DIY autotallin katon korjaus

Autotalli ei ole vain paikka, jossa voit jättää auton ilman, että se vahingoittaisi säätä, mutta myös työpaja, toisin sanoen miesten suojapaikka. Tämä rakenne on ennen kaikkea immuuni saostukselle, eli ei saa olla mitään vuotoja, joten autojen omistajien on ajoittain ryhdyttävä katon päällekkäisyyksiin ja korjauksiin.

a - pylväs; b - mansardi; c - kalteva; g - kaksisuuntainen epätasainen.

Yksinkertaisin ja halvin autotalli on kevyt katto.

Tällaisen autotallin katon luomiseen tarvittava vähimmäismäärä rakennusmateriaaleja ovat lattialaatat ja kattohuopa, jolla ne peitetään. Mutta on muita keinoja kattaa katto omilla kädillä ilman lattialevyjä. Ne vaativat enemmän aikaa ja rahaa investoimalla, mutta tässä tapauksessa teet ilman raskaita rakennusmateriaaleja (nosturia).

Mikä on lattialevy?

Jopa rakennustyöt, kuten lattialaatat, voidaan tehdä käsin käyttämällä sementtilaasti- ja metalliprofiileja.

Tämä on litteä suorakulmainen lohko, joka on tehty betonista tai raudoitetusta betonista. Vahvistettu betonilaatta on ontto ja korpuli. Yksityisessä rakentamisessa ensimmäiset ovat suosituimpia. Tämä johtuu siitä, että ontto teräsbetonilevy voidaan asettaa omalla voimalla, ilman ammattimaista rakennusmiehistöä. Lisäksi laatan pitkittäiset aukot ovat lämpöeristyksen roolia.

Laattoja on runsaasti erilaisia, ne eroavat toisistaan ​​kooltaan, betonityyppien ja betonibrändien valmistuksessa. Siksi valitsit levyillesi autotallihankkeesi et ole vaikeaa. On tarpeen valita pituus, kun otetaan huomioon, että niiden on levyttävä vähintään 12-15 cm tiiliseinälle ja betoniseinälle - 7 cm.

Kuinka laittaa laatta?

Esipäällystyslevyjen asennuskuvio: 1 - levy, 2 laatikkoa laastilla, 3 - lapio, 4 - laatikko työkalulla, 5 - romu.

Tällaisten levyjen asettamiseksi tarvitset nosturin ja kaksi tai kolme henkilöä. Ne asetetaan suoraan tukiseiniin, joille on aikaisemmin asetettu kerros laasti. Ratkaisun on oltava riittävän nestemäinen, sen tehtävänä on siirtää kuormitus tasaisesti levyiltä tukiseiniin. Sen vuoksi on erittäin tärkeää valvoa sen laatua.

Nosturi nostaa laatan ja pitää sen alhaalla. Jos se ei ole täsmälleen vaaditun asennuspaikan yläpuolella, sen jälkeen kun romun tai metalliputken avulla toimii vipuja, sen sijaintia säännellään omilla ponnisteluillaan. Aseta levyt toisiinsa alareunassa. Lattialevyjen vaakasuoran siirtymisen välttämiseksi ne on kiinnitetty tukevalla rengasmaisella ankkurilla. Kun kaikki levyt on asennettu, on tiivistettävä nivelet ja asennussaranat paikoilla betonilla. Seuraavaksi levyn päät on asetettu tiiliin. Jos tämä mahdollisuus puuttuu, kaikki aukot ovat täynnä raunioita ja betonoituja. On erittäin hyvää täyttää laattojen ontot reiät raunioilla tai laajennetulla savella, ei niin paljon lämpöeristyksestä, niin että sementtiliuos ei kulje siellä.

Betonilaatan autotallin katon korjaus

Betonimateriaalia tarvitaan, jotta kosteus lauhteesta ja saostuksesta ei kerääntyisi levyn epätasaisuuksiin.

Jos aiot korjata katon autotalli, peitetty betonilaattoja, niin ensinnäkin määriteltävä: levy on jo peitetty bitumilla tai ne ovat uusia, vedeneristys materiaaleja on käytetty tai ei vielä.

Jos katto on uusi, mutta ilman vedenpitävyyttä, sinun on tehtävä betonirauta. Tämä tehdään siten, että kosteus kondensoitumisesta ja saostuksesta ei kerääntyy laattojen epätasaisuuksiin. Betonipinnoitteen laatu riippuu siitä, kuinka kestävä ja kestävä on itsekokoonpinnoitettu päällyste.

Jos levyt on jo peitetty katemateriaalilla, on poistettava päällystetyt kappaleet. Jos kuplia on, ne on leikattava poikittain, käännettävä kulmat ja poista kaikki vesi ja lika aukosta. Katolla tarkistetaan sitten halkeamia ja mahdollisesti puhdistetaan.

Kun olet analysoinut ja puhdistanut kattopinnan pölystä ja roskista, voit siirtyä alustaan. Näihin tarkoituksiin käytetään bitumimastista. On parempi kattaa katto kahdesti: ensimmäinen - nestemäisellä mastilla, toinen - tiheämpi. Uusi kerros levitetään ja kuivataan edellisen kerran. Erityisesti huolellisesti mastiset liitokset levyt, halkeamat sekä vanhan pinnoitteen jäänteet, jos sellaisia ​​on. Toinen mastikerros ei saa ylittää 5 mm, jotta se ei repeytyisi pakkasen aikana.

Kun pohjamaali on kuivunut, voit jatkaa katon kattoa kattohuopalla alkaen katon alimmasta reunasta. On optimaalista laittaa kolme kerrosta tätä materiaalia, joista jokainen on kohtisuorassa seuraavaan tai yksinkertaisesti siirtynyt nivelistä (sulje edellisen kerroksen nivelet). Katonvalmistusaukon asettamiseksi sinun täytyy irrottaa materiaali siten, että vähintään 10 cm: n päähän on päällekkäinen toisella nauhalla ja 15 cm pitkin reunoja kääritään katon visiirin alla. Sitten nauha kääritään uudelleen ja ne alkavat lämmetä alempaan puoleensa bensiinipolttimella ja vähitellen avaamaan sen, oikaisemalla ne kädellään tai napauttamalla sitä niin, että aukkoja ei muodostu. Kun ensimmäinen kerros katon materiaalia on asetettu, katto on päällystetty mastilla ja toinen kerros katemateriaalia asetetaan käyttäen samaa tekniikkaa, ja sitten kolmas.

Bikrost-lattiat tehdään polttimen avulla.

Työkaluista, joita tarvitset:

 • tasolla;
 • pitkä kaide ohjaamaan suoria viivoja;
 • katto tai muu terävä veitsi;
 • metalliset harjat;
 • lastalla;
 • lastat;
 • lapio;
 • useita eri pituisia sääntöjä;
 • kova harjat mastille;
 • säiliöt betoniliuoksen valmistamiseksi tai kaatamiseksi;
 • teollisuus hiustenkuivaaja tai poltin kaasu tai bensiini.

Kuinka estää autotallin ilman lattialevyjä?

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta ostaa lattialevyjä tai odottaa asennustöiden vaikeuksia, voit estää autotallin ilman omaa kättäsi. On olemassa useita tapoja, joilla on melkein sama suosio: se on puupalkin katto ja I-palkkien käyttö.

Kattokokonaisuus I-palkkeineen

Teräs I-palkit, joiden korkeus on 100-120 mm, asetetaan autotallin yli pitkälle seinälle. Heidän on valittava 20-25 cm pidempi kuin autotallisi leveys. Ne on asennettava siten, että palkista vähintään 10 cm tulee seinään ja seuraa sen kaltevuutta. Kahden palkin välinen etäisyys ei saisi ylittää 80 cm: n. Asennuksen jälkeen levyjä on levitettävä 40 mm: n levyisiksi. Ne on sijoitettava mahdollisimman tiukasti ja siirrettävä käsin tarvittaessa. On muistettava, että autotallin edessä ja takana on oltava 20 cm: n visiirit, jotka on myös valmistettu 40 mm: n levyistä, jotka naulataan toisiinsa nähden kohtisuoraan. Kiinnitä visiirit ääripalkkien ylähyllyn alta. Ennen laskeutumista palkit on maalattava, ja levyt on käsiteltävä antiseptisellä ja maalattuina.

Palkit sijaitsevat samalla etäisyydellä ja ne täytetään täyttöelementeillä, jotka suorittavat sulkutoiminnon.

Kun kaikki levyt on asetettu ja lattiat on ommeltu, kattotarvikkeet kierrätetään niiden päälle autotallin yli. Kateaineen määrä on laskettava siten, että kummankin reunan ollessa 10 cm taivutettu ylöspäin. Lisäksi kaikki palkkien yläosassa oleva tila on peitetty kuonalla, laajennetulla savella tai mineraalilevyt asetetaan. Myös kattopäällyste lämmitetään, yrittää tasata kohtisuorasti naulamaisen levyn taso muun katon kanssa.

Eristyskerroksen päälle on 20 mm paksuinen sementtipalkki, mutta 30-35 mm pidetään parhaimpana. Sidoksen pitäisi olla sileä, ilman vahvoja onttoja ja kouristuksia. Kun laittaa rautatie 2 metriä kaikkialla kattotilaan alapuolella ei saisi ylittää 5-7 cm. Tässä vaiheessa katon autotallin valmistetaan, mutta jos ne jätetään siten, että sen jälkeen, kun se alkaa imeä sadevettä virtaa.

Vedenpitävissä suojamateriaaleissa käytetään samaa katemateriaalia, joka on sijoitettu lavan tai sen analogien, esimerkiksi rubemastin ja bikrostin, jälkeen. Näiden nykyaikaisten materiaalien perusta on lasikuitua, mikä lisää niiden käyttöikää. Ne ovat juuttuneet kattoon kahdella tavalla: bitumimateriaalilla tai sulattamalla.

Bitumi-kalkkia, jota kutsutaan joskus pohjamaaliksi, voidaan ostaa tai valmistaa omilla käsillä sulatusta bitumista ja dieselöljystä tai käytetystä moottoriöljystä. Tämä tehdään tällä tavalla: yksi osa sulaa bitumia kaadetaan kolmeen osaan dieselmoottoria tai öljyä. On hyvin tärkeää, että kaadetaan bitumi dieselpolttoaineeseen eikä päinvastoin. Alukkeen valmistuksen jälkeen ne käsitellään hyvin kuivuneella tasoituskerroksella ja kääritään kateaineen päälle ja liimataan siten, että päällekkäisyydet ovat vähintään 10 cm.

On erittäin kätevää tehdä tämä yhdessä: yksi henkilö peittää katon bitumimateriaalilla, toinen rullaa katemateriaalia ja oikaisee sen kädet siten, että se ei muodosta kuplia. Jos käytät hitsaustapaa, avustaja ei ole tarpeeton. Tällöin yksi henkilö lämmittää kateaineen teollisella kuivaimella tai taskulamella ja toinen purkautuu ja puristaa sen pohjaan.

1 - I-palkki № 14; 2 - betoni; 3 - sukupuoli; 4 - kuonan betonipinnoitus (2-3 cm); 5 - sahanpurun betonilaatat (8,5 cm, pohjakansiarkki AB-004); 6 - vahvistetut kuonasbetonilaatat (6,5 cm); 7 - kalkkisementtilaastia (1 cm).

Optimaalinen menetelmä kohteet tai katsotaan yhdiste molempien menetelmien (fluff katto valuasfaltti alukkeena, ja sen jälkeen katemateriaali päällekkäisyys), koska bitumipitoisen mastiksin lopulta säröillä ja rikki vedenpitäväksi katot. Tarrakatot on tehtävä alusta alkaen katon alareunasta. Kaltevuuden ylittäminen, sinun täytyy liimata kaistale katon yli. Katon molemmissa päissä ruberoidi on käännettävä visiirin päätylevyn päälle.

 • tasolla;
 • metallikisko hallita suoria viivoja;
 • puutavaran hakaset;
 • sähköinen palapeli;
 • vasara;
 • Maalien harjat, antiseptiset ja bitumimastit;
 • lapio;
 • katto tai muu terävä veitsi;
 • säiliöt betoniseoksille ja bitumimuoville;
 • eri pituisia sääntöjä;
 • kaasu- tai kaasupoltin tai teollisuus- hiustenkuivaaja.

Puulattian autotallin katto

Puupalkkien käyttöä säännellään tiukasti rakennuskoodeilla ja rajoitetaan span leveyteen.

Tällainen katto on rakennettu puusta ristikoista ja laatikoista. Raudasta käytetään metalliprofiilia, mutta tämä vaikeuttaa suuresti katon asennusta omalla kädellä ja on taloudellisesti kannattamatonta. Puun katto voi olla yksi tai kaksinkertainen pylväs, jossa ullakolla voit järjestää varaston tai mini-työpaja.

Harjojen osalta aluksella otetaan vähintään 150 x 40 mm. Jos katon viistekulma on pieni, on parempi ottaa puuta 150x60 mm ja asentaa se pystysuoraan. Puusta, joka on 50x50 mm tai enemmän, viistokerroksen tai 150 x 25 mm: n levyn mukaan sopii jalustaan. Muista pitää mielessä, että mitä pienempi on kaltevan kaltevuus, sitä suurempi on lumen paine talvella, joten sinun kannattaa valita kestävämpiä materiaaleja. Kun ristikkojärjestelmä ja aitaus on päättynyt, autotallin katon on oltava paroeristetty ja eristettävä. Kaikki puuosat on käsiteltävä antiseptisellä aineella.

Vahvistettu polyetyleeni soveltuu höyryeristysmateriaaliksi, se asetetaan päällekkäin 10 cm: n nauhojen väliin, jotka liimataan liimateipillä. Sen lisäksi mineraalivilla asetetaan laattoihin, jotka toimivat lämmöneristysmateriaalina. Se sijoitetaan 2-3 kerrokseen ristikoiden väliin siten, ettei jäljellä ole aukkoja.

a - puiset kattopalkit: 1 - palkki, jossa on yksi kranaalipalkki (äärimmäinen); 2 - palkki kahdella kallonpalkilla (keskipitkällä); 3 - kallonpalkit; 4 - kynnet K4x100 askeleella 20 cm; b - puiset päällekkäiset suojukset: 1 - lattiapäällysteet; 2 - poikittaiset nauhat; 3 - vuori; 4 - kynnet K3,5h90.

Viimeinen kerros on kattorakenteinen, esimerkiksi katto, joka voidaan helposti asentaa omiin käsiisi. On tarpeen kohdistaa profiilin kaikki profiilit katon alareunaa kohti siten, että ne ovat 20 cm: n suuruisia ja liikkuvat asteittain ylöspäin. Jos tämän seurauksena katon yläosassa on väärinkäytöksiä profiilissa, tämä peittää visiirin.

Tällaisen katon asentamiseksi tarvitset seuraavat työkalut:

 • puutavaran hakaset;
 • sähköinen palapeli;
 • pyörösaha;
 • ruuvimeisseli;
 • vasara;
 • ruuvimeisseli;
 • tasolla;
 • pitkä kaide ohjaamaan suoria viivoja;
 • katto tai muu terävä veitsi;
 • sakset metallille;
 • punssi;
 • eri tyyppiset pidennysmetallit taivutukseen;
 • tiedostoja kiillotusleikkauksille.

Mikä materiaali valitaan viimeistelykattona

Tiilen tai kiven pääomavaraajaan käytetään usein kalliita kateaineita - laattoja tai kevyempiä ja halvempia mutta ei vähemmän houkuttelevia metallilevyjä.

Vaikka olet estänyt autotallin lattialevyjen tai I-palkkien avulla ja viimeistellyt kattotiilipinnan useilla kerroksilla kattohuopaa, ei olisi tarpeetonta laittaa kattohuippua päälle. Tosiasia on, että kattotiili, vaikka se kestää jopa 15 vuotta, on erittäin herkkä pakkaselle, ja siksi ilman minkäänlaisia ​​materiaaleja sinun on tuomittava korjaamaan autotallin katto muutaman vuoden välein ja mahdollisesti joka vuosi. Parasta materiaalia katoksen kattojen viimeistelyyn ovat:

 1. Decking tai metallilevy. Nämä ovat galvanoituja profiloivia metallilevyjä, jotka on päällystetty polymeerikerroksella. Tämän materiaalin etuja ovat alhaiset kustannukset, pieni paino, helppokäyttöisyys ja toiminnan kesto. Haittapuolena on, että ennen kuin autotallin katto peitetään ammattimaisella lattialla, on käytettävä vesitiiviitä kalvoja.
 2. Slate. Tämä on joustava aallotettu arkki, joka on valmistettu kuitumateriaalista, jossa on bitumi- ja muita mineraalituotteita. Se on helppo asentaa kädet, on toimintavuosi 50 vuotta. Etu olisi annettava asbestisementti liuskekiveä, koska se on vastustuskykyinen sieni ja muotti, on pieni kosteuden imeytyminen. Materiaalin miinus on epävakaus äkillisiin lämpötilan muutoksiin ja liuskekiven pehmenemiseen kesän aikana, mikä vaatii asennuksen tiettyjen tiivisteiden asennusta.
 3. Vyöruusu. Pehmeä pienikokoinen materiaali selluloosan ja bitumin pohjalta, joka on peitetty mineraalimurilla. Se on hyvin yksinkertaista tehdä se itse, jokainen osa on liimattu pohjaan ja toisiinsa muodostaen kosteutta kestävän kerroksen. Siinä on suuri vastustuskyky äkillisiin lämpötilan muutoksiin, mätää ja korroosiota. Haittoihin kuuluu se, että vyöruusu on liimattu vaneriin, reunaan tai lastulevyyn, joka ennen on kiinnitettävä kattoon.

Levyjen autotalli: rakenteiden ominaisuudet

Tarvittava ja tärkeä rakenne kaikille auton omistajille on autotalli, joka kattaa auton huonoista sääoloista, suojaa sitä uteliailta silmiltä ja antaa sinun tehdä mukavasti pieniä korjauksia. Rakennuksen rakentamisessa kannattavin, kätevä ja nopein vaihtoehto on levyjen autotalli.

Pohjimmiltaan asennukseen käytetään kahta materiaalityyppiä:

 • Betonipäällysteiset esivalmisteet.
 • OSB-levyt.

Tässä artikkelissa tarkastelemme molempia tapoja, puhumme käytetyistä materiaaleista, teknisistä ominaisuuksista ja kokoonpanon ominaisuuksista.

Esivalmistettu betonirakennus

Tämäntyyppisten rakennusten rakentamiseen ei tarvita säätiötä (ks. Mitä tarvitaan perustaksi autotalliin: me määrittelemme ja teemme), levyt asetetaan pohjaan tasaiseksi ja ripotella hiekalla.

Rakentamisen aikana käytetään erityisiä autotallilevyjä, joihin kuuluvat:

 • Kolme tyhjää seinäpaneelia.
 • Yksi paneeli, jossa aukko portille.
 • Lattialaatta.
 • Levylaatta.

Tämän tyyppisen rakenteen etuja ovat seuraavat:

 • Asennuksen nopeus Autotalli on koottu suunnittelijan tyypin mukaan, joka kestää paljon vähemmän aikaa, vaan tarvitsee vain hitsausta kytkentäelementtien liittämiseen. Vaikka käytettävissä olevat lisävarusteet, jotka on yhdistetty ilman hitsausta, käytetään kiinnikkeitä ja ankkureita, ja hitsaustöitä tarvitaan vain portin asennuksen yhteydessä.
 • Kestävyys ja luotettavuus. Autotallilevyjen rakenne on yli kymmenen vuotta ja takaa auton turvallisuuden.
 • Sisällä oleva huone ei vaadi suurta investointia sisustukseen, pohjimmiltaan riittää maalata tai valkaista seiniä ja kattoa.
 • Betonirakenteinen autotalli on paljon lämpimämpi kuin monoliitti- tai metallirakennukset, mutta sähkön säästämiseksi ja lämpöhäviön vähentämiseksi jotkut omistajat kattavat lisäksi seinät vaahdolla tai matalalla sulatuksella.

Haittoihin kuuluu tarve houkutella laitteita levyjen asentamiseen ja sarjan suhteellisen korkeisiin kustannuksiin. Mutta hintaa voidaan vähentää tekemällä joitain tuotteita itsekseen.

Seinät ja autotalli

Seinäseinäkyltelevyjen sarjassa on pieni paino, pienempi paksuus (120-150 mm), jokaisella levyllä on sisäänrakennetut upotetut osat, jotka takaavat kehyksen luotettavan kokoonpanon.

Rakennuslattian kustannusten vähentäminen voidaan tehdä myös käsin. Autotallin alapuolella oleva monoliittinen laatta kaadetaan ensimmäiseen paikkaan, pohjan pinta vahvistetaan ristikkona tai yksittäisinä kytketyt sauvat, joiden läpimitta on 12-16 mm 200-300 mm: n välein, betoniin peitetty, tärinä ja tasoitettu.

Se on tärkeää! Koska rakennus on itsekantava rakenne, eikä se ole raskaan kuormituksen kohteena, on mahdollista käyttää toisen käden vahvistamista täyttämään laatat omiin käsiinsä ristikoiden asentamiseksi, sillä ne on aiemmin puhdistettu ja päällystetty korroosionestoaineella. Verkon yläpuolella olevan betonin suojakerroksen tulee olla vähintään 30 mm, ja lattian laattojen pienen kaltevuuden tulee olla portin suunnassa.

Rakennuksen kulmissa on nurkki tai putki asennettuna pystysuoraan lattialaattaan, joka toimii rungon perustana, ja seinäpaneelit on hitsattu niihin.

Tarvittaessa tarkastuskaivon laite ensin kaivetaan kuoppaa lisäkantalevyjen asennusta varten, jonka jälkeen pohja kaadetaan myös teräsbetoniin, seinälle asennetaan seinäpaneelit. Sinus nukahtaa maaperän kerroksittain räystään ja vuotaa vettä. Jos näin ei tehdä, autotallissa oleva lattia voi jäädä alaspäin kausittaisen maaliikenteen aikana.

Autotallin yläpuolisen osan asennus voidaan tehdä vain täydellisellä kutistumalla maata akselien kohdalla, joten tarkastuskaivon asentamisen jälkeen on odotettava vähintään 3 kuukautta.

Kattoterassi

Yleensä rakennuksen katto on tehty yksinään (ks. Lattiapinta-autotallin katto: miten se parhaiten sopii) tai pylväs ja käytä autotallin onttoja lattialaattoja, koska ne ovat kevyempiä ja levyn rungon tyhjät kanavat tarjoavat paremman lämmöneristyksen.

Katto on tehty seuraavan tekniikan mukaisesti:

 • Lattialaatat asennetaan laastille, seinien pitkän sivun on oltava vähintään 100 mm ja päiden - 150 mm.
 • Levyjen väliset saumat täytetään hienojakoisella liuoksella tai vaahdolla.
 • Kiinnitetty ristikkojärjestelmä yhden tai dvukhskatnoy katolle.
 • Levyjen pinta on päällystetty erityisellä kyllästyksellä pölynpoistoon ja materiaalien parempi tarttumiseen toisiinsa.
 • Höyrysulku asennetaan eristeen suojaamiseksi kondensoitumiselta lämpötilan muutosten aikana.
 • Aseta eristyskerros (laajennettu savi, kuona, hiutaleet tai valssatut materiaalit).
 • Vedeneristys on järjestetty suojaamaan lämmitintä kostealta, ja autotalli vuotaa.
 • Kattotarvikkeet asetetaan pitkin kattotuolia.

Jos katto on tasainen, yksipuolinen, käytä useita kerroksia kateaineita, jotka on liimattu bitumipohjaan, jonka päällekkäiset liitokset ovat 150 mm.

Se on tärkeää! Katolla on oltava vähintään 5% kaltevuus, jos sitä ei ole mahdol- lista tuoda ulos lattialautasella, sitten viemäröinti tehdään sementti-hiekkalaastilla.

OSB: n autotalli

Yksi autotallin rakentamiseen käytetyistä uusista materiaaleista on OSB-levyt, jotka valmistetaan puristamalla pitkistä puulastuista, jotka perustuvat erityisiin polymeerihartseihin. Mitkä ovat hyviä puupohjaisia ​​levyjä ja miksi ne ovat suosittuja?

 • Edullinen verrattuna raudoitettuihin betoni- tai monoliittisiin lisävarusteisiin.
 • Laitteiden vetovoimaa ei tarvita, levyt ovat kevyitä, ne on helppo kuljettaa ja koota.
 • Korkea kosteudenkestävyys ja erinomaiset lujuusominaisuudet.
 • Levyjä voidaan helposti käsitellä, sahata, porata, rakentaa minkä tahansa arkkitehtonisen monimutkaisen autotalli harmonisesti talon kokoonpanoon.

OSB-laatan autotalli on asennettu noin 400 mm: n syvyyteen, mikä riittää, koska rakennus kuuluu kevyisiin runkorakenteisiin. Leveys riippuu seinien paksuudesta ja 100 mm.

Toinen vaihtoehto voi olla pohjalaatta, se kaadetaan litistettyyn pohjaan vahvikkeella. Säätiön mitat lasketaan rakennusalueen mukaan. Tällainen pohja voi toimia myös lattiana huoneessa. Edellä on jo kerrottu, kuinka laatoitetaan autotallin alle.

Tekniikan rakentaminen runko-autotalli

Tämäntyyppisellä rakennuksella on erinomaiset voimakkuuden osoittimet, yksinkertainen laite ja sisustus:

 • Rakentaminen alkaa puutavaran tai metalliprofiilin kehällä.
 • Sisäpuolelta seinäreiät täytetään kiinteällä lattialla 150x50 mm.
 • Yksi puoli on ommeltu portin aukon sovittamiseksi.
 • Ulkopuolella levyt kiinnitetty eriste yhdestä tai kahdesta kerroksesta.
 • Kaduilta saat myös kartan.
 • Kaada kehyslevyjä Osb ulos ja sisälle.

Se on tärkeää! Levyjen alla on tarpeen kiinnittää vesitiivis kalvo, jotta vältetään kosteuden tunkeutuminen puurunkoon.

 • Osb: n autotallissa olevat levyt ovat täydellisiä päällekkäisyyksille, niillä on suhteellisen pieni paino, joten seinämille ei aiheudu raskaita kuormituksia.
 • Kattoristin järjestelmä on asennettu, se on asennettu, joka on katettu kateaineella.
 • Autotalli on päällystetty ulkopuolelta viimeistelevällä materiaalilla (muovi tai metallipinta on täydellinen).
 • Lattia kaadetaan sisään, 3 asteen kulmakerroin kohti porttia.

Lisäksi on syytä huomata, että neljänlaisista laatoista valmistetuista laatikoista OSB 3 on kaikkein vaadittu rakennustöiden teknisten eritelmien kannalta, sillä se yhdistää menestyksekkäästi materiaalin hinnan ja laadun.

Ehdotetut valokuvat ja videot auttavat sinua valitsemaan sopivimman vaihtoehdon sivustosi autotallin rakentamiseen.

Kuinka tehdä laatan autotallissa

Autotallin kellari on kätevä ja käytännöllinen, ja voit tehdä ammattimaisen auton korjauksen. Kuinka estää kellarin autotallissa ja tehdä luotettava betoniteräs itsessään.

Lattialaattojen valinta riippuu autotallin koosta, maaperän ominaisuuksista ja rakennuksen perustuksen ominaisuuksista. On tärkeää, että autot, jotka on suunniteltu varastoitavaksi autotallissa, on oltava sellaisten autojen lukumäärä ja paino, joiden päällekkäisyyden on kestettävä odotetut kuormat (marginaalilla).

Voit tehdä kaksi versiota katosta autotallin kellarissa:

 • onttojen teräsbetonilaattojen lattiat - tällaisia ​​laatikoita varten perustus on autotallin seinät, joiden on oltava vahvoja, kun ne ovat lastattuja ja ylhäältä alaspäin ja kentällä.
 • jos autotalli on jo rakennettu ja perustana on, kellarikatto kaadetaan erikseen - tämä on työvoimavaltainen prosessi.

Jokaisen autotallin laitteiden kellarissa sinun on suoritettava tiettyjä alustavia töitä.

Tarvittavat valmistelutöitä autotallin laitteiden kellarille

Mitä sinun tarvitsee tehdä ennen kuin aloitat kaivamisen kellarissa autotalliin:

 • sinun on selvitettävä - millainen maa on alueella - heikoilla ja savimassalla, jotka erottuvat suurella kallistuksella, kellarin seinät on vahvistettava maapallon paineen estämiseksi;
 • on selvitettävä, onko syvään viestintään (sähköasentaja, vesihuolto) olemassa kellarialueella;
 • jos alue on korkea kosteus ja autotalli on kausiluonteisten jätevesien tapaan, niin ennen kuin raskaiden lattialevyjen asentaminen edellyttää luotettavaa pyöreää viemärijärjestelmää, joka estää laattojen liukenemisen ja pohjan suuren kutistumisen;
 • on selvitettävä, millä korkeudella pohjavesi on, sillä keväällä ja syksyllä kellarissa voi olla polven syvään vettä. Korkealla pohjaveden virtauksella on järjestettävä sisäinen ja ulkoinen vedenpoisto.

Kun kaikki alustavat toimenpiteet pohjaveden ja kausittaisen veden poistamisesta ja kellarin seinistä ja lattiasta ovat luotettavasti vedenkestäviä, voit jatkaa lattian asentamista, se on myös meidän autotallimme lattia.

Lattialaatta - kuinka valita oikea koko ja asentaa

Laatikko autotallilattialle voidaan tehdä betonista tai betonista. Vahvistettu betonilevy valmistetaan täyteläiseksi ja onttoksi. Täysikokoisen laatan massa on paljon suurempi, joten kellarin seiniin kohdistuva kuorma on erittäin korkea. Garnien kattoihin on parempi valita ontot teräsbetonilaatat, ne ovat halvempia kuin monoliittiset.

Levyn sisältämän ilman takia olevat levyt, jotka takaavat lattian paremman lämmöneristeen autotallissa ja kellarissa.

Teräsbetonista valmistettuja palkkeja voidaan käyttää myös autotallin lattiapinnoitteina, mutta tässä tapauksessa on välttämätöntä käsitellä tiivisteiden tiivistys ja vahvistaminen (betonitoiminta) - pohja päällekkäiseltä pohjalta on turvallisempi.

Valinnaisia ​​laatikoita ei tarvitse valita autotallille, sillä ensinnäkin kaikki nämä tuotteet ovat vakiopituisia ja on vaikeata valita materiaalikokoa, samoin reunojen reunat aiheuttavat ongelmia lattian viimeistelyssä autotallissa.

Lattialaattojen jäykkyys ja vastustuskyky suurilla kuormituksilla riippuu käytetystä raudasta ja betoniseoksen laadusta. Materiaalin valinnassa on muistettava, että kellarikerroksessa lattian leveyden tulisi olla vähintään 15 cm ja betonille 10 cm.

Teräsbetonilaatan massa on suuri, joten sinun on heti selvitettävä vuokrattujen nostolaitteiden mahdollisuudet. Voiko vuokrattu nosturi kestää tätä painoa, kun puomi laskeutuu?

Tarvittavien kuormien laskeminen kellariviin. Koska laattojen kokonaiskuormitus on korkeintaan 3 tonnia (seinät, auto, katto, katto), hitsautuneita I-palkkeja tai kiskoja on lisäksi asennettava raskaaseen laatikkoon.

Teräsbetonilaattojen asennus

Betonilattian asennusohjeet:

 • lattialevyt asetetaan jo pystytettyyn kellariin liikkuvalla nosturilla;
 • asennus suoritetaan keskimääräisen tiheyden omaavalla sementtilaastilla. Tällaisen ratkaisun asetusaika on noin 20 minuuttia. On mahdollista tasata levy ja vahvistaa se tarkasti ja oikein;
 • seinälevyllä pitäisi olla vähintään 15 cm.

On tärkeää. Kun levyt on kiinnitetty seiniin, päät on suljettava, jotta se ei jäätyisi.

Kuinka eristää ja eristää levyjen päät kosteudelta:

 • täytä teräsbetonipaneelien päissä olevat aukot mineraalivillakerroksella - tällaisen kerroksen paksuus on 30 cm;
 • sementti-betoniliuos - syvyys 20-30 cm: n liuoksen asettamiseen;
 • Voit myös lämmittää aukot päistä rikkoutuneella tiilellä ja sementillä sitä.

Levyjen päät - heikko kohta, jonka kautta päällekkäisyys voi jatkuvasti jäädyttää ja jättää. Kun autotalli on lämmitetty, ei-eristetyn nivelkohdan kastepiste siirtyy sisäänpäin ja lattialevy alkaa hikoilla - kellarin kellertävyys ja autotalli lisää.

Jos tällainen ongelma lattialevyssä on jo olemassa, se voidaan korjata. Poraa reikiä kondenssiveden muodostumispaikoille uunissa mahdollisimman lähellä seinää. Nyt on välttämätöntä sijoittaa putket, jotka suuntautuvat ulospäin näihin aukkoihin ja pumppaamaan niihin kokoonpanovahaa. Tällöin korkki, joka suojaa uunista jäätymiseltä, ilmenee.

Lattialevyn päiden on oltava eristettyjä sisältä ja ulkopuolelta - tämä sulkee pois kosteuden kellarissa ja autotallissa. Usein autotallien omistajat kohtaavat kosteuden ongelma kellarissa, koska levyjen päätyliitokset eivät ole eristettyjä ja eristettyjä, minkä vuoksi kellari on jatkuvasti kosteassa tilassa.

Kuinka leikata reikä vahvistetusta betonilevystä

Sementtilaatuisen M200-standardin ontelolaatan vahvuus on 800 kg / m2, mutta luukun reiän mittojen tulisi vastata laatan pituutta ja leveyttä siten, ettei sen vahvuutta vähennetä.

Levyille 1,2 m leveä - 90 x 90 cm: n luukku, ei enempää.

Kuinka reikää rei'itetyllä betonipaneelilla luukkuun kellarissa:

 • leikkaamme levyt vain nivelissä laskemalla niin, että molemmilla levyillä on samat mitat leveydeltään ja pituudeltaan. Esimerkiksi 90 x 90 cm, 45 x 90 cm yhden levyn ja 45 x 90 cm toiselle. Siten voimme tasaisesti jakaa kutakin päällekkäisyydestä;
 • vaakasuorassa, sinun on tehtävä leikkaus pitkin tyhjennyksiä;
 • pystysuora teräsraivauskone ei voi. Koska lujitussilta on kiinteästi kiinnitetty betoniin, hiomalaikka voi yksinkertaisesti tarttua. Ensinnäkin palkki on jätettävä arkkiin ja sitten rikki sorkkaraudalla tai vasaralla.

Levyjen asentamisen jälkeen voit tehdä kauniin metallikehyksen nurkasta piilottamalla kaikki leikkauksen epätasaisuudet.

Levyjen (rusta) välisten liitosten on oltava betonoituja, jotta jäykistys saataisiin koko rakenteelle ja kiinnitettäisiin levyjä tiukasti.

Autotallin lattian levyt nopeuttavat merkittävästi kaikkia rakennusprosesseja, mutta nämä materiaalit eivät ole halpoja, ja sinun täytyy vuokrata nostolaitteita. Siksi monet ihmiset kaatoavat lattialaatta itsestään - se on paljon halvempaa.

Kuinka tehdä laatan autotallissa

Miten kaadetaan monoliittinen pohja kellarikerroksen yläpuolelle autotallissa:

 • kellarikerroksen koko muodostaa vanhoja levyjä tai vaneria. Kiinnitä tällainen muotti alhaalta pystysuorilla pylväillä tai sivusuunnassa horisontaalisilla kiskoilla tai kanavalla, yksi metri ja puoli askelta;
 • tällaisen katon laatta olisi 20 cm leveämpi kuin kellarin ympärys 20 cm kummallakin puolella;
 • tiivistysliitokset on suljettava sen varmistamiseksi, että betoni on tiukasti kiinni ja sementtimaito ei pääse ulos.
 • asetettuun muottiin perustimme vahvistuskotelon (halkaisija on 10-12 mm). Kehyksen ruudukko - 15 cm;
 • Muista kiinnittää kaikki vahvistusliitokset;
 • aukon ympärillä on välttämätöntä hitsata kehys välittömästi nurkasta (45x45 mm);
 • tällaisten päällekkäisyyksien vuoksi on luotettavampaa käyttää M500-tuotemerkin betonia;
 • betonikerroksen paksuus on vähintään 20 cm;
 • kun järjestetään tällainen päällekkäisyys autotallin kellarikerroksen yläpuolelle, betonin kaatamisen yhteydessä on tarpeen kaataa kytkin värähtelemällä siten, että seos jaetaan mahdollisimman tasaisesti ja täytä kaikki aukot.

On tärkeää. Tällaista tasoitusta voidaan ladata vasta sen jälkeen, kun betoni on täysin kovettunut - aikaisintaan 20 päivässä.

Jos käytät valmiita betonia, jossa on jäätymissuoja ja karkaisut lisäaineet, voit olla varma lattialevyn luotettavuudesta ja lujuudesta.

Lattialaattojen korjaus

Useimmiten päällekkäisyyden muodonmuutos johtuu maaperän kutistumisesta. Siksi on tarpeen määrittää maaperän samentumispaikka ja nostaa laatta betonirakenteiden noston ja korjaustekniikan mukaan.

Pienet halkeamat ja sirut laatikoihin on puhdistettava ja sementoitava. Jos halkeama on suuri, suoritetaan vaakasuora vahvistaminen ja sen päälle kaadetaan betonipinta.

Puulattiat - edut ja haitat

Tämä on autotallin kellarissa kattorakenteen edullisin versio, jota voit tehdä omalla kädelläsi. Jos kuorma lattialla autotallissa on pieni, voit asettaa katon rungon ja puupalkit.

Työjärjestys:

 • palkit altistuvat kellarin seinille, askel 70 cm - 1 metriä riippuen valitusta palkin halkaisijasta. Kattoon kuuluvan puulattian laakeripalkkeja ei tarvitse altistaa huoneen pituudelle vaan poikki. Mitä pienempi askel puupalkkien väliin, turvallisempi autotallin pohjakerros;
 • Ennen asennusta on välttämätöntä, että puupalkkeja käsitellään antiseptisellä ja kosteutta kestävällä kyllästyksellä, kiedo puupalkkien päät kaksi kerrosta kateaineita tai hartsia.

Verrattuna betoniteräkselle tällainen katto kellarissa, jos se on sijoitettu autotalliin, vähemmän luotettavia ja kestäviä, koska pinnoitteen kantavuus on paljon pienempi.

Lämmitin ja vedeneristys

Kellarissa olevan katon lämmitys suoritetaan alhaalta puu- tai metallikotelosta tai ylhäältä, sementtilaastin päälle. Mineraalivilla- tai vaahtolevyt soveltuvat eristeaineiksi talousarvion materiaaleista.

On tarpeen kiinnittää huomiota luotettavaan kellarin vedenpitävyyteen eristyksen lisäksi. Yleisimmät vaihtoehdot kellarin vedeneristämiseen:

 • päällystys hartsilla kahden kerroksen yläpohjapinnoilla;
 • kattaa useita kerroksia kateaineita;
 • levitetään vettähylkivää mastetta kaikkiin lattiatöihin.

On tärkeää unohtaa lattian lämpeneminen kellarissa. Tällainen eristys voidaan tehdä melko edullisten materiaalien avulla:

 • tyyny hiekasta ja soraa, päälle kerros laajennettu savi tai rikki punainen tiili, sitten sementti savi;
 • lämpeneminen kerroksella savi sekoitettuna sahanpuruun (kerrospaksuus vähintään 20 cm), mutta vain maaperä, jossa ei ole korkea kosteus;
 • lämmitys tavallisella polyuretaanivaahdolla tai polyfoamilla.

Mineraalivillaa kellarin lattian lämmittimenä ei saa käyttää - kun märkä, tämä materiaali menettää kokonaan kaikki eristysominaisuudet, joten tarvitaan korkealaatuista kallista vedenpitävyyttä.

Luotettavin vaihtoehtoeristys + vedeneristys - ruiskutettu polyuretaanivaahto. Materiaali luo luotettavan ja kestävän vedenpitävän kalvon, joka säilyttää ihanteellisen mikroilmaston kellarissa.

Helpoin vaihtoehto - vuotuinen kalkki.

Ei eristys ja vedeneristys eivät auta eroon kosteudesta kellarissa, jos huoneessa ei ole korkealaatuista tuuletusta.

Istutilan ilmanvaihto autotallissa

Luonnollinen ilmanvaihto on edullista, mutta riippuu useista sääolosuhteista, joten luotettavuus ei ole erilainen. Jos aiot tallentaa vihanneksia autotallin kellariin, on parempi tehdä pakotettu ilmanvaihto.

Tärkeät säännöt ilmanvaihtoa varten kellarikotelossa:

 • luonnollisen ilmanvaihdon tuloputken toinen pää on asennettu 20-50 cm: n etäisyydelle kellarikerroksesta ja toinen 30 cm maanpinnan yläpuolella;
 • varmista, että putken ulompi aukko suljetaan suojaverkolla ja yläkannella, jotta vesi ei pääse kellumaan;
 • toinen ohitusputki asennetaan puoli metriä autotallin katon yläpuolelle ja tasolle -10 cm korkeudelta kellarikattoon;
 • Pakotettu ilmanvaihto on helppoa - asenna vain kotitalouspuhallin tyhjennysputkeen, joka voidaan kytkeä päälle tarpeen mukaan.

Perinteisesti kellarin ilmanvaihto on välttämätöntä kesällä, jolloin voimakkaimpia lämpötilahäviöitä havaitaan.

Kaikki konkreettisesta autotallista: laattojen ja betonilohkojen rakentamisen edut ja haitat, koko, paino, kuva

Nykyään auto on lähes kaikissa perheissä, ja siitä on tullut välttämättömiä avustajia kaupungissa ja maassa. Käy päivittäistavarakaupassa tai kuljeta taimia autolla nopeammin ja helpommin.

Mutta kun saapuvat sivustoosi, monet joutuvat kohtaamaan auton pysäköintipaikan.

Kun auto lähti liikkeelle kadulla, aamulla auton omistaja kieltää auton löytämisen eri tavalla kuin hän jätti illalla. Kyllä, ja suojaa säästä ja korjaa "rautahevos" on usein hyödyllistä. Siksi monet auton omistajat ajattelevat talonsa autotallin järjestelyä.

Nykyään betonielementtien ja paneelilevyjen esivalmistetut betonirakenteet ovat markkinoilla.

Vahvistettu betoniturva: hyvät ja huonot puolet

Betonilaatikoiden etuja ovat:

 1. liikkuvuus

Ostettu autotalli, joka on valmistettu betonituotteista, kestää vain muutaman tunnin kokoamiseen; teräsbetonilaatoista - muutama päivä. Jos se on tarpeen siirtää uudelle paikalle, se ei aiheuta ongelmia - autotalli on helppo purkaa ja kokoonpano on valmis.

 • Erilaisia ​​vaihtoehtoja

  Nykyään voit ostaa autotallin mistä tahansa suunnittelusta - konkreettiset tehtaat tarjoavat valtavan määrän seinäpaneeleja yhdyskäytäviä, wickettejä, lattialaatoja, sisäänkäyntejä katselualueeseen ja kellariin.

  Tällaiset autotallit voidaan rakentaa mihin tahansa kokoonpanoon ja kokoon, tekemällä oma projekti niiden toimintaedellytysten mukaisesti.

 • haittoja:

  1. Esivalmistettujen rakenteiden rakentamisen aikana tarvitaan erikoislaitteita.
  2. Rakennettu autotalli ei voi siirtää uudelleen.
  3. Vahvistettujen betonirakenteiden väärä kuljetus johtaa niiden muodonmuutoksiin, heikentää niiden ominaisuuksia ja vaikeuttaa kokoonpanoa, mikä heikentää komposiittirakenteen operatiivisia ja teknisiä ominaisuuksia.

  Tältä osin rakennusprosessi edellyttää laattojen ja betonilohkojen kuljetuksen ja varastoinnin asianmukaista järjestämistä.

  Vahvistettu betonirakennus - kuva:

  Missä on kohtuullista rakentaa?

  Tämän luokan esineiden rakentamista koskevat säännöt on määritelty asiakirjoissa: SNiP 30-02-97 ja SP 30-102-99.

  Säännökset osoittavat, että autotallien rakentaminen kellarissa ja kellarikerroksissa, sis. ja liitteenä sallitaan ilman sääntöjä.

  SNIP säätelee vain, että ulkorakennukset sijaitsevat yhden metrin etäisyydellä alueen rajoista, ja vierekkäisten rakennusten välisen etäisyyden on oltava vähintään 10 metriä.

  Jos maalaistalo rakennetaan, talon alle rakennetulla betoniteräksellä on huomattavia etuja:

  • säästää vähintään sata neliömetriä maata muihin tarpeisiin;
  • auto voidaan vapaasti laittaa sisään ja ulos autotallista häiritsemättä kotitaloutta;
  • tarvittavat asiat ja työkalut ovat jatkuvasti talossa, jopa talvella;
  • Tämä rakennusvaihtoehto ei ole kalliimpi kuin erillisen autotallin rakentaminen.

  Jos valitset autotallin laajennuksena, tietenkin tärkein asia on sen luotettavuus, toimivuus ja mukavuus; toisin sanoen hinta-laatu.

  Luotettavuudella kaikki on selvää - sitä vahvempi autotalli, sitä paremmin. Mutta sen rakentaminen maksaa huomattavan määrän. Ostaminen, toimitus, työntekijöiden kutsu. Toisaalta luotettavuus ja kestävyys.

  Jos aiot asua maassa tai puutarhassa, niin lujitettu betoniportaan rakentaminen on perusteltu päätös. Mutta papereita on vielä puolustettava riveissä, jotka voivat kestää yli kuukauden.

  Aaltopahvista valmistettu metalli-autotalli maksaa noin 1000 dollaria, sen lisäksi, että sen rakentaminen edellyttää materiaalien toimituskustannuksia ja perushintojen (pieni) kustannuksia. Rakentaminen kestää hetken, saat erinomaisen ratkaisun, joka suojaa autoja auringolta ja sateelta. Periaatteessa tämä riittää maahan.

  Jos tarvitset tilaa puutarhatyökalujen säilyttämiseen, pienen telineen autotalli ratkaisee ongelman. Tarkastuskautta ei myöskään vaadita, tämä on lisä säästöjä, koska se ei vaadi vedenpitävyyden kustannuksia.

  Jos mökki tai puutarha ei ole pysyvä asuinpaikka, vaan vain tontti, jossa on loma-asunto, tämä vaihtoehto on optimaalinen taloutensa ansiosta.

  Vahvistettu betonitehdas tuottaa erilaiset kokoon ja painoon perustuvat autotallit riippuen mallista. Vahvistettu betonilaitteiston paino vaihtelee välillä 10 - 17 tonnia. Betonilattia ja portti mukana.

  Vahvistettu betonirakenne:

  rakentaminen

  Tärkeä asia tässä on sijainti- ja rakennusprojektin valinta. Aikaisemmin tehdasvalmisteiset autotallit rakennettiin betoniteräksestä paikan päällä - säätiö kaadettiin, varusteet sidottiin, muotti oli tehty, betoni kaadettiin ja kaikki kaivettiin perusteellisesti, jolloin tällaisen autotallin työvoimakkuus, aika ja kustannukset olivat melko korkeat.

  Moderni teknologia on tullut paljon helpommaksi. Esivalmistetun rakenteen ostaminen betonituotteissa vähentää kustannuksia noin puoleen. Tämä betonilaatan autotalli on suunniteltu yksinkertaiseen kokoonpanoon, ja sen mukana on yksityiskohtaiset ohjeet. Jopa autotallin omistajat voivat itse koota sen ilman rakentajien apua.

  Asennusvaiheet:

  • peruspaneelit asennetaan (jos toimitetaan);
  • lattialaatat on asennettu;
  • autotalliseinät on koottu;
  • aseta ovi paneeli;
  • päällekkäiset paneelit (ontto) on asennettu;
  • katto on asennettu.

  Tarvitaan nostomekanismeja. Levyt kiinnitetään ankkuripultteilla ja kiinnikkeillä. Portin asentamiseen tarvitset hitsauskoneen. Etuna on se, että autotallin sisä- ja ulkopuolella ei ole tarvetta viimeistellä työtä.

  Eristeen kanssa kokoontaitettavaa betonipohjaista vaahtomuovia käytetään yleensä. Se mahdollistaa ilman sisäistä lämmitystä.

  Vaahto kiinnitetään laastiin autotallin ulkoseinämiin, ja sitä käytetään myös muoviosien avulla.

  Sen jälkeen, kun kalkin verkko on upotettu liima-aineeseen, joka levitetään vaahtoon.

  Viimeisessä vaiheessa pinnoite on kitti ja tarvittaessa maalataan.

  Vedeneristys koskee kaikkia autotallin perustuksia. Se on asennettu 15-25 cm: n korkeudelle maanpinnan tasosta estämään kosteuden pääsemästä seiniin.

  Vedeneristys on jaettu vaakasuoraan ja pystysuoraan.

  Vaakasuora tehtävä tehdään kateaineen avulla, joka liimataan lämmitettyyn bitumiin kahdessa kerroksessa. Sitä käytetään perusteettomiin autotalliloihin, se tehdään koko autotallin ympärysmitan ympärillä säären (yläreuna), mutta maanpinnan yläpuolella (pakollinen).

  Jos autotallissa on kellari, sen lisäksi, että pääkäyttö suojaa kapillaarista kosteutta vastaan. Tätä tarkoitusta varten pystysuora vedeneristys käytetään kellarikerroksessa ulkoseinien alle. Se on myös järjestetty kellarin ulkoseinien ulkoreunoille. Näihin tarkoituksiin linjat on kohdistettu sementtiin ja bitumiin.

  Jos pohjavesi on kellarikerroksen yläpuolella, kellari on suojattava jatkuvalla jatkuvatoimisella kuorella.

  Veden eristyksen yläpuolella olevan kellarikerroksen lattia on tehty sementistä tai betonista.

  Kellarin vedeneristys on valmistettu biostabilisesta pinnoitteesta ja vedenpitävästä kyllästyksestä.

  Puu liotetaan 2-3 kertaa kuumilla seoksilla vuorokauden välein. Kuivumisen jälkeen puu voidaan maalata. Puu on maalattu öljymaaleilla, hyvällä maalilla ja kumilla, maalattuina tahansa pintaan.

  Tarkastuskautta ei suositella autotallissa, koska lämpötilaero siinä on kondensaatiota, joka aiheuttaa ajoneuvon korroosiota.

  Jos kuitenkin suunnitellaan tarkastuskautta, on suositeltavaa sijoittaa se auton pysyvän pysäköinnin ulkopuolelle tai tehdä kansi sulkemaan kuoppaan.

  Lämmitettävän betonilaatikon lämmittäminen keskuslämmityksellä on melko kallis ja tehoton. Tehokkaampi sähkölämmitys. Nykyään on monia tapoja, joilla on monia laitteita ja apulaitteita, jotka säätelevät sähkölaitteiden lämpötilaa ja käyttöaikaa.

  Mitkä laitteet voidaan käyttää valmiin betonikattilan lämmitykseen:

  • sähkölämmitys kattila;
  • lämpö konvektori;
  • lattialämmitysjärjestelmä;
  • infrapuna lämmitys.

  Lisälaitteet lämmitykseen:

  • pistorasian ajastin (säätelee lämmitysaikaa);
  • anturin termostaatti (pitää halutun lämpötilan huoneessa).

  Trim sisään ja ulos

  Litteät katot on peitetty kattohuopa, lasivilla tai eurolla. Se on halpaa, yksinkertaista ja helppoa, ja nämä materiaalit suojaavat hyvin vettä vastaan. Mutta ne ovat käyttökelvottomia 5-10 vuoden kuluttua, niillä on vähäinen vastustuskyky vaurioille.

  Istuimet kattavat galvanoidut levyt, metalliset laatat, teräslevyt tai liuskekivet. Materiaalit eivät pilaa melko pitkään, ovat kestäviä ja pitävät lämpöä hyvin, kestävät lämpötilan muutoksia ja ovat lisäksi tulenkestäviä. Heidän haittansa on korkeampi hinta ja on vaikea asentaa niitä.

  Jos autotallia käytetään talvella ja lämmitetään, on tarpeen lämmittää katto ennen viimeistelyä.

  Seinän koristelu:

  Nykyaikaisten esivalmistettujen korjaamojen koristelu suoritetaan joko sementtiliimalla tai sisustustarvikkeilla, kuten lohkotalalla, sivuraidalla, keinokivellä.

  Katto on vedenpitävä erikoistyökohteisiin näihin töihin (esim. Hydrotex-U), joka on tarkoitettu saumojen, nivelten ja halkeamien tiivistämiseen. Sen jälkeen, kun lasikuitunauha on levitetty ongelma-alueille, pohjamaali läpäisevästä liuoksesta levitetään koko kattoon. Seuraavat ovat jo viimeistelemässä.

  Kolme työtapaa:

  • viimeistely suoritetaan tulenkestävät ja kemiallisesti kestävät materiaalit;
  • materiaalit eivät saa olla liian likaisia, imevät hajuja ja ne on helppo pestä;
  • On välttämätöntä soveltaa erittäin kestäviä vaurioita.

  Näiden parametrien perusteella suositukset voivat olla seuraavanlaisia: kipsipintojen, PVC-viimeistelyn, metallien tai paneelien (muovi), keraamisten laattojen, lastulevyjen, OSB-levyjen tai taivekartongin (puun).

  Ja lopuksi:

  Betonirakenteet ovat yksinkertaisia ​​ja luotettavia, ne ovat kestäviä ja lämpimämpiä kuin niiden tiilen vastineet. Heidän haittansa voi olla jonkin verran yhtenäisyyttä ja korkeampaa hintaa. Niillä on myös etu valmiiksi valettuun betoniin. Ja jos rakennettaessa autoa kotiin taloudellinen kysymys ei ole etusijalla, autotalli palvella sinua pitkään betonilohkosta.

  Betonielementtien esivalmistetut autotallit ja niiden asennus

  Suuri autotalli on mukava, kestävä, turvallinen ja helppo päästä eroon rakennusmateriaaleista. Kaiken lisäksi sinun on käytettävä vähimmäissummaa sen rakentamiseen ja tehtävä kaikki todella nopeasti. Nyt tarkastelemme, kuinka rakentaa halpa autotalli omilla käsillänne käyttäen vain vakiovarusteita betonilevyjä ja käsiteltäviä materiaaleja.

  Autotallin valinta

  Nykyään kuluttajalle tarjotaan jopa 3 vaihtoehtoa: itsevahvistettu betoni, jossa on muottirakenteita, yksittäisten lohkojen hankinta kaikkiin tarpeellisiin "lisävarusteisiin" (tehdasbetonilohkojen esivalmistetut autotallit) sekä täysin valmiiksi raudoitettu betonirakenne, joka toimitetaan ja asennetaan säätöön.

  Tällaisen huoneen kokoaminen omien käsien kanssa on vaikeaa ja kallista, joten tämä vaihtoehto hylätään välittömästi. On myös huomattava, että yhden henkilön on vaikea tehdä työtä, ja on tarpeen luottaa 1-2 ylimääräisen työntekijän palkkaukseen. Tehtaalla on paljon halvempaa ostaa täysin valmiita betonituotteita, mutta on yksi este: useimmat valmistajat yliarvioivat kokoonpantujen tuotteiden hinnat avaimet käteen ja voivat ylittää 40-55 prosenttia.

  Siksi tarkastelemme tarkalleen betonielementtien esivalmistettua autotallia. Materiaaliryhmä maksaa noin 35 000 ruplaa (laitteista ja valmistajasta riippuen 25-60 tuhatta ruplaa), ja voit helposti koota sen muutamassa päivässä. Ainoa asia, joka on huolehdittava ennen kuin rakennat uuden "kodin" autoon, on laadullinen perusta autotallille. Portit voidaan tehdä itsenäisesti tai tilata suoraan pakettiin, jos niiden kustannukset sopivat talousarvioosi. Aloitetaan siis!

  Rakennuksen perustaminen autotalliin

  Monet ihmiset neuvovat laittaa lohkoja maahan kokoon taivutettavissa rakenteissa, tehdä pylväsmuodostuksia ja paaluja. Tietenkin kaikki tämä on järkevää ja voit säästää vähän, jotta ei kaada paljon betonia. Mutta helpoin tapa on tehdä raudoituksen pohja betoniteräkselle. Se on noin 70 senttimetriä korkea ja 25 cm leveä. "Se on kallista!" Itse asiassa voit säästää paljon. Nyt analysoidaan, kuinka tehdä budjetin perusta autotallille omilla käsillänne.

  VAIHE 1: materiaalien valmistelu. Ensin sinun on löydettävä halpa karkea hiekka, sementtimerkki M100 - M300 ja toisen luokan murskattu kivi. Emme tarvitse kalliita rakennusmateriaaleja, koska päätehtävänä on tehdä painava säätiö, ei sekoitus valtavaa voimaa.

  VAIHE 2: kuopan täyttäminen rakennusjätteellä. Monoliittinen autotalli voidaan sijoittaa säätiöön, josta 50% on kiviä, seuloja, mukulakiviä, rakennusjätettä. Kaada 30-35 senttimetriä kuoppaa esineillä, joiden tiheys on lähellä tiiliä. Tällainen rakennusjätte pysyy pääsääntöisesti päärakennuksen rakentamisen jälkeen ja se riittää rakentamiseen.

  VAIHE 3: täytä pohja konkreettiselle autotallille. Ensin kaadetaan nestemäistä liuosta niin, että se yhdistää pohjan kaikki "makrokomponentit", sitten paksu seos, kun neste sopii huuhtoutumiseen pengerteen kanssa.

  VAIHE 4: tasoittaa pinta. Erittäin tärkeä vaihe, koska kokoontaitettava autotalli on asennettava täysin tasaiselle alustalle, ja kovettunut betoni on erittäin vaikea jauhaa. Käytä tason ja lastan tasoitusta varten.

  Jos tarvitset tarkastuskaivon, voit täyttää sen käyttämällä laatikkoa. Se on paljon helpompaa kuin työskennellä autotallin sisällä. Mutta voit tehdä sen ja sitten, jotta ei putoa roskia ja sadetta.

  Betonin koostumus seoksessa voi olla paljon pienempi kuin runkorakenteiden tukirakenteiden ja perustusten rakentaminen. Se riittää sekoittamaan 1: 3 hiekalla, jos sementti-asteikko M-200 tai jopa 1: 4, käyttäen laatua M300-M400. Et voi säästää vain määrästä - massan massan on oltava lähellä tehtaan normeja, tyhjät tilat eivät ole sallittuja (rakenteen liukuminen on mahdollista).

  Betonituotteiden autotallin seinien rakentaminen

  Seinät on erittäin helppo asentaa, koska kaikki valmiit elementit toimitetaan tuotantolaitokselta ja kaikki, mitä tarvitset, on kiinnitettävä ne ankkureilla ja erityisellä ruuviliitoksella, joita laitos tarjoaa. Autotallin rakentaminen kestää enintään 2-3 tuntia, ainoa vaikeus on lohkojen suuri paino. Sinun täytyy palkata manipulaattorikone tai asentaa jalusta vinssillä.

  On tarpeen asentaa seinät tarkalle tasolle, että liitäntäelementit pääsevät urille. Kun levyt on esiladattu ruuveilla, tarkista tasaisuuden taso. Kaikki liitokset on suljettava vahvalla sementtilaastilla (pääasiassa 1: 2 sementti M500 hiekalla). Loppujen lopuksi se on mahdollista lämmittää ja kipsi parantaa lämmöneristystä.

  Vahvistettu betonirakenteinen katto

  Tehdasvalmisteissa on ontto kevyt laatta, josta katto on tehty. Tällaisen rakenteen ulkonäkö jättää paljon toivomisen, joten sinun on modernisoitava hieman, jotta autotalli näyttäisi modernilta. Voit halutessasi käyttää kalliimpia materiaaleja (vyöruusut, euroruberoidit jne.), Mutta olisi parempi säästää rahaa ja tehdä betoniteräksestä tavallinen katemateriaali tai värillinen liuskekivi. Tarkastelkaamme tarkemmin, miten se tehdään paremmin.

  VAIHE 1: Tee vähintään 5 prosentin kaltevuus. Sinulla on täysin litteä autotalli, mutta sinun on tehtävä pieni laskeutuminen, jotta vesi ei kestäisi. Ennen levyn asentamista on tarpeen sijoittaa 2 riviä silikaattitiiliä autotallin toiselle puolelle (tai aseta ne heti laattaan ennen asennusta). Se on noin 7% laskeutumisesta 3 metrin leveälle autotallille. Anna sementin kovettua 15 päivän ajan.

  VAIHE 2: teräsbetonilaatan asentaminen. Nostomekanismin (manipulaattori, vinssit, nosturipalkki jne.) Avulla aluslaskua alennetaan varovasti "laatikossa", kun 2-3 senttimetriä sementtiseosta kaadetaan kehän ympäri.

  VAIHE 3: pese betonilaatta, kuivaa se kuivaksi kosteudelta, poista mahdolliset epäsäännöllisyydet. Joillakin levyillä on erityiset säännölliset paikat tarttua kaapeliin, ne on sinetöitävä sementtilaastilla niin, että koko pinta on tasaista ja homogeenista.

  VAIHE 4: Ota erityinen liima kateaineelle (tai valmistele hartsi), laita se laattaan, laita kateaine. Puhtauksia voidaan tehdä 5-6 senttimetrin etäisyydellä niin, että vesi virtaa turvallisesti eikä lisää betoniportaan katon ja seinämien kosteutta.

  Jos haluat tehdä katon liuskekiven, voit ohittaa vaiheen 3, siirrä välittömästi puukertymien asentamiseen betonikattoon. Jokaisen 45 senttimetrin välein laattojen päälle, aseta puu 40 x 40 senttimetriä ja ruuvaa se lautaselle 30 cm: n välein käyttäen perforatoria (räävä puu ja laatta heti yhdellä iskulla). Voittaa liuska tavallisella tavalla naulojen kanssa.

  Autotallin betoni päällekkäisyys ei anna veden päällä ilman kattoa, mutta huoneen lisääntynyt kosteus ei mene mihinkään. Jos tarvitset kuivaa tilaa, olisi parempi kattaa vain katemateriaali, vaan myös tehdä seinät ja kattoeristys (erityisesti lämmitetty autotalli).

  Portit autotalliin omilla käsillään ja asentamisesta

  Tehdasrakenne on melko yksinkertainen ja siinä on kaksi vahvistettua ovilevyä, jotka sinun tarvitsee vain nostaa ja laskea saranoilla. Tietysti kehys itsessään on mukana. Se on asennettava aukkoon ja tehtävä vähintään kaksi kiinnitystä kummallakin puolella. Muista tarkistaa, että ikkunaluukun sisäpuoli on mennyt sisään, muutoin portti voidaan irrottaa silmukoista.

  Ostaessasi autotallilevyä, maksatte liian paljon metallisia portteja, joten tämä muotoilu on helpompi tehdä itsestäsi. Mikään ei ole monimutkaista täällä. Katsotaanpa tarkemmin tätä hienoa prosessia.

  VAIHE 1: mittaa aukko ja ota 2 metalli-arkkia, joiden paksuus on 3 mm (voit ostaa mistä tahansa alustasta) ja oikeat koot. Niiden korkeus ja kokonaispituus tulisi olla 1,5-2 cm pienempiä kuin aukon parametrit, jotta ne menevät helposti sisälle. Vetäytymme 4-5 senttimetrin etäisyydellä levyn kummastakin reunasta ja kaadetaan alas 30x30 mm: n metallinen neliöprofiili. Vahvistaa kangas, jossa on lävistävät kylkiluut, jotka kaikki hitsataan arkille.

  VAIHE 2: tee laskelmat ja hitsaat silmukat. Nauhamittauksen avulla mittaamme portin kehyksen silmukoiden välisen etäisyyden ja kiinnitämme vastauselementit kankaallemme. Silmukkavahvikkeen roolissa sopii 4-5 cm leveä, 20 cm pitkä ja 4 mm paksu metallinauha.

  VAIHE 3: ripustavat porttimme saranoille ja luodaan lisää nastat suojatakseen murrosta. Otamme 2 cm: n pituisia M8-ruuveja ja hitsataan ne korkilla ovikehyksen sisäpuolelle. Käytä sitten porata reikien muodostamiseen maalikehykseen. Sulkemalla ovenpulttien tulee pudota reikiin. Voit käyttää suojalevyjä (katso kuva). Leikki on sallittua, joten työn tarkkuus ei ehkä ole korkea.

  Autokorin luominen omiin käsiisi, voit hoitaa ylimääräisen turvajärjestelmän murrosta vastaan. Nämä voivat olla sisäisiä salpoja, ylempiä ja alempiin tappiin ja jopa tavallista metalliketjua. Pääasia on luoda vahva yhteys ovien ja päärungon välillä, silloin on äärimmäisen vaikeaa poistaa ovet tai koputtaa ne ulos. Voit nähdä betoniteräksen, jonka pitäisi olla työn tuloksena, tässä: