Nauha-säätiön organisointiteknologia

Hihna-pohja on rakennusmaailmassa erittäin suosittu rakennuksen perustana. Organisaation teknologia on paljon yksinkertaisempi kuin kasa ja laatta vastapuolella. Kuitenkin, jos otetaan huomioon rakennusmateriaalien työläs ja kulutus, silloin nauha-säätiö on täällä. Joten se vaatii runsaasti betonia, muottien hankintaa ja erikoislaitteiden osallistumista. Tämän tyyppisen perustan asettamiseen on tärkeä rooli ammattitaitoiset työntekijät.

Edellä mainituista vaikeuksista huolimatta nauhan jalusteknologia on välttämätöntä:

 • talot tiiliseinillä, betonilla (materiaalin tiheys on 1300 kg / 1 kuutiometri);
 • rakennukset, joissa kellarin tai kellarin järjestely on suunniteltu;
 • rakennukset, joissa on uhka nopeasta tai epätasaisesta kutistumisesta. Tällöin talo on rakennettu epävakaalle maaperälle tai puolet rakennuksesta on rakennettu yhteen tyyppiseen maaperään ja toisaalta toiseen.

Perustustekniikka, jonka videoorganisaatio ammatillisessa suorituskyvyssä toimii erinomaisena apuna aloittelijoille, siirtää kaikki edellä mainitut kuormat säilyttäen samalla kaiken yllä olevan rakenteen eheyden.

Liuskajohtojen järjestämistä koskevat säännöt

Aiotteko järjestää teippisäätiön? GOST ja SNiP, jotka ovat hyödyllisiä:

 • GOST 13580-85 (1994) perustus teräsbetonilaatan pohjalta;
 • SNiP 2.02.01.83 (1995) rakenteiden perusta;
 • SNiP 3.03.01-87 rakennuksen tukeminen ja sulkeminen;
 • SNiP 3.02.01-87 perustukset, säätiöt ja muut maanrakennustyöt jne.

Tarkasteltuasi sääntelykirjallisuutta ja SNiPs-nauhojen säätiöitä voit luottaa täysin luotettavan rakenteen rakentamiseen.

Nauhatulostuslajit

Liuskajohdon rakentamisen tekniikka sisältää useita vaihtoehtoja rakennuksen perustaksi. Luettelo sisältää seuraavat mallit:

 • butobetonityyppi - se on valmistettu sementti-, hiekka- ja suurikokoisilla kivillä (halkaisijaltaan 300 mm). Tämä sopii erinomaisesti kallioille ja hiekkarannoille. Rakenteen käyttöikä on 150 vuotta. Nauhalementtien asennus toteutetaan SNiP II-22-81 (1995) kiven ja lujitetuilla kivirakenteilla;
 • teräsrunko, täyteaine: sementti, hiekka, sora tai tavallinen rikkoutunut kivi. Tämä kaistaleetusteknologia pidetään luotettavimpana ja sopivana lähes kaikentyyppiselle maaperälle;
 • tiilipohjainen säätiö on edullinen, sopii vain "puoliksi tiilen" rakenteisiin ja puutaloihin. Se ei sovellu maaperään, jossa vedenpitävät kerrokset ovat lähellä.
 • pohjalevyt - vahvuuden ja käytännöllisyyden suhteen ne eivät ole alhaisempia kuin vahvistetut betonivalut. Se on rakennettu tehdasyksiköistä. Teknologia on kuitenkin monimutkainen ja edellyttää erityislaitteiden osallistumista.

Tämän tyyppiset rakennuksen perusteet eroavat toisistaan ​​paitsi teknologialla myös kustannuksilla. Teipin pohjan hinta laattojen perusteella on korkein, mitä seuraa betoniteräsrakenne. Täydennä betoni- ja tiilirakenteen luettelo.

Vaiheita, jotka edeltävät kaistaleen asettamista

Tekniikan kiinnitysnauha koostuu useista eri vaiheista, joiden menettelytavoista säädetään sääntelyasiakirjoissa. Suoraan kenttätyöhön etenee kuitenkin suunnittelu- ja ratkaisutoiminnan vaiheessa, jonka aikana tehdään geologisia ja geodeettisia tutkimuksia. Niiden perusteella määritetään liuskajohdon mitat, syvyyden esiintyminen jne.

Neuvoston. Rakennettaessa taloa jokainen rakentaja joutuu kohtaamaan maanalaisia ​​viestintää. Ne on suunniteltu nesteen, kaasun ja sähkön toimitukseen ja poistamiseen. Tällaisten lineaaristen valtimoiden yläpuolella oleva talo luo kuorman maahan, mikä johtaa lopulta niiden heikkenemiseen. Ennen rakentamista on tarpeen pyytää alueelta topografisia karttoja hallitukselta. Tämä estää tapahtuman tapahtumisen.

Projektin dokumentaation tärkeä osa on tekninen kartta. Tämä on joukko papereita, jotka kuvaavat yksityiskohtaisesti ohjeita työntekijöille, jotka osallistuvat suoraan säätiön rakentamiseen. Lisäksi se sisältää:

 • kuvaus työn tyypistä;
 • näiden teosten suorituskyvyn jaksoista selkeä järjestys;
 • tapahtumatiheys ja kunkin vaiheen aikaväli;
 • kuvataan yksityiskohtaisesti lopullinen tulos sen ominaisuuksilla ja halutulla tyypillä;
 • luettelo tarvittavista välineistä.

Nauhatulostuksen tekninen kartta tarvitsee välttämättä yksityiskohtaisia ​​piirroksia tulevasta rakenteesta, jossa on kaikki sen spatiaaliset parametrit.

tulokset

Joten nykyään rakennusmaailmassa oleva nauha-säätiö on tunnustettu parhaaksi vaihtoehdoksi minkä tahansa mittakaavan rakennuksen ja lähes kaikentyyppisten maaperän järjestämiseen. Erilaisten nauhatalustatyyppien avulla voit valita vaihtoehdon, joka parhaiten vastaa tietyn rakennuksen, maaston ja taloudellisten ominaisuuksien vaatimuksia tulevan rakenteen omistajan ominaisuudessa. Tekniikka kaikentyyppisten nauhojen asettamisesta on monivaiheinen prosessi. Riippuvuustyypistä riippumatta, ennen kenttätyötä tehdään reitityskaavio, tutkitaan topografista karttaa ja lasketaan.

Teippi tehdasvalmisteinen säätiö GOST

Säätiölohkot

PBS-pohjalevyt ovat betonituotteita, joita käytetään perustusten rakentamiseen. Usein niitä kutsutaan kellari-seinälohkoiksi tai kellari seinälohkoiksi (FBS-lohkoja käytetään myös rakentamaan kellareja). Perustablokit ovat kiinteä tuki koko rakennukselle. FBS-lohkot on valmistettu raskasta betonia ja ne ovat suorakaiteen muotoisia. Kun asennat lohkot FBS päällekkäin maahan tai hiekkasyynyyn. Perustablokit FBS siirtävät koko rakenteen kuormituksen perustaan.

FBS-lohkot ovat yksi kolmesta tyyppisestä peruslohkosta. Onttoa ydinlohkoa ja pohjalevyjä, joissa on lovi, joissa on erityinen ura hyppyjohtojen asentamiseksi, jotka asettavat altaaseen. Perustablokkeja FBS käytetään rakennusten rakentamiseen mihinkään ilmasto-olosuhteisiin erilaisilla maaperätyypeillä.

Vahvistettu betonilevynauhat perustuvat raskasbetoniin, ovat lujatuotteita ja ne on tarkoitettu nauhan peruspohjan rakentamiseen. FL: n nauhan perustus yhdistetyssä muodossa on yksi keino rakentaa rakennuksen tai rakenteen perustuspohjaa.

Tyypillisiä tyynyjä (kuten usein kutsutaan laattojen nauhan perustuksiksi) käytetään laajalti maanrakennusten ja mökkien rakentamisessa. Ne asetetaan sisäisten ja ulkoisten pääseinien alle. FL-nauhan perustuksia on käytettävä asennettaessa talon kellariin, autotalliin tai kellariin. Asennetut nauhan perustukset ovat sidottuja yhteen sementtilaastin kanssa.

Säätiönauha GOST 13580-85

Rakennuksen nauhan perustus voidaan järjestää kahdella tavalla:

 1. Monoliittinen rakenne, kun rakennustyömaalla on pystytetty puumateriaali aiemmin kaivettuun kaivantoon valmistetulla pohjalla. Seuraavaksi metalliverkko asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Tällaisen säätiön rakentamisen nopeus riippuu työntekijöiden ammattitaidosta, betoniseoksen oikea-aikaisesta toimittamisesta, betoniseoksen laadusta (kiihdytys- ja jäätymisenestoaineiden esiintyminen tai poissaolo) sekä sääolosuhteet (positiivinen tai negatiivinen ilman lämpötila).
 2. Valmisbetonituotteet (betonituotteet), jotka on valmistettu betonituotteissa, jotka täyttävät kaikki sääntelyvaatimukset, betonimassan laadukas tiivistyminen, tuotteiden kestävyys lämpökäsittelyllä ja valmistusvalvonta.

FL - nauhateos on suunniteltu GOST13580-85: n mukaisesti ja se on teräsbetonilaatta, jonka pituus on 780-2980 mm, leveys 600 - 3200 mm ja korkeus 300-500 mm. Näiden teräsbetonilaattojen tarkoituksena on perustaa asuin-, julkisiin ja muihin rakennuksiin perustuvat rakenteet sekä rakenteiden perustusten rakentaminen (esimerkiksi portaikon rakenteen rakentaminen). Nauhateos on matalan perustuksen rakenteen alaosa ja ottaa kuorman pohjaseinästä ja rakenteista, jotka on rakennettu edellä. Suunnittelulaskelmista riippuen säätiön merkki valitaan erityisellä kuormituksella 1: stä 4: een. Indeksi luonnehtii perustan painetta eri paksuuden seinistä.

Laattojen pohjalevyjen valmistuksessa käytetty betoniluokka on B10, B12.5, B15, B20 tai B25 riippuen laattojen ja ryhmien koosta riippuen kantavuus (1, 2, 3, 4). Jos PL: tä käytetään aggressiivisissa ympäristöissä, betoniluokka vahvuuden, jäätymisvastuksen, vedenkestävyyden ja aggressiivisen väliaineen vastustuskyvyn osalta ilmoitetaan luonnoksessa. Pohjalevyt on valmistettu metallimuotissa, jotka on vahvistettu verkkoihin, joissa on sauvanvahvistusluokka AIII ja BpI-lanka. Metallin kulutus FL: n valmistuksessa on noin 40 kg / m3 betoniseosta. Lopullisen tuotteen pintakategoria ei ole alempi kuin A7.

Levybrändi koostuu aakkosnumeerisesta indeksistä.

Esimerkki tuotteiden merkinnöistä:

12 - pohja nauhan leveys desimaaleina;

24 - hihnan pohjan pituus on pyöristetty decimetreinä;

4 - indeksi kantavuudelle (4,5, 5 tai 6 kgf / cm2, riippuen seinän paksuudesta, joka on kirjonta).

Monoliittiset nauhan perustukset

Piirrokset nauhan monoliittisesta alustasta

Toimii nauhapohjan järjestelystä, aluksi piirustuksen avulla, joka sisältää tärkeimmät rakenteelliset elementit, mitat ja etäisyydet yksittäisten segmenttien välillä. Määritetään pohjalevyn (50 cm) syvyys, eristys- ja vedeneristyskerroksen eristys, joka osoittaa käytettyjen materiaalien (savi, kateaine). Sokean alueen ja kellarin muodostumispaikka on merkitty, lattianpäällystyslaitteen layout on suunniteltu.

Säätiön rakennustyöt tehdään GOST 13580-85: n vaatimusten mukaisesti valmistetuilla teräsbetonilaatoilla. Suunnitelmat soveltuvat käytettäväksi kuivissa ja kosteudeltaan kyllästyissä maissa, ne voidaan asettaa maahan lämpötiloissa -40 ° C, mikä vastaa Venäjän federaation Gosstroyn julkaisussa SNiP 23-01-99 antamia suosituksia.

 • pakkasenkestävyys - GOST 10060-87;
 • betonin lujuus - GOST 10180-90;
 • geometristen parametrien noudattaminen - GOST 13015.0-83;
 • veden imeytyminen - GOST 12730.0-78.

Säätiön tekniikka

 • geologiset tutkimukset - maaperän koostumus, sen jäätymisen aste, maaston tyyppi ja alueelliset ilmastolliset ominaisuudet tutkitaan;
 • merkintä - tulevan rakenteen kulma merkitään ja siitä vedetään kohtisuorat viivat. Viimeinen piste määräytyy neliön mukaan. Alustan minimileveys - 40 cm;
 • pohjakanava - se on muodostettu kahden metrin etäisyydelle talosta, on tarpeen merkintäpisteiden kiinnittämiseen. Se on valmistettu puupylväistä (130cm), verhoiltu ulkotiloilla;
 • maanrakennustyöt - turve poistetaan (syvyys 20 cm), kaivetaan ja kaivetaan ulos, jonka seinät on vahvistettu muottipesuilla;
 • hiekkakuori - paksuus jopa 20 cm. Kaivannon pohja on täynnä sora- ja hienohiekkaa.

Suoritetaan viemäröintityöt, joiden jälkeen pohjalevy kaadetaan. Rakenne on järjestetty ja rakenne vahvistettu, minkä jälkeen valmistellaan ventilaatiota ja viestintää koskevat päätelmät. Pohja täytetään liuoksilla, minkä jälkeen muodostetaan vedeneristyskerros.

GOST 13580 85 teräsbetonilaattojen pohjalevyille: standardit raudoitetuille betonilevyille (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

Ennen rakenteen rakentamista he tutkivat maaperän rakennetta, pohjaveden tasoa, määritetään maaperän jäädyttämisen syvyydellä kylmäkaudella tulevan rakennustyön kohdalla.

Tällöin, kun otetaan huomioon kerrosten lukumäärä, pystytetyn rakenteen painoominaisuudet määräytyvät sen tyyppisen perustan mukaan, jolla ne sitten asentavat rakennusten rakenteet.

Kuva: Levyjen säätiöt (FL) - "tyyny" maan ja rakennusten seinien välillä

Seuraavat maaperät erotetaan toisistaan:

 • Kallio (kova, kova ja vahva kalloyhteys);
 • Karkeat (harsomattomat, "paljaat");
 • Sealed (suuri osuus kasvien saostuksesta - jopa 60%);
 • Hiekka (kuiva kuiva);
 • Savi (sidottu, turvotus).

Maaperän rakenteellinen luokittelu, niiden yksityiskohtaiset ominaisuudet ja koostumus löytyvät normatiivisesta asiakirjasta GOST 25100 95 "Maaperä. Luokittelu. "

Määritä maaperän tyypin ja kunnon mukaan suunnittelun aikana optimaalinen säätötyyppi ja suorita laskut kuormille. Sen lujuus ja kestävyys riippuvat rakennuksen oikein valitusta maanalaisesta osasta. Rakenteen perusosan väärän valinnan hinta on koko rakenteen toiminnan haavoittuvuus ja hävittäminen.

Perustajien päätyypit on esitetty taulukossa:

Yksityisillä, matalilla rakennuksilla käytettävät syytyypit

Yksityinen kehittäjä, joka rakentaa talon omiin käsiinsä, voi parantaa maaperän tilaa ennen talonsa perustamista suorittamalla valmistelevia töitä sen tiivistämisessä (rullaa, tampingia, syvä tyhjennys).

Artikkelin aiheessa yksityiskohtaisempia tietoja löytyy rakennusasiakirjoista, normeista ja säännöistä:

 • GOST 13580 85 "Vahvistetut betoniliuskat. Tekniset olosuhteet.
 • SP 50 - 101 - 2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen".
 • SN ja P 3.02.01 - 87 "Maanrakennukset, säätiöt ja säätiöt".
 • SN ja P 2.02.01 - 83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet".
 • SN ja P 2.03.11 - 85 "Rakennusrakenteiden suojaus korroosiolta".

Standardit betonielementteihin (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

GOST 13580 85 pohjalevyille - tämä on tärkein standardi, joka säätää niiden käytön, mitat, parametrit ja vaatimukset.

GOST FL-pohjalevyjen mukaan tällaisia ​​levyjä käytetään kaistaleissa, esivalmistetuissa rakennusten ja rakenteiden maanalaisissa perustuksissa. Niiden päätavoitteena on lisätä jalanjälkeä laajentamalla kellarialueita. Tämäntyyppistä pohjaa käytetään pitkään, erittäin laajalti käytössä Neuvostoliiton asuntorakentamisessa.

Asiakirjan johdanto-osassa määritetään, että niiden käyttö on mahdollista sekä kuivassa että vedessä kyllästyneessä maaperäkartossa, jossa ei ole aggressiivista vaikutusta betonituotteisiin.

Standardin käyttöönotossa tämän rakennusmateriaalin käyttölämpötila ja seismiset raja-arvot on ilmoitettu СN: n ja P 2.01.01 - 82: n mukaan "Rakentamisen ilmasto ja geofysiikka":

 • pystysuorissa rakenteissa, joissa on seismisyyksiä enintään 9 pistettä;
 • ilman lämpötiloissa -40 celsiusasteeseen saakka.

Asiakirja sallii tällaisten levyjen käytön ja alhaisemmissa lämpötiloissa aggressiivisemmassa pohjavedessä niiden lisäsuojauksen edellyttäen, että noudatetaan СN: n ja P 2.03.01 - 84, СN ja П 2.03.11 - 85 vaatimuksia.

Vahvistettu betonipäällysteiden vedeneristys FL - laudoilta ja FBS (seinien pohjapaneelit)

FL: n tärkeimmät vakiokokot ja materiaalikulutus

GOSTissa on esitetty seuraavat kaaviot ja taulukot pohjalevyjen mitoilta, niiden muodolta ja materiaalin kulutukselta:

FL 60: n ja 80 - 320 leveän (cm)

Taulukko: Materiaalien mitat ja kulutus FL: n tuotemerkin mukaan

Levyn päämitat,

Levyn paino (referenssi), t

Neljä FL - levyryhmää niiden kantavuudella

Käytetään betonirakenteiden esivalmistettuja nauhan perustuksia:

 • kun rakennuksiin suunnitellaan kellareita;
 • kivi-, tiili- ja betonirakenteisten seinien rakennuksissa, joissa on suuret tiheysindeksit (yli 1000 kg / m3);
 • jos suunnitelmissa on suunniteltu raskaita betoniteräksiä;
 • joilla on erityyppisiä maaperä, jotka ovat mahdollisesti vaarallisia epätasaisille pohjarakenteen sedimentteille.

Pohjaan pohjaan pohjautuvaa pohjaa kutsutaan pohjaksi. Se on kauttaaltaan, että koko säätiön rakenteen kuormitus, seinät, katot ja muut rakenteet, jotka perustuvat esiladattujen nauhojen perustuksiin laatoista, siirretään. On selvää, että sallitut kuormitukset, PL-levyt ja seinät ovat suoraan verrannollisia toisiinsa.

Laite, kokoonpanotekniikka nauhamaiden avulla FL - levyjen ja FBS - lohkojen avulla

Taulukon muodossa oleva asiakirja antaa painearvojen (kgf / cm2) suurimmat numeeriset arvot riippuen itse PL: n leveydestä - levystä ja siihen kiinnitetyn seinän paksuudesta. Näistä arvoista voidaan havaita, että FL: n kantokykyä voidaan jakaa neljään ryhmään.

Taulukko: PL - levyjen kantavuuden riippuvuus seinän paksuuteen

Levyn leveys, mm

Seinän paksuus, ei väh. Mm

Suurin sallittu paine alustalle MPa: ssa (kgf / cm2), ryhmille laakerikapasiteetilla

Lujitettavat betonilaatat vahvistetaan vaaditun kantokyvyn vaatimusten mukaisesti korkealaatuisten lujittavien metallituotteiden avulla.

Kellarilevyjen vahvistaminen itse riippuu niiden geometrisista mitoista. Käytetään seuraavia vahvistusmenetelmiä:

 • hitsattu metalliverkko levyille, joiden leveys on 600-1600 (mm);
 • lohko 2 hitsattua silmää - leveys 2000 - 3200 (mm).

GOST 13580 85 suosittelee näytteenottoa teräsbetoniteräksen luokkiin, niiden koot ja muodot. Asiakirjassa esitetään levyjen vahvistusverkon lohkon asettelu.

Lujittavan verkon lohkokaavio: 1 - alempi silmäkoko (luokka H); 2 - ylempi ruudukko (luokka B); 3 - työvälineet

Lohkoissa hitsatut liitokset saavat korvata neulotut.

Levyjen asentamisen helpottamiseksi esivalmistettujen nauhojen pohjalla, ne toimitetaan teräs-asennussaranoilla. Yhden kiinnitystelineen teräsnäyte, normatiivista työtä, erittely on esitetty tarkasteltavana olevassa standardissa.

FL - levyjen merkintä ja merkintä

Tämä GOST määrittelee vaatimuksen kyseistä teräsbetonituotantoa valmistavalle valmistajalle, nimeää sen ja merkitä sen GOST 23009 78 "betoni- ja betoniteräsvalmisteisten rakenteiden ja tuotteiden mukaisesti. Legend (tuotemerkki) "ja GOST 13015.2 81" Betoni- ja teräsbetonirakenteiden rakenteet ja tuotteet. Merkintä ".

Kaistaleen levyn levyille merkitään kirjainten ja numeroiden ryhmiä, jotka on erotettu välimerkkien (pisteiden, väliviivojen) avulla. Esittelemme taulukkomuodossa, mikä tarkoittaa tiettyä aakkosnumeerista ryhmää merkinnässä:

Ryhmäkohtaiset merkinnät

Mitä ja mitä parametreja tarkoittaa

 1. Teräsbetonirakenteen nimi (FL)
 2. PL - levyjen leveyden ja pituuden pyöristetyt mitat

Esimerkki: FL 16,24, FL 20,8

Merkintöjä tulee etsiä betonituotteiden pintojen päätypinnoilla.

Merkintä ja merkintä viimeistellyissä rautabetoni PL - laudoissa

Betonibetonilevyjen esivalmistettujen perustusten rakentaminen

Levyjen ja lohkojen esivalmisteiden levittäminen

Ohjeet ja asennusvaiheet:

 1. Valmistelutyö: laskelmat ja suunnittelu, tulevan rakennustyön selvittäminen, säätiön merkintä.
 2. Merkitsemällä säätöakselit, tehdään kaivaus.
 3. Kaivantoja käytetään putkien asentamiseen, järjestelemiseen, tampingiin ja tasoittamiseen. Kaivot, joissa valitaan ylimääräinen maa, kaadetaan. Jos ilmakehän vettä kertyy, se poistetaan. Tarvittaessa sora, karkea hiekka tai murskattu kivi kallistuvat kaivannon pohjaan.

Hiekka on parhaiten tamped kanssa vibroplate.

 1. Rakennustyömaalla varastoidaan tarvittava määrä PL-laskutoimituksia - levyjä ja FBS-lohkoja.

Noudata sääntöjä ja turvaohjeita.

Älä ylitä levyjen ja lohkojen pinon kokoa, riviä.

Älä aseta tätä rakennusmateriaalia lähelle ojankauloja (ei alle 1 m).

 1. Nosturin avulla "kiinnitys" kiinnityskorvakkeille levyt asetetaan kulmien alareunaan kaivojen pohjasta.
 2. Asettelujen saranat ovat 4 - 6 levyjen asentamisen jälkeen samassa tasossa (voi olla pienempi). Horisontaalilevyjen ja pystysuorien kohtisuorien kulmien oikeellisuutta seurataan jatkuvasti mittaustyökaluilla.
 3. Kun esikuorittu perustusnauha on asetettu, vahvistaminen suoritetaan levyjen päälle.

Ainoastaan ​​luokkiin kuuluvia varusteita sovelletaan: A - III, A - I

 1. Asennetun keräysnauhan, jossa on vahvistettu vyö, on pinottu ligaatiolohkoilla FBS.

Älä peitä seuraavan ja edellisen rivin saumoja.

 1. Suoritetut korkealaatuiset vedeneristysnauhat, jotta estetään metallisten sulkeutumisen korroosio betonikuoren tuotteissa.
 2. Tee täyttökerros kerroksittain säännöllisin tiivistein.

Kun täytät kylmällä kaudella, älä käytä jäädytettyä maata.

On syytä ottaa mukaan ammatilliset suunnittelijat, rakennusalan asiantuntijat perustusten suunnitteluun ja heidän valintansa mukaan.

Erityistä huomiota kiinnittäessäsi ja asettamalla lujitetut betonilaatat ja lohkot tulee kiinnittää asennuslenkkien kuntoon. Kattorakenteiden raskaiden teräsbetonituotteiden on luonnollisesti noudatettava sääntöjä ja turvallisuusvaatimuksia.

GOST 13580 85 teräsbetonilaattojen pohjalevyille: standardit raudoitetuille betonilevyille (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

Ennen rakenteen rakentamista he tutkivat maaperän rakennetta, pohjaveden tasoa, määritetään maaperän jäädyttämisen syvyydellä kylmäkaudella tulevan rakennustyön kohdalla.

Tällöin, kun otetaan huomioon kerrosten lukumäärä, pystytetyn rakenteen painoominaisuudet määräytyvät sen tyyppisen perustan mukaan, jolla ne sitten asentavat rakennusten rakenteet.

Kuva: Levyjen säätiöt (FL) - "tyyny" maan ja rakennusten seinien välillä

esittely

mainos

Seuraavat maaperät erotetaan toisistaan:

 • Kallio (kova, kova ja vahva kalloyhteys);
 • Karkeat (harsomattomat, "paljaat");
 • Sealed (suuri osuus kasvien saostuksesta - jopa 60%);
 • Hiekka (kuiva kuiva);
 • Savi (sidottu, turvotus).

Varoitus!
Maaperän rakenteellinen luokittelu, niiden yksityiskohtaiset ominaisuudet ja koostumus löytyvät normatiivisesta asiakirjasta GOST 25100 95 "Maaperä. Luokittelu. "

Määritä maaperän tyypin ja kunnon mukaan suunnittelun aikana optimaalinen säätötyyppi ja suorita laskut kuormille. Sen lujuus ja kestävyys riippuvat rakennuksen oikein valitusta maanalaisesta osasta. Rakenteen perusosan väärän valinnan hinta on koko rakenteen toiminnan haavoittuvuus ja hävittäminen.

Perustajien päätyypit on esitetty taulukossa:

Yksityisillä, matalilla rakennuksilla käytettävät syytyypit

Se on tärkeää!
Yksityinen kehittäjä, joka rakentaa talon omiin käsiinsä, voi parantaa maaperän tilaa ennen talonsa perustamista suorittamalla valmistelevia töitä sen tiivistämisessä (rullaa, tampingia, syvä tyhjennys).

dokumentointi

Artikkelin aiheessa yksityiskohtaisempia tietoja löytyy rakennusasiakirjoista, normeista ja säännöistä:

 • GOST 13580 85 "Vahvistetut betoniliuskat. Tekniset olosuhteet.
 • SP 50 - 101 - 2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen".
 • SN ja P 3.02.01 - 87 "Maanrakennukset, säätiöt ja säätiöt".
 • SN ja P 2.02.01 - 83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet".
 • SN ja P 2.03.11 - 85 "Rakennusrakenteiden suojaus korroosiolta".

Standardit betonielementteihin (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

GOST 13580 85 pohjalevyille - tämä on tärkein standardi, joka säätää niiden käytön, mitat, parametrit ja vaatimukset.

GOST FL-pohjalevyjen mukaan tällaisia ​​levyjä käytetään kaistaleissa, esivalmistetuissa rakennusten ja rakenteiden maanalaisissa perustuksissa. Niiden päätavoitteena on lisätä jalanjälkeä laajentamalla kellarialueita. Tämäntyyppistä pohjaa käytetään pitkään, erittäin laajalti käytössä Neuvostoliiton asuntorakentamisessa.

Asiakirjan johdanto-osassa määritetään, että niiden käyttö on mahdollista sekä kuivassa että vedessä kyllästyneessä maaperäkartossa, jossa ei ole aggressiivista vaikutusta betonituotteisiin.

Standardin käyttöönotossa tämän rakennusmateriaalin käyttölämpötila ja seismiset raja-arvot on ilmoitettu СN: n ja P 2.01.01 - 82: n mukaan "Rakentamisen ilmasto ja geofysiikka":

 • pystysuorissa rakenteissa, joissa on seismisyyksiä enintään 9 pistettä;
 • ilman lämpötiloissa -40 celsiusasteeseen saakka.

Varoitus!
Asiakirja sallii tällaisten levyjen käytön ja alhaisemmissa lämpötiloissa aggressiivisemmassa pohjavedessä niiden lisäsuojauksen edellyttäen, että noudatetaan СN: n ja P 2.03.01 - 84, СN ja П 2.03.11 - 85 vaatimuksia.

Vahvistettu betonipäällysteiden vedeneristys FL - laudoilta ja FBS (seinien pohjapaneelit)

FL: n tärkeimmät vakiokokot ja materiaalikulutus

GOSTissa on esitetty seuraavat kaaviot ja taulukot pohjalevyjen mitoilta, niiden muodolta ja materiaalin kulutukselta:

FL 60: n ja 80 - 320 leveän (cm)

Taulukko: Materiaalien mitat ja kulutus FL: n tuotemerkin mukaan

Levyn päämitat,
(Mm)

Levyn paino (referenssi), t

Neljä FL - levyryhmää niiden kantavuudella

Käytetään betonirakenteiden esivalmistettuja nauhan perustuksia:

 • kun rakennuksiin suunnitellaan kellareita;
 • kivi-, tiili- ja betonirakenteisten seinien rakennuksissa, joissa on suuret tiheysindeksit (yli 1000 kg / m3);
 • jos suunnitelmissa on suunniteltu raskaita betoniteräksiä;
 • joilla on erityyppisiä maaperä, jotka ovat mahdollisesti vaarallisia epätasaisille pohjarakenteen sedimentteille.

Pohjaan pohjaan pohjautuvaa pohjaa kutsutaan pohjaksi. Se on kauttaaltaan, että koko säätiön rakenteen kuormitus, seinät, katot ja muut rakenteet, jotka perustuvat esiladattujen nauhojen perustuksiin laatoista, siirretään. On selvää, että sallitut kuormitukset, PL-levyt ja seinät ovat suoraan verrannollisia toisiinsa.

Laite, kokoonpanotekniikka nauhamaiden avulla FL - levyjen ja FBS - lohkojen avulla

Taulukon muodossa oleva asiakirja antaa painearvojen (kgf / cm2) suurimmat numeeriset arvot riippuen itse PL: n leveydestä - levystä ja siihen kiinnitetyn seinän paksuudesta. Näistä arvoista voidaan havaita, että FL: n kantokykyä voidaan jakaa neljään ryhmään.

Taulukko: PL - levyjen kantavuuden riippuvuus seinän paksuuteen

Levyn leveys, mm

Seinän paksuus, ei väh. Mm

Suurin sallittu paine alustalle MPa: ssa (kgf / cm2), ryhmille laakerikapasiteetilla

Levyn vahvistaminen

Lujitettavat betonilaatat vahvistetaan vaaditun kantokyvyn vaatimusten mukaisesti korkealaatuisten lujittavien metallituotteiden avulla.

Kellarilevyjen vahvistaminen itse riippuu niiden geometrisista mitoista. Käytetään seuraavia vahvistusmenetelmiä:

 • hitsattu metalliverkko levyille, joiden leveys on 600-1600 (mm);
 • lohko 2 hitsattua silmää - leveys 2000 - 3200 (mm).

GOST 13580 85 suosittelee näytteenottoa teräsbetoniteräksen luokkiin, niiden koot ja muodot. Asiakirjassa esitetään levyjen vahvistusverkon lohkon asettelu.

Lujittavan verkon lohkokaavio: 1 - alempi silmäkoko (luokka H); 2 - ylempi ruudukko (luokka B); 3 - työvälineet

Varoitus!
Lohkoissa hitsatut liitokset saavat korvata neulotut.

Levyjen asentamisen helpottamiseksi esivalmistettujen nauhojen pohjalla, ne toimitetaan teräs-asennussaranoilla. Yhden kiinnitystelineen teräsnäyte, normatiivista työtä, erittely on esitetty tarkasteltavana olevassa standardissa.

FL - levyjen merkintä ja merkintä

Tämä GOST määrittelee vaatimuksen kyseistä teräsbetonituotantoa valmistavalle valmistajalle, nimeää sen ja merkitä sen GOST 23009 78 "betoni- ja betoniteräsvalmisteisten rakenteiden ja tuotteiden mukaisesti. Legend (tuotemerkki) "ja GOST 13015.2 81" Betoni- ja teräsbetonirakenteiden rakenteet ja tuotteet. Merkintä ".

Kaistaleen levyn levyille merkitään kirjainten ja numeroiden ryhmiä, jotka on erotettu välimerkkien (pisteiden, väliviivojen) avulla. Esittelemme taulukkomuodossa, mikä tarkoittaa tiettyä aakkosnumeerista ryhmää merkinnässä:

Ryhmäkohtaiset merkinnät

Mitä ja mitä parametreja tarkoittaa

 1. Teräsbetonirakenteen nimi (FL)
 2. PL - levyjen leveyden ja pituuden pyöristetyt mitat

Esimerkki: FL 16,24, FL 20,8

 • H - normaali;
 • P - pienempi;
 • O - erityisen alhainen läpäisevyys.

Esimerkki: FL 10.12 - 3 - P

Vihje!
Merkintöjä tulee etsiä betonituotteiden pintojen päätypinnoilla.

Merkintä ja merkintä viimeistellyissä rautabetoni PL - laudoissa

Betonibetonilevyjen esivalmistettujen perustusten rakentaminen

Levyjen ja lohkojen esivalmisteiden levittäminen

Ohjeet ja asennusvaiheet:

 1. Valmistelutyö: laskelmat ja suunnittelu, tulevan rakennustyön selvittäminen, säätiön merkintä.
 2. Merkitsemällä säätöakselit, tehdään kaivaus.
 3. Kaivantoja käytetään putkien asentamiseen, järjestelemiseen, tampingiin ja tasoittamiseen. Kaivot, joissa valitaan ylimääräinen maa, kaadetaan. Jos ilmakehän vettä kertyy, se poistetaan. Tarvittaessa sora, karkea hiekka tai murskattu kivi kallistuvat kaivannon pohjaan.

Varoitus!
Hiekka on parhaiten tamped kanssa vibroplate.

 1. Rakennustyömaalla varastoidaan tarvittava määrä PL-laskutoimituksia - levyjä ja FBS-lohkoja.

Se on tärkeää!
Noudata sääntöjä ja turvaohjeita.
Älä ylitä levyjen ja lohkojen pinon kokoa, riviä.
Älä aseta tätä rakennusmateriaalia lähelle ojankauloja (ei alle 1 m).

 1. Nosturin avulla "kiinnitys" kiinnityskorvakkeille levyt asetetaan kulmien alareunaan kaivojen pohjasta.
 2. Asettelujen saranat ovat 4 - 6 levyjen asentamisen jälkeen samassa tasossa (voi olla pienempi). Horisontaalilevyjen ja pystysuorien kohtisuorien kulmien oikeellisuutta seurataan jatkuvasti mittaustyökaluilla.
 3. Kun esikuorittu perustusnauha on asetettu, vahvistaminen suoritetaan levyjen päälle.

Se on tärkeää!
Ainoastaan ​​luokkiin kuuluvia varusteita sovelletaan: A - III, A - I

 1. Asennetun keräysnauhan, jossa on vahvistettu vyö, on pinottu ligaatiolohkoilla FBS.

Se on tärkeää!
Älä peitä seuraavan ja edellisen rivin saumoja.

 1. Suoritetut korkealaatuiset vedeneristysnauhat, jotta estetään metallisten sulkeutumisen korroosio betonikuoren tuotteissa.
 2. Tee täyttökerros kerroksittain säännöllisin tiivistein.

Kiinnitä huomiota!
Kun täytät kylmällä kaudella, älä käytä jäädytettyä maata.

tulokset

On syytä ottaa mukaan ammatilliset suunnittelijat, rakennusalan asiantuntijat perustusten suunnitteluun ja heidän valintansa mukaan.


Erityistä huomiota kiinnittäessäsi ja asettamalla lujitetut betonilaatat ja lohkot tulee kiinnittää asennuslenkkien kuntoon. Kattorakenteiden raskaiden teräsbetonituotteiden on luonnollisesti noudatettava sääntöjä ja turvallisuusvaatimuksia.

Lisätietoa yksityisen kehityksen perustaksi valittaessa löytyy tämän artikkelin videosta.

Teippi tehdasvalmisteinen säätiö GOST

Säätiölohkot

PBS-pohjalevyt ovat betonituotteita, joita käytetään perustusten rakentamiseen. Usein niitä kutsutaan kellari-seinälohkoiksi tai kellari seinälohkoiksi (FBS-lohkoja käytetään myös rakentamaan kellareja). Perustablokit ovat kiinteä tuki koko rakennukselle. FBS-lohkot on valmistettu raskasta betonia ja ne ovat suorakaiteen muotoisia. Kun asennat lohkot FBS päällekkäin maahan tai hiekkasyynyyn. Perustablokit FBS siirtävät koko rakenteen kuormituksen perustaan.

FBS-lohkot ovat yksi kolmesta tyyppisestä peruslohkosta. Onttoa ydinlohkoa ja pohjalevyjä, joissa on lovi, joissa on erityinen ura hyppyjohtojen asentamiseksi, jotka asettavat altaaseen. Perustablokkeja FBS käytetään rakennusten rakentamiseen mihinkään ilmasto-olosuhteisiin erilaisilla maaperätyypeillä.

Vahvistettu betonilevynauhat perustuvat raskasbetoniin, ovat lujatuotteita ja ne on tarkoitettu nauhan peruspohjan rakentamiseen. FL: n nauhan perustus yhdistetyssä muodossa on yksi keino rakentaa rakennuksen tai rakenteen perustuspohjaa.

Tyypillisiä tyynyjä (kuten usein kutsutaan laattojen nauhan perustuksiksi) käytetään laajalti maanrakennusten ja mökkien rakentamisessa. Ne asetetaan sisäisten ja ulkoisten pääseinien alle. FL-nauhan perustuksia on käytettävä asennettaessa talon kellariin, autotalliin tai kellariin. Asennetut nauhan perustukset ovat sidottuja yhteen sementtilaastin kanssa.

FBS GOST 13579-78 pohjalevyt FL GOST 13578-85

Pohjaseinäelementit FBS- ja FL-nauhalevyt on tarkoitettu kellari-seinille ja teknisille maanalaisille rakennuksille

Säätiönauha GOST 13580-85

Rakennuksen nauhan perustus voidaan järjestää kahdella tavalla:

 1. Monoliittinen rakenne, kun rakennustyömaalla on pystytetty puumateriaali aiemmin kaivettuun kaivantoon valmistetulla pohjalla. Seuraavaksi metalliverkko asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Tällaisen säätiön rakentamisen nopeus riippuu työntekijöiden ammattitaidosta, betoniseoksen oikea-aikaisesta toimittamisesta, betoniseoksen laadusta (kiihdytys- ja jäätymisenestoaineiden esiintyminen tai poissaolo) sekä sääolosuhteet (positiivinen tai negatiivinen ilman lämpötila).
 2. Valmisbetonituotteet (betonituotteet), jotka on valmistettu betonituotteissa, jotka täyttävät kaikki sääntelyvaatimukset, betonimassan laadukas tiivistyminen, tuotteiden kestävyys lämpökäsittelyllä ja valmistusvalvonta.

FL - nauhateos on suunniteltu GOST13580-85: n mukaisesti ja se on teräsbetonilaatta, jonka pituus on 780-2980 mm, leveys 600 - 3200 mm ja korkeus 300-500 mm. Näiden teräsbetonilaattojen tarkoituksena on perustaa asuin-, julkisiin ja muihin rakennuksiin perustuvat rakenteet sekä rakenteiden perustusten rakentaminen (esimerkiksi portaikon rakenteen rakentaminen). Nauhateos on matalan perustuksen rakenteen alaosa ja ottaa kuorman pohjaseinästä ja rakenteista, jotka on rakennettu edellä. Suunnittelulaskelmista riippuen säätiön merkki valitaan erityisellä kuormituksella 1: stä 4: een. Indeksi luonnehtii perustan painetta eri paksuuden seinistä.

Laattojen pohjalevyjen valmistuksessa käytetty betoniluokka on B10, B12.5, B15, B20 tai B25 riippuen laattojen ja ryhmien koosta riippuen kantavuus (1, 2, 3, 4). Jos PL: tä käytetään aggressiivisissa ympäristöissä, betoniluokka vahvuuden, jäätymisvastuksen, vedenkestävyyden ja aggressiivisen väliaineen vastustuskyvyn osalta ilmoitetaan luonnoksessa. Pohjalevyt on valmistettu metallimuotissa, jotka on vahvistettu verkkoihin, joissa on sauvanvahvistusluokka AIII ja BpI-lanka. Metallin kulutus FL: n valmistuksessa on noin 40 kg / m3 betoniseosta. Lopullisen tuotteen pintakategoria ei ole alempi kuin A7.

Levybrändi koostuu aakkosnumeerisesta indeksistä.

Esimerkki tuotteiden merkinnöistä:

- hihnan pohjan leveys desimaaleina;

- hihnan pohjan pituus on pyöristetty desimaaleina;

- kantavuusindeksi (4,5, 5 tai 6 kgf / cm2, riippuen seinän paksuudesta, joka on kirjonta).

Säätiönauha GOST 13580-85

Säätiönauha GOST 13580-85

Monoliittiset nauhan perustukset

Piirrokset nauhan monoliittisesta alustasta

Toimii nauhapohjan järjestelystä, aluksi piirustuksen avulla, joka sisältää tärkeimmät rakenteelliset elementit, mitat ja etäisyydet yksittäisten segmenttien välillä. Määritetään pohjalevyn (50 cm) syvyys, eristys- ja vedeneristyskerroksen eristys, joka osoittaa käytettyjen materiaalien (savi, kateaine). Sokean alueen ja kellarin muodostumispaikka on merkitty, lattianpäällystyslaitteen layout on suunniteltu.

Säätiön rakennustyöt tehdään GOST 13580-85: n vaatimusten mukaisesti valmistetuilla teräsbetonilaatoilla. Suunnitelmat soveltuvat käytettäväksi kuivissa ja kosteudeltaan kyllästyissä maissa, ne voidaan asettaa maahan lämpötiloissa -40 ° C, mikä vastaa Venäjän federaation Gosstroyn julkaisussa SNiP 23-01-99 antamia suosituksia.

 • pakkasenkestävyys - GOST 10060-87;
 • betonin lujuus - GOST 10180-90;
 • geometristen parametrien noudattaminen - GOST 13015.0-83;
 • veden imeytyminen - GOST 12730.0-78.

Säätiön tekniikka

 • geologiset tutkimukset - maaperän koostumus, sen jäätymisen aste, maaston tyyppi ja alueelliset ilmastolliset ominaisuudet tutkitaan;
 • merkintä - tulevan rakenteen kulma merkitään ja siitä vedetään kohtisuorat viivat. Viimeinen piste määräytyy neliön mukaan. Alustan minimileveys - 40 cm;
 • pohjakanava - se on muodostettu kahden metrin etäisyydelle talosta, on tarpeen merkintäpisteiden kiinnittämiseen. Se on valmistettu puupylväistä (130cm), verhoiltu ulkotiloilla;
 • maanrakennustyöt - turve poistetaan (syvyys 20 cm), kaivetaan ja kaivetaan ulos, jonka seinät on vahvistettu muottipesuilla;
 • hiekkakuori - paksuus jopa 20 cm. Kaivannon pohja on täynnä sora- ja hienohiekkaa.

Suoritetaan viemäröintityöt, joiden jälkeen pohjalevy kaadetaan. Rakenne on järjestetty ja rakenne vahvistettu, minkä jälkeen valmistellaan ventilaatiota ja viestintää koskevat päätelmät. Pohja täytetään liuoksilla, minkä jälkeen muodostetaan vedeneristyskerros.

Monoliittiset nauhan perustukset

Yrityksemme työskentelee säätiöiden kanssa, mukaan lukien suunnittelu, ajaminen ja testaus. Monoliittiset nauharakenteemme ovat ihanteellinen ratkaisu tiheään maaperään.

GOST 13580 85 teräsbetonilaattojen pohjalevyille: standardit raudoitetuille betonilevyille (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

Ennen rakenteen rakentamista he tutkivat maaperän rakennetta, pohjaveden tasoa, määritetään maaperän jäädyttämisen syvyydellä kylmäkaudella tulevan rakennustyön kohdalla.

Tällöin, kun otetaan huomioon kerrosten lukumäärä, pystytetyn rakenteen painoominaisuudet määräytyvät sen tyyppisen perustan mukaan, jolla ne sitten asentavat rakennusten rakenteet.

Kuva: Levyjen säätiöt (FL) - "tyyny" maan ja rakennusten seinien välillä

Seuraavat maaperät erotetaan toisistaan:

 • Kallio (kova, kova ja vahva kalloyhteys);
 • Karkeat (harsomattomat, "paljaat");
 • Sealed (suuri osuus kasvien saostuksesta - jopa 60%);
 • Hiekka (kuiva kuiva);
 • Savi (sidottu, turvotus).

Maaperän rakenteellinen luokittelu, niiden yksityiskohtaiset ominaisuudet ja koostumus löytyvät normatiivisesta asiakirjasta GOST 25100 95 "Maaperä. Luokittelu. "

Määritä maaperän tyypin ja kunnon mukaan suunnittelun aikana optimaalinen säätötyyppi ja suorita laskut kuormille. Sen lujuus ja kestävyys riippuvat rakennuksen oikein valitusta maanalaisesta osasta. Rakenteen perusosan väärän valinnan hinta on koko rakenteen toiminnan haavoittuvuus ja hävittäminen.

Perustajien päätyypit on esitetty taulukossa:

Yksityisillä, matalilla rakennuksilla käytettävät syytyypit

Yksityinen kehittäjä, joka rakentaa talon omiin käsiinsä, voi parantaa maaperän tilaa ennen talonsa perustamista suorittamalla valmistelevia töitä sen tiivistämisessä (rullaa, tampingia, syvä tyhjennys).

Artikkelin aiheessa yksityiskohtaisempia tietoja löytyy rakennusasiakirjoista, normeista ja säännöistä:

 • GOST 13580 85 "Vahvistetut betoniliuskat. Tekniset olosuhteet.
 • SP 50 - 101 - 2004 "Rakennusten ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen".
 • SN ja P 3.02.01 - 87 "Maanrakennukset, säätiöt ja säätiöt".
 • SN ja P 2.02.01 - 83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet".
 • SN ja P 2.03.11 - 85 "Rakennusrakenteiden suojaus korroosiolta".

Standardit betonielementteihin (FL) sääntelyasiakirjojen mukaisesti

GOST 13580 85 pohjalevyille - tämä on tärkein standardi, joka säätää niiden käytön, mitat, parametrit ja vaatimukset.

GOST FL-pohjalevyjen mukaan tällaisia ​​levyjä käytetään kaistaleissa, esivalmistetuissa rakennusten ja rakenteiden maanalaisissa perustuksissa. Niiden päätavoitteena on lisätä jalanjälkeä laajentamalla kellarialueita. Tämäntyyppistä pohjaa käytetään pitkään, erittäin laajalti käytössä Neuvostoliiton asuntorakentamisessa.

Asiakirjan johdanto-osassa määritetään, että niiden käyttö on mahdollista sekä kuivassa että vedessä kyllästyneessä maaperäkartossa, jossa ei ole aggressiivista vaikutusta betonituotteisiin.

Standardin käyttöönotossa tämän rakennusmateriaalin käyttölämpötila ja seismiset raja-arvot on ilmoitettu СN: n ja P 2.01.01 - 82: n mukaan "Rakentamisen ilmasto ja geofysiikka":

 • pystysuorissa rakenteissa, joissa on seismisyyksiä enintään 9 pistettä;
 • ilman lämpötiloissa -40 celsiusasteeseen saakka.

Asiakirja sallii tällaisten levyjen käytön ja alhaisemmissa lämpötiloissa aggressiivisemmassa pohjavedessä niiden lisäsuojauksen edellyttäen, että noudatetaan СN: n ja P 2.03.01 - 84, СN ja П 2.03.11 - 85 vaatimuksia.

Vahvistettu betonipäällysteiden vedeneristys FL - laudoilta ja FBS (seinien pohjapaneelit)

FL: n tärkeimmät vakiokokot ja materiaalikulutus

GOSTissa on esitetty seuraavat kaaviot ja taulukot pohjalevyjen mitoilta, niiden muodolta ja materiaalin kulutukselta:

FL 60: n ja 80 - 320 leveän (cm)

Taulukko: Materiaalien mitat ja kulutus FL: n tuotemerkin mukaan

Levyn päämitat,

Levyn paino (referenssi), t

Neljä FL - levyryhmää niiden kantavuudella

Käytetään betonirakenteiden esivalmistettuja nauhan perustuksia:

 • kun rakennuksiin suunnitellaan kellareita;
 • kivi-, tiili- ja betonirakenteisten seinien rakennuksissa, joissa on suuret tiheysindeksit (yli 1000 kg / m3);
 • jos suunnitelmissa on suunniteltu raskaita betoniteräksiä;
 • joilla on erityyppisiä maaperä, jotka ovat mahdollisesti vaarallisia epätasaisille pohjarakenteen sedimentteille.

Pohjaan pohjaan pohjautuvaa pohjaa kutsutaan pohjaksi. Se on kauttaaltaan, että koko säätiön rakenteen kuormitus, seinät, katot ja muut rakenteet, jotka perustuvat esiladattujen nauhojen perustuksiin laatoista, siirretään. On selvää, että sallitut kuormitukset, PL-levyt ja seinät ovat suoraan verrannollisia toisiinsa.

Laite, kokoonpanotekniikka nauhamaiden avulla FL - levyjen ja FBS - lohkojen avulla

Taulukon muodossa oleva asiakirja antaa painearvojen (kgf / cm2) suurimmat numeeriset arvot riippuen itse PL: n leveydestä - levystä ja siihen kiinnitetyn seinän paksuudesta. Näistä arvoista voidaan havaita, että FL: n kantokykyä voidaan jakaa neljään ryhmään.

Taulukko: PL - levyjen kantavuuden riippuvuus seinän paksuuteen

Levyn leveys, mm

Seinän paksuus, ei väh. Mm

Suurin sallittu paine alustalle MPa: ssa (kgf / cm2), ryhmille laakerikapasiteetilla

Lujitettavat betonilaatat vahvistetaan vaaditun kantokyvyn vaatimusten mukaisesti korkealaatuisten lujittavien metallituotteiden avulla.

Kellarilevyjen vahvistaminen itse riippuu niiden geometrisista mitoista. Käytetään seuraavia vahvistusmenetelmiä:

 • hitsattu metalliverkko levyille, joiden leveys on 600-1600 (mm);
 • lohko 2 hitsattua silmää - leveys 2000 - 3200 (mm).

GOST 13580 85 suosittelee näytteenottoa teräsbetoniteräksen luokkiin, niiden koot ja muodot. Asiakirjassa esitetään levyjen vahvistusverkon lohkon asettelu.

Lujittavan verkon lohkokaavio: 1 - alempi silmäkoko (luokka H); 2 - ylempi ruudukko (luokka B); 3 - työvälineet

Lohkoissa hitsatut liitokset saavat korvata neulotut.

Levyjen asentamisen helpottamiseksi esivalmistettujen nauhojen pohjalla, ne toimitetaan teräs-asennussaranoilla. Yhden kiinnitystelineen teräsnäyte, normatiivista työtä, erittely on esitetty tarkasteltavana olevassa standardissa.

FL - levyjen merkintä ja merkintä

Tämä GOST määrittelee vaatimuksen kyseistä teräsbetonituotantoa valmistavalle valmistajalle, nimeää sen ja merkitä sen GOST 23009 78 "betoni- ja betoniteräsvalmisteisten rakenteiden ja tuotteiden mukaisesti. Legend (tuotemerkki) "ja GOST 13015.2 81" Betoni- ja teräsbetonirakenteiden rakenteet ja tuotteet. Merkintä ".

Kaistaleen levyn levyille merkitään kirjainten ja numeroiden ryhmiä, jotka on erotettu välimerkkien (pisteiden, väliviivojen) avulla. Esittelemme taulukkomuodossa, mikä tarkoittaa tiettyä aakkosnumeerista ryhmää merkinnässä:

Ryhmäkohtaiset merkinnät

Mitä ja mitä parametreja tarkoittaa

 1. Teräsbetonirakenteen nimi (FL)
 2. PL - levyjen leveyden ja pituuden pyöristetyt mitat

Esimerkki: FL 16,24, FL 20,8

Merkintöjä tulee etsiä betonituotteiden pintojen päätypinnoilla.

Merkintä ja merkintä viimeistellyissä rautabetoni PL - laudoissa

Betonibetonilevyjen esivalmistettujen perustusten rakentaminen

Levyjen ja lohkojen esivalmisteiden levittäminen

Ohjeet ja asennusvaiheet:

 1. Valmistelutyö: laskelmat ja suunnittelu, tulevan rakennustyön selvittäminen, säätiön merkintä.
 2. Merkitsemällä säätöakselit, tehdään kaivaus.
 3. Kaivantoja käytetään putkien asentamiseen, järjestelemiseen, tampingiin ja tasoittamiseen. Kaivot, joissa valitaan ylimääräinen maa, kaadetaan. Jos ilmakehän vettä kertyy, se poistetaan. Tarvittaessa sora, karkea hiekka tai murskattu kivi kallistuvat kaivannon pohjaan.

Hiekka on parhaiten tamped kanssa vibroplate.

 1. Rakennustyömaalla varastoidaan tarvittava määrä PL-laskutoimituksia - levyjä ja FBS-lohkoja.

Noudata sääntöjä ja turvaohjeita.

Älä ylitä levyjen ja lohkojen pinon kokoa, riviä.

Älä aseta tätä rakennusmateriaalia lähelle ojankauloja (ei alle 1 m).

 1. Nosturin avulla "kiinnitys" kiinnityskorvakkeille levyt asetetaan kulmien alareunaan kaivojen pohjasta.
 2. Asettelujen saranat ovat 4 - 6 levyjen asentamisen jälkeen samassa tasossa (voi olla pienempi). Horisontaalilevyjen ja pystysuorien kohtisuorien kulmien oikeellisuutta seurataan jatkuvasti mittaustyökaluilla.
 3. Kun esikuorittu perustusnauha on asetettu, vahvistaminen suoritetaan levyjen päälle.

Ainoastaan ​​luokkiin kuuluvia varusteita sovelletaan: A - III, A - I

 1. Asennetun keräysnauhan, jossa on vahvistettu vyö, on pinottu ligaatiolohkoilla FBS.

Älä peitä seuraavan ja edellisen rivin saumoja.

 1. Suoritetut korkealaatuiset vedeneristysnauhat, jotta estetään metallisten sulkeutumisen korroosio betonikuoren tuotteissa.
 2. Tee täyttökerros kerroksittain säännöllisin tiivistein.

Kun täytät kylmällä kaudella, älä käytä jäädytettyä maata.

On syytä ottaa mukaan ammatilliset suunnittelijat, rakennusalan asiantuntijat perustusten suunnitteluun ja heidän valintansa mukaan.

Erityistä huomiota kiinnittäessäsi ja asettamalla lujitetut betonilaatat ja lohkot tulee kiinnittää asennuslenkkien kuntoon. Kattorakenteiden raskaiden teräsbetonituotteiden on luonnollisesti noudatettava sääntöjä ja turvallisuusvaatimuksia.

GOST 13580 85 teräsbetonilaattoja varten: videon asennusohjeet omiin käsiisi, mittoja, hintaa, valokuvaa, Professional DIY foundation

GOST 13580 85 teräsbetonilaattoja varten: videon asennusohje omalle kädelle, mittojen, hinnan, valokuvan

Lohkojen valinta betonielementteihin

Valmiiden betonilaattojen esivalmisteen nauhan suunnittelu

Alhaisten kustannusten ja helppokäyttöisyyden ansiosta nauhalevyt ovat suosittuja suurten ja pienten kehittäjien keskuudessa. Mutta tällaiset perusteet ovat kolmesta tyypistä, eroavat toisistaan ​​suunnittelussa, rakennustekniikassa ja työn kustannuksissa. Esimerkiksi GOST 24476-80 -standardin mukaan pystytään pylväsperusta, jossa ei ole selkeästi esitetty tämäntyyppisten perustusten sallittuja ominaisuuksia vaan myös maaperän pystyttämistä. Teippi ja monoliittiset säätimet on myös rakennettava GOST 24476-80: n mukaisesti vain tietojen vastaanottamiseksi muilta osilta. Esivalmistetuille rakenteille ei kuitenkaan ole erillistä GOST-mallia, koska se on täysin erillinen perustyyppi, jossa käytetään betoniteräksiä.

Mutta lohkot itse ovat jo säänneltyjä vieraita, ja kaikki riippuu lohkojen suunnittelun ja rakentamisen laajuudesta.

Pohjaseinämä seinämä (FBS)

Pohjaseinämä seinämä (FBS)

Ne valmistetaan GOST 13579-78 -standardien mukaisesti. Nämä ovat eri pituisia ja paksuja betoniseinämiä, joiden muoto on rinnakkaisarkkitehtävä, yläreunassa on raudoitussilmukat tuotteen kuljetukseen ja asennukseen ja puolilta puolipyöreä kiinnityspaikat. Näiden lohkojen avulla pystytään kantaviin seiniin ja esivalmistettuihin nauhan perustuksiin, joita voidaan käyttää myös pylväspohjan peittämiseen. Ottaen huomioon, että jopa pieni seinäelementti, jonka mitat ovat 880x400x480, painaa 0,47 tonnia. Se, että ilman voimakasta nosturia ja paljon työntekijöitä ei riitä.

Niitä erottaa myös suuri massa ja koon valinta, mutta tällaisten raudoitettujen betonilohkojen muoto on puolisuunnikkaan muotoinen. Ne sopivat erinomaisesti esivalmistettujen perustusten rakentamiseen, koska yläreuna vastaa tukiseinien paksuutta ja tulevan rakennuksen pääkuorma on alempana. Monoliittisessa rakenteessa tällaisia ​​lohkoja ei käytetä niiden muotoon, koska sinun on kaadettava ylimääräisiä tyhjiä laattojen välissä ylimääräisen betonin kanssa, mutta FL-levyille ne ovat ihanteellisia.

 • Hollow (FWP)
 • Täyteläinen tai kiinteä täyttö (FBS);
 • Monoliittiset lohkot leikattuina (FBV).

FBP-leikkauspiirustus

Tämän standardin mukaisesti jokaista lohkotyyppiä käytetään niiden tyyppisissä esivalmisteissa, jotka eroavat suunnittelussa ja toiminnallisissa ominaisuuksissa. FBP-lohkoilla on pieni lujuus ja niitä käytetään kevyiden kehysten tai puurakennusten esivalmistettuihin perustuksiin. Niitä voidaan käyttää myös pylväspohjaisissa rakenteissa, mutta pylväiden rajoitetulla korkeudella, huolella lämpöeristyksellä ja vedeneristyksellä. Tällaisten lohkojen massa on pieni, ne voidaan siirtää kahdelle ihmiselle, jonka sisällä on vaakasuorissa jäykisteissä lateraalinen kantovahvike.

FBS-lohkoja erottaa se, että ne valmistetaan yksinomaan tehtaalla, jossa on vahvistettu raskas betoni ja tarkka laadunvalvonta GOST 6133-99 -standardien mukaisesti. Rakenteellisesti urat on järjestetty parallelepipedin muotoon sivureunoille helpottamaan asennusprosessia ja betoniterästen teippauksen kaatamista.

Myös tuotteet voidaan valita tuotantomateriaalilla:

 1. Kevytbetoni. Käytetään pienten rakennusten pylväspohjien ja nauharakenteiden pystyttämiseen;
 2. Raskasta betonia. Massiivisissa rakennuksissa, joissa on pieni kuormitus päällekkäisyksikköalueella.
 3. Höyrytetystä betonista tai laajennetusta savesta. Se käyttää betoniliuosta, jossa on laajennettu savi täyteaine, joten tuotteilla on hyvät lämmöneristysominaisuudet ja niitä voidaan käyttää kellareiden ja kantavien seinien rakentamiseen.

Haponkasveille tulisi yleensä käyttää graniittia täytettyjä lohkoja, jotka kestävät enemmän hävittämistä.

Mutta keramiittibetonituotteet sopivat täydellisesti pohjaveden hiekka- ja kuiville maille tai synnyttävät nauhan grillata pylväspohjan alapuolelle.

Kuinka esivalmistetut lohkoperustukset kootaan

Esikäsitelty tai lohko perustus käytettäväksi pienten yksityisten talojen kanssa kellarissa ja kellarikerroksessa

Esivalmistetun perustuksen rakentamisen tekniikka koostuu useista vaiheista:

 1. Sivuston merkitseminen, oppaiden asentaminen ja tarvittaessa pilarien asennus sarakepohjaan;
 2. Tarvitset kaivamaan kaivannon. Se on jopa 15 cm syvempi maanpinnan syvyyden alapuolella;
 3. Kaikista sivuista säätöön on varmistettava 3 metrin toleranssi, jotta voit helposti ohjata asennettaessa lohkorakenteita;
 4. Asenna viemäriverkko, tee vedenpitävä hiekka-sora-alusta kaivannon pohjasta ja käännä se sitten alas;
 5. Tee ilmanvaihtoaukot, tarjoavat myös paikkoja putkiviestinnän käyttöönotolle.
 6. Asenna vesitiivis kerros tyynyn päälle tai tee pieni sementtieriste 5 - 7 cm paksuiseksi. Pöydän sijaan voit myös tehdä pilkkomisen FL-puolisuunnikkaan lohkojen kanssa, mutta kaivannon leveyden tulee olla sellainen, että betonirakenteet ovat tasalaatuisia;
 7. Tee vahvistuskerros ottaen huomioon vaaka- ja pystysuorat hihnat ja kaada se verkkoon betonin kerroksella.

FBS-lohkojen täytyy alkaa järjestää kulmat ja siirtyä keskelle. Sinun on myös asennettava ne laakerin seinien leikkauspisteeseen. Kaikki liitokset on täytettävä betonilla, ja kerrosten välille tulee olla vahvistusverkko.

Koko kellarin rakentamisen jälkeen on asennettava muotti ja täytettävä grillata.

Mitä sinun on muistettava, kun rakennat esiseosten perustuksia

Yhdistetyn (lohkoperustan) laite

Asennuksen on aloitettava kulmista ja risteyskohdista ja siirryttävä rakenteen keskelle. Majakoiden yläreunojen tasolla on tarpeen kiristää lanka ja asettaa lohkot ruutupuutarhakuvioon. Pystysuora sauma kiristetään betoniliuoksella, kun jokainen pallo on tehty. Ja täällä sinun on tehtävä tasainen, pallon pallo. Se on segmenttiä tiukasti kielletty.

 • Koska kaikki FL- ja FBS-lohkot ovat vakiopituisia GOST-standardien mukaisesti, silloin ei-standardin seinän pituudella on annettava erityisiä lisäosia (tiivisteitä).
 • Säätäessäsi säätiön heti anna viestintätuloja. Viime kädessä on käytännöllisesti katsoen mahdotonta poraa tai poraa lohkorakenteita vahvistamalla vyön läsnäoloa. Heti kun tietoliikenneputkisivut on järjestetty, on toivottavaa asentaa niihin teräskuulat ja täyttää aukot liuoksella.
 • Alapää asennettaessa on kiinnitettävä huomiota pohjaseinien vaakasuoralla ja pystysuoralla järjestelyllä.

Päällystetyn betoniteräksen laskennan yhteydessä kehittäjä voi itse päättää lohkojen tyypistä ja ominaisuuksista. On selvää, että jos seinäelementti on riittävän suuri, on parempi ostaa välittömästi suuria rakenteita, koska kustannushinnalla yksi tällainen yksikkö on halvempaa kuin useammat samankokoiset pienet. Joka tapauksessa sinun täytyy käyttää voimakkaita nostolaitteita ja muutama kädet kädet rakenteiden ohjaamiseen ja asennukseen. Viimeksi. Talon hyvän mikroilmaston varmistamiseksi ja säästämiseksi lämpöeristetyillä töillä on parempi käyttää laajennettuja savibetonilohkarakenteita.

Foundation - betonielementit: GOST-lohkot

Betonielementtien perusteet: GOST-lohkot. Lohkojen tyypin valitseminen säätiölle. Esivalmistettujen betoniperustusten asennuksen ominaisuudet.

Esivalmistettu betoniteräs

Tape-esivalmistettu betoniperusta on talon pohjan ainoa kiinteä betonirakenne, joka koostuu seuraavista komponenteista - nämä ovat perustilohkoja (FBS) GOST 13579 78 ja teräsbetoniliuskatalouslaatat GOST 13580 85 (FL).

Kaikki tämäntyyppisen perustuksen rakentamiseen tarvittavat teräsbetonituotteet ovat massatuotannossa tehtaalla, joten betonielementin nauhatyökalu on aina kestävä, hyvä suorituskyky ja kestävyys (katso video tässä artikkelissa).

Materiaalit betonialustalle

Talon säätiön (perustuksen) määritelmä - jo nyt velvoittaa käsittelemään tätä rakennetta erityisellä huomiolla. On mahdotonta tehdä virheitä materiaalien valinnassa tällaisen rakenteen rakentamiselle, ja siksi tässä luvussa tarkastellaan betonielementtien muodostavien materiaalien pääominaisuuksia.

Perusbetonilaatat

Betonipohjaiset aluslevyt on suunniteltu jakamaan kuorma rakennuksen seinistä maanpohjapohjaan.

FL betonilaatat perustuksiin

Betonilaatat perustukseen ovat raskasta betonia, jonka tiheys on 2 200-2500 kg / m3, ja niitä käytetään maanalaisen pohjaosan rakentamiseen kuiville ja vedellä kyllästetyille maille, joiden sallittu ilman lämpötila on -40 ° C (ks. Taulukko).

Pohjalevyt: puristuslujuus - taulukko

Vahvistettu betonilevynauhat: GOST 13580 85, riippuen niiden seinämien paksuudesta ja painosta, on jaettu neljään ryhmään.

Jokainen näistä ryhmistä on merkitty tuotteen aakkosnumeeriseen merkintään:

 1. Tuotenimi - FL ja levyn leveys desimaaleina.
 2. Pohjalevyn pituus desimaaleina.
 3. Numero, joka ilmoittaa ryhmänumeron tuotteen kantavuudesta.
 4. Betonin läpäisevyyttä osoittava kirjain.

Betonin läpäisevyyttä kuvaava parametri on tavallisesti merkitty teräsbetonilaattoihin, joita käytetään aggressiivisten tekijöiden vaikutuksesta:

 1. H - alhainen läpäisevyys.
 2. P - matala läpäisevyys.
 3. O - erityisen alhainen läpäisevyys.

Antakaa esimerkki: pohjalla olevan, 2380 mm pitkä ja vakioleveys 1600 mm, jonka seinämän paksuus on 160 mm, on merkitty seuraavalla merkinnällä - FL 16.24-2. Sama laatta, mutta betonin läpäisevyys näyttää tältä - FL16.24-2 - H (alhainen läpäisevyys).

Betonilaattojen parametrien perusta

Säätiölohkot esiseosten pohjalle

FBS-pohjaiset lohkot esivalmisteelle

Rakennusten perustusten rakentamisessa FBS: n pohjan vahvistetut betonilohkot toimivat samassa nippusarjassa vahvistettujen betonilevyjen kanssa, mutta levyt suorittavat vain pohjan (tyynyn) roolin ja perustuslohkot toimivat rakennuksen maanalaisten ja kellariosien tukiseinien funktiona. Ja sitä voidaan käyttää myös teollisten rakennusten ja rakenteiden sulkevien rakenteiden rakentamiseen.

Betoniperustusteknologian käyttäminen rakennuksen rakentamisessa auttaa merkittävästi nopeuttamaan rakennus- ja asennustöitä perinteisiin monoliittisiin perustuksiin verrattuna.

Esivalmistetut nauhalevyt: teknologia

On totta, että tällaisen rakenteen lopullinen hinta on korkeampi kuin valmiin monoliittisen säätiön hinta, mutta jos vertaamme esivalmistetun perustuksen esiasennettujen esivalmistettujen elementtien asennusaikaa ja monoliittisen perustan kokonaisvaluaikaa ja suunnitteluarvoa, esivalmistettu versio näyttää paremmalta näissä indikaattoreissa.

Yksittäistä rakennetta käytettäessä käytetään tavallisesti seuraavia modifikaatioita FBS:

 • raskaasta betonista;
 • silikaattibetonista;
 • kevytsorarakeiden.

Kaikkien perustilohkojen keskimääräinen tiheys on 1 800 kg / m3 ja korkeampi (ks. Taulukko).

Raskaiden betoniparametrien pohjustuslohkot

Perustablokit on valmistettu rakennuskoodien ja GOST 13579 78: n vaatimusten mukaisesti ja niiden rakenne on jaettu kolmeen luokkaan:

 1. Peruslohko on jatkuva (FBS).
 2. Kiinteät perustilohkot, joissa on aukkoja työntöviestinnän ja lomituspylväät (FBV).
 3. Base block ontto (FBP).

PBS on merkitty samalla tavoin kuin pohjalevyt (PL). Esimerkiksi lohkon pituus on 2380 mm, vakioleveys on 400 mm, tyypillinen korkeus on 580 mm, ja kiinteä on FBS24.4.6 - T.

Vihjeitä: perustilohkojen tarvittavien parametrien valinta riippuu hankkeen dokumentaatiosta. Rakennuksen perustusten suunnitellun kuormituksen laskemisesta valitaan tarvittava rakenne ja lohkon merkki.

Lisätietoja videon nauhan vahvistetuista betoniperustuksista:

Valmistelevat vaiheet nauhan perustuksille

Betonielementtien liuskajohdon rakentamiseksi on välttämätöntä tehdä useita teknisiä toimenpiteitä rakennuspaikan valmistelemiseksi ja louhintatöiden toteuttamiseksi rakennustyömaalla.

 1. Rakennuspaikan tyhjennys: siivous roskista, puiden ja pensaiden juurruttaminen, teknisten verkostojen siirtäminen (tarvittaessa).
 2. Maaperän leikkaaminen rakennustyömaalla.
 3. Maaperän geologisten tutkimusten suorittaminen tulevan rakennuksen rajoissa.
 4. Suorittaa rakennuksen pohjan geodeettinen hajoaminen poistamalla rakennuksen akselit luonteeltaan ja kiinnittämällä ne rakennustyömaalle.
 5. Väliaikaisten vesi- ja sähköverkkojen sijoittaminen.
 6. Suorita kaivutyön tai kaivannon rakentamista varten kaivutöitä esivalmistetun raidevalmisteen rakentamiseksi.
 7. Tarvittaessa - varustaa rakennuspaikan aidan.

Rakennuksen suunnittelussa on suositeltavaa tehdä työtä rakennustyön maaperän tutkimuksessa. Koska: tulevaisuuden säätiön perustan syvyys riippuu maaperän geologisten tutkimusten perusteella tehdyistä johtopäätöksistä rakennettavan rakennuksen tahraan.

Maaperän geologia: näytteenotto analyysiin

Tulevan rakenteen rajoissa sijaitsevan maaperän geologisten tutkimusten osalta on parempi käydä erikoistuneella organisaatiolla. Hän suorittaa testejä ammattimaisesti ja toimittaa asiakkaalle yhteenvetoraportin maaperän tilasta ja maaperätyypistä rakennustyömaalla.

Kasviperäisen maaperän leikkaaminen ja tulevan rakennuksen akselien merkitseminen

Tärkeä ympäristöprosessi valmistelutyössä on leikkaamassa kasvien kerrosta ja sen säilyttämistä jatkokäyttöön tontilla.

Maakerroksen leikkaaminen

Maaperäkerroksessa on runsaasti orgaanisia sulkeumia (jäännökset juurista, ruoho jne.). Jos sitä ei poisteta tulevan rakenteen rajoissa, niin mädäntyessä nämä osat voivat aiheuttaa sienen ulkonäön, joka tarttuu puurakenteisiin sekä rakennuksen sisällä että sen ulkopuolella.

Maaperän leikkaaminen rakennuksen alueesta riippuen voidaan tehdä käsin ilman erityisten laitteiden käyttöä. Valmisrakentamisen tulee olla 1,5 m suurempi kuin rakenteilla olevan rakennuksen mitat.

Kun olet suorittanut kaikki edellä mainitut työt, voit jatkaa rakennuksen akselien merkitsemistä. Rei'itetyn raudoitetun betoniraudan rakentamisen kaivon jakautuminen alkaa rakennuksen pääakselien poistamisesta rakennustyömaalle.

Layout-säätiöt käyttäen teodoliittia

Rakennuksen akseleiden merkitsemistä ja poistamista varten käytetään erityisiä geodeettisia välineitä: taso ja teodoliitti, joiden avulla voidaan suorittaa koko julistettujen teosten kompleksi korkealuokkaisella ja ammattimaisella tarkkuudella. Näiden välineiden puuttuessa rakennuksen hajoaminen voidaan toteuttaa yksinkertaisella, käsintehdyllä työkalulla.

Omakotitalon perustan pääakselien asettelua voidaan tehdä seuraavalla tavalla:

 1. Rakennamme oikean kulmaisen kolmion, jossa on 3, 4 ja 5 m: n tasot tasoitetuilla kiskoilla. Paikan päällä yhdellä varren kohdalla merkitsemme rakennuksen tulevaisuuden kulmien kärki ja käytämme käsin tehty mittauslaite tähän merkkiin.

Esivalmistettujen nauhojen perustusten merkitseminen

 1. Tämän jälkeen kolmion sivujen suuntaisesti, johdon avulla, siirrämme rakennuksen vastaaviin seiniin sopivat etäisyydet ja kiinnitämme nämä pisteet kentällä telojen avulla.
 2. Toistamme tämän menettelyn rakennuksen jäljellä, merkitsemättömällä neljännessä kulmassa.
 3. Merkinnän oikeellisuus tarkistetaan mittaamalla rakennuksen kulmien vastakkaisten merkkien väliset kulmat (arvojen tulisi olla samat).

Vihjeitä: älä unohda, että merkinnät tehdään rakennuksen akseleilla pitkin, joten seinien todellisten mittojen saavuttamiseksi on tarpeen jättää rakennusten seinämien paksuus eri akselien suuntaisesti.

Kun rakennuksen pääakselit on merkitty, 2-3 metrin etäisyydellä tulevan kaivauksen reunasta, keskimmäisten akselien rinnalla, varustamme valumavesin (callout). Obnoska koostuu puupalkkeista, jotka joutuvat maahan vähintään 1,0 m: n korkeudelle, ja niihin leikattuja leikattuja levyjä (kirjaimen "P" muodossa). Levyjen on oltava vähintään 40 mm paksuja.

Rakennuksen pääakselien merkintä

Rämeiden rinteissä keskellä ne merkitsevät pääkeskitysakseleita ja pääakselin vasemmalle ja oikealle puolelle rakennuksen seinämien paksuus, numerointi ja kiinnittäminen leikkauksilla tai nauloilla.

Obnoska on rakenteen koon koko viitevuosi koko rakennusaikana, ja perustuksen yläpuolisen osan rakentamisen jälkeen ne siirretään rakennuksen kellariin. Perustamisprosessi on valmis, ja voit jatkaa kaivantojen tai kaivon laitetta esivalmistettujen betoniperustusten pohjalla.

maavalli

FBS-lohkojen raudoitetut betoniraudat, joita käytetään yleensä rakennusten rakentamiseen kellariin tai kellariin. Koko kaivonrakentamisprosessi kaivon rakentamiseen on liitettävä - ja se on parasta suorittaa erikoislaitos, joka on varustettu erikoislaitteilla ja osaavalla henkilöstöllä.

Kaivamisen kaivaminen

Kaivinkoneen kaivamisen aikana on tarpeen valvoa ja ohjata vaakasuoran pohjan tasoa ja kaivetun tason syvyyttä. Louhinnan syvyyden tulisi olla 15-30 cm pienempi kuin suunnittelun syvyys ottaen huomioon maaperän manuaalinen kehittyminen betonirakenteisten betonilaattojen (FL) paikoissa.

Louhintatyön lopullinen viimeistely kokoonpanoa varten suoritetaan manuaalisesti, säätiön vaakasuoran asennon pakollinen tarkistaminen ja rakennuksen pääakselien erittelyn tarkkuus.

Precasting esiseosten perustukset

Esivalmistetut betoniteräkset

Betonirakenteiden asennus on päärakennus rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Laitoksen laatu vaikuttaa suuresti rakennuksen ulkonäköön ja sen kestävyyteen.

Esivalmistettujen elementtien kokoonpanon kesto määrittelee myöhemmän työn täytäntöönpanon vauhdin - ja vastaavasti käyttöajan asettamisen määräajat.

Asennus teräsbetonialustalle

Betonilaatan pohja on asetettu 100 mm paksuiselle hiekalle. Jos pohjan pohjalla oleva maa on löysä, se on poistettava ja sen sijaan korvattava seoksella, joka koostuu rauniosta ja hiekasta, jota seuraa tamping. Jotta aluslevyt eivät pääty alaspäin hiekkapohjaan, hiekkalaatan leveys ja pituus on 20-30 cm pidempi.

Pohjalevyt: asennus rypistyneelle hiekkajouselle

Ne venyttivät köyden tai metalliosat risteysten väliin ja päälinjojen risteyskohdissa metsän linjan avulla ne määrittävät säätiön pohjan pohjien säätämät kulmat. Nämä paikat on merkitty metallisilla tapilla (kiinnityskohdat), jotka asennetaan 2-3 mm: n etäisyydelle betonielementtien alapinnan lähimmästä sivusta.

Peruslevyjen asennus trimmille

Pohjalevyjen asennus tehdään trukinosturilla. Sitä ei saa sijoittaa liian lähelle kuopan reunaa niin, että maa ei romahda.

Kun asennat teräsbetonilaatan, on mahdotonta tuhota hiekkapohjan pintaa. Hihnat voidaan pudottaa vain sen jälkeen, kun pohjalevy on asennettu kokonaan paikalleen.

Levyt asetetaan - se on taivutettava kiinnityskorvakkeita ja kaadetaan betonia nivelen yli

Asennuslevyn vaakasuora taso tarkistetaan kahden metrin räkkitasolla (säännöt). Säännön reunan tulee olla tiukka ja betoniterästen pohjan pohjan lähellä. Pohjalevyjen kiinnityslenkit naulataan pohjaan murskaamalla, ja levyjen väliset monoliittiset profiilit ja liitokset kaadetaan betoniin.

Asennus kellarikerrokseen

Kun pohjan pohjan asennus on saatu päätökseen, teräsbetonilaattojen pinta vahvistetaan vahvikkeella ja tasoitetaan laastilla. Lujitetun kerroksen kuivauksen jälkeen vaakasuora vedeneristys on valmistettu valssatusta materiaalista.

Vedenpitävyys on ulkoneva osa kääritty pystysuoraan seinään, joka yhdistyy pystysuoraan eristeeseen ja sisäpuoli liitetään kellarin lattian vedenpitävyyteen.

Periaate ulkona vedenpitävä esivalmistettu säätiö

Ennen perustilohkojen asentamista sinun on valmisteltava tarvittavat työkalut. Laita laasti laatikko niin, että sitä ei siirrä sen jälkeen, kun työnnetään 2-3 lohkoa, siirtäen nosturin ylimääräiseen työhön.

Esivalmistetun betoniasentajan työkalu

Ohjeet ja suositukset betonielementtien asentamiseksi:

 1. Peruslevyn kokoaminen esivalmistettua betonirakennetta aloitetaan nurkkaan (majakan) perustuslohkojen asettamisella tukiseinien leikkauspisteisiin. Ratkaisu on asetettu lapioon, mutta tasoitusratkaisu on parempi metalli- tai puulasilla. Tällöin on mahdollista säilyttää kerroksen paksuus ja saavuttaa täysin sileä pinta.

Esivalmistettu betoniperusta

 1. Nosta lohkot kahden asennustelineen nosturille ja aseta nimetylle paikalle liuoksen valmistetulle kerrokselle.
 2. Sen jälkeen, kun majakan pohjaseinät on asennettu modulaarisen perustusnauhan reunoille, ne kiristävät johto-laiturin nostamalla se pohjaseinien ulkoreunan korkeuteen. Sitten kaikki muut lohkot asetetaan johtoon, mutta unohtamatta jättää reikiä sähkölaitteiden (sähkö, vesi, jne.) Asettamiseen.
 3. Moninkertaisten lohkojen pinoamisen jälkeen vaakapinta tarkistetaan, ja jos se on rikki, ne nostavat lohkon uudelleen ja siirtävät sen.
 4. Hankkeen suunnitellut raudoitetut betonipohjapalat sekä poikittaisten ja pitkittäisten seinien pohjaseinien väliset raot kaadetaan betonilla.

Esivalmistettu betonisäätiö

Kun säätiön maanalaisen osan pohjaseinien asennustyöt on saatu päätökseen, siirrytään seuraavaan betonielementtirakenteeseen - pystysuoraan vedeneristys - työhön.

Pystysuuntainen liima vedeneristämällä esivalmistetut nauhalevyt

Maaperän kanssa kosketukseen joutuessaan betoniteräs on kyllästynyt kosteuteen, jos sen seinämät eivät ole suojassa tästä vaikutuksesta pystysuoralla vaakasuoralla vedeneristyksellä.

Liimaus vedeneristys esivalmistettu säätiö

Valssattu vedeneristys (vesieristys, akvaizoli, jne.) Liimataan säätiön ulkoseiniin kumin - bitumimassan avulla (yksi vaihtoehdoista) käyttäen erityisiä kaasupolttimia.

Kellariseinien pystyjalan vedeneristyskoneen työjärjestys on seuraava:

 • puhdistamme seinien pinnan liuoksen pölystä, likaisuudesta ja jäämistä;
 • suljemme saumat ja poistamme kaikki epäsäännöllisyydet kellarikerrosten pinnassa;
 • maadoitimme seinien pohjan erityisen alukkeen (alukkeen);
 • kaadetaan vaaditun pituisen vedeneristys- ja leikattujen levyjen rulla kahden eristyspinnoitteen kerroksen nopeudella;
 • käyttäen lastalla levitetyn pohjan päälle levitetään ohutta kerrosmastia ja sen päälle alhaalta ylöspäin (päällekkäin) valmistetut vedeneristyslevyt hitsataan kaasupolttimella;
 • Pystysuoran vedenpitävyyden korkeus määräytyy sokean alueen tai jalkakäytävän mukaan.

Kun säätiön muotoilu ja pohjaseinän suojaus on pystytetty pystysuoralla vedenkestävillä, suoritetaan tölkkien täyttö maaperällä pohjan ulkopuolelta (ks. Kuva).

Kuopan sinusien täyttö

Täytteen täyttö on tehtävä kerroksittain (30-50 cm), ja jokainen myöhempi maadoitettu kerros tiivistetään pneumaattisilla tai sähköisillä puristimilla.

johtopäätös

Tässä artikkelissa tarkasteltiin aihetta - mikä on nauhalle vahvistettu betoniperusta. Edellä olevan perusteella voidaan tehdä ainoa oikea johtopäätös: komposiittirakennetta on käsiteltävä erityisvastuulla.

On syytä muistaa, että teipin ja tietyn kohteen ja rakennustekniikan hankkeen olosuhteiden välinen ristiriita voi johtaa rakennusten rakenteiden muodonmuutoksiin ja vääristymiin. Ja pohjakerroksissa kosteus voi kerääntyä ja halkeamia ilmenee, mikä tekee sen toiminnasta paitsi epämukavaksi myös yksinkertaisesti mahdottomaksi.

Rakennuksen nauhan perustus voidaan järjestää kahdella tavalla:

 1. Monoliittinen rakenne, kun rakennustyömaalla on pystytetty puumateriaali aiemmin kaivettuun kaivantoon valmistetulla pohjalla. Seuraavaksi metalliverkko asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Tällaisen säätiön rakentamisen nopeus riippuu työntekijöiden ammattitaidosta, betoniseoksen oikea-aikaisesta toimittamisesta, betoniseoksen laadusta (kiihdytys- ja jäätymisenestoaineiden esiintyminen tai poissaolo) sekä sääolosuhteet (positiivinen tai negatiivinen ilman lämpötila).
 2. Valmisbetonituotteet (betonituotteet), jotka on valmistettu betonituotteissa, jotka täyttävät kaikki sääntelyvaatimukset, betonimassan laadukas tiivistyminen, tuotteiden kestävyys lämpökäsittelyllä ja valmistusvalvonta.

FL - nauhateos on suunniteltu GOST13580-85: n mukaisesti ja se on teräsbetonilaatta, jonka pituus on 780-2980 mm, leveys 600 - 3200 mm ja korkeus 300-500 mm. Näiden teräsbetonilaattojen tarkoituksena on perustaa asuin-, julkisiin ja muihin rakennuksiin perustuvat rakenteet sekä rakenteiden perustusten rakentaminen (esimerkiksi portaikon rakenteen rakentaminen). Nauhateos on matalan perustuksen rakenteen alaosa ja ottaa kuorman pohjaseinästä ja rakenteista, jotka on rakennettu edellä. Suunnittelulaskelmista riippuen säätiön merkki valitaan erityisellä kuormituksella 1: stä 4: een. Indeksi luonnehtii perustan painetta eri paksuuden seinistä.

Laattojen pohjalevyjen valmistuksessa käytetty betoniluokka on B10, B12.5, B15, B20 tai B25 riippuen laattojen ja ryhmien koosta riippuen kantavuus (1, 2, 3, 4). Jos PL: tä käytetään aggressiivisissa ympäristöissä, betoniluokka vahvuuden, jäätymisvastuksen, vedenkestävyyden ja aggressiivisen väliaineen vastustuskyvyn osalta ilmoitetaan luonnoksessa. Pohjalevyt on valmistettu metallimuotissa, jotka on vahvistettu verkkoihin, joissa on sauvanvahvistusluokka AIII ja BpI-lanka. Metallin kulutus FL: n valmistuksessa on noin 40 kg / m3 betoniseosta. Lopullisen tuotteen pintakategoria ei ole alempi kuin A7.

Levybrändi koostuu aakkosnumeerisesta indeksistä.
Esimerkki tuotteiden merkinnöistä:
FL12.24.4, missä
- hihnan pohjan leveys desimaaleina;
- hihnan pohjan pituus on pyöristetty desimaaleina;
- kantavuusindeksi (4,5, 5 tai 6 kgf / cm2, riippuen seinän paksuudesta, joka on kirjonta).
Tarjoamme toimittaa esineesi minkä tahansa koon perustana GOST13580-85: n sääntelyvaatimusten mukaisesti.

Teräsbetonilevyjen perustukset on valmistettu GOST 13580-85 "Teräsbetoniliuskatankoja sisältävien levyjen mukaan. Tekniset olosuhteet. Suunniteltu käytettäväksi rakennusten ja rakenteiden kaistaleissa. Levyt jaetaan 4 ryhmään niiden kantavuuden mukaan, kun ne ladataan rakennuksen seinistä lineaarisesti kuormitettuna taulukon 2 GOST 13580-85 mukaan.

Esimerkki liuskajohdon legenda

Säätiö on olennainen osa jokaista rakennusta. Rakenteen tässä yksityiskohdassa koko rakenteen painon pääkuormitus putoaa, minkä vuoksi sen vahvuus asetetaan erityisvaatimuksiin. Yleisimmin käytetty perusta kestävien maaperäisten rakennusten rakentamiseksi on bändi. Se edustaa betoniraitaa laakerinseinien ympärillä kehyksen ja rakennuksen sisällä, mukaan lukien kaikki laajennukset. Seuraavaksi kerro esivalmisteen ja monoliittisen nauhan perustuksesta.

Tyypit säätiöt

Nauhatyyppejä on kahta tyyppiä:

 • Monoliitti. Tällainen säätiö on tehty nestemäisestä betonista, joka kaadetaan erityisen perustettuun muotoon. Monoliittisen alustan laitteeseen kiinnitetään vahvistus. Muotoon on rakennettu pieni halkaisijan vahvistaminen, liitetty tai hitsattu toisiinsa. Paikan päällä valmistetaan betoni monoliittisen säätiön kaatamiseksi, jos puhutaan pienestä rakenteesta tai kuljetetaan konkreettisella kuorma-autoilla, jos työn laajuus on liian suuri. Tällaisen säätiön kustannukset eivät ole liian korkeat, mutta betonin kovettumisaikaa koskevan työn nopeus on rajallinen.
 • Precast strip foundation. Tämä pohja on koottu esivalmistetuista pohjalevyistä, jotka sopivat kaivantoon. Esivalmistetun perustuksen etuna on työn nopeus. Tämäntyyppisellä pohjalla ei ole tarvetta rakentaa monimutkaista muottirakennetta, vaan myös antaa lukuisia vahvikkeita. Lisäksi monoliittisen rakenteen pystyttämisen aikana on usein välttämätöntä odottaa useita päiviä, kunnes betoni saavuttaa tarvittavan lujuuden, mikä myös kestää rakennusaikaa. Lisää tähän vaivaa valmistaa kymmeniä kuutiometriä betonia ja näet esivalmistettujen perustusten todelliset edut.

Pienen rakenteen perusta voidaan asettaa yhden päivän aikana, samalla kun sillä on kaikki tarvittavat laitteet. Samaan aikaan esikuorittujen nauhalementtien asentamisen kustannukset johtuvat tarvetta käyttää erikoislaitteita (nostureita), lisääntyvät. Myös perustilohkojen asettamisen yhteydessä on välttämätöntä valita ne linkittämään koko teippi. Suuri määrä häiriöitä voidaan toimittaa interlock-aukkoilla, joihin kosteus voi tunkeutua, joten on tarpeen eristää ne, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia.

Tulevan rakentamisen omistajalle on luonnollista päättää, minkä tyyppistä nauhamaista säätiötä käytetään tietyssä tapauksessa. Seuraavaksi keskustellaan esiohjelmoiduista nauhojen perustusten kokoonpanosta.

Peruslohkojen lajit

Säätiölohkoja valmistetaan erikoistuneissa yrityksissä. Jokaisen yksikön on noudatettava tarkasti GOSTia seuraavilla parametreilla:

 1. Lohkon koko-suhde (pituus, leveys, korkeus).
 2. Tyhjien materiaalien osuus betonista (sementti, hiekka, seulonta).
 3. Lujituksen laatu ja kokoonpano.
 4. Värinänvaimennusolosuhteet.
 5. Betonin jäähdytysolosuhteet.

Kaikki nämä indikaattorit GOST-esivalmisteen nauhalevystä vaikuttavat suuresti lohkojen laatuun ja mikä tahansa poikkeama vaatimuksista on mahdoton hyväksyä. Muutoin on olemassa vaara tuhoutumisesta, joka aiheuttaa rakennuksen romahtamisen. Samasta syystä ei voida käyttää lohkoja "käsityöläisissä" olosuhteissa ilman laadunvalvontaa.

Valmistuslaitoksissa betoniterästen valmistuksessa käytetään erilaisia ​​lisäaineita, jotka vaikuttavat niiden erilaisiin ominaisuuksiin. Niinpä graniittiroonien lisääminen konkreettiseen betoniin antaa säätiöille likaantumisen happamille väliaineille, mikä tekee niistä sopivia käytettäväksi happamissa maissa. Käytettäessä erittäin alhaisissa lämpötiloissa betoni lisätään betoniin, mikä lisää sen jäätyvyyttä.

Säätölohkot ovat saatavilla kolmessa perustyypissä:

 1. Monoliittiset lohkot (merkintä FBS).
 2. Monoliittiset lohkot ura (FBV). Ensimmäisten lohkojen tapaan niillä on monoliittinen rakenne, jossa on erityiset aukot päissä, joihin viestintä on asetettu.
 3. Hollow-pohjaelementit (merkintä FBP). Ne eivät eroa erityislujuudella, joten niitä voidaan käyttää vain kevyisiin rakennuksiin (puiset tai rungon talot).

Jokaisen lohkon merkinnästä voit selvittää sen koon, betonimerkin ja vahvistusmäärän.

Esivalmistettujen nauhalementtien asennus ja asennus

kohokohtia

Alun perin, kun rakennetaan kaikenlaisia ​​säätiöitä, on tarpeen analysoida maaperää. Rakennustekniikan vaatimusten tiukan noudattamisen vuoksi tällainen pohja voidaan rakentaa lähes kaikentyyppiselle maaperälle, jopa nousevilla. Lohkoperusteen ihanteelliset olosuhteet ovat kiviaineksen ja syvän pohjaveden maaperä. Jos jälkimmäinen edellytys ei täyty, kellari on aina märkä, huolimatta useista kerroksista vedeneristys.

Rakennettaessa betonilohkojen pohjaa on suoritettava seuraavat toimet:

 1. Säätiön yläosa on välttämättä peitetty monoliittisella betonikerroksella ja tasoitettu. Vain tämän jälkeen on mah- dollista asettaa tiili- tai hiiliharjat.
 2. Pohjustuslohkojen ja maan väliset sinuslastit ovat täynnä karkeaa hiekkaa.
 3. Säätiön ulkopinta peitetään kerroksella vedenpitäviä materiaaleja. Tämä voi olla bitumimastia tai hartsia. Tämä suojaa pohjaa kosteudelta, mikä vaikuttaa haitallisesti betonin lujuuteen.
 4. Säätiö on lämmitettävä. Tätä varten sen ulkopinta valmistetaan polystyreenivaahdolla tai muulla eristemateriaalilla.
 5. On välttämätöntä tiivistää liitokset lohkojen väliin.

Kaikki nämä lisätoimet lisäävät merkittävästi säätiön rakentamisen kustannuslaskentaa.

Nauhojen sijoittaminen: työjärjestys

 1. Ensimmäinen asia tulevan talon hankkeen mukaisesti on säätiön alapuolella olevan sivuston ulkoasu. Jotta oikaisevat ja terävät reunat varustettaisiin, ne on merkitty niiden väliin kiinnitetyillä tapilla ja köysien avulla. Huolehdi siitä, että kaivon kulmat ovat mahdollisimman tasaiset.
 2. Sitten kaivetaan kaivoa käsin tai käyttämällä erityistä tekniikkaa. Sen syvyys riippuu projektin talosta. Mitä vaikeampi talo, sitä massiivisempi ja syvempi on säätiö. Kaivon pohja on tasattava mahdollisimman paljon, syvyyden poikkeamat pitkin koko kehä on oltava vähäisiä.
 3. Kaivannon pohja on täynnä joen hiekkaa. Hiekkalaatan leveyden on oltava 200-300 mm suurempi kuin laatta - tyynyn leveys ja sen paksuuden tulisi olla vähintään 200 mm. Polkumyynnin jälkeen hiekka kaadetaan vedellä ja tiivistetään.
 4. Kerros kerros hiekkalaatikkoon. Koska jälkimmäistä voidaan käyttää ruberoidina tai tiheänä polyeteenikalvona.
 5. Seuraavaksi aloittaa lohkojen asettaminen. Ensinnäkin on erityinen levytyyny (FL) sijoitettu vedenpitävyyteen. Se on puolisuunnikkaan muotoinen, kavennettu yläosaan. Alaosan suuren alueen takia tällainen levy vähentää pohjan paineita maahan, mikä vähentää rakennuksen uppoamisen vaaraa.
 6. Levyjen asentamisen jälkeen niiden koko pinta kiristyy vahvistetulla hihnalla. Tätä varten lujitustangot asetetaan levyn pinnalle, jonka jälkeen betoni kaadetaan ylhäältä. Tämän hihnan ansiosta tasoitustasojen taso on mahdollista tasoittaa pohjalevyjen asentamiseksi. Vahvistus suoritetaan täydentämään koko kiinteytysjärjestelmää.
 7. Aloita sitten lohkojen asennus. Asenna ensin kulmakappaleet ja ne, jotka sijaitsevat seinien leikkauskohdassa. Niitä kutsutaan myös majakkablokiksi. Niiden välinen lanka ulottuu niiden väliin, mikä toimii ohjeena koko rivin asettamiselle.
 8. Lohkojen asettaminen suoritetaan sidottuna. Tämä tarkoittaa sitä, että ylimmän rivin lohkon keskikohdan pitäisi laskea edellisen osan liitokseen. Missään tapauksessa se ei saa olla samansuuntainen kahden eri rivin lohkojen kanssa.
 9. Asettelu suoritetaan sementtilaastiin, jota sovelletaan riviin ja loppuun. Kun asennat yhden lohkosta, sen aseman oikeellisuus tarkistetaan tasolta ja luodilta. Jos se on väärä, kunnes liuos on jäädytetty, lohko voidaan kiinnittää romuilla. Jos lohkojen määrä ei ole seinämien koon monikerta, lisämateriaaleja, niin kutsuttuja korkkeja, käytetään munimessa.
 10. Seismisesti aktiivisissa vyöhykkeissä, kun rakennetaan esivalmistettua pohjaa, jokaisen lohkon rivin väliin luodaan vahvistusverkko, mikä lisää merkittävästi rakenteen luotettavuutta. Säätiön rakentamisen aikana on välttämätöntä jättää tekniset puutteet viestinnälle.
 11. Jos rakennus käyttää lohkoja urilla, niiden välinen etäisyys täytetään liuoksella.
 12. Kun kaikki rakenteelliset elementit on asetettu, välilevyjen liitokset on suljettu erityisellä vettähylkivällä yhdisteellä, joka estää kosteuden tunkeutumisen kellariin.
 13. Seuraavassa vaiheessa on asennettu ylempi vahvikehihna. Tätä varten lohkojen pinnalle on asennettu lamina, vahvistinverkko on asetettu ja laasti kaadetaan. Lujittavahihnan pinnan oikeellisuus tarkistetaan tasolta.
 14. Pohjan ulkoseinälle on asetettava kerros vedeneristys. Liian kosteissa ilmastoissa, joissa on runsaasti sadetta, voidaan käyttää useita kerroksia. Tätä varten käytetään bitumimastista. Sen nestemäistä liuosta voidaan käyttää ruiskupullolla. Voit parantaa suojaa kosteudelta pohjaan kalvon avulla, mutta tämä myös lisää rakentamisen kustannuksia.
 15. Vedenpitävyyden loppuunsaattamisen jälkeen kellarihonut (etäisyys lohkosta maaperäkerrokselle) peitetään hiekalla, varovasti tamping it alas. Kosteuden poistamista varten tilavuus voidaan kaataa savealla.
 16. Viimeinen vaihe esivalmisteen teippipohjan rakentamisessa on vedeneristys yläraudoitusvyöllä, johon tiilen tai hiomalaipan jo on asetettu.

Precast strip foundation: piirustus

Esivalmistetun teräsbetonin kaistaleet: video