Asennetaan stakannytyypin perustukset

Monikerroksisia runko-paneelitaloja on pystytetty erikoispaneelipohjiin. Ne eroavat monoliittisista, jotka on järjestetty vähäisiä rakennuksia varten. Teollisessa rakenteessa heille rakennetaan pinottu tyyppinen säätiö, joka on esivalmistettu rakenne. Se on järjestetty seuraavasti: tehtaalla valmistettu teräsbetonikuppi asennetaan kaivoon, ja siinä on vahvistettu pylväs. Kaikki tuotteet toimitetaan valmiina, mikä lyhentää työaikaa.

Mitä lasi näyttää?

Lasilla, jota kutsutaan yleisesti "kengiksi", on erityinen muoto. Lähes aina se on porrastettu neliö, jossa on laaja pohja ja kapea yläosa. Sarakkeen pohjan mitat lasketaan kullekin objektille erikseen. Niitä ohjataan kuitenkin GOST 24476-80: llä ja niillä on vakiomallinen vähimmäisarvo 1200 mm, korkeintaan 2100 mm. Niille ne ottavat 300 mm: n ja 400 mm: n poikkileikkaukseltaan raudoitetut betonipylväät.

Tämäntyyppisillä alustoilla on seuraavat edut:

 • korkea kantavuus;
 • alhainen vedenläpäisevyysluokka;
 • nopea asennus raskailla koneilla.

Lasipohjan laite

Nykyään sarakkeiden esivalmistetut perustukset on järjestetty tuotantotöihin, tilarakennuksiin ja maanalaisiin parkkeihin. Useimmiten - monikerroksisten runkotyyppisten teollisten rakennusten rakentamiseen. Tärkeää: asennus kellarissa on mahdollista vain pohjaan kestävillä ja huonokuntoisilla alueilla.

Säätiö koostuu seuraavista elementeistä:

Stakannno-tyyppisten perustusten erottamiskykyiset parametrit

Kuormituksesta ja maaperän ominaisuuksista riippuen säätiö lasketaan. Mallit eroavat seuraavissa parametreissä:

 • ala-sarakkeen korkeus;
 • pohjalevyjen lukumäärä (1 tai 2);
 • menetelmä yhdistää pylväs "kengän" kanssa.

Viimeinen parametri riippuu postin materiaalista. Esimerkiksi metallipilarien perustukset erotetaan toisistaan ​​kiinnittämällä pylväs lasiin verrattuna vahvistettuun betonipylvääseen. Vahvistettu betonipylväiden liittäminen "kengän" avulla tapahtuu merkkien M200, M300 betonin avulla. Joten päätti rakentaa Venäjälle.

Muiden maiden kokemus

Muissa maissa rakentajat käyttävät kiinnitysmenetelmiään. Esimerkiksi Unkarissa pylväs on liitetty "kenkään" tuotettujen raudoitustangojen ja betonin avulla. Yhdysvalloissa käytetään metallisuojaputkien hitsaamista tai kiinnitystä ankkuripulttien kanssa. Pohjan ja lasin välissä oleville pultteille on asennettu teräslevy, joka toimii tiivisteinä. Japanissa kengän pohja on hiekkajousi, joka on kiinnitetty sopivan kokoisen teräsbetonilohkon sisään.

Asennus askel askeleelta

Jos esivalmistetut perustukset on järjestetty metallipylväisiin, kiinnitys suoritetaan vain ankkuripulttien avulla. Käytetään erityisiä ankkuripultteja, jotka on valmistettu GOST 24379.1-80: n mukaan. Niiden sijainnin on vastattava suunnittelulaskelmia, ± 2 mm: n poikkeama sallitaan.

Asennus toteutetaan seuraavien parametrien ohjauksessa:

 • keskiakselien lasin akseleiden yhdistelmä;
 • ei poikkeamia hiekan ja tussien tasoituskerroksessa;
 • pohjan on sijaittava pohjan koko alustan pohjalta.
 1. Kuopan valmistus.
 2. Creating hiekka tai sora tyyny, tamping se.
 3. Lasipohjan asennus nosturilla.
 4. Pylvään sijoittaminen (nosturi on pakollinen) ja kiinnitys "kengissä".

Asennus tapahtuu akseleiden sijainnin mukaan, joita merkitään naarmujen avulla lasin reunoilla. Näitä riskejä sovelletaan ennen työn aloittamista pysyvällä maalilla. Keskitysakselit on merkitty merkkijonoilla ja linjalla, tai lanka- ja kynsien avulla. "Kengän" asennuksen aikana on varmistettava, että pohjan ja lasin akselit ovat samassa suunnassa kuin keskiakselit.

Teknologia rakentamisen säätiön stakanny tyyppi

Perusta on jokaisen rakennuksen perusta, riippumatta siitä, mihin se on. Se voi olla asuinrakennus - yksikerroksinen tai monitasoinen teollisuusrakennus, varastotyyppinen rakennus, kaupallinen rakennus tai yleisin talonrakennus. Rakentamisessa käytetään eri tyyppisiä alustoja. Useimmin käytetty nauha tai laatta. Tällainen pohja, täysin täytetty ja kiinteä, soveltuu mihin tahansa maaperään. Mutta teollisuusrakennusten rakentamiseksi voit käyttää säätiön stakannogo-tyyppiä.

Tyypillinen stakanny-pohja

Tämäntyyppinen perusrakenne on laadullisesti erilainen kuin usein käytetyllä pohjalevyllä tai monoliittisella levyllä. Tämä kohta ei ole vankka perustus, joka osuu rakennuksen luomaan kuormaan ja jakaa sen tietyissä paikoissa, joissa paine on suurin.

Mittapiirustusten, mutta alhaisten esineiden, pääasiassa teolliseen käyttöön, ne käyttävät pinonpohjien perustusta. Nämä ovat esivalmistettuja betonirakenteita, jotka sijaitsevat ennalta suunnitelluilla alueilla "askeleiden" muodossa. Jos nauhan tuki on ulkopohja, käytetään lasista valmistettua betonituotetta. Tällaisen säätiön muoto todellisuudessa muistuttaa trapetsoidisia askeleita, jotka yhä kapenee supistettuna rakenteen yläosaan.

Missä käytetään stakan säätiötä?

Alhaisen asuinrakennuksen yksilölliseen rakentamiseen sekä monitasoisten uusien rakennusten monimutkaiseen rakentamiseen käytetään vain kaistaleita tai monoliittisia säätiöitä. Tällöin ei ole mahdollista käyttää pistekuormitettua alustaa. Sitä olisi käytettävä seuraavien rakennusten rakentamiseen:

 • teollisuuslaitokset - sillat vesistöjen, raitiovaunujen ja risteyksien raiteille;
 • sosiaaliset infrastruktuuritilat - maanalaiset autotallit ja pysäköintialueet;
 • konehuoneet lämmitysasemilla ja voimaloissa;
 • varastorakennukset valmiiden tuotteiden tai raaka-aineiden varastointiin;
 • urheilu- ja ostoskompleksit, joiden taso on alhainen rakennuksen painolla.

Useimmiten pylväsperusta on raudoitettu betonipohjainen stakannytyyppi. Sen tärkein ero on se, että valtion rakenteet, kuntayhtymät tai suuret teollisuusyritykset toimivat yleensä rakenteiden asiakkaina. Tämä tarkoittaa, että perusteet noudattavat täysin teknisiä vaatimuksia ja GOSTia. Rakennuksessa käytettävän materiaalin ja paikan, jossa lasipohjaa voidaan sijoittaa, kuvaamiseksi käytetään erityisversiota, joka on suunniteltu erityisversion perustuksille, jotka on hyväksytty ja testattu suunnittelutoimistoilla. Sarja selkeästi selittänyt kaikki normit ja vaatimukset, joiden pohjalta on täytettävä.

Lasipohjan koostumus

Sen osatekijät ovat seuraavat esivalmistetut osat:

 • pohjalevy, joka on asennettava kaivetun kaivannon pohjaan sijoitettuun rauniohion tyynyyn;
 • podkolonnik, hänellä on lasin muoto;
 • sarake, joka toimii runkorakenteen tukena;
 • betonipylvään, joka on tarpeen tukipalkkien tukemiseksi kehysseinien alapuolella.

Tyypin tyyppi

Stakanny-tyyppisen perustan laite riippuu täysin tulevan rakenteen, painon ja koon laajuudesta. Se on mahdollista perustaa monikerroksiseen rakennukseen, jos säätiön alapuolella oleva maaperä on vakaa, ei kevyttä eikä löysä. "Lasit" käytetään kiinteässä, kiinteässä maaperässä, jossa on syvä pohjavesi.

Lasipohjan käytön edut

 1. Rakenteet on valmistettu raskaasta raudoitetusta betonista, mutta valmiin rakenteen kokonaismassa painaa maata vähimmäiskuormalla johtuen sen paikannuksesta maanpinnalla.
 2. Asennus on suhteellisen nopeaa, koska kaikki elementit ovat esivalmistettuja ja niillä on kokoonpano saranat. Vaatii erityisten rakennuslaitteiden käyttöä raskaiden osien nostoon, mutta asennusaika on edelleen vähäinen.
 3. Esivalmistetut säätiöt vaativat korkeaa käyttöikää, joka voi saavuttaa sata vuotta rakentamisen tekniikan noudattamisen.
 4. Veden imeytyminen on hyvin vähäistä, koska maaperän kosketusalue on pieni. Koko rakenne sijaitsee monoliittisella levyllä, joka ei salli kosteuden heikentää pohjaa.
 5. Lasialustan luotettavuus johtuu poikittaisten ja pitkittäisten kuormien oikeasta ja tasaisesta jakautumisesta.
 6. Koska rakenne on tiimi, se on helppo siirtää tarvittaessa.
 7. Hyväksyttävät kustannukset. Jos haluat rakentaa erittäin suuren alueen rakennuksen, niin teippityypin pohjan rakentamisen kustannukset ovat suuret. Nauha on kiinteä ja kulkee pitkin rakenteen koko kehää. Ja pylväsperustan käyttö voi vähentää kustannuksia merkittävästi.

Vaiheittainen opas lasien rakentamiseen

Valmistelu säätiön asettamiseksi

Pylvästyyppisen perustuksen asennus tapahtuu rakennuskoneiden pakollisella käytöllä - kaivinkoneilla, nostureilla, vinssillä.

 1. Valmistusprosessi, jonka tarkoituksena on puhdistaa perusteellisesti pohjan alla oleva pinta. Sen pitäisi olla sujuvaa. Kyseessä on tietyn koon kaivauskauha. Monoliittisen laatan asettamisen taso ei saa olla alle metriä, kuten liuskan alustan pohjan tiivistämisen tapauksessa.
 2. Kaivaminen raunioilla ja hiekalla. Tämän ansiosta saat melko tasaisen ja tasaisen pinnan.
 3. Pylväsperusta tulee pystyttää käyttämällä rakennusmittalaitteita, tarkkailemalla jatkuvasti vaakasuoraa asennetta ja esivalmistettujen rakenteiden vertikaalisuutta. On tarpeen käyttää tasoa ja tasoa.
 4. Pakollinen erittely ja asettelu tappien avulla valmistettu sängyn akselit, joka on jokainen yksittäinen lasi.
 5. Rakennustyömaalle jo toimitetut lasit on selvitettävä mahdollisista roskista. Nosturin avulla elementit vangitaan asentamalla silmukoita ja toimitetaan monoliittiseen tukeen. Lasin asento tulisi keskittää ja asettaa hitaasti valmiiseen paikkaan. Tarkistettu ottelu
 6. Asettamalla eräänlainen verkko oikein sijoitettujen elementtien välisellä langalla.
 7. Esivalmistetut betoniteräkset edellyttävät jatkuvasti testausta geodeettisella instrumentilla. Jokaisen lasin asennuksen jälkeen sinun on tehtävä mittauksia.
 8. Maaperä, joka on kaivettu, nukaantuu takaisin kuoppaan korttelin yläosaan. Tämän jälkeen tukipalkkien asentaminen lasille tai erikoispisteille. Kaivon mitat ovat täysin riippuvaisia ​​rakennustyypistä ja sen alueesta. Joskus sinun on kaivettava suuria määriä maata, jos suunnitellaan laajamittaista rakentamista.

Teollisten rakennusten pylväiden alapuolella käytetään elementtiä ympäröivää terästä, teräsbetonia tai puisia kiiloja, kummallakin puolella on kaksi. Niiden käyttö on pakollista. Ne tukevat pylvästä betonitointiprosessissa. Myöhemmin puiset kiilat poistetaan ja teräskiilat eivät kosketa lujitusta suuremman lujuuden vuoksi.

Stakannogo-tyyppisten säätöjen asennus keskittyy esivalmistettujen elementtien pintojen tasaiseen linjaukseen. Pienintä siirtymää ei voida sallia, koska koko rakenne on raskaan betonin puoli. Työn aikana on tarpeen noudattaa kaikkia suunnittelulaskelmia. Niitä tuotteita, jotka eivät täytä standardeja ja vieraita, ei voida käyttää. Se voi olla vaaratonta.

Kaikki suunnitteluun liittyvät tehtävät, tarvittavat mittaukset, maaperän analyysi erityismittauslaitteiden avulla, tulee noudattaa tiukasti pylväsperustaan ​​sovellettavien normien ja vaatimusten noudattamista. Useimmiten pohjaan käytetään vahvistettuja betoniseososia. Vahvuus ja koostumus lasketaan tehtaalla. Työn tekevät tekniset asiantuntijat, joten tuotteiden on yksinkertaisesti noudatettava ilmoitettuja suunnittelua koskevia vaatimuksia.

Jotkin sarakkeen base stakannogo -tyyppiset ominaisuudet

Jotta tuotteet kestäisivät lasien, monoliittisten laatikoiden ja pylväiden valmistuksessa, käytetään lujittavat metallitangot. Se säilyttää elementit yhdessä. Lisäksi vahvistus tapahtuu sarakkeiden asennuksen vaiheessa. Kun ne on betonoitu lasin pohjaan, teräsputkia ei poisteta betonin kaatamisen aikana, vaan jätetään lasin sisälle valmiin rakenteen lujuudelle.

Stakanny-kellarin rakentaminen on hyvin erilainen kuin teipin pohjan asennus. Käytettävissä olevissa sarakkeissa käytetään tehdasvalmisteisia esivalmistettuja osia, koska työn muotti on tarpeen lasin kiinnittämiseksi - pesä. Se on päällystetty metallilevyllä ja kaadettu betoniin suunnittelun korkeuteen. Sarake asennetaan suoraan lasin pohjaan ja muodostaa melko luotettavan lukon.

Teollisuuslaitosten rakentamiseen on mahdollista käyttää paitsi pinnoitetun tyypin valmistettua myös monoliittista pylväspohjaa. Se on tehokkaampi askelrakenne, joka pystyy kestämään erittäin suuren kuormituksen ja merkittävän rakenteen painon. Vaiheet ja niiden korkeus ovat täysin riippuvaisia ​​ehdotetun rakenteen mitoista. Sarakkeet on sidottu akseleiden koordinointiin. Monoliittisilla rakenteilla on jokin etu, koska ne pystyvät "lieventämään" paineita voimakkaammin.

Kaikkien elementtien betonointi on edellytys rakennuksen huolelliselle rakentamiselle. Itse esivalmistetut osat ovat raskasta betonia, varmista, että käytät luotettavaa vahvistusverkkoa. Betoni on laadukas, tavallisesti tuotemerkillä, joka ei ole alempi kuin M200V2, joten rakenne pystyy kestämään rakennettavan rakennuksen paineen. Konstruktioon voi liittyä betonirakenteita vasta sen jälkeen, kun ne ovat suuria.

Pohjapalkki on olennainen osa pohjaa. Se sijaitsee pilareilla, jotka ovat alisarakkeita vasten. Rakennuksen seinät on sijoitettava näihin palkkeihin. Voit myös asentaa palkit pylväskonsoleihin. Pinoamattoman perustuksen liittäminen perustuspalkkiin on oltava kestävä. Tämä saavutetaan betonoinnilla ja viimeistellyn rakenteen korkealaatuisella metallivahvistuksella.

Pylväselementtien asennus

Rakennustyömaalla etukäteen kuljetettuja pylväitä on laajennettava niin, että laitteet voivat helposti ja ilman tarpeettomia liikkeitä saada ja asentaa nämä osat. Sarakkeita mitataan määrittämään, missä pitoa tarttuu napauttamalla ja nostamalla.

Pylväiden asianmukainen asennus sisältää piirustuksen järjestelmän. Nosturi liikkuu riviä pitkin ja voi asentaa kaksi saraketta kerralla yhdelle pysäköintialueelle. Pylväiden ja pohjan koaksiaalisuuden on oltava täydellisiä, jotta palkit eivät muutu seurauksena.

Asenna tukipalkit. Suorita uusi merkintä ja tarkista sarakkeiden sijainnin suunnitteluarvot. Sen jälkeen kiinnityselementit puhdistetaan, palkit kiinnitetään köysien avulla, ne nostetaan ylös ja hitaasti muodostavat saranan sarakkeen yläpuolelle, laskeavat palkin aina varovaisesti ja riskien mukaan.

Palkit on kiinnitetty pultteihin, tarkista koko rakenteen kohdistus ja tarkista sitten varovasti pylväät konsoliin.

Sarakkeen alla olevan stakannogo-tyypin perustana käytetään joskus jopa mökkien rakentamista, iso terassi, joka menee esimerkiksi suoraan veteen. Se on erittäin mukava ja kaunis. Lasipohjan käyttö on melko laaja, mutta yksittäisissä rakenteissa sillä on joitain rajoituksia.

Tekniset olosuhteet

Esivalmistetut betoniraudat perustilaan monimuotoisille rakennuksille. tekniset tiedot

Neuvostoliiton valtiokonttokomitean asetus 18. joulukuuta 1980, nro 202, vahvistettiin käyttöönottopäivä

* Uusinta (elokuu 1988). Tammikuussa 1987 hyväksytyllä tarkistuksella 1 (IUS 5-87)

Tämä standardi koskee raskaaseen betoniin perustuvia kerrostettuja betonirakenteita, jotka on tarkoitettu käytettäviksi monikerroksisissa runko-paneelisissa julkisissa rakennuksissa, teollisuusyritysten teollisuuslaitoksissa ja apurakennuksissa, jotka on suunniteltu 1.020-1 / 83, 1.020.1-2c-sarjan rakenteista ja jotka on pystytetty ei-seismisissä ja seismisissä alueilla maaperässä ja pohjavedessä, jossa ei ole aggressiivisia, heikosti ja kohtalaisen aggressiivisia vaikutuksia betonirakenteisiin.

Tämä standardi ei koske perustuksia, jotka on tarkoitettu käytettäväksi rakennuksissa, jotka on pystytetty tuulivoima- ja permafrostitiloihin ja työskentelyalueilla.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

1. Tyypit, perusparametrit ja mitat

1.1. Säätiöt jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

1F - pilarin perustukset, joiden poikkileikkaus on 300 "300 mm;

2F - sama, sarakkeiden mukaan, joiden poikkileikkaus on 400 '400 mm.

1.2. Alapien muoto ja mitat sekä niiden kulutuksen indikaattorit on kuvattava piirroksessa ja taulukossa.

Vakiokokojen perustukset Vakiokokojen perustukset

1F12.8; 2F12,9 1F15,8; 1F15.9; 1F18.8;

2F15.9; 2F18.9; 2F18.11;

1 - asennuskierukka

Mitat säätiö, mm

puristuslujuus

(viite), t

1.1. 1.2. (Muutettu painos, tarkistus 1).

1.3. Alapien kantavuus nykyisestä työstä riippuen hyväksytään työpiirustusten mukaan.

1.4. Asennuslenkkeillä valmistetut perustukset.

Perusrakenteiden, joissa ei ole kiinnityslenkkejä, ja niiden käyttäminen nostolaitteiden nostoon ja kiinnittämiseen, on sallittu valmistajan, kuluttajan ja suunnittelutoimiston välityksellä - hankkeen laatija.

1.5. Säätiöt tulisi merkitä GOST 23009-78: n mukaisesti.

Säätiömerkki koostuu yhdestä tai kahdesta aakkosnumeerisesta ryhmästä, jotka on erotettu toisella viivalla.

Ensimmäinen ryhmä sisältää pohjan tyypin, pohjan pituuden (leveyden) ja pohjan korkeuden desimaaleina (korkeuden arvo on pyöristetty kokonaislukuun).

Toinen ryhmä sisältää säätiön laakakapasiteetin ja aggressiivisissa olosuhteissa käytettäväksi tarkoitetuille säätiöille lisäksi betonipermeabiliteetin indeksin, jota merkitään kirjaimella:

H - normaali läpäisevyys;

P - matala läpäisevyys.

Esimerkki sellaisen perustyyppi-tyypin 1F symbolista (tuotemerkki), jonka koko on 1800 "1800 mm, korkeus 750 mm, ensimmäisestä laakerikapasiteetista, joka on tarkoitettu käytettäväksi aggressiivisessa ympäristössä:

Sama, tyyppi 2F, jonka koko on 1500-1.500 mm, korkeus 900 mm, toinen kantavuus, betonin vähäinen läpäisevyys:

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2. Tekniset vaatimukset

2.1. Säätiöt olisi valmistettava tämän standardin vaatimusten ja teknisten teknisten dokumentaatioiden mukaisesti, jotka on hyväksytty määrätyllä tavalla sarjan 1.020-1 / 83 ja 1.020.1-2c työpiirustuksille.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2.2. Perustukset tulisi tehdä teräsmuodoissa, jotka täyttävät GOST 25781-83: n vaatimukset.

Sen on sallittua valmistaa perustuksia epämetallisissa muodoissa, jotka varmistavat tämän standardin vaatimusten noudattamisen valmistuksen perustusten laadun ja tarkkuuden osalta.

2.3.1. Betonin todellisen lujuuden (suunnittelun aikakauden ja karkaisun) on oltava GOST 18105-86: n mukaisten vaatimusten mukainen, riippuen taulukossa ilmoitetusta betonin normalisoidusta lujuudesta ja betonin lujuuden todellisen homogeenisuuden indikaattorista.

2.3.2. Säätiön toimittaminen kuluttajalle olisi tehtävä sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut tarvittavan vapautusvoiman.

Betoniperustusten normalisoidun vapautumislujuuden arvon on oltava yhtä suuri kuin 70% betonin asteesta puristuslujuudessa. Toimitettaessa säätiä vuoden kylmäkaudella betonin normalisoidun vapautumislujuuden arvoa voidaan nostaa, mutta enintään 90% puristuslujuusluokasta. Betonin nimellistehokkuuden arvon on vastattava tietyn rakennuksen projektiasiakirjoissa määriteltyä arvoa ja perustusten valmistusta varten GOST 13015.0-83: n vaatimusten mukaisesti.

Rakenteeltaan sellaisen betonin vapautumislujuus, joka on pienempi kuin sen brändin vastaava lujuus puristuslujuudessa, suoritetaan edellyttäen, että valmistaja takaa, että betoni saavuttaa tarvittavan lujuuden suunnitteluarvona, joka on määritetty työkoostumuksen betoniseoksesta tehdyistä koekappaleiden testituloksista ja joka on varastoitu GOST 18105-86: n mukaan.

2.3.3. Betoniperustusten pakkasvastuksen on vastattava rakennuksen hankkeen työpiirustusten mukaista pakkasvastusmerkkiä SNiP-pään 2.03.01-84 vaatimusten mukaisesti rakennusalueen ilmastollisista olosuhteista riippuen ja määritelty perustusten valmistuksessa.

2.3.4. Betoni sekä materiaalit betoniperustusten valmistukseen, joita käytetään syövyttävien ympäristöjen altistuksessa, on täytettävä rakennuksen projektin vaatimukset, jotka on määritelty SNiP 2.03.11-85: n vaatimusten mukaisesti ja jotka on määritelty perustusten valmistuksessa.

2.3.1-2.3.4 (tarkistettu painos, tarkistus 1).

2.3.5. (Ei sisälly, tarkistus 1).

2.3.6. Betoninvalmistuksessa käytettävien materiaalien on täytettävä vakiintuneella tavalla hyväksytyt valtion standardit tai eritelmät ja varmistettava tämän standardin mukaisen betonin teknisten vaatimusten noudattaminen.

2.4. Vahvistustuotteet

2.4.1. Vahvistustuotteen muoto ja mitat sekä niiden asema säätiöissä tulee olla työpiirustusten mukaiset.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

2.4.3. Perustusten asennuslenkkien valmistusta varten on käytettävä GOST 5781-82 -standardin mukaisia ​​palkkaluokkien VSt3pss2 ja VStZsp2 luokan A-I luokkaan kuuluvaa kuumavalssattua lujitetta tai luokan 10 GT luokan Ac-II mukaista jaksoittaista profiilia.

Teräsbrändi VStZps2 ei saa käyttää asennussarvia varten, jotka on suunniteltu nostoon ja asennukseen perustuksiin alle 40 ° C: n lämpötiloissa.

2.4.4. Hitsatuilla vahvistetuilla tuotteilla on oltava GOST 10922-75: n vaatimukset.

2.4.5. Vahvistettujen silmien hitsatut liitokset on tehtävä vastushitsauksella. Kaikki tangot ylittävät hitsauksen.

2.5. Säätiön valmistustarkkuus

2.5.1. Säätöjen todellisten mittojen poikkeaminen nimelliskuvista, jotka on annettu työpiirustuksissa, ei saa ylittää millimetriä:

pituus (leveys)........................ ± 16

Poikkeamat pylvään alapuolisen lasin nimellismitasta ja pohjan ulkonemista eivät saa olla yli ± 5 mm.

2.5.2. Poikkeama säätöjen pohjan tasaisuudesta saa olla enintään ± 5 mm.

2.5.3. Poikkeamat betonin suojakerroksen nimellisvahvuudesta raudoitukseen eivät saa ylittää + 10; - 5 mm.

2.6. Säätiöiden pinnan laatu

2.6.1. Pintojen laadun ja perustusten ulkonäkö (mukaan lukien teknisten halkeamien sallitun aukon leveyden vaatimukset) - GOST 13015.0-83: n mukaan.

Asettaa perustan A7 betonipintojen luokka.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

3. Hyväksyminen

3.1. Säätiöiden hyväksymistä koskevat säännöt - GOST 13015.1-81 ja tämän standardin mukaisesti.

Erän perustusten määrä saa olla enintään 200.

3.2. Säätiöt hyväksyvät:

määräaikaisten testien tulosten perusteella betonin rikki-resistenssin sekä betoniperustusten vedenpitävyydestä, jotka on tarkoitettu käytettäväksi ympäristössä, jossa aggressiivinen vaikutus betonirakenteisiin on;

Hyväksyntätestien tulosten mukaan - betonivahvuuden (betonipaino puristuslujuuden, ajallisen lujuuden), raudoitustuotteiden vaatimustenmukaisuus työpiirustuksilla, hitsausliitosten lujuus, geometristen parametrien tarkkuus, betonikerrospaksuus vahvistamiseen, teknisten halkeamien aukon leveys ja luokka betonipinta.

3.3. Geometristen parametrien tarkkuuden, betonisuojakerroksen paksuuden vahvistamiseen, teknisten halkeamien aukon leveyden ja betonipinnan luokkaan tulee käyttää yhden vaiheen näytteenottoa.

3.4. Perusrakenteiden hyväksyminen tarkastuksen perusteella tarkistetuilla indikaattoreilla: kiinnityslenkkien läsnäololla, merkintöjen ja merkkien käytön oikeellisuus - olisi tehtävä täydellisellä seurannalla hyläten perustukset, joilla on vioituksia määritettyjen indikaattoreiden mukaisesti.

Sec. 3 (muutettu painos, tarkistus 1).

4. Valvonta- ja testausmenetelmät

4.1. (Ei sisälly, tarkistus 1).

4.2. Betonin puristuslujuus on määritettävä GOST 10180-78: n mukaisesti sarjasta näytteitä, jotka on valmistettu betoniseoksesta, joka on valmistettu ja joka on varastoitu GOST 18105-86: n mukaisissa olosuhteissa.

Betonin vapautumislujuus on määritettävä GOST 17624-87, GOST 21243-75, GOST 22690.0-77 - GOST 22690.4-77 mukaisesti rikkomattomilla menetelmillä.

4.3. Betonin paloturvallisuus on määritettävä GOST 10060-87: n mukaisesti sarjaan näytteitä, jotka on valmistettu betoniseoksesta työkoostumuksesta.

4.4. Betonin vedenkestävyys (jos tarpeen) olisi määritettävä sarjalla näytteitä, jotka on valmistettu betoniseoksesta valmistettavan koostumuksen mukaan GOST 12730.0-78 ja GOST 12730.5-84 mukaan.

(Muutettu painos, tarkistus 1).

4.5. (Ei sisälly, tarkistus 1).

4.6. Hitsatun raudoitustuotteiden valvonta- ja testausmenetelmät GOST 10922-75: n mukaan.

4.7. Suojakerroksen paksuus ja raudoituksen asema betoniperustuksissa olisi määritettävä GOST 17625-83: n tai GOST 22904-78: n mukaisilla rikkomattomilla menetelmillä.

Tarvittavien laitteiden puuttuessa voidaan sallia raon leikkaaminen ja pohjarakenteiden altistuminen myöhemmällä hylsyjen tiivistämisellä.

4.8. Mitat, poikkeama tasolta, peruspinnan laatu, asennuspaneelien asento, betonin suojakerroksen paksuus vahvikkeeseen on tarkistettava GOST 13015-75: n ja tämän standardin vaatimusten mukaisesti.

4.9. Raaka-aineiden säätely- ja testausmenetelmät perustusten valmistuksessa on oltava näiden materiaalien standardien tai eritelmien mukaisia.

5. Merkintä, varastointi ja kuljetus

5.1. Säätiömerkintä - GOST 13015.2-81 mukaisesti. Etikettien ja merkkien merkitsemistä on käytettävä pohjan laidalla.

5.2. Kuluttajalle toimitettavien säätiöiden laatua koskevan asiakirjan vaatimukset - GOST 13015.3-81.

Lisäksi perustekstien laadusta ja aggressiivisissa olosuhteissa käytettäväksi tarkoitetuista perustuksista, betonin vedenkestävyydestä (jos nämä indikaattorit on määritelty perustusten valmistuksessa) on annettava betonilujuus.

5.3. Kuljetus- ja myymäläperustusten tulee olla työasennossa GOST 13015.4-84 ja tämän standardin vaatimusten mukaisesti.

5.1-5.3 (tarkistettu painos, tarkistus 1).

5.4. Säätiöt olisi säilytettävä paalujen lajittelussa tuotemerkillä ja erällä. Pallon korkeuden korkeus ei saa ylittää kahta riviä.

5.5. Tallennettaessa jokaisen säätiön tulisi olla puinen varastokotelo ja vuori. Tiivisteiden paksuuden tulee olla vähintään 100 mm, vuori - vähintään 30 mm. Pinoon sijoittaminen ja vuoraus on sijoitettava yhteen pystysuoraan.

Vuori alareunan alapäässä on sijoitettava tiukalle, huolellisesti tasaiselle alustalle.

5.6. (Ei sisälly, tarkistus 1).

5.7. Säätiöiden kuljetus on tehtävä yhdellä rivillä puukoristeilla, joissa on turvallinen kiinnitys, joka suojaa hajoamisesta kuljetuksen aikana.

Stack-tyyppinen alusta sarakkeiden alle

Stakanny-tyyppisten perustusten rakentaminen, sarakkeiden asentaminen lasille

Stack Foundation Scheme

Pinottu tyyppinen kellari eroaa sen suunnittelusta, asennuksen monimutkaisuudesta ja kestää suuria rajat kuormituksia.

Lasin muotoisen erikoisen muotoilun ansiosta sitä käytetään pyöreän ja suorakaiteen muotoisen raudoitetun betonin tai metallipilarien asentamiseen, jotka täyttävät GOST 23972-80: n vaatimukset betonityypeille, rakennusmateriaalien valinnalle sekä sallittaville kuormille.

Stakanny-tyyppinen alusta on eräänlainen sarakepohja, jota käytetään teollisuusrakennusten rakentamiseen suurilla korkeuksilla ja leveillä lennoilla osiin.

Suurin etu on rakenne GOST: n mukaisesti ja tukirakenteen vahva lujuus. Haitta on kustannus, mutta se tasoitetaan muiden teknisten ominaisuuksien perusteella.

Lasimassan päätehtävä on siirtää kuormitus laakerilattiasta nauhan pohjan pehmusteeseen, ja se tehdään käyttämällä lujasti asennettuja teräsbetonisia tukia.

Pylvään yläreuna on myös tiukasti liitetty nauhalle tai esikuvioitua grilliin, joka voidaan asentaa jopa korkealle maanpinnasta.

Missä ovat stakannye-säätiöt

Monoliittiset teräsbetonipohjat stakannogo tyyppi

 • Rakentamisen aikana sarake teollisuusrakennukset;
 • Maanalaiset autotallit järjestetään useilla eri tasoilla;
 • Sillan, telineiden ja korkeajännitteisten sähkölinjojen laakeripohjana;
 • GOST-järjestelmän ainoana oikeana vaihtoehtona ydinvoimateollisuuden konehuoneiden, lauhduttimien ja kompressorihuoneiden rakentamisessa;
 • Asennettaessa suurikokoisia kehysrakennuksia löysästi maaperään, joilla on eri kerrostuminen horisontaalisissa suunnissa;
 • Kun rakennuksen luotettavuus on varmistettava seismisesti aktiivisilla alueilla;
 • Jos suunnitellaan teollisuusrakentamarakenteita, joihin on asennettu GOST 23972-80 mukaiset kuormitettavat lattiat 6-9 metrin etäisyydellä.

Tällaisen pohjan rakenteelliset ominaisuudet

Lasipohjan laite

GOST 23972-80: ssa on selkeästi ilmoitettu, mikä on itse lasiseoksen rakenne, sallitut parametrit ja kuormat sekä pohjan koon ja lujuuden tyyppi. Yleensä se koostuu useista esivalmistetuista elementeistä:

 • Monoliittinen tukipatja, joka on suurikokoinen pyöreä tai suorakulmainen, käsitelty vedeneristyksellä. Tyyny voidaan tehdä tehtaalla tai tehdä oikealla paikalla, asennettu kiinteälle hiekalle ja sora-tyyny;
 • Teräsbetonipidike laipan keskellä;
 • Kiinteät ja paksut teräsbetoni- tai metallipylväät, jotka on asennettu lasisiin;
 • Betonipylväs, jolla on tukeva betonipalkki. Jo palkki on tulevan rakenteen tukirakenteita. Tämä on eräänlainen pylväsrakenne, joten pylväät voivat olla eri pituisia, mutta yläreuna on välttämättä tarkasti vaakasuora.

Itse betonilaatta, riippuen kuormituksesta, tulee olla 12 - 52 neliömetriä. Se tapahtuu joukkueen ja monoliittien kanssa, ja esivalmistetuilla rakenteilla on kalteva pinta ja monoliittinen - horisontaalinen.

Yleensä teollisuudessa useammin ne käyttävät monoliittista rakennetta, joka on helpompi asentaa, pystyttää nopeammin ja vaatii vähäisemmät kustannukset koneistetuille laitteille. Lasia voidaan tehdä monoliittisesti siihen liittyvän laudan tai raudoituksen kanssa, paljon riippuen maaperän ominaisuuksista rakennustyömaalla ja itse rakennuksen kuormituksista. Kaikki lasit ovat vahvistetut vaaka- ja pystysuorat vahvikkeet, liitoselementit ovat jäykkiä. Stakannyen perustukset asennetaan vakaan maaperän päälle, mikä mahdollistaa kerroksen kerroksen muodonmuutoksen suurella alueella.

Levytys- ja lietemäisillä maaperillä lasirakenteita ei voida käyttää vaikutuksen epätasaisuuksien perusteella eri paikoissa sijaitsevaan pohjaan.

Lasialapien nimikkeistö GOST 23972-80 mukaisesti

FZh18-m-2 ja FZh-1m -brändejä käyttävät monoliittiset staattilevyt käytetään erityisesti yhdistetyyppisten teräsbetonipilarien asennukseen. Lasin osa on vastaavasti 700-500 ja 300-300 mm käytettyjen betonilevyjen valmistuksessa lujuudella B15 ja pakkasenkestävillä F50.

Levyn ulkopinta käsitellään myös usealla kerroksella orgaanisella muovisella vedenkestävyyskerroksella, joten vedenkestävyys on W2-W8: n sisällä.

Staka-tyyppinen säätiö: tekniset vaatimukset GOST 23972-80: n mukaan

Neuvostoliiton sosialististen tasavaltojen unioniin liittyvä valtion standardi vahvisti betoniperustuksia parabolisille alustoille GOST 23972-80 tekniset tiedot

 • Betonibrändi on vähintään M200 B2;
 • Rakenteiden asennus vasta saavuttuaan vaaditun betonivahvuuden;
 • Veden imeytymisen taso on enintään 5%, on mahdollista saavuttaa indikaattori vedenpitävyyden avulla;
 • Kova vahvike kaikissa vöillä;
 • Betonikerroksen paksuus vahvikkeen ympärillä on vähintään 3 cm;
 • Betonin halkeamien paksuus on enintään 0,1 mm;
 • Asennussilmukoiden täydellinen poistaminen hiomakoneen avulla, iskunvaimennus on ehdottomasti kielletty;
 • Armours in the nude alustalla ei pitäisi olla.

Stakannogo-mallin perustana on melko kallis asentaa, koska se käyttää voimakkaita paksuja liittimiä, muottia ja monimutkaista vedenpitävyysjärjestelmää. Nyt GOSTin mukaan voit ostaa useita kokoisia lasipohjia:

Koot, mm (DKhVhSh)

Stakanny-emästen edut ja haitat

 • Koska lasirakenteet valmistetaan vain tehdasolosuhteissa GOSTin vaatimusten mukaisesti, ne eroavat toisistaan ​​suurella lujuudella ja luotettavuudella.
 • Voit rakentaa säätiön lyhyessä ajassa;
 • Kestää raskaita kuormia.

Tällaisten perustusten haitat ovat myös haitat, kuten tuotteiden kustannukset, niiden suuri massa ja tarve käyttää tehokkaita rakennusmateriaaleja.

Loppujen lopuksi stakannyen esivalmistetuilla rakenteilla on suuri massa ja koko, joten monimutkaisia ​​kuljetuksia rakennustyömaalle.

Lasin perustusten rakentaminen

Stacked esivalmistettu säätiö

On tarpeen rakentaa tällaiset perustukset vain tiukasti olemassa olevan GOSTin suositusten ja asiantuntijoiden valvonnan mukaisesti. Liukuportaiden kokoonpanon tekeminen ei ole vaikeaa, jos se noudattaa olemassa olevaa tekniikkaa.

 1. Yksittäisten monoliittisten tai esivalmistettujen levyjen laskeminen tulevalle säätiölle. Jos kiinnität huomiota tällaisen levyn viiltoon, voit kiinnittää huomiota levyyn ja lasia ympäröivään lujittavan tangon monimutkaiseen järjestelmään. Jokainen vahvistusverkon elementti lasketaan erikseen, kuten lasin leveys. Ja levyillä on jo pitkien, leveä ja paksujen vakiomitat.
 2. Pinnan esikäsittely. Ensin sinun on tyhjennettävä rakennuspaikan alue, suoritettava merkintä ja kohdistaminen. Kohdistus tapahtuu sillä perusteella, että teräsbetonilaatan siirtäminen on mahdotonta. Sen vuoksi pinnan on oltava ihanteellisesti tasainen, eikä GOST: n mukaan saa olla enemmän kuin 1-1,5 astetta. Jos pinta on liian epätasaista, hionta sallitaan, sen pinnan on oltava vähintään 30 cm pohjan pohjan yläpuolella.
 3. Tulevan säätiön akselien merkintä suoritetaan. Tee tämä tekemällä kova lanka tai teräskaapeli kokoonpano obnovka ja laita lukko suuntaan kirjain ja kohtisuorat akselit. Kaikki liitäntäkohdat ja merkinnät on selkeästi osoitettu tällaisen pohjan suunnittelussa, ja välissä olevien liitäntäpalkkien pituudet on selvästi osoitettu.
 4. Sitten tulevan säätiön ääriviivat piirretään ja kaivannot kaivataan ennalta määrätylle syvyydelle. Kaivosten pohjalla on hiekka- ja sora-alusta, se kostuu ja särkyy.
 5. Kun kaikki valmistelut on tehty, betoniterästen asennus alkaa. Se tehdään tarkasti GOST: n mukaan, ja horisontaalista ja vertikaalista tarkkuutta noudatetaan. Lohkojen asennuksen jälkeen suoritetaan rakenteen monimutkainen vahvistus ja lasin avoimessa tasossa tukirakenteen sauvojen vaakasuora ja pystysuora leikkaus.
 6. Lohkojen asennuksen jälkeen sinun on odotettava, kunnes betoni on saavuttanut brändinvoimakkuuden ja aloita pilarien asentaminen tukirakenteille.

Stakannyn pohjan vedeneristys

Vedeneristysmateriaali rullina

Kun otetaan huomioon, että lasipohjan perustus on betonista, se väistämättä romahtaa pohjaveden vaikutuksen vuoksi. Sen vuoksi on tarpeen tehdä vedeneristys suorakaiteen muotoisten levyjen ulkoreunaa pitkin. Kuinka tehdä vedeneristyslaatat?

 1. Ensin sinun on puhdistettava perusteellisesti pohjan pinta saastumiselta ja tasolta nestemäisellä betoniliuoksella.
 2. Levitä sitten kerros bitumiä tai muuta vettähylkivää voiteluaineesta puhtaalle pinnalle ja odota muutama tunti kuivua.
 3. Tiivistetään kaikki liitokset mastiksin tai nestemäisen hartsin avulla, jotta voidaan muodostaa kerros katemateriaali;
 4. Joissain tapauksissa on sallittua kattaa vedenpitävyys useissa kerroksissa, erityisesti jos maaperälle on ominaista pohjavesien korkeat esiintymistiheydet.

Jos rakennat stakannyh-tyyppisiä säätöjä tiukasti GOST-standardien mukaisesti, tee oikea asennus ja käytä vain tehdasvalmisteisia betonituotteita, jonka jälkeen pohja on vahva ja kestää valtavia kuormia. Sinun ei pitäisi rakentaa sitä "silmällä", täältä tarvitset selkeän ja oikean laskennan jokaisesta elementistä, enintään kantolevyn upotuksen syvyyteen asti.

Stack-tyyppiset perustukset sarakkeiden alle

Stakanny-mallin perustana on laite, jonka pohjana on sarake (metalli- tai teräsbetoni). Se kuuluu erilaisiin pylväsluonteisiin perustuksiin. Juuri stakannno-tyyppiset rakenteet sarakkeiden alla, jotka erottuvat suurella lujuudella.

Stack-tyypin yläosaa ei voida täyttää betonilla, vaan se kerätään erillisistä valmiista palasista.

Lasin tehtävä on lievittää toimintaa.

Pohjimmiltaan hänen tehtävänsä on sama kuin liuska-säätiön tyyny. Näillä tyypeillä (nauha ja stakanny) on eroja. Tärkein on, että monoliittinen tai esivalmistettu pylväs sijaitsee lasin yläpuolella.

Yksinkertaisesti sanottuna sen yläosaan ei kohdisteta betonin kaatamista, ja se suoritetaan valmiin rakenteen avulla (esivalmistettu). Katsotaan nyt tarkemmin kaikkia ominaisuuksia ja parametreja, jotka luonnehtivat stakanny-tyypin perustan.

teollisuusrakenteet

Laitteen laite stakannogo tyyppinen säätiö.

Pylväiden lasien valmistus tehdään betonilla ja vahvistetulla vahvistusjärjestelmällä. Tästä johtuen näiden tyyppien käyttöikä on korkeampi. Staka-tyyppistä perustusta ei ole tarkoitettu yksittäiseen rakennukseen. Sen tarkoitus on teollisuuslaitosten ja siltojen rakentaminen.

Toinen tärkeä seikka: tällaista pohjaa sarakkeiden alle ei voida tehdä sellaisella pohjalla, jolla on lieventävä tai kiihottava merkki. Tämäntyyppisin käyttö on metalli- tai teräsbetonipylväiden järjestely, jonka asennus tehdään erityisellä lasilla, jonka jälkeen kiinnitys suoritetaan.

Jos puhumme perusvaatimuksista, ne mainitaan GOST 23972-80: ssä. Näitä ovat:

 • betonin valmistuksessa käytettävien tuotteiden on oltava merkin 200 mukaisia ​​ja veden läpäisevyyden ominaispiirteet - merkki B2;
 • betonirakenteen veden imeytymisen tunnusmerkki ei saisi olla korkeampi kuin 5%;
 • valmiiden tuotteiden toimittaminen on mahdollista vain betoniryhmän jälkeen vetolujuuden vuoksi;
 • vahvistus perustuksen valmistuksessa on edellytys, kerroksen paksuus raudoituksen ympärillä ei saa olla alle 3 senttimetriä;
 • lopullisen rakentamisen paljas vahvistaminen pidetään avioliittona, näiden tuotteiden käyttö on ehdottomasti kiellettyä;
 • että betonituotteen sisältämät halkeamat, joiden arvo ylittää 0,1 millimetriä, edellyttää korvaamista korkealaatuisemmalla näytteellä;
 • kun rakennustyöt tehdään, tuotteen kiinnityslenkit poistetaan siististi, eikä niitä saa kuljettaa betonirakenteeseen.

Katso myös: Kuinka tehdä lattialaattoja itse

Stack-tyyppiset perustukset sarakkeiden alle

Stakanny-mallin perustana on laite, jonka pohjana on sarake (metalli- tai teräsbetoni). Se kuuluu erilaisiin pylväsluonteisiin perustuksiin. Juuri stakannno-tyyppiset rakenteet sarakkeiden alla, jotka erottuvat suurella lujuudella.

Stack-tyypin yläosaa ei voida täyttää betonilla, vaan se kerätään erillisistä valmiista palasista.

Lasin tehtävä on lievittää toimintaa.

Pohjimmiltaan hänen tehtävänsä on sama kuin liuska-säätiön tyyny. Näillä tyypeillä (nauha ja stakanny) on eroja. Tärkein on, että monoliittinen tai esivalmistettu pylväs sijaitsee lasin yläpuolella.

Yksinkertaisesti sanottuna sen yläosaan ei kohdisteta betonin kaatamista, ja se suoritetaan valmiin rakenteen avulla (esivalmistettu). Katsotaan nyt tarkemmin kaikkia ominaisuuksia ja parametreja, jotka luonnehtivat stakanny-tyypin perustan.

teollisuusrakenteet

Laitteen laite stakannogo tyyppinen säätiö.

Pylväiden lasien valmistus tehdään betonilla ja vahvistetulla vahvistusjärjestelmällä. Tästä johtuen näiden tyyppien käyttöikä on korkeampi. Staka-tyyppistä perustusta ei ole tarkoitettu yksittäiseen rakennukseen. Sen tarkoitus on teollisuuslaitosten ja siltojen rakentaminen.

Toinen tärkeä seikka: tällaista pohjaa sarakkeiden alle ei voida tehdä sellaisella pohjalla, jolla on lieventävä tai kiihottava merkki. Tämäntyyppisin käyttö on metalli- tai teräsbetonipylväiden järjestely, jonka asennus tehdään erityisellä lasilla, jonka jälkeen kiinnitys suoritetaan.

Jos puhumme perusvaatimuksista, ne mainitaan GOST 23972-80: ssä. Näitä ovat:

 • betonin valmistuksessa käytettävien tuotteiden on oltava merkin 200 mukaisia ​​ja veden läpäisevyyden ominaispiirteet - merkki B2;
 • betonirakenteen veden imeytymisen tunnusmerkki ei saisi olla korkeampi kuin 5%;
 • valmiiden tuotteiden toimittaminen on mahdollista vain betoniryhmän jälkeen vetolujuuden vuoksi;
 • vahvistus perustuksen valmistuksessa on edellytys, kerroksen paksuus raudoituksen ympärillä ei saa olla alle 3 senttimetriä;
 • lopullisen rakentamisen paljas vahvistaminen pidetään avioliittona, näiden tuotteiden käyttö on ehdottomasti kiellettyä;
 • että betonituotteen sisältämät halkeamat, joiden arvo ylittää 0,1 millimetriä, edellyttää korvaamista korkealaatuisemmalla näytteellä;
 • kun rakennustyöt tehdään, tuotteen kiinnityslenkit poistetaan siististi, eikä niitä saa kuljettaa betonirakenteeseen.

Käyttöalueet

Suosituimmat sovellukset ovat seuraavat toimialat:

 • teollisuusrakennusten rakentaminen, erityisesti sarakkeiden rakentaminen;
 • ydinteollisuudessa ja itsenäisissä voimalaitoksissa 3 kW asennettaessa telineitä kellarin tyyppisten kondensaattoreiden konehuoneeseen.

Katsotaan nyt, mitä etuja pinnoitettujen pylväiden rakentamiseen on pinottu. Seuraavassa on joitain niistä:

Stakannno-tyyppisen perustuksen asennus on melko yksinkertainen, mikä säästää aikaa rakennustyöhön.

 • tehdasvalmistus eroaa laadusta suoraan valmistuspaikalta;
 • näillä raudoitetuilla betonituotteilla on kaikki tarvittavat ominaisuudet ja ominaisuudet, joita ilman on välttämätöntä teollisten rakennusten ja muiden esineiden rakentamisessa;
 • helppo asennusmenetelmä;
 • säästää aikaa laitteen asennustyön toteutuksessa.

Mitä puutteista on, se johtuu tarpeesta käyttää erityisiä raskaita laitteita rakentamisen aikana, suhteellisen korkeaan hintaan sekä tarvetta toimittaa yksittäisiä tuotteita valmistajalta.

Jos katsomme työkalun tarvitsemaa työkalua, ne ovat:

 • tasolla;
 • tasolla;
 • punssi;
 • Bulgaria;
 • hitsaus kone;
 • mittanauha ja muut, jotka voivat olla käyttökelpoisia tietyissä olosuhteissa (esimerkiksi harja, kun likaiset).

Asennusominaisuudet

Sarakkeen alla valmistetut stakannno-tyyppiset monoliittiset perustukset asennetaan pakolliseen tiukkaan valvontaan varmistaen kaikkien valtion standardien vaatimusten noudattamisen. Tällaiset raudoitetut monoliittiset perustukset kulkevat läpi useita tärkeitä vaiheita rakentamisprosessissa.

 1. Ensimmäinen vaihe liittyy pintavalmistukseen. Se on huolellisesti tasoitettava, koska tulevaisuudessa asennetaan vahvistetut betonipalkit, joiden siirtyminen on epätoivottavaa ja mahdotonta.
 2. Seuraavassa vaiheessa laite on tehty syvennyksiksi (reikiä). Älä unohda, että kun kaivokset ovat valmiita, on tarpeen tiivistää ne soraa.
 3. Nyt voit aloittaa tampingin ja suoran rakentamisen. Tällöin suoritetaan lisäksi maaperän tamping ja lohkojen asennus.

Koko asennusprosessiin liittyy manuaalisia manipulointeja, jotka on tarkoitettu pinnan sovittamiseen, tarkemmin sanottuna sen tasaisuuteen. Kaikkien elementtien vaakasuuntainen tarkkuus ja aksiaalinen asento ohjautuvat mittauslaitteilla. Lasien asennuksen jälkeen on tarpeen varmistaa niiden suojaus mahdolliselta saastumiselta.

Jälleen kerran muistutamme siitä, että esivalmistettujen staattityyppisten alustojen (raudoitettu betoni) päätehtävä on jakaa kuorma tasaisesti rakennuskohteesta koko maaperän pinnalle.

Tältä osin tämäntyyppisen perustan rakentaminen voi olla vain kentällä, jonka ominaisuuksiin kuuluu suuri kantavuus, särky ja kallistuskestävyys.

Asennettaessa on tarpeen tarkkailla kaikkia suositeltuja indikaattoreita pakkasvasteesta sekä puristuslujuudesta. Vain tässä tapauksessa taataan korkea laatu, sekä seinien halkeamien ja muodonmuutosten puuttuminen.

Nyt, kun otetaan huomioon peruslaseja. Vaikka niiden tuotanto on melko monimutkaista, vaatii vahvistamisen ja muottien, se yksinkertaistaa asennusta huomattavasti ja vähentää laitteen taloudellisia kustannuksia.

Tehtaat tuottavat useita tämäntyyppisten säätövaihtoehtoja, jotka eroavat toisistaan ​​kooltaan. Riippuen koosta ja painosta, näiden tuotteiden hinta voi vaihdella 1900-5000 ruplaa.

Stakanny-tyyppiset perustukset teollisuusrakennusten sarakkeiden alle

UNIONIN VALTIONSÄÄNNÖT SSR

MULTILESTI-RAKENNUSTEN INTERFACE-SOVELTAMISESTA KÄYTETTÄVIEN JALOSTUSTARVIKKEIDEN PERUSTEET

Johdanto Päivämäärä 1982-01-01


Neuvostoliiton valtion rakennuskomitean 18.12.1982 antamasta asetuksesta N 202 annettiin käyttöön 1.1.1982.

* TARKISTUS (elokuu 1988) ja tammikuussa 1987 hyväksytty tarkistus 1 (IUS 5-87).

Tämä standardi koskee raskaaseen betoniin perustuvia kerrostettuja betonirakenteita, jotka on tarkoitettu käytettäviksi monikerroksisissa runko-paneelisissa julkisissa rakennuksissa, teollisuusyritysten teollisuuslaitoksissa ja apurakennuksissa, jotka on suunniteltu 1.020-1 / 83, 1.020.1-2c-sarjan rakenteista ja jotka on pystytetty ei-seismisissä ja seismisissä alueilla maaperässä ja pohjavedessä, jossa ei ole aggressiivisia, heikosti ja kohtalaisen aggressiivisia vaikutuksia betonirakenteisiin.

1. Tyypit, perusparametrit ja mitat

1. TYYPIT, PERUSPARAMETRIT JA MITAT

1.1. Säätiöt jaetaan tyyppeihin:

1.2. Alapien muoto ja mitat sekä niiden kulutuksen indikaattorit on kuvattava piirroksessa ja taulukossa.

Vakiokoot 1F12.8; 2F12.9

Vakiokoot 1F15.8; 1F15.9; 1F18.8; 1F18.9; 1F21.8; 1F21.9; 2F15.9; 2F18.9; 2F18.11; 2F21.9; 2F21.11

1 - asennuskierukka

Säätömitat, mm

merkki
betonin lujuus
puristuslujuus

1.1, 1.2. (Modified edition, versio N 1).

1.3. Alapien kantavuus nykyisestä työstä riippuen hyväksytään työpiirustusten mukaan.

1.4. Asennuslenkkeillä valmistetut perustukset.

1.5. Säätiöt tulisi merkitä GOST 23009-78: n vaatimusten mukaisesti.

Sama, tyypin 2F, jonka koko on 1500x1500 mm, korkeus 900 mm, toinen kantavuus, betonin alhainen läpäisevyys:

(Modified edition, versio N 1).

2. Tekniset vaatimukset

2.1. Säätiöt olisi valmistettava tämän standardin vaatimusten ja teknisten teknisten dokumentaatioiden mukaisesti, jotka on hyväksytty määrätyllä tavalla sarjan 1.020-1 / 83 ja 1.020.1-2c työpiirustuksille.

2.2. Perustukset tulisi tehdä teräsmuodoissa, jotka täyttävät GOST 25781-83: n vaatimukset.

2.3.1. Betonin todellisen lujuuden (suunnittelun aikakauden ja karkaisun) on oltava GOST 18105-86 *: n mukaisen vaaditun vaatimuksen mukainen, riippuen taulukossa ilmoitetusta betonin normalisoitumislujuudesta ja betonin lujuuden todellisen homogeenisuuden indikaattorista.
________________
* Asiakirja ei ole voimassa Venäjän federaation alueella. Tehokas GOST 18105-2010, jäljempänä teksti. - Huomioi tietokannan valmistaja.

2.3.2. Säätiön toimittaminen kuluttajalle olisi tehtävä sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut tarvittavan vapautusvoiman.

2.3.3. Betoniperustusten roiskeenkestävyyden on vastattava erityistä rakennushanketta koskevien työpiirustusten mukaista pakkasenkestävää merkintää SNiP 2.03.01-84 * luvun vaatimusten mukaisesti rakentamisen alueen ilmasto-olosuhteista riippuen ja määritelty perustusten valmistuksessa.
_______________
* SNiP 2.03.01-84 peruuntui 01.03.2004 - Tietokannan valmistajan huomautus.

2.3.4. Betoni ja materiaalit betoniperustusten valmistukseen, joita käytetään korroosiota aiheuttavien olosuhteiden yhteydessä, on täytettävä rakennuksen projektin vaatimukset, jotka on kuvattu luvun SNiP 2.03.11-85 vaatimusten mukaisesti ja jotka on määritelty perustusten valmistuksessa.

2.3.1-2.3.4 (Modified edition, versio N 1).

2.3.5. (Poistettu, versio N 1).

2.3.6. Betoninvalmistuksessa käytettävien materiaalien on täytettävä vakiintuneella tavalla hyväksytyt valtion standardit tai eritelmät ja varmistettava tämän standardin mukaisen betonin teknisten vaatimusten noudattaminen.

2.4. Vahvistustuotteet

2.4.1. Vahvistustuotteen muoto ja mitat sekä niiden asema säätiöissä tulee olla työpiirustusten mukaiset.

2.4.2. GOST 5781-82 -luokan A-III mukaista kuumavalssattua teräsbetoniterästä tai GOST 10884-81 * mukaista At-IIIC-luokkaan perustuvaa termomekaanisesti vahvistettua teräsbetonia tulee käyttää perustusten vahvistamiseen.
________________
* Asiakirja ei ole voimassa Venäjän federaation alueella. Tehokas GOST 10884-94. - Huomioi tietokannan valmistaja.


(Modified edition, versio N 1).

2.4.3. Säätiöiden kokoonpanosilmukoiden valmistuksessa tulee käyttää suurten kuumavalssattujen kaistaleiden varusteita tuotemerkkien VSt3ps2 ja VSt3sp2 luokkaan A-I tai tuotemerkin 10GT luokan Ac-II jaksoittaiseen profiiliin GOST 5781-82: n mukaisesti.

2.4.4. Hitsaustuotteiden on täytettävä GOST 10922-75 *: n vaatimukset.
________________
* Asiakirja ei ole voimassa Venäjän federaation alueella. Tehokas GOST 10922-2012, tässä tekstissä. - Huomioi tietokannan valmistaja.

2.4.5. Lujite silmien hitsatut liitokset tulisi tehdä vastushitsauksella. Kaikki tangot ylittävät hitsauksen.

2.5. Säätiön valmistustarkkuus

2.5.1. Säätöjen todellisten mittojen poikkeaminen nimelliskuvista, jotka on annettu työpiirustuksissa, ei saa ylittää millimetriä: