Alhaiset rakennustyöt - mitä valita?

Moderniin matalarakenteisiin on ominaista kevyiden rakenteiden käytön lisääntyminen. Nämä tekniikat vähentävät merkittävästi rakennuskustannuksia, mutta antavat myös mahdollisuuden lähestyä kysymystä säätiön valitsemisesta tasapainoisemmin. Sekä teknisestä näkökulmasta että taloudellisesta toteutettavuudesta.

"Talo on rakennettu hiekkaan" - tämä ilmaus kuvitellussa muodossa välittää säätiön arvon yhtenä rakennuksen keskeisimmistä osista. Ja perustelut alhaisen nousun rakentamiseen - ei ole poikkeus.

Suosituimmat perustajatyypit

Nauhasäätiö (esivalmistetut ja monoliittiset) - käytetään pääasiassa raskaiden tiilien tai betoniseinien rakennuksissa ja tapauksissa, joissa tarvitaan kellarista tai eristetystä maanalaisesta tilasta. On syviä ja matalia perustuksia. Savi- ja kallistusmailla on suositeltavaa soveltaa ensimmäistä vaihtoehtoa asettaen säätiön pohjan jäädytyslinjalle. Kuivaa ei-halkeilua ja kevyitä rakennuksia varten - toinen. Matala perustus on yksinkertainen ja samalla edullinen.

Pylväsperusta on perusteltu ratkaisu taloon, jossa on kevyitä seiniä (puinen, runko, paneeli) ja ilman kellaria projektissa. Pylväät voi käyttää tiiliä, teräsbetonia, butobetonia jne. Sarakepohjat sijaitsevat rakennuksen kulmissa, seinien leikkauspisteissä ja paikoissa, joissa kuormat ovat keskittyneet. Pilarien yläreunaan kiinnityspalkit on asennettu varmistamaan koko tukirakenteen yhteinen "työ". Työvoiman intensiteetin ja rakennusmateriaalien kulutuksen osalta pylväsrakenteet ovat puolitoista kertaa tehokkaampia kuin nauha-aineet.

Matalan rakennustyön pohjarakenteita käytetään pääasiassa alueilla, joilla on voimakkaita kohoumia ja liukenemista. Koska jäykkä tilallinen rakenne on, pohjalaatta sopii täydellisesti alustan pystysuoraan ja horisontaaliseen liikkeeseen. Kaikilla sen eduilla laattaperusta on melko kallis "ilo" (johtuen betonin ja raudoituksen kulutuksesta). Siksi sen käyttö on perusteltua vain poikkeustilanteissa.

Pile perustukset - tänään yksi edistyksellisimmistä ratkaisuista. Tällaisten perustusten rakentamisessa perusmäärää voidaan vähentää 80% ja perusmateriaalien kulutusta - jopa 45%. Lisäksi sivustolla ei ole tarvetta suorittaa työtilaa, joka vähentää pohjaveden määrää ja valmistelee säätiötä. Teräsruuvi tai vahvistetut paalut ruuvatetaan (puristetaan) maahan tai ne muodostuvat suoraan siihen (porattuja perustuksia). Pallojen yläosa on yhdistetty kahvinkeilillä (vyönauha), joka voidaan sekä koota että monoliittiä.

Ja mikä tärkeintä! Muista, että matalarakenteisen rakentamisen perusteet olisi valittava ja suunniteltava ottaen huomioon rakennustyön geologiset ja hydrogeologiset ominaisuudet sekä tulevaisuuden kodin rakenteelliset piirteet.

Alhaisten rakennusten perustilat

Säätiö on koko rakennuksen pääosa, koko rakenteen vahvuus riippuu paljolti siitä. Siksi säätiön tulisi käsitellä vain kokeneita ammattilaisia, jotka ovat hyvin tietoisia kaikista rakennuselementin rakentamisen vivahteista. Ensin sinun on kuitenkin valittava optimaalinen säätiö tietyille olosuhteille, koska universaaleja perustuksia ei ole. Valittaessa säätiötä on otettava huomioon paitsi rakennettavan talon rakenne ja piirteet, mutta myös maaperän ominaispiirteet, joihin säätiö seisoo.

Nykyään alhaisissa esikaupunkirakennustaloissa useimmiten käytetään neljää perustyyppiä:

Tarkastele jokaista perustusta yksityiskohtaisemmin.

Strip-säätiö

Nykyisin lähes kaikilla rakennusteollisuuden aloilla on nauha-pohja. Tämän tyyppinen perustus on kestävin, tietenkin, jos asennat sen oikein. Sopii kaikentyyppisten rakennusten rakentamiseen, mutta sen rakentamisen perusteet on myös oltava kestäviä. Kaistaleperustukset ovat kahta tyyppiä - monoliittista ja esivalmistettua.

Rakenteellisesti monoliittinen säätiö on hyvin yksinkertainen. Sen luomiseksi kaivanto yksinkertaisesti kaivetaan koko rakennuksen ympärysmitta, johon betoni kaadetaan yhdessä vahvistamisen kanssa. Kaikki on kuitenkin hyvin laskettava. Ensinnäkin säätö on asetettu paitsi ulkoisten kantavien seinien, myös myös sisäpuolisten seinien alle, jotka ovat myös kuormittavia. Alapinnan leveyden pitäisi olla lähes kaksinkertainen seinien paksuuteen verrattuna. Toiseksi on kiinnitettävä huomiota vedenpitävään säätöön jo ennen sen pystyttämistä. Se vaatii paljon materiaalia ja aikaa tällaiselle säätiölle, mutta se kestää kaiken kuormituksen, johon se suunnitellaan. Tällaisia ​​säätiöitä on myös rajoitettu - niitä ei voida pystyttää irrallisilla ja märillä maaperillä, koska tällaisilla mailla ne jäävät pois, mikä ei tuo mitään hyvää koko rakennelmalle.

Esivalmisteen nauhalevystä on sama geometria kuin monoliitti, mutta sen toteutuksessa ei käytetä konkreettista sekoitetta, vaan betonilohkoja, joissakin tapauksissa luonnonkiviä tai tiiliä. Tiili on kuitenkin vähemmän kestävä kuin betoni tai luonnonkivi, joten sitä voidaan käyttää vain suhteellisen kevyisiin nauhapohjiin. Esivalmistetun perustuksen tärkein etu on sen nopea asennus. Haittana on myös merkittävä - koska säätiön elementtien välisten saumojen läsnäolo on välttämätöntä, sen vedenpitävyyteen kohdistuu erittäin suuria rahasummia, mikä tietyissä tapauksissa huomattavasti lisää perustaa. Ja jos paahtava maaperä on pahempi tai pahempi - syväjäätyminen, niin tällaisen säätiön kustannukset kasvavat eksponentiaalisesti, koska on erittäin suuri määrä maanrakennustöitä.

Yleensä, jos noudatat nauhamaisen säätiön koko tuotantoteknologiaa, se oikeuttaa itse käyttämääsi rahaa, varsinkin jos siihen rakennetulla talolla on useampi kuin yksi kerros.

Seuraava suosituin on pylväsperusta. Se on halvin halpa, koska se ei vaadi suuria rakennusmateriaalien kulutusta. Lisäksi se sopii kaikentyyppisille maaperäille, paitsi vaakasuoraan liikuteltavaksi, eli tällaisia ​​säätiöitä ei voida rakentaa kukkuloiden ja kaurien rinteille.

Pilarin perusta

Pylväsperusta on pylväiden järjestelmä, joka on valmistettu materiaaleista, kuten betonista ja butobetonista, teräsbetonista ja kiinteästä keraamisesta tiilestä, myös luonnonkivi soveltuu. Säätöpilarit sijoitetaan talon nurkkiin ja sen ympärysalle 1-2 m: n askelin. Ne asennetaan myös kaikkien ulkoisten ja sisäisten seinien leikkauspisteeseen - tärkeintä on antaa rakennukselle tarvittava voima. Rakennus itse on pystytetty erityisille vanteiden palkkeihin, jotka on pinottu kaikkien pylväiden yläosissa. Pilarien paksuus määräytyy kiven lujuudesta, josta ne on tehty. Esimerkiksi tiilipylväät voivat olla 40 cm: n osa, joka on tehty raunioista - 50 cm ja luonnonkiven - 60 cm.

Itse asiassa pylväsperusta ei ole tarkoitettu talojen rakentamiseen kellareilla. Jos kuitenkin suoritat tarvittavan työmäärän, joka liittyy huomattaviin kustannuksiin, voit järjestää kellarin asentamalla tukilohkojen väliin tai yhdistämällä ne tiilirakenteisiin. Tällaisten rakenteiden tulisi kuitenkin olla hyvin vesitiiviitä, muuten on helpompaa rakentaa liuskan säätiö eikä käyttää rahaa tällaisiin monimutkaisiin vaihtoehtoihin.

Pilarin perustukset jaetaan myös kahteen tyyppiin: monoliittiseen ja valmiiksi valmistettuun. Monoliittista mono-käyttöä vain niissä maissa, joihin korkean pohjaveden ei vaikuta. Esivalmistetta voidaan käyttää suolavedessä, ja pohjimmiltaan ne ovat lujitettuja betonipilarit, joissa on tukilevyt, jotka eivät salli niiden joutua märälle maaperälle.

Pile-pohja

Jotkut pylväsperustaan ​​analogiset ovat paalusäätiö. Se on tehty paaluista, ajetaan tai haudataan syvälle maahan. Pölkky voi olla sekä betonirakenteinen että metallinen sekä puinen, mutta kostealla maaperällä puu räjähtää nopeasti, joten voit käyttää tällaisia ​​paaluja tietystä puusta (lehtikuusesta) tai väliaikaisista rakenteista. Itse talo on asennettu paikoille asetetuille teräsbetonilaatoille, ja myös levyjen sijasta voidaan käyttää myös grilli-, pituus- ja poikittaispalkkeja.

Kuitenkin paalusäätiö, vaikkakin suosittu alueilla, joilla on märkä ja heikko maaperä, ei kuitenkaan yleensä ole niin laajalti jakautunut kuin edellä kuvatut kaksi lajia. Paloajo on työläs ja kallis liiketoiminta, joten yksityisissä asuntorakentamisessa tällaista säätiötä käytetään harvoin.

Laattoalaptio

Yksinkertaisin säätiö on laattasäätiö. Se koostuu raudoitetusta betonista, jolla on rakennettu rakennuksen koko, joskus se on järjestelmä, joka koostuu yhdistetyistä ristipalkkeista. Sitä käytetään rakennusten rakentamisessa heikoilla maaperillä - kallistamalla, karsimalla, hiekalla, savella monin eri tavoin. Tällaisia ​​perustuksia kutsutaan myös "kelluvaksi", koska ne kestävät paitsi pystysuorat myös maaperän liikkeet. Lisäksi se on suhteellisen halpa, koska kaikki kustannukset laskevat levyn hintaan ja pieneen määrään maanrakennustöitä.

Tarkastelimme neljän maan suosituimman yksityisen talon rakennustyypin perustuksia. Tietenkin niitä on enemmän, mutta niitä käytetään pääasiassa kaupungeissa tai teollisuusyritysten rakentamisessa.

Kylpyammeet avaimet käteen. Tiedot tällä sivustolla eivät ole julkinen tarjous. Hallinto ei ole vastuussa käyttäjän lähetetyistä teksteistä ja kuvista.

Alhaisten asuntojen perusteet 13 (2)

Perusta on rakennuksen laakerirungon päärakenne, joka ottaa kaikki rakenteen kuormat ja siirtää ne maahan. Säätiön materiaaliintensiteetti alhaisen asuntorakentamisen tilavuuteen on 10,30%.

Rakenteelliset ratkaisut säätiöihin

Kuviossa 3 on esitetty perusrakenteiden perusrakenteet pienikokoisille rakennuksille. IV. 1. Ne tekevät tällaisia ​​perustuksia paikallisista rakennusmateriaaleista (luonnonkivi, betoni, punatiilinen jne.) Ja käyttävät myös kiinteää betonia tai betonielementtejä ja betonilohkoja. Pohjan pohjan taso on nimeltään pohja, sen laajentaminen? tyyny, ja maan alla? pohja.
Jotta turvotuksen ei-toivottua vaikutusta neutralisoittaisiin, kun maa jäädyttää, on tarpeen suunnitella taloja, joissa ei ole pohjakerroksia matalilla perustuksilla, joiden pohja on hiekkavyöhyke. Hiekkalaatan rakentamisessa maaperä poistetaan alle 0,2 m: n jäädytyksen syvyyteen ja kaivaus täytetään karkealla hiekalla vedellä kaatamalla ja tiivistämällä kerroksittain. Täyttääkö lyijy merkkiin? 0,5 metriä tontin tasosta. Tällä keinotekoisella pohjalla perustetaan pieni säätiö. Tällä tekniikalla voit saavuttaa merkittäviä säästöjä materiaaleissa ja työkaluissa. Esimerkiksi Moskovan alueen maaperän jäädyttämisen oletetaan olevan 1,2 m, joten syvän pohjan perustana on 1,4 m korkea ja hiekkapyyhkeellä? 0,5 m, ts. Hiekan tyynyllä, joka jäätymiseltä turpoava maaperä, noin 60% materiaalista tallennetaan säätöön. Kun talon alla oleva maa on hyvin heterogeeninen pakkasnopeuden aikana jäädyttämisen aikana, on tarpeen suunnitella pohja monoliittisen vahvistetun betonin ja hiekkalaatan kiinteän levyn muodossa. Joissakin tapauksissa paaluperustukset osoittautuvat tehokkaiksi, joiden syvyys on paljon pienempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys, jossa ei-jäädyttävän kerroksen sivusuuntaiset kitkavoimat ylittävät laajennetun kerroksen kitkavoiman. Vähemmän yleisesti tällaisilla mailla pylväsperusta on tehty monoliittisesta raudoitetusta betonista, jolla on laajentuminen pohjalla, koska niiden valmistus vaatii runsaasti työvoimaa.


Hihnan perustukset, jotka ovat seinien koko ääriviivaa pitkin muodostuneita murtovenoita. Säätiön pohjan koko määräytyy laskemalla riippuen antenniosan massasta, perusmateriaalista ja maaperän kantavuudesta. Sen seinämän paksuus määritetään lujuuden laskemalla ja esimerkiksi materiaalin teknisistä ominaisuuksista riippuen butobetonin seinä on valmistettu vähintään 0,35 m: n paksuudelta täyttökiven koosta riippuen.
Kaistaleen perustusten valmistukseen käyttäen mitä tahansa rakennusmateriaalia, paitsi puuta. Kallisilla mailla monoliittista betonia käytetään usein kalliotappien (butobetonin) kanssa. Tämä materiaali täyttää paremmin kallioperän pinnan epäsäännöllisyydet. Rikkakivisäätiönauhat ovat vähemmän sementtiä vaativia, mutta ne ovat työvoimavaltaisilta ja materiaaliintensseiltä. Kivien koon takia nauhojen vakioleveys on vähintään 0,5 m. Tyypillisesti näiden materiaalien kaistaleen perustukset matala- rakennuksille laajenevat vyöhykkeellä ei ole pohjia. Punainen tiililistan perustukset on suunniteltu kuiville, voimakkaille maaperälle, joiden paksuus on 0,25. 0,51 m. On parempi tehdä tiilipohja tyynystä monoliittisesta teräsbetonista, jonka paksuus on vähintään 0,1 m, mikä lisää rakenteen kestävyyttä.
Esivalmistettujen elementtien kaistaleet ovat betonilohkareista. Lohkot on valmistettu kiinteästä kevyestä betonista (ro <1600 kg / m3) tai onttoa raskasta betonia (ρ®> 1600 kg / m3), jonka korkeus on 0,6 m, pituus on enintään 2,4 m ja leveys 0,3, 0,4, 0, 5 ja 0,6 m,


Pilarin perustukset koostuvat pylväistä ja perustuspalkkeista. Pohjapalkit asennetaan koko seinien ääriviivoihin (kuten nauhat). He ottavat kuorman seiniltä ja siirtävät sen pylväisiin. Pylväät on asennettu seinien leikkauspisteeseen ja tiettyyn vaiheeseen kuuluvien välein, jotka määräytyvät rakennuksen massan ja maaperän kantavuuden mukaan laskennallisesti.
Kuviossa 2 on esitetty tukirakenteiden konstruktiiviset variantit ja niiden mittasuhteet riippuen pylväiden noususta. IV. 2. Pohjapalkkeja käytetään vain puuseinään. Maaperän ja pohjapalkin pohjan välillä jätetään usein ilmarako, jotta estettäisiin palkin ja siihen sijoitetun seinämän kohoaminen maaperän voimilla, joka houkuttelee sen jäätyessä.
Halkaisijaltaan neliön poikkileikkauksen pylväät ovat betonielementtejä, kiinteää betonia, punaista tiiliä, luonnonkiveä. Pylväiden mitat perustuvat lujuuteen (materiaali ja maaperä). Alhaisen asuntorakennuksen osalta pilarin tyynyn koko ei ole yli 1 m, ja pilarin vaakasuora poikkileikkaus voi olla yhtä suuri kuin pohjan koon tai pienempi. Jälkimmäisessä tapauksessa tyynyn korkeus saa olla enintään 0,3 m. Pilarien poikkileikkauksen koko ja niiden korkuisuus riippuvat talon painosta, pohjamateriaalista ja maaperän lujuudesta.


Puupylväsperustat ovat yleisempiä vanhojen rakennusten jälleenrakentamisessa, ja niitä voidaan käyttää puupöytien rakentamisessa suolla mailla ja permafrostilla.
Ne on suunniteltu kaarteiden ja ristikoiden tukipuiden tai pilarien muodossa (kuvio IV.3). Kaapit on asennettu kuiville hiekkarannoille, jotka on valmistettu tammen, haavan, lehtikuusen ja setrin halkaisijaltaan vähintään 0,4 metriä. Jalustat ja ristit käytettiin suolla maaperään, ne ovat kestävämpiä lehtikuusta ja cedarista.
Lyhyen paalutuksen perusteet osoittautuivat edullisimpien rakennusten rakentamiselle. Tällaiset perustukset jätetään maanrakennuksen rakentamisprosessien ulkopuolelle. Lyhyt paalu pidetään maaperässä pääasiassa lateraalisten tarttumisvoimien takia maahan. Alueilla, joilla on permafrost, paaluperustukset ovat käteviä järjestämään ilmastettuja alikenttiä, jotka säilyttävät maaperän permafrostin rakenteen. Puurakenteiden parasta ovat puiset paalut, joiden läpimitta on 0,2. 0,3 m, jotka jäätyvät kuoppiin. Puu estää lämmön siirtymisen tiloista permafrostiin estäen maaperän vaarallisen sulattamisen paalussa. Muilla aloilla, joilla on matala rakentaminen, käytetään lyhyitä betoniteräksisiä ajopilareita, useammin 150 x 150 mm, 200 x 200 mm: n neliöosalla tai halkaisijaltaan 300, 400 mm tai enemmän. Lyhyen paalin syvyys kestää enintään 2,5 metriä.
Piles sijoitetaan seinämien alle analogisesti pylväsperiaatteisiin, mutta pienemmällä vaiheella, joka määritetään laskemalla, paalujen päälle asetetaan grillaus. Grillipalkkeihin on paljon yhteistä pohjapalkkeihin. Niiden valmistuksessa käytetään samoja materiaaleja.
Alhaisen rakennuksen kiinteä pohjamateriaali on suunniteltu vain rakennustöissä, joissa maaperä on epätasaista tai turpoavaa ja korkealla pohjavesimuodostelmilla (rakennuksissa, joissa on kellari). Laatta on valmistettu monoliittisesta raskaasta betonista, jonka paksuus on vähintään 100 mm. Laattojen paksuus määritetään laskemalla rakennuksen massasta, maaperän lujuudesta ja seinien välisestä etäisyydestä. Taloille, joissa ei ole kellarissa, pohjalevy on asennettu hiekkasyynyyn, mikä vähentää sedimentin laskeuman epätasaisuutta. Kellarissa olevissa rakennuksissa pohjustuslaatta toimii samanaikaisesti lattian pohjana.

Alhainen rakennustyön muoto

On olemassa kolme päätyyppiä: pylväs, vyö, monoliitti.

nauha

Yksinkertaisimmasta nauhalementin laite suoritetaan seuraavasti: ensimmäinen, karkea hiekka, sora tai murskattu kivi kaadetaan valmiiksi valmistettuun 20 cm: n kerrokseen, joka on varovasti tamped, ja kaatamalla vettä maahan ja sitten koko tila kaadetaan maahan asettanut tiilipohjan tai roskakivestä. Kaksoiskerros katemateriaalia tai katemateriaalia asetetaan pohjan päälle.

columnar

Säätölohkot on asennettu tasoitettuun hiekkakerrokseen suunnittelun korkeuteen. Tämän merkinnän tasoitettavan hiekkakerroksen enimmäispituus saa olla enintään 15 mm. Samanaikaisesti pohjustuslasit ja tukipinnat eivät saa altistua ulkoiselle saastumiselle.

yhtenäinen

Kalliimpia kaikenlaisista säätiöistä. Tällaisen säätiön asennus toteutetaan yleensä raskaiden kivitalojen yhteydessä. Se täytetään yhdellä vahvistetulla monoliitillä jäätymisnopeuteen 1,5 - 1,7 metriä. Tällaista säätiötä suositellaan käytettäväksi tiilitalojen ja lohkojen talojen rakentamisessa, joilla on melko voimakas vaikutus säätöön, ja rakenteiden vääristyminen johtaisi todennäköisesti seinän halkeiluihin ja sitä seuraava rakenteellisen tuhoutumisen uhka.

Alhaisten rakennusten perustukset

Betoni, joka on pystytetty muottiin, lisää betoniin 25-35% raunioista (50-90 kgf / cm 2);

Rakenteellisen järjestelmän mukaan:

Hihna - joka on järjestetty rakennuksen seinämien alle tai erillisiin tukiin. Se on kiinteiden seinien tai ristipalkkien muoto;

Kolonnissa (vapaasti seisova) - on erillisten tukien muodossa seinille tai pylväille;

Kiinteä - käytetään heikoilla maaperillä, joilla on syvä esiintyminen mantereilla ja raskailla kuormilla.

Erektiomenetelmällä:

Teolliset (betoni, betoniteräs, tehdasvalmisteiset) - rakennusaikaa koskevat rajoitukset ja työvoimakustannukset;

Syvyysarvon mukaan:

Pieni säätiö (5m).

Teoksen luonteen mukaan:

Kova - työskentely vain puristuksessa (kaikki perustukset paitsi w / b);

Joustava - tuntevat venytystyöt.

Alhaisten rakennusten nykyaikaiset kaistaleperät ja niiden laiteominaisuudet

Vaikka rakennukset, joissa on pieni määrä kerroksia, poikkeuksellisissa tapauksissa tarvitsevat massiivisia syitä, yhä useammin niitä tuetaan jatkuvien nauhojen muodossa reunuksen ympärillä ja tukiseinien alla. Loppujen lopuksi yhden kerroksen talon korkealaatuinen perusta on myös eristettävä, ja rakentamisessa käytettävät materiaalit mahdollistavat maanalaisen tilan hyvän lämmöneristyksen. Teatterimallien hyväksi sanotaan pitkä käyttöikä.

Esimerkki asuntorakennuksen nauha-alustasta.

Yleistä tietoa

Strip-perustukset viittaavat universaalityypin perustuksiin, joten niitä käytetään hyvin aktiivisesti yksittäisissä rakenteissa. Tukirakenteen rakenne tässä mallissa on välttämätöntä, kun rakennetaan maanalaiset autotallit, kellarit tai kellarit.

Sivuseinien jäykkyyden lisäämiseksi vahvistetaan, mikä tarjoaa mahdollisuuden luoda tehokas alusta rakennuksen tulevaisuuden kannalta. Tarvittaessa maanalainen tila voi olla mukana.

Mallien edut

Monien etujen olemassaolo voi puhua ensisijaisesti rakenteen luotettavuudesta, vaikka taloudelliset hyödyt ja estetiikka ovat tärkeässä asemassa. Tietyllä arvolla on kuitenkin kohtuullinen muotoilu ja työn laatu.

Toiminta-aika ja lujuusominaisuudet riippuvat pitkälti niistä.

Vertailun vuoksi monikulttuurisen rakennuksen perustana on esillä.

 • Rakennuksen yksinkertaisuus ja nopeus mahdollistavat luotettavan alustan rakentamisen omille käsiisi ilman houkuttelemista erikoislaitteistoihin ja ammattitaitoisiin työntekijöihin.
 • Nauhateollisuuden avulla voit luoda perustan yhden kerroksen talolle, jossa on melko suuri kuorma. Esimerkiksi, kun seinät ja katto-osa ovat vaikuttava massa.
 • Erinomainen ulkoisen tekijänkestävyys on tärkeä etu, sillä toimintaprosessissa rakenne on aktiivisessa ympäristössä.
 • Tällaisen säätiön rakentamisen kokonaiskustannukset avaavat erinomaiset mahdollisuudet kaikille väestön sosiaalisille kerroksille.

Täydentää! Listattujen etujen ohella on mainittava mahdollisuus yhdistää erilliset rakenteet yhteen kokonaisuuteen, jakamalla rakentamisprosessi useaan vaiheeseen.

Eroista analogeilta

Esitetyillä pohjalla on merkittäviä erottuvia piirteitä muusta tyyppisestä tukirakenteesta suunnittelun ominaisuuksien kannalta. Esimerkiksi sarakepidikkeet eivät tarvitse paljon materiaaleja, mutta eivät pysty tarjoamaan hyvää lämmöneristystä ja kestämään raskaita rakenteita.

Lisäksi pieni jalanjälki voi johtaa rakenteen kaatumiseen. Kiinteiden alustojen osalta ne edellyttävät erittäin suuria menoja, joita ei voida hyväksyä matalarakentamisessa.

Näin monikerroksisen rakennuksen nauhan perustus on järjestetty.

Käytetyt materiaalit

Erektiotekniikka voi perustua erilaisiin periaatteisiin, mutta ydin pysyy samana - erikoisnauhan muodostuminen tietyissä rakennusten osissa, jotka muodostavat tärkeimmät kuormat.

Rakennuksen hinta riippuu ensisijaisesti käytetystä materiaalista ja hautaamisen syvyydestä, joka liittyy raaka-aineiden kulutusmääriin.

 • Vahvistettu betoni - moderni rakennusmateriaali, jota käytetään valmiiden tuotteiden tai erityiseoksen muodossa. Työn aikana on ymmärrettävä, että teräsvahvistuksen fysikaaliset mekaaniset ominaisuudet ovat suhteellisen vakaana ja betonikoostumuksen ominaisuudet voivat muuttua ajan myötä. Siksi meidän on pystyttävä oikein etsimään tarvittavan jäykkyyden rajat tarpeettomien kustannusten välttämiseksi.
 • Betoni on tehokas materiaali laitteen tukemiseen ja muihin massiivisiin rakenteisiin. Tuotanto toteutetaan betonikerroksen asettamisen ja täyteaineen syöttämisen kautta, kuten sora-, tiili- ja muuta kiveä. Lisävahvistusta ei tarvita, mutta metalliverkkoa voidaan käyttää luotettavasti.

HUOM! Valmiilla betonilla valmistetuilla tuotteilla tarkoitetaan kaikenlaisia ​​lohkoja ja laattoja, joiden avulla valmistetaan esivalmistettujen perustusten ja erilaisten rakenteiden kokoonpanoa.

Työn suoritus

mainos

Jotta alhaisen rakennuksen ja kartanon talojen taloudelliset perusteet olisivat samaan aikaan riittävän vahvoja, on noudatettava tiettyä menettelyä.

Alkuvaiheessa tarkastellaan kaikkia maanalaisia ​​viestintäratkaisuja, jotka edustavat lineaarisia rakenteita, jotka auttavat hankkimaan asuntoja kaasun, veden ja niin edelleen. Tämä tarkoittaa sitä, että pohjan rakentamisen yhteydessä pääputkijohdot olisi asetettava.

Tämän vuoksi sinun täytyy saada jotain tällaista.

Betonilaskenta

Jokaiseen tukirakenteiden järjestelyyn liittyviin ohjeisiin tulisi sisältyä menetelmiä lähtöaineiston määrän määrittämiseksi. Asennuksen materiaalipohja riippuu näistä laskelmista. Siten säätiön kokonaistilavuus on seurausta kaikkien sellaisten tilavuuksien summasta, joilla on jokin geometrinen muoto.

Peruskaava: V = S * L

 • S on nauhan poikkipinta-ala
 • L on nauhan kokonaispituus

Varoitus! Teippirakenteen kokonaispituuden alle tarkoitetaan paitsi ulkokehää, myös huoneiden välisten väliseinien kokonaispituutta. Kuitenkin niiden geometria voi erota merkittävästi.

Betonin laskeminen säätiöön

Materiaalien suhde eri betonilaatuihin (sementti M-400)

Alustava merkintä

Ympyrämerkintä on välttämätöntä, kun jopa yhden kerroksen talo perustetaan. Ensinnäkin kulmissa on erityinen obnoski, joka toteutetaan noin puolen metrin todellisesta koosta.

Näiden elementtien väliin viedään merkkijono niin, että havaitaan kohtisuoruus. Risteykset ovat kehän pisteitä.

Kuvassa näkyy oikea merkintä.

Kaivannon valmistelu

Säätiön pääosuuden jälkeen voit aloittaa kaivutyöt. Maaperä poistetaan pääsääntöisesti manuaalisesti, koska raskaiden laitteiden käyttöä useimmissa tapauksissa pidetään epäkäytännöllisenä.

Menettelyn suhteellisen yksinkertaisuudesta huolimatta prosessin on voitettava erilaiset vaikeudet.

 • On suositeltavaa taittaa louhittu maaperä rakennustyömaan välittömässä läheisyydessä, koska se on edelleen käyttökelpoinen.
 • Lisälaitteiden liikkumiseen valmistetaan erityisiä kulkuteitä mistä tahansa laudasta.
 • Kaivannon pohjalle on päässyt syvyyteen, käytä vettä tai lasertasoa.

Vihje! Kun suoritat toimia lähellä talon sivutasoa, voi joskus olla tarpeen avata betonia. Tällaiseen toimintaan tarvitaan jackhammer tai moukari.

Muottiyksikkö

Tällainen muotoilu on muodostettu 40 mm: n paksuisista leikkauslevyistä tai valmiiksi valmistetuista metallisuojista. Lieriön avulla sivupintojen pystysuuntaus säädetään.

Asennettu järjestelmä puhdistetaan kokonaan siruista ja muista roskista ja kostutetaan runsaasti vedellä. Maapallon korkeus on tulevan rakenteen pohja.

Kaapelilaite vahvistuksella.

Asennuksen asennus

Seuraava askel on teräsjärjestelmän kokoaminen, joka muodostaa toisiinsa kehyksiksi. Tyypillisesti luuranko koostuu kahdesta rivistä metallisia elementtejä, jotka on kiinnitetty vaakasuorilla tankoilla.

Mallit tehdään hitsaamalla tai sitomalla. Korkealaatuista kehystä rakennettaessa on välttämätöntä kestää 35 - 70 mm: n vahvuinen suojaava kerros, joka kiinnittää elementit tukevasti.

Betonin kaataminen

Valmis seos kaadetaan tasaisiin kerroksiin, joiden paksuus on 15-20 senttimetriä, jotka sitten sekoitetaan erikoistyökaluilla. Huolellinen tiivistys yhdessä laipan sivupintojen kanssa auttaa poistamaan aukkojen muodostumisen betoniseoksessa.

Tällöin ratkaisun tulisi olla samaa johdonmukaisuutta eikä kerrostumatonta.

Betoniseos kaadetaan muottiin.

 • Jotta se ei laskeudu alempaan, seos sekoitetaan huolellisesti lapioon, mikä tekee vakavia ponnistuksia.
 • Koostumuksen erotus havaitaan, kun pohja lasketaan yli 1,5 metrin korkeudelta.
 • Jos betonisekoituksessa betonilla on helposti esteitä, on syytä epäillä sen jäykkyyttä.

HUOM! Jos perusaineena käytetään butobetonia, on toivottavaa sijoittaa kivet vierekkäin. Oikean asennuksen tekniikka edellyttää erillisten kerrosten päällekkäisten toimenpiteiden vuorottelua.

Vedenpitävyys

Muotti poistetaan 70 prosentin lujuuden kynnyksen jälkeen (7-10 päivän kuluttua). Sivutasojen vedeneristykseen käytetään bitumimateriaalia, johon materiaali kiinnitetään - esimerkiksi katemateriaali.

Jonkin ajan kuluttua kiinnittymisen luotettavuus tarkistetaan, ja laiminlyönnit ja vahingot poistetaan. Rakenteen suojelua voidaan vahvistaa käsittelemällä vierekkäistä maata erityisillä koostumuksilla.

Vedeneristyskerroksen laite ennen täyttöä.

täyttäminen

Vedeneristyksen jälkeen sinusit täyttyvät ja käytetään keskikokoista hiekkaa. Se kerrostetaan kerroksittain täyttämisen ja kostutuksen avulla. Kaikki toimenpiteet on kuitenkin suoritettava huolellisesti, jotta ne eivät vahingoita kosteutta.

Mahdolliset virheet

Hyvin usein nauhateollisuuden syvenemisaste on yli puolitoista metriä, joten se on alle pohjaveden pinnan. Sellaisissa olosuhteissa sisäinen osa pestään pois ja tulee liian löysäksi, menettää myös kantavuuden.

Tämän seurauksena voit tarkkailla halkeamia talon alareunassa tai lavan täydellistä tuhoa.

Tämän lisäksi on vältettävä muita vakavia virheitä.

 • Vahvistetun poikkileikkauksen valinta voi johtaa rakenteen huomattavaan heikkenemiseen, minkä seurauksena halkeamia voi esiintyä, varsinkin jos alueella on heikko pinta.
 • Metallielementtien väärä sitoumus tapahtuu kiireessä, kun standardeja ei noudateta säästämään rahaa. Tämän seurauksena halkeamia muodostuu tietyn ajan kuluttua.
 • Väärän luokan betonin käyttö voi johtaa tuhoisiin seurauksiin, koska jotkin tuotemerkit ovat lyhyen käyttöiän.
 • Laastin asettaminen ilman tärinälaitteiden käyttöä voi aiheuttaa lisääntynyttä huokoisuutta, mikä heikentää kestävyyttä.
 • Liiallinen tärinä voi hajota betonikoostumuksen erillisiin kerroksiin, joten sinun ei pidä sallia sitä rakennettaessa pohjaa.
 • Metallipuikot, joiden ruoste on pinnalla, voivat myös olla vakava puute, koska seoksen ja vahvikkeen liima heikkenee. Kaikki teräs ja korroosio on poistettava terästangoista.
 • Metallisten elementtien taivuttamisessa ei voi lämmittää poikkeamapisteitä, koska materiaalin rakenne muuttuu. Siten vahvistus menettää joustavuutensa ja muuttuu melko herkäksi.
 • Joskus betoniseokseen käytetään masuunikuonaa tai perliittiä alustan painon pienentämiseksi jossain määrin. Tätä ei suositella, koska lisäaineet ovat herkkiä kostealle ympäristölle.

Vaihtoehtona pienikokoisten rakenteiden kasaamiselle.

Täydentää! Joissakin tilanteissa betonirakenteiden rakentamiseen käytetään betonikerrosta, joka ei johda lujituksen pohjaan, mikä aiheuttaa ruostumisen muodostumista ja rakenteen epätäydellistä hävittämistä.

Lopuksi

Paremman käsityksen prosessista on suositeltavaa tarkastella videota tässä artikkelissa. Sen avulla voit tutustua visuaalisesti aiheen tietoihin. Vain aineen perusteellisen tutkimisen jälkeen voimme edetä suoraan tapaukseen, samalla kun muistamme turvallisuudesta.

Mallin valinta ja perustusten rakentaminen matala- rakentamiselle

Perusrakenteet talojen ja mökkien rakentamisessa Suuri osa rakennusten vähäisten rakennusten kokonaiskustannuksista on rakennusten säätiöiden kustannuksia. Lataa 1p / m nauhalevyt yhteen.

Pile-perustukset matalalle nousulle. rakentamiseen ja rakentamiseen. perustukset

Runkopallojen perusta. ]]>]]>

Tämä säätiön asennustekniikka on perusteltava sivustosi motivoiduilla suunnittelupäätöksillä. Yleensä tällainen säätiö on valittu joko säilyttämään rakennuksen ympäristöystävällisyys ilman poistamatta maaperää maaperästä istuttamatta puita ja koskematta pitkäaikaisia ​​suuria puita, jotka eivät ole esteenä tämäntyyppiselle paalusäätiölle.

Myös ruuvipallojen perusta on ainoa oikea ratkaisu kalteville tontille, talojen tiloihin, sekä niiden rakenteisiin, jotka voidaan liittää päärakennukseen.

Ruuvipallojen säätiön laatu saavutetaan paikoilleen tiukasti pystysuoralla ruuvaamalla maaperään, jota seuraa raudoittaminen ja kaataminen betonilla.

Ruuvataan visuaalisesti putki, jonka kärki on kartiomainen, ja hitsatut leikkuuterät ulkopuolelta. Se on pakollista paitsi tasalaatuisia ja korkealaatuisia hitsattuja liitoksia, joilla nämä terät on hitsattu paalun runkoon, mutta myös korroosionkestävä päällyste, joka on suoraan suhteessa sen kestävyyteen ja jonka säilyvyys on 30-70 vuotta tyypistä riippuen.

Positiivisia ominaisuuksia säätiöön ruuvipolleille voidaan kutsua puhtaaksi rakennustyömaaksi. Loppujen lopuksi sinun ei tarvitse asentaa työtä määrittelemään tien raskaan rakennustarvikkeiden sisäänkäynnille, huolehtimaan sisäisen viestinnän turvallisuudesta, lopettamaan loput ylimääräiset betoni- ja rakennusjätteet.

No, ainoa epäkohta, että ruuvipallot ovat, on luonnollisesti mahdottomuus käyttää niitä kiviä, tiedät miksi.

Mutta juuri ruuvipillojen säätämisen kustannusten minimointi on tehnyt niistä nykyajan suosituimman rakenteen, jonka rakentamisaika on 1-3 päivää. Asennuksen nopeuden analogit eivät ole samaa mieltä?

Säätiön rakenne ja niiden ominaisuudet

Säätiö on kiinteä jalusta, johon rakennetaan esillä oleva rakennus. Laatu perusta on tae rakennuksen vakaudesta tuhoa vastaan ​​ja takaa sen turvallisuuden. Laskelmien virheet, väärin suunniteltu tai valittu säästötyyppi, rakennuskoodien noudattamatta jättäminen johtaa ennemmin tai myöhemmin rakenteellisen eheyden rikkomiseen. Rakennetun talon alapinnan korjaaminen on täynnä merkittäviä materiaalikustannuksia, ja se liittyy useisiin objektiivisiin vaikeuksiin. ]]>]]>

Tämän luokan työtä on tarkoitus harjoittaa ainoastaan ​​korkeasti koulutettuja ammattilaisia, joiden taitoa on toistuvasti vahvistettu kokemuksella erilaisissa olosuhteissa ja erilaisten vaikeuksien voittamiseksi. Siksi yhtiö "UkrKapStroy" on luotettava yhteistyökenttä rakentamisen alalla, koska tiimimme keskittyy aina työn laatuun ja asiakkaan edun kunnioittamiseen.

Säätiöiden asennuksen osalta yrityksemme tarjoaa erilaisia ​​palveluja:

ilmasto-olosuhteiden tutkimus;

Säätiön kokoonpanoon on useita vaihtoehtoja:

Vyö. Yleisin, monipuolinen ja luotettava säätiö. Se asetetaan kaikkiin pääkannattomiin seiniin. Materiaalina voit käyttää tiiliä, kiveä, monoliittia tai yhdistettyä versiota. Monoliittisen perustuksen tapauksessa luodaan muottirakenne ja koko rakenne on vahvistettu vahvikkeella. Tämä menetelmä auttaa saavuttamaan erityisen pysyvyyden maaperän muodonmuutoksessa. Nauhapohjan laite on ainoa oikea rakennettaessa betonia tai tiiliä sekä suunniteltaessa kellarissa tai autotallissa. Tämän säätiön haitat ovat suuri määrä maanrakennustöitä, konkreettista työtä ja huomattavaa materiaalin kulutusta, ja etuja ovat yksinkertaisuus, luotettavuus ja vakaus.

Monoliittinen teräsbetoni. Se on yksi levy - kiinteä tai ristikon muodossa. Rakenteen jäykkä vahvistaminen sallii sen kestävän kuormituksen maaperän kausittaisten siirtymien aikana. Tällaiset perustukset ovat ihanteellisia epävakaalle maaperälle, turpeen maaperälle tai korkealle pohjaveden pinnalle.

Matala perusta ja sen edut

Rakennusten perustusten tekniikka eri tyyppisille taloille on hyvin erilainen. Perustoiminnan suunnittelussa huomioidaan myös erittäin tärkeä seikka maaston luonteen lisäksi lämpötilan ja maaperän laadun mukaan - rakennuksen korkeus, kuormitus, jonka tulevan säätölaitteen on täysin ylläpidettävä. ]]>]]>

Puurakenteiden, maan perustusten ja mökitukien perustan on kestettävä suhteellisen pieni paino. Puutalo on melko kevyt rakenne, jonka paine on enintään 600 - 900 kg / kuutiometri. Puuportaan perusta ei edellytä liiallisia taloudellisia kustannuksia, vaikka säätiön kustannukset ovat lähes aina viidennes koko talon hinnasta!

Aiemmin kuvattu menetelmä, jolla käsitellään maaperän rakennettujen rakennusten muodonmuutosta, ei aina auta rakentamaan mökkien perustuksia, maan säätiöitä - eli kevyitä rakenteita, vaikka käytännössä käytät kalliita rakennusmateriaaleja ja noudatat kaikkia rakennusmääräyksiä. Turvotuksen tangentiaaliset voimat voivat vielä epätasaisesti "työntää" pohjan ulos.

Yksi luotettavimmista tavoista ratkaista tämä ongelma on matalien perustusten rakentaminen - tässä tapauksessa talon pohjus tehdään maanpinnan jäätymiseltä ja enintään 60 cm: n etäisyydelle maanpinnasta itsessään. Lisäksi SniP 2.02.01-83: n vakiintuneiden sääntöjen ja normien asiaankuuluvasta luvusta sanotaan: "jos erikoistutkimukset ja laskelmat ovat osoittaneet, että pohjamaalien muodonmuutokset jäädyttämisen ja sulamisen aikana eivät riko rakenteen käyttökelpoisuutta."

Mitä laitetta varten on matala perustus, sen tuotanto on valmistettu betonista, raudoitetusta betonista, yhdistettynä tiili- tai kivimuurioon, joka on perusteltua monien vuosien ajan.

Kaistaleiden perustukset matalille rakennuksille

Alhaisen nousun rakenteet ovat yleisimmät ja yksinkertaiset laitteessa. Rakennusten pitkän käyttöiän vuoksi on tarpeen rakentaa ne asianmukaisesti rakennusmääräysten ja standardien mukaisesti. Ensinnäkin oikeat laitteen perusteet. Aloittelijoiden online-resurssien kehittäminen.

Miksi kannattaa valita nauhapohja?

Alhaisen rakennuksen parhaan vaihtoehdon perusteet ovat nauha. Se voi olla matala tai ei, riippuen rakennuksen koosta. Pienelle kesämökille tarvitaan ensimmäinen vaihtoehto - syvä pohja kevyen rakenteen alla työntää maan paine.
Nauhatyökalun avulla voit yhdistää kaikki talon osat yhdeksi ketjuksi, joka ylläpitää rakennuksen eheyttä. Suunnittelussa on otettava huomioon tämän linkin taloyhtiön mahdollinen laajentaminen.
Tällaisen tukikohdan hinta ei ole suhteellisen korkea, mikä on merkittävä asema asuinrakennusten perustan valinnassa. On myös kätevää, että laite ei vaadi erityisiä laitteita. Etuna on suljettu maanalainen huone, joka parantaa rakennusten lämpöeristystä.

Strip-pohja-aineet

 • teräsbetoni;
 • raunioista betoni;
 • tiili;
 • valmiita betonilohkoja tai laattoja.

Vahvistettu betoni - koostuu sementistä, hiekasta, murskakivestä. Tämä vaihtoehto on yleisimpi, vahva, luotettava ja melko kallis.

Betoni - koostuu suurista kivistä ja sementti-hiekkaseoksesta. Se on vähemmän kestävä ja halvempi.

Tiili - harvinaisempi, hyvin epävakaa veteen, pakkaseen. Vaatii huolellista suojaa kosteudelta.

Lohkojen tai levyjen pohjalle on tunnusomaista suuri konstruktio nopeus ja kestävyys. Alhaisen rakennustyön osalta on suositeltavaa käyttää tällaista näkemystä, jos rakentamisen nopeus on tärkeä.

Muut materiaalit säätiölle:

 1. Märkä hiekka - luoda pehmustettu tiheä kerros.
 2. Polyeteeni levittyy hiekkalaatikkoon kosteuden pitämiseksi betonissa.
 3. Vahvistuksen prosenttiosuus on 10% kokonaispinta-alasta, ja tähän tarkoitukseen valmistetaan kotitekoinen, valmiiksi valmistettu raudatangon runko. Pitkittäisliitoksille valitaan halkaisijaltaan 12 mm: n liittimet, poikittaisliitoksille 8-10 mm ovat riittävät. Koontirenkaiden ketju kootaan niistä.
 4. Muotti on koottu 5 x 5 cm: n tangoista, 2,5 cm paksuista levyistä tai vanerista. Kiinnitys tapahtuu kynsien tai ruuvien avulla. Ulompi osa muotista tuetaan yhdensuuntaisilla tankoilla 1,5 metrin välein.
 5. Bitumivuoraus on välttämätön pinnoittamiseksi kaikilla puolilla. Liimattuun seinään on vedeneristysmateriaali: katemateriaali tai lasieristys. Vaihe on välttämätön suojaamaan taloa kosteudelta ja kosteudelta.

Vahvistettu betonin ja butobetonin laiteperustan vaiheet

Tärkeä vaihe on kaavamainen kuvaus kaikkien alustan elementeistä sekä vesistöjen, jätevesien, ilmanvaihdon tai muiden kiinteistöjen kellarissa sijaitsevista tietoliikennekeskuksista. Ne on asetettava etukäteen ennen betonin kaatamista.
Talon perustaminen vaiheittain:

 1. Poistetaan kaivettu haluttu syvyys (enintään 70 cm) ja leveys (yhtä suuri kuin seinien leveys tai alle 10 cm). Jotta ne eivät olisikaan virheellisiä mittojen kanssa, talojen kulmat ensin altistetaan, ja niiden väliset langat venytetään. Näin ollen "piirtäminen" tehdään kaivamaan.
 2. Lankojen tai muiden käytettävissä olevien työkalujen muotti on asennettu kuopan kehän ympärille, jolloin kaikki kulmat ja sivut ovat kohdakkain. Muottien korkeus jopa 50 cm maasta.
 3. Kaivannon pohjalle kaadetaan märkä hiekka-tyyny, joka on korkeintaan 15 cm.
 4. Hitsaamalla tai neulomalla koottava vahvikeraja työnnetään muottiin. Sitten betoni kaadetaan vaiheittain.
 5. Liuos sijoitetaan vähitellen useisiin kerroksiin ilmakuplien vapautuksella, emäksen lujuuteen ja eheyteen.

10 päivän kuluttua muotti poistetaan, pohja peitetään bitumimateriaalilla, joka on liimattu vesitiiviin materiaaliin. Aukot ovat täynnä maata, järjestetty veden purkamisen talon pohjalta. Sen laite voi olla yksinkertaisin - maan kaltevuuden tai betonin avulla.

Tiilipohjan vaiheet

Samalla tavoin kuin edellisessä versiossa kaivetaan kaivantoa, asetetaan hiekkalaatikko ja sitten tiilien päällystys alkaa. Metallikerrokset sijoitetaan kerrosten väliin pohjan lujuuden suhteen.
Kun perustus on pystytetty, se on päällystetty mastilla ja päällystetty kateaineella. Tällaiset nauhapohjat kuivuvat paljon nopeammin, mutta niihin voidaan rakentaa vain kevyitä taloja.
Tällainen säätiö on hyvä pohjaveden alhaisella tasolla. Aikaisemmin, tiilipohja oli erittäin suosittu, nyt unohdettu, koska suhteellisen pieni voima.

Lohkojen perustan vaiheet

Lohkojen perustana toimivuus on sama kuin raudoitettu betoni. Sen tärkein etu on se, ettei ole odotusaikaa jalustan asennuksen jälkeen.
Lohkot on sijoitettu tiiliksi ja liitetty betoniin. Pienellä koollaan on käytettävä vahvistamista. Asuinrakennusten tällaisen perustuksen laite on kätevä, kun rakennusnopeus on tärkeä.

Mahdolliset virheet

Seuraavissa puutteissa voi ilmetä laitteen perusasiat:

 1. Yleinen virhe on valita liian syvä pohja. Pohjaveden korkea taso kuitenkin heikentää sitä ja muodostaa halkeamia. Myös kohtuuttoman syvä perusta työnnetään maan päältä heittämällä.
 2. Metallivarret, vahvistavat kulmat on puhdistettava perusteellisesti ruosteesta ja lian. Muuten betonin tarttuminen ja rakenteen eheys rikkoutuvat.
 3. On tärkeää, ettet liioitele sitä vapauttamalla happea tärinältä, mahdollisesta massojen kerrostumisesta.
 4. Huonolaatuisten raaka-aineiden käyttö tai seoksen koostumuksen väärä suhde voi aiheuttaa pohjan haurauden.

Katso videota siitä, miten ei tehdä liuska-säätiötä

Monien säätiöiden avulla voit valita laitteen version. Tärkeää ei ole pelkästään pohjan ulkonäkö vaan myös sen asianmukainen asennus. Rakennus pysyy tiukasti vain pohjalla, joka on täynnä rakennuskoodeja. Teknologian noudattaminen vaikuttaa sekä perustan että rakenteen toimintaan.

SP 22.13330.2016

8 Alhaisten rakennusten perustusten ja perustusten ominaisuudet

SP 22.13330.2016
Tekijä NIIOSP im.N.M. Gersevanova - instituutti JSC "SIC" rakentaminen "

Nämä rakennukset voidaan pystyttää matalassa haudassa, järjestetty kausittain jäädytetty maaperän kerros, ja ei-haudattu perustuksia.

 • On suositeltavaa käyttää seuraavia säätiöitä:
  • a) perustukset luonnollisella pohjalla (nauha, pylväs, laatta, ristikudos jne.);
  • b) perustukset paikallisesti tiivistetyille perustuksille (aidatut tai leimattu kaivannot, ajetut lohkot jne.);
  • c) lyhyet paalut.
 • Rakennuksissa, joissa on tukiseinät, on suositeltavaa käyttää pääosin perustuksia luonnollisella pohjalla (nauha, pylväs, lovi jne.). Monimutkaisissa teknisissä geologisissa olosuhteissa (erityiset maaperät, korkean pohjaveden pinnan taso jne.) Voidaan käyttää 8.2, b ja c kohdassa mainittuja perustyyppejä.
 • Rakennuksissa, joissa on teline- ja palkkimaalaus ja seinätön seinätuki, on käytettävä pylväspohjia (luonnollisella tai paikallisesti tiivistetyllä pohjalla) tai lyhyillä paaluilla.
 • Rakennuksissa, joissa ei ole kellareja, suositellaan matalia perustuksia. Matalan syvyyden perustan rakenne ja sen pohjan valmistamismenetelmä ovat riippuvaisia ​​pohjamaalien ominaisuuksista ja niiden kallistumisasteesta.
 • Suunnitellessaan matalat perustukset kallistuvien maaperän, mukaan lukien paikallisesti tiivistetty, on pakollinen laskea niiden pohjat kuormituksen muodonmuutoksilta (6.8).
 • Rakentamisessa käytännöllisesti katsoen muita kuin kalliotöntä maata varten levitettävät pohjakerrokset, joissa ei ole kiviaineksia (soraa hiekkaa, karkeaa tai keskikokoista hiekkaa, hienorakeita, kattilakallioita jne.), Asetetaan matala- ja ei-haudattujen perustusten kantavia elementtejä tasoittamiseen. Tarvittaessa on suositeltavaa tarjota laite hiekka- ja murskattujen (hiekka- ja sora) tyynyjen (karkean tai keskikokoisen hiekan, sileän tai sardin, 60%) hiekkakiven laskemiseen.
 • Riippuen maaperän kallistumisasteesta (GOST 25100) on sovitettava nauhan matalat perustukset:
 • a) käytännöllisesti katsoen epätasaisilla ja matala-asteisilla maaperillä - esivalmistetuista betonilohkoista, jotka on sijoitettu ilman niiden välistä yhteyttä;
 • b) keskipitkän ja voimakkaasti kuohkean maaperän - esivalmistetuista raudoitetuista betonilohkareista, jotka sisältävät raudoitustapoja (viereisten lohkojen päästöt liitetään yhteen, liitokset ovat monoliittisia betonilla);
 • c) liian rumpuilla mailla - monoliittisesta teräsbetonista.
 • Yhdistetty monoliittinen, monoliittinen perustus ja ristikkopohjien ja kaikkien seinien lyhyiden paalujen grillaus on yhdistettävä jäykästi yhteen ja yhdistettävä ristikkäisten kaistaleiden järjestelmään.
 • Rakennettaessa voimakkaasti ja liiallisesti vuori- maita, vahvistusta tai vahvistettuja betonivyöhyk- keitä tulee vahvistaa lattian tasolla ja ylemmän kerroksen aukkojen yläpuolella.
 • Matala pylväsperustainen keskipitkän, voimakkaan ja liiallisen ristikkäisen maaperän pitäisi olla yhdistettynä perustuspalkkeihin yhdistettynä yhdeksi systeemiksi.
 • Kun rakennetaan pylväsperäisiä säätöjä kallistuvilla maaperillä, on välttämätöntä muodostaa kuilu säätöpalkkien alareunan ja maaperän suunnittelupinnan välille, jonka arvo ei saa olla pienempi kuin kuormittamattoman pohjan laskemisen (nostamisen) laskettu muodonmuutos.

  Alhaisten rakennusten kaistaleet ja pilarit

  Kaistaleet perustuvat kiinteisiin seiniin, jotka on asetettu koko seinien ääriviivaa pitkin. Pohjan ja seinän paksuuden pohjan koko määräytyy laskemalla. Nauhamateriaalien valmistuksessa on käytettävä muuta materiaalia kuin puuta. Betonista: se täyttää kivikkoisen maaperän epätasaisuudet, vakio kaivokset ovat 0,5 m leveitä, matalien rakennusten perustan seinät eivät ole laajentuneet. Punainen tiili: kuivaa, kiinteää maata, paksuus 0,25... 0,51 m, on parempi tehdä tyyny monoliittisesta teräsbetonista, jonka paksuus on vähintään 0,1 m. Esivalmistetuista elementeistä: Betonielementit ovat kiinteitä kevyestä betonista ja ontto raskasta, leveys 0,3 0,4 0,5 ja 0,6.

  Maaperän turvotuksen vaikutuksen neutraloimiseksi on tarpeen suunnitella matalia perustuksia ilman kellareja ja hiekkalaatikkoa: maaperä poistetaan vähintään 0,2 m: n syvyyteen ja peitetään kaivamalla karkeaa hiekkaa vedellä kaatamalla ja tiivistämällä kerroksittain. Täytteen täyttö johtaa merkkiin asti - 0,5 metrin etäisyydellä sivuston suunnittelusta ja tällä perusteella perusta

  Pilarin perustukset koostuvat pylväistä ja perustuspalkkeista, jotka asennetaan koko seinän muotoon. Pylväät on asennettu seinien leikkauspisteeseen ja väliin niiden välillä tietyllä askeleella, joka määräytyy laskemalla. Puusta valmistettuja kattopalkkeja käytetään vain puuseinän alla. Palkin maaperän ja pohjan välillä jätetään usein ilmarako, jotta palkki ei nouse, kun maa on laajentunut.

  Halkaisijaltaan neliömäiset pylväät on valmistettu betonielementteistä, kiinteästä betonista, punaisesta tiilestä, luonnonkivestä, mittasuhteista ja pinnasta lasketaan. Alhaisten asuinrakennusten osalta: sarakkeiden tyynyt eivät ole enempää kuin 1 m, vaakasuoran osuuden taso on yhtä suuri kuin pohjan koon tai sitä pienempi.

  Puupylvään perustuksia käytetään mäntymetsän ja permafrostin puutalojen jälleenrakentamiseen ja rakentamiseen. Ne on suunniteltu puusäleiden ja ristikoiden (maisema-alueilla), jotka on valmistettu tammen, haavan, lehtikuusen ja setri, joiden läpimitta on vähintään 0,4 m).