Stakanny-kellarin rakentaminen

Useimmat meistä ovat hyvin tietoisia eri rakenteiden perusteluista, niiden merkityksestä koko rakennelmassa, itseparannusmahdollisuuksista ja korkeista asennuskustannuksista (verrattuna muihin rakennuksen osiin). Mutta kysymykseen siitä, mikä muodostaa stakannogo-tyypin, vain muutamat vastaavat oikein. Tietoja sen tarkoituksesta, rakennustekniikan ominaisuuksista, tyypillisistä asennuskaavioista, näistä tuotteista on koottu usein lukijalle tarjottavassa materiaalissa.

Yksityisellä sektorilla tällaiset säätiöt ovat epäkäytännöllisiä järjestää. Syyt (vaikka vapaan tilan ongelmat, nostolaitteiden vuokraus ja rahat ratkaistaankin) ovat lasi-betonituotteiden merkittävät mitat, näytteiden käytön erityisyys (itse asiassa ne ovat "kapeat profiilit") ja kuormituslaskelmien monimutkaisuus. Mitä tahansa ohjeita ja ohjeita omalle tuotannolleen lukijalle saattaa tulla, se on parempi olla tekemättä, vaan ostaa tehdasversioita sarakkeiden alle. Asiantuntijat korostavat tätä erityistä huomiota, koska näiden tuotteiden pääasiallinen tehtävä on rakenteen "purkaminen".

Se ei ole niin suuri:

1. Massiivisten pylväiden (betoni tai metalli) rakentamisen perusta.

2. Korttien (kellarikerrosten) lattiarakenteiden (tuet) perusteet, joissa aggregaatti sijaitsee. CHP: ssä, ydinvoimalaitoksessa ja muissa laajamittaisissa yrityksissä.

3. Joitakin lasibetonituotteita käytetään aktiivisesti julkisten tilojen rakentamiseen. Esimerkiksi järjestettäessä väliaikaisia ​​maanalainen pysäköintialueita, autotallia, ostoskeskuksia ja vastaavia. Asuinrakennuksissa tällainen säätiö on vähäistä, koska sen lämpöeristys on heikko. Tarvitset korkealaatuista lasin ja pylväiden eristystä, mikä vaikuttaa voimakkaasti lopulliseen työhintaan, puhumattakaan hankintamenosta, kuljetuksesta ja erikoislaitteista / vuokrauksesta, joka on jo mainittu.

4. Siltojen, ylikulkuneuvojen, joidenkin satamarakenteiden rakentaminen.

rajoituksia

Ne liittyvät lähinnä maaperän ominaisuuksiin lasien asennustilanteessa riippumatta niiden tyypistä. Maaperän riskin (jopa teoreettisen) samentumisen vuoksi tällainen säätiö on kielletty asentamasta.

1. Lasituotteiden tyypit ja koot.

Näiden lohkojen eritelmät on määritelty GOST nro 24476: ssa vuonna 1980. Yksityiskohtaisesti kaikki lineaariset parametrit löytyvät taulukon numero 1 asiakirjasta. Betonituotteiden mitat ja niiden käytön erityispiirteet (mittayksikkö - mm).

 • 1F ja 2F - kiinteät perustukset sarakkeille, joiden osuudet ovat 300 x 300 ja 400 x 400.
 • 1FS ja 2FS - kengät komposiitti (lohko) perustuksiin. Kaikki muu on samanlainen.

Monoliittisten stakannyh-emästen valmistuksessa betonipäällysteitä ei ole alhaisempia kuin M200, kuumavalssattujen luokkien A-III tai At-III C teräspalkki (GOST nro 10884: n mukaan vuodesta 1994). Vedenkestävä - B2; näytteiden paino - 2100 - 5800 kg.

2. Säätiöiden raja-arvot.

Lineaaristen parametrien nimet on esitetty kaaviossa.

 • L - 1200-2100;
 • h - 750 - 1050;
 • a1 - 450; 550;
 • a2 - 175; 225;
 • a3 - 260; 410; 560;
 • a4 - 220; 240; 370; 390; 520; 540; 620; 690;
 • a5 - 80 ja 100.

Kaikki betonituotteisiin liittyvä ominaisuus pinottaja-tyyppiselle podolonnikille on se, että niillä on aluksi erityinen aukko mittasuhteisiin soveltuvan tuen asentamiseksi. Tämä yksinkertaistaa jälkimmäisen asennustekniikkaa.

Kaikki symbolit levitetään betonin lateraaliselle pinnalle. Lasien koko on määritelty dm: ssä (korkeus on pyöristetty). Esimerkiksi 1F18.8-1.

Dekoodauspisteet (vasemmalta oikealle):

 • Ensimmäinen on lasin tyyppi.
 • Toinen - (18). Sarakkeen alle sijaitsevan kellarikerroksen mitat ovat 1800x1800.
 • 3. - (8) lasi korkeus. Tässä tapauksessa 750.
 • Neljänneksi (tämä tuote - ensimmäinen).

Perusasennuksen ominaisuudet

Jokainen, joka tuntee pylvästekniikan rakentamisen ohjeet, ei löydä itselleen mitään uutta. Teknologiat ovat periaatteessa samanlaisia.

1. Alueen segmentin valmistelu.

Kuten missä tahansa rakennuksessa, tontti on merkitty. Erityistä huomiota kiinnitetään kuitenkin lasien alla olevien istuinten tasoittamiseen. Valvontaa ei suoriteta "silmällä", vaan tason avulla. Tällainen perinpohjaisuus johtuu siitä, että pylväät aina materiaalista ja tarkoituksesta riippumatta asetetaan aina tarkasti pystysuoraan. Koska kaikentyyppiset lasit poikkeavat tarkkoina mittasuhteina, mukaan lukien tukien reiät, et voi muuttaa viimeksi mainittua muuttamalla asentoaan asennuksen jälkeen.

2. Reikien järjestäminen.

 • Kaivaa tiettyyn kaivoon.
 • Tamping bottom.

Maaperä tiivistetään lisäksi vuodevaatteen menetelmällä (esimerkiksi raunioilla). Ja vain sen vahvin lajike on käytetty - graniitti.

3. Betonituotteiden asentaminen paikalleen.

Lasin laskeminen lasin alla kolonnin alla suoritetaan nosturin avulla. Säätökannattimen kiinnittämisen jälkeen sen vaakasuora asento ohjataan. Tarvittaessa kohdistaminen tehdään samoilla rakeilla. Ja vasta sen jälkeen, kun ne ovat valmiit, rivit poistetaan. Jos saraketta ei ole asennettu välittömästi, sen alla oleva reikä peitetään lasin ontelon saastumisen välttämiseksi.

4. Poista silmät.

Tämä tehdään vasta sarakkeen asennuksen ja luotettavan kiinnityksen jälkeen. Kiinnitys korvakorut leikataan (yleensä "hiomakone"). Aja heitä betoniin, taivuta sivulle on kielletty.

Läheiset tiedot Moskovasta ja alueesta.

Stakanny-mallin perustan sarakkeiden (rakennusvaiheet)

Taloja, joissa on suuri monikerroksinen runko-paneelityyppi, asennetaan useimmiten sarakkeiden alapuolelle.

Toisin sanoen erityisellä sarakealustalla.

Ja niillä on valtava ero monoliittisiin säätiöihin, joita käytetään matalissa rakennuksissa.

Ei ole yllättävää, että tällaista pohjaa käytetään vain teollisessa rakentamisessa, koska tällainen katedraalirakenne on käytännössä mahdotonta elinolosuhteissa ilman erityisiä yksiköitä.

Itse asiassa se on lasitehdasrakenne, joka sijoitetaan kaivoon, ja siihen on jo asennettu vahvistetut pylväät. Ja ne valmistetaan myös tehtaalla.

Mikä on lasi?

Arkielämässä elementtien rakentajat kutsuvat "kengän", koska sen muoto ei ole helppoa. Itse asiassa nämä ovat useita neliön monoliitteja, jotka ohut kuin ne lähestyvät pintaan.

Kaikkien kohteiden perustukset ovat puhtaasti yksilöitäviä ja niiden laskemista johtaa erityinen rakennustoimisto.

Mutta kaikkien pitäisi keskittyä GOST 24476-80: een. on kirjoitettu, että kengän vähimmäisarvo voi olla alemman neliön 120 cm ja korkeintaan 210 cm.

Ne asentavat erikoisbetonipylväät, joissa poikkileikkaus on 30 - 40 cm.

Tässä on toinen lisäys videon artikkeliin:

Eri etuja ovat stakannytyyppisten pylväiden perustana:

 • Ilmiömäinen kuormituskyky;
 • Lähes täydellinen inertti kosteudelle;
 • Asennus toteutetaan mahdollisimman lyhyessä ajassa, mikä edellyttää erityislaitteiden käyttöä.

Miten ne järjestetään?

Useimmiten tällaiset luurangot löytyvät työpajojen rakentamisesta isojen ulkorakennusten, maanalaisten pysäköintialueiden tuotantoon.

Mutta useimmiten rakentamisen aikana monikerroksisten rakennusten kehyssuunnitelma. Se on muodostettu kahdesta pääelementistä: levy, joka on suora luuranko ja podkolonnik, ns. Lasit.

Se on tärkeää! Tällaista säätiötä voidaan käyttää vain siinä tapauksessa, että maa on kestävää tyyppiä, sillä ei ole taipumusta käämitykseen ja kallistumiseen.

Erottamisominaisuudet

Peruslaskenta perustuu siihen, mikä on tuleva luutervankuori ja maaperä, johon rakenne rakennetaan. Tärkein ero tämän säätiön toisista on sen sisältämien elementtien läsnäolo.

Ja ne eroavat sarakkeen korkeudesta, levyjen lukumäärän ja kengän ja sarakkeiden liittämismenetelmistä. Se on viimeinen hetki, joka on sidottu sen materiaalin alle, josta sarake on tehty.

Joten myös metallipylväät ovat kiinnittämättömiä eri tavoin kuin teräsbetonipylväät. Useimmiten teräsbetonipylväät istutetaan kengän päälle käyttämällä betonia, jossa on merkinnät 200 ja 300.

Mitä GOST sanoo tästä?

Tässä asiakirjassa esitetyt päävaatimukset, jotka koskevat pylväiden päällekkäisen tyypin perustamista, ovat seuraavat:

 • Betoniseoksen on oltava merkitty vähintään 200, ja sen on vastattava sen ominaisuuksia;
 • Betonin vedenpitävyys tulisi merkitä B2: llä;
 • Koko rakenteen vesitiiviysraja ei saisi ylittää viittä prosenttia;
 • Valmiit tuotteet voidaan toimittaa rakennustyömaalle vasta sen jälkeen, kun ne saavat tarvittavan voiman;
 • Lujitushihnan luominen on pakollinen prosessi, tangot on peitettävä 30 mm: n paksuisella betonilla;
 • Jos lujitettavuus irtoaa rakenteesta kaatamisen jälkeen, se on vika, jota ei saa käyttää;
 • Rakenteen halkeamat, jotka ylittävät 0,1 millimetrin indeksin, vaativat viallisen rakenteen korvaamista uudella.
 • Jos asennustelineissä on saranoita, ne on katkaistava, mutta ne eivät missään tapauksessa saa ajaa malliin.

Tällaiset luurangot ulkomaille

Edellä kuvattu kenkän ja pylvään asennusmenetelmä käytetään pääosin Neuvostoliiton avaruudessa. Merentakaiset tekniikat ovat hieman erilainen.

Unkarilaiset mieluummin tekevät tällaisen yhteyden konkreettisiin betoniterästeihin.

Amerikkalaiset käyttävät hitsausta metallipalkin kiinnittämiseen tai kiinnittävät kaikki ankkuripultit.

Pulttien ja kehyksen välissä on teräslevy, joka ottaa tiivisteen toiminnan. Mutta japanilaiset perustuvat sarakkeeseen ottamaan hiekka tyyny, joka on kiinnitetty vahvistettu häkki, oikea koko.

Rakennusvaiheet

Jos puhumme metallipylväiden katedraalisuunnittelusta, kiinnittimet suoritetaan vain ankkuripulttien avulla. Pultit ovat erikoisia, jotka on tehty GOST 24379.1-80: n perusteella.

Niiden on noudatettava täysin suunnitteluparametrejä. Sallittu poikkeama - / + 0,02 cm.

Erityisvalvontaan asennettuna on lasin akseleiden ja keskitysakselin suuntauksen indikaattorit, poikkeamien puuttuminen hiekassa kohdistusta ja tukia varten.

Se on tärkeää! Luurangon on sijaittava kokonaan pohjan pohjalla koko sen alueella.

Asennustekniikalla on seuraavat vaiheet:

 • Hyvin valmistelu;
 • Hiekka- ja sora-tyynyjen muodostuminen, sen tamping;
 • Lasin asentaminen nosturiin;
 • Edellisen prosessin kaltainen, mutta jo sarakkeessa. Hän asentaa kengän päälle.

Kiinnitetty tarkennus vain akseliin, jota raidat reunustavat lasin reunasta. Rakennuttajat asettavat ne ennen työn aloittamista minkä tahansa värittömän väriaineen avulla.

Keskimmäinen akseli on ilmoitettava merkkijono, luodin tai lanka ja kynnet. Ja se on akselin sattuma kengässä ja pylvään keskellä, osoittaa oikean asennuksen.

Kuten näemme, rakentaminen on enemmän kuin monumentaalinen. Tämä ei ole yllättävää, sillä esimerkiksi asunnossa, jossa satoja perheitä elää ja heidän elämänsä riippuu siitä, kuinka perustus perustettiin.

Usein tapahtuu, että luuranko rakennettiin puhtaasti projektin mukaan, mutta siinä oli jo virhe. Tulos molemmissa tapauksissa on surullista.

Niinpä tällaisten vakavien ja vastuullisten toimijoiden harjoittajat käsittelevät työstään äärimmäisen vastuullisesti.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Asennetaan stakannytyypin perustukset

Monikerroksisia runko-paneelitaloja on pystytetty erikoispaneelipohjiin. Ne eroavat monoliittisista, jotka on järjestetty vähäisiä rakennuksia varten. Teollisessa rakenteessa heille rakennetaan pinottu tyyppinen säätiö, joka on esivalmistettu rakenne. Se on järjestetty seuraavasti: tehtaalla valmistettu teräsbetonikuppi asennetaan kaivoon, ja siinä on vahvistettu pylväs. Kaikki tuotteet toimitetaan valmiina, mikä lyhentää työaikaa.

Mitä lasi näyttää?

Lasilla, jota kutsutaan yleisesti "kengiksi", on erityinen muoto. Lähes aina se on porrastettu neliö, jossa on laaja pohja ja kapea yläosa. Sarakkeen pohjan mitat lasketaan kullekin objektille erikseen. Niitä ohjataan kuitenkin GOST 24476-80: llä ja niillä on vakiomallinen vähimmäisarvo 1200 mm, korkeintaan 2100 mm. Niille ne ottavat 300 mm: n ja 400 mm: n poikkileikkaukseltaan raudoitetut betonipylväät.

Tämäntyyppisillä alustoilla on seuraavat edut:

 • korkea kantavuus;
 • alhainen vedenläpäisevyysluokka;
 • nopea asennus raskailla koneilla.

Lasipohjan laite

Nykyään sarakkeiden esivalmistetut perustukset on järjestetty tuotantotöihin, tilarakennuksiin ja maanalaisiin parkkeihin. Useimmiten - monikerroksisten runkotyyppisten teollisten rakennusten rakentamiseen. Tärkeää: asennus kellarissa on mahdollista vain pohjaan kestävillä ja huonokuntoisilla alueilla.

Säätiö koostuu seuraavista elementeistä:

Stakannno-tyyppisten perustusten erottamiskykyiset parametrit

Kuormituksesta ja maaperän ominaisuuksista riippuen säätiö lasketaan. Mallit eroavat seuraavissa parametreissä:

 • ala-sarakkeen korkeus;
 • pohjalevyjen lukumäärä (1 tai 2);
 • menetelmä yhdistää pylväs "kengän" kanssa.

Viimeinen parametri riippuu postin materiaalista. Esimerkiksi metallipilarien perustukset erotetaan toisistaan ​​kiinnittämällä pylväs lasiin verrattuna vahvistettuun betonipylvääseen. Vahvistettu betonipylväiden liittäminen "kengän" avulla tapahtuu merkkien M200, M300 betonin avulla. Joten päätti rakentaa Venäjälle.

Muiden maiden kokemus

Muissa maissa rakentajat käyttävät kiinnitysmenetelmiään. Esimerkiksi Unkarissa pylväs on liitetty "kenkään" tuotettujen raudoitustangojen ja betonin avulla. Yhdysvalloissa käytetään metallisuojaputkien hitsaamista tai kiinnitystä ankkuripulttien kanssa. Pohjan ja lasin välissä oleville pultteille on asennettu teräslevy, joka toimii tiivisteinä. Japanissa kengän pohja on hiekkajousi, joka on kiinnitetty sopivan kokoisen teräsbetonilohkon sisään.

Asennus askel askeleelta

Jos esivalmistetut perustukset on järjestetty metallipylväisiin, kiinnitys suoritetaan vain ankkuripulttien avulla. Käytetään erityisiä ankkuripultteja, jotka on valmistettu GOST 24379.1-80: n mukaan. Niiden sijainnin on vastattava suunnittelulaskelmia, ± 2 mm: n poikkeama sallitaan.

Asennus toteutetaan seuraavien parametrien ohjauksessa:

 • keskiakselien lasin akseleiden yhdistelmä;
 • ei poikkeamia hiekan ja tussien tasoituskerroksessa;
 • pohjan on sijaittava pohjan koko alustan pohjalta.
 1. Kuopan valmistus.
 2. Creating hiekka tai sora tyyny, tamping se.
 3. Lasipohjan asennus nosturilla.
 4. Pylvään sijoittaminen (nosturi on pakollinen) ja kiinnitys "kengissä".

Asennus tapahtuu akseleiden sijainnin mukaan, joita merkitään naarmujen avulla lasin reunoilla. Näitä riskejä sovelletaan ennen työn aloittamista pysyvällä maalilla. Keskitysakselit on merkitty merkkijonoilla ja linjalla, tai lanka- ja kynsien avulla. "Kengän" asennuksen aikana on varmistettava, että pohjan ja lasin akselit ovat samassa suunnassa kuin keskiakselit.

Mikä on nauhalevitys kylpy + DIY-asennusohjeeseen

Kylvyn rakentaminen on tehtävä, jonka merkitys ei ole kiistetty yksityisen tai maalaistalon omistajan mukaan.

Tärkein ja tärkein osa työtä on luoda luotettava ja laadukas perusta.

Perusmallin valinta tulevan rakenteen koosta ja materiaalista johtuen.

Useimmat omistajat pysyvät nauhatulostuksessa, yleisimpiä ja suosituimpia vaihtoehtoja.

Harkitse sen ominaisuuksia ja järjestysjärjestystä.

Miksi kannattaa valita nauhan tukikohta kylpyyn

Nauhatalusto on jatkuva betoniliima, joka sijaitsee rakennuksen kaikkien seinien alapuolella.

Se on johtava asema vaihtoehtoisten tapojen rakentamisessa säätiöön useista syistä:

 • Ensinnäkin sillä on suuri kantavuus ja suhteellisen pieni rakennusmateriaalin kulutus. Jos katsomme vertailevaa tarvetta erilaisten alustyyppien materiaaleille, nauhatyyppi edustaa "kultaista keskiarvoa", joka yhdistää kustannukset ja tulokset parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Nauhapohjalla on useita vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat erilaisten rakennusmateriaalien käytön. Rakennuksen aikana käytetään sekä monoliittista betonivalua että elementtivalmisteita (FBS), tiiliä tai kiveä ja muita menetelmiä.
 • Maaperän upotuksen syvyys voi olla joko pienempi tai korkeampi kuin talven jäätymisen taso, minkä ansiosta voit valita parhaan vaihtoehdon riippuen alueen hydrogeologisista olosuhteista.
 • Liuskajohdon ominaisuudet ja ominaisuudet tutkitaan paremmin kuin muuntyyppiset perustukset. Suunnittelu mahdollistaa tarvittaessa korjaustyöt, vedenpitävyys tai muut korjaus- ja restaurointityöt.

Nauhapohjan rakenne on yksinkertainen ja selkeä kaikille käyttäjille. Kaikki nämä ominaisuudet yhdessä määrittävät nauhan ensisijaisuuden ennen muita keinoja luoda säätiö.

Vahvuudet ja heikkoudet

Nauhapohjan etuja ovat:

 • Materiaalien ja työn kustannukset ovat suhteellisen alhaiset.
 • Työn tuotannon nopeus erottaa nauhan muista kiinteistä perustuksista.
 • Nauhan rakenne on yksinkertainen, ja se voidaan luoda myös aloitteleville rakennuttajille.
 • Laakerikapasiteetin ansiosta voit rakentaa rakennuksia useisiin kerroksiin.
 • Rakentaminen on mahdollista erilaisilla, jopa ongelmallisilla maaperityypeillä.

On haittoja:

 • Syvyyden laskemisessa on otettava huomioon maaperätyyppi, joka parhaiten tehdään asiantuntijoiden kanssa.
 • Rakennuksen on suoritettava valmistelu ja huomattava maanrakennus.
 • Castingin jälkeen on tarpeen kestää tietty aika, joka tarvitaan betonin täydelliseen parantamiseen.

Nauhatuloksen haitat määräytyvät sen suunnittelun ja rakentamisen avulla, joten niitä käsitellään rakennusominaisuuksina.

Ne eivät aiheuta perustavanlaatuisia vaikeuksia, ja säätiön hyödylliset ominaisuudet ylittävät huomattavasti negatiivisia pisteitä.

Yleinen asettelu

Puun käyttö on perinteinen tapa rakentaa Venäjän kylpy (6x6 tai 6x4). Palkin ansiosta voit saada vahvoja ja lämpimiä seiniä, joilla ei ole paljon painoa, eivätkä aiheuta liiallista kuormitusta pohjaan.

Tämän ansiosta voit käyttää matalan syvyyden muotoa nauhalevystä, joka vaatii pienempiä maalajeja ja ei tarvitse suurta rakennusaineistoa.

Ainoa valintamahdollisuus on edelleen hydrogeologinen tilanne paikoilla, maaperän koostumus ja muut olosuhteet.

Nauhan kokoonpano toistaa kupin tukiseinien muodon sekä sisäpuoliset seinät, jotka vahvistavat rakenteen ja ottavat suurimman osan kuormista.

Uunin pohja on rakennettu erikseen eikä se ole mekaanisesti kytketty yhteiseen pohjaan.

Jotta voit luoda säätiön, sinun on tehtävä useita teoksia:

 • Sivuston valmistelu. Ylin hedelmällinen maaperäkerros poistetaan, sivustosuunnittelu suoritetaan.
 • Merkintä tapilla.
 • Kaivaa kaivanto.
 • Valmistelut ennen nauhan kiinnittämistä (ns. Jalka).
 • Muottien asennus.
 • Lujittavan häkin luominen.
 • Täytä nauha.
 • Altistuminen, syödä muotti.

maavalli

Maanrakennuksen ensimmäinen vaihe on ylemmän kerroksen poistaminen paikannuksen samanaikaisesta kohdistamisesta (suunnittelusta). Tätä tarkoitusta varten on parasta käyttää puskutraktoria, vaikka pienissä rakennuksissa, jotka sijaitsevat tasaisella alueella, manuaalinen valmistelu on sallittua.

Valmis kohta on merkitty huolella puisten tapien avulla. Ne ovat jumissa kulmassa ja välikohdat, jotka määrittävät tulevan kaivon ääriviivat. Kun merkintä on päättynyt, kaivanto kaivetaan laskettuun syvyyteen.

Kaivettu maaperä poistetaan paikan päällä tai varastoidaan lähellä myöhempää käyttöä varten.

Säätylaukku

Maanrakennuksen päättymisen jälkeen on välttämätöntä luoda irtotavarana (pohja), joka suorittaa tyhjennystoiminnon. Tyyny koostuu yleensä kahdesta materiaalista - jokien hiekasta ja murskatusta kiveistä. Ensiksi täytetään hiekkakerros, jonka paksuus määräytyy alueen hydrogeologisten olosuhteiden ja kaivannon syvyyden perusteella (yleensä 20-30 cm).

Hän on täynnä vettä. Saman paksuisen murskakiven kerros on päällystetty ja kaatunut mahdollisimman varovasti.

Kaadetaan noin 5 cm: n tasoitushiekkakerros, joka on kaadettu veden päällä ja tiivistetty äärimmäisen varovasti.

Kuinka laskea syvyys ja leveys

Säätiön täydellinen laskenta on monimutkainen suunnittelutyö, jota voi käyttää ainoastaan ​​koulutetulle asiantuntijalle.

Sen on suoritettava kattava maaperän tutkimus, laskettava kylvyn paino ilman pohjaa ja sen mukana, otettava huomioon suuri määrä erikoisarvoja, kertoimia ja indikaattoreita.

Ulkopuolisille, joilla ei ole asianmukaista koulutusta ja kokemusta, ei ole mahdollista suorittaa tällaista laskentaa.

Asian käsittely on vetoomus ammattilaisille, jotka ammattimaisesti harjoittavat tällaisia ​​laskelmia. Tämä vaihtoehto on optimaalinen, mutta vaatii tiettyjä käteisinvestointeja.

Toinen tapa on mahdollista - online-laskimia, jotka ovat monissa verkossa. Tämän menetelmän avulla saadut tulokset on kopioitava muilla resursseilla, jotta pystytään varmistamaan saadut tiedot ja ottamaan luotettavat arvot.

Muottien asennus

Luo oma muotosi käyttäen 25-40 mm paksuisia leikattuja levyjä.

On muita materiaaleja, mutta puuta on edullisempaa, halvempaa ja helpompi työskennellä. Lisäksi työlevyjen valmistuttua voidaan käyttää muihin tarkoituksiin.

Levyjen paksuus riippuu nauhan korkeudesta.

Muotti on koottu vaiheittain:

 • Rakenna kilvet. Korkeus on 5-10 cm enemmän kuin nauhan korkeus, levyn pituus määräytyy seinien pituuden tai levyjen koon mukaan.
 • Asenna suojukset kaivannossa. Ne kiinnitetään yhdessä tukinauhojen kanssa, jotka määrittävät tulevan nauhan paksuuden. Ulkopuolella levyt on vahvistettu tukien avulla, jotka eivät salli betonin massan puristaa muotin seinämät ulkopuolelle.
 • Jos suojat ovat alhaiset (enintään 20 cm), rekvisiittaa ei voida käyttää, kiinnittää seinät ulkosivulla.

Asennettu muotti on rakenne, jonka sisäinen tila on konkreettisen nauhan tarkka muoto. Kokoamisen jälkeen kaikki mitat on tarkistettava virheiden poistamiseksi.

Seuraavaksi mitään ei voida vahvistaa, joten kokoonpanoprosessia tulee seurata huolellisesti.

Valitse venttiili ja sen halkaisija

Vahvistuksen valinta on menettely, joka on joka tapauksessa tehtävä itsenäisesti. Jos betonia tai muuta materiaalia voi ostaa valmiina, teippi kehys tehdään paikan päällä, joten sinun on valittava paras vaihtoehto.

Kaksoismuotoja on kaksi:

 • Perinteinen metallipalkki, jossa on uita.
 • Koostumukset, jotka on valmistettu lasikuidusta tai muusta vastaavasta materiaalista.

Komposiittivahvike on 9 kertaa kevyempi kuin metalli. Lisäksi se on halvempi noin 20%, mikä antaa sille merkittävän edun. Mutta metallivarret kykenevät mutkaamaan, mikä lasikuitu ei salli.

Lisäksi lasikuidun betonikerroin betoni on pienempi kuin metallin. Jos kehystä on tarkoitus hitsata, voidaan käyttää vain metallista tyyppiä.

Säätötyynyn kulutus on suuri, joten säästämismahdollisuutta pidetään suurena etuna. Jos kehys on suunniteltu koottavaksi sitomismenetelmällä, eikä sitä tarvitse taivuttaa tankoja, on suositeltavaa käyttää lasikuituputkia.

Kylvyssä suositeltava halkaisija on 10 mm, jos rakenne on suuri - 12 mm.

Pohjan vahvistaminen ja vahvistaminen neulonta

Vahvikotelo on suunniteltu kompensoimaan vetoelimiä, joita nauha havaitsee taivutusjännityksessä. Betoni pystyy helposti kestämään paljon paineita, mutta se ei voi toimia jännitteenä, joten vahvistamisen asennus on välttämätön menettely.

Kehyksen rakenne on spatiaalinen ristikko, jonka pääelementit ovat pituussuuntaiset sauvat. Ne pidetään paikallaan pystysuorilla tankoilla, joiden halkaisija on pienempi ja jossa on sileä pinta. Ne tarvitsevat vain tärkeimpien sauvien tukemista kaatumisaikaan saakka.

Kehyksen kytkentä tehdään hitsatuilla menetelmillä tai neulomalla hehkutetulla teräslangalla. Hitsausta ei aina ole saatavana, ja parittelu antaa rakenteelle jonkin verran joustavuutta, mikä mahdollistaa sen eheyden säilyttämisen pieninä eteneminä.

Parituksen prosessi ei ole monimutkainen eikä vaadi paljon aikaa, mutta osaamista tarvitaan.

Säätiön valu

Hiekka-sementtilaastin kaatamista käytetään. Se voidaan tehdä itsenäisesti, mutta useimmat rakentajat mieluummin käyttävät valmiina laastia, joka tuodaan suoraan tehtaalle sekoittimessa.

On tarpeen käyttää betonilaatuja M 200 tai M 300. Paras vaihtoehto on täyttää koko vyön kerralla, jolloin voit saada kiinteän perustan samoilla ominaisuuksilla koko pituudelta.

Et voi kaataa ainetta yhteen paikkaan, odottaa levyn leviämistä koko nauhan pituudelle. On tarpeen täyttää useita kohtisuorassa olevia kohtia, mikä nopeuttaa työtä ja varmistaa betonin yhtenäisen rakenteen.

Jos betonin valu mistä tahansa syystä keskeytyy yli yhden päivän ajan, sitä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun edellinen osa materiaalista on täysin karkaistu.

Valetun nauhan pinta on tasoitettava säännellä tai lastalla. Kuivaus on tehtävä polyeteenin kerroksen alla, joka kastelee 4 tunnin välein 3 ensimmäisen päivän ajan. Sitten 7 päivän kuluessa kastelusta tuottaa 3 kertaa päivässä.

Muotti voidaan poistaa 10 päivän kuluttua, ja täydellinen kuivaus katsotaan tehdyksi 28 päivän kuluttua.

vedeneristys

Nauhatusperusta on vedenpitävä. Suosituin ja helpoin vaihtoehto on käyttää kuumaa bitumia tai valmiita bitumimastaria, joka ei vaadi esilämmitystä.

Materiaalia käytetään vähintään kahdessa kerroksessa. Käytä usein lisävesieristys ruberoidilla, joka on tiheästi jaettu muottien sisäseiniin ennen kaatamista. Päätehtävänä on varmistaa vedenpitävän kerroksen täydellinen kireys, pohjapintaan sijoitetun materiaalin jatkuvuus ja yhtenäisyys.

Työn lopulliset vaiheet

Työn loppuun saattaminen on se, että pohjusihottimet täytetään maaperällä, tiivistetään ja luodaan betonisokea. Nämä työt suoritetaan tarkastamalla vedenpitävyyden laadun, muut peruselementit.

Ei ole mahdollista kiirehtiä muottipesässä, jotta jätettäisiin aikaa, kunnes betonikerros kovettunut. Tavallisesti sinusit nukahtavat, karsivat materiaalin ja jatkavat seinien ja kattojen rakentamista. Muotti kaadetaan ennen sisustuksen aloittamista.

Hyödyllinen video

Tässä videossa opit kuinka laittaa nauha alikehittyneeksi pohjaksi kylpyyn:

johtopäätös

Kylvyn nauhan pohja antaa vahvuuden, kestävyyden ja pohjan korkean kantavuuden.

Jos haluat myöhemmin rakentaa ylemmän kerroksen, vahvistaa seiniä tai suorittaa muita töitä, jotka lisäävät kuormitusta, niin nauhan kantokykyominaisuudet kestävät sen tuhoamatta.

Nauhapohjan luominen ei ole erityisen vaikeaa, mutta se edellyttää työn organisointia siten, että se poistaa seisokit ja ajan menetykset.

Vakavan VF: n stakannyn perusta

Hinnasto stakanny-tyyppiselle fzh: lle

Yksikerroksisten teollisuusrakennusten, kuten kasvien, energiakompleksien, jalostuslaitosten, rakentamiseen käytetään lasitetun betoniperustuksen perustuksia. Tällaisten rakenteiden ansiosta rakennusten perustus on voimakas ja vahvistettu.

hakemus

Stack-tyyppiset perustukset tarjoavat vahvan kiinnityksen sarakkeisiin täydellisten muuntaja-asemien ja ylimääräisten tilojen rakentamisessa. Tällaisten tuotteiden käyttöä on suositeltavaa myös silloin, kun asennetaan konehuoneiden rämeiden kondensaatiokorvit. Tällaisten rakenteiden rakentamiseen on lisätty vaatimuksia kaikkien osien laadulle.

Tarve jakaa suuria kuormia peruspalkkien ja pylväiden asennusta varten edellyttää lisärakenteiden, kuten lasipohjan, käyttöä. Niiden käyttö mahdollistaa asennuksen helpon ja nopean suorittamisen rakennusten rakentamisen aikana.

Tärkeitä varoitus - stakannye - säätiöitä voidaan käyttää vain alueilla, joilla on vakaa maaperä, lukuun ottamatta alueita, joissa on sakeutta ja turvotus.

Metalli- tai betonipylväs on asetettu "lasiin" ja kiinnitetty lujasti sementtilaastilla.

Laakereiden kantavuus kehittyy rakennusten muodon mukaan.

laji

Alaluokkia on useita. FZH: n vanhan tyyppisen perustan tarkat mitat:

 • VF-1M - mitat: pituus - 90 cm, leveys - 90 cm, korkeus - 110 cm Paino - 1,8 tonnia.
 • VF-14-1 - mitat: pituus - 130 cm, leveys - 130 cm, korkeus 140 cm Paino - 3,75 t.
 • VF-15M-1 - mitat: pituus - 210 cm, leveys - 210 cm, korkeus - 175 cm Paino - 6,7 tonnia.
 • VF-15M-2 - mitat: pituus - 210 cm, leveys - 210 cm, korkeus - 175 cm Paino - 6,7 tonnia.
 • FZh-16-1 - mitat: pituus - 170 cm, leveys - 170 cm, korkeus - 175 cm Paino - 5,5 tonnia.
 • FZh-16-2 - mitat: pituus - 170 cm, leveys - 170 cm, korkeus - 175 cm.
 • FZH-16M-1 - mitat: pituus - 170 cm, leveys - 170 cm, korkeus - 175 cm Paino - 4,88 tonnia.
 • FZH-16M-2 - mitat: pituus - 170 cm, leveys - 170 cm, korkeus - 175 cm Paino - 4, 88 tonnia.
 • FC-17 - mitat: pituus - 170 cm, leveys - 170 cm, korkeus - 70 cm Paino - 3,2 tonnia.
 • VF-17-1 - mitat: pituus - 250 cm, leveys - 190 cm, korkeus - 175 cm Paino - 8, 25 tonnia.
 • VF-17-2 - mitat: pituus - 250 cm, leveys - 190 cm, korkeus - 175 cm Paino - 8, 25 tonnia.
 • FZH-17M-1 - mitat: pituus - 250 cm, leveys - 190 cm, korkeus - 175 cm Paino - 8.05 tonnia.
 • FZH-18M-1 - mitat: pituus - 250 cm, leveys - 250 cm, korkeus - 175 cm Paino - 9, 45 tonnia.
 • FZH-18M-2 - mitat: pituus - 250 cm, leveys - 250 cm, korkeus - 175 cm Paino - 9, 45 tonnia.

Kuten useimmat tämäntyyppiset konkreettiset tuotteet, säätiöihin sovelletaan pakollisia merkintöjä. Merkintä on kirjainten ja numeroiden yhdistelmä, joista jokainen viittaa tuotteen pituuden, korkeuden, kantavuuden ilmaisimien indikointiin. Joissakin tuotemalleissa merkintöjä voidaan täydentää selventävillä tiedoilla.

Tuotanto ja asennus

Lasisiltojen valmistukseen käytetään betonilomakkeita B 15 (M 300) ja B 20 (M 400), jotka on lisätty lisäaineisiin ja jotka lisäävät tiheyden ja pakkasvastuksen koostumusta. Koska "lasin" muotoilun on oltava luonteeltaan erilainen, kaikkien materiaalien vaatimukset lisääntyvät.

Valmiit betonituotteet eivät saisi särkyä, kärsiä vaihtelevista sääolosuhteista, eivät muutu nesteiden vaikutuksesta. Riippuen odotetuista sääolosuhteista ja maaperätyypistä, betonituotannon teknologiat määrittävät seoksen koostumuksen perustusten tuottamiseksi.

Ennen toimitusta asiakkaalle kaikki tuotteet ovat laadunvalvonnan ja teknisten indikaattoreiden mukaisia. On tärkeää tarkistaa betonirakenteen paksuuden indikaattori vahvistuskoteloon. Tekniikan mukaan sen paksuuden tulisi olla vähintään 3 cm. Alhaisemmilla hinnoilla on mahdotonta taata tuotteen kestävyys pohjaveden ja muiden haitallisten tekijöiden vaikutuksesta. Vain todetut betoniperustustat ovat sopivia tuotantolaitosten rakentamiseen.

Jos "lasien" toiminta on suunniteltu vaikeissa ympäristöolosuhteissa, tuotteita voidaan suojata lisäksi erityisillä vedeneristysyhdisteillä. Valmistaja suorittaa käsittelyn.

Alin pylväsrakenteen suurin lujuus on laitteen sisäpuolella oleva vahvikeharja. Koska kestävyysvaatimukset ovat poikkeuksellisia, kehyksen raudoitus on valmistettu yksinomaan korkealaatuisesta teräksestä (AI, A II), joka on ennen ruiskua saanut ruostesuojausta. Vahvikehyksen lisäksi teräs-ohut verkko vahvistetaan.

Jos lopputuotetta tarkkailevalla tekniikalla havaitaan kaikki ulkoiset vikoja (halkeamia, siruja, epätasaisia ​​kulmia, reikiä, vahvistuslumeja), sitä ei saa asentaa ja lähettää romuille. Koska pääkohdat - näiden rakenteiden kuluttajat - ovat lämpö- ja voimalaitoksia, ei ole hyväksyttävää vaarantaa rakennusten luotettavuutta ja niillä voi olla peruuttamattomia seurauksia. Tästä syystä osa-sarakkeiden tuotantoa voidaan suorittaa vain GOSTin mukaan.

Stakannyh-lohkojen perustuksen asennus tehdään nosturin manipulaattorilla, koska niillä on huomattava paino. Yhden yksikön asettaminen (edellyttäen, että nosturin kuljettaja ja kaksi apuväline työläistä työskentelevät yhdessä) eivät saa ylittää puoli tuntia.

Louhinta tehdään tarvittaessa liukuportaalla, ennen kuin rakennustyömaalla selvitetään ylimääräiset roskat ja kasvillisuus. Rakennuksen yhteisen perustuksen tyypistä riippuen kaivot vedetään pistekohtaisesti erillisten lohkojen alle tai nauha kaivaa - kuten tavanomaisen nauhalevyn alapuolella.

Käyttämällä nosturia, kynnys lasketaan reikään ja tasoitetaan paikalla toimivat työntekijät.

Se on tärkeää! Ennen tuotteen asentamista on tarpeen valmistaa "tyyny", joka on valmistettu betonilaatasta, hiekasta tai murskatusta, paikallisen maaperän tyypistä riippuen.

Erityisominaisuudet

Stakanny-kellarin kustannukset ovat suuret, tämä on yksi syy siihen, miksi sitä ei käytetä asuinrakennuksessa eikä yksittäisissä rakennuksissa. Vain suurella asiakkaalla on varaa ostaa lasipohja VF-tyyppiä varten. Soveltamisala teollisuussuunnitelmassa on kuitenkin todella laaja - maatalouden rakennusten, jätevedenpuhdistamoiden, siltojen, hangarien ja varastotilojen, lämpö- ja voimalaitosten rakentaminen.

Kokoonpanonsa, nimittäin tasaisen levyn, ansiosta tuote pystyy tasaisesti jakamaan kuorman koko rakennuksen tukista.

Talon rakentaminen

Rakentaminen tahansa talon tai rakennuksen alkaa rakentaa sen perustan. On olemassa monenlaisia ​​säätiöitä, joista kullakin on omat ominaisuutensa, etunsa ja haittapuolensa. Suosittelemme perehtyä stakanny-kellariin, joka viittaa pylväsnäkymään. Asennuksen ominaisuuksista katsotaan alla.

Sisällysluettelo:

Staka-tyyppinen säätiö: ominaisuudet, käyttötarkoitus

Stake-tyyppiset perustukset johtuvat pylväsperusteista, johtuen niiden samankaltaisuudesta rakentamisessa. Aloitamme tutustumme tähän säätiöön ja sen soveltamisalaan. Stakannyin perusteet:

 • teollisten rakennusten rakentamisessa;
 • maanalaisten autotallien ja pysäköintialueiden rakentamisessa;
 • siltojen rakentamisessa;
 • yksittäisten runkorakenteiden rakentamisen prosessissa (melko harvoin);
 • ydinteollisuuden rakennusten rakentamisessa.

Stakanny-perustuksen rakentavassa koostumuksessa on tällaisia ​​elementtejä:

 • pohja tai pohjalevy, joka on asennettu aiemmin valmistettuun hiekka- ja raakapyyhkeeseen;
 • polvi on lasimainen elementti;
 • sarakkeet - tukirakenteet koko rakennelmalle;
 • betonipylväs - jonka päätehtävänä on pitää teräsbetonipalkki, johon koko rakenne jää.

Kun nämä elementit on liitetty yhteen järjestelmään, saadaan lasipohjan rakenne. Tämä perusta on ominaista pohjan läsnäolo, se on erikokoisia, useimmiten enintään 55 neliömetriä.

On olemassa kaksi vaihtoehtoa: stakannogo-säätiö:

 • esivalmistettu stakannogo-tyyppinen säätiö;
 • monoliittinen stakanny-säätiö.

Ensimmäiselle vaihtoehdolle on ominaista kaltevan pinnan läsnäolo ja toinen vaakataso. Parempi valmistus ja helppokäyttöinen monoliittinen säätö. Lasipohjan jonkin vaihtoehdon tapauksessa monoliittisen pilarin on kuitenkin oltava suurempi lasin suhteen.

Pilari-lasien valmistukseen käytetään betoniliuosta ja vahvistettuja kehyksiä vahvistetulla vahvistusjärjestelmällä. Tämän vuoksi rakenteilla on suuri lujuus ja niillä on pitkä käyttöikä.

On suositeltavaa rakentaa pinottu pohja vain vakaalle maaperälle. Jos maaperälle on tunnusomaista voimakas hehkutus tai tällainen kutistuminen, on käytettävä erilaista perustusta.

Tällaisten perustusten toimintaperiaate perustuu kuormituksen jakamiseen tasaisesti maahan, jolloin saadaan luotettava ja kestävä rakenne.

Stack-tyyppinen säätö - mitat, edut ja haitat

Yksi etu stakannyh säätiöt Huomaa:

 • korkealaatuiset ominaisuudet: tällaisia ​​perustuksia tehdään usein tehtaissa, ja siksi niiden laatu täyttää GOSTin kaikki vaatimukset;
 • helppo asennus on toinen tärkeä etu, valmiin rakenteen asennus tehdään hyvin nopeasti;
 • toiminnan kesto ja säätiön hyvät tekniset ominaisuudet tekevät siitä melko suosittua sen käyttöalueella.

Kuitenkin stakannyh-tyyppisissä säätiöissä on tiettyjä haittoja, joista mainitsemme:

 • tällaisen säätiön valmistuskustannukset ovat suuret, mikä johtuu siitä, että sen rakentaminen vaatii runsaasti betonia, vahvistamista, erikoislaitteita ja työvoimaa;
 • monimutkaisuus kuljettaa valmiin tehtaan säätiö määränpäähän.

Lasipohjien mitat riippuvat rakennustyypistä, jolla ne valmistetaan. Lisäksi raudoituksen määrä ja sen valmistuksen aikana käytetyn betonin laatu riippuvat suoraan pohjan koosta.

Staged-asennustekniikka stakannogo-tyyppi

Lasialustojen suunnitteluun ja rakentamiseen on monia suosituksia. GOST-tyypin stakannyn perustana ovat seuraavat tärkeimmät teknologiset näkökohdat:

1. Säätiön rakentaminen säätiön rakentamiseen. Ennen asennustöiden aloittamista maaperä on merkitty ja tasaava. Varmista kohdistuksen perusteellisuus, sillä tuloksena on oltava täysin tasainen pohja. Betonipalkkeja asennetaan siihen. Pienien epäsäännöllisyyksien läsnä ollessa ne poistetaan nukkumalla maahan hiekalla tai rauniolla. Huomaa, että pinnalle kaadettava hiekkakerros on noin 25-30 cm. Kaikkien osien on oltava samanlaisia. Samaan aikaan hiekkalaatan on oltava asianmukaisesti pakattu erikoislaitteineen. Hiekalla kävellessä ei saa olla jälkiä.

2. Seuraavaksi merkitset säätiön aksiaaliset osat. Tätä varten lanka kiinnitetään napaan, joka on piirretty numeerisen aakkosakselin suunnassa. Kahden akselin leikkauspisteen välillä luodaan linja, joka määrittelee säätiön keskiosan.

3. Aikaisemmin tehtyyn malliin liittyen pinnat osoittavat ääriviivat. Niiden nimeämiseen käytetään kiinnittimiä. Sen jälkeen kaivoja kaivetaan oikeissa paikoissa, hiekkalaatikko laskeutuu alareunaan.

4. Täyttämisen ja kaivojen valmistuksen jälkeen lohkot on asennettu. Suoritettaessa tätä prosessia on tarpeen näyttää mahdollisimman tarkka, koska kaikki elementit on sijoitettava vaakasuoraan. Pinnan tasaisuuden tarkistamiseksi käytä tasoa tai tasoa.

5. Kaikkien elementtien alustavan altistumisen jälkeen ne on suojattu saastumiselta.

Huomaa, että asennusvaiheessa tulee noudattaa erityistä tarkkuutta, erityisesti pakkasvasteen ja voimaa ennen puristusta. Tuloksena olevan perustan laatu ja sen toiminnan kesto riippuvat tästä.

Suositukset stakannogo -tyyppisen mallin valmistamiseksi ja laskemiseksi:

 • työn suorittamisessa käytetään vain korkealaatuista betonia, jonka brändi on yli 200 yksikköä, joten tukipylväät hankkivat tarvittavan voiman niille;
 • epäonnistumatta, pylväät on vahvistettava metallilla, on toivottavaa käyttää raudoitusta korroosionestopinnoitteella;
 • rakenteiden valmistuksessa kosteuden imeytymisen taso ei saa ylittää viittä prosenttia;
 • halkeamat kuivausprosessissa eivät saa olla yli 0,01 cm;
 • sarakeelementtien asentamisen jälkeen kokoonpanotarrat välttämättä poistetaan.

Huomaa, että stakannogo-säätiön asennus tapahtuu vain lämpimällä säällä positiivisessa lämpötilassa. Jäädytetyn maaperän säätämistä ei voida hyväksyä.

Tarjoamme tutustumaan GOSTin vaatimuksiin stakannyh-tyyppisille säätiöille:

 • betonin B2 vedenpitävyys;
 • valmiiden betonilohkojen kuljetus suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betoni on kokonaan kovettunut ja se kerää tarvittavat lujuusominaisuudet;
 • lujitustangot on asennettu epäonnistumatta, samanaikaisesti jokainen tanko on täytetty betonilla, vähintään 3 cm;
 • Jos lohkossa on lujitustangot, jotka olivat alttiina sen toiminnalle, niin tällaisen lohkon käyttö lasipohjan rakentamiseen on kielletty.

Harkitse, että tehtaalla valmistetut betonilohkot ovat laadukkaampia kuin rakennustyömaalla rakennetut rakenteet.

Suorittaakseen stakannogo-tyyppisten säätiöiden asennuksen edellyttävät:

 • hitsaus kone;
 • rakennustaso;
 • ruletti;
 • myllyt;
 • tasoitus;
 • booli.

Esivalmistetun säätiön asennusta ei voi suorittaa manuaalisesti, koska kaikkien työtä on valvottava asiantuntijoiden, jotka vertaavat menettelyä GOSTin kanssa.

Stakannogo-tyyppisen perustuksen valmistusvaiheessa on useita vaiheita. Ensinnäkin pinta on ensin tasoitettu ja tamped. Lisää syvennyksiä on järjestetty, johon betonilohkot asennetaan.

Harkitse, että kun kaivokset ovat valmiita, ne tiivistetään, sora auttaa tässä prosessissa. Tätä seuraa betonipalkkien täyttö- ja asennusprosessi. Palkit on asennettava täysin tasaiselle alustalle, kuten seuraavassa, niiden sijainnin muuttamiseksi ei onnistu.

Geodeettiset työkalut auttavat hallitsemaan pohjan vaakasuuntaista tasaisuutta. Oletetaan, että lasien toteutuksen laatu riippuu säätiön toiminnan kestosta, koska ne jakavat kuorman tasaisesti rakennuksesta. GOSTin kaikkien tekniikoiden ja vaatimusten noudattaminen asennustöiden suorittamisen aikana on avain laadukkaiden säätiöiden hankkimiseen, jotka palvelevat omistajiaan pitkään.

Asennuspaikan valinnan valinta stakanny tyyppi

Jotta viimeistelemättömän rakenteen käyttöaikaa voitaisiin parantaa, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä, joilla valitaan paikka, johon säätiö asennetaan. Jos jostain syystä tämä säätiö ei sovellu sivustoosi, sen rakenne on parempi kieltäytyä.

1. Rakennustyöt on mahdollisuuksien mukaan aloitettava täysin tasaisella pinnalla.

2. Pohjaveden tai vesistöjen läsnäolo paikan läheisyydessä ei ole tervetullut, sillä tulisija edistää talteenottoa, mikä heikentää säätiön toimintaa.

3. Sinun ei pitäisi säästää geologien palveluita, jotta maaperä voidaan tutkia parhaalla mahdollisella tavalla ja erityisesti sen jäätymisen tasolle.

4. Myös metsän lähellä olevan alueen läsnäolo vaikeuttaa työskentelyä.

5. Rakennuksen alussa malli on pakollinen, lopullinen dokumentti kertoo säätiön koon ja sen pohjan ja laskee rakennusmateriaalin määrän.

Pinoaminen säätiöt

Tällaista pohjaa perustana oleva lasi kutsutaan myös kengiksi, koska se on yksilöllinen muoto. Useimmiten tämä säätiön elementti on porrastettu neliö, jolla on laaja pohja ja kapea yläosa. Jokainen rakennuskohde käsittää yksittäisten laskelmien suorittamisen lasin koon mukaan. Nämä parametrit riippuvat ensisijaisesti rakennuksen alueesta, sen painosta ja lattiamäärästä. GOST: ssa määritetty vähimmäisarvo on kuitenkin 1,2 m, ja maksimi on 2,1 m. Teräsbetonipilarien poikkileikkaus on 30, 40 cm.

Esivalmistettujen pylväiden käytön eduista huomataan:

 • korkea kantavuus;
 • matala kosteuden imeytyminen;
 • hyvä jäätymisvastus;
 • asennusnopeus, kun käytetään erikoistuneita teknisiä laitteita.

Lasipohjan pääosat ovat:

 • pohjalevy;
 • elementti lasin muodossa.

Laskelmat perustuksen valmistukselle suoritetaan suhteessa maan tyyppiin. Säätiöllä on useita ominaisuuksia, jotka eroavat toisistaan:

 • lasien korkeus;
 • perusteiden määrä;
 • miten telakkarakenne ja kenkä.

Mitä tulee materiaaliin, josta pylväs on rakennettu, valitaan menetelmä, jolla se on kytketty pohjaan. Yksi yleisimmistä tavoista liittää kenkä ja pylväs on betonoida niitä, kun käytät korkean lujuus versio konkreettista laatua 200 tai 300.

Unkarilaiset rakentajat käyttävät eri tapaa liittää kenkä sarakkeeseen. Ne tuottavat lujittavia sauvoja, jotka yhdistävät ne yhteen. Ankkuripultit tai teräsputket pystyvät liittämään kengän ja pylvään Yhdysvaltoihin. Esirautaisten perustusten rakentamisen aikana, joissa metallipylväät asennetaan, ne on liitetty toisiinsa ankkuripulttien avulla.

Samanaikaisesti pulttien sijaintia hallitsee GOST. Asennuksessa on kiinnitettävä huomiota seuraaviin asioihin:

 • lasin akseleiden ja keskiviivojen vertailu;
 • Täysin tasaisen päällysteen läsnäolo tukikaivoissa ja pohjan pohjalta samanaikaisesti hiekka on painettava huolellisesti;
 • säätiö on perusta koko alueella.

Tärkeimmät prosessit stakanny-kellarin asennusta varten:

 • kuopan valmistus;
 • asentaminen hiekkaan tai sora-tyynyyn, tyynyn koko määritetään erikseen;
 • lasipohjojen asennus; tähän tarkoitukseen käytetään nosturia;
 • pilarin asennus kenkään, suoritetaan myös nosturin avulla.

Pylväiden asennus suoritetaan suhteessa akseleihin, jotka on merkitty lasin päihin. Naarmuuntumisen yhteydessä käytetään pysyvää maalia ja samanaikaisesti niiden järjestely tarkistetaan huolellisesti. Merkitse keskimmäinen akseli auttaa lyijyä ja merkkijonoja tai lankaa kynsien kanssa. Huomaa, että kengän asennusvaiheessa sinun tulee noudattaa täsmälleen aiemmin luotujen merkkien vertailua.

Stack-tyyppinen alusta sarakkeiden alle

Stakanny-tyyppisten perustusten rakentaminen, sarakkeiden asentaminen lasille

Stack Foundation Scheme

Pinottu tyyppinen kellari eroaa sen suunnittelusta, asennuksen monimutkaisuudesta ja kestää suuria rajat kuormituksia.

Lasin muotoisen erikoisen muotoilun ansiosta sitä käytetään pyöreän ja suorakaiteen muotoisen raudoitetun betonin tai metallipilarien asentamiseen, jotka täyttävät GOST 23972-80: n vaatimukset betonityypeille, rakennusmateriaalien valinnalle sekä sallittaville kuormille.

Stakanny-tyyppinen alusta on eräänlainen sarakepohja, jota käytetään teollisuusrakennusten rakentamiseen suurilla korkeuksilla ja leveillä lennoilla osiin.

Suurin etu on rakenne GOST: n mukaisesti ja tukirakenteen vahva lujuus. Haitta on kustannus, mutta se tasoitetaan muiden teknisten ominaisuuksien perusteella.

Lasimassan päätehtävä on siirtää kuormitus laakerilattiasta nauhan pohjan pehmusteeseen, ja se tehdään käyttämällä lujasti asennettuja teräsbetonisia tukia.

Pylvään yläreuna on myös tiukasti liitetty nauhalle tai esikuvioitua grilliin, joka voidaan asentaa jopa korkealle maanpinnasta.

Missä ovat stakannye-säätiöt

Monoliittiset teräsbetonipohjat stakannogo tyyppi

 • Rakentamisen aikana sarake teollisuusrakennukset;
 • Maanalaiset autotallit järjestetään useilla eri tasoilla;
 • Sillan, telineiden ja korkeajännitteisten sähkölinjojen laakeripohjana;
 • GOST-järjestelmän ainoana oikeana vaihtoehtona ydinvoimateollisuuden konehuoneiden, lauhduttimien ja kompressorihuoneiden rakentamisessa;
 • Asennettaessa suurikokoisia kehysrakennuksia löysästi maaperään, joilla on eri kerrostuminen horisontaalisissa suunnissa;
 • Kun rakennuksen luotettavuus on varmistettava seismisesti aktiivisilla alueilla;
 • Jos suunnitellaan teollisuusrakentamarakenteita, joihin on asennettu GOST 23972-80 mukaiset kuormitettavat lattiat 6-9 metrin etäisyydellä.

Tällaisen pohjan rakenteelliset ominaisuudet

Lasipohjan laite

GOST 23972-80: ssa on selkeästi ilmoitettu, mikä on itse lasiseoksen rakenne, sallitut parametrit ja kuormat sekä pohjan koon ja lujuuden tyyppi. Yleensä se koostuu useista esivalmistetuista elementeistä:

 • Monoliittinen tukipatja, joka on suurikokoinen pyöreä tai suorakulmainen, käsitelty vedeneristyksellä. Tyyny voidaan tehdä tehtaalla tai tehdä oikealla paikalla, asennettu kiinteälle hiekalle ja sora-tyyny;
 • Teräsbetonipidike laipan keskellä;
 • Kiinteät ja paksut teräsbetoni- tai metallipylväät, jotka on asennettu lasisiin;
 • Betonipylväs, jolla on tukeva betonipalkki. Jo palkki on tulevan rakenteen tukirakenteita. Tämä on eräänlainen pylväsrakenne, joten pylväät voivat olla eri pituisia, mutta yläreuna on välttämättä tarkasti vaakasuora.

Itse betonilaatta, riippuen kuormituksesta, tulee olla 12 - 52 neliömetriä. Se tapahtuu joukkueen ja monoliittien kanssa, ja esivalmistetuilla rakenteilla on kalteva pinta ja monoliittinen - horisontaalinen.

Yleensä teollisuudessa useammin ne käyttävät monoliittista rakennetta, joka on helpompi asentaa, pystyttää nopeammin ja vaatii vähäisemmät kustannukset koneistetuille laitteille. Lasia voidaan tehdä monoliittisesti siihen liittyvän laudan tai raudoituksen kanssa, paljon riippuen maaperän ominaisuuksista rakennustyömaalla ja itse rakennuksen kuormituksista. Kaikki lasit ovat vahvistetut vaaka- ja pystysuorat vahvikkeet, liitoselementit ovat jäykkiä. Stakannyen perustukset asennetaan vakaan maaperän päälle, mikä mahdollistaa kerroksen kerroksen muodonmuutoksen suurella alueella.

Levytys- ja lietemäisillä maaperillä lasirakenteita ei voida käyttää vaikutuksen epätasaisuuksien perusteella eri paikoissa sijaitsevaan pohjaan.

Lasialapien nimikkeistö GOST 23972-80 mukaisesti

FZh18-m-2 ja FZh-1m -brändejä käyttävät monoliittiset staattilevyt käytetään erityisesti yhdistetyyppisten teräsbetonipilarien asennukseen. Lasin osa on vastaavasti 700-500 ja 300-300 mm käytettyjen betonilevyjen valmistuksessa lujuudella B15 ja pakkasenkestävillä F50.

Levyn ulkopinta käsitellään myös usealla kerroksella orgaanisella muovisella vedenkestävyyskerroksella, joten vedenkestävyys on W2-W8: n sisällä.

Staka-tyyppinen säätiö: tekniset vaatimukset GOST 23972-80: n mukaan

Neuvostoliiton sosialististen tasavaltojen unioniin liittyvä valtion standardi vahvisti betoniperustuksia parabolisille alustoille GOST 23972-80 tekniset tiedot

 • Betonibrändi on vähintään M200 B2;
 • Rakenteiden asennus vasta saavuttuaan vaaditun betonivahvuuden;
 • Veden imeytymisen taso on enintään 5%, on mahdollista saavuttaa indikaattori vedenpitävyyden avulla;
 • Kova vahvike kaikissa vöillä;
 • Betonikerroksen paksuus vahvikkeen ympärillä on vähintään 3 cm;
 • Betonin halkeamien paksuus on enintään 0,1 mm;
 • Asennussilmukoiden täydellinen poistaminen hiomakoneen avulla, iskunvaimennus on ehdottomasti kielletty;
 • Armours in the nude alustalla ei pitäisi olla.

Stakannogo-mallin perustana on melko kallis asentaa, koska se käyttää voimakkaita paksuja liittimiä, muottia ja monimutkaista vedenpitävyysjärjestelmää. Nyt GOSTin mukaan voit ostaa useita kokoisia lasipohjia:

Koot, mm (DKhVhSh)

Stakanny-emästen edut ja haitat

 • Koska lasirakenteet valmistetaan vain tehdasolosuhteissa GOSTin vaatimusten mukaisesti, ne eroavat toisistaan ​​suurella lujuudella ja luotettavuudella.
 • Voit rakentaa säätiön lyhyessä ajassa;
 • Kestää raskaita kuormia.

Tällaisten perustusten haitat ovat myös haitat, kuten tuotteiden kustannukset, niiden suuri massa ja tarve käyttää tehokkaita rakennusmateriaaleja.

Loppujen lopuksi stakannyen esivalmistetuilla rakenteilla on suuri massa ja koko, joten monimutkaisia ​​kuljetuksia rakennustyömaalle.

Lasin perustusten rakentaminen

Stacked esivalmistettu säätiö

On tarpeen rakentaa tällaiset perustukset vain tiukasti olemassa olevan GOSTin suositusten ja asiantuntijoiden valvonnan mukaisesti. Liukuportaiden kokoonpanon tekeminen ei ole vaikeaa, jos se noudattaa olemassa olevaa tekniikkaa.

 1. Yksittäisten monoliittisten tai esivalmistettujen levyjen laskeminen tulevalle säätiölle. Jos kiinnität huomiota tällaisen levyn viiltoon, voit kiinnittää huomiota levyyn ja lasia ympäröivään lujittavan tangon monimutkaiseen järjestelmään. Jokainen vahvistusverkon elementti lasketaan erikseen, kuten lasin leveys. Ja levyillä on jo pitkien, leveä ja paksujen vakiomitat.
 2. Pinnan esikäsittely. Ensin sinun on tyhjennettävä rakennuspaikan alue, suoritettava merkintä ja kohdistaminen. Kohdistus tapahtuu sillä perusteella, että teräsbetonilaatan siirtäminen on mahdotonta. Sen vuoksi pinnan on oltava ihanteellisesti tasainen, eikä GOST: n mukaan saa olla enemmän kuin 1-1,5 astetta. Jos pinta on liian epätasaista, hionta sallitaan, sen pinnan on oltava vähintään 30 cm pohjan pohjan yläpuolella.
 3. Tulevan säätiön akselien merkintä suoritetaan. Tee tämä tekemällä kova lanka tai teräskaapeli kokoonpano obnovka ja laita lukko suuntaan kirjain ja kohtisuorat akselit. Kaikki liitäntäkohdat ja merkinnät on selkeästi osoitettu tällaisen pohjan suunnittelussa, ja välissä olevien liitäntäpalkkien pituudet on selvästi osoitettu.
 4. Sitten tulevan säätiön ääriviivat piirretään ja kaivannot kaivataan ennalta määrätylle syvyydelle. Kaivosten pohjalla on hiekka- ja sora-alusta, se kostuu ja särkyy.
 5. Kun kaikki valmistelut on tehty, betoniterästen asennus alkaa. Se tehdään tarkasti GOST: n mukaan, ja horisontaalista ja vertikaalista tarkkuutta noudatetaan. Lohkojen asennuksen jälkeen suoritetaan rakenteen monimutkainen vahvistus ja lasin avoimessa tasossa tukirakenteen sauvojen vaakasuora ja pystysuora leikkaus.
 6. Lohkojen asennuksen jälkeen sinun on odotettava, kunnes betoni on saavuttanut brändinvoimakkuuden ja aloita pilarien asentaminen tukirakenteille.

Stakannyn pohjan vedeneristys

Vedeneristysmateriaali rullina

Kun otetaan huomioon, että lasipohjan perustus on betonista, se väistämättä romahtaa pohjaveden vaikutuksen vuoksi. Sen vuoksi on tarpeen tehdä vedeneristys suorakaiteen muotoisten levyjen ulkoreunaa pitkin. Kuinka tehdä vedeneristyslaatat?

 1. Ensin sinun on puhdistettava perusteellisesti pohjan pinta saastumiselta ja tasolta nestemäisellä betoniliuoksella.
 2. Levitä sitten kerros bitumiä tai muuta vettähylkivää voiteluaineesta puhtaalle pinnalle ja odota muutama tunti kuivua.
 3. Tiivistetään kaikki liitokset mastiksin tai nestemäisen hartsin avulla, jotta voidaan muodostaa kerros katemateriaali;
 4. Joissain tapauksissa on sallittua kattaa vedenpitävyys useissa kerroksissa, erityisesti jos maaperälle on ominaista pohjavesien korkeat esiintymistiheydet.

Jos rakennat stakannyh-tyyppisiä säätöjä tiukasti GOST-standardien mukaisesti, tee oikea asennus ja käytä vain tehdasvalmisteisia betonituotteita, jonka jälkeen pohja on vahva ja kestää valtavia kuormia. Sinun ei pitäisi rakentaa sitä "silmällä", täältä tarvitset selkeän ja oikean laskennan jokaisesta elementistä, enintään kantolevyn upotuksen syvyyteen asti.

Stack-tyyppiset perustukset sarakkeiden alle

Stakanny-mallin perustana on laite, jonka pohjana on sarake (metalli- tai teräsbetoni). Se kuuluu erilaisiin pylväsluonteisiin perustuksiin. Juuri stakannno-tyyppiset rakenteet sarakkeiden alla, jotka erottuvat suurella lujuudella.

Stack-tyypin yläosaa ei voida täyttää betonilla, vaan se kerätään erillisistä valmiista palasista.

Lasin tehtävä on lievittää toimintaa.

Pohjimmiltaan hänen tehtävänsä on sama kuin liuska-säätiön tyyny. Näillä tyypeillä (nauha ja stakanny) on eroja. Tärkein on, että monoliittinen tai esivalmistettu pylväs sijaitsee lasin yläpuolella.

Yksinkertaisesti sanottuna sen yläosaan ei kohdisteta betonin kaatamista, ja se suoritetaan valmiin rakenteen avulla (esivalmistettu). Katsotaan nyt tarkemmin kaikkia ominaisuuksia ja parametreja, jotka luonnehtivat stakanny-tyypin perustan.

teollisuusrakenteet

Laitteen laite stakannogo tyyppinen säätiö.

Pylväiden lasien valmistus tehdään betonilla ja vahvistetulla vahvistusjärjestelmällä. Tästä johtuen näiden tyyppien käyttöikä on korkeampi. Staka-tyyppistä perustusta ei ole tarkoitettu yksittäiseen rakennukseen. Sen tarkoitus on teollisuuslaitosten ja siltojen rakentaminen.

Toinen tärkeä seikka: tällaista pohjaa sarakkeiden alle ei voida tehdä sellaisella pohjalla, jolla on lieventävä tai kiihottava merkki. Tämäntyyppisin käyttö on metalli- tai teräsbetonipylväiden järjestely, jonka asennus tehdään erityisellä lasilla, jonka jälkeen kiinnitys suoritetaan.

Jos puhumme perusvaatimuksista, ne mainitaan GOST 23972-80: ssä. Näitä ovat:

 • betonin valmistuksessa käytettävien tuotteiden on oltava merkin 200 mukaisia ​​ja veden läpäisevyyden ominaispiirteet - merkki B2;
 • betonirakenteen veden imeytymisen tunnusmerkki ei saisi olla korkeampi kuin 5%;
 • valmiiden tuotteiden toimittaminen on mahdollista vain betoniryhmän jälkeen vetolujuuden vuoksi;
 • vahvistus perustuksen valmistuksessa on edellytys, kerroksen paksuus raudoituksen ympärillä ei saa olla alle 3 senttimetriä;
 • lopullisen rakentamisen paljas vahvistaminen pidetään avioliittona, näiden tuotteiden käyttö on ehdottomasti kiellettyä;
 • että betonituotteen sisältämät halkeamat, joiden arvo ylittää 0,1 millimetriä, edellyttää korvaamista korkealaatuisemmalla näytteellä;
 • kun rakennustyöt tehdään, tuotteen kiinnityslenkit poistetaan siististi, eikä niitä saa kuljettaa betonirakenteeseen.

Katso myös: Kuinka tehdä lattialaattoja itse

Stack-tyyppiset perustukset sarakkeiden alle

Stakanny-mallin perustana on laite, jonka pohjana on sarake (metalli- tai teräsbetoni). Se kuuluu erilaisiin pylväsluonteisiin perustuksiin. Juuri stakannno-tyyppiset rakenteet sarakkeiden alla, jotka erottuvat suurella lujuudella.

Stack-tyypin yläosaa ei voida täyttää betonilla, vaan se kerätään erillisistä valmiista palasista.

Lasin tehtävä on lievittää toimintaa.

Pohjimmiltaan hänen tehtävänsä on sama kuin liuska-säätiön tyyny. Näillä tyypeillä (nauha ja stakanny) on eroja. Tärkein on, että monoliittinen tai esivalmistettu pylväs sijaitsee lasin yläpuolella.

Yksinkertaisesti sanottuna sen yläosaan ei kohdisteta betonin kaatamista, ja se suoritetaan valmiin rakenteen avulla (esivalmistettu). Katsotaan nyt tarkemmin kaikkia ominaisuuksia ja parametreja, jotka luonnehtivat stakanny-tyypin perustan.

teollisuusrakenteet

Laitteen laite stakannogo tyyppinen säätiö.

Pylväiden lasien valmistus tehdään betonilla ja vahvistetulla vahvistusjärjestelmällä. Tästä johtuen näiden tyyppien käyttöikä on korkeampi. Staka-tyyppistä perustusta ei ole tarkoitettu yksittäiseen rakennukseen. Sen tarkoitus on teollisuuslaitosten ja siltojen rakentaminen.

Toinen tärkeä seikka: tällaista pohjaa sarakkeiden alle ei voida tehdä sellaisella pohjalla, jolla on lieventävä tai kiihottava merkki. Tämäntyyppisin käyttö on metalli- tai teräsbetonipylväiden järjestely, jonka asennus tehdään erityisellä lasilla, jonka jälkeen kiinnitys suoritetaan.

Jos puhumme perusvaatimuksista, ne mainitaan GOST 23972-80: ssä. Näitä ovat:

 • betonin valmistuksessa käytettävien tuotteiden on oltava merkin 200 mukaisia ​​ja veden läpäisevyyden ominaispiirteet - merkki B2;
 • betonirakenteen veden imeytymisen tunnusmerkki ei saisi olla korkeampi kuin 5%;
 • valmiiden tuotteiden toimittaminen on mahdollista vain betoniryhmän jälkeen vetolujuuden vuoksi;
 • vahvistus perustuksen valmistuksessa on edellytys, kerroksen paksuus raudoituksen ympärillä ei saa olla alle 3 senttimetriä;
 • lopullisen rakentamisen paljas vahvistaminen pidetään avioliittona, näiden tuotteiden käyttö on ehdottomasti kiellettyä;
 • että betonituotteen sisältämät halkeamat, joiden arvo ylittää 0,1 millimetriä, edellyttää korvaamista korkealaatuisemmalla näytteellä;
 • kun rakennustyöt tehdään, tuotteen kiinnityslenkit poistetaan siististi, eikä niitä saa kuljettaa betonirakenteeseen.

Käyttöalueet

Suosituimmat sovellukset ovat seuraavat toimialat:

 • teollisuusrakennusten rakentaminen, erityisesti sarakkeiden rakentaminen;
 • ydinteollisuudessa ja itsenäisissä voimalaitoksissa 3 kW asennettaessa telineitä kellarin tyyppisten kondensaattoreiden konehuoneeseen.

Katsotaan nyt, mitä etuja pinnoitettujen pylväiden rakentamiseen on pinottu. Seuraavassa on joitain niistä:

Stakannno-tyyppisen perustuksen asennus on melko yksinkertainen, mikä säästää aikaa rakennustyöhön.

 • tehdasvalmistus eroaa laadusta suoraan valmistuspaikalta;
 • näillä raudoitetuilla betonituotteilla on kaikki tarvittavat ominaisuudet ja ominaisuudet, joita ilman on välttämätöntä teollisten rakennusten ja muiden esineiden rakentamisessa;
 • helppo asennusmenetelmä;
 • säästää aikaa laitteen asennustyön toteutuksessa.

Mitä puutteista on, se johtuu tarpeesta käyttää erityisiä raskaita laitteita rakentamisen aikana, suhteellisen korkeaan hintaan sekä tarvetta toimittaa yksittäisiä tuotteita valmistajalta.

Jos katsomme työkalun tarvitsemaa työkalua, ne ovat:

 • tasolla;
 • tasolla;
 • punssi;
 • Bulgaria;
 • hitsaus kone;
 • mittanauha ja muut, jotka voivat olla käyttökelpoisia tietyissä olosuhteissa (esimerkiksi harja, kun likaiset).

Asennusominaisuudet

Sarakkeen alla valmistetut stakannno-tyyppiset monoliittiset perustukset asennetaan pakolliseen tiukkaan valvontaan varmistaen kaikkien valtion standardien vaatimusten noudattamisen. Tällaiset raudoitetut monoliittiset perustukset kulkevat läpi useita tärkeitä vaiheita rakentamisprosessissa.

 1. Ensimmäinen vaihe liittyy pintavalmistukseen. Se on huolellisesti tasoitettava, koska tulevaisuudessa asennetaan vahvistetut betonipalkit, joiden siirtyminen on epätoivottavaa ja mahdotonta.
 2. Seuraavassa vaiheessa laite on tehty syvennyksiksi (reikiä). Älä unohda, että kun kaivokset ovat valmiita, on tarpeen tiivistää ne soraa.
 3. Nyt voit aloittaa tampingin ja suoran rakentamisen. Tällöin suoritetaan lisäksi maaperän tamping ja lohkojen asennus.

Koko asennusprosessiin liittyy manuaalisia manipulointeja, jotka on tarkoitettu pinnan sovittamiseen, tarkemmin sanottuna sen tasaisuuteen. Kaikkien elementtien vaakasuuntainen tarkkuus ja aksiaalinen asento ohjautuvat mittauslaitteilla. Lasien asennuksen jälkeen on tarpeen varmistaa niiden suojaus mahdolliselta saastumiselta.

Jälleen kerran muistutamme siitä, että esivalmistettujen staattityyppisten alustojen (raudoitettu betoni) päätehtävä on jakaa kuorma tasaisesti rakennuskohteesta koko maaperän pinnalle.

Tältä osin tämäntyyppisen perustan rakentaminen voi olla vain kentällä, jonka ominaisuuksiin kuuluu suuri kantavuus, särky ja kallistuskestävyys.

Asennettaessa on tarpeen tarkkailla kaikkia suositeltuja indikaattoreita pakkasvasteesta sekä puristuslujuudesta. Vain tässä tapauksessa taataan korkea laatu, sekä seinien halkeamien ja muodonmuutosten puuttuminen.

Nyt, kun otetaan huomioon peruslaseja. Vaikka niiden tuotanto on melko monimutkaista, vaatii vahvistamisen ja muottien, se yksinkertaistaa asennusta huomattavasti ja vähentää laitteen taloudellisia kustannuksia.

Tehtaat tuottavat useita tämäntyyppisten säätövaihtoehtoja, jotka eroavat toisistaan ​​kooltaan. Riippuen koosta ja painosta, näiden tuotteiden hinta voi vaihdella 1900-5000 ruplaa.