Betonirakenteiden rakentaminen

Jos aikaisemmin raudoitettu betonirakenne todisti omistajansa hyvinvointia, tällä hetkellä rakennuselementtien ja lohkojen teollisen teknologian ansiosta rakennuksen kustannukset ovat laskeneet useita kertoja.

Suurin osa kotimaisista autonomistajista, joilla on hallussaan oleva maa-alue tai jotka vuokraavat sitä pitkällä aikavälillä, yrittävät rakentaa luotettavaa ja kestävää "taloa" autolleen. Päärakennustoiminta, jossa "laatikko" ja säätiö ovat yksi, on suosituin muotoilu. Valmistajien rakentamista varten voit ostaa betoniteräksiä garage-rakennuksen tai tiilen rakentamiseen. On kuitenkin huomattava, että tiili- tai vaahtoblock-rakennuksen rakentamisen kustannukset ovat useita kertoja enemmän kuin betoniterästen rakentaminen.

Nykyaikaisia ​​"taloja" teräsbetonista valmistetuille autoille valmistetaan tehdasolosuhteissa teollisuusyrityksissä ja ne esitetään kahdessa mahdollisessa vaihtoehdossa:

Esivalmistetut autotallit koostuvat yksittäisistä laatoista, jotka on kiinnitetty asennuksen aikana erityisillä ankkuripultteilla. Toinen vaihtoehto on täysin viimeistelty ja sidottu "laatikko", joka asennettu on kiinteästi kiinnitetty valmistettu säätiö.

Ennen kaikkea betoniteräksen rakenteen positiivisia ominaispiirteitä, edellyttäen, että kaikki rakennus- ja teknologiastandardit ja -säännökset täyttyvät, koko rakenteen vahva lujuus, luotettavuus ja kestävyys. Lisäksi betoniteräkset voidaan valita tulevan autotallin halutun koon perusteella, tai tilaus valmis, haluttu lähimpänä haluttua kokoa.

Tärkeä etu on se, että käytännöllisesti katsoen kukaan, ei edes kokenut rakennusmestari, pystyy kokoamaan autotallin valmiista raudoitetuista betonirakenteista omilla käsillään.
Myös pluses on lisättävä ja helppous korjata. Siinä tapauksessa, että levyn pinnalle muodostuu halkeamia tai vääntymiä, ne voidaan korjata itsenäisesti.

Voit tehdä tämän puhdistamalla vaurioituneet alueet korkeapaineisella vedellä. Puhdistuksen jälkeen ulkonevat metalliset lujitustangot tulee puhdistaa ruosteesta ja käyttää korroosionestoainetta. Tämän jälkeen sementti-hiekkalaasti täyttää muodostuneet reiät.

Vahvitetun betonirunkoisten rakennusten rakentamisessa suurin haitta on tiettyjen rakennusten erikoisalan ammattilaisten kuljettamisen tai vuokraamisen lisäkustannukset.

Vahvistettu betoniteräsrakenteinen autotalli sekä monoliittiset autot tarvitsevat lisäksi katon vedenpitävyyttä, joka on yleensä tasainen ja kattohuopa. Jos näin ei tapahdu, katon alle kerääntyvä vesi johtaa vaimennukseen ja lisäksi betonimoottoreiden hävittämiseen.

Eräs toinen lujitetusta betonista rakennettujen autotallien haittana on seinien kondensaatin muodostuminen, joka muodostuu liitoksissa lämpötilan erojen vuoksi erityisesti kylmäkauden aikana. Mutta tämä haitta voidaan helposti poistaa täydentämällä autotallin sisätilaa muovilevyillä tai laudalla.

Suuri tai pieni?

Ostajien suosituimpia ovat betonielementtien esivalmistetut (modulaariset) autotallit, joita tuotetaan useissa projekteissa:

 • ZHBI-1 (modulaarinen ilman lattiaa). Lineaariset mitat ovat 400x625x245 cm, ja koko rakenteen paino on noin 12 tonnia.
 • ZHBI-2 (yhdessä lattian kanssa). Se on sama koko kuin edellinen projekti, mutta 4,5 tonnia enemmän kuin edellinen.
 • ZHBI-3 (modulaarinen lattia ja kellari)

Vakiokokojen lisäksi suurille "Gazelleille" on valmiiksi valmistetut autotallit, joiden koko ja keskimääräiset hinnat Moskovassa toimituksen yhteydessä näkyvät alla olevassa taulukossa:

Valmisvalmisteiset ja monoliittiset betoniteräkset

Vahvistettu betonirakenne on vankka rakenne erilaisten kuljetusmuotojen varastointiin ja ylläpitoon. Valmiiden betonirakenteiden tekniset ominaisuudet ovat luotettavia, kestäviä, lämmönkestäviä ja suhteellisen halpoja. On mahdollista rakentaa konkreettinen rakennus omiin käsiisi (apuna laitteiden ja ihmisten kanssa). Helpoin ja nopein vaihtoehto on ostaa valmiin rakenteen ja asentaa se haluttuun paikkaan.

laji

Teräsbetonimateriaalin rakenne on esitetty kahdessa muodossa:

Seuraavaksi tarkastelemme kunkin tyypin perusparametreja ja ominaisuuksia.

Monoliittinen autotalli

Tällainen raudoitettu betonirakenne on erittäin suosittu autoilijoiden keskuudessa. Sen asennus ei vie paljon aikaa ja vaivaa. Esivalmistetut betoniteräkset myytävät yritykset tarjoavat myös asennusta (tai purkamista). Yritys kuljettaa betonin kohdetta haluamaasi kohtaan, kerää sen (yhden tunnin kuluessa) rakennustyömaalla.

Rakennus on monenlaista:

 • joka asennetaan ja asennetaan järjestelmään. sivusto;
 • (kerätty tehtaalla, kuljetetaan asiakkaalle).
Monoliittinen autotalli.

Toisessa tapauksessa rakenteen perusparametrit määräytyvät tehtaan normien mukaan. Asiakkaat, jotka haluavat yhdistää rakennuksen taloon (laittaa se kellariin tai tehdä se osaksi ensimmäistä kerrosta), turvautua ensimmäiseen vaihtoehtoon, tehdä tilaus, sopia mittoista. Tässä tapauksessa hinta voi vaihdella tavalla tai toisella. Se riippuu rakennuksen monimutkaisuudesta, sen koosta, asennusajasta ja muista asioista. Jokaisella yrityksellä on palveluhakemisto, jossa on kuvaus hinnoista ja kaikista prosessin yksityiskohdista. Tutustu yksityiskohtiin: tarvitset katselualuetta, lattiaa, kellaria jne.

Valmisbetoni

Jotkut yritykset kutsuvat tällaisia ​​rakenteita "mini-konstruktoreiksi". Tällaisten rakenteiden osat on luotu erikseen toisistaan. Pienimmät yksityiskohdat otetaan huomioon, joten kun kaikki yksityiskohdat ovat oikeassa paikassa, asennus ei vie paljon aikaa. Yritysten luetteloissa voit tarkastella aiemmin tehtyjä ja mahdollisia tällaisten autotallien malleja. Jotkut niistä eivät vaadi asiantuntijoiden toimintaa. Näin voit säästää rakentajien palveluihin.

Teräsbetonirakenteet on rakennettu:

 • betonilohkot;
 • seinäpaneelit (lisäksi käytetyt levyt päällekkäin tilan kanssa).

Jälkimmäisessä tapauksessa paketti sisältää kaikki työkalut (sarja) rakennuksen asentamiseen. Tärkein etu, jolla on tällainen autotalli - lajike. Voit säätää lohkot tai paneelit mihin tahansa kokoon, jota asiakas tarvitsee. Tällaiset rakenteet vastaavat parhaiten asiakkaiden toiveita ja toiveita. Voit luoda rakenteen kellareista, autotallin puistosta tai työpaja. Sisällä voit helposti laittaa tarkastushuoneeseen tai lisäpalveluita työntekijöille tai käsityöläisille.

mitat

Kiinteät lohkot valmistetaan seuraavissa kooissa:

 • 2,40 x 5 m;
 • 48x2 m;
 • 1,9x2,8 (autotallit, joissa on aukko portille).

Seinämän paksuus on 80-120 mm. Arvon on vastattava reunapaksuutta ja laskettava erikseen jokaiselle lohkolle. Tällainen autotalli voidaan rakentaa ehdottomasti kooltaan. Harkitse esimerkkiä rakentaa autotalli yhdelle paikalle. Rakennustarkoituksiin määritellyt koot: pituus 5-6 m; leveys 4 m; korkeus 2,3-2,6 m. Jos tällaiset parametrit eivät vastaa asiakkaan tarpeita, hankkikaa erityinen muotoilu. Ne on esitetty erikokoisina ja helpottavat suuresti rakennusprosessia.

Edut ja haitat

Harkitse kiinteiden betonirakenteiden hyviä ja huonoja puolia. etuja:

 • mahdollisuutta rakentaa yksittäinen suunnitelma;
 • purkamisen mahdollisuus;
 • luotettavuutta ja kestävyyttä, tällaiset betonirakenteet asennetaan "kerran ja loppuun".
 • pystytysprosessi kestää useita päiviä;
 • rakentamisen nopeuttamiseksi tarvitaan erityislaitteiden käyttöä, ja nämä ovat lisäkustannuksia;
 • uudistaminen on mahdotonta;
 • korjauksen aikana on löydettävä tilaa rakennusmateriaalien varastointiin;
 • kokorajoja.

Tilanne betoniteräsrakenteilla, jotka tehdään erikseen, on hieman parempi. etuja:

 • laaja valikoima laattapinnoitetta;
 • Voit ostaa jo valmiita materiaaleja, mikä lyhentää korjausaikaa;
 • rakentaminen kestää noin 4-6 tuntia;
 • purkamisen mahdollisuus;
 • Betonihuonetta voidaan käyttää tunnin välein asennuksen jälkeen.
 • Lohkot voivat vääristyä väärän varastoinnin ja käytön vuoksi.
Takaisin sisällysluetteloon

tekniikka

Esivalmistetut autotallit

Harkitse tämäntyyppisten rakennusten rakentamista. Tällaisen rakenteen ostamisen jälkeen tehdas antaa erityisohjeen, jos päätät suorittaa asennuksen itse. Siinä kuvataan kaikki tarvittavat toimenpiteet kiinteän rakennuksen rakentamiseksi. Kun säätiö on varustettu, voit jatkaa rakentamista. Tärkeimmät vaiheet:

 • asenna lattialevyt;
 • koota ja asentaa sivupaneelit;
 • asenna autotallin takaosa;
 • asentaa asennetut paneelit;
 • asenna portti (on toivottavaa, että portti on metalli);
 • aseta levyt päällekkäin;
 • Järjestä katto.

Kiinnitä lohkot käyttämällä ankkuripultteja ja kannattimia. Hitsaustöitä ei suoriteta. Voit valita maaliin, väriin ja muotoiluun. Suosittelemme, että pinta tasoitetaan kipsillä. Tämä antaa autotallille välittömästi hyvän ja esteettisen ilmeen.

Monoliittinen autotalli

Tällaisten betonirakennusten asentaminen edellyttää nostolaitteiden käyttöä. Portti voidaan asentaa ilman hitsausta. Tärkeimmät vaiheet:

 • Hanki lupa rakentaa kiinteä rakennus oikeisiin viranomaisiin. On mahdotonta aloittaa rakentaminen ilman erityistä asiakirjaa.
 • Oston jälkeen tehdas antaa sinulle erityisiä ohjeita. Seuraa hänen vinkkejä ja saavat hyviä tuloksia.
 • Järjestä säätiö (paras vaihtoehto on nauhan säätiö).
 • Asenna levyt kaivoon, kiinnitä ne yhteen, vedenkestävät.
 • Ratkaise ongelma ilmanvaihtoa varten (on parempi valita luonnollinen).
Takaisin sisällysluetteloon

johtopäätös

Ennen kuin ostat autotallin, tee tarvittavat mittaukset ja ota yhteyttä laitoksen edustajiin. Ne auttavat sinua määrittämään minkä tyyppinen betonirakenne sopii parhaiten tavoitteisiisi ja kykyihisi. Valitun betonityyppien tyypistä riippuen (tai rakennustyöryhmä) viettää asennus 4 tunnista useisiin päiviin.

Suosittelemme, että rakennustyön palveluja käytetään asennuksen aikana. Näin säästät aikaa ja vaivaa sekä varmistu hankitun autotallin lujuudesta ja luotettavuudesta.

Vahvistettu betoni ja monoliittiset autotallit

Eristetty raudoitettu betonilautanen on hyvä paikka minkään brändin autolle. Se on taloudellisempaa rakentamisessa, turvallisempi ja kestävämpi kuin muiden materiaalien analogit. Tällaista rakennetta on helppo rakentaa itsenäisesti, mutta valmiin tehtaan hankkiminen on helpompaa ja nopeampaa. Tarvittaessa se on helppo korjata.

Tyypit ja ominaisuudet

Markkinoilla on kahdenlaisia ​​autotallit: betoni ja monoliitti. Jälkimmäiset ovat luotettavampia, mutta ennen niiden hankkimista ne ottavat aina huomioon:

 • tilava ajoneuvo ja nostolaitteet paikan päällä asennukseen;
 • asennuksen jälkeen ei ole mahdollista purkaa ja siirtää toiseen sivustoon.

Näiden rakennus- ja käyttövaikeuksien välttämiseksi hankitaan betonielementti. Valmistajat tarjoavat: ontot kattolevyt, etuovi-paneeli sekä elementit seinille ja lattioille. Ne on varustettu metalliovilla ja kiinnikkeillä kokoonpanoa varten. Tarvittaessa täydennetään kellarissa ja keskiseinäpaneeleilla. Näin ollen on helppo valita paras vaihtoehto ja asentaa autotalli valmiista raudoitetuista betonirakenteista omiin käsiisi. Joillekin tämän ratkaisun merkittävä etu on rakennuskustannusten alentaminen.

Riippumatta tyypeistä, autotalli teknisten normien ja toimintasääntöjen noudattamisen lisäksi erottaa luotettavuus ja kestävyys. Muita etuja ovat:

 • rakentamisen ja asennustöiden nopea nopeus - asiantuntijoille kestää noin 4 tuntia asentaa autotalli, jossa ei ole kellarissa hiekkalaatikkoa;
 • Valmisvalmisteiset mallit on helppo koota itse, valmistajat kiinnittävät aina kiinnikkeet ja yksityiskohtaiset ohjeet;
 • Helppo korjaus - pienet halkeamat tapahtuvat, ne on tiivistetty laastilla, huomattava vaurio (näkyvä lujitemuoto) tarvitsevat erityistä huomiota - ensin irrota haketusbetoni, puhdista ja avaa tankoja korroosionestoaineella ja sulje potilas;
 • esivalmistetut rakenteet voidaan purkaa ja asentaa uuteen paikkaan.

Tärkein haitta on monoliittisen autotallin tai osien osittaisen kuljetuksen suhteellisen korkea kustannus. Lisäksi ne edellyttävät ylimääräistä vedenpitävää kattoa ja viimeistelyä, seinäeristystä kondensaatin muodostumisen välttämiseksi. Joillakin omistajilla on huono ilmanvaihto ja tyypillinen, yksitoikkoinen ulkonäkö.

Monoliitit on valmistettu valettu betoni merkki M300 standardi mitat 2,40h5,48h2,32 m, jossa portti avataan -. 1,935h2,8 m seinämän paksuus vaihtelee 80-120 mm (jälkimmäinen arvo vastaa paksuutta kylkiluut). Esivalmistettuja elementtejä tarjotaan laaja-ulotteinen alue. On mahdollista ostaa betoniteräksiä yhden auton autotalliin, 5,5 - 6 m pitkä, 4 - 3,2 m leveä, 2,32 tai 2,6 m korkea. Tarvittaessa valmistetaan esivalmistettu rakenne kahdelle autolle, joiden mitat ovat 4x9 m Myös autotallit on asennettu lohkoihin, joista yksi on 12 laatikkoa, jotka sijaitsevat 15 x 20 m: n alueella.

Vahvisteisten modulaaristen autotallien hinta riippuu niiden koosta, kokoonpanosta ja valmistajasta:

Betonilaivan autotalli - taloudellinen vaihtoehto rakentamiseen

Venäjän kaikilla alueilla on vahvistettuja betonilajeja (betonituotteita), jotka valmistavat erilaisia ​​laattoja, kuten betonilaatat. Tällaisten tuotteiden joukko mahdollistaa lyhyessä ajassa talon varastoinnin ja huollon.

Artikkelissamme kerromme sinulle mahdollisista vaihtoehdoista tällaiselle rakentamiselle, ajattelemme, kuinka säästää vahvuutta uhraamatta, kuinka eristää betoniteräksestä valmistettua betoniportaalia ja kuvailla myös vedenpitävyys- ja viimeistelytoimenpiteitä.

Rakennamme betonikatot

Nykyaikaiset rakennusalan teknologiat tarjoavat kolme mahdollisuutta rakentaa konkreettisia autoboxing:

 • koota yksittäisistä laudoista ankkurointiliitoksilla,
 • asenna täydellinen lohko valmis.
 • Samanaikaisesti on myös yhdistetty vaihtoehto esimerkiksi valmiiden betoniterästuotteiden käyttämiseksi lattialevyinä tiilen tai lohkon rakenteelle.

Mitä hyötyä näistä vaihtoehdoista on, ja mitä ongelmia voi kohdata?

Modulaarinen betonielementti

Valitusta mallista riippuen teräsbetonilaatan autotallilla voi olla erikokoisia ja painoja. Modulaarisen suunnittelun paino on 10 - 17 tonnia.

 • Rakenteelliset moduulit sisältävät lattialaudan ja etulevyn porttien asentamiseen.
 • Betonituotteiden rakentajan hinta voi valmistajan ja kokoonpanon mukaan saavuttaa 60 000 ruplaa, mutta keskimäärin laadukas autotallipaketin markkinahinta on noin 40 tuhatta.
 • Voit koota tällaisen rakennuksen lyhyessä ajassa, kaikki riippuu erikoislaitteiden varusteista.
 • Edellytyksenä on jo täytetty rakennusperusta.

Monoliittinen yksiosainen rakenne

Tällaiset monoblockit kootaan tehtaalla ja kuljetetaan asennuspaikalle valmiina. Asennus vie vähän aikaa.

 • Lisäetuna on se, että autoboxing voi helposti vaihtaa käyttöönottopaikkaa: rakennuslaitteiden avulla se voidaan kuljettaa uuteen paikkaan ilman laadun heikkenemistä.
 • Monoliittisen autotallin päähaittoihin on valmiita kokoja. Tilauksessasi sinua tarjotaan valitsemaan käytettävissä olevista vaihtoehdoista, jotta koko sopiva malli ei toimi.
 • Seuraavassa taulukossa esitetyt tavanomaiset kiinteät betonilaatat (valmistajalta riippuen mitat voivat vaihdella hieman)

Muottirakentaminen

Itsenäisesti rakennettu tällainen autotalli on hyvin vaikeaa. Jotta rakennus olisi vahvaa, on noudatettava betonin valmistajan brändin ja voimakkuuden ja vahvistusmäärän vaatimuksia. Lisäksi seinien ja lattian on noudatettava tiukasti pystysuorat ja vaakasuorat.

Yksin näillä teoksilla ei voi selviytyä, ja siksi heidän on turvauduttava houkutteleviin työntekijöihin. Keskimäärin, kun otetaan huomioon arvioidut kustannukset tyypillisen autotallin rakentamisesta irrotettavien muottien avulla, on halvempaa ostaa monoblock.

Harjoittelu osoittaa, että kustannusten ja säästöjen optimaalinen taso saavutetaan, jos ostat autotallin lohkon ilman viimeistelyä tai sarjaa levyjä asennusta varten. Myös säätöjen kaataminen, moduulien asennus, vedeneristys ja lämmöneristys sekä sisustus on tehtävä itsenäisesti.

Perusta autotallille

Kaikkien autotallirakennusten rakentaminen edellyttää välttämättä säätiötä. On olemassa monia artikkeleita, joista valita.

Kun kyseessä on rakennuksen rakentaminen muottiin, betonialusta autotallille kaadetaan pohjaksi. Yleisin perussäätiö on eri syvyyden liuska.

Harkitse tapoja säästää, kun asetat autotallin perustan uhraamatta suorituskykyä. Tässä asiassa on erittäin tärkeää ymmärtää, mitkä valmiit rakenteen ominaisuudet ovat erittäin tärkeitä - ja jotka ovat vain miellyttävä bonus, mutta eivät välttämättömiä autotallin onnistuneen käytön kannalta.

 1. Materiaalit: Kun teippi kaadetaan autotallin alle, voit käyttää karkeaa hiekkaa, murskattua kiveä 2 laatua ja sementtiä M200-M300. Betonimassajärjestelmän komponenttien laadun säästäminen voidaan sallia, koska päätavoite on luoda raskas pohja, jolloin suurin mahdollinen vahvuus tässä tapauksessa ei ole niin tarpeellista.
 2. Samasta syystä voidaan saavuttaa tietty määrä nauhaa, joka on lähes kiven lähellä oleva rakennusjätettä. Jopa 1/3 kaivannon tilavuudesta voidaan kirjoittaa kivillä, tiilihiukkasilla ja raskaalla rakennusjätteellä.
 3. Autotallin asennuksen kelleren pinnan tulee olla tasainen, joten työn lopussa kävele laajaa lastalla nauhan pinnalle. Tämän ansiosta ei saa käyttää lisävaroja tasoittamiseen.

Se on tärkeää! Teräsbetonilaatan autotallin pohjan paino on täytettävä valmistajan vaatimukset. Älä anna aukkojen muodostumista kaatamalla. Mutta rakentaa suurin vahvuus pohjalta tällaisten rakenteiden ei vaadi.

Esivalmistetun autotallin asennus

Kun osastoi levyjä esivalmistetulle autotallille, kasvi antaa tarkat ohjeet sen asentamiseksi. Toimintojen järjestys on yhteinen tällaisille rakenteille, vaikka yhteyden yksityiskohdat ja menetelmät voivat poiketa toisistaan.

 • valmistettu alusta on tehty alemman päällekkäisyyden (lattia) levyt;
 • etu- ja sivuseinät on koottu ja asennettu;
 • kehä on kiinnitetty rakennuksen takaseinällä;
 • tarvittaessa toteutetaan toimenpiteitä kehälevyjen lisäkiinnitykselle;
 • ylälevyt on asennettu.

Kun raudoitetun betonirakenteen kokoonpano on koottu, valitun tyypin portti on asennettu ja katto on vesitiivis. Tarvittaessa toteutetaan toimenpiteitä huoneen eristyksessä.

Vihje! Älä kiinnitä paneeleja hitsaamalla. On parasta käyttää kiinnityspultteja ja erilaisia ​​kiinnikkeitä kiinnittämiseen. Arvostat tällaista kokoonpanoa, jos päätät myydä tai siirtää autoboxia toiseen paikkaan.

Monoliittisen autotallin lohkon asennus

Monoliittisen korttelin asentaminen on paljon helpompaa: saat valmiita autotallia, sinun tarvitsee vain asentaa se säätiöön. Sinun on ensin saatava lupa monoliittisen rakennuksen rakentamiseen asianomaisille viranomaisille.

Antaa luvan paikallishallinnolle. Autotalli, joka asennetaan ilman tällaista lupaa, laitetaan laittomasti ja tuomioistuimen päätöksellä voidaan vaatia purkutöitä.

Se on tärkeää! Vaikka päätät rakentaa autotallin omaan tonttiasi, sinun on laillistettava se, ts. saada luvan sen rakentamiseen ja osallistua sivustosuunnitelmaan.

Lämmitä ja me vedenpitävä rakenne

Konkreettinen monoliittinen tai esivalmistettu autotalli ei anna veden päästä läpi, mutta samalla tehdasrakenteisessa laatikossa oleva kosteus on melko korkea.

 • Rakennuksen alaosan vedenpitävyys on tehtävä perustuksen liitoskohdassa.
 • Korkean kosteuden muodostumisen estämiseksi sinun pitäisi vedenpitävä seinät ulkona 25 cm: n korkeudelle maasta.
 • Jotta autotallin käyttöolosuhteet paranisivat, on toteutettava toimenpiteitä seinien ja katon lämmittämiseksi.
 • Ei ole tarpeetonta tehdä viimeistelyä, jotta huoneeseen saadaan ulkoista houkuttelevuutta ja mukavuutta.

Miten eristää betonilaatat autotallilla omiin käsiisi:

 • Esivalmistetun betoniteräksen eristykseen sopiva vaahtolevy tai vaahtolevy. Tällaisella työllä ei voida suorittaa lämmitysjärjestelmän asennusta.
 • Eristyslevyt on asennettu seinien ulkopuolelle erityisellä liimaliuoksella ja kiinnitettynä tukiputkiin.
 • Eristeen päällä rakennus on liimattu lujitusverkolla, joka on upotettu laastiin. Ylhäältä ruudukko on maalattu ja tarvittaessa maalattu.

Jos aiot käyttää autotallia ympäri vuoden tai tilanteessa, jossa tarvitset lämmitystä, ennen kuin asennat katon koriste-aineen, ylemmän kerroksen laatat tulisi myös eristää, kuten tässä artikkelissa näytetään.

johtopäätös

Huolimatta siitä, että esivalmistetun tai yksiosainen betonituotteiden asennus tuo mukanaan melko haittaa, monet auton omistajat haluavat näitä rakenteita. Betonilaatikot ovat jonkin verran kalliimpia kuin tiilet, mutta halvemmat kuin monoliittiset rakenteet.

Ne ovat yksinkertaisia, luotettavia, pitkäikäisiä ja jopa ilman lisäeristeitä, ne ovat lämpimämpiä kuin tiilitalot.

Mitä tulee ulkonäköön, jos teräsbetonilaatan autotalli on kaakeloitu laattoina, kuten valokuvassa, joka on kipsattu tai päällystetty esim. Sivuraidalla, se ei näytä pahemalta kuin mikään muu vaihtoehto.

Monoliittinen autotalli tekee sen itse

Jopa ennen auton ostamista tai jo sen prosessin aikana jokainen omistaja joutuu kysymään, missä auto varastossa. Koska auton asettaminen ulkoilmaan ei ole kovin hyvä vaihtoehto, monet päättävät saada autotallin.

Yksityisten talojen omistajilla on paljon enemmän mahdollisuuksia tässä asiassa, koska he voivat itsenäisesti valita autotallin, joka sopii heille ja rakentaa sen tontille. Jotta se olisi luotettava ja kätevä, sinun on valittava oikea, ei ainoastaan ​​suunnittelu, vaan myös materiaali rakennuksen autotalli. Yksi näistä on konkreettisia. Tietoja konkreettisista korjaamoista ja niistä keskustellaan edelleen.

Rakennuksen pätevyys

Betonirakenteiden rakentaminen ei ole helppoa ja nopeaa, joten ennen prosessia on parempi punnita hyvät ja huonot puolet, joten sinun ei tarvitse kadottaa aikaa ja rahaa.

Jos tarvitset talon autotallia, jossa perhe on vain kesäkaudella, betoni ei ole hyvä vaihtoehto tällaisen rakenteen luomiseen. Tilapäistä käyttöä varten on paljon helpompaa rakentaa polykarbonaattikupu tai profiililevyllä varustettu autotalli. Jos autotalli on suunniteltu suorittamaan telakan lähellä yksityistä taloa ja käyttämään sitä jatkuvasti, monoliittinen rakenne sopii juuri tällaisiin olosuhteisiin.

Betonirakenteinen autotalli on paras asentaa erikseen talosta, koska se ei näytä kovin mukavalta laajennukseksi, sillä siinä on joitain vivahteita ja vaikeuksia talon talon laajennuksen toteuttamisessa.

Koska autotallirakenteen kuormitus maaperässä on merkittävä, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota alueen erityiseen valmisteluun tulevasta rakenteesta ja perustuksen oikeasta valinnasta. Ja myös, jos kellarissa on varuste, kiinnitetään erityistä huomiota autotalliin.

Vahvistettu betonirenkaiden lajit ja niiden erottavat ominaisuudet

Monoliittinen autotalli tulee turvalliseksi paikka auton säilyttämiseksi, mutta ennen rakennuksen rakentamista on hyödyllistä selvittää, millaisia ​​tällaisia ​​autotallit ovat:

keräily

Nämä autotallit on rakennettu esivalmistetuista lohkoista tai paneeleista. Myös nyt myyntiin on olemassa kokonaisia ​​autotallipakkauksia teräsbetonilaatoista, jotka ovat myös erittäin luotettavia, mutta ovat alhaisempia painon loppuun kattoihin. Näistä on täysin mahdollista asentaa autotalli omiin käsiisi.

Tällainen rakenne on hyvin yksinkertainen, ja jos haluat, on mahdollista purkaa ja asentaa uuteen paikkaan. Valmistajalta on mahdollista tilata valmiin raudoitetun betonirakenteen tai ostaa tarvittava määrä kiinteitä levyjä tehtaalta ja rakentaa niiden autotalli. Koska tavanomaiset attribuutit paneelit ovat leveys 4-6 metriä ja korkeus 2,3-2,6 metriä, autotallin rakentaminen on melko yksinkertainen. Riittävät vain levyt yhdistää yhdeksi rakenteeksi, asentaa portti ja lattia ja tarvittaessa varustaa kellari.

Lisäksi monet valmistajat tarjoavat yhden kappaleen autotallin, joka on muotoiltu erityisessä muodossa ja tuodaan sitten ja asennetaan suunnitellulle paikalle.

Monoliittiset betoniteräkset

Autotallin asennustyö voidaan tehdä käsin betonisekoittimen avulla kaatamalla valmiin ratkaisun vahvistettuun muottiin. Näin voit tehdä autotallin omalla kädelläsi jokaisen yksittäisen projektin avulla. Vaahtopetonia tai kuonaa voidaan käyttää autotallin seinille, joilla on korkeampi lämmönkesto.

Monoliittisella autotallilla on paljon etuja, jotka tekevät monista autonkuljettajista valinnan:

 • Suuri luotettavuus. Tällaiset seinät tulevat luotettaviksi suojaksi tunkeutumista ja särkyä vastaan.
 • Pitkäaikainen toiminta, joka mitataan vain kymmeniä, mutta jopa satoja vuosia.
 • Ekologinen puhtaus, joka takaa ihmisille ja terveydelle haitallisten aineiden puuttumisen.
 • Alhainen lämpötila ja niiden ero.
 • Materiaalin palonkestävyys, joka varmistaa, että tällainen autotalli ei altistu palolle.

Tämän suunnitelman negatiivisilla sivuilla ei ole autotallia. Lisäksi tarvitaan autotalli ja lämmitys, sillä talvikuukausina sisäilman lämpötila on sama kuin ulkona. Jos autotalli on rakennettu vaahtobetoniin, sinun on suojattava se kosteudelta ja pidettävä ulkopuoli.

Mutta ainoa asia, että tällaisen rakenteen rakentaminen on hankalaa, on tarve ottaa mukaan raskas rakennuslaitteisto ja kokemus hitsauksesta.

Asennus monoliittinen autotalli tehdä sen itse

Rakennuksen ensimmäinen vaihe on aina hanke. Se voidaan antaa ammattilaisille tai tehdä se itse. Mutta itse täyttyminen edellyttää rakenteen kunkin elementin ja erityishoidon laskemista. Hankkeessa on otettava huomioon rakenteen, materiaalien mittasuhteet, esineen sijoittaminen maahan ja pohjakerroksen toteutus, jos sellainen on.

Jos hankkeiden luomisessa ei ole kokemusta, on parempi antaa ammattilaisille tällainen ratkaiseva vaihe. He tekevät täydellisen analyysin maaperästä ja tunnistavat tämän tyyppisen alustan tyypin.

Jos projekti on jo olemassa, voit aloittaa rakennuksen, mutta sivusto valmistellaan etukäteen autotallille. Erityisesti on tarpeen tasata pohja, poistaa kaikki roskat ja poistaa ylempi hedelmällinen kerros. Hiekkaa tai roskaa kaadetaan poistetun kerroksen päälle ja tiivistetään tiiviisti.

Myös talteenotto-järjestelmä, vedenpitävyys ja ilmanvaihto autotallin kellarissa, jos sellainen on, suoritetaan alustavasti.

Perusta autotallille

Monoliittiselle betoniteräkselle on olemassa tiettyjä sääntöjä perusta:

 1. Rakennuksen alustan tyyppiä käytetään matala-nauhavyöllä, jonka leveys on noin 30 cm ja korkeus 40-60 cm. Tämän tyyppinen pohja sopii rakenteelle, jossa ei ole kellarissa olevaa alustaa.
 2. Vahvistusosion tulee olla 12 - 14 mm.
 3. Nauhan ulkoneman on oltava yli 10 cm.
 4. On tarpeen suorittaa pohjan vedenpitävyys katemateriaalilla tai muulla sopivalla materiaalilla seinien pesemisen estämiseksi.

seinät

Autotallin seinät valmistetaan kaatamalla betoniliuos valmiiksi asetettuun muottiin, jossa vahvistettu hihna on upotettu. Muotti voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista, kuten vanerista, metallilevyistä, levyistä, lastulevystä ja muusta levymateriaalista. Muottirakenne kiinnitetään napeilla tai pultteilla niin, että rakenne on helppo purkaa ja koota.

Rakenteessa olevaa betonia kaadetaan 50 cm: n kerroksiin. Jokainen kerros on väistämättä käsitelty värähtelijällä siten, että aukot eivät muodostu, mikä paitsi pilaa ulkonäköä myös poistaa rakenteen vahvuuden.

Alempien kerrosten muotti poistetaan sen jälkeen, kun ne ovat täysin kuivuneet ja saaneet voimaa ja asennettu yläpuolelle. Näin ollen seulojen rakenteen muodostuminen ilmenee ylöspäin. Viimeisen kerroksen kaatamisen jälkeen sen pinta on huolellisesti tasoitettu ja tarkistettu kaarevuudella, jotta lattiapaneelit voidaan asettaa ilman ongelmia täysin tasaiselle alustalle.

Jos kokoonpano asennetaan esivalmistetuista osista, on tarpeen sopia etukäteen kuorma-auton nosturin palveluista, jotka kokoavat osat konstruktorilla. Kaikki osat on yhdistettävä yhteen pulttien, kiinnikkeiden tai hitsaamalla yhteen rakenteeseen. Kun ostat autotallin kokoonpanoja, yleensä annat yksityiskohtaisia ​​ohjeita, joita on noudatettava, jotta vältetään jatkotoimenpiteiden ongelmat. Kaikki liitoselementit ja saumat käsitellään sementtilaastilla.

Kattolaitteisto

Kun otetaan huomioon seinien materiaali ja itse autotallin alue, monoliittiset laatat sijoitetaan valmiin rakenteen päälle. Betonista valmistetuissa seinissä voidaan kiinnittää kiinteät katot päälle. Muiden materiaalien seinämien rakentamista varten, joissa on pienempi kantavuus, käytetään levyjä, joissa on ontto sisäpuoli. Esimerkiksi vaahtobetonista valmistettu autotalli ei pysty kestämään teräsbetoniseinän painoa ja katto kaatuu.

Lattialevyt on pinottu sementtilaastin päälle, ja 3%: n kaltevuus on huomioitava vesipäästöjen aikaansaamiseksi. Ne saumat, jotka jäävät paneelien väliin, on tiivistettävä laastilla tai vaahdolla, jonka ylimäärä on katkaistu pinnan yläpuolelle.

Ennen kuin laatat katetaan kateaineilla, sen pinta on täysin pölyttömiä. Kattointimateriaalin, kuten "TechnoNIKOL" tai katemateriaalin sijoittaminen suoritetaan jokaisen tapauksen ohjeiden mukaisesti. Kattorakenne on mahdollista kattaa myös onduliinilla tai pehmeällä laattoilla, profiililevyllä tai muulla materiaalilla.

Lattialaite

Kun järjestää autotalli, lattia sisällä se kaadetaan itsenäisesti ratkaisu. Tämä tehdään seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Perusta on hyvin tamped ja tasoitettu.
 2. Meillä on kymmenen senttimetrin kerros murskattua kiveä tai soraa päälle, me tamp.
 3. Aseta vedeneristys kateaineella. Samanaikaisesti jätämme materiaalin reunat 15 cm pituudelta niin, että ne tulevat seinille.
 4. Meillä on eriste, joka on täydellinen mineraalivillaksi, polystyreeni-vaahtoksi tai muuksi materiaaliksi.
 5. Kiinnitä vahvistettu verkko. Vavat on oltava poikkileikkaukseltaan vähintään 14 mm ja etäisyydellä 10 - 15 cm toisistaan.

 • Korjaa kompensointityyppisiä aukkoja seinämien ja päärakenteiden sisällä autotallin sisällä vaahtomuovilla, jonka paksuus on 5 cm.
 • Valmistamme betonituotetta. Se suoritetaan vain 3%: n kallistuskulman suuntaan, jossa portti sijaitsee. Kerroksen paksuuden on oltava vähintään 7 cm, ja sitä voidaan suurentaa 15 cm: iin.

  Portti autotalliin

  Tärkeä osa tahansa autotallissa on portti. Niiden tehtävänä on suojata sisäistä sisältöä ja säilyttää lämpöä. Suunnittelun on oltava laadun, luotettavuuden, turvallisuuden ja helppokäyttöisyyden mukaista.

  Betonihuoneessa voit asentaa seuraavat portin vaihtoehdot:

  • poikkileikkaus-
  • Nosta ja käännä
  • swing
  • Rolling
  • Liukuportteihin

  Jokainen näistä tyypeistä on erilainen muotoilussa ja niillä on omat ominaisuutensa. Yleensä asennetut kääntöportit, joiden suunnittelu on jo testattu ajan suhteen luotettavuuden ja kestävyyden mukaan. Mutta jos on olemassa halu, niin moderneja versioita voidaan asentaa.

  johtopäätös

  Autotallin rakentaminen kestää paljon aikaa ja vaivaa, mutta jos kaikki on tehty oikein ja sopusointuisesti, voit selviytyä nopeasti ja saada täsmälleen rakennuksen, joka oli tarkoitus poistua.

  Betoninen autotalli on todistettu vaihtoehto tukevalle autovarastolle, jota voit tehdä itse. Vihjeet tästä artikkelista auttavat tekemään valinnan ja rakentamaan paikan autoon sääntöjen ja ominaisuuksien mukaisesti, jotka on tarkoitettu monoliittirakenteeseen.

  Betonihuonekaluston edut. Tee-se-itse-rakentaminen: askel askeleelta ohjeet

  Valmiiden betonimuottien ja -levyjen valintamenetelmä melko pitkään täyttää asuntojen ja autojen tilojen tarpeet.
  Ajan myötä se häiritsee pihalla jäljellä olevaa autoa ja haluan lisätä luotettavuutta tämän välttämättömän ja uskollisen avustajan säilyttämisessä.

  Jos haluat autotallin, jolla on suuria vahvuuden ja kestävyyden etuja, niin betonisaation mahdollisuus on sinulle mielenkiintoinen.
  Sinun tulisi kuitenkin tutustua itse materiaalin eri vivahteisiin ja toiminnan ominaisuuksiin, seinien paksuuteen ja pinnoitteen ominaisuuksiin.

  Kerromme teille, kuinka täyttää betonikatot ja rakentaa rakenteen omilla kädilläsi.

  Mitkä ovat RC monoliittisen autotallin edut?

  Valmistajat tarjoavat kolme vaihtoehtoa monoliittisen autotallin rakentamiseen.

  1. Ensinnäkin tämä on klassinen versio, muotti on tehty ja se kaadetaan sementtilaastilla, sitä vahvistetaan vahvistusmenetelmällä, metalliverkko työnnetään koko rakennuksen alueelle.
  2. Toiseksi tämä on nykyisin suosituin vaihtoehto nykyisille betonituotteille, ja se on helpompi toteuttaa. Betonilevyjä ja erityisjärjestel- mäjärjestelmiä hankitaan tai koko sarja ostetaan valmistajalta sarjaan, jossa rakennetaan autotalli.

  Lisäksi autotalli kootaan rakentajan tavoin, käytetään erityisiä hissejä ja laitteita. Garage on asennettu ilman hitsauskonetta.

 • Ja kolmas vaihtoehto on, kun viimeistelty laatikko, joka koostuu kiinteästä valetuista betonista, asetetaan haluttuun asentoon ja portti asennetaan vapaaseen aukkoon.
 • Jos aiot rakentaa betonirakennuksen, autojen omistajan oli usein turvauduttava ensimmäiseen vaihtoehtoon, mutta nykyään valmiit betoniteräksiset autotallit ovat vapaasti käytettävissä. Heillä on melko paljon vaihteluita koosta ja asettelusta.

  Hyvin yksinkertainen, kolmas vaihtoehto on hyvä, koska se ei edes tarvitse kerätä.

  Tarkastelemme sitä tässä artikkelissa, se vastaa täysin nimitystä "monoliitti", kun taas "esivalmistettu" luokitus soveltuu paremmin betonituotteille.

  Tällaisen autotallin halvin versio on suoraan tehtaalta, kun ostajat välittäjiltä, ​​hinta nousee lähes puoleen.

  • RC monoliittisen autotallin hinta on paljon enemmän kuin kokoontaitettava vaihtoehto. Valmistajat antavat tällaiset autotallit, jotka on varustettu välittömästi asianmukaisen tyyppisellä portilla.
  • Asennettaessa tiettyyn paikkaan autotalli voidaan tietenkin siirtää samalla tavoin kuin se toimitetaan, mutta kiinteän erottamattoman rakenteen paino ja huoneen mitat ovat sellaiset, että monoliitin kuljetus tulee erittäin kalliiksi, koska siihen on liitettävä erittäin kalliita nostolaitteita ja kuljetusvälineitä.
  • Eli autotalli-monoliitti ei ole tarkoitettu kannettavaksi. Sitä pidetään pääomana. Mutta autotallin autotallin kokoontaitettava versio sopii hyvin.
  • Ja kyky yksinkertaisesti tuoda ja toimittaa valmis rakennus, joka on vahvempi kuin tiilet, antaa eristyksen ja toimii linnoituksena ja suojaa kone on erittäin houkutteleva.
  • Rakennuksen raskas paino vaatii myös tämän rakentamisen vaihtoehdon erityistä valmistelua. Kokoonpainuvissa malleissa osa levyistä on onttoa ja tämä vähentää maaperän paineita, monoliitti on huomattavasti raskaampaa, joten tällainen toimenpide on erityisen alustan muodossa.
  • Rakennus on vahvistettava valtuutettuna asianomaisissa valtion virastoissa.
  • Eduista täällä on edelleen sellaisia ​​- kuljetuksen aikana malli säilyttää vakaasti sen eheyden. Kiinteä vahvikekotelo, jossa on lujitemuovaus, kestää raskaita kuormituksia ja koska kaikki osapuolet ovat toisiaan vahvistavassa suhteessa, sinun ei tarvitse huolehtia toimituksen kulusta, kun taas yksittäisille levyille tilanne on haavoittuvampi.
  • Muilla ZHB-monoliitilla on samoja haittoja kuin ZHB-laattojen autotallin kokoontaitettava versio. Tämä on pääasiassa kosteutta. Se voidaan jossain määrin tasoittaa leikkaamalla, päällystämällä, vedeneristämällä.
  • Kokoontaitettava versio on sellainen, että yksi ei pysty selviytymään autotallin rakentamisesta, tarvitaan apulaisia, kun taas monoliitti asennetaan valmiiseen muotoonsa ja sinun tehtäväsi on vain leikata ja vedenpitävä tilaa.

  Missä on parempi rakentaa betonirakenne?

  Autotalli sopii sijoitettavaksi talon lähellä. On parempi sijoittaa se lähellä taloa, mutta ainakin lyhyen matkan päässä asuinpaikasta. Tämä on tärkeämpää sivuston harmonisen ilmeen rikkomisen näkökulmasta, mutta tekninen puoli on myös asentamisen helppous ja liiallinen paine talon lähellä olevaan maahan.

  Se riippuu kohtuullisuudesta asentaa monoliittinen autotalli maassa ja kuinka kauan sinne asut siellä. Tällaista kallista asennusta ei tarvita paikkaan, jossa harvoin esiintyy.

  Garage voidaan asentaa kaupunkiin, jos asut yksityisessä talossa. Mutta asiakirjojen vaikeudet ovat jälleen. Siksi sinun tulee harkita tarkkaan mahdollisuuksiasi ja tarpeitasi, valitsemalla parhaan mahdollisen vaihtoehdon mahdollisista autotallihuoneista.

  Lisää budjettia olisi vaihtoehto metalli-autotalli puutarhassa, ja kaupungin voit valita budjetin hiekkakukkula autotalli.

  Rakenteen paino ja koko

  Garage-paino alkaa 15 tonnia tai enemmän, sen koosta riippuen. Laatikko vastaa kooltaan useampaa standardia, pienelle autolle maastoauto, Gazelle.

  Tarvitsetko tarvetta rakentaa?

  Viimeistely ja viimeistely ovat toivottavia, mutta voit tehdä ilman niitä.

  perusta

  Tämä autotalli tarvitsee erityisen perustan. Tällöin paikka tasoitetaan, se kaadetaan hienolla sora, tasainen betonialusta varovasti kaadetaan ja kaadetaan. RC-laatikon toimitus tehdään tälle sivustolle ja nosturin avulla siirrytään määritettyyn valmistettuun paikkaan.

  Kellari- ja tarkastuskaivoja ei ole tehty tällaisessa autotallissa, koska ne aiheuttavat vahvaa kosteutta, johon betoni on hyvin haavoittuva.

  Betonilaatikko on yleensä varustettu lattialla, joka on osa kiinteää alustaa.

  Askel askeleelta ohjeet omien käsien tekemiseen

  Erittäin työläs prosessi korvataan täydellisesti minimoimalla rahoituskustannukset. Päättäväisiin ja innokkaisiin autoilijoihin ja avtoprofessionalov hän voi mahtua. Äskettäin tämän vaihtoehdon käyttäminen on melko harvinaista, mutta jos olet jo päättänyt, sinun on tiedettävä, miten se tehdään.

  1. Jos haluat tehdä kaivannon kaistalevyn tavanomaisen reunan yli, syvyyden tulisi olla vähintään puoli metriä.
  2. Asenna telineen väistetty kehä, palkin runko.
  3. Sekoita hieno murskattu kivi hiekalla ja tampilla koko alueelle, tämän kerroksen on oltava vähintään 20 cm.
  4. Kaivosta aloittaa vanerin muottirakenteen rakentaminen.
  5. Seinien ontelon leveyden tulisi olla vähintään 80 mm, mutta optimaalisempi olisi tehdä 150 mm leveydestä.
  6. Erikoisteräsristikot on upotettu muottiin.
  7. Lattia on vahvistettu samantyyppisellä vahvikkeella. Sinun tarvitsee vain asettaa teline päälle särkynyt sora-alusta. Se on teräsrunko, joka jakautuu koko rakennuksen alueelle.
  8. Seuraavaksi jatketaan seinien kaatamista kerroksittain. Jokainen uusi kerros kaadetaan, kun se kuivuu.
  9. Ja niin, kunnes muottien ontelo ei ole betonin yläosaan.
  10. Katto kaadetaan samaan periaatteeseen kuin seinät, mutta tukia tarvitaan erittäin voimakkaaseen lujuuteen, kuten tukkiin tai paksuun puuhun. Ne on sijoitettava mahdollisimman paljon tasaisesti koko alueelle, muuten katto kaatuu.

  On tärkeää huolehtia ilmanvaihdosta, jolloin autotalli kestää kauemmin, koska se vähentää myös huoneen kosteutta, jolla on tuhoisa vaikutus betoniin kylmän sään lämpötilan muutosten aikana.

  vedeneristys

  1. Täytä betonipolku ympäri autotallin ympärillä.
  2. Varustaa maata kouruilla.
  3. Jos pohjavettä on lähellä pintaa, huolehdi siitä, että pohjaan perustuvien putkien ja viemäriputkien muodostamasta viemäröintijärjestelmästä luodaan.

  katto

  • Autotallin katto on peitetty kattohuopaisilla nauhoilla, tämä on budjetin vaihtoehto.
  • Kestävästä - voit tehdä yksikerroksisen katon ja peittää sen metallilevyllä.
  • Molempien yhdistelmää tarjotaan liuskekiven tai aaltopahvin muodossa.

  lämpeneminen

  He eristivät monoliittisen autotallin, jossa on vaahtolevyt, liimaamalla ne koko seinien pinnalle huoneen sisälle. Liimamassan avulla vaahtomuovilla kiinnitetään kipsilevy ja jo viimeistelyvaiheessa kipsiä ja maalia käytetään.

  Viimeistelyvaihtoehdot

  1. Autotalli on viimeistelty sivuraide, limivuoraus, keraamiset laatat.
  2. Se voidaan peittää kipsillä ja maalata huone.

  Mahdollisuus lämmitykseen

  Yleinen tyyppinen monoliittinen autotallin lämmitys on sellaisten lämpöpatterien käyttö, jotka joko kytkeytyvät pää- sähköverkkoon tai erityisiin voimantuottajiin.

  Monolitiikka-autotalli, joka on rakennettu kaikkien sääntöjen mukaan, on sinulle hyödyllinen monen vuoden ajan. Kestävä ja luotettava automaattinen varastointi ei anna sinun alas.

  Betoni-autotalli: tee se itse

  Garage - välttämättömyys kaikille auton omistajille, suoja ja turvallisuus. Artikkelissa puhumme siitä, miten valitaan betonirakennus, rakennetaan se itse, tarkastellaan tyyppejä sekä betonihankkeiden etuja ja haittoja.

  Tyypit konkreettisia autotallia, niiden etuja ja haittoja

  Betonista tai betonista valmistetut betonilaatat ovat luotettavin paikka auton varastoimiseen ja huoltoon. Rakennus voidaan rakentaa omin käsin, se ei vie paljon aikaa, lisäksi se on suhteellisen halpa rakentaminen.

  Rakennukset jaetaan:

  • Esivalmistetut betoniteräkset, jotka on rakennettu lohkoista tai seinäpaneeleista ja lattialevyistä. Voit ostaa valmiita autotallilevyjä, mutta ne ovat erottuvia kevyemmillä, mutta vähemmän luotettavalla tavalla.

  Tällaiset rakennukset rakennetaan lyhyessä ajassa, tarvittaessa ne puretaan nopeasti ja kuljetetaan uuteen paikkaan. Nyt monet yritykset tarjoavat ostaa konkreettisia autotallin asennuksen asiantuntijat yrityksen, tässä tapauksessa asennus toteutetaan muutaman tunnin.

  Tähän mennessä valmistajat tarjoavat monoliittisiä autotalliteoksia, jotka valetaan tehdasolosuhteissa yhdeksi rakenteeksi. Tämä autotalli toimitetaan asennuspaikalle ja kiinnitetään tiukasti säätöön.

  Mutta monoliittisten autotallien koko rajoitetaan kuljetukseen, sen purkamisen lisäksi on mahdotonta ja kuljetus on vaikeaa, mutta tällainen rakenne on asennettu nopeasti - muutaman tunnin kuluttua sinulla on täysimittainen ja luotettava autotalli, lähes käyttövalmis.

  • Betoniin perustuvat monoliittiset betoniteräkset, jotka on kaadettu vahvistettuun muottiin. Teokset toteutetaan pienen betonisekoittimen avulla. Standardi-autotallin rakentamiseen riittää 0,5-1 m3: n laite.

  Monoliittinen betonikatos on riittävän luotettava, se voidaan rakentaa mihin tahansa kokoon, muotoon ja kokoonpanoon. Taloudellisista syistä voidaan käyttää kuonaa tai vaahtobetonia kaasu- ja öljyseosten sijasta, joiden hinta on alhaisempi, lisäksi tällaiset seinät säilytetään paremmin.

  Betonihuonekaupan edut

  • Luotettavuutta. Autotallin seinät suojaavat autoa sään ja tunkeutumisen varalta.
  • Kestävyys. Autotalli kestää yli kymmenen vuotta, koska se on rakennettu kerran ja lähes ikuisesti.
  • Ympäristöystävällisyys. Kaikki käytetyt materiaalit eivät sisällä ihmisille ja terveydelle vaarallisia aineita.
  • Pakkasvaste. Betoniä ei altistu altistumiselle alhaisille lämpötiloille.
  • Palonkestävyys Materiaali ei pelkää korkeaa lämpötilaa ja säilyttää käyttöominaisuutensa myös kosketuksessa avotulen kanssa.

  Betonihuonekalut haitat

  Oikein rakennetulla autotallilla ei ole käytännössä puutteita, paitsi että se vaatii eristystä ja lämmitystä huoneesta (katso Lämmitys eri autotallissa). Lämpötila talvella autotallissa on vain muutaman asteen korkeampi kuin ulkopuolella, joten mukavaan oleskeluun on tarpeen suorittaa lämmitys.

  Vaahtobetonipuutarhassa tarvitaan seinien suojaamista kosteuden läpäisevyyden varalta, rakennuksen ulkoasun tekeminen on tarpeen (ks. Autotallin ulkopuolinen viimeistely materiaaleille ja työn suorittamismenetelmä). Betonipaneelien esivalmistetut autotallit ovat kooltaan vähäisiä, rakennuksen tarvitsee houkutella laitteita ja jos elementit liitetään hitsaamalla, niin ammattilaiset.

  Autokorjaamon teknisen prosessin vaiheet

  Aloitetaan siitä, että kaikki työt alkavat projektilla, jossa rakennuksen mitat, tarvittavat materiaalit ja niiden määrä, rakennuksen sitoutuminen maahan, eli kaikki tarvittavat parametrit, on ilmoitettu.

  Betonin autotalli voidaan tehdä käsin tai tilata erikoisorganisaatiossa. Toimivaltaiset päälliköt tekevät maaperäanalyysin, määrittävät pohjaveden jäädytyksen ja pohjakerroksen syvyyden, mikä on tärkeätä laitteiston kellarissa tai korjaamossa autotallin alla. Betoniharkotusasennukset tehdään tasoitetulla pohjalla, joka vapautuu hedelmällisestä maaperästä, roskista, peitellään kerroksella hiekkaa tai hienoa soraa ja huolellisesti räjähtää.

  perusta

  • Monoliittinen tai esivalmistettu autotalli, jossa ei ole kellarikerrosta, asetetaan matalalle kartiomaiselle pohjalle, jonka korkeus on 40-60 cm ja leveys 25-30 cm.
  • Vahvistus tehdään halkaisijaltaan 12-14 mm: n putkilla.
  • Nauhan tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle vähintään 10 cm: n korkeudella.
  • Säätiön pinta on vesitiivis kerros katemateriaalia tai muuta valssattua materiaalia kosteuden poistamiseksi seinistä.

  Walling

  Monoliittinen, vahvistettu autotalli on rakennettu muottiin, se altistuu säätiölle, joka on etäisyyden välissä elementtien kanssa, joka vastaa seinien paksuutta.

  Jos tehtaalla ei ole tehoa, voit käyttää erilaisia ​​romumateriaaleja:

  Kiinnitä muottipultit pultteihin tai pultteihin helpottaaksesi rakenteen helppoa purkamista ja sen jälkeistä asennusta. Vahvistetut seinät, joissa on avaruusrunko tai yksittäiset vavat. Erityistä huomiota kiinnitetään rakenteen kulmiin.

  Betoni kaadetaan kerroksiin (kukin kerros on korkeintaan 50 cm paksu) ja tärisee varovasti ylimääräisen ilman vapauttamiseksi. Muussa tapauksessa seinät voivat muodostaa aukkoja ja kuoria, jotka heikentävät rakennusta ja estävät estetiikan pinnan.

  Kun betoni kiinteytyy, rungon rivi poistetaan ja kiinnitetään suuremmaksi järjestämällä seuraava rivi. Viimeinen kerros tasataan, vaakatasossa mitattu taso lattiapaneelien oikeaan asennukseen. Kun muotti on irrotettu, kerrosten väliset liitokset on vapautettava betonin tiiveydestä, tasosta ja kipsistä.

  Konkreettinen esivalmistettu autotalli on asennettu valmistajan tyypin mukaan valmistetulla pohjalla liikkuvan nosturin avulla. Elementit on liitetty kannattimiin, pultteihin tai hitsaukseen. Pakkaus sisältää yksityiskohtaiset kokoamisohjeet, joiden avulla on tarpeen tarkastaa ja koota levyjä määrätyllä järjestyksellä.

  Paneelien ja liitoselementtien väliset saumat on kääritty sementtilaastilla.

  katto

  Kerromme joitain vivahteita, jotka on kiinnitettävä erityiseen huomiota kattolaitteessa.

  • Monoliittinen autotalli on peitetty teräsbetonilaatoilla, ja seinien materiaali ja autotallin pinta-ala on otettava huomioon.
  • Jos seinät on tehty betonista, voit laittaa kiinteän paneelin kannen.
  • Heikompien seinien kohdalla käytetään laattoja. Esimerkiksi vaahtobetonin 6-6-autotalli ei yksinkertaisesti kestä monoliittisen levyn painovoimaa, paineen alaisten seinien materiaali vähitellen alkaa heikentyä ja katon romahdus on mahdollinen.
  • Kiinnitä paneelit sementtilaastiin.
  • Levyjä lasketaan vähintään 3%: n kaltevuudella vedenpoistolle.
  • Kattopaneelien väliset aukot ja kiinnityspaneelien sijainti ovat monoliittisia tai täynnä vaahtoa (jonka ylimäärä on katkaistu asetuksesta), levyn pinta tarvittaessa tasoitetaan kytkimellä.
  • Ennen katon aloittamista katto kuivataan ja poistetaan.
  • Paneelit on päällystetty valssatulla materiaalilla: ruberoidilla, teknollisella ja niin edelleen. Teokset suoritetaan hitsaustekniikan ohjeiden mukaisesti.
  • Vaihtoehtoisesti katto voidaan peittää onduliinilla, pehmeillä laatoilla (ks. Autotallin pehmeä katto ja sen versiot), ammattilehtiä ja muita kateaineita.

  Lattia autotallissa

  Ja monoliittisessa autotallissa ja kokoonpanossa (jos pohjalevyä ei ole mukana sarjassa), lattiaa kaadetaan seuraavalla tekniikalla.

  • Pohja on tasainen ja hyvin kaadettu.
  • Hiekka tai pieni sora, jonka paksuus on 10 cm, on asetettu ja se on myös tiheästi repeytynyt.
  • Vedeneristys asetetaan, jonka rooli täytetään täydellisesti kahdella kerroksella elokuva, katto huopa, technonicol ja muut valssatut materiaalit. Materiaalin reunat asetetaan seinään 15 cm.
  • Jos betonirakenne tulevaisuudessa on varustettu lämmityksellä, on järkevää lämmittää lattia niin, ettei lämpöä tuhlata eikä jalat tule koviksi. Vedenpitävä put eristys - polystyreeni vaahto, mineraalivilla ja tavaraa.
  • Päällysteen vahvistamiseksi ja suojaamiseksi vaurioilta ja halkeilulta asennetaan vahvistusverkko, jonka halkaisija on vähintään 14 mm ja askel 10-15 cm.

  Se on tärkeää! Verkkovahvike on suojattava betonista kaikilla puolilla. Tätä varten "jalat" on kiinnitetty ruudukkoon pohjasta, mikä mahdollistaa seoksen tunkeutumisen lujitteen alle. Suojakerros on tehty vähintään 3 cm: n paksuiseksi.

  • Korjausvälejä on varustettu seinämillä ja ympäröivillä rakenteilla, niiden laitetta varten voidaan käyttää vaahtomuovia, jonka paksuus on 5 cm.
  • Betonia kaadetaan 2-3%: n kulmalla kohti porttia. Pinnoitteen paksuus vaihtelee välillä 7-15 cm ja riippuu lattian vaatimuksista.
  • Alustaan ​​osoittautui vahva ja monoliittinen, on suositeltavaa antaa seos kerrallaan.
  • Kun betoni on täysin asetettu, voit jatkaa ylimääräistä koristeellista lattiapäällystystä: peitä se polymeerikomponentilla (ks. Garantiinin polymeerilattiat: miten se tehdään oikein), maalaa se betoniin, laatoitetaan tai tehdään itsetasoittava lattia. Pääasia on tehdä pinnasta liukumaton versio.

  Portti autotalliin

  Autotallin oven toiminto on suojata oviaukko luvattomalta sisäänkäynniltä ja varkaudelta sekä säilyttää talvella lämpöä. Sen vuoksi niiden on oltava vahvoja, luotettavia, turvallisia käyttäjän kannalta, tiiviit ja helposti avattavat.

  Betonihyllyyn on asennettu useita porttityyppejä:

  • Uudelleenkelauslinjan.
  • Vauhdissa.
  • Nosto ja kääntyminen.
  • Rolling.
  • Poikkipinta.

  Jokaisella lajilla on sen edut ja haitat. Jos autotalli sijaitsee autotalliosuuskunnassa tai maassa, tavalliset kääntöportit ovat erityisen vaativia, sillä ne ovat yksinkertaisin, todistettu ja luotettava vaihtoehto.

  Kaikki muut tyypit ovat sopivia talon ympärille, kun autotallia valvotaan, koska niillä on heikko vastustuskyky halkeilua ja tunkeutumista vastaan.

  johtopäätös

  Meillä on askel askeleelta kerrottu, millaisia ​​töitä on tehtävä asennettaessa tai rakennettaessa betonin autotallia. Jos ketjun "projekti - autotalli - betoni" noudatetaan oikein ja johdonmukaisesti, kaikkia suosituksia ja ohjeita noudatetaan huolellisesti, niin että saat luotettavan ja kestävän suojan autollesi.

  Tässä artikkelissa esitetyt temaattiset valokuvat ja videot osoittavat selkeästi eräitä rakennustyön vivahteita ja auttavat ymmärtämään vaikeita asioita.