Kuinka ja milloin on mahdollista käyttää virheitä henkilökohtaisessa juoksussa

Gabionit ovat monitoimisia ja yleismaailmallisia rakenteita. Ne ovat vahvoja lankoja tai kestäviä metalliverkkoja, jotka on täynnä kiviä, roskaa tai muita materiaaleja. Sana "gabion" on ulkomaalainen. Käännetään italiaksi, "gabbione" tarkoittaa "suurta solua".

Aluksi gabion kehykset olivat kudotut ja muistuttivat koreja ilman pohjaa. Niitä käytettiin 1500-luvulta alkaen sotilasasioissa linnoitusten pystyttämiseen. XIX-luvun lopulta lähtien näitä esivalmistettuja rakenteita alettiin käyttää rakentamisessa. Ilman heitä ei pystytty tekemään padojen, siltojen ja seinien rakentamista, kaltevuuden vahvistamista, rinteitä ja pankkien suojelua gabionilla käytettiin laajalti.

Virheet ja niiden laajuus

Myöhemmin metallikuoret korvasivat kudotut korit, ja mallit itse saivat uusia toimintoja. Nykyään gabionia käytetään paitsi rakentamisessa, myös maisemasuunnittelussa. Useiden täyteaineiden ansiosta ne voivat täyttää sekä suoran tarkoituksensa, esimerkiksi vahvistaa maata gabionilla ja koristeellisella toiminnolla tai yhdistää molempia näistä tehtävistä.

Piikkirenkaille käytetään tavallisesti kiinteää galvanoitua lankaa, jonka läpimitta on 2-6 mm. Erilliset tuotteet kiinnitetään yhteen samaan muotoon. Samaan aikaan rakenteen vakauden varmistamiseksi, sen muodonmuutoksen ja ennenaikaisen tuhoutumisen estämiseksi samaa vahvaa lankaa käytetään gabionien asennukseen. Kehyksen muoto, nämä tuotteet jaetaan:

 • tasainen;
 • lieriömäinen;
 • laatikko gabions.

Suurpintaisten rakenteiden on oltava jakautuvia seinämiä (kalvoja). Samanaikaisesti laatikon muotoiset rakenteet voivat olla joko silmäkokoisia tai hitsattuja gabioneja riippuen niiden tuotannosta.

Litteät piikkarit, joiden paksuus ei ole yli 30 cm, ovat erinomainen vaihtoehto patojen ja jokien, rinteiden rinteiden, vahvistamiselle, jotka sijaitsevat matalien altaiden pohjalla.

Joustavilla tuotteilla, nämä pienet paksut tuotteet toistavat kaikki pinnan taipumat ja kaikki helpotuksen epätasaisuudet. Tällaiset gabionit, kuten valokuvassa, voidaan myös pinota laatikon rakenteiden perustana.

Gabions - asiantuntijoiden valinta

Rakentajien, puutarhojen omistajien ja maisemasuunnittelijoiden huomion nämä rakenteet eivät houkutella sattumalta. Heillä on useita etuja, jotka ovat arvokkaampia:

 1. Grilliin perustuvalla verkolla on joustavuus, joka sallii rakenteen muodostavan minkä tahansa pinnan. Hän ei pelkää maaliikennettä: sen joustavuuden vuoksi rakenne voi olla epämuodostunut, mutta sen tuhoaminen ei tapahdu.
 2. Kiven täytetyillä gabionilla on hyvä kosteuden läpäisevyys. Tästä johtuen rakenne ei koe ylimääräistä hydrostaattista kuormitusta eikä vaadi tyhjennysjärjestelmää veden tyhjentämiseen.
 3. Gabionien asennus säästää aikaa, rahaa, resursseja ja vähentää työvoimakustannuksia verrattuna betoniteräsrakenteiden rakentamiseen.
 4. Rakenteilla on vahvuus ja vakaus, jotka ajan mittaan voivat vain kasvaa. Tämä johtuu siitä, että maaperä tunkeutuu täyteaineiden palasien ja kasvijuuston itämisen välillä.
 5. Lukuun ottamatta laajamittaisten hankkeiden toteuttamista rantaviivojen ja rinteiden kaltevuuden vahvistamiseksi ja rekonstruoimiseksi tällainen työ ei edellytä raskaiden rakennustarvikkeiden osallistumista.
 6. Rakenteet kouristuksista ovat kestäviä. Tämä laatu johtuu luonnonkiven ominaisuuksista ja galvanoidusta langasta. Näiden rakenteiden käyttöikä lasketaan vuosikymmeniä. Kuitenkin niiden ulkonäkö pysyy lähes ennallaan.
 7. Harhalähetysten käyttö helpotusalueilla mahdollistaa luonnollisen maiseman säilyttämisen ja ihmisten ympäristöön puuttumisen minimoimisen.
 8. Laadullisesti tehdyt gabionit eivät vaadi korjausta eivätkä tarvitse hoitoa koko käyttöjakson ajan.

Nämä mallit ovat turvallisia ja sopivat täydellisesti ympäröivään maisemaan.

Kuinka tehdä gabionit puutarhassa itsenäisesti

Esikaupungeissa ja esikaupunkialueilla gabionia voidaan käyttää:

 • terassien luominen ja vahvistaminen;
 • sängyt, sängyt ja kukkapenkit;
 • kaatopaikka;
 • pienet arkkitehtoniset muodot;
 • koristekasvien pohjan ja pankkien vahvistaminen;
 • tukiseinien rakentaminen ja rinteiden vahvistaminen;
 • koriste-aidojen ja -rajojen pystyttäminen;
 • puutarhakalusteiden tuotannon (penkit, tuolit, pöydät);
 • aidojen rakentaminen, molemmista murskeista ja puupalojen kanssa;
 • puutarhan veistosten, figuurien ja muiden maisema-elementtien rakenteet.

Voit rakentaa sivuston virheitä käyttämällä voit kutsua päteviä rakentajia. Kuitenkin tällainen malli on kyettävä kokoamaan itsenäisesti, sinun tarvitsee vain käyttää laadukkaita materiaaleja. Annamme askel askeleelta ohjeet siitä, miten voit tehdä virheitä omiin käsiisi. Vaihtoehtoja on kaksi:

 1. Osta teollisen tuotannon kehys valitsemalla haluamasi koko ja tarvittava määrä suunnittelua. Niitä voidaan käyttää sekä rinteiden lujittamiseen gabionilla että koristeellisiin tarkoituksiin. Tänään valmistajat tarjoavat valmiita silmäkooltaan erilaisia ​​säiliöitä ja kokoja. Rakennukset on asennettava niille varattuun tilaan ja täytettävä valittu materiaali.
 2. Tee kehys gabionille omilla kädet, lanka, metallinen sauva tai verkko ja sitten, kuten yllä on kuvattu, asetettu valittuun paikkaan. Tämän jälkeen työn luova osa alkaa: rakenteen täyttö. Soveltamalla mielikuvitusta ja luovaa luovutusta, voit muuttaa gabionin sivuston todelliseksi sisustukseksi, jota on vaikea välittää kiinnittämättä huomiota siihen.

Jättiläisten rakentamiseen tarvitset vahvan metalliverkon, erikoismetallispiraaleja, teräspinssejä, vahvoja langallisia kiinnikkeitä, telineitä, geofabrisia (irtotavarana) ja täyteainetta. Telineiden ja metallirenkaiden avulla voidaan liittää laatikon osat ja rakenteet kiinnittyvät tukevasti tangon avulla. Kontin keskiosa voidaan täyttää hienolla täyteaineella (tähän käytetään geofabiaa), ja etuseinät voidaan täyttää suuremmilla kivillä.

Täytefraktioiden tulee olla suurempia kuin gabion-säiliön solut. Mitä suurempia soluja, sitä suurempia täyttöaineita tarvitaan.

Pintarakenteiden järjestelyssä täytefraktioiden koon tulisi olla yksi kolmas suurempi kuin laatikon tai verkkokerrosten koko. Jos tuote on tarkoitettu käytettäväksi veden alla, tällainen rakenne on täytettävä vielä suuremmalla kiveällä, sen pitäisi olla puolitoista kertaa metallisäiliön kennojen koko.

Piilotusten asennus

Täyttäminen gabions: mikä valita?

Jos sivustollasi nämä rakenteet toimivat kiinnitysseinien, rinteiden lujittamiseksi tai päättävät rakentaa kukkuloita, tätä varten on käytettävä kestävää täyteainetta. Täydellinen kovan kiven luonnonkivi: basaltti, kvartsiitti, graniitti.

Voit myös käyttää muita lajikkeita, jotka ovat pakkasenkestäviä, kestäviä, vedenpitäviä ja kestäviä ääripäähän. Harmaiden kivi voi olla eri muotoisia ja kokoja riippuen metallikehyksen solujen koosta. Se voi olla pyöristettyjä lohkareita, "villikivi", suuria kiviä tai murskattua murskattua kiveä - mikä tahansa näistä materiaaleista ei ole vain kestävä, vaan myös koko rakenteen houkutteleva, mikä tekee siitä miellyttävän silmään.

Käytä koristeellisia toimintoja täyttävien virheiden täyttämiseen materiaaleja, joilla on mielenkiintoinen rakenne tai niiden erilaiset yhdistelmät.

Laiteversion koristepakkauksena voit käyttää kaikenlaisia ​​materiaaleja ja valita ne sivuston suunnittelun ja väripaletin tyylin mukaan. Se voi olla lasipaloja, leikkausputkia ja metallirakenteita, rikkoutuneita laatat, päällystyskivet, tiilihiutaleet, puiden leikkaukset, paksut kuorenpalat ja muut luonnolliset tai ihmisen valmistetut materiaalit.

Videokäsky kokoonpanossa malion rakentamisessa

Koristeviput maisemasuunnittelussa

Nykyään on yhä enenevässä määrin maisemasuunnittelun virheitä koriste-elementteinä. Ei ole epäilystäkään siitä, että näiden rakenteiden käyttö koristekäyttöön on tuonut heille uutta elämää. Tämä alue mahdollistaa sellaisten tuotteiden käytön, jotka aiemmin toimivat vain toiminnallisena kuormana, yhtenä sivuston pääkoristeet. Ja kääntäessään suunnittelijan fantasioita, tällä alueella on todella rajoittamaton tila.

Näiden rakenteiden koristeellinen rooli voidaan yhdistää menestyksekkäästi niiden toiminnalliseen tarkoitukseen. Nykyään omilla kädillä tehdyt gabionien seinät ovat nähtävissä paitsi takapihoilla, aidat, seinät, väliseinät rakennusten ja rakennusten ulkopuolella, mutta myös sisätiloissa.

Kaunis näyttävä valaistus koristeellinen gabion sivustolla illalla. Siksi näiden rakenteiden rakentamisessa tulisi huolehtia niiden valaistuksesta.

Gabions on paras ratkaisu grillipaikan ja huvipuistojen rakentamiseen, pienien koristelampien ja suihkulähteiden, kukkapenkkien, kukkaviljelmien, puutarhakalusteiden ja puutarhanviljelystelineiden rakentamiseen. Näiden mallien täyteaineet yhdistetään harmonisesti väärennettyjen osien, luonnon puun, metallin ja muiden materiaalien kanssa.

Gabionit näyttävät hyviltä huipputekniikan tai minimalistisen tyylin juoniin. Näiden mallien tiukkuus on kauniisti vihreä nurmikko, kukkivat kasvit ja koristepensaat. Alueilla, joilla on eroja helpotus, luodaan gabion rakennusten terassit ovat mielenkiintoinen ratkaisu. Virkistysalue voidaan erottaa näytöllä gabionista, sillä se on varustettu kodikkaalla kulmalla, jolla on alkuperäinen muotoilu.

Kun rakennetaan "ulkona" takka tai grillialue gabion, erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sen täyteaine. On parempi, jos se on tulenkestävä materiaali: kivi tai tiili. Näihin tarkoituksiin tarkoitettu puu ei toimi.

Maisemasuunnittelua edustavat gabionit, joista on kuvattu jäljempänä, ovat yllättävän erilaisia ​​materiaaleja, muotoja ja värejä. Näiden mallien ansiosta kaikki sivustot voivat saada ainutlaatuisen ulkoasun ja tulla mukavaksi paikka rentoutumaan, missä on mukavaa koko perheen kokoaminen ja vastaanottaminen.

Gabions do-it-yourself: askel askeleelta ohjeita.

Gabionit ovat kolmiulotteisia rakenteita, jotka koostuvat metalliverkosta tai vahvikkeesta ja täyteaineesta, täyteaineen roolissa ovat erilaiset kivet, kivet, roskat. Pää- ja alkutarkoituksena on suojella joenvuoteita, vahvistaa rinteitä ja seinämiä, mutta on mahdotonta tehdä omia käsiäsi maagisten rakenteiden elementteinä, varsinkin kun tuotteiden yksinkertainen ja laakoninen muoto tarjoaa suuria mahdollisuuksia suunnitteluideoille.

Gabions: mitä se on ja mihin he ovat?

Gabionien valmistukseen käytetään tavallisesti metalliverkkoa kaksoisvääntöä, korroosiosuojaa sinkkiä, galfaania tai polyvinyylikloridisuihkutusta vastaan.

Lisäksi rakenteen lujuuden lisäämi- seksi on kehys, jolle vahvistusta käytetään. Täyteaineena voi käyttää erilaisia ​​luonnonkiviä:

 • sora;
 • kiviä;
 • liuskekivi;
 • graniitti;
 • Okol;
 • basaltti;
 • graniitti;
 • Luonnonkivi;
 • hiekkakivi;
 • kvartsiitti ja muut.

Materiaalille ei ole erityisiä vaatimuksia tyypin, värin tai muodon mukaan lukuun ottamatta yhtä asiaa: niiden on oltava 25-40% suurempi kuin silmäkoko. Jos käytät gabionia vahvistaaksesi jokivarastoja tai pankkeja, eli jos ne ovat jatkuvasti alttiina liikkuvalle vedelle, kivien koon pitäisi olla kaksinkertainen ruudukon solun kokoon nähden.

Vaikuttavan painonsa ansiosta gabion-rakenteet ovat vakaita ja eivät ole alttiita muodonmuutokselle, vaikka merkittävät maaliikkeet olisivatkin paikallaan. Ajan myötä he laskeutuvat, tiivistetään maaperän hiukkasilla, kasvillisuus kasvaa, mikä tekee niistä luotettavampia ja kestäviä.

Kuva gabionov:

Toimintaedut gabionista

Sivuston päivittämistä tai suojaamista voidaan ostaa valmiina rakenteina, jotka kuitenkin kuljetetaan kokoonpainuvaan tilaan, mutta voit tehdä sen itse. Jopa sinimailanen itse tuottaminen ei ole erityisen vaikeaa. Riittää, että hankit tarvittavan materiaalin ja työkalut. Mutta gabionien käyttö tarjoaa kiistattomia etuja:

Erilaisten materiaalien käyttö täyttääksesi gabionin laajentaa suunnitteluratkaisujen mahdollisuuksia, jolloin voit maksimoida kivien värin ja muodon luonnollinen kauneus.

Hohtava gabion, video:

Joukkotyypit

Gabionit eroavat paitsi kooltaan myös muodoltaan, mikä usein määrittää sekä sovelluksen laajuuden että tuotteen toimivuuden. Esimerkiksi malleja:

 • litteitä muotoja, ns. Reno-patjoja käytetään useimmiten rinteiden, joenvuorojen vahvistamiseen ja myös tukemaan muiden muotojen suurikokoisten rakenteiden asennusta;
 • laatikkomainen, ovat yleisimpiä ja niitä käytetään ensisijaisesti rannikkosuojan ja esteiden rakentamisessa. Esimerkiksi jumittimien pidätysseinällä voit suojata rinteitä liukastumiselta padojen, siltojen, rautatiepantojen ja vaikeissa ja epävakaissa maissa olevien patojen rakentamisen aikana. Tämäntyyppinen gabion on yleensä kooltaan varsin vaikuttava, joten osana vahingoittumisen ja muodonmuutoksen estämistä sekä kuorman jakamista tasaisesti kivistä, erityiset väliseinät - kalvot järjestetään;
 • sylinterimäisiä muotoja voidaan käyttää pitämään materiaalin vahvistavaa toimintaa, rakentamalla vedenalaisia ​​esineitä sen perustaksi, mutta käytetään laajalti maisemasuunnittelussa;
 • epätasainen muoto - tällaiset tuotteet voivat olla abstraktio tai kaavamainen kuvaus tunnistettavissa olevista esineistä, ihmisistä tai eläimistä. Useimmin käytetään koriste-elementteinä, jolla ei ole mitään toiminnallista kuormitusta.

Keskeisimmät sovellukset gabions

Huolimatta siitä, että alunperin maametallit käytettiin maavahvistustöihin, ajan myötä niiden soveltamisala laajeni huomattavasti ja puhtaasti utilitaristisesta merkityksestä lähtevältä suunnittelulta ne alkoivat vähitellen muuttua elementteiksi ympäröivän tilan koristekuvioiksi.

Niinpä myös maisema-elementteinä käytetään myös gabionioita, joita voidaan käyttää myös pitkien seinien rakentamiseen erilaisten rakentavien esineiden ja rakenteiden rakentamiseksi, tiemaksujen vahvistamiseksi tai maaperän suojelemiseksi eroosilta.

 • kivi-pohja nurmikoille;
 • erotusrakenteet kaavoitusalueella;
 • koristeelliset vuoteet, kaaret, puutarha;
 • kuten puutarhatiet, portaat, portaat tai siirtymät alueen vyöhykkeestä toiseen;
 • puutarhakalusteiden (pöydät, penkit, penkit) valmistuksen perusta;
 • alueelle rajoittuneiden luonnollisten säiliöiden tai keinotekoisten altaiden rakentamisessa;
 • maiseman veistosten valmistukseen.

Voit jopa varustaa aidan gabionista omiin käsiinsä, joka sen päätehtävän lisäksi auttaa suojelemaan alueen alueen katumelun, äänien ja tuulen tunkeutumisesta.

Vaihtoehdot gabion tekstuurista, video:

Kuinka tehdä virheitä omiin käsiisi?

Ennen kuin ryhdyt tekemään virheitä, sinun on valmisteltava tarvittava materiaali:

 • metalliverkko, jonka paksuus on 2-8 mm, riippuen itse tuotteen koosta ja ottaen huomioon toiminnalliset ominaisuudet;
 • vahvistus kehyksen vahvistamiseksi ja jäykistämiseksi;
 • lankakaapelit ja metalliset kierteet - rakenteellisten elementtien liittäminen;
 • geofabriksi materiaalina käänteisen suodatuksen aikaansaamiseksi sekä hiekan tai muun irtomateriaalin kustannusten alentamiseksi asennustöiden aikana.

Ja tietenkin sinun on varastoitava tarvittava määrä täyteaineita. Tällöin, jos esteettiset vaatimukset päätyvät päälle tai ovat tärkeitä, sinun kannattaa antaa etusija materiaaleille, jotka eroavat toisistaan ​​värimuutoksilla tai epätavallisilla muodoilla, ulkonäössä.

Tämä edellyttää vain luovaa lähestymistapaa ja taiteellisen makun ilmentymistä.

Harjoitusten valmistuksessa ja asennuksessa tarvitaan yksinkertaisia ​​työkaluja, joista suurin osa on saatavana isännän arsenalissa:

 • pihdit tai pihdit;
 • metalli-kehyksen asennus nitoja;
 • vuorella
 • lapio;
 • ankkureita.

Mutta jos valmistus tapahtuu vahvistuspalkkien avulla, hitsauksen käyttö on edes välttämätöntä, koska elementtien neulominen tavallisella langalla on melko työlästä eikä se tarjoa tarpeellista jäykkyyttä kehykseen.

Kuinka korjata aivoviittaukset? videot:

Miten tehdä gabion: askel askeleelta ohjeita

Koska pienen rakenteen paino on melko vaikuttava, gabionin valmistus ja kokoaminen olisi suoritettava suoraan paikan päällä.

 1. Ensin sinun on valmisteltava pohja tarvittaessa vahvistaen ja vahvistet- tamalla sitä esimerkiksi karsimalla maata perusteellisesti tai poistamalla maapohjan kerros, tekemällä 10-20 cm paksuinen hiekkamyyjä riippuen gabionin painosta ja koosta. Joissakin tapauksissa jopa matala nauhataso on perusteltua, esimerkiksi avattaessa aidoja gabionista, erityisesti yhdistettynä perinteisten materiaalien osiin.
 2. Joten, että grilli ei ylitä ruohoa ja muita epätoivottuja rikkaruohoja, jotka tulevat myöhemmin melko ongelmallisiksi päästä eroon, on tehtävä kapea ura 10-15 cm: n syvyisen rakenteen ympärillä. Tämän jälkeen se peitetään geotekstilikankaalla tai mustalla kalvolla ja kiinnitetään, taivuttamalla yksi reuna tulevan rakenteen alla.
 3. Seuraavaksi leikkaat verkon ennalta laskettujen koon mukaan ja voit jatkaa sen liitäntää tai "ompelemista".
 4. Ensin asennetaan alaosa ja rakenteeltaan sivut sovitetaan yhteen ja yhdistetään toisiinsa metallilangalla. Viiran jäljellä oleva pää on tiukasti ja lujasti kierretty ja kiinnitetty pihdeillä.
 5. Jos aiot tehdä suurta gabionia tai suhteettoman pitkä osa sivuista, sinun on huolehdittava jäykistyskalvoista. Varmista, että jompikumpi osapuoli on jätettävä avoimeksi pystyäkseen täyttämään gabionin kivillä. Lopullinen ompelu suoritetaan asennustyön loppuun saattamisen ja koko tilavuuden täytön jälkeen.
 6. Kun rakenne on täysin valmis, sen lopullinen asennus ja kiinnitys suoritetaan. Rakenteen lujuuden ja stabiilisuuden varmistamiseksi paitsi oman painonsa kustannuksella, se olisi kiinnitettävä ankkureilla tai itsenäisesti tehdyillä panoksilla. Äärimmäisissä tapauksissa sopivat liitokset, joiden läpimitta on vähintään 10 mm.
 7. Monikerroksisten rakenteiden laitteille on mahdollista sallia jonkin verran materiaalisäästöjä esimerkiksi aidojen rakentamisen aikana. Tällöin alemman tason gabion-verkko voi tulla yläosan pohjaan (pohjaan). Tällöin tarjotaan lisää jäykkyyttä, mutta ottaen huomioon kasvava kuormitus, langan paksuus, josta kangas on tehty, on kyettävä kestämään sen, joten se on valittava ottaen huomioon turvamarginaali.

Valmistetut rakenteet kiinnitetään toisiinsa jäykästi, ja sitten gabionien laitetta voidaan jatkaa kiven asettamisen yhteydessä noudattamalla tiettyjä sääntöjä:

 • pitäisi alkaa täyttää, kun gabion on ottanut pysyvän paikkansa;
 • jos valitaan eri kokojen kivet täyttämiseksi, suuret reunat pinotaan, ja keskiosa on täynnä pienempiä;
 • jos käytetään pieniä, mutta suunnilleen samanlaisia ​​kokoja ja muotoisia kiviä, muninta tehdään irtotavarana, mutta aina useassa vaiheessa kunkin osan pakollisella tiivistämisellä;
 • Jos gabion korkeus on yli puoli metriä, kivet tulisi myös asettaa useita kerroksia, noin 15-25 cm paksuihin. Lisäksi tässä tapauksessa rakenteen täyttämisen jälkeen noin kolmanneksella on tarpeen tehdä erityisiä venytysnauloja, jotka kiinnittävät vastakkaiset sivut ( useimmiten - edessä ja takana) deformaation estämiseksi. Jos rakenteen korkeus on yli metrinen, tämä toimenpide on toistettava tietyn etäisyyden jälkeen esimerkiksi täytön jälkeen 2/3 ja 3/4 tilavuudesta.
 • siinä tapauksessa, että tarjotaan monikerroksisia gabionien asentamista, alempi rivi on täytettävä kivillä, ottaen huomioon niiden kutistumisen sekä oman painonsa että ulkoisen kuormituksen vuoksi, joten ne olisi täytettävä keskimäärin 5-7 cm rakenteen yläreunan yläpuolella;
 • joskus on sallittua käyttää kivihiilen pienempiä kiviä, mutta tässä tapauksessa niiden pitäisi sijaita rakenteen keskellä tai alemmassa osassa, kun ne on aikaisemmin kääritty geofabriksi, joka ei estä vettä pääsemästä gabionin läpi, mutta ei päästä pestämään täyteainetta;
 • Kun olet asentanut ja täyttänyt gabion-säiliöt, voit lopettaa viimeisen kosketuksen - sulje ja kiinnitä kansi metallilangan kierteen avulla.

Kivien siirron ja kuvan tuhoutumisen välttämiseksi työ on suoritettava vaiheittain, jolloin kerrokset käsittävät 10-20 cm: n kerrokset ja niiden kummankin pakollinen tiivistys.

Gabions tekevät sen itse: kuvaohjeet, miten tehdä gabion

Gabions tekevät sen itse: kuvaohjeet, miten tehdä gabion. Maisemanrakentaminen on tehokas tapa parantaa maan tai lähiöalueen aluetta, jotta se olisi ainutlaatuinen. Monet omakotitalojen omistajat käyttävät erilaisia ​​temppuja, alkaen kappaleiden suunnittelusta lähtien ja päättyy vihreisiin pensasaitoihin. Tänään suosituin tapa järjestää alue on gabions omalla kädellä: askel-askeleelta ohjeet ovat niin yksinkertaisia, että rakenne rakentaminen voidaan tehdä itsenäisesti.

Gabion on metalli runko (mesh) rakenne, joka on täynnä kivet tai muu materiaali.

Mikä on gabions: yleinen määritelmä ja kuvaus

Gabionit ovat säiliöitä, jotka koostuvat metallilangasta. Gabion-laitteeseen kuuluu kehyksen rakentaminen, johon on sijoitettu tietty materiaali.

Täyttömateriaali voi olla:

Erilaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää gabionien täyttämiseen.

Hyvä neuvoja! On suositeltavaa käyttää hienoa soraa suurien osien välisten tyhjien tilojen peittämiseksi.

Suunnittelu on laaja ja se on luotu kierretystä langasta ja verkosta. Suuremmissa mittoissa suoritetaan poikkileikkausosastojen lisääminen. Ne eivät salli seinien muodonmuutosta metalli runkoa täyttävien kivien massan alle.

Oman käden tekeminen piikkilankailla on halpaa, joten he ovat niin suosittuja maa-alueiden omistajien keskuudessa. Tällainen tuote ei vaadi paljon työtä suhteessa sen hoitoon, sillä se on varustettu yläkansiin.

Alhainen aita-gabion maan sivustolla

Yksi gabionien rakenteiden eduista on niiden houkutteleva ulkonäkö, mikä näkyy maisemasuunnitteluprosessissa. Verkkorakenteiden täyteaineiden laajan valikoiman ansiosta voidaan saavuttaa ainutlaatuinen ulkoasu. Nämä mallit ovat luotettavia ja kestäviä.

Rakenteiden käyttöalue

Gabionia käytettiin laajalti sotilasoperaatioiden linnoituksina. Kirjallisessa käännöksessä tällaisen rakenteen nimi tarkoittaa "kiveä ruudukossa". Nykyään maisemasuunnittelun grainien rakentamisen tekniikkaa on sovellettu menestyksekkäästi.

Gabionia voidaan käyttää vahvistamaan ja / tai koristelemaan talon seiniä.

Mallit ovat seuraavat:

 • paikan päällä ja sisäpihalla (katujen tuolien ja penkkien, pöytien ja tuolien muodostaminen) perusteet;
 • kasvillisuuden kehykset;
 • kiinnitysseinät hangarien vahvistamiseksi;
 • rakennusmateriaali nurmikoiden ja kivipuutarhan luomiseksi;
 • pohjarakenteet, kaaret, vahvat sängyt pystysuoralla sijoituksella;
 • rakenteiden vahvistaminen järvien ja jokien rannikkovyöhykkeen maaperän kiinnittämiseksi alueen tai talon läheisyyteen;
 • koriste-elementit koristella alue (asennettu pihan sisäänkäynnin alueelle, missä portaat sijaitsevat);
 • materiaali veden laskemiseen tarkoitettujen portaiden rakentamiseen.

Puutarhakalusteet kiviradioista

Hyvä neuvoja! Virheiden asennustekniikkaa voidaan tehokkaasti käyttää vyöhykkeisiin. Näitä rakenteita ei käytetä pelkästään ulkoisina aidoina (aidat, jotka erottavat paikallisen alueen kadulta ja naapureilta), vaan myös jakaa kokonaispinta-ala alueiksi, kuten lepohuone, asennuspaikka, grilli, grilli, kesäsuihku. jne.

Edut, jotka liittyvät virheiden asentamiseen maan sivustolle

Useimmiten tietoa siitä, miten tehdä omalla kädellä tekemäsi gabion, on kiinnostunut luomaan linnoituksia sivustolle, koska niillä on useita etuja.

Vesiputouksen rakentamiseen käytetään gabion-mallia

Lujittavien rakenteiden edut:

 • ei ole tarvetta käyttää erikoistuneita rakennusmateriaaleja, joten virheiden rakentamisprosessi ei vahingoita maisemien ympäröimä muotoja;
 • tuotteilla on suuri kapasiteetti, minkä vuoksi ilma ja vesi kulkevat vapaasti niiden läpi. Tästä johtuen saavutetaan korkea ekologisen rakentamisen taso. Ilman jatkuva käyttö edistää kasvien normaalia kasvua ja rakenteilla ei ole kielteisiä vaikutuksia alueen maisemointiin;
 • grid-solut gabionille eivät aiheuta esteitä ruohon itämiselle. Tämän seurauksena saadaan kaunista fuusiovaikutusta ilman sellaisia ​​kielteisiä seurauksia kuin rakennuksen muodonmuutos tai sen toimintojen rikkominen;
 • kehyksen sisällä olevat kiviä ei ole kiinnitetty niin, että väliseinän täyttö pysyy liikkuvana, mikä vähentää hydrostaattisen paineen määrää;

Gabion Jumbo voidaan rakentaa vahvistamaan rakennuksen perustaa

 • Maaperän kausittainen siirtyminen ei voi vahingoittaa tuotteita. Jopa merkittävien muutosten myötä rakentaminen ei menetä integroituja muotojaan, mutta vain vähäinen muodonmuutos on mahdollista;
 • koska kasveista, jotka vuosittain yhä enemmän itää kivien välillä, rakenteen vahvuus kasvaa.

Gabion-rakenteiden yleinen luokittelu

Yleisen luokituksen puitteissa erotetaan seuraavat tuotetyypit:

 • laatikkotyyppi;
 • tasainen;
 • sylinterimäinen tyyppi.

Box gabion mallit kutsutaan Jumbo. Niissä oleva verkko muodostaa kuusikulmaisten tai suorakaiteen muotoisten solujen. Tämä rakennusmahdollisuus on kaikkein mitoittavin, sillä tuotteilla voi olla leveys noin 2 metriä. Niiden pituus on 6 metriä ja korkeus on 1 metri.

Boxed gabions kutsutaan "Jumbo"

Kiinnitä huomiota! Koska Jumbo-tilat ovat kooltaan niin vaihtelevia, niiden kehyksiä täydennetään välttämättä osioilla. Rakentamisen aikana voidaan käyttää ei vain verkkoa kehyksen muodostamiseen, vaan myös hitsausta.

Jumbo:

 • maaperän suojelu eroosiolta;
 • pidättävien seinien tuotanto gabionista;
 • maaperän kunnon seuranta.

Jumbo gabion rakennussuunnitelma vahvistaa kaltevuutta

Sylinterimäisiä tuotteita kutsutaan gabion-laukkuiksi. Näiden avulla veden alla sijaitsevat säätimet on varustettu. Tällainen rakenne on lisännyt joustavuutta.

Litteillä tuotteilla on korkeus 17 - 30 cm. Niitä kutsutaan Renault-patjoiksi ja ne asetetaan epätasaisille pinnoille, koska niillä on kyky sopeutua niihin.

Mallin "Renault patja" korkeus voi olla 17-30 cm

Reno-patjojen laajuus:

 • perusta seinämille;
 • maisemanrakentaminen;
 • sillankartioiden kiinnittäminen;
 • joen sängyn ohjaus;
 • rannikon vahvistaminen;
 • putkilinjan suoja.

Käyttö Gabions Renault patja vahvistamaan seiniä säiliö

Itse tehdyt piikkarit: askel askeleelta rakentaminen ohjeet ja sen ominaisuudet

Työn yksinkertaistaminen - voit ostaa valmiita malleja. Nykyaikaiset myymälät tarjoavat laajan valikoiman tuotteita gabionien muodostumiseen. Kehysten valmiit osat eivät kuitenkaan aina vastaa vaadittua kokoa. Joissakin tapauksissa on helpompi luoda itsellesi gabion. Rakennuksen ensimmäinen vaihe käsittää tulevan koostumuksen suunnittelun ja tarvittavan materiaalimäärän laskemisen. Jos haluat suunnitella omia käsiäsi, voit käyttää gabionin kuvaa inspiraatiota ja muotoilua omalle ainutlaatuiselle projektillesi.

Suunnittelu toteutetaan seuraavan kaavion mukaisesti:

 1. Mittausten poistaminen alueelta.
 2. Sovellus Markup.
 3. Merkinnän siirtäminen paperille (rakenteiden ulkoasu).
 4. Piirrä piirustukset jokaiselle esineelle.
 5. Täyteaineiden ja materiaalien valinta.
 6. Vaaditun materiaalimäärän laskeminen.

Vaiheittainen kaavio gabionin kokoamisesta ja täyttämisestä kivillä

Hyvä neuvoja! Materiaalit on ostettava marginaalilla. Laskelmien tuloksia olisi lisättävä noin 10-15%.

Suurten lujuuden saavuttamiseksi on suositeltavaa ostaa kaksinkertainen kierreverkko. Se on joustava rakenne, helposti varastoituna ja kuljetettuna, kestävä ja kestävä ulkoisten tekijöiden kielteisiä vaikutuksia.

Vaaditut rakennusmateriaalit

Ennen kuin itse teet virhepisteen, sinun on huolehdittava tarvittavista työkaluista, perusvarusteista ja tarvikkeista.

Joukkomateriaalin täyttämiseksi voit käyttää rakennusmateriaalien jäänteitä.

Tarvikkeet:

 • kiinnikkeet, jotka on suunniteltu yhdistämään vierekkäiset seinät tai kierteisen langan;
 • geotekstiilit;
 • teräsputket (käytetään tuotteiden kiinnittämiseen maaperään);
 • teräspidikkeet (suunniteltu tekemään seinämät, joissa on vastakkainen sijoituspaikka suhteessa toisiinsa).

Jotta voit suojata toimintoja ja vähentää työaikaa, sinun on käytettävä muita työkaluja.

Betonipohjan rakentaminen

Liittyvien työkalujen luettelo sisältää:

 • urkkia;
 • pihdit;
 • romahtamaan;
 • lapio;
 • vasara;
 • Rintasuojat, jotka suojaavat käsiä tiheydeltään materiaalista.

Suunnittelijat antavat usein alueen luonnollisen maiseman mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia helpotusmuotoja. Tällainen rakenne on niin voimakas, että sitä voidaan käyttää kukkuloiden ja laaksojen muodostamiseen.

Maiseman yläpuolella voit luoda kukkapenkkejä gabionista omilla käsilläsi, vesiputouksilla, keinotekoisilla säiliöillä, suihkulähteillä ja niin edelleen.

Virtaamaiset kukkapenkit sopivat täydellisesti maisemasuunnitteluun

Materiaalin valinta tavanomaisten ja hitsattujen gabionien seinämille

Metalliverkkoa käytetään tapauksissa, joissa gabionien hankkeen perustana on Reno-patjojen käyttö. Useimmiten tarve käyttää tällaisia ​​tuotteita syntyy, kun aiot rakentaa kohteen, jolla on monimutkainen kokoonpano sivustossa. Tässä tapauksessa Reno-patjat on järjestetty taivutuslinjoja pitkin. Ne voidaan asentaa kaariin tai sijoittaa rakenteen erillisiin osiin, joissa kehyksen pyöriminen tai taivutus on tarpeen. Tällainen materiaali saa kukkapenkkiä tai suihkulähteitä.

Hyvä neuvoja! Ottaen huomioon, että rakennetta ei saa sijoittaa sisätiloihin, mutta sen ulkopuolella, on suositeltavaa ostaa verkko gabionille, joilla on erityinen suojapinnoite. Ulko-olosuhteissa tavallinen materiaali on syövyttävää ja tulee erittäin nopeasti käyttökelvottomaksi. Sähkösinkitty pinnoite voi kestää lähes 100 vuotta.

Jättiläisten rakentamiseen on valittava verkko, jonka paksuus on vähintään 2,7 mm

Omien käsiensiirtojen valmistukseen ei ole suositeltavaa käyttää materiaalia, jonka paksuus on alle 2,7 mm. Taulukossa on taulukossa 3 mm paksuisesta sinkitystä teräksestä valmistettujen tuotteiden hinnat

Ristikkovesien keskimääräinen hinta virheistä:

Gabionit puutarhassasi: miten käytännöllinen koristelu omilla kädilläsi

Jokainen meistä haluaa nähdä puutarhamme kaunis, hyvin hoidettu ja moderni. Maisemasuunnittelijat tarjoavat säännöllisesti uusia tapoja koristaa esikaupunkialueella. Laitteet, jotka eivät vaadi ammattitaitoa, vakavat rahoituskustannukset ja paljon aikaa puutarhaomistajalta ansaitsevat suurta suosiota. Esimerkiksi gabionit ovat rakenteita, jotka eivät ainoastaan ​​koristele maastoa, vaan myös käytännön toimintoja.

Mitä gabionit ovat ja mihin niitä käytetään?

Käännetyt ranskaksi, gabion tarkoittaa "suurta solua". Se on metalliverkko, joka on täynnä eri kokoja.

Gabionia käytetään laajasti rakennus- ja maisemointiin, ja niillä on seuraavat toiminnot:

 • virkistyspaikkojen koristelu, pihat, puutarhat;
 • aidojen ja aidojen luominen;
 • linnoitusten rakentaminen eri säiliöiden rannoille - jokia, lammet, altaat;
 • joen säätely;
 • alueen suojelu tuulen vaikutuksilta;
 • estää maaperän eroosiota, maanvyörymiä ja lumivyöryjä;
 • luodaan tukia, jotka suojaavat rinteitä mahdollisilta maanvyörymiltä;
 • pohja puutarhakalusteille, nurmikoille, tietynlaisille kukkapenkkeille ja rakennuksille.

Jalkaraudoilla voi tehokkaasti vyöhykkeellä sijoittaa ulkoisia aidoja ja jakaa kokonaispinta-ala erillisiksi alueiksi: levätä, asentaa grilli, kesäsuihku jne.

Nyt kulinaarisia käytetään aidat tai kaavoitustilan mukaan.

Alunperin sotilasoperaatioissa käytettiin gabionteja redoubtsin rakentamiseen. Suunnittelun yksinkertaisuuden ja vakauden ansiosta ne antoivat luotettavan suojan. Nyt gabionien useimmin sovellettava alue on alueen suunnittelu ja koristelu.

Rakenteiden tyypit

Virheiden erot perustuvat ensinnäkin niiden ulottuvuuksiin ja tarkoitukseen. Säätiön rakentaminen asennusta varten ei ole pakollista.

Piikkivarren rakenne voi olla monenlaisia:

 1. Laatikonmuotoinen kehys, joka on tehty verkosta tai hitsattu paksuista lujitetuista sauvoista. Materiaalin valinta riippuu nykyisen rakenteen korkeudesta. Useimmiten käytetään lepopaikan koristelemiseen sekä sivuston sisustamiseen. Gabion-kehikkoa käytetään pääasiassa sivuston koristelemiseen
 2. Tasainen runko (jota kutsutaan myös patjaksi) on yleensä tasainen ja leveä rakenne. Sitä käytetään laajamittaisten rakenteiden rakentamisessa sekä säiliön tai rinteiden panosten kiinnittämiseen maahan. Tasainen kehys käytetään useammin rakentamiseen tai rinteiden vahvistamiseen.
 3. Sylinterimäisiä kehyksiä käytetään puutarhakalusteiden tukena tai kukkaviljelmien koristelemisena. Sylinterimäiset gabionit näyttävät alkuperäisiksi kukkapenkkien muodossa.
 4. Sovitun muodon kehyksellä on vain koristeellinen tarkoitus. Se voidaan tehdä missä tahansa muodossa: geometriset muodot, eläimet, kasvit jne. Nämä kehykset tulevat puutarhan todeksi yksinomaiseksi koristeluksi. Kehyksen mielivaltainen muoto antaa sinulle mahdollisuuden näyttää mielikuvitusta ja muuttaa sivuston upeaksi puutarhaksi

Video: virheet ja niiden asennuksen ominaisuudet

Kuinka tehdä gabion

Ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että gabionia voidaan tehdä vain tiettyjen vesijohtovalmiuksien avulla. Suunnittelu näyttää melko monimutkaiselta ja massiiviselta. Mutta ei ole erityistä vaikeutta. Tärkeintä on tietää virheiden valmistuksen säännöt ja piirteet, ja voit helposti panna ne käytäntöön.

Kehysmateriaalit

Yritykset, jotka valmistavat gabionien valmistusta ja niiden asentamista, useimmiten käytetään kehyksen galvanoituun lankaan. Sen tiheyden tulee olla 250-280 g / m². Se on paljon vahvempi kuin verkkotyökalu, jota käytetään tavallisesti aitaukseen.

Tällainen lanka voi olla galvanoitua, mutta PVC-pinnoitetta. Tällöin sen paksuus on 2-6 mm.

On erittäin tärkeää valita verkko sopivasta langasta.

Harjatankoisten säiliöiden on kestettävä raskaita kuormituksia raskaan täyteaineen ansiosta, joten niiden vahvuuden on oltava erittäin korkea. Tämän laadun varmistamiseksi ne suoritetaan kaksoisviirasvaimentimen tekniikassa. Lisäksi on suositeltavaa tehdä soluja säännöllisten monikulmioiden muodossa: siksi gabion on vakaampi ja kestävämpi.

täyteaineita

Ensimmäinen täyteaineen materiaalin valinta tulisi määrittää kehyksen koon mukaan. Täyteaine ei saisi tarpeeksi nukkua solussa. Mutta on myös tärkeää, missä rakennelma sijaitsee.

Yleensä gabionit ovat täynnä kivet. Ne voivat olla luonnollisia ja keinotekoisia, joita käsitellään karkean murskausmenetelmän avulla. Kivikasvien vulkaanista alkuperää olevat kivet ovat hyvin suosittuja nyt:

Yleisin materiaali on hiekkakivi.

Jos gabion on rakennettu vain koristeeksi, voidaan käyttää vaihtoehtoisia materiaaleja:

 • lasi;
 • puiset leikkaukset;
 • putkien osat;
 • taistelevat laatat;
 • tiili;
 • päällystyskivet;
 • murskattu betoni.

Puun käyttö gabion-täyttöön on nyt erittäin suosittu. Esimerkiksi erilainen paksuus polttopuuta, joka on suljettu galvanoidun verkon laatikkoon, näyttää erittäin mukavalta. Mutta älä unohda, että polttopuuta on kyllästettävä erityisellä yhdisteellä, joka estää altistumisen kosteudelle, jotta merkittävästi pidennetään gabionin käyttöikää. Muuten, puun käsittely palonsammutuslaitteineen ei ole myöskään tarpeetonta varsinkin, jos rakenne altistuu auringon säteille, minkä seurauksena puu kuivuu suuresti. Suosituin voi kutsua varoja yrityksiltä "Senezh", "Neomid", "Valti" ja "Pirilaks". Totta, äskettäin on ollut negatiivisia arvosteluja näistä valmistajista. Siksi suosittelen, ettet osta rahaa ensimmäisessä myymälässä, vaan käy läpi useita myyntipisteitä ja ota yhteyttä myyjiin.

Punaiset puusäkit näyttävät orgaanisilta ja näyttäviltä, ​​mutta ne on kyllästettävä erityisillä yhdisteillä.

Jos koristevipu asennetaan paikallisen maiseman täydelliseen noudattamiseen, täytä muotoilu alueen luonnonkivellä. Tämä voi olla kiviä, pyöristettyjä lohkareita tai murskattuja raunioita. Hyvin valittu täyteaine auttaa yhdistämään harmonisesti kaikki puutarhan elementit.

Erilaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää täyteaineena gabionille.

Voit halutessasi keskittyä virheperusteeseen ja korostaa sitä muusta sivustosta. Voit tehdä tämän, voit laittaa kukkapenkki, nurmikko sisällä tai aseta asfaltin ympärille rakenteen.

Työvälineet

Ennen kuin pääset töihin, valmistakaa kaikki mitä tarvitset:

 1. Ruudukko, jossa on suuritehoinen galvanoitu päällyste. Suurempi gabion, jonka aiot rakentaa, sitä voimakkaampi sen pitäisi olla. Voit ostaa yksinkertaisen ristikon suorakulmaisilla soluilla tai valita erityiset, heksadesimaaliset, jotka on suunniteltu tällaisiin rakenteisiin. Voit käyttää verkkoverkkoa, mutta sen rakentaminen ei todennäköisesti palvele sinua pitkään aikaan. Tällaista materiaalia käytetään parhaiten pieniin rakenteisiin, esimerkiksi mielivaltaiseen muotoon.
 2. Kiinnikkeet ja kiinnikkeet eri runkoelementtien kiinnittämiseen. Heidän täytyy noutaa suoraan kehyksen tyypin alla, eli ne on sinkitty, muuten kiinnittimet nopeasti ruostuvat ja rakenne kaatuu.
 3. Paksu musta kalvo tai geotekstiili, joka suljetaan gabionin alle. Karkea jokien hiekka voidaan myös kaataa.
 4. Kehyksen täyteaine on rikkoutunut tiili, murskattu kivi, pikkukivi tai jokin muu.
 5. Suojarakenne suuren rakenteen rakentamiseen.
 6. Lapio, mittanauha ja pihdit, joilla kiinnität rakennuselementit.

Vaiheittainen prosessikuvaus

Kuten mihin tahansa työhön, myös gabionien valmistus on aloitettava jotain pienellä ja yksinkertaisella. Voit esimerkiksi rakentaa kukkapenkki:

 1. Ensimmäinen vaihe on selvittää rakenteen leveys. Jos kukkapuutarho on pienikokoinen, leveys on 30 cm. Asennuksen yksinkertaistamiseksi sinun on mitattava saman kokoinen korkeus. Se on kehystetty 30 x 30 cm: n tarkkuudella. Mittaa ruudukko pitkin pituutta ennen leikkausta niin, että sitä ei saa erehtyä kooltaan
 2. Kukkapenkki aita reunan reunaa. Nauhan leveyden on oltava 40 cm. Tasaa ja kunnolla kallistaa maata tässä paikassa.
 3. Aseta geotekstiilit tai nauhat alustan sijaan. Pinta-alan on oltava hieman muotoilultaan leveämpi. Tämä on välttämätöntä, jotta rikkaruohot ja kasvien juuret kukkapenkkeiltä eivät murtaudu solujen välisiin aukkoihin.
 4. Leikkaa verkko. Kaistaleiden leveyden tulee olla 30 cm, pituus riippuu kukkapuutorungon pituudesta. Jokainen puoli vaatii kaksi nauhaa ja toinen 2 neliötä sulkemaan pää. Tämä muotoilu sulkee kukkapenkin yhden sivun. Tästä syystä koko kukkapuutarhaan tarvitaan 4 laatikkoa. Sinun täytyy leikata muutamia kohteita saadaksesi neljä laatikkoa
 5. Kun aihiot leikataan, voit jatkaa asennusta. Aseta yksi nauha maahan, asenna seinät yksi kerrallaan kohtisuoraan asentoonsa ja kiinnitä ne lanka- tai sinkityillä puristimilla. Kiinnitys on tehtävä rakenteen sisäpuolelta niin, että kehys näyttää siistinä. Poista ylimääräinen letkunkiristin pihdeillä. Kiinnitä verkko sisäpuolelle niin, että kiinnike näyttää siistinä.
 6. Vastaavasti kiinnitä rakenteen päät. Tällöin yläosan on oltava avoinna.
 7. Kun kaikki neljä laatikkoa on tehty, aloita niiden täyttäminen. Peitä kivet ja ravista rakennetta perusteellisesti: tämä auttaa heitä makaamaan lähempänä toisiaan. Kun kaikki laatikot on täytetty tiukasti, ruuvaa yläosa. Täytä laatikot kivillä ja ruuvaa ristikon yläosa.
 8. Geotekstiilit, jotka jäävät gabionin seinien ulkopuolelle, voidaan peittää pienillä pikkukivillä tai koristella toisella tavalla. Geotekstiilit, jotka ulottuvat gabionin yli, voidaan peittää kiviä tai koristella toisella tavalla.

Muita vinkkejä

Voit tehdä gabion-asennuksen entistä helpompaa käyttämällä muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä:

 1. Jos tarvitset etukäteen suurta gabionia, tarjoa useita poikkileikkausosia. Ne eivät salli sisältöjen kohoamista ruudukon seinistä, kun lataat sen kehykseen.
 2. Liitä erilliset laatikot monoliitteihin, käytä lankaa. Muista kiinnittää huomiota siihen, että se on valmistettu samasta materiaalista kuin kehys. Tuotteen halvempi versio voi johtaa gabionin ja sen tuhoutumisen muodonmuutokseen.
 3. Pinta-gabionia rakennettaessa on parempi täyttää rakenne kivillä, joiden koko on kolmasosa suurempi kuin solujen leveys. Vedenalaisissa rakenteissa kivien on oltava 50 prosenttia suurempi kuin solut.

Video: kuinka tehdä itsellesi gabionin pidätysseinä

Sijainnin valitseminen

Jos sinä itse olet tekemisissä puutarhasi järjestämisessä ja sisustuksessa ja haluat käyttää virheitä tähän, on erittäin tärkeää, että voit päättää etukäteen, missä ne sijaitsevat ja mitä toimintoa he suorittavat.

Oletetaan, että tällaiset tilat ovat erittäin suuret ja voivat näyttää karkeilta. Laimennetaan koostumus ja tehdään sitä enemmän kukintoja ja vihreitä tiloja. Tiukka geometrinen muotoinen kukkavilkku samanaikaisesti koristaa sivuston ja päivittää sen vanhan mallin.

Virheellinen geometrinen muoto gabion ja alkuperäinen täyteaine monipuolistaa vanha kukkapenkki.

Voit asettaa virheitä aidaksi tai osaksi. Jos sivustosi sijaitsee rinteen vieressä, rakenne auttaa varmistamaan sen ja estämään mahdolliset romahtaminen.

Pienet lapset varmasti pitävät eläimistä, hauskoista hahmoista tai sarjakuvahahmoista. Ne voidaan sijoittaa koko puutarhaan, etenkin sen syrjäisissä kulmissa.

Gabionit näyttävät hyvin sopivilta keinotekoisesti muodostuneiden vesistöjen tai altaiden läheisyydessä.

Pieni allas tai keinotekoinen lampi näyttävät hyvältä gabionin kehyksessä

Yritä rakentaa kulma muulle, käyttämällä virheitä. Esimerkiksi suuret kehykset, jotka toimivat pöydän roolissa, täyttävät suuria kiviä ja rakentavat pienempiä kehyksiä tuoleille.

Voit tehdä alkuperäisen puutarhakalun, jossa on penkkejä.

Gabionia käytetään usein suojamaan kahviloita veden sulamisesta. Täyteaineena käytettävien kivien välillä on joka tapauksessa tilaa. Sen kautta vesi menee alas ja ei kerääntyy huvimaeran lattiaan.

Valokuvagalleria: alkuperäiset gabionit puutarhassa

Harjoitusten valmistuksessa ei ole mitään vaikeaa, ja opit tekemään jopa mielivaltaisia ​​kehysmuotoja, sinun täytyy vain harjoitella. Ja yhdistämällä toisiinsa eri värejä, tyyppejä, tekstuureja ja kokoa materiaaleja, voit muuttaa sivuston epätavallisen kaunis koostumus. Gabionit kuuluvat edulliseen tapaan järjestää alue, joten asia pysyy vain sinun halu ja mielikuvitus. Onnea!

Gabionit tekevät sen itse. Askel askeleelta kuvat ja videot

Miten tehdä virheitä itse: askel askeleelta ohjeita

 • muurattu hitsattu verkko suurilla soluilla;
 • teräslanka;
 • kivet täyttää;
 • musta kalvo;
 • vahvistuspalkit (korkeille gabionille).
 • Instruments:
 • metalliset leikkurit tai viiranleikkurit;
 • pihdit;
 • helikopteri;
 • lapio;
 • rakennustaso;
 • rulettirengas

Vaihe 1. Sivuston valmistelu

Huolehdi huolellisesti laatikoiden asentamisesta kuoren avulla. Lakaista maata voidaan poistaa 15 cm: n päähän ja tehdä soraa huolellisesti tasoittamalla täyttöä.

Gabions tekevät itsestäsi askel askeleelta ohjeita. valokuva

Tasotuslaatu tarkistetaan pitkällä tasaisella palkilla tai laudalla, jolle rakennustaso asetetaan.

Jotta rikkomattoman itävyyden ehkäisisi gabionkanavien kautta, kapeneva, 10-12 cm syvä aita-ura järjestetään valmistetun alueen reunalla.

Gabion-alue on peitetty mustalla kalvolla rikkakasvien torjuntaan. Kalvon reuna on täytetty uralla ja puristanut sen sivulta.

Vaihe 2. Laatikoiden asennus

Verkkona käytetään gabionia, käytetään muuraus hitsattua verkkoa arkeissa, hankkimalla materiaalia, jolla on suurimmat solut taloudelle.

Gabions tekevät itsestäsi askel askeleelta ohjeita. valokuva

Ristikko on leikattu sivuille saadaksesi halutun kokoiset laatikot. Laatikon tasainen pohja on asetettu tasaiselle alustalle, sen neljällä sivulla (sivupinnat, aihiot on kudottu teräslangalla, langan päät on kierretty pultilla varovasti kiinnitettäväksi ja estämällä reunojen erottuminen.

Sivuseinät on nostettu ja kudottu yhteen laatikon kulmissa.

miten tehdä omia käsiasi. valokuva

Pitkissä laatikoissa asennetaan lisäksi poikittaiset paneelit suojatakseen virheitä purkautumiselta. Paneelit ovat kietoutuneet viiraan, jossa on pohja- ja sivureunat.

Korkeissa rakenteissa kaikki sisäseinät, jotka ovat seinien liitoskohdat toistensa kanssa ja poikittaisten paneelien kanssa, on vahvistettu 6-8 mm: n vahvikkeilla.

Vaihe 3. Täyttöalueet

Sopivien erilaisten luonnonkivimateriaalien (rauniot, mukulakivet, kiviä, suurta murskattua kiveä, louhoskiviä) sisäpuolista täyttämistä sekä useiden erilaisten seosten täyttöä. Voit tarkoituksellisesti noutaa materiaalia, joka on kontrastia muotoon ja väriin ja luo alkuperäisen kokoonpanon täytettäessä.

miten tehdä omia käsiasi. valokuva

Asennettaessa kivet valitaan siten, että ne ovat mahdollisimman lähellä toisiaan. Kulman täyttämiseksi on parempi noutaa näytteitä, joilla on suora tai suljettu lohkaisu.

Levitä suuria ja pieniä kiviä asettamalla niitä niin, että ne täyttävät mahdollisimman paljon aukkoja.

Vaihe 4. Toisen rivin tekeminen

Yhden kanavaverkon korkeille tukiseinille tai aidalle ei tavallisesti riitä. Tällöin edellä kuvattuun periaatteeseen asennettu kanava, johon kuuluu poikittaisten paneelien ja vahvistuskevyjen järjestely, asennetaan ensimmäisen tason päälle ja täytetään myös kiveillä.

miten tehdä gabionia vaiheittain. valokuva

kukkapenkki gabion tehdä se itse. valokuva

Kiitos. valokuva

Gabionit tekevät sen itse. video

Kuinka tehdä kesäpeileri gabionilla

Kesällä asukkailla on tarpeeksi maapähkinöitä puutarhassa, ja harvat ovat inspiroineet myös kaivaamaan sängyn keinotekoisen säiliön alla. Mutta jos teet pellon maalla gabionilla, sinun täytyy kaivaa vain 15 cm paikoille, joiden halkaisija ylittää säiliön ulkohalkaisijan kiviseinän leveydelle. Alusta on esiasennettu.

lampi, jossa gabions. Vaiheittainen opetus

Sisustustallin muoto voi olla mikä tahansa, koska verkko on helppo leikata ja taivuttaa. Esimerkissämme lampi on pyöreä, jonka sisähalkaisija on 146 cm, korkeus 50-60 cm. Kapasiteetti (500 litraa), joka on tehty verkkokangasta, jonka solut ovat 100x25 mm.

Lammelle kiinnitettiin 100x30 cm: n sänkyalue, 50-60 cm korkea. Vuoteissa käytettiin suurempaa ristikkoa soluilla 100x50 mm. Kesti 190 kg samankaltaista kiveä kuin lampun runko täyttää. Vuoristossa oleva gabion on tehty kansiin, jotta tasaista puutavaran puita rakennetaan kevyesti lampun yläpuolelle.

Koristelamppua maan gabionilla on suunniteltu kesäkäyttöön, vesi tyhjennetään talvella. Jos annat ylimääräisen ilmastuksen tai säännöllisen veden korvaamisen, voit pitää koriste-kalaa tai kasvien vesikasveja.

Ideat käyttää gabionia

Gabionien käyttö on mahdollista ja toimivaa ja koristeellista, jopa monimutkaisten muotoilun maisemakuvioiden luomiseen asti. Mutta jos jälkimmäinen vaihtoehto vaatii taiteellista kykyä, monet hyödylliset käyttötavat ovat yksinkertaisia ​​ja tehokkaita.

Gabion-aidat

Etuosa aidat gabions on niiden massiivisuus, kestävyys ja kyky luoda aidan, asteittain lisäämällä korkeus. Voit tehdä työtä lyhyinä askeleina korostamatta kokonaan päivää tai viikkoa. Ja suuri määrä halpoja kiviä vähentää kustannuksia minimiin

aitaiset ansaitsevat itse. valokuva

Portit ja wicket voivat olla puisia tai metalleja. Voit lisätä alkuperäisen mallin aidaksi yhdistämällä laatikoita, joissa on läpinäkyviä metalliosat tai puusta valmistettu koristeellinen yläosa, taottu metallia.

Gabions in dacha järjestely

Kesän asukkaat silmäkokoiset kotelot voivat säästää paljon aikaa ja vaivaa järjestelyssä. Käsintehtyjä gabionteja käytetään seuraavasti:

 • penkkien ja oleskelutilojen perusteet;
 • aidat, joiden korkeus on avoimia alueita;
 • puutarhanäytöt ja alueelliset väliseinät;
 • arbor seinät;
 • katoksen tukeminen;
 • nurmikko-aidat;
 • seistä työtason alle;
 • palkkion tai keskuksen perusta;
 • maisema-lamput;
 • pohja keinotekoiselle suihkulähteelle tai vesiputoukselle.

Valokuvassa on esimerkkejä toteutetuista ideoista. Itse asiassa kaikki tehtävät, jotka edellyttävät voimakkaan pohjan tai seinän rakentamista, voidaan toteuttaa gabionien avulla

Gabion vahvistaminen rinteillä ja rannoilla

Rinteiden tai vesistöjen rajojen omistajat voivat vahvistaa rinteitä ja rannikkoviivoja, joissa on aidot tuet. Viereisiä portaita voidaan myös tehdä gabion-laatikoista. Koska tällaiset rakenteet ovat aktiivisessa vedessä kosketuksessa, suosittelemme galvanoidun verkon valintaa gabionille, parempi korroosionkestävyys.

rannikon ja gabionien vahvistaminen tekee sen itse. valokuva

Kukkapenkit gabionista

Palkintojen puutarhanhoito (toinen sovellusalue gabionille) Kaikkien korkeuden ja muodon mukaisten verkkojen helppokäyttöisyys mahdollistaa verkkomallien käytön suurien kukkapenkkien reunuksena, eräänlaisena kukkaruukkuina yhdelle suurelle kasville tai useille pienille, kukkalaatikoille, puun aidalle

kukkapenkki gabion tehdä se itse. valokuva

Vuodot gabionista ovat helposti integroitavissa penkkeihin, aitoihin, kiinnitysseiniin. Näin voit tehokkaasti käyttää sivustoa, jolloin saat käyttökelpoisempia alueita rajallisella alueella. Ja verkko-aidat itsessään ovat helposti tukikelpoisia istutetuille ampullisille kasveille.

Valmistuksen helppous ja laaja valikoima sovelluksia harmaalähteille tulivat syy suosioon kesän asukkaiden keskuudessa ja yksityisissä asunnoissa, jotka arvioivat verkkorakenteiden järjestämisen monipuolisuutta ja taloudellisia etuja.