Laitteen perustuksen ominaisuudet irtotavarana

Säätiöiden lujuus ja vakaus sekä koko rakennuksen tukirakenteet riippuvat maan pohjaveden voimakkuudesta ja vakaudesta. Kun on välttämätöntä rakentaa pohja löysäksi maaperäksi (jäljelle jääneestä kalliosta tai vanhasta kellarista, tasoittamalla helpotus jne.), Perustus on tehtävä ottaen huomioon näiden maaperän ominaisuudet.

Mitä sinun tarvitsee tietää, kun sinun täytyy rakentaa pohja irtolastalle?

 1. Ensinnäkin: mikä on "irtomaata" ja sen ominaisuudet.
 2. Toiseksi: perusvahvistusmenetelmät.
 3. Kolmanneksi: säätiön tyypit ja muotoilu, joka on suositeltavaa.

Mikä on irtotavarana

Jäykät maaperä on heterogeeninen irrallinen seos, joka koostuu erilaisista komponenteista: paikallisista maaperistä, savesta, hiekasta, kuonasta, kasvien jäännöksistä jne. Näillä komponenteilla on heterogeeniset ominaisuudet, mukaan lukien puristus ja tiivistyminen, veden läpäisevyys ja liitettävyys. Tällaiset maaperät ovat epävakaita tai sakkautuneita.

Tässä suhteessa tällä pohjalla on tiettyjä "vaarallisia" ominaisuuksia ja ennakoimatonta käyttäytymistä:

 • kuorman vaikutuksen alaisena, hiekkakerrosten tiivistyminen ja sedimentti esiintyvät samanaikaisesti voiman levittämisen kanssa ja savi - vähitellen, pitkään (jopa 2-3 vuotta);
 • kun hiekkapohjaiset maaperät ovat kyllästettyjä vedellä, niiden tilavuus ei muutu, kun taas savea maaperä kasvaa tilavuudeltaan;
 • Jäykkä- tai hiekkapohjaisen maaperän ominaisuuksien huomioimatta jättäminen voi johtaa saostukseen, minkä seurauksena maadoitusrakenteiden muodonmuutos ilmenee (perustusten rullat, koko rakennuksen vääristyminen).

Perusvahvennusmenetelmät

Jäykät maaperät eivät voi toimia rakennuksen perustana, koska tällaisten maaperän sedimentejä ylittävät normatiiviset, mikä ei ole hyväksyttävää. Tällaisissa tapauksissa järjestetään keinotekoisia syitä, jotka tarjoavat luotettavan tuen säätiölle.

Keinotekoisten emästen tyypit:

 1. tyynyt (hiekka, sora), korvaavat heikot maaperät suoraan pohjan alla;
 2. pintarakentaminen (konsolidointi) tippumisen, valssauksen, maapähkinöiden asentamisen avulla;
 3. jotka siirtävät kuorman kestävämpään maaperään, jotka ovat syvemmälle maasta.

Hiekka- tai soratyynyjen laitetta varten pohjan alapuolella oleva irtomainen maa on poistettava tiettyyn syvyyteen, ja tuloksena oleva kaivanto on täytettävä suurella tai keskipitkällä hiekalla tai hiekalla.

Hiekotyynyjen polkumyynti tulisi suorittaa kerroksittain 15-20 cm paksuna varovasti tiivistämällä tampereita tai tampereita kastelemalla. Hiekkalaatan asennusta ei kuitenkaan suositella, jos pohjavettä on vaihtelevissa tasoissa ja suhteellisen suurella kellareunan leveydellä.

Suurten maalien tiivistys voidaan tehdä raskailla rullilla, itseliikkuvalla täryttimellä, pneumaattisella puristimella ja muilla mekanisointivälineillä. Pohjan tiivistys suoritetaan kunnes kieltäytyminen - kunnes jokaisen myöhemmän rullan tai tamping-iskun tunkeutumisen jälkeen tiivistynyt pinta alkaa laskea - laskeutuu yhdellä ja samalla määrällä, enintään 0,5-1 cm hiekalla ja 1,5- 2 saviä varten.

Pohjustus maaperään ja pohja hiekka maaperään ja suorittaa tylsistyneitä paaluilla. Ne on tehty paikan päällä asettamalla (sukellus) kaivo, asentamalla siihen (tai ilman sitä) vahvistuskammio ja täyttämällä se betonilla. Kaatumisen välttämiseksi teräskoteloputket lasketaan kaivoon, jotka vähitellen poistetaan betonilla tai vasemmalla (paalut, joissa on kuori).

Säätiön rakentaminen

Suhteellisen heikon maaperän perusrakenteiden perusrakenteissa perustuksia käytetään koko rakennuksen kiinteiden monoliittisten levyjen muodossa. Kiinteät levyt sopivat kahteen tyyppiin - uurteisiin ja laatikkomaisiin. Ripat lisäävät levyn jäykkyyttä. Koko kiinteän betonilaatan laite ei kuitenkaan aina ole mahdollista.

Jos pohjakerrokset ovat heterogeenisiä, paksuutta ja puristettavuutta erilainen, on mahdollista järjestää nauhamaiset perustukset, jotka sijaitsevat eri korkeuksissa. Samalla tällaisen säätiön leveys voi olla liian suuri ja rakenteeltaan vaikea saavuttaa. Taloudellisempi ja rakentava on nauhalappu, joka on järjestetty paalusäätiöön, jossa on grillata eri korkeuksissa tai kellarikerroksen tasolla.

Syvyys, johon pohjan pohja on sijoitettava, on oltava vähintään 15-20 cm maanpinnan alapuolella. On suositeltavaa perustaa pohja, joka rakentaa hiekkametsään syvemmälle ja varmista vedenpitäväksi, koska hiekkainen maaperä ei käytännössä pidä vettä.

Lopuksi

Ennen kuin tehdään työtä irtotavarana, on tarpeen valita kohtuullinen ja tarkoituksenmukainen peruskorjaus ja perusta. Lisäksi on välttämätöntä varmistaa pohjan ja pohjan suojaaminen liotuksesta. Vesiensuojelutoimenpiteiden kokonaisuus sisältää osittain:

 • laite rakennusten kehäksi, jonka vedenpitävä sokea alue on vähintään 1,5 metriä leveä,
 • kaivojen oikosulkuja on kostutettu kostutetulla paikallisella maaperällä (tai ne tekevät savi linna),
 • suorittamaan alueen suunnittelua, joka mahdollistaa ilmakehän veden nopean poiston.

Pohjamaa irtotavarana

Sivuston helpotus ei aina vastaa rakennusvaatimuksia, joten sen tasoittamiseen käytetään usein irtomaataa. Voit suorittaa tämän tapahtuman omalla tavallaan, tai voit vain ostaa tontin ja edes arvailla, että siellä oli kerran rotkoja sen sijaan. Vapaan maaperän säätiöllä on omat vivahtonsa, koska sen maaperä on heterogeeninen ja sen vaikeus ennustaa sen edelleen tiivistymistä. Tässä artikkelissa puhumme siitä, mitkä perustukset on parasta harkita rakennettaessa taloa irtotavarana.

Muutama sana irtotavarasta

Luonnon maaperän ja irtotavaran ominaisuudet ovat erilaiset. Ensinnäkin luonnollinen perusta pakattiin monen vuoden ajan saavuttaen maksimaalisen kantokyvyn tiettynä ajankohtana. Sen sijaan suurin osa maaperästä on itsekerretty suhteellisen vähän aikaa, se on heterogeeninen, joten sen käyttäytymistä on vaikea ennakoida säätiön rakentamisen aikana. Alla olevassa taulukossa olemme esittäneet ohjeelliset arvot tiettyjen massatuotteiden maaperän lujuutta ja aikaa varten.

Massaa käytetään kahdessa tapauksessa:

 1. kun haluat muuttaa sivuston topografiaa. Jos olet ostanut maa-alueen, joka on osittain peitetty löysä maaperä, sinun on tehtävä muita geologisia tutkimuksia maaperästä. Itse asiassa tässä tapauksessa ei ole selvää, onko pohja keinotekoisesti tiivistetty tai itsestääntynyt ajan myötä. Maaperän heterogeeninen koostumus on suuri vaara, joten sitä analysoidaan perusteellisesti.
 2. kun maata rakennustyömaalla ei täytä vaatimuksia kantavuudelle. Esimerkiksi on suunniteltu turpeen perustamista, jota tuskin voidaan kutsua talon ihanteelliseksi perustaksi. Jos turvekerros on pieni, se voidaan korvata toisella materiaalilla, esimerkiksi hiekalla tai sora.

Toimenpiteet irtotavaran suorituskyvyn parantamiseksi

Sinun on ymmärrettävä, että maaperän ominaisuuksia voidaan muuttaa keinotekoisesti. Yleensä kaikki katoaa kasvattamalla sen kantokapasiteettia ja tasoittamalla heilahtelevia ilmiöitä:

 • anna aikaa maaperälle itsensä vakauttamiseksi. Vaihtoehto ei ole nopein, mutta taloudellinen;
 • tiivistää irtomainen maaperä erikoislaitteilla;
 • melko kalliita menetelmiä kasaamalla pohja sementoinnilla, silikaatilla ja muilla jalostustekniikoilla;
 • tyhjennä, lämmitä pohja jäätymisen syvyyden vähentämiseksi ja pohjaveden pinnan laskemiseksi;
 • tarvittaessa järjestävät hiekkaa, soraa ja muita tyynyjä - ne korvaavat maaperän tilanteissa, joissa on tarpeen rakentaa pohja maaperäisille maille;
 • viimeisenä vaihtoehtona on paaluperustan käyttö, jonka pohja on irtolastin pohjan alapuolella

Valitaan pohja rakentamiseen irtotavarana

Kun otetaan huomioon se, että irtotavarat kuuluvat monimutkaisten ryhmien kanssa, koska perusmäärän laskemisessa ei ole kokemusta, on parempi antaa säätiön rakentaminen asiantuntijoille: he arvostavat maaperää, he voivat valita parhaan kellariasetuksen. Ainakin vakavat yritykset antavat takuun suoritetusta työstä. Jos päätät tehdä kaiken itse, niin säätiövaihtoehdot voivat olla seuraavat:

 • laattojen pohjalla, jonka avulla voit käyttää kaikkia rakennuspaikkoja, luoda enimmäispinta-ala ja suojata taloa epätasaisilta muodonmuutoksilta. Laatta on kallis ilo, vaatii perustan huolellista vahvistamista, mikä luonnollisesti lisää monoliitin kustannuksia.
 • nauhapohjan laite vaatii maaperän vakavan analyysin. Älä ole laiska kaivaa pari reikää ja arvioida tilan kerrosten irtotavarana. Laskelmien jälkeen voit ajatella joko matalaa tai syvää upottamista FGG: n jäykkää teräsbetoninauhan alapuolella. On huomattava, että nauhan pystyttäminen on työläämpi kuin levyn kaatoaminen;
 • älä unohda sarakkeen (pile) käyttöä. Useimmiten tätä vaihtoehtoa käytetään irtotavarana, joka on jo onnistunut tiivistämään ja tietyllä syvyydellä hankkimaan riittävän kantavuuden. On mahdollista rakentaa tällaisia ​​tukia, edellyttäen, että irtotavaran kerroksen paksuus tunnetaan, paalut syvennetään "natiivin" maaperän paksuuteen

On käynyt ilmi, että lähes kaikentyyppinen säätiö voidaan rakentaa irtotavaraan. Ainoa asia on varmistaa kutistumisen määrä ja valita vaihtoehto, jossa paikalliset muodonmuutokset eivät johda säätiön eheyden rikkomiseen. Tietenkin, edellyttäen, että irtotavaran suunnitellaan haudata ja tiivistää läsnäolosi, kaikki säätiörakennustyöt yksinkertaistetaan ja on mahdollista ennustaa maaperän paksuuden tulevia muutoksia.

Pohjamaalaus - päällysteen tiivistys, laite monoliittinen levy

Jäykkällä maaperällä on rikki rakenne, eri homogeenisuusaste ja epätasaista tiheyttä. Ne on muodostettu spontaanisti tai suunnitellulla tavalla kaatopaikoilla tai kaatopaikoilla järjestettävien teollisuus- tai kotitalousjätteiden kaatopaikan tai räjähdyksen johdosta. Maan päästöt aiheuttavat tiettyjä rakenteellisia vaikeuksia, mutta tehtävä on useimmiten toteutettavissa. Nykyään koko asuinalueet rakentuvat keinotekoisesti kohotetuille tasangolle ja peittävät kaivot, mikä kasvattaa monimutkaisten maaperän kantavuutta monin tavoin. Mutta on syytä huomata, että penkereillä ei saa rakentaa kaikenlaisia ​​säätiöitä.

Mitä ovat irtotavarat

 • suunniteltu rakennussuunnitelman mukaisesti;
 • kaadetaan kuoppien tai maanalaisten rakenteiden kehittymisen seurauksena, kun verrataan kukkuloita tai suunnitellaan suuria maaperäalueita, samoin kuin tuotantoprosesseista aiheutuvia (kuonat, muovaus maa jne.);
 • jotka syntyvät sekajätteestä - kotitalouksista tai teollisuudesta.

Suunnitelluille mäisille on ominaista yhtenäinen koostumus ja yhtenäinen puristettavuus. Ne on rakennettu joko alluvioiksi tai kuiviksi. Ensimmäisessä tapauksessa käytetään hydromechanisaatiota ja toisessa, puskutraktorit, kaavinvaunuja, maantiekuljetuksia jne. Kerroksia tiivistetään tierullilla ja painumismekanismeilla.

Toisella ryhmällä irtotavaraa on usein yhtenäinen koostumus, kuten on suunniteltu suunnitelluilla pengerteillä, mutta niiden tiheys ja puristuvuus eri alueilla voivat erota toisistaan ​​merkittävästi. Vastaavia kaatopaikkoja:

 • pestään teollisesti;
 • järjestäytynyt kaadetaan kerroksiin;
 • kaadetaan kaltevuuden yli täydelle korkeudelle;
 • pystytetty satunnaisesti.

Teknologisten prosessien jätteiden talteenotto tapahtuu samalla tavoin kuin suunniteltujen penkereiden rakentamisessa. Kun kerrostumia poltetaan, kaatopaikat pakataan omalla painollaan ja ajoneuvojen avulla, jotka luovuttavat maata, kuonaa jne. Pilarin muodostamisen luonnollisessa kulmassa ilmenee ominaisten heterogeenisuus kerrosten koostumuksessa ja sijainnissa. Yleensä tällainen maaperä saa tiheyden vain oman painonsa kustannuksella. Satunnaisesti pystytetty kumpu on seurausta kaaoksen kaatamisesta maahan tai teolliseen jätteeseen, mikä johtaa vaihtelevaan maaperän tiivistymiseen läheisillä alueilla.

Erilaisten kotitalouksien ja teollisuusjätteiden kaatopaikka orgaanisen jätteen mukana on rakenteeltaan epätasaista. Samankaltaisen koostumuksen irtotavaran puristuvuudesta on epästabiileja indikaattoreita koko pengerryksen alueella.

Polkumyynnin ikästä riippuen penger- mät jaetaan seuraavasti:

 • pakattu - luonnollinen tiivistysprosessi on ohi;
 • kompressoimaton - tiivistysvaihe jatkuu.

Suurten maaperän itsekonsolidoitumisen aika riippuu rakenneosien tyypistä ja rakenteesta. On melko vaikeaa ennustaa, miten mäyrä käyttäytyy rakenteen pystyttämisen jälkeen. Luonnollinen maa puristettiin vuosisatojen ja vuosituhannen, joten sen kantavuus on paljon suurempi. Rakennustyömailla on kuitenkin usein tarpeen tehdä penkereitä kukkuloilla, rappuilla ja myrskyalueilla, sillä karu maasto ei anna muita mahdollisuuksia käyttää aluetta. Siksi vaikeiden maastoalueiden omistajat tarvitsevat tietää, mitkä perustus irtotavarana pidetään luotettavampina.

Tiivistymisaika ja maaperän ominaisuuksien parantamismahdollisuudet

Valitettavasti ostavat maata, tulevat omistajat eivät edes ymmärrä, että sen alue sijaitsee entisen kuopan tai kaltevuuden kohdalla, ja irtotavaran maaperä ei ole vielä saavuttanut tarvittavaa tiheyttä pääkaupungin rakentamiseksi siihen. Jos epäilyjä ilmenee tai on tiedetty, että helpotusmallin toteutus aiemmin on suoritettu, on välttämätöntä määrätä maaperän geologinen tutkimus ja suorittaa sopivat laskelmat sen kantavuudesta. Maaperän olosuhteiden analysointi paljastaa maaperän koostumuksen, kerrosten tiheyden ja yhtenäisyyden, luonnonkiven esiintymisen tason ja perustan luotettavuutta lisäävien lisätoimenpiteiden tarpeen.

Usein on tilanteita, joissa talon rakentamiseksi omistajat suunnittelemaan alueelle suunnitellusti, verrataan sivustoa sijoittamalla penkereitä. Lisäksi on välttämätöntä tuottaa vuodevaatteita tai maaperän korvaamista niillä alueilla, joilla on heikosti laakeroivia ja heiluttavia maaperä. Näissä tapauksissa sinun on tehtävä yksi mahdollisuuksista parantaa maaperän pääosan lujuusominaisuuksia:

 • odottaa itsensä konsolidointia, joka on taloudellisin, mutta vie paljon aikaa;
 • käytä erityislaitteita, mukaan lukien raskas tamping;
 • tuottaa sementointia tai silikonoitumista, mikä on melko kallista.

Suurin osa maaperän luonnollisesta kutistumisesta riippuu polkumyynnin kohteena olevan maan tyypistä. Savi tiivistyy pitkään, joskus jopa viisi vuotta. Karkea maa-aines voi saavuttaa tarvittavan suorituskyvyn vuodessa, ja hiekka sopii käytettäväksi pohjana kuudeksi kuukaudeksi - vuodeksi riippuen erityisistä olosuhteista.

Suojana ei-toivottuja vaikutuksia talon toiminnan aikana, perusmateriaalin rakentamisen aikana irtotavarana, tehdään lisätyötä tilanteen perusteella. nimittäin:

 • laite paineistettujen paalujen osuuden kehällä pitkin laajennusta;
 • vesivarojen suojelua koskevien toimenpiteiden toteuttaminen, kuten vedenpoiston organisointi;
 • maanalaisen rakenteen hautaaminen riittävään syvyyteen.

Säätiön valinta

Talon perustana tulisi varmistaa pitkäaikainen toiminta, vääristymien ja vetäytymisen puuttuminen. Mounds ovat vaikeita maaperä, joten säätiön valinta on otettava vakavasti ja asiantuntevasti. Paras vaihtoehto olisi ottaa yhteyttä asiantuntijoihin, jotka pystyvät arvioimaan rakentamisen olosuhteita vastuullisesti ja takaamaan laadun tuloksen.

Kun rakennetaan pohjaa irtotavaroille, on huomattava, että:

 • monoliittinen teräsbetonilaatta, joka sijaitsee koko rakennusalueella, jakaa kuorman niin paljon kuin mahdollista ja suojaa rakennetta epätasaisesta sakeudesta. Vaihtoehto on luotettava, mutta kallis;
 • nauha-pohja edellyttää perusteellista arviointia maaperän kunnosta ja työvoimavaltaisemmasta työprosessista;
 • Pilejä saa käyttää vain, jos pengerteen riittävä konsolidointi ja luontaiset maakerrokset ovat suurella kantavuudella.

Useimmat asiantuntijat ovat taipuvaisia ​​uskomaan, että paras vaihtoehto rasvattoman maaperän perustaksi on kiinteä levy, jossa vahvistettu vahvike. Siinä on monia etuja, kuten suunnittelun luotettavuus, sen kestävyys ja yksinkertainen asennus. Ne ovat enemmän kuin käytettyjen materiaalien korkeat kustannukset.

Pengeremän suunniteltu asennus ja sen teknisesti moitteeton tiivistys helpottavat huomattavasti säätiön rakentamista ja mahdollistavat tarkemman ennusteen maaperän mahdollisista muutoksista tai liikkumisista.

Tehtävät laattojen perustuksen rakentamisessa

On suositeltavaa suorittaa perusteelliset laskelmat ennen töiden aloittamista, minkä vuoksi on tarpeen ottaa asiantuntijat mukaan. Valmisteluvaiheeseen kuuluu kaivaminen kaivosta, mieluiten kaivukoneella, koska kauan kaivaminen kestää kauan. Pohjan huolellisen tasoittamisen jälkeen ne siirtyvät muottirakenteen rakentamiseen suunnittelumittausten mukaisesti. Muotti on valmistettu kestävistä levyistä, jotka on kuvattu kilpeinä. Ulkopuolella rakenne on kiinnitetty lujasti tukirakenteisiin, jotka pystyvät kestämään betoniseoksen paineen sen jälkeen, kun se on kaadettu.

Kaivon pohjalla sora tai murskattu kivi kaadetaan kerroksiin sekä hiekka, joka on ajoittain kostutettu. Jokaisen kerroksen on painettava. Tyyny on 20-25 cm paksu.

Vedenpitävänä käytä tiheää polyeteeniä tai kerrosmateriaalia. Materiaalit asetetaan levyn koko pinnan alle ja kaappaavat sivupinnat. Seuraavaksi siirrytään vahvistusverkon asentamiseen, mistä ohjaimet esijännitetään vedeneristyskerrokseen siten, että vahvistus ei ole paljaalla pohjalevyn pohjasta. Ylempi ruudukko kiinnitetään erikoistukeen, jonka korkeus valitaan ottaen huomioon monoliittisen levyn paksuus.

Ylemmän vahvistusverkon ja alapinnan kaatamisen välillä on oltava noin 5 cm etäisyydellä, joka on välttämätön suojakerroksen asentamiseksi.

Kaadettaessa suuri määrä betoniliuosta tarvitaan, joten on suositeltavaa tilata se valmiiksi, eikä sekoittaa ainesosia erissä. Rakenteen betoni on toimitettava osissa, mutta yhdessä ajassa. On varmistettava, että aiemmin asetetulla alueella oleva ratkaisu ei alkanut asettaa. Tällöin levy tulee monoliittiseksi ja yhtenäiseksi. Sen paksuus voi nousta 40 cm: iin.

Levy irtotavarana pohjaksi

Joskus maaperän laatu voi häiritä ihanteellisen kodin unelmia. Kun he ovat hankkineet unelmansa, monet omistajat eivät voi aloittaa rakentamista maaperän huonon laadun takia. Erityisen usein on maapalstoja, jotka sijaitsevat rappuissa ja kukkuloilla. Voit poistaa ongelman asentamalla irtotavaran. Menestyksekkääseen rakentamiseen käytetään perustana pohjakerroksen pohjaa.

Irtotavarana

Ennen kuin alat tutkia säätiön tyyppejä, on syytä tietää, mitä irtotavarana on.

Monet maanomistajat eivät epäile, että alue ei sovellu rakentamiseen. Valitettavasti he oppivat sen vasta työn aloittamisen jälkeen. Usein käy ilmi, että hankitun maa-alueen tontilla oli rinteessä tai rotkossa. Sen kohdistamiseen käytetään irtotavarana. Rakennustöiden yhteydessä on odotettava tiettyä aikaa (1 vuoden ja 3 vuoden ajan) maaperän tiivistämiseksi.

Tämän tyyppiset maaperät ovat sen ominaisuuksiltaan hyvin erilaisia ​​kuin tavalliset.

 • Se on heterogeeninen rakenne. Tämä suuresti vaikeuttaa rakentamista. koska mahdotonta ennustaa hänen käyttäytymistään.
 • Koko tiivistämiseen ja kutistumiseen tarvitaan täysi määrä aikaa.
 • Kun työskentelet tällaisella sivustolla, on tehtävä alustavat tarkat laskelmat virheiden välttämiseksi.

Tällaisten kohteiden rakennustöiden aikana on suositeltavaa käyttää pohjaa lautasen muodossa irtotavarana. Se antaa tarvittavan vakauden ja luotettavuuden koko rakenteen.

Rakennustyön ehdot riippuvat käytetyn irtotavaran tyypistä:

Pisin tiivistysjakso. Se voi kestää 5 vuotta.

Puristusjakso on 6 kuukautta ja 1 vuosi.

Tiivistämismenetelmä saavuttaa myös yhden vuoden.

Kun aluke on tarpeen käyttää

Keskeinen kysymys kuluttajalle kysytään on, milloin rakennusta on sovellettava irtotavarana. Yleensä tällainen työ suoritetaan seuraavissa tilanteissa:

 • Työskentelyn aikana paikoissa, joissa on epätasainen pinta. Tällöin maaperää käytetään pääasiallisen maaston muuttamiseen. Odota, kunnes tiivistys on valmis.
 • Jos maa-alue rakennustyömaalla ei vastaa rakennettavien kohteiden ominaisuuksia.

Laadun parantaminen

Jos rakennuksen rakentamisen aikana pohjaan asennetaan laatta irtokankaalle, kannatinkestävyyden parantamiseksi on suositeltavaa toteuttaa menetelmä tämän tyyppisen maaperän perusominaisuuksien parantamiseksi.

 • Suurten suorituskykyä varten voit odottaa jonkin aikaa, että tiiviste esiintyy luonnollisesti.
 • Voit suorittaa keinotekoisen menetelmän tiivistymisen nopeuttamiseksi. Tyypillisesti tämä tapahtuu erikoisvarusteilla.
 • Maaperäkäsittely erilaisilla materiaaleilla ominaisuuksien parantamiseksi
 • Viemäröinti
 • Jäätymissuoja
 • Asentaminen eri hiekka tai sora tyynyt lisäämään ydin ominaisuuksia

perusta

Jokaisen kuluttajan päätehtävä, jolla on tontti tämäntyyppisen maaperän kanssa, on valita oikea ja optimaalinen kellari vaihtoehto. Oikein valitulla ja pystytetyllä pohjalla irtotavaran ongelma ei vaikuta työn laatuun. Irto-maaperän perusrakenteella tulisi olla laaja perusala, epäyhtenäinen pintarakenne ei saisi vaikuttaa sen pohjaan.

Tämäntyyppisen maan - pohjan säätiön paras vaihtoehto. Käytetyn laattojen suuri pinta-ala mahdollistaa koko rakennustyömaan kattamisen. Laattojen pohja suojaa rakennetta muodonmuutoksen ja maadoituksen aikana.

Positiiviset sivut

Puhuminen tämäntyyppisistä säätiöistä on syytä mainita sen tärkeimmät positiiviset ominaisuudet:

 • Korkeatasoinen luotettavuus
 • Suuri kuormituskyky
 • Epämuodostumat ja pinnan muutokset eivät vaikuta tämän tyyppiseen alustaan.
 • Helppo asennus
 • Laaja soveltamisala
 • Helppo asennus ja mahdollisuus sen toteuttamiseen itsenäisesti
 • Pohjavesi ja maaperän jäädytys eivät vaikuta säätiön laatuun ja kestävyyteen.

Negatiiviset ominaisuudet

Kuten missään esineessä, tämäntyyppisellä säätiöllä on myös vähäisiä negatiivisia ominaisuuksia:

 • Korkeat materiaalikustannukset
 • Kalliita töitä

Tämäntyyppisen alustan laatuun tai käyttöikään ei ole muita puutteita.

Positiivisten ominaispiirteiden olemassaolo ja puutteiden puute työhön ovat tärkein tekijä valittaessa säätiötä kuluttajalta.

Rakennustyöt

Laatan pohja ominaisuuksiensa vuoksi on hyväksyttävin rakentamisen aikana. Siellä on hienosti raunioituneita ja pilalla olevia lajeja. Suosituin on pohjan tuhoutunut ulkonäkö.

Levyjen käyttö irtotavarana pohjalla on ainoa vaihtoehto kiinteän ja tukevan rakenteen rakentamiseen.

On syytä tutustua rakennustyön päävaiheisiin:

 1. Laskelmien tekeminen
 2. Kaivon rakentaminen
 3. Muottien rakentaminen
 4. Tyynyasennus
 5. Levyn vahvistaminen
 6. Levyasennus
 7. Akselien kantavuus hajoamiseen
 8. Viemäriputkien asennus ja asennus

Valmistelutyöt

 • Ennen rakentamisen aloittamista rakennuksen oikeaan rakenteeseen tehdään tarkat laskelmat.
 • Laskujen valmistuttua sivusto valmistellaan rakentamiseen. Sivustoa rakennetaan kaivo. Tätä varten sinun on käytettävä kaivinkonetta. Se myös auttaa pinnan tasoittamiseen vaaditun korkeuden mukaan.
 • Kun kaivon rakentaminen on suoritettu loppuun, siirry muottipesän asentamiseen. Se on valmistettu kestävistä puulaaduista. Asennuksen jälkeen on tarpeen suorittaa menetelmä korkeuden tasoittamiseksi. Muotti on kiinnitetty sivuille. Tämä toteutetaan tavoitteena pitää alustalevyn suuria kuormituksia.
 • Seuraavaksi sinun on asennettava suojatyyny. Yleensä se koostuu sekajäystä ja pienestä sorasta. Pengeremän paksuuden tulisi olla 20-25 senttimetriä. Monet asiantuntijat suosittelevat myös hiekan ja soran sekoittamista tiheään vaahtoon. Tällöin sen paksuuden tulisi vastata 15 senttimetriä.
 • Tyynyn asentamisen jälkeen on huolehdittava siitä, että se suojaa kosteudelta ja pohjavedeltä. Suojana voi käyttää tiheää polyeteenikalvoa. Sen kerros asetetaan valmistetulle pinnalle. Voit käyttää myös kerrosmateriaalia.
 • Vedeneristystyön jälkeen on tarpeen asentaa vahvistustekniikkaa. Kalvolla tai kateaineella päällekkäiset oppaat. Vahvistuskerros asennetaan. Se sopii verkkoon. Seuraavaksi sinun on asennettava levytukit. Sen pitäisi valita tarkasti niiden korkeus. Tämä parametri lasketaan tulevan betonilaatan korkeusominaisuuksien perusteella. Kannat on kiinnitetty toisen kerroksen vahvistusverkkoon. Työvaiheen tulisi vastata 20 cm. On tarpeen tarkkailla ristikon toisen kerroksen korkeutta. Se ei saa ylittää laatan korkeutta. Paras vaihtoehto on 5 cm levykilven alapuolella. Paras vaihtoehto tuloksena oleville soluille on 15 cm: n kokoinen koko.
 • Työnnä lautan asentamista. Voit kaataa betonia erikoislaitteella betonipumpulla. Kaatopaikan päätyttyä on tarpeen tasata pinta. On suositeltavaa käyttää tämän säännön työkalua, joka tulisi tasoittaa, kun otetaan huomioon korkeusindikaattorit. Kun tasoitus on suoritettu loppuun, betonia on tiivistettävä. Voit tehdä tämän käyttämällä sähkötyökalua.

Laatoittaessa sen paksuutta tulisi noudattaa. Tiilitehtaan optimaalinen paksuus on 20 cm. Suurten monikerroksisten rakennusten laattojen paksuuden tulisi olla 35-40 cm.

 • Asennuksen jälkeen akselit tarkistetaan. Akseli kiristetään kuopan kehän ympärillä johtoilla. Akselien leikkauspisteiden tulisi olla rakennuksen liitokset ja kulmat.
 • Työskentele viemäriputkien asennuksessa. Myös jätevesihuoltojärjestelmän ja viemärijärjestelmän asennusta on tehtävä. Tätä varten reiät tulisi tehdä perustuksen vakiintuneissa paikoissa. He putosivat putkia. Asennuksen jälkeen reiät on eristetty ja tiivistetty.

Pohjavedetyypit irtotavarana

Usein rakennustöiden helpotus ei täytä perustuksen asettamista koskevia vähimmäisvaatimuksia, ja on tarpeen korvata maaperä irtotavarana. Jos haluat tasoittaa alueen haluttuun tasoon, käytä irtokaasua.

Jäykät maaperä koostuu orgaanisista ja epäorgaanisista materiaaleista, jotka muodostuvat maan liikkeen aikana. Maaperä on heterogeeninen ja voi aiheuttaa vaikeuksia rakentamisessa.

Jäykkä maaperä tiivistyy useita vuosia ja voi käyttäytyä arvaamattomasti rakennuksen aikana. Pengerähdys riippuu epätasaisesta ratkaisusta ja kantokyvyn heikkenemisestä.

Suurten maalien suhde ja tiivistymisaika:

Irtomainen maaperäominaisuudet

Jos heterogeeninen maa koostuu suuresta määrästä saviä, rakennuksen täydellisen kutistumisen aika on 3 vuotta.

Voit pidentää säätiön elämää irtotavarana. Tähän voidaan tehdä useita tapoja:

 1. Tiivistetyn kerroksen tiivistyminen erikoislaitteilla.
 2. Pile-pohjan asettaminen, joka perustuu vankkaan maaperän kerrokseen.
 3. Kellarin lämmitys ja vedenpitävyys.
 4. Pilarin kovettuminen silikaatilla.
 5. Jätä pohjamaali pitkäksi aikaa sinetöidäksesi luonnollisesti.

Jäykät maaperät auttavat tasoittamaan kaivojen ja kukkuloiden alueet, tekevät siitä yhtenäisen ja sopivan perustan asettamiseen.

Rakentaessasi taloa alueilla, joilla on pääosin turve, siltti ja sapropelit, suoritetaan täydellinen maaperän korvaaminen.

Nämä maakerrokset ovat hyvin epävakaita ja kyllästettyjä vedellä. Raudoitettu säätiö vedetään turpeeseen, jolloin kantavat rakenteet tuhoutuvat. Asuminen tällaiseen taloon on mahdotonta.

Rakennuksen aloittamiseksi suoritetaan lämpöeristys ja epästabiilien maakerrosten täydellinen korvaaminen.

Heikko maaperä on korvattu irtotavarana ja säätäminen on suuresti helpotettu.

Pohjamaa, jota voidaan käyttää irtokaasulla:

Kaistaleperusteiden järjestäminen on mahdollista kahdella tavalla - esivalmistetut ja monoliittiset.

Monoliittinen säätiö

Monoliittinen tyyppi on varustettu betonivalulla. Esivalmistetyyppi sisältää sen pienissä ja suurissa lohkoissa suunniteltuja.

Vyönauhan asettamiseksi kaivetun kaivannon pohja on suunniteltu huolellisesti ja seinät tasoitetaan. Korkeusero pohjaan ei saa ylittää 1,5 - 2 cm.

Kaivannon pohja peitetään hiekalla ja rauniolla, joka rikkoo jokaista kerrosta. Jos kaivaustyöt tehdään oikein ja seinät ovat täysin sileät, ei tarvita muottilaitetta. Kun maapohja on valmis, vahvistinverkko asennetaan tyynyn alaosaan. Rakenteiden runko on täytetty betonilla, 14 tunnin aikana muodostaa betoniseinämät ja täytä liuoksen.

Kun valmistetaan esivalmistettu säätiö, maaperä valmistetaan samalla tavoin kuin monoliittinen, mutta ei tiivistetty.

Lohkojen alaosa on sijoitettu hiekkalaatikkoon, ja seuraavat rivit kaadetaan sementtilaastilla.

Pile-pohja

Säilytettäessä massa-pohjaa irtolastalle maaperä on jätetty pois. Kiristettäessä ruuvipilareita ei tarvitse kaivaa kaivoja.

Jos irtolasti, jolla on keskipitkät ominaisuudet ja jota ei altistu voimakkaalle kallistukselle, ei ole järkevää korvata osaa maaperästä hiekkalaatalla. Paalut kiinnitetään maaperään vakaisiin kerroksiin.

Ruuvipillojen asennus toteutetaan tiukan pystysuoran mukaisesti. On parempi määrittää taso ennen ruuvaamista, koska on erittäin vaikeaa asentaa kierrettyä kasaa tarkalleen.

Kun kaikki paalujen ympärille asennetut paalut ovat valmiit, ne tasoitetaan viimeistelyllä.

Talon lattian kiinnittämiseksi edelleen pohjaan, päänauhat hitsataan paaluun. Viimeistele ruuvipoikien kiinnitys kanavan tai grillauksen asennus.

Laattoalaptio

Laattoalaptio (monoliittinen levy) - säätiön hinta on korkea, mutta joissakin tapauksissa tällainen säätiö on välttämätön. Sitä käytetään laajalti epävakaissa ja veden kyllästyissä maissa.

Ennen kuin aloitat rakentamisen, suorita tarkat laskelmat. Tontti rakennuksen prosessiin ja kaivaa kuoppaan. Tulevan säätiön akselit jaetaan paikan päällä ja muotti on rakennettu.

Muotti tasoitetaan tasolta ja suojaava tyyny asennetaan. Pehmusteelle asetetaan kerros vedeneristys, joka suojaa pohjaa vedeltä. Vedeneristyksen jälkeen suorita venttiilien asennus.

Betoni voidaan kaataa käsin tai käyttämällä betonipumppua. Viimeisessä vaiheessa betonijohdin ja tarkasta akseli.

Jäykistetyn maaperän käyttö mahdollistaa maatilan maaston tasoittamisen. Noudattamalla kaikkia sääntöjä voit rakentaa vakaan ja kestävän perustan irtokaivoille.

Hiekka- ja irtopohjaveden laskeminen: mikä sopii?

Maatutkimuksen tekeminen rakennustyypin valitsemiseksi

Säätiön paras perusta on rock. Hänen poissa ollessaan voit kuitenkin luoda hyvän perustan. Leveyspiireissämme useimpien kehittäjien on rakennettava pohja hiekkaiselle maaperälle. Tämä on erinomainen rakennusmateriaali säätiön rakentamiseen. Jotta ymmärtäisimme, mitä säätiötä haluat valita tietylle rakennustyömaalle, on tärkeää tietää hiekkarannan ja teknologian eroavaisuudet sekä tehdä tarvittavat laskelmat.

Hiekkaperustyypit ja niiden ominaisuudet

Hiekkapohjaiset maaperät on jaettu tyyppeihin:

 1. Karkea - tämä hiekka koostuu pääosin suurista jakeista. Nämä ovat parhaita hiekkakerrostumia pinnallisten perustusten rakentamiseen. Niissä on erinomainen vedenpitävä kapasiteetti, kantavuus ja pakkasnopeus.
 2. Hienojakoiset hiekka, joka koostuu pääasiassa hienoista ja pölyhiukkasista. Tällaisella kentällä työskentely on vaikeaa, koska se on vaikeaa kompakti. Tällaisen hiekan vedenkestävyys on erittäin alhainen, kun se kostutetaan, siitä tulee muovia ja muuttuu likaiseksi. Jos pohjaveden pinta on lähellä pintaa, niin pohja voi tulla tulviksi. Kun työskentelet tämän pohjan kanssa, laskelmat on tehtävä huolellisesti, koska rakenteen muuttaminen voi olla kalliimpaa kuin sen rakentaminen.
 3. Hiekkapohja ja siipi. Tämä pohja ei sovellu perustuksen rakentamiseen, koska se on löysä, epävakaa, ne ovat lähes mahdottomia kompakti ja tarvittava taso.

Sinun on otettava yhteyttä geologiseen palveluun, jotta selvitettäisiin, millaista maaperää on rakennustyömaalla.

Karkea hiekka

Luonnos sarakepohjasta hiekkaisella maaperällä

Rakentaa pohja hiekkaiselle maaperälle, joka koostuu suurista jakeista, on yksinkertainen. Tällä perusteella järjestää yleensä nauhat ja pilarit. Lisätyö minimoidaan - puhdistamalla paikka, poistamalla hedelmällinen maaperäkerros ja kaivamalla matalia kaivantoja muottipesän alla.

On huomattava, että kevyen rakennuksen, kuten kylpyammeen, varaston tai puutalon, rakentamisessa voi olla pylväsperusta. Voit asettaa sen tiilestä tai tehdä siitä monoliittisen. On välttämätöntä sijoittaa pylväskappaleet rakennuksen tulevien seinien ulkoreunaan sekä seinien leikkauspisteeseen. Tämä riittää kestämään kuorman koko rakennelmasta. Mitään ylimääräisiä laskelmia ei tarvita.

Kun käytät karkeaa hiekkaa, sinun tarvitsee vain kaivaa kaivannot muottipesän asennusta varten, tasata pohja ja kompakti. Useimmissa tapauksissa ei tarvita muita materiaaleja, jos se ei ole massiivinen monikerroksinen rakennus - silloin on tarpeen tehdä laskuja, mukaan lukien hiekkapohjan kantavuus.

Hieno hiekka

Nauhan perustus irtotavarana

Tämän tyyppisellä maaperällä on useita ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon työssään. Koska heikko vedenpitävä kapasiteetti ja mahdollisuus lisätä tilavuutta kosteuden jäätyessä, on hyvä rakentaa sellainen pohjavesi, joka keskeyttää kosteuden kapillaarin nousun perustukseen.

Toinen tapa suojella tulevaa perustusta hienorakeisen hiekan kallistuskykystä on asentaa paaluja nauhakuoren alle. Ne voidaan asentaa sekä manuaalisesti että ruuvataan erikoiskoneella.

Millä tavalla valita - ratkaista kehittäjä taloudellisten mahdollisuuksiensa perusteella. Pilejä on asennettava siten, että niiden yläosa työntyy kaivannon pohjan yläpuolelle vähintään 10 cm: n korkeudelle. Paalujen määrän säästämiseksi on parempi tehdä laskelmia, jotta asennus ei olisi tarpeetonta. Ennen lankojen asentamista on tarpeen tehdä pohjasta karkean rakeisen materiaalin täyttö ja asettaa vesikerroskerros.

Hienorakeinen hiekka on riittävän löysä ja huonosti tiivistetty - vaaditun tiivistyskertoimen saavuttamiseksi on tarpeen lisätä vettä laskostuksen aikana laskennan mukaan.

Jos kehittäjä ei halua tehdä ylimääräistä työtä hienorakeisen hiekan avulla, voit rakentaa pohjan irtokaasumetalle, josta poistat vanhan maaperän kerroksen ja laita karkean rakeisen materiaalin. On huomattava, että kaikki inertit materiaalit ovat hyvin tiivistettyjä omalla painollaan, joten jos täytät uuden pohjan pienellä paksuisella kerroksella ja jätä pitkään aikaan (esimerkiksi silloin, kun työ ei toimi kausiluonteisuuden vuoksi), silloin sen ei tarvitse edes olla enää tiivistää.

Hiekkapohja ja siipi

Rakennuksen paalusäätiö taikinalle

Ei ole suositeltavaa rakentaa perustuksia tällaisille maille, mutta jos ei ole muuta vaihtoehtoa, niin paalutus- ja kuivatusjärjestelmien tekniikka auttaa. Pallokentän ja grillauksen rakentamisessa, jossa taustalla olevat ja viemäröintikerrokset sijaitsevat, ei pidä huolehtia kamiinasta ja hiekkasaumoista, koska tällaisten rakenteiden laskemisella on suuri turvallisuusmarginaali.

Tällainen perustus irtolastalle maapohjalla on erittäin kallista ja sitä käytetään pääasiassa teollisuuslaitosten ja kerrostalojen rakentamisessa.

Pohjamaa irtotavarana

Pohjamaa irtotavarana

Suurten talojen rakentamisen aikana kehittäjien on usein vastattava rakennuksen rakentamiseen ongelma-alueelle rakennuksen näkökulmasta. Epämiellyttävä maasto, tasangot, vesiputous tai pohjaveden taso horisontti lähellä pintaa asettavat paljon lisäehtoja säätiölle. Mutta käytäntönä käy ilmi, nykyaikaisen tekniikan ei ole mitään mahdotonta, juuri näissä tapauksissa käytetään perusrakenteiden tekniikkaa irtotavarana.

Pengerteen rakentamisen päävaiheet ja rakennuksen perusteet

Ottaen huomioon tehtävän luoda talon perustana löysä maaperä, se on selkeämpi ja helpompi jakaa se kahteen päävaiheeseen - polkumyynnin ja talon rakentamisen itse talon.

Rakennuksen ensimmäisen vaiheen ydin on valmistella säätiön rakentamispaikka. Tämä on pääosin maanrakennustöitä, kuten rakennuskoneiden - kaivinkoneiden, puskutraktoreiden, tiejyrsinten ja yksinkertaisten työkoneiden koneistamisen - värähtelevien levyjen, käsijyrsimien rihlat.

Rakennusvaiheen toinen vaihe on se, että perustus on jo valmistettu pengerrys. Se sisältää kaiken rakennustyön rakentamiseen liittyvän työn, lujitushäkkeen ja konkreettisen työn.

Kaatopaikkojen polkumyynti ja paikanvalmistus

Yleensä koko prosessia, jolla rakennetaan säätiö irtolastalle, voidaan esittää seuraavana algoritmina:

 • rakennuksen sijaintipaikan valinta;
 • maan tilan arviointi rakennustyömaalla, pintaveden tutkiminen ja niiden esiintymisen syvyys;
 • rakennuksen hankkeen arviointi ja rakennustyypin valinta;
 • työntävät maaperän yläkerroksen tiivistymistä;
 • polkumyynnin pintansa ja sen pinnan tiivistäminen, paikan valmistelu;
 • merkitseminen, maaperän vahvistaminen paikan päällä;
 • töitä rakennuksen laitteen pohjalla.

Joka tapauksessa ennen töiden aloittamista tarkastellaan rakennustyön kaikkia ominaisuuksia ja kiinnitetään huomiota maaperän tutkimukseen.

Mitä ovat irtotavarat

Pinta-alaa muodostettaessa poltetaan ja tiivistetään maaperä vaaditulle korkeudelle. Pengeremateriaalin muodostamiseen käytetty materiaali on hiekka, savi, murskattujen kivien, pilvien ja kivien eri jakeet. Pengeremän asteittaisen kasvun avulla tiivistys suoritetaan väistämättä, kerrostettu kerros kertyvästä maaperästä tiivistetään suuremman tiheyden saavuttamiseksi.

Materiaalit kiven muodostamiseksi

Hiekalla, savi, murskattu kivi tai vain maa on omat ominaisuutensa, jotka on otettava huomioon muodostettaessa pengeremaa:

 • Hiekka on suositeltava materiaali irtotakerroksen laitteelle, se ei vaadi ylimääräistä kosteutta, se täyttää tasaisesti kaikki taitokset ja aukot, mutta vaatii lisäksi tiivistymistä. Täysin kulkee vettä. Hiekka ruoppaus ei vaadi lisäaikaa luonnolliselle kutistumiselle ja on lähes välittömästi valmis aloittamaan rakentamisen. Haittoihin kuuluu se, että veden virtaus heikentää hiekkaa ja sillä on pieni kantavuus.
 • Savi on viskoosia materiaalia, joka imee kosteutta huonosti, ja toisaalta märkä savi kuivuu hyvin pitkään. Maanmuodostuksen aikana savi vaatii lisää tiivistymistä, se säilyttää muodonsa täydellisesti ja pystyy kestämään raskaita kuormia, sitä ei heikennä vedellä.
 • murskattu kivi, sora, seulotut ja muut murskatut kivet muodostavat tiheän, jäykän pengerteen, jolla on parhaat mahdolliset kykyjä.
 • Tavallisen maa-alueen päällystystä ei tavallisesti käytetä rakentamisessa, mutta samanaikaisesti tällainen pintarakenne on mahdollinen. Maa tässä tilassa on rikkoutunut rakenne ja vaatii lisävahvistuksen rakennustarvikkeita käyttäen.

Luodun pengerryksen laadun arvioimiseksi sen valmius perustaa pohja olisi arvioitava sen seuraavat ominaisuudet:

 • kantavuus - laatu, joka luonnehtii kyky kestää suuria kuormituksia muuttamatta muotoa;
 • tiheys - kuinka hyvin maaperä on kyllästynyt.

Tärkeimmät säätiöt

Nykyaikaisessa rakennustyössä käytetään seuraavia tyyppisiä perustuksia irtotavarana oleville rakennuksille:

Jokainen muotoilu on ominaista sen omat ominaispiirteet, sekä positiiviset että negatiiviset. Kun otetaan huomioon, että täyttöalueet liittyvät monimutkaisiin maanmuokkausominaisuuksiin, jotka ovat koostumukseltaan, tiheydeltään ja massaltaan heterogeenisiä, tietyntyyppisen perustan valinta riippuu rakentamisen olosuhteista ja rakennettavan rakennuksen hankkeesta.

Monoliittinen laatta - tehokkain rakennetyyppi, joka mahdollistaa pienen paineen syntymisen maahan, samalla voit luoda kiinteän perustan rakennukselle. Monoliittinen säätö jakaa tasaisesti paineen koko levyn alueelle eikä pelkää maaperän kutistumista. Samalla se on kallein säätiö, joka vaatii merkittäviä investointeja sekä materiaali- että työvoimakustannuksiin.

Pohjavedetyypit irtotavarana

Nauhan säätiön avulla voit säästää huomattavasti rahaa, mutta on syytä muistaa, että sen laite vaatii huomattavan tiivistymisen sivustosta erikoislaitteiden avulla. Monoliittisten nauhojen perustukset maksoivat vähemmän kuin monoliittinen levy.

Alumiiniputket on irrotettavassa osassa parhaimmillaan sopiva kevyelle kehyskotelotilalle, mutta päällystekerroksen alle asennetaan vahvistetut betonipallot siten, että ne kulkevat pengerteen kerroksen läpi ja kiinnittyvät kovempaan, luonnolliseen maaperähorisonttiin. Tätä vaihtoehtoa käytetään pääasiassa monikerroksisille talon hankkeille.

Siten perusmateriaalin suositeltavin muunnelma irtotavaroilla on monoliittisen laatan asennus pakollisella vahvistetulla vahvistetulla kehyksellä.

Mound-konsolidointi, monoliittinen laattalaite

Jotta laitekilpeen pääsee, sinun on huolehdittava pengerteen huomattavasta tiivistämisestä. Tämä on yhdistetty, kuten jo mainittiin sen rakenteen erityispiirteenä. Luonnon rakenne, joka on häiriintynyt ihmisen altistumisen, heterogeenisen koostumuksen ja eri kivien epätasaisten sulkeutumisen vuoksi, vaatii sileän pohjaosan tyynyn tasaisen pinnan tiivistämistä ja suunnittelua.

5-10 cm hiekkakerroksen päälle muodostetaan sora-tyyny, jonka päälle hiekkaa päällystetään hiekkakiven päälle tai 25-30 cm: n soraa ja tiivistetään lisäksi.

Seuraavaksi seuraa työskentelyä, joka liittyy suoraan monoliittisen levyn rakentamiseen, koko prosessi sopii seuraaviin algoritmeihin:

 • vesikerroksen kerros;
 • vahvistaminen häkki;
 • muottien rakentaminen;
 • teknisen viestinnän rakentaminen;
 • tiivisteen täyttäminen betonilla ja sen myöhemmällä tiivistämisellä;
 • tekninen työ betonin kovettumiselle.

Polyeteenikalvo- tai katehuopaa käytetään useimmiten vedenpitävyyteen. Tämä pinnoite asetetaan pienellä 5-7 cm: n nauhojen päällekkäisyydellä 1-2 kerroksella. Päätehtävä on vedenpitävyys, jotta levy suljettaisiin kapillaarilla.

Valmistusmuotti ja vahvistettu runko

Muotti on useimmiten laattoja tai OSB-levyjä, jolloin muottien korkeus on 5-7 cm korkeampi kuin valettavan pohjan taso. Ulkopuolella sitä vahvistaa myös maaperä. Tämä toiminta estää muotin pystysuuntaisten seinämien muodonmuutoksen eikä salli betonin kaatamista. Kun mittalaitteiston asennus on suoritettu loppuun, asennetaan putkien asennus sähköverkkoon.

Muottien ja kehyksen vahvistaminen

Samanaikaisesti muotin asennuksen kanssa tehdään vahvikekaalin kiinnitys. Vahvistuksen alaraja asennetaan korkeintaan 10 cm: n korkeudelle vedenpitävän pinnan yläpuolella. Vahvistimen pystysuorat ja horisontaaliset segmentit on sidottu lanka- tai hitsausliitoksella. Yleensä 50 cm: n korkeuskorkeudella on kaksi vahviketta, jotka ovat alempia ja ylempää. Ylähihnan on oltava vähintään 5 cm betonin kaatopaikan yläosasta.

Vahvikoteloon asennettaessa on huolehdittava siitä, että vedeneristyskerros ei ole vaurioitunut.

Juotto ratkaisu

Monoliittinen rakenne vaatii suuren massan betonin samanaikaisen kaatamisen, ja siksi on suositeltavaa käyttää valmiita betoniseoksia. Erikoislaitteiden käyttö mahdollistaa betoniseoksen tasaisen, hyvin lyhyessä ajassa.

Monoliitin rakenteen parantamiseksi suoritetaan betonin tiivistys syvällä värähtelijällä.

Kun betoni on täytetty, betonin annetaan seisoa ja vain sen jälkeen, kun se on saavuttanut tietyn lujuuden, on laatan vaakapinta tarkastettu.

Monoliittinen muotti poistetaan 10-12 päivän kuluttua kaatamisen jälkeen, tarkastetaan laatan koskemattomuutta ja tarkastavat pengerteen muodonmuutoksia - maaperän sumentumista, siirtymistä, turvotusta. Näiden ilmiöiden puuttuminen antaa meille mahdollisuuden arvioida pätöksen valmisteluun liittyvää asianmukaista työtä. Jäljelle jäävät rakennustyöt on suositeltavaa suorittaa sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut tarvittavan voimaa, eli aikaisintaan 28 päivää.

Floating foundation - laatta löysällä maalla

Joukkoliikenne on monien ihmisten katastrofi, mutta se luodaan olosuhteiden tahdosta, ja useimmiten syy on rauha. Mutta sattuu, että henkilö tulee tällaisen sivuston omistajaksi, ei ole aivan omasta. Myytäessä sitä ei yksinkertaisesti varoiteta siitä, että edellinen omistaja oli tehnyt jotain työtä.

Aluksi sinun on tiedettävä, minkä tyyppinen maa on talon alla: hiekkakivi, savi tai maa. Paras vaihtoehto on odottaa haluttua aikaa (2-3 vuotta) ja aloittaa rakentaminen, mutta voit tarvittaessa yrittää työskennellä maanpinnalla värähtelevällä levyllä (paras ratkaisu on vuokrata tienrulla useita päiviä varten).

On heti otettava huomioon, että vaikka hyvällä luvattomalla tavalla, säätiön kelluva laatta on edelleen korkeampi kuin tavanomaisilla vastineilla, jotka ovat olleet satoja vuosisatojen ajan.

Valmistelutyöt

 • lapio;
 • mittanauha;
 • vedenpinnan taso;
 • kottikärryt maaperälle ja rakennusmateriaaleille;
 • hiekka;
 • sora;
 • geotekstiilit;
 • penoplex;
 • kattotiiliä materiaalia.

Rakenteellinen betoniraudan rakenne eri maissa.

Tämä on vaikein vaihe fyysisesti, koska täytyy kaivaa 0,7 m syvyyteen. Laattojen pohjalla tällainen tunkeutuminen on epätavallista, mutta laadukasta monikerrosvuodetta vaaditaan. Kaivinkoneen palveluja on parasta käyttää, sillä kun tulevan talon alue on 10 * 10 m, sinun on poistettava manuaalisesti 70 m³ maata.

Lavan leveys kumpaankin suuntaan ylittää 7-8 cm tarvittavat indikaattorit. Tämä on välttämätöntä sen varmistamiseksi, että pohja on vakaata kaatamisen jälkeen.

Kaikki seinät on kohdistettu ihanteelliseen tilaan, ja ne tarkistetaan tasolta pystysuoraan asentoon. Pohjaa on myös tasattava mahdollisimman pitkälle.

Kehän seinällä sinun on välittömästi tehtävä merkkejä pohjasta seuraavilla tasoilla, 30 cm ja 10 cm, jotta voit selata tyynyjen täyttöä.

Geotekstiilit ovat vuorattu alareunaan ja voit aloittaa työskentelyn.

Ensimmäinen pad on hiekkaa, sen paksuus on 30 cm. Välittömästi täytön jälkeen se on tiivistettävä värähtelevällä levyllä. Jos laatta ei ole, niin on tarpeen kaataa vettä hiekkaan ja odottaa täydellistä kuivausta, joka tapahtuu 4 päivän kuluessa tavallisissa kevätpäivissä (18-23 astetta) tai 2-3 korkeammissa lämpötiloissa. Tämä hiekka antaa talon perusvakauden, simuloimalla kovaa pintaa.

Säätiön järjestelmä hiekkasyynyllä.

Toinen vakava tyyny on raunio. Sen paksuus 10 cm luo improvisoidun kuivatuksen, joka suojaa uunaa heikentämästä alhaalta. Lisäksi se mukautuu säätiön mittoihin ja kohdistaa ja tukee sen alaosaa, jolloin vältetään kynsiä tai murtumia maaperän samentumisesta. Tämä tyyny ei tarvitse tamping, joten voit jatkaa työtä heti.

Nyt voit asettaa levyn eristyksen, penoplex, 5 cm paksu. Tiheys valitaan suurimmaksi, joka on olemassa vain. Lämmöneristyksen ansiosta maaperän huonoin nousu ei ole pelottavaa.

Katemateriaali vedetään vedeneristyskerrokseksi. Tämä on viimeinen kohta, joka suojaa levyä kosteudelta. Seuraavaksi valmistetaan välittömästi valu.

Muottien valmistelu

 • leikattu aluksella;
 • laminoitu vaneri;
 • vasara kynsillä;
 • kulman duralumiini;
 • rulettirengas

Laattojen perusta.

Laadukas muotti auttaa järjestämään pohjakerroksen rakentamisen paitsi myös ylimääräistä rahaa.

On olemassa kaksi materiaalia, joista on mahdollista muodostaa muotit monoliittiselle laatalle - laminoitu vaneri ja havupuiden reunat. Ensimmäinen vaihtoehto on helpompi ja nopeampi asentaa, kun taas toinen on paljon halvempaa. Materiaalin korkeus on 20 cm. levyn kokonaiskorkeus on 25 cm.

Riippumatta käytetyn materiaalin takaisin missään tapauksessa tarvitse ajaa kohtisuoraan kartonkia kieleke alas 30-35 cm. Tästä tulevaisuudessa monoliittisen laatan keinotekoisella kentällä ei voi työntää sivuseinät, mutta silti ei jäädytettynä (konkreettisia luo erittäin vahvan sivusuuntainen paine).

Seuraava askel on kiinnittää kaikki suojukset yhteen sen jälkeen, kun niiden asennus on suoritettu. Johtuen siitä, että sivuilla olevat nivelet ovat tukevia, voit käyttää duraluminikulmia ja merkitä niiden läsnäoloa ulkopuolelta, mikä vahvistaa lopulta valukappaleen muotoilua.

Valmistusvahvikehys

 • sauva vahvistaminen 20 mm;
 • langoista virkattu koukku;
 • sinkitty lanka;
 • Bulgaria;
 • lanka leikkureita;
 • ruuvipuristin.

Asennusvaihtoehtojen kaavio pohjalevystä riippuen maaperätyypistä.

Nyt on aika käsitellä pisin, vaikka rauhoittava prosessi. Työ ei ole monimutkainen, mutta vie paljon aikaa, mutta koska paino tulevaisuuden suunnittelun se tapahtuu paikan päällä. Ainoa seikka, joka erottaa tämän sitoutumisen vahvistaminen muihin pohjalaatan, - on halkaisija (20 mm, päinvastoin kuin tavanomaiset 10-12), joka on liitetty odotettavissa kuormia.

Aluksi rintatankojen ensimmäinen kerros asetetaan 20 cm: n välein (sävelkorkeus on tangon välinen etäisyys). Sääntöjen mukaan raudoituksen ei pitäisi päästä kummallakin puolella olevaan muottiin 3 cm. Tämä vaatimus on perusteltu sillä, että metalli alkaa ryöstää, jos se altistuu säännöllisesti kosteudelle.

Seuraava taso asetetaan kohtisuoraan ensimmäiseen tasoon, jonka jälkeen jokainen nivel on sidottu galvanoidulla langalla.

Jotta pukeutuminen tapahtuu oikein ja nopeasti, sinun on tehtävä seuraavat vaiheet:

Laattaperustusten lämmöneristysjärjestelmä

 • 45 cm: n galvanoidusta pehmeästä langasta otetaan ja tasoitetaan lähimpään palkkiin nähden. Jos pehmeää lankaa ei ole, mutta on kova lanka, se voidaan lämmittää tulessa. Kun se jäähtyy, se tulee toimivaksi;
 • lanka on taivutettu puoliin niin, että jalat tulevat yhteen toisella puolella ja rako pysyy toisella puolella (viiraa ei paineta);
 • sen jälkeen, kun lanka on taivutettu liitoksen yli diagonaalisesti, jalat on kierrettävä tyhjään tilaan, joka jäi aikaisemmin, kuten silmukassa;
 • kiristetty pyörivä liikkeet mutta ilman jännitystä. Pieni osa johdosta on edelleen vapaa, mutta ei ole tarpeen koskettaa sitä: se ei tee pahempaa.

Samalla tavoin valmistetaan toinen 1 vartalo, jossa myös nivelet sopivat yhteen ensimmäisen kanssa. Jos tämä laiminlyödään, ei ole mahdollista nostaa niitä tarpeellisiin tasoihin.

Nostaa tarpeen saman tangon tehdä teline. Ulkoisesti ne muistuttavat käännetyn «U», ainoa ero on se, että jokainen niistä tallessa sisällä jalat, jotta ei rikkoa vedeneristys. Kaikki käyrät voidaan tehdä helposti ruuvipenkkiin tai avulla mekaanisen Benders vahvistukseen.

Alempi laatikko nousee 5 cm vedenpitävyyden yläpuolella, yläosa ei saavuta täsmälleen samaa määrää täytettävän pinnan reunaa.

Juotto ratkaisu ja summaaminen

Viimeinen vaikea hetki on - se suoraan kaataa säätiön. Johtuen siitä, että tarvitaan maksimaalista lujuutta, on parasta lisätä betonipitoisuutta M300: sta M400: een.

Jos on mahdollista palkata automaxereita toimittamaan valmiin ratkaisun välittömästi, se on ihanteellinen, mutta jos tällaista mahdollisuutta ei ole, niin se on täysin mahdollista selviytyä itse. Ainoa ehto on rajaava kaatumisaika, 2 päivää, mutta ihanteellisesti kaikki työ tehdään 1 vuorokaudeksi, jolloin kovettumisen jälkeen betoni ei tunne eroa, mikä on tärkeätä.

Koko valaistus tapahtuu kahdessa kerroksessa, joista ensimmäinen on 10 cm ja toinen reunat. Kun kaadetaan 1 kerros, se kynnetään lujitustangolla kertyneen ilman vapauttamiseksi ja täytetään vasta sitten toinen kerros.

Kun työ on valmis, se on tarpeen jättää liesi 28 päivää, ensimmäinen joista 12 levy kastellaan 1 kertaa päivässä, koska siellä on perusta yksi huono ominaisuus: jähmettymisen aikana ensimmäinen kerta kun hän imee vettä siinä määrin, että se ensin vaivaaminen vain mahdotonta, ja jos niin älä vettä, sitten mennä mikrosäröjä.

4 viikon kuluttua muotti on huolellisesti purettu ja rakentaminen voi jatkua. Kelluvan laattasäiliön asennus kestää tavallisesti 1,5 kuukautta ottaen huomioon kaikki odotusajat, kun henkilö on mukana enintään 1 viikon ajan.