Opas itse-kaatamalla talon perustan

Jotta perustus voitaisiin tehdä oikein, sinun on tutkittava huolellisesti rakenteiden tyypit ja niiden ominaisuudet. Maanalaisen osan rakentaminen suoritetaan seuraavin vaatimuksin:

 • taloudellinen toteutettavuus;
 • luotettavuus;
 • vahvuus;
 • kestävyys;
 • vakautta.

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, sinun on tehtävä maaperän tutkimus. Oikean perustan valintaan vaikuttavat talon kokonaispaino, maaperän lujuusindikaattorit ja pohjaveden taso. Tekniikan kunnioittaminen ja rakentaminen säätiö toimii pitkään eikä aiheuta ongelmia käytön aikana.

Valmisteleva vaihe

On syytä aloittaa akseleilla tai poraamalla. Tapahtuman päätavoite on selvittää, mitkä maaperät sijaitsevat paikan päällä sekä tietää pohjaveden esiintymistiheys. Säätiö on asetettava säännön noudattamiseen: ainoa merkki on oltava vähintään 50 cm veden horisontin yläpuolella.

Miten tehdään maaperän tutkimus? Voit tehdä tämän käyttämällä kahta tapaa:

 • kaivosten fragmentti (syvät kuopat, suunnitelman mitat ovat yleensä 1x2 m);
 • manuaalinen poraus.

Ensimmäisessä tapauksessa pitää maaperä kuopan seinissä. Tarkista myös, ettei vesi ole mennyt pohjasta. Toisessa vaihtoehdossa tutkitaan työkaluterän maata.

Kun olet päättänyt, millaista maaperää on sivustossa, sinun on löydettävä sen lujuusominaisuudet. Tämä voidaan tehdä käyttämällä erityisiä taulukoita.

Erilaisten maametallien kantavuustaulukko

Talon säätiön kustannukset voivat olla jopa 30 prosenttia koko rakennuksen arvioista. Kustannusten ylitysten välttämiseksi sinun on tehtävä laskelma, jonka avulla voit löytää optimaaliset suunnitteluparametrit, jotka samalla takaavat vähimmäiskustannukset, kestävyyden ja luotettavuuden. Voit käyttää online-laskentaa avuksesi.

Säätiön tyypit

Säätiön tee-se-itse rakentaminen edellyttää useiden teknologioiden käyttöä:

Pilarin kannattimille on ominaista alhainen kantavuus. On mahdollista rakentaa monoliittisia pylväitä tai koota ne kompaktiksi betonilohkoiksi. Molemmat vaihtoehdot ovat hienoja tehdä omia käsiinsä.

Palo perustus talon on kolme tyyppiä:

 • (sitä ei suositella yksityisille rakennuksille, koska tarvetta houkutella laitteita);
 • tylsää (sopii tiilen tai betonitehtaan rakentamiseen);
 • ruuvi (ihanteellinen kevyisiin puurakenteisiin).

Piles voi vähentää maanrakennusten määrää. Kaivetta tai kaivausta ei tarvitse kaivata, jotta maasta viedään paljon maata. Tämän laadun ansiosta tällainen säätölaite on erittäin taloudellinen valinta. Tärkein haittapuoli on mahdottomuus varustaa kellarissa tai maan alla apuvälineille. Rakenteen kellari on tässä tapauksessa suljettu koristeellisilla materiaaleilla.

Toinen paalujen etu on mahdollisuus käyttää niitä suolla alueella. Vaikka pohjaveden pinnan taso on lähellä maata, tuet tarjoavat tarvittavan kantavuuden.

Seuraava vaihtoehto on nauha. Se voidaan tehdä monoliittiselta tai lohkolta. Toinen vaihtoehto on järkevä käyttää massarakentamiseen. Ribbon säätiö on:

 • upotettu (rakennuksiin, joissa on kellari, tiili- ja betonirakenteet);
 • matala syvyys (puiset ja kehysrakennukset);
 • ei ole haudattu (teknologia kaatamalla perustan pienten rakennusten kiinteälle pohjalle).

Ennen kuin teet nauhan, tarkista pohjaveden taso ja noudattaa sääntöä, jonka mukaan pohja ei saa olla alle 50 cm: n etäisyydellä pohjaveden horisontista. Muussa tapauksessa kellari pystytään todennäköisesti tukemaan, jolloin alustan tukikapasiteetti ja rakennuksen tukijalan materiaalien tuhoutuminen vähenevät.

Mitä tehdä korkea GWL? Jos rakennus on tehty tiilestä tai kivestä riippumattomasti, ruuvipallot eivät toimi, ja varttuneelle vedelle on tehtävä veden alentaminen. Erinomainen vaihtoehto olisi täyttää laatta pohja. Tällöin tehdään haudattu tai hieman haudattu pohja. Levyn paksuus on kuormituksesta riippuen keskimäärin 300-400 mm.

Kuinka kaataa talon perusta

Monoliittinen säätiö - paras vaihtoehto yksityisille asuntoille. Tässä tapauksessa asennus voi merkittävästi säästää rakenteiden kuljetusta ja asennusta. Ei tarvitse palkata nosturia asentamaan elementtejä suunnitteluasentoon tai KAMAZin betonielementtien ja -laattojen kuljetukseen.

Monoliittiset perustukset voidaan valmistaa esivalmistetusta betonista tai voit vaivaa ratkaisun itse betonisekoittimella. Ensimmäinen vaihtoehto on suositeltava. Tosiasia on, että käsityön olosuhteissa on erittäin vaikea noudattaa koostumuksen mittasuhteita. Tehdasvalmisteiselle betonille tällainen takaaja on passi, jossa todennetut materiaali-indikaattorit on ilmoitettu.

Tee materiaali itse tekemällä puhdas vesi, sementti, hiekka ja murskattu kivi (tai sora). Ne sekoitetaan toisiinsa tarkasti noudattamalla mittasuhteita, jotka riippuvat siitä, mitä konkreettisia merkkejä tarvitset. Jos lisäät hiekkaa tai soraa koostumukseen kuin tarvitaan, rakennuksen tukiosan vahvuus kärsii.

Taulukko mittasuhteista betonin valmistuksessa

Jotta voit kunnolla täyttää säätiön, sinun on tutustuttava betonin perusohjeisiin:

 • Betoni on kaadettava kerrallaan enintään 1,5 tunnin välein. Jos teet pitkät tauot työstä, liuos tarttuu ja betonisulku muodostuu, mikä heikentää rakennetta. Teknologia mahdollistaa horisontaalisten liitosten tekemisen, kun se on ehdottoman välttämätöntä. Monoliittisen perustuksen pystysuuntaisten saumojen rakentamista ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa talon tuki ei pysty vastustamaan maaperän muodonmuutoksia.
 • Betonin luokka valitaan tuen tyypistä riippuen. Pylväs- tai paalusäätiölle on luokka B 15. Hihnalle tarvitaan B 15-B 22.5-merkkejä. Talonrakennuksen rakentaminen laattojen avulla edellyttää betonilaatua B 22.5 tai B 25.
 • Kaatumisen jälkeen materiaalin on vahvistettava. Keskimäärin kestää 28 päivää. Rakennustöitä voidaan jatkaa 70% brändinvoimakkuuden jälkeen.
 • On parempi tehdä työ lämpimällä ja kuivalla säällä. Ihanteellinen keskimääräinen päivittäinen lämpötila betonin kovettumiselle on + 25 ° С. Alle + 5 ° C: n lämpötilassa materiaali ei käytännössä jääty. Normaaliin kovettumiseen käytetään tässä tapauksessa erityisiä lisäaineita ja lämmitystä.
 • 1-2 viikon kuluttua betonista tulisi huolehtia. Se kostuttaa pinnan vedellä.
 • Seoksen itsesekoittuminen vaatii sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä (soraa) ja puhdasta vettä. Mittasuhteet riippuvat lujuusluokasta. Tehtaalta materiaali toimitetaan kuorma-autossekoittajalla - sen avulla voit pidentää ratkaisun käyttöikää ja toimittaa sen suhteellisen pitkiä matkoja pitkin.

Miten täyttää säätiö? Yleensä työ suoritetaan tässä järjestyksessä:

 1. muottien ja lujitushihnan asennus;
 2. asennus vedenpitävästä materiaalista muottipesässä;
 3. betonin kaato;
 4. sen tiivistyminen värähtelemällä tai tarttumalla;
 5. betonin hoito;
 6. purkaminen (tarvittaessa).

Betonipumpun tilaaminen on suositeltavaa betonisekoittimen ja betonisekoittimien nopeaan suoritukseen. Tämä tekniikka on yleensä betonin valmistajien käytettävissä. Tällöin vaaditaan liikkuvuutta varten konkreettisia sekelaatuja luokkiin P3 tai P4. Muuten tekniikka hajoaa.

Askel askeleelta ohjeet kaistaleetimen kaatamiseksi

Betonointia pidetään monoliittisen nauhan esimerkissä. Jotta rakennuksen tukiosa voidaan avata, on tarpeen merkitä rakennuspaikka. Voit tehdä tämän käyttämällä räystä ja rakennekaapelia. On tarpeen näyttää nauhan reunat.

Merkinnän jälkeen suoritetaan maaperän kehittyminen. Kellarin puuttuessa riittää kaivamaan kaivantoa. Sen pohjalla sinun täytyy tehdä hiekka tyyny. Se suorittaa useita toimintoja:

 • maanpinnan tasoitus;
 • jäätymisen estäminen;
Kaivannon reunoilta tulisi mennä täsmälleen pitsiin

Seuraava vaihe on muottien asennus. Tässä ominaisuudessa arvioinnissa käytettyä materiaalia käytetään: levyt (irrotettava tyyppi) tai laajennettu polystyreeni (ei irrotettava). Toinen vaihtoehto tekee toiminnon paitsi betonin kaatamista varten myös rakennuksen maanalaisen osan eristämiseksi. Kun asennat muottiin, nosta jalusta haluttuun korkeuteen.

Seuraavaksi koota vahvistushyöt. Nauhatyypissä työtangot on järjestetty vaakasuoraan. He havaitsevat taivutuskuormat. Lue lisää tästä artikkelista "Reinforcement strip foundation".

Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta nauhamaiseen pohjaan

Kun teet betonia tehtaalta ajoissa, tarvitset kätevän pääsyn rakennustyömaalle. Muussa tapauksessa laite ei pääse sivustoon.

Täytä tarvitaan muutamia ihmisiä. Asennuksen jälkeen seos on tiivistettävä. Tämä voidaan tehdä syvällä täryttimellä tai tavallisella vahvistustangolla (tarttuminen). Tehtävänä on poistaa ilmakuplat, jotka jähmettymisen jälkeen tulevat rakenteen heikoksi pisteeksi. Halkeamat voivat näkyä täällä.

Ensimmäinen askel betonin huollossa on kosteuden säilyminen. Jos materiaali kuivuu liian nopeasti, näkyvät pintamaalaukset. Suunnittelu olisi peitettävä hameella tai polyeteenillä. Joka muutaman tunnin välein se kostutetaan puhtaalla vedellä. Tämä jatkuu viikon ajan.

Kalvo säilyttää halutut kosteusolosuhteet kovettumisen aikana

Ei ole välttämätöntä olettaa, että konkreettisia tekijöitä voi vain antaa. Mutta et voi huolimattomasti liittyä tähän prosessiin.

Säätiö omilla käsillään. Tyypit perusta yksityisille kodeille.

Se, että säätiö on talon perusta ja koko rakennuksen kestävyys riippuu sen luotettavuudesta, joka on jokaisen kehittäjän tiedossa. Mutta tiedetään myös, että tämä on yksi kustannusten kannalta kalliimmista rakennusmenoista. Mutta jos noudatat vaiheittaisia ​​ohjeita säätiön rakentamisesta omiin käsiisi, on täysin mahdollista selviytyä tällaisesta työstä ja säästää rahaa.

Perusrakenteiden päätyypit suunnittelun ja valmistusmenetelmän avulla

Yksityisen talon rakentaminen voidaan toteuttaa yhdellä neljästä päätyyppiä:

 1. vyö;
 2. kasa;
 3. columnar;
 4. monoliittinen laatta, ns. laattaperusta.

Ne eroavat toisistaan ​​paitsi rakentavasti, myös kustannuksiltaan, työn määrästä, mukaan lukien maanrakennus, kantavuus ja monimuotoisuus omassa lajistossaan.

Tältä aiheesta on samanlainen artikkeli - Tape-perusta omilla käsilläsi.

Stripin perustukset yksityisen talon rakentamiseen

Hihna rakentamismenetelmän mukaan voi olla:

 • monoliitti;
 • joukkueet.

Ensimmäisessä tapauksessa on rakennettu ura, jonka pystytys, irrotettava tai irrotettava muotti on asennettu, perustetaan raudoituskehys ja asennetaan betonia.

Lisäksi perustavan, kaistaleen perustuksen syvyys voi olla matala syvyys. Tämä on erittäin suosittua yksityisten kehittäjien kanssa, koska se mahdollistaa huomattavasti kustannusten ja rakennustöiden lyhentämisen. Useimmin matala-teippiperusta käytetään yksikerroksisissa kevytrakennuksissa, joissa on vankka maaperä, jossa on vähäinen maaperän jäädytys ja matala pinnanalainen pinta.

Kaikentyyppiset nauhalevyt ovat melko kalliita, joten kysymys kustannusten vähentämisestä on aina esityslistalla. On olemassa ulosmatka - rakentaa rakoa perustan talolle, mutta edellyttäen, että paikoissa hallitaan tiheä maaperä, mieluiten savi, ja pohjaveden taso on alle aloituskohdan.

Pohjimmiltaan sitä käytetään talonrakentamisessa, joka on korkeintaan yhden kerroksen ja taloudelliset rakennukset. Tämä on pohjimmiltaan sama monoliittista nauha-alustaa, sillä alempaan (maanalaiseen) osaan, johon ei tarvita perustusta, betoni kaadetaan suoraan kaivantoon.

Kellariosan rakentamista varten tarvitaan vain muottirakennetta, jos rakennetaan perusrakenteinen monoliittirakenne. Mutta perustaa kellari on täysin hyväksyttävää, esimerkiksi tiilistä.

Huolimatta siitä, että nauhamaisen säätiön laite on melko kallis ja monimutkainen tapaus, sillä on kiistaton etu - mahdollisuus saada luotettava ja tilava kellarihuone, jonka arvoa kaupungin ulkopuolisissa elämäntilanteissa on vaikea yliarvioida.

Pilarin perusta

Tällainen säätiö on erittäin suosittu kehysrakennusten tai puusta valmistettujen talojen rakentamisessa, mutta vain edellyttäen, ettei maanalaista tasoa ole.

Päälaakerielementti ovat pylväät, joiden asennus on tehtävä kaikissa rakenteen ulkokulmissa sekä laakerin seinämien risteyksissä. Lisäksi, jos niiden pituus on yli 3 metriä, asennetaan lisäpylväät, jotka edesauttavat kuorman uudelleenjakoa ja varmistavat sekä perustuksen että siihen rakennetun talon vakauden ja luotettavuuden.

Pilarien poikkileikkauksen koko määritetään pääsääntöisesti kuormituksesta riippuen ja valitusta materiaalista riippuen. Pylväspohjan tärkeä rakenneosa on razdbalka (teräsbetoni, metalli tai puu), joka mahdollistaa grillauksen rakentamisen, joka toimii yhtenäisenä kuormanjakajana talosta kaikkiin pylväisiin.

Pilarin perustukset ja nauhat voivat olla kahta tyyppiä:

 • monoliitti;
 • joukkueet.

Kun kyseessä on yksityisen talon perustamiseen tarkoitetun betonimerkin monoliittinen versio, sen on täytettävä luokan B10-B25 vaatimukset. Kaksikerroksisten rakennusten rakentamisessa tarvitaan vahvistamista, ja yksikerroksisille rakennuksille päätetään erikseen riippuen rakennuksen painosta, materiaalista, josta sitä rakennetaan ja maan kunnosta.

Ennaltaehkäisevien sarakkeiden perustuksia voidaan käyttää:

 • keraaminen tiili;
 • luonnonkivi, mukaan lukien rauniot;
 • teräsbetoni- tai asbestiputket;
 • betonia kaadettaessa valmistettuihin ja vahvistettuihin kaivoihin.

Siinä tapauksessa, että kysymys kylpysyvystä on parempaa, harkitaan puun käsiteltyä tammea, lehtikuusi tai männynrunkoja.

Huolimatta siitä, että tällaisen säätiön kustannukset ovat alhaisemmat 30-50% verrattuna nauhapohjaisiin, erityistarvikkeiden houkuttelemisen vuoksi, se ei ole suosittua 2-3 kerroksen päärakennuksille, vaikkakin sellaisten kevyiden rakennusten rakentamiseen, jotka eivät vaadi suurta syvyyttä ja kaikki työ voidaan tehdä käsin, on melko rationaalinen valinta.

Lisäksi on tärkeää tarkkailla sementin ja hiekan mittasuhteita säätiölle, koska säästöt, jotka johtuvat halvempien materiaalien käytöstä, ovat tässä tapauksessa sopimattomia.

On pidettävä mielessä, että kaikentyyppisissä pylväsperusteissa on voimakas voimien voimakas vaikutus, joten niitä voidaan käyttää vain stabiileissa, kiinteissä maissa.

DIY-säätiö video, video:

Ihanteellinen perusta talon rakentamiseen vaikeissa olosuhteissa

TISEN yhdistetty perusta on sen tyyppinen sarake-nauha. Se on välttämätön vaikeiden maaperien rakentamiseen raskas rakennusten kahdesta kerroksesta. Esimerkiksi olosuhteissa, joissa maaperän jäädyttämisen syvyys on niin suuri, että liuskajohdon rakenne ei ole kannattavaa, ja pylväs ei yksinkertaisesti pysty selviytymään sen tehtävästä.

Laipatyyppien erottuva piirre on ns. Kantapään läsnäolo, joka on erityinen laajennus, jonka ansiosta saavutetaan suurempi lujuus ja vakaus. Useimmiten tässä tapauksessa valmistetaan monoliittisia pylväitä ja käytetään myös perustan raudoitusta, mutta rakennelma asbestisementillä tai metalliputkilla on sallittua.

Grillausmateriaalina tähän perustukseen tehdään teipin monoliitin valmistukseen tarkoitettu muottirakenne maanpinnan tasolla.

Terien kaivojen valmistukseen käytettiin poran TISE, joka on laite, joka koostuu kahdesta tangosta ja leikkausastiasta. Maan syvyydessä tapahtuvan pyörimisen vuoksi se siirtyy vähitellen ja muodostaa kupolin muotoisen laajenemisen kaivon alaosassa.

Tämän muotoilun ansiosta saavutetaan lisärakenteinen säätörakenne, joka luonnollisesti vaikuttaa koko talon lujuuteen. Suunnittelukuormista riippuen voidaan käyttää useampia kokoja, jotka eroavat toisistaan ​​pitkillä sauvoilla ja joiden auraus halkaisijaltaan maadoitusmomentin tilavuudella.

Pile-pohja

Niissä tapauksissa, joissa tarvitaan rakennuksen rakentamista vaikeisiin tai ongelmallisiin maaperäihin, kuorman tasaisen uudelleenjakamisen varmistamiseksi maassa käytetään pino- tyyppisiä perustuksia. Käytetään laajalti matala- ja korkea-arvoisia rakennuksia varten. Seuraavia tyyppisiä paaluja käytetään tähän:

 • teräsbetoni;
 • metalli, mukaan lukien ruuvi;
 • Yhdistetyt;
 • puuta (harvoin käytetty, pääasiassa maanrakennuksessa kevytrakenteiden rakentamiseen).

Muuten laitepallosäätiöt ovat:

 • sisennetty, toisin sanoen ne, jotka ulkoisten voimien vaikutuksen alaisena ovat upotettu maahan. Useimmin tähän käytetään hydraulista tärinää, vaikka on mahdollista "ruuvata" esim. Ruuvipuristin käsin;
 • täyteaineena - tällä menetelmällä säätiö kaadetaan aikaisemmin valmistettuun kuoppiin käyttäen jatkuvaa menetelmää, lisää lujuutta ja luotettavuutta, esivahvistettua;
 • paalut, joten vahvistettuja betonipaloja asennetaan pääasiassa, mikä edellyttää erikoislaitteiden käyttöä - copraa. Mutta tämän tekniikan käytöllä on rajoituksia: tiheän rakenteen olosuhteissa kopra-työn vaikutus voi johtaa maaliikkeisiin ja siten lähentelevien esineiden muodonmuutokseen tai tuhoutumiseen.

Pallosäätiöiden etu on:

 • mahdollisuus tehdä ympärivuotista työtä;
 • vähemmän maanrakennuksia;
 • vähentää materiaalien hankintakustannuksia
 • vetovoima erikoislaitteiden kuljettamiseen epätyypillisten pitkän rakenteiden, sekä niiden upottamista.

Typerä säätiö: suunnitteluominaisuudet ja rakentamismenetelmä

Bourneous tai burzoalivaya perustan on suunniteltu toimimaan monimutkaisissa, heikoissa tai märissä maissa. Käytännöllisesti katsoen ainoa mahdollinen vaihtoehto käytettäväksi tiheissä rakennusolosuhteissa, koska se ei edellytä laitteiden käyttöä paalujen ajoa varten, eli prosessia, joka vahingoittaa ympäristöä ympäröivien rakennusten tilaan.

Se on korvaamaton rivitaloissa tai kaltevilla tontilla, koska sen avulla voit järjestää talon tasainen pohja.

Tällainen säätiö on suunniteltu raskaille kuormille, mutta yksityisissä asuntorakentamisessa sitä käytetään pääasiassa kehys- tai puutavaratalouksiin. Tiili- tai kivitaloille sen tyyppinen on optimaalinen - paaluhiilipohja, joka on yhdistetty tyyppi paalujen muodossa monoliittisella nauhalla, joka ei ole upotettu maahan.

Porakoneen laitetta varten kaivo valmistetaan ensin käsin tai erikoislaitteiden avulla. Tätä tarkoitusta varten käytetään useimmin koteloa, jossa on leikkauskärki, joka myöhemmin suorittaa pysyvän muottirakenteen.

Sitten siihen asennetaan esivalmistettu raudoituskehys ja rakenne kaadetaan betonilla.

Tämäntyyppisen perustuksen valinnassa on huomattava, että sitä voidaan pystyttää milloin tahansa vuoden ajalta, sillä säätiön alapää on maaperän jäädytyksen alapuolella. Tämä tosiasia on erityisen tärkeä, kun rakennuspäivät tulevat esiin. Esimerkiksi siinä tapauksessa, että rakennetaan puurakenne tai puusta valmistettu talo. Se soveltuu myös pohjaksi vaahtobetonialustalle tai muille selluloosamateriaaleille.

Säätiö kyllästyneillä paaluilla, video:

Ruuvipillojen perustus: suunnittelun edut ja haitat

Runkopallojen talojen rakentaminen mahdollistaa maanrakennusten määrän minimoinnin. Alueen erityistä valmistelua ei tarvita, kaivojen tai ojan kaivamista, koska paalut yksinkertaisesti ruuvataan maahan käsin tai mekaanisesti. Tämäntyyppisen säätiön valitseminen ei ole tarpeen jäädyttää rakennusta talvikaudeksi.

On pidettävä mielessä, että ruuvipallot ovat monenlaisia, jotka eroavat keskenään paitsi rakentavina myös suorituskyvyssä. Siksi ennen kuin valitset tuotteita, laskea paino kotona ja huomioi maaperän ominaisuudet.

Ruuvipallot ovat:

 • valettu, eli tanko ja kärki edustavat yhtä yksikköä. Kykenee kestämään huomattavia kuormituksia, eikä niiden rikkoutuminen ole vaarallista asennuksen aikana;
 • hitsattu, joka edustaa metallitankoa hitsattujen terien kanssa;
 • yhdistetyt, paalut, kampaus kartion ja terät yhdellä supistuksella, on suuri kantavuus, kestää jopa 50 tonnin kuormitusta.

Kiilahihnan perustaminen on välttämätöntä:

 1. valmistele tontti: ryöstää kantoja tasoittamaan aluetta, päästä eroon kivistä mahdollisimman paljon;
 2. suorita laitteen;
 3. paalujen asentaminen olisi aloitettava tulevan rakennuksen kulmista;
 4. rungon ruuvaamisen aikana pystytasoa tulee seurata jatkuvasti;
 5. jos työ tehdään manuaalisesti, tarvitaan 3-5 henkilöä, ja prosessi kestää 1-2 viikkoa riippuen talon pinta-alasta ja vastaavasti paalujen lukumäärästä;
 6. Prosessia voidaan kiihdyttää kiinnittämällä erikoislaitteita: samanlainen työ voidaan suorittaa 2-4 vuorolla;
 7. kun kaikki paalut on asennettu, sinun on tarkistettava niiden taso vaakasuoraan tarvittaessa tekemällä säätö leikkaamalla ylimääräinen korkeus joissakin niistä. Huolimatta siitä, että paalujen pituus on sama ja ne kiertyvät suunnilleen samalle syvyydelle, joissakin tapauksissa tiivistyminen tai kivi maaperässä voi estää niiden etenemisen perusteellisesti, juuri tästä johtuen korkeusero esiintyy;
 8. kun paalujen perustus on asennettu, ei ole väliä missä lämpötilassa säätiö voidaan kaataa, sillä tähän voidaan käyttää konkreettista liuosta, jossa on erityisiä roiskeita lisääviä lisäaineita, mikä nopeuttaa kovettumisprosessia tapauksissa, joissa työ tehdään talvella;
 9. Ogolovniki on asennettu pilarin reunaan ja grilli on valmistettu baarista, metallipalkista, kanavapalkista tai muusta materiaalista.

Pile-ruuvi-pohjaisten kehittäjien tärkein haittapuoli on se, että mahdottomuus rakentaa täysimittainen maanalainen taso tai kellari, mutta mahdollisuus kehittää edelleen sivuston lisäämällä muita esineitä päärakennukseen on kiistaton etu ja se, että se on yksi edullisimmista tavoista rakentaa luotettavia ja kestävä perusta talolle.

Säätiö "monoliittinen levy"

Tämäntyyppinen säätiö on yksi luotettavimmista ja kestävämpiä, joka soveltuu kaikkien maaperän laitteille. On mahdollista rakentaa raskas ja kevytrakennus, mutta se on erityisen suosittu kehysrakenteisessa rakenteessa.

Ennen kuin pohja asetetaan omiin käsiisi, lujittaminen on tehtävä 12 - 25 mm: n osuudella riippuen suunnitelluista kuormista talon perustuksiin ja lisäksi sinun on valmisteltava laatua, joka ei ole alempi kuin M400.

Tällöin taataan tasainen pystysuuntainen ja horisontaalinen kuormitus kentällä, mikä varmistaa rakennuksen vakauden ja suojaa sen muodonmuutoksilta.

Rakennustyömaalla on mahdollista tehdä laasti, mutta tämä vaatii voimakkaan betonisekoittimen, koska se vaatii kaatoprosessin jatkuvuuden noudattamista. Siksi on järkevämpää tehdä betonilaitokselle tilaus, jossa tarkasti osoitetaan toimitusaika esineelle teollisesta ja taloudellisesta näkökulmasta.

Tällöin voit olla varma, että kaikki tarvittavat betoniosuudet pohjaan otetaan huomioon, ja siitä ei ole mitään ongelmia rakennetun talon kanssa. Laattojen perustuksille on käytettävä vain betonista valmistettua betonia, jonka luokka ei ole pienempi kuin B15.

Jos päätetään, mikä säätö on parempi hiilihapotettua taloa varten, voimme harkita tätä vaihtoehtoa, mutta koska sen kustannukset ovat melko korkeat, sitä käytetään lähinnä silloin, kun toisen tyyppinen rakenne on yksinkertaisesti mahdotonta.

On huomattava, että monoliittinen säätiö voi olla:

 • kiinteänä aineena;
 • rei'itetyt, kotelotyyppiset, kevytrakenteiset rakenteet, joissa jäykisteiset kylkiluut ovat kantavia seiniä ja niiden väliin jääneet aukot, jotka ovat täynnä hiekkaa ja soraa;
 • Ruotsin, joka on rakentamisen yhdistelmä viestinnän ja lämmöneristyslaitteen muodostamisella, useimmiten vesilattialämmityksen muodossa.

Säätiön rakentaminen: jotkut vivahteet

Sekä pohjavesi että saostuminen ovat vaarallisia. Siksi sinun pitäisi ajatella viemäröintijärjestelmää etukäteen ja suunnitella se. Ja jos maanalaisen veden taso on korkea, on tarpeen järjestää kuivatus, tehokkain järjestelmä talon tuhoutumisen torjumiseksi.

Lisäksi on välttämätöntä, että pohja on vedenpitävä ennen seinien pystyttämistä, jonka tarkoituksena on suojata pohjaa itse ja itse taloja, erityisesti sen kellarista. Muista tehdä ja sokea alue.

Koska pylväs- tai paalusäätiöön rakentuvilla rakentavilla taloilla ei ole maanalaista tasoa ja socle, kysymys syntyy, kun sen alaosa on eristetty. Tehdäksesi tämän, rakentaa tällaisen talon elementin, pyyhkäisyksi, joka on väärä socle.

Mikä tahansa askel askeleelta opetus siitä, miten perustaa a zabirki alkaa siitä, että sinun täytyy ensin kaataa improvisoitu "lattia", joka on ohut monoliittinen laatta. Kun he saavat vahvistuksen, voit aloittaa harjoituskirjan rakentamisen, mutta unohtamatta teknisiä ikkunoita - tuotteita maanalaisen tilan ilmanvaihtoa varten.

Layout-säätiö video

Yleiset kysymykset säätiön rakentamisesta

Ennen kuin teet oman talosi talon perustaksi, sinun on suoritettava useita arviointiin liittyviä toimintoja:

Talon perusta omilla käsillä

Rakentaa taloa tyhjästä omalla on vaikea tehtävä, mutta toteutettavissa. Huolellinen laskenta, rakennusmateriaalien valinnainen valinta ja kunkin prosessin laadukas toteutus auttavat selviytymään ilman asiantuntijoiden osallistumista. Keskeisin askel on säätiön asettaminen, koska minkä tahansa rakennuksen kestävyys ja luotettavuus riippuu säätiön vahvuudesta. Kestää noin 2-3 kuukautta, jotta perustukseksi omalle talolle.

Talon perusta omilla käsillä

Sisältö vaiheittaiset ohjeet:

Säätiön suunnittelu

Asuinrakennusten rakentamiseen käytetään useimmin nauhalevitystä. Se voi olla syvä, jos talo on yksikerroksinen ja pieni alue tai standardi - asetettu syvyyteen 1,8 - 2 m. Alusnauhan leveys on yleensä 40 cm, mutta sitä voidaan lisätä riippuen rakennuksen erityisestä kuormituksesta. Talon suunnittelussa sinun on välittömästi otettava huomioon mahdolliset laajennukset ja järjestelyt kellarista ja puolipohjien tiloista. Yhteisen pohjan läsnäolo yksinkertaistaa merkittävästi verannan tai muiden rakenteiden asennusta, joita voidaan myöhemmin tarvita.

Jotta ei saa olla virheitä perusparametrien kanssa, on arvioitava huolellisesti maaperän kokonaiskuormitus neliömetriä kohti ja vertailtava sitä sallittujen arvojen kanssa.

Laskettaessa kuormaa otetaan huomioon seuraavat tekijät:

 • seinän rakennusmateriaali;
 • tyyppinen lämpöeristys;
 • kattotyyppi;
 • talon kerrosten lukumäärä;
 • maaperän tyyppi paikan päällä;
 • pohjaveden taso;
 • alueella;
 • lunta ja tuulikuormaa.

Nauhapohjan poikkileikkaus

Laskutoimitukset tehdään käyttäen erityisiä taulukoita kullekin tekijälle erikseen. Tämän jälkeen kaikki kuormat summataan, mikä määrittää tämän alueen pohjan syvyyden ja pohjan pohjan sallitun leveyden.

Perusmerkintä

Merkitettäessä pohjaa perustalle tarvitset tappeja, vahvaa ohut köyttä ja mittanauhaa. Poista ensin kaikki, mikä voi estää merkitsemisen - kiviä, pensaita, kuivia kantoja ja paljon muuta. Määritä talon julkisivun viiva suhteessa paikkaan ja nimeä se köysi, joka on venytetty köysien välissä. Etäisyys majakasta toiseen on 30-40 cm pidempi kuin julkisivun leveys. Talon kulmien sijainti on merkitty köydellä, ja näiden kohtien kautta kulkee kaksi kohtisuoraa viivaa, hieman pitempää kuin sivuseinien pituus.

Mittaa nyt etäisyys julkisivun kulmasta takaseinän kulmaan ja merkitse molempien rivien kohdat ja venytä sitten toinen köysi ensimmäiseen suuntaan. Köysien leikkaukset muodostavat rakennuksen kulmat, ja näistä kohdista on tuloksena olevan suorakulmion lävistäjä mitattava. Jos diagonaalit ovat yhtä suuret, asettelu on oikein. Tämän jälkeen kellarintanauhan sisärajat ovat merkittyjä, jotka poikkeavat 40 cm: n ympärysmittakaavion linjoista. Koukut on sijoitettava ympärysmittaan - tämä antaa sinulle mahdollisuuden tarkentaa pohjan kulmat tarkemmin. Viimeinen hahmotellaan sisäiset laakerin seinät, pohjan verannan tai kuistin alle.

Kaivannon valmistelu

Kun merkintä on valmis, aloita kaivaa kaivannot pohjan alapuolella. Tämä voidaan tehdä lapioilla tai erikoislaitteiden avulla, jotka ovat paljon nopeampia ja kätevämpiä. Matalalle alustalle kaivojen syvyys on 60-70 cm normaalille pohjalle - 1,8 m riippuen maaperän jäädyttämisestä. Kaivannon pohjan on oltava vähintään 20 cm tämän tason alapuolella. Laskeutumissyvyys johtaa alimmilta pisteistä.

Kaivannon seinät tulisi tasoittaa pystysuoraan, jos maa kaatuu, asenna rekvisiitta. Kaivamisen jälkeen pohja tarkistetaan välttämättä vaakasuoraan, kaikki epäsäännöllisyydet katkaistaan ​​lapioilla, ylimääräinen maa poistetaan. Kaivantojen sijainnin ja leveyden on oltava täysin projektin mukaisia. Seuraavana vaiheena on hiekka-sora-tyynyn asennus, joka on suunniteltu vähentämään rakennuksen kuormitusta maaperän pohjasta.

Hiekka- ja soramalaitteella on seuraava järjestys:

 • kaarteiden pohja kehällä on peitetty ohut kerros joen karkeaa hiekkaa;
 • vuotaa hiekkaa vedellä ja ramilla perusteellisesti;
 • kaada toinen kerros hiekkaa ja tiivistää uudelleen;
 • kaada hienon jaoksen taso 15 cm kerroksen tasolle;
 • puristettu pinta.

Matalalle alustalle kaivojen sisäpinta on vuorattu geotekstiilillä ennen hiontaa. Tämä materiaali suojaa hiekkalaatua eroosiosta pohjavedellä ja siltämällä.

Muottien asennus

Pohjakerroksen pohjan on noustava vähintään 15 cm: n korkeudelta maanpinnan yläpuolelta. Tulvatut alueet pohjaosan yläpinnan korkeus voivat olla 50-70 cm. Mutterit kootaan halutun korkeuden mukaan käyttäen romumateriaaleja.

Pohjamuotojen asennus

Kun asennat muottiin, tarvitaan:

 • 2 cm: n paksuiset leikatut levyt tai vanerilevyt;
 • muovikalvo;
 • mittanauha;
 • ruuvit tai kynnet;
 • vasara ja ruuvimeisseli;
 • tangot tangot.

Muottirainan alusta

Laudat kiinnittyvät suorakaiteen muotoisiin kilpiin kiinnittämällä poikittaiset palkit ulkopuolelta. Sisäpuolelta ruuvatut ruuvit purkamaan muottiin oli kätevämpää. Samasta syystä on suositeltavaa käyttää ruuveja ja ei nauloja. Asennuksessa kannattaa harkita viemäriverkkojen sijaintia ja leikkuukappaleiden halkaisijan leikkauksia. Lopuksi suojat peitetään kalvolla, joka ei salli puun imeä vettä liuoksesta.

Asenna muottiosat kaivukoneiden molemmille puolille ja vahvista sitten poikittaiset palkit puolen metrin välein. Suojukset asetetaan pystysuoraan, tarkkailemalla samalla etäisyydellä vastakkaisia ​​puolia pitkin koko kehän pituutta. Ulkopuolella muotti on tuettu telineillä palkista. Levyjen alareunan ja kaivantojen yläreunan välillä ei saa olla aukkoja, muuten liuos virtaa ulos.

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen asennus

Lujittavan kehyksen läsnäolo pohjan paksuuteen sallii sinun vahvistaa pohjaa ja pidentää sen käyttöikää useita kertoja. Kehyksen valmistukseen käytetään tavallisesti teräsvahvistusta 10-16 mm. On erittäin tärkeää sitoa tangot tasaisesti kuorman jakamiseksi tasaisesti koko alueelle.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Lisätyötä varten tarvitaan:

 • neulonta lanka;
 • rakennustaso;
 • Bulgaria;
 • muovi putki leikata;
 • rulettirengas

Kaappien pituutta ja leveyttä leikataan kaapelilla, minkä jälkeen neulotaan 30 cm: n kennojen ristikko. Tämän vuoksi 4-5 pitkittäisvaijeria kiinnitetään poikittaisosilla 30 cm: n välein.

Luokan ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta nivelessä, koska se heikentää kiinnityspisteitä ja edistää saumojen korroosiota. Kehyksen on oltava kolmiulotteinen, joten horisontaaliset ritilät sijoitetaan 3-4 tasolle, sidottuna pystypalkkeihin.

Lisävarusteita tulisi tehdä jokaisen pohjan kulmassa ja tukevien sisäseinien risteyksissä. Voit laskea rungon osien osissa ja jo liittää ne yhteen. Jotta korroosiota ei vältettäisi mahdollisimman paljon, raudoitusta ei voida asettaa suoraan hiekalle: ne ottavat vanhan muoviputken, leikkaa ne 4-5 cm leveiksi renkaiksi ja aseta ne säleikköön kulmissa ja 50-60 cm: n etäisyydellä kaivannosta. Rungon sivuseinämien ja reunojen välissä on oltava noin 5 cm, sama koskee myös raudoituksen yläreunaa.

Lujittavan kehyksen asennus

Kun ruudukko on kiinnitetty muottipesän sisäpuolelle, levyn sisäpuolella ilmoitetaan betonin kaatamisen taso. Voit tehdä tämän kalastuslinjan avulla: muottien päissä täytä pienet neilikat ja kiinnitä niihin tiukasti vaakasuorassa oleva rivi. Se on sijoitettava 5 cm vahvistusrinnan reunojen yläpuolelle ja kulje pitkin koko kehä samalla vaakasuoralla tasolla.

Betonivaihto

Betonivaihto

Liuos on suositeltavaa kerrallaan, mutta ei kokonaismassaa vaan kerroksittain. Jokainen kerros ei saa olla paksumpi kuin 20 cm; tämä sallii tasaisen levittämisen lujittavan solun välillä ja vähentää ilman aukkojen lukumäärää. Seoksen valmistukseen otetaan sementti M400 tai M500, hienojakoisen murto-osan ja karkeiden jokien hiekka.

On erittäin tärkeää tarkkailla mittasuhteita oikein sekoitettaessa, muuten ratkaisun laatu on normin alapuolella. 1 säiliöön tarvitaan 3 kauhaa hiekkaa ja 5 kauhan kaivoa. Vesi on otettava noin puolet kokonaismäärästä, lisää se annoksina, jotta ei liioitella sitä. Laastin ei pidä olla liian likainen tai liian paksu: korkealaatuisesta betonista on yhtenäinen sakeus, ja kun se käännetään, lapio hitaasti laskee kokonaismassalla.

Ensimmäisen erän kaatamisen jälkeen liuos tasataan lautasella ja lävistetään kaivantojen koko pituudelta vahvistusosalla, jotta vapautuu ilmasta, joka on kerääntynyt liuokseen sekoittamisen aikana. On erittäin tehokasta kompakti betonia vibraattorin kanssa, se lisää monoliitin vahvuutta useita kertoja. Samalla tavalla kaada jäljelle jääneet kerrokset, kunnes betonin pinta tasoitetaan venytetyn kalastuslinjan kanssa. Nosta muottiin vasaralla, jonka jälkeen laastin yläosa tasoitetaan säännön tai haalarin avulla.

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi

Säätiön vahvistaminen kestää noin kuukausi. Jotta pintaa ei halkeile, sitä kostutetaan jatkuvasti ja se peitetään polyeteenistä sateelta. Betonin lämmössä on myös suljettava suoralta auringonvalolta halkeamien välttämiseksi. Muotti voidaan purkaa 10-15 päivän kuluttua kaatamisesta, ja rakennustöitä voidaan jatkaa 28-30 päivän kuluttua.

Ribbon säätiö: miten se tehdään itse

Alhaisten yksityisten talojen rakentamiseen on olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. Mutta useimmiten kotimaan mökit ratkaistu vaihtoehto muodossa betoniteräs nauha alle laakerin seinät. Loppujen lopuksi tee nauha-säätiö omalla kädelläsi, tarvitset vain vähimmäisvaatimukset betonin sekoittamiseksi ja noudata ohjeita. Tällaisen perustan tekniikka on yksinkertainen, siksi se on niin usein valittu itsenäiseen toteuttamiseen.

pitoisuus

Mikä se on?

Rakenteellisesti nauha-pohja on raudoitetun betonin rakenne, joka luodaan ympäröivän rakenteen ympärille kuorman uudelleenjakoon maan päällä. Samankaltaista tukea käytetään talojen, autotallien, ansiorakennusten, kylpyammeiden, autotallien ja jopa aidojen rakentamiseen. Itse tekeminen ei ole vaikeaa.

Joten hän näyttää

Tällaisen säätiön rakentamisessa on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä sääntöjä ja suosituksia. Nauhapohjan valmistustekniikan noudattamatta jättäminen on mahdollista unohtaa tukirakenteen ja rakennuksen kestävyys. Pitkä se ei kestä.

Maaperän kausiluonteinen turvotus, kosteuden vaikutukset betoniin ilman vedenpitävyyttä, väärin lasketut kuormat - syyt, joiden vuoksi talo on jo seisomassa, nauhan pohjan tuhoutumisen syyt ovat moninaiset. Kaikki on ennakoitava ja huomioitava etukäteen, muuten vahingoittunut tai täysin tuhottu rakenne on rakennettava uudelleen.

Tyypit ja tyyppiset säätiöt

Syvyys on MZLF (matala) ja yksinkertaisesti upotettu. Ensimmäisessä tapauksessa alhaisen rakennuksen alapuolella oleva betonihihna haudataan maahan vain 200-400 mm ja toinen haudataan puolitoista metriä (maanpinnan alapuolella).

Jos maaperä rakennustyömaalla on kivinen ja pohjavesi on syvä, on parempi valita matala syvyysvaihtoehto, joka on halpa ja pieni betonin tilavuudessa. Lahennuksessa, talon korkeilla GWL- ja hiekka-alueilla on tehtävä voimakkaampi ja kalliimpi tuki. Usein arvio tällaisesta asunnosta on sellainen, että yleensä on tarpeen valita toisenlainen säätiö.

Seinäasennus MZLF: llä

Rakenteellisesti nauhan w / b-pohja on:

Ensimmäinen tyyppi suoritetaan kaatamalla vahvistettua vahvistettua hihnaa. Toinen vaihtoehto on erikoistehosteista tehdyt pohjalevyt (FBS) tai tiilet.

Hyödyt ja haitat liuska säätiö

Hänellä on kolme epäilemättä ansioita.

Laitteen äärimmäinen yksinkertaisuus - kaikki pyrkivä rakentaja selviytyvät kaatamalla betonia ja asennuspaloja (on vaiheittainen ohje - jotta kaikki oikein rakennettaisiin, hän tarvitsee vain seurata vaiheittain);

Universaalisuus - tällaisista syistä voit laittaa tiili-, vaahtobetoni- ja kehysrakennuksia sekä mökkejä baarista, tavallisesta tai pyöristetystä lokista;

Kyky kestää raskaita kuormia pohjan pohjalta ja ylhäältä mökin painon ja kaiken siinä.

Vahvistettu betoni nauhan pohja kestää monta vuotta, vaikka talon seinämien rakentamista ei ole tehty hiilihapotettujen betonilohkojen, vaan kiinteän kiinteän tiilen rakentamiseen. Kustannusten kannalta se on huonompi vain ruuvipinoille, mutta luotettavuuden kannalta useimmissa tapauksissa ne ylittävät ne.

Tämän säätiön haittoja voidaan tunnistaa:

Velvollisuus analysoida perusteellisesti maaperä rakennustyömaalla;

Tarve käyttää nostolaitteita (FBS: n käytössä);

Pitkäaikainen betonin kovettuminen vähintään 3 viikkoa (monoliittisen vaihtoehdon valinnassa);

Mahdollisuus laittaa vahva vuorattu ja tulva maaperä.

Askel askeleelta ohjeet - säätiö omilla käsillään

Punnitun pohjan teipin paksuus ja korkeus sekä perustan syvyys valitaan maaperän, alueen ilmasto-olosuhteiden ja pystytettävän rakennuksen kerrosten lukumäärän perusteella. Ilman tietämystä tällä alalla, on parempi antaa tämä suunnitteluvaihe ammatilliselle. GOST-sivuilla on monia vivahteita ja vaatimuksia, joita on noudatettava.

Mutta kotimaasi tukemalla jo valmiiksi hankittu tuki on täysin mahdollista ja itsenäistä. Virheiden välttämiseksi on kuitenkin suositeltavaa tehdä nauha-säätiö seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla. Siinä kuvataan kaikki yksityiskohdat samankaltaisen rakenteen rakentamisesta tyypilliselle yhden tarinan mökille.

Työn vaiheet

Ensimmäinen vaihe - merkintä ja maanrakennus. Säätiön syvyydestä riippumatta tulisi perustua voimakkaisiin maakerroksiin. Se voi olla savi, hiekkametsä, kalliot kerrokset tai siilot. Yleensä ne piilotetaan turpeen ja tavallisten maan kerrosten alla. Kaikki tämä on peitettävä ja poistettava, ennen kuin aloitat talon perustan rakentamisen.

Valmistamme tontin, levitämme perusmateriaalit: armatuuri, eristys, laudat muottiin

Sivuston merkitsemiseen tarvitaan tapit, mittanauha ja lanka. Jos maaperä on tiheä, niin kaivetun kaivannon seinistä saat suuren muottipesän. Sitä on vain lisättävä sitten ylhäältä. Jos maaperä on löysä ja kaatuu jatkuvasti, kaivantoa täytyy kaivata hieman leveydeltään niin, että muottipaneelit voidaan sijoittaa kaivon sisään.

Toinen vaihe on tyynyvalmistelu. Kaivetun kaivannon pohja tasoitetaan hiekalla ja pienellä soralla. Tämä hiekka-sora-kerros on syvästi puristettava, kaataa vettä, kun sitä kaadetaan. Sen pituus on noin 10 - 30 cm. Tämä pehmustettu pehmuste vähentää kuormitusten jakamista alaspäin kaistaleen talteenoton aikana.

Jäähdytin voidaan sijoittaa tyynyn päälle - tämä estää talteen jäämistä

Kolmas vaihe - muottien asettaminen. Tarvitset tangot, joissa on jakso 30 - 40 mm ja levyt 15-20 mm paksuina tai laminoidut lastulevyt. Talon betonialustalle luotu muotti on tällöin velvollinen ylläpitämään huomattavaa betonin massaa kaadettuna. Sen pitäisi olla kestävä ja luotettava. Jos se täyttyy betonin sekoittamisen jälkeen, se kaatuu, niin kaiken täytyy alkaa uudelleen.

Laitamme levyn muottiin

Jos pohjavesi rakennustyömaalla on korkea, niin betoniteräkselle tarvitaan vedenpitävyys. Ylhäältä, talon kellarikerroksessa, se tehdään yleensä peittokuvana. Jotta maan pohjaan jäävä osa voidaan suojata, kateaine on sijoitettava kaivoon sivuille ja pohjalle. Se suojaa betonia liialliselta kosteudelta maaperässä sen kovettumisen ja sen jälkeen.

Neljäs vaihe - venttiilien asennus. Vahvikkeille käytetään tavallisesti 14-16 mm: n poikkileikkausta ja ohutta sidontalankaa. Liitokset voidaan myös sulkea sähköhitsauksella. Mutta tässä tapauksessa tarvitset kokemusta hitsauskoneesta ja itsestäsi. Lisäksi hitsauksessa on oltava valmis metallisen korroosion esiintymiseen.

Rebar-sitomisvaihtoehto

Tämän seurauksena 25-30 cm: n solujen vahvistamisen kehys tulisi muodostaa kaivannon sisään ja se sopii niin, että kaikki sivut ovat peitetty kaatamalla betonia. Muussa tapauksessa metalli väistämättä ruostuu, talossa sitten pitkään vain ei kestä.

Näin muottien pitäisi näyttää ennen kaatamista.

Eristeiden ja varusteiden välissä on oltava 5 cm: n tila

Viides vaihe - betonin kaato tai FBS. Jos päätetään varustaa talon rakentaminen talotekniikalla, se nopeuttaa rakentamisen prosessia. Ei ole tarvetta tehdä muottirakennuksia ja odota lähes kuukausi ennen betonin asettamista.

Kuitenkin riippuvuus säätiölohkoista maksaa enemmän kuin monoliittinen vastine. Lisäksi niiden täytyy kaivata suuremman kaivannon leveydeltä. Kuormien jakautumi- seksi muurauslaatan alariville FBS tehdään laajenevalla alustalla.

Jos tukilaitteelle valitaan monoliittinen versio, betoni on kaadettava välittömästi koko pinnalle. Ei aukkoja ja ei korkeuskerroksia. Monoliitti on monoliitti. Talon on pysyttävä luotettavasti.

Kynnet voivat merkitä rajatäytteen muodon

Betoniseoksen itsensä valmistuksessa on välttämätöntä sekoittaa sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä suhteessa 1: 3: 3. Mutta on parasta ensin järjestää valmis ratkaisu, jonka merkki M300 ja sitä korkeampi.

Autamme lastalla ja lastalla tasaisen levittämään betonia

Betonin kaatamisen yhteydessä on äärimmäisen tärkeää varmistaa, ettei siinä ole aukkoja. Tiivisteen suorittamiseen on erityisiä värähteleviä koneita. On kuitenkin myös mahdollista käyttää vahvistusosaa täytetyn massan ja vuotoveden puhkaisemiseksi pois siitä.

Siirrämme värähtelevän betonin päälle tyhjennysten poistamiseksi

Säätiön valu päättynyt

Kuudes vaihe - vedeneristys ja sokea alue. Vedenpitävyys on sallittua 3-4 vuorokautta betonin kaatamisen jälkeen. Kestää noin kolme viikkoa. Mutta on mahdollista aloittaa käsittely mastilla, vaikka se ei ole täysin jäädytetty nauhan säätiön taloon.

Rakennuksen koko kehän varrella sinun on myös tehtävä sokea alue, joka ohjaa sadeveden poispäin sen seinistä.

Valmis säätiö kellarikerroksilla

Käytä kodin rakentamiseen

Tällainen tuki voi helposti olla kaksikerroksisia yksityisiä taloja. Voit rakentaa mökin siihen, voit valita liimattu laminoitu puutavara, loki, vaahtomuovi tai keraamiset lohkot. On vain pätevää tutkia maaperää ja laskea kaikki kuormat oikein. Säätiön lopussa ei vahingoiteta viilua, jotta se suojaisi säästä. Tämä ihanteellinen luonnonkivi tai klinkkerilevy julkisivuun. Mutta voit valita yksinkertaisemman asennuksen ja edullisen profiilin tai sivurajan.

Tee se itse

Talon rakentaminen alkaa säätiöltä. Rakenteiden rakentaminen valitaan usein alueellisen saatavuuden vuoksi. Joillakin alueilla kaistaleperusteiden kustannukset ovat oikeassa suhteessa kestävään graniittirakenteeseen perustuvalle perusrakenteelle. Tällainen säätiö pitää tiukasti minkä tahansa talon kooltaan, joka on rakennettu jopa mustalle maaperälle ja muulle epätasaiselle alustalle. Kun otetaan huomioon nykyiset rakentamisen vaatimukset, tarkastelun pääasiallisena tarkoituksena on kertoa innovatiivisista lähestymistavoista ja siitä, miten nauhalistan tae on luotettava.

Jos ei ole olemassa mahdollisuuksia "turvatyynykoneelle", joka on tarkoitettu suuremmalle lujuudeltaan kestävästä materiaalista valmistetusta talosta, alustavat rakentajat suosittelevat valmiita perustilohkoja. Tämä rakennusmahdollisuus auttaa välttämään lukuisia virheitä, joita monista syistä ei oteta huomioon tapauksissa, joissa nauhan perustus rakennetaan omiin käsiisi.

Klassiset virheet nauhan perustusten rakentamisessa

Ribbonsäätiö on edelleen edullisin vaihtoehto omien käsien talon rakentamisen helpottamiseksi ja suositellaan kevyiden talojen rakentamista varten. Sitä vastoin säätiön vahvuus ei riipu pelkästään sen rakentamisen olosuhteista vaan myös alueen alueellisista piirteistä. Harkitse perussäätöjen perusrakenteiden virheitä sekä niiden välttämistä.

Geologinen ja hydrologinen työ

Ennen työn aloittamista on suositeltavaa hankkia geologisten ja hydrologisten tutkimusten tietoja, jotka hankkeen kehittämisen yhteydessä mahdollistavat laskujen laskemisen viitaten maastoon. Tyypillisimpiä projekteja odotetaan toteuttamatta huomioimatta maaperän ominaisuuksia, joten joillakin alueilla jalustan epäsäännöllinen käyttäytyminen voidaan havaita.

Mustalle maaperälle asennettuja kaistaleita ei pidetä vankana perustana mihinkään asuinrakennukseen. Yleensä pohjan alapuolella sijaitsevat chernozem-alueet on valittu, peitetty kerroksittain hiekalla, varovasti vedellä vettä ja päällystetty tyynyllä graniittikiveä.

Äärimmäisen muotoilun ominaisuudet

Itserakennetuilla taloilla voit tehdä maaperän analyysia omalla tavalla. Tätä varten sinun on tyhjennettävä alue 2-3 paikoilla ja tarkista hedelmällisen kerroksen, veden, saven ja hiekan syvyys. On hyödyllistä kysyä naapureilta eri vuosikymmenien kestäneiden säätiöiden erityispiirteitä:

 • syvyys, johon säätiöt haudattiin;
 • tyypit ja materiaalit;
 • vedenpoistojärjestelmän läsnäolosta talon lähellä;
 • tapauksista, joissa maaperä kohoaa rinteillä.

Virheet työn ja asennuksen aikana

Säätiöiden asennus syksy-talvella

Säätiöitä ei ole asennettu ylipainotettuun ja jäädytettyyn maahan eikä lunta. Betonipohjan rakentaminen talvikaudella ei ole toivottavaa tai se olisi toteutettava tiukan tekniikan mukaisesti rakennuslaitteiden avulla. Asennettaessa betonia kaivannossa muodostuu lumipeitteitä, täynnä vettä.

Jauhemaat ja niiden ominaisuudet

Vakiovirhe on maaperän puute, kun kaivetaan pohjan alapuolella olevaa kaivoa rakennuksen korkeudelle. SNiP: n mukaan maanpinnan laskemisen aikana pohjan pohja voidaan syventää lasketun kuoren tunkeutumisvyöhykkeen alapuolella.

Paalun ja teippa-uppoasennetun (nauha-paalutyypin) perustuksia ei ole asennettu valumismaille. Pallot pitävät pohjan paikoillaan ja kallistusvoima työntää sen pinnalle, minkä seurauksena on hyvin todennäköistä, että betoniraina murtaa tai kaataa kasa.

Maaperän mahdolli- suus heikentää maaperää

Turvotuksen estämiseksi vedenpoisto sijoitetaan pohjan alapuolelle, savea valitaan ja pohjakuoppa täytetään hiekalla ja rauniolla, poislukien lähteen lähdöstä. Tällaisissa maissa sokea alue on välttämättä lämmitetty, mikä estää perustan jäätymiseltä ja eliminoimasta kallistuksen alkamisen edellytyksen.

Ulomman sivun liimaus ja lämpöeristys mahdollistavat kastepisteen siirtymisen perustan ulkopuolelle, mikä sulkee pois tangentiaalisten vetovoimien vaikutuksen.

Säätiön suoja sisältää:

 • liimaamalla vedenpitävä kalvo;
 • XPS-paisutetun polystyreenin (korkea tiheys) asennus;
 • suojaa 2 kerrosta tiheää polyeteeniä;
 • Lisäksi polystyreenilevyjä PSB 25 puristetaan pohjaa vasten täyttämällä maaperä.

Periaate: maaperän pilkkomisvoima murskataan PSB: llä 25, joka siirtyy ylöspäin polyeteeniä pitkin vahingoittamatta peruslämmöneristystä. Sulatuksen jälkeen rakenne palauttaa sen sandwich-rakenteen.

Tape-säätiö tekee sen itse valokuvan: askel askeleelta ohjeet

Nauhapinnan perusrakenteet: niiden ulkonäkö ja laitteen kaaviot

Valitse maaperän ominaisuuksista ja rakennetyypistä riippuen talon tulevan betonipohjan rakenne. Talonrakentamisen aikana mustalla maaperällä sovelletaan upotettuja ja syväsyvennyksiä. Kun rakennetaan chernozemia, pohjan syvyys riippuu chernozem-kerroksen paksuuteen. Joissakin tapauksissa se saavuttaa 2 m.

Säätiö huvimajille ja kevyille talonrakennuksille

T-muotoinen pohja kantapäällä rungon ja puutalojen kanssa

Uimapohjainen pohja hedelmällisille maille

Pohja rakentamiseen hedelmällisille alueille

Monoliittinen säätiö

Kaivon ja betonin vedeneristys

viestintä

Samanaikaisesti maaperän näytteenoton kanssa säätiö valmistelee viestintää, joka tulee tuoda taloon. Tässä vaiheessa on kiinnitettävä erityistä huomiota jätevesi- ja jätehuoltolaitteeseen. Jos vettä syötetään kuopasta, on välttämätöntä tehdä samanaikaisesti tiedonsiirtoa, koska vesijohtoputkien asentaminen tapahtuu 1,5 - 2 m syvyydessä.

Betonin vedeneristys

Kun maaperä on otettu näytteenottotasoon, hiekka kaadetaan 10 cm: n kerroksille, joissa on vuoto. Joissakin tapauksissa turvatyyny voi saavuttaa 40-80 cm: n korkealla pohjavedellä tai haluavat tehdä edullisen turvatyynyn, täyttöpaksuus on 40-80 cm, josta jopa 2/3 korkeudesta voidaan murskata.

Seuraavaksi muotti on asetettu 10 cm: n syvyyteen, kooltaan kaksi kertaa leveämpi kuin nauhan pohja ja täytetty "ihanalla" betonilla (seos B7.5). Sen jälkeen, kun seos on 70-voimaa, on asetettu vesitiiviin kalvo tai polyeteeni, jonka paksuus on 0,15 mm, 20-30 cm: n etäisyydellä nauhan reunasta.

Vahvistinhihnan asettaminen

Vahvikelan vahvistusvyö on 10-12 mm (mäntymaalla korkeintaan 16 mm A400-asteikkoa) sijoitettu kaivannon yläpuolelle ja alapuolelle kiinnittämällä se avaruuslangan runkoon (luokka A240, 6-8 mm). Asennus tehdään muovialustalla, jonka leveys on 2-4 cm. Kehyksen yläpinta on sijoitettava lähelle pintaa, ei alle 5 cm, betonin kiinnityskerroksen alle.

Ankkuri on tavallisesti päällekkäin 50: n halkaisijaltaan lujittavan langan päällekkäisyydestä SNiP: n uusien vaatimusten (12 mm: n päällekkäisen johtimen, 60 cm: n, aiemmin vaatimusten mukaan päällekkäisyys 20-30 cm). Nurkissa ei saa asentaa päätä päähän, nurkissa, L-muotoisia ja U-muotoisia muotoja käytetään ja kiinnitetään kuvassa esitetyn mallin mukaisesti.

Muotti ja lisäelementit

 • asenna hihnat vahvistusvyöksi, jotta pääset viestintään mökkiin tai suorittaisi samanaikaiset putket;
 • 40 cm: n etäisyydellä päällysteestä, jossa on palkkikattojen taloja, on tarpeen huolehtia ydinmuodostajien asennuksesta aluslattian ilmanvaihtoa, korroosion, hajoamisen estämiseksi ja haitallisen radonin poistamiseksi. Tuulettimien mittojen tulee olla yhteensä 1/440 talon kellarista.

Täytä säätiö valmiilla tai kotitekoisilla muotteilla. Suojukset voivat olla OSB-levyjä, vaneria tai levyjä. Suojukset kiinnitetään sisäisellä solmulla, kuten kuvassa näkyy. Valmis muotti mahdollistaa betonirakenteet, joissa on monimutkaisia ​​muotoja.

Säätiön valu

Perustoissa on toivottavaa käyttää valmiita betonia. Tässä tapauksessa on mahdollista suorittaa talvitaitotöitä, koska näihin tarkoituksiin käytetään erityistä laastin kovettumista kylmässä. Tuotemerkki valitaan rakennustyypin mukaan:

 • M100 - puutaloihin ja ulkotiloihin;
 • M150 - vaahtobetonin rakennuksiin;
 • М200 - yksi- ja kaksikerroksisiin mökkeihin, joissa on kevyt lattiat;
 • M250 ja M300 - jopa 5 lattialle ja monoliittisille lattioille;
 • M400 - korkeisiin rakennuksiin (enintään 20 kerrosta).

Ei ole suositeltavaa kaataa kerrallaan korkeintaan 60 cm kerrosta. Syväpohjaiset perustukset kaadetaan useaan vaiheeseen ja pidetään tauko niiden välissä enintään 2 tuntia. Betonia voidaan kaataa 12 tunniksi, mutta pintakalvoa harjataan pois tai poistetaan vedellä. Kaivon betoni on asetettava värähtelevällä puristimella. Loose betoni ei saa ilmoitettua brändin vahvuutta.

Muotti on poistettu aikaisintaan kolme päivää. Tämän ajanjakson aikana hihnan yläosa kostutetaan sahanpurun tai veteen kastettujen rättien avulla, mikä antaa tarvittavan voimakkuuden ja mahdollistaa myös kraatterien ja halkeamien muodostumisen.

vedeneristys

Asennettaessa betonipohjaa ei ole toivottavaa jättää huomiotta pystysuora vedeneristys (pohjaseinät), mikä auttaa säästämään sitä vaurioilta ja varmistamaan pitkäaikaisen käytön. Tämä on erityisen tärkeää niille alueille, joille on tunnusomaista talven sulat, joiden aikana pohja kostuu ja useita jäätymisjaksoja tapahtuu.

Älä unohda horisontaalista eristettä, jonka puuttuminen voi johtaa sienten ulkonäköön seiniin ja kosteaan kosteuteen, koska märästä pohjasta imeytyy kosteutta ensimmäisen kerroksen seiniin.

Tape-säätiö tekee itsesi videosta

Kuinka tehdä nauha-säätiön tee-se-itse-video: monoliittinen levy

Lopuksi esitämme yhden modernin ratkaisun. Kuten tiedätte, yksi liuskanjalatyypeistä on monoliittinen levy. Monolithic Insulated Swedish plate (UShP) -laitteen tekniikka on innovatiivista kehitystä, joka on yhä suosittu. Ja myös voidaan tehdä käsin.

Talon perustana on luotettava sandwich-rakenne, joka tarjoaa tarvittavan lujuuden talon pohjalle ja sen eristykselle. Tätä teknistä ratkaisua käytetään passiivitalojen rakentamiseen, jossa rakennuksen sisäinen lämpö säästetään energiakustannusten pienentämiseksi. Ylimmän johtopäätöksen, miten luoda säätiö omalla kädet videolla, nyt tarjoamme teknologiaa UWB: n rakentamiseen.

Rakennuskysymys on kuvattu yksityiskohtaisesti videossa.