Lautan pohjalevyn tukipohjat

Teräsbetoniliuskat L-levyt on valmistettu GOST 13580-85: n mukaisesti, ja ne on tarkoitettu rakennusten ja rakenteiden esiseinien liitosrakenteiden rakentamiseen. Niitä kutsutaan myös pohjalevyiksi. FL-levyjä saa käyttää vain kuivissa, mutta myös veteen kyllästetyissä maissa. Näiden teippilevyjen käyttö pohjaveden aggressiivisen vaikutuksen olosuhteissa on mahdollista. Mutta samaan aikaan, kuten kellari seinälohkojen osalta, on esitettävä lisävaatimukset levytuotantoa koskevassa hakemuksessa ja täytettävä SNiP 2.03.11-85 mukaiset raudoitetuille betonituotteille tarvittavat parametrit.

Aluslaatat on valmistettu raskaasta betonista luokkaan B10 - luokka B25 ja ne on jaettu neljään laakerikapasiteettiin. Laakerikapasiteettia valittaessa otetaan huomioon pohjan pohjan alapuolella oleva suurin sallittu paine pohjalevyjen seinien paksuuden mukaan.

Kellarilevyjen asennus tehdään vain raskaiden nostolaitteiden, kuten kuorma-nosturin, avulla. Ensinnäkin hionta- ja rikastustäyttö täyttyy kerroksittain. Se tekee kuopan pohjasta täysin tasaisen, myös suorittaen tyhjennystoimintoja, ts. poistaa ylimääräisen kosteuden vierekkäisiltä kerroksilta. Välittömästi ennen FL-tyynyjen asettamista on myös tarpeen tarkistaa rakennusakselien hajoamisen oikeellisuus, suojata pohja jäätymiseltä (talvella asennettaessa), jotta pohjapyyhkeiden pinnat puhdistetaan lian ja jään pinnalta. Seuraavaksi sinun tulee merkitä nauhalohkojen asennuspaikka ja aloittaa asennus, täyttää liitokset betonilla ja vaakasuorat nivelet. Ensinnäkin ne kiinnittävät FL: n nurkkatyynyt ja vasta sitten muut. Muista tehdä vaakasuorat ja pystysuuntaiset saumat. Muista tietää etukäteen tarkalleen missä tekniset reiät sijaitsevat esimerkiksi viemäriverkon alla. Näitä reikiä varten voit jättää välilyönnin väliin, täyttää sen sitten betonilla tai tiilellä tai tehdä reikiä lohkoissa itse.

Vedeneristyskerros pakotetaan välttämättä PL-pohjaisiin tyynyihin samoin kuin muiden elementtien päälle. Tämä estää halkeamien muodostamisen lohkojen pinnalle, kun ne jäätyvät ja suojaavat tuotetta myöhemmästä tuhoutumisesta. Usein lisäksi käytetään eristyskerrosta. Lämpöhäviön vähentämisen lisäksi tämä kerros suojaa myös aiemmin käytettyä vesitiivistystä.

FL-nauhan perustusten levyjen erityispiirteet ovat niiden puolisuunnikkaan muoto. Sen ansiosta tukipinnan pinta-ala kasvaa ja sen koko kantavuus kasvaa, rakenteen vaakasuora stabiilius varmistetaan. FL-levyt on vahvistettu kerrossänky teräsvahvisteisilla kehyksillä. Nauhapohjan asennuksen nopeus valmiilla alustyynyillä on 10 kertaa suurempi kuin monoliittisen menetelmän soveltaminen.

GOST 13580-85. Levyt teräsbetoniliuskat

Perustietojen järjestämiseen käytettävien vahvistettujen tuotteiden pääasiakirja on standardi GOST 13580-85. Sääntelyasiakirjassa säännellään seuraavia vaatimuksia:

 • käyttöalue;
 • lämpötilaolosuhteet;
 • seismisyystaso;
 • geometriset parametrit;
 • rakentavat mitat, ominaisuudet;
 • liittimien ominaisuudet;
 • tuotenimi;
 • tekniset ominaisuudet;
 • hyväksymismenettely;
 • tarkastusmenetelmät;
 • toimitus ja säilyttäminen.

Brändin FL-liuskojen perustukset on suunniteltu rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin

Asiakirjan mukaan FL: n pohjalevyjä käytetään nauhanrakenteen perustuksiin ja nollamerkin alapuolelle. Ne on suunniteltu laajentamaan tukipohjaa lisäämällä säätiön leveyttä.

Johdannossa todetaan, että niiden käyttö on sallittua kuivalla maaperällä, joka on kyllästetty vedellä, jolloin ei ole aggressiivisia komponentteja, jotka vaikuttavat vahvistettuun betoniin.

Standardi säätää lämpötilan arvoja ja tuotteen käyttötarkoituksia, jotka rakennusmääräysten ja määräysten mukaan ovat:

 • Vähintään -40⁰С - minimi sallittu ilman lämpötila.
 • Enintään 9 pistettä - seismisen toiminnan raja.

Asiakirjassa säädetään mahdollisuudesta käyttää pohjalevyn perustuksia ympäristöön, joka vahingoittaa teräsbetonia ja matalaa lämpötilaa, jos noudatat rakennuskoodeissa säädettyjä erityisvaatimuksia. Nämä vaatimukset on ilmoitettava tilauksen yhteydessä.

Intensiivisyys ja koot

Taulukossa on esitetty levyjen päämitat sekä betonin kulutus, teräsvahvistus jokaiselle koolle. Kokonaispaino, OKP-koodi jokaiselle suoritukselle annetaan.

Puusta ja tiilestä rakennetaan niiden pohjalta.

Pohjalevyt FL ovat erikokoisia mm:

 • koko, jonka pituus on 780 - 2980;
 • leveyden koko kasvaa 600: sta 3200: een;
 • Korkeudelle annetaan kaksi arvoa - 300, 500.

Levyjen muoto on pieniä eroja leveydeltään. Leveys 60 cm, pitkittäinen kalteva pinta on tasainen ja kooltaan 80-320 cm, se on rikki. Kokonaispaino on kooltaan 420-5980 kg.

Erottuminen kykyä havaita kuorma

Niiden kyky havaita ponnistukset esineen, katon ja perustuksen seinämien massasta, tuotteet jaetaan neljään luokkaan, jotka eroavat toisistaan ​​niiden vaikutuksesta pohjan pohjaan. Vakiotaulukko sisältää voima-arvot, jotka on mitattu MPa: ssa (kgf / cm²). Ne vaihtelevat suhteessa pystytettävän seinän kokoon sekä käytettyjen elementtien leveyteen. Levyjen erilaisille muutoksille ja parametrien suhteille paine vaihtelee 1,5-6,0 kgf / cm2. Säätiön pohjaan vaikuttava voima määritetään jakamalla laskettu pystysuuntainen voima lautasen leveydellä.

Sallitut kuormitukset ovat suoraan verrannollisia seinien ja laattojen kokoon. Seinien leveys on standardoitu ja se on 160, 300, 500 mm.

Käytettäessä näitä levyjä merkittävästi lisää perusrakennuksen kantokykyä

Suunnittelun ominaisuudet

Standardissa säädetään kiinnittimien, teräspalkkien asentamisesta, ottaen huomioon projektin määräykset pystytetystä esineestä tai rakenteesta.

Levyjen siirtämiseen käytetään varustamislaitteita, joiden muotoilu on toimittajan määrittämä, koordinoidaan suunnittelijan ja asiakkaan kanssa. Tuotteissa on mahdollista tehdä erityisiä aukkoja loopless asennusta varten, ottaen huomioon nostolaitteen suunnitteluominaisuudet.

Sääntelyasiakirjalla voidaan asentaa tuotteita silmukoilla, joiden asennusohjelma sisältää standardin pakollisen liitteen. Tuotteen massasta riippuen asennetaan kaksi tai neljä silmukkaa (yksi kuudesta mahdollisesta asennuksesta). Kunkin kiinnikkeen materiaalin tarve toimitetaan kyseisellä standardilla.

vahvistaminen

Lujuuden mukaan lujuuden geometriset mitat suoritetaan eri tavoin. Käytetään seuraavia vahvistusvaihtoehtoja:

 • Runko, joka on valmistettu 2 verkosta, jotka on hitsattu toisiinsa - levyille, joiden leveys on 2,0-3,2 m.
 • Yksinkertainen, kudottu verkko - leveys 0,6-1,6 m.

Betonipäällysteet FL - universaali tuote

Dokumentaatio säätelee verkon tai lujitushihnan asennusta. Eri kokoisia levyjä varten etäisyys vahvistinpiiristä pintaan on 30 mm. Tämä antaa tarvittavan määrän suojaavaa kerrosta. Valettaessa valssauksen kiinnitys tehdään ei-metallisilla materiaaleilla, mukaan lukien muoviset tiivisteet. Vahvistimen halkaisijan vaatimukset eritellään riippuen lujitustyypeistä, kiinnityslaitteista ja niiden määrästä. Tarvikkeita valmistetaan tangon erittelyssä.

Halkaisija millimetreinä ilmaistuna on:

 • Teräslajille A-III - 6-14;
 • palkin luokkaan BP-I - 4-5.

Koko nimitys

Soveltava standardi velvoittaa betoniterästuotteiden valmistajat suorittamaan merkinnät sääntelyasiakirjojen määräysten mukaisesti. Levyt on merkitty koodinimikkeellä, joka koostuu kirjaimista ja numeroista, jotka on erotettu yhdysmerkillä ja pisteillä.

 • Alun perin ilmoitettu tuotemerkintä (FL). Pyöristetyt koko lukuihin ovat desimaaleja.
 • Tällöin ilmoitetaan laakerikapasiteetin luokka.
 • Indeksin viimeinen osa kuvaa läpäisevyyden astetta. Lisäksi tarpeen vaatiessa määritellä ominaisuuksia, jotka liittyvät upotettujen elementtien ja liitososien esiintymiseen.

Tuotteella on erityinen muoto, jonka avulla voit vähentää huomattavasti kuormitusta alemmissa lohkoissa ja siirtää se tasaisesti pohjaan

Erityisesti vihamielisessä ympäristössä toimivien tuotteiden osalta viimeinen läpäisevyysindeksi on merkitty:

 • H on normaaliarvo;
 • P - vähäisempi alttius kosteudelle;
 • O - merkittävästi erilainen kuin alhaalla (alhaalla).

Harkitse merkintää FL14.30-2 - P. Tuotteen leveys on 1,4 m, pituus 2,98 m. Se kuuluu toisen luokan luokiteltuun kuormitukseen. Keskimääräinen paine on 0,25 MPa (2,5 kg / cm2) seinälle, jonka paksuus on 16 cm. Se on tehty betonista, jolla on vähäinen alttius kosteudelle.

Merkintä kohdistuu betonituotteen päätyyn tai sivupintaan.

Tekniset kohdat

Nykyinen GOST edellyttää, että valmistaja valmistaa tuotteita yrityksen hyväksymän standardin ja tekniikan mukaisesti.

Teräsbetonituotteiden ominaisuuksissa on noudatettava niiden suunnittelua koskevien vaatimusten standardeja, jotka koskevat seuraavia parametreja:

 • Betonin lujuusominaisuudet.
 • Vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille.

Lujitettujen betonirautojen FL-levyt valmistetaan GOST 13580-85: n mukaan

 • Tuotannon valmius.
 • Veden imeytyminen, vedenpitävä.
 • Betonin valmistamiseen käytettyjen ainesosien laatu.
 • Lujitettujen hitsattujen liitosten lujuus.
 • Teräslaatu käytetään sulautettuihin elementteihin ja vahvikkeisiin.
 • Suojakerroksen koon toleranssit.
 • Korroosionkestävyys.
 • Muotoilutuotteet tuotteiden tuotannolle.

Levypohja on valmistettu kestävästä betonista, jonka tiheys on 2,2-2,5 tonnia kuutiometriä kohden. Standardi säätelee neljä betonivahvuusluokkaa, jotka luonnehtivat kykyä vastustaa puristusta.

Yhden erän tuotteissa betonin lujuuden tulisi olla yli 9%. Asennuskannattimissa tulisi olla kolminkertainen turvamarginaali, joka ylittää kannattimen säädetyn voiman.

Mittatoleranssit

Tuoteparametrien poikkeamat versiosta riippuen eivät saa ylittää arvoja, mm:

 • pituus ja leveys - 10-15;
 • korkeudessa - 10.

Tuotteet valmistetaan ainoastaan ​​raskaasta betonista, jonka puristuslujuusluokka on vähintään B12,5

Profiilin suoruusluokat ovat 2,5-4 mm.

Hyväksynnän erityisyys

Valmiit tuotteet yrityksessä hyväksytään enintään 200 kpl: n erissä. Varmista, että suoritat testit, jotka ohjaavat koostumuksen kosteudenkestävyyttä, jäätymisvastusta ja veden imeytymistä. Ohjaustietojen mukaan tarkista betonin, hitsattujen liitosten voimakkuus, mittatarkkuus.

Näytteenottoa käytetään tarkastettaessa:

 • tarkkuus;
 • halkeamien aukon leveydet;
 • pintakategorioita.

Visuaalinen menetelmä tarkistaa, että läsnä ovat: asennuslenkit, upotetut elementit, oikea merkintä.

Asennustelineiden testaukseen otetaan kolmesta tuotteesta otettu näyte, jossa on 5 nostosykliä ja silmämääräinen tarkastus. Silmukoiden asennuksessa ei saa olla merkkejä niiden eheyden rikkomisesta.

Laadunhallinta

Vahvuusominaisuudet määräytyvät sekä tuhoisilta että rikkomattomilta kontrollointimenetelmiltä, ​​joihin liittyy ultraäänitutkimus, mekaaniset välineet ja erityiset laboratoriolaitteet. Standardin asiaankuuluva osa sisältää viittaukset sääntelyasiakirjoihin, joiden vaatimusten mukaan ominaisuuksia valvotaan:

 • puristuslujuus;
 • pakkasenkestävyys;
 • veden imeytyminen;
 • vedenpitäväksi;
 • hitsattujen liitosten eheys;
 • sulautettujen elementtien paikat ja vahvistaminen;
 • geometriset parametrit;
 • toleranssit;
 • pinnan laatu;
 • aukon kutistumisvälien koko;
 • ulkonäkö;
 • suojakerroksen paksuus.

Varastointi ja toimitus

Lopputuotteiden kuljetus ja varastointi olisi tehtävä pinoilla horisontaalisten tuotteiden muodossa. On kiellettyä pinota yli 2 metrin korkeuteen. Tiivisteet on asennettava poikittaissuuntaisten tuotteiden väliin. Etäisyys reunasta tiivisteisiin kasvaa pituuden mukaan. Se on:

 • 200 mm - tuotteille, joiden pituus on 0,78 m.
 • 750 mm - pituus 2,98 m.

GOST 13580-85 Teräsbetoniliuskat. Tekniset olosuhteet

Teksti GOST 13580-85 Teräsbetoniliuskat. Tekniset olosuhteet

UNIONIN VALTIONSÄÄNNÖT SSR

LAITETTA NESTEET

GOST 13580-85

SOSI-VALTIOKSEN MÄÄRÄRAHAT

Valtion rakennus- ja arkkitehtuurikomitea Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean NIIZHB: n valtionrakentamiskomitean (EXC)

B. N. Shumilin; M.V. Vyazemskaya, Cand. tehn. Tiedekunnat (aihepäälliköt); D. E, Palman; A. A. Tuchnin, Cand. tehn. Sciences; A, C, Zalesov, Dr. Tech. Sciences; V. I. Denytsikov

ESITTELY valtion rakennustekniikan ja arkkitehtuurin komiteasta osana valtion virkamiesten komiteaa

Sijainen. Puheenjohtaja M.P. Kokhanenko

HYVÄKSYTETÄÄN JA HYVÄKSYTTY Neuvostoliiton valtion rakennuskomitean päätöslauselmalla nro 155, 23.9.1985

VAHVISTETTUJEN BETONIOSTUSTUOTTEIDEN NESTE-ALOITUKSET Tekniset tiedot

Reinform! konkreettinen pilttuu *? nauhan perustuksiin. tekniset tiedot

Neuvostoliiton valtion rakennuskomitean 23. syyskuuta 1985 antama päätöslauselma nro 155

Tämä standardi koskee raskaaseen betoniin kiinnitettyjä betonilaatuja rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin.

Levyt on tarkoitettu käytettäväksi: kuivissa ja vedellä kyllästetyissä maissa;

laskettuna ulkoilman lämpötila (keskimääräinen ilman lämpötila kylmimpien viiden päivän aikana rakennusalueelta SPIP 2.01.01-82 mukaisesti) miinus 40 ° С; rakennuksissa ja rakenteissa, joiden arvioitu seismismi on enintään 9 pistettä; maaperässä ja pohjavedessä, jossa ei-aggressiivinen vaikutus betonirakenteisiin.

Sen saa käyttää laattoja, joiden lämpötila on alle 40 ° C ja maaperä ja pohjavesi, aggressiivinen vaikutus betonirakenteisiin, edellyttäen, että tietyn rakennuksen tai rakenteen suunnitteluasiakirjoissa vahvistetut lisävaatimukset (SNiP 2.03.01-84: n vaatimusten mukaisesti ja SiyP 2.03.11-85 ja jotka on määritelty levyjen valmistuksessa.

1.1. Levyjen muoto ja koko sekä niiden kulutuksen indikaattorit on kuvattava piirroksessa ja taulukossa. 1.

1.2. Levyt on jaettu neljään ryhmään niiden kantavuuden mukaan, kun ne on kuormattu tasaisella kuormituksella seinämästä liuskajohdon akselin ympäri. Kummankin ryhmän tankoille on tunnusomaista suurin sallittu painearvo alustalle pohjan alapuolella! taulukossa. 2 riippuen laattojen tukemien seinien paksuudesta.

1.3. Levyjen annetaan tarjota sulautettuja tuotteita ja lujituksen päästöjä tietyn rakennuksen tai rakenteen projektiasiakirjojen mukaisesti.

1.4. Nosto- ja kiinnityslevyjä varten olisi käytettävä erityisiä tartuntalaitteita, joiden suunnittelu on valmis valmistajan kanssa kuluttajan ja suunnittelutoimiston kanssa - rakennus- tai rakennesuunnitelman dokumentaation tekijä. Levyjen reiän sijainti ja mitat, jotka on tarkoitettu vapaasti seisovaan asennukseen, toteutetaan piirustukset, jotka ovat osana projektin dokumentaation tartuntalaitetta näille levyille.

Se saa käyttää levyjä, joissa on asennussaranat. Kiinnityslevyjen sijainti levyissä on täytettävä pakollisessa sovelluksessa määritellyt.

1.5. Levyjen lujuus riippuu niiden kantavuudesta riippuen pakollisesta liitteestä 2 ja vahvisteista (ristikot, niiden lujitussarjat, kiinnityskorvakkeet) - pakollisessa liitteessä 3.

Official Edition Reprint ei ole sallittua.

Standardin noudattamatta jättäminen on lain mukaan rangaistavaa.

GOST 13580-85. Levyjen teräsbetoniliitosten levyt. Tekniset olosuhteet. Säätiönauha GOST

GOST 13580-85

Esittely julkaistu 1.1.1981

Neuvostoliiton valtion rakennuskomitean asetuksella 23.9.1985 N 155 tehdyllä asetuksella käyttöönottoajankohta oli 1.1.1987 alkaen

VZAMEN GOST 13580-80 TARKISTUS. Heinäkuu 1994. Muutettu, julkaistu IUS nro 12, 2004. Tietokannan valmistajan muuttaminen. Tämä standardi koskee betoniteräksiä raskaasta betonista rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin. Levyt on tarkoitettu käytettäväksi: - kuivissa ja veteen kyllästetyissä maissa; - ulkoilman nimellislämpötilassa (keskimääräinen ilman lämpötila SNiP 2.01.01-82 * mukaan kylmimpien viiden päivän aikana) miinus 40 ° С; _________________ * Asiakirja ei ole voimassa Venäjän federaation alueella. On SNiP 23-01-99. - Huomioi tietokannan valmistaja.

- rakennuksissa ja rakenteissa, joiden arvioitu seismismi on enintään 9 pistettä. - maaperässä ja pohjavedessä, jossa ei-aggressiivinen vaikutus betonirakenteisiin. Sen saa käyttää laattoja, joiden lämpötila on alle 40 ° C, sekä maaperä ja pohjavesi aggressiivisella vaikutuksella raudoitettuihin betonirakenteisiin edellyttäen, että tietyn rakennuksen tai rakenteen suunnitteluasiakirjoissa vahvistetut lisävaatimukset (kuten SNiP 2.03.01-84 *, SNiP 2.03.11-85) ja täsmennetty levyjen valmistuksessa._______________ * SNiP 2.03.01-84 peruttu 01.03.2004 - tietokannan valmistajan huomautus.

1. PERUSPARAMETRIT JA MITAT

1.1. Levyjen muoto ja koko sekä niiden kulutuksen indikaattorit on osoitettava piirustuksessa ja taulukossa 1.

600 mm leveät levyt

Levyn leveys 800-3200 mm

Perusmitat, mm

Levyn paino (referenssi), t

GOST 13580-85. Pohjalevyt (FL)

Päivämäärä: 29. marraskuuta 2016

GOST 13580-85. Levyt teräsbetoniliuskat

Perustietojen järjestämiseen käytettävien vahvistettujen tuotteiden pääasiakirja on standardi GOST 13580-85. Sääntelyasiakirjassa säännellään seuraavia vaatimuksia:

 • käyttöalue;
 • lämpötilaolosuhteet;
 • seismisyystaso;
 • geometriset parametrit;
 • rakentavat mitat, ominaisuudet;
 • liittimien ominaisuudet;
 • tuotenimi;
 • tekniset ominaisuudet;
 • hyväksymismenettely;
 • tarkastusmenetelmät;
 • toimitus ja säilyttäminen.

Brändin FL-liuskojen perustukset on suunniteltu rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin

Asiakirjan mukaan FL: n pohjalevyjä käytetään nauhanrakenteen perustuksiin ja nollamerkin alapuolelle. Ne on suunniteltu laajentamaan tukipohjaa lisäämällä säätiön leveyttä.

Johdannossa todetaan, että niiden käyttö on sallittua kuivalla maaperällä, joka on kyllästetty vedellä, jolloin ei ole aggressiivisia komponentteja, jotka vaikuttavat vahvistettuun betoniin.

Standardi säätää lämpötilan arvoja ja tuotteen käyttötarkoituksia, jotka rakennusmääräysten ja määräysten mukaan ovat:

 • Vähintään -40⁰С - minimi sallittu ilman lämpötila.
 • Enintään 9 pistettä - seismisen toiminnan raja.

Asiakirjassa säädetään mahdollisuudesta käyttää pohjalevyn perustuksia ympäristöön, joka vahingoittaa teräsbetonia ja matalaa lämpötilaa, jos noudatat rakennuskoodeissa säädettyjä erityisvaatimuksia. Nämä vaatimukset on ilmoitettava tilauksen yhteydessä.

Intensiivisyys ja koot

Taulukossa on esitetty levyjen päämitat sekä betonin kulutus, teräsvahvistus jokaiselle koolle. Kokonaispaino, OKP-koodi jokaiselle suoritukselle annetaan.

Puusta ja tiilestä rakennetaan niiden pohjalta.

Pohjalevyt FL ovat erikokoisia mm:

 • koko, jonka pituus on 780 - 2980;
 • leveyden koko kasvaa 600: sta 3200: een;
 • Korkeudelle annetaan kaksi arvoa - 300, 500.

Levyjen muoto on pieniä eroja leveydeltään. Leveys 60 cm, pitkittäinen kalteva pinta on tasainen ja kooltaan 80-320 cm, se on rikki. Kokonaispaino on kooltaan 420-5980 kg.

Erottuminen kykyä havaita kuorma

Niiden kyky havaita ponnistukset esineen, katon ja perustuksen seinämien massasta, tuotteet jaetaan neljään luokkaan, jotka eroavat toisistaan ​​niiden vaikutuksesta pohjan pohjaan. Vakiotaulukko sisältää voima-arvot, jotka on mitattu MPa: ssa (kgf / cm²). Ne vaihtelevat suhteessa pystytettävän seinän kokoon sekä käytettyjen elementtien leveyteen. Levyjen erilaisille muutoksille ja parametrien suhteille paine vaihtelee 1,5-6,0 kgf / cm2. Säätiön pohjaan vaikuttava voima määritetään jakamalla laskettu pystysuuntainen voima lautasen leveydellä.

Sallitut kuormitukset ovat suoraan verrannollisia seinien ja laattojen kokoon. Seinien leveys on standardoitu ja se on 160, 300, 500 mm.

Käytettäessä näitä levyjä merkittävästi lisää perusrakennuksen kantokykyä

Suunnittelun ominaisuudet

Standardissa säädetään kiinnittimien, teräspalkkien asentamisesta, ottaen huomioon projektin määräykset pystytetystä esineestä tai rakenteesta.

Levyjen siirtämiseen käytetään varustamislaitteita, joiden muotoilu on toimittajan määrittämä, koordinoidaan suunnittelijan ja asiakkaan kanssa. Tuotteissa on mahdollista tehdä erityisiä aukkoja loopless asennusta varten, ottaen huomioon nostolaitteen suunnitteluominaisuudet.

Sääntelyasiakirjalla voidaan asentaa tuotteita silmukoilla, joiden asennusohjelma sisältää standardin pakollisen liitteen. Tuotteen massasta riippuen asennetaan kaksi tai neljä silmukkaa (yksi kuudesta mahdollisesta asennuksesta). Kunkin kiinnikkeen materiaalin tarve toimitetaan kyseisellä standardilla.

vahvistaminen

Lujuuden mukaan lujuuden geometriset mitat suoritetaan eri tavoin. Käytetään seuraavia vahvistusvaihtoehtoja:

 • Runko, joka on valmistettu 2 verkosta, jotka on hitsattu toisiinsa - levyille, joiden leveys on 2,0-3,2 m.
 • Yksinkertainen, kudottu verkko - leveys 0,6-1,6 m.

Betonipäällysteet FL - universaali tuote

Dokumentaatio säätelee verkon tai lujitushihnan asennusta. Eri kokoisia levyjä varten etäisyys vahvistinpiiristä pintaan on 30 mm. Tämä antaa tarvittavan määrän suojaavaa kerrosta. Valettaessa valssauksen kiinnitys tehdään ei-metallisilla materiaaleilla, mukaan lukien muoviset tiivisteet. Vahvistimen halkaisijan vaatimukset eritellään riippuen lujitustyypeistä, kiinnityslaitteista ja niiden määrästä. Tarvikkeita valmistetaan tangon erittelyssä.

Halkaisija millimetreinä ilmaistuna on:

 • Teräslajille A-III - 6-14;
 • palkin luokkaan BP-I - 4-5.

Koko nimitys

Soveltava standardi velvoittaa betoniterästuotteiden valmistajat suorittamaan merkinnät sääntelyasiakirjojen määräysten mukaisesti. Levyt on merkitty koodinimikkeellä, joka koostuu kirjaimista ja numeroista, jotka on erotettu yhdysmerkillä ja pisteillä.

 • Alun perin ilmoitettu tuotemerkintä (FL). Pyöristetyt koko lukuihin ovat desimaaleja.
 • Tällöin ilmoitetaan laakerikapasiteetin luokka.
 • Indeksin viimeinen osa kuvaa läpäisevyyden astetta. Lisäksi tarpeen vaatiessa määritellä ominaisuuksia, jotka liittyvät upotettujen elementtien ja liitososien esiintymiseen.

Tuotteella on erityinen muoto, jonka avulla voit vähentää huomattavasti kuormitusta alemmissa lohkoissa ja siirtää se tasaisesti pohjaan

Erityisesti vihamielisessä ympäristössä toimivien tuotteiden osalta viimeinen läpäisevyysindeksi on merkitty:

 • H on normaaliarvo;
 • P - vähäisempi alttius kosteudelle;
 • O - merkittävästi erilainen kuin alhaalla (alhaalla).

Harkitse merkintää FL14.30-2 - P. Tuotteen leveys on 1,4 m, pituus 2,98 m. Se kuuluu toisen luokan luokiteltuun kuormitukseen. Keskimääräinen paine on 0,25 MPa (2,5 kg / cm2) seinälle, jonka paksuus on 16 cm. Se on tehty betonista, jolla on vähäinen alttius kosteudelle.

Merkintä kohdistuu betonituotteen päätyyn tai sivupintaan.

Tekniset kohdat

Nykyinen GOST edellyttää, että valmistaja valmistaa tuotteita yrityksen hyväksymän standardin ja tekniikan mukaisesti.

Teräsbetonituotteiden ominaisuuksissa on noudatettava niiden suunnittelua koskevien vaatimusten standardeja, jotka koskevat seuraavia parametreja:

 • Betonin lujuusominaisuudet.
 • Vastustuskyky negatiivisille lämpötiloille.

Lujitettujen betonirautojen FL-levyt valmistetaan GOST 13580-85: n mukaan

 • Tuotannon valmius.
 • Veden imeytyminen, vedenpitävä.
 • Betonin valmistamiseen käytettyjen ainesosien laatu.
 • Lujitettujen hitsattujen liitosten lujuus.
 • Teräslaatu käytetään sulautettuihin elementteihin ja vahvikkeisiin.
 • Suojakerroksen koon toleranssit.
 • Korroosionkestävyys.
 • Muotoilutuotteet tuotteiden tuotannolle.

Levypohja on valmistettu kestävästä betonista, jonka tiheys on 2,2-2,5 tonnia kuutiometriä kohden. Standardi säätelee neljä betonivahvuusluokkaa, jotka luonnehtivat kykyä vastustaa puristusta.

Yhden erän tuotteissa betonin lujuuden tulisi olla yli 9%. Asennuskannattimissa tulisi olla kolminkertainen turvamarginaali, joka ylittää kannattimen säädetyn voiman.

Mittatoleranssit

Tuoteparametrien poikkeamat versiosta riippuen eivät saa ylittää arvoja, mm:

 • pituus ja leveys - 10-15;
 • korkeudessa - 10.

Tuotteet valmistetaan ainoastaan ​​raskaasta betonista, jonka puristuslujuusluokka on vähintään B12,5

Profiilin suoruusluokat ovat 2,5-4 mm.

Hyväksynnän erityisyys

Valmiit tuotteet yrityksessä hyväksytään enintään 200 kpl: n erissä. Varmista, että suoritat testit, jotka ohjaavat koostumuksen kosteudenkestävyyttä, jäätymisvastusta ja veden imeytymistä. Ohjaustietojen mukaan tarkista betonin, hitsattujen liitosten voimakkuus, mittatarkkuus.

Näytteenottoa käytetään tarkastettaessa:

 • tarkkuus;
 • halkeamien aukon leveydet;
 • pintakategorioita.

Visuaalinen menetelmä tarkistaa, että läsnä ovat: asennuslenkit, upotetut elementit, oikea merkintä.

Asennustelineiden testaukseen otetaan kolmesta tuotteesta otettu näyte, jossa on 5 nostosykliä ja silmämääräinen tarkastus. Silmukoiden asennuksessa ei saa olla merkkejä niiden eheyden rikkomisesta.

Laadunhallinta

Vahvuusominaisuudet määräytyvät sekä tuhoisilta että rikkomattomilta kontrollointimenetelmiltä, ​​joihin liittyy ultraäänitutkimus, mekaaniset välineet ja erityiset laboratoriolaitteet. Standardin asiaankuuluva osa sisältää viittaukset sääntelyasiakirjoihin, joiden vaatimusten mukaan ominaisuuksia valvotaan:

 • puristuslujuus;
 • pakkasenkestävyys;
 • veden imeytyminen;
 • vedenpitäväksi;
 • hitsattujen liitosten eheys;
 • sulautettujen elementtien paikat ja vahvistaminen;
 • geometriset parametrit;
 • toleranssit;
 • pinnan laatu;
 • aukon kutistumisvälien koko;
 • ulkonäkö;
 • suojakerroksen paksuus.

Varastointi ja toimitus

Lopputuotteiden kuljetus ja varastointi olisi tehtävä pinoilla horisontaalisten tuotteiden muodossa. On kiellettyä pinota yli 2 metrin korkeuteen. Tiivisteet on asennettava poikittaissuuntaisten tuotteiden väliin. Etäisyys reunasta tiivisteisiin kasvaa pituuden mukaan. Se on:

 • 200 mm - tuotteille, joiden pituus on 0,78 m.
 • 750 mm - pituus 2,98 m.

piirustukset ja kaaviot, GOST, tekniikka

Yritys "Bogatyr" on erikoistunut kiinteiden betonipilarien valmistukseen. Yhtiömme työllistää erittäin päteviä asiantuntijoita, joilla on kaikki tarvittavat taidot tämän tehtävän toteuttamisessa.

Taloon perustuva säätiö on tärkeä osa, joten sen tuotantoa tulisi käsitellä vastuullisesti ja ammattimaisesti. Maaperän erilaisissa olosuhteissa asiantuntijat valitsevat sopivan tyypin perustan.

Monoliittisen nauhalistan piirustukset ja kaaviot

Menestyksekkään ratkaisun avain riippuu hyvin harkitusta toiminnasta etukäteen. Ennen monoliittisen nauhan perustamista asiantuntijat alkavat kehittää piirustuksen. Tuloksena olevan järjestelmän tulisi sisältää seuraavat tiedot:

 • Päärakenteen elementtien läsnäolo.
 • Tulevien rakenteiden tarkka koko.
 • Yksittäisten elementtien välinen etäisyys.
 • Ilmaisee maanpinnan tarkan syvyyden.
 • Vedenpitävyys ja lämmöneristysvalmiste. Muista ilmoittaa piirustuksissa käytetty rakennusmateriaali lämpöä ja vedenpitävyyttä varten.
 • Kaavio osoittaa pohjan ja sokean alueen muodostamisen.
 • Tulevaisuuden lattian sovittaminen.

Asiantuntijaneuvonta! Kaikissa näissä arvoissa toimitettujen tietojen on oltava mahdollisimman tarkkoja. Pienet poikkeamat voivat johtaa vakaviin ongelmiin.

Kuva Kuva 1.1: piirros monoliittisesta nauhalevystä näkyy kaaviossa. On nimityksiä ja tiettyjä ulottuvuuksia.

Kuten käytäntömme osoittaa, menestyksen avain riippuu pitkälti tarkkojen mittausten ja laskelmien valmisteluvaiheesta. Tästä me houkuttelemme yhtiön parhaat teknologiat. Tarkkojen tietojen ansiosta voimme vähentää merkittävästi rakennusmateriaalien jätteitä ja rakennusmateriaalien hankinta toteutetaan tiukasti projektin mukaan.

GOST-standardit

Pohja asetetaan betonilaattoilla. Tuotannon on oltava GOST 13580-85: n mukainen. Tästä johtuen valmis tuote on ihanteellinen maaperään, joka on kuivaa ja kosteaa. Tuotantostandardien noudattaminen sallii tuotteen käytön nolla-lämpötilassa jopa 40 ° C: ssa. Tämä noudattaa myös SNiP 23-01-99 -standardia.

Kuva Kuva 1.2: Kaaviossa on esitetty GOST: n mukaisen teräsbetonilaatan mitoitusominaisuudet.

GOSTin noudattaminen mahdollistaa monoliittisen nauhalevyn asettamisen alueella, jossa on seismistä toimintaa, jopa 9 pistettä. Tämäntyyppiset levyt soveltuvat ihanteellisesti maaperään aggressiivisten aineiden läsnäollessa.

Betoniterästen hyväksyminen toteutetaan alkaen GOST 13015-2003, joka vastaa seuraavia tietoja:

 • GOST 10060-87 pakkasvastuksen osoitin.
 • GOST 10180-90 osoittaa lujuusominaisuuksia.
 • GOST 13015.0-83 ilmaisee tuotteen geometrian ohjauksen.
 • GOST 1270.0-78 määrittää veden imeytymisen asteen.

On myös tärkeää noudattaa GOSTia, kun muodostetaan hiekkajousu. Täällä GOST 8736-93 on mukana. Erityisesti se määrittää käytetyn hiekan tiheyden, joka ei saa olla suurempi kuin 2,8 g / cm. Kun muodostetaan nauhateollisuuden muottiteline, noudatetaan GOST R 52085-2003: n määräyksiä ja vaatimuksia. Kun aika vahvistuu, otetaan huomioon GOST 5781-82: n vaatimukset.

Kuva 1.3: esimerkki kaistaleen jalustan valmistuksesta GOSTin vaatimusten mukaisesti.

Säätiön tekniikka

Kaikki työ koostuu useista peräkkäisistä vaiheista. Jos rikkoo ilmoitettua tekniikkaa, et pysty saavuttamaan täysin laatua ja GOSTia. Tästä syystä houkuttelemme tämän työn parhaita asiantuntijoita, jotka ovat hyvin perehtyneitä kaikkiin perusrakenteisiin.

Kuva 1.4: kaaviossa esimerkki monoliittisesta nauhalevystä, joka on tehty GOSTin kaikkien vaatimusten mukaisesti.

Niinpä yrityksen "Bogatyr" -asiantuntijoiden työn prosessi menee näin:

 • Geologinen tutkimus. Tämä tehdään ensisijaisesti maaperän luonteen määrittämiseksi, esimerkiksi veteen, jäätymisen asteeseen ja niin edelleen. Tässä prosessissa otetaan huomioon maan tietyn alueen ilmasto-olosuhteet.
 • Merkintä. Tulevan perustuksen nurkkaan nimetään kaksi kohtisuoraa viivaa. Alustan leveyden on oltava vähintään 400 mm. Tämä määritetään myös merkintävaiheessa.
 • Runaway-pohja suoritetaan. Se vaatii leikkauksen kiinnittämään merkintäpisteet kahden metrin etäisyydellä talosta. Leikkaus on tehty puusta.
 • Täydellinen hedelmällisen maakerroksen poistaminen. Yleensä syvyys on jopa 200 mm. Lisäksi suoritetaan tarkasti merkintäkaivanto. Jos maaperä on mureneva, niin kaivon seinät vahvistetaan edelleen.
 • Hiekkalaatan paksuuden asettaminen 200 mm: iin asti. Aikaisemmin soraa kaadetaan pohjaan ja sitten hiekkaa. Tämä seos on täynnä.

Asiantuntijaneuvonta! Ennen pohjan täyttämistä suoritetaan viemärijärjestelmän valmistus. Tämä estää koko rakennuksen tulvan.

 • Lisäksi puulevyistä puutavaraa paljastetaan.
 • Vahvistettu vyö sijoitetaan muottiin.
 • Lisäksi tehtiin reikiä apulaitteiden asentamiseen.

Valmistelun jälkeen asiantuntijat suorittavat monoliittisten nauhojen perustusten valumista. Kun betoni on saavuttanut lujuutensa, vedeneristys- ja lämmöneristystyöt tehdään.

Missä on parempi säätää säätiön valmistusta

Monoliittisen teippityypin perusta on optimaalinen ratkaisu maaperälle, joka on hyvin tiheä. Jos alueen maaperä ei kuulu tämän ominaisuuden piiriin, teemme sinulle laadukkaan ja kestävän perustan ajettuille zbb-paaluille (myös mini-paaluille). Kaikki työtä tekevät pätevät asiantuntijat, jotka tietävät tämän työn kaikki hienot yksityiskohdat. Yritys "Bogatyr" on Venäjällä johtava toimija tarjota palveluja tällä alalla.

Katso myös

Strip-pohja jalustalla

Pihvelhojen nauhan perustusta on käytetty melko pitkään. Erityisen välttämättömiä sen käytölle heikoissa ja vesipohjaisissa maissa.

Levyjen teräsbetoniliitosten levyt (GOST 13580-85)

Standardia sovelletaan raskaaseen betoniin tehtyihin betonirakenteisiin rakennusten ja rakenteiden nauhan perustuksiin.

Levyt on tarkoitettu käytettäväksi: kuivissa ja vedellä kyllästetyissä maissa; laskettuun ulkolämpötilaan (keskimääräinen ilman lämpötila SNiP 2.01.01-82 mukaan rakennusalueen kylmimpien viiden päivän ajan) aina miinus 40 ° С; rakennuksissa ja rakenteissa, joiden arvioitu seismismi on enintään 9 pistettä; maaperässä ja pohjavedessä, jossa ei-aggressiivinen vaikutus betonirakenteisiin.

Sen saa käyttää laattoja, joiden rakenteellinen ympäristön lämpötila on alle 40 ° C, samoin kuin maaperä ja pohjavesi, joilla on aggressiivinen vaikutus betoniteräsrakenteisiin, edellyttäen, että tietyn rakennuksen tai rakenteen suunnitteluasiakirjoissa vahvistetut lisävaatimukset (SNiP 2.03.01-84, SNiP 2.03.11-85) ja ne on määritelty levyjen valmistuksessa.

Levyjen muoto ja koko sekä niiden materiaalin kulutuksen indikaattorit on täytettävä helvetissä ilmoitetut. 4 ja taulukossa. 5.

Kuva 4. Levyt 600 mm leveät levyt 800 - 3200 mm leveä

Asiakirjaluettelo NormaCS

GOST 13580-85 Teräsbetoniliuskat. Tekniset olosuhteet

  GOST 13580-80 - Vahvistettu betoniliuskat. Tekniset olosuhteet
  Sarja 1.112-5 - Painos 0. Teräsbetonilaatat levytasolle
  Sarja 1.112-5 - numero 1. Ryhmän 1 levyjen työpiirustukset
  Sarja 1.112-5 - Luku 2. Ryhmän 2 levyjen työpiirustukset
  Sarja 1.112-5 - numero 3. Ryhmän 3 levyjen työpiirustukset
  Sarja 1.112-5 - Luku 4. Ryhmän 4 levyjen työpiirustukset
  Sarja 1.112-5 - Teräsbetonilaatat liuskajohtoihin

Asiakirjassa viitataan:

  GOST 10060.0-95 - Betonit. Menetelmät jäätymisvastuksen määrittämiseksi. Yleiset vaatimukset
  GOST 10180-90 - Betonit. Menetelmät kontrollinäytteiden lujuuden määrittämiseksi
  GOST 10884-94 - Termomekaanisesti vahvistettu teräsbetoniteräs teräsbetonirakenteisiin. Tekniset olosuhteet
  GOST 10922-90 - Hitsatut raudoitukset ja upotetut tuotteet, hitsatut raudoitteet ja raudoitettujen betonirakenteiden upotetut tuotteet. Yleiset tekniset edellytykset
  GOST 12730.0-78 - Betonit. Yleiset vaatimukset menetelmiä tiheyden, kosteuden, veden imeytymisen, huokoisuuden ja veden kestävyyden määrittämiseksi
  GOST 12730.3-78 - Betonit. Menetelmä veden absorption määrittämiseksi
  GOST 12730.5-84 - Betonit. Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi
  GOST 13015.0-83 - Betoni- ja betoniteräsvalurakenteet ja -tuotteet. Yleiset tekniset vaatimukset
  GOST 13015.1-81 - betoni- ja betoniteräsvalmisteiset rakenteet ja tuotteet. hyväksyminen
  GOST 13015.2-81 - Betoni- ja betoniteräsvalmisteiset rakenteet ja tuotteet. merkki
  GOST 13015.3-81 - Betoni- ja teräsbetoniset esivalmistetut rakenteet ja tuotteet. Laatuasiakirja
  GOST 13015.4-84 - Betoni- ja betoniteräsvalmisteiset rakenteet ja tuotteet. Kuljetus ja varastointi
  GOST 17624-87 - Betonit. Ultraäänivahvuuden testausmenetelmä
  GOST 17625-83 - Teräsbetoniset rakenteet ja tuotteet. Säteilymenetelmä betonin suojakerroksen paksuuden, raudoituksen koon ja sijainnin määrittämiseksi
  GOST 18105-86 - Betonit. Vahvuuteen liittyvät säännöt
  GOST 22690-88 - Betonit. Vahvuuden määrittäminen mekaanisilla menetel- millä, jotka eivät ole tuhoisat
  GOST 22904-93 - Teräsbetoniset rakenteet. Magneettinen menetelmä betonin suojakerroksen paksuuden ja raudoituksen sijainnin määrittämiseksi
  GOST 23009-78 - Betoni- ja betoniteräsvalmisteiset rakenteet ja tuotteet. Legend (tuotemerkki)
  GOST 23858-79 - hitsatut päittäiset ja T-muotoiset vahvikkeet teräsbetonista. Ultraäänilaatuiset laaduntatavat. Hyväksymissäännöt
  GOST 5781-82 - Kuumavalssattu teräs betoniterästen vahvistamiseen. Tekniset olosuhteet
  GOST 6727-80 - Kylmävedetty matalahiilinen teräslanka betoniterästen lujittamiseen. Tekniset olosuhteet
  SNiP 2.01.01-82 - Rakentamisen ilmasto ja geofysiikka
  SNiP 2.03.01-84 * - Betoni- ja betoniteräsrakenteet
  SNiP 2.03.11-85 - Rakennusrakenteiden suojaus korroosiolta

Asiakirjassa viitataan:

  Kirja 05: Betoni, sementti ja rappaustuotteet. Liittovaltion arvioitu hinta rakennusmateriaalien tuotteissa, rakenteissa ja laitteissa. Liittovaltion kokoelma rakennusmateriaalien, tuotteiden ja rakenteiden arvioitua hintaa
  Asumistuotteiden rakennustuki. Vol. 3 Asuinrakennusten mallit (SNiP 2.08.01-85)
  Suositukset sementtipohjan perustusten suunnittelusta ja rakentamisesta
  Rakennus- ja asennustöiden panos- ja toiminnan laadunvalvontajärjestelmät. Osa I, numero 1. Maaviljelmiä, säätiöitä ja säätiöitä, konkreettisia töitä, kivirakenteita
  Rakenteiden, korjaus-, rakennus- ja asennustöiden laadunvalvontajärjestelmät
  Kirja 05 - Betoni-, sementti- ja rappaustuotteet
  Sallittu SNiP II-22-81: lle - Kiven ja lujitetun kivirakenteen suunnittelu
  Järjestys 135 - Venäjän federaation alueella toimivien rakennusalan sääntelyasiakirjojen "hyväksymisestä"
  Sarja 1.012.1-1.92 - Luku 1. Rakennusten perustukset, joissa on kantavat seinät ja rungon jälkeinen runko. Materiaalit suunnittelulle
  Tyypilliset suunnittelun materiaalit 407-03-441.87 - Albumi VI. Arkkitehtoniset ja rakentavat ratkaisut
  ТР 94.02-99 - Rakennus- ja asennustöiden sekä rakennustöiden ja rakenteiden rakennustöiden ja rakennustöiden toiminnan laadunvalvonnan tekninen sääntely. 02. Perustusten ja säätiöiden rakentaminen
  ТР 94.03.1-99 - Rakennuksen, asennuksen ja erikoistyökohteiden rakennusten ja rakenteiden rakentamisen laadunvalvonnan tekninen sääntely. 94.03.1 Betoni- ja betoniteräsrakenteiden asennus rakennusten maanalaisen osan rakentamisen aikana
  TR 95.14-01 - Rakennustöiden ja rakennustöiden tekniset määräykset rakennusten ja rakenteiden rakentamisen aikana 14. Tekniset määräykset säätiöiden rakentamiselle

Lautan pohjalevyn tukipohjat

Teräsbetoniliuskat L-levyt on valmistettu GOST 13580-85: n mukaisesti, ja ne on tarkoitettu rakennusten ja rakenteiden esiseinien liitosrakenteiden rakentamiseen. Niitä kutsutaan myös pohjalevyiksi. FL-levyjä saa käyttää vain kuivissa, mutta myös veteen kyllästetyissä maissa. Näiden teippilevyjen käyttö pohjaveden aggressiivisen vaikutuksen olosuhteissa on mahdollista. Mutta samaan aikaan, kuten kellari seinälohkojen osalta, on esitettävä lisävaatimukset levytuotantoa koskevassa hakemuksessa ja täytettävä SNiP 2.03.11-85 mukaiset raudoitetuille betonituotteille tarvittavat parametrit.

Aluslaatat on valmistettu raskaasta betonista luokkaan B10 - luokka B25 ja ne on jaettu neljään laakerikapasiteettiin. Laakerikapasiteettia valittaessa otetaan huomioon pohjan pohjan alapuolella oleva suurin sallittu paine pohjalevyjen seinien paksuuden mukaan.

Kellarilevyjen asennus tehdään vain raskaiden nostolaitteiden, kuten kuorma-nosturin, avulla. Ensinnäkin hionta- ja rikastustäyttö täyttyy kerroksittain. Se tekee kuopan pohjasta täysin tasaisen, myös suorittaen tyhjennystoimintoja, ts. poistaa ylimääräisen kosteuden vierekkäisiltä kerroksilta. Välittömästi ennen FL-tyynyjen asettamista on myös tarpeen tarkistaa rakennusakselien hajoamisen oikeellisuus, suojata pohja jäätymiseltä (talvella asennettaessa), jotta pohjapyyhkeiden pinnat puhdistetaan lian ja jään pinnalta. Seuraavaksi sinun tulee merkitä nauhalohkojen asennuspaikka ja aloittaa asennus, täyttää liitokset betonilla ja vaakasuorat nivelet. Ensinnäkin ne kiinnittävät FL: n nurkkatyynyt ja vasta sitten muut. Muista tehdä vaakasuorat ja pystysuuntaiset saumat. Muista tietää etukäteen tarkalleen missä tekniset reiät sijaitsevat esimerkiksi viemäriverkon alla. Näitä reikiä varten voit jättää välilyönnin väliin, täyttää sen sitten betonilla tai tiilellä tai tehdä reikiä lohkoissa itse.

Vedeneristyskerros pakotetaan välttämättä PL-pohjaisiin tyynyihin samoin kuin muiden elementtien päälle. Tämä estää halkeamien muodostamisen lohkojen pinnalle, kun ne jäätyvät ja suojaavat tuotetta myöhemmästä tuhoutumisesta. Usein lisäksi käytetään eristyskerrosta. Lämpöhäviön vähentämisen lisäksi tämä kerros suojaa myös aiemmin käytettyä vesitiivistystä.

FL-nauhan perustusten levyjen erityispiirteet ovat niiden puolisuunnikkaan muoto. Sen ansiosta tukipinnan pinta-ala kasvaa ja sen koko kantavuus kasvaa, rakenteen vaakasuora stabiilius varmistetaan. FL-levyt on vahvistettu kerrossänky teräsvahvisteisilla kehyksillä. Nauhapohjan asennuksen nopeus valmiilla alustyynyillä on 10 kertaa suurempi kuin monoliittisen menetelmän soveltaminen.

Teippi tehdasvalmisteinen säätiö GOST

Säätiölohkot

PBS-pohjalevyt ovat betonituotteita, joita käytetään perustusten rakentamiseen. Usein niitä kutsutaan kellari-seinälohkoiksi tai kellari seinälohkoiksi (FBS-lohkoja käytetään myös rakentamaan kellareja). Perustablokit ovat kiinteä tuki koko rakennukselle. FBS-lohkot on valmistettu raskasta betonia ja ne ovat suorakaiteen muotoisia. Kun asennat lohkot FBS päällekkäin maahan tai hiekkasyynyyn. Perustablokit FBS siirtävät koko rakenteen kuormituksen perustaan.

FBS-lohkot ovat yksi kolmesta tyyppisestä peruslohkosta. Onttoa ydinlohkoa ja pohjalevyjä, joissa on lovi, joissa on erityinen ura hyppyjohtojen asentamiseksi, jotka asettavat altaaseen. Perustablokkeja FBS käytetään rakennusten rakentamiseen mihinkään ilmasto-olosuhteisiin erilaisilla maaperätyypeillä.

Vahvistettu betonilevynauhat perustuvat raskasbetoniin, ovat lujatuotteita ja ne on tarkoitettu nauhan peruspohjan rakentamiseen. FL: n nauhan perustus yhdistetyssä muodossa on yksi keino rakentaa rakennuksen tai rakenteen perustuspohjaa.

Tyypillisiä tyynyjä (kuten usein kutsutaan laattojen nauhan perustuksiksi) käytetään laajalti maanrakennusten ja mökkien rakentamisessa. Ne asetetaan sisäisten ja ulkoisten pääseinien alle. FL-nauhan perustuksia on käytettävä asennettaessa talon kellariin, autotalliin tai kellariin. Asennetut nauhan perustukset ovat sidottuja yhteen sementtilaastin kanssa.

Säätiönauha GOST 13580-85

Rakennuksen nauhan perustus voidaan järjestää kahdella tavalla:

 1. Monoliittinen rakenne, kun rakennustyömaalla on pystytetty puumateriaali aiemmin kaivettuun kaivantoon valmistetulla pohjalla. Seuraavaksi metalliverkko asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Tällaisen säätiön rakentamisen nopeus riippuu työntekijöiden ammattitaidosta, betoniseoksen oikea-aikaisesta toimittamisesta, betoniseoksen laadusta (kiihdytys- ja jäätymisenestoaineiden esiintyminen tai poissaolo) sekä sääolosuhteet (positiivinen tai negatiivinen ilman lämpötila).
 2. Valmisbetonituotteet (betonituotteet), jotka on valmistettu betonituotteissa, jotka täyttävät kaikki sääntelyvaatimukset, betonimassan laadukas tiivistyminen, tuotteiden kestävyys lämpökäsittelyllä ja valmistusvalvonta.

FL - nauhateos on suunniteltu GOST13580-85: n mukaisesti ja se on teräsbetonilaatta, jonka pituus on 780-2980 mm, leveys 600 - 3200 mm ja korkeus 300-500 mm. Näiden teräsbetonilaattojen tarkoituksena on perustaa asuin-, julkisiin ja muihin rakennuksiin perustuvat rakenteet sekä rakenteiden perustusten rakentaminen (esimerkiksi portaikon rakenteen rakentaminen). Nauhateos on matalan perustuksen rakenteen alaosa ja ottaa kuorman pohjaseinästä ja rakenteista, jotka on rakennettu edellä. Suunnittelulaskelmista riippuen säätiön merkki valitaan erityisellä kuormituksella 1: stä 4: een. Indeksi luonnehtii perustan painetta eri paksuuden seinistä.

Laattojen pohjalevyjen valmistuksessa käytetty betoniluokka on B10, B12.5, B15, B20 tai B25 riippuen laattojen ja ryhmien koosta riippuen kantavuus (1, 2, 3, 4). Jos PL: tä käytetään aggressiivisissa ympäristöissä, betoniluokka vahvuuden, jäätymisvastuksen, vedenkestävyyden ja aggressiivisen väliaineen vastustuskyvyn osalta ilmoitetaan luonnoksessa. Pohjalevyt on valmistettu metallimuotissa, jotka on vahvistettu verkkoihin, joissa on sauvanvahvistusluokka AIII ja BpI-lanka. Metallin kulutus FL: n valmistuksessa on noin 40 kg / m3 betoniseosta. Lopullisen tuotteen pintakategoria ei ole alempi kuin A7.

Levybrändi koostuu aakkosnumeerisesta indeksistä.

Esimerkki tuotteiden merkinnöistä:

12 - pohja nauhan leveys desimaaleina;

24 - hihnan pohjan pituus on pyöristetty decimetreinä;

4 - indeksi kantavuudelle (4,5, 5 tai 6 kgf / cm2, riippuen seinän paksuudesta, joka on kirjonta).

Monoliittiset nauhan perustukset

Piirrokset nauhan monoliittisesta alustasta

Toimii nauhapohjan järjestelystä, aluksi piirustuksen avulla, joka sisältää tärkeimmät rakenteelliset elementit, mitat ja etäisyydet yksittäisten segmenttien välillä. Määritetään pohjalevyn (50 cm) syvyys, eristys- ja vedeneristyskerroksen eristys, joka osoittaa käytettyjen materiaalien (savi, kateaine). Sokean alueen ja kellarin muodostumispaikka on merkitty, lattianpäällystyslaitteen layout on suunniteltu.

Säätiön rakennustyöt tehdään GOST 13580-85: n vaatimusten mukaisesti valmistetuilla teräsbetonilaatoilla. Suunnitelmat soveltuvat käytettäväksi kuivissa ja kosteudeltaan kyllästyissä maissa, ne voidaan asettaa maahan lämpötiloissa -40 ° C, mikä vastaa Venäjän federaation Gosstroyn julkaisussa SNiP 23-01-99 antamia suosituksia.

 • pakkasenkestävyys - GOST 10060-87;
 • betonin lujuus - GOST 10180-90;
 • geometristen parametrien noudattaminen - GOST 13015.0-83;
 • veden imeytyminen - GOST 12730.0-78.

Säätiön tekniikka

 • geologiset tutkimukset - maaperän koostumus, sen jäätymisen aste, maaston tyyppi ja alueelliset ilmastolliset ominaisuudet tutkitaan;
 • merkintä - tulevan rakenteen kulma merkitään ja siitä vedetään kohtisuorat viivat. Viimeinen piste määräytyy neliön mukaan. Alustan minimileveys - 40 cm;
 • pohjakanava - se on muodostettu kahden metrin etäisyydelle talosta, on tarpeen merkintäpisteiden kiinnittämiseen. Se on valmistettu puupylväistä (130cm), verhoiltu ulkotiloilla;
 • maanrakennustyöt - turve poistetaan (syvyys 20 cm), kaivetaan ja kaivetaan ulos, jonka seinät on vahvistettu muottipesuilla;
 • hiekkakuori - paksuus jopa 20 cm. Kaivannon pohja on täynnä sora- ja hienohiekkaa.

Suoritetaan viemäröintityöt, joiden jälkeen pohjalevy kaadetaan. Rakenne on järjestetty ja rakenne vahvistettu, minkä jälkeen valmistellaan ventilaatiota ja viestintää koskevat päätelmät. Pohja täytetään liuoksilla, minkä jälkeen muodostetaan vedeneristyskerros.

GOST 13580 85 teräsbetonilaattojen pohjalevyille: standardit raudoitetuille betonilevyille (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

Ennen rakenteen rakentamista he tutkivat maaperän rakennetta, pohjaveden tasoa, määritetään maaperän jäädyttämisen syvyydellä kylmäkaudella tulevan rakennustyön kohdalla.

Tällöin, kun otetaan huomioon kerrosten lukumäärä, pystytetyn rakenteen painoominaisuudet määräytyvät sen tyyppisen perustan mukaan, jolla ne sitten asentavat rakennusten rakenteet.

Kuva: Levyjen säätiöt (FL) - "tyyny" maan ja rakennusten seinien välillä

Seuraavat maaperät erotetaan toisistaan:

 • Kallio (kova, kova ja vahva kalloyhteys);
 • Karkeat (harsomattomat, "paljaat");
 • Sealed (suuri osuus kasvien saostuksesta - jopa 60%);
 • Hiekka (kuiva kuiva);
 • Savi (sidottu, turvotus).

Maaperän rakenteellinen luokittelu, niiden yksityiskohtaiset ominaisuudet ja koostumus löytyvät normatiivisesta asiakirjasta GOST 25100 95 "Maaperä. Luokittelu. "

Määritä maaperän tyypin ja kunnon mukaan suunnittelun aikana optimaalinen säätötyyppi ja suorita laskut kuormille. Sen lujuus ja kestävyys riippuvat rakennuksen oikein valitusta maanalaisesta osasta. Rakenteen perusosan väärän valinnan hinta on koko rakenteen toiminnan haavoittuvuus ja hävittäminen.

Perustajien päätyypit on esitetty taulukossa:

Yksityisillä, matalilla rakennuksilla käytettävät syytyypit

Yksityinen kehittäjä, joka rakentaa talon omiin käsiinsä, voi parantaa maaperän tilaa ennen talonsa perustamista suorittamalla valmistelevia töitä sen tiivistämisessä (rullaa, tampingia, syvä tyhjennys).

Artikkelin aiheessa yksityiskohtaisempia tietoja löytyy rakennusasiakirjoista, normeista ja säännöistä:

 • GOST 13580 85 "Vahvistetut betoniliuskat. Tekniset olosuhteet.
 • SP 50 - 101 - 2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen".
 • SN ja P 3.02.01 - 87 "Maanrakennukset, säätiöt ja säätiöt".
 • SN ja P 2.02.01 - 83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet".
 • SN ja P 2.03.11 - 85 "Rakennusrakenteiden suojaus korroosiolta".

Standardit betonielementteihin (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

GOST 13580 85 pohjalevyille - tämä on tärkein standardi, joka säätää niiden käytön, mitat, parametrit ja vaatimukset.

GOST FL-pohjalevyjen mukaan tällaisia ​​levyjä käytetään kaistaleissa, esivalmistetuissa rakennusten ja rakenteiden maanalaisissa perustuksissa. Niiden päätavoitteena on lisätä jalanjälkeä laajentamalla kellarialueita. Tämäntyyppistä pohjaa käytetään pitkään, erittäin laajalti käytössä Neuvostoliiton asuntorakentamisessa.

Asiakirjan johdanto-osassa määritetään, että niiden käyttö on mahdollista sekä kuivassa että vedessä kyllästyneessä maaperäkartossa, jossa ei ole aggressiivista vaikutusta betonituotteisiin.

Standardin käyttöönotossa tämän rakennusmateriaalin käyttölämpötila ja seismiset raja-arvot on ilmoitettu СN: n ja P 2.01.01 - 82: n mukaan "Rakentamisen ilmasto ja geofysiikka":

 • pystysuorissa rakenteissa, joissa on seismisyyksiä enintään 9 pistettä;
 • ilman lämpötiloissa -40 celsiusasteeseen saakka.

Asiakirja sallii tällaisten levyjen käytön ja alhaisemmissa lämpötiloissa aggressiivisemmassa pohjavedessä niiden lisäsuojauksen edellyttäen, että noudatetaan СN: n ja P 2.03.01 - 84, СN ja П 2.03.11 - 85 vaatimuksia.

Vahvistettu betonipäällysteiden vedeneristys FL - laudoilta ja FBS (seinien pohjapaneelit)

FL: n tärkeimmät vakiokokot ja materiaalikulutus

GOSTissa on esitetty seuraavat kaaviot ja taulukot pohjalevyjen mitoilta, niiden muodolta ja materiaalin kulutukselta:

FL 60: n ja 80 - 320 leveän (cm)

Taulukko: Materiaalien mitat ja kulutus FL: n tuotemerkin mukaan

Levyn päämitat,

Levyn paino (referenssi), t

Neljä FL - levyryhmää niiden kantavuudella

Käytetään betonirakenteiden esivalmistettuja nauhan perustuksia:

 • kun rakennuksiin suunnitellaan kellareita;
 • kivi-, tiili- ja betonirakenteisten seinien rakennuksissa, joissa on suuret tiheysindeksit (yli 1000 kg / m3);
 • jos suunnitelmissa on suunniteltu raskaita betoniteräksiä;
 • joilla on erityyppisiä maaperä, jotka ovat mahdollisesti vaarallisia epätasaisille pohjarakenteen sedimentteille.

Pohjaan pohjaan pohjautuvaa pohjaa kutsutaan pohjaksi. Se on kauttaaltaan, että koko säätiön rakenteen kuormitus, seinät, katot ja muut rakenteet, jotka perustuvat esiladattujen nauhojen perustuksiin laatoista, siirretään. On selvää, että sallitut kuormitukset, PL-levyt ja seinät ovat suoraan verrannollisia toisiinsa.

Laite, kokoonpanotekniikka nauhamaiden avulla FL - levyjen ja FBS - lohkojen avulla

Taulukon muodossa oleva asiakirja antaa painearvojen (kgf / cm2) suurimmat numeeriset arvot riippuen itse PL: n leveydestä - levystä ja siihen kiinnitetyn seinän paksuudesta. Näistä arvoista voidaan havaita, että FL: n kantokykyä voidaan jakaa neljään ryhmään.

Taulukko: PL - levyjen kantavuuden riippuvuus seinän paksuuteen

Levyn leveys, mm

Seinän paksuus, ei väh. Mm

Suurin sallittu paine alustalle MPa: ssa (kgf / cm2), ryhmille laakerikapasiteetilla

Lujitettavat betonilaatat vahvistetaan vaaditun kantokyvyn vaatimusten mukaisesti korkealaatuisten lujittavien metallituotteiden avulla.

Kellarilevyjen vahvistaminen itse riippuu niiden geometrisista mitoista. Käytetään seuraavia vahvistusmenetelmiä:

 • hitsattu metalliverkko levyille, joiden leveys on 600-1600 (mm);
 • lohko 2 hitsattua silmää - leveys 2000 - 3200 (mm).

GOST 13580 85 suosittelee näytteenottoa teräsbetoniteräksen luokkiin, niiden koot ja muodot. Asiakirjassa esitetään levyjen vahvistusverkon lohkon asettelu.

Lujittavan verkon lohkokaavio: 1 - alempi silmäkoko (luokka H); 2 - ylempi ruudukko (luokka B); 3 - työvälineet

Lohkoissa hitsatut liitokset saavat korvata neulotut.

Levyjen asentamisen helpottamiseksi esivalmistettujen nauhojen pohjalla, ne toimitetaan teräs-asennussaranoilla. Yhden kiinnitystelineen teräsnäyte, normatiivista työtä, erittely on esitetty tarkasteltavana olevassa standardissa.

FL - levyjen merkintä ja merkintä

Tämä GOST määrittelee vaatimuksen kyseistä teräsbetonituotantoa valmistavalle valmistajalle, nimeää sen ja merkitä sen GOST 23009 78 "betoni- ja betoniteräsvalmisteisten rakenteiden ja tuotteiden mukaisesti. Legend (tuotemerkki) "ja GOST 13015.2 81" Betoni- ja teräsbetonirakenteiden rakenteet ja tuotteet. Merkintä ".

Kaistaleen levyn levyille merkitään kirjainten ja numeroiden ryhmiä, jotka on erotettu välimerkkien (pisteiden, väliviivojen) avulla. Esittelemme taulukkomuodossa, mikä tarkoittaa tiettyä aakkosnumeerista ryhmää merkinnässä:

Ryhmäkohtaiset merkinnät

Mitä ja mitä parametreja tarkoittaa

 1. Teräsbetonirakenteen nimi (FL)
 2. PL - levyjen leveyden ja pituuden pyöristetyt mitat

Esimerkki: FL 16,24, FL 20,8

Merkintöjä tulee etsiä betonituotteiden pintojen päätypinnoilla.

Merkintä ja merkintä viimeistellyissä rautabetoni PL - laudoissa

Betonibetonilevyjen esivalmistettujen perustusten rakentaminen

Levyjen ja lohkojen esivalmisteiden levittäminen

Ohjeet ja asennusvaiheet:

 1. Valmistelutyö: laskelmat ja suunnittelu, tulevan rakennustyön selvittäminen, säätiön merkintä.
 2. Merkitsemällä säätöakselit, tehdään kaivaus.
 3. Kaivantoja käytetään putkien asentamiseen, järjestelemiseen, tampingiin ja tasoittamiseen. Kaivot, joissa valitaan ylimääräinen maa, kaadetaan. Jos ilmakehän vettä kertyy, se poistetaan. Tarvittaessa sora, karkea hiekka tai murskattu kivi kallistuvat kaivannon pohjaan.

Hiekka on parhaiten tamped kanssa vibroplate.

 1. Rakennustyömaalla varastoidaan tarvittava määrä PL-laskutoimituksia - levyjä ja FBS-lohkoja.

Noudata sääntöjä ja turvaohjeita.

Älä ylitä levyjen ja lohkojen pinon kokoa, riviä.

Älä aseta tätä rakennusmateriaalia lähelle ojankauloja (ei alle 1 m).

 1. Nosturin avulla "kiinnitys" kiinnityskorvakkeille levyt asetetaan kulmien alareunaan kaivojen pohjasta.
 2. Asettelujen saranat ovat 4 - 6 levyjen asentamisen jälkeen samassa tasossa (voi olla pienempi). Horisontaalilevyjen ja pystysuorien kohtisuorien kulmien oikeellisuutta seurataan jatkuvasti mittaustyökaluilla.
 3. Kun esikuorittu perustusnauha on asetettu, vahvistaminen suoritetaan levyjen päälle.

Ainoastaan ​​luokkiin kuuluvia varusteita sovelletaan: A - III, A - I

 1. Asennetun keräysnauhan, jossa on vahvistettu vyö, on pinottu ligaatiolohkoilla FBS.

Älä peitä seuraavan ja edellisen rivin saumoja.

 1. Suoritetut korkealaatuiset vedeneristysnauhat, jotta estetään metallisten sulkeutumisen korroosio betonikuoren tuotteissa.
 2. Tee täyttökerros kerroksittain säännöllisin tiivistein.

Kun täytät kylmällä kaudella, älä käytä jäädytettyä maata.

On syytä ottaa mukaan ammatilliset suunnittelijat, rakennusalan asiantuntijat perustusten suunnitteluun ja heidän valintansa mukaan.

Erityistä huomiota kiinnittäessäsi ja asettamalla lujitetut betonilaatat ja lohkot tulee kiinnittää asennuslenkkien kuntoon. Kattorakenteiden raskaiden teräsbetonituotteiden on luonnollisesti noudatettava sääntöjä ja turvallisuusvaatimuksia.