Pohja-ankkuripultit: käyttötarkoitus, tyypit ja asennus

Rakennuksen aikana on tarpeen kiinnittää tiukasti eri elementit säätöön. Näihin tarkoituksiin käytetään pohja-ankkureita, jotka asennetaan rakenteeseen ennen kuin betonia kaadetaan.

Tarkoituksen ja suunnittelun piirteiden mukaan rakenteita on useita:

 1. Komposiitti. Ne on valmistettu kahdesta osasta, jotka on kytketty kytkimellä. Alaosa asennuksen jälkeen on betonissa ja yläosa ruuvataan holkkiin.
 2. Kaareva. Tällaisten ankkurien alaosa on koukun muotoinen. Nämä rakenteet on asennettu erityisiin kaivoihin tai raudoitettuihin betoniin, jotka sitten kaadetaan betoniseoksella.
 3. Suorat viivat Pohja asennetaan valmiiseen betonipohjaan. Kiinnitä suora tukirakenne betonissa vaaditun läpimitan reikään, epoksi- tai siloksaanigeeliä tarvitaan kiinnittämiseen.
 4. Ankkurilevyllä. Se on asennettu ennen betonivalua, alaosa koostuu metallilevystä, joka on kiinnitetty kierteitetyllä liitoksella tai hitsaamalla.
 5. Kartiomainen pää. Elementti asennetaan valmiiseen säätiöön. Sitä käytetään kalusteiden, kattiloiden jne. Kiinnittämiseen. Kiinnitin on kiinnitetty tukevasti kiristysleveyden avulla, joka on kiilattu ja jolla on hyvä rakenne.
 6. Irrotettava. Nämä kiinnittimet koostuvat alapäästään asennetusta alemman kotelonsa ja nastat, jotka on asennettu betonisoitumisen jälkeen.

Tässä artikkelissa kerrotaan ankkuripulttien asennuksesta.

Ankkuripulttien asennus säätöön

Pohjassa ankkuripultteja pidetään kitkan, tukien ja liimauksen avulla. Kitka tarjoaa kuormia, jotka kiinnitetään kiinnittimeen ja siirretään säätöön. Pysäytys on kuormia, joita ankkuri havaitsee ja kompensoi omin päin ja liimaus on kuormien kompensointi tangentiaalisten jännitysten avulla perusmateriaalin kanssa.

Pohja-ankkuripulttien asennus toteutetaan useassa vaiheessa. Ensin sinun on tarkastettava huolellisesti ankkuripultit ja varmistettava, että ne ovat kunnossa. Sitten voit aloittaa työn.

 1. Valmistelutyöt ja ankkureiden asennuspisteiden tunnistaminen. Muista, että niitä ei missään tapauksessa voida sijoittaa oviaukkojen alle.
 2. Pulttien asennus peruspohjassa. Ankkuri tulee upottaa betonipohjan keskelle.
 3. Ankkureiden välisen etäisyyden tulisi olla kaksinkertainen sisäänsyvyyden syvyyden mukaan.
 4. Kun ankkurit on asennettu, sinun on odotettava, kunnes betoniseos kovettuu. Tällä hetkellä on tärkeää varmistaa, että ankkurien nastat pysyvät pystysuorassa pystysuorassa asennossa.
 5. Työn viimeinen vaihe - liimaus. Tee tämä asettamalla metallilevy tai puinen alusta.

Ankkuripulttien valmistukseen käytettävät materiaalit

Säätövarren valmistukseen saa käyttää vain voimakkaita materiaaleja. Teräs on valittu raaka-aineeksi, ja kiinnitysaineita voidaan ostaa käyttöolosuhteista riippuen kylmänkestävästä teräksestä. Kiinnittimille tehdään lämpökäsittely, mikä eliminoi tuotteen murtumisen mahdollisuuden.

Ja sitten artikkeli teknisten ominaisuuksien ankkurit.

Sivustollamme http://ru-house.net/ löytyy paljon mielenkiintoisia ja hyödyllisiä tietoja.

Perustan ankkuripulttien hinta riippuu tuotteen halkaisijasta ja pituudesta sekä valmistajan valmistajasta. Kun tilaat pultit, varmista, että tuote täyttää GOSTin vaatimukset ja tekniset käyttöolosuhteet. Kaikki perusta ankkurit siirtävät laadunvalvonnan.

Pohjan ankkuripultti: tuotteen ominaisuudet ja sen käyttö

Pohjapultit, ankkurit - erityinen tuote, joka tarjoaa luotettavat kiinnittimet perustuksen ja seinärakenteen välille. Sen päätehtävänä on siirtää kehyksen kuorma betoniin.

Mitkä ovat perustapulttien ankkurit

Tällaisilla rakenteilla on ensisijaisesti teollinen käyttötarkoitus, ja ne on tarkoitettu metallirakenteiden kiinnittämiseen betoniin - työstökoneisiin, koneisiin ja muihin teollisiin laitteisiin. Itse asiassa ne palvelevat kiinnityksiä. Tässä artikkelissa kerrotaan yksityiskohtaisesti peruspulttien (ankkurit) koosta, pituudesta ja painosta.

Tämä video kertoo, mitä säätiön ankkuri on:

Tuotteen rakenne

Pohjapultin rakenne ei periaatteessa poikkea tavallisesta ankkurista:

 • lovettu tappi - se työnnetään rakennuksen seinään tai on mekanismin kiinnitin;
 • ankkuriosa on betonirakenteeseen upotettu jatke;
 • Ankkurin yläosa voi vaihdella suuresti muotoaan ja määräytyy sen tarkoituksen mukaan.

Kiinnitysperiaate, joka takaa rakenteen pysymisen, on myös täysin yhdenmukainen ankkuri-ankkurin käsitteen kanssa. 3 voimat voivat toimia:

 • kitka - kiinnittimet ottavat kuorman rakenteen ja siirtävät sen monoliittiseen pohjaan johtuen laajenemisesta aiheutuvista kitkavoimista. Mikä itse asiassa aiheuttaa laajennettavan osan pakollisen läsnäolon;
 • pysäytin on kiinnittimien tuntema kuorma, joka kompensoi itse materiaalin kestävyys;
 • liimaus - kuormaa kompensoi jännite perusmateriaalin ja ankkurin kosketuspisteessä. Tämä tekijä vaikuttaa säätiön kemiallisiin ankkureihin ja niissä tapauksissa, joissa rakenteellinen muoto ei anna painotusta.

Koska kiinnittimet on suunniteltu kiinnittämään raskaita rakenteita hyvin tiheille materiaaleille, sen vahvuus on erinomainen. Tähän käytetään yleensä korkealaatuista tai korkealaatuista hiiliterästä sekä vähän seostettuja. Ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ankkureita on mahdollista valmistaa, mutta tavallisesti tällaisia ​​tuotteita tehdään tilauksesta. Kiinnittimien on sallittua käyttää vain sinkitystä.

Edut ja haitat

Tällaisia ​​tuotteita erottaa kapea erikoistuminen. Ala-alaansa perustuvat pultit eivät tunne kilpailua, mutta ne eivät sovellu muille aloille.

Ankkureiden etuja ovat:

 • erittäin suuri kantavuus;
 • laaja valikoima malleja. Kiinnitysvälineiden menetelmät ovat erilaiset, joten tuotteet ovat saatavilla suurella valikoimalla rakenteellisia eroja;
 • 2 asennustapaa oletetaan. Mikä mahdollistaa pulttien käytön sekä rakentamisen että myöhemmässä vaiheessa;
 • suurikokoiset - käyttötarkoituksesta riippuen tuotteet valmistetaan pituudeltaan 15 cm - 5 m;
 • Huolimatta siitä, että valmistukseen käytetään korkealaatuista terästä, tuotteiden hinta on suhteellisen edullinen.
 • Perusta ankkuri ei ole universaali. Sen soveltamisala rajoittuu betonipohjaisten rakenteiden asentamiseen;
 • sen käyttö vaatii tiettyä tietämystä, koska täten tarkka laskenta on tärkeää täällä, ottaen huomioon kellarimateriaali, suunnitteluominaisuudet, asennusmenetelmä ja paljon muuta.

Seuraavat ovat peruspultteja.

laji

Riippumatta kuinka yksinkertainen monoliittinen säätiö oli, itse asiassa käy ilmi, että monet tekijät vaikuttavat merkittävästi kiinnityksen luotettavuuteen. Näin ollen säätöruuveilla on monia lajikkeita.

Suunnittelun piirtein

Suunnitteluominaisuuksiensa mukaan perusta ankkuripultti on jaettu seuraaviin tyyppeihin.

 • Kaareva - koostuu nastasta, aluslevystä ja kahdesta pähkinästä. Tapin toinen pää on kaareva muoto - koukku. GOSTin mukaan tuotteen maksimipituus on 180 cm. Ankkuria käytetään metalli- ja teräsbetonirakenteiden kiinnittämiseen. Aluslevy voi olla erikokoisia laitteille, joissa on eri asennusreiät. Kiinnitä kiinnittimet, jos säätimen korkeus ei riipu ankkurin upotuksen syvyydestä.
 • Ankkurilevyllä on ankkurilevy tapin alempaa kierteistä päätä, joka on kiinnitetty kierteillä varustetuilla muttereilla. Levy ja määrittää betonin kiinnityksen luotettavuuden. Rakenteella voi olla erilainen, mikä määräytyy säätiön rakenteen mukaan. Tuotteen enimmäispituus on 5 m. Ankkuria käytetään metalli- ja teräsbetonirakenteiden kiinnittämiseen. Tämä vaihtoehto on asetettu betonointiin. Sillä on pienempi upotus syvyyteen, ja siksi sitä sovelletaan, kun pohjan korkeus riippuu upotuksen syvyydestä.
 • Kiinnityslevy, jossa on ankkurilevy - kierteitetyn sauvan ja ankkurilevyn lisäksi näyttää kytkimen, jonka avulla voit liittää ankkuripultin kaksi osaa. Täten suoritetaan kahden rakenteellisen elementin liitin, joka on kiinnitetty pyörimis- tai liukumenetelmällä. Yleinen asennusjärjestelmä on seuraavanlainen: osa tapista, jossa kytkin on betonoitu pohjaan, sitten mekanismi asennetaan ja yläosa ruuvataan kytkentään. Kiertopituus on vähintään 1,6 kierroksen halkaisijaltaan.
 • Irrotettava - asennettu täyteaineeseen. Ankkurilevy voi olla eri muotoja: hitsattu, valettu, tasainen ankkurilevy. Tämä vaihtoehto on suunniteltu kiinteäksi betoni-, tiili- tai kivirakenteeksi. Useimmin niitä käytetään rullauslaitteiden kiinnittämiseen, koska se altistuu suurelle dynaamiselle kuormalle. Myös irrotettavat kiinnittimet ovat tarpeen tapauksissa, joissa käytännön mukaan pultit on vaihdettava ajallaan. Irrotettava pultti asennetaan hieman eri tavalla: vain ankkuriosa betoniin perustukseen ja nasta asennetaan sen jälkeen, kun säätö on järjestetty.
 • Suora - yksinkertaisin muunnelma, joka koostuu metallista tappi ja mutteri. Pituus voi olla 140 cm. Tämä vaihtoehto on suunniteltu asennettavaksi valmiiksi kiinteäksi pohjaksi, kun muodonmuutoskuormat jätetään pois. Suora ankkuri kiinnitetään liima- tai sementtilaastiin, ja se antaa tartuntavoima-ansiosta pysyvyyden. Tavallinen käyttö on rakennustehtävä.
 • Spacer, jossa on kartiomainen pää - on muodostettu valmiiksi alustalle, aikaisemmin reikä on porattu siihen. Kiinteät kiinnittimet, joissa on laajeneva vaippa tai sementtilaasti. Kiinnittimiä käytetään myös rakennustöissä, mutta rakenteiden rakenteissa, joihin kohdistuu värähtelykuormaa.

Ankkuripultti (lajikkeet)

Pohjapultit

Pohjapultit rakennustöihin

Rakennustöiden tuotannossa käytettiin runsaasti erilaisia ​​kiinnittimiä, jotka suorittavat tiettyjä toimintoja. Erityinen paikka on miellyttävä eri muotoisten kierteitettyjen sauvien, joita yleisesti kutsutaan perustapultteiksi. Näiden kiinnittimien laitteesta, niiden tyypeistä ja käyttötavoista käsitellään tässä artikkelissa.

Kiinnittimien käyttö

Pultit, joita kutsutaan joskus säätiön ankkuriksi, on tarkoitettu kiinnitettävien teräsrakenteiden alareunan rakenteen kiinnittämiseen tukeen sekä niput ulkoisten seinien muiden materiaalien kanssa tai erilaisten koneiden ja mekanismien asentaminen teollisuuslaitoksissa. Lisäksi talon pohjan vahvistamiseksi on kiinnitetty usein U: n muotoisia tai H-muotoisia profiileja, joita kutsutaan usein kanaviksi ja I-palkkeiksi.

Perussäätökiinnikkeiden tarkoitus

On mahdotonta kiinnittää rakennuspalikoita tai puuta sileälle nauhalle vahvistetulle betonille tai pohjalevylle ilman eri muodonmuutoksia ja rakenteiden siirtymistä. Voit ratkaista tämän ongelman ja käyttää pitkiä sauvoja yhden tai toisen muodon, nimeltään ankkuripultit.

Ankkurointipulttien tyypit säätiölle

Tällä hetkellä tällaisten kiinnittimien tuotanto suoritetaan GOST 24379: n mukaisesti, joka julkaistiin vuonna 1980. Vuonna 2012 julkaistiin uudella standardilla sama numero, joka säätelee ankkuripulttien päätyyppejä, koot ja muoto.

Tyyppiset ankkuripultit

Edellä mainittujen asiakirjojen mukaan kaikki ankkuripultit perustetaan seuraavissa modifikaatioissa:

 1. Versiossa 1.1 ja 1.2 kaareva pultti on teräsnauha, jonka taivutus on alemmassa osassa 90 ° kulmassa tai Z-kirjaimen alaosan muodossa. Kiinnikkeen minimihalkaisija on 16 mm, maksimi on 48. Tangon pituus voi vaihdella 500: stä 2500 mm: iin ja enemmän. Tiettyjen osien kiinnittäminen säätöön tangon yläosalla on kohtuullisen metrisen langan pituus, jonka pituus on vähintään 100 mm, jolle on asennettu kaksi mutteria, joiden välissä on aluslevy.
 2. Suora pultti molemmista päistä kierteillä valmistetaan versioissa 2.1 ja 2.2. sen ominaisuus on ankkurilevyn läsnäolo - suorakaiteen muotoinen teräsjalusta, jonka keskellä on aukko, jonka ankkuripulttien kierteitysosa kulkee vapaasti. Erilaiset tämäntyyppiset muutokset eroavat tangon muotoon ja halkaisijaan, samoin kuin teräsneliön aluslaatat itsessään.
 3. 3.1. ja 3,2 vähiten yhteistä. Ne ovat komposiittisia sauvoja, jotka on yhdistetty pitkillä hihoilla, joilla on vastaavan halkaisijan sisäkierre.
 4. Ankkuripultit neljännen tyypin perustalle kuuluvat uutettuun ryhmään. Niissä on monimutkainen rakenne, jota edustaa suora kierteitetystiuha ja vastaava ankkurivahvistus.
 5. Yksinkertaisimmat valmistaa viidennen tyyppiset ankkuripohjat, joita edustaa sileät teräsputket, joissa on kierreosa.
 6. GOST 24379 -tyyppien 6.1, 6.2 ja 6.3 mukaiset tuotteet voidaan perustellusti yhdistää täysin ankkuripultteihin. Ne ovat tangot, joissa on ylempi kierteinen osa, jossa on paksuuntuminen alemmassa osassa. Kiinnitä ne muihin elementteihin - laajennuslevy ja kartiomainen holkki. Tämäntyyppisten kiinnittimien ominaisuus on kyky asentaa ne konkreettisen pohjan kaatamisen ja kovettumisen jälkeen.
sisältöön ↑

Pohjapulttien asennus

Kuten edellä todettiin, ankkuripulttien asennus säätöön voidaan suorittaa sekä betoniseoksen kaatamisen aikana että sen jälkeen ja jopa sen jälkeen, kun levy tai teippi kovettuu kokonaan. Kun suoritat tämän toimenpiteen, sinun on tunnettava ja noudatettava joitain ominaisuuksia:

 • Edellä mainitun GOST 24379: n suositusten mukaisesti on suositeltavaa asentaa betoniin pohjaan 1.1 ja ankkurilevyn pultit ennen seoksen kaatamista;
 • Tyypin 1.2 tuotteet asennetaan valmiiksi valmistettuihin kuoppiin valmiissa säätiössä, jota seuraa niiden betonointi seoksella, jolla on sama koostumus, jota käytettiin rakennuksen perustuksen tekemiseen;
 • Pohja-ankkuripultti, jossa on laajennettu alaosa, asennetaan valmiiseen pohjaan, esiohjatut reiät laajennuksen halkaisijalle;
 • Minkä tahansa edellä kuvatun tyyppisten kiinnitystangon tulee olla tarkasti pystysuora;
 • Ankkurointipohjassa olevien pulttien asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan kaksi arvoa niiden lävistyksestä;
 • Tangot tulisi sijoittaa tiukasti nauhan pohjan keskelle, kun niitä käytetään ulkoisten seinien materiaalin kiinnittämiseen. Väliseinien alapäästöpultteja ei yleensä ole asennettu. On myös sopimatonta käyttää niitä asennettaessa onttoja tiilisiä ja lohkoja, jotta vältetään jälkimmäisen jakaminen.

Niinpä pienen tarkastelun puitteissa yritimme mahdollisimman lyhyesti paljastaa tällaisen kiinnittimen ominaispiirteet, kuten säätöpultti, katsomaan niiden päätyyppejä ja asennustekniikkaa erilaisten tehtävien ratkaisemiseksi.

Pohjapultit

Nostolaitteiston "OKTANT" valmistaa perustan (ankkuripultteja) rakennusrakenteiden ja -laitteiden kiinnittämiseen.
Säätöruuvit löytävät sovelluksensa pulttiliitoksissa "sarake-sarake", "sarake-pohja", "sarake-palkki", ja niitä käytetään myös ankkuripultteina säätiöissä.
Pultin koko ei ole rajoitettu, on mahdollista valmistaa epätyypillisiä peruspultteja asiakkaan eritelmien mukaisesti. Olet tyytyväinen vastaanotettujen tavaroiden laatuun!

Säätöpultti GOST 24379.1-80 on kiinnitin, joka on valmistettu korkean lujuuden omaavista materiaaleista kaikkien perushinnasto-ruuvien sääntöjen mukaan

Ankkuripulttien toimittaminen kaikille Venäjän kaupungeille

Ankkuripulttien asennus säätöön

Pohja-ankkuripultit: käyttötarkoitus, tyypit ja asennus

Tarkoituksen ja suunnittelun piirteiden mukaan rakenteita on useita:

 1. Komposiitti. Ne on valmistettu kahdesta osasta, jotka on kytketty kytkimellä. Alaosa asennuksen jälkeen on betonissa ja yläosa ruuvataan holkkiin.
 2. Kaareva. Tällaisten ankkurien alaosa on koukun muotoinen. Nämä rakenteet on asennettu erityisiin kaivoihin tai raudoitettuihin betoniin, jotka sitten kaadetaan betoniseoksella.
 3. Suorat viivat Pohja asennetaan valmiiseen betonipohjaan. Kiinnitä suora tukirakenne betonissa vaaditun läpimitan reikään, epoksi- tai siloksaanigeeliä tarvitaan kiinnittämiseen.
 4. Ankkurilevyllä. Se on asennettu ennen betonivalua, alaosa koostuu metallilevystä, joka on kiinnitetty kierteitetyllä liitoksella tai hitsaamalla.
 5. Kartiomainen pää. Elementti asennetaan valmiiseen säätiöön. Sitä käytetään kalusteiden, kattiloiden jne. Kiinnittämiseen. Kiinnitin on kiinnitetty tukevasti kiristysleveyden avulla, joka on kiilattu ja jolla on hyvä rakenne.
 6. Irrotettava. Nämä kiinnittimet koostuvat alapäästään asennetusta alemman kotelonsa ja nastat, jotka on asennettu betonisoitumisen jälkeen.

Kemiallinen (liima) ankkuri. Tämäntyyppinen kiinnitin kuvataan seuraavassa artikkelissa.

Tässä artikkelissa kerrotaan ankkuripulttien asennuksesta.

Ankkuripulttien asennus säätöön

Pohjassa ankkuripultteja pidetään kitkan, tukien ja liimauksen avulla. Kitka tarjoaa kuormia, jotka kiinnitetään kiinnittimeen ja siirretään säätöön. Pysäytys on kuormia, joita ankkuri havaitsee ja kompensoi omin päin ja liimaus on kuormien kompensointi tangentiaalisten jännitysten avulla perusmateriaalin kanssa.

Jos rakennetta vaaditaan kiinnittämään korkea epäsymmetria, on parempi tilata suoraan pultteja siloksaanista tai epoksilasta. Spacer-pultteja käytetään alueilla, joissa staattiset tai värähtelykuormat ovat mahdollisia. Kartiomaisia ​​päätykiinnikkeitä suositellaan käytettäväksi rakenteiden kiinnittämiseen, joihin kohdistuu dynaamisia kuormituksia, eivätkä ne kestä kovia iskuja.

Pohja-ankkuripulttien asennus toteutetaan useassa vaiheessa. Ensin sinun on tarkastettava huolellisesti ankkuripultit ja varmistettava, että ne ovat kunnossa. Sitten voit aloittaa työn.

 1. Valmistelutyöt ja ankkureiden asennuspisteiden tunnistaminen. Muista, että niitä ei missään tapauksessa voida sijoittaa oviaukkojen alle.
 2. Pulttien asennus peruspohjassa. Ankkuri tulee upottaa betonipohjan keskelle.
 3. Ankkureiden välisen etäisyyden tulisi olla kaksinkertainen sisäänsyvyyden syvyyden mukaan.
 4. Kun ankkurit on asennettu, sinun on odotettava, kunnes betoniseos kovettuu. Tällä hetkellä on tärkeää varmistaa, että ankkurien nastat pysyvät pystysuorassa pystysuorassa asennossa.
 5. Työn viimeinen vaihe - liimaus. Tee tämä asettamalla metallilevy tai puinen alusta.

Jotkut ankkurityypit voidaan asentaa jo kovetettuun betoniin. Mutta tässä tapauksessa porataan reikä ja asetetaan säätöpultti.

Ankkuripulttien valmistukseen käytettävät materiaalit

Säätövarren valmistukseen saa käyttää vain voimakkaita materiaaleja. Teräs on valittu raaka-aineeksi, ja kiinnitysaineita voidaan ostaa käyttöolosuhteista riippuen kylmänkestävästä teräksestä. Kiinnittimille tehdään lämpökäsittely, mikä eliminoi tuotteen murtumisen mahdollisuuden.

Ankkuri kiila. Lue se täältä.

Ja sitten artikkeli teknisten ominaisuuksien ankkurit.

Sivustollamme http://ru-house.net/ löytyy paljon mielenkiintoisia ja hyödyllisiä tietoja.

Perustan ankkuripulttien hinta riippuu tuotteen halkaisijasta ja pituudesta sekä valmistajan valmistajasta. Kun tilaat pultit, varmista, että tuote täyttää GOSTin vaatimukset ja tekniset käyttöolosuhteet. Kaikki perusta ankkurit siirtävät laadunvalvonnan.

Pohja-ankkuripultit ovat luotettavia kiinnittimiä, jotka kestävät raskaita kuormia pitkään. Näitä kiinnittimiä on useita, joiden valinta riippuu käyttötarkoituksesta ja käyttöolosuhteista.

Pohjapultit

Pohjapultit rakennustöihin

Rakennustöiden tuotannossa käytettiin runsaasti erilaisia ​​kiinnittimiä, jotka suorittavat tiettyjä toimintoja. Erityinen paikka on miellyttävä eri muotoisten kierteitettyjen sauvien, joita yleisesti kutsutaan perustapultteiksi. Näiden kiinnittimien laitteesta, niiden tyypeistä ja käyttötavoista käsitellään tässä artikkelissa.

Kiinnittimien käyttö

Pultit, joita kutsutaan joskus säätiön ankkuriksi, on tarkoitettu kiinnitettävien teräsrakenteiden alareunan rakenteen kiinnittämiseen tukeen sekä niput ulkoisten seinien muiden materiaalien kanssa tai erilaisten koneiden ja mekanismien asentaminen teollisuuslaitoksissa. Lisäksi talon pohjan vahvistamiseksi on kiinnitetty usein U: n muotoisia tai H-muotoisia profiileja, joita kutsutaan usein kanaviksi ja I-palkkeiksi.

Perussäätökiinnikkeiden tarkoitus

On mahdotonta kiinnittää rakennuspalikoita tai puuta sileälle nauhalle vahvistetulle betonille tai pohjalevylle ilman eri muodonmuutoksia ja rakenteiden siirtymistä. Voit ratkaista tämän ongelman ja käyttää pitkiä sauvoja yhden tai toisen muodon, nimeltään ankkuripultit.

Ankkurointipulttien tyypit säätiölle

Tällä hetkellä tällaisten kiinnittimien tuotanto suoritetaan GOST 24379: n mukaisesti, joka julkaistiin vuonna 1980. Vuonna 2012 julkaistiin uudella standardilla sama numero, joka säätelee ankkuripulttien päätyyppejä, koot ja muoto.

Tyyppiset ankkuripultit

Edellä mainittujen asiakirjojen mukaan kaikki ankkuripultit perustetaan seuraavissa modifikaatioissa:

 1. Versiossa 1.1 ja 1.2 kaareva pultti on teräsnauha, jonka taivutus on alemmassa osassa 90 ° kulmassa tai Z-kirjaimen alaosan muodossa. Kiinnikkeen minimihalkaisija on 16 mm, maksimi on 48. Tangon pituus voi vaihdella 500: stä 2500 mm: iin ja enemmän. Tiettyjen osien kiinnittäminen säätöön tangon yläosalla on kohtuullisen metrisen langan pituus, jonka pituus on vähintään 100 mm, jolle on asennettu kaksi mutteria, joiden välissä on aluslevy.
 2. Suora pultti molemmista päistä kierteillä valmistetaan versioissa 2.1 ja 2.2. sen ominaisuus on ankkurilevyn läsnäolo - suorakaiteen muotoinen teräsjalusta, jonka keskellä on aukko, jonka ankkuripulttien kierteitysosa kulkee vapaasti. Erilaiset tämäntyyppiset muutokset eroavat tangon muotoon ja halkaisijaan, samoin kuin teräsneliön aluslaatat itsessään.
 3. 3.1. ja 3,2 vähiten yhteistä. Ne ovat komposiittisia sauvoja, jotka on yhdistetty pitkillä hihoilla, joilla on vastaavan halkaisijan sisäkierre.
 4. Ankkuripultit neljännen tyypin perustalle kuuluvat uutettuun ryhmään. Niissä on monimutkainen rakenne, jota edustaa suora kierteitetystiuha ja vastaava ankkurivahvistus.
 5. Yksinkertaisimmat valmistaa viidennen tyyppiset ankkuripohjat, joita edustaa sileät teräsputket, joissa on kierreosa.
 6. GOST 24379 -tyyppien 6.1, 6.2 ja 6.3 mukaiset tuotteet voidaan perustellusti yhdistää täysin ankkuripultteihin. Ne ovat tangot, joissa on ylempi kierteinen osa, jossa on paksuuntuminen alemmassa osassa. Kiinnitä ne muihin elementteihin - laajennuslevy ja kartiomainen holkki. Tämäntyyppisten kiinnittimien ominaisuus on kyky asentaa ne konkreettisen pohjan kaatamisen ja kovettumisen jälkeen.

Pohjapulttien asennus

Kuten edellä todettiin, ankkuripulttien asennus säätöön voidaan suorittaa sekä betoniseoksen kaatamisen aikana että sen jälkeen ja jopa sen jälkeen, kun levy tai teippi kovettuu kokonaan. Kun suoritat tämän toimenpiteen, sinun on tunnettava ja noudatettava joitain ominaisuuksia:

 • Edellä mainitun GOST 24379: n suositusten mukaisesti on suositeltavaa asentaa betoniin pohjaan 1.1 ja ankkurilevyn pultit ennen seoksen kaatamista;
 • Tyypin 1.2 tuotteet asennetaan valmiiksi valmistettuihin kuoppiin valmiissa säätiössä, jota seuraa niiden betonointi seoksella, jolla on sama koostumus, jota käytettiin rakennuksen perustuksen tekemiseen;
 • Pohja-ankkuripultti, jossa on laajennettu alaosa, asennetaan valmiiseen pohjaan, esiohjatut reiät laajennuksen halkaisijalle;
 • Minkä tahansa edellä kuvatun tyyppisten kiinnitystangon tulee olla tarkasti pystysuora;
 • Ankkurointipohjassa olevien pulttien asennusvaiheen tulisi olla korkeintaan kaksi arvoa niiden lävistyksestä;
 • Tangot tulisi sijoittaa tiukasti nauhan pohjan keskelle, kun niitä käytetään ulkoisten seinien materiaalin kiinnittämiseen. Väliseinien alapäästöpultteja ei yleensä ole asennettu. On myös sopimatonta käyttää niitä asennettaessa onttoja tiilisiä ja lohkoja, jotta vältetään jälkimmäisen jakaminen.

Niinpä pienen tarkastelun puitteissa yritimme mahdollisimman lyhyesti paljastaa tällaisen kiinnittimen ominaispiirteet, kuten säätöpultti, katsomaan niiden päätyyppejä ja asennustekniikkaa erilaisten tehtävien ratkaisemiseksi.

23.09.2014 klo 10:04

//
Usein, kun rakennetaan minkä tahansa tyyppisiä perustuksia, asennetaan ankkuripultit, joita kutsutaan myös pohjapultteiksi. Ankkuri on käännetty ankkuriksi ja ankkuripultti on tuote, joka pyrkii varmistamaan rakenteen tukipohjaan. Perusta tässä tapauksessa on talon perusta, ja rakentaminen on tulevan rakennuksen seinämät. On huomattava, että säätiön rakentamisen jälkeen on yksinkertaisesti mahdotonta toteuttaa rakennus- tai asennustöitä ilman tällaisten luotettavien kiinnikkeiden käyttöä ankkuripulttina.

Säätöpultti on sauva, jonka toisessa päässä on lanka, ja toisessa päässä on mutka tai haarukka. Se on toinen pää, joka on pohjassa ja tarjoaa kiinnityksen. Muista, että ankkuripultteja voidaan käyttää vain kestäviä, joustamattomia rakennusmateriaaleja, kuten tiiliä, luonnonkiveä ja teräsbetonia. Useimpia perustuspultteja käytetään lämpötiloissa -50 - +50 astetta, mutta jos lämpötila ylittää nämä rajat, tarvitaan lisää suunnittelulaskelmia. Ankkuripulttityypin valinta riippuu pääsääntöisesti rakennuksen rakenteen koosta, perustasta, käyttöominaisuuksista ja asennustavoista.

Ankkuribultin luokitus

Erottele rakenne- ja rakennepultit toimintaolosuhteista riippuen. Rakennetta käytetään lähinnä riittävien massatuotteiden ja rakennusten kiinnittämiseen oman painonsa paineen vakauden varmistamiseksi. Ne tarjoavat jo valmiiden tuotteiden kiinnittämistä. Arvioidut pultit ottavat huomioon rakenteen tai laitteen toiminnan aikana syntyvät kuormat.

Asennusmenetelmällä on asennustyökalu, ennen kuin perusta kaadetaan, ja ne, jotka on asennettu valmiiksi alustalle tai muuhun rakenneosiin porattuihin reikiin.

Suunnittelusta riippuen on eroteltu kaarevat pultit, pultit, joissa on ankkurilevyt, komposiittiset ankkuripultit, irrotettavat, suorat ja pultit, joissa on kartiopää. Käytetään yleensä kaaripulteja, kun säätökorkeuden ja pulttasyvennyksen välillä ei ole suhdetta. Ne asennetaan ennen betonointia tai asennetaan valmiiseen pohjaan. Ankkurilaatoilla varustetut pultit ovat hieman pienempiä asennussyvyyttä käytettäessä, kun perustan korkeus riippuu tästä syvyydestä. Tämä elementti palvelee ainoastaan ​​rakenteen lujuuden säilyttämistä, pääasiassa ennen betonitointia. Asennukseen kääntämällä tai liukumalla tarvitset yhdistelmäpultteja, joissa on ankkurilevyt. Tämän elementin kytkentä ja alaosa (tappi, jossa on laatta) asetetaan pohjaan betonisointivaiheessa ja ylätappi ruuvataan holkkiin kierteen koko pituudelta. Tällainen pultti korjaa laitteiston ja kiinnittää sen ennen betonitointia. Raskaiden raskaiden laitteiden kiinnittämiseen suurilla dynaamisilla kuormituksilla (sähköiset, liikkuvan laitteen) irrotettavat pultit sopivat parhaiten. Kun asennat ne pohjaan, sinun on asetettava vain ankkurivahvikkeet ja neula on jo asennettu putken kaatamisen jälkeen. Tämän elementin valmistuksessa käytetään korkean lujuuden omaavaa terästä, joka on vastustuskykyisiä murtumille.

Erittäin epätasapainon omaavan rakenteen kiinnittämiseen on suositeltavaa valita suora pultti liimalla (epoksi tai siloksaani) sekä pultteja, jotka ovat värjätty sementti-hiekkaseoksella. Tällaiset pultit kestävät raskaita kuormituksia, ne pannaan valmiiksi pohjaan porattuun kaivoon. Spacer-pultit on suunniteltu ensisijaisesti rakenteiden ja laitteiden kiinnittämiseen, tärinän ja staattisten kuormitusten varalta. Ne voidaan kiinnittää tukeilla tai laajennettavalla vetoketjulla. Useimmiten tätä materiaalia käytetään putkistoon, ilmanvaihtoon, viimeistelyyn ja pinnoitukseen. Lopuksi pultteja, joissa on kartiopää, kiinnitetään rakenteisiin, jotka eivät kestä kovia iskuja tai dynaamisia kuormia. Ne voidaan kiinnittää sementti-hiekka-seoksella tärinän avulla. Tämä materiaali on korroosiota kestävä ja takaa myös mekaanisen kuormituksen.

Sinun tulisi olla tietoinen siitä, että ankkuri pidetään perustuksessa kolmesta perustoiminnan periaatteesta. Ensinnäkin tämä on kitka, eli ankkuripultin havaitsemat kuormat siirretään perusmateriaaliin ankkurirungon kitkan avulla perusmateriaalia vasten. Tätä varten tarvitaan lamaantuva voima, joka voi syntyä levittämällä metalliristikkoa tai muovista tapaa. Seuraavana periaatteena on korostus - ankkurin koettavat kuormat kompensoivat materiaalin murtumien sisäisen voiman sisäiset voimat, jotka syntyvät ankkuroinnin syvyydessä. On myös huomattava, että tällainen periaate on sidos, ts. Kuorma kompensoidaan sisäisillä leikkausjännityksillä ankkurirungon ja monoliittimateriaalin välisessä kosketuksessa. Tämä toimintaperiaate on tyypillistä liima-ankkureille sekä upotetuille osille, joissa ei ole itsepintaisia ​​kiinnikkeitä ja laajentamista. Useimmat ankkuripultit pidetään perusmateriaalissa edellä kuvattujen periaatteiden yhdistelmällä. Ankkurointi on pääsääntöisesti tuhoutunut sen heikoimmassa paikassa. Tällaisia ​​vaurioita ovat esimerkiksi ankkurin pultin ankkurin repeytyminen, kynnys tai muovi taipuminen, korroosio, sulaminen tai haalistuminen.

Ankkuripulttien asennus säätöön

Ankkuripultteja suositellaan asennettavaksi heti pohjan tai tukipohjan kaatamisen jälkeen, kunnes sementti kovettuu.

Ensinnäkin on tarpeen tutkia ulkoisten sisäseinien ja sisäänkäyntiovien suunnitelmaa. Säätöpultteja on asennettava ulkoseinien alle, eikä ankkuria tarvitse asettaa oviaukkoihin eikä sisäseinien alle. Lisäksi pultit voidaan upottaa betoniin selkeästi tulevan seinämän keskelle. Älä kuitenkaan hukuta niitä liikaa, ulkonevan osan pituus on noin 5-7 cm. Ankkuripultit tulisi sijoittaa seinän kehän ympärille. Ne on asennettava noin 40 cm: n etäisyydelle toisistaan, jotta ne eivät kuulu oviaukkojen alle. Muista, että pulttien on oltava tarkasti pystysuorassa, jotta ne voidaan tasoittaa tasolta.

Jos asennat ankkuripultit jo takavarikoidulle alustalle, tässä tapauksessa sinun on käytettävä porausta. On kuitenkin pidettävä mielessä, että porausreiän poraukseen on käytettävä poranterät tai poranterät, joiden halkaisija on sopiva. Pohjan asennuksen ja kovettumisen aikana ankkurin kierteet voidaan kääriä sellofaaniin, jotta päästäisiin eroon huolista pakastettujen betonipartikkeleiden puhdistamisesta pulttien avulla. Jotta vältytään ankkuripultin rullalta jalustan pakastamisen aikana, on suositeltavaa käyttää kiinnityslaitetta, joka on kiinnitetty pohjaseinään kovettumisen ajaksi.

Joissakin tapauksissa ankkuripultti on asetettu täyttämään pohjan. Sitten ruuvit on kiinnitettävä metallirakenteen kiinnittimeen tai ristikkoon, minkä jälkeen liuos kaadetaan. Tämä tapahtuu pääasiassa liuskajohtojen rakentamisen aikana. Alapinnan tukkeutumisen jälkeen ankkuripultti voi suorittaa kaikki perustoiminnot.

Pohjapultit GOSTin mukaan Voronezhissa

Voronezhin peruspulttien tuotanto

Yrityksemme on valmistanut ankkuri- ja säätöpultteja GOST (GOST 24379.1-80) mukaisesti tai asiakkaan piirustusten (koot) mukaan, mikä tahansa monimutkaisuus ja suorituskyky.

Tämäntyyppisen kiinnittimen muotoilu on metallinen tanko, jossa on lanka ja kartiomainen varsi. Nämä pultit on suunniteltu kiinnittämään rakenteita monenlaisiin rakennusmateriaaleihin, olivatpa ne sitten tiiliä, kiveä tai betonia. Lisäksi niitä tulisi käyttää rakennettaessa Voronezhin kaupungin rakennuksia, rakenteita, voimansiirtotornit, tornit asennettaessa putkistoa yhdessä liukutukien kanssa.

Ne ovat myös rakentamisessa välttämättömiä, niiden käytettävyys yhdistettynä korkeaan käytännöllisyyteen ja kestävyyteen, oikein omistamalla ensiluokkaisen luotettavuuden, ylittäen muuntyyppiset kiinnittimet, kuten tukiputket jne.

Asennus- ja toteutusmenetelmistä riippuen on useita erilaisia ​​peruspultteja:

Valmistamme ankkuripulttia 09g2s 40x seuraavista koosta ja standardista:

 • Pultin pohja M12 (teräs 09G2S, teräs 40H, teräs 35)
 • Pulttikanta M14 (teräs 09G2S, teräs 40H, teräs 35)
 • Pultin pohja M16 (teräs 09G2S, teräs 40H, teräs 35)
 • Pulttikanta M22 (teräs 09G2S, teräs 40H, teräs 35)
 • Pultin pohja M24 (teräs 09G2S, teräs 40H, teräs 35)
 • Pulttikanta M30 (teräs 09G2S, teräs 40H, teräs 35)
 • Pulttikanta M36 (teräs 09G2S, teräs 40H, teräs 35)
 • Pultin pohja M42 (teräs 09G2S, teräs 40H, teräs 35)
 • Pultin pohja M48 (teräs 09G2S 40H, teräs 35)
 • Pulttikanta M56 (teräs 09G2S 40H, teräs 35)
 • Pultin pohja M72 (teräs 09G2S 40H, teräs 35)

Laitteistotuotteiden valmistus ja tuotanto suoritetaan korkealaatuisista materiaaleista, mikä takaa niiden laadun. Kaikki tyypit, suunnittelu, mitat ja niiden toleranssit, halkaisija ja kierteen nousu ovat tiukasti säänneltyjä GOST 24379.1-80. Siksi, jos suorituskyky on tämän standardin vaatimusten mukainen, se antaa automaattisesti vaaditut suorituskykyominaisuudet. Piirustukset voidaan tilata Voronezhin asiantuntijoilta tai kehittää itsenäisesti.

Käytettävän materiaalin merkin avulla tuotamme seuraavat ankkuripultit:

Koska tämä on erittäin tärkeä osa asennuksessa, on otettava huomioon käyttöolosuhteet valittaessa materiaalia sen valmistukseen.

 • yksinkertaisin materiaali, josta valmistamme tuote GOST 24379.1-80 mukaan, on "teräs 3". Ne sopivat rakenteisiin Voronezhin kaupungissa, jossa on vain staattisia kuormia, niiden kestävyys ei ole liian hyvä.
 • Ankkuripultti m20 m30 m24 m36 m42 m48 m56 m72, joka on luotu kiinteistä teräslaaduista 30, 35, 40 ja 45 ja jolla on melko korkea kulutuskestävyys ja korroosionkestävyys. Lankaa kiinnitetään erityistä huomiota - täällä se leikataan, mikä tarkoittaa, että se on täsmällisempi kuin nyöriytynyt suorituskyky. Asiakkaat ottavat tämän huomioon piirustuksensa kehittämisessä.
 • Tuotteet, jotka on merkitty "09G2S", on valmistettu metalliseoksesta. Immuuni äärilämpötilan muutosten vaikutuksille, joita esiintyy usein Voronezhin kaupungin alueella. Niillä ei ole korroosiota ulkona, aggressiivisissa ympäristöissä ja kosteissa olosuhteissa.

Suosituimmat peruspultit

Pohjapulttien asennus

Ankkuripulttien asennus säätöön (pultityypit)

Erilaisten rakenteiden rakentamisen aikana on joskus olemassa tilanteita, joissa on tarpeen kiinnittää eri elementtejä säätiöön tai tukea paaluille.

Yleensä tällainen yhteys tehdään ankkureilla.

Ankkuripulttien asennus säätöön tehdään ennen kuin perusta kaadetaan.

Yritämme käsitellä yksityiskohtaisemmin tällaisten yhdisteiden tyyppejä ja tarkoitusta.

Mitkä ovat ankkuripultit.

Kiinnityspulttien avulla rakennusteknisten tukielementtien päälle on kiinnitetty betonipohja. Ne ovat metallivarret.

Toisen leikkausviiran päässä. Toisella reunalla on rakenne, joka kiinnittää laitteen betoniin.

Tällaisten kiinnittimien tärkein etu on kyky luoda luotettavia yhteyksiä.

Tällaisia ​​rakenteita voidaan käyttää rakenteiden rakentamisessa.

Pulttityypit

Näitä kiinnittimiä käytettäessä tulisi olla melko tiukat vaatimukset. Siksi on tarpeen käyttää tuotteita, jotka täyttävät sovellettavat rakennuskoodit.

Tällaisia ​​yhdisteitä on useita.

Kaareva tyyppi. Tällaisen tuotteen toisessa päässä on koukku. Se voi olla erilainen kokoonpano. Asennus vahvistetulle betonipohjalle tapahtuu ennen valua.

Erityisen metallilevyn mukana. Se liitetään hitsaamalla tai kierteillä.

Komposiittituotteissa on kaksi osaa, jotka on kytketty kytkimellä. Alempi pää asetetaan ennen betoniliuoksen kaatamista. Yläosa kytkeytyy kytkimeen sen jälkeen, kun seos kovettuu.

Irrotettavalla rakenteella on vastaava laite. Alemman häkin asennus suoritetaan ennen kaatamisen aloittamista. Ylärenkaan ruuvaus tapahtuu betonin asettamisen jälkeen.

Suoran tyyppisissä tuotteissa kiinnityspultin asennus suoritetaan valmiiksi betonipohjaksi. Suunnittelu on esiporaista reikää. Ankkurin asentamiseen käytetään epoksiliimaa.

Tuotteet, joilla on kartiopää, käytetään melko laajasti ankkurointiin. Ne asennetaan valmiisiin alustoihin.

Kun nastat kiristetään, laajennuslevy on kiinnitetty. Tämä estää kiinnittimien liikkumisen ja korjaa ne.

Yhteysominaisuudet

Ankkurointipulttien asentaminen pohjaan on tarpeen ottaa huomioon niiden parametrit.

Tähän mennessä valmistetut tuotteet, joilla on seuraavat ominaisuudet:

 • Nastojen halkaisija voi olla 10 - 140 mm;
 • Liitäntäelementin enimmäispituus ei ole yli 5 m;
 • Tuotantoprosessissa käytetään korkealaatuisia teräksiä;
 • Liitosrakenteilla voi olla eri lujuusluokka (4 - 13);
 • Ankkuripulttien jatkokäsittely on mahdollista.

Kuinka ankkuripultit on asennettu

Ankkuripulttien asennus säätöön voidaan tehdä eri tavoin. Harkitse eräitä asennustyyppejä.

Metallirakenteita asennettaessa liitäntäelementit asennetaan tavallisesti betoniseen pohjaan ennen betonin kaatamista. Kun vahvistusharja on koottu, kiinnityspultit kiinnitetään.

Tätä varten voit käyttää hitsausta tai nippua langan avulla. Samanaikaisesti on tarpeen valvoa niiden pystysuuntaisuutta, tarkkailla tarvittavien välimatkoja liitäntäelementtien ja täyttöpinnan yläpuolella olevan korkeuden välillä.

Kun tuotteet on kiinnitetty, ylempi kierteinen osa suljetaan tavallisella polyeteenillä. Tämä on välttämätöntä, jotta lanka ei pääse törmäämään betoniliuokseen.

Metallirakenteiden lopulliseen asentamiseen on mahdollista vain, kun betoni saavuttaa tarvittavan lujuuden.

Liitäntäelementtien yksinkertaisempi versio asennetaan äskettäin täytettyyn betoniin. Asennuksen aikana sinun on valittava tuotteiden upotus ja vertikaalisuus.

Suoran ankkurin asentamiseksi tiettyjen halkaisijoiden reikiä porataan perustuspisteessä. Seuraavaksi reiät puhalletaan ja puhdistetaan loput lika.

Ne sopivat suorakulmaiseen ankkuripulttiin. Saadut aukot täytetään erityisellä liimakoostumuksella.

Kartiomaisia ​​tuotteita asennettaessa myös reiät on esiporautunut. Liitäntäelementit lisätään niihin.

Lisäksi mutterin mutteria kiristetään niin kauan kuin kiinnityslevy on kiinnitetty betonirakenteeseen.

Kun valitset tietyn liitännän, laske tulevaisuuden kuorman arvo. Et voi säästää ostamalla halkaisijaltaan pienempiä liitäntäelementtejä.

On parempi käyttää luotettavien valmistajien tuotteita, jotka ovat jo pitkään osoittautuneet tällä segmentillä.

Mitä periaatteita ovat ankkuroituneet nivelet?

Ankkuripultti pidetään perustuksessa, joka perustuu voimien vaikutuksiin: liimaukseen, kitkaan ja tukeen. Kitkavoimat muodostuvat monoliitin ja yhdistävän tuotteen välisen vuorovaikutuksen tuloksena.

Ne syntyvät työntöpuristimen laajentamisprosessissa. Kiinnityselementin havaitsevat pysäytysvoimat.

Ne kompensoivat sisäpuoliset vastusvoimat, jotka vastustavat murtumista.

Liimausvoimat kompensoivat sisäisen leikkausjännityksen aiheuttamat kuormitukset paikassa, jossa ankkuri koskettaa betonipäällystystä.

Kemiallinen käyttö

Mekaanisten sidosten vaikutuksiin perustuvien rakenteiden liittämisen lisäksi tuotteisiin, jotka liittyvät intramolekulaaristen vaikutusten vuoksi betoniin.

Niitä kutsutaan kemiallisiksi ankkureiksi. Näiden elementtien rakenne käsittää kierteitetyn pinnan omaavan metallisen sauvan ja erityisen liiman, johon se sijaitsee.

Pohjapulttien asennus

Tarkasteltava menetelmä on löytänyt yleisimmin käytön kokoonpanokäytännöissä tapauksissa, joissa laitteiston kiinnittymisen voimakkuus sementtilaastilla käytettävän kastikkeen kanssa on riittämätön sekä kun koneen toimintaan liittyy tärinää, tärinää ja vaihtelee suuruusluokkaan ja suuntaan säätiölle siirrettyyn kuormaan. Kiinnityslaitteiden suunnitteluasennossa perustuspultit erottuvat luotettavuuden, valmistuksen helppouden ja kiinnittimien asentamisen sekä mahdollisuuden käyttää eri versioita.

Työkoneen perustusten kuormien koosta ja luonteesta, säätiön tai tukirakenteen tyypistä, laitteen asennustekniikasta suunnitteluasentoon ja sen kohdistamiseen, kaikki säätöpultit eroavat toisistaan:

- käyttöolosuhteissa - rakentava (kevyesti kuormattu) ja muotoilu (teho);

- asennusmenetelmät - kuuro ja kiinnitys (ankkuri); suunniteltu - suora, kaareva, komposiitti, kartiomainen, irrotettava ankkurilevyillä ja kauluksella;

- perustukseen kiinnitettävien säätömenetelmien mukaan - perustettu sulatukseen sen valmistuksen aikana, sementti-hiekkaseoksissa, liimalla, kiilalla; - koossa - eri halkaisijat riippuen koettujen ja kuormien koosta.

Konstruktivisia pultteja käytetään varmistamaan laitteen muuttumaton asento, suojaamaan sitä leikkaamiselta vahingossa tapahtuvien vaikutusten tapahtuessa, tasoittamaan sitä, havaitsemaan lämpötilan muutokset ja antamaan koneelle lisää jäykkyyttä.

Suunnittelupultteja käytetään, kun rakenteellisten pulttien työolosuhteiden lisäksi lisätään dynaamisia rakenteellisia kuormituksia koneen toiminnan luonteen (tärinän, tärinän, kuormien suuruuden ja suunnan muutosten) vuoksi ja sen turvallisemman kiinnityksen vuoksi.

Perusruuvit on jaettu kuuroihin, betonoitu perustukseen valmistuksen aikana ja kiinnitykset (ankkuri), jotka on asennettu ja kiinnitetty valmiiden perustusten kaivoihin laitteiden asennuksen aikana. Metallirakenteisiin kiinnitettyihin laitteisiin kiinnitetään pylväitä itse rakenteisiin.

Erilaisten mallien pulttien käyttö johtuu erilaisista asennetuista laitteista, perustuksista ja tukirakenteista, asennustekniikasta, laitteiden kohdistamisesta ja kiinnityksestä, laitteiden kiinnitysvaatimuksista säätöihin ja laitteiden käyttöolosuhteisiin.

Eri osien säätöruuvien käyttö selittyy kiinnitetyillä laitteilla, jotka eroavat säätiön siirrettävien kuormien koosta ja luonteesta. Joten laitteiden rakentavaa kiinnitystä varten ei oteta huomioon dynaamisten kuormitusten vaikutusta, käytetään peruspultteja, joiden halkaisija on 12-24 mm; Laitteiden kriittisiin kiinnikkeisiin käytetään läpimitaltaan 30 - 42 mm: n pulttiruuveja, ja pultteja, joiden läpimitta on 56-180 mm, käytetään kriittisinä kiinnittimissä, joilla on suuret dynaamiset kuormat.

Rakennuttajaorganisaatioiden perustusten hyväksymisen yhteydessä asentajat tarkistavat sokeiden pohjapulttien tai -kaivojen paikan sijainnin ankkuripulttien alla. Alapääpulttien akseleiden välisen etäisyyden tulisi olla 5... 10 halkaisijaltaan ja pulttien akseleista säätöreunojen reunuksiin - vähintään 4... 6 halkaisijaltaan. Hyväksymisprosessissa seurataan myös pulttien ja aluslaattojen peruspulttien täydellisyyttä, pulttien suojauksen läsnäolo korroosiota vastaan ​​ja langan kuntoa samalla, kun tarkkaillaan samalla vapautta ruuvattaessa muttereita koko lankaa pitkin.

Kuulapultit on asennettu betonirakenteen runkoon valmistuksen aikana. Pulttien sijainti valmiissa säätimessä on oltava muuttumaton ja vastaa tarkasti asennettavien laitteiden laakeripesän reikien sijainteja. Jopa pienet ristiriidat pulttien ja laitteiden tukielementtien reikien välisten etäisyyksien kanssa eivät salli laitteen asentamista. Siksi perustusten rakentamisessa varmistetaan tiukasti ruuvien sijainti, kun ne täytetään erikoisjohtimien avulla.

Johdot ovat tasomaisia ​​metallirakenteita levyinä tai kehyksinä, joiden pituus ja leveys määritetään asennettavan laitteen tukimuodon mittojen perusteella. Samoin tehtiin johtimet kiinnityspulttien ankkurivahvikkeen kiinnittämiseksi laitteen kuoppiin. Pultit lasketaan reikiin ja koko järjestelmä on säädetty työpiirustusten mukaisesti, se on jäykästi kiinnitetty, mikä varmistaa asennon pysyvyyden betonisoitumisen aikana. Jig-laitteen valmistuksessa ja asennuksessa työskentelee yleensä asentaja. Pulttien sijainnin sallitut poikkeamat suunnittelumittauksista eivät saisi ylittää: suunnitelmassa - 5 mm; 1,5 mm pystysuorasta koko ulkonevan osan korkeudella.

Jotta varmistettaisiin sokean pultin luotettava kiinnitys säätöön, sen takaluukun on oltava sopiva kokoonpano (kuva 80). Kuulapultit tarjoavat luotettavan yhteyden säätöön, erityisesti kun otetaan huomioon betonipohjan kovettuminen kauan ennen asennusta siihen asennettavaksi. Lisäksi pulttien asentaminen perustuksen runkoon sen valmistuksen aikana suoritetaan vapaalla pääsyllä niihin, mikä helpottaa huomattavasti pulttien asentamista. Kuitenkin tämän asennustyökalun avulla monimutkaistaa asennusprosessia säätöön. Mahdollisuus siirtää laitetta suoraan pohjan pinnalle sen asennuksen aikana ja aseman suunnan säätö ei kuulu; pohjapulttien ulkonevat yläosat estävät laitteiden liikkumisen. Laite asennetaan pohjaan nostovälineiden avulla nostamalla sitä peruspulttien yläpuolelle. Laitetta alentettaessa voi vahingoittaa säätöruuvien kierteitä, joten toiminta toteutetaan erityisen varovasti, tarkkailemalla huolellisesti kaikkien laakeripesän reikien kohdistus peruspulttien kanssa. Laitteen käytön aikana, erityisesti pohjaan siirrettävät dynaamiset kuormat, rikkoutuvat peruspultit. Tässä tapauksessa vahingoittuneiden pulttien vaihto on lähes mahdotonta tai liittyy säätiön osittaiseen tuhoamiseen. Sekoittimien, joiden läpimitta on alle 14 mm, ei suositella. Sokeiden pulttien sulkemisen pituus tulisi olla 13... 15 pultin halkaisijaltaan. Kellaripinnan yläpuolella ulkonevan pultin yläpään koko riippuu laitteen tukipinnan korkeudesta ja on noin 5-6 pultin halkaisija. Pulttien vapojen yläosien tämä korkeus helpottaa laitteen tuki- osan reikien kohdistamista pienillä etäisyyksillä pulttien ja ruuvien muodonmuutoksen aiheuttamien reikien välisten etäisyyksien välillä.

Useimmiten sokean pultin vapaan yläosan laajentamiseksi pohjaan tehdään uria (kaivannot) tekemällä irrotettavat pistokkeet valmistuksen aikana. Oloissa on suorakaiteen muotoinen koko 200 x 200 mm ja syvyys 500 mm. Urien läsnäolon avulla voit korjata kuurojen pulttien aseman suunniteltaessa taivuttamalla niitä.

Laitteen asentaminen säätöön ja sen suuntaus suunnitelmassa yksinkertaistuu huomattavasti, kun vaihdetaan sokeat perustuspultit ankkuripultteilla. Tällöin perusrakenteessa tehdään erityisiä neliö- tai ympyräkaivoja, joiden koko on enintään 200 x 200 mm tai läpimitta enintään 200 mm ja syvyys, joka vastaa pultin pituutta peruspulttien asennuspaikoissa, jotka lasketaan kaivoihin ja kiinnitetään laitteiston asennuksen aikana säätiö. Laitteiden asentaminen perustuksiin kiinnittämällä se ankkuripultteilla poistaa epämiellyttävät haitat, jotka ovat tyypillisiä kuurojen ruuvien käyttämisen yhteydessä, sallii laitteen liikkua vapaasti pohjan pinnalla, mahdollistaa sen asentamisen ilman nostotapaa yläpuolella ja vapaasti säätää asennon suunnitelmaa kohdistuksen aikana. Tämä estää säätöpulttien kierteen vaurioitumisen.

Ankkuripulttien vaihtaminen laitteen käytön aikana ei ole vaikeaa. Ankkuripultit, joiden läpimitta on enintään 50 mm, on yleensä vasaranpää, jonka halkaisija on 50 mm niiden pohjalla, on järjestetty ruuvilla varustettu mutteri ja aluslevy tai levy (kuva 81 a). Aluslaatat kaadetaan yleensä kaivon pohjaan; niissä on mitat, jotka ovat 5-6 kertaa pultin halkaisija.

Kun laitetta siirretään perustusten pinnalle, ankkuripultit lasketaan kaivoihin ja säätöasennon jälkeen suunnitelmaan ja korkeuteen nähden nostetaan, kulkee läpi laitteen aukon reikiä ja kiinnitetään pultit yläosaan. Putoamisten alentaminen ja nostaminen kaivojen päissä olevien kierteiden silmukoiden päissä. Kuv. 81.6 osoittaa laitteiston asentamisen säätöön ankkuripultilla, jossa on kiinnitysmutteri ja aluslevy.

Asennuksen, asennuksen ja laitteiston asentamisen jälkeen pohjaan on kiinnitetty ankkuripulttien kuopat ja päällystetty bitumilla tai asfaltilla, jonka kerrospaksuus on 100... 150 mm, jotta vesi ei pääty kellariin. Joissakin tapauksissa kaivoissa olevat ankkuripultit kaadetaan hienorakeisella betonilla, joka ei ole alempi kuin M200, korkeuteen 100... 150 mm, joka ei pääty kellariin: kaivon yläosa peitetään hiekalla. Tällaisilla kiinnityksillä ankkuripultit yläosassa voivat poiketa tietyissä rajoissa ja ne voidaan helposti vaihtaa, jos ne rikkovat.

Usein ankkuripultit asennetaan säätöreikien reikiin (kaivoihin), porataan käyttäen sähköisiä tai pneumaattisia porauskoneita, työkaluja, joissa on timantti- tai karbidivinkkejä.

Säätöpulttien tällaisen kiinnityksen etu on niiden pohjan pieni syvyys (pulttien 6... 10 halkaisijat), mikä mahdollistaa laitteiston asennuksen suoraan työpajan lattiaan tai teollisuusrakennusten betoniteräksille. Tällä kiinnitysmenetelmällä saavutetaan pulttien tarkempi asennus, kohdistaminen yksinkertaistuu ja asennustyön työvoima vähenee.

Ennen kaivojen poraamista merkitään peruspulttien asennuspaikka seuraavilla tavoilla: geodeettisten instrumenttien käyttäminen oksentamalla reikien akseleita pohjustetun pinnan päälle; mallin mukaan; pohjaan asennettujen laitteiden tukiosassa olevien reikiä pitkin ja tarkistettu suunniteltaessa kiinnittämällä pulttien akselit.

Pussien kiinnitys kuoppiin tehdään useilla tavoilla: sementtilaasti; kiinteä epoksi liima; käytä laajentavia kumiholkkeja tai metalliristikkoa. Sementtilaasti M300 valmistetaan välittömästi ennen kaatamista. Porausreikien ratkaisu tiivistetään putkiosalla, joka asetetaan pulttiin. Pulttien kiristäminen on sallittua 7 päivän kuluttua irtisanomisesta. Epoksihartsia käytettäessä siihen lisätään kvartsihiekkaa täyteaineena. Reiän halkaisija on 10 mm suurempi kuin pultin halkaisija ja reiän syvyys on vähintään 10 d. Pultteja voidaan kiristää 5 päivää asennuksen jälkeen.

Laakeroinnin aikana laite kiinnitetään suunnitteluasentoon, kiristämällä tukielementteihin sijoitettujen säätöruuvien kiinnitysmutterit vakiovarusteisiin ilman kahvan pituutta. Konsolidointiprosessin tulisi olla 50... 70% loppukilpailusta. Jäljellä olevien pulttien kiinnitysmutterit kiristetään vaivattomasti, kunnes ne tulevat kosketuksiin laitteiston kanssa. Kun käytät tilapäisiä tukijärjestelmiä (säätöruuvit, säätöruuvien mutterit), avaimen voimakkuus ei saa ylittää 100 I. Laitteen lopullinen kohdistaminen ja sen alustava kiinnitys suoritetaan aikaisintaan 7 päivää ankkuripulttien kaivojen täytön jälkeen.

Säätöpulttien lopullinen kiristys suoritetaan sen jälkeen, kun betoniseoksessa on vaadittu lujuus (vähintään 70% betonivahvuudesta).

Perusruuvin kiinnitysmuttereiden lopullinen kiristysvoima (vääntömomentti) ilmoitetaan yleensä valmistajan teknisissä asiakirjoissa.

Kun lopullinen kiinnitys laitteeseen, säätöruuvit kiristetään tasaisesti useassa vaiheessa tarkkailemalla tiettyä sekvenssiä. Ensinnäkin kiristä pultit laitteiston laakerin osan symmetria-akseleille, sitten pultit, jotka ovat kauemmas näistä akseleista.

Säätöruuvien kiinnitysmutterit kiristetään manuaalisella tai mekaanisella työkalulla. M64: n läpimitaltaan suuremmille perustuspultteille suositellaan valmistajan suosittelemia erikoislaitteita.

Viimeisen kiristämisen jälkeen säätöpulttien kiinnitysmutterit lukitaan suojaamaan itse löysäämiseltä lukitusmuttereilla, jousialuslevyillä tai lukitusaluslevyillä.

Asennettaessa horisontaalisia laitteita (erityisesti merkittävää lämpötilaeroa käytön aikana) sekä laitteita, joissa on suuri projektin pituus, käytetään mobiili- ja kiinteitä tukia, jotka kompensoivat lämpötilan laajennuksia. Liikutelevyillä kiinnityspultteja ei ole täysin kiristetty, ja soikeilla rei'illä laitteen kannattimilla tämä takaa sen vapaan aksiaalisen liikkeen. Toisinaan yksi tukeista suorittaa katkovogo-tyyppistä.

Säätöruuvien kiinnitysmuttereiden kiristys ja laatu määräytyvät eri tavoin esimerkiksi vääntömomentin (taulukko 17) avulla, mutterin pyörimisnopeudella tai pulttien pidennyksellä hydraulijärjestelmien hydraulijärjestelmän paineessa napauttamalla ääntä (kiinnittimien ei pitäisi aiheuttaa hiljaisia ​​ääniä kun se iskee vasaralla), jonka paksuus on 0,03... 0,05 mm ja jonka ei tulisi kulkea laitteiden vuorien, mutterin ja aluslevyn, aluslevyn ja alustan välisiin liitoksiin yli 3... 8 mm.

Laitteen tarkastamiseen ja vahvistamiseen on laadittu asiakirja, jonka allekirjoittavat asiakkaan ja asennusorganisaation edustajat, ja tarkastuksen tulokset kirjataan lomakkeeseen.

Testauksen ja testaamisen jälkeen kuormitettavien laitteiden avulla säätöruuvien kiinnitysmutterit tarkistetaan ja tarvittaessa kiristetään.