Asennetaan stakannytyypin perustukset

Monikerroksisia runko-paneelitaloja on pystytetty erikoispaneelipohjiin. Ne eroavat monoliittisista, jotka on järjestetty vähäisiä rakennuksia varten. Teollisessa rakenteessa heille rakennetaan pinottu tyyppinen säätiö, joka on esivalmistettu rakenne. Se on järjestetty seuraavasti: tehtaalla valmistettu teräsbetonikuppi asennetaan kaivoon, ja siinä on vahvistettu pylväs. Kaikki tuotteet toimitetaan valmiina, mikä lyhentää työaikaa.

Mitä lasi näyttää?

Lasilla, jota kutsutaan yleisesti "kengiksi", on erityinen muoto. Lähes aina se on porrastettu neliö, jossa on laaja pohja ja kapea yläosa. Sarakkeen pohjan mitat lasketaan kullekin objektille erikseen. Niitä ohjataan kuitenkin GOST 24476-80: llä ja niillä on vakiomallinen vähimmäisarvo 1200 mm, korkeintaan 2100 mm. Niille ne ottavat 300 mm: n ja 400 mm: n poikkileikkaukseltaan raudoitetut betonipylväät.

Tämäntyyppisillä alustoilla on seuraavat edut:

 • korkea kantavuus;
 • alhainen vedenläpäisevyysluokka;
 • nopea asennus raskailla koneilla.

Lasipohjan laite

Nykyään sarakkeiden esivalmistetut perustukset on järjestetty tuotantotöihin, tilarakennuksiin ja maanalaisiin parkkeihin. Useimmiten - monikerroksisten runkotyyppisten teollisten rakennusten rakentamiseen. Tärkeää: asennus kellarissa on mahdollista vain pohjaan kestävillä ja huonokuntoisilla alueilla.

Säätiö koostuu seuraavista elementeistä:

Stakannno-tyyppisten perustusten erottamiskykyiset parametrit

Kuormituksesta ja maaperän ominaisuuksista riippuen säätiö lasketaan. Mallit eroavat seuraavissa parametreissä:

 • ala-sarakkeen korkeus;
 • pohjalevyjen lukumäärä (1 tai 2);
 • menetelmä yhdistää pylväs "kengän" kanssa.

Viimeinen parametri riippuu postin materiaalista. Esimerkiksi metallipilarien perustukset erotetaan toisistaan ​​kiinnittämällä pylväs lasiin verrattuna vahvistettuun betonipylvääseen. Vahvistettu betonipylväiden liittäminen "kengän" avulla tapahtuu merkkien M200, M300 betonin avulla. Joten päätti rakentaa Venäjälle.

Muiden maiden kokemus

Muissa maissa rakentajat käyttävät kiinnitysmenetelmiään. Esimerkiksi Unkarissa pylväs on liitetty "kenkään" tuotettujen raudoitustangojen ja betonin avulla. Yhdysvalloissa käytetään metallisuojaputkien hitsaamista tai kiinnitystä ankkuripulttien kanssa. Pohjan ja lasin välissä oleville pultteille on asennettu teräslevy, joka toimii tiivisteinä. Japanissa kengän pohja on hiekkajousi, joka on kiinnitetty sopivan kokoisen teräsbetonilohkon sisään.

Asennus askel askeleelta

Jos esivalmistetut perustukset on järjestetty metallipylväisiin, kiinnitys suoritetaan vain ankkuripulttien avulla. Käytetään erityisiä ankkuripultteja, jotka on valmistettu GOST 24379.1-80: n mukaan. Niiden sijainnin on vastattava suunnittelulaskelmia, ± 2 mm: n poikkeama sallitaan.

Asennus toteutetaan seuraavien parametrien ohjauksessa:

 • keskiakselien lasin akseleiden yhdistelmä;
 • ei poikkeamia hiekan ja tussien tasoituskerroksessa;
 • pohjan on sijaittava pohjan koko alustan pohjalta.
 1. Kuopan valmistus.
 2. Creating hiekka tai sora tyyny, tamping se.
 3. Lasipohjan asennus nosturilla.
 4. Pylvään sijoittaminen (nosturi on pakollinen) ja kiinnitys "kengissä".

Asennus tapahtuu akseleiden sijainnin mukaan, joita merkitään naarmujen avulla lasin reunoilla. Näitä riskejä sovelletaan ennen työn aloittamista pysyvällä maalilla. Keskitysakselit on merkitty merkkijonoilla ja linjalla, tai lanka- ja kynsien avulla. "Kengän" asennuksen aikana on varmistettava, että pohjan ja lasin akselit ovat samassa suunnassa kuin keskiakselit.

Stakanny-kellarin rakentaminen

Useimmat meistä ovat hyvin tietoisia eri rakenteiden perusteluista, niiden merkityksestä koko rakennelmassa, itseparannusmahdollisuuksista ja korkeista asennuskustannuksista (verrattuna muihin rakennuksen osiin). Mutta kysymykseen siitä, mikä muodostaa stakannogo-tyypin, vain muutamat vastaavat oikein. Tietoja sen tarkoituksesta, rakennustekniikan ominaisuuksista, tyypillisistä asennuskaavioista, näistä tuotteista on koottu usein lukijalle tarjottavassa materiaalissa.

Yksityisellä sektorilla tällaiset säätiöt ovat epäkäytännöllisiä järjestää. Syyt (vaikka vapaan tilan ongelmat, nostolaitteiden vuokraus ja rahat ratkaistaankin) ovat lasi-betonituotteiden merkittävät mitat, näytteiden käytön erityisyys (itse asiassa ne ovat "kapeat profiilit") ja kuormituslaskelmien monimutkaisuus. Mitä tahansa ohjeita ja ohjeita omalle tuotannolleen lukijalle saattaa tulla, se on parempi olla tekemättä, vaan ostaa tehdasversioita sarakkeiden alle. Asiantuntijat korostavat tätä erityistä huomiota, koska näiden tuotteiden pääasiallinen tehtävä on rakenteen "purkaminen".

Se ei ole niin suuri:

1. Massiivisten pylväiden (betoni tai metalli) rakentamisen perusta.

2. Korttien (kellarikerrosten) lattiarakenteiden (tuet) perusteet, joissa aggregaatti sijaitsee. CHP: ssä, ydinvoimalaitoksessa ja muissa laajamittaisissa yrityksissä.

3. Joitakin lasibetonituotteita käytetään aktiivisesti julkisten tilojen rakentamiseen. Esimerkiksi järjestettäessä väliaikaisia ​​maanalainen pysäköintialueita, autotallia, ostoskeskuksia ja vastaavia. Asuinrakennuksissa tällainen säätiö on vähäistä, koska sen lämpöeristys on heikko. Tarvitset korkealaatuista lasin ja pylväiden eristystä, mikä vaikuttaa voimakkaasti lopulliseen työhintaan, puhumattakaan hankintamenosta, kuljetuksesta ja erikoislaitteista / vuokrauksesta, joka on jo mainittu.

4. Siltojen, ylikulkuneuvojen, joidenkin satamarakenteiden rakentaminen.

rajoituksia

Ne liittyvät lähinnä maaperän ominaisuuksiin lasien asennustilanteessa riippumatta niiden tyypistä. Maaperän riskin (jopa teoreettisen) samentumisen vuoksi tällainen säätiö on kielletty asentamasta.

1. Lasituotteiden tyypit ja koot.

Näiden lohkojen eritelmät on määritelty GOST nro 24476: ssa vuonna 1980. Yksityiskohtaisesti kaikki lineaariset parametrit löytyvät taulukon numero 1 asiakirjasta. Betonituotteiden mitat ja niiden käytön erityispiirteet (mittayksikkö - mm).

 • 1F ja 2F - kiinteät perustukset sarakkeille, joiden osuudet ovat 300 x 300 ja 400 x 400.
 • 1FS ja 2FS - kengät komposiitti (lohko) perustuksiin. Kaikki muu on samanlainen.

Monoliittisten stakannyh-emästen valmistuksessa betonipäällysteitä ei ole alhaisempia kuin M200, kuumavalssattujen luokkien A-III tai At-III C teräspalkki (GOST nro 10884: n mukaan vuodesta 1994). Vedenkestävä - B2; näytteiden paino - 2100 - 5800 kg.

2. Säätiöiden raja-arvot.

Lineaaristen parametrien nimet on esitetty kaaviossa.

 • L - 1200-2100;
 • h - 750 - 1050;
 • a1 - 450; 550;
 • a2 - 175; 225;
 • a3 - 260; 410; 560;
 • a4 - 220; 240; 370; 390; 520; 540; 620; 690;
 • a5 - 80 ja 100.

Kaikki betonituotteisiin liittyvä ominaisuus pinottaja-tyyppiselle podolonnikille on se, että niillä on aluksi erityinen aukko mittasuhteisiin soveltuvan tuen asentamiseksi. Tämä yksinkertaistaa jälkimmäisen asennustekniikkaa.

Kaikki symbolit levitetään betonin lateraaliselle pinnalle. Lasien koko on määritelty dm: ssä (korkeus on pyöristetty). Esimerkiksi 1F18.8-1.

Dekoodauspisteet (vasemmalta oikealle):

 • Ensimmäinen on lasin tyyppi.
 • Toinen - (18). Sarakkeen alle sijaitsevan kellarikerroksen mitat ovat 1800x1800.
 • 3. - (8) lasi korkeus. Tässä tapauksessa 750.
 • Neljänneksi (tämä tuote - ensimmäinen).

Perusasennuksen ominaisuudet

Jokainen, joka tuntee pylvästekniikan rakentamisen ohjeet, ei löydä itselleen mitään uutta. Teknologiat ovat periaatteessa samanlaisia.

1. Alueen segmentin valmistelu.

Kuten missä tahansa rakennuksessa, tontti on merkitty. Erityistä huomiota kiinnitetään kuitenkin lasien alla olevien istuinten tasoittamiseen. Valvontaa ei suoriteta "silmällä", vaan tason avulla. Tällainen perinpohjaisuus johtuu siitä, että pylväät aina materiaalista ja tarkoituksesta riippumatta asetetaan aina tarkasti pystysuoraan. Koska kaikentyyppiset lasit poikkeavat tarkkoina mittasuhteina, mukaan lukien tukien reiät, et voi muuttaa viimeksi mainittua muuttamalla asentoaan asennuksen jälkeen.

2. Reikien järjestäminen.

 • Kaivaa tiettyyn kaivoon.
 • Tamping bottom.

Maaperä tiivistetään lisäksi vuodevaatteen menetelmällä (esimerkiksi raunioilla). Ja vain sen vahvin lajike on käytetty - graniitti.

3. Betonituotteiden asentaminen paikalleen.

Lasin laskeminen lasin alla kolonnin alla suoritetaan nosturin avulla. Säätökannattimen kiinnittämisen jälkeen sen vaakasuora asento ohjataan. Tarvittaessa kohdistaminen tehdään samoilla rakeilla. Ja vasta sen jälkeen, kun ne ovat valmiit, rivit poistetaan. Jos saraketta ei ole asennettu välittömästi, sen alla oleva reikä peitetään lasin ontelon saastumisen välttämiseksi.

4. Poista silmät.

Tämä tehdään vasta sarakkeen asennuksen ja luotettavan kiinnityksen jälkeen. Kiinnitys korvakorut leikataan (yleensä "hiomakone"). Aja heitä betoniin, taivuta sivulle on kielletty.

Läheiset tiedot Moskovasta ja alueesta.

Stakanny-mallin perustan sarakkeiden (rakennusvaiheet)

Taloja, joissa on suuri monikerroksinen runko-paneelityyppi, asennetaan useimmiten sarakkeiden alapuolelle.

Toisin sanoen erityisellä sarakealustalla.

Ja niillä on valtava ero monoliittisiin säätiöihin, joita käytetään matalissa rakennuksissa.

Ei ole yllättävää, että tällaista pohjaa käytetään vain teollisessa rakentamisessa, koska tällainen katedraalirakenne on käytännössä mahdotonta elinolosuhteissa ilman erityisiä yksiköitä.

Itse asiassa se on lasitehdasrakenne, joka sijoitetaan kaivoon, ja siihen on jo asennettu vahvistetut pylväät. Ja ne valmistetaan myös tehtaalla.

Mikä on lasi?

Arkielämässä elementtien rakentajat kutsuvat "kengän", koska sen muoto ei ole helppoa. Itse asiassa nämä ovat useita neliön monoliitteja, jotka ohut kuin ne lähestyvät pintaan.

Kaikkien kohteiden perustukset ovat puhtaasti yksilöitäviä ja niiden laskemista johtaa erityinen rakennustoimisto.

Mutta kaikkien pitäisi keskittyä GOST 24476-80: een. on kirjoitettu, että kengän vähimmäisarvo voi olla alemman neliön 120 cm ja korkeintaan 210 cm.

Ne asentavat erikoisbetonipylväät, joissa poikkileikkaus on 30 - 40 cm.

Tässä on toinen lisäys videon artikkeliin:

Eri etuja ovat stakannytyyppisten pylväiden perustana:

 • Ilmiömäinen kuormituskyky;
 • Lähes täydellinen inertti kosteudelle;
 • Asennus toteutetaan mahdollisimman lyhyessä ajassa, mikä edellyttää erityislaitteiden käyttöä.

Miten ne järjestetään?

Useimmiten tällaiset luurangot löytyvät työpajojen rakentamisesta isojen ulkorakennusten, maanalaisten pysäköintialueiden tuotantoon.

Mutta useimmiten rakentamisen aikana monikerroksisten rakennusten kehyssuunnitelma. Se on muodostettu kahdesta pääelementistä: levy, joka on suora luuranko ja podkolonnik, ns. Lasit.

Se on tärkeää! Tällaista säätiötä voidaan käyttää vain siinä tapauksessa, että maa on kestävää tyyppiä, sillä ei ole taipumusta käämitykseen ja kallistumiseen.

Erottamisominaisuudet

Peruslaskenta perustuu siihen, mikä on tuleva luutervankuori ja maaperä, johon rakenne rakennetaan. Tärkein ero tämän säätiön toisista on sen sisältämien elementtien läsnäolo.

Ja ne eroavat sarakkeen korkeudesta, levyjen lukumäärän ja kengän ja sarakkeiden liittämismenetelmistä. Se on viimeinen hetki, joka on sidottu sen materiaalin alle, josta sarake on tehty.

Joten myös metallipylväät ovat kiinnittämättömiä eri tavoin kuin teräsbetonipylväät. Useimmiten teräsbetonipylväät istutetaan kengän päälle käyttämällä betonia, jossa on merkinnät 200 ja 300.

Mitä GOST sanoo tästä?

Tässä asiakirjassa esitetyt päävaatimukset, jotka koskevat pylväiden päällekkäisen tyypin perustamista, ovat seuraavat:

 • Betoniseoksen on oltava merkitty vähintään 200, ja sen on vastattava sen ominaisuuksia;
 • Betonin vedenpitävyys tulisi merkitä B2: llä;
 • Koko rakenteen vesitiiviysraja ei saisi ylittää viittä prosenttia;
 • Valmiit tuotteet voidaan toimittaa rakennustyömaalle vasta sen jälkeen, kun ne saavat tarvittavan voiman;
 • Lujitushihnan luominen on pakollinen prosessi, tangot on peitettävä 30 mm: n paksuisella betonilla;
 • Jos lujitettavuus irtoaa rakenteesta kaatamisen jälkeen, se on vika, jota ei saa käyttää;
 • Rakenteen halkeamat, jotka ylittävät 0,1 millimetrin indeksin, vaativat viallisen rakenteen korvaamista uudella.
 • Jos asennustelineissä on saranoita, ne on katkaistava, mutta ne eivät missään tapauksessa saa ajaa malliin.

Tällaiset luurangot ulkomaille

Edellä kuvattu kenkän ja pylvään asennusmenetelmä käytetään pääosin Neuvostoliiton avaruudessa. Merentakaiset tekniikat ovat hieman erilainen.

Unkarilaiset mieluummin tekevät tällaisen yhteyden konkreettisiin betoniterästeihin.

Amerikkalaiset käyttävät hitsausta metallipalkin kiinnittämiseen tai kiinnittävät kaikki ankkuripultit.

Pulttien ja kehyksen välissä on teräslevy, joka ottaa tiivisteen toiminnan. Mutta japanilaiset perustuvat sarakkeeseen ottamaan hiekka tyyny, joka on kiinnitetty vahvistettu häkki, oikea koko.

Rakennusvaiheet

Jos puhumme metallipylväiden katedraalisuunnittelusta, kiinnittimet suoritetaan vain ankkuripulttien avulla. Pultit ovat erikoisia, jotka on tehty GOST 24379.1-80: n perusteella.

Niiden on noudatettava täysin suunnitteluparametrejä. Sallittu poikkeama - / + 0,02 cm.

Erityisvalvontaan asennettuna on lasin akseleiden ja keskitysakselin suuntauksen indikaattorit, poikkeamien puuttuminen hiekassa kohdistusta ja tukia varten.

Se on tärkeää! Luurangon on sijaittava kokonaan pohjan pohjalla koko sen alueella.

Asennustekniikalla on seuraavat vaiheet:

 • Hyvin valmistelu;
 • Hiekka- ja sora-tyynyjen muodostuminen, sen tamping;
 • Lasin asentaminen nosturiin;
 • Edellisen prosessin kaltainen, mutta jo sarakkeessa. Hän asentaa kengän päälle.

Kiinnitetty tarkennus vain akseliin, jota raidat reunustavat lasin reunasta. Rakennuttajat asettavat ne ennen työn aloittamista minkä tahansa värittömän väriaineen avulla.

Keskimmäinen akseli on ilmoitettava merkkijono, luodin tai lanka ja kynnet. Ja se on akselin sattuma kengässä ja pylvään keskellä, osoittaa oikean asennuksen.

Kuten näemme, rakentaminen on enemmän kuin monumentaalinen. Tämä ei ole yllättävää, sillä esimerkiksi asunnossa, jossa satoja perheitä elää ja heidän elämänsä riippuu siitä, kuinka perustus perustettiin.

Usein tapahtuu, että luuranko rakennettiin puhtaasti projektin mukaan, mutta siinä oli jo virhe. Tulos molemmissa tapauksissa on surullista.

Niinpä tällaisten vakavien ja vastuullisten toimijoiden harjoittajat käsittelevät työstään äärimmäisen vastuullisesti.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

4.3.3. Erilliset perustukset sarakkeille (osa 1)

Pylväiden alapuolelle sijoitetut päätyypit ovat monoliittisia raudoitettuja betoniperustuksia, mukaan lukien porrastettu laattaosa ja alipylväs. Esivalmistettujen pylväiden kokoonpano perustuksen kanssa suoritetaan monoliittisella - yhdistämällä pylväiden lujitussuutin pohjaan (kuva 4.8, a) teräkselle - kiinnittämällä pylväskenkä pohjaan betoniin kiinnitettyihin ankkuripultteihin (kuva 4.8, b).

Mitat yksin (b, l), vaiheet (b1, l1 ), ala-sarakkeessa (luc, buc ) hyväksytään 300 mm: n kerrannaisina; askelkorkeus (h1, h2 ) - 150 mm: n monikerta; säätökorkeus (hf ) - moninkertainen 300 mm, levyn osan korkeus (h) - moninkertainen 150 mm.

TAULUKKO 4.22. PERUSKYVYN KORKEUS, mm

Säätiön modulaariset mitat ovat seuraavat:

Askeleiden korkeus otetaan taulukon mukaan. 4.22, riippuen pohjan laatan osan korkeudesta [1]. Alemman vaiheen poisto lasketaan kaavalla c1 = kh1, jossa k on taulukosta otettu kerroin. 4.23.

Pohjan ja sarakkeen muoto suunnitellussa oletetaan: keskimmäisellä kuormitusneliöllä mitat b × b ja buc× buc ; keskikokoisella kuormalla - suorakulmainen, mitat b × l ja buc× luc, suhde b / l on 0,6-0,85.

Perinteisten suorakulmaisen poikkileikkauksen sarakkeiden, esimerkiksi sarjojen KE-01-49 ja KE-01-55, perustusten mitat yksikerroksisille teollisuusrakennuksille otetaan sarjasta 1.412-1 / 77. Säätiön leimojen kirjaimet osoittavat: F - säätiö; A, B, B ja AT, BT ja BT ovat tavallisten perustusten ja lämpötilasyksiköiden alapilarityyppien tyyppiä (taulukko 4.24) ja numerot määrittävät pohjan pohjan pohjan ja sen korkeuden koon.

TAULUKKO 4.23. Mittaus k

Huom. Rivin yläpuolella näkyy arvo ilman huomioon otettavia nostureita ja tuulikuormia linjan alapuolella ottaen huomioon nämä kuormat.

TAULUKKO 4.24. KOKONAISUUDET

Korkeusmittaan otetaan seuraavat mitat: tyyppi 1 - 1,5 m; tyyppi 2 - 1,8 m; tyyppi 3 - 2,4 m; tyyppi 4 - 3 m; tyyppi 5 - 3,6 m ja tyyppi 6 - 4,2 m. Taulukossa. 4.25 ja 4.26 ovat esimerkkejä tavallisten säätöjen ja perustekniikoiden luonnoksista ja mitatuista lämpötilasyhteyksistä. Näitä perustuksia voidaan käyttää lasketun perusresistenssin ollessa 0,15 - 0,6 MPa.

Kaikki säätömitat otetaan 300 mm: n kerrannaisiksi. Betoniluokkaa B10 ja B15 käytetään. Vahvistusta suorittavat litteät hitsatut ruudut luokkaan A-I, A-II ja A-III. Betonin suojakerros otetaan 35 mm: n paksuudella samanaikaisella valmistelulaitteella, jonka paksuus on 100 mm betonia B3.5.

TAULUKKO 4.25. SARJASÄÄTIÖJEN MITAT

TAULUKKO 4.26. LÄMPÖTILOJEN SÄÄNTÖJEN SÄÄNNÖT

Pohjapalkkien tukemiseen on järjestetty jalka (kuva 4.9). Esimerkki rakentavasta ratkaisusta pohjaan on esitetty kuviossa 1. 4.10.

Yksilöityjen perustusten mitat tyypillisille kaksinostorivinojille, erityisesti KE-01-52-sarjan yksikerroksisille teollisuusrakennuksille, otetaan sarjan 1.412-2 / 77 mukaan. Tällaisten perustusten alaryhmän mitat on esitetty taulukossa. 4.27. Laattaosan mitat ovat koot 1-18, samoin kuin koko 19, jossa pohjan koko on 6 × 5 m. Korkeuden korkeus voi olla 1-6. Tyyppi. Muut parametrit ovat samat kuin 1.412-1 / 77-sarjassa.

Esimerkiksi II-04, II-20 ja 1.420-6-sarjan monikerroksisten teollisuusrakennusten tyypilliset suorakulmaiset pylväät ovat vakiovarusteita 1.412-3 / 79-sarjan mukaan.

TAULUKKO 4.27. KAPPALEEN TYYPIT JA MITAT

Ero eroavuuksien merkitsemisessä verrattuna muihin sarjoihin on, että pohjaosan koon jälkeen ilmoitetaan laattaosan korkeus. Kellarikerroksen alaosan osat ovat taulukossa. 4.27. Levyosan mitat ovat koot 1-18 ja koko 19 (pohjan koko 5,4 × 6 m). säätöjen korkeus voi olla 1-6-tyyppi. Muut parametrit ovat samat kuin 1.412-1 / 77-sarjassa. Hyväksytään sarjan 1,412.1-4 mukaiset monoliittiset teräsbetonipohjat betoniteräksille tyypillisiä puoliterunkoisia pylväitä suorakulmion muotoisia poikkileikkauksia, erityisesti 460-75, 13-74 ja 1142-77. Perusmallin mitat on esitetty taulukossa. 4.28. Sarakkeen konjugointi saranan pohjalla. Pohjat on suunniteltu paineelle 0,15 - 0,6 MPa. Käytetään betoniluokkaa B10. Vahvistus tehdään hitsattujen silmien avulla luokkien A-I, A-II ja A-III vahvistamisesta. Esimerkki pohjaan liittyvästä solmuportaasta on esitetty kuviossa 2. 4.11.

Rakennusten sarakkeissa käytetään yhtä tai useampaa elementtiä tehdasvalmisteiset perustukset. kuv. 4.12 esitetään 1.060-1-sarjan elementtien runko- ja teollisuusrakennusten kehyspylväiden esiseosten perusratkaisut. F-tyypin perustuselementtejä sovelletaan luonnollisesti, FS-tyyppistä komposiittisäätiötä varten (taulukko 4.29). Alemman työvahvikkeen betonin suojakerroksen paksuus otetaan 35 mm, ja loput vahvistus - 30 mm. Pilarin upotuksen syvyys säätöön ei saa olla pienempi kuin taulukossa annetut arvot. 4.30.

Stackannogo-sarakkeiden perusta

Säätiö on kaikenlaisen kiinteän rakenteen perusta. Alustyypit ovat hyvin erilaisia, ja stakannno-tyyppinen pylväsperusta on erityisen kiinnostava rakentajille ja esivalmistetulle rakenteelle, joka koostuu kahdesta monoliittisesta solmusta. Yksityiskohtaisemmin stakannogo-tyyppiset säätimet näyttävät tästä: teollisuustuotannon teräsbetonisylinteri (kuppi) lasketaan kaivoon ja kuppiin asetetaan betonipylväs, jossa on vahvikekehys. Tällä tavoin perustus on koottu esivalmistetuista yksiköistä ja elementeistä, mikä suuresti nopeuttaa rakennustyötä ja monoliittiset rakenteet tuottavat kaksinkertaisen luotettavuuden.

Lasipohjan muotoilu

Rakentajat kutsuvat lasin "kengän" sen alkuperäisen muodon takia. Visuaalisesti tämä on konkreettinen neliö, joka on tehty askeleiden muodossa, jotka sijaitsevat nousevalla viivalla - laaja lohko alareunassa, kapein yläosassa. Neliöiden koot ja tilavuus lasketaan kullekin alustalle erikseen hankkeen, maaperän ominaisuuksien ja rakennuksen teknisten ominaisuuksien mukaan. Kaikkien sarakkeiden stakkion tyyppisten säätöjen parametrit säätelee GOST 24476-80 ja niiden vähimmäismitat ovat 120 cm, korkeintaan 210 cm. Tämän kokoista lasia varten on asennettu 300 x 300 mm: n ja 400 x 400 mm: n poikkileikkaukseltaan vahvistetut betonipilarit.

Ominaisuudet ja laajuus stakanny kellarissa

Peruserotus, jolla on monoliittinen säkki-tyyppinen perustus nauhaan ja muihin alustoihin verrattuna, on sen suunnittelussa, ja piirustuksista se näkyy välittömästi. Stackon-tyypin konkreettinen pohja on epäjatkuva alusta, joka ottaa kuormituksen rakenteen paikallisiin pisteisiin ja jakaa tämän pistekuorman alueille, joilla on suurin paine maassa.

Monoliittinen stakanny-säätiö

Pylväiden (pylväiden) stakkion tyyppisten perustusten teolliseen asennukseen käytetään suuria teollisuusyrityksiä, mutta pieniä rakennuksia. Pinoamien esivalmistettujen rakenteiden pohjat sijaitsevat ennalta lasketuissa paikoissa, joilla on suurimmat kuormitukset ja asetetaan toisiinsa yläreunan kärjessä olevien portaiden muodossa, joiden sisäpuolella on vahvistetut betonipylväät.

Yksittäisessä rakenteessa tällaisia ​​perustuksia ei käytetä - GOST-järjestelmän vaatimusten mukaisesti matalarakennukset ja -rakennukset olisi rakennettava kaistaleisiin tai monoliittisiin perustuksiin ja heikkoon maaperään, pinoihin tai pylväisiin. Dot stakan pylväs pystytetty seuraaville kohteille:

 1. Teollisuusrakennukset;
 2. Sosiaaliset palvelut;
 3. Lämpövoimaloiden ja muiden voimalaitosten erikoistuneet tilat ja rakennukset;
 4. Varastot ja vartiotilat;
 5. Yhden tason komplekseja, joilla on alhainen paino - ostos- tai urheilutilat.
Asennus sarakkeiden stakanny pohjaan

Useimmiten pylväsperusta on pinottu betoniteräs, joka on tehty tiukasti vieraiden vaatimusten ja eritelmien mukaisesti. Tällaisen säätiön rakennusmateriaalien ominaisuudet ja parametrit ja niiden järjestelypaikka näkyvät suunnittelutoimistojen kehittämässä asiaankuuluvassa dokumentaatiossa. Myös tukkipohjien ominaisuuksien jakautumisessa käytetään sarjaa perustuksia, joilla on samankaltaiset rakenteet. Teknisesti ja dokumentoituna sarja sisältää tarvittavat lakisääteiset vaatimukset.

Lasipohjan koostumus ja edut

 1. Betonin tukilevy, joka sijaitsee pohjan alapuolella hiekkakurkistetussa tyynyssä pohjan pohjalle;
 2. Pylvään alapuoli on pylvään tai lasin alla;
 3. Teräsbetonipylväs;
 4. Vahvistettu betonipylväs seinien alle.

Mikä on tarkasti solmujen rakenne, koko ja koostumus - riippuu siitä, missä ja miten objekti toimii, sekä sen fysikaalisista ja teknisistä parametreistä. GOST: n mukaan pinottava säätiö voidaan asettaa monikerroksisille rakennuksille tiheässä, tahmeammassa ja vakaassa maassa, jossa on alhainen pohjavesi.

Edut, joissa käytetään stakannogo-basea:

 1. Lasipohjan yksityiskohdat on tehty raskaasta betonista, jota seuraa lujitus, mutta silmälasien pylväiden paikallisen (pisteen) sijoittamisen vuoksi kappaleen paino lähettää minimikuormituksen pohjalle ja maahan;
 2. Nopea asennus on mahdollista johtuen asennetusta rakennuslaitteesta ja sisäänrakennetuista asennuspaneeleista betonielementeissä, joita käytetään nosturin koukkuun;
 3. Lasipohjan huoltovapaa toiminta on yli sata vuotta;
 4. Koska lasipohjan pintojen kosketuspiste on maan kanssa, rakenteen veden absorptiokerroin on hyvin alhainen. Tämä vaikuttaa myös monoliittiseen pohjaan, joka estää kosteuden tunkeutumisen lasin runkoon.
 5. Pohjan korkea luotettavuus saavutetaan kuorman tasaisella jakautumisella lasille;
 6. Lasirakennetta voidaan pitää liikkuvana, koska sitä voidaan kuljettaa helposti ja nopeasti toiseen paikkaan;
 7. Esivalmistetun rakenteen alhaiset kustannukset johtuvat yksittäisten komponenttien ja esivalmistetun perustuksen osien valmistuksen teollisesta mittakaavasta.

Lasien asettamista koskevat ohjeet

Tämäntyyppisen säätiön kokoonpano edellyttää lisälaitteiden ja erikoislaitteiden käyttöä, joten rakennushankesuunnitelmassa olisi otettava huomioon tämä tarve esimerkiksi tarjoamaan kulkuväylät ja paikka laitteiden käyttöön, huoltoliikkeen saatavuus ja pysäköinti.

Erityisvarusteet stakannyn pohjien kokoonpanoon

 1. Ensimmäinen vaihe on valmistella alue, joka koostuu peruspohjan puhdistamisesta ja kuopan kaivamisesta, mitat, jotka on ilmoitettu hankkeessa;
 2. Tamping hiekka-murskattu tyyny asetettu pohjaan kaivannon. Tyynyä tarvitaan kaivon pohjan tasoittamiseksi ja vedenpitävyyden aikaansaamiseksi;
 3. Pinottu sarakepohja perustetaan GOST: n mukaan ja käyttämällä ohjaus- ja mittaustyökaluja rakenteen tasojen tarkistamiseksi;
 4. Seuraava toiminta - merkitsemällä säätiön sivusto - tarvitset tämän vuoksi puupalkkeja tai metallitangot ja rakennekaapelin. Merkintä tehdään kullekin lasille erikseen;
 5. Ennen betonikupien asennusta ne puhdistetaan likaa ja asennetaan nosturiin. Siirtyminen lasissa on täynnä asennussilmukoita, ja nosturilla ja liukukappaleilla on oltava sopivat toleranssit. Jokaisen lasin asentamisen jälkeen sen asentoa ohjataan - taso, lasku ja taso avustavat;
 6. Kaikkien lasien asennuksen lopussa täyttö täyttyy - kaivautunut maa kaadetaan jäljelle jääneeseen tilaan lasien ympärillä ja syöksyy. Laseihin asennetaan betonituet. Ylimääräinen maaperä jaetaan tasaisesti rakennuspaikalle tai viedään maasta;
 7. Pylvään kohdistaminen teolliseen perustukseen on alle sen alla. Kiilojen materiaali - metalli, puu tai betoniteräs. Pylväiden keskittämisen jälkeen puiset kiilat on poistettava, loput voidaan jättää.
Lasipohjan rakentaminen

Kaikki rakennustyöt, mittaus-, tutkimus- ja suunnittelutoimet on suoritettava GOST 24476-80: n vaatimusten sekä betonielementtien ja elementtien pylväsperustaisten teknisten ehtojen mukaisesti. Laske materiaalien lujuus ja koostumus tulee olla tehtaalla etukäteen.

Nuances in stakannogo säätiön asennus

Rakenteen lujuuden ja yleisen lujituksen lisäämiseksi lasit, pylväät ja levyt vahvistetaan ja liitososat liitetään toisiinsa hitsaamalla. Ennakkovahvistuksen lisäksi lujitustangot asetetaan pylväiden muotoiluun ja asentamisen aikana - lasin pohjan pylväiden betonointiin.

Pylväät sarakkeiden alla

Pilarivaippapohjan asentaminen on täysin erilainen tekniikka, toisin kuin teippityyppisen perustuksen rakentaminen ja valmiiden yksiköiden valmiiksi asennettu kokoonpano on tärkein ero. Ainoa rakenne, joka kootaan ja kaadetaan betoniin paikan päällä, on pesän muotoisen lasin muotti. Pylväs lasketaan muottipesään ja kaadetaan betonilla muodostaen kiinteän monoliittisen vahvistetun yhdisteen.

Teollisissa rakennuksissa käytetään paitsi esivalmistettua rakennetta, mutta myös saraketyypin monoliittista stakanny-perustusta. Tämä muotoilu on paljon tehokkaampi joukkue, se sisältää myös betonilaattoja ja kestää suuren kuorman kohteen suuresta painosta. Vaiheiden mitat lasketaan tulevan rakenteen mittojen perusteella. Pylväiden sijainti on kiinnitetty koordinaattiakseleihin hankkeen mukaan. Pinoamattomat monoliittiset perustukset voivat tasaisemmin jakaa suuria kuormituksia ja paineita pohjaan.

3-D Stack Base -asennus


Yksi esiprofiilisen kellarikerroksen tärkeimmistä elementeistä on perustasäde. Tämä elementti sijaitsee betonipilareilla, jotka puolestaan ​​ovat podkolonniki (lasit). Näihin palkkeihin, joissa on seiniä, rakennetaan. Toinen vaihtoehto säätöpalkkien asentamiseksi on pylväskonsoleille. Vahva liitos stakanny-pohjaisen pohjapalkin kanssa käy ilmi jatkuvasta betonisoitumisesta ja laadukkaan rakenteen vahvistuksesta.

Kaiken esivalmistetun rakenteen tarvittavan lujuuden saavuttamiseksi käytetään kaikkien yksiköiden ja elementtien betonivalua. Kaikki esikäsitellyn kattopalkin kaikki osat on valmistettu raskaasta betonista, joka ei ole alhaisempi kuin М200В2 ja joka on vahvistettu verkolla tai sauvoilla. Tämäntyyppisen säätölaitteen kokoonpano on mahdollista vasta, kun kaikki rakenteelliset elementit ovat täydellisiä.

Tekniset olosuhteet

Esivalmistetut betoniraudat perustilaan monimuotoisille rakennuksille. tekniset tiedot

Neuvostoliiton valtiokonttokomitean asetus 18. joulukuuta 1980, nro 202, vahvistettiin käyttöönottopäivä

* Uusinta (elokuu 1988). Tammikuussa 1987 hyväksytyllä tarkistuksella 1 (IUS 5-87)

Tämä standardi koskee raskaaseen betoniin perustuvia kerrostettuja betonirakenteita, jotka on tarkoitettu käytettäviksi monikerroksisissa runko-paneelisissa julkisissa rakennuksissa, teollisuusyritysten teollisuuslaitoksissa ja apurakennuksissa, jotka on suunniteltu 1.020-1 / 83, 1.020.1-2c-sarjan rakenteista ja jotka on pystytetty ei-seismisissä ja seismisissä alueilla maaperässä ja pohjavedessä, jossa ei ole aggressiivisia, heikosti ja kohtalaisen aggressiivisia vaikutuksia betonirakenteisiin.

Tämä standardi ei koske perustuksia, jotka on tarkoitettu käytettäväksi rakennuksissa, jotka on pystytetty tuulivoima- ja permafrostitiloihin ja työskentelyalueilla.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

1. Tyypit, perusparametrit ja mitat

1.1. Säätiöt jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

1F - pilarin perustukset, joiden poikkileikkaus on 300 "300 mm;

2F - sama, sarakkeiden mukaan, joiden poikkileikkaus on 400 '400 mm.

1.2. Alapien muoto ja mitat sekä niiden kulutuksen indikaattorit on kuvattava piirroksessa ja taulukossa.

Vakiokokojen perustukset Vakiokokojen perustukset

1F12.8; 2F12,9 1F15,8; 1F15.9; 1F18.8;

2F15.9; 2F18.9; 2F18.11;

1 - asennuskierukka

Mitat säätiö, mm

puristuslujuus

(viite), t

1.1. 1.2. (Muutettu painos, tarkistus 1).

1.3. Alapien kantavuus nykyisestä työstä riippuen hyväksytään työpiirustusten mukaan.

1.4. Asennuslenkkeillä valmistetut perustukset.

Perusrakenteiden, joissa ei ole kiinnityslenkkejä, ja niiden käyttäminen nostolaitteiden nostoon ja kiinnittämiseen, on sallittu valmistajan, kuluttajan ja suunnittelutoimiston välityksellä - hankkeen laatija.

1.5. Säätiöt tulisi merkitä GOST 23009-78: n mukaisesti.

Säätiömerkki koostuu yhdestä tai kahdesta aakkosnumeerisesta ryhmästä, jotka on erotettu toisella viivalla.

Ensimmäinen ryhmä sisältää pohjan tyypin, pohjan pituuden (leveyden) ja pohjan korkeuden desimaaleina (korkeuden arvo on pyöristetty kokonaislukuun).

Toinen ryhmä sisältää säätiön laakakapasiteetin ja aggressiivisissa olosuhteissa käytettäväksi tarkoitetuille säätiöille lisäksi betonipermeabiliteetin indeksin, jota merkitään kirjaimella:

H - normaali läpäisevyys;

P - matala läpäisevyys.

Esimerkki sellaisen perustyyppi-tyypin 1F symbolista (tuotemerkki), jonka koko on 1800 "1800 mm, korkeus 750 mm, ensimmäisestä laakerikapasiteetista, joka on tarkoitettu käytettäväksi aggressiivisessa ympäristössä:

Sama, tyyppi 2F, jonka koko on 1500-1.500 mm, korkeus 900 mm, toinen kantavuus, betonin vähäinen läpäisevyys:

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2. Tekniset vaatimukset

2.1. Säätiöt olisi valmistettava tämän standardin vaatimusten ja teknisten teknisten dokumentaatioiden mukaisesti, jotka on hyväksytty määrätyllä tavalla sarjan 1.020-1 / 83 ja 1.020.1-2c työpiirustuksille.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2.2. Perustukset tulisi tehdä teräsmuodoissa, jotka täyttävät GOST 25781-83: n vaatimukset.

Sen on sallittua valmistaa perustuksia epämetallisissa muodoissa, jotka varmistavat tämän standardin vaatimusten noudattamisen valmistuksen perustusten laadun ja tarkkuuden osalta.

2.3.1. Betonin todellisen lujuuden (suunnittelun aikakauden ja karkaisun) on oltava GOST 18105-86: n mukaisten vaatimusten mukainen, riippuen taulukossa ilmoitetusta betonin normalisoidusta lujuudesta ja betonin lujuuden todellisen homogeenisuuden indikaattorista.

2.3.2. Säätiön toimittaminen kuluttajalle olisi tehtävä sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut tarvittavan vapautusvoiman.

Betoniperustusten normalisoidun vapautumislujuuden arvon on oltava yhtä suuri kuin 70% betonin asteesta puristuslujuudessa. Toimitettaessa säätiä vuoden kylmäkaudella betonin normalisoidun vapautumislujuuden arvoa voidaan nostaa, mutta enintään 90% puristuslujuusluokasta. Betonin nimellistehokkuuden arvon on vastattava tietyn rakennuksen projektiasiakirjoissa määriteltyä arvoa ja perustusten valmistusta varten GOST 13015.0-83: n vaatimusten mukaisesti.

Rakenteeltaan sellaisen betonin vapautumislujuus, joka on pienempi kuin sen brändin vastaava lujuus puristuslujuudessa, suoritetaan edellyttäen, että valmistaja takaa, että betoni saavuttaa tarvittavan lujuuden suunnitteluarvona, joka on määritetty työkoostumuksen betoniseoksesta tehdyistä koekappaleiden testituloksista ja joka on varastoitu GOST 18105-86: n mukaan.

2.3.3. Betoniperustusten pakkasvastuksen on vastattava rakennuksen hankkeen työpiirustusten mukaista pakkasvastusmerkkiä SNiP-pään 2.03.01-84 vaatimusten mukaisesti rakennusalueen ilmastollisista olosuhteista riippuen ja määritelty perustusten valmistuksessa.

2.3.4. Betoni sekä materiaalit betoniperustusten valmistukseen, joita käytetään syövyttävien ympäristöjen altistuksessa, on täytettävä rakennuksen projektin vaatimukset, jotka on määritelty SNiP 2.03.11-85: n vaatimusten mukaisesti ja jotka on määritelty perustusten valmistuksessa.

2.3.1-2.3.4 (tarkistettu painos, tarkistus 1).

2.3.5. (Ei sisälly, tarkistus 1).

2.3.6. Betoninvalmistuksessa käytettävien materiaalien on täytettävä vakiintuneella tavalla hyväksytyt valtion standardit tai eritelmät ja varmistettava tämän standardin mukaisen betonin teknisten vaatimusten noudattaminen.

2.4. Vahvistustuotteet

2.4.1. Vahvistustuotteen muoto ja mitat sekä niiden asema säätiöissä tulee olla työpiirustusten mukaiset.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2.4.3. Perustusten asennuslenkkien valmistusta varten on käytettävä GOST 5781-82 -standardin mukaisia ​​palkkaluokkien VSt3pss2 ja VStZsp2 luokan A-I luokkaan kuuluvaa kuumavalssattua lujitetta tai luokan 10 GT luokan Ac-II mukaista jaksoittaista profiilia.

Teräsbrändi VStZps2 ei saa käyttää asennussarvia varten, jotka on suunniteltu nostoon ja asennukseen perustuksiin alle 40 ° C: n lämpötiloissa.

2.4.4. Hitsatuilla vahvistetuilla tuotteilla on oltava GOST 10922-75: n vaatimukset.

2.4.5. Vahvistettujen silmien hitsatut liitokset on tehtävä vastushitsauksella. Kaikki tangot ylittävät hitsauksen.

2.5. Säätiön valmistustarkkuus

2.5.1. Säätöjen todellisten mittojen poikkeaminen nimelliskuvista, jotka on annettu työpiirustuksissa, ei saa ylittää millimetriä:

pituus (leveys)........................ ± 16

Poikkeamat pylvään alapuolisen lasin nimellismitasta ja pohjan ulkonemista eivät saa olla yli ± 5 mm.

2.5.2. Poikkeama säätöjen pohjan tasaisuudesta saa olla enintään ± 5 mm.

2.5.3. Poikkeamat betonin suojakerroksen nimellisvahvuudesta raudoitukseen eivät saa ylittää + 10; - 5 mm.

2.6. Säätiöiden pinnan laatu

2.6.1. Pintojen laadun ja perustusten ulkonäkö (mukaan lukien teknisten halkeamien sallitun aukon leveyden vaatimukset) - GOST 13015.0-83: n mukaan.

Asettaa perustan A7 betonipintojen luokka.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

3. Hyväksyminen

3.1. Säätiöiden hyväksymistä koskevat säännöt - GOST 13015.1-81 ja tämän standardin mukaisesti.

Erän perustusten määrä saa olla enintään 200.

3.2. Säätiöt hyväksyvät:

määräaikaisten testien tulosten perusteella betonin rikki-resistenssin sekä betoniperustusten vedenpitävyydestä, jotka on tarkoitettu käytettäväksi ympäristössä, jossa aggressiivinen vaikutus betonirakenteisiin on;

Hyväksyntätestien tulosten mukaan - betonivahvuuden (betonipaino puristuslujuuden, ajallisen lujuuden), raudoitustuotteiden vaatimustenmukaisuus työpiirustuksilla, hitsausliitosten lujuus, geometristen parametrien tarkkuus, betonikerrospaksuus vahvistamiseen, teknisten halkeamien aukon leveys ja luokka betonipinta.

3.3. Geometristen parametrien tarkkuuden, betonisuojakerroksen paksuuden vahvistamiseen, teknisten halkeamien aukon leveyden ja betonipinnan luokkaan tulee käyttää yhden vaiheen näytteenottoa.

3.4. Perusrakenteiden hyväksyminen tarkastuksen perusteella tarkistetuilla indikaattoreilla: kiinnityslenkkien läsnäololla, merkintöjen ja merkkien käytön oikeellisuus - olisi tehtävä täydellisellä seurannalla hyläten perustukset, joilla on vioituksia määritettyjen indikaattoreiden mukaisesti.

Sec. 3 (muutettu painos, tarkistus 1).

4. Valvonta- ja testausmenetelmät

4.1. (Ei sisälly, tarkistus 1).

4.2. Betonin puristuslujuus on määritettävä GOST 10180-78: n mukaisesti sarjasta näytteitä, jotka on valmistettu betoniseoksesta, joka on valmistettu ja joka on varastoitu GOST 18105-86: n mukaisissa olosuhteissa.

Betonin vapautumislujuus on määritettävä GOST 17624-87, GOST 21243-75, GOST 22690.0-77 - GOST 22690.4-77 mukaisesti rikkomattomilla menetelmillä.

4.3. Betonin paloturvallisuus on määritettävä GOST 10060-87: n mukaisesti sarjaan näytteitä, jotka on valmistettu betoniseoksesta työkoostumuksesta.

4.4. Betonin vedenkestävyys (jos tarpeen) olisi määritettävä sarjalla näytteitä, jotka on valmistettu betoniseoksesta valmistettavan koostumuksen mukaan GOST 12730.0-78 ja GOST 12730.5-84 mukaan.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

4.5. (Ei sisälly, tarkistus 1).

4.6. Hitsatun raudoitustuotteiden valvonta- ja testausmenetelmät GOST 10922-75: n mukaan.

4.7. Suojakerroksen paksuus ja raudoituksen asema betoniperustuksissa olisi määritettävä GOST 17625-83: n tai GOST 22904-78: n mukaisilla rikkomattomilla menetelmillä.

Tarvittavien laitteiden puuttuessa voidaan sallia raon leikkaaminen ja pohjarakenteiden altistuminen myöhemmällä hylsyjen tiivistämisellä.

4.8. Mitat, poikkeama tasolta, peruspinnan laatu, asennuspaneelien asento, betonin suojakerroksen paksuus vahvikkeeseen on tarkistettava GOST 13015-75: n ja tämän standardin vaatimusten mukaisesti.

4.9. Raaka-aineiden säätely- ja testausmenetelmät perustusten valmistuksessa on oltava näiden materiaalien standardien tai eritelmien mukaisia.

5. Merkintä, varastointi ja kuljetus

5.1. Säätiömerkintä - GOST 13015.2-81 mukaisesti. Etikettien ja merkkien merkitsemistä on käytettävä pohjan laidalla.

5.2. Kuluttajalle toimitettavien säätiöiden laatua koskevan asiakirjan vaatimukset - GOST 13015.3-81.

Lisäksi perustekstien laadusta ja aggressiivisissa olosuhteissa käytettäväksi tarkoitetuista perustuksista, betonin vedenkestävyydestä (jos nämä indikaattorit on määritelty perustusten valmistuksessa) on annettava betonilujuus.

5.3. Kuljetus- ja myymäläperustusten tulee olla työasennossa GOST 13015.4-84 ja tämän standardin vaatimusten mukaisesti.

5.1-5.3 (tarkistettu painos, tarkistus 1).

5.4. Säätiöt olisi säilytettävä paalujen lajittelussa tuotemerkillä ja erällä. Pallon korkeuden korkeus ei saa ylittää kahta riviä.

5.5. Tallennettaessa jokaisen säätiön tulisi olla puinen varastokotelo ja vuori. Tiivisteiden paksuuden tulee olla vähintään 100 mm, vuori - vähintään 30 mm. Pinoon sijoittaminen ja vuoraus on sijoitettava yhteen pystysuoraan.

Vuori alareunan alapäässä on sijoitettava tiukalle, huolellisesti tasaiselle alustalle.

5.6. (Ei sisälly, tarkistus 1).

5.7. Säätiöiden kuljetus on tehtävä yhdellä rivillä puukoristeilla, joissa on turvallinen kiinnitys, joka suojaa hajoamisesta kuljetuksen aikana.

Pohjalasi 1F 21-9-1

Pohjakalvoja 1F 21-9-1 käytetään siltojen, pysäköintialueiden ja pysäköintialueiden tukirakenteiden rakentamiseen sekä teollisuusrakennusten, autotallien, ansiorakenteiden ja muiden yksikerroksisten rakennusten rakentamiseen. Tuotteet kestävät valtavia kuormia, ja tämäntyyppisten perustusten maksimikoko on noin 2000 mm.

tuotanto

Pohjalasi 1F 21-9-1 on valmistettu brändin betonista, joka ei ole alempi kuin M200 B2. Tuote valmistetaan GOST 12730.0-78 ja GOST 12730.5-84 mukaisesti. Alapinnan lasin mitat, jotka ovat neliöitä, kaventuvat yläosaan (muistuttaa vaiheita), tehdään GOST 24476-80: n mukaan.

Pohjaseinät 1F 21-9-1 eroavat toisistaan ​​helppouden, luotettavuuden, yksinkertaisuuden, kestävyyden, resistenssin ulkoisten aggressiivisten vaikutusten vuoksi. Vedenkestävyyden tulisi olla B2, veden imeytyminen ei saa ylittää 5%. Laadunvalvonnan aikana tarkistetaan puristuslujuus, jäätymisvastustaso, geometriset parametrit ja muut ominaisuudet. Jos GOST-standardien kanssa on ristiriitaisia ​​parametreja, tuotteet hylätään.

asennus

Lasirakenteiden asennus käsittää neljä päävaihetta:

 • kaivamaan reiän, tasoittamaan maaperän ja pintaan. Jos maa ei ole tarpeeksi litteä, se on tamped ja tasoitettu roskiin;
 • Seuraava vaihe on akseleiden merkintä langan avulla. Tämän säätiön keskipiste kuljetetaan akselilla;
 • sitten hahmottele ääriviivat kentällä pienen tapin avulla. Sen jälkeen, kun merkintä on suoritettu, ja ääriviivat on järjestetty työkappaleiden mukaisesti, kaivoja kaivetaan oikeissa paikoissa ja jäljellä olevat reiät peitetään raunioilla;
 • Työn lopullinen vaihe on lohkojen asennus. Tasapainotarkastuksen avulla tehdään vaakasuuntaiset elementit sekä pinnan puhdistaminen liiallisesta likaisuudesta.

merkki

Merkintä sijoitetaan lohkojen sivupinnoille ja siinä on aakkosnumeerinen lyhytnimi, tuotteen valmistuspäivä ja -aika, paino ja tavaramerkki. Lyhennelmä esittää pohjan ja tuotteen korkeuden desimaaleina desimaaleina. Numero 1 tarkoittaa perustuksia, joiden poikkileikkaus on 300 x 300 mm, numero 2 - rakenteet, joiden poikkileikkaus on 400 x 400 mm, kirjain "F" - nimi itse: pinon tyyppi.

varastointi

Pohja lasit 1F 21-9-1 liikuttamiseen edellyttävät erityislaitteiden käyttöä. Kuljetukseen liittyy puupintojen käyttö sekä sadan prosentin kiinnitys liikenteen rakenteeseen. Stakannno-tyyppisten säätiöiden varastointiin kuuluu rakenteiden sijoittaminen paaluihin työelämässä.

Pohja lasikokoja

Mitat, mm

- sarjassa 1.020-1 / 87 julkaisu 1-1.

AO TZBI-4 valmistaa teräsbetonipohjaisia, neliön muotoisia betonirakenteita, joiden pylväiden alaosassa on 400x400 mm, pohjasta mitattuna 1200x1200 - 2100x2100mm ja 300 mm: n gradientti. Perustukset hyväksytään 900 ja 1050 mm: n korkeudella 650 mm syvyyslasiin. Betonin lujuusluokka B15 (M200) ja B25 (M350).

Merkinnällä hyväksyttiin seuraavat symboliryhmät:

Ensimmäinen ryhmä sisältää pohjan tyypin, pohjan pohjan pituuden (leveyden) ja perustan korkeuden decimetreissä.

Toinen ryhmä sisältää säätiön laakerikapasiteetin.

Kolmas ryhmä sisältää betonin läpäisevyyden indeksin perustuksiin, jotka on tarkoitettu käytettäväksi aggressiivisissa ympäristöissä:
H - normaali läpäisevyys,
P - matala läpäisevyys.

Talon rakentaminen

Rakentaminen tahansa talon tai rakennuksen alkaa rakentaa sen perustan. On olemassa monenlaisia ​​säätiöitä, joista kullakin on omat ominaisuutensa, etunsa ja haittapuolensa. Suosittelemme perehtyä stakanny-kellariin, joka viittaa pylväsnäkymään. Asennuksen ominaisuuksista katsotaan alla.

Sisällysluettelo:

Staka-tyyppinen säätiö: ominaisuudet, käyttötarkoitus

Stake-tyyppiset perustukset johtuvat pylväsperusteista, johtuen niiden samankaltaisuudesta rakentamisessa. Aloitamme tutustumme tähän säätiöön ja sen soveltamisalaan. Stakannyin perusteet:

 • teollisten rakennusten rakentamisessa;
 • maanalaisten autotallien ja pysäköintialueiden rakentamisessa;
 • siltojen rakentamisessa;
 • yksittäisten runkorakenteiden rakentamisen prosessissa (melko harvoin);
 • ydinteollisuuden rakennusten rakentamisessa.

Stakanny-perustuksen rakentavassa koostumuksessa on tällaisia ​​elementtejä:

 • pohja tai pohjalevy, joka on asennettu aiemmin valmistettuun hiekka- ja raakapyyhkeeseen;
 • polvi on lasimainen elementti;
 • sarakkeet - tukirakenteet koko rakennelmalle;
 • betonipylväs - jonka päätehtävänä on pitää teräsbetonipalkki, johon koko rakenne jää.

Kun nämä elementit on liitetty yhteen järjestelmään, saadaan lasipohjan rakenne. Tämä perusta on ominaista pohjan läsnäolo, se on erikokoisia, useimmiten enintään 55 neliömetriä.

On olemassa kaksi vaihtoehtoa: stakannogo-säätiö:

 • esivalmistettu stakannogo-tyyppinen säätiö;
 • monoliittinen stakanny-säätiö.

Ensimmäiselle vaihtoehdolle on ominaista kaltevan pinnan läsnäolo ja toinen vaakataso. Parempi valmistus ja helppokäyttöinen monoliittinen säätö. Lasipohjan jonkin vaihtoehdon tapauksessa monoliittisen pilarin on kuitenkin oltava suurempi lasin suhteen.

Pilari-lasien valmistukseen käytetään betoniliuosta ja vahvistettuja kehyksiä vahvistetulla vahvistusjärjestelmällä. Tämän vuoksi rakenteilla on suuri lujuus ja niillä on pitkä käyttöikä.

On suositeltavaa rakentaa pinottu pohja vain vakaalle maaperälle. Jos maaperälle on tunnusomaista voimakas hehkutus tai tällainen kutistuminen, on käytettävä erilaista perustusta.

Tällaisten perustusten toimintaperiaate perustuu kuormituksen jakamiseen tasaisesti maahan, jolloin saadaan luotettava ja kestävä rakenne.

Stack-tyyppinen säätö - mitat, edut ja haitat

Yksi etu stakannyh säätiöt Huomaa:

 • korkealaatuiset ominaisuudet: tällaisia ​​perustuksia tehdään usein tehtaissa, ja siksi niiden laatu täyttää GOSTin kaikki vaatimukset;
 • helppo asennus on toinen tärkeä etu, valmiin rakenteen asennus tehdään hyvin nopeasti;
 • toiminnan kesto ja säätiön hyvät tekniset ominaisuudet tekevät siitä melko suosittua sen käyttöalueella.

Kuitenkin stakannyh-tyyppisissä säätiöissä on tiettyjä haittoja, joista mainitsemme:

 • tällaisen säätiön valmistuskustannukset ovat suuret, mikä johtuu siitä, että sen rakentaminen vaatii runsaasti betonia, vahvistamista, erikoislaitteita ja työvoimaa;
 • monimutkaisuus kuljettaa valmiin tehtaan säätiö määränpäähän.

Lasipohjien mitat riippuvat rakennustyypistä, jolla ne valmistetaan. Lisäksi raudoituksen määrä ja sen valmistuksen aikana käytetyn betonin laatu riippuvat suoraan pohjan koosta.

Staged-asennustekniikka stakannogo-tyyppi

Lasialustojen suunnitteluun ja rakentamiseen on monia suosituksia. GOST-tyypin stakannyn perustana ovat seuraavat tärkeimmät teknologiset näkökohdat:

1. Säätiön rakentaminen säätiön rakentamiseen. Ennen asennustöiden aloittamista maaperä on merkitty ja tasaava. Varmista kohdistuksen perusteellisuus, sillä tuloksena on oltava täysin tasainen pohja. Betonipalkkeja asennetaan siihen. Pienien epäsäännöllisyyksien läsnä ollessa ne poistetaan nukkumalla maahan hiekalla tai rauniolla. Huomaa, että pinnalle kaadettava hiekkakerros on noin 25-30 cm. Kaikkien osien on oltava samanlaisia. Samaan aikaan hiekkalaatan on oltava asianmukaisesti pakattu erikoislaitteineen. Hiekalla kävellessä ei saa olla jälkiä.

2. Seuraavaksi merkitset säätiön aksiaaliset osat. Tätä varten lanka kiinnitetään napaan, joka on piirretty numeerisen aakkosakselin suunnassa. Kahden akselin leikkauspisteen välillä luodaan linja, joka määrittelee säätiön keskiosan.

3. Aikaisemmin tehtyyn malliin liittyen pinnat osoittavat ääriviivat. Niiden nimeämiseen käytetään kiinnittimiä. Sen jälkeen kaivoja kaivetaan oikeissa paikoissa, hiekkalaatikko laskeutuu alareunaan.

4. Täyttämisen ja kaivojen valmistuksen jälkeen lohkot on asennettu. Suoritettaessa tätä prosessia on tarpeen näyttää mahdollisimman tarkka, koska kaikki elementit on sijoitettava vaakasuoraan. Pinnan tasaisuuden tarkistamiseksi käytä tasoa tai tasoa.

5. Kaikkien elementtien alustavan altistumisen jälkeen ne on suojattu saastumiselta.

Huomaa, että asennusvaiheessa tulee noudattaa erityistä tarkkuutta, erityisesti pakkasvasteen ja voimaa ennen puristusta. Tuloksena olevan perustan laatu ja sen toiminnan kesto riippuvat tästä.

Suositukset stakannogo -tyyppisen mallin valmistamiseksi ja laskemiseksi:

 • työn suorittamisessa käytetään vain korkealaatuista betonia, jonka brändi on yli 200 yksikköä, joten tukipylväät hankkivat tarvittavan voiman niille;
 • epäonnistumatta, pylväät on vahvistettava metallilla, on toivottavaa käyttää raudoitusta korroosionestopinnoitteella;
 • rakenteiden valmistuksessa kosteuden imeytymisen taso ei saa ylittää viittä prosenttia;
 • halkeamat kuivausprosessissa eivät saa olla yli 0,01 cm;
 • sarakeelementtien asentamisen jälkeen kokoonpanotarrat välttämättä poistetaan.

Huomaa, että stakannogo-säätiön asennus tapahtuu vain lämpimällä säällä positiivisessa lämpötilassa. Jäädytetyn maaperän säätämistä ei voida hyväksyä.

Tarjoamme tutustumaan GOSTin vaatimuksiin stakannyh-tyyppisille säätiöille:

 • betonin B2 vedenpitävyys;
 • valmiiden betonilohkojen kuljetus suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betoni on kokonaan kovettunut ja se kerää tarvittavat lujuusominaisuudet;
 • lujitustangot on asennettu epäonnistumatta, samanaikaisesti jokainen tanko on täytetty betonilla, vähintään 3 cm;
 • Jos lohkossa on lujitustangot, jotka olivat alttiina sen toiminnalle, niin tällaisen lohkon käyttö lasipohjan rakentamiseen on kielletty.

Harkitse, että tehtaalla valmistetut betonilohkot ovat laadukkaampia kuin rakennustyömaalla rakennetut rakenteet.

Suorittaakseen stakannogo-tyyppisten säätiöiden asennuksen edellyttävät:

 • hitsaus kone;
 • rakennustaso;
 • ruletti;
 • myllyt;
 • tasoitus;
 • booli.

Esivalmistetun säätiön asennusta ei voi suorittaa manuaalisesti, koska kaikkien työtä on valvottava asiantuntijoiden, jotka vertaavat menettelyä GOSTin kanssa.

Stakannogo-tyyppisen perustuksen valmistusvaiheessa on useita vaiheita. Ensinnäkin pinta on ensin tasoitettu ja tamped. Lisää syvennyksiä on järjestetty, johon betonilohkot asennetaan.

Harkitse, että kun kaivokset ovat valmiita, ne tiivistetään, sora auttaa tässä prosessissa. Tätä seuraa betonipalkkien täyttö- ja asennusprosessi. Palkit on asennettava täysin tasaiselle alustalle, kuten seuraavassa, niiden sijainnin muuttamiseksi ei onnistu.

Geodeettiset työkalut auttavat hallitsemaan pohjan vaakasuuntaista tasaisuutta. Oletetaan, että lasien toteutuksen laatu riippuu säätiön toiminnan kestosta, koska ne jakavat kuorman tasaisesti rakennuksesta. GOSTin kaikkien tekniikoiden ja vaatimusten noudattaminen asennustöiden suorittamisen aikana on avain laadukkaiden säätiöiden hankkimiseen, jotka palvelevat omistajiaan pitkään.

Asennuspaikan valinnan valinta stakanny tyyppi

Jotta viimeistelemättömän rakenteen käyttöaikaa voitaisiin parantaa, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä, joilla valitaan paikka, johon säätiö asennetaan. Jos jostain syystä tämä säätiö ei sovellu sivustoosi, sen rakenne on parempi kieltäytyä.

1. Rakennustyöt on mahdollisuuksien mukaan aloitettava täysin tasaisella pinnalla.

2. Pohjaveden tai vesistöjen läsnäolo paikan läheisyydessä ei ole tervetullut, sillä tulisija edistää talteenottoa, mikä heikentää säätiön toimintaa.

3. Sinun ei pitäisi säästää geologien palveluita, jotta maaperä voidaan tutkia parhaalla mahdollisella tavalla ja erityisesti sen jäätymisen tasolle.

4. Myös metsän lähellä olevan alueen läsnäolo vaikeuttaa työskentelyä.

5. Rakennuksen alussa malli on pakollinen, lopullinen dokumentti kertoo säätiön koon ja sen pohjan ja laskee rakennusmateriaalin määrän.

Pinoaminen säätiöt

Tällaista pohjaa perustana oleva lasi kutsutaan myös kengiksi, koska se on yksilöllinen muoto. Useimmiten tämä säätiön elementti on porrastettu neliö, jolla on laaja pohja ja kapea yläosa. Jokainen rakennuskohde käsittää yksittäisten laskelmien suorittamisen lasin koon mukaan. Nämä parametrit riippuvat ensisijaisesti rakennuksen alueesta, sen painosta ja lattiamäärästä. GOST: ssa määritetty vähimmäisarvo on kuitenkin 1,2 m, ja maksimi on 2,1 m. Teräsbetonipilarien poikkileikkaus on 30, 40 cm.

Esivalmistettujen pylväiden käytön eduista huomataan:

 • korkea kantavuus;
 • matala kosteuden imeytyminen;
 • hyvä jäätymisvastus;
 • asennusnopeus, kun käytetään erikoistuneita teknisiä laitteita.

Lasipohjan pääosat ovat:

 • pohjalevy;
 • elementti lasin muodossa.

Laskelmat perustuksen valmistukselle suoritetaan suhteessa maan tyyppiin. Säätiöllä on useita ominaisuuksia, jotka eroavat toisistaan:

 • lasien korkeus;
 • perusteiden määrä;
 • miten telakkarakenne ja kenkä.

Mitä tulee materiaaliin, josta pylväs on rakennettu, valitaan menetelmä, jolla se on kytketty pohjaan. Yksi yleisimmistä tavoista liittää kenkä ja pylväs on betonoida niitä, kun käytät korkean lujuus versio konkreettista laatua 200 tai 300.

Unkarilaiset rakentajat käyttävät eri tapaa liittää kenkä sarakkeeseen. Ne tuottavat lujittavia sauvoja, jotka yhdistävät ne yhteen. Ankkuripultit tai teräsputket pystyvät liittämään kengän ja pylvään Yhdysvaltoihin. Esirautaisten perustusten rakentamisen aikana, joissa metallipylväät asennetaan, ne on liitetty toisiinsa ankkuripulttien avulla.

Samanaikaisesti pulttien sijaintia hallitsee GOST. Asennuksessa on kiinnitettävä huomiota seuraaviin asioihin:

 • lasin akseleiden ja keskiviivojen vertailu;
 • Täysin tasaisen päällysteen läsnäolo tukikaivoissa ja pohjan pohjalta samanaikaisesti hiekka on painettava huolellisesti;
 • säätiö on perusta koko alueella.

Tärkeimmät prosessit stakanny-kellarin asennusta varten:

 • kuopan valmistus;
 • asentaminen hiekkaan tai sora-tyynyyn, tyynyn koko määritetään erikseen;
 • lasipohjojen asennus; tähän tarkoitukseen käytetään nosturia;
 • pilarin asennus kenkään, suoritetaan myös nosturin avulla.

Pylväiden asennus suoritetaan suhteessa akseleihin, jotka on merkitty lasin päihin. Naarmuuntumisen yhteydessä käytetään pysyvää maalia ja samanaikaisesti niiden järjestely tarkistetaan huolellisesti. Merkitse keskimmäinen akseli auttaa lyijyä ja merkkijonoja tai lankaa kynsien kanssa. Huomaa, että kengän asennusvaiheessa sinun tulee noudattaa täsmälleen aiemmin luotujen merkkien vertailua.