Ruuvipillojen perusta

Moderni venäläinen rakentaminen eroaa maamme ja ulkomailla kehittyneiden kehittyneiden tekniikoiden massatuotannosta. Yksi parhaista keksinnöistä rakennusten suunnittelussa ja rakentamisessa pidetään paaliruuveista. Tämä perusta on suosittua maanmiehillämme materiaalien talouden, työn nopeuden ja yksinkertaisuuden vuoksi. Tällainen rakentaminen on eniten edustettuna yksityisen rakentamisen segmentissä, mutta se löytyy myös silloin, kun rakennetaan kevyitä rakennuksia, kuten autotallit, mini-toimistot, työpajat, huoltoasemat. Kiinnitysruuvit ovat välttämättömiä alueilla, joilla on epätasainen maasto, ja täten niiden etuja verrattuna samankaltaisiin kohteisiin ovat ilmeisiä.

Päätukielementti

Epäilemättä kasa on perusedellytys komponenttina ja sinkkipinnoite on metalliputki. Osan pohja on varustettu terällä, jossa on kierretty kokoonpano. Tärkeimmät erot tällaisten paalujen välillä ovat niiden pituus ja halkaisija.

Elementin rakenne ja mitat

Metallipuiden kustannukset vaihtelevat 100-300 euron välillä koostaan ​​ja valmistajastaan ​​riippuen. Rakennusmarkkinoilla on myös halpoja näytteitä (50-70 euroa), mutta tämä tukee yleensä vähimmäiskokoa. Muuten tällaiset paalut voidaan asentaa paitsi silloin, kun talo rakennetaan. Joissakin tapauksissa voimme tavata heidät asennettaessa aidat rakenteita ja aidat. Myös arviossa on tarpeen sisällyttää korkit kannoille (noin 35 euroa), tietenkin, jos niitä ei voi tehdä ilman niitä. Älä unohda kiinnittimiä, nimittäin pultteja ja sarja epäkeskolaitteita.

Jos et ole tämän alan asiantuntija, materiaalien hankinnan lisäksi sinun on pakko maksaa rakennustyöryhmä. Kun olet arvioinut kaikki arvioinnin osat, voimme selvittää kulujen kokonaiskustannukset, jotka säästävät säätiön avaimet käteen -ruuvien paaluilla.

Positiiviset ominaisuudet

Ensinnäkin huomaamme säätiön edut paaluilla. Ensin sinun on mainittava tämän suunnitelman korkea kantavuus. Me kaikki ymmärrämme, että kestävämpi rakennusobjekti, sitä pidempi käyttöaika on, ja tässä parametrissa kaikki on täydellisessä järjestyksessä. Myös ruuvi-pohja osoittaa täysin kaikki sen edut millä tahansa maaperällä, paitsi kivetty.

Hyvin usein metallipilarien tukipohjan rakentamisessa ei vaadita erityisten teknisten välineiden ja laitteiden käyttöä, mikä voi johtua myös eduista. Houkuttelee kehittäjiä ja sitä, että tällainen säätiö voidaan suorittaa myös vuodenajoin, jopa talvella. Kuten näette, tällaisen ratkaisun edut ovat ilmeiset, mutta onko se miinus?

Suunnitteluvirheet

Paalunruuvin perustuksen miinukset näkyvät silloin, kun maaperä on epätasaista, koska tällaisella alueella paalun perustukset kutistuvat. Myös metalli on altis korroosiolle, mikä vaikuttaa haitallisesti sen lujuuteen. Rakennuksen suojaamiseksi tällaisilta riskeiltä ja tällaisten haittojen minimoimiseksi on suositeltavaa ostaa kalliita tukijärjestelmiä tai käsitellä niitä erityisillä suojavarusteilla, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia.

Hyvä valettu kärki

Vanhan koulun kokemattomat rakentajat huomauttavat, että ruuveista saadut edut ovat kaikesta huolimatta melko nuoria ja niiden toimintaominaisuuksia ei ole täysin ymmärretty. Melko uuden tekniikan epäluottamus on kiistanalainen, mutta sitä ei voida kieltää. Itse asiassa kaikki ei ole niin huono ja haitat ovat olennaisesti menettäneet tällaisten tuotteiden positiiviset puolet. Jos on oikein tehdä asennus ja antaa rakentavia päteviä palveluita, paalut palvelevat sinua jo kymmenen vuotta.

Huonolla ja amatöörisellä työskentelymenetelmällä jopa kalliita ja massiivisia pylväitä tai nauhamaista säätiötä tilataan elämään pitkä, jos niillä on ilmeisiä ja kohtuuttomia etuja. Useimmissa tapauksissa vaikeudet voivat ohittaa sinut, kun häikäilemättömät rakentajat ryhtyvät töihin, eikä materiaaleilla ole mitään tekemistä sen kanssa, koska ne valmistetaan ja testataan valmistajien vakavalla maineella uuden sukupolven vaatimusten mukaisesti.

Rakennusvaiheet

Kuten minkä tahansa rakennusrakenteen tapauksessa, porausruuvi on asennettu vaiheittain tiettyyn järjestykseen:

 1. Sivuston suunnittelu perusasioiden asennukseen.
 2. Tukiosan peruselementin kiinnittäminen.
 3. Suunnitelmaan sisältyvien jäljellä olevien osien asennus.
 4. Metallipylväiden mitat ja leikkaus suunnittelutason mukaan.
 5. Kiinnitys ogolovkov.
 6. Kiinnityskanavat tai yhdensuuntaiset palkit.
Tarvikkeiden asennus erikoislaitteiden avulla

Hyvin usein ruuvien perustaminen tapahtuu erikoislaitteiden avulla, joiden kautta tuotteet ruuvataan istuimiin. Itse asiassa tällaiset laitteet teknisten ja toiminnallisten ominaispiirteidensa suhteen ovat samanlaisia ​​kuin puun ja betonin reikiä, vain tässä käsitellään massiivisia paaluita. Erikoiskone voidaan vaihtaa ruuvitaltan avaimella. Tämä työkalu kuuluu käsikäyttölaitteisiin, mikä maksaa vähemmän. Ei ole välttämätöntä olla korkealuokkainen asiantuntija, joka pystyy asentamaan paalainelementin muutamassa minuutissa, ja tämä on sen etuja.

Asennusprosessi

Ruuveilla on tunnusomaista se, että sen tuet on asennettu tarkasti pystysuoraan. Jotta tätä vaatimusta noudatettaisiin täydellisesti, on käytettävä rakennustasoa. Jos aloitat rakennustyöt maanalaisilla huoltoliikkeillä, suosittelemme sinua hankkimaan erityisiä laitteita, jotka havaitsevat kaapelin ja putket piilotettuina maahan.

Perustyökalujen lisäksi tarvitaan lisälaitteita, kuten puupalkkien kiinnittämiseen käytettävät adapterit ja holkit. Älä unohda sarjaa, joka pienentää halkaisijan, päätyrenkaan ja puristimen. Useimmat näistä osista ovat valmistajan kiinnittämät säätiön pääosiin, joten sinun ei tarvitse ostaa niitä erikseen, mikä on myös eräänlainen etu.

Nyt on muutama sana perusasennusprosessista. Joten paaliruuvi-säätiö alkaa laskea syvennyksillä telineiden syvenemi- sessä poratut kuopat. Sitten tukit kiinnitetään sora-tyynyllä, joka joissakin tapauksissa voidaan korvata muovisella epäkeskolla, joka koostuu kiinnitysrenkaasta ja pultteista.

Kiinnitän huomionne siihen, että korkealaatuisia paaluita voidaan käyttää uudelleen, varsinkin kun ne on purettu niin helposti kuin ne on ruuvattu.

Tämä voi olla tarpeen, kun siirrät paalusäätiölle asennetun vähittäismyyntipisteen tai laajennat aidatun alueen rajoja.

Tuoteinnovaatioteknologia

Nykymaailmassa tekniikka kehittyy nopeasti ja nykyisten materiaalien parannus, tämä pätee myös uuden näytteen tukielementtien tuottamiseen, josta laadukas ruuvin säätö koostuu. Asiantuntijoiden mukaan tämä on erinomainen mahdollisuus kehittää kohtuuhintaista rakentamista. Puhumme paalarakenteista, joissa on väärennetyt kappaleet, joilla on kartiomainen muoto ja jotka on varustettu sinkityillä kierteillä. Tällaisten tukien tärkeimmät edut ovat niiden korroosionestot ja tarvetta käyttää lisälaitteita niiden asennukseen. Supernova-kartiomaisia ​​paaluja ei tarvitse leikata tarvittavan pituuden saavuttamiseksi.

Pallosäätiön laskeminen

Jotta laskelma perustuisi oikein, on otettava huomioon seuraavat seikat:

 • maaperän koostumus;
 • pohjaveden syvyys ja jäätymispiste;
 • tulevaisuuden rakentamisen paino;
 • maiseman korkeuden ero tuet asennuspaikoissa.

Oman työn tekeminen on melko vaikeaa, joten usein on turvauduttava pätevien suunnittelijoiden apuun, joka ottaa huomioon kaikki sivuston puutteet ja saatuihin tietoihin perustuen luotettavan perustan, joka takaa uuden rakennuksen kestävyyden.

Säätö ruuveilla

Viime vuosina monet kehittäjät valitsevat puunruuvin perustuksen puutavaran tai kehysrakennuksen rakentamiseen. Tiedätkö kuitenkin kaikesta rakennustekniikasta, joka tunnetaan meille jo yli 100 vuotta?

On välttämätöntä lähestyä rakennuksen rakentamista tarkoituksellisesti, huomioiden huolellisesti kaikki rakennusvaiheet. Ensinnäkin on tarpeen päättää, millainen säätiö on. Mutta mitä tehdä, jos sivustossasi kohtaat niin sanottuja "vaikeita" maaperää, johon kuuluvat:

 • soiden;
 • kosteikot;
 • Pohjavedet;
 • Sivut, joihin kohdistuu roiskeileva voima;
 • Tulvatut alueet.

Tässä tapauksessa yksi nopeimmista ja luotettavimmista tavoista ratkaista ongelma on käyttää pölkkiruuvia.

On mahdollista erottaa porausruuvin tärkeimmät edut:

 • Asennus kestää 1-2 päivää;
 • Maaston tasoittamista ei tarvita;
 • Ei ole suuria maanrakennustöitä;
 • Paloajo suoritetaan kaikissa sääolosuhteissa.

Pino-ruuvin perustuksen pääasialliset haitat ovat:

 • Mahdollisuus asentaa kalliolle maastoon ja alueille, joilla on kovaa kalkkikiveä tai kivistä maata;
 • Pilejä ei voi asentaa lähemmäksi kuin 0,5 metriä jo rakennettuun taloon, ja asennus tässä tapauksessa on hankalaa erityisten vipujen käytön vuoksi;
 • On myös huomattava, että porausruuvin valinnassa talon rakentaminen kellarineen on merkittävästi monimutkainen. Ja tällaisen säätiön hinta tulee kohtuuttoman korkealle.

Forumhouse.ru -ohjelman osanottajien kokemusten perusteella kerromme:

 • Pile-ruuveja koskevan suunnittelun piirteet;
 • Tietoja siitä, mitä sinun tarvitsee tietää laskien tarvittavien paalujen määrän;
 • Pile-ruuvi-pohjaisen asennuksen salaisuuksista;
 • Tietoja perusvirheistä ruuvaamalla paaluja.

Paalun ja ruuvin perustuksen ominaisuudet

Ruuvipallojen pohja on ryhmä, joka on ruuvattu maahan ja muodostaa yhden kentän. Talojen rakentamisessa käytetään useimmin halkeamia, joiden halkaisija on 108 mm, pituus 2,5 metriä ja terän halkaisija 300 mm. Kun kasa ruuvataan maahan, noin 50 cm sen rungosta jää pinnalle. Tämän jälkeen yläkansi hitsataan paalun akseliin. Vakioversiossa korkki on mitat 250x250 mm.

Korkki on tarpeen kiinnittää vanteen palkki siihen, kanava tai grillage, johon rakenne on sitten asennettu.

Pino on metallinen putki, jossa on terävä pää ja erikoiskokoonpano, joka on kiinnitetty sen alaosaan. Terän ansiosta kasa ruuvataan maahan ja tiivistää sitä, kunnes se saavuttaa halutun syvyyden ja lepää turvallisella pohjalla. Tällöin kasa pystyy kantamaan kuorman heti asennuksen jälkeen.

Piles eroavat pituudeltaan, halkaisijaltaan ja niiden tarkoitukselta, nimittäin:

 • Ruuvipuristin Ø76 mm - käytetään aidan rakentamiseen,
 • arbors ja light laajennukset;
 • Ruuvipuristin Ø89 mm - sopii rakennusten,
 • ja laitureita;
 • Ruuvipuristin Ø108 mm - monipuolinen vaihtoehto runko- ja puurakenteiden rakentamiseen;
 • Ruuvipurkaus Ø133 mm: stä ja sitä korkeammasta - käytetään talojen rakentamiseen pyöreistä tukkeista, vaahtobetonialustoista ja teollisuuslaitoksista.

Kun valitset paalun, sinun on ensin kiinnitettävä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

 • Rungon metalliseinän paksuus. Laatuissa paaluissa paksuus vaihtelee välillä 4 - 4,5 mm;
 • Metalliterän paksuus. Sen on oltava vähintään 5 mm;
 • Hitsauksen laatu. Kuoria ja kylmää kohtaa ei voida hyväksyä;
 • Lehtipilareita. Jos maalikerros on ohut tai huonolaatuinen, se poistaa sen vain maahan, kun kasa on kierretty.

On myös huomattava, että on paaluja, joissa on valettu kärki. Tällaisten paalujen erityispiirteenä on, että paalun kärki ja teräs ovat valimossa tehty yksi ainoa kappale, joka sitten hitsataan paalun akseliin.

Tällaista kasaa pidetään luotettavampana kuin perinteinen hitsattu, sillä sillä on suurempi terän paksuus ja sillä on vain yksi hitsaus. Se voidaan myös ruuvata maahan, jossa puujuurit säilyvät tai pienet kivet törmäävät.

Kuinka laskea halutun määrän paaluja?

Kuulet usein, että pino on ruuvattava maahan tietyn vaiheen avulla. Siksi on hyvin yksinkertaista laskea tarvittava määrä paaluja - sinun tarvitsee vain tietää rakenteen pituus, leveys ja paino. Mutta käytännön mukaan tämä on täysin väärin! Joten miten ymmärtää, kuinka monta paalua tarvitaan säätiösi varten?

Forumhouse.ru: n käyttäjien mukaan paalikentän laskemiseksi on ensin selvitettävä maaperän kantavuus paalun terän alla. Tätä tarkoitusta varten, paikan päällä, useilla säätöpaikoilla tehdään koeputki, joka on ruuvaamalla. Ja jo saadun tiedon perusteella lasketaan paalujen tarvittava pituus ja niiden lukumäärä talon tietylle hankkeelle.

Pallosäätiön laskemiseksi voit käyttää pöytää, jolla voit määrittää ruuvipursien kantavuuden maaperästä riippuen.

Moskovan ja Moskovan alueen minimikapasiteetin syvyys on 1,5 metriä, mikä takaa paalusuojan asentamisen maaperän jäädyttämisen alapuolelle. Oikein asennettu ruuvi pinossa Ø108 mm voi kuljettaa kuormitusta 5 tonnia.

Paalun ja ruuvin pohjan asennusominaisuudet

Ruuvipillojen ruuvaaminen voidaan tehdä sekä mekaanisesti että koneen avulla, joka on varustettu hydrodrillillä sekä manuaalisesti useilla ihmisillä.

On huomattava, että paalujen asennuksen mekaanisella menetelmällä on helpompi säätää tarvittavaa kiertymisvoimaa. Myös tämä menetelmä mahdollistaa paalusakselin tarkemman keskittämisen. Näin saavutetaan asennuksen parempi tarkkuus. Pystyakselin vkruchennoy-paalujen maksimipoikkeama ei saisi ylittää 2 astetta.

Kun kasa on ruuvattu haluttuun syvyyteen, sen yläosa katkaistaan. Kaikkien paalujen leikkaaminen asetettiin samalla tasolla, sinun on käytettävä lasertasoa.

Sitten paalunakseliin kaadetaan betonin liuos. Päinvastoin kuin yleinen usko, tämä ei ole tapahtunut paalin vahvistamiseksi vaan hapen siirtämiseksi paalusta ja estäen siten metallin syöpymisen akselin sisäpuolelta. Lisäksi, jos avointa paalua ei ole betoni, talvi saapuu täynnä vettä ja se hajoaa.

Mitä muuta minun pitäisi kiinnittää huomiota paalujen asennukseen?

 • On mahdollista määrittää, että kasa on ruuvattu kokonaan tai, kuten asentajat sanovat: "kieltäytyi" johtuen varren silmän metallin voimakkaasta muodonmuutoksesta;
 • Forumhouse.ru: n käyttäjät suosittelevat kasaamista noin 20 cm: n etäisyydellä paalun yläpinnasta, kun betonia kaadetaan paalun runkoon ja täytetään kuiva sementti-hiekkaseos muuhun paaluun. Tämä tehdään kosteuden jäännösten poistamiseksi runko-osasta;
 • Vihjeiden hitsauksen jälkeen suoritetaan horisontaalinen pinoaminen toistensa kanssa. Useimmin tähän tarkoitukseen käytetään puuta tai metalliprofiilia. Jos paalut ulkonevat maanpinnan yläpuolella yli 1 m: n etäisyydellä, koko kiinteän rakenteen jäykkyyden saavuttamiseksi lisäprofiilit, eli tangot, hitsataan paalun akseliin kulmassa.

Mahdollisia virheitä porausruuvin asennuksen yhteydessä:

 • Asennettaessa paaliruuvi-pohjaa ei saa asettaa yksittäisiä tasoja tasoittamalla niitä. Tämä johtaa siihen, että tiivistetty maaperä löystyy ja talon asennuksen aikana kasa ulottuu täsmälleen etäisyyteen, joka irtoaa sen purkautumisesta johtuen;
 • Yksi yleisimmistä virheistä on se, että kasa ruuvatetaan etukäteen kaivettuun reikään. Ns. "Kuopan" syvyys ei saa olla yli 30 cm.

Katso videota, miten paalusäätiö asennetaan manuaalisesti.

Kuinka tehdä nauha-pohja ruuvipilareilla omilla kädillä: asiantuntija-apua

Nauhateos ruuvipolleille on yhdistetty tyyppikokoonpano, joka koostuu maahan kiinnitetyistä paaluista ja monoliittisesta teipistä kehällä ja tulevan kodin tukiseinien seinämien ympärillä. Säätiön molemmat osat ovat monoliittisesti kiinni toisiinsa, muodostaen yhdessä tukirakenteen. Nauha- ja ruuvin perustuksen erityispiirre on se, että talon seinät tuetaan monoliittisella nauhalla, ja ruuvitukit antavat vahvan tartunnan laakerimaille.

Nauha-pohja jalustat: hyvät ja huonot puolet

Ribbonruuvin säätö on melko harvinainen, vaikka se sopii useimpiin epävakaisiin maaperään. Suunnittelulla on suuri kantavuus, mikä yhdistää paalun ja nauhan perustan edut. Tämäntyyppistä säätiötä voidaan käyttää kaikissa ilmastovyöhykkeissä Venäjää, lukuun ottamatta suotovälineitä, vähäisten mökkien, maalaistalojen, autotallien, kylpylärakennusten ja ankkuripaikkojen rakentamiseen.

Laitteen nauhan perustusta ruuvituille säätelee yhteisyritys 50-102-2003 ja SNiP 2.02.03-85. Suunnittelulla on monia etuja:

 • suuri alueilla, joilla on korkeuseroja;
 • sopii hehkuttaviksi, viskooseilla maaperillä, edellyttäen, että ruuvipillit perustuvat voimakkaisiin maaperään;
 • nopea asennus - voidaan suorittaa 3-7 päivässä;
 • säätötyö voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana -5 - +35 ° C: n lämpötilassa;
 • asennus tehdään käsin ilman rakennustarvikkeiden vuokrausta;
 • maapalstojen vähimmäismäärä paikalla;
 • pitkä käyttöresurssi 20-50 vuodessa.

Nauhan pohja ruuveilla on 30% edullisempi kuin monoliittinen pohja rakennusmateriaalien ja työvoimakustannusten takia. Tämäntyyppisen säätiön rakentamiseen liittyvien pääomakustannusten osuus ruuvitukien ja konkreettisten ratkaisujen hankinnasta monoliittisen teipin kaatamiseksi.

Nauha on hienosti syvempi pohja ruuvitukiin

Suunnittelun haitat ovat:

 • kyvyttömyys järjestää kellari;
 • Se ei sovellu alueille, joissa pakkasen tunkeutumisen syvyys tai tiheän maaperän esiintymistiheys on alle 3 metrin korkeudella maasta.

Nauha-ruuvin perustusta ei voida soveltaa maaperään, jolla on korkea alkalisointi. Tällaisissa maissa paalutukit romahtavat nopeasti korroosion takia ja pohja ei pysty absorboimaan kuormaa. Ennen rakentamista on ehdottomasti tutustuttava sivuston geologisten tutkimusten tietoihin maaperän ominaisuuksien määrittämiseksi.

Nauhatalustatyypit

Haudatun nauhan perustuksen mukaan matchmakers voivat olla:

 1. Ei haudattu Monoliittisen nauhan pohja on samansuuruinen nollamerkin kanssa, ja alla - paalut sijaitsevat. Tämäntyyppinen tukikohta sopii erinomaisesti kevyiden rakenteiden rakentamiseen: katokset, terassit, ansiorakennukset, maalaistalot. Talon rakentamiseen, vaikkakin kevyistä kaasu- ja vaahtolohkoista, tällaista säätöä ei suositella epätasaisen kutistumisen riskin takia.
 2. Matala syvyys. Nauhan pohja on haudattu maahan 10-20 cm ja loput nollatason yläpuolella. Tämäntyyppinen pohja soveltuu eri materiaalien taloon. Säätiön käyttö on mahdollista maaperillä, jotka aiheuttavat epätasaista kutistumista. Matalahihnarakennetta ei käytetä kosteassa maaperässä ja alueilla, joilla on korkea pohjavesi ja tulvien mahdollisuus.
 3. Jousitus. Monoliittinen nauha sijaitsee maanpinnan yläpuolella, lepäävät paaluilla. Tällaisen säätiön laite vaatii monimutkaisen laskennan. Riippumatta siitä, että ripustuskalvot ovat paikoillaan, on erittäin ongelmallinen. Tällainen säätiö on kuitenkin korvaamaton keinotekoisilla, myrkyllisillä mailla ja pohjaveden korkealla esiintymisellä. Jos sivustollasi on niin vaikeita hydrogeologisia olosuhteita, on parempi antaa perusalan rakentaminen ammattilaisille.

Suspensio säätöruuvi

90% yksityisen asuntorakentamisen alalla on pystysuuntainen pohja, jonka teippi on syvyys 20 cm. Tarkastele tämän laskentaan ja tekniikkaan perustuvaa tällaista säätiötä.

Teippiruuvi-säätiön laskeminen

Ruuvipurkkilaskenta

Pallojen laskennassa määritetään seuraavat parametrit:

 • Ruuvipatsaan halkaisija. 1-2-kerroksisen rakennuksen rakentaminen suositellaan 108 mm: n SVS-108 tai 133 mm SVS-133 halkaisijaltaan. Terien tyypin mukaan sopivat parhaiten leveät terät, joiden terät ovat 300 ja 350 mm. Kapeat tuet kannattaa käyttää vain kiinteissä ja kiviseinissä.
 • Kierrä paalun pituus. Pallojen pituus riippuu alueen maaperän jäädytyksestä ja sen tiheän maaperän pinnasta, johon kasa tuetaan. Pilarin pituudesta ne ovat suurinta arvoa plus 30-50 cm. Keski-Venäjällä ruuvituotteiden pituus on 2-2,6 m, pohjoisilla alueilla ja alueilla, joilla vaikeat maaperät ovat 3-3,5 m.
 • Ruuvien paalujen lukumäärä. Laskettu kaavalla:

P - kaikkien kuormien summa;

k - luotettavuuskerroin = 1,75;

S: n sallittu kuormitus määräytyy tietyn tyyppisen tuen teknisten ominaisuuksien mukaan.

 • Paalujen välinen etäisyys. Kevyille rakennuksille etäisyys on 3,5 m. Puurakennuksissa 2,5-3 m, ja palo-rakennusmateriaalien ja runkopenkkien taloja varten - 1,5-2 m. Pienempi porausrungon halkaisija, pienempi niiden välinen etäisyys. Pallojen asettelun laatimisessa sinun tulee noudattaa SNiP: n sääntöjä ja sijoittaa tuet kulmiin laakerin seinämien ympärillä sisäänsyöttöryhmän alla. On myös tarpeen lisätä paaluja raskaiden elementtien, kuten tulisijojen, uima-altaiden jne. Rakentamiseen.
Säätiön paalun osan laskemisen tulos on kaavio, joka esittää tukien syvyyden ja sijainnin syvyyden

Monoliittisen perustan nauhan laskeminen

Teoksen nauhan osan laskemisen tarkoitus on määrittää nauhan parametrit:

 1. Läpäisyn syvyys Matala syvyys on 10-20 cm.
 2. Nauhan korkeus Yksityisasuntoon pääsääntöisesti korkeus on 50-60 cm. Hautaaminen huomioon ottaen nauhaosa, jonka korkeus on 30-50 cm, nousee maan yläpuolelle.
 3. Nauhan pituus. Tämä parametri on kaikkien seinien summa, jonka alapuolelle asetetaan: talon ympärys + kantavat seinät.
 4. Monoliittisen nauhan leveys. Leveys lasketaan riippuen talon massasta, maaperätyypistä ja rakennustekniikasta. Jotta monimutkaisia ​​laskutoimituksia ei tehtäisi, voit käyttää valmiita taulukoita, joilla määritetään perusnauhan optimaalinen leveys:

Tietäen kaikki parametrit, on mahdollista laskea tarvittava määrä betonia ja vahvistusta sekä muottipaneeleita, joita tarvitaan rakentamiseen.

Ribbon säätiö: askel askeleelta ohjeita

Matalan syvyyden nauhateollisuuden järjestely ruuveilla oleviin pinoihin ei ole kovin erilainen kuin tavanomaisen monoliittisen kantovälineen rakenteesta. Ainoa ero on tarve luoda luotettava yhteys paalujen ja nauhojen välillä. Nipun on oltava jäykkä ja yhtenäinen, minkä vuoksi on mahdotonta koota esileikkausnauhan perustuksia - on mahdotonta luotettavasti yhdistää ruuvituki FBS-lohkoihin vain vahvistamalla.

Yhdistetyn perustuksen rakentamisen algoritmi on seuraava:

Sivuston valmistelu.

Sivusto on puhdistettava roskista, mikäli mahdollista, tasoittamiseksi, poistamalla maaperän pintakerros kasvillisuudeltaan. Seuraavaksi merkintä suoritetaan käyttämällä mittanauhaa ja rakennustasoa, paikat ruuvaten kannattimiin ja perustan nauhan sijainti määritetään. Kuppeja valmistellaan 20-30 cm: n syvyydeltään halkeilla. Samalla syvennyksellä kaivetaan syvennystä tulevan perustan syventämiseksi. On suositeltavaa ripotella kaivannon pohja karkealla hiekalla heilun vähentämiseksi.

Pillakenttälaite.

Pylväs tehdään käsin ruuvaamalla. Kaivaminen reikää varten ei ole tarpeen! Ennen tuotteen upottamista, jos sitä ei ole sinkitty, on välttämätöntä käsitellä sitä korroosionestoaineella. Ruuvitukien asennus tehdään vakiotekniikan mukaan: kasa on asennettu tarkasti pystysuoraan ja ruuvattu maahan kiertämällä sitä vipujen tai vipujen avulla. Tuote upotetaan haluttuun tasoon, jolloin yhden henkilön on jatkuvasti seurattava paalujen rakennustason pystytasoa.

Kaikkien paalujen asennuksen jälkeen ne ovat kohdakkain: tuotteiden päiden reunat pienenevät tasaiselle koolle siten, että pohjan nauhaosa on niiden ihanteellisella tarkkuudella. Tukien päät on katkaistu hiomalla. On epätodennäköistä yhdistää pohjatuorat betoni paaluilla asentamatta niihin erityisiä vinkkejä. Tällöin neliömäiset päätyalustat, jotka voidaan ostaa tai valmistaa itse putkien ja teräslevyn palasista, ovat täydellisiä. Ogolovki on hitsattu ruuvipilareiden päihin.

Muottien asennus.

Muotti on valmistettu 40-50 cm paksuisista levyistä tai huonolaatuisesta vanerista. Et voi säästää ja tehdä muottiin vain maanpinnan yläpuolella, lukuun ottamatta pohjan upotettua osaa. SNiP-muottien tulee olla koko rakenteen korkeus. Ennen laatoituksen asennusta on tarpeen järjestää tyyny soran ja hiekan sekoituksesta kaivannossa ja asettaa sen päälle vesitiiviys. Tämä suojaa nauhaa kosteudelta. Vedeneristysominaisuuksien tarttumisen ja parannuksen parantamiseksi viiden senttimetrin paksuinen kerros, joka on valmistettu vähärasvaisesta betonista, voidaan kaataa tyynyn päälle. Vedeneristettävänä on parasta käyttää valssattuja materiaaleja: bikrosta, vedeneristys, kateaineita.

Lujittavan kehyksen luominen.

Lujitemuovi on valmistettu kuumavalssatusta raudasta, jonka poikkileikkaus on 6-12 mm, joka on vapautettu GOST-5781-82: n mukaan. Lujitushäkki on valmistettu 4-6 tangosta, jotka on yhdistetty toisiinsa käyttäen hehkutettua GRP-lankaa, jonka poikkileikkaus on 0,15 - 10 mm. Pitkittäistason tasaiselle jakautumiselle pystysuuntaiset tangot asennetaan 15-30 cm: n välein, 10 cm: n matalammalle matalalle nauhalle.

Lujittavan kehyksen neulonta on tehty erityisillä koukkuilla tai neulomalla. Valmiin lujitushäkki on sijoitettu kaivantoon ja kiinnitetty jäykästi pohjan kasaosaan.

Kasa kasa ja nauha säätiö.

Monoliittisella nauhalla ei ole yhtenäistä tekniikkaa nippa-ruuveja varten. Koska tämäntyyppistä yhdistettyä alustaa käytetään pääosin yksityisessä rakentamisessa, on olemassa kolme päätyyppistä tapaa:

 1. Kytkinten liittäminen asennuksen kautta pinoon 4 sauvaa kiinnitysraudoitusta. Tämä muotoilu on yksinkertainen toteutus, mutta ei tarjoa riittävää jäykkyyttä ja yhdistämistä perustuksen kahteen osaan. Tätä menetelmää voidaan käyttää kevyimmissä rakenteissa.
 2. Ruuvien paalujen hitsaaminen vahvistuskotelolla. Menetelmällä on samoja haittoja kuin kytkimissä.
 3. Metallin sitominen myöhemmällä lehmällä. Vanteisiin ja vahvikkeisiin käytetään 20 tai 30-kanavaisia ​​kanavia ja kulmia. Metallituotteet on hitsattu nelikulmaisiin tyynyihin. Tällainen vahvistus ei ainoastaan ​​sitoudu luotettavasti maanpinnan alapuolisiin maanalaisiin ja maanalaisiin osiin, vaan myös varmistaa kuorman tasaisen jakautumisen paalun kannattimista nauhalle. Tuloksena oleva metallirakenne on pohjimmiltaan grillaus, joka on yhdistetty vahvikkeella monoliittisen nauhan sisäpuolella olevaan vahvistuskoriin.

Valurauta monoliittinen nauha.

Betoniseos, joka ei ole alempi kuin B17,5, voidaan tilata lähimmässä RBU: ssa tai valmistaa itsenäisesti. Monoliittinen nauha, jonka korkeus on 40-50 cm, kaadetaan kahteen vaiheeseen. Ensin täytetään 20-25 cm: n ensimmäinen kerros, jota seuraa vibroaalto 10 minuuttia. Tällöin toisen kerroksen täyttö myös tampingilla.

Betonin syöttö muottiin on tehtävä käyttämällä betonipumpun letkua tai kourua. Betoni on kaadettava varovasti, jotta rauta ei liiku. Betonin kovettumisajankohta - 5-7 päivää. Tämän ajanjakson aikana teippiä tulee noudattaa vakiohuoltoa. Betonivahvuuden jälkeen muotti voidaan irrottaa ja jatkaa vesi- ja lämpöeristykseen.

Vedenpitävyys ja paalupohjan lämmitys

Ruuvaa paaluilla maahan ei tarvitse lämmetä. Alustan nauhaosaan kohdistuu lämpöeristys, myös nollatason alle. Lämpöeristeenä voidaan käyttää mitä tahansa materiaalia, jolla on korkea kosteudenkestävyysindeksi: vaahtomuovia, ekstrudoitua polystyreenivaahtoa, ruiskutettua polyuretaanivaahtoa. Jos on taloudellisia mahdollisuuksia, on parempi valita polyuretaanivaahtopuhalluseristys, joka luo yhden eristyskerroksen ilman liitoksia ja saumoja. On suositeltavaa eristää monoliittinen nauha sisä- ja ulkopuolelta.

Ennen eristyslevyjen kiinnittämistä pinta on puhdistettava ja pinnoitettava vedeneristysmastilla. Eristys kiinnitetään napakylkillä. Yläosaan on vahvistettu hieno verkko ja levitetään kerros kipsistä tai muusta materiaalista.

Pallosäätiön suojaamiseksi tarvitaan sokea aluejärjestely. Se suoritetaan välittömästi lämpenemisen jälkeen ennen haudatun osan täyttämistä maaperään. Tarvittaessa voidaan sokeiden alla tehdä viemärijärjestelmä, joka poistaa ylimääräisen kosteuden rakennuksesta.

Luotettava ja suosittu perusta ruuveilla


Aikaisemmin rakentajat ovat kuulleet, että 30% talon rakentamisesta aiheutuvista kustannuksista laskee perustaksi.

Tämä pätee kuitenkin vain sillä ehdolla, että talon alapuolella perustettiin kellari perustilohkoista ja tehtiin "pommisuoja" atomisodan tapauksessa.

Jos suunnitelmat rakentaa pieni runko mökki tai maalaistalo, niin niin kevyesti rakentaminen antaa tonnia betonia on tuhlaava vimma.

Tähän on järkeviä ja taloudellisia ratkaisuja: matala perustus, pylväspohjainen matala perustus, monoliittinen laattasäätiö, poranpohjapohja ja perusta ruuvipalloilla. Viimeisestä ja tästä artikkelista tulee.

Yleistä tietoa


Pile-kierteinen säätiö on paalupalo, joka on kierretty kaikkien ensimmäisen kerroksen laakerin seinämien alle.

Askel on pääsääntöisesti enintään 1,2-1,5 metriä, pakollisilla paaluilla "solmuina" (rakennuksen ulko- ja sisäkulmissa sekä kantavien seinien leikkauskohdassa).

Kiertämisen ja korkeuden tasoittamisen jälkeen kaikki paalut kuumennetaan kuumavalssatulla valssauskanavalla, harvemmin neliömäisestä putkesta.

Jo asennetun vesitiivistyksen grillatausta sijoitetaan hirsitalon alempi palkkikruunu tai levyjen rungon alempi hihna.

Joissakin tapauksissa metallirunko korvataan vanteilla 1-2 lehtikuusihelmistä (on erittäin tärkeää ottaa lehtikuusi yksi, koska se ei repeä), joka on kiinnitetty metalliruuveilla aikaisemmin hitsattujen metallilevyjen kärkien kärkeen 6-10 mm.

Kierrä paalut

Ruuvien paalut ovat itsestäänselvyyden vuoksi yksinkertaisia ​​rakenteita: ei raudoitusta, kiinnikkeitä jne. Tukit koostuvat halkaisijaltaan halkaisijaltaan 57-325 mm: n metalliputkiputkesta (matalan kotelorakenteen mukaan, halkaisijaltaan 80-150 mm: n tukia), jonka päähän on hitsattu plowshare ", jonka paksuus on 10-15 mm.

Pahan pituus on korkeintaan 6 metriä. Liitososan pää on hitsattu tukeen, ja osakkeen alapuolella oleva pää on tavallisesti kartiomainen. Pankin suojaamiseksi korroosiolta materiaali on päällystetty tehtaalla useita kerroksia alukkeineen ja suuren lujuuden omaavilla epoksipolymeerimakeilla.

Miten rakentaa säätiö ruuveille? Pinoa "ruuvataan" maahan itsekierteellisen ruuvin avulla dieselmoottorin avulla tai manuaalisesti, kun yläpäässä (joka on hyvin työlästä suuritiheyksisissä maissa) kierretty vipu, eikä sinun tarvitse esiporaa kaivoja, koska kasa itse toimii pohjana ja porakoneena.

Tuki on ruuvattu maan alle lasketun jäädytyssynnyksen alapuolelle (maan jokaiselle alueelle, sen parametri määräytyy ilmastandardien, maaperäominaisuuksien, geologisten tutkimusten mukaan) siten, että kalkkikivi putoaa kovaan maahan, joka ei jäädy talvella.

Se on tärkeää! Metallin hapettumisen ja korroosion välttämiseksi sisäpuo- lesta tuetaan täyteen hiekkabetonia, jossa on kerros kerroksen tiivistys.

hakemus

On syytä huomata, että talon pino-ruuvi-säätiö, kuten kaikki muut, ei siedä "slipshod" -lähestymistapaa, koska säätiön suunnittelussa ja asennuksessa mahdollisesti olevat virheet voivat johtaa kaikkein tuhoisiin seurauksiin. On parasta tilata ruuvi-säätiö projektitoimistossa tai yritykseltä, joka valmistaa ja asentaa tällaiset pohjat.

Ruuvausperustan muodostaminen suositellaan:

 • jos sivuston helpotus on hektistä eikä suunnitella suunnitelmaa. Tällöin kannat kannattaa upottaa maahan syvyyden alapuolelle alhaalla korkeudelle;
 • millä tahansa monimutkaisen maaperän, kuten permafrostin, tulvan, kelautumisen;
 • milloin tahansa vuoden aikana;
 • jos rakennetta vaaditaan lyhyessä ajassa.

Kuinka valita ruuvipallot oikein? Ruuvaamalla paaluja määränpäästä riippuen on useita muutoksia:

 1. Laajakärkinen kasa, jossa on kartiomainen kärki ja yksi terä, on tavallisin ruuvipuristetyyppi: tynnyri on sähköhitsausta tai saumatonta teräsputkea, jonka terä on hitsattu kartiopäähän. Tämäntyyppisen talon ruuvi-pohja on tyypillistä monille maaperille: irtotavarana, turpeen, saven ja tulvin, vaikeassa maastossa ilman lisätyötä. Käyttö on suositeltavaa paitsi asuinrakennuksille myös teollisuuslaitoksille. Ei asennettu kallioon.
 2. Laaja kääpiökuppi, jossa kartiomainen kärki päädyssä ja kaksi siivekettä pituutta pitkin (rungon päädyssä ja keskellä). Ruuvatuet tämän lajikkeen perustalle ovat erilaisia ​​kuin edellisen tyyppinen lisääntynyt kantavuus.
 3. Laaja teräpala, jossa on yksi terä ja piste, joka on leikattu 45 astetta, on kaikkein budjettivaikutusten muutos kaikentyyppisyyksien ansiosta, koska sen valmistus on helppoa. Suojaamattoman alareunan takia sen kapasiteetti on alempi kuin edellisissä versioissa. Sitä käytetään kevyiden ja keskisuurten esineiden (portit, tietolevyt, liikennemerkit) rakentamiseen.
 4. Paalun erikoiskuidut, jotka on valmistettu valuputkesta tai hitsatusta teräsputkesta, jonka halkaisija on jopa 325 mm, on kapeita teriä, jotka eivät ylitä piipun halkaisijaa yli 1,5 kertaa ja terävät hampaat, jotka päästävät puristuksiin vedettömään permafrostiin. Tämäntyyppisten ruuvipallojen perusta on suosittu alueilla, joilla on permafrost-maaperä. Korjaava poraus ja tylsät paalut korvaavat veden ja sementin käytön.

mitat


On tarpeen ottaa huomioon tukirakenteen parametrit paalusäätiöiden ylläpitämiseksi: rakennusmarkkinoilla edustettuihin ruuveihin on halkaisijaltaan 57, 76, 89, 108, 133, 159, 219, 325 mm.

Saatavana jopa 12 metrin pituisina pituuksina. Mitkä halkaisijat paalut käyttävät tiettyä rakennetta varten määritetään laskemalla yhden paalin kantokyvyn pilkkokentässä ja perusmallin ominaisuuksilla.

Pituus valitaan riippuen maaperän jäädytyksen syvyydestä ja paalunterän tulenkestävien kerrosten saavuttamisesta rakennustyön ytimen geologisen analyysin perusteella.

Se on tärkeää! Jos halkaisijaltaan korkeiden ruuvipilareiden mitat eivät ylitä 89 mm: n, tällaisia ​​tukia käytetään kevyisiin rakenteisiin, kuten kylpyihin, aitoihin, varjoihin, verhoihin ja halkaisijaltaan 108 mm: n tuotteisiin, jotka voivat jo nähdä asuinrakennusten kuormituksen. Esimerkiksi paalujen 108, jolla on 1500 mm: n nousu, on vapaasti ylläpitävä kaksikerroksinen puutavara, joka on rakennettu savimaahan.

Vahvuudet ja heikkoudet

Pallosäätiöillä on positiiviset ja negatiiviset puolensa.

Edut:

 • asennusnopeus millä tahansa vuoden jaksolla;
 • alhaiset kustannukset;
 • asennus on helppoa kaivamisen ja konkreettisen työn vuoksi;
 • luotettavuus ja laatu;
 • mahdollisuus asentaa vaikeaan maastoon ja erilaisiin maaperään.

Ruokapurujen perusta:

 • on mahdotonta rakentaa pohjaa kallioille;
 • ei ole mahdollista järjestää täysi kellari tai pohjakerros;
 • koska teräs on altis korroosiolle, tällaisten perustusten käyttö korkealla happamuusalueella ei ole sallittua;
 • ei ole kovin esteettinen arkkitehtoninen ulkonäkö talon - "Izba on kanan jalat." Perusompeleita tarvitaan;
 • ensimmäisessä kerroksessa olevat kylmät lattiat - tarvitsee lämmitetyn jalustan.

Lue lisää etuja ja haittoja täällä.

Luomustekniikka


Pile valmistustekniikka on yksinkertainen, koska kaikki nerokas. Pohjalevynä käytetään valssattua, sähköhitsausta tai valuputkea.

Putken päätä leikataan 45 astetta tai leikataan "terälehdillä" ja hitsataan kärjen kärkeen sähköhitsauksella tai leikataan hampailla hampaiden kanssa permafrost-maissa.

Pätkän päähän terää hitsataan teräslevystä, jonka paksuus on vähintään 6 mm, leveä tai kapea riippuen käyttötarkoituksesta.

Lisäksi tuote on päällystetty tehtaalla useilla kerroksilla pohjamaalia ja polymeerin korroosionestopinnoitetta. Asennuksen jälkeen kenttä on tasoitettu korkeudeltaan, kukin kasa on täynnä betoni-hiekka-sekoitus kerros kerroksen kerrallaan, sitten vyöt tai kiinteä metalli-grillata hitsataan.

Pitäisikö minun tehdä se itse?


Koska paalut ovat niin "yksinkertaisia", on käsityöläisiä, jotka haluavat tehdä ruuvipallot perustuksen käsityön alla.

On kuitenkin syytä harkita, että hitsaaminen "kotona" on huonompi kuin sauman tehtaan laatu, ja on epätodennäköistä, että on mahdollista jäljentää korkealaatuinen monikerroksinen korroosionkestävä pinnoite, joka kestää merkittävää kitkaa maata vastaan ​​ruuvattaessa kotitekoisissa olosuhteissa.

Ja käsityön päällikkö tuskin pystyy antamaan takuuta hänen luomistaan, kun taas valmistajat antavat 100 vuoden takuun perustuksilleen.

On oikein sanoa, että itse valmistettuja ruuveja voidaan käyttää rakenteisiin, joilla on pieni vastuu: ruuveilla perustetaan kylpyamme, aita, veranta, veranta, vaalea maalaistalo.

Jos aiot rakentaa talon tai mökin pysyvään oleskeluun, infrastruktuuriin tai teollisuuslaitokseen, varastoon, hangariin, myymälään jne., Sinun on otettava yhteyttä rakennus- ja rakennusorganisaatioon, jotta asiantuntijat pystyvät täyttämään talon tai toisen objekti.

Jos haluat ostaa valmiita ruuvipalloja tuottajalta ja rakentaa säätiön niistä omilla kädillä, lue tämä artikkeli vaiheittaisilta ohjeilta.

Suunnittelu ja laskenta

Pylväsruuvin perusrakenteella on omat ominaisuutensa. Laskennassa, projektissa ja sen jälkeen asennuksessa on tarpeen antaa geologinen selvitys rakennustyömaasta ja tulevan rakennuksen suunnittelusta.

Projektin perusteella suunnitteluteknikko määrittelee paalukentän käyntinopeuden kuormituksen, halkeaman tarvittavan askelman ja halkaisijan. Runkopohjan ruuvirakenteella on tukien syvyys geologian perusteella.

grillage

Joten paalukenttä on asennettu, paalunpäät ovat linjassa suunnittelumerkin kanssa, on aika tehdä grillage. Ruuvin ruuveilla voi olla kolme tyyppiä:

 1. Lujitettu betoni, joka on vahvistettu hiilihapattujen betonilohkojen rakentamisen alaisena. Tällainen grillataite on vahvistettu kehyksillä tai yksittäisillä sauvoilla. Grillin poikkipinta, betonin laatu, halkaisija ja raudoituksen määrä määritetään laskemalla.
 2. Valssattua metallia, yleensä kahden kanavan kanavaa tai laatikkoa, sitä käytetään kehyksenrakennuksessa, jossa on erilaiset kehykset (puiset, metalliset), joilla on erilainen täyttö (sip-paneeli, sandwich-paneeli).
 3. Lohikäärmeestä se soveltuu puun, hirsi- ja puukehysrakennusten mukaan kanadalaisen tekniikan mukaan.

Plinth koristelu ja eristys


Kysyimme jo valmiiksi rakennettujen "kanaharjojen mökkien" omistajilta Internetissä tiedusteluja valmiin rakennuksen ulkoisesta koristelusta.

Yksi suosituimmista: kun ruiskuvalukappaleen rakentaminen on valmis, miten talon ulkonäkö nostaa, peittää koneen verkkojen sisääntulot, lämmittää kellarissa ja ensimmäisessä kerroksessa?

Rakennuksen kellarin koristelu ruuveilla on käsitelty yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa, tässä kuvataan yleisiä periaatteita:

 1. Rakennuksen ympärille on tehtävä betonipinta, jonka leveys on 1-1,2 m ja kaltevuus 5% rakennuksesta, ei ole lähellä paaluja, vaan sijoitettu ulkoseinien tai grillauksen ympärille. Paaluttaa tietenkin luotettavaa asiaa, mutta lisää vettä, joka kulkee katolta rakennuksen alle, mihin tahansa.
 2. 350-400 mm: n paksuilla paaluilla putkisto kootaan antiseptisestä puupalkista tai neliömäisestä metalliputkesta. Eristetty kattopaneeli on jo asennettu tällaiseen laatikkoon.

Toinen sora-vaihtoehtona: monoliittisesta, vahvistetusta betoni nauha matala perustus, tee tiili tai lujitettu betoni jalusta, liitä yli vaahto kipsi, kipsi verkkoon. Yläpuolelta kellarista on peitetty galvanoidusta teräksestä valmistettu esiliina, joka on kiinnitetty rakennuksen seinään.

korjaus

Huomaamme vielä yhden hyödyllisen tarkoituksen ruuvien paaluista - niiden avulla on mahdollista korjata pienten säätiöiden liuska-pohja rikkomuksiin. Lyhyesti sanottuna tämä näyttää siltä, ​​että ruuvipallot ruuvatetaan rakennuksen kehän ympärille, jolloin asennetaan teräksinen grillaus, joka kääritään tiilitalon seinään tai rungon alle ja siirtää kuorman rakennuksesta paaluihin purkamalla peruskorjauksen. Tarkempia tietoja pohjan korjaamisesta ruuvipillojen avulla.

Kuinka valokuvan paalusäätiö näyttää, katso alla:

Hyödyllinen video

Tutustu visuaalisesti pino-ruuvin säätiön ominaisuuksiin alla olevassa videossa:

tulokset

Lopuksi on sanottava, että artikkelin kirjoittaja on talon "onnellinen" asukas (ja rakentaja) "kanan jalkoilla". Talon ruuvirakenteen rakentamisen ja käytön aikana näkyi vain hyvä puoli.

Perusta on paaliruuvi

Ongelmat vankan ja luotettavan perustan luomiselle pääomasijoituksille hyvin märissä tai säännöllisesti tulvissa maissa ovat johtaneet hakuihin ja kokeisiin yksityisen asuntorakentamisen pino-ruuvin perustusten käytöstä. Ennen tätä rakennukset riviin valettuihin ja valettuihin tukiin.

1800-luvun puolivälissä tehtyjen lukuisten testien tuloksena ilmeni paalunruuvin perustusten asennusmenetelmä, jolloin rakennettiin taloja sellaisissa olosuhteissa, joissa tavallinen kivi ei kestä enää yhtä kautista.

Mikä on tukilangan tukivarren tuki?

Rakennustekniikka paaliruuveilla on ollut tunnettua jo yli tuhat vuotta, ja koko ajan onnistuneen teknologian laaja käyttö on vaikeuttanut paalujen asentamisen valtava monimutkaisuus. Nykyään yli puolet kevyistä ja keskisuurista rakennuksista rakennetaan paalun ja ruuvin pohjalle.

Pylväsruuvin laite on hieman erilainen kuin paalujen klassinen rakenne, mikä johtuu pääasiassa tuen erityisestä rakenteesta. Säätiön perusta on kenttä tai joukko ruuvipalloja, siinä on suosion salaisuus.

Ruuvipora voidaan jakaa kolmeen pääosaan:

 • Kotelo putkesta, joka on valmistettu seostetusta tai ruostumattomasta teräksestä, suojatulla lakalla;
 • Ruuvipään kärki, johon pölkkareunan osat on kiinnitetty;
 • Terät tai työvirta, joka on asennettu kannattimen pohjaan.

Kuvassa näkyy säätöruuvin laite.

Perusperiaate, joka takaa korkean laadun säätö, asetetaan pylväsruuvitukeen. Tämä on periaate ruuvattaessa tukea maahan. Ensi silmäyksellä mitään merkittävää, mikä on eroa - vasara, kääri tai heittää kasa tukea. Todellisessa tilanteessa ero on melko suuri.

Esimerkiksi teräsbetonipilot, jotka on lyöty tai upotettu maahan vibropressin avulla, pysyvät puristetussa, epämuodostuneessa tilassa. Asiantuntijoiden mukaan 15% paalutuspaloista asennuksen jälkeen on ongelmana johtuen suuresta halkeamien määrästä ja raudoituksen hilseilystä. Sama kuva valettuihin paaluihin huonojen olosuhteiden vuoksi raudoitetun betonin laatu on kaukana lasketusta. Siksi pyörivät voimat usein työntävät hammered tai cast palliat, mikä ei käytännössä ole tapaus talon asentamiseksi pile-ruuveille.

Porausruuvin tukien syvennykselle on olemassa kolme erityistä piirrettä:

 • Ruuvi pino on ruuvattu maahan mahdollisimman vähän kehoon tai kärki, eli asennuksen jälkeen tuki ruuvi-paaluttamisen ei ole heikentynyt, ei peitetty halkeamia ja ei ole kova-epämuodostunut tilassa;
 • Tuki on upotettu ennalta määrätylle syvyydelle muutaman senttimetrin tarkkuudella, minkä seurauksena ei ole vaaraa siitä, että rakennuksen painoarvoa ei saada tai ei saada aikaan;
 • Tarvittaessa ruuvituki voidaan korvata samalla tavoin pienillä kustannuksilla. Riittää selvittämään tapaus ja toistamaan hautaaminen.

Ei voida sanoa, että porausruuvin ruuvituen korvaaminen on yksinkertainen ja tavallinen asia, mutta teknisesti se on mahdollista ja se toteutetaan asiantuntijoiden johdolla. Toinen asia, jos säätiö ajetaan ulos vahvistetusta betonipilasta tai tylsistyneestä pylväästä. Tällöin paalun epäonnistuminen saattaa uhata suuria ongelmia.

Porausruuvin teräskannatin ruuvataan maahan tarkasti ja luotettavasti. Jos käytät analogiaa, voit vertailla ajoruuvi- ja ruuvitukia ruuvilla ja naulalla - ero akselin kuormituksen kestoon on suunnilleen sama. Siksi paalunruuvin perustusta kutsutaan usein geoskytkentäksi.

Ruuvipuristimen ominaisuudet

Tukemaan rakenteellisesti perusta pino-ruuvi tyyppi erotettu ruuvin kärki ja putki tai kasa kotelo, joten merkintä paalun välittömästi osoittaa kaksi halkaisijaa: ensimmäinen - koko putken, toinen - halkaisija ruuvin tai suutin millimetreinä. Esimerkiksi CB-89-250, putken ulompi ulottuvuus on 89 mm, terän leikkuureunalla kuvattu läpimitta on 250 mm.

Pino- ja ruuviasennuksen ominaisuudet

Yksityisten rakennusten rakentamiseen käytetään neljä pääputken kokoa:

 • 89 mm ja 76 mm - ryhmä valojen ja kevyiden rakenteiden rakentamiseen aidojen, huvivenekkien, verannan ja aidan perustuksiin;
 • 108 mm ja 133 mm - ryhmä keskisuurten ja suhteellisen raskasrakennusten perustan valmistukseen. Ensimmäinen tyyppi johtuu puutavaran, runkopaneelin ja paneelien rakentamisesta. Raskasrakennuksiin kuuluu vaahtobetonin ja rakennusten pyöreistä tukkeista valmistettuja taloja.

Peruslaitteiston pylväsruuvin tärkein ominaisuus on materiaalin seinämän paksuus ja korroosionkestävyys. Perinteisen hitsatun menetelmän mukaisissa paaluissa seinämän paksuus on harvoin suurempi kuin 5-6 mm, joten maksimikuormitus on enintään yksi tonni. Hitsattuja paaluja käytetään merkityksettömiin ja kuormittamattomiin esineisiin. Kaasu- ja vaahtobetoniin perustuvissa korkealaatuisissa asuinrakennuksissa käytetään valettuja putkimaisia ​​koteloita, joiden seinämän paksuus on enintään 12 mm. Halkaisijaltaan 108 - 133 mm, porausruuvin rungon paino on lähes 30 kg, mutta tällainen kasa pystyy helposti kestämään 6 tonnin kuorman.

Ruuvit ja ruuvin vinkit

Asennettaessa kotelo toimii vain kiertämällä, teräkärki on vielä vaikeammassa kuormitustilassa. Siksi pylväsruuvin tukien päätyyppi on terän tuhoaminen ja erottaminen. Voi olla useita syitä, useimmiten suunnittelematonta tapaa pilata tai lyödä vankka este, esimerkiksi kivi tai metalli. 50% pylväsruuvin tuhoamisesta on hitsauksen heikko laatu. Argon-kaarihitsauksen sijaan käytetään flux-kerrosta tai tavanomaista käsikirjaa, jossa on kulutuselektrodi, käytetään metallia, jolla on pieni hitsattavuus.

Pallon ruuvin kärjen tuhoutumisvaara johtuu myös siitä, että lähes koko pystysuoran kuorman, jonka paaliruuvi perustetaan rakennuksen painon vaikutuksesta, välitetään maahan paalujen siipien kautta. Ja tämä kuorma ei ole aina staattinen, useimmiten vuorotteleva voima vaikuttaa substraattiin johtuen voimien kasvattamisesta, tuulesta ja voimien uudelleenjakoon maaperän sisällä. Raskaiden paalujen onnettomuudet ja rikkoutumat pakottivat valmistajat etsimään tapaa vahvistaa paalunruuvin perustaa.

Ongelman ratkaisu löydettiin teknologian muutoksesta. Moderni raskaiden poraus- ja ruuvitukien, joiden putken halkaisija on yli 100 mm, on varustettu valupihdit. Lisäksi voiman lisäämiseksi käytettiin suhteellisen edullisen rakenneteräksen St25 tyhjösuunnittelun tekniikkaa ja sen jälkeen valua keraamiselle kuorelle.

Parannetun teknisen prosessin ansiosta tarkat yksityiskohdat saadaan virheettömästi ja yhdellä hitsaussaumalla, jonka terän paksuus on 10-13 mm. Vertailun vuoksi perinteisen hitsatun terän paksuus on vain 5 mm. Valettu ruuvipuristin on sijoitettu putkeen pitkin aiemmin koneistettua hihnaa, joka varmistaa aksiaalisen putken ja kärjen täydellisen yhteensattumisen. Miksi se on niin tärkeää, se on selvää entisestään, kun tarkastellaan porausruuvien asennuksen ominaisuuksia.

Tuloksena on pylväsruuvituki, joka voidaan ruuvata jopa kiviseen maahan, jossa on paljon hienokiviä tai jopa sekoitettu rakennusjätteisiin. Samanaikaisesti porausruuvin käyttöikää asiantuntijoiden mukaan asennusohjeiden mukaan voi helposti saavuttaa sata vuotta, kun taas hitsaussaumat harvoin kestävät yli 25 vuotta. On selvää, että laadullisen läpimurto porausruuvin tukemisessa on johtanut siihen, että markkinoille on tullut valtavia määriä huonolaatuisia väärennöksiä.

Hiiliteräs altistetaan termiseen normalisointiin ja sammutukseen emulsiossa, mikä takaa leikkuureunan kovuuden ja kulumiskestävyyden, mikä ei ole eikä voi olla väärennöksiä. Tavallisesti hamppu hitsataan ja päällystetään valupäällystyksellä. Kovettuneiden pylväsruuvituotteiden valmistuskustannukset ovat noin 40% korkeammat kuin hitsautuneet käsityötuotteet, joten väärennökset markkinoilla ovat monta kertaa enemmän kuin alkuperäiset paalut.

Pile-ruuvin perustusten edut ja haitat

Massakäyttö paalunruuvikiinnityksen matalarakenteisessa rakenteessa erityisesti vaikeissa syistä, joissa on runsaasti kosteutta ja vaihteleva kantavuus, on muodostanut melkoisen laajan kokemuksen sen käytöstä, jossa on kaikki haitat ja ilmeiset edut.

Mikä on hyvä paalusäätiö

Yleiset tilastot ja omistajien arviot osoittavat, että yksityisen rakentamisen, talon tai kylvyn säätiön pölkkareunan valinta perustuu seuraaviin seikkoihin:

 • Säätiön paalu-helix-kenttä voidaan perustaa muutamassa päivässä ja useimmissa tapauksissa jopa yksin, ilman erikoislaitteita tai työvoimavaltaisia ​​maanrakennustöitä;
 • Paalutukien käyttö mahdollistaa seuraavan puun rakentamisen runkopaneeli-, puutavara- tai vaahtobetonirakennuksille ilman kuukausia vanhenemista, kuten betoniperustusten tapauksessa;
 • Metalliporausruuvi ei pelkää kosteutta eikä kosteutta, joten se sopii erinomaisesti puusta, laudasta, CIP-paneelista ja vaahtomuovista valmistettujen rakennusten rakentamisesta.

Lisäksi porausruuvin tukien laskeminen on helpompaa, ja kuormituksen tulos on ennustettavissa, koska metallin lujuusominaisuudet ja käyttäytyminen ovat hyvin tutkittuja ja paljon ennakoitavampia kuin teräsbetoniteippi tai teräsbetonipilot. Toinen etu on se, että on paljon helpompaa korvata tai korjata metallipurkki kuin betoni.

Jotkut asiantuntijat huomaavat, että paaliruuvi-säätö soveltuu hyvin epätasaiseen kuormitukseen, kun rakennuksen painosta aiheutuva pystysuora paine näyttää vaakasuoran komponentin. Laskettuun syvyyteen upotettu ohut metalliputki, jossa on laaja kärki alustassa, kykenee poikkeamaan pystysuorasta akselista, vaikka se täytettäisiin betonilla. Vain muutaman asteen, mutta tämä on tarpeeksi niin, että kuormitus pile-ruuvin säätiössä jaetaan kaikkiin tukiin enemmän tai vähemmän tasaisesti.

Betonirakenteiden tapauksessa tämä tilanne on vaarallisempi, jotkut porausruuvin kannattimista voivat puristaa voimia, kun taas jotkut elementit jäävät ylikuormitettuina esim. Palkkipainikkeilla.

Kaiken paaluperustan tärkein pelko on maaperän voimakkuuden heikentyminen matalissa lämpötiloissa. Kehittäjien keskuudessa on monia myyttejä siitä, miten ruuvipalloa voidaan irrottaa laajentamalla jäätä. Itse asiassa teräsputken lujuus on riittävän suuri leikkaamaan se jäällä. CT25: n vahvuus on 400-500 MPa, mikä on useita suuruusluokkaa pienempi kuin jäätä aiheuttama erityinen kuorma.

Lisäksi voimakkaasti alentamalla osa jäästä ja maaperästä muuttuu osittain nestemäiseksi tilaksi, joten jäästä ja maaperästä tuleva puuro liukuu enemmän paaliruuvi-tuen pinnalla kuin työntää sitä ulos. Jos porausruuvin eristys tehdään kaikkien sääntöjen mukaan, kärki lepää lämpiminä, syvillä kerroksilla, niin ei ole mitään syytä olla huolissaan teräsputkien kiertymisestä.

Tietenkin paalusäätiöllä on etuja ja haittoja, joten olisi väärin puhua epäkohdista käyttää putkimainen paaluilla.

Huonot ruuvatuet

Tärkein negatiivinen kohta metallipallojen ja ruuvitukien käyttämisestä on niiden korkea hinta. Normaalin ruuvin hinta, jonka läpimitta on 89 - 108 mm, on 900 ruplaa, ruuvipallot, joissa on valettu kärkiväli, maksaa 1500 ruplaa, ruostumatonta terästä - kaikki 4000 ruplaa. Geomittakaavan ja kenttien porausruuvien valmistuksen kustannukset ovat porrastetuista paaluista suunnilleen samalle tasolle. Ja jos valettuihin putkiin perustuvassa projektissa paalupohja tulee kalliimmaksi kuin tavallinen matala nauha.

Kustannusten ohella paalunruuvikiinnitteisten pakokaasujen luettelo sisältää:

 • Metallin voimakas tuhoaminen syövyttävässä ympäristössä;
 • Porausruuvin tuen täsmällinen annostelu ruuvaamalla ja saostuksella;
 • Metallin korkea lämmönjohtavuus edellyttää ratkaisemista kysymystä siitä, kuinka eristää paaliruuvi.

Tärkein näistä ongelmista on metallin korroosiosuojaus maaperässä, jolla on korkea kosteuspitoisuus ja vaikuttavat aineet. Tämä on pitkäaikainen ongelma kaikesta terästuotannosta. Yli sata vuotta niiden käyttötarkoituksesta, pylväsruuvit ovat valmistettu valuraudasta, taotusta metallista, seostetuista ja ruostumattomista seoksista, käytetyistä sinkki- ja alumiinipinnoitteista, suojaavista maaleista ja lakoista, mutta ongelma ei ole ratkaistu.

Riittämätön tehokas korroosionkestävyysaika on luonteeltaan pile-ruuvitukien luonne. Vaikka metallin pinnan hapettaminen tai galvanointi, puhumattakaan maali- ja lakkapinnoitteista, metalli vielä ruostuu märässä ympäristössä. Ainoa kysymys on rustinopeus. Lisäksi ruuvitukien ruuvaamalla putken ja kärjen pinta liu'utetaan suhteessa maan massaan, minkä seurauksena hiekka, hieno sora ja kivet irrottavat suojapinnoitteesta, myös sinkki- ja oksidikalvosta, kuten hioma-aineesta.

Ainoa päällyste, joka näytti hyviä tuloksia, on kaksikerroksinen suojakalvo, joka on valmistettu alumiinista hapettuneella pinnalla, mutta tällaisen suojan soveltamisesta aiheutuvat kustannukset ovat verrattavissa porausruuvin tukien hintaan. Jos lähitulevaisuudessa korroosiosuojauksen ongelma ratkaistaan, niin pienikokoisissa kotelorakenteissa varustetut paalunruuvin perustukset, joissa on valetut kärjet, poistavat täysin betonin.

Metallipilareiden laskeminen

Säätiön käyttö pylväsruuvitukkeissa edellyttää vähintään harkittua suunnittelua, laskentaa ja geologista testausta. Vaikka maaperän pinta-alasta tehtävän alustavan tutkimuksen ja pinta-alaltaan lähimpien alamäkien tutkimisen perusteella ei ole syytä epäillä maaperän kantavuutta, on vielä tarpeen tarkistaa kerrosten kantavuus tietyllä syvyydellä.

Säätiön asettelun suunnittelu

Paaliruuvi-pohjamallin kehittäminen alkaa yleensä maaperätestin avulla. Tietäen, kuinka paljon syvyyteen tulee ruuan tunkeutuminen tietyllä alueella, on porattava vähintään kolme tasa-arvoa pisteessä. Kun näyte on saatu, maaperän koostumuksen asiantuntija voi arvioida sen kantokykyä.

Seuraavaksi sinun on valittava alustava asetteluporakenne pylväsruuvitukista. Teräsputkien perustus suoritetaan jollakin seuraavista tavoista:

 • Yksittäiset paalut - käytetään katoksiin ja katoksiin talon sisäänkäynnin yli;
 • Lineaarinen tai in-line -järjestely, jota käytetään järjestämään teräs-, porsiin tai pidennyksiä taloon;
 • Paalun ruuvien tukien sijainti kehällä ja rakennuksen tukiseinien alapuolella;
 • Pile kenttä. Tällöin lähes koko pohja tai pohja rakennus on tasaisesti täynnä ruuvi paaluilla.

Ruuvitukien asettelun esivalintaan voidaan käyttää karkeaa arviota paalujen kantavuudesta, tavallinen 76 tai 89 mm: n tuki kestää jopa 2 tonnia kuormaa, raskaampia putkia 108 mm ja 133 mm kestää 2800-6000 kg

Laske tukipisteiden määrä

Tarkempia laskentataulukoita laskettaessa on ensin laskettava rakennuksen paino ottaen huomioon kaikki rakenteelliset elementit, sisäinen täyttö huonekaluilla, kodinkoneet ja jopa katon lumipeitteen määrä. Tuloksena oleva arvo kerrotaan turvatekijällä, koska mikä tahansa pölkkiruuvipohja on aina rakennettu laakerikuormalla.

Tuloksena oleva paino jaetaan kuormituksen suuruudella tietyn ruuvipuristimen koon mukaan. Tästä seuraa, että 30-50 paalua tarvitaan pylväsruuveja varten. Lisäksi pohjapiirustuksessa paalujen asennuspisteitä käytetään siten, että keskimääräinen etäisyys tukien välillä on 2,5-3 m. Jos pisteiden lukumäärä on liian suuri, sinun on valittava ruuvipätkän rakenne, jolla on suurempi kantavuus.

Viimeisessä vaiheessa on välttämätöntä suorittaa maaperän kantavuudelle paalunruuvin perustuksen tarkistuslaskenta. Maaperäsekoituksen jokaiselle muunnokselle maksimaaliset kuormat tai maaperän ylläpitämä erityinen staattinen paine on määritelty pitkään. Koska ruuvipätkän koko, nimittäin kärjen läpimitta tunnetaan jo alustavien laskutoimitusten tuloksista, on edelleen moninkertaistettava yhden tuen auger-terän alue niiden numerolla. Talon kokonaispaino jaetaan ruuvipilareiden pohjan tuloksena olevasta pinnasta ja verrataan maaperän kestämään erityispaineeseen.

Laskennan loogiseen lopputulokseen sinun on valittava mahdollisuus sitoa ruuvipillojen kärjet. Pienten kehysrakenteiden alla käytetään ruuvipilarin perustuspalkkia. Vaahtobetonin raskaammat rakennukset edellyttävät kanavan tai I-palkin asettamista. Kanavan kiinnittäminen ruuvatukeen betoniin kaadetaan putkeen ja kiinnitysnauha asennetaan. Vaakatason poikkipalkkien kokoonpanossa on välttämätöntä viettää paljon työtä, jotta saataisiin tarkasti kiinni asennusreikiin kolmella napilla samaan aikaan kuuden metrin ajon aikana.

Yksityiset omistajat haluavat usein työskennellä baarin kanssa. Ensinnäkin on paljon helpompaa sijoittaa valjaat puutavarasta, jonka pituus on 100x150 mm hitsatuilla tukipinnoilla kuin työskennellä raskaan ja jäykän I-palkin tai kanava-palkin kanssa. Toiseksi parikaapelipohjan vahvistaminen bar-solmulla tehdään muutamassa tunnissa, kun taas metallin kanssa sinun on käytet- tävä vähintään kaksi päivää rajaamaan ja nostettava kanava jackilla.

Ruuvipillojen asennus

Rakennustyömaan puhdistusprosessi alkaa aina rakennustyön puhdistamisella, sinun täytyy vapauttaa se roskista ja hedelmällisestä maaperästä. Pohjimmiltaan he suorittavat alueen suunnittelua ja tasoittamista. Maaperä, jolla on suuri määrä orgaanista ainesta, ruoho ja juuret poistetaan ennen alemman kerroksen avaamista.

Jos porausruuvin tulevassa pohjassa on kaltevuus, merkintäprosessi voidaan tehdä paremmin käyttämällä tasoa ja lasertasoa, mikä yksinkertaistaa työtä, koska on välttämätöntä varmistaa sama ruuvien paalut, ja samaan aikaan on oltava tarpeeksi päätä, jonka kärki on leikattava tukee yhtä vaakatasossa.

Kiinnitysruuvitekniikka

Porausruuvin perustuksen tärkein vaihe on ruuvitukien ruuvaaminen. Teoriassa voit asentaa tukipilareiden perustuksen omiin käsiisi. Kärjen enimmäiskoko, joka voidaan kääriä manuaalisesti maahan, on 300 mm. Suurempi koko haudataan vain traktorin tai autokoneen avulla. Mutta jopa 30 cm: n ruuvilla, sinun on hitsattava vahvistettu pää ja käytä vipuja, joiden pituus on 2,5-3 m.

Tärkein vaikeus ruuvikiinnitysruuvin ruuvauksessa on se, että ruuvi on ehdottomasti kestettävä. Jos katsomme, että kauluksen vääntömomentti voi saavuttaa useita satoja kiloja, on selvää, että jopa kahden tai kolmen ihmisen esikunta ei pysty olemaan yhtä helppoa pystysuoraan. Erityisesti, jos kärki ei ole hitsattu koaksiaalisesti putkeen. Useimmiten tällaiset ruuvirakenteet hajoavat ennen lasketun läpäisypisteen saavuttamista.

Tällöin paalunruuvin perustuksen on oltava vähintään neljä työntekijää. Yksi pari pyörii porttia, toinen ohjaa tuen sijaintia kahdessa kohtisuorassa tasossa.

Kovan työn helpottamiseksi ennen kaivamista moottori porataan läpimitaltaan pienempiin kanaviin 120-150 cm: n syvyyteen. Kun osa maasta on poistettu, on ruuvatukeen kääntämistä maahan helpompaa ja tämä ei vaikuta putken kantavuuteen. Jos maaperä on liian kuivaa, onteloon syötetään pieni määrä saviä. Joten voit pienentää kaulusliikettä vähintään kahdesti.

Kun ruuvaat paalusäätiön koneella, on tarpeen ohjata pyörimisvoimaa ja asennuksen jälkeen on tavallista tarkistaa ruuvin tuen kantavuus.

Kun kaikki ruuvituki on asennettu, tulevan vanteen taso asetetaan tasolle, linja siirretään putkiin, jonka jälkeen päät leikataan, sisäinen ontelo täytetään betonilla ja kiinnitys asennetaan. Jos porausruuvin putkien korkeus ylittää 50 cm, vinotyynyt tai tukiputket on hitsattu pylväiden väliin.

Viimeistelytoimet paalussa ja ruuveilla

Rakennuksen lopullisessa vaiheessa ne siirretään porausruuvin kannattimen eristämiseen ja viimeistelyyn. Seinän alempi kruunu, pääsääntöisesti, kohoaa maan korkeuteen korkeudeltaan 30-70 cm, joten maapallon pinnalla, jossa ei ole palamisruuvin ruiskujen alapuolella olevaa rakennetta, jäätyy läpi helposti. Arvokkaan lämmön menettämisen lisäksi maaperä nousee kuumentuvien kuorien takia irti suojapinnoitteesta pylväsruuvin pinnalla. Siksi, ennen kuin jalusta on kiinnitetty paalun pohjaan, sinun on lämmitettävä paaluja, voit kaataa maata tukien ympärille laajennetulla savi- tai vaahtopolystyreenilevyllä. Eristyskerros on täytettävä hiekalla tai pienellä sora-seulonnalla.

Viimeistely pohja jalusta ruuvi säätiö voi olla useita. Yksinkertaisimmista on asentaa leikkauslevyt levyt ja palkit ja kellarikerroksessa päin sivuseinäpaneelit, vedenpitävä vaneri tai vastaavia materiaaleja. Paneelien ei tulisi saavuttaa maanpinnan tasoa 7-10 cm: n välissä. Ero on välttämätön, jotta koristeellinen vuori ei murtuisi maata kohottaen talvella.

Niin että jyrsijät, lumi ja sadevesi eivät tunkeudu halkeaman läpi, alareuna peitetään komposiittiholkilla. On parasta käyttää hiekkaa tai soraa polttamalla puristetuilla PPP-levyillä, jotka on asetettu maahan, ja lisäksi päällystäminen päällystyslaatoilla. Monoliittisia muunnoksia betonista tai asfaltista valmistetun paalunruuvin pohjan päällysteen harvoin käytetään, koska maaperän turvotus johtaa lukuisten halkeamien ja halkeamien muodostumiseen.

johtopäätös

Näiden tietojen kokonaisuutena voi tuntua, että porausruuvin haittatekijät käyttävät ruuvime- nitelineitä, jotka ovat tarkoituksenmukaisia ​​vain lisärakennukselle, erilaisille varusteille ja varjoille. Mutta raskaita pylväsruuveja käytetään laajasti säätiöiden säätämiseen ilmastovyöhykkeillä, joissa pakastussyvyys on 1,8 - 2 m. Tässä tapauksessa paaliruuvi on edullisempi ja luotettavampi kuin nauha ja erityisesti laatta. Ainoa merkittävä haittapuoli on mahdottomuus rakentaa täysimittainen kellari.