskas;
 • C - keskimääräinen tiheys (silikaatti);
 • P - valmistettu käyttäen huokoisia aggregaatteja (laajennettu savibetoni).

Kaikkien lueteltujen materiaalityyppien avulla tuotetaan pohjapaneeleja, joissa on aukkoja. Betonin tyypin ja sen luokan puristuslujuuden suhde FBP: lle:

 • betonia sisältävään raskaaseen ja savibetoniin - В12,5;
 • silikaatti - B15.

Tuotteiden vertailu- massa tässä tapauksessa on:

 • raskaasta betonista - 1,05... 1,4 t;
 • silikaatista - 0,88... 1,17 t;
 • laajennettua savea - 0,79... 1,05 tonnia.

Frost-resistanssi sekä betonin vedenkestävyys on hyväksytty rakennusstandardien mukaan riippuen alueen ilmasto-olosuhteista ja säätiön toiminnasta. Nämä selitykset on esitetty hankekuvauksessa. Erityistä huomiota kiinnitetään rakennustyömaan geologisiin olosuhteisiin. Erityisesti tärkeä parametri on ympäristön aggressiivisuus. Tutkimuksen jälkeen tehdään mukautuksia betoniseoksen koostumukseen, josta tuotteet valmistetaan.

Kummassakin pohjaseinässä, joissa on aukkoja, asennetaan kaksi kiinnityslenkkiä brändistä P2. Ne ovat lujitettu sauva, jonka halkaisija on 10 mm. GOST-piirustuksissa ja silmukkakokoja esitetään. Ne on asennettu erityisiin syvennyksiin 80 mm: n etäisyydellä lohkon päästä. Tangon ulkonevan osan pinnalla ei saa olla betonivirtoja.

toleranssit

Standardit määrittelevät lineaaristen mittojen toleranssit molempiin suuntiin:

 • pituus - 13 mm: n sisällä;
 • leveys - 8 mm: n sisällä;
 • korkeus - 8 mm: n sisällä.

Pintojen suoruus ei saisi poiketa korkeintaan 3 mm koko perustilohkojen koko pituudelta tai leveydeltä. Lisäksi kehossa ei ole halkeamia, lukuun ottamatta pieniä pintavirheitä.

Erityisominaisuudet

Onton lohkojen käyttö tuotteiden ilmeisestä hauraudesta huolimatta lisää säätiön luotettavuutta. Tosiasia on, että sen turvallisuusmarginaali kasvaa johtuen rakenteen vahvistamisesta pystyvahvistustangoilla ja aukkojen täyttämisen seurauksena konkreettisella ratkaisulla. Tällöin lohkot suorittavat pysyvän muottirakenteen toiminnon ja pääsevät melko jäykkään monoliittiseen adheesioon betonilla, joka kaadetaan rakenteellisten reikien sisään. Säätiö on voimakas ja heikosti reagoi sivuttaiskuormien vaikutuksiin.

Ammattilaiset väittävät, että FBP: t eivät ole perusteltuja vähäisen rakentamisen kannalta.

Heidän argumenttinsa ovat seuraavat. On mahdotonta nostaa peruslohkoja käsin, joten heidän asennustaan ​​varten on velvoitettava rakentamaan nosturi. Hänen työnsä arvioidaan koneen ajalta ottaen huomioon seisonta-ajan, joka on kallista yksityiselle kehittäjälle. Lisäksi tuotteiden kuljettamiseen asennuspaikkaan tarvitaan kuorma-auto sekä lohkojen asentamisen prosessi - ratkaisun eräs sekoitus. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat työhön arvostukseen onttojen lohkojen perustuksen rakentamisessa.

Valmisvalmisteisilla tuotteilla on epäilemättä etuja. Mutta niiden täysi hyöty ilmenee maanalaisten rakennusten rakentamisessa. Tällöin lohkot tarjoavat:

 • asennusnopeus - ei tarvitse rakentaa muottipesä ja odottaa betonin lopullista asettamista;
 • Kellariseinien selkeä geometria teollisuustuotteiden vakiokokoista johtuen;
 • väitetty tiheys ja vahvuus.

FWP-aukot täytetään paitsi betonilla myös eristyksellä. Tämä mahdollistaa lohkojen käytön, kun rakennetaan lämmittämättömien kellarikerrosten perusseinämät ja jopa maanrakennustyöt, joissa ei ole keskuslämmitystä. Tietyissä tapauksissa onttoja lohkoja käytetään suojavarusteina lämmitysjärjestelmien putkistoihin tai vesihuoltoon. Tällöin betonilohkojen putkien ja sisäseinien välinen tila täytetään eristävällä vaahdolla.

Precast-säätiö voidaan tehdä omalla kädelläsi.

Pienien kappaleiden materiaali (precast foundation) on hyvä, koska se maksaa eniten halpoja, ja voit tehdä sen itse. Jos katsomme eri vaihtoehtojen nauhan perustuksille, voimme sanoa, että betoni monoliitti on monimutkainen ja kallis luoda. Sen rakentamiseen tarvitaan teknologian, paljon ihmisten asentamista, rakennustyön rakentamista ja vastaavia resurssien ja ajan kuluja. Voit tehdä kappaleita materiaaleista, mukaan lukien ne, joissa on vahvistetut vyöt, omilla käsillänne. Kaikki tämä vähentää huomattavasti luomiskustannuksia.

Seuraavaksi tarkastelemme tärkeimpiä teknisiä kysymyksiä, jotka liittyvät perustusten rakentamiseen palamateriaaleista ja ennen kaikkea missä se on mahdollista ja missä on mahdotonta käyttää boorisäätiöitä.

Yhdistetyn alustan soveltamisala

 • Paikan päällä olevan maaperän on oltava homogeeninen. Esivalmistettua perustusta voidaan soveltaa, kun maaperän vakaus on suunnilleen sama.
 • Laantumisasteen mukaan maaperä voi olla mikä tahansa, mukaan lukien keskipitkä ja vahva vuori, mutta niiden osalta on ryhdyttävä toimenpiteisiin estääkseen roudan heikkenemisen lämmittämällä.


Maaperän kallistumisaste ja yhtenäisyys määräytyy laboratorion mukaan.

 • Kohteen kaltevuuden tulee olla pieni.

 • Pohjavesi ei saa nousta perustan yläpuolelle korkean veden aikana.
 • Minkä lohkojen valintaa varten tehdasvalmisteinen (lohko) perustus

  Nykyään keraamisia tiiliä käytetään harvoin levittämisen perusseinämiin. Hinta ei ole pieni, mutta työläs työ on suuri.

  On tarkoituksenmukaisempaa tehdä esivalmistetusta pohjasta betonilohkareita, joissa on pieni muoto, mukaan lukien ontot. Raskasbetonin lohkojen tuotanto on luotu kaikkialle, joten hinta ja toimitusmahdollisuus eivät ole ongelmallisia. Betonin asettelua ja osittaista kaatamista voidaan tehdä yhdellä työntekijällä.

  Esimerkiksi on mahdollista käyttää vibropressoituja onttoja betonilohkoja. Tällaisten lohkojen perusta on halvin. Mutta sinun on noudatettava joitain vaatimuksia.

  Tyhjiörakenne

  Lohkojen sisällä olevat aukot mahdollistavat pystysuoran raudoituksen, ja siksi aseta korkeat seinät (yli 1 metri) ja muodostavat muokatut seinät. Tästä syystä ontelobetonilohkoja suositellaan perustuksille, joissa on kellareja.

  Lohkot, joissa asennetaan pystysuorat metalliliitokset, kaadetaan B15 - B20 - betonilla. Myös onttojen lohkojen käyttö merkitsee niiden alemman rivin täydellistä kaatamista, joka lepää tyynyn päälle ja pakollisen pystysuoran raudoituksen betoni kaataa seinien kulmissa.

  Tällaisille betoniseinämille tarvitaan tavallisesti kiinteän, vahvistetun teräsbetonihihnan järjestely. Se on tarpeen betonilaattojen tai vastaavien rakenteiden seinämille, jotka aiheuttavat suuren pistekuormituksen, sekä lisäävät edelleen huokoisen betonin (hiilihapotettu betoni) ja huokoisen keramiikan seiniä.

  Luodaan yläraudoitetulla hihnalla käytettyjä onttoja betonilohkkoja tarjottimena. Teräsvahvistus asetetaan niihin laskennan mukaisesti, pystysuora vahvistus poistetaan, ne täytetään B-20 betonilla, yläosa tasoitetaan tulevaan vaakasuoraan vedeneristyskykyyn. Jotta betonista ei pääse putoamaan riveihin, voidaan käyttää kattomateriaaleja.

  Onttojen lohkojen kellarikerroksen korkeat seinät ovat luotettavia, jos niiden sisältämät aukot ovat täynnä betonia.
  On pidettävä mielessä, että maa aiheuttaa erittäin suuria paineita korkeisiin seiniin erityisesti pohjaveden nostamisen yhteydessä. Maaperän jäädyttäminen seinien lähellä ei ole sallittua - on ryhdyttävä toimenpiteisiin. Lisäksi ennen kellojen seinien täyttämistä maaperällä on asennettava yläraudat (lattialevyt, metallipalkit jne.).

  Tyypillinen esivalmennetun betonilohkon betonipohjan suunnittelu.
  1 - pohjallinen vahvistus.
  2 - pohjaseinä.
  3 - betonilohko (mahdollisesti ontto pystysuoralla vahvikkeella)
  4 - betonipinta (valettu vahviste tai esivalmistettu)
  5 - raudoitustekniset mateet ja kulmat
  6 - hiekka tyyny

  Muita ominaisuuksia

  Pohjaseinien paksuuden on oltava vähintään seinien paksuus raskaista materiaaleista. Talon puu- ja kehysseinämille pinnan paksuus voi olla jopa 300 mm.

  Säätiön ja sen eristeen vedenpitävyyttä käytetään, mikä vähentää kotitalouksien kokonaislämpöhäviöitä ja luo lisäksi mekaanisen suojan perusseinille. Vedeneristys tehdään päällystysmateriaalilla, mutta joka ei hajoa polystyreeniä. Suulakepuristettujen polystyreenivaahtojen levyt asetetaan kipsiin, niiden väliset saumat ovat täynnä vedeneristys (tiiviste). Eristys puristetaan maaperällä (hiekka).

  Maaperäneristys - puristetusta polystyreenivaahdosta, nauhan leveydestä - ei vähäisimpään kuin huurteen tunkeutumisen syvyys. Lue lisää maaperän eristämisestä ja estämisestä.

  Matala pohja ei jää kuormittamatta talvella, muuten pakkasen turvotus häiritsee asentoaan. Jos seiniä ei ole vielä pystytetty, pohja säätöpinta on eristetty suurelle alueelle suulakepuristetun polystyreeni-vaahdon 5 cm: n eristyspaksuuteen, mutta se voidaan korvata vastaavalla paksuudella toisella eristyksellä, kuten oljella.

  Kuinka vahvistettu ja syvennetty kappaleen materiaalien perusta

  Huonosti epätasaisilla ja kietoutumattomilla maaperillä voidaan tehdä matala-alainen kappalepohja lämpenemättä maata, kun taas voimakkaasti kuohkeilla ja keskiläpäisillä maaperillä maa on lämmitettävä.

  Maaperän spesifisten muunnosten matala perustus voi olla seuraavanlainen.
  Kussakin saumassa betonilohkojen muuraus (tiilistä - rivin läpi) vahvistetaan metalliverkolla, jonka lanka on 4 - 5 mm ja solu 100 mm. Kellarin yleinen syvyys voi olla melko pieni - 300 mm alueilta, joilla ei ole merkittävää kaltevuutta. Pohjan alapuolella on hiekkalaatikko, jonka paksuus on 200 mm, hiekkakerrokset ovat täynnä.

  Sen vuoksi on suositeltavaa ottaa yhteyttä erikoistuneeseen organisaatioon, joka ensin tutkii rakentamisen geologiset olosuhteet.
  Yleiset suositukset kuitenkin supistuvat siihen, että kevyiden puu- ja kehysrakennusten leveyden tulisi olla 200-300 mm (enintään 2 kerrosta). Ja seinät, jotka on valmistettu raskaista materiaaleista - 500 - 800 mm.

  Luominen voidaan jakaa kahteen vaiheeseen:
  - tietyn mallin suunnittelu ja valinta;
  - erektio.
  Ensimmäisessä vaiheessa on tarkoituksenmukaisempaa käyttää teknisiä ja teknisiä työntekijöitä. Jos tällaiset päätökset tehdään itsenäisesti, niin useammin tämä johtaa merkittävään jälleenvakuutukseen voiman lisäämisen ja materiaalien hukkaan. Vähemmän - hauraisiin sopimattomiin suunnitteluolosuhteisiin, joiden syntyminen aiheuttaa suuria kustannuksia. Ja hyvin harvoin - parhaan päätöksen tekeminen.
  Toinen vaihe on kallis, rakentamisen taidot voivat olla hyödyllisiä täällä luomalla säätiö omalla kädelläsi. Myös se voi olla hyödyllistä - tee se konkreettisesti

  VWF-pohjaseinä

  LLC "Vahvistettu betoni" myy onttoja perustilohkoja, joita käytetään pääasiassa rakennusten rakentamiseen kellareilla. Ne varmistavat rakenteen maanalaisen osan muodostamisen, samalla kun se muodostaa perustan tulevalle rakenteelle. Näiden lohkojen käyttö voi parantaa säätiön luotettavuutta. Turvallisuustekijä nousee johtuen siitä, että aukot täytetään ratkaisulla. Näin ollen lohkot toimivat pysyvän muottirakenteena, eroavat jäykän monoliittisen adheesion betoniin. Tämän takia säätiö ei käytännössä reagoi sivuttaiskuormiin.

  FBP-lohkoille on ominaista suuri massa ja tarvetta asentaa erikoislaitteita käyttäen, joten ne yleensä ostetaan korkealle rakennukselle. Korkea rakennusten rakentamisen aikana näistä tuotteista kaikki edut ilmenevät, mukaan lukien:

  • asennusnopeus, koska ei ole tarvetta rakentaa muottirakennetta ja odottaa betonin lopullista asettamista;
  • sileä geometria kellariseinistä johtuen standardin lohkokokoista;
  • suuri tiheys ja lujuus.

  Betonin lisäksi myös onttoja rakenteita voidaan täyttää eristyksellä, joka mahdollistaa perustilohkojen käytön kuumentamattomien kellareiden seinämien, maanrakennelmien ja ulkorakennusten muodostamiseksi. Lisäksi joissakin tapauksissa niitä voidaan käyttää suojakuorina lämmitys- ja vesijärjestelmien välittämiseen.

  Voit ostaa FBP-lohkoja tai ilmoittaa toimituksen hinnan Rostov-on-Donille, Stavropolille, Voronezhille, Krasnodarille tai Volgogradille ottamalla yhteyttä Reinforced Concrete LLC: n johtajiin.

  Kuinka tehdä halpoja esivalmisteen lohkoperinteitä omaan kotiisi

  Omakotitalon kaistaleet ovat usein monoliittisia betonista tai tehdasvalmisteisista, FBS-brändin erityisistä suurikokoisista perustuslohkoista.

  Monoliittiset perustukset ovat kaikkein aikaa vieviin ja kalliimpiin nauhapohjelmiin.

  FBS: n perustilohkojen tehdasvalmisteiset perustukset eivät vaadi laitetta eikä purkamista. Säätiö välittömästi asennuksen jälkeen on valmis talon seinien rakentamiseen, sillä toisin kuin monoliittinen,. ei tarvitse odottaa betonin asettamista.

  Kuitenkin FBS-lohkojen suuri koko tekevät niistä perustan yksityiselle talolle, joka ei ole kaikkein helpoin ja halpa:

  • Peruslohkojen asennusta varten on käytettävä kalliita nostolaitteita.
  • Säätiön korkeus on mukautettava lohkon kokoon. Tästä syystä säätiö on lähes aina suurempi kuin on tarpeen.
  • Muurausliitosten vaakasuuntainen vahvistus ei saa olla tasolla, jossa sitä tarvitaan, mikä vaatii vahvistuksen poikkileikkauksen lisäämistä.
  • Jos haluat asentaa pitkät lohkot yksityisen talon suhteellisen lyhyen perustan alle, lohkoja on leikattava paljon, tai esimerkiksi peruskiven alapuolella olevat epätavalliset lisäosat, jotka ovat peräisin tiilistä, jotka heikentävät säätiötä.
  • Lohkojen leveys ei myöskään sovi hyvin talon seinien paksuuteen. Pohjaseinä on paksumpi kuin on tarpeen.

  Lohkojen PBS: n perustana on liian materiaalipainoinen, raskas ja kallis.

  Pienimuotoisten lohkojen ja tiilien perusta

  Monissa tapauksissa on käytännöllisempää ja halvempaa asettaa talon perustukset käsin pienimuotoisista betonilohkoista tai tiilistä.

  Talon perustuksen käyttämiseen käytetään betonilohkoja (kiinteitä tai onttoja) sekä runsaita sardeldittibetoniseinälohkoja tai tiiliä. Kaavion halpoja lohkareiden pohjaa talolle. Säätiö soveltuu minkä tahansa materiaalin yksityisen talon rakentamiseen.

  Esivalmistettu pohja on suositeltavaa käyttää talossa paikan päällä ilman suurta kaltevuutta ja yhtenäisellä maaperällä.

  Pohjaveden määrä kausivaihteluiden aikana ei saa nousta kellarikerroksen yläpuolelle. Korkealla pohjaveden pinnalla on parempi käyttää monoliittisen betonin kaistaleita.

  Pienimuotoisten muurausmateriaalien perusta on sopiva talon perustuksen rakentamiseen maaperälle, joka ei heilua, heikosti ja kohtalaisesti.

  Jos paikan päällä olevat maaperät ovat voimakkaasti hehkuvia, säätö voidaan tehdä sillä edellytyksellä, että maaperä suojataan pakkaselta. Lue täältä, kuinka paljon maaperää kallistetaan sivustossasi.

  Muurattujen kellari-seinien osalta käytetään kiinteää betonia tai sardeldittibetonia. Näillä lohkoilla on riittävän alhainen veden imeytyminen, korkea jäätymisvastus ja tarvittava puristuslujuus. Betonielementeissä nämä indikaattorit ovat jonkin verran paremmat kuin laajennetun savibetonin lohkoissa. Jälkimmäiset ovat betonista kevyempiä lohkoja.

  Säätiön levittäminen korpulenteista keraamista tiiliä on mahdollista. Mutta tätä materiaalia käytetään harvoin säätiön asettamiseen. Tiilen pieni koko kasvattaa munien monimutkaisuutta. Yleensä tiilipohja on kalliimpaa kuin betonilohkot.

  Halvat kaistaleet talon kellarissa

  Kellarissa olevan talon kellareissa on kätevää käyttää vibropressoituja onttoja betonilohkoja - besser-lohkoja.

  Lohkojen läsnäolon ansiosta lattian pystysuora vahvistaminen on helppoa. Vahvistettu perusta tuntuu hyvin sivuttaisilta kuormilta. Vaihtoehto vertikaalisella vahvistuksella suositellaan kellarille kellarilla. Pystysuoran raudoituksen sauvat sijoitetaan muurikkolohkojen koaksiaalisiin aukkoihin. Kiinnikkeet on varustettu B15-luokan betonilla.

  Kannustettujen teräsbetonilaattojen tukemiseksi laajennetun savibetonin ja onttojen betonilohkojen pohjaseinien yläpuolella on välttämätöntä suorittaa monoliittinen teräsbetonivyö.

  Kaikkien lohkojen betonielementin yläosan yläpuolella oleva monoliittinen vahvistettu hihna olisi myös tehtävä hiiltyneen betoniseoksen (kaasusilikaatin) tai huokoisten keramiikan seinämien kiinnittämiseksi niihin.

  Monoliittinen alustyyny on kytketty alempaan riviin onttoja lohkoja venttiililähtöihin. Kaikki lohkojen alapuolella olevat aukot on täytetty betonilla.

  Kellariseinien osalta on suositeltavaa täyttää betonilla kaikki lohkojen aukot koko seinän korkeudelle.

  Jos pohja ei ole kellarissa, riittää täyttämään alarivin lohkon paikat betonilla ja myös vahvistamaan ja täyttämään pystysuorat lohkot betonin seinien kulmissa.

  Pohjakerroksen sinusperiaatteet kellarissa nukahtavat ulkona maaperän kanssa vain lattialevyjen asennuksen jälkeen. Muussa tapauksessa maaperän sivuttaispaineen vaikutuksesta kellari seinät voivat johtaa.

  Yksikerroksisten tai kaksikerroksisten seinien esivalmistetut perustukset on sijoitettu yhteen kerrokseen. Talon kolmikerroksisen seinän pohja toteutetaan myös kolmikerroksisella - kantajakerroksella, eristyskerroksella ja vuorauksella. Päällyskerros on valmistettu kapeista (12 cm.) Betonielementeistä tai kiinteistä keraamisista tiilistä. Parasta pinnoitemateriaalia on klinkkerirakenteita.

  Säätiön seinien paksuus valitaan tavallisesti samoin kuin talon kiviseinien paksuus. Talon, jossa on puiset tai kehysseinät, pohjan seinien paksuus on 250-300 mm.

  Pohjamaalit, jotka ovat kosketuksissa maan kanssa, suojaavat kosteudelta. Sellaisissa olosuhteissa, joissa pohjaveden taso on kellarin pohjan alapuolella, riittää, että seinän pinnalle muodostuu polymeeri-bitumi-mastikerroksen muodossa oleva vedenpitävä pinnoite.

  Kellarin ulkoseinät on lisäksi kipsattu kahdella kerroksella vedenpitävästä rullamateriaalista. Jotta altaaseen voitaisiin luotettavasti suojata tulvia, varmista, että seinämä tyhjennetään säätiön ympärillä.

  Voiman lisäämiseksi lujittavat seinät voidaan sijoittaa mihin tahansa lohkojen kellariviin perusseiniksi.

  Jotta taloja voitaisiin suojata maaperän pakkastumisen aiheuttamilta muodonmuutoksilta, pohjan pohja asetetaan tavallisesti maaperän jäädyttämiseen. Mutta on olemassa muita vaihtoehtoja perustusten rakentamiselle talvimaahan.

  Lohko perustan talolle voimakkaasti kallistamalla maaperää

  Moderni ratkaisu taloja, joissa ei ole kellarinviljelyä voimakkaasti kohoavilla mailla, on matala syvyyseristeinen lämpöeristetty nauha-pohja.

  Ajatus tämän säätiön laitteesta on se, että säätävän lähelle maaperä suojaa jäätymiseltä ja se lakkaa olemasta talvella.

  Tätä varten pohja ja sen ympärillä oleva maa lämmitetään kerroksella vaahtomuovia tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Miten eristää säätiö ja maa suojaamaan sitä jäätymiseltä, kuvattu artikkelissa yllä olevassa linkissä.

  Muurauslohkojen lämpöeristetyn kellarin laakeriosan suunnittelu voidaan suorittaa alla kuvatulla tavalla huonon talteenoton huonon talon rakentamiseksi.

  Ei-kallistamalla, heikosti kallistuvalla ja jopa keskinkertaisella kallistuvilla mailla yksityisen talon matala perustus voidaan tehdä muurausmateriaaleista ja ilman maaperän lämpöeristys.

  Edullinen säätiö huonolle maaperälle

  Ei-kimmoisa tai heikosti kimmoisa maaperä yksityiselle talolle, on järjestetty matala syvennetty säätiö. Näissä olosuhteissa riittää suorittamaan muurausrivien vaakasuora vahvistaminen.

  Pohjustusmateriaalien rakentaminen kevyesti kohottavilla ja suojatuilla maaperillä: 1 - perustustaminen; 2 - kellarin istutus; 3 - sokea alue; 4 - vaakasuora vedeneristys; 5 - lattian täyttäminen maassa; 6 - vahvistava muurausverkko joka 20 cm muuraus;

  Muurausrakenteinen, muurausverkko, jonka halkaisija on 4-5 mm. ja solun koko 100x100mm. Säätiön pohjan leveys (kuvassa oleva B-koko) lasketaan maaperän kantavuusominaisuuksien ja rakennuksen painon perusteella - katso täältä.

  Kellarivin leveys talon kevyille puuseinille tai kehysseinille useimmille heikosti kelautuville maille on tavallisesti riittävä 20-40 cm: n etäisyydelle. (Suuremman koko koskee kolmikerroksisia rakennuksia). Näille taloille pohjan leveys on yhtä suuri kuin kellarinseinämän paksuus.

  Kiviseinien tai lohkojen kivirakenteiden osalta pohjan pohjan leveys heikosti kohoavilla mailla lisätään 0,6 - 0,8 m: iin. (suurempi koko koskee kolmikerroksisia rakennuksia, joissa on teräsbetonilattiat). Täällä kellari seinät ovat ohuempia kuin pohjan leveys.

  Jos pohjan leveys ylittää perustuksen seinämien paksuuden, lohkojen esivalmistetun perustuksen seinät on asennettu vaaditun leveyden monoliittisten, vahvistettujen betonityynyjen nauhalle. Tyynyn alaosassa ennen betoniseurattavan vahvistusverkon kaatamista.

  Pohjakerroksen pohja tasoitetaan levittämällä kerros hiekkakiveä. Tasoitushiekkalaatan kokonaispaksuus on enintään 600 mm. On vain tarpeellista tampata huolellisesti jokaisen kerroksen irtokaasua. Maaperän kerros on ohuempi, sitä helpompaa on se, että se kastuu.

  Jos hiukkasten lohkojen talon seinät, sitten pohjan päälle on ehdottomasti tehtävä kiinteä vyö.

  Edullinen matala haudattu pohja keskipitkäälle talville

  Maltillisen heilumisasteen maaperässä lisätään kaksi monoliittista vahvistettua betonihihnaa muurausmateriaalien valmistukseen. Yksi hihna on monoliittinen vahvistettu pohja tyyny. Toinen hihna on järjestetty pohjan tai jalustan päälle.

  Lisäksi pohjan alapuolella he tekevät hiekkakalvontatuista.

  Ei upotettu pohja puuta tai runkorakennetta varten keskipitkääseen maaperään: 1 - hiekka-sora-anti-tuft tyyny; 8 - säätiön ja kellarin rakentaminen; 10 - maaperän täyttö maaperällä; 11 - monoliittinen teräsbetonivyö pohjan päällä; 13 - monoliittinen tukipatja.

  Alueilla, joilla ei ole voimakasta kaltevuutta, on riittävä syventää kellarikerroksen pohja 0,3 metrin päähän maasta, kuten edellisessä osiossa.

  Kevyille puu- ja kehysrakennuksille hautaamaton säätiö on edullisempi (kuten edellisessä kuvassa). Koska maaperään haudattu sivupinta puuttuu, maaperän jähmettymisen tangentiaaliset voimat eivät toimi tällaisella pohjalla.

  Jäätymisvoimien vaikutusten vähentämiseksi on perustan alla järjestetty hiekka-sora-tyyny. Hiekkalaatan korkeus (kuvassa koko h) määritetään laskemalla. Useimmille kohtuullisesti hehkutetuille maaperäille hiekkalaatan paksuus on alueella 0,3-0,5 m. Hiekka-sora-sekoitus sijoitetaan enintään 20 cm: n paksuisiin kerroksiin. Jokainen kerros on varovasti tamped.

  Kuolleen haudatun kellarikerroksen (kuvassa) mukai- sen kumipäällysteen paksuutta kasvatetaan keskimäärin laskevilla mailla 0,6 m: ksi. Hiekkalaatan leveyden tulee olla vähintään 200 mm leveä kuin kellarin jalka (koko b). kummallakin puolella. Monoliittisen alustyynyn leveys (kuvion koko b) määritetään laskemalla. Alustan leveys voi olla suurempi kuin perusseinämän paksuus.

  Monoliittisten hihnojen ja pohjaosan tyynyjen päälle on lisätty lujitemuovia 2 - 3 pituusakseliin, joiden halkaisija on 10 - 12 mm.

  Säätiön monoliittisten alueiden vahvistaminen. a - vahvistusverkko, jossa on kaksi työvahvistusta; b - sama, mutta kolmella tankoilla. 1 - työvahvistuksen A-III pituussuuntaiset sauvat, joiden halkaisija on 10-12 mm; 2 - apumateriaali BP-I, halkaisijaltaan 4 mm.

  Monoliittisissa kellarinauhoissa työskentelyraudoituksen vierekkäisten tangojen välinen etäisyys saa olla enintään 300 mm. Tarvikkeiden määrä kasvaa tarvittaessa. Lisäksi leveä monoliittinen tyyny vahvistetaan myös poikittaissuunnassa, joka sijoittaa työvahvikkeen tangot 600 mm: n välein.

  FBS-lohkot: yleisen rakennusmateriaalin mitat ja ominaisuudet

  Nykyään FBS-lohkot ovat erittäin suosittuja perustusten ja matala-rakenteiden rakentamisessa: tuotteen koko ja sen hinta ovat laajalla alueella. Näin voit päättää sopivasta rakennusmateriaalista tietyissä olosuhteissa. Materiaalin tyypin ja sen mittojen valintaa koskevien sääntöjen noudattaminen voi luoda luotettavan ja luotettavan mallin lyhyessä ajassa.

  Kiinteät pohjalevyt ovat betonielementtejä, jotka on valmistettu betonista vahvistamalla sitä metallivarret

  Peruslohkojen FBS ominaisuudet ja ominaisuudet

  Betoni-lohko perustukselle FBS on kiinteä monoliittinen tuote raudoitetusta betonista, jonka muoto on suuntaissärmiö. Muiden tyyppisten lohkojen lisäksi materiaalilla on korkeimmat lujuusominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää säätiön rakentamisessa.

  FBS-lohkoilla on kiinteä suorakaiteen muotoinen osa ja saranat, jotka helpottavat kuljetuksen ja asennuksen prosessi

  PBS on luotettava, vakaa ja kestävä rakennusmateriaali, jolle on ominaista lisääntynyt vastustuskyky ympäristövaikutuksille. Tuotteen vahvuusominaisuudet ovat erityisen tärkeitä, koska elementit ovat perusta rakennuksen perustalle.

  Materiaali valmistetaan yksinomaan tehtaalla, koska kunkin tuotteen laatua on valvottava tiukasti GOST-laboratoriotyökalujen avulla. Pohjapaneelit voidaan tehdä tällaisista materiaaleista:

  • silikaattibetoni tai savi, jonka tiheys on vähintään 1800 kg / m³;
  • kevyt, lujatekoinen betoniluokka B100;
  • raskas, lujatekoinen betoni M50-M200.

  Betoni valitaan pystytetyn rakenteen toimintaolosuhteiden perusteella. Se ottaa huomioon lämpötilahäviöt, mekaaniset kuormitukset ja kosteustasot. M200-brändin betoni on kestävä. Harvoissa käyttöolosuhteissa voit käyttää täyteainemerkkiä M150 ja vakio - M100.

  Lohkojen valmistuksen pääaineena käytetään betonin lujuusluokkaa B7.5: stä B15: een

  Betonipäällysteen lisäksi käytetään A1- tai A111-luokan teräksestä valmistettua vahviketta, joka parantaa lujuusominaisuuksia ja vähentää paineen ja puristuksen vaikutuksia sekä pehmittimiä, jotka lisäävät materiaalin räjähdys- kestävyyttä.

  Lujitetun betonipohjan lohkojen edut ja haitat

  Tämän betonista valmistetun rakennusmateriaalin suuren lujuuden ja suorituskykyominaisuuksien ansiosta, joka on vahvistettu sisäpuolelta vahvistamalla häkkiä, voidaan käyttää pylväspohjan rakentamiseen yhdistelmänä nauhalementtien kanssa matalien rakennusten, kellarien ja kellareiden rakentamisessa.

  Betonimateriaalilohkoille on ominaista seuraavat edut:

  • hyvä kantavuus;
  • korkea asennusnopeus;

  FBS-lohkot on suunniteltu rakentamaan vahvoja ja luotettavia perustuksia eri rakennuksille, koska ne pystyvät "pitämään" suurimmat kuormat.

  • materiaalin luotettavuutta, sillä varmistetaan se, että tuotteet valmistetaan tehtaalla nykyaikaisilla laitteilla erikoistuneen teknologian avulla ja lisäksi niille suoritetaan tiukkaa laboratoriokontrollia;
  • elementtien telakointiin liittyvä suuri tiheys, joka saavutetaan hyvin harkitun tuotesuunnittelun ja betonilohkojen täsmällisten mittojen ansiosta;
  • elementit on varustettu erityisillä asennusuraan helpottamaan asennusta;
  • materiaalin monipuolisuus mahdollistaa monimutkaisten rakennusten perustamisen;
  • asennustyöt voidaan suorittaa milloin tahansa vuoden ajalta, koska materiaali ei pelkää lämpötilavaihteluita ja korkeaa kosteutta;
  • materiaalin suuri jännitysresistanssi sallii sen käytön haitallisissa olosuhteissa, kuten jäissä tai happamissa maissa;
  • lohkojen asennuksen jälkeen voit aloittaa välittömästi muut rakennustyöt.

  Materiaalin haitat ovat:

  • korkeat kustannukset tuotteista;

  Lohkojen suuren painon vuoksi asennus vaatii erikoislaitteiden osallistumista.

  • alhainen lämmönkestävyys;
  • tuotteiden suuri paino, jonka seurauksena elementtien asentamiseen liittyvä asennustyö edellyttää erityislaitteiden käyttöä;
  • liitospisteet eivät ole tiukkoja.

  Perusrakentamisen peruskokoonpanojen valinta

  Tällä hetkellä pohjan rakentamisessa yhdistetty menetelmä laskeutumista käyttäen FBS-elementtejä on erittäin suosittu. Tämän tekniikan ansiosta rakennuskustannukset pienenevät, mikä ei vaikuta haitallisesti rakenteen lujuuteen ja kestävyyteen. Kun valitset säätiön FBS-lohkojen koon, on pidettävä mielessä, että tulevan perustuksen ei pidä ainoastaan ​​tukea rakenteiden painoa, vaan myös jakaa se tasaisesti koko säätiön päälle.

  Se on tärkeää! Tuotteiden mittojen välinen ristiriita voi heikentää säätiön tilaa, mikä johtaa lopulta rakennuksen tuhoamiseen.

  Säätiön objektin laskennallisesta kuormituksesta riippuu siitä, mihin kokoon lohkot on valittava.

  Tuotteiden koko riippuu suunnittelun lujuudesta, elementtien asennuksen teknisestä prosessista, "nollajaksosta" ja tuotteiden kustannuksista. Rakennuslohkojen mitat määräytyvät maaperätyypin ja sen kantavuuden perusteella. On myös otettava huomioon seinien ja lattioiden paksuus, rakenteen paino, alue ja perustan vahvuus. Mitä alhaisempi maaperän stabiilius, kokonaiskoko tulee olla perustilohkoja. Esimerkiksi savipinnoille olisi valittava suurimmat elementit, ja karkeilla hiukkasilla maaperä voidaan tehdä pienikokoisista tuotteista. Tiheimpää muotoilua suositellaan käytettäväksi eri ulottuvuuksina.

  Hyvä neuvoja! Seinien pystyttämiseen käytettävien lohkojen kokoa valittaessa on noudatettava sääntöä, jonka mukaan viisi elementtiä seinäpituutta kohden pidetään optimaalisena.

  FBS-lohkot: tuotteen koko valikoiman mukaan

  Jokaisella yksiköllä on oma tarra, joka ilmaisee tuotteen pituuden, leveyden ja korkeuden desimaaleina. Näiden parametrien on oltava GOST 13579-78: n vaatimusten mukaisia. Jos kirjaimella "T" on numeerisen arvon vieressä, tämä osoittaa, että lohkon valmistuksessa käytettiin raskasta betonia, kirjain "P" osoittaa keramiittibetonia ja "C" tarkoittaa tiheää silikaattibetonia.

  Säätiölohkot FBS: llä on omat merkinnät, joka on erityinen kirjainten ja numeroiden joukko

  GOST: n mukaan FBS-lohko on esitetty 15 standardikokonaisuudessa, jossa tärkeä yleinen ominaisuus on tuotteiden leveys, joka on 300-600 mm. FBS-alueen pituus on jaettu kolmeen kokoon, joiden arvot ovat 880, 1180 ja 2380 mm. Tuotteiden korkeus on 580 mm. Vain lohko, jonka pituus on 1180 mm, on korkeus 280 mm. Pienin elementti on 880x300x580, ja suurin tukilohko FBS 24.6.6 - 2380x600x580 mm.

  Standardituotteiden merkitseminen on esitetty taulukossa:

  Hyvä neuvoja! Vakioyksikkö on kiinteä tuote, jolla ei ole aukkoja. Materiaalin ostamisen yhteydessä on valmistajan kanssa tarkastettava laatusertifikaatti, joka takaa, että lohkot täyttävät nykyisen standardin vaatimukset.

  FBS-lohkojen koko valikoimasta

  Miten valita FBS-lohkojen koko rakentamiseen

  Perusrakenteita käytettäessä voidaan käyttää eri kokoisia pohjaosastoja, ja tuotteen kappalemäärä riippuu sen mitoista. Jos haluat tarkasti määrittää lohkojen koon ja niiden numeron, sinun on tarkistettava tukiasema. Erityisen piirustuksen mukaan kaikki tuotteet on ehdollisesti esillä rakennuksen kellariseinän pituuden ja korkeuden mukaan. Tässä on otettava huomioon lohkojen välinen ligaatio, joka on vähintään 25 cm.

  Tuotteen leveys valitaan rakennuksen seinien paksuuden perusteella. Tällöin sallitaan maanpäällisten rakenteiden vähäiset ylitykset. Jos seinät on rakennettu tiilestä, ulokkeen koko ei saa olla yli 40 mm kummallakin puolella. Tässä on mahdollista käyttää FBS: ää 600 mm: n leveydellä 640 mm: n seinämille ja 500: lle rakenteelle 510 mm.

  Säätölohkon pituus on määritettävä lakaisulla, jossa erikokoisia elementtejä on järjestetty siten, että ne ovat litteitä ilman merkittäviä ulkonemia.

  Hyvä neuvoja! Jos vakiokokoonpanon elementtejä ei ole mahdollista asettaa oikein, ne voidaan jakaa pituuteen.

  PBS: n perusta on huomattavasti nopeampi, ja työvoimakustannukset vähenevät huomattavasti.

  Perusrakenteiden ja seinien rakentamiseen käytetään tuotteita, joiden korkeus on 580 mm. Lisäosina käytetään lohkoja, joiden arvo on 280 mm, kun verkon ilmanvaihtoa, syöttöä tai lähtöä varten on tarpeen tehdä aukko.

  FBS-lohkojen paino on tärkeä arvo, koska tiedät, että voit päättää tarvittavista erikoisvarusteista, joita tarvitaan tuotteiden pinotta- miseen, sekä kuljetuksiin, jotka osallistuvat lohkojen toimittamiseen rakennustyömaalle.

  Hyvä neuvoja! Nykyään valmistajat tuottavat pieniä pohjalevyjä 200x200x400 mm, jotka voidaan asentaa ilman erityislaitteiden käyttöä.

  Lohkojen lajikkeet GOST: n mukaan: FBS, FBP, FBV, FL ja BF

  Teknisten maanalaisten, kellari-seinien, pylväs- ja nauhalementtien asentamista, huonolaatuisten seinien, lämmittämättömien rakennusten ja muiden rakenteiden, jotka toimivat järjestelmällisissä lämpötiloissa +50 - -70 astetta, voidaan käyttää betonilohkoja, jotka perustuvat GOST 13579-78 On olemassa kolme tyyppiä: FBS, FBV ja FBP. Tuotteet valmistetaan silikaatista, raskasta betonia tai laajennettua savea. Niiden tiheys ei saa olla alle 1800 kg / m³.

  FBP - lohkot, joissa on yksi tai kaksipuolinen aukko munintaviestintään

  Dekoodauksen mukaan FBS on pohjaseinäelementti, jolla on suurin mahdollinen varmuusmarginaali. Monoliittisten pienten elementtien valmistuksessa ei ole käytetty lujitemuotoa. Metallia käytetään vain saranoiden valmistukseen asennusta varten. Mitoituslohkojen tuotannossa välttämättä käytetään pituussuuntaisen vahvikkeen tangot, mikä lisää FBS: n painoa.

  Aiheeseen liittyvä artikkeli:

  Sandwich-paneelityypit ja niiden ominaisuudet. Talot sandwich-paneeleista. Algoritmin asennus.

  FBV: n yksiköt, toisin kuin edellisellä tyypillä, on pituussuuntainen osa tuotteen ontelosta. Se on tarkoitettu teknisen viestinnän asentamiseen. Tällaisten tuotteiden valmistusprosessi on samanlainen kuin edellisen version valmistamismenetelmä. Betonia käytetään tässä ei alhaisempi kuin luokka M100. Kuitenkin FBV-lohkojen rakentamisessa käytetään erittäin harvoin, joten ne tehdään pääasiassa tilauksesta. Tuotteet valmistetaan 880 mm: n pituisina, 580 mm: n korkeuksina ja 400, 500 ja 600 mm leveinä.

  Säätölevyillä ei ole vahvistusta, lukuun ottamatta upotettuja asennuslenkkejä

  FBP-lohkot ovat onttoja kevyitä betonituotteita, joissa on auki neliöreikät elementin pohjassa. Käytettäessä käytettyä betonia M150. Tuotteet valmistetaan pituudeltaan 2380 mm. Muut perustilalohkon lineaariset mitat ja tuotteiden hinnat ovat laajalla alueella. FBP-lohkoja käytetään luomaan perustuksia teollisuuslaitteille tai kellarin sisäseinien laitteille.

  Pylväs- tai nauhapohjan pohjana käytetään trapetsoidimuotoisia tuotteita, jotka on merkitty FL: llä. Säätötyynyjen parametrit ja mitat säätelevät GOST 13580-85. Tuotteiden leveys vaihtelee välillä 600-3200 mm. Elementtien korkeus voi olla 300 tai 500 mm. Jälkimmäinen arvo vastaa tuotteita, joiden leveys on vähintään 2000 mm. Lohkon pituus on 780-2980 mm. Suurimmat elementit ovat koko 2980x2000x500 ja 1180x500x3200 mm, ja pienimmät valmistetaan 1180x600x300 mm: n kokoisina.

  Maa- ja teollisuusyritysten rakennusten sisäisten ja ulkoisten seinien rakentamiseen käytetään raskaaseen betoniin tehtyjä teräsbetonisia nauhalohkoja BF, joita hallitsee GOST 28737-90. Kaikki elementit on jaettu kuuteen lajikkeeseen, jotka poikkeavat toisistaan ​​poikkileikkaukseltaan.

  Trapezoidisten lohkojen nauhapohjan asennus, jotka on merkitty FL: ksi

  Luotettavien kotimaisten valmistajien peruslohkojen: tuotteiden hinnat

  Betonielementit FBS ovat osa tuotteita, joita valmistetaan missä tahansa betonilaitoksessa. Hyvin usein tuotteita valmistetaan huomioimatta prosessin kaikkia hienouksia ja vaiheita. Koska raaka-aineena voidaan käyttää raznomarochny betonia. Siksi kun valitset laadukkaan ja luotettavan materiaalin, sinun on valittava yrityksiä, jotka ovat osoittautuneet parhaimmalta puolelta maailmanlaajuisilla rakennusmarkkinoilla.

  Yksi Venäjän suurimmista yrityksistä rakennusmateriaalin tuottamiseksi betonista on teollisuusrakennusten tehdas. Tuotteille on ominaista kestävyys ja laadukas valmistus, joka toteutetaan GOSTin vaatimusten mukaisesti. Säätiölohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl.

  Venäläinen yritys "Vira" on erikoistunut betonituotteiden valmistukseen. Tuotevalikoimassa on yli 400 paikkaa, joista mm. Tuotteiden hinnan hinta riippuu sen mitoista ja keskimäärin 1 650 ruplaa.

  Kotimaisten valmistajien säätiön betonilohkot ovat luotettavin ja käytännöllisin ratkaisu progressiiviselle teollisuudelle.

  Toinen suosittu kotimainen valmistaja on yritys "Master". Se tekee kaikenlaisia ​​betonilohkoja, joiden hinta riippuu tuotteen tyypistä ja alkaa 1150 ruplaa / kpl.

  Aleksandrian keramitsilaitos tuottaa erilaisia ​​betonituotteita. Pienet betonilohkot, joita voidaan käyttää kantavien seinien, aidojen ja pilarien rakentamisessa tai joita käytetään tukikappaleina kellari- ja puuportaisiin, pohjakerrokset ovat erittäin vaatimattomia. Tuotteet valmistetaan erikoismuodoissa, joiden vuoksi niillä on tarkat mitat. Peruslohkojen 200x200x400 mm hinta alkaa 55 ruplasta / kpl.

  Toinen luotettava valmistaja on Zlatoust-tehdas, joka tuottaa laajan valikoiman FBS-, FBP-, FVP-, portaita, paneeleja, kattopaloja ja betoniseinäbetonia. Tuotteet eroavat hyväksyttävissä kustannuksissa. FBS-säätiön hinta alkaa 950 ruplasta / kpl.

  FBS: n perustilohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl

  FBS-lohkojen asennuksen ominaisuudet

  Lohkojen asentamisen säätiö ei edellytä erityistä osaamista ja erityisosaamista. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää noudattaa tiukasti kolmessa vaiheessa suoritettavia toimia.

  Ensimmäinen vaihe on laskea säätiön rakentamiseen tarvittavien elementtien lukumäärä. Voit tehdä tämän määrittämällä rakennemäärän, jolloin tulokseksi saatava arvo jaetaan yhden blokin tilavuudella. Toinen vaihe on perustaa pohja. Lohkot on sijoitettava hiekkalaatikkoon, jonka paksuus on 50-100 mm, esivalmistettu ja täytetty. Pohjan pituuden ja leveyden tulee olla 25-30 cm pidempi kuin suunnitellun rakennuksen mitat. Seuraavaksi tontti jaetaan akseleilla käyttäen rakennuspaskua ja tasoa.

  Viimeinen vaihe on suoraan FBS-lohkojen asettaminen nostomekanismilla. Esiasennetut lohkot-säätimet säätiön kulmissa, risteyksissä ja kannoissa. Taso tarkistaa majakkojen ylemmien tasojen samansuuntaisuuden, jonka välissä johto on vedettävä. Sen päälle paljastetaan ensimmäisen rivin jäljellä olevat elementit. Hankkeen mukaan on välttämätöntä jättää aukkoja teknisen viestinnän läpikäymiseen lohkojen välillä.

  Suunnitteluvaiheessa kannattaa huolehtia lohkojen ostamisesta, joissa on pitkät indikaattorit.

  Hyvä neuvoja! Ennen asennusta lohkot on puhdistettava mahdollisesta saastumisesta ja kostutettava vedellä.

  Koko säätiön geometria riippuu ensimmäisen lohkon rivin oikeasta asennuksesta. Asennuksen tarkkuutta hallitsee taso. Rakennuksen elementit saavat paremman romun. Seuraava rivi on rakennettu tiilipinnan periaatteelle. Rivien väliin on järjestetty sementtilaastikerros, joka on tiivistetty bajonettivaihteella. Säätiön korkeus on yleensä 5 riviä tuotetta.

  Se on tärkeää! Älä asenna laitetta pohjaan, joka on peitetty vedellä tai lumella.

  Pienen rakenteen rakentamisen aikana on mahdollista käyttää toisen käden pohjalevyjä, joiden koko on 400x600x200 mm. Ja tuotteen kappalemäärä on vain 300 ruplaa.

  Säätiön järjestely sisältää joukon toimenpiteitä, FSB-yksiköiden asennuksen nopeus ja laatu riippuvat oikeasta toteutuksesta.

  FBS-lohkojen käyttö perustusten ja muiden esineiden rakentamisessa voi merkittävästi nopeuttaa prosessia. Tuotteen koon oikea valinta ja asennusvaiheen noudattaminen ovat avain kiinteän, luotettavan ja kestävän suunnittelun luomiseen.