Tee itse-piirustukset

Porakoneen käyttäminen paalupohjalla on edullinen mutta erittäin kätevä tapa luoda täyteainepohja, jonka pohjassa on jatke. Tämän laitteen avulla voit säästää aikaa ja vaivaa kaivamaan kaivoa tai ajoa paaluilla. Lisäksi poran avulla ne kaivaavat joskus pieniä viemäreitä liukuportteihin. Porauslaite mahdollistaa tasaisten seinien purkamisen, mikä on hyvin vaikeaa saavuttaa tavanomaisen lapion kaivamisen yhteydessä.

Mikä on tise - f

Kun rakennat talon omilla käsillä, usein ei ole mahdollista palkata erityisiä rakennustarvikkeita kaivosten tai kaivosten kaivamiseksi säätiölle. Bur tise f, melko yksinkertainen tapa tehdä tyhjiä paalusäätiöön. Voit työskennellä hänen kanssaan yksin, koska erityinen muoto leikkausosat, tyhjentää tilaa yhden paalun kestää 1-2 tuntia.

Boer keksittiin 90-luvulla, jolloin yksityinen rakennusala alkoi kasvaa nopeasti. Perinteisen tisboraaksin käytön ansiosta pilari- ja paalusäätiön rakentamiskustannukset pienenevät jopa 4 kertaa.

 • kädensijan avulla voit pyörittää poraa yksin tai yhdessä;
 • sauva, pää ja pidennys, jolloin voit säätää porauksen syvyyttä, saavuttaa 2,2 m;
 • maaperän keräilijä mahdollistaa nopeasti kerääntyneen maaperän keräämisen;
 • taitettava aura, tämä myrsky tarjoaa mahdollisuuden tehdä ylimääräinen tyhjiö luoda pinoja paksuuntumista.
 • Voit luoda hiekka- tai sora-alusta laajempia paaluja, mikä antaa rakenteen vakauden.

Edut ja haitat

Perusrakenteen luominen poraamalla säätiö on edullinen tapa säästää paljon aikaa pino-, pylväs- tai nauhapilaripohjan rakentamisessa. Huolimatta siitä, että ajatus perustaa nopeasti perustuslain houkuttelevuuteen, on päätettävä, käytetäänkö rahaa rakeille tai kenties tällaisen säätiön rakentaminen ei sovellu tähän maaperään.

Manuaalinen pora on melko kallis asia, ja ennen kuin ostat sen, sinun on ymmärrettävä, mitä etuja ja haittoja se antaa omistajalle. Suurissa kaupungeissa voit vuokrata porat palkalla tunnissa, päivässä tai porakoneilla.

Valmis kaivoja säätiön kaatamiseksi

 1. Yksinkertaisuus, tärkeintä, mitä sinun tarvitsee tietää oikeaan käyttöön, on käännä sitä myötäpäivään ja poistaa maa ajoissa.
 2. Säätiön saraketyypin rakentamiseen kuluneen ajan vähentäminen.
 3. Ympäristönsuojelu työskentelyn aikana käyttää vain painovoimaa ja manuaalista työtä laitteen selaamiseen.
 4. Luotettavuus ja mekanismin yksinkertaisin rakenne eivät anna huolehtia kalliista korjauksista, mutta vain usein käytettäessä leikkausosia on teroitettava.
 1. Hinta vaihtelee 3-5 tuhannesta ruplasta.
 2. Se on vaikea käyttää kalliilla mailla, vastaanotin voi kaapata kivet, joiden halkaisija on vain 5 cm.
 3. On vaikea käyttää kuivalla, tiivistetyllä maaperällä, lisävaatimusta voidaan tarvita esikuormitusvesiin kaivoihin. Erityisen vaikeita paikkoja manuaalisen mekanismin käyttämisessä ei ole mahdollista.

Käyttö

Valmistustyön jälkeen kädensija on asennettu ensimmäiseen sauvaan ja maaperäkokoonpano asetetaan reikään. Poraa pyörittämällä myötäpäivään, 10-20 cm: n välein, se poistetaan ja vapautuu maaperästä. Kun kahva on 30 cm korkeudella maasta, sinun on kiinnitettävä toinen palkki.

Ennen kuin aloitat porauksen, sinun on kaivaa reikä 10-20 cm syvällä sopivalla halkaisijalla. Tällainen valmiste poistaa epämiellytyksen kasvien pintajuuriin ja mahdollistaa porauksen tasaisen muodostamisen. Kovaa maaperää poraamalla kaivoja valmistetaan 1-2 vuorokaudessa ja ajoittain vedellä vettä maaperän erottumisen helpottamiseksi.

Poraus jatkuu, kunnes poraus saavuttaa 15-20 cm jäädytystason alapuolella. Kun tämä vaatimus täyttyy, siirry laajentuvan alustan luomiseen. Tällöin aura kiinnittyy boraaksiin ja lasketaan kohotetussa asennossa. Kun poranteri lepää maahan, aura saa laskea, pyörii neljäsosaa edestakaisin. Kun aura alkoi laskeutua, jatka poraamista myötäpäivään.

Ennen irrotettavan porauksen irrottamista maasta aura on nostettava alkuperäiseen asentoonsa. Tontin pohjan valmistelu valmistuu, kun aura on kokonaan laskettu ja muodostaa tasainen alusta syvyyteen. Tämä näkyy säätököyden pituudella ja maan määrässä tölkissä.

Millä mekanismilla videon voi nähdä laajentavat syvennykset jäätymisasteen alapuolella:

Tee omat kädet

Talonrakentamisessa ei useinkaan ole mahdollista ostaa perustaporaa, mutta se voidaan tehdä itsenäisesti. Tietenkin yksittäisen mekanismin laatu on erilainen kuin tehdas tuottaa.

On olemassa useita tekniikoita kotimaisten porakoneiden valmistukseen. Yksinkertaisin vaihtoehto on tehdä yksinkertainen pora ja erikseen aura, jossa on aura.

Porausmenetelmä:

 1. Kahva on hitsattu halutun pituisen putken pyörimiseen, 50-70 cm kumpaankin suuntaan. Jos jäädytystaso on yli 1,5 m, on parempi tehdä kädensija irrotettavaksi aksiaalisen putken pituuden jatkamiseksi.
 2. Poikittainen poikkipalkki on hitsattu vastakkaisella puolella.
 3. Ristikkopalkin halkaisijaltaan halutun teräslevyn ympyrä on hitsattu.
 4. Pyöreän sahanterän tai teräslevyn puolikkaat on hitsattu ympyrään 30 asteen kulmassa.
 5. Sahan reunat taivutetaan 3-4 cm vaakatason alapuolella.
 6. Valmis porauspää on teroitettu ja tarkistettu niin, että se menee suoraan.
Erillinen aura

Auraprosessin valmistusmenetelmä:

 1. Putki on hitsattu putkeen yhdeltä puolelta ja maan vastaanottimen toiselta puolelta.
 2. Kaksi liitoslevyä hitsataan 2-3 mm: n levyille ja niihin kiinnitetty työntövoima.
 3. Putkessa on hitsattu 4-5 cm ulkonema, johon työntövoiman toinen pää on kiinnitetty saranoihin.
 4. Kiinnitä vahva köysi auraan, joka nostaa auran. Joskus, jotta köysi ei ole sotkeutunut ja vääntynyt, silmukoita 1-2 mm leveä hitsataan pitkin putken pituutta.

Yksinkertaisempi versio improsoidusta porauksesta on "klassinen" malli, jossa porausreuna ja aura yhdistetään yhteen muotoon. Työkalun luomiseksi sinulla on oltava laaja kokemus asennuksesta ja hitsauksesta.

Kun luodaan säätiö monoliittipylväät, tise boor mahdollistaa kaivannon tai kaivannon kaivamiseksi käytetyn ajan ja vaivaamisen. Ei ole tarvetta yhdenmukaistaa, koska tällainen porata voi vain asettaa tasomaiset kuopat. Ei ole tarvetta rakentaa muotti ja sen jälkeen nukkua avoimilla alueilla. Porauksen jälkeen sinun tarvitsee vain luoda hiekkalaatta, asettaa vesitiivis ja kaada betoniseos. Koska se on helppokäyttöinen ja kyky luoda itse tai vuokrata tällainen pora, se sopii yksityiseen rakentamiseen.

Bur TISE tehdä sen itse

Kun omakohtaisen rakennustyön omistaja tarvitsee erilaisia ​​rakennustyökaluja. Yksi niistä on burti TISE. Porat TISE on tarkoitettu maaperän kaivojen tuotantoon pino- tai pylväspohjan rakentamisessa. Sen ansiosta voit nopeasti ja helposti kaivaa kaivon paikoilla tai pylväillä, jotka ovat joko tiukasti lieriömäisiä tai puolipallon muotoisia.

komponentit

Bur TISE koostuu:

 • liukupalkki kahvalla;
 • kaksi leikkaustasoa;
 • maaperän keräilijä;
 • ylimääräiset metalliset nauhat;
 • pystysuorat "sormet" maaperän irtoamista varten.

Poraa TISE tehdä se itse, tarvitset:

 • metallinen palkki kahvalla. Jos kaivot suunnitellaan syvemmälle, tarvitaan liukuva rakenne, jossa on pidike;
 • pyöreän sahan kaksi puolta;
 • osa metalliputkesta maanpäällisen vastaanottimen aikaansaamiseksi - sen halkaisija on sama kuin kuopan halkaisija;
 • metallilevy;
 • kolme metallilenkkiä ja tanko, joka ohjaa lisäosaa porauslevystä.
 • hitsauskone.

Asennusvaiheet

 1. Pyöreä saha leikataan puoliksi ja hitsataan lähellä tangon päätä vaakasuorassa vaakasuorassa kallistuksessa, irrota ohjainkärki. Näin saadaan kaksi TISE-poran leikkuureunaa.
 2. Suoraan sahanterän puolikkaiden yläpuolella sinun on hitsattava osa tietyn halkaisijan omaavasta metalliputkesta - siitä tulee maavastaanotin, jonka avulla voit tehokkaasti tarttua maaperään kuopan valmistuksen aikana.
 3. Maaperän maaperän ulomman sivun maaperän löystymisen helpottamiseksi pystytään pystysuorat "etuhampaat", mikä mahdollistaa tarvittavien syvennysten aikaansaamisen myös vaikeissa, ongelmallisissa maaperässä. Sijaintipaikasta riippuen pystysuoran "etuhampaiden" määrä voi vaihdella 2-6.
 4. Jotta voitiin muodostaa puolipallon muotoinen ontelo kaivon pohjassa, on tarpeen hitsata kolme metallilenkkiä: tanko, metalliliuska, joka leikkuureunan rooli kaareva reuna muodostaa tarvittavan puolipallon. Se ei välttämättä ole täysin sileä - tärkeintä on, että kasa tai pylväspohjan pohja on suurempi ja siksi vakaampi.
 5. Kiinnittimien ja metallilankojen ansiosta levyn päähän kiinnitetyn metallisen sauvan ansiosta lisäleikkausreunaa voidaan tarvittaessa alentaa ja korottaa.
 6. Kaivon pohjassa olevan alemman puolipallon halkaisija voidaan vaihdella hitsaamalla lisämetallilenkkejä poratangossa. Tuloksena olevan reiän säde riippuu rakennuksen työkalun kiinnityslevyn laskemisesta.

Suunnitteluvaihtelut

Maaperän tyypistä riippuen TISE-porata voidaan tuottaa eri muunnelmissa.

 1. Kiviset, raskas maaperä eivät vaadi teräviä leikkausreunoja, mutta niiden kaltevuus on suuri rooli suuren maaperän keräämiseksi kerralla. Tärkeintä on se, että läsnä on useita "laikkuja", jotka mahdollistavat raskas maaperän lieventämisen. Jos maaperässä on pieniä jopa 5 cm: n kiviä, niin leikkausreunojen välinen etäisyys kasvaa siten, että tällaiset sulkeumat helposti pudottavat maavastaanottimeen. Tämä muotoilu on vakiintunut savimaassa.
 2. Kun käytät TISE-poraa irrallisessa maaperässä, tarvitaan lisää löysäämistä - vain kaksi pystysuuntaista koiraa riittää. Rakennustyökalun leikkausreunat tulisi sijoittaa vaakasuoraan ja samaan aikaan lähellä toisiaan varmistaakseen, että maaperä otetaan talteenottimeen. Tämä muotoilu estää taaksepäisen kaatumisen kaivoon.

Poraaminen itsellesi ei vie paljon aikaa. Se on myös erittäin helppokäyttöinen. Ennalta merkittyjä paikkoja kaivoissa maahan. Sitten maaperän yläosa poistetaan, maa altistuu. Poran TISE on perustettu aloitusasentoon ja se tasoitetaan pystytasossa maanpäällisen vastaanottimen ansiosta. Kierto alkaa myötäpäivään. Ajoittain on välttämätöntä vapauttaa työkalu kertyneestä maaperästä poistamalla se kuopasta.

Mittaukset suoritetaan nauhamittauksella, joten kun tietty syvyys saavutetaan, käytä ylimääräistä metallilevyä puolipallon muotoisen reiän muodostamiseksi. Porata poistetaan syvennyksestä vain taitetussa tilassa, jotta se ei vahingoittaisi reiän pääseiniä maahan.

video

Alla on lisätietoja TISE-porauksen suunnittelusta ja sen käytöstä:

Tee pora PITO tehdä se itse

Bur TISE on laite, jonka avulla voit itsenäisesti tehdä reiän paaluille talossasi.

Myös sen avulla voit asettaa sarake perusta.

Tällainen pora on hyvä siinä, että voit tehdä sen itse, ja käytössä se on varsin kevyt.

Lisätietoja laitteesta ja menetelmistä

Tämä laite on käsityökalu talonrakennuksen perustamiseksi. Voit joko ostaa sen tai tehdä sen itse tarvittavien piirustusten avulla.

Teknologia TISE rakastaa erityisesti niitä ihmisiä, jotka ovat mukana talon rakentamisessa omasta puolestaan. Tämä ei ole yllättävää, kun otetaan huomioon tämän tekniikan monipuolisuus ja lisäksi tällainen laite liittyy maaperään.

Lisäksi talon perusta, joka on rakennettu tällaisen poran avulla, on laadultaan korkeampi ja voi kestää pidempään ihmiselle.

Porauksen työmalli

On osoitettu, että tällä tavalla valmistetut paalut tai pylväspohja ovat kestävämpiä kolminkertaisempia kuin lieriömäisen rakennustekniikan käytössä.

Tämä tekniikka on niin yksinkertainen, että se sopii sekä rakentajille että keskivertokahalle, joka haluaa talonsa kaupungin ulkopuolella.

Yksi tärkeimmistä eduista, joita itse teknologialla ja TISE-porauksella on, on jäätymisvastus ja kyky työskennellä missä tahansa säässä.

Tämä sopii erityisesti talonrakentajille, sillä talvella on joskus tarpeen keskeyttää työ kylmän sään vuoksi.

Työkalun toinen etu on se, että ei ole vaikeaa tehdä poraa omiin käsiinsä - se voi mennä jopa halvemmaksi kuin ostaa kaupasta ja laatu ei kärsi tai edes parane.

Lisäksi työkalu on helppokäyttöinen - käyttöohjeilla voit nopeasti selvittää ja päästä työhön.

Porauksen rakenteen ytimessä on liikuteltavaa ja itseporaavia töitä, joita tarvitaan paalujen reikien tekemiseen paaluille.

Myös laitteen rakenteessa on:

 • ajaa (löysäämään maaperä);
 • kampi pyörimistä varten;
 • sauva (se säätää reikien syvyyttä);
 • taivutusliuska (paalujen reikien laajentamiseksi).

Kaikki nämä komponentit ja takaavat helppokäyttöisen suunnittelun. Porauskoneen vastaanotin on yleensä halkaisijaltaan noin 250 mm (mikä on yhtä suuri kuin tehtyjen reikien halkaisija).

Koska maavastaanottimen muoto on sylinteri, syvennykset ovat pystysuorat. Rakenne ohjata pintaa ei poiketa, jos se kohtaa kovempia kiviä.

Maaperä puolestaan ​​on otettu leivinjauheen sormien avulla. Lapi nousee johdon avulla painon vaikutuksesta ja taitettavan jalustan kiinnitys tehdään tapilla.

Lisäksi laitteen komponentit ovat noin 110 cm pitkä, mikä helpottaa kahvan kiinnittämistä kumpaankin.

Alla on piirustus laitteen rakenteesta.

Kuinka tehdä tällainen laite?

Poraa TISE tehdä se itse, tarvitset osan putken, sen halkaisijan tulisi vaihdella 25 - 32 cm.

Jotta työkalu pystyy leikkaamaan maaperän, tarvitset puoli levyä pyörösahasta. Nämä kaksi materiaalia muodostavat kiinnikkeen perustan, mutta sen lisäksi tarvitaan lisävälineitä.

Porauksen ja kiinnittimien jäljellä olevat osat:

 • hitsauslaitteet;
 • metallinen sauva kahvalla (jos tarvitset syvempää reikää, niin sinun täytyy olla muotoilu, jota voidaan laajentaa ja pidä);
 • osa putkesta, joka on valmistettu metallista (reiät tehdään maahan leveydeltään);
 • kolme metallirenkaista;
 • metallipalkki (porauslevyn ohjaamiseksi);
 • metallilevy;
 • pyöreä sahanterä (kaksi puolikkaata);
 • maali metalli-korroosiolta.

Kuten näette, ei ole erityisen eksoottisia materiaaleja - kaikki tämä löytyy kotona, jos henkilö rakentaa maalaistalon.

Kuten edellä mainittiin, työkalun perusta on putki vesihuolto, jota tarvitaan maaperän kertymiseen.

Poraa TISE omilla kädillä, on suositeltavaa olla käsillä kuva tai piirros laitteesta, joka on annettu edellä, jotta saisit elävästi esimerkin siitä, miten se näyttää.

Niinpä tällaisen laitteen valmistamiseksi tarvitset ensin hitsata sahan puoliskot kevyellä kulmalla lähemmäksi metallipalkin päätä.

Sinun ei tarvitse unohtaa, että hitsauksen pitäisi olla vaakasuora ja jättää kärki. Tuloksena saadaan kaksi osaa, jotka suorittavat leikkaustoiminnon.

Tällöin sahan kaksi osaa tulisi kiinnittää putken osaan, joka kertyy maaperään porauksen aikana.

Sitten sinun täytyy hitsata leikkureita, jotka auttavat tekemään reikiä kovaa maata epäsuotuisissa sääolosuhteissa.

Leikkurit on hitsattava varastoputken ulkopuolelle. Murskainten määrä voidaan tehdä halutulla tavalla kahdesta kuuteen kappaleeseen. Niiden määrää vaikuttaa maaperän tyyppi ja sääolosuhteet, joita laite on suunniteltu.

Reiän pohjalla oleva puolipallon muotoinen ontelo on tarpeen hitsata kolme metallilenkkiä - metallinauhalla ja tankoilla.

Nauhalle tarvitaan silmukka, joka muodostaa puolipallon. Periaatteessa silmukka voi olla varsin tasainen, tärkeintä on, että se voi luoda hyvän perustan talon perustalle.

Pylväs on kiinnitettävä levyn päähän.

Tämän seurauksena saranoiden ja palkin ansiosta sahan leikkaavia osia voidaan tarvittaessa nostaa ja laskea.

Reiän pohjassa oleva puolipallon leveys voidaan kiinnittää, jos hitsataan enemmän ompeleita poratangolle.

Hyvin säde riippuu myös siitä, kuinka pitkälle levy laskeutuu, mikä on kiinnitetty poraukseen. Kun pora TISE on valmis, voit maalata sen korroosiota vastaan.

Alla on kuva siitä, miten porauksen kaksi osaa on kytketty.

Rakennustyypit ja käyttötavat

Työkalun suunnittelua voidaan muuttaa harkintasi mukaan. Esimerkiksi, voit kiinnittää erityistä auraa maaperän löystymiseen ("koirien" tai rippereiden).

Kaksi tällaista pystysuoraa kulmahampaata riittää poraukseen. Liitä ne vain lähelle toisiaan ja vaakasuoraan asentoon - tämä pysäyttää maaperän vuotamasta takaisin, kun taas maa on hyvin koottu.

Rippers on hyödyllinen kaikentyyppiselle maaperälle, mutta niitä tarvitaan erityisesti raskas maaperä, kun erittäin terävät leikkausreunat eivät ole erityisen tärkeitä.

Ehkä heidän taipumuksensa on tässä tärkeämpi, jotta saadaan lisää maata. Jos maaperä sisältää paljon pieniä kiviä, niin reunojen välissä on suurempi etäisyys, jotta kivet eivät tukkeudu laitteeseen.

Normaalikokoisten maaperän keräämistä kivistä maaperästä tarvitaan myös rippereitä. Maaperä, jolla on korkea savi, tarvitaan myös rippereitä.

Tällainen porata ei voi selviytyä pelkästään kivillä vaan myös pienillä puiden juurilla.

Tällaisen työkalun käyttäminen on melko helppoa. Ensin sinun on merkittävä porauspaikka maahan ja irrota yläosa avataksesi maata.

Tämän jälkeen sinun on asetettava pora paikkaan, jossa kuopat ovat, ja pyöritä myötäpäivään. Tämän toimenpiteen aikana taajuusmuuttaja on täynnä maata.

Ajoittain sinun täytyy saada laite ja puhdistaa se pois maasta. Kun haluttu kuopan koko on saavutettu, laske rippaajat ja laajenna reikää pohjalla pyörimisliikkeillä.

Sitten ruberoidilasi ja liittimet asetetaan valmiiseen reikään ja sitten se kaadetaan betonilla kaivon yläosaan.

Alla on piirustus porauksen käytöstä.

Kuitenkin käytön helppoudesta huolimatta tällaisten laitteiden käytössä on joitain vivahteita.

Jos haluat esimerkiksi säilyttää säätöpurun samassa paikassa ja olla syvempää, kääntäkää laite vastakkaiseen suuntaan (vastapäivään).

Sinun tulisi myös säätää leikkausreunojen kaltevuutta niin, että maa kaadetaan taajuusmuuttajaan.

Tietenkin, kotitekoinen säätiö pora on sen haitoista. Esimerkiksi tällainen työkalu ei tee täydellisiä reikiä paaluille, mutta tämä ei useinkaan ole kovin tärkeä, koska paalut ovat lujasti kiinni ja pitävät taloa.

Lisäksi kotitekoista ruuvia voidaan parantaa edellä kuvatuilla menetelmillä ja sovittaa se maaperätyyppiin.

Tietenkin, valmis työkalu jotain ylittää kotona valmistetun kiinnityksen.

Mutta hyvin harvat ihmiset tarvitsevat poraa koko ajan - harvaan käyttöön, itse tehty asia on hieno.

Monille ihmisille tällainen porata on hieno löytää, koska siinä ei ole paljon materiaaleja, vaan se on suhteellisen helppo tehdä itse.

Lisäksi tämä menetelmä on melko ympäristöystävällinen ja turvallinen maaperälle ja maaperälle, koska se ei estä kallioiden liikkumista.

Ainoa asia, joka voi aiheuttaa vaikeuksia tällaisen poran ja teknologian käyttämisessä, on tarve lämmittää säätiötä niin, että tuleva talo ei jäätyy.

Poraa tee-itse-piirustukset

Kun rakennat pino- tai pylväspohjan, et voi tehdä ilman Tise-porausta, jota voit ostaa erikoistuneessa myymälässä tai voit tehdä sen itse piirustuksen avulla. Kaikki tarvittavat järjestelmät ovat Internetissä, ne ovat julkisesti saatavilla lukemiseen.

Tise-teknologian edut

Tise-tekniikkaa käytetään useimmiten yksittäisissä rakenteissa. Tämä menetelmä on nopeasti saavuttanut suosiota sen monipuolisuuden ja lisääntyneen lujuuden ansiosta, joten sitä voidaan käyttää käytännössä millä tahansa maaperällä. Tämän teknologian tekemä säätiö on kestävä.

Tätä menetelmää sovellettiin laajalti erilaisten poikkeuksellisten ominaisuuksien ansiosta, joita voidaan käyttää tavanomaisissa talonrakennustöissä ja laaja-alaisesti työntekijöiden ryhmissä.

TISE-porauksen luoma pylvään kantavuus on useita kertoja suurempi kuin normaali sylinterimäinen

Joten sillä on monia etuja, jotka erottavat sen kilpailevista tekniikoista:

 • alhainen hinta yhdessä erinomaisen laadun kanssa;
 • tuloksena olevan perustan suuri lujuus;
 • hyvä lämpöteho;
 • maaperän mahdollinen rakentaminen erilaisissa ilmasto-olosuhteissa;
 • erinomainen jäätymisvastus;
 • täytäntöönpanon helppous lyhyessä ajassa.

Kaikki tämä edistää klassisen Tise-tekniikan erittäin laajaa käyttöä.

Poran Tise-F rakenteen rakenne

Tämän tekniikan perustuksen rakentamisen tärkeimmät työvälineet voidaan pitää säädettävänä muotona ja samoburina, minkä ansiosta tämä menetelmä sai nimensä. Bur Tise-F: tä käytetään kaivojen poraamiseen paaluille, joilla on jatkeita pohjassa.

Työkalu koostuu:

 • kahvat pyörimistä varten;
 • sauvat (pää- ja jatko-osat) porauksen syvyyden säätämiseksi;
 • maavaraaja (akku) irrottamiseen ja maaperän saantiin;
 • taitettavat terät hyvin laajenemaan.

Ne ovat muotoilun piirteitä, jotka takaavat käyttömukavuuden.

Kaikki työt suoritetaan seuraavien periaatteiden mukaisesti:

 • pituuden säätö suoritetaan tangon liukuosuuksien vuoksi. Jokaisen kappaleen pituus on 110 cm;
 • kahva on helppo laittaa mihinkään niistä;
 • kiinnikkeet vahvistavat jokaisen osan;
 • maavastaanottimen halkaisija on 250 mm, suunnilleen syvennysten halkaisijan mukaan;
 • käyttölaitteen sylinterimäinen muoto muodostaa kuoppien pystysuoran asennon;
 • ohjainpidike pitää määritellyn suunnan esteinä;
 • maaperänäytteenotto suoritetaan levyt ja leivinjauhe;
 • kiinnitys saranoitu jalka säiliö tapahtuu pulttien avulla;
 • johto auttaa nostamaan lapion, lasku tapahtuu omalla painollaan.

ominaisuudet

Erikoismyymälöissä voit ostaa kaksi versiota Tise-viistosta, jotka eroavat vain taajuusmuuttajan suunnittelusta.

Kevyissä maissa yksi henkilö selviytyy porauksesta, ja savimassalla on tarpeen työskennellä yhdessä

Vakiotyökalun yleiset yksityiskohtaiset ominaisuudet ovat taulukossa:

Poraaminen omalla kädelläsi

Bur Tise voidaan tehdä omalla kädellä piirustuksen mukaan. Tätä varten käytä putkipalaa, jonka läpimitta on 25 - 32 cm. Leikkauselementissä voit käyttää sahanterää leikattuna puoleen.

Vaaditut materiaalit

Tise-porauksen itsensä tuottamiseksi ei voida tehdä seuraavia välineitä ja materiaaleja:

 • myllyt;
 • hitsaus kone;
 • sähköporakoneet;
 • siveltimet;
 • noin 20 cm vesiputkista, halkaisija noin 32 cm;
 • muotoinen putkiosa 40x40 mm, kaksi kappaletta, joiden pituus on 150 cm;
 • metalliset nauhat, joiden koko on 5x25 cm, paksuus noin 3 mm;
 • metalliset nauhat 3x120 cm, 2 mm paksut;
 • 22 cm halkaisijaltaan sahanterä;
 • nylonjohtimen pituus on 300 cm;
 • korroosionestomaali.

Valmistusmenetelmä

Porauksen perusta on vesiputki, jonka läpimitta on 15-20 cm, joka on maaperän keräys.

TISE-porauksen rakenne ja materiaalit antavat sinun tehdä omat kätesisi yksinkertaisin työkalu

Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • hitsataan kaksi pystysuoraa levyä 40 mm: n välein vesiputken yläosaan;
 • työnnä hitsattujen levyjen väliin ja hitsataan profiili. Tämä on porauksen pääakseli;
 • leikkaa puolet sahanterästä hiomalla;
 • putken alapuolelle noin 15 °: n kulmassa, hitsataan sahanterän kaksi puolta. Hitsauta puoli rungolle leikkaavalla reunalla ja toinen akseliin;
 • muodosta profiili, jonka sisäpuolinen koko on hieman suurempi kuin profiiliputki käyttäen metalliliuskaa. Jos profiili on neliömäinen, on tarpeen hitsata reikä, jonka läpimitta on 8 mm ja laita se profiiliin. Se on suunniteltu liikuttamaan auraa;
 • toisen metallinauhan taivutuksesta kaksi U-muotoista profiilia, joiden mitat ovat 40x40 mm;
 • heitä ne akseliin niin, että neliö käännetään sisään, johon on lisättävä palkin jatke. Joten tuloksen pitäisi olla, että yksi profiili on kiinnitetty yläosaan, toinen pohjaan, noin 50 cm;
 • leikkuulaitteiden sivuilta työnnä vanha porakone akseliin, jonka läpimitta on noin 20-25 mm ja hitsata;
 • hitsatun levyn reunoissa tehdään kaksi silmukkaa, joiden halkaisija on 8 mm. Tässä osassa aura asetetaan tulevaisuudessa;
 • leikkaa osa metallista, jonka pituus on 12 cm pitempi kuin putken säde;
 • Poraa tämä osa tekemällä reikä, jonka halkaisija on 8 mm ja hitsata silmukka keskellä;
 • Kiinnitä aura terä saranoihin ja kiinnitä johto terän keskelle. Kun se nousee ylöspäin, aura terä painetaan tangon akseliin ja kun johto vapautuu, terä putoaa ja tästä johtuen reiän pohjalle syntyy pallon laajeneminen;
 • Hitsauta pituus noin 60 cm, joka pyörii Tise-porausta akselin jatkeeseen.

Valmiit rakenteet on puhdistettava lian, rasvanpoistosta ja pinnoitetusta korroosionestomaalilla.

Miten hakea

Jotta tukirakenteelle voitaisiin luoda säätö, ruuvipurkki on sijoitettava ennalta merkittyyn paikkaan ja pyöritettävä siten, että maa otetaan talteen leikkuulaitteen ajossa.

Kun se on täytetty, porata otetaan ja puhdistetaan maaperästä. Kun vaadittu syvyys on saavutettu, aura on vapautettava ja pyöritettävä alemmaksi laajentamiseksi. Valmistetussa kuopassa on tarpeen asentaa lujitemuovia, lasi kattoma- teriaalia ja kaataa kasa betoniperunan alla.

Käsityöläiset ovat luoneet koko joukon erilaisia ​​malleja, joiden avulla maaperässä he tekevät sisennyksiä, joilla on laajeneminen alla puolipallon muodossa.

Vihjeitä ja salaisuuksia

Tällainen työkalu voidaan helposti tehdä käsin ja tarvittaessa muuttaa muotoilua ja mukauttaa sen välttämättömiin olosuhteisiin riippuen siitä, millaisen maaperän se osa on rakennettava. On selvää, että jos laajennamme syvennystä alla, on joka tapauksessa syntynyt joitain haittoja muodostuneessa reiässä.

Joten, on suositeltavaa kuunnella neuvoja käsityöläisten:

 • porauksen käyttämistä vaikeissa maissa sinun ei pitäisi oikein teroittaa saumojen reunoja;
 • jos maaperässä on paljon kivia, joiden läpimitta on enintään 5 mm, niin reunojen välistä etäisyyttä on lisättävä. Tällöin ne eivät tule vastaanottimeen, muuten kivet pysyvät jatkuvasti hampaissa;
 • Maaperän löystymisen vuoksi on tarpeen valmistaa muutamia koiria putkessa. Ensinnäkin se koskee savimaita, ja se on suositeltava myös löyhälle maaperälle;
 • jos etuhampaiden reunat sijaitsevat lähelle toisiaan, niin tällainen työkalu helposti estää maata rikkoutumasta.

Bur TISE sopii helposti pieniin puunjuuriin ja työntää yksittäisiä kiviä jopa 5 cm: n korkeuteen

Tällaisen työkalun käyttäminen on melko yksinkertaista.

Jos kuitenkin päätät, ettei tuhlaa aikaa työkalun valmistukseen, voit ostaa sen erikoistuneessa myymälässä, jossa tarvittavat mitat ja kokoonpano.

Kun ostat tämän työkalun, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin:

 • kahvan pituus ja onko sitä mahdollista lisätä työmukavuuden parantamiseksi;
 • leikkaamisesta vastuussa olevan osan halkaisija, mikä määrää tulevan syvennyksen halkaisijan;
 • metallikomponentin laatu;
 • paino. Loppujen lopuksi sitä pienempi pora, sitä mukavampaa voit työskennellä.

Joillekin, koska prosessin kustannukset ja monimutkaisuus lisääntyvät, on parempi vuokrata pora.

Mutta jos se on tarpeen uudelleenkäytettävissä töissä, on mahdollista ostaa perustapora Tise-F, sekä rautakaupoissa että markkinoilla ja valtuutetuilta jälleenmyyjiltä.

Hinnat riippuvat tiettyä tyyppiä ja vaihtelevat Moskovasta 3,500-5 000 ruplaa. Alueen mukaan hinta on hieman erilainen.

Uusien mallien keskimääräiset kustannukset ovat taulukossa:

Bur Tise on välttämätön työkalu, joka on tarkoitettu kaivojen rakentamiseen pino- tai pylväsperustaan. Bur Tise voidaan aina ostaa erikoistuneessa myymälässä, ja voit yrittää tehdä sen itse piirustusten mukaan samalla säästämällä kaiken rakentamisen.

Lisätietoja Tise-perusporan valmistuksesta, joka on tarkoitettu paalujen kaivojen poraamiseen, näet omalla kädelläsi videossa:

Uusinta teknologiaa rakentamisessa ja korjaamisessa - V. Kotelnikov - 234 ruplaa - linkki kirjan tarkistamiseen
Teemme arvioita rakentamisesta ja korjaamisesta - Vadim Ponomarenko - 352 ruplaa - linkki kirjan tarkistamiseen
Modernin suunnittelijan viitekirja - Gennady Verzhbovsky - 280 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

Monoliittisen betonin ja teräsbetonin tekniikka - Nikolay Evdokimov - 1 246 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

 • Valmistusmenetelmä
  • Hakumenettely

Alhaisen asuntotuotannon rakentamiseen keksittiin TISE-teknologia - laitteet, jotka optimoivat rakentamisen menetelmän, perustan luomisen jälkeen. Yksi näistä laitteista on TISE-pora, joka on helppo tehdä omalla kädellä. Tämän laitteen avulla kaivoja porataan ja luodaan paaluja, jotka ovat pino-nauhan perustuksen tukijärjestelmiä. Tämän rakenteen perusta, kunnioittaen lujuusominaisuuksia, mahdollistaa sen rakentamisen kustannusten pienentämisen lähes kolmella kerralla.

TISE-poran laitteen rakenne.

Poran TISE itse voidaan tehdä itsenäisesti putkesta, jonka läpimitta on 25 - 32 cm. Leikkauselementtinä voit käyttää sahanterää, joka on leikattu puoliksi.

Sen valmistukseen tarvitaan seuraavat työkalut ja materiaalit:

Järjestelmävaihtoehdot kyntävät poraa.

 • Bulgaria;
 • hitsaus kone;
 • sähköpora;
 • siveltimet;
 • noin 20 cm vesiputkesta, jonka läpimitta on noin 32 cm;
 • muotoinen putkiosa 40x40 mm, kaksi kappaletta pituudeltaan noin 150 cm;
 • metallinen nauha, jonka koko on 5x25 cm, noin 3 mm paksu;
 • metallinauha 3x120 cm, 2 mm paksu;
 • 22 cm halkaisijaltaan sahanterä;
 • nylonjohtimen pituus on 300 cm;
 • korroosionestomaali.

Porauksen perusta on vesiputki, jonka leveys on 15-20 cm, mikä on maaperän keräys. Valmistusjärjestys on seuraava:

TISE-poran käyttöjärjestelmä.

 1. Vesiputken yläosassa (keskellä) kaksi levyä hitsataan pystysuoraan 40 mm: n etäisyydellä.
 2. Rungon keskellä (hitsattujen levyjen väliin) työnnetään ja hitsataan profiilia, tämä on päätytyökalun akseli.
 3. Sahanterä (sen leikkausosa) leikataan puolikkaalla hiomalla.
 4. Putken alapuolelle noin 15 ° kulmassa hitsataan kaksi puolta sahanterästä. Leikkuureunan toinen puoli on hitsattu runkoon ja toinen akseliin.
 5. Profiilia, jonka sisäpuolinen koko on hieman suurempi kuin profiiliputki, on tehty metallinauhasta. Reikä, jonka halkaisija on 8 mm, hitsataan neliöprofiiliin ja se asetetaan profiiliin (toimii auran liikuttamiseksi).
 6. Kaistaleesta taivutetaan kaksi U-muotoista profiilia, joiden sisäinen koko on 40x40 mm.
 7. U-muotoiset profiilit on hitsattu akseliin siten, että ne muodostavat sisemmän neliön, johon sitten työnnetään jatkopalkki. Yksi profiili keitetään palkin yläosaan ja toinen on noin 50 cm etäisyydellä siitä.
 8. Leikkuulaitteiden puolelta on asetettu vanha poran, jonka läpimitta on noin 20 - 25 mm, akseliin ja kiedottiin (käytetään keskiön keskittämiseen).
 9. Hitsatun levyn reunoille lähemmäksi kehon reunaa kaksi silmukkaa hitsataan halkaisijaltaan 8 mm (aura kiinnitetään niihin).
 10. Metallilevy, joka on 12 cm pitempi kuin putken säde, leikataan metalliliuskasta (aura).
 11. Auran terän toisella puolella porataan reikä, jonka halkaisija on 8 mm, ja silmukka on hitsattu keskellä.
 12. Aura terä on kiinnitetty saranoihin ja nylonjohto kiinnitetään silmukkaan terän keskellä. Jos johto nostetaan ylöspäin, auran terää painetaan sauvan akselia vasten ja kun johto vapautuu, terä laskeutuu ja reiän pohjalla muodostuu pallomaista laajentamista.
 13. 60 cm: n pituinen poikkipalkki on hitsattu akselin jatkeeseen, jonka kanssa TISE-porata pyörii.
 14. Valmis muoto puhdistetaan lian, rasvanpoiston ja peittämällä korroosionestomaalilla.

Takaisin sisällysluetteloon

Yläreunan muodostamiseksi pora sijoitetaan merkittyyn paikkaan, sitä pyöritetään siten, että leikkausosa poraa maata taaksepäin. Taakan täytön jälkeen se poistetaan ja puhdistetaan maaperästä.

Kun saavutetaan ennalta määrätyn syvyyden, aura vapautuu ja kun keho pyörii vastakkaiseen suuntaan, kuopan alaosassa syntyy pallonpuolisko.

Armouria, lasi katemateriaalia ja paalua perustuskannatin alla kaadetaan betoniin kaivoon.

Ammattitaitoiset käsityöläiset loivat runsaasti erilaisia ​​malleja, joiden avulla reikiä tehdään maan päällä ja puolipallon laajennus alaosassa.

Itsekantava PISE Pori auttaa sinua nopeasti ja alhaisin kustannuksin luoda laadukas pino-ja-nauha-säätiö.

Kun omakohtaisen rakennustyön omistaja tarvitsee erilaisia ​​rakennustyökaluja. Yksi niistä on burti TISE. Porat TISE on tarkoitettu maaperän kaivojen tuotantoon pino- tai pylväspohjan rakentamisessa. Sen ansiosta voit nopeasti ja helposti kaivaa kaivon paikoilla tai pylväillä, jotka ovat joko tiukasti lieriömäisiä tai puolipallon muotoisia.

Komponenttien rakentaminen TISE-järjestelmä

Bur TISE koostuu:

 • liukupalkki kahvalla;
 • kaksi leikkaustasoa;
 • maaperän keräilijä;
 • ylimääräiset metalliset nauhat;
 • pystysuorat "sormet" maaperän irtoamista varten.

Bur TISE auralla

Poraa TISE tehdä se itse, tarvitset:

 • metallinen palkki kahvalla. Jos kaivot suunnitellaan syvemmälle, tarvitaan liukuva rakenne, jossa on pidike;
 • pyöreän sahan kaksi puolta;
 • osa metalliputkesta maanpäällisen vastaanottimen aikaansaamiseksi - sen halkaisija on sama kuin kuopan halkaisija;
 • metallilevy;
 • kolme metallilenkkiä ja tanko, joka ohjaa lisäosaa porauslevystä.
 • hitsauskone.

Asennusvaiheet Leikkaa pyörösaha

 1. Pyöreä saha leikataan puoliksi ja hitsataan lähellä tangon päätä vaakasuorassa vaakasuorassa kallistuksessa, irrota ohjainkärki. Näin saadaan kaksi TISE-poran leikkuureunaa.
 2. Suoraan sahanterän puolikkaiden yläpuolella sinun on hitsattava osa tietyn halkaisijan omaavasta metalliputkesta - siitä tulee maavastaanotin, jonka avulla voit tehokkaasti tarttua maaperään kuopan valmistuksen aikana.
 3. Maaperän maaperän ulomman sivun maaperän löystymisen helpottamiseksi pystytään pystysuorat "etuhampaat", mikä mahdollistaa tarvittavien syvennysten aikaansaamisen myös vaikeissa, ongelmallisissa maaperässä. Sijaintipaikasta riippuen pystysuoran "etuhampaiden" määrä voi vaihdella 2-6.
 4. Jotta voitiin muodostaa puolipallon muotoinen ontelo kaivon pohjassa, on tarpeen hitsata kolme metallilenkkiä: tanko, metalliliuska, joka leikkuureunan rooli kaareva reuna muodostaa tarvittavan puolipallon. Se ei välttämättä ole täysin sileä - tärkeintä on, että kasa tai pylväspohjan pohja on suurempi ja siksi vakaampi.
 5. Kiinnittimien ja metallilankojen ansiosta levyn päähän kiinnitetyn metallisen sauvan ansiosta lisäleikkausreunaa voidaan tarvittaessa alentaa ja korottaa.
 6. Kaivon pohjassa olevan alemman puolipallon halkaisija voidaan vaihdella hitsaamalla lisämetallilenkkejä poratangossa. Tuloksena olevan reiän säde riippuu rakennuksen työkalun kiinnityslevyn laskemisesta.

Bur Scheme Auraporan rakenteen muutokset

Maaperän tyypistä riippuen TISE-porata voidaan tuottaa eri muunnelmissa.

 1. Kiviset, raskas maaperä eivät vaadi teräviä leikkausreunoja, mutta niiden kaltevuus on suuri rooli suuren maaperän keräämiseksi kerralla. Tärkeintä on se, että läsnä on useita "laikkuja", jotka mahdollistavat raskas maaperän lieventämisen. Jos maaperässä on pieniä jopa 5 cm: n kiviä, niin leikkausreunojen välinen etäisyys kasvaa siten, että tällaiset sulkeumat helposti pudottavat maavastaanottimeen. Tämä muotoilu on vakiintunut savimaassa.
 2. Kun käytät TISE-poraa irrallisessa maaperässä, tarvitaan lisää löysäämistä - vain kaksi pystysuuntaista koiraa riittää. Rakennustyökalun leikkausreunat tulisi sijoittaa vaakasuoraan ja samaan aikaan lähellä toisiaan varmistaakseen, että maaperä otetaan talteenottimeen. Tämä muotoilu estää taaksepäisen kaatumisen kaivoon.

Porauksen toimintaperiaate

Poraaminen itsellesi ei vie paljon aikaa. Se on myös erittäin helppokäyttöinen. Ennalta merkittyjä paikkoja kaivoissa maahan. Sitten maaperän yläosa poistetaan, maa altistuu. Poran TISE on perustettu aloitusasentoon ja se tasoitetaan pystytasossa maanpäällisen vastaanottimen ansiosta. Kierto alkaa myötäpäivään. Ajoittain on välttämätöntä vapauttaa työkalu kertyneestä maaperästä poistamalla se kuopasta.

Mittaukset suoritetaan nauhamittauksella, joten kun tietty syvyys saavutetaan, käytä ylimääräistä metallilevyä puolipallon muotoisen reiän muodostamiseksi. Porata poistetaan syvennyksestä vain taitetussa tilassa, jotta se ei vahingoittaisi reiän pääseiniä maahan.

Alla on lisätietoja TISE-porauksen suunnittelusta ja sen käytöstä: